Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Enhetschef till Beroendecentrum Stockholms Akut- och Heldygnsvård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 14
Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.En avdelning med både psykiatrisk och somatisk vård
Avdelning 52 är en del av Beroendecentrum Stockholms Akut- och heldygnsvård.

Det är en specialiserad slutenvårdsavdelning med 17 vårdplatser. Hit kommer patienter akut och på remiss, för abstinensbehandling samt behandling av psykiatriska och somatiska tillstånd, främst relaterat till narkotika och läkemedel. Andra viktiga vårdinsatser på avdelningen är överdosprevention och utdelning av naloxon. Det pågår även planer för att utveckla arbetet kring infektionsrelaterade tillstånd samt behandling av hepatit C. Vården på avdelningen sker enligt HSL, LPT eller LVM. Vi arbetar tillsammans i vårdlag bestående av sjuksköterskor, skötare och läkare.

https://vimeo.com/863097435?share=copy

Det här erbjuder vi dig
Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete med stort ansvar där vårdutveckling spelar en central roll. Vår verksamhet bygger på en kombination av somatisk och psykiatrisk vård vilket ger dig värdefull erfarenhet från båda dessa områden. Som en universitetsklinik ligger forskning nära det kliniska arbetet och tillsammans jobbar vi för att ständigt kunna erbjuda en beroendevård i framkant.

Vår organisationskultur bottnar i att vi ser hela människan, det gäller såväl patienter som medarbetare. Vi är måna om att alla våra medarbetare ska trivas och må bra på jobbet. Därför jobbar vi aktivt för att upprätthålla stimulerande miljöer där både utveckling och trygghet får ta plats. För dig som chef erbjuder vi löpande ledarskapsutbildningar och genom våra uppskattade chefsnätverk får du ett bra stöd i din roll. Vi erbjuder även många förmåner, bland annat friskvårdstimme, 5000 kronor i friskvårdsbidrag och fri sjukvård i öppenvård. Du kan läsa mer om våra förmåner på: https://www.beroendecentrum.se/om-oss/jobba-hos-oss/formaner/

Ditt uppdrag
Du leder och organiserar det löpande arbetet på avdelningen, och fungerar som coach och mentor för ditt team. Genom ditt engagemang och förmåga att tillvarata allas potential ger du medarbetarna förutsättningar för att utvecklas och göra ett bra jobb. Du främjar en positiv samarbetskultur och trivsam arbetsmiljö, samt jobbar för en vårdmiljö med högsta möjliga patientsäkerhet.

Som enhetschef ingår du i sektionens ledningsgrupp som präglas av transparens och högt i tak. Vi tror på en atmosfär där idéer och initiativ välkomnas, och där varje individ har möjlighet att påverka och bidra till vårt gemensamma mål: att bedriva beroendevård i världsklass.

Kvalifikationer
Vi söker dig med minst två års erfarenhet av arbetsledning inom sjukvård, gärna inom psykiatri. Sjuksköterskelegitimation är meriterande men inget krav, likaså vidareutbildning i psykiatri eller erfarenhet av beroendevård. Erfarenhet av att ha deltagit i forskningsprojekt är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker en trygg, driven och förtroendeingivande ledare som kan utveckla och engagera sitt team. Med en stark närvaro inspirerar du ditt team och skapar en kultur av tillit och öppenhet. Du trivs med att ta egna initiativ, arbeta självständigt och är inte rädd för att tänka utanför ramarna. Samtidigt är du bra på att skapa och upprätthålla struktur, samt har förmåga att prioritera och skapa tydlighet. Att du delar vår värdegrund om patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje är en självklarhet. Vi kommer fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på grundbefattning med tre års heltidsförordnande som enhetschef. Om chefskapet fungerar väl kommer chefsförordnandet att förlängas i treårsperioder.

Urval sker löpande. Provanställning kan komma att tillämpas.

Känns annonsen träffande? Välkommen med din ansökan!

Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret vid nyanställning.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Läkarchef/ medicinsk ledningsansvarig till Affektiv mottagning Rosenlund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 31
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Inom Psykiatri Södra Stockholm har vi 11 öppenvårdsmottagningar som är specialiserade på olika typer av diagnoser. Vi söker dig som är specialist i psykiatri och intresserad av att ett ledningsuppdrag på en av våra trevliga mottagningar. I din ansökan uppger du vilken mottagning du är intresserad av.

 

Ditt arbete som medicinskt ledningsansvarig

Ledningsuppdraget innefattar ett övergripande medicinskt ansvar för mottagningen. I rollen som medicinskt ledningsansvarig ingår personalansvar för läkarna på enheten. Ansvaret omfattar ett nära samarbete med enhetschef för att tillsammans med denne driva enhetens ständiga förbättringsarbete framåt och är en del av öppenvårdssektionens ledningsgrupp.

I rollen ingår det att tillsammans med enhetschef säkerställa att kompetens tillvaratas ändamålsenligt för att utveckla och stärka vårdprocesserna, både inom verksamheten och i samverkan med andra aktörer.


Affektiv mottagning och Äldrepsykiatrisk mottagning Rosenlund

Affektiva mottagningen tar emot patienter för psykiatrisk bedömning, utredning och behandling av depressionssjukdomar och bipolär syndrom.

Äldrepsykiatrisk mottagning Rosenlund erbjuder psykiatrisk bedömning, utredning och behandling av äldrepsykiatriska patienter. Det är ett litet team med två psykiatrisjuksköterskor och en psykiatriker som arbetar med tidsbegränsade öppenvårdskontakter.

Båda mottagningarna sitter i gemensamma lokaler och under samma ledning vid Rosenlundssjukhusområde.


Våra förväntningar på dig

Du är en nyfiken, utvecklingsfokuserad person med stort intresse för kvalitetsfrågor. Du bör ha god organisations- och samarbetsförmåga och dina egenskaper som ledare blir viktiga för att tillsammans med enhetschefen samt övriga läkare, chefer och medarbetare fortsätta att utveckla verksamheten såväl lokalt som inom Sektionen för öppenvård och i Psykiatri Södra Stockholm som helhet.

Vidare är du legitimerad läkare med specialistkompetens inom psykiatri. Tidigare erfarenhet av chefs-/ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet är meriterande. Vi ser gärna att du har ett särskilt intresse för målgruppen. 

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill att arbetet ska ge energi och strävar därför efter att arbeta i processer som ska bidra till en god vård där välbefinnande för både patienter och medarbetare är målet.
Du får möjlighet att delta i SLSO´s chefsutbildningar.
Vi är i en spännande fas och för dig med intresse för utvecklingsarbete är det en möjlighet att få fortsätta resan framåt tillsammans med oss.

Du erbjuds en tillsvidareanställning i din grundprofession. Du får ett chefsförordnande som medicinskt ledningsansvarig överläkare på 3 år med möjlighet till förlängning.

Vi erbjuder möjlighet att jobba på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården. 

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

 

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering, enligt gällande regelverk.Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Enhetschef till Specialistklinik Hötorget

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 21
I Aleris känner vi ett stort engagemang för det samhälle vi lever i och vill medverka till ett bättre, tryggare och friskare liv. De förändringar vår bransch genomgår innebär möjligheter för oss att tänka om och tänka nytt. Det gillar vi och det är något som vi tycker utmärker oss. Snabba beslut, flexibilitet och möjligheten att påverka och tänka i nya banor värderar vi högt. Du också?

Om tjänsten

Då vi är under tillväxt och vårt uppdrag fortsätter att växa, behöver vi utöka vår personalstyrka. Vår vision är att skapa en attraktiv arbetsplats där medarbetaren kan utvecklas och inspireras i sitt uppdrag. Vi söker därför en positiv och engagerad enhetschef. Uppdraget blir att utveckla och driva enheten samt skapa en god arbetsplats för våra fantastiska medarbetare.

Arbetsgruppen kommer att bestå av flera olika yrkeskategorier och kompetenser. Din sociala kompetens och din förmåga att se möjligheter är det viktigaste för uppdraget då en individ med rätt driv, entusiasm och lyhördhet är en nyckelfaktor för framgång hos oss.

Om Aleris Specialistklinik Hötorget

Vår verksamhet ligger centralt belägen i Stockholm, verksamheten består av flera mottagningar och en operationsavdelning med tre operationssalar och en postoperativ enhet. Aleris Specialistklinik Hötorget har patienter/kunder som kommer via LOU avtal via Regionen, försäkringskunder och privatbetalande kunder. Vi har specialistläkare inom det flesta medicinska specialiteter.

Om arbetet och din utveckling

På Aleris erbjuder vi ett stimulerande arbete i en verksamhet som är specialiserad och ligger i framkant inom området. Som enhetschef hos oss får du ta del av en arbetsplats med välplanerade och moderna lokaler med ett mycket gott arbetsklimat. Genom våra värderingar: ansvarsfullt, enkelt och innovativt skapar vi en trivsam arbetsmiljö med kompetenta och erfarna kollegor. Aleris jobbar aktivt med ledarutveckling för att stimulera dig i din tjänst hos oss. Här finns möjligheten att växa och utvecklas tillsammans med oss när vi skapar den moderna vården.

Du kommer att vara delaktig i den lokal ledningsgruppen där arbetet och målen för arbetsplatsen, individen och teamet följs upp.

Arbetsuppgifterna är varierande och utmanande, vilket bidrar till ständig utveckling.

Vi söker

En enhetschef för Medicinmottagningen och den Plastikkirurgiska mottagningen. Du kommer att ha ett nära samarbete med enhetschef för Kirurgmottagning och Operation men leda dina egna enheter, rapportering kommer ske direkt till verksamhetschefen.

Vi söker dig som värnar om att ge god omvårdnad, ett gott personligt bemötande och genom din professionalitet har du alltid patienten/kunden i fokus under ditt arbete. Som enhetschef är du van att arbeta självständigt, du är flexibel, engagerad och har en god organisations- och samarbetsförmåga och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi ser gärna att du vill engagera dig i verksamhetens utveckling och i samarbete med dina kollegor verka för en modern och effektiv vård. Har du arbetat med försäkringsvård tidigare ser vi det som positivt.

Då systematiskt arbetsmiljöarbete är en viktig del i vår ledningsstruktur, ser vi gärna att du arbetat aktivt med dessa frågor i en tidigare roll. Utbildningar inom ledarskap och arbetsrätt är också meriterande.

Vi lägger stort värde på ett positivt och empatiskt förhållningssätt. Då vi har ett väldigt väl fungerande team är din personlighet viktig för att du i din roll ytterligare stärka vårt team och arbetsmiljö.

Bakgrund

Vi välkomnar dig med utbildning inom hälso- och sjukvård då vi ser ett ledarskap som är verksamhetsnära och ett ledarskap som finns i verksamheten.

Arbetsuppgifter

Du blir en viktig del i ett kompetent team där den primära uppgiften kommer vara fokus på kvalitet och god arbetsmiljö inom ramen för verksamhetens totala budget. Vi erbjuder dig ett mycket varierat arbete där uppfinningsrikedom och nya lösningar är en del av vardagen. Du får förmånen att leda och coacha en mycket kompetent, högpresterande och erfaren arbetsgrupp som redan idag gör fantastiska insatser. Ditt fokus kommer vara kvalitet, personalens utveckling och välmående.

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetstid: Dagtid

Lön: Individuell lönesättning.

Kollektivavtal finns

Har du frågor om tjänsten?

Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss. Sista ansökningsdag är 2023-12-31 men eftersom vi gör löpande urval rekommenderar vi dig att ansöka redan nu. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tove Mattsson via mail tove.mattsson@aleris.se

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att träffa dig!

Ansök nu

Läkarchef / medicinsk ledningsansvarig till Neuropsykiatrisk mottagning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 29
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

 

Om neuropsykiatriska mottagningen
Vårt uppdrag är att behandla neuropsykiatrisk funktionsnedsättning utifrån regionala vårdprogram och aktuella vårdprocesskartor. Vi erbjuder multimodal behandling med läkemedel, psykoedukation, samt arbetsterapeutiska och kurativa insatser. Vi arbetar enligt SLSO:s vårdprocesskartor för ADHD och ASD.
Mottagningen har ca 30 medarbetare bestående av läkare, sjuksköterskor, case manager, kurator och arbetsterapeuter. Mottagningen är belägen i Hagsätra centrum.


Ditt arbete som överläkare/specialistläkare
Arbetsuppgifterna för dig som överläkare/specialistläkare består av sedvanligt arbete som specialistläkare på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Mottagningen är en behandlande mottagning och alla utredningar utförs på en psykiatrisk utredningsmottagning. Du träffar patienter som kommer för årskontroll, följer upp läkemedelsbehandlingar och tar emot nybesök från inkomna remisser. Vi ser gärna att du trivs med att arbeta i team och kan bidra med din kunskap över professionsgränserna. Varje vecka deltar du på behandlingskonferens tillsammans med alla medarbetare på mottagningen. Vi har läkarmöte varje vecka där läkare tillsammans diskuterar komplexa ärenden eller lyfter situationer som kan vara bra att dela med sig av utifrån att bidra med sin kunskap och erfarenhet till kollegor.
Handledning av personal och studenter ingår i tjänsten. Vi får löpande in ST-läkare som arbetar en kortare period hos oss som behöver handledning av erfaren läkare på plats.

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri med erfarenhet av och intresse för att arbeta med människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vi letar efter dig som arbetar bra med andra människor och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du har en empatisk förmåga som speglas i en nyfikenhet och öppenhet för människor. Du har ett intresse av förändrings- och förbättringsarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom personlig lämplighet, flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Vad kan vi erbjuda dig?
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Som specialistläkare på vår mottagning arbetar du med ett tydligt formulerat och avgränsat uppdrag. Samtidigt har du relativt stor frihet i hur du vill lägga upp arbetet utifrån dina intressen och behov.

Digitala kontakter har ökat möjligheten att utföra en del av sitt arbete via sin dator, vilket innebär att arbete på den fysiska arbetsplatsen kan kombineras med arbete på distans, för den som önskar.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag. SLSO använder kompetensstege som är en strukturerad modell för kompetensutveckling för olika yrkesgrupper, vilket innebär goda möjligheter till kompetensutveckling.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Just nu erbjuder vi en signeringsbonus om 10 000 kr! Om du fortsatt är anställd hos oss efter 12 månader får du ytterligare 10 000 kr*.

 

*För att du ska vara berättigad till signeringsbonus krävs:

- Att du signerar ett anställningsavtal med anställningsform tillsvidareanställning (månadsavlönad) senast den 31 december 2023.
- Att du vid anställningstillfället inte är anställd av Region Stockholms nämnder/bolag eller av akutsjukhus som drivs på uppdrag av Region Stockholm (Med detta avses samtliga nämnder inom Region Stockholm (t ex Karolinska och SLSO), samtliga helägda bolag och kommunalförbund (t ex Södersjukhuset, Danderyds sjukhus, Södertälje sjukhus, AISAB, Norrtälje TioHundra och S:t Eriks ögonsjukhus) samt akutsjukhus som drivs på uppdrag av regionen så som Capio S:t Görans sjukhus).

 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering, enligt gällande regelverk.Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Omvårdnadschef till Infektionsavdelning 2

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 30
Vårt uppdrag är att vara bäst på det svåra.

Vi går till jobbet varje dag för att ta vården framåt för i morgon. Nu söker vi en omvårdnadschef till Infektionsavdelning 2. Välkommen!

Du erbjuds
- Att arbeta på ett av Europas högst rankade universitetssjukhus med fokus på högkvalitativ och innovativ vård med stark koppling till forskning.


- Stora möjligheter för dig att utvecklas som chef och ledare genom individuellt utformade utvecklingsplaner i linje med kompetensstegen för chefer samt genom coachning av senior chef.


- Du arbetar i ett samledarskap med chefskollegor som har erfarenhet av att leda denna verksamhet.Självklart får du också ta del av https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/vara-formaner/ som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Om tjänsten
På Infektionsavdelning 2, I54 har du ensamt ansvar för din personalgrupp, men arbetar tätt tillsammans med övriga OVC på de andra infektionsavdelningarna. I54 är en samverkansenhet med Beroendecentrum och tillsammans med en läkare och sjuksköterska från Beroendecentrum vårdar vi patienter med infektionssjukdom och beroendeproblematik.

Som Omva?rdnadschef (OVC) är du den som leder arbetet och är första linjens chef för medarbetare inom en enhet. Du ansvarar för en god och säker vård inom omvårdnaden. I din roll som omvårdnadschef förlägger du även viss tid i klinisk verksamhet, där du får möjlighet att coacha och återkoppla till dina medarbetare i det patientnära arbetet. Som omvårdnadschef är det viktigt att vara lyhörd för andras behov och ha en tydlig och anpassningsbar kommunikation. Du skapar förtroende hos medarbetarna genom att stödja och bidra till deras utveckling samt motivera och tillvarata deras engagemang. Vi tror på ett närvarande och synligt ledarskap där OVC är tillgänglig för sina medarbetare, stöttar och ger trygghet när det behövs.

Du har ett helhetsansvar för den omvårdnad som levereras för de patienter som vårdas på din enhet. Detta förutsätter en samverkan med andra professioner och ett nära samarbete med sektionschefer på Medicinsk enhet Akut och Trauma, samt med omvårdnadschefer inom resten av Omvårdnadsområdet och Temat. Du har ett sammanhållet ansvar för integration av vård (utfall/kvalitet/produktion), forskning och utbildning. Du ansvarar för enhetens resursförbrukning/kostnad, rekrytering/bemanning samt medarbetare och arbetsmiljö. Du ansvarar för verksamhetens resultat varför ditt arbete styrs av mål- och resultattänk i prioriteringar, planering, agerande och uppföljning. Vårdverksamheter är föränderliga och när målbilden förändras behöver du också vara kapabel till att ändra riktning. Du rapporterar till Verksamhetschef Omvårdnad samt är verksamhetens och Karolinskas representant, så väl internt som externt.

Vi söker dig som
För att lyckas i rollen som omvårdnadschef hos oss ser vi att du:

- Har erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar samt kompetens och erfarenhet inom förbättringsarbete, ledning och styrning.
- Vill leda i ett samledarskap och vill verka och nå mål genom teamet.
- Ser helheten och tar strategiskt hänsyn till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
- Är en handlingskraftig och inspirerande ledare med förmåga att entusiasmera och utveckla medarbetare.
- Är genuint nyfiken på lärande och vill skapa förutsättningar för medarbetare att utveckla omvårdnaden, verksamheten och sig själva.
- Har engagemang för att den senaste evidensbaserade och personcentrerade vården tillämpas samt brinner för att förbättra vårdprocesser tillsammans med andra.

Kvalifikationer
Krav:

- Legitimerad sjuksköterska alternativt undersköterska med minst 4 års erfarenhet av ledarskap inom klinisk verksamhet.

Meriterande:

- Tidigare chefserfarenhet. Magisterexamen i ledarskap eller i omvårdnad. Erfarenhet av att leda förbättringsarbeten eller projekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer utvalda kandidater att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef till Capio Vårdcentral Kungsholmen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 23
Välkommen till Capio Vårdcentral Kungsholmen! Vi finns centralt beläget ett stenkast från Stockholms stadshus i Serafimerlasarettets vackra och anrika lokaler, fem minuters promenad från Centralen. I dagsläget har vi cirka 17 500 listade patienter och är därmed en av de största vårdcentralerna i Stockholms innerstad. Här finns mycket och hög kompetens samlad och vi arbetar tillsammans med nära kontakt och korta beslutsvägar.

Förutom sedvanlig husläkarmottagning har Capio Vårdcentral Kungsholmen ett stort psykosocialt team med psykologer, kurator och psykoterapeuter som utför både barn- och vuxenbehandlingar.

Verksamheten har diabetes- och astma/KOL-sjuksköterskor anställda liksom rehabkoordinator. Vårt hemsjukvårdsteam ansvarar idag för cirka 180 patienter. Totalt har verksamheten cirka 55 anställda.

Vill du jobba på en modern vårdcentral med stans bästa läge? Att vara ledare på Capio innebär att vara modig, visa riktning, främja samarbete och bygga tillit. Vi söker nu en biträdande verksamhetschef som delar vår passion för nytänkande och utveckling. För oss är tillgänglighet, proaktivitet och kontinuitet självklara förutsättningar för att bedriva vård och det är lika självklart att vi åstadkommer detta tillsammans. Om du delar dessa tankegångar kan detta vara intressant för dig!

Att digifysisk vård numera är ett vedertaget begrepp har väl inte undgått någon. Vi i Capio gick i bräschen för utvecklingen av just detta och var tidigt ute med att erbjuda en helintegrerad digifysisk vård för hela bredden av primärvårdens patienter. Vi på Kungsholmen har fortsatt vår resa genom att utveckla våra arbetssätt ytterligare - både de fysiska på mottagningen där basen utgörs av teambaserad, personcentrerad vård och de digitala där vi skapat helt nya vägar för patientkontakt. Vi är dock inte förblindade av den digitala utvecklingen utan månar om att ingen av våra patienter ska hamna i ett digitalt utanförskap. Vi anpassar därför våra arbetssätt utifrån våra patienters behov.

Din roll

För dig som biträdande verksamhetschef innebär detta en varierande vardag där din kompetens får komma till sin rätt. Du kommer att vara chef för en personalgrupp bestående av cirka 10 personer, i huvudsak distrikt- och sjuksköterskor och du ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Det här är en tjänst som kommer att passa som ”hand i handske” för dig som gillar moderna, tvärprofessionella arbetssätt och som ser vikten av ett samarbete där vi alla är lika viktiga och lyfter varandra.

Vi är väl medvetna om att den kollektiva kraften i teamet är essentiell för att vi ska infria våra högt uppställda målsättningar. Vi tror också att en högre grad av självstyre minskar stress och ökar välbefinnandet. Och om du mår bra gör du också ett bra jobb, vilket såklart är det bästa både för medarbetare och patienter. Vi är därför flexibla med anställningsvillkor och det finns även möjlighet till arbete hemifrån i viss omfattning.

Om dig

Den person vi nu välkomnar att söka tjänsten som biträdande verksamhetschef har erfarenhet från både ledarskap och arbete inom primärvård. Du är utbildad sjuksköterska, gärna också distriktsköterska (inget krav), med några års erfarenhet. Ditt ledarskap utgår från ett starkt patientfokus och du har en naturlig lyhördhet för olika perspektiv och förmåga att möta människor där de befinner sig.

Om du lovar att bidra med nyfikenhet, en framåtlutad inställning och stort engagemang så lovar vi att ge dig möjlighet att utvecklas och kunna påverka både din vardag och vår verksamhet.

Hör av dig så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda dig.

Sista ansökningsdag: 2023-12-23

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Habiliteringscenter Järva barn

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 28
Vill du leda och utveckla medarbetare i en specialistverksamhet? Vill du vara med och utveckla verksamheten för barn med funktionsnedsättning? Vill du arbeta med kompetenta och erfarna kollegor som generöst delar med sig av sin kunskap? Då är Habiliteringscenter Järva arbetsplatsen för dig!

Om oss:

Habiliteringscenter Järva Barn är en specialistmottagning i öppenvården som erbjuder insatser till barn medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning.

Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Här jobbar vi tillsammans med barn och deras föräldrar för att barnen ska fungera på bästa sätt i sin vardag.

Vi vänder oss till personer boende i Spånga-Tensta, Rinkeby-Kista och Sundbyberg och arbetar med att ge vård med ett interkulturellt förhållningssätt.

På Habiliteringscenter Järva barn arbetar 16 medarbetare och vi delar lokaler och samarbetar med Habiliteringscenter Järva vuxen. Vi sitter i ljusa och luftiga lokaler, nära till bussar och tunnelbana.

Om tjänsten:

Vi söker en ny chef för ett nära ledarskap på enheten, som ska leda och utveckla medarbetarna i befintliga och nya arbetssätt. Som enhetschef har du ansvar för verksamhetens kvalitet och patientsäkerhet samt har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du arbetar tillsammans med medarbetarna för att skapa en god arbetsmiljö, effektiva team och driva förbättringsarbete på enheten.

Arbetsuppgifterna innebär bl a ansvar för att riktlinjer och rutiner efterföljs, att målen uppnås och att teamet säkerställer kvaliteten i insatserna. 

Om dig:

Vi söker dig med ett stort intresse för ledarskap. Rollen förutsätter att du har en förmåga att se helheten och underlättas av erfarenhet från kliniskt arbete. Erfarenhet av ledarskap är ett krav och erfarenhet av habilitering eller kunskaper om personer med funktionsnedsättning likaså. 

Tjänsten ställer krav på god samarbetsförmåga, strategiskt tänkande, konsekvent handlande och god förmåga att prioritera.

Som person är Du resultatinriktad, och har en hög arbetskapacitet med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du måste ha goda ledaregenskaper, såsom förmåga att fatta och förverkliga beslut samt att tillvarata och utveckla medarbetarnas erfarenheter och kompetens.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Hos oss får du:                                                                                                             

- Fri hälso- och sjukvård

- Ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid           

- Flexibel arbetstid

Anställningsform:

Tillsvidareanställning i grundprofession, med treårigt förordnande som Enhetschef.

Heltid, 100 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakta gärna:

Sektionschef Anna Gillberg Gustavsson 08-123 350 03

Fackliga representanter: 

Ledarna tel. 0200-87 11 11

Aina Blom, SACO 0707-63 01 29

Siv Aronsson, SSR 0725-82 44 22

Liisa Holtay, Psykologförbundet 08-123 404 84

Ola Teller, Vision 08-123 404 81

Janne Virtanen, Jusek 08-123 475 29

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Läs gärna vår tidning https://www.habilitering.se/fakta-och-rad/funktion-i-fokus/ eller lyssna på vår podd https://www.habilitering.se/funka-olika/. Du kan även följa oss på https://www.facebook.com/funktionifokus eller läsa mer om oss på www.habilitering.se.

Övrig information:

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering, enligt gällande regelverk.Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Enhetschef för medicinska sekreterare, VO Medicinska specialiteter

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 24
I samband med en omorganisation och bildandet av verksamhetsområdet Medicinska specialiteter utlyser vi nu tjänsten som enhetschef för medicinska sekreterare.

Har du en förmåga att leda andra och är på jakt efter ett spännande och varierande arbete, då kan du vara rätt person för oss!

 

Vårt anställningserbjudande

I verksamhetsområdet Medicinska specialiteter på Danderyds Sjukhus AB ingår Hudkliniken, Geriatriska kliniken, Infektionskliniken, Medicinkliniken, Njurkliniken samt kliniken för Medicinsk specialistvård. Inom verksamhetsområdet arbetar ca 850 medarbetare och vi har en omfattande öppen- och slutenvårdsverksamhet. Vi har ett nära samarbete inom verksamhetsområdet, men du arbetar även tillsammans med motsvarande roller på andra verksamhetsområden. Sjukhuset har för ambition att öka samverkan och finna gemensamma strategier för att möta framtidens utmaningar inom vården. Vi ser därför att du är en person som vill vara med och utveckla såväl samarbete som arbetssätt. Danderyds Sjukhus har ett väl etablerat ledarskapsprogram som anpassas efter dina behov av utveckling och stöd. Som nyanställd chef ingår du i sjukhusets introduktionsprogram för chefer.

Som anställd på Danderyds sjukhus får du ersättning för sjukvård, ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillgång till det välutrustade personalgymmet Lyftet för endast 540 kr per år. Du erbjuds personalparkering till förmånligt pris samt personalbostad vid behov. Vi har förmånliga ersättningar för dig som är föräldraledig. Utöver det finns pension, semester, företagshälsovård, försäkringar och löneväxling. https://www.ds.se/jobba-hos-oss/dina-formaner/

 

Arbetsbeskrivning

Du kommer att leda en grupp på cirka 30 medicinska sekreterare, vars dagliga arbetsuppgifter till stor del består av utskrift av patientdokumentation i TakeCare samt diagnos- och åtgärdsregistrering och diverse administrativa uppdrag anpassat till respektive verksamhetsbehov. Du har ett helhetsansvar för gruppen och rollen innehåller sedvanliga arbetsuppgifter som chef, som tex medarbetar- och lönesamtal, rehabilitering och rekrytering. Du kommer att ha budgetansvaret för enheten samt ansvaret för att utveckla enheten i linje med verksamhetens och sjukhusets mål.

Utöver ledarskapet kommer du själv att både leda och delta i projekt/uppdrag över klinik- och verksamhetsgränser. Det kan tex röra sig om att hantera rutiner och riktlinjer, nya arbetssätt, informationssäkerhet och dataskydd. Du sitter i ledningsgruppen för VO Medicinska Specialiteter och rapporterar direkt till verksamhetschefen. Du har ett nära samarbete med verksamhetsområdets klinikchefer.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en administrativ högskoleutbildning, tex som medicinsk sekreterare. Vi ser att du har erfarenhet av arbete inom akutsjukvården samt tidigare ledarskapserfarenhet. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket och i Office-paketet. 

Det är meriterande om du har genomgått någon form av ledarskapsutbildning. Har du arbetat med projektledning eller förändringsarbete är även det meriterande likaså kunskaper inom journalsystemet TakeCare och QlikView. 

 

Personliga egenskaper

För att lyckas i denna roll bör du ha en stark drivkraft i att ständigt vilja utveckla och förbättra verksamheten tillsammans med dina medarbetare. Du är en van administratör som inte är rädd för att pröva nya idéer och angreppssätt för att nå resultat. Du har en god kommunikationsförmåga och förmåga att samarbeta och kommunicera inom och mellan team. Du har en personlig mognad och en inre trygghet som gör att du inte räds att ta tag i konflikter eller problem som uppstår. Vidare söker vi dig som har en förmåga att leda, inspirera och motivera andra.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställningsform

Tillsvidare, heltid. Startdatum enligt överenskommelse.

Danderyds Sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i din profession. Danderyds sjukhus erbjuder bra utvecklingsmöjligheter för olika chefspositioner genom egna ledarskapsprogram.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

På Danderyds sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Enhetschef till Beroendecentrum Stockholms Akut- och Heldygnsvård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 28
Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.Vi på Beroendecentrum har ett viktigt samhällsuppdrag. Många av våra patienter hör till en av de mest utsatta i samhället. Beroendesjukdomen är något som är omgärdat av stigma, då är det extra viktigt att vi bemöter de patienter som kommer till oss med respekt och värme.En avdelning med både psykiatrisk och somatisk vård
Avdelning 52 är en del av Beroendecentrum Stockholms Akut- och heldygnsvård.

Det är en specialiserad slutenvårdsavdelning med 17 vårdplatser. Hit kommer patienter akut och på remiss, för abstinensbehandling samt behandling av psykiatriska och somatiska tillstånd, främst relaterat till narkotika och läkemedel. Andra viktiga vårdinsatser på avdelningen är överdosprevention och utdelning av naloxon. Det pågår även planer för att utveckla arbetet kring infektionsrelaterade tillstånd samt behandling av hepatit C. Vården på avdelningen sker enligt HSL, LPT eller LVM. Vi arbetar tillsammans i vårdlag bestående av sjuksköterskor, skötare och läkare.

Det här erbjuder vi dig
Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete med stort ansvar där vårdutveckling spelar en central roll. Vår verksamhet bygger på en kombination av somatisk och psykiatrisk vård vilket ger dig värdefull erfarenhet från båda dessa områden. Som en universitetsklinik ligger forskning nära det kliniska arbetet och tillsammans jobbar vi för att ständigt kunna erbjuda en beroendevård i framkant.

Vår organisationskultur bottnar i att vi ser hela människan, det gäller såväl patienter som medarbetare. Vi är måna om att alla våra medarbetare ska trivas och må bra på jobbet. Därför jobbar vi aktivt för att upprätthålla stimulerande miljöer där både utveckling och trygghet får ta plats. För dig som chef erbjuder vi löpande ledarskapsutbildningar och genom våra uppskattade chefsnätverk får du ett bra stöd i din roll. Vi erbjuder även många förmåner, bland annat friskvårdstimme, 5000 kronor i friskvårdsbidrag och fri sjukvård i öppenvård. 

Ditt uppdrag
Du leder och organiserar det löpande arbetet på avdelningen, och fungerar som coach och mentor för ditt team. Genom ditt engagemang och förmåga att tillvarata allas potential ger du medarbetarna förutsättningar för att utvecklas och göra ett bra jobb. Du främjar en positiv samarbetskultur och trivsam arbetsmiljö, samt jobbar för en vårdmiljö med högsta möjliga patientsäkerhet.

Som enhetschef ingår du i sektionens ledningsgrupp som präglas av transparens och högt i tak. Vi tror på en atmosfär där idéer och initiativ välkomnas, och där varje individ har möjlighet att påverka och bidra till vårt gemensamma mål: att bedriva beroendevård i världsklass.

Kvalifikationer
Vi söker dig med minst två års erfarenhet av arbetsledning inom sjukvård, gärna inom psykiatri. Sjuksköterskelegitimation är meriterande men inget krav, likaså vidareutbildning i psykiatri eller erfarenhet av beroendevård. Erfarenhet av att ha deltagit i forskningsprojekt är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker en trygg, driven och förtroendeingivande ledare som kan utveckla och engagera sitt team. Med en stark närvaro inspirerar du ditt team och skapar en kultur av tillit och öppenhet. Du trivs med att ta egna initiativ, arbeta självständigt och är inte rädd för att tänka utanför ramarna. Samtidigt är du bra på att skapa och upprätthålla struktur, samt har förmåga att prioritera och skapa tydlighet. Att du delar vår värdegrund om patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje är en självklarhet. Vi kommer fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på grundbefattning med tre års heltidsförordnande som enhetschef. Om chefskapet fungerar väl kommer chefsförordnandet att förlängas i treårsperioder.

Urval sker löpande. Provanställning kan komma att tillämpas.

Känns annonsen träffande? Välkommen med din ansökan!

Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret vid nyanställning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering, enligt gällande regelverk.Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Verksamhetschef till privat vårdbolag

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 30
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos företaget.

Om företaget:

Mer information om företaget ges vid intervjutillfälle.

Arbetsuppgifter:

I rollen som verksamhetschef innehar du en central position i ledningsgruppen och ansvarar för att koordinera och leda verksamhetsprocesserna i tätt samarbete med dina kollegor. Som verksamhetschef deltar du i beslutsfattandet och samordningen av verksamheten, inklusive budgetplanering och intäkts-/kostnadsanalyser. I dina ansvarsområden ingår att säkerställa att alla krav och standarder uppfylls, inklusive Swedac-ackreditering, tillsammans med kvalitetsansvariga.

Ditt huvudsakliga ansvar innebär ett personalansvar över enhetschefer och ett operativt ansvar för respektive funktion för att optimera deras prestationer och säkerställa enhetlig ledning genom hela organisationen. Som verksamhetschef arbetar du med att samordna enhetscheferna, ansvarar över att driva projekt och vidareutveckla processer och rutiner. Fokus ligger även på att attrahera ny personal samt att skapa en motiverad arbetsgrupp som trivs och mår bra i arbetet.

• Koordinera och leda verksamhetsprocesser
• Delta i beslutsfattande och budgetplanering
• Ledarskap över enhetschefer och personal
• Driva projekt samt utveckla processer och rutiner

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

Krav:
• Minst 5 års arbetslivserfarenhet som legitimerad sjuksköterska, läkare eller biomedicinsk analytiker
• Erfarenhet som första linjens chef
• Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande:
• Erfarenhet av att leda och arbeta i en liknande organisation i tillväxtfas
• Erfarenhet av andra linjens chef
• Kunskap inom kvalitetsarbete

För rollen som verksamhetschef är de personliga egenskaperna viktiga. Din ledarstil kännetecknas av ett engagerat ledarskap där du får med dig arbetsgrupper och motiverar dem både till att prestera och må bra. Du har ett coachande förhållningssätt och värdesätter tydlighet och ett öppet klimat. I denna tjänst är det viktigt att du som person är flexibel och trivs med varierade arbetsuppgifter samt att du gärna stöttar dina kollegor vid behov, då arbetet till viss del är kliniskt. Du har en god kommunikativ förmåga och en känsla för att kunna planera både din och organisationens arbete på ett strategiskt sätt.

Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Enhetschef Aleris Basal Hemsjukvård Norra Stockholm

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 23
Om Aleris Närsjukvård

Aleris Närsjukvård AB bedriver ASIH, sluten palliativ vård, Rehab Station, närakuter och basal hemsjukvård. Ett tydligt vårdkoncept med god samverkan möjliggör säkra vårdövergångar för våra patienter. Våra medarbetare drivs av stort engagemang, hög delaktighet och delar våra värderingar ansvarsfullt, enkelt och innovativt.

Vi är en del av Aleris Sverige AB som är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Aleriskoncernen i Skandinavien har ca 5 400 medarbetare och omsätter 7 miljarder SEK. Vi använder oss av bakgrundskontroll vid anställning och uppmuntrar till att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande vaccination av covid-19 vid anställning i vårdnära arbete.

Läs mer på: www.aleris.se

Aleris Basal hemsjukvård är inne i en spännande expansionsfas och vi söker dig som vill vara med och driva en av våra enheter. Har du gedigen erfarenhet som chef, intresse för att utveckla verksamheter och är en driven person som är redo för nästa steg i karriären? Då är det dig vi söker!

Om arbetet

I rollen som enhetschef är du ansvarig för ca 50 medarbetare där flertalet är timanställda. Arbetet som enhetschef är självständigt och du har goda möjligheter att planera ditt arbete.

I rollen som enhetschef kommer du röra dig på våra olika arbetsplatser i verksamhetsområdet, men utgår ifrån en av våra enheter. Du har en omväxlande och central roll i ansvaret att leda, motivera samt utveckla enheten. I ditt ansvar ingår även bemanning, rekrytering, personalkostnadsbudget och arbetsmiljöansvar för gruppen.

Inom basal hemsjukvård tar vi hand om patienter i sitt eget hem som behöver lättare medicinska vårdinsatser, under jourtid, kvällar, nätter och helger. Vi är förlängda armen på vårdcentralerna i vårt område.

Vi arbetar i journalsystemet Take care, Stelpa och Life Care. Även andra administrativa system som t.ex. epsilon, Medvind.

Varför arbeta hos oss?

Vår verksamhet präglas av ständiga förbättringar och vi värnar om att vi ska må bra på arbetet. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad och vi ger dig förutsättningarna att utvecklas i ditt ledarskap, ta ansvar och anta nya utmaningar.

Vi erbjuder en arbetsplats med korta beslutsvägar som ger dig möjlighet att påverka ditt arbete där vi ständigt strävar efter en hög patientsäkerhet och att tillsammans skapa en god arbetsmiljö. Du förväntas tillsammans med verksamhetschef, chefskollegor och dina medarbetare driva och utveckla vår verksamhet framåt.

Ett kontinuerligt arbete med kompetensutvecklande utbildningar, kvalitetsarbete kring bland annat patientsäkerhet och patientens delaktighet gör att vi ständigt jobbar på att höja kvaliteten, vidareutveckla vården, utveckla våra medarbetare
och våra arbetssätt.

Vad erbjuder vi?

• En anpassad och väl utarbetad introduktion
• Chefs- och ledarskapsprogram
• En företagskultur där medarbetarskap och nya idéer uppmuntras
• Fina förmåner i form av bla. friskvårdsbidrag, ersättning för sjukvård upp till högkostnadsskyddet och fredagsfrukost
• God arbetsmiljö med korta beslutsvägar med fokus på att rätt förutsättningar finns och goda möjligheter att påverka

Vi söker dig som

• är en erfaren och trygg ledare
• är legitimerad sjuksköterska
• har erfarenhet av basal hemsjukvård (meriterande)
• är duktig på att samverka och trivs i en mångfacetterad verksamhet
• är lyhörd, empatisk och närvarande ledare med integritet
• har ett positivt förhållningssätt, trivs i ett högt arbetstempo och har en god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete
• är flexibel och öppen för nya utmaningar, driver utveckling och finner lösningar på problem
• har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
• har B körkort, är ett krav
• Bakgrundskontroll görs

Genom ditt engagemang, professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med såväl dina arbetskollegor som våra patienter , anhöriga, remittenter och våra samverkanspartners.

Anställningsvillkor

• Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning
• Omfattning: heltid, måndag-fredag
• Tillträde: Enligt överenskommelse
• Lön: Individuell lönesättning
• Vi är anslutna till Vårdföretagarna och kollektivavtal finns

Har du frågor om tjänsten?

Ansökan och kontakt
Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss. Ansök genom att fylla i formuläret nedan. Sista ansökningsdag är 2023-11-23 men i och med att vi löpande gör urval rekommenderar vi dig att ansöka redan nu. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Martina Blomster, martina.blomster@aleris.se

Hoppas att vi hörs!

Ansök nu

Enhetschef till Hjärnskadecenter för vuxna och Hjärnteamet barn

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 1
Vill du leda och utveckla medarbetare i en specialistverksamhet? Välkommen med din ansökan redan idag till tjänsten som enhetschef för Hjärnskadecenter för vuxna och Hjärnteamet barn!

Om oss:

Hjärnskadecenter och Hjärnteamet är enheter inom Habilitering & Hälsa en verksamhet i Region Stockholm med särskild kompetens kring funktionsnedsättningar.

Hjärnskadecenter tar emot vuxna med en svår förvärvad hjärnskada som uppstått mellan 16 och 65 års ålder och som lett till omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar. Hjärnteamet barn tar emot barn och ungdomar, mellan 2 och 17 år, med lindrig förvärvad hjärnskada och varaktig kognitiv funktionsnedsättning. På enheterna arbetar fysioterapeuter/sjukgymnaster, arbetsterapeuter, logopeder, psykologer, kuratorer, specialpedagog och administratörer.

Verksamheterna vänder sig till personer i hela region Stockholm och finns på Sabbatsbergs sjukhus i Vasastan.

Om tjänsten:

Vi söker en ny chef för ett nära ledarskap på enheten, som ska leda och utveckla medarbetarna i befintliga och nya arbetssätt. Som Enhetschef har du ansvar för verksamhetens kvalitet och patientsäkerhet samt har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du leder teamen så att medarbetarna har de bästa förutsättningar för att ge en god vård i rätt tid till patienterna. Du arbetar tillsammans med medarbetarna för att skapa en god arbetsmiljö, effektiva team och driver förbättringsarbete. Du samarbetar även aktivt med andra aktörer inom exempelvis kommunen och hälso- och sjukvården.

Arbetsuppgifterna innebär bl a ansvar för att anvisningar, riktlinjer och rutiner efterföljs, att målen uppnås och att teamen säkerställer kvalitén i insatserna. Som enhetschef är du direkt underställd sektionschef och ingår i sektionens ledningsgrupp.

Om dig:

Vi söker dig med stort intresse för ledarskap. Rollen förutsätter att du har en förmåga att se helheten och kräver även god samarbetsförmåga eftersom du kommer att ha nära kontakt med många olika verksamheter.

Erfarenhet av ledarskap samt kliniskt arbete från hälso- och sjukvården är ett krav. Kompletterande utbildning i ledarskap samt erfarenhet av chefsarbete inom vården är meriterande. Vi ser gärna att du har kompetens inom området förvärvad hjärnskada. Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift är ett krav.

Som person är Du resultatinriktad och har en hög arbetskapacitet med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du har förmågan att inspirera och entusiasmera andra att tillsammans driva och nå uppsatta mål. Du har goda ledaregenskaper, såsom förmåga att fatta och förverkliga beslut samt att tillvarata och utveckla medarbetarnas erfarenheter och kompetens.

Att anpassa din kommunikation till situationen och vara lyhörd för andras synpunkter är styrkor hos dig. Som person är du engagerad, tycker om att leda andra och bygger relationer där du är synlig och tillgänglig.

Vi ser att du är en verksamhetsnära ledare som lyfter och utvecklar dina medarbetare. Du främjar en kultur som kännetecknas av arbetsglädje och en vilja att skapa en god vård i rätt tid.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Hos oss får du:

Fri hälso- och sjukvård, ett generöst friskvårdsbidrag, friskvård under arbetstid samt flexibel arbetstid. Viss möjlighet till distansarbete finns.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning i grundprofession, med treårigt förordnande som Enhetschef.

Heltid, 100 %. Tillträde 2024-04-22.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna: Sektionschef Anna Åberg via mail: anna.aberg@regionstockholm.se eller telefon: 08-123 350 04

Facklig företrädare:

Ledarna, 0200-87 11 11

Aina Blom, Fysioterapeuterna SACO, 0707-63 01 29

Gunilla Wurtzel Akademikerförbundet SSR, 08-123 404 87

Siv Aronsson, Akademikerförbundet SSR, 0725-82 44 22

Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-123 404 84

Ola Tellner, Vision, 08-123 404 81

Janne Virtanen, Akavia fackförbund, 08-123 475 29

Om verksamheten: Läs gärna vår tidning Funktion i fokus eller lyssna på vår podd Funka olika. Du kan även följa oss på Facebook eller läsa mer om oss på www.habilitering.se.

Övrig information:

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vi utför registerkontroll före beslut om anställning.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Läkarchef / medicinsk ledningsansvarig till Neuropsykiatrisk mottagning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 17
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

 

Om neuropsykiatriska mottagningen
Vårt uppdrag är att behandla neuropsykiatrisk funktionsnedsättning utifrån regionala vårdprogram och aktuella vårdprocesskartor. Vi erbjuder multimodal behandling med läkemedel, psykoedukation, samt arbetsterapeutiska och kurativa insatser. Vi arbetar enligt SLSO:s vårdprocesskartor för ADHD och ASD.
Mottagningen har ca 30 medarbetare bestående av läkare, sjuksköterskor, case manager, kurator och arbetsterapeuter. Mottagningen är belägen i Hagsätra centrum.


Ditt arbete som överläkare/specialistläkare
Arbetsuppgifterna för dig som överläkare/specialistläkare består av sedvanligt arbete som specialistläkare på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Mottagningen är en behandlande mottagning och alla utredningar utförs på en psykiatrisk utredningsmottagning. Du träffar patienter som kommer för årskontroll, följer upp läkemedelsbehandlingar och tar emot nybesök från inkomna remisser. Vi ser gärna att du trivs med att arbeta i team och kan bidra med din kunskap över professionsgränserna. Varje vecka deltar du på behandlingskonferens tillsammans med alla medarbetare på mottagningen. Vi har läkarmöte varje vecka där läkare tillsammans diskuterar komplexa ärenden eller lyfter situationer som kan vara bra att dela med sig av utifrån att bidra med sin kunskap och erfarenhet till kollegor.
Handledning av personal och studenter ingår i tjänsten. Vi får löpande in ST-läkare som arbetar en kortare period hos oss som behöver handledning av erfaren läkare på plats.

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri med erfarenhet av och intresse för att arbeta med människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vi letar efter dig som arbetar bra med andra människor och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du har en empatisk förmåga som speglas i en nyfikenhet och öppenhet för människor. Du har ett intresse av förändrings- och förbättringsarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom personlig lämplighet, flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Vad kan vi erbjuda dig?
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Som specialistläkare på vår mottagning arbetar du med ett tydligt formulerat och avgränsat uppdrag. Samtidigt har du relativt stor frihet i hur du vill lägga upp arbetet utifrån dina intressen och behov.

Digitala kontakter har ökat möjligheten att utföra en del av sitt arbete via sin dator, vilket innebär att arbete på den fysiska arbetsplatsen kan kombineras med arbete på distans, för den som önskar.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag. SLSO använder kompetensstege som är en strukturerad modell för kompetensutveckling för olika yrkesgrupper, vilket innebär goda möjligheter till kompetensutveckling.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Just nu erbjuder vi en signeringsbonus om 10 000 kr! Om du fortsatt är anställd hos oss efter 12 månader får du ytterligare 10 000 kr*.

 

*För att du ska vara berättigad till signeringsbonus krävs:

- Att du signerar ett anställningsavtal med anställningsform tillsvidareanställning (månadsavlönad) senast den 31 december 2023.
- Att du vid anställningstillfället inte är anställd av Region Stockholms nämnder/bolag eller av akutsjukhus som drivs på uppdrag av Region Stockholm (Med detta avses samtliga nämnder inom Region Stockholm (t ex Karolinska och SLSO), samtliga helägda bolag och kommunalförbund (t ex Södersjukhuset, Danderyds sjukhus, Södertälje sjukhus, AISAB, Norrtälje TioHundra och S:t Eriks ögonsjukhus) samt akutsjukhus som drivs på uppdrag av regionen så som Capio S:t Görans sjukhus).

 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Enhetschef till Öppenvård vuxna 2 - Stockholms centrum för ätstörningar

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 9
Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar.

Vi har en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm. Vi är idag cirka 160 anställda. 

I december 2023 startar Nationell högspecialiserad vård för svårbehandlad ätstörning hos oss och det pågår mycket annan vårdutveckling på kliniken.

Öppenvård vuxna 2 är en mottagning som behandlar långtidssjuka patienter från 18 år och uppåt.

http://stockholmatstorningar.se/

Arbetsuppgifter:   
Som enhetschef ingår du i ledningsgruppen och arbetar nära övriga enhetschefer och verksamhetschef. Du leder och delegerar arbetet i gruppen, föreslår nya arbetssätt och säkerställer en god och patientsäker vård utifrån tillgänglig evidens. Du har ansvar för ekonomi, utveckling, arbetsmiljö, patientsäkerhet, miljö- och kvalitetsarbete. Tillsammans med dina medarbetare verkar du för att mål uppnås och att vården håller högsta möjliga kvalitet.

Du har medarbetaransvar för hela personalgruppen– psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, sjuksköterskor och undersköterskor.

Du har inblick i dina medarbetares arbetsuppgifter, men uppdraget kräver inte specialistkunskap i alla delar som ingår. Tillsammans med dina medarbetare utvecklar du enheten och föreslår förbättringar kring flöde, rutiner och processer. Gemensamt levererar ni underlag och prestationer som är fastställda i verksamhetsplan och styrkort samt ledningssystem.    

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a att:  
Driva förändrings- och förbättringsarbeten.
Organisera, följa upp och vidta åtgärder i arbetsmiljö- och miljöarbetet för att möjliggöra goda förutsättningar för alla medarbetare rekrytera, bemanna och kompetensplanera.
Skapa struktur och utveckla enhetens rutiner och verka för sammanhållning och trivsel i arbetsgruppen.
Arbeta målinriktat och i nära samarbete med överläkare och övriga enhetschefer.
Genomföra arbetsplatsträffar, planeringsdagar, utvecklingssamtal, rehabiliteringssamtal och lönesamtal.
Kommunicera SCÄs vision, mål, värderingar och resultat inom den egna verksamheten så att medarbetarna ges förutsättningar att utföra sitt arbete.

Anställningsform:   
Tillsvidareanställning i grundbefattning. Provanställning kan komma att tillämpas.
Heltid, 40 timmar/vecka.
Chefsförordnande på tre år i taget. 

Kvalifikationer:   
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning, tidigare chefserfarenhet samt erfarenhet från arbete av någon av de kompetenser som finns på enheten (t.ex. sjuksköterska, psykolog, psykoterapeut, socionom eller läkare).

Du har erfarenhet från arbete i offentlig organisation (gärna Region Stockholm) samt intresse för utvecklings- och förändringsarbete. Erfarenhet från ätstörningsvård är ett krav, och erfarenhet av arbete med långtidssjuka patienter med stor samsjulighet är meriterande. Evidensbaserad vård, riktlinjer och patientsäkerhetsarbete är viktigt för dig. Kunskap om KBT-E, MANTRA och/eller SSCM är meriterande.

Erfarenhet av arbete i Windows Office inklusive Teams samt Region Stockholms olika IT-system såsom Heroma, Raindance, QlikView, Clockwork, Edit/Platina och Take Care är meriterande.

Som person är du strukturerad, driven, kommunikativ, proaktiv, flexibel och lösningsfokuserad. Du initierar och driver självständigt förbättringsarbeten på enheten. Du är intresserad av att delta i kvalitets- och utvecklingsarbete, positivt inställd till kontinuerligt förbättringsarbete och tycker att det är spännande att få vara med att påverka framtidens hälso- och sjukvård. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem och har ett intresse för ekonomisk styrning, personalfrågor och arbetsmiljö. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att ta egna initiativ.

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

https://www.regionstockholm.se/jobb-1/arbetsgivaren-region-stockholm/vara-formaner2

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Medicinskt ledningsansvarig läkare, Avdelning Ytterö

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 11
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

 

Just nu erbjuder vi en signeringsbonus om 10 000 kr! Om du fortsatt är anställd hos oss efter 12 månader får du ytterligare 10 000 kr*.

 

Om Psykiatrisk avdelning Ytterö

På Psykiatrisk avdelning Ytterö bedrivs heldygnsvård med inriktning psykos och avdelningen har 35 vårdplatser. Avdelningen har deltagit i ett projekt gällande Safewards och implementeringen av detta arbetssätt tillsammans med bergenmodellen och personcentrerad vård är en bas som avdelningen vilar på. Totalt är det cirka 90 medarbetare och den lokala ledningen består av en enhetschef och tre biträdande enhetschefer. Arbetsplatsen ligger med gångavstånd från Farsta Centrum och har bra tillgång till kollektivtrafik. Hos oss arbetar skötare, sjuksköterskor, kurator, arbetsterapeut, medicinsk sekreterare och läkare tillsammans i team. Nu söker vi efter en medicinskt ledningsansvarig läkare som är redo för nya utmaningar.

Ditt arbete som Medicinsk ledningsansvarig överläkare

Ledningsuppdraget innebär ett övergripande medicinskt ledningsansvar för avdelningen samt vara personalansvarig chef för läkarna på enheten.  Du samarbetar med enhetschefen i ett parledarskap samt ingår i sektionens ledningsgrupp. Du säkerställer patientsäkerheten och ansvarar för att vården bedrivs med evidensbaserade metoder.

Våra förväntningar på dig

Du är en nyfiken, utvecklingsfokuserad person med stort intresse för kvalitetsfrågor. Du bör ha god organisations- och samarbetsförmåga och dina egenskaper som ledare blir viktiga för att tillsammans med enhetschefen samt övriga läkare, chefer och medarbetare fortsätta att utveckla verksamheten såväl lokalt på avdelningen som inom sektionen för heldygnsvård i Psykiatri Södra Stockholm som helhet.
Vidare är du legitimerad läkare med specialistkompetens inom psykiatri. Tidigare erfarenhet av chefs-/ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet är meriterande. Vi ser gärna att du har ett särskilt intresse för målgruppen så avdelningen har inriktning psykos.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du erbjuds en tillsvidareanställning i din grundprofession. Du får ett chefsförordnande som medicinskt ledningsansvarig överläkare på 3 år med möjlighet till förlängning.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg.

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

*För att du ska vara berättigad till signeringsbonus krävs:

Att du signerar ett anställningsavtal med anställningsform tillsvidareanställning (månadsavlönad) senast den 31 december 2023. Att du vid anställningstillfället inte är anställd av Region Stockholms nämnder/bolag eller av akutsjukhus som drivs på uppdrag av Region Stockholm (Med detta avses samtliga nämnder inom Region Stockholm (t ex Karolinska och SLSO), samtliga helägda bolag och kommunalförbund (t ex Södersjukhuset, Danderyds sjukhus, Södertälje sjukhus, AISAB, Norrtälje TioHundra och S:t Eriks ögonsjukhus) samt akutsjukhus som drivs på uppdrag av regionen så som Capio S:t Görans sjukhus).

 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Enhetschef till psykiatrisk avdelning Ytterö, Farsta

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 9
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.Om Psykiatrisk avdelning Ytterö

På Psykiatrisk avdelning Ytterö bedrivs heldygnsvård med inriktning mot psykos. Denna avdelning har totalt 35 vårdplatser som är uppdelade på två subavdelningar. På alla subavdelningar arbetar ett engagerat team där vi står i startgroparna att implementera Safewards som går bra ihop med personcentrerat arbetssätt och Bergen modellen. Enheten ligger vackert belägen bredvid Magelugnssjön nära Farsta Centrum där kollektivtrafiken finns i nära anslutning till enheten. För att säkerställa kvalitet och jämlik vård vägleds insatserna till patienten av diagnosspecifika vårdprocesskartor som anpassas utifrån patientens individuella behov. På avdelningen arbetar skötare, sjuksköterskor, kurator, arbetsterapeut, medicinsk sekreterare och läkare tillsammans.

Ditt arbete som Enhetschef

Som enhetschef arbetar du i ett parledarskap tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare (MAL). Ni ingår tillsammans i sektionens ledningsgrupp. På varje subavdelning finns även en biträdande enhetschef.

Du, tillsammans med MAL, ansvarar för tillämpningen av standardiserade diagnosspecifika vårdprocesser, ni verkar för att mål uppnås samt att riktlinjer och styrande dokument ligger till grund för den vård som erbjuds. Du har det ekonomiska ansvaret för avdelningen och arbetar även med arbetsmiljö- och rehabiliteringsfrågor, kompetensutveckling och rekrytering av medarbetare. Du har även stöd från ekonom och HR-konsult, patientsäkerhetshandläggare, erfarna kollegor och närmaste chef för att få bästa möjligheter att klara ditt uppdrag.

Ledningsuppdraget innebär budget-/, resultat och personalansvar.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som är strukturerad och tar ett aktivt ansvar för att nå verksamhetens mål och visioner. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel samt initiera och driva förändringsarbete på enheten. Som person är du kommunikativ, arbetar för att upprätthålla god stämning samt arbetar med att utveckla personalen. Du är tydlig och motiverande i ditt ledarskap och ger medarbetarna möjligheter att utvecklas genom feedback och återkoppling. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem samt snabbt sätta dig in i uppkomna situationer på avdelningen och har ett intresse för personalfrågor och arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vidare ställer vi krav på att du är legitimerad sjuksköterska, med flera års erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad. Det är meriterande med en Specialistutbildning i psykiatrisk vård eller motsvarande kompetens som bedöms lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 
Du anställs i din grundprofession och får ett chefsförordnande på 3 år med möjlighet till förlängning.  

Vi erbjuder möjlighet att arbeta på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården. 

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag. Mer om våra förmåner här: https://slsoinsidan.slso.sll.se/min-anstallning/anstallning2/anstallning-slso/formaner/

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess. Provanställning kan komma att tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Ställföreträdande enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 10
Arbetsbeskrivning
Ställföreträdande enhetschef  till ASIH Bromma
Stockholms Sjukhem är en idéburen vårdgivare som bedriver vård och omsorg utan vinstsyfte. På ASIH Bromma erbjuder vi just nu en unik roll där du i delat ledarskap får vara med att driva och utveckla vår verksamhet. Låter det intressant? Då vill vi komma i kontakt med dig och prata ASIH och ledarskap!

Vi som jobbar med ASIH är stolta över det arbete vi utför och vårt fantastiska team! Våra patienter är svårt sjuka och i behov av sjukvård men kan vårdas i eget hem. Det gör vi genom att skapa en varm och trygg omvårdnad i en nära relation till våra patienter och deras närstående. Vi tar hand om och fokuserar på hela människan i deras egen miljö. Vården bedrivs dygnet runt, alla dagar i veckan både under korta och långa vårdperioder. Utöver en hög kompetens bland våra medarbetare så är en av våra framgångsfaktorer teamarbetet. Hos oss får du kollegor som visar stor omtanke om varandra och som varje dag går till arbetet för att skapa högkvalitativ och specialiserad vård. Vår arbetsplats andas inkludering, delaktighet och stolthet.

Som ställföreträdande chef får du förmånen att arbeta tillsammans med en grupp motiverade och kompetenta medarbetare. I nära samverkan med enhetschef leder och fördelar du det dagliga arbetet på enheten. Arbetet planeras utifrån verksamhetens värdegrund, ledningssystem, mål och policys. I rollen som chef kommer du ansvara för medarbetar- och lönesamtal, schemaplanering, coachning och diverse administrativa sysslor. Du blir också delaktig i att planera för kompetenshöjande aktiviteter och förbättringsarbeten, allt för att uppnå en god omvårdnad med hög patientsäkerhet.

Som ställföreträdare för enhetschefen har du även ett arbetsgivaransvar för hela enheten vid enhetschefens frånvaro. Du ingår i klinikens ledningsgrupp där du regelbundet träffar chefskollegor inom verksamhetsområdet och där du förväntas bidra med kunskap och engagemang. Tjänsten är heltid och tillträde sker efter överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning och provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan, urval och intervjuer sker löpande.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad men du bli anställd av Stockholms sjukhem.
För mer information om tjänsten: Kontakta rekryteringskonsult: Camilla Månsson, 072-536 69 96,
camilla.mansson@randstad.se

Ansvarsområden
Leda och fördela det dagliga arbetet 
Delat ledarskap
Personalansvar
Förändrings- och förbättringsarbete
Ekonomi
Rekrytering
Schemaläggning
Ersätta enhetschefen vid behov
m.m.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av att ha jobbat i ledande position eller som chef. Du har ett genuint intresse för människor, teamarbete och ledarskap och har erfarenhet från arbete inom sjukvård i en dygnet runt verksamhet. Tjänsten kräver B-körkort och goda kunskaper i svenska språket.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. För att lyckas i rollen krävs att du är en trygg, kommunikativ och handlingskraftig person. Du trivs i en föränderlig miljö med varierande och omväxlande arbetsuppgifter. Vidare är du resultatinriktad och strukturerad person med god förmåga att samarbeta. Du fattar beslut självständigt men förstår vikten av transparens och nära dialog med din enhetschef.

Om företaget
Stockholms Sjukhem är en av Sveriges största idéburna vårdgivare. I mer än 150 år har vi bedrivit vård och omsorg utan vinstsyfte och har ett brett vårdutbud inom geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och äldreomsorg.

Ansök nu

Vårdenhetschef med klinisk tjänstgöring

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 11
Jobbify är en jobbplattform för vassa kandidater.
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:
Vårdenhetschef med klinisk tjänstgöring

Furuhöjden Reaktivering AB är ett privat vårdföretag som driver Furuhöjden Rehabiliteringshem, Täbyhälsan företagshälsovård, Roslags Näsby husläkarmottagning och Furuhöjden Hälsa och Rehabcenter i Täby, strax norr om Stockholm.

Vi är en av de största vårdgivarna inom inneliggande rehabilitering efter akutsjukvård i Region Stockholm. Företaget har startat upp specialiserad neurologisk rehabilitering efter vård på akutsjukhus och har sedan tidigare avtal med Region Stockholm inom ortopedi, thoraxkirurgi, allmän kirurgi, neurologi och onkologi. Furuhöjden Rehabiliteringshem har 44 vårdplatser för inneliggande rehab. Vi arbetar i team där alla yrkesgrupper arbetar nära tillsammans för att nå varje patients mål och denna tjänst tillhör en av våra tre avdelningar, varav denna primärt riktar sig mot gäster i behov av ortopedisk rehabilitering.

På Furuhöjden har vi korta beslutsvägar och arbetar nära varandra för att tillsammans nå verksamhetens mål. Vi har närvarande chefer, HR och VD som alla sitter i samma fastighet som verksamheten för att öka möjligheterna till ett gott samarbete och en öppen kommunikation.

Om rollen

I rollen som vårdenhetschef hos oss är din tjänst fördelad mellan administrativt chefsarbete och kliniskt sjukvårds-arbete inom vår verksamhet. Hos oss arbetar du med gäster som nyligen genomgått operationer, fått medicinska komplikationer eller är i behov av specialiserad neurologisk rehabilitering. Vi arbetar interdisciplinärt för att ge våra gäster ”Precis den rehab du behöver”. Din personalgrupp omfattas av 13 medarbetare i yrkesrollerna sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt kurator. I den kliniska delen av tjänsten som vårdenhetschef ingår bland annat administrering av läkemedel, omvårdnad, medicinska kontroller, sårvård och social planering.

Som vårdenhetschef hos oss arbetar du även administrativt med personalen i din arbetsgrupp. I detta arbete ingår ett personal- och arbetsmiljöansvar där ledning och fördelning av personal och arbetsuppgifter är en stor del. Du kommer även att aktivt arbete med verksamhetens mål och med utveckling av verksamheten. En stor del är att stötta din arbetsgrupp i det dagliga arbetet och andra chefsfrågor. Vidare sitter du som vårdenhetschef med i Furuhöjdens ledningsgrupp, du agerar därmed språkrör för dina medarbetare och får, tillsammans med övriga chefer, stor möjlighet att påverka och samverka i olika frågor gällande verksamheten.

Vem är du

Till denna roll söker vi dig som är legitimerad Sjuksköterska och som har minst 5 års yrkeserfarenhet, och som har ett starkt intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling. Vi ser även att du trivs i att arbeta nära gästen och dina medarbetare, samt att du har en positiv inställning och eget driv. Du som sökande kommer i denna roll att erbjudas möjlighet till kompetensutveckling inom ledarskap samt en introduktion vid tjänstens början men vi ser det som ytterst viktigt att du besitter ett stort engagemang i ledarskap, såväl som en öppenhet och en god förmåga att kommunicera. Du bör även vara ansvarstagande och ha en vilja att ta dig an och äga dina chefsfrågor. Du behöver vara trygg och erfaren i rollen som Sjuksköterska, detta då arbetsuppgifterna inkluderar kliniskt arbete såväl som administrativt.

Furuhöjdens värdeord är; positiv, omtänksam, professionell, prestigelös och
idérik. Detta är något vi arbetar aktivt för att efterleva och vi ser med fördel att du som sökande också känner att du kan stå bakom detta för att lyckas i denna roll hos oss.

Krav:

Giltig legitimation som Sjuksköterska

Minst 5 års erfarenhet som Sjuksköterska

Ett stort intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling

God systemvana


Vi ser det även som starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av ortopedi och/eller rehabilitering, samt om du har kunskaper inom TakeCare och Excell.

Ansök nu

Vårdenhetschef med klinisk tjänstgöring

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 31
Jobbify är en jobbplattform för vassa kandidater.
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:
Vårdenhetschef med klinisk tjänstgöring

Furuhöjden Reaktivering AB är ett privat vårdföretag som driver Furuhöjden Rehabiliteringshem, Täbyhälsan företagshälsovård, Roslags Näsby husläkarmottagning och Furuhöjden Hälsa och Rehabcenter i Täby, strax norr om Stockholm.

Vi är en av de största vårdgivarna inom inneliggande rehabilitering efter akutsjukvård i Region Stockholm. Företaget har startat upp specialiserad neurologisk rehabilitering efter vård på akutsjukhus och har sedan tidigare avtal med Region Stockholm inom ortopedi, thoraxkirurgi, allmän kirurgi, neurologi och onkologi. Furuhöjden Rehabiliteringshem har 44 vårdplatser för inneliggande rehab. Vi arbetar i team där alla yrkesgrupper arbetar nära tillsammans för att nå varje patients mål och denna tjänst tillhör en av våra tre avdelningar, varav denna primärt riktar sig mot gäster i behov av ortopedisk rehabilitering.

På Furuhöjden har vi korta beslutsvägar och arbetar nära varandra för att tillsammans nå verksamhetens mål. Vi har närvarande chefer, HR och VD som alla sitter i samma fastighet som verksamheten för att öka möjligheterna till ett gott samarbete och en öppen kommunikation.

Om rollen

I rollen som vårdenhetschef hos oss är din tjänst fördelad mellan administrativt chefsarbete och kliniskt sjukvårds-arbete inom vår verksamhet. Hos oss arbetar du med gäster som nyligen genomgått operationer, fått medicinska komplikationer eller är i behov av specialiserad neurologisk rehabilitering. Vi arbetar interdisciplinärt för att ge våra gäster ”Precis den rehab du behöver”. Din personalgrupp omfattas av 13 medarbetare i yrkesrollerna sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt kurator. I den kliniska delen av tjänsten som vårdenhetschef ingår bland annat administrering av läkemedel, omvårdnad, medicinska kontroller, sårvård och social planering.

Som vårdenhetschef hos oss arbetar du även administrativt med personalen i din arbetsgrupp. I detta arbete ingår ett personal- och arbetsmiljöansvar där ledning och fördelning av personal och arbetsuppgifter är en stor del. Du kommer även att aktivt arbete med verksamhetens mål och med utveckling av verksamheten. En stor del är att stötta din arbetsgrupp i det dagliga arbetet och andra chefsfrågor. Vidare sitter du som vårdenhetschef med i Furuhöjdens ledningsgrupp, du agerar därmed språkrör för dina medarbetare och får, tillsammans med övriga chefer, stor möjlighet att påverka och samverka i olika frågor gällande verksamheten.

Vem är du

Till denna roll söker vi dig som är legitimerad Sjuksköterska och som har minst 5 års yrkeserfarenhet, och som har ett starkt intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling. Vi ser även att du trivs i att arbeta nära gästen och dina medarbetare, samt att du har en positiv inställning och eget driv. Du som sökande kommer i denna roll att erbjudas möjlighet till kompetensutveckling inom ledarskap samt en introduktion vid tjänstens början men vi ser det som ytterst viktigt att du besitter ett stort engagemang i ledarskap, såväl som en öppenhet och en god förmåga att kommunicera. Du bör även vara ansvarstagande och ha en vilja att ta dig an och äga dina chefsfrågor. Du behöver vara trygg och erfaren i rollen som Sjuksköterska, detta då arbetsuppgifterna inkluderar kliniskt arbete såväl som administrativt.

Furuhöjdens värdeord är; positiv, omtänksam, professionell, prestigelös och
idérik. Detta är något vi arbetar aktivt för att efterleva och vi ser med fördel att du som sökande också känner att du kan stå bakom detta för att lyckas i denna roll hos oss.

Krav:

Giltig legitimation som Sjuksköterska

Minst 5 års erfarenhet som Sjuksköterska

Ett stort intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling

God systemvana


Vi ser det även som starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av ortopedi och/eller rehabilitering, samt om du har kunskaper inom TakeCare och Excell.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef Capio VC Ringen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 18
Om oss

Capio Vårdcentral Ringen är en av Capios största vårdcentraler med cirka 22 600 listade patienter och 70 medarbetare. Det är en stor, spännande och komplex verksamhet. Vi befinner oss mitt på Södermalm nära till allt med goda kommunikationer oavsett var du bor! Vi har väl utvecklat digifysiskt sätt att arbeta, vilket underlättar vardagen för alla.

Din roll

Att vara ledare på Capio innebär att vara modig, visa riktning, främja samarbete och bygga tillit. För oss är detta viktiga hörnstenar i arbetet med att skapa trygga team och leda mot våra uppsatta mål. Vi vet att en bra chef är avgörande för en medarbetares trivsel, mående och utveckling. Därför vill vi skapa en miljö där våra ledare kan utvecklas och få stöttning i sitt ledarskap.

Du kommer att arbeta med:

- Arbetsledning - ledning av dagligt operativt arbete tillsammans med verksamhetschefen och samordnare från olika team på vårdcentralen.

- Medarbetarutveckling - arbeta med teamutveckling och ge stöd till medarbetare i deras arbetsuppgifter och ansvarsområden.

- Verksamhetsledning/planering och utveckling - tillsammans med verksamhetschef och medicinskt ansvarig läkare (MAL) planera verksamheten med helhetsperspektivet i fokus, dvs. kvalitet, tillgänglighet, kompetens och systematiskt arbetsmiljöarbete. Aktivt leda och stötta kvalitetsarbetet för sjuksköterskor, distriktssköterskor och övrig personal i enlighet med ingånget vårdavtal.

- I tjänsten ingår visst kliniskt arbete.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en positiv och utvecklande arbetsplats där nya idéer och nytt tänk uppskattas.

Vi är flexibla med anställningsvillkor och arbetstid. Det finns även möjlighet att arbeta viss tid hemifrån och påverka arbetsschema. För oss är viktigt att du kan ha en god balans mellan arbete och privatliv. Som anställd ingår kollektivavtal. Vi erbjuder dig friskvårdsbidrag, kompetensutveckling internt och externt och en inkluderande arbetsplats där vi lär av varandra.

Om dig

Vi välkomnar dig som är en erfaren ledare och har arbetat med personalansvar inom vårdbranschen tidigare, helst inom primärvård. Som grundprofession ska du vara sjuksköterska eller distriktsköterska med några årserfarenhet. Du har en naturlig lyhördhet för olika perspektiv och en förmåga att möta människor där de befinner sig. Utöver detta är dina personliga egenskaper och förmågor det avgjort viktigaste för oss.

Sista ansökningsdag: 2023-11-05

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Vårdenhetschef med klinisk tjänstgöring

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 16
Jobbify är en jobbplattform för vassa kandidater.
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:
Vårdenhetschef med klinisk tjänstgöring

Furuhöjden Reaktivering AB är ett privat vårdföretag som driver Furuhöjden Rehabiliteringshem, Täbyhälsan företagshälsovård, Roslags Näsby husläkarmottagning och Furuhöjden Hälsa och Rehabcenter i Täby, strax norr om Stockholm.

Vi är en av de största vårdgivarna inom inneliggande rehabilitering efter akutsjukvård i Region Stockholm. Företaget har startat upp specialiserad neurologisk rehabilitering efter vård på akutsjukhus och har sedan tidigare avtal med Region Stockholm inom ortopedi, thoraxkirurgi, allmän kirurgi, neurologi och onkologi. Furuhöjden Rehabiliteringshem har 44 vårdplatser för inneliggande rehab. Vi arbetar i team där alla yrkesgrupper arbetar nära tillsammans för att nå varje patients mål och denna tjänst tillhör en av våra tre avdelningar, varav denna primärt riktar sig mot gäster i behov av ortopedisk rehabilitering.

På Furuhöjden har vi korta beslutsvägar och arbetar nära varandra för att tillsammans nå verksamhetens mål. Vi har närvarande chefer, HR och VD som alla sitter i samma fastighet som verksamheten för att öka möjligheterna till ett gott samarbete och en öppen kommunikation.

Om rollen

I rollen som vårdenhetschef hos oss är din tjänst fördelad mellan administrativt chefsarbete och kliniskt sjukvårds-arbete inom vår verksamhet. Hos oss arbetar du med gäster som nyligen genomgått operationer, fått medicinska komplikationer eller är i behov av specialiserad neurologisk rehabilitering. Vi arbetar interdisciplinärt för att ge våra gäster ”Precis den rehab du behöver”. Din personalgrupp omfattas av 13 medarbetare i yrkesrollerna sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt kurator. I den kliniska delen av tjänsten som vårdenhetschef ingår bland annat administrering av läkemedel, omvårdnad, medicinska kontroller, sårvård och social planering.

Som vårdenhetschef hos oss arbetar du även administrativt med personalen i din arbetsgrupp. I detta arbete ingår ett personal- och arbetsmiljöansvar där ledning och fördelning av personal och arbetsuppgifter är en stor del. Du kommer även att aktivt arbete med verksamhetens mål och med utveckling av verksamheten. En stor del är att stötta din arbetsgrupp i det dagliga arbetet och andra chefsfrågor. Vidare sitter du som vårdenhetschef med i Furuhöjdens ledningsgrupp, du agerar därmed språkrör för dina medarbetare och får, tillsammans med övriga chefer, stor möjlighet att påverka och samverka i olika frågor gällande verksamheten.

Vem är du

Till denna roll söker vi dig som är legitimerad Sjuksköterska och som har minst 5 års yrkeserfarenhet, och som har ett starkt intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling. Vi ser även att du trivs i att arbeta nära gästen och dina medarbetare, samt att du har en positiv inställning och eget driv. Du som sökande kommer i denna roll att erbjudas möjlighet till kompetensutveckling inom ledarskap samt en introduktion vid tjänstens början men vi ser det som ytterst viktigt att du besitter ett stort engagemang i ledarskap, såväl som en öppenhet och en god förmåga att kommunicera. Du bör även vara ansvarstagande och ha en vilja att ta dig an och äga dina chefsfrågor. Du behöver vara trygg och erfaren i rollen som Sjuksköterska, detta då arbetsuppgifterna inkluderar kliniskt arbete såväl som administrativt.

Furuhöjdens värdeord är; positiv, omtänksam, professionell, prestigelös och
idérik. Detta är något vi arbetar aktivt för att efterleva och vi ser med fördel att du som sökande också känner att du kan stå bakom detta för att lyckas i denna roll hos oss.

Krav:

Giltig legitimation som Sjuksköterska

Minst 5 års erfarenhet som Sjuksköterska

Ett stort intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling

God systemvana


Vi ser det även som starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av ortopedi och/eller rehabilitering, samt om du har kunskaper inom TakeCare och Excell.

Ansök nu

Vårdenhetschef med klinisk tjänstgöring

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 6
Jobbify är en jobbplattform för vassa kandidater.
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:
Vårdenhetschef med klinisk tjänstgöring

Furuhöjden Reaktivering AB är ett privat vårdföretag som driver Furuhöjden Rehabiliteringshem, Täbyhälsan företagshälsovård, Roslags Näsby husläkarmottagning och Furuhöjden Hälsa och Rehabcenter i Täby, strax norr om Stockholm.

Vi är en av de största vårdgivarna inom inneliggande rehabilitering efter akutsjukvård i Region Stockholm. Företaget har startat upp specialiserad neurologisk rehabilitering efter vård på akutsjukhus och har sedan tidigare avtal med Region Stockholm inom ortopedi, thoraxkirurgi, allmän kirurgi, neurologi och onkologi. Furuhöjden Rehabiliteringshem har 44 vårdplatser för inneliggande rehab. Vi arbetar i team där alla yrkesgrupper arbetar nära tillsammans för att nå varje patients mål och denna tjänst tillhör en av våra tre avdelningar, varav denna primärt riktar sig mot gäster i behov av ortopedisk rehabilitering.

På Furuhöjden har vi korta beslutsvägar och arbetar nära varandra för att tillsammans nå verksamhetens mål. Vi har närvarande chefer, HR och VD som alla sitter i samma fastighet som verksamheten för att öka möjligheterna till ett gott samarbete och en öppen kommunikation.

Om rollen

I rollen som vårdenhetschef hos oss är din tjänst fördelad mellan administrativt chefsarbete och kliniskt sjukvårds-arbete inom vår verksamhet. Hos oss arbetar du med gäster som nyligen genomgått operationer, fått medicinska komplikationer eller är i behov av specialiserad neurologisk rehabilitering. Vi arbetar interdisciplinärt för att ge våra gäster ”Precis den rehab du behöver”. Din personalgrupp omfattas av 13 medarbetare i yrkesrollerna sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt kurator. I den kliniska delen av tjänsten som vårdenhetschef ingår bland annat administrering av läkemedel, omvårdnad, medicinska kontroller, sårvård och social planering.

Som vårdenhetschef hos oss arbetar du även administrativt med personalen i din arbetsgrupp. I detta arbete ingår ett personal- och arbetsmiljöansvar där ledning och fördelning av personal och arbetsuppgifter är en stor del. Du kommer även att aktivt arbete med verksamhetens mål och med utveckling av verksamheten. En stor del är att stötta din arbetsgrupp i det dagliga arbetet och andra chefsfrågor. Vidare sitter du som vårdenhetschef med i Furuhöjdens ledningsgrupp, du agerar därmed språkrör för dina medarbetare och får, tillsammans med övriga chefer, stor möjlighet att påverka och samverka i olika frågor gällande verksamheten.

Vem är du

Till denna roll söker vi dig som är legitimerad Sjuksköterska och som har minst 5 års yrkeserfarenhet, och som har ett starkt intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling. Vi ser även att du trivs i att arbeta nära gästen och dina medarbetare, samt att du har en positiv inställning och eget driv. Du som sökande kommer i denna roll att erbjudas möjlighet till kompetensutveckling inom ledarskap samt en introduktion vid tjänstens början men vi ser det som ytterst viktigt att du besitter ett stort engagemang i ledarskap, såväl som en öppenhet och en god förmåga att kommunicera. Du bör även vara ansvarstagande och ha en vilja att ta dig an och äga dina chefsfrågor. Du behöver vara trygg och erfaren i rollen som Sjuksköterska, detta då arbetsuppgifterna inkluderar kliniskt arbete såväl som administrativt.

Furuhöjdens värdeord är; positiv, omtänksam, professionell, prestigelös och
idérik. Detta är något vi arbetar aktivt för att efterleva och vi ser med fördel att du som sökande också känner att du kan stå bakom detta för att lyckas i denna roll hos oss.

Krav:

Giltig legitimation som Sjuksköterska

Minst 5 års erfarenhet som Sjuksköterska

Ett stort intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling

God systemvana


Vi ser det även som starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av ortopedi och/eller rehabilitering, samt om du har kunskaper inom TakeCare och Excell.

Ansök nu

Vårdenhetschef med klinisk tjänstgöring

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 26
Jobbify är en jobbplattform för vassa kandidater.
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:
Vårdenhetschef med klinisk tjänstgöring

Furuhöjden Reaktivering AB är ett privat vårdföretag som driver Furuhöjden Rehabiliteringshem, Täbyhälsan företagshälsovård, Roslags Näsby husläkarmottagning och Furuhöjden Hälsa och Rehabcenter i Täby, strax norr om Stockholm.

Vi är en av de största vårdgivarna inom inneliggande rehabilitering efter akutsjukvård i Region Stockholm. Företaget har startat upp specialiserad neurologisk rehabilitering efter vård på akutsjukhus och har sedan tidigare avtal med Region Stockholm inom ortopedi, thoraxkirurgi, allmän kirurgi, neurologi och onkologi. Furuhöjden Rehabiliteringshem har 44 vårdplatser för inneliggande rehab. Vi arbetar i team där alla yrkesgrupper arbetar nära tillsammans för att nå varje patients mål och denna tjänst tillhör en av våra tre avdelningar, varav denna primärt riktar sig mot gäster i behov av ortopedisk rehabilitering.

På Furuhöjden har vi korta beslutsvägar och arbetar nära varandra för att tillsammans nå verksamhetens mål. Vi har närvarande chefer, HR och VD som alla sitter i samma fastighet som verksamheten för att öka möjligheterna till ett gott samarbete och en öppen kommunikation.

Om rollen

I rollen som vårdenhetschef hos oss är din tjänst fördelad mellan administrativt chefsarbete och kliniskt sjukvårds-arbete inom vår verksamhet. Hos oss arbetar du med gäster som nyligen genomgått operationer, fått medicinska komplikationer eller är i behov av specialiserad neurologisk rehabilitering. Vi arbetar interdisciplinärt för att ge våra gäster ”Precis den rehab du behöver”. Din personalgrupp omfattas av 13 medarbetare i yrkesrollerna sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt kurator. I den kliniska delen av tjänsten som vårdenhetschef ingår bland annat administrering av läkemedel, omvårdnad, medicinska kontroller, sårvård och social planering.

Som vårdenhetschef hos oss arbetar du även administrativt med personalen i din arbetsgrupp. I detta arbete ingår ett personal- och arbetsmiljöansvar där ledning och fördelning av personal och arbetsuppgifter är en stor del. Du kommer även att aktivt arbete med verksamhetens mål och med utveckling av verksamheten. En stor del är att stötta din arbetsgrupp i det dagliga arbetet och andra chefsfrågor. Vidare sitter du som vårdenhetschef med i Furuhöjdens ledningsgrupp, du agerar därmed språkrör för dina medarbetare och får, tillsammans med övriga chefer, stor möjlighet att påverka och samverka i olika frågor gällande verksamheten.

Vem är du

Till denna roll söker vi dig som är legitimerad Sjuksköterska och som har minst 5 års yrkeserfarenhet, och som har ett starkt intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling. Vi ser även att du trivs i att arbeta nära gästen och dina medarbetare, samt att du har en positiv inställning och eget driv. Du som sökande kommer i denna roll att erbjudas möjlighet till kompetensutveckling inom ledarskap samt en introduktion vid tjänstens början men vi ser det som ytterst viktigt att du besitter ett stort engagemang i ledarskap, såväl som en öppenhet och en god förmåga att kommunicera. Du bör även vara ansvarstagande och ha en vilja att ta dig an och äga dina chefsfrågor. Du behöver vara trygg och erfaren i rollen som Sjuksköterska, detta då arbetsuppgifterna inkluderar kliniskt arbete såväl som administrativt.

Furuhöjdens värdeord är; positiv, omtänksam, professionell, prestigelös och
idérik. Detta är något vi arbetar aktivt för att efterleva och vi ser med fördel att du som sökande också känner att du kan stå bakom detta för att lyckas i denna roll hos oss.

Krav:

Giltig legitimation som Sjuksköterska

Minst 5 års erfarenhet som Sjuksköterska

Ett stort intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling

God systemvana


Vi ser det även som starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av ortopedi och/eller rehabilitering, samt om du har kunskaper inom TakeCare och Excell.

Ansök nu

Verksamhetschef till privat vårdbolag

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 29
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos företaget.

Om företaget:

Mer information om företaget ges vid intervjutillfälle.

Arbetsuppgifter:

I rollen som verksamhetschef innehar du en central position i ledningsgruppen och ansvarar för att koordinera och leda verksamhetsprocesserna. Du samarbetar tätt ihop med VD, enhetschefer, ekonomiansvarig och administrativ personal. Som verksamhetschef deltar du i beslutsfattandet och samordningen av verksamheten, inklusive budgetplanering och intäkts-/kostnadsanalyser. I dina ansvarsområden ingår att säkerställa att alla krav och standarder uppfylls, inklusive Swedac-ackreditering, tillsammans med kvalitetsansvariga.

Ditt huvudsakliga ansvar innebär ett personalansvar för två enhetschefer och ett operativt ansvar för respektive funktion för att optimera deras prestationer och säkerställa enhetlig ledning genom hela organisationen. Som verksamhetschef arbetar du med att samordna enhetscheferna, ansvarar över att driva projekt och vidareutveckla processer och rutiner. Fokus ligger även på att attrahera ny personal samt att skapa en motiverad arbetsgrupp som trivs och mår bra i arbetet.

• Koordinera och leda verksamhetsprocesser
• Delta i beslutsfattande och budgetplanering
• Ledarskap över enhetschefer och personal
• Driva projekt samt utveckla processer och rutiner

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

Krav:
• Minst 5 års arbetslivserfarenhet som legitimerad sjuksköterska, läkare eller biomedicinsk analytiker
• Erfarenhet som första linjens chef
• Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande:
• Erfarenhet av att leda och arbeta i en liknande organisation i tillväxtfas
• Erfarenhet av andra linjens chef
• Kunskap inom kvalitetsarbete

För rollen som verksamhetschef är de personliga egenskaperna viktiga. Din ledarstil kännetecknas av ett engagerat ledarskap där du får med dig arbetsgrupper och motiverar dem både till att prestera och må bra. Du har ett coachande förhållningssätt och värdesätter tydlighet och ett öppet klimat. I denna tjänst är det viktigt att du som person är flexibel och trivs med varierade arbetsuppgifter samt att du gärna stöttar dina kollegor vid behov, då arbetet till viss del är kliniskt. Du har en god kommunikativ förmåga och en känsla för att kunna planera både din och organisationens arbete på ett strategiskt sätt.

Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Omvårdnadschef till Neonatologi i Huddinge

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 2
Vill du ta nästa steg i din karriär som specialistsjuksköterska eller erfaren barnmorska? Brinner du för att utveckla medarbetare, förbättra arbetsprocesser och höja vårdkvaliteten? I en växande verksamhet med fokus på omvårdnad och intensivvård? Då är Neonatologi i Huddinge rätt plats för dig att söka till!

Du erbjuds
- Leda och fördela arbetet som första linjens chef för medarbetare som arbetar med hela neonatalvårdsuppdraget.

- Ingå i ett sammansvetsat och kompetent gäng med ett arbete som inkluderar långvariga relationer samt livsuppehållande vård.
- Upp till 5000kr i friskvårdsbidrag, alternativt friskvårdstimmar med 3500kr i friskvårdsbidrag.
- Tillgång till våra fina personalgym i Huddinge och Solna.

Självklart får du också ta del av samtliga generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder!

Om tjänsten
Huddinge Neonatologi-ledningen söker två nya kollegor för att stärka vår verksamhet. Vi erbjuder vård inom neonatal intensivvård och vårdavdelningar samt neonatalhemsjukvård och ANTS transportteam. Vi finns i Danderyd, Huddinge och Solna med cirka 400 medarbetare och en familjecentrerad vårdfilosofi inklusive NIDCAP Training Center.

Som omvårdnadschef (OVC) ansvarar du för vårdens kvalitet, resultat, produktion och resursförbrukning på din enhet. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp och i en lokal ledningsgrupp med tre OVC-kollegor och sektionschefen. Du leder och utvecklar arbetssätt och rutiner för patientvård tillsammans med ditt team. Din roll innebär även budget- och verksamhetsplanansvar samt arbetsmiljöansvar. Du främjar omvårdnadsutveckling och forskning, samarbetar nära med omvårdnadsansvarig på verksamhetsnivå och rapporterar till Verksamhetschefen för neonatalomvårdnad.

 

Vi söker dig som
- Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
- Leder, motiverar och förser andra med vad som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt skapar engagemang och delaktighet.
- Arbetar bra med andra människor. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
- Är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv samt skiljer på de personliga och professionella samt anpassar dig till situationen.
- Förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Arbetar tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Kvalifikationer
Krav:

- Du är specialistutbildad sjuksköterska alternativt Barnmorska

Meriterande:

- Du har tidigare erfarenhet av intensivvård
- Erfarenhet av ledarskap och/eller personalansvar
- Magisterexamen och tidigare erfarenhet av forskning

Om rekryteringsprocessen
Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande, så vänta inte med din ansökan. I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta mailto:rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

Varmt välkommen med din ansökan!Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet. På https://www.karolinska.se/for-patienter/astrid-lindgrens-barnsjukhus/jobba-pa-astrid-lindgrens-barnsjukhus2/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Ansök nu

Läkarchef/Medicinsk ledningsansvarig till öppenvård Psykiatri Södra

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 14
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

 

Inom Psykiatri Södra Stockholm har vi 11 öppenvårdsmottagningar som är specialiserade på olika typer av diagnoser. Vi söker dig som är specialist i psykiatri och intresserad av ett ledningsuppdrag på en av våra mottagningar. I din ansökan uppger du vilken mottagning du är intresserad av.


Ditt arbete som medicinskt ledningsansvarig

Ledningsuppdraget innefattar ett övergripande medicinskt ansvar för mottagningen. I rollen som medicinskt ledningsansvarig ingår personalansvar för läkarna på mottagningen. Ansvaret omfattar ett nära samarbete med enhetschef för att tillsammans med denne driva mottagningens ständiga förbättringsarbete framåt. Som medicinskt ledningsansvarig är du även en del av öppenvårdssektionens ledningsgrupp.

I rollen ingår det att tillsammans med enhetschef säkerställa att kompetens tillvaratas ändamålsenligt för att utveckla och stärka vårdprocesserna, både inom verksamheten och i samverkan med andra aktörer.


Affektiv mottagning och Äldrepsykiatrisk mottagning Rosenlund

Affektiva mottagningen Rosenlund tar emot patienter för psykiatrisk bedömning, utredning och behandling av depressionssjukdomar och bipolärt syndrom. Äldrepsykiatrisk mottagning Rosenlund tar emot patienter från 65 år för psykiatrisk utredning. Båda mottagningarna sitter i gemensamma lokaler och under samma ledning vid Rosenlunds sjukhusområde.Affektiv mottagning och Mottagning för unga vuxna Globen

Affektiv mottagning Globen tar emot patienter för psykiatrisk bedömning, behandling och uppföljning av bipolär sjukdom och depression. Mottagning för unga vuxna Globen är specialiserad för patienter i åldern 18 till 24 år för psykiatrisk bedömning, utredning och behandling av olika psykiatriska tillstånd. De båda mottagningarna sitter i gemensamma lokaler under gemensam ledning vid Globen.

Neuropsykiatrisk mottagning Hagsätra

Neuropsykiatrisk mottagning Hagsätra har som uppdrag att behandla neuropsykiatrisk funktionsnedsättning utifrån regionala vårdprogram och aktuella vårdprocesskartor. Patienterna erbjuds multimodal behandling med läkemedel, psykoedukation, samt arbetsterapeutiska och kurativa insatser. Vi arbetar enligt SLSO:s vårdprocesskartor för ADHD och ASD.

Mottagningarna är organiserade i flera multiprofessionella behandlingsteam med läkare, psykologer, sjuksköterskor, administratörer, kuratorer och rehabkoordinator där vi erbjuder ett brett och varierat vårdutbud. 

Våra förväntningar på dig

Vi söker en specialistläkare i psykiatri med intresse av att aktivt bidra till verksamhetens utveckling och som besitter förmågan att leda verksamheten vilket innebär flexibilitet och förmågan att prioritera.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, 40 h/vecka. Klinisk tjänstgöring 50% där handledning ingår.

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Kliniken tillämpar SLSO´s  riktlinjer för registerkontroll mot belastnings-och misstankeregistret.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Läkarchef / medicinsk ledningsansvarig till Ångestmottagning Rosenlund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 26
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård. 

Inom Sektionen för allmänpsykiatrisk öppenvård söker vi nu dig som vill vara med och leda vår ångestmottagning. I rollen som Läkarchef kommer du tillsammans med enhetschefen och medarbetarna arbeta vidare med att driva utvecklingen framåt.

 

Om Ångestmottagning Rosenlund
Ångestmottagningen Rosenlund är centralt belägen på Södermalm. Mottagningen tar emot patienter för psykiatrisk bedömning, utredning och har en spetskompetens för behandling av ångestsjukdomar, OCD och posttraumatiskt stressyndrom.

På mottagningen arbetar psykologer, psykoterapeuter, läkare, skötare, sjuksköterska, kurator och rehabkoordinator tillsammans.

 

Ditt arbete som Läkarchef
Ledningsuppdraget innebär ett övergripande medicinskt ledningsansvar för enheten samt att vara personalansvarig chef för läkarna på enheten.  Du samarbetar med enhetschefen i parledarskap och ingår i sektionens ledningsgrupp där du samarbetar tillsammans med MAL-kollegor och enhetschefer. Du förväntas samverka och säkerställa att olika professioners kompetens tillvaratas ändamålsenligt i syfte att utveckla och stärka vårdprocesserna inom verksamheten och i samverkan med andra aktörer. 

 

Våra förväntningar på dig
Du är en nyfiken, utvecklingsfokuserad person med stort intresse för kvalitetsfrågor. Du bör ha god organisations- och samarbetsförmåga och dina egenskaper som ledare blir viktiga för att tillsammans med enhetschefen samt övriga läkare, chefer och medarbetare fortsätta att utveckla verksamheten såväl lokalt som inom Sektionen för öppenvård och i Psykiatri Södra Stockholm som helhet.

Vidare är du legitimerad överläkare med specialistkompetens inom psykiatri. Tidigare erfarenhet av chefs-/ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet är meriterande. Vi ser gärna att du har ett särskilt intresse för målgruppen. 

 

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi vill att arbetet ska ge energi och strävar därför efter att arbeta i processer som ska bidra till en god vård där välbefinnande för både patienter och medarbetare är målet.
Du får möjlighet att delta i SLSO´s chefsutbildningar.
Vi är i en spännande fas och för dig med intresse för utvecklingsarbete är det en möjlighet att få fortsätta resan framåt tillsammans med oss.

Du erbjuds en tillsvidareanställning i din grundprofession. Du får ett chefsförordnande som medicinskt ledningsansvarig överläkare på 3 år med möjlighet till förlängning.

Vi erbjuder möjlighet att jobba på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården. 

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

 

Låter det intressant?
Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Enhetschef sökes till Alvik-Ekerö beroendemottagning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 18
Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.Arbetsplatsen

Norra länets öppenvård består av 11 mottagningar.

Vi tar emot patienter med skadligt bruk och /eller beroende av alkohol, narkotika, läkemedel och spel. Arbetet sker integrerat och i

samarbete med socialtjänsten, psykiatrin, primärvården och andra vårdgrannar samt ingår i vårdkedja med beroendecentrums heldygnsvård och Maria Ungdom.

På mottagningen görs abstinensbehandlingar, utredningar och behandling utifrån evidensbaserade metoder. Även akuta bedömningar förekommer. Vi använder vårdplaner för att öka patientens delaktighet och för att kunna följa upp behandlingens mål.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete med eget ansvar där kollegialt samarbete är en central del av arbetet. Inom Beroendecentrum Stockholm finns goda möjligheter för utveckling och utbildning. Vi erbjuder olika förmåner som fortbildning, handledning, flextid och friskvård. Läs gärna mer på www.beroendecentrum.se 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du ett övergripande ansvar för att leda och organisera det löpande arbetet, samt tillvarata medarbetarnas kompetens och uppmuntra till deras utveckling. Enhetschefen ansvarar för arbetsmiljö, budget och omvårdnadsarbete samt uppföljning av vårdavtal och kvalitetsindikatorer. Du sitter också med i sektionens ledningsgrupp.

Arbetet som enhetschef kommer varvas med kliniskt arbete i din grundprofession.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på din grundbefattning med tre års heltidsförordnande som enhetschef. Om chefskapet fungerar väl kommer chefsförordnandet att förlängas i treårsperioder.

Kvalifikationer
Tidigare arbete som chef är meriterande. Vi ser att du vidareutbildning i psykiatri och har erfarenhet inom beroendevård som sjuksköterska. 

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du är tydlig och strukturerad. Du ska kunna leda, utveckla och engagera dina medarbetare, både individuellt och som grupp. Du drivs av ett kvalitetstänk och har en förmåga att genomföra arbetet inom satta ramar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest vid nyanställning.

Intervjuer och urval sker kontinuerligt.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Interimschef inom hälso- och sjukvård Stockholm

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 13
Är du en erfaren ledare med en legitimation inom vården? Har du erfarenhet från att ha arbetat inom hälso- och sjukvård i roller som enhetschef, omvårdnadschef eller vårdenhetschef? Ser du dig som en lyhörd och lösningsorienterad person? Acceptus expanderar och söker nu en Interimschef som ska arbeta mot kunder inom Region Stockholm.

Här får du arbeta med likasinnade specialister i ett välkänt företag med gott renommé bland såväl kunder som arbetsgivare - Acceptus har nämligen blivit utsedd till ”Great place to work”. Acceptus är ett framåtlutat företag som vill driva förändring i branschen, tillsammans med alla medarbetare.

DIN VARDAG
En vecka kan se väldigt olika ut beroende på vilket uppdrag och kund du hamnar hos - där du i samråd med din närmaste chef kommer att matchas mot ett lämpligt uppdrag sett till din erfarenhet. Vi kan garantera att du i din roll som Interimschef och konsult kommer erbjudas stor variation då uppdragen kan ha fokus på allt från förvaltning till förändring. Som chef kommer du att ansvara för personal, ekonomi och arbetsmiljö. Exempel på arbetsuppgifter:

- Kompetensförsörjning
- Organisationsförbättring och/eller förändring, t e x effektivisering av arbetssätt, införande av riktlinjer eller utveckling av personal
- Handledning och coachning gentemot andra chefer
- Schemaläggning och planering

VEM ÄR DU?
Du är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård. Vidare är du en erfaren chef och exempelvis haft en roll som vårdenhetschef, omvårdnadschef, verksamhetschef eller liknande. Därmed har du ansvarat för arbetsmiljö, ekonomi och personal - du är van att leda en verksamhet i sin helhet. Vi ser det som meriterande ifall du har erfarenhet av akutsjukvård.

För att lyckas och trivas i denna roll ser vi att du är trygg i din roll som ledare. Du är lyhörd och lösningsorienterad, samtidigt som du kan vara tydlig med god förmåga att delegera och fatta beslut.

MER INFORMATION
Detta är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning om 6 månader. Vi tillämpar löpande urval i rekryteringsprocessen. För mer information kontakta ansvarig rekryterare Hanna Westerlind på 073-358 56 16 eller hanna.westerlind@acceptus.se.

OM ACCEPTUS
Acceptus grundades 2001, har huvudkontor i Stockholm och har idag 45 medarbetare utspridda över hela landet. Acceptus erbjuder behovsstyrt ledningsstöd (https://acceptus.se/interimschef) samt digitala vårdtjänster (https://acceptus.se/digitala-vardtjanster) och arbetar för att förenkla vardagen i vårdrelaterade verksamheter inom hälsa, vård och omsorg. Här får du vara en del av en stabil organisation med ett närvarande ledarskap och hjälpsamma kollegor. Kulturen är familjär med stor grad av transparens. Acceptus månar om sina medarbetare och värdesätter professionell utveckling, exempelvis genom kompetensutvecklingsplaner, interna utbildningar och mentorskap.

Under sommaren så kan rekryteringsprocessen dröja ut på tiden med anledning av semestrar.

Ansök nu

Enhetschef till Aleris Närakut Hötorget

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 13
Om Aleris Sjukvård

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård.

Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet.

Efter sammanslagningen med Proliva har Aleriskoncernen i Skandinavien 5 400 medarbetare och omsätter 7 miljarder SEK.
Aleris ägs av Triton.

Vi söker nu en enhetschef som tillsammans med verksamhetschefen ska leda och utveckla verksamheten ihop med medarbetargruppen.

Om arbetsplatsen:
På Aleris Närakut Hötorget tar vi emot ca 100 patienter per dag, i alla åldrar med sjukdomstillstånd som inte är livshotande men som kräver akutsjukvård. Vi har öppet alla dagar om året kl. 08.00-22.00. Vår verksamhet består av team med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som arbetar tätt tillsammans.

Vår arbetsplats präglas av öppenhet, hjälpsamhet och flexibilitet. Blir du vår nya chef kommer du att mötas av självgående medarbetare som trivs ihop och brinner för att arbeta med patienten i fokus. Vi är stolta över det vi åstadkommer varje dag.

Arbetsbeskrivning:
Uppdraget innebär till stor del schema och bemanningsplanering, men även ett från verksamhetschef delegerat ansvar för verksamhet, ekonomi, utveckling och personalansvar. Ditt ledarskap utövas nära verksamheten genom en kontinuerlig dialog med medarbetarna kring uppdrag, patient- och arbetsmiljöfrågor.

Utbildning och erfarenhet:
Du har vårdrelaterad högskoleutbildning eller motsvarande och erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. Erfarenhet av och kunskaper inom förändringsledning ser vi som en fördel. Det är meriterande om du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet, har genomgått ledarutvecklingsprogram och trivs i rollen att leda och utveckla verksamhet inom hälso- och sjukvård.

Personliga egenskaper:
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Du har förmåga att genom ett nära ledarskap skapa engagemang och delaktighet i arbetsgruppen kring gemensamma mål. Du kommunicerar på ett klart och tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram. Som person är du lugn, stabil och trygg med god självinsikt. För att lyckas i arbetet måste du ha god samarbetsförmåga, där du lyssnar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Viktigt är att du kan se situationer från olika perspektiv, samt ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Varför arbeta hos oss?
Denna tjänst kommer att tillhöra Aleris Närsjukvård centralt men jobba inom Närakut Hötorget. Längre fram efter behov och egna önskemål kan möjlighet finnas att gå vidare till chefstjänster inom någon av våra andra verksamheter.

Vår verksamhet präglas av ständiga förbättringar. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad och vi ger dig förutsättningarna att utvecklas i ditt ledarskap, ta ansvar och anta nya utmaningar.
Vi erbjuder en arbetsplats med korta beslutsvägar som ger dig möjlighet att påverka ditt arbete där vi ständigt strävar efter en hög patientsäkerhet och att tillsammans skapa en god arbetsmiljö.

Vi erbjuder bland annat:

• En anpassad och väl utarbetad introduktion
• Chefs- och ledarskapsprogram
• En företagskultur där medarbetarskap och nya idéer uppmuntras
• Fina förmåner i form av bl.a. friskvårdsbidrag, ersättning för sjukvård upp till högkostnadsskyddet och tjänstepension

Tillträde: Snarast
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Prov/tillsvidareanställning

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Matts Lindberg på 08- 586 211 44.

Ansök nu

Enhetschef till Bup forsknings-och utvecklingscentrum

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 5
Vill du vara del i och driva BUP Stockholms nya Konsultenhet på BUP FoUU? BUP FoUU centrum söker enhetschef för nytt uppdrag

BUP forsknings- och utvecklingscentrum är en sammanhållen resurs för forskning, utveckling och utbildning inom BUP Stockholm.

De BUP-patienter som kliniskt behandlas på BUP FoUU Centrum ingår i olika metodutvecklings- eller forskningsprojekt. Det finns för närvarande fem kliniska enheter knutna till metodutvecklings- och forskningsprojekt dit patienter kan remitteras för vård. Under hösten startas en ny enhet för konsultpsykiatri och misstänkt organisk genes med utvidgat uppdrag, i samverkan med den sjukhusanknutna barnsjukvården i Stockholm.


Uppdraget omfattar:

- Barnpsykiatrisk bedömning och behandling på specialistnivå för patienter med psykiatrisk problematik som är förknippade med/orsakade av underliggande somatisk sjukdom som hanteras av sjukhusen i Stockholm.
- Samverkan för både BUP och barnklinikerna i Stockholm om patienter med misstänkt eller somatisk orsak i den psykiatriska bilden där den somatiska sjukdomen påverkar den psykiatriska symtombilden.
- Vara en aktiv del i FoUU sektionens utvecklingsarbete och projekt vad gäller både metodutveckling och insatser för patienter.

På den nya Konsultenheten arbetar psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, barnpsykiater och barnläkare i team. Inom enheten pågår bl. a forsknings- och utvecklingsarbete om PANS och Post Covid. Enheten utvärderar systematiskt alla bedömningar och behandlingar.

Arbetsbeskrivning
Som enhetschef arbetar du med att leda och fördela arbetet på mottagningen, utifrån BUPs uppdrag.

Det innebär:

- Att arbeta aktivt med ledarskap
- Att ha personal- och budgetansvar
- Att arbeta med vårdkvalitet och patientsäkerhet
- Att arbeta med kompetensförsörjning och utveckling
- Att arbeta med att skapa och upprätthålla en god arbetsmiljö
- Att arbeta med samverkan, både inom BUP och med vårdgrannar
- Att arbeta utifrån fastställda miljömål

Enhetschefen är underställd sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp.Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant ledarerfarenhet och gedigen erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriskt arbete med vår patientgrupp. Du har relevant akademisk grundexamen, t.ex. psykolog, läkare eller sjuksköterska. Det är meriterande om du har genomgått en chefsutbildning.

Goda chefs- och ledaregenskaper värderas högt, liksom erfarenhet av verksamhetsuppföljning och -utveckling.

Personliga egenskaper
Du bör vara strukturerad, uppgiftsorienterad, lyhörd och kommunikativ. God förmåga att samarbeta och möta individer och grupper. Du bör ha förståelse för sammanhang och helhet, och ha god förmåga att tänka strategiskt. Det är viktigt att du kan fatta och förverkliga beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
BUP skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din roll som enhetschef. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5000 kr per år).

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning i grundprofessionen, med ett treårigt förordnande som enhetschef. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss
BUP forskning och utveckling är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Omvårdnadschef till Gastromedicin och kirurgi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 16
Karolinska Universitetsjukhuset är ett av få sjukhus i landet som har erfarenhet av avancerad farmakologisk behandling för tarmsvikt.

Nu utvecklar vi även den kirurgiska delen. Vi siktar mot en gastrovård i världsklass där en god omvårdnad genomsyrar allt det vi gör i mötet med patienten. Nu söker vi en till omvårdnadschef till avdelningen!

Om tjänsten
Som omvårdnadschef (OVC) leder du arbetet tillsammans med en till kollega i samledarskap. Ett samledarskap där du och din kollega delar på ansvar och mandat för verksamheten. Fördelarna med detta är många, däribland fördelningen av arbetsuppgifter, ett ständigt närvarande bollplank och ett komplement till det egna ledarskapet.

Vi tror på ett närvarande ledarskap, därför är vi omvårdnadschefer med och stöttar samt ger trygghet när det behövs. Ett stort fokus ligger naturligtvis på patienterna och hur vi arbetar för att ge dem den bästa vården.

Du är arbetsgivarens företrädare vad gäller kvalitets-, personal- och ekonomifrågor. Detta innebär att du tillsammans med din kollega bland annat ansvarar för:

- Arbetsmiljö - säkrar att lagar, förordningar och avtal följs och förväntas arbeta systematiskt med arbetsmiljön. Tillsammans säkrar ni rutiner för att upprätthålla en hållbar arbetsplats, både ur ett fysiskt och ett psykosocialt perspektiv.
- Rekrytering av personal - säkerställa rätt kompetens och bemanning för att skapa goda förutsättningar för medarbetare och deras arbetsmiljö.
- Produktionsresultat – ni delar på ansvaret för enhetens produktion.
- Ekonomi - i nära samarbete med controller ansvarar ni för kostnadsutvecklingen på enheten. .

Vi erbjuder
Ett utvecklande arbete där du ingår i ett sammanhang, ges stöd till att klara uppdraget och samtidigt får utveckla ditt ledarskap. Vi erbjuder en arbetsmiljö där goda idéer fångas upp och ger stöttning i att driva arbetet framåt.

Du arbetar nära och rapporterar till verksamhetschefen. I dialog med denne erbjuds chefstöd i form av bland annat en individuell utbildningsplan och mentorskap, för att ges bästa möjliga förutsättningar till att bli framgångsrik i din cheftjänst. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/chef-pa-karolinska/ kan du läsa vidare om vad vi erbjuder dig som chef på Karolinska.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du även ta del av de https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/vara-formaner/ som erbjuds till våra anställda, såsom betald specialistutbildning och personalgym.

Vi söker
Vi söker dig med tidigare erfarenhet av att framgångsrikt bygga och utveckla team. Du har ett tydligt och coachande ledarskap samt trivs med att leda, stötta och inspirera ditt team till ständiga förbättringar. Du är en relationsbyggare och jobbar aktivt för att skapa god teamkänsla. Du trivs att leda i ett samledarskap och vill verka och nå mål genom team.

Du kommer med nya idéer och angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken samt leder till resultat. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för berörda parter, samt påminner och följer upp. Vidare har du kunskap och förmåga till att skapa en god arbetsmiljö. Du agerar föredömligt och visar genuin personlig omtanke och värme.

Stor vikt för tjänsten läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav:

- Legitimerad sjuksköterska
- Tidigare erfarenhet av ledarskap och en ledande funktion

Meriterande:

- Chefserfarenhet
- Specialistsjuksköterska inom Gastromedicin och kirurgi
- Erfarenhet inom Gastromedicin och kirurgi

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest, som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser, där syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra testerna. Länken skickas normalt den första dagen efter ansökningstidens slut och du ges sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta mailto:rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

Varmt välkommen med din ansökan!Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Enhetschef/läkare till Älvsjö vårdcentral

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 16
Enhetschef/läkare till Älvsjö vårdcentral
Vi söker dig som vill utvecklas i läkarrollen genom att leda andra läkare som enhetschef på vår husläkarmottagning.

Du kan jobba som enhetschef för läkare redan idag eller utbildas av SLSO i vår grundläggande chefsutbildning BAS, arbetsmiljö, lönesättning och Utvecklande Ledarskap.

Du kommer att ingå i vårdcentralens ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, MLA och andra enhetschefer. Du kommer att arbeta både kliniskt och i chefsrollen.

Älvsjö vårdcentral ligger i Älvsjö centrum nära pendeltåg- och busstation. Vårdcentralen drivs i regionens regi och är en resultatenhet med välfungerande rutiner, bra introduktion samt engagerad och kompetent personal.

Vi är en av Stockholms största vårdcentraler med ca 70 medarbetare och ca 18 000 listade patienter. Förutom sedvanlig husläkarmottagning med hemsjukvård har vi också ett välfungerande psykosocialt team som även har barn och unga-uppdrag, flera specialistsjuksköterskor, fotsjukvård och BVC. Läs mer om oss härhttps://www.vardcentraler.regionstockholm.se/hitta-vardcentral/alvsjo/

Arbetsuppgifter:
Mottagningsarbete med akuta och planerade patientbesök. Sedvanliga uppgifter inom husläkaruppdraget med ansvar för egen patientlista. I rollen som enhetschef ingår arbete i ledningsgrupp, arbetsledning, medarbetarsamtal, arbetsmiljöärenden, rekrytering och lönesättning. Mottagningens medicinska sekreterare ansvarar för tidboken i TakeCare och personaladministrationen i Heroma.

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare med specialistkompetens i allmänmedicin.

Erfarenhet och intresse av arbete på vårdcentral och samtidigt utvecklande ledarskap.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning 100 % som läkare och förordnande som enhetschef. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. 

Personliga egenskaper:
Samarbete och ansvarskänsla för helheten är självklarheter för dig. Du tycker om att arbeta självständigt men är samtidigt lyhörd, flexibel och intresserad av att utveckla både verksamhet och medarbetare tillsammans med andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information:
Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Enhetschef / Gynekolog till nystartade Ersta gynekologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 8
Vi har den stora glädjen att utöka Ersta sjukhus med en gynekologisk enhet. Vi söker nu en Enhetschef till Ersta gynekologi som öppnar vid årsskiftet.

Ersta gynekologi bemannas från start av tre erfarna gynekologer och vi vill på sikt bli ytterligare en kollega i teamet. På mottagningen finns också barnmorska och undersköterskor.

Mottagningen ligger i Ersta sjukhus lokaler på Fjällgatan. Lokalerna renoveras hösten 2023 och mottagningen ligger vackert med utsikt över Stockholm.

Ersta diakoni är Sveriges största idéburna aktör inom vård och omsorg. Vi bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning, professionellt och utan vinstsyfte. Ersta sjukhus ligger centralt i Stockholm på söders höjder med ett helt nybyggt sjukhus på Folkungagatan i direkt anslutning till sjukhusbyggnaden på Fjällgatan.

Ersta sjukhus är en del av Ersta diakoni och bedriver högkvalitativ och specialiserad sjukvård med såväl bredd som spetskompetens. Detta kombineras med ett bemötande som får varje patient att känna sig sedd. Då Ersta sjukhus nu växer, är vi inne i ett intensivt, dynamiskt skede där vi startar nya verksamheter såsom Ersta geriatrik och Ersta gynekologi.

Beslutsvägarna på Ersta sjukhus är korta och effektiva med god samverkan och gemenskap över klinikgränserna. Förutom specialistsjukvård bedriver vi patientnära forskning och utgår alltid från den enskilda människan i vård, beslut och behandling.

Rekryteringsbostad kan vid behov erbjudas i drygt 2 år centralt på Södermalm.

ARBETSUPPGIFTER
- Enhetsledare för hela verksamheten Ersta gynekologi med medarbetar- och budgetansvar
- Gynekologisk mottagningsverksamhet
- Gynekologisk operativ verksamhet inkluderande dagkirurgi, laparoskopier samt inkontinens och bäckenbottenkirurgi.
- Abortmottagning

KVALIFIKATIONER
- Du har erfarenhet av att styra och leda gynekologisk verksamhet
- Du är specialist i gynekologi med intresse av öppenvårdsgynekologi
- Det är önskvärt med erfarenhet av uro-gynekologi och fördelaktigt med kirurgisk kompetens inom rekonstruktiv bäckenbottenkirurgi och inkontinens

Du delar Erstas värdegrund om att se hela människan och våra värdeord; professionalism, tillit och hopp

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Vid Ersta diakoni är vi måna om att du ska ha en givande fritid och få möjlighet till att bibehålla din hälsa. Som anställd hos oss kan du välja ett antal valfria förmåner som passar just dina behov och önskemål via vår Förmånsportal. Portalen ger dig erbjudanden och rabatter på en mängd olika tjänster och varor. Du får också 3000 kr i friskvårdbidrag när du arbetar heltid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Visste du att

- din ansökan är sparad på ditt CV-konto, där kan du logga in och se alla dina ansökningar hos oss.
- du kan använda samma CV till att söka andra jobb hos oss.
- du kan uppdatera ditt CV, spara dokument samt skapa jobbprenumerationer.

Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Omvårdnadschef Kognitiv mottagning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 21
Vi söker nu en ny chefskollega inom öppenvården, omvårdnadsområde Åldrande.

Har du intresse för öppenvård och patienter med minnesproblematik? Är du en erfaren chef/ledare som vill utveckla framtidens vård för våra patienter? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder
- Möjlighet att vara med och utveckla vården inom öppenvården i nära samarbete med personalgruppen och andra chefer (ledningsgruppen, vårdadministrativ enhetschef, sektionschef för läkare, sektionschef för hälsoprofessioner)
- En engagerad och kompetent arbetsgrupp
- Bred chefserfarenhet inom hela Åldrande
- Chef- och ledarskapsutveckling internt på Karolinska
- Kontinuerlig kompetensutveckling

Här kan du läsa mer om hur det är att https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/vara-formaner/

Om tjänsten
Som omvårdnadschef (OVC) inom öppenvården leder du arbetet som första linjens chef för omvårdnadspersonalen, ca 10 medarbetare exklusive timanställda. Du har administrativt stöd av controller och HR-partner för ekonomi och personalfrågor. Arbetet utgår från 2 siter Huddinge/Solna där pendelbuss finns tillgänglig vid behov.

I tjänsten ingår att delta i det kliniska arbetet när så medges. Du medverkar i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef omvårdnad, omvårdnadschefer, HR-partner, verksamhetsutvecklare och omvårdnadsansvarig.

Du ansvarar tillsammans med dina omvårdnadschefskollegor, verksamhetschef omvårdnad, verksamhetschef medicinsk enhet och sektionschef inom åldrande hjärnan för vårdkvaliteten som patienterna får och har ett sammanhållet ansvar för ekonomi, vård (utfall/kvalitet/produktion), Forskning och Utbildning (FoU) inom vårdytorna. I rollen ingår arbetsmiljöansvar för både den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön. Du kommer även ha en viktig roll när det kommer till att främja samarbetet mellan olika yrkeskategorier och samarbetspartners inom sjukhuset. I arbetet ingår även att långsiktigt planera för att rätt kompetens finns inom verksamheten samt att den används på bästa sätt.

Du rapporterar till verksamhetschef omvårdnadsområde Åldrande.

Om oss
Inom Åldrande på Karolinska universitetssjukhuset har vi en kognitiv mottagning i Huddinge och en i Solna samt en relativt nyöppnad mottagning för hälsosamt åldrande som är under uppbyggnad sedan hösten 2022. Multiprofessionella team arbetar på mottagningarna och det är en blandning av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator, psykolog, logoped, dietist och vårdadministrativ personal. Mottagningarna har nära samarbete/integration med våra forskningsgrupper där kliniska prövningsenheten (läkemedelsstudier) är placerad i Huddinge.

Här kan du läsa om verksamheterna:
https://inuti.karolinska.se/verksamheter/tema/tema-inflammation-och-aldrande/vara-verksamheter/aldrande--medicinsk-enhet/vara-verksamheter-tema-aldrande/den-aldrande-hjarnan/kognitiv-svikt-och-demens/kognitiv-mottagning-huddinge/
https://inuti.karolinska.se/verksamheter/tema/tema-inflammation-och-aldrande/vara-verksamheter/aldrande--medicinsk-enhet/vara-verksamheter-tema-aldrande/den-aldrande-hjarnan/kognitiv-svikt-och-demens/kognitiv-mottagning-solna/

Vi söker
Vi söker dig som:

- Leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.
- Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet.
- Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du lägger även stor vikt vid att säkerställa att dessa efterlevs.
- Trivs bra med att arbeta tillsammans med andra människor. Du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt.
- Är trygg och stabil, både i din yrkesroll och som person, samt har god självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du anpassar ditt förhållningssätt utifrån varje enskild situation.

Kvalifikationer
Krav:

- Leg. Sjuksköterska
- Erfarenhet som chef/ledare
- Flerårig erfarenhet som sjuksköterska

Meriterande:

- Erfarenhet av arbete inom öppenvården
- Erfarenhet av att starta upp en ny verksamhet
- Magisterexamen
- Ledarskapsutbildning

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta mailto:rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

Varmt välkommen med din ansökan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Omvårdnadschef sökes till AVA och MAVA, Huddinge

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 28
Vårt uppdrag är att vara bäst på det svåra.

Vi går till jobbet varje dag för att ta vården framåt för i morgon. Läs mer här om hur du kan bli en del av vårt team.

Vi erbjuder
Du får möjlighet att arbeta på ett av Europas största universitetssjukhus med fokus på högkvalitativ och innovativ vård som samtidigt har en stark koppling till forskning. Vi erbjuder stora möjligheter för dig att utvecklas som chef och ledare genom individuellt utformad utvecklingsplan i linje med kompetensstege för chefer samt coachning av senior chef. Du arbetar i ett samledarskap med chefskollegor som har erfarenhet av att leda denna verksamhet.

Nu söker vi en omvårdnadschef som kommer att dela sin tid på två av våra akutvårdsavdelningar AVA och MAVA.

Läs mer om oss https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-akut-och-reparativ-medicin/jobba-pa-tema-arm/omvardnad-huddinge/!

Här kan du läsa mer om hur det är att https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/vara-formaner/

Om tjänsten
Som Omvårdnadschef (OVC) är du den som leder arbetet och är första linjens chef för medarbetare inom en omvårdnadssektion och ansvarar för en god och säker vård inom din enhet.

I rollen ingår också att vara kliniskt verksam som operativ ledning där du leder enhetens dagliga arbete samt coachar medarbetare i det patientnära arbetet. Omfattningen av detta är cirka 20% av din tid.

Syftet med detta är att ha ett verksamhetsnära ledarskap för att kunna återkoppla och coacha medarbetena på ett konstruktivt sätt samt för att behålla din egen kliniska kompetens.

Som omvårdnadschef är det även viktigt att vara lyhörd för andras behov och ha en tydlig och anpassningsbar kommunikation. Det skapar förtroende hos medarbetarna att du stödjer och bidrar till deras utveckling samt motiverar och tillvaratar deras engagemang.

Du har ett helhetsansvar för den omvårdnad som levereras för de patienter som vårdas inom ansvarsområdet. I uppdraget ingår också att ha ett sammanhållet ansvar för integration av vård (utfall/kvalitet/produktion) och forskning och utbildning, resursförbrukning/kostnad, rekrytering/bemanning samt medarbetare och arbetsmiljö inom enheten.

Du ansvarar för verksamhetens resultat varför ditt arbete styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering, agerande och uppföljning, men man bör också vara kapabel att förändra inriktning när målen ändrar sig.

Allt detta förutsätter en samverkan med andra professioner som arbetar på enheten och ett nära samarbete med sektionschefer på Medicinsk enhet Akut och Trauma samt med övriga omvårdnadschefer inom omvårdnadsområdet och temat. 

Du rapporterar till Verksamhetschef Omvårdnad samt är verksamhetens och Karolinskas representant såväl internt som externt.

Vi söker
För att lyckas i rollen som omvårdnadschef hos oss ser vi att du:
- har erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar samt kompetens och erfarenhet inom förbättringsarbete, ledning och styrning.

- ser helheten och tar strategisk hänsyn till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

- även ser möjlighet i förändringar och arbetar aktivt för att skapa en lärande organisationskultur som tar tillvara medarbetarnas idéer och kompetens.

- organiserar ditt arbete enligt tydliga processer.

Kvalifikationer
 Krav:

- Sjuksköterska med specialistkompetens inom akutsjukvård, medicinsk omvårdad, anestesi, operation eller infektion
- Flerårig erfarenhet inom omvårdnadsområdet

Meriterande:

- Erfarenhet av uppdrag med ledning och styrning
- Magisterexamen
- Kompetens inom förbättringsarbete

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta mailto:rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

Intervjuer av sökanden sker fortlöpande under annonsens publiceringsperiod.

Varmt välkommen med din ansökan!Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Biträdande vårdenhetschef till MAVA

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 15
Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:• Kvalitet - vi vill alltid bli bättre.

• Samhällsansvar - tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.

• Innovation - vi är nyfikna och modiga.

• Empowerment - du är viktig, din åsikt gör skillnad.Vi erbjuder dig en attraktiv poänglönemodell, S:t Göranmodellen, och en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag upp till 5 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.Om vår medicinska akutvårdsavdelning

Välkommen till vår Medicinska akutvårdsavdelning, MAVA.

MAVA ingår i Akutkliniken och arbetar med akutsjukvård inom det akutmedicinska panoramat. Akutkliniken består av akutmottagningen, AVA, MAVA och IMA. MAVA har 24 vpl. Här arbetar vi i team bestående av läkare, sjuksköterska och undersköterska. MAVA har ett välkomnande och respektfullt klimat där man vågar fråga redan från början, något som gjorde att enheten vann sjukhusets utmärkelse för månadens team i mars i år. 

Arbetsuppgifter

I denna roll är du direkt underställd och arbetar på uppdrag av vår nya vårdenhetschef Malena Waernqvist som börjar på avdelningen den 4:e september. Du arbetar i ett delat ledarskap med enhetens andra biträdande vårdenhetschef och Malena. Ni kommer tillsammans med medarbetarna få möjlighet att utveckla arbetet och kulturen på MAVA. För denna roll krävs det att du är intresserad av ledarskap och medarbetarutveckling. Samt ser patientsäkerhet och kvalitetsarbete som dina prioriterade områden.

Som biträdande vårdenhetschef har du ett operativt ansvar för det dagliga arbetet på avdelningen. Denna roll innefattar även ett delegerat medarbetaransvar för en grupp sjuksköterskor och undersköterskor. Du medverkar i och tar ansvar för rekrytering, lönesättning och håller i medarbetarsamtal. Det krävs därför att man arbetar strategiskt med uppföljning av sin personal och deras utveckling. Av stor vikt är även att man skapar förutsättningar för att personalen kan bidra och genomföra förbättringsarbeten.

Du sitter med i Akutklinikens utökade ledningsgrupp som ses en gång i månaden. Du är delaktig i klinikens verksamhetsplan och arbetar för att nå uppsatta mål. Därav är förmågan att kunna prioritera, planera och organisera av stor betydelse för att ha möjlighet att arbeta inom de tidsramar som finns. Personalplaneringen görs i samarbete med dina chefskollegor och bemanningsassistent i både långsiktig och kortsiktig personalplanering.

I denna roll arbetar du kliniskt ca. 40% och 60% administrativt.

Kvalifikationer

- Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av akutsjukvård
- Det är meriterande om du har tidigare chefs- och/eller ledarerfarenhet

Som person har du ett genuint intresse för människan, ledarskap och har en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, har en stark vilja att arbeta med ständiga förbättringar och du har inga problem med att stå i centrum och leda. Prestigelöshet är viktigt för dig då du trivs med att inspirera och få andra att växa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för denna tjänst.

Villkor

Vi har valt att inte arbeta med löpande urval i denna rekryteringsprocess utan kommer att gå igenom alla ansökningar först när annonsen stängt den 9/9-2023.

Vid frågor hör gärna av dig till verksamhetschef Peter Jilmstad på kontaktuppgifter nedan eller Malena Waernqvist efter den 4:e september. 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök https://capio.se/.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef för sekretariat och bårhus

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 16
Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Vi söker nu en chef till sekretariat och bårhus vid sektionen för Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Om oss
Karolinska Universitetslaboratoriet är en av sjukhusets funktioner Medicinsk Diagnostik Karolinska där Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik ingår. Vi är Nordens största patologilaboratorium med cirka 430 medarbetare och totalt hanterar vi cirka 300 000 prover om året. Kliniken är ackrediterad enligt kvalitetsstandarden ISO 15189. Utöver den kliniska verksamheten bedriver vi omfattande utbildning och forskning.

I sekretariatet ingår vår administrativa personal (vårdadministratörer och medicinska sekreterare) och dessa ansvarar bland annat för remisshantering, telefonservice, framplockning av medicinska konferenser, posthantering, renskrivning av diktat och arkivering.

Bårhusverksamheten består av att driva en av regionens största bårhus och bemannas av bårhustekniker. Verksamheten omfattar logistik kring hantering och förvaring av avlidna, obduktioner, balsamering, visningar, vävnadsdonation m m  

Läs mera om att: https://www.karolinska.se/for-vardgivare/karolinska-universitetslaboratoriet/klinisk-patologi-och-cytologi/jobba-hos-oss/

Vi erbjuder
En tjänst på nordens största patologilaboratorium med cirka 480 medarbetare och totalt hanterar vi cirka 300 000 prover om året. Kliniken är ackrediterad enligt kvalitetsstandarden ISO 15189. Utöver den kliniska verksamheten bedriver vi omfattande utbildning och forskning.

Du kommer få leda en enhet med subspecialiserade arbetsgrupper som stöder Karolinska högspecialiserade sjukvård. Tjänsten kommer innebära möjlighet till chefsutbildning samt vidareutbildning i sin anställning. Vi är ledande med arbetet med taskskiftning och har handledarprogram för chefer. Läs mer om: https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/chef-pa-karolinska/

Självklart får du också ta del av de generella https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/vara-formaner/ som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten
Som enhetschef har du personalansvar för ca 15 medarbetare, säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning och du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet. Du kommer att ha verksamhetsansvar för enheten (utfall/kvalitet/produktion) och du förväntas löpande utveckla och förbättra arbetssätt och rutiner. I rollen ingår ansvar för enhetens budget och verksamhetsplan och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön samt ansvar för det kontinuerliga arbetet med våra insändare.

I rollen som enhetschef leder du och utvecklar arbetet inom enheten. Inom hela kliniken (flera siter) finns ytterligare enhetschefer som arbetar tillsammans i olika gemensamma frågor. Du rapporterar till sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp tillsammans med tre andra enhetschefer. Ni har ett nära samarbete tillsammans och kan även behöva täcka upp som chef för varandras enheter vid behov.

Vi söker

Vi söker dig som har förmåga att engagera och skapa ett positivt arbetsklimat med delaktighet från medarbetarna. Du är en inspirerande och handlingskraftig ledare som har förmåga att se helheten och mod att agera efter din egen övertygelse. Du har lätt att samarbeta, kan föra en konstruktiv dialog för att utveckla både individ och organisation samt skapa tydlighet kring mål och strategier.

Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Du har ett strategiskt perspektiv vad gäller laboratorieutveckling, utbildning och kompetensutveckling.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar: Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn och vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården.

Kvalifikationer

Krav:

- Du ska ha en eftergymnasial utbildning inom relevant område såsom till exempel medicinsk sekreterare
- Goda språkliga kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
- Goda administrativa färdigheter så som förmågan att driva många parallella ärenden
- Grundläggande kunskaper inom Officepaketet

Meriterande:

- Erfarenhet av ledarskap inom bårhus och/eller laboratoriemedicinsk verksamhet
- Erfarenhet av personalansvar och budgetansvar
- Systemkunskaper i Heroma och inköp-och faktureringssystem

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. Efter ansökningstidens slut kommer du som uppfyller tjänstens kvalifikationer att få ett mail med en länk till testerna. Du får sedan tre dagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev (frivilligt)
3. Yrkeslegitimation alternativt examensbevis
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Omvårdnadschef till Dialysen, Södersjukhuset

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 9
Är du sjuksköterska med flera års yrkeserfarenhet? Har du ett stort intresse för Hemodialys och njurmedicinsk omvårdnad samtidigt som du vill utvecklas i rollen som ledare? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder
I rollen som omvårdnadschef erbjuder vi dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring den njurmedicinska patienten och där du som ledare har en viktig roll.

Vi stärker nu upp vårt team med en chefskollega placerad på Södersjukhuset som vill vara med och leda samt utveckla vår verksamhet där.

Arbete i en engagerad arbetsgrupp som trivs tillsammans och som består av både nya medarbetare och även många med lång dialyserfarenhet. Du blir även del av en grupp av omvårdnadschefer (OVC) samt ledningsgruppen inom medicinisk enhet (ME) Njurmedicin som båda värdesätter samarbete och där man månar om varandra.

Du arbetar nära, och rapporterar till, vårdenhetschef Britt-Louise Allenius och i dialog med henne erbjuds du en anpassad utbildning/inskolning och kontinuerlig kompetensutveckling i programmet för https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/chef-pa-karolinska/

Självklart får du också ta del av de https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/vara-formaner/ som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten
Som OVC ansvarar och säkerställer du att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal och du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet. Som stöd i det arbetet finns på enheten en flödesansvarig sjuksköterska, patientplanerare och en bemanningsassistent och tillsammans får ni arbetet att flyta på!

Du har ansvar för att skapa möjligheter för omvårdnadsutveckling och forskning och i rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsplan. Du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Här finns både controller och HR-partner som stöd kring frågor rörande ekonomi och personalfrågor.

På dialysen på Södersjukhuset behandlar vi idag cirka 85 kroniskt sjuka patienter. Vi har även ett stort antal akuta patienter som dialyseras på vår enhet, eller så går vi till någon extern akutenhet för att dialysera. Våra återkommande patienter med kronisk njursvikt behöver dialys tre till fyra gånger per vecka, vilket gör att vi skapar långvariga relationer med dem. Hos oss får du alltså ett arbete i en stimulerande arbetsmiljö, med en kombination av medicinsk teknik och nära patientkontakt.

Som omvårdnadschef är du förstalinjechef med personalansvar för cirka 40 medarbetare. Gruppen, som består av sjuksköterskor och undersköterskor är erfaren och har ett gott och fungerande samarbete och vi har roligt tillsammans på jobbet.

https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-inflammation-och-aldrande/karriar-inom-temat/ om Tema Inflammation och Åldrande samt om ME Njurmedicin. Karriär inom temat.

Vi söker dig som
- har ett genuint intresse för njurmedicinsk omvårdnad och hemodialys
- leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt besitter förmåga att skapa engagemang och delaktighet.
- kommunicerar på ett tydligt sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för berörda parter samt påminner och följer upp.
- är trygg och stabil, både i din yrkes roll och som person samt har god självinsikt. Du ser relationer i sina rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du anpassar ditt förhållningssätt utifrån varje enskild situation.
- har lätt att anpassa dig till en föränderlig vardag. Du ändrar snabbt ditt förhållningssätt samt ser möjligheter i förändring
- trivs bra med att arbeta med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser meningsskiljaktigheter konstruktivt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Kvalifikationer
Krav:

- Legitimerad sjuksköterska Meriterande:

- Magisterexamen


- Genomförd ledarskapsutbildning


- Tidigare chefserfarenhet/ledarskapserfarenhet


- Erfarenhet av hemodialys

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta mailto:rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

Varmt välkommen med din ansökan!Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Ansök nu

Assistanskoordinator / enhetschef / kundansvarig

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 28
I rollen kommer du ha ett övergripande ansvar för att koordinera ett antal assistansuppdrag, där varje uppdrag omfattar brukaren och dennes assistenter. Du kommer jobba i nära samarbete med brukarna och dina uppgifter kommer bland annat bestå av rekrytering, utformning av insatsen, arbetsledning på distans och arbetsmiljöarbete. Eftersom ELFA har brukare på flera orter i landet kommer arbetet ibland att innebära en del resor.
Läs vidare och ansök om du:

Har tidigare erfarenhet av en administrativ och/eller en koordinerande roll
Har tidigare erfarenhet av personlig assistans
Är bekant med LSS
Har några års erfarenhet av en liknande roll
Talar dari
Har goda kunskaper i svenska, såväl i skrift som i tal
Har B-körkort
Meriterande om du är utbildad socionom.
I ditt arbete kommer du möta många människor och det är därför viktigt att du är bra på att skapa och vårda relationer, att du kan uttrycka dig tydligt och respektfullt samt att du är mån om att vara professionell i alla lägen. Du behöver trivas i ett förhållandevis lugnt tempo med återkommande arbetsuppgifter samtidigt som du behöver ha en extra växel att lägga i när det behövs. I gengäld kan vi erbjuda dig en arbetsplats med trevliga kollegor och ett arbete med möjlighet till utveckling, både i rollen som kundansvarig och inom företaget i stort.


Tjänsten är en tillsvidaretjänst som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
ELFA Assistans i Sverige AB bedriver personlig assistans och vänder sig till personer med funktionsnedsättning som vill leva ett aktivt och utvecklande liv. All verksamhet bedrivs med utgångspunkt i LSS intentioner om individens rätt till delaktighet, självbestämmande, integritet och inflytande och vår vision är att företaget ska betraktas som ett kompetent och personligt assistansbolag som genom samverkan uppnår höga resultat vad gäller nöjdhet hos brukare, anhöriga och medarbetare.
Sökord: assistanskoordinator, kundansvarig, verksamhetschef, enhetschef, bemanningsansvarig, uppdragschef, arbetsledarpartner, LSS, personlig assistans

Ansök nu

Enhetschef till BUP Central öppenvård Väst

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 15
Vill du vara med och påverka framtidens barnpsykiatri? BUP Central öppenvård Väst söker en erfaren och utvecklingsinriktad chef som vill göra skillnad för barn och ungdomar med psykisk ohälsa!

BUP Central öppenvård Väst är en nystartad enhet som ska förstärka BUP Sektion Specialiserad öppenvård.

Enheten har i uppdrag att genomföra neuropsykiatriska utredningar och därefter erbjuda läkemedelsbehandling vid behov, i enlighet med BUPs processkartor och Socialstyrelsens riktlinjer. Målet är att i minska väntetiderna till neuropsykiatrisk utredning inom Sektion Specialiserad öppenvård och uppdraget behöver genomföras i nära samarbete med övriga enheter inom sektionen.

På enheten finns ca 20 kvalificerade medarbetare: psykologer, läkare, sjuksköterskor och administratörer. Enheten har tydliga och effektiva rutiner för utredning och läkemedelsbehandling som ska säkerställa ett bra flöde och möjlighet att fokusera på uppdraget. 

Mottagningen ligger för närvarande i Sundbyberg men kommer att byta lokaler under första kvartalet 2024. Arbetsuppgifter
Enheterna inom BUP Sektion Specialiserad öppenvård behöver ställa om och förändringstakten är hög. Det pågår ett gemensamt arbete på sektionsnivå med att modernisera arbetssätt och strukturer på mottagningarna. Vården behöver erbjudas stegvis, digitala och digifysiska vårdinsatser blir en naturlig del i utbudet, liksom uppföljning och utvärdering. Specialiserad Öppenvårds enhetschefer förväntas bidra aktivt i utveckling och implementering.

Som enhetschef arbetar du med att leda och fördela arbetet på mottagningen, utifrån det uppdrag BUP har. Det innebär att: 

- arbeta aktivt med ledarskap och styrning
- arbeta med verksamhetsutveckling och förändringsarbete
- ha personal-, budget- och arbetsmiljöansvar 
- arbeta med vårdkvalitet och patientsäkerhet
- arbeta med kompetensförsörjning och utveckling
- arbeta med att skapa och upprätthålla en god arbetsmiljö
- arbeta med samverkan, både inom BUP och med vårdgrannar
- arbeta utifrån fastställda miljömål 

Enhetschefen är underställd sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp. Kvalifikationer
Vi söker dig som har chefs- och ledarerfarenhet, inklusive verksamhetsuppföljning och -utveckling gärna från hälso- och sjukvården. Du har också erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatri, samt vana av att arbeta uppdragsorienterat. Du har relevant akademisk grundexamen, t ex psykolog, sjuksköterska eller läkare. Personliga egenskaper
För att lyckas som enhetschef inom BUP behöver du vara strukturerad, kommunikativ, relationsskapande och kunna delegera. Du ska också ha god förmåga att samarbeta och det är viktigt att du kan fatta och förverkliga beslut. Du bör ha förståelse för sammanhang och ha en helhetssyn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Anställningsform
Tillsvidareanställning i grundprofessionen, med ett treårigt förordnande som enhetschef. Tjänsten är en heltidstjänst.Vi erbjuder
BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri offentlig sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, tjänstepension samt möjlighet till löneväxling. Vi erbjuder också flexibla arbetstider och friskvårdsersättning (5.000 kr per år).Övrig information
Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.Vi ser fram emot din ansökan!Om oss
BUP Central öppenvård Väst är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Omvårdnadschef till Tema Cancer

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 7
Är du legitimerad sjuksköterska med ledarerfarenhet och nyfiken på vad Karolinska CCC har att erbjuda? Vill du vara en del av ett målmedvetet och fokuserat chefsteam och ta chansen att bidra till att utveckla cancersjukvården i framkant? Då är det dig vi söker!

Vi erbjuder
- Möjlighet att påverka och utveckla framtidens cancersjukvård inom Karolinska CCC
Stor erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete
- Nära samarbete med andra omvårdnadschefer inom den medicinska enheten, samt med andra chefer inom hela Tema Cancer
- Möjlighet att leda i en verksamhet där omvårdnaden har en viktig plats i organisationen
- Individuellt anpassad introduktion
- Karolinskas egna chefsintroduktion
- Intern och extern kompetensutveckling (vilket är något vi prioriterar inom alla våra verksamheter och för alla medarbetare oavsett roll)
- Du medverkar i verksamhetsområdets ledningsgrupp och i den lokala ledningsgruppen för patientflödet tillsammans med sektionschef och omvårdnadschefer.

Här kan du läsa mer om hur det är att https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/vara-formaner/

 

Om tjänsten
Som omvårdnadschef (OVC) på slutenvården arbetar ni i gemensamt ledarskap som första linjens chef för sjuksköterskor och undersköterskor. Ni leder arbetet tillsammans och i nära samarbete med sektionschefer.  Vi är ett chefsteam med mycket energi och vi värnar ett gott samarbetsklimat. Vi chefer har ett tätt samarbete och är ett gott stöd till varandra och det finns mångårig erfarenhet i teamet. Du erbjuds en möjlighet att vara med och utveckla/leda en verksamhet med mycket positiv kraft och energi. Arbetsglädje och prestigelöshet är grundläggande för vårt arbete på vårdgolvet liksom i vår ledningsgrupp. I tjänsten ingår att delta i det kliniska arbetet när så medges. Du ansvarar tillsammans med dina omvårdnadschefskollegor och sektionschefen för vårdkvaliteten som patienterna får och har ett sammanhållet ansvar för vård (utfall/kvalitet/produktion), Forskning och Utbildning (FoU) och ekonomi inom vårdytan. I rollen ingår arbetsmiljöansvar för både den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön. Du har administrativt stöd av bemanningsassistent samt stöd av controller och HR-partner för ekonomi och personalfrågor.

Du rapporterar till verksamhetschef och arbetar tillsammans med övriga omvårdnadschefer, sektionschefer samt omvårdnadsansvarig.

Vi söker
Vi söker dig som:

- har ett genuint intresse för cancersjukvård samt är en handlingskraftig och inspirerande ledare.
- delar vår tanke om vikten av en närvarande chef och att alltid uppmuntra sina medarbetare till utveckling.
- är lyhörd inför andras behov; känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt
- leder, motiverar och förser medarbetare med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.
- följer struktur och planering och kan omvärdera utifrån de förutsättningar som finns i varje given stund.
- är utåtriktad och social i yrkesmässiga sammanhang. Du kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.
- tycker om att samarbeta för att nå gemensamma mål; hjälper kollegor och tar egna initiativ utifrån gemensamma mål. Du är prestigelös nog att rycka in där det behövs.
- är akademiskt orienterad och förstå att verksamheten ska vila på god vetenskaplig evidens.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav:

- Leg sjuksköterska
- Tidigare chefs- och ledarerfarenheter

Meriterande:

- Leg specialistsjuksköterska inom onkologi och/eller kirurgi

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta mailto:rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

Varmt välkommen med din ansökan!Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Enhetschef till Aleris Basal hemsjukvård, Sollentuna eller Väsby

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 31
Om Aleris Närsjukvård

Aleris Närsjukvård AB bedriver ASIH, sluten palliativ vård, Rehab Station, närakuter och basal hemsjukvård. Ett tydligt vårdkoncept med god samverkan möjliggör säkra vårdövergångar för våra patienter. Våra medarbetare drivs av stort engagemang, hög delaktighet och delar våra värderingar ansvarsfullt, enkelt och innovativt.

Vi är en del av Aleris Sverige AB som är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Aleriskoncernen i Skandinavien har ca 5 400 medarbetare och omsätter 7 miljarder SEK. Vi använder oss av bakgrundskontroll vid anställning och uppmuntrar till att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande vaccination av covid-19 vid anställning i vårdnära arbete.

Läs mer på: www.aleris.se

Aleris Basal hemsjukvård är inne i en spännande expansionsfas och vi söker dig som vill vara med och driva en av våra enheter. Har du gedigen erfarenhet som chef, intresse för att utveckla verksamheter och är en driven person som är redo för nästa steg i karriären? Då är det dig vi söker!

Om arbetet

I rollen som enhetschef är du ansvarig för ca 50 medarbetare där flertalet är timanställda. Arbetet som enhetschef är självständigt och du har goda möjligheter att planera ditt arbete.

I rollen som enhetschef kommer du röra dig på våra olika arbetsplatser i verksamhetsområdet, men utgår ifrån en av våra enheter. Du har en omväxlande och central roll i ansvaret att leda, motivera samt utveckla enheten. I ditt ansvar ingår även bemanning, rekrytering, personalkostnadsbudget och arbetsmiljöansvar för gruppen.

Inom basal hemsjukvård tar vi hand om patienter i sitt eget hem som behöver lättare medicinska vårdinsatser, under jourtid, kvällar, nätter och helger. Vi är förlängda armen på vårdcentralerna i vårt område.

Vi arbetar i journalsystemet Take care, Stelpa och Life Care. Även andra administrativa system som t.ex. epsilon, Medvind.

Varför arbeta hos oss?

Vår verksamhet präglas av ständiga förbättringar och vi värnar om att vi ska må bra på arbetet. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad och vi ger dig förutsättningarna att utvecklas i ditt ledarskap, ta ansvar och anta nya utmaningar.

Vi erbjuder en arbetsplats med korta beslutsvägar som ger dig möjlighet att påverka ditt arbete där vi ständigt strävar efter en hög patientsäkerhet och att tillsammans skapa en god arbetsmiljö. Du förväntas tillsammans med verksamhetschef, chefskollegor och dina medarbetare driva och utveckla vår verksamhet framåt.

Ett kontinuerligt arbete med kompetensutvecklande utbildningar, kvalitetsarbete kring bland annat patientsäkerhet och patientens delaktighet gör att vi ständigt jobbar på att höja kvaliteten, vidareutveckla vården, utveckla våra medarbetare och våra arbetssätt.

Vad erbjuder vi?

• En anpassad och väl utarbetad introduktion
• Chefs- och ledarskapsprogram
• En företagskultur där medarbetarskap och nya idéer uppmuntras
• Fina förmåner i form av bla. friskvårdsbidrag, ersättning för sjukvård upp till högkostnadsskyddet och fredagsfrukost
• God arbetsmiljö med korta beslutsvägar med fokus på att rätt förutsättningar finns och goda möjligheter att påverka

Vi söker dig som

• är en erfaren och trygg ledare
• är legitimerad sjuksköterska
• har erfarenhet av basal hemsjukvård (meriterande)
• är duktig på att samverka och trivs i en mångfacetterad verksamhet
• är lyhörd, empatisk och närvarande ledare med integritet
• har ett positivt förhållningssätt, trivs i ett högt arbetstempo och har en god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete
• är flexibel och öppen för nya utmaningar, driver utveckling och finner lösningar på problem
• har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
• har B körkort, är ett krav
• Bakgrundskontroll görs

Genom ditt engagemang, professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med såväl dina arbetskollegor som våra patienter , anhöriga, remittenter och våra samverkanspartners.

Anställningsvillkor

• Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning
• Omfattning: heltid, måndag-fredag
• Tillträde: Enligt överenskommelse
• Lön: Individuell lönesättning
• Vi är anslutna till Vårdföretagarna och kollektivavtal finns

Har du frågor om tjänsten?

Ansökan och kontakt
Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss. Ansök genom att fylla i formuläret nedan. Sista ansökningsdag är 2023-08-20 men i och med att vi löpande gör urval rekommenderar vi dig att ansöka redan nu. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Martina Blomster, på 073- 682 21 82.

Hoppas att vi hörs!

–--------------------------------------------------------
I denna rekrytering har vi gjort ett aktivt val av annonsering och rekryteringsstöd och undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryterings- eller annonseringsbolag.

Ansök nu

Enhetschef till Aleris Basal hemsjukvård, Sollentuna eller Väsby

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 24
Om Aleris Närsjukvård

Aleris Närsjukvård AB bedriver ASIH, sluten palliativ vård, Rehab Station, närakuter och basal hemsjukvård. Ett tydligt vårdkoncept med god samverkan möjliggör säkra vårdövergångar för våra patienter. Våra medarbetare drivs av stort engagemang, hög delaktighet och delar våra värderingar ansvarsfullt, enkelt och innovativt.

Vi är en del av Aleris Sverige AB som är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Aleriskoncernen i Skandinavien har ca 5 400 medarbetare och omsätter 7 miljarder SEK. Vi använder oss av bakgrundskontroll vid anställning och uppmuntrar till att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande vaccination av covid-19 vid anställning i vårdnära arbete.

Läs mer på: www.aleris.se

Aleris Basal hemsjukvård är inne i en spännande expansionsfas och vi söker dig som vill vara med och driva en av våra enheter. Har du gedigen erfarenhet som chef, intresse för att utveckla verksamheter och är en driven person som är redo för nästa steg i karriären? Då är det dig vi söker!

Om arbetet

I rollen som enhetschef är du ansvarig för ca 50 medarbetare där flertalet är timanställda. Arbetet som enhetschef är självständigt och du har goda möjligheter att planera ditt arbete.

I rollen som enhetschef kommer du röra dig på våra olika arbetsplatser i verksamhetsområdet, men utgår ifrån en av våra enheter. Du har en omväxlande och central roll i ansvaret att leda, motivera samt utveckla enheten. I ditt ansvar ingår även bemanning, rekrytering, personalkostnadsbudget och arbetsmiljöansvar för gruppen.

Inom basal hemsjukvård tar vi hand om patienter i sitt eget hem som behöver lättare medicinska vårdinsatser, under jourtid, kvällar, nätter och helger. Vi är förlängda armen på vårdcentralerna i vårt område.

Vi arbetar i journalsystemet Take care, Stelpa och Life Care. Även andra administrativa system som t.ex. epsilon, Medvind.

Varför arbeta hos oss?

Vår verksamhet präglas av ständiga förbättringar och vi värnar om att vi ska må bra på arbetet. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad och vi ger dig förutsättningarna att utvecklas i ditt ledarskap, ta ansvar och anta nya utmaningar.

Vi erbjuder en arbetsplats med korta beslutsvägar som ger dig möjlighet att påverka ditt arbete där vi ständigt strävar efter en hög patientsäkerhet och att tillsammans skapa en god arbetsmiljö. Du förväntas tillsammans med verksamhetschef, chefskollegor och dina medarbetare driva och utveckla vår verksamhet framåt.

Ett kontinuerligt arbete med kompetensutvecklande utbildningar, kvalitetsarbete kring bland annat patientsäkerhet och patientens delaktighet gör att vi ständigt jobbar på att höja kvaliteten, vidareutveckla vården, utveckla våra medarbetare och våra arbetssätt.

Vad erbjuder vi?

• En anpassad och väl utarbetad introduktion
• Chefs- och ledarskapsprogram
• En företagskultur där medarbetarskap och nya idéer uppmuntras
• Fina förmåner i form av bla. friskvårdsbidrag, ersättning för sjukvård upp till högkostnadsskyddet och fredagsfrukost
• God arbetsmiljö med korta beslutsvägar med fokus på att rätt förutsättningar finns och goda möjligheter att påverka

Vi söker dig som

• är en erfaren och trygg ledare
• är legitimerad sjuksköterska
• har erfarenhet av basal hemsjukvård (meriterande)
• är duktig på att samverka och trivs i en mångfacetterad verksamhet
• är lyhörd, empatisk och närvarande ledare med integritet
• har ett positivt förhållningssätt, trivs i ett högt arbetstempo och har en god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete
• är flexibel och öppen för nya utmaningar, driver utveckling och finner lösningar på problem
• har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
• har B körkort, är ett krav
• Bakgrundskontroll görs

Genom ditt engagemang, professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med såväl dina arbetskollegor som våra patienter , anhöriga, remittenter och våra samverkanspartners.

Anställningsvillkor

• Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning
• Omfattning: heltid, måndag-fredag
• Tillträde: Enligt överenskommelse
• Lön: Individuell lönesättning
• Vi är anslutna till Vårdföretagarna och kollektivavtal finns

Har du frågor om tjänsten?

Ansökan och kontakt
Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss. Ansök genom att fylla i formuläret nedan. Sista ansökningsdag är 2023-08-20 men i och med att vi löpande gör urval rekommenderar vi dig att ansöka redan nu. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Martina Blomster, på 073- 682 21 82.

Hoppas att vi hörs!

–--------------------------------------------------------
I denna rekrytering har vi gjort ett aktivt val av annonsering och rekryteringsstöd och undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryterings- eller annonseringsbolag.

Ansök nu

Enhetschef till BUP Dagakut Norra

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 27
Vill du vara med och utveckla framtidens barnpsykiatri? Är du intresserad av att vara med i uppstart av en ny enhet med nytt uppdrag? BUP Dagakut Norra söker en erfaren och utvecklingsinriktad chef som vill göra skillnad för barn och ungdomar i behov av specialistpsykiatriska insatser.

BUP Dagakut Norra kommer att ansvara för det akuta och subakuta omhändertagandet av patienter på dagtid. Det innebär skyndsam bedömning och korta insatser utifrån patientens akuta behov. Enheten kommer både att hantera patienter som har en pågående kontakt på någon av BUPs specialiserade öppenvårdsmottagningar i norra delen av länet, samt patienter som kommer på sitt första besök och där det behövs en snabb bedömning. Syftet är att snabbt möta patienternas barnpsykiatriska behov, och därför är flexibilitet och tillgänglighet A och O och enheten kan komma att arbeta med hembesök utöver mottagnings- video- och telefonbesök.

På BUP Dagakut Norra kommer ca femton kvalificerade medarbetare jobba tillsammans. Det är läkare, sjuksköterskor, psykolog, kurator och medicinsk sekreterare. De arbetar yrkesmässigt självständigt samtidigt som ett tätt samarbete sker för att kunna erbjuda allsidig kompetens till våra patienter.

Enheten är i uppstartsfas och ansvarar från och med hösten för det dagakuta uppdraget för fem öppenvårdsenheter. Uppdraget kommer att utökas efter hand för att slutligen innefatta dagakutansvar för alla BUPs öppenvårdsenheter i norra delen av länet, ca 10 enheter.

 

Arbetsuppgifter 

Som enhetschef arbetar du med att leda och fördela arbetet på mottagningen, utifrån det uppdrag BUP har. Det innebär att:

- arbeta aktivt med ledarskap
- ha personal- och budgetansvar
- ansvara för vårdkvaliteten och patientsäkerheten inom enheten
- arbeta för fungerande patientflöden och processer på enheten
- arbeta med kompetensförsörjning och utveckling
- ansvara för att arbetsmiljön är god
- samverka, både inom BUP och med vårdgrannar
- säkerställa att fastställda miljömål uppfylls

Eftersom enheten är i uppstartsfas kommer enhetschefen inledningsvis att behöva ha särskilt fokus på att utveckla enhetens vårdprocess i enlighet med uppdraget, hitta fungerande och patientsäkra arbetssätt och rutiner, rekrytera och introducera personal samt ha ett väl fungerande samarbete och god kommunikation med övriga öppenvårdsenheter samt BUP-akuten.

Enhetschef för BUP Dagakut Norra ingår i ledningsgruppen för specialiserad öppenvård som leds av sektionschef.Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant ledarerfarenhet, inklusive erfarenhet av uppföljning och utveckling av vårdprocesser. Du behöver ha kompetens inom akut psykiatriskt arbete, jourarbete samt mobil psykiatri, gärna från barn- och ungdomspsykiatrin. Du har relevant akademisk grundexamen, t ex socionom, psykolog, läkare eller sjuksköterska. Det är meriterande om du har genomgått en chefsutbildning.Personliga egenskaper

Du bör vara strukturerad, mål- och resultatorienterad och ha en god kommunikativ förmåga. Förmåga att samarbeta och att möta individer och grupper värderas högt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).Anställningsform 

Tjänsten är en tillsvidareanställning i grundprofessionen, med ett treårigt förordnande som enhetschef. Tillträde enligt överenskommelse.


Fackliga företrädare

Akademikerförbundet SSR, Gunilla Wurtzel, tel 08-123 404 87
Vårdförbundet, Lena Elfström, tel 08-123 404 95
Psykologförbundet, Liisa Holtay, tel 08-123 404 84
Vision, Ola Tellner, tel 08-123 404 81
Läkarföreningen, Amanda Aldervall, 070–3239230

 

Vi ser fram emot din ansökan!Om oss

BUP Dagakut Norra är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Enhetschef till BUP Dagakut Norra

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 27
Vill du vara med och utveckla framtidens barnpsykiatri? Är du intresserad av att vara med i uppstart av en ny enhet med nytt uppdrag? BUP Dagakut Norra söker en erfaren och utvecklingsinriktad chef som vill göra skillnad för barn och ungdomar i behov av specialistpsykiatriska insatser.

BUP Dagakut Norra kommer att ansvara för det akuta och subakuta omhändertagandet av patienter på dagtid. Det innebär skyndsam bedömning och korta insatser utifrån patientens akuta behov. Enheten kommer både att hantera patienter som har en pågående kontakt på någon av BUPs specialiserade öppenvårdsmottagningar i norra delen av länet, samt patienter som kommer på sitt första besök och där det behövs en snabb bedömning. Syftet är att snabbt möta patienternas barnpsykiatriska behov, och därför är flexibilitet och tillgänglighet A och O och enheten kan komma att arbeta med hembesök utöver mottagnings- video- och telefonbesök.

På BUP Dagakut Norra kommer ca femton kvalificerade medarbetare jobba tillsammans. Det är läkare, sjuksköterskor, psykolog, kurator och medicinsk sekreterare. De arbetar yrkesmässigt självständigt samtidigt som ett tätt samarbete sker för att kunna erbjuda allsidig kompetens till våra patienter.

Enheten är i uppstartsfas och ansvarar från och med hösten för det dagakuta uppdraget för fem öppenvårdsenheter. Uppdraget kommer att utökas efter hand för att slutligen innefatta dagakutansvar för alla BUPs öppenvårdsenheter i norra delen av länet, ca 10 enheter.

 

Arbetsuppgifter 

Som enhetschef arbetar du med att leda och fördela arbetet på mottagningen, utifrån det uppdrag BUP har. Det innebär att:

- arbeta aktivt med ledarskap
- ha personal- och budgetansvar
- ansvara för vårdkvaliteten och patientsäkerheten inom enheten
- arbeta för fungerande patientflöden och processer på enheten
- arbeta med kompetensförsörjning och utveckling
- ansvara för att arbetsmiljön är god
- samverka, både inom BUP och med vårdgrannar
- säkerställa att fastställda miljömål uppfylls

Eftersom enheten är i uppstartsfas kommer enhetschefen inledningsvis att behöva ha särskilt fokus på att utveckla enhetens vårdprocess i enlighet med uppdraget, hitta fungerande och patientsäkra arbetssätt och rutiner, rekrytera och introducera personal samt ha ett väl fungerande samarbete och god kommunikation med övriga öppenvårdsenheter samt BUP-akuten.

Enhetschef för BUP Dagakut Norra ingår i ledningsgruppen för specialiserad öppenvård som leds av sektionschef.Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant ledarerfarenhet, inklusive erfarenhet av uppföljning och utveckling av vårdprocesser. Du behöver ha kompetens inom akut psykiatriskt arbete, jourarbete samt mobil psykiatri, gärna från barn- och ungdomspsykiatrin. Du har relevant akademisk grundexamen, t ex socionom, psykolog, läkare eller sjuksköterska. Det är meriterande om du har genomgått en chefsutbildning.Personliga egenskaper

Du bör vara strukturerad, mål- och resultatorienterad och ha en god kommunikativ förmåga. Förmåga att samarbeta och att möta individer och grupper värderas högt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).Anställningsform 

Tjänsten är en tillsvidareanställning i grundprofessionen, med ett treårigt förordnande som enhetschef. Tillträde enligt överenskommelse.


Fackliga företrädare

Akademikerförbundet SSR, Gunilla Wurtzel, tel 08-123 404 87
Vårdförbundet, Lena Elfström, tel 08-123 404 95
Psykologförbundet, Liisa Holtay, tel 08-123 404 84
Vision, Ola Tellner, tel 08-123 404 81
Läkarföreningen, Amanda Aldervall, 070–3239230

 

Vi ser fram emot din ansökan!Om oss

BUP Kungsholmen är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Vårdadministrativ enhetschef till ME Radiologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 14
Vi söker en vårdadministrativ enhetschef för att leda och engagera det administrativa team av medarbetare i Solna och Huddinge.

Om du vill arbeta målinriktad och kvalitetsmedvetet och brinner för utveckling, delaktighet och samarbete då är detta arbeta för dig!

Vi erbjuder

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart ta del av de förmåner som vi erbjuder. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/vara-formaner/

Om tjänsten

Den vårdadministrativa enhetschefen leder arbetet och är första linjens chef för en administrativ grupp som till stor del består av medicinska sekreterare, administratörer och handläggare. Den vårdadministrativa enhetschefen har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för det egna ansvarsområdet och är direkt underställd verksamhetschefen för ME Radiolog.

Som vårdadministrativ enhetschef ansvarar du för medarbetare som administrativt stödjer den Medicinska enheten med radiologisk bildhantering – Bild och Demo, lokal IT-support, tid- och lönerapportering för läkare, personal- och behörighetsadministration samt beställningar och fakturahantering. 

Rollen kommer att vara en viktig del i vårt förbättrings- och förändringsarbete och tillsammans med de vårdnära cheferna och kärnverksamheten utvecklar och kvalitetssäkrar det administrativa stödet utifrån verksamhetens behov.

Vi söker dig som:
- Är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sina rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
- Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar. 
- Kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
- Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
- Gör korrekta prioriteringar och väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter samt visar omdöme under tidspress. 

Kvalifikationer
Krav:

- Akademisk utbildning inom vård, beteendevetenskap, förändringsledning, ekonomi, personal, IT eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Erfarenhet av att arbeta som chef/ledare med personalansvar 
- Erfarenhet av administrativarbete i olika administrativa system
- Erfarenhet av att arbeta processorienterat och med förbättringsarbete

Meriterande:

- Erfarenhet inom vårdsektorn
- Erfarenhet av radiologi 
- Erfarenhet av att arbeta i RIS och PACS 

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkesexamen
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 
- Bevis om medicine doktorsexamen 
- Bevis om docentur 

Varmt välkommen med din ansökan!Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Biträdande enhetschef till slutenvården Mandometerkliniken Sophiahemmet

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 27
Beskrivning
Vi är den ledande aktören inom ätstörningsvård med fem kliniker i Sverige. Mandometerklinikerna bedriver forskning i samarbete med Karolinska Institutet. Behandlingen är evidensbaserad och bygger på studier som publicerats i vetenskapliga och medicinska tidskrifter.
Vi söker dig som brinner för att ge våra patienter den bästa vården och ge personalen de bästa förutsättningar till att lyckas i sitt uppdrag att genomföra det.
Som biträdande enhetschef på slutenvården är du enhetschefen behjälplig i det dagliga arbetet. Du ansvarar för ett jämt patientflöde över året och är ett extra stöd till behandlarna i sin behandlarroll. Du ska närvara vid ronder, introducera och planerar för inskolning av ny personal samt utser handledare för studenter. Du vikarierar i frånvaro av enhetschefen. Du rapporterar direkt till enhetschefen. Du är enhetschefens förlängda arm ute på avdelningen.
Kompetenskrav
Du som söker har utbildning inom något av följande områden; undersköterska, socionomexamen, beteendeinriktad kandidatexamen, dietist, nutritionist, behandlingspedagog eller motsvarande. Du bör ha ledaregenskaper, en vilja att utveckla andra och dig själv och en stark förmåga att se till varje individ. Du är lojal, positiv och tycker om att samarbeta med andra, både självständigt och i team. Du skapar engagemang, är kreativ och inspirerar andra i ditt arbete!
Varaktighet, arbetstid
Tillsvidare som inleds med 6 månaders provanställning, 100 % dagtid
Fast lön
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Ansökan
Sista ansökningsdag är 2023-07-31
Din ansökan med CV ställs till jessica.haglund@mando.se
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vikarierande Produktionskoordinator - Vård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 6
Vi på SOS Alarm är varje dag med och skapar ett tryggare Sverige. Vi larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Vi är ett värderingsstyrt bolag med en vision om ett tryggare Sverige för alla. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Vi är marknadsledande och verksamma inom såväl offentlig som privat marknad, med växande kommersiella tjänsteområden.

Din vardag som Produktionskoordinator

- Arbeta med att utveckla, säkerställa och följa upp avtal på lokal nivå inom produktion
- Driva arbetet med kvalité- och avvikelsehantering inom produktion
- Vara ett utvecklingsstöd för våra avtal och kunder inom produktion
- Vara en del av den lokala ledningsgruppen
- Kontakt med våra kunder inom produktion
- Delta i utvecklingsprojekt inom SOS Alarm
- Hålla dig uppdaterad om trender och utveckling inom vårdsektorn och ha intresse för att lära dig nytt


Vem söker vi?

Vår produktionskoordinator ska vara föräldraledig så nu söker vi en vikarie. Vi söker dig som har erfarenhet att arbeta för region, landsting och/eller ambulanssjukvård. Du har bred erfarenhet av att med ett kundperspektiv arbeta med utveckling av arbetssätt och processer. För att lyckas i rollen är du van att arbeta självständigt med att driva och implementera utvecklingsprojekt inom satta ramverk. Vi ser gärna även att du har kompetens inom och erfarenhet av regional sjukvårdsstruktur och prehospital sjukvård samt att hantera och utveckla avtal. I övrigt har du även god erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete enligt gällande lagar och förordningar. Är du dessutom legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet av att jobba i eller med larmcentral är det meriterande.

Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss!

Låter detta intressant? Skicka in din ansökan snarast, dock senast den 7 augusti 2022.

Har du frågor? Kontakta rekryterande chef, Maria Av Solstråle Sténson, maria.stenson@sosalarm.seSOS Alarm genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på sin personal enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Ansök nu

Enhetschef till Kista Rehab Västra

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 29
Är du en coachande ledare? Vill du vara med och leda samt skapa meningsfulla insatser som ger nytta för våra patienter?

Då vill vi att du söker tjänsten som enhetschef på Kista Rehab Västra.

Vi kan erbjuda ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete med många trevliga arbetskollegor.  

Verksamheten i Kista ingår i Rehab Västra som är en resultatenhet i Stockholms Läns sjukvårdsområde (SLSO). Vi bedriver primärvårdsrehabilitering vid 4 enheter i Stockholm och på Ekerö. I nuläget har vi ca 75 anställda. Du kommer att arbeta i en verksamhet med delaktiga och engagerade medarbetare. Detta möjliggör en positiv samverkan mellan olika personalkategorier.

Vår värdegrund "patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje" präglar den verksamhet vi bedriver.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5.000kr i friskvårdsbidrag.

 

Arbetsuppgifter: 
Som enhetschef för Kista Rehab ansvar du för ca 20 medarbetare. I samråd med verksamhetschefen ansvarar du för ledning, planering och utveckling vid din enhet.                                                   
I enlighet med SLSO:s delegationsordning har du ansvar för personal, ekonomi, arbetsmiljö- och miljö. Du ingår i Rehab Västras ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef och tre övriga enhetschefer för gemensamt utvecklings- och ledningsarbete för hela resultatenheten. Inom SLSO arbetar vi aktivt med att kontinuerligt stärka våra chefer genom kompetensutveckling i chef- och ledarskapsfrågor.  

 

Anställningsform: 
Tillsvidareanställning heltid i din grundprofession. Som enhetschef har du ett tidsbegränsat chefsförordnande på 3 år med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.  


Kvalifikationer:
Du har legitimation i en grundprofession i enlighet med de som ingår i primärvårdsrehabuppdraget (arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, dietist eller kiropraktor).

Du har erfarenhet och kunskap om primärvårdsrehabuppdraget, om området liksom prestationsersatt verksamhet.

Chefs- och ledarskapsutbildning samt erfarenhet av ledarskap är meriterande.

Svenska motsvarande lägst C1 nivå är krav inom Region Stockholm.

B-körkort är ett krav.


Personliga egenskaper: 
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper, vilket innebär att:  

Du har ett synligt och närvarande ledarskap med förmåga att motivera dina medarbetare att uppnå verksamhetens mål och visioner.   Du är tydlig och motiverande i ditt ledarskap och ger medarbetarna möjligheter att utvecklas genom feedback och återkoppling. Du har förmåga att skapa ett öppet arbetsklimat som grund för kreativitet och alla medarbetares inflytande och ansvar. Du har förmåga och intresse av att tillsammans med dina chefskollegor ta ansvar för hela resultatenheten genom ett nära samarbete i Rehab Västras ledningsgrupp. Du har en positiv inställning, är kommunikativ och tycker det är roligt att vara ledare.


Övrig information:
För att motverka spridning av MRSA tillämpar Stockholms Läns sjukvårdsområde (SLSO) friskhetsintyg innan nyanställning. Vi tillämpar även registerkontroll före beslut om anställning.  

Välkommen med din ansökan!  

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu