Vasakronan AB (Publ) jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Vasakronan AB (Publ) i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Hållbarhetscontroller

Miljöcontroller
Läs mer Jul 8
Har du ett genuint intresse för hållbarhetsfrågor och vill jobba i en organisation som ligger i framkant i dessa frågor? I så fall vill vi hälsa dig varmt välkommen som hållbarhetscontroller på Sveriges ledande fastighetsbolag!

Vasakronan är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vi vill vara i framkant i allt vi gör och vara Sveriges ledande fastighetsbolag genom att bedriva vår verksamhet på ett hållbart sätt.

Vi är därför extra stolta över att vi lyckats mer än halvera energianvändningen i våra fastigheter, sänkt koldioxidutsläppen från verksamheten med över 90 procent samt miljöcertifierat nästan hela vårt fastighetsbestånd. Och såklart är vi också stolta över att rankas som ett av de mest hållbara fastighetsbolagen i världen enligt GRESB. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här (https://vasakronan.se/om-vasakronan/hallbarhet/vart-ansvar/).

Till grund för det arbete vi gör ligger kontinuerliga analyser av vår verksamhet där vi identifierar hur vi påverkar människor, miljö och samhälle, hur stor denna påverkan är och vad vi behöver göra för att minska den negativa påverkan - och det är här du kommer in!

Som anställd på Vasakronan blir du del av en kultur som är öppen, vänlig och inkluderande. Våra värderingar är enkla och fast förankrade i vår kultur. Vi tror på öppenhet, glädje, att få saker gjorda på ett schysst och ärligt sätt och vi tar ansvar för helheten. Att Vasakronans avkastning går till det allmänna pensionssystemet, och att du på så sätt bidrar till dagens och morgondagens pensioner tror vi att du ser som ett stort plus.

Om rollen
Som hållbarhetscontroller på Vasakronan kommer du att bidra aktivt i arbetet med att sätta och följa upp bolagets hållbarhetsmål. Du blir ansvarig för att ta fram samt analysera hållbarhetsdata och -information till bolagets publika rapportering såsom exempelvis kvartalsrapportering, årsredovisning och impact-redovisning för grön finansiering. Du blir helt enkelt en nyckelperson i Vasakronans arbete med att driva verksamheten på ett hållbart sätt.

Andra ansvarsområden som ingår i rollen inkluderar:

- Ansvara för att upprätta GRI-rapport, lagstadgad hållbarhetsrapporter samt TCFD- rapporter.
- Samordningsansvar för årlig revision av hållbarhetsredovisning
- Utveckla samt implementera processer för framtagande av hållbarhetsdata
- Analysera utfall och presentera resultat till ledning och styrelse
- Bevakning samt implementering av ny lagstiftning inom ESG-rapportering
- Samarbeta och nätverka i externa och interna forum


Din bakgrund
För att trivas och lyckas i rollen behöver du ha en relevant akademisk utbildning och flera års erfarenhet av arbete med rapportering enligt GRI, TCFD och GHG-protokollet. Du har god erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsrevision och de lagstadgade och frivilliga regelverk som styr hållbarhetsrapportering. Vi tror att du är en analytisk och självgående person som har intresse och erfarenhet av att styra och leda projekt. Du trivs bäst i en roll där du får ta egna initiativ och ansvar från processens början till slut. Du har ett genuint intresse av miljö- och hållbarhetsfrågor och vill arbeta aktivt för att uppfylla målen i Global Compact & Agenda 2030.

Eftersom du kommer ha många kontaktytor internt och leda egna projekt är det viktigt att du inte bara gillar att skapa bra samarbeten och dela kunskap, utan har en vilja att göra det - på absolut bästa sätt.

Tjänsten utgår ifrån Sergel och du rapporterar till chef koncerncontroller.

Utveckla och utvecklas med oss
På Vasakronan finns alla förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och att driva sin egen utveckling. Genom vår kultur och vårt arbetssätt, olika utbildningar och en möjlighet att delta i spännande projekt kommer vi att göra vad vi kan för att du ska lyckas. Här är det du som sätter gränser för din egen utveckling!

Välkommen till Vasakronan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Stina Carlson, chef koncerncontroller, 076-784 88 43 eller Anna Denell, hållbarhetschef, 070-968 15 81.

Sista ansökningsdag är den 21 augusti och intervjuer kommer påbörjas under senare hälften av augusti.

Trevlig sommar - vi ser fram emot att höra av dig!

Ansök nu

Projektledare teknikutveckling som brinner för fastighets-IT och IoT

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jul 6
Vill du vara med och bidra till den smarta staden?

Går du igång på att göra byggnader riktigt smarta och ser fram emot att leda spännande utvecklingsprojekt i ett bolag som ligger långt fram vad gäller teknikutveckling och digitalisering? I så fall vill vi hälsa dig varmt välkommen till Sveriges ledande fastighetsbolag!

Som projektledare teknikutveckling på Vasakronan blir du del av en kultur som är öppen, vänlig och inkluderande. Våra värderingar är enkla och fast förankrade i vår kultur. Vi tror på öppenhet, glädje, att få saker gjorda på ett schysst och ärligt sätt och vi tar ansvar för helheten. Att Vasakronans avkastning går till det allmänna pensionssystemet, och att du på så sätt bidrar till dagens och morgondagens pensioner tror vi att du ser som ett stort plus.

För dig som brinner för digitalisering och klimatsmarta lösningar

Här på Vasakronan har vi väldigt höga ambitioner att bedriva verksamheten på ett hållbart sätt. Vi är därför lite extra stolta över att vi lyckats halvera energianvändningen i våra fastigheter, sänka koldioxidutsläppen från verksamheten med 97 procent samt miljöcertifierat 90 procent av fastighetsbeståndet. Men att nöja oss ligger inte i vårt dna så nu jobbar vi för att halvera igen!

Mycket av arbetet handlar just om att bidra till att göra våra fastigheter så energieffektiva som möjligt, men i just denna roll handlar det än mer om att införa ny teknik och digitalisering av våra fastigheter och på så sätt fortsätta bidra till den smarta staden.

Så ser du fram emot att ta ett grepp om, samordna och projektleda spännande utvecklingsprojekt inom framförallt Fastighets-IT och IoT är det här helt rätt roll. Konkret innebär det projekt med Vasakronans digitala tvillingar och där arbeta med hur vi ska utveckla dessa och över tid underhålla dem. Arbetet innebär också samordning med ProptechOS med RealEstateCore - det gemensamma digitala språk vi varit med och tagit fram, och att arbeta och leda utveckling av funktioner och applikationer som bla använder machine learning och AI.

Arbetet innebär också projektledning vid uppdatering av befintliga fastighetssystem samt att kravställa och följa upp vår digitala infrastruktur i och till våra byggnader. IoT är även ett växande område där vi arbetar i framkant och fortsatt vill utveckla oss inom.

Utveckla och utvecklas med oss!

Vi söker dig som har en relevant utbildning och gedigen erfarenhet av att projektleda tekniskt komplexa projekt. För att lyckas i rollen tror vi också att du har god kännedom om systemintegration och fastighetsautomation för fastighetsdrift. Att förstå APIer, databaser och nätverksinfrastruktur är meriterande liksom kännedom om fastighetsdrift och energieffektivisering.

Du är nyfiken, tänker helhet och trivs bäst i en roll där du får möjlighet att analysera, driva komplexa frågor, har mandat och kan påverka. Du har även många kontaktytor internt och externt så det är viktigt att du inte bara gillar att samarbeta och dela kunskap, utan har en vilja att göra det - på absolut bästa sätt.

Självklart kommer vi göra allt för att du ska lyckas och här på Vasakronan finns alla möjligheter att driva din egen utveckling. Via olika utbildningar men framförallt genom att delta i eller driva spännande projekt tillsammans med otroligt kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sina kunskaper. Här är det du som sätter gränser för din egen utveckling!

Sök idag!

Sista ansökningsdag är den 19 augusti. Vi hanterar ansökningar löpande så skicka in din ansökan redan idag. Vi går ju snart in i lite semestertider så har ni frågor om tjänsten är ni välkomna att kontakta Ulf Näslund, Chef teknikutveckling, på 018-489 21 36 (tel:018-489 21 36) fram till den 6 juli och efter den 15 augusti.

Vi ser fram emot att höra av dig!

Ansök nu

Teknikområdeschef med ett genuint intresse för människor och teknikutvec...

Teknisk chef, kommun
Läs mer Jul 1
Som Teknikområdeschef för ett fastighetsområde i Stockholm är du ansvarig för ett teknikområde bestående av spännande kommersiella fastigheter i Stockholm; personal, teknik, fastighetsdrift, leverantörer, ekonomi, myndigheter och utveckling. Dina främsta ansvarsområden är att coacha och utveckla dina medarbetare, säkerställa fastigheternas funktion och utveckling samt förstås att överträffa kundernas förväntan. Dina medarbetare har två olika roller: Fastighetsansvarig Teknik och Fastighetsutvecklare Teknik. Vår driftpartner sköter merparten av vår felanmälanhantering och du ansvarar för att hitta ett bra samarbete med dem.

I din roll kommer du tillsammans med övriga teknikområdeschefer i landet att ingå i chefsteamet som utgör teknikledningsgruppen för Teknik & Utveckling. Gruppen ansvarar för att gemensamt leda avdelningens utveckling framåt och för att samordna arbetssätt. Som teknikområdeschef förväntas du därmed leda och driva utvecklingsarbete inom teknik och verksamhet centralt utanför din egen enhet. Du uppskattar ett arbetssätt där du självständigt tar initiativ till utvecklingsaktiviteter utifrån våra gemensamma mål och affärsplaner samt dina egna intresseområden. Dessutom lyckas du få medarbetare och kollegor med dig. Vi räknar med att du kommer bidra med ny kompetens och kan utmana oss med nya infallsvinklar.

För dig som brinner för ledarskap och att skapa framtidens fastigheter

Digital teknik, kundnöjdhet och energieffektivisering är tre av våra hjärtefrågor just nu - och vi tror att du brinner för att skapa framtidens fastigheter. Du tänker helhet och trivs bäst i en roll där du kan göra skillnad, får mandat med stor möjlighet att själv påverka och har många kontaktytor. Men framförallt brinner du för ledarskap och att utveckla medarbetare och team. En kombination av lyhördhet, prestigelöshet och driv att få saker att hända är viktig. Tydlig kommunikation och förmåga att bygga starka samarbeten internt och externt kommer vara framgångsfaktorer. Är du bra på att strukturera och prioritera så kommer det vara en fördel.

För att trivas och leverera tror vi att du behöver vara trygg i och nyfiken på att leda i förändring, då Vasakronan har ambitiösa utvecklingsmål närmaste åren. Mod att testa och förmåga till strategiskt framtidstänk är därför nödvändigt.

Våra önskemål till dig

Vi tror att du har en ingenjörsexamen inom t ex fastigheter eller energi och ett stort teknisk intresse. Du har erfarenhet av ledarskap och personalansvar, t ex som driftchef, konsultchef, avdelningschef eller annan relevant ledarroll med fastigheter i fokus.

Självklart kommer vi göra allt för att du ska lyckas och här på Vasakronan finns alla möjligheter att driva din egen utveckling. Via olika utbildningar men framförallt genom att delta i eller driva spännande projekt tillsammans med otroligt kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sina kunskaper. Här är det du som sätter gränser för din egen utveckling!

Välkommen till Vasakronan

Sista ansökningsdag är den 21 augusti. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor om tjänsten är ni välkomna att kontakta Sandra Jonsson på 08-566 205 00

Ansök nu

Fastighetsutvecklare teknik till Stockholm City

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 29
Det här är rollen för dig som vill ta ansvar för den långsiktiga tekniska utvecklingen av våra fastigheter och som går igång på att jobba med teknik i framkant och energieffektivisering. Så ser du fram emot att genomföra spännande projekt i ett bolag som ligger långt fram vad gäller teknikutveckling, energieffektivisering och digitalisering vill vi hälsa dig varmt välkommen till Sveriges största fastighetsbolag!

Som Fastighetsutvecklare teknik på Vasakronan blir du del av en kultur som är öppen, vänlig och inkluderande. Våra värderingar är enkla och fast förankrade i vår kultur. Vi tror på öppenhet, glädje, att få saker gjorda på ett schysst och ärligt sätt och vi tar ansvar för helheten. Att Vasakronans avkastning går till det allmänna pensionssystemet, och att du på så sätt bidrar till dagens och morgondagens pensioner tror vi att du ser som ett stort plus.

För dig som brinner för fastighetsteknik, teknikutveckling och klimatsmarta lösningar

Här på Vasakronan har vi väldigt höga ambitioner att bedriva verksamheten på ett hållbart sätt. Vi är därför lite extra stolta över att vi lyckats halvera energianvändningen i våra fastigheter, sänka koldioxidutsläppen från verksamheten med 97 procent samt miljöcertifierat 90 procent av fastighetsbeståndet. Men att nöja oss ligger inte i vårt dna så nu jobbar vi för att halvera igen!

Mycket av arbetet som fastighetsutvecklare teknik handlar därför om att bidra till att göra våra fastigheter så energieffektiva som möjligt, men också om att införa ny teknik och digitalisering av våra fastigheter. Konkret innebär det att ta fram och utveckla den långsiktiga tekniska målbilden för en fastighet, initiera och driva tekniska utvecklingsprojekt samt implementera ny teknik och underhållsåtgärder.

Det finns stora möjligheter att själv påverka dina arbetsuppgifter och fokusområden utifrån våra övergripande mål samt fastighets- och kundbehov.

Självklart kommer vi göra allt för att du ska lyckas och här på Vasakronan finns alla möjligheter att driva din egen utveckling. Via olika utbildningar men framförallt genom att delta i eller driva spännande projekt tillsammans med otroligt kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sina kunskaper. Här är det du som sätter gränser för din egen utveckling!

Utveckla och utvecklas med oss! Vi söker i första hand dig som har gedigen erfarenhet men öppning finns för rätt junior resurs

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör. Vi söker i första hand dig som har jobbat ca 10 år med relevanta områden inom fastighetsteknik och energieffektivisering. Du kanske har en bakgrund som t ex energiingenjör, VVS-konsult, projektledare eller liknande.

För rätt person kan det finnas en ytterligare plats som Fastighetsutvecklare Teknik även om du har mindre erfarenhet än så. För att trivas i rollen tror vi att det är viktigt att du trivs med att jobba agilt samt att själv vara med och forma dina mål och arbetsuppgifter utifrån övergripande målbilder. Du tar gärna egna initiativ och föreslår idéer. Du tänker helhet och trivs bäst i en roll där du får möjlighet att analysera, driva komplexa frågor, få saker gjorda, har mandat och kan påverka.

Som fastighetsutvecklare teknik har du många kontaktytor internt och externt så det är viktigt att du inte bara gillar att samarbeta, utan har en vilja att göra det - på absolut bästa sätt.

Sök idag!

Sista ansökningsdag är den 21 augusti. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor om tjänsten är ni välkomna att kontakta Sandra Jonsson, Oskar Häger eller Katja Leander på 08-566 206 00.

Ansök nu

Fastighetsansvarig teknik som brinner för teknik och en aktiv kunddialog

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Jun 29
Vill du också arbeta för en bättre värld på Sveriges största fastighetsbolag? Hos oss på Vasakronan är vi över 300 engagerade medarbetare som varje dag får vara med och påverka utvecklingen av stadsmiljö, arbets- och handelsplatser i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Malmö. Vi beskriver vår företagskultur som öppen, vänlig och inkluderande, alltid med en tydlig gemensam riktning. Vi är nu på jakt efter en kundfokuserad Fastighetsansvarig teknik med en digital nyfikenhet och teknisk kompetens. Är du den vi söker? Välkommen till Vasakronan!

Som Fastighetsansvarig teknik…
kommer du att jobba med några av Vasakronans mest spännande och komplexa fastigheter - i de mest centrala delarna av Stockholm. Med ansvar för ett antal kommersiella fastigheter tar du lead och driver proaktivt klimatsmarta och energieffektiva lösningar.

Den här tjänsten passar dig som trivs bäst med att variera mellan olika arbetsuppgifter i ett högt tempo, samtidigt som du alltid eftersträvar en förståelse för helheten. Vant och prestigelöst agerar du beställare mot externa entreprenörer och leverantörer gällande drift och underhåll, agerar första kontaktperson i kunddialoger, hanterar klimatfelanmälningar, optimerar styrsystem och håller koll på ekonomin från kostnadssidan i dina fastigheter.

Vi söker dig som…
brinner för komplex teknik och en aktiv kunddialog. Du värderar även en innovativ och vänlig företagskultur och känner en stolthet i att bidra till morgondagens pensioner. Ett högt tempo är vad som driver dig och du får en kick av att öppna dörrar utan att riktigt veta vad som väntar bakom - att lösa tekniska problem och frågeställningar är ju lite av din grej. Själv uppfattas du som lyhörd, självgående, initiativrik och möjlighetsorienterad. Ditt driv och din medryckande energi delar du gärna med dig av till människor omkring dig. Likaså din tekniska kunskap och digitala nyfikenhet. Vi söker helt enkelt dig som är en äkta lagspelare som värdesätter bra sammanhållning och vill bidra till densamma.

Är du nyfiken på vad några av dina potentiellt nya kollegor tycker om att jobba på Vasakronan i just den här rollen? Klicka här och låt dem berätta mer.? (https://vasakronan.se/om-vasakronan/jobba-hos-oss/yrkesroller/)?

Våra önskemål till dig:

- Lägst relevant YH- eller Högskoleingenjörsexamen- Några års yrkeserfarenhet inom styr- och reglerteknik, fastighetsteknik eller energi
- Genuint intresse för teknik
- Kundorienterad
Varför Vasakronan?
Som Fastighetsansvarig på Vasakronan blir du del av en kultur som är öppen, vänlig och inkluderande. Våra värderingar är enkla och fast förankrade i vår kultur. Vi tror på öppenhet, glädje, att få saker gjorda på ett schysst och ärligt sätt och vi tar ansvar för helheten. Här tar vi hand om varandra och jobbar tillsammans mot vårt gemensamma mål. Att Vasakronans avkastning går till det allmänna pensionssystemet, och att du på så sätt bidrar till dagens och morgondagens pensioner tror vi att du ser som ett stort plus!

Självklart kommer vi göra allt för att du ska lyckas och här på Vasakronan finns alla möjligheter att driva din egen utveckling. Via olika utbildningar men framför allt genom att delta i eller driva spännande projekt tillsammans med otroligt kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sina kunskaper. Här är det du som sätter gränser för din egen utveckling!

Välkommen till Vasakronan
I denna rekrytering samarbetar vi med Oddwork. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jesper Steenberg, Senior Talent Manager på jesper@oddwork.se (mailto:XXX.XXX@oddwork.se). Ansökningar hanteras löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Ansök nu