Civilingenjör, energi jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Civilingenjör, energi i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Fastighetsutvecklare teknik till Stockholm City

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 29
Det här är rollen för dig som vill ta ansvar för den långsiktiga tekniska utvecklingen av våra fastigheter och som går igång på att jobba med teknik i framkant och energieffektivisering. Så ser du fram emot att genomföra spännande projekt i ett bolag som ligger långt fram vad gäller teknikutveckling, energieffektivisering och digitalisering vill vi hälsa dig varmt välkommen till Sveriges största fastighetsbolag!

Som Fastighetsutvecklare teknik på Vasakronan blir du del av en kultur som är öppen, vänlig och inkluderande. Våra värderingar är enkla och fast förankrade i vår kultur. Vi tror på öppenhet, glädje, att få saker gjorda på ett schysst och ärligt sätt och vi tar ansvar för helheten. Att Vasakronans avkastning går till det allmänna pensionssystemet, och att du på så sätt bidrar till dagens och morgondagens pensioner tror vi att du ser som ett stort plus.

För dig som brinner för fastighetsteknik, teknikutveckling och klimatsmarta lösningar

Här på Vasakronan har vi väldigt höga ambitioner att bedriva verksamheten på ett hållbart sätt. Vi är därför lite extra stolta över att vi lyckats halvera energianvändningen i våra fastigheter, sänka koldioxidutsläppen från verksamheten med 97 procent samt miljöcertifierat 90 procent av fastighetsbeståndet. Men att nöja oss ligger inte i vårt dna så nu jobbar vi för att halvera igen!

Mycket av arbetet som fastighetsutvecklare teknik handlar därför om att bidra till att göra våra fastigheter så energieffektiva som möjligt, men också om att införa ny teknik och digitalisering av våra fastigheter. Konkret innebär det att ta fram och utveckla den långsiktiga tekniska målbilden för en fastighet, initiera och driva tekniska utvecklingsprojekt samt implementera ny teknik och underhållsåtgärder.

Det finns stora möjligheter att själv påverka dina arbetsuppgifter och fokusområden utifrån våra övergripande mål samt fastighets- och kundbehov.

Självklart kommer vi göra allt för att du ska lyckas och här på Vasakronan finns alla möjligheter att driva din egen utveckling. Via olika utbildningar men framförallt genom att delta i eller driva spännande projekt tillsammans med otroligt kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sina kunskaper. Här är det du som sätter gränser för din egen utveckling!

Utveckla och utvecklas med oss! Vi söker i första hand dig som har gedigen erfarenhet men öppning finns för rätt junior resurs

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör. Vi söker i första hand dig som har jobbat ca 10 år med relevanta områden inom fastighetsteknik och energieffektivisering. Du kanske har en bakgrund som t ex energiingenjör, VVS-konsult, projektledare eller liknande.

För rätt person kan det finnas en ytterligare plats som Fastighetsutvecklare Teknik även om du har mindre erfarenhet än så. För att trivas i rollen tror vi att det är viktigt att du trivs med att jobba agilt samt att själv vara med och forma dina mål och arbetsuppgifter utifrån övergripande målbilder. Du tar gärna egna initiativ och föreslår idéer. Du tänker helhet och trivs bäst i en roll där du får möjlighet att analysera, driva komplexa frågor, få saker gjorda, har mandat och kan påverka.

Som fastighetsutvecklare teknik har du många kontaktytor internt och externt så det är viktigt att du inte bara gillar att samarbeta, utan har en vilja att göra det - på absolut bästa sätt.

Sök idag!

Sista ansökningsdag är den 21 augusti. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor om tjänsten är ni välkomna att kontakta Sandra Jonsson, Oskar Häger eller Katja Leander på 08-566 206 00.

Ansök nu

Ta chansen att bli en del av ett globalt teknikföretag!

Civilingenjör, energi
Läs mer Jul 22
Är du ingenjör med inriktning rör, energi- och miljö eller maskinteknik och väntar på din nästa utmaning? Vill du vara med och utveckla och samtidigt vara en viktig länk i den globala koncernen? Ta chansen och boosta din karriär, sök tjänsten idag!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för vårt kundföretags räkning en ingenjör/konstruktör med inriktning av rör, energi- och miljö eller maskinteknik. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos vårt kundföretag.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och våra önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Du erbjuds:
• En flexibel arbetsplats där du tillsammans med kollegor kan styra över ditt arbete och din utveckling
• Att få arbeta hos ett företag med personlig anda
• Att få arbeta med erfarna kollegor som besitter hög kompetens

Arbetsuppgifter
Hos vår kund arbetar du med konstruktionsunderlag och 3D-modeller till industriella projekt. Du kommer arbeta tätt med kollegor, kunder, leverantörer och entreprenörer både på kontoret i Stockholm och ute i industrin. Arbetsuppgifterna sträcker sig över projektens alla delar, från förstudier till installation och du arbetar med helheten för processen. Du ges här en spännande roll där den ena dagen aldrig är den andra lik!
Då vårt kundföretag är en känd global aktör kommer en del resor i tjänsten att förekomma, både nationellt och internationellt. Språkmässigt ser vi att du behärskar både svenska såväl som engelska professionellt.

Hos vårt kundföretag är mentorskap en naturlig del av vardagen. Du väntas både bidra till och ta del av gruppens samlade kompetens, samtidigt som du deltar aktivt i gruppens utvecklingsarbete genom nya idéer och förbättringsförslag.

Dina kollegor består av andra ingenjörskollegor inom områdena automation, styrsystem och elkonstruktion och mentorskap är en naturlig del av introduktionen. Vårt kundföretag som finns i Stockholm och Karlstad befinner sig i stor tillväxtresa så ta chansen och kliv på en fantastisk resa för din framtida karriär!

Vi söker dig som:
För att trivas i den här rollen ser vi att du åtminstone har en ingenjörsutbildning med inriktning av rör, energi- och miljö alternativt maskinteknik eller motsvarande. Alternativt minst två år dokumenterad erfarenhet i rollen som konstruktör eller från processindustrin eller motsvarande. Framförallt tror vi att du är en person som är motiverad, resultatfokuserad och har en proaktiv attityd. Du klarar av att jobba självständigt såväl som i grupp.

Särskilt önskvärt är det om du:

• Har erfarenhet från energi, läkemedel samt papper- och massaindustri
• Behärskar Aveva E3D – PDMS, Autocad plant3D
• Besitter kompetens inom tryckkärls- eller maskindirektivet

START: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
OMFATTNING: Heltid, 40h/vecka
STAD: Stockholm
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Rebecca Bly, konsultchef Professionals Nord, 070-8110809

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Energiingenjör till Enstar i Stockholm!

Civilingenjör, energi
Läs mer Aug 3
Vill du arbeta mot en 100 % hållbar och förnybar energisektor? Får du energi av att arbeta med systemlösningar och tekniska utmaningar? Till vårt härliga ingenjörsteam söker vi en energiingenjör. Låter det intressant?

Kort om tjänsten

Som energiingenjör hos oss har du en varierande och utmanande roll att se fram emot med fokus på förnybar energi.

Du är med i ett team och utvecklar energientreprenader i nära samarbete med våra kunder.

Du kommer att vara med och ta fram nya systemlösningar för energisystem i fastigheter för att till slut lämna över till projektledaren i installationsfasen.

En vanlig dag kan du exempelvis arbeta med:

• Utföra energiberäkningar och energianalyser
• Upprätta initial systemdesign
• Driva myndighetsärenden
• Stötta i kalkylarbete och dialog med underentreprenörer
• Föra en teknisk dialog med kund

Vad säger kollegorna?

Vi tog pulsen på dina framtida kollegor för att se hur det är att jobba på Enstar. Så här lät det:

”Jag jobbade tidigare på ett konsultbolag där det var min debiteringsgrad som räknades vilket var någonting jag ville ifrån. På Enstar är du i stället med och utvecklar en affär tillsammans med teamet och du får dessutom se ditt projekt realiseras. Enstar ligger i framkant vad gäller energiteknik för fastigheter vilket innebär att man hela tiden utvecklas i sin roll.” - Björn Svedberg, Energiingenjör

”Det finns en uttalad policy om ”familjen först” vilket gör det grymt mycket lättare med livspusslet under småbarnsåren. Uppskattas!” - Anders Nykvist, Affärsutvecklare

”En gång i månaden har vi gemensam AW och kör även spontanare när andan faller på. Kickoff, resa, julbord och löpträning är andra sköna klassiker hos oss!” - Emma Wernius, Projektledare

Fler saker som gör livet extra trevligt på Enstar

• Nya, moderna lokaler (Härlig grill-vänlig terrass i söderläge)
• Kontinuerliga teambuildning-aktiviteter
• Generöst friskvårdsbidrag

Vem är vår nya drömkollega?

Rollen som energiingenjör kräver god systemförståelse för fastigheters tekniska system såsom värme, ventilation, kyla och automation. Då du samarbetar tätt med både projektutvecklare och projektörer tror vi även att du är en positiv och lösningsorienterad lagspelare.

Känner du igen dig? Uppfyller du även följande punkter borde vi verkligen träffas:

• Relevant högskoleutbildning
• Minst tre års arbetslivserfarenhet
• Mycket goda kunskaper i svenska
• Meriterande om du besitter ytterligare kunskap inom entreprenadjuridik
• B-körkort

Om Enstar

Vår vision är en 100 % hållbar och förnybar energisektor. Vårt mål är att samarbeta med fastighetsägare och, genom tillhandahållande av kvalitativa energitjänster och hållbara energisystem, utveckla våra kunders fastigheter i syfte att nå ett bättre driftnetto och högre fastighetsvärden genom sänkt energikostnad och minskad energiförbrukning.

Ansök nu

Vi söker en processingenjör med inriktning energi!

Civilingenjör, energi
Läs mer Jul 18
Är du erfaren processingenjör och söker din nästa utmaning? Vill du vara med och utveckla och samtidigt vara en viktig länk i den globala koncernen? Ta chansen till att bli en del av vårt kundföretag som nu är i en spännande expansionsresa!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för vårt kundföretags räkning en processingenjör. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos vår kund.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Du erbjuds

• En flexibel arbetsplats där du tillsammans med kollegor kan styra över ditt arbete och din utveckling
• Möjlighet att få arbeta hos ett företag med personlig anda
• En vardag i tätt samarbete med erfarna kollegor som besitter hög kompetens

Arbetsuppgifter
Som Processingenjör hos vårt kundföretag arbetar du med industriella projekt och energilösningar tillsammans med dina kollegor och projektledare. Du övervakar och styr tillverkningsprocesser och löser eventuella tekniska fel under processens gång.
Då vårt kundföretag är ett internationellt välkänt konsultföretag sker arbetet sker både nationellt och internationellt och resor är en naturlig del av tjänsten. Språkmässigt ser vi att du hanterar både svenska och engelska på en professionell nivå.

Den här rollen är utmärkt för dig som önskar en aktiv roll för din egna kompetensutveckling samtidigt som du vill bidra till din egna utveckling. Du väntas både bidra till, och ta del av gruppens samlade kompetens samt delta aktivt i gruppens utvecklingsarbete för nya idéer.

Dina kollegor består av andra ingenjörskollegor inom områdena automation, styrsystem och elkonstruktion och mentorskap är en naturlig del av introduktionen. Vårt kundföretag som finns i Stockholm och Karlstad befinner sig i stor tillväxtresa så ta chansen och kliv på en fantastisk resa för din framtida karriär!

Vi söker dig som:
Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning (civil/högskoleingenjör) inom process samt har några års dokumenterad arbetslivserfarenhet av ingenjörsarbete inom elkonstruktion, labb eller liknande. Det anses meriterande om du har erfarenhet av elektronikkonstruktion, från processindustrin eller om du har kompetens inom PLC, DCS och/eller SCADA.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas hos vår kund. Vi tror att du är motiverad, resultatfokuserad och har en proaktiv attityd. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och kan koordinera ditt arbete både inom och utom ditt område.

START: Snarast, enligt ö.k
OMFATTNING: Rekrytering
STAD: Stockholm
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Rebecca Bly

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Delprojektledare med erfarenhet av produktionsutveckling/-tillverkning, ...

Civilingenjör, energi
Läs mer Aug 1
Om konsultuppdraget

- Ort: Stockholm
- Uppdragslängd: Ca. 4 månader
- Sista ansökningsdagen: ansök snarast
- Omfattning: 40%
- OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo.


Uppdragsbeskrivning

Delprojektledaren skall leda och driva delprojekt; avseende förstudie, förprojektering av anläggningsanpassning, kvalificering, genomförande och avslut.

Arbetsuppgifter:

- Leda, driva och leverera delprojektet till uppsatta mål, avseende tid, scope, kvalitet och budget enligt investeringsprocessen.
- Leda och styra projektmedlemmar och leverantörer/ entreprenörer inom ramen för delområdet
- Ansvara för att utreda och ta fram tekniska lösningar inom delprojektet utifrån behov, idéer och krav från kunder enligt direktiv från Projektledare.
- Säkerställa att den tekniska lösningen följer kundens övriga krav.
- Säkerställa/ta fram tekniska specifikationer och förfrågningsunderlag samt ansvara för utvärdering och upphandling i samråd med Projektledaren och Inköp.


- Att inom ramen delprojektet ansvara för att:
- ta fram budget, tids- och resursplan
- leda och driva sitt delprojekt enligt projektplan och hantera den dagliga styrningen
- identifiera samt hantera projekt- och EHS-risker
- rapportera till projektledaren
- säkra samordning och kommunikation internt och externt
- hantera safety och EHS-frågor

Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav):

- Civilingenjör, högskoleingenjör
- Minst 5 års erfarenhet av liknande uppdrag

- God teknisk förståelse avseende elinstallation, markarbeten, VVS samt övergripande styr och regler/IT

- Goda erfarenheter av Projektledning/Delprojektledning i kombination med tekniska kunskaper inom (elkraft) energi, processindustri eller produktionsutveckling/-tillverkning.

- God kunskap i och erfarenhet av upphandlingar, investeringskalkylering och entreprenadsjuridik.

- Mycket god kunskap om krav och möjligheter för att utföra nödvändiga tester

- Goda erfarenheter av arbete med riskanalyser

- Goda erfarenheter av att leda och styra arbetet kring delmoment och styra Leverantör


______________________

Hur du kommer vidare

- Sök uppdraget genom denna annons
- Lägg in ett CV i word-format
- Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas.
- Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar
från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan.


På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl.

Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid.

Om Shaya Solutions

Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik.

Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet.

Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Delprojektledare med erfarenhet av produktionsutveckling/-tillverkning, ...

Civilingenjör, energi
Läs mer Jul 26
Om konsultuppdraget

- Ort: Stockholm
- Uppdragslängd: Ca. 4 månader
- Sista ansökningsdagen: ansök snarast
- Omfattning: 40%
- OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo.


Uppdragsbeskrivning

Delprojektledaren skall leda och driva delprojekt; avseende förstudie, förprojektering av anläggningsanpassning, kvalificering, genomförande och avslut.

Arbetsuppgifter:

- Leda, driva och leverera delprojektet till uppsatta mål, avseende tid, scope, kvalitet och budget enligt investeringsprocessen.
- Leda och styra projektmedlemmar och leverantörer/ entreprenörer inom ramen för delområdet
- Ansvara för att utreda och ta fram tekniska lösningar inom delprojektet utifrån behov, idéer och krav från kunder enligt direktiv från Projektledare.
- Säkerställa att den tekniska lösningen följer kundens övriga krav.
- Säkerställa/ta fram tekniska specifikationer och förfrågningsunderlag samt ansvara för utvärdering och upphandling i samråd med Projektledaren och Inköp.


- Att inom ramen delprojektet ansvara för att:
- ta fram budget, tids- och resursplan
- leda och driva sitt delprojekt enligt projektplan och hantera den dagliga styrningen
- identifiera samt hantera projekt- och EHS-risker
- rapportera till projektledaren
- säkra samordning och kommunikation internt och externt
- hantera safety och EHS-frågor

Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav):

- Civilingenjör, högskoleingenjör
- Minst 5 års erfarenhet av liknande uppdrag

- God teknisk förståelse avseende elinstallation, markarbeten, VVS samt övergripande styr och regler/IT

- Goda erfarenheter av Projektledning/Delprojektledning i kombination med tekniska kunskaper inom (elkraft) energi, processindustri eller produktionsutveckling/-tillverkning.

- God kunskap i och erfarenhet av upphandlingar, investeringskalkylering och entreprenadsjuridik.

- Mycket god kunskap om krav och möjligheter för att utföra nödvändiga tester

- Goda erfarenheter av arbete med riskanalyser

- Goda erfarenheter av att leda och styra arbetet kring delmoment och styra Leverantör


______________________

Hur du kommer vidare

- Sök uppdraget genom denna annons
- Lägg in ett CV i word-format
- Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas.
- Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar
från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan.


På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl.

Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid.

Om Shaya Solutions

Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik.

Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet.

Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Forsknings- och utvecklingsingenjör inom energiteknik (T6)

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 2
Vill du bidra till omställningen till ett förnybart och cirkulärt samhälle? Är du en ingenjör som vill jobba med tillämpad forskning i projektform? Då är du nog den vi söker!

Om oss
RISE Research Institutes of Sweden och dotterbolaget RISE Processum är ledande aktörer i utvecklingen av framtidens bioekonomi och bioraffinaderi.

Med en unik uppsättning forskningsområden, testbäddar och demonstrationsmiljöer bildar vi en helhetslösning för omvandling av biomassa till gröna produkter, som tidigare varit fossilbaserade. Läs mer om bioraffinaderi.

På uppdrag av regeringen bygger vi upp ett nav för forskning inom bioraffinaderiutveckling och genomför en stor modernisering av våra testbäddar samt ett flertal nyinvesteringar för att förbättra förutsättningarna för kommersialisering av nya lösningar för en cirkulär bioekonomi i ett internationellt centrum. https://www.ri.se/sv/press/350-miljoner-till-rise-for-att-modernisera-och-komplettera-testbaddar-for-bioraffinaderier Och vi behöver din hjälp. Vill du bli en del av oss och hjälpa oss i utvecklingen av framtidens bioraffinaderi? 

Om rollen
Verksamheten har omfattande experimentell verksamhet såväl som aktivitet inom modellering av kemiska processer och systemanalys. Du kommer att ingå i olika projektgrupper för att i samverkan med andra hitta svar på aktuella forskningsfrågor.

Dina huvudsakliga uppgifter kan sammanfattas i följande punkter:

- Att bidra till och leda forskningsprojekt och industriella uppdrag.
- Simulering av kemiska processer med Aspen Plus.
- Resultatsammanställning, dokumentation och rapportering.

Placeringsort Stockholm eller Göteborg.

Vem är du?
Vi söker dig som är minst högskoleingenjör, t.ex. inom kemi-, maskin- eller energiteknik, alternativt kemist, med ett intresse för termokemiska och katalytiska processer.  Du är strukturerad, noggrann och kreativ och kan tillämpa tidigare och nyvunna kunskaper inom olika områden på ett positivt sätt för genomförandet av ditt projektarbete tillsammans med dina medarbetare. Det är meriterande med erfarenhet inom Aspen-modellering, simulering, katalys, förvätskning, förgasning och/eller förbränning.  Som person är du driven, praktiskt lagd och en god problemlösare. Du kan arbeta självständigt, är noggrann och har förmågan att se vad som behöver göras.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Linda Sandström, 010-516 61 80. Sista ansökningsdagen är den 14 augusti 2022. Under veckorna 26 t.o.m 32 är vi på semester och får be om att återkomma v.33 när vi är tillbaka för eventuella frågor om tjänsten.

Villkor: 12 månader visstidsanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

energi, ingenjör


RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se.

Ansök nu

Stockholmshem söker energisakkunnig

Civilingenjör, energi
Läs mer Jul 12
Tycker du att det är spännande med energieffektivisering av byggnader? Gillar du solceller? Vill du dessutom vara med och göra skillnad på riktigt? Vi söker nu en energisakkunnig till ett längre föräldravikariat på 1,5 år.

Du blir en av våra nyckelpersoner för att vi ska nå våra ambitiösa energi- och klimatmål.

Din nästa utmaning?

Som energisakkunnig bidrar du till att vi når våra mål genom att planera, driva och ge stöd i energifrågor i ombyggnadsprojekt. I samarbete med underhållstrateger, projektledare, drift och förvaltning säkerställer du att energibesparande åtgärder genomförs i vårt befintliga bostadsbestånd, tar fram förslag på energibesparande åtgärder och räknar fram vilka effekter de har på energibehovet.  Du ansvarar även för våra drygt 40 solcellsanläggningar och tar fram förslag på var ytterligare anläggningar ska installeras.

Genom omvärldsbevakning och pilotprojekt bidrar du till att vi som bolag ständigt utvecklas och ligger i framkant inom energifrågor.

Att jobba på ett av Sveriges största bostadsbolag innebär att du har en stor påverkan på många. Som en del i Stockholm stad jobbar vi för att ligga i framkant när det gäller hållbarhet och energi. Till 2030 ska vi vara klimatneutrala och en viktig del för att nå dit är energieffektivisering. Du kommer alltså göra ett viktigt jobb.

Du blir del av ett glatt och omtänksamt gäng på tio personer där vi både arbetar självständigt och hjälps åt att lösa problem. På Stockholmshem är vår vision att vi gör varandra bättre.

Stockholmshem verkar för att skapa trygga och hållbara bostadsområden åt våra närmare 60 000 hyresgäster. Vi på Stockholmshem tror på att mångfald skapar en bättre arbetsplats och bättre team och att våra medarbetare vill växa i en kultur där alla är ansvariga för sin egen och bolagets utveckling.Vad erbjuder vi?

Hos oss är du en del av ett kundnära företag, som vågar tänka nytt och där du får bidra med samhällsnytta varje dag. Vi månar om varandra och värderar hållbarhet inom alla delar av bolaget. Bland annat erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att semesterväxla och pensionsväxla. Vem är du?

Du har minst tre års erfarenhet av energi i fastighetsbranschen. Du är flexibel och kan zooma ut och se helheten men även vid behov djupdyka i detaljer. Du vill framåt och jobbar för ständiga förbättringar och utvecklar både dig själv och verksamheten.

Eftersom våra hyresgäster och affärsmässighet alltid är i fokus är det viktigt att du kan se helheten där energi är en viktig del.  När du stöter på hinder försöker du hitta lösningar för att komma framåt i energifrågorna. Du tar gärna initiativ till att lära känna kollegor på andra avdelningar och samarbetar över hela bolaget.

Du känner igen dig i våra värdeord: omtanke, handlingskraft och utveckling.

Din bakgrund:

- Civilingenjör/högskoleingenjör eller motsvarande minst 3-årig högskoleutbildning med inriktning energi/förnyelsebar energi/byggnation.
- Du har god förståelse för energisystem och värmesystem i fastigheter.
- Du har arbetslivserfarenhet av ombyggnad, drift och energi i byggnader eller projektledning.

Tillträde i september eller enligt överenskommelse.

Intresserad?

Välkommen med din ansökan via länken senast den 14 augusti 2022. Vi kommer löpande arbeta med vårt urval och du kan kallas till intervju innan sista ansökningsdatumet. Vill du veta mer, kontakta Gabriella Castegren, chef Energi enheten, tel. 08 508 393 84 eller via mejl gabriella.castegren@stockholmshem.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Joakim Cassepierre, HR, tel. 08 508 39 134. Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08-508 39 508.

 

Om Stockholmshem

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag med 28 000 lägenheter och närmare 60 000 hyresgäster. I mer än 80 år har vi varit med och utvecklat staden, och skapat hem och bostadskvarter åt stockholmarna. Stockholmshem ägs av Stockholms stad.

Ansök nu

Energikonsult, Byggnader

Civilingenjör, energi
Läs mer Jul 11
Job Description
Ramboll har lanserat en ny strategi för 2022-2025 - “The Partner for Sustainable Change” - och söker nu dig som vill vara med på vår resa och arbeta för en mer hållbar framtid.
Vill du vara med och göra skillnad i en värld i stort behov av förändring, och samtidigt få utvecklas vidare inom det område du kan bäst? Då är du troligtvis den vi söker. Vi är intresserade av att komma i kontakt med dig som har flera års erfarenhet inom hållbara byggnader och har driv och engagemang att utvecklas som konsult hos oss på Ramboll. Vi välkomnar dig till ett samarbetsinriktat klimat där innovation, teknik och hållbara samhällen är vårt gemensamma fokus. Till din hjälp har du engagerade kollegor med lång erfarenhet vars expertis sträcker sig över en mängd teknikområden.
Du kommer att tillhöra vår enhet Hållbara byggnader
Som vår nya Energikonsult kommer du att vara en del av vår enhet för Hållbara byggnader. I dagsläget är vi 17 personer med olika kompetensinriktning, fördelade på fyra geografiska Team. Vi finns på kontoren i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Umeå/Luleå. Våra uppdrag består i huvudsak av miljösamordning och miljöcertifiering i t.ex. Miljöbyggnad, LEED och BREEAM; avancerade simuleringar av t.ex. energi, inomhusklimat och dagsljus samt energitjänster som energideklarationer och kartläggningar. I vår enhet värdesätter vi ett gott arbetsklimat och prestigelöst samarbete. Inom enheten, och inom vårt nationella och internationella nätverk på Ramboll, finns en samlad erfarenhet av hållbarhetsfrågor i byggprojekt som erbjuder en svårslagen miljö att utvecklas inom.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Energisamordning och -effektivisering
Utföra energikartläggningar och energideklarationer
Energiledning, strategisk utveckling av våra kunders energiarbete
Aktivt deltagande i att utveckla Rambolls arbetssätt och marknad
Aktivt deltagande i Rambolls nätverk för energiexperter
Övrigt beroende på dina egna tidigare erfarenheter – t.ex. mätning/provning, simuleringar, solenergiutredningar, certifiering

Utvecklas tillsammans med oss
När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att utmana dig och stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att du har:
En ingenjörs- eller yrkesutbildning inom relevant område
Minst 5 års erfarenhet av arbete med energifrågor i byggnader
God förmåga att samarbeta och utrycka dig i tal och skrift
Affärsmässighet och en naturlig förmåga att bygga förtroendeingivande relationer
Certifiering som antingen Energiexpert eller Energikartläggare är meriterande

Välkommen till Ramboll Buildings
Som en av världens 10 största konstruktörer arbetar Ramboll på mer än 10 000 byggprojekt varje år. 5 000 experter över hela världen fokuserar på att skapa innovativa, hållbara och levande byggnader. Vi lägger särskild vikt vid att balansera kulturella, sociala och fysiska värden för att förbättra livskvaliteten för kunden, slutanvändaren och samhället.
Ramboll i Sverige
Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 1800 experter på 30 kontor över hela landet. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle. Ramboll har som ambition att vara marknadsledande inom hållbarhet. Vår gemensamma drivkraft är att bidra till en hållbar samhällsutveckling.
Låt oss veta mer om dig
Vi tar tacksam emot ditt CV eller skriv några rader om dig själv som ett första steg och ser därefter fram emot att få veta mer om dig om du har den profilen vi söker. Vi ser fram emot att höra från dig! Sista ansökningsdag är 2022-08-31, men intervjuer kommer ske löpande.

Ansök nu

Site Manager – Wind Power

Civilingenjör, energi
Läs mer Jul 2
Job Description


We invite you to bring your expert knowledge in construction and contract management into play as you contribute to innovative and high quality design solutions and develop our Onshore Wind team in Sweden where energy, sustainable solutions and client focus are on the top of our agenda. To succeed in this role, we believe that you have experience of managing projects and enjoy working innovative, solution oriented and in close collaboration with our clients. Are you our new Site Manager Wind power? Click the apply-button to send your application.
Inviting bright minds
Do you want to push the boundaries of your profession and develop your excellence in an open, collaborative and empowering culture? We work to create a sustainable future and our inspiring projects and innovative solutions strive to set the standard among our peers. You will join a global company that has been growing successfully since its founding in 1945. Together, we lead and leave a positive impact on societies, companies and people around the world.
You will join our Swedish onshore wind department
As our new Site Manager in Wind Power, you will be part of a large global team with approximately 500 colleagues working with wind that will support you with competence and experience to manage the projects of our Swedish and international clients through construction and completion. Wind power in Sweden is growing fast and Ramboll, as a leading wind consultancy, have a key role in this development with several exciting projects ongoing and more coming in. You will therefore be an important part of the team to drive our success. To your help you have 2000 colleagues in Sweden and 16 500 globally who all are passionate about creating sustainable cities and societies.
Your tasks and responsibilities will be:
·Being the clients agent on site and coordinate communication between the contractors, turbine suppliers, clients, consultants and government agencies
·Management of the projects development securing the completion within budget, on time and in compliance with the quality requirements stated in the contract and from a technical and commercial perspective
·Reviewing and evaluating tenders and contracts and give recommendations for contract allocations
·Updating schedules, estimates, prognoses, and budgets
·Completing reports on a weekly-, monthly- and quarterly basis
·Coordinating review- and test processes of civil design, engineering, or technical documentation to ensure compliance with contracts, requirements, and regulations
·Carrying out inspections and review documentations for the different stages during construction of infrastructure and installations [example 3: perform complex analysis using computer modelling including BIM]
Your starting point for constant growth
From the moment you join Ramboll, we will support your personal and professional development so that you grow with the company. For this role, we believe your starting point is:
· A minimum of 5 years of experience within Wind power
·Experienced project manager or construction manager of wind farm construction in Sweden with great management and communication abilities
·Knowledge and understanding of the different stages in completing a wind power project and have an eye for details
·Can communicate verbally and in writing in both Swedish and English
The following qualifications will be considered an advantage but are not necessary:
· Academic degree in e.g. Construction/Electro/Geotechnical/Infrastructure
· Concrete Casting Class 1
· Construction Inspector certification (Certifierad KA-ansvarig)
· HSEQ-certifications
Your key driver is to achieve excellent results in projects that add true value. With your strategic perspective and collaboration skills, you meet our clients’ demands and deliver solutions fit for tomorrow’s society. You are flexible and enjoy being challenged through a variety of interesting projects that involves both local and international collaboration. To grow and develop, you seek a leader who is supportive, coaching and includes you in strategic decisions.
Welcome to our Energy division
Ramboll is at the forefront of addressing the green transition and offers a holistic approach to energy that supports the sector on the journey towards more sustainable solutions. With 1,800 experts in 14 countries, covering the full spectrum of technologies and all parts of the value chain from production and transmission to distribution, we plan, design and implement energy solutions all over the world.
Ramboll in Sweden
At Ramboll your professional passion powers high quality and innovation from the idea phase over strategy development to execution of projects that add the Ramboll touch on a sustainable future.
Being a foundation owned company our deeply rooted core values direct us to always work from the highest ethical standards, and we trust and expect you to take responsibility and make decisions you can be proud of. Ramboll is the 4th largest engineering, design and consultancy company in Sweden.
How to apply
Apply online. Attach your CV, cover letter and relevant documents showcasing why you are the right fit for the role, and when you are available to start. We look forward to receiving your application.

Ansök nu

Site Manager – Wind Power

Civilingenjör, energi
Läs mer Jul 2
Job Description


We invite you to bring your expert knowledge in construction and contract management into play as you contribute to innovative and high quality design solutions and develop our Onshore Wind team in Sweden where energy, sustainable solutions and client focus are on the top of our agenda. To succeed in this role, we believe that you have experience of managing projects and enjoy working innovative, solution oriented and in close collaboration with our clients. Are you our new Site Manager Wind power? Click the apply-button to send your application.
Inviting bright minds
Do you want to push the boundaries of your profession and develop your excellence in an open, collaborative and empowering culture? We work to create a sustainable future and our inspiring projects and innovative solutions strive to set the standard among our peers. You will join a global company that has been growing successfully since its founding in 1945. Together, we lead and leave a positive impact on societies, companies and people around the world.
You will join our Swedish onshore wind department
As our new Site Manager in Wind Power, you will be part of a large global team with approximately 500 colleagues working with wind that will support you with competence and experience to manage the projects of our Swedish and international clients through construction and completion. Wind power in Sweden is growing fast and Ramboll, as a leading wind consultancy, have a key role in this development with several exciting projects ongoing and more coming in. You will therefore be an important part of the team to drive our success. To your help you have 2000 colleagues in Sweden and 16 500 globally who all are passionate about creating sustainable cities and societies.
Your tasks and responsibilities will be:
·Being the clients agent on site and coordinate communication between the contractors, turbine suppliers, clients, consultants and government agencies
·Management of the projects development securing the completion within budget, on time and in compliance with the quality requirements stated in the contract and from a technical and commercial perspective
·Reviewing and evaluating tenders and contracts and give recommendations for contract allocations
·Updating schedules, estimates, prognoses, and budgets
·Completing reports on a weekly-, monthly- and quarterly basis
·Coordinating review- and test processes of civil design, engineering, or technical documentation to ensure compliance with contracts, requirements, and regulations
·Carrying out inspections and review documentations for the different stages during construction of infrastructure and installations [example 3: perform complex analysis using computer modelling including BIM]
Your starting point for constant growth
From the moment you join Ramboll, we will support your personal and professional development so that you grow with the company. For this role, we believe your starting point is:
· A minimum of 5 years of experience within Wind power
·Experienced project manager or construction manager of wind farm construction in Sweden with great management and communication abilities
·Knowledge and understanding of the different stages in completing a wind power project and have an eye for details
·Can communicate verbally and in writing in both Swedish and English
The following qualifications will be considered an advantage but are not necessary:
· Academic degree in e.g. Construction/Electro/Geotechnical/Infrastructure
· Concrete Casting Class 1
· Construction Inspector certification (Certifierad KA-ansvarig)
· HSEQ-certifications
Your key driver is to achieve excellent results in projects that add true value. With your strategic perspective and collaboration skills, you meet our clients’ demands and deliver solutions fit for tomorrow’s society. You are flexible and enjoy being challenged through a variety of interesting projects that involves both local and international collaboration. To grow and develop, you seek a leader who is supportive, coaching and includes you in strategic decisions.
Welcome to our Energy division
Ramboll is at the forefront of addressing the green transition and offers a holistic approach to energy that supports the sector on the journey towards more sustainable solutions. With 1,800 experts in 14 countries, covering the full spectrum of technologies and all parts of the value chain from production and transmission to distribution, we plan, design and implement energy solutions all over the world.
Ramboll in Sweden
At Ramboll your professional passion powers high quality and innovation from the idea phase over strategy development to execution of projects that add the Ramboll touch on a sustainable future.
Being a foundation owned company our deeply rooted core values direct us to always work from the highest ethical standards, and we trust and expect you to take responsibility and make decisions you can be proud of. Ramboll is the 4th largest engineering, design and consultancy company in Sweden.
How to apply
Apply online. Attach your CV, cover letter and relevant documents showcasing why you are the right fit for the role, and when you are available to start. We look forward to receiving your application.
Deadline: 29th July 2022

Ansök nu

Hållbarhetsspecialist

Civilingenjör, energi
Läs mer Jul 5
Vill du vara med på vår spännande resa att utveckla och förstärka våra tjänster inom hållbarhet? Värderar du också miljön högt och vill arbeta med projekt som främjar energi- och hållbarhetsarbete hos oss och våra kunder?

Som hållbarhetsspecialist arbetar du brett med parallella uppdrag där fokus ligger på att hjälpa våra fastighetskunder att identifiera samt uppnå sina hållbarhetsmål. Vidare arbetar du med miljöcertifieringar, främst BREEAM In-Use, mot våra kunders fastigheter. Även arbete med andra certifieringar, som LEED, Miljöbyggnad samt GreenBuilding förekommer. I rollen ingår även att arbeta med olika uppdrag inom energi.

Du blir del av vårt energy management team som består av 10 personer med olika specialistkunskaper. Vi har flera nya uppdrag under uppstart vilket ger dig möjlighet att tidigt vara med och utveckla vårt hållbarhetserbjudande

Placering är vid vårt huvudkontor i Solna. Då vi är ett rikstäckande företag förekommer resor.

Kvalifikationer

• Relevant utbildning inom hållbarhet, energi-, miljö- eller fastighetsteknik.
• Erfarenhet av hållbarhetsarbete med inriktning fastigheter.
• Erfarenhet av arbete med GRESB.
• Erfarenhet av arbete med miljöcertifiering av fastigheter, t ex BREEAM, LEED, Miljöbyggnad eller GreenBuilding.
• Goda kunskaper inom relevanta IT-system samt Officepaketet.
• B-körkort.

Meriterande

• Assessor BREEAM In-Use
• Certifierad energiexpert
• Erfarenhet av arbete i program för energiuppföljning som Momentum RC och Vitec.
• Erfarenhet av energioptimering i fastigheter.
• Kunskap inom fastighetsteknik, styr och regler.

Vi tror att du är en engagerad och målmedveten person som motiveras av att få driva utveckling och affär. Du är förtroendeingivande och kommunikativ vilket gör att du bygger goda relationer. Vidare är du pedagogisk och delar gärna med dig av dina kunskaper.

Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför få din ansökan så snart som möjligt. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef,

Christer Lundkvist, 072 204 25 88

Ansök nu

Projektledare för Energitjänsteprojekt, Caverion - Stockholm

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 17
Caverion designar, installerar, förvaltar och utvecklar användarvänliga och energieffektiva lösningar för byggnader och industrier. Våra tjänster och lösningar används i bostadshus, kommersiella fastigheter, inom offentlig sektor och i industriprocesser. Styrkan ligger i vår tekniska kompetens och våra heltäckande tjänster inom samtliga teknikområden under fastigheters och industrianläggningars hela livscykel.

Vi söker nu en driven projektledare inom Energi till affärsenheten Energi & Miljö. Du kommer att bli en del av en trevlig arbetsgrupp som för närvarande består av 8 personer men som nu skall växa till 10 personer. Rollen är placerad på Caverions moderna kontor på Lindhagensgatan, Kungsholmen - Stockholm.

Arbetsuppgifter:

Som projektledare på Caverion sköter du den dagliga kontakten med kunder och medarbetare. Rollen ger stor frihet under ansvar men ställer också höga krav på ekonomiska resultat och nöjda kunder för långsiktiga relationer.

I rollen ingår att;

• Kommunicera, engagera och motivera personal och kund
• Planera och organisera projekt
• Driva energi- & miljöprojekt med varierade komplexitet och storlek
• Driva projekt från specifikation till införande och drifttagning
• Utföra ekonomisk uppföljning
• Rapportering, internt och externt
• Vidareutveckla kundrelationer och främja merförsäljning

Kompetens:

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet att leda fastighetsentreprenader eller någon form av djupare kunskaper inom Fastighets & Energitjänster. Du har relevant högskoleutbildning inom energi, el, VVS eller styr och regler. Vidare har du erfarenhet av projektledning och kunskaper om att sammanställa kalkyler och offerter/anbud.

Som person är du driven, målinriktad med en god social kompetens. Du har ett brinnande intresse för projektledning och är road av att göra affärer med en förmåga att bygga relationer samt leda människor. Vidare trivs du med att arbeta strukturerat och noggrant med fokus på affären.

Rollen kräver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt B-körkort. Resor förekommer i tjänsten, i genomsnitt 1 dag per vecka.

Vi eftersträvar mångfald och jämlikhet och ser därför gärna såväl manliga som kvinnliga sökanden.

Om Caverion

Caverion Sverige AB ingår i Caverion-koncernen som är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors. Koncernen omsatte 2018 cirka 2.2 miljarder euro och har omkring 15.000 anställda inom tio länder i norra och centrala Europa. Caverions verksamhet i Sverige har cirka 2900 medarbetare och finns etablerade på drygt 65 orter. Detta gör att du som anställd har stora utvecklingsmöjligheter beroende på intresse och kompetens. Det finns möjlighet att specialisera sig inom sitt kompetensområde samt att bredda sin kunskap till nya arbets- eller teknikområden. Caverion jobbar också med att utbilda och erbjuda anställda internt att ta på sig större roller i form av chefs- och arbetsledarroller.

Mångfald och jämlikhet är självklart för Caverion och fokus ligger på rätt kompetens på rätt plats.

Titta gärna på Caverions film: https://www.youtube.com/embed/7OVUuX0vs00

Kontakt & Ansökan

Om du tycker att detta låter intressant och har någon fråga, kontakta ansvarig rekryterare Paula Mann, tel. 070-146 98 92 mail paula.mann@caverion.com

Alla former för telefonsamtal som inte berör frågor om tjänsten, t ex från rekryterings-/bemanningsföretag/annonssäljare undanbedes.

Din ansökan vill vi ha senast den 30 Juli 2022.

Urvals processen påbörjas vecka 27.
OBS: Urval sker löpande, skicka gärna in din ansökan redan idag då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Energiingenjör till Enstar i Stockholm!

Civilingenjör, energi
Läs mer Jul 19
Vill du arbeta mot en 100 % hållbar och förnybar energisektor? Får du energi av att arbeta med systemlösningar och tekniska utmaningar? Till vårt härliga ingenjörsteam söker vi en energiingenjör. Låter det intressant?

Kort om tjänsten

Som energiingenjör hos oss har du en varierande och utmanande roll att se fram emot med fokus på förnybar energi.

Du är med i ett team och utvecklar energientreprenader i nära samarbete med våra kunder.

Du kommer att vara med och ta fram nya systemlösningar för energisystem i fastigheter för att till slut lämna över till projektledaren i installationsfasen.

En vanlig dag kan du exempelvis arbeta med:

• Utföra energiberäkningar och energianalyser
• Upprätta initial systemdesign
• Driva myndighetsärenden
• Stötta i kalkylarbete och dialog med underentreprenörer
• Föra en teknisk dialog med kund

Vad säger kollegorna?

Vi tog pulsen på dina framtida kollegor för att se hur det är att jobba på Enstar. Så här lät det:

”Jag jobbade tidigare på ett konsultbolag där det var min debiteringsgrad som räknades vilket var någonting jag ville ifrån. På Enstar är du i stället med och utvecklar en affär tillsammans med teamet och du får dessutom se ditt projekt realiseras. Enstar ligger i framkant vad gäller energiteknik för fastigheter vilket innebär att man hela tiden utvecklas i sin roll.” - Björn Svedberg, Energiingenjör

”Det finns en uttalad policy om ”familjen först” vilket gör det grymt mycket lättare med livspusslet under småbarnsåren. Uppskattas!” - Anders Nykvist, Affärsutvecklare

”En gång i månaden har vi gemensam AW och kör även spontanare när andan faller på. Kickoff, resa, julbord och löpträning är andra sköna klassiker hos oss!” - Emma Wernius, Projektledare

Fler saker som gör livet extra trevligt på Enstar

• Nya, moderna lokaler (Härlig grill-vänlig terrass i söderläge)
• Kontinuerliga teambuildning-aktiviteter
• Generöst friskvårdsbidrag

Vem är vår nya drömkollega?

Rollen som energiingenjör kräver god systemförståelse för fastigheters tekniska system såsom värme, ventilation, kyla och automation. Då du samarbetar tätt med både projektutvecklare och projektörer tror vi även att du är en positiv och lösningsorienterad lagspelare.

Känner du igen dig? Uppfyller du även följande punkter borde vi verkligen träffas:

• Relevant högskoleutbildning
• Minst tre års arbetslivserfarenhet
• Mycket goda kunskaper i svenska
• Meriterande om du besitter ytterligare kunskap inom entreprenadjuridik
• B-körkort

Om Enstar

Vår vision är en 100 % hållbar och förnybar energisektor. Vårt mål är att samarbeta med fastighetsägare och, genom tillhandahållande av kvalitativa energitjänster och hållbara energisystem, utveckla våra kunders fastigheter i syfte att nå ett bättre driftnetto och högre fastighetsvärden genom sänkt energikostnad och minskad energiförbrukning.

Ansök nu

Ta chansen att bli en del av ett globalt teknikföretag!

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 8
Är du ingenjör med inriktning rör, energi- och miljö eller maskinteknik och väntar på din nästa utmaning? Vill du vara med och utveckla och samtidigt vara en viktig länk i den globala koncernen? Ta chansen och boosta din karriär, sök tjänsten idag!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för vårt kundföretags räkning en ingenjör/konstruktör med inriktning av rör, energi- och miljö eller maskinteknik. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos vårt kundföretag.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och våra önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Du erbjuds:
• En flexibel arbetsplats där du tillsammans med kollegor kan styra över ditt arbete och din utveckling
• Att få arbeta hos ett företag med personlig anda
• Att få arbeta med erfarna kollegor som besitter hög kompetens

Arbetsuppgifter
Hos vår kund arbetar du med konstruktionsunderlag och 3D-modeller till industriella projekt. Du kommer arbeta tätt med kollegor, kunder, leverantörer och entreprenörer både på kontoret i Stockholm och ute i industrin. Arbetsuppgifterna sträcker sig över projektens alla delar, från förstudier till installation och du arbetar med helheten för processen. Du ges här en spännande roll där den ena dagen aldrig är den andra lik!
Då vårt kundföretag är en känd global aktör kommer en del resor i tjänsten att förekomma, både nationellt och internationellt. Språkmässigt ser vi att du behärskar både svenska såväl som engelska professionellt.

Hos vårt kundföretag är mentorskap en naturlig del av vardagen. Du väntas både bidra till och ta del av gruppens samlade kompetens, samtidigt som du deltar aktivt i gruppens utvecklingsarbete genom nya idéer och förbättringsförslag.

Dina kollegor består av andra ingenjörskollegor inom områdena automation, styrsystem och elkonstruktion och mentorskap är en naturlig del av introduktionen. Vårt kundföretag som finns i Stockholm och Karlstad befinner sig i stor tillväxtresa så ta chansen och kliv på en fantastisk resa för din framtida karriär!

Vi söker dig som:
För att trivas i den här rollen ser vi att du åtminstone har en ingenjörsutbildning med inriktning av rör, energi- och miljö alternativt maskinteknik eller motsvarande. Alternativt minst två år dokumenterad erfarenhet i rollen som konstruktör eller från processindustrin eller motsvarande. Framförallt tror vi att du är en person som är motiverad, resultatfokuserad och har en proaktiv attityd. Du klarar av att jobba självständigt såväl som i grupp.

Särskilt önskvärt är det om du:

• Har erfarenhet från energi, läkemedel samt papper- och massaindustri
• Behärskar Aveva E3D – PDMS, Autocad plant3D
• Besitter kompetens inom tryckkärls- eller maskindirektivet

START: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
OMFATTNING: Heltid, 40h/vecka
STAD: Stockholm
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Rebecca Bly, konsultchef Professionals Nord, 070-8110809

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Senior Energiingenjör Industri till Jernbro

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 7
Med djup ingenjörs- och utförarkompetens inom underhåll och övriga teknikdiscipliner som mekanik, el, automation och energi bidrar vi till utveckling och effektivisering av kundernas verksamhet och därmed också till ökad konkurrenskraft. Vi finns lokalt och nära våra kunder, där våra 900 anställda har specifika kunskaper om deras olika processer och utmaningar. Bland våra många kunder finns små och medelstora lokala företag och stora internationella koncerner med verksamhet inom verkstad, fordon, gruvor, stål, livsmedel, energi, trä, papper och massa samt vatten och avlopp.

Jernbro lndustrial Services är Sveriges ledande aktör inom industriellt underhåll och omsätter 1,4 miljarder. Varje dag, året om, hjälper vi svensk industri och ägare av samhällsinfrastruktur att producera säkrare, effektivare och mer hållbart.

Vi har ambitiösa mål för de kommande åren där Energy Management är ett av Jernbros strategiska tillväxtområden. Vi behöver därför förstärka vårt team och söker nu flera Seniora Energiingenjörer Industri.

Dina arbetsuppgifter

Som Energiingenjör utför du förstudier/analyser av energianvändning och miljöpåverkan, tar fram förslag till förbättringar och upprättar lönsamhetskalkyler och prioriterade åtgärdsplaner som underlag för vårt affärsförslag till kunden. Du får sedan, tillsammans med kollegor från vår projektavdelning, nöjet att förverkliga dina idéer under senare detaljprojektering, genomförande och uppföljning av resultatet.

Våra Energiingenjörer organiseras under affärsenheten Energy Management och rapporterar direkt till vår Affärsutvecklingschef. Du jobbar i projektform tillsammans med våra övriga energiingenjörer och externa partners, våra projektenheter samt operativt ansvariga.

Du utgår med fördel från Stockholm i rollen men annan placeringsort kan vara aktuell. Resor förekommer i tjänsten.

Din bakgrund

* Du är Civil-eller Högskoleingenjör, inriktning energi med dokumenterad erfarenhet från att genomföra förstudier inom industrin, från och med identifiering av möjliga förbättringar, utformning av åtgärdsplaner, lönsamhetsberäkningar t o m aktiv medverkan vid implementering av åtgärderna och uppföljning av resultat
* Arbetar eller har arbetat några år som konsult inom området med vana att jobba i projektform tillsammans med andra
* Är strukturerad och drivande med ett starkt intresse av att medverka till att skapa affärer med god lönsamhet och tydliga kundvärden
* Har lätt för att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift och kan presentera komplexa lösningar på ett pedagogiskt sätt
* Det är meriterande om du innehar certifikat för utförande av energikartläggningar på stora företag (EKL)
* Du har körkort.

Kort om Energy Management

Vår affärsmodell för Energy Management innebär en helhetslösning där vi, utifrån en förstudie, tar fram en prioriterad och kostnadsberäknad åtgärdsplan, projekterar och genomför åtgärderna (även finansiering erbjuds) samt tar hand om drift & underhåll under en överenskommen period. Vår lönsamhet är starkt förknippad med den nytta vi skapar för kunden. Affärsmodellen har således tydliga kundvärden i form av signifikanta kostnadsbesparingar och minskad miljöpåverkan. Det finns en stor förbättringspotential inom industrin vad gäller energianvändning och miljöpåverkan. Områden som normalt omfattas av ett samarbete med en industrikund är drift & underhåll av teknisk infrastruktur och relaterade projekt såsom anläggningar och system för produktion och distribution av energi & olika media såsom tryckluft, industrigaser, vatten mm, klimattekniska installationer i byggnader och produktionslokaler, processkylsystem, processvattenrening, förädling av avfall.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete med goda villkor. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljöfrågor så att våra medarbetare fortsätter att trivas och utvecklas hos oss. Du får möjlighet att vara med och påverka där du gör skillnad!

Lämplig stationeringsort är Stockholm men alternativ kan diskuteras då tjänsten ställer krav på en hel del resande.

ANSÖKAN OCH INFORMATION

I denna rekrytering samarbetar Jernbro med Jefferson Wells. Om du tycker att detta låter intressant och har någon fråga vänligen kontakta Rekryteringskonsult Lars Buvall, lars.buvall@jeffersonwells.se

Urvalet sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vill du vara med och utvecklas tillsammans med oss är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Som en del av vårt arbete med att skapa en trygg arbetsplats genomför vi bakgrundskontroller inför anställning. Vi använder bakgrundskontroller från 2secure. Läs mer på www.2secure.se

Ansök nu

Delprojektledare med erfarenhet av produktionsutveckling/-tillverkning, ...

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 23
Om konsultuppdraget

- Ort: Stockholm
- Uppdragslängd: Ca. 4 månader
- Sista ansökningsdagen: ansök snarast
- Omfattning: 40%
- OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo.


Uppdragsbeskrivning

Delprojektledaren skall leda och driva delprojekt; avseende förstudie, förprojektering av anläggningsanpassning, kvalificering, genomförande och avslut.

Arbetsuppgifter:

- Leda, driva och leverera delprojektet till uppsatta mål, avseende tid, scope, kvalitet och budget enligt investeringsprocessen.
- Leda och styra projektmedlemmar och leverantörer/ entreprenörer inom ramen för delområdet
- Ansvara för att utreda och ta fram tekniska lösningar inom delprojektet utifrån behov, idéer och krav från kunder enligt direktiv från Projektledare.
- Säkerställa att den tekniska lösningen följer kundens övriga krav.
- Säkerställa/ta fram tekniska specifikationer och förfrågningsunderlag samt ansvara för utvärdering och upphandling i samråd med Projektledaren och Inköp.


- Att inom ramen delprojektet ansvara för att:
- ta fram budget, tids- och resursplan
- leda och driva sitt delprojekt enligt projektplan och hantera den dagliga styrningen
- identifiera samt hantera projekt- och EHS-risker
- rapportera till projektledaren
- säkra samordning och kommunikation internt och externt
- hantera safety och EHS-frågor

Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav):

- Civilingenjör, högskoleingenjör
- Minst 5 års erfarenhet av liknande uppdrag

- God teknisk förståelse avseende elinstallation, markarbeten, VVS samt övergripande styr och regler/IT

- Goda erfarenheter av Projektledning/Delprojektledning i kombination med tekniska kunskaper inom (elkraft) energi, processindustri eller produktionsutveckling/-tillverkning.

- God kunskap i och erfarenhet av upphandlingar, investeringskalkylering och entreprenadsjuridik.

- Mycket god kunskap om krav och möjligheter för att utföra nödvändiga tester

- Goda erfarenheter av arbete med riskanalyser

- Goda erfarenheter av att leda och styra arbetet kring delmoment och styra Leverantör


______________________

Hur du kommer vidare

- Sök uppdraget genom denna annons
- Lägg in ett CV i word-format
- Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas.
- Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar
från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan.


På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl.

Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid.

Om Shaya Solutions

Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik.

Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet.

Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Vi söker en processingenjör med inriktning energi!

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 16
Är du erfaren processingenjör och söker din nästa utmaning? Vill du vara med och utveckla och samtidigt vara en viktig länk i den globala koncernen? Ta chansen till att bli en del av vårt kundföretag som nu är i en spännande expansionsresa!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för vårt kundföretags räkning en processingenjör. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos vår kund.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Du erbjuds

• En flexibel arbetsplats där du tillsammans med kollegor kan styra över ditt arbete och din utveckling
• Möjlighet att få arbeta hos ett företag med personlig anda
• En vardag i tätt samarbete med erfarna kollegor som besitter hög kompetens

Arbetsuppgifter
Som Processingenjör hos vårt kundföretag arbetar du med industriella projekt och energilösningar tillsammans med dina kollegor och projektledare. Du övervakar och styr tillverkningsprocesser och löser eventuella tekniska fel under processens gång.
Då vårt kundföretag är ett internationellt välkänt konsultföretag sker arbetet sker både nationellt och internationellt och resor är en naturlig del av tjänsten. Språkmässigt ser vi att du hanterar både svenska och engelska på en professionell nivå.

Den här rollen är utmärkt för dig som önskar en aktiv roll för din egna kompetensutveckling samtidigt som du vill bidra till din egna utveckling. Du väntas både bidra till, och ta del av gruppens samlade kompetens samt delta aktivt i gruppens utvecklingsarbete för nya idéer.

Dina kollegor består av andra ingenjörskollegor inom områdena automation, styrsystem och elkonstruktion och mentorskap är en naturlig del av introduktionen. Vårt kundföretag som finns i Stockholm och Karlstad befinner sig i stor tillväxtresa så ta chansen och kliv på en fantastisk resa för din framtida karriär!

Vi söker dig som:
Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning (civil/högskoleingenjör) inom process samt har några års dokumenterad arbetslivserfarenhet av ingenjörsarbete inom elkonstruktion, labb eller liknande. Det anses meriterande om du har erfarenhet av elektronikkonstruktion, från processindustrin eller om du har kompetens inom PLC, DCS och/eller SCADA.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas hos vår kund. Vi tror att du är motiverad, resultatfokuserad och har en proaktiv attityd. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och kan koordinera ditt arbete både inom och utom ditt område.

START: Snarast, enligt ö.k
OMFATTNING: Rekrytering
STAD: Stockholm
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Rebecca Bly

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Sitechef Energy & Sustainability till Coor

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 10
Är du en person som intresseras av energifrågor och vill leda ett team av specialister inom fastighetsdrift, energi och projektledning? Då är det här en roll för dig!

Om tjänsten


Som Sitechef Energy & Sustainability (energigruppen) bidrar du till att Coor kan tillhandahålla spetskompetens inom energi- och hållbarhetsrelaterade frågor. Du har ansvar för energioptimering i Coors basleverans.

Du har personalansvar för energigruppen och leder ett team med specialister. Ditt ansvar är att utveckla verksamheten och teamet vidare i enlighet med Coor Sveriges vision. Rollen innebär mycket kontakter och samarbete både intern och externt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:


• Chef och ledare för Energigruppen
• Utveckla energigruppen i riktning mot företagsgemensamma mål
• Arbeta del av tid som Energispecialist?

• Utföra utredningar kopplade till anläggningars tekniska system och komma med förbättringsförslag till kund
• Bidra med experstöd vid införsäljning av nya uppdrag
• Utbilda kring energieffektivisering internt och externt
• Analys av de tekniska systemens inställda parametrar och funktioner
• Följa upp och analysera energianvändning
• Föreslå och agera expertstöd vid genomförande av energibesparande åtgärder och uppdateringar av de tekniska systemen
• Medverka i olika energirelaterade nätverk och forum
• Agera expertstöd vid avtalsfrågor


Tjänsten är placerad företrädesvis i Kista. Resor förekommer i arbetet.

Vad söker vi?

Vi söker dig som är civilingenjör med inriktning mot energi/energieffektivisering av något slag eller motsvarande. Du har 5-10 års relevant erfarenhet av energieffektivisering.

Vidare har du bred datorvana, goda kunskaper i både svenska och engelska och B körkort.

För att passa i rollen behöver du vara affärsmässigt orienterad. Du ska vara strukturerad, ansvarstagande och ta egna initiativ till att få saker att hända. Arbetet kräver en öppen personlighet och god kommunikativ förmåga. Servicekänsla, flexibilitet och förmåga att skapa bra relationer, såväl internt som externt är andra viktiga egenskaper.

Vad erbjuder vi?
Coor erbjuder en trygg, säker och trivsam arbetsplats. Vi arbetar aktivt med kompetens- och karriärsutveckling för att du ska få möjlighet att utvecklas. Du blir en viktig person i vårt team med specialister.

Då Coor är ett stort och expansivt företag kan du utvecklas både inom denna arbetsgrupp såväl som inom andra delar av verksamheten. För dig som nyanställd har vi ett introduktionsprogram för att du ska få en bra start på din nya arbetsplats. Vi erbjuder fast lön enligt kollektivavtal med avtalspension, försäkringar och andra förmåner såsom föräldralön och friskvårdsbidrag.

Ansökan
Ansök så snart som möjligt, då urval och intervjuer görs löpande. Har du frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Fredrik Holst på 010 – 105 59 58 46

Vi ser fram emot din ansökan!


Om Coor
Coor är Nordens ledande facility management-leverantör och är med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Vi erbjuder alla de tjänster som krävs för att ett företag eller offentlig verksamhet ska fungera bra och effektivt. Vi strävar ständigt efter att bygga team och servicelösningar som gör det möjligt för våra kunder att fokusera på vad de gör bäst. Coor är verksamt främst i Norden, men har även viss närvaro i Belgien och Estland. Hos oss arbetar fler än 12 000 personer med olika bakgrunder och erfarenheter. Under 2022 blev Coor utnämnda till att vara det mest jämställda företaget i Sverige enligt SHE Index powered by EY och vi är fortsatt ett karriärföretag enligt Karriärföretagen.

Ansök nu

Project Engineer

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 8
We are looking for an accountable project engineer to be responsible for all engineering and technical disciplines that projects involve.
Mechanical engineering within our delivery projects at valve design HVDC
Design authority for an engineering discipline with low to medium complexity.
Complete assignments on small projects or portions of larger projects, cost- effectively and in accordance with contract specifications, quality standards and safety requirements.
Evaluates, selects and applies standard techniques and procedures to perform engineering assignments.
Provides technical support for testing, installation and commissioning activities.
Prepares project documentation within one's scope of deliverables.

Additional Hiring Information for Supplier:
Experienced mechanical engineer minimum 7 years in field, good skills in NX/TC,
NX/TC knowledge, mechanical engineering
Engineer Master of science or equivalent

Language: Both Swedish and English

Ansök nu

Energiingenjör till Enstar i Stockholm!

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 2
Vill du arbeta mot en 100 % hållbar och förnybar energisektor? Får du energi av att arbeta med systemlösningar och tekniska utmaningar? Till vårt härliga ingenjörsteam söker vi en energiingenjör. Låter det intressant?

Kort om tjänsten

Som energiingenjör hos oss har du en varierande och utmanande roll att se fram emot med fokus på förnybar energi.

Du är med i ett team och utvecklar energientreprenader i nära samarbete med våra kunder.

Du kommer att vara med och ta fram nya systemlösningar för energisystem i fastigheter för att till slut lämna över till projektledaren i installationsfasen.

En vanlig dag kan du exempelvis arbeta med:

• Utföra energiberäkningar och energianalyser
• Upprätta initial systemdesign
• Driva myndighetsärenden
• Stötta i kalkylarbete och dialog med underentreprenörer
• Föra en teknisk dialog med kund

Vad säger kollegorna?

Vi tog pulsen på dina framtida kollegor för att se hur det är att jobba på Enstar. Så här lät det:

”Jag jobbade tidigare på ett konsultbolag där det var min debiteringsgrad som räknades vilket var någonting jag ville ifrån. På Enstar är du i stället med och utvecklar en affär tillsammans med teamet och du får dessutom se ditt projekt realiseras. Enstar ligger i framkant vad gäller energiteknik för fastigheter vilket innebär att man hela tiden utvecklas i sin roll.” - Björn Svedberg, Energiingenjör

”Det finns en uttalad policy om ”familjen först” vilket gör det grymt mycket lättare med livspusslet under småbarnsåren. Uppskattas!” - Anders Nykvist, Affärsutvecklare

”En gång i månaden har vi gemensam AW och kör även spontanare när andan faller på. Kickoff, resa, julbord och löpträning är andra sköna klassiker hos oss!” - Emma Wernius, Projektledare

Fler saker som gör livet extra trevligt på Enstar

• Nya, moderna lokaler (Härlig grill-vänlig terrass i söderläge)
• Kontinuerliga teambuildning-aktiviteter
• Generöst friskvårdsbidrag

Vem är vår nya drömkollega?

Rollen som energiingenjör kräver god systemförståelse för fastigheters tekniska system såsom värme, ventilation, kyla och automation. Då du samarbetar tätt med både projektutvecklare och projektörer tror vi även att du är en positiv och lösningsorienterad lagspelare.

Känner du igen dig? Uppfyller du även följande punkter borde vi verkligen träffas:

• Relevant högskoleutbildning
• Minst tre års arbetslivserfarenhet
• Mycket goda kunskaper i svenska
• Meriterande om du besitter ytterligare kunskap inom entreprenadjuridik
• B-körkort

Om Enstar

Vår vision är en 100 % hållbar och förnybar energisektor. Vårt mål är att samarbeta med fastighetsägare och, genom tillhandahållande av kvalitativa energitjänster och hållbara energisystem, utveckla våra kunders fastigheter i syfte att nå ett bättre driftnetto och högre fastighetsvärden genom sänkt energikostnad och minskad energiförbrukning.

Ansök nu

Hållbarhetsspecialist

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 20
Vill du vara med på vår spännande resa att utveckla och förstärka våra tjänster inom hållbarhet? Värderar du också miljön högt och vill arbeta med projekt som främjar energi- och hållbarhetsarbete hos oss och våra kunder?

Som hållbarhetsspecialist arbetar du brett med parallella uppdrag där fokus ligger på att hjälpa våra fastighetskunder att identifiera samt uppnå sina hållbarhetsmål. Vidare arbetar du med miljöcertifieringar, främst BREEAM In-Use, mot våra kunders fastigheter. Även arbete med andra certifieringar, som LEED, Miljöbyggnad samt GreenBuilding förekommer. I rollen ingår även att arbeta med olika uppdrag inom energi.

Du blir del av vårt energy management team som består av 10 personer med olika specialistkunskaper. Vi har flera nya uppdrag under uppstart vilket ger dig möjlighet att tidigt vara med och utveckla vårt hållbarhetserbjudande

Placering är vid vårt huvudkontor i Solna. Då vi är ett rikstäckande företag förekommer resor.

Kvalifikationer

• Relevant utbildning inom hållbarhet, energi-, miljö- eller fastighetsteknik.
• Erfarenhet av hållbarhetsarbete med inriktning fastigheter.
• Erfarenhet av arbete med GRESB.
• Erfarenhet av arbete med miljöcertifiering av fastigheter, t ex BREEAM, LEED, Miljöbyggnad eller GreenBuilding.
• Goda kunskaper inom relevanta IT-system samt Officepaketet.
• B-körkort.

Meriterande

• Assessor BREEAM In-Use
• Certifierad energiexpert
• Erfarenhet av arbete i program för energiuppföljning som Momentum RC och Vitec.
• Erfarenhet av energioptimering i fastigheter.
• Kunskap inom fastighetsteknik, styr och regler.

Vi tror att du är en engagerad och målmedveten person som motiveras av att få driva utveckling och affär. Du är förtroendeingivande och kommunikativ vilket gör att du bygger goda relationer. Vidare är du pedagogisk och delar gärna med dig av dina kunskaper.

Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför få din ansökan så snart som möjligt. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef,

Christer Lundkvist, 072 204 25 88

Ansök nu

MTO-specialist

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 15
Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Vattenfall söker en ny medarbetare inom Människa-Teknik-Organisation (MTO)/Human Factors med placering i Stockholm, Uppsala, Västerås eller Göteborg.
Vi erbjuder dig ett utvecklande, spännande och självständigt arbete med stort ansvar för egen planering. Inom enheterna Säkerhet Väst & Öst finns idag totalt 29 medarbetare med specialistkompetenser inom MTO, Radiologisk Säkerhet och Säkerhetsanalyser. Vi samarbetar tätt över enhetsgränserna inom dessa tre kompetensområden. Detta ger goda möjligheter till stöttning samt varierande och utvecklande uppdrag. På enheterna finns idag 14 MTO-specialister.
Som specialist inom MTO/Human Factors på Vattenfall verkar du tillsammans med dina kollegor för att skapa förutsättningar för ett säkert och effektivt arbete inom Vattenfalls olika verksamheter. Vi levererar stöd gällande samspelet mellan människa, teknik och organisation till många olika uppdragsgivare inom Vattenfallkoncernen, exempelvis Ringhals, Forsmark, Svensk Kärnbränslehantering (SKB), stabsfunktioner och vattenkraft.


Dina arbetsuppgifter
MTO-grupperingen arbetar idag huvudsakligen inom/med:
• Säkerhetskultur, säkerhetsledning, krisledning och organisationsutveckling. Exempelvis kan arbetet innebära att genomföra olika typer av säkerhetskulturutvärderingar
• Att genomföra händelseutredningar utifrån ett MTO-perspektiv, som en del av ett kontinuerligt arbete med erfarenhetsåterföring
• Arbete som MTO-specialist vid anläggningsändringar. Exempelvis kan arbetet innebära medverkan i projekt där operatörsgränssnittet i kontrollrum för kärnkraftverk påverkas och ditt arbete är att säkerställa att operatörerna får en tillfredsställande digital och fysisk arbetsmiljö
• Arbete med usability/användargränssnitt i utveckling av diverse administrativa IT-system
• Hålla i MTO-relaterade utbildningar
Variationen i arbetsuppgifter påverkas av ditt intresse, din kunskap och organisationens behov.


Dina erfarenheter och kvalifikationer
Akademisk utbildning inom relevant område för MTO/Human Factors, exempelvis:
• Civilingenjör/ingenjör med inriktning teknisk design, ergonomi eller liknande
• Master/Magister inom kognitionsvetenskap eller psykologi
• Psykologexamen
Meriterande är:
• Yrkeserfarenhet inom MTO-området
• Utbildning/erfarenhet inom intervjuteknik, då det är ett av våra viktigaste arbetsverktyg
• Erfarenhet från komplex verksamhet med höga säkerhetskrav.
Vi söker dig som är van vid att hantera komplexa frågor och tycker om att ta dig an komplicerade problem. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver effektivt de uppdrag du och dina kollegor är engagerade i. Du förväntas vidare ha god kommunikativ förmåga, god samarbetsförmåga och lätt för att skapa relationer och förtroende. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Placeringsort: Stockholm, Göteborg, Västerås eller Uppsala. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.


För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anna Fermvik Neander, 072 – 715 09 46 (Göteborg) eller Céline Alberts, 070 – 369 70 63 (övriga placeringsorter). Du har även möjlighet att kontakta funktionsområdesansvarig inom MTO, Torbjörn Deshayes, 070 – 680 68 46. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.
Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 30 juni 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Om oss
Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka för Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Hållbarhetsspecialist

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 31
Vill du vara med på vår spännande resa att utveckla och förstärka våra tjänster inom hållbarhet? Värderar du också miljön högt och vill arbeta med projekt som främjar energi- och hållbarhetsarbete hos oss och våra kunder?

Som hållbarhetsspecialist arbetar du brett med parallella uppdrag där fokus ligger på att hjälpa våra fastighetskunder att identifiera samt uppnå sina hållbarhetsmål. Vidare arbetar du med miljöcertifieringar, främst BREEAM In-Use, mot våra kunders fastigheter. Även arbete med andra certifieringar, som LEED, Miljöbyggnad samt GreenBuilding förekommer. I rollen ingår även att arbeta med olika uppdrag inom energi.

Du blir del av vårt energy management team som består av 10 personer med olika specialistkunskaper. Vi har flera nya uppdrag under uppstart vilket ger dig möjlighet att tidigt vara med och utveckla vårt hållbarhetserbjudande

Placering är vid vårt huvudkontor i Solna. Då vi är ett rikstäckande företag förekommer resor.

Kvalifikationer

• Relevant utbildning inom hållbarhet, energi-, miljö- eller fastighetsteknik.
• Erfarenhet av hållbarhetsarbete med inriktning fastigheter.
• Erfarenhet av arbete med GRESB.
• Erfarenhet av arbete med miljöcertifiering av fastigheter, t ex BREEAM, LEED, Miljöbyggnad eller GreenBuilding.
• Goda kunskaper inom relevanta IT-system samt Officepaketet.
• B-körkort.

Meriterande

• Assessor BREEAM In-Use
• Certifierad energiexpert
• Erfarenhet av arbete i program för energiuppföljning som Momentum RC och Vitec.
• Erfarenhet av energioptimering i fastigheter.
• Kunskap inom fastighetsteknik, styr och regler.

Vi tror att du är en engagerad och målmedveten person som motiveras av att få driva utveckling och affär. Du är förtroendeingivande och kommunikativ vilket gör att du bygger goda relationer. Vidare är du pedagogisk och delar gärna med dig av dina kunskaper.

Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför få din ansökan så snart som möjligt. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef,

Christer Lundkvist, 072 204 25 88

Ansök nu

Automationsingenjör till energisektorn, Stockholm

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 27
Om konsultuppdraget

- Ort: Stockholm
- Uppdragslängd: Ca. 6 månader
- Sista ansökningsdagen: ansök snarast
- Omfattning: 100%
- OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo.


Uppdragsbeskrivning

Inom ramen för projektet skall all el och instrumentation bytas ut, samt nytt styrsystem.

Projektet söker en automationsingenjör som kommer hjälpa till vid granskningar av entreprenörens handlingar, samt deltaga vid FAT, möjlighet till förlängning och fungera som Montageledare EI&C på site.

Arbetsuppgifter:

- DPL:s förlängda arm under genomförandefasen
- Granska handlingar
- Följa upp frågeställningar kring funktionsbeskrivningar


Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav):

- Automationsingenjör med minst 2-3 års erfarenhet
- Vana i rollen inom tunga industriprojekt
- Hantera engelska flytande i tal och skrift
- Van att hålla i möten och skriva protokoll
- Van att läsa och förstå kretsscheman
- Van att läsa och förstå logikscheman


Meriterande kompetenser och erfarenhet (börkrav):

- Arbetat med kraftvärmeverk
- Arbetat med lågspänningsställverk och Simocoder
- Arbetat med instrumentering
- Arbetat med montageledning


Önskemål om personliga egenskaper:

- Noggrann och strukturerad
- Lyhörd


______________________

Hur du kommer vidare

- Sök uppdraget genom denna annons
- Lägg in ett CV i word-format
- Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas.
- Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar
från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan.


På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl.

Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid.

Om Shaya Solutions

Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik.

Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet.

Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Byggledare Energi

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 30
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi påskyndar övergången till ett hållbart samhälle.
Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri, energi och digitalisering som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.
Inkludering och mångfald – Vi vill attrahera personer med olika bakgrund och perspektiv till vår organisation. Mångfald är positivt på många sätt för oss på AFRY. Vi vet att det driver både kreativitet och innovation.
Läs mer här: https://afry.com/sv


Jobbeskrivning
Vi vill bli ännu bättre på att bygga olika projekt inom Energi, Kanske kan just du hjälpa oss?
Vår huvudsakliga verksamhet avser byggledning av fjärrvärme, fjärrkyla men även sol/vind och andra anläggningsprojekt är delar vi är verksamma inom.
Som Byggledare på AFRY kommer du att få ett varierande arbete med uppdrag inom flera olika områden. Du är med i projektets alla faser, från början till slut.
I din roll på AFRY kommer du att kunna utvecklas och ta dig an projekt du inte arbetet med tidigare. Du får många kontaktytor både internt och externt och du får omväxlingen att arbeta både i våra egna lokaler samt ute på fält i projekten


Kravspecifikation
Personliga egenskaper är något som vi värderar högt, och för att du ska trivas i rollen - och på AFRY - ser vi att du känner igen dig i våra värdeord BRAVE, DEVOTED, TEAM PLAYERS.
Som person är du flexibel, driven och engagerad. Du har förmågan att arbeta med flera projekt samtidigt och är både strukturerad och analytisk. Vidare är du en lagspelare med ett genuint intresse av att bygga kontakter internt så väl som externt, med ett kundorienterat mindset.
För att lyckas i rollen behöver du ha följande erfarenheter och bakgrund:
Du har arbetat inom området en längre tid som arbetsledare, platschef eller annan liknande roll
Erfarenhet av byggledning inom fjärrvärme, fjärrkyla eller liknande, mark och rör entreprenader
Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
Körkort (B) Då resor är en naturlig del i tjänstenYtterligare information
Vi erbjuder dig en flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar då vi förstår att allas liv ser olika ut och vikten av att ha en god balans mellan jobb och fritid. På AFRY delar vi en stark kultur som präglas av att dela kunskap och kompetensutveckling i form av interna och externa utbildningar samt individuella utvecklingsplaner.
Utöver detta erbjuder vi dig generöst årligt friskvårdbidrag, företagshälsovård, tjänstepension samt tillhörighet i vår fantastiska personalförening Club AFRY. Här anordnar vi roliga aktiviteter så som skidresor, handledda träningstillfällen, stuguthyrning, gästföreläsningar och mycket, mycket mer!
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer och vi vill gärna visa dig varför!
Läs mer om att arbeta på AFRY här https://afry.com/sv/bli-en-del-av-afry
Jag som blir din chef heter Anders Svensson. Min ledarskapsfilosofi är att frihet under ansvar i kombination med utvecklande uppgifter tar fram det bästa i dig. Det är det vi försöker ge medarbetarna på sektionen Thermal & Renewables Stockholm. Vi ser fram emot att höra av dig!
Sista ansökningsdatum är 2022-06-17 Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Kontaktuppgifter för frågor
Anders Svensson, Gruppchef
anders.l.svensson@afry.com
Maria Hansson,Rekryteringspartner
maria.hansson@afry.com
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Junior konstruktör Energisystem

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 30
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi påskyndar övergången till ett hållbart samhälle.
Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri, energi och digitalisering som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.
Inkludering och mångfald – Vi vill attrahera personer med olika bakgrund och perspektiv till vår organisation. Mångfald är positivt på många sätt för oss på AFRY. Vi vet att det driver både kreativitet och innovation.
Läs mer här: https://afry.com/sv


Jobbeskrivning
AFRY har i många år framgångsrikt stöttat både svenska och internationella energiproducenter, och vi satsar nu på ytterligare expansion på denna spännande marknad.
Vi söker nu dig med ett stort tekniskt intresse och vill arbeta som konstruktör med inriktning på fjärrvärme och fjärrkyla.
Hos oss får du möjligheten att lära dig mer om distribution av fjärrvärme och fjärrkyla. Du kommer att tillhöra ett glatt och driftigt gäng konsulter där idéer välkomnas och kunskapsutbyte uppmuntras. Du, med dina erfarenheter och personliga egenskaper, kommer att vara en viktig del i gruppens fortsatta utveckling!
Som konstruktör inom Thermal & Renewables kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara:
Ta fram 2D- och 3D-ritningar
BAS-P
Inmätning
Hållfasthetsberäkningar
Dimensionering
Samordning av ledningsförläggning

Sektionen Thermal & Renewables i Stockholm ser fram emot att bli flera kollegor inom rörkonstruktion av fjärrvärme- och fjärrkylarör.


Kravspecifikation
Personliga egenskaper är något som vi värderar högt, och för att du ska trivas i rollen - och på AFRY - ser vi att du känner igen dig i våra värdeord BRAVE, DEVOTED, TEAM PLAYERS.
Som person är du flexibel, driven och engagerad. Du har förmågan att arbeta med flera projekt samtidigt och är både strukturerad och analytisk. Vidare är du en lagspelare med ett genuint intresse av att bygga kontakter internt så väl som externt, med ett kundorienterat mindset.
För att lyckas i rollen behöver du ha följande erfarenheter och bakgrund:
Examen inom maskinteknik mot konstruktion eller liknande alternativt något års erfarenhet från arbete som rörkonstruktör
Körkort (B) då resor förekommer som en naturlig del av våra uppdrag
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skriftYtterligare information
Vi erbjuder dig en flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar då vi förstår att allas liv ser olika ut och vikten av att ha en god balans mellan jobb och fritid. På AFRY delar vi en stark kultur som präglas av att dela kunskap och kompetensutveckling i form av interna och externa utbildningar samt individuella utvecklingsplaner.


Utöver detta erbjuder vi dig generöst årligt friskvårdbidrag, företagshälsovård, tjänstepension samt tillhörighet i vår fantastiska personalförening Club AFRY. Här anordnar vi roliga aktiviteter så som skidresor, handledda träningstillfällen, stuguthyrning, gästföreläsningar och mycket, mycket mer!


AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer och vi vill gärna visa dig varför!
Läs mer om att arbeta på AFRY här https://afry.com/sv/bli-en-del-av-afry
Sista ansökningsdatum är 2022-06-20 Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Kontaktuppgifter vid frågor
Kerstin Bolin, Gruppchef
Kerstin.bolin@afry.com
Maria Hansson,Rekryteringspartner
maria.hansson@afry.com
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Erfaren konstruktör Energisystem

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 30
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi påskyndar övergången till ett hållbart samhälle.
Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri, energi och digitalisering som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.
Inkludering och mångfald – Vi vill attrahera personer med olika bakgrund och perspektiv till vår organisation. Mångfald är positivt på många sätt för oss på AFRY. Vi vet att det driver både kreativitet och innovation.
Läs mer här: https://afry.com/sv


Jobbeskrivning
AFRY har i många år framgångsrikt stöttat både svenska och internationella energiproducenter, och vi satsar nu på ytterligare expansion på denna spännande marknad.
Vi söker nu dig med ett stort tekniskt intresse som vill arbeta som konstruktör med inriktning på fjärrvärme och fjärrkyla. Hos oss får du möjligheten att lära dig mer om distribution av fjärrvärme och fjärrkyla. Du kommer att tillhöra ett glatt och driftigt gäng konsulter där idéer välkomnas och kunskapsutbyte uppmuntras. Du, med dina erfarenheter och personliga egenskaper, kommer att vara en viktig del i gruppens fortsatta utveckling!
Som konstruktör inom Thermal & Renewables kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara:
Ta fram 2D- och 3D-ritningar
BAS-P
Hållfasthetsberäkningar
Dimensionering
Optimering
Samordning av ledningsförläggning
Uppdragsledning

Sektionen Thermal & Renewables i Stockholm ser fram emot att bli flera kollegor inom rörkonstruktion av fjärrvärme och fjärrkyla.


Kravspecifikation
Personliga egenskaper är något som vi värderar högt, och för att du ska trivas i rollen - och på AFRY - ser vi att du känner igen dig i våra värdeord BRAVE, DEVOTED, TEAM PLAYERS.
Som person är du flexibel, driven och engagerad. Du har förmågan att arbeta med flera projekt samtidigt och är både strukturerad och analytisk. Vidare är du en lagspelare med ett genuint intresse av att bygga kontakter internt så väl som externt, med ett kundorienterat mindset.
För att lyckas i rollen behöver du ha följande erfarenheter och bakgrund:
En teknisk utbildning från universitet, högskola, YH eller arbetat dig till motsvarande kunskap
Minst 3 års erfarenhet rörkonstruktion helst inom fjärrvärme / fjärrkyla distribution
Tidigare erfarenhet inom projekt och uppdrag från rör- och anläggningskonstruktion främst inom process-, energi-, olja & gas- och petrokemiindustri
Erfarenhet av programvaror som AutoCAD, Rohr2, Civil 3D och Netsim
Körkort (B) då resor förekommer som en naturlig del av våra uppdrag
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skriftYtterligare information
Vi erbjuder dig en flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar då vi förstår att allas liv ser olika ut och vikten av att ha en god balans mellan jobb och fritid. På AFRY delar vi en stark kultur som präglas av att dela kunskap och kompetensutveckling i form av interna och externa utbildningar samt individuella utvecklingsplaner.


Utöver detta erbjuder vi dig generöst årligt friskvårdbidrag, företagshälsovård, tjänstepension samt tillhörighet i vår fantastiska personalförening Club AFRY. Här anordnar vi roliga aktiviteter så som skidresor, handledda träningstillfällen, stuguthyrning, gästföreläsningar och mycket, mycket mer!


AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer och vi vill gärna visa dig varför!
Läs mer om att arbeta på AFRY här https://afry.com/sv/bli-en-del-av-afry
Sista ansökningsdatum är 2022-06-20 Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Kontaktuppgifter vid frågor
Kerstin Bolin, Gruppchef
Kerstin.bolin@afry.com
Maria Hansson,Rekryteringspartner
maria.hansson@afry.com
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Project engineer

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 25
About EKA – A small company with a big passion
EKA, Energi & Kylanalys AB, is a small company with a big passion. We who work here are genuinely interested in energy efficient ice rinks and therefore have acquired a broad competence from different projects and types of facilities. We participate actively in industry networks and also strive to be the link between academia and industry. From us you will get personal dedication as well as professional delivery.

General information
We now look for a qualified energy engineer preferably with a specialization in refrigeration and heat pump engineering to support our Chinese projects. The working tasks requires a strong background in thermodynamics in general, such as fluid dynamics and heat transfer.
Experience from research, development and energy system design is a good asset. Further, you need to be outgoing and have an interest in working with people from both industry and academia. Written and oral communication in English is mandatory as well as Chinese (Mandarin) in this case. Basic knowledge in Swedish is a plus.

Duties
Engineering tasks mainly in the energy and refrigeration field such as: research, calculations, report writing, etc.

? Design with commonly used CAD-tools
? Energy calculations and simulations with internal and external tools
? Evaluations of field data and analysis
? Internal development projects
? Documentation in technical reports or equivalent
? Translation EN and CN in both directions.

Further to serve as communicator, link and facilitator in EKAs Chinese projects. This primarily includes tasks such as: compiling design requirements; process information and data provided by the customers into system design parameters. Further, to use EKAs design and calculation tools to produce a basis for tender specifications or straight to design guidelines for contractors.

Qualifications
? Education: MSc. in Energy engineering or corresponding
? Experience with energy system simulation softwares (TRNSYS, IDA ICE, EES, etc.)
? Familiar with energy and refrigeration system design (preferably with natural refrigerants)
? Experience of CAD (AutoCAD, Draftsight, etc.)
? Fluent in English and Chinese (writing and speaking)

The work is carried out under flexible conditions in a creative environment. We offer market conditions and stimulating tasks. Älvsjö is located on Stockholm's south side and is reached by commuter train from Stockholm C in about 10 minutes.

Ansök nu

Process / energiingenjör och Uppdragsledare till Termisk Energi i Stockholm

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 3
Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Vi har samlat olika experter för att lösa vår tids stora samhällsutmaningar – en uppgift som är mer relevant, utmanande och inspirerande än någonsin tidigare. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 000 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Vi genomför uppdrag i 70 länder runt om i världen varje år och har kontor på cirka 50 orter i Sverige.                                                

Varför jobba hos oss?
Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling. Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i några av Nordens största samhällsprojekt i alla skeden, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Då vi är etablerade i en rad europeiska länder erbjuder vi dig även möjligheten till internationella samarbeten. Hos oss ingår du i ett brett nätverk av engagerade kollegor bestående av professionella tekniker, specialister och ledare. För oss är erfarenhetsutbyte och att bygga goda samarbeten med våra kunder en naturlig del i vårt arbete. 

Det händer mycket inom energisektorn vilket resulterar i att våra tjänster efterfrågas i allt snabbare takt. Vi behöver därför förstärka vår organisation med ytterligare nya medlemmar. Swecos energikonsulter erbjuder tjänster inom alla led av energiförsörjningskedjan. Målet är att hjälpa kunderna att utveckla en kostnadseffektiv och hållbar energiförsörjning.

Din framtida roll
Som process/energiingenjör kommer du att ingå i gruppen; Termisk Energi som i dagsläget består av 11 energikonsulter. Vi arbetar med många typer av process- och energiprojekt på kraft/värmeverk samt energiintensiva industrier.  Gruppen är en del av enheten Heat & Power som består av ett 80-tal konsulter och vi är den ledande leverantören av konsulttjänster inom kraft- och värmemarknaden. Vi besitter expertis inom pann-, förbrännings-, bränsle- och fjärrvärmesystem inom samtliga projektsteg. Hos oss finns utmärkta möjligheter för dig som vill bredda, fördjupa och dela med dig av din kompetens.

Process/energiingenjör och uppdragledare inom Heat & Power ansvarar exempelvis för att:


• Arbeta med utredningar, förstudier, upphandlingar och projektering.
• Vara projektledare åt anläggningsägare eller leverantörer.
• Hjälpa våra kunder med optimeringar, dimensionering och analyser av anläggningar.
• Utveckla kundrelationer och sälja din och dina kollegors kunskap i uppdrag.
• Ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala mål.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:


• Har en högskole - eller civilingenjör med inriktning mot energi/processteknik.
• Har några års erfarenhet inom kraft- och värmeproduktion/distribution eller inom energiintensiv industri.
• Har drivkraften att vilja arbeta med relationsbyggande och förtroendeskapande processer.
• Behärskar det svenska språket både i tal och skrift och har även goda kunskaper i engelska.

 Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet och kompetens som konsult/beställare/entreprenör.
• Specialistkunskap inom turbinteknik, bränslehantering, förbränningsteknik, fjärrvärme och fjärrkyla, energieffektivisering och projektledning.

Vem är du?
Du är nyfiken, ansvarstagande, engagerad och vill vara med och skapa ett hållbart samhälle och energiproduktion. Som person vill vi att du är prestigelös och har förmågan att se möjligheter där andra ser svårigheter. Du gillar att vara en i teamet och gillar utveckling och att arbeta tillsammans med andra drivna kollegor.

För att lyckas som konsult hos oss ska du vara kunnig inom ditt område, lyhörd och lösningsorienterad. Vi löser ofta utmaningar och kundönskemål genom tätt samarbete inom gruppen och i samverkan med andra grupper och divisioner inom Sweco-koncernen. Om du gillar prestigelöst samarbete i en inkluderande arbetsmiljö där kunden står i centrum så är sannolikheten stor att du kommer att trivas hos oss.

Sweco erbjuder
Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

Placering
Placeringsort är Stockholm men tjänsteresor kan vara aktuella.

Ansökan
Välkommen att registrera din ansökan med CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum är den 30 april men intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakta oss
Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta Asal Mohsenchian på 0727338403 eller asal.mohsenchian@sweco.se.
Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 000 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 22 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Ansök nu

Automationsingenjör till energisektorn, Stockholm

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 15
Om konsultuppdraget

- Ort: Stockholm
- Uppdragslängd: Ca. 6 månader
- Sista ansökningsdagen: ansök snarast
- Omfattning: 100%
- OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo.


Uppdragsbeskrivning

Inom ramen för projektet skall all el och instrumentation bytas ut, samt nytt styrsystem.

Projektet söker en automationsingenjör som kommer hjälpa till vid granskningar av entreprenörens handlingar, samt deltaga vid FAT, möjlighet till förlängning och fungera som Montageledare EI&C på site.

Arbetsuppgifter:

- DPL:s förlängda arm under genomförandefasen
- Granska handlingar
- Följa upp frågeställningar kring funktionsbeskrivningar


Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav):

- Automationsingenjör med minst 2-3 års erfarenhet
- Vana i rollen inom tunga industriprojekt
- Hantera engelska flytande i tal och skrift
- Van att hålla i möten och skriva protokoll
- Van att läsa och förstå kretsscheman
- Van att läsa och förstå logikscheman


Meriterande kompetenser och erfarenhet (börkrav):

- Arbetat med kraftvärmeverk
- Arbetat med lågspänningsställverk och Simocoder
- Arbetat med instrumentering
- Arbetat med montageledning


Önskemål om personliga egenskaper:

- Noggrann och strukturerad
- Lyhörd


______________________

Hur du kommer vidare

- Sök uppdraget genom denna annons
- Lägg in ett CV i word-format
- Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas.
- Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar
från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan.


På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl.

Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid.

Om Shaya Solutions

Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik.

Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet.

Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Senior Energiingenjör Industri till Jernbro

Civilingenjör, energi
Läs mer Apr 25
Med djup ingenjörs- och utförarkompetens inom underhåll och övriga teknikdiscipliner som mekanik, el, automation och energi bidrar vi till utveckling och effektivisering av kundernas verksamhet och därmed också till ökad konkurrenskraft. Vi finns lokalt och nära våra kunder, där våra 900 anställda har specifika kunskaper om deras olika processer och utmaningar. Bland våra många kunder finns små och medelstora lokala företag och stora internationella koncerner med verksamhet inom verkstad, fordon, gruvor, stål, livsmedel, energi, trä, papper och massa samt vatten och avlopp.

Jernbro lndustrial Services är Sveriges ledande aktör inom industriellt underhåll och omsätter 1,4 miljarder. Varje dag, året om, hjälper vi svensk industri och ägare av samhällsinfrastruktur att producera säkrare, effektivare och mer hållbart.

Vi har ambitiösa mål för de kommande åren där Energy Management är ett av Jernbros strategiska tillväxtområden. Vi behöver därför förstärka vårt team och söker nu flera Seniora Energiingenjörer Industri.

Dina arbetsuppgifter

Som Energiingenjör utför du förstudier/analyser av energianvändning och miljöpåverkan, tar fram förslag till förbättringar och upprättar lönsamhetskalkyler och prioriterade åtgärdsplaner som underlag för vårt affärsförslag till kunden. Du får sedan, tillsammans med kollegor från vår projektavdelning, nöjet att förverkliga dina idéer under senare detaljprojektering, genomförande och uppföljning av resultatet.

Våra Energiingenjörer organiseras under affärsenheten Energy Management och rapporterar direkt till vår Affärsutvecklingschef. Du jobbar i projektform tillsammans med våra övriga energiingenjörer och externa partners, våra projektenheter samt operativt ansvariga.

Du utgår med fördel från Stockholm i rollen men annan placeringsort kan vara aktuell. Resor förekommer i tjänsten.

Din bakgrund

* Du är Civil-eller Högskoleingenjör, inriktning energi med dokumenterad erfarenhet från att genomföra förstudier inom industrin, från och med identifiering av möjliga förbättringar, utformning av åtgärdsplaner, lönsamhetsberäkningar t o m aktiv medverkan vid implementering av åtgärderna och uppföljning av resultat
* Arbetar eller har arbetat några år som konsult inom området med vana att jobba i projektform tillsammans med andra
* Är strukturerad och drivande med ett starkt intresse av att medverka till att skapa affärer med god lönsamhet och tydliga kundvärden
* Har lätt för att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift och kan presentera komplexa lösningar på ett pedagogiskt sätt
* Det är meriterande om du innehar certifikat för utförande av energikartläggningar på stora företag (EKL)
* Du har körkort.

Kort om Energy Management

Vår affärsmodell för Energy Management innebär en helhetslösning där vi, utifrån en förstudie, tar fram en prioriterad och kostnadsberäknad åtgärdsplan, projekterar och genomför åtgärderna (även finansiering erbjuds) samt tar hand om drift & underhåll under en överenskommen period. Vår lönsamhet är starkt förknippad med den nytta vi skapar för kunden. Affärsmodellen har således tydliga kundvärden i form av signifikanta kostnadsbesparingar och minskad miljöpåverkan. Det finns en stor förbättringspotential inom industrin vad gäller energianvändning och miljöpåverkan. Områden som normalt omfattas av ett samarbete med en industrikund är drift & underhåll av teknisk infrastruktur och relaterade projekt såsom anläggningar och system för produktion och distribution av energi & olika media såsom tryckluft, industrigaser, vatten mm, klimattekniska installationer i byggnader och produktionslokaler, processkylsystem, processvattenrening, förädling av avfall.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete med goda villkor. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljöfrågor så att våra medarbetare fortsätter att trivas och utvecklas hos oss. Du får möjlighet att vara med och påverka där du gör skillnad!

Lämplig stationeringsort är Stockholm men alternativ kan diskuteras då tjänsten ställer krav på en hel del resande.

ANSÖKAN OCH INFORMATION

I denna rekrytering samarbetar Jernbro med Jefferson Wells. Om du tycker att detta låter intressant och har någon fråga vänligen kontakta Rekryteringskonsult Lars Buvall, lars.buvall@jeffersonwells.se

Urvalet sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vill du vara med och utvecklas tillsammans med oss är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Som en del av vårt arbete med att skapa en trygg arbetsplats genomför vi bakgrundskontroller inför anställning. Vi använder bakgrundskontroller från 2secure. Läs mer på www.2secure.se

Ansök nu

Stockholmshem söker energisakkunnig

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 20
Tycker du att det är spännande med energieffektivisering av byggnader? Gillar du solceller? Vill du dessutom vara med och göra skillnad på riktigt? Vi söker nu en energisakkunnig till ett längre föräldravikariat på 1,5 år.

Du blir en av våra nyckelpersoner för att vi ska nå våra ambitiösa energi- och klimatmål.

Din nästa utmaning?

Som energisakkunnig bidrar du till att vi når våra mål genom att planera, driva och ge stöd i energifrågor i ombyggnadsprojekt. I samarbete med underhållstrateger, projektledare, drift och förvaltning säkerställer du att energibesparande åtgärder genomförs i vårt befintliga bostadsbestånd, tar fram förslag på energibesparande åtgärder och räknar fram vilka effekter de har på energibehovet.  Du ansvarar även för våra drygt 40 solcellsanläggningar och tar fram förslag på var ytterligare anläggningar ska installeras.

Genom omvärldsbevakning och pilotprojekt bidrar du till att vi som bolag ständigt utvecklas och ligger i framkant inom energifrågor.

Att jobba på ett av Sveriges största bostadsbolag innebär att du har en stor påverkan på många. Som en del i Stockholm stad jobbar vi för att ligga i framkant när det gäller hållbarhet och energi. Till 2030 ska vi vara klimatneutrala och en viktig del för att nå dit är energieffektivisering. Du kommer alltså göra ett viktigt jobb.

Du blir del av ett glatt och omtänksamt gäng på tio personer där vi både arbetar självständigt och hjälps åt att lösa problem. På Stockholmshem är vår vision att vi gör varandra bättre.

Stockholmshem verkar för att skapa trygga och hållbara bostadsområden åt våra närmare 60 000 hyresgäster. Vi på Stockholmshem tror på att mångfald skapar en bättre arbetsplats och bättre team och att våra medarbetare vill växa i en kultur där alla är ansvariga för sin egen och bolagets utveckling.Vad erbjuder vi?

Hos oss är du en del av ett kundnära företag, som vågar tänka nytt och där du får bidra med samhällsnytta varje dag. Vi månar om varandra och värderar hållbarhet inom alla delar av bolaget. Bland annat erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att semesterväxla och pensionsväxla. Vem är du?

Du har minst tre års erfarenhet av energi i fastighetsbranschen. Du är flexibel och kan zooma ut och se helheten men även vid behov djupdyka i detaljer. Du vill framåt och jobbar för ständiga förbättringar och utvecklar både dig själv och verksamheten.

Eftersom våra hyresgäster och affärsmässighet alltid är i fokus är det viktigt att du kan se helheten där energi är en viktig del.  När du stöter på hinder försöker du hitta lösningar för att komma framåt i energifrågorna. Du tar gärna initiativ till att lära känna kollegor på andra avdelningar och samarbetar över hela bolaget.

Du känner igen dig i våra värdeord: omtanke, handlingskraft och utveckling.

Din bakgrund:

- Civilingenjör/högskoleingenjör eller motsvarande minst 3-årig högskoleutbildning med inriktning energi/förnyelsebar energi/byggnation.
- Du har god förståelse för energisystem och värmesystem i fastigheter.
- Du har arbetslivserfarenhet av ombyggnad, drift och energi i byggnader eller projektledning.

Tillträde i september.

Intresserad?

Välkommen med din ansökan via länken senast den 3 juni 2022. Vill du veta mer, kontakta Sigrid Kamp, energisakkunnig, tel. 08 508 395 68 eller via mejl sigrid.kamp@stockholmshem.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Sandra Bergman, HR, tel. 08 508 39 124. Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08-508 39 508.

Om Stockholmshem

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag med 28 000 lägenheter och närmare 60 000 hyresgäster. I mer än 80 år har vi varit med och utvecklat staden, och skapat hem och bostadskvarter åt stockholmarna. Stockholmshem ägs av Stockholms stad.

Ansök nu

Stockholmshem söker energisakkunnig

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 20
Tycker du att det är spännande med energieffektivisering av byggnader? Gillar du solceller? Vill du dessutom vara med och göra skillnad på riktigt? Vi söker nu en energisakkunnig till ett längre föräldravikariat på 1,5 år.

Du blir en av våra nyckelpersoner för att vi ska nå våra ambitiösa energi- och klimatmål.

Din nästa utmaning?

Som energisakkunnig bidrar du till att vi når våra mål genom att planera, driva och ge stöd i energifrågor i ombyggnadsprojekt. I samarbete med underhållstrateger, projektledare, drift och förvaltning säkerställer du att energibesparande åtgärder genomförs i vårt befintliga bostadsbestånd, tar fram förslag på energibesparande åtgärder och räknar fram vilka effekter de har på energibehovet.  Du ansvarar även för våra drygt 40 solcellsanläggningar och tar fram förslag på var ytterligare anläggningar ska installeras.

Genom omvärldsbevakning och pilotprojekt bidrar du till att vi som bolag ständigt utvecklas och ligger i framkant inom energifrågor.

Att jobba på ett av Sveriges största bostadsbolag innebär att du har en stor påverkan på många. Som en del i Stockholm stad jobbar vi för att ligga i framkant när det gäller hållbarhet och energi. Till 2030 ska vi vara klimatneutrala och en viktig del för att nå dit är energieffektivisering. Du kommer alltså göra ett viktigt jobb.

Du blir del av ett glatt och omtänksamt gäng på tio personer där vi både arbetar självständigt och hjälps åt att lösa problem. På Stockholmshem är vår vision att vi gör varandra bättre.

Stockholmshem verkar för att skapa trygga och hållbara bostadsområden åt våra närmare 60 000 hyresgäster. Vi på Stockholmshem tror på att mångfald skapar en bättre arbetsplats och bättre team och att våra medarbetare vill växa i en kultur där alla är ansvariga för sin egen och bolagets utveckling.Vad erbjuder vi?

Hos oss är du en del av ett kundnära företag, som vågar tänka nytt och där du får bidra med samhällsnytta varje dag. Vi månar om varandra och värderar hållbarhet inom alla delar av bolaget. Bland annat erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att semesterväxla och pensionsväxla. Vem är du?

Du har minst tre års erfarenhet av energi i fastighetsbranschen. Du är flexibel och kan zooma ut och se helheten men även vid behov djupdyka i detaljer. Du vill framåt och jobbar för ständiga förbättringar och utvecklar både dig själv och verksamheten.

Eftersom våra hyresgäster och affärsmässighet alltid är i fokus är det viktigt att du kan se helheten där energi är en viktig del.  När du stöter på hinder försöker du hitta lösningar för att komma framåt i energifrågorna. Du tar gärna initiativ till att lära känna kollegor på andra avdelningar och samarbetar över hela bolaget.

Du känner igen dig i våra värdeord: omtanke, handlingskraft och utveckling.

Din bakgrund:

- Civilingenjör/högskoleingenjör eller motsvarande minst 3-årig högskoleutbildning med inriktning energi/förnyelsebar energi/byggnation.
- Du har god förståelse för energisystem och värmesystem i fastigheter.
- Du har arbetslivserfarenhet av ombyggnad, drift och energi i byggnader eller projektledning.

Tillträde i september.

Intresserad?

Välkommen med din ansökan via länken senast den 2 juni 2022. Vill du veta mer, kontakta Sigrid Kamp, energisakkunnig, tel. 08 508 395 68 eller via mejl sigrid.kamp@stockholmshem.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Sandra Bergman, HR, tel. 08 508 39 124. Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08-508 39 508.

Om Stockholmshem

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag med 28 000 lägenheter och närmare 60 000 hyresgäster. I mer än 80 år har vi varit med och utvecklat staden, och skapat hem och bostadskvarter åt stockholmarna. Stockholmshem ägs av Stockholms stad.

Ansök nu

Stockholmshem söker energisakkunnig

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 19
Tycker du att det är spännande med energieffektivisering av byggnader? Gillar du solceller? Vill du dessutom vara med och göra skillnad på riktigt? Vi söker nu en energisakkunnig till ett längre föräldravikariat på 1,5 år.

Du blir en av våra nyckelpersoner för att vi ska nå våra ambitiösa energi- och klimatmål.

Din nästa utmaning?

Som energisakkunnig bidrar du till att vi når våra mål genom att planera, driva och ge stöd i energifrågor i ombyggnadsprojekt. I samarbete med underhållstrateger, projektledare, drift och förvaltning säkerställer du att energibesparande åtgärder genomförs i vårt befintliga bostadsbestånd, tar fram förslag på energibesparande åtgärder och räknar fram vilka effekter de har på energibehovet.  Du ansvarar även för våra drygt 40 solcellsanläggningar och tar fram förslag på var ytterligare anläggningar ska installeras.

Genom omvärldsbevakning och pilotprojekt bidrar du till att vi som bolag ständigt utvecklas och ligger i framkant inom energifrågor.

Att jobba på ett av Sveriges största bostadsbolag innebär att du har en stor påverkan på många. Som en del i Stockholm stad jobbar vi för att ligga i framkant när det gäller hållbarhet och energi. Till 2030 ska vi vara klimatneutrala och en viktig del för att nå dit är energieffektivisering. Du kommer alltså göra ett viktigt jobb.

Du blir del av ett glatt och omtänksamt gäng på tio personer där vi både arbetar självständigt och hjälps åt att lösa problem. På Stockholmshem är vår vision att vi gör varandra bättre.

Stockholmshem verkar för att skapa trygga och hållbara bostadsområden åt våra närmare 60 000 hyresgäster. Vi på Stockholmshem tror på att mångfald skapar en bättre arbetsplats och bättre team och att våra medarbetare vill växa i en kultur där alla är ansvariga för sin egen och bolagets utveckling.Vad erbjuder vi?

Hos oss är du en del av ett kundnära företag, som vågar tänka nytt och där du får bidra med samhällsnytta varje dag. Vi månar om varandra och värderar hållbarhet inom alla delar av bolaget. Bland annat erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att semesterväxla och pensionsväxla. Vem är du?

Du har minst tre års erfarenhet av energi i fastighetsbranschen. Du är flexibel och kan zooma ut och se helheten men även vid behov djupdyka i detaljer. Du vill framåt och jobbar för ständiga förbättringar och utvecklar både dig själv och verksamheten.

Eftersom våra hyresgäster och affärsmässighet alltid är i fokus är det viktigt att du kan se helheten där energi är en viktig del.  När du stöter på hinder försöker du hitta lösningar för att komma framåt i energifrågorna. Du tar gärna initiativ till att lära känna kollegor på andra avdelningar och samarbetar över hela bolaget.

Du känner igen dig i våra värdeord: omtanke, handlingskraft och utveckling.

Din bakgrund:

- Civilingenjör/högskoleingenjör eller motsvarande minst 3-årig högskoleutbildning med inriktning energi/förnyelsebar energi/byggnation.
- Du har god förståelse för energisystem och värmesystem i fastigheter.
- Du har arbetslivserfarenhet av ombyggnad, drift och energi i byggnader eller projektledning.

Tillträde i september.

Intresserad?

Välkommen med din ansökan via länken senast den 2 juni 2022. Vill du veta mer, kontakta Sigrid Kamp, energisakkunnig, tel. 08 508 395 68 eller via mejl sigrid.kamp@stockholmshem.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Sandra Bergman, HR, tel. 08 508 39 124. Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08-508 39 508.

Om Stockholmshem

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag med 28 000 lägenheter och närmare 60 000 hyresgäster. I mer än 80 år har vi varit med och utvecklat staden, och skapat hem och bostadskvarter åt stockholmarna. Stockholmshem ägs av Stockholms stad.

Ansök nu

Automationsingenjör till energisektorn, Stockholm

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 23
Om konsultuppdraget

- Ort: Stockholm
- Uppdragslängd: Ca. 6 månader
- Sista ansökningsdagen: ansök snarast
- Omfattning: 100%
- OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo.


Uppdragsbeskrivning

Inom ramen för projektet skall all el och instrumentation bytas ut, samt nytt styrsystem.

Projektet söker en automationsingenjör som kommer hjälpa till vid granskningar av entreprenörens handlingar, samt deltaga vid FAT, möjlighet till förlängning och fungera som Montageledare EI&C på site.

Arbetsuppgifter:

- DPL:s förlängda arm under genomförandefasen
- Granska handlingar
- Följa upp frågeställningar kring funktionsbeskrivningar


Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav):

- Automationsingenjör med minst 2-3 års erfarenhet
- Vana i rollen inom tunga industriprojekt
- Hantera engelska flytande i tal och skrift
- Van att hålla i möten och skriva protokoll
- Van att läsa och förstå kretsscheman
- Van att läsa och förstå logikscheman


Meriterande kompetenser och erfarenhet (börkrav):

- Arbetat med kraftvärmeverk
- Arbetat med lågspänningsställverk och Simocoder
- Arbetat med instrumentering
- Arbetat med montageledning


Önskemål om personliga egenskaper:

- Noggrann och strukturerad
- Lyhörd


______________________

Hur du kommer vidare

- Sök uppdraget genom denna annons
- Lägg in ett CV i word-format
- Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas.
- Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar
från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan.


På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl.

Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid.

Om Shaya Solutions

Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik.

Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet.

Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Projektingenjör vindkraft

Civilingenjör, energi
Läs mer Apr 25
Vill du vara en del av energiomställningen genom utbyggnaden av förnybar energi i ett av Europas ledande vindkraftsföretag? wpd Scandinavia har lång erfarenhet av projektutveckling och har genom hög kompetens beviljats tillstånd för ett antal vindkraftsparker i Sverige. Nu expanderar vi och söker dig som är intresserad av att tillsammans med teamet utveckla vindkraftsprojekten vidare och driva fram nya projekt utifrån ett tekniskt och miljömässigt perspektiv.
Hos oss hittar du en arbetsplats där det är högt i tak, där vi tillämpar frihet under ansvar fullt ut, har roligt på jobbet och en väldigt stark team-känsla. wpd-koncernen arbetar endast med förnybar energi och vi drivs av det faktum att vårt arbete bidrar till ett klimatsmart samhälle och en konkurrenskraftig industri.
Om tjänsten
Vi arbetar med projektens alla faser såsom samråd, tillståndsprocess, detaljplanering, teknisk utformning, byggförberedelser och byggnation. Som projektingenjör jobbar du tillsammans med projektledaren med att ta fram och utveckla tekniska underlag för projekten i form av bl.a. kartor och beräkningar i olika faser av projektutvecklingen. Du deltar också i gruppen som arbetar med att hitta och utvärdera nya projektområden och har kontakt med markägare, kommuner och andra intressenter i tidigt skede. Vi arbetar i team med kollegor både i Sverige och från den internationella koncernen samt med externa experter inom en rad olika delområden.
Tjänsten är stationerad på vårt Stockholmskontor och innebär även en del tjänsteresor inom landet.
Dina arbetsuppgifter
Delta i projektutvecklingen och tillståndsprocesserna med fokus på teknisk planering.
Hämta in data och utveckla underlag för planeringen.
Utvärdera möjligheter till elanslutning och tillfartsvägar.
Ta fram olika kartunderlag i GIS (ArcGIS och Q-GIS).
Sitebesök för utvärdering av tekniska förutsättningar och dokumentation genom foto, film och med hjälp av företagets drönare.
Genomföra ljud- och skuggberäkningar.
Ta fram fotomontage hela vägen från fotografering på plats till färdiga bilder.
Ansöka om bygglov och olika typer av miljöanmälningar.
Vidareutveckla de tekniska underlagen utifrån egna idéer och i samarbete med teamet.Du lägger själv upp ditt arbete enligt gällande tidplaner men arbetar sedan tätt ihop med övriga teamet som innehar expertis inom alla de arbetsfält ett vindkraftsprojekt spänner över, allt ifrån markavtal och miljöjuridik till biologi och elnätsanslutning.
Din bakgrund och profil
Du är tekniskt intresserad, välstrukturerad och driven. Du trivs med att samarbeta med många olika roller och kompetenser samt har goda kunskaper i svenska och engelska.
Du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med GIS och kunskap om miljölagstiftningen är en fördel. Kunskap om WindPRO eller andra specialprogram för vindkraft är meriterande. För att trivas i denna roll är du genuint intresserad av energifrågor och energibranschen. Relevant högskole­utbildning krävs, exempelvis inom miljövetenskap, ingenjörsutbildning, lantmäteri eller geografi/samhällsvetenskap. Några års arbetslivserfarenhet är en fördel men inte ett krav.
Tillträde
Omgående
Kontakt
Välkommen med din ansökan märkt ”Projektingenjör” till job@wpd.se. Vi rekryterar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. För frågor om tjänsten kontakta Projektchef Angelica Widing, tel. 08-501 091 72
wpd är en av Europas största projektutvecklare och vi finns i 28 länder. Vi jobbar både med land- och havsbaserad vindkraft samt solkraft och har byggt totalt 2 400 vindkraftverk. wpd arbetar även med drift och underhåll av våra egna och andras vindparker. I Sverige förbereder vi just nu för ytterligare byggnation av vindkraft med en sammanlagd kapacitet av ca 450 MW och har totalt ca 1 400 MW under utveckling i vår landbaserade portfölj. Läs mer om företaget på vår hemsida www.wpd.se

Ansök nu

Rörkonstruktör till globalt företag

Civilingenjör, energi
Läs mer Mar 25
Är du en erfaren rörkonstruktör som är redo för din nästa utmaning? Vill du vara med och utveckla och samtidigt vara en viktig länk i den globala koncernen? Ta chansen och boosta din karriär, sök tjänsten idag - vi behandlar ansökningar löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för vårt kundföretags räkning en rörkonstruktör. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos vårt kundföretag.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och våra önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Du erbjuds:

• En flexibel arbetsplats där du tillsammans med kollegor kan styra över ditt arbete och din utveckling
• Att få arbeta hos ett företag med personlig anda
• Att få arbeta med erfarna kollegor som besitter hög kompetens

Arbetsuppgifter
Som rörkonstruktör hos vår kund arbetar du med konstruktionsunderlag och 3D-modeller till industriella projekt. Du kommer arbeta tätt med kollegor, kunder, leverantörer och entreprenörer både på kontoret i Stockholm och ute i industrin. Arbetsuppgifterna sträcker sig över projektens alla delar, från förstudier till installation. Du ges här en spännande roll där den ena dagen aldrig är den andra lik! Då vårt kundföretag är en känd global aktör kommer en del resor i tjänsten att förekomma, både nationellt och internationellt. Språkmässigt ser vi att du behärskar både svenska såväl som engelska professionellt.

Hos vårt kundföretag är mentorskap en naturlig del av vardagen. Du väntas både bidra till och ta del av gruppens samlade kompetens, samtidigt som du deltar aktivt i gruppens utvecklingsarbete genom nya idéer och förbättringsförslag.

Dina kollegor består av andra ingenjörskollegor inom områdena automation, styrsystem och elkonstruktion och mentorskap är en naturlig del av introduktionen. Vårt kundföretag som finns i Stockholm och Karlstad befinner sig i stor tillväxtresa så ta chansen och kliv på en fantastisk resa för din framtida karriär!

Vi söker dig som:
För att trivas i den här rollen ser vi att du åtminstone har en ingenjörsutbildning inom energi eller liknande. Alternativt minst två år dokumenterad erfarenhet i rollen som konstruktör eller från processindustrin eller motsvarande. Framförallt tror vi att du är en person som är motiverad, resultatfokuserad och har en proaktiv attityd. Du klarar av att jobba självständigt såväl som i grupp.

Särskilt önskvärt är det om du:

• Har erfarenhet från energi, läkemedel samt papper- och massaindustri
• Behärskar Aveva E3D, Solidworks och Autocad plant3D
• Besitter kompetens inom tryckkärls- eller maskindirektivet

START: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
OMFATTNING: Heltid, 40h/vecka
STAD: Stockholm
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Rebecca Bly, konsultchef Professionals Nord, 070-8110809

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Erfarenhet inom energi-, process- eller industriprojekt?

Civilingenjör, energi
Läs mer Apr 11
Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.


Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Making Future
Jobbeskrivning


Vill du tillhöra en gemenskap av ingenjörer med olika erfarenhetsnivåer och inriktningar, där ledarskapet och viljan att göra något spännande i karriären är en gemensam faktor? Då är det vårt team du söker! Du kommer tillhöra en grupp som ständigt vill bli bättre och ha roligt tillsammans.
Som projektledare hos oss kommer du att skapa värde i små till stora projekt för några av marknadens mest spännande teknikbolag. Med stort fokus på hållbarhet hjälper du våra kunder inom energi, process och tillverkningsindustrin med allt från framtagande av nya produkter, verksamhetsutveckling eller industrialiseringsprojekt.
Vi är idag en grupp projektledare med 0 till 25 års erfarenhet från ledande roller inom industrin. Vi erbjuder dig möjligheten att utvecklas på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt. Omkring dig kommer du ha många duktiga kollegor som delar med sig av sina erfarenheter. En god balans mellan arbetsliv och fritid tycker vi är viktigt!
I huvudsak är uppdragen hos våra kunder, vilka geografiskt befinner sig mellan Södertälje och Uppsala, alternativt i våra egna lokaler eller på distans. Vi får ständigt förfrågningar att hjälpa kunder över hela Sverige, det är därför meriterande om du vill ta uppdrag på andra orter.
Kravspecifikation


Vi tror att du är civilingenjör med 5-15 års erfarenhet av projektledning inom energi-, process- eller tillverkningsindustri. Kanske har du även jobbat med produktutveckling eller inom produktion?
Som person gillar du att skapa engagemang och sprider god energi runt omkring dig. Du är lyhörd för kundens behov och når uppsatta mål tillsammans med teamet. Du motiveras av att identifiera nya lösningar och att skapa relationer.
Om du inte redan är certifierad projektledare kommer du få den möjligheten hos oss. Du som söker skall ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.
Ytterligare information


Inom enheten Project Control & Management blir du en del av ett inkluderande team där våra skillnader är våra styrkor. Vi delar med oss av våra kunskaper och har kul på jobbet. Du kommer få erfarenhet av att arbeta inom olika intressanta branscher och miljöer med varierande arbetsuppgifter. Vi är ett stort globalt företag som uppmuntrar intern karriärsutveckling för att du ska växa som person.
Våra kunder är väl valda vad gäller teknisk utveckling och hållbarhet AFRY som företag har som målsättning att vara ledande inom hållbarhet och som projektledare hos oss kommer du vara starkt bidragande för en hållbar framtid.
Club AFRY har en mängd olika klubbar med förmånliga priser för dig som vill vara aktiv även efter arbetstid! Kanske kan vi locka med skidresor, brädspelskvällar eller nybörjarkurs i golf?
För frågor gällande tjänsten, teamet och din framtida chef, kontakta Business Section Manager Erik Staaf, erik.staaf@afry.com
För frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta Rekryteringspartner Fanny Sjödell, fanny.sjodell@afry.com
Varmt välkommen med din ansökan, senast den 6 maj!
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Projektledare inom Transmission och Distribution

Civilingenjör, energi
Läs mer Apr 11
Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.


Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Jobbeskrivning


AFRY har i många år framgångsrikt stöttat både svenska och internationella energiproducenter, och vi satsar nu på ytterligare expansion på denna spännande marknad!
Som projektledare hos oss kommer du tillhöra en grupp av projektledare inom området Distribution. Gruppen är under uppbyggnad varför du kommer att få vara del i att sätta processer och rutiner från start.
I din roll som projektledare kommer du ha fokus på projekt inom energiområdet Transmission och Distribution där du kommer att gå in i medelstora till stora projekt.
Tanken är att du börjar med projekt i mindre skala för att med tiden gå in i mer avancerade projekt. Alltså en väldigt bra tjänst för dig som har något till några års erfarenhet av rollen som projektledare
Du blir en del av ett team med tekniska experter inom området. Du kommer att vara den sammanhållande länken mellan teamet och kunden och där ansvara för kvalitén och affärsmässigheten i projektet. Våra kunder består framför allt av de stora energibolagen i Sverige.
Kravspecifikation


Vi söker dig som:
· Har 1-2 års erfarenhet som projektledare, uppdragsledare eller delprojektledare.
· Är högskoleingenjör, civilingenjör eller har annan teknisk utbildning inom Energi eller elkraft
· Har drivit projekt inom teknisk industri gärna med utgångspunkt från IPMA, PMI eller annan etablerad projektmetodik.
· Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
· Har B-körkort, då resor är en naturlig del i rollen.
Personliga egenskaper är något som vi värderar högt, och för att du ska trivas i rollen - och på AFRY - ser vi att du känner igen dig i våra värdeord BRAVE, DEVOTED, TEAM PLAYERS.
Som person är du flexibel, driven och engagerad. Du har förmågan att arbeta med flera projekt samtidigt och är både strukturerad och analytisk. Vidare är du en lagspelare med ett genuint intresse av att bygga kontakter internt så väl som externt, med ett kundorienterat mindset.
Eftersom tjänsten verkar inom säkerhetsklassade områden kommer du att genomgå säkerhetsprövningar innan anställning kan påbörjas.
Ytterligare information


På AFRY är vi passionerade, inte bara på jobbet utan även på fritiden. Vi tror nämligen att om du har roligt i livet presterar du bättre. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en balans mellan privatliv och arbete. Vi söker dig som vill vara en del av AFRYs framgångssaga!
Vi tror att du letar efter en arbetsgivare som kommer att erbjuda dig kompetensutveckling, teamkänsla och roliga uppdrag. Vi förmodar att du presterar på topp när arbetet innehåller intressanta och utmanande arbetsuppgifter och när du får använda din vassa kommunikativa förmåga i mötet med kunder och kollegor. Vi vågar även gissa på att du letar efter en trygg arbetsgivare som erbjuder kollektivavtal och bra villkor. Och, du vill nog ha en riktigt bra, engagerad chef som tillsammans med dig tar fram en utvecklingsplan som passar just dig och dina personliga karriärsmål.
Något av det vi erbjuder dig:
Fast lön och kollektivtal – Trygga komponenter som är en självklarhet för oss!
Utfyllnad av lön vid föräldraledighet
Vidareutveckling i form av utbildningar och våra uppdrag samt genom att nätverka med våra duktiga konsulter
Club AFRY – Vår personalklubb med möjlighet till kultur och sportevenemang, bokklubb, stuguthyrning, yoga mm.

Har vi fångat ditt intresse? Bra! Vi bedömer alla kandidaters specifika profil och gör kontinuerligt en utvärdering och bedömning mot marknadens efterfrågan. Hör av dig om du har några frågor! Vi ser fram emot att höra från dig på ett eller annat sätt!
Vi behöver få in din ansökan senast 8/5. Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Kontaktuppgifter
Christer Bergman, Gruppchef Distribution
Christer.bergman@afry.com
Maria Hansson, Rekryteringspartner
Maria.hansson@afry.com

AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Projektutvecklare Solcellsparker

Civilingenjör, energi
Läs mer Nov 12
Svea Solar är ett av Europas största företag inom solenergi där vi leder övergången till en hållbar framtid genom smarta och innovativa solenergilösningar. Som en naturlig följd av vår framgångsrika hypertillväxt söker vi nu en Projektutvecklare för våra solcellsparker. I rollen som projektutvecklare kommer du att rapportera till Pontus Skog (https://www.linkedin.com/in/pontusskog/), där du ingår i ett otroligt starkt och entreprenörsdrivet team.

Arbetsuppgifter
I rollen kommer du bli en central del av en högpresterande och snabbt växande avdelning som tar projekt från första kontakt med markägare till byggfärdiga solcellsparker.

Efter en gedigen onboarding kommer du som projektutvecklare bli ansvarig för att systematiskt söka efter och identifiera nya lämpliga områden för vår fortsatta expansion av solcellsparker.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

- Etablera kontakt, föra dialog och skapa goda relationer med nya potentiella markägare men även andra relevanta intressenter.
- Du ansvarar för kontraktsförhandlingar fram till avtalstecknande och därefter det initiala projekteringsarbetet som innefattar tillstånd- och anslutningsansökan till elnät.


Resor främst inom södra Sverige kommer att ske regelbundet.

Vem är du?
För att lyckas i denna roll ser vi att du har en relevant högre akademisk utbildning och ett genuint intresse för förnyelsebar energi. Du trivs att arbeta i en högpresterande miljö där problemlösning och bygga långsiktiga relationer är en central del av vardagen.

Vi tror även att du:

- Brinner för att göra affärer och ta projekt hela vägen i mål.
- Är van att arbeta strukturerat och driva flera processer samtidigt.
- Är duktig på att sätta dig in i olika intressenters perspektiv samt hitta kreativa lösningar på problem.
- Kan göra såväl tekniska som ekonomiska utvärderingar för att prioritera rätt projekt


Tidigare erfarenhet av projektutveckling ses som starkt meriterande.Läs mer om Svea Solar: https://sveasolar.com/se/

Om Oss
Svea Solar är en av Europas största aktörer inom solenergi med en vision att vara den ledande kraften i Europa i omställningen till ett 100% förnybart energisystem. Solcellsmarknaden är en starkt växande bransch med ytterst goda framtidsutsikter, där vi på Svea Solar erbjuder ett komplett ekosystem av produkter från solceller, batterier, laddboxar till bilar samt el-avtal som gör våra kunder självförsörjande.

För oss är det viktigt att det är roligt att gå till jobbet varje dag. Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak och en utvecklande vardag där du som anställd får chansen att vara med och påverka. Du kan förvänta dig en ung, rolig och innovativ arbetsmiljö där alla strävar mot ett gemensamt mål - att nå ett hållbart samhälle. En modig och ödmjuk gemenskap genomsyrar hela organisationen.

Intresserad?
Vi på Svea Solar tror att mångfald och olika erfarenheter bidrar till den kreativitet som krävs för att utveckla branschen. Vi värdesätter därför en jämn könsfördelning och vår ambition är att rekrytera medarbetare från olika bakgrunder för att representera samhället och våra kunder.

Vi använder oss av Verifieras kontrollverktyg för att säkerställa att de aktuella kandidaterna inte har en bakgrund som är oförenlig med Svea Solars värdegrund.

Vi tar endast emot ansökningar via hemsidan. Vänligen notera att urval och intervjuer kan ske även efter att ansökningstiden gått ut.

Ta chansen nu och var med och led utvecklingen mot ett förnybart Sverige med Svea Solar.

Ansök nu

Hållbarhetsspecialist

Civilingenjör, energi
Läs mer Mar 25
Vill du vara med på vår spännande resa att utveckla och förstärka våra tjänster inom hållbarhet? Värderar du också miljön högt och vill arbeta med projekt som främjar energi- och hållbarhetsarbete hos oss och våra kunder?

Som hållbarhetsspecialist arbetar du brett med parallella uppdrag där fokus ligger på att hjälpa våra fastighetskunder att identifiera samt uppnå sina hållbarhetsmål. Vidare arbetar du med miljöcertifieringar, främst BREEAM In-Use, mot våra kunders fastigheter. Även arbete med andra certifieringar, som LEED, Miljöbyggnad samt GreenBuilding förekommer. I rollen ingår även att arbeta med olika uppdrag inom energi.

Du blir del av vårt energy management team som består av 10 personer med olika specialistkunskaper. Vi har flera nya uppdrag under uppstart vilket ger dig möjlighet att tidigt vara med och utveckla vårt hållbarhetserbjudande

Placering är vid vårt huvudkontor i Solna. Då vi är ett rikstäckande företag förekommer resor.

Kvalifikationer

• Relevant utbildning inom hållbarhet, energi-, miljö- eller fastighetsteknik.
• Erfarenhet av hållbarhetsarbete med inriktning fastigheter.
• Erfarenhet av arbete med GRESB.
• Erfarenhet av arbete med miljöcertifiering av fastigheter, t ex BREEAM, LEED, Miljöbyggnad eller GreenBuilding.
• Goda kunskaper inom relevanta IT-system samt Officepaketet.
• B-körkort.

Meriterande

• Assessor BREEAM In-Use
• Certifierad energiexpert
• Erfarenhet av arbete i program för energiuppföljning som Momentum RC och Vitec.
• Erfarenhet av energioptimering i fastigheter.
• Kunskap inom fastighetsteknik, styr och regler.

Vi tror att du är en engagerad och målmedveten person som motiveras av att få driva utveckling och affär. Du är förtroendeingivande och kommunikativ vilket gör att du bygger goda relationer. Vidare är du pedagogisk och delar gärna med dig av dina kunskaper.

Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför få din ansökan så snart som möjligt. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef,

Christer Lundkvist, 072 204 25 88

Ansök nu

IT & Strategy Talent Programme: Engineer at Energy Systems & Processes

Civilingenjör, energi
Läs mer Mar 28
Now you can shape the path towards fossil free living. We're searching for talented individuals to join us on our journey towards fossil free living. Individuals that challenge the way we think, lead us down new paths and contribute to solving the biggest challenge of humankind – climate change. Is this you?
By applying for the IT & Strategy Talent Programme you can become 1 of 40 talents working towards that goal. Each of the 40 positions in the programme is unique and has its own specific responsibilities and challenges. This is a two-year programme with a strong focus on your development. From the outset you’ll have your own development plan which will be tailored towards a role suitable for you and include building blocks with learning goals towards that target. The focus is very much on learning by doing, and together with your manager you’ll select different assignments and rotations where you’ll participate in real projects, and contribute to fossil free living, at the same time as you get the experience you need to boost your development.
Your role as an Engineer at Energy Systems & Processes will be focused around the highly relevant topic of heating (and cooling) our societies - a key component of our energy landscape which is undergoing large transformations. Understand how electricity and district heating sectors are joint via themes such as heat pumps and overall energy flexibility, how heat production and a circular economy have great impact on one another and what the future of biomass might look like. Moreover, you will be introduced to themes and tasks spanning all of our business areas and strategic functions - a chance to be in the center of, and be a force for, the transformation of our energy landscape into a sustainable and circular world.
You will initially belong to the department Energy Systems & Processes which specifically addresses making heating and all large industry sectors carbon emission free. The department is part of Vattenfall R&D which is responsible for conducting corporate business driven technical development that creates value for Vattenfall and helps realizing our strategy. A valuable core component of the Vattenfall Group function Strategy. We work in agile teams close to the business of Vattenfall. The corporate R&D unit employs 120 people located mainly in three different offices in Sweden and Denmark.


Your role as an Engineer at Energy Systems & Processes
Your activities will be in the areas:
• Energy system assessments and optimization of heat balances in district heating production and distribution grids
• Project management
• Synthetization of complex topics and results into funding applications, decision material etc.
• Techno economical analyses - investment and business case calculations
• Strategic analyses of fuels for heat production


Who are you?
• Graduate, or up to two years’ work experience
• Strong academic background in engineering
• Passionate about wanting to create change
• A will to take responsibility and focus on value creation
• Keen to ‘learn by doing’
• Able to handle a steep learning curve
• Committed to climate-smarter living
• Able to travel regularly


As an Engineer in Energy Systems & Processes you recognize yourself in the following:
You hold a Master’s degree in Engineering Systems or similar, have strong analytical skills and a mindset and interest in addressing topics strategically. You have an understanding of what it takes to run projects, and have a strong will to structure and take responsibility for driving topics, be it small or large. You are engaged by the understanding and transformation of our energy landscape and you are eager to in detail understand the complexity of the heat business and how it relates to the rest of the energy market and a circular society. You are communicative and able to synthesise and explain complex topics, as well as self-driven and naturally reach out to find your way. You are comfortable in understanding and maintaining relationships with stakeholders internally and externally.


Location
You will be working in the R&D department of Energy Systems & Processes and the location for this position is?preferably Stockholm or Älvkarleby.


Our offer
The IT & Strategy Talent Programme is a kickstart to your career within Vattenfall. We offer a two-year accelerated development programme based around your specific talents and personality. Each stage of the programme will have new abilities to learn and different targets to achieve, all aimed at accelerating your development towards the next sweet spot in your career. You can read more about our offer here: IT & Strategy Talent Programme - Vattenfall


Application process
We welcome your application in?English,?including resume and cover letter. Last day to apply is April 22nd 2022. Selection period starts in April, followed by online tests and interviews in April and May. The recruitment process will be finalized around the end of May/beginning of June. The last step will be a pre-employment screening.?Starting date of the IT & Strategy Talent Programme will be September 1st 2022.


We look forward to your application!


If you have any questions regarding the Talent Programme in general please visit: Frequently asked questions - IT & Strategy Talent Programme - Vattenfall
Don’t miss our digital event: 07.04.2022: IT & Strategy Talent Programme | digital career event - Vattenfall


More information
For further information about the position or the recruitment process, please contact recruiter Sabina Eriksson at sabina.eriksson@vattenfall.com
Trade union representatives in Sweden are Shahriar Badiei (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). To get in contact with the representatives, please call Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.


Our organization
At Vattenfall you can free your superpowers! We are one of the European market leaders in the generation of renewable energy and are primarily active in Sweden, Germany, Denmark, UK and the Netherlands.
Vattenfall is a part of the Swedish critical infrastructure and many of our services are security classed. If this position is security classed, the final candidates might be subjected to a security vetting process in accordance with Swedish legislation.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Vi söker en Energiingenjör

Civilingenjör, energi
Läs mer Mar 28
Vi söker dig som vill arbeta som Energiingenjör
På Stockholm Exergi arbetar vi alla mot ett gemensamt mål. Målet att vara en klimatpositiv verksamhet redan 2025. Det vill säga, att fånga upp mer koldioxid ur atmosfären än vad vi själva släpper ut, och på så sätt bidra till att motverka klimatförändringarna. Det är nämligen det som minusutsläpp innebär. Stockholm Exergis bio-CCS-projekt har valts ut till det slutgiltiga steget i urvalsprocessen för att erhålla stöd från EU:s innovationsfond.
Vi vill ha med dig på resan!
Vad kan vi erbjuda dig?
Vi söker dig som vill jobba som Energiingenjör i en tid där utvecklingen går snabbt framåt och nya systemlösningar lösningar ska införas. Som Energiingenjör kommer du jobba med allt ifrån att kvalitetssäkra mätvärden för värme och kyla i befintliga system, ta fram kundbudgetar och utföra energi- och effektrevideringar.
I arbetet ingår även att utveckla och kvalitetssäkra IT-system. Arbetet handlar till stor del om systemövergripande frågor, därför är det viktigt att kunna skapa sig en helhetssyn. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med komplexa frågeställningar och många utmaningar i en spännande bransch. Du får arbeta i ett dynamiskt team med engagerade, kreativa och erfarna kollegor. Ni arbetar processorienterat och med ständiga förbättringar för att öka er effektivitet.
Vi ser fram emot din ansökan!
Varför jobba med mig?
Som ledare drivs jag av att upptäcka och skapa möjligheter för individer och därigenom team att nå sin fulla potential. Jag inspireras av nyfikenhet och vilja att tillsammans skapa och utveckla en verksamhet där alla bidrar och samarbetar för att nå uppsatta mål. Jag anser att motivation är den enskild viktigaste framgångsfaktorn och att vi genom att uppmärksamma varandras prestationer och ambitioner bidrar till det bästa resultatet för individen, för teamet och för företaget.
Jag vill att du är en person som bidrar till teamets prestation genom att samarbeta men även självständigt ta ansvar för ditt eget lärande i en ny roll. Genom att vara tydliga med våra förväntningar på andra och oss själva bidrar vi till en stabil lärande organisation med goda möjligheter att utvecklas tillsammans.
Vidar Nödtvedt, Chef Mätcenter
Vem är du som person?
Du är nyfiken, ansvarsfull, engagerad och vill vara med och skapa en klimatpositiv energiproduktion. Du älskar utveckling och arbetar gärna tillsammans med andra drivna kollegor. Du vågar lyfta problem och utmaningar i verksamheten och arbetar själv aktivt för att du och dina kollegor ska trivas och arbeta ännu bättre tillsammans.
I nästa steg av ansökan är vi nyfikna på dina erfarenheter och kommer att ställa frågor om det.
För att lyckas i rollen behöver du ha följande egenskaper:
Flexibel. Du har lätt för anpassning vid behov och kan därmed snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt kring situationer och frågor. Du ser möjligheter i förändring.
Initiativtagande. Du är van och bekväm med att ta initiativ och att sätta igång aktiviteter, vilket leder till lyckade resultat.
Kreativ. Du är en idéspruta och kommer ofta på nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
Självgående. Du är bekväm i att ta eget ansvar för dina uppgifter och ditt arbete. Du kan själv strukturera angreppssätt samt kan självmant driva processer vidare.
Problemlösande analysförmåga. Du arbetar väl med komplexa frågor och drivs av att analysera och bryta ned problem i sina beståndsdelar. Detta möjliggör för dig att lösa komplicerade problem.

Vilka är vi?
Stockholm Exergi är stockholmarnas energibolag. Dygnet runt, året om, tryggar vi den växande Stockholmsregionens tillgång till värme, kyla, el samt hantering av avfallstjänster. Idag är fler än 800 000 stockholmare och drygt 400 sjukhus, datahallar och andra verksamheter anslutna till fjärrvärmenätet, kopplat till våra värme- och kraftvärmeanläggningar från Högdalen i söder till Brista i norr. Med gemensam kraft driver vi Stockholm framåt med potential att bli världens första klimatpositiva huvudstad.

Ansök nu

Konsult inom Energi & Process

Civilingenjör, energi
Läs mer Mar 8
Vi erbjuder dig möjligheten att använda din erfarenhet från arbete inom industri eller energibranschen för att vara med och utveckla våra och våra kunders utmaningar i klimatomställningen. För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har erfarenhet inom utredningar, projektering eller projektledning inom energiföretag och/eller industri och motiveras av en affärsnära och kundorienterad roll. Om du är vår nya erfarna konsult - klicka på knappen ”Apply”
Inviting bright minds
Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Med våra intressanta projekt och kreativa lösningar strävar vi efter att utveckla vår bransch. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.
Du kommer att bli en del av vårt team inom Energi och Process
Som vår nya energikonsult kommer du att vara en del av vårt team med konsulter som utreder, leder och projekterar uppdrag inom industri och energiområdet. Vi jobbar tätt inom enheten som finns lokaliserad på flera kontor i Sverige. Samordning och samverkan är en naturlig del inom hela internationella Ramboll Energy, vilket innebär utbyte av kunskap, projektsamverkan samt möjligheter till arbete där Ramboll Energy verkar. Utöver detta är samverkan och samarbete med övriga svenska delar av Ramboll en naturlig och nödvändig del av tjänsten exempelvis med divisionerna Transport, Buildings, Project Management, Environment & Health, Management Consulting och Water.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Leda och delta i utredningar inom energi- och processområdet
Delta i genomförande av projekt inom energi- och processområdet
Ledning och handläggning av uppdrag
Marknadsföring och försäljning av vårt kompletta tjänsteutbud

Utvecklas tillsammans med oss
När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att du har:
8 års erfarenhet inom energi- eller processområdet.
Erfarenhet av affärsnära- och kundorienterade roller
God kännedom om energibranschen, gärna inom områden såsom processindustri eller produktion / distribution av fjärrkyla, fjärrvärme eller gas.
Van att arbeta med kollegor och kunder från andra länder.
God förmåga att hitta nya lösningar, utmana dig själv och se nya affärsmöjligheter som kan resultera i nya projekt.
Du har sannolikt en civilingenjörsexamen inom maskinteknik, energiteknik, kemiteknik eller motsvarande kunskapsnivå.

Du är en person vars främsta drivkraft är att uppnå resultat i projekt som adderar reellt värde för våra kunder. Tack vare din strategiska infallsvinkel och samarbetsförmåga lyckas du möta våra kunders krav och leverera lösningar anpassade till morgondagens samhälle. Du är flexibel och trivs när du utmanas i intressanta projekt som inbegriper såväl lokalt som internationellt samarbete. För att du ska växa och utvecklas krävs ett ledarskap som stöder, coachar och inkluderar dig i strategiska beslut.
Välkommen till Ramboll Energy
Ramboll är ledande inom övergången till grön energi. Vi har en helhetssyn på energi som säkerställer hållbara lösningar. Våra 1800 experter i 14 länder arbetar med alla delar av värdekedjan från produktion till distribution. Vi arbetar med uppdrag inom hela värdekedjan, från affärsanalyser, till investeringsanalyser, tillståndsärenden, projektledning och projektering av energilösningar runt om i världen.
Ramboll i Sverige
Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med 1800 experter på 30 kontor över hela landet. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle.
Din ansökan
Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV och personliga brev som beskriver varför du är rätt person för det här jobbet. Vi ser fram emot din ansökan och med löpande urval senast den 2022-04-15

Ansök nu

Är du vår nästa konsultslussare?

Civilingenjör, energi
Läs mer Mar 10
Företagsbeskrivning


AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi påskyndar övergången till ett hållbart samhälle.
Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri, energi och digitalisering som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.
Inkludering och mångfald – Vi vill attrahera personer med olika bakgrund och perspektiv till vår organisation. Mångfald är positivt på många sätt för oss på AFRY. Vi vet att det driver både kreativitet och innovation.
Jobbeskrivning


På Transmission & Distribution (T&D) bidrar vi till en hållbar Energiomställning i samhället, detta gör vi genom att utveckla lösningar till morgondagens smartare elnät. Som konsulter inom T&D tar vi oss an allt från förstudier och konstruktioner till upphandlingar, utredningar och analyser. Våra kunder är främst de svenska elnätsbolagen men även andra aktörer t.ex. industrier och vindkraftsbolag. Genom vårt introduktionsprogram Konsultslussen ges du möjlighet att snabbt växa in i rollen som konsult hos oss och ta del av vår kunskap, erfarenhet, gemenskap och nätverk.
T&Ds; introduktionsprogram Konsultslussen
Varje år anställer AFRY en grupp juniora medarbetare i Konsultslussen, ett nationellt introduktionsprogram som pågår under 6 månader med start i september. Du kommer att tillhöra någon av våra fyra sektioner som arbetar inom följande områden och där du under programmet kommer att arbeta som konsult.
Transmission Lines - Arbetar med kraftledningar i mark och luft på stam- och regionnätsnivå. Utför arbete i projekt från miljö och tillståndsprocess till projektering och konstruktion, samt byggstöd under byggnationsfas.

Distribution - Arbetar med markkablar, luftledningar och sjökablar på distributionsnätet i tätort och landsbygd med bland annat planering, projektering, konstruktion samt projektledning.

Substation - Arbetar med stationer och ställverk från tillstånd till färdig anläggning.

System studies/HVDC - Beräknar och analyserar behov av nätförbindelser, HVDC arbetar med likströmsteknik och projektering.

I Konsultslussen får du guidning in i din nya yrkesroll och du kommer tillsammans med dina kollegor att ingå i skarpa kundprojekt från start. Parallellt med dina projekt kommer du att gå Konsultslussens utbildningsprogram med föreläsningar inom olika områden. Utbildningarna leds av våra främsta experter och ger dig både en god grund i rollen som konsult samt värdefull kunskap inom El- och energisystemet. Föreläsningarna berör områden inom bland annat kund & sälj, projektmodellen, konsultskunskap, elnätets uppbyggnad, framtidens elnät, förnybar energi samt miljö och tillståndsprocesser. Du kommer att ingå i ett härligt gäng med andra Konsultslussare och förutom att ni har kul på jobbet så kommer ni bidra till att utveckla en hållbar energiförsörjning i samhället.
Kravspecifikation


Du är utbildad högskole- eller civilingenjör med inriktning från t.ex. Maskinteknik, Samhällsbyggnad, Byggteknik, Elektroteknik, Energiteknik, GIS, Miljövetenskap, Energi och miljö, eller så har du en yrkesutbildning (YH) inom Elkraft. Du är i början på din karriär och tilltalas av energibranschen såväl som konsultrollen.
Vi söker dig som är öppen och lyhörd med tydligt kundfokus och har lätt för att skapa goda relationer. Du har god samarbetsförmåga, har en inre drivkraft och uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både i tal och skrift. Du tar egna initiativ och är lösningsinriktad.
Ytterligare information


Att bli en del av Konsultslussen innebär att du får en gedigen och bred introduktion till både energiområdet i rollen som konsult, dessutom får du ingå i Sveriges största och mest erfarna konsultgrupp inom branschen! Utvecklingsmöjligheterna på AFRY efter att du gått konsultslussen är många, vare sig det är inom teknik, projektledning eller ledarskap.
Vi hoppas att du vill bli en del av vår strävan att skapa ett hållbart samhälle genom att utveckla innovativa teknik- och designlösningar. När det kommer till kritan så börjar det med dig, en person som vill göra skillnad.
START: September 2022
ANSTÄLLNING: Provanställning 6 mån som därefter kan övergå i tillsvidareanställning.
ANSÖKAN: Vi jobbar kompetensbaserat i hela processen och det ingår arbetspsykologiska tester, intervjuer och referenstagning. Vi kan inte ta emot din ansökan via mail och vi önskar inte något personligt brev.
Vi vill ha din ansökan senast 7/4 därefter kommer annonsen stängas och vi påbörjar våra urval.
Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till rekryteringspartner Maria Hansson på maria.hansson@afry.com
Vi ser fram emot din ansökan!
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Forskare eller projektledare inom solenergi [0E]

Civilingenjör, energi
Läs mer Mar 3
Brinner du för hållbarhet och vill bidra till att ställa om energisystemet mot mer förnybart? Har du idéer om hur detta ska gå till och gillar att driva utveckling tillsammans med andra? Är du också övertygad att solenergi är en resurs som har stor potential att bidra i omställningen av energisystemet? Då tror vi att du är rätt person för oss!

Vi på RISE Research Institutes of Sweden söker nu en forskare eller projektledare inom solenergi till vår division Samhällsbyggnad.

Sverige står inför en gigantisk omställning av energisystemet, och i det arbetet har RISE en naturlig roll. Vi behöver bygga ut vår produktion av fossilfri elektricitet, säkerställa att effekten finns där den behövs och energieffektivisera både industri och samhälle. Tillsammans med näringsliv och offentlig sektor utvecklar vi konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt. Men vi behöver bli fler. Vi behöver din hjälp. Hjälp att visa att det går att nå klimatmålen med hållbar tillväxt. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Om oss
Vi driver forskningsprojekt och uppdrag där vi undersöker hur solenergi kan göra störst nytta i det snabbt föränderliga nationella och globala energisystemet utifrån en rad olika perspektiv. Projekten som ofta är av tillämpad karaktär kan exempelvis röra solenergins integrering i bebyggelsen, förutsättningar för solparker och större solelsystem, sociala- och hållbarhetsaspekter kring solenergi, solenergins samspel med lokala energisystem och energilagring. Vi arbetar nationellt och internationellt tillsammans med näringsliv, offentliga organisationer och akademi för att bidra till en konkurrenskraftig, effektiv och uthållig produktion och användning av energi med minimal miljöpåverkan. Vi behöver nu stärka upp med forskare eller projektledare som kan fortsätta utveckla solenergiområdet tillsammans med oss och med flera andra av dina 2800 kollegor.

Om rollen
Som forskare eller projektledare på vår division Samhällsbyggnad leder du och/eller medverkar i flera projekt. Du är även med i utvecklingen av vår verksamhet genom kundkontakter, nya samarbeten och ansökningsarbete. De flesta av våra projekt är av tillämpad karaktär och sker i nära samarbete med samarbetspartners såsom näringsliv, offentliga organisationer och akademi. Vi erbjuder ett fritt och kreativt arbete i ett hängivet team med möjlighet att verka i en omväxlande och expansiv miljö. Du har goda möjligheter att själv forma din roll utifrån din egen kompetens och dina egna idéer. Du kommer att bli del av en organisation med en unik bredd av spetskompetens.

Placering för tjänsten är Stockholm, Göteborg, Borås eller Lund (eventuellt även annan placeringsort kan vara möjligt).

”RISE lockade mig med sin stora bredd av kunskap, en gedigen bas som samtidigt vågar ifrågasätta ’sanningar’ genom att testa och prova sig fram. Det är väldigt spännande och givande att navigera mitt i ett systemskifte som hela tiden ställer nya frågor, inte minst eftersom jag är väldigt nyfiken på nya synvinklar och samarbeten.”  -Malin, projektledare på RISE.

Vem är du?
Vi söker dig som vill jobba som projektledare eller forskare inom solenergi. Du är civilingenjör/disputerad eller motsvarande inom relevant område. Det är en fördel om du har praktisk yrkeserfarenhet och nätverk från branschen, både nationellt och internationellt. Erfarenhet av arbete med offentlig finansiering, EU-projekt och att arbeta sammanlänkande mellan teori och praktik är en merit. Du ska ha god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska, och det underlättar om du kan svenska då detta är RISE koncernspråk.

Är vi rätt för varandra?  
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. 

Välkommen med din ansökan!
Låter det intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Caroline Markusson, Enhetschef, +46 10 516 53 39. Sista ansökningsdag är 7 april 2022.

Våra fackliga representanter är: Daniel Gäwerth, Unionen 010-516 68 15 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21. 

Sökord: solenergi, solel, energisystem, flexibilitet, energilagring

Ansök nu

Projektledare med intresse för entreprenadsjuridik, Stockholm

Civilingenjör, energi
Läs mer Mar 17
Om konsultuppdraget

- Ort: Stockholm
- Uppdragslängd: Ca. 1 år & 9 månader
- Sista ansökningsdagen: ansök snarast
- Omfattning: 100%
- OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo.


Uppdragsbeskrivning

Kunden söker nu en projektledare. Som projektledare har du det övergripande ansvaret för att projektets resultat blir i enlighet med omfattning i godkänd projektplan.

Projektledare ansvarar för att projektet genomförs inom fastställda kostnads- och tidsramar med överenskommen kvalitet. Projektledaren ansvarar även för att kundens processer och policys, lagar, bestämmelser och myndigheters krav på produkten tillgodoses.

Arbetsuppgifter:

- Projektdokumentation
- Leda, driva och leverera Projekt/delprojekt inom ramen för Mek-process till uppsatta mål, avseende tid, scope, kvalitet och budget enligt investeringsprocessen
- Leda och styra delprojektmedlemmar och leverantörer/ entreprenörer inom ramen för projektet.
- Ansvara för att utreda och ta fram tekniska lösningar inom delprojektet utifrån behov, idéer och krav från kunder enligt direktiv från Projektledare.
- Säkerställa att den tekniska lösningen följer kundens och övriga krav
- Säkerställa/ta fram tekniska specifikationer och förfrågningsunderlag samt ansvara för utvärdering och upphandling i samråd med Projektledaren och Inköp


Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav):

- Civilingenjör, högskoleingenjör
- Goda Projektledningserfarenheter och tekniska kunskaper inom energi, processindustri eller produktionsutveckling/-tillverkning.
- God kunskap i och erfarenhet av upphandlingar.
- God kunskap i och erfarenhet av investeringskalkylering.
- God kunskap i och erfarenhet av entreprenadsjuridik.
- Arbetat inom kraftvärme- och energiindustri, tung processindustri, eller annan industriell verksamhet.
- Noggrann och systematisk
- Har intresse för projektledning/teknik och ekonomi.
- God samarbetsförmåga
- Vana av att ta eget ansvar och omsätta idéer till nya och förbättrade arbetsmetoder.


______________________

Hur du kommer vidare

- Sök uppdraget genom denna annons
- Lägg in ett CV i word-format
- Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas.
- Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar
från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan.


På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl.

Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid.

Om Shaya Solutions

Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik.

Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet.

Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Annonsförsäljare undanbedes.

Ansök nu

Driven Hållbarhetsspecialist

Civilingenjör, energi
Läs mer Mar 2
Vill du vara med på vår spännande resa att utveckla och förstärka våra tjänster inom hållbarhet? Värderar du också miljön högt och vill arbeta med projekt som främjar energi- och hållbarhetsarbete hos oss och våra kunder?

Som hållbarhetsspecialist arbetar du brett med parallella uppdrag där fokus ligger på att hjälpa våra fastighetskunder att identifiera samt uppnå sina hållbarhetsmål. Vidare arbetar du med miljöcertifieringar, främst BREEAM In-Use, mot våra kunders fastigheter. Även arbete med andra certifieringar, som LEED, Miljöbyggnad samt GreenBuilding förekommer. I rollen ingår även att arbeta med olika uppdrag inom energi.

Du blir del av vårt energy management team som består av 10 personer med olika specialistkunskaper. Vi har flera nya uppdrag under uppstart vilket ger dig möjlighet att tidigt vara med och utveckla vårt hållbarhetserbjudande

Placering är vid vårt huvudkontor i Solna. Då vi är ett rikstäckande företag förekommer resor.

Kvalifikationer

• Relevant utbildning inom hållbarhet, energi-, miljö- eller fastighetsteknik.
• Erfarenhet av hållbarhetsarbete med inriktning fastigheter.
• Erfarenhet av arbete med GRESB.
• Erfarenhet av arbete med miljöcertifiering av fastigheter, t ex BREEAM, LEED, Miljöbyggnad eller GreenBuilding.
• Goda kunskaper inom relevanta IT-system samt Officepaketet.
• B-körkort.

Meriterande

• Assessor BREEAM In-Use
• Certifierad energiexpert
• Erfarenhet av arbete i program för energiuppföljning som Momentum RC och Vitec.
• Erfarenhet av energioptimering i fastigheter.
• Kunskap inom fastighetsteknik, styr och regler.

Vi tror att du är en engagerad och målmedveten person som motiveras av att få driva utveckling och affär. Du är förtroendeingivande och kommunikativ vilket gör att du bygger goda relationer. Vidare är du pedagogisk och delar gärna med dig av dina kunskaper.

Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför få din ansökan så snart som möjligt. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef,

Christer Lundkvist, 072 204 25 88

Ansök nu

Rörkonstruktör till globalt företag

Civilingenjör, energi
Läs mer Feb 22
Är du en erfaren rörkonstruktör som är redo för din nästa utmaning? Vill du vara med och utveckla och samtidigt vara en viktig länk i den globala koncernen? Ta chansen och boosta din karriär, sök tjänsten idag - vi behandlar ansökningar löpande!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för vårt kundföretags räkning en rörkonstruktör. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos vårt kundföretag.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och våra önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Du erbjuds:

• En flexibel arbetsplats där du tillsammans med kollegor kan styra över ditt arbete och din utveckling
• Att få arbeta hos ett företag med personlig anda
• Att få arbeta med erfarna kollegor som besitter hög kompetens

Arbetsuppgifter
Som rörkonstruktör hos vår kund arbetar du med konstruktionsunderlag och 3D-modeller till industriella projekt. Du kommer arbeta tätt med kollegor, kunder, leverantörer och entreprenörer både på kontoret i Stockholm och ute i industrin. Arbetsuppgifterna sträcker sig över projektens alla delar, från förstudier till installation. Du ges här en spännande roll där den ena dagen aldrig är den andra lik! Då vårt kundföretag är en känd global aktör kommer en del resor i tjänsten att förekomma, både nationellt och internationellt. Språkmässigt ser vi att du behärskar både svenska såväl som engelska professionellt.

Hos vårt kundföretag är mentorskap en naturlig del av vardagen. Du väntas både bidra till och ta del av gruppens samlade kompetens, samtidigt som du deltar aktivt i gruppens utvecklingsarbete genom nya idéer och förbättringsförslag.

Dina kollegor består av andra ingenjörskollegor inom områdena automation, styrsystem och elkonstruktion och mentorskap är en naturlig del av introduktionen. Vårt kundföretag som finns i Stockholm och Karlstad befinner sig i stor tillväxtresa så ta chansen och kliv på en fantastisk resa för din framtida karriär!

Vi söker dig som:
För att trivas i den här rollen ser vi att du åtminstone har en ingenjörsutbildning inom energi eller liknande. Alternativt minst två år dokumenterad erfarenhet i rollen som konstruktör eller från processindustrin eller motsvarande. Framförallt tror vi att du är en person som är motiverad, resultatfokuserad och har en proaktiv attityd. Du klarar av att jobba självständigt såväl som i grupp.

Särskilt önskvärt är det om du:

• Har erfarenhet från energi, läkemedel samt papper- och massaindustri
• Behärskar Aveva E3D, Solidworks och Autocad plant3D
• Besitter kompetens inom tryckkärls- eller maskindirektivet

START: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
OMFATTNING: Heltid, 40h/vecka
STAD: Stockholm
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Rebecca Bly, konsultchef Professionals Nord, 070-8110809

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu