Miljö- och klimatstrateg jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Miljö- och klimatstrateg i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Energi- och hållbarhetscontroller

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Maj 17
Vill du jobba för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad? Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag som varje dag tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör, både nu och för kommande generationer. Tillsammans arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Just nu söker vi en lösningsorienterad Energi- och hållbarhetscontroller med känsla för analys och uppföljning mot uppsatta mål. Ler du även vid tanken på en god struktur där du får vara med och driva utveckling inom detta viktiga område? Då skulle det kunna vara dig vi letar efter!

ARBETSUPPGIFTER
Som Energi- och hållbarhetscontroller har du det övergripande ansvaret för både energicontrolling och hållbarhetscontrolling där du kommer lägga ungefär lika mycket tid inom respektive område. Du kommer att ingå i ett entusiastiskt team på Hållbarhetsenheten och utgå från våra trevliga kontorslokaler i Ulvsunda.

Övergripande kommer du i din roll att vara en nyckelperson när det kommer till att sammanställa och analysera statistik inom energi- och olika hållbarhetsområden, arbeta med beräkningar, samt att du både kommer driva och medverka i utredningar inom energi- och hållbarhetsområdet.
Dina ansvarsområden på energisidan kommer i stora drag även att innefatta samordnande, framtagande och analys av energieffektiviseringsåtgärder, samt att du kommer att genomföra lönsamhetskalkyler för solcellsinvesteringar. Du kommer att förvalta och utveckla energistatistiksystemet, samt vara stöd till organisationen i att kvalitetssäkra mätdata och utveckla effektiva och hållbara energilösningar.

Inom hållbarhetsområdet ligger fokus på att sammanställa och analysera data kring växthusgasutsläpp, men också inom övriga hållbarhetsområden såsom cirkularitet och hållbar upphandling. Du kommer att utföra klimatberäkningar, enklare livscykelanalyser (LCA), samt genomföra livscykelkostnader (LCC), såväl som på bolagsnivå, i projekt och i drift.

Utöver detta ingår i rollen:

• Rapportering och kommunikation kring energi- och hållbarhetsdata till relevanta instanser och rapporter, såväl internt som externt
• Utveckling av arbetssätt och digitalisering av statistik och rapporter

I rollen som Energi- och hållbarhetscontroller ges du även stora möjligheter att påverka och utveckla din egen roll och arbetssätt.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning inom relevant område, gärna inom energi och miljövetenskap eller hållbarhet. Du har erfarenhet av operativt arbete när det kommer till hantering av energi-, klimat och hållbarhetsfrågor. Därutöver har du en god vana av att ta fram statistik, samt genomföra analyser och rapportering inom energiområdet. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt hög IT-mognad, vilket för oss innebär att du utan problem behärskar Office-paket och snabbt sätter dig in i nya system och kan utveckla digitaliseringsnivån.

Vi värdesätter även dina personliga egenskaper högt och tror att du är en lagspelare som ser vikten av goda samarbeten, såväl internt som externt, för att tillsammans hjälpas åt att nå gemensamma mål. Du drivs av att jobba målstyrt och har inga problem med att självständigt driva nya initiativ inom och utanför ramarna för ditt eget arbete. Du har en analytisk förmåga och sinne för god struktur! Vi tror att utveckling är en viktig drivkraft för dig och med ditt positiva och uthålliga sätt entusiasmerar du din omgivning.

ÖVRIGT
För oss på Stockholm Vatten och Avfall är din hälsa och välbefinnande av högsta prioritet. Vi strävar efter att underlätta för dig att göra hälsosamma val och att balansera arbete, fritid och familjeliv. Därför erbjuder vi våra medarbetare förmånliga flexibla arbetstidsavtal och möjlighet att arbeta hemifrån. Besök vår hemsida på svoa.se/jobb för att lära dig mer om oss.

Om du är redo att bli en del av ett engagerat Hållbarhetsteam i en spännande organisation, ser vi fram emot din ansökan innan sista ansökningsdag!

För att matchningen oss emellan ska bli så bra som möjligt har vi valt att jobba med rekryteringstester i vår urvalsprocess. Då vi även är en arbetsgivare som värnar om och strävar efter en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och vår samhällsviktiga funktion, kommer du som slutkandidat att genomföra ett drogtest hos vår hälsopartner.

Ansök nu

Hållbarhetsspecialister

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Apr 29
På Stockholm Exergi arbetar vi alla mot det gemensamma målet att bli Europas största koldioxidinfångare med netto noll klimatpåverkan 2032. Det vill säga att både fortsätta minska våra utsläpp och börja fånga in koldioxid ur atmosfären och på det sättet bidra till att motverka klimatförändringarna. Vi har en forskningsanläggning i drift och planerar att bygga en fullskalig anläggning vid vårt biokraftvärmeverk i Värtan med potential att fånga in 800 000 ton koldioxid per år, vilket motsvarar den mängd som stockholmstrafiken släpper ut under samma period. Vi behöver fler medarbetare och hoppas att du vill vara med oss på vår Exergiresa.


Vad kan vi erbjuda dig?
Vi söker nu efter två medarbetare som, i rollen som hållbarhetsspecialist, ska bidra till att vi når våra miljömål. Hos oss kommer du att möta engagerade kollegor som alla har det gemensamt att vi tycker att det vi gör är viktigt på riktigt. Du kommer att arbeta med specialister på miljö, arbetsmiljö och social hållbarhet. Vår verksamhet är tillräckligt stor för att skapa möjligheter till fördjupning och utveckling där du enkelt når medarbetarna på bolagets olika enheter.

Vår verksamhet är tillräckligt stor för att skapa möjligheter till fördjupning och utveckling men samtidigt inte större än att du enkelt når medarbetarna på bolagets olika enheter. Vårt arbete siktar också mot att införa infångning av koldioxid vid vårt biokraftvärmeverk i Värtan för att skapa en permanent kolsänka, och ställer mycket höga krav på biobränslet. Läs gärna mer om vårt uppmärksammade projekt här: BECCS – Negative emissions - Stockholm Exergi

Rollen som hållbarhetsspecialist handlar i huvudsak om våra inköp av både bränslen och andra varor och produkter. Vi behöver dels dig som redan känner dig riktigt hemma när det gäller bioenergi, ansvarsfulla inköp och arbete med leverantörer. Tidigare erfarenhet av upphandling och inköp är något vi ser som värdefullt. Vi söker också dig som har rätt utbildning och bakgrund, men kanske inte hunnit arbeta mer än ett par år. Vi tror mycket på din potential och att du kommer att kunna växa hos oss.

Har du längre erfarenhet som hållbarhetsspecialist kommer du få ansvaret för att våra processer uppfyller våra högt ställda hållbarhetskrav vid upphandling/inköp av biobränslen. Dina ansvarsområden kommer bland annat att innefatta bevakning av utvecklingen av ramverk och vår omvärld samt deltagande i både nationella och globala fora och vårt strategiska utvecklingsarbete. Eftersom du har en specialistkompetens som är eftertraktad får du dessutom vara beredd på att också hugga tag i andra angränsande frågor.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Placering: Hjorthagen, Stockholm. Möjlighet till distansarbete finns.
Antal tillsättningar: 2. Vi avser att anställa personer med både junior och senior erfarenhet.

Varför jobba med mig? 
Jag inspireras av människor som är engagerade och vill vara med och utveckla vår verksamhet i hållbar riktning. Jag tror på teamwork och att en genuin vilja att hjälpa andra är viktiga faktorer för framgång. Hos oss värnar vi om ett hållbart arbetsliv och ett fungerande livspussel. Min roll är att stötta dig och din utveckling och se till att du har förutsättningar att lyckas att nå de mål vi ställt upp.

Ulf Wikström, Chef Hållbarhet

Vem är du som person?
Alla som jobbar hos oss måste vara nyfikna, ta initiativ och ansvar. För just den här rollen ser vi att du också är en drivande och välstrukturerad person, med praktisk erfarenhet från hållbarhetsarbete inom ett ganska stort företag. Vi ser att du är en självgående och aktiv problemlösare, som är villig att ta på sig utmaningar men också att fira framgångar med dina kollegor. Du har lätt för att se helheten, och tilltalas av tanken på att hela tiden integrera vår affärsutveckling med vår hållbarhetsagenda. När du ser en potential till förbättring grips du också av iver och lust att driva fram den. Som person är du prestigelös och trygg i dig själv, gillar att samarbeta och bygga relationer, och du tycker att det är spännande och roligt att möta människor med olika specialistroller både inom vårt företag och externt.

 Krav

• Teknisk eller naturvetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet.
• Erfarenhet av hållbarhetsarbete inom näringslivet eller konsultbolag.
• Erfarenhet av arbete inriktat mot klimatfrågor, upphandling eller granskning av leverantörer.
• Erfarenhet av skoglig ekonomi eller inom angränsande sektorer, och arbete specifikt med hållbarhetskriterier och kontrollsystem för bioenergi är därför mycket meriterande.
• God kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska.

Rekryteringsprocessen

• Mer nyfiken på hur rekryteringsprocessen går till? Läs mer här.


Välkommen med din ansökan senast 12 maj. (Urval och intervjuer sker löpande)

Kontakt:

Ansök nu

Klimat- och energispecialist, projektanställning

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 21
Nacka kommun söker en driven och engagerad klimat- och energispecialist för internt stöd i klimatfrågor kopplat till stadsutveckling och byggnader samt som stöd till vår energi- och klimatrådgivare i perioder av hög arbetsbelastning.

Vi söker dig som har erfarenhet av samt intresse intresse och engagemang för klimat- och energifrågor! 

Ditt uppdrag
Nacka kommun utvecklar nu sitt arbete med klimatperspektiv i stadsutvecklingsprocessen från planering till utbyggnad och drift. Vi söker därför en projektanställd klimatspecialist som kan ge råd, förmedla kunskap och vägleda våra projekt i olika skeden för minskad klimatpåverkan.

Det innebär att vi söker dig som har erfarenhet inom exempelvis klimatperspektiv i planering (detaljplan, stadsutveckling), livscykelanalys och klimatberäkningar på byggnadsnivå men även dig med bredare erfarenhet från klimat- och energifrågor med en vilja att identifiera behov och utveckling hos oss i Nacka. 

Du kommer även att arbeta tillsammans med vår kunniga energi- och klimatrådgivare kopplat till särskilda informationsinsatser till invånare samt små- och medelstora företag i Nacka och Värmdö inom klimat- och energifrågor. Uppgifterna styrs då av Nacka kommuns klimat- och miljöambitioner och av Energimyndighetens nationella direktiv. I rollen som energi- och klimatrådgivare är frågor kopplat till värme, el, solenergi och VA är vanligt förekommande men även råd avseende laddning av elbil hör till vardagen. I rollen som klimat- och energirådgivare kan även evenemang och föreläsningar riktat till våra målgrupper ingå.

Rollen är samverkansorienterad och innebär många kontakter inom kommunen samt med byggaktörer, allmänhet och företag.

Din utbildning och erfarenhet
- Relevant universitets- eller högskoleexamen, eller motsvarande.
- Minst 1 års arbetslivserfarenhet inom klimat och energi kopplat till stadsutveckling, byggande eller förvaltning.
- Stort intresse för klimat och energifrågor.
- Tidigare erfarenhet av arbete inom stadsutveckling och byggnadsområdet är meriterande.
- Tidigare arbete med klimatberäkningar, energieffektivisering eller klimat- och energirådgivning är meriterande.
- Kunskap och erfarenhet från klimatberäkningsverktyg för byggnader / detaljplaner är meriterande.

Är det här du?
Som person är du nyfiken, ansvarsfull, strukturerad, drivande och kan arbeta med flera processer parallellt. Du har ett lyhört förhållningssätt, duktig på att skapa kontakt med människor och kan anpassa din kommunikation och förmedla budskap och inspirera mottagaren. Du har förmåga att skapa förtroende och inspirera till en förändring. Detta gör du genom att på ett enkelt och pedagogiskt sätt förmedla kunskap inom klimat och energieffektiviseringsområdet. Vi tror därför att du har ett äkta och övertygande engagemang som gör att människor lyssnar och tar till sig dina råd. För att lyckas i tjänsten har du en förmåga att jobba självständigt, skapa idéer och ta initiativ samt driva egna projekt.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Välkommen till en dynamisk arbetsplats där du gör skillnad varje dag. Du kommer att ingå i ett härligt och kunnigt gäng med klimat- och miljöstrateger, miljöplanerare och miljösamordnare samt en heltidsanställd klimat- och energirådgivare som utför kommunens rådgivning till invånare, företag och bostadsrättsföreningar. Du kommer att få arbeta mot tydliga och utmanande mål med frihet under eget ansvar och samtidigt bidra till samhällsnyttan i en kommun i ständig utveckling och med klimatet i fokus.

Vi verkar för en hälsosam arbetsmiljö där arbete och fritid ska gå att kombinera. Vi erbjuder givetvis en friskvårdstimme per vecka samtidigt som friskvårdsbidraget är 3000kr/år och vi har ett väl tilltaget gym i stadshuset. Till Nacka är det nära, med cykel alternativt kollektivt med direktbussar från Slussen.

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?
Om du vill bli en del av oss i Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Emma Östlund, enhetschef för strategiskt klimat- och miljöarbete, emma.ostlund@nacka.se, 070 - 4319862. 

Anställningen är en projektanställning under 1 år. Sista ansökningsdag är 15 april. Vi ser fram emot din ansökan! 

Nacka är en av Sveriges mest attraktiva och välrenommerade kommuner. Med fokus på mål, resultat, hållbart medarbetarengagemang och ständig utveckling strävar Nacka efter att bli bäst på att vara kommun. Nacka kommun är arbetsgivaren för dig som med stor frihet förnyar och gör skillnad.

Ansök nu

Hållbarhetsspecialist till stort globalt företag

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 27
Gör skillnad som hållbarhetsspecialist!
Är du passionerad när det kommer till hållbarhetsfrågor? Drömmer du om att
arbeta på ett stort globalt företag som inte bara förstår vikten av hållbarhet,
utan också aktivt driver förändring? Då har vi den perfekta möjligheten för
dig! Nu söker vi nämligen en hållbarhetsspecialist till vår kund med placering
i Solna, Västberga eller Sandviken.

Om tjänsten som hållbarhetsspecialistI rollen som hållbarhetsspecialist hos vår kund kommer du
att arbeta med två stora ansvarsområden; dels att leda deras Net Zero-underkommitté,
dels att driva igenom ett projekt tillsammans med inköpsorganisationen. Net
Zero-underkommittén består av representanter från flera olika avdelningar och
divisioner inom företaget och syftet med kommittén är att minska företagets CO2-utsläpp.
Din roll inom kommittén är att sammankalla till möten, hålla ihop arbetet och
se till att det drivs framåt. Fokus är på lokala SBTi-färdplaner,
produkttransport och energiförsörjning. Projektet som du kommer att driva tillsammans
med inköp handlar om att sätta upp en effektiv och välfungerande process för
hur de ska jobba med leverantörer och deras utsläpp. Detta är nödvändigt för
att de ska kunna nå sina mål om att komma ner till noll utsläpp till 2050.
Du kommer att ingå i ett team med 11 personer, som arbetar i
olika roller. Det finns 3 andra hållbarhetsspecialister inom teamet, som alla
arbetar mot olika delar inom företaget. Teamet etablerades för drygt ett år sedan
och håller fortfarande på att byggas. Det är en god stämning med ett hjälpsamt
och öppet klimat. Teamet är utspridda geografiskt mellan Stockholm och
Sandviken. De har engelska som koncernspråk.

Din profilFör att passa i rollen som hållbarhetsspecialist bör du vara
en driven nätverkare som kan växla mellan att vara ödmjuk och inlyssnande samt
kravställande och insäljande. Du har processfokus, där du förstår alla delar av
processen och hur de påverkar varandra samt ser till individernas behov. Du har
lätt att inta ett helikopterperspektiv och har sikte på de långsiktiga målen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga
egenskaper i denna rekryteringsprocess.

För rollen som hållbarhetsspecialist bör du uppfylla nedan krav:
•Relevant högskoleingenjörsexamen eller högre inom hållbarhet
kopplat till miljö och klimat
•Något/några års erfarenhet av hållbarhetsarbete, gärna med
processutvecklingsfokus
•God engelska i tal och skrift

Det är dessutom meriterande om du har:
•Erfarenhet av SBTi och/eller CSRD
•Svenska i tal och skrift

Om vår kundVår kund är ett stort, välkänt och etablerat företag som är
ledande inom verktyg för skärande bearbetning och bearbetningslösningar. De
driver industristandarderna framåt och tar fram innovationer inom området. De startade
1942 i Sverige och har idag ca 8000 anställda utspridda i över 150 länder.
För denna tjänsten finns det möjlighet att arbeta antingen
på deras kontor i Solna eller Västberga i Stockholm alternativt i Sandviken.

Om oss på Framtiden ABVi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering,
vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa
människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att
rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i
Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du vara anställd genom oss på
Framtiden och arbeta som konsult hos vår kund.

Vår rekryteringsprocessVår rekryteringsprocess består av följande steg:
Granskning av CV och screeningfrågor
Telefonavstämning
Kompetensbaserad intervju med Framtiden
Slutintervju med kund
Referenstagning

Övrig information
Start: 1/4 eller enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande
provanställning. Det specifika konsultuppdraget pågår som längst till 30/6-2025.
Ort: Stockholm (Solna eller Västberga) alternativt Sandviken.
Arbetstid: 8-17 med flex, hybridarbete (möjlighet att jobba hemifrån 2-3
dagar/vecka)

Vi behandlar ansökningar löpande, tjänsten kan därför komma att tillsättas
innan sista ansökningsdag har passerat. Välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

ESG Manager

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 20
Beskrivning
I takt med vår fortsatta utvecklingsresa söker vi nu en engagerad ESG Manager med stort intresse för hållbarhetsfrågor.

Som ESG Manager kommer du att spela en central roll i vårt hållbarhetsarbete och strävan efter att initiera och driva hållbara initiativ och säkerställa att vi når våra miljömässiga och sociala mål.

Arbetsuppgifter
I rollen kommer du att driva och ha ett stort övergripande ansvar för våra Green Key-certifieringar,
vår hållbarhetsstrategi, projekt där du kommer att spela en viktig roll i att driva vår hållbarhetsagenda framåt samt vår hållbarhetsrapportering.

Dina ansvarsområden innefattar:

- Ansvar för och projektledning av Green Key-certifieringar
- Övergripande ansvar för hållbarhetsstrategi och initiativ
- Att utveckla och implementera hållbarhetsramverk och initiativ
- Sammanhållen överblick över pågående initiativ och status
- Framtagande av hållbarhetsrapporter och dokumentation
- Genomföra tillståndsansökningar och uppdateringar
- Datainsamling för ESG-rapportering och utveckling av processer
- Analys av ESG-data för rapportering och förbättring

Kvalifikationer

- Eftergymnasial utbildning inom hållbarhet eller tidigare arbetserfarenhet inom området
- Tidigare erfarenhet av projektledning
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:

- Erfarenhet av myndighetskommunikation
- Erfarenhet av att omsätta akademiska regelverk till praktisk implementation

Vi söker dig som har ett stort driv och intresse för hållbarhetsfrågor. Som person är du strukturerad och analytisk med god förmåga att säkerställa kvalitet i rapportering. Du har tidigare vana vid projektledning och en god problemlösningsförmåga. Du är initiativtagande och får saker gjort. Som ESG-manager behöver du även vara duktig på att kommunicera då du kommer att ansvara för flera samarbeten både internt och externt.

Vad erbjuder vi dig?
På First Camp rekryterar vi förmågor och utvecklar dem. Hos oss ska du få möjlighet att växa och lära dig nytt samtidigt som du har riktigt roligt.

Våra gemensamma värderingar styr vår vardag och hur vi är mot varandra:
We Care: Vi bryr oss om varandra, våra gäster och naturen
We Have Fun: Vi har kul på jobbet och har glimten i ögat både internt och med våra gäster
We Simplify: Vi ska alltid försöka förenkla hur vi jobbar med varann och våra gäster
We Deliver Results: Allt vi gör ska ge resultat för oss, våra ägare och våra gäster

Vi erbjuder dig en bred tjänst med mycket ansvar, där du får möjlighet att växa inom en bransch på uppgång och där du har nära till kollegor när du behöver stöd. Kollegor som gärna bjuder på både erfarenhet och goda skratt. Vi är ett starkt team och vill fortsätta växa med fler teamorienterade kollegor som vill vara med och bygga på vår framgångssaga.
Känner du dig träffad?

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och förväntas tillträdas snarast. Placering är på något av våra supportkontor i Stockholm/Göteborg eller hybrid. Du kommer att rapportera till vår CFO men också ha ett nära samarbete med Operations. Lön och villkor enligt
överenskommelse.

Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan omgående. Vi arbetar kompetensbaserat i våra rekryteringar och söker aktivt efter de medarbetare som bäst matchar den kravprofil vi har satt upp för tjänsten.

First Camp är Skandinaviens ledande campingkoncern med totalt 70 destinationer i Sverige, Danmark och Norge. Vi är inne i en spännande tillväxtfas och har genom organisk tillväxt och ett stort antal förvärv gått från drygt 100 MSEK i omsättning 2016 till nu över 1 000 MSEK ett normalår. Vi är ett stort team med över 1500 medarbetare som brinner för våra gästers upplevelser och som strävar mot att bygga världens ledande campingkedja.

Ansök nu

Stockholms Stadshus AB söker hållbarhetsansvarig för bolagskoncern

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 19
Stockholms Stadshus AB har en sammanhållande funktion för Stockholms stads aktiebolag och ska leda bolagskoncernen. I kommunfullmäktiges direktiv ingår att svara för övergripande utveckling, strategisk planering, löpande översyn och omprövning, utöva ekonomisk kontroll och uppföljning, samt att utveckla styrformer och samspelet mellan ägare, koncernledning och dotterbolag. Moderbolaget följer upp av kommunfullmäktige beslutade direktiv, i samverkan med stadsledningskontoret.Välkommen till oss

Stockholms Stadshus AB är sedan 1991 moderbolag i en koncern som består av 16 dotterbolag och ett intressebolag.

Våra kärnuppgifter handlar om att styra, stödja och följa upp bolagskoncernen. Det innebär att säkerställa att resurserna i koncernen används på ett optimalt sätt och att dotterbolagen genomför kommunfullmäktiges ägardirektiv och når uppsatta mål. Koncernen omsatte år 2022 cirka 19 miljarder kronor, hade investeringar om cirka 11 miljarder kronor samt ett fastighetsinnehav med ett marknadsvärde om drygt 230 miljarder kronor.

Din roll

Du ansvarar för att arbeta med och att implementera EUs direktiv Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Du leder uppdraget i nära samarbete med kollegor inom koncernledningen och bolagskoncernen.

Du utvecklar, samordnar och följer upp hållbarhetsarbetet för bolagskoncernen Stockholms Stadshus AB. Du arbetar brett med hållbarhetsfrågor på en övergripande nivå, både operativt och strategiskt. Det här är en roll med många kontaktytor där du genomför och leder utredningar, både individuellt och i nära samarbete med övriga koncernledningen, konsulter, externa samarbetspartners och stadsintern expertis.

I din roll ingår även att du

utvecklar och implementerar en hållbarhetsstrategi för koncernen och våra dotterbolag
identifierar och möjliggör synergier mellan bolagen inom hållbarhetsfrågor
utformar och implementerar arbetssätt som uppfyller hållbarhetskraven på koncernen
ansvarar för att ta fram och utforma vår hållbarhetsrapport.

Du ingår i koncernledningen och rapporterar direkt till vice vd på moderbolaget.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har

en akademisk utbildning, till exempel inom ekonomi, miljövetenskap, samhällsvetenskap, juridik eller motsvarande
erfarenhet av att arbeta strategiskt och operativt med hållbarhet
vana att verka i komplexa organisationer med att styra och följa upp
vana att kommunicera med många olika aktörer
utmärkt förmåga att formulera dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av, eller kunskap om, CSRD-direktivet.

För att trivas i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga då arbetet innebär många kontakter. Du är van att självständigt strukturera och driva ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du ha lätt för att ta initiativ och driva utvecklingsarbetet. Du har en helhetssyn och tänker strategiskt. Du har även en god omdömesförmåga, det innebär att du tar hänsyn till relevanta parametrar när du sammanställer komplex information för att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig

en viktig roll där du är med och påverkar hur Stockholm nu och i framtiden ska vara en stad för alla
ett stimulerande arbete i en koncern som ständigt utvecklas
en stor möjlighet att påverka en helt ny roll
en central roll med många kontakter i koncernens bolag och stadens verksamheter
en arbetsplats i Stockholms stadshus på Kungsholmen
hjälpsamma kollegor och god stämning
friskvårdsbidrag
flexibel arbetstid.

Läs mer om hur det är att vara en del av Stockholms stad

Övrigt

Vi rekryterar utan personligt brev för att stärka fokus på kompetens och erfarenhet för denna roll. När du skickar in din ansökan får du svara på ett antal frågor. Vi önskar att du svarar konkret och kortfattat på frågorna samt att det finns en tydlig koppling mellan dina svar och ditt CV. När vi bedömer din ansökan utgår vi från ditt CV och de frågor som du har besvarat. Efter sista ansökningsdag går vi igenom alla ansökningar.

Här kan du läsa mer om Stockholms stadshus AB

Ansök nu

Miljösamordnare – med intresse för social hållbarhet

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 8
Kollektivtrafiken i Stockholmsregionen växer och vi behöver nu stärka upp med en till Miljösamordnare för våra infrastrukturprojekt på Trafikförvaltningen!

Om oss

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Läs mer om våra spännande projekt här.

Om rollen

Som Miljösamordnare på Trafikförvaltningen är du i huvudsak stöd för projektledning i tilldelade projekt med fokus på bygg, anläggning och fordonsinvesteringar men arbetar också med att strategiskt utveckla arbetssätten på avdelningen. Du ansvarar för att miljö- och hållbarhetsarbetet drivs effektivt och integrerat i projektarbetet och i enlighet med våra och Regionens miljöpolicys, mål och riktlinjer samt gällande miljölagstiftning.

Några exempel på arbetsuppgifter:

Analysera, prioritera och skapa ett strukturerat arbetssätt inom projektet för de miljöaspekter som ska hanteras. I vissa fall även för sociala hållbarhetsaspekter
Stötta projektet i hur social hållbarhet ska integreras i arbetsprocesser och bidra till framtagande av projektplan för social hållbarhet.
Delta i arbetet med och/eller granska projektdokumentation som t.ex. planer, rutiner, projekterade handlingar, avtal som påverkar eller kan påverka projektets miljö- och hållbarhetsarbete.
Föreslå förbättringar inom miljö- och hållbarhetsområdet.
Samarbeta med bland annat sektionens miljöstrateg för att stärka och utveckla effektiva gemensamma arbetssätt
Bidra i framtagande av vägledningar, utbildningar och annat stödjande material.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du:

Ha en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. I rollen har du många interna och externa kontakter så det är viktigt att du kan skapa och utveckla relationer på olika nivåer. Vi ser även att du har en god problemlösningsförmåga och ser samarbete som en förutsättning för att lyckas i rollen.

Krav:

Minst två års erfarenhet från miljösamordning i projekt eller förvaltning
Kunskap inom miljölagstiftning
Kompetens och erfarenhet inom social hållbarhet

Meriterande: 

Högskoleutbildning
Kompetens och erfarenhet inom något av dessa områden; mark, vatten, energi, klimatpåverkan eller cirkulär ekonomi och produktval i bygg- och anläggningsprojekt
Utbildning inom projektmetodik
Erfarenhet från miljöcertifieringssystem, till exempel Miljöbyggnad, LEED, BREEAM-familjen
Erfarenhet av miljöledningssystem ISO 14001
Erfarenhet av hållbarhetsaspekter inom inköp och upphandling
Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karin Moberg, tfn 08-123 337 20. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Papatziamos, tfn 08-123 338 79. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Eventuellt arbetsprov kan bli aktuellt för tjänsterna

Sista ansökningsdag är 29 februari 2024. Vi ser fram emot din ansökan! 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid
Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Dagvattenspecialist till trafikkontoret

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 14
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Trafikkontoret ansvarar för att sköta om och utveckla Stockholms offentliga rum, så att de är trygga, attraktiva, framkomliga och hållbara. Uppdraget innefattar allt ifrån att ta hand om den befintliga stadsmiljön till att genomföra strategiska investeringsprojekt och planera för morgondagens växande storstad. För att klara vårt uppdrag är vi ca 450 kollegor, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets nyrenoverade lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en stad i framkant med hållbara transportlösningar och levande miljöer, både idag och i framtiden.Välkommen till oss

Vi söker dig som vill vara med och forma framtidens dagvattenhantering i Stockholm! Hos oss får du jobba med spännande frågor och påverka Stockholmarnas vardag.

Nu söker vi ytterligare en person med kompetens inom dagvatten till vår enhet.

Enheten klimat och trygghet med 11 medarbetare ingår i stadsmiljöavdelningen som består av cirka 75 medarbetare. Avdelningen har ansvar för stadsmiljön på gator och torg, ett viktigt uppdrag för att skapa en attraktiv, trygg och säker miljö för våra invånare.

Inom enhetens uppdrag ligger miljö-, skyfalls- och dagvattenfrågor, samt trygghets- och säkerhetsfrågor. Enheten arbetar också med GIS-frågor och förvaltning kopplat till avdelningens verksamhet. Vi ansvarar även för projektsamordning av Levande Stockholm.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats där vi hjälper och stöttar varandra i det vardagliga arbetet och värnar om den goda arbetsmiljön. Du ges möjlighet till personlig utveckling/kompetenspåfyllnad samt till delaktighet och inflytande på arbetsplatsen.

Vi har flexibla arbetstider samt möjlighet till växling av semesterdagstillägg mot extra ledighet. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehov finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån två dagar i veckan. Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Vi erbjuder friskvårdsersättning, friskvårdstimme och möjlighet att delta i friskvårdsaktiviteter.

Läs mer om våra förmåner här

Din roll

Som dagvattenspecialist hos oss ansvarar du för att driva och leda projekt inom dagvatten-frågor. Du samordnar projekt och säkerställer att uppsatta tidsplaner hålls. Du är en del av enhetens miljögrupp som består av ytterligare fyra medarbetare som arbetar med miljö-, skyfalls- och dagvattenfrågor. Arbetet inom detta område är spritt över flera avdelningar och du kommer därför arbeta med kollegor med olika kompetenser. Du kommer även att arbeta med externa konsulter.

Merparten av arbetstiden är du placerad på trafikkontorets kontor på Kungsholmen men det ingår även platsbesök vid behov. I rollen ingår även att omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad på ny forskning inom ditt område.

Hej från din blivande chef
Tove Nilsson heter jag och är din blivande chef. Jag har ett stort förtroende för mina medarbetare och deras förmåga. Min förhoppning är att vi kan hitta ett samarbete som bidrar till en positiv utveckling av enhetens medarbetare och trafikkontorets verksamheter och staden i stort. Utöver det är det viktigt för mig att bygga relationer både internt och externt.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som

har relevant högskoleutbildning gärna med teknisk inriktning inom dagvatten eller v/a-området
har flera års erfarenhet som dagvattenspecialist eller motsvarande
har vana att leda och driva projekt
har erfarenhet av dagvatten i stadsbyggnadsprojekt
är väl insatt i EU:s vattendirektiv
har mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

att arbeta med projektering inom dagvatten
tekniska frågor kopplat till dagvattenhantering
att arbeta i liknande roll inom kommun eller offentlig sektor
dagvattenanläggningars funktion.

Vi söker dig som är van att självständigt strukturera och driva ditt arbete framåt. Du planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Då kontaktytorna är många behöver du ha en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Du bidrar till ett gott samarbete genom att ha ett öppet, tillmötesgående och problemlösande förhållningssätt. Vi ser även att du är duktig på att engagera och inspirera så att de personer du samarbetar med får förståelse för miljöarbetet på trafikkontoret. Du bjuder in till dialog, lyssnar aktivt och anpassar kommunikationen utifrån rådande situation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, motivation och engagemang för tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi rekryterar utan det personliga brevet i denna rekrytering för att stärka fokus på de kompetenser och erfarenheter som efterfrågas för denna roll. Vid bedömningen av din ansökan kommer vi endast att utgå ifrån ditt CV och ett antal frågor du får besvara i samband med att du söker tjänsten. Vi önskar att du svarar konkret och kortfattat på frågorna, och att det finns en tydlig koppling mellan dina svar och ditt CV.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Miljösakkunnig Projekt

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 12
Hos oss blir du en del av Sveriges ledande fastighetsbolag när det gäller säkerhetsfastigheter. Flera av våra kunder bedriver verksamhet som är av betydelse för vårt lands säkerhet, vilket ställer speciella krav både på lokalerna och på oss. Just nu befinner vi oss i en kraftig tillväxtfas och vår projektvolym är större än någonsin tidigare – därför behöver vi bli fler! Välkommen till Specialfastigheter!Om tjänsten

Du blir en nyckelperson i vårt arbete med att driva verksamheten och den strategiska utvecklingen inom miljö och hållbarhet framåt. Tillsammans med dina kollegor på miljöavdelningen är du ansvarig för att bidra till en aktiv dialog inom ramen för våra projekt i vår projektportfölj som idag överstiger 30 miljarder kronor. Detta gör du bland annat genom att bistå med stöd och rådgivning i frågor med bolagsövergripande karaktär inom miljö som tex lagefterlevnad, utbildning och vägledning.

Du blir en del av en ny enhet som präglas av kompetens och arbetsglädje, ett team som skapar mervärde för vår verksamhet, våra kunder och samhället. Du rapporterar direkt till miljöchefen.  

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:


• Agera sakkunnig och vara ett aktivt stöd i bolagets miljöarbete med särskilt fokus på våra projekt - från tidiga skeden till färdig byggnad.
• Genomföra interna granskningar i projektering och produktionsledet.
• Aktivt delta i miljöenhetens övergripande arbete och delta i olika tvärfunktionella forums för att lyfta miljö- och hållbarhetsarbetet
• Stötta och driva utvecklingsprojekt inom ramen för utvalda projekt.
• Planera och genomföra interna utbildningar inom miljöområdet (t ex inom avfall, kemikalier och introduktionsutbildningar till våra medarbetare)
• I samarbete med kollegor utveckla och implementera våra instruktioner och styrande dokument inom miljö och hållbarhetsområdet och gällande processer i våra ledningssystem.
• Genomföra och stötta verksamheten vid interna och externa miljörevisioner

 

Om dig

För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du ha en god kunskap och förståelse för miljö- och hållbarhetsfrågor inom bygg och fastighetsbranschen inklusive den lagstiftning som styr på området. Du har en universitets-/högskoleexamen med miljöinriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska även ha dokumenterad erfarenhet av arbete med miljöledningssystem. Utöver utbildning är du certifierad miljöbyggnadssamordnare och har minst fem års branscherfarenhet.

Rollen innefattar mycket muntlig och skriftlig kommunikation med såväl interna som externa personer, vilket ställer krav på en god kommunikationsförmåga. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av:


• Klimat
• Material och avfall
• Biologisk mångfald
• Hållbart samhällsbyggande och byggprocessen

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och din drivkraft. Du gillar utmaningar och samarbete med team och kollegor. Du är analytisk och strukturerad, dessutom har du ett helhetstänk, ser sammanhang och trivs i en roll med mycket ansvar. Du känner dig trygg i din kompetens och tycker om att dela den med andra.

Placering

Din placering är på Specialfastigheters Stockholmskontor.

Då verksamhetens fastighetsbestånd är rikstäckande innebär tjänsten resor. Körkort för personbil är ett krav.

 

Tillträde

Enligt överenskommelse.

 

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är 11 februari.

Vi genomför en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Thony Eriksson, 010-788 62 37
Unionen, Patrik Svensson, 010-788 63 42
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Ledarna, Fredrik Persson, tel 010-788 62 28

Specialfastigheter är ett statligt ägt företag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav – framför allt på säkerhet och hållbarhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 40 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 250 medarbetare.

Ansök nu

Miljöstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 12
Hos oss blir du en del av Sveriges ledande fastighetsbolag när det gäller säkerhetsfastigheter. Flera av våra kunder bedriver verksamhet som är av betydelse för vårt lands säkerhet, vilket ställer speciella krav både på lokalerna och på oss. Just nu befinner vi oss i en kraftig tillväxtfas och vår projektvolym är större än någonsin tidigare – därför behöver vi bli fler! Välkommen till Specialfastigheter!Om tjänsten
Vi söker en miljöstrateg som vill vara med och göra skillnad! Vi har långsiktiga ambitioner när det handlar om att utveckla hållbara byggnader med hjälp av robusta och innovativa lösningar. Som miljöstrateg på Specialfastigheter kommer du att bidra aktivt i arbetet med att leda, utveckla och förvalta våra miljöriktlinjer och arbetssätt för att uppnå våra högt satta mål och utveckla vårt fastighetsbestånd. Du kommer att arbeta brett med aktuella miljöfrågor och
stötta organisationen i både implementering och uppföljning av relevant miljölagstiftning.

Du kommer även att leda arbetet med omvärldsbevakning och strategiska miljömål inom ramen för hela vår byggprocess. Du blir en nyckelperson i vårt arbete med att driva verksamheten och den strategiska utvecklingen inom miljö – och hållbarhetsaspekter och rapporterar till Miljöchefen. Du blir en del av en ny enhet som präglas av kompetens och arbetsglädje, ett team som skapar mervärde för vår verksamhet, våra kunder och samhället.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Driver arbetet med omvärldsbevakning och ansvarar för framtagning och implementering av styrdokument och rutiner samt utvecklar nya arbetssätt och metoder inom miljöområdet för våra bygg- och fastighetsprojekt. Är ett kunskapsstöd, samordnar kollegor samt själv medverkar i genomförandet av implementeringsarbetet genom att t.ex. hålla utbildningar samt bevaka och bistå i tillämpning av nya lagkrav. Är en länk mellan miljöenheten och enheten för affär och marknad och jobbar i samråd med miljöchefen och övriga intressenter i
organisationen Samarbetar och nätverkar i externa och interna forum.


Om dig
För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha en god kunskap och förståelse för miljö- och hållbarhetsfrågor inom bygg och
fastighetsbranschen inklusive den lagstiftning som styr området. Du har:


• god strategisk förmåga och minst 5 års erfarenhet av arbete med miljöfrågor, helst inom bygg och anläggningsbranschen.
• relevant universitets- eller högskoleutbildning med miljöinriktning eller motsvarade kompetens förvärvad på annat sätt.
• dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat både strategiskt och operativt på övergripande nivå.
• Samt har gedigen erfarenhet av styrning och utveckling av miljömässiga hållbarhetsaspekter.

Som person är du initiativtagande, lösningsorienterad och van att driva ett aktivt utvecklingsarbete - från idé till förvaltning. Det är viktigt att du gillar utmaningar och samarbete med andra team och kollegor. Du ser sammanhang, är duktig på att jobba
självständigt och trivs i en roll med mycket ansvar. Rollen innefattar mycket muntlig och skriftlig kommunikation med såväl interna som externa personer, vilket ställer krav på en god kommunikationsförmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i miljöer med höga säkerhetskrav och om du jobbat som miljö- eller hållbarhetsstrateg på stabsnivå.

Har du kompetens inom klimatkalkyler och taxonomi är det ytterligare ett plus. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och din drivkraft. Du presterar med goda resultat i utmanande miljöer, besitter en väl utvecklad strategisk förmåga. Placering
Du tillhör enheten Miljö som är placerad på vårt centralt belägna kontor i Stockholm, men då vårt fastighetsbestånd är rikstäckande innebär tjänsten resor. Körkort för personbil är ett krav. Ansökan
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 11 februari. 

Vi genomför en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Thony Eriksson, 010-788 62 37
Unionen, Patrik Svensson, 010-788 63 42
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Ledarna, Fredrik Persson, tel 010-788 62 28

Specialfastigheter är ett statligt ägt företag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav – framför allt på säkerhet och hållbarhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 40 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 250 medarbetare.

Ansök nu

Senior miljö- och klimatstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 16
Var 660:e person som går till arbetet i Sverige är en ISS-medarbetare och det är vi stolta över. Vi är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag samt har över 450 000 medarbetare världen över. Det är våra medarbetare som är kärnan i vår verksamhet och förutsättningen för att kunna leva upp till vårt syfte, Connecting people and places to make the world work better. På ISS Facility Services skapar vi platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare. Vill du också bli en del i vår globala organisation där ditt jobb verkligen gör skillnad?

Vill du arbeta med klimatanalys och strategiutveckling för att hjälpa företag framtidssäkra sin verksamhet? Lockas du dessutom av att få jobba internationellt? Då tycker vi du ska söka till rollen som Senior miljö- och klimatstrateg på ISS!

Om rollen
I rollen som Senior miljö- och klimatstrateg hjälper du ISS Sverige och våra kunder att förstå hur man stegvis kan anpassa sin verksamhet utifrån egna ambitioner och omvärldens förväntningar för att minska sin klimatpåverkan. Du ingår i ett dedikerat team där du förväntas bidra med ett vetenskapligt och affärsmässigt perspektiv till ert gemensamma uppdrag.

ISS Sverige är en del av en global koncern med över 30 länder och i denna roll agerar du Country Carbon Champion och Local Business Partner för svenska organisationens miljö- och klimatarbete. Du samarbetar med internationella kollegor och ingår bland annat i ett nätverk inom ISS Nordeuropa.

Utöver det internationella samarbetet arbetar du nära tvärfunktionella team i den lokala organisationen, samt med kunder i olika branscher och länder. Rollen är bred och innebär stor variation av arbetsuppgifter. Ena dagen arbetar du med klimatstrategi eller presenterar ISS miljöarbete för kund. Den andra dagen deltar du som expert i projekt för att genomföra livscykelanalyser, beräkna klimatmål för Science Based Targets eller analysera flöden för datainsamling.

Vidare innefattar rollen bland annat:

• strategisk rådgivning, analys och rapportering kring regelverk och lagkrav inom hållbarhetsområdet, som CSRD, CDP och EU Taxonomi
• klimatberäkning och analys på organisationsnivå
• livscykelanalys
• klimatmålsättning och åtgärdsanalyser
• integration och automatisering av hållbarhetsdata för analys och rapportering

Du är direktrapporterande till Head of Sustainability & HSEQ. Miljö- och koldioxidrapportering sker även till Climate Director för ISS Group. Tjänsten är på heltid och tillsvidareanställning. Vi är öppna för ansökningar från hela Sverige. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi erbjuder
Du kommer att arbeta nära kompetenta medarbetare som du får stort utbyte av, då vi värnar om att hjälpa och utveckla varandra. ISS storlek och breda tjänsteutbud bidrar till att det finns goda utvecklingsmöjligheter såväl nationellt som globalt. Vårt fokus ligger i att ta hand om och utveckla våra medarbetare, för vi tror på att ”People make places”. ISS erbjuder bland annat utbildningar och talangprogram – allt för att du ska engageras och utvecklas på jobbet.

Vi värderar mångfald och inkludering högt. Hos ISS är alla människor lika mycket värda och har samma rättigheter och möjligheter. Våra medarbetare speglar samhällets mångfald, vilket både är en konkurrensfördel och en tillgång i vårt långsiktiga hållbara arbete. Vår inkluderande företagskultur stärker våra medarbetare, gör oss mer kreativa och produktiva samt skapar en attraktivare arbetsplats.

ISS värderingar, som är fundamentala i hur vi arbetar, är kvalitet, ansvar, ärlighet, entreprenörskap och gemenskap. Därför är det viktigt att du känner att du står för ett arbetssätt och ett förhållningssätt som är i enlighet med dessa.

Vem söker vi?
Vi söker efter en person med hög samarbetsförmåga och som vill ta en aktiv roll i klimatomställningen. Vi tror att du är nyfiken, värderingsstyrd och vill jobba aktivt med lösningar på de globala klimat- och hållbarhetsutmaningarna. Du är en analytisk person med starkt affärsdriv som ser nya möjligheter och förbättringspotential hos våra kunder.

För den här tjänsten söker vi dig som har:

• en akademisk examen inom miljövetenskap, hållbarhet eller angränsande område, gärna med en teknisk spetskompetens
• gedigen kunskap om och minst 5 års erfarenhet av klimatvetenskap och globala miljöfrågor
• flerårig erfarenhet att arbeta med stora dataflöden och dataanalys
• mycket goda kommunikativa färdigheter
• mycket goda färdigheter inom projektledning, rådgivning, presentation, leda utbildningar och genomförande av workshops
• svenska och engelska i tal och skrift
• mycket god datavana inklusive MS Office

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet av klimatberäkningar och analyser, gärna i en näringslivskontext
• kunskap om standarder för klimatberäkningar (GHG protocol, ISO14064-1)
• kunskap om Science Based Target
• erfarenhet av att genomföra livscykelanalys på tjänste- och produktnivå

Din ansökan
Vi hoppas att vi väckt ditt intresse! Välkommen att skicka in din ansökan, dock senast 7 februari. I din ansökan bifogar du CV, vi önskar ej personliga brev. Pga. GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via mail.

Vi rekryterar kompetensbaserat vilket innebär att processen innehåller tester, intervjuer och referenser. Vid eventuella frågor om processen, kontakta vår Talent Acquisition Specialist Stina Fröman Starke, e-post: stina.starke@se.issworld.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Hållbarhetschef till RISE

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 29
På RISE strävar vi varje dag efter att hitta innovativa lösningar för en hållbar framtid.

Just nu söker vi en passionerad hållbarhetschef som vill leda arbetet med att driva hållbarhetsinitiativ och säkerställa vår hållbarhetsrapportering i en spännande och utmanande miljö. Välkommen till RISE!

Om rollen
Som hållbarhetschef leder du den nya koncerngemensamma avdelningen ”Hållbarhet” och rapporterar till RISE HR-direktör. Till din hjälp finns ett direktrapporterande team som idag består av två kompetenta och engagerade hållbarhetscontrollers.

I den här rollen har du möjlighet att bygga, utveckla och påverka RISE hållbarhetsagenda. Vi ser framför oss en förflyttning av det interna hållbarhetsarbetet, där du implementerar nya arbetssätt, positionerar oss i framkant och bidrar till att vi lever som vi lär. RISE står inför ett nytt skede med integrerad hållbarhets- och ekonomisk rapportering redan 2024, ett skapande arbete som inte kommer att vara lätt - men betydelsefullt och utvecklande! Du leder och håller ihop arbetet med hållbarhetsrapporteringen och ansvarar för att RISE redogör i linje med EU-taxonomin, CSRD/ESRS, CSDDD och andra lagkrav eller ägarkrav, självklart i nära samarbete med andra kollegor bland annat inom Finansfunktionen.

Som hållbarhetschef har du en social och synlig roll med breda samarbetsmöjligheter både internt och externt. Du driver interna nätverksträffar, deltar i externa nätverk och fungerar som föredragande vid frågor om hållbarhetsrapportering till koncernledning, revisionsutskott och styrelse.

Befattningen kan komma att bli placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att säkerhetsprövning kan komma att ske i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Placering för tjänsten är Stockholm, Göteborg eller Borås. Vi utgår idag från ett hybridarbetssätt där de flesta medarbetare väljer att dela sin arbetstid mellan kontoret och hemarbetsplatsen.

Vem är du?
Du är en driven, trygg och ansvarstagande ledare som med djupa kunskaper inom hållbarhet och de nya regelverk och direktiv som är under införande, ser en utmaning i att leda vägen och bygga upp ditt område. Du är inte rädd för att kavla upp ärmarna och bidra i det operativa arbetet för att säkerställa leveranser. Du behöver ett analytiskt och kreativt förhållningssätt och en välutvecklad kommunikativ förmåga. För att trivas bör du vara en nätverkande person som tycker om att finna lösningar tillsammans med andra.

Du har en relevant högskoleutbildning och flerårig arbetslivserfarenhet av liknande positioner med personalansvar i ett större bolag. Du har erfarenhet av arbete med hållbarhetsredovisningar och är väl insatt i hållbarhetsområdet utifrån ett legalt perspektiv. Vidare behöver du full kompetens i svenska och engelska i tal och skrift samt goda kunskaper i Excel och Powerpoint. Har du dessutom erfarenhet av förändringsledning och implementering av nya arbetssätt kommer det att skapa värde.

Erfarenhet utav att driva hållbarhetsarbetet i ett statligt bolag, börsbolag och/eller bolag med en komplex struktur inom tjänste- eller konsultsidan, ser vi som meriterande.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem.

Välkommen med din ansökan!
Om detta låter spännande så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Sista ansökningsdag är 2024-01-21. För mer information vänligen kontakta Annette Anjou, HR-direktör +46 73 056 29 76. Fackliga representanter är Ulf Nordberg, Sveriges Ingenjörer, 010-5166959 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under lagen om offentlig upphandling.

Ansök nu

Strateg inom resilient livsmedelsförsörjning och hållbara måltider

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 19
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av stadens verksamheter utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige har beslutat om. Vi är drygt 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.Brinner du för resilient livsmedelsproduktion? Är du intresserad av att stärka kommunens roll i det urbana matsystemet? Vill du bidra till en utveckling av det strategiska arbetet kopplat till måltider i den kommunala organisationen? Då kan det här vara en tjänst för dig.

Vi söker en strateg med fokus på mat, måltider och resilient livsmedelsförsörjning till en ny tjänst på stadsutvecklingsavdelningen.

Stadsutvecklingsavdelningen arbetar med stadsövergripande arbete såsom

- miljö- och klimatfrågor
- bostadsbyggande
- infrastruktur
- näringslivsutveckling
- lokalförsörjning
- investeringsstyrning
- el- och energiförsörjning.

Din roll som strateg
I din roll ansvarar du för att utveckla stadens övergripande strategiska arbete inom resilient livsmedelsförsörjning och hållbara måltider. Du arbetar brett inom avdelningens olika områden, och fokuserat med frågor som rör hållbar livsmedelsproduktion och samordning av stadens arbete kopplat till mat och måltider.

Rollen som strateg är utåtriktad och utvecklingsinriktad, med mycket kontakter såväl inom stadens organisation som med externa aktörer. Du rapporterar direkt till vår avdelningschef.

Dina arbetsuppgifter innebär exempelvis att

- ansvara för uppdateringen av stadens matstrategi
- vara ett stöd till stadsledningen, fackförvaltningar och bolag
- arbeta med stadsövergripande utredningar och analyser
- planera, organisera och driva strategiska utvecklingsfrågor på egen hand och tillsammans med andra
- skapa ett engagemang för strategisk livsmedelsförsörjning och hållbara måltider hos stadens verksamheter
- samverka i stadsövergripande och regionala forum
- ansvara för och hålla i stadsövergripande nätverk och möten
- ansvara för kunskapshöjande insatser och åtgärder i stadens organisation.

Ditt arbete kan komma att inkludera en stärkt försörjningstrygghet genom säkrade leveranskedjor och matberedskap, ökad resiliens och resurseffektivitet. Även innovativ och lokal livsmedelsproduktion, liksom frågor kopplat till beteenden och konsumtion ur ett klimat- och hållbarhetsperspektiv.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig

- ett spännande arbete där du kan påverka en helt ny roll och bidra till att göra skillnad för stadens utveckling
- en central roll med många kontakter i stadens verksamheter
- engagerade kollegor med hög kompetens inom olika expertområden
- friskvårdsbidrag
- flexibel arbetstid, sommararbetstid och möjlighet att arbeta hemifrån 1-2 dagar/vecka
- möjlighet till semesterväxling.

Läs mer om https://jobba.stockholm/formaner

Läs mer om https://jobba.stockholm/att-jobba-har/

Dina kompetenser och erfarenheter
Vi söker dig som har

- en akademisk examen som livsmedelsagronom,
alternativt en likvärdig utbildning som vi bedömer är relevant för tjänsten
- erfarenhet av att ha jobbat strategiskt med livsmedelsförsörjning och hållbara måltider
- vana av att samverka, samordna och leda processer för hållbara måltider och resilient livsmedelsförsörjning
- god förmåga att formulera dig skriftligt och muntligt på svenska.

Det är meriterande om du har arbetat i en kommun eller inom annan offentlig verksamhet.

För att trivas i rollen behöver du ha lätt för att anpassa din kommunikation till olika målgrupper då det ingår att tala i större sammanhang och formulera längre texter. Du är strukturerad vilket innebär att du organiserar ditt arbete effektivt och levererar i tid. Dessutom är du noggrann. För att klara av rollen är det viktigt att du har en helhetssyn samt en strategisk och problemlösande analysförmåga. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten. Vi är nyfikna på vem du är.

Om oss på stadsutvecklingsavdelningen
Vi är snart drygt 30 medarbetare på stadsutvecklingsavdelningen som arbetar med ledning, samordning och strategisk styrning av stadens utveckling. Vår arbetsplats är Stockholms stadshus och våra lokaler är användbara för personer med nedsatt rörelseförmåga.

Din ansökan
Vi genomför ett pilotprojekt i Stockholms stad där vi provar att rekrytera utan ett personligt brev vid utvalda rekryteringar. När du skickar in din ansökan får du svara på ett antal frågor som är avgörande för vårt fortsatta urvalsarbete för den här tjänsten. Vi önskar att du svarar konkret och kortfattat på frågorna samt att det finns en tydlig koppling mellan dina svar och ditt CV. När vi bedömer din ansökan utgår vi från ditt CV och de frågor som du har besvarat. Efter sista ansökningsdag går vi igenom alla ansökningar.

Går du vidare i rekryteringsprocessen kan du senare få göra personlighets- och färdighetstester.

Om du har någon fråga om tjänsten är du välkommen att ringa fram till den 21 december, eller mejla till oss så hör vi av oss när vi är tillbaka den 8 januari 2024.

Du är varmt välkommen med din ansökan. Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Master thesis: Reducing N2O Emissions in Wastewater

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 19
Meet a Student är en jobbplattform för juniora talanger. 
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:

 

Doing your master thesis with us at IVL gives you the opportunity to get a unique insight into our research and our work. It's a chance to learn a lot more in your field of study. We welcome master thesis students every semester.

About the master thesis

Embark on a cutting-edge research project at IVL Swedish Environmental Research Institute focusing on environmental sustainability, particularly in mitigating Nitrous Oxide (N2O) emissions from Wastewater Treatment Plants (WWTPs). This thesis offers a rare opportunity to learn about environmental management and sustainability, working closely with experts in the field.

Background

WWTPs play a crucial role in environmental management, but they are also significant contributors to N2O emissions. With Sweden's goal of achieving net-zero greenhouse gas emissions, optimizing N2O control in these facilities is of paramount importance. This thesis will be part of a larger project involving IVL, Svenskt Vatten, and various WWTPs across Sweden.

The Project

This project provides a chance to create a comprehensive understanding of practical control strategies for reducing N2O emissions in WWTPs. It will involve a detailed literature review, international knowledge exchange, practical implementation of strategies, and effective communication of findings. The thesis will contribute to creating a decision tree model that helps identify the most effective strategies for specific WWTPs.

Research Focus Areas:

1. Literature Review and Knowledge Formation: Examine existing research on N2O emissions control in WWTPs, focusing on practical, full-scale implementations and their effectiveness.

2. Correlating N2O Emission Patterns with Operational Parameters: Explore the potential of using decision trees or similar data-driven methods to predict N2O emissions based on operational data from WWTPs.

2. Developing and Analyzing Decision Tree Models for N2O Control: Investigate how decision tree analysis can be tailored to optimize N2O control strategies in diverse WWTP settings.

Your Qualifications

Candidates should have a background or interest
in environmental engineering, wastewater treatment, data analysis, and sustainability. Skills in the following areas are advantageous but not mandatory:

- Data analysis and basic modelling

- Basic knowledge of wastewater treatment

- Basic programming skills (e.g., Python).

- Independent research and collaborative work.

Other Details

- Location: Stockholm is preferable, but Gothenburg is also an option. We are flexible.

- Start Date: January 2023.

- Credits: 30 credits.

- Group Size: 1 or 2 students.
Contact

For questions please contact:

Sina Borzooei
Sina.borzooei@ivl.se
+460107886771

Interested?

Submit your interest by clicking on "Registration of interest" and let's embark on this journey to create sustainable solutions in wastewater management!

Ansök nu

Master thesis: Reducing N2O Emissions in Wastewater

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 14
Meet a Student är en jobbplattform för juniora talanger. 
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:

 

Doing your master thesis with us at IVL gives you the opportunity to get a unique insight into our research and our work. It's a chance to learn a lot more in your field of study. We welcome master thesis students every semester.

About the master thesis

Embark on a cutting-edge research project at IVL Swedish Environmental Research Institute focusing on environmental sustainability, particularly in mitigating Nitrous Oxide (N2O) emissions from Wastewater Treatment Plants (WWTPs). This thesis offers a rare opportunity to learn about environmental management and sustainability, working closely with experts in the field.

Background

WWTPs play a crucial role in environmental management, but they are also significant contributors to N2O emissions. With Sweden's goal of achieving net-zero greenhouse gas emissions, optimizing N2O control in these facilities is of paramount importance. This thesis will be part of a larger project involving IVL, Svenskt Vatten, and various WWTPs across Sweden.

The Project

This project provides a chance to create a comprehensive understanding of practical control strategies for reducing N2O emissions in WWTPs. It will involve a detailed literature review, international knowledge exchange, practical implementation of strategies, and effective communication of findings. The thesis will contribute to creating a decision tree model that helps identify the most effective strategies for specific WWTPs.

Research Focus Areas:

1. Literature Review and Knowledge Formation: Examine existing research on N2O emissions control in WWTPs, focusing on practical, full-scale implementations and their effectiveness.

2. Correlating N2O Emission Patterns with Operational Parameters: Explore the potential of using decision trees or similar data-driven methods to predict N2O emissions based on operational data from WWTPs.

2. Developing and Analyzing Decision Tree Models for N2O Control: Investigate how decision tree analysis can be tailored to optimize N2O control strategies in diverse WWTP settings.

Your Qualifications

Candidates should have a background or interest
in environmental engineering, wastewater treatment, data analysis, and sustainability. Skills in the following areas are advantageous but not mandatory:

- Data analysis and basic modelling

- Basic knowledge of wastewater treatment

- Basic programming skills (e.g., Python).

- Independent research and collaborative work.

Other Details

- Location: Stockholm is preferable, but Gothenburg is also an option. We are flexible.

- Start Date: January 2023.

- Credits: 30 credits.

- Group Size: 1 or 2 students.
Contact

For questions please contact:

Sina Borzooei
Sina.borzooei@ivl.se
+460107886771

Interested?

Submit your interest by clicking on "Registration of interest" and let's embark on this journey to create sustainable solutions in wastewater management!

Ansök nu

Master thesis: Reducing N2O Emissions in Wastewater

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Nov 29
Meet a Student är en jobbplattform för juniora talanger. 
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:

 

Doing your master thesis with us at IVL gives you the opportunity to get a unique insight into our research and our work. It's a chance to learn a lot more in your field of study. We welcome master thesis students every semester.

About the master thesis

Embark on a cutting-edge research project at IVL Swedish Environmental Research Institute focusing on environmental sustainability, particularly in mitigating Nitrous Oxide (N2O) emissions from Wastewater Treatment Plants (WWTPs). This thesis offers a rare opportunity to learn about environmental management and sustainability, working closely with experts in the field.

Background

WWTPs play a crucial role in environmental management, but they are also significant contributors to N2O emissions. With Sweden's goal of achieving net-zero greenhouse gas emissions, optimizing N2O control in these facilities is of paramount importance. This thesis will be part of a larger project involving IVL, Svenskt Vatten, and various WWTPs across Sweden.

The Project

This project provides a chance to create a comprehensive understanding of practical control strategies for reducing N2O emissions in WWTPs. It will involve a detailed literature review, international knowledge exchange, practical implementation of strategies, and effective communication of findings. The thesis will contribute to creating a decision tree model that helps identify the most effective strategies for specific WWTPs.

Research Focus Areas:

1. Literature Review and Knowledge Formation: Examine existing research on N2O emissions control in WWTPs, focusing on practical, full-scale implementations and their effectiveness.

2. Correlating N2O Emission Patterns with Operational Parameters: Explore the potential of using decision trees or similar data-driven methods to predict N2O emissions based on operational data from WWTPs.

2. Developing and Analyzing Decision Tree Models for N2O Control: Investigate how decision tree analysis can be tailored to optimize N2O control strategies in diverse WWTP settings.

Your Qualifications

Candidates should have a background or interest
in environmental engineering, wastewater treatment, data analysis, and sustainability. Skills in the following areas are advantageous but not mandatory:

- Data analysis and basic modelling

- Basic knowledge of wastewater treatment

- Basic programming skills (e.g., Python).

- Independent research and collaborative work.

Other Details

- Location: Stockholm is preferable, but Gothenburg is also an option. We are flexible.

- Start Date: January 2023.

- Credits: 30 credits.

- Group Size: 1 or 2 students.
Contact

For questions please contact:

Sina Borzooei
Sina.borzooei@ivl.se
+460107886771

Interested?

Submit your interest by clicking on "Registration of interest" and let's embark on this journey to create sustainable solutions in wastewater management!

Ansök nu

Master thesis: Reducing N2O Emissions in Wastewater

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 4
Meet a Student är en jobbplattform för juniora talanger. 
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:

 

Doing your master thesis with us at IVL gives you the opportunity to get a unique insight into our research and our work. It's a chance to learn a lot more in your field of study. We welcome master thesis students every semester.

About the master thesis

Embark on a cutting-edge research project at IVL Swedish Environmental Research Institute focusing on environmental sustainability, particularly in mitigating Nitrous Oxide (N2O) emissions from Wastewater Treatment Plants (WWTPs). This thesis offers a rare opportunity to learn about environmental management and sustainability, working closely with experts in the field.

Background

WWTPs play a crucial role in environmental management, but they are also significant contributors to N2O emissions. With Sweden's goal of achieving net-zero greenhouse gas emissions, optimizing N2O control in these facilities is of paramount importance. This thesis will be part of a larger project involving IVL, Svenskt Vatten, and various WWTPs across Sweden.

The Project

This project provides a chance to create a comprehensive understanding of practical control strategies for reducing N2O emissions in WWTPs. It will involve a detailed literature review, international knowledge exchange, practical implementation of strategies, and effective communication of findings. The thesis will contribute to creating a decision tree model that helps identify the most effective strategies for specific WWTPs.

Research Focus Areas:

1. Literature Review and Knowledge Formation: Examine existing research on N2O emissions control in WWTPs, focusing on practical, full-scale implementations and their effectiveness.

2. Correlating N2O Emission Patterns with Operational Parameters: Explore the potential of using decision trees or similar data-driven methods to predict N2O emissions based on operational data from WWTPs.

2. Developing and Analyzing Decision Tree Models for N2O Control: Investigate how decision tree analysis can be tailored to optimize N2O control strategies in diverse WWTP settings.

Your Qualifications

Candidates should have a background or interest
in environmental engineering, wastewater treatment, data analysis, and sustainability. Skills in the following areas are advantageous but not mandatory:

- Data analysis and basic modelling

- Basic knowledge of wastewater treatment

- Basic programming skills (e.g., Python).

- Independent research and collaborative work.

Other Details

- Location: Stockholm is preferable, but Gothenburg is also an option. We are flexible.

- Start Date: January 2023.

- Credits: 30 credits.

- Group Size: 1 or 2 students.
Contact

For questions please contact:

Sina Borzooei
Sina.borzooei@ivl.se
+460107886771

Interested?

Submit your interest by clicking on "Registration of interest" and let's embark on this journey to create sustainable solutions in wastewater management!

Ansök nu

Master thesis: Reducing N2O Emissions in Wastewater

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 8
Meet a Student är en jobbplattform för juniora talanger. 
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:

 

Doing your master thesis with us at IVL gives you the opportunity to get a unique insight into our research and our work. It's a chance to learn a lot more in your field of study. We welcome master thesis students every semester.

About the master thesis

Embark on a cutting-edge research project at IVL Swedish Environmental Research Institute focusing on environmental sustainability, particularly in mitigating Nitrous Oxide (N2O) emissions from Wastewater Treatment Plants (WWTPs). This thesis offers a rare opportunity to learn about environmental management and sustainability, working closely with experts in the field.

Background

WWTPs play a crucial role in environmental management, but they are also significant contributors to N2O emissions. With Sweden's goal of achieving net-zero greenhouse gas emissions, optimizing N2O control in these facilities is of paramount importance. This thesis will be part of a larger project involving IVL, Svenskt Vatten, and various WWTPs across Sweden.

The Project

This project provides a chance to create a comprehensive understanding of practical control strategies for reducing N2O emissions in WWTPs. It will involve a detailed literature review, international knowledge exchange, practical implementation of strategies, and effective communication of findings. The thesis will contribute to creating a decision tree model that helps identify the most effective strategies for specific WWTPs.

Research Focus Areas:

1. Literature Review and Knowledge Formation: Examine existing research on N2O emissions control in WWTPs, focusing on practical, full-scale implementations and their effectiveness.

2. Correlating N2O Emission Patterns with Operational Parameters: Explore the potential of using decision trees or similar data-driven methods to predict N2O emissions based on operational data from WWTPs.

2. Developing and Analyzing Decision Tree Models for N2O Control: Investigate how decision tree analysis can be tailored to optimize N2O control strategies in diverse WWTP settings.

Your Qualifications

Candidates should have a background or interest
in environmental engineering, wastewater treatment, data analysis, and sustainability. Skills in the following areas are advantageous but not mandatory:

- Data analysis and basic modelling

- Basic knowledge of wastewater treatment

- Basic programming skills (e.g., Python).

- Independent research and collaborative work.

Other Details

- Location: Stockholm is preferable, but Gothenburg is also an option. We are flexible.

- Start Date: January 2023.

- Credits: 30 credits.

- Group Size: 1 or 2 students.
Contact

For questions please contact:

Sina Borzooei
Sina.borzooei@ivl.se
+460107886771

Interested?

Submit your interest by clicking on "Registration of interest" and let's embark on this journey to create sustainable solutions in wastewater management!

Ansök nu

Master thesis: Reducing N2O Emissions in Wastewater

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 3
Meet a Student är en jobbplattform för juniora talanger. 
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:

 

Doing your master thesis with us at IVL gives you the opportunity to get a unique insight into our research and our work. It's a chance to learn a lot more in your field of study. We welcome master thesis students every semester.

About the master thesis

Embark on a cutting-edge research project at IVL Swedish Environmental Research Institute focusing on environmental sustainability, particularly in mitigating Nitrous Oxide (N2O) emissions from Wastewater Treatment Plants (WWTPs). This thesis offers a rare opportunity to learn about environmental management and sustainability, working closely with experts in the field.

Background

WWTPs play a crucial role in environmental management, but they are also significant contributors to N2O emissions. With Sweden's goal of achieving net-zero greenhouse gas emissions, optimizing N2O control in these facilities is of paramount importance. This thesis will be part of a larger project involving IVL, Svenskt Vatten, and various WWTPs across Sweden.

The Project

This project provides a chance to create a comprehensive understanding of practical control strategies for reducing N2O emissions in WWTPs. It will involve a detailed literature review, international knowledge exchange, practical implementation of strategies, and effective communication of findings. The thesis will contribute to creating a decision tree model that helps identify the most effective strategies for specific WWTPs.

Research Focus Areas:

1. Literature Review and Knowledge Formation: Examine existing research on N2O emissions control in WWTPs, focusing on practical, full-scale implementations and their effectiveness.

2. Correlating N2O Emission Patterns with Operational Parameters: Explore the potential of using decision trees or similar data-driven methods to predict N2O emissions based on operational data from WWTPs.

2. Developing and Analyzing Decision Tree Models for N2O Control: Investigate how decision tree analysis can be tailored to optimize N2O control strategies in diverse WWTP settings.

Your Qualifications

Candidates should have a background or interest
in environmental engineering, wastewater treatment, data analysis, and sustainability. Skills in the following areas are advantageous but not mandatory:

- Data analysis and basic modelling

- Basic knowledge of wastewater treatment

- Basic programming skills (e.g., Python).

- Independent research and collaborative work.

Other Details

- Location: Stockholm is preferable, but Gothenburg is also an option. We are flexible.

- Start Date: January 2023.

- Credits: 30 credits.

- Group Size: 1 or 2 students.
Contact

For questions please contact:

Sina Borzooei
Sina.borzooei@ivl.se
+460107886771

Interested?

Submit your interest by clicking on "Registration of interest" and let's embark on this journey to create sustainable solutions in wastewater management!

Ansök nu

Master thesis: Reducing N2O Emissions in Wastewater

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 9
Meet a Student är en jobbplattform för juniora talanger. 
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:

 

Doing your master thesis with us at IVL gives you the opportunity to get a unique insight into our research and our work. It's a chance to learn a lot more in your field of study. We welcome master thesis students every semester.

About the master thesis

Embark on a cutting-edge research project at IVL Swedish Environmental Research Institute focusing on environmental sustainability, particularly in mitigating Nitrous Oxide (N2O) emissions from Wastewater Treatment Plants (WWTPs). This thesis offers a rare opportunity to learn about environmental management and sustainability, working closely with experts in the field.

Background

WWTPs play a crucial role in environmental management, but they are also significant contributors to N2O emissions. With Sweden's goal of achieving net-zero greenhouse gas emissions, optimizing N2O control in these facilities is of paramount importance. This thesis will be part of a larger project involving IVL, Svenskt Vatten, and various WWTPs across Sweden.

The Project

This project provides a chance to create a comprehensive understanding of practical control strategies for reducing N2O emissions in WWTPs. It will involve a detailed literature review, international knowledge exchange, practical implementation of strategies, and effective communication of findings. The thesis will contribute to creating a decision tree model that helps identify the most effective strategies for specific WWTPs.

Research Focus Areas:

1. Literature Review and Knowledge Formation: Examine existing research on N2O emissions control in WWTPs, focusing on practical, full-scale implementations and their effectiveness.

2. Correlating N2O Emission Patterns with Operational Parameters: Explore the potential of using decision trees or similar data-driven methods to predict N2O emissions based on operational data from WWTPs.

2. Developing and Analyzing Decision Tree Models for N2O Control: Investigate how decision tree analysis can be tailored to optimize N2O control strategies in diverse WWTP settings.

Your Qualifications

Candidates should have a background or interest
in environmental engineering, wastewater treatment, data analysis, and sustainability. Skills in the following areas are advantageous but not mandatory:

- Data analysis and basic modelling

- Basic knowledge of wastewater treatment

- Basic programming skills (e.g., Python).

- Independent research and collaborative work.

Other Details

- Location: Stockholm is preferable, but Gothenburg is also an option. We are flexible.

- Start Date: January 2023.

- Credits: 30 credits.

- Group Size: 1 or 2 students.
Contact

For questions please contact:

Sina Borzooei
Sina.borzooei@ivl.se
+460107886771

Interested?

Submit your interest by clicking on "Registration of interest" and let's embark on this journey to create sustainable solutions in wastewater management!

Ansök nu

Master thesis: Reducing N2O Emissions in Wastewater

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 24
Meet a Student är en jobbplattform för juniora talanger. 
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:

 

Doing your master thesis with us at IVL gives you the opportunity to get a unique insight into our research and our work. It's a chance to learn a lot more in your field of study. We welcome master thesis students every semester.

About the master thesis

Embark on a cutting-edge research project at IVL Swedish Environmental Research Institute focusing on environmental sustainability, particularly in mitigating Nitrous Oxide (N2O) emissions from Wastewater Treatment Plants (WWTPs). This thesis offers a rare opportunity to learn about environmental management and sustainability, working closely with experts in the field.

Background

WWTPs play a crucial role in environmental management, but they are also significant contributors to N2O emissions. With Sweden's goal of achieving net-zero greenhouse gas emissions, optimizing N2O control in these facilities is of paramount importance. This thesis will be part of a larger project involving IVL, Svenskt Vatten, and various WWTPs across Sweden.

The Project

This project provides a chance to create a comprehensive understanding of practical control strategies for reducing N2O emissions in WWTPs. It will involve a detailed literature review, international knowledge exchange, practical implementation of strategies, and effective communication of findings. The thesis will contribute to creating a decision tree model that helps identify the most effective strategies for specific WWTPs.

Research Focus Areas:

1. Literature Review and Knowledge Formation: Examine existing research on N2O emissions control in WWTPs, focusing on practical, full-scale implementations and their effectiveness.

2. Correlating N2O Emission Patterns with Operational Parameters: Explore the potential of using decision trees or similar data-driven methods to predict N2O emissions based on operational data from WWTPs.

2. Developing and Analyzing Decision Tree Models for N2O Control: Investigate how decision tree analysis can be tailored to optimize N2O control strategies in diverse WWTP settings.

Your Qualifications

Candidates should have a background or interest
in environmental engineering, wastewater treatment, data analysis, and sustainability. Skills in the following areas are advantageous but not mandatory:

- Data analysis and basic modelling

- Basic knowledge of wastewater treatment

- Basic programming skills (e.g., Python).

- Independent research and collaborative work.

Other Details

- Location: Stockholm is preferable, but Gothenburg is also an option. We are flexible.

- Start Date: January 2023.

- Credits: 30 credits.

- Group Size: 1 or 2 students.
Contact

For questions please contact:

Sina Borzooei
Sina.borzooei@ivl.se
+460107886771

Interested?

Submit your interest by clicking on "Registration of interest" and let's embark on this journey to create sustainable solutions in wastewater management!

Ansök nu

Master thesis: Reducing N2O Emissions in Wastewater

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 29
Meet a Student är en jobbplattform för juniora talanger. 
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:

 

Doing your master thesis with us at IVL gives you the opportunity to get a unique insight into our research and our work. It's a chance to learn a lot more in your field of study. We welcome master thesis students every semester.

About the master thesis

Embark on a cutting-edge research project at IVL Swedish Environmental Research Institute focusing on environmental sustainability, particularly in mitigating Nitrous Oxide (N2O) emissions from Wastewater Treatment Plants (WWTPs). This thesis offers a rare opportunity to learn about environmental management and sustainability, working closely with experts in the field.

Background

WWTPs play a crucial role in environmental management, but they are also significant contributors to N2O emissions. With Sweden's goal of achieving net-zero greenhouse gas emissions, optimizing N2O control in these facilities is of paramount importance. This thesis will be part of a larger project involving IVL, Svenskt Vatten, and various WWTPs across Sweden.

The Project

This project provides a chance to create a comprehensive understanding of practical control strategies for reducing N2O emissions in WWTPs. It will involve a detailed literature review, international knowledge exchange, practical implementation of strategies, and effective communication of findings. The thesis will contribute to creating a decision tree model that helps identify the most effective strategies for specific WWTPs.

Research Focus Areas:

1. Literature Review and Knowledge Formation: Examine existing research on N2O emissions control in WWTPs, focusing on practical, full-scale implementations and their effectiveness.

2. Correlating N2O Emission Patterns with Operational Parameters: Explore the potential of using decision trees or similar data-driven methods to predict N2O emissions based on operational data from WWTPs.

2. Developing and Analyzing Decision Tree Models for N2O Control: Investigate how decision tree analysis can be tailored to optimize N2O control strategies in diverse WWTP settings.

Your Qualifications

Candidates should have a background or interest
in environmental engineering, wastewater treatment, data analysis, and sustainability. Skills in the following areas are advantageous but not mandatory:

- Data analysis and basic modelling

- Basic knowledge of wastewater treatment

- Basic programming skills (e.g., Python).

- Independent research and collaborative work.

Other Details

- Location: Stockholm is preferable, but Gothenburg is also an option. We are flexible.

- Start Date: January 2023.

- Credits: 30 credits.

- Group Size: 1 or 2 students.
Contact

For questions please contact:

Sina Borzooei
Sina.borzooei@ivl.se
+460107886771

Interested?

Submit your interest by clicking on "Registration of interest" and let's embark on this journey to create sustainable solutions in wastewater management!

Ansök nu

Strategy Lead, Global Change Award at H&M Foundation

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Dec 28
Want to join the H&M Foundation in its mission to enable a socially inclusive and planet positive textile industry? We are happy to announce an exciting role where you will lead the industry’s leading innovation challenge, the Global Change Awards, into its next chapter.
About H&M Foundation
H&M Foundation is a non-profit global foundation, privately funded by the Stefan Persson family, founders and main owners of the H & M Hennes & Mauritz AB (H&M Group). We use philanthropic resources to find, fund and facilitate disruptive innovations, initiatives and research that enable a socially inclusive and planet positive textile industry. To accelerate the transformation, we take on a holistic and open approach – bringing diverse partners together to co-create, and to share learnings and solutions. The H&M Foundation can also provide emergency relief. For more information visit hmfoundation.com.
Job Description
As the Strategy Lead for Global Change Award you will be part the Foundation’s team running this challenge together with a Project Manager. You will be in charge of our flagship program the Global Change Award. The Global Change Award has been running for 8 years and is about to embark on a new chapter taking it to the next level. This role will own and implement the new strategy, running the process of identifying relevant innovators, create and maintain the support program as well as manage a large group of partners that together will support and scale solutions and innovative ideas for a positive impact on people, the planet and the textile industry. Since the program is in transition, the activities and responsibilities might vary over time, and require an agile and pragmatic approach.
Your responsibilities
Responsible for implementing, maintaining and continuously improving the overall strategy for Global Change Award – ensuring continuous relevance of the concept and the industry's needs.
Ownership for delivering the intended value and outcome of the GCA concept.
Responsible for developing, and continuously improving the support program together with partners to ensure our winning innovators receive the best possible support.
Stay up to date with the development of the textile industry and the innovation landscape to ensure the relevance of GCA’s vision and strategy
Responsible for proactively driving the partnership- and stakeholder-management, both for program partners, nomination partners as well as general collaborative partners.
Responsible for strategic planning and coordinating the execution for the outreach activities in connection to the Global Change Award, such as award ceremony and other conferences ensuring the concept is well known to all relevant stakeholders.
Being an internal and external representative and spokesperson at events, conferences and in press.
Making sure to align the strategic and operational work within other parts of our organisation
Collaborating closely with our other Strategy Leads and the Foundation’s Communications team.
Personnel responsibility for project manager and possible future GCA team members

Qualifications
A minimum of 5 years’ working experience focused on sustainability and innovation in the fashion and textile industry
Experience in leadership and managing a team
Knowledge within, but not necessarily covering all of the following areas: social and environmental sustainability, climate, fashion and textile industry, social innovation, entrepreneurship, systems change, incubator/accelerator programmes, and innovation
A great ability to work in a structured and organized way while enjoying working with complex topics
Problem solving skills and an ability to both work strategically and get things done operationally
Perseverance and the ability to thrive in a changing environment
Experience of building, developing & managing a wide range of stakeholder relationships
A great ability of expressing yourself in English, both in writing and orally

As a person you:
Love the innovation space and are passionate about supporting changemakers on their journey
Have a great interest in the Foundation’s area of work
Have an entrepreneurial spirit - being visionary, breaking new ground and challenge assumptions
Need to be structured and good at prioritizing
Have a creative and curious mindset
Have an ability to drive development and projects and at the same time maintain daily tasks
Can work independently as well as in teams in a collaborative way
Have no prestige to dig in on tasks both big and small required for the small team's full delivery

Additional Information
This is a full-time permanent contract based in Stockholm, Sweden.
The H&M Foundation consists of a team of 17 great colleagues and the role reports directly to Global Manager. You can find more information about H&M Foundation here.
If you feel your experience, skills and ambitions are right for this role, please apply with your resume in English (no need for cover letter)
At H&M Group we strive to have a fair and inclusive recruitment process. Why kindly ask you to not attach cover letter in your application as they often contain information that can easily trigger unintentional biases.
We look forward to receiving your application!
H&M Group is committed to creating a Diverse & Inclusive environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of race, gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, national origin, disability or age

Ansök nu

Programme Officer-International Policy, Swedish Water House

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jun 26
About us:

The Stockholm International Water Institute (SIWI) is a global organization that's committed to changing the way we understand, value, and manage water. As advocates and advisors, we help promote better water governance, which is critical for creating a fairer, more prosperous, and more resilient future. Our work helps contribute to poverty reduction, climate resilience, healthy ecosystems, and more inclusive societies, and it's essential for achieving the 2030 Agenda on Sustainable Development.

Swedish Water House (SWH) is the convening thought leader linking Swedish stakeholders with the international arena for good Water Governance. We enable transformation and collective action to sustainable water governance for people and planet.

The SWH department?is a tight team?where everyone is required to support and help each other when needed, with a need to be agile and flexible, altering priorities and tasks along the way.

Job description

The role as a Programme Officer - International Policy is to support the successful outcome of SIWI´s policy objectives for sustainable water governance and climate resilience within processes such as, but not limited to, UN bodies including the UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change), the UN Decade for Action and its Water Action Agenda, World Water Forums,, EU and Swedish government, Private Sector and other strategic partners.

Reporting responsibilities

On a daily operational basis, the employee is appointed tasks by and reports to IP Team Lead, although annual review, personal development and salary are carried out in dialogue with the Director of Swedish Water House.

General responsibilities in close cooperation with team colleagues, Team Leader and Senior Policy Managers include, but are not limited to:

- Implementation of SWH/IP's work within international processes, influence policy and decision-making through collaboration with governments, authorities, business and civil society organizations.

- Contribute to increased awareness of SIWI's positions and expertise in Water Governance, including SIWI's key issues for water, climate, biodiversity, human rights, gender equality, diversity, Agenda 2030, and the global goals to relevant actors as specified in SIWI 2023 Positioning Paper.

- Increase awareness, knowledge and participation in activities convened and facilitated by SWH/International Policy, including World Water Week High Level Panels.

- Coordination and implementation of activities and events at international, EU and national levels (such as, meetings, conferences, side events, seminars, webinars, round- tables and workshops).

- Develop and provide policy briefs and/or other relevant documents to, or in collaboration with, other SIWI departments, such as Communications, Water Cooperation and Diplomacy, African Regional Center and Wa Sanitation & Hygiene (WaSH) Work across departments to review and formulate positions and contributions to international processes.

- Nurture and develop trustful relationships with various partners and stakeholders in relevant sectors.

Tasks and activities include, but are not limited to the following:

- Note-taking, generating reports, and required documentation.

- Conceptualization, planning, execution, financial tracking, monitoring, and reporting on activities, projects, events, and agreements.

- Partnership outreach, support and development, and identification of possible funding streams

- Contribute to dialogues with relevant stakeholders in national, European, and international policy processes.

- Collaborate on and contribute to Communications products.

- Conduct analyses, assist and support advisor, manager and director at Swedish Water House as needed.

- Handle travel coordination and administration, including coordination of IP team travel reports (BTO) reports.

- The role does not include full budget responsibility but requires an ability and interest in the financial side of the project work such as keeping up with the budget, planning, organizing, implementing, and helping out with finance updates etc.

Qualifications

- The applicant should demonstrate strong organizational skills to independently lead and structure activities and projects, with limited guidance.

- Excellent interpersonal and collaborative skills are desired, with a capacity to engage in multiple activities/projects/tasks in parallel.

- Practice in developing and delivering presentations, documentation, reports, and summaries

- Basic skills in event design, moderation and facilitation a plus.

- Fluent English. Additional language skills are a plus.

Competence

Education

Minimum requirement of a relevant Bachelor’s degree or equivalent (e.g. international relations, policy, economics, human rights, natural- or social science).

Previous experience

- Professional experience from international and/or EU organizations is welcomed,

Values

The role requires adherence to SIWI's values regarding equality, inclusion, and diversity and to SIWI's Code of Conduct. It is expected that every colleague and partner is treated with the same high level of respect, irrespective of gender, sexual identity, ethnic background, belief, or disability.

What we offer you:

The opportunity to work for a multicultural organization that's dedicated to improving the environment and human rights
Colleagues from all over the world who are passionate about their work
Collective agreement
A modern?office with quiet zones, active zones, and open areas
SEK 2,000 in wellness allowance per year
1 paid wellness hour per week
25 days of paid vacation per year
24 hours per year in extra paid time off
Free half days linked to holidays
Flex time Work-life balance; the ability to work from home two days per week
Pension according to the collective agreement

This is a full-time position with a trial period of 6 months, and we aim to hire you as soon as possible. Please send in your CV no later than 16th of August. Interviews will be held continuously, and the position may be filled before the application deadline.

Ansök nu

Miljö- & klimatstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Okt 24
Var 660:e person som går till arbetet i Sverige är en ISS-medarbetare och det är vi stolta över. Vi är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag samt har över 450 000 medarbetare världen över. Det är våra medarbetare som är kärnan i vår verksamhet och förutsättningen för att kunna leva upp till vårt syfte, Connecting people and places to make the world work better. På ISS Facility Services skapar vi platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare. Vill du också bli en del i vår globala organisation där ditt jobb verkligen gör skillnad?

Vill du arbeta med klimatanalys och strategiutveckling för att hjälpa företag framtidssäkra sin verksamhet? Lockas du dessutom av att få jobba internationellt? Då tycker vi du ska söka till rollen som Miljö- & klimatstrateg till ISS!

Om rollen
I rollen som Miljö- & klimatstrateg hjälper du ISS Sverige och våra kunder att förstå hur man stegvis kan anpassa sin verksamhet utifrån egna ambitioner och omvärldens förväntningar för att minska sin klimatpåverkan. Du ingår i ett dedikerat team där du förväntas bidra med ett vetenskapligt och affärsmässigt perspektiv till ert gemensamma uppdrag.

ISS Sverige är en del av en global koncern med över 30 länder och i denna roll agerar du Country Carbon Champion och Local Business Partner för svenska organisationens miljö- och klimatarbete. Du samarbetar med internationella kollegor och ingår bland annat i ett nätverk inom ISS Nordeuropa.

Utöver det internationella samarbetet arbetar du nära tvärfunktionella team i den lokala organisationen, samt med kunder i olika branscher och länder. Rollen är bred och innebär stor variation av arbetsuppgifter. Ena dagen arbetar du med klimatstrategi eller presenterar ISS miljöarbete för kund. Den andra dagen deltar du som expert i projekt för att genomföra livscykelanalyser, beräkna klimatmål för Science Based Targets eller analysera flöden för datainsamling.

Vidare innefattar rollen bland annat:

• strategisk rådgivning, analys och rapportering kring regelverk och lagkrav inom hållbarhetsområdet, som CSRD, CDP och EU Taxonomi
• klimatberäkning och analys på organisationsnivå
• livscykelanalys
• klimatmålsättning och åtgärdsanalyser
• integration och automatisering av hållbarhetsdata för analys och rapportering

Du är direktrapporterande till Head of Sustainability & HSEQ. Miljö- och koldioxidrapportering sker även till Climate Director för ISS Group. Tjänsten är på heltid och tillsvidareanställning. Vi är öppna för ansökningar från hela Sverige. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi erbjuder
Du kommer att arbeta nära kompetenta medarbetare som du får stort utbyte av, då vi värnar om att hjälpa och utveckla varandra. ISS storlek och breda tjänsteutbud bidrar till att det finns goda utvecklingsmöjligheter såväl nationellt som globalt. Vårt fokus ligger i att ta hand om och utveckla våra medarbetare, för vi tror på att ”People make places”. ISS erbjuder bland annat utbildningar och talangprogram – allt för att du ska engageras och utvecklas på jobbet.

Vi värderar mångfald och inkludering högt. Hos ISS är alla människor lika mycket värda och har samma rättigheter och möjligheter. Våra medarbetare speglar samhällets mångfald, vilket både är en konkurrensfördel och en tillgång i vårt långsiktiga hållbara arbete. Vår inkluderande företagskultur stärker våra medarbetare, gör oss mer kreativa och produktiva samt skapar en attraktivare arbetsplats.

ISS värderingar, som är fundamentala i hur vi arbetar, är kvalitet, ansvar, ärlighet, entreprenörskap och gemenskap. Därför är det viktigt att du känner att du står för ett arbetssätt och ett förhållningssätt som är i enlighet med dessa.

Vem söker vi?
Vi söker efter en person med hög samarbetsförmåga och som vill ta en aktiv roll i klimatomställningen. Vi tror att du är nyfiken, värderingsstyrd och vill jobba aktivt med lösningar på de globala klimat- och hållbarhetsutmaningarna. Du är en analytisk person med starkt affärsdriv som ser nya möjligheter och förbättringspotential hos våra kunder.

För den här tjänsten söker vi dig som har:

• en akademisk examen inom miljövetenskap, hållbarhet eller angränsande område, gärna med en teknisk spetskompetens
• gedigen kunskap och erfarenhet kring klimatvetenskap och globala miljöfrågor
• flerårig erfarenhet att arbeta med stora dataflöden och dataanalys
• mycket goda kommunikativa färdigheter
• mycket goda färdigheter inom projektledning, rådgivning, presentation, leda utbildningar och genomförande av workshops
• svenska och engelska i tal och skrift
• mycket god datavana inklusive MS Office

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet av klimatberäkningar och analyser, gärna i en näringslivskontext
• kunskap om standarder för klimatberäkningar (GHG protocol, ISO14064-1)
• kunskap om Science Based Target
• erfarenhet av att genomföra livscykelanalys på tjänste- och produktnivå

Din ansökan
Vi hoppas att vi väckt ditt intresse! Välkommen att skicka in din ansökan, dock senast 19 november. I din ansökan bifogar du CV, vi önskar ej personliga brev. Pga. GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via mail.

Vi rekryterar kompetensbaserat vilket innebär att processen innehåller tester, intervjuer och referenser. Vid eventuella frågor om processen, kontakta vår Talent Acquisition Specialist Stina Starke, e-post: stina.starke@se.issworld.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Hållbarhetsstrateg med primärt fokus på miljö

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Aug 21
MediCarrier är Region Stockholms logistik- och transportföretag, och vårdens externa lager. Från 1 januari 2021 ansvarar MediCarrier även för regionens beredskapslager avseende kritisk skyddsutrustning och kritiska förbrukningsartiklar till hälso- och sjukvården. Vi är ett dynamiskt och växande bolag med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi omsätter cirka 1,4 miljarder kronor, hanterar 9 000 orderrader per dag och gör 30 000 angöringar per månad.Din roll
Som hållbarhetsstrateg hos oss kommer du att arbeta både operativt och strategiskt med att driva, samordna och utveckla bolagets systematiska hållbarhetsarbete med fokus på miljöområdet, samt ansvara för samordning av bolagets hållbarhetsrelaterade frågor.

Arbetet utgår ifrån Region Stockholms hållbarhetspolicy och hållbarhetsstrategi och du förväntas vara med och driva och utveckla MediCarriers arbete inom våra prioriterade områden: Miljöansvar; effektiva transporter, ändamålsenlig avfallshantering, miljömedvetna medarbetare. Socialt ansvar; attraktiv arbetsgivare, ansvarsfulla inköp. Ekonomiskt ansvar; robusta varuflöden, samhällsnytta, långsiktigt hållbar ekonomi.

Huvuduppgifter
Du förvaltar och utvecklar bolagets miljöledningssystem enligt ISO 14001:2015, stöttar chefer i deras strategiska hållbarhetsarbete med fokus på miljö samt genomför interna och externa revisioner inklusive risk- och sårbarhetsanalyser samt intressentanalyser. Du bevakar omvärlds- och lagförändringar samt driver förbättringar inom hållbarhetsområdet i nära dialog med ansvariga chefer. Du kommer också vara med och identifiera hållbarhetsaspekter i operativa processer, delta i upphandlingar och i projekt, förankra arbetet internt och ta fram relevant information och utbildningsmaterial till verksamheten.

Du ansvarar även för att bolagets styrdokument och handlingsplaner inom området är i linje med gällande lagstiftning och föreskrifter. Du stöttar utveckling och implementering av bolagens hållbarhetsmål och samordnar och vidareutvecklar uppföljning av resultat. Du kommunicerar bolagets hållbarhetsarbete både internt och externt samt deltar i framtagandet av bolagets hållbarhetsrapport. Vidare så administrerar och stöder du verksamheten i införandet och användandet av systemstöd för miljöledningssystemet. Samverkan med Region Stockholms hållbarhetsenhet samt deltagande i koncernens hållbarhetsnätverk ingår också och du har en central roll i arbetet med att ställa och följa upp hållbarhetskrav i bolagets egna prioriterade upphandlingar.

Kvalifikationer
Du har akademisk utbildning inom miljöområdet med inriktning mot naturvetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet från arbete med miljö- och hållbarhetsarbete och du har goda kunskaper om och erfarenhet av att arbeta med miljöledningssystem enligt ISO standard 14001:2015. Vidare har du goda kunskaper om miljölagstiftning och erfarenhet från förändringsarbete. Erfarenhet från projektledning är meriterande liksom tidigare erfarenhet från hållbarhetsfrågor från offentlig sektor och transportbranschen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från tidigare arbete inom hållbar upphandling.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen behöver du ha lätt för att samarbeta med andra och tycka om att ha många kontaktytor. Du behöver ha en god kommunikativ förmåga och kunna anpassa din kommunikation till mottagaren. För att klara av rollen behöver du ha en mycket god förmåga att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har även en god förmåga att driva arbetet mot mål och uppnå resultat. Vidare är du en positiv person som ser lösningar framför problem. Vi förutsätter också en förmåga att kunna formulera dig väl på svenska i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med våra värdeord – kompetens, pålitlighet, samverkan och öppenhet.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänsten är placerad vid bolagets kontor i Spånga. Inför anställning genomförs bakgrundskontroll. Tillträde enligt överenskommelse. 

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, utvecklande och meningsfullt arbete tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor. Det finns möjlighet att utföra en del av arbetet på distans. Som ny medarbetare hos oss får du ett omsorgsfullt utformat introduktionsprogram för att du ska få en förståelse för hela bolaget och Region Stockholm. Som en hälsofrämjande arbetsplats erbjuder vi friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Dessutom har du möjligheten att nyttja vårt företagsgym samt delta i andra hälsofrämjande aktiviteter.

Hälso- och sjukvården är en bransch i fokus, varuförsörjningsfrågan blir en allt viktigare angelägenhet och därmed har vi många utmaningar och möjligheter framför oss. Då MediCarrier är ett bolag inom Region Stockholm arbetar vi utifrån regionens värdeord samverkan, kompetens, pålitlighet och öppenhet. Dessa ord genomsyrar hela verksamheten. Våra medarbetare har mångkulturell bakgrund som berikar vår arbetsplats. 

Om du vill göra skillnad för medarbetare och patienter inom Region Stockholm samt vill arbeta på en inkluderande arbetsplats med många spännande projekt i närtid, sök det här jobbet! Vi ser fram emot att träffa dig för en intervju.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Hållbarhetsstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 3
Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

Arbetsuppgifter
KTH söker en hållbarhetsstrateg till KTH Sustainability Office (KTH SO) som består av 7 medarbetare och leds av hållbarhetschefen.

KTH SO arbetar centralt med att stödja ledningen, skolorna och verksamhetsstödet i arbetet med miljö- och hållbar utveckling. Samverkan sker brett över hela KTH med ansvariga chefer, funktioner, KTH:s högsta ledning samt med studenter och med regionala, nationella och internationella samarbetspartners. KTH SO deltar i olika projekt och har ett övergripande ansvar för KTH:s miljöcertifiering enligt ISO14001.

I rollen som hållbarhetsstrateg kommer du vara med i arbetet att genomföra och följa upp KTH:s hållbarhetsmål/klimatmål och stödja ledningen, skolorna och verksamhetsstödet i deras miljöledningsarbete. Det innebär att arbeta utifrån övergripande miljöledningsrutiner, delta i arbetet med miljörevisioner, medverka i utbildningar, delta i interna och externa uppföljningar samt rapporteringar. Du kommer att delta i olika hållbarhetsprojekt och samverka med olika aktörer regionalt, nationellt och internationellt.  

Vi erbjuder
- En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
- Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

https://www.kth.se/om/work-at-kth/kth-your-future-workplace-1.49050

Kvalifikationer
Krav

Du ska ha en akademisk utbildning inom miljö- hållbarhetsområdet som är relevant för tjänsten samt minst några års erfarenhet av att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor inom en organisation. Det innebär att du har erfarenhet av att förvalta, utveckla och driva miljöledningsarbete enligt ISO 14001 eller motsvarande. Du har erfarenhet av att genomföra utbildningar och workshops för olika målgrupper. Du har kunskap om Agenda 2030 och erfarenhet av samverkan med olika aktörer. Du har självständigt genomfört flera projekt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. 

Du har en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete samt arbeta självständigt. Du ser till helheten och kan inspirera samt skapa delaktighet.  

Meriterande

Det är meriterande att ha erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet eller motsvarande och ha kunskap om de regelverk som styr statliga myndigheter. Det är meriterande att ha erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt i en organisation och kartläggning av verksamheter utifrån ett livscykelperspektiv.

Det är meriterade om du har arbetet med lagbevakningssystem inom miljöområdet och hantering av dessa.  

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Fackliga representanter
Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på https://www.kth.se/om/work-at-kth/fackrepresentanter-1.500898. 

Ansökan
Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time). Sista datum för ansökan är måndagen den 4 september 2023.

Om anställningen 
Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt
Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund. Vår värdegrund omfattar en hållbar utveckling där KTH genom sitt  uppdrag medverkar omställningen till ett hållbart samhälle.  

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering https://www.kth.se/om/work-at-kth/processing-of-personal-data-in-the-recruitment-process-1.823440.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.Om KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. https://www.kth.se/om/om-kth-1.885102

Ansök nu

Climate Change and Energy Officer (SWE23.320)

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Aug 17
The British Government is an inclusive and diversity-friendly employer. We value difference, promote equality and challenge discrimination, enhancing our organisational capability. We welcome and encourage applications from people of all backgrounds. We do not discriminate on the basis of disability, race, colour, ethnicity, gender, religion, sexual orientation, age, veteran status or other category protected by law. We promote family-friendly flexible working opportunities, where operational and security needs allow.

The British Embassy in Stockholm is part of a world-wide diplomatic network, representing British political, economic and consular interests overseas. We are now looking for a Climate & Energy Officer to lead work with Swedish partners to combat climate change, consolidate opportunities for collaboration in energy policy and support the green transition.

What is this role all about?
. To implement the Embassy's climate and energy strategy for Sweden. This will require you to work closely with our economic, security, prosperity, trade, communications and science and innovation colleagues both in the embassy and in the wider FCDO. Your role will include policy and project delivery aligned with UK Government objectives that support long-term decarbonisation, resilience & adaptation objectives, clean growth and energy innovation, energy security, Arctic science, nature-based solutions and green finance.
. To work with a network of colleagues in the Nordic Baltic countries on regional climate change and energy initiatives. This will require identification of shared opportunities, co-ordination of activity and management of resources across the network and reporting on progress to London.
. To support the communications team in developing and delivering communications on climate and energy.
. To build a network of working level contacts in national and local governments across Sweden, in business, civil society and youth groups in support of UK Government objectives.
. To arrange and deliver Ministerial and official visits from the UK related to climate and energy. This could include organising visit agendas and supporting events as required. Ensure UK departments are well prepared to receive inward visits from Swedish officials and Ministers.
. To seek opportunities for maximising cooperation between the UK and Sweden on climate and energy matters, and help design and lead campaigns and projects that support these areas of co-operation. This includes a focus on action to support delivery of commitments made in the Glasgow Breakthroughs launched at the UK-hosted COP26 in November 2021.
. You will also support longer-term climate change, environment, nature and clean energy objectives, including working with Sweden in third countries in support of the global shift to net zero.

Why should you apply?
You will lead and develop a diverse team of corporate service staff, and oversee contractors, to deliver excellent, cost-effective services to partners from across the UK Government on the platform of the British Embassy.
Our ideal candidate shows:
Essential skills
. A bachelor's degree
. Strong understanding of international climate change policy or energy policy, with relevant experience including from university or previous professional work experience
. Level of language required: (C1 level) Strong English and Swedish written and oral, able to effectively communicate complex analysis of your subjects in both languages
. Strong communication and interpersonal skills
. Proven ability to work in a team
. Knowledge or experience of project management and/or communications work

Desirable qualifications, skills and experience
. 3 years or more of relevant professional experience focussed on international climate change or energy policy
. Experience working for national or local government, NGO, embassy, university or an international organization
. Experience of managing diverse and senior level relationships
. Competent in social media strategy and content creation
Required competencies
Seeing the Big Picture, Making Effective Decisions, Delivering at Pace, Communicating and Influencing, Working Together

Applications
All applicants should have the right to live and work in Sweden. The British Embassy does not sponsor for work permits.
According to the Swedish Ministry for Foreign Affairs, locally employed staff should either be Swedish citizens, EU citizens or permanent residents of any nationality registered in the population register when beginning their employment. Registration in the population register is not possible once employment has begun. For more information, please consult:
https://www.government.se/government-of-sweden/ministry-for-foreign-affairs/diplomatic-portal/diplomatic-guide/8.-employment/8.1-locally-employed-staff/
The successful candidate will be subject to confirmation of a background check and security clearance.

Ansök nu

Hållbarhetsstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jun 20
Vill du arbeta som hållbarhetsstrateg på Sveriges största VA-bolag utifrån visionen "Tillsammans för världens mest hållbara stad"? Då ska du söka arbete hos oss på Stockholm Vatten och Avfall.

ARBETSUPPGIFTER
Som hållbarhetsstrateg kommer du att arbeta i Hållbarhetsenheten som arbetar styrande och stödjande för gemensamma hållbarhetsfrågor i bolaget. Vi har en bred verksamhet som styrs av många krav och förväntningar inom hållbarhetsområdet, vilket innebär ett stort behov av strategiskt/taktiskt arbete och stöd till verksamheten. Du kommer att ha en viktig roll där du i första hand kommer att utveckla och stödja hållbarhetsarbetet i bygg- och anläggningsprojekt inom vatten, avlopp och avfall, på strategisk/taktisk nivå. Att förstå kopplingen mellan det strategiska perspektivet och det operativa arbetet i verksamheten är centralt för att lyckas. Rollen innebär även arbete i bredare bemärkelse inom hållbarhetsområden som klimatpåverkan, cirkulär ekonomi och hållbar upphandling utifrån verksamhetens behov, både på bolagsgemensam nivå och inom olika verksamheter. En viktig del är att hjälpa till att öka vår organisations kunskapsnivå inom våra viktigaste hållbarhetsområden. Vårt mål är att hållbarhet ska bli en självklar del av allas dagliga arbetsuppgifter.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Utveckla projektprocessen i samarbete med projektavdelningen för att beakta relevanta hållbarhetsaspekter
• Ta fram modeller, verktyg, arbetsprocesser, rutiner och mallar för bolagets hållbarhetsarbete
• Stödja och utveckla arbetet med Byggvarubedömningen
• Genomföra utbildningar och workshops
• Föra dialog med chefer och medarbetare från olika verksamheter
• Göra presentationer för olika grupper, inklusive bolagets ledningsgrupp
• Genomföra utredningar
• Samverka internt och externt med Stockholms stad, leverantörer, entreprenörer, branschorganisationer och akademin

Placeringen är på vårt Ulvsunda-kontor, men arbetet utförs även på våra olika anläggningar i Stockholm (Henriksdal, Lovö, Norsborg, Högdalen, Bromma).

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har minst en högskoleexamen inom hållbarhet/miljö eller annan högskoleexamen där du sedan har kompletterat din utbildning i efterhand med hållbarhet/miljö. Vi vill även att du:
• Har minst tre års erfarenhet av arbete med hållbarhet inom bygg- eller anläggningsprojekt, samhällsbyggnadsprojekt eller liknande.
• Har erfarenhet av att leda projekt eller förändringsarbete och har arbetat med analyser och utredningar inom hållbarhet.
• Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, är pedagogisk och van att hålla workshops och presentationer.
• Behöver även kunna läsa rapporter, hålla möten och presentationer på engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med klimatstrategier, cirkulär ekonomi, hållbar upphandling och sociala hållbarhetsfrågor. Arbete med Byggvarubedömningen är också meriterande.

ÖVRIGT
Tjänsten är på heltid och tillsvidare, provanställning kan ev. bli aktuellt. Vi kommer göra löpande urval i denna process.

För oss är medarbetarnas hälsa i fokus. Vi underlättar för dig att göra hälsosamma val och att kunna kombinera arbete, fritid och familj. Vi erbjuder därför många av våra medarbetare förmånligt flextidsavtal och möjlighet att jobba hemifrån. Läs mer om oss på vår hemsida svoa.se/jobb.

Då vi är en arbetsgivare som värnar om och strävar efter en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och vår samhällsviktiga funktion, kommer du som slutkandidat att genomföra ett drogtest hos vår hälsopartner.

Ansök nu

Projektledare Klimatanpassning

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 7
Vi erbjuder dig möjligheten att vara en del av Sveriges bästa konsultteam inom klimatanpassning. Vi tror att du är med dina projektledaregenskaper, din erfarenhet av projektering inom samhällsbyggnad och ditt stora intresse för blågröna lösningar kan bidra till att Ramboll blir ännu vassare på att ta helhetsansvaret för att klimatanpassningen av vårt samhälle. Genom din nyfikenhet och vilja kan vi tillsammans skapa innovativa och hållbara lösningar för hantering av dagvatten och skyfall i Sverige och globalt. Om du är vår nya projektledare inom klimatanpassning - klicka på knappen I’m Interested.
Inviting bright minds
Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Med våra intressanta projekt och kreativa lösningar strävar vi efter att utveckla vår bransch. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.
Du kommer att tillhöra en Climate Adaptation enhet. I Sverige finns vi på kontoren i Malmö, Göteborg, Halmstad, Kalmar, Linköping, Norrköping, Stockholm, Uppsala, Falun, Umeå och snart på fler ställen.
Som vår nya medarbetare kommer du tillhöra någon av dessa enheter men kunna verka över hela landet. Våra enheter inom Climate Adaptation har bland annat kompetenser inom utredning och projektering av blågröna lösningar, hydrauliskmodellering och skyfallshantering. Till vår hjälp har vi även ett nära samarbete med övriga Ramboll i Sverige och globalt. På Ramboll arbetar vi med kunder som liksom vi har höga hållbarhetsmål och vi föreslår alltid en mer hållbarlösning.
Som projektledare inom Klimatanpassning kommer du leda uppdrag som tex kan avse:
Projektering av dammar, diken, skyfallsytor, kustskydd och ledningsnät för dagvatten. Du kommer samverka med övriga tekniker inom bland annat landskapsarkitektur, mark- och gatuprojektering, geoteknik, hydrogeologi och miljö.
Beroende av dina intressen och ditt engagemang kommer du tillsammans med oss ges goda möjligheter att samarbeta nationellt och internationellt samt fördjupa dina kunskaper inom flera områden som rör klimatanpassning.
Utvecklas tillsammans med oss
När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att:
Du motiveras av att arbeta för ett hållbart samhälle
Du tycker om att samarbeta och att coacha andra.
Du är lyhörd, ansvarsfull och målmedveten.
Du är Civilingenjör eller likvärdigt med minst några års erfarenhet av projektledning eller uppdragsledning inom samhällsbyggnad.

Vi verkar rådgivande för våra kunder inom klimatanpassning och vi vill att du bidrar till att hitta innovativa lösningar åt våra kunder. Tillsammans med dig ser vi till att Ramboll ligger i framkant inom klimatanpassning och skapandet av hållbara samhällen.
Välkommen till Ramboll Water
På Ramboll har vi ett globalt team med några av världens bästa vattenkonsulter som säkerställer en hållbar utveckling av vårt samhälle. Vi hjälper våra kunder med deras största utmaningar när det gäller att hantera vatten och vi garanterar plats för både människor och natur. Våra kärnområden omfattar klimatförändring och landskapsutveckling, säkerställande av rent dricksvatten, hantering av avloppsvatten och industriellt vatten, vattenförsörjning och resurser samt infrastruktur.
Ramboll i Sverige
Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 1800 experter på 30 kontor över hela landet. Varje dag löser vi tekniska utmaningar för att göra livet bättre för människor och natur. Vårt engagemang för hållbarhet innefattar även fokus på hållbara medarbetare och vi arbetar därför ständigt med frågor kopplade till ledarskap, hälsa, säkerhet och en god balans mellan arbetsliv, familjeliv och fritid. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.
Din ansökan
Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV och personliga brev som beskriver varför du är rätt person för det här jobbet. Vi hanterar ansökningarna löpande så se till att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20.08.2023

Ansök nu

Vi söker en kvalitets- och miljöspecialist till MTR Nordic

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 5
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX, MTR Facility Management och MTR Mälartåg. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. legal, lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kvalitets- och miljöspecialist ingår du i enheten Kvalitet & Hållbarhet som består av specialister inom olika områden. Du är specialist inom ISO 9001 och 14001, tolkar kraven och översätter vad de innebär för verksamheten samt planerar och genomför internrevisioner. Du har ansvar för vårt verksamhetsledningssystem med verksamhetens processer och stöttar med processkompetens. Du arbetar med samtliga bolag inom koncernen och kommer att arbeta nära bolagens ledningsgrupper för att hjälpa bolagen att driva sitt förbättringsarbete och stöttar bolagen samt säkerställer att de uppfyller samtliga krav för våra ISO 9001 och 14001-certifikat.

I rollen ingår det även att stötta övriga ansvarsområden inom kvalitet och hållbarhet, såsom övergripande verksamhetsutveckling till exempel genom att driva ständiga förbättringar med MTR:s metodik WIT (med utgångspunkt från Lean-/Six Sigma-verktyg), vara bollplank till miljöspecialister, delta i hållbarhetsarbete inklusive datainsamling och textbearbetning till koncernens hållbarhetsredovisning samt framtagning av anbud för nya affärer.

Som kvalitetsspecialist arbetar du verksamhetsöverskridande i tätt samarbete med interna funktioner på olika nivåer inom bolagen. Din uppgift är att vara lyhörd för verksamhetens behov och stödja verksamheten i sitt kvalitets- och miljöarbete men även att säkerställa att verksamheten tillämpar överenskomna metoder och tillvägagångssätt. I arbetet ingår att lära ut, coacha, stödja och följa upp, så att verksamheten själv uppnår goda resultat. Du driver även förändringsarbeten och agerar förbättringsledare inom verksamheten.

Huvudsakliga arbetsområden:
- Säkerställa ISO 9001- och 14001-certifiering, inklusive genomförande av internrevisioner
- Säkerställa styrning, struktur, stöd, utveckling och uppföljning av kvalitets- & miljöledningsarbetet
- Ansvara för koncernens verksamhetsledningssystem
- Ansvara för MTR Nordics gemensamma metoder för exempelvis utveckling av processer, verksamheter och kvalitetssäkring
- Stöd till förbättringsarbeten och implementering av metoder för ständiga förbättringar
- Stöd för att bevaka och tolka tillämpning av bindande krav inom miljöområdet samt stöd vid lagefterlevnadskontroll
- Stöd vid framtagning av hållbarhetsrelaterad rapportering
- Administrera och genomföra utbildningar inom samtliga ansvarsområden vid behov
- Omvärldsbevaka kvalitets- och hållbarhetsområdet

Tjänsten avser heltid med tider förlagda på dagtid.

KVALIFIKATIONER
Dina tidigare erfarenheter
Vi söker dig med relevant akademisk examen och minst fem års arbetslivserfarenhet inom kvalitetsarbete. Du har goda kunskaper inom ISO 9001 och 14001 och praktisk erfarenhet av att tillämpa standarderna och genomföra internrevisioner. Du har också erfarenhet av att driva egna utvecklingsprojekt, är van vid att tillämpa redan fastställda metoder och rutiner samt att få genomslag för dessa i olika delar av verksamheten där du verkar. Du har ett coachande förhållningssätt och är van vid att leda och facilitera grupper. Du har erfarenhet av beprövade kvalitetsverktyg och kan visa på goda resultat utifrån arbete med dessa.

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen:
- Engagemang för kvalitets- och miljöutveckling
- Prestigelös teamspelare som både delar med sig och tar emot input från gruppen
- Självständigt driv
- Värdesätter struktur, ordning och noggrannhet
- Är systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
- Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
- Har goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska och engelska
- Har förmåga att författa och förbättra texter

Meriterande:
- Erfarenhet av Six Sigma och/eller Lean som grund eller erfarenhet av motsvarande etablerade kvalitetsmetoder (DMAIC, PDCA m fl.) samt processarbete.
- Erfarenhet av framtagning av hållbarhetsredovisning och väsentlighetsanalys
- Kunskap och erfarenhet kring arbetet med vedertagna standarder såsom Global Compact, FN:s globala mål, SBTi, GRI, CSRD, ESRS, Taxonomiförordningen, ISO 26000
- Erfarenhet och dokumenterat resultat av att utveckla och implementera strategier och förändringsarbete i en verksamhet med stora krav på förändring och utveckling.


ÖVRIGT
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Ankare, Chef Kvalitet & Hållbarhet , via therse.ankare@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Till Kvalitet & Hållbarhet på MTR Nordic söker vi en hållbarhetsspecialist

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 5
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX, MTR Facility Management och MTR Mälartåg. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. legal, lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.ARBETSUPPGIFTER
Enheten Kvalitet & Hållbarhet har det övergripande ansvaret över koncernens hållbarhetsarbete och som hållbarhetsspecialist har du en betydande roll i detta arbete. Du kommer att projektleda framtagandet av koncernens hållbarhetsredovisning vilket inkluderar datainsamling, textbearbetning och klimatberäkningar enligt GHG. Hållbarhetsredovisningen skrivs i dagsläget enligt GRI, men vi kommer att övergå till ESRS under kommande rapportering. Du kommer även att vara delaktig i implementeringen av CSRD och EU taxonomin. Du ser möjligheter och har ett driv att påverka mot en mer hållbar verksamhet både övergripande och som bollplank till sakägare inom hållbarhet.

Som hållbarhetsspecialist ingår det även att stötta övriga ansvarsområden inom kvalitet och hållbarhet, såsom utveckling av processer och verksamhetsledningssystem, internrevisioner, övergripande verksamhetsutveckling inklusive att driva ständiga förbättringar med MTR:s metodik WIT (med utgångspunkt från Lean-/Six Sigma-verktyg) och framtagning av anbud för nya affärer.

Som hållbarhetsspecialist arbetar du verksamhetsöverskridande i tätt samarbete med interna funktioner på olika nivåer inom bolagen. Din uppgift är att vara lyhörd för verksamhetens behov och stödja verksamheten i sitt hållbarhetsarbete men även att säkerställa att verksamheten tillämpar överenskomna metoder och tillvägagångssätt. I arbetet ingår att lära ut, coacha, stödja och följa upp, så att verksamheten själv uppnår goda resultat. Du driver även förändringsarbeten och agerar förbättringsledare inom verksamheten utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Huvudsakliga arbetsområden:
- Styrning, struktur, stöd, utveckling och uppföljning av hållbarhetsarbetet på övergripande nivå
- Planera, driva och genomföra väsentlighetsanalyser
- Planera, driva och säkerställa framtagning av hållbarhetsredovisning
- Emissionsberäkningar enligt GHG
- Stöd vid framtagning av övrig hållbarhetsrelaterad rapportering och kommunikation
- Vara delaktig och driva implementeringen och vidareutvecklingen av CSRD, EU Taxonomi, ESRS, SBTi
- Stöd till förbättringsarbeten och implementering av metoder för ständiga förbättringar
- Stöd för att bevaka och tolka tillämpning av bindande krav inom hållbarhetsområdet
- Administrera och genomföra utbildningar inom samtliga ansvarsområden vid behov
- Omvärldsbevaka kvalitets- och hållbarhetsområdet

Tjänsten avser heltid med tider förlagda på dagtid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant akademisk examen och minst fem års arbetslivserfarenhet av hållbarhetsarbete. Du har goda kunskaper och gedigna erfarenheter av hållbarhetsarbete, hållbarhetsredovisningsframtagande och behärskar GRI-standarden och GHG-protokollet. Du har också erfarenhet av att driva egna utvecklingsprojekt, är van vid att tillämpa redan fastställda metoder och rutiner samt att få genomslag för dessa i olika delar av verksamheten där du verkar. Du har ett coachande förhållningssätt och är van vid att leda och facilitera grupper.

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen:
- Engagemang för hållbar utveckling
- Prestigelös teamspelare som både delar med sig och tar emot input från gruppen
- Självständigt driv
- Värdesätter struktur, ordning och noggrannhet
- Är systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
- Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
- Har goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska och engelska
- Har förmåga att författa och förbättra texter
- Erfarenhet av framtagning av hållbarhetsredovisning och väsentlighetsanalys

Meriterande:
- Kunskaper om ISO 9001 och 14001 och praktisk erfarenhet av att tillämpa standarderna
- Erfarenhet av Six Sigma och/eller Lean som grund eller erfarenhet av motsvarande etablerade kvalitetsmetoder (DMAIC, PDCA m fl.) samt processarbete.
- Kunskap och erfarenhet kring arbetet med vedertagna standarder såsom Global Compact, FN:s globala mål, SBTi, CSRD, ESRS, Taxonomiförordningen, ISO 26000
- Erfarenhet och dokumenterat resultat av att utveckla och implementera strategier och förändringsarbete i en verksamhet med stora krav på förändring och utveckling.

ÖVRIGT
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Ankare, Chef Kvalitet & Hållbarhet , via therse.ankare@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Junior Hållbarhetsanalytiker till St1, Stockholm

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Apr 12
Är du en Hållbarhetsanalytiker med tidigare erfarenhet av att arbeta med kontrollsystem/ledningssystem, uppföljning och regelefterlevnad? Lockas du av att arbeta i en bred roll där du är involverad från inhämtning av information och data fram till rapportering? Motiveras du av möjligheten att få arbeta i en verksamhetskritisk roll där du får vara med och påverka? Om du även har ett sinne för struktur, administration och ordning och reda kan det vara dig vi söker.

Missa inte möjligheten att bli del av ett företag som ligger långt i framkant och där du blir en del av visionen att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi.

Om tjänsten
I rollen som Junior Hållbarhetsanalytiker blir din viktigaste roll att ansvara för att säkerställa intern compliance/regelefterlevnad och myndighetsrapportering med fokus på hållbart bränsle. Rollen är bred och du kommer att ansvara för att inhämta information/data för hållbart bränsle samtidigt som du agerar kontaktperson för uppföljning både internt samt externt.  Rollen tillhör avdelningen för lagerredovisning där du tillsammans med sex kollegor driver och utvecklar funktionen vidare.

I detta ansvar ingår det exempelvis att: Ansvara för att dokumentation, kontroller, processer finns på plats inom området för att underlätta förnyande av Hållbarhetsbesked.
Medverka vid koordinering, insamling av data, kvalitetssäkring och rapportering av Hållbarhetsrapportering till Energimyndigheten.
På eget initiativ genomföra förbättringar av St1s processer kring uppföljning/rapportering av biodrivmedel.
Koordinera/delta i insamling av uppgifter och grunddata från ansvariga inom koncernen.
Arbeta med koordinering med andra delar av bolaget gällande Hållbarhet och ledningssystem.
Utforma och regelbundet producera relevant och tydlig information om Co2-reducering, ursprungsinformation mm internt och externt
Tillsammans med produktspecialister hålla sig uppdaterad samt uppdatera andra inom området Hållbara drivmedel.

Rollen utgår från St1:s trevliga kontor i Bromma och rapporterar till Chef Lagerredovisning.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du har en akademisk utbildning inom för tjänsten relevant område, alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom arbete. Du har något/några års erfarenhet från en liknande roll där du arbetat med uppföljning/efterlevnad. Kanske har du arbetat med ISO-revision eller motsvarande och då med fokus på uppföljning och granskning.

Då rollen innebär en stor del administration och dokumentation är det viktigt att du uppskattar den typen av uppgifter. Vidare vill vi att du har goda kunskaper och intresse för att arbeta i Excel och en generell systemkompetens med vilja att vara med och bidra till förbättrings- och effektiviseringsarbete. Utöver detta uttrycker du dig väl i svenska och engelska i både skrift och tal.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker efter dig som är noggrann, detaljmedveten och levererar hög kvalité i ditt arbete. Du drivs och motiveras av eget ansvar och är duktig på att prioritera rätt för att uppnå tydliga deadlines. Utöver detta är du en lagspelare som har förmågan att kommunicera och uttrycka dig på ett serviceinriktat och ödmjukt sätt.  

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar St1 med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina
Eskengren på 08-120 50 427 Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Analytiker, dokumentation, statistik, system, BI, informationsflöde

Ansök nu

Supply Chain HSSE Specialist till OKQ8 Scandinavia

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jun 16
Hela samhället ställer om mot en fossilfri framtid. Vi vill leda utvecklingen i branschen genom att driva förändring och arbetar aktivt för att minska vårt eget klimatavtryck, såväl som att hjälpa våra kunder att göra bättre och mer hållbara val utifrån sina förutsättningar. Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling på riktigt? Välkommen att följa med på vår resa!

Vill du arbeta med att utveckla och trygga en säker hantering av flytande bränsle inom Supply Chain Fuels? Vår verksamhet hanterar stora mängder brand- och miljö produkt vilket kräver ett högt fokus på säkerhet på våra 10 bränsledepåer samt distributionsverksamhet. Vår verksamhet ska präglas av en hög och proaktiv säkerhetskultur där incidenter och oplanerade händelser minimeras.

Vårt övergripande mål inom Supply Chain Fuels är att säkerställa en säker och kvalitativ drift där vi ständigt arbetar för förbättringar och förändringar anpassat till vår affär. Vi söker nu en Supply Chain HSSE Specialist.

Som Supply Chain HSSE Specialist har du ansvaret för uppföljning, koordinering samt säkerställande av Health & Safety, Security och Fire inom Supply Chain Fuels innefattande interna och externa processer samt uppfyllnad av lagefterlevnad. Detta inrymmer även utveckling av HSSE innefattande rutiner, instruktioner, arbetssätt och processer. Med högt fokus på att driva arbetsmiljöarbetet på våra depåer samt följa upp och utreda incidenter och avvikelser i syfte att utveckla lärandet av incidenter samt ständiga förbättringar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är;

- Utveckla Supply Chain Fuels arbetet inom HSSE
- Leda och koordinera HSSE inom Supply Chain Fuels
- Följa upp och utreda avvikelser
- Verka för en proaktiv säkerhetskultur
- Supportera verksamheten vid komplexa riskanalyser och handlingsplaner samt bistå i kontinuitetsplanering
- Stödja depånätverket samt distribution med expertis inom området.
- Kontaktperson till OKQ8 centrala EHS-avdelning

Vi söker

Vi söker dig som har relevant utbildning inom arbetsmiljö eller motsvarande. Vi ser att du har minst 5 års branscherfarenhet gärna ifrån verksamhet med brand- och miljöfarlig produkt.

Som person är du driven, lösningsorienterad, självständig och kommunikativ.

Placeringsort; Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Resor förekommer.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Sand via telefonnummer 0739- 641110 alternativt maria.sand@okq8.se. Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR Business Partner Lea Mechaiekh via lea.mechaiekh@okq8.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och en förutsättning för att vi ska nå framgång som företag. Därför arbetar vi fokuserat med fyra områden för att såväl attrahera som behålla medarbetare.

- Modiga ledare - Vårt mål är en kultur där ledare vågar fatta beslut, delegerar ansvar och har tillit till sina kollegor.
- Flexibelt arbetsliv - Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov.
- Familj och fritid - En sund balans mellan arbete och fritid tror vi är avgörande för såväl välmående och ett effektivare arbetsliv. Vi vill möjliggöra ett liv där familj och en aktiv fritid kan kombineras med arbete och karriär.
- Utveckling och talang - Utveckling på alla nivåer är en del av vår företagsstrategi. I vår värld är det en fördel att våga utmana sig själv att prova något man inte kan. Det är så vi hittar nya talanger internt.

Ansök nu

WWF is hiring a Programme Manager for the Baltic Programme

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Maj 26
WWF offers a compelling opportunity to build and coordinate the organizational support needed to ensure an influential programme that addresses the environmental challenges across the seascape and landscape of the Baltic Sea catchment area.

About your role

We are looking for a strong Programme Manager for the WWF Baltic Sea Programme, who is energetic, self-motivated and excited about working in an international setting. The WWF Baltic Sea Programme is an ambitious and highly influential partnership comprised of WWF offices and partner organizations in the nine coastal Baltic Sea countries, with the goal to work for a healthy Baltic Sea. The Programme Manager supports the overall implementation and administration of Baltic Sea Programme strategy, including identification of funding opportunities, and reports directly to the Programme Director. This role is broad-ranging, meaning you will take on a variety of tasks - from small administrative tasks to larger strategic thinking and fundraising.

You will be part of a small core team based at WWF’s office in Sweden, but the role involves building and maintaining excellent working relationships with colleagues in WWF’s offices and partners in the Baltic Sea region, and with the WWF global network.

Your main tasks

- Coordinate the Baltic Programme’s work and budget planning, and ensure all operational elements needed are in place.

- Collaborate with Baltic Programme team members, providing programme management expertise and tools to conservation work streams and communications strategies.

- Work closely with WWF Sweden’s finance team and Baltic Programme donors to ensure funding resources and strategic allocations. Assess possibilities for and coordinate joint fundraising initiatives.

- Be responsible for setting up an efficient reporting structure - both financial and technical - and ensure it is carried out in line with contracts and agreed quality requirements.

- Monitor, track progress of, and report on strategy implementation and organize the evaluation of the programme.

Key qualities

- Proven programme management experience, including experience in all stages of a project.

- Demonstrated organizational, administrative and time management skills, with ability to multi-task, produce and coordinate projects.

- Previous fundraising experience.

- Well-developed problem-solving skills.

- Knowledge of the WWF Network or experience working in network organizations would be an advantage.

- Prior organizational governance experience is an asset.

Your profile

- Relevant university degree (Master’s or higher preferred) or equivalent work experience.

- Minimum 5 years’ experience in programme management or similar.

- Bilingual English/Swedish (functional literacy).

- Proactive, self-motivated person who works well within a team but demonstrates ability for autonomy and is not shy to ask for information or advice.

- Ability to build and maintain strong working relationships.

- Ability to travel for meetings and visit project sites.

- Ability to work as part of a team with little direct supervision.

- Generates ideas, is solutions-oriented, well-organized,, and is inspirational to others.

We attach great importance to personal qualities where we see that you can work in a structured manner, prioritize tasks, and get the job done. You are energetic and committed and have a proven ability to take initiative while adhering to WWF’s core values of courage, collaboration, respect, and integrity. As part of our equality and diversity plan, we would like to encourage male applicants and people with other ethnic backgrounds than Swedish to submit their application.

We sit in the beautifully situated Ulriksdals Slott with the lake and castle grounds just outside the windows. You will work with competent employees in a stimulating environment where we care for our employees’ well-being and personal development. WWF is affiliated with collective agreements and adheres to the pension plan.

WWF actively works to ensure equal opportunities and rights for all employees, regardless of age, ethnic or cultural background, sex, gender identity or expression, religion or belief, sexual orientation, or functional condition.

Working schedule: Full-time.

Duration: Permanent. We apply a six-month probationary period.

Appointment: Immediate.

Location: Stockholm, Ulriksdal.

Application: You are welcome to send in your application as soon as possible, but no later than June 25, 2023. Applications will continuously be reviewed.

If you have questions about the position, please contact:

Johanna Fox, johanna.fox@wwf.se, Director, WWF Baltic Programme.

Ansök nu

Hållbarhetscontroller Building Sverige

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Maj 23
Vill du vara med på vår klimatresa?
Hos oss får du möjligheten att vara med och utveckla vårt hållbarhetsarbete genom att ansvara för att följa upp och rapportera hållbarhetsarbetet inom Building Sverige. NCC:s har satt som mål att 2024 vara klimatneutrala vilket i sin tur är nedbrutet inom affärsområdet Building Sverige med mål och delmål.

Som Hållbarhetscontroller på Building Sverige är du dessutom en viktig pusselbit i koncernens rapportering och redovisning vilket medför att du får ett stort kontaktnät inom koncernen. I samband med förändringar i omvärlden kopplat till hållbarhet har du stor möjlighet att vara med och påverka vårt arbete.

Placeringsort kan vara vid något av våra kontor i Sverige.

Rollen som Hållbarhetscontroller
Som Hållbarhetscontroller har du ansvaret för affärsområdet Building Sveriges rapportering av hållbarhet vilket innefattar hållbarhetsredovisning och uppföljning av våra hållbarhetsmål. Du ingår i koncernens Sustainability Reporting Board där du representerar affärsområdet Building vilket bland annat innebär ansvar för affärsområdets del i koncernens hållbarhetsredovisning. Allt i enlighet med GRI, taxonomin och kommande krav enligt CSRD. NCC förbereder sig nu för rapportering i enlighet med CSRD för verksamhetsåret 2024.

Du kommer dessutom att ingå i branschspecifika arbetsgrupper utifrån ditt ansvarsområde.

Omvärldsförändringarna inom hållbarhet är snabba vilket ställer höga krav på oss att mäta, redovisa, följa upp och rapportera. Detta förutsätter att hållbarhetsarbetet är digitaliserat. Vi befinner oss nu i en digitaliseringsresa där du kommer att vara involverad ur ett hållbarhetsperspektiv.

Du rapporterar till vår Hållbarhetschef Building Sverige.

Affärsutveckling Building Sverige
Hållbarhetsenheten driver affärsområdet strategiska hållbarhetsarbete vilket bland annat innefattar implementering, utveckling och förvaltning. Enheten ingår i affärsområdets affärsutvecklings-organisation, som är en central verksamhet med ansvarar för utveckling och support av affärsnära tjänster för affärsområde Building Sverige.

Din profil som Hållbarhetscontroller
Du har en högskoleutbildning med inriktning mot hållbarhet och har minst tre års erfarenhet av hållbarhetsredovisning, redovisning av klimatutsläpp, GRI-rapportering samt arbete med ISO 14001. Har du dessutom erfarenhet av CSRD och taxonomin är det meriterande.

Du är analytisk, har ett intresse av att värdera data och från dessa dra slutsatser. Redovisning och uppföljning av data är en viktig del i ditt arbete för att vi ska nå våra hållbarhetsmål.

En del av din arbetstid innebär självständigt arbete vilket medför att du måste ha drivkraften att leda dig själv. En annan del blir att arbeta i olika grupperingar/nätverk. Med uthållighet, kreativitet och ett strukturerat arbetssätt kommer du att bli en tillgång till NCC.  

 Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. 

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort kan vara vid något av våra kontor i Sverige. Resor inom Sverige kan förekomma.

NCC erbjuder
Vi på NCC vill vara en attraktiv arbetsgivare med medarbetare som trivs, utvecklas och mår bra. Därför erbjuder vi dig som arbetar hos oss ett stort utbud av personalförmåner. NCC har kollektivavtal för alla medarbetare. Det ger en bra grundtrygghet och ett tydligt regelverk så att du vet vad som gäller för din anställning. Vi erbjuder också försäkringar, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag samt andra erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify. Läs mer om NCC:s förmåner: https://www.ncc.se/formaner


Kontakt och ansökan
Du är välkommen att kontakta Hållbarhetschef Elisabeth Schylander på tel. 076-496 22 39 alternativt HR Specialist Rekrytering Monica Klersén på tel.   070-653 90 49. Registrera din ansökan och CV nedan. Sista ansökningsdagen är den 13 juni 2022.

Välkommen med din ansökan!

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor
På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det handlar om våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i ett nära samarbete mellan våra medarbetare, samarbetsparters och kunder.

Hos oss är du en betydelsefull medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Du är också en viktig länk för att vi ska kunna forma en allt bättre och mer hållbar byggprocess. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur grundad på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och varierande bakgrund gör skillnad.

NCC - ett av de ledande företagen i Norden.

Ansök nu

Hållbarhetsstrateg med fokus på miljö

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Maj 25
MediCarrier är Region Stockholms logistik- och transportföretag, och vårdens externa lager. Från 1 januari 2021 ansvarar MediCarrier även för regionens beredskapslager avseende kritisk skyddsutrustning och kritiska förbrukningsartiklar till hälso- och sjukvården. Vi är ett dynamiskt och växande bolag med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi omsätter cirka 1,4 miljarder kronor, hanterar 9 000 orderrader per dag och gör 30 000 angöringar per månad.Beskrivning
Tjänsten som hållbarhetsstrateg innebär att driva, samordna och utveckla bolagets systematiska hållbarhetsarbete med fokus på miljöområdet och med samordningsansvar för bolagets hållbarhetsrelaterade frågor.

Arbetet utgår ifrån Region Stockholms hållbarhetspolicy och hållbarhetsstrategi.

Arbetsuppgifter
Du förvaltar och utvecklar bolagets miljöledningssystem enligt ISO 14001:2015, stöttar chefer i deras strategiska hållbarhetsarbete med fokus på miljö samt genomför interna och externa revisioner inklusive risk- och sårbarhetsanalyser samt intressentanalyser. Du bevakar omvärlds- och lagförändringar samt driver förbättringar inom hållbarhetsområdet i nära dialog med ansvariga chefer. Som hållbarhetsstrateg kommer du också vara med och identifiera hållbarhetsaspekter i operativa processer, delta i upphandlingar och i projekt, förankra arbetet internt och ta fram relevant information och utbildningsmaterial till verksamheten.

Du ansvarar även för att bolagets styrdokument och handlingsplaner inom området är i linje med gällande lagstiftning och föreskrifter. Du stöttar utveckling och implementering av bolagens hållbarhetsmål och samordnar och vidareutvecklar uppföljning av resultat. Du kommunicerar bolagets hållbarhetsarbete både internt och externt samt deltar i framtagandet av bolagets hållbarhetsrapport.

Vidare administrerar och stödjer du verksamheten i införandet och användandet av systemstöd för miljöledningssystemet. Samverkan med Region Stockholms hållbarhetsenhet ingår också och du har en central roll i arbetet med att ställa och följa upp hållbarhetskrav i bolagets egna prioriterade upphandlingar.

Organisatorisk tillhörighet inom bolaget är avdelningen Ekonomi och Administration och du rapporterar till chef Ekonomi och Administration.  Gällande sociala hållbarhetsfrågor har du direkt dialog med bolagets HR-chef.  

Kvalifikationer
Du har akademisk utbildning inom miljöområdet med inriktning mot naturvetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet från arbete med miljö- och hållbarhetsarbete och du har goda kunskaper om och erfarenhet av att arbeta med miljöledningssystem enligt ISO standard 14001:2015. Vidare har du goda kunskaper om miljölagstiftning och erfarenhet från förändringsarbete.

Erfarenhet från projektledning är meriterande liksom tidigare erfarenhet från hållbarhetsfrågor från offentlig sektor och transportbranschen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från tidigare arbete inom hållbar upphandling.

Personliga egenskaper
Som person är du engagerad och lösningsorienterad. Du har en mycket god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett serviceinriktat och affärsmässigt tänk och du trivs du med många kontakter och har en god kommunikativ förmåga. Du har ett starkt driv och arbetar uthålligt mot uppsatta mål. Vi förutsätter också en förmåga att kunna formulera dig väl på svenska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med våra värdeord – kompetens, pålitlighet, samverkan och öppenhet.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänsten är placerad vid bolagets kontor i Spånga. Tillträde enligt överenskommelse. 

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett intressant, utvecklande och meningsfullt arbete tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor. Vårt arbetsspråk är svenska. Det finns möjlighet att utföra en del av arbetet på distans. Som ny medarbetare hos oss får du ett omsorgsfullt utformat introduktionsprogram för att du ska få en förståelse för hela bolaget och Region Stockholm. Som en hälsofrämjande arbetsplats erbjuder vi friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Dessutom har du möjligheten att nyttja vårt företagsgym samt delta i andra hälsofrämjande aktiviteter.

Hälso- och sjukvården är en bransch i fokus, varuförsörjningsfrågan blir en allt viktigare angelägenhet och därmed har vi många utmaningar och möjligheter framför oss. Då MediCarrier är ett bolag inom Region Stockholm arbetar vi utifrån regionens värdeord samverkan, kompetens, pålitlighet och öppenhet. Dessa ord genomsyrar hela verksamheten. Våra medarbetare har mångkulturell bakgrund som berikar vår arbetsplats. 


Om du vill göra skillnad för medarbetare och patienter inom Region Stockholm samt vill arbeta på en inkluderande arbetsplats med många spännande projekt i närtid, sök det här jobbet! Vi ser fram emot att träffa dig för en intervju.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Energistrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Apr 21
Hos oss blir du en del av Sveriges ledande fastighetsbolag när det gäller säkerhetsfastigheter. Flera av våra kunder bedriver verksamhet som är av betydelse för vårt lands säkerhet, vilket ställer speciella krav både på lokalerna och på oss. Just nu befinner vi oss i en kraftig tillväxtfas och vår projektvolym är större än någonsin tidigare – därför behöver vi bli fler! Välkommen till Specialfastigheter! 

Om tjänsten
Nu söker vi dig som vill vara med att påverka och utveckla vår verksamhet och våra fastigheter. Vi har långsiktiga ambitioner när det handlar om att skapa hållbara byggnader med hjälp av robusta och innovativa lösningar.

Som Energistrateg blir du en nyckelperson i vårt arbete med att driva den strategiska utvecklingen inom energiområdet. Du kommer att leda arbetet med omvärldsbevakning och ta fram strategiska energimål som passar vår verksamhet. Du behöver blicka framåt och hjälpa oss att hitta de bästa alternativen utifrån olika energi – och systemlösningar för både produktion, fastighetsförsörjning och säkra energileveranser - från energilager och laddinfrastruktur till solceller och vindkraft. Du kommer att arbeta brett med aktuella energi- och miljöfrågor samt stötta organisationen i både implementering och uppföljning av våra mål och relevant lagstiftning. En annan viktig del av ditt uppdrag är att utveckla och förvalta våra energiriktlinjer och arbetssätt för att nå våra högt satta mål.

Du blir en del av en ny enhet som präglas av kompetens och arbetsglädje, ett team som skapar mervärde för vår verksamhet, våra kunder och vårt samhälle. Förutom kollegorna inom enheten kommer du även att ha ett tätt samarbete med andra energikompetenser inom företaget.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Löpande uppdatera och vid behov ta fram strategier för energiprestanda, energiförsörjning och energieffektivisering.
• Utarbeta mål, delmål och aktiviteter för bolagets övergripande energiarbete.
• Utbilda, stötta och informera organisationen inom ditt kompetensområde
• Bevaka nationell lagstiftning och EU-lagstiftning på energiområdet och, tillsammans med verksamheten, utreda, kartlägga, analysera och ta initiativ för att Specialfastigheter uppfyller gällande och kommande lagkrav.
• Föreslå, kommunicera och implementera handlingsplaner och åtgärder för energifrågor inom ramen för vårt hållbarhetsarbete.
• Stödja verksamheten vid upphandling av energislag och avtal.
• Analysera energidata och utfallet i verksamhetens nybyggnationer och hitta ytterligare förbättringspotential i kommande projekt.
• Delta i utveckling av Specialfastigheters energiarbete genom att driva och delta i olika projekt.
• Stötta och agera rådgivare vid val av olika energilösningar.
• Omvärldsbevakning, medverkan och kommunikation i och kring olika nätverk inom energiområdet för fastighetsförsörjning och systemval.

Om dig
För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du ha en bred och god kunskap om energianvändning i byggnader, från energiförsörjning och effektivisering till laddinfrastruktur och energilager.

Du kommer troligen från en liknande roll i ett fastighetsbolag eller närliggande bransch och vill ta steget att arbeta med ett större fastighetsbestånd eller från ett energibolag och vill ta steget till att jobba med energianvändningen i fastigheter. Det är meriterande om du har erfarenhet från att driva projekt. Rollen innefattar mycket muntlig och skriftlig kommunikation med såväl interna som externa intressenter vilket ställer krav på att du är kommunikativ och har en god förmåga att driva viktiga frågor i ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och din drivkraft. Du presterar med goda resultat i utmanande miljöer, besitter en väl utvecklad strategisk förmåga och trivs i en roll med mycket ansvar.

Placering
Din placering är inom enheten miljö och du rapporterar till vår miljöchef. Din placeringsort är Stockholm men då vårt fastighetsbestånd är rikstäckande innebär tjänsten resor. Körkort för personbil är ett krav.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 28 maj

 

 

 

 

 

 

 

Vi genomför en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Thony Eriksson, 010-788 62 37
Unionen, Patrik Svensson, 010-788 63 42
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Ledarna, Fredrik Persson, tel 010-788 62 28

Specialfastigheter är ett statligt ägt företag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav – framför allt på säkerhet och hållbarhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 34 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 200 medarbetare.

Ansök nu

Miljöstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Apr 26
Hos oss blir du en del av Sveriges ledande fastighetsbolag när det gäller säkerhetsfastigheter. Flera av våra kunder bedriver verksamhet som är av betydelse för vårt lands säkerhet, vilket ställer speciella krav både på lokalerna och på oss. Just nu befinner vi oss i en kraftig tillväxtfas och vår projektvolym är större än någonsin tidigare – därför behöver vi bli fler! Välkommen till Specialfastigheter!Om tjänsten

Vi söker en miljöstrateg som vill vara med och göra skillnad! Vi har långsiktiga ambitioner när det handlar om att utveckla hållbara byggnader med hjälp av robusta och innovativa lösningar.

Som miljöstrateg på Specialfastigheter kommer du att bidra aktivt i arbetet med att leda, utveckla och förvalta våra miljöriktlinjer och arbetssätt för att uppnå våra högt satta mål och utveckla vårt fastighetsbestånd. Du kommer att arbeta brett med aktuella miljöfrågor och stötta organisationen i både implementering och uppföljning av relevant miljölagstiftning. Du kommer även att leda arbetet med omvärldsbevakning och strategiska miljömål inom ramen för hela vår byggprocess.

Du blir en nyckelperson i vårt arbete med att driva verksamheten och den strategiska utvecklingen inom miljö – och hållbarhetsaspekter och rapporterar till Miljöchefen. Du blir en del av en ny enhet som präglas av kompetens och arbetsglädje, ett team som skapar mervärde för vår verksamhet, våra kunder och samhället. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Driver arbetet med omvärldsbevakning och ansvarar för framtagning och implementering av styrdokument och rutiner samt utvecklar nya arbetssätt och metoder inom miljöområdet för våra bygg- och fastighetsprojekt.
• Är ett kunskapsstöd, samordnar kollegor samt själv medverkar i genomförandet av implementeringsarbetet genom att t.ex. hålla utbildningar samt bevaka och bistå i tillämpning av nya lagkrav.
• Är en länk mellan miljöenheten och enheten för affär och marknad och jobbar i samråd med miljöchefen och övriga intressenter i organisationen
• Samarbetar och nätverkar i externa och interna forum

 

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha en god kunskap och förståelse för miljö- och hållbarhetsfrågor inom bygg och fastighetsbranschen inklusive den lagstiftning som styr området. Du har:


• god strategisk förmåga och minst 5 års erfarenhet av arbete med miljöfrågor, helst inom bygg och anläggningsbranschen.
• relevant universitets- eller högskoleutbildning med miljöinriktning eller motsvarade kompetens förvärvad på annat sätt.
• dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat både strategiskt och operativt på övergripande nivå. Samt har gedigen erfarenhet av styrning och utveckling av miljömässiga hållbarhetsaspekter.

Som person är du initiativtagande, lösningsorienterad och van att driva ett aktivt utvecklingsarbete - från idé till förvaltning.

Det är viktigt att du gillar utmaningar och samarbete med andra team och kollegor. Du ser sammanhang, är duktig på att jobba självständigt och trivs i en roll med mycket ansvar. Rollen innefattar mycket muntlig och skriftlig kommunikation med såväl interna som externa personer, vilket ställer krav på en god kommunikationsförmåga.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i miljöer med höga säkerhetskrav och om du jobbat som miljö- eller hållbarhetsstrateg på stabsnivå. Har du kompetens inom klimatkalkyler och taxonomi är det ytterligare ett plus.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och din drivkraft. Du presterar med goda resultat i utmanande miljöer, besitter en väl utvecklad strategisk förmåga.

Placering

Du tillhör enheten Miljö som är placerad på vårt centralt belägna kontor i Stockholm, men då vårt fastighetsbestånd är rikstäckande innebär tjänsten resor. Körkort för personbil är ett krav.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 28 maj. Vänta inte med din ansökan då urval sker löpande. 

Vi genomför en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Thony Eriksson, 010-788 62 37
Unionen, Patrik Svensson, 010-788 63 42
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
Ledarna, Fredrik Persson, tel 010-788 62 28

Specialfastigheter är ett statligt ägt företag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav – framför allt på säkerhet och hållbarhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 34 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 200 medarbetare.

Ansök nu

Jobba som hållbarhetsanalytiker för en prisbelönt e-handel!

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Apr 25
Hållbarhetsanalytiker för prisbelönt e-handel inom motorsportbranschen!
Vi söker en självgående person som vill bli vår nya hållbarhetsanalytiker för vår kund, en börsnoterad företag inom e-handel som är en populär destination för motorsportentusiaster. Företaget är internationellt känt i Europa och har sin bas i Sverige. Vi söker nu en person som kan utvärdera och analysera företagets värdekedjor och jobba mot att göra dem mer hållbara.


Att jobba med hållbarhet är en självklarhet för svenska företag, speciellt inom e-handel. EU-kommissionen har infört nya direktiv som kräver mer ansvarstagande inom hållbarhet från företag, vilket innebär att e-handlare behöver utföra mer grundliga utredningar av sina verksamheter för att säkerställa att de följer ramverken inom hållbarhetsdirektivet.
Som hållbarhetsanalytiker kommer du att undersöka vår kunds värdekedjor utifrån ett socialt och miljömässigt hållbarhetsperspektiv. Det här jobbet passar perfekt för dig som har studerat hållbarhet.


Dina arbetsuppgifter inkluderar att utreda vilka leverantörer som är involverade i företagets värdekedjor samt ta fram information om dessa. Du kommer att jobba med fokus på att leverantörer jobbar på ett sätt som inte kränker mänskliga rättigheter(HRDD). Du kommer också ansvara för att företaget rapporterar om sin hållbarhetsprestanda och är transparenta i sin hållbarhetsredovisning samt jobba aktivt för att engagera dina medarbetare.


Arbetsuppgifter:
Utvärdera företagets befintliga värdekedjor för att sammanfatta information och identifiera eventuella brister.
Skapa rapporter och analyser baserat på dina utvärderingar.Presentera dina rapporter om företagets värdekedjor för företagsledningen.
Jobba med hållbarhetsdata för att presentera utvecklingsmöjligheter som är i linje med EU-kommissionens direktiv.
Jobba med fokus på HRDD och CSRD.
Hålla dig uppdaterad om relevanta direktiv och lagar inom hållbarhetsutveckling genom omvärldsbevakning.
Bistå med rådgivning om interna hållbarhetsfrågor i företaget.Krav:
En avklarad utbildning inom hållbarhet, miljövetenskap, logistik, statsvetenskap eller annan likvärdig utbildning.
Utmärkt kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.
Mycket goda kunskaper i MS Office, särskilt Excel.
Tidigare erfarenhet av hållbarhetsredovisning.
Det är meriterande med erfarenhet från e-handelsbranschen.
Mycket goda analytiska kunskaper.
Förmåga att jobba strukturerat, ha god planeringsförmåga och vara van vid att arbeta mot deadlines.Vårt företag är dedikerat till att erbjuda våra kunder de mest kvalificerade och erfarna talangerna inom e-handelsbranschen. Som en del av vårt team kommer du att ha möjlighet att växa och utvecklas, samtidigt som du bidrar till att göra verklig skillnad i företagets hållbarhetsarbete.Vi värderar och uppmuntrar mångfald på arbetsplatsen och strävar efter att skapa en inkluderande och rättvis arbetsmiljö för alla våra anställda.


Vi välkomnar sökanden från alla bakgrunder och uppmuntrar dig att söka oavsett kön, ålder, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation.Vi ser fram emot din ansökan och att få möjligheten att lära känna dig bättre. Om du har några frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till makda.joseph@jappa.jobs.
Vi ser fram emot din ansökan!
*********************************************


Jappa är den nya lösningen för extraarbete. Du som söker efter extraarbete lägger upp din profil på Jappa och har därefter möjlighet att bli kontaktad av företag som vill anlita dig för extraarbete på dina villkor. Du anger själv din tillgänglighet, var du vill jobba och vilka löneanspråk du har. Lägg upp din profil under rollen "Hållbarhetsanalytiker".


TIPS: Vi har märkt att våra kundföretag hellre anlitar personer som har väl ifyllda profiler och som motiverar varför de passar just i den roll de lagt upp sig på. Kontakta oss på Jappa på chatten som finns på www.jappa.jobs om du vill ha hjälp att förbättra din profil.


OBS - ansökan sker genom att du registrerar din profil och din önskade roll på www.jappa.jobs. Jappa tar inte emot CVn eller ansökningar via email, dvs på det gammalmodiga sättet. Vi på Jappa strävar efter att erbjuda våra kunder personal som verkligen gör positiv skillnad i deras verksamheter.

Ansök nu

Hållbarhetsstrateg social hållbarhet till SL/Trafikförvaltningen

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Maj 2
Har du ett stort intresse för hållbarhetsfrågor och vill vara med och påverka utvecklingen av kollektivtrafiken? Välkommen då att söka ett jätteintressant och utvecklande jobb som Hållbarhetsstrateg social hållbarhet, inom trafikförvaltningens sektion för hållbar utveckling.

Om tjänsten
Strategiskt kunnande inom social hållbarhet har blivit en allt viktigare framgångsfaktor vid planering och utveckling av kollektivtrafik. Strategen för social hållbarhet är en av de specialkompetenser som finns i sektion hållbar utveckling vid avdelning strategisk utveckling på trafikförvaltningen. Tjänsten inkluderar arbete med tillgänglighet för funktionshindrade men även trygghet - och hållbara leveranskedjor. Strategen för social hållbarhet ansvarar också för leveransen av den årliga hållbarhetsredovisningen.

 

Du får bland annat jobba med:

 

- projektledning vid framtagande av den årliga hållbarhetsredovisningen
- att utarbeta metoder, föreslå mål och strategier på medellång och lång sikt inom social hållbarhet, bl.a. tillgänglighet för barn, äldre och personer med funktionsnedsättning
- ansvara för omvärldsbevakning av hela området social hållbarhet i förvaltningsinternt nätverk. Exempelvis avseende ny lagstiftning och rättspraxis
- att delta i samverkansmöten med länets organisationer för funktionshinderfrågor samt länets pensionärsorganisationer
- samverka med Svensk kollektivtrafik och andra stora regionala kollektivtrafikföretag i frågor om socialt ansvar, specifikt avseende tillgänglighet för barn, äldre och personer med funktionsnedsättning.

 

Sektionen för hållbar utveckling består av 9 medarbetare, chef och assistent. Vi arbetar strategiskt och bidrar till kollektivtrafikens utveckling med våra specialistkompetenser inom energi, miljö, buller, tillgänglighet, trygghet och social hållbarhet.

 

Vad vi söker efter
För att trivas i rollen som strateg hos oss är du en relationsbyggande, initiativtagande och lösningsorienterad person. Du kan planera ditt arbete på ett strukturerat sätt och du kan samarbeta väl med kollegor från helt andra kompetensområden.

Vidare har du:
- universitets- eller högskoleexamen inom hållbarhetsområdet
- projekt och / eller processledarutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
- mycket goda kunskaper i svenska.

 

Det är meriterande om du även har erfarenhet från arbete med social hållbarhet (ex. tillgänglighet, trygghet, barnkonventionen) Det är även meriterande om du har erfarenhet av regional och/eller kommunal planering samt erfarenhet av framtagande av hållbarhetsredovisning.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Röjvall, tfn 08-123 332 66. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-123 336 74. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 18.e maj. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida https://sll.varbi.com/center/tool/position/426147/edit/tab:2/sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på https://www.linkedin.com/company/trafikforvaltningen-region-stockholm.

#LI-Hybrid

Nyckelord: social hållbarhet, projekt, tillgänglighet, trygghet

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Handläggare - arbeta med giftfri cirkulär ekonomi

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 30
Kemikalieenheten, Klimat- och näringslivsdepartementet
Vill du vara med och bidra till omställningen till en giftfri cirkulär ekonomi? Har du erfarenhet av arbete i Regeringskansliet och från kemikalieområdet? Då kan vi erbjuda dig ett utvecklande arbete i händelsernas centrum.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Kemikalieenheten arbetar med nationella, EU-relaterade och internationella miljöfrågor inom giftfri cirkulär ekonomi bl.a. plast och textilier, giftfri miljö, med EU:s handlingsplan för cirkulär ekonomi och EU:s kemikaliestrategi. Vi söker nu en handläggare som kan förstärka och bidra till att utveckla Kemikalieenhetens arbete med giftfri miljö och kemikalierelaterade frågor. Du kommer att arbeta i ett team med erfarna kollegor.

Arbetsuppgifterna innebär att självständigt ansvara för och handlägga kemikalierelaterade frågor, med fokus på frågor om växtskyddsmedel och biocider, inom enhetens ansvarsområde för giftfri cirkulär ekonomi. Andra uppgifter och sakfrågor kan bli aktuella som en del i portföljen t.ex. myndighetsstyrning eller bredare sakfrågor inom ramen för giftfri cirkulär ekonomi.

I arbetet ingår att självständigt ansvara för och driva på arbetet med enhetens frågor både nationellt, och inom EU, att bereda regeringsärenden och ta fram underlag till den politiska ledningen. Tjänsten innebär kontakter med relevanta aktörer såväl nationella som internationella. Arbetet sker i nära samarbete inom enheten och med andra enheter och departement.

Arbetet kännetecknas av ett tidvis högt tempo och rollen innebär många externa kontakter, exempelvis med andra departement, myndigheter och berörda externa aktörer. Arbetet kan komma att kräva resor utomlands. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Läs mer om vår verksamhet på Regeringen.se  

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant akademisk examen t.ex. inom naturvetenskap och yrkeserfarenhet från Regeringskansliet. Du har erfarenhet av arbete från kemikalieområdet och arbetslivserfarenhet av förhandlingsarbete inom EU. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med växtskyddsmedelsrelaterade frågor. Om du har erfarenhet av internationellt arbete inom enhetens ansvarsområde är det meriterande. Även erfarenhet från arbete på nationell myndighet är meriterande. För tjänsten behöver du ha god kunskap i svenska och engelska i tal och skrift.

Dina egenskaper
Som person har du gott omdöme genom att du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du kan väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du behöver också vara initiativtagande och självgående genom att ta ansvar för dina uppgifter, strukturera ditt angreppssätt och driver processerna vidare. Du har även en god samarbetsförmåga där du löser frågor på ett konstruktivt sätt.

Övrigt
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Emilia Högquist, gruppchef, 08-405 22 28. Du är också välkommen att kontakta HR-handläggare Karina Pettersson, 08-405 57 65. Fackliga kontaktpersoner är Susanne Adlercreutz för Saco och Karl Westberg för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 20 april 2023.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 800 personer, varav 600 utomlands. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång och vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering.
Klimat- och näringslivsdepartementet har ansvar för frågor som rör klimat, miljö, energi, näringsliv och innovation.

Ansök nu

Environmental Analyst

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Okt 28
About the job

We are currently looking for an Environmental Analyst who will support Polarium by strengthening its commitment towards fact-based external communication and product-level environmental analysis both cradle-to-gate and cradle-to-use. The position is based in Stockholm, Sweden.

You will

Manage and develop the Environmental Management System according to the ISO 14001 standard.

Conduct product-level environmental analysis (e.g., LCAs or carbon footprints) aligned to global environmental standards such as ISO 14040, PEFCR, or Product Lifecyle Accounting.

Deliver internal and external LCA communication and assist in preparing a fact-based response to customer environmental inquiries.

Define a standardized way of collecting, processing, and assuring environmental data (including Scope 1, Scope 2, and Scope 3 emissions) and aspects.

Collaborate with EHS engineers in manufacturing sites to control the global Environmental Management System.

Your responsibilities

- Integrate and standardize environmental analysis across Polarium’s product portfolio.
- Conduct product-level environmental analysis (e.g., LCAs or carbon footprints) aligned to global environmental standards such as ISO 14040, PEFCR, and/or Product Lifecyle Accounting.
- Define a standardized way of collecting, storying, and processing environmental data.
- Review, manage and maintain environmental datasets, prepare screening tables, and summarize findings from product’s lifecycle data inventory.
- Assist corporate-level environmental analysis (i.e. Scope 3 for corporate GHG accounting).
- Assist in preparing a fact-based response to customer environmental inquiries.


You have

- 1-3 years of related environmental analysis experience
- Demonstrated knowledge in carbon accounting and LCA methodology (e.g., GHG Protocol, ISO 14040, PEFCR Guidance).
- Demonstrated knowledge in LCA software (preferably openLCA).
- Familiar with the ISO 14001 standards and its requirements.
- Familiar with international sustainability-based standards and initiatives (e.g. GHG Protocol, TCFD Reporting)
- Excellent computer application and spreadsheet skills.
- Excellent written and verbal communication skills and technical report writing
- Master's degree in environmental engineering or related.
-


Preferred experience:

Previous knowledge in energy systems.

Previous knowledge in PowerBI and/or Python programming.

Previous knowledge in Sustainability Reporting standards

Trained in the ISO 9001, ISO 14001, and the ISO 45001 standards.

We see that you are

- a person who pays attention to details.
- a person with strong quantitative and qualitative analytical skills.
- a person with good communication skills in English, both verbally and written.
- a person with Interpersonal skills to collaborate with peers and senior employees.
- curious and comfortable to work in an agile, fast-moving environment.


What’s in it for you?

We offer a challenging position in an open, friendly international environment where we help each other to develop and create value. Your work will have a true impact on?Polariums?future success.?We also offer a competitive bonus system and a high wellness contribution.

Ansök nu

Flera handläggare - arbeta med klimatfrågor nationellt och internationellt

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 24
Klimatenheten, Klimat- och Näringslivsdepartementet

Är du flexibel och självständig med tidigare erfarenhet av arbete i Regeringskansliet och mycket goda kunskaper i både svenska och engelska?  Vi söker nu flera handläggare till meningsfullt arbete som bidrar till samhällsutvecklingen. 

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Tjänsterna innebär arbete med nationella och/eller internationella klimatfrågor. Det kan handla om att arbeta brett inom enhetens verksamhetsområden, inklusive med frågor om luft eller klimatanpassning. Arbetet kan t.ex. innebära att bidra till att utveckla den nationella politiken inom klimatområdet, ansvara för anslag inom ramen för budgetprocessen, delta i förhandlingar inom EU och genomförande av EU-lagstiftning, samt bidra i arbetet med  internationella klimatförhandlingar och klimatdiplomati. Tjänsteresor kan bli aktuella.

Aktuella frågor på enheten just nu är genomförandet av EU ordförandeskapet, att ta fram och genomföra den klimatpolitiska handlingsplanen och en ny klimatanpassningsstrategi, genomföra EU:s lagstiftningspaket Fit for 55, förbereda nästa partsmöte inom klimatförhandlingarna och förbereda det svenska ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet. Som tjänsteman bistår du regeringen – och för att göra det på bästa sätt behöver du vara engagerad och samhällsintresserad. 

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en avslutad relevant akademisk utbildning samt yrkeserfarenhet från Regeringskansliet. Rollen kräver god förståelse för vad arbete i en politiskt styrd organisation innebär.

Det är meriterande med goda kunskaper om klimatpolitik och erfarenhet från nationellt klimat- eller miljöarbete eller EU-arbete. Du får också gärna ha erfarenhet av arbete med budgetprocessen, anslagshantering och/eller myndighetsstyrning. Det är en fördel om du har erfarenhet av internationella klimatförhandlingar.

Dina egenskaper

Rollen innehåller många olika kontaktytor som innebär att du behöver du ha god samarbetsförmåga, men samtidigt krävs förmåga att utföra ditt arbete självständigt. Vi vill också att du är strukturerad och kan anpassa dig efter förändrade omständigheter när arbetet så kräver. Du är mycket skicklig på muntlig och skriftlig kommunikation i både engelska och svenska samt har mycket gott omdöme. 

Flera anställningar - både tillsvidare och tidsbegränsade anställningar om ca 6-9 månader med möjlighet till förlängning.
En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta gruppcheferna Viktoria Ingman 08-405 21 53 eller Per Rosenqvist 08-405 42 20. Du är också välkommen att kontakta HR handläggare Maria Aronsson 08-405 23 26. Fackliga kontaktpersoner är Susanne Adlercreutz för Saco och Karl Westberg för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast 7 april 2023

Ansök nu

Student inom hållbarhet till Consupedia

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 3
Har du ett intresse för hållbarhet, klimatfrågor och rättvisa? Vill du få erfarenhet av detta redan under studierna? Nu finns möjligheten för dig som studerar inom hållbarhet eller relevant område att bli en del av en innovativ och högt aktuell verksamhet. I denna tjänst kommer du att arbeta på ett företag som strävar efter att skapa en mer hållbar framtid för oss och vår planet. Läs mer nedan!

OM TJÄNSTEN
Consupedia har utvecklat världens största hållbarhetsdatabas och deras unika process sätter en ny standard för utvärdering av livsmedelsprodukters hållbarhet. De ger oss en obegränsad mängd hållbarhetsinformation såsom påverkan på klimat, biologisk mångfald och social rättvisa. Deras arbete hjälper kunderna att bli mer medvetna om sin roll när det gäller att bidra till en bättre värld. Du kommer att tillhöra ett team på 8 personer i tech- och säljroller som har det gemensamma högt uppsatta målet att arbeta för att bidra till en bättre värld.

I den här tjänsten kommer du att kartlägga industrin och hållbarhetslagstiftningar runt om i världen för att jämföra och analysera trender. Du kommer att vara en nyckelspelare i den framtidsanalys som tas fram för att utveckla Consupedias tjänst och erbjudande.

Detta är ett deltidsuppdrag där du kommer att arbeta cirka 8-10 timmar / vecka och om samtliga parter är nöjda med samarbetet är förhoppningen att kunna övergå i en heltidsanställning vid avslutad utbildning.

#

Du erbjuds


* Möjligheten att utveckla företagets erbjudande och tjänst
* Flexibla arbetstider som kan anpassas efter ditt studieschema
* Framtida möjligheter att eventuellt utöka ditt ansvar då rollen fortfarande är formbar


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Utifrån en projektplan kommer du att:


* Titta på hur olika länder arbetar med sin hållbarhetslagstiftning
* Analysera vilka trender och regler som gäller runt om i världen
* Ta fram en framtidsanalys på vad Consupedia kan erbjuda och utveckla sin tjänst för att täcka det behov som finnns på marknaden


VI SÖKER DIG SOM
- Studerar för närvarande inom ett relevant område, till exempel hållbarhet, data, ingenjör eller liknande.
- Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal. Då det ansvänds i det dagliga arbetet
- Har ett intresse för klimatet och vill arbeta för en bättre planet

Det är meriterande om du:


* Har tidigare erfarenhet av något liknande där du använt dig av excel


Som person är du:


* Strukturerad
* Uthållig
* Noggrann


För att både lyckas och trivas i rollen tror vi att du är en person som har en god förmåga att arbeta flexibelt och ha förmågan att arbeta med andra. Du har ett starkt engagemang och blir motiverad av möjligheten att arbeta självständigt och ser till att du driver arbetet framåt från start till mål. Slutligen tror vi att du är en person som är noggrann och gillar att djupdyka i detaljerad information där det krävs stor noggrannhet.

Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Deltid, ca 8-10 timmar/veckan
* Placering: Stockholm, med möjlighet att arbeta remote


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Consupedia har utvecklat världens största hållbarhetsdatabas för livsmedel tillsammans med Högskolan i Dalarna och Kungliga Tekniska Högskolan. Consupedias databas innehåller omfattande hållbarhetsinformation om mer än 250 000 produkter på den svenska marknaden. Deras unika process sätter en ny standard för utvärdering av livsmedelsprodukters hållbarhet och låter oss tilldela varje ingrediens i en livsmedelsprodukt en obegränsad mängd hållbarhetsinformation såsom påverkan på klimat, biologisk mångfald och social rättvisa. Deras kunder är bland annat Reitan och Martin & Cervera.

Ansök nu

Senior processledare inom stadsutveckling

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 10
Vill du spela en avgörande roll i arbetet med att göra städer klimatneutrala både i Sverige och internationellt? Lockas du av att vara en del av spännande initiativ som det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities och EUs missionsplattform NetZeroCities? Har du tidigare erfarenhet av att driva stora utvecklingsprojekt och är en skicklig nätverksbyggare? Då kan detta vara tjänsten för dig.

Om oss
Inom division Samhällsbyggnad på RISE bygger vi tillsammans med våra kunder det hållbara samhället genom omställning till resurseffektivitet, klimatneutralitet och en robust infrastruktur. Avdelningen energi och resursers fem enheter arbetar inom energi- och resursområdet med tillämpad forskning, kunskapsöverföring, strategier och beslutsunderlag samt utvärdering och provning av ny teknik i våra testbäddar.

Enheten Stadens energiomställning är en nystartad enhet och består av forskare och projektledare med fokus på energisystemen i staden/stadsdelen, samspel mellan olika tekniker för effektiva energisystem, sektorskoppling, energigemenskaper och proptech. Verksamheten arbetar dels med direktuppdrag för privata och offentliga aktörer och bedriver dels forskning inom området.

Vi blir nu en viktig aktör i det strategiska innovations programmet Viable Cities med fokus på omställningen till klimatneutrala och hållbara städer. Läs mer om Viable Cities https://www.viablecities.se/om-viable-cities

Om rollen
I denna nyckelroll på RISE kommer du att spela en avgörande roll i arbetet med att göra städer klimatneutrala både i Sverige och internationellt. Du kommer att vara en del av spännande initiativ som det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities och EUs missionsplattform NetZeroCities.

Din roll är att stödja och utveckla samarbeten för att hjälpa städer på deras resa mot klimatneutralitet. Du kommer att fungera som en katalysator för att ta bort hinder som till exempel policy- och lagstiftningshinder, och bygga långsiktiga partnerskap för policy-innovation, uppskalning och innovationsledning. Detta arbete kommer att kräva ett nära samarbete med partners på lokal, regional, nationell och EU-nivå.

Som senior processledare på RISE kommer du att ha stor frihet att initiera och driva stora projekt samt processer, vilket ger dig möjlighet att påverka riktningen för ditt arbete. Du kommer att samarbeta med kollegor på RISE och partners både i Sverige och internationellt, och kommer att coacha och involvera projektmedlemmar för att säkerställa kundnytta och tydliga resultat.

Tjänsten ger dig möjlighet att sammanföra olika domänområden för att främja innovation och stärka forskningen på RISE. Du kommer även bidra till vår test- och demoverksamhet och att öka vårt kommersiella fokus. Denna roll ger dig möjligheten att arbeta för en organisation som spelar en avgörande roll i omställningen till klimatneutrala städer, och att vara en del av spännande och innovativa projekt på både nationell och internationell nivå.

Placeringsort för tjänsten är: Stockholm, Umeå, Göteborg eller Lund.

Observera att denna tjänst kan innebära att en säkerhetsprövning krävs, antingen senare i process eller i framtiden.

Vem är du?
Som senior processledare är du en viktig kraft i RISEs arbete för en hållbar framtid. För att lyckas i rollen bör du ha tidigare erfarenhet av att driva stora utvecklingsprojekt och processer. Du har en imponerande förmåga att bygga, utveckla och förvalta konsortier, nätverk och samverkansplattformar, och du har redan ett starkt nätverk som du kan använda dig av i rollen. Du har en för enheten relevant universitetsutbildning eller motsvarande, samt obehindrad svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av flernivåstyrning inom det offentliga, från lokal till europeisk nivå. Vidare är det meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet och om du har lett forsknings- och/eller utvecklingsprojekt, inom t.ex. Horizon-programmet. För att lyckas i denna roll är det också viktigt att du är affärsmässig och har förmågan att bygga förtroende hos både kunder och medarbetare. Som en lagspelare med stark samarbetsförmåga kommer du att trivas i denna roll och kunna leverera högkvalitativa resultat.

Ditt passionerade intresse för olika domänområden och hur de kan samarbeta för att främja innovation, stärka forskningen och vår test- och demoverksamhet, samt öka vårt kommersiella fokus, är också en viktig faktor för att trivas i rollen och lyckas. Du kommer att ha möjlighet att använda din expertis och engagemang för att hjälpa RISE att fortsätta vara en ledande kraft i hållbar utveckling och förbättra världen vi lever i.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Vid frågor kontakta rekryterande chef Jonas Da Silva Larsson Enhetschef, Stadens energiomställning, +46 73 022 72 84. Sista ansökningsdag är 31 mars, 2023. Urval och intervjuer sker löpande.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Klimatneutrala städer, Innovationsprogram, Viable Cities, NetZeroCities, innovationsledning, Utvecklingsprojekt, Policy

Ansök nu

Project Manager: Eastern Partnership Countries

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 7
The Environmental Policy and Strategy (EPS) team specializes in complex stakeholder management, focusing on transitional countries and regions. The team supports governments in demand-driven sustainable, environmental and climate transitions in the Western Balkans and Eastern Partnership countries. The EPS team activities include developing and implementing comprehensive environmental strategy and action plans, designing and implementing support for national sustainability transition efforts, assessment of national environmental sectoral policies, and capacity building and support for EU accession processes in different candidate or potential candidate countries.
The role
One of the main tasks will be managing a new EPS team project: the Green Agenda of Armenia, Georgia, Moldova and Ukraine project. This project aims to create a solid basis for strategic guidance (via an EU Green Deal lens) in accelerating the green transition of Armenia, Georgia, Moldova and Ukraine through the development of national roadmaps.
Key duties and responsibilities
Managing Green Agenda of Armenia, Georgia, Moldova and Ukraine project
Under supervision and with support from the EPS Team Lead, ensure overall success of the project and oversee day-by-day activities
Financial management and reporting: track and coordinate financial information flows, manage expenditures against planned budgets, and work closely with the SEI finance department
Administration and contractual support: support project-related recruitment and procurement processes
Project planning: plan, schedule, prioritize and allocate work effectively
Stakeholder engagement: in coordination/collaboration with the team and Team Lead, develop and maintain partnerships and relationships for project implementation, facilitate external relations with relevant stakeholders, and convene high-level project and stakeholder meetings as required
Project communications
Monitoring, evaluation and learning (MEL)?Provide support EPS team development
Business development: identify new opportunities/donors, secure additional funding, lead preparation of bids and proposals, develop budgets, and tailor technical documentation
Together with EPS team members, support the implementation of EPS strategy and action plans and maintain a highly collegial atmosphere
Collaborate and support EPS team members working on Western Balkans-related projects and initiatives

Who you are
You have a strong interest and proven track record in delivering medium to large, high-complexity projects and working with multicultural and multifunctional teams as well as multiple stakeholders in the field of environmental sustainability. You are motivated by the opportunity to contribute to research and implementation projects in the fields of environmental sustainability and policy in a dynamic international context.
To succeed in this role, you need proven expertise in analysis, development and influencing environmental and climate-related policymaking on a national and/or international level. Having previous experience in leading expert teams with the purpose of influencing policymakers is an advantage.
You are proactive, self-driven and structured with a willingness to learn, listen and share. You are goal-oriented and able to multitask and meet deadlines effectively. You value maintaining good working relationships internally and with project stakeholders.
Required qualifications, competencies, and experience
Minimum seven years of relevant working experience (preferably from fields such as environmental/energy/climate policy management and/or social impact assessments and/or sustainable finance)
Minimum five years of managing fast-paced complex projects throughout the complete project cycle
Relevant master’s degree (management studies, political science, climate and environmental sustainability, economics)
Solid knowledge of Eastern Partnership countries (specifically, Armenia, Georgia, Moldova and Ukraine)
Solid knowledge and understanding of European environmental, climate and/or energy policy and management issues and current policy and regulatory settings within the EU framework
Working expertise on the implementation of EU acquisitions practices
Strong understanding of the EU Green Deal and its practical application
Expertise in MEL for large-scale projects
Experience in project financial and administrative management, designing and leading procurement processes, contracting and donor relationship management, including both financial and narrative reporting
Experience in budgeting according to different models and templates
Ability to plan work assignments, handle competing demands and work under pressure, with frequent and tight deadlines and with minimal supervision
Proven ability to convene and engage stakeholders and facilitate policy dialogues
Experience in working with governments and with government officials
Experience in designing and facilitating workshops, training, and moderating seminars or conferences
Excellent communication (spoken and written) skills with the capability to articulate the project’s strategic goals into sound operating plans and processes; excellent written and oral diplomacy and negotiation skills
Experience working in diverse multidisciplinary teams comprised of researchers, technical roles, and practitioners
Strong ability to produce written outputs (reports, policy briefs, and presentations)

Desirable skills
Knowledge of the local language of any of the Eastern Partnership countries (specifically, Armenia, Georgia, Moldova or Ukraine)
Experience in managing regional projects/programmes in Eastern Partnership countries
Experience in managing regional projects/programmes related to EU acquis transposition in Eastern Partnerships countries

How to apply
Please submit your application as soon as possible. We are continuously reviewing applications, so we strongly encourage early applicants. Submit no later than 16 March 2023, 23:59 Stockholm local time. We only accept applications in English that are submitted through our recruitment system.
Please apply online and include:
Cover letter highlighting relevant qualifications and experience and why you are motivated to apply for this position
Curriculum vitae

Ansök nu

Ramboll Management Consulting söker praktikanter!

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 9
Praktik på Ramboll Management Consulting i Stockholm
Stockholm, Göteborg, Malmö, Sweden
Vi erbjuder dig möjligheten att i team med våra konsulter lära dig konsultyrket och vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling. Som Nordens ledande oberoende samhällsrådgivare är vi verksamma inom alla samhällsdomäner och hållbarhetsperspektiv. Vi genomför uppdrag inom policyanalys, utredning, utvärdering, styrning, strategi, affärsutveckling, organisationsutveckling, innovationsledning, ansvarsfullt företagande, förändringsledning, krisberedskap, säkerhetsskydd, totalförsvar, beteendeinsikter, tjänstedesign och samhällsekonomi. Vår bredd ger dig möjligheter att tillsammans med din handledare skräddarsy praktikplatsen utifrån vad du kan och vill utveckla dig inom.
En utvecklande praktik
För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har ett genuint samhällsintresse och vill vara en del av en utvecklingsorienterad, generös och prestigelös, men samtidigt högpresterande, miljö. Som praktikant har du möjlighet att jobba inom verksamhetens alla delar, men i din ansökan vill vi att du anger vad du särskilt vill fokusera på under din praktik (och ett andrahandsval). Till höstens praktikplatser söker vi praktikanter som brinner för någon av följande inriktningar:
1. Verksamhetstransformation med fokus på att samskapa, designa och leda förändring, innovation och processer som utvecklar organisationer och gör dem mer hållbara. Denna inriktning passar dig som särskilt vill arbeta med transformation, strategi, förändringsledning, samskapande, design, processledning, processutveckling, organisationsutveckling, verksamhetsutveckling, styrning, affärsutveckling och investeringsrådgivning.
2. Ekonomisk analys med fokus på göra och kommunicera ekonomiska analyser som får beslutsfattare och intressenter att förstå konsekvenser för människor, samhälle och planet. Denna inriktning passar dig som särskilt vill arbeta med samhällsekonomisk analys, nationalekonomi, impact mapping, effektmätning, styrmedel, reglering, kostnads-nyttoanalys, investeringar, business case, ekonometri, data science och modellering.
3. Systemomställning med fokus på att förstå, visualisera och förändra de system och strukturer som behöver ställas om för att lösa samhällets hållbarhetsutmaningar. Denna inriktning passar dig som särskilt vill arbeta med tjänstedesign, systemanalys, kartläggning, visualisering, processledning, lärande, mobilisering, samverkansledning, innovationspolicy, systeminnovation, programutvärdering, FoU, näringsliv, hållbar regional utveckling och kompetensförsörjning.
4. Social hållbarhet med fokus på att förstå, räkna på och synliggöra sociala värden för att säkra att sociala aspekter beaktas inom samhällsbyggandet, oavsett om det är det offentliga, näringslivet eller civilsamhället. Denna inriktning passar dig som särskilt vill arbeta med hållbar finansiering, sociala investeringar, effektmätning, sociala konsekvensanalyser, förebyggande, främjande, uppväxtvillkor, just transition, urbana sociala värden, medborgarinvolvering, delaktighet, inkluderande design, EDI, folkhälsa, jämställdhet och mänskliga rättigheter.
5. Resiliens med fokus på att skapa robusta städer och motståndskraftiga verksamheter med förmåga att förebygga, hantera och återhämta sig efter större påfrestningar eller förändringar. Denna inriktning passar dig som särskilt vill arbeta med krisberedskap, kontinuitet, risk- och sårbarhetsanalys, säkerhetsskydd, informationssäkerhet, cybersäkerhet, civil beredskap, totalförsvar, riskhantering, fysisk säkerhet, robust infrastruktur,?försörjningsberedskap och säkerhetskultur. Inom området finns också särskilt fokus på brottsförebyggande och trygghetsfrågor.
6. Strategisk hållbarhetsrådgivning med fokus på att hjälpa företag hantera ökande hållbarhetskrav, sätta strategiska hållbarhetsambitioner och driva på hållbarhetsarbetet. Denna inriktning passar dig som särskilt vill arbeta med klimatstrategi, ESG, EU-taxonomi, hållbarhetsrapportering, sustainable finance, cirkulära affärsmodeller och globala mänskliga rättigheter.
Inviting bright minds
Som vår nya Praktikant hos Ramboll Management Consulting kommer du att vara en del av vår kunskapsmiljö i Sverige. Våra viktigaste kunder är privata, statliga och kommunala bolag och statliga myndigheter såsom Regeringskansliet, Trafikverket, Tillväxtverket, Försvarsmakten, Försäkringskassan och Vinnova. Vi arbetar också mycket med kommuner, regioner, arbetsmarknadens parter, civilsamhället och EU-kommissionen.
Genom våra uppdrag kommer du utveckla din förståelse för hur omställningen till ett hållbart samhälle ser ut i praktiken. Du kommer få god insyn i det offentliga systemet på olika nivåer och hur verksamheter konkret styrs och påverkas av politiska beslut. Arbetet är väldigt varierat, händelserikt och utvecklingsorienterat, och du kommer få känna på konsultrollen på riktigt. Praktiken ger möjlighet till mycket eget ansvar och vi lägger stort fokus på att du som praktikant får vara med och forma din praktiktid hos oss. Du kommer att arbeta nära din handledare som stöttar dig i att utvecklas och successivt ta mer ansvar under praktikperioden. Praktikperiodens längd är 20 veckor (terminsvis).
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbeta i uppdragens alla faser, från uppstart med kunden till datainsamling, analys och leverans
Successivt testa på att ta delansvar för olika arbetspaket och delleveranser
Delta i vårt anbuds- och marknadsarbete
Bistå i metod-, verksamhets- och affärsutvecklingsarbete

Din ansökan
Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. För att vi ska kunna gå vidare med din ansökan vill vi att du bifogar:
Ett CV
Ett personligt brev
Fullständiga akademiska betyg
Anger Inriktning

Vi vill att du anger vilken inriktning som du i första, respektive i andra hand, söker. Om du gör praktiken inom ramen för en utbildning får du gärna ange det också. Du anger inriktning i fältet för "Message to Hiring Manager". Vi kallar sökanden löpande så ansök gärna så snart som möjligt men absolut senast 2023-03-12.

Ansök nu

SOCIAL SUSTAINABILITY SPECIALIST

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 19
Job Description
We are looking for Social Sustainability Specialist to work within Business Area “Wind”, in the Environment & Sustainability Unit within the Strategic Sustainability team in close cooperation with the BA Wind Procurement department.

Your main tasks and responsibilities:
- Develop a robust way of working with human rights in BA Wind
- Create a process how to keep BA Wind up to date with relevant social sustainability trends, market developments / legal requirements of (supply chain) social sustainability and facilitate practical actions in BA Wind and Wind Procurement
- Develop a process in how to keep an overview BA Wind relevant Human Rights activities and how to measure improvements and performance (social KPI’s)
- Support other experts in BA Wind in the area of social sustainability/human rights and facilitate a coherent human rights approach for BA wind
- Together with relevant BA Wind stakeholders develop focus areas and define requirement for Human Rights in tenders and contracts, conduct enhanced due diligence and work on capacity building towards suppliers around social sustainability
- Represent BA Wind in relevant industry initiatives / associations such as Wind Europe, the Dutch Renewable Energy Covenant, Solar Power Europe
- Support operational execution of supply chain social sustainability items in procurement tenders and enhanced due diligence where needed
- Support Offshore auctions with award criteria related to social sustainability in supply chain
- Coordinate and follow up on identified actions from the Human Rights assessment done in 2022 incl. supply chain but also asset related social sustainability topics
- Collaborate with human rights experts throughout the organization to maximize impact via sharing and learning of best practices

Company Description
JobBusters is an authorized staffing and recruitment company. We are focused on white-collar workers and place great value on finding the right person for the right position. By being flexible, accessible and present in relation to the customer, consultant and candidate, we aim to find our customers ‘dream candidates and our candidates’ dream jobs.

Qualifications
- You have a university degree in sustainability management, human rights, environmental science, politics, or a comparable degree
- You have professional work experience for several years with social sustainability in general and in purchasing and supply
chain topics more specifically
- You are fluent in written and spoken English. A second language such as Dutch, German, Swedish or Danish would be valuable.
- You have preferably experience in the wind, solar and/or batteries sector.


Personal qualities
First of all, you are passionate about sustainability! You have strong analytical skills combined with the ability to communicate complex information in an easy-to-understand way and you have good communication skills since you will communicate with stakeholders from different cultural settings and educational backgrounds. You are pro-active, innovative, and a team-player with project management skills.

Admission and Application
Full time position, 40 hours per week. The position will start as soon as possible, and the assignment is expected to run for 2 years with possibility of extension. Submit your application in English today, as interviews are ongoing.

Ansök nu

Miljöstrateg

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 20
Sveriges vackraste arbetsplats söker enMiljöstrateg med fokus på fossilfri fartygsflotta


För att Sverige ska kunna nå upp till de nationella och internationella miljö- och klimatmål som tagits fram för transportsektorn krävs en stor omställning där Sjöfarten spelar en nyckelroll. Därför pågår ett omfattande arbete med att modernisera och förändra den svenska sjöfarten till att bli en klimatneutral transportsektor. På Sjöfartsverket har vi påbörjat vår omställningsresa för att göra vår fartygsflotta fossilfri, och även fått finansiering från regeringen för detta. Men för att kunna genomföra uppdraget behöver vi nu förstärkning och söker därför en till miljöstrateg till vårt gäng. Hos oss får du delta i det konkreta omställningsarbetet, samtidigt som du utvecklas i din yrkesroll tillsammans med en bredd av olika yrkesgrupper. Är du intresserad av att göra nytta och skillnad? Då kan arbetet som miljöstrateg på Sjöfartsverket vara något för dig!


Att arbeta som miljöstrateg på Sjöfartsverket
Miljö- och hållbarhetsenheten består idag av elva medarbetare vars huvudsakliga uppgift är att säkerställa så Sjöfartsverket levererar i enlighet med regeringens och riksdagens miljömål samt uppfyller lagkrav inom miljö, klimat och hållbarhet. Enheten samordnar även arbetet med att nå myndighetens interna miljömål och bistår verksamheten med expertkunnande inom miljö och hållbarhet.

Nu söker vi dig som har ett engagemang för miljöfrågor och vill bidra till att nå en hållbar och fossilfri framtid. Här får du en möjlighet att göra konkret skillnad inom ett område i snabb utveckling samtidigt som du även kommer få arbeta med andra aspekter gällande Sjöfartsverkets och sjöfartens miljöpåverkan. I tjänsten kan även ingå arbete med nationella och internationella projekt, regeringsuppdrag, utredningar, remisshantering samt rapportering till ledning och samarbete med andra myndigheter.

Vår fartygsflotta består idag av cirka 100 fartyg som står för en majoritet av Sjöfartsverkets koldioxidutsläpp. Sedan ett par år har Sjöfartsverket arbetat för att minska CO2 utsläppen och ett stort antal åtgärder ska nu, med hjälp av finansiering från regeringen, omsättas till verklighet. Arbetet inom fossilfri fartygsflotta sker främst i projektform via samarbete i en tvärsektoriell arbetsgrupp.


Vem är du?
Du har en examen inom miljövetenskap, naturvetenskap, civilingenjör eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har ett par års arbetslivserfarenhet inom strategiska miljöfrågor samt erfarenhet av projektarbete/projektledning. Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsarbete.

Vi tror att du är en person som har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till de människor du möter. Du är bra på att kommunicera och är lösningsorienterad. Vi tror även att du har ett strukturerat arbetssätt, en stor drivkraft för dessa frågor samt en god förmåga att ta egna initiativ. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv, det kan till exempel finnas möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete några dagar i veckan.Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklings-inriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?
Den aktuella rekryteringen är en tillsvidareanställning som ska tillsättas snarast. Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning. Placeringsort för tjänsten kan diskuteras.
Intervjuer kommer att hållas via Skype v.8.


Upplysningar:
Enhetschef Sabina Hoppe, 076-696 40 11 eller sabina.hoppe@sjofartsverket.se


Fackliga företrädare:
Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ulf Bäcklund, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.


Registrera din ansökan senast den 12 februari 2023.
Diarienummer: 23-00438


Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu