Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Verksamhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 18
Olivia Omsorg är en del av Team Olivia som är en av de större vård- och omsorgskoncernerna i Norden.

Vi söker nu en verksamhetschef med ansvar för tre av våra gruppboenden på Södermalm i Stockholm: Skytteparken, Krukmakargatan och Ringvägen.

Verksamheterna drivs i entreprenadform på uppdrag av Stockholms stad.
Vardera verksamhet har 5 boendeplatser och arbetstider fördelas däremellan. Våra boenden ligger på attraktiva adresser på Södermalm med närhet till varandra och vårt huvudkontor.

Som verksamhetschef hos Olivia Omsorg leder du arbetet på våra boenden med ansvar för verksamhet, personal och budget. Du ansvarar för kvalitets- och verksamhetsutveckling på enheterna. Du arbetar på uppdrag av kommunen för att utveckla verksamheten och möta individens behov.

Du säkerställer att avtal och uppdrag efterföljs i verksamheterna genom att leda och fördela arbetet och ansvarar för att verksamheterna följer gällande regelverk. Du sitter med i regionledningsgruppen och rapporterar till regionchef.

Du ingår tillsammans med övriga funktioner inom bolaget i koncernen Team Olivia och samarbetar med engagerade kollegor, stödteam samt stödfunktioner inom koncernen för att uppnå bästa kundnytta. Du har kontakt med brukare, beställare och anhöriga.

Personliga egenskaper

- Trygg ledare som skapar stabilitet runtomkring sig och skapar förutsättningar för att verksamheterna utvecklas vidare på bästa sätt genom ett tydligt, nära och målinriktat ledarskap
- Samarbetsorienterad ledare som använder sig av sina kollegor, stödfunktioner och medarbetare för att hitta lösningar och lyckas med sitt uppdrag. För att vara framgångsrik och trivas i rollen krävs prestigelöshet och flexibilitet
- Vana att leda verksamheter i utveckling och förändring
- Vana vid att ansvara för budget och att analysera och följa upp resultat
- Affärsorienterat förhållningssätt, med bibehållen fokusering kring kvalitet


- Teamorienterad, närvarande ledare som skapar engagemang och delaktighet hos sina medarbetare. Van vid att arbeta med utveckling av arbetsgrupper och ha ett coachande och stöttande förhållningssätt gentemot sina medarbetare. Arbeta verksamhetsnära och ha god kännedom om arbetsrättsliga processer och schemaläggning.

Kvalifikationer

- Relevant akademisk utbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan lämplig utbildning enligt de krav som Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ställer
- Tidigare chefserfarenhet från LSS-boenden enligt LSS 9:9
- Grundläggande kompetens inom arbetsrätt och arbetsmiljö
- God systemvana
- Mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl tal som skrift
- B-körkort
- Erfarenhet från uppdrag inom entreprenad och god erfarenhet inom HR frågor


Vi erbjuder

Hos oss får du friheten att utforma ditt arbete tillsammans med din kollega och möjlighet att vara med och utveckla ett av branschens ledande företag. Olivia Omsorg är en del av vård- och omsorgskoncernen Team Olivia och har kollektivavtal för alla anställda.

Inom Team Olivia tror vi på att du som ledare vill och kan göra skillnad. För att vi gemensamt ska kunna ta hand om och utveckla vår verksamhet krävs ett enhetligt, samspelande och utvecklande ledarskap. Vi använder vår modell Ledarskapskompassen för att kunna navigera tryggt på vår resa. Ledarskapskompassen omfattar fyra egenskaper; Teamorientering, Samarbetsorientering, Affärsorientering och Förändringsorientering. Det är egenskaper som våra ledare behöver för att bygga ett bolag med teamarbete som ryggrad.

Rekryteringen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Vi tillämpar provanställning och bakgrundskontroller.

Ansök nu

Enhetschef samt Konsultchefer inom Life Science till en av Sveriges Bäst...

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 19
PlantVision Compliance, ett affärsområde inom PlantVision AB, befinner sig i en spännande tillväxtfas där vi hjälper våra kunder inom Life Science att lyckas. Våra kollegor blir fler och därför vill vi nu stärka upp med fler ledare till vårt Core-team. Vi söker därför konsultchefer till Stockholm, Södertälje och Uppsala, samt en Enhetschef till Uppsala.

Vi ser att DU vill jobba med en utmanande roll med stort fokus på ledarskap, kundrelationer, sälj och rekrytering! Vi utgår från kundens behov och verksamhetsutmaningar och tar fram skräddarsydda lösningar som till exempel rådgivande roller, konsultuppdrag i kundens organisation eller hela projektleveranser. Kollegorna är engagerade, branschexperter, hjälpsamma och grymt fantastiska att umgås med även i fikarummet och på AW!

Hos oss på PlantVision så får ledarskapet ta plats och tid. Konsulterna träffar sin chef och sitt team regelbundet. Som ledare får du delta i olika forum med chefs- och ledarkollegor. Detta tillsammans med den fina kulturen på PV är en av våra framgångsrecept som också gett resultatet av att vi är en av Sveriges bästa arbetsplatser!

I rollen som konsultchef behöver du

- En stor vilja och driv samt ett gott självledarskap
- Erfarenhet inom Life Science (Pharma, Biotech, MedTech, IVD, Food)
- Vilja att bli ”Matchmaker” mellan våra kunder, uppdragen och våra fantastiska konsulter
- Ett gott affärsmannaskap
- En stark vilja att utveckla andra


Du har ett gott ledarskap, är en kommunikativ person, samt har både förmåga och vilja att skapa starka team. För att trivas som ledare hos oss så tror vi att du är en positiv och social person med högt engagemang. Du sätter kunden i fokus, är flexibel och har en stark egen drivkraft i kombination med förmågan att arbeta lösningsorienterat. Beroende på tidigare erfarenhet kan rollen och ansvarsområden anpassas. Tjänsten kan komma att kombineras med spännande uppdrag och projekt inom läkemedelsindustrin.

Krav konsultchef

- Akademisk utbildning inom naturvetenskapligt eller tekniskt område
- Minst 3 års arbetslivserfarenhet med erfarenhet inom Life Science
- Business och ”Growth Mindset”
- Ledarskapserfarenhet
- Flytande svenska och engelska i både tal och skrift
- B-körkort
- Säljerfarenhet (starkt meriterande, ej krav)


Krav Enhetschef, samma krav som konsultchef ovan samt:

- Erfarenhet som konsultchef

PlantVision som arbetsgivare

PlantVision är ett av marknadens ledande konsultföretag och ett certifierat Great Place To Work för sjätte året i rad och en av Sveriges bästa arbetsplatser 2021 och 2022.

Vi skiljer oss från traditionella konsultbolag. Vi är stolta över att vi tar stor hänsyn till dig som individ, både i form av vad du vill arbeta med, hur du kan utvecklas professionellt och personligt. Vi är måna om att ta till-vara på de drivkrafter som finns hos varje enskild medarbetare. Våra konsulter är vår största tillgång och förutsättning för framgång.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig som anställd ett spännande och inspirerande arbete men ger dig även möjligheten att aktivt påverka företagets utveckling tillsammans med dina kollegor. Du kommer att vara en del av engagerat team, varv en kommer att bli din fadder.

Vi lär oss av varandra, både på daglig basis i vårt arbete, samt genom Knowledge Management där vi delar kunskap och erfarenhet.

Som medarbetare hos oss får du bland annat:

- Vi erbjuder en trygg anställnings med fast månadslön
- En stark kultur som präglas av personlig utveckling och kompetensutveckling
- Högklassiga utbildningar interna och externa
- Flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar
- Förmåner och friskvårdbidrag
- Hälsoundersökning
- Tjänstepension, 30 dagars semester


Välkommen med din ansökan!

Din ansökan vill vi ha snarast möjliga då urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag 2022-05-31. Tillträde sker enligt överenskommelse. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gisela Gaeyner Persson på 073-096 22 32.

Registrera din ansökan via länken www.plantvision.se

Notis: Vi har för denna rekrytering valt rekryteringsstrategi och undanber oss därför samtal från bemanning- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef sökes till vårdcentral i Stockholm City

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 18
Krys vårdcentral Gallerian söker en biträdande verksamhetschef. Trivs du i en ledarroll och att arbeta med individ- och verksamhetsutveckling? Sök tjänsten här!

Vi söker dig som är en engagerad och driven ledare och som vill vara med i den fortsatta utvecklingen av Krys vårdcentral Gallerian. Vårdcentralen har nästan 21 000 listade patienter och ca 60 medarbetare som alla arbetar teambaserat. Med en gemensam vision om patienten i centrum genom hög tillgänglighet och ett gott bemötande vill Kry ge patienterna framtidens digifysiska primärvård.

Arbetsbeskrivning

I rollen som biträdande verksamhetschef kommer du att rapportera till verksamhetschefen och stödja denna med att:

- Tillsammans leda vårdcentralen i enlighet med Krys verksamhetsmodell och säkerställa god medicinsk kvalitet och patientsäkerhet.

- Bidra till fortsatt utveckling av verksamheten genom arbete med gemensamt uppsatta mål och riktlinjer, samt vidareutveckling av processer och rutiner.

- Ansvara för den dagliga samordningen av sjuksköterskor/distriktssköterskor/undersköterskor.

- Agera närmaste chef till underställd personal. Säkerställa rekrytering- och bemanning på kort- och lång sikt där även lönesamtal ingår.

- Utöver dina uppgifter som biträdande verksamhetschef förväntas du arbeta i den kliniska verksamheten, omfattning enligt överenskommelse.

- Delta i ledningsgruppsmöten på vårdcentralen.

- Agera tillförordnad verksamhetschef vid verksamhetschefens frånvaro.Kvalifikationer & egenskaper

- Du är legitimerad sjuksköterska eller distriktssköterska.

- Har tidigare arbetat inom primärvården.

- Har tidigare ledarskapserfarenhet och erfarenhet av personalansvar.

- Har en hög servicekänsla och är professionell i ditt bemötande. Utöver detta har du god samarbetsförmåga och är lyhörd för både kollegor och patienter.

- Vidare är du flexibel och trivs i en roll där du uppmuntras ta initiativ. Det är viktigt att du är lösningsorienterad för att lyckas i tjänsten.

- Slutligen är du strukturerad i ditt arbete. Det krävs en tydlig men positiv kommunikation i ditt ledarskap.Vi arbetar hårt för att skapa ett bra arbetsklimat på vårdcentralen vilket gör att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi letar efter kollegor som tar ansvar för gruppen och som är intresserade av att vara med och skapa ett gott arbetsklimat.

Vi erbjuder dig

- En vårdcentral med stort fokus på service och som sätter kvalitet och patientsäkerhet som högsta prioritet.
- En möjlighet att bidra till individ- och verksamhetsutveckling och därmed vara med på resan att förändra primärvården.
- En positiv arbetsplats, kollektivavtal och trevliga förmåner.


Övrig information

Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning.
Arbetstider: Vardagar under dagtid (arbete under kvällstid kan förekomma).
Plats: Hamngatan 37, Stockholm.
Lön: Enligt överenskommelse.

Om Kry

Kry har blivit en av de snabbast växande aktörerna inom primärvård i Sverige. Men vi skiljer oss från mängden på fler sätt än så. Hos oss är innovation ett ledord, och genom att utmana status quo driver vi en utveckling som gör högkvalitativ, modern vård mer tillgänglig för alla. Allt vi gör är utformat efter hur människor faktiskt lever sina liv idag. Genom att bygga vårdmottagningar med fokus på patienternas behov, anställa enastående vårdpersonal och se till att de trivs, samt utveckla teknik som gör det enklare att få - och ge - vård, revolutionerar vi sjukvården och skapar verklig förändring i människors liv.

Kry lyder under Socialstyrelsens föreskrifter samt IVO:s tillsyn och omfattas bl.a. av hälso- och sjukvårdslagen, personuppgiftslagen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. För mer information om Kry besök gärna vår (https://www.kry.se/om/).

Kontakt

Tror du att den här tjänsten passar dig - tveka då inte att skicka din ansökan med CV, vi rekryterar löpande! Om du har frågor kring tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryterare tove.prohorenko@kry.se.

Ansök nu

Enhetschef till Oral Care Stockholm, Globen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 29
Oral Care är en av Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård. Vi har över 30 års erfarenhet och erbjuder allmäntandvård på våra kliniker för alla åldrar samt mobil hemtandvård för äldre sjuka patienter. Med Oral Care får du tandvård där och när du behöver den.

Om företaget

Oral Care är en av Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård med över 30 års branscherfarenhet. Idag är vi över 375 anställda och erbjuder allmäntandvård för patienter i alla åldrar på våra allmänkliniker samt mobil tandvård för patienter i hemmet.

Oral Care har idag kliniker i Mjölby, Särö, Kristianstad, Malmö, Göteborg, Sundsvall, Härnösand, fem kliniker i Stockholmstrakten samt två i Oslo, Norge. Planen är att expandera ytterligare.

För den mobila verksamheten finns våra kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Linköping.

Om tjänsten

Nu är det dags för vår enhetschef att gå mot nya utmaningar och vi söker därför dig som har erfarenhet av ledarskap och en vilja att utveckla människor.

Som enhetschef för vår mobila verksamhet är din huvudsakliga uppgift att stötta i det dagliga ledarskapet och dagliga driften. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att sätta ihop assistansschema och bilschema till våra team, inregistrering av nya patienter och remisshantering. Du kommer även att hålla i medarbetarsamtal och lönesamtal med tandsköterskor. Du kommer att ta hand om logistiken och förse personal med utrustning. Du tar emot och godkänner ledighetsansökningar och sjukanmälningar.

Du kommer att vara delaktig i planering, ledning och verksamhetsutveckling av vår mobila verksamhet i Stockholm. Du kommer också att ingå i klinikledningen och vara arbetsgivarrepresentant samt ingå i den lokala samverkansgruppen. Som klinisk samordnare verkar du för utvecklingen av arbetssättet teamtandvård.

En tandvårdsutbildning är meriterande.

Vi på Oral Care välkomnar dig till ett team med ett gott samarbete där vi strävar efter att alltid ställa upp för varandra och tar ett gemensamt ansvar för såväl vårt arbete som vår gemensamma arbetsmiljö.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Tjänstgöringsgrad: 100%.

Oral Care erbjuder vår framtida kollega:

• En trygg anställning med attraktivt löneläge
• Få vara med i företagets expanderande resa och sprida branscherfarenheten i landet.
• Möjlighet att vara en del av ett flexibelt företag med korta beslutsvägar.
• Goda möjligheter till kompetensutveckling.
• Ett brett kollegialt nätverk i ett större företag som ändå har kvar en hög familjär känsla där vi tar oss tid att också ha roligt tillsammans genom exempelvis Oral Care-dagarna och after work.
• Möjlighet att arbeta på ett större privat företag med kvalitet i fokus och med en stabil samt ständigt utvecklande erfarenhet av tandvårdsbranschen.
• Friskvård.

För att trivas hos oss ser vi att du som söker:

• Har en bred social förmåga där du utmärker dig genom din förmåga för att skapa, upprätthålla och bibehålla goda relationer.
• Är en lösningsorienterad, flexibel och anpassningsbar problemlösare.

• Yrkeserfarenhet på minst 5 år.
• Erfarenhet inom logistik.
• Kunnig i svenska språket, såväl i tal som skrift.
• Har tålamod, är ödmjuk och har en god samarbetsförmåga.
• Känner ansvar för att våra patienter får bästa möjliga vård.
• Är trygg i dig själv och din roll. God ledarskapsförmåga.
• B-körkort är ett krav.

Ta chansen att bli en Oral Care:are du också genom att skicka in ditt CV och en beskrivning av dig själv redan nu då urval sker löpande.

Vi ser fram emot att få träffa dig!

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef bli en av oss!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 4
Välkommen till en värderingsstyrd organisation

Attendo Mårbackagatan är ett nyöppnat äldreboende som ligger i Telestaden i Farsta med goda kommunikationsmöjligheter. Verksamheten startade i April 2021, Attendo Mårbackagatan är ett livsstilsboende med konceptet Sport & Spa samt Kultur & Nöje. platser med fina och rymliga gemensamhetsutrymmen. Boendet har 110 lägenheter med både somatisk- och demens inriktning. 30 lägenheter är korttidsplatser

Du blir en nyckelperson

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, har yrkeserfarenhet och ett intresse för äldreomsorgen. Som person är du ansvarstagande, självständig och trygg med att göra prioriteringar och leda andra. Du trivs med att handleda personal i hälso- och sjukvårdsfrågor, är prestigelös och motiveras av, att tillsammans med dina kollegor, organisera omvårdnaden på bästa sätt.

I din roll som Bitr. verksamhetschef arbetar du självständigt med att driva, leda och utveckla verksamheten. Du rapporterar direkt till verksamhetschef. Du ingår i en kompetent ledningsgrupp där du får stöd och vägledning för att nå framgång i din roll. Vi har en decentraliserad organisation där du får utrymme att utveckla dina idéer och ledarstil.- Tillsvidaretjänst 100 %
- Arbetstider Dagtid
- Tillträdesdatum enligt överenskommelse
- Goda kunskaper i Officepaketet hanterar svenska språket obehindrat i tal och skrift


Stämmer denna beskrivning in på dig? Sök redan idag!Vi söker dig som sätter kunden i centrum och vill skapa värde för dem och deras anhöriga. Du är trygg i ditt ledarskap, kommunikativ och förtroendeingivande. Vi lägger vikt vid att du är resultatorienterad och drivs av ständig förbättring. Du är engagerad, flexibel och arbetar strukturerat så väl i grupp som självständigt.Det här kan vi erbjuda dig

- Utbildningar
- Utvecklingsmöjligheter
- Karriärvägar
- Personalförmåner
- Trygga anställningsvillkor
- Digitala arbetsverktyg
- Ambitiöst & strukturerat kvalitetsarbete
- Platt organisation med korta beslutsvägar


Om Attendo

Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. Mångfald värderas högt, vårt arbete ska stärka individen och vi arbetar för att ge utmärkt service både till våra kunder och kollegor. Attendo verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att göra karriär.

Vi går igenom ansökningarna löpande.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Vi har även krav på vaccination mot covid-19 och kommer att kontrollera vaccinationsbevis innan anställning.

Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch!

Ansök nu

Enhetschef till Mottagningen för barn och unga, SCÄ

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 17
Stockholms centrum för ätstörningar söker nu en erfaren och engagerad enhetschef till öppenvården - Mottagningen för barn och unga.

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm. Vi är idag cirka 140 anställda. 

Mottagningen för barn och unga bedriver öppenvård och dagvård för patienter under 18 år (oftast tillsammans med sina familjer). Enheten har cirka 30 anställda.


Arbetsuppgifter:   
Som enhetschef ingår du i ledningsgruppen och arbetar nära övriga enhetschefer och verksamhetschef. Du har ett mycket nära samarbete med enhetschefen för familjevårdsavdelningen, biträdande enhetschef samt MLA på enheten, och tillsammans med medarbetargruppen utvecklar ni vården utifrån patientgruppens behov samt aktuella riktlinjer.

Du leder och delegerar arbetet i gruppen, föreslår nya arbetssätt och säkerställer en god och patientsäker vård utifrån tillgänglig evidens. Du har ansvar för ekonomi, utveckling, arbetsmiljö, patientsäkerhet, miljö- och kvalitetsarbete. Tillsammans med dina medarbetare verkar du för att mål uppnås och att vården håller högsta möjliga kvalitet.

Gemensamt levererar ni underlag och prestationer som är fastställda i verksamhetsplan och styrkort samt ledningssystem.    

Dina arbetsuppgifter innefattar t.ex. att:  

- delta aktivt i lednings och styrning,
- driva förändrings- och förbättringsarbeten,
- organisera, följa upp och vidta åtgärder i arbetsmiljön för att möjliggöra goda förutsättningar för alla medarbetare,
- rekrytera, bemanna och kompetensplanera,
- skapa struktur och utveckla enhetens rutiner,
- verka för sammanhållning och trivsel i arbetsgruppen,
- genomföra arbetsplatsträffar, planeringsdagar, utvecklingssamtal, rehabiliteringssamtal och lönesamtal,
- kommunicera SCÄs vision, mål, värderingar och resultat inom den egna verksamheten så att medarbetarna ges förutsättningar att utföra sitt arbete,
- uppmärksamma, vidta åtgärder och följa upp patientsäkerhetsbristerAnställningsform:  
Tillsvidareanställning i grundbefattning. Chefsförordnande på tre år i taget. Heltid, 40 timmar/vecka. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse.Kvalifikationer:   
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning, tidigare chefserfarenhet samt erfarenhet från arbete av någon av de kompetenser som finns på enheten (t.ex. sjuksköterska, psykolog eller läkare).

Du är intresserad av ledarskap och är en inspirerande och trygg ledare med god förmåga att hantera ett brett spann av frågor samtidigt som du är en närvarande chef för dina medarbetare. Du har erfarenhet från arbete i offentlig organisation samt intresse för utvecklings- och förändringsarbete.

Erfarenhet från psykiatrisk verksamhet, i första hand barn- och ungdomspsykiatri, är ett krav. Erfarenhet och kunskap om ätstörningsvård och familjebaserad behandling är meriterande.

Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, både i tal och skrift och både svenska och engelska.

Erfarenhet av arbete i Windows Office inklusive Teams samt Region Stockholms olika IT-system såsom Heroma, Raindance, QlikView, Clockwork, Edit/Platina och Take Care är meriterande.
 

Personliga egenskaper   
Du har goda ledaregenskaper och kan stimulera till utveckling av verksamheten. Du är ansvarstagande, välorganiserad och har förmåga att tillsammans med dina medarbetare skapa ett öppet arbetsklimat där delaktighet, engagemang och arbetsglädje ingår. 

Du har förmåga att både driva utvecklingen på din enhet och samtidigt ta ansvar för din roll i ledningsgruppen och helheten.

Som person är du strukturerad, kommunikativ, flexibel och lösningsfokuserad. Du initierar och driver självständigt förbättringsarbeten på enheten. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem och har ett intresse för ekonomisk styrning, personalfrågor och arbetsmiljö. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att ta egna initiativ.


Övrig information: 
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Biträdande enhetschef till HC Järva/Brommaplan

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 23
Habilitering och Hälsa är en verksamhet inom Stockholms läns landsting.

Vårt mål är att underlätta tillvaron för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar och därigenom skapa förutsättningar för större delaktighet i samhällslivet. Vi består i dag av drygt 700 engagerade och kvalificerade medarbetare. Habilitering & Hälsa är en kunskapsorganisation i ständig utveckling när det gäller metoder, e-hälsa, teknik och hjälpmedel. 

Vi söker nu en biträdande enhetschef till Habiliteringscenter Brommaplan barn och Habiliteringscenter Järva barn, som ger insatser till barn- och ungdomar upp till och med 17 år med varaktiga funktionsnedsättningar såsom autism, intellektuell funktionsnedsättning och rörelsenedsättning. Vi ger även insatser till patientens anhöriga och nätverk. På båda mottagningarna arbetar vi i tvärprofessionellt i team med fysioterapeuter/sjukgymnaster, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, logopeder och specialpedagoger.

Från och med 1/9 får dessa två enheter en gemensam ledning bestående av en enhetschef och en biträdande enhetschef. Upptagningsområde är stadsdelarna Bromma, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen och Norrmalm samt Ekerö kommun (HC Brommaplan barn), respektive stadsdelarna Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta samt Sundbybergskommun (HC Järva barn). På mottagningarna jobbar ungefär 38 behandlare och tre administratörer. Mottagningarna finns centralt på Brommaplan respektive i Rinkeby. Arbetet är förlagt till båda mottagningarna.

Om tjänsten: Som biträdande enhetschef kommer du att bistå mottagningens enhetschef att leda mottagningarna så att bästa förutsättningar ges för att stödja personer med funktionsnedsättning enligt Habilitering & Hälsas uppdrag. I arbetet ingår även att samarbeta aktivt med andra aktörer inom exempelvis kommunen och hälso- och sjukvården. Hos oss får du ett stimulerande och omväxlande arbete i ett trevligt arbetsklimat med god arbetsmiljö. Du får ett kollegialt stöd i både mottagningens enhetschef och övriga enhetschefer inom Habilitering & Hälsa.

Som chef inom H&H ges du möjlighet till kompetensutveckling genom kontinuerlig fortbildning och chefshandledning. Vi har förmåner så som fri hälso- och sjukvård, ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid. Anställningsform: Visstidsanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer: Vi söker dig med högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Du har erfarenhet av habilitering och goda kunskaper om våra målgrupper. Du behöver också ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Ledarskapserfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper: Som person trivs du med att arbeta resultatorienterat och har förmågan att driva igenom fattade beslut. Du är även analytisk, har ett stort intresse för utvecklingsarbete och förmågan att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du tar eget ansvar för att driva och planera ditt arbete. För att trivas i rollen behöver du även vara initiativtagande, prestigelös och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 220704.

För information kontakta sektionschef Anna Gillberg-Gustavsson 08-123 350 03

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Biträdande enhetschef till HC Järva/Brommaplan

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 27
Habilitering och Hälsa är en verksamhet inom Stockholms läns landsting.

Vårt mål är att underlätta tillvaron för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar och därigenom skapa förutsättningar för större delaktighet i samhällslivet. Vi består i dag av drygt 700 engagerade och kvalificerade medarbetare. Habilitering & Hälsa är en kunskapsorganisation i ständig utveckling när det gäller metoder, e-hälsa, teknik och hjälpmedel. 

Vi söker nu en biträdande enhetschef till Habiliteringscenter Brommaplan barn och Habiliteringscenter Järva barn, som ger insatser till barn- och ungdomar upp till och med 17 år med varaktiga funktionsnedsättningar såsom autism, intellektuell funktionsnedsättning och rörelsenedsättning. Vi ger även insatser till patientens anhöriga och nätverk. På båda mottagningarna arbetar vi i tvärprofessionellt i team med fysioterapeuter/sjukgymnaster, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, logopeder och specialpedagoger.

Från och med 1/9 får dessa två enheter en gemensam ledning bestående av en enhetschef och en biträdande enhetschef. Upptagningsområde är stadsdelarna Bromma, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen och Norrmalm samt Ekerö kommun (HC Brommaplan barn), respektive stadsdelarna Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta samt Sundbybergskommun (HC Järva barn). På mottagningarna jobbar ungefär 38 behandlare och tre administratörer. Mottagningarna finns centralt på Brommaplan respektive i Rinkeby. Arbetet är förlagt till båda mottagningarna.

Om tjänsten: Som biträdande enhetschef kommer du att bistå mottagningens enhetschef att leda mottagningarna så att bästa förutsättningar ges för att stödja personer med funktionsnedsättning enligt Habilitering & Hälsas uppdrag. I arbetet ingår även att samarbeta aktivt med andra aktörer inom exempelvis kommunen och hälso- och sjukvården. Hos oss får du ett stimulerande och omväxlande arbete i ett trevligt arbetsklimat med god arbetsmiljö. Du får ett kollegialt stöd i både mottagningens enhetschef och övriga enhetschefer inom Habilitering & Hälsa.

Som chef inom H&H ges du möjlighet till kompetensutveckling genom kontinuerlig fortbildning och chefshandledning. Vi har förmåner så som fri hälso- och sjukvård, ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid. Anställningsform: Visstidsanställning, 18 mån,  med tillsvidareanställning i grundprofessionen. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer: Vi söker dig med högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Du har erfarenhet av habilitering och goda kunskaper om våra målgrupper. Du behöver också ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Ledarskapserfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper: Som person trivs du med att arbeta resultatorienterat och har förmågan att driva igenom fattade beslut. Du är även analytisk, har ett stort intresse för utvecklingsarbete och förmågan att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du tar eget ansvar för att driva och planera ditt arbete. För att trivas i rollen behöver du även vara initiativtagande, prestigelös och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 220704.

För information kontakta sektionschef Anna Gillberg-Gustavsson 08-123 350 03

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Chef till Clinicum Utbildningscentrum, Danderyds Sjukhus AB

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 9
100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.Vill du leda och fortsätta att utveckla en välfungerande och växande utbildningsverksamhet? Vi söker nu en enhetschef till Clinicum Utbildningscentrum.

Du erbjuds en nyckelroll med både strategisk höjd och bredd i vårt viktiga kompetensförsörjningsarbete.

 

Clinicum är sjukhusets utbildningscentrum för både medarbetare och studerande och vi arbetar med kompetensutveckling, utbildning och klinisk träning för patientsäker vård. Inom ramen för Clinicum finns tre huvudprocesser; sjukhusets utbildningsuppdrag av studerande, medarbetarutveckling inom kliniska områden och hjärtstoppsprocessen med HLR-verksamhet. Till Clinicum hör även moderna och välutrustade konferens- och utbildningslokaler.

Vi arbetar processorienterat och sjukhusövergripande och verksamheten är uppdelad i olika funktioner såsom samordning av platser för verksamhetsintegrerat lärande (VIL) och utveckling av akademiska lärandemiljöer, Kliniskt träningscentrum (KTC) och Simuleringsenhet, HLR-centrum med processledning av sjukhusets hjärtstoppsprocess och HLR-utbildningar. Våra verksamhetsmål syftar till att anpassa, stödja och utveckla utbildningsuppdraget av studerande samt att stärka och stödja medarbetarutvecklingen inom sjukhusets olika verksamheter.

 

Ditt uppdrag

Clinicum är organiserat inom VO HR och kommunikation, du rapporterar till HR- och kommunikationsdirektören och är en del av HR och kommunikations ledningsgrupp.

Clinicum står för pedagogisk expertis i kompetensförsörjningsprocessen och utbildningsuppdraget av studerande och du kommer att leda en enhet med ett mycket kompetent och välfungerande team av åtta medarbetare med specialistkunskaper inom sina respektive kompetensområden. De flesta är sjuksköterskor med bakgrund inom akutsjukvård och pedagogik. Till detta kommer ett tiotal instruktörer, både sjuksköterskor och läkare som tjänstgör kliniskt inom olika verksamhetsområden och arbetar viss del av tiden på Clinicum.

Chefsuppdraget innefattar verksamhets-, ekonomi- och personalansvar samt ansvar för arbetsmiljö och miljö enligt särskild delegation. Utöver förstalinjechefsansvaret kommer du att samverka och arbeta i olika grupperingar inom sjukhuset; du kommer att fungera som sjukhusövergripande processledare för hela utbildningsuppdraget av samtliga studerandekategorier på sjukhuset, du är medlem i sjukhusets FoUU-kommitté, du leder sjukhusets utbildningsråd i samledarskap med grundutbildningsansvarig vid KI DS. Vidare kommer du att arbeta aktivt i styrgruppen för hjärtstoppsprocessen, i sjukhusets hygienråd och i samverkansforum med strategiska funktioner inom kvalitet och verksamhetsutveckling samt patientsäkerhet. Du leder och samordnar sjukhusets Utbildningsledarråd med fokus på sjukhusövergripande kompetensutvecklingsaktiviteter i nära samverkan med Medicinska Biblioteket, som förvaltar sjukhusets Lärplattform.

 

Din profil

Du har en högskoleexamen inom hälso- och sjukvårdsområdet med klinisk erfarenhet i grunden och det är meriterande med högre akademisk utbildning inom pedagogik.

För att trivas i rollen är du en utvecklingsorienterad och kommunikativ person som arbetar proaktivt med ständiga förändringar och har lätt för att ställa om utifrån verksamhetens behov. Du har tidigare väl vitsordad chefserfarenhet, du är drivande, resultatorienterad och van att arbeta med målstyrning, uppföljning och ständiga förbättringar.

För att nå framgång i uppdraget behöver du ha erfarenhet av arbete i och nära ledningsgrupper och av leveranser mot högre beslutsfattare. Du behöver även ha erfarenhet av projekt- och processledning med ett tydligt utvecklingsfokus.

Du uppfattas av din omgivning som en naturlig och tydlig ledare samtidigt som du är en utpräglad lagspelare som trivs med andra människor omkring dig. En god samarbetsförmåga är avgörande då uppdraget bygger på samverkan med andra verksamheter såväl internt som externt inom Region Stockholm.

Du trivs i ett uppdrag med en blandning av operativt, taktiskt och strategiskt arbete och du har en mycket god kommunikationsförmåga på svenska i tal och skrift.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag.

På Danderyds Sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Min Doktor söker Klinikchef till Stockholm

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 9
Allt vi gör på Min Doktor gör vi i tron om att sjukvård ska vara så tillgänglig och kvalitativ som möjligt. Vi leder utvecklingen av digital hälsa i Sverige, med fokus på hög medicinsk kvalitet och patientsäkerhet. Med hjälp av modern teknik och ständigt nytänkande skapar vi effektiva vårdprocesser som både ökar tillgängligheten till vård och frigör resurser så samhället klarar att möta morgondagens vårdbehov. Vi samarbetar med försäkringsbolag, landsting och privata vårdverksamheter och vi håller ständigt utkik efter innovationer inom uppkopplad hälsa.

Min Doktor är både en modern vårdgivare - som bedriver hälso- och sjukvård med nya, digitala verktyg och arbetssätt - och en modern arbetsgivare. Patienten och medarbetaren är alltid i centrum. Hos oss får du vara med och skapa framtidens primärvård. Min Doktor är en engagerad arbetsgivare som visar uppskattning för din insats. Hos oss får du bra villkor, en trevlig arbetsplats med härliga kollegor och fantastiskt nöjda patienter.

Utöver vår digitala vårdtjänst, har vi i dagsläget även 23 fysiska vård- och vaccinationsmottagningar runt om i Sverige och nu söker vi en klinikchef i Stockholm. Tjänsten är på 100% och du rapporterar till verksamhetschef för affärsområdet Vård & Vaccin.

Min Doktors vård- och vaccinmottagningar
På våra drop-in mottagningar utför vi vaccinationer och hälsokontroller samt undersöker och behandlar åkommor såsom ögoninflammation, halsont, ont i öronen, födelsemärkeskontroll, såromläggningar etc. Klinikerna är belägna inne på eller i anslutning till Apotek Hjärtat och med våra generösa öppettider och drop-in verksamhet är konceptet är mycket uppskattat av såväl patienter som personal på anslutande apotek.

Att arbeta som klinikchef på Min Doktor
Som klinikchef har du det yttersta personal- och driftansvaret för klinikerna i ditt område. Ditt fokus är att leda medarbetarna och arbeta effektivt och kvalitetsmedvetet för att nå bästa resultat och ge en god patientupplevelse på dina mottagningar.

Vi söker en klinikchef för Stockholm Norra där du har lednings- och driftansvar för 6 kliniker; Odenplan, Fältöversten, Mall of Scandinavia, Häggvik, Bromma och Barkarby. Till din hjälp har du en driftsansvarig sjuksköterska som stöttar upp i det dagliga arbetet såsom schemaläggning och bemanning. På Min Doktor förespråkar vi ett närvarande ledarskap vilket innebär du i din roll arbetar både strategiskt likväl som kliniskt i den dagliga driften vid behov.

Huvudsakliga ansvarsområden:

- Personalansvar för samtliga medarbetare på dina kliniker vilket innefattar att leda, skapa engagemang och coacha medarbetare så att patientmötet och och rådgivning sker effektivt och med hög kvalitet.
- Resultat- och budgetansvar för dina kliniker.
- Ansvarig för rekrytering av nya medarbetare, tillsammans med People & Culture, och därmed även säkerställa att samtliga sjuksköterskor får en individuellt anpassad och trygg onboarding.
- Schemaläggning och bemanning av personal utifrån verksamhetens behov och för att säkra öppethållande av mottagningar. I detta arbete kommer driftsansvarig sjuksköterska vara behjälplig.
- Medarbetarsamtal, uppföljning och feedbacksamtal med medarbetare efter satta riktlinjer.
- Ansvarig för att följa gällande lagar och interna riktlinjer.
- Arbetsmiljöansvar: Skapa en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs, mår bra och känner sig motiverade och delaktiga i arbetet.


Vi söker dig som
- Är legitimerad sjuksköterska eller distriktssjuksköterska
- Har erfarenhet från vårdcentral, öron-näsa-hals, akutsjukvård, skolhälsovård
- Har erfarenhet av chefs- och ledarroll med resultat- och personalansvar från vårdverksamhet
- Har en ekonomisk förståelse och agerar kostnadseffektivt mot uppsatta mål
- Är en inspirerande, drivande och engagerad ledare som satsar helhjärtat
- Har en förmåga att coacha och leda med god kommunikation för att uppnå satta mål


För att lyckas i rollen tror vi att nedan egenskaper stämmer in på dig:

- Drivande och engagerad
- Tar initiativ och fattar väl underbyggda beslut
- God kommunikationsförmåga och kan förmedla tydliga budskap
- Organiserad och strukturerad


Hos oss får du
- Arbeta hos både en modern vårdgivare och en modern arbetsgivare - patienten, kunden och medarbetaren står alltid i centrum hos oss.
- Ett varierat och spännande arbete med stora möjligheter till att utvecklas inom företaget.
- En stark teamkänsla med trevliga kollegor och omtänksamma chefer.
- Vara en del av framtidens vård där du arbetar i ett innovativt företag med korta beslutsvägar.
- God lön och generösa förmåner via vår förmånsportal Benify.


Övrig information
Placering: Stockholm
Omfattning: Heltid, 100%
Tillträde: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Välkommen med din ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, (urval och intervjuer sker löpande). Vi ser fram emot din ansökan!

Om Min Doktor
Min Doktor är Sveriges första digitala vårdgivare och erbjuder patienter snabb läkarvård oberoende av tid och plats. Bolaget startades 2013 med en idé från en läkare som såg möjligheten att både effektivisera läkarens arbete och korta vårdköerna genom att skapa smidiga patientmöten på distans. Idag är Min Doktor en av Sveriges största vårdcentraler.

Min Doktor är registrerad vårdgivare och omfattas av hälso- och sjukvårdslagen, personuppgiftslagen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. Min Doktor ägs till 49 procent av Apotek Hjärtat och 51 procent av övriga ägare, däribland EQT Ventures Fund.

Ansök nu

Interimschef för uppdrag inom hälso- och sjukvård i Stockholm

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 10
Vill du fortsätta som chef inom vården utan att fastna inom samma verksamhet år efter år? Om du är en erfaren ledare som trivs i omväxlande miljöer och uppskattar utmaningen i att gå in i nya uppdrag med jämna mellanrum - då är det här jobbet för dig. Vi har stor efterfrågan på interimschefer som är starka ledare inom framför allt hälso- och sjukvård. Viss övervikt just nu på förfrågningar från länets akutsjukhus men även förfrågningar på chefer inom labb, rehab och öppenvård/primärvård. Är det dig vi söker?

Kvalifikationer

- Flera års erfarenhet som chef och ledare inom hälso- och sjukvård
- Sjuksköterska eller annan legitimation inom vården
- Ledarskapsutbildning


Meriterande

- Erfarenhet från olika verksamheter inom hälso- och sjukvård samt omsorgPersonliga egenskaper

Du behöver vara trygg som person i din roll som chef och ledare. Du ska också vara van att hantera utmaningar och att driva utveckling och förändringsarbete. Att vara kundorienterad, engagerad och strukturerad ser du som en självklarhet. Har du också förmågan att lösa problem på ett konstruktivt sätt kan interimschefsrollen vara något för dig.

Ansök nu

Gruppchef till Vällingby LSS

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 5
Nu söker vi en gruppchef till våra vuxenboenden i Vällingby för personer med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Vi erbjuder ledarskapsprogram och flera förmåner.

Om Vällingby LSS
Vällingby LSS består utav två gruppbostäder som vänder sig till vuxna med nevropsykiatriska funktionsvariationer och är belägna i Vällingby med närhet till centrum, kollektivtrafik, grönområden m,m.

Det bor 6 personer i egna lägenheter på respektive enhet i direkt anslutning till trevliga och ljusa gemensamhetsutrymmen.

Arbetsgrupperna består utav medarbetare med stor erfarenhet och kunskap och där arbetsglädje, gemenskap och sammanhållning präglar det dagliga arbetet.

Verksamheterna har gruppchefer som leder, coachar och stöttar i det dagliga arbetet.

Verksamheterna har 24-timmars bemanning, där arbetstiderna består utav dagpass, kvällspass, natt/sovande jourpass och helgpass.

Om rollen
Som gruppchef jobbar du både i verksamheten och administrativt. Det innebär att du är dina medarbetares förebild och via ditt starka engagemang, skapar du varje dag ett gott arbetsklimat i gruppen. Du ger förutsättningar för din arbetsgrupp att bibehålla goda relationer med verksamhetens kunder- och anhöriga. Detta genom att vara närvarande och stötta, svara på frågor, leda, ge feedback och bekräfta dina medarbetare i vardagen. Du har personal- och planeringsansvar för din arbetsgrupp och är delaktig i att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten i enlighet med Nytidas pedagogiska ramverk. Som Gruppchef rapporterar du till verksamhetschef.

På Vällingby arbetar vi i ledningsgruppen i ett nära team och mellan verksamheterna, där samarbete, prestigelöshet och kommunikation är viktiga faktorer.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via vår egen utbildningsavdelning i Läras ledarprogram. Vi vill ha ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Att handleda, coacha och ge feedback är en stor del utav ledarskapet.

Det är självklart att du som gruppchef lever våra värderingar:
Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande. Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder. Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss. Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Din erfarenhet och kunskap
Du har relevant utbildning inom omsorg och har arbetat några år inom verksamhetsområdet och har god kännedom om målgruppen. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av olika former av kognitivt stöd och lågaffektivt bemötande.

Du har en tydlig ledarpersonlighet och tycker om att få personer i din grupp att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Möjligen har du erfarenhet från arbetsledande funktion i tidigare tjänst. Som person är du självständig, prestigelös och samarbetsvillig. Du har viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du är initiativrik och lyhörd för vårdtagarens behov och känner en naturlig respekt för andra människor.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här erbjuder vi:
Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära

- Ledarskapsprogram för samtliga chefer samt föreläsningar/kurser
- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag


Vi har även kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 2022-03-01 eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2022-02-04
För mer information kontakta: Verksamhetschef: Susanne Kimnäs-Spångberg, tel: 0766-217336
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se

Ansök nu

Enhetschef för Dalen Rehab, SLSO

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 25
Är du en coachande ledare och brinner rehabilitering? Vill du vara med och leda samt skapa meningsfulla insatser som ger nytta för våra patienter? Då vill vi att du söker tjänsten som enhetschef på Dalen Rehab.

Vi kan erbjuda ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete med många trevliga arbetskollegor.

Verksamheten ligger på Dalens sjukhus och ingår i Rehab Södra som är en resultatenhet i Stockholms läns sjukvårdsområde. Rehab Södra bedriver primärvårdsrehabilitering vid fyra enheter i södra Stockholms Stad. I nuläget har vi ca 130 anställda. På Dalen Rehab arbetar ca 30 medarbetare och samarbetar med ytterligare en chefskollega på enheten som är chef för neuroteamet. Du kommer ansvara för arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter, kiropraktor samt administratörer inom basuppdraget. Verksamheten har mycket delaktiga och engagerade medarbetare som värderar vår gemensamma breda kompetens och ett lärande klimat. Detta möjliggör en positiv samverkan mellan olika personalkategorier.

Vår värdegrund "patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje" präglar den verksamhet vi bedriver.

Arbetsuppgifter:
Tjänsten innebär att du ansvarar för ca 24 medarbetare. I samråd med verksamhetschefen och tillsammans med din chefskollega på enheten, ansvarar du för ledning, planering och utveckling vid din enhet.

I enlighet med SLSO:s delegationsordning har du ansvar för personal, ekonomi, arbetsmiljö- och miljö.

Du ingår i Rehab Södras ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef och fem andra enhetschefer för gemensamt utvecklings- och ledningsarbete. Inom SLSO arbetar vi aktivt med att kontinuerligt stärka våra chefer med utbildningar inom chef- och ledarskapsfrågor.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning heltid i din grundprofession. Som enhetschef har du ett tidsbegränsat chefsförordnande på heltid med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:
Du har en grundprofession i enlighet med de som ingår i primärvårdsuppdraget (leg. arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, dietist eller kiropraktor). Du har erfarenhet och kunskap om ledarskap.

Chefs- och ledarskapsutbildning samt erfarenhet av ledarskap är meriterande.

Personliga egenskaper:
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper, vilket innebär att:
* Du har ett synligt och närvarande ledarskap med förmåga att utveckla och motivera dina medarbetare.
* Intresse för att delat ledarskap men förmåga till att ta stort eget ansvar.
* Arbetet ställer höga krav på engagemang, kommunikations- och samarbetsförmåga.
* Du skall ha en positiv inställning, vara tydlig och strukturerad, tycka det är roligt att vara ledare, driva förändringsarbete samt ha ett värdegrundsbaserat förhållningssätt.
* Ha förmåga att skapa ett öppet arbetsklimat som grund för kreativitet och alla medarbetares inflytande och ansvar.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschefer till BUP Neuropsykiatri

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 31
Vill du ta en ledande roll i en ny sektion som ska ansvara för neuropsykiatriska utredningar och medicinsk behandling av ADHD i Stockholm? BUP Neuropsykiatri söker tre enhetschefer som ska utveckla och leda nystartade enheter med uppdraget att utreda och behandla patienter med ADHD och autism.

BUP Neuropsykiatri har nyligen öppnat enheter på Södermalm och Kungsholmen. Under senare delen av 2022 förbereds för att öppna en tredje enhet i Solna. Det är en av dessa enheter som du kommer att leda och utveckla i nära samarbete med övriga enhetschefer på sektionen samt övriga enheter på BUP Stockholm. I sektionen ingår också En väg in som bedömer och triagerar alla nya ärenden.

BUP Neuropsykiatri kommer främst att arbeta med bedömningar och utredningar där frågeställningen är neuropsykiatriska svårigheter. Arbetet innefattar även medicinsk behandling. På enheten arbetar psykologer, läkare, sjuksköterskor och medicinska sekreterare.Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ett helhetsansvar för enheten. Det innebär ansvar för såväl vårdkvalitet och patientsäkerhet som personal-, budget-, miljö- och arbetsmiljöansvar. I din roll kommer du att aktivt delta i utvecklingen av den barn- och ungdomspsykiatriska vården vilken just nu är i ett intensivt skede. Du kommer också att samarbeta tätt med andra enheter inom BUP Stockholm, samt med andra aktörer inom exempelvis kommuner och övrig hälso- och sjukvård. Som enhetschef ingår du i sektionens ledningsgrupp.Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk grundexamen. Du har några års chefserfarenhet och erfarenhet av att arbeta i en linjeorganisation. Arbetserfarenhet inom det barn- och ungdomspsykiatriska området ses som meriterande, liksom fördjupad kunskap inom ledarskap och organisation.Personliga egenskaper

Som person är du är flexibel, strukturerad och tar egna initiativ. Du ser positivt på utveckling, har förmåga att leda i förändring och har ett strategiskt arbetssätt. Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsmiljö där du som enhetschef får ett stimulerande och omväxlande arbete. Du får ett kollegialt stöd genom både sektionens enhetschefer och övriga enhetschefer inom BUP. Du ges goda möjligheter till kompetensutveckling genom kontinuerlig fortbildning och chefshandledning. Vi har förmåner såsom fri offentlig hälso- och sjukvård, friskvårdsbidrag och förmånliga tjänstepensionsvillkor.Anställningsform 

Tjänsten är en tillsvidareanställning i grundprofessionen, med ett treårigt förordnande som enhetschef. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.Övrig information 

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!Vi ser fram emot din ansökan!Om oss

BUP Neuropsykiatri är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till Psykiatrisk utredningsmottagning Rosenlund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 20
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Nu öppnar vi Psykiatrisk utredningsenhet Rosenlund!

Om Psykiatrisk utredningsenhet Rosenlund

Utredning och bedömningsenheten blir Psykiatri Södra Stockholms gemensamma remissmottagning. Uppdraget blir att bedöma patienten och om det föreligger behov av insatser från specialistpsykiatrin samt att utreda neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.
Efter bedömning kan hänvisning ske till annan lämplig instans eller behandling erbjudas inom Psykiatri Södra Stockholm.

Mottagningens medarbetare kommer att vara läkare, psykologer, sjuksköterska och medicinska sekreterare. Mottagningen kommer att finns centralt belägen på Södermalm inom Rosenlunds sjukhusområde.

Ditt arbete som enhetschef

Som enhetschef arbetar du i ett parledarskap tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare (MAL). Tillsamman är ni ansvariga för enhetens patientarbete och utveckling. Båda funktionerna ingår i öppenvårdsektionens ledningsgrupp.

Du arbetar även med arbetsmiljö och rehabiliteringsfrågor, strategiskt arbete och kompetensutveckling. Rekrytering av medarbetare sker i samråd med den centrala HR-funktionen. Ledningsuppdraget innebär ett budget-, resultat-/ och personalansvar.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som är strukturerad och tar ansvar för att nå verksamhetens mål och visioner. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel samt initiera och driva förändringsarbete på enheten.

Som person är du kommunikativ och arbetar för att upprätthålla god stämning. Du är tydlig och motiverande i ditt ledarskap och ger medarbetarna möjligheter att utvecklas genom feedback och återkoppling. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem samt snabbt sätta dig in i uppkomna situationer på enheten och har ett intresse för personalfrågor och arbetsmiljö.

Vidare har du en specialistutbildning i psykiatrisk vård eller motsvarande kompetens som bedöms lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Vi uppskattar idéer som utvecklar dig själv och verksamheten, därav lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill att arbetet ska ge energi och strävar därför efter att arbeta i processer som ska bidra till en god vård där välbefinnande för både patienter och medarbetare är målet. Vi är i en spännande utvecklingsfas och för dig med intresse för utvecklingsarbete är det en möjlighet att få fortsätta resan framåt tillsammans med oss.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Du anställs i din grundprofession på Psykiatri Södra Stockholm och får ett chefsförordnande på 3 år med möjlighet till en eventuell förlängning.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 3 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut. Kliniken tillämpar SLSO:s riktlinjer för registerkontroll mot belastnings- och misstankeregistret.  

Vi ser fram emot att få träffa dig! Varmt välkommen med din ansökan! 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Vårdenhetschef till vårdavdelning 51, VO Kardiologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 24
Vill du utvecklas som ledare på en av landets ledande kardiologiska enheter? Välkommen till oss!

VO Kardiologi på Södersjukhuset AB har ett stort akut uppdrag och ett mycket brett vårdutbud som inkluderar Medicinsk Intensivvård, vilket gör oss unika bland de kardiologiska klinikerna i Sverige.

Vi har även ett stort pedagogiskt uppdrag, och vår forskning är uppmärksammad både nationellt och internationellt.

Nu söker vi en Vårdenhetschef till vårdavdelning 51.

Avdelningen har huvudsaklig inriktning mot ischemi/kranskärlsjukdom, men vårdar även andra typer av kardiologiska patienter. Avdelningen har 24 vårdplatser och ligger lokalmässigt i direkt anslutning till MIVA/HIA.

Om rollen som Vårdenhetschef

Som Vårdenhetschef för Vårdavdelning 51 är du förstalinjechef för omvårdnadspersonalen på avdelningen. I rollen ingår budget-, arbetsmiljö- och kvalitetsansvar. Du ingår i VO:ts ledningsgrupp och är direkt underställd VO-chefen. Förutom de andra cheferna i VO-ledningen har du ett tätt samarbete med VO:ts HR-partner och Controller.

Vi sätter stort värde på ledarskapet, både på den individuella utvecklingen som chef och den kollektiva utvecklingen i ledningsgruppen. Vi uppskattar tydlig kommunikation och ett öppet samtalsklimat. Vi tycker att vår verksamhet ska leda utvecklingen och vill ta vara på alla goda idéer för att åstadkomma det. Vi arbetar processorienterat med fokus på patientens resa genom organisationen.

Vi erbjuder

Vi står för en miljö inom vilken du kan växa och utvecklas, även som erfaren chef, för en ledningsgrupp med mycket god stämning och korta beslutsvägar, och för en spännande verksamhet med blandning av akut och elektivt. Som ny chef erbjuds du möjligheten att ingå i Södersjukhusets chefsprogram, med flertal utbildningar och möjlighet till coaching. Även internt på VO:t finns möjlighet att handledas av en erfaren vårdenhetschef. Vi tar gemensamt ansvar för att du som chef ska ha en hälsosam och balanserad arbetsmiljö. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller övrig relevant utbildning, gärna med erfarenhet av kardiologisk vård eller annan akut slutenvård. Vi ser det som meriterande om du har:

- ledarerfarenhet och akademisk orientering
- ledarskapsutbildning och/eller forskningsutbildning
- kunskaper i Heroma och Mercur Business Control

Personliga egenskaper

Vi välkomnar dig som vill utveckla dig som ledare, som är inspirerande, tydlig och kommunikativ och som gillar att arbeta i lag men kan stå för egna idéer och tankar. Vi vill att du är kreativ och lösningsinriktad, att du är lyhörd för medarbetarnas synpunkter och arbetar för att få dem att ta ansvar och utvecklas. Du kan se ”hela bilden”, arbeta för hela VO:ts bästa och våra gemensamma mål. Du kan ge och ta emot feedback på ett konstruktivt sätt och främjar samarbetet både mellan personalgrupperna och inom Ledningsgruppen.

Övrig information

Urval och intervjuer sker löpande.

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Vårdenhetschefer till Radiologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 19
Nu har den medicinska enheten Radiologi inom Medicinsk Diagnostik Karolinska, inrättat två nya chefstjänster, en vårdenhetschef (VEC) med placering i Huddinge och en i Solna.

Varmt välkommen att ansöka!

Vid Medicinsk enhet Radiologi, där vi bedriver högspecialiserad diagnostik i framkant, arbetar röntgensjuksköterskor, radiologer, undersköterskor, receptionister och tidsbokare. Verksamheten tar dagligen emot ett stort antal patienter och vi har ett omfattande akutuppdrag och 24Sju-verksamhet, med en allmän akutmottagning i Huddinge och intensivakutmottagning i Solna. Här bedrivs omfattande forskningsverksamhet med såväl kliniska studier initierade av remitterande enheter som egen metodologisk forskning.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en utvecklande och central ledarroll där du har ett stort ansvar att bidra till att forma framtidens vård, forskning och utbildning. Du ingår i ledningsgruppen för den Medicinska enheten Radiologi.

Vi vill ge dig förutsättningar för att få en bra start i ditt nya uppdrag och därför får du en introduktion som är anpassad utifrån dina erfarenheter och ditt uppdrag. För att underlätta för dig att utvecklas i din chefsroll har Region Stockholm dessutom ledarutbildningar och chefsstöd som är specifikt inriktad för att du ska kunna lyckas i ditt uppdrag. 

Om tjänsten
I uppdraget som vårdenhetschef ingår att leda direktrapporterande omvårdnadschefer och andra roller inom radiologiverksamheten och du har ett helhetsansvar för omvårdnadsenheterna i Solna respektive Huddinge. Du har ansvar för omvårdnadsenheternas samlade resultat, inklusive intäkter och kostnader

I rollen ingår ett personal- arbetsmiljö- och miljöansvar, arbete med kvalitetsarbete, verksamhetsuppföljning, bemanning och kompetensförsörjning. Du ansvarar för att säkerställa att enhetens omvårdnadschefer får de förutsättningar som krävs för att driva omvårdnaden och du prioriterar resurser emellan omvårdnadssektioner i de fall så krävs.

Tillsammans med sektionschefer har du ett ansvar för samordning mellan sektioner och avdelningar och du verkar för samarbete mellan verksamheten och MDK:s övergripande ansvars- och kompetensområden, så som Kommunikation, HR, Verksamhetsutveckling och Infrastruktur.

Tjänsten som vårdenhetschef innebär att du är ett föredöme när det gäller efterlevnad av Karolinskas värderingar, regler, riktlinjer och etik. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för Radiologi Karolinska.

Vi söker
Vi söker dig som:

- är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
- arbetar bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.
- talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och små och stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen.
- kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.
- är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du skapar kontakter och underhåller relationer.
- arbetar bra med andra människor. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
- har ett strategiskt perspektiv vad gäller omvårdnadsutveckling, utbildning och kompetensutveckling.

Vidare ser vi att du är processorienterad och har ett intresse för förändringsledning.

Kvalifikationer
Krav:

- Legitimerad röntgensjuksköterska eller annan högskoleutbildning inom relevant område.
- Väl insatt i radiologisk verksamhet och olika flöden inom verksamheten.
- Erfarenhet av medarbetaransvar och besitter kompetens i ledning och styrning.
- Mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift, eftersom kommunikationen sker på svenska.

Meriterande:

- Erfarenhet av att leda andra chefer.
- Van att arbeta mot olika funktioner/yrkeskategorier.
- Kompetens inom förbättringsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen att ansöka!
Hälsningar Adel Shalabi, verksamhetschef Radiologi Karolinska.

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. Efter ansökningstidens slut kommer du som uppfyller tjänstens kvalifikationer att få ett mail med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev (frivilligt)
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation och/eller examensbevis.

Välkommen med din ansökan!Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Ansök nu

Enhetschef för Histologilaboratoriet, Karolinska Universitetssjukhuset

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 1
Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Vi söker nu en chef till Histologilaboratoriet vid sektionen för Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag - är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. 

Om oss
Karolinska Universitetslaboratoriet är en av sjukhusets funktioner där Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik ingår. Tillsammans med Bild och Funktion utgör vi Medicinsk Diagnostik Karolinska och tillsammans optimerar vi diagnostiken och kvaliteten i hela vårdkedjan. Inom patologi och cytologi studerar vi vävnader och celler för att utreda och diagnostisera sjukdomar. Till vårt laboratorium kommer cell- och vävnadsprover framför allt från Stockholms län men även från övriga delar av landet och ibland även från utlandet. Insändare är både vårdcentraler och högspecialiserad vård. Vi finns på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och i Solna samt på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Vi är Nordens största patologilaboratorium med cirka 430 medarbetare och totalt hanterar vi cirka 300 000 prover om året. Kliniken är ackrediterad enligt kvalitetsstandarden ISO 15189. Utöver den kliniska verksamheten bedriver vi omfattande utbildning och forskning.

Vi söker en enhetschef till Histologilaboratoriet vid sektionen för Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik. Sektionen är en av fyra på Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik. Sektionen i Solna består i sin tur av fyra enheter där din roll ansvarar för Histologilaboratoriet. Vi har ett nära samarbete inom och mellan siternas olika enheter som hjälper varandra vid behov. Som enhetschef på Histologilaboratoriet har du möjlighet till daglig och nära kontakt med sektionens övriga tre enhetschefer samt sektionschefen. Enhetens prover kommer framför allt från den högspecialiserade vården på Karolinska Solna och inkluderar en stor verksamhet kring omhändertagandet av färsk/ofixerad vävnad.    

Enheten tillämpar delegerad utskärning av ett flertal organ med potential och planer på utökning av denna verksamhet.

Om tjänsten
Rollen som enhetschef innebär att du leder och utvecklar arbetet inom enheten. Du har ett nära samarbete med övriga enhetschefer inom sektionen och kliniken. Du kommer att ha verksamhetsansvar för enheten (utfall/kvalitet/produktion) och du förväntas löpande utveckla och förbättra arbetssätt och rutiner. I rollen ingår ansvar för enhetens budget och verksamhetsplan och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön samt ansvar för det kontinuerliga arbetet med våra insändare.

Som enhetschef har du personalansvar för cirka 40 medarbetare, säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning och du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet.

Du rapporterar direkt till sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp. Du är en del av den lokala ledningsgruppen och kan även behöva täcka upp som chef för sitens andra enheter vid behov.

Vi söker
Vi söker dig som har förmåga att engagera och skapa ett positivt arbetsklimat med delaktighet från medarbetarna. Du är en inspirerande och handlingskraftig ledare som har förmåga att se helheten. Du har lätt att samarbeta, kan föra en konstruktiv dialog för att utveckla både individ och organisation samt skapa tydlighet kring mål och strategier. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Du har ett strategiskt perspektiv vad gäller laboratorieutveckling, utbildning och kompetensutveckling.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Kvalifikationer
Krav:

- Eftergymnasial utbildning inom relevant område, såsom till exempel biomedicinsk analytiker.
- Mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift, eftersom kommunikationen sker på svenska.

Meriterande:

- Erfarenhet av arbete vid laboratorium.
- Erfarenhet av ledarskap inom laboratoriemedicinsk verksamhet.

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. Efter ansökningstidens slut kommer du som uppfyller tjänstens kvalifikationer att få ett mail med en länk till testerna. Du får sedan tre dagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev (frivilligt)
3. Yrkeslegitimation alternativt examensbevis
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. 

Välkommen med din ansökan!Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Ansök nu

Enhetschef till avdelning 1, Norra Stockholms psykiatri

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 18
Här är jobbet för dig som vill arbeta med ledning samt förändrings- och utvecklingsarbete inom det spännande området psykiatri.

Beskrivning
Avdelning 1 är en akutpsykiatrisk observationsavdelning med 14 vårdplatser. Avdelningen tillhör akutsektionen, på Norra Stockholms psykiatri (NSP), som även består av en länsövergripande psykiatrisk akutmottagning och en mobil akutenhet.

Avdelning 1 ligger på S:t Görans sjukhusområde på Kungsholmen. Avdelningen tar emot patienter dygnet runt och vårdar patienter i väntan på omplacering till annan avdelning eller sjukhus. Vi ansvarar även för vård av utomläns- och utomlandspatienter och har ett nära samarbete med heldygnsvårdavdelningar inom hela Stockholm. På avdelningen vårdas patienter med alla typer av psykiatriska diagnoser och medelvårdtiden är i genomsnitt kortare än två dygn. På avdelningen arbetar specialistläkare, underläkare, sjuksköterskor, skötare och en kurator.

 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef ansvarar du för ca 35 medarbetare, sjuksköterskor och skötare, och ditt arbete sker i nära samarbete med medicinskt ledningsansvarig läkare. Du ingår i sektionsledningsgruppen och deltar i det gemensamma förbättrings- och utvecklingsarbetet. Du ansvarar för enhetens budget och övergripande verksamhetsuppföljning samt har personalansvar för enhetens medarbetare.Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med önskemål om vidareutbildning inom psykiatri alternativt erfarenhet av att arbeta inom psykiatrin. Det är starkt meriterande med tidigare erfarenhet av chefs- och ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet.  Vi ser gärna att du har god kännedom och erfarenhet av kliniskt forskningsarbete.

Som person är du strukturerad, flexibel, trygg i ditt ledarskap och har god samarbetsförmåga. Du är också tydlig i din kommunikation både internt och externt samt har förmåga att engagera och motivera dina medarbetare.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Villkor
Tillsvidareanställning, heltid. Du anställs i din grundprofession och får ett chefsförordnande som enhetschef på 3 år, förordnandet kan därefter förlängas.Vi erbjuder dig:

Kompetensutveckling

Friskvårdstimme och generöst friskvårdsbidrag 4000 kr/år

Flextid

Fri sjukvård i öppenvård

 

Övrig information
Urval och intervjuer sker löpande!

 

För frågor kontakta:

Sektionschef Jaana Agvald, jaana.agvald@regionstockholm.se 

 

Välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Läkarchef till Stockholms centrum för ätstörningar

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 19
Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar.

Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm, och idag är vi cirka 140 anställda. 

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se/Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en stimulerande och välfungerande arbetsplats med trevliga kollegor där du har stora möjligheter att påverka både vården och din egen utveckling. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till verksamhetschef. SCÄ:s enheter ligger tillsammans på Södermalm vilket underlättar kunskapsutbyte och samarbete mellan kollegor inom kliniken.Arbetsuppgifter:  
Som läkarchef ingår du i ledningsgruppen och arbetar nära övriga chefer och verksamhetschef. Tillsammans med läkargruppen, processägare och enhetschefer utvecklar ni vården utifrån patientgruppens behov samt aktuella riktlinjer och evidensläge.

Du ansvarar för att leda, planera, följa upp och utveckla arbetet inom läkargruppen som består av 12-15 specialistläkare, samt 1-5 underläkare. Du och dina medarbetare utvecklar arbetssätt, föreslår förbättringar och arbetar långsiktigt och strategiskt. Du deltar i patientsäkerhetsarbete, metodutveckling och tillsammans med dina kollegor verkar du för att mål uppnås och att vården håller högsta möjliga kvalitet. Till din hjälp har du två MLA, en på barnsidan och en på vuxensidan.

Du ansvarar även för rekrytering och bemanning. Tjänsten som läkarchef kombineras med kliniskt arbete utifrån verksamhetens behov, även bakjoursarbete förekommer. Tjänsten kan också kombineras med ett chefsöverläkaruppdrag. Verksamheten tar emot ST- läkare för sidotjänstgöring. Du ansvarar för planering och utplacering av ST- läkare inom kliniken.
Du har tillgång till stödfunktion inom bland annat ekonomi och HR.Anställningsform: 
Tillsvidareanställning i grundprofession. Chefsförordnande på tre år i taget. Heltid, 40 timmar/vecka. Tillträde sker enligt överenskommelse.Kvalifikationer:
Specialistläkare i vuxenpsykiatri eller i barn- och ungdomspsykiatri. Du är intresserad av ledarskap och är en inspirerande och trygg ledare med god förmåga att hantera ett brett spann av frågor samtidigt som du är en närvarande chef för dina medarbetare. Du har erfarenhet från arbete i offentlig organisation samt intresse för utvecklings- och förändringsarbete. Erfarenhet av patienter med ätstörningar, tidigare chefsuppdrag och dokumenterad ledarskapsutbildning är meriterande.

Evidensbaserad vård, forskning, utveckling, riktlinjer och patientsäkerhet är viktigt för dig. Kunskap om FBT, KBT-E, MANTRA och/eller SSCM är meriterande.

Erfarenhet av arbete i Windows Office inklusive Teams samt Region Stockholms olika IT-system såsom Take Care är meriterande. 

Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, både i tal och skrift och både svenska och engelska.Personliga egenskaper:  
Du har goda ledaregenskaper, helhetsperspektiv på verksamheten och kan stimulera till utveckling. Du är trygg i din roll och med ditt mandat och har en god förmåga att fatta beslut. Du skapar delaktighet och gentemot dina medarbetare är du lyhörd och stödjande. Du är ansvarstagande, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Du har förmåga att tillsammans med dina medarbetare skapa ett öppet arbetsklimat där delaktighet, engagemang och arbetsglädje ingår. Du är engagerad, ansvarsfull och strukturerad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, förmåga att ta egna initiativ samt god samarbetsförmåga.Arbetsgivarens kontaktperson: 
Verksamhetschef Mikaela Lithman, 072-548 13 74

Fackliga representanter:
Läkarförbundet Amanda Aldervall, 070-3239230Övrig information: 
SLSO tillämpar registerkontroll före beslut om anställning. 

SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och har 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschefer till avd. för Kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 24
Förstår och attraheras du av att leda en enhet med komplexa och nationella uppdrag? Vill du coacha medarbetare mot goda resultat genom ditt engagemang och din förmåga att ta tillvara allas potential? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Avdelningen för kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården tar fram och förvaltar kunskapsstöd, rekommendationer och riktlinjer utifrån bästa tillgängliga kunskap för hälso- och sjukvård, tandvård och försäkringsmedicin. Vid avdelningen finns idag sex enheter och inom kort utökas antalet enheter p g a tillkommande regeringsuppdrag. Vi söker nu tre nya enhetschefer till avdelningen.  

Enheten för patientsäkerhet och beredskap kommer att ansvara för områden som nationell samordning av patientsäkerhet, vårdhygien och hälsoskyddsfrågor inom yrkesmässig hygienisk verksamhet. Enheten kommer även utveckla myndighetens kompetens och arbete inom beredskapsfrågor då myndigheten under de senaste åren fått många uppdrag inom dessa områden. Den nya enheten består idag av 11 medarbetare och det finns behov av att växa med ytterligare några medarbetare.

Enheten för psykisk ohälsa kommer att ansvara för regeringsuppdrag, kunskapsstöd, analyser och informationsmaterial inom området. Myndighetens medicinskt sakkunniga inom psykiatri är också placerade på denna enheten. Socialstyrelsens arbete inom psykisk ohälsa är mycket omfattande med insatser och projekt på flera avdelningar. Enheten är därför sakingång för dessa och har ett övergripande ansvar att hålla samman myndighetens arbete på området. Socialstyrelsen är en ledande aktör inom psykisk hälsa på nationell nivå och området är ett särskilt strategiskt och prioriterat område. I ditt uppdrag som enhetschef kommer du att bidra till att myndighetens arbete med psykisk ohälsa utvecklas med hänsyn taget till områdets tvärsektoriella komplexitet. Enheten består just nu av 11 medarbetare, men kan komma att växa.

Enheten Vägledning för hälso- och sjukvård 2 ansvarar för att ta fram nationella kunskapsstöd, med eller utan rekommendationer, för hälso- och sjukvård, tandvård och inom försäkringsmedicin. Enheten ansvarar även för myndighetens förvaltning och utveckling av digitala kunskapsstöd. Vidare är enheten är sakingång för kvinnors hälsa och förlossningsvård, könsdysfori samt för området försäkringsmedicin och har ett övergripande ansvar att hålla samman myndighetens arbete på områdena. Enheten består av 18 medarbetare.

Arbetet på alla tre enheterna sker i nära samarbete med externa aktörer såsom beslutsfattare, profession och patienter samt regionernas system för kunskapsstyrning liksom andra myndigheter.  

I din roll kommer du att leda enhetens medarbetare mot goda resultat genom ditt engagemang och din förmåga att ta tillvara allas potential. Du ger förutsättningar för enhetens medarbetare att utvecklas och göra ett bra jobb samt ansvarar för enhetens kontinuerliga utvecklings- och förbättringsarbete. Du skapar också förutsättningar för goda dialoger och produktiv samverkan såväl internt på myndigheten som externt med andra myndigheter och organisationer. I uppdraget kommer du att bidra till avdelningens samlade resultat genom att aktivt delta i dess ledningsgrupp och därmed också till myndighetens verksamhetsutveckling. Tillsammans med dina chefskollegor stöttar du även avdelningschefen inför beslut.

En viktig del av ditt uppdrag är att samverka med andra myndigheter och representera Socialstyrelsen i olika sammanhang. I din roll som enhetschef kommer du att vara talesperson för myndigheten i främst enhetens men även andra frågor inom hälso- och sjukvård.

Vi söker dig som har


• akademisk utbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård eller annat område som bedöms relevant
• chefserfarenhet med både budget- och personalansvar
• god kännedom om hälso- och sjukvård
• erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete i en kunskapsorganisation

• god vana av kontakter med externa aktörer.

 Som chef är du trygg och tydlig i ditt ledarskap. Du är närvarande, lyhörd och bra på att samarbeta. Du har ett vägledande och lyhört ledarskap som baseras på tillit till medarbetarna. Vidare är du handlingskraftig och kan skapa goda relationer, både internt och externt. Rollen kräver att du är drivande, har ett helhetsperspektiv och god strategisk förmåga. Rollen kräver också tydlighet, struktur och långsiktighet. Genom din kommunikativa förmåga inspirerar du andra till dialog och delaktighet. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

 Det är dessutom meriterande om du har erfarenhet av


• arbete på statlig myndighet
• projektledning
• forskning eller utvärderingsarbete, gärna med fokus på evidensbaserad praktik
• kunskap inom området för enhetens verksamhet
• praktiskt arbete med hälso- och sjukvårdsfrågor
• att leda digital förvaltning och utveckling (t.ex. genom förvaltningsmodellen PM3)

Anställningsinformation

Välkommen med din ansökan senast den 8 juni 2022. Anställningen är tillsvidare på heltid med provanställning på sex månader. Chefsförordnandet är på sex år och placeringen är i Stockholm. Din titel är enhetschef.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder dessutom bra villkor för bland annat friskvård, flexibel arbetstid, semester och pension, se vår hemsida för mer information.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Karolina Öberg, ProAstri 0707-456766. Intervjuer för de olika tjänsterna kommer att ske under juni och augusti månad. Fackliga företrädare är Carl-Erik Flodmark för SACO och Frida Ranft för ST. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.


God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor.

Ansök nu

Enhetschef till enheten för statistik 1

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 16
Vi söker dig som vill vara med och bidra till en god, kunskapsbaserad och jämlik vård och omsorg. Socialstyrelsens arbete med register och statistik är en viktig del i detta arbete. Som enhetschef för en av de två enheterna för statistik är du med och leder Socialstyrelsens arbete med att säkerställa bland annat kvaliteten och utvecklingen av den officiella statistiken inom hälsa, omsorg och hälso- och sjukvård samt med kvalitetssäkring och utveckling av Socialstyrelsens register. Enheten ansvarar för egna regeringsuppdrag och deltar även i en rad myndighetsövergripande uppdrag.

På avdelningen för register och statistik finns två statistikenheter där vi nu söker chef för statistik 1, där enheten arbetar med statistik inom hälso- och sjukvårdsområdet. Som enhetschef leder du enhetens medarbetare mot goda resultat genom ditt engagemang och din förmåga att ta tillvara allas medarbetare potential. Du är en viktig del för att ta tillvara på Socialstyrelsens unika hälsodata och deras potential att skapa nytta för den kunskapsbaserade vården. Det är du som leder och regelbundet följer upp verksamheten och mäter verksamheten mot fastställda mål i samverkan med avdelningsledningen. Du ansvarar för att skapa en samarbetskultur som främjar ett kontinuerligt utvecklings- och förändringsarbete och effektiva processer. Statistikenheterna har sedan 2018 arbetat med ett teambaserat arbetssätt. Vi arbetar även med kontinuerlig förbättring och utveckling av verksamheten, vilket du som ny chef kommer att vara delaktig i.

I rollen ingår även att utveckla statistiken och hälsodataregistren för att öka relevansen vad gäller innehåll, tillgänglighet och aktualitet för våra målgrupper avseende våra data och vår statistik.

Som enhetschef för statistik 1 rapporterar du till avdelningschefen för avdelningen för register och statistik, och ingår i avdelningens ledningsgrupp. På så sätt bidrar du även till en helhet genom att aktivt driva frågor i avdelningens ledningsgrupp och därmed medverka för hela myndighetens verksamhetsutveckling. En viktig del av ditt uppdrag är att samverka med andra enheter och avdelningar inom Socialstyrelsen, samarbeta med andra myndigheter och representera myndigheten externt i olika sammanhang.

Vi söker dig som har


• relevant akademisk examen
• aktuell och flerårig erfarenhet av att leda verksamhet med både budget- och personalansvar
• erfarenhet av att arbeta med kvalitets-, förändrings- och utvecklingsarbete
• erfarenhet av arbete med statistik och register.

För att lyckas i uppdraget är du trygg och tydlig i ditt ledarskap. Du har också ett engagemang för processen att utveckla hälsodata till statistik och kunskap av stort värde för hälso- och sjukvården. Du är bra på att samarbeta kring komplexa uppdrag och skapa goda relationer samt har förmåga att skapa inkluderande dialog och tillitsbaserad styrning både internt och externt.  Du är både utvecklingsinriktad, drivande och lyhörd, och har en god förmåga att skapa välfungerande team. Genom din kommunikativa förmåga både i tal och skrift inspirerar du andra till dialog och delaktighet.  

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet från vård- och/eller omsorgssektorn eller forskning
• kunskap om ett processorienterat och teambaserat arbetssätt
• erfarenhet av arbete inom statlig, regional eller kommunal organisation

Anställningsinformation
Välkommen med din ansökan senast den 30 Maj 2022.

Anställningen är tillsvidare på heltid med provanställning på sex månader. Chefsförordnandet är på sex år och placeringen är i Stockholm.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder dessutom bra villkor för bland annat friskvård, flexibel arbetstid, semester och pension.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Karolina Öberg, ProAstri 0707-456766. Fackliga företrädare är Carl-Erik Flodmark för SACO och Magnus Göransson för ST. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00


God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor.

Ansök nu

Läkarchef till akuten

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även Sveriges största förlossningsklinik med omkring 8000 förlossningar per år. Södersjukhuset har cirka 5000 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs även omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision; Sveriges ledande akutsjukhus.Södersjukhuset ligger centralt på Södermalm med utmärkta kommunikationer med buss och pendeltåg.

På SÖS har vi akutläkarledd akutmottagning där vi arbetar med blandade patientflöden.

Beskrivning
Södersjukhusets akutmottagning är en av Region Stockholms och Sveriges stora akutmottagningar. Vi har haft akutläkare sedan år 2000 och vi växer stadigt. Vi finns i nya lokaler. Vi har goda möjligheter till klinisk forskning i samarbete med flera olika forskargrupper knutna till Karolinska Institutet. 

Totalt har verksamhetsområde Akut ca 300 anställda varav cirka 90 läkare och vi arbetar i interprofessionella team i en lärande organisation där alla yrkeskategorier tillsammans bidrar till värdeskapande vård för patienten.  

Vi erbjuder
Har du ett engagemang för ledarskap, utvecklings- och förbättringsarbete inom akutsjukvård men vill samtidigt jobba kliniskt? Vill du tillsammans med verksamhetsområdets övriga chefer fortsätta att utveckla vår verksamhet på vår akutmottagning tillsammans med ett engagerat, drivet och väl sammansvetsat ledningsteam? 

Du får vara med oss i en lärorik miljö där ingen dag är sig lik och där du erbjuds goda möjligheter att vidareutvecklas i din chefsroll. Individuell kompetensutvecklingsplan tas fram tillsammans med dig för att erbjuda dig en kontinuerlig fortbildning. Du kommer som ny chef hos oss att få gå vårat chefsprogram som skapar förutsättningar för ett gott ledarskap. Vi strävar alltid efter att utveckla vårt arbete, grundat i forskning och evidens, genom en öppen och ömsesidig dialog kring förnyade arbetssätt och metoder.

Arbetsuppgifter
Läkarna är organiserade i akutläkarverksamheten där du kommer att bli en av tre  läkarchefer i ett engagerat, drivande och kompetent läkarteam. 

Som läkarchef har du budget- och personalansvar och håller i medarbetar- och lönesamtal. Du rapporterar direkt till verksamhetsområdeschefen och ingår i ledningsgruppen med övriga chefskollegor på verksamhetsområdet. Därmed deltar du i planering, ledning, forskning, handledning och utveckling av såväl akutläkarverksamheten som hela akuten och verksamhetsområdet. Ditt arbete som läkarchef kombineras med 30% klinisk tjänstgöring på akutmottagningen.

Du kommer att ha personalansvar för ett 30-tal läkare. 

Vidare kommer du att driva vårt långsiktiga arbete med att kontinuerligt förbättra och utveckla våra arbetsprocesser och gemensamma arbetssätt tillsammans med övriga teamet. Du kommer till en verksamhet där det finns ett genuint intresse av att vi tillsammans kan skapa en akutmottagning i världsklass som tillvaratar nya rön från forskningen samt att organisationen utvecklas i takt med de krav och förväntningar som finns i omvärlden.

Kvalifikationer
Du är legitimerad specialistläkare i akutsjukvård. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet liksom erfarenhet av forskning och utbildning. 

Du är en lagspelare som stimuleras av att ingå i ett delat ledarskap med akutens två andra läkarchefer. Du har en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt att omprioritera och hantera en verksamhet som kännetecknas av snabba förändringar och ändrade förutsättningar.

Du är en tydlig och klar ledare som kan få gruppen att gå mot samma mål. Du tar tillvara dina medarbetares olika kompetenser och är öppen för nya arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Villkor
Tjänsten innebär ett visstidsförordnande under 3 år som chef med tillsvidareanställning som akutläkare. 

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till privat vårdgivare i Stockholm

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 17
Vi söker enhetschef (chefskonsult) för ett längre uppdrag hos en privat vårdgivare i Stockholm.
Vi ser gärna att du har god erfarenhet av ledarskap inom vården, är trygg i din roll och det är även meriterande är om du har erfarenhet av geriatriska avdelningar.
Arbetet är av sedvanlig karaktär, där du kommer leda arbetet på avdelningen med hänsyn till rutiner och struktur.
Du kommer att få utrymme till att förbättra processer, arbeta med personalfrågor och se till att vården förbättras.
För oss är det viktigt med rätt person på rätt plats och erbjuder därför rätt lön för rätt person!
Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar om detta uppdrag. Vi är både raka och reko att prata med.

Ansök nu

Driven och engagerad Enhetschef till PNV avd 16 på S:t Görans sjh

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 13
Vi söker just nu efter en enhetschef  till vår fina avdelning på S:t Görans sjukhus.

Om avdelningen :
Avdelning 16 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårdavdelning och en del av kliniken Psykiatri Nordväst. Vi finns på S:t Görans sjukhus med närhet till goda kommunikationer, butiker och restauranger. Avdelningen har 16 st vårdplatser och tar emot patienter över 18 års ålder. Enheten bedriver vård enligt HSL och LPT. Patienterna kan ha olika problematik men avdelningen har inriktning mot diagnosgrupper som depression, ångesttillstånd och personlighetssyndrom. Vår avdelning är i ständig utveckling framåt och vi lägger stort fokus på arbetsmiljö och patientsäkerhet. Akutpsykiatri är ett komplext uppdrag som kräver gott samarbete och kommunikation. Därför fokuserar vi på grupputveckling och feedback, handledning samt daglig spegling. Vi anser oss vara ett effektivt team och ett härligt positivt arbetsgäng.

Arbetsuppgifter:

- Leda och utveckla sektionen tillsammans med nio andra enhetschefer och sektionschef. Tillsammans skapar vi glädje, omtanke, tolerans och mod”.
- Arbeta med arbetsmiljörelaterade frågor och säkerställa god arbetsmiljö för medarbetarna.
- Ansvara för enhetens ekonomi, personal (inkl. rekrytering), rehabilitering, kompetensförsörjning, patientsäkerhets- samt miljöfrågor.
- Stötta samordningen av teamarbetet på avdelningen.
- Vara med och utveckla det interna samarbetet inom heldygnsvårdsektionen, med öppenvården samt samarbetet med kommuner, i rollen som chef.
- Skapa struktur och utveckla avdelningens rutiner samt fungera som inspiratör för kvalitetsutveckling.
- Hantera eventuella klagomål och vårdavvikelser i syfte att förbättra eventuella svagheter i verksamheten

Vidare är din roll som enhetschef att coacha teamets medarbetare, för att de ska få möjlighet att utföra sitt arbete på bästa sätt. Du tar vara på och möjliggör förverkligande av medarbetarnas idéer. Vi ser också att du har förmågan och intresset för att lyfta blicken och kunna påverka klinikens utveckling och övergripande frågor. Du rapporterar till sektionschef. Som enhetschef ingår du i heldygnsvårdens sektionsledningsgrupp med övriga enhetschefer och har till uppgift att utveckla vårdinnehållet inom sektionen.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är sjuksköterska, gärna med specialistutbildning inom psykiatrisk vård samt  erfarenhet av tidigare chefskap. Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper, du är:

- organiserad och noggrann
- duktig på att kommunicera och samverka
- driven i förbättringsarbete och utgår från patiens bästa
- självständig, ansvarsfull och proaktiv 
- en lagspelare
- positiv och har en god initiativförmåga
- social och har lätt för att skapa kontakter
- noggrann och välkomnar förändring och nytänkande
- resultatorienterad och arbetar mot uppsatta mål
- handlingskraftig och kommunikativ person med förmåga att prioritera bland varierande arbetsuppgifter i en föränderlig organisation                                                                                                                                     

Vi erbjuder dig en öppen arbetsplats där du har inflytande och möjlighet att utveckla dig själv som chef via interna utbildningar inom organisationen. Vi erbjuder också ett mentorskap av en kollega under de första 12 månaderna.  

Urval och intervjuer görs löpande och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag.  

Förmån:
Generöst friskvårdsbidrag. Fri läkarvård och övriga förmåner enligt Region Stockholms riktlinjer.

 Anställningsform:

Tillsvidareanställning som sjuksköterska med ett förordnande som enhetschef (40 tim/v.) med tillträde enligt överenskommelse.  

Information om tjänsten lämnas av:

Sektionschef - Robert Udd 08-123 387 62  
HR-konsult – Emma Mårtensson 08-123 387 68  

Övrig information:
Då intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringsperioden, vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Vårdenhetschef till IMA, Danderyds sjukhus

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 6
100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.Vill du vara en viktig del i ett av sjukhusets största verksamhetsområde Internmedicin och infektion? Vi söker nu en vårdenhetschef till IMA! Hos oss erbjuds du en spännande roll med stor möjlighet att vara med och påverka.

IMA är en högrevårdsavdelning som vårdar patienter med sviktande organfunktion och kritiska tillstånd, exempel kan var respiratorisk insufficiensen med akut andningshjälp, allvarliga infektionstillstånd och intoxikationer. Patienter kommer till IMA dels via akutmottagningen dels via övriga avdelningar på sjukhuset. IMA har ett nära samarbete med både AVA och IVA och har för närvarande nio vårdplatser där medelvårdtiden är 1,7 dygn.

I början av 2025 flyttar IMA till sjukhusets nya vårdbyggnad som är under uppförande just nu. Vårdenhetschefen för IMA kommer därmed ha en viktig roll och ett stort inflytande i planeringen av den nya avdelningen där det planeras för 12 vårdplatser.

 

Arbetsbeskrivning

Uppdraget innebär att du är ansvarig chef över sjuksköterskor, undersköterskor, bemanningsassistenter och koordinatorer samt planering, ledning, utveckling och uppföljning av verksamheten. Du ansvarar för din personal, ekonomi och långsiktig verksamhetsplanering. Till din hjälp har du två biträdande vårdenhetschefer som du kommer att ha ett dagligt samarbete med. I rollen har du även ett nära samarbete med verksamhetschef, vårdchef och dina chefskollegor. Utöver detta kommer du även ha kontakt med övriga funktioner inom verksamhetsområdet, tex medicinskt ansvarig läkare, kvalitets- och verksamhetsutvecklare, patientsäkerhetscontroller, HR-partner och controller.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta i en chefs- och ledarbefattning samt är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av slutenvård på akutsjukhus. Det är meriterande om du har arbetat på IVA, IMA och AVA.

 

Personliga egenskaper

Vi tror att du har integritet, är strategisk och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Du är en person som arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt och är lyhörd för dina medarbetare. Det är viktigt att du är en god kommunikatör, kan sprida entusiasm samt har en naturlig förmåga att samverka inom och utanför verksamheten. Du har ett gott omdöme samt förmåga att se möjlighet i förändring och utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

 

Övrigt

- Tillsvidareanställning som sjuksköterska som kombineras med tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år som sedan kan komma att förlängas i perioder om två år.
- Tillsvidare, heltid, 40 h/vecka.
- Tillträde: enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

På Danderyds Sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4300 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. https://www.ds.se/Om verksamheten

Internmedicin och infektion är ett av sjukhusets största verksamhetsområden och har cirka 450 medarbetare. Vi är fördelade på sju vårdavdelningar, två öppenvårdsmottagningar samt en akut vårdavdelning (AVA) där vi tar emot patienter för initial utredning och behandling. Hos oss på internmedicin och infektion utreder och behandlar vi patienter för några av de vanligaste folksjukdomarna.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Centrum för neurologi söker engagerad enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 29
Med uppdrag att leda verksamheten i framtidens hälso- och sjukvård.

Centrum för neurologi är en akademisk öppenvårdsverksamhet som arbetar med mottagning, forskning, utbildning och utveckling i frontlinjen i nära samarbete med patienter med kronisk sjukdom. Här arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, hälsoprofessioner, läkare, forskare i team och nätverk tillsammans med patienten. Du kommer vara närmaste chef för ca 25 medarbetare. 

I uppdraget som enhetschef ingår planering, ledning, utveckling och uppföljning av enhetens verksamhet. Enhetschefen har ett helhetsansvar för Centrum för neurologis resultat vad gäller verksamhets-, ekonomi-, personal-, och kvalitetsfrågor.

Du ingår i Akademiskt specialistcentrums ledningsgrupp är direkt underställd verksamhetschefen. Du kommer arbeta nära tillsammans med övriga enhetschefer och till ditt stöd i det dagliga arbetet har du även en medicinskt ledningsansvarig läkare (MLA).

Akademiskt specialistcentrum är en enhet inom Region Stockholm för patienter med MS, Parkinson, diabetes, reumatiska sjukdomar och Överviktscentrum som invigdes hösten 2017. Inom enheten är forskning, utbildning, utveckling och innovation integrerat i den dagliga vårdverksamheten. I vårt uppdrag ingår att utveckla nya arbetssätt, innovativ användning av medicinsk teknik och e-hälsolösningar, hög patientmedverkan och samverkan med olika vårdgivare, patientföreningar och näringsliv. Vi strävar efter att skapa en personcentrerad vårdmiljö tillsammans med de patienter som vänder sig till oss.

Arbetsuppgifter:
Vi söker dig som vill leda och utveckla vården för patienter med kronisk sjukdom. Du ska vara drivande i verksamhetsutveckling, innovationsarbete, forskning och utbildning. 
Du kommer att ingå i verksamhetens ledningsgrupp. 

Anställningsform: 
Tillsvidareanställning med chefsförordnande.

Kvalifikationer: 
Formellt krav är högskoleexamen inom hälso- och sjukvård, t.ex leg sjuksköterska. 
Tidigare chefs-/ledarskapserfarenhet tror vi är en stor tillgång i detta uppdrag. 
Erfarenhet och kunskap avseende process- och förbättringsarbete är meriterande och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom neurologi.

Personliga egenskaper: 
Du har en god förmåga att coacha och leda medarbetare med hög kompetens. Du har lätt för att kommunicera, har helhetssyn och har god förmåga att skapa ett gott arbetsklimat som främjar teamarbete, engagemang och delaktighet bland dina medarbetare. 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till Psykiatrisk avdelning Ytterö, Farsta

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 28
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.Om Psykiatrisk avdelning Ytterö

På Psykiatrisk avdelning Ytterö bedrivs heldygnsvård med inriktning mot psykos, avdelningen har totalt 42 vårdplatser som är uppdelade på tre subavdelningar. På alla subavdelningar arbetar ett engagerat team där personcentrerad heldygnsvård för patienter med psykiatrisk problematik sätts i centrum. Enheten ligger vackert belägen bredvid Magelugnssjön nära Farsta Centrum. Kollektivtrafiken finns i nära anslutning till enheten. För att säkerställa kvalitet och jämlik vård vägleds insatserna till patienten av diagnosspecifika vårdprocesskartor som anpassas utifrån patientens individuella behov. På avdelningen arbetar skötare, sjuksköterskor, kurator, arbetsterapeut, medicinsk sekreterare och läkare tillsammans.

Ditt arbete som Enhetschef

Som enhetschef arbetar du i ett parledarskap tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare (MAL). Ni ingår tillsammans i sektionens ledningsgrupp. På varje subavdelning finns även en biträdande enhetschef.

Du tillsammans med MAL ansvarar för tillämpningen av standardiserade diagnosspecifika vårdprocesser, ni verkar för att mål uppnås samt att riktlinjer och styrande dokument ligger till grund för den vård som erbjuds. Du har det ekonomiska ansvaret för avdelningen och arbetar även med arbetsmiljö- och rehabiliteringsfrågor, kompetensutveckling och rekrytering av medarbetare. Du har även stöd från ekonom och HR-konsult, patientsäkerhetshandläggare, erfarna kollegor och närmaste chef för att få bästa möjligheter att klara ditt uppdrag.

Ledningsuppdraget innebär budget-/, resultat och personalansvar.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som är strukturerad och tar ett aktivt ansvar för att nå verksamhetens mål och visioner. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel samt initiera och driva förändringsarbete på enheten. Som person är du kommunikativ, arbetar för att upprätthålla god stämning samt arbetar med att utveckla personalen. Du är tydlig och motiverande i ditt ledarskap och ger medarbetarna möjligheter att utvecklas genom feedback och återkoppling. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem samt snabbt sätta dig in i uppkomna situationer på avdelningen och har ett intresse för personalfrågor och arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vidare ställer vi krav på att du är legitimerad sjuksköterska, med flera års erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad. Det är meriterande med en Specialistutbildning i psykiatrisk vård eller motsvarande kompetens som bedöms lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 
Du anställs i din grundprofession och får ett chefsförordnande på 3 år med möjlighet till förlängning.  

Vi erbjuder möjlighet att arbeta på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården. 

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 3 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut. Kliniken tillämpar SLSO’s riktlinjer för registerkontroll mot belastnings- och misstankeregistret.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till Spånga Vårdcentral

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 28
Spånga vårdcentral är en populär och väletablerad mottagning med 44 medarbetare varav 13 Sjuksköterskor/Distriktssköterskor och 12 specialister i allmänmedicin.

Mottagningen har ca 17700 listade patienter och ca 140 patienter inskrivna i vår hemsjukvård. Vårdcentralen ligger i nära anslutning till pendeltågs- och busstation, 12 min med pendeltåg från Stockholms central. På Spånga torg finns det ett antal restauranger, butiker och torghandel. Vårt område är Solhem, Bromsten, Sundby och Flysta, bebyggelsen är av småstadskaraktär.

Vi värdesätter professionell gemenskap, kompetensutveckling och hållbar arbetsmiljö. Mottagningen är fullbemannad och de flesta av våra patienter erbjuds fast listning på läkare.

Arbetsuppgifter
I rollen som enhetschef för Sjuksköterskegruppen hos oss har du ansvarar för personal, ekonomi och verksamhetsutveckling. Ditt huvudsakliga fokus är att leda och motivera medarbetarna för att uppnå goda prestationer och resultat. I chefsuppdraget ingår att aktivt arbeta för att bibehålla en god arbetsmiljö, som innehåller arbetsglädje, samarbete och respekt för varandra.

Du kommer att ha ett operativt ansvar i form av daglig ledning och styrning, vilket kräver att du har förmåga att skapa en helhetsbild över verksamheten och dess behov. Vidare är det viktigt att du har ett stort intresse för struktur och schemaplanering, för att kunna organisera verksamheten på ett effektivt sätt. Du är närmaste chef för våra sjuksköterskor och distriktssköterskor. Du ansvarar för utvecklings- och lönesamtal, rekrytering och rehabilitering för dina medarbetare.

Som Enhetschef är du direkt underställd Verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Du arbetar nära Verksamhetschefen och Enhetschefen. I arbetsuppgifterna ingår arbete med patientsäkerhetsfrågor.

I arbetet ingår även kliniskt arbete som sjuksköterska på ca 50 %.

Anställningsform
Heltid. Tillsvidareanställning. Tillträde efter överenskommelse. Urval sker löpande under ansökningstiden. Provanställning kan tillämpas.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som är legitimerad Sjuksköterska eller Distriktssköterska som har god förståelse för och erfarenhet av arbete i primärvård. Du har erfarenhet av att leda andra inom hälso- och sjukvård.

Som ledare är du trygg, tydlig och engagerad med ett förhållningssätt som uppmuntrar till flexibilitet och ansvarstagande. Du har lätt för att kommunicera och god förmåga att planera och strukturera både ditt och enhetens uppdrag. Du har förmåga att se helheten samt ett intresse för struktur, flöden och schemaplanering. Vidare är du van vid att arbeta i team och har en utpräglat god samarbetsförmåga.

Eftersom vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Du kommer möta en enhet med stor kompetens, erfarenhet och engagemang för patienterna.

Välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till Mobila akutenheten, Norra Stockholms psykiatri

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 25
Mobila akutenheten (MAE) är en jour- och bedömningsenhet som erbjuder telefonrådgivning, läkarbesök och akuta besök i hemmet för patienter boende på NSP:s upptagningsområde.

Enheten är tillgänglig alla dagar i veckan mellan klockan 08.00 och 22.00.

Mobila akutenheten är en knutpunkt för kliniken, som samarbetar med klinikens samtliga öppenvårdsmottagningar och även heldygnsvården i sin roll som jour- och bedömningsteam. Mobila akutenheten rymmer även NSP:s remissportal, som ansvarar för bedömning och handläggning av samtliga remisser som skickas till Norra Stockholms psykiatri. Även heldygnsvårdens sekreterargrupp, som ansvarar för LPT-bevakningen i heldygnsvården, hör organisatoriskt till Mobila akutenheten. Enheten har även ansvar för att bemanna koordinatorstelefonen för inläggning av patienter på heldygnsvården.

Mobila akutenheten ingår i klinikens akutsektion tillsammans med psykiatriska akutmottagningen och avdelning 1.

 

Uppdraget
Som enhetschef arbetar du i ledarpar tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare (MLA) och ansvarar för verksamhetsutvecklingen på enheten. Du har personalansvar 34 medarbetare som består av sjuksköterskor, skötare, medicinska sekreterare och specialistläkare. Till din hjälp har du en sektionschef som tillsammans med dig och MLA ingår i sektionens ledningsgrupp och bidrar aktivt till klinikens utveckling. Du samarbetar med medarbetare, chefskollegor och externa parter samt ansvarar för enhetens budget, produktion och uppföljning.

 

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med önskemål om vidareutbildning inom psykiatri. Flerårig erfarenhet av chefs- och ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet, eller annan liknande politiskt styrd organisation.

Ditt ledarskap karakteriseras av tydlig kommunikation och struktur tillsammans med kvalitetsmedvetenhet och förmågan att se helheten. Du har hög flexibilitet och mycket god samarbetsförmåga.

Du har kunskap och engagemang inom psykiatri, men också förmågan att lyfta blicken och arbeta utifrån ett brett perspektiv.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Villkor
Tillsvidareanställning, heltid. Du anställs i din grundprofession på NSP och får ett chefsförordnande på 3 år med eventuell förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder dig:

-Kompetensutveckling

-Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag 4000 kr/år

-Flextid

-Fri sjukvård i öppenvård

 

Övrig information
Vid frågor kontakta:

Sektionschef Jaana Agvald, tel: 08-123 491 17, jaana.agvald@regionstockholm.se

Murad Ahmad, MLA, murad.ahmed@regionstockholm.se

 

Välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Norra Stockholms psykiatri, NSP, är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO. Vi erbjuder specialiserad psykiatrisk öppen- och heldygnsvård för Stockholms läns invånare. Till kliniken hör också en länsövergripande psykiatrisk akutmottagning.Kliniken är organiserad i sektioner och har ett flertal högspecialiserade enheter med inriktning på områdena; affektiva sjukdomar, ångestsjukdomar, psykossjukdomar, adhd och äldrepsykiatri. Vi finns på S:t Eriksplan, Serafen, Alvik och på S:t Görans sjukhusområde.Vi är en välbemannad universitetsklinik med goda forsknings- och utbildningsmöjligheter med cirka 900 medarbetare. Hos oss arbetar vi aktivt för en jämn könsfördelning och med mångfalds-, HBTQ- och jämställdhetsfrågor, eftersom vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Kliniken är en välkomnande arbetsplats, där vi gärna ser en spridning i både etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare.Läs mer om oss på https://www.norrastockholmspsykiatri.se/

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till avdelning 3, psykossektionen, Norra Stockholms psykiatri

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 25
Beskrivning
Här är jobbet för dig som vill arbeta med ledning samt förändrings- och utvecklingsarbete inom det spännande området psykiatri.

Avdelning 3 är en akutpsykiatrisk observationsavdelning med 14 vårdplatser. På avdelningen arbetar specialistläkare, underläkare, sjuksköterskor, skötare och en kurator.Arbetsuppgifter
Som enhetschef ansvarar du för ca 30 medarbetare och ditt arbete sker i nära samarbete med medicinskt ansvarig överläkare. Du ingår i sektionsledningsgruppen och deltar i det gemensamma förbättrings- och utvecklingsarbetet. Du ansvarar också för enhetens budget och övergripande verksamhetsuppföljning samt har personalansvar för enhetens medarbetare.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med önskemål om vidareutbildning inom psykiatri. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av chefs- och ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Som person är du strukturerad, flexibel, trygg i ditt ledarskap och har god samarbetsförmåga. Du är också tydlig i din kommunikation både internt och externt samt har förmåga att engagera och motivera dina medarbetare.

Stor vikt läggs för intresse av patientgruppen och kulturell mångfaldVillkor
Tillsvidare, heltid. Du anställs i din grundprofession och får ett chefsförordnande som enhetschef på 3 år, förordnandet kan därefter förlängas.

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.

Välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Norra Stockholms psykiatri, NSP, är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO. Vi erbjuder specialiserad psykiatrisk öppen- och heldygnsvård för Stockholms läns invånare. Till kliniken hör också en länsövergripande psykiatrisk akutmottagning.Kliniken är organiserad i sektioner och har ett flertal högspecialiserade enheter med inriktning på områdena; affektiva sjukdomar, ångestsjukdomar, psykossjukdomar, adhd och äldrepsykiatri. Vi finns på S:t Eriksplan, Serafen, Alvik och på S:t Görans sjukhusområde.Vi är en välbemannad universitetsklinik med goda forsknings- och utbildningsmöjligheter med cirka 900 medarbetare. Hos oss arbetar vi aktivt för en jämn könsfördelning och med mångfalds-, HBTQ- och jämställdhetsfrågor, eftersom vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Kliniken är en välkomnande arbetsplats, där vi gärna ser en spridning i både etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare.Läs mer om oss på https://www.norrastockholmspsykiatri.se/

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till Klinisk kemi 24Sju, Södersjukhuset

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 20
Vill du vara med att leda och utveckla vår verksamhet inom Klinisk kemi? Vi arbetar för att möta patientens behov av diagnostik idag och i framtiden.

Just nu söker vi en enhetschef för vår dygnet runt-verksamhet vid Södersjukhuset. Varmt välkommen att ansöka!

Om oss
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK) är ett kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostiskt centrum med ledande diagnostik som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden. MDK är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet (KUL) som bedriver verksamhet inom laboratoriemedicin i hela länet samt Bild och Funktion som är den samlade verksamheten inom radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

Klinisk kemi driftar åtta stora centrallaboratorier vid sex sjukhus i Stockholm. Driftsansvaret för dessa analysverksamheter ingår i en gemensam laboratorieenhet. 

Om tjänsten 
Som enhetschef på vårt dygnet runt-laboratorium på Södersjukhuset kommer du att ha ett delat ledarskap tillsammans med ytterligare en befintlig enhetschef. Ni ansvarar tillsammans med berörda sektionschefer för det värde som levereras inom enheten samt har ett sammanhållet ansvar för integration av laboratorieverksamheten (utfall/kvalitet/produktion) och FoU. 

I nära samarbete med sektionschefer och verksamhetschef förväntas du löpande utveckla och förbättra arbetssätten och rutinerna för den aktuella enheten. Du rapporterar till sektionschef och har ett nära samarbete med denne där ni ansvarar för att se till att hela verksamheten styrs mot gemensamma mål. Rollen innebär att du har ett ansvar för att enhetens produktion sker rationellt med ett kontinuerligt förbättringsarbete och att kvalitetssystemets krav uppfylls.

Som enhetschef har du ett personalansvar för cirka 20 medarbetare (laborerande personal). Vidare säkerställer du att det finns rätt kompetens och bemanning och du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet. Du har ansvar för att bereda  möjligheter till forskning samt utbildning inom enheten. 

I tjänsten ingår ansvar för enhetens budget och verksamhetsplan och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Vi söker
Du är en engagerad, handlingskraftig och driven ledare som är lyhörd för vårdens behov. För att lyckas i rollen tror vi att du har en god förmåga att kommunicera och skapa tydlighet kring mål och strategier. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Vidare är du trygg i dig själv och kan finna dig i en föränderlig vardag samt anpassa dig till vad omgivningen kräver. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor samt ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser.

Vi ser det som en självklarhet att du delar vår vision Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.  

Kvalifikationer
Krav: Kandidatexamen eller motsvarande högskoleexamen inom relevant område. Erfarenhet från kliniskt laboratoriearbete. Mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift, eftersom kommunikationen sker på svenska. 
Meriterande: Erfarenhet av ledarskap samt förbättringsarbete. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen att skicka in din ansökan! 

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. Efter ansökningstidens slut kommer du som uppfyller tjänstens kvalifikationer att få ett mail med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. 

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna. 

Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla: 
1. CV 
2. Personligt brev (frivilligt)
3. Examensbevis
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma) 

Provanställning kan komma att tillämpas.Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till Mottagning för affektiva sjukdomar I, S:t Eriksplan

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 12
Beskrivning
Tjänsten som enhetschef gäller en mottagning som vänder sig till patienter för utredning och behandling av Bipolär sjukdom (typ1).

Vi behandlar även andra psykiatriska problem som patienterna kan ha förutom grunddiagnosen. Mottagningen är belägen vid S:t Eriksplan i Atlasområdet och ingår i Sektionen för affektiva sjukdomar.

Samtliga öppenvårdsmottagningar inom NSP har i uppdrag att stötta varandra med kunskap och insatser utifrån respektive spetsområde, i detta fall inom specifikt bipolär sjukdom men även allmänt runt affektiva sjukdomar.

Utveckling och implementering av best-practice, nya behandlingsalternativ samt kliniknära forskning inom det affektiva sjukdomsområdet är centrala uppgifter för sektionen.

Vi söker nu en enhetschef att ta över ledarskapet från den nuvarande chefen som går till ett annat uppdrag inom kliniken. Mottagningen är välfungerande och stabil, och har tillfredsställda personalbehov. Alla patienter har fast läkare och sjuksköterska och vi arbetar teambaserat tillsammans med kuratorer, arbetsterapeut, psykologer och rehabkoordinator. Utöver det finns även en MB (medarbetar med brukarerfarenhet) och medicinska sekreterare anställda.

Det finns ett välutvecklat och fungerande samarbete med heldygnsvården där man arbetar tätt tillsammans för att ge patienten en smidig övergång i vårdkedjan.

 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef arbetar du i ett ledarpar tillsammans med medicinskt ansvarig läkare (MAL) och ansvarar för verksamhetsutvecklingen på mottagningen. Till din hjälp har du en sektionschef som tillsammans med dig och MAL ingår i sektionens ledningsgrupp och bidrar där aktivt till klinikens utveckling. Du samarbetar med medarbetare, chefskollegor och externa parter samt ansvarar för enhetens budget, personal och uppföljning.Kvalifikationer
Gärna flerårig erfarenhet av chefs- och ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet, eller annan liknande politiskt styrd organisation. Ditt ledarskap karakteriseras av tydlig kommunikation och struktur tillsammans med kvalitetsmedvetenhet och förmågan att se helheten.

Kandidatexamen inom vårdrelaterat yrke eller annan, av arbetsgivaren bedömd relevant högskoleutbildning krävs samt förmåga att engagera, stimulera och utveckla medarbetarnas kunskap.

Du har hög flexibilitet och mycket god samarbetsförmåga.

Du har kunskap och engagemang gällande patientgruppen, men också förmågan att lyfta blicken och arbeta utifrån ett brett perspektiv.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Villkor
Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Du anställs i din grundprofession på NSP och får ett chefsförordnande på 3 år med eventuell förlängning.

Vi erbjuder dig:

Kompetensutveckling

Friskvårdstimme och generöst friskvårdsbidrag 4000 kr/år

Flextid

Fri sjukvård i öppenvård

 

Information om tjänsten lämnas av
Sektionschef Johan Lundberg, tel: 08- 123 487 84

Medicinskt ledningsansvarig, Jeanette Lorin, tel: 08- 123 487 19


Välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Norra Stockholms psykiatri, NSP, är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO. Vi erbjuder specialiserad psykiatrisk öppen- och heldygnsvård för Stockholms läns invånare. Till kliniken hör också en länsövergripande psykiatrisk akutmottagning.Kliniken är organiserad i sektioner och har ett flertal högspecialiserade enheter med inriktning på områdena; affektiva sjukdomar, ångestsjukdomar, psykossjukdomar, adhd och äldrepsykiatri. Vi finns på S:t Eriksplan, Serafen, Alvik och på S:t Görans sjukhusområde.Vi är en välbemannad universitetsklinik med goda forsknings- och utbildningsmöjligheter med cirka 900 medarbetare. Hos oss arbetar vi aktivt för en jämn könsfördelning och med mångfalds-, HBTQ- och jämställdhetsfrågor, eftersom vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Kliniken är en välkomnande arbetsplats, där vi gärna ser en spridning i både etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare.Läs mer om oss på https://www.norrastockholmspsykiatri.se/

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till privat vårdgivare i Stockholm

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 4
Vi söker enhetschef (chefskonsult) för ett längre uppdrag hos en privat vårdgivare i Stockholm.
Vi ser gärna att du har god erfarenhet av ledarskap inom vården, är trygg i din roll och det är även meriterande är om du har erfarenhet av geriatriska avdelningar.
Arbetet är av sedvanlig karaktär, där du kommer leda arbetet på avdelningen med hänsyn till rutiner och struktur.
Du kommer att få utrymme till att förbättra processer, arbeta med personalfrågor och se till att vården förbättras.
För oss är det viktigt med rätt person på rätt plats och erbjuder därför rätt lön för rätt person!
Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar om detta uppdrag. Vi är både raka och reko att prata med.

Ansök nu

Biträdande Vårdenhetschef till MAVA

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 30
Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:- Kvalitet: vi vill alltid bli bättre,

- Samhällsansvar: tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.

- Innovation: Vi är nyfikna och modiga,

- Empowerment: Du är viktig, din åsikt gör skillnad.Vi erbjuder dig en attraktiv poänglönemodell, S:t Göranmodellen, och en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.Om vår medicinska akutvårdsavdelning

Välkommen till en trevlig och utvecklande avdelning där vi värdesätter respekt för varandra och ett gott bemötande.

MAVA och IMA ingår i akutkliniken och arbetar med akutsjukvård inom det akutmedicinska panoramat. Sjuksköterskorna och undersköterskorna roterar mellan MAVA och IMA vilket innebär att vi har en hög kompetens och kapacitet till att vårda våra svårt sjuka patienter. Akutkliniken består av akutmottagningen, AVA, MAVA och IMA. MAVA har 24 vpl och IMA har 6 vpl. Här arbetar vi i team bestående av läkare, sjuksköterska och undersköterska.

Arbetsuppgifter

I denna roll är du direkt underställd och arbetar på uppdrag av vårdenhetschefen. Du arbetar i ett delat ledarskap med andra biträdande vårdenhetschefer och har ett operativt ansvar för det dagliga arbetet på avdelningen. För denna roll krävs det att du är noggrann i ditt arbete och ser patientsäkerhet och kvalitetsarbete som dina prioriterade områden.

Denna roll innefattar även ett delegerat medarbetaransvar för en grupp sjuksköterskor och undersköterskor. Du medverkar i rekrytering, lönesättning och håller i medarbetarsamtal. Det krävs därför att man arbetar strategiskt med uppföljning av sin personal och deras utveckling. Av stor vikt är även att man skapar förutsättningar för att personalen kan bidra och genomföra förbättringsarbeten.

Du är även delaktig i klinikens verksamhetsplan och arbetar för att nå uppsatta mål. Därav är även förmågan att kunna prioritera, planera och organisera av stor betydelse för att ha möjlighet att arbeta inom de tidsramar som finns. Personalplaneringen görs i samarbete med bitr VEC och bemanningsassistent i både långsiktig och kortsiktig personalplanering.

I denna roll arbetar du kliniskt 40% och 60% administrativt.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av akutsjukvård. Gärna en specialistutbildning inom akutsjukvård, intensivvård eller medicin. Tidigare chefs- och/eller ledarerfarenhet är även meriterande. Du har ett genuint intresse för människan och har en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, har en stark vilja att arbeta med ständiga förbättringar och du har inga problem med att stå i centrum och leda. Prestigelöshet är viktigt för dig då du trivs med att inspirera och få andra att växa.

Villkor

Vid frågor, hör gärna av dig till nedanstående kontaktperson. Vi gör urval och intervjuar löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag. Vi ser framemot att höra från dig! 

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Neuropsykiatrisk mottagning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 30
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Om Neuropsykiatrisk mottagning

Vårt uppdrag är att utreda och behandla neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.Vi erbjuder läkemedelsbehandling, psykoedukation, samt arbetsterapeutiska och kurativa insatser. Mottagningen är belägen i Hagsätra centrum.

Vi har utvecklat ett digitalt arbetssätt som vi implementerat i ett av våra behandlingsteam, det har inspirerat oss att gå vidare och skapa fler digitala vårdprocesser även i våra andra team.
Vår mottagning är indelad i tre team med differentierade vårdnivåer.

Team 1 arbetar helt digitalt med årskontroller via Alltid Öppet-appen för patienter utan övrig specialistpsykiatriskt behov. Arbetet leds av sjuksköterskor.

Team 2 består av personer som ger den aktiva behandlingen i ADHD/autismprocessen. Här erbjuder vi psykoedukation, framförallt digitalt, medicinering och arbetsterapeutiska insatser.

Team 3 arbetar med patienter med omfattande vårdbehov där, teamet arbetar multiprofessionellt inkluderande fasta vårdkontakter.

Ditt arbete som enhetschef

Som enhetschef arbetar du i ett parledarskap tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare (MAL) och tillsammans ingår ni i öppenvårdsektionens ledningsgrupp. Tillsammans med MAL, ansvarar du för enhetens patientarbete och utveckling.

Du arbetar även med arbetsmiljö och rehabiliteringsfrågor, strategiskt arbete och kompetensutveckling. Rekrytering av medarbetare sker i samråd med den centrala HR-funktionen. Ledningsuppdraget innebär budget-/, resultat och personalansvar

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som är strukturerad och tar ansvar för att nå verksamhetens mål och visioner. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel samt initiera och driva förändringsarbete på enheten.

Som person är du kommunikativ, arbetar för att upprätthålla god stämning samt arbetar med att utveckla personalen. Du är tydlig och motiverande i ditt ledarskap och ger medarbetarna möjligheter att utvecklas genom feedback och återkoppling. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem samt snabbt sätta dig in i uppkomna situationer på enheten och har ett intresse för personalfrågor och arbetsmiljö. Vi uppskattar idéer som utvecklar dig själv och verksamheten, därav lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vidare har du en specialistutbildning i psykiatrisk vård eller motsvarande kompetens som bedöms lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill att arbetet ska ge energi och strävar därför efter att arbeta i processer som ska bidra till en god vård där välbefinnande för både patienter och medarbetare är målet.
Vi är i en spännande fas där vi utvecklat digitala processer och för dig med intresse för utvecklingsarbete är det en möjlighet att få fortsätta resan framåt tillsammans med oss.

Vi erbjuder dig möjlighet att jobba på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Du anställs i din grundprofession på Psykiatri Södra Stockholm och får ett chefsförordnande på 3 år med möjlighet till en eventuell förlängning. 

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 3000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut. Kliniken tillämpar SLSO’s riktlinjer för registerkontroll mot belastnings- och misstankeregistret.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef och dietist, Paramedicinska sektionen Danderyds Sjukhus AB

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 1
Vill du vara med och göra skillnad genom att utveckla nutritionsarbetet på Danderyds sjukhus? Hos oss på Dietistenheten får du nu den unika möjligheten i vår kombinerade tjänst som enhetschef och klinisk dietist.

Vårt anställningserbjudande

Dietistenheten expanderar och har fått nya spännande uppdrag på sjukhuset. Vi erbjuder ett intressant, omväxlande och meningsfullt arbete i en välfungerande arbetsgrupp på tolv dietister. Du får ett tydligt mandat att verka i din roll som enhetschef. Vi har flexibla arbetstider och god möjlighet till kompetensutveckling. Vi erbjuder också bra friskvårdsaktiviteter med ett generöst friskvårdsbidrag.

 

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef ansvarar du för att leda det dagliga arbetet på enheten och utveckling av nutritionsområdet. Du kommer ingå i ett nystartat sjukhusövergripande nutritionsråd.

Du har personal- budget- och arbetsmiljöansvar.

Du bidrar med din kliniska del utifrån din tidigare kompetens och erfarenhet, men möjlighet finns också att prova på nya arbetsområden.

Tjänsten bygger på ett chefsuppdrag på 50% och på kliniskt arbete på 50%. Du anställs i din grundprofession med ett chefsförordnande på fyra år med möjlighet till förlängning. 

Till din hjälp för att lyckas i ditt uppdrag har du en mycket kompetent och samarbetsvillig arbetsgrupp och tillsammans tar ni nästa steg framåt. Du ingår tillsammans med tre andra enhetschefer samt sektionschefen i den paramedicinska ledningsgruppen. Du har möjlighet till bra stöd i form av chefsutbildning, mentorskap och coaching för att komma in i chefsrollen hos oss. Du har ett nära samarbete med enhetens sektionschef.

 

Kvalifikationer

- Du är legitimerad dietist samt har tidigare erfarenhet av chefs- och/eller ledaruppdrag.
- Vidareutbildning på exempelvis magisternivå samt genomgången ledarskapsutbildning är meriterande.
- Klinisk erfarenhet från akutsjukvården är meriterande liksom längre erfarenhet i tidigare roller som chef/ledare.

 

Personliga egenskaper

Vi ser att du är stabil och trygg som person och att du tycker om att arbeta coachande och nära din arbetsgrupp. Du tror på delaktighet och tycker det är kul att leda, driva och utveckla verksamheten. Du har vidare lätt för att samarbeta och skapa trygghet och tillit i gruppen genom att vara tydlig i din kommunikation. Vi ser också att du har god förmåga att samarbeta med representanter från olika verksamhetsområden på sjukhusnivå. 

Du arbetar mål- och resultatorienterat och ser vikten av att följa upp och utvärdera innan ni tar nästa steg framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

På Danderyds Sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra ett personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4300 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. https://www.ds.se/

Om verksamheten

Organisatoriskt tillhör du den Paramedicinska Sektionen som består av ca 70 medarbetare fördelade på fyra olika enheter inom Arbetsterapi, Fysioterapi och Nutrition. Här arbetar arbetsterapeuter, dietister och fysioterapeuter inom de flesta av sjukhusets verksamhetsområden, med både sluten-och öppenvård. Enheten har en bred kompetens inom respektive yrkesgrupp och kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till Habiliteringscenter Järva

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 22
Vill du leda och utveckla medarbetare i en specialistverksamhet? Välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten:  

Som Enhetschef har du ansvar för verksamhetens kvalitet och patientsäkerhet samt budget-, personal- och arbetsmiljöansvar.

Du leder enheten så att bästa förutsättningar ges för att de olika teamen utvecklas på bästa sätt. Du kommer att arbeta för att skapa en god arbetsmiljö, effektiva team och driva verksamhetsutveckling. Du samarbetar även aktivt med andra aktörer inom exempelvis kommunen och hälso- och sjukvården.  

Du ansvarar för att riktlinjer och rutiner efterföljs, att målen uppnås och att teamet säkerställer kvalitén i insatserna. Som enhetschef är du direkt underställd sektionschef och ingår i sektionens ledningsgrupp som består av två sektionschefer och enhetschefer från 11 andra Habiliteringscenter för barn.  Du kommer också att ha ett nära samarbete med din chefskollega på Habiliteringscenter Järva vuxna.  

 

Om oss:

Habiliteringscenter Järva Barn är en enhet inom Habilitering & Hälsa, en verksamhet inom Region Stockholm med särskild kompetens kring funktionsnedsättningar. Enheten är specialiserad på intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning samt diagnos inom autismspektrumet. Vi kapar förutsättningar för patienten att fungera på bästa sätt i sin vardag.

På enheten arbetar 21 medarbetare, vi jobbar i tvärprofessionella team bestående av psykolog, logoped, arbetsterapeut, fysioterapeut, specialpedagog och administratör. 

Vi vänder oss till personer boende i Spånga-Tensta, Rinkeby-Kista och Sundbyberg och utvecklar kontinuerligt våra metoder för att kunna arbeta med ett interkulturellt förhållningssätt.

 

Om dig:

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, tidigare chefserfarenhet, som inneburit budget- och personalansvar, samt med erfarenhet av offentlig verksamhet. Erfarenhet av habiliteringsarbete och om målgruppen är meriterande. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav.

Som person är det viktigt att du har goda ledaregenskaper, såsom förmåga att fatta och förverkliga beslut  samt att  tillvarata och utveckla medarbetarnas erfarenheter och kompetens.

Du är tydlig i din kommunikation, trygg i din roll samt utvecklingsfokuserad och strukturerad. Du har helhetsperspektiv och skapar lätt förtroende. Du har ett driv och ett engagemang för din uppgift och har förmågan att bidra till ett öppet, framåtriktat arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställningsform:  

Tillsvidareanställning i grundprofession, med treårigt förordnande som Enhetschef.

Heltid, 100 %.  Tillträde enligt överenskommelse.  

 

Hos oss får du:

Ett stimulerande och omväxlande arbete i ett trevligt arbetsklimat med god arbetsmiljö. Du får både ett kollegialt stöd genom sektionens enhetschefer och övriga enhetschefer inom Habilitering & Hälsa. Du ges även goda möjligheter till kompetensutveckling genom kontinuerlig fortbildning och chefshandledning. Vi har förmåner så som fri hälso- och sjukvård, ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid. 

 

Vill du veta mer? 

Kontakta gärna Sektionschef Anna Gillberg Gustafsson tel. 08-123 350 03.  

 

Facklig företrädare:  

Ledarna tel. 0200-87 11 11  

Aina Blom, SACO 0707-63 01 29  

Siv Aronsson, SSR 0725-82 44 22  

Liisa Holtay, Psykologförbundet 08-123 404 84  

Ola Teller, Vision 08-123 404 81  

Janne Virtanen, Jusek 08-123 475 29  

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till Habiliteringscenter Järva

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Vill du leda och utveckla medarbetare i en specialistverksamhet? Välkommen med din ansökan redan idag!

Om oss:

Habiliteringscenter Järva Barn är en enhet inom Habilitering & Hälsa, en verksamhet inom Region Stockholm med särskild kompetens kring funktionsnedsättningar.

Enheten är specialiserad på intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning samt diagnos inom autismspektrumet. Här jobbar vi tillsammans med barn och deras föräldrar för att barnen ska fungera på bästa sätt i sin vardag.

Medarbetarna arbetar i tvärprofessionella team bestående av kurator, psykolog, logoped, arbetsterapeut, fysioterapeut, specialpedagog och administratör. Teamen är specialiserade mot våra tre olika målgrupper.

Vi vänder oss till personer boende i Spånga-Tensta, Rinkeby-Kista och Sundbyberg och arbetar med att ge vård med ett interkulturellt förhållningssätt.

Om tjänsten:

Som Enhetschef har du ansvar för verksamhetens kvalitet och patientsäkerhet samt har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du leder enheten så att medarbetarna ha de bästa förutsättningar för att ge en god vård i rätt tid till patienterna. Du arbetar tillsammans med medarbetarna för att skapa en god arbetsmiljö, effektiva team och driver förbättringsarbete på enheten. Du samarbetar även aktivt med andra aktörer inom exempelvis kommunen och hälso- och sjukvården.

Du ansvarar för att riktlinjer och rutiner efterföljs, att målen uppnås och att teamet säkerställer kvalitén i insatserna. Som enhetschef är du direkt underställd sektionschef och ingår i sektionens ledningsgrupp som består av två sektionschefer och enhetschefer från 11 andra mottagningar. Du kommer också att ha ett nära samarbete med din chefskollega på Habiliteringscenter Järva vuxna, som delar lokaler och fysiska resurser med Din enhet.

Om dig:

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och ett stort intresse för ledarskap. Rollen förutsätter att du har en förmåga att se helheten och underlättas av erfarenhet från kliniskt arbete. Erfarenhet av, och/eller kompletterande utbildning i, ledarskap samt erfarenhet av habiliteringsarbete i Stockholm och kunskaper om målgruppen är meriterande. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav.

Som person är Du resultatinriktad, och har en hög arbetskapacitet med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du har förmågan att inspirera och entusiasmera andra att tillsammans driva och uppnå uppsatta mål. Du måste ha goda ledaregenskaper, såsom förmåga att fatta och förverkliga beslut samt att tillvarata och utveckla medarbetarnas erfarenheter och kompetens.

Du kan anpassa din kommunikation till situationen och är lyhörd för andras synpunkter. Som person är du engagerad, tycker om att leda andra och bygger relationer där du är synlig och tillgänglig.

Du kommer att vara en verksamhetsnära ledare som lyfter och utvecklar dina medarbetare. Du främjar en kultur som kännetecknas av arbetsglädje och en vilja att skapa en god vård i rätt tid. Du leder dina medarbetare i bemötande, prioriteringar och arbetssätt.

Arbetet kräver god samarbetsförmåga eftersom du kommer att ha nära kontakt med många olika verksamheter. Du är flexibel, ser lösningar och vill vara med och skapa en bättre vård för våra patienter inom Habilitering & Hälsa. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke samt motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Du har ett strategiskt perspektiv vad gäller att kunna ge god vård till alla våra målgrupper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning i grundprofession, med treårigt förordnande som Enhetschef.

Heltid, 100 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Sektionschef Anna Gillberg Gustavsson tel. 08-123 350 03.

Facklig företrädare:

Ledarna tel. 0200-87 11 11

Aina Blom, SACO 0707-63 01 29

Siv Aronsson, SSR 0725-82 44 22

Liisa Holtay, Psykologförbundet 08-123 404 84

Ola Teller, Vision 08-123 404 81

Janne Virtanen, Jusek 08-123 475 29

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Konsultchef Feelgood Marievik

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 21
Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering.

Vi har idag 700 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på ca 120 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder 800 000 medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY.

Läs mer på www.feelgood.se

Till vår enhet i Marievik söker vi nu en Konsultchef.

Vår vision är Sveriges friskaste kunder. På vår enhet i Marievik i Liljeholmen är vi idag 24 medarbetare som arbetar i team gentemot våra olika kundföretag och levererar tjänster inom arbetsmiljö, hälsoutveckling och rehabilitering. Positiv inställning, innovation, helhetssyn och en stark vilja att åstadkomma goda resultat kännetecknar vår kultur och arbetsgemenskap.

Att arbeta som konsultchef på Feelgood innebär ett nära samarbete med kollegor och kunder där vi tillsammans jobbar för Sveriges friskaste medarbetare. Rollen som konsultchef innebär att du leder och stöttar konsulter med spetskompetens inom sitt område. Du ansvarar för ett tvärprofessionellt team med konsulter bestående av läkare, företagssköterskor, undersköterska, rehabsamordnare, psykologer/beteendevetare , organisationskonsulter, ergonomer, arbetsmiljöingenjörer samt administrativ personal. Du ingår själv i ett ledningsteam inom region Stockholm.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

• leda, coacha, följa upp och utveckla medarbetarna i ditt team för att nå uppsatta mål.
• optimera teamets resurser och säkerställa en effektiv resursplanering och skapa en god arbetsmiljö och en lönsamhet för Feelgood regionalt men även nationellt
• leda The Feelgood Way – leda i enlighet med Feelgoods arbetssätt rutiner, processer samt leda sig själv och andra så att goda resultat skapas för våra kunder, vårt bolag och våra medarbetare
• i ledningsteamet redogöra för teamets resultat och prognos framåt
• säkerställa god leverans till våra kunder

Vi söker dig som:

• har akademisk examen inom relevant profession
• har ett par års erfarenhet från coachande ledarskap med goda resultat
• har erfarenhet av försäljning och kundarbete och förstår vikten av att alltid ha kunden i fokus
• gillar att skapa och utveckla affärer och har god förmåga att skapa bra relationer
• har branscherfarenhet och god insikt i hur konsultbolag fungerar och styrs

Stor del av rollen handlar om att coacha dina medarbetare och motivera dem att göra sitt yttersta för att vi ska bibehålla våra goda kundrelationer och bidra till en god arbetsmiljö. Därför är detta något vi vill att du stimuleras och är intresserad av. Du är bra på att få med dig samt engagera andra. Du har även god förmåga att strukturera och prioritera i det dagliga arbetet.

Ansök nu

BB Stockholm söker chefsjuksköterska till BVC

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 24
Om BB Stockholm Family

BB Stockholm bedriver verksamhet inom hälso- och sjukvård under graviditet, barnafödande och barnhälsovård samt preventivmedelsrådgivning, cytologisk provtagning samt en ungdomsmottagning.

Vill du vara med och leda vår populära Barnavårdscentral på Kungsholmen?

Lockas du av tanken på en sammanhållen vårdkedja där våra fantastiska verksamheter som innehåller barnmorskemottagningar, förlossningsavdelning och barnavårdscentral ingår?

Vår gemensamma filosofi är att ge bästa tänkbara start på föräldraskapet.

Våra värdeord genomsyrar vårt dagliga arbete Respekt Engagemang Kvalité

Om tjänsten:

Tjänsten som chefsjuksköterska innebär att du planerar och leder arbetet på BB Stockholm Family BVC och amningsmottagning. Vi bedriver verksamheten på uppdrag av Region Stockholm.

Om vår barnavårdscentral:

På vår mottagning på Sankt Eriksgatan arbetar du tillsammans med 10 sjuksköterskor, 1 undersköterska samt övriga samarbetspartners. Vi driver sedan 2020 BB Stockholms amningsmottagning och i samverkan med vår barnmorskemottagning och Stockholms stad bedriver vi också Innerstadens familjecentral.

För att kunna ge bästa möjliga stöd till våra familjer ser vi att verksamhetsutveckling i stort och smått behöver finnas med oss i vardagen, och i denna tjänst har du stor möjlighet att tillsammans med dina medarbetare driva denna utveckling!

Om dig:

Du är Barnsjuksköterska alt. Distriktssköterska med erfarenhet av ledarskap och gärna från ett ledarskap på en barnavårdscentral.

Vi ser våra medarbetare som företagets absolut viktigaste tillgång, och att leda och stödja varje enskild medarbetare och ge dem möjlighet att utvecklas är som chef för BVC din drivkraft.

Då du kommer att ha både budget och personalansvar behöver du ha förmågan att kunna se hur perspektiven medarbetare, verksamhet och ekonomi samverkar i en helhet.

Att ha ett gott bemötande i kontakten med medarbetare, familjer och samarbetspartners ser du som självklart. Du har lätt för att kommunicera, skapa relationer och är prestigelös och lyhörd.

Ensam är INTE stark och i detta arbete har du stöd av din verksamhetschef, dina chefskollegor i operativ och strategisk ledningsgrupp, HR, controller, löneassistent, samt IT/digitaliserings-specialister.

Uppdraget är fördelat mellan både kliniskt och administrativt arbete.

Är du intresserad av att bli en av oss kontakta:

Verksamhetschef Åsa Wijkström tel. 070-7362505 asa.wijkstrom@bbstockholm.se

HR Tess Langemar tess.langemar@bbstockholm.se

Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Övrig information

• Tillsvidareanställning 40 tim./ vecka. Vi tillämpar 6 mån provanställning samt bakgrundskontroll
• Sista ansökningsdatum: 2022-04-19
• Behörighet - Barnsjuksköterska alt. Distriktssköterska
• Tillträde enligt överenskommelse
• Individuell lönesättning
• Kollektivavtal Vård och omsorg bransch E
• Friskvårdsersättning

om BB Stockholm AB

BB Stockholm bedriver verksamhet inom hälso- och sjukvård under graviditet, barnafödande och barnhälsovård, preventivmedelsrådgivning, cytologisk provtagning samt en ungdomsmottagning. Vår slutenvård är belägen på Danderyds sjukhus. Våra mottagningar finns på Kungsholmen, i City, i Sickla och på Ekerö. Patienter och nyblivna föräldrar har ett stort inflytande på vården. Vår övergripande strategi är att hälso- och sjukvård ska bedrivas med respekt, engagemang och kvalitet. Medarbetarna i vårt företag är vår absolut största tillgång. Barnbördshuset Stockholm AB/BB Stockholm är ett delägt dotterbolag till Aleris AB (51 %) och Danderyds sjukhus AB (49 %).

Ansök nu

Uppdragsansvarig Chef sökes i Stockholm

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 22
På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du?

Om tjänsten

Vill du vara med och skapa framtidens personliga assistans tillsammans med oss? Vi söker dig som motiveras av att arbeta med människor, utveckling och vars hjärta klappar för omsorg.

Nu söker vi en Uppdragsansvarig Chef till vårt kontor i Stockholm. Hos oss arbetar du i ett team med kollegor som stöttar och guidar varandra i det dagliga arbetet. Vi strävar efter att ha ett professionellt och varmt klimat i vår arbetsgrupp där kunden alltid står i fokus. Vi strävar även efter att alla våra anställda, från assistent till Uppdragsansvarig Chef, ska ha en god arbetsmiljö och en bra och hållbar arbetssituation som gör att de trivs.

Du har ansvaret för helheten kring våra kunders personliga assistans. Som Uppdragsansvarig Chef är du kontaktperson för kunden och närmsta chef för de personliga assistenterna.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat kontakt med kunder, kvalitetsarbete och aktiviteter, rekrytering och bemanning, externa kontakter som Försäkringskassa och god man, lönerapportering och administration av assistanstimmar. I chefskapet gentemot assistenter ingår till exempel att hålla i personalmöten, utveckling- och lönesamtal, arbetsmiljöarbete och konflikthantering. Med din kunskap och med ett personligt engagemang bidrar du till att skapa trygghet för våra kunder och till att våra assistenter känner arbetsglädje, stolthet och lugn i sin arbetssituation.

Om dig

För att lyckas väl i rollen har du tidigare erfarenhet av personalplanering och arbetsledning. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt till ditt arbete och du gillar att ta initiativ och driva förändring som leder till förbättring och utveckling. I din roll är du affärsmässig och tydligt resultatinriktad. Din kommunikativa förmåga är pedagogisk, lyhörd och effektiv. Du har en god förmåga att planera, följa upp och utvärdera. Som person är du tydligt värderingsstyrd och du har ett hjärta för den typ av verksamhet som Olivia Personlig Assistans bedriver.

Du inspirerar dina medarbetare till nytänkande och utveckling och du skapar möjlighet för andra att ta mer ansvar och vara med och påverka beslut. Genom ditt ledarskap får du andra att vilja, våga och växa.

Du innehar B-körkort.

Omfattning: Tjänsten är på 100% och är placerad i Stockholm. Tjänsten innebär resor inom regionen och arbete utanför kontorstid kan ibland förekomma.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.

Om rekryteringsprocessen

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Camilla Bengtsdotter på 018-472 80 01 alternativt camilla.bengtsdotter@olivia.se

Vi utgår ifrån vår värdegrund - kunskap, känsla, närhet och tillgänglighet. Det betyder att vi som arbetar på Olivia Personlig Assistans har en humanistisk människosyn och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt till vårt arbete. I vår rekryteringsprocess innebär det att vi värdesätter dessa egenskaper hos dig. Din ansökan kan komma att läsas av medarbetare inom Olivia Personlig Assistans.

- För anställning krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten.
- Blir det aktuellt med anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag ur polisens belastningsregister - vilket du enkelt kan beställa här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/).


Om kollektivavtal och förmåner hos Olivia Personlig Assistans

Som medarbetare omfattas du av kollektivavtal, har rätt till förmåner och friskvårdsbidrag.

Ansök nu

Omvårdnadschefer till Radiologi Solna

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 23
Nu söker vi omvårdnadschefer till vår medicinska enhet Radiologi Solna inom Medicinsk Diagnostik Karolinska.

Här arbetar röntgensjuksköterskor, undersköterskor, receptionister och tidsbokare. Verksamheten tar dagligen emot ett stort antal patienter på våra modaliteter såsom datortomografi, MR och konventionell röntgen. 

Om tjänsten
Som omvårdnadschef är du första linjens chef, med personalansvar för cirka 30 kompetenta medarbetare. Du ansvarar för den dagliga driften och  för personal, produktion, arbetsmiljö och ekonomi för din omvårdnadsenhet. Du har, tillsammans med övriga omvårdnadschefer inom enheten, ett helhetsansvar för de patienter som tas om hand inom verksamhetsområdet. Viss del kliniskt arbete kan förekomma, enligt överenskommelse.

Som omvårdnadschef har du en viktig roll i att coacha, utveckla och motivera dina medarbetare. Du tydliggör och kommunicerar mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och effektivt sätt. Du är en närvarande chef som arbetar målinriktat och fokuserat med arbetsmiljö och verkar för delaktighet, engagemang och samarbete. I rollen ingår också att bereda möjligheter för kompetensutveckling och forskning. Vidare säkerställer du att rätt kompetens och bemanning finns på plats. Till din hjälp har du bemanningsassistent och enhetsledare.

Du har ett tätt samarbete med övriga omvårdnadschefer i Solna och du rapporterar till verksamhetschef. Du är verksamhetens och Karolinskas representant så väl internt som externt.

Rollen som omvårdnadschef är varierande, där du har stor betydelse för det dagliga arbetet, både operativt och strategiskt. Hos oss får du möjlighet att utvecklas. Med andra ord - vi erbjuder en händelserik framtid.

Vi söker
Vi söker dig som:

- är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella
- arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande och du förändrar din inriktning när målen ändrar sig.
- har ett tydligt, kommunikativt och transparent ledarskap.
- arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt och har lätt för att samverka med andra och förstår vikten av samverkan över gränser
- uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och/eller organisationen. Handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplanen, mål, policys och riktlinjer.
- ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
- planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.
- kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. 

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar: Ansvar,  Medmänsklighet och Helhetssyn samt vår vision: Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad röntgensjuksköterska med flerårig erfarenhet inom omvårdnad.

Meriterande: Tidigare chefs- eller ledarerfarenhet. Master- eller magisterexamen inom ledarskap eller tidigare erfarenhet från forskning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. Efter ansökningstidens slut kommer du som uppfyller tjänstens kvalifikationer att få ett mail med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. 

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla: 
1. CV 
2. Personligt brev (frivilligt)
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma) 

Välkommen med din ansökan!Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Ställföreträdande Enhetschef på Geriatriken i Bromma

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 18
Är du vår nya kollega i rollen som ställföreträdande enhetschef inom Geriatriken i Bromma?

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och utvecklande arbete i en miljö som kännetecknas av engagemang, kunskap och omtanke. Stockholms Sjukhem är tillräckligt litet för att vara personligt och familjärt samtidigt som vi är tillräckligt stora för att erbjuda både bredd och utvecklingsmöjligheter.

Om oss
Geriatriken på Stockholms Sjukhem är en av de största geriatriska klinikerna i regionen med drygt 350 fast anställda medarbetare och drygt 6000 vårdtillfällen per år. Verksamheten erbjuder akutgeriatrisk vård och rehabilitering med intag dygnet runt och bedriver även kognitiv mottagning. Vi arbetar ständigt med att utveckla vården och förbättra våra arbetssätt. Vården bedrivs i multiprofessionella team i nära samarbete mellan personal, patient och närstående. Verksamheten är belägen vid Bromma sjukhus och på Kungsholmen.

Vi söker nu en ställföreträdande enhetschef till Stockholms sjukhem geriatrik Bromma. Avdelningen består av 30 vårdplatser och leds av en enhetschef och en ställföreträdande.

Om rollen
Som ställföreträdande enhetschef får du förmånen att leda ett team med motiverade och kompetenta medarbetare med allt vad det innebär av att hålla medarbetar- och lönesamtal, coacha medarbetare till eget ansvar och vidareutveckling, rekrytering, konflikthantering och diverse administrativa sysslor. I samverkan med dina chefskollegor leder och fördelar du det dagliga arbetet och handleder dina medarbetare i vårdarbetet, allt utifrån verksamhetens värdegrund, ledningssystem, mål och policys.

Som ställföreträdare för enhetschefen har du ansvar för hela enheten vid enhetschefens frånvaro. Du har ett helikopterseende gentemot hela verksamheten och kan sortera ut det väsentliga, prioritera och delegera samt fatta beslut. Du är ett engagerat bollplank och kan tänka nytt och innovativt för att driva verksamheten framåt i en digital framtid.

Ett närvarande och coachande ledarskap är prioriterat och du arbetar ständigt för att främja en god arbetsmiljö. Uppdraget har både strategisk- och operativ inriktning. Vi förväntar oss att du har förmåga att identifiera och initiera kompetenshöjande aktiviteter och kan bedriva systematiska förbättringsarbeten. Du driver och utvecklar klinikövergripande uppdrag som stärker patientsäkerhet, omvårdnad och kompetensutveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med dokumenterad yrkeserfarenhet på minst 5 år och som har vana att leda och fördela arbetsuppgifter. Du är trygg i din yrkesroll, uttrycker dig väl i tal och skrift, är en van dataanvändare samt gillar att hantera varierande och omväxlande arbetsuppgifter. Arbetet kräver att du pratar och skriver svenska obehindrat.

Du är kommunikativ och utövar ett tydligt ledarskap med fokus på samverkan och samarbete. Du stöttar och leder dina medarbetare så att de har de bästa förutsättningarna att göra sitt arbete. För att lyckas i rollen behöver du vara ansvarstagande, van att fatta självständiga beslut, analytisk, ha beslutskraft, ett strukturerat arbetssätt och god administrativ förmåga.

Meriterande är erfarenhet av arbete inom liknande verksamhetsområde och vi ser gärna att du har tidigare ledarskapserfarenhet och/eller ledarskapsutbildning.

Villkor
Tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning 6 månader. Tillträde och lön efter överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Sofie Dahlberg, enhetschef avd 11, Tel 08-122 811 05, sofie.dahlberg@stockholmssjukhem.se
Birgitta Sitell, enhetschef avd 14, Tel 08- 122 814 05, birgitta.sitell@stockholmssjukhem.se

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 10 april 2022. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 


Stockholms Sjukhem är en av Sveriges största idéburna vårdgivare. I mer än 150 år har vi bedrivit vård och omsorg utan vinstsyfte och har ett brett vårdutbud inom geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och äldreomsorg. Vi är godkänd universitetssjukvårdsenhet, vilket innebär att vi kontinuerligt forskar, utvecklar och utbildar inom vården. Stockholms Sjukhem är delägare i Marie Cederschiöld högskola. Vår verksamhet finns på Kungsholmen, Bromma och Södermalm i Stockholm. Idag är vi cirka 1 400 anställda, vill du bli en av oss? Välkommen till en arbetsplats som kännetecknas av engagemang, kunskap och omtanke

Ansök nu

Enhetschef sökes till EWA-mottagningen på Beroendecentrum!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 22
Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.Om arbetet
EWA-mottagningen är en högspecialiserad öppenvårdsmottagning som vänder sig till kvinnor med alkoholbruksyndrom.

Behandlingen på EWA-mottagningen utgår ifrån patientens behov och vilja att ta tillbaka kontrollen över sin alkoholkonsumtion. Till oss kommer kvinnor via remiss eller egenanmälan.

Vi arbetar tillsammans med patienten i team bestående av läkare, behandlare, psykolog, psykoterapeut och sjuksköterska i syfte att skapa en trygg plattform för kvinnan att påbörja sitt tillfrisknande. Vi erbjuder psykologiska behandlingar tex återfallsprevention och PTSD-behandling. Mottagningen är centralt belägen vid Rosenlunds Sjukhus, Tideliusgatan 26, Södermalm.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du ett övergripande ansvar för att leda och organisera det löpande arbetet, samt tillvarata medarbetarnas kompetens och uppmuntra till deras utveckling. Enhetschefen ansvarar för arbetsmiljö, budget samt uppföljning av produktionstal och kvalitetsindikatorer. Du sitter också med i sektionens ledningsgrupp.

Tjänsten innebär klinisk tjänstgöring som sjuksköterska om ca 50% utöver arbetet som enhetschef.

Rollen/Förmåner
Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete med stort mått av eget ansvar där vårdutveckling är en central del av arbetet. Inom Beroendecentrum Stockholm finns goda möjligheter för utveckling och utbildning. Vi erbjuder olika förmåner som flexibel arbetstid, fri sjukvård i öppenvård och friskvård.

Kvalifikationer
Sjuksköterska med vidareutbildning i psykiatri, gärna med erfarenhet av arbetsledning. Tidigare arbete inom beroendevård är meriterande men inte ett krav.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på grundbefattning som sjuksköterska med tre års förordnande som enhetschef. Heltid. Om chefskapet fungerar väl kommer chefsförordnandet att förlängas i treårsperioder.

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du är tydlig och strukturerad. Du ska kunna leda, utveckla och engagera dina medarbetare, både individuellt och som grupp. Du drivs av ett kvalitetstänk och har en förmåga att genomföra arbetet inom satta ramar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Information
Välkommen att höra av dig till: Niklas Preger, Sektionschef, Högspecialiserad Öppenvård
Tel: 08- 123 450 19

Övrigt

Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret vid nyanställning.

 

 

 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till Ångestmottagning Rosenlund

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 8
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Om Ångest mottagningen Rosenlund

Mottagningen tar emot patienter för psykiatrisk bedömning, utredning och behandling av ångestsjukdomar och behandling av posttraumatiskt stressyndrom. Mottagningens uppdrag ligger i fördjupade utredningar för adekvat diagnos samt behandling och övriga vårdinsatser enligt principen om lägsta effektiva omhändertagandenivå.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef arbetar du i ett parledarskap tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare (MAL) och ni tillsammans ingår i sektionens ledningsgrupp.

Du tillsammans med MAL ansvarar för tillämpningen av standardiserade diagnosspecifika vårdprocesser för ångest, tvångssyndrom och affektiva sjukdomar. Verka för att mål uppnås samt att riktlinjer och styrande dokument ligger till grund för den vård som erbjuds. Du har det ekonomiska ansvaret för de båda mottagningarna och arbetar även med arbetsmiljö- och rehabiliteringsfrågor, kompetensutveckling och rekrytering av medarbetare. Ledningsuppdraget innebär budget-/, resultat och personalansvar.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som är strukturerad och tar ett aktivt ansvar för att nå verksamhetens mål och visioner. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel samt initiera och driva förändringsarbete på enheten. Som person är du kommunikativ, arbetar för att upprätthålla god stämning samt arbetar med att utveckla personalen. Du är tydlig och motiverande i ditt ledarskap och ger medarbetarna möjligheter att utvecklas genom feedback och återkoppling. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem samt snabbt sätta dig in i uppkomna situationer på avdelningen och har ett intresse för personalfrågor och arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vidare ställer vi krav på att du har flera års erfarenhet av arbete inom psykiatrin. Det är meriterande om du är legitimerad psykolog eller har motsvarande kompetens som bedöms lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Du anställs i din grundprofession och får ett chefsförordnande på 3 år med möjlighet till förlängning. 

Vi erbjuder möjlighet att jobba på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 3000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Enhetschef till Affektiv mottagning och Äldrepsykiatrisk mottagning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 8
Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri.

Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Om Affektiva mottagning Rosenlund

Mottagningen tar emot patienter för fördjupad psykiatrisk bedömning, utredning och behandling av depressionssjukdomar och bipolära syndrom. Mottagningens uppdrag ligger i fördjupade utredningar för adekvat diagnos samt behandling och övriga vårdinsatser enligt principen om lägsta effektiva omhändertagandenivå.

Äldre mottagningen Rosenlund

Mottagningen tar emot patienter som oftast är nyinsjuknade för psykiatrisk utredning och behandling. Äldrepsykiatri omfattar alla sjukdomar och tillstånd med psykiska eller kognitiva symtom hos äldre oavsett orsak. Behovet av äldrepsykiatrisk kompetens finns när det biologiska åldrandet accelererar och psykisk sjukdom eller kognitiva svårigheter uppkommer på grund av det och dess konsekvenser.  Oftast inom ett år, remitteras man vidare till primärvården eller annan psykiatrisk mottagning. På mottagningen arbetar två psykiatrisjuksköterskor och en psykiatriker.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef arbetar du i ett parledarskap tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare (MAL) och ni tillsammans ingår i sektionens ledningsgrupp.

Du tillsammans med MAL ansvarar för tillämpningen av standardiserade diagnosspecifika vårdprocesser för ångest, tvångssyndrom och affektiva sjukdomar. Verka för att mål uppnås samt att riktlinjer och styrande dokument ligger till grund för den vård som erbjuds. Du har det ekonomiska ansvaret för de båda mottagningarna och arbetar även med arbetsmiljö- och rehabiliteringsfrågor, kompetensutveckling och rekrytering av medarbetare. Ledningsuppdraget innebär budget-/, resultat och personalansvar.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som är strukturerad och tar ett aktivt ansvar för att nå verksamhetens mål och visioner. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel samt initiera och driva förändringsarbete på enheten. Som person är du kommunikativ, arbetar för att upprätthålla god stämning samt arbetar med att utveckla personalen. Du är tydlig och motiverande i ditt ledarskap och ger medarbetarna möjligheter att utvecklas genom feedback och återkoppling. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem samt snabbt sätta dig in i uppkomna situationer på avdelningen och har ett intresse för personalfrågor och arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vidare ställer vi krav på att du är legitimerad sjuksköterska, med flera års erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad. Det är meriterande med en specialistutbildning i psykiatrisk vård eller motsvarande kompetens som bedöms lämplig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Du anställs i din grundprofession och får ett chefsförordnande på 3 år med möjlighet till förlängning. 

Vi erbjuder möjlighet att jobba på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 3000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Vårdenhetschef till Infektion avd 5 på Danderyds Sjukhus

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 23
Är du en utvecklingsinriktad person med förmåga att leda andra och skapa välfungerande team? Vi söker vårdenhetschef till Infektion, avdelning 5!Vårt anställningserbjudande

Som vårdenhetschef på avdelning 5 är du en viktig del i ett av sjukhusets största verksamhetsområden- Internmedicin och Infektion.

Du erbjuds en roll med möjligheter att vara med och påverka.

Avdelning 5 har 9 patientrum i form av isoleringsrum med egna slussar och ett särskilt ventilationssystem. Avdelningen erbjuder högflödesbehandling och på varje rum finns möjlighet att koppla upp patienterna med övervakningssystem (PAMS). Här vårdas patienter med exempelvis tuberkulos, pneumoni, sepsis, CNS-infektioner, erysipelas och endokardit. Covidpatienter vårdas på infektionskliniken men i dagsläget inte på avdelning 5. Infektionssjukdomar är en stor och växande utmaning. Omvårdnadspersonalen arbetar i vårdlag med sjuksköterska och undersköterska, i nära samarbete med läkare och övriga professioner.

Avdelningen leds idag av en vårdenhetschef som leder två avdelningar, avd 5 och avd 6. Efter en organisationsförändring tillsätter vi nu en vårdenhetschef per avdelning och du ges därmed möjlighet att vara med och påverka hur avdelningen ska drivas från start. Givetvis i tätt samarbete med övriga vårdenhetschefer på infektionskliniken.Arbetsbeskrivning

Uppdraget innebär chefskap för ca 30 medarbetare samt planering, ledning, utveckling och uppföljning av verksamheten. Du ansvarar för din personal, ekonomi och långsiktig verksamhetsplanering. I rollen har du ett nära samarbete med verksamhetschef, vårdchef och dina chefskollegor. Utöver detta kommer du även ha kontakt med övriga funktioner inom verksamhetsområdet, tex medicinskt ansvarig läkare, kvalitets- och verksamhetsutvecklare, patientsäkerhetscontroller, HR-partner och controller.Kvalifikationer

Vi söker dig som har chefs- och ledarerfarenhet inom akutsjukvård samt är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande att ha chefs- och/eller ledarutbildning.Personliga egenskaper

Vi tror att du har integritet, är strukturerad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Du är en person som arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt och är lyhörd för dina medarbetare. Det är viktigt att du är en god kommunikatör, kan sprida entusiasm samt har en naturlig förmåga att samverka inom och utanför verksamheten. Du har ett gott omdöme samt förmåga att se möjlighet i förändring och utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Övrigt

- Tillsvidareanställning som sjuksköterska som kombineras med tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år som sedan kan komma att förlängas i perioder om två år.
- Heltid, 40 h/vecka.
- Tillträde: juni 2022 eller enligt överenskommelse.
- Kontakt: Sara Johansson, Vårdchef, tel. 08-123 576 30Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

På Danderyds Sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4300 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. https://www.ds.se/Om verksamheten

Internmedicin och infektion är ett av sjukhusets största verksamhetsområden och har cirka 450 medarbetare. Vi är fördelade på sju vårdavdelningar, två öppenvårdsmottagningar samt en akut vårdavdelning (AVA) där vi tar emot patienter för initial utredning och behandling. Hos oss på internmedicin och infektion utreder och behandlar vi patienter för några av de vanligaste folksjukdomarna.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 8
Om Stureplans vårdcentral
Här finns allt under samma tak i hjärtat på Östermalm. Vi har bland annat specialistläkare i allmänmedicin, ST-läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, psykolog, undersköterskor och administrativ personal. Hos oss erbjuds du en tillgänglig vård där vi tillsammans utformar innehållet. Ett personligt bemötande av personal som du känner igen är en av grunderna i vår verksamhet. 
 
Vi söker nu en biträdande verksamhetschef till vårat fina team. 
 
Som tillsammans med verksamhetschefen vill leda vårdcentralen och säkerställa god medicinsk kvalitet och patientsäkerhet.
Bidra till fortsatt utveckling av verksamheten genom arbete med gemensamt uppsatta mål och riktlinjer, samt vidareutveckling av processer och rutiner.
Ansvara för den dagliga samordningen och flödet på mottagningen. 
Agera närmaste chef till underställd personal. Säkerställa rekrytering- och bemanning på kort- och lång sikt där även lönesamtal ingår.
Utöver dina uppgifter som biträdande verksamhetschef förväntas du arbeta i den kliniska verksamheten, omfattning enligt överenskommelse.
Delta i ledningsgruppsmöten på vårdcentralen.
Agera tillförordnad verksamhetschef vid verksamhetschefens frånvaro.

Vi söker dig som har ledarskapserfarenhet och är legitimerad sjuksköterska/ eller har annan relevant bakgrund gärna med erfarenhet från liknande arbetsuppgifter på vårdcentral/mottagning. 
 
Som person är du empatisk, engagerad och kompetent. Du är flexibel, van vid att ta egna initiativ och eget ansvar gällande både ditt arbete och verksamheten. Du är duktig på att prioritera, har ett professionellt bemötande och har en god samarbetsförmåga.
 
Tillsvidareanställning 100 % tjänstgöring, med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
 
Varmt välkommen med din ansökan!
 
 


Prima Vård är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, kvinno- och barnhälsa, psykisk hälsa och företagshälsovård. Nordstjernan är huvudägare med den uttalade ambitionen att bygga en högkvalitativ aktör inom svensk hälso- och sjukvård. Prima Vård har idag cirka 75 vårdenheter och omkring 300 000 listade patienter i 12 regioner.

Det som förenar oss är att vi tror att den bästa vården är när det sker på det sätt som passar dig. Det ska vara nära dig, varmt och personligt. Vill du träffa oss här på vårdcentralen så gör du det. Vill du träffa oss i ett videomöte så gör du det. Vi finns här när du behöver det och på det sätt som passar dig. Vår symbol är ett hus som symboliserar alla de kompetenser vi samlar under samma tak. Det ska vara en trygg plats att komma till där alla är välkomna – i livets alla faser.

I Prima Vård ingår flertalet vårdcentraler, Mama Mia, Prima Psykiatri, Brolin Westrell, LARO Sund, Sjöströms Hemservice. Koncernen ägs av Nordstjernan AB och växer organiskt och genom förvärv.

Våra värdeord Empatisk, Engagerad och Kompetent beskriver oss som företag, vår personal, hur vi möter våra kunder, varandra och vår omvärld.

Ansök nu

Enhetschef till avdelning 3, psykossektionen, Norra Stockholms psykiatri

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 10
Beskrivning
Här är jobbet för dig som vill arbeta med ledning samt förändrings- och utvecklingsarbete inom det spännande området psykiatri.

Avdelning 3 är en akutpsykiatrisk observationsavdelning med 14 vårdplatser. På avdelningen arbetar specialistläkare, underläkare, sjuksköterskor, skötare och en kurator.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef ansvarar du för ca 30 medarbetare och ditt arbete sker i nära samarbete med medicinskt ansvarig överläkare. Du ingår i sektionsledningsgruppen och deltar i det gemensamma förbättrings- och utvecklingsarbetet. Du ansvarar också för enhetens budget och övergripande verksamhetsuppföljning samt har personalansvar för enhetens medarbetare.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med önskemål om vidareutbildning inom psykiatri. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av chefs- och ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Som person är du strukturerad, flexibel, trygg i ditt ledarskap och har god samarbetsförmåga. Du är också tydlig i din kommunikation både internt och externt samt har förmåga att engagera och motivera dina medarbetare.

Stor vikt läggs för intresse av patientgruppen och kulturell mångfald.

Villkor
Tillsvidare, heltid. Du anställs i din grundprofession och får ett chefsförordnande som enhetschef på 3 år, förordnandet kan därefter förlängas.

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.

Välkommen med din ansökan!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Norra Stockholms psykiatri, NSP, är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO. Vi erbjuder specialiserad psykiatrisk öppen- och heldygnsvård för Stockholms läns invånare. Till kliniken hör också en länsövergripande psykiatrisk akutmottagning.Kliniken är organiserad i sektioner och har ett flertal högspecialiserade enheter med inriktning på områdena; affektiva sjukdomar, ångestsjukdomar, psykossjukdomar, adhd och äldrepsykiatri. Vi finns på S:t Eriksplan, Serafen, Alvik och på S:t Görans sjukhusområde.Vi är en välbemannad universitetsklinik med goda forsknings- och utbildningsmöjligheter med cirka 900 medarbetare. Hos oss arbetar vi aktivt för en jämn könsfördelning och med mångfalds-, HBTQ- och jämställdhetsfrågor, eftersom vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Kliniken är en välkomnande arbetsplats, där vi gärna ser en spridning i både etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare.Läs mer om oss på https://www.norrastockholmspsykiatri.se/

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu