Folkhälsoutvecklare jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb som Folkhälsoutvecklare i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Stockholm från den arbetsgivaren.

Samordnare inom folkhälsovetenskap till STAD

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Dec 6
Beskrivning
Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och Karolinska Institutet (KI).

CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi är idag c:a 120 medarbetare och sitter i trevliga lokaler på Norra Stationsgatan 69 i Hagastan.  http://www.psykiatriforskning.se. Se även filmen om https://vimeo.com/792242175

Nu söker vi på CPF en samordnare inom ANDTS-området (alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel) till vår enhet STAD. http://www.stad.org

Tjänsten är en projektanställning på ett år med start så snart som möjligt. För rätt person finns möjligheter till förlängning.

STAD har i över 25 år bedrivit ett framgångsrikt arbete för att minska ANDTS-relaterade problem. Exempel på metoder som STAD har utvecklat är Ansvarsfull Alkoholservering, Krogar mot Knark, 100 % Ren Hårdträning och Fotboll utan Fylla. Utöver att utveckla, implementera och utvärdera metoder arbetar vi även med att förvalta, sprida och kvalitetssäkra metoder nationellt och internationellt. Nu vill vi utöka vårt antidopningsteam med ytterligare en samordnare och vi söker därför en erfaren och driven medarbetare. https://www.renhardtraning.com/

Arbetsuppgifter
Tjänsten omfattar att samordna och utveckla STADs dopningsförebyggande arbete tillsammans med teamet på STAD och våra olika samverkanspartners. Exempel på arbetsuppgifter är att arrangera utbildningar och ha kursledningsansvar, arrangera och ansvara för nätverksträffar, arbetsgruppsmöten, konferenser och, projekt- och utbildningsadministration, kommunikationsarbete (hemsida, sociala medier), material- och metodutveckling och budgetansvar.

Kvalifikationer
- Universitetsexamen på lägst C-nivå inom Folkhälsovetenskap/Hälsopromotion
- Erfarenhet av projektledning
- Erfarenhet av att föreläsa/utbilda
- Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
- Erfarenhet av budgetansvar
- Mycket god vana att arbeta i team
- Mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga
- Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Meriterande

- Erfarenhet av att arbeta i forskningsprojekt
- Erfarenhet av hälso- och träningsbranschen
- Erfarenhet av kursansvar
- Kunskaper inom ANDTS
- Erfarenhet av lokalt förebyggande arbete
- Erfarenhet av kommunikation/sociala medier
- Erfarenhet av dopningsarbete

Personliga egenskaper
Arbetet ställer höga krav på din kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter en utåtriktad, positiv personlighet, och att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta med nätverk. Du ska vara strukturerad, målinriktad, ha god planeringsförmåga, vara van att arbeta både självständigt och i grupp, samt ha förmåga att hantera olika arbetsinsatser parallellt.

Vad vi kan erbjuda dig
Vi erbjuder en stimulerande och spännande arbetsplats med ett gott kollegialt arbetsklimat där vi värnar om våra medarbetare och har goda arbetsvillkor. Du har möjlighet att utvecklas i din roll, arbeta viss del av din arbetstid på distans och vi har bra förmåner gällande friskvård.

 Om du är intresserad så skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi går löpande igenom ansökningarna. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag!

 
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering, enligt gällande regelverk.Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Samordnare till avdelningen Kommunikation och samverkan

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Jan 20
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är
• att vara redaktör och ansvarig för CAN:s ungdomssajt drugsmart.se. Du ansvarar för innehållet och arbetar tillsammans med kommunikatörer som är specialister på webb respektive att skriva för en ung målgrupp
• att ansvara för Drugsmarts innehåll av texter och källhänvisningar och för att svara på inkomna frågor
• att initiera, leda och att söka medel för olika projekt, som exempelvis ANDT på schemat
• att delta i gemensamt arbete på avdelningen och hela CAN
• att företräda CAN i olika sammanhang och även hålla presentationer.
Vi söker dig som
• har några års arbetslivserfarenhet • har erfarenhet av projektledning
• har relevant högskoleexamen, t ex inom folkhälsovetenskap • har god språklig förmåga i tal och skrift. Det är meriterande om du har
• erfarenhet av ANDTS-området
• erfarenhet av samordning av förebyggande insatser inom ANDTS
• erfarenhet av att kommunicera forskningsbaserad kunskap
• erfarenhet av civilsamhället.
Om drugsmart.se
Målgruppen är 13-19 år. På Drugsmart finns kunskap för unga om tobak, alkohol och andra droger samt om spel om pengar. Förutom de fasta texterna publiceras varje vecka nyheter och berättelser. Drugsmart nominerades 2022 till Publishingpriset.
Om oss
CAN är ett nationellt kompetenscentrum som tar fram och sprider kunskap om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel om pengar. Vi följer konsumtions- och skadeutvecklingen genom undersökningar och forskning. Myndigheter och organisationer använder kunskap från CAN som underlag för beslut och insatser. Vi är en del av civilsamhället och i vår styrelse finns representanter för våra medlemsorganisationer. I styrelsen finns även olika myndigheter representerade. CAN:s lokaler är belägna på Östgötagatan 90 vid Skanstull i Stockholm. På kansliet arbetar 23 personer fördelade på tre avdelningar. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt uppdrag inom ANDTS-området. CAN jobbar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats med en attraktiv arbetsmiljö som värnar medarbetarnas hälsa och välmående. Vi erbjuder bra villkor för friskvård. Vi tillämpar flexibel arbetstid och det är möjligt att delvis jobba på distans. Vi erbjuder bra villkor för semester med utökade lediga kalenderdagar och möjlighet att semesterväxla. CAN vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi har kollektivavtal. Ansökan CV och personligt brev skickas till info@can.se. Kontaktuppgifter: (namn, personnummer, postadress, telefonnummer och e-postadress) ska uppges i båda dokumenten. För att CAN ska kunna administrera ansökningarna och tillsätta tjänsten hanterar CAN personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation – GDPR). Vid ansökan samtycker den sökande till CAN:s hantering av personuppgifter. Sista ansökningsdatum: 2023-02-15 För ytterligare information om tjänsten, kontakta Sara Kristensson, avdelningschef (0723-71 43 21). Fackliga representanter är Lisa Lennartsdotter Ermann (SACO, 0723-71 43 22) och Daniel Carlryd (Unionen, 0723-71 43 17).

Ansök nu

Tobaksavvänjare till Sluta-Röka-Linjen, CES

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Okt 27
Är du tobaksavvänjare med stort intresse för samtalsmetod och vill vara med och utveckla Sluta-Röka-Linjen?

Vi erbjuder: 
Sluta-röka-linjen (SRL) är en nationell, kostnadsfri stödlinje för personer som vill förändra sina tobaksvanor.

Sluta-röka-linjen erbjuder också handledning i tobaksavvänjning och tar emot hänvisningar och remisser från bland annat hälso- och sjukvården. Rådgivarna är diplomerade tobaksavvänjare och erbjuder kvalificerat rådgivande samtal. Verksamheten finansieras huvudsakligen av statliga medel och driften sker vid Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES), Region Stockholm. Sedan 2015 erbjuder vi även stöd på andra språk än svenska.

Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) är en verksamhet inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och arbetar på uppdrag av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm. Verksamhetens uppdrag är att bidra till en god och jämlik hälsa för befolkningen i Stockholms län genom kunskapsutveckling och kunskapsspridning. Vi bedriver folkhälsovetenskaplig forskning och utbildning samt strategiskt folkhälsoarbete. Verksamheten har i dag ca 80 anställda.


Om tjänsten:  
Vi söker nu en tobaksavvänjare med stort intresse för samtalsmetod och utvecklingsarbete. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att ge kvalificerade rådgivande samtal i tobaksavvänjning till klienter via telefon och chatt. Du kommer också att arbeta med att utveckla Sluta-röka-linjens  tjänster och samarbeten med bland annat hälso- och sjukvården för att bättre stödja dagens tobaksbrukare, särskilt personer med psykisk ohälsa. Du kan komma att delta i utbildning och handledning kring tobak och samtal om tobak inom psykiatrin, samt planering av internutbildning på Sluta-röka-linjen. Du deltar i interna handlednings- och utbildningstillfällen för kvalitetssäkring av verksamheten.


Om dig: 
Du har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, folkhälsa, psykologi eller liknande. Du är diplomerad tobaksavvänjare eller motsvarande. Det är meriterande om du har fördjupad kunskap om motiverande samtal och/eller KBT, liksom erfarenhet av att arbete inom psykiatrin eller ge stöd till personer med psykisk ohälsa. Goda kunskaper i engelska och eventuellt annat språk är också meriterande. Det är bra om du har erfarenhet av projektledning och förbättrings- eller utvecklingsarbete. I ditt arbete är du noggrann, flexibel och initiativrik samt har lätt att samarbeta med andra. Du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt intresse för muntlig och skriftlig kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsform:
Projektanställning 2 år, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.


Information om tjänsten lämnas av: 
Joanna Stjernschantz Forsberg, enhetschef, tfn 08-123?371 71 

Fackliga företrädare:   
Janne Virtanen, SACO, tfn 08-123 475 29


Övrig information: 
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar friskvårdstimme och har 3 000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. 

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Sakkunnig forskning

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Okt 14
Vill du bidra till att stärka Cancerfondens roll som extern forskningsaktör? I den nyinrättade rollen som Sakkunnig forskning ansvarar du för att samordna och stärka Cancerfondens arbete inom forskningsområdet utöver forskningsfinansiering.

Om rollen

Vi vet att dagens forskning är morgondagens behandling och sedan 1951 har Cancerfonden som privat forskningsfinansiär delat ut 12 miljarder kronor till cancerforskning där resultaten kommer patienter till nytta.

Vår vision är att besegra cancer och som forskningsfinansiär vill vi även stärka vår roll som aktiv forskningsaktör både i samhället och i ekosystemet life science.

Därför söker vi nu en person till den nya rollen som Sakkunnig forskning med ansvar att utveckla nya, stärka pågående och samordna insatser som för Cancerfondens arbete framåt som forskningsaktör. Det kan t ex vara att initiera samarbeten och ingå i strategiska partnerskap med nationella och internationella organisationer. Det kan också vara att förbättra förutsättningarna för cancerforskning genom att samla in och sammanställa aktuell kunskap inom forskningsområdet.

Du kommer både initiera och driva egna projekt, men även samarbeta nära med kollegor som tex intressepolitiska sakkunniga, sakkunnig vård, forskningshandläggare och digitala redaktörer. Du är sakkunnig både internt och externt och rapporterar till enhetschefen för Forskning.

Ansvarsområden:

I rollen som Sakkunnig forskning ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter:

- Säkerställa kunskap relaterat till cancerforskning både internt och externt
- Skriva och ta fram relevant kunskapsunderlag inom området samt vara beställare av utredningar och undersökningar
- Agera stöd i sakfrågan till andra enheter
- Initiera och driva samarbeten och partnerskap med andra organisationer, både nationellt och internationellt.
- Arrangera och projektleda aktiviteter för att sprida kunskap eller påverka utvecklingen inom sakområdet, så som seminarier, frukostmöten och vid behov vara talesperson och expert i sakfrågan


Vi söker någon som har erfarenhet från sakområdet forskning ifrån samhällsperspektivet forskning och rollen i ekosystemet, inte medicinsk sakkunnig.

Är du nyfiken på att se hur det är att jobba på Cancerfonden? Lär känna Fanny som arbetar som sjuksköterska på Verksamhetsavdelningen.

Om dig

Vi tror att du har mycket god kännedom om forskningssystemet och aktörernas roller i detta som tex myndigheter, akademi, regioner och life science industrin. Du har också kunskap om forskningsområdets utmaningar.

För att lyckas i rollen har du flera års relevant arbetslivserfarenhet och är van vid att ha helhetsansvar, vi ser gärna att du har erfarenhet av strategiskt arbete och projektledning.

Du har förmåga att samarbeta väl internt och externt och att bygga och underhålla relationer. Vi tror att du är samhällsintresserad och har en god analysförmåga samt är noggrann och van att uttrycka dig i skrift och kan snabbt skriva fram underlag vid behov.

Vi går igenom ansökningar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Ansök nu

Samordnare/projektledare inom folkhälsovetenskap till STAD

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Feb 21
Beskrivning
Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och Karolinska Institutet (KI).

CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi är idag c:a 120 medarbetare och sitter i trevliga lokaler på Norra Stationsgatan 69 i Hagastan. Läs mer om CPF på: www.psykiatriforskning.se.

Nu söker vi på CPF en samordnare/projektledare inom ANDTS-området till vår enhet STAD.  Läs mer om STADs verksamhet på: www.stad.org 

STAD har i över 25 år bedrivit ett framgångsrikt arbete för att minska alkohol- och narkotikarelaterade problem i nöjesmiljöer. Två metoder – Ansvarsfull Alkoholservering och Krogar mot Knark har utvecklats och utvärderats. I metoderna ingår samverkan, utbildning, policyarbete och tillsyn. Idag planeras detta arbete tillsammans med olika nyckelaktörer såsom Polisen, Tillståndsenheten, Länsstyrelsen och Visita. Vi söker en erfaren och driven medarbetare som ska arbeta med Ansvarsfull Alkoholservering och Krogar mot Knark.

Tjänsten är en projektanställning under två år. För rätt person finns möjligheter till förlängning.

Arbetsuppgifter
Den här tjänsten omfattar att samordna och utveckla STADs arbete i nöjesmiljöer tillsammans med våra olika samverkanspartners. Exempel på arbetsuppgifter är att arrangera nätverksträffar och utbildningar, projekt- och utbildningsadministration, kursledningsansvar, kommunikationsarbete (hemsida, sociala medier), material- och metodutveckling och budgetansvar.

Kvalifikationer
- Universitetsexamen på lägst C-nivå
- Erfarenhet av projektledning
- Erfarenhet av kursledning
- Goda kunskaper inom ANDT
- Erfarenhet av/goda kunskaper om lokalt förebyggande arbete
- Goda kunskaper inom folkhälsovetenskap
- Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
- Vana att tala och presentera inför publik

Meriterande
- Utbildning inom folkhälsovetenskap
- Erfarenhet av att arbeta i forskningsprojekt

Personliga egenskaper
Arbetet ställer höga krav på din kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter en utåtriktad, positiv personlighet, och att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta med nätverk. Du ska vara strukturerad, målinriktad, ha god planeringsförmåga, vara van att arbeta både självständigt och i grupp, samt ha förmåga att hantera olika arbetsinsatser parallellt.

Vad vi kan erbjuda dig
Vi erbjuder en stimulerande och spännande arbetsplats med ett gott kollegialt arbetsklimat där vi värnar om våra medarbetare. Som anställd hos oss har du förmåner såsom  friskvårdsersättning, en friskvårdstimma per vecka, fri öppen sjukvård, avtalspension och försäkringar.

Om du är intresserad så skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi går löpande igenom ansökningarna. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag!

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Isabelle Sundin, HR-konsult, Centrum för psykiatriforskning: isabelle.sundin@regionstockholm.se

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Samordnare/projektledare inom folkhälsovetenskap till STAD

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Feb 15
Beskrivning
Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och Karolinska Institutet (KI).

CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi är idag c:a 120 medarbetare och sitter i trevliga lokaler på Norra Stationsgatan 69 i Hagastan.

Nu söker vi på CPF en samordnare/projektledare som är specialist inom Folkhälsovetenskap och ANDTS-området med fokus dopningsprevention till vår enhet STAD.  Läs mer om STADs verksamhet på: www.stad.org 

STAD har beviljats ekonomiska medel från Folkhälsomyndigheten för att driva arbetet med dopningsprevention i Sverige genom att förvalta, kvalitetssäkra samt implementera arbetsmetoden 100 % ren hårdträning. Läs mer om arbetsmetoden på www.renhardtraning.com

Tjänsten är en projektanställning på ett år. För rätt person finns möjligheter till förlängning.

Arbetsuppgifter
Tjänsten omfattar att samordna det nationella dopningsförebyggande nätverket (PRODIS, Prevention av dopning i Sverige), vilket innebär att stötta regionala och lokala samordnare samt anslutna gym i att implementera arbetsmetoden 100 % ren hårdträning, arrangera nätverksträffar och utbildningar, metodutveckling och budgetansvar. 

Kvalifikationer
- Universitetsexamen på lägst C-nivå
- Erfarenhet av projektledning
- Erfarenhet av kursledning 
- Goda kunskaper inom folkhälsovetenskap
- Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
- Vana att tala och presentera inför publik

Meriterande:
- Goda kunskaper inom ANDTS 
- Erfarenhet av/goda kunskaper om lokalt förebyggande arbete
- Utbildning inom folkhälsovetenskap
- Erfarenhet och kunskap inom dopningsområdet
- Erfarenhet av att arbeta i forskningsprojekt

Personliga egenskaper
Arbetet ställer höga krav på din kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter en utåtriktad, positiv personlighet, och att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta med nätverk. Du ska vara strukturerad, målinriktad, ha god planeringsförmåga, vara van att arbeta både självständigt och i grupp, samt ha förmåga att hantera olika arbetsinsatser parallellt. 

Vad vi kan erbjuda dig
Vi erbjuder en stimulerande och spännande arbetsplats med ett gott kollegialt arbetsklimat där vi värnar om våra medarbetare.

Om du är intresserad så skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi går löpande igenom ansökningarna. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag!

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Isabelle Sundin, HR-konsult, Centrum för psykiatriforskning: isabelle.sundin@regionstockholm.se

 

 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb-1/jobba/

Ansök nu

Affärs- och hållbarhetsutredare till Risk Management

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Okt 29
EKN har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering, genom att erbjuda garantier för betalning och finansiering, tillsammans med rådgivning om affärsstruktur och riskhantering. Tjänsterna ger en större säkerhet, ökad konkurrenskraft och fler möjligheter till lyckade exportaffärer.


EKN:s hållbarhetsgrupp jobbar främst med identifiering och hantering av hållbarhetsrelaterade risker i affärer där EKN ställer ut finansiella garantier. Gruppen består idag av nio medarbetare som alla rapporterar till vår hållbarhetschef. I gruppen finns idag fyra affärs- och hållbarhetsutredare som arbetar med hållbarhetsgranskning samt kontroll av garantitagare, exportör och köparbolag i löpande affärer. Inom kort utökas gruppen då EKN skalar upp och utvecklar hållbarhetsarbetet, bland annat genom ytterligare centralisering av vissa moment. Vi söker nu förstärkning med ytterligare en affärs- och hållbarhetsutredare.

Hållbarhetsgruppen ingår i EKN:s avdelning Risk Management. Här ansvarar idag 23 specialister för land, kredit- och hållbarhets- och portföljanalys samt EKN:s internationella samarbete.


Vill du vara med och stärka EKN:s funktion för hantering av hållbarhetsfrågor i internationella affärer? Är du självgående, strukturerad och har ett stort intresse KYC och antikorruptionsfrågor? Då är det här kanske jobbet för dig!

Vi erbjuder dig:
Som anställd hos oss bidrar du till vårt uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och utvecklande arbetsuppgifter i en internationell miljö.

På EKN får du möjlighet att utvecklas, utmanas och bidra med din kompetens. Vårt arbetsklimat präglas av engagemang och kundfokus. Här välkomnas du av 150 erfarna kollegor, som drivs av att möjliggöra fler, säkra exportaffärer för svenska företag och att göra svåra marknader tillgängliga.

Våra kontor är belägna centralt. Läs gärna mer om våra anställningsvillkor.

Hållbarhetsrelaterade frågeställningar växer liksom ökade krav på kontroll och sanktionsprövning av EKN:s garantitagare och deras kunder. EKN stärker sitt centrala expertteam som hanterar dessa frågor. Som affärs- och hållbarhetsutredare arbetar du med hållbarhetsgranskning av affärer till olika exportmarknader, med fokus på kontroll av garantitagare, exportör och köparbolag avseende korruption, skatteflykt, sanktioner och andra hållbarhetsrelaterade risker. Du har ett nära samarbete med EKN:s affärsteam och expertgrupper. Tjänsten är avser främst analys av löpande affärer men innefattar även utvecklingsarbete.

Tjänsten rapporterar till vår hållbarhetschef.
Utbildning och erfarenhet:
Vi söker dig som har en kandidatexamen som har relevans för hållbarhet (även ekonomi, juridik). Du har minst tre års arbetserfarenhet inom regelefterlevnad (KYC) eller annan riskbedömning avseende korruption, skatteflykt och/eller sanktioner i internationella affärer. Det är meriterande om du har arbetat inom finansbranschen eller har erfarenhet av arbete på tillväxtmarknad. Erfarenhet av IT-relaterade systemstöd är också meriterande.

Egenskaper:
Arbetet kräver att du utvecklar och optimerar arbetssätt, det är därför viktigt att du är självgående och drivande. Du har god planerings- och problemlösningsförmåga och förmågan att utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. Vidare behöver du ha en god samarbetsförmåga då du kommer att delta i olika arbetsgrupper och ha ett nära samarbete med olika aktörer.

Du ger ett förtroendegivande intryck och är tydlig i din kommunikation. Du arbetar strukturerat, noggrant och effektivt samt trivs i en utvecklingsbenägen roll. Arbetet kräver mycket goda kunskaper i svenska och engelska och det är meriterande med ytterligare språk. Vi utgår från att du har kunskap om och ett stort intresse för internationella affärer.

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt huvudkontor i Stockholm. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänsteresor kan komma att ingå.

För mer information:
Vill du veta mer om tjänsten kontakta Karin Wessman Hållbarhetschef. Frågor om anställningsvillkor m.m. besvaras av Josefin Ekman, hr-specialist. Facklig representant är Philip Bergling, Saco. Samtliga nås på telefon 08-7880000.

Sista ansökningsdag är den 14 november 2021. Intervjuer sker löpande.


Välkommen med din ansökan!Vi undanber oss säljsamtal gällande rekryteringslösningar och annonseringskanaler, då vi har valt samarbetspartners för denna rekrytering.

Ansök nu

Senior hållbarhetsanalytiker till Risk Management

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Okt 29
EKN har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering, genom att erbjuda garantier för betalning och finansiering, tillsammans med rådgivning om affärsstruktur och riskhantering. Tjänsterna ger en större säkerhet, ökad konkurrenskraft och fler möjligheter till lyckade exportaffärer.


EKN:s hållbarhetsgrupp jobbar främst med identifiering och hantering av hållbarhetsrelaterade risker i affärer där EKN ställer ut finansiella garantier. Gruppen består idag av nio medarbetare som alla rapporterar till vår Hållbarhetschef. I gruppen finns fyra hållbarhetsanalytiker med fokus på ämnesområdena miljö, mänskliga rättigheter och klimatpåverkan. Vi söker nu förstärkning till gruppen med ytterligare en hållbarhetsanalytiker.

Hållbarhetsgruppen ingår i EKN:s avdelning Risk Management. Här ansvarar idag 23 specialister för land-, kredit-, hållbarhets- och portföljanalys samt EKN:s internationella samarbete.


Är du en driven och relationsbyggande analytiker med en examen som har relevans för hållbarhet? Vill du arbeta med miljö, mänskliga rättigheter och klimatfrågor i internationella affärer? Då är det kanske dig vi nu söker!

Vi erbjuder dig:
Som anställd hos oss bidrar du till vårt uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och utvecklande arbetsuppgifter i en internationell miljö.

På EKN får du möjlighet att utvecklas, utmanas och bidra med din kompetens. Vårt arbetsklimat präglas av engagemang och kundfokus. Här välkomnas du av 150 erfarna kollegor, som drivs av att möjliggöra fler, säkra exportaffärer för svenska företag och att göra svåra marknader tillgängliga.

Våra kontor är belägna centralt. Läs gärna mer om våra anställningsvillkor.

Som hållbarhetshetsanalytiker arbetar du med att bedöma och hantera påverkan på miljö, mänskliga rättigheter och klimatfrågor i internationella affärer, framförallt på tillväxtmarknader. I rollen samarbetar du med stora delar av vår organisation, företag, banker och externa intressenter för att vidareutveckla EKN:s hantering av hållbarhetsfrågor.

EKN:s övergripande målsättning med hållbarhetsarbetet är att möjliggöra export som bidrar till omställning för att uppnå Agenda 2030 och Parisavtalet. Som hållbarhetsanalytiker kommer du kontinuerligt att förbättra metoder och riskverktyg för att uppnå dessa mål.

Vid affärer till större projekt utvärderar du miljö- och sociala konsekvensbeskrivningar utifrån IFC:s Performance Standards, ofta i samarbete med andra länders exportkreditinstitut och kommersiella banker. Du ansvarar för att följa upp och säkerställa att affärer följer EKN:s fastställda krav och genomförs på ett ansvarsfullt sätt.

Tjänsten rapporterar till vår hållbarhetschef.
Utbildning och erfarenhet:
Vi söker dig som har kandidatexamen med relevans för hållbarhet. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet som är relevant för att bedöma företags påverkan på miljö, mänskliga rättigheter och klimat.

Arbetet ställer krav på hög kommunikations- och presentationsförmåga i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Erfarenhet från praktiskt arbete med miljö- och mänskliga rättigheter på tillväxtmarknad är meriterande liksom erfarenhet från att bedömt projekt utifrån IFC:s Performance Standards. Därutöver är det meriterande om du har kunskap om beräkningar kring klimatpåverkan.

Kunskaper i andra språk är meriterande då vi verkar i en internationell kontext.


Egenskaper:
Som hållbarhetsanalytiker behöver du vara initiativtagande. Du tycker om att bygga relationer med våra kunder och ser samverkan som en viktig del i ditt arbete. Du delar med dig av dina kunskaper och hittar gemensamma lösningar för att uppnå bästa resultat. För att trivas behöver du ha en hög grad av integritet, affärsmässighet och en god samordningsförmåga. Arbetet kräver att du kan ta ansvar för projektens genomförande och uppföljning, det är därför viktigt att du har en hög grad av planerings- och analytisk förmåga och kan organisera och strukturera ditt arbete.

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på något av våra kontor i Stockholm eller Göteborg. Provanställning kan komma att tillämpas.

I tjänsten ingår tjänsteresor utomlands.


För mer information:
Vill du veta mer om tjänsten kontakta Karin Wessman Hållbarhetschef. Frågor om anställningsvillkor m.m. besvaras av Josefin Ekman, hr-specialist. Facklig representant är Philip Nilsson, Saco. Samtliga nås på telefon 08-7880000.

Sista ansökningsdag är den 14 november 2021. Intervjuer sker löpande.


Välkommen med din ansökan!Vi undanber oss säljsamtal gällande rekryteringslösningar och annonseringskanaler, då vi har valt samarbetspartners för denna rekrytering.

Ansök nu

Forskare inom Folkhälsovetenskap till STAD, Centrum för psykiatriforskning

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Aug 20
STAD söker nu en forskare som kommer att vara involverad och arbeta i flera av våra spännande forsknings- och utvecklingsprojekt inom ANDTS-området. Arbetsuppgifterna omfattar alla moment som ingår i en forskartjänst alltifrån idégenerering till nya forskningsfrågeställningar, skrivande av forskningsmedelsansökningar och etikansökningar till planering, implementering och utvärdering av forskningsprojekt. I arbetsuppgifterna ingår givetvis att planera och genomföra datainsamlingar och dataanalys samt skrivande av både vetenskapliga artiklar och populärvetenskapliga svenskspråkiga rapporter.
Arbetet ställer höga krav på din kommunikations- och samarbetsförmåga, speciellt med tanke på att vi arbetar i team och ofta samverkar med flera olika externa aktörer. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter en utåtriktad, flexibel och positiv personlighet, samt att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta i samverkansprojekt. Du ska vara strukturerad, noggrann, tycka om att skriva, ha god administrativ- och strategisk förmåga, vara van att arbeta både självständigt och i grupp, samt ha förmåga att hantera olika arbetsinsatser parallellt. 
Anställningen är tidsbegränsad under ett år, med start i oktober 2021.

Kvalifikationer
Doktorsexamen
Goda kunskaper inom folkhälsovetenskap/preventionsvetenskap
Goda kunskaper inom ANDTS-området
Erfarenhet av att skriva forskningsansökningar och erhålla forskningsmedel
Erfarenhet av att skriva och publicera vetenskapliga artiklar
Erfarenhet av  kvantitativ och/eller kvalitativ metod
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Meriterande
Erfarenhet av lokalt förebyggande ANDTS-arbete
Utbildning inom folkhälsovetenskap
Erfarenhet av projektledning
Erfarenhet av att arbeta i omfattande forskningsprojekt
Ett nationellt och internationellt kontaktnät inom preventionsforskning
Erfarenhet av att presentera forskningsresultat populärvetenskapligt och för media

Vi erbjuder en stimulerande och utvecklande arbetsplats med ett gott kollegialt arbetsklimat där vi värnar om våra medarbetare. Vi sitter i fräscha lokaler centralt i Stockholm.

För frågor om tjänsten så hör av er till Isabelle Sundin, isabelle.sundin@sll.se, HR-konsult, Centrum för psykiatriforskning

Ansök nu

Forskare inom Folkhälsovetenskap till STAD, Centrum för psykiatriforskning

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Jun 30
STAD söker nu en forskare som kommer att vara involverad och arbeta i flera av våra spännande forsknings- och utvecklingsprojekt inom ANDTS-området. Arbetsuppgifterna omfattar alla moment som ingår i en forskartjänst alltifrån idégenerering till nya forskningsfrågeställningar, skrivande av forskningsmedelsansökningar och etikansökningar till planering, implementering och utvärdering av forskningsprojekt. I arbetsuppgifterna ingår givetvis att planera och genomföra datainsamlingar och dataanalys samt skrivande av både vetenskapliga artiklar och populärvetenskapliga svenskspråkiga rapporter.
Arbetet ställer höga krav på din kommunikations- och samarbetsförmåga, speciellt med tanke på att vi arbetar i team och ofta samverkar med flera olika externa aktörer. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter en utåtriktad, flexibel och positiv personlighet, samt att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta i samverkansprojekt. Du ska vara strukturerad, noggrann, tycka om att skriva, ha god administrativ- och strategisk förmåga, vara van att arbeta både självständigt och i grupp, samt ha förmåga att hantera olika arbetsinsatser parallellt. 
Anställningen är tidsbegränsad under ett år, med start i oktober 2021.

Kvalifikationer
Doktorsexamen
Goda kunskaper inom folkhälsovetenskap/preventionsvetenskap
Goda kunskaper inom ANDTS-området
Erfarenhet av att skriva forskningsansökningar och erhålla forskningsmedel
Erfarenhet av att skriva och publicera vetenskapliga artiklar
Erfarenhet av  kvantitativ och/eller kvalitativ metod
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Meriterande
Erfarenhet av lokalt förebyggande ANDTS-arbete
Utbildning inom folkhälsovetenskap
Erfarenhet av projektledning
Erfarenhet av att arbeta i omfattande forskningsprojekt
Ett nationellt och internationellt kontaktnät inom preventionsforskning
Erfarenhet av att presentera forskningsresultat populärvetenskapligt och för media

Vi erbjuder en stimulerande och utvecklande arbetsplats med ett gott kollegialt arbetsklimat där vi värnar om våra medarbetare. Vi sitter i fräscha lokaler centralt i Stockholm.

För frågor om tjänsten så hör av er till Isabelle Sundin, HR-konsult, Centrum för psykiatriforskning

Ansök nu

Sexualpolitisk sakkunnig med särskild kompetens inom vård och omsorg

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Maj 27
RFSU utgår från övertygelsen om sexualitetens och samlevnadens centrala roll för individ och samhälle. RFSU har ett frihetsperspektiv och rättighetsperspektiv på sexualiteten som utgår från allas frihet att vara, frihet att välja och frihet att njuta. RFSU arbetar med upplysning, utbildning och opinionsbildning genom att arrangera kurser, konferenser och delta i debatter. Arbetet sker lokalt, nationellt och internationellt.
 
Vi söker nu en sakkunnig med erfarenhet av politiskt påverkansarbete och opinionsbildning i Sverige.
 
Om tjänsten
Arbetet består bland annat av att bevaka, analysera och lägga upp strategier i RFSU:s prioriterade sexualpolitiska frågor. I uppdraget ligger också att nätverka och samverka internt och med andra aktörer samt att sprida kunskapen vidare inom organisationen och externt. Som sakkunnig deltar du i RFSU:s löpande arbetet med påverkan och opinionsbildning. I enlighet med RFSU:s nuvarande politiska prioriteringar har denna tjänst ett särskilt ansvar att bevaka områdena vård, hälsa och omsorg i relation till sexuell- och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) i Sverige. Detta kan dock komma att ändras när nya prioriteringar tas. Även andra sakområden ingår i tjänsten. Tjänsten ingår i RFSU:s nationella enhet. Enheten inrymmer politiskt påverkansarbete, opinionsbildning, sexualupplysning, föreningsutveckling, och utbildningsverksamhet.
 
Din profil
Vi söker dig med en relevant högskoleutbildning samt flerårig erfarenhet av opinionsbildning, påverkansarbete och en djup kunskap om SRHR inom vården. En medicinsk högskoleutbildning är meriterande, liksom arbetslivserfarenhet från en frivilligorganisation, myndighet eller departement. Meriterande är även kunskap om intersektionella perspektiv med särskilt fokus på antirasistiskt arbete. 
 
Vi söker dig med en god förmåga att skapa förtroende och med tidigare erfarenheter av att bygga dina egna nätverk. Du är van att arbeta självständigt med egna ansvarsområden men är också van att samarbeta, lyssna in andra och vara ödmjuk inför andras perspektiv. Du är strategisk, har en god analytisk förmåga och har ett intresse av att snabbt sätta dig in i nya frågor och leverera underlag till uppvaktningar och extern kommunikation. Du är en tydlig och pedagogisk kommunikatör som är van att arbeta både med muntlig och skriftlig kommunikation, i arbetet ingår t ex att skriva underlag, remisser och utredningar, men också att bli intervjuad av journalister och att företräda RFSU i externa sammanhang, ibland med kort varsel. Vi utgår från att du delar RFSU:s värderingar om allas rätt att vara, välja och njuta. 
 
Mångfald


Vi tror att medarbetare med olika kompetenser, perspektiv och erfarenheter kan bidra till ett mer kreativt arbetsklimat och till att RFSU blir en än mer relevant organisation i samhället. Vi ser det därför som en fördel att personer vi rekryterar har olika etnisk och social bakgrund, kön, könsidentitet och/eller uttryck, tro, ålder, funktion och sexuell läggning.
 
Information om anställningen
Anställningen är på heltid (37,5 h arbetsvecka), tillsvidare med sex månaders provanställning. Startdatum efter sommaren enligt överenskommelse. Vi har flera fina förmåner som du omfattas av, däribland förkortad arbetstid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och subventionerad lunch. 
 
Ansökan
Ansök genom att klicka vidare på ansök-knappen, vi vill att du registrerar dina uppgifter samt svarar på några urvalsfrågor och bifogar ditt CV. Frågorna vi ställer ersätter ett personligt brev, vi vill därför inte att du bifogar ett sådant.

Ansök nu

International Programme Manager with focus on the Sub-Saharan region

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Maj 21
RFSU is a non-profit organisation independent of party politics, unions, and religion. We work locally, nationally and internationally with sexual and reproductive rights (SRHR). RFSU’s offices and clinic are located in central Stockholm. Find out more about RFSU in English here
 
RFSU’s purpose is to drive and mobilise for change towards sexual and reproductive health and rights (SRHR), choice and pleasure. Our international priority areas within SRHR are access to safe abortion, access to sexuality education and sexuality and non-discrimination. RFSU aims to strengthen international legal, political and financial support for SRHR, and contributes to civil society agency on SRHR, by partnering with other civil society actors and supporting progressive civil society voices in low- and middle-income countries. RFSU cooperates with approximately 40 civil society organisations in 20 different countries worldwide. 
 
Job description
We are looking for a person who will manage the co-creation of a network addressing SRHR in Liberia and for the development of a multicountry project in Africa with the aim to advance SRHR. Guided by  RFSU partner-principles, the main task are:  


• Together with different stakeholder responsible for the co-creation of multi-country project covering several countries in Africa and a national project in Liberia  
• Monitor implementation and progress towards agreed results
• Manage project staff in projects  
• Assess and approve the project's annual workplans, budgets, reports and applications for funding. 
• Manage relationships with back-donors and responsible for delivering reporting etc according to contractual agreements.
• Build relationships and establish dialogue with Swedish Ministry of Foreign Affairs, Sida, IPPF and other actors that are relevant for the projects and SRHR development in the respective country/region. 
• Contribute to the overall learning of the international department 


The work involves travel about 3- 4 times a year, spending approximately 7-10 days per trip. The role is positioned at the RFSU office in Stockholm and reports to the Director of the International Department. 
 
Your profile 
We are looking for someone with many years of experience in international development cooperation in partnership with the civil society sector, preferably in or with Liberia and in other countries on the African continent. You will need to have some years of experience of having had a management position or equivalent position. You will have a relevant university degree and knowledge of sexual and reproductive health and rights specifically and human rights in general. Several years of experience in participatory processes to develop projects with those affected by the work. Experience in political advocacy would be particularly valuable.  If you have worked with the management of projects financed by aid funds, this would be an advantage. You write and speak English fluently. As a person, you have the ability to motivate, engage and communicate effectively and build trustful relationships with people from a range of different contexts. You need to have excellent organizational skills and ability to prioritize work effectively and focused approach. Strategic thinking and sound judgment is key. Speaking and reading Swedish is a merit.
 
Diversity
We believe in the power of diversity. We are convinced that different perspectives, experiences and competences contribute to a creative work environment and makes RFSU a more relevant organisation in society. It is therefore an advantage that the people we recruit have different ethnic and social background, gender, gender identity and/or expression, religion, age, function and sexual orientation.  
 
Information about the position
This is a full-time permanent position starting with a 6 months long trial period (full-time at RFSU means an average of 37,5 hours per week). We would like you to start as soon as possible. There are several benefits such as wellness allowance, wellness hour (1 hour per week) and subsidized lunch. It is important that you either are a Swedish citizen or that you have a work permit for working in Sweden.  
 
Application 
Click at the red button to start the application. Fill in the form and in the next step, we will ask you to attach your CV and cover letter, and answar a couple of short questions.

Ansök nu

Försvarshögskolan söker Hälsoutvecklare

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Dec 28
Försvarshögskolan har en central HR-avdelning som har kontinuerlig kontakt med högskolans ledning och övriga enheter. Avdelningen ger stöd i frågor om rekrytering, arbetsmiljö och hälsa, arbetsrätt, jämställdhets- och diskrimineringsfrågor, lönestatistik och personalfrågor. HR-avdelningen ingår i högskoleförvaltningen.Beskrivning
Vi söker dig som vill arbeta på en högskola som har några av Sveriges mest attraktiva utbildningar och där det bedrivs mycket aktuell och spännande forskning!

HR-avdelningen är en del av högskoleförvaltningen med kompetens inom HR, lön, resor samt friskvård och hälsa.

På HR-avdelningen arbetar tio personer inklusive HR-chefen. Vårt arbetssätt präglas av gemenskap, öppenhet och ett coachande samarbete.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara hälsoutvecklare med inriktning att förbättra medarbetares hälsa, kondition och välmående. Du kommer att leda fysiska träningspass, medverka i motiverande samtal och projektleda hälsoinsatser. I dina arbetsuppgifter kommer det även ingå att leda workshops/hålla föreläsningar för chefer med temat hälsa.Vem är du?
Vi söker dig som har minst 5-10 års erfarenhet av praktiskt arbete med hälsa och friskvård utifrån ett individ- och grupperspektiv. Du är erfaren personlig tränare med ett holistiskt tänk inom hälsa. Det är meriterande att ha erfarenhet av planering, genomförande och uppföljning av hälsoinsatser inom högskolesektorn. Vidare är det meriterande att du har kompetens inom: fysiologi, träningslära, näringslära och pedagogik. 

Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska. Vidare är du strukturerad, lösningsorienterad, lyhörd, har god kommunikativ förmåga, driven och prestigelös.

Du arbetar resultatorienterat, tar ansvar för ditt arbete och har förmåga att hålla koll på såväl detaljer som helhetsperspektivet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Försvarshögskolan eftersträvar jämställdhet och mångfald inom samtliga yrkesgrupper. Vi välkomnar sökande med olika etniska och kulturella bakgrunder. För oss är det självklart med ett inkluderande arbetsklimat och att våra medarbetare kan kombinera sitt arbete med ett aktivt föräldraskap.

Anställningen
Anställningen är ett vikariat på 50 % under ett år. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan görs via denna annons på vår karriärsida och ska innehålla CV samt personligt brev. Märk Din ansökan dnr HF/HR 201/2020. Skicka in den ansökan senast den 18 januari.

Upplysningar
Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av:

- HR-chef Anders Eriksson, anders.eriksson@fhs.se
- HR-generalist Amanda Beuthan, amanda.beuthan@fhs.se

Fackliga företrädare är Ronnie Hjorth (Saco-S), Christian Friman (OFR/S-Försvarsförbundet) och Anders Oltorp (OFR/O). Samtliga nås via telefon 08-553 42 500 (växel).

Ansök nu

Folkhälsovetare till Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES)

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Sep 11
Vi erbjuder:
Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) är en del av Region Stockholm. Vi har i uppdrag att arbeta med utveckling av folkhälsoinsatser för att bidra till en god och jämlik hälsa i befolkningen.Vi ägnar oss åt allt fråndatainsamling och analys till aktivt stöd vid implementering av hälsofrämjande insatser ute i verksamheter. CES ingår i verksamhetsområde Forskning, utbildning och utveckling (FoUU) och har cirka 80 medarbetare. Hos oss arbetar du nära akademin och våra lokaler ligger vid Torsplan i Stockholm.
Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö där du får goda möjligheter att utvecklas till en ledande expert inom ditt kompetensområde.
Om tjänsten:
Enheten för hälsofrämjande levnadsvanor vid CES arbetar med att utveckla och anpassa insatser samt ge kunskapsstöd i de fyra levnadsvanorna tobaksbruk, alkoholbruk, matvanor och fysisk aktivitet. Det sker bland annat genom utbildningsinsatser, samverkan och nätverksarbete. Enheten ger också sakkunnigt stöd som syftar till att minska de sociala hälsoklyftorna, speciellt riktat till områden där det finns särskilda behov. I rollen som folkhälsovetare ingår att:
Sammanställa vetenskaplig litteratur i korta eller omfattande rapporter
Muntligt presentera resultat för regionala beslutfattare, professioner, media och allmänhet i olika arenor, inklusive konferenser och mässor
Ge expertstöd till offentliga och frivilliga organisationer som arbetar hälsofrämjande och preventivt med ovanstående sakområden
Du förväntas genomföra arbetsuppgifterna självständigt under begränsad handledning.

Om dig:
Du har en avancerad utbildning i folkhälsovetenskap med inriktning epidemiologi på minst masternivå. Du ska även ha minst ett års erfarenhet av folkhälsoarbete i offentliga organisationer. Vidare ska du ha dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som nämndes ovan, gärna med exempel på rapporter du har skrivit och presentationer du har hållit.
Det är meriterande om du har medverkat i vetenskapliga publikationer och har haft anknytning till en akademisk institution.
Du förväntas kunna arbeta både självständigt och i samarbete med andra, samt till ett positivt arbetsklimat.

Övrig information:
Vi önskar att start av anställningen sker så snart som möjligt. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Tjänsten är heltid tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan tillämpas.

Information om tjänsten lämnas av enhetschef Rosaria Galanti, tfnr 08-123 37165 eller via e-post:rosaria.galanti@sll.se

Ansök nu

Vill du vara med och utveckla tobakspreventionen i länet?

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Aug 22
Vi erbjuder
Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) är en FOUU-enhet inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Vi bidrar till utveckling av hälso- och sjukvården genom uppföljning och utvärdering. Hos oss får du driva projekt i nära samarbete med olika aktörer i samhället.  Verksamheten har också en stark koppling till den akademiska miljön, och du har själv möjlighet att utbildas och utvecklas till en ledande expert i området.
 
Enheten för hälsosamma levnadsvanor
Inom enheten arbetar vi med prevention riktad mot kost, rökning, alkohol och fysisk aktivitet. Målgrupperna för vårt arbete är varierande; förskolor, skolor, hälso- och sjukvården såväl som allmänheten.
Uppdrag tobaksprevention Stockholm startade 2018 och ska stärka och vidareutveckla de tobakspreventiva aktiviteterna i länet, primärt genom riktade insatser mot hälso- och sjukvård, med fokus på jämlikhet i hälsa.
 
Om tjänsten
Vi söker vi en handläggare som har ett stort intresse för folkhälsa och tobaksprevention. Tjänsten innebär arbetsuppgifter kopplade till uppföljning av Sluta-Röka-Linjens verksamhet, en nationell telefonservice som tillhandahåller kvalificerad rådgivning till personer som vill sluta sitt tobaksbruk. Du kan också komma att arbeta med insamling och sammanställning av andra data och/eller litteratur relaterade till tobaksprevention.
Du kommer att ansvara för skriftliga rapporter och ev. medverkande i media. Arbetet sker i samarbete med övriga experter inom bl. a medicin, vårdvetenskap, beteendevetenskap och statistik, både inom CES och inom andra organisationer.
Tjänsten är under ett år, med möjlighet till förlängning, med start i november 2019.
 
Vi söker
Vi söker dig som har högskoleutbildning på mastersnivå med inriktning mot folkhälsa/epidemiologi eller liknande. Det är viktigt att du har goda baskunskaper inom ämnet tobak och beteendemodifierande metoder. Tjänsten kräver erfarenhet av datahantering och statistiska sammanställningar, samt skicklighet vad gäller muntlig och skriftlig framställning på både svenska och engelska. Kunskap om och erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården och e-hälsa är meriterande. Vi tror till sist att du är drivande, självgående och ansvarstagande, och har lätt att samarbeta.
Övrigt
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behövs tas i anspråk för placering av redan anställd medarbetare i Region Stockholm.

Ansök nu

Samordnare till STADs antidopningsarbete

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Jul 5
STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem) arbetar med förebyggande insatser inom ANDT-området (alkohol, narkotika, dopning och tobak). STAD bedriver sitt arbete genom två professionella team – en forskargrupp och en projektledar/samordnargrupp, som i tät samverkan utvecklar, implementerar och utvärderar nya preventionsmetoder. Läs mer om STAD på: www.stad.org.
Organisatoriskt hör STAD till Centrum för psykiatriforskning (CPF), som är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och Karolinska Institutet. CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi medverkar också i utvecklingsprojekt lokalt och nationellt.
STAD söker nu två drivna samordnare till vårt spännande dopningsförebyggande arbete som riktar sig mot träningsanläggningar. Ditt arbete sker inom ramen för 100 % ren hårdträning, en metod som STAD utvecklat och nu sprider genom det nationella nätverket PRODIS (Prevention av dopning i Sverige). För mer information besök våra sidor: för allmänheten och gym: http://www.renhardtraning.com/ och för samordnare: http://www.prodis.se/.
Arbetet ställer höga krav på din kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter en utåtriktad, positiv personlighet, och att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta med nätverk. Du ska vara strukturerad, målinriktad, ha god planeringsförmåga, vara van att arbeta både självständigt och i grupp, samt ha förmåga att hantera olika arbetsinsatser parallellt. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att samordna det nationella nätverket samt stötta regionala och lokala samordnare samt anslutna gym, arrangera nätverksträffar och utbildningar, metodutveckling och budgetansvar. Du förväntas även att medverka i våra andra projekt på STAD.
 
Kvalifikationer
-Universitetsexamen på lägst C-nivå
-Erfarenhet av projektledning
-Erfarenhet av kursledning
-Goda kunskaper inom folkhälsovetenskap
-Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
-Vana att tala och presentera inför publik
 
Meriterande
-Goda kunskaper inom ANDT
-Erfarenhet av/goda kunskaper om lokalt förebyggande arbete
-Utbildning inom folkhälsovetenskap
-Erfarenhet och kunskap inom dopningsområdet
-Erfarenhet av att arbeta i forskningsprojekt
 
Vi erbjuder en stimulerande och spännande arbetsplats med ett gott kollegialt arbetsklimat där vi värnar om våra medarbetare. Vi sitter i fräscha lokaler centralt i Stockholm.
Anställningen: tidsbegränsad anställning (heltid) på ett år med start så snart som möjligt, för rätt person finns möjligheter till förlängning.
För frågor om tjänsten kontakta HR-konsult Isabelle Sundin, tel. 073-045 34 71, e-post: isabelle.sundin@sll.se.

Ansök nu

Samordnare till STADs antidopningsarbete

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Jun 10
STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem) arbetar med förebyggande insatser inom ANDT-området (alkohol, narkotika, dopning och tobak). STAD bedriver sitt arbete genom två professionella team – en forskargrupp och en projektledar/samordnargrupp, som i tät samverkan utvecklar, implementerar och utvärderar nya preventionsmetoder. Läs mer om STAD på: www.stad.org.
Organisatoriskt hör STAD till Centrum för psykiatriforskning (CPF), som är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och Karolinska Institutet. CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi medverkar också i utvecklingsprojekt lokalt och nationellt.
STAD söker nu två drivna samordnare till vårt spännande dopningsförebyggande arbete som riktar sig mot träningsanläggningar. Ditt arbete sker inom ramen för 100 % ren hårdträning, en metod som STAD utvecklat och nu sprider genom det nationella nätverket PRODIS (Prevention av dopning i Sverige). För mer information besök våra sidor: för allmänheten och gym: http://www.renhardtraning.com/ och för samordnare: http://www.prodis.se/.
Arbetet ställer höga krav på din kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter en utåtriktad, positiv personlighet, och att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta med nätverk. Du ska vara strukturerad, målinriktad, ha god planeringsförmåga, vara van att arbeta både självständigt och i grupp, samt ha förmåga att hantera olika arbetsinsatser parallellt. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att samordna det nationella nätverket samt stötta regionala och lokala samordnare samt anslutna gym, arrangera nätverksträffar och utbildningar, metodutveckling och budgetansvar. Du förväntas även att medverka i våra andra projekt på STAD.
 
Kvalifikationer
-Universitetsexamen på lägst C-nivå
-Erfarenhet av projektledning
-Erfarenhet av kursledning
-Goda kunskaper inom folkhälsovetenskap
-Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
-Vana att tala och presentera inför publik
 
Meriterande
-Goda kunskaper inom ANDT
-Erfarenhet av/goda kunskaper om lokalt förebyggande arbete
-Utbildning inom folkhälsovetenskap
-Erfarenhet och kunskap inom dopningsområdet
-Erfarenhet av att arbeta i forskningsprojekt
 
Vi erbjuder en stimulerande och spännande arbetsplats med ett gott kollegialt arbetsklimat där vi värnar om våra medarbetare. Vi sitter i fräscha lokaler centralt i Stockholm.
Anställningen: tidsbegränsad anställning (heltid) på ett år med start så snart som möjligt, för rätt person finns möjligheter till förlängning.
För frågor om tjänsten kontakta HR-konsult Isabelle Sundin, tel. 073-045 34 71, e-post: isabelle.sundin@sll.se.

Ansök nu

Vill du vara med att utveckla tobaksprevention i länet?

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Sep 3
Nu startar vi en ny utmaning och vi söker dig som har gedigen erfarenhet av och stort intresse för området.  
 
Vi erbjuder  
Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) är en FOUU-enhet inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Vi bidrar till utveckling av hälso- och sjukvården genom uppföljning och utvärdering. Hos oss får du driva projekt i nära samarbete med olika aktörer i samhället. Verksamheten har också en stark koppling till den akademiska miljön, och du har själv möjlighet att utbildas och utvecklas till en ledande expert i området.  
 
Enheten för hälsosamma levnadsvanor  
Inom enheten arbetar vi med prevention inriktad på kost, rökning, alkohol och fysisk aktivitet. Målgrupperna för vårt arbete är varierande; förskolor, skolor, hälso- och sjukvården såväl som allmänheten. Vi har fått nu ett nytt uppdrag att stärka och vidareutveckla de tobakspreventiva aktiviteterna i länet, primärt genom riktade insatser mot hälso- och sjukvård, med fokus på jämlikhet i hälsan.  
 
Om tjänsten  
Vi söker en handläggare med stort intresse för folkhälsa och tobaksprevention. Tjänsten innebär arbetsuppgifter kopplade bland annat till Sluta-Röka-Linjen, en nationell stödlinje, slutarokalinjen@sll.se.
Du kommer också att arbeta med stöd till hälso- och sjukvården för implementeringen av Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för prevention och behandling vid ohälsosamma levnadsvanor gällande tobaksbruk. 
Du kommer att ansvara för skriftliga rapporter och medverka i media. Arbetet sker i samarbete med övriga experter inom bl. a medicin, vårdvetenskap, beteendevetenskap och statistik, både inom CES och inom andra organisationer.  
 
Vi söker  
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot folkhälsa. Särskilt viktigt är att du har gedigna kunskaper inom  tobak och beteendemodifierande metoder. Tjänsten kräver skicklighet vad gäller muntlig och skriftlig framställning på både svenska och engelska samt dokumenterat pedagogisk skicklighet.
Kunskap om och erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården är meriterande. Erfarenhet av datahantering, e-hälsa, och statistiska sammanställningar är också meriterande.
Vi tror till sist att du är drivande, självgående och ansvarstagande, och har lätt att samarbeta.  
  Övrigt:
Visstidanställning 1 år med möjlighet till förlängning till 2 år.
  
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag är 2018-09-23. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Expert till ny specialistenhet med inriktning mot tobaksprevention!

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Maj 29
Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) startar inom kort en ny specialistenhet med inriktning mot tobaksprevention. Vi söker nu en specialist som ska leda och utveckla den nya enheten.  
 
Vi erbjuder  
Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) är en FOUU-enhet inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO). Vi bidrar till utveckling av hälso- och sjukvården genom uppföljning och utvärdering. Hos oss får du driva projekt i nära samarbete med olika aktörer i samhället. Verksamheten har också en stark koppling till den akademiska miljön, och hos oss har du själv stor möjlighet att utbildas och utvecklas till en ledande expert inom området.  
 
Enheten för hälsosamma levnadsvanor  
Inom enheten arbetar vi med prevention inriktad på kost, rökning, alkohol och fysisk aktivitet. Vi har flera pågående stora satsningar såsom Elevhälsoportalen, Sluta-Röka Linjen och Alkohollinjen. Målgrupperna för vårt arbete är flera; förskolor, skolor, hälso- och sjukvården såväl som allmänheten.  
 
 
Om tjänsten  
Nu fokuserar Stockholm läns landstings på att minska de negativa hälsoeffekterna av tobaksrökning. Som led i arbetet etableras nu en specialistenhet för tobaksprevention. Vi söker nu en expert som ska leda och utveckla den nya enheten. Verksamheten kommer att omfatta olika aktiviteter och varav de högst prioriterade är:  
 
1. Kartläggning av tobaksvanor i befolkningen  
2. Utbildning och expertstöd till hälso-och sjukvården kring kvalificerat stöd till rökstopp  
3. Utveckling av Sluta-Röka-Linjen (kvalificerad rådgivning till personer som vill sluta med sitt tobaksbruk)  
4. Kunskapssammanställning och kunskapsspridning kring evidens om tobakspreventiva insatser.  
 
Extern kommunikation mot hälso- och sjukvården, olika aktörer inom tobaksprevention, media och allmänhet är en viktig del av tjänsten. Arbetet sker i samarbete med övriga CES och andra centrumbildningen inom Stockholms läns landsting, med tillgång till expertis inom bl. a medicin, beteendevetenskap och statistik.  
 
Vi söker  
Vi söker dig som har disputerat i ett relevant ämne, exempelvis folkhälsovetenskap, epidemiologi, eller samhällsvetenskap. Särskilt viktigt är att du har gedigna kunskaper om tobaksvanor, inklusive dess skadeverkningar och fördelning i befolkningen.  
Tjänsten kräver dessutom kunskap om hälso- och sjukvårdens organisation, och erfarenhet av kvantitativa forskningsmetoder. Vi ser också gärna att du har goda kunskaper i både svenska och engelska muntligt och skriftligt .  
Som person är du är drivande, självgående och ansvarstagande. Erfarenhet av ledarskap på projekt -eller organisationsnivå är meriterande, liksom erfarenhet av arbete inom och samarbete med akademiska institutioner.  

Välkommen med din ansökan.

Ansök nu