Elevassistent jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Elevassistent i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Elevassistent i Stockholm vårterminen 2024

Elevassistent
Läs mer Dec 8
Vi söker dig som vill vikariera som elevassistent i grundskolan eller den anpassade skolan under vårterminen 2024. Hos oss styr du själv vilka dagar och tider du har möjlighet att arbeta, det gör det enkelt att kombinera arbetet hos oss med till exempel studier eller ett deltidsarbete.

Som pedagogisk resurs/elevassistent stöttar du en eller flera elever under lektioner, raster och på fritids efter det behov som finns. Du medverkar till en trygg och meningsfull skoldag genom att ge det stöd eleven behöver för att kunna följa undervisningen och i sociala situationer. Det är viktigt att ha viljan och förmågan att arbeta tillsammans med andra vuxna i team.

Du har:
- Gymnasieutbildning. Avslutad eller pågående pedagogisk utbildning är meriterande och vanligtvis ett krav för längre uppdrag.
- Erfarenhet av arbete som elevassistent i grundskolan eller den anpassade skolan.
- Goda referenser
Som anställd hos oss får du grundläggande introduktionskurs, försäkringsskydd, kollektivavtal och fortbildning och vi på NGS Vikariepoolen finns alltid ett samtal bort om du har frågor och funderingar inför, under eller efter ditt arbetspass.

För att arbeta i skola och förskola krävs ett godkänt utdrag ur belastningsregistret för arbete inom skola eller förskola. Utdraget ska vara utskrivet för mindre än ett år sedan. Mer information finns på www.polisen.se.

Ansök nu

Innovitaskolan Joriel söker elevassistent

Elevassistent
Läs mer Apr 4
Innovitaskolan består av 27 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Fantastisk skola söker fantastisk resurs!

Är du intresserad av att arbeta med människor? Tycker du om att hitta de bästa lösningarna för personer i din omgivning och möta barn och ungdomar där de är? Då kanske du är rätt person för oss!

Innovitaskolan Joriel, som befinner sig i vackra Långbro park i Fruängen, är en specialskola (Grund- och grundsärskola F-9) som även inkluderar fritidsverksamhet och korttidstillsyn för elever med olika typer av fysiska och, i många fall, även intellektuella funktionsnedsättningar. Skolan har inriktningarna kommunikation och konduktiv pedagogik.

I ditt arbete som resurs får du på olika sätt hjälpa elever genom skola och fritids samt på raster. De behöver hjälp i olika grad i alla moment under skoldagen. Våra elever läser allt från grundskola till grundsärskolans olika kursplaner och kommunicerar på en rad olika sätt.

Många av eleverna har inte ett talat språk, utan kommunicerar med sin omgivning på andra sätt. Exempelvis med hjälp av olika typer av AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation) som kan utgöras av exempelvis tecken som stöd, ögonpekningsdator eller bildkommunikation. För att kunna kommunicera och tillgodogöra sig skolarbetet behöver de alla stöd - på många olika sätt. Har du kunskaper inom teckenspråk eller tecken som stöd är det meriterande. Alla elever använder många hjälpmedel under en dag - men det kan du lära dig när du kommer hit. God talad svenska är en förutsättning för att kunna kommunicera med våra elever och förstå det komplexa i vår verksamhet. Har du även kunskaper inom andra språk så är det bra, men inget krav. Arbetet är emellanåt fysiskt krävande, så du behöver ha en god fysik.

Det viktigaste för oss är att du är en person som är intresserad av människor, vill hjälpa våra elever att kunna bli så självständiga som möjligt och är flexibel och öppen för vad dagen kan innebära!

Känner du att detta är en beskrivning på dig? Varmt välkommen att söka! Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://innovitaskolan.se/joriel/

Skicka in ditt personliga brev och CV

Vår rekryteringsprocess är denna:

1. De som tas ut till steg 1 blir inbjudna på intervju, grupp eller individuellt.
2. De som därefter går vidare till steg 2, blir inbokade på en förlängd intervjudag, vilket betyder att du är med i verksamheten en heldag som avslutas med ett samtal/intervju igen.
3. Vi ringer dina referenser och därefter får du ett besked från oss.

Alla som arbetar hos oss behöver uppvisa utdrag från belastningsregistret, så har du ett giltigt, ta gärna med eller beställ ett redan nu.

Ansök nu

Resurspedagog 60-65%

Elevassistent
Läs mer Mar 28
Resurspedagog 60-65%


Vill du jobba på en skola som har:
* god stämning med ett öppet och välkomnande klimat
* goda elevresultat
* max 25 elever i klasserna
* engagerad och duktig personal
* välfungerande elevhälsoarbete med tydliga rutiner
* inkluderande förhållningssätt
* gemensamma regler som skapar trygghet och studiero
* god ekonomi där vi prioriterar verksamheten
* friskvårdsbidrag på 3000 kr per år
* trevlig matsal med fantastisk mat lagad från grunden


Vi söker en skicklig, engagerad och positiv resurspedagog. Du är utbildad stödpedagog alternativt har en likvärdig pedagogisk utbildning, exempelvis eftergymnasial utbildning inom funktionsnedsättning/beteendevetenskap. Du har sedan tidigare erfarenhet av att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd inom NPF-området och av att bemöta ungdomar som har ett normbrytande beteende. Det är meriterande om du även har utbildning inom NPF. Du behärskar det svenska språket väl.
Vi söker dig som är genuint intresserad av andra människor och är ansvarsfull, omtänksam och noggrann. Du har förmåga att arbeta lågaffektivt och du är lyhörd och bra på att kommunicera med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är trygg i dig själv och har en god självkännedom samt bemöter din omgivning på ett fint sätt.
Du är strukturerad och kan på ett systematiskt sätt planera och följa upp ditt arbete så att det leder till att på bästa sätt möta elevens behov och du har förmågan att agera flexibelt när stunden så kräver. Du har lätt för att samarbeta och följer gemensamma överenskommelser och skolans rutiner. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i team.
ARBETSUPPGIFTER
Som resurspedagog på högstadiet kommer du att stötta och vägleda en elev under hela skoldagen. Detta gör du genom att uppmuntra, ställa krav, lotsa och vägleda eleven så att denne ska kunna följa undervisningen. Du arbetar i nära samarbete med lärare, specialpedagog och vårdnadshavare för att eleven ska må bra och få det stöd den behöver för att klara av skolan och motiveras till att gå på sina lektioner.
Ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och flexibilitet är något vi värderar högt. I ditt arbete ska du alltid ha eleverna i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
I rollen som resurspedagog är du en trygg, stabil vuxen och ett stöd både i den pedagogiska verksamheten och i de dagliga rutinerna under skoltid. Du har särskild nytta av förmågan att samarbeta och lyssna bra. Ditt viktigaste uppdrag blir att stödja en specifik elev med det dagliga pedagogiska arbetet för god inlärning och social träning. Du följer den planering som finns för dagen och men ibland är förutsättningarna annorlunda och då är det bra att vara kreativ, flexibel och duktig på att snabbt hitta alternativa lösningar.
Med stöd av skolans speciallärare och ansvarig klasslärare skapar ni tillsammans det upplägg som eleven är i behov av som du sedan ansvarar för att fullfölja. Du ska gärna ha erfarenhet av att arbetat som resursstöd tidigare oavsett stadie inom skola. All sorts pedagogisk utbildning med lärande inriktning är efterfrågad och meriterande.
Då uppdraget hänger samman med att bygga relation till eleven tillämpar vi provanställning. Det finns möjligheter att uppdraget fortsätter under en längre tid och förlängs.

Ansök nu

Sommarvikariat Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Mar 19
Om oss
Stiftelsen Årsta Gård bedriver anpassad grundskola och gymnasieskola med Waldorfpedagogisk inriktning och ligger i södra Stockholm.
Vi ligger naturskönt beläget i en stor park invid Årstaviken. I den stora parken odlar vi, här går våra höns och spatserar och här bedriver vi också mycket av den utomhusundervisning som är skolans signum. Undervisningen är mycket praktisk, eftersom vi tror att praktiskt lärande ökar elevernas möjligheter att vidareutveckla sitt tänkande i den teoretisk undervisning. Skoldagen har en tydlig, strukturerad rytm, liksom hela skolåret. Stor vikt läggs vid kommunikation, så att eleverna får möjlighet att uttrycka sig och komma till tals utifrån sina förutsättningar.
Till sommaren söker vi nu vikarier som vill arbeta med våra underbara elever när de är på sommarfritids / korttidstillsyn.
Arbetsbeskrivning
I rollen som assistent är du med en eller flera elever under deras dag på fritids/korttidstillsyn. Du fungerar till stor del som en länk mellan eleverna och deras omvärld. Du är en lugn och trygg person som möter eleverna utifrån deras behov och förutsättningar och verkar för att alla ska känna sig inkluderande. Du tar egna initiativ för att motivera, entusiasmera och stimulera eleverna i deras utveckling.
Du kommer att ingå i ett mindre team i en fritidsgrupp, som leds av en fritidsansvarig. Ni kommer att göra roliga utflykter, leka i vår stora park, titta på film, sjunga och dansa och göra sommaren till den bästa man kan tänka sig! Du hjälper eleverna med kommunikation, personlig hygien (i vissa fall), förflyttningar, i matsituationer och i det sociala samspelet.
Kvalifikationer
Meriterande:
Erfarenhet av liknande arbete
Erfarenhet av skolans målgrupp
Erfarenhet av att arbeta med TAKK (teckenassisterad kommunikation)
Erfarenhet av att arbeta med bildstöd
Erfarenhet av att arbeta lågaffektivt
Erfarenhet av HLR
Erfarenhet av waldorfpedagogik och/eller läkepedagogiskt arbete
B-körkort


Eftersom anställningen är vid en skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret. Ett sådant kan beställas här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Om anställningen
Anställningsvillkor
Vid behovsanställning med varierande arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sommarvikariat
Lön: Timlön
Sista ansökningsdag:
2024-04-21 Gallring och intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen, och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Kontaktperson: Samordnare Susanna Wallenius, tel 073-358 65 01

Ansök nu

Sommarjobb elevassistent / kolloledare till Djuprämmens kollo

Elevassistent
Läs mer Apr 1
Vill du vara del i ett kreativt team, som arbetar för att ge barnen deras bästa sommarupplevelse? Vill du också vara med om en utveckling som pedagog samt som människa? Sök då rollen som kolloledare på vårt Ungdomskollo Djuprämmen Water Camp!
Arbetsuppgifter
Din uppgift som kolloledare på Djurpämmens kollogård är att ansvara för barn i åldrarna 13-16 år samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för ungdomarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården i Värmland tillsammans med barnen och de andra ledarna. Därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 6 veckor. En stor del av verksamheten är att möta deltagarnas behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. Du behöver även kunna känna dig trygg i mer livsorienterade samtal.
Vem söker vi?
En stor del av verksamheten är att möta barns behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. För att kunna arbeta som kolloledare hos oss behövs en inre trygghet och vetskapen om vad du vill i arbetet med barn och ungdomar. Därför söker vi individer som känner igen sig på dessa egenskaper.
Personliga egenskaper:
ansvarstagande
problemlösare
bra på att hålla många bollar i luften
initiativrik
idérik
gränssättare
ordningsam
punktlig
samarbetsförmåga
trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som att våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.
Erfarenhet:
Du som söker bör ha ett stort intresse för att vara utomhus, eller erfarenhet av utepedagogik, då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, klättra, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat. Eftersom vi har så pass olika typer av aktiviteter så ser vi det som meriterande om du har en bakgrund/erfarenhet som fritidspedagog.
Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är också önskvärt;
kollo/lägerverksamhet
friluftsliv
sjukvård
paddling
teater
sång, musik
sport, idrott
matlagning

Om företaget
Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på olika kollogårdar för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "på våra gårdar ska deltagarna känna sig så pass trygga att de känner att de kan få vara som en vill".
Anställningsvillkor
Tjänsten omfattar heltidsjobb. Du måste kunna närvara på våra utbildningsdagar på plats på kollogården i Värmland den 9 maj -12 maj, samt 8 -12 juni. Under sommaren behöver du kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst sex veckor under perioden 13:e juni - 18:e augusti.
Sökord:
sommarjobb säsongsjobb kollo kolloledare lärare fritids fritidspedagog fritidsledare socionom pedagog säsong lägerledare läger ledare sommar jobb lärarstudent fritidslärare

Ansök nu

Jobba med Pamoja som elevassistent/resurs i åk 1-6! Spånga-Tensta

Elevassistent
Läs mer Apr 11
Nytt
Att jobba med Pamoja i skolan är fantastiskt. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig förebild för vuxenvärlden. Under tiden stöttar Pamoja dig i jobbet. Vi är nära när du behöver i chatt, på telefon eller på vårt Campus.
Just nu söker vi dig som vill jobba i skola som elevassistent i åk 1-6 i skola och särskola. Som elevassistent och resurs har du ett viktigt uppdrag som gör skillnad. Din roll är att stötta barn och elever med särskilda behov. Ditt uppdrag kan t.ex handla om att skapa studiero och se till att eleven får de allra bästa förutsättningarna under skoldagen.


Jobba med Pamoja!
Med Pamoja jobbar du fritt och flexibelt - tryggt och ordnat. Dessutom får du lära dig nya saker samtidigt som du jobbar - i skola, förskola, butik restaurang och mera.
Med Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) jobbar du på kort varsel (ofta samma morgon).
Du matchas alltid unikt till dina uppdrag (baserat på din profil och dina önskemål). Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller bli bortvald av kunderna. Vårt motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).
Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam när du behöver före, under och efter jobbet. För vi är vad vi heter:)


Jobba med Pamoja i skola och förskola
När du jobbar i skolan får du en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Just nu söker vi dig som vill jobba som vikarie i skola. Tillsammans tar vi reda på vilka ämnen och årskurser som passar just dig!
Pamoja är störst i Sverige på vikarier till skola. Vi har avtal med många skolor och förskolor och massor av olika och spännande uppdrag att jobba med! Ta chansen att göra en insats för barn och unga!


Vad behöver du kunna?
Vi tror att du, precis som vi, vill vara en förebild för alla du möter, elever, lärare och föräldrar. Smart och snäll helt enkelt:) Du behöver också ha godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ett giltigt utdrag ur belastningsregistret (beställ det redan idag, så kommer du snabbare ut i jobb).


Så söker du jobbet
Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och fördomsfri. Du söker jobb i tre enkla steg utan CV. Du börjar med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen träffas vi på riktigt. För vi gillar riktiga möten bättre än zoom- och robotintervjuer. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar (det brukar gå fort!). Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Eller som konsult om du hellre vill det. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet innan du börjar.
#jobbjustnu

Ansök nu

Jobba med Pamoja som elevassistent/resurs i åk 1-6! Stockholm

Elevassistent
Läs mer Apr 11
Nytt
Att jobba med Pamoja i skolan är fantastiskt. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig förebild för vuxenvärlden. Under tiden stöttar Pamoja dig i jobbet. Vi är nära när du behöver i chatt, på telefon eller på vårt Campus.
Just nu söker vi dig som vill jobba i skola som elevassistent i åk 1-6 i skola och särskola. Som elevassistent och resurs har du ett viktigt uppdrag som gör skillnad. Din roll är att stötta barn och elever med särskilda behov. Ditt uppdrag kan t.ex handla om att skapa studiero och se till att eleven får de allra bästa förutsättningarna under skoldagen.


Jobba med Pamoja!
Med Pamoja jobbar du fritt och flexibelt - tryggt och ordnat. Dessutom får du lära dig nya saker samtidigt som du jobbar - i skola, förskola, butik restaurang och mera.
Med Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) jobbar du på kort varsel (ofta samma morgon).
Du matchas alltid unikt till dina uppdrag (baserat på din profil och dina önskemål). Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller bli bortvald av kunderna. Vårt motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).
Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam när du behöver före, under och efter jobbet. För vi är vad vi heter:)


Jobba med Pamoja i skola och förskola
När du jobbar i skolan får du en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Just nu söker vi dig som vill jobba som vikarie i skola. Tillsammans tar vi reda på vilka ämnen och årskurser som passar just dig!
Pamoja är störst i Sverige på vikarier till skola. Vi har avtal med många skolor och förskolor och massor av olika och spännande uppdrag att jobba med! Ta chansen att göra en insats för barn och unga!


Vad behöver du kunna?
Vi tror att du, precis som vi, vill vara en förebild för alla du möter, elever, lärare och föräldrar. Smart och snäll helt enkelt:) Du behöver också ha godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ett giltigt utdrag ur belastningsregistret (beställ det redan idag, så kommer du snabbare ut i jobb).


Så söker du jobbet
Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och fördomsfri. Du söker jobb i tre enkla steg utan CV. Du börjar med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen träffas vi på riktigt. För vi gillar riktiga möten bättre än zoom- och robotintervjuer. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar (det brukar gå fort!). Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Eller som konsult om du hellre vill det. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet innan du börjar.
#jobbjustnu

Ansök nu

Jobba med Pamoja som elevassistent/resurs i åk 1-6! Stockholm

Elevassistent
Läs mer Apr 4
Att jobba med Pamoja i skolan är fantastiskt. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig förebild för vuxenvärlden. Under tiden stöttar Pamoja dig i jobbet. Vi är nära när du behöver i chatt, på telefon eller på vårt Campus.
Just nu söker vi dig som vill jobba i skola som elevassistent i åk 1-6 i skola och särskola. Som elevassistent och resurs har du ett viktigt uppdrag som gör skillnad. Din roll är att stötta barn och elever med särskilda behov. Ditt uppdrag kan t.ex handla om att skapa studiero och se till att eleven får de allra bästa förutsättningarna under skoldagen.


Jobba med Pamoja!
Med Pamoja jobbar du fritt och flexibelt - tryggt och ordnat. Dessutom får du lära dig nya saker samtidigt som du jobbar - i skola, förskola, butik restaurang och mera.
Med Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) jobbar du på kort varsel (ofta samma morgon).
Du matchas alltid unikt till dina uppdrag (baserat på din profil och dina önskemål). Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller bli bortvald av kunderna. Vårt motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).
Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam när du behöver före, under och efter jobbet. För vi är vad vi heter:)


Jobba med Pamoja i skola och förskola
När du jobbar i skolan får du en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Just nu söker vi dig som vill jobba som vikarie i skola. Tillsammans tar vi reda på vilka ämnen och årskurser som passar just dig!
Pamoja är störst i Sverige på vikarier till skola. Vi har avtal med många skolor och förskolor och massor av olika och spännande uppdrag att jobba med! Ta chansen att göra en insats för barn och unga!


Vad behöver du kunna?
Vi tror att du, precis som vi, vill vara en förebild för alla du möter, elever, lärare och föräldrar. Smart och snäll helt enkelt:) Du behöver också ha godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ett giltigt utdrag ur belastningsregistret (beställ det redan idag, så kommer du snabbare ut i jobb).


Så söker du jobbet
Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och fördomsfri. Du söker jobb i tre enkla steg utan CV. Du börjar med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen träffas vi på riktigt. För vi gillar riktiga möten bättre än zoom- och robotintervjuer. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar (det brukar gå fort!). Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Eller som konsult om du hellre vill det. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet innan du börjar.
#jobbjustnu

Ansök nu

Jobba med Pamoja som elevassistent/resurs i åk 1-6! Haninge

Elevassistent
Läs mer Apr 4
Att jobba med Pamoja i skolan är fantastiskt. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig förebild för vuxenvärlden. Under tiden stöttar Pamoja dig i jobbet. Vi är nära när du behöver i chatt, på telefon eller på vårt Campus.
Just nu söker vi dig som vill jobba i skola som elevassistent i åk 1-6 i skola och särskola. Som elevassistent och resurs har du ett viktigt uppdrag som gör skillnad. Din roll är att stötta barn och elever med särskilda behov. Ditt uppdrag kan t.ex handla om att skapa studiero och se till att eleven får de allra bästa förutsättningarna under skoldagen.


Jobba med Pamoja!
Med Pamoja jobbar du fritt och flexibelt - tryggt och ordnat. Dessutom får du lära dig nya saker samtidigt som du jobbar - i skola, förskola, butik restaurang och mera.
Med Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) jobbar du på kort varsel (ofta samma morgon).
Du matchas alltid unikt till dina uppdrag (baserat på din profil och dina önskemål). Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller bli bortvald av kunderna. Vårt motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).
Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam när du behöver före, under och efter jobbet. För vi är vad vi heter:)


Jobba med Pamoja i skola och förskola
När du jobbar i skolan får du en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Just nu söker vi dig som vill jobba som vikarie i skola. Tillsammans tar vi reda på vilka ämnen och årskurser som passar just dig!
Pamoja är störst i Sverige på vikarier till skola. Vi har avtal med många skolor och förskolor och massor av olika och spännande uppdrag att jobba med! Ta chansen att göra en insats för barn och unga!


Vad behöver du kunna?
Vi tror att du, precis som vi, vill vara en förebild för alla du möter, elever, lärare och föräldrar. Smart och snäll helt enkelt:) Du behöver också ha godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ett giltigt utdrag ur belastningsregistret (beställ det redan idag, så kommer du snabbare ut i jobb).


Så söker du jobbet
Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och fördomsfri. Du söker jobb i tre enkla steg utan CV. Du börjar med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen träffas vi på riktigt. För vi gillar riktiga möten bättre än zoom- och robotintervjuer. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar (det brukar gå fort!). Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Eller som konsult om du hellre vill det. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet innan du börjar.
#jobbjustnu

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Mar 19
Vem är det vi söker?
Som elevassistent finns du med som ett stöd till enskild elev i såväl klassrum som i övriga miljöer i skolan. Stödet kan innebära att t ex hjälpa eleven att komma igång och slutföra skolarbete och genom att förbereda och finnas nära vid övergångar och raster.
I dina uppgifter under dagen kommer du att:
Hjälpa eleven med allt skolarbete, ta fram böcker, ge instruktioner. Hjälpa eleven i de sociala relationerna. Vara ett stöd för eleven i alla relationer, hjälpa eleven in och ut ur sociala sammanhang.
Vem är du?
Du bör vara positiv och samarbetsvillig. Du är utåtriktad, social och har lätt för att komma överens med dina kollegor. Du är även bra på att prioritera på ett effektivt sätt, känner dig bekväm med att arbeta självständigt och vågar be om hjälp när det behövs. Du är noggrann och strukturerad samt har en god förmåga att formulera dig väl i tal och skrift.
Tjänsten är en visstidsanställning på 100% med möjlighet till förlängning. Utöver din erfarenhet och kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Med start omgående.
OM OSS
Campus Manilla är en verksamhet med stort engagemang och hög kvalitet. Som pedagog har du ett nära samarbete med dina kollegor i arbetslaget och ni träffas regelbundet för pedagogiska samtal och för att utvärdera och förbereda verksamheten.
Campus Manilla söker dig som vill utveckla verksamheten och utvecklas som pedagog. Du brinner för goda resultat och strävar efter att göra ditt yttersta varje dag och är medagerande i leken.
Campus Manilla är en F-9 skola. Det finns även ett gymnasium i skolans byggnad (Campus Manilla gymnasium). Campus Manilla drivs av den politiskt och religiöst obundnastiftelsen Carpe Scientia.
Skolan drivs helt utan vinstintresse och har ambitionen att utvecklas till Sveriges bästa skola. Vi tror på höga förväntningar och på att kombinera höga akademiska krav med estetiska uttryck.
Totalt har Campus Manilla ca. 110 medarbetare och ca 800 elever från förskoleklass till gymnasiets tredje årskurs. Campus Manillas pedagogiska koncept baseras på höga förväntningar - vi visar dagligen att vi förväntar oss mycket av våra elever, och de förväntar sig i gengäld mycket av oss lärare.
Vi tror på en genuin närhet till eleven, på lärare som brinner för sina ämnen, på bildning såväl som utbildning och på den samhällsnytta

Ansök nu

Vikarie till Skarpatorpsskolans anpassade grundskola

Elevassistent
Läs mer Mar 12
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.Välkommen till oss

Vi söker nu dig som vill arbeta som vikarie på tidsbegränsad anställning inom anpassad grundskola och anpassad grundskolas fritidshem tillsammans med elever mottagna inom anpassad grundskola.

Vår del för anpassad grundskola arbetar med 33 elever från förskoleklass till årskurs 9 och är uppdelad för yngre åldrar samt äldre åldrar. Skarpatorpsskolan ligger i stadsdelen Skarpnäck och har sammanlagt ca 560 elever och 100 medarbetare. Skarpnäck är byggt på 1980-talet och består mestadels av flerbostadshus och radhus. Skolan ligger mitt i området och har nära till naturen. Skarpatorpsskolan ligger nära intill tunnelbanestationen Skarpnäck och har flera busslinjer från olika delar i Stockholm. Det är enkelt att ta sig till skolan.

Lägg till länk till skolan. http://skarpatorpsskolan.stockholm.se

Vi erbjuder

Inom Skarpatorpsskolans anpassade grundskola kommer du till en personalgrupp med hjärtat på rätta stället som med glädje, goda inarbetade strukturer, rutiner och stöd värnar om alla elevers rätt till god utbildning i skolan och en meningsfull fritidsverksamhet för eleverna. Vår anpassade grundskola arbetar just nu även aktivt inom ett nationellt forskningsprojekt för undervisningen vi bedriver inom anpassad grundskola. Vikariatet gäller främst fram till sommaren, men eventuell möjlighet till förlängning finns. 

Din roll

Vi har intentionen att försöka se hela verksamheten som en skola inom Skarpatorpsskolan, men samtidigt tillsammans ge elever inom anpassad grundskola den stabilitet, trygghet och lugn som behöver skapas för de enskilda elevernas utvecklingsbehov i skola och på fritids. Du ska i din roll vara en del av det arbetet.

Arbetsuppgifterna är varierande och omväxlande under arbetsdagen. Det kan exempelvis vara att: finnas till hands som ett stöd för eleverna i klassrummet delta/leda inom- och utomhusaktiviteter under skoldagen, på raster och i fritidsverksamheten vara behjälplig vid av- och påklädning, toalettbesök och vid måltider

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker vikarie inom anpassad grundskola och anpassad grundskolas fritidshem. Du ska tycka det är trevligt och viktigt att arbeta med elever inom anpassad grundskola. Det är meriterande om du har tidigare kompetens och erfarenhet av arbete med barn, gärna med elever som är mottagna inom anpassad grundskola. Varmt välkommen med din ansökan till oss där du beskriver dig själv och dina styrkor för att arbeta med oss och våra elever inom den anpassade grundskolan tillsammans med ditt CV.

Utbildningsförvaltningen Stockholm stad

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad omfattar drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

https://pedagog.stockholm/

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Timvikarier till Manillaskolan, Stockholm

Elevassistent
Läs mer Mar 19
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning. Vi driver specialskolor. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi fördelar också statsbidrag och utvecklar läromedel.

Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Just nu fokuserar vi på att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden på myndigheten. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Du kan läsa mer om vad vi erbjuder på vår webbplats https://www.spsm.se/jobb.

Alla elever har rätt till en skola som ger dem möjlighet att utvecklas utifrån egna förutsättningar. SPSM driver skolor på uppdrag av staten. Vi erbjuder eleverna en lärmiljö som ger dem möjlighet till delaktighet, lärande och utveckling. Vi erbjuder ett meningsfullt, stimulerande och viktigt pedagogiskt arbete på våra skolor.

Manillaskolan i Stockholm har tvåspråkig undervisning i en teckenspråkig miljö för elever från förskoleklass till och med årskurs 10. Våra elever får undervisning både på svenskt teckenspråk och skriven svenska.

Manillaskolan är en av fem statliga specialskolor för döva och hörselskadade elever. Skolan har ca 70 elever från och med förskoleklass till och med år 10. På vårt fritidshem finns ca 45 barn.

Vi erbjuder våra elever en miljö som ger möjlighet till delaktighet och utveckling. Alla kan delta i det sociala samspelet, känna tillhörighet och utvecklas som individer i en tvåspråkig utbildning i teckenspråkig miljö.

ARBETSUPPGIFTER
Som timvikarie kan du komma att arbeta inom olika områden på Manillaskolan. Det kan till exempel uppstå behov av vikarie som elevassistent eller som lärare. Du står alltså till förfogande när det uppstår behov med kort varsel. Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje enskilt tillfälle du tas i anspråk för arbete. Erbjudande om sådan tidsbegränsad anställning sker vanligtvis muntligen. Du har givetvis rätt att tacka nej till uppdrag som erbjuds dig.KVALIFIKATIONER
Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete med elever som är döva eller som har en hörselnedsättning och att du kan svenskt teckenspråk. Du bör också kunna vara flexibel och ha förmåga att kunna ta initiativ.

- erfarenhet av att möta andra kulturer
- erfarenhet av att arbeta med barn med NPF.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du måste vid beslut om anställning kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

I händelse av samhällskris kan du komma att arbetsledas mellan myndighetens verksamhetsområden utifrån din placeringsort.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Resurspedagog med adekvat utbildning och erfarenhet av elever med NPF

Elevassistent
Läs mer Mar 22
Lunaskolan Södra är en grundskola för elever med diagnos inom autismspektrum. Hos oss står eleverna och deras glädje, trygghet och inspiration i centrum. Vi arbetar med mindre undervisningsgrupper och har ett helhetstänkande kring varje elev, där tydlig struktur, elevens delaktighet och lust till lärande är centralt för att eleverna ska utvecklas så långt som möjligt, utifrån sina förutsättningar. För att skapa en heldagslösning har vi ett nära samarbete med Luna Fritid Södra, som är en korttidstillsyn (fritidsverksamhet) enligt LSS, och finns i samma lokaler som skolan. Lunaskolan Södra drivs av Utvecklingspedagogik Sverige AB. Utvecklingspedagogik bedriver utbildnings- och omsorgsverksamhet som ger ökad kunskap, livskvalitet och delaktighet i samhället för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Samtliga verksamheter präglas av hög kvalitet, ständig utveckling och individfokus.
Vi söker dig som vill jobba som resurspedagog till våra elever på vår skola i Kärrtorp. Vi har elever från årskurs 4 till årskurs 9. Vi söker personal inför skolstart höstterminen 2024.

Vi söker dig med erfarenhet av att jobba med elever med autism, ADHD eller andra NPF diagnoser. Vi vill att du har adekvat utbildning, exempelvis:


• Gymnasieexamen inom Barn- och fritidsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet
• Yrkeshögskoleutbildning eller kvalificerad yrkeshögskoleutbildning med examen för utbildningar som syftar till arbete inom skola, exempelvis socialpedagog, elevassistent, eller andra utbildningar med inriktning funktionsvariationer, språkutveckling, lärmiljö eller specialpedagogik

För att du ska trivas hos oss tror vi att du är driven och nyfiken, med en stor vilja att fortsätta utvecklas. Du ska se utmaningar som möjligheter snarare än problem och du har ett stort engagemang i eleverna.  

Du tror på alla elevers rätt att utvecklas så långt det är möjligt. Vi tror att du har ett intresse i att skapa goda relationer till både elever och vårdnadshavare för att på bästa sätt kunna möta eleverna i deras vardag. Vi vill att du har erfarenhet av att jobba med elever i behov av särskilt stöd och lågaffektivt bemötande. Uppdraget som resurspedagog innebär att du kan arbeta såväl enskilt med en elev som i grupp.  

I dina övriga arbetsuppgifter ingår att stödja eleverna i de olika klasserna på skolan under hela skoldagen samt att planera, genomföra och utvärdera aktiviteter både under skoldagen och på fritidshemmet. Du jobbar nära dina kollegor, både lärare och resurspedagoger och har lätt för att samarbeta. 

Vi erbjuder dig
• En attraktiv arbetsgivare som ser medarbetarens kompetens som viktig för fortsatt utveckling
• Ett arbete där de vi är till för, elever och brukare, alltid är i fokus
• Ett företag med hög kvalitet som kännetecknas av ständig utveckling
• En arbetsplats med trygg och välkomnande atmosfär med aktiva och kompetenta kollegor
• En arbetsmiljö som är tillåtande, utmanade och kreativ
• Friskvårdsbidrag och andra erbjudanden via vår förmånsportal.
• Vi tillämpar individuell lönesättning
• Vi har kollektivavtal

Ett arbete som utförs tillsammans med positiva och engagerade kollegor där stort fokus och engagemang ligger på våra elever. En arbetsplats som präglas av en välkomnande atmosfär där idéer och tankar tas tillvara.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Välkommen med din ansökan!

Vi väljer att hantera denna rekrytering internt och avböjer alla eventuella erbjudanden om hjälp med rekrytering från externa företag.

Ansök nu

Elevassistent och mentor

Elevassistent
Läs mer Mar 5
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Vi söker en elevassisten/elevstödjare till vår skola i Älvsjö till den kommande vårterminen.

Detta är ett vikariat på 1 år, med chans till förlängnging,

Internationella Engelska Skolan Älvsjö är en skola för årskurserna 4-9 med 760 elever och 80 medarbetare. Skolan har en internationell inriktning och undervisning bedrivs både på engelska och svenska. Vi är en multikulturell skola med varierande elevbehov. Vi strävar mot att vara en skola där lärare kan fokusera på att undervisa, elever ges möjlighet att lära sig och där alla tycker om att komma till skolan varje dag. Alla lärare har den berikande erfarenheten av att vara klassmentor tillsammans med en kollega.  Skolan verkar för att lärande och kunskap sätts i främsta rummet. Du kommer att vara del av ett välfungerande arbetslag i svenska och även tillhöra ett årkurslag med de andra mentorerna i någon av årskurserna du undervisar.  Eleverna lär sig ta ett personligt ansvar för sin egen utveckling och arbetsmiljö och att respektera sina skolkamrater, lärare och sig själva. IES är stolta över sina medarbetare och har tagit fram en metod för att skapa en lugn och trygg skolmiljö. Detta gör att våra lärare får mer tid till att dela sin kunskap, både med elever och kollegor.

Internationell erfarenhet och goda kunskaper i det engelska språket är meriterande eftersom engelska är arbetsspråket på skolan. 

Vi söker en elevassistent/elevstödjare.

Tjänstebeskrivning

Du kommer att arbeta med elever, stötta lärare i arbetet med inlärning, anpassade läromedel för elever med speciella behov och även stödja socialt. Du kommer även att arbeta med vår "efter-skol-klubb" som är öppen efter skolans slut till kl 17:00 samt vara mentor för en halv klass, vilket innebär lite extra kontakt med dessa elever och deras föräldrar.

Du kommer ingå i ett mycket välfungerande team av fler elevassistenter, speciallärare och lärare. 

Du är en tydlig och trygg vuxen som kan föregå med gott exempel och har elevens måluppfyllelse i fokus.

Dessutom arbetar du med ett lågaffektivt bemötande och vill möta eleverna i deras individuella utveckling utifrån deras erfarenheter, förkunskaper och förmågan.

Vem är du?

- Du har gedigen vana att arbeta med barn i åk 4-9
- Det är meriterande om du har erfarenhet av barn med inlärgningssvårigheter, diagnoser.
- Du brinner för utveckling, elever och ett kollegialt arbetssätt.

*För mer information om vår skola, vänligen se www.alvsjo.engelska.se

Vi ser fram emot din ansökan via IES Careers. Glöm inte att bifoga både CV, och personligt brev . Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan!

Ansök nu

Sommarjobb Kolloledare - Student

Elevassistent
Läs mer Mar 12
Sök ditt sommarjobb för nästa år redan nu!
Vill du bredda dina kunskaper som pedagog samtidigt som du också utvecklas på det personliga planet? Sök då sommarjobb som kolloledare på Utepedagogiks kollogårdar i sommar.
Arbetsuppgifter
Din uppgift som kolloledare på Utepedagogiks kollogårdar är att ansvara för barn i åldrarna 9-13 år eller åldrarna 13-16 år, samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för ungdomarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården tillsammans med barnen och ungdomarna, därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 6 veckor.
Vem söker vi?
En stor del av verksamheten är att möta ungdomars behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. Du behöver även kunna känna dig trygg i mer livsorienterade samtal. Det är till stor del likt arbetet i skolan där det ställs krav på att kunna sätta gränser men samtidigt kunna skapa relationer för att det ska bli ett tryggt klimat.
Personliga egenskaper:
ansvarstagande
problemlösare
bra på att hålla många bollar i luften
initiativrik
idérik
gränssättare
ordningsam
punktlig
samarbetsförmåga
trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.
Erfarenhet
Du som söker bör ha ett stort intresse för att vägleda barn och ungdomar, samt att få arbeta utomhus då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Erfarenhet av att arbeta med gränssättning och relationsbygge med barn i åldrarna 9-16 är viktigt. Vi tror att du som har erfarenhet av elever i grundskolan har en bra förutsättning för att lyckas i ditt arbete som kolloledare. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, klättra, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat.
Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är önskvärt:
kollo/lägerverksamhet
friluftsliv
sjukvård
paddling
teater
sång, musik
sport, idrott
matlagning
föreningsliv

Om företaget
Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på ett antal olika kollogårdar runt om i Sverige för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år, med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "hos oss ska en känna sig så pass trygg att en får vara som den vill vara".
Anställningsvillkor
Tjänsten omfattar heltidsjobb. Du måste kunna närvara på våra utbildningsdagar på plats på kollogården i Värmland den 9 maj -12 maj, samt 8 -12 juni. Under sommaren behöver du kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst sex veckor under perioden 13:e juni - 18:e augusti.
Sökord:
sommarjobb säsongsjobb kollo kolloledare lärare fritids fritidspedagog fritidsledare socionom pedagog säsong lägerledare läger sommar jobb

Ansök nu

Internationella skolan för programmering och digital kreativitet "KIBERone"

Elevassistent
Läs mer Jan 19
KIBERone är en skola som är skapad för att ge den nya IT-generationen grundläggande kunskaper inom digitala världen. Vi har undervisningplan som är noggrant utvecklad genom åren och som underlättar undervisning av IT för barn och tonåringar (6-14år)
Vi söker dig som vill och kan jobba med barn. Tålamod och talang att förklara svåra saker med enkla ord är ett måste!
Du ska förstå hur barn tänker och kunna undervisa i lekform. Din uppgift är att effektivt assistera till vår IT pedagog, kunna hoppa in i utbildningsproces och hjälpa till elever med mindre frågor. Du ska bidra till en trevlig och vänlig studiemiljö under studier.
Du som är en trevlig ansvarsfull person, kan hålla vänlig kommunikation med barn och deras föräldrar samt har grundläggande datakunskaper är varmt välkommen att söka jobb hos oss!
Vi prioriterar personer under 23 år och studenter.
Arbetstimmar ligger mellan 10:00-17:00 på lördagar och söndagar.

Ansök nu

Sommarjobb elevassistent / kolloledare

Elevassistent
Läs mer Mar 12
Vill du vara del i ett kreativt team, som arbetar för att ge barnen deras bästa sommarupplevelse? Vill du också vara med om en utveckling som pedagog samt som människa? Sök då rollen som kolloledare på vår kollogård Akka med verksamhet för cirka 50 barn i åldern 9-12 år.
Arbetsuppgifter
Din uppgift som kolloledare på Akkas kollogård är att ansvara för barn i åldrarna 9-12 år samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för deltagarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården tillsammans med barnen och de andra ledarna, därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 6 veckor. En stor del av verksamheten är att möta deltagarnas behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser samt känna dig trygg i mer livsorienterade samtal.
Vem söker vi?
En stor del av verksamheten är att möta barns behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. För att kunna arbeta som kolloledare hos oss behövs en inre trygghet och vetskapen om vad du vill i arbetet med barn och ungdomar. Därför söker vi individer som känner igen sig på dessa egenskaper.
Personliga egenskaper:
ansvarstagande
problemlösare
bra på att hålla många bollar i luften
initiativrik
idérik
gränssättare
ordningsam
punktlig
samarbetsförmåga
trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt har ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som att våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.
Erfarenhet:
Du som söker bör ha ett stort intresse för att vara utomhus, eller erfarenhet av utepedagogik, då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, leka lekar, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat. Eftersom vi har så pass olika typer av aktiviteter så ser vi det som meriterande om du har en bakgrund/erfarenhet som fritidspedagog.
Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är också önskvärt;
kollo/lägerverksamhet
friluftsliv
sjukvård
paddling
teater
sång, musik
sport, idrott
matlagning

Om företaget
Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på olika kollogårdar för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "på våra gårdar ska deltagarna känna sig så pass trygga att de känner att de kan få vara som en vill".
Anställningsvillkor
Tjänsten omfattar heltidsjobb. Du måste kunna närvara på våra utbildningsdagar på plats på kollogården i Värmland den 9 maj -12 maj, samt 8 -12 juni. Under sommaren behöver du kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst sex veckor under perioden 13:e juni - 18:e augusti.
Sökord:
sommarjobb säsongsjobb kollo kolloledare lärare fritids fritidspedagog fritidsledare socionom pedagog säsong lägerledare läger ledare sommar jobb lärarstudent fritidslärare vikarie

Ansök nu

Pysslingen Förskolor Smältrullen söker en resurs till barn med diabetes

Elevassistent
Läs mer Mar 5
Vi söker en kompetent och engagerad resurs som är intresserad av att arbeta med barn med diabetes. Som resurs inom Pysslingen Förskolor är du med och förverkligar vårt erbjudande ”En trygg och stimulerande värld full av möjligheter” mot såväl barn och vårdnadshavare som medarbetare.

Om rollen

Tjänsten som resurs gäller för ett yngre barn med diabetes. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat stöd och tillsyn för att hålla en bra blodsockernivå hos barnet. Med detta medför att du ska hålla koll på barnets blodsockernivå, mäta blodsockret, ge insulin, beräkna måltider samt kunna agera snabbt i olika situationer. Det är därför viktigt att du känner dig trygg i din kunskap om diabetes.

Ditt största fokus är att ge stöd åt barnet med diabetes, men vi ser även att du är en trygg och pedagogisk medarbetare för våra övriga barn på förskolan. Viktigt är även att du är social och besitter en god samarbetsförmåga då du kommer att ha den närmaste relationen till barnets vårdnadshavare, samt arbeta nära förskolans andra pedagoger.

Pysslingen Förskolor Smältrullen ligger i Hägersten med gångavstånd från Telefonplans tunnelbanestation.

Vi söker dig som

• Är utbildad barnskötare, eller har erfarenhet av att arbeta inom förskola
• Är lugn, självgående och ansvarstagande
• Anser att varje möte är betydelsefullt
• Är nyfiken och medforskande
• Vill lära dig tillsammans med barnen
• Är inlyssnande och respektfull
• Har uppdraget i fokus

Det är meriterande om du

• Är utbildad undersköterska
• Har erfarenhet av diabetes
• Har erfarenhet av att arbeta med de yngre barnen
• Har insikt i förskolans läroplan

Vårt medarbetarerbjudande

Vi erbjuder dig en varierande och stimulerande roll med många kontaktytor, bra villkor och förmåner och en stark gemenskap. Nyfiken på att veta mer om vårt medarbetarerbjudande? Klicka här.

Anställningsform

Tjänsten är en visstidsanställning som gäller så länge som barnet går på förskolan.

Sysselsättningsgrad 80%.

Tillträde så snart som möjligt.

Tjänsten är placerad i Hägersten.

Ansökan

Låter det som ett jobb för dig? Skicka en ansökan nedan och bifoga ditt CV och personliga brev.

Vi arbetar med löpande urval, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Kontakt

Har du frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta biträdande rektor Anna Helling via e-post: anna.helling@pysslingen.se

Vill du läsa mer om förskolan?????

https://pysslingen.se/smaltrullen/

Varmt välkommen med din ansökan!????

Ansök nu

Elevresurs till Realgymnasiet Stockholm

Elevassistent
Läs mer Feb 20
Vi vet att det personliga intresset är den allra starkaste drivkraften för ett roligt, utvecklande och meningsfullt lärande. Därför har vi skapat en skola där intresse och kunskap går hand i hand. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk grund som genomsyrar vårt arbete skapar vi likvärdighet i alla våra verksamheter. Vi samarbetar tätt med bransch och engagerar oss i elevernas personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.Arbetsbeskrivning - Uppdraget som elevresurs
Som elevresurs på Realgymnasiet Stockholm kommer du att ansvara för att skapa struktur och tydlighet på lektionerna och mellan lektioner för en av våra elever.

Du ser också till att eventuell information som berör eleven kommer med hem. Du kommer samarbeta med undervisande lärare och även mentor för att kunna se till helheten kring elevens vardag och anpassa den till elevens behov för att skapa förutsägbarhet och trygghet i skolan. Du deltar i arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. Vi jobbar tillsammans och för oss är det viktigt att du vill vara en del av teamet och jobba för en mer trygg och trivsam miljö på skolan.

Du kommer vara resurs till en elev som går på hantverksprogrammet som läser inriktningen Hår och Makeup-stylist i årskurs 2. Ditt mål är att stimulera och motivera eleven till att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

Tjänsten som elevresurs kommer löpa under vårterminen och det finns en chans till förlängning till hösten.

Kvalifikationer
Vi ser att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i rollen som elevresurs eller motsvarande. Det är meriterande om du gjort det på gymnasienivå och om du har utbildning eller erfarenhet av elevnära arbete med NPF. Det är meriterande med kunskap kring hår och makeup. 

Som person är du lugn och trygg. Det är viktigt att du är bra på struktur och är tydlig i din kommunikation. Du har god förståelse för hur individer tar till sig kunskap och anpassar sättet att förmedla ditt budskap för att kunna säkerställa att det når fram. Du levererar tydliga förväntningar och följer upp. Du gillar och har förmågan att samarbeta med många olika personer eftersom du möter elevens behov i olika ämnen och därmed arbetar med flera olika kollegor. Vi ser att du har förmågan att anpassa dig efter ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du arbetar mot de mål som är uppsatta för eleven och förändrar din inriktning när målen ändrar sig.

Om du blir anställd erbjuder vi introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola.

Varmt välkommen med din ansökan!
https://www.larande.se/

Läs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:
https://www.realgymnasiet.se/
https://consensum.se/


Inom Lärande är vi certifierade enligt Great Place to Work® internationella standard. Läs mer https://www.greatplacetowork.se/. 

Om Lärande i Sverige AB

Vi leder gymnasieskolor och yrkeshögskola inom Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. Inom Lärandegruppen finns även förskolor, grundskolor och en resursskola. Våra gymnasieutbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. På Lärandes hemsida kan du läsa mer om våra verksamheter, om hur vi tänker och jobbar mot vår gemensamma mission att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.Våra fyra kärnvärden är centrala i våra verksamheter. Trygghet är basen där all utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Vi arbetar i team där vi delar kunskap och erfarenheter som leder till framgång.

Ansök nu

Elevcoach till internationell grundskola

Elevassistent
Läs mer Feb 21
Elevcoach till växande internationell grundskola

Tycker du om att jobba med barn och drivs av att se dem trivas och utvecklas? Är du dessutom bra på att bygga relationer, trygg i dig själv och ser betydelsen av att skapa en lugn studiemiljö för eleverna? Då kan denna spännande tjänst som elevcoach vara något för dig!

Nordic International School är en del av utbildningskoncernen Watma Education och har idag sju grundskolor med internationell profil. Läs mer om hur vi arbetar med tydligt fokus på ordning och reda och undervisning som tar till sin utgångspunkt i forskning https://nordicinternational.se/app/uploads/sites/14/2022/08/Broschyr_Nordic_210x275_ENGELSKA_2022-2023_WEBB.pdf.

Vår grundskola på Stora Essingen grundades hösten 2022 och har läsåret 2023/2024 cirka 340 elever i årskurs 4–8.

Skolan är belägen på Segelbåtsvägen på Stora Essingen och kommer fullt utbyggd att inneha årskurs 4–9.

The Watma Way of Working ????
Watma Education driver grundskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildning samt KF-utbildning och har läsåret 2023/2024 cirka 6000 elever och 700 medarbetare. Vår vision är att skapa excellens genom evidens – för att fler ska få tillgång till riktigt bra utbildning.

Utifrån värdeorden Tillsammans, Ambassadörskap och Kunskapsutveckling har vi skapat The Watma Way of Working som beskriver hur vi ser på vårt uppdrag och hur vi möter varandra, våra elever och andra i vår omvärld. Vi vet att en stark företagskultur är vår viktigaste framgångsfaktor och av den är vi alla en viktig del.

Vårt erbjudande ?
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet och där vi hjälper varandra att lyckas.

Hos oss får du bland annat...
· En unik möjlighet att påverka och bidra i ett företag med stort hjärta
· Engagerade kollegor i en växande skolkoncern
· Friskvårdsbidrag

Ditt uppdrag
I din roll som elevcoach kommer du att arbeta nära elevhälsoteamet, lärare och övriga personal på skolan för att skapa bästa möjliga skoldagar för våra elever.

I rollen kommer du bland annat ha ansvar för att skapa meningsfulla raster genom rastaktiviteter och att vara en närvarande vuxen för eleverna.Vid behov finns du tillgänglig vid konflikthantering och du arbetar för att stötta eleverna i att skapa positiva sociala relationer. Det ingår även att vara resurs i klassrummen.

Vi söker dig som...

? är en naturlig lagspelare
? är trygg i dig själv
?är lyhörd och kommunikativ
? är bekväm med att prata både svenska och engelska
?har tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga

För att lyckas med uppdraget behöver du vara tillgänglig för eleverna, närvarande och inkluderande och lägga stort värde i att skapa goda relationer med så väl elever som vårdnadshavare, kollegor och skolledning. I gengäld kommer du att bli en del av ett drivet kollegium, i ett företag med ett tydligt högre syfte - att förändra samhället genom att ge fler tillgång till en riktigt bra utbildning.

Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt för anställning.

Vår rekryteringsprocess innefattar ett antal olika moment så som tester och flera intervjusteg. Återkoppling från oss kan därför komma att dröja – men du som sökt kommer meddelas besked via mail oavsett utgång.

Vi arbetar med löpande urval och uppmanar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan till tjänsterna sker via vårt rekryteringssystem. Inga ansökningar mottages via mail. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta rektor Monica Haag Gunnars: monica.haag-gunnars@nordicinternational.se eller HR Sara Strömgren Davidsson: sara.stromgren-davidsson@watma.se

Ansök nu

Elevassistent till [fyll i skola och ort]

Elevassistent
Läs mer Feb 22
Nu söker vi på Kung Saga gymnasium vid Telefonplan en elevassistent på vår anpassade gymnasieskola med estetisk inriktning. Tjänsten är en elevresursanställning på 75% under perioden mars-juni med möjlighet till förlängning. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära.

- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden

- Coachande och stöttande chefer nära dig

- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare

- Karriär- och utvecklingsmöjligheter

- Friskvårdsbidrag och skobidrag

- Kollektivavtal

Din roll
I din roll som elevassistent är du med och skapar en trygg grund för våra elever som har behov av extraordinärt stöd samt speciellt utformad pedagogik och social träning. Tillsammans med läraren planerar och strukturerar ni skoldagen utifrån skräddarsydd pedagogik som ger förutsägbarhet och trygghet. Du finns med som stöd vid elevernas sida under hela skoldagen, på lektioner och under rasten. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera eleverna till att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande. I dina uppgifter ingår även viss dokumentation.

Om Kung Saga gymnasium
Kung Saga Gymnasium har en estetisk inriktning med musik, teater, dans och bild. Vi har ca 45 elever som går på skolan.

Vi jobbar med teater, musik, bild och dans kombinerat med de teoretiska ämnena för att göra undervisningen så konkret och lustfylld som möjligt för eleverna. Vi har fantastiska lokaler med bl.a. en musikstudio, danssal, replokal samt en stor aula med scen. Vi som jobbar här är kreativt och glatt gäng på 30 medarbetare. Skolan ligger på Telefonplans torg, 1 minut från Telefonplans tunnelbana.

Ta gärna del av skolans verksamhet på Instagram, Youtube och vår hemsida:

Kung Saga Gymnasium på Instagram (https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/kungsagagymnasium/)

Kung Saga Gymnasium - YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCsH4MCCuxn3qgJQuU8NCFZw?app=desktop)

Kung Saga Gymnasium - Nytida (https://nytida.se/verksamheter/kung-saga-gymnasium/)

Din erfarenhet och kunskap
Vi gissar att du som söker dig till oss:
har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
är ansvarskännande och har en personlig mognad
trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller barnomsorg/ barn och fritid alt annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen, elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Allmän visstidsanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: tidigast 4 mars 2024
Sista ansökningsdag: 20240301 - vi avser genomföra intervjuer under sportlovet vecka 9 så ansök gärna direkt!
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning. Begär gärna ut utdrag redan nu om du vill söka tjänsten.
För mer information kontakta:
Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se)

Ansök nu

Student Assistant

Elevassistent
Läs mer Feb 23
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Internationella Engelska Skolan Enskede is seeking a student assistant for our Junior school to join our fantastic working environment full time starting in August 2024. This is your opportunity to work at our founding school in an international environment with a productive and encouraging team.

We are looking for an enthusiastic, positive, committed and cooperative team-player, willing to go the extra mile for students and colleagues. All staff are expected to be well organised, take pride in their school duties and be outstanding role models for our students.

Working as a student assistant involves supporting a student/students with disabilities in different learning situations and in daily movements during lessons, breaks and lunch. The goal is to help students participate as independently as possible and to promote inclusion. Main tasks of student assistant include:

1. To assist this and other students in the classroom and during breaks.

2. To work in co-operation with teachers and other staff

It is important that you can work well in English and are prepared to work according to IES guidelines and ethos.

Internationella Engelska Skolan Enskede is a school for grades 4-9 with 900 students and 70 staff. We offer a calm learning environment where teachers can teach and students can learn. We have staff and students from all over the world, bringing interesting knowledge and experience into the school.

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 30 schools and over 21,500 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

For more information about our school please see www.enskede.engelska.se.

Ansök nu

Student Assistant

Elevassistent
Läs mer Feb 23
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Internationella Engelska Skolan Enskede söker en dynamisk och entusiastisk elevassistent på heltid med tillträde augusti 2024. 

Som elevassistent på IES Enskede kommer du att arbeta i en vänlig och fokuserad miljö med trevliga kollegor, där stor vikt läggs vid akademisk utveckling, elevvård och ett positivt socialt klimat bland elever och lärare.

Jobbet som elevassistent innebär arbete med elever som är i behov av särskilt stöd i klassrummet. Du kommer att vara en del av skolans elevhälsoteam, där du samverkar med olika yrkesområden.

Tjänsten innebär undervisning av elever i behov av särskilt stöd i klassrummet samt assistera vid pedagogiska kartläggningar och samordning av åtgärdsprogram. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du behöver ha stor vilja och stark förmåga att skapa och utveckla relationer, ha ett stort engagemang och en positiv grundsyn. Arbetet kräver att du har förmågan att arbeta självständigt med en god struktur. Hög kvalitet i ditt arbete är mycket viktigt för oss samt du behöver ha förmåga att samarbeta, ha en tålmodig och flexibel framtoning samt hög stresstålighet.

Du kan även samverka och kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Ansök nu

Vi söker 1 skicklig och erfaren elevassistent till anpassade grundskolan

Elevassistent
Läs mer Feb 15
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Beskrivning

Södermalmsskolan – en skola att räkna med!

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden.

Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Södermalmsskolan – en skola att räkna med! Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. Södermalmsskolan är en kommunal grundskola och anpassade grundskolan från förskoleklass upp till åk 9 vid Mariatorget på Södermalm. Skolan har ca 860 elever och 135 personal. Södermalmsskolan är en populär skola med elever och personal som trivs!

Vår anpassade grundskola är lokalintegrerade och ingår i skolans övriga arbetslag, som arbetar inkluderande utifrån elevernas behov och förmågor och tar till vara naturliga möten i skolans dagliga arbete.

Vi har en samlad skoldag med fritidshemsverksamhet för förskoleklass till årskurs 3 och erbjuder en mellanstadieverksamhet för årskurs 4–6. För våra elever i anpassade grundskolan årskurs 7-9 erbjuder vi korttidstillsyn.

All personal arbetar aktivt med skolans värdegrund som eleverna själva haft en stor del i att ta fram.

Läs gärna om Södermalmsskolans anpassade grundskola på: Södermalmsskolan, anpassad grundskola 1–9 - Stockholms stad
Arbetsuppgifter

Du kommer att samverka med undervisande lärare, fritidspedagoger, andra elevassistenter och specialpedagog i anpassade grundskolan och med övrig personal på skolan. Arbetet innebär att vara med eleverna under hela dagen, både under skoldelen och under fritidsdelen/omsorgsdelen.

Du ska arbeta för att främja elevernas hälsa och förebygga hinder och svårigheter utifrån elevernas behov.

Ditt huvudansvarsområde är anpassade grundskolans elever på lågstadiet, det vill säga förskoleelev upp till årskurs 3 och att i samverkan med dina kollegor skapa en lustfylld och meningsfull verksamhet för eleverna.

Kvalifikationer

Du ska:

ha någon form av eftergymnasial pedagogisk utbildning, t ex elevassistentutbildning, stödpedagogutbildning eller liknande
ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta i anpassade grundskolan (tidigare grundsärskolan)
ha erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning
goda kunskaper i TAKK
ha erfarenhet av att samordna verksamheter
kunna samarbeta i arbetslag och vara flexibel.
alltid ha eleverna i fokus
tycka att utveckling är berikande och du ska vilja vara med och utveckla anpassade grundskolan på Södermalmsskolan så att det fortsatt är en anpassad grundskolan att räkna med.
Övrigt

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Iris söker pedagogiskt stöd till Stockholm!

Elevassistent
Läs mer Dec 13
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Dina arbetsuppgifter 


Brinner du för att hjälpa andra människor i deras studier? Då är detta tjänsten för dig! 
  
Till vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi en kollega för en tjänst som pedagogiskt stöd inom vår verksamhet i Stockholm. IPSU är en tjänst som upphandlas av Arbetsförmedlingen och syftar till att stötta deltagare att klara sin utbildning, främst arbetsmarknadsutbildning. Deltagarna har på grund av någon funktionsvariation särskilda behov av stödjande och kompenserande insatser i utbildningssituationen. Du kommer att arbeta som ett pedagogiskt stöd till deltagare för att de själva ska kunna tillgodogöra sig strategier och studietekniker. I ditt arbete kommer du ha nära kontakt med IPSU-samordnaren, specialpedagog, kollegor och utbildningsanordnare. Dokumentation och övrig administration kopplat till uppdraget ingår i tjänsten. Utbildningarna är förlagda på olika ställen, vilket innebär att du behöver vara positiv till resor i tjänsten.   

Din profil  
Vi söker dig med pedagogisk utbildning, gärna lärare, som har erfarenhet från liknande insatser samt erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel, som att använda appar och dator för att exempelvis kompensera läs- och skrivsvårigheter eller få stöd med struktur och planering. Du är van att skriva rapporter och att uttrycka dig i skrift. Du bör även ha kunskap om hur funktionsvariationer påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer.  
  
Som person är du lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel. Du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter, att hålla uppsatta tidsramar och har datavana. Du har lätt för att skapa kontakt och underhålla relationer och är konstruktiv i din kommunikation. Vidare tycker du det är roligt att motivera och stötta andra människor på ett pedagogiskt sätt. 
  
Vidare söker vi dig som uppfyller följande kravprofil:
* Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsvariationer i en utbildningssituation under minst ett år.
* Dokumenterad erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel i en utbildningssituation minst ett år. 

Vi erbjuder  
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 
 
Vi lägger stor vikt vid att du är en person som passar in i vårt team.

Ytterligare information 
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med start enligt överenskommelse. Placeringsort någon av våra kontor i Stockholm.  

För frågor kring tjänsten, kontakta platschef Elisabeth Mikander elisabeth.mikander@iris.se eller samordnare Sofi Arrhénborg sofi.arrhenborg@iris.se.
För frågor kring processen, kontakta: iris.rekrytering@iris.se.  

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29 februari.
 
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

ISSR needs a Teaching Assistant and After School Care (Fritids) assistant

Elevassistent
Läs mer Feb 13
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.The International School of the Stockholm Region is a publicly funded international school which exists primarily to serve the educational needs of the transient and/or international community of Stockholm.

The school runs the International Baccalaureate’s curricula.  The Primary Years Program (PYP) is offered to students from 5-11 years of age, the Middle Years Program (MYP) is offered to students from 11-16 and the Diploma Program (DP) is available for students from 16-19 year of age.  The school’s language of instruction is English for all subjects. At ISSR, students can receive an internationally recognized education in English from 5 to 19 years of age in one location in the center of Stockholm. The teachers at ISSR are qualified and experienced educators. Teachers and staff take part in the wide range of professional development resources and activities offered by the International Baccalaureate Organization (IB). ISSR offers Fritids (After School Care) after school hours.

Job description:

ISSR needs a Teaching Assistant(s) and After School Care (Fritids) assistant(s) to work in the elementary school. The position(s) is a temporary assignment to cover parental leave from March 2024 to end of April 2025.

The teaching assistant works in collaboration with a homeroom teacher to plan and carry out varied instructional activities for the classroom and supporting students with different needs.

After school hours, the Fritids assistant works collaboratively with the After School Care team to plan for and ensure a well-balanced program. There is an ongoing expectation to collaborate closely and communicate with students, teachers and parents to facilitate learning. The role of being part of the PYP/Fritids team has a high emphasis on collaborative planning and learning.

Working at ISSR as a Fritids assistant requires organizational skills, flexibility and open-mindedness. Experience with working with children and the empathy and patience to help children solve both academic and social obstacles is essential.  All teaching, documentation and communication at ISSR is carried out in English, so proficiency in English is a requirement.

Main responsibilities:

Assist in a classroom during part of the school day, including planning, pedagogical lunch and outdoor break duties
Support students in their learning in the classroom and in Fritids
Plan and lead activities for students in Fritids
Document pedagogical activities
Plan and work collaboratively with the Fritids team

Requirements:

Experience working with students 5-11 years of age in an international school setting
Proficiency in written and spoken English at an academic level

Other qualifications may include:

Experience of working in an IB school and knowledge and/or experience with the Primary Years Programme
Experience working with children from various cultures

We put a high emphasis on interpersonal skills and initiative.

Applications must be written in English.
- Full-time, 100%

- vikariat, uppehållanställning (temporary)

- Start date:  1 March 2024 – end of April 2025

-recruitment is ongoing

- Contact person:

Justina Soewarso Sundström

Justina.soewarso.sundstrom@edu.stockholm.se
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Teaching Assistant and After School Care (Fritids) assistant to work in PYP

Elevassistent
Läs mer Feb 8
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.The International School of the Stockholm Region is a publicly funded international school which exists primarily to serve the educational needs of the transient and/or international community of Stockholm.

The school runs the International Baccalaureate’s curricula.  The Primary Years Program (PYP) is offered to students from 5-11 years of age, the Middle Years Program (MYP) is offered to students from 11-16 and the Diploma Program (DP) is available for students from 16-19 year of age.  The school’s language of instruction is English for all subjects. At ISSR, students can receive an internationally recognized education in English from 5 to 19 years of age in one location in the center of Stockholm. The teachers at ISSR are qualified and experienced educators. Teachers and staff take part in the wide range of professional development resources and activities offered by the International Baccalaureate Organization (IB). ISSR offers Fritids (After School Care) after school hours.

Job description:

ISSR needs a full-time Teaching Assistant and After School Care (Fritids) assistant to work in the elementary school.

The teaching assistant works in collaboration with a homeroom teacher to plan and carry out varied instructional activities for the classroom and supporting students with different needs.

After school hours, the Fritids assistant works collaboratively with the After School Care team to plan for and ensure a well-balanced program. There is an ongoing expectation to collaborate closely and communicate with students, teachers and parents to facilitate learning. The role of being part of the PYP/Fritids team has a high emphasis on collaborative planning and learning.

Working at ISSR as a Fritids assistant requires organizational skills, flexibility and open-mindedness. Experience with working with children and the empathy and patience to help children solve both academic and social obstacles is essential.  All teaching, documentation and communication at ISSR is carried out in English, so proficiency in English is a requirement.

Main responsibilities:

Assist in a classroom during part of the school day, including planning, pedagogical lunch and outdoor break duties
Support students in their learning in the classroom and in Fritids
Plan and lead activities for students in Fritids
Document pedagogical activities
Plan and work collaboratively with the Fritids team

Requirements:

Experience working with students 5-11 years of age in an international school setting
Proficiency in written and spoken English at an academic level

Other qualifications may include:

Experience of working in an IB school and knowledge and/or experience with the Primary Years Programme
Experience working with children from various cultures

We put a high emphasis on interpersonal skills and initiative.

Applications must be written in English.
- Full-time, 100%

- permanent

- Start date:  7 March 2024

-recruitment is ongoing

- Contact person:

Justina Soewarso Sundström

Justina.soewarso.sundstrom@edu.stockholm.se
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Teaching Assistant and After School Care (Fritids) assistant to work in PYP

Elevassistent
Läs mer Feb 8
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.The International School of the Stockholm Region is a publicly funded international school which exists primarily to serve the educational needs of the transient and/or international community of Stockholm.

The school runs the International Baccalaureate’s curricula.  The Primary Years Program (PYP) is offered to students from 5-11 years of age, the Middle Years Program (MYP) is offered to students from 11-16 and the Diploma Program (DP) is available for students from 16-19 year of age.  The school’s language of instruction is English for all subjects. At ISSR, students can receive an internationally recognized education in English from 5 to 19 years of age in one location in the center of Stockholm. The teachers at ISSR are qualified and experienced educators. Teachers and staff take part in the wide range of professional development resources and activities offered by the International Baccalaureate Organization (IB). ISSR offers Fritids (After School Care) after school hours.

Job description:

ISSR needs one or more full-time Teaching Assistant(s) and After School Care (Fritids) assistant(s) to work in the elementary school. The position(s) is a temporary assignment to cover from March 2024 to end of December 2024.

The teaching assistant works in collaboration with a homeroom teacher to plan and carry out varied instructional activities for the classroom and supporting students with different needs.

After school hours, the Fritids assistant works collaboratively with the After School Care team to plan for and ensure a well-balanced program. There is an ongoing expectation to collaborate closely and communicate with students, teachers and parents to facilitate learning. The role of being part of the PYP/Fritids team has a high emphasis on collaborative planning and learning.

Working at ISSR as a Fritids assistant requires organizational skills, flexibility and open-mindedness. Experience with working with children and the empathy and patience to help children solve both academic and social obstacles is essential.  All teaching, documentation and communication at ISSR is carried out in English, so proficiency in English is a requirement.

Main responsibilities:

Assist in a classroom during part of the school day, including planning, pedagogical lunch and outdoor break duties
Support students in their learning in the classroom and in Fritids
Plan and lead activities for students in Fritids
Document pedagogical activities
Plan and work collaboratively with the Fritids team

Requirements:

Experience working with students 5-11 years of age in an international school setting
Proficiency in written and spoken English at an academic level

Other qualifications may include:

Experience of working in an IB school and knowledge and/or experience with the Primary Years Programme
Experience working with children from various cultures

We put a high emphasis on interpersonal skills and initiative.

Applications must be written in English.
- Full-time, 100%

- temporary

- Start date:  1 March 2024 – end of December 2024

-recruitment is ongoing

- Contact person:

Justina Soewarso Sundström

Justina.soewarso.sundstrom@edu.stockholm.se
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Sommarjobb elevassistent / kolloledare

Elevassistent
Läs mer Feb 2
Vill du vara del i ett kreativt team, som arbetar för att ge barnen deras bästa sommarupplevelse? Vill du också vara med om en utveckling som pedagog samt som människa? Sök då rollen som kolloledare på vår kollogård Akka med verksamhet för cirka 50 barn i åldern 9-12 år.
Arbetsuppgifter
Din uppgift som kolloledare på Akkas kollogård är att ansvara för barn i åldrarna 9-12 år samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för deltagarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården tillsammans med barnen och de andra ledarna, därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 6 veckor. En stor del av verksamheten är att möta deltagarnas behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser samt känna dig trygg i mer livsorienterade samtal.
Vem söker vi?
En stor del av verksamheten är att möta barns behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. För att kunna arbeta som kolloledare hos oss behövs en inre trygghet och vetskapen om vad du vill i arbetet med barn och ungdomar. Därför söker vi individer som känner igen sig på dessa egenskaper.
Personliga egenskaper:
ansvarstagande
problemlösare
bra på att hålla många bollar i luften
initiativrik
idérik
gränssättare
ordningsam
punktlig
samarbetsförmåga
trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt har ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som att våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.
Erfarenhet:
Du som söker bör ha ett stort intresse för att vara utomhus, eller erfarenhet av utepedagogik, då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, leka lekar, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat. Eftersom vi har så pass olika typer av aktiviteter så ser vi det som meriterande om du har en bakgrund/erfarenhet som fritidspedagog.
Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är också önskvärt;
kollo/lägerverksamhet
friluftsliv
sjukvård
paddling
teater
sång, musik
sport, idrott
matlagning

Om företaget
Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på olika kollogårdar för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "på våra gårdar ska deltagarna känna sig så pass trygga att de känner att de kan få vara som en vill".
Anställningsvillkor
Tjänsten omfattar heltidsjobb. Du måste kunna närvara på våra utbildningsdagar på plats på kollogården i Värmland den 9 maj -12 maj, samt 8 -12 juni. Under sommaren behöver du kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst sex veckor under perioden 13:e juni - 18:e augusti.
Sökord:
sommarjobb säsongsjobb kollo kolloledare lärare fritids fritidspedagog fritidsledare socionom pedagog säsong lägerledare läger ledare sommar jobb lärarstudent fritidslärare vikarie

Ansök nu

Engagerad resurs som är intresserad av att arbeta med barn med diabetes.

Elevassistent
Läs mer Jan 15
Vi söker en kompetent och engagerad resurs som är intresserad av att arbeta med barn med diabetes. Som resurs inom Pysslingen Förskolor är du med och förverkligar vårt erbjudande ”En trygg och stimulerande värld full av möjligheter” mot såväl barn och vårdnadshavare som medarbetare.

Om rollen

Tjänsten som resurs gäller för ett yngre barn med diabetes. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat stöd och tillsyn för att hålla en bra blodsockernivå hos barnet. Med detta medför att du ska hålla koll på barnets blodsockernivå, mäta blodsockret, ge insulin, beräkna måltider samt kunna agera snabbt i olika situationer. Det är därför viktigt att du känner dig trygg i din kunskap om diabetes.

Ditt största fokus är att ge stöd åt barnet med diabetes, men vi ser även att du är en trygg och pedagogisk medarbetare för våra övriga barn på förskolan. Viktigt är även att du är social och besitter en god samarbetsförmåga då du kommer att ha den närmaste relationen till barnets vårdnadshavare, samt arbeta nära förskolans andra pedagoger.

Pysslingen Förskolor Fryken ligger i Farsta strand med gångavstånd från tunnelbanestation/pendeltåg.

Vi söker dig som

• Är utbildad barnskötare, eller har erfarenhet av att arbeta inom förskola
• Är lugn, självgående och ansvarstagande
• Anser att varje möte är betydelsefullt
• Är nyfiken och medforskande
• Vill lära dig tillsammans med barnen
• Är inlyssnande och respektfull
• Har uppdraget i fokus

Det är meriterande om du

• Är utbildad undersköterska
• Har erfarenhet av diabetes
• Har erfarenhet av att arbeta med de yngre barnen
• Har insikt i förskolans läroplan

Vårt medarbetarerbjudande

Vi erbjuder dig en varierande och stimulerande roll med många kontaktytor, bra villkor och förmåner och en stark gemenskap. Nyfiken på att veta mer om vårt medarbetarerbjudande? Klicka här.

Anställningsform

Tjänsten är en visstidsanställning som gäller så länge som barnet går på förskolan.

Sysselsättningsgrad 100%

Tillträde så snart som möjligt.

Tjänsten är placerad i Farsta, Stockholmsstad

Ansökan

Låter det som ett jobb för dig? Skicka en ansökan nedan och bifoga ditt CV och personliga brev.

Vi arbetar med löpande urval, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor angående tjänsten så är du välkommen att kontakta biträdande rektor Annica Gillblad på annica.gillblad@pysslingen.se eller 076-110 58 94 eller rektor Malin Söder på malin.soder@pysslingen.se eller 072-210 93 94.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Pysslingen Förskolor är den del av AcadeMedia-koncernen som är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.pysslingen.se eller www.academedia.se.

Ansök nu

Timvikarie till Hällsboskolan Mälarhöjden

Elevassistent
Läs mer Jan 17
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning. Vi driver specialskolor. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi fördelar också statsbidrag och utvecklar läromedel.

Dela vår värdegrund Allas lika värde. Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Just nu fokuserar vi på att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden på myndigheten. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Du kan läsa mer om vad vi erbjuder på vår webbplats spsm.se/jobb

Alla elever har rätt till en skola som ger dem möjlighet att utvecklas utifrån egna förutsättningar. SPSM driver skolor på uppdrag av staten. Vi erbjuder eleverna en lärmiljö som ger dem möjlighet till delaktighet, lärande och utveckling. Vi erbjuder ett meningsfullt, stimulerande och viktigt pedagogiskt arbete på våra skolor.

Hällsboskolan Mälarhöjden i Stockholm tar emot elever med grav språkstörning från förskoleklass till årskurs 2. Vår undervisning har fokus på språk och kommunikation på olika sätt. Målet är att eleverna ska få förutsättningar att nå kunskapsmålen, vara delaktiga och aktiva i olika sociala sammanhang och utvecklas som individer.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi på Hällsboskolan Mälarhöjden timvikarier som kan hoppa in vid ordinarie personals frånvaro. Som timvikarie på Hällsboskolan Mälarhöjden hjälper du till med att skapa en inkluderande och tillgänglig lärmiljö, en miljö som gör skillnad. Arbetet pågår under hela skoldagen samt fritids och utgår från vår gemensamma verksamhetsplan. Du ingår i ett team som tillsammans skapar optimala och individuella förutsättningar utifrån elevernas behov och förutsättningar.

Som timvikarie står du till förfogande när det uppstår behov med kort varsel. Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje enskilt tillfälle du tas i anspråk för arbete. Erbjudande om sådan tidsbegränsad anställning sker vanligtvis muntligen. Du har givetvis rätt att tacka nej till uppdrag som erbjuds dig


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gått gymnasieskolans barn- och fritidsprogram eller motsvarande och har erfarenhet av att arbeta i skola.

Meriterande är om du har:
• arbetat med barn och ungdomar med grav språkstörning
• erfarenhet att NPF-diagnoser
• kunskap om TAKK

Vi lägger stor vikt vid egenskaper som personlig mognad, integritet och förmåga att bidra till att utveckla en verksamhet i förändring.

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du dela vår värdegrund allas lika värde. Vi hoppas att du söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent med diabeteskompetens

Elevassistent
Läs mer Jan 29
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Välkommen till oss

Gullingeskolan, "den lilla skolan för elever med stora drömmar", satsar på kvalitet i undervisningen för att ge våra elever största möjliga chans att lyckas i studierna och som unga människor.

Det är självklart för oss att inrikta oss på språkutvecklande arbetssätt, inkludering och värdegrundsarbete. Gullingeskolan är en dynamisk skola som präglas av höga förväntningar på elever och personal. Här samlas många olika kulturer för att lära av och med varandra. Vi är en F-6 skola med ca 300 elever och omfattas dessutom av anpassad grundskola samt fritidshem.


Vi ligger centralt beläget i Tensta nära kommunikationer. På promenadavstånd finns skogar och ängar med bland annat Järvafältet, Eggeby gård, Spånga by, Spånga IP och Tensta simhall som vi använder i vår undervisning. Vår engagerade och kompetenta personal ser det kollegiala lärandet som en viktig del i utvecklingen av vår verksamhet för att ge våra elever en hög kunskapsutveckling. Fritidshemspersonalen har en sammanhängande tid för kollegial, avdelnings- och enskild planering en förmiddag per vecka. Varje avdelning har en samordnare som arbetar tillsammans med biträdande rektor en gång i veckan.

Din roll

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara som assistent till en lågstadieelev med diabetes. Eleven behöver din hjälp med att regelbundet kontrollera blodsocker, hjälpa till med medicinering och med kosthållning. Eleven har en egenvårdsplan som ska följas. I din uppgift som assistent ingår att finnas nära eleven och uppmärksamma tecken på att elevens blodsocker inte är i balans. Vi värdesätter att du är engagerad, strukturerad och kommunikativ. Detta eftersom vi arbetar i team som förutsätter nära samarbete med elevens vårdnadshavare, undervisande lärare och övrig personal.

Din kompetens och erfarenhet

Du har en elevassistent- /barnskötarutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

Erfarenhet/kunskap om diabetes typ 1 och /eller liknande uppdrag är meriterande. Vi sätter stort värde på din personliga kompetens och ditt engagemang och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt barnfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela skolan. Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vikariat - Elevassistent med diabeteskompetens

Elevassistent
Läs mer Jan 24
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Välkommen till oss

Gullingeskolan, "den lilla skolan för elever med stora drömmar", satsar på kvalitet i undervisningen för att ge våra elever största möjliga chans att lyckas i studierna och som unga människor.

Det är självklart för oss att inrikta oss på språkutvecklande arbetssätt, inkludering och värdegrundsarbete. Gullingeskolan är en dynamisk skola som präglas av höga förväntningar på elever och personal. Här samlas många olika kulturer för att lära av och med varandra. Vi är en F-6 skola med ca 300 elever och omfattas dessutom av grundsärskola samt fritidshem.


Vi ligger centralt beläget i Tensta nära kommunikationer. På promenadavstånd finns skogar och ängar med bland annat Järvafältet, Eggeby gård, Spånga by, Spånga IP och Tensta simhall som vi använder i vår undervisning. Vår engagerade och kompetenta personal ser det kollegiala lärandet som en viktig del i utvecklingen av vår verksamhet för att ge våra elever en hög kunskapsutveckling. Fritidshemspersonalen har en sammanhängande tid för kollegial, avdelnings- och enskild planering en förmiddag per vecka. Varje avdelning har en samordnare som arbetar tillsammans med biträdande rektor en gång i veckan.

Din roll

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara som assistent till en lågstadieelev med diabetes. Eleven behöver din hjälp med att regelbundet kontrollera blodsocker, hjälpa till med medicinering och med kosthållning. Eleven har en egenvårdsplan som ska följas. I din uppgift som assistent ingår att finnas nära eleven och uppmärksamma tecken på att elevens blodsocker inte är i balans. Vi värdesätter att du är engagerad, strukturerad och kommunikativ. Detta eftersom vi arbetar i team som förutsätter nära samarbete med elevens vårdnadshavare, undervisande lärare och övrig personal.

Din kompetens och erfarenhet

Du har en elevassistent- /barnskötarutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

Erfarenhet/kunskap om diabetes typ 1 och /eller liknande uppdrag är meriterande. Vi sätter stort värde på din personliga kompetens och ditt engagemang och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt barnfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela skolan. Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Timvikarie, elevassistent Anpassad grundskola (fd Grundsärskola)

Elevassistent
Läs mer Jan 23
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Välkommen till oss

Solbergaskolan ligger i norra Älvsjö och är en skola med grundskola F-6 och de Anpassade grundskoleverksamheterna (fd grundsärskola)Broskolan och Mockasinen med sammanlagt plats för 35 elever som läser enligt den anpassade grundskolans kursplan för ämnesområden.

Vi har elever med IF - intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning)inom autismspektrum (AST) och elever med flerfunktionsvariation.

Din roll

Vi söker TIMVIKARIER vid ordinarie personals frånvaro till våra klassteam inom den anpassade grundskolans verksamheter. Du kommer att ge stöd till eleverna i samtliga av dagens situationer (skola & fritids) tex lektioner/aktiviteter, sociala lärsituationer, måltider, omvårdnad och under raster.

Din kompetens och erfarenhet

Barnskötar- eller barn & fritidsutbildning är meriterande. Erfarenhet från arbete i grundsärskola och/eller med elever inom autismspektrum (AST) är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet av barn/ungdomar med IF (utvecklingsstörning) och diagnoser inom autismspektrum (AST). Vi söker dig som är självständig, stresstålig, flexibel, engagerad och har en god förmåga till samarbete. Du behöver kunna ge ett balanserat och anpassat högt output och samspel med vitalitet, aktivitet och tajming då elevgruppens specifika förutsättningar gör att de är i behov av detta från personalen som ger stöd i dagens samtliga situationer.Vi tar INTE emot ansökningar via e-post!
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Resurspedagog med adekvat utbildning och erfarenhet av elever med NPF

Elevassistent
Läs mer Jan 23
Lunaskolan Södra är en grundskola för elever med diagnos inom autismspektrum. Hos oss står eleverna och deras glädje, trygghet och inspiration i centrum. Vi arbetar med mindre undervisningsgrupper och har ett helhetstänkande kring varje elev, där tydlig struktur, elevens delaktighet och lust till lärande är centralt för att eleverna ska utvecklas så långt som möjligt, utifrån sina förutsättningar. För att skapa en heldagslösning har vi ett nära samarbete med Luna Fritid Södra, som är en korttidstillsyn (fritidsverksamhet) enligt LSS, och finns i samma lokaler som skolan. Lunaskolan Södra drivs av Utvecklingspedagogik Sverige AB. Utvecklingspedagogik bedriver utbildnings- och omsorgsverksamhet som ger ökad kunskap, livskvalitet och delaktighet i samhället för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Samtliga verksamheter präglas av hög kvalitet, ständig utveckling och individfokus.
Vi söker dig som vill jobba som resurspedagog till våra elever på vår skola i Kärrtorp. Vi har elever från årskurs 4 till årskurs 9. Vi ser gärna att du kan starta hos oss så snart som möjligt.

Vi söker dig med erfarenhet av att jobba med elever med autism, ADHD eller andra NPF diagnoser. Vi vill att du har adekvat utbildning. Detta kan innefatta exempelvis:


• Gymnasieexamen inom Barn- och fritidsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet
• Yrkeshögskoleutbildning eller kvalificerad yrkeshögskoleutbildning med examen för utbildningar som syftar till arbete inom skola, exempelvis elevassistent, lärarassistent eller andra utbildningar med inriktning funktionsvariationer, språkutveckling, lärmiljö eller specialpedagogik

För att du ska trivas hos oss tror vi att du är driven och nyfiken, med en stor vilja att fortsätta utvecklas. Du ska se utmaningar som möjligheter snarare än problem och du har ett stort engagemang i eleverna.  

Du tror också på alla elevers rätt att utvecklas så långt det är möjligt. Vi tror att du har ett intresse i att skapa goda relationer till både elever och vårdnadshavare för att på bästa sätt kunna möta eleverna i deras vardag. Vi vill att du har erfarenhet av att jobba med elever i behov av särskilt stöd och lågaffektivt bemötande. 

Uppdraget som resurspedagog innebär att du kan arbeta såväl enskilt med en elev som i grupp.  

I dina övriga arbetsuppgifter ingår att stödja eleverna i de olika klasserna på skolan under hela skoldagen samt att planera, genomföra och utvärdera aktiviteter både under skoldagen och på fritidshemmet. Du jobbar nära dina kollegor, både lärare och resurspedagoger och har lätt för att samarbeta. 

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Vi erbjuder dig
• En attraktiv arbetsgivare som ser medarbetarens kompetens som viktig för fortsatt utveckling
• Ett arbete där de vi är till för, elever och brukare, alltid är i fokus
• Ett företag med hög kvalitet som kännetecknas av ständig utveckling
• En arbetsplats med trygg och välkomnande atmosfär med aktiva och kompetenta kollegor
• En arbetsmiljö som är tillåtande, utmanade och kreativ
• Friskvårdsbidrag och andra erbjudanden via vår förmånsportal.
• Vi tillämpar individuell lönesättning
• Vi har kollektivavtal

Före anställning kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras in.


Vi väljer att hantera denna rekrytering internt och avböjer alla eventuella erbjudanden om hjälp med rekrytering från externa företag.

Ansök nu

Sommarjobb Kolloledare

Elevassistent
Läs mer Jan 14
Sök ditt sommarjobb för nästa år redan nu!
Vill du bredda dina kunskaper som pedagog samtidigt som du också utvecklas på det personliga planet? Sök då sommarjobb som kolloledare på Utepedagogiks kollogårdar i sommar.
Arbetsuppgifter
Din uppgift som kolloledare på Utepedagogiks kollogårdar är att ansvara för barn i åldrarna 9-13 år eller åldrarna 13-16 år, samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för ungdomarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården tillsammans med barnen och ungdomarna, därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 6 veckor.
Vem söker vi?
En stor del av verksamheten är att möta ungdomars behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. Du behöver även kunna känna dig trygg i mer livsorienterade samtal. Det är till stor del likt arbetet i skolan där det ställs krav på att kunna sätta gränser men samtidigt kunna skapa relationer för att det ska bli ett tryggt klimat.
Personliga egenskaper:
ansvarstagande
problemlösare
bra på att hålla många bollar i luften
initiativrik
idérik
gränssättare
ordningsam
punktlig
samarbetsförmåga
trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.
Erfarenhet
Du som söker bör ha ett stort intresse för att vägleda barn och ungdomar, samt att få arbeta utomhus då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Erfarenhet av att arbeta med gränssättning och relationsbygge med barn i åldrarna 9-16 är viktigt. Vi tror att du som har erfarenhet av elever i grundskolan har en bra förutsättning för att lyckas i ditt arbete som kolloledare. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, klättra, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat.
Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är önskvärt:
kollo/lägerverksamhet
friluftsliv
sjukvård
paddling
teater
sång, musik
sport, idrott
matlagning
föreningsliv

Om företaget
Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på ett antal olika kollogårdar runt om i Sverige för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år, med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "hos oss ska en känna sig så pass trygg att en får vara som den vill vara".
Anställningsvillkor
Tjänsten omfattar heltidsjobb. Under sommaren behöver du kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst sex veckor under perioden 13:e juni - 18:e augusti.
Sökord:
sommarjobb säsongsjobb kollo kolloledare lärare fritids fritidspedagog fritidsledare socionom pedagog säsong lägerledare läger sommar jobb

Ansök nu

Elevstödjare/elevassistent Pops Academy Östermalm

Elevassistent
Läs mer Jan 10
Pops Academy består av tre grundskolor från årskurs 4 till 9. Skolorna delar filosofin att musik och kreativitet ger goda förutsättningar för lärande och utveckling. Musik, sång och dans kombineras med kvalitativ undervisning, studiero och tydliga strukturer. Pops Academy finns i Stockholm, Umeå och Örebro och är en del av AcadeMedias grundskolor.

Elevstödjare/elevassistent till Pops Academy Östermalm

Pops Academy Stockholm är en 4-9 skola belägen på Östermalm. Vi har akademisk kvalitet som ett prioriterat område i kombination med kreativitet och en musikprofil. Genom att förena hög akademisk kvalitet, musik och kreativitet hjälper vi våra elever att nå sin fulla potential.

Anser du att dessa delar har en självklar plats i modern utbildning, då är Pops Academy Stockholm rätt plats för dig.

Skolan har sedan ett år tillbaka en ny skolledning, utökning av specialpedagog och skolsköterska samt legitimerade lärare i alla ämnen.

Arbetsuppgifter

Vi söker en person som vill arbeta hos oss som elevstödjare/elevassistent för elev/elever i årskurs 4-6.

Du kommer vara en del av insats gällande särskilt stöd och ha särskilt ansvar för en elev/elever i klass. Det innebär att stödja eleven i så väl sociala sammanhang såväl som i undervisningen. Du kommer vara den person som är den första kontakten mellan hem och skola, det kan innebära daglig kontakt med hemmet, du kan behöva vara med på möten mellan skolan, övriga myndigheter och hemmet. Du är ett stöd i skolan, både för lärarna och för eleverna.

Kvalifikationer

Rollen krävs att man som person arbetar med att bygga relation till elever. Du är trygg i dig själv och har ett intresse av att stödja eleven/elever i alla svårigheter som kan uppstå under skoldagen. Som person är du är lösningsriktad och stresstålig, att du är flexibel och kan ställa om och ändra din dag utifrån verksamhetens behov. Meriterande är om du har arbetat med elever sedan tidigare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt har kunskap eller utbildning i neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du behöver också kunna förstå elevers mående och anpassa ditt arbete efter olika individer. Du behöver arbeta med tydliga ramar så att eleverna vet vad de ska förhålla sig till men ändå vara mjuk i ditt förhållningssätt. Du behöver ha ett lågaffektivt förhållningssätt men kunna vara närvarande i situationer som kan vara svåra.

I tjänsten kan det även ingå att vikariera för lärare vid frånvaro under skoldagen, enligt överenskommelse. Då behöver man framförallt kunna hantera, bemöta och samtala med eleverna med olika behov på ett bra och pedagogiskt sätt. Att bedriva undervisning utifrån ordinarie lärares lektionsplanering, men det kommer även finnas andra arbetsuppgifter, så som resurs i klassrum och på rast, samt följa med på friluftsdagar m.m.

Du möter elever både i och utanför klassrummet och har en viktig roll för våra elevers sociala tillvaro. Du arbetar nära skolans lagledare, lärare och övrig personal på skolan för att skapa en trygg och tillgänglig lärmiljö som leder till ökad trivsel och måluppfyllelse för eleverna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, att du har ett gott ledarskap och är trygg i att möta elever i olika situationer.

Du bör ha god IT-vana och vara förtrogen med att arbeta med digitala verktyg i undervisningen. Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Intervjuer sker löpande.

Om skolan
En kreativ skola som eleverna längtar till varje dag. När vi säger att musiken genomsyrar hela verksamheten syftar vi inte bara på undervisningen i just musik. På Pops Academy använder vi kreativitet som pedagogiskt verktyg i alla skolämnen. Det kan handla om att i matematiken koppla bråkräkning till olika taktarter eller att i svenskämnet göra filmer och musik av subjekt och predikat. Vi gör det för att vi vet att inlärningsprocessen blir djupare förankrad när den kopplas till olika sinnen och för att elevernas inlärning kräver balans. Den balansen når vi genom att kombinera traditionella metoder med kreativt nytänkande.

Om tjänsten

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Antal tjänster: 1

Tillträde: den 15 februari eller enligt överenskommelse.

Lön: månadslön

Tjänst: tidsbegränsad tjänst till 14 juni med möjlighet till förlängning

Kontakt

Joanna Forslund (rektor)

joanna.forslund@popsacademy.se 08 525 222 60, 076- 114 64 81

Ellinor Lehman (biträdande rektor)

ellinor.lehman@popsacademy.se

Ansök nu

Fantastiska Innovitaskolan Joriel söker fantastisk resurs

Elevassistent
Läs mer Jan 17
Innovitaskolan består av 27 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Fantastisk skola söker fantastisk resurs!

Är du intresserad av att arbeta med människor? Tycker du om att hitta de bästa lösningarna för personer i din omgivning och möta barn och ungdomar där de är? Då kanske du är rätt person för oss!

Innovitaskolan Joriel, som befinner sig i vackra Långbro park i Fruängen, är en specialskola (Grund- och grundsärskola F-9) som även inkluderar fritidsverksamhet och korttidstillsyn för elever med olika typer av fysiska och, i många fall, även intellektuella funktionsnedsättningar. Skolan har inriktningarna kommunikation och konduktiv pedagogik.

I ditt arbete som resurs får du på olika sätt hjälpa elever genom skola och fritids samt på raster. De behöver hjälp i olika grad i alla moment under skoldagen. Våra elever läser allt från grundskola till grundsärskolans olika kursplaner och kommunicerar på en rad olika sätt.

Många av eleverna har inte ett talat språk, utan kommunicerar med sin omgivning på andra sätt. Exempelvis med hjälp av olika typer av AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation) som kan utgöras av exempelvis tecken som stöd, ögonpekningsdator eller bildkommunikation. För att kunna kommunicera och tillgodogöra sig skolarbetet behöver de alla stöd - på många olika sätt. Har du kunskaper inom teckenspråk eller tecken som stöd är det meriterande. Alla elever använder många hjälpmedel under en dag - men det kan du lära dig när du kommer hit. God talad svenska är en förutsättning för att kunna kommunicera med våra elever och förstå det komplexa i vår verksamhet. Arbetet är emellanåt fysiskt krävande, så du behöver ha en god fysik.

Det viktigaste för oss är att du är en person som är intresserad av människor, vill hjälpa våra elever att kunna bli så självständiga som möjligt och är flexibel och öppen för vad dagen kan innebära!

Känner du att detta är en beskrivning på dig? Varmt välkommen att söka! Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://innovitaskolan.se/joriel/

Skicka in ditt personliga brev och CV

Vår rekryteringsprocess är denna:

1. De som tas ut till steg 1 blir inbjudna på intervju, grupp eller individuellt.
2. De som därefter går vidare till steg 2, blir inbokade på en förlängd intervjudag, vilket betyder att du är med i verksamheten en heldag som avslutas med ett samtal/intervju igen.
3. Vi ringer dina referenser och därefter får du ett besked från oss.

Alla som arbetar hos oss behöver uppvisa utdrag från belastningsregistret, så har du ett giltigt, ta gärna med eller beställ ett redan nu.

Ansök nu

Elevassistent Mälarhöjden skola särskilda undervisningsgrupp

Elevassistent
Läs mer Jan 17
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Välkommen till oss
Arbetsplatsbeskrivning

Bildning och utbildning är viktigare än någonsin.

Nu söker vi dig som vill vara med och trygga framtidens Stockholm. Mälarhöjdens skola är Stockholms största grundskola F-9. Skolan har över 1240 elever och ca 160 personal. Den ligger nära storstaden med goda kommunikationer och nära naturen vid Mälaren. Skolan har fina kunskapsresultat, nöjda elever, nöjd personal och stabil ekonomi. Ett gott betyg är att många elever söker sig till vår skola! Vår verksamhet präglas av positiva förväntningar på vad som kan göras och att vi kan utvecklas tillsammans.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en elevassistent med erfarenhet av yngre elever, lågstadiet och mellanstadiet. Tjänsten innebär att du arbetar med elever i skolans särskild undervisningsgrupp. Du samarbetar med läraren och samverkare, men är även flexibel utifrån det behov som föreligger.

Det innebär att du varje vecka behöver samverka med lärare kring det som sker under skoldagen.

Övrigt

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att det inte finns någon på företrädeslistan. Rekrytering påbörjas omgående. 

Din roll
Du ska, utifrån lärarens planeringar, kunna stötta elev i undervisningssituation enskilt, i grupp och/eller i samverkan med övrig personal i den särskilda undervisningsgrupp. Du ska också hjälpa elev med strategier för socialt samspel.
Du behöver vara väl insatt i det dagliga arbetet för att kunna ge eleven det stöd som krävs samt ha en förmåga att möta eleven på bästa sätt.
Du kommer att stötta eleven med att träna olika sätt att utveckla sin förmåga till att kommunicera.

Din Kompetens och erfarenhet
Kvalifikationer

Det är viktigt att du har erfarenhet av att arbete i skola med elever på lågstadiet, så även att det finns en personlig mognad. Du behöver ha kunskap om och erfarenhet av hur man arbetar med strategier för att reglera känslor och träna förmågor. God kunskap om olika former av extra anpassningar med syfte att skapa en tydlig lärmiljö för elever är ett krav. Du har förmåga att bygga goda och tillitsfulla relationer med yngre elever, är trygg och flexibel samt har en god förmåga att leda och sätta gränser. Du behöver ha digital förmåga samt kunskaper kring olika sätt att kommunicera, t.ex TAKK är önskvärt. Du behöver också ha god kompetens kring autism och språkstörning. Samarbetsförmåga är centralt eftersom du kommer att arbeta nära lärare och samverkare på lågstadiet samt lärare och socialpedagoger i skolans särskilda undervisningsgrupp. Du behöver även vara skicklig i kommunikationen med elev och vårdnadshavare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt att du kan uttrycka dig väl i skrift och tal då dokumentation ingår.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vikariat elevassistent med medicinsk kompetens

Elevassistent
Läs mer Jan 12
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Välkommen till oss
Bandhagens skola söker nu en vikarierande elevassistent med medicinsk kompetens.

Skolan har ca 530 elever och ca 110 personal. Vi tar emot elever från förskoleklass till årskurs 6 i grundskolan. Vi tar även emot elever från årskurs 1 till årskurs 6 i anpassad grundskola samt förskoleklasselever som förbereds för anpassade grundskola. Vi har fritidshem för F–3 grundskola och F–6 anpassade grundskola, samt erbjuder fritidsklubb för årskurs 4–6 grundskola. Grundskolan växer underifrån. Från och med höstterminen 2023 är årskurs 1-3 fyrparallelliga. Årskurs 3–6 samt förskoleklass har två eller tre klasser i vardera årskursen. Även anpassade grundskolan har växt och vi har nu fyra klasser för den målgruppen elever. Bandhagens skola ligger i ett område i Bandhagen, som erbjuder alternativa arbetssätt då vi har nära till naturområden och en parklek med djur. Vår vision och mål är att eleverna ska uppleva en skolgång av trygghet, utveckling och framgång. Vi bygger verksamheten så att medarbetarna ska uppleva en god arbetsmiljö att utvecklas i, där vi tar tillvara på kompetensen och ger möjlighet till utveckling. Vårdnadshavare ska uppleva att deras barn utvecklas och trivs. Bandhagens skola ska vara en skola för alla. Ta chansen att vara med och utveckla vår växande skola!

Din roll
Nu söker vi 1 elevassistent till en elev i årskurs 4-6. Du kommer också jobba på våra fritidsklubb under eftermiddagarna.
Du kommer i rollen som elevassistent arbeta med att hjälpa en elev som av olika anledningar behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen och i skolans övriga verksamhet. Arbetet syftar till att få eleven att nå så långt som möjligt, och utifrån sina egna förutsättningar, utvecklas i enlighet med
utbildningens mål. Tillsammans med lärare och övrig personal på skolan arbetar du för att skapa en utvecklande, meningsfull och positiv miljö för eleven.
Arbetsuppgifterna är varierande och omväxlande. Det kan röra sig om att hjälpa eleven att finna ro i sina studier eller vara behjälplig med att hitta individuella lösningar för att eleven ska kunna tillgodogöra sig
kunskap. Det kan också handla om att träna på vardagliga uppgifter, stödja eleven i olika aktiviteter på raster, i omklädningsrum, vid måltider eller på utflykter med mera.
Du samverkar med läraren och övrig personal om hur arbetet ska utföras. I din roll ingår att ha tät kontakt och nära samarbete med övrig personal inom skolan.

Din Kompetens och erfarenhet
• Utbildning inom RIK (ren intermittent katetrisering, urintappning), undersköterska utbildning
• ha erfarenhet av att ha arbetat som elevassistent
• ha erfarenhet av lågaffektivt bemötande
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Ett positivt förhållningssätt är dessutom något vi värderar högt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

2 Vik Barnskötare till anpassad grundskola

Elevassistent
Läs mer Jan 10
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vill du arbeta tillsammans med engagerade kollegor och skolledning? I så fall är du välkommen till oss på Loviselundsskolan.

Vi är en interkulturell F-6 skola i ett mångkulturellt område, inklusive anpassad grundskola med ca 370 elever. Skolan ligger omgiven av fina naturområden och nära tunnelbanan i Hässelby gård. Skolan är indelad i flera skolbyggnader kring en stor och en liten skolgård som båda inleder till goda lärmiljöer.

Nu söker vi dig som vill ta dig an rollen som vikarierande barnskötare i den anpassade grundskolan och den stora utmaningen att med engagemang och driv fortsätta arbetet på Loviselundsskolan. Tillsammans arbetar vi för att Loviselundsskolan är den absolut bästa skolan för just våra elever!

Arbetsbeskrivning
Du kommer i rollen som barnskötare arbeta i anpassade grundskolan och i fritidshemmet med att ge eleverna lärande och omsorg de behöver för utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Du är med och skapar dagligen en utvecklande, meningsfull och positiv miljö för eleverna där de når sin fulla potential.

Tillsammans med ansvarig lärare och övrig personal på skolan är du delaktig i planeringen, genomförandet och utvärderingen av verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer (läroplan). Omsorg och tillsyn av eleverna är andra viktiga delar i uppdraget.

Arbetsuppgifterna är varierande och omväxlande under arbetsdagen. Det kan exempelvis vara att finnas till hands som ett stöd för eleverna i klassrummet, delta/leda inom- och utomhusaktiviteter under skoldagen, på raster och i fritidsverksamheten. Du hjälper även elever med av- och påklädning, toalettbesök, blöjbyten och vid måltider. I vissa fall kan eleverna på grund av funktionsnedsättning vara impulsstyrda/utåtageranden och du förväntas kunna hantera detta.

Du arbetar på instruktion från ansvarig lärare och samverkar med läraren om hur arbetet ska utföras. I din roll ingår även att ha tät kontakt och nära samarbete med övrig personal inom skolan, elever och elevernas vårdnadshavare.
Ditt uppdrag
I rollen som barnskötare arbetar du med elever i en grupp i den anpassade grundskolan. Du ingår i ett team som består av lärare, barnskötare och lärare mot fritidshem. Lärare och fritidsteamet samarbetar och samverkar under skoldagen. Ni planerar och lägger upp skoldagen tillsammans för att elever ska få bästa möjliga undervisning och utveckling. Under skoldagen är du en närvarande, aktiv och stöttande pedagog i klassrummet. Du stöttar upp i klassen och ansvarar för egna aktiviteter.

Under fritidshemsverksamheten är du delaktig i och ansvarar för fritidsaktiviteter. Tillsammans med teamet planerar, förbereder, genomför och utvärderar du aktiviteter utifrån satta styrdokument. Ni arbetar utifrån att fritids är pedagogisk undervisning samt att skolans olika teman och fokusområden även kan fortsätta under fritidshemmets tid. Ni ansvarar för elevernas trygghet och aktiviteter på rasten samt genomför roliga och pedagogiska aktiviteter utomhus och inomhus tillsammans med barnen. Vidare ingår mottagande av elever på morgonen, från- och närvarohantering, daglig kontakt med vårdnadshavare samt engagemang och delaktighet i skolans systematiska kvalitetsarbete.

Kvalifikationer

För denna tjänst krävs att du har:

gymnasial eller eftergymnasial utbildning som barnskötare
erfarenhet av pedagogiskt arbete
god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Är det här du?
För att lyckas i rollen som barnskötare är det viktigt att du har lätt för att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har både intresse och förmåga att arbeta i team, där det är en självklarhet att lyssna in, kompromissa och lösa problem tillsammans. Du är en trygg, motiverande och stöttande person som både sätter gränser mot och skapar en god arbetsmiljö för elever.

På ett självgående sätt har du förmåga att styra, strukturera och ansvara för din tid och dina arbetsuppgifter. Du både påbörjar och slutför ditt arbete. Du tar egna initiativ utifrån barnens bästa, verksamhetens behov och satta mål. Du stöttar andra, löser problem, kommer med förbättringsförslag och sätter i gång aktiviteter utan att invänta instruktioner.

Då vi arbetar mot och följer upp mål samt fokuserar på resultat, är det viktigt att du både är intresserad och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du sätter dig in i styrdokument samt utvärderar, följer upp och förbättrar utifrån dessa.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Övrigt
Intresserad?
Skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 20240124. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Observera! Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Begär gärna utdraget i samband med att du skickar in din ansökan.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Erfaren och engagerad elevassistent till anpassad grundskola

Elevassistent
Läs mer Jan 10
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
"Tillsammans tar vi nästa steg"
Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår skola! Hos oss får du möjlighet att arbeta med engagerade och kompetenta kollegor.

Du får möta och stödja våra kreativa elever och vara med att skapa Stockholms framtida arbetskraft. Hökarängsskolan omfattar årskurserna F-9 i skolformerna grundskola och anpassad grundskola, samt fritidshem och fritidsklubb/KTT. Verksamheten omfattar cirka 580 elever, där anpassad grundskola omfattar ca 60 elever och därmed är en av Stockholm stads största anpassade grundskolor.
På Hökarängsskolan är vi stolta över att alla elever är allas elever. Våra elever får utveckla sitt lärande och sina förmågor för att växa till självständiga individer som vågar ta för sig och tro på sig själva. Det är viktigt för oss att varje elev får den utmaning och den studiero som krävs för att utvecklas så långt som möjligt. Vi vill att våra elever ska trivas och lämna vår skola väl rustade för framtiden.
På Hökarängsskolan är personalen engagerad och har höga förväntningar på varandra, sig själva och eleverna. Vi erbjuder dig ett roligt och inspirerande arbete i en trivsam skola.

Vår anpassade grundskola är med i Ifous-projektet KASK som inriktar sig på att utveckla undervisningen i anpassad skola med syftet att stärka elevernas lärande och utveckling mot ökad måluppfyllelse. Detta är ett treårigt utvecklingsprojekt där skolan har ett samarbete med forskare inom området för undervisning av elever med intellektuell funktionsnedsättning.

Hökarängsskolan är en nyrenoverad 1950-talsskola med stora fina lokaler. Entrén och skolans ljushall är välkomnande och hjärtat i skolan. Där finns elevhälsans lokaler, expedition, personalrum, arbetsrum, vaktmästeri och praktiskt-estetiska lärsalar.
Läs mer om vår skola på www.hokarangsskolan.stockholm.se

Arbetsbeskrivning
Vi söker en engagerad elevassistent gärna med barnskötarutbildning som har erfarenhet av att arbeta inom anpassad grundskola och fritidshem. 

Du har arbetat framgångsrikt med elever som har problemskapande beteenden och motivationssvårigheter. Du har kännedom om elever inom NPF och har med dig verktyg för att skapa en god och trygg lärmiljö för eleverna som är tydlig, förutsägbar, positiv och stärker känslan av sammanhang. Du besitter erfarenhet av att arbeta utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt och värnar om goda relationer mellan dig och eleverna. Du är väl insatt i fritidshemsverksamhetens mål och riktlinjer och ser till elevens hela skoldag. 

Du ska ha lätt för att samarbeta med kollegor och tillsammans med dem planera hela dagen för eleverna utifrån gruppens förutsättningar. Som elevassistent eller barnskötare i anpassad grundskola ingår du i F-9 arbetslag där vi tillsammans arbetar för att utveckla verksamheten så att vår skola blir den bästa skolan för våra elever och där det är tryggt att vara. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad elevassistent gärna med en barnskötarutbildning.

Därtill efterfrågas dig som:
- har erfarenhet av arbete som elevassistent i anpassad grundskola i de lägre åldrarna

-har erfarenhet av fritidshemsverksamhet
- har goda kunskaper och erfarenheter kring bildstöd och TAKK.
- ser tydliggörande pedagogik som en självklarhet
- har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med elever på en tidig utvecklingsnivå och med de omsorgsbehov som kan uppstå i arbetet
- har ett lågaffektivt bemötande
- har erfarenhet och kunskaper kring att arbeta med utåtagerande elever
- är ödmjuk, tålmodig, positiv, reflekterande och engagerad
- har god förmåga att samarbeta och kommunicera med elever, föräldrar och personal
- har god samarbetsförmåga och flexibilitet samt förmågan att arbeta både enskilt och i team
- har lätt för att skapa relationer, samarbeta samt förebygga och lösa konflikter

ÖVRIGT
Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.
Vi kommer göra ett löpande urval, vänta därför inte utan ansök redan idag!
Varmt välkommen med din ansökan!
 
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Elevassistent utbildningsförvaltningen

Elevassistent
Läs mer Jan 8
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Välkommen till oss
Bandhagens skola söker nu en erfaren och skicklig elevassistent till vår anpassade grundskolas verksamhet.

Skolan har ca 530 elever och ca 110 personal. Vi tar emot elever från förskoleklass till årskurs 6 i grundskolan. Vi tar även emot elever från årskurs 1 till årskurs 6 i anpassad grundskola samt förskoleklasselever som förbereds för anpassade grundskola. Vi har fritidshem för F–3 grundskola och F–6 anpassade grundskola, samt erbjuder fritidsklubb för årskurs 4–6 grundskola. Grundskolan växer underifrån. Från och med höstterminen 2023 är årskurs 1-3 fyrparallelliga. Årskurs 3–6 samt förskoleklass har två eller tre klasser i vardera årskursen. Även anpassade grundskolan har växt och har fyra klasser från och med höstterminen 2021. Bandhagens skola ligger i ett område i Bandhagen, som erbjuder alternativa arbetssätt då vi har nära till naturområden och en parklek med djur. Vår vision och mål är att eleverna ska uppleva en skolgång av trygghet, utveckling och framgång. Vi bygger verksamheten så att medarbetarna ska uppleva en god arbetsmiljö att utvecklas i, där vi tar tillvara på kompetensen och ger möjlighet till utveckling. Vårdnadshavare ska uppleva att deras barn utvecklas och trivs. Bandhagens skola ska vara en skola för alla. Ta chansen att vara med och utveckla vår växande skola!

Vi erbjuder
Du kommer att ingå i ett team med lärarledd undervisning, och fritidsverksamhet. Du har möjlighet att utvecklas inom teamet samt ges möjlighet att vara delaktig i upplägget av hela skoldagen.
Vi erbjuder friskvårdsbidrag

Din roll
Som elevassistent stödjer du eleverna under hela skoldagen och utför olika moment i inlärningssituationer med eleven, efter ledning och instruktioner av lärare. Arbetet innebär att vara med eleverna under hela dagen, både under skoltiden och under fritidshemstiden/omsorgstiden. Du kommer att samverka med elevassistenter, lärare i fritidshem, lärare, elevhälsoteam och med övrig personal på skolan. Arbetet syftar till att få eleverna att så långt som möjligt, och utifrån sina egna förutsättningar, utvecklas i enlighet med utbildningens mål.

Din Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har en elevassistentutbildning, barnskötarutbildning, 3-årigt gymnasium barn och ungdom, med påbyggnad för barn med särskilda behov 1,5 år eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du ska ha erfarenhet av att arbeta i anpassad grundskola, arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning och arbete i fritidshem. Du ska också ha god kunskap om autism.
Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), t.ex, tecken som AKK, (TAKK), PECS, har kunskaper och/eller erfarenhet av att arbeta med tillämpad beteendeanalys (TBA), samt har kunskaper och/eller erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik.
Vi söker dig som vill och kan bygga relationer med elever, tror på att varje elev når sin fulla potential och vill arbeta för att främja deras självständighet. Du är professionell, har gott omdöme och kan sätta gränser. Du är empatisk och använder dig av ett lågaffektivt bemötande av elever. Arbetet förutsätter att du har tålamod och kan anpassa din kommunikation och förhållningssätt utifrån situationen. Du är trygg, tillitsskapande och inser vikten av att vara en vuxen förebild. Du kan arbeta självständigt och tar initiativ. I ditt samspel med elever och vårdnadshavare är du tydlig och lyhörd för elevernas behov. Du har god förmåga att utrycka dig på svenska i både tal och skrift.Övrigt

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vik Barnskötare

Elevassistent
Läs mer Jan 4
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vill du arbeta tillsammans med engagerade kollegor och skolledning? I så fall är du välkommen till oss på Loviselundsskolan.

Vi är en interkulturell F-6 skola i ett mångkulturellt område, inklusive anpassad grundskola med ca 370 elever. Skolan ligger omgiven av fina naturområden och nära tunnelbanan i Hässelby gård. Skolan är indelad i flera skolbyggnader kring en stor och en liten skolgård som båda inleder till goda lärmiljöer.

Nu söker vi dig som vill ta dig an rollen som vikarierande barnskötare den stora utmaningen att med engagemang och driv fortsätta arbetet på Loviselundsskolan. Tillsammans arbetar vi för att Loviselundsskolan är den absolut bästa skolan för just våra elever!

Arbetsbeskrivning
Du kommer i rollen som barnskötare arbeta i grundskolan och i fritidshemmet med att ge eleverna lärande och omsorg de behöver för utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Du är med och skapar dagligen en utvecklande, meningsfull och positiv miljö för eleverna där de når sin fulla potential.

Tillsammans med ansvarig lärare och övrig personal på skolan är du delaktig i planeringen, genomförandet och utvärderingen av verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer (läroplan). Omsorg och tillsyn av eleverna är andra viktiga delar i uppdraget.

Arbetsuppgifterna är varierande och omväxlande under arbetsdagen. Det kan exempelvis vara att finnas till hands som ett stöd för eleverna i klassrummet, delta/leda inom- och utomhusaktiviteter under skoldagen, på raster och i fritidsverksamheten. Du hjälper även elever med av- och påklädning, toalettbesök och vid måltider.

Du arbetar på instruktion från ansvarig lärare och samverkar med läraren om hur arbetet ska utföras. I din roll ingår även att ha tät kontakt och nära samarbete med övrig personal inom skolan, elever och elevernas vårdnadshavare.
Ditt uppdrag
I rollen som barnskötare arbetar du med elever i årskurs F-3. Du ingår i ett team som består av lärare, barnskötare och lärare mot fritidshem. Lärare och fritidsteamet samarbetar och samverkar under skoldagen. Ni planerar och lägger upp skoldagen tillsammans för att elever ska få bästa möjliga undervisning och utveckling. Under skoldagen är du en närvarande, aktiv och stöttande pedagog i klassrummet. Du stöttar upp i klassen och ansvarar för egna halvklasser.

Under fritidshemsverksamheten är du delaktig i och ansvarar för fritidsaktiviteter. Tillsammans med teamet planerar, förbereder, genomför och utvärderar du aktiviteter utifrån satta styrdokument. Ni arbetar utifrån att fritids är pedagogisk undervisning samt att skolans olika teman och fokusområden även kan fortsätta under fritidshemmets tid. Ni ansvarar för elevernas trygghet och aktiviteter på rasten samt genomför roliga och pedagogiska aktiviteter utomhus och inomhus tillsammans med barnen. Vidare ingår mottagande av elever på morgonen, från- och närvarohantering, daglig kontakt med vårdnadshavare samt engagemang och delaktighet i skolans systematiska kvalitetsarbete.

Kvalifikationer

För denna tjänst krävs att du har:

gymnasial eller eftergymnasial utbildning som barnskötare
erfarenhet av pedagogiskt arbete
god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.


Är det här du?
För att lyckas i rollen som barnskötare är det viktigt att du har lätt för att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har både intresse och förmåga att arbeta i team, där det är en självklarhet att lyssna in, kompromissa och lösa problem tillsammans. Du är en trygg, motiverande och stöttande person som både sätter gränser mot och skapar en god arbetsmiljö för elever.

På ett självgående sätt har du förmåga att styra, strukturera och ansvara för din tid och dina arbetsuppgifter. Du både påbörjar och slutför ditt arbete. Du tar egna initiativ utifrån barnens bästa, verksamhetens behov och satta mål. Du stöttar andra, löser problem, kommer med förbättringsförslag och sätter i gång aktiviteter utan att invänta instruktioner.

Då vi arbetar mot och följer upp mål samt fokuserar på resultat, är det viktigt att du både är intresserad och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du sätter dig in i styrdokument samt utvärderar, följer upp och förbättrar utifrån dessa.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Övrigt
Intresserad?
Skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 20240118. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Observera! Utdrag ur Polisens belastningsregister för skola och förskola krävs i samband med anställning. Vi ber dig att välja "digitalt registerutdrag" för snabbare hantering. Begär gärna utdraget i samband med att du skickar in din ansökan.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Skola/ Fritids Assistant - Primary

Elevassistent
Läs mer Dec 20
We are looking to work with someone who is flexible, positive and caring to work with us in a full-time role from January to July 2024.
This person must be fluent in English and confident in Swedish.
Experience working as a 1:1 support or class / teaching assistant role is valuable.
Working part of the time in school and part in Fritids (after-school care) will be required so experience and/or studies/ qualification in Fritids is valuable.
All of our colleagues should be fully engaged and offer professional personality traits at all times.
They should love supporting children and understand that every activity/lesson and moment counts in the life of a child!!
We seek a person who is warm and caring and has the ability to engage with children and make them feel enthusiastic about being at school and Fritids.
We operate a positive behaviour policy and expect all new colleagues to support a supportive, positive and engaging method of behaviour management.
If you are professional, flexible, caring, motivated and have energy, empathy and enthusiasm to share with our children, then please send in your CV!
The Tanto International School was established in 1983 and is a fully licensed international primary school for ages 6-12, with a nursery from 1-6 yrs old.
We are a small personable school/nursery with a family atmosphere. Teachers are able to develop excellent academic standards in a truly stimulating environment. All teaching is completed in English and we follow the English National Curriculum.
We emphasize The Tanto 3 C’s: care, collaboration and commitment, in all that we do. Respect and kindness should be shown towards everyone within our organisation: students, guardians and staff.
Everyone should love coming to school and hate to miss it!
Please visit www.tantoschool.se for more information about the school.

Ansök nu

Pysslingen Förskolor Smältrullen söker en resurs till barn med diabetes

Elevassistent
Läs mer Dec 14
Vi söker en kompetent och engagerad resurs som är intresserad av att arbeta med barn med diabetes. Som resurs inom Pysslingen Förskolor är du med och förverkligar vårt erbjudande ”En trygg och stimulerande värld full av möjligheter” mot såväl barn och vårdnadshavare som medarbetare.

Om rollen

Tjänsten som resurs gäller för ett yngre barn med diabetes. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat stöd och tillsyn för att hålla en bra blodsockernivå hos barnet. Med detta medför att du ska hålla koll på barnets blodsockernivå, mäta blodsockret, ge insulin, beräkna måltider samt kunna agera snabbt i olika situationer. Det är därför viktigt att du känner dig trygg i din kunskap om diabetes.

Ditt största fokus är att ge stöd åt barnet med diabetes, men vi ser även att du är en trygg och pedagogisk medarbetare för våra övriga barn på förskolan. Viktigt är även att du är social och besitter en god samarbetsförmåga då du kommer att ha den närmaste relationen till barnets vårdnadshavare, samt arbeta nära förskolans andra pedagoger.

Pysslingen Förskolor Smältrullen ligger i Hägersten med gångavstånd från Telefonplans tunnelbanestation.

Vi söker dig som

• Är utbildad barnskötare, eller har erfarenhet av att arbeta inom förskola
• Är lugn, självgående och ansvarstagande
• Anser att varje möte är betydelsefullt
• Är nyfiken och medforskande
• Vill lära dig tillsammans med barnen
• Är inlyssnande och respektfull
• Har uppdraget i fokus

Det är meriterande om du

• Är utbildad undersköterska
• Har erfarenhet av diabetes
• Har erfarenhet av att arbeta med de yngre barnen
• Har insikt i förskolans läroplan

Vårt medarbetarerbjudande

Vi erbjuder dig en varierande och stimulerande roll med många kontaktytor, bra villkor och förmåner och en stark gemenskap. Nyfiken på att veta mer om vårt medarbetarerbjudande? Klicka här.

Anställningsform

Tjänsten är en visstidsanställning som gäller så länge som barnet går på förskolan.

Sysselsättningsgrad 100%.

Tillträde så snart som möjligt.

Tjänsten är placerad i Hägersten.

Ansökan

Låter det som ett jobb för dig? Skicka en ansökan nedan och bifoga ditt CV och personliga brev.

Vi arbetar med löpande urval, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Kontakt

Har du frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta biträdande rektor Anna Helling via e-post: anna.helling@pysslingen.se

Vill du läsa mer om förskolan?

https://pysslingen.se/smaltrullen/

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Elevassistent eller barnskötare till Elinsborgsskolans SU-grupp

Elevassistent
Läs mer Dec 19
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Elinsborgsskolan är en personaltät F-6 skola med ca 330 elever med 2 klasser/årskurs.

Skolan har trygg organisation med tydliga rutiner och ett nära samarbete mellan skolledning och personal. Då våra elever har olika etnisk bakgrund bidrar det till en stor mångfald på skolan. På vår skola ser vi mångfald som en resurs som skapar dynamik och formar vår verksamhet till en rolig, utvecklande och spännande arbetsplats för såväl elever som personal. Våra elever kommer ifrån hela världen. Just nu har vi ca 40 språk representerade på vår skola. På Elinsborgsskolan finns även en förberedelseklass, för våra nyanlända elever samt en särskild undervisningsgrupp. För åk 4-6 har skolan en musikprofil och en simsatsning upp till åk 6. Vi värdesätter kulturupplevelser för våra elever och har externa samarbeten med bl.a. Kulturskolan. Skolan ligger vid Järvafältet vilket ger optimala förutsättningar att samarbeta med Eggebygårds naturskola. Våra prioriterade arbetsområden är språk och kunskapsutveckling, kollegialt lärande, lärmiljöer samt trygghet och studiero. Det kollegiala utbytet är ständigt aktuellt i verksamheten. Fritidshemmets verksamhet har ett pågående utvecklingsarbete kring LGR22 och att utveckla rastverksamheten. Fritidshemmet är integrerat i skolan och samarbete skola-fritids är väl förankrat vilket möjliggör för elevens lärande under hela skoldagen på Elinsborgsskolan.

Arbetsbeskrivning
En av våra medarbetare skall börja studera och vi söker därför en vikarierande Elevassistent eller barnskötare till skolans särskilda undervisningsgrupp. Vikariatet kommer löpa under vårterminen 2024 med ev. möjlighet till förlängning.  Du kommer att arbeta i ett arbetslag med en klasslärare och två elevassistenter/barnskötare. Tillsammans genomför och utvärderar ni en tydlig och anpassad undervisning för eleverna. Elevgruppen består idag av 4 elever, men kan variera över tid med elever från både låg- och mellanstadiet. I tjänsten ingår att ha ett gott samarbete med vårdnadshavare, övriga kollegor, skolans Elevhälsoteam och ev. externa samarbetspartners som t.ex. socialtjänst och polis. Skolans organisation skapar utrymme för ett nära samarbete mellan all personal som arbetar med eleverna. Du ingår även i skolans fritidsverksamhet vilket innebär att du före och efter lektionstid kan schemaläggas på öppningar och stängningar av skolans fritidshem/fritidsklubb.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare eller elevassistent. Vi ser helst att du har så lång och bred erfarenhet som möjligt, då du kommer att arbeta med elever med stort behov av särskilt stöd. Du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd och har även kunskap kring NPF problematik. Utbildning inom NPF är meriterande.

Du är en trygg och stabil vuxen person som har en positiv syn på eleverna, uppdraget och är nyfiken på att utveckla ditt arbete med syfte att få våra elever att utvecklas optimalt. Du ser ett språkutvecklande arbetssätt som grund för ökad måluppfyllelse för eleverna i gruppen. Vi förväntar oss att du ser ett gott samarbete med vårdnadshavare samt kollegor som en förutsättning för elevernas trivsel och utveckling.
Att tillsammans med kollegor skapa en trygg lärandemiljö är en självklarhet för dig då du vill ge våra elever de bästa förutsättningarna att lyckas i sitt skolarbete.
Vi ser särskilt till personlig lämplighet.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Resurspedagog till CSI Högalid 7-9 vikariat

Elevassistent
Läs mer Dec 28
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Högalidsskolan är en kommunal grundskola belägen i Hornstull på västra Södermalm.

I skolan har ca 860 elever i årskurserna F-9 sin arbetsplats. Till skolan hör två centrala särskilda undervisningsgrupper (CSU). Personalen på hela enheten består av ca 130 personer. Skolledning består av rektor, fyra biträdande rektorer samt en administrativ chef. Organisatoriskt är skolan indelad i årskursvisa arbetslag. Skolans två CSU-grupper, CSU Högalid 1 – 6 (19 elever) och CSU Högalid 7 – 9 (12 elever), utgör två separata arbetslag. Arbetslaget CSU Högalid 7-9 består av två lärare, tre resurspedagoger (100 % tjänst) och resurspedagoger (80 % tjänst). Dessa leds av en biträdande rektor med stöd av arbetslagsledare.

Arbetsbeskrivning
CSU Högalid 7-9 är en särskild undervisningsgrupp som arbetar med elever med extraordinära stödbehov. Ett flertal av eleverna har diagnoser inom NPF, både inom AST och ADHD. Resurspedagogen arbetar tätt med arbetslagets lärare och övriga resurspedagoger. Resurspedagogen ska ge stöd i klassrummet vid undervisning ledd av lärare. I uppdraget ingår även undervisning av elever enskilt. Resurspedagogen arbetar med elevernas sociala och kommunikativa utveckling. När eleverna har undervisning i praktiskt estetiska ämnen och vid skollunchen följer resurspedagogen med och ger stöd. Resurspedagogen har mentorskap för några av klassens elever och ansvarar även för dokumentation angående mentorseleverna.

Uppdraget kräver stor förmåga till självständiga initiativ, men samtidigt en god förmåga till samarbete med arbetslaget.
En förmåga att fatta beslut snabbt i utmanande situationer.

Specifikt för den vakanta tjänsten:
Övergripande ansvar för elevernas sociala situation.
Ansvar för vissa administrativa uppgifter, så som t.ex. bokning och uppföljning av skolskjuts

Kvalifikationer
Resurspedagog, fritidspedagog, lärare mot fritidshem, socialpedagog.

Mer än 4 års erfarenhet av arbete i grundskolans senare årskurser.
Erfarenhet av arbete elever med diagnos inom NPF.

I rollen som resurspedagog i CSU Högalid 7-9 måste du ha kompetens och förmåga att, utifrån lärarnas planeringar, undervisa i svenska och matematik och även andra av grundskolans ämnen. Du måste ha god kompetens att tydligt och korrekt kunna föra dokumentation.

Övrigt
Kunskaper på högskolenivå i grundskolans ämnen är meriterande.
Tjänsten kräver högre kompetens inom undervisning än vad resurspedagog-/elevassistenttjänster normalt kräver.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vikarier till Bandhagens skola

Elevassistent
Läs mer Dec 28
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Bandhagens skola söker nu vikarier till vår fritidshemsverksamhet.

Skolan har ca 530 elever och ca 110 personal. Vi tar emot elever från förskoleklass till årskurs 6 i grundskolan. Vi tar även emot elever från årskurs 1 till årskurs 6 i anpassad grundskola samt förskoleklasselever som förbereds för anpassade grundskola. Vi har fritidshem för F–3 grundskola och F–6 anpassade grundskola, samt erbjuder fritidsklubb för årskurs 4–6 grundskola. Grundskolan växer underifrån. Från och med höstterminen 2023 är årskurs 1-3 fyrparallelliga. Årskurs 3–6 samt förskoleklass har två eller tre klasser i vardera årskursen. Även anpassade grundskolan har växt och vi har nu fyra klasser för den målgruppen elever. Bandhagens skola ligger i ett område i Bandhagen, som erbjuder alternativa arbetssätt då vi har nära till naturområden och en parklek med djur. Vår vision och mål är att eleverna ska uppleva en skolgång av trygghet, utveckling och framgång. Vi bygger verksamheten så att medarbetarna ska uppleva en god arbetsmiljö att utvecklas i, där vi tar tillvara på kompetensen och ger möjlighet till utveckling. Vårdnadshavare ska uppleva att deras barn utvecklas och trivs. Bandhagens skola ska vara en skola för alla. Ta chansen att vara med och utveckla vår växande skola!

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta som timvikarie, deltid eller utifrån behov och vad vi kommer överens om. Som timvikarie går du in och arbetar vid personals frånvaro de timmar vi kommit överens om. Du stödjer du eleverna under hela skoldagen och utför olika moment i inlärningssituationer med eleven, efter ledning och instruktioner av lärare. Arbetet innebär att vara med eleverna under hela dagen, både under skoltiden och under fritidshemstiden/omsorgstiden. Du kommer att samverka med elevassistenter, lärare i fritidshem, lärare, elevhälsoteam och med övrig personal på skolan. Arbetet syftar till att få eleverna att så långt som möjligt, och utifrån sina egna förutsättningar, utvecklas i enlighet med utbildningens mål. Tjänsten är ett vikariat.

Kvalifikationer


Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning eller motsvarande, 3-årigt gymnasium barn och ungdom, önskvärt med påbyggnad för barn med särskilda behov 1,5 år eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi söker dig som vill och kan bygga relationer med elever, tror på att varje elev når sin fulla potential och vill arbeta för att främja deras självständighet. Du är professionell, har gott omdöme och kan sätta gränser. Du är empatisk och använder dig av ett lågaffektivt bemötande av elever. Arbetet förutsätter att du har tålamod och kan anpassa din kommunikation och förhållningssätt utifrån situationen. Du är trygg, tillitsskapande och inser vikten av att vara en vuxen förebild. Du kan arbeta självständigt och tar initiativ. I ditt samspel med elever och vårdnadshavare är du tydlig och lyhörd för elevernas behov. Du har god förmåga att utrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Elevassistent med diabeteskompetens

Elevassistent
Läs mer Dec 27
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Björkhagens skola är en kommunal F-9 skola som ligger söder om söder, mitt i grönskan på gränsen till Nackareservatet.

Skolan har en fantastisk skolgård som inbjuder till lek och aktiviteter. I närheten finns Björkhagens tunnelbanestation som innebär att det är lätt att förflytta sig bl.a. till staden kulturombud. Idag är elevunderlaget ca 850 elever och vi är ca 120 medarbetare som arbetar i årskursvisa arbetslag. Mottot för vår skola är kunskap och hjärta. Det innebär att för oss står barnens utveckling i centrum och vi skapar en trygg miljö där vi känner gemenskap och kan utvecklas. Genom att inspirera och skapa nyfikenhet, möta eleverna där de är och utifrån deras egna förutsättningar, skapar vi en skola där alla kan lyckas och nå långt i sin kunskapsutveckling. För att lyckas med vårt uppdrag har vi på djupet förstått att det är genom samarbete vi erbjuder den bästa skolgången för våra elever. På Björkhagens skola är arbetet tillsammans överordnat individen och samarbetskulturen är synlig och självklar. Vi har utvecklat en organisation och arbetssätt som möjliggör för våra pedagoger att samarbeta kring eleverna i både arbetslag och ämnesteam.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill jobba med en elev i årskurs 2 som har diabetes. Du kommer tillsammans med övriga kollegor i klassen och på fritidshemmet finnas tillhands under elevens hela skoldag vilket innebär både skoltid och fritidshemstid.

Du kommer att ha huvudansvaret för elevens mående samt hjälpa och stötta eleven regelbundet med att kontrollera blodsocker. Du har ansvar för att hjälpa till med medicinering och kosthållning och vara uppmärksam på tecken om elevens blodsocker inte är i balans.
I ditt arbete kommer du ha nära kontakt med vårdnadshavarna.

Förutom huvudansvar för eleven utgör du även ett stöd för den pedagogiska verksamheten under skoltid och fritidshemstid. Du är med och skapar dagligen en utvecklande, meningsfull och positiv miljö för eleverna där de når sin fulla potential.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning med eventuell möjlighet till förlängning. 

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningsperioden

Kvalifikationer

Om du har en utbildning som barnskötare, undersköterska, elevassistent, läst omvårdnadsprogrammet eller erfarenhet som bedöms likvärdigt är det meriterande

Kunskap och erfarenhet av arbete med elever med diabetes

Vi söker dig som:
-Har god förmåga att bygga trygga relationer med elever och vårdnadshavare
-Är trygg och stabil som person och har ett lågaffektivt bemötande
-Är lugn och metodisk
-Är professionell och visar gott omdöme
-Har hög arbetsmoral och är lojal i ditt uppdrag

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu