Kurator jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Kurator i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Vi växer! PRIMA Järva barn- och ungdomspsykiatri söker kurator

Kurator
Läs mer Apr 4
PRIMA Järva barn- och ungdomspsykiatri söker kurator

PRIMA Järva ansvarar för den specialistpsykiatriska öppenvården för ungdomar under 18 år boende i stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta. Januari 2023 expanderar verksamheten till kommunerna Järfälla, Upplands-Bro och Sundbyberg - välkommen att växa med oss!

Arbetsplats och arbetsuppgifter

PRIMA är en privat vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård som tar ansvar och har patienten i fokus. Vi bedriver vård med hög kvalitet där behandling vilar på en vetenskaplig grund. Psykisk hälsa ska vara lika självklar som fysisk hälsa. PRIMA uppmuntrar personalutveckling, tillämpar individuell lönesättning och flextid samt erbjuder friskvårdsbidrag.

På mottagningen arbetar barnpsykiatriker, sjuksköterskor, psykologer, kurator, arbetsterapeut, medicinska sekreterare och receptionister. Du kommer både att arbeta självständigt och i team med dina kollegor.

I din roll ger råd och stöd till patienter och familjer utifrån barnets funktionsnedsättning och vägleder dem rätt till stöd i samhället och av myndigheter. Samverkan med skola, socialtjänst och vårdgrannar är en viktig del av ditt arbete. Stödsamtal och psykoterapi är en del av tjänsten för dig som har minst steg 1-utbildning.Dina egenskaper och kvalifikationer

Som person är du motiverad, engagerad och självständig samt van att arbeta mot uppsatta mål. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga - vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har socionomutbildning och är med fördel legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Meriterande med kunskap om och erfarenhet av arbete med barn, psykiatri samt kompetens inom KBT och/eller IPT.

Arbetstid

Heltid om 40 timmar/vecka. Deltid kan diskuteras.Tillträde

Enligt överenskommelse.Ansökan

Ansökan skickas senast 1 juni 2022. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstiden löpt ut.


Frågor kring tjänsten besvaras per mejl av tf. enhetschef Ida Svensson på ida.svensson@prima.se

Välkommen med din ansökan!Inför rekryteringsarbetet har PRIMA tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Socionom/kurator med rehabkoordinators uppdrag

Kurator
Läs mer Jun 27
Capio Psykiatri är en av Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård, med verksamheter inom områdena allmänpsykiatri, specialiserad barn- och ungdomspsykiatrisk, beroendemedicin och ätstörningar. Vi finns i Stockholmsområdet, Östergötland, Örebro och Halland. Vi arbetar på uppdrag från regioner både på vårdavtal och vårdval.

Capio psykiatri Stockholm bedriver psykiatrisk vård på specialistnivå i syfte att uppnå en förbättrad psykisk hälsa. Den psykiatriska vården består av öppenvårdsmottagning och heldygnsvård.Om oss
Vi är en trevlig och gemytlig mottagningen som ligger centralt på Södermalm med närhet till kommunikationer och trevlig utemiljö.

Vi har ett gott samarbete på mottagningen och har gedigen specialistkompetens och ser innovation och utveckling som en naturlig del av vardagen. Vi bedriver på uppdrag av Region Stockholm ett allmänpsykiatriskt uppdrag där de flesta psykiatriska diagnoser ingår förutom primärt beroende och ätstörning. Uppdraget är för personer över 18 år. Mottagningen ligger i patientområdet, Capio psykiatri, med närhet till våra andra mottagningar i huset och i kvarteret. 

 

[Kort inbjudande textrad/fråga]

Välkommen att bli en del av vår kompetenta och trevliga mottagning inom allmänpsykiatri! 

 
Om rollen
Vi ser att du är utbildad socionom med kuratorserfarenhet eller utbildning. Önskvärt är att du också har tilläggsutbildningen rehabkoordinering, alternativt har motsvarande erfarenhet. Du är en del av mottagningen och ensam i din profession, du samarbetar och informerar dina framtida kollegor med dina specialistkunskaper. Du har tidigare erfarenhet av liknande uppgifter och/eller specialistpsykiatrisk vård. Vi ser att du som person är duktig på att problemlösa och ser utveckling och måluppfyllnad som en naturlig del av ditt arbete. 

 
Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att utvecklas efter din kompetens och mottagningens behov, men generellt innebära personliga samtal och kartläggning, samverkansmöten, kontakt med närstående, rehabkoordinering, vårdkoordinering, hålla föreläsningar eller olika typer av grupper. Digitalt arbetssätt är en naturlig del av vardagen. 

 
Dina kvalifikationer
Socionomutbildning med kuratorskompetens. Rehabkoordinatorsutbildning. Erfarenhet av specialist psykiatrisk vård. 

 
Vi erbjuder dig
En arbetsplats centralt läge mitt i stan med mycket trevliga och kompetenta medarbetare. Vi har bland annat: 

- Kollektivavtal
- Internutbildningar och möjlighet att gå externa kurser
- Friskvårdsbidrag
- Frukost och frukt
- En diversifierad arbetsplats där vi lär av varandra


[Avslutning: en personlig, engagerande hälsning]

Vi hoppas att vi har gjort dig nyfiken på att veta mer om oss och vad vi kan erbjuda dig. Välkommen med din ansökan!


Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Kurator (timanställning) till Hörselrehabiliteringen, Rosenlund

Kurator
Läs mer Jun 30
Nytt
Sektion Hälsoprofessioner Hörsel ingår i medicinsk enhet Logopedi på Karolinska Universitetssjukhuset.

I sektionen finns kuratorer, logopeder och psykologer som alla arbetar inom hörselområdet. Kuratorerna i sektionen utför sociala interventioner, psykosocial behandling och närståendestöd. En viktig del av kuratorernas uppdrag är även att bedriva utbildning och bidra till forskning.

Enheten Hörselrehabilitering finns på Rosenlunds sjukhus, plan 9. Hit kommer vuxna personer med grav hörselnedsättning, komplicerad hörselsituation, tinnitus med mera. Vi ansvarar för den utvidgade hörselrehabiliteringen där behovet är omfattande och ofta kräver insatser från flera vårdgivare. Här arbetar audionomer, läkare, pedagoger, kuratorer, psykolog undersköterskor, medicinska sekreterare och ingenjörer. Till enheten Barnhörselhabilitering kommer barn och ungdomar med hörselnedsättning och/eller tinnitus tillsammans med sina föräldrar för att prova ut hörhjälpmedel och få stöd med mera.

Om tjänsten
Som kurator inom vår verksamhet ingår du i ett medicinskt team, där du utgör en nödvändig kompetens för att snabbt och patientsäkert utreda, bedöma och åtgärda psykosociala behov. Din kompetens som socionom behövs för att arbeta med och hantera den psykosociala komplexiteten som finns runt patienten samt bidra med en helhetssyn.

Kuratorernas huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 

- rådgivning i sociala frågor  
- myndighetskontakter  
- samarbete med andra vårdgivare, såväl internt som externt, samt frivilligorganisationer  
- kris- och stödsamtal  
- leda informationsträffar och andra gruppsammankomster för patienter
- ta emot och handleda socionomstudenter  

Uppdraget sker på öppenvårdsmottagning där du främst kommer att arbeta på Hörselrehabilitering för vuxna patienter men det kan även finnas behov på Barnhörselhabiliteringen, Rosenlund.

Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter på Karolinska.

Annonsen gäller en timanställning hos oss.

Vi erbjuder 
En verksamhet i förändring där du kan sätta din prägel på hur vi tillsammans kan utveckla arbetet inom hörselområdet och för patienter med grav hörselnedsättning/tinnitus.

Teamarbetet är centralt och under utveckling. Här möts du och de andra professionerna kring patienten som ofta har en komplex problembild och ni får en unik möjlighet att ta del av varandras kunskaper och tillsammans utveckla stöd och goda rutiner. 

Handledning ges regelbundet tillsammans med övriga kuratorer inom HP Hörsel.

Vi söker  
Vi vänder oss till dig som vill arbeta som timvikarie (från 20 – 50%), känner dig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa dig efter den situation du ställs inför. Du är lyhörd inför andras behov och har lätt för att kommunicera. Därtill arbetar du strukturerat, tar ansvar för ditt uppdrag och samarbetar med dina kollegor för att kunna erbjuda bra stöd. Du värdesätter också andra professioners kompetens och bedömningar.    

Kvalifikationer  

Krav:

- Socionomexamen
- Flerårig erfarenhet av kuratorsarbete inom Hälso- och sjukvården
- Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Meriterande:

- Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator
- Tidigare erfarenhet av kuratorsarbete inom rehabiliterings- eller habiliteringsverksamhet
- Magisterexamen och/eller dokumenterad erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning
- Erfarenhet inom hörselområdet

Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.

Har vi fångat ditt intresse? Varmt välkommen att söka!  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV
2. Personligt brev
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation 

Varmt välkommen med din ansökan!Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hälsoprofessioner och kvinnohälsa

Tema Kvinnohälsa omfattar all verksamhet inom reproduktionsmedicin, benign gynekologisk vård, graviditets-, förlossnings- och fostermedicinsk vård i både Huddinge och Solna. Vi har även ett nationellt högspecialiserat uppdrag inom fostermedicin. Läs mer på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-kvinnohalsa-och-halsoprofessioner/.Hälsoprofessioner; fysioterapeuter, kuratorer, dietister, logopeder och psykologer möter patienternas behov och skapar mervärde i samarbetet tillsammans med andra professioner inom sjukhusets alla teman och funktioner. Mer information om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-halsoprofessioner/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Kurator till LBS Stockholm Södra

Kurator
Läs mer Jun 22
LBS Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

LBS Stockholm södra söker en kurator

LBS Stockholm södra söker en vikarierande kurator. På LBS Stockholm södra arbetar idag ca 30 engengerade personer med att ge eleverna som har valt vår skola den bästa möjliga utbildningen. Skolan kommer att ingå i Campus Södermalm på Tullgårdsgatan 12 med start i augusti 2022. Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat med omfattningen 80 % till den 30/12 2022.

Du är utbildad socionom alternativt socialpedagog. Du har erfarenhet av elevhälsoarbete och goda kunskaper om skolans styrdokument och vad dessa innebär. Du har även erfarenhet av att handleda personal och om du dessutom har kunskaper inom motiverande samtal så är detta meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet från myndighetsutövning inom socialtjänsten.

För att trivas i den här tjänsten ska du ha en god empatisk förmåga och vara säker i relationsskapandet med ungdomar. Du är även som person stabil, flexibel och trivs med självständigt arbete. Du har en hög social förmåga där bland annat relationsskapande och samarbetsförmåga är viktiga delar. Du har pedagogisk insikt, problemlösningsförmåga och förmågan att bidra med de specialistkunskaper som kuratorsfunktionen innebär.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 2022-08-01. På grund av semester kommer vi att kalla till intervjuer först efter den 1 augusti. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna biträdande rektor Karl Martin Duke: karlmartin.duke@lbs.se

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Psykiatrisk avdelning 50 och 60, Nacka sjukhus

Kurator
Läs mer Jun 27
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Vi söker en Kurator till Psykiatriska avdelningarna 50 och 60 på Nacka Sjukhus!

Om Psykiatrisk avdelning 50 och 60 med inriktning mot allmänpsykiatri

Vi är två mindre familjära avdelningar där beslutsvägarna är korta. Vi arbetar mycket med återkoppling till varandra och dagliga speglingar för att kunna diskutera hur dagen har varit.

Vi vårdar patienter med olika psykiatriska diagnoser och har 16 vårdplatser per avdelning. Vi finns på Nacka Sjukhus med fyra psykiatriska grannavdelningar. Avdelningarna stod klara i slutet på år 2019, så allt från lokaler till inredning är nytt. Vi arbetar i tvärprofessionella team bestående av läkare, skötare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, kurator och medicinska sekreterare. Vi arbetar utifrån personcentrerad vård och processkartan för psykiatrisk heldygnsvård och följer patienten genom hela vårdprocessen.

Från inskrivning, utredning, planering, behandling och omvårdnad, utskrivning och fram till uppföljningen via öppenvård. Arbete enligt Bergenmodellen för att förebygga hot och våld tillämpas på avdelningen och all nyanställd personal får en 4-dagaras utbildning i detta arbetssätt. Arbetsplatsen ligger i Nacka sjukhus intill Ektorps centrum med goda kommunikationer och nära till naturen.

Ditt arbete som Kurator

Som kurator på avdelningarna är du en del av ett multidisciplinärt team. Du bidrar till teamet med din kompetens och kunskap inom det psykosociala behandlingsarbetet. Du kommer att vara teamets konsult i psykosociala frågor och arbeta självständigt med patienter. I samtal med patienten kommer du att utreda patientens behov av stöd och insatser från vårdgrannar och oss på avdelningen för att samordna resurser för patienten hos rätt instans. Det innebär samverkan med kommunens socialtjänst, arbetsförmedling, försäkringskassan etc. Du kommer även att arbeta med enskilda samtal riktade till patient och närstående för att ge råd, stöd och information. Dokumentation sker i journalsystemet TakeCare.

Du kommer förlägga din tid 50% på vardera avdelning som samarbetar mycket med varandra.

Våra förväntningar på dig

Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Du har tålamod och egen drivkraft för att kunna arbeta självständigt.

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet från kommunal (biståndsbedömning/vuxenenhet) och/eller psykiatrisk verksamhet. Det är även meriterande med tidigare arbete med närstående (barn och vuxna).

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Som Kurator arbetar du med ett tydligt formulerat och avgränsat uppdrag. Samtidigt har du relativt stor frihet i hur du vill lägga upp arbetet. Du möter en bred patientgrupp, vilket gör uppdraget stimulerande och lärorikt.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 3 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut. Kliniken tillämpar SLSO:s riktlinjer för registerkontroll mot belastnings- och misstankeregistret.  

Vi ser fram emot att få träffa dig! Varmt välkommen med din ansökan! 

 

 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Leg. Hälso- & Sjukvårdskurator

Kurator
Läs mer Jun 17
Samtalshuset AB är en specialistmottagning för psykisk ohälsa och har ett mycket stort nätverk med många samarbetspartner. Vi ser nu behovet av att utöka vår personalstyrka.
Samtalshuset söker dig som är legitimerad Hälso- & Sjukvårdskurator med KBT kompetens och vill arbeta med första linjens psykiatri. Vi har behov av dig omgående som kan jobba mellan 40-80%. Du arbetar 1-2 kvällar eller en helgdag och resten dagtid. Vi har öppet varje dag mellan 08-21.
Du sitter i våra fina lokaler vid Odenplan eller på vår mottagning i Märsta/Arlanda Stad. Du är självständig, trygg och bekväm i din roll. Du är van och ser fördelar med att arbeta med en blandning av kortare och längre samtalssessioner.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Vi erbjuder dig:
Ett stimulerande och utvecklande arbete på primärvårdsnivå;
Möjlighet till att själv utforma fasta arbetspass dag/kväll/helg;
Möjligheter att själv utforma dina behandlingsplaner
Support av vår kundtjänst och administration gällande bokningar, tolkbeställningar mm;
Variation av fysiska- och digitala besök;
Flexibla arbetsvillkor där du kan välja att vara anställd eller konsult;
Plats i någon av våra fina lokaler med trevliga kollegor.Som anställd hos oss får du:
Friskvårdsbidrag;
Trygga anställningsvillkor med kollektivavtal;
Marknadsmässig lön.Krav:
Du är legitimerad Hälso- & sjukvårdskurator med erfarenhet av korta- och längre sessioner och som är van att arbeta både fysiskt och digitalt;
Du är utbildad i KBT och kan arbeta självständigt;
Du har 2-4 års arbetslivserfarenhet.Meriterande:
Kunskap/Erfarenhet kring annan Terapiinriktning än KBT;
Erfarenhet av arbete med barn och familjer;
Erfarenhet av PTSD och använder en evidensbaserad metod ex PE alt EMDR;
Erfarenhet av Neuropsykiatriska utredningar;
Erfarenhet av ACT, FACT, CFT;
Erfarenhet av Parsamtal/Familjerådgivning;
Språkkunskaper utöver svenska. Engelska är ett krav;
Erfarenhet av Take Care.Vi söker dig som är trygg i din profession, är lättsam och har lätt för att kommunicera med både patienter och kollegor. Inför ett eventuellt samarbete/anställning begär vi utdrag ur belastningsregistret.
Tillträde:
Omedelbart tillträde är möjligt, alternativt från augusti/september.
Lön:
Fast månadslön/eller ersättning på konsultbasis.
Din ansökan:
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till jobb@samtalshuset.se. Bifoga gärna även följande info:
uppgift om när du kan vara tillgänglig;
önskad tjänstgöringsgrad;
om du vill vara konsult/anställd.Observera att vi endast tar emot din ansökan och frågor via mejl.

Vi ser fram emot din ansökan!
Samtalshuset

Ansök nu

Kurator till Infektion-Venhälsan

Kurator
Läs mer Jun 30
Nytt
Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även Sveriges största förlossningsklinik med omkring 8000 förlossningar per år. Södersjukhuset har cirka 5000 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs även omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision; Sveriges ledande akutsjukhus.Beskrivning
Infektion/Venhälsan består av mottagningen Venhälsan samt två infektionsavdelningar.

Kuratorsteamet ingår i den psykosociala enheten med egen enhetschef. På Venhälsan handlägger vi personer med HIV-infektion oavsett kön, ursprungsland eller sexuell läggning. I det preventiva arbetet testar, behandlar och följer vi upp sexuellt överförbara infektioner där vår målgrupp är män som har sex med män. Venhälsans psykosociala team består av kuratorer och en psykiatriker.

Arbetsuppgifter

I det dagliga arbetet som kurator ingår kris- och stödsamtal till patienter, rådgivning i sociala frågor och närståendesamtal. Utöver detta kommer du kontaktspåra sexuellt överförbara infektioner samt arbeta preventivt med sexuell hälsa. Du kommer ha ett nära samarbete med övriga personalkategorier runt patienten. Tjänsten innefattar också att arbeta med patienter inneliggande på våra slutenvårdsavdelningar. Extern handledning finns att tillgå.

Anställningsform

Vikariat 6 månader. Heltid 40h/vecka.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av socialt arbete. Ett krav är att du har ett genuint intresse för vår målgrupp. Tidigare arbete med sexuell hälsa och HBTQ-frågor är meriterande. Önskvärt är även att du har erfarenhet av kontaktspårning av sexuellt överförbara infektioner.

Personliga egenskaper

Du har lätt för att samarbeta med och tycker om att arbeta i team, men kan även arbeta självständigt. Du förväntas vara trygg med att prata om sex och sexualitet och du behöver vara förberedd på att synen på sexualitet och vad som anses vara normalt/sunt varierar mellan individer.

Information om tjänsten lämnas av: Enhetschef Magnus Karlsson, telefon: 08-123 629 74, magnus.karlsson@regionstockholm.se

Välkommen med din ansökan!

 

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Kurator till Habiliteringscenter Järva vuxna

Kurator
Läs mer Jun 21
Habiliteringscenter Järva vuxna söker kurator

Vi på HC Järva vuxna gör skillnad och som kurator hos oss får du ett självständigt, omväxlande och stimulerande arbete i ett stabilt team.

Du kommer arbeta i ett team bestående av psykolog, arbetsterapeut, fysioterapeut och logoped. Du kommer tillsammans med dina kollegor att arbeta med patienter med rörelsenedsättning, autism och intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga och nätverk.

Kuratorns arbetsuppgifter handlar om att bidra till att patienter utvecklar eller bibehåller god hälsa och livskvalitet med de funktionshinder eller -variationer som de har. Habiliteringsåtgärder bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och utgår från våra habiliteringsprogram. Det kan för en kurator innebära att hjälpa patienter och närstående att orientera sig i samhället och samhällets stöd, ge stödsamtal utifrån funktionsnedsättningen och dess konsekvenser samt tillsammans med teamet ge psykoedukation kring funktionsnedsättningen eller råd och stöd kring problematiska beteenden.

Som kurator hos oss har du möjlighet att få ett tätt kollegialt stöd, personalutbildning och intern individuell ärendehandledning för att snabbt upparbeta kompetens kring våra patientgrupper.

Som kurator hos oss har du möjlighet att tillsammans med kollegor skapa och hålla i grupper för patienter och nätverk. Underlag för grupper finns, men också stora möjligheter att tänka och skapa nytt.

Du kommer enligt våra etablerade vårdprocesser att upprätta vård- och åtgärdsplaner i samråd med patienten och dess nätverk.

Då våra patienter ofta har komplexa behov samverkar vi mycket med vårdgrannar, kommunal verksamhet och andra myndigheter. Journal förs i Take Care.

 

Habiliteringscenter Järva vuxna ligger i huset Möllan tillsammans med flera andra vårdgivare inom regionen och även privata aktörer. Möllan ligger med Järvafältets grönområden om knuten, mellan Ursvik som är under uppbyggnad och Rinkeby centrum, med gångavstånd till restauranger och kommande tvärbanaförbindelse i Ursvik, och tunnelbanan i Rinkeby. Kista centrum är nästgårds.

Vårt upptagningsområde är Sundbybergs kommun och stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta, med cykelavstånd till de flesta samverkanspartners.

Habiliteringscenter Järva vuxna delar lokaler med Habiliteringscenter Järva barn.

 

Vi söker dig som är socionom. Erfarenhet av habiliteringen och/eller vår målgrupp är meriterande. Körkort är inte ett krav hos oss på HC Järva, men vi har en tjänstebil.

Det är viktigt att du trivs med teamarbete och har lätt för att samarbeta med andra personer, likväl som att arbeta självständigt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du engageras av att förändra vardagen för personer med funktionsnedsättning och har ett lyhört förhållningssätt. Arbetet präglas av variation och förutsätter därför en förmåga att kunna vara flexibel och initiativrik utifrån patientens fokus. För att trivas hos oss behöver du vara trygg i din yrkesroll, kunna anpassa ditt arbetssätt och ha god förmåga att prioritera i ditt arbete.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Kurator till ASIH i Älvsjö

Kurator
Läs mer Jun 8
Familjeläkarna driver vårdcentraler, ASIH och läkarinsatser på särskilda boenden inom Stockholms landsting och Uppsala landsting. I dessa uppdrag ingår i dag husläkarmottagningar, barnavårdscentraler, mödravårdscentraler, hemsjukvård, ögonmottagning, gynmottagning, läkare i särskilt boende och jourläkarverksamhet, allt på uppdrag från regionen.
Våra ledord är arbetsglädje och energi, patientens nöjdhet och trygghet samt medicinsk excellens.
Familjeläkarna är ISO certifierade.
Vi söker dig som har socionomexamen. Legitimation inom hälso- och sjukvård är tungt meriterande. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du som söker har tidigare erfarenhet av kuratorsarbete inom palliativ vård och/eller somatisk vård med människor i alla åldrar samt av att samverka med andra vårdgivare. Du kommer behöva transportera dig mellan olika platser, vilket kräver att du har giltigt B-körkort.
Hos oss ser vi det som en självklarhet att du arbetar med patienten i fokus. För att trivas i vårt team behöver du ha god förmåga att samarbeta och trivas såväl med teamarbete som självständigt arbete. Vi värdesätter respekt samt ärlighet och lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.
Som kurator hos oss kommer du att ansvara för kuratorsuppgifter inom enheten. Ditt arbete handlar i första hand om samtal vars syfte är till att stödja, uppmuntra, informera och avlasta patienten och dess närstående i frågor samt problem som är relaterade till patientens sjukdom. Det erbjuds kuratorskontakt till patienten och närstående, vilket sker enskilt eller i form av par- och/eller familjesamtal.
I din roll som kurator deltar du också i medicinska och psykosociala ronder. Arbetsuppgifterna innefattar utredning samt bedömning av patienter samt anhörigas behov av stöd och rådgivning i bland annat relationsfrågor. I arbetat ingår det även att informera om samhällets resurser samt svara på frågor som berör ekonomi, arbete, bostad, transport, försäkringar, med mera.
Vår verksamhet bedrivs utifrån lokaler i Älvsjö och våra patienter finns i framförallt södra delarna av Stockholm.
Eftersom arbetet utförs i patientens hem kan husdjur förekomma.
Vi är öppna för att diskutera tjänstgöringsgrad.

Ansök nu

Kurator till Vuxenvårdsavdelningen och Mottagning Vuxna 2, SCÄ

Kurator
Läs mer Jun 10
Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar.

SCÄ tar emot patienter i alla åldrar med remiss eller som söker själva. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en väl utvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både barn, ungdomar och vuxna. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm. Vi är idag cirka 145 anställda. 

Kuratorstjänsten kommer att delas mellan Vuxenvårdsavdelningen och öppenvården.

Vuxenvårdsavdelningen är en enhet med 12 vårdplatser varav två med överenskommelse för självvald inläggning. Behandlingstiden är ca 12 veckor för ordinarie inläggning och 7 dagar för självvald inläggning. KBT-E har en mycket central roll i behandlingen. 

Mottagningen för vuxna 2 är en öppenvårdsmottagning som behandlar långtidssjuka patienter från 18 år och uppåt. Mottagningen erbjuder individuella samtal, gruppbehandling, dagvård och internetbehandling (KBT-E). Mottagningens inriktning är att behandla ätstörningen individuellt och personcentrerat och ofta med ett kompletterande fokus på att hjälpa patienter att höja sin livskvalitet och funktionsnivå. 

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se/


Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med trevliga kollegor där du har stora möjligheter att påverka både vården och din egen utveckling. Det ges goda möjligheter till fortbildning och vi har regelbunden metodhandledning. 


Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna varierar, huvuddelen består av stödsamtal med fokus på att hjälpa patienter att höja sin livskvalitet och funktionsnivå. Samtalen kan också vara av behandlande karaktär i förhållande till ätstörningen. I arbetsuppgifterna ingår stöd till patienter i form av samverkan med andra vårdinstanser och myndigheter, som t.ex. Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.
Du förväntas även stötta patienternas psykosociala situation med hjälp kring t.ex. sysselsättning, ekonomi och nätverk. På öppenvårdsmottagning 2 ingår även ett uppdrag som rehab koordinator.
Arbetet utförs 50% på Vuxenvårdsavdelningen och 50% på Mottagning för vuxna 2.Kvalifikationer:
Socionomexamen samt steg 1-utbildning i KBT.
Kunskap om KBT-E, MANTRA och/eller SSCM är meriterande. 
Erfarenhet av arbete i Windows Office inklusive Teams samt Region Stockholms olika IT-system såsom Take Care är meriterande. Personliga egenskaper:
Du är en självständig och lyhörd person som tycker om att jobba med människor och i team. Du är trygg i att möta människor i svåra livssituationer. Du är van vid att arbeta med samtal. Vi kommer ta stor hänsyn till personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.Arbetsgivarens kontaktperson:
Enhetschef Irina Ekstrand 070-206 60 86
Enhetschef Emma Morawski 08-123 441 83


Facklig representant:
SSR Gunilla Wurtzel tfn 08-123 404 87Övrigt: 
Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Du har möjlighet till arbete med flextid och att utnyttja friskvård under arbetstid. Dessutom har du rätt 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. From det intjänandeåret du fyller 40 år ökar dina semesterdagar från 25 till 31.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Socionom / kurator till Svenska röda korsets vårdförmedling

Kurator
Läs mer Maj 10
Svenska Röda Korsets vårdförmedling har förmedlat sjukvård och rådgivning till migranter som helt eller delvis faller utanför det offentliga skyddssystemet sedan 2006. Vårdförmedlingen arbetar utifrån Röda Korsets grundprinciper där målet är att förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det än förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde. I första hand hjälper Röda Korset de mest nödställda, och ingen åtskillnad görs beroende av nationalitet, etnisk tillhörighet eller samhällsställning.

Om Vårdförmedlingen

Svenska Röda Korsets Vårdförmedling sitter i Stockholm och arbetar för att ge vård och stöd till migranter som faller utanför samhällets skyddssystem t.ex. papperslösa och EU-medborgare/tredjelandsmedborgare. På mottagningen arbetar fyra sjuksköterskor och en kurator som ger vård och stöd till patienter, vi har en nationell rådgivningstelefon och vi hjälper till med hänvisning och kontakt in i den ordinarie sjukvården. Läs gärna mer om vårt arbete här.

Om tjänsten

Kuratorn samarbetar med vårdförmedlingens sjuksköterskor för att kunna möta patienternas samlade behov. I arbetsuppgifterna ingår bland annat kartläggande och stödjande samtal med patienter, förmedling till vård inom kommun och region, samverkan, utbildning/föreläsning samt påverkansarbete. Kuratorn utgör en nyckelroll som vårdförmedlingens specialist på tillgång till vård och stöd från kommunen.

Arbetets upplägg anpassas efter verksamhetens behov och kommer beröra olika områden. Inom verksamheten möter kuratorn klienter med varierande bakgrund. Det kan vara allt från unga ensamkommande och papperslösa familjer till äldre med stora omvårdnadsbehov. Arbetet är brett och det ingår bl.a stödjande samtal, stöd i frågor kring skolgång, livssituation, psykisk hälsa, omsorgsbehov och stöd in i den offentliga vården.

Som en del av arbetet besöker kuratorn olika träffpunkter både själv och tillsammans med en sjuksköterska. Arbetet sker främst på dagtid men viss tjänstgöring på kvällstid förekommer för att möta målgruppen på de platser de befinner sig. Träffpunkterna är runt om i Stockholm.

Kuratorn ingår också i ett kuratorsnätverk med kuratorer som arbetar på Röda Korsets center för torterande flyktingar (RKC) för att kunna utbyta erfarenheter och kompetens. Samverkansarbete sker internt inom Svenska Röda Korset samt med externa aktörer.

Stort fokus för kuratorns arbete ligger på att etablera samverkansvägar med andra civilsamhällesorganisationer och myndigheter. Att genom befintlig kunskap skapa nya vägar för att stödja individer och visa på målgruppens förutsättningar i det svenska samhället.

Om dig

• Socionomexamen
• Erfarenhet av arbete som kurator inom hälso- och sjukvård
• Mycket god kunskap om socialtjänstlagen samt erfarenhet med att tillämpa denna (handläggning)
• Erfarenhet av stödjande samtal
• Det är meriterande med erfarenhet från arbete med papperslösa migranter, arbete med äldre samt erfarenhet av arbete inom civilsamhällesorganisationer.
• Vi ser gärna att du är bekväm i att arbeta brett inom socialtjänstens område.

Som person behöver du vara självgående, noggrann, ha god förmåga att knyta kontakter, kunna tillämpa lagar och regelverk men samtidigt vara öppen för kreativa lösningar samt kunna skapa strukturer från grunden. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Tjänsten är ett års vikariat på heltid med start efter sommaren eller enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad inom avdelning Hälsa och vård, enhet vårdförmedling, placeringsort är Stockholm på Hornsgatan 54.

Kvällsarbete förkommer någon dag per månad.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lau Dahlgren Ekegren, enhetschef Vårdförmedlingen (lau.dahlgren@redcross.se)

Här hittar du kontaktuppgifter till de fackklubbar som finns representerade hos oss.

Ansök nu

Samordnare/behandlare

Kurator
Läs mer Maj 6
I mysiga Svedmyra, inom Stureby sjukhem ligger vårt HVB-hem.  

Här bor elva ungdomar en längre tid, de har vanligtvis psykiatriska svårigheter av olika slag. En del av dem vill inte leva, är ledsna, deprimerade, har neuropsykiatriska svårigheter, har inte gått i skolan på länge. Andra kan vara mer utåtagerande, arga. 

Vi söker nu en företrädesvis manlig vikarierade samordnare som tillsammans med den övriga personalgruppen vill arbeta med dessa ungdomar, hjälpa dem att hitta livslust, tilltro till sig själva och sina egna förmågor. Du kommer att ingå i team tillsammans med psykologer och familjebehandlare.  

Som samordnare lägger du upp behandlingen tillsammans med ungdomen, dennes familj samt övriga teammedlemmar. Du har fokus på delar vad gäller planering, skolan, kontakt med familj. Som samordnare blir du en viktig person för ungdomen. Du har regelbundna samordnarsamtal, följer ungdomen i stort och smått.  

Den övriga personalgruppen består av socionomer, psykologer, beteendevetare. Vi arbetar utifrån MBT (Mentaliseringsbaserad metod och förhållningssätt) Metoden används i alla delarna av behandlingen och syftar till att stärka ungdomens egen mentaliseringsförmåga. 

Det är ett föräldravikariat på 1 år, med start 15 augusti 2022. Det är en heltidstjänsten som innefattar schemalagd arbetstid som innebär 5 nätter (sovande jour) inom ett 4-veckorsschema. 

I samband med anställning önskar vi utrag ur belastningsregistret. 

Vi söker dig som är:

FLEXIBEL. Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt sysätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

MÅL- OCH RESULTATORIENTERAD. Arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Förändrar sin inriktning när målen ändrar sig.

EMPATISK FÖRMÅGA. Har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

KVALITETSMEDVETEN. Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa.

RELATIONSSKAPANDE. Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer.

UTHÅLLIG. Förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

SAMARBETSFÖRMÅGA. Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Ansök nu

Enheten Våld i nära relationer vid APC söker kurator

Kurator
Läs mer Jun 1
Akademiskt primärvårdscentrum (APC) har ett övergripande forsknings-, utbildnings- och utvecklingsuppdrag för primärvården i Region Stockholm. APC med de akademiska vårdcentralerna är en universitetssjukvårdsenhet (USV) och en viktig del i den nya organisationen för kunskapsstyrning nationellt och regionalt. Verksamheten bygger på en nätverksorganisation där majoriteten av våra 230 medarbetare har sin grundanställning i klinisk primärvårdsverksamhet. Stockholms Läns Sjukvårdsområde, SLSO, är huvudman men APC:s verksamhet bedrivs oberoende av driftsform inom hela Region Stockholm. Vi arbetar i moderna lokaler på Torsplan. https://www.akademisktprimarvardscentrum.se/Enheten Våld i nära relationer
Enheten Våld i nära relationer är en av utvecklingsenheterna vid APC.

Enhetens uppdrag är att förse hälso- och sjukvårdens och tandvårdens personal med kunskap om våld i nära relationer i syfte att öka vårdpersonalens beredskap i mötet med personer som är, eller har varit utsatta för våld av närstående. Vid enheten bedriver vi en omfattande fortbildnings- och utvecklingsverksamhet, forskning och samverkansprojekt. Här finns psykolog, psykoterapeut, fysioterapeut och barnmorskor.

Om uppdraget
I uppdraget arbetar du med fortbildning i form av den basutbildning kring våld i nära relationer som enheten erbjuder hälso- och sjukvården. Du kan också komma att bli delaktig i olika slags utvecklings- och implementeringsprojekt inom ramen för uppdraget. Uppdraget ställer höga krav på självständighet och flexibilitet och att du är bekväm med att stå inför grupp, utbilda och processleda. De som börjar på enheten får en omfattande introduktion till såväl kunskapsområdet som effektiva metoder för fortbildnings- och utvecklingsarbete, och arbetar vanligtvis tillsammans med en kollega. Du ingår i ett team som har regelbundna möten för att stötta varandra och utveckla verksamheten. I det dagliga arbetet har du teamets koordinator som operativt stöd.

Vi söker dig
Vi söker dig som är leg kurator med grundanställning inom primärvården, och som är intresserad av att några dagar i veckan arbeta med frågor rörande kopplingen mellan våld i nära relationer och ohälsa. 

God förmåga att kliva fram, ta initiativ och jobba självständigt samtidigt som du gärna lyssnar och jobbar i team, är betydelsefulla personliga egenskaper. Du har hög grad av integritet och uppskattar högt tempo och en rörlig miljö. 

Det är meriterande om du har arbetat i en FoUU-miljö. Vi lägger i den sammanvägda bedömningen av sökanden stor vikt vid personlig lämplighet.

Uppdraget omfattar 40 procent med tillträde så snart som möjligt. En förutsättning för uppdraget är att du har din grundanställning inom hälso- och sjukvården (helst primärvården) i Region Stockholm. Avtal skrivs för ett år i taget. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Kurator till Sjölins gymnasium Vasastan

Kurator
Läs mer Maj 10
Sjölins gymnasium startade år 2000 och finns idag i Göteborg samt på tre platser i Stockholm. Från höstterminen 2022 finns vi också i Malmö.

Vår idé är att genom utbildning bidra till att skapa ett starkt civilt samhälle med medvetna och ansvarstagande medborgare som gör självständiga val. Sjölins gymnasium är en verksamhet som präglas av engagerade lärare, tydliga strukturer och casemetodik. Våra pedagoger brinner för att våra elever ska nå sin fulla potential. Det gemensamma förhållningssättet och den pedagogiska helhetssynen bidrar till ett meningsfullt och lustfyllt lärande. Läs mer på www.sjolinsgymnasium.se

Vi söker en skolkurator till vårt elevhälsoteam.

Det övergripande målet för skolans elevhälsouppdrag är att alla elever på skolan ska uppnå utbildningens mål, men i detta finns ett tydligt hälsoperspektiv då lärande och mående hänger ihop. En viktig utgångspunkt är att elevhälsouppdraget ägs av alla på skolan, det innebär att all personal på skolan ska arbeta för god hälsa hos eleverna för högre måluppfyllelse. På Sjölins gymnasium Kungsholmen innebär detta att det finns ett elevhälsoteam som består av:

• Skolkurator
• Skolsköterska
• Specialpedagog
• Studie- och yrkesvägledare
• Skolläkare
• Skolpsykolog

Elevhälsoteamet arbetar dels handledande med alla lärare på skolan och dels med individuella upplägg för de elever som kräver mer direkta insatser för att klara utbildningens mål. Teamet leds av rektor och träffas minst en gång i veckan för att arbeta förebyggande och hälsofrämjande men såklart också med att hantera ärenden så som inkomna anmälningar från lärarna när en elev riskerar att inte nå målen för utbildningen.

Vi söker dig som är socionom eller har liknande bakgrund.

Har du tidigare arbetat som skolkurator eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga ser vi det som mycket meriterande. Rollen ställer höga krav på självständighet, effektivitet och professionalitet. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande. Att du är flexibel och har förmågan att snabbt omprioritera vid plötsliga händelser ser vi som en självklarhet för att klara av rollen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som medarbetare inom AcadeMedia får du tillgång till vår förmånswebb genom Benify, en plattform där du enkelt ser hela din kompensation, alltså både lön och alla förmåner som du har via oss som arbetsgivare. Vi har friskvårdsbidrag om 4000 kr per år.

Varaktighet/Arbetstid Tillsvidaretjänst om 100 %. Provanställning tillämpas. Tjänsten startar den 8 augusti 2022 eller enligt individuell överenskommelse.

Lön Fast lön. Individuell lönesättning.

Ansökan Sista ansökningsdag: 17 juni 2022. Skicka in din ansökan så tidigt som möjligt då vi granskar ansökningar löpande och då kallar till intervju. Vi tar endast emot ansökningar via vårt ansökningsformulär: https://www.sjolinsgymnasium.se/om-sjolins/jobba-hos-oss/

Intresserad? Ansök via vårt formulär (vi tar endast emot ansökningar genom formuläret). Har du några frågor så är du välkommen att kontakta biträdande rektor Sofia Brunefeldt sofia.brunefeldt@sjolinsgymnasium.se

Ansök nu

Kurator med intresse för onkologi

Kurator
Läs mer Maj 23
Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
VO Rehabilitering och Smärtcentrum består av tre sektioner: Hälsoprofessioner, Smärtcentrum och Rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Nu söker vi kurator till medicinsk och onkologisk rehabilitering, som är en del av sektionen för hälsoprofessioner i vårt verksamhetsområde.

Ditt uppdrag
Inom Blod- och tumör, där du kommer ha din kliniska placering, arbetar flertalet olika professioner där kuratorn står för den psykosociala expertisen. Du kommer arbeta såväl i öppen- som slutenvård, vilket innebär en blandning av planerad och mer akut verksamhet. Arbetet innebär nära kontakt med både patienter och övrig sjukhuspersonal vilket ställer stora krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga.
Till onkologen kommer patienter med olika tumörsjukdomar. Vanliga diagnoser är bröstcancer, huvud- och halstumörer, cancer i urinvägar, könsorgan samt cancer i mag- och tarmkanalen. Den medicinska behandlingen består av bland annat strålbehandling, cytostatikabehandling, transfusioner, infektionsbehandling och antikroppsbehandling samt all typ av symtomlindring relaterat till behandling och sjukdom.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

- Krisstöd
- Psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete
- Stödjande, rådgivande och bearbetande samtal med patienter, anhöriga och efterlevande
- Samordna kontakter med myndigheter och andra vårdgivare
- Leda och ansvara för samtalsgrupper
- Handledning av socionomstudenter
- Deltagande i utvecklingsarbete

Hos oss står patienten i centrum och vi strävar ständigt efter att förbättra vården. Vi söker dig som är intresserad av och vill vara delaktig i utvecklingsarbete. Som person är du öppen för förändring och se de möjligheter som finns för att förbättra vården för våra patienter.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen och gärna med tidigare erfarenhet som kurator inom hälso- och sjukvård. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att möta personer i kris och sorg. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets- och organisationsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete.

Som person är du trygg, stabil, tolerant och öppen. Du har god självkännedom, är stresstålig och klarar att arbeta i team såväl som självständigt. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och har nära till reflektion.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%, med tillträde i augusti eller enligt överenskommelse.

Du får tillgång till träning på Friskhuset, där allt från gym och gruppträning till personliga hälsoprogram finns samlat. Du erbjuds även ett brett utbud av kurser inom friskvård och hälsa. På Friskhuset finns det tillgång till kostnadsfri hjälp av fysioterapeut/sjukgymnast, kostrådgivning samt konditions- och styrketest. Friskhuset erbjuder även kontakt med ergonom.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Andrea Lundkvist 018-617 37 33
Gruppchef Jenny Wennersten 018-611 91 20
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator sommarvikariat. Vårdavdelning för hemlösa.

Kurator
Läs mer Maj 24
Heldygnsvården för hemlösa erbjuder vård till patienter som lever i hemlöshet.

Patienter kommer till oss på grund av somatisk sjukdom eller skada. Många gånger i kombination med psykisk sjukdom och/eller beroende. Avdelningen har 14 vårdplatser varav en är en palliativ vårdplats. 

Avdelningen finns på Maria sjukhus på Södermalm i Stockholm.
Personer som lever i hemlöshet ha ofta komplexa behov. För oss är personcentrerad vård en självklarhet för att kunna möta patientens behov av vård och stöd utifrån ett helhetsperspektiv. Detta sker ofta i samverkan med socialtjänsten och andra aktörer.

Arbetsuppgifter:

Du deltar i teamarbetet och ni planerar tillsammans med patienten, närstående, andra vårdgivare och socialtjänst.

Arbetsuppgifterna innefattar bl a ådgivning i sociala frågor, sociala åtgärder, stödjande insatser, samordning samt stödsamtal och krishantering. Arbetsuppgifter kan tex bestå av att vara patienten behjälplig genom vägledning samt praktisk hjälp i kontakter med myndigheter, kommun, landsting och ideella organisationer. Samordning och/eller deltagande i vårdplaneringar och att fungera som ett stöd i kontakten med socialtjänsten är centrala delar i uppdraget. Initiering av utredningar och utfärdande av intyg. Samverkan med både interna och externa aktörer ingår i arbetet.

Kvalifikationer:

Socionom gärna med erfarenhet av arbete som kurator eller intresse av att arbeta med människor i utsatta situationer. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du är flexibel och lösningsinriktad. Du har ett gott bemötande, en positiv grundinställning och en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

I vår verksamhet är det svenska språket ett viktigt redskap i arbetet med våra patienter. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Anställningsvillkor:

Vi söker en kurator som vill jobba i sommar, juni-juli-augusti. Deltid eller heltid.  Till hösten möjlighet till förlängning en period på deltid.

Tillträde enligt överenskommelse.

Då vi arbetar med löpande urval och rekrytering ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt.

 
 

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Kurator/rehabkoordinator Capio vårdcentral Högdalen

Kurator
Läs mer Maj 6
Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Vårdcentral Högdalen är en trivsam och välfungerande vårdcentral i södra Stockholm. Vi som arbetar här är ett glatt gäng med stort engagemang som tillsammans tar hand om våra drygt 12 000 patienter. Vår ambition är alltid att erbjuda våra patienter bästa tänkbara vård och vi är alla delaktiga i vårdcentralens utveckling och förbättringsarbete för att uppnå just detta. Vi håller till i ljusa, fina lokaler och det är lätt att ta sig till och från vårdcentralen då det finns goda tunnelbane- och bussförbindelser. Vi har ett brett utbud av mottagningar för våra patienter: astma/KOL-, diabetes-, hypertoni-, äldre-, prick- och Waran mottagning. Vi har ett välfungerande psykosocialt team med barnfokus och en väletablerad hemsjukvård.Arbetsbeskrivning
Tjänsten är en kombinationstjänst Kurator/rehabkoordinator.

Det innebär att du kommer fördela och varva dina olika arbetsuppgifter under veckan.

Som Kurator är dina uppgifter att:

- Göra bedömningar/triagering individuellt och i team.
- Ha kris och stöd samtal.
- Ge rådgivning via chatt och telefon.
- Kartlägga behov samt koordinera inkommande patienter.
- Samarbeta med övriga professioner på vårdcentralen.
- Delta i nätverksträffar för psykosociala teamet.

Som rehabkoordinator är dina arbetsuppgifter att:

- Tillsamman med sjukskrivande läkare identifiera patienter som är i behov av koordinering av olika insatser i samband med att patienter är eller riskerar att bli sjukskrivna
- Vara kontaktperson för patienter, rehabiliteringsaktörer, arbetsgivare, försäkringskassan, arbetsförmedlingen och socialtjänsten
- Kartlägga rehabiliteringsbehov, upprätta rehabiliteringsplan och genomföra motiverande samtal för återgång till arbete
- Ansvara för uppföljning och analys av enhetens sjukskrivningsdata och initiera behov av kompetensutveckling inom området
- Delta i nätverksträffar för rehabkoordinatorer

Vi är måna om att skapa delaktighet och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi arbetar aktivt för att säkerställa att våra medarbetare har rätt och god kompetens för det arbete de utför. Vår organisation bygger på den lokala enhetens självstyre med engagemang och delaktighet från medarbetare vilket leder till korta beslutsvägar. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte. Vi har många rehabiliteringsmottagningar inom organisationen och det finns därigenom ett gott kollegialt stöd och möjlighet till erfarenhets- och idéutbyte.

Kvalifikationer
Du som söker är socionom med grundläggande psykoterapeutisk utbildning. Du är trygg i både person och profession samt har ett patientfokuserat arbetssätt. Vi ser gärna att du har med erfarenhet av psykiatri. Har du arbetat på vårdcentral tidigare är det meriterande.

Det är meriterande om du har gått utbildningen Koordinering av rehab processen på 7,5 p eller har motsvarande kunskap om försäkringsmedicin.

Som person är du positiv, trygg och empatisk och har förmågan att kunna organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett helhetstänk med patientens behov i fokus.

Övrig information
Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning. Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till Magelungen resursskola Södermalm

Kurator
Läs mer Maj 23
Magelungen Utveckling är ett medarbetarägt aktiebolag som erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Magelungen bedriver behandling samt resursskolor på grundskole- och gymnasienivå. Målsättningen är att i verksamheterna skapa ett sammanhang som är hanterbart, meningsfullt och begripligt. I alla verksamheter är forskning och utvärdering en integrerad del.Om oss 
Magelungens resursskola Södermalm vänder sig till elever som är i omfattande behov av särskilt stöd och som behöver ett mindre sammanhang för att tillgodogöra sig undervisning. 

Den pedagogiska miljön är genomtänkt och anpassad utifrån elevernas behov. Grupperna är små, lärartätheten hög och elevhälsan förstärkt för att eleven ska ges möjlighet att utvecklas i sina studier och känna att de lyckas. Personalen är engagerade och har erfarenhet av att arbeta med elever som av olika anledningar inte kommer till sin rätt i sina tidigare hemskolor. 

Vi har en systemisk och salutogen grundsyn där fokus är att arbeta med helhet och bygga på det som fungerar. Vårt mål är att erbjuda ett sammanhang där alla elever kan få en chans att lyckas utifrån sina förutsättningar. 

Tillsammans skapar vi hopp och gör skillnad!  

Om tjänsten 
Som skolkurator på Magelungen arbetar du aktivt i skolmiljön, vilket innebär tillgänglighet för elever, vårdnadshavare och pedagoger under hela skoldagen. Detta skapar möjligheter till ett nära samarbete kring elevens skolgång och välmående. Du närvarar på raster och vid behov på lektioner, för stöd och observation med utgångspunkt att eleven ska klara av sin skolgång. Tonvikten i arbetet ligger i att upptäcka eventuella svårigheter som dyker upp i skolan och ingripa i ett tidigt skede, som ett förebyggande arbete. Att ständigt vara aktiv i skolmiljön ger också möjlighet för dig att samtala med eleven när den stöter på svårigheter och att hantera konflikter i stunden. På skolan finns två kuratorer på ca 40 elever och du erbjuds handledning. 

Kvalifikationer 
Vi söker en skolkurator med socionomutbildning eller motsvarande utbildning.  Du har tidigare erfarenhet från arbete som skolkurator eller annat arbete som bedöms som likvärdigt. Viktigt att du har god kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar som krävs och att du ser dokumentation som en självklarhet. Skolan riktar sig enbart mot elever med omfattande behov av särskilt stöd och därför ser vi gärna att du har erfarenhet av att jobba med aktuell elevkategori. 

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Viktigt att du är flexibel och arbetar bra med andra människor. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vidare är du stabil och har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Intresse och motivation. Du är engagerad i ditt uppdrag och vill skapa hopp och göra skillnad på riktigt för våra elever/ungdomar! 

Anställningsform 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.  
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.  

Ansökan 
För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rektor Ki Sjöblom. 
Utdrag ur belastningsregistret (misstanke och brott) kommer att efterfrågas. 
Urval och intervjuer kommer att ske löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.   Varmt välkommen med din ansökan! 
 

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser och tjänster.

Ansök nu

Capio Vård för hemlösa söker kurator

Kurator
Läs mer Maj 16
Capio Psykiatri är en av Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård, med verksamheter inom områdena allmänpsykiatri, specialiserad barn- och ungdomspsykiatrisk, beroendemedicin och ätstörningar. Vi finns i Stockholmsområdet, Östergötland, Örebro och Halland. Vi arbetar på uppdrag från regioner både på vårdavtal och vårdval.

Capio Vård för hemlösa erbjuder somatisk, psykiatrisk och beroendevård till patienter som lever i hemlöshet. Verksamheten består av en öppenvårdsmottagning och en vårdavdelning. Till öppenvården hör en uteverksamhet där vi besöker olika akutboenden och dagverksamheter för hemlösa. Vi erbjuder även mobilt sprututbyte. På vår heldygnsvård vårdas patienter med en somatisk sjukdom eller skada, ofta i kombination med psykiatrisk sjukdom och/eller beroende. Vi har en palliativ vårdplats. I vår verksamhet arbetar psykiater, sjuksköterskor, distriktssköterskor, allmänläkare, Case managers, psykolog, kurator, arbetsterapeut, undersköterskor, vårdsamordnare, fotvårdsspecialist, medicinsk sekreterare och tandläkare.Vill du ha ett varierat och utmanande arbete där du gör skillnad?

Capio Vård för hemlösa Pelarbacken är en öppenvårdsmottagning där vi arbetar med sjukvårdsinsatser för personer som lever i hemlöshet.

Vi erbjuder somatisk, psykiatrisk och beroendevård och har både drop-in och tidsbokade besök. I vår verksamhet arbetar psykiater, psykolog, sjuksköterskor, distriktssköterskor, allmänläkare, Case managers, kurator, undersköterskor, vårdsamordnare, fotvårdsspecialist, medicinsk sekreterare samt tandläkare.

Personer som lever i hemlöshet har ofta komplexa behov. För oss är personcentrerad vård en självklarhet för att kunna möta patientens behov av vård och stöd utifrån ett helhetsperspektiv. Detta sker ofta i samverkan med socialtjänsten och andra aktörer. 

Vi söker nu en kurator till vårt team på Pelarbacken. Arbetet innebär i hög grad självständigt arbete men också arbete i team med övriga kollegor. Hos oss får du ett omväxlande arbete och möjlighet att arbeta och utveckla verksamheten tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare. Pelarbacken är belägen nära Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm.

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna innefattar bl a psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete, rådgivning i sociala frågor, sociala åtgärder, stödjande insatser, samordning samt stödsamtal och krishantering. Arbetsuppgifter kan tex bestå av att vara patienten behjälplig genom vägledning samt praktisk hjälp i kontakter med myndigheter, kommun, landsting och ideella organisationer. Samordning och/eller deltagande i vårdplaneringar och behandlingskonferenser samt att fungera som ett stöd i kontakten med socialtjänsten är centrala delar i uppdraget. Initiering av utredningar och utfärdande av intyg. Samverkan med både interna och externa aktörer ingår i arbetet.

Arbetet är varierande och andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets karaktär förändras.

Att vidareutveckla och förbättra är en viktig del av arbetet. Att stödja och fortbilda andra yrkesgrupper kan också komma att ingå i ditt uppdrag. Vi förväntar oss att du vill vara med och forma och utveckla arbetet utifrån just din specifika kompetens. 

Kvalifikationer: Vi söker dig som är utbildad socionom och som har erfarenhet av arbete som kurator inom hälso-och sjukvården.  Du är trygg både som person och i din profession och du vill bidra med din kunskap och erfarenhet. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett helhetstänk med patientens behov i fokus. Du har kunskap om socialtjänstens arbete med vuxna och är förtrogen med sociallagstiftningen. Det är också meriterande om du har erfarenhet från myndighetsutövning inom socialtjänsten. Utöver det så behöver du naturligtvis ha ett intresse för, och gärna erfarenhet av, att arbeta med utsatta människor och med samsjuklighet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du är flexibel och lösningsinriktad. Du har ett gott bemötande, en positiv grundinställning och en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

I vår verksamhet är det svenska språket ett viktigt redskap i arbetet med våra patienter. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varaktighet/Arbetstid: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Heltid/Deltid. Arbetstiden är vardagar dagtid. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem!

 

 

 

 

 

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Skolkurator till ProCivitas Karlberg

Kurator
Läs mer Maj 5
ProCivitas har som ambition att vara Sveriges Bästa Gymnasieskola. På ProCivitas är vi måna om att skapa en mycket god miljö som attraherar välutbildade lärare och studiemotiverade elever. ProCivitas har drivit gymnasieskolor sedan 1997 och existerande skolor tillhör idag de populäraste skolorna i Sydsverige samt i Stockholm.

ProCivitas har en stark koppling till det lokala näringslivet. Ett stort antal gästföreläsningar och en egen mentor från näringslivet till varje elev syftar till att skapa drivkraft hos våra elever. Denna drivkraft tar sig bland annat uttryck i att vi ett flertal gånger blivit Svenska Mästare i Ung Företagsamhet samt att vi har erhållit en rad andra utmärkelser.

Kompetenta lärare skapar rätt förutsättningar för elevernas framgång, men ensam är inte stark. Att vi arbetar i team och tillsammans med näringslivet är en del av ProCivitas framgångsrecept.

Kurator till ProCivitas Karlberg

Hösten 2019 öppnade ProCivitas Karlberg, efter det framgångsrika konceptet som etablerats av de tidigare systerskolorna i Helsingborg, Malmö, Växjö, Lund och Stockholm. Läsåret 2021/22 har vi 250 elever på Naturprogrammet och Samhällsprogrammet. Nästa läsår startar vi även Ekonomiprogrammet med båda inriktningar, ekonomi och juridik.

Inför läsåret 22/23 söker vi en ny skolkurator till vårt elevhälsoteam på 50 %, med start 8 augusti 2022. Tjänstens omfattning kan komma att kombineras på annan skola inom Academedia samt öka under därefter kommande läsår då skolan planeras växa ytterligare.

Vi söker dig, kurator och med erfarenhet från gymnasieskola. I vardagen kommer du att ingå i ett mycket engagerat elevhälsoteam bestående av rektor, skolsköterska, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare som alla jobbar verksamhetsnära både elever och lärare. I din vardag kommer du även jobba nära ett kollegium av kompetenta, professionella och, av eleverna, omtyckta lärare.

Din uppgift kommer tillsammans med dem vara att arbeta främjande och förebyggande för den bästa lärmiljön för våra elever. Du finns som resurs till lärare i arbetet med elever i behov av anpassningar och psykosociala faktorer som kan påverka eleven. Du erbjuder samtal av stödjande, rådgivande eller motiverade karaktär. Tillsammans med elevhälsoteamet gör du kartläggningar, genomför och dokumenterar utredningar, formulerar eventuella åtgärdsprogram och följer upp dem. Du är delaktig i arbetet med vår plan mot kränkande behandling och diskriminering. Du bidrar med kunskap om samhällets skyddssystem, ansvarar för att göra eventuella orosanmälningar och är kontaktperson mot externa samarbetspartner såsom socialtjänst och BUP.

Du är övertygad om

• att hela personalens gemensamma uppdrag är att alla elever ska klara målen oavsett vilka förutsättningar eleven har
• att en inkluderande lärmiljö där anpassningar planeras in från början är nyckeln till framgång
• att ett relationellt förhållningssätt är mycket viktigt för att få lärare och elever att utvecklas
• att ett salutogent förhållningssätt är utgångspunkten i hur vi tänker kring stöd och hjälp

Du har en god förmåga att uttrycka dig i skrift exempelvis i utredningar och åtgärdsprogram samt god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Du har god datorvana och arbetar dagligen digitalt med delade dokument, kalendrar och planeringar med dina kollegor och med elever. Vi arbetar i Schoolsoft och i Google-miljö vilket är bra om du har erfarenhet av.

Organisationen ProCivitas bygger på tillit, stort engagemang och mod att ställa höga krav, både på elever och kollegor. Här råder också en kultur med stark teamkänsla där du kommer att ha stora möjligheter att få vara med och påverka och få igenom goda idéer. Hos oss får du nu möjligheten att bli en del av ett glatt och entusiastiskt kollegium där delakulturen är stark och där viljan att hela tiden utvecklas är påtaglig. Beslutsvägarna är korta och vi arbetar målinriktat, kvalitetsmedvetet och lösningsorienterat. Eleverna på skolan är väldigt fina att arbeta med och stämningen på skolan är varm och familjär.

Välkommen med din ansökan!

Frågor besvaras av rektor maria.lafrenz@procivitas.se

www.procivitas.se/karlberg/

www.instagram.com/procivitaskarlberg

Ansök nu

Skolkurator till Farsta grundskola Adolf Fredriks musikklasser

Kurator
Läs mer Maj 17
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Farsta grundskola Adolf Fredriks musikklasser är en centralt belägen skola vid Farsta Centrum.

Skolan är i en spännande och expansiv period. Farsta grundskola har elever från området i åk 0-9 samt elever i musikklass åk 4-9. Vi är nu ca 1000 elever har en hög personaltäthet. Skolan är nyrenoverad med modern teknik och en stark framtidstro. Vår elevsyn grundar sig i att vi har en uttalad, stark tro på att elever utvecklas när de ges förutsättningar att lyckas. Lågaffektivt bemötande, förutsägbarhet och främjande insatser kring det sociala samspelet är grundläggande. Vi arbetar systematiskt för att gemensamt hitta lösningar och skapa tillgängliga lärmiljöer för våra elever och oss själva. Att samarbeta inom och mellan arbetslag, ämneslag och professioner är en grundpelare i vårt sätt att utveckla och se varandra. Samarbete mellan olika åldrar bidrar till en positiv utveckling för våra elever och oss alla. På vår stora skola finns många möjligheter att utvecklas som lärare och kollega! Vi arbetar aktivt med internationella frågor och externa kontakter. Arbetsplatsen är HBTQ-certifierad. Läs gärna mera här: http://farstagrundskola.stockholm.se

Arbetsbeskrivning
Skolkuratorn bidrar som skolans socialarbetare med psykosocial och social kompetens inom elevhälsans arbete på olika nivåer. Handledning och konsultation inom det psykosociala området innebär ett indirekt stöd i verksamheten både till enskilda och till grupper. Arbetet på en övergripande nivå omfattar ett strukturellt arbete i syfte att stärka skolan som miljö för lärande, hälsa och utveckling. - Socialt utrednings/kartläggnings- och behandlingsarbete. - Samtal med elever enskilt och i grupp, klassarbete. - Dokumentation av arbetet med enskilda elever. - Föräldrasamtal och nätverksmöten. - Handledning och konsultation av skolpersonal. - Ingå som en resursperson vid upprättande och implementering av handlings-planer i värdegrundsarbete och mot mobbning och andra kränkande handlingar. - Arbeta med krishantering och konfliktlösning. - I skolans elevhälsoteam och i samverkan med övriga arbeta med att utveckla skolans arbetsmiljö för eleverna. - Samverka med socialtjänst, barn- och ungdomspsykiatri, habilitering, fritid och polis.

Kvalifikationer
Socionomutbildning

Skolkuratorsarbetet kräver en förmåga att hantera flera perspektiv i både det direkta elevarbetet och det indirekta förebyggande arbetet. Detta förutsätter ett brett register av arbetsmetoder och djupa kunskaper om barn och ungdomar och deras utveckling och deras situation i samhället. Det betyder djupa kunskaper i beteende- och samhällsvetenskap, sociallagstiftning och socialt behandlingsarbete. Kunskap inom den lagstiftning som styr skolverksamhet och sekretesslag är också viktigt. Vidare förutsätts en bred och fortlöpande uppdaterad omvärldskunskap.

Skolkuratorn måste självständigt ta ansvar för det egna professionella arbetet. På skolan finns ingen arbetsledning inom yrkesområdet. Det innebär att kurator, på bas av en dialog med rektor där arbetsområden prioriteras, själv leder och organiserar sitt arbete. Det ger stor handlingsfrihet men ställer också krav på gott omdöme. Det ställer också krav på att skolkurator tar ansvar för att bibehålla och fördjupa sin yrkeskompetens och sitt omvärldskunnande.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Skolkurator till Farsta grundskola Adolf Fredriks musikklasser

Kurator
Läs mer Maj 16
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Farsta grundskola Adolf Fredriks musikklasser är en centralt belägen skola vid Farsta Centrum.

Skolan är i en spännande och expansiv period. Farsta grundskola har elever från området i åk 0-9 samt elever i musikklass åk 4-9. Vi är nu ca 1000 elever har en hög personaltäthet. Skolan är nyrenoverad med modern teknik och en stark framtidstro. Vår elevsyn grundar sig i att vi har en uttalad, stark tro på att elever utvecklas när de ges förutsättningar att lyckas. Lågaffektivt bemötande, förutsägbarhet och främjande insatser kring det sociala samspelet är grundläggande. Vi arbetar systematiskt för att gemensamt hitta lösningar och skapa tillgängliga lärmiljöer för våra elever och oss själva. Att samarbeta inom och mellan arbetslag, ämneslag och professioner är en grundpelare i vårt sätt att utveckla och se varandra. Samarbete mellan olika åldrar bidrar till en positiv utveckling för våra elever och oss alla. På vår stora skola finns många möjligheter att utvecklas som lärare och kollega! Vi arbetar aktivt med internationella frågor och externa kontakter. Arbetsplatsen är HBTQ-certifierad. Läs gärna mera här: http://farstagrundskola.stockholm.se

Arbetsbeskrivning
Skolkuratorn bidrar som skolans socialarbetare med psykosocial och social kompetens inom elevhälsans arbete på olika nivåer. Handledning och konsultation inom det psykosociala området innebär ett indirekt stöd i verksamheten både till enskilda och till grupper. Arbetet på en övergripande nivå omfattar ett strukturellt arbete i syfte att stärka skolan som miljö för lärande, hälsa och utveckling. - Socialt utrednings/kartläggnings- och behandlingsarbete. - Samtal med elever enskilt och i grupp, klassarbete. - Dokumentation av arbetet med enskilda elever. - Föräldrasamtal och nätverksmöten. - Handledning och konsultation av skolpersonal. - Ingå som en resursperson vid upprättande och implementering av handlings-planer i värdegrundsarbete och mot mobbning och andra kränkande handlingar. - Arbeta med krishantering och konfliktlösning. - I skolans elevhälsoteam och i samverkan med övriga arbeta med att utveckla skolans arbetsmiljö för eleverna. - Samverka med socialtjänst, barn- och ungdomspsykiatri, habilitering, fritid och polis.

Kvalifikationer
Socionomutbildning

Skolkuratorsarbetet kräver en förmåga att hantera flera perspektiv i både det direkta elevarbetet och det indirekta förebyggande arbetet. Detta förutsätter ett brett register av arbetsmetoder och djupa kunskaper om barn och ungdomar och deras utveckling och deras situation i samhället. Det betyder djupa kunskaper i beteende- och samhällsvetenskap, sociallagstiftning och socialt behandlingsarbete. Kunskap inom den lagstiftning som styr skolverksamhet och sekretesslag är också viktigt. Vidare förutsätts en bred och fortlöpande uppdaterad omvärldskunskap.

Skolkuratorn måste självständigt ta ansvar för det egna professionella arbetet. På skolan finns ingen arbetsledning inom yrkesområdet. Det innebär att kurator, på bas av en dialog med rektor där arbetsområden prioriteras, själv leder och organiserar sitt arbete. Det ger stor handlingsfrihet men ställer också krav på gott omdöme. Det ställer också krav på att skolkurator tar ansvar för att bibehålla och fördjupa sin yrkeskompetens och sitt omvärldskunnande.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat för nuvarande kurator som kommer att vara föräldraledig under hösten 2021 och fram till efter sportlovet vt 2022. Möjlighet till förlängning finns.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Kurator till Prima barn- och ungdomspsykiatriska mottagning i Handen

Kurator
Läs mer Dec 8
PRIMA är en privat vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård. PRIMA tar ansvar och har alltid patienten i fokus. PRIMA bedriver vård med hög kvalitet där behandling vilar på en vetenskaplig grund. Psykisk hälsa ska vara lika självklar som fysisk hälsa.Vi söker en kurator med psykoterapeutisk vidareutbildning, lägst steg 1 kompetens, till vår mottagning i Handen. Vi söker dig som vill arbeta med barn- och ungdomspsykiatriskt öppenvårdsarbete i ett team med psykologer, barnpsykiatriker, sjuksköterskor, kuratorer, där personalen är påläst och forskningsintresserad. Vi drivs och motiveras av att bedriva bra barnpsykiatri och vill erbjuda evidensbaserad behandling för psykiatriska diagnoser till så många som möjligt.

PRIMA Barn- och Ungdomspsykiatri i Handen är en specialistmottagning för barn 0-17 år. Vårt upptagningsområde omfattar Haninge, Tyresö och Nynäshamn.

PRIMA är en organisation som präglas av hög kompetens i alla led. Mottagningen beskrivs bäst genom positiv energi, en vilja att förbättra och korta beslutsvägar. Vid anställning kommer du att tilldelas en mentor. Vi vill att alla våra medarbetare känner att de själva utvecklas och är med och utvecklar verksamheten. Vi har under åren arbetat upp en välfungerande grundstruktur på mottagningen för att idag kunna ägna oss åt det som är viktig - patienterna!

Arbetsuppgifter: Tjänsten innefattar bedömning och behandlingsarbete av barn och ungdomar med psykiatrisk problematik samt föräldrastöd. Det finns möjlighet att anpassa arbetsuppgifter utifrån erfarenhet, kompetens och intresse.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har socionomexamen och psykoterapiutbildning lägst steg 1 kompetens. Tidigare erfarenhet av barnpsykiatriskt arbete är meriterande.

Vi söker dig som är motiverad, engagerad och självständig samt van att arbeta mot uppsatta mål. Du är flexibel och god samarbetsförmåga - vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstid: Heltid om 40 timmar/vecka. Deltid kan diskuteras.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan: Ansökan skickas senast 2022-01-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstiden löpt ut.

Frågor kring tjänsten besvaras av enhetschef Inger Gynning.

Inger.gynning@prima.seVarmt välkommen med din ansökan!Inför rekryteringsarbetet har PRIMA tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Kurator till Affektiv mottagning Globen/Mottagning för unga vuxna Globen

Kurator
Läs mer Apr 26
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.Vi söker en Kurator till Affektiv mottagning Globen och Mottagning för unga vuxna Globen

Om mottagningarna

Vårt uppdrag är att utreda och behandla unga vuxna mellan18 och 23 år utifrån regionala vårdprogram och aktuella vårdprocesskartor med ett brett perspektiv. Mottagningen för unga vuxna arbetar diagnosövergripande. Samverkan med familj och närstående, med vårdgrannar, socialtjänst, jobbtorg för unga vuxna och kommunen är av stor vikt.

Affektiv mottagning Globen följer regionalt vårdprogram för depression och bipolär sjukdom.

Ditt arbete som Kurator

Som kurator på mottagningarna är du en del av ett multidisciplinärt team. Du bidrar till teamet med din kompetens och kunskap inom det psykosociala behandlingsarbetet. Du kommer att vara teamets konsult i psykosociala frågor och arbeta självständigt med patienter. I samtal med patienten kommer du att utreda patientens behov av stöd och insatser från vårdgrannar som samverkar med psykiatrin och samordna resurser för patienten hos rätt instans. Det innebär samverkan med kommunens socialtjänst, arbetsförmedling, försäkringskassan etc. Du kommer även att arbeta med enskilda samtal riktade till patient och närstående för att ge råd, stöd och information. Dokumentation sker i journalsystemet TakeCare.

Våra förväntningar på dig

Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Du har tålamod och egen drivkraft för att kunna arbeta självständigt.

Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal (biståndsbedömning/vuxenenhet) och/eller psykiatrisk verksamhet. Det är även meriterande med tidigare arbete med närstående (barn och vuxna).

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Som Kurator på vår mottagning arbetar du med ett tydligt formulerat och avgränsat uppdrag. Samtidigt har du relativt stor frihet i hur du vill lägga upp arbetet. Du möter en bred patientgrupp, vilket gör uppdraget stimulerande och lärorikt.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 3 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut.

Vi ser fram emot att få träffa dig! Varmt välkommen med din ansökan! 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Kurator med intresse för hematologi

Kurator
Läs mer Maj 3
Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Inom verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum arbetar 35 kuratorer inom den somatiska vården både i slutenvård och i öppenvård. Du kommer att ha din anställning vid avdelningen medicinsk och onkologisk rehabilitering. Din kliniska placering kommer att vara inom blod- och tumörsjukdomar.

Att vara kurator på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Introduktionen kommer att anpassas efter dina behov och en individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom nätverksmöten och tvärprofessionella möten.

Ditt uppdrag
Inom blod- och tumörsjukdomar, där du kommer ha din kliniska placering, arbetar flertalet olika professioner där kuratorn står för den psykosociala expertisen. Du kommer att arbeta både inom sluten- och öppenvård vilket innebär en blandning av planerad och mer akut verksamhet. Inom slutenvård träffar du bland annat patienter som genomgår olika former av cancerbehandling. Inom öppenvården träffar du patienter och anhöriga för stödjande samtal efter diagnos och under behandling. Arbetet innebär nära kontakt med patienter och personal vilket ställer stora krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du ingår i en bemanningsgrupp där du tillsammans med andra kuratorer stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

- Krisstöd
- Psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete
- Stödjande, rådgivande och bearbetande samtal med patienter och anhöriga
- Samordna kontakter med myndigheter och andra vårdgivare??
- Leda och samordna samtalsgrupper
- Handledning av socionomstudenter
- Deltagande i utvecklingsarbete

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen och gärna har tidigare erfarenhet som kurator inom häls- och sjukvård. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator ses det som meriterande.

Din kompetens
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets- och organisationsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete. Som person är du trygg och öppen. Du har god självkännedom och tycker om att arbeta i team såväl som självständigt. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och har nära till reflektion. Du behöver ha erfarenhet av att möta personer i kris och sorg.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning om 100% med tillträde 22-06-27 eller enligt överenskommelse.
Som medarbetare inom Region Uppsala har du tillgång till Friskhusets gym, gruppträning, fysioterapi, ergonomi, personlig träning, föreläsningar och massage till ett förmånligt pris.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Gruppchef Jenny Wennersten 018-611 91 20
Avdelningschef Andrea Lundkvist 018- 617 37 33
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till Manillaskolan, Stockholm

Kurator
Läs mer Maj 6
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Manillaskolan är en av fem statliga specialskolor för döva och hörselskadade elever. Skolan har ca 70 elever från och med förskoleklass till och med år 10. På vårt fritidshem finns ca 45 barn.

ARBETSUPPGIFTER
Manillaskolan söker en kurator till år 1-10. Du ingår i ett elevhälsoteam med nära samarbete med övriga professioner inom elevhälsa, ledning och övrig skolpersonal. Du kommer vara en del av elevhälsan och arbeta med hälsofrämjande och förebyggande insatser. Tillsammans med skolledning och kollegor kommer du vara en del i utvecklingsarbetet i elevhälsan utifrån bland annat Socialstyrelsens "Vägledning för elevhälsan".

I arbetet ingår även stödjande insatser riktade till elever och vårdnadshavare. Du ska utifrån ett psykosocialt perspektiv ge stöd till skolpersonal, du förväntas arbeta proaktivt och driva kuratorsarbetet på skolan. Du förväntas bidra till en utveckling av verksamheten, stimulera till nya arbetssätt som kan leda till en ökad måluppfyllelse för eleverna. Du kommer också göra sociala utredningar i samband med att elever önskar läsa utifrån särskolans kursplan och du kommer ha kontakt med andra aktörer, såsom socialtjänsten, BUP, habiliteringen mm.

Söker du en spännande arbetsplats där det finns utrymme att vara med och påverka? Vill du också genom ditt stöd ge våra elever med hörselnedsättning eller som är döva möjlighet att nå sina mål? Då är du en av dem som vi gärna vill träffa.


KVALIFIKATIONER
För den här tjänsten krävs att du har socionomutbildning och erfarenhet av att jobba som kurator samt kunskap om skolans regelverk och uppdrag. Du har goda kunskaper i skriftlig svenska. Du har god teckenspråkskompetens, vi är en tvåspråkig skola med såväl svenska som svenskt teckenspråk.

Det är meriterande om:

Du har erfarenhet av skolans målgrupp, arbete med elever med särskilda behov, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller övriga funktionshinder. Erfarenhet av att arbeta med elever från olika kulturer. Erfarenhet av samverkan med Socialtjänsten.
Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. Vi vill att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och lösningsfokuserad samt har ett salutogent förhållningssätt. Du förväntas vidare ha en god kommunikativ förmåga.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator till Elevteamet Komvux

Kurator
Läs mer Maj 7
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade

arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.Vill du veta varför du borde arbeta hos oss? https://play.mediaflowpro.com/ovp/14/15AMHDN9JPOm verksamheten

Elevteamet är en enhet inom förvaltningens vuxenutbildning, Antagning och stöd, med uppdrag att stödja elever att påbörja och fullfölja sina studier.

Teamet består av enhetschef, studie-och yrkesvägledare, studiehandledare, speciallärare och kurator. Nu utökar vi teamet med en ytterligare kurator.

 Teamet har utvecklat metoder för arbetet med elever som har behov av stöd och extra anpassningar i studierna på vuxenutbildning. Målgruppen är ungdomar som kommer från språkintroduktionsprogrammet på ungdomsgymnasium till studier på vuxenutbildningen. Elevteamet kommer under 2022–2025 att utveckla verksamheten för att möta en bredare målgrupp. Utvecklingen sker inom ramen för projektet Utökat stöd inom vuxenutbildningen och har som ett huvudsakligt mål att utveckla och implementera ett effektivare och mera tillgängligt stöd inom komvux. Projektets målgrupp är unga vuxna som saknar en fullföljd gymnasieutbildning.

Elevteamets placering är Södermalm men eftersom tjänsten innebär att vi stöttar eleverna på förvaltningens vuxenutbildningsskolor kommer du att arbeta på olika platser.

Uppdraget som Kurator till Elevteamet komvux

Nu söker vi en kurator till teamet för att stötta våra elever. Du kommer exempelvis fungera som ett viktigt bollplank och stöd i kontakten med myndigheter, förse elever med samhällsinformation och i samverkan med lärare och de övriga i teamet skapa goda förutsättningar för elevernas lärande. I rollen som kurator kan kontakt med andra myndigheter och instanser komma att ingå. Då det inom verksamheten pågår ett viktigt utvecklingsarbete finns stora möjligheter att vara med och påverka utformningen av detta.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har

- relevant högskoleexamen, exempelvis beteendevetare, socionom eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- ett par års relevant arbetslivserfarenhet av arbete som kurator där du utvecklat god kännedom om olika vårdinstanser.
- erfarenhet av att arbeta med ungdomar/vuxna med olika modersmål och i flerspråkiga miljöer.

Meriterande för tjänsten är

- om du kan förutom svenska minst ett ytterligare språk i tal och skrift som idag är vanligt förekommande modersmål hos elever inom gymnasieskolan och komvux, med fördel arabiska, tigrinja, somaliska eller dari.

Om dig

Som kurator är du kommunikativ, inlyssnande och van att anpassa din kommunikation utifrån mottagaren. Du trivs i en självständig roll med intresse, vilja och förmåga att driva igenom förändringar med andra och anstränger dig för att hitta lösningar.  Då tempot stundtals kan vara högt behöver du ha en god förmåga att strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Teamet består av flera olika professioner där höga krav kommer att ställas på din samarbetsförmåga.  Inom verksamheten pågår ett viktigt utvecklingsarbete och det är viktigt att du vill vara med och bidra till detta. Utifrån uppdraget kan du behöva stötta andra professioner i teamet i olika arbetsuppgifter utifrån målgruppens bästa, och det är därför viktigt att du är flexibel och att du trivs i en omväxlande miljö.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, motivation och engagemang för tjänsten. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder flexibel arbetstid, sommartid och semesterväxling. Vi erbjuder även goda friskvårdsmöjligheter i form av subventionerad friskvård.

Du erbjuds att förmånligt köpa träningskort till Stockholms stads simhallar gym och träningsanläggningar. 

Läs mer om dina förmåner som anställd i Stockholms stad: https://jobba.stockholm/formaner/.

Övrigt

Vi hoppas att du som söker vill utvecklas tillsammans med oss. Låter det här som en tjänst och arbetsplats för dig?  Varmt välkommen med din ansökan. 

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Apr 20
På Aleris känner vi ett stort engagemang för det samhälle vi lever i och vill medverka till ett bättre, tryggare och friskare liv. De förändringar vår bransch genomgår innebär möjligheter för oss att tänka om och tänka nytt. Det gillar vi och det är något som vi tycker utmärker oss. Snabba beslut, flexibilitet och möjligheten att påverka och tänka i nya banor värderar vi högt.

Aleris Rehab Station Stockholm erbjuder rehabilitering av hög kvalité i en stimulerande och kreativ miljö. Vår verksamhet bygger på den kunskap och erfarenhet som Rehab Station fått efter att ha arbetat med neurologisk rehabilitering sedan 1987. Den grundas på engagemang, kompetens, nytänkande och gott bemötande. Vår vision är att vara förebild för framtidens rehabilitering!

Kurator Aleris Rehab Station Liljeholmen
Vi söker en kurator som vill vara en del av vårt dagrehabteam i Liljeholmen. Vi arbetar med neurologisk rehab med huvudfokus på MS. Du kommer att möta patienter med behov av multidisciplinär rehabilitering, både de som nyligen fått sin diagnos och de som haft sin sjukdom länge. I teamet ingår; arbetsterapeuter, fysioterapeuter, rehabinstruktör, kuratorer och läkare. I vårt team arbetar ytterligare två kuratorer.

Arbetsuppgifter
Som kurator hos oss kommer du att ansvara för de kurativa insatserna för ett antal patienter. I arbetet ingår att genomföra en psykosocial kartläggning och bedömning som ligger till grund för de fortsatta insatserna. Det kan vara psykosocialt stöd, krishantering, praktisk rådgivning, kontakt med närstående, arbetsgivare eller myndigheter såsom försäkringskassa. Våra aktiviteter sker både individuellt och i grupp. Du deltar kontinuerligt i det gemensamma teamarbetet där ditt bidrag är viktigt för helheten.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, socionom eller har motsvarande utbildning, gärna med erfarenhet av neurologisk rehabilitering. Vi lägger stor vikt läggs vid ett professionellt bemötande och personlig lämplighet.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är trygg i din arbetsroll. Du är engagerad, flexibel och ser vikten av noggrannhet och struktur i arbetet. Du samarbetar bra i team samtidigt som du kan arbeta självständigt med god förmåga att göra prioriteringar, är lyhörd och sätter patienten i fokus.

Tjänstgöringsgrad: 50-75 %

Anställningsform: Vikariat, tre-sex månader eventuellt längre.

Tillträde snarast enligt överenskommelse

Kollektivavtal finns

Ansökan och kontakt
Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss. Ansöker gör du enklast genom att fylla i dina uppgifter på denna sida. Sista ansökningsdag är 2022-05-14 men eftersom vi gör löpande urval rekommenderar vi dig att ansöka redan nu. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Isaksson på telefon 08-555 440 38.

Hoppas att vi hörs!

–--------------------------------------------------------

Vi genomför bakgrundskontroller på alla våra slutkandidater med hjälp av extern samarbetspartner. I bakgrundskontrollen ingår legitimationskontroll hos Socialstyrelsen och tillsynsärenden hos IVO i de fall det är legitimerade yrken, i övrigt ingår även brottmåls-, folkbokförings-, och ekonomisk historik.

I denna rekrytering har vi gjort ett aktivt val av annonsering och rekryteringsstöd och undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryterings- eller annonseringsbolag.

Tillträdesdag: Snarast.

Aleris Rehab Station är kollektivanslutna och tillämpar individuell lönesättning. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och flextid.

Ansök nu

Kungsholmens grundskola söker kurator

Kurator
Läs mer Maj 2
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Vem söker vi?

Vi söker dig som har någon av följande examen:

socionomexamen med vidareutbildning i socialt arbete eller socialt behandlingsarbete

examen inom beteendevetenskap

examen inom socialpedagogik

Du är väl förtrogen med och insatt i skolans arbete.

Arbetet kräver att du är rutinerad inom kvalitetsarbete och dokumentation.

Du är van vid att samtala med både barn och vuxna, och har erfarenhet av svåra samtal med vårdnadshavare och andra berörda.

Du har empatisk förmåga där du kan sätta dig in i någon annans perspektiv utan att ta över personens känslor.

Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer och kan bibehålla ett realistiskt perspektiv där du fokuserar på rätt saker.

Du har erfarenhet av arbete med elever i alla åldrar F-9.

 

Vad innebär arbetet?

Du som skolkurator arbetar både på organisationsnivå, gruppnivå och med enskilda elever.

Dina arbetsuppgifter ingår bland annat att tillsammans med den pedagogiska personalen arbeta förebyggande och främjande för att stärka individer och grupper samt att ge råd och stöd till elever och deras föräldrar.

Du ska vid behov även handleda och stötta pedagoger i frågor som handlar om elevernas sociala situation.

Du kommer att vara ett stöd för rektor, skolledning och lärare i svåra samtal och kontakter med vårdnadshavare.

 I skolornas elevhälsoteam står du för den psykosociala kompetensen och sköter dokumentationen. Tillsammans arbetar ni stödjande och förebyggande riktat mot skolans arbetslag.

Dina arbetsuppgifter ingår vid sidan av samtal med elever och vårdnadshavare, även ett hälsofrämjande och trygghetsskapande värdegrundsarbete i skolan där du är delaktig i arbetet med vår plan mot kränkande behandling och diskriminering.

I händelse av kränkningar och trakasserier ansvarar du, tillsammans med en utsedd personalgrupp, för det förebyggande och utredande arbetet samt uppföljningsarbete och dokumentation.

Du är kontakten mot externa samarbetspartners bland andra socialtjänst och BUP. 

Du kommer även att ha traditionella kuratorsuppgifter.

- Genomföra olika former av samtal såsom stöd-, motivations-, kris-, konflikt- och utredande samtal med enskilda elever och vårdnadshavare

- Initiera och delta i nätverksarbete kring elever Utreda och bedöma den psykosociala situationen för enskilda elever, grupper och för skolan i sin helhet.

- Genomföra sociala utredningar Arbeta med grupper i förebyggande syfte och vid akuta behov

- Driva skolans trygghetsarbete Arbeta enligt skolans frånvarorutin

- Ge handledning och konsultation till skolpersonal

 


Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Kurator, AKHs samtalsmottagning

Kurator
Läs mer Apr 20
AKH är en ideell och partipolitiskt obunden organisation med lång erfarenhet av att arbeta med vuxna och barn som utsatts för våld i nära relation. Vi ger samtalsstöd, rådgivning och erbjuder skyddat boende till kvinnor, män och barn. Vi tar även emot medföljande husdjur. Dessutom verkar vi för ökad kunskap och förändrade attityder genom information till skolor, myndigheter, politiker, media med flera.
Till AKHs samtalsmottagning söker sig alla som utsatts för våld i nära relation, hedersrelaterat våld och förtryck samt sexuellt våld. Vi möter våldsutsatta personer, närstående och personer som själva märker att deras handlingar går ut över omgivningen och önskar en förändring. På mottagningen arbetar vi med individuella samtal och med samtalsgrupper, alltid med utgångspunkt i den manualbaserade AKH-metoden.
Vi söker en kollega som vill medverka i personers förändringsprocesser, i stärkandet av inre och yttre resurser och att synliggöra vägen mot ett liv fritt från våld.
Om tjänsten:
Som kurator på AKHs samtalsmottagning möter du personer som varit utsatta för våld i nära relation och/eller våldtäkt. Du kommer arbeta utifrån vår egen manualbaserade samtalsmetod som inkluderar enskilda samtalsserier samt samtalsgrupper. Du kommer att svara i vår stödtelefon dit personer ringer som själva är utsatta för våld, anhöriga till utsatta personer, arbetsgivare mfl.
Vi söker dig som:
Är socionom eller har annan likvärdig utbildning
Har dokumenterad kunskap om olika former av våld i nära relation
Har dokumenterad kunskap om sexuellt våld
Har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med mottagningens verksamhetsområdenVi önskar att du:
Är trygg och stabil
Har förmåga att möta personer i kris
Kan se möjligheter i ett längre perspektiv
Uppskattar att arbeta i grupp samt individuelltVi söker en medarbetare för ett vikariat på heltid t.o.m. 30 september 2023 med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse, gärna efter sommaren 1 september eller senare.

Ansök nu

Kurator till Odenplans ungdomsmottagning

Kurator
Läs mer Apr 27
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Preventionsenheten är en av fem enheter på socialtjänstavdelningen.

Enheten ansvarar för förvaltningens preventiva arbete för barn och unga. Vi har ett starkt engagemang för stadsdelens ungdomar och deras välmående.

Nu söker vi en kurator till och med årsskiftet 31/12.

Odenplans ungdomsmottagning
Odenplans ungdomsmottagning är en del av Preventionsenheten och bedrivs i samarbete med Norrmalms och Kungsholmens stadsdelsförvaltningar. Odenplans ungdomsmottagning är placerad på Frejgatan 85. Ungdomsmottagningen består av 20 medarbetare varav två enhetschefer, en receptionist, åtta barnmorskor och sju kuratorer samt två läkare.

Vi riktar oss till ungdomar i åldern 12 till 22 år, som söker sig till oss på egen hand. Vi är en HBTQ diplomerad och funkis-diplomerad verksamhet. Vi har dessutom möjlighet att erbjuda ACT-grupper.

Rollen som kurator
I rollen som kurator arbetar du med att främja en god psykisk hälsa. Du arbetar självständigt med att kartlägga ungdomens situation och mående. Du ser över vilka resurser det finns, för att därefter göra en bedömning av ungdomens behov. I arbetet ingår att stödja, vägleda och motivera för att uppnå psykosocialt välbefinnande. Du ger stöd och rådgivning i bland annat frågor som rör psykisk hälsa, sex och samlevnad, identitet och könsutveckling, relationer, beroendeproblematik och existentiella frågor. De flesta samtalen sker individuellt. Vi erbjuder också parsamtal eller samtal med andra viktiga personer om behov finns. En viktig del i arbetet är samverkan såväl inom mottagningen men även med övriga aktörer såsom skola, socialtjänst och vårdgrannar.

Som kurator på ungdomsmottagningen arbetar du tvärprofessionellt med barnmorska och/eller läkare. Du kommer tillsammans med barnmorskorna även att delta i mottagningens utåtriktade och hälsofrämjande arbete. Detta bland annat i form av klassbesök avseende årskurs nio från Kungsholmen, Norrmalm och Östermalm för studiebesök på ungdomsmottagningen.

Kvalifikationer
För denna tjänst krävs att du har:

- socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning
- flerårig och aktuell arbetserfarenhet som kurator mot ungdomar

Det är meriterande om du även har:

- flerårig och aktuell erfarenhet av kurativt arbete på ungdomsmottagning
- terapeutisk utbildning, steg 1
- sexologisk utbildning
- utbildning i ACT samt erfarenhet av att hålla i ACT-grupper
- kompetens i HBTQI-frågor

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och följande kompetenser: Vi söker dig som trivs i din yrkesroll. Du är genuint intresserad av att arbeta med ungdomar och vill arbeta tvärprofessionellt i team. Det är viktigt att du är en kommunikativ och lyhörd person som både uppskattar och har förmåga att samarbeta med andra människor. Arbetet kräver att du har förmåga att skapa kontakter och kan samarbeta med ungdomar, föräldrar, medarbetare och andra aktörer. Vidare har du god förmåga att lyfta blicken och ta hänsyn till det större perspektivet. Du ser till såväl ungdomens som verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
I arbetet ingår kvällstjänstgöring en gång i veckan samt arbete var sjunde lördag.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Kurator till BUP, Enhet för psykos och bipolär sjukdom

Kurator
Läs mer Apr 26
Är du intresserad av att jobba med intensiva insatser för barn och ungdomar med komplex psykiatrisk problematik? Sök en unik kuratorstjänst där socionomens specifika kompetens avseende samordning och stöd i ungdomens självständighet efterfrågas och behöver utvecklas.

Till vår öppenvårdsmottagning kommer ungdomar och deras närstående efter remiss från öppen- eller slutenvård. Enhetens viktigaste uppdrag är att snarast möjligt komma till bedömning och behandling av de patienter som har tidiga symtom inom psykos- och bipolärspektrum. Vi tar som regel huvudansvar för alla patienter i länet i dessa diagnosgrupper. Sedan ett drygt år ingår enheten i den nya sektionen Intensiv öppenvård, vars syfte är att ge vård till barn och ungdomar med komplex psykiatrisk problematik. Det rör sig till exempel om patienter med neuropsykiatriska funktionshinder, beteendestörningar och samsjuklighet med andra psykiatriska diagnoser i behov av särskilda och intensiva insatser.

Arbetsbeskrivning
Ökad autonomi och en meningsfull tillvaro är minst lika viktiga mål i våra patienters återhämtning som behandling mot symtom och rehabilitering mot en ökad funktionsnivå. I det arbetet eftersträvas att patienten och närstående aktivt medverkar om hela vårdens innehåll, från psykopedagogiska till paramedicinska och farmakologiska insatser med vård- och krisplaner som viktiga arbetsinstrument.

Detta kräver samordning av kompetenta och flexibla socionomer som i kuratorsrollen kan hjälpa familjen och andra i teamet att navigera i en del ärenden där t ex vårdgrannar, skola, socialtjänst och andra samverkanspartners kan komma att behöva stå för vissa insatser. Vi vill nu utöka antalet kuratorstjänster från i dagsläget en till totalt två.


Du kommer att arbeta i team med sjuksköterska, läkare, psykolog och arbetsterapeut, där du bistår med din specifika kunskap för att bevaka ungdomarnas och vårdnadshavarnas intressen. Mer specifikt kan det röra sig om att arbeta på ett konsultativt sätt mot både familjer och det professionella teamet genom att t ex vara med vid och hålla i SIP-möten eller helt eller delvis, som koordinator eller case manager, ta över vissa ärenden där våra vårdprofessioner inte räcker till för att säkerställa att patienter får tillgång till samhällets resurser. Du behövs också som samtalsledare för både enskilda familjer och större sammanhang, som t ex föräldragrupper.
Vi erbjuder en intressant arbetsplats med utrymme för kreativitet och professionell utveckling i ditt dagliga arbete likväl som både handledning och relevant utbildning vid behov. Det finns ett gott stöd i teamsamarbetet samt möjlighet till kollegialt nätverkande inom organisationen. Tjänsten kan leda till legitimation som sjukhuskurator enligt Socialstyrelsens riktlinjer.

Kvalifikationer
Vi söker dig med Socionomexamen och ett uttalat intresse för psykosocialt arbete och utveckling av kuratorsrollen som ett stöd i patienternas självständighetsutveckling.
Du har erfarenhet och intresse av att arbeta med familjer i kris och vi ser gärna erfarenhet av t ex case management eller flexible assertive community treatment (FACT).

Du får gärna ha erfarenhet och kunskap om psykiatri samtidigt som en bakgrund som t ex socialsekreterare med erfarenhet av samordning och psykosocialt arbete med familjer i kris är det som efterfrågas i högre grad.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid ett strukturerat arbetssätt, god samarbetsförmåga och prestigelöshet likväl som självständighet och professionell integritet i teamarbetet. Du lockas av att både lära nytt och lära ut i förhållande till kollegor samt har ett pedagogiskt och inkluderande förhållningssätt till patienten och hens nätverk. Du är intresserad av att utvärdera och förbättra både övergripande verksamhet och egna metoder och kan be om hjälp när du behöver.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en arbetsmiljö där du som medarbetare kan trivas och utvecklas. Vi tillhandahåller kompetensutveckling, som seminarier, konsultationer, handledning inom ett antal teoretiska inriktningar och utbildningar, med syfte att ge medarbetare möjlighet att erbjuda högkompetent, tillgänglig och kontinuerlig vård till familjerna i vårt område. Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag (5.000 kr/år) och friskvårdstimme samt tjänstepension.

Övrig information 
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

Om oss
BUP enhet för unga med psykos och bipolär sjukdom är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Ansök nu

WeMind Vasastan och Kungsholmen söker en kurator

Kurator
Läs mer Apr 11
WeMind är kvalitetsledande inom svensk öppenvårdspsykiatri. Vi består idag av 17 mottagningar med ca 450 medarbetare. Med ett unikt fokus på evidensbaserade vårdinsatser och ständig utvärdering av vårdutfall behandlar vi över 20 000 patienter. WeMind finns till för att ständigt förbättra psykiatrin i Sverige. Genom effektiv, jämlik och evidensbaserad vård vill vi göra skillnad på riktigt.

WeMind Vasastan och Kungsholmen är en verksamhet som består av två enheter i Stockholms city. Tjänstens placering är på WeMind Vasastan vid Rådmansgatan.

Vi har vårdavtal med Region Stockholm för att behandla svåra tillstånd av ångest och/eller depression. Utöver det erbjuder vi privatfinansierad vård, parbehandling och neuropsykiatriska utredningar. Vårdutbudet består huvudsakligen kognitiv beteendeterapi (KBT) och farmakologisk behandling.

Att jobba som kurator på WeMind

Kuratorn är sjukvårdens psykosociala konsult och länken mellan vården och andra samhällsaktörer.

Som kurator hos oss bidrar du med det psykosociala perspektivet inom psykiatrin, parallellt med medicinsk och psykologisk kompetens. Du ingår i ett tvärprofessionellt team och bidrar med bland annat kunskap om patientens rättigheter och möjligheter till stöd i samhället. Du bedömer vilka sociala åtgärder som kan vara aktuella och samordna med externa aktörer. Du kartlägger den sociala situationen och bidrar med förslag på stödbehov inom olika områden som boende, sysselsättning, ekonomi och socialt nätverk.

Patienter kan ha behov av kontakt med vårdgrannar och myndigheter. Du blir den naturliga spindeln i nätet som samverkar med aktuella samarbetspartners.

I samtal med patienter kan du erbjuda social rådgivning, vägledning kring samhällets resurser, social information om sociallagstiftningen, samordning med andra aktörer och kartläggning av den sociala situationen.

Din profil

Vi söker dig som har en socionomutbildning och har arbetat inom psykiatrin. Du får även gärna ha erfarenhet av journalsystemet Take Care. Du ska känna dig van vid rollen och arbetsuppgifterna som beskrivs ovan.

Om du tycker att social gemenskap på arbetsplatsen är viktigt så kommer du att trivas hos oss!

Anställningsform

Visstidsanställning, deltid enligt överenskommelse. Eller timtjänstgöring. Tjänsten passar således dig som också har ett annat arbete och tycker att detta låter som ett spännande komplement.

Omfattning: Deltid 40%

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Vi intervjuar löpande. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kurator till Familjedagvården, SCÄ

Kurator
Läs mer Apr 26
Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar.

Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm, och idag är vi cirka 140 anställda.

Familjedagvården är en enhet som arbetar med gruppbehandling för familjer. I teamet arbetar sjuksköterska, kurator, behandlare, psykolog och barn- och ungdomspsykiater.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se/Vad erbjuder vi dig?  
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession.  Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med trevliga kollegor där du har stora möjligheter att påverka både vården och din egen utveckling.Arbetsuppgifter: 
Vi söker dig som vill ha ett stimulerande arbete och utveckla såväl verksamheten som dig själv. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att med teamet leda gruppbehandling för familjer där barnet drabbats av en ätstörning. Gruppen jobbar utifrån olika teman för att utmana ätstörningens regler. Pågående projekt på enheten är utveckling av familjebaserade behandlingsmetoder där du har möjlighet att delta. I arbetsuppgifterna ingår uppföljning av klinikens kvalitetsarbete.
Dokumentation sker i Take Care.Kvalifikationer:  
Du är socionom eller har en annan likvärdig utbildning.
Meriterande är erfarenhet av ätstörningsvård, psykoterapeutisk utbildning gärna med inriktning mot familjeterapi. Erfarenhet av arbete med familjer från barn- och ungdomspsykiatri och/eller erfarenhet av grupper, grupprocesser.   


Personliga egenskaper:  
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga. Du måste tycka om att arbeta i team.  Anställningsform:  
Heltid. Tillsvidare. Tillträde efter överenskommelse.Arbetsgivarens kontaktperson:
Enhetschef Ulla Brelin, tfn 08-123 441 81

Facklig kontaktperson: 
SSR Gunilla Wurtzel, tfn 08-123 404 87

Övrigt: 
Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Du har möjlighet till arbete med flextid och att utnyttja friskvård under arbetstid. Dessutom har du rätt 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. From det intjänandeåret du fyller 40 år ökar dina semesterdagar från 25 till 31.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Sjukhuskurator Stora Sköndals Neurorehabklinik (vikariat)

Kurator
Läs mer Apr 7
Beskrivning
En våra medarbetare ska vara tjänstledig i sommar.

Vi söker därför dig som är utbildad socionom och vill arbeta som sjukhuskurator på Stora Sköndals Neurologiska rehabiliteringsklinik. På kliniken bedrivs aktiv och intensiv rehabilitering för patienter med stroke, Parkinson, MS och många andra neurologiska sjukdomar och skador.

Rehabiliteringen är ett målinriktat teamarbete tillsammans med patient och närstående, läkare, sjuksköterska, undersköterska, logoped, psykolog, arbetsterapeut, kurator och fysioterapeut. På kliniken finns en avdelning för inneliggande rehabilitering samt öppenvård i form av dagrehabilitering, logopedmottagning och en fysioterapimottagning. Vi behöver denna sommar förstärka med en kurator på heltid inom den inneliggande rehabiliteringen under ca 3 månader. 

Arbetsuppgifter
Som kurator stödjer och handleder du patient och närstående i psykosociala- och ekonomiska frågor under rehabiliteringsperioden. Du informerar om sjukförsäkringsfrågor och samhällsstöd samt bistår patienten vid myndighetskontakter. Vid behov har du stödsamtal med patient och/eller närstående.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom och van att arbeta självständigt och strukturerat. Du är ansvarstagande, flexibel och teaminriktad i ditt arbetssätt. Goda kunskaper i svenska är ett krav och har du erfarenhet som sjukhuskurator är det meriterande.Ansökan
Vi rekryterar löpande och kan komma tillsätta tjänsten före sista ansökningsdag 23 mars. Varmt välkommen med din ansökan!

 

 
 
 

 
 
 

 
Stiftelsen Stora Sköndal är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. Vi jobbar för att människor ska få växa och utvecklas utifrån sina unika förutsättningar.

Ansök nu

Kurator till HC Söderstaden barn

Kurator
Läs mer Mar 28
Vi söker en ny kollega som vill vara med och driva vår verksamhet framåt mot att kunna ge bästa förutsättningar till barn med funktionsnedsättningar så som intellektuell funktionsnedsättning och rörelsenedsättning .

Vi skapar förutsättningar för patienten att fungera på bästa sätt i sin vardag. 

Hos oss arbetar omkring 40 medarbetare i team bestående av arbetsterapeuter, kuratorer, logopeder, psykologer, specialpedagoger, fysioterapeuter/sjukgymnaster och administratör. 

Om tjänsten:

Vi söker nu en ny kuratorskollega i vårt team RN/IF. Som kurator inom barnhabilitering arbetar du med att kartlägga behov hos barn och föräldrar, samverka med nätverk, erbjuda olika typer av samtalsstöd samt ge information om samhällets stöd. . Insatserna ges såväl individuellt som i grupp- eller föreläsningsform. Att leda och delta i nätverksmöten som exempelvis SIP-möten är en del av arbetet.

Om dig:

Vi söker dig med socionomexamen som vill jobba i vårt team för barn inom RN/IF-området och som har erfarenhet av kuratorsarbete. Vi ser helst att du har erfarenhet av att arbeta inom området intellektuella funktionsnedsättningar.

Som person är du engagerad och har ett stort intresse för människans förmågor. Arbetet präglas av variation och förutsätter en förmåga att vara flexibel och initiativrik utifrån patientens fokus. Du bör ha en god samarbetsförmåga och trivas med att arbeta både självständigt och i team. Du har god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete samt har lätt för arbetets krav på dokumentation och kommunikation i skrift. Vi förutsätter att du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet. 

Vill du veta mer om tjänsten?

Vänligen kontakta

Enhetschef Sophia Ahlin
Telefon: 08-123 352 62

Facklig representant:

Gunilla Wurtzel 08-123 404 87

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Kurator till Ungdomsmottagning

Kurator
Läs mer Mar 29
Arbetsbeskrivning
Vi söker en kurator som tycker om att arbeta med ungdomar till en ungdomsmottagning i Järfälla. Som kurator på en ungdomsmottagning kommer du att arbeta med att ge stöd och rådgivning till ungdomar. Ett stort fokus på att främja ungdomars hälsa genom att kartlägga samt bedöma olika problematik och hänvisa till rätt instans. Du kommer att få agera rådgivare i olika frågor. I dina arbetsuppgifter ingår att hålla individuella samtal med ungdomar och ibland vårdnadshavare om bland annat identitet, sex och samlevnad, relationer och könsutveckling. Du förväntas att arbeta självständigt och vara trygg i hantering av samtalsmetoder.

Du kan även stå för viss handledning och konsultation av övrig personal, samt medverka i utvecklandet av förebyggande handlingsplaner. På mottagningen kommer du att få samarbeta med barnmorskor.

Omfattning: 50-100%
Vikariatet börjar omgående och löper på ca 3 månader fram med eventuell förlängning.

Förmåner
Vi kan erbjuda dig marknadsmässig lön, kompetensutveckling, nätverksträffar samt handledning. Försäkringar och pension enligt kollektivavtal finns, samt stor möjlighet att påverka din egen arbetstid.

Din bakgrund
Vi söker dig som är utbildad socionom med tidigare erfarenhet av kuratorsarbete på ungdomsmottagning, på BUP eller inom skola. Meriterande är grundläggande psykoterapiutbildning eller annan likvärdig utbildning.
God kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar krävs.

Vi ser gärna att du
- har god förmåga till struktur och planering
- tycker om och har lätt för samarbete
- har respekt för alla människors lika värde


Om oss
Med personlig service och lång erfarenheten i branschen hjälper vi såväl offentliga som privata uppdragsgivare med både det medicinska vårdgivaransvaret och bemanningslösningar för all personal inom elevhälsa. Att satsa på elevhälsan är att investera långsiktigt i elevernas välmående, hälsa, studieresultat och framtid och det är vi glada för att denna skola gör.
Ambeas verksamhetsområde Klara är en av Sveriges ledande aktörer för bemanning inom vård, omsorg och skola. Klara arbetar enligt ett kvalificerat ledningssystem, Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk elevhälsa och GDPR. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag och är ISO-certifierade.
Klara ska vara kvalitetsledande i allt som görs och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Läs gärna mer på www.klarakompetens.se

Rekrytering sker löpande och därför hoppas vi att du ansöker redan idag!

Ansök nu

Kurator till VO Kardiologi, Södersjukhuset

Kurator
Läs mer Apr 12
Kardiologen på Södersjukhuset är med sina 380 medarbetare en av landets största kardiologiska enheter.

Vi ligger i framkant inom utveckling och forskning och vi har ett i landet unikt upplägg med ett uppdrag som innefattar allt från medicinsk intensivvård till elektiv öppenvård. Däremellan har vi bland annat intermediärvård, slutenvård, avancerad intervention, dagvård och eget ekokardiografi-lab. Vi bedriver bred forskning inom kardiologi och medicinsk intensivvård, som är uppmärksammad både nationellt och internationellt.

Kvalitetsarbete och arbete med att förbättra patientsäkerheten är viktig för oss. Teamarbete med patienten som viktig resurs ser vi som en självklarhet och där kuratorns/socionomens kompetens bidrar med ett helhetsperspektiv även på patientens sociala sammanhang. Vi arbetar efter Södersjukhusets värdegrund ”för patienten – med patienten.

Arbetsuppgifter:

Som kurator tjänstgör du på verksamhetsområde Kardiologi men framför allt i slutenvård och på MIVA-vår medicinska intensivvårdsavdelning. Ett spännande och varierande arbete inom ett brett arbetsfält och innehåller;

- Social rådgivning, sociala åtgärder, samordning och kvalificerade samtal med patienter och anhöriga
- Samtalsstöd vid krishantering och bearbetning vid sjukdomsbesked, dödsfall och traumatiska händelser eller omställning i livssituation
- Social information och vägledning samt koordinering av samhällets resurser utifrån sociallagstiftning
- Ett professionsöverskridande arbete i team och samverkan utifrån ett bio-psyko-socialt perspektiv

Anställningsform:
Sex månader visstidsanställning med goda möjligheter till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:
Socionomexamen. Det är meriterande om du är legitimerad kurator inom hälso- och sjukvård och känner dig trygg i din yrkesroll. Har du grundläggande psykoterapiutbildning är det en fördel. 

Personliga egenskaper:
Du behöver vara flexibel och när det behövs med kort varsel kunna ställa om till att ta hand om akuta ärenden Det är viktigt att du kan fungera självständigt i din yrkesroll och samarbetet med andra ser du som en självklarhet. Du har god förmåga att planera, prioritera och strukturera ditt arbete.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:

- Individanpassad inskolning
- Regelbunden handledning i grupp
- Möjlighet till fri friskvård en timme i veckan under betald arbetstid i fina träningslokaler med gym, gruppaktiviteter och tillgång till egen sjukgymnast samt friskvårdsbidrag.
- Södersjukhuset är centralt beläget i Stockholm med goda kommunikationer nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

Övrig information: 

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning

Varmt välkommen med din ansökan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Kurator Vuxenhabiliteringen, Danderyds sjukhus

Kurator
Läs mer Mar 23
Vuxenhabiliteringen erbjuder högspecialiserad vård och behandling till vuxna patienter med tidigt förvärvade rörelsenedsättningar, både med och utan kognitiva nedsättningar.

Vi söker en kurator 100 % tillsvidaretjänst, till Vuxenhabiliteringen Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken!Vårt anställningserbjudande

Vuxenhabiliteringen erbjuder högspecialiserad vård och behandling till vuxna patienter med tidigt förvärvade rörelsenedsättningar, både med och utan kognitiva nedsättningar. Teamet arbetar länsövergripande i nära samverkan med andra professionella aktörer. Teamet består av arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, kurator, logoped, läkare, medicinsk sekreterare och psykolog. Vi arbetar systematiskt med att samla och analysera data kring olika sjukdomstillstånd såsom cerebral pares och muskelsjukdomar. Vi bedriver också undervisning, utvecklingsarbete och forskning. Vi har alldeles nybyggda fina lokaler i Novumhuset, beläget invid Karolinska Huddinge.

 

Arbetsbeskrivning

Som kurator i teamet ansvarar du för att bedriva psykosocialt behandlingsarbete för målgruppen är i stort behov av psykosocialt stöd för sina komplexa vårdbehov och levnadssituation. Det innebär att ha kunskap om samhällets hjälpinstanser, att bistå patienter med råd och stöd i olika ärenden såsom i myndighetskontakter, att informera och praktiskt hjälpa patienter i sociala frågor, i viss mån bedriva samtalsbehandling enskilt eller i grupp. Du har ett nära samarbete med teamet i patientfrågor och teamarbete och med klinikens kuratorer i andra professionsfrågor. Det ingår att nätverka, hålla sig ajour med socialpolitiska intressefrågor och det är önskvärt att kunna föra våra patienters frågor vidare.

Vi erbjuder dig som medarbetare ett arbete på en dynamisk klinik med mycket kompetenta kollegor och ett gott samarbetsklimat. Det är en trevlig arbetsplats med goda möjligheter till att bedriva forsknings- och utvecklingsprojekt. Våra patienter skattar vården och de insatser de får hos oss mycket högt.

 

Kvalifikationer

Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator med flera års erfarenhet av arbete med patientgruppen, gärna från habilitering. Arbetet är självständigt och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom engagemang, intresse för patientgruppen och god samarbetsförmåga för teamarbete.

 

Övrigt

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm på Danderyds sjukhus är en länsövergripande klinik. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4300 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. https://www.ds.se/Om verksamheten

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm på Danderyds sjukhus är en länsövergripande klinik. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Kurator till Ersta kirurgmottagning

Kurator
Läs mer Mar 24
Vi söker dig som är kurator och vill arbeta med samtalsbehandling och krisstöd i på vår kirurgmottagning på Ersta sjukhus.

Ersta sjukhus är ett nischat sjukhus med hög kompetens inom kirurgi, medicin & palliativ vård präglat av samverkan och gemenskap över klinikgränserna. Vi bedriver framgångsrik specialistsjukvård och klinisk patientnära forskning och utgår alltid från den enskilda människan i vård, beslut och behandling.

Ersta kirurgmottagning är specialiserad på bedömning, utredning och efterkontroller av patienter med kirurgiska sjukdomar inom mag- och tarmområdet. Vi som jobbar här trivs på jobbet och arbetar efter vår värdegrund "Se människan".

Vi är nu inne i en spännande fas med stort utvecklingsfokus och tillväxt :
- Vi investerar i ett nytt sjukhus som ska stå klart år 2023
- Vi utvecklar vården och våra arbetssätt
- Vi implementerar e-hälsa och personcentrerad vård

Tillsammans skapar vi en sjukvård med mycket goda kliniska resultat och med Stockholms nöjdaste patienter och medarbetare.

Ersta sjukhus är en del av Ersta diakoni som är Sveriges största aktör inom idéburen vård och omsorg. Den vinst vi gör återinvesteras i verksamheterna.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna kommer framför allt handla om samtalsbehandling och krisstöd i öppenvård. Du kommer att arbeta med bedömning och samtalsbehandling inom områdena ångest, depression, stressrelaterade tillstånd och psykosociala problem.

Du kommer att möta patienter med svår somatisk sjukdom som har vårdkontakt vid Ersta sjukhus. Du kommer självständigt att göra bedömningar av behov och bedriva behandlingsarbete för enskilda patienter och i vissa fall närstående.

Du ger även konsultation till läkare, sjuksköterskor och paramedicinskt team vid behov. Du kommer att delta i verksamhetens kontinuerliga utvecklings- och förbättringsarbete.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator med socionomexamen. Steg 1-utbildning är ett krav liksom erfarenhet av att självständigt planera och genomföra samtalsbehandlingar.

Du är intresserad och engagerad i psykosociala frågor och trivs med samarbete över yrkesgränser. Du känner dig trygg med ett självständigt arbete där du tar initiativ.

ÖVRIGT
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kurator till Studenthälsan i Stockholm (tidsbegränsad anställning)

Kurator
Läs mer Mar 24
vid Studentavdelningen. Sista ansökningsdag: 2022-04-18.


Studentavdelningen är en del av Stockholms universitetsförvaltning med uppdrag att ge stöd och service till studenter samt handlägga studentärenden. Studentavdelningen ger även verksamhetsstöd och rådgivning till institutioner och universitetsledning. I avdelningens uppdrag ingår bl.a. ansvar för antagning, studieinformation, examensfrågor, systemförvaltning, studie- och karriärvägledning, internationell mobilitet, studentstöd, studenthälsovård och utbildningstolkning. Inom avdelningen arbetar totalt ca 120 personer och verksamheten bedrivs i Studenthuset på universitetsområdet.

På Studenthälsan i Stockholm arbetar fyra psykologer, fem kuratorer, fyra företagssköterskor och leds av en verksamhetschef. Vi arbetar under Hälso-och sjukvårdslagen och dokumenterar i CGMJ4. Vi är en del av Stockholms universitet, tio andra lärosäten har avtal med oss och sammanlagt stöttar vi ca 70 000 studenter. Arbetsgruppen har växt under de senaste åren och vi utvecklar verksamheten utifrån uppdraget och egna idéer. Vi sitter i Studenthuset, Frescati.

Studenthälsans uppdrag är att arbeta med förebyggande hälsovård och studiemiljöfrågor. Vi träffar studenter för enskilda samtal, genomför gruppaktiviteter och workshoppar i relevanta ämnen. Varje termin informerar vi nya studenter om vår verksamhet. De internationella studenterna är en viktig målgrupp där arbetet bedrivs på engelska. Gentemot institutioner och lärosätens personal har vi ett konsultativt arbetssätt i studiemiljöfrågor och vi har organiserat oss i tvärprofessionella team som i dialog med lärosätena planerar och ansvarar för olika insatser.

Vi söker nu en kurator, tidsbegränsad anställning 12 månader.

Arbetsuppgifter
Då anställningen är ett vikariat kommer din huvudsakliga arbetsuppgift bestå av individuella samtal. Studenterna kommer i snitt tre gånger vilket innebär korta och många kontakter. Vi har många internationella studenter som söker till oss och uppskattningsvis är ca 50 % av samtalen på engelska. Andra uppgifter är att hålla i gruppaktiviteter och informationer om oss ute på lärosäten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:


• Socionomexamen eller beteendevetarexamen.
• Grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1).
• Erfarenhet av kuratorsarbete.
• Mycket god samarbetsförmåga.
• Mycket god förmåga i att arbeta självständigt.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då du kommer att använda båda språken i det dagliga arbetet.

Meriterande är:


• Intresse eller erfarenhet av studie/arbetsmiljöfrågor.
• Att ha arbetat med grupper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad, 12 månader. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning. Tillträde under augusti 2022.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av verksamhetschef Ingemar Dahlgren tfn 08-16 17 69, ingemar.dahlgren@su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!


Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Ansök nu

Sektionschef till Socialt arbete, specialuppdrag inom psykologiskt krisstöd

Kurator
Läs mer Mar 28
Har du erfarenhet av att leda andra och är redo för nästa steg i din karriär? Brinner du för socialt arbete samt har erfarenhet av akuta händelser/krishantering? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder

- Individuellt anpassad introduktion
- Möjlighet att fortsätta utvecklas som ledare i en organisation som alltid strävar efter att ge patienten den bästa vården
- Möjlighet att leda i en flexibel och förändringsbenägen verksamhet
- Erfarna kollegor

Om oss
ME Socialt arbete inom hälso- och sjukvård ingår i Tema Kvinnohälsa och hälsoprofessioner och är Sveriges största enhet för kuratorer, med cirka 120 medarbetare.

Våra kuratorer arbetar med sociala interventioner, psykosocial behandling och närståendestöd enligt överenskommelser med Karolinska Universitetssjukhusets verksamheter och med andra beställare. Därtill är en central del av den medicinska enhetens uppdrag att bedriva forskning och utbildning.   

Som sektionschef inom ME Socialt arbete leder du kuratorer som stöttar patienter och deras anhöriga i svåra situationer i livet – ett meningsfullt arbete som gör stor skillnad för de drabbade. Du kommer även ha ett specialuppdrag när det kommer till att ansvara för sjukhusets krisstödsorganisation

Om tjänsten
Som sektionschef är du förstalinjechef för en sektion med cirka 15 kuratorer på Karolinska Universitetssjukhuset, som till stor del arbetar med sjukhusets traumapatienter, på akuten, intensivvården och inom reparativ medicin, inom både slutenvård och öppenvård. I enheten finns även sjukhusets enhet för utskrivningsstöd, som arbetar för att stödja utskrivningsprocessen på hela Karolinska. Du som chef utformar och resurssa?tter din sektion med rätt kompetens och organiserar kuratorernas arbete i samarbete med relevanta samarbetspartners.

Som sektionschef har du a?ven ett sammanhållet ansvar fo?r integration av vård (utfall/kvalitet och produktion), forskning och utbildning samt för ekonomi, arbetsmiljö och medarbetare. Du leder det kontinuerliga förbättringsarbetet inom sektionen, med mål att optimera vården för att skapa mesta möjliga värde för patienterna.

I chefsuppdraget för denna sektion ingår också att leda PKL-gruppen i Huddinge och Solna. PKL är en förkortning av psykologisk katastrofledning och uppdraget innebär att leda den verksamhet som planerar för det psykologiska och psykosociala arbetet på sjukhuset om en allvarlig händelse skulle inträffa. PKL ansvarar då för att upprätta krisstödsmottagning och krisstödstelefon. Utbildning för detta uppdrag ges via Region Stockholm och till stöd i detta arbete har man en grupp erfarna och utbildade PKL-personer.

I rollen som sektionschef rapporterar du till verksamhetschef för ME Socialt arbete som i sin tur rapporterar till temachefen. Du ingår även i den medicinska enhetens ledningsgrupp.

Därtill är du verksamhetens och Karolinskas representant så väl internt som externt.

Vi söker dig som:

- har tidigare erfarenhet av att framgångsrikt leda och inspirera andra.
- ser helheten och tar strategiskt hänsyn till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
- organiserar ditt arbete enligt tydliga processer och som brinner för att förbättra vårdprocesser tillsammans med andra.
- är lugn, stabil och kontrollerad i situationer med högre arbetsbelastning och där du behöver fatta snabba beslut. Du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker i varje given situation.
- leder, motiverar och ger de förutsättningar som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du trivs med att samordna grupper och blir en referenspunkt för andra. Ditt ledarskap skapar engagemang och delaktighet.
- förblir motiverad och effektiv trots motgångar och längre ledtider. Som person arbetar du på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar –Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Kvalifikationer
Krav:

- För tjänsten relevant högskole-/universitetsexamen, företrädesvis socionomexamen
- Några års relevant arbetslivserfarenhet
- Chefserfarenhet

Meriterande:

- Erfarenhet av att arbeta inom akutverksamhet och/eller krishantering
- Masterutbildning och/eller disputerad inom Socialt arbete eller krishantering
- Ledarskapsutbildning
- Erfarenhet av arbete som kurator inom hälso- och sjukvård

Varmt välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Bevis om högskoleexamen
- Yrkeslegitimation

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan två arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Skolkurator till grundskolan, åk F-9

Kurator
Läs mer Mar 21
VI SÖKER DIG SOM:
- Arbetar framförallt förebyggande och hälsofrämjande och tillsammans med elevhälsoteamet utvecklar skolans elevhälsoarbete med fokus på det hälsofrämjande arbetet.
-vill vara en viktig del i skolans elevhälsoteam.
-har förmåga att arbeta självständigt, planera, organisera och sätta gränser för ditt arbete.
-är flexibel och kan hantera oförutsedda händelser och omprioritera vid behov.
- har god samarbetsförmåga, då det är viktigt att du har en god kontakt med barn, föräldrar och lärare.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande utbildning. Legitimation som kurator är ett plus.
Erfarenhet av arbete i skola är meriterande. Goda datorkunskaper krävs då du kommer att arbeta i olika IT-system.
Du är tvåspråkig, talar svenska och finska.
Låter detta som ett jobb för dig? Varmt välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.


Omfattning: 1 tjänst 20-40%
Varaktighet: Tillsvidareanställning.
Tillträde: fr o m 15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse
Upplysningar av tjänsten lämnas av rektor Marko Leppälä Smolander, 070-090 72 19
Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 18/4 till:
Sverigefinska skolan i Stockholm
Fridhemsgatan 17-19
112 40 STOCKHOLM

Ansök nu

Kurator till ASIH och SPSV

Kurator
Läs mer Mar 18
Rehabhotellet är en privat verksamhet inom ASiH (avancerad sjukvård i hemmet) och SPSV (specialiserad slutenvård) som går under vårdval på uppdrag av Region Stockholm.
Vi arbetar i ett multiprofessionellt team bestående av sjuksköterska, läkare, undersköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist och kurator. Vid inskrivning har vi ett helhetsansvar över patientens situation basalt tillsammans med specialistkompetens vad gäller sjukvård och rehabilitering. Patientkategorier inom vår verksamhet är: hjärtsjuka, kol, astma, cancer, infektion, hematologi samt nutritions-problematik
Vi arbetar i område 5, det vill säga, Sthlms innerstad (innanför tullarna), Hammarby sjöstad, Lidingö och Solna.
Rehabhotellet finns i lokaler på Gamla Karolinska Sjukhuset (GKS).
Vi söker dig som är kurator och vill vara delaktig i patientens vård med en helhetssyn och förståelse för den situation patienten och anhöriga befinner sig i. Du tycker om att samarbeta i team för att uppnå bästa möjliga vård för patienten där patientens bästa alltid är i fokus. Du är flexibel och van att lösa problem, både självständigt och i dialog med andra professioner.
Kvalifikationer, goda kunskaper i svenska språket tal och skrift. Meriterande: Erfarenhet från hemsjukvård, palliativ vård och geriatrik.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom bemötande, engagemang, samarbetsförmåga och intresse för utvecklingsarbete.
Arbetsuppgifter
Arbetet innebär både vistelse i patienters hem och på vår SPSV-avdelning. I arbetsuppgifterna ingår psykosocialt stöd, stödsamtal för patient och anhöriga samt stödsamtal vid lättare depression, ångest. Sedvanliga praktiska sociala stödåtgärder. Kontakt med biståndshandläggare, hemtjänst m.fl. och samverkan med andra vårdgivare. I arbetsuppgifterna ingår även att vara ett stöd för det kollegiala teamet i form av enskilda samtal vid särskilda situationer och gruppdiskussioner, såsom etiska samtal.
Välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Sjukhuskurator - Dalens sjukhus

Kurator
Läs mer Mar 31
Leg.

Sjukhuskurator 
Vi söker en nu  kurator till vår verksamhet, palliativ vård och ASIH 

Du kommer att arbeta med patienter i deras hemmiljö, då de är inskrivna i ASIH, därför behöver du körkort och vi har 16 inneliggande patienter med ett palliativt vårdbehov

Vår kuratorsgrupp består av tre kuratorer. Som kurator inom vår verksamhet arbetar du självständigt och ingår i ett medicinskt team där du utgör en nödvändig kompetens för att kunna skapa förutsättningar för att patientsäkert bedöma och åtgärda psykosociala behov.  

För att kunna hjälpa patienter och dess närstående utifrån våra olika professioner, arbetar vi  i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeut, dietist, logoped och kurator.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 
Stöd, kris- och sorgesamtal 
Information/rådgivning i sociala frågor 
Närståendestöd/efterlevandestöd 
Tvärprofessionellt teamarbete 
Samverkan mellan andra vårdgivare och samhällets övriga sociala aktörer 

 
Kvalifikationer: 
Socionomexamen med erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården. 
Det är meriterande med hälso- och sjukvårdslegitimation och/eller grundläggande psykoterapiutbildning, steg 1. 
Du har god samarbetsförmåga, flexibilitet och intresse av teamarbete men kan också arbeta självständigt. Du arbetar med fokus på patientens bästa och är en bra arbetskamrat som bidrar till en god arbetsmiljö. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där vi ser att du som person tycker om att arbeta i team men även klara att arbeta självständigt och ha god samarbetsförmåga. 
B-körkort. 

Vi erbjuder dig ett härligt arbetsgäng med högt i tak. Du får ett individanpassat introduktionsprogram.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Dalens sjukhus är centralt belägen, det finns personalparkering  och det finns ett fint gym. 

Tveka inte att ringa om du har ytterligare frågor

Välkommen med din ansökan!

 
Capio Äldre och mobil vård erbjuder ett brett utbud av specialiserad sjukvård bestående av: geriatrik (öppen- och slutenvård), ASiH, akut- och jourläkarbilar, läkare i SÄBO, närsjukhus (öppen- och slutenvård), primärvårdsrehabilitering, SPSV samt specialiserad slutenvårdsrehabilitering. I affärsområdet finns specialistkunskap inom ett flertal områden. Vår personal har både hög kompetens och lång erfarenhet vilket ger de rätta förutsättningarna för att kunna erbjuda sjukvård med fokus på trygghet och livskvalitet.Capio Äldre och mobil vård omsätter 1,4 miljarder kronor och har 1800 medarbetare.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Sjukhuskurator - Dalens sjukhus

Kurator
Läs mer Mar 31
Sjukhuskurator 
Vi söker en nu en kurator på heltid till vår verksamhet, palliativ vård och ASIH 

Du kommer att arbeta med patienter i deras hemmiljö, då de är inskrivna i ASIH, därför behöver du körkort och vi har 16 inneliggande patienter med ett palliativt vårdbehov

Vår kuratorsgrupp består av tre kuratorer.

Som kurator inom vår verksamhet arbetar du självständigt och ingår i ett medicinskt team där du utgör en nödvändig kompetens för att kunna skapa förutsättningar för att patientsäkert bedöma och åtgärda psykosociala behov.  

För att kunna hjälpa patienter och dess närstående utifrån våra olika professioner, arbetar vi  i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeut, dietist, logoped och kurator.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 
Stöd, kris- och sorgesamtal 
Information/rådgivning i sociala frågor 
Närståendestöd/efterlevandestöd 
Tvärprofessionellt teamarbete 
Samverkan mellan andra vårdgivare och samhällets övriga sociala aktörer 

 
Kvalifikationer: 
Socionomexamen med erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården. 
Det är meriterande med hälso- och sjukvårdslegitimation och/eller grundläggande psykoterapiutbildning, steg 1. 
Du har god samarbetsförmåga, flexibilitet och intresse av teamarbete men kan också arbeta självständigt. Du arbetar med fokus på patientens bästa och är en bra arbetskamrat som bidrar till en god arbetsmiljö. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där vi ser att du som person tycker om att arbeta i team men även klara att arbeta självständigt och ha god samarbetsförmåga. 
B-körkort. 

Vi erbjuder dig ett härligt arbetsgäng med högt i tak. Du får ett individanpassat introduktionsprogram.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Dalens sjukhus är centralt belägen, det finns personalparkering  och det finns ett fint gym. 

Tveka inte att ringa om du har ytterligare frågor

Välkommen med din ansökan!

 
Capio Äldre och mobil vård erbjuder ett brett utbud av specialiserad sjukvård bestående av: geriatrik (öppen- och slutenvård), ASiH, akut- och jourläkarbilar, läkare i SÄBO, närsjukhus (öppen- och slutenvård), primärvårdsrehabilitering, SPSV samt specialiserad slutenvårdsrehabilitering. I affärsområdet finns specialistkunskap inom ett flertal områden. Vår personal har både hög kompetens och lång erfarenhet vilket ger de rätta förutsättningarna för att kunna erbjuda sjukvård med fokus på trygghet och livskvalitet.Capio Äldre och mobil vård omsätter 1,4 miljarder kronor och har 1800 medarbetare.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till ny grundskola i Stockholm

Kurator
Läs mer Mar 31
Hösten 2022 planeras öppning av en ny Nordic International School på Stora Essingen i Stockholm för elever i årskurs 4–9. Nordic International School är en växande skolkedja med en internationell profil som erbjuder tvåspråkig undervisning på svenska och engelska. Vi tror att ordning och reda, likväl som lärarledd undervisning är avgörande för att säkerställa en inlärningsmiljö där elever trivs.

Vi söker nu dig som vill arbeta som skolkurator på vår nya grundskola.

Våra värdeord
Inom Watma arbetar vi utifrån värdeorden Tillsammans, Ambassadörskap och Kunskapsutveckling. Vi kallar det för The Watma Way of Working. Syftet med allt vi gör är att ge fler tillgång till en riktigt bra utbildning.

Arbetsuppgifter
I arbetet hos oss kommer du vara en del av vårt elevhälsoteam. Elevhälsoteamets uppdrag är att samverka för att tidigt upptäcka elever i behov av stöd och erbjuda en kunskapsbredd vid insatser. Fokus på arbetet i elevhälsan ska vara främjande och förebyggande och arbete bedrivs på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Ditt arbete som skolkurator kommer bland annat att innefatta enskilda elev- och föräldrakontakter, stödsamtal, samarbete med enskilda lärare och arbetslag, gruppsamtal med elever samt kontakt med externa aktörer så som socialtjänst och BUP m.fl.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
· Har socionomexamen eller annan examen arbetsgivaren bedömer likvärdig

Det är meriterande om du:
· Har tidigare erfarenhet av liknande arbete

För oss är det vidare av yttersta vikt att du delar vår pedagogiska vision och står bakom vår verksamhet och organisation. I din yrkesroll är du grundlig och kvalitetsmedveten, tar stort ansvar och kan utföra processer självständigt. Du måste vara bra på att kommunicera för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare, kollegor och skolledning.

Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas
Tillträde: Höstterminen 2022
Tjänstgöringsgrad: 20%

Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt för anställning.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:
Alma Eklund, HR-konsult, alma.eklund@watma.se

Ansök nu

Capio S:t Görans Sjukhus söker kurator

Kurator
Läs mer Mar 9
Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Med oss erbjuds du en attraktiv poänglönemodell, ”S:t Göranmodellen”, och en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.Nu söker vi ny kollega till paramedicin – vill du bli en av oss?
Tycker du om att det händer mycket på en arbetsdag? Trivs du att jobba med många olika människor? Vill du vara med och påverka våra arbetssätt? Vi är en arbetsgrupp som jobbar tätt ihop och har roligt tillsammans.

En av våra kuratorer kommer gå på föräldraledighet och vi söker nu en ersättare för henne som är nyfiken på akutsjukvård.

Så här upplever vi vårt jobb:
"Väldigt varierande arbetsuppgifter, man får tänka till, inte förutsägbart!"

"Ett gemytligt sjukhus med familjär stämning"

"Korta beslutsvägar, möjlighet att driva utvecklingsarbete"

Om tjänsten
Vi ser att du har intresse av att arbeta på Stockholms bästa akutsjukhus.  Du kommer vara en av totalt sju kuratorer, du kommer att vara anställd på medicinkliniken och arbeta mot flera avdelningar. Insatserna är i huvudsak akuta samt av kortvarig karaktär och de är förlagda inom sluten- och öppenvård.

Dina arbetsuppgifter är framförallt psykosocialt behandlingsarbete av krisbearbetande och stödjande karaktär till patienter och närstående. I tjänsten ingår även patientskolor, personalstöd och utbildning för vårdpersonalen. Som kurator på Capio S:t Görans sjukhus ingår du i Psykologisk katastrof ledning (PKL) som krisstödjare. 

Vi erbjuder regelbunden grupphandledning till sjukhusets kuratorer.

Vem är du?
Vi söker dig som är socionom som har lätt för att samarbeta med andra och att få saker gjorda. Du är bekväm med att hantera olika slags människor och har lätt att anpassa dig efter nya omständigheter. Du känner dig trygg i en miljö där arbetstempot kan vara högt.

Vi söker dig som är socionom samt gärna att du har erfarenhet från akutsjukvård, vidareutbildning, t ex steg 1 eller erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Personliga egenskaper
De personliga egenskaper som vi värdera i den här processen är följande: Samarbetsförmåga, självgående, flexibel och strukturerad. 

Anställningsvillkor
Tillsvidare heltid 100% med tillträde 220607.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 220403. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Anneli Norevik, Paramedicinsk chef eller Charlotta Kleinwichs kurator. Kontaktuppgifter finner du längre ner i annonsen.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Capio S:t Görans Sjukhus söker kurator

Kurator
Läs mer Mar 9
Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Med oss erbjuds du en attraktiv poänglönemodell, ”S:t Göranmodellen”, och en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.Nu söker vi ny kollega till paramedicin – vill du bli en av oss?
Tycker du om att det händer mycket på en arbetsdag? Trivs du att jobba med många olika människor? Vill du vara med och påverka våra arbetssätt? Vi är en arbetsgrupp som jobbar tätt ihop och har roligt tillsammans.

En av våra kuratorer kommer gå på föräldraledighet och vi söker nu en ersättare för henne som är nyfiken på akutsjukvård.

Så här upplever vi vårt jobb:
"Väldigt varierande arbetsuppgifter, man får tänka till, inte förutsägbart!"

"Ett gemytligt sjukhus med familjär stämning"

"Korta beslutsvägar, möjlighet att driva utvecklingsarbete"

Om tjänsten
Vi ser att du har intresse av att arbeta på Stockholms bästa akutsjukhus.  Du kommer vara en av totalt åtta kuratorer, du kommer att vara anställd på medicinkliniken och arbeta mot flera avdelningar. Insatserna är i huvudsak akuta samt av kortvarig karaktär och de är förlagda inom sluten- och öppenvård.

Dina arbetsuppgifter är framförallt psykosocialt behandlingsarbete av krisbearbetande och stödjande karaktär till patienter och närstående. I tjänsten ingår även patientskolor, personalstöd och utbildning för vårdpersonalen. Som kurator på Capio S:t Görans sjukhus ingår du i Psykologisk katastrof ledning (PKL) som krisstödjare. 

Vi erbjuder regelbunden grupphandledning till sjukhusets kuratorer.

Vem är du?
Vi söker dig som är socionom som har lätt för att samarbeta med andra och att få saker gjorda. Du är bekväm med att hantera olika slags människor och har lätt att anpassa dig efter nya omständigheter. Du känner dig trygg i en miljö där arbetstempot kan vara högt.

Vi söker dig som är socionom samt gärna att du har erfarenhet från akutsjukvård, vidareutbildning, t ex steg 1 eller erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Personliga egenskaper
De personliga egenskaper som vi värdera i den här processen är följande: Samarbetsförmåga, självgående, flexibel och strukturerad. 

Anställningsvillkor
Vikariat deltid 75% med tillträde 220516-221231.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 220403. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att vikariatet kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Anneli Norevik, Paramedicinsk chef eller Charlotta Kleinwichs kurator. Kontaktuppgifter finner du längre ner i annonsen.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Kurator till ASIH i Innerstaden

Kurator
Läs mer Feb 17
Familjeläkarna driver vårdcentraler, ASIH och läkarinsatser på särskilda boenden inom Stockholms landsting och Uppsala landsting. I Dessa uppdrag ingår i dag Husläkarmottagningar, barnavårdscentraler, mödravårdscentraler, hemsjukvård, ögonmottagning, gynmottagning, läkare i särskilt boende och jourläkarverksamhet allt på uppdrag från landstinget.
Våra ledord är arbetsglädje och energi, patientens nöjdhet och trygghet samt medicinsk excellens.
Familjeläkarna är ISO certifierade.
Vi söker dig som har socionomexamen. Legitimation inom hälso- och sjukvård är tungt meriterande. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du som söker har tidigare erfarenhet av kuratorsarbete inom palliativ vård och/eller somatisk vård med människor i alla åldrar samt av att samverka med andra vårdgivare. Du kommer behöva transportera dig mellan olika platser, vilket kräver att du har giltigt B-körkort.
Hos oss ser vi det som en självklarhet att du arbetar med patienten i fokus. För att trivas i vårt team behöver du ha god förmåga att samarbeta och trivas såväl med teamarbete som självständigt arbete. Vi värdesätter respekt samt ärlighet och lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.
Som kurator hos oss kommer du att ansvara för kuratorsuppgifter inom enheten. Ditt arbete handlar i första hand om samtal vars syfte är till att stödja, uppmuntra, informera och avlasta patienten och dess närstående i frågor samt problem som är relaterade till patientens sjukdom. Det erbjuds kuratorskontakt till patienten och närstående, vilket sker enskilt eller i form av par- och/eller familjesamtal.
I din roll som kurator deltar du också i medicinska och psykosociala ronder. Arbetsuppgifterna innefattar utredning samt bedömning av patienter samt anhörigas behov av stöd och rådgivning i bland annat relationsfrågor. I arbetat ingår det även att informera om samhällets resurser samt svara på frågor som berör ekonomi, arbete, bostad, transport, försäkringar, med mera.
Vår verksamhet bedrivs utifrån lokaler i Stockholms innerstad och våra patienter finns över hela stan och vissa närområden.
Eftersom arbetet utförs i patientens hem kan husdjur förekomma.

Ansök nu