Barnskötare jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Barnskötare i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Förskoleföreningen Tryggis söker timvikarier

Barnskötare
Läs mer Maj 16
Välkommen till Föräldraföreningen Tryggis!
Vi söker utbildade barnskötare med erfarenhet som brinner för sitt yrke och barns utveckling, och som nu vill arbeta som timvikarie. Du som söker vill vara en del av vår vikarielista som får timmar/dagar vid behov.
Vårt mål är att ge barnen livslång lust till lek och lärande. Alla barn ska trivas och utvecklas hos oss - från den dagen de kommer in genom dörren till den dagen de lämnar oss. Vårt fokus ligger på varje barns utveckling och utbildning utifrån sina egna individuella förutsättningar.
Du som vikarie ska ha ett barnfokus som bidrar till att alla barn får en självklar plats på Tryggis och det är viktigt att du har ett bra förhållningssätt gentemot barn, vårdnadshavare och kollegor samt kommunicerar väl i svenska språket i både tal och skrift.
Det är meriterande att ha tidigare erfarenhet från att jobba med barn, barnpassning eller till exempel ledarskap inom barnidrott.
Du som söker ska vara trygg i uppdraget, självgående och vilja delta i pedagogisk verksamhet, samt att du trivs med och kan arbeta med åldrarna 1–5 år. Alla barn är olika så det är viktigt att du är lyhörd för barnens behov.
Samtidigt som det är viktigt i rollen som vikarie att ha mycket lekenergi så behöver du vara en lugn och trygg person samt vara bekväm i att få tilldelade arbetsuppgifter av ordinarie pedagoger i huset.
Det är viktigt att Du tillsammans med husets övriga pedagoger vill bli en del av Tryggis och skapa en bra arbetsplats.
Tillträdesdag är så snart som möjligt. Timlön enligt avtal.

Om Föräldrakooperativet Tryggis
Förskolan Tryggis ligger i Bromma Kyrka utanför Stockholm och är belägen i ett litet och lugnt bostadsområde med närhet till fina lekplatser, parklekar, pulkabacke, 4H-gård, Klockarskogen och Kyrksjön. Tryggis är en liten förskola med möjlighet att ta emot 25 barn (1-5 år) och drivs som ett föräldrakooperativ genom en föräldraförening.
Låter detta intressant? Då är du välkommen att skicka in ansökan innehållande CV och personligt brev till vår rektor Anna Lundgren på; anna.lundgren@tryggis.se.
Övrig information
- Anställningsform: timanställning
- Tillträde: enligt överenskommelse
Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vid anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister, beställ gärna redan idag utdraget då det vanligtvis tar två veckor att få det hemskickat.
Har du frågor angående tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta vår rektor Anna Lundgren på 070 – 221 31 14, eller via mail: anna.lundgren@tryggis.se

Ansök nu

Barnskötare till Förskolan LÄR, Östermalm

Barnskötare
Läs mer Maj 17
Förskolan LÄR på Östermalm ligger på Linnégatan 80 med Djurgårdens grönska precis runt hörnet. Läs mer om förskolan på www.skolanlar.nu. Vi ser gärna att den som arbetar som barnskötare på Förskolan LÄR är utbildad,
• är intresserad av sitt eget lärande och har en vilja att utvecklas tillsammans i ett arbetslag.
• är intresserad av att ta del av ny kunskap och forskning inom förskolans område.
• Arbeta med alla rutinsituationer, såsom; måltider, barnens dagliga hygien/blöjbyten, på/avklädning, vilor, materialvård, viss städning och tvätt.
• Ansvar för öppningar och stängningar på förskolan.
• Aktivt medverka på barnskötarmöten och pedagogmöten.
• Medverka i planerade föräldraaktiviteter, t.ex. föräldramöten.
Vi söker dig har utbildning som barnskötare, elevassistent eller har annan utbildning riktad till arbete med barn.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har ett positivt förhållningssätt, är pedagogisk och har god förmåga att känna in barnets behov och alltid har barnets bästa i fokus. I din roll som barnskötare kommer du att arbeta ha kontakt med vårdnadshavare, ingå i arbetslaget och vara med i den pedagogiska verksamheten.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Montessoriförskolan Gitarren söker erfaren Barnskötare fr.o.m januari-2024

Barnskötare
Läs mer Maj 15
Vi söker 1 st vikarie Barnskötare , 90-100%
Vi söker 1 st timvikarie Barnskötare ,som kan öppna 6.30, eller stänga 17.30,
90-100%


Vi erbjuder
Pedagogisk måltider, och arbetskläder.
Krav:
-Goda kunskaper i svenska språk i tal och skrift
-polisregister
3-4 år erfarenhet för barn mellan 1-3år


Månadslön: vikarie barnskötare
Arbetstider: 36-40t/v
Vi föredrar personal som bor nära Skarpnäck .

Ansök nu

Barnen på förskolan The Rainbow i Kristineberg söker en ny engelsktalande b

Barnskötare
Läs mer Mar 5
Rollen

Tellusbarn söker en engelsktalande barnskötare med god svenska till förskolan The Rainbow i Kristineberg. Tjänsten är i första hand på vår yngrebarnsavdelning. Erfarenhet av att arbeta på förskola är ett krav.

Om Tellusbarn

Tellusbarn driver 28 förskolor med runt 2 000 utbildningsplatser och grundades 2007. Tellusbarn har verksamhet i tio kommuner i Stockholms län och Uppsala län.

Tellusbarn verkar i varierande socioekonomiska miljöer utifrån de fyra profilerna kulturförskola, nyckelförskola, friluftsförskola och tvåspråkig förskola.

Tellusbarns verksamhet ska kännetecknas av hög kvalitet, stabil tillväxt och hållbar lönsamhet. Tellusbarns förskolor ska ge barnen förutsättningar till en bra start på livet, där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

Om förskolan

Förskolan The Rainbow ligger på Love Almqvistväg i Kristineberg. Det är en liten mysig förskola med härliga lokaler och en liten lummig gård. Förskolan består av två avdelningar med plats för sammanlagt 30 barn. The Rainbow är en svensk- och engelskspråkig förskola. Förskolan har stort fokus på språk och gör gärna många utflykter i vår närmiljö.

Vi väcker lust och språknyfikenhet
Språk är barnets främsta redskap för att kommunicera, tänka och lära. Hos oss väcker vi barnets lust och nyfikenhet att tillägna sig ett nytt språk. Vi vill stärka barnen och utformar ett sammanhang där språk, identitet och lärande blir en helhet. Det hjälper barnen att utveckla sin egen, unika identitet.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara barnskötare i barngrupp och att ingå i ett arbetslag. Du ska vara delaktig och engagerad i alla förskolans olika delar/ aktiviteter med barnen både ute och inne. Att arbeta hos oss innebär att man är flexibel och redo att hjälpa till där det behövs, utifrån barnen och verksamhetens bästa.

Som barnskötare arbetar du tillsammans med och kompletterar förskolläraren i uppdraget att främja barns omsorg, utveckling och lärande. Du bidrar till arbetslagets gemensamma uppgifter i planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av utbildningen. Du ska vara väl insatt i förskolans läroplan.

Kompetenser

Utbildad barnskötare med erfarenhet av arbete i förskola.

Engelsktalande och med god svenska.

Egenskaper

Du brinner för barns utveckling och lärande och pedagogiska lärprocesser. Du är insatt i förskolans nationella styrdokument och kan koppla dessa till utbildningens innehåll och mål.

Du behärskar engelska och svenska i tal och skrift.

Du är van vid att använda digitala verktyg i ditt arbete.

Du har ett professionellt och varmt bemötande mot alla på förskolan och prioriterar att skapa goda relationer med både barn, vårdnadshavare och kollegor.

Som person ser du möjligheter där andra ser problem, värdesätter gott samarbete med barn, vårdnadshavare och kollegor och är engagerad och lojal.

Vårt erbjudande till dig

Vi värdesätter att våra medarbetare har en trevlig arbetsmiljö med ett bra kollegialt samarbete, det ställer krav på oss som arbetsgivare men även på dig. Därför lägger vi extra fokus på att hitta dig som tycker om att samarbeta, är lite utav en glädjespridare och som förstår vikten av att kompromissa.

Hos oss får du:

• Möjlighet till personlig utveckling genom kollegialt lärande samt kompetensutveckling.
• Möjlighet att ingå i olika specialpedagogiska utvecklingsprojekt, samt specialpedagogisk handledning
• Möjlighet till interna karriärvägar
• Arbetskläder
• Friskvård
• Fria pedagogiska måltider
• Reflektionstid

Alla medarbetare på våra förskolor förväntas vara rök- och snusfria i alla sammanhang kopplade till förskolan. Du måste kunna uppvisa ett godkänt utdrag ur belastningsregistret enligt lagen 2000:873.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Enligt överenskommelse

Sysselsättningsgrad: Heltid

Kollektivavtal: Ja

Urval och intervjuer sker löpande.

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så ansök så snart som möjligt om du känner att tjänsten som är rätt för dig.
För ansökan och mer information kontakta rektor Birgitta Gugg: birgitta.gugg@tellusbarn.se

Ansök nu

Barnskötare på Stockholms äldsta kooperativ.

Barnskötare
Läs mer Maj 7
Vill du bli en i vårt glada gäng på Stockholms äldsta föräldrakooperativ?
Vi söker dig som är flexibel och har lätt för att samarbeta både med kollegor och föräldrar i kooperativet. Du ska ha barnskötarutbildning och arbetslivserfarenhet. Du ska vara väl förankrad i styrdokumenten samt kunnig inom pedagogisk dokumentation. Du får gärna vara kreativ med många idéer och tycka att det är roligt med konst, sång och musik då det är en stor del av vår vardag på Bonk.


Du ingår i ett arbetslag på tre, där du tillsammans med dina två närmaste kollegor planerar och genomför utbildningen på avdelningen. Förskolan planerar gemensamma mål och arbetssätt tillsammans på APT och planeringsdagar, där du är en del av det stora arbetslaget.


Hos oss får du fria ekologiska måltider som lagas på en förskola i närheten, arbetskläder för utomhusbruk, fortbildning, friskvårdsbidrag och kollektivavtal. Du arbetar med kollegor som medvetet har valt att arbeta i ett föräldrakooperativ, som är uppfinningsrika, lösningsfokuserade, som välkomnar idéer och nya tankar och som tycker om sitt jobb.


Kvalifikationer:
Vi vill att du är utbildad barnskötare med arbetslivserfarenhet.
Du tillträder den 12/8 2024.
Du är välkommen att skicka in din ansökan till oss via e-post. Bifoga CV och referens. Rekryteringsprocessen pågår löpande tills tjänsten är tillsatt.
info@forskolanbonk.se

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Maj 14
Är du utbildad barnskötare och vill jobba i en mindre förskola med en barngrupp på 12 barn och 3 pedagoger. Vi söker en barnskötare till vårt team. Vi söker en person med ett lugnt, tryggt och lyhört förhållningssätt till barnen.En pedagog som är positiv, kommunikativ och pålitlig. En person som älskar att jobba med barns utveckling och lärande samt gärna läser om nya forskningsrön.
Tjänsten är på 60 %

Ansök nu

Vikarie förskola

Barnskötare
Läs mer Apr 9
BILDA personal är ett auktoriserat bemanningsföretag med över 20 års erfarenhet av uthyrning och förmedling av personal. Genom ett stort yrkeskunnande med hög kvalitet erbjuder vi våra kunder och personal ett genuint engagemang. BILDA är en upphandlad leverantör i de flesta kommuner i Stockholmsregionen.
Att arbeta som vikarie på BILDA innebär att du får ett utvecklande, kul och flexibelt arbete. Du bestämmer själv hur mycket eller lite du vill jobba. Genom BILDAs app kan du se och ansöka om alla uppdrag som matchar din profil.
Brinner du för att arbeta med barn och unga samt vill vara med och utveckla deras olika förmågor? Då ska du skicka in en ansöka till oss på BILDA redan idag.
Vi har just nu ett stort behov av att anställa fler vikarier inom förskola. Nu söker vi dig som kan arbeta på förskolor runtom i hela Stockholmsregionen. Vi söker både behöriga förskollärare, behöriga barnskötare och obehöriga vikarier men med erfarenhet inom förskola.
I förskolan arbetar du både på avdelningar med yngre barn (1-3 år) och äldre barn (3-5 år). Som vikarie på förskola är arbetsuppgifterna bland annat att hjälpa barn vid måltider, av- och påklädning och lek både inne och ute. Du arbetar tillsammans med annan personal på avdelningen och ni ansvarar tillsammans för att den dagliga verksamheten fortgår.
BILDA har kollektivavtal, erbjuder en introduktionsutbildning samt löpande coachande stöd och dialog med en tilldelad kontaktperson hos BILDA.
För att arbeta som vikarie behöver du:
- Gymnasieexamen eller motsvarande
- Tidigare arbetslivserfarenhet inom förskola i Sverige
- Tala och skriva god svenska
Meriterande är om du har:
- Relevant utbildning såsom barnskötarexamen eller förskollärarexamen.
För att passa in i rollen som vikarie tror vi även att du har hög social kompetens, är flexibel samt van att ta egna initiativ. Du bör även trivas i en energisk miljö samt vara engagerad och ansvarstagande i ditt arbete. Det centrala i vikarierollen är även ditt stora intresse för att arbeta med barn och ungdomar.
Tycker du att detta passar in på dig? Sök då tjänsten via vår hemsida eller klicka på “sök jobbet” här i annonsen. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post eller telefon.
För att arbeta med barn behöver du enligt lag ha ett utdrag ur Polisen belastningsregistret. Via vår hemsida kan du hitta information och ladda ner blanketten "begäran om utdrag ur belastningsregistret för arbete med barn inom skola & förskola” https://bildapersonal.se/konsult/blanketter/
Beställ gärna belastningsregistret redan idag så går processen snabbare om du går vidare i rekryteringen.
Vi ser fram emot din ansökan.
Hälsningar
Rekryteringsteamet på BILDA personal

Ansök nu

Liten mysig förskola söker barnskötare på 75% till ett vikariat på 1 år.

Barnskötare
Läs mer Maj 13
Är du rätt Barnskötare för oss?


Vår lilla förskola söker nu en engagerad och positiv kollega som vill jobba med de yngre barnen.
Tjänsten är ett vikariat på 75% och i 1 år med start i augusti då ordinarie personal går på föräldraledighet.
Förskolan är ett föräldrakooperativ med 26 barn i huset uppdelade på två avdelningar med just nu 12 barn i ålder 1-2 respektive 14 barn i ålder 3-5.
Förskolan ligger i ett villakvarter i Gamla Enskede med närhet till skog och parker.


Vi strävar efter att se till barnens bästa och att möta barnen på ett jämlikt sätt. Vi tror på det kompetenta barnet och dess förmåga och vilja till utveckling i samspel med omgivningen. I vårt fall, förskolemiljö, där vuxna är delaktiga och vägledande.
Vi jobbar utifrån barnens intressen och våra pedagogiska kunskaper. Utbildningen ska bestå av planerad och spontan undervisning inom alla lärområden.


Vi söker dig som är nyfiken, kreativ, initiativrik och gillar att ta eget ansvar.
Du har ett respektfullt förhållningssätt och förmåga att skapa professionella relationer till barn, vårdnadshavare och medarbetare.
Du har ett tydligt barnfokus och en positiv attityd till ditt arbete, ditt arbetslag och din förskola.
Du har en god samarbetsförmåga samt är flexibel när oväntade situationer uppstår.


Förskolan erbjuder:
Fria måltider och kaffe/te
Arbetskläder
FriskvårdsbidragIntervjuer kommer ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Ange löneanspråk i ansökan.

Ansök nu

JENSEN förskola Kungsholmen och Kristineberg söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Maj 14
JENSEN förskola Kungsholmen startade i Augusti 2020 på Kungsholmen på Alströmergatan 45B i fantastiska lokaler från 1900-talet som vi varsamt renoverat så att de anpassas till vår verksamhet. JENSEN förskola Kristineberg har funnits sedan 2012 och ligger på nordvästra Kungsholmen. Vi är en fristående förskola som erbjuder en väletablerad och trygg verksamhet, där grundstrukturen sitter sedan länge.

Nu söker vi engagerade barnskötare till båda våra förskolor på Kungsholmen inför läsåret 24/25.Träning för verkligheten och bildning som mål är den röda tråden i hur vi utbildar våra elever/barn. Vår företagskultur präglas av höga ambitioner, professionalitet, hälsoprofil och även en uttalad dresscode. Vi har en positiv teamkänsla där alla medarbetare bidrar i att ta ansvar för helheten. På vår senaste nationella medarbetarenkät rekommenderar hela 93% JENSEN som arbetsplats!

Bildningsresan börjar här 

På JENSEN förskola står barnens kunskap, hälsa och trivsel i centrum och vår ambition är att barnens bildningsresa börjar hos oss. Trygghet & självkänsla är grunden för hur vi arbetar med alla barn och vår egen utbildningsmodell med minilektioner sätter barnens kunskaper i fokus. Vi arbetar med en uttalad hälsoprofil och rikligt med utepedagogik –  för barnens välmående. Vi är mycket stolta över att 96% av våra tusentals föräldrar under de senaste fem åren har rekommenderat JENSEN förskola i regelbundna enkäter. 

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett tydligt och närvarande ledarskap, två timmars reflektionstid varje vecka samt möjlighet till extra lediga dagar från 40 års ålder - allt för att ge dig så goda förutsättningar som möjligt i ditt arbete. Du får även arbetskläder.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad barnskötare eller har erfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi söker dig som trivs med att jobba i team och ger energi till både barn, vårdnadshavare och kollegor för att skapa en positiv arbetsmiljö för alla. Kunskaper inom idrott, konst, musik eller hantverk är meriterande. Vi lägger stor vikt vid att alla pedagoger bidrar till barnens språkutveckling, därför är mycket goda kunskaper i svenska språket ett krav i såväl tal som skrift. Eftersom vi har en tydlig hälsoprofil är du troligtvis inne på samma spår.

Anställningsform

Tjänsterna är visstidsanställningar på 75% från 2024-08-05 t.o.m. 2025-06-30, med placering på JENSEN förskola Kungholmen eller Kristineberg. 

Din ansökan

Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem via vår hemsida. Där kan du också hitta mer information om vår rekryteringsprocess. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer hålls löpande. Vi tar enbart emot ansökningar via webben; ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas inte. 

Inom förskolan måste du enligt lag (2000:873) visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Utdraget görs via polisen.se med digitalt BankID. Om du inte har BankID, så kan du beställa hem blanketten, gör detta så snart som möjligt då manuell hantering av blanketten tar lång tid.  

Första steget i vår rekryteringsprocess är att genomföra två tester (Mint och Matrigma). Testlänkar skickas på mail direkt efter inskickad ansökan och du får återkoppling på testerna direkt efter att du har genomfört dem.


Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta rektor Sofia Carlén på sofia.carlen@jenseneducation.seVill du veta mer om hur det är att jobba på JENSEN förskola? Läs mer här!
Varmt välkommen med din ansökan!

Om JENSEN

JENSEN education är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med förtroendet att utbilda drygt 17 000 elever inom fem olika områden – förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning samt yrkeshögskola. JENSEN grundades 1996 av Håkan Jensen, företagets vd och ägare, och står för långsiktighet, kvalitet och ansvarstagande. Utbildningskonceptet ”Träning för verkligheten och bildning som mål” genomsyrar all verksamhet.

Ansök nu

Vill du vara med och påverka på riktigt?!

Barnskötare
Läs mer Maj 8
På Underbara Barn & Förskolor AB får du ett verkligt inflytande över ditt egna och barnens vardag - hos oss får du vara med och påverka på riktigt!
Vi söker just nu en eldsjäl som vill vara med och utveckla verksamheten.


OM FÖRSKOLAN RAKETEN
På förskolan Raketen arbetar 7-8 pedagoger tillsammans med ca 40 barn. Vi tycker det är viktigt att du delar vår passion för pedagogik och vår barnsyn samt är en medforskande pedagog. Vi har en vision om en förskola vars dagar är fyllda av glädje, lek, utveckling och lärande. Varje barn bemöts utifrån den unika person den är med sina olika behov, i en miljö som utmanar och inspirerar till samspel. Inspiration hämtar vi ur Reggio Emilia-filosofin vilket märks i vår barnsyn, i vårt förhållningssätt till lärande samt i val av material.


OM OSS
Vi arbetar med mindre barngrupper och vill med våra små förskolor erbjuda en personlig och trygg verksamhet där alla får möjlighet att synas och känna sig hörd. En plats som är lärorik, bekant och rogivande, avskilt från storstadens muller och stress. Det är i små grupper barn trivs och får chansen att upptäcka världen i sin egen takt, bland människor som bryr sig och är närvarande.
Vi erbjuder alla våra medarbetare kollektivavtal, arbetskläder, friskvårdbidrag, utbildningar och fria pedagogiska måltider.


OM ARBETSUPPGIFTERNA
I arbetet ingår planering, genomförande, dokumentation, uppföljning samt utvärdering av verksamheten. Du kommer i nära samarbete med förskollärare och rektor arbeta för att uppfylla målen i läroplanen, förskolans styrdokument och de kommunala riktlinjerna, samt koppla detta till Reggio-Emilias pedagogiska filosofi.


OM DIG
Du gillar att arbeta såväl i lag som självständigt i en verksamhet som sätter barnens utveckling och intresse i främsta rummet. Vi värdesätter dig som vill utvecklas och ligga i framkant, som genom självreflektion och fortbildning ständigt vill förbättra och höja den pedagogiska kvalitén.


Hos oss är det viktigt att alla kommer till jobbet med ett leende och går därifrån stolta, något vi endast kan uppnå som ett lag.


Tänker du som oss? Skicka in din ansökan redan idag!
pedagog@underbara.se

Ansök nu

JENSEN förskola Östermalm/Norrmalm söker barnskötare

Barnskötare
Läs mer Maj 8
På JENSEN förskola har vi höga ambitioner inom allt vi gör. Vi finns till för föräldrar som värdesätter en förskola med fokus på kunskap, trygghet och hälsa. Nu söker vi engagerade barnskötare till våra förskolor på Östermalm, Östermalm-stadion samt Norrmalm som vill bli en del av våra härliga team!Träning för verkligheten och bildning som mål är den röda tråden i hur vi utbildar våra elever/barn. Vår företagskultur präglas av höga ambitioner, professionalitet, hälsoprofil och även en uttalad dresscode. Vi har en positiv teamkänsla där alla medarbetare bidrar i att ta ansvar för helheten. På vår senaste nationella medarbetarenkät rekommenderar hela 93% JENSEN som arbetsplats!

Bildningsresan börjar här 

På JENSEN förskola står barnens kunskap, hälsa och trivsel i centrum och vår ambition är att barnens bildningsresa börjar hos oss. Trygghet & självkänsla är grunden för hur vi arbetar med alla barn och vår egen utbildningsmodell med minilektioner sätter barnens kunskaper i fokus. Vi arbetar med en uttalad hälsoprofil och rikligt med utepedagogik –  för barnens välmående. Vi är mycket stolta över att 96% av våra tusentals föräldrar under de senaste fem åren har rekommenderat JENSEN förskola i regelbundna enkäter. 

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett tydligt och närvarande ledarskap, två timmars reflektionstid varje vecka samt möjlighet till extra lediga dagar från 40 års ålder - allt för att ge dig så goda förutsättningar som möjligt i ditt arbete. Du får även arbetskläder.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad barnskötare eller har erfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi söker dig som trivs med att jobba i team och ger energi till både barn, vårdnadshavare och kollegor för att skapa en positiv arbetsmiljö för alla. Kunskaper inom idrott, konst, musik eller hantverk är meriterande. Vi lägger stor vikt vid att alla pedagoger bidrar till barnens språkutveckling, därför är mycket goda kunskaper i svenska språket ett krav i såväl tal som skrift. Eftersom vi har en tydlig hälsoprofil är du troligtvis inne på samma spår.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75-100% med placering på JENSEN förskola Östermalm. Tillträde i mars eller enligt överenskommelse. För den här tjänsten tillämpar vi 6 månader provanställning.

Din ansökan

Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem via vår hemsida. Där kan du också hitta mer information om vår rekryteringsprocess. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer hålls löpande. Vi tar enbart emot ansökningar via webben; ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas inte. 

Inom förskolan måste du enligt lag (2000:873) visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Utdraget görs via polisen.se med digitalt BankID. Om du inte har BankID, så kan du beställa hem blanketten, gör detta så snart som möjligt då manuell hantering av blanketten tar lång tid.  

Första steget i vår rekryteringsprocess är att genomföra två tester (Mint och Matrigma). Testlänkar skickas på mail direkt efter inskickad ansökan och du får återkoppling på testerna direkt efter att du har genomfört dem. Du behöver genomföra testerna för att kunna gå vidare i rekryteringsprocessen.

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta rektor Linda Sander på linda.sander@jenseneducation.se

Om JENSEN

JENSEN education är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med förtroendet att utbilda drygt 17 000 elever inom fem olika områden – förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning samt yrkeshögskola. JENSEN grundades 1996 av Håkan Jensen, företagets vd och ägare, och står för långsiktighet, kvalitet och ansvarstagande. Utbildningskonceptet ”Träning för verkligheten och bildning som mål” genomsyrar all verksamhet.

Ansök nu

Nanny 3-4 em/v, en pojke på 1 år. Östermalm.

Barnskötare
Läs mer Maj 7
Ref 4244Ö
Vi söker nu efter en nanny som vill ha hand om en glad liten pojke på eftermiddagarna 3-4 dagar i veckan. Arbetsdagen kommer börja mellan 15 och 15.30 och nannyn arbetar i tre timmar till 18 eller 18.30. Om nannyn kan så önskar familjen också hjälp heldagar vid vab eller om förskolan är stängd, samt kvällar och en stund på helgen vid behov. Pojken som är 1 år har precis börjat förskola som ligger bara ca 100 meter från hemmet. Efter förskolan är det upp till nannyn att avgöra vad som passar bäst för dagen. En utflykt till någon av de många lekparker som finns i närheten, biblioteket eller ut på Djurgården, eller om det passar bättre att gå hem och leka i lugn och ro. I tjänsten ingår även att förbereda middag till pojken.
Familjen söker en pålitlig och positiv nanny som har tidigare erfarenhet av arbete med barn i 1-årsåldern. Pojken har haft nanny genom oss innan han började på förskola och är van att vara tillsammans med andra vuxna.
Familjen bor centralt beläget på Östermalm, nära många passande parker och aktiviteter.
Lönen för den här tjänsten kommer vara mellan 150 och 210 kr/timme beroende på nannyns erfarenhet och eventuell relevant pedagogisk utbildning. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Familjen söker en kandidat som kan börja så snart som möjligt.


______________________________________
Om Nordic Light Nannies:
Vi söker nu en ny medarbetare som vill ha nanny som sitt yrke. Vi arbetar mot familjer som ställer höga krav på kvalitet när de väljer en nanny. De flesta av våra tjänster är på minst halvtid och vi tycker det är väldigt viktigt att även nannyn trivs bra ihop med familjen. Därför tar vi dina önskemål på stort allvar när vi presenterar familjer för dig.
Vi har Sveriges bästa villkor för nannies med bland annat sjuklön och semesterersättning.
Lönerna bestäms individuellt beroende på erfarenhet och utbildning och är jämförbara med förskollärare lön i Stockholm. Minimilön 150 kr/tim. Vi kan erbjuda högre lön upp till 210 kr/tim för nannies med mycket erfarenhet och/eller pedagogisk utbildning. Fasta månadslöner förekommer inom vissa tjänster.
Läs mer på https://nordiclightnannies.se/lediga-tjanster/
Har du kunskap och erfarenhet inom barns utveckling?
Gillar du att leka och hitta på olika saker ute och inne? Då är detta rätt jobb för dig!
Har du:
Minst tre års erfarenhet av professionellt arbete med barn (intyg/dokumentation och referenser krävs) eller motsvarande kompetens?
Ett intresse för att arbeta med barn och deras utveckling?
Pedagogisk utbildning så som förskollärare, barnskötare, lärare, fritidspedagog, dramapedagog etc. är meriterande, likaså körkort!

Ansök nu

JENSEN förskola söker timvikarier i Stockholms län

Barnskötare
Läs mer Apr 25
JENSEN förskola söker timvikarier till våra förskolor i Stockholms län. Vi erbjuder dig ett flexibelt och roligt extraarbete i barngrupper med barn mellan 1-6 år. Arbetet innefattar allt från utomhuslek, skapande aktiviteter och utflykter till att hjälpa till i köket om så krävs. Vi söker dig som har möjlighet att rycka in med kort varsel, är flexibel med tider och har möjlighet att arbeta på våra olika förskolor.Träning för verkligheten och bildning som mål är den röda tråden i hur vi utbildar våra elever/barn. Vår företagskultur präglas av höga ambitioner, professionalitet, hälsoprofil och även en uttalad dresscode. Vi har en positiv teamkänsla där alla medarbetare bidrar i att ta ansvar för helheten. På vår senaste nationella medarbetarenkät rekommenderar hela 93% JENSEN som arbetsplats!

Bildningsresan börjar här 

På JENSEN förskola står barnens kunskap, hälsa och trivsel i centrum och vår ambition är att barnens bildningsresa börjar hos oss. Trygghet & självkänsla är grunden för hur vi arbetar med alla barn och vår egen utbildningsmodell med minilektioner sätter barnens kunskaper i fokus. Vi arbetar med en uttalad hälsoprofil och rikligt med utepedagogik –  för barnens välmående. Vi är mycket stolta över att 96% av våra tusentals föräldrar under de senaste fem åren har rekommenderat JENSEN förskola i regelbundna enkäter. 
Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom förskola eller skola. Du har ett stort engagemang för barn och ungdomar och trivs med att upptäcka och utforska tillsammans med barnen. I den här rollen kommunicerar du med barn och bidrar till att utveckla deras språk, därför behöver du ha goda kunskaper i att tala svenska. Du är flexibel, positiv, ansvarstagande och stresstålig. Du har intresse för friluftsliv och trivs med att vara ute och du har en hälsosam livsstil. Vi ser det som meriterande om du har möjlighet att arbeta ofta och på många olika förskolor. 

Din ansökan 
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas inte. Mer information om vår rekryteringsprocess hittar du på vår hemsida under lediga jobb. Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Första steget i vår rekryteringsprocess är att genomföra två tester (Mint och Matrigma). Testlänkar skickas på mail direkt efter inskickad ansökan och du får återkoppling på testerna direkt efter att du har genomfört dem.

Inom förskolan måste du enligt lag (2000:873) visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Beställningsblanketten kan hämtas på https://polisen.se/. Beställ i god tid, det tar minst 14 dagar att få utdraget.

Vid frågor, kontakta Rikard Östrup, HR-partner, på rikard.ostrup@jenseneducation.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Om JENSEN

JENSEN education är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med förtroendet att utbilda drygt 17 000 elever inom fem olika områden – förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning samt yrkeshögskola. JENSEN grundades 1996 av Håkan Jensen, företagets vd och ägare, och står för långsiktighet, kvalitet och ansvarstagande. Utbildningskonceptet ”Träning för verkligheten och bildning som mål” genomsyrar all verksamhet.

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Maj 14
Vi söker dig som vill prova på att arbeta på en mindre förskola i Stockholms innerstad. Vi är ett personalkooperativ och behöver nu lite extra personal under en period. I första hand under höstterminen 2024 men det kan komma att förlängas till sommaren 2025.
Du kanske inte har formell utbildning utan vill prova på att arbeta i förskola innan du väljer väg eller så har du just slutat gymnasiet och vill ta ett studieuppehåll under en tid av samma anledning.
Vi ser gärna att du har någon erfarenhet av att arbeta med barn men det viktigaste är att du är arbetsvillig, har en god samarbetsförmåga, är flexibel, engagerad och med ett genuint intresse av förskola. Tjänsten är förlagt på vår småbarnsavdelning vilket gör att du behöver vara en lugn, positiv och fysiskt stark person.
Visst arbete med städ och disk ingår i arbetsuppgifterna.
Du måste kunna kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift.
Du måste vid ev. anställning kunna uppvisa ett fläckfritt utdrag ur belastningsregistret avseende arbete i förskola.
Låter detta intressant så skriv ett personligt brev, berätta lite om dig själv och dina eventuella arbetsmeriter. Skicka inga betygs kopior. Vid ev. intervju kommer vi att efterfråga dessa.
Vi hör endast av oss till er som blir kallade på intervju.
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
OBS: Då vi sköter rekryteringen själva undanber vi oss att bli kontaktade av rekrytering/bemanningsföretag.

Ansök nu

Barnskötare till unik förskola med fokus på matematik, språk och rörelse

Barnskötare
Läs mer Apr 19
Bromma Enskilda Skola är en Ekonomisk Förening med Förskola, Grundskola (åk f-6), Fritidshem (åk f-3) och Fritidsklubb (åk 4-6). Vi ligger nära natur och goda kommunikationer som ger stora möjligheter till en bred verksamhet. Vi har fokus på språklig utveckling, matematik och rörelse för ökad inlärning.
Titta gärna på vår hemsida www.brommaenskilda.se
Kvalifikationer
Vi söker dig som är erfaren, professionell, engagerad och är en tydlig förebild som vill göra skillnad i vår förskolegrupp med 18 barn 3-5 år. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga, ansvarsförmåga och personlig lämplighet och dessutom är väl insatt i Förskolans styrdokument.
I din roll som barnskötare arbetar du tillsammans med dina kollegor, för vårt gemensamma ansvar att utmana varje barn i sin utvecklingsresa. Det gör vi genom att tillsammans planera utifrån förskolans styrdokument. Vi arbetar med Pedagogiska Planeringar utifrån barnens intressen och som vi systematiskt utvärderar för att helat tiden utveckla verksamheten. Vi samarbetar med vår grundskola och vårt fritidshem för en röd pedagogisk tråd mellan verksamhetsformerna. Vi vill att du ska bidra till vår verksamhet och även lära tillsammans med oss.
Förskolan använder sig av Förskoleappen Tyra för att dokumentera barnens lärprocesser och kommunikation med vårdnadshavare.
Du behöver ha erfarenhet av att arbeta i förskola.
Du behöver ha IT/ IKT erfarenhet.
Som barnskötare hos oss kommer du att ha:
- kollektivavtal
- en ledning som arbetar nära verksamhet
Tjänsten är ett vikariat från 5/8 2024- 31/3-2025 med chans till förlängning.
Talar dessa rader till dig? Skicka in din ansökan!
Har du frågor tveka inte att kontakta rektor för förskolan:
maria.nordvall@brommaenskilda.se
mobil 073 346 11 37 så berättar jag mer.
Intervjuer kommer att ske löpande.

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Apr 22
Gärdets trevligaste förskola söker en barnskötare. Rönnbäret är en föräldrakooperativ förskola som ligger på nedre Gärdet i ett lugnt och trevligt område. Vi har en fin grön gård med lekplats som inbjuder till naturliga lekar samtidigt som det är promenadavstånd både till Gärdets gröna ängar och till Lill Jans skogens träd.
Vi söker en glad och positiv barnskötare med erfarenhet till vår småbarnsavdelning. Vi söker dig som kan kliva in i ett väl fungerande arbetslag och vara en del av vår kompetenta personalgrupp.
Förskolan startades 1990 och har en väl utvecklad pedagogisk verksamhet med åtta anställda. Vi har ljusa, rymliga och väl utrustade lokaler med bland annat ateljé och flera lekrum.
Det finns två avdelningar på Rönnbäret. En avdelning för de äldre barnen med 19 barn och en för de yngre med 15 barn. Personalen består av 6 anställda pedagoger, ett ekonomibiträde samt 1 rektor. Verksamhetsplanen, som är framtagen av personalgruppen i samråd med styrelsen, samt den reviderade läroplanen , ligger till grund för vårt arbete. Vi jobbar med olika projekt som genomsyrar den dagliga verksamheten och även med återkommande aktiviteter såsom utedagar i skogsmiljö varje vecka under sommarhalvåret, gymnastik, simskola för 5 och 6 åringarna och besök på museer och teatrar.
Den föräldrakooperativa organisationen gör att våra pedagoger har goda möjligheter att påverka och utforma verksamheten. Detta skapar en positiv miljö för barnen och en utvecklande och stimulerande arbetsplats för personalen, och vi har väldigt låg personalomsättning.


Vi söker dig som:
Är utbildad barnskötare med flera års erfarenhet
Har ett stort engagemang och brinnande intresse för att arbeta med små barn.
Har en god samarbetsförmåga
Är lyhörd och har en positiv livssyn
Är kreativ, kan ta egna initiativ och tar ansvar
Har en hög arbetsmoral och vilja att utvecklas
Har kompetens att leda mindre barngrupper
Har god datavana
Har erfarenhet och kompetens av att delta i/leda föräldramöten, utvecklingssamtal, samt att arbeta med projektarbeten och att dokumentera det systematiska kvalitetsarbetet.
Ser fördelarna med att arbeta i en verksamhet med engagerade föräldrar.


Vi erbjuder dig:
En stimulerande tjänst i en väl fungerande verksamhet med låg personalomsättning
Heltid
Friskvårdsbidrag, arbetskläder, pedagogiska måltider
Fria klämdagar och 13.30 dag före röd dag.
Löneform: Månadslön. Individuell lönesättning
Anställningsform: vikariat till den 30/6 2025 med stora chanser till förlängning .
KFO kollektivavtal tillämpas
Arbetstid: Våra öppettider är vardagar 07:30-17:15 där personalen arbetar enligt ett rullande schema. Vi har sommarstängt 4 veckor under semestertider.
Tillträde: 5/8. Då urvalsprocessen sker löpande är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31/5, till forskolechef@ronnbaret.se.
Lämna löneanspråk på ansökan.
För mer information, besök gärna vår hemsida www.ronnbaret.se eller kontakta Rektor Elisabet Fridh (076-2071948) forskolechef@ronnbaret.se

Ansök nu

Utbildad Barnskötare 100% till föräldrakooperativet Roten i Vasastan

Barnskötare
Läs mer Apr 8
Utbildad Barnskötare 100% till föräldrakooperativet Roten i Vasastan
Förskolan Roten drivs som ett föräldrakooperativ och vi är en rektor och skolchef, två förskolelärare, två barnskötare och en kock. Vi har 24 barn som är indelade i tre grupper. Verksamheten är alltså mycket småskalig, har hög personaltäthet och vi arbetar tillsammans för att utveckla förskolans projekt och pedagogiska utvecklingsgrupper.
Roten är belägen på Surbrunnsgatan 40 i centrala Stockholm. Verksamheten bedrivs i en fristående byggnad på en lugn innergård. Förskolan har välplanerade lokaler, tillgång till en fin gård och närhet till stadens parker. Förskolan har dessutom en egen kolonilott vid Stora Skuggan där barnen får möjlighet att odla grönsaker och bär m.m.
Vi erbjuder dig
En spännande och utvecklande arbetsplats där du får vara en del av vårt glada och fantastiska arbetslag. Tillsammans utvecklar vi förskolans utbildning med inspiration från Reggio Emilia samt utifrån lpfö18 och barnkonventionen. Genom att arbeta med mindre grupper och med tid för reflektion utvecklar vi barnens utbildning gemensamt. Vi lägger stor vikt vid samarbete och kollegialt lärande.
Hos oss kommer du ha en individuell utvecklingsplan och målsättning. Du erbjuds fria måltider, friskvård, arbetskläder för utevistelser m.m.
Om tjänsten
Vi söker dig, utbildad, positiv och engagerad barnskötare som dagligen vill göra spännande och lekfulla upptäcktsresor tillsammans med barn och kollegor. Du ska vara en medforskande pedagog med barnfokus och som kan utmana barnen i vardagen genom planerade aktiviteter samt pedagogiska projekt.
Ditt dagliga arbete på förskolan är att leda och utmana barn i åldersgruppen 1 till 5 år. Kontakt och samarbete med föräldrar är vidare en viktig del i arbetet. Du får gärna vara intresserad av normkritiska förhållningssätt.
Besök gärna vår uppdaterade hemsida www.roten.nu som ger en tydlig bild av förskolans verksamhet.
Är du den vi söker?
Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV samt personligt brev till hejroten@gmail.com. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt, men senast den 31 maj 2024. Urval sker löpande.

Ansök nu

Finsktalande Lekledare sökes till Tallink Silja Line

Barntimmeledare
Läs mer Apr 26
Är du en energispridare som kan finska och vill vara en del av vårt härliga team ombord? Tallink Silja Line söker nu en driven och utåtriktad lekledare till vårt fartyg Silja Symphony för sommarsäsongen 2024.
Som lekledare på vårt fartyg kommer du att vara en viktig del av vårt team, där du får möjlighet att skapa minnesvärda upplevelser för våra yngsta gäster. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö där ingen dag är den andra lik. Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats där du får utlopp för din kreativitet och samtidigt utvecklar dina färdigheter inom underhållning och barnomsorg.
Tillsammans med kryssningschef och kollegor planerar och genomför du olika aktiviteter och evenemang som tilltalar barn och ungdomar, och garanterar dem en trivsam och rolig resa. Du deltar i planeringen, förberedelser och genomförande av programmen, samt övervakar barnens lekar i fartygets lekrum. Städning och renhållning av lekrummet förekommer också.
Vi söker dig som:
Är en energisk, glad och utåtriktad person som kan organisera och har en god samarbetsförmåga
Gärna är utbildad till förskolelärare, barnskötare och/eller innehar utbildning inom teater/musik
Du är händig (pyssel, knep och knåp) och van att stå på scen, sång- och musikkunskaper är meriterande
Har flytande språkkunskaper i finska och svenska (krav)
Har god servicekänsla, social kompetens och samarbetsförmåga på arbetsplatsen

Du värdesätter och arbetar utifrån Tallink Siljas ledord, glädje, engagemang, samarbete och professionalism.
Oavsett om arbete till sjöss är helt nytt för dig eller ej, erbjuder vi goda förutsättningar för dig att lyckas. Din resa hos oss inleds med en fyradagars inskolning ombord; en unik möjlighet att prova på arbetet i en spännande miljö. Under dessa dagar får du tillfälle att bekanta dig med sjölivet, fartyget, teamet och arbetsuppgifterna ombord.
Väl i arbete ombord ingår du i säkerhetsorganisationen, därför är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska som är säkerhetsspråket. Alla som ska arbeta ombord genomgår en hälsoundersökning för att få ett Läkarintyg för Sjöfolk. Detta anordnas och bekostas av oss på Tallink Silja. Utöver hälsoundersökningen så krävs det att du har ett medborgarskap i ett EU/EES land och ett pass alternativt nationellt ID-kort.
Vill du bli vår nya kollega?
Varmt välkommen med din ansökan redan idag, via vår hemsida!
Urval samt intervjuer sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag.
Vi erbjuder extra- och säsongsarbete under 2024, vilket också kan leda till långtidsvikariat samt framtida möjligheter till tillsvidareanställning. Intervjuer och inskolningsperioder kommer ske löpande under våren. Lön enligt kollektivavtal.

Ansök nu

Resurs till förskola

Barnskötare
Läs mer Apr 29
Vikariat resurstjänst till förskolan Linden i Enskede Gård
Linden Ek Fören, Föräldrakooperativet
Pedagogassistent
Kommun: Stockholm
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Om jobbet
Varmt välkommen till förskolan Linden! En spännande arbetsplats med nyfikna barn som gör varje dag till en härlig upptäcktsresa! Ett arbete där du har världens viktigaste och roligaste uppdrag. Vi erbjuder nu en vikariat, 1 år med eventuellt förlängning som är en tjänst på 75%-100% som resurs till ett enskilt barn. Vi söker dig som har intresse och nyfikenhet kring barns utveckling och lärande.
I din roll som resurs kommer du att arbeta med ett enskilt barn och ha nära kontakt med vårdnadshavare. Du kommer ingå i ett arbetslag och vara med i den pedagogiska verksamheten tillsammans med barnet. Barngruppen består av 12 barn i åldrarna 4-5 år. Du arbetar med en förskollärare,100% och en barnskötare, 100%.
Det är meriterande om du har erfarenhet av barn och kunskap inom specialpedagogik.
Vi erbjuder ett positiv och öppet klimat där alla är viktiga.
Du är varmt välkommen med din ansökan samt löneanspråk.
Tillträde from nu.

Ansök nu

Engagerad och Kompetent Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Apr 28
-VAD DU FÅR HOS OSS!
Fyra avd. förskola med helt åldersblandade barngrupper i trivsamma lokaler å med trevliga gårdar och med närhet till Tantolunden och Årstaviken..
Enbart engagerade och kompetenta kvinnor och män som kollegor med hög utbildningsnivå och vi ser oss alla som en gemensam "Vi"grupp.
Tydliga mål, struktur och utvärderingsmetoder. Hög profession i förskolearbetet med grundtankar och influenser utifrån Reggio Emilia inspirerad verksamhet med pedagogisk dokumentation och gemensamma projekt och teman.
Våra lokaler å gårdar är pedagogiskt och trevligt fantasifulla inredda miljöer, för att stimulera barn och vuxna.
Du kommer att delta i återkommande reflektionsgrupp med kollegor från alla våra fyra avdelningars utöver din egen planeringstid.
Personalmöten dagtid med kollegorna från alla fyra avd. en ggr i månaden för pedagogiska eller praktiska utvecklingsfrågor.
Två utb. / samt två planeringsdagar om året. Utveckling /utbildning i linje med gemensamt uppsatta mål
Både rektor / ägare, ansvarig enbart för WilmerAlda samt biträdande rektor och ledninggruppen leder sen tillsammans vårt arbete framåt.
Vi ser även till att vi regelbundet roar oss och mår gott tillsammans och WilmerAlda står för kostnaderna.
Vi har egen kock och Ekologisk KRAV mat.
Läs mer om oss på vår hemsida www.wilmeralda.se


Å VEM ÄR DU...som vill börja hos oss ?
Du har förmågan till att ge av dig själv i en professionell känslomässig närhet till både barn å vuxna. Du är lösningsorienterad å gillar att samtala om både högt och lågt. Du vill fortfarande lära, utvecklas och är nyfiken!
Du använder dig av ett fantasirikt och kreativt skapande både i arbetet med barnen och för att bygga en lekfull förskolemiljö både inne och ute.
Du har erfarenhet, profession och ett stort engagemang för förskolans pedagogiska arbete och innehåll. Du tar ditt delansvar för att organisera och strukturera avdelningens arbete tillsammans med ditt arbetslag för att allt ska kunna glida på så professionellt men glädjefyllt som möjligt.
Du är delaktig att se till att ni gemensamt utför WilmerAldas tydligt grundläggande ansvarsområden gentemot barn, föräldrar och kollegor utifrån våra tydliga handlingsplaner. Detta för att WilmerAldas utvecklingsarbete ska flyta på så innehållsrikt, enkelt och okomplicerat som möjligt.
Du tycker om att medverka i ett givande och tagande för att upprätthålla WilmerAldas "VI" känsla med en god, trevlig å glädjefull samvaro!
Du vill arbeta mot uppsatta mål och är tydlig i tal och skrift och du har ett mod av att hantera dialogen även i svårare samtal. Du behöver även rätt säkert hantera dagens digitala redskap och gärna Office 365.
Du och dina avdelningskollegor får det stöd ni behöver både av mig som rektor å av biträdande rektor å övriga i ledningsgruppen. Du kommer få handledning vid behov tills du känner dig säker på WilmerAldas egen grundläggande kultur.
Vi önskar oss gärna sökande med stor erfarenhet
Vi vill ha en ansökan och presentation av dig i din roll som barnskötare men även att du berättar om dig, dina personliga egenskaper och lite om din livssituation.
Vi vill även ha ditt önskade löneanspråk för heltid samt minst två referenser.
Du måste även fullkomligt hantera det svenska språket både muntligt och skriftligt.

Ansök nu

Engagerad och Kompetent Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Maj 8
-VAD DU FÅR HOS OSS!
Fyra avd. förskola med helt åldersblandade barngrupper i trivsamma lokaler å med trevliga gårdar och med närhet till Tantolunden och Årstaviken..
Enbart engagerade och kompetenta kvinnor och män som kollegor med hög utbildningsnivå och vi ser oss alla som en gemensam "Vi"grupp.
Tydliga mål, struktur och utvärderingsmetoder. Hög profession i förskolearbetet med grundtankar utifrån Reggio Emilia inspirerad verksamhet med pedagogisk dokumentation och gemensamma projekt och teman.
Våra lokaler å gårdar är pedagogiskt och trevligt fantasifulla inredda miljöer, för att stimulera barn och vuxna.
Du kommer att delta i återkommande reflektionsgrupp med kollegor från alla våra fyra avdelningars utöver din egen planeringstid.
ATP / Personalmöten dagtid med kollegorna från alla fyra avd. en ggr i månaden för pedagogiska eller praktiska utvecklingsfrågor.
Två utb. / samt två planeringsdagar om året. Utveckling /utbildning i linje med gemensamt uppsatta mål
WilmerAldas Ledningsgrupp. Rektor, Skolchef / ägare av enbart WilmerAlda, tillsammans med biträdande rektor och alla avd.ansvariga leder gemensamt vårt arbete framåt.
Vi ser även till att vi regelbundet roar oss och mår gott tillsammans och WilmerAlda står för kostnaderna.
Vårt kök är KRAV certifierat och vi är en sockrfri förskola. VI har egen kock och Ekologisk mat.
Läs mer om oss på vår hemsida www.wilmeralda.se


Å VEM ÄR DU...som vill börja hos oss ?
Du är lekfull med profession och har ett stort engagemang för förskolans Läroplan och pedagogiska innehåll. Du tar ditt delansvar i teamet för att organisera och strukturera avdelningens arbete tillsammans med ditt arbetslag för att allt ska kunna glida på så professionellt och glädjefyllt som möjligt.
Du har förmågan till att ge av dig själv i en professionell känslomässig närhet till både barn å vuxna. Du är lösningsorienterad å gillar att samtala om både högt och lågt. Du vill fortfarande lära, utvecklas och är nyfiken!
Du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation och ett Reggio Emilia inspirerat tanke och arbetsätt. Du använder dig av ett fantasirikt och kreativt tänkandei i arbetet med barnen och för att bygga en lekfull förskolemiljö både inne och ute.
Du kan samarbeta / "teama" för att se till att ni gemensamt strävar att uppnå WilmerAldas grundläggande ansvarsområden gentemot barn, föräldrar och kollegor utifrån våra tydliga handlingsplaner. Detta för att WilmerAldas utvecklingsarbete ska flyta på så innehållsrikt, enkelt och okomplicerat som möjligt.
Du tycker om att medverka i ett givande och tagande för att upprätthålla WilmerAldas "VI" känsla med en god, trevlig å glädjefull samvaro!
Du vill arbeta mot uppsatta mål och är tydlig i tal och skrift. Du har erfarenhet av inskolningar och utvecklingssamtal och du har modet av att vilja hantera dialogen även i svårare samtal. Du behöver även rätt säkert hantera dagens digitala redskap och gärna Office 365.
Du och dina avdelningskollegor får det stöd och den handledning ni behöver gentemot WilmerAldas grundläggande kultur, både av mig som rektor å av biträdande rektor eller övriga i ledningsgruppen
För denna tjänst kan vi enbart tillsätta sökande med längre erfarenhet och bred kunskap!
Vi önskar i din ansökan att du synliggör just ditt eget "utförande och görande" som barnskötare, men även att du berättar om dig, dina personliga egenskaper och lite om din livssituation.
Vi vill även ha ditt önskade löneanspråk för heltid samt minst två referenser.
Du behöver även fullt ut hantera det svenska språket både skriftligt och muntligt.
Tjänsten påbörjas v 33
Välkommen med din ansökan..men Vi kommer av tyvärr av tidsbrist endast kunna svara er sökande som inkommer med kunskaper och erfarenheter som vi behöver och söker!

Ansök nu

Nanny 13-18, 3 dagar i veckan. Två barn 9 mån och 3 år på Östermalm.

Barnskötare
Läs mer Apr 24
Ref. 4251Ö
En familj med två barn på 12 månader och 3 år söker en nanny som kan arbeta 3 eftermiddagar i veckan från 13.00-18.00 av dagarna måndag-torsdag.
Upplägget för tjänsten kommer då att vara att först komma hem till familjen, förbereda middag, enklare undanplockning i köket och bland barnens saker för att det ska vara i ordning inför eftermiddagen för att sedan hämta barnen på förskolan vid 14.00. Detta skapar möjlighet för nannyn att sedan helt kunna fokusera på barnen under eftermiddagen. Kanske ta en utflykt, besöka något museum, en lekpark eller hitta på någon rolig aktivitet hemma. Oftast kommer sedan någon av föräldrarna hem kring middagstid och nannyn slutar sedan vid 18.00.
Om nannyn är öppen för att arbeta kväll och helg kan det bli aktuellt med några extra pass under dessa tider ca. 2-5 gånger per termin. Men detta är inte ett krav för tjänsten.
Föräldrarna beskriver sin äldsta dotter som en glad, aktiv och nyfiken tjej som gärna vill lära sig nya saker. Hon har ett intresse för siffror och bokstäver, gillar att rita och pyssla men älskar också att dansa och lyssna på musik. Båda barnen gillar att vara utomhus och leka.
Familjen tänker sig att hösten blir en bra mjukstart/inskolning för barnen där arbetet initialt kan innebära att ha hand om ett barn åt gången för att knyta kontakt och lära känna varandra medan arbetet trappas upp.
Om nannyn är intresserad av att utöka tjänsten finns möjlighet att lägga till 5 timmar per vecka med enklare hushållsarbete. Familjen har en städerska som de kommer behålla så det är inte städning utan enklare vardagliga uppgifter som att hjälpa till med tvätt, styrka, enklare ärenden, plocka i ordning och organisera hemma etc. Hur dessa timmar i så fall förläggs är flexibelt.
Vi söker någon som kan börja så snart som möjligt och intervjuer kommer ske löpande under ansökningsperioden.
Familjen bor centralt beläget på Östermalm men kommer kring maj/juni 2024 flytta till Sticklinge, Lidingö.
Om Nordic Light Nannies:
Vi söker nu en ny medarbetare som vill ha nanny som sitt yrke. Vi arbetar mot familjer som ställer höga krav på kvalitet när de väljer en nanny. De flesta av våra tjänster är på minst halvtid och vi tycker det är väldigt viktigt att även nannyn trivs bra ihop med familjen. Därför tar vi dina önskemål på stort allvar när vi presenterar familjer för dig.
Vi har Sveriges bästa villkor för nannies med bland annat sjuklön och semesterersättning.
Lönerna bestäms individuellt beroende på erfarenhet och utbildning och är jämförbara med förskollärare lön i Stockholm. Minimilön 150 kr/tim. Vi kan erbjuda högre lön upp till 210 kr/tim för nannies med mycket erfarenhet och/eller pedagogisk utbildning. Fasta månadslöner förekommer inom vissa tjänster.
Läs mer på https://nordiclightnannies.se/lediga-tjanster/
Har du kunskap och erfarenhet inom barns utveckling?
Gillar du att leka och hitta på olika saker ute och inne? Då är detta rätt jobb för dig!
Har du:
Minst tre års erfarenhet av professionellt arbete med barn (intyg/dokumentation och referenser krävs) eller motsvarande kompetens?
Ett intresse för att arbeta med barn och deras utveckling?
Pedagogisk utbildning så som förskollärare, barnskötare, lärare, fritidspedagog, dramapedagog etc. är meriterande, likaså körkort!

Ansök nu

Nanny 5 em/varannan vecka, Lidingö

Barnskötare
Läs mer Apr 24
Ref: 4258L
Vi söker nu en nanny som vill arbeta varannan vecka, ojämna veckor, måndag-fredag 16.00-20/21.00. Familjen har tre pojkar, tvillingar på 4.5 år och en pojke på 6.5 år. Tjänsten innefattar att hämta tvillingarna på förskolan och gå hem, förbereda middag, leka med barnen och sedan göra dem i ordning inför kvällen och hjälpa till med nattning. Mamman kommer att hämta den äldre pojken på skolan och ni kommer sedan att vara två vuxna hemma från middagstid och hjälpas åt under kvällen med alla tre barnen.
Familjen söker en glad och barnkär nanny som är van att ha hand om flera barn samtidigt. En person som själv kan ta initiativ och hjälpa till med att kvällsrutinerna rullar på på ett smidigt sätt. I tjänsten ingår matlagning och att hjälpa till att hålla ordning efter barnen, städa upp i köket efter middagen, hjälpa barnen att plocka undan sina leksaker för kvällen etc.
Familjen bor en kort promenad från Lidingö centrum och söker en nanny som kan börja så snart som möjligt.
Om Nordic Light Nannies:
Vi söker nu en ny medarbetare som vill ha nanny som sitt yrke. Vi arbetar mot familjer som ställer höga krav på kvalitet när de väljer en nanny. De flesta av våra tjänster är på minst halvtid och vi tycker det är väldigt viktigt att även nannyn trivs bra ihop med familjen. Därför tar vi dina önskemål på stort allvar när vi presenterar familjer för dig.
Vi har Sveriges bästa villkor för nannies med bland annat sjuklön och semesterersättning.
Lönerna bestäms individuellt beroende på erfarenhet och utbildning och är jämförbara med förskollärare lön i Stockholm. Minimilön 150 kr/tim. Vi kan erbjuda högre lön upp till 210 kr/tim för nannies med mycket erfarenhet och/eller pedagogisk utbildning. Fasta månadslöner förekommer inom vissa tjänster.
Läs mer på https://nordiclightnannies.se/lediga-tjanster/
Har du kunskap och erfarenhet inom barns utveckling?
Gillar du att leka och hitta på olika saker ute och inne? Då är detta rätt jobb för dig!
Har du:
Minst tre års erfarenhet av professionellt arbete med barn (intyg/dokumentation och referenser krävs) eller motsvarande kompetens?
Ett intresse för att arbeta med barn och deras utveckling?
Pedagogisk utbildning så som förskollärare, barnskötare, lärare, fritidspedagog, dramapedagog etc. är meriterande, likaså körkort!

Ansök nu

Nanny 4 em/v, 3 flickor, Östermalm. Sveriges högsta nannylöner!

Barnskötare
Läs mer Apr 24
Ref. 4232Ö
Vi söker nu efter en nanny till en familj med tre flickor på 2, 4 och 6 år. Familjen behöver hjälp på eftermiddagarna, helst måndag-torsdag 15.00-18.00 men kan utökas med en dag då man stannar till 20/21.00 och är man öppen för enklare arbete i hemmet, som att ta emot matleverans, plocka i ordning leksaker, göra ärenden, kanske hänga en tvätt så kan familjen utöka så att man startar vid 14.00 istället. Familjen är också öppen för hjälp tre eftermiddagar eller fem eftermiddagar, men fyra är idealt. Familjen är helt enkelt flexibla i att anpassa sig till vad nannyn behöver och vad som passar nannyn.
I grund upplägget för arbetet där man arbetar från 15.00 så börjar dagen med att man kommer hem till familjen och förbereder middag, så att man helt kan fokusera på barnen när man hämtat dem och bara exempelvis ställa in maten i ugnen eller snabbt värma på när det är middagsdags. Man behöver inte vara någon kock, det är endast enklare barnmat som pasta, köttbullar potatis etc. Sedan hämtar man barnen, äldsta går i skola en liten promenad bort och de två yngsta går på förskola alldeles precis i anslutning till hemmet.
Alla tre flickorna är glada och nöjda med olika personligheter, men leker oftast bra tillsammans. Någon föredrar fantasilekar, bygga koja och leka med figurer medan en annan älskar att rita, pyssla och läsa böcker. Ibland har familjen delat upp så att om någon av föräldrarna slutar tidigt hämtar ett eller två barn, och nannyn tar ett eller två barn och hittar på något roligt tillsammans. Det viktigaste för familjen är att barnen får ha roligt på eftermiddagarna, får komma hem och leka i lugn och ro efter en lång dag på skola/förskola. Familjen har full förståelse för att man inte samtidigt kan hinna hålla ordning i hemmet och föredrar en nanny som leker och är engagerad med barnen över att det är superstädat och allt i ordning när de kommer hem.
Vi söker en person som är genuint intresserad av arbete med barn, påhittig, tålmodig och kan ha flera bollar i luften. Man behöver gå bra ihop med familjen och vara ok med att någon av föräldrarna ofta kommer hem innan 18.00 men att man då är två vuxna som hjälps åt kring middag, äter tillsammans och en person som vill vara en del av det.
Familjen bor centralt beläget på Östermalm, det är ungefär lika långt att gå från tunnelbanestationerna Stadion eller Tekniska Högskolan.
Familjen söker någon som kan börja så snart som möjligt men kan vänta på rätt person. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.
Om Nordic Light Nannies:
Vi söker nu en ny medarbetare som vill ha nanny som sitt yrke. Vi arbetar mot familjer som ställer höga krav på kvalitet när de väljer en nanny. De flesta av våra tjänster är på minst halvtid och vi tycker det är väldigt viktigt att även nannyn trivs bra ihop med familjen. Därför tar vi dina önskemål på stort allvar när vi presenterar familjer för dig.
Vi har Sveriges bästa villkor för nannies med bland annat sjuklön och semesterersättning.
Lönerna bestäms individuellt beroende på erfarenhet och utbildning och är jämförbara med förskollärare lön i Stockholm. Minimilön 150 kr/tim. Vi kan erbjuda högre lön upp till 210 kr/tim för nannies med mycket erfarenhet och/eller pedagogisk utbildning. Fasta månadslöner förekommer inom vissa tjänster.
Läs mer på https://nordiclightnannies.se/lediga-tjanster/
Har du kunskap och erfarenhet inom barns utveckling?
Gillar du att leka och hitta på olika saker ute och inne? Då är detta rätt jobb för dig!
Har du:
Minst tre års erfarenhet av professionellt arbete med barn (intyg/dokumentation och referenser krävs) eller motsvarande kompetens?
Ett intresse för att arbeta med barn och deras utveckling?
Pedagogisk utbildning så som förskollärare, barnskötare, lärare, fritidspedagog, dramapedagog etc. är meriterande, likaså körkort!

Ansök nu

Barnskötare 100% på Föräldrakooperativet Keruben & Kompani start 6/8

Barnskötare
Läs mer Apr 2
Beskrivning
Vi är ett litet, väl inarbetat, föräldrakooperativ med en stor ljus lokal alldeles bredvid Tessinparken och Gärdet. Med bussen tar vi oss lätt och snabbt till Lill Jansskogen, Djurgården, och andra platser vi gärna besöker med barnen.
Barngruppen består av 24 barn i åldrarna 1,5-6 år, 5 pedagoger ansvarar för den pedagogiska verksamheten och föräldrarna har hand om drift och förvaltning.
Vi prioriterar att vara utomhus i vår natur mycket och är det alla dagar på året oavsett väder. I vår utbildning ingår skapande, sång, rörelse och lek som fyller vår vecka. Vi som arbetar på förskolan är barnfokuserade, positiva, engagerade och flexibla pedagoger.
Kvalifikationer
Du som söker vikariatet ska ha tidigare erfarenhet från arbete på förskola samt en barnskötarutbildning.
Du ska vara insatt i förskolans styrdokument och visa på ett genuint intresse för ditt uppdrag. Du har mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.
Arbetsuppgifter
Du ska tillsammans med arbetslaget fungera som vägledare och "medupptäckare" i barnens vardag på förskolan. Du ska medverka till att ett glädjefyllt lärande pågår och att förskolans miljö är trygg, säker och utvecklande. Du är utåtriktad, självgående och lyhörd. Din förmåga att kommunicera med barn, föräldrar och kollegor är mycket god.
Det är viktigt att du tycker om att vara ute med barngruppen i alla väder året om.
Vi kan erbjuda
Bra arbetstider, härliga kollegor, vissa arbetskläder och pedagogiska måltider.
Arbetstid/Varaktighet
1 års vikariat 2024-08-06 - 2025-07-04 - med möjlighet till förlängning.
Tjänstegrad 100 %, med möjlighet till tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag 2024-05-20, ansökningarna behandlas fortlöpande.

Ansök nu

Barnskötare till Bagarmossens förskolor

Barnskötare
Läs mer Maj 3
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt ledarskap är grunden för att ge stockholmarna den bästa verksamheten. Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet.Arbetsplatsbeskrivning

Varmt välkommen till en inspirerande förskoleenhet med hög kompetens och ett stort intresse för utveckling och lärande i samverkan med våra familjer där mod, kraft och nyfikenhet präglar vår vardag.

Bagarmossens förskolor är en enhet bestående av åtta förskolor med 30 avdelningar. Vår verksamhet präglas av tydlighet, värme och fokus på vårt gemensamma uppdrag där alla bidrar genom att leda och ta ansvar. Enheten har ett generöst förhållningssätt och en öppenhet för samverkan mellan förskolorna. Vi ser det som en styrka att vara många som kan lära tillsammans. Ledning och medarbetare arbetar tillsammans med att utveckla enheten och det pedagogiska innehållet. I Skarpnäcks stadsdels förskolor har vi en mycket lång erfarenhet av att i vårt arbete inspireras av förhållningssätt och filosofi från förskolorna i Reggio Emilia.

Alla förskolor har närhet till skog och natur som vi flitigt besöker tillsammans med barnen i olika projekt. På våra gårdar erbjuder vi många stationer som inbjuder barnen till olika sorters skapande, bygg/konstruktion, odlande och som lockar till lek. Vi har egna kockar som lagar mat från grunden med stor andel ekologiska råvaror.

Nyanställda deltar i pedagogisk introduktionsutbildning och som anställd deltar du fortlöpande i kompetensutveckling i form av nätverk och workshops med olika innehåll som leds och planeras av pedagogiska ledare. Pedagogiska ledare i enheten verkar både coachande men också praktiskt i arbetet tillsammans med personal och barn i det pedagogiska arbetet. I reflektion utvecklar vi vårt arbete med stöd av observationer och pedagogisk dokumentation för att få syn på barns transdisciplinära processer och lärande.

Våra förskolemiljöer ska locka, inspirera och utmana barnen i leken till lärande och utforskande tillsammans med andra barn och personal.

Vi erbjuder

I rollen som barnskötare på Bagarmossens förskolor erbjuds du en gedigen introduktion i början av din anställning. Den är både teoretisk och i form av observationer och besök på enhetens förskolor. Inom enheten finns stödfunktioner såsom pedagogiska ledare, specialpedagoger och psykolog, allt för att skapa de bästa förutsättningarna för barnen men också för personalen. I rollen som barnskötare erbjuds du löpande kompetensutveckling i form av föreläsningar, reflektioner, nätverk och olika kurser. För rätt person finns stora möjligheter till utveckling och påverkan.

Arbetsbeskrivning

Som barnskötare är du en viktig del i det dagliga arbetet. Du bidrar till att vardagen, undervisningen och omsorgen på förskolan fungerar väl. Tillsammans med arbetslaget tar du ansvar för att arbeta mot verksamhetens uppsatta mål. Du ser dig som en medforskande pedagog och upptäcker tillsammans med barnen. Vidare är du ett stöd i barnens kreativitet och lekfulla lärande. Arbetet innefattar även medverkan vid föräldramöten och utvecklingssamtal samt att systematiskt arbeta med pedagogisk dokumentation.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du har: 

Gymnasial eller eftergymnasial utbildning till barnskötare
Flera års yrkeserfarenhet av att arbeta som barnskötare
Mycket god förmåga att uttrycka dig i det svenska språket i både tal och skrift
Goda kunskaper i digitala arbetssätt
Kunskaper om inkluderande förhållningssätt och normkritiskt tänkande

Det är meriterande om du har erfarenhet av Reggio Emilias filosofi, pedagogisk dokumentation och erfarenhet av att bygga upp pedagogiska miljöer.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och följande kompetenser:

Du har lätt för att samverka med barn, kollegor och vårdnadshavare samt kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt
Du har god förmåga att leda och motivera andra samt drivs av att skapa engagemang och delaktighet
Du är ansvarstagande och kan själv strukturera och driva dina arbetsuppgifter
Du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet i prioriteringar, planering och agerande
Du är en stabil person med en pedagogisk förmåga
Förmåner

Som månadsanställd har du möjlighet till semesterväxling. Du erbjuds även friskvårdsbidrag. Därutöver har du som anställd i Stockholms stad för närvarande rabatt på ett flertal gym och träningsanläggningar. Vi erbjuder arbetskläder och fria pedagogiska måltider för förskollärare och barnskötare. Läs mer om staden som arbetsgivare här: https://jobba.stockholm/formaner/

Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Barnskötare till Engelska Förskolan Frej

Barnskötare
Läs mer Apr 16
Engelska Förskolan Frej är en fristående förskola som 2020 blev en del av Engelska Skolor och Förskolor i Sverige AB. Vi har i dag fyra förskolor, två på Norrmalm, en på Södermalm och en i Norra Djurgårdsstaden.
Våra förskolor har språk och hälsa som inriktning och profiler. Engelska Förskolan Frej har tre avdelningar med totalt 35 barn.
Förskolan är belägen i ett trevligt område med närhet till kommunikationer, natur och har egen gård.
Vi söker nu en barnskötare som är intresserad av hälsa, hållbarhet och språk. Vi hoppas att du brinner för förskolans uppdrag är positiv och lösningsinriktad. Hos oss vill vi att både barn och pedagoger ska växa och utvecklas på bästa sätt.
Vi har reflektionsgrupper och ansvarsområden. Vi erbjuder en positiv och glad arbetsmiljö, fortbildning, arbetskläder, pedagogiska måltider, friskvårdsbidrag samt kollektivavtal.
Varmt välkommen med din ansökan!
Skicka CV och personligt brev till: Rektor Christine Murikoff: christine.murikoff@esn.se
Intervjuer kommer att hållas löpande.
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök nu

Nyfiken vikarie/resurspedagog med erfarenhet

Barnskötare
Läs mer Apr 16
Om Fyra Elementen Förskolor
Fyra Elementen Förskolor är en mindre förskoleanordnare med tre förskolor i Stockholm. En förskola i Norra Hammarbyhamnen och två förskolor i Bromma, (Smedslätten och Stora Mossen). Vi arbetar fokuserat med språk, demokrati, genus och hållbar utveckling. De fyra elementen.
Läs gärna mer om oss och hur vi arbetar på vår hemsida: www.fyraelementen.se.


Vision
Visionen är att skapa förutsättningar för alla barn som går på förskolan att bli ansvarsfulla världsmedborgare som kan utvecklas och blomma ut som individer.


Om Fyra Elementen Grävlingen
Fyra Elementen Grävlingen ligger Stora Mossen i Bromma och är en mindre förskoleenhet med plats för 46 barn. Vi har nära till fantastiska grönområden och kollektivtrafik och en närmiljö som erbjuder olika kulturutbud och lärande äventyr utanför förskolan.
På Fyra Elementen Grävlingen arbetar vi i en låg Reggio Emiliainspirerad miljö som är anpassad för barnen. Vi tror på det kompetenta barnet och plockar det bästa från de flesta traditionella pedagogiska inriktningar. I alla våra pedagogiska rum och hörnor pågår lärande överallt. Vi håller på att utveckla våra lärandemiljöer både inne och ute, tillsammans med barnen och utifrån vad de är intresserade av skapar vi teman och projekt kring utifrån Lpfö 18, vår utbildningsplan, Agenda 2030, Grön Flagg och övriga lokala, nationella och internationella styrdokument. Barnkonventionen som är lag är ett viktigt styrdokument för oss i vårt demokratiarbete i vår pedagogiska inriktning. Vi tummar inte på barnperspektivet!


Personliga egenskaper
Vi söker dig som verkar för barnperspektivet i förskolans värld och anser att det är viktigt att skapa fler möjligheter för alla barn i förskolan. Personliga egenskaper som vi eftersöker hos vår vikarie/resurspedagog är: att du är positiv och nyfiken, har ambitionen att arbeta forskningsnära i pedagogisk didaktik och metodik, är en positiv förebild, har förmåga att vara inspirerande för kollegor, barn och vårdnadshavare, samt att du självklart tror på Det kompetenta barnet. Vi ser gärna att du är nyfiken på eller redan är inspirerad av Reggio Emilias tankesätt och barnsyn. Vi önskar också att du har stor vana av kontakt med vårdnadshavare och har erfarenhet av att leda barngrupper och genomföra planerad undervisning och utbildning.
Tjänsten
Vikariatet för vår tjänst är på 75-100 % och pågår så länge vår arbetskollega är frånvarande under vt-24. Du behöver ha god erfarenhet av arbete inom förskola för att kunna axla rollen som vikarie på vår förskola.
Vill Du vara med att aktivt främja en miljömässigt och socialt hållbar utveckling i en jämlik och likvärdig förskola?
Kontakta vår rektor, Cecilia Ramning.

Ansök nu

Pysslingen Förskolor söker timvikarier till Fruängen

Barnskötare
Läs mer Apr 16
Tycker du om att ha roligt på jobbet, gillar att arbeta flexibelt och är intresserad av att arbeta med barn i åldrarna 1-5? Toppen! Just nu söker vi timvikarier till vår fina förskola Mälarhöjdsparken i Fruängen. ????

Om rollen

Som timvikarie hos oss på Mälarhöjdsparken arbetar du i barngrupper med barn i åldrarna 1-5. Behovet kan gälla både som ersättare vid kortare frånvaro med möjlighet till längre vikariat om behov uppstår. Det innebär möjlighet till ett flexibelt arbete där din tillgänglighet styr.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att genomföra aktiviteter både inomhus och mycket utomhus, samt avlasta ordinarie pedagoger med praktiska uppgifter.

Om du anställs som timvikarie ska du med kort varsel kunna rycka in som vikarie vid frånvaro av den ordinarie personalen. Det krävs därför att du är ansvarstagande och har en stor förmåga till flexibilitet, då arbetet innebär att du snabbt ska kunna anpassa dig till nya miljöer. Du har goda kunskaper i svenska språket och ska ha lätt för att både samarbeta och arbeta självständigt i ett arbetslag, samt har förmågan att tillsammans med dina medarbetare bidra till en fungerande verksamhet.

Vi söker dig som

• Har en gymnasieexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Har en god samarbetsförmåga
• Anser att varje möte är betydelsefullt
• Är nyfiken och medforskande
• Vill lära dig tillsammans med barnen
• Är inlyssnande och respektfull
• Har uppdraget och barnen i fokus

Det är meriterande om du har en examen som barnskötare och/eller tidigare erfarenhet av att arbeta inom förskola.

Anställningsform

Tjänsten är allmän visstidsanställning med timlön.

Omfattning vid behov.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Låter det som ett jobb för dig? Skicka en ansökan nedan och bifoga ditt CV och personliga brev.

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av tester. Du kommer få ett separat mail skickat till dig med en länk som tar dig till testet.

Vi arbetar med löpande urval, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Kontakt

Har du frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rektor Jeanette Nord via mail: jeanette.nord@pysslingen.se

Vill du läsa mer om förskolan?????

Mälarhöjdsparken

Varmt välkommen med din ansökan!????

Ansök nu

Timvikarie Frilufts Förskolor

Barnskötare
Läs mer Apr 16
Giltigt belastningsregister är ett krav
I Frilufts Förskolors verksamhet använder vi utomhuspedagogiken som metod i allt lärande. Detta innebär att vi har vår samling, vår matsal, lek, kreativt skapande m.m. ute på gården och i naturen. Vi arbetar efter vårt eget koncept, "Med Veda och Barke i Naturen", där barnen har sin tillhörighet i grupperna Upptäckare, Utforskare och Äventyrare. Allt vi gör utgår från ledorden Tryggt, Roligt och Lärorikt.
Är du intresserad av att jobba som timvikarie hos oss?
Du har möjlighet att bestämma vilka dagar du vill jobba . Många av våra vikarier jobbar varje dag. Vi ser helst att du har möjlighet att jobba minst 2 pass i veckan.
Hur fungerar det?
Är det ett måste att arbeta på alla förskolor eller kan jag välja område?
Du har möjlighet att välja att ta pass i de områden som fungerar för dig.
Hur långt i förväg får jag information angående arbetspass?
Du kommer att få förfrågningar för samma dag och flera dagar eller veckor i förväg.
Får jag någon typ av genomgång av er verksamhet och hur det fungerar innan mitt första pass?
Alla som kommer till intervju på kontoret visar belastningsregister och andra eventuella intyg.
Då berättar vi också hur verksamheten ser ut.
Nu har jag i nuläget möjlighet att arbeta i princip hela tiden, men om det skulle komma upp ett läkarbesök eller liknande kan jag då tacka nej till ett pass?
Du väljer själv vilka dagar du vlll jobba. Ett bokat pass är ett avtal och kan ej bokas av.
Våra vikarier är fullbokade nästan varje dag.
Om detta är intressant för dig är det viktigt att du har ett giltigt utdrag från belastningsregistret. Det hittar du på polisens hemsida.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är engagerad, positiv och kan snabbt komma in i dina arbetsuppgifter. Du ska kunna ge och skapa trygghet, kunskap och glädje på förskolorna samt kunna ta egna initiativ. Vi ser gärna att du har ett intresse för natur och friluftsliv.
Frilufts Förskolor är ett väl inarbetat företag som varit verksamt inom förskola sedan 1993. Vi driver 11 förskolor i fem Stockholmskommuner. Företaget genomsyras av engagemang, stabilitet, trygghet, arbetsglädje och nära till ledning. Vi vill att du delar vår passion för utomhuspedagogik. Du kommer tillsammans med övrig personal vara delaktig i den pedagogiska verksamheten enligt våra egna styrdokument och Lpfö 18.
Vi har förskolor i Hässelby, Sollentuna, Danderyd, Upplands Väsby och i Täby. Vi ser gärna att du kan jobba på samtliga. Bor du i någon angränsande kommun t ex Österåker, Sigtuna är du också välkommen att söka.
Utbildning
Vi ser gärna att du har en gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller likvärdig utbildning men inte ett krav.
Språk
Svenska (Krav)
Låter detta intressant, tveka inte att skicka in din ansökan!
Giltigt belastningsregister är ett krav
Jobbtyp: Timvikarie

Ansök nu

Timvikarier sökes till Pysslingens förskolor i Årsta och Hammarbyhöjden

Barnskötare
Läs mer Apr 8
Just nu söker vi timvikarier till våra fina förskolor i Årsta och Hammarbyhöjden. Tycker du om att ha roligt på jobbet, gillar att arbeta flexibelt och är intresserad av att arbeta med barn i åldrarna 1-5? Då ska du skicka en ansökan till oss! ????

Om rollen

Tjänsten gäller för förskolorna Backen, Höjden och Skogen i Hammarbyhöjden, samt Trollstugan i Årsta. Till oss finns goda förbindelser, vilket gör att du enkelt kan ta dig till våra förskolor.

Som timvikarie hos oss på Pysslingen Förskolor arbetar du i barngrupper med barn i åldrarna 1-5. Behovet kan gälla både som ersättare vid kortare frånvaro med möjlighet till längre vikariat om behov uppstår. Det innebär möjlighet till ett flexibelt arbete där din tillgänglighet styr.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att genomföra aktiviteter både inomhus och mycket utomhus, samt avlasta ordinarie pedagoger med praktiska uppgifter.

Om du anställs som timvikarie ska du med kort varsel kunna rycka in som vikarie vid frånvaro av den ordinarie personalen. Det krävs därför att du är ansvarstagande och har en stor förmåga till flexibilitet, då arbetet innebär att du snabbt ska kunna anpassa dig till nya miljöer. Du har goda kunskaper i svenska språket och ska ha lätt för att både samarbeta och arbeta självständigt i ett arbetslag, samt har förmågan att tillsammans med dina medarbetare bidra till en fungerande verksamhet.

Vi söker dig som

• Har en gymnasieexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Har en god samarbetsförmåga
• Anser att varje möte är betydelsefullt
• Är nyfiken och medforskande
• Vill lära dig tillsammans med barnen
• Är inlyssnande och respektfull
• Har uppdraget och barnen i fokus

Det är meriterande om du har en examen som barnskötare och/eller tidigare erfarenhet av att arbeta inom förskola.

Anställningsform

Tjänsten är allmän visstidsanställning med timlön.

Omfattning vid behov.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Låter det som ett jobb för dig? Skicka en ansökan nedan och bifoga ditt CV och personliga brev.

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av tester. Du kommer få ett separat mail skickat till dig med en länk som tar dig till testet.

Vi arbetar med löpande urval, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Kontakt

Har du frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Siv Rurling via: siv.rurling@pysslingen.se

Vill du läsa mer om förskolorna?????

Backen

Höjden

Skogen

Trollstugan

Varmt välkommen med din ansökan!????

Ansök nu

Barnskötare- English Nursery

Barnskötare
Läs mer Apr 15
We are looking to work with someone who is flexible, positive and caring. This person will work in an energetic and engaged team within our nursery.
All of our new colleagues are expected to be fully motivated and offer professional personality traits at all times. They should love supporting children and understand that every activity/lesson and moment counts in the life of a child!!
Experience working in child care or education is desired - therefore you should offer valid references.
The candidate should be able to communicate in English and Swedish with ease.
If you are professional, flexible, caring, motivated and available to start work in August 2024, please send in your CV and cover letter.
The Tanto International School was established in 1983 and is a fully licensed international primary school for ages 6-12, with a nursery from 1-5 yrs old. We are a small personable school/nursery with a family atmosphere. Teachers are able to develop excellent academic standards in a truly stimulating environment. All teaching is done in English and we follow the English National Curriculum. The nursery follows Swedish Läroplan.
We emphasize The Tanto 3 C’s: care, collaboration and commitment, in all that we do. Respect and kindness should be shown towards everyone within our organisation: students, guardians and staff.
Everyone should love coming to school/nursery and hate to miss it!
Please visit tantoschool.org for more information about the Tanto International School and The English Nursery.

Ansök nu

Finsktalande barnskötare/husvikarie till Norra Skarpnäcks förskolor

Barnskötare
Läs mer Apr 23
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt ledarskap är grunden för att ge stockholmarna den bästa verksamheten. Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet.Arbetsplatsbeskrivning

Förskolan Fyrbåken är en del av Norra Skarpnäcks förskolor.

Enheten består av tolv förskolor som samarbetar kring den pedagogiska utvecklingen. Detta yttrar sig i en gemensam intern fortbildning och gemensamma tjänster som stödjer det pedagogiska innehållet.

Förskolorna har fina miljöer inomhus och vi har en fantastisk natur runt våra förskolor som ger oändliga möjligheter för barnen att få ta del av naturen, rörelse och lek. Våra förskolemiljöer ska locka, inspirera och utmana barnen i leken till lärande och utforskande tillsammans med andra barn och personal.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en husvikarie/barnskötare till vår finsktalande avdelning Ruuhi på förskolan Fyrbåken vilket betyder att du behöver behärska det finska språket. Tjänsten är en visstidsanställning under perioden 2024-08-05 t.o.m. 2024-12-20 med möjlighet till förlängning. Din roll är att tillsammans med arbetslaget driva det pedagogiska arbetet framåt. Du kommer framförallt att arbeta på den finsktalande avdelningen Ruuhi men kan komma att arbeta på de andra avdelningarna vid behov.

Vi hoppas kunna hitta just dig som liksom vi har ambitionen att ge barnen en trygg, utvecklande, rolig och lärorik tid på förskolan. Vi söker dig som förstår vikten av ett gott och nära samarbete med vårdnadshavare och andra nära personer i barnets omgivning. Du klarar av att bygga tillit och förtroende, samtidigt som du är tydlig med dina professionella gränser.

Förskolan är väl inarbetad och har erfarna medarbetare i väl sammansatta arbetslag. Våra familjer är vana vid en välfungerande verksamhet, och förtroendet är stort för våra förskolor. Läs mer om förskolan här. 

Kvalifikationer

Tjänsten kräver att du är finsktalande och kan kommunicera på finska i tal och skrift, likväl som på svenska. Du behöver också känna dig bekväm att arbeta både självständigt och i grupp.

Det är viktigt att du som vikarie är närvarande och aktiv med barnen. Du visar glädje, nyfikenhet och engagemang i barnens utforskande och frågar personalen om vad du ska göra eller vad de förväntar sig av dig. På våra förskolor jobbar vi för att barnen ska lyckas och ha det bra under hela dagen. Förutsättningen för detta är att det är vi som vuxna tar alltid ansvar för situationer som uppstår. Vi svarar, bemöter och bekräftar barnen, och visar barnen att de är viktiga och deras ord och handling tas på allvar.

Våra familjer är vana vid en välfungerande verksamhet, och förtroendet är stort för våra förskolor vilket gör att även du som vikarie förväntas bemöta alla trevligt och vänligt till exempel genom att presentera dig och att hälsa på alla barn och familjer när ni är tillsammans ute på gården. Vi kommer att ta stor hänsyn till din personliga lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig friskvårdsbidrag och möjligheten att köpa träningskort till Stockholms stads simhallar med gym och gruppträning till ett mycket förmånligt pris. Därutöver har du som anställd i Stockholms stad för närvarande rabatt på ett flertal andra gym och träningsanläggningar. Vi erbjuder arbetskläder och fria pedagogiska måltider.

Läs mer om staden som arbetsgivare här: jobba.stockholm.se/formaner

Intresserad?

Om du vill bli en del av oss, tveka inte att skicka in ansökan! Vill du veta om tjänsten eller har frågor är du välkommen att kontakta biträdande rektor Annica Johannesson på annica.johannesson@edu.stockholm.se

Intervjuer påbörjas efter ansökningstidens slut. Sista ansökningsdag är 2024-05-13. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Välkommen med din ansökan!
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Barnskötare som vill leka, lära och ha roligt tillsammans med våra barn

Barnskötare
Läs mer Apr 29
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Skärholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms stads 11 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Här arbetar mer än 1000 medarbetare för våra 37.000 invånare. Vi erbjuder en kommunal verksamhet som vi är stolta över och vi har en fantastisk mångfald. Välkommen med ditt unika bidrag!Välkommen till oss

I Skärholmens kommunala förskolor vill vi ge våra barn verktyg som de behöver för att leva och utvecklas i en ständigt föränderlig värld.

Utifrån det har vi i vårt utvecklingsarbete valt att prioritera språk, demokrati och hälsa där leken bildar den plattform som genomsyrar vår utbildning och undervisning.

Förskoleenhet 4 och 5 Vårberg/Skärholmen tillhör Skärholmens stadsdelsförvaltning. Vårberg är ett mångkulturellt område med hyreshus, radhus och villor. Våra målgrupper är barn med vårdnadshavare från hela världen. I enhet 5 finns ca 210 barn och i enhet 4 finns ca 250 barn, majoriteten av barnen är flerspråkiga. Enheterna leds av rektor och enhetschef samt att enheterna har tillgång till pedagogiska utvecklingsledare och specialpedagog.

I enheternas förskolor möts världen och förskolan är den plats där barnen börjar sin resa inom utbildningsväsendet. För första gången möter barnen en större social arena än familj och vänner. Det är ett stort ansvar som vilar på oss alla som verkar inom förskolan och vi ska ge barnen goda erfarenheter av det första mötet med förskolan. Det är här vi lägger grunden till glädje och lusten att vilja leka och lära hela livet.

Enhet 5 har enats om ett övergripande tema som ska genomsyra den utbildning och undervisning som barnen får möta varje dag. "Glädje, lek och lustfyllt lärande med språket i centrum”, vilket stämmer väl överens med stadsdelens prioriterade mål i verksamhetsplanen. Enhet 4 har enats om det övergripande temat "Vad viskar vår värld" och är något som genomsyrar alla förskolornas utbildning och undervisning som barnen får möta varje dag.

Din roll

Som barnskötare är du en viktig del i arbetslaget och tillsammans med dina kollegor bidrar du till att dagarna i förskolan bildar en helhet där lek, lärande och omsorg går hand i hand. Du är aktiv, engagerad och bidrar med din kompetens i det pedagogiska utvecklingsarbetet med utgångspunkt i förskolans läroplan och verksamhetens mål. Du bidrar till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val.

Tillsammans med övriga kollegor på förskolan skapar du en positiv, meningsfull och utvecklande lärmiljö för varje barn och för hela barngruppen. Du deltar aktivt i det pedagogiska utvecklingsarbetet – planerar, genomför, dokumenterar, reflekterar, följer upp och utvärderar förskolans utbildning och undervisning. Du deltar och bidrar vid samverkan med vårdnadshavarna både i mindre och större sammanhang t ex föräldramöten och utvecklingssamtal.

Tillsammans med kollegor vill du vara med och skapa tillgängliga och inbjudande lärmiljöer för lek, utveckling och lärande. Du har kunskap och idéer om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Du är flexibel och vill arbeta med barn i alla åldrar.

Vi erbjuder
Schemalagd planerings - och reflektionstid, både enskild och med arbetslaget
Kollegialt lärande med kollegor i enheten
Specialpedagogisk handledning av specialpedagog
Handledning och reflektion med pedagogisk utvecklingsledare
Personlig lärplatta för att möjliggöra smidig kommunikation och dokumentation
Pedagogiska måltider
Arbetskläder för utomhusbruk
Friskvårdsbidrag
Din kompetens och erfarenhet

Gymnasieutbildning inom barn och ungdom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig är ett krav. Du ska även kunna formulera dig mycket väl i både tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du har erfarenhet av språkutvecklande arbetssätt, använda dig av leken som ett viktigt verktyg i förskolans utbildning och undervisning samt att utveckla inspirerande och inbjudande lärmiljöer tillsammans med barnen och kollegorna.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Du har ett tydligt barnfokus, en positiv inställning och attityd till ditt arbete samt vill arbeta för att göra skillnad för de barn och familjer du möter i förskolan. Du samverkar med barn, kollegor och vårdnadshavare på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Vi söker 3-4st barnskötare på visstidsanställning och 1st tillsvidareanställning.

Intervjuer kommer att ske löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Visstidsanställd verksamhetsstöd till Engelbrekt Gärdets förskolor

Barnskötare
Läs mer Apr 29
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Norra innerstadens stadsdelsområde består av de centrala delarna av Stockholm, Norrmalm och Östermalm. Här arbetar vi för att ge våra 155 000 invånare den bästa verksamheten inom bland annat förskola, socialtjänst, äldreomsorg och stadsutveckling. Vi välkomnar dig som vill vara med och göra skillnad för invånarna i Norra innerstaden.Välkommen till oss

Välkommen till oss på Engelbrekt Gärdets förskolor.

Enheten består av 11 förskolor som alla ligger i Norra innerstaden. Vi söker dig som är engagerad och intresserad av att göra skillnad för våra allra yngsta Stockholmare. Uppdraget är på heltid i 3-9 månader med start enligt överenskommelse. 

Din roll

Du kommer att ingå i ett arbetslag på förskolan men har ansvaret över ett barn som behöver extra stöd. Barnet behöver ha en vuxen bredvid sig under hela dagen som stöttar, vägleder och utmanar i alla situationer. Av medicinska skäl behöver du också vara nära då barnet har epilepsi. Det är du som har kontakt med externa aktörer så som exempelvis habilitering. Tillsammans med kollegor på förskolan medverkar du till en positiv, meningsfull och utvecklande miljö för barnen.

Vi erbjuder dig

Norra innerstadens stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt ledarskap är grunden för att ge stockholmarna den bästa verksamheten. Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet.

Som medarbetare hos oss kan du få arbeta med spännande och varierande uppdrag, utvecklas samt stanna ett helt yrkesliv. Vi vill att du utvecklas och vi med dig. Läs mer om hur det är att vara en del av Stockholm stad. 

Din kompetens och erfarenhet

För denna tjänst behöver du:

Avslutad gymnasieutbildning
Erfarenhet av Epilepsi
Erfarenhet av att arbeta med barn med funktionsvariationer exempelvis inom förskola/skola, personlig assistans, LSS eller i annan verksamhet 

Det är meriterande om du har:

Barnskötarutbildning
Utbildning kring autism, intellektuell funktionsnedsättning eller epilepsi
Erfarenhet av att arbeta med barn med intellektuell funktionsnedsättning eller autism
Erfarenhet av att arbeta med bildstöd
Utbildning inom vård- och omsorg 

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Du har god samarbetsförmåga och du värnar om en öppen dialog mellan barnet, föräldrarna och kollegorna. Vi söker dig som är självgående och på egen hand kan driva uppgifter vidare. Du har en positiv attityd med ett lugnt och stabilt förhållningssätt då du ska stödja ett barn under dagen på förskolan. Du har lätt att anpassa dig efter nya omständigheter, är serviceinriktad och ditt barnfokus är tydligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att kunna arbeta hos oss behöver du kunna visa upp ett giltigt utdrag från belastningsregistret för arbete med barn.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Barnskötare till förstärkningsteam, Husby förskoleområde

Barnskötare
Läs mer Apr 29
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.Välkommen till oss

Husby förskoleområde består av 4 förskolor.

I varje arbetslag finns minst en förskollärare och en till två barnskötare. Inom området finns det en specialpedagog, en rektor och två biträdande rektorer som är närmaste chef på två förskolor var. Vi söker nu 2 barnskötare som ska ingå i vårt förstärkningsteam. Det innebär att du har en fast anställning inom vårt förskoleområde men att placeringen kan variera över tid. Det kan handla om korta lösningar vid sjukfrånvaro eller att gå in som  förstärkning i arbetslag över en längre tid. Du behöver som person vara flexibel och lösningsinriktad och tycka om förändring.

Din roll

Som Barnskötare bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och inflytande. Tillsammans med övriga kollegor i förskoleområdet och i samarbete med specialpedagog och ledning medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje enskilt barn och för hela barngruppen. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet och säkerställer att varje enskilt barn för det de behöver utefter deras förutsättningar.

Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Den ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Utbildningen ska utgå från en helhetssyn på barn och barnens behov, där omsorg,
utveckling och lärande bildar en helhet. I samarbete med hemmen ska förskolan främja barnens utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande människor och samhällsmedlemmar.
Att inneha tjänsten som barnskötare inom förskoleverksamhet vid Järva stadsdelsförvaltning innebär att du arbetar utifrån gällande lagstiftning och kommunala samt nationella styrdokument. Uppdraget innebär att du i huvudsak arbetar med:

• Att tillsammans med arbetslaget ansvara för att utmana och stimulera barnen samt ge dem möjlighet till omsorg, utveckling, lek och lärande.
• Aktivt bidra i genomförandet av arbetslagets uppdrag och ansvar enligt läroplanen.
• Att tillsammans med kollegorna i arbetslaget aktivt bidra i genomförande och uppföljning av utbildningen.

Barnskötare och övriga medarbetare inom förskolans arbetar på uppdrag av biträdande rektor och/eller förskoleområdets rektor.

I tjänsten ingår att omsätta stadens personalpolicy i praktiken med särskilt fokus på:

• helhetssyn med invånarnas bästa för ögonen
• att arbeta självständigt och ta ansvar för hela ditt uppdrag, du har avstämningar med din chef, i den omfattning som ni har kommit överens om
• att ta initiativ till att utveckla de områden som ingår i ditt uppdrag
• att du är en del av dina arbetskamraters arbetsmiljö och förväntas bidra till en god arbetsmiljö
• att samarbeta och att aktivt och konstruktivt medverka i processer för planering, genomförande, utvärdering och förbättring av verksamheten

När du är medarbetare vid Järva stadsdelsförvaltning

• har du kunskap om den egna verksamhetens mål och förutsättningar och hur dina insatser bidrar till förvaltningens och hela stadens utveckling

• har du förståelse för innebörden av politisk styrning och följer politiskt fattade beslut

• känner du till vilka resultat du förväntas uppnå och hur du uppnår dessa resultat

• utvecklar du ständigt ditt arbetssätt för att bättre uppfylla mål och resultatkrav

Din kompetens och erfarenhet

3-årig yrkesexamen som barnskötare från barn och fritidsprogrammet på lägst 2500 poäng.

Tidigare erfarenhet av att ha arbetat på förskola.

Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Välkommen till nya Järva stadsdelsförvaltning!För att möta dagens och framtidens utmaningar bildades Järva stadsdelsförvaltning den 1 juli 2023. I vår stadsdelsförvaltning utvecklar vi stöd och service med fokus på alla Järvabor. Våra verksamheter ska präglas av samarbete, mod, empati och respektfullt bemötande. Vi eftersträvar öppen kommunikation och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet. Vi hoppas att du som söker vill utvecklas tillsammans med oss.https://start.stockholm/om-stockholms-stad/organisation/stadsdelsforvaltningar/jarva/ kan du läsa mer om Järva stadsdelsförvaltning.

Ansök nu

barnskötare till fritidshem

Barnskötare
Läs mer Apr 11
Sverigefinska Skolan i Stockholm är en tvåspråkig friskola. Vi är en skola som innefattar årskurserna F-9 med tvåparallella, tvåspråkiga klasser. Lokalerna ligger belägna centralt vid Fridhemsplan. Samma byggnad inrymmer även förskola och fritidshem.
Antalet elever i varje klass under skoltid är som högst 25. Under fritidstiden jobbar man i team med två klasser, årskurs vis.
Antal pedagoger inom de olika teamen varierar men samarbete över stadiegränserna och de olika verksamheterna är en förutsättning för att det skall fungera optimalt.
*Arbetsbeskrivning:
Du kommer att arbeta i ett team med andra kollegor. Ditt uppdrag innefattar såväl skolsamverkan under skoltid som fritidsverksamhet på eftermiddagen.
Kvalité, gemenskap och glädje leder vårt arbete. Tillsammans skapar vi en trygg, lärorik och motiverande samvaro för alla barn och pedagoger att vistas i.
I ditt uppdrag ingår att planera, driva, utveckla och utvärdera det pedagogiska arbetet tillsammans med de andra pedagogerna i teamet.
Dina arbetsuppgifter innefattar även att du tillsammans med ditt team, arbetar utifrån läroplanen och våra gemensamt satta mål.
* Kvalifikationer:
Du har dokumenterad behörighet som barnskötare eller 1- 2 års erfarenhet att arbeta inom skolsamverkan och fritidshemsverksamhet. Du talar och skriver finska och svenska.
Du är social, trygg och ansvarsfull.
Vi vill att du är nyfiken, kreativ och engagerad i barnen och deras lärande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att bygga goda relationer med barn, vårdnadshavare, kollegor och ledning.
För rätt person erbjuder vi bra arbetskamrater, fria pedagogiska måltider, friskvårdsbidrag en centralt placerad arbetsplats samt möjligheter att påverka utvecklingen för elevernas och allas välmåeende.
Anställningen är en sex månaders provanställning med möjlighet till tillsvidare anställning.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande
Tillträde till tjänsten f.o.m 20240812

Ansök nu

Barnskötare/husvikarie till Norra Skarpnäcks förskolor

Barnskötare
Läs mer Apr 23
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt ledarskap är grunden för att ge stockholmarna den bästa verksamheten. Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet.Om oss

Norra Skarpnäcks förskolor består av tolv förskolor som ligger i Hammarbyhöjden, Björkhagen och Kärrtorp.

Förskolorna samarbetar kring den pedagogiska utvecklingen. Detta yttrar sig i en gemensam intern fortbildning och gemensamma tjänster som stödjer det pedagogiska innehållet.

Förskolorna har fina miljöer inomhus och vi har en fantastisk natur runt våra förskolor som ger oändliga möjligheter för barnen att få ta del av naturen, rörelse och lek. Våra förskolemiljöer ska locka, inspirera och utmana barnen i leken till lärande och utforskande tillsammans med andra barn och personal.

Om jobbet

Vi söker dig som vill vara "husvikarie" på en eller flera av våra förskolor i Kärrtorp. Uppdraget innebär att täcka där det finns behov för dagen. Inledningsvis är det ett uppdrag t.o.m. 2024-07-07, men med möjlighet till förlängning. Du får fina möjligheter att prova på olika avdelningar och barngrupper och skaffa dig massor av olika erfarenheter. Det är viktigt att du förstår ditt sammanhang och att för dig som husvikarie är den ena dagen inte den andra lik.

Det är viktigt att du som pedagog är närvarande och aktiv. Du visar glädje, nyfikenhet och engagemang i barnens utforskande. Du svarar, bemöter och bekräftar barnen, för att visa på att de är viktiga och deras ord och handling tas på allvar. Vi hjälper barnen att lyckas under hela dagen, och vi som vuxna tar alltid ansvar för situationer som uppstår. Våra familjer är vana vid en välfungerande verksamhet, och förtroendet är stort för våra förskolor.

Om dig

Du kan arbeta både självständigt och samarbeta i en grupp. Du har inga problem att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Barnskötarutbildning eller erfarenhet av att arbeta som barnskötare är meriterande.

Vi kommer att ta stor hänsyn till din personliga lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig friskvårdsbidrag och möjligheten att köpa träningskort till Stockholms stads simhallar med gym och gruppträning till ett mycket förmånligt pris. Därutöver har du som anställd i Stockholms stad för närvarande rabatt på ett flertal andra gym och träningsanläggningar. Vi erbjuder arbetskläder och fria pedagogiska måltider för förskollärare och barnskötare.

Läs mer om staden som arbetsgivare här: jobba.stockholm.se/formaner

Intresserad?

Om du vill bli en del av oss, tveka inte att skicka in ansökan! Vill du veta om tjänsten eller har frågor är du välkommen att kontakta biträdande rektor Gry Tingstad Jacobsen på gry.tingstad.jacobsen@edu.stockholm.se

Intervjuer påbörjas efter ansökningstidens slut. Sista ansökningsdag är 2024-05-10. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Välkommen med din ansökan!
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Barnskötare till förskolan Haga i Hagastaden

Barnskötare
Läs mer Apr 10
Vill du vara med och utveckla Hoppetossas förskola i Hagastaden på Norrmalm? Nu söker vi dig som är utbildad barnskötare och vill vara med och bygga upp vår förskola. Vi öppnade verksamheten i augusti 2022 och planerar för att kontinuerligt öppna nya avdelningar under några års tid. När vi är fulltaliga kommer vi ha 105 barn.
Vi tar gemensamt fram rutiner, lärmiljö, planer och skapar samsyn, kultur och nya traditioner kring utbildningen, undervisning, omsorg. Att diskutera fram en gemensam barnsyn samt inre organisation och struktur är aktuellt och närvarande dagligen. Utgångspunkten är Hoppetossas arbetsdokument och förskolans läroplan.
Vi söker drivna, positiva, engagerade och genuina pedagoger som kan börja arbeta hos oss omgående. Vi söker barnskötare med anställning om 80% - 100%.
Viktigt för oss är att du alltid har ett gott bemötande mot barn, kollegor och vårdnadshavare, ett stort barnfokus och med sinne för struktur och ordning och reda.
Du behöver ha erfarenhet från att ha arbetat i förskolan tidigare och att du nu vill ta nästa steg tillsammans med oss på Hoppetossa. Att introducera nya barn, familjer och kollegor kommer vara en viktig pusselbit i uppstarten och även framöver ses som en naturlig del i verksamheten. Vi kommer att bygga upp förskolan utifrån ett hållbart perspektiv och tänka långsiktigt. Vi söker även förskollärare till samma förskola.
Om Hoppetossa: Vår vision är att vara en drivande kraft för en jämställd och demokratisk värld. Vi är övertygade om att vi bäst uppnår den visionen genom att arbeta med, och för, små barns utbildning och lärande. Den övertygelsen genomsyrar hela vår verksamhet.
Vi har en etablerad förskoleverksamhet med innovativa tankar om vad som ligger till grund för en bra förberedelse för framtiden. Alla våra förskolor arbetar självständigt med egen ledning. Vi vet att de bästa besluten fattas nära barn och inte på ett huvudkontor. Vårt mål är att du ska känna stöd och uppbackning, kombinerat med frihet under ansvar.
Vårt mål är att ha förskolor som ligger i framkant gällande det systematiska kvalitetsarbetet och att nyttja digitalisering och kollegialt lärande i arbetet. Vi använder det digitala verktyget Fokus Förskola i vårt systematiska kvalitetsarbete, samt Tyra för daglig kommunikation och information mellan förskola och hem.
Inom Hoppetossa jobbar vi med ett aktivt, nära och engagerat ägar- och ledarskap. Vi stöttar varandra i de frågor som uppstår och vi följer upp verksamheten utifrån olika aspekter både för att säkerställa att vi har riktigt bra verksamheter och för att kontinuerligt se vad vi behöver utveckla och åtgärda. Detta, tillsammans med våra kärnvärden kunskap, nyfikenhet, glädje och trygghet, summerar den inneboende kraften i Hoppetossa och hjälper oss att driva verksamhetens utveckling framåt och uppnå vår vision.
Som pedagog inom Hoppetossa får du ett fritt arbete med stor möjlighet att utveckla din avdelning och din förskola men även, om du vill, hela företaget. Du har t.ex möjlighet att påverka pedagogisk verksamhet, pedagogisk miljö och material, och din egen kompetensutveckling. Vi vill att varje förskola har möjlighet att fatta sina egna beslut, och att vi har en stark gemenskap mellan våra förskolor.
Hoppetossa erbjuder
Planeringstid och gemensamma planeringsdagar
Vår årliga Hoppetossadag
Fria pedagogiska måltider
Arbetskläder
Friskvårdspeng och kulturcheck
Utbildningar och kompetensutveckling
Intressant och givande nätverk både för förskollärare och barnskötare mellan våra förskolor
Kollektivavtal
Digitala verktyg och digital kommunikationLäs mer om oss och våra förskolor på http://hoppetossa.com/
Välkommen att skicka in ditt CV och ansökan.

Ansök nu

Barnskötare

Barnskötare
Läs mer Apr 9
Vi söker två utbildade barnskötare med stort engagemang till våra förskolor i Bromma.
Båda förskolorna är små, med ca 45 barn respektive 36 barn.. Barnen delas upp på småbarnsavdelning och avdelningar med de äldre barnen. Vi söker dig som kan tänka dig att jobba med barn i alla åldrar.
På alla våra förskolor arbetar utbildade pedagoger. Vi vill att du är utbildad. Erfarenhet av arbete med barn är önskvärt. All kunskap om montessori är meriterande. Vi erbjuder fortbildning i montessoripedagogik.
Du bör vara flexibel, stresstålig och yrkesstolt och engagerad. Arbetet innebär att vara delaktig och ibland själv ta ansvar för alla förekommande arbetsuppgifter rörande barnen på förskolan. Men även att vara delaktig i dokumentation och uppföljningar av förskolans arbete, systematiskt kvalitets arbete samt medverka/hålla i samtal med vårdnadshavare.
Du vill jobba i ett litet företag med stort engagemang och korta besluts vägar.
Vi arbetar med montessoripedagogiken som en röd tråd i vår verksamhet. Men även andra delar som skapande, lek, rörelse och utomhus verksamhet är viktiga delar där alla tar sitt ansvar.
Arbetsuppgifterna innebär att vara delaktig i den pedagogiska verksamheten med barnen. Att tillsammans med kollegor erbjuda en trygg och lärorik verksamhet för barnen.
Vi erbjuder regelbunden fortbildning, friskvårdsbidrag och arbetskläder för utomhusbruk.

Ansök nu

Vill du jobba som timvikarie i Stockholm?

Barnskötare
Läs mer Apr 26
Mer om tjänsten
Vill du ha ett roligt och utvecklande jobb?

Då är arbetet som vikarie hos oss på Precator Pedagogerna något för dig!

Du kommer att arbeta på olika förskolor och skolor och få prova på flera olika arbetsplatser och samla på dig värdefulla erfarenheter för framtiden. Vikarietjänsten kan leda till längre vikariat eller en fast anställning på de förskolor eller skolor vi samarbetar med. Just nu söker vi vikarier som kan arbeta i både förskolor och skolor i Stockholm stad med omnejd.

Arbetet som vikarie inom förskola och skola innebär att du med kort varsel ersätter ordinarie personals frånvaro.


Din profil
Vi söker dig som har:
- Avslutad gymnasieutbildning eller barnskötarutbildning
- Mycket goda kunskaper i svenska språket
- Tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar är meriterande

Arbetet ställer krav på att du som person trivs med att arbeta på olika arbetsplatser och har lätt för att anpassa dig till nya rutiner och arbetssätt.

Du är trygg i rollen som förebild, är självgående och vågar ta egna initiativ.

Så söker du jobbet
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra en god kommunikation med våra sökande tar vi endast emot ansökningar via digital länk i annonsen eller vår hemsida. Har du däremot frågor gällande tjänsten går det bra att ringa 072-536 38 89.

Bifoga gärna relevanta intyg så som utbildning eller arbetsgivarintyg redan i ansökan.

För att arbeta i skola och förskola är det krav på ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret. Har du inget hemma så beställ ett redan idag genom att klicka på länken nedan!

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Om oss
Precator Pedagogerna är specialister på kompetensförsörjning till förskolor och skolor. Vi hyr ut engagerade och kompetenta vikarier samt hjälper förskolor och skolor med rekrytering av kvalificerad personal. Våra uppdragsgivare vi samarbetar med finns i Storstockholm och Uppsala.

Vi tänker långsiktigt i alla våra relationer, både i kontakten med våra konsulter och kunder. Konsulterna får möjlighet att vikariera på olika förskolor och skolor för att hitta sin drömarbetsplats och kunderna får tillfälle att skapa kontakter och lära känna framtida medarbetare under mer praktiska former.

Ansök nu

Nanny 3-4 em/v, en pojke på 1 år. Östermalm.

Barnskötare
Läs mer Apr 4
Ref 4244Ö
Vi söker nu efter en nanny som vill ha hand om en glad liten pojke på eftermiddagarna 3-4 dagar i veckan. Arbetsdagen kommer börja mellan 15 och 15.30 och nannyn arbetar i tre timmar till 18 eller 18.30. Om nannyn kan så önskar familjen också hjälp heldagar vid vab eller om förskolan är stängd, samt kvällar och en stund på helgen vid behov. Pojken som är 1 år har precis börjat förskola som ligger bara ca 100 meter från hemmet. Efter förskolan är det upp till nannyn att avgöra vad som passar bäst för dagen. En utflykt till någon av de många lekparker som finns i närheten, biblioteket eller ut på Djurgården, eller om det passar bättre att gå hem och leka i lugn och ro. I tjänsten ingår även att förbereda middag till pojken.
Familjen söker en pålitlig och positiv nanny som har tidigare erfarenhet av arbete med barn i 1-årsåldern. Pojken har haft nanny genom oss innan han började på förskola och är van att vara tillsammans med andra vuxna.
Familjen bor centralt beläget på Östermalm, nära många passande parker och aktiviteter.
Lönen för den här tjänsten kommer vara mellan 150 och 210 kr/timme beroende på nannyns erfarenhet och eventuell relevant pedagogisk utbildning. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Familjen söker en kandidat som kan börja så snart som möjligt.


______________________________________
Om Nordic Light Nannies:
Vi söker nu en ny medarbetare som vill ha nanny som sitt yrke. Vi arbetar mot familjer som ställer höga krav på kvalitet när de väljer en nanny. De flesta av våra tjänster är på minst halvtid och vi tycker det är väldigt viktigt att även nannyn trivs bra ihop med familjen. Därför tar vi dina önskemål på stort allvar när vi presenterar familjer för dig.
Vi har Sveriges bästa villkor för nannies med bland annat sjuklön och semesterersättning.
Lönerna bestäms individuellt beroende på erfarenhet och utbildning och är jämförbara med förskollärare lön i Stockholm. Minimilön 150 kr/tim. Vi kan erbjuda högre lön upp till 210 kr/tim för nannies med mycket erfarenhet och/eller pedagogisk utbildning. Fasta månadslöner förekommer inom vissa tjänster.
Läs mer på https://nordiclightnannies.se/lediga-tjanster/
Har du kunskap och erfarenhet inom barns utveckling?
Gillar du att leka och hitta på olika saker ute och inne? Då är detta rätt jobb för dig!
Har du:
Minst tre års erfarenhet av professionellt arbete med barn (intyg/dokumentation och referenser krävs) eller motsvarande kompetens?
Ett intresse för att arbeta med barn och deras utveckling?
Pedagogisk utbildning så som förskollärare, barnskötare, lärare, fritidspedagog, dramapedagog etc. är meriterande, likaså körkort!

Ansök nu

Barnskötare till område 8, Blackeberg / Södra Ängby

Barnskötare
Läs mer Apr 19
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Bromma stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där dina insatser verkligen kan göra skillnad och bidrar till samhällsnyttan i en växande stadsdel. Här är aktivt medarbetarskap och tydligt ledarskap grunden för en utvecklande verksamhet.Välkommen till oss

Förskoleområde 8 består av 4 förskolor på olika adresser i Bromma.

Förskoleområdet leds av rektor och två biträdande rektorer vilket möjliggör ett nära ledarskap. Som stöd finns också en specialpedagog.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig:

- En ledningsorganisation som möjliggör ett nära ledarskap
- Kollegialt lärande med områdets andra barnskötare
- Personlig lärplatta
- Pedagogiska måltider
- Friskvårdsbidrag
- Arbetskläder för utomhusbruk
- Specialpedagogisk handledning

Din roll

Som barnskötare
- bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val.
- medverkar du, tillsammans med övriga kollegor på förskolan, till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen
- deltar du i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt förskolans läroplan och verksamhetsmål.
- är du engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet.
- bidrar du vid föräldramöten och utvecklingssamtal.
- är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad i de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna.

Din kompetens och erfarenhet

- Du ska ha en gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
- Du ska ha aktuell arbetslivserfarenhet utifrån nuvarande läroplan (Lpfö 18).
- Du har dokumenterad flerårig erfarenhet av att arbeta som barnskötare och vana att dokumentera.
- Digital kompetens samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs.
- Vi kommer att lägga stor vikt vid din kompetens, erfarenhet och dina personliga egenskaper.
- Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande.
- Ditt barnfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete, ditt arbetslag samt till hela förskolan där du ser samarbete mellan avdelningar som en stor tillgång.
- Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

Barnskötare sökes till ett hållbart lärande

Barnskötare
Läs mer Apr 3
#jobbjustnu

Lite om oss
Förskolan Gläntan ligger i direkt närhet till stora naturområden i Sätra med anslutning till Mälaren.
Vår målsättning är att få trygga, nyfikna, kreativa och initiativrika barn, som genom leken känner glädje i att lära och undersöka tillsammans med andra.
Vår förskola jobbar med lärande för en hållbar utveckling och undervisar utifrån läroplanen med inspiration från pedagogiken Reggio Emilia sedan 1994 med samma ledning, och ägare (Moa Gehlin) vilket borgar för hög kvalité samt en strukturerad och trygg förskola som följer tidens utveckling inom förskolans värld.
Enligt Moa Gehlin är en viktig del i framgången för Förskolan Gläntans personalens medvetna förhållningssätt gentemot barn och hållbart lärande. Målet är en förskola med medforskande, aktiva pedagoger som uppmuntrar och inspirerar barnen att ställa produktiva frågor.
Oavsett vilket prioriterat mål som förskolan arbetar utifrån, är grunden för arbetet att barnen ska få lära sig genom att upptäcka och experimentera i unika miljöer.
Vårt arbetslag består av glada pigga kreativa personer varav sex förskollärare, och en ateljerista samt fem barnskötare.
Förskolan Gläntan är en mötesplats med tre avdelningar för barn mellan 1-6 år.Arbetsbeskrivning
Tjänsten är heltid . Det dagliga arbetet består av att vara med i det pedagogiska arbetet och vara med på förskolans aktiviteter.


Vi ser att du är med och bygger upp och utvecklar lärmiljöer med egna idéer som inspirerar och lockar till utforskande och lek där barnen alltid står i centrum.
Hos oss möter du engagerade och kompetenta kollegor och får tillgång till digitala verktyg, samt ständig kompetens utbildning och en tydlig organisation.

En bättre chef och ledare kan du inte få, om du vill utvecklas i din roll som barnskötare.


Kvalifikationer
Tidigare erfarenhet av arbete med barn
Det är meriterande om du är utexaminerad barnskötare, alternativt har påbörjat studier inom området.
Att du har förmågan att se möjligheter och tycker om utmaningar
Att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är ett måste
Att barns fokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen
Att du i din yrkesroll engagerad, professionell och initiativtagande
Att du en ansvarstagande och strukturerad person, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt
Att du är tydlig och har ett lösningsinriktat arbetssätt
Att du har förmåga att skapa engagemang och sprida arbetsglädje runt dig
Vi ser gärna manliga barnskötare då vi vill ha en blandad grupp med manliga och kvinnliga barnskötare
Vi erbjuder vi dig
Planeringstid
Arbetskläder
Friskvårdsbidrag
Fortlöpande konferenser med teambuilding för att säkerställa vår synergi i vårt arbetslag
En helt unik arbetsplats, där du får möjligheten att utvecklas både som person och pedagog
Sist men inte minst, kompetenta och professionella kollegor och en ledning som alltid är på plats


Du är varmt välkommen med din ansökan. vilket vi besvarar fortlöpande.

Med Vänliga Hälsningar
Magnus Danielsson/Moa Gehlin

Ansök nu

Vikarie/barnskötare

Barnskötare
Läs mer Apr 10
Vi är en liten förskola på Södermalm med Max 30 barn. Vi söker en vikarie/barnskötare till vår småbarnsavdelning som sträcker sig fram till den 12 juli 2024.
Tillträde omgående vid uppvisning av polisutdrag., tjänsten är på ca 80%

Ansök nu

Barnskötare till vår lilla Förskola

Barnskötare
Läs mer Apr 2
Förskolan Bubblan är en liten fristående förskola. Bubblan ligger centralt på Kungsholmen med närhet till många fina parker och grönområden.
Vi har 27 barn och 5 heltidsanställda pedagoger. Vi som jobbar på Bubblan är Förskollärare, Montessorilärare och Barnskötare. Vi har även en egen kock.
På Förskolan planeras den dagliga pedagogiska verksamheten/utbildningen utifrån gällande styrdokument för förskola.
Vi lägger stor vikt på vår värdegrund och bemöter barnen, vårdnadshavare och varandra med värme och respekt. Vi vill ge barnen den bästa möjliga Förskoletiden.
Kollektivavtal finns
Som barnskötare på vår Förskola gillar du att omge dig med människor, små som stora. Du är en positiv person och inte rädd för att hoppa in och hjälpa till med det som behövs. Det krävs stor flexibilitet och att du har lätt för snabba anpassningar av dagens utformning.
Du gillar utmaningar, är lyhörd och sätter barnens behov i första rummet.
Arbetet kräver stor samarbetsförmåga och stort ansvarskännande.
Vi är ett glatt gäng som söker en kollega till Bubblan. Till sätt börja med vikariat för en kollega som kommer att vara Föräldraledig men med stor möjlighet till fast anställning för rätt person.
Erfarenhet av arbete med barn på förskola är meriterande samt relevant pedagogisk utbildning såsom Barnskötare.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Som barnskötare hos oss får du möjlighet till ett roligt och kreativt arbete med fantastiska arbetskamrater. En liten förskola med få och nära kontakter.
Vi satsar mycket på personalvård, konferenser och kompetensutveckling. Friskvårdsbidrag och arbetskläder.
Känner du att detta är ett arbete som passar just dig och att du är genuint intresserad av att arbeta hos oss och ser en framtid på vår Förskola under en längre tid. Då ser vi fram emot din ansökan med cv och personligt brev.
Du som söker kan visa ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är ett krav.
Arbete i barngrupp med barn i åldern 1-5 år.
Intervjuer sker löpande.
Glöm inte att ange löneanspråk i din ansökan.

Ansök nu

Lär våra barn att cykla

Barnskötare
Läs mer Apr 16
Hej, vi söker dig som gillar barn och att vara utomhus. Vi tror att du ganska nyligen gått ut gymnasiet och vill jobba i ett glatt gäng. Du får utbildning av oss. Du behöver kunna cykla. Projektet gäller maj månad.

Ansök nu

Engagerad barnskötare

Barnskötare
Läs mer Feb 22
I Ur och Skur Mullekojan och I Ur och Skur Laxehyddan är två mindre förskolor i Skarpnäck, där vuxna och barn arbetar nära varandra i en lugn och trivsam miljö. Barnen är anledningen att vi bedriver våra förskolor och grundskola. Det är deras behov av omsorg, utveckling och lärande som står i fokus i vårt dagliga arbete.
Miljöfrågor är viktiga och vårt förhållningssätt genomsyras av att utveckla barnens kunskap kring en hållbar livsstil. Maten som vi serverar lagas på plats utifrån ekologiska, KRAV-märkta och närproducerade råvaror.
Vi söker efter dig som tycker om friluftsliv och ser fördelar och vinningar med att undervisa utomhus. Du är en lösningsfokuserad positiv person med stor flexibilitet. Inom I Ur och Skur ser vi naturen som en resurs. Mycket av vår utbildning sker utomhus, i och tillsammans med naturen. Inom I Ur och Skur jobbar vi efter de fyra M:en. Medupptäckande, Medupplevande, Medagerande och Medundersökande pedagoger. Som person är du trygg och har en förmåga att känna tillit och omtanke. Du är tydlig och lyhörd i din kommunikation och van att anpassa ditt sätt att kommunicera efter rådande situation. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor. Du ansvarar för att aktivt planera, genomföra, utvärdera lärprocesser och utveckla verksamheten framåt tillsammans med andra kollegor i ditt arbetslag.
Löneförmåner i form av arbetskläder, friskvårdspeng, fria pedagogiska måltider, fortbildning, vaccination, gemensamma trevligheter.
Verksamheten drivs som ett personalkooperativ och består av förskolorna I Ur och Skur Mullekojan (ca. 45 barn på Vinggatan och 24 barn på Skarpnäcks Allé 6 ) och I Ur och Skur Laxehyddan (ca. 25 barn på Segelflygsgatan) och I Ur och Skur skolan Skarpnäck (ca. 56 elever på Drakflygargatan).


Tillträde efter överenskommelse. Det är aktuellt med både deltid och heltidstjänster. I din ansökan ange tjänstgöringsgrad, samt löneanspråk. Intervjuer kommer att ske löpande innan ansökningstiden löpt ut.


För att arbeta inom förskola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/


Vi undanber oss all kontakt från personal- och rekryteringsföretag.
Varm välkommen med din ansökan, och bli en i vårt härliga team!

Ansök nu

Barnskötare sökes till Marieberg och Essingeöarnas förskolor

Barnskötare
Läs mer Apr 16
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.Välkommen till oss på Marieberg och Essingeöarna

Här blir du en viktig del i ett sammanhang som arbetar för att våra yngsta stockholmare ska få den bästa starten i livet.

Vi erbjuder olika mötesplatser och engagerar barnen i lekfulla och lärande utmaningar. Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt. 

Vi erbjuder

Vi söker dig som är intresserad av rollen som barnskötare i en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Våra förskolor finns på Marieberg, Lilla Essingen och Stora Essingen på Kungsholmen, men närhet till kollektivtrafik. Vi kommer att läsa ansökningarna löpande så vänta inte med din ansökan!

Som medarbetare får du bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr, läs mer här om vilka övriga förmåner du erbjuds som medarbetare i Stockholms stad. Här kan du även läsa mer om hur det är att Jobba inom förskolan i Stockholms stad.

Din roll

Som barnskötare är du en viktig del i arbetslaget och bidrar tillsammans med dina kollegor till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val.

Det innebär bland annat att du är aktiv och deltar i:

Det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt förskolans läroplan och verksamhetsmål.
Planering av arbetet.
De dagliga kontakterna med vårdnadshavarna, där du är engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör du barns lärandeprocesser i relation till undervisningen och tar ut riktningen för nästa steg i det pedagogiska arbetet. 

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har:

Gymnasieutbildning inom barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
Arbetat som barnskötare i några år och har vana av utvecklingsarbete och att dokumentera barns lärprocesser.
God digital kompetens.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med språkutvecklande arbetssätt, lek, pedagogiska miljöer och digitala verktyg.

I denna rekrytering lägger vi särskild vikt vid följande personliga förmågor och färdigheter: Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt barnfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela förskolan och enheten. Du samverkar med barn, kollegor och vårdnadshavare på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar in. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker. 

Varmt välkommen med din ansökan!

När vi gör urval och bestämmer vilka som kommer kallas till intervju kommer vi göra urvalet baserat på CV och svar på urvalsfrågor.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Välkommen till Kungsholmens stadsdelsförvaltning!

Kungsholmens stadsdelsförvaltning omfattar de tre öarna Kungsholmen, Lilla Essingen och Stora Essingen.

Tillsammans arbetar vi för att ständigt utveckla våra verksamheter och ge bra service till alla som lever sitt liv på Kungsholmen och Essingeöarna. https://start.stockholm/om-stockholms-stad/organisation/stadsdelsforvaltningar/kungsholmen/ kan du läsa mer om Kungsholmens stadsdelsförvaltning och du får även gärna besöka vår https://facebook.com/kungsholmensdf.

Ansök nu

Engagerad och driven barnskötare sökes

Barnskötare
Läs mer Dec 4
Vi söker en engagerad och driven barnskötare


Arbetsplatsbeskrivning
Vi är en liten enhet som ligger i Vasastan i centrala Stockholm. Förskolan Strutsen är ett personalkooperativ som drivs av engagerade och nyfikna pedagoger med höga ambitioner. Pedagogerna har ett stort inflytande över verksamheten och alla beslut är verksamhetsnära. Vi strävar hela tiden efter att erbjuda alla barn en utmanande och stimulerande miljö. Förskolan har 56 barn som är fördelade i tre barngrupper. Vi utgår från dessa tre barngrupper när barnen delas in i mindre projektgrupper som vi arbetar med större delen av dagen. Vi strävar alltid efter att erbjuda både barn och pedagoger en bra arbetsmiljö och att pedagogerna ansvarar för så få barn som möjligt. Det är 4 eller 5 barn per pedagog beroende på barnets ålder. Verksamheten bedrivs i fina, rymliga lokaler på 650 kvadratmeter med stora ljusinsläpp och utomhus har barnen tillgång till en utegård i direkt anslutning till förskolan, vilket ger möjlighet till en fantastisk pedagogisk verksamhet. Vår kock lagar mat från grunden med en stor andel ekologiska livsmedel. Förskolan har fina resultat i både brukarenkät och i Stockholms stads kvalitetsindikator som vi använder oss av i det systematiska kvalitetsarbetet.
På förskolan Strutsen arbetar vi utforskande i projekt både inomhus och utomhus. Det är barnens intressen, erfarenheter och kunskaper som är utgångspunkten i projektarbeten. Med hjälp av genomtänkta och utmanande pedagogiska miljöer, anpassade efter barnens ålder och behov, vill vi ge barnen möjlighet till samspel, kreativitet, lärande, inflytande och ansvarstagande. Vi på förskolan Strutsen är stolta över vårt arbets- och förhållningssätt där barnen alltid är i fokus och vi strävar efter samarbete över hela förskolan.


Arbetsbeskrivning
Som barnskötare hos oss arbetar du i arbetslag med en erfaren förskollärare och två erfarna barnskötare. Vi vill att du har ett professionellt förhållningssätt och är engagerad i planering, genomförande och uppföljning av den pedagogiska verksamheten, och att det sker enligt mål och riktlinjer i skollag, verksamhetsplan och övriga styrdokument. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt förskolans läroplan. Tillsammans med dina kollegor medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du bidrar med ett positivt förhållningssätt vid föräldramöten och utvecklingssamtal. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och som är nyfiken på barns utveckling och lärande. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från förskola och vana att dokumentera. Du har tydligt barnfokus och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela förskolan. Det är viktigt att du har ett respektfullt förhållningssätt och förmåga att skapa professionella relationer till både barn, vårdnadshavare och medarbetare. Där du samverkar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Egenskaper som vi uppskattar hos dig som söker denna tjänst är nyfikenhet, engagemang, positivt tänkande samt bra samarbetsförmåga. För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu