Gränskontrollant/Passkontrollant jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Gränskontrollant/Passkontrollant i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Sommarjobb: Gränsenheten söker polisstudenter för sommaren 2024

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Feb 1
Är du redo för en större uppgift? Detta är en möjlighet för dig som är polisstuderande och har avslutat termin 2 som lägst. Du behöver ha avklarat termin 2 vid anställningens start i början av juni. Detta är en visstidsanställning som startar i juni och avslutas i slutet av augusti.
Vi söker nu Gränskontrollanter till Gränspolisenheten i region Stockholm med placering på Lokalpolisområde Arlanda. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Gränspolisenheten är en regional enhet vid region Stockholm som arbetar med gränskontroller, inre utlänningskontroller, verkställigheter av beslut om avvisning och utvisning, spaning och utredning avseende människosmuggling, brott mot utlänningslagen samt gränsöverskridande internationell grov organiserad brottslighet inom Stockholms län och Gotland. Gränspolisenheten har det regionala ansvaret för internationella kontakter vad gäller bland annat gränspolisfrågor, underrättelser och efterlysningar.
På gränspolisen är du Sveriges ansikte utåt:
* Du är den första person som resenärer träffar vid ankomsten till Sverige.
* Du jobbar med att skydda Sveriges och Schengenstaternas gränser.
* Du jobbar med att förhindra människohandel, smuggling och illegal arbetskraft i samverkan med andra myndigheter.
Arbetsbeskrivning
Lokalpolisområde Arlanda ansvarar för gränskontroller, utlänningskontroller samt ordning och säkerhet på flygplatsen. Som gränskontrollant arbetar du underrättelsebaserat och i arbetet ingår bland annat profilering av resenärer och kontroll av resehandlingar för in- och utresande till och från Schengenområdet. Du kommer även att delta i andra insatser inom ramen för Gränspolisenhetens arbete.


Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Är polisstuderande och har avslutat minst termin 2 vid anställningsstart i Juni 2024.
God erfarenhet av dator som arbetsredskap i ditt dagliga arbete.
Mycket goda språkkunskaper, både i tal och skrift, i svenska och engelska.

Beskriv tydligt i din ansökan hur du uppfyller ovan efterfrågade kvalifikationer. Dina svar ligger till grund för den slutgiltiga bedömningen.
Det är meriterande om du även har:
Erfarenhet av gränskontrollarbete inom EU/Schengen samt genomgått utbildning i gränskontroll vid yttre gräns.
C & C1 Körkort.
Genomfört svensk Värnplikt eller GMU

Beskriv tydligt i din ansökan hur du uppfyller ovan efterfrågade meriter. Dina svar ligger till grund för den slutgiltiga bedömningen.
Vänligen bifoga studieintyg som styrker att du har avslutat minst termin 2 på polisprogrammet. Studerar du för tillfället termin 2 behöver du inkomma med studieintyg som styrker att du kommer att slutföra dina studier i juni 2024. Observera att ditt fullständiga namn, personnummer och datum för avslutade terminer behöver framgå. Dessa intyg är obligatoriska för att gå vidare i processen.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift och är strukturerad. Du har lätt för att själv driva dina processer vidare samt kontrollera att inget har lämnats åt slumpen eller missats. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Som person är du lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du har lätt för att arbeta med andra människor, du är delaktig och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Avslutningsvis värdesätter du människors olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:


Anna-Karin Johansson
073-082 24 35
anna-karin-s.johansson@polisen.se
Rekryterande chef
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvariga HR-Konsulter


Mikaela Wikander
0761440484
Mikaela.wikander@polisen.se
HR-konsult
Saskia Handberg
076-135 99 08
Saskia.handberg@polisen.se
HR-konsult
Fackliga företrädare
SACO, Fackförbundet ST, Polisförbundet och SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14.


Övrig information
Funktion: Gränskontrollant
Anställningsform: Allmän visstidsanställning (juni-augusti)
Omfattning: Heltid
Arbetsort: Arlanda flygplats samt Frihamnen
Arbetstid: Skiftarbete, arbetstiden är förlagd till dygnets alla timmar och året runt
Tillträde: Juni 2024
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering.
De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV, personligt brev och studieintyg via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 7 februari 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A063.469/2024 i mailets ärendemening.
Om du har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gränskontrollanter till Gränspolisenheten

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Dec 12
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu Gränskontrollanter till Gränspolisenheten. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Om arbetsplatsen
Region Stockholm består av Stockholms län och Gotland och har ca 7000 medarbetare. Det finns fyra polisområden inom regionen: Nord, City, Syd samt Gotland. Vidare finns det fyra regionala enheter: Gränspolisenheten, Operativa enheten, Underrättelseenheten och Utredningsenheten samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.
Gränspolisenheten söker nu flera medarbetare till gränskontrollen på Arlanda, samt Gränskontrollsektionen i Frihamnen.
Arbetsuppgifter
Som gränskontrollant arbetar du underrättelsebaserat och i arbetet ingår bland annat profilering av resenärer och att kontrollera pass samt övriga handlingar för in- och utresande till och från Sverige samt Schengenområdet. Du blir Polismyndighetens ansikte utåt och samverkar dagligen med interna och externa aktörer. Du kommer även att delta i andra insatser inom ramen för enhetens arbete, främst inom gränskontrollen. De gränskontrollanter som placeras på gränskontrollsektionen kommer utöver ovanstående, att arbeta med utredning i samband med fördjupade gränskontroller, samt koordinering och utförande av gränskontroll av sjömän i regionens hamnar. Det kan även bli aktuellt att bistå vid inre utlänningskontroller i samband med arbetsplatskontroller.
Kvalifikationer
· En gymnasieexamen
· Minst ett års erfarenhet av att dagligen bemöta externa aktörer via kundtjänst, reception eller annan verksamhet som innefattat kundkontakt som arbetsgivaren bedömer som relevant.
· Dagligen använder datorprogram eller datorsystem som ditt främsta arbetsverktyg
· Mycket goda kunskaper i det svenska och engelska språket såväl muntligt som skriftligt
· B-körkort (Manuell)
· Svenskt medborgarskap
· Godkända resultat på samtliga rekryteringstester
· Fullgott färgseende
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
· Erfarenhet av att hantera id-handlingar, visum, dokumenthantering etc.
· Eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller kriminologi eller andra utbildningar som arbetsgivaren finner relevant.
· Erfarenhet av arbete inom svenskt rättsväsende som arbetsgivaren bedömer relevant
· Erfarenhet av gränskontrollarbete sedan Schengeninträdet
· Utomnordiska språk
Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som gränskontrollant är du serviceinriktad, har social kompentens och lätt för att samarbeta med andra.
Du är självgående, har hög säkerhetsmedvetenhet och har förmågan att göra ansvarsfulla och kloka bedömningar.
Då arbetsbelastningen kan variera är du stresstålig, flexibel och har lätt för att prioritera och anpassar dig enkelt till ändrade omständigheter. Du kan handla rationellt även under press och klarar av att arbeta systematiskt och metodiskt även under hög arbetsbelastning.
Som person är du trygg, stabil och har ett gott omdöme. Du är öppen för människors olikheter och vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där polisens värdegrund är en självklarhet.
Arbetet påverkas av olika händelse i omvärlden och som gränskontrollant kommer du i kontakt med människor från olika länder. Du bör vara därför vara samhällsintresserad samt ha empati och förståelse för andra kulturer.
Utöver ovan nämnda egenskaper, värderar Gränspolisenheten ett problemlösningsfokuserat förhållningssätt, detta då vi arbetar i en verksamhet under utveckling och verkar i en ständigt föränderlig miljö.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktuppgifter
Har du frågor gällande befattningen tar du kontakt med rekryterande chefer.
Samer Shtaye,Gruppchef
Mobil 070-220 63 23
e-post samer.shtaye@polisen.se
Nirmala Lindström, Gruppchef
Mobil 0738-16 69 61
e-post nirmala.lindstrom@polisen.se

Katarina Andersson, HR-konsult
Mobil 076-112 93 85
e-post katarina-l.andersson@polisen.se

Facklig företrädare
Fackliga kontaktpersoner:
Polisförbundet, Saco, Seko nås via polisens växel 114 14
ST: Wilsen Alzouhairi, tel: 073-042 16 25.
Övrigt
Funktion: Gränskontrollant.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader.
Omfattning: Heltid.
Arbetsort: Arlanda flygplats och Frihamnen, Stockholm.
Arbetstid: Skiftarbete årets alla dagar, dygnets alla timmar.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Utbildning: För att vara aktuell för anställningen krävs att du kan delta i en utbildning på 14 veckor. Utbildningen består av två delar. Den första delen innefattar teori och genomförs i huvudsak digitalt vissa närstudier kan förkomma på polisens utbildningsplatser under dagtid. Den andra delen genomförs praktiskt med handledare på Arlanda flygplats efter handledarens arbetsschema som är förlagd under dygnets alla timmar.
Ansökningar som inte innehåller både CV och personligt brev kommer ej att hanteras i denna rekryteringsprocess
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
För fullständig annons och mer information om hur du ansöker, besök Polismyndighetens hemsida och Lediga jobb.

Ansök nu

Passport and Citizenship Assistant

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Feb 25
As a Passport and Citizenship assistant, incumbent performs full range of ACS work with highest priority given to providing services to Americans, including assistance during emergencies, to individuals arrested or endangered, and to families of deceased Americans. Has joint responsibility to ensure that all citizenship and passport cases are handled according to a complex set of laws and procedures so that the consular officer can make decisions and ensure that the legal requirements of each case are met. Provides special consular services such as notarial services, voting assistance, and tax assistance. Advises consular officers on areas of possible ineligibility or potential fraud. Secondary duties include support to the immigrant visa (IV) unit, including the performance of the range of extra-adjudicatory IV services.

EDUCATION:

Completion of Secondary School or Local Mandatory Schooling and received high school diplomaEXPERIENCE:

Three years of experience working with regulatory material in a customer service environment.LANGUAGE:

Fluent in Reading/Writing/Speaking English is required.

Fluent in Reading/Writing/Speaking Swedish is required.

This may be tested.

Ansök nu

Sommaranställning - Gränskontrollanter till Arlanda

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Mar 15
Gränspolisenheten är en regional enhet vid polisregion Stockholm som består av ca 440 medarbetare och som inom hela polisregionen arbetar med gränskontroller, inre utlänningskontroller och verkställigheter av beslut om avvisning och utvisning. Enheten bedriver också spaning och utredning avseende människosmuggling, brott mot utlänningslagen och gränsöverskridande internationell grov organiserad brottslighet. Gränspolisenheten har det regionala ansvaret för internationella kontakter.

Lokalpolisområde Arlanda har ansvar för gränskontroll och inre utlänningskontroll på Arlanda och Bromma flygplats samt ordning och säkerhet på Arlanda. Lokalpolisområdesverksamhet bedrivs genom funktioner som stationsbefäl, yttre befäl, gruppchefer, och kommunpoliser. I gränskontrollverksamheten arbetar poliser, gränskontrollanter och utredare samt tekniker som utför dokumentundersökningar. Verksamheten bedrivs året om under dygnets alla timmar.

ARBETSUPPGIFTER
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att kontrollera pass och övriga handlingar för in- och utresande till och från Sverige och Schengenområdet.
Vi arbetar underrättelsebaserat och i arbetet ingår bland annat profilering av resenärer och kontroll av dokument. Du kommer även att delta i andra insatser inom ramen för enhetens arbete, främst inom gränskontrollen.
Du kommer också att dagligen samverka med andra myndigheter och externa aktörer.
Arbetet som gränskontrollant innebär skiftarbete, årets alla dagar och dygnets alla timmar.
Som polisens ansikte utåt krävs det att du kan hantera olika situationer med hög servicegrad och bibehållen kvalitet även under hög arbetsbelastning. Vi ställer höga krav på omdöme och noggrannhet i arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• Har avslutad och gymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
• Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• Har goda datakunskaper och är van dataanvändare
• Fullgott färgseende - Vid intervjutillfället skall du visa upp ett intyg från optiker beträffande ditt färgseende. Intyget får inte vara äldre än sex månader

Meriterande:
• Genomgått utbildning i gränskontroll (sedan Schengeninträdet)
• Erfarenhet av gränskontrollarbete
• Övriga språkkunskaper
• Tidigare arbetslivserfarenhet från servicesektorn
• Körkort B
• Erfarenhet av dokumenthantering

Personliga Egenskaper:
Din samarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Du ska ha stor flexibilitet för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera.
Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande. Du kan fatta egna beslut och har gott omdöme.
Du har ett samhällsintresse både nationellt och internationellt. Du har förmåga att tempoväxla och att även under hög arbetsbelastning bibehålla fortsatt god service, fokus och kvalitet.
Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper för denna funktion.Arbetslivserfarenhet är meriterande

ÖVRIGT
Anställningsform: Allmän visstidsanställning from 23/5 tom 31/8
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Treskift. Schema. Verksamheten bedrivs under dygnets alla timmar.

Utbildningen startar 23/5 och kommer ske kvällstid under 2 veckors tid. Man måste kunna delta under hela utbildningstiden för att vara aktuell för anställning. Teoretisk utbildning genomförs företrädesvis på polisens utbildningsplats Rosersberg. Praktisk utbildning genomförs på Arlanda flygplats med skiftgång. Placering är vid Arlanda flygplats men tillfällig förstärkning vid Stockholms Frihamn kan förekomma. Lönen är månadslön enligt kollektivavtal.

Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du via e-post att kallas till en informationskväll som hålls någon kväll under vecka 14. Du kommer få mer information om rollen samt ha möjlighet att genomföra ett kunskapstest i svenska och engelska. Observera att kunskapstestet endast kan genomföras vid denna tidpunkt. Det är alltså obligatoriskt att komma på denna träff för att kunna gå vidare i processen.

Vi kommer med stor sannolikhet söka personer för tillsvidareanställning till hösten, det är meriterande att ha genomgått utbildningen och jobbat under sommaren.


Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu