Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Bli en del av vårt team

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 7
Vi söker nu fler kollegor till vår verksamhet Patia Speciallösningar HVB.

Patia Speciallösningar bedrivs utifrån konceptet en till en behandling. Det innebär att den placerade bor i en egen bostad med personal dygnet runt. Den placerade har således en egen personalgrupp och det finns ej andra placerade i samma lokaler.

Verksamheten vänder sig till barn och unga som har svårigheter att klara sin dagliga livsföring och med, utagerande beteende, aggressivt beteende och/eller annat avvikande beteende som gör att de har svårigheter att fungera i grupp. Målsättning för verksamheten är att den placerade efter avslutad placering på Patia Speciallösningar ska kunna återgå till en mindre personalintensiv verksamhet såsom familjehem, stödboende eller kollektivt HVB. Verksamheten kan ta emot barn och unga i åldrarna 12-21 år.

Verksamheten är belägen i Flemingsberg och Bandhagen.

Om tjänsten

Vi söker två behandlingspedagoger. Respektive tjänst motsvarar ca 90% och utgår från ett rullande schema med arbete vardag, kväll och helger med sovande jour.

Som behandlingspedagog på Patia Speciallösningar arbetar du tillsammans med kollegor utifrån den enskildes behov. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete utifrån socialtjänstens uppdrag och den genomförandeplan som upprättas tillsammans med den unge. Därutöver innefattar tjänsten en rad administrativa arbetsuppgifter som daglig journalföring, månadsrapportering och arbete med riskanalyser.

Som anställd på Patia är du viktig del av ett team men då tjänsten innefattar ensamarbete är det av vikt att du är en lugn och stabil person som kan fatta självständiga beslut.

Dina formella kvalifikationer:

Du har en för målgruppen relevant eftergymnasial utbildning som motsvarande minst två års heltidsstudier, och således 400 YH-poäng, så som behandlingspedagog, socialpedagog eller socionom. Du har vidare minst 2 års arbetslivserfarenhet av arbete på HVB och har god kännedom om socialtjänstlagen.

Meriterande är att du besitter metodkunskap inom MI, lågaffektivt bemötande samt har god kunskap om NPF-diagnoser.

Dina personliga kvalifikationer:

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad. Som person har du ett genuint människointresse och gillar att motivera och inspirera och att arbeta med dig själv som redskap för att uppnå förändring.

Eftersom tjänsten innefattar ensamarbete är det vidare av stor vikt att du är lugn och trygg i din person och att du inte räds att fatta självständiga beslut. Du tror på allas lika rättigheter och på människans kapacitet och förmåga till förändring och bedriver arbetet utgångspunkt i Patias värdegrund.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Innan anställning kommer vi att be om ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Jour- och familjehem / Kontaktfamilj

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 1
Intresserad att vara Jour- och familjehem samt Kontaktfamiljer?
Vill du göra verklig skillnad i en ung persons liv?
Sapling Jour- och familjehem söker extraordinära individer med en varm och stabil famn, redo att öppna sina hjärtan och hem för barn och ungdomar i behov av trygghet och kärlek. Som jour- och familjehem eller kontaktfamilj får du möjligheten att vara en livsförändrande kraft i en ung persons liv och vara en del av vår gemenskap som strävar efter att skapa värde för utsatta individer.
Vad innebär det att vara jour- och familjehem eller kontaktfamilj hos oss?
Som jour- och familjehem eller kontaktfamilj spelar du en avgörande roll i en ung persons liv. Du erbjuder en trygg och stabil miljö där barn och ungdomar kan växa och utvecklas. För oss är det avgörande att våra placerade barn och ungdomar får uppleva en omsorgsfull och trygg miljö där deras behov prioriteras.
Vilka krav ställer vi på dig?
Vi söker engagerade och stabila vuxna som har plats och kärlek att ge till barn och ungdomar i behov av en andra chans. Du måste vara godkänd av vår jour- och familjehemskonsulent och vara beredd att genomgå en utredning för att bedöma din lämplighet som jour- eller familjehem. Det är viktigt att du tidigt är medveten om att utdrag från belastningsregistret kommer att krävas.
Vi ser framför oss en familj där trygghet och omsorg genomsyrar varje hörn, där egna barn och placerade barn känner sig välkomna och sedda.
Vad kan du förvänta dig av oss?
På Sapling är vi mer än bara en organisation - vi är en gemenskap av människor som tror på människans förmåga att växa och blomstra. Sapling betyder ungt träd som kan växa och bli hur stor och stark som helst bara den har rätta förutsättningarna. Här skapar vi dessa förutsättningar, och som en del av vår gemenskap får du stöd, vägledning och en känsla av samhörighet när du hjälper en ung person att upptäcka sin fulla potential.
Sätt din prägel på framtiden och bli en del av något större. Ansök idag för att göra skillnad i en ung persons liv och skapa en ljusare framtid för alla.
Kontakta oss för mer information och intresseanmälan, läs mer på https://www.sapling.se/jour-och-familjehem
Tillsammans kan vi göra skillnad!

Ansök nu

Gruppledare till Sörlidsbacken

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 11
Vill du ha ett varierat och meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad? Är du en driven och nyfiken person med ett coachande förhållningssätt? Då kanske du är vår nästa gruppledare på Sörlidsbacken?

Om rollen
Som gruppledare jobbar du främst i verksamheten med omvårdnads- eller behandlingsarbete. Du har även administrativa arbetsuppgifter såsom schemaläggning, uppdatering av riskbedömningar, avvikelser och dokumentation. Du leder det dagliga arbetet genom att introducera, coacha och inkludera. Vidare säkerställer du god kvalitet på verksamheten och arbetar utifrån Nytidas pedagogiska ramverk (https://nytida.se/sa-jobbar-vi/nytidas-pedagogiska-ramverk/) i syfte att ge bästa möjliga stöd och förutsättningar till omsorgstagarna. Självklart bidrar du även till ett gott arbetsklimat samt goda relationer med verksamhetens kunder och anhöriga. Detta genom att vara närvarande och stötta, svara på frågor, leda, ge feedback och bekräfta dina medarbetare i vardagen. Du rapporterar till verksamhetschefen och är med i verksamhetens ledningsgrupp. Anställningen avser 100% och du arbetar på rullande schema med helg- och kvällstjänstgöring.

Om Sörlidsbacken
Sörlidsbacken är ett nybyggt, modernt serviceboende i Spånga utanför Stockholm.

Busshållplats finns på ca 300 meters avstånd där man enkelt tar sig till Rissne station och tunnelbana direkt in till Stockholm centrum. Till Rissne centrum är det ca 1200 m och tar ca 15 minuter att gå.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet.Din erfarenhet och kunskap
Du har högskoleutbildning med inriktning pedagogik, socialt arbete eller vård och omsorg samt erfarenhet av målgruppen. Vidare talar och skriver du flytande svenska och har god datorvana. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av olika former av kognitivt stöd och lågaffektivt bemötande samt av arbetsledning.

Du är tydlig, pedagogisk och drivs av att få personer att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Som person är du självständig, prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du har viljan och förmågan att leda och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du är initiativrik och lyhörd för omsorgstagarens behov och känner en naturlig respekt för andra människor.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer och ledare via vår egen utbildningsavdelning Läras ledarprogram. Vi vill ha ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare.

Det är självklart att du som gruppledare lever våra värderingar:
Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder. Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Det här får du hos oss:

- Coachande och närvarande chefer

- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare

- Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära

- Ledarskapsprogram för samtliga chefer och ledare

- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden

- Karriär- och utvecklingsmöjligheter

- Friskvårdsbidrag och skobidrag

Vi har även kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2024-02-11
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning
För mer information kontakta: Verksamhetschef Jennie Brobeck, Jennie.brobeck@nytida.se Tel: 070-632 35 11
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se)

Ansök nu

Tillsvidaretjänst på Stödboende i Stockholm

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 5
Om jobbet

Stödboendet i Sköndal vänder sig till personer från 21 år med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och som även kan ha en missbruksproblematik eller kriminalitet. Vi har väl upprättade samarbeten med beroendemottagningar och psykiatrienheter. De boende får bo i lägenheter med andrahandskontrakt som är möblerade och har bra standard. Lägenheterna ligger i ett vanligt hyreshus.

Vi erbjuder och är flexibla samt anpassar individuella lösningar till socialtjänsten och den boendes önskemål.

Vi söker nu medarbetare som med sin kunskap, engagemang och positiv framtoning vill arbeta hos oss. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleder med en provanställning om 6 månader.

Arbetsuppgifterna är att ge den boende stöd i vardagen, följa upp kontakt med vård och myndigheter.

I dina arbetsuppgifter ingår viss dokumentation och olika former av praktiska arbetsuppgifter. Arbetstiderna är dygnet runt där sovande jour ingår. Du som söker tjänsten är trygg, stabil och ödmjuk. Vi förväntar oss att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt och du tar ansvar för att hitta lösningar på situationer som kan uppstå under arbetstid. Du skall tycka om att arbeta nära klienterna och hjälpa till att bryta isolering samt motivera till förändring.

Vi vill att att du har tvåårig eftergymnasial utbildning motsvarande yrkeshögskola eller folkhögskola med pedagogisk eller social och beteendeinriktning. Du har tidigare erfarenhet inom vård och omsorgsområdet liksom erfarenhet av behandlingsarbete med vuxna.

Körkort B är ett krav.

Ansök nu

Ungdomsbehandlare till Öppenvård & Träningslägenheter

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 7
Nu söker vi på Nytida Öppenvård & Träningslägenheter en ungdomsbehandlare till vår enhet i Stockholm. Sök tjänsten senast 2023-12-31

Kul att du hittade hit!

Vi söker dig som tycker om att möta människor, är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden och hitta lösningar. För att kunna göra detta bra behöver du vara trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd samt ha en god förmåga att arbeta såväl tätt i team som självständigt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete, och det är meriterande om du har relevanta vidareutbildningar. Då vi arbetar flexibel arbetstid kan kvälls- och helgarbete förekomma och du lägger själv upp stora delar av din arbetstid tillsammans med dina ungdomar.

Vad är Nytida Öppenvård och Träningslägenheter?

Vi arbetar med ungdomar och unga vuxna som har hamnat i svårigheter på grund av psykisk ohälsa, missbruk, våld eller kriminalitet och vill göra en förändring. Vår grundtanke är att varje individ har förmågan att förändra sitt liv och tillsammans arbetar vi med att forma om tankemönster och att hitta förutsättningar och sammanhang för att lyckas.

Centralt i arbetet är den unges sysselsättning, nätverk, fritid och boende, och insatsen utformas utifrån den enskildes behov och målsättningar. Vi tror på ett salutogent förhållningssätt och på att stärka det som fungerar, samtidigt som vi synliggör de utmaningar och behov som finns för att kunna stötta i den unges utveckling och självständighet. Vi arbetar flexibelt och behovsanpassat för att möta den unges individuella utmaningar vilket innebär att arbete på kvällar och helger förekommer.

Våra lägenheter ligger runt om i Stockholm och vi bedriver huvudsakligen vår verksamhet i den unges närmiljö. Tillsammans med ungdomen kartlägger vi förkunskaper (ADL) och utför gemensamt vardagliga sysslor i hemmet såsom tvätt, städ och matlagning för stötta utvecklingen mot självständighet. Att bo själv och få växa med ansvaret som det innebär och samtidigt koppla ihop det med en fungerande vardagsstruktur, sysselsättning och fritid ser vi som ett framgångsrikt sätt att arbeta på.

Vi som arbetar på Nytida öppenvård och träningslägenheter är utbildade socionomer, specialpedagoger eller har likvärdig utbildning samt gedigen erfarenhet inom socialt arbete. Vi har också vidareutbildning inom bland annat ÅP, MI, KSL, för att tillgodose individens specifika behov.


Förutsättningar och krav för tjänsten

- B-körkort.

- Minst två års eftergymnasial utbildning inom socialt arbete

- God datorvana och erfarenhet av dokumentation

- Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift.

Du har en positiv grundsyn, ett starkt engagemang för människor och är ansvarstagande. Du trivs med att jobba självständigt och stötta dina kollegor och har alltid våra brukares bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära

- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden

- Ledarskapsutbildade chefer nära dig

- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare

- Karriär- och utvecklingsmöjligheter

- Friskvårdsbidrag och skobidrag

- Kollektivavtal

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning (ändra vid behov)
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Så snart som möjligt
Sista ansökningsdag: 2023-12-31
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning
För mer information kontakta: kristina.svensson5@nytida.se
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, Mobil: 076-6217721 Mail: vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Klientcoach Stockholm

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 30
Klientcoach till Stockholm

AB OC Stöd och boende söker klientcoacher till en enhet i Stockholm på timanställning.

Enheten arbetar med vuxna med kriminalitet och/ eller missbruksproblematik.En unik möjlighet

På OmsorgsCompagniet har vi den fantastiska möjligheten att få göra skillnad i människors liv. Vi arbetar med människor som på olika sätt behöver stöd och vi ser till att finnas där för dem.

Vi arbetar nära våra medarbetare och finns tillgängliga för förbättringsförslag. Samtliga kollegor på OmsorgsCompagniet har en möjlighet att påverka genom en nära kontakt med sin chef.

Kompetensutveckling är ett kontinuerligt arbete och en investering i vår personal. Finns det behov av stöd och utveckling ser vi till att våra anställda får rätt stöd för att kunna ge våra kunder bästa möjliga förutsättning. Vi arbetar med att stärka dig som individ för att göra våra arbetsgrupper starkare.Dina arbetsuppgifter

- Stödja klienten i vardagen.

- Följa upp kontakt med vård och myndigheter.

- Dokumentation.

- Olika former av praktiskt arbete.Vad kan vi erbjuda dig?

Enligt våra anställda kommer du att bli en del av en rolig arbetsplats med underbara kollegor, där hjälp & stöd alltid finns till hands, expansion av perspektiv, få skinn på näsan, utvecklas på ett professionellt samt personligt plan, spänning (när den ena dagen aldrig är den andra lik), praktisk och teoretisk kunskap samt glädje.Egenskaper vi värdesätter hos våra anställda

- Lösningsorienterad

- Anpassningsbar/flexibel

- Lugn & trygg i dig själv

- En vilja att utvecklas

- Kommunikativ samt lyhörd

- FörståendeDu kommer att vara en inspiration för förändring för våra klienter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från fältarbete, arbete på HVB hem, behandlingshem eller liknande. Tvåårig eftergymnasial utbildning motsvarande yrkeshögskola eller folkhögskola med pedagogisk/social & beteendeinriktning, socionom eller diakonutbildning. Du har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen & erfarenhet av behandlingsarbete med vuxna. Det är starkt motiverande om du studerar till socionom eller polis.

Vi tar STOR hänsyn till personlig lämplighet.

Körkort B är ett krav.

Ansök nu

Behandlingspedagog sökes till Patia Speciallösningar HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 7
Patia växer. Vi söker nu en ny kollega till vår verksamhet Patia Speciallösningar HVB.

Patia Speciallösningar bedrivs utifrån konceptet en till en behandling. Det innebär att den placerade bor i en egen bostad med personal dygnet runt. Den placerade har således en egen personalgrupp och det finns ej andra placerade i samma lokaler.

Verksamheten vänder sig i första hand till de barn och unga som har svårigheter att klara sin dagliga livsföring och med, utagerande beteende, aggressivt beteende och/eller annat avvikande beteende och därmed har svårigheter att fungera i grupp. Målsättning för verksamheten är att den placerade efter avslutad placering på Patia Speciallösningar ska kunna återgå till en mindre personalintensiv verksamhet såsom familjehem, stödboende eller kollektivt HVB. Verksamheten kan ta emot barn och unga i åldrarna 12-21 år.

Verksamheten är belägen i Flemingsberg.

Om tjänsten

Som behandlingspedagog på Patia Speciallösningar arbetar du tillsammans med kollegor utifrån den enskildes behov. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete utifrån socialtjänstens uppdrag och den genomförandeplan som upprättas tillsammans med den unge. Arbetet innefattar vidare en rad administrativa arbetsuppgifter, så som journalföring utifrån Socialtjänstlagen.

Inom Patia Speciallösningar har den enskilde bemanning dygnet runt och varje ärende bemannas utifrån den enskildes behov.

Som anställd på Patia är du viktig del av ett team men då tjänsten innefattar ensamarbete är det av vikt att du är en lugn och stabil person som kan fatta självständiga beslut.

Arbetet är förlagt dagar, kvällar och helger med sovande jour. Tjänstgöringsgrad ca 90%.

Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad med en relevant utbildning för målgruppen. Du är exempelvis behandlingspedagog, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning. Vi ska ha minst 2 års erfarenhet av socialt arbete och vi ser gärna att du besitter dokumentationsvana. Meriterande är vidare att du besitter relevant metodkunskap, så som MI, lågaffektivt bemötande och kunskap inom NPF-diagnoser. B-körkort är ett krav. Som person har du ett genuint människointresse. Du gillar att motivera och inspirera och att arbeta med dig själv som redskap för att uppnå förändring.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Innan anställning kommer vi att be om ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Timvikarier till LSS-boende i Sköndal

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 30
Timanställda Sköndal
Vi söker nu timvikarier som stödassistent/ boendestödjare med psykiatri och LSS kompetens till vårt serviceboende i Sköndal.

Om jobbet

Vi söker stödassistent/ boendestödjare på timmar till vårt LSS serviceboende vid Sköndal.

Boendet vänder sig till personer som tillhör personkrets 1, unga vuxna från 18 år med lindrig utvecklingsstörning, autism eller autism liknande tillstånd .

Boendet är beläget i Skändal och består av 14 lägenheter i två fastigheter där även andra hyresgäster bor.

Din främsta uppgift är att i samråd med klienten/brukaren planera och utforma stöd, service och omsorg som är individuellt anpassat för klienten/brukaren ska kunna leva som andra med livskvalitet och goda levnadsvillkor.

Du arbetar för att skapa omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett värdigt och självständigt liv för personer med olika typer av svårigheter.

Den enskilde ska få stöd i att klara sitt liv, göra val och motiveras till ett aktivt liv i samhället.

Att ge stöd och service till personer med funktionsnedsättning är ett brett, blandat och utmanande arbete. För att detta ska fungera krävs det att du samarbetar med dina kollegor, i ditt nätverk och med andra professioner. Du är en del i arbetet med omsorg och aktiviteter tillsammans med klienterna i ett mindre arbetslag.Kvalifikationer:

Krav Stödassistent utbildning med inriktning psykiatri och LSS. Erfarenhet av målgruppen och arbete på LSS serviceboende.

Du ska ha erfarenhet av pedagogiskt arbete med målgruppen, strukturerat arbete med tydliggörande pedagogik, kunskap om olika funktionssättningar.

Du förväntas kunna arbeta låg affektivt och anpassa ditt förhållningssätt utifrån klientens behov och problematik. Du arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt och behöver kunna hantera oförutsedda händelser på ett lugnt och säkert sätt. Du ska kunna följa instruktioner och lagstadgade krav och föreskrifter som är kopplade till arbetet.

Du har ett positivt förhållningssätt och en god självinsikt. Du är en person med yrkesmässig mognad som är ansvarstagande och har ett kreativt tankesätt. Du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt och tar egna initiativ.

Du behöver ha en stark vilja och drivkraft att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar.Arbetet kräver att du har B-körkort. Du behärska svenska språket väl i både tal och skrift.OmsorgsCompagniet värnar om både kunder säkerhet och trygghet samt personalens trygghet och har därför som rutin att alltid begära ett utdrag ur belastningsregistret på samtliga personer som anställs i företaget. Detta innebär att vi vid en anställning kommer begära ett registerutdrag från dig innan du får börja arbeta. Polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor - beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt. Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsr...

Ansök nu

Personal till Stödboende i Sköndal

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 18
Om jobbet

Stödboendet i Sköndal vänder sig till personer från 21 år med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och som även kan ha en missbruksproblematik eller kriminalitet. Vi har väl upprättade samarbeten med beroendemottagningar och psykiatrienheter. De boende får bo i lägenheter med andrahandskontrakt som är möblerade och har bra standard. Lägenheterna ligger i ett vanligt hyreshus.

Vi erbjuder och är flexibla samt anpassar individuella lösningar till socialtjänsten och den boendes önskemål.

Vi söker nu medarbetare som med sin kunskap, engagemang och positiv framtoning vill arbeta hos oss. Vi söker dig som både söker en heltidstjänst men även om du vill arbeta på timmar.

Arbetsuppgifterna är att ge den boende stöd i vardagen, följa upp kontakt med vård och myndigheter.

I dina arbetsuppgifter ingår viss dokumentation och olika former av praktiska arbetsuppgifter. Arbetstiderna är dygnet runt där sovande jour ingår. Du som söker tjänsten är trygg, stabil och ödmjuk. Vi förväntar oss att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt och du tar ansvar för att hitta lösningar på situationer som kan uppstå under arbetstid. Du skall tycka om att arbeta nära klienterna och hjälpa till att bryta isolering samt motivera till förändring.

Vi vill att att du har tvåårig eftergymnasial utbildning motsvarande yrkeshögskola eller folkhögskola med pedagogisk eller social och beteendeinriktning. Du har tidigare erfarenhet inom vård och omsorgsområdet liksom erfarenhet av behandlingsarbete med vuxna.

Körkort B är ett krav.

Ansök nu

Behandlingspedagog sökes till Patia Stödboende Älvsjö

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 16
Vi söker en ny kollega till vårt stödboende för barn och unga i Älvsjö.

Om tjänsten:

Vi söker en ny medarbetare till vår stödboendeverksamhet i Älvsjö. Verksamheten tar vi emot barn och unga mellan 16-20 år med tidigare social problematik, psykisk ohälsa, samsjuklighet och/eller annat socialt nedbrytande beteende som innebär svårigheter för den unge att hantera sin vardag.

Tjänsten motsvarar 85% och utgår från ett rullande schema med arbete vardag, kväll och helg med sovande jour.

Tjänsten tillträds snarast eller enligt överenskommelse. På Patia tillämpar vi sex månaders provanställning.

Om dina arbetsuppgifter:

Som behandlingspedagog deltar du i det dagliga arbetet på enheten. Du är verksam som kontaktperson i ett antal ärenden där dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete. Dessa varierar utifrån den enskildes individuella behov, men innefattar bland annat motiverande samtal, stöttning i myndighetskontakter, social färdighetsträning och samverkan med övriga aktörer av vikt för den enskildes utveckling. Som kontaktperson stödjer också den enskilde med att skapa och bibehålla nödvändiga ADL-förmågor, så som tvätt, städ, inköp, budgetering och matlagning med målsättningen att den enskilde avslutad placering kunna hantera ett självständigt boende.

Vi arbetar på uppdrag från socialtjänsten och eftersträvar en hög administrativ nivå. Tjänsten som behandlingspedagog innefattar arbetsuppgifter bestående av bland annat daglig journalföring, månadsrapportering samt upprättande och uppföljning av genomförandeplaner och riskanalyser.

Krav för tjänsten:

Du har en för målgruppen relevant eftergymnasial utbildning som motsvarar minst två års heltidsstudier, och således 400 YH-poäng, så som behandlingspedagog, socialpedagog eller socionom. Du har vidare minst 1-2 års arbetslivserfarenhet av socialt arbete och har god kännedom om socialtjänstlagen. Du behärskar det svenska språket obehindrat i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav. Du bifogar ditt examensbevis tillsammans med ansökan (utifrån GDPR kan de fyra sista sifforna i personnumret maskeras).

Meriterande är att du tidigare arbetat med personer med beroendeproblematik, tidigare kriminalitet, psykisk ohälsa och samsjuklighet, samt att du har relevant metodkunskap bestående av exempelvis MI, kriminalitet som livsstil och/eller återfallsprevention.

De egenskaper vi söker hos vår nästa kollega:

Som anställd på Stödboende Älvsjö är du viktig del av ett team men då är tjänsten innefattar ensamarbete är det av vikt att du är en lugn och stabil person som kan fatta självständiga beslut. Du är driven, engagerad och flexibel och besitter ett genuint människointresse där du förstår vikten av att alltid sätta den enskildes behov i främsta rummet. Du har lätt för att samarbeta med såväl kollegor som med externa samarbetspartners.

Om du kallas till intervju ombeds du att beställa ett utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister, vilket behöver vara utan anmärkning för anställning hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Stödperson

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 1
Vill du vara en del av vårt dedikerade team som strävar efter att hjälpa individer att nå en bättre tillvaro?
Om oss:
Vi på Sapling är passionerade om att stötta människor att övervinna livets utmaningar och skapa en bättre framtid för sig själva. Genom praktiskt, emotionellt och teoretiskt stöd strävar vi efter att ge våra klienter de verktyg och det nätverk som behövs för att skapa önskvärd resultat.
Vem vi söker:
Vi letar efter extraordinära individer som delar vår passion och vision. Som en del av vårt team förväntas du ha hög arbetsmoral, förmåga att lära dig snabbt och en stark vilja att ständigt utvecklas. Du är självsäker och vågar stå för dina åsikter samtidigt som du är ödmjuk nog att vara självkritisk och sträva efter förbättring. Stark psykisk immunitet är avgörande för att hantera de utmaningar som kan uppstå i denna roll.
Vad vi förväntar oss av dig:
Som en del av vårt team förväntas du bidra till en positiv social miljö genom att vara en stöttande kollega och aktivt motverka alla former av särbehandling. Du kommer att vara involverad i att skapa och genomföra aktiviteter för våra klienter som är i linje med våra klienters genomförandeolaner.
Arbetsuppgifter:
I denna operativa roll kommer du att hantera en mängd olika uppgifter, inklusive att ge emotionellt och praktiskt stöd till utsatta individer samt att arbeta utifrån strukturerade arbetsprocesser för att lösa komplexa situationer.
Vad du kan förvänta dig av oss:
Vi på Sapling är engagerade i din personliga och professionella utveckling och erbjuder stöd och möjligheter för att du ska växa i din roll. Vi har kollektivavtal och intern och extern handledning för att säkerställa att våra medarbetare har de resurser de behöver för att lyckas.
Ansökningsprocess:
För att ansöka om denna roll kommer du att få ett automatiskt svar som kommer att guida dig genom tre steg: ett personlighetstest, ett frågeformulär och begäran om utdrag från belastningsregistret. Endast de kandidater som genomför samtliga tre steg kommer att betraktas för tjänsten.
Vi vet att endast en minoritet, ungefär 6%, tar sig tid att slutföra hela ansökningsprocessen. Vi söker efter de individer som är beredda att engagera sig fullt ut och som delar vår passion för att göra verklig skillnad i människors liv.
Vi ser fram emot din ansökan och möjligheten att välkomna dig till vårt team på Sapling AB.

Ansök nu

Stödperson

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 1
Vill du vara en del av vårt dedikerade team som strävar efter att hjälpa individer att nå en bättre tillvaro?
Om oss:
Vi på Sapling är passionerade om att stötta människor att övervinna livets utmaningar och skapa en bättre framtid för sig själva. Genom praktiskt, emotionellt och teoretiskt stöd strävar vi efter att ge våra klienter de verktyg och det nätverk som behövs för att skapa önskvärd resultat.
Vem vi söker:
Vi letar efter extraordinära individer som delar vår passion och vision. Som en del av vårt team förväntas du ha hög arbetsmoral, förmåga att lära dig snabbt och en stark vilja att ständigt utvecklas. Du är självsäker och vågar stå för dina åsikter samtidigt som du är ödmjuk nog att vara självkritisk och sträva efter förbättring. Stark psykisk immunitet är avgörande för att hantera de utmaningar som kan uppstå i denna roll.
Vad vi förväntar oss av dig:
Som en del av vårt team förväntas du bidra till en positiv social miljö genom att vara en stöttande kollega och aktivt motverka alla former av särbehandling. Du kommer att vara involverad i att skapa och genomföra aktiviteter för våra klienter som är i linje med våra klienters genomförandeolaner.
Arbetsuppgifter:
I denna operativa roll kommer du att hantera en mängd olika uppgifter, inklusive att ge emotionellt och praktiskt stöd till utsatta individer samt att arbeta utifrån strukturerade arbetsprocesser för att lösa komplexa situationer.
Vad du kan förvänta dig av oss:
Vi på Sapling är engagerade i din personliga och professionella utveckling och erbjuder stöd och möjligheter för att du ska växa i din roll. Vi har kollektivavtal och intern och extern handledning för att säkerställa att våra medarbetare har de resurser de behöver för att lyckas.
Ansökningsprocess:
För att ansöka om denna roll kommer du att få ett automatiskt svar som kommer att guida dig genom tre steg: ett personlighetstest, ett frågeformulär och begäran om utdrag från belastningsregistret. Endast de kandidater som genomför samtliga tre steg kommer att betraktas för tjänsten.
Vi vet att endast en minoritet, ungefär 6%, tar sig tid att slutföra hela ansökningsprocessen. Vi söker efter de individer som är beredda att engagera sig fullt ut och som delar vår passion för att göra verklig skillnad i människors liv.
Vi ser fram emot din ansökan och möjligheten att välkomna dig till vårt team på Sapling AB.

Ansök nu

Coach daglig verksamhet - Arena för Utveckling

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 21
Coach- Arena för Utveckling
Arena för Utveckling är i full utveckling och vi behöver därför ännu en coach till vår fantastiska dagliga verksamhet!
Vill du vara med och skapa möjlighet för våra deltagare att utvecklas bortom dagens gränser? Har du kunskap inom musik och skapande eller tycker om att inspirera andra till träning och hälsa? Är du kanske spelnörd eller programmerare? Vill du stötta människor ut i arbetslivet? Då vill vi lära känna just Dig lite bättre!
Mer om oss
Vi på Arena för Utveckling har lång erfarenhet av att bedriva daglig verksamhet inom LSS och finns idag på flera platser runt om i Stockholm med omnejd. Vi möter dagligen personer med olika medfödda funktionsvariationer eller personer som har förvärvat en hjärnskada i vuxen ålder. Hos oss skapar vi tillsammans glädje, trygga relationer, engagemang och möjligheter. Vi bryr oss på riktigt, lär oss tillsammans och möter varje människa här och nu. Vårt arbete drivs av visionen att skapa möjlighet för alla personer vi möter att utvecklas bortom dagens gränser och tillsammans bygga en Arena för Utveckling där Du är Viktig på Riktigt!
Om tjänsten
Att vara coach på Arena för Utveckling innebär att du utifrån deltagarnas individuella förutsättningar, drömmar, behov och önskemål skapar en daglig verksamhet som är meningsfull, utvecklande, trygg och målinriktad. Några av de viktigaste uppgifterna i rollen som coach är:
· skapa trygga och förtroendefulla relationer
· leda och hålla i olika aktiviteter tillsammans med våra deltagare
· samverka med nätverk
· sköta social dokumentation
Som coach på Arena för Utveckling delar du även våra grundläggande värderingar om människosyn, moral och etik. Vi är här för våra deltagares skull och inte tvärtom. Medarbetare och deltagare har olika roller, men samma värde – Värde 1!
Vi söker dig
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom vård- och omsorg, pedagogiskt- och socialt arbete eller någon av våra verksamhetsinriktningar (exempelvis beteendevetare, socionom, arbetsterapeut, socialpedagog, stödpedagog, musik m.m.). Vi söker dig som tycker om och har erfarenhet av arbete med människor. Framför allt söker vi dig som är bra på och tycker om att skapa möten med andra människor, delar vår värdegrund och VILL skapa möjligheter för alla personer vi möter att utvecklas.
Det är i mötet mellan dig och deltagaren som möjligheter skapas och utveckling kan ske. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga kompetenser. Att vara trygg i sig själv, relationsskapande, samarbets- och lösningsorienterad, strukturerad och ansvarstagande är viktiga personliga verktyg att använda sig av i vårt arbete.
Är du intresserad?
Kul! Skicka in ett CV med en kort beskrivning av vem du är, vad du gjort hittills och inte minst – varför du vill jobba hos oss. Vi hanterar ansökningar löpande. De som bäst matchar rollen kontaktar vi för en kort telefonavstämning, därefter är nästa steg intervju och provdag. Har du några frågor eller vill du skicka in din ansökan? Kontakta oss på jobb@arenaforutveckling.se .

Ansök nu

VI SÖKER TVÅ ENGAGERADE SAMORDNARE

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 20
PLATSBESKRIVNING
Reviv arbetar på uppdrag av socialtjänsten. Vi erbjuder skyddsplaceringar som innehåller behandling, säkerhetslösningar och praktiskt stöd i vardagen.

OM OSS
Reviv är en privatägd verksamhet med säte i Stockholm. Våra enheter jobbar med målgrupperna: individer som vill lämna en kriminell livsstil (avhopp) och individer/familjer som är utsatta för våld i nära relation och/eller hedersrelaterat våld och förtryck.
Vi finns i flera delar av landet men söker just nu samordnare till Stockholms län. I verksamheten arbetar socionomer, beteendevetare, psykolog, socialpedagoger och behandlingspedagoger. Runt varje klient finns ett team där vi samarbetar för att skapa trygghet och kvalificerade insatser utefter klientens behov.

OM TJÄNSTEN
Vi söker två engagerade samordnare med erfarenhet av socialt arbete. En samordnare för arbete inom målgrupperna hedersrelaterat våld och förtryck/våld i nära relationer samt en samordnare till målgruppen avhoppare.

Som samordnare ansvarar du för schemaläggning av personal, övergripande ansvar för dokumentation samt att du leder och planerar arbetet kring klienten. Som samordnare har du kontakt med socialtjänst och andra myndigheter som arbetar i ärendet. I rollen som samordnare behöver du vara driven, lösningsorienterad och engagerad. Rollen förutsätter ett tätt samarbete med andra samordnare, kontaktpersoner och övriga kollegor. Arbetet leds av verksamhetschef och du rapporterar löpande till ansvariga i verksamheten.
Samordningsrollen kräver att du har god förmåga att skapa relation, är prestigelös samt att du är en trygg och stabil person som tillsammans med arbetsgruppen kan hantera målgruppernas sårbarheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en engagerad samordnare med erfarenhet av socialt arbete och kunskap om målgrupperna. Du är trygg med att arbeta självständigt, men förstår vikten av att jobba i team. Du har personlig mognad och förmåga att sätta lämpliga gränser och skapa struktur. Du har god kännedom om samhällets resurser och ska vara intresserad av och vilja bidra till att förbättra en människas livssituation.

Utbildning:
. Socialpedagog eller socionom/beteendevetare
. Erfarenhet av att arbeta med målgruppen minst 2 år
. Meriterande om du har utbildning i standardiserade riskbedömningar SARA V3, PATRIARK
. B-körkort

Meriterande om du har utbildning i standardiserade riskbedömningar SARA, FREDA, PATRIARK och/eller utbildning i påverkansprogram som KSL/ÅP.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Handledning och kompetensutveckling är en naturlig del av verksamheten.

Sänd din ansökan innehållande CV och personligt brev till info@reviv.se. Skriv i ämnesraden vilken av tjänsterna du söker- samordnare VINR-HRV eller samordnare AVHOPP.

För mer information om tjänsten kontakta Verksamhetschef via: E-post: jessica@reviv.se

Ansök nu

VI SÖKER TVÅ ENGAGERADE SAMORDNARE

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 23
PLATSBESKRIVNING
Reviv arbetar på uppdrag av socialtjänsten. Vi erbjuder skyddsplaceringar som innehåller behandling, säkerhetslösningar och praktiskt stöd i vardagen.

OM OSS
Reviv är en privatägd verksamhet med säte i Stockholm. Våra enheter jobbar med målgrupperna: individer som vill lämna en kriminell livsstil (avhopp) och individer/familjer som är utsatta för våld i nära relation och/eller hedersrelaterat våld och förtryck.
Vi finns i flera delar av landet men söker just nu samordnare till Stockholms län. I verksamheten arbetar socionomer, beteendevetare, psykolog, socialpedagoger och behandlingspedagoger. Runt varje klient finns ett team där vi samarbetar för att skapa trygghet och kvalificerade insatser utefter klientens behov.

OM TJÄNSTEN
Vi söker två engagerade samordnare med erfarenhet av socialt arbete. En samordnare för arbete inom målgrupperna hedersrelaterat våld och förtryck/våld i nära relationer samt en samordnare till målgruppen avhoppare.

Som samordnare ansvarar du för schemaläggning av personal, övergripande ansvar för dokumentation samt att du leder och planerar arbetet kring klienten. Som samordnare har du kontakt med socialtjänst och andra myndigheter som arbetar i ärendet. I rollen som samordnare behöver du vara driven, lösningsorienterad och engagerad. Rollen förutsätter ett tätt samarbete med andra samordnare, kontaktpersoner och övriga kollegor. Arbetet leds av verksamhetschef och du rapporterar löpande till ansvariga i verksamheten.
Samordningsrollen kräver att du har god förmåga att skapa relation, är prestigelös samt att du är en trygg och stabil person som tillsammans med arbetsgruppen kan hantera målgruppernas sårbarheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en engagerad samordnare med erfarenhet av socialt arbete och kunskap om målgrupperna. Du är trygg med att arbeta självständigt, men förstår vikten av att jobba i team. Du har personlig mognad och förmåga att sätta lämpliga gränser och skapa struktur. Du har god kännedom om samhällets resurser och ska vara intresserad av och vilja bidra till att förbättra en människas livssituation.

Utbildning:
. Socialpedagog eller socionom/beteendevetare
. Erfarenhet av att arbeta med målgruppen minst 2 år
. B-körkort

Meriterande om du har utbildning i standardiserade riskbedömningar SARA, FREDA, PATRIARK och/eller utbildning i påverkansprogram som KSL/ÅP.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Handledning och kompetensutveckling är en naturlig del av verksamheten.

Sänd din ansökan innehållande CV och personligt brev till info@reviv.se. Skriv i ämnesraden vilken av tjänsterna du söker- samordnare VINR-HRV eller samordnare AVHOPP.

För mer information om tjänsten kontakta oss via: E-post: info@reviv.se

Ansök nu

VI SÖKER KONTAKTPERSONER

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 23
PLATSBESKRIVNING
Reviv arbetar på uppdrag av socialtjänsten. Vi erbjuder skyddsplaceringar som innehåller behandling, säkerhetslösningar och praktiskt stöd i vardagen.

OM OSS
Reviv är en privatägd verksamhet med säte i Stockholm. Våra enheter jobbar med målgrupperna: individer som vill lämna en kriminell livsstil (avhopp) och individer/familjer utsatta för våld i nära relation och/eller hedersrelaterat våld och förtryck.
Vi finns i flera delar av landet men söker just nu personal till Stockholms län. I verksamheten arbetar socionomer, beteendevetare, psykolog, socialpedagoger och behandlingspedagoger. Runt varje klient finns ett team där vi samarbetar för att skapa trygghet och kvalificerade insatser utefter klientens behov.

OM TJÄNSTEN
Vi söker flera kontaktpersoner för arbete med målgrupperna:
. hedersrelaterat våld och förtryck
. våld i nära relationer

Ditt huvudsakliga uppdrag som kontaktperson är att vara delaktig i att driva de processer som tillhör klientens planering. Arbetet innehåller både praktiskt och socialt stöd där motivationsarbetet är en stor del. Du kommer arbeta nära ansvarig samordnare vilken är den som har ansvaret för klientens planering. Rollen som kontaktperson kräver att du är en trygg och stabil person som tillsammans med arbetsgruppen kan hantera målgruppernas sårbarheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker flera engagerade socialpedagoger med erfarenhet av socialt arbete. Du är trygg med att arbeta självständigt men förstår även vikten av att jobba i team. Du har personlig mognad och förmåga att sätta lämpliga gränser och skapa struktur. Du har god kännedom om samhällets resurser och ska vara intresserad av och vilja bidra till att förbättra en människas livssituation. Du har erfarenhet av arbete inom aktuella målgrupper och kunskap inom arbete med personer som lever skyddat.
Vi ser gärna att ut har utbildning/kunskap inom: MI, lågaffektivt bemötande, stress och trauma, våldsutsatthet, NPF och andra särskilda sårbarheter.
Utbildning:
. Socialpedagog eller socionom/beteendevetare
. Erfarenhet av socialt arbete
. Meriterande om du har utbildning i standardiserade riskbedömningar SARA V3, PATRIARK
. B-körkort

För mer information om tjänsten kontakta oss via e-post: info@reviv.se

Ansök nu

VI SÖKER KONTAKTPERSONER

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 20
PLATSBESKRIVNING
Reviv arbetar på uppdrag av socialtjänsten. Vi erbjuder skyddsplaceringar som innehåller behandling, säkerhetslösningar och praktiskt stöd i vardagen.

OM OSS
Reviv är en privatägd verksamhet med säte i Stockholm. Våra enheter jobbar med målgrupperna: individer som vill lämna en kriminell livsstil (avhopp) och individer/familjer utsatta för våld i nära relation och/eller hedersrelaterat våld och förtryck.
Vi finns i flera delar av landet men söker just nu personal till Stockholms län. I verksamheten arbetar socionomer, beteendevetare, psykolog, socialpedagoger och behandlingspedagoger. Runt varje klient finns ett team där vi samarbetar för att skapa trygghet och kvalificerade insatser utefter klientens behov.

OM TJÄNSTEN
Vi söker flera kontaktpersoner för arbete med målgrupperna:
. hedersrelaterat våld och förtryck
. våld i nära relationer

Ditt huvudsakliga uppdrag som kontaktperson är att vara delaktig i att driva de processer som tillhör klientens planering. Arbetet innehåller både praktiskt och socialt stöd där motivationsarbetet är en stor del. Du kommer arbeta nära ansvarig samordnare vilken är den som har ansvaret för klientens planering. Rollen som kontaktperson kräver att du är en trygg och stabil person som tillsammans med arbetsgruppen kan hantera målgruppernas sårbarheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker flera engagerade socialpedagoger med erfarenhet av socialt arbete. Du är trygg med att arbeta självständigt men förstår även vikten av att jobba i team. Du har personlig mognad och förmåga att sätta lämpliga gränser och skapa struktur. Du har god kännedom om samhällets resurser och ska vara intresserad av och vilja bidra till att förbättra en människas livssituation. Du har erfarenhet av arbete inom aktuella målgrupper och kunskap inom arbete med personer som lever skyddat.
Vi ser gärna att ut har utbildning/kunskap inom: MI, lågaffektivt bemötande, stress och trauma, våldsutsatthet, NPF och andra särskilda sårbarheter.
Utbildning:
. Socialpedagog eller socionom/beteendevetare
. Erfarenhet av socialt arbete
. Meriterande om du har utbildning i standardiserade riskbedömningar SARA V3, PATRIARK
. B-körkort

För mer information om tjänsten kontakta Verksamhetschef via: E-post: jessica@reviv.se Tel: 076-342 26 69

Ansök nu

Gruppledare till Loftet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 22
Vill du ha ett varierat och meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad? Är du en driven och nyfiken person med ett coachande förhållningssätt? Då kanske du är vår nästa gruppledare på Loftet?

Om rollen
Som gruppledare jobbar du främst i verksamheten med omvårdnads- eller behandlingsarbete. Du har även administrativa arbetsuppgifter såsom schemaläggning, uppdatering av riskbedömningar, avvikelser och dokumentation. Du leder det dagliga arbetet genom att introducera, coacha och inkludera. Vidare säkerställer du god kvalitet på verksamheten och arbetar utifrån Nytidas pedagogiska ramverk (https://nytida.se/sa-jobbar-vi/nytidas-pedagogiska-ramverk/) i syfte att ge bästa möjliga stöd och förutsättningar till omsorgstagarna. Självklart bidrar du även till ett gott arbetsklimat samt goda relationer med verksamhetens kunder och anhöriga. Detta genom att vara närvarande och stötta, svara på frågor, leda, ge feedback och bekräfta dina medarbetare i vardagen. Du rapporterar till verksamhetschefen och är med i verksamhetens ledningsgrupp. Anställningen avser 100% och du arbetar på rullande schema med helg- och kvällstjänstgöring.

Om Loftet
Loftet är ett barn- och ungdomsboende som vänder sig till personer med diagnos inom autismspektrum, ADHD eller Aspergers syndrom.

LSS-boendet Loftet fungerar som en sluss där vi förbereder ungdomarna för en mer självständig framtid, en förberedelse för livet som vuxen. Vi satsar på omsorg, engagemang och tydlighet. Med ett förutsägbart och strukturerat boende blir ungdomarna tryggare och har lättare att utveckla sina förmågor. Tillsammans med varje enskild individ gör vi en målsättningsplan. Planen styr vårt pedagogiska arbete som bygger på tydlighet och ett lågaffektivt bemötande.

Din erfarenhet och kunskap
Du har högskoleutbildning med inriktning pedagogik, socialt arbete eller vård och omsorg samt erfarenhet av målgruppen. Vidare talar och skriver du flytande svenska och har god datorvana. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av olika former av kognitivt stöd och lågaffektivt bemötande samt av arbetsledning.

Du är tydlig, pedagogisk och drivs av att få personer att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Som person är du självständig, prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du har viljan och förmågan att leda och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du är initiativrik och lyhörd för omsorgstagarens behov och känner en naturlig respekt för andra människor.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer och ledare via vår egen utbildningsavdelning Läras ledarprogram. Vi vill ha ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare.

Det är självklart att du som gruppledare lever våra värderingar:
Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder. Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Det här får du hos oss:

- Coachande och närvarande chefer

- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare

- Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära

- Ledarskapsprogram för samtliga chefer och ledare

- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden

- Karriär- och utvecklingsmöjligheter

- Friskvårdsbidrag och skobidrag

Vi har även kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Omgående
Sista ansökningsdag: 2023-12-22
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning
För mer information kontakta: denise.aronsson@nytida.se
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se)

Ansök nu

Patia anställer behandlingspedagoger till nyöppnat stödboende i Nockeby

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 5
Patia växer. Vi söker därför fler drivna kollegor till vårt nya stödboende i Nockeby.

Om verksamheten:

På Patia Stödboende Nockeby tar vi emot vuxna personer med psykisk ohälsa, beroendeproblematik, samsjuklighet, tidigare kriminalitet och/eller annat socialt nedbrytande beteende som innebär svårigheter för den enskilde att hantera sin vardag. Stödboende Nockeby är ett kollektivt stödboende som lämpar sig för de klienter som ännu inte är riktigt redo för placering i våra stödboenden som bedrivs i lägenhetsform och verksamheten består av boenderum med gemensamhetsutrymmen för måltider och sociala aktiviteter.

Om tjänsten:

Vi söker fem behandlingspedagoger. Respektive tjänst motsvarar 83% där du arbetar på ett rullande schema med arbete vardag, kväll och varannan helg. Under majoriteten av dina arbetspass har du sovande jour.

Verksamheten har planerad uppstart den 1 maj men vi rekryterar och anställer löpande varför det finns möjlighet att påbörja introduktion på någon av våra andra verksamheter tidigare än så.

Dina arbetsuppgifter:

Som behandlingspedagog deltar du i det dagliga arbetet på verksamheten. Du är kontaktperson i ett antal ärenden där dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete. Dessa varierar utifrån den enskildes individuella behov, men innefattar bland annat motiverande samtal, stöttning i myndighetskontakter, social färdighetsträning och samverkan med övriga aktörer av vikt för den enskildes utveckling.

Vi arbetar på uppdrag av socialtjänsten och eftersträvar en hög administrativ nivå. Tjänsten innefattar arbetsuppgifter bestående av bland annat daglig journalföring, månadsrapportering samt upprättande och uppföljning av genomförandeplaner och riskanalyser.

Dina formella kvalifikationer:

Du har en för målgruppen relevant eftergymnasial utbildning som motsvarande minst två års heltidsstudier, och således 400 YH-poäng, så som behandlingspedagog, socialpedagog eller socionom. Du har vidare minst 2 års arbetslivserfarenhet av socialt arbete och har god kännedom om socialtjänstlagen. Du behärskar det svenska språket obehindrat i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav. Du bifogar ditt examensbevis tillsammans med ansökan (utifrån GDPR kan de fyra sista sifforna i personnumret maskeras).

Meriterande är tidigare arbete med personer med beroendeproblematik, kriminalitet, psykisk ohälsa och samsjuklighet samt att du besitter relevant metodkunskap, exempelvis i MI, kriminalitet som livsstil eller återfallsprevention.

Dina personliga kvalifikationer:

Eftersom du under en stor del av dina arbetspass vistas tillsammans med våra klienter är det av stor vikt att du ser dig som relationsorienterad och duktig på att möta olika personligheter. Du bör ha vissa matlagningskunskaper eftersom vi lagar mat och äter tillsammans. Eftersom verksamheten befinner sig i en uppstartsfas finns det stora möjligheter att vara med och påverka utformningen av arbetet varför vi tror att du tycker det är givande att bidra till verksamhetens utveckling.

Som anställd på Stödboende Nockeby är du viktig del av ett team men då tjänsten också innefattar ensamarbete är det av vikt att du är en lugn och trygg person som kan fatta självständiga beslut. Du är driven, engagerad och flexibel och besitter ett genuint människointresse där du förstår vikten av att alltid sätta den enskildes behov i främsta rummet. Du har lätt för att samarbeta med såväl kollegor som med externa samarbetspartners.

Om du kallas till intervju ombeds du att beställa ett utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister vilket behöver vara utan anmärkning för att du ska kunna arbeta hos oss.

På Patia tillämpar vi sex månaders provanställning.

Tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Alla ansökningar hanteras via denna annons.

Ansök nu

Boendestödjare till Loftet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 22
Nu söker vi en boendestödjare till vårt team på Loftet. Vi erbjuder utbildning och ett utvecklande jobb där du är med och gör skillnad! Tjänsten är en heltidstjänst alt. en deltidstjänst.

Om Loftet
Loftet är ett barn- och ungdomsboende som vänder sig till personer med diagnos inom autismspektrum, ADHD eller Aspergers syndrom.

LSS-boendet Loftet fungerar som en sluss där vi förbereder ungdomarna för en mer självständig framtid, en förberedelse för livet som vuxen. Vi satsar på omsorg, engagemang och tydlighet. Med ett förutsägbart och strukturerat boende blir ungdomarna tryggare och har lättare att utveckla sina förmågor. Tillsammans med varje enskild individ gör vi en målsättningsplan. Planen styr vårt pedagogiska arbete som bygger på tydlighet och ett lågaffektivt bemötande.

Om rollen
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid, helger samt sovande jour.

Du har en gruppledare eller gruppchef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.

Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn, ett starkt engagemang för människor och är ansvarstagande. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra brukares bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära

- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden

- Ledarskapsutbildade chefer nära dig

- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare

- Karriär- och utvecklingsmöjligheter

- Friskvårdsbidrag och skobidrag

- Kollektivavtal

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: December 2023
Sista ansökningsdag: 2023-12-21
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning
För mer information kontakta: denise.aronsson@nytida.se
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Boendestödjare till SHIS Bostäder

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 14
SHIS Bostäder är Stockholm stads bostadssociala resurs.

Vårt uppdrag är att erbjuda trygga genomgångsboenden för etablerade och nyanlända stockholmare som av sociala eller ekonomiska skäl befinner sig utanför den ordinarie bostadsmarknaden. På SHIS bor hyresgäster under en begränsad tid och vårt uppdrag är att utbilda och handleda hyresgästerna i att komma vidare till ett eget bostadskontrakt. SHIS har ca 220 engagerade medarbetare,?tillsammans arbetar vi med?ett 50-tal?fastigheter, med?ca?4000?lägenheter?och vi stöttar ett stort antal hyresgäster varje år.?? 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en boendestödjare med placering på vår fastighet i Farsta. Du kommer att arbeta i ett team med sektionschef, bostadsvägledare, fastighetsvärdar, lokalvårdare och andra boendestödjare. I rollen som boendestödjare inom boende med stöd har du ett helhetsansvar för hyresgästen, dennes genomförandeplan samt de insatser som kommits överens med hyresgäst och socialtjänst. Vi arbetar en hel del gentemot stadsdelar och sjukvård. Den enskilde ges stöd i vardagen för att stärka den egna förmågan till att leva ett självständigt liv utifrån dennes förutsättningar. 

Du planerar ditt arbete utifrån socialtjänstens beställning och håller i uppföljningssamtal med socialtjänsten. Du kommer att arbeta i vårt verksamhetssystem och dokumentera utifrån socialtjänstlagen. Vi använder oss av stödsamtal enligt MI-metodiken. Som boendestödjare hos SHIS behöver du ha goda administrativ förmåga då det även ingår bl.a. kontraktsskrivning. 

Anställningen är en tillsvidareanställning med inledande provanställning sex månader.

Kvalifikationer

Eftergymnasial utbildning, med beteendevetenskaplig inriktning, gärna social- eller behandlingspedagog, eller motsvarande erfarenheter arbetsgivaren finner likvärdig.

Erfarenhet av att arbete med personer som lever i utsatthet/ohälsa, med olika bakgrund och förutsättningar är ett krav.

Du har:

Kunskap inom socialpsykiatrin samt psykisk ohälsa
Hög datorvana samt flytande i svenska och engelska
Kunskap om missbruk, och eller relationsvåld
Kunskap samt erfarenhet om socialtjänstlagen (SOL)
Erfarenhet av dokumentation och journalföring 

Vi ser gärna att du har utbildning inom motiverande samtal (MI).

Meriterande kunskap är erfarenhet av lågaffektivt bemötande, kunskap om hyreslagstiftning, tidigare arbete med myndighetskontakter samt erfarenhet av pedagogiskt arbete och av arbete i en mångkulturell kontext. 

Som boendestödjare vill vi att du är trygg i dig själv och kan anpassa ditt arbetssätt till situationen. Meriterande är även att du har tidigare erfarenhet från arbete på utförarsidan inom socialtjänsten motsvarande boendestödjare.  För att trivas i rollen är du självständig i ditt arbete och vet när du ska agera och du tycker om att samarbeta med andra.

Vi erbjuder dig

SHIS erbjuder dig ett utvecklade arbete där ingen dag är den andre lik och hos oss får du möjlighet att göra skillnad. Du möter många olika människor i din roll vilket ger dig nya perspektiv och med det är SHIS en stimulerande arbetsplats. Vi ser till alla människors lika värde och värderar varje anställds enskilda kompetens. Hos oss har vi en välkomnande stämning och en trevlig arbetsmiljö. Vi erbjuder våra anställda friskvårdsbidrag och möjlighet till friskvård på arbetstid.

Ansök nu

Sympati AB söker boendestödjare

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 23
Sympati AB utför boendestöds insatser med hög kvalitet till drygt 500 personer i Stockholms stad, Solna stad och Lidingö.
Många av våra brukare är kvinnor med erfarenhet av utsatthet och de har som önskemål att enbart få ta emot personer av samma kön i sitt hem. Sökande som matchar dessa önskemål kommer att prioriteras.
Utöver utbildning med inriktning socialt arbete eller vård och omsorg ser vi gärna att du har förmåga att arbeta självständigt, är inkännande och kommunikativ. Har ett pedagogiskt förhållningssätt och förmågan att motivera andra.
Erfarenhet av arbete inom psykiatrin eller LSS och ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.

Ansök nu

Sympati AB söker boendestödjare

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 23
Sympati AB utför boendestödsinsatser med hög kvalitet till drygt 500 personer i Stockholms stad, Solna stad och Lidingö.
För att matcha våra klienters önskemål söker vi nu kvinnliga boendestödjare.
Utöver utbildning med inriktning socialt arbete eller vård och omsorg ser vi gärna att du har förmåga att arbeta självständigt, är inkännande och kommunikativ. Har ett pedagogiskt förhållningssätt och förmågan att motivera andra.
Erfarenhet av arbete inom psykiatrin eller LSS och ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.

Ansök nu

Behandlingsassistent natt till nya Söderorts HVB flickor

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 1
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Socialförvaltningen i Stockholms stad har en övergripande och samordnande roll för socialtjänstens individ och familjeomsorg och funktionshinderområdet. Här skapas goda förutsättningar för att möta invånare i behov av socialtjänstens stöd. I nära samarbete med stadsdelsförvaltningarna bidrar vi till en modern, digital, rättssäker, likställd och kunskapsbaserad socialtjänst och vi har ett starkt utvecklingsfokus. Inom förvaltningen erbjuds ett stort utbud av stödinsatser till stadens invånare och utbudet förändras utifrån stockholmarnas behov och stadsdelsförvaltningarnas önskemål. Arbetet sker ofta i nära samverkan med andra myndigheter, civilsamhälle och näringsliv. Socialförvaltningen ansvarar också för stadens serverings- och tobakstillstånd och utför tillsyn.Vill du vara med och bygga upp ett nytt HVB-hem för flickor? Drivs du av att skapa en positiv och varaktig förändring i ungdomars liv? Då kan du vara rätt person för oss! Nu söker vi en behandlingsassistent för arbete nattetid, som vill vara med på vår uppstartsresa och som vill arbeta för att göra skillnad för flickor med komplex blandproblematik.

Välkommen till oss!

Söderorts HVB för flickor ligger i Svedmyra och är en del av avdelningen för socialt stöd på Socialförvaltningen. Verksamheten erbjuder åtta platser för flickor mellan 14-17 år som är placerade enligt SoL (socialtjänstlagen) och LVU (lag med särskilda bestämmelser om vård av unga). Målgruppen för Söderorts HVB har komplex, social problematik av olika karaktär och har, utifrån det, behov av omsorg, struktur och trygghet. Arbetsgruppen består av 24 medarbetare med befattningarna socialsekreterare, behandlingsassistenter natt, kock, administrativ assistent, biträdande enhetschef samt en gruppledare. Arbetsgruppen arbetar även i grannverksamheten, ett akut- och korttidsboende.

Söderorts HVB är en nyinrättad verksamhet med ett stort och viktigt uppdrag. Hos oss får du vara med från början och skapa en trygg och omsorgsfull verksamhet för de placerade ungdomarna. Verksamheten är under uppbyggnad och det finns en stor möjlighet för dig att vara delaktig och påverka. Nu söker vi dig som vill bidra i arbetet med att utveckla nya Söderorts HVB, som planeras öppna i början av året 2024.

Vi erbjuder

En ny verksamhet där du kommer ha goda möjligheter att bidra till verksamhetens utveckling.
En informativ introduktion för att ge dig de bästa förutsättningarna i din nya roll.
Semesterväxling.
Subventionerad friskvård.

Läs mer om de förmåner Stockholm stad erbjuder som arbetsgivare: Förmåner

Din roll

Som behandlingsassistent på Söderorts HVB, arbetar du och två andra behandlingsassistenter nattetid. Då detta är en dygnet runt verksamhet, arbetar du och dina andra kollegor vakna under natten. Tillsammans ansvarar ni för att skapar en trygg och omsorgsfull miljö för de placerade ungdomarna. Det innebär att du ansvarar för att följa de individuella genomförandeplanerna och genomföra de beslutade aktiviteterna. Arbetet innebär även att dokumentera det som sker under natten kopplat till ungdomarna och skapa trivsamma och inbjudande lokaler genom praktiska arbetsuppgifter så som städning, iordningställande av rummen med mera.

Du ansvarar även för att skapa förutsättningar för att ungdomarna tryggt ska kunna följa kvälls- och nattrutiner när det exempelvis är dags att sova och finnas till hands och erbjuda samtalsstöd när behov uppstår. Du håller dig informerad om boendets beläggning och lediga platser samt återrapporterar till den kollega som tar vid efter varje avslutad arbetspass. Till ert stöd har ni socialjouren som finns tillgänglig nattetid på telefon. I rollen ingår att jobba som behandlingsassistent på både Söderorts HVB för flickor samt akut- och korttidsboendet utifrån ett rullande schema.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har:

avklarad eftergymnasial utbildning som socialpedagog, behandlingspedagog eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
aktuell erfarenhet av att arbeta med ungdomar i utsatta livssituationer
goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

erfarenhet av att dokumentera utifrån gällande regler och föreskrifter

För att lyckas i ditt uppdrag hos oss är det av stor vikt att du självständigt driver ditt arbete framåt och har en mycket god samarbetsförmåga. Du relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med klienten i fokus. Du har en stor empatisk förmåga och det faller dig naturligt att bygga upp ett förtroende och goda relationer till människor, framförallt ungdomar. Eftersom att arbetet även innebär att möta ungdomar i kris och/eller med en komplex livssituation är det väldigt viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta ungdomarna på ett respektfullt sätt. Du är stabil och professionell i ditt bemötande och förhållningssätt med förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som kan uppstå.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.

Din ansökan

I denna rekryteringsprocess behöver du inte bifoga personligt brev, däremot vill vi att du besvarar de frågor som du får ta del av när du skickar in din ansökan. Dina svar på frågorna kommer ligga till grund för det första urvalet. Vi önskar att du svarar konkret och kortfattat på frågorna och att det finns en tydlig koppling mellan dina svar och ditt cv.

Övrigt

Innan anställningsavtal skrivs behöver du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret. I händelse av en andra anställningsintervju ska du ta med dig detta utdrag till mötet.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Behandlingsassistent HVB Timvikarie

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 11
Vill du vara med och skapa Sveriges bästa HVB-verksamhet?
Till Sköndal HVB, som finns i Sköndal i södra Stockholm söker vi behandlingsassistenter som vill börja jobba som timvikarie på vardagkvällar.
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med ungdomar. Våra HVB tar emot pojkar 14-18 år som hamnat snett i samhället med hög skolfrånvaro, bristande impulskontroll och kan lockas av att använda droger. De kan ha neuropsykiatrisk problematik i form av ADHD, ADD eller autism och ibland ångest.
Vi ser helst att du är utbildad socialpedagog eller motsvarande. Du har god kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Vi vill att du har erfarenhet av liknande arbete, är engagerad och nyfiken. Du har lätt för att skapa kontakt med människor, har god social kompetens i både tal och skrift. Du är tålmodig, stresstålig och har förmåga att se skillnad på människa och problematik. Du har lätt för samarbete och har både förmåga att ta egna beslut och lyssna på andra.
Du erfarenhet av målgruppen och arbete med behandling med KBT-inriktning och MI.
I arbetet som behandlingsassistent ska Du skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag.
I vardagen arbetar Du också med fokus på varje ungdoms individuella behov där Du som personal står för trygghet, värme och en hållning där vi är goda förebilder för våra ungdomar.
Du är med ungdomarna i deras vardag vilket innefattar allt från matlagning och städning, till skola, läxor och fritidsaktiviteter, där du har en viktig roll som aktivt stöd och mentor.
Tjänsten är som timvikarie. Framförallt på vardagkvällar har vi stort behov. På de flesta arbetspassen börjar du 17:00 och jobbar fram till midnatt och sover sedan kvar på boendet till morgonen efter (så kallad sovande jour).
Körkort är ett krav.
Ansök idag. Vi intervjuar kandidater löpande.
Om Lejongruppen
Lejongruppen jobbar med HVB-hem för pojkar med behandlingsbehov i Storstockholm/Mälardalen. Lejongruppens inriktning är pojkar som hamnat snett i samhället med havererad skolgång, kriminalitet och missbruk som följd.
Vi vill skapa Sveriges bästa HVB!
Vi jobbar bara med en målgrupp, och det gör att kan vi knyta de bästa specialisterna på målgruppen till oss. Vi erbjuder en sammansatt och individanpassad vårdkedja. Hela vägen. Från kartläggning och utredning, öppenvård, placering på behandlingshem eller familjehem, till utsluss och eftervård. I samtliga steg ges evidensbaserade behandlingsinsatser som sätter ungdomen i fokus. Kvalitet rakt igenom.
Målet är att ge de unga förutsättningarna att ta kommandot över sitt eget liv!

Ansök nu

Behandlingspedagoger sökes till Patia Speciallösningar

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 22
Patia växer. Vi söker nu två behandlingspedagoger till Patia Speciallösningar HVB.

Patia Speciallösningar bedrivs utifrån konceptet en till en behandling. Det innebär att den placerade bor i en egen bostad med personal dygnet runt. Den placerade har således en egen personalgrupp och det finns ej andra placerade i samma lokaler.

Verksamheten vänder sig i första hand till de barn och unga som har svårigheter att klara sin dagliga livsföring och med, utagerande beteende, aggressivt beteende och/eller annat avvikande beteende och därmed har svårigheter att fungera i grupp. Målsättning för verksamheten är att den placerade efter avslutad placering på Patia Speciallösningar ska kunna återgå till en mindre personalintensiv verksamhet såsom familjehem, stödboende eller kollektivt HVB. Verksamheten kan ta emot barn och unga i åldrarna 12-21 år.

Verksamheten är belägen i Bandhagen och Flemingsberg.Om tjänsten

Som behandlingspedagog på Patia Speciallösningar arbetar du tillsammans med kollegor utifrån den enskildes behov. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete utifrån socialtjänstens uppdrag och den genomförandeplan som upprättas tillsammans med den unge. Arbetet innefattar vidare en rad administrativa arbetsuppgifter, så som journalföring utifrån Socialtjänstlagen.

Inom Patia Speciallösningar har den enskilde bemanning dygnet runt. En tjänst avser dagtid måndag-fredag och en tjänst avser dygnspass med sovande jour.

Som anställd på Patia är du viktig del av ett team men då tjänsten innefattar ensamarbete är det av vikt att du är en lugn och stabil person som kan fatta självständiga beslut.

Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad med en relevant utbildning för målgruppen. Du är exempelvis behandlingspedagog, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning. Vi ska ha minst 2 års erfarenhet av socialt arbete och vi ser gärna att du besitter dokumentationsvana. Meriterande är vidare att du besitter relevant metodkunskap, så som ÅP, MI och/eller Kriminalitet som livsstil och att du innehar B-körkort. Som person har du ett genuint människointresse. Du gillar att motivera och inspirera och att arbeta med dig själv som redskap för att uppnå förändring.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Innan anställning kommer vi att be om ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Socialpedagog/Socionom/Boendestödjare eller likvärdig utb./ kompetens

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 5
Ideella föreningen Primagruppen
Kort om oss: Ideella föreningen Primagruppen är en idéburen förening med rehabilitering från beroendeproblematik och från socialt utanförskap som mål. Verksamheten bygger på att ” individuella empowermentprocesser” s.k. egenmakt uppstår genom hjälp till självhjälp inom ramen för gemenskap, riktigt arbete och professionell rehabiliteringskunskap. Grundvalen för Primagruppens verksamheter är idéburen och utan vinstsyfte och utan vinstutdelningar.
Krinolinen är ett stödboende för vuxna med missbruksproblematik beläget i Fruängen med plats för 64 personer där vi erbjuder en nykter och drogfri miljö för våra klienter.
Vi söker dig som är Socialpedagog/Socionom/Beteendevetenskap/Boendestödjare eller person med likvärdig kompetens och kunskap. Arbetsuppgifterna består av att arbeta som boendestödjare/ kontaktperson/receptionist. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska samt har goda datorkunskap i Officepaketet.

Meriterande om du har utbildning inom: Behandling, alkohol- drogterapeut, myndighetsutövning samt erfarenhet av likvärdig arbete som tjänsten beskriver, Som journalföringsprogram använder vi oss av Infosoc så även här är det meriterande om du har goda kunskaper i det journalföringssystemet.
Då det kan vara högt tryck är det viktigt att du är stresstålig och kan hantera flera saker samtidigt samt uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet.
Som person är du ansvarsfull, prestigelös och social, samt inte rädd för att "hugga i". Du drivs av att få saker och ting gjorda och är van vid att ta eget ansvar. Du har förmågan att arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra kollegor och du är en person som ser det som en självklarhet att göra det lilla extra för kunden. Eftersom tjänsten innebär såväl praktiskt samt administrativt arbete är du en flexibel person som trivs med att ha varierande arbetsuppgifter.
Du kommer att arbeta i ett team där utveckling, kommunikation och samarbete har en framträdande roll och dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå bl.a. av:
Journalföring i InfoSoc
Medicinhantering tillsammans med medicinansvarig.
Kontakt med medicinskt ansvarig sjuksköterska tillsammans med medicinansvarig.
Planering för enskilda samtal med de boende, som upprättas i samråd med föreståndaren.
Stötta i kontakter med olika myndigheter.
Boendestödjare skall även i samråd med föreståndare följa upp det som ska göras enligt uppdraget från socialtjänsten under den tid som de boende är hos oss samt ansvara för planering och i vissa fall genomföra insatserna.

· Upprättande av månadsrapporter, slutrapporter samt likvärdig dokumentation
· Telefonsamtal med placerande enheter
Ha god kännedom om att arbeta utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt
Ge service till boende
Registrering och avregistrering av besökare samt boenden

· Telefonservice såsom växel och anknytningar
Se till att reglerna på boendet följs
Urinprovtagning/ Nykterhetskontroll
Avvikelsehantering
B-körkort är ett krav för tjänsten

Ansök nu

WeMind HVB Vendelsö söker vikarierande behandlingsassistenter!

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 22
WeMind HVB Vendelsö är ett dotterbolag till WeMind Psykiatri
som bedriver behandlingshem för unga tjejer med psykisk ohälsa. Vi håller till
i ett lugnt villaområde i Vendelsö, Haninge kommun, med goda kommunikationer.

Vår
utgångspunkt är att vi tror att placerade ungdomar behöver extraordinärt bra
insatser för att vända en negativ utveckling. Därför satsar vi på ett koncept
där vården utformas och genomförs av högspecialiserade professionella som
arbetar i team nära ungdomarna i deras vardag.

Att jobba
som behandlingsassistent på WeMind HVB
Som behandlingsassistent hos oss arbetar du i huvudsak med stöd i ungdomarnas vardagsrutiner. Du blir en viktig person för genomförandet av våra bemötandestrategier, en av de mest centrala delarna i behandlingsmodellen. Rent praktiskt innebär arbetet både att finnas till hands för att planera och genomföra fritidsaktiviteter, att understödja genomförande av skola och sysselsättning, ha kontakt med ungdomarnas anhöriga samt att stötta i dagliga rutiner kring väckning/läggning, sysselsättning, medicinering och måltider.

WeMind erbjuder dig

- Grundlig och strukturerad introduktion

- Regelbunden utbildning och kompetensutveckling, både internt och externt. Exempel på intern utbildning är regelbundna lunchföreläsningar med framstående föreläsare om den senaste forskningen och digitala utbildningar via vår utbildningsplattform

- Strukturerade och diagnosspecifika vårdprocesser för bedömning, utredning och behandling med utgångspunkt i nationella vårdprogram och den senaste evidensen

- Ett aktivt och nära ledarskap av verksamhetschef och medicinskt ledningsansvarig

- Kollegor i olika delar av landet som samarbetar och utbyter erfarenheter

- Möjlighet att engagera sig inom utvecklingsprojekt

Din nya arbetsplats
Under
våren 2023 öppnade WeMind äntligen ett HVB för flickor. Vi är ett glatt gäng
med högt i tak som drivs av ambitionen att skapa en behandlingsmiljö i
världsklass och samtidigt en oslagbar arbetsplats. Boendet i Vendelsö består av
två avdelningar där vi arbetar med tonårsflickor (14-18 år) som har
psykosociala svårigheter i kombination med neuropsykiatriska funktionshinder
och/eller behov av kvalificerad psykiatri. Vi tror att du kommer att trivas hos
oss om du är en lugn och orädd person som gillar att vara kreativ och tycker
det är kul att få möjlighet att komma med egna idéer och ta ansvar i den
gemensamma processen att utveckla denna nya behandlingsmiljö med WeMind HVB
Gålös struktur och metoder som grund.

För
oss är det viktigt med en trygg och trivsam arbetsmiljö där varje medarbetare
har en stimulerande arbetssituation, får möjlighet att ta ansvar och vara
delaktig i behandlingsprocessen och att du dessutom har roligt på jobbet. Genom
WeMind får du färdiga arbetsprocesser för bedömning, utförligt
behandlingsmaterial och förslag på upplägg för de vanligaste diagnoserna.
Teamupplägget erbjuder nära samarbete med våra övriga yrkesroller så som
socionomer, psykologer, sjuksköterska och läkare. Du introduceras i arbetet av
en erfaren socialpedagog och har alltid tillgång till andra kollegor i tjänst
samt kvalificerad telefonjour dygnet runt.

Om dig

- B-körkort

- Erfarenhet av arbete med ungdomar och/eller på boende

- Förmåga att behålla lugnet även i pressade/utmanande situationer

- Prestigelös inställning och god samarbetsförmåga

- Hela eller
delar av socialpedagog- eller socionomutbildningen är meriterande

- Tillgänglig för regelbundet arbete per omgående

- Utdrag ur
belastningsregistret för arbete vid HVB

Vi
söker nu efter flera vikarierande behandlingsassistenter som är intresserade av
att ingå i vår vikariepool. Hos oss får du chansen att arbeta med
högspecialiserade kollegor i en härlig arbetsmiljö. Du kommer få lära dig om
och arbeta utifrån våra behandlingsmetoder som är nischade mot TBA (Tillämpad
beteendeanalys). Vi förväntar oss inte att du är expert på TBA innan du börjar,
men att du har en vilja och nyfikenhet inför att lära dig mer om den.

Vi söker dig
som är en engagerad, stabil och tålmodig person med tidigare erfarenhet av
praktiskt arbete med ungdomar med problemskapande beteende. Gärna med
erfarenhet av arbete på Behandlingshem/HVB/boendeverksamhet. Du tycker att det
är roligt med relationsskapande arbete, klarar av att behålla lugnet även i
utmanande situationer och har en ödmjuk och prestigelös inställning gentemot
både ungdomar och kollegor.

WeMinds viktigast byggsten är självklart våra medarbetare
För oss är det viktigt med en trygg och trivsam arbetsmiljö där varje medarbetare har en stimulerande arbetssituation och att du dessutom har roligt på jobbet. Läs mer om vårt erbjudande. (https://jobb.wemind.se/pages/vart-erbjudande)

- Kollektivavtal med tillhörande försäkringar och pension samt individuell lönesättning

- Flexibel arbetssituation med möjlighet till visst distansarbete

- Friskvård via Epassi

Arbetstider
Verksamhetens nuvarande
behov är framförallt timvikarier som kan ta arbetspass på kvällar, nätter och
helger - ibland med kort varsel. Arbetstiderna kan se ut enligt följande:

Vardagar 14:00-10:00 dagen
efter. Lördagar och söndagar 09:30-10:00 dagen efter. Det kan även uppstå behov
av kortare tjänstgöring under dag och/eller kväll. Enligt grundschemat
tillämpar vi sovande jour mellan kl. 01:00-06:00.

Din ansökan
Tjänsten är ett
timvikariat och vi ser gärna att du kan starta per omgående och sedan finnas
tillgänglig för att söka pass regelbundet.

Varmt
välkommen med din ansökan senast den 2 februari 2024. Vi intervjuar och
anställer löpande.

För frågor
och mer information är du varmt välkommen att kontakta:

Elin
Krantz (Biträdande föreståndare):

073-241
02 31 elin.krantz@wemindhvb.se

Varmt
välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Boendestödjare till SHIS Bostäder

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 15
SHIS Bostäder är Stockholm stads bostadssociala resurs.

Vårt uppdrag är att erbjuda trygga genomgångsboenden för etablerade och nyanlända stockholmare som av sociala eller ekonomiska skäl befinner sig utanför den ordinarie bostadsmarknaden. På SHIS bor hyresgäster under en begränsad tid och vårt uppdrag är att utbilda och handleda hyresgästerna i att komma vidare till ett eget bostadskontrakt. SHIS har ca 220 engagerade medarbetare,?tillsammans arbetar vi med?ett 50-tal?fastigheter, med?ca?4000?lägenheter?och vi stöttar ett stort antal hyresgäster varje år.?? 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en boendestödjare med placering på vår fastighet i Stadshagen. Du kommer att arbeta i ett team på 10 kollegor med sektionschef, bostadsvägledare, fastighetsvärdar, lokalvårdare och andra boendestödjare. I rollen som boendestödjare inom boende med stöd har du ett helhetsansvar för hyresgästen, dennes genomförandeplan samt de insatser som kommits överens med hyresgäst och socialtjänst. Vi arbetar en hel del gentemot stadsdelar och sjukvård. Den enskilde ges stöd i vardagen för att stärka den egna förmågan till att leva ett självständigt liv utifrån dennes förutsättningar. 

Majoriteten av personerna som bor på fastigheten är unga vuxna som av olika skäl har hamnat utanför ordinarie bostadsmarknad. Du planerar ditt arbete utifrån socialtjänstens beställning och håller i uppföljningssamtal med socialtjänsten. Du kommer att arbeta i vårt verksamhetssystem och dokumentera utifrån socialtjänstlagen. Vi använder oss av stödsamtal enligt MI-metodiken. Som boendestödjare hos SHIS behöver du ha goda administrativ förmåga då det även ingår bl.a. kontraktsskrivning. 

Anställningen är en tillsvidareanställning med inledande provanställning sex månader.

Kvalifikationer

Eftergymnasial utbildning, med beteendevetenskaplig inriktning, gärna social- eller behandlingspedagog, eller motsvarande erfarenheter arbetsgivaren finner likvärdig.

Erfarenhet av att arbete med unga vuxna i utsatthet/ohälsa, med olika bakgrund och förutsättningar.

Du har

- Kunskap inom socialpsykiatrin samt psykisk ohälsa
- Hög datorvana samt flytande i svenska och engelska
- Kunskap om missbruk, och eller relationsvåld
- Kunskap samt erfarenhet om socialtjänstlagen (SOL)
- Erfarenhet av dokumentation och journalföring 

Vi ser gärna att du har utbildning inom motiverande samtal (MI).

Meriterande kunskap är erfarenhet av lågaffektivt bemötande, kunskap om hyreslagstiftning, tidigare arbete med myndighetskontakter samt erfarenhet av pedagogiskt arbete och av arbete i en mångkulturell kontext. 

Som boendestödjare vill vi att du är trygg i dig själv och kan anpassa ditt arbetssätt till situationen. Meriterande är även att du har tidigare erfarenhet från arbete på utförarsidan inom socialtjänsten motsvarande boendestödjare.  För att trivas i rollen är du självständig i ditt arbete och vet när du ska agera och du tycker om att samarbeta med andra.

Vi erbjuder dig

SHIS erbjuder dig ett utvecklade arbete där ingen dag är den andre lik och hos oss får du möjlighet att göra skillnad. Du möter många olika människor i din roll vilket ger dig nya perspektiv och med det är SHIS en stimulerande arbetsplats. Vi ser till alla människors lika värde och värderar varje anställds enskilda kompetens. Hos oss har vi en välkomnande stämning och en trevlig arbetsmiljö. Vi erbjuder våra anställda friskvårdsbidrag och möjlighet till friskvård på arbetstid.

Ansök nu

Bostadsvägledare till SHIS Bostäder

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 15
SHIS Bostäder är Stockholm stads bostadssociala resurs.

Vårt uppdrag är att erbjuda trygga genomgångsboenden för etablerade och nyanlända stockholmare som av sociala eller ekonomiska skäl befinner sig utanför den ordinarie bostadsmarknaden. På SHIS bor hyresgäster under en begränsad tid och vårt uppdrag är att utbilda och handleda hyresgästerna i att komma vidare till ett eget bostadskontrakt. SHIS har ca 220 engagerade medarbetare,?tillsammans arbetar vi med?ett 50-tal?fastigheter, med?ca?4000 lägenheter?och vi stöttar ett stort antal hyresgäster varje år.?? 

Motiveras du av att stötta människor på vägen till eget boende och vill jobba med ett samhällsviktigt uppdrag? Då passar rollen som bostadsvägledare dig perfekt.

Arbetsbeskrivning

Vi på SHIS Bostäder söker nu en organiserad och kommunikativ bostadsvägledare med placering i vår fastighet i Enskede. Majoriteten av personerna som bor på fastigheten är unga vuxna som av olika skäl har hamnat utanför ordinarie bostadsmarknad.

I tjänsten kommer?du?att ansvara för att följa upp de funderingar?som hyresgäster har gällande praktiska frågor vid in- och utflytt samt frågor som uppstår under hela boendetiden. Vidare kommer du stötta dem med hjälp av?vägen till egen bostad?och bostadsvägledning, vilka är metoder och arbetssätt på SHIS.  Du kommer hantera felanmälningar till fastighetsägare och ge service till externa parter och självklart till våra hyresgäster.? 

Teamet du blir en del av består av sektionschef och andra bostadsvägledare, boendestödjare, fastighetsvärd och lokalvårdare. Alla i teamet arbetar tillsammans utifrån vårt gemensamma uppdrag, att möjliggöra för våra hyresgäster att få nyckeln till sin egen dörr. Du kommer att komma till en arbetsgrupp med högt fokus på sitt uppdrag och utveckling men också med fokus på samverkan och arbetsglädje. 

Det ingår viss del administration?i tjänsten?kopplat till in- och utflytt?och?hyresbetalningar?m.m.? Du kommer att planera och genomföra kontraktsskrivningar?och uppföljningar?tillsammans med hyresgäst samt samverka med stadsdelsförvaltningar. Dokumentation sker i vårt verksamhetssystem och sker utifrån hyreslagen.?Hyresgästens behov står i fokus och därav erbjuder vi även kvällsöppet enligt planering på sektionen.  

Vi använder oss av samtal enligt MI-metodiken.

Kvalifikationer

I rollen som Bostadsvägledare är det viktigt att du är flexibel och serviceinriktad med en god samarbetsförmåga. Du förväntas ha ett helhetsperspektiv, både utifrån ditt arbete med dina hyresgäster men också utifrån perspektivet verksamhetens bästa.  En av de viktigaste delarna i vårt arbete är samarbetet med våra uppdragsgivare, stadsdelsförvaltningarna, vilket kräver att du är kommunikativ och har en god förmåga till samarbete. 

Utbildning:

- Avslutad gymnasial utbildning inom samhällsvetenskap, beteendevetenskap, vård och omsorg eller likvärdig med praktisk inriktning.

Meriterande om du har vidareutbildning som har gett dig erfarenhet av socialt och pedagogiskt arbete.

Kunskapskrav för rollen som bostadsvägledare:

- Datorvana och vana att arbeta i Officepaketet
- En god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift
- Erfarenhet av att ha jobbat inom eller samverkat med offentlig sektor som t.ex. socialtjänst.
- Erfarenhet av arbete med människor i utsatthet/ohälsa och med olika bakgrunder och förutsättningar inom socialtjänst eller i andra organisationer.

Det är meriterande om du även har:

- Erfarenhet av arbete med tillämpning av socialtjänstlagen
- Kunskap om eller erfarenhet av hyreslagstiftning
- Vana att dokumentera i verksamhetssystem
- Kunskap om eller arbetat med motiverande samtal (MI), lågaffektivt bemötande eller likvärdiga metoder.
- Förståelse för HBTQ-relaterade frågor
- Arbetat med målgruppen unga vuxna


Vi erbjuder dig
SHIS erbjuder dig ett utvecklade arbete där ingen dag är den andre lik och hos oss får du möjlighet att göra skillnad. Du möter många olika människor i din roll vilket ger dig nya perspektiv och med det är SHIS en stimulerande arbetsplats. Vi ser till alla människors lika värde och värderar varje anställds enskilda kompetens. Hos oss har vi en välkomnande stämning och en trevlig arbetsmiljö. Vi erbjuder våra anställda friskvårdsbidrag och möjlighet till friskvård på arbetstid.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med inledande provanställning 6 mån.

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden


För frågor om tjänsten, kontakta sektionschef Rejin Cucarano Rejin.Cucarano@shis.se 


Välkommen med din ansökan!

 

OBS!
Av GDPR-skäl tar vi inte emot ansökningar via e-post.


Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Behandlingssamordnare

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 30
Jobbify är en jobbplattform för vassa kandidater.
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:
Allmänt

Som medarbetare hos Tvåpunktnoll erbjuds du stora möjligheter till professionell och personlig utveckling tillsammans med en driven och växande organisation. Tvåpunktnoll är ett nytänkande företag som utgår från den senaste forskningen och tillämpar de metoder som visat sig mest effektiva för att tillgodose våra klienters vårdbehov. Du kommer att ingå i ett team med bred kompetens och erfarenhet. Vårt team består av socionomer, socialpedagoger, specialistutbildad psykiatriker, psykoterapeut och psykolog.


Om tjänsten

Som behandlingssamordnare på Tvåpunktnoll arbetar du med uppdrag som Tvåpunktnoll får inom socialtjänstområdet från Sveriges kommuner. Du har ett övergripande ansvar för dina uppdrag, vilket innebär att du utformar, leder och följer upp insatser i behandlingsfamiljer. I rollen som behandlingssamordnare är du operativ chef över behandlingsteamet, med ansvar för utbildning, handledning, stöttning och vägledning av behandlingsfamilj, kontaktperson och andra delar av behandlingsteamet. Samverkan och samarbete är en bärande del av insatsen och därför har du en viktig uppgift i att skapa och upprätthålla goda relationer till klienter, närstående, uppdragsgivare och andra samverkanspartners. I uppdraget ingår regelbundna träffar med handläggare från socialtjänsten tillsammans med klienter och behandlingsfamiljer, vilket kan innebära vissa resor inom Sverige. Till arbetsuppgifterna hör även rekrytering och utbildning av nya behandlingsfamiljer.


I arbetet ingår uppgifter såsom:

Handleda och samordna behandlingsteamet i deras interventioner

Leda veckovisa möten med behandlingsteamet

Samarbeta och samordna behandlingsteamet med aktörer såsom socialtjänst, skola, polis och BUP

Rekrytera och utbilda nya behandlingsfamiljer

Arbeta och leda behandlingsteamet utifrån mål i vård- och genomförandeplaner

Upprätta månadsrapporter och annan social dokumentationKvalifikationer 

Du är socionom eller har annan relevant kandidatexamen inom socialt arbete eller beteendevetenskap

Du har kunskap inom socialt arbete samt om gällande lagstiftning och praxis

Du har kunskap om och erfarenhet av skriftlig dokumentation och löpande journalföring

Du kan kommunicera flytande på svenska i tal och skrift

Du har B-körkortMeriterande

Utbildning/erfarenhet inom BBIC

Utbildning/erfarenhet inom MI

Utbildning/erfarenhet inom KBT

Utbildning/erfarenhet inom NPF

Utbildning/erfarenhet inom MTFC/TFCO

Utbildning/erfarenhet inom familjehemsutredningar

Utbildning/erfarenhet inom familjebehandling

Utbildning/erfarenhet inom kriminalitet

Utbildning/erfarenhet inom missbruksvårdVi söker dig som är:

Kommunikativ

Stresstålig

Strukturerad

Flexibel

LösningsfokuseradÖvrigt

Tjänstgöringsgrad 100 %

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning

Vi kommer att begära ett utdrag ur Polisens belastningsregister för HVB-hem (familjehem) innan eventuell anställning

Tjänsten är stationerad i Stockholm men resor i arbetet förekommer

Beredskap utifrån beredskapsschema

Arbetet anpassas efter behandlingsfamiljernas behov vilket innebär viss tjänstgöring efter kontorstid och på helger


Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personal till LSS-boende i Bromma

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 10
Om bolaget

OmsorgsCompagniet har funnits sedan 2003. Vi finns i dagsläget etablerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Trollhättan. OmsorgsCompagniet driver verksamheter inom personlig assistans, avlösning, ledsagning, boendestöd, stödboende, LSS boende samt träningsboende . Vi har idag ca 1300 medarbetare inom koncernen och är helt privatägda.Serviceboendet i Bromma är beläget vid Brommaplan. Målgruppen tillhör personkrets 1, vuxna från 18 år med lindrig utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Vi har väl upprättade samarbeten med beroendemottagningar och psykiatrienheter.

Boendet består av 14 lägenheter i två fastigheter där även andra hyresgäster bor.

Det är tillåtet att ha husdjur i sin lägenhet. Vår gemensamhetslokal är bemannad dygnet runt.

I lokalen finns även möjlighet till gemensamma aktiviteter, socialt umgänge, matlagning och gemensamma måltider.Vi erbjuder och är flexibla samt anpassar individuella lösningar till socialtjänsten och den boendes önskemål.

Vi söker nu medarbetare på heltid och på timmar som med sin kunskap, sitt engagemang och positiva framtoning vill arbeta hos oss.

Arbetsuppgifterna är att ge den boende stöd i vardagen, följa upp kontakt med vård och myndigheter. I dina arbetsuppgifter ingår administrativa och praktiska arbetsuppgifter. Arbetstiderna är dygnet runt där sovande jour ingår samt dags- eller kvällspass. Du som söker tjänsten är trygg, stabil och ödmjuk. Vi förväntar oss att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt och du tar ansvar för att hitta lösningar på situationer som kan uppstå under arbetstid. Du skall tycka om att arbeta nära klienterna och motivera till förändring. Vi erbjuder många gemensamma aktiviteter med fokus på hälsa och träning.

Vi vill att du har tvåårig eftergymnasial utbildning motsvarande yrkeshögskola eller folkhögskola med pedagogisk eller social och beteendeinriktning. Du har tidigare erfarenhet inom vård- och omsorgsområdet liksom erfarenhet av behandlingsarbete med vuxna.Rekryteringsprocessen sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen. Så skicka din ansökan redan idag!

OmsorgsCompagniet har som policy att begära in registerutdrag på samtliga personer vi anställer. Beställ gärna utdraget redan nu så du hinner få hem det. Du hittar utdraget på polisens hemsida, https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsr... (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/)

Ansök nu

Behandlare till Utförarteamet/öppenvården i beroendegruppen

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 10
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 11 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad med drygt 3000 medarbetare. I dag är vi ett av stadens största stadsdelsområden med ca 130 000 invånare. I Hägersten-Älvsjö har du nära till staden, kommunikationer och naturen. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med högt i tak och möjligheter för dig att utvecklas i din roll.Välkommen till oss
Välkommen att söka tjänst hos oss på Enheten för ekonomiskt bistånd och beroende i Hägersten Älvsjö SDF!
Beroendegruppens målgrupp är personer över 20 år med beroendeproblematik, ofta i kombination med psykisk ohälsa och hemlöshet.

Arbetsgruppen består av 10 socialsekreterare och 8 behandlingsassistenter som leds av två gruppledare. Vidare ingår 3 personer i vår öppenvård, samt en arbetskonsulent, totalt 23 medarbetare. Vårt gemensamma mål är att hitta verksamma redskap i syfte att bidra till förändring på hemmaplan för våra klienter. Självständighet och livskvalitet är ledord i arbetet.

Vi har nära samarbete med ekonomiskt bistånd och vår resursgrupp som består av bland annat bosamordnare, vräkningsförebyggare och administration. Vi har ett upparbetat samarbete med socialpsykiatri och LSS och samverkar med beroendemottagningar och frivården.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en behandlare med lång erfarenhet av behandlingsarbete utifrån beroendeproblematik och med ett stort intresse av utvecklingsarbete. Den närmaste tiden kommer vi att arbeta med att utveckla våra insatser för att bättre möta de behov unga vuxna, kvinnor och klienter med en kriminell livsstil har.

I utförarteamet arbetar både behandlare och behandlingsassistenter och vi möter människor med alkohol-, drog- och/eller spelberoende i olika skeden av en förändringsprocess. Vi jobbar på uppdrag av beroendegruppens socialsekreterare. Vi strävar efter att matcha våra insatser utifrån klientens behov och jobbar utifrån klientens mål. Ett gott samarbete med våra klienter och remitterande socialsekreterare är grunden för förändringsarbetet.

I arbetet använder vi evidensbaserade behandlingsmetoder såsom MI, CRA, ÅP och vi arbetar både med individuella insatser och gruppbehandlingar. I teamet finns bred kompetens inom såväl KBT, 12 steg som ESL mm. Vi har regelbunden handledning.

Samarbetet i teamet, på enheten och med andra aktörer inom socialtjänsten, med regionens beroendevård, vårdcentraler och psykiatri m.fl. är centrala delar av vår roll och grundläggande för klienternas rehabilitering.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning till tjänsten och har lång erfarenhet av behandlingsarbete utifrån beroendeproblematik. Önskvärt är att du har en grundläggande utbildning i KBT motsvarande steg 1 och god kunskap och erfarenhet av att arbeta med MI, CRA och ÅP. Att ha lett gruppbehandling t.ex. med CRA ses som mycket meriterande. Meriterande är även om du har specifika erfarenheter av att arbeta med de grupper utvecklingsarbetet kommer att beröra, dvs unga vuxna , kvinnor och klienter i kriminalitet. Att du har intresse av utvecklingsarbete är en förutsättning.
Som person har du ett lösningsinriktat förhållningssätt, en god samarbetsförmåga och står för ett respektfullt, flexibelt och engagerat förhållningssätt. Du är bra på att etablera goda kontakter och har förmåga att jobba med långsiktiga förändringsprocesser. Då fortlöpande dokumentation ingår är du van att uttrycka dig i skrift och har god erfarenhet av dokumentation.

Rekryteringsprocessen påbörjas fortlöpande i samband med annonseringen och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

SAMsteget söker behandlingspedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 23
Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv?
Samsteget söker efter en engagerad och omsorgsfull medarbetare att ansluta sig till oss som behandlingspedagog. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande och organiskt växande företag. Om du tilltalas av det och delar vårt synsätt och engagemang för att stödja och skapa positiva förändringar i människors liv, kan detta vara en utmärkt möjlighet för dig att påverka och göra en betydande skillnad.
Om oss:
Samsteget är ett företag som verkar inom socialt arbete med inriktning på avhopparverksamhet, familjehemsvård, öppenvård och halvvägshus med Socialtjänsten och Kriminalvården som uppdragsgivare.
Vi söker dig som är strukturerad, kreativ, lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta. Du drivs av att vara en viktig del av människors förändringsprocesser och har förmåga att se och skapa möjligheter. Du har en styrka att kommunicera och hantera utmanande situationer och du kan förstå och förklara komplexa samband på ett pedagogiskt sätt. Du uttrycker dig väl både i tal och skrift och du är bekväm och skicklig med att tala inför olika målgrupper och i olika sammanhang. Du är förtroendeingivande och har en fallenhet för relationsskapande allianser. Du förstår vikten och kan bidra till en känsla av ett sammanhang.
Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning för klienterna. Som behandlingspedagog innebär det att du har en förmåga att arbeta självständigt med dina klienter, men också en fallenhet att kunna vara en del av ett team.
Arbetsuppgifter:
Som behandlingspedagog arbetar du med placeringar av barn/ungdomar och unga vuxna/vuxna som målgrupp som behöver lämna en destruktiv livsstil med kopplingar till kriminalitet och missbruk. Du arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för klienternas förändringsprocesser med målet att uppnå en välmående livsstil bortom kriminalitet och missbruk. Att jobba metodiskt, motiverande och med ett salutogent förhållningssätt kommer att vara en viktig del i klientarbetet. Du kommer att vara en viktig länk med viktiga kontaktytor som ingår i klientens närhet där du blir en viktig del för en fungerande samverkan. Att samarbeta med andra yrkesverksamma och myndigheter är en annan viktig del för att säkerställa det bästa för klienten. Du kommer att följa upp och återrapportera till uppdragsgivare. Arbetet är flexibelt, självständigt och nätverksskapande. Vi jobbar med metoder och individuella lösningar utifrån klienternas specifika behov som är centralt i vårt arbetssätt.
Kvalifikationer och kompetens:
Du är utbildad socialpedagog eller behandlingspedagog eller annan lämplig utbildning som bedöms vara likvärdig. Relevant arbetslivserfarenhet inom socialt arbete med inriktning på kriminalitet och missbruk i en likvärdig roll. För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation
- Kunskap om kriminalitet och missbruk.
- Stark kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta med olika aktörer och flertalet kontaktytor.
- Du är trygg och kan fatta självständiga beslut och har goda kunskaper om relevant lagstiftning.
- Du har en förmåga att hantera situationer och utmaningar med komplexitet.
- Du kan omvandla erfarenheter till relevant kunskap och göra kopplingar och samband till teoretisk kunskap.
- Du är trygg och stabil i din yrkesroll, du är prestigelös och delar gärna med dig av dina kunskaper, likväl tar emot kunskap från dina kollegor.
Personliga egenskaper:
- Empatisk och medkännande.
- Professionell och etiskt medveten.
- Stort engagemang för att vilja motivera och leda människor i förändringsprocesser.
- Förmåga att arbeta självständigt och som en del av ett team.
- Du kan kombinera integritet med ett gott bemötande och du förstår vikten av att hantera din yrkesprofession med ett professionellt förhållningssätt.
- Du är ansvarstagande och ambitiös, men med en förmåga att kunna göra prioriteringar och avgränsningar.
- Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer.
- God datorvana (t.ex. Office-paketet).
Du har förtroendetid, vilket innebär att du planerar din arbetstid samtidigt som att det förväntas att du lägger viss arbetstid på kvällar och helger utifrån verksamhetens behov. Kontoret är beläget centralt i Stockholm city, men tjänsten innefattar resor till andra städer i Sverige så det är en fördel att du ser att geografisk variation och mobilitet är något som passar dig.
Meriterande:
Utbildning i Motiverande samtal (MI), Kriminalitet som livsstil (KSL), rePULSE eller andra relevanta behandlingar och metoder.


Behärskar ytterligare språk än svenska och engelska.Vi erbjuder:
- En meningsfull och givande arbetsplats där du kan göra en påverkan i barns och ungas liv.
- Ett gott samarbete med engagerade kollegor och möjlighet att både utveckla din egna arbetsroll och profession samt möjlighet att vara med och bidra till verksamhetens utveckling.
- Vi värnar om medarbetarnas personliga utveckling och att upprätthålla kvalitet och kompetens, därför erbjuder vi och förespråkar fortbildning.
- Du får friskvårdsbidrag.
Samsteget värdesätter denna arbetsroll högt och är måna om våra medarbetare och verksamhetens välmående och gruppdynamik. Vi har ett inkluderande syn- och förhållningssätt och strävar efter en arbetsplats med berikande mångfald. Till denna arbetsroll kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.
Intervjuer sker löpande under annonseringens gång och arbetsprov kan förekomma. Sökande som kallas på intervju ska vid intervjutillfället visa upp examensbevis och id-handling. Vid anställning kommer du som blivande medarbetare att genomgå en bakgrundskontroll och lämna utdrag ur belastningsregistret.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Familjehem & Jourhem sökes

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 7
Trygga Familjehem i Sverige AB Söker nu familjer/ ensamstående personer som vill vara med och hjälpa ett barn/ ungdom (0-20år). Vi söker både familjehem och jourhem,
Att vara jourhem eller familjehem.
Att vara familjehem är intressant, utmanande och framförallt belönande! Det handlar om att öppna dörrarna till sitt hem, sin familj, sin vardag och erbjuda trygghet, riktlinjer, regler och framförallt mycket glädje och hjärta samt en önskan att dela med sig av sitt liv.
Detta innebär givetvis en stor utmaning och förutsätter en tydlig ambition att lyckas. Denna ambition måste delas av samtliga medlemmar i familjen och en samsyn om vad uppdraget omfattar är av stor vikt. Det är givetvis så att alla påverkas av att en ny individ flyttar in och blir en del av familjen. OBS att även en ensamstående person kan vara jour- eller familjehem.
Det viktigaste är att ni har ett genuint intresse för att hjälpa ett barn/ ungdom till ett bättre liv. Ni måste också kunna samarbeta med samtliga aktörer runt det placerade barnet/ungdomen såsom skola, socialsekreterare, familjehemskonsulenter m.fl.

För att klara en placering krävs att man har lite extra av allt; av utrymme, av tid och av förmåga! Våra krav på er för att påbörja en familjehemsutredning är bland andra:
Att ni är 25 år eller äldre
Att ni inte förekommer i polisens brott-och misstankeregister, försäkringskassans register avseende längre sjukperioder, kronofogdens register och sociala registret de senaste fem åren
Att det finns ett ledigt sovrum som kan erbjudas det placerade barnet, utan att någon i familjen gör avkall på sitt sovrum. Observera att gemensamma utrymmen inte räknas som sovrum.
Att ert boende är stadigvarande, det vill säga ni inte hyr i andra hand, är inneboende eller dylikt. Boendet är fullt möblerat och ombonat.
Att ni är fullt friska och arbetsföra
Att ni har stabil inkomst och försörjning
Att minst en av er har tid för möten med socialtjänst och oss familjehemskonsulenter
Att ni inte har några större kommande förändringar i livet, såsom flytt, längre resor, nya studier, graviditet eller dylikt
Att ni behärskar det svenska språket

Trygga Familjehem stödjer, handleder och utbildar
Som familjehem får ni Trygga Familjehems grundutbildning för familjehem. Syftet är att göra placeringen så bra som möjligt för den placerade och för familjehemmet. Våra konsulenter finns alltid nära till hands för fortlöpande handledning och utbildning till familjen under placeringens gång. Er familjehemskonsulent besöker er löpande, ni har ett nära samarbete i allt som rör den placerade, t ex genomförandeplaner och myndighetskontakter. Till er hjälp har ni dygnet-runt-stöd per telefon i vilken fråga det än kan vara. Trygga familjehems arbets- och förhållningssätt är att vara tillgängliga, bistå med stöd, hjälp, idéer och motivation!
God ekonomisk ersättning
Att öppna upp sitt hem för ett barn, ungdom eller ung vuxen handlar inte om pengar, utan om att man hjälper någon som behöver en trygg och stabil tillvaro. Men man ska ändå ha en solid ersättning för det arbete man gör.
Ersättningen betalas ut i två delar, dels en omkostnadsersättning på ca 5000kr/ mån som skall täcka mat, kläder, resor etc samt en arvodesdel för det arbete ni utför.
Arvodet varierar från 18.000 kr/mån och uppåt beroende på placeringens komplexitet.
Om Trygga Familjehem
Trygga Familjehem erbjuder konsulentstödda jour och familjehemsplaceringar. Samtliga familjehemskonsultenter har egen erfarenhet av att vara jour - och familjehem, något som vi på Tryggafamiljehem i Sverige AB värderar högt.
Är du intresserad av att bli jourhem eller familjehem? Rekrytering sker löpande.
Klicka in på vår hemsida för mer information och Ansökan!

Ansök nu

Vägledare till Stockholms Stadsmissions öppna dagverksamhet och akutboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 8
Vill du göra skillnad för personer i hemlöshet? Sök rollen som vägledare hos oss!

I rollen som vägledare har du ett varierat arbete där du arbetar för att personer i hemlöshet ska ha tillgång till välfärd, boende och möjlighet att få basbehov tillgodosedda. Under en arbetsdag i öppna dagverksamheten möter du 100-120 unika deltagare med omfattande och komplexa behov. På akutboendet finns du tillgänglig och stöttar 22 deltagare. Ingen dag är den andra lik på BoCenter då
det är olika sammansättning av deltagare med varierande mående och behov.

Du ger deltagare möjlighet till sömn, dusch, tvätt och mat, vilket innebär att du ansvarar för praktiska arbetsuppgifter såsom tvätt, städ, servering och hantering av kläder och förråd. Ett viktigt uppdrag för dig i rollen som vägledare är att skapa goda relationer och stödja deltagare till en positiv förändring. Det gör du genom att bl.a. informera och länka till olika former av stöd och insatser som deltagaren har rätt att tillgå. Det kan exempelvis handla om att vara i kontakt med socialtjänst och andra myndigheter och du dokumenterar det som behövs. I din roll ska du också uppmuntra deltagare att arbeta tillsammans med verksamhetens ombud.

Vidare arbetar du för att öka deltagardelaktigheten i verksamheten samt planerar och genomför aktiviteter tillsammans med deltagarna.
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning ex. behandlingspedagog, socialpedagog eller annan eftergymnasial utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har:

- Erfarenhet av arbete med personer i hemlöshet med aktivt missbruk och/eller psykisk ohälsa
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du är flerspråkig och har erfarenhet av service eller arbete i utsatta miljöer.

För att lyckas i rollen som vägledare är du lugn, strukturerad, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du behöver vara uthållig, tydlig och ha förmågan att sätta dig in i andras situation såväl som att sätta tydliga gränser. Självklart identifierar du dig med Stockholms Stadsmissions värdegrund.

Övrigt
Arbete på kvällar och helger (inkl. helgdagar) ingår. 4 veckors rullande schema med tjänstgöring varannan helg.
Vi begär utdrag från belastningsregistret.

Vi erbjuder
Vi erbjuder 2 st tillsvidareanställningar på 100% samt 2 st tidsbegränsade vikariat, dock längst t.o.m. 24-07-31 respektive 24-10-31. Tjänsterna är placerade i Stockholm, Fleminggatan 115. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Vi erbjuder en öppen och välkomnande arbetsplats med engagerade och prestigelösa kollegor. Tillsammans arbetar vi för att göra skillnad för de människor Stockholms Stadsmission möter och vi vågar lova att du kommer se att dina insatser ger stor utväxling för de verksamheter du arbetar med.

Ansökan
I denna rekrytering har Stockholms Stadsmission valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil.

Urval och intervjuer hanteras löpande, varför rollen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Välkommen in med din ansökan!

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Behandlare sökes till HVB Kricagården

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 1
I 35 år har Krica arbetat med målsättningen att unga ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.
Vi söker nu två erfarna behandlare till vårt HVB hem Kricagården i Hägersten. Du som söker har en examen som socionom, socialpedagog eller behandlingspedagog. Du har minst två års tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård. Du är väl förtrogen med miljöterapeutiskt arbete. Meriterande är även erfarenhet av arbete på HVB och utbildning i motiverande samtal och KBT.
På Kricagården arbetar du med ungdomar i åldersspannet 14–20 år. Målgruppen är unga och unga vuxna med psykisk ohälsa och psykosocial problematik. Du kommer vara ansvarig kontaktperson för inskrivna ungdomar och du ska ha en förståelse för de myndighetskrav som reglerar vår verksamhet vilket innebär att tolka och applicera det i det dagliga arbetet med ungdomarna. Du kommer till en dynamisk arbetsplats där du är en del av ungdomarnas vardag. Du är van vid att dokumentera utifrån BBIC och socialtjänstlagen.
Tjänsterna innefattar arbete dagtid, kvällar, jour samt helg.
Arbetet innebär främst att vara en trygg, relationsskapande och stabil behandlare för våra ungdomar.
Som person förväntar vi oss att du bidrar med:
· Ditt engagemang
· Din samarbetsförmåga
· Din kreativitet
· Din initiativförmåga
Skicka din ansökan senast 2024-01-01, urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Bifoga ett personligt brev och CV i din ansökan till: anna.medin@krica.se
Märk gärna din ansökan med ”Behandlare Kricagården”
Kollektivavtal finns. Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Verksamheten är HBTQIA+-certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 15001 och 14001.
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Medin Tele: 070-79 77 630.
Varmt välkommen att söka!

Ansök nu

VIKARIER/EXTRA, BEHANDLINGSASSISTENTER

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jul 4
Vi söker flexibla vikarier som kan arbeta periodvis mer eller mindre och med kort varsel.


Krav
Relevant utbildning och minst 2 års erfarenhet av arbete i HVB-verksamhet.


Tjänsten
Tänk på att tjänsten kräver B-körkort samt utdrag ur misstanke- och brottsregistret (vilket ni behöver inkomma med vid intervjutillfället).


Viktigt att tänka på! Innan en fysisk intervju på plats sker första kontakt och intervju via telefonsamtal eller Teams videomöte.


Dina arbetsuppgifter som extrapersonal/vikarie innefattar delvis sedvanliga arbetsuppgifter som tillämpas för en ordinarie behandlingsassistent. Detta består av att exempelvis ha daglig tillsyn av de boende samt ge stöd och behandlingsinsatser. Du har också i uppgift att ge omvårdnad, stöttning samt stödja dem till ett självständigt liv genom att stå upp för, och vara med och utveckla den struktur och de rutiner som finns på boendet. Tjänsten kräver också erforderlig dokumentation i verksamhetens journalsystem varför svenska i tal och skrift bör vara goda.
Dokumentationsarbetet sker i egenskap av kontakt med socialtjänsten, läkare, skola samt andra tänkbara aktörer och kontaktpersoner som finns i ungdomarnas omgivning.
Tjänsten som extra/vikarie behandlingsassistent innebär också att kunna laga mat, städa, hitta på och genomföra olika aktiviteter.


Tänk på att tjänsten innebär skiftarbete med tjänstgöring dagar, kvällar, nätter och helger med sovande jour och ibland vakna nätter.


Om Örbyhus ungdomshem
Vi erbjuder 7 platser för pojkar i åldersgruppen 15-19 år med utåtagerande beteende, relationsstörningar och begynnande missbruk/ kriminalitet. Metoderna vi använder för att möta ungdomarnas behov är MI (motiverande samtal) , A-CRA och rePULSE. Vi använder oss av kontaktmannaskap som tillfaller den fasta personalens arbetsuppgifterna.
Örbyhus ungdomshem är belägen centralt i Örbyhus norr om Uppsala centrum med närhet till kommunala medel och skola.
OBS! Vi söker även personer på heltidstjänst varför detta kan komma att bli aktuellt till rätt person!

Ansök nu

Vi söker en boendestödjare till vårt spännande boendeprojekt

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 17
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Enheten för utredning och öppenvård arbetar med personer från 18 år med missbruks- eller beroendeproblematik, Relationsvåld, Sociala insatsgrupper, bofrågor samt driver en stor öppenvårdsbehandling i Rågsved.

Enheten består idag av ett 40-tal medarbetare som arbetar som socialsekreterare, uppsökare, behandlare i öppenvård, lotsar mm. Vi har en stabil organisation och det råder en positiv utvecklingsanda och hjälpsamhet inom enheten. Ansvar, Tillgänglighet och Mod är våra värdeord och dessa ser vi som avgörande för att nå bästa möjliga resultat för våra klienter.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta med 5-7 brukare i deras jourlägenheter.  Tjänsten som boendestödjare  är en projektanställning på enheten för utredning och öppenvård och är placerad på Öppenvården Sydost i Rågsved inom avdelningen Social omsorg Vuxen.  Projektet kommer att pågå i 10 månader och därefter utvärderas resultatet. 

Vi vill att du som söker tjänsten hos oss har ett genuint intresse för vår målgrupp och att du är intresserad av att delta i utvecklingen av vårt gemensamma arbete på enheten med den övergripande målsättningen att stödja våra brukare mot ett mer självständigt liv.
Som boendestödjare kommer du att arbeta på uppdrag från socialsekreterare utifrån arbetsplan och tillsammans med den boende upprätta genomförandeplan för insatsen. 

Du ingår i en arbetsgrupp med totalt 10 kollegor och en biträdande enhetschef som är din närmsta chef. Ni är totalt fyra kollegor som arbetar med våra brukare som bor i våra försök och träningslägenheter, övriga kollegor i arbetsgruppen arbetar med behandling på öppenvården. Arbetet är väldigt brukarnära och innebär att du till största delen arbetar i våra brukares hem och även är med brukaren på olika aktiviteter. Du måste tycka det är roligt att ha ett flexibelt och ett fysiskt rörligt arbete. Din bas kommer du ha i öppenvårdslokalen i Rågsved. 

Målgruppen består av både äldre och yngre personer, dessa har ofta en komplex problembild som kan innefatta beroende, samsjuklighet och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du är en del i vår vårdkedja och arbetet syftar till att stödja den enskilde i tränings- och försöksboendet för att kunna gå vidare till ett självständigt boende. Arbetet handlar om att ge ett strukturerat stöd i vardagen som bl.a. innefattar vardagsekonomi, stöd i att klara av ett självständigt boende, motiverande och stödjande samtal till bl.a. sysselsättning/arbete och ett självständigt liv. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är:  

- Utbildad behandlings- eller socialpedagog eller likvärdig utbildning
- Utbildning i MI är önskvärt
- Du har stora kunskaper om målgruppen och har arbetat med vuxna samsjukliga missbrukare
- Att du har mycket god samarbetsförmåga
- Är flexibel och kan ställa om arbetsmetod efter situation
- Kan vid behov sätta gränser
- Arbeta självständigt och ha ett stort tålamod även när det är utmanande
- Att du är ansvarstagande och har ett gott bemötande mot såväl klienter som samarbetspartners

Övrigt
Vi erbjuder dig: 

- En utvecklande miljö med engagerade kollegor
- Ett nära stöd av biträdande enhetschef
- Regelbunden handledning
- Flextid och sommartid samt friskvårdsbidrag/friskvårdstimme

Intervjuer sker löpande under processen. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Enskede Årsta Vantör är en av 11 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 105 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet. Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 18 000 nya lägenheter planeras till år 2030.

Ansök nu

Bostadsvägledare till SHIS Bostäder (Vikariat)

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 13
SHIS Bostäder är Stockholms största och mest erfarna bostadssociala expert.

Vi vill ge alla möjlighet till en egen bostad och nyckeln till sin egen dörr. Vårt uppdrag är att i nära samarbete med stadsdelsförvaltningarna i Stockholm Stad och Socialförvaltningen, erbjuda trygga genomgångsbostäder för etablerade och nyanlända stockholmare som av sociala eller ekonomiska skäl befinner sig utanför den ordinarie bostadsmarknaden och behöver stöd för komma vidare till ett självständigt boende.

Hos SHIS Bostäder bor hyresgäster under en begränsad tid och under boendetiden hos oss stöttar vi våra hyresgäster både praktiskt och motiverande för att rusta dem inför ett eget boende. SHIS har ca 220 engagerade medarbetare. Tillsammans arbetar vi med ett 50-tal fastigheter, med ca 4200 lägenheter. Vårt engagerade och långsiktiga arbete med bostadssocialt stöd och Vägen till egen bostad leder till att ett stort antal hyresgäster flyttar vidare till självständigt boende varje år.

Motiveras du av att stötta människor på vägen till eget boende och vill jobba med ett samhällsviktigt uppdrag? Då passar rollen som bostadsvägledare dig perfekt.

Vi på SHIS Bostäder söker nu en vikarierande Bostadsvägledare då en av våra medarbetare ska gå på föräldraledighet. Vi söker också vikariat till en annan sektion.  Vi vill ha organiserade och kommunikativa kollegor som har ett stort engagemang för att arbeta med människor. Som bostadsvägledare hos oss på SHIS Bostäder är du en del i ett team på en sektion där du arbetar med en sektionschef och andra bostadsvägledare, boendestödjare, fastighetsvärdar och lokalvårdare. Alla i teamet arbetar tillsammans utifrån sina roller för vårt gemensamma uppdrag, att möjliggöra för våra hyresgäster att få nyckeln till sin egen dörr. 

Vikariatet för vår föräldralediga kollega är på en sektion som utgår centralt i stan men har ett uppdrag som sträcker sig över hela staden. Du kommer till en sektion som präglas av stolthet för sitt uppdrag och kommer få kollegor som har högt fokus på sitt uppdrag och utveckling, men också med fokus på samverkan och arbetsglädje. Vikariatet på den andra sektionen är på en sektion belägen i Stadshagen och Enskede, där vi arbetar med våra nyanlända hyresgäster. Det är också en sektion som präglas av arbetsglädje och fokus på utveckling och vårt uppdrag.  


Ditt uppdrag
I rollen som Bostadsvägledare är det viktigt att du är flexibel och serviceinriktad med en god
samarbetsförmåga. Du förväntas ha ett helhetsperspektiv, både utifrån ditt arbete med dina hyresgäster men också utifrån perspektivet verksamhetens bästa. För att möjliggöra för våra hyresgäster att öka sin självständighet använder vi oss av vårt viktigaste verktyg Vägen till egen bostad som du som bostadsvägledare arbetar aktivt med. En av de viktigaste delarna i vårt arbete är samarbetet med våra uppdragsgivare, stadsdelsförvaltningarna, vilket kräver att du är kommunikativ och har en god förmåga till samarbete. Det förekommer också en del fastighetsrelaterade frågor i tjänsten. Exempelvis kopplat till felanmälningar i våra lägenheter. Vi använder oss av MI-metodiken i vårt arbete.

Som bostadsvägledare hos SHIS behöver du ha goda administrativ förmåga då det ingår administration, bland annat i form av anteckningar i hyresgästärenden, boendeplaner och också kontraktsskrivning. Du kommer att arbeta i vårt verksamhetssystem och dokumentera ditt arbete med våra hyresgäster.

Din bakgrund
Utbildning:

- Avslutad gymnasial utbildning inom samhällsvetenskap, beteendevetenskap, vård och omsorg eller likvärdig med praktisk inriktning.

Meriterande om du har vidareutbildning som har gett dig erfarenhet av socialt och pedagogiskt arbete.

Kunskapskrav för rollen som bostadsvägledare:

- Erfarenhet av att ha jobbat inom eller samverkat med offentlig sektor som t.ex. socialtjänst.
- Erfarenhet av arbete med människor i utsatthet/ohälsa och med olika bakgrunder och förutsättningar inom socialtjänst eller i andra organisationer.
- Datorvana och vana att arbeta i Officepaketet
- En god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du även har:

- Kunskap om eller arbetat med motiverande samtal (MI), lågaffektivt bemötande eller likvärdiga metoder.
- Erfarenhet av arbete med tillämpning av socialtjänstlagen
- Kunskap om eller erfarenhet av hyreslagstiftning
- Vana att dokumentera i verksamhetssystem
- Förståelse för HBTQ-relaterade frågor

Vi erbjuder dig
SHIS erbjuder dig ett utvecklade arbete där ingen dag är den andre lik och hos oss får du möjlighet att göra skillnad. Du möter många olika människor i din roll vilket ger dig nya perspektiv och med det är SHIS en stimulerande arbetsplats. Vi ser till alla människors lika värde och värderar varje anställds enskilda kompetens. Hos oss har vi en välkomnande stämning och en trevlig arbetsmiljö. Vi erbjuder våra anställda friskvårdsbidrag och möjlighet till friskvård på arbetstid.


Övrigt
Ett - två vikariat på ca 8 månader. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden.

För frågor om tjänsten, kontakta sektionschef Leila på leila.kiani@shis.se

OBS! Av GDPR-skäl tar vi inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Timanställd Bufff Stockholm

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 24
Bufff Stockholm är en barnrättsorganisation vars verksamhet syftar till att stödja barn med en förälder eller familjemedlem som sitter eller har suttit i fängelse. Vårt arbete utgår från Barnkonventionen: att barnets bästa alltid skall stå i centrum. Vi arbetar med direkt och indirekt stöd till barnet och inkluderar hela familjen.
Som timanställd kommer du att delta i verksamhetens olika delar, men främst arbeta uppsökande på länets anstalter och häkten. En del av verksamheten genomförs i Bufffs lokaler, andra aktiviteter såsom aktiviteter, resor, utflykter kräver att du är flyttbar och ibland också kan sova borta. I verksamheten ingår även viss administration.
Arbetet omfattar både dagtid och kvällsarbete.
Vi söker dig som har eller har en pågående utbildning med inriktning mot socialt eller pedagogiskt arbete. Du har ett genuint intresse i barn och ungdomar och har en önskan om att få mer erfarenhet inom området. Vi söker dig som är utåtriktad, driven, nyfiken och flexibel, du har lätt för att växla mellan arbetsuppgifter. Du är en ansvarstagande och trygg person som har lätt att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Du måste ha körkort och körvana, kunna uttrycka dig obehindrat såväl i tal som i skrift, samt ha vana av datorer.
Meriterande är
Att du tidigare arbete inom kriminalvården.
Har god kännedom i arbetet med barn och unga.

Intervjuer sker löpande.

Ansök nu

Engelska skolan norr söker en socialpedagog F-5

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 25
Bakgrund
Engelska Skolan Norr grundades 1993 och är en av Stockholms äldsta fristående F-9 skolor. Skolan ingår i organisationen Engelska skolor och förskolor AB, där idag 220 personer arbetar inom tre grundskolor och fyra förskolor.
Vi erbjuder våra elever en tvåspråkig utbildning av hög kvalité som följer den svenska läroplanen. Vår pedagogik präglas av ett hållbart arbetssätt där vi arbetar för att hjälpa varje elev att förverkliga sin fulla potential både akademiskt och som människa.
Engelska skolan Norr har ca 540 elever och är belägen vid Roslagstull.


Vem är det vi söker?
Vi söker en engagerad och utbildad socialpedagog som vill bidra till att skapa en trygg skola med helhetssyn på utbildning och en gemensam värdegrund för elever, skolpersonal och vårdnadshavare. För oss är elevernas trygghet och det relationella samspelet mycket viktigt och något vi arbetar aktivt med. Du är en trygg vuxen som kan stötta och hjälpa elever på individ och gruppnivå i olika frågor som rör skola. Vi ser att du har ett coachande förhållningssätt med god förståelse för individers olika behov och förutsättningar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.
Du är väl förtrogen med grundskolans styrdokument såväl som med digital teknik och använder dig av det som ett naturligt redskap i undervisningen.
Du tar en viktig roll i rastverksamheten, där du engagerar eleverna i olika aktiviteter. Du kommer även att stötta elever i skolarbetet både i klassrummet samt efter skoltid genom bland annat läxläsning. Du förväntas samarbeta med elevhälsoteamet, övrig skolpersonal och vårdnadshavare, för att eleverna ska kunna utvecklas maximalt utifrån sina förutsättningar och behov.

Vad erbjuder vi?
Som socialpedagog får du en betydelsefull roll med stora möjligheter att påverka och bidra till verksamhetens utveckling, tillsammans med en mycket engagerad och kompetent personalgrupp. Genom vår tvåspråkiga utbildning får du möjlighet att arbeta i en interkulturell miljö.
Vi värdesätter och arbetar för en hållbar arbetsmiljö för våra anställda. Som en del i detta erbjuder vi friskvårdsbidrag.
Tjänsten är en provanställning på 75% med start enligt överenskommelse.
Utöver din erfarenhet och kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Våra ledord; glädje, tydlighet, öppenhet och framtidsansvar, som är vägledande i vår arbetsvardag, behöver kännas bra för dig.

Då vi verkar i en internationell miljö behöver våra medarbetare behärska svenska och engelska i tal och skrift.


Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och ditt CV till lubna.irfan@esn.se. Märk ansökan med social pedagog. Urval sker löpande.

Ansök nu

Behandlingsassistent till Stödboendet Lönnen. Vi söker två timvikarier

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 6
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Behandlingsassistent till Stödboendet Lönnen.

Vi söker två timvikarier som kan jobba efter behov dag, kväll och helg
Arbetsplatsbeskrivning
Lönnen ligger på Östermalm och ingår som en av verksamheterna i Boendeenheten, Stockholm stad med uppdrag att medverka i brukares process ur hemlöshet.
Lönnen är ett drogfritt stödboende med 55 platser som vänder sig till kvinnor och män som är eller riskerar att bli hemlösa pga missbruks- och/eller psykosociala problem. Genomförandeplaner tas fram utifrån beställarnas uppdrag och brukarnas individuella behov och förutsättningar.
Lönnen tar även emot "Unga vuxna" 18-25 år enligt Tak Över huvudet Garantin (TÖG), samt akuta
Ungdomsplaceringar 18-20 år

Arbetsbeskrivning

Tjänsten erbjuder varierande arbetsuppgifter - du kommer att vara timvikarie med möjlighet att arbeta efter behov. I arbetet innebär det att du ska motivera och stödja klienterna utifrån uppdraget. Vidare kommer du att ta drogkontroller så som utandningsprover och urinprovstagning. Dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Arbetet innebär även praktiska uppgifter som att packa kvarvarande saker, diska och plocka undan efter middag mm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom eller annan
högskoleutbildning som bedöms likvärdig.

Du arbetar både självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor. Du är lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kan dokumentera utifrån gällande regler och föreskrifter.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med missbruk/hemlöshet.

Vi söker dig som värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt. Eftersom arbetet även innebär att möta människor i kris och/eller med en komplex livssituation är det väldigt viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.

Övrigt Lönnen är hbtqi-certifierad verksamhet med en öppen och inkluderande arbetsmiljö, samt ett
välkomnande bemötande av brukare och besökare, utifrån ett hbtqi-perspektiv.

 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Behandlingsassistent till stödboendet Lönnen, vi söker timvikarier natt

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 6
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vi söker nu två timvikarier som kan jobba natt efter behov.

Lönnen ligger på Östermalm och ingår som en av verksamheterna i Boende- och behandlingsenheten med uppdrag att medverka i brukares process ur hemlöshet. Lönnen är ett drogfritt stödboende med 55 platser som vänder sig till kvinnor och män som är eller riskerar att bli hemlösa pga missbruks- och/eller psykosociala problem. Genomförandeplaner tas fram utifrån beställarnas uppdrag och brukarnas individuella behov och förutsättningar.
Lönnen tar även emot "Unga vuxna" 18-25 år enligt Tak Över huvudet Garantin (TÖG), samt akuta
Ungdomsplaceringar 18-20 år.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten innebär nattarbete. Vi har dubbelbemanning.
Dokumentera och utföra drogkontroller så som utandningsprover och urinprover samt avvisa personer som är påverkade.
Ta emot akut placeringar (TÖG & Akut-ungdom) samt journalföra dessa.
Motivera våra boende att sova nattetid.
Vara stöd till dem som mår dåligt t.ex av ångest. Vid behov kontakta sjukvården.
Ta emot överlämning på kvällen samt ge överlämning på morgonmötet för dagpersonalen.
Städning av utrymmen som trapphus, foajé, matsal och kontor.
Göra ordning frukost.
Rondering, se till att det är lugnt och tryggt på verksamheten.
Ansvar för tillsyn, vilka boende har synts till och vilka inte samt dokumentera detta

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behandlingsassistent, behandlingspedagog, eller annan
utbildning som bedöms likvärdig eller har lång erfarenhet inom yrket.
Du arbetar både självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor. Du är lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Du har goda kunskaper i svenska ital och skrift samt kan dokumentera utifrån gällande regler och föreskrifter.

Du har erfarenhet av att arbeta med missbrukare och värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt. Eftersom arbetet även innebär att möta människor i kris och/eller med en komplex livssituation är det väldigt viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.

Övrigt
Lönnen är hbtq-certifierad verksamhet med en öppen och inkluderande arbetsmiljö, samt ett välkomnande bemötande av brukare och besökare, utifrån ett hbtq-perspektiv

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Skyddat boende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 16
Tillsvidareanställning till skyddat boende
Tillträde: Omgående
Omfattning: Anställning om 85%
Vi söker dig som brinner för att arbeta med våld i nära relation & hedersrelaterat våld och förtryck. Vårt skyddade boende är beläget ca 25 minuter med kollektivtrafik från T-centralen, i Stockholms län/Storstockholm.
Vi söker just nu en person som ska utgöra en del av vår arbetsgrupp (tjänsten är på 85%) på skyddat boende. Arbetet innebär att du jobbar skift om både dagtid, kvällar samt har sovande jour pass, med reservation för eventuella schemaändringar.
I arbetet som personal på skyddat boende är förmågan att skapa trygghet och tillit viktig då du är den närmaste för de boende i form av hjälp, stöd och säkerhetsplanering. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig i tal och skrift på ett strukturerat och tydligt sätt. Som personal har du även hand om kontakten med handläggare på socialtjänsten samt andra myndighetspersoner. Du kommer att ingå i ett team men arbetet innebär också mycket eget ansvar. Arbetet kräver att du är strukturerad samt flexibel då dagarna snabbt kan komma att förändras och behöva planeras om.
Du kommer att ha tillgång till företagets bil i ditt arbete.
I tjänsten ingår bland annat:
· Stöd och krissamtal med både vuxna och barn.
· Ta emot nya familjer och ansvara för att inskrivning & utskrivning sker enligt rutiner.
· Att ha mottagningssamtal vid inskrivning.
· Att följa med samt köra vuxna och barn till inbokade myndighetsbesök eller liknande.
· Att ha uppsikt över varje enskild individs mående.
· Att upprätta kontinuerlig dokumentation.
· Att se till så att arbetet utförs i enlighet med aktuellt uppdrag från socialtjänsten.
· Upprätta säkerhetsplaneringar.
· Genomföra FREDA-beskrivningar och PATRIARK.
Krav
· Stor social förmåga
· Körkort B
· Goda kunskaper i tal och skrift
· Goda kunskaper i dokumentation
· Tidigare erfarenhet av liknande arbete
· Relevant utbildning för arbetet (Tex. Socialpedagog, beteendevetare, behandlings pedagog, socionom)
Meriterande
· Utbildning i FREDA, Patriark, SARA eller annan utbildning relevant för arbetet.
Vid anställning ber vi om utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.
Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi omfattas av kollektivavtal.
Vänligen inkom med din ansökan via mail, intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsens slut.
Vi kommer enbart att prioritera intervjuer med dem som har tidigare erfarenheter av skyddat boende.
Uppfyller du inte de krav vi söker kommer vi inte att återkomma till dig.

Ansök nu

Student Development Manager

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 21
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Internationella Engelska Skolan Enskede is now seeking a Student Development Manager to join our fantastic working environment full-time from the 8th of January 2024. This is your opportunity to work at our founding school in an international environment with a productive and encouraging team.

The Role of the Student Development Manager, 4-9

The position of Student Development Manager within the school is a management position which requires a proactive approach with a focus on sports teams and extracurricular activities and maintaining the effective running of the free areas and surrounding areas within the school. The Student Development Manager works alongside the Student Care Manager and is part of the Student Care team. 

The Student Development Manager's general responsibilities include:

- Support students in their social development and school climate via sports teams and extracurricular activities, especially their group behaviour, attitudes and values, and pedagogical development. This is achieved by encouraging and supporting management, mentors and other staff.

- Work closely with other staff i.e. help promote pro-active sports competition,  house competitions/programs and student development within the school and selected charities. 

- Works across the different pastoral teams to work with the students in need of extra support (SEN, Medical and Student Care)

- Attend and actively participate in regular meetings with the Pastoral Team meetings.

- Will manage the student room coordinators in Junior School and Middle School.

- Working alongside the Student Care Manager.

- Working closely with the Vice Principal.

To apply, email your CV and cover letter to human.resources.enskede@engelska.se. Please, write "Student Care Manager" in the subject of your email.

Other Responsibilities:

- Increase participation in sports competitions and extracurricular activities
- Some focus areas that are covered will be; how to be a good mentor; how to encourage GRIT; and how to be a good classmate.
- Data Collection and Analysis: Regularly collect and analyse data on school climate alongside the student care manager - student well-being, and behavioural issues to inform decision-making and program improvements.
- Collaborative Teamwork: Work closely with teachers and support staff to create a cohesive approach to student well-being and school climate improvement.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English as the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan". IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Ansök nu

Socialpedagog till Eriksdalsskolans CSU-grupper

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 28
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Stockholm växer som aldrig förr.

Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare, elevassistenter och övriga medarbetare skillnad på riktigt. I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa medarbetarna.

Eriksdalsskolan - Kunskap Trygghet Glädje

Eriksdalsskolan är en F-9-skola på Södermalm med närhet till både stadens puls och till natursköna områden. Skolan sjuder av liv med drygt 1000 elever i årskurserna F-9. Vi har rymliga och funktionella lokaler, en fantastisk skolgård med tillgång till konstgräsplan, skridskobana och Eriksdalsbadet i vårt närområde. Vi har cirka 120 lärare och 80 övrig personal. Skolan rymmer grundskoleklasser, anpassad grundskola samt två CSU-grupper.

Eriksdalsskolan är i en spännande utvecklingsfas där vi just nu arbetar med skolutvecklingsfrågor med särskilt fokus på läsning, matematik och skolans lärmiljö. Vi har genomfört fortbildningssatsningar inom IT, specialpedagogik och HBTQ. Skolan är HBTQ-certifierad sedan 2018.

Vår skolledning består av fem biträdande rektorer, en administrativ chef och en rektor.
Vi söker nu en socialpedagog till våra CSU-grupper. CSU står för central särskild undervisningsgrupp och är Stockholm stads kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper. På Eriksdalsskolan har vi två CSU-grupper, en för elever med språkstörning och en för elever med autismspektrumtrillstånd. Eleverna i CSU-grupperna läser enligt grundskolans läroplan i en anpassad miljö och vi har i grupperna hela spannet från årskurs 1-9.

Vill du veta mer om oss så får du mer info genom hemsidan https://eriksdalsskolan.stockholm.se/ och genom skolans instagramkonto eriksdalsskolans_medier

Vi kommer göra ett löpande urval, vänta därför inte utan ansök redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!Arbetsbeskrivning
I uppdraget ingår att:

-Stötta elever under lektioner i ordinarie undervisning i CSU-gruppen.

-Vara ett stöd vid övergångar (följa med till annan undervisningssal än hemklassrum t ex i samband med praktiskestetiska lektioner)

-Vara stöd för eleverna under raster och på fritidstid samt hjälpa eleverna träna socialt samspel.

-Möta upp elever på morgonen.

-Arbete med elever som har problematisk skolfrånvaro 

I uppdraget ingår även att:
-Samverka med undervisande lärare och speciallärare kring elevernas arbetsuppgifter samt att ha dialog med vårdnadshavare och delta i möten med vårdnadshavare.

-Samverka med andra aktörer som är kopplade till eleverna, till exempel socialtjänst, närvaroteam och BUP.  

Uppdraget kan behöva justeras efter behov.  

Kvalifikationer

Vi söker dig med socialpedagogutbildning och erfarenhet av arbete med och kunskap om NPF och språkstörning samt arbete med barn/ungdomar.

Du har god samarbetsförmåga, men också förmåga att arbeta självständigt och att planera, prioritera och organisera ditt arbete. Det är viktigt för oss att du kan bygga goda relationer, är tydlig, lösningsfokuserad och möter varje elev utifrån elevens förutsättningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Övrigt I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Personal till LSS-boende i Bromma

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 16
Om bolaget

OmsorgsCompagniet har funnits sedan 2003. Vi finns i dagsläget etablerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Trollhättan. OmsorgsCompagniet driver verksamheter inom personlig assistans, avlösning, ledsagning, boendestöd, stödboende, LSS boende samt träningsboende . Vi har idag ca 1300 medarbetare inom koncernen och är helt privatägda.Serviceboendet i Bromma är beläget vid Brommaplan. Målgruppen tillhör personkrets 1, vuxna från 18 år med lindrig utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Vi har väl upprättade samarbeten med beroendemottagningar och psykiatrienheter.

Boendet består av 14 lägenheter i två fastigheter där även andra hyresgäster bor.

Det är tillåtet att ha husdjur i sin lägenhet. Vår gemensamhetslokal är bemannad dygnet runt.

I lokalen finns även möjlighet till gemensamma aktiviteter, socialt umgänge, matlagning och gemensamma måltider.Vi erbjuder och är flexibla samt anpassar individuella lösningar till socialtjänsten och den boendes önskemål.

Vi söker nu medarbetare på heltid och på timmar som med sin kunskap, sitt engagemang och positiva framtoning vill arbeta hos oss.

Arbetsuppgifterna är att ge den boende stöd i vardagen, följa upp kontakt med vård och myndigheter. I dina arbetsuppgifter ingår administrativa och praktiska arbetsuppgifter. Arbetstiderna är dygnet runt där sovande jour ingår samt dags- eller kvällspass. Du som söker tjänsten är trygg, stabil och ödmjuk. Vi förväntar oss att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt och du tar ansvar för att hitta lösningar på situationer som kan uppstå under arbetstid. Du skall tycka om att arbeta nära klienterna och motivera till förändring. Vi erbjuder många gemensamma aktiviteter med fokus på hälsa och träning.

Vi vill att du har tvåårig eftergymnasial utbildning motsvarande yrkeshögskola eller folkhögskola med pedagogisk eller social och beteendeinriktning. Du har tidigare erfarenhet inom vård- och omsorgsområdet liksom erfarenhet av behandlingsarbete med vuxna.Rekryteringsprocessen sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen. Så skicka din ansökan redan idag!

OmsorgsCompagniet har som policy att begära in registerutdrag på samtliga personer vi anställer. Beställ gärna utdraget redan nu så du hinner få hem det. Du hittar utdraget på polisens hemsida, https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsr... (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/)

Ansök nu

Student Care Coordinator

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 16
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Internationella Engelska Skolan Enskede is now seeking a Student Care Manager to join our fantastic working environment. This is your opportunity to work at our founding school in an international environment with a productive and encouraging team. *Please note that this is a temporary position required between March - June 2024.

The position of Student Care Manager within IESE is a management position which requires hard work and dedication. You will report to the management on a regular basis regarding all aspects of student care.

This will among other things involve:

- Supporting the Assistant Principal in all student care matters, Yr 4-9.
- Being responsible for the efficient liaison with the PTA. This includes attending/planning PTA meetings and activities.
- Organizing and managing major school events ie: dances/clash of classes/fundraisers etc.
- Being responsible for the efficient running of the House council and student council, assisted by the Student Development Coordinator.
- Attending HOY meetings. 
-  Chairing weekly student care team meetings with the school nurse, counsellor, special education teachers and student development coordinator.
- Acting as mentor for HOY’s providing moral and administrative assistance when necessary.
- Ensuring tidiness and improving the structural design of the school where appropriate.
- Overseeing the responsibility of introducing new students and other visitors to our school.
- Working proactively to ensure high standards of student attendance and behaviour.
- For specific students, overseeing behavioural targets ie. attendance, lateness, behaviour etc. 
- Conducting Student Care Conferences where necessary to set targets with students, parents and mentors.
- When necessary attend meetings with mentors, teachers, parents and students in order to support and promote positive communication between all parties.
- Contacting and reporting to appropriate school authorities in accordance with Swedish school legislation.

To apply, email your CV and cover letter to human.resources.enskede@engelska.se. Applications should be marked with the subject ”Student care manager”.

Interviews will be held on an ongoing basis. We recommend that you send in your application as soon as possible.

Ansök nu

Familjehem & Jourhem sökes

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 1
Trygga Familjehem i Sverige AB Söker nu familjer/ ensamstående personer som vill vara med och hjälpa ett barn/ ungdom (0-20år). Vi söker både familjehem och jourhem,
Att vara jourhem eller familjehem.
Att vara familjehem är intressant, utmanande och framförallt belönande! Det handlar om att öppna dörrarna till sitt hem, sin familj, sin vardag och erbjuda trygghet, riktlinjer, regler och framförallt mycket glädje och hjärta samt en önskan att dela med sig av sitt liv.
Detta innebär givetvis en stor utmaning och förutsätter en tydlig ambition att lyckas. Denna ambition måste delas av samtliga medlemmar i familjen och en samsyn om vad uppdraget omfattar är av stor vikt. Det är givetvis så att alla påverkas av att en ny individ flyttar in och blir en del av familjen. OBS att även en ensamstående person kan vara jour- eller familjehem.
Det viktigaste är att ni har ett genuint intresse för att hjälpa ett barn/ ungdom till ett bättre liv. Ni måste också kunna samarbeta med samtliga aktörer runt det placerade barnet/ungdomen såsom skola, socialsekreterare, familjehemskonsulenter m.fl.

För att klara en placering krävs att man har lite extra av allt; av utrymme, av tid och av förmåga! Våra krav på er för att påbörja en familjehemsutredning är bland andra:
Att ni är 25 år eller äldre
Att ni inte förekommer i polisens brott-och misstankeregister, försäkringskassans register avseende längre sjukperioder, kronofogdens register och sociala registret de senaste fem åren
Att det finns ett ledigt sovrum som kan erbjudas det placerade barnet, utan att någon i familjen gör avkall på sitt sovrum. Observera att gemensamma utrymmen inte räknas som sovrum.
Att ert boende är stadigvarande, det vill säga ni inte hyr i andra hand, är inneboende eller dylikt. Boendet är fullt möblerat och ombonat.
Att ni är fullt friska och arbetsföra
Att ni har stabil inkomst och försörjning
Att minst en av er har tid för möten med socialtjänst och oss familjehemskonsulenter
Att ni inte har några större kommande förändringar i livet, såsom flytt, längre resor, nya studier, graviditet eller dylikt
Att ni behärskar det svenska språket

Trygga Familjehem stödjer, handleder och utbildar
Som familjehem får ni Trygga Familjehems grundutbildning för familjehem. Syftet är att göra placeringen så bra som möjligt för den placerade och för familjehemmet. Våra konsulenter finns alltid nära till hands för fortlöpande handledning och utbildning till familjen under placeringens gång. Er familjehemskonsulent besöker er löpande, ni har ett nära samarbete i allt som rör den placerade, t ex genomförandeplaner och myndighetskontakter. Till er hjälp har ni dygnet-runt-stöd per telefon i vilken fråga det än kan vara. Trygga familjehems arbets- och förhållningssätt är att vara tillgängliga, bistå med stöd, hjälp, idéer och motivation!
God ekonomisk ersättning
Att öppna upp sitt hem för ett barn, ungdom eller ung vuxen handlar inte om pengar, utan om att man hjälper någon som behöver en trygg och stabil tillvaro. Men man ska ändå ha en solid ersättning för det arbete man gör.
Ersättningen betalas ut i två delar, dels en omkostnadsersättning på ca 5000kr/ mån som skall täcka mat, kläder, resor etc samt en arvodesdel för det arbete ni utför.
Arvodet varierar från 18.000 kr/mån och uppåt beroende på placeringens komplexitet.
Om Trygga Familjehem
Trygga Familjehem erbjuder konsulentstödda jour och familjehemsplaceringar. Samtliga familjehemskonsultenter har egen erfarenhet av att vara jour - och familjehem, något som vi på Tryggafamiljehem i Sverige AB värderar högt.
Är du intresserad av att bli jourhem eller familjehem? Rekrytering sker löpande.
Klicka in på vår hemsida för mer information och Ansökan!

Ansök nu