Elevassistent jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Elevassistent i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Timvikarier till Manillaskolan, Stockholm

Elevassistent
Läs mer Jun 4
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning. Vi driver specialskolor. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi fördelar också statsbidrag och utvecklar läromedel.

Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Just nu fokuserar vi på att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden på myndigheten. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Du kan läsa mer om vad vi erbjuder på vår webbplats https://www.spsm.se/jobb.

Alla elever har rätt till en skola som ger dem möjlighet att utvecklas utifrån egna förutsättningar. SPSM driver skolor på uppdrag av staten. Vi erbjuder eleverna en lärmiljö som ger dem möjlighet till delaktighet, lärande och utveckling. Vi erbjuder ett meningsfullt, stimulerande och viktigt pedagogiskt arbete på våra skolor.

Manillaskolan i Stockholm har tvåspråkig undervisning i en teckenspråkig miljö för elever från förskoleklass till och med årskurs 10. Våra elever får undervisning både på svenskt teckenspråk och skriven svenska.

Manillaskolan är en av fem statliga specialskolor för döva och hörselskadade elever. Skolan har ca 70 elever från och med förskoleklass till och med år 10. På vårt fritidshem finns ca 45 barn.

Vi erbjuder våra elever en miljö som ger möjlighet till delaktighet och utveckling. Alla kan delta i det sociala samspelet, känna tillhörighet och utvecklas som individer i en tvåspråkig utbildning i teckenspråkig miljö.

ARBETSUPPGIFTER
Som timvikarie kan du komma att arbeta inom olika områden på Manillaskolan. Det kan till exempel uppstå behov av vikarie som elevassistent eller som lärare. Du står alltså till förfogande när det uppstår behov med kort varsel. Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje enskilt tillfälle du tas i anspråk för arbete. Erbjudande om sådan tidsbegränsad anställning sker vanligtvis muntligen. Du har givetvis rätt att tacka nej till uppdrag som erbjuds dig.

KVALIFIKATIONER
Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete med elever som är döva eller som har en hörselnedsättning och att du kan svenskt teckenspråk. Du bör också kunna vara flexibel och ha förmåga att kunna ta initiativ.

- erfarenhet av att möta andra kulturer
- erfarenhet av att arbeta med barn med NPF.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du måste vid beslut om anställning kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

I händelse av samhällskris kan du komma att arbetsledas mellan myndighetens verksamhetsområden utifrån din placeringsort.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Jobba i anpassad grundskola och som elevassistent hos Lärarpoolen!

Elevassistent
Läs mer Jun 10
Vikarier sökes inför höstterminen!

Lärarpoolen kommer under hösten göra en spännande resa där vi kommer etablera oss hos flertalet nya kunder och vi söker nu dig som vill arbete som elevassistent & vara med på den resan som en av våra duktiga vikarier.

Vi på Lärarpoolen arbetar med rekrytering och bemanning av vikarier till skolverksamheter från förskoleålder upp till gymnasiet. Vi söker nu vikarier till Stockholm, som vikarie hos oss får du ett flexibelt och roligt jobb där du får träffa mycket nya människor.

Du kommer kunna erbjudas jobb i många delar av Stockholm men i den här specifika annonsen söker vi främst personer som enkelt och smidigt kan ta sig till grundskolor inom Stockholm Stads område samt på södra sidan av Stockholm dvs Haninge, Huddinge och Botkyrka.  

Antalet arbetspass kan variera utefter skolornas behov där det till exempel är mindre pass under lovveckor. Det är en perfekt tjänst att kombinera med eget företagande, annat arbete på 50% eller studier.

Arbetsuppgifter:


• Som elevassistent arbetar du med elever som är i behov av särskilt stöd av olika anledningar.


• Du följer eleven under skoldagen och stöttar i klassrummet, på raster, under lunchen och på eventuellt fritids. En del av arbetet kan innebära assisterande arbetsuppgifter som exempelvis att förflytta sig, lyft ellermedicin. Du får alltid instruktioner och information av ordinarie personal på plats.Vi erbjuder också arbetspass inom andra områden av skolans värld, det räcker med att du söker en annons så kommer vi under rekryteringsprocessen diskutera vilka roller/ämnen/årskurser du är intreserad utav att jobba med.

Kvalifikationer


• Du ska ha en vilja för att jobba i skolan och med barn/ungdomar.
• Giltigt och godkänt utdrag från belastningsregistret
• Över 18 år
• Behärskar svenska i tal och skrift
• Vi söker dig som är flexibel, nyfiken och anpassningsbar 

Det är ett plus om du har en pågående utbildning eller är utbildad för arbete med barn/ ungdomar. 

Att jobba hos oss

Vi erbjuder en flexibel arbetsplats där vi på Lärarpoolen alltid är tillgängliga för dig som vikarie. Du erbjuds arbetspass med kortvarsel, ofta samma morgon. Hos oss jobbar du tryggt med både försäkringar och kollektivavtal.

Som vikarie förväntas du vara tillgänglig för arbete minst 2 dagar i veckan, men du väljer själv vilka dagar och tider du är tillgänglig för arbete. Detta gör du smidigt via vår app där du enkelt kommer kunna lägga dig icke tillgänglig, själv ta arbetspass och tidrapportera.

Vi erbjuder friskvård till våra vikarier i form av rabbaterat pris hos Nordic Wellness.

Ansök nu

Elevassistent anpassad grundskola Askebyskolan

Elevassistent
Läs mer Jun 28
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.Välkommen till oss

Välkommen till Askebyskolan anpassade grundskola!
Här arbetar vi i team runt eleverna, med kunniga elevassistenter, lärare med specialpedagogisk kunskap, skolledning och elevhälsans alla kompetenser.

Din roll

Du kommer i rollen som elevassistent arbeta med att hjälpa elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen och i skolans övriga verksamhet. Arbetet syftar till att få eleverna att så långt som möjligt, och utifrån sina egna förutsättningar, utvecklas i enlighet med utbildningens mål.

Tillsammans med lärare och övrig personal på skolan arbetar du för att skapa en utvecklande, meningsfull och positiv miljö för eleverna. Omsorg och tillsyn av elever är andra viktiga delar i uppdraget. Utifrån verksamhetens behov kan arbetet genomföras med enskilda elever eller med en grupp.

Du arbetar under skoltid på instruktion från ansvarig lärare och samverkar med läraren om hur arbetet ska utföras. I din roll ingår att ha tät kontakt och nära samarbete med övrig personal inom skolan, elever och elevernas vårdnadshavare.

På fritids driver du och dina kollegor arbetet med elevgruppen genom olika aktiviteter som verkar mot fritidshemmets mål. 

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har en elevassistentutbildning, barnskötarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Önskvärt med påbyggnad för barn med särskilda behov.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av arbete som elevassistent inom anpassade skolformer eller från liknande uppdrag som arbetsgivaren bedömer som likvärdig,

Meriterande om du har
- utbildning eller erfarenhet av att arbeta med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), t.ex, tecken som AKK, (TAKK), PECS osv”,
- kunskaper och/eller erfarenhet av att arbeta med tillämpad beteendeanalys (TBA)
- kunskaper och/eller erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik,

Vi söker dig som vill och kan bygga relationer med elever, tror på att varje elev når sin fulla potential och vill arbeta för att främja deras självständighet. Du är professionell, har gott omdöme och kan sätta gränser. Du är empatisk och använder dig av ett lågaffektivt bemötande av elever. Arbetet förutsätter att du har tålamod och kan anpassa din kommunikation och förhållningssätt utifrån situationen. Du är trygg, tillitsskapande och inser vikten av att vara en vuxen förebild. Du kan arbeta självständigt och tar initiativ. I ditt samspel med elever och vårdnadshavare är du tydlig och lyhörd för elevernas behov. Du har god förmåga att utrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Elevassistent vikariat

Elevassistent
Läs mer Jul 1
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.Beskrivning

Alviksskolan/Ulvsundaskolan är en kommunal F-9 skola i Bromma som är integrerad med Stockholms enda F-9 skola för elever med hörselanpassning.

Skolan har cirka 1000 elever och här jobbar cirka 180 anställda med att sätta eleven i fokus under hela skoldagen. Vi vill att våra elever ska lyckas i livet genom att få en bra start på Alviksskolan/Ulvsundaskolan. Våra medarbetare är engagerade, har en stor vilja att utveckla och förbättra skolan. Vi tar gemensamt ansvar på skolan för att göra roliga saker och trivas på arbetsplatsen. Det är viktigt att ha kul på jobbet tillsammans med kollegor och elever! På Alviksskolan och Ulvsundaskolan har vi ett formativt förhållningssätt, vi gillar att utveckla nya undervisningsmetoder för att mötet mellan elever och oss vuxna på skolan ska bli så bra som möjligt.

Ulvsundaskolan är en F-3 skola som är en annexskola och tillhör Alviksskolan. Skolan ligger i natursköna Johannesfred som är ett mindre bostadsområde med mycket natur och nära vatten. Skolan har trevliga lokaler och bra utemiljö. Vi är ca 15 medarbetare och då ingår lärare, fritidspedagoger, barnskötare, speciallärare, kök-och städpersonal. Ulvsundaskolan är en liten skola där vi arbetar tillsammans i arbetslag.

Arbetsuppgifter

Denna tjänst är förlagd på Ulvsundaskolan F-3 som är en annexskola till Alviksskolan.

Du kommer i rollen som elevassistent arbeta med att hjälpa elever som av olika anledningar behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen och i skolans övriga verksamhet. Arbetet syftar till att få eleverna att så långt som möjligt, och utifrån sina egna förutsättningar, utvecklas i enlighet med utbildningens mål både under skoldagen och på eftermiddagen i fritidshemsverksamheten.

Tillsammans med lärare och övrig personal på skolan arbetar du för att skapa en utvecklande, meningsfull och positiv miljö för eleverna. Omsorg och tillsyn av elever är andra viktiga delar i uppdraget. Utifrån verksamhetens behov kan arbetet genomföras med enskilda elever eller med en grupp.

Arbetsuppgifterna är varierande och omväxlande. Det kan röra sig om att hjälpa eleven att finna ro i sina studier eller vara behjälplig med att hitta individuella lösningar för att eleven ska kunna tillgodogöra sig kunskap. Det kan också handla om att träna på vardagliga uppgifter, stödja eleven i olika aktiviteter på raster, i omklädningsrum, vid måltider eller på utflykter med mera.

Du arbetar på instruktion från ansvarig lärare och samverkar med läraren om hur arbetet ska utföras. I din roll ingår att ha tät kontakt och nära samarbete med övrig personal inom skolan, elever och elevernas vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Du ska ha en elevassistentutbildning, barnskötarutbildning eller annan erfarenhet eller utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du behöver även ha erfarenhet och intresse av att arbeta med elever med annat modersmål än svenska,  funktionsvariationer och NPF samt vara trygg i att möta elever med utåtagerande beteende.

Du behöver ha erfarenhet av att arbeta i skola och fritidshem.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt elevfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela skolan och enheten. Du samverkar med elever, kollegor och vårdnadshavare på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du ser laget före jaget och trivs med att arbeta i arbetslag.

Intervjuer sker löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.


Övrigt

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Elevassistent i fsk

Elevassistent
Läs mer Jun 27
Kulturskolan Raketen är en fristående, icke vinstdrivande skola, belägen i Björkhagen. Totalt går här ca 250 elever i klasserna fsk– 9. Skolan har funnits i ca 30 år och är väl inarbetad i området och hos personalen.
Vår profil är ”Kultur, miljö och rättvisa” och vi arbetar utifrån devisen ” ett barn har många språk” vilket bl. a innebär att vi integrerar de estetiska ämnena med de teoretiska i det vi kallar för tema redan från fsk.
Du som söker hit bör vara genuint intresserad av barn och beredd att jobba för att bibehålla den goda och trygga stämning som präglar skolan.
Du bör vara en ansvarskännande och trygg person, som har god social förmåga. Tålamod och kreativitet tror vi är egenskaper som är viktiga i arbetet med barn med särskilda behov. Kunskaper och erfarenheter inom autism samt inom läs och skrivområdet är meriterande. Vi söker en elevassistent till en elev i blivande fsk. Dina uppgifter blir att finnas som stöd för eleven under tiden i fsk, samt på fritids.
Tjänsten löper över läsåret 2024-2025 och börjar 12/8 -2024. Omfattningen är 75-100%

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Jun 25
Vill du arbeta i en lugn miljö med få elever och en tydlig pedagogisk vision som prioriterar trivsel och god lärmiljö?
Vi söker dig som
Tycker det är riktigt roligt att arbeta med ungdomar.
har goda ämneskunskaper från gymnasiet. Speciellt gällande de naturvetenskapliga ämnena (matematik, biologi, kemi, fysik)
har data, idrott, musik, matematiskt eller estetiskt intresse
har ett ödmjukt förhållningssätt
har värme och engagemang
trivs att arbeta i team
har förmåga att skapa, bygga goda relationer
är flexibel och pedagogisk
är lösningsinriktad
vill vara med och fortsätta att utveckla vår verksamhet

Som elevassistent på Ingridskolan är din uppgift att hjälpa våra elever både socialt och kunskapsmässigt i deras olika ämnen. Du kommer att arbeta med att få eleverna att känna sig glada och trygga men även med att få deras skolarbete att gå framåt. Vi arbetar i team där du kommer jobba tillsammans med en lärare och en elevassistent. Tillsammans ansvarar ni för en mindre grupp/klass. I arbetsuppgifterna som elevassistent ingår även arbete på Ingridskolans fritidsverksamhet som startar när skoldagen är slut.
Information om skolan
Ingridskolan är en liten grund- och gymnasieskola främst anpassad för elever med Autism spektrum disorder (ASD) men är öppen för alla. Skolan är belägen i Bergshamra, Solna.
Skolan arbetar utifrån TEACCH-pedagogiken där varje grupp/klass har en lärare och en till två elevassistenter.
Ingridskolan är en arbetsplats med goda möjligheter till pedagogiska utmaningar och utveckling med syfte att skapa goda lär- och fritidsmiljöer för barn och ungdomar inom ASD. För att möjliggöra detta får personalen kontinuerlig handledning av en psykolog/pedagog samt fortbildning inom ASD.
Ingridskolan erbjuder en skolmiljö som präglas av lugn och ro där du får stor frihet och tid till att arbeta individuellt med varje elev.
Ansökan
Varmt välkommen att söka tjänsten genom att mejla ditt Cv samt ett personligt brev till info@ingridskolan.se
Skriv elevassistent i ämesraden.
Intervjuer kommer att ske löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.
Tillträde augusti 2024

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Jun 24
Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.


UPPGÅRDSSKOLAN är en kommunal högstadieskola med elever i åk 7 – åk 9. Skolan är belägen intill Stenhamra centrum, Färingsö, Ekerö kommun. Skolan har ca 340 elever som är fördelade i klasser om ca 21 – 26 elever.


Vi är stolta över och värnar en lugn och trygg skolmiljö i fina lokaler med grönområden i direkt anslutning till skolan. Vi har ett starkt och kompetent lärarkollegium där man ges möjlighet att utveckla undervisningen och verksamheten samt sig själv som pedagog. Som pedagog stimulerar och bemöter du eleven utifrån elevens egna förutsättningar och behov. Som mentor är du för eleven den enskilt viktigaste personen på skolan – förmågor som att bygga relationer och inge mening och sammanhang är av stor vikt. Vi värnar om och arbetar för elevens rätt att utvecklas så långt som möjligt genom att hålla en högkvalitet i undervisningen och sätta elevens kunskapsutveckling i centrum.Jobba i Ekerö kommun

Arbetsbeskrivning
Det går en röd tråd genom Ekerö kommuns skolor – med aktiva nätverk delar vi med oss, samarbetar och jobbar från samma grund och tänk. Tillsammans utvärderar och applicerar vi de bästa och viktigaste metoderna för våra elever. Din ambition att utvecklas behövs för att vi ska kunna fortsätta ge eleverna rätt förutsättningar. Därför uppmuntrar vi fortbildning och förväntar oss att du är öppen och nyfiken på nya angreppssätt och metoder.

Vi söker en person som kan finnas som stöd till en av våra elever med behov av särskilt stöd under skoldagen. Du kommer tillsammans med en lärare arbeta med en av våra elever som behöver stöd såväl i undervisning som vid förflyttningar och andra situationer som sker i en skolvardag.

Du behöver ha kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Har du erfarenhet/kännedom kring arbete i anpassad grundskola är det meriterande. Du behöver vara en lugn och trygg person som är van vid att arbeta lågaffektivt och flexibelt för att hitta vägar att stötta eleven i olika situationer.

Kvalifikationer
För att du ska lyckas med uppdraget ska du:


• ha erfarenhet av liknande arbete som elevassistent eller annat arbete med elever i behov av särskilt stöd.

Tillträde: 2024-08-12
Omfattning: 60-80%
Anställningsform: Visstidsanställd under ett läsår med möjlighet till förlängning.

Så tar du dig till Ekerö kommun

Om Ekerö kommun
Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser.
Vi lever vår värdegrund som innebär ett stort engagemang, god kommunikation med öppen dialog och ett professionellt förhållningssätt. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Ekerö kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare och strävar efter ett tydligt fokus på hållbarhet. Under förutsättning att verksamhetens möjlighet att uppfylla sina mål kvarstår, har kommunen en positiv inställning till distansarbete när så är möjligt.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.
För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Pastoral till växande internationell grundskola

Elevassistent
Läs mer Jun 20
Pastoral till växande internationell grundskola

Tycker du om att jobba med barn och drivs av att se dem trivas och utvecklas? Är du dessutom bra på att bygga relationer, trygg i dig själv och ser betydelsen av att skapa en lugn studiemiljö för eleverna? Då kan denna spännande tjänst som pastoral vara något för dig!

Nordic International School är en del av utbildningskoncernen Watma Education och har idag sju grundskolor med internationell profil. Läs mer om hur vi arbetar med tydligt fokus på ordning och reda och undervisning som tar till sin utgångspunkt i forskning https://nordicinternational.se/app/uploads/sites/14/2022/08/Broschyr_Nordic_210x275_ENGELSKA_2022-2023_WEBB.pdf.

Vår grundskola på Stora Essingen grundades hösten 2022 och har läsåret 2023/2024 cirka 340 elever i årskurs 4–8.

Skolan är belägen på Segelbåtsvägen på Stora Essingen och kommer fullt utbyggd att inneha årskurs 4–9.

The Watma Way of Working ????
Watma Education driver grundskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildning samt KF-utbildning och har läsåret 2023/2024 cirka 6000 elever och 700 medarbetare. Vår vision är att skapa excellens genom evidens – för att fler ska få tillgång till riktigt bra utbildning.

Utifrån värdeorden Tillsammans, Ambassadörskap och Kunskapsutveckling har vi skapat The Watma Way of Working som beskriver hur vi ser på vårt uppdrag och hur vi möter varandra, våra elever och andra i vår omvärld. Vi vet att en stark företagskultur är vår viktigaste framgångsfaktor och av den är vi alla en viktig del.

Vårt erbjudande ?
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet och där vi hjälper varandra att lyckas.

Hos oss får du bland annat...
· En unik möjlighet att påverka och bidra i ett företag med stort hjärta
· Engagerade kollegor i en växande skolkoncern
· Friskvårdsbidrag

Ditt uppdrag
I din roll som pastoral kommer du att arbeta nära elevhälsoteamet, lärare och övriga personal på skolan för att skapa bästa möjliga skoldagar för våra elever.

I rollen kommer du bland annat ha ansvar för att eleverna följer skolans regler och att konsekvenstrappan följs. Du ansvarar också för kvarsittningen och säkerställer att elever kommer dit samt att tiden används på ett meningsfullt sätt. Vid behov finns du tillgänglig vid konflikthantering och du arbetar för att stötta eleverna i att skapa positiva sociala relationer. Det ingår även att vara resurs i klassrummen.

Vi söker dig som...

? brinner för ordning och reda,
? kan hantera elever med olika funktionsvariationer
? är bra på att bygga relationer
? är en naturlig lagspelare
? är trygg i dig själv
?är lyhörd och kommunikativ
? är bekväm med att prata både svenska och engelska
?har tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga

För att lyckas med uppdraget behöver du vara tillgänglig för eleverna, närvarande och inkluderande och lägga stort värde i att skapa goda relationer med så väl elever som vårdnadshavare, kollegor och skolledning. I gengäld kommer du att bli en del av ett drivet kollegium, i ett företag med ett tydligt högre syfte - att förändra samhället genom att ge fler tillgång till en riktigt bra utbildning.

Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt för anställning.

Vår rekryteringsprocess innefattar ett antal olika moment så som tester och flera intervjusteg. Återkoppling från oss kan därför komma att dröja – men du som sökt kommer meddelas besked via mail oavsett utgång.

Vi arbetar med löpande urval och uppmanar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan till tjänsterna sker via vårt rekryteringssystem. Inga ansökningar mottages via mail. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta rektor Monica Haag Gunnars: monica.haag-gunnars@nordicinternational.se

Ansök nu

Sommarjobb Kolloledare - Student

Elevassistent
Läs mer Jun 12
Sök ditt sommarjobb för nästa år redan nu!
Vill du bredda dina kunskaper som pedagog samtidigt som du också utvecklas på det personliga planet? Sök då sommarjobb som kolloledare på Utepedagogiks kollogårdar i sommar.
Arbetsuppgifter
Din uppgift som kolloledare på Utepedagogiks kollogårdar är att ansvara för barn i åldrarna 9-13 år eller åldrarna 13-16 år, samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för ungdomarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården tillsammans med barnen och ungdomarna, därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 6 veckor.
Vem söker vi?
En stor del av verksamheten är att möta ungdomars behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. Du behöver även kunna känna dig trygg i mer livsorienterade samtal. Det är till stor del likt arbetet i skolan där det ställs krav på att kunna sätta gränser men samtidigt kunna skapa relationer för att det ska bli ett tryggt klimat.
Personliga egenskaper:
ansvarstagande
problemlösare
bra på att hålla många bollar i luften
initiativrik
idérik
gränssättare
ordningsam
punktlig
samarbetsförmåga
trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.
Erfarenhet
Du som söker bör ha ett stort intresse för att vägleda barn och ungdomar, samt att få arbeta utomhus då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Erfarenhet av att arbeta med gränssättning och relationsbygge med barn i åldrarna 9-16 är viktigt. Vi tror att du som har erfarenhet av elever i grundskolan har en bra förutsättning för att lyckas i ditt arbete som kolloledare. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, klättra, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat.
Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är önskvärt:
kollo/lägerverksamhet
friluftsliv
sjukvård
paddling
teater
sång, musik
sport, idrott
matlagning
föreningsliv

Om företaget
Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på ett antal olika kollogårdar runt om i Sverige för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år, med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "hos oss ska en känna sig så pass trygg att en får vara som den vill vara".
Anställningsvillkor
Tjänsten omfattar heltidsjobb. Du måste kunna närvara på våra utbildningsdagar på plats på kollogården i Värmland den 9 maj -12 maj, samt 8 -12 juni. Under sommaren behöver du kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst sex veckor under perioden 13:e juni - 18:e augusti.
Sökord:
sommarjobb säsongsjobb kollo kolloledare lärare fritids fritidspedagog fritidsledare socionom pedagog säsong lägerledare läger sommar jobb

Ansök nu

Sommarjobb Kolloledare

Elevassistent
Läs mer Jun 12
Sök ditt sommarjobb för nästa år redan nu!
Vill du bredda dina kunskaper som pedagog samtidigt som du också utvecklas på det personliga planet? Sök då sommarjobb som kolloledare på Utepedagogiks kollogårdar i sommar.
Arbetsuppgifter
Din uppgift som kolloledare på Utepedagogiks kollogårdar är att ansvara för barn i åldrarna 9-13 år eller åldrarna 13-16 år, samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för ungdomarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården tillsammans med barnen och ungdomarna, därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 6 veckor.
Vem söker vi?
En stor del av verksamheten är att möta ungdomars behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. Du behöver även kunna känna dig trygg i mer livsorienterade samtal. Det är till stor del likt arbetet i skolan där det ställs krav på att kunna sätta gränser men samtidigt kunna skapa relationer för att det ska bli ett tryggt klimat.
Personliga egenskaper:
ansvarstagande
problemlösare
bra på att hålla många bollar i luften
initiativrik
idérik
gränssättare
ordningsam
punktlig
samarbetsförmåga
trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.
Erfarenhet
Du som söker bör ha ett stort intresse för att vägleda barn och ungdomar, samt att få arbeta utomhus då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Erfarenhet av att arbeta med gränssättning och relationsbygge med barn i åldrarna 9-16 är viktigt. Vi tror att du som har erfarenhet av elever i grundskolan har en bra förutsättning för att lyckas i ditt arbete som kolloledare. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, klättra, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat.
Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är önskvärt:
kollo/lägerverksamhet
friluftsliv
sjukvård
paddling
teater
sång, musik
sport, idrott
matlagning
föreningsliv

Om företaget
Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på ett antal olika kollogårdar runt om i Sverige för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år, med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "hos oss ska en känna sig så pass trygg att en får vara som den vill vara".
Anställningsvillkor
Tjänsten omfattar heltidsjobb. Under sommaren behöver du kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst sex veckor under perioden 13:e juni - 18:e augusti.
Sökord:
sommarjobb säsongsjobb kollo kolloledare lärare fritids fritidspedagog fritidsledare socionom pedagog säsong lägerledare läger sommar jobb

Ansök nu

Engagerad Elevassistent till växande anpassad grundskola

Elevassistent
Läs mer Jun 28
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.Välkommen till oss
Vi erbjuder

Skolan är en F-9-skola under uppbyggnad, med en planerad kapacitet på ca 900 elever.

Inför läsåret 24/25 flyttar vi till helt nya lokaler och byter namn från Kvickenstorpsskolan till Hästhagsskolan. Skolan är belägen i Farsta, i direkt närhet till centrum, kommunikationer och grönområden.

Vi samarbetar med övriga skolor i Farsta, för en likvärdig utbildning i en trygg miljö. Vi vill att vår skola ska vara den bästa och naturliga valet för alla barn och unga som bor i vårt närområde och den bästa skolan för alla elever som går här!

Vi söker kompetent, engagerad och kreativ personal som vill vara med att bygga denna skola tillsammans med oss! Kanske vill du vara med på denna resa?

Din roll

Vi söker nu dig som har dokumenterad erfarenhet av arbete i anpassad grundskola (Agr) och som brinner för denna verksamhet.
För oss är det självklart att vi arbetar tillsammans i team och det är särskilt viktigt när verksamheten etableras och utvecklas.
Vi fortsätter nu att bygga upp vår anpassade grundskola och söker därför dig som gillar att vara drivande och delaktig i att forma innehåll och skapa rutiner och strukturer.
Som elevassistent kommer du arbeta med elever som läser ämnen och ämnesområden. Du förväntas vara väl insatt i arbetet med att anpassa lärmiljö och material utifrån elevens behov och förmåga. 
Huvudansvaret för undervisningen ligger på lärarna i Agr men för att våra elever ska lyckas och bli det bästa de kan bli är det av största vikt att alla medarbetare arbetar tillsammans och bidrar till helheten utifrån sin kompetens och sin roll.
I rollen som elevassistent följer du eleverna under hela deras dag på skolan. Inom den schemalagda tiden tiden ryms även morgonomsorg och fritidsverksamhet.

Din kompetens och erfarenhet

Du ska ha erfarenhet av att arbeta i anpassad grundskola.
Det är meriterande om du har barnskötare - och/eller elevassistent utbildning.
Det är meriterande om du har kunskap kring TAKK och AKK
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Bästa skolan söker nu de bästa elevassistenterna

Elevassistent
Läs mer Jun 26
Innovitaskolan består av 27 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Fantastisk skola söker fantastiska resurser/elevassistenter!

Är du intresserad av att arbeta med människor? Tycker du om att hitta de bästa lösningarna för personer i din omgivning och möta barn och ungdomar där de är? Då kanske du är rätt person för oss!

Innovitaskolan Joriel, som befinner sig i vackra Långbro park i Fruängen, är en specialskola (Grundskola och Anpassad grundskola F-9) som även inkluderar fritidsverksamhet och korttidstillsyn för elever med olika typer av fysiska och, i många fall, även intellektuella funktionsnedsättningar. Skolan har inriktningarna kommunikation och konduktiv pedagogik.

I ditt arbete som resurs får du på olika sätt hjälpa elever genom skola och fritids samt på raster. De behöver hjälp i olika grad i alla moment under skoldagen. Våra elever läser allt från grundskola till anpassad grundskolans olika kursplaner och kommunicerar på en rad olika sätt.

Många av eleverna har inte ett talat språk, utan kommunicerar med sin omgivning på andra sätt. Exempelvis med hjälp av olika typer av AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation) som kan utgöras av exempelvis tecken som stöd, ögonpekningsdator eller bildkommunikation. För att kunna kommunicera och tillgodogöra sig skolarbetet behöver de alla stöd - på många olika sätt. Har du kunskaper inom teckenspråk eller tecken som stöd är det meriterande. Alla elever använder många hjälpmedel under en dag - men det kan du lära dig när du kommer hit. God talad svenska är en förutsättning för att kunna kommunicera med våra elever och förstå det komplexa i vår verksamhet. Har du även kunskaper inom andra språk så är det bra, men inget krav. Arbetet är emellanåt fysiskt krävande, så du behöver ha en god fysik.

Det viktigaste för oss är att du är en person som är intresserad av människor, vill hjälpa våra elever att kunna bli så självständiga som möjligt och är flexibel och öppen för vad dagen kan innebära!

Känner du att detta är en beskrivning på dig? Varmt välkommen att söka! Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://innovitaskolan.se/joriel/

Skicka in ditt personliga brev och CV

Vår rekryteringsprocess är denna:

1. De som tas ut till steg 1 blir inbjudna på intervju, grupp eller individuellt.
2. De som därefter går vidare till steg 2, blir inbokade på en förlängd intervjudag, vilket betyder att du är med i verksamheten en heldag som avslutas med ett samtal/intervju igen.
3. Vi ringer dina referenser och därefter får du ett besked från oss.

Alla som arbetar hos oss behöver uppvisa utdrag från belastningsregistret, så har du ett giltigt, ta gärna med eller beställ ett redan nu.

Ansök nu

Bästa skolan söker nu de bästa elevassistenterna

Elevassistent
Läs mer Jun 13
Innovitaskolan består av 27 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Fantastisk skola söker fantastiska resurser/elevassistenter!

Är du intresserad av att arbeta med människor? Tycker du om att hitta de bästa lösningarna för personer i din omgivning och möta barn och ungdomar där de är? Då kanske du är rätt person för oss!

Innovitaskolan Joriel, som befinner sig i vackra Långbro park i Fruängen, är en specialskola (Grundskola och Anpassad grundskola F-9) som även inkluderar fritidsverksamhet och korttidstillsyn för elever med olika typer av fysiska och, i många fall, även intellektuella funktionsnedsättningar. Skolan har inriktningarna kommunikation och konduktiv pedagogik.

I ditt arbete som resurs får du på olika sätt hjälpa elever genom skola och fritids samt på raster. De behöver hjälp i olika grad i alla moment under skoldagen. Våra elever läser allt från grundskola till anpassad grundskolans olika kursplaner och kommunicerar på en rad olika sätt.

Många av eleverna har inte ett talat språk, utan kommunicerar med sin omgivning på andra sätt. Exempelvis med hjälp av olika typer av AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation) som kan utgöras av exempelvis tecken som stöd, ögonpekningsdator eller bildkommunikation. För att kunna kommunicera och tillgodogöra sig skolarbetet behöver de alla stöd - på många olika sätt. Har du kunskaper inom teckenspråk eller tecken som stöd är det meriterande. Alla elever använder många hjälpmedel under en dag - men det kan du lära dig när du kommer hit. God talad svenska är en förutsättning för att kunna kommunicera med våra elever och förstå det komplexa i vår verksamhet. Har du även kunskaper inom andra språk så är det bra, men inget krav. Arbetet är emellanåt fysiskt krävande, så du behöver ha en god fysik.

Det viktigaste för oss är att du är en person som är intresserad av människor, vill hjälpa våra elever att kunna bli så självständiga som möjligt och är flexibel och öppen för vad dagen kan innebära!

Känner du att detta är en beskrivning på dig? Varmt välkommen att söka! Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://innovitaskolan.se/joriel/

Skicka in ditt personliga brev och CV

Vår rekryteringsprocess är denna:

1. De som tas ut till steg 1 blir inbjudna på intervju, grupp eller individuellt.
2. De som därefter går vidare till steg 2, blir inbokade på en förlängd intervjudag, vilket betyder att du är med i verksamheten en heldag som avslutas med ett samtal/intervju igen.
3. Vi ringer dina referenser och därefter får du ett besked från oss.

Alla som arbetar hos oss behöver uppvisa utdrag från belastningsregistret, så har du ett giltigt, ta gärna med eller beställ ett redan nu.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Maj 27
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is in both Swedish and English, and the hallways are bilingual. The language of meetings and communication amongst the staff is English.


IES is one of Sweden's largest school groups at compulsory school level with 48 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


Vi söker en elevassisten/elevstödjare till vår skola i Älvsjö till det kommande läsåret

Detta är ett vikariat på 1 år, med chans till förlängnging, Just denna tjänst har speciella krav, se rollbeskrivning nedan,

Internationella Engelska Skolan Älvsjö är en skola för årskurserna 4-9 med 760 elever och 80 medarbetare. Skolan har en internationell inriktning och undervisning bedrivs både på engelska och svenska. Vi är en multikulturell skola med varierande elevbehov. Vi strävar mot att vara en skola där lärare kan fokusera på att undervisa, elever ges möjlighet att lära sig och där alla tycker om att komma till skolan varje dag. Alla lärare har den berikande erfarenheten av att vara klassmentor tillsammans med en kollega.  Skolan verkar för att lärande och kunskap sätts i främsta rummet. Du kommer att vara del av ett välfungerande arbetslag i svenska och även tillhöra ett årkurslag med de andra mentorerna i någon av årskurserna du undervisar.  Eleverna lär sig ta ett personligt ansvar för sin egen utveckling och arbetsmiljö och att respektera sina skolkamrater, lärare och sig själva. IES är stolta över sina medarbetare och har tagit fram en metod för att skapa en lugn och trygg skolmiljö. Detta gör att våra lärare får mer tid till att dela sin kunskap, både med elever och kollegor.

Internationell erfarenhet och goda kunskaper i det engelska språket är meriterande eftersom engelska är arbetsspråket på skolan. 

Vi söker en elevassistent/elevstödjare.

Tjänstebeskrivning

Du kommer att arbeta med elever, stötta lärare i arbetet med inlärning, anpassade läromedel för elever med speciella behov och även stödja socialt. Du kommer även att arbeta med vår "efter-skol-klubb" som är öppen efter skolans slut till kl 17:00 samt vara mentor för en halv klass, vilket innebär lite extra kontakt med dessa elever och deras föräldrar.

Du kommer ingå i ett mycket välfungerande team av fler elevassistenter, speciallärare och lärare. 

Du är en tydlig och trygg vuxen som kan föregå med gott exempel och har elevens måluppfyllelse i fokus.

Dessutom arbetar du med ett lågaffektivt bemötande och vill möta eleverna i deras individuella utveckling utifrån deras erfarenheter, förkunskaper och förmågan.

Vem är du?

- Du har gedigen vana att arbeta med barn i åk 4-9
- Det är meriterande om du har erfarenhet av barn med inlärgningssvårigheter, diagnoser.
- Du brinner för utveckling, elever och ett kollegialt arbetssätt.Du talar svenska, engelska och arabiska obehindrat Du har gedigen vana av att arbeta med barn med speciella behov och olika inlärningssvårigheter
- Du talar svenska, engelska och arabiska obehindrat 
- Du har gedigen vana av att arbeta med barn med speciella behov och olika inlärningssvårigheter

*För mer information om vår skola, vänligen se www.alvsjo.engelska.se

Vi ser fram emot din ansökan via IES Careers. Glöm inte att bifoga både CV, och personligt brev . Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan!

Ansök nu

Elevassistent till elev med blindhet

Elevassistent
Läs mer Jun 12
Fryshuset gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Vi skapar gemenskaper där unga syns, hörs och räknas. På denna grund bedriver vi ett 60-tal olika verksamheter på flera orter runt om i Sverige. Vi är ca 730 anställda och arbetar inom områdena; skola, ungdomskultur, arbete & entreprenörskap samt föredöme & framtidstro. Fryshusets verksamheter sträcker sig från kultur och nöjen till projekt som direkt adresserar vår tids svåraste sociala problem. Vi tror att alla kan lyckas och är värda en chans till. Stiftelsen Fryshuset är en ideell organisation som är religiöst och politiskt oberoende.


Om oss
Fryshusets gymnasium har runt 1000 elever och drygt 100 lärare fördelade på fem nationella program och fyra varianter av introduktionsprogram, specialpedagogisk profil (AST) och anpassad gymnasieskola. Fryshuset Gymnasium är organiserad i fyra pedagogiska enheter med egna programrektorer och en rektor som leder helheten.

Om uppdraget
Estetiska programmet på Fryshuset gymnasium är en dynamisk verksamhet som erbjuder samtliga estetiska inriktningar. Tjänsten är huvudsakligen förlagd till estetiska programmets AST-verksamhet där undervisning sker i mindre klasser som består av elever som läser olika estetiska inriktningar. AST står för autismspektrumtillstånd och alla elever i denna grupp har behov av stöd som kompenserar för utmaningar inom autismspektrat. Individuella elevstödjande insatser är huvuduppdraget, men även lärarstöd kommer att ingå utifrån sökandens kompentenser och erfarenheter. Uppgifter som ingår är stödmentor med fokus på närvaro samt kontakt med vårdnadshavare och socialt stöd till elever under raster. Även vissa liknande uppdrag i andra av programmets verksamheter kan förekomma.

Du är en naturlig del i ett arbetslag och förutsätts samarbeta nära skolans elevhälsoteam och andra lärare på estetiska programmet.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad socialpedagog eller motsvarande. Du är noggrann, flexibel, lösningsfokuserad och värderar samarbete för att lösa komplexa situationer i verksamheten. Intresse för att arbeta med tydliggörande pedagogik samt att möta alla elever på ett positivt och respektfullt sätt är en förutsättning. Du har erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar. Erfarenhet av att arbetat med blinda eller synskadade är meriterande men inget krav. Du är lyhörd med god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som har lätt för att förklara och förtydliga, är en social och framåt person. Vi ser gärna en person som är självgående, ansvarstagande, samarbetsvillig, utåtriktad, flexibel och förtroendeingivande. Du ska ha en mycket god förmåga att kommunicera och samarbeta både med elever och personal.

Arbetsuppgifter
Uppgiften för elevassistenten är att underlätta skolarbetet för elev med blindhet så att eleven i så stor utsträckning som möjligt ska få samma möjligheter som andra elever att ta till sig undervisningen i de olika ämnen eleven har i sitt veckoschema. Elevassistenten har i det arbetet ha en kontinuerlig dialog med eleven och de olika lärare eleven har. Mycket av elevassistentens arbete handlar om att i dialog med lärarna förbereda och anpassa undervisningsmaterial efter elevens behov som t.ex. att förbereda utrustning (dator, punktdisplay, punktutskrifter, osv) inför varje lektion. Förberedelser av material som stenciler, instuderingsuppgifter, nyhetsartiklar eller vad nu som än kommer användas på lektionen tillgängliggörs för eleven. Kompetens inom digitalt- och punktutskrift är vanliga arbetsverktyg och om material inte finns behöver den assistenten stötta eleven genom att verbalisera och diktera uppgifter.

Det är viktigt att elevassistenten tar initiativ till och kommer med förslag på anpassningar vid samverkan med lärarna. Särskilt viktigt är god förberedelse vid lektionsmoment som kan vara riskabla, t.ex. idrott. Under lektionstid handlar elevassistentens arbete mycket om syntolkning och hjälp med rent praktiska saker som eleven inte klarar av på grund av sin blindhet. Elevassistenten ledsagar eleven till och från lektionssalar samt i matsalen. Vidare stöttas eleven till och från lektionerna i Idrott och hälsa samt under dessa lektioner så att eleven kan delta i så stor utsträckning som möjligt. Elevassistenten arbetar för att succesivt öka elevens självständighet och att i allt större utsträckning kunna klara sig själv. Det är viktigt att ge utrymme och möjligheter för eleven att interagera med klasskamrater både under lektionstid och under raster. Elevassistenten hjälper även eleven vid särskilda aktiviteter såsom friluftsdagar, studiebesök och temadagar så att eleven i så stor utsträckning som möjligt kan delta. 

Även arbetsuppgifter som stöd till andra elever ingår och det ställer höga krav på flexibilitet, lyhördhet och vilja att stötta elever i många olika typer av stödbehov.

Anställningsvillkor: 12 augusti -24 t.o.m. 13 juni -25

Anställningsform: Uppehållstjänst, tidsbegränsad läsåret 24/25 med möjlighet till förlängning.

Omfattning: 60-75%.

Tillträde: 12 augusti 2024

Sista ansökningsdag: 25 juni 2024

Kollektivavtal: Fremias Skolavtal 

Kontakt: frågor om tjänsten besvaras av Programrektor Magnus Jarnlo magnus.jarnlo@fryshuset.se


 


Kontaktperson


Magnus Jarnlo

magnus.jarnlo@fryshuset.seAnita Kringberg

HR-partner

anita.kringberg@fryshuset.se

Ansök nu

Assisterande coach till Nytidas dagliga verksamheter

Elevassistent
Läs mer Maj 24
Vill dujobba i direkt socialt arbete genom att stötta personer med funktionsvariationer till utveckling? Nu söker vi en assisterande coach till daglig verksamhet i södra Stockholm.Vi erbjuder utbildning och flera förmåner.
Om rollenArbetet innebär att du stöttar personer med olika funktionsnedsättningar som exempelvis autism ochintellektuell funktionsnedsättningtill utveckling. På Nytidas dagliga verksamhet har vi en huvudinriktning; den individuella.
Du har en enhetschef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.Här arbetar vi med djur i vården och vi har regelbundna besök av terapidjur
Din erfarenhet och kunskap
Erfarenhet och person med hjärtat på rätt ställe väger mest när vi anställer våra assisterande coacher. Du ska ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och erfarenhet av dokumentation är meriterande. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.
Du har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor, är ansvarskännande och har personlig mognad. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra arbetstagares bästa som utgångspunkt i allt du gör.
Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar – respekt, ansvar, enkelhet och kunskap
Du haren positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor, är ansvarskännande och harpersonlig mognad. Dutrivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra arbetstagares bästa som utgångspunkt i allt du gör.
Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar – respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.
Det här erbjuder vi:• Grundutbildning och vidareutbildning via vår egen utbildningsorganisation Lära när du tillsvidareanställs inom Nytida.• Förmånsportal med rabatter och erbjudanden• Ledarskapsutbildade chefer nära dig • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare • Karriär- och utvecklingsmöjligheter • Friskvårdsbidrag och skobidrag
Vi har även kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar.Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klickahär.
ÖvrigtAnställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställningArbetstider och tjänstgöringsgrad: dagtid, heltidLön: Vi tillämpar individuell lönesättningTillträdesdag: enl ök.Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning Sista ansökningsdag: 2024-06-15För mer information kontakta: jeanette.ahman@nytida.seFacklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se
AnsökanVälkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.Om du vill läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se

Ansök nu

Elevassistent Anpassad Grundskola Bandhagens skola

Elevassistent
Läs mer Jun 8
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.Välkommen till oss

Bandhagens skola söker nu en erfaren och skicklig elevassistent till vår anpassade grundskolas verksamhet.

Tjänsten är ett vikariat på grund av studier. Skolan har ca 530 elever och ca 110 personal. Vi tar emot elever från förskoleklass till årskurs 6 i grundskolan. Vi tar även emot elever från årskurs 1 till årskurs 6 i anpassad grundskola samt förskoleklasselever som förbereds för anpassade grundskola. Vi har fritidshem för F–3 grundskola och F–6 anpassade grundskola, samt erbjuder fritidsklubb för årskurs 4–6 grundskola. Grundskolan växer underifrån. Från och med höstterminen 2023 är årskurs 1-3 fyrparallelliga. Årskurs 3–6 samt förskoleklass har två eller tre klasser i vardera årskursen. Även anpassade grundskolan har växt och har fyra klasser från och med höstterminen 2021. Bandhagens skola ligger i ett område i Bandhagen, som erbjuder alternativa arbetssätt då vi har nära till naturområden och en parklek med djur. Vår vision och mål är att eleverna ska uppleva en skolgång av trygghet, utveckling och framgång. Vi bygger verksamheten så att medarbetarna ska uppleva en god arbetsmiljö att utvecklas i, där vi tar tillvara på kompetensen och ger möjlighet till utveckling. Vårdnadshavare ska uppleva att deras barn utvecklas och trivs. Vi arbetar för att Bandhagens skola ska vara en skola för alla. Ta chansen att vara med och utveckla vår växande skola!

Vi erbjuder
Din roll

Som elevassistent stödjer du eleverna under hela skoldagen och utför olika moment i inlärningssituationer med eleven, efter ledning och instruktioner av lärare. Arbetet innebär att vara med eleverna under hela dagen, både under skoltiden och under fritidshemstiden/omsorgstiden. Du kommer att samverka med elevassistenter, lärare i fritidshem, lärare, elevhälsoteam och med övrig personal på skolan. Arbetet syftar till att få eleverna att så långt som möjligt, och utifrån sina egna förutsättningar, utvecklas i enlighet med utbildningens mål. Tjänsten är ett vikariat på grund av studier.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har som har god erfarenhet av att arbeta som elevassistent på anpassad grundskola, elevassistentutbildning, barnskötarutbildning, 3-årigt gymnasium barn och ungdom, önskvärt med påbyggnad för barn med särskilda behov 1,5 år eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta i anpassad grundskola, arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning och arbete i fritidshem. Du ska också ha god kunskap om autism.

Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), t.ex, tecken som AKK, (TAKK), PECS, har kunskaper och/eller erfarenhet av att arbeta med tillämpad beteendeanalys (TBA), samt har kunskaper och/eller erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik.

Vi söker dig som vill och kan bygga relationer med elever, tror på att varje elev når sin fulla potential och vill arbeta för att främja deras självständighet. Du är professionell, har gott omdöme och kan sätta gränser. Du är empatisk och använder dig av ett lågaffektivt bemötande av elever. Arbetet förutsätter att du har tålamod och kan anpassa din kommunikation och förhållningssätt utifrån situationen. Du är trygg, tillitsskapande och inser vikten av att vara en vuxen förebild. Du kan arbeta självständigt och tar initiativ. I ditt samspel med elever och vårdnadshavare är du tydlig och lyhörd för elevernas behov. Du har god förmåga att utrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Elevcoach till växande internationell grundskola

Elevassistent
Läs mer Maj 29
Elevcoach till växande internationell grundskola

Tycker du om att jobba med barn och drivs av att se dem trivas och utvecklas? Är du dessutom bra på att bygga relationer, trygg i dig själv och ser betydelsen av att skapa en lugn studiemiljö för eleverna? Då kan denna spännande tjänst som elevcoach vara något för dig!

Nordic International School är en del av utbildningskoncernen Watma Education och har idag åtta grundskolor med internationell profil. Läs mer om hur vi arbetar med tydligt fokus på ordning och reda och undervisning som tar till sin utgångspunkt i forskning https://nordicinternational.se/app/uploads/sites/14/2022/08/Broschyr_Nordic_210x275_ENGELSKA_2022-2023_WEBB.pdf.

Hösten 2023 öppnade vår grundskola i Nacka, som finns i ljusa lokaler på Edövägen och har första läsåret elever i årskurs 4-7. Fullt utbyggd kommer skolan erbjuda undervisning för årskurs 4-9. Vi söker nu dig som är legitimerad lärare och som vill vara en del av vår fortsatta resa!

The Watma Way of Working ????
Watma Education driver grundskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildning samt KF-utbildning och har läsåret 2023/2024 cirka 6500 elever och 750 medarbetare. Vår vision är att skapa excellens genom evidens – för att fler ska få tillgång till riktigt bra utbildning.

Utifrån värdeorden Tillsammans, Ambassadörskap och Kunskapsutveckling har vi skapat The Watma Way of Working som beskriver hur vi ser på vårt uppdrag och hur vi möter varandra, våra elever och andra i vår omvärld. Vi vet att en stark företagskultur är vår viktigaste framgångsfaktor och av den är vi alla en viktig del.

Vårt erbjudande ?
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet och där vi hjälper varandra att lyckas.

Hos oss får du bland annat...
· En unik möjlighet att påverka och bidra i ett företag med stort hjärta
· Engagerade kollegor i en växande skolkoncern
· Friskvårdsbidrag

Ditt uppdrag
I din roll som elevcoach kommer du att arbeta nära elevhälsoteamet, lärare och övriga personal på skolan för att skapa bästa möjliga skoldagar för våra elever.
I rollen kommer du bland annat ha ansvar för att skapa meningsfulla raster genom rastaktiviteter och att vara en närvarande vuxen för eleverna.Vid behov finns du tillgänglig vid konflikthantering och du arbetar för att stötta eleverna i att skapa positiva sociala relationer. Det ingår även att vara resurs i klassrummen.

Denna tjänst också innehåller följande uppgifter:
- Diabetestillsyn (det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med tillsyn av diabetiker)

Vi söker dig som...
? är en naturlig lagspelare
? är trygg i dig själv
?är lyhörd och kommunikativ
? är bekväm med att prata både svenska och engelska
?har tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga

För att lyckas med uppdraget behöver du vara tillgänglig för eleverna, närvarande och inkluderande och lägga stort värde i att skapa goda relationer med så väl elever som vårdnadshavare, kollegor och skolledning. I gengäld kommer du att bli en del av ett drivet kollegium, i ett företag med ett tydligt högre syfte - att förändra samhället genom att ge fler tillgång till en riktigt bra utbildning.

Villkor
Anställningsform: Semestertjänst med tillsvidareanställning, provanställning tillämpas
Tillträde: HT 2024
Tjänstgöringsgrad: 80-100%

Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt för anställning.

Vår rekryteringsprocess innefattar ett antal olika moment så som tester och flera intervjusteg. Återkoppling från oss kan därför komma att dröja något – men du som sökt kommer meddelas besked via mail oavsett utgång.

Vi arbetar med löpande urval och uppmanar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan till tjänsterna sker via vårt rekryteringssystem. Inga ansökningar mottages via mail. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta:
Jonas Hård, Rektor, jonas.hard@nordicinternational.se

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Maj 27
Vill du arbeta i en lugn miljö med få elever och en tydlig pedagogisk vision som prioriterar trivsel och god lärmiljö?
Vi söker dig som
Tycker det är riktigt roligt att arbeta med ungdomar.
har goda ämneskunskaper från gymnasiet. Speciellt gällande de naturvetenskapliga ämnena (matematik, biologi, kemi, fysik).
har data, idrott, musik, matematiskt eller estetiskt intresse
har ett ödmjukt förhållningssätt
har värme och engagemang
trivs att arbeta i team
har förmåga att skapa, bygga goda relationer
är flexibel och pedagogisk
är lösningsinriktad
vill vara med och fortsätta att utveckla vår verksamhet

Som elevassistent på Ingridskolan är din uppgift att hjälpa våra elever både socialt och kunskapsmässigt i deras olika ämnen. Du kommer att arbeta med att få eleverna att känna sig glada och trygga men även med att få deras skolarbete att gå framåt. Vi arbetar i team där du kommer jobba tillsammans med en lärare och en elevassistent. Tillsammans ansvarar ni för en mindre grupp/klass. I arbetsuppgifterna som elevassistent ingår även arbete på Ingridskolans fritidsverksamhet som startar när skoldagen är slut.
Information om skolan
Ingridskolan är en liten grund- och gymnasieskola främst anpassad för elever med Autism spektrum disorder (ASD) men är öppen för alla. Skolan är belägen i Bergshamra, Solna.
Skolan arbetar utifrån TEACCH-pedagogiken där varje grupp/klass har en lärare och en till två elevassistenter.
Ingridskolan är en arbetsplats med goda möjligheter till pedagogiska utmaningar och utveckling med syfte att skapa goda lär- och fritidsmiljöer för barn och ungdomar inom ASD. För att möjliggöra detta får personalen kontinuerlig handledning av en psykolog/pedagog samt fortbildning inom ASD.
Ingridskolan erbjuder en skolmiljö som präglas av lugn och ro där du får stor frihet och tid till att arbeta individuellt med varje elev.
Ansökan
Varmt välkommen att söka tjänsten genom att mejla ditt Cv samt ett personligt brev till info@ingridskolan.se
Skriv elevassistent i ämesraden.
Intervjuer kommer att ske löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.
Tillträde augusti 2024

Ansök nu

Student Assistant

Elevassistent
Läs mer Maj 21
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is in both Swedish and English, and the hallways are bilingual. The language of meetings and communication amongst the staff is English.


IES is one of Sweden's largest school groups at compulsory school level with 48 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


Internationella Engelska Skolan har gjort stor skillnad för våra elever i 30 år. Vi är övertygade om att det är tack vare vårt tydliga etos med engagerade och närvarande ledare som våra skolor har en miljö där alla arbetar mot gemensamma mål. Vi har en stark kultur som bygger på beprövade rutiner där bemötandet blir givet. Det här gör att hos oss får lärare fokusera på undervisning och lärande. Eleverna står i centrum för allt vi gör, alla elever är dina elever.

IES Bromma  är en skola för årskurs 4-9 med 945 elever och 100 medarbetare. Vi är en tvåspråkig skola som följer den svenska läroplanen.

Att jobba i vår skola är att vara del av en professionell gemenskap och samarbete. Hos oss få du möjlighet att besöka världen fast på hemmaplan. På IES Bromma har du stor möjlighet att utvecklas  i olika roller.

Vi söker en elevassistent för åk 4-6 med tillträde i augusti 2024.

Arbetsuppgifter: Som elevassistent arbetar du för att ge stöd till elever i klass i både lärande och utveckling. Du stöttar upp lektioner och raster samt övrigt förekommande arbetsuppgifter. Arbetet kommer även att kombineras med att delta i vår klubb verksamhet som sker efter skolan, så kallad Junior Club. I din roll som elevassistent kommer du ge stöd utifrån varje elevs specifika förutsättningar och främja utveckling och självständighet. Det är viktigt att du bidrar till att skapa en trygg miljö och att du samarbetar med övrig personal. Att du tycker om att arbeta i team och har god samarbets- och kommunikationsförmåga ser vi som en självklarhet!

Om dig

- Vi söker dig som:

- har erfarenhet från arbete med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)

- är trygg, framåt, positiv och flexibel,

- är engagerad och målmedveten,

- är driven, kreativ och har lätt för att samarbeta,

- är intresserad av att arbeta i en pedagogisk miljö

Krav:

- Flytande svenska och engelska

- Utdrag från belastningsregistret

Meriterande

- Gymnasieutbildning

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansök nu

Resurspedagog till Lunaskolan Bromma

Elevassistent
Läs mer Maj 21
Lunaskolan Bromma är en grund- och anpassad grundskola för elever med diagnos inom autismspektrum. Hos oss står eleverna och deras trivsel, trygghet och utveckling i centrum. Vi arbetar med mindre undervisningsgrupper och har ett helhetstänk kring varje elev, där tydlig struktur, elevens delaktighet och lust till lärande är centralt för att eleverna ska utvecklas så långt som möjligt, utifrån sina förutsättningar. För att skapa en heldagslösning har vi ett nära samarbete med Luna Fritid Bromma, som är en korttidstillsyn (fritidsverksamhet) enligt LSS, och finns i samma lokaler som skolan. Lunaskolan Bromma drivs av Utvecklingspedagogik Sverige AB.

Utvecklingspedagogik bedriver utbildnings- och omsorgsverksamhet som ger ökad kunskap, livskvalitet och delaktighet i samhället för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Samtliga verksamheter präglas av hög kvalitet, ständig utveckling och individfokus.


Nu söker vi Dig som vill jobba som resurspedagog på vår resursskola i Bromma.

Rollen som resurspedagog innebär att stödja, uppmuntra och motivera eleverna genom hela dagen, i så väl skolarbetet som i vardagliga situationer och socialt samspel. Som resurspedagog ansvarar du för att stötta elever i det dagliga skolarbetet, hjälpa elever att aktivera sig på raster samt förbereda och stötta elever vid förflyttning och schemabrytande aktiviteter.  Du ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera varierande och lustfyllda aktiviteter både under skoldagen och på fritidshemmet eller korttidstillsynen. Arbetet som resurspedagog kan innebära att arbeta i klass eller att arbeta med enskild elev.

För att du ska trivas hos oss tror vi att du är nyfiken och driven, med en stor vilja att fortsätta utvecklas. Du ska se utmaningar som möjligheter snarare än hinder och du har ett stort engagemang i eleverna. Du tror också på alla elevers rätt att utvecklas så långt det är möjligt. Vi tror att du har ett intresse i att skapa goda relationer till både elever och vårdnadshavare för att på bästa sätt kunna möta eleverna i deras vardag. Du är lyhörd och har förmågan att lyssna in de elever som du kommer i kontakt med och anpassar ditt arbetssätt efter deras olika behov.

Det är viktigt att du tycker om att samarbeta med andra, både med kollegor såväl i arbetslaget som på hela skolan. Tillsammans-känslan är viktig hos oss och du förväntas ha ett aktivt deltagande i det kollegiala lärandet.

Meriterande:


• Du har en pedagogisk utbildning med fokus på skola och undervisning.
• Du har erfarenhet av att arbeta i skolan och med elever inom autismspektrumtillstånd eller andra neuropsykiatriska funktionsvariationer samt språkstörning. 


Vi erbjuder dig
• En attraktiv arbetsgivare som ser medarbetarens kompetens som viktig för fortsatt utveckling
• Ett arbete där de vi är till för, elever och brukare, alltid är i fokus
• Ett företag med hög kvalitet som kännetecknas av ständig utveckling
• En arbetsplats med trygg och välkomnande atmosfär med aktiva och kompetenta kollegor
• En arbetsmiljö som är tillåtande, utmanade och kreativ
• Friskvårdsbidrag och andra erbjudanden via vår förmånsportal.
• Vi tillämpar individuell lönesättning
• Vi har kollektivavtal

Ett arbete som utförs tillsammans med positiva och engagerade kollegor där stort fokus och engagemang ligger på våra elever. En arbetsplats som präglas av en välkomnande atmosfär där idéer och tankar tas tillvara.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Välkommen med din ansökan!

Vi väljer att hantera denna rekrytering internt och avböjer alla eventuella erbjudanden om hjälp med rekrytering från externa företag.

Ansök nu

Elevassistent anpassad grundskola Eriksdal

Elevassistent
Läs mer Jun 13
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.Beskrivning

Välkommen till Eriksdalsskolans anpassade grundskola!
Kunskap Trygghet Glädje

Eriksdalsskolan är en F-9-skola på Södermalm med närhet till både stadens puls och natursköna områden.

Skolan sjuder av liv med ca 1000 elever i årskurserna F-9 varav ca 60 elever går på anpassad grundskola. Vi har rymliga och funktionella lokaler, en fantastisk skolgård med tillgång till konstgräsplan, skridskobana och Eriksdalsbadet i vårt närområde. 

Eriksdalsskolans anpassade grundskola är en verksamhet för elever med intellektuell funktionsnedsättning, ofta i kombination med ytterligare funktionsnedsättning (exempelvis AST, fysiska rörelsenedsättningar, ADHD). Våra lokaler är anpassade för att ta emot elever i alla behovsgrupper.

Eriksdalsskolans anpassade grundskolas elever är för tillfället indelade i 10 klasser. Eleverna läser ämnen och/eller ämnesområden enligt läroplanen för anpassad grundskola. Många av eleverna har behov av en egen pedagog vid sin sida under hela dagen, både på skola och på fritids. Eleverna undervisas både enskilt och i grupp. Vi utgår från tydliggörande pedagogik tillsammans med andra evidensbaserade metoder för att ge våra elever de mest gynnsamma förutsättningarna för inlärning och utveckling. Målgruppen ställer höga krav på pedagogisk skicklighet.

På Eriksdalsskolans anpassade grundskola arbetar cirka 50 medarbetare med olika bakgrund, kompetens och erfarenhet. Vi arbetar i team med elevens bästa ständigt i fokus.

Eriksdalsskolans skolledning består av rektor, fem biträdande rektorer och en administrativ chef.
Vill du veta mer om oss får du mer information genom hemsidan http://eriksdalsskolan.stockholm.se och genom skolans Instagram: eriksdalsskolans_medierArbetsuppgifter

Vi söker dig som är elevassistent med kompetens, kunskap och erfarenhet av arbete inom anpassad grundskola (f d grundsärskolan). Du har arbetat framgångsrikt med denna elevgrupp tidigare. Du har kännedom om elever inom NPF och har med dig verktyg för att skapa en god lärmiljö för eleverna som är tydlig, förutsägbar, positiv och stärker känslan av sammanhang. Du besitter erfarenhet av att arbeta utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt och värnar om goda relationer mellan dig och eleverna. Du ska ha lätt för att samarbeta med kollegor och tillsammans med dem planera hela dagen för eleverna utifrån gruppens förutsättningar. Då du är  elevassistent  i anpassad grundskola ingår du i arbetslag där vi tillsammans arbetar för att utveckla verksamheten så att vår skola blir den bästa skolan för våra elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som elevassistent i anpassad grundskola, som vill och kan bygga relationer med elever, tror på att varje elev når sin fulla potential och vill arbeta för att främja deras självständighet. Du är professionell, har gott omdöme och kan sätta gränser. Du är empatisk och använder dig av ett lågaffektivt bemötande av elever. Arbetet förutsätter att du har tålamod och kan anpassa din kommunikation och förhållningssätt utifrån situationen. Du är trygg, tillitsskapande och inser vikten av att vara en vuxen förebild. Du kan arbeta självständigt och tar initiativ. I ditt samspel med elever och vårdnadshavare är du tydlig och lyhörd för elevernas behov. Du har god förmåga att utrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Erfarenhet av arbete med elever med intellektuell funktionsnedsättning och andra funktionsvariationer är ett krav.

För ytterligare önskvärda erfarenheter, förmågor och personliga egenskaper – se stadens rekryteringsprocess.

Övrigt

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Elevassistent, Hällsboskolan Mälarhöjden, Hägersten

Elevassistent
Läs mer Maj 31
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning. Vi driver specialskolor. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi fördelar också statsbidrag och utvecklar läromedel.

Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Just nu fokuserar vi på att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden på myndigheten. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Du kan läsa mer om vad vi erbjuder på vår webbplats https://www.spsm.se/jobb.

Alla elever har rätt till en skola som ger dem möjlighet att utvecklas utifrån egna förutsättningar. SPSM driver skolor på uppdrag av staten. Vi erbjuder eleverna en lärmiljö som ger dem möjlighet till delaktighet, lärande och utveckling. Vi erbjuder ett meningsfullt, stimulerande och viktigt pedagogiskt arbete på våra skolor.

Hällsboskolan Mälarhöjden i Stockholm tar emot elever med grav språkstörning från förskoleklass till och med årskurs 2. Vår undervisning har fokus på språk och kommunikation. Målet är att eleverna ska få förutsättningar att nå kunskapsmålen, vara delaktiga och aktiva i olika sociala sammanhang och utvecklas som individer.

ARBETSUPPGIFTER
Din roll/dina arbetsuppgifter. Som elevassistent på Hällsboskolan Mälarhöjden identifierar du tillsammans med mentor/mentorer elevernas förutsättningar samt behov av stöd. I denna roll kommer du arbeta med elevnära insatser i årskurserna F-2 samt på fritidshemmet.
Vidare kommer du att;
• Ansvara, genomföra rastaktiviteten lärarna mot fritidshem planerat samt agera stöd i eleverna sociala relationsskapande.
• Arbeta i nära samverkan med samtliga professioner som är verksamma på skolan.
• Utveckla samarbetet med vårdnadshavare tillsammans med skolkurator och andra professioner inom EHT.
• Delta aktivt på informationsmöten samt planeringar med fritids samt lärarna.

Som elevassistent på Hällsboskolan hjälper du till med att skapa en inkluderande och tillgänglig lärmiljö, en miljö som gör skillnad. I all verksamhet utgår vi från specialskolans läroplansmål samt elevens bästa. Med god samarbetsförmåga skapar du tillsammans med dina kollegor de optimala och individuella förutsättningarna utifrån elevernas individuella behov. Du har ett engagemang i trygghetsskapande arbete samt i det förebyggande arbetet i skolan. Med ditt ansvarstagande, din kreativitet och trygghet skapar du ett tryggt socialt klimat och förtroendefulla relationer. Du visar övertygelse i att eleverna vill lära och utvecklas, har god förmåga att bemöta eleverna och det är viktigt att du agerar tryggt även i svåra och pressade situationer. Du är kreativ och ansvarstagande, och det är naturligt för dig att förena omsorg om, och trygghet för, elevernas situation med lärande och utveckling. Du söker i din roll bidra med en ökad förståelse för eleverna - både för dig själv och för elevernas skull men även för kollegor och vårdnadshavare.


KVALIFIKATIONER
Du har minst utbildning på gymnasienivå.

Minst 2 år inom förskole/skolverksamhet.

Goda kunskaper i det svenska språket.

God datorkunskap.

-Barn och fritidsprogrammet(gymnasienivå).
-TAKK

-Kunskap och erfarenhet från att arbeta med elever med NPF.
-Erfarenhet att arbeta med elever med språkstörning.

Flerspråkighet.

TAKK.
Bildstöd.

Word, Outlook, InPrint, SymWriter.

Nyfiken
Tålmodig
Strukturerad
Ambitiös
Inlyssnade
Ansvarstagande

ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

I händelse av samhällskris kan du komma att arbetsledas mellan myndighetens verksamhetsområden utifrån din placeringsort.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Elevassistent till franskspråkig skola

Elevassistent
Läs mer Maj 27
Stiftelsen Lycée Français Saint-Louis är en internationell skola som följer fransk läroplan enligt en konvention med AEFE (Agence pour l’enseignement Français à l’étranger). Skolan, som har ca 700 elever mellan 6 och 19 år, ligger på natursköna Stora Essingen.  I denna stimulerande mångkulturella miljö arbetar elever från ett 40-tal nationer och 170 personal med språket som sammanhållande länk. Till stiftelsen hör en svensk förskola med fransk profil som har ca 90 barn. Sedan 2022 har vi ett fritidshem för elever i årskurserna CP-CM1 (6–9 års ålder). 
För början av skolåret 2024 söker Lycée Français Saint Louis de Stockholm en elevassistent (Assistants à Elève en Situation de Handicap - AESH) under direkt ledning av biträdande rektorn, chefen för hälsoenheten eller grundskolechefen, beroende på tilldelat område.

AESH ansvarar för stöd, socialisering och säkerhet för elever med särskilda behov, funktionshinder eller handikappande hälsotillstånd.

AESH:s verksamhet fokuserar på stöd inom 4 områden:

- aktiviteter i det dagliga livet (säkerställa säkerhet och komfort, bistå med hjälp i det dagliga livet, uppmuntra till rörlighet)
- Tillgång till lärandeaktiviteter (hjälpa och stödja den elev som ska förstå och tillämpa instruktioner, ta anteckningar, uttrycka sig muntligt, använda anpassade hjälpmedel etc.).
- Sociala och relationella aktiviteter (bygga upp elevens självförtroende i förhållande till sin omgivning, andra elever, läraren etc.).
- Kontakt med familjer och lärarteamet.

AESH kan ge stöd till elever med funktionsnedsättning på individuell (AESH - i), delad (AESH - m) eller kollektiv (AESH - co) basis. De arbetar vid alla tidpunkter och på alla platser i skolan, inklusive utbildningar, utflykter och skolresor.

Deras arbetsuppgifter kan också omfatta tillfällig ersättning av lärare.

AESH kan behöva arbeta med elever från F till Gymnasiet, dvs. grundskola och gymnasium samt även som en del av en integrerad Fritids.

Profil:

- Gymnasieexamen och relevant utbildning, helst det franska "BAFA"-diplomet.
- Erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov.
- Tidigare erfarenhet av studentaktiviteter inom en skola.
- God kunskap om barns utveckling och behov.
- God social kompetens, tycker om att arbeta med unga människor och att arbeta i team.
- God lyssnarförmåga, tålamod och empati.


- Talar flytande franska är ett måste.
- Kunskaper i Svenska är ett plus.

Avtal och ansökan :

Tidsbegränsat kontrakt / "Vikariat" "ferietjänst" för AESH.

Arbetstid mellan 20 och 35 timmar per vecka (beroende på behov).

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med kollektivavtal, tjänstepension och friskvårdsbidrag.

Vänligen skicka ditt CV och personliga brev på franska senast 14 juni 2024.

 

Vid eventuell intervju skall utdrag ur belastningsregistret kunna presenteras.

Ansök nu

Ellagårdsskolan söker barnskötare

Elevassistent
Läs mer Maj 29
Ellagårdsskolan är en grundskola i Ellagård, den södra delen av Täby. Här går cirka 340 elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Närområdet består till stor del av villa- och radhusområden med närhet till skog och natur. 

Vi söker nu 2 barnskötare  50- 100%  till Ellagårdsskolan. Du kommer arbeta tillsammans med lärare och fritids i en årskurs. Som barnskötare bidrar du till att vardagen fungerar väl och att undervisningen individanpassas utifrån elevens behov eller hela gruppens. Tillsammans med övriga kollegor på skolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. På eftermiddagen kommer du arbeta på skolans fritidshem. 

Tjänsterna är vikariat under läsåret 24/25

Vem är du?
Vi vill att du som söker tjänsten:


• är en engagerad, erfaren barnskötare med stor förmåga att möta varje elev på bästa sätt 
• gillar att ta ansvar och vill vara med och göra skillnad
• känner dig trygg att ta eget ansvar för en elevgrupp

 

Som person är du en engagerad pedagog, som drivs av att utveckla barn och ungdomar mot framtiden. Vi söker dig med höga och positiva förväntningar på eleverna. Du ska vara lösningsfokuserad och vilja arbeta för att skapa de bästa pedagogiska förutsättningarna för eleverna.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Täby kommun
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Inom utbildnings verksamhetsområde arbetar vi mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet.
Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev.

Ansök nu

Vik Elevassistent - med roll som husvikarie till Manillaskolan, Stockholm

Elevassistent
Läs mer Maj 23
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning. Vi driver specialskolor. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi fördelar också statsbidrag och utvecklar läromedel.

Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Just nu fokuserar vi på att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden på myndigheten. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Du kan läsa mer om vad vi erbjuder på vår webbplats https://www.spsm.se/jobb.

Manillaskolan är en av fem statliga specialskolor för döva och hörselskadade elever. Skolan har ca 70 elever från och med förskoleklass till och med år 10. På vårt fritidshem finns ca 40 barn.

ARBETSUPPGIFTER
Manillaskolan söker en person som ska arbeta som elevassistent med rollen som husvikarie i en tvåspråkig skola där elevernas språk och kunskap är i fokus. Som husvikarie kan du komma att arbeta inom olika områden på Manillaskolan från år F-10. Det kan till exempel uppstå behov av vikarie som elevassistent eller som lärare.
Arbetsuppgifterna kan skilja sig åt från dag till dag inom arbetstiden. Tjänsten ställer höga krav på flexibilitet då du förväntas kunna möta elever i alla årskurser samt samarbeta med övrig personal på skolan.

Du kommer att arbeta nära en eller flera elever på skolan och stötta dem utifrån deras behov, både under skoldagen och under fritidstid.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete med barn eller ungdomar.

Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete med elever som är döva eller som har en hörselnedsättning.

Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med behov av särskilt stöd.

Du behöver vara flexibel och ha förmåga att kunna ta initiativ

Du har en god kommunikativ förmåga.

Du behärskar svenskt teckenspråk och skriven svenska.

Det är meriterande om du har kunskap om barn och ungdomar med neuropsykiatriska eller kognitiva funktionsnedsättningar.

Det är meriterande om du har kunskap om elevers kunskapsutveckling och sociala utveckling.

Du har ett stort intresse för eleverna och kan medvetet anpassa innehåll och metod i verksamheten efter elevernas behov. Du ger eleverna utrymme att vara delaktiga och inspirerar dem att lära.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du vill tillsammans med dina kollegor utveckla och prova nya arbetssätt samt bidra till elevernas utveckling.

Du är en lugn och trygg vuxen förebild.

Du har erfarenhet av att möta andra kulturer.

Du har god samarbetsförmåga.
ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

I händelse av samhällskris kan du komma att arbetsledas mellan myndighetens verksamhetsområden utifrån din placeringsort

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Student Assistant

Elevassistent
Läs mer Maj 29
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is in both Swedish and English, and the hallways are bilingual. The language of meetings and communication amongst the staff is English.


IES is one of Sweden's largest school groups at compulsory school level with 48 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


Internationella Engelska Skolan Järfälla är en åk 5-9 skola med 560 elever och 62 medarbetare. IES Järfälla är en av de mest väletablerade skolorna i företaget, med tydliga strukturer, väl fungerande rutiner och en varm atmosfär. Skolan ligger på en kort promenads avstånd från Jakobsberg station.

Vi söker nu en elevassistent/resurspedagog som ska stödja enskilda elever i matematik och NO. Tjänsten är på deltid 20 timmar per vecka och gäller för ett år. Det finns eventuellt möjlighet till fler timmar per vecka.  Den person som vi söker har ett genuint intresse för elevernas utbildning såväl som välmående. Du kommer att samarbeta med lärarna vars lektioner du hjälper till på, samt med speciallärarlaget. 

Vår elevsammansättning är blandad och för att lyckas med undervisningen på IES Järfälla är det viktigt att förstå elevers olika bakgrund och förutsättningar, samt ha förmåga att anpassa sig och kommunicera med andra människor. 

Om detta låter intressant för dig, vänligen ansök genom IES Careers website. Du kan även skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till vår biträdande rektor Kristoffer Johansson.

Ansök nu

Barnskötare med erfarenhet och engagemang

Elevassistent
Läs mer Maj 29
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.Arbetsplatsbeskrivning

Din arbetsplats blir inom förskoleområde 2, Hammarby sjöstads förskolor.

Förskolorna i område 2 har direkt närhet till stad, natur och kultur som också blir en naturlig och inkluderad del i vår utbildning och undervisning.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu barnskötare till Förskoleområde 2, Hammarby sjöstads förskolor.

Tillsammans med kollegor och ledning på förskolan tar du en aktiv del i att skapa trygghet, samhörighet och ett gott klimat för både barn och anställda. 


Rollen som barnskötare innebär att du samarbetar med dina kollegor och arbetar för alla barns utveckling och lärande under ledning av förskollärare. Varje vecka avsätts tid för gemensam planering och utvärdering i arbetslaget. Du är väl insatt i förskolans styrdokument och kan omsätta innehållet i praktiken. Som barnskötare hos oss bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och utbildningen bygger på barns delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av det pedagogiska arbetet. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad. Du bidrar även vid föräldramöten och utvecklingssamtal. 

Kvalifikationer

Du har barnskötarutbildning och praktisk erfarenhet av pedagogisk verksamhet.

Du som söker tjänsten är engagerad och genuint intresserad av att arbeta med barn, är en god förebild och du är van att arbeta i team. En viktig personlig egenskap är att ha god samarbetsförmåga, du har lätt för att skapa goda relationer med såväl barn, kollegor och vårdnadshavare och du har ett förhållningssätt som är inkluderande. Du har kunskap om normmedvetet förhållningssätt, barns rätt och du kan självständigt genomföra planerad undervisning i barngrupp.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap om metoder där utbildning för flera barn i en grupp är i fokus. Kunskap och tidigare erfarenhet om Stockholm stads skolplattform, Tempus och digitala verktyg i undervisningssyfte är även det meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Övrigt

Förskolornas ramtider är 6.30-18.30. Arbetstiden är schemalagd och du behöver kunna arbeta heltid samt med alla åldersgrupper, det vill säga från 1-5 år. Stor del av den dagliga undervisningen med barnen sker utomhus, oavsett väder och årstid.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Jobba med Pamoja som vikarie i anpassad skola/elevassistent Stockholm

Elevassistent
Läs mer Maj 30
Att jobba med Pamoja i skolan är fantastiskt. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig förebild för vuxenvärlden. Under tiden stöttar Pamoja dig i jobbet. Vi är nära när du behöver i chatt, på telefon eller på vårt Campus. Just nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med Pamoja till hösten. Sök redan nu, du får svar snabbt!
Som elevassistent är ditt uppdrag att hjälpa och stötta elever under hela skoldagen; i klassrummet, på raster, vid aktiviteter och sysslor som till exempel måltider. I uppdraget ingår också att hjälpa elever att träna på vardagliga arbetsuppgifter.
En del av arbetet kan innebära omvårdande och assisterande arbetsuppgifter som exempelvis att förflytta sig eller komma ihåg att ta medicin. Du får alltid instruktioner och arbetsledning från ansvarig lärare.
Ett varierande, utvecklande och roligt uppdrag där du får vara med och bidra till att barn och unga i behov av särskilt stöd får en trygg och motiverande utbildning.


Jobba med Pamoja!
Med Pamoja jobbar du fritt och flexibelt - tryggt och ordnat. Dessutom får du lära dig nya saker samtidigt som du jobbar - i skola, förskola, butik restaurang och mera.
Med Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) jobbar du på kort varsel (ofta samma morgon).
Du matchas alltid unikt till dina uppdrag (baserat på din profil och dina önskemål). Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller bli bortvald av kunderna. Vårt motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).
Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam när du behöver före, under och efter jobbet. För vi är vad vi heter:)


Jobba med Pamoja i skola och förskola
När du jobbar i skolan får du en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Just nu söker vi dig som vill jobba som vikarie i skola. Tillsammans tar vi reda på vilka ämnen och årskurser som passar just dig!
Pamoja är störst i Sverige på vikarier till skola. Vi har avtal med många skolor och förskolor och massor av olika och spännande uppdrag att jobba med! Ta chansen att göra en insats för barn och unga!


Vad behöver du kunna?
Vi tror att du, precis som vi, vill vara en förebild för alla du möter, elever, lärare och föräldrar. Smart och snäll helt enkelt:) Du behöver också ha godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ett giltigt utdrag ur belastningsregistret (beställ det redan idag, så kommer du snabbare ut i jobb).


Så söker du jobbet
Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och fördomsfri. Du söker jobb i tre enkla steg utan CV. Du börjar med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen träffas vi på riktigt. För vi gillar riktiga möten bättre än zoom- och robotintervjuer. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar (det brukar gå fort!). Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Eller som konsult om du hellre vill det. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet innan du börjar.
#jobbjustnu

Ansök nu

Jobba med Pamoja som vikarie i anpassad skola/elevassistent Haninge

Elevassistent
Läs mer Maj 30
Att jobba med Pamoja i skolan är fantastiskt. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig förebild för vuxenvärlden. Under tiden stöttar Pamoja dig i jobbet. Vi är nära när du behöver i chatt, på telefon eller på vårt Campus. Just nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med Pamoja till hösten. Sök redan nu, du får svar snabbt!
Som elevassistent är ditt uppdrag att hjälpa och stötta elever under hela skoldagen; i klassrummet, på raster, vid aktiviteter och sysslor som till exempel måltider. I uppdraget ingår också att hjälpa elever att träna på vardagliga arbetsuppgifter.
En del av arbetet kan innebära omvårdande och assisterande arbetsuppgifter som exempelvis att förflytta sig eller komma ihåg att ta medicin. Du får alltid instruktioner och arbetsledning från ansvarig lärare.
Ett varierande, utvecklande och roligt uppdrag där du får vara med och bidra till att barn och unga i behov av särskilt stöd får en trygg och motiverande utbildning.


Jobba med Pamoja!
Med Pamoja jobbar du fritt och flexibelt - tryggt och ordnat. Dessutom får du lära dig nya saker samtidigt som du jobbar - i skola, förskola, butik restaurang och mera.
Med Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) jobbar du på kort varsel (ofta samma morgon).
Du matchas alltid unikt till dina uppdrag (baserat på din profil och dina önskemål). Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller bli bortvald av kunderna. Vårt motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).
Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam när du behöver före, under och efter jobbet. För vi är vad vi heter:)


Jobba med Pamoja i skola och förskola
När du jobbar i skolan får du en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Just nu söker vi dig som vill jobba som vikarie i skola. Tillsammans tar vi reda på vilka ämnen och årskurser som passar just dig!
Pamoja är störst i Sverige på vikarier till skola. Vi har avtal med många skolor och förskolor och massor av olika och spännande uppdrag att jobba med! Ta chansen att göra en insats för barn och unga!


Vad behöver du kunna?
Vi tror att du, precis som vi, vill vara en förebild för alla du möter, elever, lärare och föräldrar. Smart och snäll helt enkelt:) Du behöver också ha godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ett giltigt utdrag ur belastningsregistret (beställ det redan idag, så kommer du snabbare ut i jobb).


Så söker du jobbet
Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och fördomsfri. Du söker jobb i tre enkla steg utan CV. Du börjar med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen träffas vi på riktigt. För vi gillar riktiga möten bättre än zoom- och robotintervjuer. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar (det brukar gå fort!). Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Eller som konsult om du hellre vill det. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet innan du börjar.
#jobbjustnu

Ansök nu

Sommarjobb Kolloledare - Student

Elevassistent
Läs mer Maj 6
Sök ditt sommarjobb för nästa år redan nu!
Vill du bredda dina kunskaper som pedagog samtidigt som du också utvecklas på det personliga planet? Sök då sommarjobb som kolloledare på Utepedagogiks kollogårdar i sommar.
Arbetsuppgifter
Din uppgift som kolloledare på Utepedagogiks kollogårdar är att ansvara för barn i åldrarna 9-13 år eller åldrarna 13-16 år, samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för ungdomarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården tillsammans med barnen och ungdomarna, därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 6 veckor.
Vem söker vi?
En stor del av verksamheten är att möta ungdomars behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. Du behöver även kunna känna dig trygg i mer livsorienterade samtal. Det är till stor del likt arbetet i skolan där det ställs krav på att kunna sätta gränser men samtidigt kunna skapa relationer för att det ska bli ett tryggt klimat.
Personliga egenskaper:
ansvarstagande
problemlösare
bra på att hålla många bollar i luften
initiativrik
idérik
gränssättare
ordningsam
punktlig
samarbetsförmåga
trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.
Erfarenhet
Du som söker bör ha ett stort intresse för att vägleda barn och ungdomar, samt att få arbeta utomhus då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Erfarenhet av att arbeta med gränssättning och relationsbygge med barn i åldrarna 9-16 är viktigt. Vi tror att du som har erfarenhet av elever i grundskolan har en bra förutsättning för att lyckas i ditt arbete som kolloledare. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, klättra, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat.
Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är önskvärt:
kollo/lägerverksamhet
friluftsliv
sjukvård
paddling
teater
sång, musik
sport, idrott
matlagning
föreningsliv

Om företaget
Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på ett antal olika kollogårdar runt om i Sverige för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år, med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "hos oss ska en känna sig så pass trygg att en får vara som den vill vara".
Anställningsvillkor
Tjänsten omfattar heltidsjobb. Du måste kunna närvara på våra utbildningsdagar på plats på kollogården i Värmland den 9 maj -12 maj, samt 8 -12 juni. Under sommaren behöver du kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst sex veckor under perioden 13:e juni - 18:e augusti.
Sökord:
sommarjobb säsongsjobb kollo kolloledare lärare fritids fritidspedagog fritidsledare socionom pedagog säsong lägerledare läger sommar jobb

Ansök nu

Sommarjobb Kolloledare

Elevassistent
Läs mer Maj 6
Sök ditt sommarjobb för nästa år redan nu!
Vill du bredda dina kunskaper som pedagog samtidigt som du också utvecklas på det personliga planet? Sök då sommarjobb som kolloledare på Utepedagogiks kollogårdar i sommar.
Arbetsuppgifter
Din uppgift som kolloledare på Utepedagogiks kollogårdar är att ansvara för barn i åldrarna 9-13 år eller åldrarna 13-16 år, samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för ungdomarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården tillsammans med barnen och ungdomarna, därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 6 veckor.
Vem söker vi?
En stor del av verksamheten är att möta ungdomars behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. Du behöver även kunna känna dig trygg i mer livsorienterade samtal. Det är till stor del likt arbetet i skolan där det ställs krav på att kunna sätta gränser men samtidigt kunna skapa relationer för att det ska bli ett tryggt klimat.
Personliga egenskaper:
ansvarstagande
problemlösare
bra på att hålla många bollar i luften
initiativrik
idérik
gränssättare
ordningsam
punktlig
samarbetsförmåga
trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.
Erfarenhet
Du som söker bör ha ett stort intresse för att vägleda barn och ungdomar, samt att få arbeta utomhus då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Erfarenhet av att arbeta med gränssättning och relationsbygge med barn i åldrarna 9-16 är viktigt. Vi tror att du som har erfarenhet av elever i grundskolan har en bra förutsättning för att lyckas i ditt arbete som kolloledare. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, klättra, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat.
Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är önskvärt:
kollo/lägerverksamhet
friluftsliv
sjukvård
paddling
teater
sång, musik
sport, idrott
matlagning
föreningsliv

Om företaget
Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på ett antal olika kollogårdar runt om i Sverige för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år, med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "hos oss ska en känna sig så pass trygg att en får vara som den vill vara".
Anställningsvillkor
Tjänsten omfattar heltidsjobb. Under sommaren behöver du kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst sex veckor under perioden 13:e juni - 18:e augusti.
Sökord:
sommarjobb säsongsjobb kollo kolloledare lärare fritids fritidspedagog fritidsledare socionom pedagog säsong lägerledare läger sommar jobb

Ansök nu

Learning Support Teacher - Middle school

Elevassistent
Läs mer Maj 23
REPORTS TO: Dean of Students
JOB DESCRIPTION:
A Learning Support teacher helps design and implement interventions for students with learning needs.
RESPONSIBILITIES :
Collaborating with the subject teachers to set targets and strategies and accommodations needed by the identified students.
Create individualized, strategic lessons and interventions for the student
Help students to cope with and overcome problems that arise because of learning difficulties.
Use adaptive technology and targeted intervention programs to maximise individual learning potential.
Work with students within a class and in small groups
Progress monitor and collect data to measure student progress and appropriateness of student support.
Planning, collaborating and implementing ILP’s.
Adapting MYP program and conventional teaching methods to meet individual needs.
Working as a team-member within the Department and wider school staff and liaising with other relevant individuals such as educational psychologists, parents and other specialists that compose a multidisciplinary team.
Providing professional development and classroom strategies to teachers that will improve the classroom performance and student achievement.

REQUIRED QUALIFICATIONS AND ATTRIBUTES:
Qualified SPED teacher or Qualified teacher with SPED related training
Experience as a Learning Support Teacher
Experience of MYP curriculum is an advantage.
Qualification in the area of Mathematics and English is an advantage.
Self-motivation, creativity and enthusiasm
Experience in working with / awareness of local laws
Experience and flexibility working in an international school environment
Excellent communication, collaboration and organizational skills
A strong ability to establish good rapport with students and adults
Ability to maintain confidentiality
Ability to view students with unconditional positive regard
Ability to show initiative and to work independently
Ability to administer assessments
Fluent in English (reading, writing, speaking)
Good Team player who shows flexibility

Contract:
100 %, temporary
Salary:
Fixed salary
Starting:
August 6th 2024
Application
Last day for applications 3rd of June 2024 (interview procedure can start earlier)
We only accept applications in English and from qualified teachers.
Please send your letter of interest and CV to application@intsch.se with the title ‘Learning Support Teacher - Middle school’.
At Stockholm International School we are committed to protecting children. Aligned with the recommendations of the International Task Force on Child Protection, we hold ourselves to a high standard of effective recruiting practices with specific attention to child protection. All applicants will therefore be required to undergo appropriate child protection screening. Included in the recruitment process will be a local and national police check as well as a mandatory police background check from the last year of employment in every country worked.

Ansök nu

Socialpedagog till Kung Saga gymnasium (100%)

Elevassistent
Läs mer Maj 2
Nu söker vi på Kung Saga gymnasium vid Telefonplan en socialpedagog (eller likvärdig utbildning)på vår anpassade gymnasieskola med estetisk inriktning. Tjänsten är på 100% och tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar – respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.
Det här får du hos oss:
Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
Coachande och stöttande chefer nära dig
En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Friskvårdsbidrag och skobidrag
Kollektivavtal

Din rollI din roll som socialpedagog är du med och skapar en trygg grund för våra elever som har behov av extraordinärt stöd samt speciellt utformad pedagogik och social träning.Tillsammans med läraren planerar och strukturerar ni skoldagen utifrån skräddarsydd pedagogiksom gerförutsägbarhet och trygghet. Du finns med som stöd vid elevernas sida under hela skoldagen, på lektioner, under rasten och evfritidsvistelse. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera eleverna till att utveckla sina förmågor ochskapa möjligheter för lärande. I dina uppgifter ingår även viss dokumentation.Om Kung Saga gymnasiumKung Saga Gymnasium har en estetisk inriktning med musik, teater, dans och bild. Vi har ca 45 elever som går på skolan.
Vi jobbar med teater, musik, bild och dans kombinerat med de teoretiska ämnena för att göra undervisningen så konkret och lustfylld som möjligt för eleverna. Vi har fantastiska lokaler med bl.a. en musikstudio, danssal, replokal samt en stor aula med scen. Vi som jobbar här är kreativt och glatt gäng på 30 medarbetare. Skolan ligger på Telefonplans torg, 1 minut från Telefonplans tunnelbana.
Ta gärna del av skolans verksamhet på Instagram, Youtube och vår hemsida:
Kung Saga Gymnasium på Instagram
Kung Saga Gymnasium - YouTube
Kung Saga Gymnasium – Nytida
Din erfarenhet och kunskapVi gissar att du som söker dig till oss:• har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor• är ansvarskännande och har en personlig mognad• trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor
Du har examen som socialpedagog alternativt likvärdig utbildning, exempelvis behandlingsassistent, behandlingspedagog, lärarassistent.Du har har erfarenhet av arbete med målgruppen, elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningaroch/eller utvecklingsstörning.
Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.
Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klickahär.
ÖvrigtAnställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställningLön: Vi tillämpar individuell lönesättningTillträdesdag: 2024-08-15Sista ansökningsdag: 2024-05-24Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställningFacklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 9032
AnsökanVälkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.
Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se

Ansök nu

Resurspedagog till resursskolan Lunaskolan Bromma, Ht24

Elevassistent
Läs mer Apr 12
Lunaskolan Bromma är en grund- och anpassad grundskola för elever med diagnos inom autismspektrum. Hos oss står eleverna och deras trivsel, trygghet och utveckling i centrum. Vi arbetar med mindre undervisningsgrupper och har ett helhetstänk kring varje elev, där tydlig struktur, elevens delaktighet och lust till lärande är centralt för att eleverna ska utvecklas så långt som möjligt, utifrån sina förutsättningar. För att skapa en heldagslösning har vi ett nära samarbete med Luna Fritid Bromma, som är en korttidstillsyn (fritidsverksamhet) enligt LSS, och finns i samma lokaler som skolan. Lunaskolan Bromma drivs av Utvecklingspedagogik Sverige AB.

Utvecklingspedagogik bedriver utbildnings- och omsorgsverksamhet som ger ökad kunskap, livskvalitet och delaktighet i samhället för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Samtliga verksamheter präglas av hög kvalitet, ständig utveckling och individfokus.

Nu söker vi Dig som vill jobba som resurspedagog på vår resursskola i Bromma.

Rollen som resurspedagog innebär att stödja, uppmuntra och motivera eleverna genom hela dagen, i så väl skolarbetet som i vardagliga situationer och socialt samspel. Som resurspedagog ansvarar du för att stötta elever i det dagliga skolarbetet, hjälpa elever att aktivera sig på raster samt förbereda och stötta elever vid förflyttning och schemabrytande aktiviteter.  Du ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera varierande och lustfyllda aktiviteter både under skoldagen och på fritidshemmet eller korttidstillsynen. Arbetet som resurspedagog kan innebära att arbeta i klass eller arbeta med enskild elev.

För att du ska trivas hos oss tror vi att du är nyfiken och driven, med en stor vilja att fortsätta utvecklas. Du ska se utmaningar som möjligheter snarare än hinder och du har ett stort engagemang i eleverna. Du tror också på alla elevers rätt att utvecklas så långt det är möjligt. Vi tror att du har ett intresse i att skapa goda relationer till både elever och vårdnadshavare för att på bästa sätt kunna möta eleverna i deras vardag. Du är lyhörd och har förmågan att lyssna in de elever som du kommer i kontakt med och anpassar ditt arbetssätt efter deras olika behov.

Det är viktigt att du tycker om att samarbeta med andra, både med kollegor såväl i arbetslaget som på hela skolan. Tillsammans-känslan är viktig hos oss och du förväntas ha ett aktivt deltagande i det kollegiala lärandet.

Meriterande:


• Du har en pedagogisk utbildning med fokus på skola och undervisning.
• Du har erfarenhet av att arbeta i skolan och med elever inom autismspektrumtillstånd eller andra neuropsykiatriska funktionsvariationer samt språkstörning. 

Vi erbjuder dig
• En attraktiv arbetsgivare som ser medarbetarens kompetens som viktig för fortsatt utveckling
• Ett arbete där de vi är till för, elever och brukare, alltid är i fokus
• Ett företag med hög kvalitet som kännetecknas av ständig utveckling
• En arbetsplats med trygg och välkomnande atmosfär med aktiva och kompetenta kollegor
• En arbetsmiljö som är tillåtande, utmanade och kreativ
• Friskvårdsbidrag och andra erbjudanden via vår förmånsportal.
• Vi tillämpar individuell lönesättning
• Vi har kollektivavtal

Ett arbete som utförs tillsammans med positiva och engagerade kollegor där stort fokus och engagemang ligger på våra elever. En arbetsplats som präglas av en välkomnande atmosfär där idéer och tankar tas tillvara.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Välkommen med din ansökan!

Vi väljer att hantera denna rekrytering internt och avböjer alla eventuella erbjudanden om hjälp med rekrytering från externa företag.

Ansök nu

Bästa skolan söker nu de bästa elevassistenterna

Elevassistent
Läs mer Maj 9
Innovitaskolan består av 27 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Fantastisk skola söker fantastiska resurser/elevassistenter!

Är du intresserad av att arbeta med människor? Tycker du om att hitta de bästa lösningarna för personer i din omgivning och möta barn och ungdomar där de är? Då kanske du är rätt person för oss!

Innovitaskolan Joriel, som befinner sig i vackra Långbro park i Fruängen, är en specialskola (Grundskola och Anpassad grundskola F-9) som även inkluderar fritidsverksamhet och korttidstillsyn för elever med olika typer av fysiska och, i många fall, även intellektuella funktionsnedsättningar. Skolan har inriktningarna kommunikation och konduktiv pedagogik.

I ditt arbete som resurs får du på olika sätt hjälpa elever genom skola och fritids samt på raster. De behöver hjälp i olika grad i alla moment under skoldagen. Våra elever läser allt från grundskola till anpassad grundskolans olika kursplaner och kommunicerar på en rad olika sätt.

Många av eleverna har inte ett talat språk, utan kommunicerar med sin omgivning på andra sätt. Exempelvis med hjälp av olika typer av AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation) som kan utgöras av exempelvis tecken som stöd, ögonpekningsdator eller bildkommunikation. För att kunna kommunicera och tillgodogöra sig skolarbetet behöver de alla stöd - på många olika sätt. Har du kunskaper inom teckenspråk eller tecken som stöd är det meriterande. Alla elever använder många hjälpmedel under en dag - men det kan du lära dig när du kommer hit. God talad svenska är en förutsättning för att kunna kommunicera med våra elever och förstå det komplexa i vår verksamhet. Har du även kunskaper inom andra språk så är det bra, men inget krav. Arbetet är emellanåt fysiskt krävande, så du behöver ha en god fysik.

Det viktigaste för oss är att du är en person som är intresserad av människor, vill hjälpa våra elever att kunna bli så självständiga som möjligt och är flexibel och öppen för vad dagen kan innebära!

Känner du att detta är en beskrivning på dig? Varmt välkommen att söka! Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://innovitaskolan.se/joriel/

Skicka in ditt personliga brev och CV

Vår rekryteringsprocess är denna:

1. De som tas ut till steg 1 blir inbjudna på intervju, grupp eller individuellt.
2. De som därefter går vidare till steg 2, blir inbokade på en förlängd intervjudag, vilket betyder att du är med i verksamheten en heldag som avslutas med ett samtal/intervju igen.
3. Vi ringer dina referenser och därefter får du ett besked från oss.

Alla som arbetar hos oss behöver uppvisa utdrag från belastningsregistret, så har du ett giltigt, ta gärna med eller beställ ett redan nu.

Ansök nu

Jobba med Pamoja som vikarie i anpassad skola/elevassistent Stockholm

Elevassistent
Läs mer Maj 23
Att jobba med Pamoja i skolan är fantastiskt. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig förebild för vuxenvärlden. Under tiden stöttar Pamoja dig i jobbet. Vi är nära när du behöver i chatt, på telefon eller på vårt Campus.


Nu söker vi dig som vill jobba som elevassistent i anpassad grundskola. Som elevassistent är ditt uppdrag att hjälpa och stötta elever under hela skoldagen; i klassrummet, på raster, vid aktiviteter och sysslor som till exempel måltider. I uppdraget ingår också att hjälpa elever att träna på vardagliga arbetsuppgifter.
En del av arbetet kan innebära omvårdande och assisterande arbetsuppgifter som exempelvis att förflytta sig eller komma ihåg att ta medicin. Du får alltid instruktioner och arbetsledning från ansvarig lärare.
Ett varierande, utvecklande och roligt uppdrag där du får vara med och bidra till att barn och unga i behov av särskilt stöd får en trygg och motiverande utbildning.


Jobba med Pamoja!
Med Pamoja jobbar du fritt och flexibelt - tryggt och ordnat. Dessutom får du lära dig nya saker samtidigt som du jobbar - i skola, förskola, butik restaurang och mera.
Med Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) jobbar du på kort varsel (ofta samma morgon).
Du matchas alltid unikt till dina uppdrag (baserat på din profil och dina önskemål). Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller bli bortvald av kunderna. Vårt motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).
Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam när du behöver före, under och efter jobbet. För vi är vad vi heter:)


Jobba med Pamoja i skola och förskola
När du jobbar i skolan får du en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Just nu söker vi dig som vill jobba som vikarie i skola. Tillsammans tar vi reda på vilka ämnen och årskurser som passar just dig!
Pamoja är störst i Sverige på vikarier till skola. Vi har avtal med många skolor och förskolor och massor av olika och spännande uppdrag att jobba med! Ta chansen att göra en insats för barn och unga!


Vad behöver du kunna?
Vi tror att du, precis som vi, vill vara en förebild för alla du möter, elever, lärare och föräldrar. Smart och snäll helt enkelt:) Du behöver också ha godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ett giltigt utdrag ur belastningsregistret (beställ det redan idag, så kommer du snabbare ut i jobb).


Så söker du jobbet
Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och fördomsfri. Du söker jobb i tre enkla steg utan CV. Du börjar med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen träffas vi på riktigt. För vi gillar riktiga möten bättre än zoom- och robotintervjuer. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar (det brukar gå fort!). Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Eller som konsult om du hellre vill det. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet innan du börjar.
#jobbjustnu

Ansök nu

Jobba med Pamoja som vikarie i anpassad skola/elevassistent Haninge

Elevassistent
Läs mer Maj 23
Att jobba med Pamoja i skolan är fantastiskt. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig förebild för vuxenvärlden. Under tiden stöttar Pamoja dig i jobbet. Vi är nära när du behöver i chatt, på telefon eller på vårt Campus.


Nu söker vi dig som vill jobba som elevassistent i anpassad grundskola. Som elevassistent är ditt uppdrag att hjälpa och stötta elever under hela skoldagen; i klassrummet, på raster, vid aktiviteter och sysslor som till exempel måltider. I uppdraget ingår också att hjälpa elever att träna på vardagliga arbetsuppgifter.
En del av arbetet kan innebära omvårdande och assisterande arbetsuppgifter som exempelvis att förflytta sig eller komma ihåg att ta medicin. Du får alltid instruktioner och arbetsledning från ansvarig lärare.
Ett varierande, utvecklande och roligt uppdrag där du får vara med och bidra till att barn och unga i behov av särskilt stöd får en trygg och motiverande utbildning.


Jobba med Pamoja!
Med Pamoja jobbar du fritt och flexibelt - tryggt och ordnat. Dessutom får du lära dig nya saker samtidigt som du jobbar - i skola, förskola, butik restaurang och mera.
Med Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) jobbar du på kort varsel (ofta samma morgon).
Du matchas alltid unikt till dina uppdrag (baserat på din profil och dina önskemål). Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller bli bortvald av kunderna. Vårt motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).
Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam när du behöver före, under och efter jobbet. För vi är vad vi heter:)


Jobba med Pamoja i skola och förskola
När du jobbar i skolan får du en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Just nu söker vi dig som vill jobba som vikarie i skola. Tillsammans tar vi reda på vilka ämnen och årskurser som passar just dig!
Pamoja är störst i Sverige på vikarier till skola. Vi har avtal med många skolor och förskolor och massor av olika och spännande uppdrag att jobba med! Ta chansen att göra en insats för barn och unga!


Vad behöver du kunna?
Vi tror att du, precis som vi, vill vara en förebild för alla du möter, elever, lärare och föräldrar. Smart och snäll helt enkelt:) Du behöver också ha godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ett giltigt utdrag ur belastningsregistret (beställ det redan idag, så kommer du snabbare ut i jobb).


Så söker du jobbet
Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och fördomsfri. Du söker jobb i tre enkla steg utan CV. Du börjar med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen träffas vi på riktigt. För vi gillar riktiga möten bättre än zoom- och robotintervjuer. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar (det brukar gå fort!). Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Eller som konsult om du hellre vill det. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet innan du börjar.
#jobbjustnu

Ansök nu

Sommarjobb elevassistent / kolloledare till Djuprämmens kollo

Elevassistent
Läs mer Maj 6
Vill du vara del i ett kreativt team, som arbetar för att ge barnen deras bästa sommarupplevelse? Vill du också vara med om en utveckling som pedagog samt som människa? Sök då rollen som kolloledare på vårt Ungdomskollo Djuprämmen Water Camp!
Arbetsuppgifter
Din uppgift som kolloledare på Djurpämmens kollogård är att ansvara för barn i åldrarna 13-16 år samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för ungdomarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården i Värmland tillsammans med barnen och de andra ledarna. Därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 6 veckor. En stor del av verksamheten är att möta deltagarnas behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. Du behöver även kunna känna dig trygg i mer livsorienterade samtal.
Vem söker vi?
En stor del av verksamheten är att möta barns behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. För att kunna arbeta som kolloledare hos oss behövs en inre trygghet och vetskapen om vad du vill i arbetet med barn och ungdomar. Därför söker vi individer som känner igen sig på dessa egenskaper.
Personliga egenskaper:
ansvarstagande
problemlösare
bra på att hålla många bollar i luften
initiativrik
idérik
gränssättare
ordningsam
punktlig
samarbetsförmåga
trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som att våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.
Erfarenhet:
Du som söker bör ha ett stort intresse för att vara utomhus, eller erfarenhet av utepedagogik, då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, klättra, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat. Eftersom vi har så pass olika typer av aktiviteter så ser vi det som meriterande om du har en bakgrund/erfarenhet som fritidspedagog.
Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är också önskvärt;
kollo/lägerverksamhet
friluftsliv
sjukvård
paddling
teater
sång, musik
sport, idrott
matlagning

Om företaget
Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på olika kollogårdar för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "på våra gårdar ska deltagarna känna sig så pass trygga att de känner att de kan få vara som en vill".
Anställningsvillkor
Tjänsten omfattar heltidsjobb. Du måste kunna närvara på våra utbildningsdagar på plats på kollogården i Värmland den 9 maj -12 maj, samt 8 -12 juni. Under sommaren behöver du kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst sex veckor under perioden 13:e juni - 18:e augusti.
Sökord:
sommarjobb säsongsjobb kollo kolloledare lärare fritids fritidspedagog fritidsledare socionom pedagog säsong lägerledare läger ledare sommar jobb lärarstudent fritidslärare

Ansök nu

Engagerad elevassistent

Elevassistent
Läs mer Apr 25
Magitaskolan är en resursskola F-6 som riktar sig till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Skolan finns i Sköndal.
Du arbetar tillsammans med lärare i klassrummet som stöd för eleverna på förmiddagarna och i fritidsverksamheten efter skoltiden.
Du bemöter alla elever med respekt och har förståelse för allas olikheter samt har ett lågaffektivt förhållningssätt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Start 12 augusti.

Ansök nu

Pysslingen Förskolor Tuvan söker en resurs till barn med diabetes

Elevassistent
Läs mer Apr 18
Vi söker en kompetent och engagerad resurs som är intresserad av att arbeta med barn med diabetes. Som resurs inom Pysslingen Förskolor är du med och förverkligar vårt erbjudande ”En trygg och stimulerande värld full av möjligheter” mot såväl barn och vårdnadshavare som medarbetare.

Om rollen

Tjänsten som resurs gäller för ett yngre barn med diabetes. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat stöd och tillsyn för att hålla en bra blodsockernivå hos barnet. Med detta medför att du ska hålla koll på barnets blodsockernivå, mäta blodsockret, ge insulin, beräkna måltider samt kunna agera snabbt i olika situationer.

Ditt största fokus är att ge stöd åt barnet med diabetes, men vi ser även att du är en trygg och pedagogisk medarbetare för våra övriga barn på förskolan. Viktigt är även att du är social och besitter en god samarbetsförmåga, då du kommer att arbeta nära förskolans andra pedagoger samt ha mycket kontakt med vårdnadshavare.

Pysslingen Tuvan ligger i Saltsjöbaden med närhet till skog och natur. Du kan enkelt ta dig med buss till Solsidan station och sedan en kort promenad på 5 minuter till förskolan.

Vi söker dig som

• Är utbildad barnskötare, eller har erfarenhet av att arbeta inom förskola
• Är lugn, självgående och ansvarstagande
• Anser att varje möte är betydelsefullt
• Är nyfiken och medforskande
• Vill lära dig tillsammans med barnen
• Är inlyssnande och respektfull
• Har uppdraget i fokus

Det är meriterande om du

• Är utbildad undersköterska
• Har erfarenhet av att arbeta med de yngsta barnen
• Har erfarenhet av diabetes
• Har insikt i förskolans läroplan

Vårt medarbetarerbjudande

Vi erbjuder dig en varierande och stimulerande roll med många kontaktytor, bra villkor och förmåner och en stark gemenskap. Nyfiken på att veta mer om vårt medarbetarerbjudande? Klicka här.

Anställningsform

Tjänsten är en visstidsanställning som gäller så länge som barnet går på förskolan.

Sysselsättningsgrad 80-100%.

Tillträde så snart som möjligt.

Tjänsten är placerad i Saltsjöbaden.

Ansökan

Låter det som ett jobb för dig? Skicka en ansökan nedan och bifoga ditt CV och personliga brev.

Vi arbetar med löpande urval, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Kontakt

Har du frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rektor Michaela Trahn via michaela.trahn@pysslingen.se

Vill du läsa mer om förskolan?

https://pysslingen.se/tuvan/

Varmt välkommen med din ansökan!????

Ansök nu

Engagerad elevassistent sökes!

Elevassistent
Läs mer Apr 22
Varmt välkommen till Dibber skolor och förskolor. Vi drivs av vår värdegrund, att alla barn och elever får uppleva att de är värdefulla. Värdegrunden är gemensam för alla medarbetare i både förskolor och skolor.

Dibber etablerades i Sverige 2017 och bedriver idag både skolor och förskolor. Dibbers huvudkontor ligger i Sollentuna.

På Dibber har vi hjärta för lärande. Det betyder att vi brinner för att varje barn och elev ska ges de bästa förutsättningarna för att utveckla ett livslångt lärande med hjärta för världen.

Dibber i Sverige är en del av den norska friskolekoncernen Dibber som startades och ägs av två engagerade pedagoger, Randi och Hans Jacob Sundby.

 

 

 

Vill du bidra till att ge alla elever rätt utbildning i en kommunicerande och trygg miljö med höga förväntningar? Trivs du med ett engagerat team och utvecklande arbetsdagar som vill gå till jobbet med syftet ”Lärande för ökad livskvalité”? Då är det dig vi söker!

Dibber öppnar en ny anpassad skola i augusti 2024 på Stora Essingen. Skolan riktar sig till elever med fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar från förskoleklass till åk 9 och erbjuder en miljö där det finns en övertygelse om att alla barn kan utvecklas. Vi kommer att ta emot mellan 20-25 elever när skolan är full. Vår verksamhetsidé lyder: Rätt utbildning i en kommunicerande och trygg miljö med höga förväntningar. Den är också ett löfte till våra elever och vårdnadshavare.

Vi erbjuder: Förskoleklass (förskola), Klass 1-9 (Anpassad Grundskola), Fritidshem.
Vi planerar för Korttidstillsyn 9§ LSS (komplement till skola) från och med våren 2025.

Uppdraget är att bedriva skola där alla elever ges förutsättning att uppnå förmågor enligt gällande kursplan på för individen meningsfull och stimulerande nivå. Målet är en individ med kunskaper och värden som med sin unika egenart deltar i samhället.

Som elevassistent arbetar du aktivt med att vara elevens stöd under hela dagen såväl under skola som under fritids. Du blir en viktig pusselbit att tillsammans med medarbetarna bidra till skolans arbete med att bli kvalitativ verksamhet som fokuserar på lärande och utveckling för våra elever.

 

Arbetsuppgifter
.Se till att skolan drivs i enlighet med läroplanen och kvalitetsstandard, skolans mål och arbetsformer.
.Ha en god förmåga när det gäller att skapa goda relationer till elever och låter eleverna delta så att de utvecklar färdigheter, självförtroende och livsglädje.
.Du är en del av arbetslaget som bidrar till att skolan elever får undervisning som leder till nya förmågor och förståelse för normer och värden.
.Du är elevernas närmaste stöd i alla vardagssituationer. 
.Du håller dig à jour genom att delta i de kurser och utbildningar som erbjuds.
.Bad och ridning kan bli en del av undervisningen varför du inte får vara allergisk

Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande

.Elevassistent – Mindre än 1 års erfarenhet
Utbildning
Meriterande

.Gymnasial utbildning inom socialt arbete och omsorg
Kompetenser
Meriterande

.Utbildad barnskötare eller liknande, alternativt annan för tjänsten förvärvad erfarenhet
.God kommunikationsförmåga
.Du är en aktiv vuxen tillsammans med skolans elever
.Mycket goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntliga
  

Personliga egenskaper
Du är en relationsorienterad person som ser varje enskild elev där du arbetar aktivt för att göra eleverna delaktiga i sitt lärande. Du är engagerad och intresserad av utveckling. Såväl elevernas, organisationens samt din egen utveckling.

Du är innovativ och flexibel med förmågan att fånga ögonblicket som det är och göra det bästa av situationen utifrån Dibbers kultur och struktur. Du vill växa och utvecklas för att alltid uppleva säkerhet i alla situationer.

För att vara framgångsrik i rollen måste du kunna kommunicera med människor med olika bakgrunder och i olika livssituationer. Du kan arbeta självständigt och ta ansvar. Vi letar efter en elevassistent som brinner för elever som är flerfunktionshindrade och vill vara med och bidra till att alla elever får en utbildning i världsklass! Det innebär att du har ett stort engagemang för såväl elevernas välmående och utveckling som organisationens ständiga förbättringar.

Vi erbjuder
Engagerade och duktiga kolleger i en professionell miljö! Vi har ett attraktivt pedagogiskt koncept med tillgång till ett omfattande utbildningsmaterial. Vi har kollektivavtal genom Almega (Friskoleavtalet). Dibber har ett löfte till alla sina medarbetare: «Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas både som yrkesmänniska och individ samtidigt som du utför världens viktigaste jobb på bästa möjliga sätt.»

Förmåner i samtliga av Dibbers verksamheter:

.Fria pedagogiska måltider
.Friskvårdsbidrag
.Personalstöd via Falck Health Care

Kontaktinformation
Patricia Larsson, Regional Skolchef, 0736221813, patricia.larsson@dibber.se

Arbetsplats
Junohällsvägen 1

11264 Stockholm

Ansök nu

Elevassistent i Stockholm vårterminen 2024

Elevassistent
Läs mer Dec 8
Vi söker dig som vill vikariera som elevassistent i grundskolan eller den anpassade skolan under vårterminen 2024. Hos oss styr du själv vilka dagar och tider du har möjlighet att arbeta, det gör det enkelt att kombinera arbetet hos oss med till exempel studier eller ett deltidsarbete.

Som pedagogisk resurs/elevassistent stöttar du en eller flera elever under lektioner, raster och på fritids efter det behov som finns. Du medverkar till en trygg och meningsfull skoldag genom att ge det stöd eleven behöver för att kunna följa undervisningen och i sociala situationer. Det är viktigt att ha viljan och förmågan att arbeta tillsammans med andra vuxna i team.

Du har:
- Gymnasieutbildning. Avslutad eller pågående pedagogisk utbildning är meriterande och vanligtvis ett krav för längre uppdrag.
- Erfarenhet av arbete som elevassistent i grundskolan eller den anpassade skolan.
- Goda referenser
Som anställd hos oss får du grundläggande introduktionskurs, försäkringsskydd, kollektivavtal och fortbildning och vi på NGS Vikariepoolen finns alltid ett samtal bort om du har frågor och funderingar inför, under eller efter ditt arbetspass.

För att arbeta i skola och förskola krävs ett godkänt utdrag ur belastningsregistret för arbete inom skola eller förskola. Utdraget ska vara utskrivet för mindre än ett år sedan. Mer information finns på www.polisen.se.

Ansök nu

Jobba med Pamoja som vikarie i anpassad skola/elevassistent Stockholm

Elevassistent
Läs mer Apr 25
Att jobba med Pamoja i skolan är fantastiskt. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig förebild för vuxenvärlden. Under tiden stöttar Pamoja dig i jobbet. Vi är nära när du behöver i chatt, på telefon eller på vårt Campus.


Nu söker vi dig som vill jobba som elevassistent i anpassad grundskola. Som elevassistent är ditt uppdrag att hjälpa och stötta elever under hela skoldagen; i klassrummet, på raster, vid aktiviteter och sysslor som till exempel måltider. I uppdraget ingår också att hjälpa elever att träna på vardagliga arbetsuppgifter.
En del av arbetet kan innebära omvårdande och assisterande arbetsuppgifter som exempelvis att förflytta sig eller komma ihåg att ta medicin. Du får alltid instruktioner och arbetsledning från ansvarig lärare.
Ett varierande, utvecklande och roligt uppdrag där du får vara med och bidra till att barn och unga i behov av särskilt stöd får en trygg och motiverande utbildning.


Jobba med Pamoja!
Med Pamoja jobbar du fritt och flexibelt - tryggt och ordnat. Dessutom får du lära dig nya saker samtidigt som du jobbar - i skola, förskola, butik restaurang och mera.
Med Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) jobbar du på kort varsel (ofta samma morgon).
Du matchas alltid unikt till dina uppdrag (baserat på din profil och dina önskemål). Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller bli bortvald av kunderna. Vårt motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).
Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam när du behöver före, under och efter jobbet. För vi är vad vi heter:)


Jobba med Pamoja i skola och förskola
När du jobbar i skolan får du en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Just nu söker vi dig som vill jobba som vikarie i skola. Tillsammans tar vi reda på vilka ämnen och årskurser som passar just dig!
Pamoja är störst i Sverige på vikarier till skola. Vi har avtal med många skolor och förskolor och massor av olika och spännande uppdrag att jobba med! Ta chansen att göra en insats för barn och unga!


Vad behöver du kunna?
Vi tror att du, precis som vi, vill vara en förebild för alla du möter, elever, lärare och föräldrar. Smart och snäll helt enkelt:) Du behöver också ha godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ett giltigt utdrag ur belastningsregistret (beställ det redan idag, så kommer du snabbare ut i jobb).


Så söker du jobbet
Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och fördomsfri. Du söker jobb i tre enkla steg utan CV. Du börjar med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen träffas vi på riktigt. För vi gillar riktiga möten bättre än zoom- och robotintervjuer. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar (det brukar gå fort!). Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Eller som konsult om du hellre vill det. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet innan du börjar.
#jobbjustnu

Ansök nu

Jobba med Pamoja som vikarie i anpassad skola/elevassistent Haninge

Elevassistent
Läs mer Apr 25
Att jobba med Pamoja i skolan är fantastiskt. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig förebild för vuxenvärlden. Under tiden stöttar Pamoja dig i jobbet. Vi är nära när du behöver i chatt, på telefon eller på vårt Campus.


Nu söker vi dig som vill jobba som elevassistent i anpassad grundskola. Som elevassistent är ditt uppdrag att hjälpa och stötta elever under hela skoldagen; i klassrummet, på raster, vid aktiviteter och sysslor som till exempel måltider. I uppdraget ingår också att hjälpa elever att träna på vardagliga arbetsuppgifter.
En del av arbetet kan innebära omvårdande och assisterande arbetsuppgifter som exempelvis att förflytta sig eller komma ihåg att ta medicin. Du får alltid instruktioner och arbetsledning från ansvarig lärare.
Ett varierande, utvecklande och roligt uppdrag där du får vara med och bidra till att barn och unga i behov av särskilt stöd får en trygg och motiverande utbildning.


Jobba med Pamoja!
Med Pamoja jobbar du fritt och flexibelt - tryggt och ordnat. Dessutom får du lära dig nya saker samtidigt som du jobbar - i skola, förskola, butik restaurang och mera.
Med Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) jobbar du på kort varsel (ofta samma morgon).
Du matchas alltid unikt till dina uppdrag (baserat på din profil och dina önskemål). Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller bli bortvald av kunderna. Vårt motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).
Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam när du behöver före, under och efter jobbet. För vi är vad vi heter:)


Jobba med Pamoja i skola och förskola
När du jobbar i skolan får du en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Just nu söker vi dig som vill jobba som vikarie i skola. Tillsammans tar vi reda på vilka ämnen och årskurser som passar just dig!
Pamoja är störst i Sverige på vikarier till skola. Vi har avtal med många skolor och förskolor och massor av olika och spännande uppdrag att jobba med! Ta chansen att göra en insats för barn och unga!


Vad behöver du kunna?
Vi tror att du, precis som vi, vill vara en förebild för alla du möter, elever, lärare och föräldrar. Smart och snäll helt enkelt:) Du behöver också ha godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ett giltigt utdrag ur belastningsregistret (beställ det redan idag, så kommer du snabbare ut i jobb).


Så söker du jobbet
Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och fördomsfri. Du söker jobb i tre enkla steg utan CV. Du börjar med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen träffas vi på riktigt. För vi gillar riktiga möten bättre än zoom- och robotintervjuer. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar (det brukar gå fort!). Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Eller som konsult om du hellre vill det. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet innan du börjar.
#jobbjustnu

Ansök nu

Innovitaskolan Joriel söker elevassistent

Elevassistent
Läs mer Apr 4
Innovitaskolan består av 27 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Fantastisk skola söker fantastisk resurs!

Är du intresserad av att arbeta med människor? Tycker du om att hitta de bästa lösningarna för personer i din omgivning och möta barn och ungdomar där de är? Då kanske du är rätt person för oss!

Innovitaskolan Joriel, som befinner sig i vackra Långbro park i Fruängen, är en specialskola (Grund- och grundsärskola F-9) som även inkluderar fritidsverksamhet och korttidstillsyn för elever med olika typer av fysiska och, i många fall, även intellektuella funktionsnedsättningar. Skolan har inriktningarna kommunikation och konduktiv pedagogik.

I ditt arbete som resurs får du på olika sätt hjälpa elever genom skola och fritids samt på raster. De behöver hjälp i olika grad i alla moment under skoldagen. Våra elever läser allt från grundskola till grundsärskolans olika kursplaner och kommunicerar på en rad olika sätt.

Många av eleverna har inte ett talat språk, utan kommunicerar med sin omgivning på andra sätt. Exempelvis med hjälp av olika typer av AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation) som kan utgöras av exempelvis tecken som stöd, ögonpekningsdator eller bildkommunikation. För att kunna kommunicera och tillgodogöra sig skolarbetet behöver de alla stöd - på många olika sätt. Har du kunskaper inom teckenspråk eller tecken som stöd är det meriterande. Alla elever använder många hjälpmedel under en dag - men det kan du lära dig när du kommer hit. God talad svenska är en förutsättning för att kunna kommunicera med våra elever och förstå det komplexa i vår verksamhet. Har du även kunskaper inom andra språk så är det bra, men inget krav. Arbetet är emellanåt fysiskt krävande, så du behöver ha en god fysik.

Det viktigaste för oss är att du är en person som är intresserad av människor, vill hjälpa våra elever att kunna bli så självständiga som möjligt och är flexibel och öppen för vad dagen kan innebära!

Känner du att detta är en beskrivning på dig? Varmt välkommen att söka! Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://innovitaskolan.se/joriel/

Skicka in ditt personliga brev och CV

Vår rekryteringsprocess är denna:

1. De som tas ut till steg 1 blir inbjudna på intervju, grupp eller individuellt.
2. De som därefter går vidare till steg 2, blir inbokade på en förlängd intervjudag, vilket betyder att du är med i verksamheten en heldag som avslutas med ett samtal/intervju igen.
3. Vi ringer dina referenser och därefter får du ett besked från oss.

Alla som arbetar hos oss behöver uppvisa utdrag från belastningsregistret, så har du ett giltigt, ta gärna med eller beställ ett redan nu.

Ansök nu

Jobba med Pamoja som vikarie i anpassad skola/elevassistent Haninge

Elevassistent
Läs mer Apr 19
Att jobba med Pamoja i skolan är fantastiskt. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig förebild för vuxenvärlden. Under tiden stöttar Pamoja dig i jobbet. Vi är nära när du behöver i chatt, på telefon eller på vårt Campus.


Nu söker vi dig som vill jobba som elevassistent i anpassad grundskola. Som elevassistent är ditt uppdrag att hjälpa och stötta elever under hela skoldagen; i klassrummet, på raster, vid aktiviteter och sysslor som till exempel måltider. I uppdraget ingår också att hjälpa elever att träna på vardagliga arbetsuppgifter.
En del av arbetet kan innebära omvårdande och assisterande arbetsuppgifter som exempelvis att förflytta sig eller komma ihåg att ta medicin. Du får alltid instruktioner och arbetsledning från ansvarig lärare.
Ett varierande, utvecklande och roligt uppdrag där du får vara med och bidra till att barn och unga i behov av särskilt stöd får en trygg och motiverande utbildning.


Jobba med Pamoja!
Med Pamoja jobbar du fritt och flexibelt - tryggt och ordnat. Dessutom får du lära dig nya saker samtidigt som du jobbar - i skola, förskola, butik restaurang och mera.
Med Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) jobbar du på kort varsel (ofta samma morgon).
Du matchas alltid unikt till dina uppdrag (baserat på din profil och dina önskemål). Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller bli bortvald av kunderna. Vårt motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).
Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam när du behöver före, under och efter jobbet. För vi är vad vi heter:)


Jobba med Pamoja i skola och förskola
När du jobbar i skolan får du en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Just nu söker vi dig som vill jobba som vikarie i skola. Tillsammans tar vi reda på vilka ämnen och årskurser som passar just dig!
Pamoja är störst i Sverige på vikarier till skola. Vi har avtal med många skolor och förskolor och massor av olika och spännande uppdrag att jobba med! Ta chansen att göra en insats för barn och unga!


Vad behöver du kunna?
Vi tror att du, precis som vi, vill vara en förebild för alla du möter, elever, lärare och föräldrar. Smart och snäll helt enkelt:) Du behöver också ha godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ett giltigt utdrag ur belastningsregistret (beställ det redan idag, så kommer du snabbare ut i jobb).


Så söker du jobbet
Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och fördomsfri. Du söker jobb i tre enkla steg utan CV. Du börjar med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen träffas vi på riktigt. För vi gillar riktiga möten bättre än zoom- och robotintervjuer. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar (det brukar gå fort!). Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Eller som konsult om du hellre vill det. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet innan du börjar.
#jobbjustnu

Ansök nu

Jobba med Pamoja som vikarie i anpassad skola/elevassistent

Elevassistent
Läs mer Apr 18
Att jobba med Pamoja i skolan är fantastiskt. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en viktig förebild för vuxenvärlden. Under tiden stöttar Pamoja dig i jobbet. Vi är nära när du behöver i chatt, på telefon eller på vårt Campus.
Nu söker vi dig som vill jobba som elevassistent i anpassad grundskola. Som elevassistent är ditt uppdrag att hjälpa och stötta elever under hela skoldagen; i klassrummet, på raster, vid aktiviteter och sysslor som till exempel måltider. I uppdraget ingår också att hjälpa elever att träna på vardagliga arbetsuppgifter.
En del av arbetet kan innebära omvårdande och assisterande arbetsuppgifter som exempelvis att förflytta sig eller komma ihåg att ta medicin. Du får alltid instruktioner och arbetsledning från ansvarig lärare.
Ett varierande, utvecklande och roligt uppdrag där du får vara med och bidra till att barn och unga i behov av särskilt stöd får en trygg och motiverande utbildning.


Jobba med Pamoja!
Med Pamoja jobbar du fritt och flexibelt - tryggt och ordnat. Dessutom får du lära dig nya saker samtidigt som du jobbar - i skola, förskola, butik restaurang och mera.
Med Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) jobbar du på kort varsel (ofta samma morgon).
Du matchas alltid unikt till dina uppdrag (baserat på din profil och dina önskemål). Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller bli bortvald av kunderna. Vårt motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).
Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam när du behöver före, under och efter jobbet. För vi är vad vi heter:)


Jobba med Pamoja i skola och förskola
När du jobbar i skolan får du en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Just nu söker vi dig som vill jobba som vikarie i skola. Tillsammans tar vi reda på vilka ämnen och årskurser som passar just dig!
Pamoja är störst i Sverige på vikarier till skola. Vi har avtal med många skolor och förskolor och massor av olika och spännande uppdrag att jobba med! Ta chansen att göra en insats för barn och unga!


Vad behöver du kunna?
Vi tror att du, precis som vi, vill vara en förebild för alla du möter, elever, lärare och föräldrar. Smart och snäll helt enkelt:) Du behöver också ha godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ett giltigt utdrag ur belastningsregistret (beställ det redan idag, så kommer du snabbare ut i jobb).


Så söker du jobbet
Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och fördomsfri. Du söker jobb i tre enkla steg utan CV. Du börjar med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen träffas vi på riktigt. För vi gillar riktiga möten bättre än zoom- och robotintervjuer. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar (det brukar gå fort!). Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Eller som konsult om du hellre vill det. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet innan du börjar.
#jobbjustnu

Ansök nu

Resurspedagog 60-65%

Elevassistent
Läs mer Mar 28
Resurspedagog 60-65%


Vill du jobba på en skola som har:
* god stämning med ett öppet och välkomnande klimat
* goda elevresultat
* max 25 elever i klasserna
* engagerad och duktig personal
* välfungerande elevhälsoarbete med tydliga rutiner
* inkluderande förhållningssätt
* gemensamma regler som skapar trygghet och studiero
* god ekonomi där vi prioriterar verksamheten
* friskvårdsbidrag på 3000 kr per år
* trevlig matsal med fantastisk mat lagad från grunden


Vi söker en skicklig, engagerad och positiv resurspedagog. Du är utbildad stödpedagog alternativt har en likvärdig pedagogisk utbildning, exempelvis eftergymnasial utbildning inom funktionsnedsättning/beteendevetenskap. Du har sedan tidigare erfarenhet av att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd inom NPF-området och av att bemöta ungdomar som har ett normbrytande beteende. Det är meriterande om du även har utbildning inom NPF. Du behärskar det svenska språket väl.
Vi söker dig som är genuint intresserad av andra människor och är ansvarsfull, omtänksam och noggrann. Du har förmåga att arbeta lågaffektivt och du är lyhörd och bra på att kommunicera med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är trygg i dig själv och har en god självkännedom samt bemöter din omgivning på ett fint sätt.
Du är strukturerad och kan på ett systematiskt sätt planera och följa upp ditt arbete så att det leder till att på bästa sätt möta elevens behov och du har förmågan att agera flexibelt när stunden så kräver. Du har lätt för att samarbeta och följer gemensamma överenskommelser och skolans rutiner. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i team.
ARBETSUPPGIFTER
Som resurspedagog på högstadiet kommer du att stötta och vägleda en elev under hela skoldagen. Detta gör du genom att uppmuntra, ställa krav, lotsa och vägleda eleven så att denne ska kunna följa undervisningen. Du arbetar i nära samarbete med lärare, specialpedagog och vårdnadshavare för att eleven ska må bra och få det stöd den behöver för att klara av skolan och motiveras till att gå på sina lektioner.
Ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och flexibilitet är något vi värderar högt. I ditt arbete ska du alltid ha eleverna i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
I rollen som resurspedagog är du en trygg, stabil vuxen och ett stöd både i den pedagogiska verksamheten och i de dagliga rutinerna under skoltid. Du har särskild nytta av förmågan att samarbeta och lyssna bra. Ditt viktigaste uppdrag blir att stödja en specifik elev med det dagliga pedagogiska arbetet för god inlärning och social träning. Du följer den planering som finns för dagen och men ibland är förutsättningarna annorlunda och då är det bra att vara kreativ, flexibel och duktig på att snabbt hitta alternativa lösningar.
Med stöd av skolans speciallärare och ansvarig klasslärare skapar ni tillsammans det upplägg som eleven är i behov av som du sedan ansvarar för att fullfölja. Du ska gärna ha erfarenhet av att arbetat som resursstöd tidigare oavsett stadie inom skola. All sorts pedagogisk utbildning med lärande inriktning är efterfrågad och meriterande.
Då uppdraget hänger samman med att bygga relation till eleven tillämpar vi provanställning. Det finns möjligheter att uppdraget fortsätter under en längre tid och förlängs.

Ansök nu

Sommarvikariat Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Mar 19
Om oss
Stiftelsen Årsta Gård bedriver anpassad grundskola och gymnasieskola med Waldorfpedagogisk inriktning och ligger i södra Stockholm.
Vi ligger naturskönt beläget i en stor park invid Årstaviken. I den stora parken odlar vi, här går våra höns och spatserar och här bedriver vi också mycket av den utomhusundervisning som är skolans signum. Undervisningen är mycket praktisk, eftersom vi tror att praktiskt lärande ökar elevernas möjligheter att vidareutveckla sitt tänkande i den teoretisk undervisning. Skoldagen har en tydlig, strukturerad rytm, liksom hela skolåret. Stor vikt läggs vid kommunikation, så att eleverna får möjlighet att uttrycka sig och komma till tals utifrån sina förutsättningar.
Till sommaren söker vi nu vikarier som vill arbeta med våra underbara elever när de är på sommarfritids / korttidstillsyn.
Arbetsbeskrivning
I rollen som assistent är du med en eller flera elever under deras dag på fritids/korttidstillsyn. Du fungerar till stor del som en länk mellan eleverna och deras omvärld. Du är en lugn och trygg person som möter eleverna utifrån deras behov och förutsättningar och verkar för att alla ska känna sig inkluderande. Du tar egna initiativ för att motivera, entusiasmera och stimulera eleverna i deras utveckling.
Du kommer att ingå i ett mindre team i en fritidsgrupp, som leds av en fritidsansvarig. Ni kommer att göra roliga utflykter, leka i vår stora park, titta på film, sjunga och dansa och göra sommaren till den bästa man kan tänka sig! Du hjälper eleverna med kommunikation, personlig hygien (i vissa fall), förflyttningar, i matsituationer och i det sociala samspelet.
Kvalifikationer
Meriterande:
Erfarenhet av liknande arbete
Erfarenhet av skolans målgrupp
Erfarenhet av att arbeta med TAKK (teckenassisterad kommunikation)
Erfarenhet av att arbeta med bildstöd
Erfarenhet av att arbeta lågaffektivt
Erfarenhet av HLR
Erfarenhet av waldorfpedagogik och/eller läkepedagogiskt arbete
B-körkort


Eftersom anställningen är vid en skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret. Ett sådant kan beställas här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Om anställningen
Anställningsvillkor
Vid behovsanställning med varierande arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sommarvikariat
Lön: Timlön
Sista ansökningsdag:
2024-04-21 Gallring och intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen, och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Kontaktperson: Samordnare Susanna Wallenius, tel 073-358 65 01

Ansök nu