Säkerhetschef jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Säkerhetschef i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Projektledare till Avarn Security

Säkerhetschef
Läs mer Maj 6
Om Bravura:

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad.

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Avarn Security.

Om företaget:

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören för privat och offentlig verksamhet. Enheterna arbetar tätt tillsammans för att kunna erbjuda kunderna skräddarsydda lösningar från alla verksamhetsområden. Idag har Avarn Security ca 16 000 medarbetare i Sverige, Norge och Finland som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle.

Avarn Security Systems är den avdelning som levererar skräddarsydda tekniska lösningar till sina kunder. Dem erbjuder allt inom lås, dörrautomatik, passage, larm, brandlarm och CCTV. Tillsammans med övriga divisioner i koncernen tillgodoser dem det kompletta behovet av säkerhet. Idag är Avarn Security Systems rikstäckande och har kontor och butiker på flera orter i Sverige och är i ständig utveckling.

Arbetsuppgifter:

I rollen som projektledare arbetar du mot Avarns största kunder i olika typer av installationsprojekt med inriktning på säkerhetssystem, inbrottsystem och passersystem. Du har ett helhetsansvar för dina projekt med avseende på planering, bemanning, uppföljning, dokumentation och ekonomi. Du är även ansvarig för ÄTA-hantering, prognoser samt att vara behjälplig vid anbudsarbete. Du står också i nära kontakt med beställare och slutkund, samt ansvarar för professionell handläggning och ledning av uppdragen. Du har stor vana av att driva kundmöten och att dokumentera korrekt projektdokument. Vidare är det naturligt för dig att leda projektgruppen mot uppsatt projektmål och KPI: er. Kontinuerlig dialog med kund, underentreprenörer, leverantörer samt internt inom Avarn är en del av din vardag.

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Minst tre års erfarenhet som projektör eller projektledare, föredragsvis inom säkerhetsbranschen
• B-Körkort
• Obehindrade kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper i affärssystem och Office-paketet

För denna tjänst är de personliga egenskaperna av största vikt. Vi ser att du är en person som har en förmåga att skapa struktur för dig själv och dina projekt. Därtill är du i din roll som projektledare skicklig på att ta dialoger med kunder och medarbetare. Du är dessutom en person som har en naturlig pondus och kan driva projekt framåt på ett naturligt och professionellt sätt. Slutligen är du en person som trivs i en fartfylld tjänst och kan hantera krav från kunder.

Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Västberga, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sektionschef inom säkerhetsunderrättelser

Säkerhetschef
Läs mer Maj 15
Är du en ledare som kan se din verksamhet i ett större sammanhang, som lyfter fram dina medarbetares prestationer och får andra att utvecklas och växa? Nu söker vi en sektionschef inom verksamhetsområdet för säkerhetsunderrättelser. Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan.
Tillsammans skyddar vi Sverige.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisens uppdrag är att skydda Sverige, det demokratiska systemet samt medborgarnas fri- och rättigheter. Det är vårt ansvar att det som inte får hända, inte heller händer.
Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi personer som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.
Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, och oavsett roll kommer du att samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också att arbeta självständigt och utvecklas i din roll. Oavsett arbetsuppgift är du med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
I rollen som sektionschef har du verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar för sektionens chefer och medarbetare. Du bedriver direkt ledarskap gentemot gruppchefer och du ingår i enhetsledningsgruppen där du medverkar till en miljö och ett klimat som engagerar och bidrar till arbetsglädje, mod och goda prestationer. Du arbetar kontinuerligt tillsammans med ledningen med att inrikta, formulera, implementera och utveckla sektionens, enhetens och avdelningens uppdrag och verksamhet. Som sektionschef ansvarar du även för kompetensförsörjningsfrågor och rekryteringar till sektionen.
Vidare ansvarar du för att leda och skapa de bästa förutsättningarna för det operativa arbetet och för att verksamheten kan leverera resultat enligt uppsatta mål. Du koordinerar och följer upp sektionens och gruppernas arbete och du ansvarar för att rätt arbetsprocesser finns, utvecklas, kvalitetssäkras och följs upp.
Du arbetar nära medarbetare och andra chefer i syfte att fånga upp behov och att föra en dialog kring metod- och kompetensutveckling och du verkar för att medarbetarna har den kompetens som behövs för uppdraget samt att den används där den bäst behövs.
Utöver din myndighetsinterna chefs- och ledarroll företräder du Säkerhetspolisen i olika internationella samarbeten och i flera nationella forum. Arbetet utförs i nära samverkan med andra brottsbekämpande myndigheter och relevanta partners, både nationella och internationella.
Din placering är på huvudkontoret i Solna. Resor inom och utanför Sverige förekommer relativt frekvent.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Akademisk examen inom relevant område, alternativt polisexamen
Flerårig och aktuell chefserfarenhet med personalansvar
Erfarenhet av strategiskt planerings- och uppföljningsarbete
Flerårig och aktuell erfarenhet av att leda strategisk och operativ verksamhet
Flerårig erfarenhet av att leda underrättelse- och/eller förundersökningsarbete
God kunskap om Säkerhetspolisens organisations- och verksamhetsidé
God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skriftDu som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:
Erfarenhet av Säkerhetspolisens olika verksamhetsområden
God kunskap om eller erfarenhet av Säkerhetspolisens underrättelsearbete i närtid, framförallt inom verksamhetsområde kontraterror och författningsskydd
Förmåga att företräda Säkerhetspolisen i externa sammanhang
Erfarenhet av internationell och nationell samverkan
Erfarenhet av arbete med brottsutredningar
Erfarenhet av arbete med utlänningslagstiftningen
Erfarenhet av förändrings- eller utvecklingsarbete
Erfarenhet och/eller kunskap inom arbetsrätt och/eller förvaltningsrättDet här är kollegan vi söker
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad, noggrann och ansvarsfull. Att vara flexibel och växla i tempo faller sig naturligt för dig och du kan skifta mellan planerad och händelsestyrd verksamhet när situationen kräver det. Du är analytisk och har förmågan att prioritera och delegera även under hög arbetsbelastning. Som chef sätter du tydliga mål och har god förmåga att balansera ansvar för den egna verksamheten med hänsyn taget till helheten.
Som ledare tar du tillvara på initiativ och drivkrafter och du är öppen för nya idéer och arbetssätt. Du tillser att arbetssätt och metoder ständigt utvecklas och följs upp samt att resurser används på bästa sätt i syfte att uppnå myndighetens operativa mål. Du utövar ett engagerat och prestigelöst ledarskap som skapar förutsättningar för dina medarbetares prestationer och får andra att växa.
Vidare är du coachande i ditt förhållningssätt och kan driva frågor självständigt samtidigt som samarbete och relationsskapande är en självklarhet för dig. Som chef förstår du att tilliten till din grupp är viktig för att ni tillsammans ska kunna utveckla och driva arbetet framåt och du har ett reflekterande synsätt och en lyhördhet som ställer relevanta krav på dig själv och dina medarbetare.
Säkerhetspolisen ställer höga krav på säkerhet- och sekretess, därför förutsätter vi att du har ett högt säkerhetsmedvetande.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 78 91. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.
Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du
Ansökan sker via vår hemsida, www.sakerhetspolisen.se
Ansökan ska ha kommit in senast 2024-05-29

Ansök nu

OSH Manager Sweden & Nordics to TK Elevator

Säkerhetschef
Läs mer Maj 3
We are looking for an OSH Manager Sweden & Nordics to play an important role in developing OSH within Sweden and the Nordics aligned with TK Elevator globally.

Technology that propels the world forward!
TK Elevator, with 50 000+ employees worldwide, has its origins as part of thyssenkrupp but is since a couple of years an independent company owned by investors. TK Elevator Sweden is part of TKE Nordics (Sweden, Norway, Denmark) which in turn is part of Market Cluster Greater Europe, which belongs to Europe-Africa region.

TK Elevator is your comprehensive supplier when it comes to everything related to elevators and escalators. It designs and manufactures innovative products for new buildings, also modernizes and replaces existing equipment. TK Elevator digital solutions enhance accessibility and experience for you as a passenger, TKE European factories are powered by 100% green electricity, and its products contribute to reducing the carbon footprint of both buildings and cities.

You can read more at: Ledande varumärke för hissar och rulltrappor | TK Elevator

Are you an experienced OSH professional ready for your next step? Are you a self-motivated person with a desire to continue the development of OSH processes and structures? Then this is an exciting opportunity for you!

Duties and Job responsibilities
Taking on the position of OSH Manager Sweden & Nordics your main responsibilities are to develop, plan and execute occupational safety and health strategies, processes and governance across the Nordic region. The role includes developing, maintaining and applying standards locally and across the region. 

Your main responsibilities include:

Lead and develop the OSH function within Sweden and the Nordics. 
Ensure compliance with local regulations and TKE OSH in general.
Be a visible leader visiting work sites.


TKE is a KPI driven organization and as OSH Manager Sweden & Nordics you are expected to continuously measure relevant KPIs and follow up on the outcome of your initiatives. 

As the OSH Manager Sweden & Nordics you are a member of the Swedish management team and report directly to the CEO and functionally to Head of OSH Market Cluster Greater Europe. You will collaborate with in the Nordics, market cluster Greater Europe and internationally within the entire TKE organization. 

The OSH Manager Denmark and OSH Manager Norway report in a dotted line to the position of OSH Manager Sweden & Nordics. The TKE Nordics organization consists of several of legal entities in Sweden, a couple of legal entities in Norway and one legal entity in Denmark.

About you
You have the necessary certificates/licenses/diplomas and 10+ years of relevant experience as well as experience from a similar role with full OSH scope responsibility. You have experience from large international organizations and good written and spoken knowledge of Swedish and English.

It is beneficial if you also have:

An academic degree within environment/health/safety
Experience from the elevator market or similar markets.
Change management experience.
Experience from leading a team. 


As a person, your core competences are:

Interpersonal skills – Listens, communicates and resolves conflicts in a constructive way.

Structured - Organizes and prioritizes activities in an effective way.

Takes initiative – Initiates activities and achieves results.

Leadership - Leads, motivates and provide others with the power required to achieve common goals. 

Specialist knowledge – Continuously keeps their specialist knowledge up to date and is a knowledge resource for others.

Our offer
At TKE you will join a team with a friendly and professional atmosphere with a common goal to deliver top quality services. 

Work place: office in Stockholm with expected business trips across the country, the Nordics and internationally.

The company offers an attractive compensation and benefits package, including a company car, medical insurance, pension plan, fitness fund.

Contact and application
In this process the search is conducted in collaboration with HRM. If you have any questions about the position or the recruitment process, please contact Lars Anderberg at Lars.Anderberg@hrmab.se or + 46 70 579 57 60, alternatively Albert L. Barnéus at albert.lundgren.barneus@hrmab.se or +46 70 236 36 99.

Apply by submitting your resume and cover letter via HRMs website.

Interviews will be held continuously and we recommend you submit your application as soon as possible.

Ansök nu

HSEQ Manager

Säkerhetschef
Läs mer Apr 11
Arbetsbeskrivning
Vi söker en HSEQ Manager till vår kund med bas i norra Stockholm. Om du drivs av att arbeta med frågor som rör hälsa, säkerhet, miljö och kvalité och vill arbeta nationellt med dessa kan detta vara en roll för dig!
I den här rollen kommer du att arbeta nationellt och ha huvudansvaret för att driva säkerhetskulturen framåt i bolaget. Du kommer att arbeta med allt från att ta fram strategier och utbilda ledare till krishantering och kvalitetsfrågor. Rollen som HSEQ Manager har både en bredd och kräver en strategisk höjd.
Företaget har ca 40 kontor över hela Sverige och du kommer att ha kontakt med samtliga chefer inom alla områden för driva HSEQ-arbetet framåt och stötta dem i detta viktiga arbete. Du kommer att samarbeta med ett nordiskt team som alla arbetar med HSEQ frågor inom koncernen där du representerar Sverige.
En betydelsefull roll där du har möjlighet att påverka detta viktiga arbeta framåt!

Ansvarsområden
Genomföra och utveckla utbildningar för alla medarbetare avseende arbetsmiljö, kvalité och miljö på ett pedagogiskt och kommunikativt sätt i enlighet med arbetsmiljöverkets föreskrifter
Leda och ständigt utveckla företagets säkerhets och arbetsmiljö kultur
Omvandla lagar och regler till praktiska arbetsinstruktioner
Hantera, utreda och rapportera tillbud, risker, arbetsskador och miljöincidenter
Implementera åtgärder för att förhindra upprepning av eventuella arbetsskador
Driva arbetsmiljöfrågor och leda skyddskommittémöten
Genomföra riskbedömningar, hantera externa revisioner av verksamheten och interna revisioner baserat på våra ISO-standarder (9001, 14001, 54001)
Delta i krishantering och vara en del av krisgruppen


Kvalifikationer
Flera års erfarenhet av liknande roll med fördel från branscher så som bygg, industri eller installation
Relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
Erfarenhet av att leda andra inom HSEQ arbetet
Kompetens inom ISO-standarder
Mycket god förståelse och kompetens inom säkerhets- och kvalitetsfrågor
Ett stort och genuint intresse för frågor som rör hälsa, säkerhet, miljö och kvalité
Goda kunskaper i svenska och engelska då båda språken används dagligen
B-körkort


Om företaget

Randstad
På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential.

Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward.

Ansök nu

Projektledare till Avarn Security

Säkerhetschef
Läs mer Apr 8
Om Bravura:

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad.

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Avarn Security.

Om företaget:

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören för privat och offentlig verksamhet. Enheterna arbetar tätt tillsammans för att kunna erbjuda kunderna skräddarsydda lösningar från alla verksamhetsområden. Idag har Avarn Security ca 16 000 medarbetare i Sverige, Norge och Finland som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle.

Avarn Security Systems är den avdelning som levererar skräddarsydda tekniska lösningar till sina kunder. Dem erbjuder allt inom lås, dörrautomatik, passage, larm, brandlarm och CCTV. Tillsammans med övriga divisioner i koncernen tillgodoser dem det kompletta behovet av säkerhet. Idag är Avarn Security Systems rikstäckande och har kontor och butiker på flera orter i Sverige och är i ständig utveckling.

Arbetsuppgifter:

I rollen som projektledare arbetar du mot Avarns största kunder i olika typer av installationsprojekt med inriktning på säkerhetssystem, inbrottsystem och passersystem. Du har ett helhetsansvar för dina projekt med avseende på planering, bemanning, uppföljning, dokumentation och ekonomi. Du är även ansvarig för ÄTA-hantering, prognoser samt att vara behjälplig vid anbudsarbete. Du står också i nära kontakt med beställare och slutkund, samt ansvarar för professionell handläggning och ledning av uppdragen. Du har stor vana av att driva kundmöten och att dokumentera korrekt projektdokument. Vidare är det naturligt för dig att leda projektgruppen mot uppsatt projektmål och KPI: er. Kontinuerlig dialog med kund, underentreprenörer, leverantörer samt internt inom Avarn är en del av din vardag.

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Minst tre års erfarenhet som projektör eller projektledare, föredragsvis inom säkerhetsbranschen
• B-Körkort
• Obehindrade kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper i affärssystem och Office-paketet

För denna tjänst är de personliga egenskaperna av största vikt. Vi ser att du är en person som har en förmåga att skapa struktur för dig själv och dina projekt. Därtill är du i din roll som projektledare skicklig på att ta dialoger med kunder och medarbetare. Du är dessutom en person som har en naturlig pondus och kan driva projekt framåt på ett naturligt och professionellt sätt. Slutligen är du en person som trivs i en fartfylld tjänst och kan hantera krav från kunder.

Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Västberga, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Förvaltningsrätten i Stockholm söker säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Apr 15
Förvaltningsrätten i Stockholm är en modern och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare.
Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet och effektiv handläggning, som i huvudsak sker digitalt. Förvaltningsrätten i
Stockholm är en av landets största domstolar och en av landets fyra migrationsdomstolar. Vi är drygt 500 medarbetare och
våra största måltyper är migrationsmål, biståndsmål, socialförsäkringsmål, skattemål och mål om offentlig upphandling.
Här kan du, tillsammans med kollegor med många kompetenser och bakgrunder, utvecklas och utmanas i ditt arbete.
Här gör du skillnad varje dag!Om tjänsten

Vill du arbeta strategiskt och operativt med säkerhet på en av Sveriges största domstolar? Vi söker en chef som brinner för säkerhetsfrågor och som med sin erfarenhet och kunskap vill leda och utveckla domstolens säkerhetsarbete.


Som säkerhetschef ansvarar du för att säkerhetsarbetet utförs i enlighet med lagar och förordningar samt domstolens riktlinjer och beslut. Du kommer även att arbeta med säkerhetsskydd och med kris- och beredskapsfrågor. Som säkerhetschef är du biträdande säkerhetsskyddschef.


Du ansvarar för att information inom säkerhetsområdet är lättillgänglig för alla medarbetare. I detta ingår att hålla utbildningar.


Inom dina områden ansvarar du även för upphandlingar och avtal.


Som säkerhetschef är du enhetschef på service- och säkerhetsenheten. Enheten är uppdelad i två grupper, en för säkerhet och en för internservice. I gruppen som ansvarar för säkerhet arbetar sju ordningsvakter, varav en har arbetsledande ansvar. Gruppen för internservice där funktionerna IT, fastighet och kontorsservice ingår leds av en servicechef, som också är biträdande enhetschef. Säkerhetschefen har personalansvar för ordningsvakterna och servicechefen.


Service- och säkerhetsenheten är en av de två enheter som ingår i den administrativa avdelningen. Administrativa avdelningen leds av en administrativ direktör som även är säkerhetsskyddschef.


Kvalifikationer

Du ska ha:


- varit chef med personalansvar,


- flerårig erfarenhet av strategiskt och operativt säkerhetsarbete,


- relevant akademisk utbildning, eller annan eftergymnasial utbildning inom området säkerhet eller säkerhetsskydd som arbetsgivaren bedömer likvärdig,


- god administrativ förmåga och ordningssinne samt


- god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.


Det är meriterande om du har erfarenhet från statlig verksamhet, säkerhetsskyddsarbete och/eller av kris- och beredskapsarbete.


För att lyckas i rollen krävs det att du har förmåga att planera och fördela arbete. Du kan snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter och är entusiastisk och positiv även i tuffa situationer. Du ser till helheten och prioriterar utifrån verksamhetsövergripande mål och strategier. Du har mycket gott omdöme, hög säkerhetsmedvetenhet och inger förtroende. Du motiverar andra, är lyhörd samt förmedlar information tydligt och enkelt.


Tjänsten är placerad i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Du ska, inom ramen för rekryteringen, genomgå säkerhetsprövning. För anställning krävs godkänd säkerhetsprövning och därför behöver du vara svensk medborgare.


Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och kan komma att genomföra tester som en del i rekryteringsprocessen.


Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Till din ansökan ska du skicka med personligt brev, CV och intyg/betyg från relevanta anställningar och utbildningar.

Ansök nu

Manager personskydd och säkerhetsoperatörer

Säkerhetschef
Läs mer Mar 19
SRS Group är ett svenskt säkerhetsföretag som hanterar konsultativa och operativa säkerhetstjänster
för företag, myndigheter och privatpersoner. SRS är auktoriserat av Länsstyrelsen att bedriva och
utbilda i personskydd. Våra tjänster omfattar även analys, utredningar och risk- och krishantering.

Om jobbet

Vi söker nu en engagerad arbetsledare till vårt operativa team.  Du kommer att leda, fördela och utveckla arbetet för ett team av säkerhetsoperatörer och personskyddsväktare. Ansvarsområden inkluderar att säkerställa efterlevnad av regler, administration, projektledning och ledarskap.

Du erbjuds en viktig roll i SRS:s operativa uppdrag och du blir en del i ett dynamiskt och framåtlutat team.

Arbetsuppgifter


• Planering av verksamheten
• Rekrytering
• Personalansvar för ca 25 personer
• Utveckling av verksamheten
• Planering och uppföljning av utbildningar
• Genomföra enklare utbildningar
• Säkerställa efterlevnad av regler, rutiner och lagar
• Hantera administrativa processer
• Arbeta med ständiga förbättringar
• Bygga relationer och hålla medarbetare engagerade och motiverade

Vi söker dig som:


• Har dokumenterad erfarenhet av ledarskap
• Har erfarenhet från säkerhetsbranschen
• Har erfarenhet från administrativa processer
• Har dokumenterad erfarenhet av verksamhets- och personalutveckling
• Talar och skriver flytande på svenska
• Har goda kunskaper i engelska

Meriterande:


• Gärna militär och/eller polisiär bakgrund
• Personskyddserfarenhet
• Erfarenhet av arbete med ständiga förbättringar
• Erfarenhet av att genomföra utbildningar

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

Du behöver vara en ansvarstagande person med god organisatorisk, strukturerad och administrativ förmåga som snabbt kan skifta fokus när verksamheten kräver det. Du gillar att leda med tydliga direktiv och arbeta proaktivt för att hela tiden utveckla avdelningen och din personal. Du har lätt för att engagera dina medarbetare och har ett lyhört, inkluderande och tydligt ledarskap. Vi tror att du gillar att arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt och kan hantera stressiga situationer. Därtill har du förmågan att motivera och få med dig andra människor för att skapa resultat. Du har ett stort intresse för att hjälpa och utveckla andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Ansök nu

Area Safety Specialist

Säkerhetschef
Läs mer Apr 3
We are now seeking an Area Safety Specialist for a client within the healthcare industry in Stockholm. This is a full-time consulting assignment with one of our clients. Preferd start date is June 24th, and the assignment will run for one year. Selection will be made continuously.

Responsibilities
• Perform regulatory monitoring for impact on vigilance activities and responsibilities.
• Perform reconciliation with other departments (distributors, third parties, vendors, and internal stakeholders).
• Maintain oversight of proper identification of local literature articles for AE reporting as required.
• Perform reporting/ submissions of safety reports/ updates/information (e.g., SAE, SUE, SUSARs, PSUR, RMP) to local health authorities and other Kenvue departments as applicable.
• Receive and support the Area Safety lead in the responses to safety-related health authority queries in the territory.
• Supporting Area Safety Lead in notifying local health authorities of any safety issues including SSI/ESI and Signals.
• Maintain up-to-date knowledge of local requirements for pharmacovigilance, cosmetic and device vigilances including reporting requirements (for all applicable product classes in the territory) and collaborating with the global team to implement process changes required for identification of new requirements.
• Record self-identified non-conformances and collaborating with the global team to investigate non-conformances while developing and implementing effective CAPAs.
• Perform other agreed tasks assigned by manager
• Perform document management and archiving as required
• Perform training on safety reporting responsibilities of LOC personnel and maintenance of awareness of safety reporting in general
• Ensure current knowledge of all relevant company procedures and training
• Support in local health authority inspections and audits conducted locally, including responding to queries during the conduct and collaborating with the global team to develop and implement CAPA (Corrective and Preventative Action) plans as applicable


Your profile
Required Qualifications:
• Education: health care science professional (nurse, pharmacist, life science degree) or equivalent training and experience.
• 1-2 years of relevant experience.
• Pharmaceutical industry experience including product vigilance responsibility role.
• Sound knowledge of general medicine, pharmacy, and clinical practice, or another relevant scientific/medical field.?

Desired Qualifications:
• Sound knowledge of medical terminology.
• Computer literate.
• Good verbal and written communication skills
• Ability to establish and maintain open relationships within the organization and with authorities
• Fluency in the national language(s) and the English language.

Om verksamheten
Poolia offers a high level of expertise in the core areas of permanent placement and temporary staffing. The permanent placement and temporary staffing services are divided into several specialist areas: Finance & Accounting, IT, Office Support, Human Resources, Sales & Marketing, Life Science & Engineering and Legal.
Another specialist area is executive recruitment through Poolia Executive Search. The Company was founded by Björn Örås in 1989, and in 2015 had just over 1,350 employees in Sweden, Finland and Germany and a turnover of SEK 757 million.


Please apply by registering your CV here on our website. Click on the "Ansök" button to the right. It is our recommendation that you register as much information as possible and that you attach a complete CV-document. Please check that your correct e-mail address is registered.

Poolia is a registered staffing agency, meaning that we comply with the requirements set by Kompetensföretagen - the Swedish Association of Staffing Agencies.

Ansök nu

Signalskyddschef till Högkvarteret

Säkerhetschef
Läs mer Mar 20
Om sektionen
Säkerhetssektionen är en del av Försvarsmaktens Högkvarter i Stockholm och ansvarar för den interna säkerheten vid Försvarsmaktens största organisationsenhet och även för skyddet av
försvarsmaktsledningen. Sektionen samordnar till del även säkerhetsskyddet inom Stockholms Garnison.

Högkvarteret är under omorganisation och detta gäller även säkerhetssektionen som är i en expansiv period där både arbetsuppgifter och ett nytt arbetslag utvecklas. Vill du vara en del av denna spännande resa och delta i utvecklingen av Högkvarterets interna säkerhetstjänst och säkerhetssektionen? Då ska du söka denna tjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Under Högkvarterets säkerhetschef ansvarar du för att leda och samordna alla delar inom signalskyddsområdet vid Högkvarteret. Detta innebär bl.a.


• Arbeta med styrande dokument och regelverk
• Genomföra analyser, signalskyddsbedömanden- och planer
• Ansvara för incident- och säkerhetsrapportering inom området
• Stödja verksamheten i signalskyddsfrågor inklusive utbildning
• Delta i internkontroller av säkerhetsskyddet
• Hantering och inventering av signalskyddsmateriel i Högkvarteret

Du kommer ha ett nära samarbete med säkerhetschefen och IT-säkerhetschefen i Högkvarteret, Must signalskyddschef samt Försvarsmaktens signalskyddschef.

KRAV
Kvalifikationer


• Vi söker dig som idag arbetar inom området signalskydd och säkerhetsskydd, men har en ambition att utveckla och fördjupa dig ytterligare
• Du har en hög integritet och en förmåga att på ett betryggande sätt hantera skyddsvärd och säkerhetskänslig information
• Relevant utbildningsbakgrund inom signalskydd och säkerhetsskydd, exempelvis genomförda kurser vid TSS, FMUndSäkC eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som llikvärdig
• Flerårig arbetslivserfarenhet av signalskydd 
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska

Personliga egenskaper
För tjänsten gäller att du som person är nyfiken, initiativrik och kreativ samt att du har förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp. En stor del av arbetet sker i mycket nära samarbete med andra enheter inom Högkvarteret, Försvarsmakten och andra myndigheter vilket ställer höga krav på förmåga att bygga och vidmakthålla goda relationer. Andra betydelsefulla egenskaper är gott omdöme och hög integritet. Du ska vara prestigelös, ansvarstagande och kan självständigt hantera dina uppgifter. 

Arbetet ställer krav på ett högt säkerhetsmedvetande och god förmåga att hantera tempoväxling. Du förväntas aktivt bidra till en trivsam arbetsmiljö och dela Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

MERITERANDE


• Utbildad säkerhetschef
• IT-säkerhetschef
• Signalskyddschef
• Nyckel- och kortadministratör
• Signalskyddslärare i Försvarsmakten 
• Tjänstgöring inom den militära säkerhetstjänsten och därmed god kännedom om Försvarsmaktens organisation och dess regelverk för säkerhetsskyddstjänsten 
• God förmåga att hantera Försvarsmaktens kryptosystem avsedda för hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter
• Erfarenhet av att genomföra utbildningar och kontroller
• Erfarenhet av arbete i IS UndSäk
• B-körkort

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. 6 månaders provanställning tillämpas.
Tjänsten är öppen att söka för både officerare, specialistofficerare och civila.
Tillträde snarast efter överenskommelse.
Arbetsort: Lidingövägen, Stockholm

Som anställd i Försvarsmakten är fysik träning en naturlig del av arbetet och du har tillgång till en mängd träningsmöjligheter, såsom gym och simhall som du får nyttja på arbetstid. 

Upplysningar om befattningen
Kontakta Jörgen Nilsson, 08-788 75 00

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta Jörgen Nilsson, 08-788 75 00

Fackliga företrädare
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
Försvarsförbundet OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-12. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Projektledare till Avarn Security

Säkerhetschef
Läs mer Mar 8
Om Bravura:

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad.

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Avarn Security.

Om företaget:

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören för privat och offentlig verksamhet. Enheterna arbetar tätt tillsammans för att kunna erbjuda kunderna skräddarsydda lösningar från alla verksamhetsområden. Idag har Avarn Security ca 16 000 medarbetare i Sverige, Norge och Finland som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle.

Avarn Security Systems är den avdelning som levererar skräddarsydda tekniska lösningar till sina kunder. Dem erbjuder allt inom lås, dörrautomatik, passage, larm, brandlarm och CCTV. Tillsammans med övriga divisioner i koncernen tillgodoser dem det kompletta behovet av säkerhet. Idag är Avarn Security Systems rikstäckande och har kontor och butiker på flera orter i Sverige och är i ständig utveckling.

Arbetsuppgifter:

I rollen som projektledare arbetar du mot Avarns största kunder i olika typer av installationsprojekt med inriktning på säkerhetssystem, inbrottsystem och passersystem. Du har ett helhetsansvar för dina projekt med avseende på planering, bemanning, uppföljning, dokumentation och ekonomi. Du är även ansvarig för ÄTA-hantering, prognoser samt att vara behjälplig vid anbudsarbete. Du står också i nära kontakt med beställare och slutkund, samt ansvarar för professionell handläggning och ledning av uppdragen. Du har stor vana av att driva kundmöten och att dokumentera korrekt projektdokument. Vidare är det naturligt för dig att leda projektgruppen mot uppsatt projektmål och KPI: er. Kontinuerlig dialog med kund, underentreprenörer, leverantörer samt internt inom Avarn är en del av din vardag.

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Minst två års erfarenhet som projektör eller projektledare, föredragsvis inom säkerhetsbranschen
• B-Körkort
• Obehindrade kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper i affärssystem och Office-paketet

För denna tjänst är de personliga egenskaperna av största vikt. Vi ser att du är en person som har en förmåga att skapa struktur för dig själv och dina projekt. Därtill är du i din roll som projektledare skicklig på att ta dialoger med kunder och medarbetare. Du är dessutom en person som har en naturlig pondus och kan driva projekt framåt på ett naturligt och professionellt sätt. Slutligen är du en person som trivs i en fartfylld tjänst och kan hantera krav från kunder.

Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Västberga, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Chef Detaljen för informationssäkerhet och fysisk säkerhet

Säkerhetschef
Läs mer Mar 18
Tjänsten är placerade vid säkerhetssektionen vid Högkvarterets stab med arbetsort Stockholm. Sektionen ansvarar för den interna säkerheten vid Försvarsmaktens största organisationsenhet, Högkvarteret, och även för personskyddet av Försvarsmaktens högsta chefer. Sektionen samordnar till del även säkerhetsskyddet inom Stockholms Garnison. Högkvarteret är under omorganisation och detta gäller även Säkerhetssektionen som är i en expansiv period där både uppgifter och ett nytt arbetslag utvecklas. Vill du vara en del av denna spännande resa och delta i utvecklingen av Högkvarterets interna säkerhetstjänst och säkerhetssektionen? Då ska du söka denna tjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Säkerhetssektionen organiseras i tre Detaljer. Detaljen för informationssäkerhet och fysisk säkerhet (DIF) lyder under Högkvarterets säkerhetschef vilken är tillika sektionschef för säkerhetssektionen. Tjänsten innebär att du leder och samordnar informationssäkerheten (inkluderat IT-säkerhet och signalskydd) samt den fysiska säkerheten (teknisk- och personell bevakning samt inpassering) för Högkvarterets verksamhet i Stockholm samt vid internationella grupperingar. Stundande NATO-medlemskap kommer innebära nya spännande utmaningar, framförallt inom informationssäkerhetsområdet, särskilt för Högkvarteret i Försvarsmakten. Detaljen är relativt ny så arbetssätt och metoder utvecklas kontinuerligt. Arbetsuppgifterna består bland annat av:


• Att vara chef med personalansvar för detaljen.
• Ansvara för verksamhetsplanering och budget för egen verksamhet.
• Utveckla och kvalitetssäkra Högkvarterets arbete med informationssäkerhet och fysisk säkerhet, både enligt nationell lagstiftning samt NATO regelverk.
• Genomföra utbildningar, såväl internt inom Högkvarteret som externt, samt delta vid kontroller av säkerhetsskyddet vid Högkvarteret och leverantörer.
• Utveckla och skriva interna bestämmelser.
• Ta fram och utveckla arbetsprocesser.
• Genomföra skadebedömningar och incidenthantering.

 


Arbetsuppgifterna kan förändras och utvecklas över tid allt eftersom verksamheten utvecklas vid sektionen. Du kommer ha ett nära samarbete med säkerhetschefen i Högkvarteret samt Must, Försvarsstaben och Operationsledningen.

 

KRAV
Kvalifikationer


• Dokumenterad erfarenhet av att vara chef med personalansvar och att utöva direkt ledarskap.
• Aktuell och relevant säkerhetsskyddsutbildning inom Försvarsmakten, Säkerhetspolisen, Polismyndigheten eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Aktuell och relevant yrkeserfarenhet av att arbeta med säkerhetsskydd eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Mycket god administrativ förmåga och ordningssinne.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
• Körkort B.

 


Personliga egenskaper
För tjänsten gäller att du som person är strukturerad, nyfiken och initiativrik samt att du har förmågan att leda en arbetsgrupp. En stor del av arbetet sker i mycket nära samarbete med andra enheter inom Högkvarteret, Försvarsmakten och andra myndigheter/leverantörer vilket ställer höga krav på förmåga att bygga och vidmakthålla goda relationer. Du ska vara ansvarstagande och kan självständigt hantera dina uppgifter. Arbetet ställer krav på ett högt säkerhetsmedvetande och god förmåga att hantera tempoväxling. Vi ställer stora krav på din förmåga att utveckla din arbetsgrupp och förmåga att bibehålla en god arbetsmiljö inom arbetslaget.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du förväntas aktivt bidra till en trivsam arbetsmiljö vid sektionen och dela Försvarsmaktens värdegrund.


MERITERANDE


• Tjänstgöring inom Försvarsmakten och den militära säkerhetstjänsten.
• God kännedom om Försvarsmaktens organisation och verksamhet samt militära säkerhetstjänstens regelverk.
• Erfarenhet av att leda incidenthantering.
• Eftergymnasial utbildning med aktuell examen som av arbetsgivaren bedöms vara inom relevant område.
• Erfarenhet av arbete i IS Undsäk.

 


Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas (om du inte redan är anställd i Försvarsmakten). Befattningen kan sökas av både civil och militär personal. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Arbetsort: Lidingövägen, Stockholm. Resor i tjänsten inom eller utom riket kan förekomma.För mer information om tjänsten
Kontakta Patrik Lind, 08-788 75 00, alternativt Jonas Nygren, 08-788 75 00.

Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson
samtliga nås på telefon 08-788 75 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-05

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Signalskyddschef till FOI, Stockholm eller Linköping

Säkerhetschef
Läs mer Mar 15
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1200 anställda, varav drygt 900 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Ref: 2024-161 

Vill du arbeta i en självständig roll inom en totalförsvarsmyndighet och vara med att bidra till ett systematiskt säkerhetsskyddsarbete i en kreativ och forskningsintensiv verksamhet ? Vi söker dig som är en erfaren signalskyddschef som har ett stort intresse för att arbeta med frågor inom hela säkerhetsskyddsområdet. Då kan  FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete! 

Om tjänsten 

I rollen som signalskyddschef ansvarar du för att driva och förvalta signalskyddstjänsten för myndigheten. Du stödjer och företräder FOI:s verksamhet i signalskyddsfrågor, nationellt och internationellt.

Inom ramen för ansvarsområdet utbildar, upprättar och reviderar du regelverk, handlägger ärenden och administrerar signalskyddsverksamheten samt genomför kontroller. Rollen som  signalskyddschef kräver att du håller dig uppdaterad om lagstiftning och föreskrifter och samverkar med andra myndigheter och tillsynsmyndigheten Must. Utöver signalskydd arbetar du med angränsande system för säker kommunikation. Du deltar även i det gemensamma säkerhetsskyddsarbetet.

Placeringsort för tjänsten är Kista, alternativt Linköping.

FOI bedriver verksamhet på fyra orter i landet, vilket innebär regelbundna inrikesresor. Utrikesresor kan förekomma.

Om enheten 

Säkerhetsskyddsenheten kravställer och stödjer verksamheten inom säkerhetsskyddsarbete, informationssäkerhet och signalskydd. Säkerhetsskyddsenheten består av 18 medarbetare som är fördelade på FOI:s samtliga verksamhetsorter. Du arbetar direkt under biträdande säkerhetsskyddschefen och samverkar med övriga kollegor på säkerhetsskyddsenheten, projektverksamhet i organisationen och stödjande enheter.

Läs gärna om vad FOI gör: https://www.foi.se

Har du den kompetensprofil vi behöver ?

Vi söker dig som har genomgått signalchefsutbildning och tidigare tjänstgjort som signalskyddschef eller biträdande signalskyddschef. Du har också goda kunskaper i Officepaketet och behärskar både svenska och engelska såväl i tal som i skrift. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande att du har eftergymnasial utbildning inom säkerhetsskydds- eller informationssäkerhetsområdet. Meriterande är även lärarbehörighet och operatörsutbildning inom signalskydd. Du har grundläggande kunskap om nätverk, brandväggar och IT säkerhet. 

Som person har du integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du är självgående och har förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Du har en god kommunikativ förmåga och kan utbilda och skapa förståelse för signalskydd och säkerhetsskydd på olika nivåer. För att lyckas i rollen behöver du vara lyhörd för verksamhetens behov. Vidare har du god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.  

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis  Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning. 

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 31 mars 2024.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Johan Bäckström. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Ansök nu

Operativ Driftchef Region Stockholm

Säkerhetschef
Läs mer Feb 29
Cubsec söker dig som vill vara en del av vårt team i Region Stockholm!

Du erbjuds att arbeta i en välmående organisation på ett modernt säkerhetsföretag där vi inspirerar till ett trivsamt arbete med stark gemenskap! Som medarbetare på Cubsec får du möjlighet att utvecklas i ett nytänkande säkerhetsföretag, där verksamheten präglas av personligt engagemang.

Tjänsten som driftchef är en strategiskt viktig roll i en målinriktad verksamhet. Vi tror därför att du är en kommunikativ och tydlig ledare som vill utveckla både medarbetare och verksamheten. Vi vill att du är med och driver arbetet med att skapa en ännu mer konkurrenskraftig verksamhet genom att tillsammans med oss vidareutveckla interna rutiner och processer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att hantera och utveckla större konton.

Vi tror att du är en driven och innovativ person som förstår affärsmodellen runt säkerhetstjänster. Som person är du självständig, strukturerad och målmedveten. Du trivs med att vara det självklara bollplanket och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. I rollen som driftchef på Cubsec ges du en unik möjlighet att vara delaktig i företagets utvecklingsarbete för att långsiktigt skapa en stabil tillväxt samt stärka vårt varumärke.

Vi söker dig som tycker att det är utmanande att leda och utveckla människor samt att arbeta nära våra kunder. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och tror att du är en coachande och entusiasmerande ledare med en förmåga att motivera och förmedla på ett tydligt sätt till dina medarbetare. Vi ser det som mycket meriterande om du har tidigare erfarenheter från ett större skyddsobjekt.

Grundläggande krav:
3 års erfarenhet från Bevakningsbranschen

3 års erfarenhet som Chef

Du ska kunna bli godkänd i registerkontroll klass 2

Arbetsområde: Stockholm

Arbetstid: Helgfria vardagar under kontorstid eller efter överenskommelse

Lön: Enligt överenskommelse

Start: Tjänsten är tillsätts enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Feb 26
Vill du vara med och bidra till internationell fred, säkerhet och utveckling? Vill du ha ett meningsfullt och utvecklande arbete där du gör skillnad? Då kan du vara vår nya kollega på FBA.

Som säkerhetschef, tillika säkerhetsskyddschef, har du en nyckelroll för att främja en god säkerhetskultur i myndigheten. Du ingår i enheten för Förvaltning, IT och säkerhet. Rollen innebär inte ett personalansvar men du arbetsleder ett team med två säkerhetshandläggare. Du samordnar efterlevnaden av säkerhetsskyddslagstiftning, informationssäkerhetslagstiftning och andra relevanta policys och regelverk, utvecklar det systematiska säkerhetsarbetet samt föreslår förbättringar. Allt i nära samarbete med t.ex. IT-samordnare, signalskyddschef, myndighetsjurist och dataskyddsombud.

Resesäkerhet är ett centralt område för myndigheten och du samverkar brett i myndigheten i dessa frågor. I dina arbetsuppgifter ingår att genomföra fältsäkerhetsresor till medel- och högriskländer samt att göra bedömningar, föreslå riskminimerande åtgärder och hålla genomgångar och utbildningar för medarbetare som arbetar i dessa miljöer. FBA:s uppdrag att bidra med civil personal till internationella fredsinsatser i regi av EU, Nato, FN och Osse kräver även ett nära samarbete med nationella och internationella myndigheter, organisationer och partners.

Ytterligare arbetsuppgifter inom myndighetens verksamhetsområde kan tillkomma.

Din profil

Kvalifikationer


• Examen inom ett för rollen relevant område, eller erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga
• Flerårig erfarenhet av personalsäkerhet och resesäkerhet i internationell kontext
• Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet och fysisk säkerhet
• Goda kunskaper om aktuell lagstiftning och standarder inom säkerhetsområdet
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
• Mycket goda kunskaper i programmen i Microsoft 365

Meriterande


• Erfarenhet av säkerhetsarbete i internationell miljö, med längre stationering i land i kris-, konflikt- eller postkonfliktsituation
• Erfarenhet av, eller god kunskap om, systematiskt arbete med informationssäkerhet
• Erfarenhet av att genomföra säkerhetsprövningar, inklusive säkerhetsprövningsintervju
• Erfarenhet av att planera och/eller leda utbildningar
• Erfarenhet av att handlägga säkerhetsskyddsanalys
• Erfarenhet av krisledning
• Erfarenhet av, eller kunskap om, arbete med IT-säkerhet, cybersäkerhet och hybrida hot 

Du är analytisk och kan orientera dig i stora mängder information, dra logiska slutsatser och se orsakssamband. I ditt arbete planerar, organiserar samt prioriterar du på ett effektivt och noggrant sätt. Du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kan hålla strukturerade presentationer som är målgruppsanpassade, där du använder olika pedagogiska metoder på ett kreativt sätt. Arbetet ställer stora krav på flexibilitet och förmåga att ta eget ansvar för att leverera enligt överenskommelse. Du är professionell och resultatorienterad i din yrkesroll. Arbetet innehåller många personkontakter, och det är därför viktigt att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

FBA strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som, tillsammans med tidigare erfarenheter, ska kunna vidimeras vid referenstagning.

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du kan känna delaktighet och ansvar. På FBA är du som medarbetare vår viktigaste tillgång. Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta på FBA och vilka karriärmöjligheter du har hos oss.

Du kommer att anställas som tjänsteperson i rollen som specialist, tillika säkerhetsskyddschef. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse, provanställning om 6 månader tillämpas. Placeringsort är Stockholm eller Sandö, Kramfors kommun. I arbetet ingår resor till konflikt- och postkonfliktländer som i riskbedömningar benämns som resor som kan komma att medföra hög risk. En säkerhetsprövning kan komma att göras enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Ansök senast 2024-03-17

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings - och rekryteringshjälp.

Rollens innehåll: Henrik Mungenast, avdelningschef Verksamhetsstöd +46 070 180 63 82
Allmänna frågor:  Sandra Bäcklund, HR Verksamhetspartner  +46 10-490 32 18

Fackliga representanter:
SACO-S, Felicia Forsström, +46 10 456 24 97
ST, Jörgen Handling, +46 10 456 24 53

Om oss

Folke Bernadotteakademin (FBA) är myndigheten för fred, säkerhet och utveckling. FBA arbetar med internationella fredsinsatser och utvecklingssamarbete. Myndigheten bedriver utbildning, forskning och metodutveckling för att stödja freds- och statsbyggande i konflikt- och postkonfliktländer. Vi bidrar även med civil personal och expertis till freds- och valobservationsinsatser som leds av EU, FN och OSSE. Myndigheten har fått sitt namn efter Folke Bernadotte, FN:s första medlare.

Ansök nu

Säkerhetschef till Trafikkontoret, Stockholms stad

Säkerhetschef
Läs mer Feb 16
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Trafikkontoret ansvarar för att sköta om och utveckla Stockholms offentliga rum, så att de är trygga, attraktiva, framkomliga och hållbara. Uppdraget innefattar allt ifrån att ta hand om den befintliga stadsmiljön till att genomföra strategiska investeringsprojekt och planera för morgondagens växande storstad. För att klara vårt uppdrag är vi ca 450 kollegor, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets nyrenoverade lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en stad i framkant med hållbara transportlösningar och levande miljöer, både idag och i framtiden.Din arbetsplats
Avdelningen Verksamhetsstöd har ett brett ansvar för merparten av trafikkontorets stödprocesser, t.

ex. HR, IT, säkerhet och beredskap, informationshantering, synpunktshantering och nämndadministration. Avdelningens uppdrag är att vara en stödjande verksamhet som möjliggör för kontorets övriga verksamheter att fullgöra sina uppdrag. På avdelningen arbetar totalt ca 70 medarbetare.

Stockholms säkerhetsarbete tar sin utgångspunkt i stadens nyligen reviderade säkerhetsprogram. För att implementera stadens höjda ambitioner inom området och möta omvärldens förändringar bildade kontoret en säkerhetsenhet från och med 1 februari 2024. Enhetens uppdrag är att leda, utveckla och samordna trafikkontorets säkerhetsarbete. Initialt kommer enheten att bestå av tre medarbetare: två säkerhetsskyddssamordnare och en beredskapssamordnare. Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen för Verksamhetsstöd och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med inriktning mot säkerhet, samhällsskydd eller riskhantering, eller erfarenheter och kvalifikationer som bedöms likvärdiga. Vidare har du flera års arbetslivserfarenhet inom säkerhet. Du har en bred kunskapsbas inom säkerhetsområdet och förmåga att upprätthålla helhetssyn. Erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddsfrågor är meriterande men inget krav.

Du har tidigare erfarenhet av ledarskap, men formell chefserfarenhet är inget krav.

Som person är du trygg och stabil samt har en god förmåga att arbeta såväl strategiskt som operativt. Du är en tydlig kommunikatör och har förmågan att prioritera mellan olika frågor och perspektiv. Du utövar ett tryggt ledarskap där du motiverar och engagerar dina medarbetare så att ni tillsammans driver, utvecklar och förankrar trafikkontorets säkerhetsarbete. Då tjänsten innefattar många kontaktytor, både inom och utanför trafikkontoret, är god samarbetsförmåga avgörande.

Slutligen tror vi att du tycker att trafikkontorets uppdrag, att sköta om och utveckla Stockholms offentliga rum, låter spännande och som något du vill bidra inom.

I den här tjänsten kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad vi kan erbjuda dig

En trygg arbetsplats där vi hjälper och stöttar varandra i det vardagliga arbetet och värnar om den goda arbetsmiljön. Du ges möjlighet till personlig utveckling/kompetenspåfyllnad samt till delaktighet och inflytande på arbetsplatsen.

Arbetsplatsen är centralt belägen i Tekniska nämndhuset på Fleminggatan 4. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Vi har flexibla arbetstider samt möjlighet till växling av semesterdagstillägg mot extra ledighet. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Vi erbjuder friskvårdsersättning, friskvårdstimme och möjlighet att delta i friskvårdsaktiviteter, se våra övriga Förmåner. Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare: Att arbeta i Stockholmsstad

Anställningen är placerad i säkerhetsklass och för det krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen att växa i en växande stad - där din insats verkligen gör skillnad!
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Sundbybergs Stad söker säkerhetsstrateg

Säkerhetschef
Läs mer Feb 11
Är du skicklig på att samverka och skapa engagemang gällande säkerhetsfrågor? För rekrytering söker vi nu en säkerhetsstrateg med intresse för säkerhetsskydd till Sundbybergs Stad. Är du van att arbeta brett med säkerhetsfrågor som rör verksamhetsskydd och säkerhetsskydd? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Arbetsgivaren har även behov av att bemanna funktionen som bitr. säkerhetsskyddschef som kräver särskild kunskap och erfarenhet. För dig som ännu inte besitter dessa kunskaper och erfarenheter så kommer det finnas goda utvecklingsmöjligheter att vidareutbilda sig inom dessa områden.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse och beredskapstjänstgöring ingår. Befattningen är placerad i säkerhetsklass. Urval och intervjuer sker löpande så sök gärna redan idag.


Om tjänsten
Förvaltningsstaben som tillhör kommunstyrelsens förvaltning ansvarar i huvudsak för det stadsövergripande säkerhetsarbete i form av verksamhetsskydd, säkerhetsskydd och signalskydd. Arbetet vid förvaltningsstaben leds av stabschefen tillika säkerhetsskyddschef.

Tjänsten som säkerhetsstrateg innebär primärt att tillsammans med stabschefen/säkerhetsskyddschefen arbeta utifrån ett allrisk-och hotperspektiv och brett anslag inom säkerhetsskydd, verksamhetsskydd och signalskydd. Du kommer att ingå i ett mindre team på tre säkerhetsstrateger och en informationssäkerhetsstrateg. I teamet har alla olika övergripande inriktningar gällande säkerhet.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen som säkerhetsstrateg representerar du Sundbybergs stad i olika externa nätverks- och samarbetsforum, samverkar med myndigheter och frivilligorganisationer. I uppdraget ingår att ge rådgivning och att vara kravställare. Som säkerhetsstrateg arbetar du i ett team med övriga medarbetare vid förvaltningsstaben där du i din roll strategiskt leder och driver Sundbybergs stads utveckling inom dina primära och sekundära fackområden. I befattningen följer skyldighet att inneha beredskap som tjänsteperson i beredskap, TIB.


Vem är du?
Vi ser att du som söker har dokumenterad flerårig erfarenhet av arbete inom någon eller några av verksamhetsområdet relevanta fackområden så som t.ex. krisberedskap, krishantering, civilt försvar, fysisk säkerhet och egendomsskydd, personsäkerhet, systematiskt brandskydd, risk- och sårbarhetsanalyser, försäkringsskydd, utbildning- och övningsverksamhet, kontinuitetsplanering. För att lyckas i rollen ser vi att du även har flerårig erfarenhet av och god juridisk förståelse och kunskap om relevant lagstiftning (t.ex. kommunallag, lag om offentlig upphandling, kamerabevakningslag, lag om kommuners och regioners åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap). Du har en akademisk examen, YH-utbildning eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.

I tjänsten kommer du att författa styrdokument, tjänsteutlåtande samt handlägga svar på remisser därmed ser vi att du har mycket god förmåga i att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Det är meriterande om du har arbetat på ledningsnivå inom en kommunalt politisk styrd organisation, eller har erfarenhet av tjänstgöring som tjänsteperson i beredskap, TIB i kommunal eller statlig myndighet. Om du tidigare har arbetat med att bygga upp struktur, implementera ledningssystem eller drivit verksamhetsutveckling och förändringsledning i medelstora organisationer är det meriterande. Vid erfarenhet av att verka i och bygga upp krisledningsstab ser vi det som meriterande för den här tjänsten. Har du erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystemet Public 360, processkartläggningsverktyget 2c8, WIS, Rakel eller Cosafe är det meriterande.

För utökade arbetsuppgifter som bitr. säkerhetsskysschef är det meriterande om du har:
• slutförd säkerhetsskyddschefsutbildning. Utbildningen ska styrkas genom diplom eller annan liknande handling.
• Flerårig dokumenterad erfarenhet av strategiskt säkerhetsskyddsarbete på statlig eller kommunal myndighet.
• Dokumenterad flerårig erfarenhet av och god juridisk förståelse och kunskap om säkerhetsskyddslagen, säkerhetsskyddsförordningen och säkerhetspolisens föreskrifter om säkerhetsskydd.
• Svenskt medborgarskap.

Personliga egenskaper:
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i jobbet har du förmågan att upprätthålla en god struktur i ditt arbete. Du är analytisk med förmåga att kunna se större sammanhang och konsekvenser av åtgärder på lång sikt. Det är också viktigt att du är stabil och kan behålla lugnet i krävande situationer. Vi tror också att du är samarbetsorienterad och har förmåga att skapa goda relationer, både internt och externt. Du är ambitiös och sätter upp höga mål för dig själv och arbetar för att nå dessa mål. Du gör vad som krävs för ett gott resultat. Du är vetgirig och håller dig à jour inom din profession, omvärldsbevakar och trendspanar.


Om verksamheten
Sundbyberg är en av Sveriges snabbast växande kommuner och Sveriges minsta kommun till ytan. Sundbyberg är idag dryga 50 000 invånare och beräknas vara ca 68 000 invånare 2030. Stadens organisation består av 1 gemensam förvaltning med 5 underliggande sektorer, avdelningar och enheter.

Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Urvalstester kan förekomma. Fördjupad bakgrundskontroll kommer att genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Ansök nu

Sektionschef inom säkerhetsunderrättelse

Säkerhetschef
Läs mer Feb 7
Är du en ledare som kan se din verksamhet i ett större sammanhang, som lyfter fram dina medarbetares prestationer och får andra att utvecklas och växa? Vill du vara med och skydda Sveriges hemligheter? Nu söker vi en sektionschef till säkerhetsunderrättelseavdelningen med inriktning mot cyberhot. Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan.
Vårt uppdrag är Sveriges säkerhet.


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor och medarbetare är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Nu söker vi dig som vill bidra med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.
Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra samtidigt som du arbetar och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
De hot som Sverige står inför handlar bland annat om underrättelsehot från främmande makt, där cyber utgör en stor del. Därför är cyberförmåga och möjlighet att verka i den digitala miljön avgörande inom Säkerhetspolisens arbete mot nämnda hot. Myndighetens säkerhetsunderrättelse-verksamhet arbetar oavbrutet med att bedöma och reducera hotaktörers avsikt och förmåga att bedriva säkerhetshotande verksamhet. För att lösa detta komplexa uppdrag är lagarbete ett självklart arbetssätt, där medarbetare med olika kompetenser arbetar tillsammans för Sveriges säkerhet.
Som sektionschef leder du en sektion som bedriver verksamhet inriktad på att möta främmande makt på cyberarenan och där fokus hittills varit på att upparbeta och utveckla en robust verksamhet inom området. Ditt uppdrag är att ta verksamheten till nästa nivå genom nära samverkan med bland andra försvarsunderrättelsemyndigheterna och relevanta samarbetspartners, både nationellt och internationellt.
Som sektionschef är du verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvarig för din sektion. Du ingår i enhetens ledningsgrupp och tillsammans med övriga chefer ansvarar du för att verksamheten bedrivs med tydlig mål- och resultatinriktning. Du skapar bästa möjliga förutsättningar för det operativa arbetet och har ett strategiskt såväl som operativt utvecklingsansvar inom ramen för sektionens uppdrag. Du säkerställer att arbetssätt och metoder ständigt utvecklas samt att resurser används på bästa sätt i syfte att uppnå myndighetens operativa mål.
Du bedriver ett väl fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete, leder sektionens arbete med metod- och kompetensutveckling och verkar för att medarbetarnas kompetens används där den bäst behövs.
I enhetens ledningsgrupp arbetar vi engagerat och stöttar varandra i våra respektive uppdrag. Vi värdesätter gott samarbete och tar ett gemensamt ansvar för hela enhetens välmående och den operativa helhetens bästa.
Din placering är på huvudkontoret i Solna och arbetet bedrivs på plats utan möjlighet till distansarbete. Resor inom och utanför Sverige förekommer.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Du har följande kompetens:
Relevant högskoleutbildning, alternativt motsvarande kompetens som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig
Erfarenhet av arbete som syftar till att skydda Sveriges säkerhet
Erfarenhet av att arbetsleda på direkt nivå med arbetsmiljöansvar
God kunskap om hur myndigheter styrs och regleras samt myndigheters relation till Regeringskansliet
Kunskap om och intresse för IT
God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift


Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:
Erfarenhet av arbetsledning på indirekt nivå
Erfarenhet av att leda arbete med metod- och utvecklingsfrågor
Erfarenhet av arbete inom Säkerhetspolisen eller någon av våra nationella samarbetspartnersDet här är kollegan vi söker
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som genom ditt tillitsbaserade ledarskap skapar förutsättningar för dina medarbetares goda resultat och som får andra att utvecklas och växa. Du är prestigelös och bygger ditt ledarskap på stort engagemang för medarbetare och för uppdraget. Du värdesätter samverkan och har en naturlig förmåga att skapa och upprätthålla goda, förtroendefulla kontakter och nätverk i effektivt samarbete med andra. Detta gäller såväl inom myndigheten som externt mot samarbetspartners.
Arbetet på Säkerhetspolisen är föränderligt och det är viktigt att du är flexibel och kan växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet utifrån given situation. Du kan även hantera balansen mellan noggrannhet och att ha den övergripande bilden av verksamheten. Till det behövs mod och integritet att fatta komplexa beslut, ibland under tidspress.
Som person är du utvecklingsorienterad och arbetar med förbättringar för att tillse att verksamheten hela tiden utvecklas i effektivitet. Du är kommunikativ och ser återkoppling som en naturlig del av ditt ledarskap. Därtill är du mål- och resultatorienterad och levererar enhetens resultat med hänsyn taget till helheten i myndigheten.
Säkerhetspolisen ställer höga krav på säkerhet- och sekretess, därför förutsätter vi att du har ett högt säkerhetsmedvetande.


Anställningsvillkor och förmåner
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Vi premierar hälsa och strävar efter balans mellan arbete och privatliv. Hos oss utövar du friskvård på din arbetstid och vi erbjuder både individuell träning och gruppträning i egna träningslokaler på vårt huvudkontor i Solna.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 80 23. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.
Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du
Ansökan sker via vår hemsida, www.sakerhetspolisen.se
Ansökan ska ha kommit in senast 2024-02-29.

Ansök nu

Sundbybergs Stad söker säkerhetsstrateg

Säkerhetschef
Läs mer Feb 11
Är du skicklig på att samverka och skapa engagemang gällande säkerhetsfrågor? För rekrytering söker vi nu en säkerhetsstrateg med intresse för säkerhetsskydd till Sundbybergs Stad. Är du van att arbeta brett med säkerhetsfrågor som rör verksamhetsskydd och säkerhetsskydd? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Arbetsgivaren har även behov av att bemanna funktionen som bitr. säkerhetsskyddschef som kräver särskild kunskap och erfarenhet. För dig som ännu inte besitter dessa kunskaper och erfarenheter så kommer det finnas goda utvecklingsmöjligheter att vidareutbilda sig inom dessa områden.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse och beredskapstjänstgöring ingår. Befattningen är placerad i säkerhetsklass. Urval och intervjuer sker löpande så sök gärna redan idag.


Om tjänsten
Förvaltningsstaben som tillhör kommunstyrelsens förvaltning ansvarar i huvudsak för det stadsövergripande säkerhetsarbete i form av verksamhetsskydd, säkerhetsskydd och signalskydd. Arbetet vid förvaltningsstaben leds av stabschefen tillika säkerhetsskyddschef.

Tjänsten som säkerhetsstrateg innebär primärt att tillsammans med stabschefen/säkerhetsskyddschefen arbeta utifrån ett allrisk-och hotperspektiv och brett anslag inom säkerhetsskydd, verksamhetsskydd och signalskydd. Du kommer att ingå i ett mindre team på tre säkerhetsstrateger och en informationssäkerhetsstrateg. I teamet har alla olika övergripande inriktningar gällande säkerhet.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen som säkerhetsstrateg representerar du Sundbybergs stad i olika externa nätverks- och samarbetsforum, samverkar med myndigheter och frivilligorganisationer. I uppdraget ingår att ge rådgivning och att vara kravställare. Som säkerhetsstrateg arbetar du i ett team med övriga medarbetare vid förvaltningsstaben där du i din roll strategiskt leder och driver Sundbybergs stads utveckling inom dina primära och sekundära fackområden. I befattningen följer skyldighet att inneha beredskap som tjänsteperson i beredskap, TIB.


Vem är du?
Vi ser att du som söker har dokumenterad flerårig erfarenhet av arbete inom någon eller några av verksamhetsområdet relevanta fackområden så som t.ex. krisberedskap, krishantering, civilt försvar, fysisk säkerhet och egendomsskydd, personsäkerhet, systematiskt brandskydd, risk- och sårbarhetsanalyser, försäkringsskydd, utbildning- och övningsverksamhet, kontinuitetsplanering. För att lyckas i rollen ser vi att du även har flerårig erfarenhet av och god juridisk förståelse och kunskap om relevant lagstiftning (t.ex. kommunallag, lag om offentlig upphandling, kamerabevakningslag, lag om kommuners och regioners åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap). Du har en akademisk examen, YH-utbildning eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.

I tjänsten kommer du att författa styrdokument, tjänsteutlåtande samt handlägga svar på remisser därmed ser vi att du har mycket god förmåga i att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Det är meriterande om du har arbetat på ledningsnivå inom en kommunalt politisk styrd organisation, eller har erfarenhet av tjänstgöring som tjänsteperson i beredskap, TIB i kommunal eller statlig myndighet. Om du tidigare har arbetat med att bygga upp struktur, implementera ledningssystem eller drivit verksamhetsutveckling och förändringsledning i medelstora organisationer är det meriterande. Vid erfarenhet av att verka i och bygga upp krisledningsstab ser vi det som meriterande för den här tjänsten. Har du erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystemet Public 360, processkartläggningsverktyget 2c8, WIS, Rakel eller Cosafe är det meriterande.

För utökade arbetsuppgifter som bitr. säkerhetsskysschef är det meriterande om du har:
• slutförd säkerhetsskyddschefsutbildning. Utbildningen ska styrkas genom diplom eller annan liknande handling.
• Flerårig dokumenterad erfarenhet av strategiskt säkerhetsskyddsarbete på statlig eller kommunal myndighet.
• Dokumenterad flerårig erfarenhet av och god juridisk förståelse och kunskap om säkerhetsskyddslagen, säkerhetsskyddsförordningen och säkerhetspolisens föreskrifter om säkerhetsskydd.
• Svenskt medborgarskap.

Personliga egenskaper:
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i jobbet har du förmågan att upprätthålla en god struktur i ditt arbete. Du är analytisk med förmåga att kunna se större sammanhang och konsekvenser av åtgärder på lång sikt. Det är också viktigt att du är stabil och kan behålla lugnet i krävande situationer. Vi tror också att du är samarbetsorienterad och har förmåga att skapa goda relationer, både internt och externt. Du är ambitiös och sätter upp höga mål för dig själv och arbetar för att nå dessa mål. Du gör vad som krävs för ett gott resultat. Du är vetgirig och håller dig à jour inom din profession, omvärldsbevakar och trendspanar.


Om verksamheten
Sundbyberg är en av Sveriges snabbast växande kommuner och Sveriges minsta kommun till ytan. Sundbyberg är idag dryga 50 000 invånare och beräknas vara ca 68 000 invånare 2030. Stadens organisation består av 1 gemensam förvaltning med 5 underliggande sektorer, avdelningar och enheter.

Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Urvalstester kan förekomma. Fördjupad bakgrundskontroll kommer att genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Ansök nu

Säkerhetschef till Kungliga Biblioteket

Säkerhetschef
Läs mer Jan 24
Har du tidigare erfarenhet som säkerhetschef inom offentlig förvaltning? Vill du arbeta i en dynamisk och bred verksamhetsmiljö där du ansvarar för att säkerhetsarbete når nästa nivå? Då kan du vara vår nya säkerhetschef!

I en tid då säkerhetsfrågor växer och blir alltmer komplexa är det viktigt att Kungliga biblioteket (KB) har en tydlig bild av hur säkerhetsarbetet ska utvecklas och bedrivas i verksamheten. Vi söker därför en erfaren säkerhetschef vill ta sig an det viktiga uppdraget att leda KB:s säkerhetsarbete.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett utmanande och spännande uppdrag där du leder, utvecklar och samordnar myndighetens beredskaps- och säkerhetsarbete. I rollen ingår att upprätthålla och utveckla ett fullgott skydd för KB:s personal, lokaler och unika digitala och fysiska samlingar, för såväl fredstid som för situationer av höjd beredskap. Du bistår med stöd till hela verksamheten inklusive ledningen och driver själv såväl strategiska som operativa uppdrag. Säkerhetschefen ansvarar för att planera, genomföra och följa upp myndighetens övningar och utbildningar inom säkerhet.

Säkerhetschefen ansvarar vidare för myndighetens krisberedskapsarbete och risk- och sårbarhetsanalyser för verksamheten, samt upprättar styrdokument och handlingsplaner enligt gällande reglering och behov. Du samverkar med externa intressenter och andra myndigheter. Du är KB:s ansikte inåt och utåt inom säkerhetsområdet och hanterar mediakontakter och andra externa kontaktytor vad gäller säkerhetsfrågor.

Du håller dig och KB uppdaterad på säkerhetsläge, ny reglering och omvärldstrender inom säkerhet och arbetar proaktivt och systematiskt med säkerhetsfrågorna.

Arbetet sker brett över hela myndigheten, i nära samarbete med bland annat andra chefer, informationssäkerhetssamordnaren, IT-säkerhetsspecialister samt jurister. För att kunna arbeta dedikerat med säkerhetsfrågorna har säkerhetschefen inte personalansvar, men ingår i myndighetens forum för chefer och strateger. Säkerhetschefen rapporterar till chefsjuristen, tillika enhetschef enheten för säkerhet och juridik.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
För att lyckas i rollen behöver du:

* För tjänsten relevant akademisk utbildning
* Flera års erfarenhet från att ha arbetat som säkerhetschef eller motsvarande inom offentlig förvaltning
* Goda kunskaper om systematiskt säkerhetsarbete, säkerhetsstandarder och aktuell lagstiftning inom säkerhetsområdet
* Erfarenhet av arbete med personalsäkerhet, fysisk säkerhet, cybersäkerhet, informationssäkerhet, IT-säkerhet, krisberedskap och totalförsvarsfrågor
* God kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är
* Utbildning eller certifiering inom säkerhet
* Erfarenhet av säkerhetsarbete inom kulturarvssektorn

Som person är du förtroendeingivande, trygg och tydlig i ditt chefs- och ledarskap. Du är självgående och tar stort ansvar för att driva dina frågor på ett strukturerat och systematiskt sätt. Du är van att planera, genomföra och utvärdera ditt arbete på både kort och lång sikt. Du har förmåga att motivera och skapa delaktighet, samt förmåga att omsätta strategier i operativ verksamhet. En av dina styrkor är din kommunikativa förmåga där du anpassar budskap efter olika målgrupper och kan förankra budskap i verksamheten på ett pedagogiskt sätt som skapar engagemang och förståelse för säkerhetsfrågorna. Därtill har du en välutvecklad analytisk förmåga och känner dig trygg med att bedöma, förstå och prioritera i säkerhetsfrågor. Eftersom rollen innebär att hantera känslig och konfidentiell information är det viktigt att du har hög integritet.

Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

Anställning och tillträde
Det här är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månader provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering är i Humlegården i Stockholm.
KB har verksamhet på olika orter, Stockholm, Strängnäs, Grängesberg och Bålsta, och tjänsteresor förekommer.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete upp till 50 % av arbetstiden. För tjänsten gäller beredskap enligt beredskapsavtal.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-22. Vänligen bifoga CV. I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor istället för personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av denna tjänst och vad du kan bidra med. Var därför noga med dina svar så att de speglar din kompetens och erfarenhet på ett korrekt sätt.

Säkerhetsintervju samt bakgrundskontroll kan komma att genomföras med slutkandidat.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om jobbet välkommen att kontakta enhetschef/chefsjurist Karin Lodin 010-709 37 87.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Jeanette Hagen, jeanette.vanderhagen@jeffersonwells.se eller Therese Thunström, therese.thunstrom@jeffersonwells.se.
För anställningsvillkor kontakta HR-partner Jenny Berglöw, 010-709 38 98.
Fackliga kontaktpersoner är May Nilsson, ST-KB, och Amit Rathod, SACO-KB, båda nås via växeln 010-709 30 00.

Om enheten
Tjänsten är placerad på enheten för Säkerhet och juridik som består av cirka 7 medarbetare och ingår i avdelningen för Verksamhetsstöd.

Enhetens uppdrag är att samordna, följa upp och utveckla KB:s ledningssystem för säkerhet. I ledningssystemet ingår regelskrivning om säkerhetsskydd, informationssäkerhet, dataskydd, fysiskt skydd, risk- och incidenthantering, personskydd samt kris- och kontinuitetshantering.
Enheten ansvarar också för KB:s dokument- och ärendehantering samt för myndighetsarkivet. Enheten tillhandahåller också juridiskt stöd, samordnar GDPR-frågor, samt hanterar visselblåsarärenden.

Om Kungliga biblioteket
Kungliga biblioteket (KB) är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer varje dag. Vi har allt från handskrifter, böcker och tidningar till musik, film och datorspel. KB bevarar och tillgängliggör vårt kulturarv och främjar samverkan mellan Sveriges bibliotek. Ytterst handlar uppdraget om demokrati, jämlikhet och fri åsiktsbildning. Dessutom är KB en arbetsplats för forskare, studenter och ca 350 medarbetare.
Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av ansvar, öppenhet, tillit och lärande. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet.

Ansök nu

Säkerhetschef till Tre

Säkerhetschef
Läs mer Jan 17
Va?lkommen till Tre, telekomaktören som a?lskar att utmana och utforska. Vi tror på laget fo?re jaget, vi vill ge dig ditt livs ba?sta ledare, vi a?lskar olikheter, hatar ora?ttvisor och vi appla?derar bra resultat framfo?r la?nga arbetsveckor. Visst låter det Trevligt?

Vi söker nu en Säkerhetschef, med uppdraget att ansvara för det övergripande och strategiska säkerhetsarbetet på Tre. Är du en driven person som på strategisk och operativ nivå vill leda, styra och koordinera säkerhetsarbetet hos oss på Tre? Då vill vi att du läser vidare.

I din nya roll

Säkerhet hos Tre står högt på agendan och som Säkerhetschef kommer du axla en central roll som ansvarig för det övergripande och strategiska säkerhetsarbetet. I din roll ansvarar du för att säkerhetsperspektivet tillvaratas inom Tres verksamhet. Det innebär bland annat att planera, leda och samordna fysisk säkerhet vid huvud- och lokalkontor, driftlokaler och våra 38 butiker runt om i landet. Utöver detta leder och bedriver du också Tres säkerhetsskyddsarbete för att säkra vår verksamhet mot antagonistiska handlingar och verka för Sveriges säkerhet. Rollen innebär stor grad av proaktivitet då du på ett strategiskt, taktiskt och operativt plan kommer säkerställa att arbetet sker på ett säkert, effektivt och långsiktigt sätt. Några andra av dina ansvarsområden kommer vara att bedriva internutredningar och utbilda verksamheten inom säkerhetsområdet.

Ett av dina viktigaste bidrag är att agera speaking partner, vägvisare och strategisk rådgivare till intressenter där du för säkerhets talan. Här är du delaktig och engagerad, redo att inkludera dig och aktivt driva initiativ framåt. Med ett coachande förhållningssätt bygger du upp ditt nätverk och kan prata med både chefer, ledningsgrupp och verksamhet. Rollen innebär många kontaktytor internt på Tre så som Teknik, Legal och Stores.

Du har övergripande budget- och personalansvar samt ägandeskap för leverantörs- och avtalsuppföljningar. Du leder ditt team som består av handläggare och säkerhetsspecialister och rapporterar till Head of GRC.

Du kommer se fram emot att

• Ha en central roll i vårt arbete med säkerhet, både på Tre och i samhället i stort
• Leda ett ansvarstagande säkerhetsteam, med stark teamkänsla och stor tillit till vårt uppdrag
• Vara en tydlig förebild genom ditt driv och ditt sätt att navigera i organisationen
• Vara en del av Sveriges bästa arbetsplatser, Great place to work 2023

Mer om dig

För att lyckas och trivas i rollen har du flera års dokumenterad yrkeserfarenhet av säkerhetsarbete i en ledande befattning och tidigare erfarenhet av arbete inom säkerhetskänslig verksamhet. Med detta i ryggen har du god vana av arbete med myndighetsfrågor och kontakt med myndigheter. I grunden har du relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens.

Du trivs med att arbeta i snabbrörliga organisationer och vi ser gärna att du har erfarenhet från privata sektorn. Du har en fallenhet för att bryta ner det komplexa och få med dig andra på ett inspirerande, lättsmält och begripligt sätt. Det ligger i din natur att bygga långvariga relationer och du förstår värdet i hur ett nära samarbete bidrar till affären.

Som ledare på Tre har du ett brett scope. Du är trygg i ditt ledarskap och genom en tydlig vision får du med dig andra. Med intresse för ett närvarande och coachande ledarskap får du dina medarbetare att växa och utvecklas.

Övrig information

Den här rollen är placerad i säkerhetsklass. Aktuell slutkandidat kommer genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll och den kommer genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär bland annat krav på medborgarskap inom EU.

Ansökan

Vi tar enbart emot ansökningar via denna annons och kommer hålla intervjuer löpande. Tillsättning av tjänsten sker enligt överenskommelse. Vid frågor kontakta rekryterande chef Pamela Morris.

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-PRIORITY

Ansök nu

Manager personskydd och säkerhetsoperatörer

Säkerhetschef
Läs mer Jan 12
SRS Group är ett svenskt säkerhetsföretag som hanterar konsultativa och operativa säkerhetstjänster
för företag, myndigheter och privatpersoner. SRS är auktoriserat av Länsstyrelsen att bedriva och
utbilda i personskydd. Våra tjänster omfattar även analys, utredningar och risk- och krishantering.

Om jobbet

Vi söker nu en engagerad arbetsledare till vårt operativa team.  Du kommer att leda, fördela och utveckla arbetet för ett team av säkerhetsoperatörer och personskyddsväktare. Ansvarsområden inkluderar att säkerställa efterlevnad av regler, administration, projektledning och ledarskap.

Du erbjuds en viktig roll i SRS:s operativa uppdrag och du blir en del i ett dynamiskt och framåtlutat team.

Arbetsuppgifter


• Planering av verksamheten
• Rekrytering
• Personalansvar för ca 25 personer
• Utveckling av verksamheten
• Planering och uppföljning av utbildningar
• Genomföra enklare utbildningar
• Säkerställa efterlevnad av regler, rutiner och lagar
• Hantera administrativa processer
• Arbeta med ständiga förbättringar
• Bygga relationer och hålla medarbetare engagerade och motiverade

Vi söker dig som:


• Har dokumenterad erfarenhet av ledarskap
• Har erfarenhet från säkerhetsbranschen
• Har erfarenhet från administrativa processer
• Har dokumenterad erfarenhet av verksamhets- och personalutveckling
• Talar och skriver flytande på svenska
• Har goda kunskaper i engelska

Meriterande:


• Gärna militär och/eller polisiär bakgrund
• Personskyddserfarenhet
• Erfarenhet av arbete med ständiga förbättringar
• Erfarenhet av att genomföra utbildningar

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

Du behöver vara en ansvarstagande person med god organisatorisk, strukturerad och administrativ förmåga som snabbt kan skifta fokus när verksamheten kräver det. Du gillar att leda med tydliga direktiv och arbeta proaktivt för att hela tiden utveckla avdelningen och din personal. Du har lätt för att engagera dina medarbetare och har ett lyhört, inkluderande och tydligt ledarskap. Vi tror att du gillar att arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt och kan hantera stressiga situationer. Därtill har du förmågan att motivera och få med dig andra människor för att skapa resultat. Du har ett stort intresse för att hjälpa och utveckla andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Ansök nu

Gruppchef till Säkerhetsavdelningen, Nationella Avdelningar, Stockholm

Säkerhetschef
Läs mer Jan 17
Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.


Säkerhetsavdelningen är en av myndighetens nationella avdelningar och är organiserad i en operativ del med åtta ansvarsområden samt en stödjande del med fyra ansvarsområden. Säkerhetsavdelningen ansvarar för verksamhetsskydd och säkerhetsskydd.
Säkerhetsavdelningen hanterar bl.a. ärenden inom myndigheten som omfattar skydd av medarbetare, skydd av fysiska lokaler, skydd av information, hantering av säkerhetsprövningar och säkerhetsärenden.
Vi söker nu en gruppchef till den organisatoriska enheten för Nationella avdelningar. Den organisatoriska enheten för Nationella avdelningar hanterar säkerhetsfrågor vilka berör myndighetens nationella avdelningar (förutom Nationellt forensiskt centrum). Arbetet leds av Säkerhetschefen för enheten. Som gruppchef har du personalansvar och leder det dagliga arbetet inom främst personalsäkerhet och säkerhetsskyddad upphandling.
Arbetsbeskrivning
Som gruppchef för personalsäkerhet och säkerhetsskyddad upphandling rapporterar du till säkerhetschefen för nationella avdelningar samt ingår i ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. I rollen som gruppchef kommer du att leda, samordna och utveckla verksamhetens arbete inom personalsäkerhet och säkerhetsskyddad upphandling. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
minst 2 års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef med personalansvar den senaste femårsperioden
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
polisexamen i enighet med Polisförordningen (2014:1104) eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget
relevant arbetslivserfarenhet inom myndighet eller annan större organisation, inom exempelvis säkerhetsområdet, brottsbekämpning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som relevant
svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
relevant erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
ingått i ledningsforum
chefs- och ledarskapsutbildning för direkt eller indirekt nivå
erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
analys och helhetssyn
mål och resultat
utveckling och förändring
social säkerhet
muntlig och skriftlig kommunikation
skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Kontaktpersoner
Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Sanna Hawborn Dahlstedt, HR-konsult, sanna.hawborn-dahlstedt@polisen.se
Vid frågor om tjänsten kontakta Karin Kajandi, rekryterande chef, karin.kajandi@polisen.se
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel 114 14
Övrig information
Anställning
Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering vid Kungsholmen, Stockholm

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 24 januari 2024 via e-post till jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A734.319/2023 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


För fullständig information om anställningen, se följande länk: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2024/januari/gruppchef-till-sakerhetsavdelningen-nationella-avdelningar-stockholm/


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Security Officer RE&FM Nordic

Säkerhetschef
Läs mer Dec 5
Företagsbeskrivning
Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.
Jobbeskrivning
Vill du jobba med säkerhet inom och för Vattenfalls fastigheter och samtidigt bidra till ett fossilfritt samhälle? Vi söker nu en senior medarbetare att axla rollen som Security Officer RE&FM; Nordic hos oss på Vattenfall!
RE&FM; (Real Estate & Facility Management) Nordic förser Vattenfalls kontor med fastighetsrelaterade tjänster i norden. Som Security Officer RE&FM; Nordic kommer du ansvara för att omsätta koncernens styrande direktiv på lokal nivå inom RE&FM; Nordic.


Vidare ansvarar du för att initiera, leda, genomföra samt följa upp aktiviteter inom den årliga cykeln med säkerhetsrelaterade aktiviteter. Inom ramen för detta rapporterar du såväl i linjen till närmsta chef, men även funktionellt till Staff Function Security Officer samt med regelbunden frekvens direkt till ledningsgruppen för RE&FM; Nordic samt i förekommande fall till säkerhetsskyddschef. Det är en ny befattning och du kommer ha en fri roll med stort eget ansvar och stor möjlighet att utforma ditt arbete och sätt att skapa varaktiga resultat.
Vattenfalls långsiktiga mål om en fossilfri framtid i kombination med utvecklingen inom säkerhetsområdet, en alltjämt ökande kravbild och teknisk utveckling gör att du som Security Officer hos oss bidrar till att säkerställa framtida generationers fossilfria vardag, varje dag.
Här kommer du att arbeta
Som Security Officer ingår du i en grupp inom RE&FM; Nordic tillsammans med säkerhetssamordnare och rapporterar till gruppchef. Det är en roll med såväl taktiskt som operativa inslag där nyckelorden är samarbete, struktur och kommunikation inom säkerhet.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Ansvara för att implementera och följa upp koncernens styrande direktiv inom säkerhet på lokal nivå.
Säkerställa att verksamheten bedrivs i enlighet med gällande koncerndirektiv och lokala verksamhetskrav, inklusive hantera arbete med totalförsvarsplaneringsfrågor.
Leda den årliga lokala riskbedömningen inklusive framtagning av säkerhetsplan och genomförandet av åtgärder.
Leda säkerhetsrelaterade utredningar med avrapportering till relevanta parter.
Självständigt granska verksamheten, identifiera avvikelser, ta fram förbättringsåtgärder samt olika initiativ för att förbättra säkerheten inom verksamheten.

Kravspecifikation
För att lyckas i rollen som Security officer ser vi att du har:
Eftergymnasial utbildning inom relevant område.
Flerårig erfarenhet av säkerhetsarbete eller likvärdig dokumenterad erfarenhet.
Goda kunskaper i både svenska och engelska i både tal och skrift.
Erfarenhet av att leda, utveckla och implementera säkerhetsåtgärder.

Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet inom något av följande:
Erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd.
Erfarenhet av arbete med samhällsviktig verksamhet.
Erfarenhet av arbete med framtagning/tolkning av krav inom fysiskt skydd.
Erfarenhet av arbete med totalförsvarsfrågor.
Tidigare chefserfarenhet
Erfarenhet av arbete med säkerhet inom större organisationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person är framåtlutad och driven för att kunna lyckas i rollen. Vi letar efter dig som är en pålitlig person med stark integritet, vilket vi ser som grundläggande för det relationsskapande arbetet samt säkerhetsperspektivet i rollen. Du kommer att arbeta med långsiktiga aktiviteter och uppgifter och därmed blir det viktigt att du är uthållig som person för att trivas.
För oss är det även viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av våra vägledande principer; aktiv, öppen, positiv och säkerhet.
Ytterligare information
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort: Stockholm (Solna). Tjänsteresor förekommer. B-körkort är ett krav.


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Oscar Andersson, oscar1.andersson@vattenfall.com. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Kajsa Loman, kajsa.loman@vattenfall.com.


Fackliga representanter är Rolf Ohlsson (Akademikerna), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO) och Inger Strandberg (Unionen). Samtliga nås via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.


Välkommen med din ansökan senast 7 januari 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Informationssäkerhetsansvarig

Säkerhetschef
Läs mer Dec 5
Det är på regeringens uppdrag som Statens fastighetsverk (SFV) förvaltar vårt gemensamma natur- och kulturarv. Vi förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. 

Som medarbetare är vi stolta över att vara anställda på en myndighet, arbeta utifrån den statliga värdegrunden och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Vi söker en informationssäkerhetsansvarig som ska ingå SFV:s ledningsstöd. Enheten har ett övergripande ansvar för myndighetens arbetssätt och roll som förvaltningsmyndighet och arbetar bl a med utveckling och kvalitetssäkring av vår förvaltning av information, förvaltningsrättsliga frågor, krisberedskap, informationssäkerhet och säkerhetsskyddsfrågor. Som informationssäkerhetsansvarig har du även ett nära samarbete med säkerhetschefen samt säkerhetsskyddschefen. 

Din roll 
Du ska förvalta och utveckla ledningssystemet för informationssäkerhet genom att:


• Säkerställa att SFV:s informationssäkerhetspolicy uppnås genom att styrande dokument upprättas, införs, underhålls och ständigt förbättras.
• Samordna informationssäkerhetsarbetet, inklusive berörda roller och processer.
• Löpande inrikta, utveckla och följa upp informationssäkerhetsmål.
• Ge råd och vägledning till myndighetsledningen kring efterlevnad och utveckling av informationssäkerhetsarbetet samt informera styrelsen på årsbasis.?
• Stötta och vägleda chefer och medarbetare att efterleva styrande dokument
• Agera som rådgivare, hålla utbildningar och omvärldsbevaka inom området.
• Arbeta systematiskt med analyser av avvikelse- och incidenthantering.
• Rapportera och följa upp revisioner, ta fram handlingsplaner och följa upp dessa.

Din profil


• Akademisk utbildning med inriktning inom informationssäkerhet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Minst 3 års erfarenhet som informationssäkerhetsansvarig/chef inom offentlig förvaltning.
• Erfarenhet av arbete inom strategisk informationssäkerhet och informationsklassning.
• Dokumenterade kunskaper om ISO 27000 och tillhörande standarder.

Som person är du trygg i din roll och arbetar strukturerat. Du är öppen för utvecklingsarbete och har lätt för att samarbeta såväl inom verksamheten som med externa aktörer.  

Mer information 
SFV tillämpar 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

För mer information välkommen att kontakta rättschef Mats Wiberg tfn 010-478 74 48.

Fackliga representanter för Saco, Seko och OFR/S nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på?www.sfv.se

Sista ansökningsdag är 2024-01-02 och vi ser fram emot din ansökan och CV.

Välkommen till oss!

Ansök nu

Säkerhetschef till Martin & Servera

Säkerhetschef
Läs mer Nov 20
Vill du vara nyckelpersonen som säkerställer trygghet och säkerhet hos Sveriges ledande restauranggrossist? Martin & Servera söker dig som kan ta ledningen och skapa en centraliserad funktion för fysisk och personlig säkerhet. I en ständigt föränderlig värld krävs noggrann hantering av frågor som rör hot, sårbarhet och riskhantering.

Det här är en möjlighet för dig att forma en ny roll hos Martin & Servera, en som kan agera på både strategisk och operativ nivå med hög integritet och omfattande kompetens. Ditt engagemang kommer att spela en avgörande roll i att forma och upprätthålla en säkrare framtid för Martin & Servera. Ta steget och bli den som gör verklig skillnad för säkerheten hos oss!

Vad kommer du att göra?

I din roll som Säkerhetschef hos Martin & Servera kommer du att inta en central position som en sammanhållande och koordinerande resurs för hela koncernen inklusive våra dotterbolag. Ditt ansvar sträcker sig över områdena fysisk säkerhet, personsäkerhet och matsäkerhet på en strategisk och operativ nivå. Du kommer att vara den drivande kraften bakom utvecklingen, implementeringen och utvärderingen av policys och rutiner inom säkerhetsområdet. Du samarbetar med våra olika ledningsgrupper och operativa chefer på ett såväl konsultativt som administrativt sätt.

I den här rollen kommer du att genomföra omfattande risk- och hotanalyser samt att säkerställa utarbetande av kontinuitetsplaner och regelbundna krishanteringsövningar. Vid händelser som involverar personsäkerhet agerar du som en operativ resurs och har ansvaret för snabb och effektiv incidenthantering.

I egenskap av säkerhetschef kommer du också att vara företagets företrädare gentemot myndigheter och försäkringsbolag i säkerhetsrelaterade frågor. Du kommer att säkerställa att företaget efterlever samtliga relevanta lagar och föreskrifter inom säkerhetsområdet. 

 För att lyckas i rollen har du:


• Flerårig erfarenhet av säkerhetsarbete på både strategisk och operativ nivå
• Akademisk utbildning, gärna med inriktning mot säkerhet, risk, krishantering eller juridik
• Mycket god kännedom om författningar, föreskrifter och standarder inom säkerhetsområdet
• Erfarenhet av att ta fram styrande dokument som policys och riktlinjer inom säkerhetsområdet
• Erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• Förståelse för samverkan med arbetstagarparter och skyddsorganisationer samt kunskap om medbestämmandelagen.

Som person besitter du både en stark strategisk och operativ förmåga. Du sätter stort värde på planering, flexibilitet, kommunikation samt samarbete med andra. Dessa egenskaper krävs för att du ska hantera komplexa utmaningar, anpassa dig till förändringar och effektivt samverka med andra.

Din arbetsplats

Martin & Servera-gruppen med sina olika bolag består av cirka 3000 medarbetare. Inom Martin & Servera Logistik där denna tjänst är placerad, arbetar cirka 2000 av dessa,  fördelade på våra lagerorter, terminaler samt huvudkontor i Stockholm. Martin & Servera är en arbetsplats där vi strävar efter det bästa för våra kunder. Mångfald och olikheter ses som en styrka som skapar ett positivt arbetsklimat och driver vår utveckling. Vi värdesätter långsiktighet, hållbarhet och ger stora möjligheter till individuell utveckling i ett öppet och uppmuntrande klimat. Våra gemensamma värderingar, engagerad, modig och kompetent, styr vår dagliga arbetsvardag och skapar en grund för vår framgång. Hos Martin & Servera är samarbete över avdelningsgränserna nyckeln till att lösa utmaningar och forma vår positiva företagskultur. Tack vare medvetna och strategiska insatser har vi skapat ett klimat där vi trivs och når framgång tillsammans.

Hos oss får du ta del av uppskattade personalförmåner såsom ett generöst friskvårdsbidrag som kan användas till tex träningskort eller massagesamt en uppskattad frukost/lunchsubvention. För oss är det viktigt med en trygg arbetsmiljö. För att säkerställa att vår alkohol- och drogpolicy efterlevs utför vi slumpmässiga drog- och alkoholtester på alla arbetsplatser.

Urvalsprocessen

Martin & Servera jobbar aktivt för mångfald och ser olikheter mellan människor som en styrka. Vi vill spegla det samhälle vi lever i och vara en positiv kraft. Vi är fullt övertygade om att det är så vi utvecklar vår affär. Läs gärna mer om våra värderingar på vår hemsida. För att ta reda på om det är just dig som vi söker innehåller vår rekryteringsprocess både personlighetstester och intervjuer.Som en del i rekryteringsprocessen för att säkerställa en trygg och säker arbetsplats genomför vi även bakgrundskontroller.

Anställningsform: Tillsvidareanställning (vi tillämpar provanställning)


Sysselsättningsgrad: Heltid


Placering: Stockholm, Halmstad, Enköping, Norrköping eller Umeå

Bolag: Martin & Servera Logistik AB


Kontakt: För frågor om tjänsten kontakta Mikael Kempe, Fastighetschef mikael.kempe@martinservera.se och för frågor om urvalsprocessen kontakta Oskar Gothenby, HR-partner, oskar.gothenby@martinservera.se.


Facklig företrädare: (Unionen) Roger Lönn, roger.lonn@martinservera.se och Anders Ernhjelm, anders.ernhjelm@martinservera.se. Vi tillämpar löpande urval.

Ansök nu

Signalskyddschef sökes till Försvarsmaktens Logistik

Säkerhetschef
Läs mer Nov 21
Är du beredd att anta utmaningen att vara med och utveckla underrättelse- och säkerhetstjänsten inom ett krigsförband som står inför en stark tillväxt och nya uppgifter? Då finns det en plats för dig vid Underrättelse- och säkerhetsavdelningen vid staben för Försvarsmaktens Logistik, FMLOG i Stockholm.

Om enheten
Underrättelse- och säkerhetsavdelningen är en del av FMLOG Stab och utgör ett direkt stöd till Chefen FMLOG och FMLOG enhetsledningar. Avdelningens uppgift är att leda och samordna arbete rörande underrättelse- och säkerhetsfrågor inom FMLOG. Arbetet präglas av förutseende, stöd till chefer och medarbetare, samt uppföljning inom ramen för gällande lagar och förordningar.
Inom förbandet arbetar vi utifrån vår värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du är som signalskyddschef underställd säkerhetschefen men arbetsleds av avdelningschefen, Säkerhetsavdelningen. Du deltar i det dagliga arbetet och handlägger självständigt ärenden inom signalskyddstjänsten för hela FMLOG. Ansvarsområden omfattar certifikat, aktiva kort, kryptonycklar, skapa rutiner, hantera signalskyddsutrustning, delta vid interna kontroller och hantera ärenden vid signalskyddsincidenter. Arbetsuppgifterna innebär även att stödja hela FMLOG med utbildning, handledning och uppföljning inom ditt ansvarsområde. För att trivas och lyckas behöver du därför känna dig bekväm i rollen som utbildare och föredragshållare.

Tjänsten kräver fortlöpande utbildning och vidareutbildning, deltagande i övningar och annan verksamhet som innefattar resor utanför tjänstgöringsorten. Stundtals kan verksamheten vara intensiv vilket gör att du tidvis behöver hantera en hög arbetsbelastning och ha god förmåga att arbeta i grupp.

Tillsammans leder vi förbandets interna säkerhetstjänst.

Kvalifikationer


• Gymnasieexamen
• Utbildad signalskyddschef
• Utbildad kortadministratör
• Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
• Körkort B manuell växel

Meriterande


• Utbildad signalskyddslärare
• Arbetslivserfarenhet inom signalskydd och säkerhetstjänst
• Erfarenhet från arbete inom statlig myndighet eller offentliga sektorn
• Kunskap om Försvarsmakten
• Erfarenhet av militär underrättelse- och säkerhetstjänst
• Erfarenhet av stabsarbete
• Erfarenhet av Försvarsmaktslogistik
• Teknisk förståelse och kunskap gällande IT och signalskydd
• Kunskaper om Försvarsmaktens IT-system inom underrättelse- och säkerhetsfunktionen, exempelvis IS U/S
• Grundläggande kunskap i Försvarsmaktens lednings- och informationssystem

Personliga egenskaper
För att du ska lyckas i denna roll behöver ha en pedagogisk- och social förmåga samt kunna arbeta på ett självständigt, kritiskt och initiativrikt sätt. Du kan snabbt sätta dig in i nya komplexa arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en hög säkerhetsmedvetenhet. Vidare är du serviceinriktad och har en hög integritet. Det är naturligt för dig att följa Försvarsmaktens ledarskap och värdegrund.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillträde: enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten
Arbetsort: Stockholm

Upplysningar om befattningen
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef på Säkerhetsavdelningen, Tony Remes, 08-514 398 91, 072-1877433.

Information om rekryteringsprocessen
Du är välkommen att kontakta rekryterare FMLOG, Jenny Axelsson, 070-456 82 18

Fackliga företrädare
SEKO: Eva-Britt Steen             
SACO: Madeleine Bagge        
OFR/S: Håkan Antonsson       
OFR/O: Torbjörn Bäckman

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-20. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I brevet vill vi att du beskriver vilka områden och uppgifter inom underrättelse- och säkerhetsfunktionen du har arbetat med och vilka områden du är särskilt intresserad av. Vi vill också att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Säkerhetsstrateg med intresse för signalskyddsfrågor

Säkerhetschef
Läs mer Nov 15
Är du skicklig på att samverka och skapa engagemang gällande säkerhetsfrågor? För rekrytering söker vi nu en säkerhetsstrateg med intresse för signalskydd till Sundbybergs Stad. Är du van att arbeta brett med säkerhetsfrågor som rör verksamhetsskydd och signalskydd? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Arbetsgivaren har även behov av att bemanna funktionen som bitr. signalskyddschef som kräver särskild kunskap och erfarenhet. För dig som ännu inte besitter dessa kunskaper och erfarenheter så kommer det finnas goda utvecklingsmöjligheter att vidareutbilda sig inom dessa områden.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse och beredskapstjänstgöring ingår. Befattningen är placerad i säkerhetsklass. Urval och intervjuer sker löpande så sök gärna redan idag.


Om tjänsten
Förvaltningsstaben som tillhör kommunstyrelsens förvaltning ansvarar i huvudsak för det stadsövergripande säkerhetsarbete i form av verksamhetsskydd, säkerhetsskydd och signalskydd. Arbetet vid förvaltningsstaben leds av stabschefen tillika säkerhetsskyddschef.

Tjänsten som säkerhetsstrateg innebär primärt att tillsammans med stabschefen/säkerhetsskyddschefen arbeta utifrån ett allrisk-och hotperspektiv och brett anslag inom säkerhetsskydd, verksamhetsskydd och signalskydd. Du kommer att ingå i ett mindre team på tre säkerhetsstrateger och en informationssäkerhetsstrateg. I teamet har alla olika övergripande inriktningar gällande säkerhet.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen som säkerhetsstrateg representerar du Sundbybergs stad i olika externa nätverks- och samarbetsforum, samverkar med myndigheter och frivilligorganisationer. I uppdraget ingår att ge rådgivning och att vara kravställare. Som säkerhetsstrateg arbetar du i ett team med övriga medarbetare vid förvaltningsstaben där du i din roll strategiskt leder och driver Sundbybergs stads utveckling inom dina primära och sekundära fackområden. I befattningen följer skyldighet att inneha beredskap som tjänsteperson i beredskap, TIB.


Vem är du?
Vi ser att du som söker har dokumenterad flerårig erfarenhet av arbete inom någon eller några av verksamhetsområdet relevanta fackområden så som t.ex. krisberedskap, krishantering, civilt försvar, fysisk säkerhet och egendomsskydd, personsäkerhet, systematiskt brandskydd, risk- och sårbarhetsanalyser, försäkringsskydd, utbildning- och övningsverksamhet, kontinuitetsplanering. För att lyckas i rollen ser vi att du även har flerårig erfarenhet av och god juridisk förståelse och kunskap om relevant lagstiftning (t.ex. kommunallag, lag om offentlig upphandling, kamerabevakningslag, lag om kommuners och regioners åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap). Du har en akademisk examen, YH-utbildning eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.

I tjänsten kommer du att författa styrdokument, tjänsteutlåtande samt handlägga svar på remisser därmed ser vi att du har mycket god förmåga i att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Det är meriterande om du har arbetat på ledningsnivå inom en kommunalt politisk styrd organisation, eller har erfarenhet av tjänstgöring som tjänsteperson i beredskap, TIB i kommunal eller statlig myndighet. Om du tidigare har arbetat med att bygga upp struktur, implementera ledningssystem eller drivit verksamhetsutveckling och förändringsledning i medelstora organisationer är det meriterande. Vid erfarenhet av att verka i och bygga upp krisledningsstab ser vi det som meriterande för den här tjänsten. Har du erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystemet Public 360, processkartläggningsverktyget 2c8, WIS, Rakel eller Cosafe är det meriterande.

För utökade arbetsuppgifter som bitr. signalskyddschef är det meriterande om du har:
• Utbildad signalskyddschef och/eller systemoperatör vid Totalförsvarets signalskyddsskola.
• Erfarenhet av att arbeta med och varit en del av en signalskyddsorganisation.
• Dokumenterad flerårig erfarenhet av och god juridisk förståelse och kunskap om Försvarsmaktens föreskrifter om signalskyddstjänst.

Personliga egenskaper
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i jobbet har du förmågan att upprätthålla en god struktur i ditt arbete. Du är analytisk med förmåga att kunna se större sammanhang och konsekvenser av åtgärder på lång sikt. Det är också viktigt att du är stabil och kan behålla lugnet i krävande situationer. Vi tror också att du är samarbetsorienterad och har förmåga att skapa goda relationer, både internt och externt. Du är ambitiös och sätter upp höga mål för dig själv och arbetar för att nå dessa mål. Du gör vad som krävs för ett gott resultat. Du är vetgirig och håller dig à jour inom din profession, omvärldsbevakar och trendspanar.


Om verksamheten
Sundbyberg är en av Sveriges snabbast växande kommuner och Sveriges minsta kommun till ytan. Sundbyberg är idag dryga 50 000 invånare och beräknas vara ca 68 000 invånare 2030.
Stadens organisation består av 1 gemensam förvaltning med 5 underliggande sektorer, avdelningar och enheter.


Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Urvalstester kan förekomma. Fördjupad bakgrundskontroll kommer att genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Ansök nu

Technical Facility Manager | CBRE | Stockholm - Kista

Säkerhetschef
Läs mer Sep 26
Nu söker vi ett Facility Management proffs till en av CBRE:s kunder!

Trivs du att arbeta i en internationell miljö i ett företag med starkt fokus på tillväxt? Som Technical Facility Manager är du ansvarig för att leda medarbetare, leverans och relationen med kund. Utöver rollen som Technical Facility Manager ingår det att driva fastighets- och installationsprojekt. Brinner Du för ständiga förbättringar och är kommunikativ då kan detta vara tjänsten för Dig!

Placering är hos kund inom telekommunikation och forskning och utveckling Kista.

CBREs uppdrag är att leverera och utveckla fastighetsrelaterade tjänster för att säkerställa att vår kunds medarbetare har en väl fungerande arbetsplats. Genom att arbeta med ständiga förbättringar, utvecklar vi metoder och processer för att alltid leverera med hög kvalitet. Som Tecjnical Facility Manager är din viktigaste uppgift att stötta och utveckla vår leverans tillsammans med ett engagerat team.
CBRE är ett värderingsstyrt företag som arbetar utifrån våra värdeord RISE (Respekt, Integritet, Service och Excellence). Dessa värderingar har vi med i alla delar av vårt arbete och vi vill att det skall genomsyra allt vi gör liksom att du som medarbetare hos oss också känner igen dig i dessa och vill leva efter dem.Du kommer att ansvara för en omfattande del inom teknisk Facility Management:
* Skapa och utveckla goda relationer med kund
* Coacha och leda dina medarbetare på plats
* Leda förändrings- och förbättringsarbete
* Hantera avtal och samarbete med samarbetspartners
* Säkerställa en bra efterlevnad inom kvalitet, hälsa, säkerhet och arbetsmiljö (HSSE)
* Ansvara för att planerat och reaktivt underhåll utförs på ett korrekt sätt
* Vara delaktig i dagliga uppgifter på siten inom fastighetsunderhåll
* Leda extraarbeten och projekt enligt företagets rutiner
* Personalansvar för mellan 15-20 medarbetare
* Budgetansvar och rapportering
* Utveckla och driva affärer mot kund

Vi söker dig som är/har:
* Relevant utbildning inom teknik med stor vikt inom el- och kyla. Elbehörighet är starkt meriterande.
* Erfarenhet av serviceleverans, gärna från FM-branschen
* Erfarenhet av ledarskap och personalansvar
* Du är driven och har förmågan att ta ett helhetsansvar
* Erfarenhet av projektledning inom fastighet och installation
* Förmåga att bygga starka relationer, både internt och externt
* Kommunikativ
* Erfarenhet av förbättringsarbete
* Erfarenhet och god förmåga att arbeta efter avtal/kontrakt
* Goda kunskaper inom Officepaketet
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
* Kunskap och erfarenhet från att arbeta i underhållssystem
* Tekniskt intresse

För att lyckas i rollen är du lösningsorienterad med en god samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande och tar egna initiativ samt är bra på att slutföra arbetsuppgifterna. Vi värdesätter att du har ett stort kundfokus. Du stimuleras av en miljö som utmärks av stort engagemang och där förmågan att hantera snabba förändringar, kommunicera samt skapa goda relationer är av stor betydelse.

Vi erbjuder en omväxlande tjänst i en global organisation med stora utvecklingsmöjligheter. Du kommer att omfattas av vår tjänstepension, våra friskvårdsförmåner och vår Benify-portal mm Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, arbetstid måndag till fredag kontorstid. Placering är i Kista.

Kontaktperson: I den här rekryteringen samarbetar CBRE med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Irene Bengtsson på mail alternativt på +46 (0)31617294.
Vi arbetar med löpande urval därför ser vi fram emot att få din ansökan omgående. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Avdelningschef för Säkerhetsskydd till Ringhals och Forsmark

Säkerhetschef
Läs mer Okt 9
Är du beredd att ta dig an uppdraget att bygga en samordnande och samhällskritisk säkerhetsskyddsfunktion för en tredjedel av Sveriges elproduktion? Den nyinrättade tjänsten som Avdelningschef för Säkerhetsskydd har som huvudsakliga mål att skapa en gemensam avdelning för Forsmark och Ringhals för att utveckla, säkerställa och effektivisera verksamheterna.

Om tjänsten
I din roll som Säkerhetsskyddschef kommer du rakt in i hetluften inom säkerhetsskydd. Uppdraget innebär att du kommer att spela en avgörande roll i att säkerställa en heltäckande funktion inom flera viktiga områden, inklusive personalsäkerhet, informationssäkerhet och fysisk säkerhet.

Dina huvudsakliga uppgifter kommer att innefatta:
• Strategisk målsättning: Identifiera och fastställ övergripande mål för fysiskt skydd och säkerhetsskydd och följa upp genomförandet.
• Kontroll och uppföljning: Ansvara för att kontrollera och följa upp efterlevnad av krav inom fysiskt skydd och säkerhetsskydd samt tydligt rapportera och rekommendera nödvändiga åtgärder.
• Hot- och riskbedömning: Löpande bedöma och värdera hot och risker som kan påverka vår verksamhet och utveckla strategier för att hantera dem.
• Stöd till linjen: Ge stöd till Vd och organisationen när det gäller frågor om fysiskt skydd och säkerhetsskydd och aktivt hantera händelser inom dessa områden. Initiera och leda utredningar när det behövs.
• Kvalitet och dokumentation: Se till att nödvändig dokumentation förs och att vår verksamhet uppfyller högsta kvalitetsstandarder inom befintliga ledningssystem.
• Myndighetskontakt och samverkan: Fungera som kontaktperson gentemot relevanta myndigheter och delta aktivt i samverkansgrupper både inom och utanför Vattenfallskoncernen.
• Personalsäkerhet: Hantera och följa upp personalärenden med fokus på säkerhet.
• Kravhantering: Ansvara för att hantera krav från myndigheter och Vattenfallkoncernen för våra kärnkraftssiter, Forsmark och Ringhals.
Säkerhetsskyddschefen har direkt personalansvar för enhetscheferna på respektive site samt för personer i avdelningens stabsfunktion. Säkerhetskyddschefen rapporterar till Vd för Ringhals AB och Forsmarks Kraftgrupp AB Björn Linde och ingår i ledningsgruppen. Du kommer utgöra en vital länk inom security-området, både internt Vattenfall och externt gentemot myndigheter och intressenter.

Vem är du?
För att lyckas i rollen som säkerhetsskyddschef på Forsmark och Ringhals ser vi att du har en gedigen bakgrund som ledare där du lett genom andra chefer. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet från kärnteknisk verksamhet. Vi ser också att du har förmågan att:

• identifiera hot och risker
• bedöma, förebygga och åtgärda säkerhetsrisker inom företaget
• utveckla och implementera effektiva lösningar på komplexa problem
• arbeta med en holistisk syn på säkerhet, prioritera uppgifter och adressera grundorsaker
• översätta strategiska inriktningar till praktiska åtgärder.
Du har en civilingenjörsexamen eller motsvarande högskoleexamen. Vi ser även att det är en fördel om du har genomgått en diplomering eller certifiering som säkerhetschef. Din gedigna utbildningsbakgrund och erfarenhet kommer att vara avgörande för att du ska kunna leda säkerhetsskyddet med framgång vid Ringhals och Forsmarks kärnkraftsanläggningar.

Om verksamheten
Forsmark och Ringhals tillhör de tio procent bästa arbetsgivarna, enligt Nyckeltalsinstitutet kvantitativa kartläggning av faktiska arbetsvillkor. Det gör att företaget blivit certifierat som ”Excellent Arbetsgivare 2022”.

Forsmarks kärnkraftverk ligger cirka 15 mil nordost om Stockholm, vid Upplandskusten i norra Roslagen och är en av de största arbetsgivarna i Östhammars kommun. Forsmarks kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Reaktorerna har genomgått stora moderniseringar och säkerhetshöjande åtgärder för att kunna leverera en säker och stabil elproduktion långt in på 2040-talet.

Forsmark består av tre kokarvattenreaktorer. De närmaste åren räknar Forsmark med att anställa 80–100 nya medarbetare per år. De kommer att fortsätta nyanställa många ingenjörer, främst högskole- och civilingenjörer med alla typer av inriktningar: elektroteknik, kemiteknik, energi- och driftteknik, maskinteknik, underhållsteknik och fysik. Dessutom rekryterar vi från tekniskt gymnasium och yrkesutbildning.

Ringhals kärnkraftverk ligger på västkusten, ungefär sex mil söder om Göteborg, i Varbergs kommun, och är en av de största arbetsplatserna i Hallands län. Dygnet runt, året om, levererar Ringhals reaktorer el ut på det svenska kraftnätet. Målet är att säkert och stabilt producera efterfrågad el.

Ringhals består av fyra reaktorer fördelade på två anläggningar. Ringhals 1 & 2 är avställda efter 44 år fossilfri produktion. Ringhals 3 & 4 har fortfarande halva sin möjliga produktion framför sig, vilket beräknas vara en livslängd på minst 60 år.


Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Security & Safety Director

Säkerhetschef
Läs mer Okt 17
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


We are looking for an experienced Security & Safety Director to organise and oversee all security operations within IES. The safety of our students and staff is a prerequisite for a well-functioning school and you will be responsible for developing and implementing policies and procedures that meet up to the increasing challenges in society today. As Security & Safety Director you will also lead the Crisis response team.

 Who are we looking for?

A leader with 10+ years experience from leading the security operations of a multi-site organisation who

- Has excellent knowledge of security protocols and procedures
- Has a proven track record in developing and implementing security policies and procedures in a decentralised, multi-site organisation
- Has in-depth knowledge of the laws and regulations related to the physical work environment?
- Can effectively lead and oversee the work in a crisis situation
- Is experienced using relevant technology and equipment (e.g. CCTV)
- Has experience from developing, owning and managing a budget
- Has experience from risk management including evaluating and managing the corporate insurance
- Has experience from leading and conducting investigations
- Has excellent communication and interpersonal skills, remains calm under pressure
- Possesses outstanding organisational and leadership skills, can lead in a matrix organisation
- Is proficient in both Swedish and English

Description of Security & Safety Director role & responsibilities

- Develop and implement security policies, protocols and procedures
- Lead the IES Crisis team when responding to emergencies and alarms
- Responsible for IES fire protection work
- Responsible for the organisation and follow-up of IES physical Systematic work environment work?

- Manage IES corporate insurance, including management of individual claims and annual insurance review
- Manage IES external providers within the area of security, including annual evaluations
- Maintain contacts with relevant authorities and stay up to date with regulatory or procedural changes
- Responsible for IES camera surveillance, including securing that we always follow GDPR
- Control budgets for security operations and monitor expenses

- Responsible for providing the schools leader’s with relevant and up to date security information and to organise and, when relevant, perform staff training on security topics
- Develop reports on incidents and breaches?
- Create reports for management on security status and form proposals for improvements
- Investigate and resolve issues

Contacts:

Christos Voglis

christos.voglis@lagottosearch.se

073-082 62 12

Ulrika Kjellberg

ulrika.kjellberg@lagottosearch.se

072-539 66 03

Ansök nu

Stockholms tingsrätt söker biträdande säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Okt 19
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med omkring 300 medarbetare. Domstolen leds av lagmannen och är indelad i fem dömande avdelningar som var och en leds av en chefsrådman. På de dömande avdelningarna arbetar rådmän, fiskaler, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. En av de dömande avdelningarna är Patent- och marknadsdomstolen och de andra fyra avdelningarna är allmänna avdelningar som handlägger tvistemål, familjemål och brottmål. Målen är inte sällan både omfattande och uppmärksammade. Utöver dessa avdelningar finns det två särskilda enheter, en enhet som handlägger vissa typer av tvistemål och som kallas för ”snabbspåret för tvistemål” och en enhet som handlägger de brottmål som kommer inom försöksverksamheten Snabbare lagföring i brottmål och som kallas för ”snabbspåret för brottmål”.Tingsrätten har även en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, budget, HR, IT, registrering, arkiv samt säkerhet och service.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande säkerhetschef arbetar du nära och tillsammans med säkerhetschefen.

Du rapporterar till säkerhetschefen som är din närmaste chef. Tjänsten innebär att du är delaktig i både intern och extern samverkan vilket ställer stora krav på din sociala förmåga och prestigelöshet. Vissa delar av det dagliga säkerhetsarbetet utför du genom en god kommunikation med ordningsvakternas gruppledare.

Som biträdande säkerhetschef ska du:

- Vara säkerhetschefens ersättare när det behövs
- Leda och planera det dagliga operativa säkerhetsarbetet kring ordningshållningen på domstolen tillsammans med ordningsvakternas gruppledare samt i dialog med säkerhetschefen.
- Utgöra en länk mellan säkerhetschefen och ordningsvakternas gruppledare.
- Hantera incidenter, främst gällande fysiskt skydd.
- Genomföra övningar i brand, utrymning och kris.
- Tillsammans med säkerhetschefen ansvara för planering kring förhandlingar i säkerhetssalarna.
- Tillsammans med säkerhetschefen vara delaktig i det löpande säkerhetsskyddsarbetet som leds av domstolens säkerhetsskyddschef som är den administrativa direktören.

Kvalifikationer

- Högskoleutbildning, YH-utbildning eller annan utbildning inom säkerhetsområdet i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- God kännedom om regelverket kring säkerhetsskydd.
- Godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll då anställning innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Meriterande

- Diplomerad säkerhetschef och/eller säkerhetsskyddschef.
- Kunskap om offentlig sektor, gärna från statlig myndighet, erfarenhet av att leda personalgrupper såsom ordningsvakter, erfarenhet och kunskap om säkerhetsskyddad upphandling och juridisk kompetens gällande säkerhetsskyddslagstiftning.

Personliga egenskaper

Som person är du handlingskraftig och serviceinriktad. Du är kommunikativ och social med en god samarbetsförmåga. Du är stabil och stresstålig, även under pressade förhållanden. Vidare har du en god förmåga att på ett ödmjukt sätt bemöta människor som står under press eller befinner sig i en utsatt situation. Du är ansvarstagande och har förmåga att skapa struktur. Du kan arbeta såväl proaktivt som reaktivt.

 

Vad vi kan erbjuda dig
Stockholms tingsrätt kan erbjuda dig en spännande roll inom Sveriges domstolar. Din huvudarbetsplats är Stockholms tingsrätt där du har ett trevligt tjänsterum i Rådhuset, som är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm. Rollen som biträdande säkerhetschef är bred och självständig med stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten i tingsrätten och i Sveriges Domstolar. Du samverkar kontinuerligt med kvalificerade medarbetare i Domstolsverket. Du får också förmånen att både direkt och indirekt bidra till samhällsnytta och rättssäkerhet.

 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Omfattning: Heltid

Tillträde sker enligt överenskommelse. Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket förutsätter svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställningen i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen.

Lön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast 2023-11-02.

Kontakt
Information om tjänsten lämnas av Patric Persson Säkerhetschef, 08-561 650 89, patric.persson@dom.se.

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Veronica Odell HR-specialist, 08-561 650 27, veronica.odell@dom.se.

Fackliga företrädare:

Patrik Rydman, SACO-S, 08-561 654 61

Per Stojadinovic, SEKO, 08-561 653 58

Anette Skalmark, ST, 08–561 654 37

 
Övrigt 
Stockholms tingsrätt vill vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Domstolen vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Stockholms tingsrätt söker biträdande säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Okt 20
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 


Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med omkring 300 medarbetare. Domstolen leds av lagmannen och är indelad i fem dömande avdelningar som var och en leds av en chefsrådman. På de dömande avdelningarna arbetar rådmän, fiskaler, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. En av de dömande avdelningarna är Patent- och marknadsdomstolen och de andra fyra avdelningarna är allmänna avdelningar som handlägger tvistemål, familjemål och brottmål. Målen är inte sällan både omfattande och uppmärksammade. Utöver dessa avdelningar finns det två särskilda enheter, en enhet som handlägger vissa typer av tvistemål och som kallas för ”snabbspåret för tvistemål” och en enhet som handlägger de brottmål som kommer inom försöksverksamheten Snabbare lagföring i brottmål och som kallas för ”snabbspåret för brottmål”.Tingsrätten har även en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, budget, HR, IT, registrering, arkiv samt säkerhet och service.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande säkerhetschef arbetar du nära och tillsammans med säkerhetschefen.

Du rapporterar till säkerhetschefen som är din närmaste chef. Tjänsten innebär att du är delaktig i både intern och extern samverkan vilket ställer stora krav på din sociala förmåga och prestigelöshet. Vissa delar av det dagliga säkerhetsarbetet utför du genom en god kommunikation med ordningsvakternas gruppledare.

Som biträdande säkerhetschef ska du:

- Vara säkerhetschefens ersättare när det behövs
- Leda och planera det dagliga operativa säkerhetsarbetet kring ordningshållningen på domstolen tillsammans med ordningsvakternas gruppledare samt i dialog med säkerhetschefen.
- Utgöra en länk mellan säkerhetschefen och ordningsvakternas gruppledare.
- Hantera incidenter, främst gällande fysiskt skydd.
- Genomföra övningar i brand, utrymning och kris.
- Tillsammans med säkerhetschefen ansvara för planering kring förhandlingar i säkerhetssalarna.
- Tillsammans med säkerhetschefen vara delaktig i det löpande säkerhetsskyddsarbetet som leds av domstolens säkerhetsskyddschef som är den administrativa direktören.

Kvalifikationer

- Högskoleutbildning, YH-utbildning eller annan utbildning inom säkerhetsområdet i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- God kännedom om regelverket kring säkerhetsskydd.
- Godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll då anställning innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Meriterande

- Diplomerad säkerhetschef och/eller säkerhetsskyddschef.
- Kunskap om offentlig sektor, gärna från statlig myndighet, erfarenhet av att leda personalgrupper såsom ordningsvakter, erfarenhet och kunskap om säkerhetsskyddad upphandling och juridisk kompetens gällande säkerhetsskyddslagstiftning.

Personliga egenskaper

Som person är du handlingskraftig och serviceinriktad. Du är kommunikativ och social med en god samarbetsförmåga. Du är stabil och stresstålig, även under pressade förhållanden. Vidare har du en god förmåga att på ett ödmjukt sätt bemöta människor som står under press eller befinner sig i en utsatt situation. Du är ansvarstagande och har förmåga att skapa struktur. Du kan arbeta såväl proaktivt som reaktivt.

Vad vi kan erbjuda dig
Stockholms tingsrätt kan erbjuda dig en spännande roll inom Sveriges domstolar. Din huvudarbetsplats är Stockholms tingsrätt där du har ett trevligt tjänsterum i Rådhuset, som är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm. Rollen som biträdande säkerhetschef är bred och självständig med stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten i tingsrätten och i Sveriges Domstolar. Du samverkar kontinuerligt med kvalificerade medarbetare i Domstolsverket. Du får också förmånen att både direkt och indirekt bidra till samhällsnytta och rättssäkerhet.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Omfattning: Heltid

Tillträde sker enligt överenskommelse. Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket förutsätter svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställningen i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen.

Lön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast 2023-11-02.

Kontakt
Information om tjänsten lämnas av Patric Persson Säkerhetschef, 08-561 650 89, patric.persson@dom.se.

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Veronica Odell HR-specialist, 08-561 650 27, veronica.odell@dom.se.

Fackliga företrädare:

Patrik Rydman, SACO-S, 08-561 654 61

Per Stojadinovic, SEKO, 08-561 653 58

Anette Skalmark, ST, 08–561 654 37

Stockholms tingsrätt vill vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Domstolen vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Biträdande säkerhetschef med fokus personalsäkerhet till FMLOG stab

Säkerhetschef
Läs mer Okt 25
Vill du arbeta med underrättelse- och säkerhetstjänst inom Försvarsmakten? FMLOG söker en biträdande säkerhetschef med ansvar för personalsäkerheten. Ta chansen att vara med och utveckla underrättelse- och säkerhetstjänsten i en organisation som står inför stark tillväxt och spännande utmaningar.

Om enheten

Underrättelse- och säkerhetsavdelningen är en del av FMLOG Stab och utgör ett direkt stöd till chefen FMLOG och FMLOG enhetsledningar. Avdelningens uppgift är att leda och samordna arbete rörande underrättelse- och säkerhetsfrågor inom FMLOG. Arbetet präglas av förutseende, stöd till chefer och medarbetare samt uppföljning inom ramen för gällande lagar och förordningar. Vi eftersträvar inom förbandet en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt en bra balans mellan arbete och privatliv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som biträdande säkerhetschef är du underställd säkerhetschefen men arbetsleds av avdelningschefen på Säkerhetsavdelningen. Som funktionsansvarig samordnar du förbandets personalsäkerhetsarbete genom att ta fram metod, rutiner och struktur. Du samordnar även förbandets arbete med befattningsanalyser. Vidare utbildar, vägleder, lämplighetsbedömer och kvalitetssäkrar du genomförare. Du stödjer och vägleder direkt underställda chefer vid personalsäkerhetsärenden samt personutredningar. Du gör även bedömningar och föreslår åtgärder. Du genomför säkerhetsprövningar av högre chefsbefattningar och befattningar i högre säkerhetsklass där det bedöms lämpligt. Vid behov genomför du personutredningar. Du håller även skyddssamtal med befattningar i högre säkerhetsklass när det anses nödvändigt. Utöver dessa arbetsuppgifter stödjer du avdelningens arbete inom säkerhetstjänstens övriga områden. Arbetet består huvudsakligen av analytiska och utvärderande uppgifter där funktionens utveckling är centralt. Uppgifterna är ofta komplexa, vilket kräver bred och djup kunskap och/eller erfarenhet inom ämnet.

Tjänsten kräver kontinuerlig utbildning och vidareutbildning, samt deltagande i övningar och annan verksamhet som innebär resor utanför tjänstgöringsorten. Verksamheten kan ibland vara intensiv, så du bör vara beredd på periodvis hög arbetsbelastning och ha förmågan att arbeta effektivt i grupp.

Tillsammans är vi ansvariga för förbandets interna säkerhetstjänst.

Kvalifikationer


• Flerårig erfarenhet inom personalsäkerhet
• Erfarenhet av militär underrättelse- och säkerhetstjänst
• Erfarenhet av planering och genomförande av utbildningar
• Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
• Goda kunskaper i Officepaketet
• Körkort B

Meriterande


• Högskoleexamen relevant enligt arbetsgivarens bedömning
• Utbildning i samtalsmetodik
• Erfarenhet av utredningsarbete inom myndighet
• Delvis eller fullständig genomgång av Säkerhetsofficerskursen (SOK)
• Relevanta utbildningar inom säkerhetsskydd
• Kunskaper om Försvarsmaktens IT-system inom underrättelse- och säkerhetsfunktionen, exempelvis IS U/S
• Kunskap om kontrollverksamhet
• Erfarenhet av arbete inom en stab
• Internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper

För att lyckas i denna roll behöver du ha pedagogisk och social kompetens samt förmåga att arbeta självständigt, kritiskt och initiativrikt. Du kan snabbt anpassa dig till nya komplexa arbetsuppgifter och har en välutvecklad samarbetsförmåga och hög säkerhetsmedvetenhet. Dessutom är du serviceinriktad och har hög integritet. Att följa Försvarsmaktens ledarskap och värdegrund är naturligt för dig. Personlig lämplighet värderas högt, då alla medarbetares uppträdande i linje med myndighetens värdegrund är avgörande för uppdragets framgång. Försvarsmaktens värdegrund främjar lika värde, rättvisa, jämlikhet, demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillträde: enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten
Arbetsort: Stockholm

Upplysningar om befattningen
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef på Säkerhetsavdelningen, Tony Remes, 08-514 398 91.

Information om rekryteringsprocessen
Du är välkommen att kontakta rekryterare FMLOG, Jenny Axelsson, som nås via växeln 08-788 75 00

Fackliga företrädare
SACO Madeleine Bagge
OFR/S Håkan Antonsson
SEKO Jörgen Stehn
OFR/O Torbjörn Bäckman
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag samt ansökningsinstruktioner
Välkommen med din ansökan senast 2023-11-01. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I brevet vill vi att du beskriver vilka områden och uppgifter inom underrättelse- och säkerhetsfunktionen du har arbetat med och vilka områden du är särskilt intresserad av. Vi vill också att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Sektionschef till Högkvarterets Sambandscentral

Säkerhetschef
Läs mer Sep 15
Är du vår nya sektionschef? Vi söker dig som vill arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö, där du samtidigt ska vara med och skapa struktur och tydlighet inom Sambandscentralen. Du kommer att vara med att utveckla vägen framåt tillsammans med personalen, din egen ledning och i samarbete med Försvarsmaktens Högkvarter.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker nu sektionschef till Högkvarterets Sambandscentral i Stockholm. Sambandscentralens uppgift är att möjliggöra så att Högkvarteret kan kommunicera internt (med andra militära förband) samt externt (med andra myndigheter) på ett säkert sätt.

Sambandscentralen är bemannad dygnet runt, året om. Sambandscentralen deltar vid övningsverksamhet i Högkvarteret. Därpå är Sambandscentralen i stor utveckling i och med Sveriges ansökan om att gå med i NATO. Allt detta kommer att ställa stora krav på dig som chef att kunna leda personal och verksamhet i en föränderlig och expansiv tid.

Sambandscentralen vid HKV ingår i Sambandsavdelningen och du förväntas samverka med de övriga sektionscheferna för att tillsammans stödja Försvarsmaktens högre ledningsnivåer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

· Leda och utveckla verksamheten vid sambandscentralen.

· Stödja personalen i hantering av ärenden vilket ställer krav på förståelse för sambandssystem och hantering av allmänna handlingar i myndigheten.

· Personaltjänst i form av rekrytering, tidsplanering, schemaläggning, medarbetarsamtal och utveckling av personalen.

· Vid behov dekryptera eller kryptera handlingar.

· Vid behov hantera import och export av handlingar mellan olika IT-system.

· Stödja signalskyddstjänsten.

Kvalifikationer

· Chefs- eller ledarerfarenhet

· God datorvana

· God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

· B-körkort

Meriterande

· Högskoleexamen

· Genomförd värnplikt, GMU eller tjänstgöring i någon frivilligorganisation.

· Erfarenhet av tjänstgöring inom Försvarsmakten, försvarsnära myndighet eller totalförsvaret.

· Erfarenhet av stabsarbete.

· Erfarenhet av arbete vid sambandscentral eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

· Kännedom och kunskap kring Försvarsmakten och dess ledningsnivåer.

· Erfarenhet av att hantera säkerhetsskydds- och sekretessklassificerad information.

Personliga egenskaper

För att trivas hos oss är det viktigt att du har ett gott omdöme, trivs att arbeta tillsammans med andra och är ordningsam. Du har en positiv grundinställning och brinner för att möjliggöra för personalen att ge bästa möjliga service till våra betjänade staber. Du kan samarbeta med, och skapa grund för gott samarbete inom, den egna arbetsgruppen men även den ledning vi betjänar; Högkvarteret.

Som chef krävs att du har integritet i dig själv och en nyfikenhet för din personal och möjliggör för deras tankar och idéer, samtidigt som du utvecklar mot högre chefs mål och inriktning.

Du leder verksamhet i en tid av utveckling och tillväxt. Du måste vara öppen för att leda verksamheten och din personal in i nya arbetsuppgifter och arbetssätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är civil.

Befattningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Arbetsort: Stockholm

Arbetstider är normalt sett kontorstid på helgfria vardagar, arbete på obekväma arbetstider förekommer såsom kvällar och helger. Tjänsteresor inom och utanför Sverige förekommer.

Upplysningar om tjänsten lämnas av avdelningschefen för Sambandsavdelningen via fmtis-lse-sba-rekrytering@mil.se.

Fackliga kontaktpersoner OFR/O Håkan Larsson OFR/S Martin Sparr SACO Pär Lohman SEKO Matz Felix Samtliga nås via växeln: 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-09.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Sep 12
vid Fastighetsavdelningen. Sista ansökningsdag: 2023-10-08.


Stockholms universitet präglas av öppenhet och en nyskapande och gränsöverskridande verksamhet i Sveriges huvudstad. Rankat som ett av världens 100 främsta lärosäten är Stockholms universitet en av Europas ledande institutioner för högre utbildning och forskning inom humanvetenskap och naturvetenskap. Vid universitetet är mer än 29 200 helårsstudenter, 1 300 doktorander och 5 600 medarbetare verksamma inom vid ca 60 institutioner och 11 centrala förvaltningsavdelningar varav Fastighetsavdelningen är en.

Fastighetsavdelningen är en avdelning inom universitetsförvaltningen med ett övergripande ansvar för universitetets lokaler och bostäder och är universitetets motpart gentemot externa hyresvärdar. Vid Fastighetsavdelningen arbetar ca 80 personer. Avdelningens uppdrag är diversifierat och komplext med ansvar för den strategiska planeringen gällande lokal-, bostads-, och säkerhetsfrågor med tillhörande tjänster.

Ansvarsområden för avdelningen är bostads- och lokalförsörjning, fysisk arbetsmiljö, servicetjänster såsom exempelvis lokalvård, post och gods, central tentamensservice, servicecenter och servicetekniker och samordning av konferenslokalerna, säkerhet omfattande exportkontroll, fysisk och teknisk säkerhet, krishantering, laboratoriesäkerhet och strålsäkerhet, personalsäkerhet och säkerhetsskydd.

Arbetsuppgifter
Som säkerhetschef ansvarar du för och stödjer universitetets strategiska säkerhetsarbete. Du leder arbetet med fysisk säkerhet, personalsäkerhet och säkerhetsarbetet på strategisk nivå. Du rapporterar i huvudsak till avdelningschefen men i säkerhetskyddsfrågor rapporterar du direkt till rektor.

I rollen kommer du ha budget-, verksamhets- och personalansvar och du ansvarar för att verksamheten bedrivs mot de mål som är uppsatta. Som säkerhetschef ska du ha överblick och kunna förstå helheten, agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv, stimulera medarbetare till delaktighet och utveckling samt sätta realistiska mål som kan nås inom givna ramar. Du kommer även bedriva verksamhetsutveckling och förändringsarbete inom ett flertal olika områden. Som säkerhetschef är du sammankallande av universiteten säkerhetsstab.

 Som säkerhetschef tillika säkerhetsskyddschef kommer du att:


• Leda säkerhetsgruppen.
• Leda och samordna säkerhets – och säkerhetsskyddsarbetet.
• Driva det strategiska säkerhetsarbetet utifrån analyser gällande både anställdas och studenters säkerhet.
• Ansvara för myndighetens fysiska- och personsäkerhet.
• Kravställa och kontrollera att verksamheten bedrivs i enlighet med de lagar och föreskrifter som finns inom området.
• Säkerställa en välutvecklad säkerhetskultur med tydlig säkerhetsorganisation samt ena hela universitetets säkerhetsarbete.
• Sörja för ett effektivt säkerhetsarbete där tydliga processer, rutiner och policyer finns implementerade i verksamheten.
• Samarbeta med myndighetens expertkompetenser inom respektive specialområde.
• Ansvara för verksamhetens tillståndsregister samt bevaka behovet av förnyelse och utökandet av tillstånd i samråd med berörda delar av verksamheten.
• Vara kontaktperson till aktuella myndigheter inom området.
• Genomföra riskbedömningar och ansvara för aktuella riskregister inom säkerhetsområdet.
• Säkerställa att verksamhetens krishantering fungerar enligt framtagen plan/modell i alla delar av verksamheten, tillse att kontinuitetshanteringen kring krishanteringen följs upp samt sörja för att krishanteringen regelbundet övas.

Kvalifikationer


• Flerårig erfarenhet som chef inom säkerhetsarbete.
• Erfarenhet från arbete inom offentlig förvaltning.
• Högskoleutbildning med inriktning säkerhet eller annan utbildning inom säkerhetsområdet i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• God kännedom om författningar, föreskrifter och standarder för säkerhetsområdet.
• God kännedom om regelverket kring säkerhetsskydd.

Meriterande
Med dokumenterad säkerhetsskyddschefsutbildning, erfarenheter av att samverka med statliga myndigheter och annan offentlig förvaltning samt att leda medarbetare i förändring.

Dina egenskaper
Som person har du hög integritet, högt säkerhetsmedvetande och intresse för miljöfrågor. Du har goda ledaregenskaper och har lätt för att skapa engagemang och delaktighet. Du behöver vara strukturerad och ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Du har god förmåga att samverka med andra internt och externt samt att hantera komplexa situationer och verka för att hitta lösningar som förenar olika intressen. I rollen krävs att du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, där du på ett tydligt och otvunget sätt kan förmedla ditt budskap.

Relationen till olika intressenter bygger på bemötande och tillit och därför kommer stor vikt att läggas på dina personliga egenskaper. Din förmåga att skapa förtroendefulla relationer, såväl till chefer och medarbetare som till våra olika samverkanspartners är viktig för oss. Du ser även din roll i att möjliggöra förändring och förståelse för myndighetens vilja att driva verksamheten framåt i en hög takt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I rollen kan beredskapstjänstgöring bli aktuell.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av, László Nagy Némedi, Avdelningschef, tfn 08-16 21 41, laszlo.nagynemedi@su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/OFR), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Ansök nu

Säkerhetschef tillika Säkerhetsskyddschef till Försvarshögskolan

Säkerhetschef
Läs mer Sep 12
Försvarshögskolan är ett internationellt framstående lärosäte inom försvar, krishantering och säkerhet. Vi erbjuder en unik akademisk miljö där civilt möter militärt. Vi utbildar civila och militära chefer, experter och forskare som ska analysera och hantera dagens och framtida krissituationer och säkerhetsproblem. Försvarshögskolan utbildar Sveriges officerare och leder den akademiska utvecklingen av officersyrket. Vi bedriver forskning inom juridik med inriktning mot operativ juridik och folkrätt, försvarssystem, krigsvetenskap, ledarskap och ledning, militärhistoria och statsvetenskap.
Anställningen är placerad vid högskoleförvaltningen vid Försvarshögskolan i Stockholm.

Arbetsuppgifter
Som säkerhets- och säkerhetsskyddschef har du ett övergripande ansvar för myndighetens arbete inom säkerhetsskyddet. Inom högskolans säkerhetstjänst är du operativt ansvarig för vissa delar och samverkar med övriga delar av Försvarshögskolan vad avser säkerhetsskydd. Du utvecklar och stödjer vårt strategiska säkerhetsarbete. Det operativa ansvaret omfattar inte minst fysisk säkerhet och personalsäkerhet samt att du har även ett ansvar inom vår kris- och beredskapsorganisation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

-  ansvara för att utveckla, planera, samordna, och följa upp högskolans säkerhetsarbete,
- utveckla myndighetens metoder och interna regelverk för säkerhetsarbetet,
- genomföra säkerhetsskyddsanalyser, säkerhetsplan och vara stöd i olika säkerhetsbedömningar,
- informera och utbilda vår personal i säkerhetsfrågor,
- stödja i genomförandet av Försvarshögskolans säkerhetsprövningar av personal,
- utveckla vårt säkerhetsarbete inom totalförsvaret,
- leda och utveckla Försvarshögskolans krigs-, kris- och beredskaps-organisation,
- I SUHF:s säkerhetschefsnätverk vara med och utveckla säkerhetsskyddstjänsten för Sveriges universitet och högskolor (nya säkerhetsskyddslagen och inom ramen i SUHF:s säkerhetschefsnätverk),
- samverka med andra myndigheter och samarbetsparters. 

Vem söker vi?
Vi söker dig som har:

- relevant högskoleutbildning eller annan formell utbildning inom säkerhet, säkerhetsskydd eller informationssäkerhet förvärvade på annat sätt som myndigheten ser relevant för tjänsten,
- erfarenhet av att arbeta inom säkerhets- och säkerhetsskyddsområdet,
- erfarenhet av att leda och genomföra säkerhetsskydds- och riskanalyser,

Det är meriterande om du har:

- kunskap om offentlig sektor gärna från statlig myndighet samt genomfört säkerhetschefsutbildning,
- erfarenhet och kunskap om säkerhetsskyddad upphandling,
- erfarenhet av arbete inom högskolesektorn, totalförsvaret, eller från försvarssektorn,
- erfarenhet av krisledning samt incident- och kontinuitetshantering,
- erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete,
- erfarenhet av informations- och utbildningsinsatser,
- erfarenhet av att vara chef med personalansvar.För att fungera bra i rollen som säkerhetschef/säkerhetsskyddschef behöver du:


- ha ett gott och säkert omdöme,
- vara drivande och ha ett intresse för förändrings- och utvecklingsfrågor,
- vara lyhörd och ha god samarbetsförmåga,
- ha lätt för att skapa kontakter och kommunicera pedagogiskt med medarbetarna,
- ha förmåga att arbeta preventivt, långsiktigt och målinriktat,
- vara strukturerad och noggrann,
- ha en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet, förmåga att arbeta i en öppen akademisk miljö, och att du kan arbeta enligt den statliga värdegrunden.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du trivs med att ingå i högskolans arbetsgemenskap. Du är närvarande och aktiv för att du ska kunna utföra dina uppgifter på bästa sätt. Du delar med dig av kunskap och bidrar till Försvarshögskolans professionella utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap.

 

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket förutsätter godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. För att genomgå en säkerhetsprövning måste du ha svenskt medborgarskap enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagstiftningen.

Försvarshögskolan har en krigsorganisation vilket innebär att du kan bli krigsplacerad. Om du redan är krigsplacerad i din nuvarande anställning på en myndighet och din kompetens behövs i Försvarshögskolans krigsorganisation så sker en förhandling mellan berörd myndighet och Försvarshögskolan om var du ska vara placerad.

Lön och förmåner
Försvarshögskolan tillämpar individuell lönesättning.

https://www.fhs.se/om-forsvarshogskolan/jobba-hos-oss/formaner.html

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev och skickas in via Försvarshögskolans rekryteringssystem genom att klicka på länken ”Logga in och sök jobbet” på annonssidan. Märk din ansökan med dnr HFHR 198/2023.

Din ansökan ska vara FHS tillhanda senast 3 oktober. Komplett ansökan ska vara Försvarshögskolan tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

I de fall det inte råder en jämn könsbalans kan Försvarshögskolan vid lika eller i stort sett lika kvalifikationer hos de sökande anställa den av underrepresenterat kön.

Kontaktpersoner
Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av:

- Jörgen Croon, Chef avdelningen för verksamhetsstöd, 070-590 14 00, jorgen.croon@fhs.se

- Marith Wiedersheim-Paul, Chef IT-avdelningen, informationssäkerhetsansvarig, signalskydd och IT-säkerhetsansvarig, 0729–629 818 marith.wiedersheim-paul@fhs.se


- Christina Zander, Högskoledirektör, 070-932 28 63, christina.zander@fhs.se


För kontakt med arbetstagarorganisationerna på Försvarshögskola mejla till saco@fhs.se, OFR/O@fhs.se eller OFR/S@fhs.se.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansök nu

Säkerhets- och kvalitetsansvarig till företag i hissbranschen

Säkerhetschef
Läs mer Sep 8
Är du intresserad av säkerhet och hälsa, nu söker vi dig som vill arbeta som ledningens representant inom området på ett företag som är en stor aktör inom hissbranschen. Företaget sitter i nya lokaler i Solna.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig en spännande vardag där du ansvarar för implementering, validering och vidareutveckling av verksamhetssystem för att möta nya och förändrade krav. Du kommer ansvara för säkerhetsarbetet inom företaget. Du blir en stor del av att utveckla företaget framåt i en rolig bransch och ett företag som växer och är stabilt. I rollen blir du en del av grannländernas arbete och bidra till att företaget inom Sverige uppfyller målen inom ditt egna ansvarsområde. För tjänsten erbjuder företaget:
• Marknadsmässig lön
• Utveckling och möjlighet till att utveckla
• Flexibilitet/hybrid
• Positivt ledarskap
• Resor i tjänsten
• Tjänstebil

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande, helst inom teknikområdet. Du har kompetens i att finna lagar, föreskrifter och normer inom bland annat produktivitet, yttre miljö och arbetsmiljö samt tolka dessa. Du har goda erfarenheter i entreprenad juridik och av att arbeta med certifieringsarbete. Vi ser gärna att du har kunskaper inom styrning av produktivitet, process och yttre miljö, du har erfarenhet av att utföra utredningar och att identifiera risker. Vi söker dig som:
• Behärskar svenska i tal och skrift
• Behärskar engelska i tal och skrift
• Har god datavana
• Har b-körkort

I denna rekrytering lägger vi stor värdering vid personliga egenskaper. Vi ser att du har god förmåga i att leda och engagera medarbetare inom organisationen. Vi söker dig som är:
• Strukturerad
• Självgående
• Noggrann
• Kommunikativ
• Samarbetsvillig
• Kundfokuserad

Är du intresserad? Välkommen in med din ansökan redan idag, urval sker löpande. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Emily Higgins.

Vad innebär rollen?
I rollen som Säkerhets- och kvalitetsansvarig kommer du att ansvara för säkerhetsarbetet och rapportering inom företaget. Du kommer att organisera och genomföra säkerhetsutbildningar. Inom arbetsmiljöarbetet kommer du att samordna och ta fram riskbedömningar, analysera tillbuds och olycksstatistik och föreslå förbättringar. Du genomför och leder interna revisioner och granskningar samt planerar och medverkar vid externa revisioner. Se till att företaget hålls certifierat enligt beslutna standarder blir en del av din vardag. Du kommer aktivt att arbeta med miljöaspekter och se till att tillämpa rutiner för att aktivt bevara en hög miljömedvetenhet. Rollen innebär att du är företagets brandskyddsansvarig.

Resor i tjänsten både i Sverige och utomlands kommer att förekomma.

2Complete
Trygghet och förtroende är målen i 2Completes rekryteringsprocess. Detta uppnås genom ett nära och personligt samarbete med de kunder som valt oss som sin rekryteringspartner. Vår passion för att få ut människor i arbete och att få in rätt person i rätt sammanhang i arbetslivet, driver oss framåt.

2Complete Group samt alla dess dotterbolag är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit det sedan 2011.

2Complete Group är Gasellen vinnare 2022, utmärkelsen som tilldelas Sveriges snabbast växande företag.

Ansök nu

Head of Security sökes till Humana-koncernen

Säkerhetschef
Läs mer Sep 8
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du personligen kommer att utvecklas? Välkommen till Humana.

Humana utvecklar och levererar omsorgstjänster efter människors behov och samhällets önskemål. Humana drivs av viljan att ge våra kunder ökad livskvalitet och en bra vardag. Nu söker Humana en engagerad och ansvarstagande person till rollen som Head of Security.


Om tjänsten

Som Head of Security hos oss arbetar du konsultativt och affärsnära i en ny bred roll där arbetsuppgifterna varierar och är av både strategisk och operativ karaktär. Du rapporterar till HR direktören och har fantastiska kollegor i form av HR chefer och nordiska team av HR Partners. En del av din roll är att stötta våra affärsområden i säkerhetsfrågor, där du ansvarar för att utveckla och implementera Humans övergripande säkerhetsstrategi och policy.

Humana tror på Engagemang, Ansvar och Glädje och ger sina medarbetare frihet att vara dem de är. Humana kombinerar en nära relation till kunder med styrkan i att vara ett stort modernt nordiskt bolag. Organisationen har en entreprenöriell anda med korta beslutsvägar, stort mandat och eget ansvar. Hos Humana deltar, påverkar och beslutar du. Placeringsort är Lund eller Stockholm.I rollen som Head of Security kommer du huvudsakligen att arbeta med:• Utföra riskbedömningar och säkerhetsanalyser för att identifiera potentiella hot och sårbarheter
• Utforma och genomföra säkerhetsåtgärder för att minimera risker och skydda företagets tillgångar, inklusive fysiska resurser, information och personal
• Ansvara för att utveckla och genomföra säkerhetsutbildningar 
• Övervaka och utvärdera säkerhetssystem, såsom övervakningskameror, passersystem och inbrottslarm, och se till att de är i gott skick och fungerar korrekt
• Hantera incidenter och utreda säkerhetsrelaterade händelser, inklusive stöld, sabotage och obehörig åtkomst
• Samarbeta med interna intressenter, exempelvis IT-avdelningen och HR för att säkerställa att säkerhetsåtgärder integreras i Humanas processer och rutiner
• Bygga och upprätthålla relationer med externa säkerhetspartners, såsom bevakningsföretag och räddningstjänst, för att säkerställa snabb respons och samarbete vid behov
• Hålla sig uppdaterad om de senaste säkerhetsrelaterade trenderna och teknologierna och rekommendera eventuella förbättringar eller uppdateringar av säkerhetsåtgärd


Vem är du?

Du har tidigare erfarenhet från liknande befattning under minst fem år samt gedigen kunskap om säkerhetsstrategier, riskhantering och säkerhetssystem. Du har ledarerfarenhet och en god förståelse för relevant lagstiftning och regleringar inom säkerhetsområdet. Du har utbildning eller certifiering inom säkerhet. Erfarenhet från vår bransch är inget krav men meriterande.För att bli framgångsrik i rollen som Head of Security behöver du vara van att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Du besitter god analytisk förmåga är noggrann och strukturerad. Du är trygg, serviceinriktad och inte rädd för att ta egna beslut. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljöfrågor, medarbetarnöjdhet och vår företagskultur och ser gärna att det är områden som också driver dig. Då tjänsten innefattar kontaktytor över landsgränserna förutsätter det att du är en skicklig kommunikatör, är lyhörd samt är mån om att skapa goda relationer.Att jobba på Humana

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 20 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Vi satsar på kompetensutveckling för våra chefer genom bland annat mentorprogram, ledarträffar, ledarutvecklingsprogram samt Humanas digitala lärportal Humana Academy.Läs mer om hur det är att jobba hos oss på Humana https://www.humana.se/jobbVad händer nu?

Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Under rekryteringsprocessen kan du komma att få genomgå telefonintervjuer, tester, kompetensbaserade intervjuer samt eventuellt arbetsprov.

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Hard Services Manager | CBRE | Stockholm - Kista

Säkerhetschef
Läs mer Aug 9
We are looking for a Facilities Management professional for our client CBRE!

Do you want to work in an international company with global presence offering possibilities for development? Do you have a technical background and a broad experience of leading a technical team within the area of Facilities Management? On top of this - if you are a person who takes initiatives, are customer focused and a natural team player - this may be your position in a very close future!

CBRE Global Workplace Solutions is a leading global provider of integrated facilities and corporate real estate management. We are recruiting a Hard Services Manager to join our team in Kista. The successful candidate will provide Technical Engineering support to the client, ensuring delivery of maintenance management and critical utility services across sites. The Hard Service Manager has the overall responsibility leading the team at one of our clients, with presence in several cities in Sweden. The aim of this position is to lead the team to provide the best service to our clients.You will be responsible for a broad range within Technical Facilities Management
* Provide strategic direction and advice on all site based hard services matters
* Site Approved person for confined space entry and HV (heat and ventilation) and isolations
* Ensure site HSSE policy is strictly adhered and implement
* Lead the maintenance strategy to improve maintenance techniques
* Ensure that both planned and reactive maintenance activities are compliant with the Service Level Agreement and Key Performance Indicators are met
* Ensure that the hard services, third parties have current professional qualifications as appropriate and drive re-licensing / training as required for staff
* Performance Manage sub-contract suppliers, driving continuous improvement (utilisation etc.)
* Identify and implement best practice and innovative hard services solutions
* Manage small works projects, typically relocations or various client equipment handling, as requested by the client
* Prepare monthly operating budget variance reports. Manage, monitor and advise on the discretionary spend budget
* Deliver quality services in a cost and operationally effective manner
* Provide adequate skills, training and resources to meet technical requirements of the account, in compliance with critical services standards

Your background
You have a technical background; you may be an engineer with Bachelor's degree from college or university or many years of experience from Facility/Building Management. You may also have vocational qualifications with experience within the area of Facilities Management.

Do you have the following experience?
* Strong proven experience of working within a hard services environment at a management level, preferably within an R&D environment
* Contract management experience
* Proven track record of managing engineering maintenance and projects across multiple locations
* Have previous P&L responsibility

Is this you?
* Ability to prioritize workload in order to maintain good operating environment
* Ability to write detailed reports and business case preparation
* Demonstrates integrity - acts consistent with what he/she says and believes in line with ethical standards
* Customer satisfaction is to be maintained at the highest level by providing a high quality and pro-active service
* Effective communication with the client, peers and management team
* Monitor third party contracts, ensuring value for money and innovative service provided
* A change agent with excellent written and verbal communication skills

Placement
The position is placed at CBRE's customer in Kista. The employment is permanent.

Contact: CBRE has chosen Jefferson Wells as partner in this recruitment. To apply for the position, click the "Apply now" button. If you have any questions, please contact Recruitment Consultant Irene Bengtsson via mail or phone +46 31 617294. We work with ongoing selection and may fill the position as soon as we find the right person. Therefore, submit your application as soon as possible. We look forward to getting in contact!

Ansök nu

Säkerhetschef/CISO till Marginalen Bank!

Säkerhetschef
Läs mer Aug 10
Vill du upprätthålla vår vision att skapa och underhålla en säkerhetsmiljö där banken tillförlitligt och snabbt kan utveckla nya produkter och partnerskap så ger vi dig i gengäld en mycket stimulerande arbetsplats med väldigt duktiga medarbetare och en miljö du kan växa och utvecklas.

Om rollen

Vi söker nu efter en person som är strategisk och vill arbeta hands-on inom informationssäkerhet och fysisk säkerhet. Marginalen Banks IT-miljö är till stora delar outsourcad där den egna miljön främst är Microsoft-baserad och driften sker till största delen med egen personal.

Du ansvarar för ett självständigt team om fyra personer med olika specialistområden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter, utöver att leda teamet, ansvara för forecasting och budget, är att:

• Ansvara för Säkerhetspolicyn och kvartalsrapporter kring säkerhet. Det är ditt ansvar att säkerställa att bankens säkerhetslösningar är i linje med bankens regelverk.
• Upprätthålla ett tätt samarbete med utvecklingsenheten, riskkontroll och regelefterlevnad där arbetsuppgifter omfattar framtagning av krav, styrning, strategi samt samarbetsfrågor.
• Genomföra utbildning för bankens anställda inom informationssäkerhet.
• Ansvara för samarbete i säkerhetsrelaterade frågor med bolagen inom Marginalen-koncernen och med bankens strategiska samarbetspartners.
• Delta i utvecklingsprocesser för att fånga upp behov och krav samtidigt som du tillför säkerhetskompetens för att hitta de bästa lösningarna för banken.

Som säkerhetschef är omvärldsbevakning en viktig del i ditt jobb. Du rapporterar utöver CIO direkt till bankens funktion för styrning av risker och regelfrågor och till VD i centrala frågor.

Vem du är…

Vi ser att du har allmän kunskap och erfarenhet inom olika tekniska plattformar såsom:

• Kommunikations-, nätverkstopologi, utrustning och systemstöd för åtkomstkontroll
• Logghantering och kryptering
• Operativsystem, verksamhetssystem, stödsystem och mobilitet

Flera års dokumenterad erfarenhet av säkerhetsarbete inom ett eller fler av dessa områden är ett krav:

• Kravställning, sourcing, införande och förvaltning av ledningssystem för informationssäkerhet såsom ISO/IEC 27000-serien och molntjänster.
• En eller flera certifieringar inom säkerhet, så som exempelvis CISM, CISA, GIAC, eller CISSP.

Erfarenhet av att leda team, systemutveckling, Splunk, IAM och projektledning är meriterande.

För oss är personliga egenskaper oerhört viktiga. Här ser vi att är du självständig, drivande, lösningsorienterad och målinriktad samt har ett strukturerat arbetssätt. Du har också god samarbetsförmåga och kan prioritera mellan arbetsuppgifter och säkerhetsnivåer. Du är en tydlig kommunikatör som engagerar andra och ser problem som utmaningar istället för hinder.­­

Vad Marginalen Bank erbjuder dig…

Hos oss blir du en del av en prestigelös organisation där du får vara med och påverka processer och rutiner. Vi arbetar agilt och vågar fatta så många beslut som möjligt så nära en själv och ens team som möjligt. Vi är innovativa, arbetar proaktivt och driver igenom fattade beslut med handlingskraft.

Vårt huvudkontor, mitt i centrala Stockholm, huserar i byggnaden Grönlandet - ett arkitektoniskt mästerverk signerat Sigurd Lewerentz från 1932. Vi har en egen restaurang med egen kock som lagar ekologisk mat vilket är en extra lyx i vår vardag! Här får du arbeta med medarbetare som känner stolthet, arbetsglädje och delaktighet. Vi erbjuder också utveckling och flexibilitet för alla våra engagerade medarbetare. Välkommen att läsa mer om vår kultur och våra förmåner på vår hemsida.

Låter detta som något för dig, tveka då inte att kontakta oss!

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta rekryterande ledare Bo Andersson på Bo.andersson@marginalen.se. Vi går igenom ansökningar löpande så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 10 september 2023

Ansök nu

Säkerhets- och kvalitetsansvarig till företag i hissbranschen

Säkerhetschef
Läs mer Aug 4
Är du intresserad av säkerhet och hälsa, nu söker vi dig som vill arbeta som ledningens representant inom området på ett företag som är en stor aktör inom hissbranschen. Företaget sitter i nya lokaler i Solna.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig en spännande vardag där du ansvarar för implementering, validering och vidareutveckling av verksamhetssystem för att möta nya och förändrade krav. Du kommer ansvara för säkerhetsarbetet inom företaget. Du blir en stor del av att utveckla företaget framåt i en rolig bransch och ett företag som växer och är stabilt. I rollen blir du en del av grannländernas arbete och bidra till att företaget inom Sverige uppfyller målen inom ditt egna ansvarsområde. För tjänsten erbjuder företaget:
• Marknadsmässig lön
• Utveckling och möjlighet till att utveckla
• Flexibilitet/hybrid
• Positivt ledarskap
• Resor i tjänsten
• Tjänstebil

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande, helst inom teknikområdet. Du har kompetens i att finna lagar, föreskrifter och normer inom bland annat produktivitet, yttre miljö och arbetsmiljö samt tolka dessa. Du har goda erfarenheter i entreprenad juridik och av att arbeta med certifieringsarbete. Vi ser gärna att du har kunskaper inom styrning av produktivitet, process och yttre miljö, du har erfarenhet av att utföra utredningar och att identifiera risker. Vi söker dig som:
• Behärskar svenska i tal och skrift
• Behärskar engelska i tal och skrift
• Har god datavana
• Har b-körkort

I denna rekrytering lägger vi stor värdering vid personliga egenskaper. Vi ser att du har god förmåga i att leda och engagera medarbetare inom organisationen. Vi söker dig som är:
• Strukturerad
• Självgående
• Noggrann
• Kommunikativ
• Samarbetsvillig
• Kundfokuserad

Är du intresserad? Välkommen in med din ansökan redan idag, urval sker löpande. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Emily Higgins.

Vad innebär rollen?
I rollen som Säkerhets- och kvalitetsansvarig kommer du att ansvara för säkerhetsarbetet och rapportering inom företaget. Du kommer att organisera och genomföra säkerhetsutbildningar. Inom arbetsmiljöarbetet kommer du att samordna och ta fram riskbedömningar, analysera tillbuds och olycksstatistik och föreslå förbättringar. Du genomför och leder interna revisioner och granskningar samt planerar och medverkar vid externa revisioner. Se till att företaget hålls certifierat enligt beslutna standarder blir en del av din vardag. Du kommer aktivt att arbeta med miljöaspekter och se till att tillämpa rutiner för att aktivt bevara en hög miljömedvetenhet. Rollen innebär att du är företagets brandskyddsansvarig.

Resor i tjänsten både i Sverige och utomlands kommer att förekomma.

2Complete
Trygghet och förtroende är målen i 2Completes rekryteringsprocess. Detta uppnås genom ett nära och personligt samarbete med de kunder som valt oss som sin rekryteringspartner. Vår passion för att få ut människor i arbete och att få in rätt person i rätt sammanhang i arbetslivet, driver oss framåt.

2Complete Group samt alla dess dotterbolag är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit det sedan 2011.

2Complete Group är Gasellen vinnare 2022, utmärkelsen som tilldelas Sveriges snabbast växande företag.

Ansök nu

Säkerhetssamordnare/Säkerhetsskyddschef till EKN, Stockholm

Säkerhetschef
Läs mer Jul 3
Lockas du av att arbeta i en såväl strategisk som operativ roll i en internationell verksamhet med högst ställa krav på säkerhet? Är du dessutom driven och har en kommunikativ förmåga med några års relevant arbetslivserfarenhet inom säkerhetsområdet har vi ett jobb som väntar på dig!
Vi erbjuder dig

Som anställd hos oss bidrar du till vårt uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och utvecklande arbetsuppgifter i en internationell miljö.

På EKN får du möjlighet att utvecklas, utmanas och bidra med din kompetens. Vårt arbetsklimat präglas av engagemang och kundfokus. Här välkomnas du av 150 erfarna kollegor, som drivs av att möjliggöra fler, säkra exportaffärer för svenska företag och att göra svåra marknader tillgängliga.

Våra kontor är belägna centralt. Läs gärna mer om våra anställningsvillkor.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som säkerhetssamordnare ansvarar du för att leda, samordna, utveckla och kontrollera säkerhetsarbetet inom myndigheten. EKN har högt uppsatta krav inom säkerhet och du säkerställer att EKN följer de lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet och att dessa är anpassade till verksamhetens krav och omvärldens utveckling.

I rollen kommer du att arbeta brett, såväl operativt som strategiskt. Du upprättar strategier och planer för säkerhetsarbetet och jobbar proaktivt med omvärldsbevakning. En del av EKN:s verksamhet omfattas av säkerhetsskydd enligt säkerhetsskyddslagen därför har säkerhetsamordnaren på EKN även rollen som säkerhetsskyddschef.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att ansvara för EKN:s säkerhetspolicy, arbete med resesäkerhet, upprätta risk – och sårbarhetsanalyser och hantering av kris- och kontinuitetsplaner. Du kommer också i nära samarbete med EKN:s informationssäkerhetsansvariga (CISO), medverka i arbetet med cyber- och informationssäkerhet. Fokus ligger även på internetsäkerhet och att medvetandegöra förekommande risker för EKN:s medarbetare.

I rollen ingår dessutom att identifiera behov, avropa och upphandla de underleverantörer som erfordras inom säkerhetsområdet. Därutöver medverkar säkerhetssamordnaren i andra upphandlingar när behov finns. Vidare kommer du att arbeta med det fysiska skyddet i form av skalskydd, passersystem och säkerhetsrutiner, inbrottslarm, bevakningstjänster och systematiskt brandskyddsarbete etc.

Du har många kontakter såväl internt som externt och i din roll ingår att få EKN:s personal att ha ett högt säkerhetsmedvetande. Genom utbildningsinsatser säkerställer du och mäter personalens kunskaper inom säkerhetsområdet på olika sätt. Du medverkar också i diverse nätverk för att hålla dig uppdaterad inom området.

Läs hur vår nuvarande säkerhetssamordnare beskriver jobbet på EKN https://www.ekn.se/hans-leijonhufvud/

Ditt framtida team/avdelning

Rollen som säkerhetssamordnare är placerad på EKN:s enhet Legal & Compliance och tjänsten rapporterar till chefsjuristen. På avdelningen arbetar 17 personer främst jurister, men inkluderar även CISO, upphandlare och registratur. Två jurister arbetar med Compliance och dataskydd.

Säkerhetssamordnaren kommer att verka i nära samarbete med framför allt CISO, upphandlingsansvarig och dataskyddsombud på enheten. Men också med HR när det gäller t ex säkerhetsprövning, resesäkerhet och internutbildningar samt med olika representanter från verksamheten där det uppstår säkerhetsfrågor. 

Din bakgrund

Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom säkerhetsskyddsområdet alternativt motsvarande dokumenterad arbetslivserfarenhet som EKN bedömer likvärdig. Du ska ha flerårig erfarenhet i rollen som säkerhetssamordnare, säkerhetschef eller motsvarande och en vana att arbeta såväl strategiskt som operativt.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbetsgivare med högra krav på säkerhet inom offentliga sektorn och/eller bank/finans. Det är likaså en fördel om du har erfarenhet av arbete med reglerna i MSB:s författningssamling. Erfarenhet av att hålla föredragningar och genomföra utbildningsinsatser är meriterande.

Relevanta utbildningar inom säkerhet är en fördel, exempelvis utbildningen diplomerad säkerhetssamordnare/säkerhetschef på Företagsuniversitetet eller Försvarshögskolans utbildning för säkerhetsskyddschefer. 

Har du sedan tidigare upparbetade etablerade nätverk inom säkerhetsområdet är det meriterande gärna med aktörer såsom myndigheter och/eller bolag inom den finansiella sektorn.

Rollen ställer krav på mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du på ett förtroendeingivande och kommunikativt sätt skapa förståelse för säkerhetsfrågorna i verksamheten liksom ha förmågan att se och värdera dessa utifrån verksamhetens behov. Vidare är du engagerad och motiveras av att arbeta såväl strategiskt som operativt.

Du tycker om att ta eget ansvar och driva ditt arbete framåt samtidigt som du trivs att samarbete med andra. Du har god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Då arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt behöver du ha lätt för att bygga och bibehålla goda relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För mer information

Vill du veta mer om tjänsten tala säkerhetssamordnare Hans Leijonhufvud. Frågor om anställningsvillkor och rekryteringsprocessen besvaras av Josefin Ekman, HR-specialist. Facklig representant är Philip Bergling. Samtliga nås på telefon 08-7880000.

Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss säljsamtal gällande rekryteringslösningar och annonseringskanaler, då vi har valt samarbetspartners för denna rekrytering.
Om EKN
EKN har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering, genom att erbjuda garantier för betalning och finansiering, tillsammans med rådgivning om affärsstruktur och riskhantering. Tjänsterna ger en större säkerhet, ökad konkurrenskraft och fler möjligheter till lyckade exportaffärer.

Ansök nu

Säkerhets- och kvalitetsansvarig till företag i hissbranschen

Säkerhetschef
Läs mer Jun 29
Är du intresserad av säkerhet och hälsa, nu söker vi dig som vill arbeta som ledningens representant inom området på ett företag som är en stor aktör inom hissbranschen. Företaget sitter i nya lokaler i Solna.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig en spännande vardag där du ansvarar för implementering, validering och vidareutveckling av verksamhetssystem för att möta nya och förändrade krav. Du kommer ansvara för säkerhetsarbetet inom företaget. Du blir en stor del av att utveckla företaget framåt i en rolig bransch och ett företag som växer och är stabilt. I rollen blir du en del av grannländernas arbete och bidra till att företaget inom Sverige uppfyller målen inom ditt egna ansvarsområde. För tjänsten erbjuder företaget:
• Marknadsmässig lön
• Utveckling och möjlighet till att utveckla
• Flexibilitet/hybrid
• Positivt ledarskap
• Resor i tjänsten
• Tjänstebil

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande, helst inom teknikområdet. Du har kompetens i att finna lagar, föreskrifter och normer inom bland annat produktivitet, yttre miljö och arbetsmiljö samt tolka dessa. Du har goda erfarenheter i entreprenad juridik och av att arbeta med certifieringsarbete. Vi ser gärna att du har kunskaper inom styrning av produktivitet, process och yttre miljö, du har erfarenhet av att utföra utredningar och att identifiera risker. Vi söker dig som:
• Behärskar svenska i tal och skrift
• Behärskar engelska i tal och skrift
• Har god datavana
• Har b-körkort

I denna rekrytering lägger vi stor värdering vid personliga egenskaper. Vi ser att du har god förmåga i att leda och engagera medarbetare inom organisationen. Vi söker dig som är:
• Strukturerad
• Självgående
• Noggrann
• Kommunikativ
• Samarbetsvillig
• Kundfokuserad

Är du intresserad? Välkommen in med din ansökan redan idag, urval sker löpande. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Emily Higgins.

Vad innebär rollen?
I rollen som Säkerhets- och kvalitetsansvarig kommer du att ansvara för säkerhetsarbetet och rapportering inom företaget. Du kommer att organisera och genomföra säkerhetsutbildningar. Inom arbetsmiljöarbetet kommer du att samordna och ta fram riskbedömningar, analysera tillbuds och olycksstatistik och föreslå förbättringar. Du genomför och leder interna revisioner och granskningar samt planerar och medverkar vid externa revisioner. Se till att företaget hålls certifierat enligt beslutna standarder blir en del av din vardag. Du kommer aktivt att arbeta med miljöaspekter och se till att tillämpa rutiner för att aktivt bevara en hög miljömedvetenhet. Rollen innebär att du är företagets brandskyddsansvarig.

Resor i tjänsten både i Sverige och utomlands kommer att förekomma.

2Complete
Trygghet och förtroende är målen i 2Completes rekryteringsprocess. Detta uppnås genom ett nära och personligt samarbete med de kunder som valt oss som sin rekryteringspartner. Vår passion för att få ut människor i arbete och att få in rätt person i rätt sammanhang i arbetslivet, driver oss framåt.

2Complete Group samt alla dess dotterbolag är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit det sedan 2011.

2Complete Group är Gasellen vinnare 2022, utmärkelsen som tilldelas Sveriges snabbast växande företag.

Ansök nu

SAS Safety Manager

Säkerhetschef
Läs mer Jan 30
Safety Manager

We are fuelled by passion and purpose

The restless pulse of our world offers endless possibilities to develop new customer solutions and new avenues for personal and professional growth.

That’s why ingenuity and creativity are central to our work, exploring new opportunities, while always considering our customers’ overall experience and safety.

Working at SAS means contributing to and benefiting from a fast-paced, dynamic environment. It means playing a leading role by transforming aviation.

We have many different teams working towards our purpose and share the same values.

The Role

The position shall manage the Safety Management System and shall ensure prerequisites to achieve safety objectives to control the operational, airworthiness, maintenance, and security risk exposure.

The Safety Manager will act as the day-to-day focal point and in coordination with the Accountable Manager, Nominated Persons, Head of Training (ATO) and Head of Aviation Security, ensure support regarding development, implementation, administration, and maintenance of an effective Safety Management System (SMS).

The Safety Manager reports to the Accountable Manager and is a mandatory position within the AOC. Acceptance from the Swedish CAA is required.

Main Responsibilities

- Managing the safety management system
- Secure and coordinate correct and updated description of the SMS in applicable manuals.
- Provide independent support and perform analysis of safety issues.


- Monitor, analyze, and report the overall safety level in SAS Scandinavia AOC-operations.

- Coordinate safety issues within SAS Scandinavia Operations as decided by SRB.

- Monitor the implementation of actions taken to mitigate risks, as listed in the safety action plan.

- Facilitate hazard identification, risk analysis and management of change and propose mitigation strategies/corrective actions.

- Provide periodic reports on safety performance.

- Ensure that there is a proper occurrence report handling system in place, including screening, mandatory information to authorities, assessment, and follow-up.

- Publish and disseminate regular and coordinated safety related information.

- Ensure that there is a proper FDM system available for validation of FDR-data.

- Ensure that there is SMS training available and that it meets acceptable standards.

- Liaise with Civil Aviation Authorities to secure common understanding of SAS Scandinavia SMS

- Ownership of selected Management Agreements.

- Management responsibility for the Safety Office

Qualifications and experience

- 10+ years of professional experience in aviation sector

- Practical experience and expertise in the application of aviation safety standards and safe operating practices

- Comprehensive knowledge of EASA Ops and any associated requirements and procedures

- Extensive experience working with SMS

- Appropriate experience in a comparable organization

- Experience from CAMO is desirable

- Proficient in Microsoft Office products

Personal skills

Strong diplomatic and motivational skills

Self-motivated, and decisive, with the ability to adapt to change and competing demands.

Benefits of working with SAS include attractive travel possibilities. We also offer opportunities for professional development in an international fast-paced working environment. Frösundavik is a great place to work. There is a gym, restaurant, café and a variety of services to make your life easier. It’s located in a green area of Solna and close to Hagaparken and Brunnsviken. There’s a non-stop bus connection from the Central Station to Frösunda, commuter trains to/from Solna Station, and a good network of cycle paths.

How do you apply?

Welcome with your application by sending a resumé and personal letter to us. If you have any questions, you can ask them directly to responsible consultants Louise Harrysson louise.harrysson@pspartner.se or Annika Törnqvist annika.tornqvist@pspartner.se

Interviews will be held continuously, and this recruitment can be completed before last

application date.

Ansök nu

Säkerhets- och kvalitetsansvarig till företag i hissbranschen

Säkerhetschef
Läs mer Maj 29
Är du intresserad av säkerhet och hälsa, nu söker vi dig som vill arbeta som ledningens representant inom området på ett företag som är en stor aktör inom hissbranschen. Företaget sitter i nya lokaler i Solna.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig en spännande vardag där du ansvarar för implementering, validering och vidareutveckling av verksamhetssystem för att möta nya och förändrade krav. Du kommer ansvara för säkerhetsarbetet inom företaget. Du blir en stor del av att utveckla företaget framåt i en rolig bransch och ett företag som växer och är stabilt. I rollen blir du en del av grannländernas arbete och bidra till att företaget inom Sverige uppfyller målen inom ditt egna ansvarsområde. För tjänsten erbjuder företaget:
• Marknadsmässig lön
• Utveckling och möjlighet till att utveckla
• Flexibilitet/hybrid
• Positivt ledarskap
• Resor i tjänsten
• Tjänstebil

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande, helst inom teknikområdet. Du har kompetens i att finna lagar, föreskrifter och normer inom bland annat produktivitet, yttre miljö och arbetsmiljö samt tolka dessa. Du har goda erfarenheter i entreprenad juridik och av att arbeta med certifieringsarbete. Vi ser gärna att du har kunskaper inom styrning av produktivitet, process och yttre miljö, du har erfarenhet av att utföra utredningar och att identifiera risker. Vi söker dig som:
• Behärskar svenska i tal och skrift
• Behärskar engelska i tal och skrift
• Har god datavana
• Har b-körkort

I denna rekrytering lägger vi stor värdering vid personliga egenskaper. Vi ser att du har god förmåga i att leda och engagera medarbetare inom organisationen. Vi söker dig som är:
• Strukturerad
• Självgående
• Noggrann
• Kommunikativ
• Samarbetsvillig
• Kundfokuserad

Är du intresserad? Välkommen in med din ansökan redan idag, urval sker löpande. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Emily Higgins.

Vad innebär rollen?
I rollen som Säkerhets- och kvalitetsansvarig kommer du att ansvara för säkerhetsarbetet och rapportering inom företaget. Du kommer att organisera och genomföra säkerhetsutbildningar. Inom arbetsmiljöarbetet kommer du att samordna och ta fram riskbedömningar, analysera tillbuds och olycksstatistik och föreslå förbättringar. Du genomför och leder interna revisioner och granskningar samt planerar och medverkar vid externa revisioner. Se till att företaget hålls certifierat enligt beslutna standarder blir en del av din vardag. Du kommer aktivt att arbeta med miljöaspekter och se till att tillämpa rutiner för att aktivt bevara en hög miljömedvetenhet. Rollen innebär att du är företagets brandskyddsansvarig.

Resor i tjänsten både i Sverige och utomlands kommer att förekomma.

2Complete
Trygghet och förtroende är målen i 2Completes rekryteringsprocess. Detta uppnås genom ett nära och personligt samarbete med de kunder som valt oss som sin rekryteringspartner. Vår passion för att få ut människor i arbete och att få in rätt person i rätt sammanhang i arbetslivet, driver oss framåt.

2Complete Group samt alla dess dotterbolag är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit det sedan 2011.

2Complete Group är Gasellen vinnare 2022, utmärkelsen som tilldelas Sveriges snabbast växande företag.

Ansök nu

Trygghet - och säkerhetschef, tillika säkerhetsskyddschef till Täby kommun

Säkerhetschef
Läs mer Maj 29
Trygghet- och säkerhetschefen (tillika säkerhetsskyddschefen) är placerad på kommunledningskontoret och rapporterar till avdelningschef för avdelningen HR, kommunikation, näringsliv och säkerhet i det löpande säkerhetsarbetet men till kommunchef i frågor som rör säkerhetsskydd.

Om tjänsten
Som säkerhetschef har du ett brett uppdrag med ansvar för att utveckla och bedriva ett strategiskt, systematiskt och operativt säkerhetsarbete. Du kommer ha personalansvar för ett tiotal medarbetare.

Säkerhetschefen har det samlade ansvaret för att leda och samordna säkerhetsarbetet inom Täby kommun. Arbetet omfattar de övergripande områdena samhällsskydd (krisberedskap och civilt försvar), internt skydd (informationssäkerhet och säkerhetsskydd), korruption i välfärden (välfärdsbrott och otillåten påverkan) och Trygg i Täby (brottsförebyggande och trygghetsskapande).

Som säkerhetschef ska du även kunna bistå i andra säkerhetsfrågor som kan uppstå i kommunens olika verksamheter. I rollen ingår att vara både kravställare och rådgivare liksom att följa upp verksamhetens säkerhetsarbete. Du tar fram styrdokument inom säkerhetsområdet och är den som stödjer och inspirerar kommunens verksamheter i implementeringen av dessa. Vidare ser du till att relevanta övningar genomförs och svarar för kommunens organisation för Tjänsteman i beredskap (TIB) och samordning av POSOM-funktion.

Utöver ovanstående samverkar du med andra aktörer inom länet samt är kommunens representant inom länets forum för krisledning och säkerhet. Säkerhetschefen har också en central funktion för att stötta kommunens krisledningsnämnd och krisledningsgrupp i pågående kriser.


Vem är du?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå med inriktning mot säkerhet och samhällsskydd, juridik, statsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren anser likvärdig. Du har flera års erfarenhet av strategiskt säkerhetsarbete i offentlig verksamhet, alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen. Du bör ha en god förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar liksom goda kunskaper om hur kommuner styrs och regleras. Vidare bör du ha goda kunskaper om relevant lagstiftning inom säkerhetsområdet som till exempel offentlighets- och sekretesslagstiftning, beredskapslagstiftning och säkerhetsskyddslagsstiftning.

Som person har du god förmåga, och trivs med, att växla mellan strategiskt operativt arbete samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är en trygg och stabil person som har lätt för att bygga relationer och samarbeta såväl internt som externt, är pedagogisk och kommunikativ samt har hög integritet och förmåga att belysa risker eller problem på ett konstruktivt sätt. Som chef och ledare i Täby kommun förväntas du omfatta såväl egen verksamhet som internt samspel, strategisk helhetssyn samt ett externt perspektiv.

Tjänsten är säkerhetsklassad. Svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning är därför en förutsättning för anställning.Om verksamheten
Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

På kommunledningskontoret finns de centrala ledningsresurserna och det administrativa stödet till kommunens verksamhetsområden som till exempel ekonomi, utredning, HR och kommunikation. Vi samordnar och driver övergripande utveckling och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg.

Helen Klockare (Saco), 0766 43 95 12
Linda-Marie Palm (Vision), 0766 43 98 74

Ansök nu

Avarn Security söker en utbildningsansvarig till Arlanda

Säkerhetschef
Läs mer Maj 23
Vill du arbeta med ett härligt team och utbildningsfrågor? Då borde du söka detta arbete!

Avarn Security har uppdraget att leverera säkerhetstjänster till Stockholm Arlanda Airport. Vi har sedan många år tillbaka även levererat säkerhetstjänster till Oslo Lufthavn Gardermoen. Säkerhetstjänsterna vid Arlanda är ett av Sveriges mest komplexa, dynamiska och synliga uppdrag. Uppdraget ställer höga krav på vår servicenivå avseende tjänsteleverans och för att säkerställa att vi alltid håller den höga nivå som krävs, behöver vi ständigt förbättra och utveckla oss.

Arbetsplats: Arlanda flygplats
Varaktighet: heltid, tidsvidare (6 månaders provanställning tillämpas) 
Arbetstider: helgfria vardagar
Tillträde: enligt överenskommelse 

Arbetsuppgifter: Uppdraget som utbildningsansvarig innebär ett övergripande ansvar för att leda och utveckla vår utbildningsverksamhet inom Avarn Aviation. Tjänsten innebär ett stort operativt ansvar och närvaro i driften. Vårt utbildningsarbete är en viktig del i vårt fortsatta arbete om att utveckla vår servicenivå till världsklass!

Du kommer arbeta nära vår uppdragsigvare för att säkerställa och utveckla de uppbildningsinsatser som ingår i vårt uppdrag. Du kommer rapportera till Avarns avdelningschef på Arlanda och ingå i ledningsgruppen för Avarn Aviation Arlanda.

Tjänsten innebär även:
- samordning, planering och uppföljning av verksamhetens utbildningspaket
- personalansvar över våra instruktörer
- i nära samarbete med planeringsansvarig planera utbildningstillfällen för nya medarbetare
- övergripande ansvara för dokumentation över samtliga utbildningar och ansvara för verksametens årliga utbildningsplan
- ansvara för säkerställandet av kompetens och träning för röntgenoperatörer
- i nära samarbete med uppdragsgivare utveckla medarbetare och att förbättra rutiner och metoder för att kontinuerligt förbättra resenärsnöjdheten
- framtagning av statistik och rapportering internt och externt
- tillsammans med övriga anställda se till att resenärerna får en god upplevelse av att resa till och från Arlanda

Kvalifikationer: Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av utbildning och ledarskap. Du är en trygg ledare som kan inspirera och motivera dina medarbetare och som strukturerat kan skapa planer och genomföra detsamma. Meriterande är också om du har erfarenhet av värdskapsarbete.

Vi söker dig som:
- har mycket god kommunikativ förmåga
- har mycket god samarbetsförmåga
- har god förmåga att motivera medarbetare mot gemensamma mål
- kommunicerar obehindrat på svenska och engelska – i såväl tal som skrift
- har god vana att arbeta i projektform

Eftersom Avarn Security är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, du behöver ha en godkänd bakgrundskontroll och säkerhetsprövning kommer att genomföras. Ekonomisk granskning utan anmärkning är också en förutsättning för anställning.

Självklart delar du Avarns värderingar samarbete, omtanke och ansvar. Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast 2023-06-30.

Tester kommer att tillämpas i urvalsprocessen.

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

Säkerhetsskydd mott byggprojekt

Säkerhetschef
Läs mer Maj 16
Uppdraget bedrivs i projektform där det primära arbetet är att stödja projektledaren från planeringsskede, genomförande och överlämning. Arbetsledning av uppdraget sker genom två processer:

Strategisk nivå (krav och förmågor) – Trafikförvaltningen Säkerhetsavdelning
Operativ nivå (arbetsuppgifter) – Serviceförvaltningen enhetschef Lokalservice och Projektledare


Ju längre projektet pågår och desto mer du kommer in i uppdraget kommer arbetsledning att bli mer från den operativa nivån. Uppdraget är operativt och handlar främst om att handlägga ärenden snarare än utveckling. Uppdragets innehåll innefattar regelefterlevnad, analyser och planer, informationssäkerhet, fysisk och personalsäkerhet, exponering av säkerhetskänslig verksamhet, kontroll och beslutsprocess.

För att kunna klara av denna tjänst ser vi därför att du kan uppfylla följande kundkrav:

Relevant akademisk eller yrkesrelaterad utbildning inom säkerhet eller juridik
Minst 4 års dokumenterad erfarenhet från säkerhetsskyddsarbete där relevant lagstiftning tillämpats
Minst 4 års dokumenterad erfarenhet från arbete i byggprojekt/enteprenader för samhällsviktig verksamhet (exempelvis: Polisen, Försvarsmakten, energisektorn, transportsektor)
Minst 1 års dokumenterad erfarenhet av att genomföra projektsäkerhetsinstruktion enligt säkerhetsskyddslagen


Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i byggprojekt/entreprenader mot samhällsviktig verksamhet. Har du dessutom tidigare erfarenhet av att genomföra projektsäkerhetsinstruktion (enligt säkerhetsskyddslagen) är det fördelaktigt. Rollen avser en heltidstjänst som gäller tillsvidare. Arbetet har sin utgångspunkt i Stockholm.

?Din ansökan

Låter rollen intressant och passande? Ansök i så fall omgående för vi intervjuar löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi är flera rekryterare som hanterar rekryteringen av denna tjänst, vid frågor gällande den här rekryteringen eller tjänsten når du oss enklast på e-post info@quest.se

Vi kan enbart ta emot och bearbeta din ansökan genom att du registrerar ditt CV i vår portal. Med avseende på GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post. Varmt välkommen med din ansökan! Uppdraget är en del av Quest Consulting personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Quest Consulting och arbeta som konsult hos vår kund.

Om oss

Quest Consulting är ett auktoriserat konsultbolag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension. Vi är specialiserade inom IT, Teknik, HR, Administration och Ekonomi. Vår målsättning är att vara din personliga samarbetspartner och just därför är det så viktigt för oss att arbeta efter våra kärnvärden där våra ledord är att vara Personliga, Nyskapande och Professionella.

Ansök nu

Informationssäkerhetschef till Must

Säkerhetschef
Läs mer Apr 21
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Must interna säkerhetsavdelning har till uppgift att inrikta, stödja och hantera Must personal med säkerhetsfrågor inom bland annat personalsäkerhet, fysisk säkerhet och informations- och IT-säkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som informationssäkerhetschef i en nystartad sektion med flera funktioner inom informationssäkerhetsområdet. Du kommer ansvara för informationssäkerhetsarbetet inom Must verksamhet, detta innebär bl.a. att du stödjer Must säkerhetschef avseende styrning, samordning och uppföljning av informationssäkerhetsarbetet. Du kommer att jobba tillsammans med övriga funktioner inom sektionen och IT-säkerhetschefen i synnerhet. Initialt kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att revidera och utarbeta interna styrdokument. Vidare kommer du löpande arbeta aktivt och förebyggande inom området, inklusive arbeta med utvecklingsfrågor samt genomföra utbildningar och delta vid internkontroller inom Must.

Enstaka resor kan förekomma såväl inom som utom landet.

Kvalifikationer


• För tjänsten relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet från tjänstgöring inom Must
• Bred kompetens inom säkerhetsskyddsområdet och informationssäkerhet i synnerhet
• Goda kunskaper i svenska språket

Meriterande


• Certifieringar t.ex. CISSP, CISA, CISM etc
• Genomförd SOK-kurs vid FM UndSäkC
• Erfarenhet av att implementera och utveckla nya processer och rutiner

Personliga egenskaper
För att passa för tjänsten behöver du ha en hög integritet i ditt arbetssätt samtidigt som du arbetar strukturerat med förmåga att hantera parallella ärenden samtidigt. Du uttrycker dig tydligt och pedagogiskt och är en god lagspelare som samarbetar väl inom grupper och mellan verksamheter. Vi söker dig som är förändringsbenägen och trivs i en verksamhet under utveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: Stockholm
Tjänsten är oberoende och öppen att söka för både civila och militära.
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta:
hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Informationssäkerhetschef” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-05-12. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.seAnsökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Safety, health & sustainability Manager till Schindler Hiss AB

Säkerhetschef
Läs mer Mar 8
Inledning

Har du ett intresse för teknik och gillar att ha kontakt med andra människor? Vill du kliva in i en varierande och spännande vardag och arbeta med säkerhet- och hållbarhetsfrågor inom hissbranschen? Då är du kanske den personen vi söker! Tveka inte att skicka in din ansökan!

Information om tjänsten

Schindler Hiss är ett globalt bolag som genom sina 60 000 kompetenta medarbetare erbjuder hissar, rulltrappor, moderniseringar och installationer till kunder inom både den kommersiella och regionala sektorn. I Sverige finns Schindler Hiss etablerade från Luleå i norr till Malmö i söder, med regionkontor lokaliserade i Stockholm, Göteborg och Malmö. Nu söker vi dig till vårt kontor beläget i Stockholm!

Vi erbjuder dig

Du erbjuds en viktig roll i en trygg organisation där du är ledningens representant inom säkerhet och hållbarhet samt är en nyckelperson för att ständigt utveckla och förbättra företagets processer. I början av din anställning får du en gedigen introduktion för att på bästa sätt komma in i rollen. I tjänsten erbjuds du även förmånsbil, friskvårdsbidrag och andra förmåner. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

Arbetsuppgifter

I rollen som Safety, Health & Sustainability Manager kommer du bland annat ansvara för implementering, validering och utveckling av verksamhetssystem. Du är även ansvarig för säkerhetsarbetet och kommer planera och genomföra säkerhetsutbildningar i företaget samt finnas med och stötta distriktschefer, montörer och arbetsledare i arbetet. Förutom detta kommer du samordna arbetsmiljöarbetet och genomföra samt leda interna revisioner.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

• Ansvarig för säkerhetsarbetet och rapporteringen inom företaget.
• Organisera och planera säkerhetsutbildningar.
• Vara drivande i hållbarhetsarbetet på projektnivå.
• Ansvar för implementering, validering och utveckling av verksamhetssystem för att möta nya och förändrade krav.
• Genomföra och leda interna revisoner.
• Samordna och analysera arbetsmiljöarbete så som tillbud och olycksstatistik.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har intresse av teknik samt har jobbat i en liknande bransch sedan tidigare. Det är meriterande om du tidigare arbetat med certifieringsarbete såsom ISO samt har kunskaper inom entreprenad juridik. Det är även meriterande in du har någon form av högskoleutbildning inom området, men inte ett krav för tjänsten. För att trivas i rollen tror vi att du är strukturerad, driven och har en god kommunikativ förmåga eftersom du kommer samarbeta mellan olika delar i organisationen.

Krav för tjänsten är B-körkort och goda kunskaper i svenska och engelska.

Övrigt

• Ort: Stockholm
• Anställningsform: Heltid
• Tillträde: Enligt överenskommelse
• Kontaktperson för rekryteringen: Klara Andersson, klara.andersson@simplifiedco.se

• I den här rekryteringsprocessen använder vi oss av löpande urval.

Ansök nu