Samhällsvägledare jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Samhällsvägledare i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Beredskapsstrateg och riskspecialist med inriktning på försörjningskedjor

Samhällsvägledare
Läs mer Apr 19
Brinner du för att bidra till utveckling av Sveriges försörjningsberedskap och stärkta förutsättningar för kommuners och regioners beredskap? Vill du jobba både strategiskt och operativt med riskanalys och riskhantering i kritiska försörjningskedjor till samhällsviktig verksamhet? Då har vi jobbet för dig! Tjänsten
Avdelningen för försörjningsberedskap och riskanalys är en strategisk resurs inom Adda som samlar kompetens inom beredskapsområdet med särskild fokus på försörjningsberedskap. Arbetet sker huvudsakligen inom Adda Inköpscentral, men avdelningen har också beredskap att stödja hela Adda. Avdelningen är under uppbyggnad och som medarbetare kommer du få möjlighet att vara med och utforma både arbetssätt och struktur för verksamheten.
Vi söker en Beredskapsstrateg och riskspecialist inom försörjningskedjor (supply chain). Rollen har som huvudsaklig uppgift att arbeta med riskanalys och riskhantering inom Addas avtals- och leverantörsportfölj. I rollen ingår att både utveckla och förvalta arbetet med att kartlägga och bedöma risker i leverantörernas försörjningskedjor, både i bredare bemärkelse men med särskild tyngdpunkt på de avtal som är prioriterade ur ett beredskapshänseende. Syftet är att stärka beredskapen i Addas kunderbjudanden.
Arbetet omfattar också att identifiera och införa lämpliga systemstöd för området samt att arbeta med systematisering av arbetssätt och metodutveckling på området. Vidare ingår att utifrån risk- och omvärldsbevakning göra analyser och bedömningar och att pedagogiskt presentera olika former av kommunikativa underlag som kan stödja beslut om eventuella åtgärder.
Kvalifikationer och egenskaper Examen (eller motsvarande kvalifikationer) inom något av områdena risk, supply chain, samhällsvetenskap gärna med inriktning på t.ex. försvars- och beredskapsrelaterade frågor.
Arbetslivserfarenhet av metodiskt arbete med riskanalys och -hantering, gärna kopplat till logistik- och försörjningskedjor (supply chain) inom näringsliv och industri.
Kunskap om, förståelse och starkt intresse för det svenska krisberedskapssystemet och totalförsvaret.
Mycket gott säkerhetsmedvetande och en god förståelse för informationssäkerhet.
Mycket god analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt och förmåga att arbeta metodiskt.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Mycket god samarbetsförmåga, som innefattar bl.a. förmåga att balansera ansvaret för verksamhetsutveckling inom den egna specifika rollen med samarbete och stöd till andra i teamet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av praktiskt arbete med supply chain och annat praktiskt försörjningsrelaterat arbete. Har du erfarenhet av gränsöverskridande handel och kompetens inom systemstöd kopplat till försörjningskedjor och riskarbete är det ett plus. Det är också meriterande om du har arbetslivserfarenhet från försvars- och beredskapsområdet, samt erfarenhet av att arbeta med säkerhetskänsliga uppgifter.
Din profil
Du har ett stort intresse för både riskarbete och att i praktiken stärka kommunal och regional försörjningsberedskap. Du behöver vara lösningsorienterad och serviceinriktad då avdelningens roll i organisationen består av att stödja och skapa förutsättningar för andra att lyckas i sina uppdrag.
Du är en teammedlem som trivs att jobba både självständigt och i grupp. Du behöver kunna vara pedagogisk, prestigelös och kunna balansera mellan noggrannhet och effektivitet. Trivs du med komplexa och spännande arbetsuppgifter som kräver att kunna vara både kreativ och systematisk samt inte minst nyfiken på att lära nytt, så passar du här!
Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Syk, chef för avdelningen för försörjningsberedskap och riskanalys, kristina.syk@adda.se.
Sista ansökningsdag är 13 maj 2024.
Aktuell kandidat kommer att ombes inkomma med referenspersoner samt utdrag ur belastningsregistret.
Vi ser fram emot din ansökan!
Om Adda
Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling. Vi skickliggör våra kunder genom att utveckla kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar.

Ansök nu

Samhällsvägledare

Samhällsvägledare
Läs mer Feb 1
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning finns i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och goda kommunikationer. Vi är cirka 1700 stolta och engagerade medarbetare som bidrar med service av hög kvalitet till stadsdelsområdets invånare varje dag. Vår arbetsmiljö präglas av samarbete, mod och delaktighet. Vår styrka är att den mångfald som finns bland invånare även finns hos våra medarbetare. Tillsammans gör vi skillnad!



Beskrivning

Enheten arbete och välfärd ansvarar för ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsinsatser,
samhällsvägledning, boendeinsatser, budget- och skuldrådgivning och vräkningsförebyggande arbete.

Enheten består av fem olika team som leds av varsin biträdande enhetschef, varav medborgarservice är ett av teamen.

Vi söker nu en samhällsvägledare som kommer att jobba på vårt medborgarkontor. Medborgarkontoret erbjuder stöd och vägledning i ärenden som hanteras inom Stockholms stads verksamheter, samt informerar om och lotsar rätt till andra myndigheter och samhällsfunktioner. På enheten finns en samlad och bred kunskap om hur samhället fungerar i olika situationer. Arbetsmetod är "hjälp till självhjälp" utifrån Motiverande samtal (MI).

Arbetsuppgifter
Som samhällsvägledare är ditt huvuduppdrag att ge råd och stöd till stadsdelens invånare på ett
pedagogiskt och effektivt sätt. Du jobbar med att svara på frågor, ge information och vägledning om kommunens verksamheter och andra viktiga samhällsfunktioner som t.ex. försäkringskassa, arbetsförmedling och sjukvård. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga kollegor i gruppen och tillsammans driva, förbättra och utveckla verksamheten för att ge invånarna så bra service som möjligt. Arbetsuppgifter som också kan förekomma i är bostadsvägledning och informera invånare ute på våra tillfälliga boenden. Du har nära samarbete med socialsekreterare på ekonomiskt bistånd och utför punktinsatser som behövs under året.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad och som pratar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift. Vi förutsätter att du har god samhällsorientering och gärna erfarenhet av socialt arbete. Du måste vara beredd att ständigt lära nytt och utveckla verksamheten. Nästan lika viktigt som en formell utbildning är din personliga kompetens och förmågan att möta människor i utsatta situationer. Samarbetsförmåga och självständighet samt en god kommunikationsförmåga är viktigt. Arbetet innebär självständig handläggning av ärenden men du har också många kontakter med bland annat myndigheter vilket kräver att du behöver vara duktig på att skapa och underhålla relationer.


Som person är du tydlig, kommunikativ och strukturerad med en hög grad av personlig mognad och självkännedom. Förändring är ett naturligt inslag i utvecklingsarbete och ett aktivt medarbetarskap är nyckeln till framgång. Vi förväntar oss att du deltar aktivt i utvecklingsarbetet inom verksamheten och jobbar för att verksamhetsmålen uppnås. Ditt förhållningssätt är lösningsinriktat med starkt fokus på att skapa gott samarbete och arbetsklimat. Du trivs med personliga möten och tycker om rollen att vägleda och coacha invånare till att kunna bli mer självständiga.




Övrigt
Anställning är en visstidsanställning på 6 månader. 
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Teckenspråkig samhällsvägledare söker!

Samhällsvägledare
Läs mer Jan 16
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.



Samhällsvägledning på teckenspråk för Stockholms stad

Nu söker vi en teckenspråkig samhällsvägledare till den stadsövergripande funktionen för teckenspråk.

Uppdraget kommer att utgå ifrån medborgarkontoret i Rågsved och vänder sig till invånare i hela Stockholm stad. 

Samhällsvägledningen tillhör Enheten för samhällsservice, råd och stöd och avdelningen Social omsorg förebyggande och främjande.  Samhällsvägledningen i Enskede-Årsta-Vantör består av medborgarkontor i Rågsved, samhällsvägledning i förvaltningens reception och bostadsvägledning till nyanlända.

Hos oss är samhällsvägledningen inriktad mot att våra besökare ska öka sin självständighet. Vi gör det genom att aktivt arbeta med lärande!  

Den teckenspråkiga verksamheten består av två tjänster.

Medborgarkontoret i Rågsved är både en teckenspråkig verksamhet och en svensktalande sådan där medarbetarna arbetar tillsammans. 

Arbetsuppgifter

Den största delen av tjänsten består av att ge samhällsvägledning. Samhällsvägledare svarar på alla typer av frågor om kommunal och offentlig service. Praktiskt sett handlar uppgifterna exempelvis om att svara på invånares frågor om myndigheter, ge stöd i att fylla blanketter, ge stöd för att förstå information från myndigheter, översätta mellan svenska och teckenspråk med mera. Vi arbetar aktivt för att våra besökare ska öka sin självständighet och själv klara sina ärenden framöver.

Du ansvarar tillsammans med kollegor för att ta fram relevant information och spela in och lägga upp filmer på våra sociala medier.

I uppdraget ligger också att sprida kunskap om målgruppen till exempelvis stadens socialtjänst. Det kan bland annat innebära att hålla föreläsningar. Denna del är mindre omfattande än uppdraget om samhällsvägledning. 

Uppdraget är nytt och du är själv med och utvecklar verksamheten tillsammans med kollegor, samordnare och enhetschef.

Kvalifikationer

Du är fullt teckenspråkig och har mycket goda kunskaper i svenska. Du ska även ha god kunskap om dövas och personer med dövblindhets livssituation och kultur. Det är också ett krav att du har förmåga att anpassa språket till olika nivåer för att kunna möta målgruppen i olika åldersgrupper och med olika bakgrunder.

Du har högskoleutbildning och är samhällsvetare, socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.

Du hanterar även office-paketet utan problem och klarar av att göra inlägg på sociala medier i olika former.

Vem du är

Du som person är en teamspelare som har lätt att samarbeta och knyta kontakter. Du har pedagogiska färdigheter som bidrar till besökarnas väg mot att klara sina ärenden självständigt samtidigt som du är serviceinriktad. 

För att arbeta som samhällsvägledare behöver du ha lätt för att förstå sammanhang, vara lugn och ha god självkännedom. Du hanterar med lätthet många kontaktytor och tappar inte fokus på uppgiften trots att det händer många saker samtidigt. Du klarar också av att arbeta självständigt samtidigt som du samarbetar väl med arbetsgruppen och andra samverkanspartners.

Du har integritet och är en förtroendegivande person. Du är analytisk och synar själv ditt arbete. 

Övrigt

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Digitala intervjuer kan förekomma.

Personlig lämplighet är avgörande.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Enskede Årsta Vantör är en av 11 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 105 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet. Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 18 000 nya lägenheter planeras till år 2030.

Ansök nu

Tvåspråkig digital fixare till den teckenspråkiga samhällsvägledningen!

Samhällsvägledare
Läs mer Jan 16
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.



Tvåspråkig digital fixare sökes till den teckenspråkiga samhällsvägledningen!

Nu söker vi dig som vill bli vår digitala fixare/samhällsvägledare i den teckenspråkiga samhällsvägledningen på medborgarkontoret i Rågsved.

Som digital fixare arbetar du i första hand mot våra teckenspråkiga besökare som behöver hjälp med den digitala delen av samhällsvägledningen. Vi söker dig som har ett intresse för samhällsvägledning och är duktig med datorer och digitala frågor.

Samhällsvägledningen tillhör Enheten för samhällsservice, råd och stöd och avdelningen Social omsorg förebyggande och främjande. Samhällsvägledningen i Enskede-Årsta-Vantör består av medborgarkontor i Rågsved, samhällsvägledning i förvaltningens reception och bostadsvägledning till nyanlända.

Hos oss är all samhällsvägledning inriktad mot att våra besökare ska öka sin självständighet. Vi gör det genom att aktivt arbeta med lärande!  

Medborgarkontoret i Rågsved är både en teckenspråkig verksamhet och en svensktalande sådan där medarbetarna arbetar tillsammans. 

Arbetsuppgifter

Som digital fixare inom samhällsvägledningen svarar du på digitala göromål i frågor rörande kommunal och offentlig service. Praktiskt sett kan det handla om att visa och instruera var man hittar uppgifter på olika webbplatser, hur man fyller i och använder olika tjänster.

Du arbetar också med övrig samhällsvägledning i både den teckenspråkiga och svensktalande verksamheten. Här är arbetsuppgifterna att exempelvis om att svara på invånares frågor om myndigheter, ge stöd i att fylla blanketter, ge stöd för att förstå information från myndigheter, översätta mellan svenska och teckenspråk med mera.

Vi arbetar aktivt för att våra besökare ska öka sin självständighet och själv klara sina ärenden framöver.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar också för att ta fram relevant information och spela in och lägga upp filmer på våra sociala medier.

Uppdraget är nytt och du är själv med och utvecklar verksamheten tillsammans med kollegor, samordnare och enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som använder teckenspråk och talar svenska. Du är fullt teckenspråkig och har mycket goda kunskaper i svenska. Du ska även ha kunskap om dövas och personer med dövblindhets livssituation och kultur. Det är också ett krav att du har förmåga att anpassa språket till olika nivåer för att kunna möta målgruppen i olika åldersgrupper och med olika bakgrunder.

Du har mycket god datorvana.

Du hanterar även office-paketet utan problem och klarar av att göra inlägg på sociala medier i olika former.

Vem du är

Du som person är en teamspelare som har lätt att samarbeta och knyta kontakter. Du har pedagogiska färdigheter som bidrar till besökarnas väg mot att klara sina ärenden självständigt samtidigt som du är serviceinriktad. 

Du har tekniska färdigheter och är vetgirig vilket gör att du själv tar reda på saker.

För att arbeta som samhällsvägledare behöver du ha lätt för att förstå sammanhang, vara lugn och ha god självkännedom. Du hanterar med lätthet många kontaktytor och tappar inte fokus på uppgiften trots att det händer många saker samtidigt. Du klarar också av att arbeta självständigt samtidigt som du samarbetar väl med arbetsgruppen och andra samverkanspartners.

Du är analytisk och synar själv ditt arbete. 

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Övrigt

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Digitala intervjuer kan förekomma.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Enskede Årsta Vantör är en av 11 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 105 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet. Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 18 000 nya lägenheter planeras till år 2030.

Ansök nu

Timvikarier sökes till samhällsvägledningen i Enskede-Årsta-Vantör!

Samhällsvägledare
Läs mer Jan 2
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.



Under våren söker vi vikarier på deltid och vid behov till samhällsvägledning i Enskede-Årsta-Vantör

Samhällsvägledningen i Enskede-Årsta-Vantör består av medborgarkontor i Rågsved, samhällsvägledning i förvaltningens reception och bostadsvägledning till nyanlända.

Hos oss är samhällsvägledningen inriktad mot att våra besökare ska gå mot självständighet. Vi gör det genom att aktivt arbeta med lärande!  

Verksamheten vänder sig till alla invånare som bor i stadsdelsområdet. Samhällsvägledningen tillhör Enheten för samhällsservice, råd och stöd och avdelningen Social omsorg Vuxen.  

Nu söker vi vikarier och timvikarier. En tjänst som kan arbeta deltid 3 dagar i veckan samt att vi söker timvikarier.

Som timvikarie hos oss arbetar du när behov uppstår och det kan handla om både kortare och lite längre uppdrag.

Arbetsuppgifter

Samhällsvägledare svarar på alla typer av frågor om kommunal och offentlig service. Praktiskt sett handlar uppgifterna exempelvis om att svara på invånares frågor om myndigheter, ge stöd i att fylla blanketter, ge stöd för att förstå information från myndigheter, söka eller byta förskola och skola. Vi arbetar aktivt för att våra besökare ska öka sin självständighet och själv klara sina ärenden framöver. Inom bostadsvägledningen har man som samhällsvägledare individuella samtal med nyanlända som syftar till att öka kunskapen om vägen till eget boende.

Vem du är

Du har högskoleutbildning eller håller på att studera. Exempelvis till socionom eller motsvarande. Du pratar och skriver obehindrat svenska och hanterar office-paketet utan problem. 

För att arbeta som vikarie inom samhällsvägledning behöver du ha lätt för att förstå sammanhang, vara lugn och ha god självkännedom. Du hanterar med lätthet många kontaktytor och tappar inte fokus på uppgiften trots att det händer många saker samtidigt. Du arbetar självständigt samtidigt som du är en teamspelare som samarbetar väl med arbetsgruppen och andra samverkanspartners.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Meriterande

Det är meriterande om du har arbetat inom socialtjänsten.

Övrigt

Intervjuer sker löpande under processen men tidigast under v 2. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Enskede Årsta Vantör är en av 11 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 105 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet. Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 18 000 nya lägenheter planeras till år 2030.

Ansök nu

Samhälsvägledare till Haninge kommun!

Samhällsvägledare
Läs mer Nov 16
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Enligt Bolagsverket tillhör vi bemanningsbranschen men vi ser det inte som att vi arbetar med bemanning (inte bekvinning heller, för den delen) – vi jobbar med människor! Visst, vi rekryterar chefer och specialister, vi kompetens försörjer industrier, teknikbolag, handelsföretag och andra, vi hjälper skolor att höja sin kompetens och vi matchar talanger och förmågor mot arbetsmarknadens behov. Men vårt erbjudande handlar egentligen om en enda sak: kraften att gå framåt. Därför säger vi hellre att vi är i ”bättre-framtids-branschen”. Med hög kompetens, personligt engagemang och ett prestigelöst arbetssätt är det vår ambition att varje dag vara en ladd station för människor och företag som vill utvecklas. Du kan hämta kraft hos oss i över tjugo städer från Stockholm i söder till Luleå i norr. Läs gärna mer på www.clockworkpeople.se

Om företaget
Nu söker Haninge kommun en kundtjänstmedarbetare till deras enhet Kund och verksamhetsstöd vilket är en av fyra enheter inom avdelningen Park och teknik. Avdelningens övergripande uppdrag är att skapa och underhålla attraktiva, tillgängliga och trygga park- och vägmiljöer där det är enkelt att ta sig fram och som lockar till aktivitet och vistelse. Verksamheten syftar dels till att leva upp till målen om att vara tillgängliga för Haningeborna och erbjuda en bra service. Kundtjänst och ärendehantering är en viktig demokratifunktion som även syftar till att inhämta och kanalisera Haningebornas erfarenheter in i organisationen för att fel och brister ska kunna tas om hand.

Praktisk information:
• Omgående till 2024-03
• Omfattning: Heltid, 40 timmar i veckan
• Plats: Anläggarvägen 6, 136 44 Handen

Dina arbetsuppgifter
Här kommer de främsta arbetsuppgifterna som du förväntas arbeta med, vid mån av tid tillkommer övrig administrativt arbete.

• Besvara frågor och synpunkter
• Kommunicera med medarbetare på Park och teknik för att återkoppla med den information som du behöver för att kunna besvara och avsluta ärende i ärendehanteringssystem.
• Bereda och dokumentera alla ärenden i kommunens ärendehanteringssystem.
• Hålla samman avdelningens ärendehantering och ärendemöten.
• Löpande hålla sig informerad för att öka sina kunskaper för att kunna besvara fler och mer specificerade frågor över tid.
• Hålla ihop ärenden som innehåller flera frågor i ett ärende och vara kommunens samlade kontaktperson som sammanställer input från olika enheter/avdelningar och lämnar ett samlat svar.
• Ta fram rutiner för verksamheten och hålla rutinerna uppdaterade.
• Se till att informationen på hemsidan är korrekt.
• Aktivt söka kunskap för att lära nytt och öka kompetens och kvalitet.

Din profil
För att lyckas i rollen kommer vi främst titta på dina personliga egenskaper:

• Kommunikativ och strukturerad
• Uttrycker sig väl i tal och skrift på svenska
• Kan ta ”svåra” samtal på ett professionellt sätt
• Är lugn och ger ett bra intryck både internt och externt
• Har lätt för att lära och sätta sig in i nya uppgifter

Det är meriterande med:

• Kunskaper inom trafik, park och offentlig utemiljö
• Tidigare erfarenhet som kundtjänstmedarbetare

Ansökan
I denna tjänst blir du anställd av Clockwork och arbetar på uppdrag hos Haninge kommun. Arbetet som konsult hos Clockwork ger dig ett brett kontaktnät, goda karriärmöjligheter samt riktigt goda chanser att påverka såväl arbetssituation som personlig utveckling. Som anställd hos oss får du en attraktiv anställning med marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal. För att passa in i rollen som konsult ser vi att glädje, engagemang och affärsmässighet speglar din personlighet. Hur går ansökningsprocessen till? Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Samhällsvägledare vikariat

Samhällsvägledare
Läs mer Okt 25
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.



Arbetsplatsbeskrivning
Arbetsplatsbeskrivning
Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare.

Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. Bromma stadsdelsförvaltning är en av stadens tretton stadsdelsförvaltningar. Förvaltningen styrs av stadsdelsnämnden. Arbetsplatsen är lokaliserad i biblioteket Blackeberg. Stadsdelen har drygt 82 000 invånare. Som samhällsvägledare kommer du att utgöra en del medborgarkontoret inom Enheten för arbete och försörjning.

Arbetsbeskrivning
Medborgarkontoret i Bromma har funnits sedan 2015 och är placerat på biblioteket i Blackeberg. Inom ramen för medborgarkontoret får medborgare svar på frågor och hjälp med enklare ärenden. Som samhällsvägledare ger du information och vägledning till allmänheten i frågor som rör dels kommunala angelägenheter men också andra samhällsfrågor. I uppdraget ligger ett extra fokus på nyanlända och att de ska få hjälp och stöd i frågor som är kopplade till arbete och bostad. Medborgarkontoret erbjuder  även grundläggande konsumentvägledning via mail och telefon.
Medborgarkontoret genomför även en rad olika aktiviteter med fokus på medborgarnas behov och efterfrågan. Exempel på sådana aktiviteter är läxläsning, seniorträffar, språkcafé, filmvisning m.m. Du underlättar också kontakt och dialog mellan medborgare, politiker, näringsliv, myndigheter, föreningar och andra aktörer.
Två samhällsvägledartjänster är placerade på medborgarkontoret i Blackeberg. Denna annons gäller ett vikariat för en av dessa tjänster från den 1 januari till och med september 2024 med eventuell förlängning.
Schemalagd arbetstid måndag - fredag / dag och kväll.

Kvalifikationer


Vi söker dig som har god kännedom om offentlig verksamhet, viktiga samhällsfunktioner. Du har högskoleutbildning som är relevant för tjänsten. I rollen som samhällsvägledare ska du snabbt kunna söka information samt på ett enkelt sätt förmedla hur man gör för att hitta den. Som person är du samhällsintresserad, serviceinriktad, lugn och har en positiv attityd mot människor. Du har en god kommunikativ förmåga, är pedagogisk och har goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift. Du behärskar även engelska i tal och skrift och ytterligare språk är meriterande men inte ett krav. Du kommer att arbeta i nära samarbete med bibliotekets personal samt med andra medarbetare inom enheten för arbete och försörjning. Tillsammans med medarbetarna på medborgakontoret kommer du att vara delaktig och drivande i utformningen av medborgarkontorets aktiviteter och utbud. Detta kräver engagemang, samarbetsförmåga och en god känsla för planering. Ett brett nätverk inom förenings- och civilsamhället är stor tillgång i detta arbete. Det är meriterande om du har arbetat som samhällsvägledare tidigare.

Du behöver ha ett starkt engagemang samt vara samarbetsorienterad, ta eget ansvar tillsammans med arbetsgruppen.

Övrigt
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kan komma att ske under rekryteringstiden. 

Tillträde sker den 1 januari eller enligt överenskommelse.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

Samhällsvägledare till enheten för Medborgarservice

Samhällsvägledare
Läs mer Sep 28
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.



Välkommen till Medborgarkontoret, Järva
Medborgarkontoret erbjuder stöd och vägledning i ärenden som hanteras inom Stockholms stads verksamheter, samt informerar om och lotsar rätt till andra myndigheter och samhällsfunktioner.

På enheten finns en samlad och bred kunskap om hur samhället fungerar i olika situationer. Arbetsmetod är "hjälp till självhjälp" utifrån Motiverande samtal (MI). Vår vision lyder: Vi ska stärka individens inkludering i samhället. 

Förutom att bistå med samhällsinformation inom Stockholm stad, erbjuds budget- och skuldrådgivning och konsumentvägledning. Medborgarkontoret har även ett uppdrag att jobba med bostadsvägledning.

Vi söker nu två engagerade samhällsvägledare.

Din roll som samhällsvägledare
Som samhällsvägledare kommer du att tillhöra enheten Medborgarservice och din närmaste chef kommer att vara biträdande enhetschef. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

- Arbeta med hjälp till självhjälp, dvs att stötta invånaren att klara sina vardagsärenden själv utifrån egna resurser, stärka individens egenmakt.
- Hjälpa människor till rätta och orientera vart de ska vända sig med olika frågor och problem.
- Informera om samhällsservice med fokus på Stockholm stads utbud, men också ha kännedom på regional och på nationell nivå om t.ex. försäkringskassa, arbetsförmedling, sjukvård mm. 
- Samarbeta med socialtjänst, skola, förskola, fritid, polis, bostadsbolag, föreningar m.fl.

Dina erfarenheter och kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- Högskoleutbildning som socionom, beteendevetare eller annan likvärdig utbildning.
- Erfarenhet av arbete på Medborgarkontor eller likvärdigt.
- Goda datorkunskaper, främst i Officepaketet.

Vi ser det som meriterande med:

- Erfarenhet av arbete inom kommun eller annan offentlig förvaltning.
- MI-utbildning. 

Vi förutsätter att du har god samhällsorientering och gärna erfarenhet av socialt arbete. Du måste vara beredd att ständigt lära nytt och utveckla verksamheten. Nästan lika viktigt som en formell utbildning är din personliga kompetens och förmågan att möta människor i utsatta situationer. Samarbetsförmåga och självständighet samt en god kommunikationsförmåga är viktigt. Arbetet innebär självständig handläggning av ärenden men du har också många kontakter med bland annat myndigheter vilket kräver att du behöver vara duktig på att skapa och underhålla relationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Den ena tjänsten är en tillsvidareanställning och den andra är ett vikariat på ett år med ev. chans till förlängning. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Välkommen till nya Järva stadsdelsförvaltning!



För att möta dagens och framtidens utmaningar bildades Järva stadsdelsförvaltning den 1 juli 2023. I vår stadsdelsförvaltning utvecklar vi stöd och service med fokus på alla Järvabor. Våra verksamheter ska präglas av samarbete, mod, empati och respektfullt bemötande. Vi eftersträvar öppen kommunikation och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet. Vi hoppas att du som söker vill utvecklas tillsammans med oss.

Ansök nu

sömmerska /skräddare

Linnesömmerska
Läs mer Aug 7
Jag söker en sömmerska/skräddare som kan sy alla typ kläder ,kan jobba med alla typ symaskiner
och kan jobba med grupper.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Samhällsvägledare till Enheten för Medborgarservice

Samhällsvägledare
Läs mer Aug 17
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 11 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad med drygt 3000 medarbetare. I dag är vi en av stadens största stadsdelsområden med ca 130 000 invånare. I Hägersten-Älvsjö har du nära till staden, kommunikationer och naturen. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med högt i tak och möjligheter för dig att utvecklas i din roll.



Om enheten för medborgarservice
Enheten för medborgarservice tillhör Avdelningen för samhällsplanering och intern service.

Enheten består av en samordnare föräldrastöd, två feriejobbshandläggare, fyra budget och skuldrådgivare, sex samhällsvägledare och en färdtjänstsamordnare. Enheten leds av en enhetschef.

Enheten har beviljats projektmedel för att förstärka föräldrastöd. En av våra samhällsvägledare kommer att ingå i projektet på heltid. Därför söker vi en samhällsvägledare för vikariat under sex månader med möjlighet till förlängning.

Ditt uppdrag som samhällsvägledare
Till Medborgarkontoret i Älvsjö kommer människor som behöver hjälp, råd och stöd i olika samhällsfrågor. Som samhällsvägledare är ditt huvuduppdrag att ge råd och stöd till stadsdelens invånare på ett pedagogiskt och effektivt sätt. Du jobbar med att svara på frågor, ge information och vägledning om kommunens verksamheter och andra viktiga samhällsfunktioner som t.ex. försäkringskassa, arbetsförmedling och sjukvård. Du bemannar Medborgarkontoret tillsammans med en annan samhällsvägledare. I uppdraget ingår även handläggning av färdtjänst. På Medborgarkontoret i Älvsjö har du tillgång till två arbetsrum som du delar med andra samhällsvägledare för att utföra dina administrativa arbetsuppgifter samt ett besöksrum för att kunna handlägga färdtjänst.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning med samhällsinriktning. Eftersom besökarna på medborgarkontoret ibland har svaga kunskaper i det svenska språket är det viktigt att du har ett gott bemötande och en förmåga att kunna sätta dig in i andra människors situation. Du är relationsskapande och serviceinriktad där du genom ditt intresse, vilja och förmåga, hjälper andra människor. Vi ser att du är trygg och stabil och kan se relationer i sitt rätta perspektiv där du skiljer på det personliga och det professionella. Vi ser också att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter där du ser möjligheter i förändringar och samarbetar med arbetsgruppen för att utveckla och förbättra vår verksamhet. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid ovan nämnda kompetenser, personlig lämplighet och engagemang för tjänsten.

Vad erbjuder vi?
Hos oss får du ett flextidsavtal och vinter- och sommararbetstid. Vi erbjuder friskvårdsmöjligheter med friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme per vecka. Du har möjlighet att köpa ett mycket förmånligt årskort till Stockholms stads simhallar inklusive gym. Vi bjuder också på trevliga och hjälpsamma kollegor som är jätte engagerade i sitt arbete.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Samhällsvägledare

Samhällsvägledare
Läs mer Aug 9
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad.

Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus.

Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. För att nå dit krävs ett nära ledarskap som kännetecknas av personlig mognad och tydlighet samt att du som medarbetare bidrar med ett aktivt medarbetarskap.



Beskrivning

Enheten arbete och välfärd ansvarar för ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsinsatser,
samhällsvägledning, budget- och skuldrådgivning och vräkningsförebyggande arbete.

Enheten består av fyra olika team som leds av varsin biträdande enhetschef, varav medborgarservice är ett av teamen.

Vi söker nu en samhällsvägledare som kommer att jobba på våra medborgarkontor. Medborgarkontoret erbjuder stöd och vägledning i ärenden som hanteras inom Stockholms stads verksamheter, samt informerar om och lotsar rätt till andra myndigheter och samhällsfunktioner. På enheten finns en samlad och bred kunskap om hur samhället fungerar i olika situationer. Arbetsmetod är "hjälp till självhjälp" utifrån Motiverande samtal (MI).

Arbetsuppgifter
Som samhällsvägledare är ditt huvuduppdrag att ge råd och stöd till stadsdelens invånare på ett
pedagogiskt och effektivt sätt. Du jobbar med att svara på frågor, ge information och vägledning om kommunens verksamheter och andra viktiga samhällsfunktioner som t.ex. försäkringskassa, arbetsförmedling och sjukvård Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga kollegor i gruppen och tillsammans driva, förbättra och utveckla verksamheten för att ge invånarna så bra service som möjligt. Arbetsuppgifter som också kan förekomma i är bostadsvägledning och informera invånare ute på våra tillfälliga boenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad och som pratar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift. Vi förutsätter att du har god samhällsorientering och gärna erfarenhet av socialt arbete. Du måste vara beredd att ständigt lära nytt och utveckla verksamheten. Nästan lika viktigt som en formell utbildning är din personliga kompetens och förmågan att möta människor i utsatta situationer. Samarbetsförmåga och självständighet samt en god kommunikationsförmåga är viktigt. Arbetet innebär självständig handläggning av ärenden men du har också många kontakter med bland annat myndigheter vilket kräver att du behöver vara duktig på att skapa och underhålla relationer.


Som person är du tydlig, kommunikativ och strukturerad med en hög grad av personlig mognad och självkännedom. Förändring är ett naturligt inslag i utvecklingsarbete och ett aktivt medarbetarskap är nyckeln till framgång. Vi förväntar oss att du deltar aktivt i utvecklingsarbetet inom verksamheten och jobbar för att verksamhetsmålen uppnås. Ditt förhållningssätt är lösningsinriktat med starkt fokus på att skapa gott samarbete och arbetsklimat. Du trivs med personliga möten och tycker om rollen att vägleda och coacha invånare till att kunna bli mer självständiga.

 

Övrigt
Anställningen inleds med 6 månades provanställning
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Reperation av mattor

Linnesömmerska
Läs mer Mar 19
Reparation av mattor antika och rölakan laga väl färga ull
Kunna bedöma vilka åtgärder behövs för att laga rölakan och antika mattor

Ansök nu

sömmerska /skräddare

Linnesömmerska
Läs mer Maj 3
Jag söker en sömmerska/skräddare som kan sy alla typ kläder ,kan jobba med alla typ symaskiner
och kan jobba med grupper.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Samhällsvägledare vikariat

Samhällsvägledare
Läs mer Apr 24
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.



Arbetsplatsbeskrivning
Arbetsplatsbeskrivning
Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare.

Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. Bromma stadsdelsförvaltning är en av stadens tretton stadsdelsförvaltningar. Förvaltningen styrs av stadsdelsnämnden. Arbetsplatsen är lokaliserad i biblioteket Blackeberg. Stadsdelen har drygt 82 000 invånare. Som samhällsvägledare kommer du att utgöra en del medborgarkontoret inom Enheten för arbete och försörjning.

Arbetsbeskrivning
Medborgarkontoret i Bromma har funnits sedan 2015 och är placerat på biblioteket i Blackeberg. Inom ramen för medborgarkontoret får medborgare svar på frågor och hjälp med enklare ärenden. Som samhällsvägledare ger du information och vägledning till allmänheten i frågor som rör dels kommunala angelägenheter men också andra samhällsfrågor. I uppdraget ligger ett extra fokus på nyanlända och att de ska få hjälp och stöd i frågor som är kopplade till arbete och bostad. Sedan årsskiftet erbjuder även medborgarkontoret även grundläggande konsumentvägledning via mail och telefon.
Medborgarkontoret genomför även en rad olika aktiviteter med fokus på medborgarnas behov och efterfrågan. Exempel på sådana aktiviteter är läxläsning, seniorträffar, språkcafé, filmvisning m.m. Du underlättar också kontakt och dialog mellan medborgare, politiker, näringsliv, myndigheter, föreningar och andra aktörer.
Två samhällsvägledartjänster är placerade på medborgarkontoret i Blackeberg. Denna annons gäller ett vikariat för en av dessa tjänster till och med december 2023 med eventuell förlängning.
Schemalagd arbetstid måndag - fredag / dag och kväll.

Kvalifikationer


Vi söker dig som har god kännedom om offentlig verksamhet, viktiga samhällsfunktioner. Du har högskoleutbildning som är relevant för tjänsten. I rollen som samhällsvägledare ska du snabbt kunna söka information samt på ett enkelt sätt förmedla hur man gör för att hitta den. Som person är du samhällsintresserad, serviceinriktad, lugn och har en positiv attityd mot människor. Du har en god kommunikativ förmåga, är pedagogisk och har goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift. Du behärskar även engelska i tal och skrift och ytterligare språk är meriterande men inte ett krav. Du kommer att arbeta i nära samarbete med bibliotekets personal samt med andra medarbetare inom enheten för arbete och försörjning. Tillsammans med medarbetarna på medborgakontoret kommer du att vara delaktig och drivande i utformningen av medborgarkontorets aktiviteter och utbud. Detta kräver engagemang, samarbetsförmåga och en god känsla för planering. Ett brett nätverk inom förenings- och civilsamhället är stor tillgång i detta arbete. Det är meriterande om du har arbetat som samhällsvägledare tidigare.

Du behöver ha ett starkt engagemang samt vara samarbetsorienterad, ta eget ansvar tillsammans med arbetsgruppen.

Övrigt
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kan komma att ske under rekryteringstiden. 

Tillträde sker den 1 september eller enligt överenskommelse.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

Sommarvikarierande samhällsvägledare - Medborgarservice i Rinkeby-Kista

Samhällsvägledare
Läs mer Apr 14
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi står inför en spännande förändring. För att möta dagens och framtidens behov går Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning samman och bildar Järva stadsdelsförvaltning 1 juli 2023. Vill du vara med på vår resa?



Arbetsplatsbeskrivning
I Rinkeby-Kista möter du en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer.

Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar vårt arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft och vi söker dig med samma engagemang.

Du kommer att tillhöra enheten Medborgarservice och vara stationerad på medborgarkontoren i Husby och Rinkeby. Rollen innebär stora krav på tillgänglighet och därför behöver vi ett antal sommarvikarier som kommer in och arbetar under sommaren med möjlighet att jobba kvar som timvikarie efter sommaren.  Till medborgarkontoret kan alla stadsdelsområdets invånare vända sig för att få samhällsinformation och vägledning vid ett personligt möte med samhällsvägledare, medborgarvärd, budget- och skuldrådgivare eller konsumentvägledare.

Vad gör en samhällsvägledare?
Uppdraget som samhällsvägledare är att ge invånare i stadsdelsområdet vägledning i samhällsrelaterade frågor. Du kommer att besvara kundernas frågor om kommunal service, vägleda i frågor om andra offentliga aktörer och samhället i stort. En betydande del av arbetsuppgifterna består i att möta kunderna i den öppna besöksmottagningen under Medborgarkontorets öppettider. Därutöver kommer du att få besvara frågor även per telefon.

Besökarnas egen makt är en viktig och central fråga på enheten, det är därför viktigt att ha ett coachande förhållningssätt och utgå ifrån hjälp till självhjälp. Mötet med dig som samhällsvägledare kan vara avgörande för hur invånare kan uträtta sina ärenden, styra sina liv och delta i samhället på bästa sätt, din roll är viktig för människorna i Rinkeby-Kista!

Är det dig vi söker?
Vi söker dig som studerar eller är klar med högskolestudier till beteendevetare, samhällsvetare, statsvetare eller socionom. Att arbeta som sommarvikarie hos oss är ett sätt för dig att kombinera dina studier med arbete och/eller komma in i arbetslivet.

För att hantera rollen som samhällsvägledare har du förmågan att söka och pedagogiskt förmedla information vidare. Du trivs med att möta människor med olika behov och tycker om att samarbeta med kollegor. Rollen kan vara utmanande men du kommer till en enhet där samarbete och flexibilitet är självklarheter för dina blivande kollegor och något som även kommer att förväntas av dig. En eller flera av dessa kollegor kommer även att ansvara för att introducera dig i rollen samt finnas till hands som stöd under din första tid hos oss.

Vi söker dig som är engagerade, tar egna initiativ, trivs med ständiga förbättringar och brinner för att utveckla sig själva samt verksamheten. Bra bemötande och en professionellt förhållningssätt är några av förutsättningarna för att få jobba inom enheten Medborgarservice.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. 

Arbetstiden är förlagd på dagtid samt en kväll per vecka där kontoret har öppet till 18,00. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Ansök nu

Vägledare till BoCenter- Vi söker nu efter timvikarier till rollen som vägl

Samhällsvägledare
Läs mer Okt 13
Vill du göra skillnad för personer i hemlöshet? Vi söker nu efter timvikarier till rollen som vägledare dagtid!


I rollen som vägledare har du ett varierat arbete där du arbetar för att personer i hemlöshet ska ha tillgång till välfärd, boende och möjlighet att få basbehov tillgodosedda.

Du ger deltagare möjlighet till sömn, dusch, tvätt och mat. Ett viktigt uppdrag för dig i rollen som vägledare är att skapa goda relationer och stödja deltagare till en positiv förändring. Det gör du genom att bl.a. uppmuntra deltagare att arbeta tillsammans med verksamhetens ombud. Du medverkar i ombudsarbetet genom att ta fram och följa upp deltagares individuella planer och du tar de kontakter som behövs i syfte att deltagarna ska nå sina mål. Det kan exempelvis handla om att vara i kontakt med socialtjänst och andra myndigheter och du dokumenterar det som behövs.

Vidare arbetar du för att öka deltagardelaktigheten i verksamheten samt planerar och genomför aktiviteter tillsammans med deltagarna.
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning ex. behandlingspedagog, socialpedagog eller annan eftergymnasial utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har:

- Erfarenhet av arbete med personer i hemlöshet med aktivt missbruk och/eller psykisk ohälsa
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av service eller arbete i utsatta miljöer.

För att lyckas i rollen som vägledare är du lugn, strukturerad, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du behöver vara uthållig, tydlig och ha förmågan att sätta dig in i andras situation.

Övrigt

**** Arbete på kvällar och helger (inkl. helgdagar) ingår.
Anställningsform: timvikariat

Välkommen med din ansökan!

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Samhällsvägledare

Samhällsvägledare
Läs mer Mar 20
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad.

Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus.

Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. För att nå dit krävs ett nära ledarskap som kännetecknas av personlig mognad och tydlighet samt att du som medarbetare bidrar med ett aktivt medarbetarskap.



Beskrivning



Enheten arbete och välfärd ansvarar för ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsinsatser,
samhällsvägledning, budget- och skuldrådgivning och vräkningsförebyggande arbete.

Enheten består av fyra olika team som leds av varsin biträdande enhetschef, varav medborgarservice är ett av teamen.

Vi söker nu en samhällsvägledare som kommer att jobba på våra medborgarkontor. Medborgarkontoret erbjuder stöd och vägledning i ärenden som hanteras inom Stockholms stads verksamheter, samt informerar om och lotsar rätt till andra myndigheter och samhällsfunktioner. På enheten finns en samlad och bred kunskap om hur samhället fungerar i olika situationer. Arbetsmetod är "hjälp till självhjälp" utifrån Motiverande samtal (MI).

Samhällsvägledare ansvarar och deltar även i olika integrationssatsningar. De besöker våra genomgångsboenden i vår stadsdel tillsammans med olika aktörer från civilsamhället. 

Arbetsuppgifter
Som samhällsvägledare är ditt huvuduppdrag att ge råd och stöd till stadsdelens invånare på ett
pedagogiskt och effektivt sätt. Du jobbar med att svara på frågor, ge information och vägledning om kommunens verksamheter och andra viktiga samhällsfunktioner som t.ex. försäkringskassa, arbetsförmedling och sjukvård Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga kollegor i gruppen och tillsammans driva, förbättra och utveckla verksamheten för att ge invånarna så bra service som möjligt. Samhällsvägledarens uppdrag är även att stötta och samverka med försörjningsstödsenheten. Arbetsuppgifter som också kan förekomma i är bostadsvägledning och informera invånare ute på våra tillfälliga boenden.



Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad och som pratar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift. Vi förutsätter att du har god samhällsorientering och gärna erfarenhet av socialt arbete. Du måste vara beredd att ständigt lära nytt och utveckla verksamheten. Nästan lika viktigt som en formell utbildning är din personliga kompetens och förmågan att möta människor i utsatta situationer. Samarbetsförmåga och självständighet samt en god kommunikationsförmåga är viktigt. Arbetet innebär självständig handläggning av ärenden men du har också många kontakter med bland annat myndigheter vilket kräver att du behöver vara duktig på att skapa och underhålla relationer.


Som person är du tydlig, kommunikativ och strukturerad med en hög grad av personlig mognad och självkännedom. Förändring är ett naturligt inslag i utvecklingsarbete och ett aktivt medarbetarskap är nyckeln till framgång. Vi förväntar oss att du deltar aktivt i utvecklingsarbetet, att du vill ta ansvar inom verksamheten och jobbar för att verksamhetsmålen uppnås. Ditt förhållningssätt är lösningsinriktat med starkt fokus på att skapa gott samarbete och arbetsklimat. Du trivs med personliga möten och tycker om rollen att vägleda och coacha invånare till att kunna bli mer självständiga.










Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Romska brobyggare till Jobbtorg Unga Skärholmen och Jobbtorg Unga Kista

Samhällsvägledare
Läs mer Feb 6
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade

arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.



Vill du veta varför du borde arbeta hos oss? https://play.mediaflowpro.com/ovp/14/15AMHDN9JP



Arbetsplatsbeskrivning
Arbetsmarknadsförvaltningen arbetar för att främja de nationella minoriteternas kultur och språk och skapa delaktighet och inflytande i frågor som berör de nationella minoriteterna.

Stockholms stad har sedan länge bedrivit arbete med romsk inkludering och detta är ett prioriterat område. Brobyggarverksamheten är ett viktigt verktyg i stadens arbete för att tillgodose romers rättigheter och har funnits på arbetsmarknadsförvaltningen sedan 2014.

Jobbtorg Unga är en verksamhet på arbetsmarknadsförvaltningen som erbjuder stöd och vägledning till unga mellan 16 till 29 år som varken studerar eller arbetar och är folkbokförd i Stockholms stad. Det finns fyra Jobbtorg som riktar sig till unga arbetssökande. Dessa ligger i Skärholmen, Vällingby, Kista och Globen.

Jobbtorg Unga söker två stycken romska brobyggare som ska arbeta uppsökande gentemot unga romer i åldern 16-29 år som varken arbetar eller studerar. En tjänst är placerad på Jobbtorg unga Skärholmen där brobyggaren kommer få arbeta i flera områden i södra Stockholm. Den andra tjänsten är placerat på Jobbtorg unga Kista där brobyggaren kommer få arbeta i flera områden i norra Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag kommer i stor del bestå av att söka upp och sedan motivera och länka vidare unga romer mellan 16-29 år till studier eller arbetsmarknadsinsatser. Du kommer att jobba ute i stadens olika verksamheter och ha ett nära samarbete med övriga professioner på Jobbtorg unga med kopplingar till målgruppen.

Du kommer att få en introduktion på din arbetsplats där du bland annat får information om hur det är att arbeta i en kommun. Det kommer finnas tid för dig att lära dig uppdraget i samarbete med övrig personal i ditt team på jobbtorget. Du kommer också få ta del av utbildningar i metoder och verktyg som används på jobbtorgen i mötet med aspiranter.

Viss kvälls- och helgarbete förekommer i tjänsten.

Anställningarna sker inom ramen för ett projekt där tjänsterna löper under 12 månader

Kvalifikationer
- Gymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- Goda kunskaper inom romsk kultur
- Vana att hantera dator och Office-paketet.
- Goda kunskaper i svenska i tal och i skrift.

Meriterande

- Att kunna tala och förstå romanes är en stark merit.
- Kännedom om minoritetslagstiftningen.
- Erfarenhet av praktik eller annan arbetslivserfarenhet.

Som person söker vi dig som är:

- Relationsskapande
- Initiativrik
- Flexibel
- Självgående
- Duktig på att samarbeta

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du bör kunna se relationer ur sitt rätta perspektiv dvs. att skilja på privatperson och yrkesroll samt kunna sätta gränser. Du ska kunna agera som förebild för ungdomar och do ska kunna relatera till dig.

Övrigt
Vi har som policy att som en del i anställningsprocessen kontrollera nyanställda som arbetar med barn och unga mot polisens belastningsregister. Du beställer själv registerutdraget från polisen.

Tillträde enligt överenskommelse.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Bli vår teckenspråkiga samhällsvägledare!

Samhällsvägledare
Läs mer Feb 9
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede - Årsta - Vantörs stadsdelsförvaltning erbjuder dig möjlighet att arbeta i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet. Här kommer du att kunna bidra till samhällsnyttan i en växande stadsdel där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.



Under våren startar vi upp samhällsvägledning på teckenspråk för Stockholms stad

Under 2023 har vi fått uppdraget att starta upp samhällsvägledning på teckenspråk och söker därför 2 nya samhällsvägledare.

Uppdraget kommer att utgå ifrån medborgarkontoret i Rågsved och vänder sig till invånare i hela Stockholm stad. Då uppdraget är nytt kommer de nya samhällsvägledarna vara delaktiga i utformandet av verksamheten.

Samhällsvägledningen tillhör Enheten för samhällsservice, råd och stöd och avdelningen Social omsorg Vuxen.  Samhällsvägledningen i Enskede-Årsta-Vantör består av medborgarkontor i Rågsved, samhällsvägledning i förvaltningens reception och bostadsvägledning till nyanlända.

Hos oss är samhällsvägledningen inriktad mot att våra besökare ska öka sin självständighet. Vi gör det genom att aktivt arbeta med lärande!  

Arbetsuppgifter

Samhällsvägledare svarar på alla typer av frågor om kommunal och offentlig service. Praktiskt sett handlar uppgifterna exempelvis om att svara på invånares frågor om myndigheter, ge stöd i att fylla blanketter, ge stöd för att förstå information från myndigheter, översätta mellan svenska och teckenspråk med mera. Vi arbetar aktivt för att våra besökare ska öka sin självständighet och själv klara sina ärenden framöver.

Kvalifikationer

Du är fullt teckenspråkig och har mycket goda kunskaper i svenska. Du ska även ha god kunskap om dövas och personer med blinddövhets livssituation och kultur. Det är också ett krav att du har förmåga att anpassa språket till olika nivåer för att kunna möta målgruppen i olika åldersgrupper och med olika bakgrunder.

Du har högskoleutbildning och är samhällsvetare, socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.

Du hanterar även office-paketet utan problem och klarar av att göra inlägg på sociala medier i olika former.

Vem du är

Du som person är serviceinriktad och har pedagogiska färdigheter som bidrar till besökarnas väg mot att klara sina ärenden självständigt. För att arbeta som samhällsvägledare behöver du ha lätt för att förstå sammanhang, vara lugn och ha god självkännedom. Du hanterar med lätthet många kontaktytor och tappar inte fokus på uppgiften trots att det händer många saker samtidigt. Du arbetar självständigt samtidigt som du är en teamspelare som samarbetar väl med arbetsgruppen och andra samverkanspartners.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Övrigt

Uppdraget sträcker sig till 231231. Om erforderliga beslut fattas kommer tillsvidaretjänster utlysas.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Enskede Årsta Vantör är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 105 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet.



Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 18 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Ansök nu

Boendestödjare till LSS boende, Lunden- och Nyby

Samhällsvägledare
Läs mer Aug 16
Vill du göra skillnad för personer i hemlöshet? Sök rollen som vägledare nattetid hos oss!

I rollen som vägledare har du ett varierat arbete där du arbetar för att personer i hemlöshet ska ha tillgång till välfärd, boende och möjlighet att få basbehoven tillgodosedda.

Du har ett viktigt uppdrag där du ger våra deltagare möjlighet att tillgodose basbehov såsom mat, sömn, dusch och tvätt. I rollen som vägledare arbetar du för att skapa goda relationer med syfte att motivera deltagare till en positiv förändring genom att bl.a. uppmuntra till deltagare ska ta del av dagverksamhet och ha kontakter med ombuden i verksamheten. Du hjälper deltagare att ha koll på deras individuella planering och i arbetet ingår dokumentation och vissa administrativa uppgifter. Tillsammans med deltagarna planerar och genomför du aktiviteter.
Vi söker dig som har minst gymnasieexamen. Det är meriterande om du har utbildning inom socialt arbete ex. behandlingsassistent, socialpedagog eller motsvarande.

Du har:

- Erfarenhet av arbete med personer i hemlöshet, aktivt missbruk och/eller psykisk ohälsa
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Du är lugn, strukturerad, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Vidare är flexibel och har förmåga att sätta dig in i andras situation.

Övrigt

Arbete nattetid inkl. helger- och helgdagar. Visst kvällsarbete förekommer.

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Uppsökare (timvik) Stockholms Stadsmission

Samhällsvägledare
Läs mer Aug 16
Vill du göra skillnad för personer i hemlöshet? Sök rollen som uppsökare

Stockholms Stadsmission driver uppsökande verksamhet på gator och torg och i kollektivtrafiken i samarbete med SL, för att nå personer som befinner sig i utsatthet och hemlöshet. Uppsökarna ger stöd till personer med svenskt medborgarskap, tredjelandsmedborgare och EU-medborgare. Vi söker dig som kan hoppa in som timvikarie med kort varsel vid sjukdom och ledighet hos ordinarie personal. Vi letar främst efter personer som kan arbeta dagtid men även personer för kvällar/nätter.

Som uppsökare är du proaktiv och tar kontakt med nya personer, etablerar en relation för att informera om personens sociala rättigheter och länkar till aktörer i samhället. Vi ser gärna att du är en person som har lätt att skapa tillitsfulla relationer, som trivs med att jobba utomhus i en mycket rörlig arbetsmiljö samt har erfarenhet av arbete med och för människor som lever i en utsatt situation. Som person är du stabil, tydlig, lyhörd och flexibel. I en offentlig miljö så representerar du Stockholms Stadsmission och dess värdegrund.

Tjänsten är placerad på enheten Stockholms Stadsmissions uppsökarteam (tidigare kallad Nattjouren). Enheten består av två uppsökande team, ett som arbetar dag och ett som arbetar kvällar/nätter och helger. Teamen rör sig via kollektivtrafik, till fots och med bil. Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna kollegor och få tydliga instruktioner över vad som förväntas av dig i arbetet.
Kvalifikationer

-
Erfarenhet av arbete med personer i social utsatthet såsom människor i migration, hemlöshet, psykisk ohälsa mm.

-
Goda kunskaper i svenska i skrift och tal

-
B-körkort och god körvana


Meriterande för tjänsten är om du har:

-
Erfarenhet av uppsökande arbete

-
Akademisk utbildningsnivå såsom socialpedagog eller liknande

-
Tidigare jobbat inom idéburen sektor

-
Kunskap om samhällsaktörer som socialtjänst, polis eller Arbetsförmedlingen

-
Goda språkkunskaper i rumänska eller arabiska

-
Erfarenhet av Motiverande samtal (MI) och/eller lågeffektivt bemötande


Övrig information:

Som timvikarie blir du tillfrågad om pass vid frånvaro av ordinarie personal. Tiderna för dag pass är för det mesta kl.: 8.30-16.30 (kan dock variera) och nattpassen är kl: 16-01.30 h (med viss variation). Det kan även bli aktuellt med 4-h pass under dagtid.

Tillträde: Snarast

Placering: Stockholm, Lundagatan 55 på Södermalm.

Rekryteringen görs löpande och kan tillsättas innan sista datum för ansökning.

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Vägledare (natt) - hemlöshetsverksamheter

Samhällsvägledare
Läs mer Aug 15
Vill du göra skillnad för personer i hemlöshet? Sök rollen som vägledare nattetid hos oss!

I rollen som vägledare har du ett varierat arbete där du arbetar för att personer i hemlöshet ska ha tillgång till välfärd, boende och möjlighet att få basbehoven tillgodosedda.

Du har ett viktigt uppdrag där du ger våra deltagare möjlighet att tillgodose basbehov såsom mat, sömn, dusch och tvätt. I rollen som vägledare arbetar du för att skapa goda relationer med syfte att motivera deltagare till en positiv förändring genom att bl.a. uppmuntra till deltagare ska ta del av dagverksamhet och ha kontakter med ombuden i verksamheten. Du hjälper deltagare att ha koll på deras individuella planering och i arbetet ingår dokumentation och vissa administrativa uppgifter. Tillsammans med deltagarna planerar och genomför du aktiviteter.
Vi söker dig som har minst gymnasieexamen. Det är meriterande om du har utbildning inom socialt arbete ex. behandlingsassistent, socialpedagog eller motsvarande.

Du har:

- Erfarenhet av arbete med personer i hemlöshet, aktivt missbruk och/eller psykisk ohälsa
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Du är lugn, strukturerad, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Vidare är flexibel och har förmåga att sätta dig in i andras situation.

Övrigt

Arbete nattetid inkl. helger- och helgdagar. Visst kvällsarbete förekommer.

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Ta chansen att arbeta med samhällsvägledning i Enskede-ÅrstaVantör!

Samhällsvägledare
Läs mer Jan 4
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede - Årsta - Vantörs stadsdelsförvaltning erbjuder dig möjlighet att arbeta i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet. Här kommer du att kunna bidra till samhällsnyttan i en växande stadsdel där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.



Under våren söker vi vikarier på heltid, deltid och vid behov till samhällsvägledning i Enskede-Årsta-Vantör

Samhällsvägledningen i Enskede-Årsta-Vantör består av medborgarkontor i Rågsved, samhällsvägledning i förvaltningens reception och bostadsvägledning till nyanlända.

Hos oss är samhällsvägledningen inriktad mot att våra besökare ska gå mot självständighet. Vi gör det genom att aktivt arbeta med lärande!  

Verksamheten vänder sig till alla invånare som bor i stadsdelsområdet. Samhällsvägledningen tillhör Enheten för samhällsservice, råd och stöd och avdelningen Social omsorg Vuxen.  

Nu söker vi vikarier och timvikarier. En som kan arbeta heltid, en som kan arbeta deltid 3 dagar i veckan samt att vi söker timvikarier.

Som timvikarie hos oss arbetar du när behov uppstår och det kan handla om både kortare och lite längre uppdrag.

Arbetsuppgifter

Samhällsvägledare svarar på alla typer av frågor om kommunal och offentlig service. Praktiskt sett handlar uppgifterna exempelvis om att svara på invånares frågor om myndigheter, ge stöd i att fylla blanketter, ge stöd för att förstå information från myndigheter, söka eller byta förskola och skola. Vi arbetar aktivt för att våra besökare ska öka sin självständighet och själv klara sina ärenden framöver. Inom bostadsvägledningen har man som samhällsvägledare individuella samtal med nyanlända som syftar till att öka kunskapen om vägen till eget boende.

Vem du är

Du har högskoleutbildning eller håller på att studera. Exempelvis till socionom eller motsvarande. Du pratar och skriver obehindrat svenska och hanterar office-paketet utan problem. Du har pedagogiska färdigheter som bidrar till besökarnas väg mot att klara sina ärenden självständigt.

Du som ska arbeta heltid ska ha arbetserfarenhet av samhällsvägledning.

För att arbeta som vikarie inom samhällsvägledning behöver du ha lätt för att förstå sammanhang, vara lugn och ha god självkännedom. Du hanterar med lätthet många kontaktytor och tappar inte fokus på uppgiften trots att det händer många saker samtidigt. Du arbetar självständigt samtidigt som du är en teamspelare som samarbetar väl med arbetsgruppen och andra samverkanspartners.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Meriterande

Det är meriterande om du har arbetat inom socialtjänsten.

Övrigt

Intervjuer sker löpande under processen men tidigast under v 1.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Enskede Årsta Vantör är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 105 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet.



Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 18 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Ansök nu

Samhällsvägledare till Medborgarservice i Rinkeby-Kista

Samhällsvägledare
Läs mer Dec 27
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss.



Arbetsplatsbeskrivning
I Rinkeby-Kista möter du en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer.

Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar vårt arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft och vi söker dig med samma engagemang.

Du kommer att tillhöra enheten Medborgarservice och vara stationerad på medborgarkontoren i Husby och Rinkeby. I enheten Medborgarservice ingår två medborgarkontor samt medborgarvärdar som arbetar uppsökande ute i stadsdelsområdet. Till medborgarkontoret kan alla stadsdelsområdets invånare vända sig för att få samhällsinformation och vägledning vid ett personligt eller digitalt möte med samhällsvägledare, budget- och skuldrådgivare eller konsumentvägledare.

Vad gör en samhällsvägledare?


Uppdraget som samhällsvägledare är att ge invånare i stadsdelsområdet vägledning i samhällsrelaterade frågor. Många gånger fungerar medborgarkontoret och samhällsvägledaren som ansiktet utåt och kanalen in till stadsdelsförvaltningen. Det ställs därför höga krav på den service vi erbjuder såväl som ett professionellt bemötande.   

Du kommer att besvara kundernas frågor om kommunal service, andra offentliga aktörer och samhället i stort. Uppdraget innebär att dels ta emot och vägleda våra besökare genom att bemanna den öppna kundmottagningen under Medborgarkontorets öppettider och dels att ha egna klienter som får förstärkt samhällsvägledning av dig på bokade tider. Du kommer att få egna ansvarsområden inom ramen för Medborgarkontorets verksamhet. Tillsammans med arbetsteamet bidrar du med idéer och förslag till det interna utvecklingsarbetet och med information och vägledning till våra medborgare i stadsdelen.

Besökarnas egenmakt är en viktig och central fråga på enheten. Det är därför viktigt att inom samhällsvägledningen ha ett coachande förhållningssätt och utgå ifrån att hjälpa medborgare till självhjälp. Mötet med dig som samhällsvägledare kan vara avgörande för hur invånare kan uträtta sina ärenden, styra sina liv och orientera sig i samhället på bästa sätt. En samhällsvägledares målsättning är att hitta metoder och arbetssätt för bidra till individens självständighet

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- Vi söker dig som är beteendevetare, samhällsvetare, socionom eller har annan högskoleutbildning eller erfarenheter som vi som arbetsgivare anser vara likvärdig. 
- god kännedom om offentlig verksamhet såväl som andra viktiga samhällsfunktioner
- arbetat på ett medborgarkontor
- erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsfrågor
- mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
- erfarenhet av att arbeta med nyanlända

Vår främsta prioritet är att sätta medborgarens behov i fokus. Parallellt med detta är vår ambition att ha en god arbetsmiljö. Vi söker därför dig som bidrar till en god gemenskap i arbetsgruppen och ett gott bemötande i kontakten med våra besökare genom din positiva inställning.

För att utveckla verksamheten i rätt riktning söker vi dig som trivs med att ta egna initiativ och ser ingen uppgift som omöjlig. Du bör även trivas i en föränderlig miljö där ingen dag är sig lik och där frågorna vi bemöter i vardagen inte går att förbereda sig på.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Arbetstiden är förlagd på dagtid samt en kväll per vecka. Några gånger under året kan arbete vid evenemang på kvällstid, lördagar eller söndagar förekomma.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Ansök nu

Reparation av antika mattor svenska och orientaliska

Linnesömmerska
Läs mer Nov 16
Vi på Galleri Frendberg har specialiserat oss på svenska och antika orientaliska mattor. Vi står för kvalitet kombinerat med europeisk estetik.
Just nu söker Galleri Frendberg en duktig matt-lagare med lång erfarenhet. Det är viktigt att du kan utföra reparationer av äkta och orientaliska mattor som persiska mattor, svenska mattor, kelimer och textilier, även mattfransar och stadkants reparationer.
Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Timvikarierande samhällsvägledare - Medborgarservice i Rinkeby-Kista

Samhällsvägledare
Läs mer Nov 29
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss.



Arbetsplatsbeskrivning
I Rinkeby-Kista möter du en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer.

Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar vårt arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft och vi söker dig med samma engagemang.

Du kommer att tillhöra enheten Medborgarservice och vara stationerad på medborgarkontoren i Husby och Rinkeby. Rollen innebär stora krav på tillgänglighet och därför behöver vi ständigt ha tillgång till duktiga timanställda som kommer in och arbetar vid ordinarie personalens frånvaro.  Till medborgarkontoret kan alla stadsdelsområdets invånare vända sig för att få samhällsinformation och vägledning vid ett personligt möte med samhällsvägledare, medborgarvärd, budget- och skuldrådgivare eller konsumentvägledare.

Vad gör en samhällsvägledare?
Uppdraget som samhällsvägledare är att ge invånare i stadsdelsområdet vägledning i samhällsrelaterade frågor. Du kommer att besvara kundernas frågor om kommunal service, vägleda i frågor om andra offentliga aktörer och samhället i stort. En betydande del av arbetsuppgifterna består i att möta kunderna i den öppna kundmottagningen under Medborgarkontorets öppettider. Därutöver kommer du att få besvara frågor även per telefon.

Besökarnas egen makt är en viktig och central fråga på enheten, det är därför viktigt att ha ett coachande förhållningssätt och utgå ifrån hjälp till självhjälp. Mötet med dig som samhällsvägledare kan vara avgörande för hur invånare kan uträtta sina ärenden, styra sina liv och delta i samhället på bästa sätt, din roll är viktig för människorna i Rinkeby-Kista!

Är det dig vi söker?
Jag som blir din chef heter Halima Maronsi och jag söker dig som studerar eller är klar med studier inom en samhällsvetenskaplig utbildning. Att arbeta som timvikarie hos oss är ett sätt för dig att kombinera dina studier med arbete eller komma in i arbetslivet.

För att hantera rollen som samhällsvägledare har du förmågan att söka efter information och pedagogiskt förmedla det vidare. Du trivs med att möta människor med olika behov och tycker om att samarbeta med kollegor. Rollen kan vara utmanande men du kommer att komma till en enhet där samarbete och flexibilitet är självklarheter för dina blivande kollegor och något som även kommer att förväntas av dig. En eller flera av dessa kollegor kommer även att ansvara för att introducera dig i rollen samt finnas till hands som stöd under din första tid hos oss.

Jag som din chef söker efter medarbetare som är engagerade, tar egna initiativ, trivs med ständiga förbättringar och brinner för att utveckla sig själva samt verksamheten. Bra bemötande och en professionellt förhållningssätt är några av förutsättningarna för att få jobba inom enheten Medborgarservice. Jag lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. 

Arbetstiden är förlagd på dagtid samt en kväll per vecka. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Ansök nu

Samhällsvägledare till Enheten för Medborgarservice

Samhällsvägledare
Läs mer Nov 29
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. I dag är vi stadens näst största stadsdelsområde med ca 130 000 invånare. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.



Om enheten för medborgarservice
Enheten för medborgarservice är en nyetablerad enhet sedan 1 april 2022 under Avdelningen för samhällsplanering och intern service.

Enheten består av en samordnare föräldrastöd, en samordnare för feriejobb, tre budget och skuldrådgivare, två samhällsvägledare som arbetar med mottagandet av nyanlända tillsammans med SHIS och fem samhällsvägledare som bemannar medborgarkontoret i Älvsjö, arbetar med anhörigstöd, handlägger färdtjänst och är gruppledare av föräldraskapsprogram ABC, Komet och föräldraskap i Sverige. Enheten leds av en enhetschef.


En av våra samhällsvägledare går vidare till nya utmaningar inom enheten. Därför söker vi en samhällsvägledare med inriktning samhällsvägledning, anhörigstöd, färdtjänst och föräldrastöd.

 

Ditt uppdrag som samhällsvägledare
Till medborgarkontoret i Älvsjö kommer människor som behöver hjälp, råd och stöd i olika samhällsfrågor. Som samhällsvägledare är ditt huvuduppdrag att ge råd och stöd till stadsdelens invånare på ett pedagogiskt och effektivt sätt. Du jobbar med att svara på frågor, ge information och vägledning om kommunens verksamheter och andra viktiga samhällsfunktioner som t.ex. försäkringskassa, arbetsförmedling och sjukvård. Du är även gruppledare av föräldrastödsprogram ABC, Komet och föräldraskap i Sverige. Det innebär att du ansvarar för planering och utförande av kurs. I uppdraget ingår även handläggning av färdtjänst samt anhörigstöd.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom/pedagog eller liknande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av att vara gruppledare i de olika föräldrastödsprogrammen som finns i Stockholms stad. Eftersom besökarna på medborgarkontoret ibland har svaga kunskaper i det svenska språket är det viktigt att du har ett gott bemötande och en förmåga att kunna sätta dig in i andra människors situation. Du är relationsskapande och serviceinriktad där du genom ditt intresse, vilja och förmåga, hjälper andra människor. Vi ser att du är trygg och stabil och kan se relationer i sitt rätta perspektiv där du skiljer på det personliga och det professionella. I den här rollen förväntas du vara självgående där du tar ansvar och driver dina arbetsuppgifter framåt. Vi ser också att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter där du ser möjligheter i förändringar och samarbetar med arbetsgruppen för att utveckla och förbättra vår verksamhet. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid ovan nämnda kompetenser, personlig lämplighet och engagemang för tjänsten.



Vad erbjuder vi?
Hos oss får du ett flextidsavtal och vinter- och sommararbetstid. Vi erbjuder friskvårdsmöjligheter med friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme per vecka. Du har möjlighet att köpa ett mycket förmånligt årskort till Stockholms stads simhallar inklusive gym.
Vi bjuder också på trevliga och hjälpsamma kollegor som är jätte engagerade i sitt arbete.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Samhällsvägledare

Samhällsvägledare
Läs mer Okt 20
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad.

Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus.

Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. För att nå dit krävs ett nära ledarskap som kännetecknas av personlig mognad och tydlighet samt att du som medarbetare bidrar med ett aktivt medarbetarskap.



Beskrivning

Enheten arbete och välfärd ansvarar för ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsinsatser,
samhällsvägledning, budget- och skuldrådgivning och vräkningsförebyggande arbete.

Enheten består av fyra olika team som leds av varsin biträdande enhetschef, varav medborgarservice är ett av teamen.

Vi söker nu en samhällsvägledare som kommer att jobba på våra medborgarkontor. Medborgarkontoret erbjuder stöd och vägledning i ärenden som hanteras inom Stockholms stads verksamheter, samt informerar om och lotsar rätt till andra myndigheter och samhällsfunktioner. På enheten finns en samlad och bred kunskap om hur samhället fungerar i olika situationer. Arbetsmetod är "hjälp till självhjälp" utifrån Motiverande samtal (MI).

 


Arbetsuppgifter
Som samhällsvägledare är ditt huvuduppdrag att ge råd och stöd till stadsdelens invånare på ett
pedagogiskt och effektivt sätt. Du jobbar med att svara på frågor, ge information och vägledning om kommunens verksamheter och andra viktiga samhällsfunktioner som t.ex. försäkringskassa, arbetsförmedling och sjukvård Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga kollegor i gruppen och tillsammans driva, förbättra och utveckla verksamheten för att ge invånarna så bra service som möjligt. Arbetsuppgifter som också kan förekomma i är bostadsvägledning och informera invånare ute på våra tillfälliga boenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad och som pratar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift. Vi förutsätter att du har god samhällsorientering och gärna erfarenhet av socialt arbete. Du måste vara beredd att ständigt lära nytt och utveckla verksamheten. Nästan lika viktigt som en formell utbildning är din personliga kompetens och förmågan att möta människor i utsatta situationer. Samarbetsförmåga och självständighet samt en god kommunikationsförmåga är viktigt. Arbetet innebär självständig handläggning av ärenden men du har också många kontakter med bland annat myndigheter vilket kräver att du behöver vara duktig på att skapa och underhålla relationer.


Som person är du tydlig, kommunikativ och strukturerad med en hög grad av personlig mognad och självkännedom. Förändring är ett naturligt inslag i utvecklingsarbete och ett aktivt medarbetarskap är nyckeln till framgång. Vi förväntar oss att du deltar aktivt i utvecklingsarbetet inom verksamheten och jobbar för att verksamhetsmålen uppnås. Ditt förhållningssätt är lösningsinriktat med starkt fokus på att skapa gott samarbete och arbetsklimat. Du trivs med personliga möten och tycker om rollen att vägleda och coacha invånare till att kunna bli mer självständiga.

 

Övrigt
Anställningen inleds med 6 månades provanställning
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vägledare till BoCenter- Vi söker nu efter timvikarier till rollen som vägl

Samhällsvägledare
Läs mer Okt 13
Vill du göra skillnad för personer i hemlöshet? Vi söker nu efter timvikarier till rollen som vägledare nattetid!

I rollen som vägledare har du ett varierat arbete där du arbetar för att personer i hemlöshet ska ha tillgång till välfärd, boende och möjlighet att få basbehoven tillgodosedda.

Du har ett viktigt uppdrag där du ger våra deltagare möjlighet att tillgodose basbehov såsom mat, sömn, dusch och tvätt. I rollen som vägledare arbetar du för att skapa goda relationer med syfte att motivera deltagare till en positiv förändring genom att bl.a. uppmuntra till deltagare ska ta del av dagverksamhet och ha kontakter med ombuden i verksamheten. Du hjälper deltagare att ha koll på deras individuella planering och i arbetet ingår dokumentation och vissa administrativa uppgifter. Tillsammans med deltagarna planerar och genomför du aktiviteter.
Vi söker dig som har minst gymnasieexamen. Det är meriterande om du har utbildning inom socialt arbete ex. behandlingsassistent, socialpedagog eller motsvarande.

Du har:

- Erfarenhet av arbete med personer i hemlöshet, aktivt missbruk och/eller psykisk ohälsa
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Du är lugn, strukturerad, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Vidare är flexibel och har förmåga att sätta dig in i andras situation.

Övrigt

Arbete nattetid inkl. helger- och helgdagar.

Anställningsform: timvikariat

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Mötesplatsvärd till Mötesplats Mariatorget

Samhällsvägledare
Läs mer Jul 21
Mötesplats Mariatorget

Stockholms Stadsmission skapar en ny mötesplats för gemenskap och samhällsengagemang. Den 150 år gamla kyrkobyggnaden St Paul vid Mariatorget har varsamt renoverats sedan mars 2021 och under hösten 2022 invigs Mötesplats Mariatorget.

Mötesplats Mariatorget vill vi ska vara en dynamisk, inkluderande och hållbar mötesplats för alla som söker förändring i sina liv eller vill fördjupa sitt engagemang. Syftet är att skapa en plats som främjar gemenskap och bidrar till Stockholms Stadsmissions vision om ett mänskligare samhälle – för alla. Mötesplats Mariatorget blir en mötesplats för demokrati, delaktighet, inkludering och förebyggande av utanförskap. Mötesplatsen blir ett nav för Stockholms Stadsmission och kommer att erbjuda ett rikt aktivitetsutbud, såväl stora events som enskilda möten, på temaområdena: Mat, Kultur, Rättigheter, Livsfrågor och Hälsa.

Rollen mötesplatsvärd

I rollen som mötesplatsvärd har du ett viktigt och spännande uppdrag där du verkar inom alla temaområden och är den våra deltagare och besökare vänder sig till i första hand. I din roll arbetar du tillsammans med dina kollegor för att säkerställa att alla deltagare och besökare kan vara, göra och uppleva på en trygg plats.

I rollen som mötesplatsvärd kommer du bland annat att

- ge information om aktiviteter i Mötesplatsen
- vara delaktig i aktivitetsutbud, stötta temaområden och aktivitetsarrangörer
- ge generell rådgivning och hålla kortare individuella samtal med deltagare och länkar vidare till Stockholms Stadsmissions verksamheter och/eller andra samhällsfunktioner
- hantering tillitsprissättning
- hantering av bokningssystem för aktivitetsutbud
- utföra praktiska uppdrag så som ommöblering, mindre fastighetsskötsel
- handleder volontärer och personer i arbetsträning
- arbeta trygghetsskapande för en trygg plats för besökare, deltagare och medarbetare

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetat med människor i olika åldrar och har erfarenhet av att arbeta med människor i olika former av utanförskap. Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt ytterligare språkkunskaper i t.ex. arabiska, spanska, rumänska, franska eller annat språk som är relevant utifrån de deltagare vi möter.

Du har goda kunskaper om samhället och håller dig uppdaterad på vad som sker i samhället. Du har lätt för att möta människor och det är meriterande om du har kunskaper i lågaffektivt bemötande. Som person är du trygg i din roll, serviceinriktad och relationsskapande. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel. Som person värdesätter du olikheter och står bakom vår värdegrund. Du har lätt för att skapa förtroende, är kommunikativ, tydlig och empatisk.

Övrigt

Arbetstider/arbetstidsmått: 37h/v, arbete enl. schema mån-sön. Kvällar/helger förekommer.
Sysselsättningsgrad: 100%
* Antal platser: 2

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Mötesplatsvärd till Mötesplats Mariatorget

Samhällsvägledare
Läs mer Jul 22
Mötesplats Mariatorget

Stockholms Stadsmission skapar en ny mötesplats för gemenskap och samhällsengagemang. Den 150 år gamla kyrkobyggnaden St Paul vid Mariatorget har varsamt renoverats sedan mars 2021 och under hösten 2022 invigs Mötesplats Mariatorget.

Mötesplats Mariatorget vill vi ska vara en dynamisk, inkluderande och hållbar mötesplats för alla som söker förändring i sina liv eller vill fördjupa sitt engagemang. Syftet är att skapa en plats som främjar gemenskap och bidrar till Stockholms Stadsmissions vision om ett mänskligare samhälle – för alla. Mötesplats Mariatorget blir en mötesplats för demokrati, delaktighet, inkludering och förebyggande av utanförskap. Mötesplatsen blir ett nav för Stockholms Stadsmission och kommer att erbjuda ett rikt aktivitetsutbud, såväl stora events som enskilda möten, på temaområdena: Mat, Kultur, Rättigheter, Livsfrågor och Hälsa.

Rollen mötesplatsvärd

I rollen som mötesplatsvärd har du ett viktigt och spännande uppdrag där du verkar inom alla temaområden och är den våra deltagare och besökare vänder sig till i första hand. I din roll arbetar du tillsammans med dina kollegor för att säkerställa att alla deltagare och besökare kan vara, göra och uppleva på en trygg plats.

I rollen som mötesplatsvärd kommer du bland annat att

- ge information om aktiviteter i Mötesplatsen
- vara delaktig i aktivitetsutbud, stötta temaområden och aktivitetsarrangörer
- ge generell rådgivning och hålla kortare individuella samtal med deltagare och länkar vidare till Stockholms Stadsmissions verksamheter och/eller andra samhällsfunktioner
- hantering tillitsprissättning
- hantering av bokningssystem för aktivitetsutbud
- utföra praktiska uppdrag så som ommöblering, mindre fastighetsskötsel
- handleder volontärer och personer i arbetsträning
- arbeta trygghetsskapande för en trygg plats för besökare, deltagare och medarbetare

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetat med människor i olika åldrar och har erfarenhet av att arbeta med människor i olika former av utanförskap. Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt ytterligare språkkunskaper i t.ex. arabiska, spanska, rumänska, franska eller annat språk som är relevant utifrån de deltagare vi möter.

Du har goda kunskaper om samhället och håller dig uppdaterad på vad som sker i samhället. Du har lätt för att möta människor och det är meriterande om du har kunskaper i lågaffektivt bemötande. Som person är du trygg i din roll, serviceinriktad och relationsskapande. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel. Som person värdesätter du olikheter och står bakom vår värdegrund. Du har lätt för att skapa förtroende, är kommunikativ, tydlig och empatisk.

Vi ser även att du delar Stockholm stadsmissions värdegrund;

https://www.stadsmissionen.se/...

Övrigt

Arbetstider/arbetstidsmått: 37h/v, arbete enl. schema mån-sön. Kvällar/helger förekommer.
Sysselsättningsgrad: 100%
* Antal platser: 2

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Ett antal Samhällsvägledare till Medborgarservice i Rinkeby-Kista

Samhällsvägledare
Läs mer Jul 22
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss.



Arbetsplatsbeskrivning
I Rinkeby-Kista möter du en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer.

Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar vårt arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft och vi söker dig med samma engagemang.

Du kommer att tillhöra enheten Medborgarservice och vara stationerad på medborgarkontoren i Husby och Rinkeby. I enheten Medborgarservice ingår två medborgarkontor samt medborgarvärdar som arbetar uppsökande ute i stadsdelsområdet. Till medborgarkontoret kan alla stadsdelsområdets invånare vända sig för att få samhällsinformation och vägledning vid ett personligt eller digitalt möte med samhällsvägledare, budget- och skuldrådgivare eller konsumentvägledare.

Vad gör en samhällsvägledare?
Uppdraget som samhällsvägledare är att ge invånare i stadsdelsområdet vägledning i samhällsrelaterade frågor. Många gånger fungerar medborgarkontoret och samhällsvägledaren som ansiktet utåt och kanalen in till stadsdelsförvaltningen. Det ställs därför höga krav på den service vi erbjuder såväl som ett professionellt bemötande.   

Som samhällsvägledare kommer du att besvara kundernas frågor om kommunal service, andra offentliga aktörer och samhället i stort. En betydande del av arbetsuppgifterna består i att möta kunderna i den öppna kundmottagningen under medborgarkontorets öppettider. Därutöver kommer du att få besvara frågor per telefon och e-post. I ditt uppdrag ingår också att utreda färdtjänstbehov hos invånare som söker färdtjänst. Du kommer att få egna ansvarsområden inom ramen för medborgarkontorets verksamhet.

Besökarnas egenmakt är en viktig och central fråga på enheten. Det är därför viktigt att inom samhällsvägledningen ha ett coachande förhållningssätt och utgå ifrån att hjälpa medborgare till självhjälp. Mötet med dig som samhällsvägledare kan vara avgörande för hur invånare kan uträtta sina ärenden, styra sina liv och orientera sig i samhället på bästa sätt. En samhällsvägledares målsättning är att hitta metoder och arbetssätt för bidra till individens självständighet.

Är det dig vi söker?
Vi söker dig med akademisk examen inom samhällskunskap, statsvetenskap eller annan relevant akademisk utbildning. För att hantera rollen som samhällsvägledare har du god kännedom om offentlig verksamhet och andra viktiga samhällsfunktioner. Du har förmågan att söka efter information och på ett pedagogiskt sätt förmedla hur man gör för att hitta den. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta på ett medborgarkontor eller annan verksamhet med kundtjänst och bemötande. Även erfarenhet av att arbeta med nyanlända är meriterande.

Vår främsta prioritet är att sätta medborgarens behov i fokus. Parallellt med detta är vår ambition att ha en god arbetsmiljö. Vi söker därför dig som bidrar till en god gemenskap i arbetsgruppen och ett gott bemötande i kontakten med våra besökare genom din positiva inställning.

För att utveckla verksamheten i rätt riktning söker vi dig som trivs med att ta egna initiativ och ser ingen uppgift som omöjlig. Du bör även trivas i en föränderlig miljö där ingen dag är sig lik och där frågorna vi bemöter i vardagen inte går att förbereda sig på.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Arbetstiden är förlagd på dagtid samt en kväll per vecka. Några gånger under året kan arbete vid evenemang på kvällstid, lördagar eller söndagar förekomma.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Ansök nu

Projektledare etableringsstöd för nyanlända

Samhällsvägledare
Läs mer Maj 25
ELVIRA Kunskapsutveckling AB är ett helägt dotterbolag till ABF Stockholm.
Bolaget bildades 1994 och har sedan dess verkat för att skapa samhällsnytta genom olika tjänste-och utbildningsinsatser. Verksamheten drivs genom tre verksamhetsområden: Integration, Arbetsmarknad och Kompetens
I verksamhetsområden Integration arbetar ELVIRA Kunskapsutveckling AB med etableringsstöd för nyanlända personer/familjer på deras respektive modersmål. Etableringsstödet syftar till att ge de nyanlända en bra start i Sverige.
Huvuduppdrag
Som projektledare för etableringsstöd ansvarar du för att sköta tjänsten med mottag, hitta vägledare som talar modersmålet och samarbetet med uppdragsgivaren. Du har också budgetansvar.
Arbetet kommer innebära att verka i gränssnittet mellan myndigheter, skola, kommunala förvaltningar mm. Du är också delaktig i den praktiska introduktion för den nyanlända som exempelvis vardagssituationer eller boende.
Arbetet är varierat och i viss mån oregelbundet, vilket kräver att man är flexibel. Resor inom Stockholmsområdet är vanligt.
Din bakgrund
Som person ser vi att du har intresse för svensk migrationspolitik och verkligen vill göra skillnad. Du tycker det är kul och utmanande att vara en spindel i nätet. Du kan bidra med en helhetssyn och är bekväm med att arbeta mot myndigheter, sjukvård och förvaltningar. Du är ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du är en person som har vana att skriva enklare rapporter, kan hantera uppdragsgivare samt kan hålla flera bollar i luften samtidigt.
Vi söker dig som:
Har akademisk utbildning
Några års erfarenhet av liknande arbete
God administrativ förmåga
Talar god svenska och engelska
Har bred kunskap om hur det svenska samhället är organiserat



Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2022-06-13, urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
Har du frågor angående tjänsten maila oss på info@elvira-kunskap.se.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Samhällsvägledare till Enheten för medborgarservice

Samhällsvägledare
Läs mer Apr 29
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. I dag är vi stadens näst största stadsdelsområde med ca 125 000 invånare, och redan 2024 beräknas vi bli störst i staden. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.



Om enheten för medborgarservice

Enheten för medborgarservice är en nyetablerad enhet sedan 1 april 2022 under Avdelningen för samhällsplanering och intern service.

Enheten samlokaliseras med Medborgarkontoret i Älvsjö. Enheten består av sex samhällsvägledare som arbetar med samhällsvägledning med inriktning nyanlända, bemannar Medborgarkontoret i Älvsjö samt handlägger ansökningar om färdtjänst. Inom enheten arbetar även en anhörigkonsulent, en samordnare för feriejobb, en samordnare för familjestöd samt tre budget- och skuldrådgivare. Enheten leds av en enhetschef.

En av våra samhällsvägledare är föräldraledig och vi söker därmed en samhällsvägledare för ett föräldravikariat fram till den 30 juni 2023.

Ditt uppdrag som samhällsvägledare

Till medborgarkontoret i Älvsjö kommer människor som behöver hjälp, råd och stöd i olika samhällsfrågor. Som samhällsvägledare kommer du att bemanna medborgarkontoret i Älvsjö och ge samhällsvägledning samt i samverka med SHIS bostäder ge du bostadsvägledning till nyanlända i stadsdelen. Du har ett nära samarbete med avdelningen för social omsorg, med Arbetsmarknadsförvaltning, med SHIS Bostäder, och med civilsamhället. Du ingår i stadens nätverk för samhällsvägledare samt i stadsdelsförvaltningens nätverk för nyanlända.

Din erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som:
• Har universitets-eller högskoleutbildning med samhällsinriktning, exempelvis som socionom, beteendevetare eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
• Har arbetslivserfarenhet från ett liknande arbete. Du kan ha arbetat på ett annat medborgarkontor, ett servicecenter eller haft ett annat liknande serviceyrke inom till exempel socialtjänsten.
• Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Eftersom besökarna på medborgarkontoret ibland har svaga kunskaper i det svenska språket är det viktigt att du har ett gott bemötande och en förmåga att kunna sätta dig in i andra människors situation. Du är relationsskapande och serviceinriktad där du genom ditt intresse, vilja och förmåga, hjälper andra människor. Vi ser att du är trygg och stabil och kan se relationer i sitt rätta perspektiv där du skiljer på det personliga och det professionella. I den här rollen förväntas du vara självgående där du tar ansvar och driver dina arbetsuppgifter framåt. Vi ser också att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter där du ser möjligheter i förändringar och samarbetar med arbetsgruppen för att utveckla och förbättra vår verksamhet. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid ovan nämnda kompetenser, personlig lämplighet och engagemang för tjänsten.

Vad erbjuder vi?

Hos oss får du ett flextidsavtal och vinter- och sommararbetstid. Vi erbjuder friskvårdsmöjligheter med friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme per vecka. Du har möjlighet att köpa ett mycket förmånligt årskort till Stockholms stads simhallar inklusive gym.

Vi bjuder också på trevliga och hjälpsamma kollegor som är jätte engagerade i sitt arbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

We are looking for people to knit clothes!

Brodös
Läs mer Okt 25
Are you passionate about knitwear? Then this is the job for you!

We are looking for people to work with knitting hats, gloves, sweaters, and more for a Swedish clothing brand. The job will start as soon as possible and will be full-time project-based employment with flexible working hours. The project will be around 1-2 months to begin with.

We are looking for someone who is experienced in knitting clothes. You either speak Swedish och English and are a flexible and efficient person.

Please send in your application as soon as possible as we are recruiting for this position immediately!

Ansök nu

We are looking for people to knit clothes!

Brodös
Läs mer Okt 22
Are you passionate about knitwear? Then this is the job for you!

We are looking for people to work with knitting hats, gloves, sweaters, and more for a Swedish clothing brand. The job will start as soon as possible and will most likely be a full-time position with flexible working hours.

We are looking for someone who is experienced in knitting clothes. You either speak Swedish och English and are a flexible and efficient person.

Please send in your application as soon as possible as we are recruiting for this position immediately!

Ansök nu

We are looking for people to knit clothes!

Brodös
Läs mer Okt 22
Are you passionate about knitwear? Then this is the job for you!

We are looking for people to work with knitting hats, gloves, sweaters, and more for a Swedish clothing brand. The job will start as soon as possible and will most likely be a full-time position with flexible working hours.

We are looking for someone who is experienced in knitting clothes. You either speak Swedish och English and are a flexible and efficient person.

Please send in your application as soon as possible as we are recruiting for this position immediately!

Ansök nu

Uppsökande samhällsvägledare

Samhällsvägledare
Läs mer Mar 18
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss.



Arbetsplatsbeskrivning
Medborgarservice är en av stadsdelsförvaltningens informationsresurser för invånare i Rinkeby, Akalla, Husby och Kista.

Enheten består av två medborgarkontor samt medborgarvärdar som arbetar uppsökande som kontorens förlängda arm ute i stadsdelsområdet. Medborgarkontoret erbjuder sina besökare en bred service som samhällsvägledning, färdtjänstutredning, budget- och skuldrådgivning samt konsumentvägledning. På enheten pågår även projekt Jobbskjutsen Rinkeby-Kista, som har i uppdrag att hjälpa utrikesfödda kvinnor utan sysselsättning att komma närmare arbete och/eller studier. Tillsammans vill vi göra skillnad med vårt arbete. Vi är en innovativ arbetsgrupp med olika erfarenheter och perspektiv. Här har du möjlighet att vara med och bidra och påverka utvecklingen! Förutom ett stimulerande och viktigt arbete erbjuder vi dig kompetensutveckling, flextid, och friskvårdsbidrag.

Arbetsbeskrivning
Som uppsökande samhällsvägledare på enheten för medborgarservice kommer du att vara knuten både till projekt Jobbskjutsen och till den ordinarie verksamheten som samhällsvägledare med placering på medborgarkontoren i Rinkeby och Husby. Inledningsvis kommer 50% av din arbetstid läggas inom ramen för projektet och 50 % i den ordinarie verksamheten. Arbetsfördelningen kan komma att ändras över tid.

Projekt Jobbskjutsen startade sin verksamhet i juni 2021, projektet löper 2022 ut. Projektet arbetar med målgruppen utrikesfödda, arbetssökande, kvinnor för att stödja dem i processen att komma närmare arbetsmarknaden. Projektet arbetar ärendebaserat, och driver parallellt en workshopserie som syftar till att projektdeltagarna ska förbättra sin kunskap om och förståelse för den svenska arbetsmarknaden. Projektet samverkar med flera andra aktörer, såsom socialtjänst, arbetsmarknadsförvaltningen, näringslivet och Region Stockholm. Projektteamet består i dagsläget av tre uppsökande samhällsvägledare och en projektledare. Vi söker nu en förstärkning i projektgruppen då en av kollegerna går på föräldraledighet till sommaren. Projektgruppen arbetar regelbundet med uppsökande arbete, och du ska tillsammans med de övriga i teamet skapa kontakt, motivera och stödja kvinnor att påbörja vägen till sysselsättning. Du bidrar till att stärka kvinnornas känsla av egenmakt och intresse för ett framtida yrkesliv. Projektet är metodutvecklande, vilket innebär att du måste vara flexibel och kreativ för att nå resultat. Du behöver trivas med att arbeta ärendebaserat i en lotsande och rådgivande roll då det är en viktig del av ditt uppdrag.

Som samhällsvägledare i det ordinarie verksamheten kan du bidra till positiva förändringar för barn, ungdomar och vuxna. Uppdraget som samhällsvägledare är att ge medborgare i stadsdelsområdet vägledning i samhällsrelaterade frågor. Mötet med dig som samhällsvägledare kan vara avgörande för hur medborgarna kan uträtta sina ärenden, styra sina liv och delta i samhället på bästa sätt, din roll är viktig för människorna i Rinkeby-Kista! Du kommer att besvara kundernas frågor om kommunal service, andra offentliga aktörer och samhället i stort. En betydande del av arbetsuppgifterna består i att möta kunderna i den öppna kundmottagningen under Medborgarkontorets öppettider. Därutöver kommer du att få besvara frågor även per telefon och e-post. I ditt uppdrag ingår också att utreda färdtjänstbehov hos de medborgare som söker färdtjänst. Tillsammans med arbetsteamet bidrar du med idéer och förslag till det interna utvecklingsarbetet och med information och vägledning till våra medborgare i stadsdelen.

Kvalifikationer
För denna tjänst krävs att du har:

- Universitet eller högskoleexamen som socionom, statsvetare, genusvetare beteendevetare, eller en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig
- Mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift
- Erfarenhet av coaching/rådgivning


Meriterande:

- Erfarenhet av integrationsfrågor och god kunskap om migration
- Arbete inom arbetsmarknadsåtgärder
- Utbildning inom MI
- Erfarenhet av att arbeta inom en politiskt styrd verksamhet

Ett syfte med projektet är att stärka och skapa förutsättningar för ökad egenmakt hos målgruppen. Det är därför viktigt att du har ett coachande och motiverande förhållningssätt, är pedagogisk och tydlig i din kommunikation. Arbetet kräver god förmåga att samverka med andra aktörer och att leda processer framåt. Du är strukturerad, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett tidseffektivt sätt. Du arbetar målinriktat, är engagerad och drivs av utveckling. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Arbetstiderna är flexibla och helger och kvällstid kan förekomma.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Ansök nu

Samhällsvägledare till enheten för medborgarservice

Samhällsvägledare
Läs mer Feb 11
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad, i vårt område bor runt 125 000 invånare. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.



Om enheten för medborgarservice

Enheten för medborgarservice kommer att bli en nyetablerad enhet from 1 april 2022 under avdelningen för samhällsplanering och intern service.

Enheten samlokaliseras med Medborgarkontoret i Älvsjö. Enheten består av sex samhällsvägledare som arbetar med samhällsvägledning, bostadsvägledning, introduktion av nyanlända och handläggning av färdtjänst, en anhörigkonsulent, en samordnare för feriejobb, en samordnare för familjestöd samt tre budget- och skuldrådgivare. Enheten leds av enhetschef. Nu förstärker vi arbetsgruppen med två samhällsvägledare.

Ditt uppdrag som samhällsvägledare

Till medborgarkontoret i Älvsjö kommer människor som behöver hjälp, råd och stöd i olika samhällsfrågor. De kan exempelvis behöva stöd i att fylla i ansökningar om ekonomiskt bistånd, hjälp i kontakten med statliga myndigheter eller ansöka om barnomsorg eller annan vård och omsorg. Som samhällsvägledare ansvarar du för att ge samhällsvägledning, färdtjänsthandläggning, och samverka med SHIS bostäder gällande introduktion och bostadsvägledning till nyanlända i etableringsprogrammet. I din roll ingår det också att ge anhörigstöd i enlighet med stadens program för stöd till anhöriga. Du har ett nära samarbete med avdelningen för social omsorg, med Arbetsmarknadsförvaltning, med SHIS Bostäder, och med civilsamhället. Du ingår i stadens nätverk för samhällsvägledare samt i stadsdelsförvaltningens nätverk för nyanlända.

Din erfarenhet och kompetens

 Vi söker dig som

- har universitets-eller högskoleutbildning med samhällsinriktning, exempelvis som socionom, beteendevetare eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
- har något års arbetslivserfarenhet från ett liknande arbete. Du kan ha arbetat på ett annat medborgarkontor, ett servicecenter eller haft ett annat liknande serviceyrke inom till exempel socialtjänsten.
- förstår hur det svenska samhället är uppbyggt och har lätt för att navigera bland myndigheters uppdrag.
- har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har

- erfarenhet av utredningsarbete.

Eftersom besökarna på medborgarkontoret ibland har svaga kunskaper i det svenska språket är det viktigt att du har ett gott bemötande och en förmåga att kunna sätta dig in i andra människors situation. Du är relationsskapande och serviceinriktad där du genom ditt intresse, vilja och förmåga, hjälper andra människor. Vi ser att du är trygg och stabil och kan se relationer i sitt rätta perspektiv där du skiljer på det personliga och det professionella.

I den här rollen förväntas du vara självgående där du tar ansvar och driver dina arbetsuppgifter framåt. Vi ser också att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter där du ser möjligheter i förändringar och samarbetar med arbetsgruppen för att utveckla och förbättra vår verksamhet.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid ovan nämnda kompetenser, personlig lämplighet och engagemang för tjänsten.

Vad erbjuder vi?

Hos oss får du ett flextidsavtal och vinter- och sommararbetstid samt möjlighet till semesterväxling. Vi erbjuder friskvårdsmöjligheter med friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme per vecka. Du har möjlighet att köpa ett mycket förmånligt årskort till Stockholms stads simhallar inklusive gym. Läs mer om Stockholms Stads förmåner https://jobba.stockholm/formaner/#:~:text= FÃ?Â?Ã?¶rmÃ?Â?Ã?Â¥ner 1 Livskvalitet. Du har 25,tjÃ?Â?Ã?¤nstepension enligt kollektivavtal, (KAP-KL eller AKAP-KL). More.

Din ansökan

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande. Läs mer om Stockholm Stad som arbetsgivare https://jobba.stockholm/att-jobba-har/.

I samband med din ansökan får du svara på ett antal frågor som är avgörande för vårt fortsatta urvalsarbete för den här specifika tjänsten.

I ditt personliga brev vill vi att du ger en kort motivering om varför just du skulle passa för tjänsten och vad du kan bidra med i rollen. Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Timvikarier till samhällsvägledningen i Enskede-Årsta-Vantör

Samhällsvägledare
Läs mer Feb 8
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede - Årsta - Vantörs stadsdelsförvaltning erbjuder dig möjlighet att arbeta i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet. Här kommer du att kunna bidra till samhällsnyttan i en växande stadsdel där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.



Vi söker timvikarier till samhällsvägledning i Enskede-Årsta-Vantör

Samhällsvägledningen i Enskede-Årsta-Vantör består av medborgarkontor i Rågsved, samhällsvägledning i förvaltningens reception och bostadsvägledning till nyanlända.

Verksamheten vänder sig till alla invånare som bor i stadsdelsområdet. Samhällsvägledningen tillhör Enheten för samhällsservice, råd och stöd.

Nu söker vi timvikarier som kan arbeta vid behov och som kan arbeta lite mer under februari till april.

Arbetsuppgifter

Som timvikarie hos oss arbetar du när behov uppstår och det kan handla om både kortare och lite längre uppdrag. Samhällsvägledare svarar på alla typer av frågor om kommunal och offentlig service. Praktiskt sett handlar uppgifterna exempelvis om att svara på invånares frågor om myndigheter, ge stöd i att fylla blanketter, ge stöd för att förstå information från myndigheter, söka eller byta förskola och skola. Vi arbetar aktivt för att våra besökare ska öka sin självständighet och själv klara sina ärenden framöver.

Inom bostadsvägledningen har man som samhällsvägledare individuella samtal med nyanlända som syftar till att öka kunskapen om vägen till eget boende.

Vem du är

Du ska ha arbetat tidigare med samhällsvägledning. Du har högskoleutbildning eller håller på att studera. Exempelvis till socionom eller motsvarande. Du pratar och skriver obehindrat svenska och hanterar office-paketet utan problem.

För att arbeta som timvikarie inom samhällsvägledning behöver du ha lätt för att förstå sammanhang, lugn och ha god självkännedom. Du hanterar med lätthet många kontaktytor och blir inte stressad av högt tempo och många besökare. Du arbetar självständigt samtidigt som du är en teamspelare som samarbetar väl med arbetsgruppen och andra samverkanspartners.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet. 

Meriterande 

Det är meriterande om du har arbetat inom socialtjänsten.

Övrigt

Intervjuer sker löpande under processen.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Enskede Årsta Vantör är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 100 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet.



Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 25 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Ansök nu

Sömnad av kuddar

Linnesömmerska
Läs mer Nov 8
Sömnad av kuddar:
Vi på Carina Olsen Design AB, behöver akut hjälp fram till jul med att sy en stor mängd kuddar.
Arbetet består av:
klippa kuddar trådrakt
sy i dolt blixtlås
sy klart med industrimaskin och industrioverlock
vända och pressa
Allt detta kommer ske i högt tempo under tidspressat schema.
Betalning är på ackord + 13% semesterersättning.
För att få jobbet är du välkommen att komma och provsy.
Maila ditt intresse till Carina på carina@codesignab.se
Carina Olsen Design AB

Ansök nu

Vägledare till BoCenter, verksamhet för män i hemlöshet

Samhällsvägledare
Läs mer Nov 12
Vill du göra skillnad för personer i hemlöshet? Sök rollen som vägledare hos oss!

I rollen som vägledare har du ett varierat arbete där du arbetar för att personer i hemlöshet ska ha tillgång till välfärd, boende och möjlighet att få basbehov tillgodosedda.

Du ger deltagare möjlighet till sömn, dusch, tvätt och mat. Ett viktigt uppdrag för dig i rollen som vägledare är att skapa goda relationer och stödja deltagare till en positiv förändring. Det gör du genom att bl.a. uppmuntra deltagare att arbeta tillsammans med verksamhetens ombud. Du medverkar i ombudsarbetet genom att ta fram och följa upp deltagares individuella planer och du tar de kontakter som behövs i syfte att deltagarna ska nå sina mål. Det kan exempelvis handla om att vara i kontakt med socialtjänst och andra myndigheter och du dokumenterar det som behövs.

Vidare arbetar du för att öka deltagardelaktigheten i verksamheten samt planerar och genomför aktiviteter tillsammans med deltagarna.
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning ex. behandlingspedagog, socialpedagog eller annan eftergymnasial utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har:

- Erfarenhet av arbete med personer i hemlöshet med aktivt missbruk och/eller psykisk ohälsa
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av service eller arbete i utsatta miljöer.

För att lyckas i rollen som vägledare är du lugn, strukturerad, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du behöver vara uthållig, tydlig och ha förmågan att sätta dig in i andras situation.

Övrigt
Vi erbjuder två tjänster, båda tillsvidareanställningar men en på 100% och en på 74%.
Arbete på kvällar och helger (inkl. helgdagar) ingår

Välkommen med din ansökan!

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Samhällsvägledare till medborgarkontoret

Samhällsvägledare
Läs mer Nov 11
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad, i vårt område bor runt 120 000 invånare. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.



Din arbetsplats, avdelningen för samhällsplanering och intern service
Avdelningen för samhällsplanering och intern service är en av sex avdelningar på Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning.

Vi ansvarar medborgarkontor,  stadsmiljö, trygghets- och säkerhetsfrågor samt samordning av innovation och IT-frågor. Vidare ansvarar vi även för lokalfrågor och kontorsservice. 

Förvaltningens medborgarkontor ligger i Älvsjö, där du blir en av två samhällsvägledare. Medborgarkontoret har ett nära samarbete med enheten för ekonomiskt bistånd och beroendefrågor, där ytterligare två samhällsvägledartjänster finns. 

Arbetsuppgifter
Till medborgarkontoret kommer människor som behöver hjälp, råd och stöd i olika samhällsfrågor. Det kan handla om att hjälpa till att fylla i ansökningar om ekonomiskt bistånd, kontakt med statliga myndigheter eller ansöka om barnomsorg eller annan vård och omsorg. Samhällsvägledarna har ett tydligt uppdrag att arbeta med gruppen nyanlända för att stötta och hjälpa dem att integreras i det svenska samhället. De samarbetar med SHIS och med civilsamhället och ingår i stadens nätverk för samhällsvägledare och i stadsdelsförvaltningens nätverk för nyanlända. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som 

- Har universitets- eller högskoleutbildning med samhällsinriktning 
- Har minst två års arbetslivserfarenhet från ett liknande arbete. Du kan ha arbetat på ett annat medborgarkontor, ett statligt servicecenter eller haft ett annat liknande serviceyrke inom den offentliga sektorn
- Talar god svenska och har lätt för att uttrycka sig i både tal och skrift
- Förstår hur det svenska samhället är uppbyggt och har lätt för att navigera bland myndigheters uppdrag.

Eftersom besökarna på medborgarkontoret ibland har svaga kunskaper i det svenska språket är det viktigt att du har tålamod och att du har ett gott bemötande och en förmåga att kunna sätta dig in i andra människors situation. Du behöver också vara serviceinriktad och ha intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra människor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor, din motivation och ditt engagemang för denna tjänst.

Vi på Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning erbjuder dig
Ett flextidsavtal och vinter- och sommararbetstid samt möjlighet till semesterväxling. Goda friskvårdsmöjligheter med friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme/vecka, möjlighet att köpa mycket förmånligt årskort till Stockholms stads simhallar inklusive gym.

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare: https://jobba.stockholm

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Vi vill informera om att den första intervjun kommer hållas digitalt.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.






Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Timvikarierande samhällsvägledare - Medborgarservice i Rinkeby-Kista

Samhällsvägledare
Läs mer Nov 2
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss.



Arbetsplatsbeskrivning
I Rinkeby-Kista möter du en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer.

Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar vårt arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft och vi söker dig med samma engagemang.

Du kommer att tillhöra enheten Medborgarservice och vara stationerad på medborgarkontoren i Husby och Rinkeby. I enheten Medborgarservice ingår två medborgarkontor samt medborgarvärdar som arbetar uppsökande ute i stadsdelsområdet. Till medborgarkontoret kan alla stadsdelsområdets invånare vända sig för att få samhällsinformation och vägledning vid ett personligt eller digitalt möte med samhällsvägledare, budget- och skuldrådgivare eller konsumentvägledare.

Vad gör en samhällsvägledare?
Uppdraget som samhällsvägledare är att ge invånare i stadsdelsområdet vägledning i samhällsrelaterade frågor. Du kommer att besvara kundernas frågor om kommunal service, andra offentliga aktörer och samhället i stort. En betydande del av arbetsuppgifterna består i att möta kunderna i den öppna kundmottagningen under Medborgarkontorets öppettider. Därutöver kommer du att få besvara frågor även per telefon.

Besökarnas egen makt är en viktig och central fråga på enheten, det är därför viktigt att ha ett coachande förhållningssätt och utgå ifrån hjälp till självhjälp. Mötet med dig som samhällsvägledare kan vara avgörande för hur invånare kan uträtta sina ärenden, styra sina liv och delta i samhället på bästa sätt, din roll är viktig för människorna i Rinkeby-Kista!

Är det dig vi söker?
Vi söker dig som är eller studerar till beteendevetare, samhällsvetare, statsvetare eller socionom. Du vill antingen kombinera dina studier med arbete eller varför inte komma in i arbetslivet genom en timanställning hos oss?

För att hantera rollen som samhällsvägledare har du god kännedom om offentlig verksamhet och viktiga samhällsfunktioner. Du har förmågan att söka efter information och på ett pedagogiskt sätt förmedla hur man gör för att hitta den. 

Serviceyrket är något du brinner för och du trivs då du får möta olika slags människor. Tycker du om att samarbeta har du hittat rätt. Rollen kan vara utmanande men med din flexibilitet och prestigelöshet kommer du att hantera arbetet på ett bra sätt. Invånarna behöver en professionell person som är noggrann i handläggningen av deras ärenden och som har ett bra bemötande. För att utveckla dig själv och verksamheten söker vi dig som trivs med att ta egna initiativ.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Arbetstiden är förlagd på dagtid samt en kväll per vecka. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Ansök nu

Rådgivare/Samordnare för nationell telefoncentral

Samhällsvägledare
Läs mer Nov 3
Brottsofferjouren Sverige söker rådgivare/samordnare för verksamheten Stöd på eget språk till Brottsofferjourens nationella telefoncentral
Brottsofferjouren Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som ger stöd till brottsoffer, anhöriga och vittnen samt arbetar för bättre villkor för personer som drabbats av brott. Med FN:s konvention om mänskliga rättigheter som grund arbetar vi för att alla brottutsatta ska få det stöd de behöver. Varje år får mer än 70 000 människor stöd av hundratals ideellt utbildade medmänniskor på landets 69 lokala brottsofferjourer. Läs mer på under Om oss.
En av våra viktigaste verksamheter är Brottsofferjourens telefoncentral 116 006 som är en service för att brottsutsatta, vittnen, anhöriga och samarbetspartners snabbt och enkelt ska få kontakt med en lokal brottsofferjour. På Telefoncentralen möts du av någon som lyssnar, hanterar det akuta, svarar på frågor, ger råd och förmedlar kontakt med den lokala brottsofferjouren i inringarens område. Telefoncentralen har även verksamheten Stöd på eget språk. Här ges information, vägledning och stöd via telefon på olika språk genom så kallade språkvolontärer.
Vem är du?Vi tror att du har erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer och har lätt att få och ta kontakt med människor som är i behov av hjälp och stöd. Det är meriterande om du har utbildning i socialt arbete. Du bör också vara bekväm med att tala inför människor.
I din roll som samordnare för verksamheten Stöd på eget språk har du ett utökat ansvar. Detta innebär bland annat att rekrytera volontärer, leda digitala månadsmöten samt vara en samordnande person för språkvolontärer i hela landet.
Tjänsten innebär att du på schemalagda tider arbetar i team tillsammans med övriga medarbetare på Telefoncentralen. Den normala arbetstiden är 08.30-17.00.
Exempel på arbetsuppgifter: Samordning av Stöd på eget språk
Svara på inkommande samtal till vårt nationella nummer 116 006
Ge råd, information och stöd till stödsökande via telefon, chatt och e-post
Kontakt med lokal jour för förmedling av ärenden
Kontakt med samarbetspartners för informationsutbyte
Övergripande dokumentation av ärenden i digitalt ärendehanteringssystem
Allmänt förekommande administrativa uppgifter kopplade till arbetet

Goda kunskaper i Office-paketet och god datorvana är en förutsättning för arbetet. Att kunna utrycka sig i tal och skrift på god svenska och engelska är ett krav. Övriga språkkunskaper är meriterande, det gäller särskilt arabiska, persiska eller somaliska. Då Brottsofferjouren Sverige strävar efter en jämn könsfördelning välkomnar vi särskilt manliga sökande.
Tjänstens omfattningHeltid.
PlaceringHammarby sjöstad, Stockholm.
TillträdeOmgående.
LönMånadslön, individuell lönesättning tillämpas. Vi har kollektivavtal med IDEA och Unionen.
AnsökanVi tar enbart emot ansökningar via mejl. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev.
Skicka din ansökan till rekrytering@boj.se så snart som möjligt, dock senast 12 november 2021. Ange referens Rådgivare Brottsofferjourens Telefoncentral.
KontaktpersonerFör eventuella frågor kontakta Fredrik Mellqvist, generalsekreterare, e-post fredrik.mellqvist@boj.se, tfn 08-550 486 08.
På Brottsofferjouren Sverige finns en lokal fackklubb (Unionen). Kontaktperson är Erica Enwall, e-post erica.enwall@boj.se, tfn 08-550 486 10.

Ansök nu

Samhällsvägledare, vikariat

Samhällsvägledare
Läs mer Aug 18
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.



Arbetsplatsbeskrivning
Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare.

Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. Bromma stadsdelsförvaltning är en av stadens tretton stadsdelsförvaltningar. Förvaltningen styrs av stadsdelsnämnden. Bromma ligger väster om Stockholms innerstad och vid Mälaren med dess vackra natur och är en snabbt växande stadsdel med drygt 82 000 invånare. Som samhällsvägledare kommer du att utgöra en del av Nämnd- och service inom avdelning Administration. Utöver enheten ingår inom avdelning Administration även ekonomi- och parkenheten samt personalenheten.

Arbetsbeskrivning
Medborgarkontoret i Bromma har funnits sedan 2015 och är placerat på biblioteket i Blackeberg. Inom ramen för medborgarkontoret får medborgare svar på frågor och hjälp med enklare ärenden. Som samhällsvägledare ger du information och vägledning till allmänheten i frågor som rör dels kommunala angelägenheter men också andra samhällsfrågor. I uppdraget ligger ett extra fokus på nyanlända och att de ska få hjälp och stöd i frågor som är kopplade till arbete och bostad. Sedan årsskiftet erbjuder även medborgarkontoret även grundläggande konsumentvägledning via mail och telefon.

Medborgarkontoret genomför även en rad olika aktiviteter med fokus på medborgarnas behov och efterfrågan. Exempel på sådana aktiviteter är läxläsning, seniorträffar, språkcafé, filmvisning m.m. Du underlättar också kontakt och dialog mellan medborgare, politiker, näringsliv, myndigheter, föreningar och andra aktörer.

Två samhällsvägledartjänster är placerade på medborgarkontoret i Blackeberg. Denna annons gäller ett vikariat för en av dessa tjänster till och med juni 2022.

Schemalagd arbetstid måndag - fredag / dag och kväll.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har god kännedom om offentlig verksamhet, viktiga samhällsfunktioner. Du har högskoleutbildning som är relevant för tjänsten. I rollen som samhällsvägledare ska du snabbt kunna söka information samt på ett enkelt sätt förmedla hur man gör för att hitta den. Som person är du samhällsintresserad, serviceinriktad, lugn och har en positiv attityd mot människor. Du har en god kommunikativ förmåga, är pedagogisk och har goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift. Du behärskar även engelska i tal och skrift och ytterligare språk är meriterande men inte ett krav. Du kommer att arbeta i nära samarbete med bibliotekets personal samt andra funktioner inom stabsenheten bl.a. förvaltningens kommunikatör. Tillsammans med dem kommer du att vara delaktig och drivande i utformningen av medborgarkontorets aktiviteter och utbud. Detta kräver engagemang, samarbetsförmåga och en god känsla för planering. Ett brett nätverk inom förenings- och civilsamhället är stor tillgång i detta arbete. Det är meriterande om du har arbetat som samhällsvägledare tidigare.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion , funktionsnedsättning eller ålder.



Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

Vägledare Boklara deltid kväll och helg

Samhällsvägledare
Läs mer Aug 12
Vill du göra skillnad för personer i hemlöshet? Sök rollen som vägledare kväll och helg på Boklara

Arbetstiderna för den här tjänsten är under vardagskvällar och helger. Tjänsten kan lämpa sig för dig som nu studerar till ex behandlingspedagog, socialpedagog och söker arbeten där du får prakskt använding för din kunskap vid sidan av studierna. Alternativt du som är färdigutbildad och har möjlighet att arbeta dessa tider.

Boklara är Stockholms Stadsmissions verksamhet för kvinnor i hemlöshet
Läs mer: https://www.stadsmissionen.se/...

Som vägledare på Boklara arbetar för att kvinnor i hemlöshet ska ha tillgång till både välfärd, boende och en möjlighet att få sina grundläggande behov tillgodosedda. BoKlara vill ge deltagarna en grund att stå på för att kunna ta steg vidare mot en bättre livssituation. Detta gör vi genom att erbjuda ett tryggt vardagssammanhang med möjlighet till sömn, dusch, tvätt och mat men också genom aktiviteter, gemenskap och boende.

Ett viktigt uppdrag för dig i rollen som vägledare är att skapa goda relationer och stödja deltagare till en positiv förändring. Det gör du genom att bl.a. uppmuntra deltagare att arbeta tillsammans med verksamhetens ombud. Du medverkar i ombudsarbetet genom att ta fram och följa upp deltagares individuella planer och du tar de kontakter som behövs i syfte att deltagarna ska nå sina mål. Det kan exempelvis handla om att vara i kontakt med socialtjänst och andra myndigheter och du dokumenterar det som behövs.

Stockholm stadsmission lägger stor vikt vid deltagarnas delaktighet i verksamheten och tillsammans med dem planerar och genomför du aktiviteter .

Vi söker dig som har ubildning som eller studerar till behandlingspedagog, socialpedagog eller annan eftergymnasial utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har:

- Erfarenhet av arbete med personer i hemlöshet med aktivt missbruk och/eller psykisk ohälsa
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av service eller arbete i utsatta miljöer.

För att trivas med uppdraget tror vi att du är en flexibel, stabil och lösningsorienterad person som får energi av variation och spännvidd i dina arbetsuppgifter. Du tycker om att möta olika typer av människor, att ta tag i både svåra och roliga utmaningar av praktisk och social karaktär samt tro på vikten av samarbete med både deltagare och kollegor.

Övrigt
Annonsen avser 3 st anställningar med liknande villkor
Deltid ca 50% tillsvidareanställning med inledande provantällning 6 månader
Arbetstiden för tjänsten är kvällar och helger ca 2-3 pass i veckan
Heltidsmått 38,25 tim/veckan
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Operationsanalytiker inom Förmågeutveckling

Samhällsvägledare
Läs mer Jul 22
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Lockas du av att arbeta med komplexa frågor och vill bidra med förnyelsekraft till Sveriges operativa förmåga inom försvar och säkerhet? Har du dessutom erfarenhet av analysarbete, forskning, utredningar eller kvantitativa metoder för beslutsstöd? Då kan du vara den vi söker.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Som operationsanalytiker arbetar du med försvarsrelaterade frågeställningar i syfte att ta fram beslutsunderlag som kan bidra till ökad kvalitet, effektivitet och operativ förmåga i våra uppdragsgivares verksamhet. Arbetet utförs tillsammans med kollegor vid FOI och våra uppdragsgivare t.ex. Försvarsmakten, där du bl.a. bidrar med struktur och ett vetenskapligt förhållningssätt. Det kan t.ex. avse bedömning av hot och risker, utveckling av olika typer av processer och operativa försvarsförmågor.

Uppgifterna innefattar både att snabbt kunna ta fram ett underlag i en akut fråga för uppdragsgivaren och mer långsiktiga arbeten med gott om tid för fördjupning och analys. Vi använder oss av olika operationsanalytiska metoder, där t.ex. multikriterieanalys och krigsspel är viktiga metoder för oss. Frågeställningarna innebär ofta att du för möjligheten att jobba brett inom nya områden med fokus på hur ett problem kan angripas från olika perspektiv för att t.ex. identifiera fördjupningsområden.

Vårt kontor är beläget i Kista, men i perioder kan du komma att vara utplacerad på hel- eller deltid i våra operationsanalytiska grupper vid Försvarsmakten för att ge direktstöd i deras arbete, antingen på högkvarteret eller vid någon av försvarsgrensstaberna placerade på Muskö, i Uppsala eller i Enköping. Arbetet sker normalt i kontorsmiljö, men även tillfällen i fält eller i övningsverksamhet vid militära förband kan förekomma. Periodvis kan det förekomma tjänstgöring under obekväma arbetstider.

Har du den kompetensprofil vi behöver ?
Du är civilingenjör alternativt har minst en magisterexamen inom samhälls- eller naturvetenskap eller liknade högskoleutbildning. Det är meriterande om du har forskarutbildning eller en tvärvetenskaplig utbildning, t.ex. teknisk eller naturvetenskaplig examen kombinerat med samhällsvetenskapliga studier. Vidare är det meriterande om du har läst matematik eller statistik på högskolenivå.

Vi ser att du har minst tre års kvalificerad arbetslivserfarenhet inom analysarbete, forskning, utredningar eller Försvarsmakten. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi förutsätter att du har ett intresse för försvarsfrågor, något som vi vill att du beskriver i ditt personliga brev.

Det är meriterande om du har pedagogisk erfarenhet, förmåga att leda workshops, seminarier, diskussioner och andra gruppaktiviteter, t.ex. fokusgrupper. Vidare är det meriterande att du har kunskap om armén, marinen, flygvapnet och/eller ledning och ledningssystem. Det är även meriterande om du har erfarenhet av manuella spel, t.ex. scenariobaserade diskussioner eller strategiska brädspel. Om du har utvecklat vetenskapliga metoder eller arbetat med kvalitativa eller kvantitativa analytiska metoder eller verktyg för beslutsstöd är det också meriterande.

Du har en mycket god analytisk förmåga samt kan hantera och analysera komplexa problem. Du har god förmåga till självständigt arbete och att leverera efterfrågade resultat i tid. Du har motivation och uthållighet som hjälper dig att komma i mål även när det inte blev riktigt som du tänkt dig från början. Vidare samarbetar du bra med såväl kollegor som uppdragsgivare och du har en god förmåga att anpassa dig till nya roller och omständigheter samt förmåga att växla mellan det breda och det djupa perspektivet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Förmågeutveckling som tillhör avdelningen Försvarsanalys. Läs gärna mer om vad vi gör: Försvarsanalys - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: Jobba hos oss - Totalförsvarets forskningsinstitut - FOI

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 15 augusti 2021!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Marlene Johansson. Fackliga företrädare är Jonas Clausen Mork (SACO) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Ansök nu

Samhällsengagerade och språkkunniga timvikarier till Crossroads

Samhällsvägledare
Läs mer Jan 25
Crossroads är en öppen dagverksamhet som vänder sig till EU-medborgare och tredjelandsmedborgare som lever i social och ekonomisk utsatthet i Stockholm.

På Crossroads erbjuds deltagare möjlighet att både tillfredsställa basbehov och kvalificerat stöd och rådgivning inom följande fokusområden:

- Migrations- och EU-rätt
- Arbete och rekrytering
- Offentlig välfärd

På Crossroads arrangeras också kurser som syftar till att stärka deltagares kunskap om samhället.

Dina arbetsuppgifter

Som timvikarie på Crossroads kommer du arbeta med att stödja deltagare att tillgodose sina basbehov - främst dusch och tvätt samt bistå med enklare rådgivning. Du kommer arbeta antingen inne på den så kallade kvinno- eller mansavdelningen. Du ansvarar för att skapa en välkomnande och trygg miljö, där både deltagare, volontärer och kollegor bemöts med respekt och nyfikenhet. Som timvikarie är du också en viktig länk i att fånga upp deltagare i behov av mer stöd och länka de vidare inom verksamheten.

Din profil

Vi söker dig med ett stort intresse för människor och med tidigare dokumenterad erfarenhet av att arbeta med personer som lever i utsatthet. Vi ser gärna att du i kombination med praktisk erfarenhet har kunskap i relevanta teorier inom socialt arbete, interkulturalitet och värdegrundsfrågor.

Du får gärna ha en högskoleutbildning i socialt arbete, socialpedagogik eller pedagogik. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta med motiverande metoder.

Utöver ovannämnda kompetenser behöver du ha goda kunskaper i ett tredje språk utöver svenska och engelska. Just nu har vi ett stort behov av språkkunskaper i italienska och rumänska.

Personlig lämplighet

För att lyckas i rollen behöver du vara pedagogiskt lagd, trygg i dig själv och vara nyfiken på deltagares perspektiv och behov. Du behöver vidare vara en god lyssnare, ha en välutvecklad empatisk förmåga och kunna arbeta med tydliga ramar. Vi förutsätter att du känner dig trygg och trivs i en interkulturell miljö präglad av stor mångfald.

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu

Samhällsengagerade och språkkunniga timvikarier till Crossroads

Samhällsvägledare
Läs mer Jan 25
Crossroads är en öppen dagverksamhet som vänder sig till EU-medborgare och tredjelandsmedborgare med permanent uppehållstillstånd från ett annat EU-land som lever i fattigdom, hemlöshet och/eller arbetslöshet i Stockholm. Verksamheten syftar till att motverka social och ekonomisk utestängning bland målgruppen.

På Crossroads erbjuds deltagare möjlighet att både tillfredsställa basbehov och kvalificerat stöd och rådgivning via så kallat ombudsskap. Varje ombud på Crossroads har ett specifikt fokusområde som hen ansvarar för att utveckla.

I dagsläget erbjuder Crossroads stöd inom följande fokusområden:

- Migrations- och EU-rätt
- Arbete och rekrytering
- Offentlig välfärd

På Crossroads arrangeras också kurser som syftar till att stärka deltagares kunskap om samhället.

Dina arbetsuppgifter

Som timvikarie på Crossroads behöver du vara flexibel och kunna växla mellan olika arbetsuppgifter. Ibland behöver du ge enklare råd och stöd till en deltagare, som att hänvisa vidare till andra myndigheter eller förklara innehållet i ett brev. Andra gånger behöver du visa deltagare hur man kan söka jobb eller skriva ett CV. Ibland behövs praktisk hjälp, exempelvis som att servera frukost och lunch eller hjälpa till med andra basbehovsuppgifter; såsom dusch och tvätt.

Din profil

Vi söker dig med avslutad samhällsvetenskaplig högskoleutbildning eller dig som är i slutet av dina studier och vill få praktisk erfarenhet av socialt arbete. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av socialt arbete eller av att möta människor som lever i utsatthet.

För att lyckas i rollen är du pedagogiskt lagd, har en utpräglad initiativförmåga och är en god lyssnare. Du har mycket goda kunskaper om hur samhället fungerar.

Just nu söker vi särskilt dig som har språkkunskaper i spanska, franska och rumänska.

Personlig lämplighet

För att trivas på Crossroads behöver du dela vår värdegrund och säkerställa att den efterlevs i det praktiska arbetet. Som person drivs du av att skapa resultat och göra skillnad – tillsammans med deltagare, kollegor och volontärer. Du är ansvarstagande och har lätt för att se både helheten och viktiga detaljer. Som person tycker du om att arbeta i lag och du trivs och känner dig trygg i en interkulturell miljö.

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället.

Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.

Ansök nu