Mdm Sverige Läkare i Världen jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Mdm Sverige Läkare i Världen i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Barnmorska för uppsökande arbete

Barnmorska
Läs mer Aug 1
Läkare i Världen söker barnmorska för uppsökande arbete
Vår barnmorska kommer att gå på föräldraledighet i samband med att vi startar upp en ny verksamhet. Därför söker vi nu en barnmorska för uppsökande arbete i Stockholm. Vill du vara med och förvalta projektet på ett bra sätt? Hos oss får du möjlighet att vara med i ett nytt spännande projekt där du får hjälpa till att forma arbetet med information och kunskapsbyggande inom sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter för vår målgrupp.
Läkare i Världen är en människorättsorganisation som arbetar för allas rätt till god hälsa. Det gör vi genom vårdinsatser, psykosocialt stöd och juridisk rådgivning. Vår utgångspunkt är att hälsa är en mänsklig rättighet. Trivs du med att arbeta i en organisation med intensiv agenda, en engagerande kultur och ambitiösa kollegor som strävar efter att göra verklig skillnad så kan detta vara rollen för dig.
Om rollen
Detta är ett föräldravikariat i ett 3-årigt projekt där du som barnmorska arbetar tätt tillsammans med socionom och projektledare. Du kommer in under uppbyggnadsfasen och därför vill vi att du är lösningsorienterad, strukturerad och har ett öppet sinne. Under projektet kommer du att arbeta nära våra målgrupper, däribland EU-medborgare utan sjukförsäkring, papperslösa och tredjelandsmedborgare. Du ger information, råd och stöd och hänvisar vidare till rätt instans inom den reguljära vården. Att bygga relationer till vårdgivare inom SRHR kommer därför att vara en viktig del av ditt arbete. I rollen ingår också att hålla individuella samtal och att leda grupputbildningar inom SRHR för våra målgrupper och samarbetspartners. Projektet ska ocksåt skapa en lägesrapport över målgruppens upplevda barriärer till hälsa och du kommer i ditt arbete att samla såväl kvalitativ som kvantitativ data.
Du utgår från kansliet som ligger i centralt i Stockholm. Här sitter du tillsammans med dina kollegor och ditt närmsta team. I din roll kommer du att fungera som en länk mellan kansliet i Stockholm och de mottagningar i Stockholm där du möter målgruppen. Du rapporterar till programansvarig för SRHR som leder projektet. Varierande arbetstid, kvällsarbete ingår.
Arbetsuppgifter:
Ta fram informationsmaterial och hålla i utbildningar för målgrupp och samarbetspartners
Upprätthålla och utveckla lokala samarbeten och partnerskap inom ramen för SRHR
Säkerställa att dokumentation och rutiner lever upp till externa krav på projektet såväl som organisationens interna krav och målsättningar
Representera organisationen externt
Möta målgruppen och samla in data som ligger till grund för en lägesrapport



Vem är du?
Rollen ställer krav på god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga samtidigt som du får stora möjligheter att göra skillnad och förverkliga egna idéer. Du bör vilja driva vår verksamhet framåt på ett sätt där du är lyhörd och som bygger på de gemensamma värderingarna och planerna.
Vi söker dig som:
Är utbildad barnmorska
Har ett stort intresse för ideell verksamhet och vår målgrupp
Är van vid att hålla stödjande samtal och grupputbildning



Det är meriterande om du:
Pratar fler språk än svenska och engelska
Har erfarenhet av mottagningsarbete och/eller uppsökande arbete som barnmorska
Har erfarenhet från ideell sektor och av att arbeta i projekt
Har kunskap om rätt till vård och juridisk status



Ansökan och villkor
Omfattning: Heltid
Tillträde: Under hösten 2022
Varaktighet: ca 12 månader
Anställningsform: Vikariat
Plats: Stockholm
Vi vill att du anger ett löneanspråk redan i ansökan. Vi har kollektivavtal med KFO/Unionen - Akademikerförbunden.
Du är välkommen att skicka din ansökan med personligt brev och ett kortfattat CV med orden “Barnmorska Läkare i Världen” i ämnesraden till ansokan@lakareivarlden.se.

Vi kommer tillämpa löpande intervjuer, så vänta inte om du är intresserad. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta programansvarig Ida Carlsson, gärna via e-post på ida.carlsson@lakareivarlden.se eller programansvarig för mental hälsa på Anna.karlsson@lakareivarlden.se

Ansök nu

Socionom för uppsökande verksamhet

Socionom
Läs mer Mar 30
Är du en erfaren, ansvarsfull och driven socionom som vill arbeta med att hjälpa samhällets mest utsatta? Läkare i Världen söker nu en socionom för uppsökande arbete i Stockholm. Hos oss får du möjlighet att vara med i en spännande och utmanande utvecklingsfas där du får hjälpa till att utveckla rollen själv utifrån din egna bakgrund. Du kommer under projektets gång delta i samtliga delar inom projektet genom att utforma, utföra och utvärdera arbetsuppgifter.
Trivs du med att arbeta i en organisation med intensiv agenda, en engagerande kultur och ambitiösa kollegor som gör verklig skillnad så kan detta vara rollen för dig.


Om rollen
Rollen är en helt ny roll i ett projekt som löper fram till och med 31/12 - 2024 där du som socionom arbetar tätt tillsammans med en barnmorska samt anställda från LiVs kansli. De första 6 månaderna av projektet innefattar uppbyggnad av den uppsökande verksamheten och kräver att du är lösningsorienterad, strukturerad och flexibel. Under projektets gång kommer du att arbeta nära våra målgrupper, däribland utsatta EU-migranter, papperslösa personer och tredjelandsmedborgare. En stor del av din roll i projektet är att hålla i stödsamtal, det är därför viktigt att du har både utbildning samt erfarenhet inom området. Det ingår även i rollen att utbilda volontärer och samarbetspartners inom mental hälsa.


Arbetsuppgifter:
? Hålla stödsamtal, både uppsökande och på kontoret
? Kartlägga målgruppens behov kring mental hälsa
? Hålla i utbildning för volontärer
? Hålla i utbildningar för samarbetsorganisationer


Vem är du?
Rollen ställer krav på din samarbets- och kommunikationsförmåga samtidigt som du får stora möjligheter att göra skillnad och förverkliga dina egna idéer. Du bör vilja driva vår verksamhet framåt på ett sätt som bygger på Läkare i Världens värderingar.


Vi söker dig som:
? Är utbildad socionom.
? Har utbildning samt erfarenhet av att hålla i stödsamtal.
? Har erfarenhet av vår målgrupp.
? Är van att hålla i grupputbildning.
? Är lösningsorienterad och klarar av att arbeta självständigt.
? Talar svenska, engelska och gärna flera språk.
? Har B-körkort.

Det är meriterande om du:
? Har erfarenhet av att arbeta med trauma och PTSD.
? Har erfarenhet av att arbeta med personer med migrationsbakgrund.
? Har intresse av att arbeta med NET (Narrativ exponeringsterapi).
? Har erfarenhet av uppsökande arbete eller fältarbete.
? Har erfarenhet från ideell sektor och av att arbeta i projektverksamhet.

Ansökan och villkor
Mejla ditt CV samt personliga brev till oss. Vi vill att du anger ett löneanspråk redan i ansökan. Vi har kollektivavtal med KFO/Unionen -Akademikerförbunden.
Omfattning: Heltid, varierande arbetstider samt kvällsarbete ingår i tjänsten.
Tillträde: Augusti 2022 eller enligt överenskommelse.
Varaktighet: Till och med 31/12 - 2024
Anställningsform: Projektanställning
Plats: Stockholm
Vi kommer tillämpa löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så vänta inte om du är intresserad.

Ansök nu