Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Behandlingsassistenter sökes till Förstärkta ärenden

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 22
Välkommen till en värderingsstyrd organisationAttendo Individ och Familj söker timanställda behandlingsassistenter till vårt Förstärkta ärende i Kista.Beskrivning av tjänstenInom verksamheten Förstärkta ärenden erbjuder vi placering för personer mellan 12-65 år som inte klarar att bo kollektivt. Vi erbjuder en-till-en-behandling, en skräddarsydd lösning för klienter med särskilt stort stödbehov. Vi riktar oss till personer med omfattande sociala problem i form av utåtagerande och/eller socialt nedbrytande beteende som riskerar att utsätta sig själva eller andra för fara. Målgruppen är även personer med komplexa funktionsvariationer, neuropsykiatrisk- och/eller missbruksproblematik. Beläget i Kista, norra Stockholm. Vi bemannar också upp befintligt boende eller genomför transporter inom hela Sverige.

Som behandlingsassistenter deltar du i det dagliga arbetet på enheten. Du kommer att vara verksam som kontaktperson i ett antal klientärenden där dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete. Dessa varierar utifrån den enskildes specifika behov, men rör exempelvis träffar på boendet, stöttning med myndighetskontakter, social färdighetsträning, gränssättning, nätverkande och motivationsarbete. Du ska också stödja den enskilde med att upprätta och/eller bibehålla förmågor nödvändiga för att hantera sin ADL, så som tvätt, städ, inköp, budgetering och matlagning - allt för att stödja den enskilde mot ett liv präglat av självständighet.

Vi arbetar med engagemang i allt kring våra kunder, du som söker är ytterst ansvarstagande och har ett genuint intresse för målgruppen. Du stöttar, motiverar och uppmuntrar personerna du arbetar med och hjälper dem till goda och självständiga liv. Tillsammans gör ni praktiska saker i vardagen som ex att träna på vardagliga ting.Du är relationsskapande och har god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du är lugn, stabil och kan hålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppkommer i det dagliga arbetet. Du har en problemlösande analysförmåga, du arbetar bra med komplexa frågor och kan snabbt analysera situationer och fatta beslut. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Arbetet innebär att möta människor i kris och/eller med en svår livssituation är det väldigt viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.Meriterande om du har avslutat gymnasieprogram med yrkesexamen inom barn och fritidsprogrammet alternativt vård och omsorgsprogrammet.

Men vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har erfarenhet av målgruppen.

Körkort B (är krav).

Stämmer beskrivningen in på dig? Sök redan idag!

Du trivs med att ge god service, skapa fina relationer och vill ge livskvalité till våra kunder. Du är en självständig, ödmjuk och ansvarsfull person som brinner för vård av äldre och kan se individens behov.

Om Attendo

Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag. Mångfald värderas högt, vårt arbete ska stärka individen och vi arbetar för att ge utmärkt service både till våra kunder och kollegor. Attendo verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att göra karriär.

Vi går igenom ansökningarna löpande.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Vi har även krav på vaccination mot covid-19 och kommer att kontrollera vaccinationsbevis innan anställning.

Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch!

Ansök nu

Nytida boendestödsteam söker vikarier

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 13
Nu söker vi på Nytida Boendestödsteam nya kollegor för sommaren 2022, med god chans till fortsättning!

Ditt uppdrag:
Vi arbetar med vuxna (18 år och uppåt) med olika stödbehov. I rollen som boendestödjare arbetar du i klientens hem. Du utgår från klientens individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Du stödjer till en ökad självständighet och tar tillsammans med klienten fram enkla och tydliga strategier för att lättare kunna hantera vardagen. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik.

En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera klienten till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. Vi fokuserar på resurser och styrkor.

I dina arbetsuppgifter ingår även att dokumentera och planera stödinsatser utifrån genomförandeplaner. Kontakt med socialtjänst och annat nätverk förekommer i stor utsträckning.

Om Nytida Boendestödsteam:
Vi är uppdelade i två team inom Nytida Boendestödsteam. En grupp utgår från norra delen av Stockholm och en grupp utgår från centrala/södra delen. Det är två erfarna arbetsgrupper på ca 30 personer som tycker om att ha roligt på jobbet. Hos oss arbetar undersköterskor, behandlingspedagoger, beteendevetare etc. Det finns således en bred kompetens i arbetsgruppen.

Vi åker till stor del kommunalt och vi har även viss tillgång till bilar att använda i tjänsten vid behov.

Det här får du hos oss:
Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

- grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation LÄRA
- förmånsportal med rabatter och förmåner
- ledarskapsutbildade och verksamhetsnära chefer
- en gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- karriär- och utvecklingsmöjligheter
- friskvårdsbidrag och skobidrag
- kollektivavtal

Din erfarenhet och kunskap

Vi vill att du som söker dig till oss:
- har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
- är ansvarskännande och har en personlig mognad
- trivs med att jobba både enskilt och i team, samt stötta dina kollegor
- bidrar med din kompetens och goda energi i arbetsgruppen
- har möjlighet att arbeta dag, kväll och helg
- har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning
- har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav, men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa tillsammans med oss.

Övrigt:

Anställningsform: Allmän visstidsanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse, senast 220701
Sista ansökningsdag: 220630
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/) tfn 010-442 70 00

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Behandlingsassistent till Nytida Drevviken HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 27
Nu söker vi en boendestödjare till vårt team på Drevviken HVB. Vi erbjuder utbildning och ett utvecklande jobb där du är med och gör skillnad! Tjänsten är en heltidstjänst på 100%.

Om Drevviken
Drevviken ligger i en naturskön miljö med sjötomt vid stranden av Drevviken i sydöstra Stockholm på gränsen till Tyresö. Det finns goda kommunikationer med snabbuss till och från Gullmarsplan, restid ca 13-15 minuter. Arbetsgruppen består av ett team av 6 behandlingsassistenter som arbetar dag, kväll och helg, 3 behandlingsassistenter som delar på nätterna, en gruppchef, en kock samt en sjuksköterska på halvtid. Drevviken har 14 platser för kvinnor och män mellan 18 och 45 år med olika psykiska problem såsom psykoser, emotionell instabilitet, tvångssyndrom, ångest, depressioner, ADHD och ätstörningar. Genomsnittsåldern i dagsläget är ca 26 år.

Vi har en brygga som vi delar med grannboendet, båt med liten motor och båtplats. Det finns möjlighet till naturupplevelser, båtturer, bad och fiske sommartid och skid- och skridskoåkning på vintern. Vi har utflykter varje lördag och söndag. Många aktiviteter planerar vi individuellt med den enskilda personen.

Besök gärna vår hemsida på https://nytida.se/verksamheter/drevviken/ för att läsa mer om oss.

Om rollen

I rollen som behandlingsassistent ger du stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera personerna till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull dag. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Du har en gruppchef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.

Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Eftergymnasial utbildning som till exempel socialpedagog eller behandlingspedagog är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn, ett starkt engagemang för människor och är ansvarstagande. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid de boendes bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Du har minst körkort B.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Tjänstgöringsgrad: 100%
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-05-31
För mer information kontakta: Verksamhetschef Emil Rosander 073 377 58 84 eller gruppchef Saeed Mir Babaei 073 531 05 77.
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Sommarvikarie till Öppenvården i Stockholm

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 19
Nu söker vi på Stockholms öppenvård en sommarvikarie för jobb som ungdomsbehandlare. Det är självständigt och omväxlande jobb som går ut på att stötta unga människor individuellt på fältet. Yrket kräver att du tycker om att träffa ungdomar och att du har förmåga att vinna deras förtroende. Vi på öppenvården stöttar unga med psykosocial problematik vilket innebär att det kan vara allt från personer som är hemmasittare till att de har problem med missbruk och kriminalitet.

Vi jobbar oftast på uppdrag av socialtjänsten.

Kul att du hittade hit!
Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Om det här stämmer in på dig kanske du vill jobba med oss i sommar?

Vad gör vi?
Hos oss på Nytida får du möta människor som har olika behov av stöd och omsorg. Det handlar om att stötta barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning eller psykosocial problematik. Vi söker dig som vill lära känna, förstå och vara en del av en annan persons liv.

Till dig från oss...

- Introduktion
- Förmånsportal med rabatter
- Vi har kollektivavtal samt tillhörande försäkringar.
- Coachande och stöttande chefer nära dig


Du får även...

- genuina möten och erfarenheter som rustar dig för framtiden, oavsett var den är.
- möjlighet att visa vem du är. Ofta är sommarjobbet en ingång till en tillsvidareanställning hos oss efter din utbildning/examen.
- en arbetslivserfarenhet som gör stor skillnad på ditt CV. Att ha jobbat med människor som behöver stöd, visar dina kommande arbetsgivare att du har erfarenhet av att möta många olika personer utifrån deras behov. Det behövs i alla branscher.


Öppenvården Stockholm.

Nytida öppenvård i Stockholm vänder sig till ungdomar och unga vuxna med följande problematik: psykosocial problematik, kriminalitet, neuropsykiatriska diagnoser, annat socialt nedbrytande beteende och missbruk.

Inom öppenvården erbjuder vi följande:
- Strukturerat öppenvårdsprogram
- Kvalificerat kontaktmannaskap


Strukturerat öppenvårdsprogram
I vårt strukturerade öppenvårdsprogram är där en daglig sysselsättning det centrala, till exempel praktikplats, studier eller annan strukturerad verksamhet. Insatsen kan användas för att förhindra en institutionsplacering eller i övergången från en institutionsplacering.

Arbetet sker utifrån en individuell planering och med hjälp av oss får ungdomarna en strukturerad vardag. Vi tar ett helhetsansvar för den unges vardag och har kontakter med föräldrar, nätverk och andra aktörer som beroendemottagningen, BUP, med flera.

Praktikplatsen/sysselsättningen är skräddarsydd för varje enskild ungdom och dennes förutsättningar. I vissa fall kan praktikplatsen ersättas med skola eller annan daglig sysselsättning. Sysselsättningen ska vara en positiv upplevelse där den unge får lyckas och får förutsättningar att bryta negativa beteenden. Arbetet bygger på delaktighet. Det uppnås genom strukturerat motivationsarbete och engagerad personal.

Vi erbjuder gemensamma och individuella fritidsaktiviteter anpassade till den unges behov och önskemål.

Din erfarenhet och kunskap
Vi tror att du som söker till oss:

- lockas av ett arbete som är varierat och kräver stor kunskap om vård och omsorg och tycker mycket om att möta människor i olika situationer.
- är en kreativ person som vågar tänka själv och ta ansvar.
- trivs med att jobba självständigt

Vi ser gärna att du är utbildad socionom, socialpedagog eller liknande. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är också meriterande. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter från liknande jobb. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa. Körkort är ett krav.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: 6 juni
Sista ansökningsdag: 220430
Har du frågor? Kontakta gärna: Kristina Svensson 0707814306
Facklig kontakt: Vision,

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Nytida så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här (https://team.nytida.se/).

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. nytida.se (www.nytida.se)

Ansök nu

Vägledare för sommarjobb på BoCenter

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 29
Vill du göra skillnad för personer i hemlöshet? BoCenter stärker upp inför sommaren och söker dig som är utbildad socialpedagog/behandlingsassistent och är tillgänglig maj-augusti.

I rollen som vägledare har du ett varierat arbete där du arbetar för att personer i hemlöshet ska ha tillgång till välfärd, boende och möjlighet att få basbehov tillgodosedda.

Du ger deltagare möjlighet till sömn, dusch, tvätt och mat. Ett viktigt uppdrag för dig i rollen som vägledare är att skapa goda relationer och stödja deltagare till en positiv förändring. Det gör du genom att bl.a. uppmuntra deltagare att arbeta tillsammans med verksamhetens ombud. Du medverkar i ombudsarbetet genom att ta fram och följa upp deltagares individuella planer och du tar de kontakter som behövs i syfte att deltagarna ska nå sina mål. Det kan exempelvis handla om att vara i kontakt med socialtjänst och andra myndigheter och du dokumenterar det som behövs.

Vidare arbetar du för att öka deltagardelaktigheten i verksamheten samt planerar och genomför aktiviteter tillsammans med deltagarna.
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning ex. behandlingspedagog, socialpedagog eller annan eftergymnasial utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har:

- Erfarenhet av arbete med personer i hemlöshet med aktivt missbruk och/eller psykisk ohälsa
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Har du erfarenhet av service, arbete i utsatta miljöer och/eller kunskap om MI ser vi det som meriterande.

För att lyckas i rollen som vägledare är du lugn, strukturerad, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du behöver vara uthållig, tydlig och ha förmågan att sätta dig in i andras situation.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett roligt extrajobb där du får chansen att göra stor nytta för människor i hemlöshet och andra typer av utsatta situationer, tillsammans med härliga kollegor. Som timvikarie blir du inbokad på pass vid sjukdom eller ledighet bland ordinarie personal. Under sommaren kommer vi att behöva förstärkning juni-augusti.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Personal till boende för människor som befinner sig på flykt

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 23
Vill du göra skillnad för människor som befinner sig på flykt? Stockholms Stadsmission startar upp ett boende på Södermalm och söker dig som vill arbeta som vägledare!

Det pågår för första gången på länge en väpnad konflikt i Europa som har tvingat miljontals människor på flykt på grund av kriget i Ukraina. FN beskriver flyktingsituationen i Ukraina som den största och snabbaste massflykten på 20 år. Civilsamhället har en viktig roll att fylla i kristider - Stockholms Stadsmission startar därför upp ett boende i våra befintliga lokaler på Södermalm.

I rollen som vägledare kommer du att ha ett varierat arbete där du arbetar för att människor som befinner sig på flykt ska ha tillgång till välfärd, boende och möjlighet att få basbehov tillgodosedda. Det innebär i praktiken att ge de boende möjlighet till sömn, dusch, tvätt och mat. Du verkar för en trygg och välkomnande miljö för de boende och ansvarar för in- och utflyttar enligt rutin. I dina arbetsuppgifter ingår också viss städning.

Du ingår i ett team på cirka sju personer och samarbetar tätt med med verksamhetens volontärer.
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning ex. behandlingspedagog, socialpedagog eller annan eftergymnasial utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har:

- Erfarenhet av service
- Erfarenhet av arbete med personer i utsatthet
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har språkkunskaper i ukrainska/ryska och om du har erfarenhet av arbete på asylboende/flyktingboende.

För att lyckas i rollen är du lugn, strukturerad, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du har ett öga för vad som behöver att göras och är prestigelös. Du behöver vara uthållig, tydlig och ha förmågan att sätta dig in i andras situation. Du samarbetar väl med andra och har lätt för att skapa förtroende. Du vill arbeta för ett mänskligare samhälle och delar vår värdegrund.

Du som anställs kommer därför att få uppvisa ett relevant och godtagbart utdrag ur belastningsregistret.

Vad erbjuder vi?
Allmän visstidsanställning, 100%, from 1 april tom 30 juni 2022.
Vi söker personal för dag, kväll, helg- och nattarbete.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Samordnare till Bocenter, Stockholms Stadsmissions verksamhet för män i hem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 23
Vill du göra skillnad för personer i hemlöshet? Sök rollen som samordnare hos oss!

Bocenter är Stockholms Stadsmissions verksamhet för män i hemlöshet. Verksamheten består av ett akutboende och en dagverksamhet. Här serveras frukost, lunch och middag varje dag och de finns dusch och möjlighet att tvätta kläder. För den som önskar en förändring av sin livssituation kan verksamhetens ombud vara behjälpliga med att:

- identifiera och formulera mål på kort och lång sikt.
- göra en handlingsplan, kartlägga och stärka ditt nätverk.
- boka möten hos exempelvis socialtjänst. Ombudet kan följa med på möten eller boka möten på BoCenter.

I rollen samordnare har du ett övergripande ansvar för den dagliga driften på Bocenter. Samordnarens roll är att prioritera aktiviteter och bemanning för att upprätthålla en god kvalité i verksamheten utifrån etablerade processer och arbetssätt.

Du arbetar majoriteten av tiden ute i verksamheten tillsammans med vägledare och ombud. I arbetet ingår tid för administration och verksamhetsplanering. Du rapporterar till Bocenters två enhetschefer som du har ett nära samarbete med.

Arbetsområden:

- Leda arbetet för ökad kvalité i deltagararbetet
- Ansvar för att det dagliga arbetet organiseras efter verksamhetens mål
- Ge stöd till medarbetare att hitta nödvändig information i arbetet
- Introduktion av nya medarbetare
- Delaktig vid rekrytering och bemanningsplanering
- Samverkan med andra enheter inom verksamhetsåret gällande bemanning och rekrytering
- Delta i verksamhetsplanering och kompetenskartläggning

Verksamheten utgår från Stockholms Stadsmissionen värdegrund
Vi söker dig som har:

- en för tjänsten relevant eftergymnasial eller akademisk utbildning som exempelvis, beteendevetare, personalvetare, socialpedagog eller liknande.
- erfarenhet av socialt arbete
- erfarenhet av arbetsledning och eller projektledning
- god systemkunskap

Meriterande för tjänsten är om du tidigare arbetat med personer som lever i utsatthet. Meriterande om du även har erfarenhet av bemanning, introduktion av medarbetare och implementering av metoder/arbetssätt. Vi ser gärna att du har utbildning för lågaffektiv bemötande och/eller motiverande samtal

Som person är du trygg, lösningsorienterad och har ett gott bemötande. Du drivs av utveckling och tar initiativ att se över och förbättra processer och arbetssätt kontinuerligt. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga som leder till att du har lätt för att skapa förtroende och relationer på alla nivåer.

Övrigt:
Tillsvidaretjänst med inledande 6 månaders provanställning
Heltidmått 40 timmar/vecka. Kvällstjänstgöring utifrån verksamhetens behov
Rekrytering och urvalsprocess sker löpande
Tillträde enligt överenskommelse
Placering i Bocenters lokaler på Flemminggatan 113, Kungsholmen

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Bo och arbeta i Vilhelmina v.29 ==> v.39

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 28
Om jobbet
Vacant söker ett flertal "hyggelige" vårdbiträden/undersköterskor som kan arbeta i Vilhelmina i Västernorrland i sommar och i höst.

OBS! Vi tillämpar individuell lönesättning från SEK 155:-/tim + semesterersättning 13% samt OB-tillägg.

Bor du längre än 50 km från arbetsplatsen utgår milersättning 18:50 kr/mil eller så står vi för kostnaderna med allmänna kommunikationer såsom tåg och eller buss.

Vi kan också ordna med boende om du behöver!

- Dag/kväll/helg och nattschema.
- Erfarenhet från LSS,

- Krav: grundläggande gymnasieutbildning samt ha erfarenhet av LSS och lågaffektivt bemötande.

Vänligen skriv i din ansökan vilka veckor och i vilken omfattning du önskar arbeta.

Vi upplever ett högt tryck på telefon så vi är tacksamma om frågor ställs via mejl. Vi vill att du skickar in en ansökan som är så komplett som möjligt enligt våra önskemål i annonsen för smidig rekryteringsprocess.

Du blir anställd av oss i vårt svenska bolag, Vacant Vårdbemanning AB, och sedan uthyrd till vår kund i Vilhelmina.

Vi önskar att du inför rekryteringen förbereder minst 2 referenser som vi kan kontakta. Då vi är ett "norsksvenskt" bolag så kan de komma att bli kontaktade från ett nummer som börjar på +47. Bra om referenten informeras om detta i god tid. Skicka även kopia på dina betyg och intyg som styrker din kompetens.

Rekryteringen är påbörjad och sker löpande och du kan få besked innan har ansökningstiden gått ut.

Möjligheter att arbeta i hela Skandinavien finns.


#jobbjustnu

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- har gymnasieutbildning med minst 1 års dokumenterad erfarenhet eller liknande inom vård och omsorg.
- är van vid självständigt arbete.
- är flexibel.
- har god kommunikativ förmåga, ett gott bemötande, en positiv grundinställning samt god samarbetsförmåga.
- behärskar svenska i tal och skrift.
-har erfarenhet av LSS och lågaffektivt bemötande.

Företagsbeskrivning

Vacant Vårdbemanning AB är ett svenskt bemanningsföretag med huvudkontor i Stockholm. Vi levererar vårdpersonal till sjukhus, kommuner, regioner och privata vårdgivare i hela Sverige.

Vi etablerades i Sverige 2019, och vi ingår i den norska koncernen Vacant Holdings AS som funnits i branschen i Norge sedan 2008. Företagets ledning har arbetat med bemanningslösningar till vårdbranschen sedan år 2000.

Om företaget

Vi erbjuder dig spännande uppdrag över hela Sverige och vårt fokus ligger alltid på att matcha uppdrag med din kompetens.
Du har alltid en fast kontaktperson före, under och efter ditt uppdrag. Din kontaktperson har lång erfarenhet från bemanningsbranschen inom vård och omsorg och är själv vårdutbildad.

Ansök nu

Ungdomscoach, heltid & deltid

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 30
Nytt
Nu söker vi två drivna och engagerade ungdomscoacher till den öppna ungdomsverksamheten Bro:n!  

Bro:n riktar sig för unga i gymnasieålder. Verksamheten bedrivs i en lokal i Broskolan i centrala Bro.

Verksamhetens syfte är att stödja unga till delaktighet och engagemang på väg in i vuxenlivet och bedrivs utifrån ungdomarnas intressen, engagemang och behov.

Som ungdomscoach hos oss ska du med ett coachande förhållningssätt skapa möjligheter för unga att ta del av och engagera sig i sin egen fritid och framtid. Du, tillsammans med dina kollegor bedriver verksamheten och är en resurs för unga att påverka sin livssituation. Det är viktigt för oss att verksamheten bedrivs utifrån ungdomarnas intresse och engagemang samtidigt som vi strävar efter att erbjuda unga stimulerande och inspirerande miljö samt stöd med allt de kan tänka sig behöva i sitt vuxenblivande.  I arbetet ingår även uppsökande arbete.

I arbetet ingår ett samarbete med gymnasiet, kommunens fältgrupp, civilsamhället och andra aktörer. Vi har tillgång till replokaler, dansstudio, musikstudio, idrottshallar och mycket mer. Vi strävar efter att våra verksamheter ska vara berikande, kvalitativa och inspirerande och arbetar i linje med de Europeiska principer och riktlinjer för lokalöppen fritids- och ungdomsverksamhet. Läs mer på: EuropeiskaPriciperOchRiktlinjerFo?rLokalOppenFritidsOchUngdomsverksamhet.pdf (eglsverige.eu)

Vi erbjuder dig kontinuerlig handledning och utbildningar.

1 person på heltid och en på deltid (75%).Tillträde enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas i 6 månader.  

Tjänstgöring på kvällstid och helger ingår i tjänsten.

Månadslön med tillkommande OB.

Vem är du?

Vi söker dig som är en utbildad socialpedagog eller har likvärdig utbildning samt har erfarenhet av liknande verksamhe. Eller dig som har erfarenhet av att driva projekt med ungdomar och uppsökande arbete.

Du är en flexibel och kreativ ledare som bygger på det positiva hos alla människor. Du har lätt att organisera aktiviteter och driva projekt. Du är en lagspelare och är skicklig på att samarbeta och kommunicera, är utåtriktad och självgående och har lätt för att ta ansvar och skapa kontakter och relationer med unga samt dina kollegor.

Du är lugn som person och kan hantera konfliktsituationer. Det är mycket viktigt för oss att du är har en hög personlig mognad och är tydlig som ledare.

I denna roll blir du en vuxen förebild och lever därmed ett hälsosamt liv.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du har


• dokumenterad erfarenhet från liknande arbete.
• erfarenhet av att driva projekt med unga.

 Beskriv i din ansökan om du är intresserad av en hel- eller deltidstjänst på 75%.  

Välkommen med din ansökan senast den 220807


Upplands-Bro kommun är en av Sveriges mest expansiva kommuner där utveckling står i centrum. Vi välkomnar dig till en arbetsplats där ledorden i vårt arbete och förhållningssätt är Helhetssyn, Engagemang och Professionalitet.

Ansök nu

Stockholms Stadsmission söker dig som vill möta människor på flykt

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 14
Det pågår för första gången på länge en väpnad konflikt i Europa som har tvingat miljontals människor på flykt på grund av kriget i Ukraina. FN beskriver flyktingsituationen i Ukraina som den största och snabbaste massflykten på 20 år. Civilsamhället har en viktig roll att fylla i kristider och vi arbetar nu med att rusta våra medarbetare och verksamheter för att möta de människor på flykt som söker sig till Stockholm.

I praktiken handlar det om möjligheten att erbjuda boendelösningar på kort och lång sikt, rättighetsarbete, men även om mer akut hjälp i form av basbehov såsom kläder och hygienartiklar, möjlighet att handla mat till överkomliga priser, och få ta del av gemenskap och meningsfulla sammanhang. Vi arbetar både med uppstart av nya boendelösningar och med att förstärka de verksamheter vi redan har.

Vill du göra skillnad på riktigt? Behovet är stort och vi behöver förstärka vår organisation med fler personer som delar vår ambition och vilja. Vi söker därför personer inom flera områden såsom boende, basbehovsstöd, logistik och arbetsledande funktioner. Vi kommer att matcha dina önskemål mot vårt behov.
Vem är du?
Vi utgår i från att du som söker jobb hos oss delar vår syn om att alla människor är lika värda oavsett förutsättningar och livssituation och har rätt att finnas i ett sammanhang. Läs mer om vår värdegrund här.

Du kommer att möta människor i kris, i en situation där mycket är osäkert. Som person behöver du därför trivas med en miljö som förändras snabbt och där inte allt finns på plats när du börjar. Du som söker behöver kunna bidra med trygghet, lugn och struktur och vara beredd på att hugga i där det behövs. Du samarbetar väl tillsammans med andra, är tydlig och har förmågan att sätta dig in i andras situation.

För att lyckas i rollen har du:

- utbildning och/eller erfarenhet inom socialt arbete
-
erfarenhet av arbete med barn och/eller familjer

-
språkkunskaper i ukrainska eller ryska


Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning, service eller arbete i utsatta miljöer.

Människor som tvingats fly från sina hem är i en mycket utsatt och sårbar situation. Många utav dem är barn. Du som anställs kommer därför att få uppvisa ett relevant och godtagbart utdrag ur belastningsregistret.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder en öppen och välkomnande arbetsplats med engagerade och prestigelösa kollegor. Tillsammans arbetar vi för att göra skillnad för de människor Stockholms Stadsmission möter och vi vågar lova att du kommer se att dina insatser ger stor utväxling för de verksamheter du arbetar med.

Vi söker efter dig som är ute efter en huvudsysselsättning, denna tjänst är tidsbestämd t.om. 2022- 12-31. Eftersom vi är i uppstartsfas kan både anställningsform och sysselsättningsgrad variera.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Socialpedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 21
OM TJÄNSTEN
Vintertullsskolan söker en socialpedagog till vår återskolningsgrupp. Tjänsten erbjuder stimulerande och meningsfulla arbetsuppgifter med fokus på elever med problematisk skolfrånvaro. Eleverna i gruppen har många gånger negativa upplevelser av skola sedan tidigare och arbetet kommer kretsa kring att väcka lusten att lära, bygga självkänsla och lägga grunden för elevens kommande studier.
OM VINTERTULLSSKOLAN
Vintertullsskolan är en liten grundskola med ungefär 50 elever belägen på Södermalm i Stockholm som riktar sig till elever med behov av särskilt stöd i årskurs 7-9. I små undervisningsgrupper med hög lärartäthet erbjuder vi individanpassad undervisning av hög kvalitet.
Vi jobbar med ett tvålärarsystem i halvklasser (cirka 12-16 elever), vilket innebär att det alltid finns en lärarkollega med i klassrummet som fungerar som stödlärare. Lokalerna är särskilt utformade för att skapa en trygg och trivsam lärmiljö anpassad för elever med NPF och inlärningssvårigheter.
ARBETSUPPGIFTER
Arbeta i nära samarbete med lärare och speciallärare med elever med problematisk skolfrånvaro, individuellt och i grupp.
Jobba förebyggande med hälsofrämjande insatser för att skapa goda förutsättningar för närvaro i skolan.
Arbeta relationsbyggande och förtroendeskapande med både elever och vårdnadshavare för att lägga grunden för ett fungerande samarbete med hemmet.
Möta elever och arbeta med skolträning/återskolning utanför skolan, som exempelvis på ett bibliotek, cafe eller i elevens hem.

VI SÖKER
Vi söker dig som har en utbildning som socialpedagog, socionom eller annan likvärdig utbildning.
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbete med elever med NPF och omfattande problematisk skolfrånvaro
Vi söker dig som är kommunikativ och en lagspelare. Som samverkar effektivt och professionellt med kollegor inom och utom organisationen. Är lyhörd, kommunicerar tydligt och bemöter andra med respekt.
Vi söker dig som arbetar strukturerat med förberedelser, betygsättning och bedömning. Bidrar med underlag till framtagandet av åtgärdsprogram och pedagogiska kartläggningar.
Vi söker dig som bidrar till en god arbetsmiljö präglad av trygghet och omtanke om varandra, för såväl personal som elever på skolanVI ERBJUDER
På vintertullsskolan får du vara en del av ett team som arbetar tillsammans för att på bästa sätt hjälpa varje elev efter sina unika behov. I små undervisningsgrupper får du möjlighet att utveckla dina pedagogiska färdigheter och spendera mer tid på den enskilda eleven. Tack vare organisationens storlek har du stor möjlighet att delta i den pedagogiska utvecklingen och vara med och bygga en av Sveriges främsta resursskolor.
ÖVRIGT
Ansökan omfattas av registerkontroll och du måste visa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning.

Ansök nu

Boendestödjare till Nytida boendestödsteam

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 10
Nu söker vi på Nytida Boendestödsteam en boendestödjare på heltid. Välkommen med din ansökan, senast 220228.

Om Nytida boendestödsteam
Vi arbetar med vuxna (18 år och uppåt) som har olika stödbehov. Vi är uppdelade i två delar inom Nytida boendestödsteam. En grupp utgår från city/norra delen av Stockholm och en grupp utgår från city/södra delen. Om du börjar arbeta hos oss så kommer du främst att arbeta på den norra delen.

Det är två erfarna arbetsgrupper på ca 30 personer som tycker om att ha roligt på jobbet. Hos oss arbetar bland annat undersköterskor, behandlingspedagoger och beteendevetare. Det finns således en bred kompetens i arbetsgruppen.

Vi åker i huvudsak kommunalt till/från våra klienter, men har även viss tillgång till bilar att använda vid behov.

Arbetstiden är förlagd under både dag, kväll och helg.

Om rollen
I rollen som boendestödjare arbetar du i och utgår från klientens hem. Du utgår från klientens individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Du stödjer till en ökad självständighet och tar tillsammans med klienten fram enkla och tydliga strategier för att lättare kunna hantera vardagen. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik.

En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera klienten till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. Vi fokuserar på resurser och styrkor.

I dina arbetsuppgifter ingår även dokumentation, kontakt med socialtjänst och annat nätverk.

Utöver dina kollegor så har du både en samordnare och enhetschef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten.

Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har minst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Utbildning är ett krav för att kunna arbeta hos oss. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor, är ansvarskännande och har personlig mognad. Du trivs med att jobba både i team, där du stöttar dina kollegor, och även att arbeta enskilt. Du har alltid våra klienters bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse, dock senast 25 april
Sista ansökningsdag: 220228

För mer information kontakta: enhetschef Hanna Olsson, hanna.olsson@nytida.se eller 0735313646 Verksamhetschef Kjell Ehn, kjell.ehn@nytida.se eller 0707680005.
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Behandlingsassistenter vaken natt till avdelning Hällen

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 23
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

ARBETSUPPGIFTER
Nu startar avdelningen Hällen på nytt! Vill du vara med och bygga upp en verksamhet från start och skapa skillnad för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingssamordnare en meningsfull utmaning. Vi rekryterar ett helt nytt team av behandlingsassistenter, behandlingspedagoger och behandlingssamordnare till avdelningen. Nu söker vi tre behandlingsassistenter till vaken natt.
Arbetet syftar till att ge våra pojkar god omvårdnad och omsorg nattetid när det behovet uppstår. Det kan innebära allt från att samtala med en ungdom till att läsa högt och däremellan journalföra, visitera avdelningen eller ta emot en placerad ungdom som ankommer till institutionen. Vård och behandlingen bedrivs under alla dygnets timmar, året om i vår verksamhet.
Tillsammans med övrig behandlingspersonal på avdelningen skall du bistå våra pojkar med den vård och omsorg som de behöver, i enlighet med verksamhetens mål, nattetid, när behovet uppstår för att de skall komma till ro.
Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:
Skriva löpande journalföring i våra dokumentationssystem.
Uppdatera sig på allmän information kring avdelningen samt verksamheten i stort.
Regelbundet kontrollera larm samt kameraövervakning och kvittera larmkoder under natten.
Dokumentera nattrapport om avdelningen samt vid behov stötta andra avdelningars nattvak och personalgrupp nattetid.
Ansvara för och genomföra intag vid ankomst nattetid av placerade ungdomar via externa myndigheter, tillsammans med behandlingspersonal i tjänst.
Förbereda frukost till ungdomarna och rapportera till behandlingspersonal som börjar arbetet på morgonen om natten.


KVALIFIKATIONER
Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg.

B körkort krävs

Erfarenhet från arbete på institution inom myndighet där du är trygg i sin roll som tjänsteman med särskilda befogenheter.
Meriterande med erfarenhet från psykiatri och traumamedveten omsorg samt säkerhetsarbete inom liknande verksamhet.
Du har ett etiskt förhållningssätt och ett sunt säkerhetstänk kopplat till våra riktlinjer och arbetsmiljöföreskrifter.


ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Assisterande coach till daglig verksamhet i Stockholm

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 28
Vill du jobba i direkt socialt arbete? Stötta personer med funktionsvariationer till utveckling? Göra världen lite bättre en människa i taget? Nu söker vi assisterande coacher för heltidstjänster till våra enheter inom daglig verksamhet som finns på södra sidan av Stockholm. Vi erbjuder utbildning och utvecklande arbetsuppgifter.

Om rollen
I din roll som assisterande coach stöttar, motiverar och möjliggör du utveckling för personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. På Nytidas dagliga verksamhet har vi en huvudinriktning; den individuella.

Verksamheten är individuellt utformad. Vi utgår ifrån personens behov, intressen, motivation och framför allt resurser, vilket innebär att verksamheten varierar från person till person. Dina arbetsuppgifter som assisterande coach kan därför variera beroende på vilka deltagare du arbetar med. En önskan kan vara att knyta eller återknyta kontakten med arbetslivet. Det kan också handla om att få utvecklas genom fysisk aktivitet, utbildning, hantverk, eller att bara få träffa andra för att umgås och ha ett meningsfullt sammanhang. Vi ordnar också utflykter och har externa aktiviteter där vi använder enhetens bil eller åker kommunalt.

I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med deltagaren leda gruppaktiviteter, stötta individen att nå sina mål och vara stöttande vid omvårdnad om behov finns.

Om verksamheterna
Vi har flera verksamheter runt om i Stockholmsområdet. De verksamheter som söker assisterande coacher finns på södra sidan av Stockholm. Verksamheterna kan skilja sig åt utifrån att det finns olika inriktningar och målgrupper. Vi erbjuder flera aktiviteter som vi valt att dela upp i följande huvudområden; djur och natur, kultur och skapande, träning och hälsa, jobb och utbildning, person och relation.

Vilken enhet som blir aktuellt för just dig sker i slutstadiet av rekryteringsprocessen. Matchningen av enhet baseras på önskemål, behov och geografisk placering.

Du har en enhetschef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Enhetschef och andra roller kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.

Din erfarenhet och kunskap
Kravet är att du har gymnasial utbildning inom vård och omsorg. Du har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation.

Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning, exempelvis specialpedagog, socialpedagog, hälsopedagog, fritidspedagog, hantverkspedagog eller liknande. Det är även meriterande om du har körkort och erfarenhet av att arbeta med några av målgrupperna. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Du är prestigelös, modig och ansvarstagande. Du trivs med att jobba i team, stötta dina kollegor och har alltid våra deltagares bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här erbjuder vi:
Grundutbildning och vidareutbildning via vår egen utbildningsorganisation, Lära
En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Ledarskapsutbildade chefer nära dig
Friskvårdsbidrag och skobidrag
Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
Vi har kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: omgående eller utifrån överenskommelse
Sista ansökningsdag: 13 juli
För mer information kontakta: Alice Rönn, e-post: alice.ronn@nytida.se
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Om du vill läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Rekryteringen kommer ske löpande och intressanta kandidater bjudas in till en rekryteringsträff, för att få mer information om tjänsten och få möjlighet att få träffa några av de chefer som jobbar på verksamheterna.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun. Inför eventuell anställning behöver du även inkomma med ett utdrag ur belastningsregistret.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Behandlingspedagog som kan skapa förutsättning för ett bättre liv

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 14
Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg.
Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingspedagog på SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund, enhet Rebecka, deltar du i den dagliga verksamheten på vår avdelning Eira och skapar en stabil, trygg och omvårdande miljö genom att vara en bra och trygg förebild för våra kvinnor. I vårt uppdrag ligger förutom drogfrihet för våra klienter, att motivera kvinnorna till vidare vård. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer men också arbeta med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. Samt tillsammans med de multidisciplinära team som finns kring våra klienter, dokumentera och bidra till utredningsarbetet. Arbetsuppgifterna varierar och du kan antingen vara ute på avdelningen med klienterna för dagliga aktiviteter eller vara behjälplig med praktiska göromål alternativt åka på resa, ha enskilda samtal, städa eller annat. På avdelningen arbetar vi med kontaktmannaskap vilket ingår i arbetsuppgifterna och våra klienter erbjuds enskilda samtal, gruppverksamhet, utredningar samt viss fysisk aktivitet mm. Vi arbetar utifrån våra värdeord, Respekt, Omtanke och Tydlighet gentemot både våra klienter och kollegor..


KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, därför behöver du vara lyhörd och ha uppnått en relativt hög mognad samt ha ett stort intresse av att arbeta med kvinnor med en missbruksproblematik. Du är en varm och empatisk person och har en grundmurad positiv människosyn. Det är av vikt att ha en helhetssyn och ett gott omdöme. Du behöver även ha en god samarbetsförmåga och vara flexibel i ditt förhållningssätt. Du ska ha en minst 2-årig eftergymnasial behandlingsassistent- eller socialpedagogutbildning. Alternativt annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning som exempelvis utbildning inom beteendevetenskap.
Erfarenhet inom missbruk/psykiatri samt av målgruppen är meriterande.
Körkort i minst två år krävs för arbete på enhet Rebecka.


ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Behandlingspedagog natt, som kan skapa förutsättning för ett bättre liv

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 14
Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg.
Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingspedagog natt på SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund, avdelning Rebecka, deltar du i verksamheten på vår avdelning och skapar en stabil, trygg och omvårdande miljö genom att vara en bra och trygg förebild för våra kvinnor. I vårt uppdrag ligger förutom drogfrihet för våra klienter, att motivera kvinnorna till vidare vård. Tjänsten avser vaken natt och du kommer främst att jobba med att bygga trygga relationer. Samt tillsammans med de multidisciplinära team som finns kring våra klienter, dokumentera och bidra till utredningsarbetet. Arbetsuppgifterna varierar och man arbetar nära våra klienter på avdelningen. En betydande del av arbetet innebär att ha samtal och se till att klienterna har en trygg miljö, beteende observationer som skall dokumenteras. Vi arbetar utifrån våra värdeord, Respekt, Omtanke och Tydlighet gentemot både våra klienter och kollegor.
Tjänsten avser vaken nattjänstgöring.


KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, därför behöver du vara lyhörd och ha ett stort intresse av att arbeta med kvinnor som har en missbruksproblematik. Du är en varm och empatisk person och har en grundmurad positiv människosyn. Du ska ha en minst tvåårig eftergymnasial utbildning som behandlingsassistent- eller socialpedagogutbildning eventuellt även annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning som exempelvis utbildning inom beteendevetenskap.
Erfarenhet inom missbruk/psykiatri samt av målgruppen är meriterande.
Körkort i minst två år krävs för arbete på enhet Rebecka.


ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Manlig behandlingspedagog till Patias stödboende i Barkarbystaden

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 13
Patia växer. Vi söker därför en tillsvidareanställd behandlingspedagog till vårt stödboende i Barkarbystaden.

Tillträde: 2022-08-15 eller efter överenskommelse.

Om arbetsplatsen

På Stödboende Barkarbystaden tar vi emot ungdomar och unga vuxna med psykisk ohälsa, beroendeproblematik, samsjuklighet, och/eller annat socialt nedbrytande beteende som innebär svårigheter för den enskilde att hantera sin vardag. Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag där du, med den unges behov i centrum, är med och utvecklar verksamheten tillsammans med kollegor och chefer.

Tjänsten som är på 80% utgår från ett rullande schema som innebär att du har tjänstgöring som innefattar arbete både under vardagar och helger och att du har sovande jour.

Din huvudsakliga arbetsplats utgörs av stödboendeenheten men du medföljer utifrån den enskildes behov till externa möten eller andra aktiviteter i linje med den enskildes önskemål.

Som anställd på Stödboende Barkarbystaden har du ett nära samarbete med våra två andra stödboendeenheter belägna i Nordvästort vilket innebär att du, vid behov, stöttar kollegor och klienter också på dessa. Som anställd på stödboendet är du viktig del av ett team men då är tjänsten också innefattar ensamarbete är det av vikt att du är en lugn och stabil person som kan fatta självständiga beslut.

Arbetsuppgifter

Som behandlingspedagog deltar du i det dagliga arbetet på enheten. Du kommer att vara verksam som kontaktperson i ett antal ärenden där dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete. Dessa varierar utifrån den unges specifika behov, men rör exempelvis träffar på boendet, stöttning med myndighetskontakter, social färdighetsträning, stöttning med gränssättning, nätverkande och motivationsarbete. Du stödjer vidare den unge med att skapa och/eller upprätthålla förmågor nödvändiga för att hantera sin ADL, så som tvätt, städ, inköp, budgetering och matlagning - allt för att stödja den unge i förberedande syfte inför vuxenlivet.

Vi arbetar på uppdrag från socialtjänsten och eftersträvar en hög administrativ nivå. Arbetsrollen innefattar uppgifter som löpande journalföring, månadsrapportering och upprättande och uppföljning av genomförandeplaner och riskanalyser.

Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad med en för målgruppen relevant eftergymnasial tvåårig utbildning, så som behandlingspedagog eller socialpedagog. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift obehindrat. Du har vidare minst 1-2 års arbetslivserfarenhet av socialt arbete och god kännedom om socialtjänstlagen. För att komplettera vår arbetsgrupp söker vi just nu en manlig behandlingspedagog. Du har B-körkort.

Meriterande är att du har erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, kriminalitet, psykisk ohälsa och samsjuklighet och att har vana av arbete med IBIC och BBIC och relevant metodkunskap, så som ÅP, Kriminalitet som livsstil och MI.

Egenskaper som utmärker dig är att du är engagerad och flexibel med ett genuint människointresse där du förstår vikten av att sätta den enskildes behov i främsta rummet. Du är trygg i din person och har förmåga att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du har en god samarbetsförmåga med såväl kollegor som med externa parter och månar om en god och tydlig kommunikation.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid anställning kommer vi att be om ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister. Rekrytering sker löpande och provanställning på sex månader tillämpas.

Vi tillämpar individuell lönesättning och ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Timvikarie till Patia Stödboende Stockholm Nordväst

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 13
Patia växer. Vi söker därför fler duktiga timvikarier till våra stödboendeverksamheter belägna i nordvästort.

Om arbetsplatsen

Patia har tre stödboendeverksamheter belägna i Stockholms nordvästra orter, två i Järfälla och en i Bromma. Vi tar emot personer med beroendeproblematik, psykisk ohälsa, samsjuklighet, kriminalitet eller annat socialt nedbrytande beteende där behov av ett individuellt utformat stöd föreligger. Beroende på verksamheternas inriktning och tillstånd placerar vi såväl ungdomar som vuxna.

Om tjänsten

Som vikarie hos oss deltar du i dagliga arbetet på enheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete. Dessa varierar utifrån individens behov, men utgörs av exempelvis stödsamtal, stödja i utförandet av ADL-uppgifter och i vård- och myndighetskontakter. Arbetet innefattar vidare en rad administrativa arbetsuppgifter, så som journalföring utifrån Socialtjänstlagen. Du arbetar i huvudsak på enheten men medföljer vid behov till externa möten utifrån klientens behov och önskemål.

Som anställd på Patia är du viktig del av ett team men då är tjänsten också innefattar ensamarbete är det av vikt att du är en lugn och stabil person som kan fatta självständiga beslut. Vi ser gärna att du arbetar på alla tre verksamheter, där vi har arbetspass som infaller dag, kväll och helg. Vi har också sovande jour.

Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad med en relevant utbildning för målgruppen. Du är exempelvis behandlingspedagog, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av socialt arbete sedan tidigare och att du besitter dokumentationsvana. Meriterande är vidare att du besitter relevant metodkunskap, så som ÅP, MI och/eller Kriminalitet som livsstil och att du innehar B-körkort. Som person har du ett genuint människointresse. Du gillar att motivera och inspirera och att arbeta med dig själv som redskap för att uppnå förändring.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Innan anställning kommer vi att be om ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Samordnare till Patias Stödboende i Bromma

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 18
Patia växer. Vi söker därför efter en samordnare till vår stödboendeenhet i Bromma.

Målgrupp för verksamheten är vuxna personer med beroendeproblematik, kriminalitet, psykisk ohälsa, samsjuklighet och/eller annan social problematik som innebär svårigheter för den enskilde att hantera sin vardag.

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag där du, med klientens behov i centrum, får vara med att forma och utveckla enheten till en högkvalitativ verksamhet tillsammans med kollegor och chefer.

Arbetsuppgifter

Stödboende Bromma är en del av vårt område vilket vi kallar för Stödboende Stockholm Nordväst. Du kommer i din yrkesroll ha ett nära samarbete med våra övriga boenden i Nordvästort.

Som samordnare kommer du att ansvara för och delta i det operativa arbetet på enheten. Dina arbetsuppgifter kommer, bland annat, bestå i att:

- samordna enhetens arbetsuppgifter

- aktivt delta i det klientnära arbetet

- stödja och vägleda medarbetargruppen i utförandet av klientinsatsen

- stödja och vägleda medarbetargruppen i administrativa uppgifter, så som social dokumentation, upprättande av genomförandeplaner, riskanalyser och månadsrapporter

- samverka med socialtjänsten och med övriga enheter inom Patia

- erbjuda bästa möjliga service för våra klienter och för socialtjänsten

Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad. Du har minst tvåårig eftergymnasial utbildning inom relevant område, så som socionom, socialpedagog, beteendevetenskap eller likvärdig utbildning och minst två års erfarenhet av socialt arbete. Du innehar vidare B-körkort.

Meriterande är att du har erfarenhet av att arbetsleda medarbetare och ett intresse av marknadsföring. Meriterande är vidare att du har erfarenhet av att arbeta med IBIC och relevant metodkunskap, så som MI och återfallsprevention och erfarenhet av att arbeta utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt. I din personlighet är du vidare utåtriktad, har goda samarbetsförmågor och förstår vikten av att erbjuda service av hög kvalitet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid anställning kommer vi att be om ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister. Rekrytering sker löpande och provanställning på sex månader tillämpas.

Vi tillämpar individuell lönesättning och ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Samordnare till försöks- och träningslägenheter i Bromma Sdf

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 12
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Vi söker en samordnare till Brommas försöks- och träningslägenhetsverksamhet som tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla verksamheten!
Arbetsplatsbeskrivning

Försöks- och träningslägenheterna är en del av Bromma boende- och stödinsatser som består av tre verksamhetsgrenar;

- försöks- och träningslägenheter (FoT),
- case managers
- socialpsykiatriskt boendestöd

Verksamheten leds av en biträdande enhetschef och vi är sammanlagt 17 medarbetare varav fem personer arbetar inom FoT:en.

Verksamheten är belägna i förvaltningens nybyggda huvudkontor i Bromma blocks och har hela Bromma som arbetsplats. Kommunikationerna är goda då tvärbanan stannar precis utanför kontoret.

Vi utför biståndsbedömda insatser, FoT:ens uppdrag är att tillhandahålla och ge stöd i jour- tränings- och försökslägenheter, i dagsläget har vi cirka 60 lägenheter i stadsdelen. Uppdraget är både att arbeta för brukarens process ur hemlöshet och att erbjuda skydd till våldsutsatta vuxna och familjer. Inom FoT verksamheten finns även case managers som arbetar på uppdrag från Enheten för vuxna i Bromma i ärenden av mer komplex karaktär.

Verksamheten präglas av ett högt engagemang för brukare, välutvecklad samverkan med samarbetspartners och en god kollegial stämning.

Bromma boende- och stödinsatser är en del av Resursenheten, Avdelning socialtjänst och fritid. Resursenheten utför förebyggande, behandlande och stödinsatser för barn/ ungdom/ familjer/ vuxna samt tillhandahåller sysselsättnings- och arbetsmarknadsinsatser. Enheten har  cirka 80 medarbetare. Vi har stort brukarfokus, arbetar intensivt med utveckling och medarbetarnas egna initiativ uppmuntras och uppmärksammas. Vi är en väl sammanhållen enhet med samverkan som ledord.

Arbetsbeskrivning

Bromma växer! För att möta behoven har vi skapat en helt ny tjänst och vi söker dig som som kan växla mellan operativt stöd, administrativa arbetsuppgifter och strategiskt utvecklingsarbete. Att skriva yttranden i hyresjuridiska frågor ena dagen, för att andra dagar arbeta ute på fält i våra lägenheter tillsammans med våra hyresvärdar och hyresgäster passar dig som person och är något du tycker är givande. 

Som samordnare kommer du att vara direkt underställd biträdande enhetschef och ni har ett nära samarbete; du kommer att ta fram underlag för uppföljning av verksamheten, vara delaktig i verksamhetsutveckling, gå in som tillförordnad biträdande enhetschef vid behov.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av arbetsledning och arbete med kvalitetssäkring. I den arbetsledande delen skall du vara tillgänglig för den dagliga arbetsledningen i klientarbetet, vid behov stödja medarbetare i kontakt med klienter, tillsammans med biträdande enhetschef fördela nya ärenden, tillförsäkra att planering finns vid frånvaro i arbetsgruppen. I arbetet med kvalitetssäkring ingår att vara delaktig i att skapa rutiner, följa upp och förankra rutiner samt försäkra att de följs, kvalitetssäkra dokumentation, identifiera behov av kompetensutveckling.

Inom avdelningen Socialtjänst och fritid arbetar vi med begreppet sammanhållen socialtjänst, vilket innebär att vi har en god samverkan med andra verksamheter inom socialtjänsten i Bromma. Du kommer att vara en viktig del i den samverkan.

Kvalifikationer:

Avklarad examen/kursintyg med för tjänsten relevant utbildning exempelvis socialpedagog, socionom eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Kunskap om gällande lagstiftning och riktlinjer för försöks och träningslägenheter.

Meriterande är om du har utbildning i motiverande samtal samt ledarskapsutbildning.

Även tidigare arbete i dokumentationssystemet Paraplyet samt erfarenhet av arbete med våld i nära relation, hemlöshet och vräkningsförebyggande arbete ses som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du som samordnare är stabil och trygg i din roll. Du skapar engagemang och delaktighet och coachar dina kollegor så att de lyckas i sina uppdrag. Du ser vikten av god samverkan och service såväl till våra hyresgäster och fastighetsägare som till våra beställare och övriga samarbetspartners. Om du har erfarenhet av att leda arbetsgrupper som arbetar klientnära är det en merit.

Vi förväntar oss att du självständigt kan driva och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är mål- och resultatorienterad och har en ekonomisk medvetenhet.

Vi erbjuder dig:

- Ett meningsfullt, omväxlande och stimulerande arbete där du är med och bidrar till utvecklingen av samhället och välfärden.
- Introduktion och löpande kompetensutveckling.
- Engagerade och kunniga kollegor med driv och fokus på verksamhetens uppdrag.
- Stöd i ditt uppdrag genom kvalificerade stödfunktioner.
- Flexibel arbetstid och subventionerad friskvård.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Arbetet sker kontorstid måndag till fredag. Körkortskrav: B

Om Bromma Stadsdelsförvaltning:

Bromma är en av stadens mest expansiva stadsdelar med ökande befolkning och tillkommande bostäder. Här finns vackra naturområden med naturreservat, strandbad och blandad bebyggelse. De goda kommunikationerna och närheten till centrala staden gör det lätt att ta sig till Bromma. I stadsdelen bor ca 82 000 invånare och stadsdelen fortsätter att växa. I förvaltningen arbetar ca 1 700 medarbetare inom avdelningarna förskola, äldreomsorg, socialtjänst och fritid samt administration. Förvaltningskontoret är beläget vid Bromma Blocks. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion , funktionsnedsättning eller ålder.Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

Boendestödjare till Nytida boendestödsteam - vikariat

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 14
Nu söker vi på Nytida Boendestödsteam en boendestödjare för ett föräldravikariat. Välkommen med din ansökan, senast 220131.

Om Nytida boendestödsteam
Vi arbetar med vuxna (18 år och uppåt) som har olika stödbehov. Vi är uppdelade i två delar inom Nytida boendestödsteam. En grupp utgår från city/norra delen av Stockholm och en grupp utgår från city/södra delen. Om du börjar arbeta hos oss så kommer du delvis att arbeta på både syd och norr.

Det är två erfarna arbetsgrupper på ca 30 personer som tycker om att ha roligt på jobbet. Hos oss arbetar bland annat undersköterskor, behandlingspedagoger och beteendevetare. Det finns således en bred kompetens i arbetsgruppen.

Vi åker i huvudsak kommunalt till/från våra klienter, men har även viss tillgång till bilar att använda vid behov.

Arbetstiden är förlagd under både dag, kväll och helg.

Om rollen
I rollen som boendestödjare arbetar du i och utgår från klientens hem. Du utgår från klientens individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Du stödjer till en ökad självständighet och tar tillsammans med klienten fram enkla och tydliga strategier för att lättare kunna hantera vardagen. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik.

En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera klienten till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. Vi fokuserar på resurser och styrkor.

I dina arbetsuppgifter ingår även dokumentation, kontakt med socialtjänst och annat nätverk förekommer.

Utöver dina kollegor så har du även både en samordnare och enhetschef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten.

Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har minst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Utbildning är ett krav för att kunna arbeta hos oss. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor, är ansvarskännande och har personlig mognad. Du trivs med att jobba både i team, där du stöttar dina kollegor, och även att arbeta enskilt. Du har alltid våra klienters bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal


Övrigt
Anställningsform: Vikariat
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse, dock senast 9 mars
Sista ansökningsdag: 220131

För mer information kontakta: enhetschef Angelica Lindholm, sofiaangelica.lindholm@nytida.se eller 0763117060. Verksamhetschef Kjell Ehn, kjell.ehn@nytida.se eller 0707680005.
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

SiS ungdomshem Rebecka, avdelning Motivation söker behandlingspedagoger

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 16
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

ARBETSUPPGIFTER
SiS ungdomshem Rebecka består av fyra avdelningar: SFA (särskild förstärkt avdelning) , utredning-, låsbar behandlings- och öppen behandlingsavdelning samt skola.

Vi söker 3 behandlingspedagoger på deltid till avdelning Motivation, vår öppna behandlingsavdelning. Som behandlingspedagog har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på avdelningen gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler. På avdelning Motivation turas kollegorna om att ha dagansvaret, då vi fördelar arbetet under dagen. Vi arbetar med kontaktmannaskap och som kontaktperson har du en aktiv roll i ungdomarnas behandlingsplanering. Du arbetar både i team och självständigt med ungdomarnas behandlingsinsatser. Arbetet genomförs också utanför avdelningen och du som behandlingspedagog ska vara ungdomarna behjälplig med praktiska göromål. Det är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med ungdomar som befinner sig i kris, är mycket utsatta och ibland utagerande. Det är många gånger ett krävande arbete men också oerhört stimulerande, glädjefyllt och omväxlande!

Dokumentation är en del av det dagliga arbetet samt löpande samverkan och kommunikation, både internt och externt. I arbetet ingår arbetsuppgifter som kräver biltransport.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst 2 års eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialpedagogiskt behandlingsarbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utbildning i MI, motiverande samtal är meriterande. Du behöver vara bekväm med att arbeta motiverande och stödjande i vardagen samt ha en god förmåga att sätta gränser.

De ungdomar du kommer att möta på SiS ungdomshem Rebecka kan ha ett stort motstånd till förändring och du behöver som person ha en god förmåga i att bedriva ett kontinuerligt och tålmodigt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du trygg i dig själv och du har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du behöver vara flexibel i ditt förhållningssätt samtidigt som det är viktigt att den planering som upprättats hålls. Våra värdeord, respekt, omtanke och tydlighet, ska genomsyra vårt bemötande i alla situationer.

Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Arbetsgivaren begär utdrag från Polismyndighetens register före anställning.

Körkort B krävs.

ÖVRIGT
Intervjuer sker löpande under hela rekryteringsprocessen. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Socialpedagog Raoul Wallenbergskolan Bromma

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 3
Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och vårdnadshavare en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor.
Raoul Wallenbergskolan Bromma är en uppskattad F-9 skola i Bromma, med drygt 300 elever. RWS Bromma är belägen i hjärtat av Bromma på Beckomberga sjukhus parkområde. Verksamheten drivs i kulturmärkta lokaler, som är vackert belägna mitt i den gamla anrika sjukhusparken. Skolan har parallellklasser i de flesta årskurser och består utav förskoleklass, lågstadium, mellanstadium och högstadium. Vi har ett kompetent fritidsteam och en helt ny skolgård som ger oss stora möjligheter att aktivera eleverna på raster och på fritids.
Vem är du?
Vi söker en utbildad, skicklig, drivande och engagerad socialpedagog som liksom vi, brinner för att göra positiv skillnad för våra elever. En del av arbetsuppgifterna som socialpedagog innebär att delta på lektioner, raster och fritids som stöd för elever; både på individ- och gruppnivå. Du kommer att ha tät kontakt med vårdnadshavare, ett nära samarbete med elevhälsan, fritidshemmet och personal i åk F-6. En annan viktig del av arbetet är att stötta lärare i sociala frågor samt jobba förebyggande och främjande mot kränkningar och trakasserier. I tjänsten ingår även anordna elevsociala aktiviteter på raster.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är en person som från djupet av ditt hjärta brinner för att ge barn en god start i livet. Du är en flexibel person med förmågan till nytänkande. Du har en god samarbetsförmåga samt ett positivt och professionellt förhållningssätt mot både elever, vårdnadshavare och kollegor.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med 6 månaders provanställning. Arbetstiden fördelas mellan skola och fritids. Tillsammans med de övriga pedagogerna i skolan medverkar du till att eleven får en positiv och meningsfull dag där kunskapsutveckling och social träning är i fokus.
Låter det som spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se
Ansökan
Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Skicka din ansökan så snart som möjligt då rekrytering sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 30 juni 2022.
Har du frågor om tjänsten inom RWS är du välkommen att kontakta Anna Kämpinge, rektor för RWS Bromma, på e-post anna.kampinge@raoulwallenbergskolan.se
För att arbeta inom skola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansök nu

Behandlingsassistent på Västberga boende, natt

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 10
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Västberga boende med 70 platser ingår i socialförvaltningens boendeenhet.

Det är ett stödboende med drogtolerans, och ligger i Västberga. Målgruppen är hemlösa män med missbruksproblematik/psykosociala problem.
Placeringar på Västberga boende görs efter ett beslut från Enheten för hemlösa eller från stadsdelarna i Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Att arbeta på natten och ansvara för nattens förekommande arbetsuppgifter. Ge vid behov boenden förutsättningar och stöd under natten. Upprätthålla strukturen i miljön genom aktivt deltagande av nattliga rutiner. Rapportering efter arbetstidens slut. Återföra erfarenheter samt regelbundet ansvara för att ärenden belysas i gruppen under konferens och APT. Dokumentera under natten genomförda aktiviteter. Delta i handledning, konferenser, arbetsplatsträffar, planeringsdagar och internutbildning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som ev. har utbildning som behandlingsassistent/socialpedagog/ väktare eller annan likvärdigutbildning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet men det är meriterade om man har utbildning till behandlingsassistent/socialpedagog eller väktare, eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du ska ha minst 3 års erfarenhet av arbete med målgruppen och helst nattarbete.


Du har ett lugnt och stabilt förhållningssätt och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i arbetet. Eftersom arbetet innebär att möta människor med komplexa vårdbehov och livssituation är det viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.
Vidare har du en god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i grupp. Du har god kommunikationsförmåga både i tal och skrift.

Övrigt
Arbetstiden är schemalagd med nattjänstgöring både veckodagar och helg på ett 5 veckors rullande schema. Man arbetar i snitt 34,33 tim/vecka.

Vi erbjuder val mellan friskvårdsbidrag och friskvårdstimme samt möjlighet till semesterväxling.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Urval och intervju kommer att hållas löpande under annonstiden.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Familjeutredare till Bromstensgården - vikariat

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 9
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Spånga-Tensta stadsdelsområde är beläget i den nordvästra delen av Stockholm. Inom området finns Järvafältet, ett grönområde med unika kultur- och naturvärden. Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen.Rollen som familjeutredare
Vi söker två familjeutredare på schema som kommer att få utreda nära familjer med psykosocial problematik samt följer deras förändringspotential.

Den nära kontakten med familjerna har för våra befintliga familjeutredare inneburit en djupare förståelse för hur psykosociala problem i familjer kan yttra sig i verkligheten.

Du kommer att arbeta i barn och föräldrars vardag på Bromstensgården enligt ett rullande schema. Du kommer att genomföra observationer av samspel mellan föräldrar och barn samt hålla i samtal. Arbetet utförs i team bestående av två familjeutredare som arbetar dagtid och två familjeutredare som arbetar enligt ett rullande schema. Du kommer att dokumentera journaler och observationer löpande.

Om arbetsplatsen
Bromstensgården arbetar med utredningar gällande psykosocial problematik. Vår målgrupp är barn 0-18 med föräldrar, vi kan även ta emot ensamma ungdomar utan föräldrar. Utredningarna syftar till att klargöra föräldrarnas förmåga att tillgodose barnens behov utifrån de frågeställningar socialtjänsten önskar belysta. Utredningarna genomförs utifrån BBiC som arbetsmodell och bedrivs utifrån ett familjeperspektiv med systemteoretisk grund. Även familjemedlemmarnas individuella behov klargörs inom ramen för utredningen. Vi har en stark kunskap och förankring kring anknytningsteori och samspelsanalyser enligt Marte Meo. Vårt arbete bedrivs genom ett strukturerat miljöterapeutiskt arbete i syfte att skapa möten mellan barn och föräldrar för att därigenom få underlag för både utrednings- och förändringsarbete.

På Bromstensgården arbetar 12 familjeutredare varav tre arbetar dagtid och nio enligt schema. I personalgruppen finns även en enhetschef, en biträdande enhetschef, en lokalvårdare/vaktmästare samt en administrativ assistent.

Kvalifikationer och förmågor
Vi söker dig som har

- Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- Erfarenhet av utredningsarbete med barn och unga, antingen inom socialtjänst eller annan utredningsinstitution.
- Mycket goda skriftliga och språkliga kunskaper i svenska

Meriterande är systemteoretisk familjeterapiutbildning samt Marte Meo grundutbildning.

Då en hel del av arbetet innebär bearbetning av mycket information presenterad i text så behöver du ha mycket goda skriftliga och språkliga kunskaper i svenska. I rekryteringsprocessen kan du komma att få genomföra ett arbetsprov.

Vi söker dig som är empatisk och har en mycket god förmåga att möta människor i kris. Att skapa och upprätthålla goda samarbetsrelationer med både familjer, kollegor och samarbetspartners faller sig naturligt för dig och är även av största vikt. Du arbetar självständigt inom ramen för att ingå i ett team, du tar egna initiativ samt kan förhålla dig till de utredningsdirektiv som kommer från andra team. Att vara flexibel är självklart för dig och du tar eget ansvar inom ramen för en helhetssyn. Vi lägger stor vikt vid personlig mognad och lämplighet.Övrigt
Du kan arbeta enligt ett rullande schema, det vill säga dag, kväll, natt och helg. Vi har sovande jour nattetid.

Körkort är av stor vikt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Student Care Coordinator

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 29
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


IES Bromma  is a school for grades 4-9 with 945 students and 100 staff. Our school is located at Brommaplan, 15 minutes from the city centre,  close to buses and the subway.

We are looking for a committed Student Care Coordinator for grades 4-6 to join us in autumn 2022. 

The role and responsibilities

The Student Care Coordinator (SCC) is responsible for overseeing the students’ social, emotional and physical wellbeing. The SCC is a leader and an active IES role model who embraces the IESB values and ethos wholeheartedly and believes that a safe and calm learning environment is the foundation to student learning. 

- Visibility in the school: 
- The SCC is to be visible in the school building ensuring a calm learning environment during the school day.
- Backbone to the disciplinary processes in the school:
- The responsibility of the SCC is to see that school rules are adhered to at all times, and to lead the staff in the implementation of the discipline and consequence ladder
- Support the mentors in the coordination and monitoring of both the Behaviour Notice and Merits
- Take a leading role in individual student interventions and conversations and follow up with parental contact
- Drive the anti-bullying processes including carrying out investigations and creating correctional plans that are communicated with the students and their guardians
- An integral part of the the Student Care Team (SCT)
- Support students in need
- Attend weekly SCT meetings and supports the Assistant Principal (AP) in managing and documenting pastoral information for the Student Care team (SCT).
- Support the AP in communicating with the various stakeholders: municipalities, police and/or other relevant authorities.
- Driving force in creating and implementing IES Bromma’s preventative work
- Improve and implement the Plan Against Abusive Treatment (PMKB), the Anti-bullying program, the Yearly Wheel for Preventative Work and the Crisis Plan for the school including professional development workshops for staff
- Support the school leadership in outlining and following up the Quality development targets based on the surveys
- Supporting the Heads of Year and the mentors in their pastoral roles
- Encourages and guide school staff to work with independently with students in line with the IES ethos
- Attend the weekly HoY meetings
- Partake in assemblies at the request of HoYs
- Inspire and encourage the HoYs and mentors in implementing mentor time programs
- Oversee student attendance
- Working closely with the student body
- Take an active role in getting to know the students in order to develop trust
- Organise and facilitate the Student Council
- Take a leading role in the yearly process of class mixing
- Work towards creating a safe and a clean school environment
- Lead the development of positive student activities during breaks
- Support the school leadership in creating and monitoring the Break Duty, Auditorium and Student Lounge schedules
- Help the school meet their targets by having a clean school, free of litter and graffiti with fresh toilets

Who are you?

- You are a visible role model with a strong presence in the daily life of the school. 
- You have experience in working in a school environment and you are student focused. 
- You have very good communication skills and are a constructive listener.
- You are a flexible team player with an ability to cooperate.
- You are able to remain calm and make critical decisions under pressure.
- You have an ability to handle and de-escalate conflicts when dealing with both students and parents.
- You are able to take initiative and carry through projects, and have administrative and organisational skills.
- You have strong IT knowledge (knowledge of SchoolSoft and/or Prorenata are advantageous).
- You have experience of leadership at middle management level or equivalent.
- Whilst fluency in Swedish is not a requirement, a working knowledge is seen as advantageous.

Ansök nu

Socialpedagog till Estetiska programmet AST, Fryshuset gymnasium

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 19
Fryshuset gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Vi skapar gemenskaper där unga syns, hörs och räknas. På denna grund bedriver vi ett 60-tal olika verksamheter på flera orter runt om i Sverige. Vi är ca 500 anställda och arbetar inom områdena; skola, ungdomskultur, arbete & entreprenörskap samt föredöme & framtidstro. Fryshusets verksamheter sträcker sig från kultur och nöjen till projekt som direkt adresserar vår tids svåraste sociala problem. Vi tror att alla kan lyckas och är värda en chans till. Stiftelsen Fryshuset är en ideell organisation som är religiöst och politiskt oberoende.Om oss

Fryshusets gymnasium har runt 1000 elever och drygt 100 lärare fördelade på fem nationella program och fyra varianter av introduktionsprogram, specialpedagogisk profil (AST) och gymnasiesärskola. Fryshuset Gymnasium är organiserad i fyra pedagogiska enheter med egna programrektorer och en rektor som leder helheten.

 Om uppdraget

Estetiska programmet på Fryshuset gymnasium är en dynamisk verksamhet som erbjuder samtliga estetiska inriktningar. Tjänsten är huvudsakligen förlagd på estetiska programmets AST-verksamhet där undervisning sker i mindre klasser som består av elever som läser olika estetiska inriktningar. AST står för autismspektrumtillstånd och alla elever i denna grupp har behov av stöd som kompenserar för utmaningar inom autismspektrat. Individuella elevstödjande insatser är huvuduppdraget, men även lärarstöd kommer att ingå utifrån sökandens kompentenser och erfarenheter. Uppgifter som ingår är stödmentor med fokus på närvaro samt kontakt med vårdnadshavare och socialt stöd till elever under raster. Mindre liknande uppdrag i fler än en av skolans verksamheter kan förekomma.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad socialpedagog eller motsvarande. Du är noggrann, flexibel, lösningsfokuserad och värderar samarbete för att lösa komplexa situationer i verksamheten. Intresse för att arbeta med tydliggörande pedagogik och att möta alla elever men elever inom autismspektrat i synnerhet är en förutsättning. Du är en naturlig del i ett arbetslag och förutsätts samarbeta nära skolans elevhälsoteam och andra lärare på estetiska programmet.

Anställningsvillkor:

Anställningsform: tidsbegränsad ett år med möjlighet till förlängning.

Omfattning: 70-100%.

Tillträde: 15 augusti

Typ av tjänst: uppehållstjänst

Sista ansökningsdag: 19 juni 2022

Vi gör löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas i förtid.

Kollektivavtal: Fremias Skolavtal 2022

Kontakt: frågor om tjänsten besvaras av Programrektor Magnus Jarnlo magnus.jarnlo@fryshuset.se

Ansök nu

Timanställd Boendestödjare till Solbergsvägen

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 28
Nu söker vi en timanställd boendestödjare för Solbergsvägen. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner.

Om Solbergsvägen
Fyll i: Berätta kort om enheten. Är det nära till kollektivtrafik, liten eller stor Solbergsvägen vänder sig till vuxna mellan 20 och 65 år med en psykisk funktionsnedsättning. Några av de diagnoser vi har erfarenhet av är ADHD/ADD, Aspergers syndrom, bipolaritet/manodepressivitet, depression och ångest, personlighetsstörning, psykos och schizofreni.Solbergsvägen erbjuder en trygg och trivsam boendemiljö för våra boende som söker ett korttidsboende eller en plats där våra boende kan utvecklas och få stöd i att uppnå sina mål.

I ett bemötande där varje boende utifrån sina unika förutsättningar visas lyhördhet, respekt och intresse skapas förutsättningar att hjälpa den boende till högsta möjliga grad av självständighet.Om rollen
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor, är ansvarskännande och har personlig mognad. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra brukares bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida [OBS Tas bort om du söker timanställda] samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal


Övrigt
Anställningsform: Timanställd
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Löpande
Sista ansökningsdag: 2022-01-31
För mer information kontakta: senor.abdulkarimnouri@nytida.se
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Vi tillämpar vaccinationskrav vid nyanställning

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Vill du göra en insats som SIG-lots?

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 1
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad.

Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus.

Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. För att nå dit krävs ett nära ledarskap som kännetecknas av personlig mognad och tydlighet samt att du som medarbetare bidrar med ett aktivt medarbetarskap.Arbetsplatsbeskrivning 

Tjänsten avser omfattningen heltid fram tom december 2022 med möjlighet till förlängning.

Sociala insatsgrupper SIG ingår i Vuxenenheten där också socialtjänstens samlade kompetens inom missbruk och relationsvåld finns. SIG består av en utredare, två SIG-lotsar, 3 anhörigstödjare, samt leds av en bitr. enhetschef med arbetsmiljöansvar över verksamheten.


Arbetsbeskrivning 

Som SIG-lots arbetar du med uppdraget att nå unga vuxna över 18 år som vill lämna en kriminell livsstil. Arbetet utgår från två huvudprinciper, strukturerad samverkan mellan berörda aktörer och individuella handlingsplaner för de inskrivna deltagarna med tydliga mål. Arbetet omfattar bl.a. samordnande av myndighetskontakter och andra samhällsaktörer, stöd till klienten i kontakt med myndigheter, uppsökande arbete, sociala aktiviteter med syfte att skapa goda rutiner, stöd till förbättrad social kompetens, hjälp att bygga självkänsla och gemenskap. Du kommer även utgöra ett praktiskt och socialt stöd för klienten då du följer med på möten och för samtal kring motivation och kriminalitet. 

Kvalifikationer 

Du har utbildning som behandlingsassistent, socionom eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Då uppdraget och metoderna är under ständig utveckling, både i den egna verksamheten och tillsammans med samarbetspartners, är det viktigt att du uppskattar förändrings- och utvecklingsarbete. Att se möjlighet i förändringar är en tillgång. Tjänsten innefattar många kontaktytor vilket förutsätter att du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang samt kan och trivs med att arbeta tillsammans med andra människor.

Vi vill att du som person är stabil, flexibel samt kan visa på ett stort mått av personlig mognad. Du har självinsikt och kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du har väl grundade och tydliga värderingar och är van vid att bygga relationer i kulturellt blandade miljöer men kan samtidigt skilja det personliga från det privata. Erfarenhet av arbete med den aktuella målgruppen samt av arbete i socialt utsatta områden är starkt meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättningen av SIG-relaterade jobb. 

Övrigt

B-körtkort är önskvärt. 

Utdrag från polisens belastningsregister krävs för alla SIG-relaterade jobb, får ej vara äldre än 3 månader. 

Inför denna annons har vi tagit ställning till olika rekryteringsformer och undanber oss samtal från rekryteringsfirmor och dylikt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Gottröra behandlingshem, Rimbo söker socialpedagoger

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 24
Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Ditt uppdrag
I din roll som socialpedagog utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. Du deltar aktivt i behandlingsarbetet. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Om Gottröra behandlingshem

Gottröra behandlingshem ligger vackert beläget i Rimbo. Två stora, röda villor omringad av en stor trädgård. Behandlingshemmet riktar sig mot flickor i åldern 15-20 med missbruksproblem, kriminalitet och psykisk ohälsa.

Din erfarenhet och kunskap
Vi vill att du som söker dig till oss:
har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
är ansvarskännande och har en personlig mognad
trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor

Du har lägst behandlingspedagog 400 YP poäng eller annan likvärdig utbildning. Vi ser helst att du har några års erfarenhet av att arbeta som socialpedagog och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen sedan tidigare och har erfarenhet av att arbeta i Steg-för-steg. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Stor vikt läggs också vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare anställning inleds med 6 månaders provanställning och det finns även behov för vikarieanställning.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 15/6 2022
För mer information kontakta EC Filiz Summersett: filiz.summersett@nytida.se
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här. (https://team.nytida.se/)

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Socialpedagog sökes till Sjöstadsskolan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Beskrivning
Vi vill vara den bästa skolan för varje elev.

Verksamheten vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Här bedrivs högkvalitativ undervisning i en trygg lärmiljö med tillgänglighet och delaktighet som ledord. Vi är en skola för framtiden.
Undervisning och trygghet står i centrum på Sjöstadsskolan. Vi vill ge ditt barn möjlighet att utvecklas optimalt och därför är praktiknära forskning en självklar del av vårt arbete. På så vis säkerställer vi att undervisningen håller hög kvalitet.

Ämneskunniga lärare samverkar kring utveckling av ämnet från förskoleklass till årskurs 9. Arbetslagen ansvarar för att eleverna ska känna sig trygga, bemötas likvärdigt och vara delaktiga i verksamhetens utformning. Sjöstadsskolans grundskola och grundsärskola har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 samt en särskild undervisningsgrupp.

Ämneslärare från alla stadier samarbetar med ett tydligt fokus och med en röd tråd i undervisningen från förskoleklass till årskurs 9.Grundsärskolan på Sjöstadsskolan har tre avdelningar med cirka 30 elever.

Arbetsuppgifter
Vi söker en socialpedagog till Sjöstadsskolans högstadium. En del av arbetsuppgifterna som socialpedagog innebär att delta på lektioner och raster som stöd för elever; både på individ- och gruppnivå. Du kommer att ha tät kontakt med vårdnadshavare, ett nära samarbete med elevhälsan och personal i åk 6-9. Även samverkan med personal F-9 ingår i uppdraget. En annan viktig del av arbetet är att stötta lärare i sociala frågor samt jobba förebyggande och främjande mot kränkningar och trakasserier. Du kommer att ingå i skolans trygghetsteam och vara nära elever i den lilla undervisningsgrupp vi ska starta upp i höst.

Kvalifikationer
Du ska:

- ha för tjänsten relevant utbildning, t ex yrkeshögskoleutbildning eller folkhögskoleutbildning
- ha arbetat som socialpedagog eller resurspedagog
- ha mycket goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med elever med NPF
- vara flexibel, lågaffektiv och positiv i ditt bemötande
- ha höga förväntningar på dig själv, dina kollegor och dina elever
- ha god samarbetsförmåga och även kunna arbeta självständigt
- alltid ha eleverna i fokus
- ha erfarenhet av förebyggande och främjande arbete mot kränkningar och trakasserier
- tycka att utveckling är berikande och vilja vara med och utveckla verksamheten
- Ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och ansvarstagande är något vi värderar högt. Har du erfarenhet av att handleda kan detta ses som meriterande. Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor
Semestertjänst, tillsvidareanställning, lön enligt överenskommelse

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Behandlare till Magelungen Älvsjö i Stockholm

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 19
Magelungen Utveckling är ett medarbetarägt aktiebolag som erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Magelungen bedriver behandling samt resursskolor på grundskole- och gymnasienivå. Målsättningen är att i verksamheterna skapa ett sammanhang som är hanterbart, meningsfullt och begripligt. I alla verksamheter är forskning och utvärdering en integrerad del.På Magelungen Älvsjö erbjuder vi individuell behandling, familjebehandling och gruppbehandling i kombination med resursskola. Det innebär att behandlingen är integrerad med skola och pågår under hela dagen. Vi möter varje barn/ungdom och familj utifrån deras individuella behov och förutsättningar. Varje barn/ungdom och familj samarbetar med ett tvärprofessionellt team från verksamheten som tillsammans med uppdragsgivare, vanligtvis socialtjänst, arbetar mot de uppsatta målen för insatsen. Teamet består av Barn-/ungdomsbehandlare, familjebehandlare samt lärare.

I verksamheten skapar vi tillsammans möjlighet till utveckling för barn och ungdomar med komplexa kombinationer av samspelssvårigheter, bristande kommunikationsförmåga, problem med känsloreglering, komplexa trauman, anknytningsproblematik, NPF och problematiska familjeförhållande med dysfunktionella familjemönster utifrån evidensbaserad och beprövad erfarenhet.

Verksamheten är öppen alla dagar förutom helgdagar vilket innebär att behandlingsarbetet med barn/ungdom och familj fortsätter även skollov.

Hos oss finns också elever i åk 7-9 som inte har en pågående behandlingsinsats. De går i vår resursskola med små elevgrupper och är i behov av särskilt stöd i undervisningen.

Om tjänsten

Vi arbetar med att skapa trygghet, minska stress och stödja barnen/eleverna att skapa positiva självbilder. Vi tror på dem och på att de kan lyckas!


Är du en trygg och rolig vuxen? Gillar du att prova nya sätt att lösa situationer på? Ber du gärna om hjälp av dina kollegor?  Föredrar du att arbeta tillsammans med andra? Vet du var dina egna gränser går?

Just nu söker vi en behandlare som ska ingå i ett utökat team i ett behandlingsärende men också vara delaktig i det gemensamma arbetet för övriga ungdomar med behandling och skola.

Vi arbetar utifrån traumamedveten omsorg (TMO), Lågaffektivt bemötande, Tydliggörande pedagogik och mentaliseringsbaserat förhållningssätt för att möjliggöra våra barns möjlighet till utveckling och förbättrat mående.

Erfarenheter

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbeta med vår målgrupp.

Kvalifikationer
Du är minst behandlingsassistent, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning.

Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt sysätt och förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar.

Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Du är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella. 

Du arbetar bra med andra människor och har ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete. Du lyssnar, kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.


Anställningsform
Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 2,5 månader med stora möjligheter till förlängning, start 10/8 eller enl överenskommelse. 

Ansökan
För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Behandlingschef Kalle Dahlin. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Utdrag ur belastningsregistret (misstanke och brott) kommer att efterfrågas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser och tjänster.

Ansök nu

Behandlingsassistent till Lönnen, tillsvidaretjänst

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 25
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Lönnen ligger på Östermalm och ingår som en av verksamheterna i Boende- och behandlingsenheten med uppdrag att medverka i brukares process ur hemlöshet.

Lönnen är ett drogfritt stödboende med 55 platser som vänder sig till kvinnor och män som är eller riskerar att bli hemlösa pga missbruks- och/eller psykosociala problem. Genomförandeplaner tas fram utifrån beställarnas uppdrag och brukarnas individuella behov och förutsättningar.
Lönnen tar även emot "Unga vuxna" 18-25 år enligt Tak Över huvudet Garantin (TÖG), samt akuta
Ungdomsplaceringar 18-20 år.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten erbjuder varierande arbetsuppgifter - du kommer att vara kontaktperson vilket innebär att du har huvudansvaret för den boendes placering. Du återkopplar uppdraget till socialtjänsten genom att upprätta en genomförandeplan, ansvarar för dokumentation och håller i motiverande och stödjande samtal med den boende utifrån uppdraget. Vidare kommer du boka och delta i möten med socialtjänsten och andra samarbetspartners, upprätta SIP vid behov och följa upp uppdraget från socialtjänsten. Dokumentera drogkontroller så som utandningsprover och urinprovstagning. Hålla i fokusgrupper, våningsmöten och representera Lönnen utåt i olika sammanhang. Vissa praktiska uppgifter som att packa kvarvarande saker, diska och plocka undan efter middag mm

Kvalifikationer
Vi söker dig som har behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom eller annan
högskoleutbildning som bedöms likvärdig.
Du arbetar både självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor. Du är lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Du har erfarenhet av att arbeta med missbrukare och värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt. Eftersom arbetet även innebär att möta människor i kris och/eller med en komplex livssituation är det väldigt viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.
Lönnen är hbtq-certifierad verksamhet med en öppen och inkluderande arbetsmiljö, samt ett
välkomnande bemötande av brukare och besökare, utifrån ett hbtq-perspektiv.Övrigt
Schemalagd arbetstid, dag, kväll, helg. 2 helger av 7

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Socialpedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 25
Pops Academy består av tre grundskolor från årskurs 4 till 9. Skolorna delar filosofin att musik och kreativitet ger goda förutsättningar för lärande och utveckling. Musik, sång och dans kombineras med kvalitativ undervisning, studiero och tydliga strukturer. Pops Academy finns i Stockholm, Umeå och Örebro och är en del av AcadeMedias grundskolor.

Pops Academy är en nutida kreativ 4-9 grundskola med höga förväntningar – på såväl elever som personal. Vi erbjuder en unik, kreativ miljö där akademisk kvalitet prioriteras högt i en skola där musik står på schemat varje dag. Genom att förena kreativitet och hög akademisk kvalitet hjälper vi våra elever att nå sin fulla potential. Vi är idag ca 330 elever och 25 medarbetare. Skolan ligger centralt beläget på Östermalm med mindre än 100 meter till Stadions tunnelbanestation.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.

Skolan är i en spännande expansiv fas där specialpedagog på heltid och ny rektor har rekryterats och tillträtt under vårterminen. Lärarkollegiet har under innevarande läsår genomgått en kurs i betyg- och bedömning via Karlstad universitet, vi ligger i framkant rörande IKT och är en Apple Distinguished School samtidigt som vi även arbetar med Googles pedagogiska appar.

Vi söker dig som tycker att skolutveckling är spännande, som vill ha kul på jobbet samt arbeta med kreativa elever bl.a. genom estetiska uttrycksformer. Tjänsten är fördelad på mellan- och högstadiet.

Som socialpedagog på Pops Academy ska du arbeta för att främja och förebygga trygghet och studiero, vara delaktig på raster genom att skapa roliga aktiviteter för övrigt finnas där eleverna finns på fritidsverksamheten, i korridorer, på lektioner. Du ska också utreda kränkningsärenden och ingå i elevhälsoteamet.

Vi söker dig som har en slutförd utbildning som socialpedagog på folkhögskole-/yrkeshögskole-/kvalificerad yrkesutbildningsnivå eller högskolenivå. Goda kunskaper i grundskolans styrdokument är viktigt för att arbeta grundskolans verksamhet. Erfarenhet av arbete som socialpedagog eller motsvarande uppdrag är meriterande samt erfarenhet av arbete med barn, gärna i skola.

Du ska vara säker i hur du kommunicerar med eleverna så att de kan känna en trygghet i att de förstår dig och att de blir förstådda. Du ska ha vana av att möta elever med olika sorters behov av stöd och därigenom ha förståelse och förmåga att använda olika sätt att bemöta dem, allt utifrån deras behov. Du ska kunna skapa trygghet för vårdnadshavarna att deras barns omfattande behov blir tillgodosett i skolan.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 1

Tillträde: 15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!

Rektor Joanna Forslund joanna.forslund@popsacademy.se

Biträdande rektor Gabriella Groth gabriella.groth@popsacademy.se 076-114 96 43

Ansök nu

Socialpedagog till Grillska gymnasiet Kungsholmen

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 23
Om tjänsten

Vi söker nu en socialpedagog.

Vi söker dig som trivs med att arbeta med ungdomar och drivs av att få dem att växa och utvecklas. Du kommer ingå i ett arbetslag med kunniga och engagerade kollegor, som samarbetar för att skapa en trygg och utvecklande miljö. Öppenheten mellan kollegor är stor och vi tar ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

Våra skolor arbetar efter en gemensam pedagogisk modell, som utgörs av vår idé, vår vision, vår värdegrund och åtta kännetecken. Modellen vägleder oss i vårt arbete för att bidra till våra elevers kunskaper, personliga utveckling och lärande. Den fokuserar på goda effekter för lärande och kunskapsutveckling.

I arbetsuppgifterna ingår vanliga arbetsuppgifter kopplade till rollen som socialpedagog, bland annat att vara en länk mellan elever och mentorer, vara en del av elevhälsans främjande och förebyggande arbete.

Våra skolor arbetar med en stark värdegrund
för samhällsförbättring och lika värde. Därför är det viktigt för oss att du delar vår värdegrund.

Kvalifikationer

Adekvat högskoleutbildning, socialpedagogisk högskoleutbildning, socionomutbildning, beteendevetenskaplig utbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser relevant.

Tidigare erfarenhet av liknade uppdrag eller angränsande uppdrag är meriterande likväl som kunskap i MI samtal, NPF och förebyggande konflikthantering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Utöver din utbildningsbakgrund och erfarenhet värdesätter vi ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och att du kan inspirera och engagera eleverna.
Vi värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov samt förmågan att skapa goda relationer.

Du är nyfiken och arbetar aktivt för att varje elev ska utvecklas så långt det är möjligt utifrån sina förutsättningar.

Det är viktigt för oss att du motiveras av att utmana dig själv, dina kollegor och elever för att bidra till din egen såväl som skolans och elevernas utveckling.

Villkor

Anställningsform: tillsvidare

Omfattning: 75%

Tillträde: 2022-08-09

Kontakt: Erika Bosta

Vi eftersträvar en arbetsplats med jämlikhet, jämställdhet och mångfald.

Inför anställning begär vi alltid registerutdrag från polisen. Du kan beställa blanketten från polisens hemsida. Beställ gärna utdraget i förväg då viss handläggningstid förekommer

Vid övertalighet inom Stadsmissionens Skolstiftelse kommer utannonserad tjänst i första hand att erbjudas anställda inom stiftelsen.

Om Grillska gymnasiet Kungsholmen

Vi är en gymnasieskola centralt belägen på Kungsholmen. Vi har dryga 200 elever fördelade på två program: ekonomiprogrammet och restaurang- och livsmedelsprogrammet. Vi är ett tajt team som arbetar tillsammans för att få eleverna att utvecklas så långt det är möjligt.

Utmärkande för skolan är ett nära samarbete mellan elever och lärare i en trygg studiemiljö.

(Beskriv kortfattat arbetsplatsen. Max 300 tecken)


Stadsmissionens skolstiftelse är en idéburen organisation som driver gymnasieutbildning på Grillska gymnasiet och Grillska gymnasiesärskolan och vuxenutbildning på Stadsmissionens folkhögskola och Stadsmissionens yrkeshögskola. Med cirka 3000 studerande är vi en av Sveriges största idéburna skolaktörer.

Stiftelsen arbetar efter en pedagogisk modell med gemensamma aktiviteter och arbetssätt. Det innebär bland annat att våra utbildningar präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa och har en tydlig verklighetsanknytning.

Att vara idéburen innebär framför allt att vi inte styrs av några andra intressen än vår idé - att utbildning gör skillnad. Gymnasieskolorna är friskolor som drivs i stiftelseform, vilket innebär att det inte finns någon ägare som tar ut vinst. Eventuellt överskott går till utveckling av verksamheten.

Stiftelsegrundaren Stockholms stadsmission har drivit utbildning redan 1857 och vi delar samma grundläggande, humana människosyn och värdegrund.

Genom utbildning kan vi förebygga utanförskap och stärka individens tro på sig själv och sin egen förmåga och arbeta mot vår vision om en skola för ett mänskligare samhälle.

Ansök nu

Socialpedagog till Grillska gymnasiet Kungsholmen

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 18
Om tjänsten

Vi söker nu en socialpedagog.

Vi söker dig som trivs med att arbeta med ungdomar och drivs av att få dem att växa och utvecklas. Du kommer ingå i ett arbetslag med kunniga och engagerade kollegor, som samarbetar för att skapa en trygg och utvecklande miljö. Öppenheten mellan kollegor är stor och vi tar ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

Våra skolor arbetar efter en gemensam pedagogisk modell, som utgörs av vår idé, vår vision, vår värdegrund och åtta kännetecken. Modellen vägleder oss i vårt arbete för att bidra till våra elevers kunskaper, personliga utveckling och lärande. Den fokuserar på goda effekter för lärande och kunskapsutveckling.

I arbetsuppgifterna ingår vanliga arbetsuppgifter kopplade till rollen som socialpedagog, bland annat att vara en länk mellan elever och mentorer, vara en del av elevhälsans främjande och förebyggande arbete.

Våra skolor arbetar med en stark värdegrund
för samhällsförbättring och lika värde. Därför är det viktigt för oss att du delar vår värdegrund.

Kvalifikationer

Adekvat högskoleutbildning, socialpedagogisk högskoleutbildning, socionomutbildning, beteendevetenskaplig utbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser relevant.

Tidigare erfarenhet av liknade uppdrag eller angränsande uppdrag är meriterande likväl som kunskap i MI samtal, NPF och förebyggande konflikthantering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Utöver din utbildningsbakgrund och erfarenhet värdesätter vi ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och att du kan inspirera och engagera eleverna.
Vi värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov samt förmågan att skapa goda relationer.

Du är nyfiken och arbetar aktivt för att varje elev ska utvecklas så långt det är möjligt utifrån sina förutsättningar.

Det är viktigt för oss att du motiveras av att utmana dig själv, dina kollegor och elever för att bidra till din egen såväl som skolans och elevernas utveckling.

Villkor

Anställningsform: tillsvidare

Omfattning: 75%

Tillträde: 2022-08-09

Kontakt: Erika Bosta

Vi eftersträvar en arbetsplats med jämlikhet, jämställdhet och mångfald.

Inför anställning begär vi alltid registerutdrag från polisen. Du kan beställa blanketten från polisens hemsida. Beställ gärna utdraget i förväg då viss handläggningstid förekommer

Vid övertalighet inom Stadsmissionens Skolstiftelse kommer utannonserad tjänst i första hand att erbjudas anställda inom stiftelsen.

Om Grillska gymnasiet Kungsholmen

Vi är en gymnasieskola centralt belägen på Kungsholmen. Vi har dryga 200 elever fördelade på två program: ekonomiprogrammet och restaurang- och livsmedelsprogrammet. Vi är ett tajt team som arbetar tillsammans för att få eleverna att utvecklas så långt det är möjligt.

Utmärkande för skolan är ett nära samarbete mellan elever och lärare i en trygg studiemiljö.

(Beskriv kortfattat arbetsplatsen. Max 300 tecken)


Stadsmissionens skolstiftelse är en idéburen organisation som driver gymnasieutbildning på Grillska gymnasiet och Grillska gymnasiesärskolan och vuxenutbildning på Stadsmissionens folkhögskola och Stadsmissionens yrkeshögskola. Med cirka 3000 studerande är vi en av Sveriges största idéburna skolaktörer.

Stiftelsen arbetar efter en pedagogisk modell med gemensamma aktiviteter och arbetssätt. Det innebär bland annat att våra utbildningar präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa och har en tydlig verklighetsanknytning.

Att vara idéburen innebär framför allt att vi inte styrs av några andra intressen än vår idé - att utbildning gör skillnad. Gymnasieskolorna är friskolor som drivs i stiftelseform, vilket innebär att det inte finns någon ägare som tar ut vinst. Eventuellt överskott går till utveckling av verksamheten.

Stiftelsegrundaren Stockholms stadsmission har drivit utbildning redan 1857 och vi delar samma grundläggande, humana människosyn och värdegrund.

Genom utbildning kan vi förebygga utanförskap och stärka individens tro på sig själv och sin egen förmåga och arbeta mot vår vision om en skola för ett mänskligare samhälle.

Ansök nu

Behandlingsassistent/alkohol- och drogbehandlare

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 24
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vi söker en behandlingsassistent till Vuxenenheten med inriktning missbruk psykisk ohälsa  och relationsvåld.

Hos oss får du chansen att arbeta på en liten enhet med erfarna kollegor, där utveckling och förbättringsarbete står i fokus. Vuxenenheten består av åtta socialsekreterare, tre behandlingsassistenter/ boendestödjare, en bosamordnare, en administrativ assistent, en biträdande enhetschef och en enhetschef. Vi handlägger ärenden med missbruksproblematik, relationsvåld samt socialpsykiatri samt utför biståndsbedömda sociala stödinsatser. Vuxenenheten ingår i Socialtjänstavdelningen. Arbetsplatsen är belägen i öppna nyrenoverade kontorslokaler på Lindhagensgatan 76 med närhet till goda kommunikationer. Lokalen bidrar till en god gemenskap och samverkan mellan enheterna.

Arbetsbeskrivning
Dina arbetsuppgifter kommer att vara att på uppdrag från socialsekreterare utföra olika stöd och behandlingsinsatser. Det kan vara både enskilda samtal och i grupp. Vi använder oss av motiverande samtal ,återfallsprevention och 12-stegsmodellen. Uppdragen kan också innefatta stöd i vardagsekonomi, stöd att fullfölja vård och behandling, stöd att påbörja  sysselsättning mm. Din tjänst kommer innefatta att arbeta med personer med missbruksproblematik och psykisk ohälsa samt personer som utsatts för våld i nära relation. Du kan också få uppdrag i det vräkningsförebyggande arbetet. I ditt arbete kommer du att samarbeta både med socialsekreterare på vuxenenheten men även försörjningsstöd och familjeenheten och externa samarbetspartners som till exempel landsting, försäkringskassa, arbetsförmedling. Vi söker dig som trivs med ett omväxlande arbete i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik!

Kvalifikationer
Du behöver vara socialpedagog/behandlingsassistent, alkohol och drogbehandlare eller liknande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta med behandling i grupp och individuellt enligt 12-stegsmodellen. Det är meriterande om du har erfarenhet av CRA-metoden, MI samt återfallsprevention. Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du är lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt. Eftersom arbetet oftast innebär att möta människor i kris och/eller med en komplex livssituation är det väldigt viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Om Kungsholmens stadsdelsförvaltning

Kungsholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms 13 stadsdelsförvaltningar och omfattar de tre öarna Kungsholmen, Lilla Essingen och Stora Essingen.Inom stadsdelsförvaltningen arbetar ca 1300 medarbetare, som ansvarar för bland annat äldreomsorg, förskola, socialtjänst, omsorg om personer med funktionsnedsättning och stadsmiljö. Tillsammans arbetar vi för att ständigt utveckla våra verksamheter och ge bra service till alla som lever sitt liv på Kungsholmen och Essingeöarna. Besök och följ gärna vår https://facebook.com/kungsholmensdf där kan du läsa mer om våra verksamheter.

Ansök nu

Behandlingsassistent/case manager

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 27
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. I dag är vi stadens näst största stadsdelsområde med ca 125 000 invånare, och redan 2024 beräknas vi bli störst i staden. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.Arbetsplatsbeskrivning
Enheten för ekonomiskt bistånd och beroendefrågor innefattar verksamhetsområdena ekonomiskt bistånd, beroendefrågor, arbetsmarknad och vräkningsförebyggande arbete.

Enheten leds av en enhetschef som tillsammans med fyra biträdande enhetschefer utgör enhetens ledningsgrupp. Enheten ingår i avdelningen för social omsorg tillsammans med socialtjänstens övriga myndighetsutövande verksamheter och utförarverksamheter. Enheten har sin gemensamma lokal i förvaltningshuset på Telefonvägen 30.

Arbetsbeskrivning
Stödteamet består av 7 medarbetare och en gruppledare. Nu behöver vi förstärkning i stödteamet av en behandlingsassistent/case manager och erbjuder ett spännande och meningsfullt jobb där dina insatser kan göra stor skillnad i ett förändringsarbete som syftar till att hjälpa individer till ökad livskvalitet och självständighet.

Målgruppen består till största delen av personer som har ett långvarigt missbruk/beroende och psykisk ohälsa, och psykiska funktionsnedsättningar i olika grader. Arbetet innebär ibland ensamarbete i utsatta miljöer.

Som behandlingsassistent/case manager inom beroendefrågor i Hägersten-Älvsjö är du en del av en dynamisk enhet som stödjer personer med beroende och samsjuklighet. Du kommer erbjuda ett flexibelt stöd, i första hand, till personer som har tränings- eller försökslägenhet som är i behov av träning, stöd samt motivationsarbete (MI) för att klara av att bibehålla en högre grad av drogfrihet/nykterhet och arbeta mot uppställda mål mot självständighet. Andra uppdrag kan förekomma.

Du kommer att arbeta på uppdrag från socialsekreterare utifrån arbetsplaner och utformar tillsammans med den enskilde en individuell genomförandeplan för insatsen. Arbetet dokumenteras löpande i Paradifo. Ekonomin är en central del i våra klienters liv och det är viktigt att du har de verktyg som behövs för att kunna hjälpa dem på bästa sätt.

Kvalifikationer
Du har minst 2 års eftergymnasial utbildning inom socialt arbete.

Du ska ha mångårig erfarenhet av att arbeta med personer med missbruk i kombination med psykiska funktionsnedsättningar.

Du arbetar både självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl.
Du är positiv och ser möjligheter före hinder.
Du har god förmåga att skapa och behålla goda professionella relationer till såväl klienter, kollegor och andra samarbetspartners.

Eftersom arbetet ofta innebär att möta människor i kris och/eller med en komplex livssituation är det viktigt att du har ett respektfullt bemötande där du ser möjligheter och kan inge hopp. Du är lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som kan uppstå.

Meriterande är t ex utbildning och erfarenhet av
-MI
-Ekonomin i fokus
-ESL
-LAB
-ÅP
-Case manager och/eller andra för målgruppen relevanta kurser
-B-körkort


Övrigt
Dagtid. Kvällstid kan förekomma i samband med planerad boendekurs.
Intervjuer kan komma att ske innan ansökningstidens slut.Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Bufff Stockholm söker familjestödjare vid behov

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 5
Som familjestödjare kommer du att delta i verksamhetens olika delar exempelvis enskilda stödsamtal med barn och ungdomar samt medverka vid alla stödinsatser som Bufff erbjuder.
Du kommer medverka i föräldrastödjande samtal både i den egna lokalen och på länets anstalter och häkten. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på anstalt/häkte.
Vi söker dig som har utbildning med inriktning mot socialt eller pedagogiskt arbete. Du kan ha motsvarande arbetslivserfarenhet som gör dig lämplig. Du har ett genuint intresse i barn och ungdomar och har en önskan om att få göra skillnad i ditt arbete.
Vi söker dig som är utåtriktad, driven, nyfiken och flexibel. Du har lätt för att växla mellan arbetsuppgifter, är en ansvarstagande och trygg person som har lätt att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du måste ha körkort och körvana, kunna uttrycka dig obehindrat såväl i tal som i skrift.
Bufff Stockholm är en barnrättsorganisation vars verksamhet syftar till att stödja barn vars förälder eller familjemedlem sitter eller har suttit i fängelse. Vårt arbete utgår från Barnkonventionen: att barnets bästa alltid skall stå i centrum. Vi arbetar med direkt och indirekt stöd till barnet och inkluderar hela familjen.
INTERVJUVER KOMMER SKE LÖPANDE!

Ansök nu

Socialpedagog till Sturebyskolan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 19
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Sturebyskolan är en F-9-skola med ca 1170 elever belägen i Enskede utanför Stockholm.

Skolans arbete präglas av höga ambitioner, arbetsglädje, höga resultat och ett långt drivet kvalitetsarbete. Skolan har en lång tradition av ett nära samarbete med högskola och universitet och har under årens lopp samarbetat med bl.a. Stockholms universitet och Uppsala universitet i olika skolutvecklings- och forskningsprojekt. För våra professionella lärare är det en självklarhet att utgå från forskning och beprövad erfarenhet i sitt vardagliga arbete. För oss är det viktigt med en arbetsplats som genomsyras av ett professionellt arbetssätt och präglas av glädje och engagemang för varandra och våra elever. Sturebyskolan är en attraktiv skola som är känd för sin höga trivsel bland elever och medarbetare.

Sturebyskolan arbetar med övertygelsen att alla elever kan och ska nå målen. Ett högt deltagande i skolans kvalitetsarbete är en del i vårt gemensamma uppdrag. På skolan har vi en pedagogisk utvecklingsgrupp som består av skolans förste- och utvecklingslärare som alla arbetar mot skolans verksamhetsmål tillsammans med personal och skolledning.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en socialpedagog till Sturebyskolans högstadium! En del av arbetsuppgifterna som socialpedagog innebär att delta på lektioner och raster som stöd för elever; både på individ- och gruppnivå. Du kommer att ha tät kontakt med vårdnadshavare, ett nära samarbete med elevhälsan och personal i åk 7-9. Även samverkan med personal F-9 ingår i uppdraget. En annan viktig del av arbetet är att stötta lärare i sociala frågor samt jobba förebyggande och främjande mot kränkningar och trakasserier. Du kommer att ansvara för utredningar av kränkande behandling på högstadiet och ingå i stadiets trygghetsteam. I tjänsten ingår även att anordna elevsociala aktiviteter på raster.

Kvalifikationer
Du ska
• ha för tjänsten relevant utbildning, t ex yrkeshögskoleutbildning eller folkhögskoleutbildning
• ha arbetat som socialpedagog
• ha mycket goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med elever med NPF
• vara flexibel, lågaffektiv och positiv i ditt bemötande
• ha höga förväntningar på dig själv, dina kollegor och dina elever
• ha god samarbetsförmåga och även kunna arbeta självständigt
• alltid ha eleverna i fokus
• ha erfarenhet av förebyggande och främjande arbete mot kränkningar och trakasserier
• tycka att utveckling är berikande och vilja vara med och utveckla verksamheten
• Ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och ansvarstagande är något vi värderar högt. Har du erfarenhet av att handleda kan detta ses som meriterande. Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Detta är en tillsvidaretjänst på heltid (100%) med start 10 aug 2022.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Bufff Stockholm söker familjestödjare deltid

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 5
Som familjestödjare kommer du att delta i verksamhetens olika delar exempelvis enskilda stödsamtal med barn och ungdomar samt medverka vid alla stödinsatser som Bufff erbjuder.
Du kommer medverka i föräldrastödjande samtal både i den egna lokalen och på länets anstalter och häkten. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på anstalt/häkte.
Vi söker dig som har utbildning med inriktning mot socialt eller pedagogiskt arbete. Du kan ha motsvarande arbetslivserfarenhet som gör dig lämplig. Du har ett genuint intresse i barn och ungdomar och har en önskan om att få göra skillnad i ditt arbete.
Vi söker dig som är utåtriktad, driven, nyfiken och flexibel. Du har lätt för att växla mellan arbetsuppgifter, är en ansvarstagande och trygg person som har lätt att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du måste ha körkort och körvana, kunna uttrycka dig obehindrat såväl i tal som i skrift.
Bufff Stockholm är en barnrättsorganisation vars verksamhet syftar till att stödja barn vars förälder eller familjemedlem sitter eller har suttit i fängelse. Vårt arbete utgår från Barnkonventionen: att barnets bästa alltid skall stå i centrum. Vi arbetar med direkt och indirekt stöd till barnet och inkluderar hela familjen.
INTERVJUVER KOMMER SKE LÖPANDE!

Ansök nu

Socialpedagog till Bobergsskolan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 19
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
I augusti 2019 öppnade Bobergsskolan i Norra Djurgårdsstaden.

Det är en ny modern skola i hjärtat av stadsdelen och till höstterminen är vi en ca 750 elever i årskurserna F-8. Vi växer och i augusti 2023 är vi en F – 9 skola med ca 900 elever.

Idag är vi en av de skolor i Stockholm stad som har högst resultat i medarbetarundersökningar och vi söker dig som vill fortsätta vårt arbete med att skapa en arbetsplats i världsklass som man ser fram emot att komma till varje dag.

Vi söker nu socialpedagog till vårt mellan och högstadium.

Se filmen om Bobergsskolan:

https://www.youtube.com/watch?v=5Rm40-6cc-0&t=29s

Arbetsbeskrivning
Arbetsbeskrivning
Vi söker en socialpedagog till Bobergsskolans mellan- och högstadium. En del av arbetsuppgifterna som socialpedagog innebär att delta på lektioner och raster som stöd för elever; både på individ- och gruppnivå. Du kommer även ha koppling till vår SU-grupp för att stödja elever där. Du kommer att ha ett nära samarbete med elevhälsan och personal i 4-8. En annan viktig del av arbetet är att stötta lärare i sociala frågor samt jobba förebyggande och främjande mot kränkningar och trakasserier. Du kommer att vara delaktig i utredningar av kränkande behandling och ingå i skolans trygghetsteam. I tjänsten ingår även att anordna elevsociala aktiviteter på raster. Skolans mellanstadie har en fritidsklubb som man arbetar med under eftermiddagstid.
Kvalifikationer
Du ska
• ha för tjänsten relevant utbildning, t ex yrkeshögskoleutbildning eller folkhögskoleutbildning
• ha arbetat som socialpedagog
• ha mycket goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med elever med NPF
• vara flexibel, lågaffektiv och positiv i ditt bemötande
• ha höga förväntningar på dig själv, dina kollegor och dina elever
• ha god samarbetsförmåga och även kunna arbeta självständigt
• alltid ha eleverna i fokus
• ha erfarenhet av förebyggande och främjande arbete mot kränkningar och trakasserier
• tycka att utveckling är berikande och vilja vara med och utveckla verksamheten
• Ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och ansvarstagande är något vi värderar högt. Har du erfarenhet av att handleda kan detta ses som meriterande. Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Vi söker en person som tillsammans med oss arbetar för att alla elever ska utvecklas hela skoldagen. Du ska tala, läsa och skriva mycket god svenska samt använda digitala verktyg obehindrat. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete på mellan och högstadiet. Det är meriterande om du har arbetat med elever med NPF inkluderade i den ordinarie undervisningen i samarbete med undervisande lärare och fritidspedagoger/lärare mot fritidshem.

Engagemang är vårt nyckelord och något vi vill att du delar med oss. Som pedagog ska du ha arbeta med att utveckla delar av fritidshemmet. Du ska vara väl insatt i styrdokumenten och kan vara ett stöd i att utveckla skolans pedagogiska och didaktiska arbete. Vi vill att du, precis som oss, ser fram emot att bygga upp en ny skola tillsammans. Du är van att arbeta i grupp och anpassar dig väl till olika situationer och människor.

Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se
Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons
kompetens och därmed motverka diskriminering.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss
därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Övrigt
Du är positiv, glad och en lagspelare av rang!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Behandlingsassistent natt till avd. Högantorp, SiS ungdomshem Rebecka

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 18
SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

ARBETSUPPGIFTER
SiS ungdomshem Rebecka består av en särskild förstärkt avdelning, en utrednings-, en låsbar- och en öppen behandlingsavdelning samt skola.

Vår utredningsavdelning, Högantorp, söker en behandlingsassistent med tjänstgöring på natten. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar och är delaktig i behandlingsarbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på avdelningen gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler.

Det är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med ungdomar som befinner sig i kris, är mycket utsatta och ibland utagerande. Det är många gånger ett krävande arbete men också oerhört stimulerande, glädjefyllt och omväxlande!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av socialpedagogiskt behandlingsarbete. Det är önskvärt att du har eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt arbete, alternativt att du är i slutet av din utbildning. Utbildning i MI, motiverande samtal och TMO, traumamedveten omsorg är meriterande. Du behöver vara bekväm med att arbeta motiverande och stödjande samt ha en god förmåga att sätta gränser.

De ungdomar du kommer att möta på SiS ungdomshem Rebecka kan ha ett stort motstånd till förändring och du behöver som person ha en god förmåga i att bedriva ett kontinuerligt och tålmodigt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du trygg i dig själv och du har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du behöver vara flexibel i ditt förhållningssätt samtidigt som det är viktigt att den planering som upprättats hålls. Våra värdeord, respekt, omtanke och tydlighet, ska genomsyra vårt bemötande i alla situationer.

ÖVRIGT
Tjänsten innebär nattarbete med sysselsättningsgrad 89,66 %. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Intervjuerna kan ske löpande under hela rekryteringsprocessen.

Ansök nu

Vinsta grundskola söker socialpedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 18
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Stockholm utvecklas och förändras för framtiden.

Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor och på våra fritidshem ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare i fritidshem/fritidspedagoger:

- Planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer.
- Tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer.
- Erbjuda en meningsfull fritid som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter.
- Inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningsätt. Där god omsorg kombinerat med undervisning, tillsammans stimulerar elevens utveckling och lärande.

Arbetsplatsbeskrivning

Vinsta grundskola består av två enheter, Östra och Västra och ligger i Vällingby i västra Stockholm. Skolan är en kommunal F-9 skola med ca 950 elever fördelade med årskurserna F-5 på Östra och årskurserna 4-9 på Västra. Vi är organisatoriskt indelade i stadier vilka leds av biträdande rektorer. Skolan har hälsa och digitalisering som fokusområden och är under ständig utveckling för att på bästa sätt bidra till en ökad måluppfyllelse. Är du en person som är strukturerad, relationsfokuserad och brinner för pedagogisk utveckling, då är du helt rätt person för oss och vi för dig! Vinsta grundskola är lätt att ta sig till både med bil, kollektivt och ligger nära flera stora grönområden.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och utveckla en verksamhet präglad av kvalitet, glädje och professionalism! Som socialpedagog tillhör du ett arbetslag på lågstadiet och arbetar i samverkan med lärare och fritidspersonal kring elevens hela skoldag. Du deltar i trygghetsgruppen på skolan och arbetar aktivt för att alla elever ska vara trygga i skolan. 
Tjänsten är ett vikariat på 6 månader.

Kvalifikationer

Du har en socialpedagogsutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i skolan och i de lägre åldrarna. Har du erfarenhet av trygghetsarbete så är det positivt.


Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

SiS ungdomshem Rebecka söker behandlingsassistent till avdelning Freja

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 18
SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

ARBETSUPPGIFTER
SiS ungdomshem Rebecka består av 5 enheter: en särskild förstärkt avdelning, en utredningsavdelning, en låsbar och en öppen behandlingsavdelning samt skola. Placeringstiden och uppdrag på avdelningarna varierar och det är vanligt att ungdomarna stannar hos oss en längre tid eftersom vi erbjuder flera steg i vårdkedjan.

Vi söker behandlingsassistent på deltid till avdelning Freja. Freja är en kvalificerad och särskild förstärkt avdelning inom ramen för SiS med de förutsättningar som följer av vård på särskilt ungdomshem enligt § 3 LVU. Fokus ligger på habiliterande insatser och anpassning utifrån den specifika ungdomens funktionsnedsättning. Målet för vården är att förbereda ungdomen, och tillsammans med socialtjänsten, planera för ett boende utanför SiS. Freja har fyra behandlingsplatser med en hög bemanningstäthet i förhållande till SiS ordinära ungdomshem. Som behandlingsassistent är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på avdelningen gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler. Du arbetar både i team och självständigt med ungdomarnas behandlingsinsatser. Du bidrar till att göra skillnad och verkar för att verksamheten når uppsatta mål. Arbetet genomförs också utanför avdelningen och du som behandlingsassistent ska vara ungdomarna behjälplig med praktiska göromål. Det är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med ungdomar som befinner sig i kris, är mycket utsatta och ibland utagerande. Det är många gånger ett krävande arbete men också oerhört stimulerande, glädjefyllt och omväxlande!

Dokumentation är en del av det dagliga arbetet samt löpande samverkan och kommunikation, både internt och externt. I arbetet ingår arbetsuppgifter som kräver biltransport.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialpedagogiskt behandlingsarbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar och/eller ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt utbildning i motiverande samtal, traumamedveten omsorg är meriterande. Du behöver vara bekväm med att arbeta motiverande och stödjande i vardagen samt ha en god förmåga att sätta gränser.

Vi arbetar med förändringsarbete, därför behöver du som person ha en god förmåga i att bedriva ett kontinuerligt och tålmodigt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du trygg i dig själv och du har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du behöver vara flexibel i ditt förhållningssätt samtidigt som det är viktigt att den planering som upprättats hålls. Våra värdeord, respekt, omtanke och tydlighet, ska genomsyra vårt bemötande i alla situationer.

Då behandlingsarbete dokumenteras och diskuteras med flera olika aktörer ställs krav på god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Du drivs av viljan att motivera ungdomar till förändring.

Arbetsgivaren begär utdrag från Polismyndighetens register före anställning.

Körkort B.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.
Tjänstgöringsgrad är 75 %.

Ansök nu

SiS ungdomshem Stigby söker sommarvikarier behandlingsassistent natt 75 %

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 11
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

Stigby har plats för 31 ungdomar och tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Vi är uppdelad på en akutavdelning fyra behandlingsavdelningar och vi har även en eftervårdsenhet i Jönköping.

ARBETSUPPGIFTER
Som behandlingsassistent natt hjälper du ungdomar rätt i livet genom att vara en trygg och stabil förebild. Du har ansvar för avdelningens inre och yttre miljö nattetid. Tjänstgöringen innebär att du är en av fyra personal som tjänstgör natt på institutionen och det förekommer bland annat tillsynsuppgifter samt dokumentation. Arbetet kräver mycket självständighet, noggrannhet och kunskaper kring arbetsmiljö, säkerhet.
Vi arbetar utifrån våra värdeord: Respekt, Omtanke och Tydlighet

Tjänstgöringsschemat för behandlingsassistenter är pendlarvänligt och väl anpassat för dig som bor längre bort. Under en månad gör du ca fyra resor till Visingsö. Komprimerad tjänstgöring ger nio dagars sammanhållen ledighet v ar 3:e vecka.

Vi som arbetar här pendlar ofta tillsammans och resan med bil och färja tar ca 1 timme från Jönköping.

Friskvårdsbidrag erbjuds alla anställda och detta gäller även dig som sommar-/timvikarie. I staten finns även många förmåner, se vidare på; http://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/


KVALIFIKATIONER
Du har ett intresse av att arbeta med utsatta ungdomar som behöver stöd och är en god vuxen förebild. Du kan dela med dig av din trygghet, stabilitet.
Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vikänslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du måste kunna utrycka dig väl i tal och skrift och ha kunskaper i att dokumentera då detta ingår i dina arbetsuppgifter.
B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet.

Vi lägger mycket stor vikt vid din personliga lämplighet.
Vid anställning kommer vi att begära utdrag ur misstanke- samt belastningsregistret.


ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Boendestödjare

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 21
Kvalificerad Boendestödjare
Nordiska Gruppen AB
Kommun: Stockholm
Deltid

Tillsvidare

Om oss
Vi är ett företag som är engagerad inom?psykisk ohälsa och arbetar för ett välmående samhälle. Vårt fokus är att bedriva ett modernt stöd anpassat för individen.

I slutet av 2017 drog vi igång vår första verksamhet inom socialpsykiatrin, boendestöd. Idag i slutet av 2021 har vi växt som företag och etablerat oss på marknaden. Vi strävar hela tiden efter att utvecklas som verksamhet och anpassa våra arbetssätt efter individens behov.

Om dig
Som person är du flexibel, stresstålig och självständig med en god förmåga till samarbete och analytisk förmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och du visar ett gott omdöme och har en god människosyn med ett respektfullt bemötande. Du tycker det skulle vara stimulerande att arbeta i en mindre organisation med närhet i samverkan och till beslut.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Du är bra på att skapa och vidmakthålla goda relationer till klienter och dennes nätverk. Du är ansvarstagande, lösningsinriktad, reflekterande, uthållig och kan arbeta både i grupp och självständigt. Vi ser gärna att du är utbildad mentalskötare/undersköterska eller annan likvärdig utbildning samt har erfarenhet av vår målgrupp.
Erfarenhet inom ParaSol samt Körkort är meriterande men inget krav.

Dina arbetsuppgifter
I ditt uppdrag som boendestödjare stöttar du kunder som bor i egna lägenheter. Vi jobbar på uppdrag från socialtjänsten och har som ansvar att följa handläggarens beslut. Det kan innebära att arbeta/stötta i allt från tvätt, städ, matlagning, inköp tillsammans med kunden, etc. Men också guida i att sköta myndighetskontakter, posthantering, betala räkningar osv. Vi finns till hands för att vägleda och stötta klienten till ett mer självständigt liv. I dina uppgifter ingår även att sköta dokumentation enligt gällande lagstiftning. Erfarenhet inom ParaSol är meriterande.
Du ingår i en mindre arbetsgrupp, men arbetspassen innebär ofta ensamarbete. Viktigt är att du uppskattar varierande arbetsuppgifter och arbetstider. Hos oss finns det stora möjligheter att växa tillsammans med företaget.
Vi arbetar i dagsläget i samtliga stadsdelar inom Stockholms Stad vilket innebär att våra kunder bor i alla stadsdelar inom kommunen. I och med det har vi ett stort område som vi jobbar inom. Det är viktigt att du har ett logiskt tänkande i hur du lägger upp dina dagar för att effektivisera restiden i den mån det är möjligt.


Maila din ansökan till ansokan.ng.boendestod@gmail.com

Arbetslivserfarenhet
Socialpsykiatrin och omsorg (meriterande)
Utbildning
Eftergymnasial utbildning?inom Socialt arbete och omsorg (Meriterande)
Körkort
B (Meriterande)
Lön
timlön
Var ligger arbetsplatsen?
Arbetsplatsen ligger i kommunen?Stockholm?i?Stockholms län.
Arbetsgivaren
Nordiska Gruppen AB
Webbplats
https://www.nordiskagruppen.se/
Postadress
Nordiska Gruppen AB
Ärvingevägen 5
164 46, Stockholm

Ansök nu

Vi söker nu en socialpedagog till åk 7-9

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 16
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Södermalmsskolan – en skola att räkna med!

Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare.

Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm för alla. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Södermalmsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola från förskoleklass upp till åk 9 vid Mariatorget på Södermalm. Skolan har ca 860 elever och 135 personal. Södermalmsskolan är en populär skola med elever och personal som trivs.

Arbetsuppgifter
En del av arbetsuppgifterna som socialpedagog innebär att delta på lektioner och raster som stöd för elever; både på individ- och gruppnivå. Du kommer att ha tät kontakt med vårdnadshavare, ett nära samarbete med elevhälsan och personal i åk 7-9. En annan viktig del av arbetet är att stötta lärare i sociala frågor samt jobba förebyggande och främjande mot kränkningar och trakasserier. I tjänsten ingår även att handleda elevassistenter och att anordna elevsociala aktiviteter på raster.

Kvalifikationer
Du ska

- ha för tjänsten relevant utbildning, t ex yrkeshögskoleutbildning eller folkhögskoleutbildning
- ha arbetat som socialpedagog
- ha mycket goda kunskaper och erfarenheter att arbeta med elever med NPF
- vara flexibel och lågaffektiv i ditt bemötande
- ha höga förväntningar på dig själv, dina kollegor och dina elever
- ha god samarbetsförmåga och även kunna arbeta självständigt
- alltid ha eleverna i fokus
- ha erfarenhet av förebyggande och främjande arbete mot kränkningar och trakasserier
- tycka att utveckling är berikande och vilja vara med och utveckla verksamheten

Ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och ansvarstagande är något vi värderar högt. Har du erfarenhet av att handleda kan detta ses som meriterande. Vi lägger dessutom stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor
Tjänsten utlyses under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för övertalig. Du ska vid eventuell anställning kunna uppvisa aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister.

 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Socialpedagog till Sörgårdsskolan åk 4-6

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Maj 17
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Björnboda-Sörgårdsskolans verksamhet omfattar förskoleklass och grundskola 1-6 för ca 560 elever och 100 engagerade medarbetare.

Björnbodaskolan har verksamhet för åk F-3 och Sörgårdsskolan för åk F-6.

Skolorna ligger i villa- och radhusområdena Vinsta och Kälvesta med närhet till natur och parker. Det finns goda kommunikationer med buss som ansluter till både tunnelbana (Vällingby) och pendeltåg (Spånga).

Arbetsbeskrivning
Björnboda- Sörgårdsskolan är just nu inne i en process där vi vill satsa på att utveckla vår fritidsverksamhet ytterligare med ambitionen att ha den bästa verksamheten för varje elev.
Vi söker därför en socialpedagog för huvudsakligt arbete främst på Sörgårdsskolans mellanstadium. Här arbetar du tillsammans med lärare och elevhälsoteam med fokus på att höja elevernas måluppfyllelse. Som socialpedagog ska du ge stöd till elever i skolsituation med fokus på sociala utmaningar, motivation, framtidstro, närvaro, trivsel och trygghet.
Du kommer att arbeta mot elever i åk 4-6. Du ska, tillsammans med lärarna i årskurserna, arbeta för en trygg och meningsfull verksamhet under raster, fritidsklubb och lektioner. Du ingår i skolans trygghetsteam och samarbetar med fritidshem och fritidspersonal i lägre årskurser som en viktig del i arbetet.

Kvalifikationer
- Du är utbildad socialpedagog med goda kunskaper om hur man bemöter elever med olika NPF-diagnoser.
- Du bör ha erfarenhet av arbete i skola med elever med olika typer av utmaningar i skolsituationen.
- Du är ansvarstagande och engagerad.
- Du har förmågan att bygga relationer med elever och få deras förtroende, samtidigt som du är en tydlig vuxen.
- Du är tålmodig och agerar professionellt även i pressade situationer.
- Du har god förmåga att hjälpa elever att reda ut konflikter och problem.
- Du har god förmåga att samarbeta med dina kollegor, för att eleverna ska få en trygg och lugn skoldag, med goda förutsättningar för inlärning.

Övrigt
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer påbörjas under ansökningsperioden.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Behandlingspedagog till Patia Stödboende Bromma

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 21
Om arbetsplatsen

Patia växer. Vi söker därför en tillsvidareanställd behandlingspedagog till vårt stödboende i Bromma.

På Stödboende Bromma tar vi emot vuxna personer med beroendeproblematik, kriminalitet, psykisk ohälsa, samsjuklighet och/eller annan social problematik som innebär svårigheter för den enskilde att hantera sin vardag. Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag där du, med den enskildes behov i centrum, är med och utvecklar verksamheten tillsammans med kollegor och chefer.

Tjänsten som är på 80%, med möjlighet att arbeta upp till 100% där behov föreligger, utgår från ett rullande schema som innebär att du har tjänstgöring som innefattar arbete både dag, kväll och helg. På sikt kommer vi gå över till sovande jour i verksamheten.

Din huvudsakliga arbetsplats utgörs av stödboendeenheten men du medföljer utifrån den enskildes behov till externa möten eller andra aktiviteter i linje med den enskildes önskemål.

Som anställd på Stödboende Bromma har du ett nära samarbete med våra två andra stödboendeenheter belägna i Nordvästort vilket innebär att du, vid behov, stöttar kollegor och klienter också på dessa. Som anställd på stödboendet är du viktig del av ett team men då är tjänsten också innefattar ensamarbete är det av vikt att du är en lugn och stabil person som kan fatta självständiga beslut.

Arbetsuppgifter

Som behandlingspedagog deltar du i det dagliga arbetet på enheten. Du kommer att vara verksam som kontaktperson i ett antal klientärenden där dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete. Dessa varierar utifrån den enskildes specifika behov, men rör exempelvis träffar på boendet, stöttning med myndighetskontakter, social färdighetsträning, gränssättning, nätverkande och motivationsarbete. Du ska också stödja den enskilde med att upprätta och/eller bibehålla förmågor nödvändiga för att hantera sin ADL, så som tvätt, städ, inköp, budgetering och matlagning - allt för att stödja den enskilde mot ett liv präglat av självständighet.

Vi arbetar på uppdrag från socialtjänsten och eftersträvar en hög administrativ nivå. Arbetsrollen innefattar uppgifter som löpande journalföring, månadsrapportering och upprättande och uppföljning av genomförandeplaner och riskanalyser.

Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad med en för målgruppen relevant eftergymnasial tvåårig utbildning, så som behandlingspedagog eller socialpedagog. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift obehindrat. Du har vidare minst 1-2 års arbetslivserfarenhet av socialt arbete och god kännedom om socialtjänstlagen. Du har B-körkort.

Meriterande är att du har erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, kriminalitet, psykisk ohälsa och samsjuklighet och att har vana av arbete med IBIC och BBIC. Meriterande är vidare att du besitter relevant metodkunskap, så som MI, ÅP och lågaffektivt bemötande.

Egenskaper som utmärker dig är att du är engagerad och flexibel med ett genuint människointresse där du förstår vikten av att sätta den enskildes behov i främsta rummet. Du är trygg i din person och har förmåga att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du har en god samarbetsförmåga med såväl kollegor som med externa parter och månar om en god och tydlig kommunikation.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid anställning kommer vi att be om ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister. Rekrytering sker löpande och provanställning på sex månader tillämpas.

Vi tillämpar individuell lönesättning och ser fram emot din ansökan!

Tillträde: 22 augusti 2022

Ansök nu