Biträdande rektor jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Biträdande rektor i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Pysslingen Förskolor söker en biträdande rektor till Kungsholmen

Biträdande rektor
Läs mer Jun 21
Pysslingen Förskolor söker en Biträdande rektor till Kungsholmen
Som Biträdande rektor inom Pysslingen Förskolor är du med och förverkligar vårt erbjudande ”En trygg och stimulerande värld full av möjligheter” mot såväl barn och vårdnadshavare som medarbetare.

Om rollen
Uppdraget innebär att arbeta nära verksamheten för att tillgodose varje förskolas behov på bästa sätt i ett förskoleområde med sex förskolor. Tjänsten är placerad på Kungsholmen i centrala Stockholm och i Norrtälje, där vi har en av våra förskolor.

Förskoleområdet har en profil med fokus på naturvetenskap och uteundervisning, där du som biträdande rektor behöver vara med och driva profilarbetet, samt vidareutveckla förskolornas progressiva lärmiljöer i enlighet med de mål och regelverk som styr förskolan. Stort fokus ligger på arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet och att utveckla det kollegiala lärandet vidare, med reflektion och analys som utgångspunkt.

Du som biträdande rektor ingår i ett ledningsteam bestående av en rektor, en kvalitetsledare och en intendent. Den biträdande rektorn bistår rektor. Det är rektor som delegerar ansvarsområden och arbetsuppgifter till den biträdande rektorn utifrån de behov som förskolorna har. Du agerar ställföreträdande till rektor vid behov. Arbetet innebär kontakt med medarbetare och platsansvariga på respektive förskola och externa kontakter mot vårdnadshavare, kommuner, fastighetsägare och leverantörer. I tjänsten ingår personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Rapporterar till rektor.

Vi söker dig som:

• kan förskola och som med ett starkt engagemang vill bidra till våra fina förskolor

• är en stark pedagogisk ledare

• har en styrka i att bygga relationer och kommunicera

• har tidigare erfarenhet av att leda och coacha medarbetare utifrån läroplanen

• har pedagogisk högskoleutbildning med förskollärar- eller lärarlegitimation

• har mycket goda kunskaper i svenska språket


• har en hög digital kompetens och lätt för att lära dig nya system

Vårt medarbetarerbjudande
Vi erbjuder dig en varierande och stimulerande roll med många kontaktytor, bra villkor och förmåner samt en stark gemenskap. Nyfiken på att veta mer om vårt medarbetarerbjudande? Klicka här.

Anställningsform
Tjänsten är tillsvidare med inledande provanställning på 6 månader.
Omfattning 100%
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Tycker du att det låter intressant? Vi vill gärna komma i kontakt med dig!

Ansök via länken nedan och bifoga ditt CV och personliga brev. Vi vill ha din ansökan senast den 31 augusti.

Vi kommer att arbeta med urval och intervjuer löpande, så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Kontakt
Om du har frågor är du välkommen att kontakta Skolchef Elisabeth Leander på telefon 076-100 73 59 eller e-post elisabeth.leander@pysslingen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Fransk talande biträdande rektor - ansvar för svenska, eng + moderna språk

Biträdande rektor
Läs mer Jun 14
Stiftelsen Lycée Français Saint-Louis är en internationell skola som ligger vackert benägen på natursköna Stora Essingen. Skolan, som enligt en konvention med AEFE (Agence pour l’enseignement Français à l’étranger) bedriver undervisning enligt den franska läroplanen, välkomnar 728 elever från 6-19 år. Till stiftelsen hör även en svensk förskola med fransk profil som har ca 100 elever. I denna stimulerande mångkulturella miljö arbetar ca 150 anställda med det franska språket som sammanhållande länk. 
Vi söker för närvarande en franska talande biträdande rektor med ansvar för undervisning på svenska, engelska och i moderna språk.

Om rollen
Som direkt rapporterande till rektorn, leder och samordnar den biträdande rektorn undervisningen i svenska/engelska/moderna språk och sina övriga uppgifter i samarbete med ledningsgruppen. Rollen är en nyckelroll för skolan i kontakt och relationer med svenska myndigheter. Du kommer att ha personalansvar för lärare i svenska, engelska och moderna språk och ansvara för schemaläggning, rekrytering och vikarietillsättning (i samverkan med vikariesamordnare) för språklärare. På franska benämns rollen ”Personne Coordinatrice de l’enseignement du suédois et des langues étrangères”.

Arbetsuppgifterna indelas i tre huvudområden: 

1. Samordning och ledning av all svenskundervisning

- Ledning och koordinering av svenska och svenska internationella sektionen (SIS) på alla nivåer av Lycée Français Saint-Louis de Stockholm (LFSL)
- Schemaläggning och tjänstefördelning i samarbete med rektor och ledning
- Direkt chef för lärare som undervisar på svenska (grund- och gymnasieskola)
- Beställning av undervisningsmaterial
- Anordnande av prov (nationella prov, SIS inklusive OIB/BFI och DNBI) för alla lektioner i svenska (gymnasieexamen), ansvar för svenska examensbevis och anordnande av ceremonin för den svenska studentexamen
- SYO rådgivning för det svenska systemet
- Elevärenden i samarbete med skolledningen

2. Etablera, underlätta och upprätthålla kontakter och utbyte med svenska myndigheter -

- Representation av Lycée Français Saint-Louis i Stockholm till svenska myndigheter (administrativa och politiska)
- Deltagande i externa möten (polis, Stockholms stad, Skolverket/Skolinspektionen …)
- Samarbete med rektor för genomförandet av den svenska skollagen
- Klagomålshantering
- Utredningar och utbildningsinsatser med koppling till svenska myndigheter
- Officiella översättningar, marknadsföring och kommunikation
- Nätverkande med företrädare för skolor i Sverige som har liknande struktur/inriktning, såsom Deutsche Schule i Stockholm

3. Utveckling av Språkarbetslaget på LFSL

- Ansvar för språkundervisning i moderna språk och engelska på alla nivåer och ledning av skolans språkkommission
- Främja utbyte och samråd mellan skolans alla språklärare.
- Samordnare för Europeiska språkdagen och Europeiska språkveckan, elevutbyten samt språkresor

Din profil

Med en gedigen erfarenhet av det svenska skolväsendet har du skaffat dig kompetens både inom lärarrollen och i en ledande roll. Om du även har erfarenhet av det franska utbildningssystemet och/eller av en roll som SYO/PRIO är det meriterande. Med ett lösningsorienterat förhållningssätt anpassar du ditt ledarskap till olika situationer i en internationell kontext. Du kan kommunicera professionellt på olika nivåer i organisationen och med myndigheter. Du vet hur man hanterar grupper och har förmågan att lyssna och hantera konflikter. Diskret, lojal och med hög integritet vet du hur man hanterar konfidentiella ärenden. Du är proaktiv, strukturerad med förmåga att hantera prioriteringar. Du behärskar franska, engelska och svenska flytande både i tal och skrift. 

För tjänsten krävs lärarlegitimation, gärna i svenska och/eller engelska och/eller moderna språk. Det är meriterande om du har läst rektorsprogrammet.

Vårt erbjudande 

I denna tjänst får du möjlighet att utvecklas som skolledare i en internationell miljö med engagerade kollegor. Vi erbjuder dig en arbetsplats med kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag och terminalglasögon.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning. 

Ansökan 

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan senast den 16 maj 2022. 

Vi tillämpar belastningsregistret, som skall kunna presenteras vid intervju.

Ansök nu

Vill du bli en del av vår ledningsgrupp?

Biträdande rektor
Läs mer Jun 30
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vill du vara med och bygga en skola med stort fokus på elevernas kunskaper, på trygghet och på långsiktig hållbarhet? Är du en pedagogisk ledare? Sjöviksskolan är en skola som har vuxit under många år och nu står vi inför slutspurten, våra 8: or som snart blir 9: or och vid terminsslut våren 2023 har skolan äntligen vuxit färdigt.

Då går våra allra första elever vidare till gymnasiet. Sjöviksskolan startade 2014 med tre förskoleklasser och har växt successivt sedan dess. Från och med hösten 2019 finns vi i nya fina lokaler i Årstaberg.
Under åren har vi arbetat med att etablera strukturer, skapa kultur och bygga upp skolan, stadium för stadium. Vi är inte färdiga, men vi tar ett steg i taget. Ett spännande och utmanande arbete!
Idag består skolans ledningsgrupp av rektor, administrativ chef och tre biträdande rektorer, en för fritidshemmets verksamhet och en för lärarna i de yngre åldrarna och en för lärarna i de äldre åldrarna. När nu den biträdande rektor som är ansvarig för lärarna i de yngre åldrarna har valt att gå vidare nu söker vi en fast tillsvidareanställd biträdande som ersättare.
Skolan består av tio årskursvisa arbetslag som håller till i varsin hemvist. Förutom skolledning har skolan ett elevhälsoteam som består av skolsköterskor, heltidkurator, skolpsykolog en dag/vecka, fyra specialpedagoger och från och med mars – en studie-och yrkesvägledare på heltid. Som biträdande rektor ingår man i elevhälsoteamet och ett nära samarbete med specialpedagoger är viktigt i planering av skolans organisation. Expeditionen består av skolsekreterare, vaktmästare och IT-pedagog.

Arbetsbeskrivning
Arbetet som biträdande rektor kommer att ha pedagogiskt fokus, med personalansvar för lärare. Du kommer att ha ansvar för bemanning och schemaläggning, ansvar för uppföljning av den pedagogiska verksamheten och du kommer att delta i elevhälsoarbetet och samverkan med övriga verksamheter. Schemaläggning görs i samarbete med övriga biträdande rektorer. I arbetet ingår också att se över vikariesituationen tillsammans med skolans skolsekreterare.
Som biträdande rektor ingår man, förutom i skolledningen, i elevhälsoteamet, i skolans pedagogiska utvecklingsgrupp och genom att man har APT för sina närmaste medarbetare ingår man också i samverkansgruppen på skolan. Eftersom skolledningen består av flera biträdande rektorer är samarbetet med övriga biträdande rektorer viktigt för att den stora skolan ska kunna stå för likvärdighet och vi-känsla. Vi arbetar för att sätta de strukturer vi har skapat. Att bygga skola betyder att man inte har några färdiga svar utan att man behöver vara flexibel.

Kvalifikationer
Du behöver vara utbildad och legitimerad lärare med god pedagogisk insikt och du behöver ha arbetat som lärare på grundskolan. Utbildning inom specialpedagogik är också meriterande. Utbildning i Novaschem och också meriterande.
Det är meriterande om du har genomför ledarskapsutbildningar som t ex Stockholm stads utbildningar som ”Leda i skolan”, ”Leda grupper”, ”Leda som biträdande rektor” eller motsvarande utbildningar.
När det gäller det pedagogiska uppdraget så behöver du ha en tydlig pedagogisk vision och kan vara kreativ och nytänkande. Hur ser du på skolans uppdrag och hur tänker du att man ska arbeta för att nå framgång? Det vill vi att du berättar om i din ansökan.


Du behöver ha erfarenhet ledarskap, kanske har du varit arbetslagsledare eller så har du redan provat på att vara biträdande rektor. Du är intresserad av att ta ett större skoleldaransvar och ingå i en större ledningsgrupp. Schemaläggning är en del i tjänsten och du behöver ha erfarenhet av schemaläggning eller vara intresserad av att lära dig Novaschem och du behöver förmågan till överblick för att kunna ta dig an schemaläggning.
Kunskaper eller kännedom om specialpedagogik är också meriterande.
Vi söker en tydlig ledare med helhetssyn och gott omdöme. För att kunna arbeta i en nystartad verksamhet krävs ett stort mått av flexibilitet och god samarbetsförmåga, vi behöver en team-människa som kan vara både coachande och tillitsfull i sitt ledarskap.


Du behöver ha god social förmåga och vara lyhörd i kontakt med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift och arbetet kräver ett stort mått av självständighet och initiativförmåga. Det är mycket som ännu inte sitter i väggarna och vi behöver tillsammans skapa ska det som behövs för den goda skolan vilket kräver att du är strukturerad, systematisk och strategisk.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vill du bli en del av vår ledningsgrupp?

Biträdande rektor
Läs mer Jun 20
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vill du vara med och bygga en skola med stort fokus på elevernas kunskaper, på trygghet och på långsiktig hållbarhet? Är du en pedagogisk ledare? Sjöviksskolan är en skola som har vuxit under många år och nu står vi inför slutspurten, våra 8: or som snart blir 9: or och vid terminsslut våren 2023 har skolan äntligen vuxit färdigt.

Då går våra allra första elever vidare till gymnasiet. Sjöviksskolan startade 2014 med tre förskoleklasser och har växt successivt sedan dess. Från och med hösten 2019 finns vi i nya fina lokaler i Årstaberg.
Under åren har vi arbetat med att etablera strukturer, skapa kultur och bygga upp skolan, stadium för stadium. Vi är inte färdiga, men vi tar ett steg i taget. Ett spännande och utmanande arbete!
Idag består skolans ledningsgrupp av rektor, administrativ chef och tre biträdande rektorer, en för fritidshemmets verksamhet och en för lärarna i de yngre åldrarna och en för lärarna i de äldre åldrarna. När nu den biträdande rektor som är ansvarig för lärarna i de yngre åldrarna har valt att gå vidare nu söker vi en fast tillsvidareanställd biträdande som ersättare.
Skolan består av tio årskursvisa arbetslag som håller till i varsin hemvist. Förutom skolledning har skolan ett elevhälsoteam som består av skolsköterskor, heltidkurator, skolpsykolog en dag/vecka, fyra specialpedagoger och från och med mars – en studie-och yrkesvägledare på heltid. Som biträdande rektor ingår man i elevhälsoteamet och ett nära samarbete med specialpedagoger är viktigt i planering av skolans organisation. Expeditionen består av skolsekreterare, vaktmästare och IT-pedagog.

Arbetsbeskrivning
Arbetet som biträdande rektor kommer att ha pedagogiskt fokus, med personalansvar för lärare mot F-6. Du kommer att ha ansvar för bemanning och schemaläggning, ansvar för uppföljning av den pedagogiska verksamheten och du kommer att delta i elevhälsoarbetet och samverkan med övriga verksamheter. Schemaläggning görs i samarbete med övriga biträdande rektorer. I arbetet ingår också att se över vikariesituationen tillsammans med skolans skolsekreterare.
Som biträdande rektor ingår man, förutom i skolledningen, i elevhälsoteamet, i skolans pedagogiska utvecklingsgrupp och genom att man har APT för sina närmaste medarbetare ingår man också i samverkansgruppen på skolan. Eftersom skolledningen består av flera biträdande rektorer är samarbetet med övriga biträdande rektorer viktigt för att den stora skolan ska kunna stå för likvärdighet och vi känsla. Vi arbetar för att sätta de strukturer vi har skapat. Att bygga skola betyder att man inte har några färdiga svar utan att man behöver vara flexibel.

Kvalifikationer
Du behöver vara utbildad och legitimerad lärare med god pedagogisk insikt och du behöver ha arbetat som lärare på grundskolan, företrädesvis på låg- och mellanstadiet. Utbildning inom specialpedagogik är också meriterande.
Det är meriterande om du har genomför ledarskapsutbildningar som t ex Stockholm stads utbildningar som ”Leda i skolan”, ”Leda grupper”, ”Leda som biträdande rektor” eller motsvarande utbildningar.
När det gäller det pedagogiska uppdraget så behöver du ha en tydlig pedagogisk vision och kan vara kreativ och nytänkande. Hur ser du på skolans uppdrag och hur tänker du att man ska arbeta för att nå framgång? Det vill vi att du berättar om i din ansökan.


Du behöver ha erfarenhet ledarskap, kanske har du varit arbetslagsledare eller så har du redan provat på att vara biträdande rektor. Du är intresserad av att ta ett större skoleldaransvar och ingå i en större ledningsgrupp. Schemaläggning är en del i tjänsten och du behöver vara intresserad av att lära dig Novaschem och du behöver överblick för att kunna ta dig an schemaläggning.
Kunskaper eller kännedom om specialpedagogik är också meriterande.
Vi söker en tydlig ledare med helhetssyn och gott omdöme. För att kunna arbeta i en nystartad verksamhet krävs ett stort mått av flexibilitet och god samarbetsförmåga, vi behöver en team-människa som kan vara både coachande och tillitsfull i sitt ledarskap.


Du behöver ha god social förmåga och vara lyhörd i kontakt med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift och arbetet kräver ett stort mått av självständighet och initiativförmåga. Det är mycket som ännu inte sitter i väggarna och vi behöver tillsammans skapa ska det som behövs för den goda skolan vilket kräver att du är strukturerad, systematisk och strategisk.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor till Sjöstadsskolan med ansvar för yngre åldrar

Biträdande rektor
Läs mer Jun 28
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Beskrivning
På Sjöstadsskolan vill vi vara den bästa skolan för varje elev.

Verksamheten vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Här bedrivs högkvalitativ undervisning i en trygg lärmiljö med tillgänglighet och delaktighet som ledord. Vi är en skola för framtiden.
Undervisning och trygghet står i centrum på Sjöstadsskolan. Vi vill ge eleverna möjlighet att utvecklas optimalt och därför är praktiknära forskning en självklar del av vårt arbete. På så vis säkerställer vi att undervisningen håller hög kvalitet.

Ämneskunniga lärare samverkar kring utveckling av ämnet från förskoleklass till årskurs 9. Arbetslagen ansvarar för att eleverna ska känna sig trygga, bemötas likvärdigt och vara delaktiga i verksamhetens utformning.
Sjöstadsskolans grundskola och grundsärskola har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 samt en särskild undervisningsgrupp.
Ämneslärare från alla stadier samarbetar med ett tydligt fokus och med en röd tråd i undervisningen från förskoleklass till årskurs 9.
Grundsärskolan på Sjöstadsskolan har tre avdelningar med cirka 30 elever.
Arbetslagen, som består av en eller två årskurser, har sina verksamheter i egen avdelning med klassrum och gemensamma ytor. Där har eleverna både undervisning och fritidsverksamhet.

Digitala lärverktyg gör det möjligt att både utmana elever och att ge extra stöd. Det finns därför interaktiva tavlor i alla klassrum, en dator per elev från årskurs 4 och lärplattor till de yngsta eleverna.
Skolan ligger i Luma park i Sjöstaden, med närhet till skog och friluftsområden.
Våra rastpedagoger leder skolgårdsverksamheten, som ska vara meningsfull, trygg och innehållsrik.

Arbetsuppgifter
Som biträdande rektor med ansvar för de lägre årskurserna är du en del av Sjöstadsskolans ledningsgrupp som leds av rektor. I uppdraget ingår både att förvalta och förädla en väl fungerande skol- och fritidshemsverksamhet, och att bidra till skolans fortsatta utveckling utifrån högt satta mål.
Som biträdande rektor samarbetar du med elevhälsoteamet för elevernas bästa. Genom att ha APT med dina närmaste medarbetare ingår du i samverkansgruppen på skolan. 

Arbetet som biträdande rektor innebär personalansvar för olika yrkeskategorier. Du leder och coachar dina medarbetare i ett nära ledarskap. I gott samarbete verkar du för att skolan uppfyller gemensamt framtagna mål och att den utbildning vi ger eleverna håller högsta kvalitet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är lyhörd, uppmärksam och tar initiativ till att utveckla verksamheten. Du har god förmåga att strukturera, planera och organisera arbetet och verksamheten. Vidare är du väl insatt i det systematiska kvalitetsarbetet och hittar former för att bedriva ett kontinuerligt uppföljnings- och utvecklingsarbete.

Tillsammans med arbetslag och medarbetare skapar du en trygg och stimulerande lärmiljö och förutsättningar för goda resultat.

Du är en god ledare och chef som skapar engagemang och delaktighet. Du tar tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetenser på bästa sätt och skapar förutsättningar för att utveckla det kollegiala lärandet.

Du formulerar dig väl i tal och skrift samt har IT-kompetens.

Du har:

- Lärarutbildning med lärarlegitimation

- Gärna genomgått rektorsprogrammet

- Dokumenterad lärar- och skolledarerfarenhet från grundskolan

- Erfarenhet kring elevhälsoprocesser

- Har kunskap och erfarenhet av att genomföra medarbetar- och lönesamtal


Vi värdesätter samarbetsförmåga med såväl medarbetare som med biträdande rektorskollegor för att den stora skolan ska kunna stå för likvärdighet och vi-känsla. 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Sofia skola söker biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 20
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst på en av Stockholms vackraste innerstadsskolor.

Sofia skola är en klassisk och mycket vacker monumental skolbyggnad på östra Södermalm. Skolan är populär, många vill ha sina barn här och idag har skolan ca 900 elever i skolåren F-9 och ca 130 anställda.

En bra verksamhet, god stämning och entusiastiska medarbetare utmärker skolan. Samtliga skolans tillsvidareanställda lärare har legitimation.

Elevens bästa är ledstjärnan i de beslut vi fattar. Vi vill ge alla våra elever goda förutsättningar att kunna göra de val man önskar senare i livet. Det betyder att vi arbetar målmedvetet för att alla elever ska ha god måluppfyllelse, använda sin fulla potential och nå så långt som möjligt i en trygg och stimulerande miljö.

Till Sofia skola hör även Sofia Distans som ger distansundervisning till elever bosatta i utlandet.

Arbetsbeskrivning
Sofia skolas ledning består av rektor, fyra biträdande rektorer samt administrativ chef.
Vi söker nu en biträdande rektor som i sitt huvuduppdrag leder skolans mellanstadium, årskurs 4-6 samt fritidsklubben.

Du leder och coachar dina medarbetare i ett nära ledarskap. I gott samarbete verkar du för att skolan uppfyller sina gemensamt framtagna mål och att den utbildning vi ger eleverna håller hög kvalitet.

I uppdraget ingår både att förvalta och förädla en redan bra skolverksamhet, men också att bidra till skolans fortsatta utveckling utifrån våra högt satta mål.

Som en del av uppdraget ansvarar du för skolans fortsatta digitalisering med Skolplattformen som stöd. Inom ramen för detta IT samordnande uppdrag ingår att i nära samarbete med rektor följa upp och säkerställa, initiera och utveckla, utifrån skolans IT strategiska plan samt ha ett stödjande, coachande förhållningssätt och leda skolans digitala utvecklingsgrupp. Du kommer även att ansvara för de administrativa uppdateringar som behöver göras utifrån fattade beslut. På sikt kan viss schemaläggning komma att ingå.

Kvalifikationer
Lärarutbildning med lärarlegitimation

Rektorsprogrammet

God kompetens inom IKT

Dokumenterad lärar- och skolledarerfarenhet från grundskolan

Skolledarkompetens för att leda elevhälsoprocesser


För att möta skolans utmaningar behöver vi dig som

är lyhörd, uppmärksam och tar initiativ till att utveckla verksamheten

har god förmåga att strukturera, planera och organisera arbetet och verksamheten, du följer upp och återkopplar kontinuerligt till rektor och medarbetare

är väl insatt i skolans systematiska kvalitetsarbete och i samarbete hittar former för att bedriva ett kontinuerligt uppföljnings- och utvecklingsarbete

leder verksamheten såväl inom ansvarsområdet årskurs 4-6 som digitaliseringsarbetet och de administrativa processer som är kopplade därtill i nära samarbete med rektor.

tillsammans med arbetslag och medarbetare skapar en trygg och stimulerande lärmiljö och skapar förutsättningar för goda resultat

är en god ledare och chef och skapar engagemang och delaktighet. Du tar tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetenser på bästa sätt, samt har kompetens och erfarenhet av att hålla utvecklings- och lönesamtal

skapar förutsättningar för att utveckla det kollegiala lärandet i arbetslagen

med lätthet formulerar dig i tal och skrift och har god dokumentations- och IT vana

 

Övrigt

Stor vikt läggs vid kompetens, personliga egenskaper samt god samarbetsförmåga Tjänsten tillsätts endast då sökande finns som bedöms lämplig för uppdraget.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor mot fritidshem med undervisning IDH F-3 Karlbergs skola

Biträdande rektor
Läs mer Jun 16
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Karlbergs skola är en F-3 skola med ca 200 elever och 39 anställda.

Vi är hemmahörande på Norrmalm i Stockholms innerstad. Skolans huvudbyggnad är belägen på Norrbackagatan 31-33. Skolgården är en allmän park, omgärdad av flerfamiljshus vilket ger en lugn och trygg miljö.
Hos oss får du möjlighet att utvecklas. Vi satsar på fortbildning framförallt inom digitalisering. Vi lär tillsammans, ofta genom workshops och tar tillvara den kompetens som finns på skolan. Vi är uppdaterade på det senaste inom skolutveckling och digitalisering, samtliga lärare är Apple Teacher. På Karlbergs skola arbetar vi med internationalisering genom eTwinning och Erasmus.

Arbetsbeskrivning
Vi arbetar flexibelt och utvecklande i våra årskursarbetslag utifrån den kompetens som finns hos personalen för att ge eleverna den bästa undervisningen. Lärare och fritidspersonal samverkar och planerar elevernas hela dag i skolan.

Tjänsten fördelas enligt följande upplägg:
- undervisning i idrott och hälsa F-3 med allt vad det innebär som lärare
- ansvar för fritidshemmets verksamhet, även personalansvar

Kvalifikationer
Behörig och legitimerad, trygg och stabil ledare i möte med elever, vårdnadshavare och personal. Du har minst 5 års erfarenhet inom fritidshemmet och skolan.

Du är nyfiken, driven och trivs med att ta itu med utmaningar du ställs inför. Du har arbetat några år inom fritidshemmet med goda resultat. Du är behörig att undervisa i idrott och hälsa, då tjänsten förutsätter viss undervisning. Du följer forskningen och arbetar empiriskt - med målet att nå alla elever oavsett förmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten kräver god samarbetsförmåga, god struktur och ledarskapsförmåga.

Vi önskar att du har kompetens inom IKT. Vi arbetar framförallt med lärplattor och alla våra elever har programmering i skol- och/eller fritidsverksamheten. Vi vill därför att du ska ta till dig nya innovativa läromedel och/eller ny forskning kring digitalisering.


Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor till Pysslingen förskolor på Södermalm

Biträdande rektor
Läs mer Jun 1
Pysslingen Förskolor söker en Biträdande rektor
Som Biträdande rektor inom Pysslingen Förskolor är du med och förverkligar vårt erbjudande ”En trygg och stimulerande värld full av möjligheter” mot såväl barn och vårdnadshavare som medarbetare.

Om rollen
Uppdraget innebär att arbeta nära verksamheten för att tillgodose varje förskolas behov på bästa sätt i ett förskoleområde med fyra förskolor. Tjänsten är placerad på Södermalm i Stockholm. Du ingår i ett ledningsteam bestående av en rektor, en biträdande rektor, en kvalitetsledare och en intendent. Den biträdande rektor bistår rektor. Det är rektor som delegerar ansvarsområden och arbetsuppgifter till den biträdande rektorn utifrån de behov som förskolorna har. Du agerar ställföreträdande till rektor vid behov. Arbetet innebär kontakt med medarbetare och platsansvariga på respektive förskola och externa kontakter mot vårdnadshavare, kommuner, fastighetsägare och leverantörer. I tjänsten ingår personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Rapporterar till rektor.

Vi söker dig som:

• kan förskola och som med ett starkt engagemang vill bidra till våra fina förskolor.
• är en stark pedagogisk ledare
• har en styrka i att bygga relationer och kommunicera
• har tidigare erfarenhet av att leda och coacha medarbetare utifrån läroplanen.
• har pedagogisk högskoleutbildning med förskollärar- eller lärarlegitimation
• har mycket goda kunskaper i svenska språket.
• har en hög digital kompetens och lätt för att lära dig nya system.

Vårt medarbetarerbjudande
Vi erbjuder dig en varierande och stimulerande roll med många kontaktytor, bra villkor och förmåner samt en stark gemenskap. Nyfiken på att veta mer om vårt medarerbjudande? Klicka här.

Anställningsform
Tjänsten är tillsvidare med inledande provanställning på 6 månader.
Omfattning 100%.
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Tycker du att det låter intressant? Vi vill gärna komma i kontakt med dig!

Ansök via länken nedan och bifoga ditt CV och personliga brev. Vi vill ha din ansökan senast den 19 juni.

Vi kommer att arbeta med urval och intervjuer löpande, så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Kontakt
Om du har frågor är du välkommen att kontakta rektor Kristin Ahlström på telefon 070-347 6823 eller e-post kristin.ahlstrom@pysslingen.se alternativt skolchef Jeanette Karlsson på telefon 076-052 6773 eller e-post jeanette.karlsson@pysslingen.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Spånga gymnasium

Biträdande rektor
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Beskrivning

Spånga gymnasium är ett  unikt gymnasium belägen i ett lugnt villaområde.

En röd tråd för skolans verksamheter är natur, djur och vetenskap. Det avspeglar sig i utbildningarna, miljön och skolans atmosfär. Skolan har två skolformer: gymnasium och gymnasiesärskola. På skolan finns i dagsläget naturbruksprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, språkintroduktion och yrkesintroduktion. Antalet elever är ca 400 och antal medarbetare är ca 70. Stämningen på skola är trivsam och familjär. Antalet legitimerade lärare är hög. Skolan delar lokaler och vissa funktioner med Spånga grundskola. Skolans ledning består av rektor, två biträdande rektorer och en administrativ chef.

Vi tror på en symbios mellan vetenskap, empiri och praktiska tillämpningar. Vi har starka och etablerade samarbeten med bransch och näringsliv, liksom med Tekniska museet och Solvalla Travgymnasium. Skolan har en unik djuranläggning med rik fauna med många arter. Just nu är vi inne i ett intensivt och spännande utvecklingsarbete mot hållbar skola ur såväl ett elev- som samhällsperspektiv. Vi erbjuder ett spännande, självständigt och inspirerande arbete där du kommer att kunna göra stor skillnad för våra lärare och elever

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en biträdande rektor.
Som biträdande rektor ingår du i skolans ledningsgrupp bestående av rektor, två biträdande rektorer samt administrativ chef som tillsammans leder Spånga gymnasium mot ökat lärande och ökad måluppfyllelse. Du kommer jobba systematiskt och nära övrig ledning, elever, elevhälsa och inte minst den personal och de program som du är närmaste chef för. Ledningsgruppen arbetar och driver tillsammans ett antal spännande projekt på skolan i syfte att öka elevernas lärande.

Till stor del kommer du arbeta operativt nära den dagliga verksamheten, men då stort fokus kommer ligga på utvecklingsarbete behöver du även se detta som självklart. Ditt utförande är i enlighet med gällande styrdokument och värdegrund. Hos oss kommer du att kunna bidra till livslångt lärande i en stadsdel där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.

Kvalifikationer
Du ska ha högskoleutbildning.
Vi ser gärna att du är legitimerad lärare.
Vi ser gärna att du har avslutat eller pågående rektorsutbildning.
Du har också 1-3 års erfarenhet av skolledarskap med personalansvar. Dessa erfarenheter får gärna vara från introduktionsprogram och gymnasiesärskola samt erfarenhet av elever med särskilda behov.
Som person är du flexibel, positiv och enkel att samarbeta med. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Du är van vid att skapa goda relationer och delaktighet, så att den röda tråden i sammanhang och beslut blir tydlig.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt 

Intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. vi önskar därför inte bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor F-9 grundsärskolan samt CSI-grupp Södermalmsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 8
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Södermalmsskolan – en skola att räkna med!

Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare.

Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm för alla. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Södermalmsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola från förskoleklass upp till åk 9 vid Mariatorget på Södermalm. Skolan har 870 elever och 135 personal. Skolans grundsärskola är en av stadens största. Skolan har också en CSI-grupp där vi tar emot elever i årskurserna 7-9 framförallt inom autismspektrat. Södermalmsskolan är en populär skola med elever och personal som trivs. Alla lärare i grundskolan och grundsärskolan är legitimerade och i fritidshemmet är en mycket hög andel av personalen legitimerade. Vi är stolta över vår skola!

Arbetsuppgifter
Södermalmsskolan är en mycket välfungerande skola och som biträdande rektor för grundsärskolan F-9 samt CSI-gruppen Torus leder du tillsammans med skolans ledningsgrupp det pedagogiska utvecklingsarbetet och ansvarar för att verksamheterna drivs enligt relevanta styrdokument och mot uppställda mål. Du har arbetsmiljö- och personalansvar för personalen i grundsärskolan och Torus och ansvarar för uppföljning av kunskapsresultat och pedagogiska processer. Du ansvarar för eleverna i grundsärskolan och genomför verksamhetsbesök varje vecka. Du ansvarar för intag till grundsärskola i samråd med rektor. Du ansvarar för schemaläggning samt lovplaneringen i samråd med administrativ chef och biträdande rektorer.

Kvalifikationer
Du ska

- ha lärarlegitimation
- ha tidigare erfarenhet som biträdande rektor
- ha god kunskap om skolans styrdokument
- ha god förmåga att kommunicera i både tal och skrift
- ha god samarbetsförmåga och även kunna arbeta självständigt
- vara strukturerad och systematisk
- tycka att utveckling är berikande och vilja vara med och utveckla verksamheten

 

Det är meriterande om du har speciallärar-/specialpedagogexamen, har erfarenhet av grundsärskolan, schemaläggning i NovaSchem och/eller om du genomgått rektorsprogrammet eller någon av Stockholms stads anordnade ledarskapsutbildningar. Ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och flexibilitet är något vi värderar högt. Vi lägger dessutom stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor
Ansökningarna behandlas löpande. 

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 7
Vi söker en biträdande rektor med lärarbakgrund i grundskolan. Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev och CV!
Maria Elementar, F-9, är en traditionell skola med hemklassrum och lärarledd undervisning. Skolan har en kulturell och teknisk profil. På senare tid har också fysisk träning tagit plats i profilen, liksom skrivandets konst. Kunskapsinhämtning står således i centrum. Läxor är ett naturligt inslag och bedömning sker genom betyg från årskurs 4.
Maria Elementar växer inför hösten 2022, till runt 340 elever. Vi arbetar för en god sammanhållning och kamratskap över åldersgrupperna. Eleverna når goda resultat och har roligt på vägen dit.
Maria Elementarskola ligger på Kvarnhöjden, mellan Slussen och Medborgarplatsen på Södermalm, granne med gymnasieskolan Södra Latin. Skolans yngre klasser, fritidshem och matsal har sina lokaler på Högbergsgatan.
https://mariaelementar.se

Ansök nu

Biträdande rektor för Grundsärskolan med specialpedagogisk kompetens

Biträdande rektor
Läs mer Jun 8
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Beskrivning


Ekensbergsskolan är en F-5 skola som ligger naturskönt belägen vid Mörtviken i Ekensberg, Gröndal.

Skolan består av ca 40 kompetenta medarbetare och ca 230 elever. Skolans ledningsgrupp består av rektor och 2 biträdande rektorer. 

I vår skola ska varje elev få möjlighet att lära och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Vi arbetar med skolövergripande teman som vi väljer årsvis

Nu söker vi dig som har höga ambitioner och som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla undervisningen och verksamheten..

Arbetsuppgifter
Som biträdande rektor har du ansvar för grundsärskolans hela verksamhet och ansvar för att sammankalla och driva elevhälsans arbete. Du kommer att ha hela personalansvaret mot grundsärskolan och delar av personalen i elevhälsoteamet.

I ditt specialpedagogiska uppdrag ingår att ha ansvar för och driva det specialpedagogiska arbetet på alla nivåer på hela skolan, dvs både inom grundsärskolan så väl som grundskolan.

Du ska bland annat säkerställa att rutiner om extra anpassningar och särskilt stöd efterlevs. Konsultera inom det specialpedagogiska fältet. Ansvara för utredningar om särskilt stöd (USS) och externa överlämningar.  

Det specialpedagogiskt uppdrag för hela enheten motsvarande ca 50%, beroende på storleken på ledaruppdraget.

 

Kvalifikationer

Vi vill att du har;

- Lärarutbildning med lärarlegitimation, meriterande specialpedagogisk examen 
- Dokumenterad specialpedagogisk erfarenhet, meriterande med erfarenheter både från grundsärverksamhet men även grundskolan F-6.
- Erfarenhet ifrån styrdokument och god kännedom om läraruppdraget i åk F-6
- God kommunikativ förmåga och IT-kunskap.
- Förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift.
- Erfarenhet av att arbeta i ledande position med personalansvar.

Erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov är meriterande och vi söker dig som har elevens bästa i fokus.

Villkor
Tjänsten är en semestertjänst.Övrigt 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor åk 4-6 till Högalidsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Högalidsskolan är en kommunal grundskola belägen i Hornstull på västra Södermalm.

Skolan är välfungerande med tydliga strukturer och processer. Söktrycket är högt till alla årskurser. Vi har en mycket hög andel legitimerade lärare och vi har hittills haft lätt att rekrytera legitimerade lärare.
I skolan har ca 900 elever i årskurserna F-9 sin arbetsplats. Till skolan hör två centrala grupper med särskild inriktning (CSI). Personalen på hela enheten består av ca 150 personer. Skolledning består av rektor, fem biträdande rektorer samt en administrativ chef. Organisatoriskt är skolan indelad i årskursvisa arbetslag.

Som biträdande rektor för mellanstadiet på Högalidsskolan ingår du i skolledningsgruppen med perspektiv mot hela skolenheten F-9. Du är operativ chef för stadiet åk 4-6 med omfattande eget chefsansvar. Personalgruppen består av ca 15 personer över vilka du har fullt ansvar.
Tillsammans med övriga biträdande rektorer arbetar man mycket nära tillsammans.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har följande förmågor och kompetenser: 

- Tydlig chef
- Ödmjuk och uthållig ledare 
- Närvarande i det operativa uppdraget  
- Utvecklad social förmåga 
- Eleven i centrum är ditt ledord och ett utvecklat elevfokus är ditt motto 
- Erfarenhet av arbete som skolledare är ett krav  
- Bakgrund som lärare är ett krav 
- Välbekant med gällande samverkansavtal  
- Stor förtrogenhet med systematiskt kvalitetsarbete 
- Hög IT-kompetens är krav, särskilt med inriktning mot skolans pedagogiska uppdrag och verksamhet. 
- Väl förtrogen med skolans styrdokument
- Välorienterad i aktuell skolutveckling
- Skicklig och erfaren att kommunicera med vårdnadshavare
- Djup förståelse att verka i en politiskt styrd organisation

Följande erfarenheter är meriterande:

- Erfarenhet av arbete som skolledare i Stockholms stad
- Erfarenhet av arbete som skolledare för mellanstadiet
- Erfarenhet av framgångsrik ledning av arbete kring elever med särskilda behov
- Kompetens och erfarenhet rörande framgångsrikt arbete med inkludering av elever med särskilda behov
- Erfarenhet av att utveckla arbetslag, både pedagogiskt och organisatoriskt
- Erfarenhet av samverkan med skolans elevhälsa och dess uppdrag

Vi söker en person som kan utöva ett tydligt ledarskap på plats - ett nära ledarskap.
Tjänsten innefattar stort chefsansvar, med fullt ansvar för personal och budgethållning.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, att det "klickar" med vårt team - ledningsgruppen.
Denna personliga matchning är avgörande.

Vi kontaktar intressanta sökande så fort vi ser ansökan i verktyget och kallar därefter löpande till intervju så fort vi kan. Till dig som är intresserad, tveka inte, sök!

 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor till mellanstadiet.

Biträdande rektor
Läs mer Maj 20
Franska Skolan är en svensk friskola som följer svensk läroplan. Undervisningen sker på svenska och eleverna läser franska från förskoleklass. Verksamheten omfattar 950 elever från grundskolans förberedande klass till gymnasiet, samt 130 anställda. Skolan ligger i centrala Stockholm vid S:t Johannes kyrka.
Som biträdande rektor på Franska Skolan och ansvarig för mellanstadiet är du en del av en mycket väl fungerande, driven och skolutvecklande skolledning med fyra biträdande rektorer och en huvudrektor.
Vi ser gärna att den sökande har rektorsutbildning. Erfarenhet av ledarskap och pedagogik. Mycket god kunskap om skolans regelverk. God kommunikationsförmåga i tal och skrift. Kunskaper i franska språket är meriterande, dock inget krav. Specialpedagogisk kompetens är meriterande.
I uppdraget ingår:
- personal-, ekonomi- och resultatansvar för det egna arbetsområdet
- pedagogiskt ansvar för det egna arbetsområdet
- ansvar för styrning och uppföljning av elevhälsoteamets arbete inom det egna
arbetsområdet
- skolövergripande arbetsuppgifter i ledningsgruppen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tjänstens omfattning 100 %.
Tillträde senast 1 augusti 2022, gärna tidigare.
Sista ansökningsdag är 19 juni.
Ansökningsförfarandet sker fortlöpande varför tjänsten kan vara tillsatt innan sista ansökningsdag.
När vi får din ansökan: Svarsmejl skickas till dig: "SAMTYCKE TILL ARBETSGIVARENS BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER".
För behandling av din ansökan: ett bekräftelsemejl från dig där du samtycker till behandling av dina personuppgifter.

Ansök nu

Lunaskolan Bromma söker biträdande rektor!

Biträdande rektor
Läs mer Maj 27
Lunaskolan Bromma är en grund- och grundsärskola för elever med diagnos inom autismspektrum. Hos oss står eleverna och deras trivsel, trygghet och utveckling i centrum. Vi arbetar med mindre undervisningsgrupper och har ett helhetstänk kring varje elev, där tydlig struktur, elevens delaktighet och lust till lärande är centralt för att eleverna ska utvecklas så långt som möjligt, utifrån sina förutsättningar. För att skapa en heldagslösning har vi ett nära samarbete med Luna Fritid Bromma, som är en korttidstillsyn (fritidsverksamhet) enligt LSS, och finns i samma lokaler som skolan. Lunaskolan Bromma drivs av Utvecklingspedagogik Sverige AB.

Utvecklingspedagogik bedriver utbildnings- och omsorgsverksamhet som ger ökad kunskap, livskvalitet och delaktighet i samhället för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Samtliga verksamheter präglas av hög kvalitet, ständig utveckling och individfokus.

Lunaskolan Bromma söker Biträdande Rektor  

Brinner du för skolutveckling och för att göra skillnad för elever i behov av särskilt stöd? Känner du igen dig i våra värderingar Framåt, Tillsammans, med hjärta och klokhet? Då är du kanske vår nya kollega på Lunaskolan Bromma! 

På Lunaskolan jobbar vi med små undervisningsgrupper som ger stora möjligheter! Med kompetenta och engagerade pedagoger baserar vi utbildningen på varje elevs förmågor och förutsättningar. Skolan ligger i Ulvsunda i Bromma omsluten av vackra grönområden med närhet till vattnet och god kommunikation med både buss och tvärbana. 

Huvudsakligt ansvar – Som biträdande rektor förväntas du vara med och utveckla vår verksamhet tillsammans med skolans rektor, två andra biträdande rektorer, våra medarbetare och elever. I nära samarbete med övriga skolledningen ansvarar du för planering, genomförande, utveckling och uppföljning av verksamheten, inklusive medarbetaransvar, på de enheter du leder. 

Förväntningar – Du är en tydlig och kommunikativ ledare, har ett strukturerat arbetssätt, är lyhörd, positiv och drivande. Du inspirerar till arbetsglädje och med positiv människosyn bidrar du till ett gott arbetsklimat. Du har kunskap om samt följer den forskning och de diskussioner som förs inom den pedagogiska världen. Du känner igen dig i företagets och skolans värderingar – Framåt, tillsammans med hjärta och klokhet.  

Kvalifikationer – Du är utbildad och legitimerad lärare eller har annan högskoleutbildning med pedagogisk inriktning samt kompletterande utbildning och/eller erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och specialpedagogik. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete i grundskolan/grundsärskolan. Du är väl förtrogen med grund- och grundsärskolans uppbyggnad och struktur samt med skollag och övriga styrdokument. 

Meriterande – Du har tidigare erfarenhet av arbete som skolledare och du har stor kunskap och erfarenhet av elever inom autismspektrum. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete F-6 och fritidshem. 

Har du genomgått eller påbörjat det statliga rektorsprogrammet är det positivt. 

Vid rekryteringen kommer stor vikt läggas vid?personlig lämplighet och att du passar in i vår ledning och personalgrupp.  

Vi?erbjuder dig 
Ett arbete i en verksamhet som har eleven i fokus och som drivs med hög kvalitet och kännetecknas av ständig utveckling. En arbetsplats med trygg och välkomnande atmosfär med aktiva och energifyllda kollegor. En miljö som är tillåtande, utmanade och kreativ med goda förutsättningar för behovsanpassat lärande i ett företag som ser medarbetarnas kompetens som viktig.? 

Ett generöst friskvårdsbidrag samt andra individuella förmåner via vår förmånsportal. 

Vi har kollektivavtal. 

Varaktighet: Tillsvidare med provanställning 

Tillträde: enligt överenskommelse 

Arbetstid: Heltid 

Lön: Individuell månadslön 

Sista ansökningsdatum: 2022-06-19. Vi rekryterar löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan! 

Kontakt: Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Linda Kjellkvist tfn: 076-496 61 26 

Välkommen med din ansökan! 

Före anställning kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras in. Vi väljer att hantera denna rekrytering internt och avböjer alla eventuella erbjudanden om hjälp med rekrytering från externa företag.  

 


Före anställning kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras in.


Vi väljer att hantera denna rekrytering internt och avböjer alla eventuella erbjudanden om hjälp med rekrytering från externa företag.

Ansök nu

Blackebergsskolan söker en biträdande rektor/lärare i SVA

Biträdande rektor
Läs mer Jun 1
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Blackebergsskolan är en F-6 skola med ca 480 elever som ligger i ett naturskönt område i Bromma.

Närhet till vatten, natur och kommunikationer och mycket engagerad personal gör att du förhoppningsvis kommer att trivas hos oss. Vi arbetar målinriktat med att ständigt förbättra vår verksamhet med fokus på det pedagogiska arbetet i klassrummet samt fritidshemmets utveckling. En bra skola för alla är våra ledord.

Nu söker vi dig som har höga ambitioner och tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla vår skola!

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta som biträdande rektor 50% samt undervisa i svenska som andra språk 50%. Som biträdande rektor kommer du att ansvara för cirka 10 medarbetare, det är pedagogerna som arbetar i våra mindre undervisningsgrupper (Studion) samt våra SVA-lärare. Som undervisande SVA-lärare kommer du att komplettera skolans fantastiska SVA-undervisning, som utökas med fler elever.
Inom ramen för uppdraget som biträdande rektor har du personalansvar som bland annat innefattar medarbetar- och lönesamtal samt administrativa arbetsuppgifter. Tillsammans med ledningsgruppen koordinerar och utvecklar du arbetssätt och arbetsformer med det systematiska kvalitetsarbetet i fokus. En del av arbetet innebär att utifrån verksamhetens behov och mål identifiera och leda utveckling inom skolan. En annan del av arbetet innebär att undervisa i svenska som andra språk i samverkan med våra SVA-lärare och övriga pedagoger på skolan. Det kommer även att innebära att arbeta med. och kunna bidra till, att utveckla skolans undervisning i SVA utifrån de reviderade kursplanerna samt aktuell forskning och omvärldsbevakning i ämnet.

Du ingår i ledningsgruppen tillsammans med rektor, två biträdande rektorskollegor samt den administrativa chefen. Vi i ledningen har ett nära samarbete vilket innebär att alla hjälps åt när behov uppstår och där du arbetar med såväl långsiktig utveckling som att lösa dagliga uppkomna utmaningar.

Kvalifikationer
Vårt arbete bygger på teamarbete och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och tycker om att skapa tillsammans. Du är en lösningsfokuserad lärare och ledare som är relationellt stark. Då rollen är komplex - du ska undervisa och vara en del i skolledningen - ställer detta höga krav på din förmåga att hantera båda dessa roller.

För oss är det viktigt att du drivs av en "etisk kompass" och är övertygad om att skolans arbete är en stor del av förutsättningarna för en människas framtid där alla elever ska bemötas med lika respekt och ges så goda möjligheter som det bara är möjligt att lyckas!

Rent formellt så söker vi dig som har:
* Lärarexamen med behörighet i svenska och svenska som andra språk(SVA)
* Flerårig och aktuell undervisningserfarenhet

Meriterande om du har:
* Haft personalansvar
* Genomgått stadens ledningsutbildningar
* Genomgått eller läser rektorsprogrammet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten. Vi kommer att påbörja rekryteringsprocessen under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!
Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Bitr.rektor för F-6 och fritids på Höglandsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 25
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Höglandsskolan är en ganska liten, trivsam och trevlig F-9 skola med ca 480 elever och mycket höga kunskapsresultat.

Skolans årskurser är fördelade på en klass i varje årskurs F-3 och tvåparalleller i årskurs 4-9. Höglandsskolan grundades 1931 som en privat skola med en pedagogisk vision och estetisk profil som skolan till stora delar har än idag. På skolan arbetar vi för att behålla och utveckla skolans öppna och förtroendefulla klimat. Skolans arbetssätt skapar positiva mötena mellan eleverna i de olika åldrarna och gagnar en trygg, stimulerande och kreativ miljö för elevernas allsidiga utveckling som vi är måna om. Skolan har många traditioner som genomsyrar läsåret vilket skapar samhörighet, trivsel och trygghet. Höglandsskolan har ca 60 anställda fördelat på skola, fritids, vaktmästeri, och skolkök. Skolans ledning består av rektor, två biträdande rektorer, administrativ chef och i viss mån skolsekreteraren, alla med ett nära samarbete. Skolan genomsyras av hög arbetsmoral, delaktighet, ansvar, trivsel och stolthet för Höglandsskolan. Höglandsskolan ligger vid Höglandstorget i Bromma med naturen runt omkring och nära till kommunikationerArbetsbeskrivning
Du ingår och är aktiv i skolans ledningsgrupp som består av rektor, bitr. rektor, administrativ chef. och till viss del skolsekreterare. I ledningsgruppen fokuserar vi på det systematiska kvalitetsarbetet, strategiska planeringar och beslut. Vi arbetar för att säkerställa att verksamheten styr mot skolans uppsatta mål, inklusive att ha en budget i balans samt att bibehålla det som utmärker Höglandsskolan. Du kommer att tillsammans med rektor och ledningsgruppen ha ansvar för skolans utveckling. Du är med och förbereder och tar fram de planer som ska upprättas eller revideras samt deltar i arbetsmiljöarbetet och skolans krisgrupp. Du deltar, tillsammans med övriga i ledningsgruppen, i SVG och APT- möten där du även har en aktiv roll. I din roll som biträdande rektor kommer du att ansvara för att leda processer i riktning mot skolans mål och utveckling. Du kommer att vara delaktig i planering av studiedagar likväl som av utvärderingar och analyser på enhets- och arbetslagsnivå samt efter det göra plan för det fortsatta arbetet. I ledningsgruppen lägger vi stor vikt vid förmågan till samarbete, kommunikation och dialog. Du kommer att ansvara för den pedagogiska utvecklingen för fritidshemmet likväl som för låg- och mellanstadiets arbetslag samt arbeta för samverkan mellan fritids och skolan. I arbetet ingår att ha ett övergripande ansvar så att eleverna i arbetslaget får det stöd de behöver. Det gör du i samarbete med lärare och elevhälsa för att främja elevernas bästa utveckling. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam med ett visst ansvar för arbetslagets elevhälsa. I ditt personalansvar ingår bland annat, medarbetarsamtal, lönesamtal, eventuella rehabiliteringssamtal samt organisationsplanering för arbetslagen. Du bör vara väl förtrogen med arbetsrätt såväl som skollag och läroplan. I tjänsten ingår även ett övergripande ansvar för skolans digitala plattformar, tjänstefördelning, schemaläggning, sommarskola, skolans trygghetsteam och rekrytering vid behov till arbetslaget.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta som skolledare eller biträdande rektor. Du är tydlig i ditt ledarskap, lyhörd, har god förmåga till kommunikation och dialog samt lätt för att bygga förtroende. Du uppfattas som närvarande chef och arbetar med inflytande och delaktighet.
Du kan leda processer, är strukturerad och organiserad samt duktig på att formulera handlingar och planer på det som kommit fram i pedagogiska processer.
Du tar ansvar för dina arbetsuppdrag och följer upp dem tills de är slutförda samt ansvarar för den återkoppling som behövs.
Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta självständigt. Du har erfarenhet av elevhälsoarbete och värdegrundsarbete.
Stor vikt läggs vid pedagogiskt ledarskap, förmågan att lägga schema, ansvara för tjänstefördelning samt skolans digitala plattformar.
Du har erfarenhet av ledningsuppdrag med personalansvar och har arbetat som lärare. Du har god erfarenhet av det arbete som sker i fritids och läraruppdraget för lärarna i ditt arbetslag.  Du är väl insatt i arbetsrätten, läroplanen och skollagen.
Vid tillsättning av tjänsten kommer hänsyn tas till personlig lämplighet.

Övrigt
Vi kommer även att påbörja intervjuer innan rekryteringstiden gått ut.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor KLARA Norra

Biträdande rektor
Läs mer Maj 25
KLARA Teoretiska Gymnasium är skolan med ambition att vara den bästa förberedelsen för vidare studier och rusta eleverna för en värld av möjligheter där de med sin kunskap, sitt engagemang och driv kan göra skillnad. Vi vill att våra elever genom sin utbildning kan bidra till att skapa en hållbar och bättre värld. Våra utbildningar genomsyras bland annat av FN:s globala mål för hållbar utveckling med en tydlig internationell prägel. Vi består av 11 skolor, från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Läs mer om oss på www.klaragymnasium.se.

I augusti 2022 slår vi upp portarna till nya KLARA Norra som är en sammanslagning av KLARA Norra och KLARA Västra som flyttar in i sprillans nya lokaler på Campus Vasastan i Stockholm. Campus Vasastan kommer att vara ett modernt och klimatsmart campus med större ytor och bättre studiemiljö för våra elever. KLARA Norra kommer bestå av cirka 540 elever och 40 engagerade medarbetare. Vi erbjuder de högskoleförberedande programmen SA, NA och EK.

Läs mer om Campus Vasastan här!

Ditt uppdrag

I den spännande rollen som biträdande rektor hos oss på KLARA Norra söker vi en trygg, handlingskraftig och kommunikativ ledare. Du har en utvecklad förmåga att samarbeta med andra för att söka lösningar som gynnar eleverna och verksamhetens bästa och är väl förtrogen med gymnasieskolans styrdokument.

Som biträdande rektor ingår du i skolans ledningsgrupp och leder tillsammans med rektor skolans utvecklingsarbete och arbetar för en fortsatt hög kvalitet och goda resultat för våra elever. Rektor delegerar ansvarsområden och arbetsuppgifter utifrån skolans behov där du också agerar ställföreträdande rektor när så krävs. I tjänsten ingår personalansvar, det är därför meriterade om du har tidigare erfarenhet av ledarskap. Fokusområden i rollen som biträdande rektor blir att driva och utveckla arbetsorganisationen med fokus på vårt arbete kring internationalisering, hållbar utveckling och studieförberedande arbete. Du kommer att driva detta arbete tillsammans med våra förstelärare. Dessutom kommer den dagliga driften och personalansvaret kring administrationen att vara ditt ansvar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och där provanställning tillämpas. Start för tjänsten sker enligt överenskommelse men fördelaktigt sker det i augusti 2022.

Din profil

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår skola med starkt engagemang och tilltro till våra medarbetare och elever. Som person är du en lagspelare och en god relationsbyggare. Du är kreativ i ditt tankesätt och samtidigt en god organisatör som har förmåga att skapa struktur i verksamheten. Du tillvaratar och utvecklar våra medarbetares kompetenser för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för våra elever.

Vi ser att du har god insyn i skolvärldens allmänna verksamhet och dess styrdokument för att kunna bidra till utveckling av verksamheten. Du har en pedagogisk utbildning, har tidigare haft ledande uppdrag inom skolan och en god förståelse för de möjligheter och utmaningar som finns gällande elever, personal och utveckling. Erfarenhet av studieadministrativa system såsom schemaläggning och övriga elevhanteringssystem är meriterande såväl som påbörjad eller avslutad rektorsutbildning.

Du är en nyckelperson i att skapa ett gott klimat som främjar långsiktighet, kvalitet och innovation för medarbetare och elever. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din roll som biträdande rektor. Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom övriga Klara-skolor men även med andra inom AcadeMedia-koncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Då urval och intervjuer sker löpande ser vi gärna att du gör din ansökan omgående där sista ansökningsdag är den 7 juni.

Har du frågor, kontakta gärna rektor Carolin Lysell, telefon 070 – 166 07 14 eller mailadress carolin.lysell@klaragymnasium.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Slättgårdsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 20
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Slättgårdsskolan är en grundskola med ca 500 elever som för närvarande är uppdelade på två olika enheter sedan en brand 2020.

Skolan är under uppbyggnad och under tiden går årkurs F-4 i en nybyggd del av Slättgårdsskolan i Bredäng och årskurs 5-9 i Vårberg.

Slättgårdsskolan har en engagerad och ambitiös personal som bidrar till att utveckla vår verksamhet, vilket syns i de goda kunskapsresultaten. I vår skola möts du av glädje och stolthet, både från elever och vuxna. Personalgruppen har hög kompetens och stort engagemang för att skapa den bästa skolan för våra elever. Samverkan med hemmet är en viktig och betydande del av det vardagliga arbetet. Vi arbetar med att utveckla lärande i digitala miljöer och alla våra elever har varsitt digitalt verktyg.

Vi är stolta över Slättgårdsskolan och söker dig, som vill anta utmaningen att utveckla skolan vidare tillsammans med oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en biträdande rektor som med stort engagemang och mycket goda kunskaper bidrar till den pedagogiska utvecklingen i vår skola. I nuvarande organisation kommer du att arbeta med skolbarnsomsorgen samt förskoleklassverksamheten. Som person är du en trygg och tydlig ledare som med ett lösningsinriktat förhållningssätt tar dig an arbetsuppgifterna. Du är väl förtrogen med nationella styrdokument och skolans regelverk. Du kan samordna och skapa engagemang och på ett tydligt och resultatinriktat sätt arbeta för att alla arbetar mot skolans gemensamma mål. I tjänsten ingår verksamhets- och personalansvar. Du leder arbetet med personal och elever samtidigt som du tillsammans med rektor och övrig skolledning bidrar till skolans gemensamma utvecklingsarbete för år F-9.

Kvalifikationer

Vi bedömer att det är viktigt att du är mål- och resultatorienterad och visar tillit och förtroende för medarbetarnas förmåga att själva ta beslut och ansvar ute i arbetslagen. Det är också viktigt att kunna se helheter och att du har hela verksamhetens bästa i åtanke inför ditt agerande. I det sammanhanget är det extra viktigt att du är tydlig i din kommunikation.

Meriterande:

Rektorsutbildning
Annan dokumenterad ledarskapsutbildning
Erfarenhet av schemaläggning, gärna NovaSchem
Goda kunskaper om NPF

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor till Hammarbyskolan södra

Biträdande rektor
Läs mer Maj 19
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Hammarbyskolan södra utökar skolledningen och söker därför en biträdande rektor för årskurs 7-9.

Nuvarande biträdande rektor tar över som biträdande rektor för elevhälsa.
Hammarbyskolan södra är en f-9 skola som ligger i södra Stockholm. Skolan har idag 850 elever i förskoleklass och grundskola. I organisationen finns även en stor fritidshemsverksamhet med flera avdelningar och en väl fungerande fritidsklubb. Skolan har nyrenoverade lokaler och en nyrenoverad skolgård med många möjligheter till lek och motorisk träning. Skolan har vuxit under de senaste sex åren, från en f-6-skola med 200 elever, och förväntas inom några år vara fullt utvecklad med ca 950 elever. På Hammarbyskolan södra möts du av glädje och ett öppet samt välkomnande klimat. Det är en skola där alla ska kunna lyckas. Du möts av välutbildad personal med lång erfarenhet och stort engagemang för att skapa förutsättningar för elevernas framgång. Skolans vision lyder "Alla elever deltar i och tillgodogör sig undervisningen med hälsan i behåll". Skolan är certifierad från Magelungen akademi i "preventiva inkluderande lösningar" och arbetar vidare med konceptet i egen regi under devisen FRAMTID. Skolans personal har genom certifieringen fått en gemensam grund att stå på och därigenom kunnat utveckla undervisningen för att nå alla elevers utvecklingspotential. Hammarbyskolan södra är en skola för elever med olika bakgrund och förutsättningar. Personal och skolledning har höga och positiva förväntningar på våra elever. Trygghet, trivsel och god hälsa är avgörande för att våra elever ska nå goda resultat i skolan. I vårt gemensamma elevhälsoarbete har vi fokus på förebyggande och hälsofrämjande arbete. Organisationen har tillagningskök med två kockar och ett eget skolbageri, vilket innebär att vi får mat lagad från grunden varje dag. Detta bidrar till elevernas möjlighet till lärande under hela skoldagen. Läs gärna mer om skolan på skolans hemsida.

Arbetsbeskrivning
Du arbetar som biträdande rektor i skolledningen bestående av rektor, fyra biträdande rektorer och en administrativ chef. Du har ett delegerat ansvar för skolans verksamhet i årskurs 7-9 och personalansvar för tillhörande personal. Som biträdande rektor förväntas du vara med och leda det pedagogiska utvecklingsarbetet och se till att enheten arbetar mot gemensamma mål under stimulerande samverkansformer.
Du arbetar tillsammans med skolledningen och medarbetarna i förändrings- och utvecklingsarbete samt för att värna en god arbetsmiljö för såväl elever som personal.

Kvalifikationer
Du har lärarexamen med legitimation och behörighet mot åk 7-9 och har med fördel genomgått rektorsprogrammet. Du är väl insatt i arbetet riktat mot årskurs 7-9 för att kunna bidra med ditt pedagogiska ledarskap riktat mot personal i verksamheten. Du har god kunskap om grundskolans styrdokument och erfarenhet utifrån ledarskap i skolan.

Du har dokumenterad erfarenhet av att leda en organisation i årskurs 7-9. Utöver detta är det en fördel om du har erfarenhet av att leda och utveckla undervisning för nyanlända elever.

Du har en elevsyn som utgår från elevernas bästa i fokus och förmåga att anpassa verksamheten för att nå resultat utifrån givna ramar.
Du har väl utvecklad förmåga att skapa goda relationer med såväl medarbetare, elever och vårdnadshavare samt med externa samarbetspartners. Du är lyhörd för idéer och förslag och kan vara med och förverkliga dessa samt ansvarar för att följa upp och utvärdera det systematiska kvalitetsarbetet, i samverkan med personal, elever och skolledning.
Du är kreativ, idérik och har ett coachande förhållningssätt. Du sätter fokus på struktur och tydlighet för att processerna ska genomföras på ett professionellt och effektivt sätt utan tidsfördröjning.

Övrigt
 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vinsta grundskola söker Biträdande rektor med undervisning

Biträdande rektor
Läs mer Maj 20
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Vinsta grundskola består av två enheter, Östra och Västra och ligger i Vällingby i västra Stockholm.

Skolan är en kommunal F-9 skola med ca 1100 elever fördelade med årskurserna F-5 på Östra och årskurserna 4–9 på Västra. Du kommer att arbeta som biträdande rektor med undervisning i särskild undervisningsgrupp. Vi söker nu dig som brinner för skolutveckling och arbetet som lärare samt tycker om att leda människor i det arbetet.

Vi är organisatoriskt indelade i stadier vilka leds av fem biträdande rektorer. Skolan har hälsa och digitalisering som fokusområden och är under ständig utveckling för att på bästa sätt bidra till en ökad måluppfyllelse. Är du en person som är strukturerad, tillitsfull, relationsskapande med god samarbetsförmåga och som brinner för pedagogisk utveckling, då är du helt rätt person för oss och vi för dig! Vinsta grundskola är lätt att ta sig till både med bil, kollektivt och ligger nära flera stora grönområden.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor förväntas du tillsammans med skolans rektor och övriga i ledningsgruppen medverka i ledningen av det pedagogiska utvecklingsarbetet och se till att enheten arbetar mot gemensamma mål under stimulerande samverkansformer. Du ansvarar för årskurs 4–5 på östra samt för att leda elevhälsoteamet tillsammans med biträdande rektor för åk f-3. Du är närmaste chef för östras mellanstadium och klubbverksamhet och ansvarar för att driva utvecklingen i årskurserna i linje med skolans övergripande mål. Skolans elevhälsoteam består av alla professioner och din roll är att arbetsleda dem och ansvara för att utvecklingsarbetet går i linje med skolans behov. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom digitaliseringsområdet samt arbete med hälsa och tillgänglig lärmiljö och vill driva dessa frågor i enheten. Du kommer arbeta nära den andra biträdande rektorn på Vinsta grundskola Östra och med ledningsgruppen som består av rektor, administrativ chef och biträdande rektorer från Västra.

Skolan kommer att starta en Särskild undervisningsgrupp till hösten som du tillsammans med specialpedagog tillsammans kommer att vara med och bygga upp samt ansvara för. I tjänsten ingår även undervisning i särskild undervisningsgrupp 40%. 

Kvalifikationer

Vinsta grundskola söker en tydlig och engagerad biträdande rektor med en helhetssyn. Du leder, motiverar och skapar förutsättningar för dina medarbetare att effektivt nå gemensamma mål. Vi söker dig som är lugn, stabil och som kan hantera ett pressat arbetsläge. Du ska kunna arbeta självständigt samtidigt som du ser styrkan i samarbetet i ledningsgruppen och i lagarbete. Du skapar engagemang och delaktighet samt är tillitsfull och lyhörd för idéer och förslag. Du medverkar i utvecklingen av det förebyggande och hälsofrämjande arbetet. Likaså när det gäller den digitala utvecklingen på skolan.

Du har en analytisk förmåga och ett fördjupat intresse för att kunna följa upp mål och resultat, dvs vara drivande i det systematiska kvalitetsarbetet. Du har god kommunikativ förmåga både i tal och skrift och ett elevfokuserat förhållningssätt. Att knyta kontakter, bygga relationer och samverka med elever, vårdnadshavare och personal har du lätt för. Du är lyhörd och tycker om att samarbeta och tänka nytt. Vidare är du initiativrik och lösningsinriktad. Du skall ha god samarbetsförmåga, positiv vilja och förmåga att utveckla verksamheten och se möjligheter men även kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Du har lärarlegitimation och erfarenhet av att arbeta i ledande position. Har du erfarenhet av att ha arbetat eller ansvarat för en särskild undervisningsgrupp är det meriterande.

Du ska ha kunskap om att leda en skola på vetenskaplig grund och vara väl förtrogen med LGR 11, skolans regelverk samt det systematiska kvalitetsarbetet.

Övrigt

Meriterande är även om du har påbörjat eller slutfört rektorsprogrammet och/eller Stockholms stadsledarskapsutbildning 1 och 2/ leda som biträdande rektor samt erfarenhet inom schemaläggning.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor ansvarig för F-6 och fritidsverksamheten, RWS Bromma

Biträdande rektor
Läs mer Apr 29
För drygt 14 år sedan öppnade vi vår första grundskola och förskola - Raoul Wallenbergskolorna Bromma. Skolorna drivs under devisen ”Skolan mitt i byn” och vår ambition är att de ska vara mötesplatsen för både barn, unga och vuxna i Beckomberga och Bromma med omnejd. I skolorna bedrivs en fin verksamhet, som både barn, elever och vårdnadshavare är mycket nöjda med. Vi har en tydlig hälsoprofil med mycket rörelseaktiviteter under hela skol- och fritidsdagen. Grundskolan, som är en F-9 skola, växer nu kraftigt och därför söker vi nu en biträdande rektor med uppgift att vidareutveckla vårt låg- och mellanstadium.
Brinner du för att göra positiv skillnad? Vill du vara med och vidareutveckla en värdegrundsbaserad skola under devisen ”Skolan mitt i byn”. Då är du välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor för Raoul Wallenbergskolan Bromma.
Uppdraget innebär att du tar ansvaret för skolans F-6 verksamhet, inkl fritids och fritidsklubben på skolan. Att stå i ledningen för en Raoul Wallenbergskola är ett ytterst spännande, utmanande och utvecklande skolledaruppdrag. Vi har mycket höga förväntningar på våra skolledare och fokus ligger på både pedagogiskt och karaktärsmässigt ledarskap. Våra skolledare ska vara goda föredömen i att leva upp till våra fyra ledord. Vi förväntar oss att skolledaren förstås är en god ledare för elever och personal i skolan, men också en auktoritet gentemot föräldrar och aktörer i det omkringliggande samhället. Inom RWS pågår ett målmedvetet utvecklingsarbete som drivs av våra skolledare och därför förväntas du vara aktivt delaktig i denna offensiva skolutveckling.
Vem är du?
Vi söker en dokumenterat skicklig, drivande och engagerad skolledare som, liksom vi, brinner för att göra positiv skillnad för olika typer av elever – både de som är i behov av särskilt stöd och de som behöver stora utmaningar. Vi tror att du har god struktur i ditt arbete och att du har erfarenhet från F-6 verksamhet. Du kan ha en lång period av skolledarskap bakom dig, men du kan också vara en skolledare som precis tagit dina första steg som skolledare. Oavsett bakgrund och erfarenhet fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är en person som från djupet av ditt hjärta brinner för att ge barn och ungdomar en god start i livet.
Låter det som ett spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se
Ansökan
Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Senast den 27 maj 2022 vill vi ha din ansökan. Rekrytering sker dock fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Har du frågor om tjänsten som biträdande rektor för RWS Bromma är du välkommen att kontakta:
Rektor Anna Kämpinge, anna.kampinge@rws.se

Ansök nu

Berga naturbruksgymnasium söker biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 10
Är det du som är vår nya biträdande rektor som vill vara med och bidra till en positiv utveckling av verksamheten på Berga naturbruksgymnasium? Bergas gymnasieutbildning utvecklas och då vår nuvarande biträdande rektor ska gå i pension söker vi därför en lösningsinriktad person med hög social kompetens, ordningssinne och stor initiativförmåga.

Om tjänsten
Som biträdande rektor ingår du tillsammans med rektor, stallchef, driftledare och internatföreståndare i skolans ledningsgrupp. Du ansvarar för det pedagogiskt ledarskapet på skolan och leder framför allt lärarpersonal i det dagliga arbetet. I uppdraget ingår även ett nära samarbete med elevhälsan. Som biträdande rektor har du ett elev- och personalansvar.

Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskolan som skolledare med elev- och personalansvar. Har du erfarenhet som skolledare på yrkesgymnasium ser vi det som en fördel. Vi vill också att du har goda kunskaper om hur gymnasieskolan är uppbyggd, samt har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. Det är meriterande om du har avslutad eller pågående rektorsutbildning samt lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasieskolan.

Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med ledningsgruppen och medarbetare, utveckla skolan. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi vill också att du är bra på att analysera och lösa komplexa frågor och problem samt kunna sätta in dem i rätt sammanhang. Du har ett förhållningssätt som bygger på en helhetssyn och skolans värdegrund.

Villkor
Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad, semestertjänst. Tillträde snarast efter överenskommelse. För att få en anställning på Berga naturbruksgymnasium ska ett utdrag ur belastningsregister uppvisas. Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden så sök redan idag. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Det kan finnas möjlighet till enklare boende på skolans område.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:
Steven Hart, rektor, 073-973 4859, steven.hart@regionstockholm.se
Eva Lönnkvist Andersson, biträdande rektor, 072-596 6173, eva.lonnkvist-andersson@regionstockholm.se

Berga naturbruksgymnasium ligger i Västerhaninge, tre mil söder om Stockholm. Vi ägs och drivs av Region Stockholm. Berga är en gymnasieskola med ca 200 elever som inkluderar ett riktigt lantbruk med tillhörande djurstallar, ridhus och internat. Skolan erbjuder gymnasieutbildning inom hästhållning, lantbruk samt lantbruk med jakt- och viltvårdsprofil. Vi har en härlig gemenskap i personalgruppen som består av ca 50 personer. Gårdens areal uppgår till ca 600 hektar åker, skog och betesmark, vilket gör att skolan har ett läge som är unikt för Stockholms län, bara 30 minuter med pendeltåg från Stockholms centralstation. Vi har en anpassad maskinpark, dikobesättning och får. Vi har 20 ridhästar och 15 travhästar med varierande utbildningsnivå och ålder. På skolan kan även 35 elevhästar uppstallas. Sedan 1921 har ungdomar utbildat sig på Berga även om gårdens historia sträcker sig betydligt längre tillbaka i tiden än så. https://www.bergagymnasium.se/

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Biträdande rektor till Vällingbyskolan med ansvar för fritidsverksamheten

Biträdande rektor
Läs mer Maj 6
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Vällingbyskolan är en F-9 skola som ligger nära Vällingby Centrum.

På skolan går ca 800 elever som bor i närområdet i och runt ABC-staden Vällingbys alla typer av bostadsområden/upptagningsområden. Vår skolbyggnad är en K-märkt, häftig, funkisbyggnad med en stor inbjudande skolgård och härliga grönområden runt om.

Just nu har vi ett samarbete med Anna Borg, tidigare Skolsamordnare på KIND- Center of Neurodevelopmental Disorders, Karolinska Institutet Stockholm. Anna arbetar 40% på Vällingbyskolan med elevhälsoutveckling och pedagogisk utveckling där hon coachar och handleder både elevhälsoteamet och skolledningen samt handleder i olika delar av verksamheten. Från och med hösten 2020 ingår vi även i ett pilotprojekt med stadsdelens socialtjänst enligt en modell för tidigt socialt stöd.

Tycker du att det låter spännande? Bli en av oss! Nu söker vi en biträdande rektor med ansvar för skolans fritidsverksamhet.

Ditt uppdrag
Du ingår i skolans ledningsgrupp som består av fyra biträdande rektorer, administrativ chef samt rektor. Som biträdande rektor leder du personalen för fritidsverksamheten F-3 och klubben 4-6. I ledningsgruppen har vi tillsammans ett tydligt F-9 perspektiv i alla frågor. Skolan befinner sig i ett spännande utvecklingsarbete med stort fokus på samspelet mellan kunskapsutveckling, social utveckling och elevhälsoutveckling. Det gör vi med utgångspunkt från våra ledord Lärande - Trygghet - Gemenskap.- Du ansvar för fritidsverksamheten F-3 och klubben 4-6 och har ett chefsansvar för berörda personal
- Du leder det pedagogiska arbetet och elevhälsoarbetet och kommer självständigt att leda och följa upp olika processer i verksamheten
- Du vidareutvecklar och implementerar det systematiskt kvalitetsarbetet inom verksamheten
- Du ansvarar för kompetensförsörjning
- Du har arbetsmiljöansvar enligt nämndens delegationsordning
- Du ansvarar för skolans Trygghetsteam
- Du samspelar specifikt med bitr rektorerna för lågstadiet och mellanstadietDin bakgrund
För att passa i denna roll ser vi att du har erfarenhet av att leda utvecklingsarbete i en större grupp i egenskap av skolledare. Du har även flerårig erfarenhet av pedagogisk verksamhet och är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten. Som ledare är du en förebild för både elever och personal.

Vi söker dig som är lyhörd med god samarbetsförmåga samt med stor pedagogisk insikt. Du är engagerad och tydlig och tillför entusiasm, lust och glädje i arbetet. Ledarskapet kräver att du är effektiv i att kommunicera med medarbetare och vårdnadshavare och att du har både människor och verksamhet i fokus. Vi tror på att effektivt ledarskap kräver mod och vilja, samt förmåga att agera stabilt i förändring.

Vi söker dig som har:

- Pedagogisk bakgrund och erfarenhet av ledningsuppdrag inom skola och fritidsverksamheten

Meriterande med:

- Genomgången rektorsutbildning, statlig
- Erfarenhet och kompetens att driva digital utveckling
- Goda erfarenheter av att leda elevhälsoarbete för för sin personal i samspel mellan pedagoger och specialpedagogiskt stöd

Hos oss får du introduktion och intern utbildning – ett arbete där du arbetar självständigt med stöd från dina engagerade kollegor och förvaltningens administrativa ansvarspersoner. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.

Din ansökan
I ditt personliga brev vill vi bara ha information som styrker eller förtydligar hur och i vilken utsträckning du uppfyller våra krav och önskemål i annonsen. Motivera även gärna varför du är intresserad av just den här tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om skolan på https://vallingbyskolan.stockholm.se

Arbetsstart önskas till 8 augusti.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Farsta grundskola söker efter en erfaren biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 6
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Farsta grundskolas vision är att vara den bästa skolan för varje elev.

Vår skola är en välfungerande kommunal skola från förskoleklass upp till ÅK 9. Skolan har 1000 elever och 150 medarbetare.  Skolans mål är att öka måluppfyllelsen satsning på språkstärkande arbetssätt och utveckla arbetet med tillgänglig lärmiljö. Vi är en HBTQI certifierad skola.
Arbetsbeskrivning  Arbetet som biträdande rektor innebär ett nära ledarskap för elever och medarbetare.  Ditt uppdrag riktar sig i första hand att leda det pedagogiska utvecklingsarbetet för åk 4-6 och ansvara för att verksamheten drivs enligt relevanta styrdokument mot uppställda mål. Du har arbetsmiljö-, personal-, och elevansvar för farstaklasser åk 4-6 samt fritidsklubb Juvelen.   

Kvalifikationer Du har en lärarlegitimation,  du har genomfört skolledarutbildningen samt deltagit i  ledarutbild Du har chefserfarenhet från grundskola.   Samarbetar bra med andra människor. Har ett lugnt, stabilt och är kontrollerad i stressituationer. Kommunicerar på ett tydligt sätt. 


Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Assistant Principal

Biträdande rektor
Läs mer Maj 3
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


This is an exciting opportunity for a highly motivated and experienced senior leader to join Internationella Engelska Skolan Kista, in the role of Assistant Principal - Academics. Working closely with the existing Senior Leadership Team at IES Kista, the successful candidate will lead the school's pedagogical and academic work as we continue to develop our clear academic vision built around ‘core knowledge’ and ‘cultural literacy’.  They will have a comprehensive understanding of both concepts and be able to ensure that they are embedded into our curriculum as we develop and implement the adoption of the new National Curriculum LGR22.

Visible leadership is critically important at IES Kista and the successful candidate will be able to balance the need to be a clear, calming and motivating presence within the school alongside the ability to work with the strategic development of all academic areas of the school. They will be forward thinking, a positive role model and have the ability to inspire both staff and students. While working within the agreed board academic frameworks, they are expected to be autonomous with the ability to think creatively and find solutions to complex problems. The successful candidate will have teaching qualifications, a proven track record undertaking an academic role within a senior leadership team and a commitment to working with all aspects of senior leadership within a challenging but rewarding educational context. 

IES Kista is a Swedish compulsory school, educating students in years 4 to 9. The school is bilingual (Swedish and English) and about half of our teachers and staff come from outside of Sweden, lending the school a strong international profile. The school opened in August 2015, and at full capacity educates over 930 students across 5 parallel classes in each year group.  

The selection process is ongoing.

To apply, please send a copy of your latest, up-to-date CV, along with a school specific covering letter to ian.gavin.kista@engelska.se 

Role Description: Assistant Principal - Academics

Ansök nu

Svensk biträdande rektor - ansvar för svenska, engelska och moderna språk

Biträdande rektor
Läs mer Apr 13
Stiftelsen Lycée Français Saint-Louis är en internationell skola som ligger vackert benägen på natursköna Stora Essingen. Skolan, som enligt en konvention med AEFE (Agence pour l’enseignement Français à l’étranger) bedriver undervisning enligt den franska läroplanen, välkomnar 728 elever från 6-19 år. Till stiftelsen hör även en svensk förskola med fransk profil som har ca 100 elever. I denna stimulerande mångkulturella miljö arbetar ca 150 anställda med det franska språket som sammanhållande länk. 
Vi söker för närvarande en svensk biträdande rektor med ansvar för undervisning på svenska, engelska och i moderna språk.

Om rollen
Som direkt rapporterande till rektorn, leder och samordnar den biträdande rektorn undervisningen i svenska/engelska/moderna språk och sina övriga uppgifter i samarbete med ledningsgruppen. Rollen är en nyckelroll för skolan i kontakt och relationer med svenska myndigheter. Du kommer att ha personalansvar för lärare i svenska, engelska och moderna språk och ansvara för schemaläggning, rekrytering och vikarietillsättning (i samverkan med vikariesamordnare) för språklärare. På franska benämns rollen ”Personne Coordinatrice de l’enseignement du suédois et des langues étrangères”.

Arbetsuppgifterna indelas i tre huvudområden: 

1. Samordning och ledning av all svenskundervisning

- Ledning och koordinering av svenska och svenska internationella sektionen (SIS) på alla nivåer av Lycée Français Saint-Louis de Stockholm (LFSL)
- Schemaläggning och tjänstefördelning i samarbete med rektor och ledning
- Direkt chef för lärare som undervisar på svenska (grund- och gymnasieskola)
- Beställning av undervisningsmaterial
- Anordnande av prov (nationella prov, SIS inklusive OIB/BFI och DNBI) för alla lektioner i svenska (gymnasieexamen), ansvar för svenska examensbevis och anordnande av ceremonin för den svenska studentexamen
- SYO rådgivning för det svenska systemet
- Elevärenden i samarbete med skolledningen

2. Etablera, underlätta och upprätthålla kontakter och utbyte med svenska myndigheter -

- Representation av Lycée Français Saint-Louis i Stockholm till svenska myndigheter (administrativa och politiska)
- Deltagande i externa möten (polis, Stockholms stad, Skolverket/Skolinspektionen …)
- Samarbete med rektor för genomförandet av den svenska skollagen
- Klagomålshantering
- Utredningar och utbildningsinsatser med koppling till svenska myndigheter
- Officiella översättningar, marknadsföring och kommunikation
- Nätverkande med företrädare för skolor i Sverige som har liknande struktur/inriktning, såsom Deutsche Schule i Stockholm

3. Utveckling av Språkarbetslaget på LFSL

- Ansvar för språkundervisning i moderna språk och engelska på alla nivåer och ledning av skolans språkkommission
- Främja utbyte och samråd mellan skolans alla språklärare.
- Samordnare för Europeiska språkdagen och Europeiska språkveckan, elevutbyten samt språkresor

Din profil

Med en gedigen erfarenhet av det svenska skolväsendet har du skaffat dig kompetens både inom lärarrollen och i en ledande roll. Om du även har erfarenhet av det franska utbildningssystemet och/eller av en roll som SYO/PRIO är det meriterande. Med ett lösningsorienterat förhållningssätt anpassar du ditt ledarskap till olika situationer i en internationell kontext. Du kan kommunicera professionellt på olika nivåer i organisationen och med myndigheter. Du vet hur man hanterar grupper och har förmågan att lyssna och hantera konflikter. Diskret, lojal och med hög integritet vet du hur man hanterar konfidentiella ärenden. Du är proaktiv, strukturerad med förmåga att hantera prioriteringar. Du behärskar franska, engelska och svenska flytande både i tal och skrift. 

För tjänsten krävs lärarlegitimation, gärna i svenska och/eller engelska och/eller moderna språk. Det är meriterande om du har läst rektorsprogrammet.

Vårt erbjudande 

I denna tjänst får du möjlighet att utvecklas som skolledare i en internationell miljö med engagerade kollegor. Vi erbjuder dig en arbetsplats med kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag och terminalglasögon.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning. 

Ansökan 

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan senast den 16 maj 2022. 

Vi tillämpar belastningsregistret, som skall kunna presenteras vid intervju.

Ansök nu

Biträdande rektor för gymnasiesärskola och introduktionsprogram

Biträdande rektor
Läs mer Apr 25
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Att vara biträdande rektor inom Stockholms stad
Rollen som biträdande rektor innebär att du utövar ditt ledarskap nära elever och medarbetare.

Det innebär att dagligen hantera möten och kontakter med elever, vårdnadshavare och medarbetare, ofta i samverkan med andra professioner på skolan. Rollen innebär att i hög grad vara exekutiv och operativ under ett delegerat ansvar. Biträdande rektor är en nyckelspelare för att utvecklingen för hela skolan går i den riktning som rektor och skolledningen har beslutat. Biträdande rektor är den som säkerställer att eleverna tilldelas de resurser som behövs och att undervisningen utvecklas utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Samtidigt innefattar rollen ett nära samarbete med andra skolledare på skolan och att bidra till den långsiktiga utvecklingen av skolan. Det innebär att ingå i skolans ledningsgrupp och att stötta rektor i dennes beslutsfattande och ledning av skolan.

Ditt ledarskap och dina förmågor
Som biträdande rektor är du tydlig, prestigelös, trygg och säker i din yrkesroll.  Du har en god förståelse för hur vi tar till oss kunskap och människors olika förutsättningar. Du har en förmåga att anpassa sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Som chef leder, motiverar och förser du andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt skapar engagemang och delaktighet. Genom ett coachande och inlyssnande förhållningssätt utvecklar du medarbetaren, samtidigt är du duktig på att påverka och få andra att ändra sitt beteende. Du arbetar bra med såväl kollegor som medarbetare där du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Med en förmåga att lyssna och kommunicera löser du konflikter konstruktivt. Du har ett mål- och resultattänkande som styr dina prioriteringar, din planering och ditt agerande samt kan förändra inriktning när målen ändrar sig.

Arbetsplatsbeskrivning
Skolan ligger ett stenkast från Globen och är landets största gymnasieskola för utbildningar inom kök, restaurang, bageri, hotell och turism. Vi har flera kök, bagerier, restauranger och ett eget chokladrum. Våra huvudprogram är Restaurang och livsmedelsprogrammet samt Hotell och turismprogrammet. Vi har även undervisning på IM-programmet, Språkintroduktion, gymnasiesärskola och vuxenutbildning inom samma branscher. Detta gör oss till en unik skola där yrken och anställningsbarhet för våra elever står i centrum och en härlig och välutbildad lärarkår gör sitt yttersta för att utbilda, träna, forma och fostra våra ungdomar för kommande yrkesliv. Vi utbildar för en internationell arbetsmarknad, tar emot många studiebesök från andra länder och deltar i Erasmus för att kunna skicka våra elever på utlands-APL.

Vi är stolta över vår HBTQ certifiering och förväntar oss att du ser det som en självklarhet att bli del av den certifieringen genom våra interna utbildningar.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en biträdande rektor med ansvar för Introduktionsprogrammen inom Restaurang och livsmedelsprogrammet , IMY, IMY med specialpedagogisk variant, IMS samt  nationella programmet Hotell, Bageri och restaurangprogrammet inom gymnasiesärskolan.

Utbildning
Du ska ha en högskole- eller universitetsexamen med pedagogisk inriktning eller lärarexamen. Meriterande är avslutad eller påbörjad statlig rektorsutbildning och andra ledarskaps- eller ledningsgruppsutbildningar.

Erfarenhet
Krav på flerårig erfarenhet som skolledare. Meriterande är erfarenhet av de på skolan förekommande programmen. Skolledaruppdrag för yrkesprogram och gärna erfarenhet av branschen, besöksnäringen. Mycket god kunskap om gymnasieskolans organisation samt gällande styrdokument och att leda personal. Specialpedagogisk kompetens ser vi även som en tillgång.

Övrigt
Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal inom kommunen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Sjöviksskolan söker erfaren biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Apr 26
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vill du vara med och bygga en skola med stort fokus på elevernas kunskaper, på trygghet och på långsiktig hållbarhet? Är du en pedagogisk ledare? Sjöviksskolan är en skola som har vuxit under många år och nu står vi inför slutspurten, våra 8: or blir snart 9: or och vid terminsslut våren 2023 har skolan äntligen vuxit färdigt.

Då går våra allra första elever vidare till gymnasiet. Sjöviksskolan startade 2014 med tre förskoleklasser och har växt successivt sedan dess. Från och med hösten 2019 finns vi i nya fina lokaler i Årstaberg.


Under åren har vi arbetat med att etablera strukturer, skapa kultur och bygga upp skolan, stadium för stadium. Vi är inte färdiga, men vi tar ett steg i taget. Ett spännande och utmanande arbete!
Skolans ledningsgrupp består av rektor, administrativ chef och tre biträdande rektorer, en för fritidshemmets verksamhet och en för lärarna i de yngre åldrarna och en för lärarna i de äldre åldrarna. Nu behöver vi dig som är intresserad av att axla ansvaret för lärarna F-6.


Skolan består av tio årskursvisa arbetslag som håller till i varsin hemvist. Förutom skolledning har skolan ett elevhälsoteam som består av skolsköterskor, heltidkurator, skolpsykolog en dag/vecka, fyra specialpedagoger och en studie-och yrkesvägledare på heltid. Som biträdande rektor ingår man i elevhälsoteamet och ett nära samarbete med specialpedagoger är viktigt i planering av skolans organisation. Expeditionen består av skolsekreterare, vaktmästare och IT-pedagog.

Arbetsbeskrivning
Arbetet som biträdande rektor kommer att ha pedagogiskt fokus, med personalansvar för lärare mot F-6. Du kommer att ha ansvar för bemanning och schemaläggning, ansvar för uppföljning av den pedagogiska verksamheten och du kommer att delta i elevhälsoarbetet och samverkan med övriga verksamheter. Schemaläggning görs i samarbete med övriga biträdande rektorer. I arbetet ingår också att se över den dagliga vikariesituationen tillsammans med skolans skolsekreterare.
Som biträdande rektor ingår man, förutom i skolledningen, i elevhälsoteamet, i skolans pedagogiska utvecklingsgrupp och genom att man har APT för sina närmaste medarbetare ingår man också i samverkansgruppen på skolan. Eftersom skolledningen består av flera biträdande rektorer är samarbetet med övriga biträdande rektorer viktigt för att den stora skolan ska kunna stå för likvärdighet och vi-känsla. Vi arbetar för att sätta de strukturer vi har skapat. Att bygga skola betyder att man inte har några färdiga svar utan att man behöver vara flexibel.

Kvalifikationer
Du behöver vara utbildad och legitimerad lärare med god pedagogisk insikt och du behöver ha arbetat som lärare på grundskolan, företrädesvis på låg- och mellanstadiet. Du behöver ha erfarenhet av skolledning med personalansvar i tjänsten, du ska ha arbetat som biträdande rektor och vi vill att du ska ha genomgått det statliga rektorsprogrammet. Schemaläggning är en del i tjänsten och du behöver ha kunskaper i Novaschem och du behöver ha god erfarenhet av schemaläggning.
Kunskaper eller kännedom om specialpedagogik är också meriterande.

Vi söker en tydlig ledare med helhetssyn och gott omdöme. För att kunna arbeta i en nystartad verksamhet krävs ett stort mått av flexibilitet och god samarbetsförmåga, vi behöver en team-människa som kan vara både coachande och tillitsfull i sitt ledarskap. Du behöver ha god social förmåga och vara lyhörd i kontakt med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift och arbetet kräver ett stort mått av självständighet och initiativförmåga. Det är mycket som ännu inte sitter i väggarna och vi behöver tillsammans skapa ska det som behövs för den goda skolan vilket kräver att du är strukturerad, systematisk och strategisk. När det gäller det pedagogiska uppdraget så behöver du ha en tydlig pedagogisk vision och kan vara kreativ och nytänkande. Hur ser du på skolans uppdrag och hur tänker du att man ska arbeta för att nå framgång? Det vill vi att du berättar om i din ansökan.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Rödabergsskolan söker biträdande rektor 4-6

Biträdande rektor
Läs mer Apr 24
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Rödabergsskolan är en F-9 skola utöver det vanliga! Från detta läsår har skolan såväl grundskola som grundsärskola.

Vi har ett gott rykte och en lugn miljö med en härlig
mix av nationaliteter där olikheter är norm och positivt laddat. Våra, i dagsläget 720, studiemotiverade elever når goda resultat och vår personal är erfaren och engagerad med en hög andel behöriga och legitimerade lärare.

Nu växer vi och kommer då vi är fullt utbyggda slå upp portarna till en av Stockholms största skolor med kapacitet för ca 1000 elever. Skolan ligger i Vasastan med närhet till såväl fantastiska Hagaparken som city. På Rödabergsskolan har vi ett skolutvecklande förhållningssätt och vi jobbar målstyrt och processinriktat. Ta chansen att arbeta på en arbetsplats som växer och bidra till vår utveckling, till vår
gemensamma framtid!

Arbetsbeskrivning
Nu går en av kollegorna i pension och vi söker därmed dig som vill du vara del av en lösningsfokuserad, driven och skolutvecklande skolledning som förädlar det som fungerar väl i verksamheten och förändrar det som inte gynnar elevernas kunskapsutveckling och fulla potential? Som biträdande rektor på Rödabergsskolan har du ett delegerat ansvar för en del av verksamheten - i detta fall all verksamhet som ryms inom ramen för årskurserna 4-6 - och bidrar till helheten med din specifika och unika kunskap och personlighet. Vi vill värna just detta; olikhet och att tänka tillsammans för att hitta den bästa vägen framåt mot det mål vi enats kring; att skapa den bästa kvaliteten för alla våra elever. Vi värnar och bygger tillsammans en tillitsfull organisation där vi i ledningsgruppen är varandras bollplank och där du som biträdande rektor förväntas leda, såväl hela skolan som den verksamhetsdel du är närmast chef för, självständigt. Du blir närmaste chef för lärare och pedagoger i årskurs 4-6. Vi vill att du tillsammans med övriga skolledning värnar det pedagogiska uppdraget och ledarskapet och att du tar ett extra ansvar för att leda lärares lärande på skolan. 

Du är lösningsfokuserad, varm, positiv, driven och modig och är lika övertygad som vi om att skolan gör skillnad för en människas framtid. Ditt samarbete med medarbetare, kollegor, och vårdnadshavare är professionellt, relationellt och flexibelt. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda arbetsrelationer med ett coachande och handledande arbetssätt.

Skolan har under detta verksamhetsår fokus på att öka måluppfyllelse och utveckla våra gemensamma strukturer, rutiner och vår organisation och förtydliga roller, uppdrag och ansvar. Du som biträdande rektor kommer att bli en viktig del i detta. En stor del av arbetet innebär att kartlägga utvecklingsbehov, planera och genomföra dessa samt följa upp och säkerställa måluppfyllelse för elever och för skolan i stort. I detta är en viktig förmåga den att kunna prioritera och arbeta strukturerat och systematiskt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Apr 29
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Nälstaskolan är en F-6 skola som ligger i lugna och natursköna omgivningar mellan Vällingby och Spånga i nordvästra Stockholm.

Nälstaskolan har 670 elever och personalgruppen består av 94 medarbetare. Skolans personal har höga ambitioner och eleverna har goda kunskapsresultat över tid. Skolan är relativt nybyggd och präglas av en lugn, harmonisk och vetgirig arbetsmiljö där goda samarbeten mellan dess olika funktioner är en del av vardagen.
Skolans prioriterade utvecklingsområden är tillgänglig lärmiljö, lekens betydelse och organiserad rastverksamhet

Nälstaskolan är organiserad i sex arbetslag varav fyra arbetslag ansvarar på lågstadiet F-3, ett arbetslag för 4–6, ett arbetslag är skolans Elevhälsoteam och ett arbetslag ansvarar för skolan service, mat och städ.
På Nälstaskolan arbetar vi tillsammans och i nära samarbete i arbetslag och årskurslag.
Skolledningen består av rektor, två biträdande rektorer samt intendent. I skolans ledningsgrupp ingår fem arbetslagsledare tillsammans med skolledningen.
Läs mer på Nälstaskolans hemsida https://nalstaskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning
Nälstaskolan söker biträdande rektor med personalansvar i F-6 inkluderat fritidshem. Som biträdande rektor ingår du i skolans ledning tillsammans med rektor, biträdande rektorer samt intendent och i skolans ledningsgrupp tillsammans med ledning och arbetslagsledare. Ledningsgruppen skapar förutsättningar för utveckling och lärande för att klara utbildningens mål i skola och fritidshem. Vi söker dig som med höga ambitioner, drivande ledarskap, omsorg och respekt för verksamheten vill fortsätta arbetet med att utveckla Nälstaskolan. Uppdraget som biträdande rektor på Nälstaskolan är ett verksamhetsnära pedagogiskt uppdrag som innebär mycket kontakter med personal, elever och vårdnadshavare, systematiskt kvalitetsarbete, värdegrundsarbete genom skolans trygghetsteam, arbete med fritidshemmens verksamhetsutveckling, arbete i skolans elevhälsoteam, personalansvar och rekrytering.


Du som söker ska
- ha tidigare erfarenhet som skolledare, Rektorsutbildning ses som meriterande
- ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift
- ha dokumenterad pedagogisk erfarenhet, utbildning och kännedom om arbete
i årskurser F-6 samt fritidshem.
- vara förtrogen med skolans styrdokument
- ett stort intresse för elevhälsoprocesser
- ha erfarenhet och vara förtrogen med att arbeta med verksamhetsutveckling för lärare och      pedagogisk verksamhet
- ha en förmåga att skapa goda relationer genom att samarbeta med andra
- i stunder kunna hantera pressade arbetssituationer
- meriterande om du har vana och erfarenhet av skolutveckling samt digital användning i skolanKvalifikationer
Tidigare skolledaruppdrag
Pedagogisk eller specialpedagogisk utbildning
Förtrogen med grundskolans styrdokument
Rektorsutbildning ses som meriterandeÖvrigt
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Vi kommer kalla till intervjuer löpande under ansökningsprocessen.

 

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Apr 29
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Enskedefältets skola är en F-6 skola med ca 550 elever.

Skolan har nära tillgång till stadens utbud,
idrottsanläggningar samt naturområden. Skolan har ca 85 medarbetare som tillsammans arbetar för vår
skolas framgång och som tillsammans trivs på vår arbetsplats. Skolans vision - för varje elevs framgång -
är något vi är stolta över och enträget arbetar för. Vi har en helhetssyn på elever och arbetar med Kost, Upplevelser och Rörelse som ledord. Skolan är treparallellig F-6 och har en särskild undervisningsgrupp 1-3 samt en förberedelsegrupp för nyanlända.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten innebär personal- och elevansvar årskurs F-3 och fritidshem som primärt arbetsområde. Antagning till F-3 genom Skolval Stockholm ingår i uppdraget.
Skolledningen, rektor och två biträdande rektorer, har ett tätt samarbete. Vi träffas 2 timmar i veckan för möte med avstämning, förberedelse och arbetsfördelning.
Skolan har en "platt" organisation med 7 arbetsenhetsledare, som tillsammans med skolledarna utgör skolans ledningsgrupp. Vi träffas 2-3 timmar varje vecka.
Samverkansarbetet på skolan är välfungerande, medarbetarindex högt - helt enkelt en bra skola!

Kvalifikationer
Någon form av ledningsutbildning eller rektorsutbildning bör du ha gått igenom. T ex Stockholms stads ledningsutbildningar.

Vi ser att du har skicklighet i svenska språket, god kunskap inom IKT samt gärna vana att lägga schema/arbeta i Novaschem samt Skolplattformen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av integrationsarbete på skola.

Vi vill att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi vill att du har en helhetssyn och ser till det större perspektivet för verksamhetens bästa. Detta kräver god samarbetsförmåga.
Vi önskar att du har ett coachande förhållningssätt och visar tillit och förtroende för medarbetarna.
Ditt ledarskap skapar engagemang och delaktighet genom att arbeta motiverande.
Vidare ser vi att du styrs av etik och värderingar i ditt arbete.
Precis som vi andra på skolan kommer du arbeta mot mål och fokusera på resultat i det systematiska kvalitetsarbete som ständigt pågår.

Övrigt
Arbetstiden är 39,5 h/vecka, förlagd till 5 dagar i veckan.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vik Biträdande rektor till Vasa Real 6-9

Biträdande rektor
Läs mer Apr 25
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Vi vill att eleverna ska ha de bästa förutsättningarna, stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande.

Vi vet att skickliga medarbetare på skolan är avgörande för att eleverna ska lyckas, och att skickliga chefer är avgörande för att skolan ska lyckas med sitt uppdrag.

Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och verka i Stockholm. Oavsett vilken del av staden vi arbetar i känner vi stolthet och engagemang för vårt arbete. I takt med att Stockholm växer förändras även vårt uppdrag. Detta kräver att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten och vår kompetens. Som chef i Stockholms stad formulerar du tydliga mål, skapar möjligheter till lärande samt arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald.

Arbetsplatsbeskrivning

Vasa Real är idag en 5-9-skola med ca 810 elever och ca 90 personal. Ledningen består av rektor, fyra biträdande rektorer samt en administrativ chef.
Skolan står inför en spännande utveckling samt en stor om- och tillbyggnad för att öka kapaciteten till ca 1300 elever i åk F-9. Enheten har Judiska profilklasser åk 7-9, musikklasser åk 7-9, förberedelseklass för nyanlända samt en särskild undervisningsgrupp. Vasa Real har även ansvar för lägenhetsskolan Positivet som är ett samarbete mellan skola och socialtjänst. Vi är en certifierad HBTQ-skola. Vasa Real arbetar aktivt mot mobbning och kränkande behandling. Vi värnar allas lika värde.
Vår vision är: ” En skola där alla möts med tolerans och respekt samt får möjlighet till maximal kunskapsutveckling inför framtiden”.

Arbetsbeskrivning  

Som biträdande rektor förväntas du tillsammans med din rektor och övriga i ledningsgruppen medverka i ledningen av det pedagogiska utvecklingsarbetet och se till att enheten arbetar mot gemensamma mål under stimulerande samverkansformer. Du har ansvaret för ett av skolans fyra arbetslag där du arbetar tillsammans med medarbetarna i förändrings- och utvecklingsarbete och är lyhörd för idéer och förslag. Du utvecklar visioner och tydliga mål för verksamheten i dialog med medarbetarna samt medverkar i det systematiska kvalitetsarbetet och ansvaret för att verksamheten kontinuerligt följs upp och utvärderas.

Vasa Real söker en tydlig och engagerad biträdande rektor med en helhetssyn. Du leder, motiverar och skapar förutsättningar för dina medarbetare att effektivt nå gemensamma mål, du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Vi söker dig som är lugn, stabil och som kan hantera ett pressat arbetsläge. Du ska kunna arbeta självständigt samtidigt som du ser styrkan i lagarbetet. Du skapar engagemang och delaktighet. Du medverkar i utvecklingen av det förebyggande och hälsofrämjande arbetet. Likaså när det gäller den digitala utvecklingen på skolan. Vi förutsätter att du har goda kunskaper när det gäller IT- både vad gäller teknik som pedagogiskt verktyg.
Du ska ha en analytisk förmåga och ett fördjupat intresse för att kunna följa upp mål och resultat, dvs vara drivande det systematiska kvalitetsarbetet.

Du har god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. Du har ett elevfokuserat förhållningssätt. Du har lätt för att skapa relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är nytänkande, modig, lösningsorienterad och uthållig.

Som ansvarig för skolans förstelärare så är du drivande i arbetet med att utveckla undervisningen på skolan. Vi förväntar oss att du brinner för att utveckla skolan i det kollegiala arbetet.

Kvalifikationer
Du ska ha högskoleutbildning med pedagogisk inriktning samt ha dokumenterad skolledarerfarenhet från grundskola. Meriterande är erfarenhet från F-9-skola. Du ska ha kunskap om att leda en skola på vetenskaplig grund och vara väl förtrogen med LGR 11, skolans regelverk samt det systematiska kvalitetsarbetet. Meriterande är den statliga rektorsutbildningen eller rektorsprogrammet. Det är också meriterande att ha ytterligare högskolestudier gällande pedagogiskt ledarskap.Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökningarna behandlas löpande.

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bandhagens skola

Biträdande rektor
Läs mer Apr 21
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Bandhagens skola växer och vi söker nu en engagerad biträdande rektor till vår skolledning.

Skolan har ca 520 elever och ca 110 personal. Vi tar emot elever från förskoleklass till årskurs 6 i grundskolan. Vi tar även emot elever från årskurs 1 till årskurs 6 i grundsärskolan samt förskoleklasselever som förbereds för grundsärskola. Vi har fritidshem för F–3 grundskola och F–6 grundsärskola, samt erbjuder fritidsklubb för årskurs 4–6 grundskola. Grundskolan växer underifrån. Från och med höstterminen 2022 är förskoleklass, årskurs 1 och 2 fyrparallellig. Årskurs 3–6 har två eller tre klasser i vardera årskursen. Även grundsärskolan har växt och har fyra klasser från och med höstterminen 2021. Bandhagens skola ligger i ett område i Bandhagen, som erbjuder alternativa arbetssätt då vi har nära till naturområden och en parklek med djur. Vår vision och mål är att eleverna ska uppleva en skolgång av trygghet, utveckling och framgång. Medarbetarna ska uppleva en god arbetsmiljö, där vi tar tillvara på kompetensen och ger möjlighet till utveckling. Vårdnadshavare ska uppleva att deras barn utvecklas och trivs. Bandhagens skola ska vara en skola för alla. Ta chansen att vara med och utveckla vår växande skola!

Arbetsbeskrivning
Som biträdande rektor ingår du i en skolledning tillsammans med rektor, administrativ chef och två andra biträdande rektorer. I ditt uppdrag ingår arbetsmiljö- personal- och elevansvar för arbetslag i årskurs F-6 grundskola och grundsärskola, samt fritidshem. Du ska tillsammans med skolledningen leda det pedagogiska utvecklingsarbetet, ta ansvar för att driva verksamheten enligt mål och styrdokument samt ansvara för uppföljningen av mål och resultat. Detta med hjälp av ett tillitsfullt och nära ledarskap, där verksamhetsbesök är en viktig del i uppdraget. Du ansvarar även för schemaläggning och lovplanering tillsammans med de andra biträdande rektorerna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarlegitimation mot grundskola och har tidigare erfarenhet som biträdande rektor. Det är meriterande om du har erfarenhet av schemaläggning i Skola24 och/eller om du genomgått rektorsprogrammet eller någon av Stockholms stads anordnade ledarskapsutbildningar

Som biträdande rektor har du god kunskap om skolans styrdokument och kan använda olika digitala verktyg i ditt arbete. Du kan också arbeta självständigt och ser fördelen med lagarbete samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. För att lyckas i rollen krävs det att du har en mycket god analytisk förmåga, kan bidra med struktur, systematik och helhetssyn. Du har också en god samarbetsförmåga med såväl arbetskamrater som elever och föräldrar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Programrektor Värmdö Gymnasium

Biträdande rektor
Läs mer Apr 11
Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Värmdö gymnasium, som är en av Stockholms mest attraktiva gymnasieskolor, ligger centralt vid Gullmarsplan i Stockholm.

Skolan har cirka 1250 elever fördelade på fem högskoleförberedande program: EK, ES, NA, SA och TE. Värmdö kommun är huvudman men våra elever kommer från hela Storstockholm.

Verksamheten kännetecknas av engagemang och kreativitet och är inriktad mot bildning, akademiska studier och yrkesliv. Alla lärare på skolan är legitimerade. Centralt i skolan finns vårt fina bibliotek. För elever i behov av särskilt stöd har vi en välfungerande studio. Värmdö gymnasium är skolan där eleverna trivs och ges goda förutsättningar för lärande och ett demokratiskt förhållningssätt. Samarbete har gjort Värmdö gymnasium till en av Stockholms mest framgångsrika skolor. Nu söker vi en kunnig, kreativ och engagerad programrektor, som delar vårt fokus på lärande, samarbete och trivsel.


Rollen som programrektor innebär att du ingår i skolledningen tillsammans med rektor, två programrektorer och intendent. Ditt uppdrag omfattar ledning och utveckling inom enheten för naturvetenskapligt program med inriktningarna NA-SA/global  och NA-NA/Idrott, hälsa, ledarskap och samhällsvetenskapligt program med inriktning SA-SA. Du leder det pedagogiska arbetet i enheten och ansvarar för cirka trettio medarbetare och elever i tolv klasser. I samarbete med de andra programrektorerna lägger du schema för din enhets klasser och lärare. I uppdraget ingår också ansvarsområden av övergripande karaktär som fördelas inom skolledningen. 

Vi söker dig som är en god pedagogisk ledare med stor förmåga att driva pedagogisk utveckling. Du är målinriktad och skicklig att leda personal. 

Du har pedagogisk erfarenhet och adekvat högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har genomfört eller går rektorsprogrammet och har erfarenhet från arbete i gymnasieskolan.
Du vill arbeta för en god skolkultur och har förmågan att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare, personal och kollegor samt tydlig struktur för dina arbetsprocesser. Du värdesätter ett nära samarbete med kollegorna i ledningsgruppen. Även om ditt operativa ansvar omfattar en del av skolans verksamhet är det viktigt att du har hela skolans utveckling i fokus.
Goda datorkunskaper är ett krav.

Som person  har du lätt för att samarbeta, är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga samt förmåga att tänka nytt. Du tycker om att arbeta med ungdomar och drivs av att se dem växa och utvecklas. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.Anställningen omfattar 100% och är en tillsvidareanställning med tillträde 3 augusti 2022.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Ansökan
Du söker tjänsten genom att klicka på ”sök jobbet” och följ sedan instruktionerna. Bifoga personligt brev, cv och lärarlegitimation med behörighetsförteckning. Välkommen med din ansökan senast 9 maj 2022.Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Christina Ahlgren, rektor, tel 08-505 55 109.
Fackliga representanter nås via kontaktcenter, 08-570 470 00.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor Svenska skolan i London

Biträdande rektor
Läs mer Apr 14
Om oss
Svenska skolan i London är en av de äldsta utlandsskolorna i världen och vår gymnasieskola
är belägen i Kew, sydvästra London. Skolan drivs som en stiftelse helt utan vinstintresse. Vi
granskas av såväl svenska Skolinspektionen som dess brittiska motsvarighet OFSTED.

På gymnasiet erbjuder vi tre högskoleförberedande program (EK, NA och SA) och
undervisningen sker i majoritet på svenska av behöriga och erfarna lärare. Flera av våra
undervisningsgrupper är mindre än genomsnittet i Sverige vilket bidrar till att skapa en lugn
och motiverande arbetsmiljö för våra elever och lärare.

Besök gärna skolans hemsida för mer information www.swedishschool.org.uk.

Dina arbetsuppgifter
Som biträdande rektor kommer du att vara ansvarig för gymnasiet och den dagliga
verksamheten där. Detta innebär att leda och utveckla det pedagogiska arbetet samt att
ansvara för att personal, elever har en säker och god arbetsmiljö. I dina arbetsuppgifter ingår
även att arbeta med skolans värdfamiljprogram och studentrekrytering samt till viss del hålla
i undervisning.Vidare kommer du att, som del av skolans ledningsgrupp och i nära samarbete
med skolans rektor, leda utvecklingsprojekt utifrån tydligt uppsatta mål.

Din profil
Du är legitimerad lärare på gymnasial nivå och har minst 3 års erfarenhet som biträdande
rektor med personalansvar. Du har erfarenhet av att ha arbetat med skolans styrdokument,
pedagogiska utvecklingsfrågor, elevhälsa samt skolans arbetsmiljö. Du bör också ha flerårig
erfarenhet av schemaläggning, tala flytande svenska samt vara mycket bekväm med att
kommunicera på engelska i olika sammanhang i både tal och skrift.

Du är en tydlig och coachande ledare som vill vara närvarande i den dagliga verksamheten på
skolan. Du har förmåga att engagera och inspirera såväl elever som lärare. Det är viktigt att
du är anpassningsbar till förändringar och har förmåga att snabbt ställa om när så behövs.
Som person är du ansvarstagande, prestigelös och trivs med att arbeta på en liten skola där
kollegorna stöttar varandra och proaktivt bidrar till att hitta lösningar på de utmaningar du
och kollegorna ställs inför.

Det är meriterande med påbörjad rektorsutbildning och om du är en van användare av Google
Classroom, SchoolSoft och Skola24. Det är också meriterande om du redan har rätt att bo och
arbeta i Storbritannien.

Ansökan
Anställningsvillkor:

Tjänsten är på heltid med tillträde i början av augusti 2022. All anställning på skolan börjar
med en provanställning på ett läsår som sedan övergår till en visstidsanställning på totalt tre
år. Individuell lönesättning.

Numera krävs visum för att bo och arbeta i Storbritannien. Vid behov kommer vi sponsra din
ansökan om ett treårigt arbetsvisum som skolan betalar. Personal som anställs utanför
Storbritannien erbjuds även resebidrag och flyttersättning. Vi kan också hjälpa dig med viss
information kring flytten till Storbritannien.

Ansökan:

Din fullständiga ansökan måste lämnas in på engelska på grund av visumkrav och ska bestå
av följande:

? Personligt brev
? Omfattande CV utan några oförklarade luckor
? Bevis på lärarbehörighet inklusive behörighetsförteckning
? Två referenser från de senaste fem åren varav en ska vara chef

Är det dig vi söker? Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så skicka in din ansökan redan idag!
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar Svenska skolan i London med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering, som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chefsrekryterare, Andreas Krasser, andreas.krasser@clwork.se

Ansök nu

Biträdande rektor årskurs 7-9

Biträdande rektor
Läs mer Apr 22
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Aspuddens skola är en mycket trevlig F-9 skola med ca 1100 elever.

Vi har fantastiska omgivningar nära Vinterviken. Vi arbetar efter en tydlig struktur och var en av Stockholms stads pilotskolor med PRIO. 

På Aspuddens skola förväntas ett engagerat samarbete mellan hem och skola där vi tillsammans med eleverna sätter mål och har höga förväntningar på engagemang och ansvar hos alla parter. Vår gemensamma arbetsmiljö i skolan ska vara den bästa tänkbara.

Här trivs vi som gillar utveckling, lagarbete och en tro på vår vision Tillsammans och med glädje för alla elevers utvecklings och lärande. Om du tillhör den engagerade kategorin skolledare som vill lösa skolans utmaningar genom teamarbete och sätter elevens bästa i första hand samt har ett engagemang för dina medarbetares bästa ser vi fram emot din ansökan.

 

Arbetsbeskrivning

Du ingår i skolans ledningsgrupp som består av rektor, fem biträdande rektorer, en administrativ chef och tio arbetslagsledare. Ledningen av verksamheten i åk 7-9 delas med en av de andra biträdande rektorerna.

Du förväntas ta ett särskilt ansvar för:

- medarbetare och elever åk 7-9
- intag av nya elever i åk 7-9
- verksamhetsutveckling i åk 7-9
- schemaläggning 
- förberedelsegruppens verksamhet

Du förväntas att tillsammans med övrig skolledning samverka kring:

- tjänstefördelning och scheman för helheten F-9
- organisationsutveckling i samverkan med både utvecklings- och arbetsorganisationen på skolan
- en god arbetsmiljö för såväl elever som personal  

 

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare för årskurs 7-9 och har genomfört det statliga Rektorsprogrammet

Du har god erfarenhet av organisationsutveckling som skolledare och förstår uppdragets komplexitet

Du är bra på samverkan och är en engagerad lagspelare

Du har förmåga att sortera och prioritera dina arbetsuppgifter 

Du tycker att det är viktigt att glädjas tillsammans med alla oss på Aspuddens skola

 

 

 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektorer till Hässelbygårdsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 11
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Till oss på Hässelbygårdsskolan i nordvästra Stockholm kommer elever från alla världens hörn för att få kunskaper och erfarenheter som rustar dem resten av livet.

Vi som arbetar på Hässelbygårdsskolan sätter en ära i att varje dag få vara med och bidra till deras lärande, utveckling och framtidstro.  

Nu söker vi Dig som delar våra värderingar och vårt engagemang och vill ta dig an rollen som biträdande rektor för åk F-3  och åk 4-6 hos oss.

Ditt nya arbete
Vi befinner oss i ett utvecklingsskede, med vår nya rektor på plats sedan årsskiftet. Tillsammans ska vi fortsätta utveckla och värna om vår tillitsfulla organisation där rektor, ledningsgrupp och medarbetare står i nära samklang med varandra. En stor del av arbetet innebär att utifrån verksamhetens behov och mål identifiera och leda utveckling inom skolans olika områden, följa upp och säkerställa måluppfyllelse.

Du ingår i ledningsgruppen tillsammans med rektor, tre andra biträdande rektorer samt administrativ chef. Ledningen har ett tätt samarbete vilket innebär att alla hjälps åt när behov uppstår och där du arbetar med såväl långsiktig utveckling som att lösa dagliga uppkomna utmaningar.

- Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar för ditt verksamhetsområde.
- Du leder, samordnar och utvecklar det pedagogiska arbetet för ditt verksamhetsområde.
- Du samarbetar aktivt med elevhälsan, vilket bland annat innefattar att elevdokumentationen är uppdaterad och tillgänglig.
- Du ansvarar för kompetensförsörjning, kompetensutveckling och rehabilitering för ditt verksamhetsområde.
- Du har arbetsmiljöansvar enligt nämndens delegationsordning.

Din kompetens och erfarenhet
Du är en lösningsfokuserad ledare, varm, positiv, driven och modig. Ditt samarbete med medarbetare och vårdnadshavare är professionellt, coachande och flexibelt. Ledarskapet kräver att du är effektiv i att kommunicera med medarbetare och att du har både människor och verksamhet i fokus.

Då vi är mitt i utvecklingsskedet söker vi dig som har idéer och tar initiativ kring hur vi kan vidareutveckla vår verksamhet. Du förväntas aktivt bidra till verksamhetsutvecklingen och i gengäld får du ett gäng engagerade kollegor som brinner för samma mål. Då arbetet bygger på teamarbete är det viktigt att du har lätt att samarbeta och tycker om att skapa tillsammans.

För oss är det viktigt att du drivs av en ”etisk kompass” och är övertygad om att skolans arbete är en stor del av förutsättningarna för en människas framtid där alla elever ska bemötas med lika respekt och ges samma förutsättningar.

Rent formellt söker vi dig som:

- har erfarenhet av arbete som biträdande rektor, genomgången rektorsutbildning är en merit
- har pedagogisk utbildning och relevant behörighet för uppdraget
- har erfarenhet av att arbeta som lärare/pedagog

Meriterande med

- utbildning och kunskap inom specialpedagogik.
- erfarenhet av mångkulturellt område
- erfarenhet av att lägga en tjänstefördelning kopplat till schemaläggning

Din framtid
Vi hoppas att du redan nu kan börja skönja din framtid hos oss. Den kan bli lite av vad du väljer att fylla den med. Längs med vägen erbjuder vi omväxling, engagemang och mycket skratt. Som anställd inom Stockholms stad får du tillträde till ett brett nätverk av skolledare och möjligheter till fortlöpande utbildningar.

Mer om Hässelbygårdsskolan
Vi är en F-9-skola som ligger i ett mångkulturellt område vilket innebär att majoriteten av eleverna har ett annat modersmål än svenska. På skolan går 460 elever och verksamheten omfattar förskoleklass, grundskola, fritidshem samt uppbyggnad av anpassad grundskola. Det språkutvecklande arbetet ligger i framkant för att skolans elever ska kunna uppnå målen. Elevernas måluppfyllelse har ökat de senaste fyra åren och undervisningen fortsätter att förbättras genom månatliga resultatuppföljningar. Kompetensen och behörigheten hos pedagogerna är hög och skolan har i det närmaste ett komplett elevhälsoteam. Skolan använder Skolplattformens alla delar och samtliga elever har tillgång till digitala verktyg i undervisningen.

Varmt välkommen med din ansökan! Ta chansen att utveckla dig som skolledare i en skola med stora möjligheter och utmaningar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Bästa Kvarnbyskolan söker biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Mar 21
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Mitt i det mångkulturella Järvafältet finner du den fantastiska Kvarnbyskolan vars vision är att vara Rinkebys bästa skola för varje elev som går här, detta genom trygghet, kommunikation och lärande.

När du kommer till oss möts du av en fascinerande mångfald såväl bland våra elever som bland vår personal, där du uppmuntras att tänka utanför boxen, vilket vi ser som en positiv vardaglig utmaning. Kvarnbyskolan är en skola med ca 320 elever från förskoleklass till och med årskurs 6. När våra elever kliver in i klassrummet finner de en anpassad, digitaliserad lärmiljö som erbjuder trygghet, inspiration, trivsel och lärande. Eleverna på Kvarnbyskolan undervisas av akademiska, kompetenta och behöriga lärare samt fritidssamverkare. Som komplettering erbjuds elever också extra stöd på skolans studio vilken bemannas av specialpedagoger, förstelärare och ämneslärare. All undervisning på skolan präglas av ett språkutvecklande arbetssätt. Alla elever på Kvarnbyskolan har schemalagd läxhjälp. Redan från förskoleklass läser eleverna engelska. Vi har ett gediget skolbibliotek som integreras i undervisningen. På Kvarnbyskolan arbetar vi tillsammans för en trygg skola där alla elever ges möjligheter att utvecklas och känna sig respekterade. Vår skola ligger centralt i Rinkeby och har nära till Järvafältets grönområden.

http://kvarnbyskolan.stockholm.se

Arbetsbeskrivning
Som biträdande rektor ingår du tillsammans med rektor i skolledningen. Tillsammans med rektor och Kvarnbyskolans olika utvecklingsgrupper ska du vara med och leda den systematiska kartläggningen av Kvarnbyskolans utvecklingsbehov samt vår förbättringskapacitet.

Som biträdande rektor har du möjlighet att inta såväl chefsroll som ledarroll i olika arbetsgrupper. På uppdrag från rektor kommer du ha verksamhets- och personalansvar inom givna områden. Tillsammans med rektor kommer du leda och utveckla det pedagogiska arbetet på Kvarnbyskolan. Du förväntas vara en del av elevhälsoteamet. Som biträdande rektor förväntas du tillsammans med rektor leda det systematiska arbetsmiljöarbetet.

I ditt yrkesutövande är du - likt rektor - ansiktet utåt och förväntas lösningsfokuserat lösa dagligen uppkomna utmaningar, samt möta vårdnadshavares frågor och förväntningar på ett professionellt sätt.

Bland dina främsta uppgifter kommer du även ha en central roll i Kvarnbyskolans digitaliseringsprocesser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation. Vi ser gärna att du genomfört stadens ledarutbildning.

Du som söker tjänsten förväntas ha dokumenterad erfarenhet av arbete som pedagog eller lärare med relevant behörighet (legitimerad lärare F-6), samt erfarenhet av att ha varit ledare i skolans SKA-arbete.

Du förväntas även ha dokumenterad erfarenhet av ledarskap inom digitaliseringsutveckling inom skola. Det är mycket viktigt att du har en god förmåga att utrycka dig såväl i tal som i skrift. För att vara aktuell för tjänsten förväntas du ha goda kunskaper om skola i utsatta områden samt goda kunskaper om anpassning av lärmiljön och tillgänglighet i relation till NPF.

Som ny biträdande rektor på Kvarnbyskolan ser vi att du agerar professionellt i alla lägen. Flexibilitet, mod och stabilitet är några av dina främsta egenskaper då du dagligen ställs inför situationer som kräver detta. Då skolan är en politiskt styrd verksamhet förväntas du som ledare och chef arbeta mål- och resultatorienterat, trogen styrdokumenten och utvecklingsinriktad.

Vi ser det som självklart att du har en lojalitet gentemot eleverna, personalen, uppdraget och rektor. Du uppvisar en tydlig kommunikativ förmåga och en serviceanda. Som ledare är du tydlig, strategisk med en centrerad helhetssyn.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor sökes till Förskoleområde 18 - Pysslingen förskolor

Biträdande rektor
Läs mer Mar 29
Pysslingen Förskolor söker en Biträdande rektor - Vikariat
Som Biträdande rektor inom Pysslingen Förskolor är du med och förverkligar vårt erbjudande ”En trygg och stimulerande värld full av möjligheter” mot såväl barn och vårdnadshavare som medarbetare.

Om rollen
Uppdraget innebär att arbeta nära verksamheten för att tillgodose varje förskolas behov på bästa sätt i ett förskoleområde med 6 förskolor. Tjänsten är placerad på Kungsholmen i centrala Stockholm och i Norrtälje där vi har en av våra förskolor. Du ingår i ett ledningsteam bestående av en rektor, en biträdande rektor, en kvalitetsledare och en intendent. Den biträdande rektorn bistår och rapporterar till rektor. Det är rektor som delegerar ansvarsområden och arbetsuppgifter till den biträdande rektorn utifrån de behov som förskolorna har och du agerar ställföreträdande till rektor vid behov. Arbetet innebär kontakt med medarbetare och platsansvariga på respektive förskola och externa kontakter mot vårdnadshavare, kommuner, fastighetsägare och leverantörer. I tjänsten ingår personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Vi söker dig som:

• kan förskola och som med ett starkt engagemang vill bidra till våra fina förskolor.
• är en stark pedagogisk ledare
• har en styrka i att bygga relationer och kommunicera
• har tidigare erfarenhet av att leda och coacha medarbetare utifrån läroplanen.
• har pedagogisk högskoleutbildning med förskollärar- eller lärarlegitimation
• har mycket goda kunskaper i svenska språket.
• har en hög digital kompetens och lätt för att lära dig nya system.

Vårt medarbetarerbjudande
Vi erbjuder dig en varierande och stimulerande roll med många kontaktytor, bra villkor och förmåner samt en stark gemenskap. Nyfiken på att veta mer om vårt medarbetarerbjudande? Klicka här.

Anställningsform
Tjänsten är ett vikariat för vår nuvarande biträdande rektor som ska vara föräldraledig. Minst ett år med möjlighet till förlängning.
Omfattning 100 %
Tillträde september 2022

Ansökan
Tycker du att det låter intressant? Vi vill gärna komma i kontakt med dig!

Ansök via länken nedan och bifoga ditt CV och personliga brev. Vi vill ha din ansökan senast 30 april 2022

Vi kommer att arbeta med urval och intervjuer löpande, så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Kontakt
Om du har frågor är du välkommen att kontakta rektorJenny Löfgren på telefon 070 444 27 38 eller e-post jenny.lofgren@pysslingen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Maltesholmsskolan söker biträdande rektor åk 4-6 och grundsärskolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 18
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Vi söker dig som vill fortsätta att utvecklas som ledare och vill fortsätta driva skolutveckling tillsammans med oss på Maltesholmsskolan.

Hos oss får du introduktion, intern utbildning och ett arbete där du både arbetar självständigt och i nära dialog med dina kollegor. Vi kan erbjuda en konkurrenskraftig lön med väldigt goda möjligheter för kompetensutveckling. Bland annat har vi precis gått med i ett spännande forskningsprojekt med Stockholms universitet när det gäller skolor med socioekonomiska utmaningar.

Välkommen till Maltesholmsskolan
Maltesholmsskolan ligger i Hässelby Strand med närhet till naturen. Mälaren och Grimstaskogen ligger bara ett stenkast från skolan. Skolan är byggd 1958 och har idag cirka 470 elever fördelade på tre förskoleklasser, 14 grundskoleklasser i årskurs 1–6, grundsärskola och fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-3 samt mellanstadieverksamhet för elever i årskurs 4 -6.

Vår värdegrund bygger på ”Alla är olika, alla är lika viktiga, alla ska vara med. Tillsammans skapar vi en bra skola” och våra trivselpunkter är: ”Visa respekt för dig själv, Visa respekt för andra, Visa respekt för våra saker och vår miljö”.

Maltesholmsskolans enhetsmål som hålls levande i våra utvecklingsarbeten av den pedagogiska verksamheten är:

- Anpassningar i den fysiska miljön samt förbättringar i samverkan mellan skola och hemmet ska leda till en trygg och säker skola.
- Undervisningen är differentierad så att alla elever kan delta utifrån sina förutsättningar i samtliga verksamheter under hela skoldagen.
- Det finns tydliga rutiner med förutsägbarhet som ger en trygg och god lärmiljö för alla elever i samtliga verksamheter under hela skoldagen.
- På skolan får eleverna möta olika arbetssätt och arbetsmetoder för att kunna få inflytande och ta ansvar över sitt eget lärande.

Ditt uppdrag
Du ingår i skolans ledningsgrupp som består av tre biträdande rektorer, administrativ chef samt rektor. Som biträdande rektor leder du personalen för 4-6 och grundsärskolan. Likväl som att du arbetar med långsiktig utveckling ställs du inför att lösa dagliga uppkomna utmaningar. Ledningen har ett tätt samarbete vilket innebär att alla hjälps åt när behov uppstår.

Grundsärskolan

Vår grundsärskola växer och kommer att bestå av ca 20 elever i tre klasser, där de under dagen delas upp i mindre grupper. Till hösten 2022 planeras verksamheten att bestå av tre lärare, en samordnande lärare mot fritidshem samt sju elevassistenter som arbetar både i skola och på fritids.

Mellanstadiet

I årskurs 4-6 arbetar vi utifrån ett trelärarsystem där tre huvudlärare undervisar två klasser. Vidare har vi en specialpedagog som arbetar nära elever och lärare. Till hösten 2022 startar vi också en särskild undervisningsgrupp för elever med stora inlärningssvårigheter bemannad med egen personal. 

Som biträdande rektor ska du:

- I samarbete med rektor se till att enheten arbetar mot gemensamma mål under stimulerande samverkansformer
- Tillsammans med medarbetarna driva förändrings- och utvecklingsarbete och vara lyhörd för olika idéer och förslag
- Ansvara för att verksamheten kontinuerligt följs upp, analyseras och utvärderas
- Utveckla verksamheten i grundsärskolan så att god undervisningskvalitet och hög måluppfyllelse är i fokus. Vår grundsärskola befinner sig i en expansionsfas vilket skulle innebära att man behöver ta sig an utmaningarna som hör till en tillväxtperiod.

Ditt ledarskap

Du är en lösningsfokuserad ledare, varm, positiv, driven och modig. Ditt samarbete med medarbetare och vårdnadshavare är professionellt, coachande och flexibelt. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörigheter påverkar en själv och andra Som biträdande rektor är du närvarande och synlig i verksamheten.

Ledarskapet kräver att du är effektiv i att kommunicera med medarbetare och att du har både människor och verksamhet i fokus. Du behöver vara kommunikativ i tal och skrift och tycka att det är roligt att samverka, organisera och leda i förändring.

Din bakgrund
Vi söker dig som har:

- Erfarenhet som biträdande rektor
- Erfarenhet av att arbeta som lärare i mellanstadiet
- Erfarenhet av grundsärskola

Meriterande med:

- Utbildning och erfarenhet som specialpedagog
- Erfarenhet av omfattande elevhälsoarbete
- Erfarenhet av mångkulturell skola
- Genomgången rektorsutbildning

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.

Läs gärna mer om vår skola på https://maltesholmsskolan.stockholm.se/

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor till Solhemsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 7
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Solhemsskolan ligger i Spånga med ca tio minuters promenad från Spånga Centrum.

Till oss tar du dig lätt med hjälp av pendeltåg från bland annat T-Centralen. Spånga C har många valbara busslinjer till vårt närområde.

Solhemsskolan är en 4-parallelliga F-6 skola med ca 745 elever och 100 medarbetare. Solhemsskolan består av två skolenheter, Solhemsskolan och Solhemsängens skola. Skolledningen består av rektor och tre biträdande rektorer samt en administrativ chef.

Solhemsskolan är en skola som strävar efter att ligga i framkant avseende skolutveckling! Skolan har goda resultat inom både elevresultat samt nöjdhet från elever, vårdnadshavare och personal. På vår skola tar vi alla ett individuellt ansvar för en gemensam sak: att lärandet ökar i alla delar av verksamheten. Öppenhet, erfarenhet och kompetens är förmågor som kännetecknar den personalgrupp som finns på skolan.

Vi är efter noggrann analys i starten av ett utvecklingsskede där vi valt att fokusera på Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt kooperativt lärande. Vi söker nu en erfaren skolledare som vill vara med på den resan.

Solhemsskolans vision
Solhemsskolan är en lärande organisation. Organisationen präglas av samarbete där vi alla bidrar med vår kompetens. Vi sätter elevens rätt till en likvärdig, tillgänglig och kvalitativ utbildning i centrum. Alla elever som går på Solhemsskolan ska vara trygga, ha en god självkänsla, ett gott självförtroende, goda kunskaper och lust att lära. Alla våra medarbetare tar ett aktivt ansvar för att stödja elevens lärande och utveckling. Att utvärdera och ompröva sina ställningstaganden och arbetsmetoder är för oss en naturlig del av att vara en lärande organisation. Vi som arbetar på Solhemsskolan strävar efter att alla ska känna samhörighet, engagemang och glädje. Vi strävar också efter att alla ska vara delaktiga i vår skolas utveckling. Vi känner stolthet över vårt arbete, våra resultat och vår arbetsplats. Vi tar vårt uppdrag på allvar!
Vi arbetar för att elever och personal ska ha lust att pröva, rätt att göra misstag och mod att försöka igen!

Arbetsbeskrivning
Solhemsskolan arbetar aktivt för att skapa en ledningsstruktur där vi har våra särskilda uppdrag men främst arbetar tillsammans för att bli ett så pass effektivt team som möjligt.

Vi söker dig som brinner för skolutveckling och som tycker om att leda andra människor i det arbetet. Du ska ha lätt för att skapa relationer med kollegor, vårdnadshavare och elever. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera i både tal och skrift.

Följande områden vill vi att du är extra stark på; digitalisering, trygghet och studiero, systematiskt kvalitetsarbete och undervisningsutveckling.

Det innebär att vi nu söker en biträdande rektor:
- med erfarenhet av just biträdande rektorsjobb!
- som har erfarenhet av arbete med digitalisering i skolan
- som bidrar till hela utvecklingen på skolan.
- som är strukturerad, självständig och tycker om att jobba i team

Du behöver ha förmågan att kunna arbeta med konkreta dagliga verksamhetsfrågor och samtidigt vara medveten om hur det påverkar hela organisationens ökade måluppfyllelse mot uppställda mål.

Vi vill att du är utbildad lärare med bred erfarenhet. Gärna från olika stadier i grundskolan. Vi vill att du har erfarenhet av betygssättning och god kännedom om elevhälsoprocesser.
Det är meriterande att du har lett elevhälsoteamets arbete och om du har erfarenhet att leda fritidshem och/eller fritidsklubb.

Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp och i vårt gemensamma övergripande
systematiska kvalitetsarbetet. Därutöver ingår verksamhetsansvar, personalansvar och ansvar att leda elevhälsans arbete inom det stadie du ansvarar för.

Att du är kunnig om skolans styrdokument ser vi som en självklar förutsättning för att arbeta som skolledare.
Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om du tänker att du skulle vara rätt person för arbetet, tveka inte att söka!

Läs mer om oss på vår hemsida http://www.solhemsskolan.stockholm.se

 Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Rödabergsskolan söker biträdande rektor F-3

Biträdande rektor
Läs mer Apr 10
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Arbetsplatsbeskrivning
Rödabergsskolan är en F-9 skola utöver det vanliga! Från detta läsår har skolan såväl grundskola som grundsärskola.

Vi har ett gott rykte och en lugn miljö med en härlig
mix av nationaliteter där olikheter är norm och positivt laddat. Våra, i dagsläget 720, studiemotiverade
elever når goda resultat och vår personal är erfaren och engagerad med en hög andel behöriga och
legitimerade lärare.

Nu växer vi och kommer då vi är fullt utbyggda slå upp portarna till en av Stockholms största skolor med
kapacitet för ca 1000 elever. Skolan ligger i Vasastan med närhet till såväl fantastiska Hagaparken som
city. På Rödabergsskolan har vi ett skolutvecklande förhållningssätt och vi jobbar målstyrt och
processinriktat. Ta chansen att arbeta på en arbetsplats som växer och bidra till vår utveckling, till vår
gemensamma framtid!

Arbetsbeskrivning
Vill du vara del av en lösningsfokuserad, driven och skolutvecklande skolledning som förädlar det som
fungerar väl i verksamheten och förändrar det som inte gynnar elevernas kunskapsutveckling och fulla
potential? Som biträdande rektor på Rödabergsskolan har du ett delegerat ansvar för en del av
verksamheten - i detta fall förskoleklass till årskurs 3, skola och fritids - och bidrar till helheten med din
specifika och unika kunskap och personlighet. Vi vill värna just detta; olikhet och att tänka tillsammans
för att hitta den bästa vägen framåt mot det mål vi enats kring; att skapa den bästa kvaliteten för alla våra
elever. Vi har i F-3 två engagerade personalgrupper och god kvalitet i respektive verksamhetsområdes undervisning. Nu vill vi ha en biträdande rektor som leder framväxandet av en samarbetande och samverkande skola i F-3 där fritids och skola bidrar till ett heldagslärande som gynnar elevernas måluppfyllelse.
Vi värnar och bygger tillsammans en tillitsfull organisation där vi i ledningsgruppen är varandras
bollplank och där du som biträdande rektor förväntas leda, såväl hela skolan som den verksamhetsdel du
är närmast chef för, självständigt.
Du blir närmast chef för all lärare och fritidspersonal i F-3.

Du är lösningsfokuserad, varm, positiv, driven och modig och är lika övertygad som vi om att skolan gör
skillnad för en människas framtid. Ditt samarbete med medarbetare, kollegor, och vårdnadshavare är
professionellt, relationellt och flexibelt. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda arbetsrelationer med
ett coachande och handledande arbetssätt.

Skolan har under detta verksamhetsår fokus på att öka måluppfyllelse och utveckla våra gemensamma strukturer, rutiner och vår organisation och förtydliga roller, uppdrag och ansvar. Du som biträdande rektor kommer att bli en viktig del i detta. En stor del av arbetet innebär att kartlägga utvecklingsbehov, planera och genomföra dessa samt följa
upp och säkerställa måluppfyllelse för elever och för skolan i stort. I detta är en viktig förmåga den att
kunna prioritera och arbeta strukturerat och systematiskt.

Kvalifikationer


Du har gärna erfarenhet av förändringsledning och av chefs-/ledarroll för fritids och skola F-3 och dokumenterad erfarenhet av att ha bidragit till ökad måluppfyllelse.
Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande Rektor

Biträdande rektor
Läs mer Mar 21
Frilufts Förskolor arbetar med Natur- och Utomhuspedagogik som metod och inriktning. Vi driver 11st förskolor runt om i Norr- och Västerort. Vår verksamhetsidé är att ge barnen en utvecklande och stimulerande förskoletid där vi i största möjliga mån använder naturen som resurs.
Vi söker nu en Biträdande Rektor till Bullerbyn i Upplands Väsby som är en väletablerad förskola med kompetenta och engagerade pedagoger. Du arbetar både administrativt 15 tim. samt i barngrupp 25 tim. På vår hemsida www.friluftsforskolor.se kan du läsa mer om Frilufts Förskolor och Bullerbyn.
Du stimuleras av att tillsammans med övriga Rektorer utveckla verksamheten inom företaget. Du bör ha erfarenhet av att återkoppla mål och krav till kommunen, ledning och arbetslag samt stötta deras utvecklingsarbete. Du skall ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en lyhörd och tydlig ledare, och du fattar beslut som är väl underbyggda och i linje med uppdraget som Rektor. Du är både självgående, samarbetsinriktad och medveten om att båda dessa egenskaper är grundläggande pusselbitar i ledning och styrning av pedagogiska organisationer.


Frilufts Förskolor Bullerbyn är en förskola baserad på utomhuspedagogik. Att du har ett intresse och ett engagemang för friluftsliv och hur det kan kombineras med pedagogik inom förskolan är en förutsättning för ett tillfredsställande arbete som Biträdande Rektor hos oss.
I tjänsten ingår förutom arbetet i barngrupp även att leda, samordna och följa upp budget med stöd från ekonomiansvarig. Då vi har verksamheter i flera kommuner tar vi emot ansökningar från närliggande kommuner t ex Österåker, Vallentuna, Järfälla, Sigtuna m.m. Om du har ett starkt eget driv, stort personligt ansvarstagande och en vilja att arbeta både verksamhetsnära och operativt med arbetslag och föräldrar är du välkommen att söka tjänsten som Biträdande Rektor hos oss.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Apr 7
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vill du arbeta på en grundskola med ca 200 härliga elever från förskoleklass till årskurs 6? Då tycker vi att söka till Fagersjöskolan som ligger naturskönt bredvid sjön Magelungen och är en fantastisk skola att arbeta på.

Här möts du av glädje och stolthet, både från barn och vuxna. Alla som arbetar här har hög kompetens, stort engagemang och det är härlig stämning i kollegiet.
Vår vision är att skapa den bästa skolan för varje elev, varje dag och vi arbetar utifrån ett f-6perspektiv med trygghet och lärande som ledord. Skola och fritidshemsverksamhet arbetar nära tillsammans utifrån skollag, läroplan, forskning och beprövad erfarenhet. 
Vi samarbetar med kulturskolans El Sistema, med Skärgårdsstiftelsen, med olika teaterensembler och författare. Vi har skapat genomtänkta lärmiljöer och byggt ett nytt, aktivt skolbibliotek mitt i skolan.
Skolan ligger i ett mångkulturellt område med högt socioekonomiskt index, vilket innebär att vårt kompensatoriska uppdrag är viktig del i verksamheten.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är en tydlig, drivande och engagerad ledare och vill vara med och utveckla vår fina skola till den bästa skolan för våra elever.
Tjänsten som biträdande rektor på Fagersjöskolan innebär att du blir en viktig del av vår skolledning. Skolledningen har det övergripande ansvaret för att skapa en skola med goda förutsättningar för våra elevers lärande och utveckling, både kognitivt och socialt. Skolledningen leder det pedagogiska arbetet f-6 i både skola och fritidshem. 
Centralt i arbetet är det verksamhetsnära pedagogiska ledarskapet, systematiskt kvalitetsarbete, fritidshemmens pedagogiska utveckling, värdegrundsarbete, ansvar för elevhälsoarbete, resultatansvar, personalansvar och arbetsmiljöfrågor. Uppdraget som biträdande rektor ställer höga krav på god kommunikations-och samarbetsförmåga och goda ledaregenskaper. Egen drivkraft och engagemang är en förutsättning.
Som biträdande rektor ska du:
• I samarbete med rektor se till att enheten arbetar mot gemensamma mål under stimulerande samverkansformer
• Tillsammans med medarbetarna driva förändrings- och utvecklingsarbete och vara lyhörd för olika idéer och förslag
• Kunna hantera ett pressat arbetsläge samt ansvara för att verksamheten kontinuerligt följs upp, analyseras och utvärderas
• Utveckla verksamheten så att god undervisningskvalitet och hög måluppfyllelse är i fokus.
• Arbeta för att säkerställa en god arbetsmiljö för både elever och personal.

Kvalifikationer
Du ska ha pedagogisk och ekonomisk utbildning, samt dokumenterad erfarenhet av arbete som biträdande rektor och dokumenterad ledarskapserfarenhet.
Du ska ha goda ledaregenskaper, tillsammans med analytisk och organisatorisk förmåga. Du ska vara väl förtrogen och van att arbeta med ett salutogent och lågaffektivt förhållningssätt, samt begreppet KASAM.Övrigt
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur du passar in i vårt fina kollegium.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Apr 7
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vill du arbeta på en trivsam grundskola med ca 200 härliga elever från förskoleklass till årskurs 6? Då tycker vi att du ska söka till Fagersjöskolan.

Skolan ligger naturskönt bredvid sjön Magelungen och är en fantastisk skola att arbeta på.
I vår skola möts du av glädje och stolthet, både från barn och vuxna. Alla som arbetar här har hög kompetens och ett stort engagemang för att skapa den bästa skolan för våra elever och det är en härlig stämning i kollegiet.
Vår vision är att skapa den bästa skolan för varje elev, varje dag. Våra elevers kognitiva och sociala utveckling står i fokus för all verksamhet och vår utgångspunkt är att se hela eleven. Vi arbetar utifrån ett f-6perspektiv med trygghet och lärande som ledord. Skola och fritidshemsverksamhet arbetar nära tillsammans utifrån skollag, läroplan, forskning och beprövad erfarenhet. Personalen träffas veckovis i arbetslag, kopplade till den elevgrupp som man arbetar närmast.
Vi samarbetar med kulturskolans El Sistema, med Skärgårdsstiftelsen, med olika teaterensembler och olika författare. Vi har skapat genomtänkta lärmiljöer och byggt ett nytt, aktivt skolbibliotek mitt i skolan.
Skolan ligger i ett mångkulturellt område med högt socioekonomiskt index, vilket innebär att vårt kompensatoriska uppdrag är viktig del av vår verksamhet.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är en tydlig, drivande och engagerad ledare och vill vara med och utveckla vår fina skola till den bästa skolan för våra elever.
Tjänsten som biträdande rektor på Fagersjöskolan innebär att du blir en viktig del av vår skolledning. Skolledningen har det övergripande ansvaret för att skapa en skola med goda förutsättningar för våra elevers lärande och utveckling, både kognitivt och socialt. Skolledningen leder det pedagogiska arbetet f-6 i både skola och fritidshem. Vår verksamhetsplan och skolans övriga styrdokument som utgör grunden för vårt arbete.
Centralt i arbetet är det verksamhetsnära pedagogiska ledarskapet, systematiskt kvalitetsarbete, fritidshemmens pedagogiska utveckling, värdegrundsarbete, ansvar för elevhälsoarbete, resultatansvar, personalansvar och arbetsmiljöfrågor. Uppdraget som biträdande rektor ställer höga krav på god kommunikations-och samarbetsförmåga och goda ledaregenskaper. Egen drivkraft och engagemang är en förutsättning.
Som biträdande rektor ska du:
• I samarbete med rektor se till att enheten arbetar mot gemensamma mål under stimulerande samverkansformer
• Tillsammans med medarbetarna driva förändrings- och utvecklingsarbete och vara lyhörd för olika idéer och förslag
• Kunna hantera ett pressat arbetsläge samt ansvara för att verksamheten kontinuerligt följs upp, analyseras och utvärderas
• Utveckla verksamheten så att god undervisningskvalitet och hög måluppfyllelse är i fokus.
• Arbeta för att säkerställa en god arbetsmiljö för både elever och personal.

Kvalifikationer
Du ska ha pedagogisk och ekonomisk utbildning, samt dokumenterad erfarenhet av arbete som biträdande rektor och dokumenterad ledarskapserfarenhet.
Du ska ha goda ledaregenskaper, tillsammans med analytisk och organisatorisk förmåga. Du ska vara väl förtrogen och van att arbeta med ett salutogent och lågaffektivt förhållningssätt, samt begreppet KASAM.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor 7-9 Västbergaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Mar 16
Vill du arbeta som biträdande rektor på en skola som har:
god stämning med ett öppet och välkomnande klimat
goda elevresultat
25 elever i varje klass
engagerad och duktig personal
välfungerande elevhälsoarbete med tydliga rutiner
gemensamma regler som skapar trygghet och studiero
god ekonomi där vi prioriterar verksamheten
friskvårdsbidrag på 3000 kr per år
trevlig matsal med fantastisk mat lagad från grunden

Vi kan erbjuda ett spännande och stimulerande arbete som biträdande rektor i en väl fungerande och stabil fristående skola. I tjänsten får du en nyckelroll i skolans ledningsgrupp där ett ständigt skolutvecklingsarbete pågår. Tjänsten innebär personalansvar för arbetslag 7-9. Ytterligare ansvarsområden i ledningsgruppen kan variera beroende på person och fallenhet.
Vi söker en skicklig, engagerad och positiv ledare som bygger på elevers, medarbetares och kollegors starka sidor för att främja utveckling och goda resultat med elever och personal. Som person är du nyfiken och utvecklingsbenägen. Du ska ha intresse för att utveckla undervisningen och verksamheten i hela arbetslaget. Du väl förtrogen med vad det innebär att vara ledare och chef, och du är van vid att utveckla arbetsformer och att driva pedagogisk utveckling i skolan. Du ska också ha kunskap, intresse och erfarenhet av att arbeta med elevhälsoärenden då du kommer att leda elevhälsoarbetet inom arbetslaget.
I arbetet som skolledare behöver du vara strukturerad, analytisk och ha förmåga att arbeta strategiskt på en övergripande nivå. Du är coachande, flexibel och lösningsorienterad och har lätt att anpassa dina arbetssätt till olika förutsättningar. Du är en god förebild för elever och personal och din värdegrund stämmer väl överens med Västbergaskolans. Du har god förmåga att samarbeta och kommunicera med ledningsgrupp, elever, vårdnadshavare och personal på skolan. Lika viktigt är att du kan arbeta självständigt samt prioritera och hitta utvecklingsområden på egen hand. Du är väl förtrogen med läroplanen och andra styrdokument som är relevanta för skolan.
Vi ser gärna att du sedan tidigare arbetar som skolledare och att du går eller har gått rektorsutbildningen.
Vi har höga förväntningar på dig och ditt engagemang och kan i gengäld lova dig ett spännande uppdrag i en mycket välfungerande skola med positiv, engagerad och skicklig personal.
Anställningsgrad: 100% semestertjänst
Vi tillämpar 6 månaders provanställning
Pedagogisk utbildning är ett krav, statliga rektorsutbildningen är meriterande.
Tillträde: 8 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.
Lön: enligt ök
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss extern rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande rektor/skoladministratör

Biträdande rektor
Läs mer Mar 16
Snitz skolor i Stockholm ligger centralt nära Odenplan. Här går ca 300 elever fördelade på grundskola åk 7-9 och gymnasieskola som erbjuder Estetiska programmet och El- och energiprogrammet. Snitz Skolor riktar sig till elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och har utvecklat en pedagogik för att möta elever som är i behov av ett uttalat särskilt stöd.

Biträdande/skoladministratör rektor till Snitz Gymnasieskola i Stockholm

Snitz Gymnasieskola i Stockholm startades 2003 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom El- och energiprogrammet med inriktningen Dator- och kommunikationsteknik, Estetiska programmet med inriktningarna Bild och form och Estetik och media samt Yrkesintroduktionsprogrammet med inriktning AST. Skolan är ett resursgymnasium och har cirka 200 elever och 30 medarbetare. Målgruppen är elever med neuropsykiatrisk funktionsvariation och som är i behov förstärkt stöd på skol-, grupp- och individnivå. Sedan 2021 ingår Snitz gymnasium Drottning Blankas gymnasieskolor inom AcadeMedia. Vi söker nu en skoladministratör och biträdande rektor inom en och samma tjänst till vår verksamhet.

Ditt uppdrag

Vi söker nu skoladministratör 50% och biträdande rektor 50% till vårt engagerade kollegium och våra fantastiska elever! Som skoladministratör och biträdande rektor är du en viktig del i vår skolas framgång, och tillsammans med rektor utgör du ledningsgruppen på skolan. Arbetet innebär att utöva ett ledarskap nära medarbetare och elever med fokus på skolans kärnprocesser. Det innebär också att en stor del i arbetet är att underlätta skolans dagliga verksamhet. Uppgifterna är varierande och innehåller såväl enklare rutinmässiga arbetsuppgifter men också mer kvalificerade uppdrag.

Rollen innebär ett administrativt, strategiskt och ett operativt ansvar. Du kommer i nära samarbete med rektor att arbeta med skolans systematiska kvalitetsarbete samt ansvara för administrationen, kommunikation med elever, vårdnadshavare och kollegor, generellt chefsstöd, ekonomiarbete, elev- och personaladministration, betygsadministration, APL, IT-system, CSN-registrering och vikarieanskaffning men också sitta med mer övergripande utvecklingsprojekt och processer. Rollen innebär även visst ansvar för personal, budget- och organisatoriska frågor.

Din profil

Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande uppdrag, men framförallt kommer vi att ställa stora krav på personlig lämplighet.

Som person är du driven och proaktiv, du gillar ordning och reda, arbetar noggrant med processer du ansvarar för och lägger stor värde i att färdigställa de uppgifter du tar dig an. Du är självgående men duktig på att samarbeta i team när uppgifterna är av sådan karaktär. När det dyker upp oförutsedda händelser har du lätt för att prioritera om arbetet och tillfälligt lägga något åt sidan. Du återkopplar och har en naturlig fallenhet för god kommunikation.

Vi söker dig som i grunden är behörig gymnasielärare och med stort intresse för verksamhetsutveckling. Du ska ha goda kunskaper gällande styrdokumenten samt ett gediget intresse för skolutveckling. Vi ser gärna att du har någon slags chefs- eller ledarerfarenhet. Kanske har du tidigare erfarenhet som skolledare eller känner du att detta är nästa steg i karriären? Rektorsutbildning och utbildning inom ledarutvecklingsprogram eller förberedande chefsutbildningar är meriterande. Ett stort plus är också om du har erfarenhet av schemaläggning och tjänstefördelningsarbete.

Du har goda ledaregenskaper och kan motivera och stimulera andra för att nå uppsatta mål. Du som person är empatisk, trygg, lyhörd och har ett gott bemötande. Du är relationsskapande, ansvarskännande och lösningsfokuserad. Du är en positiv och flexibel lagspelare som har lätt för att anpassa dig till olika situationer som snabbt kan uppstå på vår arbetsplats. Du ser möjligheter i förändringar. Som kollega är du prestigelös, inspirerande och har lätt för att ta egna initiativ samt ser möjligheter istället för hinder.

Vi erbjuder

Som medarbetare hos oss på Snitz Gymnasieskola i Stockholm blir du en del av en personalgrupp som kännetecknas av arbetsglädje, nyfikenhet, kreativitet och professionalitet. Dessutom kommer du att möta och samarbeta med våra fantastiska elever och deras vårdnadshavare. Du blir också en del av Drottning Blankas Gymnasieskolor, som lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar våra skolor.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom AcadeMedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Rekrytering sker pågående under ansökningsperioden. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna tf rektor Liselotte Kihlström på 076-885 21 40 eller mailadress liselotte.kihlstrom@snitz.se

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Trollbodaskolans F-3 och fritidshem

Biträdande rektor
Läs mer Apr 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Trollbodaskolan är en F-9-skola med ca 670 elever.

Skolan ligger i Hässelby Villastad. Sedan våren 2020 deltar skolan i ett treårigt projekt, ”Synligt lärande” med målet att få eleverna bli ägare av sitt eget lärande. Nästa läsår går skolan in i en treårig satsning, Kommunal samverkan för bästa skola, med mål att att öka elevernas måluppfyllelse.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu dig som har erfarenhet av att arbeta mot fritidshemmet och F-3 och som vill ingå i vårt team i skolledningen tillsammans med rektor, två biträdande rektorer och administrativ chef.

Ditt uppdrag som biträdande rektor kommer att utgöras av att:


• i tätt samarbete med skolans ledningsgrupp samt pedagoger och övrig personal fortsätta att förverkliga Trollbodaskolans vision, att tillsammans bygga en skola där kunskap, respekt och trygghet är ledord.
• ha ett F-9 perspektiv för att skapa en helhet.
• driva, utveckla och aktivt delta i skolans strävan mot att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att utveckla kunskaper och förmågor, men också genom att ge framtidens generationer en trygg och stabil grund att bygga vidare på. Vi strävar ständigt efter att höja resultaten och det är ett arbete som vi har som mål varje dag, varje lektion.
• vara en tydlig, men också lyhörd kommunikatör.
• vara närvarande och synlig är faktorer vi värdesätter för ett lyckat ledarskap.
• implementera en vi-känsla, där ordet tillsammans är en självklarhet för varje medarbetare.
• fokusera på det viktiga kollegiala lärandet, då vi anser att personalen i skolan också är varandras viktiga källa till utveckling.
• ha en överblick och ett helikopterperspektiv, skapa delaktighet, ser en god arbetsmiljö som viktig för alla i skolan.


Kvalifikationer

Vi ser gärna att du genomfört rektorsutbildningen och har erfarenhet i rollen som biträdande rektor på grundskolans lågstadium.

Vidare är erfarenhet av schemaläggning och goda IT-kunskaper meriterande, med fördel erfarenhet av stadens lärplattform "Skolplattformen" och dess olika verktyg.Rekryteringsprocess
Vi kallar till intervjuer fortlöpande under ansökningsperioden.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Två erfarna biträdande rektorer sökes nu till Södermalmsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Mar 30
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Södermalmsskolan – en skola att räkna med!

Vi söker nu två biträdande rektorer till vår ledningsgrupp då en av våra biträdande rektorer som arbetat hos oss i flera år går vidare till en ny tjänst som skolledare och en går vidare till ett uppdrag som utbildingsstrateg i en annan kommun.

Ta chansen att bli en del av vårt team!

Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm för alla. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Södermalmsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola från förskoleklass upp till åk 9 vid Mariatorget på Södermalm. Skolan har ca 860 elever och 135 personal. Skolan är uppdelad i flera skolbyggnader där åk F-3 finns på en egen adress med en stor och fin skolgård. Skolan har också en CSI-grupp där vi tar emot elever framförallt inom autismspektrat. Södermalmsskolan är en populär skola med elever och personal som trivs. Alla lärare i grundskolan och grundsärskolan är legitimerade och i fritidshemmet är majoriteten av personalen legitimerade. Vi är stolta över vår skola!

Arbetsuppgifter
Södermalmsskolan är en mycket välfungerande skola och som biträdande rektor ingår du i ledningsgruppen tillsammans med rektor, administrativ chef och fyra biträdande rektorer. Ditt uppdrag riktar sig mot åk 1-3 grundskola där du tillsammans med skolans ledningsgrupp leder det pedagogiska utvecklingsarbetet och ansvarar för att verksamheterna drivs enligt relevanta styrdokument och mot uppställda mål. Du har arbetsmiljö-, personal- och elevansvar för åk 1-3 samt fritidshemmet. Du ansvarar för uppföljning av kunskapsresultat och pedagogiska processer. Du ansvarar för schemaläggning för åk 1-3 samt lovplaneringen för grundskola och grundsärskola i samråd med övriga biträdande rektorer. Du är en verksamhetsnära ledare som aktivt följer det dagliga arbetet och verksamhetsbesök är ett naturligt inslag i din arbetsvecka.

Kvalifikationer
Du ska

- ha lärarlegitimation
- ha tidigare erfarenhet som biträdande rektor
- ha god kunskap om skolans styrdokument
- ha god förmåga att kommunicera i både tal och skrift
- ha god samarbetsförmåga och även kunna arbeta självständigt
- vara strukturerad och systematisk
- tycka att utveckling är berikande och vilja vara med och utveckla verksamheten

Det är meriterande om du har erfarenhet av att vara skolledare för aktuella årskurser, schemaläggning i Skola24 och/eller om du genomgått rektorsprogrammet eller någon av Stockholms stads anordnade ledarskapsutbildningar. Ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och flexibilitet är något vi värderar högt. Vi lägger dessutom stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Ansökningarna behandlas löpande så vänta inte med din ansökan. 

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

 

 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu