Framgång Borås AB jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Framgång Borås AB i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Affärsnära CFO till Surewood Housing AB

Ekonomichef
Läs mer Maj 25
Anebyhusgruppen AB, en av Sveriges största och äldsta trähustillverkare byter namn till Surewood Housing AB. I 75 år har vi byggt hållbara hus av trä i hjärtat av Småland åt generationer. Hem som anpassas efter tiden och familjen, hem där livet sker. Vi kommer fortsätta att bygga hus för människor som ska ha råd att bo där. Vi satsar därför på projektutveckling samt produktion och montering av kostnadseffektiva hyres-och bostadsrättslägenheter åt våra kunder, tillsammans med bland annat BoKlok (ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA).

Vårt huvudkontor finns i Åseda och vår produktion sker i våra fabriker i Åseda och Klöverfors. Vi är för närvarande cirka 90 anställda och har en omsättning på cirka 300 Mkr. Hos oss är medarbetarna vår viktigaste resurs, därför verkar vi genom våra värdeord: Hållbarhet, Jämställdhet och Mångfald i sina bästa bemärkelser i en platt organisation och stark entreprenöriell företagskultur.

Surewood Housing ingår i koncernen Surewood Industries AB, en stor träförädlingskoncern där även KG List AB och Spaljisten AB ingår, total omsättning cirka 1,8 Mdr. Koncernen har cirka 400 anställda.

Under de senaste åren har Anebyhusgruppen haft stora utmaningar med sin lönsamhet. Orsakerna går att härleda till bland annat kriget i Ukraina, ökad inflation och stigande räntor, som drabbat bostadsmarknaden mycket hårt.

Anebyhusgruppen AB beviljades en rekonstruktion i januari i år, efter att ha presenterat en mycket trovärdig affärsplan.

Den framtida affären inom Surewood Housing AB
I och med rekonstruktionen lyftes de lönsamma B2B affärerna ut ur nuvarande Anebyhusgruppen och slogs ihop med utvecklingsprojektet Folkhemmet 2.0, vilket är ett koncept för att kunna bygga högre flerbostadshus, framför allt hyresrätter, i trä. Bolagets verksamhet kommer att bestå av produktutveckling, projektutveckling, byggnation och förvaltning av fastigheter med hyreslägenheter. Bolaget är under uppstart och rekrytering av nyckelpersoner pågår.

Surewood Housing AB har en mycket offensiv expansionsplan och ambitionen att bli den ledande aktören av industriellt producerade bostäder på den nordiska marknaden.

Vi söker nu en Affärsnära CFO som vill vara med att utveckla ett bolag i stark tillväxt, långsiktighet och trygghet för generationer!
Som CFO kommer du att ha det övergripande ansvaret för företagets ekonomi och vara starkt bidragande till företagets framgång. Du ingår i företagets ledningsgrupp och kan utifrån analyser och erfarenhet prioritera och lägga fram konkreta förslag som stödjer och utvecklar verksamheten. I rollen som CFO rapporterar du till företagets VD och dess styrelse, placeringsort är Stockholm med närvaro i Åseda.

Dina kvalifikationer
Du har en civilekonomexamen eller motsvarande, meriterande är inriktning mot verksamhetsstyrning, business controlling eller likvärdigt.

• God erfarenhet inom roller som Ekonomichef/CFO
• Erfarenhet av projektstyrning och fastighetsekonomi
• Erfarenhet av projektutveckling av fastigheter/anskaffning av kapital
• Erfarenhet av upplägg avseende bolagsstrukturer för fastighetsaffärer
• Erfarenhet av effektiva prognosprocesser som överensstämmer med hur verksamhet och omvärld fungerar
• God erfarenhet inom analys och potential i budget- och prognosprocess
• Erfarenhet av att identifiera och införa ändamålsenliga IT-lösningar som tar vara på befintlig information
• Erfarenhet av att implementera nya processer i organisationer
• God erfarenhet av likviditetsuppföljning
• God erfarenhet av konsolidering av resultat och förvärv
• God erfarenhet av bankkontakter
• God erfarenhet av controlling
• Flytande svenska i tal och skrift, med god verbal förmåga
• Engelska obehindrat i tal och skrift

Placeringsort: Stockholm
Resor förekommer
B-körkort

Meriterande:

• God erfarenhet inom bygg- och fastighetssektorn i motsvarande roll
• Erfarenhet av att ha förvärvat, noterat och eller sålt bolag
• Erfarenhet av att arbeta i ledande befattning inom en börsnoterad miljö
• Erfarenhet av tillverkande industri
• Erfarenhet av eller kunskap om olika finansiella instrument
• Erfarenhet av att utforma en verksamhetsanpassad prognos- och processmodell
• Intresserad av bygg- och fastighetssektorn (håller sig uppdaterad om regler, nyheter)
• Mercur rapporterings- och analyssystem för beslutsstöd

Som person har du hög energinivå och en affärsinriktad grundinställning med förmågan att se strategiska utvecklingsmöjligheter. Du är kreativ med ett brinnande intresse för att förbättra och utveckla bolag samt för att skapa affärer med god lönsamhet och tydliga kundvärden.

Du är även analytisk med förmågan att ta itu med komplicerade frågor genom att utvärdera insamlad och organiserad information. Du har utvecklat ett gott omdöme och sunt risktänkande med förståelse för ägarnas roll i företaget.

Du har förmågan att arbeta självständigt och tar egna initiativ. Att med god avvägning inkludera andra då det behövs är en självklarhet. Dina sociala färdigheter hjälper dig att bygga relationer på alla nivåer, du är mogen, ödmjuk och balanserad med ett sinne för humor.

Ordning och reda faller sig naturligt, du skapar effektiva och okomplicerade processer samt har förmågan att kunna prioritera. Du är inte rädd för att fatta tuffa beslut och tar ansvar för om något går fel och ligger steget före.

I denna rekrytering samarbetar vi med FRAM som arbetar med rekrytering och utveckling av befattningshavare i ledande position och specialister.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Katarina Czudowska 0735-17 37 89. Du söker tjänsten via www.framrekrytering.se där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt!

Ansök nu