The Finance Family AB jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos The Finance Family AB i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Erfaren bedrägerispecialist till bank i Stockholm

Backofficepersonal
Läs mer Jul 10
The Finance Family söker för kunds räkning en erfaren bedrägerispecialist till en bred och varierande roll till en bank i Stockholm.
Tjänsten är en direktrekrytering och du kommer att bli anställd hos den aktuella banken.

Om rollen och arbetsuppgifter:
I denna roll kommer du att utföra bedrägeriutredningar samt hantera bedrägeriförfrågningar till och från andra banker och myndigheter. Du blir en nyckelperson i utvecklingen av bankens bedrägeriprocesser och i kravställningen mot system, för att förhindra bedrägerier på ett effektivare sätt. Tillsammans med övriga medarbetare förväntas du ha ett brett perspektiv för att på bästa sätt hantera olika typer av bedrägerier.
Rollen är bred och varierande och du kommer bland annat att arbeta med följande:

• Utveckla och genomföra bedrägeriförebyggande åtgärder för att förhindra framtida bedrägerier.
• Samarbeta med interna och externa intressenter för att förhindra och bekämpa bedrägeri.
• Delta i omvärldsbevakning och ta del av relevant information inom området.
• Kontinuerligt förbättra och effektivisera arbetssättet inom bedrägeri.
• Delta vid riskanalyser och ta fram underlag/statistik inför den allmänna riskbedömningen.
• Utveckla och genomföra bedrägeriförebyggande utbildningsinsatser för anställda.
• Agera stöd vid kundklagomål och hjälpa till med svikliga förfaranden.
• Hjälpa till med KPI-rapporteringen inom banken.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med minst 3 års erfarenhet av bedrägeriutredningar inom segmentet företagskunder. Vi ser också att du har erfarenhet inom utveckling av rutiner och processer internt, samt att du gärna har deltagit i projekt gällande kravställning på system för förbättrad hantering av bedrägerier. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att både arbeta självständigt och i team. Du brinner för att bekämpa ekonomisk brottslighet och har en förmåga att identifiera och analysera förbättringsområden.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, eller hälsorelaterad information.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Handläggare inom Fraud i Stockholm

Backofficepersonal
Läs mer Jul 3
The Finance Family söker för kunds räkning en konsult för ett kommande uppdrag inom Fraud i Stockholmsområdet.

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid som beräknas starta i slutet av augusti och initialt pågå i minst 3 månader. Möjligheter till förlängning efter konsultuppdragets slut finns.

Om rollen och arbetsuppgifter:
I rollen arbetar du huvudsakligen med att utreda och hantera misstänkta bedrägeriärenden.

I arbetsuppgifterna ingår t ex:
-Utreda och i förekommande fall agera för att förhindra pågående bedrägeriförsök.
-Ta emot och hantera myndighetsförfrågningar gällande bedrägerier.
-Kontakt med kunder och kollegor på bolaget, samt polisen och andra myndigheter.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Denna roll kan passa dig som har kommit i kontakt med AML/Fraud-området i en tidigare roll, och som vill lära dig mer om just bedrägeriområdet. Vi ser gärna att du har någon form av tidigare erfarenhet av att arbeta med bedrägerier, antingen mot privatpersoner eller företag. Har du även erfarenhet av arbete inom kortbranschen sedan tidigare, så är det mycket meriterande. Som person är det mycket viktigt att du är prestigelös och har ett starkt inre driv och tar tag i uppgifter själv, då det förekommer arbetsuppgifter av både enklare och svårare karaktär.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, eller hälsorelaterad information.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

ÄR DU BTS NYA FINANCE-STJÄRNA?

Koncerncontroller
Läs mer Jun 26
BTS Group AB söker en skarp och nyfiken Group Controller – är du vår nya stjärna?

Vi erbjuder dig ett spännande jobb i ett engagerat team i ett dynamiskt börsnoterat internationellt företag med en färgstark och kalastrevlig företagskultur som bidragit till vår framgång. BTS är inne i en intressant fas, präglad av innovation och digitalisering, tillväxten är stabil och möjligheterna till utveckling stora. Din arbetsplats är i trevliga, nyrenoverade lokaler på vårt huvudkontor nära Östermalmstorg i centrala Stockholm, tillsammans med ca 25 kollegor.

Vad kommer du att göra hos oss?

Du kommer att ingå i koncernens centrala ekonomifunktion i Stockholm, ett team om fem personer. Du kommer även att bli en del av BTS sammansvetsade internationella ekonomiteam där du får trevliga och kunniga kollegor i 26 länder. Du kommer att rapportera till Lisa Stawreberg, BTS Chief Accoutning and Control Officer (CAO) som är en tydlig, lyhörd och positiv chef som strävar efter att skapa ett team präglat av god energi, arbetsglädje, effektivitet och trygghet. “Psychological safety” tillsammans med “Big hearted and high performing” är ledord för BTS. Tillsammans utvecklar vi BTS ekonomifunktion och skapar riktigt vassa processer som stöttar organisationen, både gällande kortsiktiga behov och långsiktiga strategiska initiativ.

Som i alla ekonomijobb finns många återkommande ansvarsområden och hos oss på BTS finns även en stor potential att lära sig nytt och utvecklas internt baserat på vad man brinner för. Dina ansvars- och arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:

• Koncernredovisning och konsolidering, inklusive månads-, kvartals- och årsbokslut 
• Analys och granskning av dotterbolagens finansiella rapporter 
• Extern rapportering - kvartalsrapporter och årsredovisning för koncernen
• Intern rapportering - till koncernledning och styrelse m.fl 
• Interna och externa kontakter med bland annat dotterbolag, revisorer och myndigheter
• Effektivisering av rutiner och processer

Din profil

Vi söker dig som är högskoleutbildad ekonom med erfarenhet av redovisning, koncernredovisning och IFRS. Lämplig bakgrund kan vara erfarenhet från noterade bolag, från internationell verksamhet eller tidigare erfarenhet från någon av de större revisionsbyråerna. Goda kunskaper i Excel och engelska är ett måste, då du har en tät dialog med dina internationella kollegor i teamet. Hög teknisk kompetens och nyfikenhet är ett stort plus då vi fokuserar på automatiseringar och systemeffektivitet.

Erfarenhet i all ära men det vi bryr oss allra mest om är mindset, personlighet och nyfikenhet att lära nytt. Vi letar efter dig som är prestigelös, flexibel och lösningsfokuserad. Du är självgående och har ett starkt eget engagemang och driv samtidigt som du trivs att jobba i ett team. Du är analytisk och ser helheten, men är samtidigt strukturerad och noggrann med detaler. Utöver detta tror vi att du har en positiv och hjälpsam inställning, samt gillar att arbeta i ett högt tempo.  

Såg du stavfelet? Gjorde det ont i ögonen? Bra :)

Vad gör BTS, vilka är vi?

BTS är ett tjänsteföretag med ca 1 100 medarbetare vid 38 kontor i sex världsdelar, grundat och med huvudsäte i Stockholm. I drygt 35 års tid har vi skapat engagerande och effektfulla program som har haft stort inflytande både personligen och karriärmässigt för våra kunder och deltagare. Vi inspirerar till nya sätt att tänka och hjälper medarbetare och ledare att stärka de kritiska förmågor som behövs för att skapa bättre affärsresultat. I allt vi gör fokuserar vi på individerna – it’s strategy made personal. 

BTS är stolt partner till över 1 200 företag och organisationer, inklusive fler än 40 av världens 100 största multinationella företag. Bland våra största kunder återfinns exempelvis ABB, Chevron, Coca-Cola, Ericsson, EY, HP, Mercado Libre, Salesforce, SAP, and Tencent.

BTS Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm och handlas under symbolen BTS B. För mer information, besök oss på www.bts.com.

Varmt välkommen med din ansökan – du kommer att göra skillnad!

 

I denna rekrytering samarbetar vi med The Finance Family och har du några frågor är du hjärtligt välkommen att kontakta Hanna, 0707-909 606 eller hanna.richter@financefamily.se

P.S. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök nu

Redovisningsekonom till Sivers Semiconductors

Redovisningsekonom
Läs mer Jun 26
For an English version, please scroll down     

Vår historia började för över 70 år sedan med en ingenjör som trodde på mikrovågs- och millimetervågsteknik. Idag är Sivers Semiconductors AB en ledande och internationellt erkänd leverantör av komponenter till marknaden för fiber och trådlösa nätverk & telekommunikation. Bolaget är noterat på OMX Stockholm Mid Cap och våra produkter är en viktig kugge i tillväxten inom flera megatrender som t ex AI, självkörande bilar och rymdteknologi. Vi söker nu en redovisningsekonom till huvudkontoret i Kista som vill vara med på en spännande tillväxtresa, på ett internationellt tech-bolag i framkant med enorm potential!

Rollen är ny och du kommer att avlasta både nuvarande Accounting Manager och Financial Assistant, vilket innebär arbete med löpande redovisning, bokslut och myndighetsrapportering liksom att hoppa in och hjälpa till med kund och leverantörsreskontra om det behövs. Vi är ett litet prestigelöst team som hjälps åt och du kommer bland annat att, för dotterbolaget Sivers Wireless AB och moderbolaget, hantera:

• löpande bokföring, reserveringar, periodiseringar och avskrivningar
• balanskontoavstämningar
• viss rapportering
• upprättande av momsdeklarationer
• årsredovisningsarbete

 

Du rapporterar till Ehsan Banisaid, Finance Manager för affärsområdet Wireless. ”Jag ser fram emot att få jobba med dig som vill vara med och bygga teamet tillsammans med mig och mina kollegor och som gillar att växla några ord över kaffeautomaten lika mycket som att leverera i tid med kvalitet”, säger Ehsan. På Sivers får du vara med på en fenomenal tillväxtresa i internationell miljö och möjlighet till distansarbete ett par dagar i veckan erbjuds liksom gratis parkering och gym. 

För att lyckas i rollen behöver du: 

• Erfarenhet av bokföring, redovisning, bokslut och årsredovisningsarbete enligt IFRS och att du känner dig bekväm med det regelverket
• Eftergymnasial utbildning inom ekonomi
• Tala och skriva engelska obehindrat

Har du även förståelse för lagerhantering så är det meriterande.

 

Du kan läsa mer om Sivers Semiconductors här: https://www.sivers-semiconductors.com

Varmt välkommen med din ansökan!

 

I denna rekrytering samarbetar Sivers Semiconductors med The Finance Family. Har du några frågor är du välkommen att kontakta någon av oss:

Hanna Richter Liliegren, 0707-909 606, hanna.richter@financefamily.se

Jeanette Elm, 070-353 55 73, jeanette.elm@financefamily.se

P.S. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Urval sker löpande.

Our story began over 70 years ago with an engineer who believed in microwave and millimeter wave technology. Today, Sivers Semiconductors AB is a leading and internationally recognized supplier of components to the market for wireless and fiber data & telecommunications. The company is listed on OMX Stockholm Mid Cap and our products are an important cog in the growth of several megatrends such as AI, self-driving cars and space technology. We are now looking for our next Accountant to the head office in Kista, who wants to be part of an exciting journey, at an international tech company at the forefront with enormous potential.

The role is new, and you will assist both the current Accounting Manager and Financial Assistant, which means work with accounting, financial statements and authority reporting as well as jumping in and helping out with accounts payable and accounts receivables if needed. We are a small, prestigeless team that helps each other and you will, among other things, for the subsidiary Sivers Wireless AB and the parent company, manage:

• bookkeeping, reservations, accruals and depreciation
• balance account reconciliations
• reporting
• preparation of VAT returns
• annual report work

You report to Ehsan Banisaid, Finance Manager for the business area Wireless. "I look forward to working with you who want to be part of building the team together with me and my colleagues and who like exchanging a few words over the coffee machine as much as delivering on time with quality," says Ehsan. At Sivers, you get to take part in a phenomenal growth journey in an international environment and the possibility of working remotely a couple of days a week is offered, as well as free parking and a gym.

To succeed in the role you need: 

• Experience in bookkeeping, accounting, financial statements and annual report work according to IFRS and that you feel comfortable with that framework
• Post-secondary education in business administration
• Speak and write English fluently

If you also have an understanding of inventory management, it is an advantage. 

You can read more about Sivers Semiconductors here: https://www.sivers-semiconductors.com

Very welcome with your application!

 

In this recruitment, Sivers Semiconductors collaborates with The Finance Family. If you have any questions, please contact one of us:

Hanna Richter Liliegren, 0707-909 606, hanna.richter@financefamily.se

Jeanette Elm, 070-353 55 73, jeanette.elm@financefamily.se

P.S. You do not need to attach a personal letter. Selection takes place continuously.

Ansök nu

Är du intresserad av en tjänst inom bank, finans & försäkring?

Backofficepersonal
Läs mer Jul 1
Vi på The Finance Family söker ständigt efter kandidater till pågående och framtida uppdrag, både för direktrekrytering och konsultuppdrag.
Vill du arbeta som underkonsult så är du också välkommen.

Vill du jobba inom bank, finans & försäkring i Stockholm?
Vi ser just nu ett ökat behov av fler kandidater för kommande tjänster inom nischen bank, finans och försäkring i Stockholm. Uppdragen och tjänsterna varierar inom bank-, finans- och försäkringsområdet och innefattar bland annat tjänster inom AML, värdepapper och Backoffice. Hos The Finance Family får du möjligheten att arbeta med meriterande uppdrag och tjänster hos spännande aktörer.

Vi söker exempelvis efter kandidater inom följande områden:

• Kredit
• AML
• Treasury
• Värdepapper
• Backoffice

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har ett intresse för ekonomi, bank, finans och försäkring. Då uppdragen varierar söker vi dig med både erfarenhet från branschen, samt dig som är nyfiken på att påbörja karriären inom bank-, finans och försäkringsområdet. Beskriv gärna i ansökan om det är något speciellt område som du är intresserad av.

Vem är du?

Som person är du positiv, lyhörd och noggrann. Du arbetar på ett strukturerat sätt samt har en prestigelös inställning. För att lyckas i rollerna är du intresserad av att lära dig nya saker och gillar att ta dig an blandade arbetsuppgifter. Du är alltid mån om att göra ett bra arbete och bidrar till en god stämning i gruppen.

Tänk på detta innan du skickar ditt CV (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religion eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Thunderkick AB

Redovisningsekonom
Läs mer Jul 11
For an English version, please scroll down

Thunderkick är en spelutvecklare som grundades 2012, bolaget agerar inom casinobranschen med kunder över hela världen. Bolaget är en av de få studios som fortfarande är självständiga och befinner sig nu i en spännande utvecklingsfas. Huvudkontoret ligger på Vasagatan i Stockholm city, här är det en familjär känsla, i allt från att du tar av dig skorna när du kommer, spelar rundpingis eller gamear tillsammans på lunchen. Varje torsdag har man gemensam innebandy eller padel för de som vill. Utsikten från kontoret är hisnande och arbetsplatsen har hybridlösning och fina förmåner. Dessutom har man en låg personalomsättning. Som Redovisningsansvarig får du en ny roll där uppdraget till en början består av att plocka hem redovisningen för moderbolaget som idag är outsourcad.

Thunderkick är en internationell organisation med dotterbolag på Malta och Isle of man. Dotterbolagen har sina lokala redovisningsbyråer som fortsatt kommer stötta i lokala redovisningsfrågor även när redovisningen är insourcad till huvudkontoret. Vid årsskiftet kommer redovisningen gå över till Xledger som affärssystem, idag arbetar man i moderbolaget i Fortnox.  I din roll får du möjlighet att påverka ekonomifunktionen och kommer själv att få utvecklas med nya arbetsuppgifter. 

I rollen rapporterar du till Hanna som är CFO hon beskriver företaget ungefär såhär ”här arbetar vi med en nyskapande anda och vårt motto är att man få vara som man vill. Här får du en utmanande och rolig roll, vi är ett snabbväxande bolag och den här resan är väldigt givande och lärorik”. 

Som Redovisningsansvarig får du ta ett stort eget ansvar och hantera komplexa redovisningsfrågor och tillsammans med CFO se till att regelverk inom spelbranschen speglar en korrekt redovisning. I din roll kommer du arbeta med och ansvara för:

• Löpande redovisning för det svenska moderbolaget och de två dotterbolagen
• Löner för moderbolaget
• Månads- och årsbokslut
• Rapportering till externa myndigheter 

Processförbättringar

 

För att lyckas i rollen tror vi att du:

• Har en akademisk utbildning inom ekonomi
• Har erfarenhet ifrån en liknande roll där du har hanterat löner och den löpande redovisningen enligt K3. Meriterande om du arbetat i Xledger, Power BI och Fortnox lön.

Talar och skriver engelska obehindrat

 

Det här är helt enkelt en stor roll i en organisation som alltid är på jakt efter djärva, nyfikna, noggranna och kreativa optimister.

Du kan läsa mer om Thunderkick här https://www.thunderkick.com/

Varmt välkommen med din ansökan – du är efterlängtad! 

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta någon av oss:

Jeanette Elm, 070-353 55 73 jeanette.elm@financefamily.se 

Robert Persson, 070-247 81 44 robert.persson@financefamily.se

P.S. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

 

Thunderkick is a game developer founded in 2012, the company operates in the casino industry with customers all over the world. The company is one of the few studios that is still independent and is in an exciting stage of growth. The head office is located on Vasagatan in Stockholm city, here you sense a family feeling, in everything from you taking off your shoes when you arrive, playing round table tennis or gaming together at lunch. Every Thursday there is joint floorball or padel for those who want. The view from the office is breathtaking and the workplace has a hybrid solution and good benefits such as five extra days off per year. In addition, there is a low staff turnover. As Accounting Manager, you get a new role where the assignment initially consists of insourcing the accounts for the parent company, which is currently outsourced.

Thunderkick is an international organization with subsidiaries in Malta and the Isle of Man. The subsidiaries have their local accounting offices which will continue to give their support in local accounting to the head office. At the end of the year, the accounting will be transferred to Xledger as a business system, today you work in Fortnox for the parent company.  In your role, you will have the opportunity to influence the finance function and develop yourself with new tasks.

In the role, you report to Hanna, who is the CFO. She describes the company something like this: "here we work with an creative, innovative spirit and our motto is that you can be yourself. At Thunderkick you get a challenging and fun role, we are a fast-growing company and this journey is very giving and educational". 

As Accounting Manager, you need to take a great deal of personal responsibility and handle complex accounting issues and, together with the CFO, ensure that regulations within the gaming industry reflect correct accounting. In the role, you will work with and be responsible for:

• Current accounting for the Swedish parent company and the two subsidiaries

• Salaries for the parent company

• Monthly and annual accounts

• Reporting to external authorities 

• Process improvements

 

To succeed in the role, we believe that you:

• Has an academic education in economics

• Have experience from a similar role where you have handled salaries and the ongoing accounting according to K3. Meritorious if you have worked in Xledger, Power BI and Fortnox salary.

• Speaks and writes English fluently

 

This is simply a big responsibility in an organization that is always on the lookout for bold, curious, accurate and creative optimists.

You can read more about Thunderkick here https://www.thunderkick.com/

Welcome with your application - if you have any questions, you are most welcome to contact Robert or Jeanette:

robert.persson@financefamily.se 070-247 81 44

jeanette.elm@financefamily.se 070-353 55 73

P.S. You do not need to attach a cover letter. Selection takes place continuously and the position may be filled before the application deadline.

Ansök nu

Financial Controller till Optinova Group

Finansiell controller
Läs mer Jul 8
For an English version, please scroll down 

Optinova Group är en ledade global leverantör av avancerade slanglösningar för medicintekniskt och industriellt bruk. Optinova strävar efter att förbättra livskvaliteten för deras användare och kunder. De vill bygga en arbetsplats där människor utvecklas till sin fulla potential, trivs och har roligt samtidigt som arbetet ska vara bra för planeten och gynna framtida generationer.

Optinova söker nu en Financial Controller som ska stötta säljbolagen i EMEA och holdingbolaget i Sverige. Du arbetar tillsammans med bland annat Natasa, som är VP sales EMEA, den europeiska säljorganisationen, och Group Finance där majoriteten av teamet sitter på Åland. 

Rollen är placerad i Uppsala där den nordiska säljorganisationen och det svenska holdingbolaget är lokaliserade. I din roll kommer du säkerställa att all extern och intern redovisning blir håller hög kvalitet för de bolag du stöttar. Att förbättra bokslutsprocessen och effektivisera andra finansiella processer är en viktig del av rollen. Du kommer ansvara för en stor del av redovisningen samtidigt som du jobbar mer långsiktigt med balansräkning, rapportering och processer.

Vi söker dig som vill vara med och ta Optinova till nästa nivå men samtidigt arbeta med det dagliga i redovisningen. Du arbetar tillsammans med två kollegor i Sverige och Tyskland, en extern redovisningskonsult som stöttar med bokslut och årsredovisning, samt Group Accounting.  Du har en förmåga och ett intresse för att snabbt förstå hur nya affärsprocesser påverkar den finansiella strukturen kopplat till en global kontext. Du uppskattar att jobba i en matrisorganisation under förändring, med många kontaktytor lokalt och internationellt.

I rollen som Financial Controller kommer du bl a arbeta med och ansvara för att:

• Planera det dagliga ekonomiarbetet samt samordna den årliga revisionen för de legala enheterna i Europa.  
• Ta fram välgrundade rapporter som utgör viktiga beslutsunderlag
• Tillsammans med Group Finance-teamet skapa en effektiv global rapportering 
• Säkerställa korrekt rapportering i månads-, halvårs- och årsbokslut 

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

• En akademisk utbildning inom ekonomi
• Erfarenhet från en roll inom redovisning och finansiell rapportering
• Arbetat med processförbättringar
• Arbetat internationellt och är van vid att tala och skriva på svenska och engelska

Som Financial Controller rapporterar du till koncernens Head of Global Accounting. Anna, som är CFO, beskriver bolaget ungefär så här: ”Optinova är ett bolag som syftar till att förbättra liv och verksamheter och grunden till det är engagerade och professionella medarbetare. Koncernen växer och utvecklas vilket innebär spännande utmaningar inom Finance och som Financial Controller får du en viktig roll på den resan”

Välkommen att söka en roll på ett företag som sätter företagskultur och medarbetarglädje i centrum och där grunden i företaget är att kombinera specialistkunskaper med passion och glädje!  

Här kan du läsa mer om Optinova Group: https://optinova.com/

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta någon av oss: 

Maria Dahl, 072-039 38 40 maria.dahl@financefamily.se 

Jeanette Elm, 070-353 55 73 jeanette.elm@financefamily.se 

P.S. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Financial Controller to Optinova Group

Optinova Group is a leading global provider of advanced tubing solutions for medical and industrial applications. Optinova strives to enhance the quality of life for its users and customers. They aim to build a workplace where people develop to their full potential, enjoy their work, and have fun, while also being beneficial for the planet and future generations.

Optinova is now seeking a Financial Controller to support the sales companies in EMEA and the holding company in Sweden. You will work alongside Natasa, VP Sales EMEA, the European sales organisation, and Group Finance, with the majority of the team based in Åland.

This role is based in Uppsala, where the Nordic sales organisation and the Swedish holding company are located. In your role, you will ensure that all external and internal accounting is of high quality for the companies you support. Improving the closing process and streamlining other financial processes is a key part of the role. You will be responsible for a significant portion of the accounting while also working long-term with the balance sheet, reporting, and processes.

We are looking for someone who wants to help take Optinova to the next level while also handling daily accounting tasks. You will work with two colleagues in Sweden and Germany, an external accounting consultant who supports with closings and annual reports, and Group Accounting. You have the ability and interest to quickly understand how new business processes affect the financial structure in a global context. You enjoy working in a matrix organisation undergoing change, with many points of contact both locally and internationally.

As a Financial Controller, you will be responsible for:

• Planning daily financial work and coordinating the annual audit for the legal entities in Europe.
• Producing well-founded reports that provide important decision-making support.
• Creating an efficient global reporting system together with the Group Finance team.
• Ensuring accurate reporting in monthly, semi-annual, and annual closings.
 

To succeed in this role, we believe you have:

• An academic degree in economics.
• Experience in accounting and financial reporting.
• Worked with process improvements.
• International experience and are comfortable speaking and writing in Swedish and English.

As a Financial Controller, you will report to the Group’s Head of Global Accounting. Anna, the CFO, describes the company as follows: “Optinova is a company that aims to improve lives and businesses, and the foundation for this is engaged and professional employees. The Group is growing and developing, which means exciting challenges within Finance, and as a Financial Controller, you will play a crucial role in this journey.”

Welcome to apply for a role at a company that puts corporate culture and employee happiness at the centre, combining specialist knowledge with passion and joy!

The position may be filled before the application deadline.

Ansök nu

Specialist inom AML till bank

Backofficepersonal
Läs mer Jul 2
The Finance Family söker för kunds räkning en AML-specialist till en bred och varierande roll till en bank i Stockholm.
Tjänsten är en direktrekrytering och du kommer att bli anställd hos den aktuella banken.

Om rollen och arbetsuppgifter:
I rollen arbetar du både med AML-relaterade arbetsuppgifter såväl som inom bedrägeriområdet.
Rollen är bred och varierande och du kommer bland annat att arbeta med följande:

• interna kontroller inom AML
• vara bidragande till den allmänna riskbedömningen
• utföra bedrägeriutredningar & hantera bankförfrågningar gällande bedrägerier
• PEP/RCA och sanktionskontroll
• rapportering till avdelning Compliance
• transaktionsmonitorering av större kunder
• kvalitetskontrollera offboardingrapporter

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har minst 4 års erfarenhet av AML-relaterat arbete, gärna i olika roller. Erfarenhet av transaktionsmonitorering sedan tidigare är ett krav. Vidare har du även en relevant akademisk utbildning, exempelvis inom juridik eller ekonomi. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, samt är analytiskt lagd. På den aktuella avdelningen lägger man ett stort värde i nya idéer som kan utveckla gruppens arbetssätt, så rollen passar dig som är nytänkande och har en positiv attityd.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, eller hälsorelaterad information.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

AML-analytiker till bank i Stockholm

Backofficepersonal
Läs mer Maj 30
The Finance Family söker för kunds räkning en AML-analytiker till en bank i Stockholm.Tjänsten är en direktrekrytering och du kommer att bli anställd hos den aktuella banken.

Om rollen och arbetsuppgifter:I rollen arbetar du med onboarding av bankens privat- och företagskunder. Du genomför kundanalys enligt KYC-processen och utreder ägarstrukturer, verklig huvudman, PEP etc.I förekommande fall har du även kontakt med kunder (anonymt) när kompletterande information samt styrkande underlag krävs. Du genomför egna analyser och bereder ärenden, innan de eskaleras för slutgiltigt beslut.Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

• Analys av syfte och art. 
• Bedöma kommande transaktioner.
• Utreda träffar mot PEP- och sanktionslistor.
• Bedöma AML-risk inför inledande av en affärsförbindelse.
• Inhämta kompletterande information och styrkande underlag.
• Säkerställa ägarstruktur och Verklig huvudman.
• Sammanställa underlag för beslut i kommitté. 

Kvalifikationer och erfarenhet:Vi söker dig som har 2-3 års erfarenhet av AML-relaterat arbete, gärna inom onboarding eller ODD/EDD. Vidare har du även en relevant akademisk utbildning, exempelvis inom juridik eller ekonomi. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, samt är analytiskt lagd. På den aktuella avdelningen lägger man ett stort värde i nya idéer som kan utveckla gruppens arbetssätt, så rollen passar dig som är nytänkande och har en positiv attityd.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, eller hälsorelaterad information.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Bolagsekonom till Sveaviken Property Management

Redovisningsekonom
Läs mer Jun 5
”Vi erbjuder morgondagens fastighetsförvaltning redan idag. Med ett helt nytt koncept byggt på automatisering och system som talar med varandra möjliggör vi snabbare, mer tillgänglig service för de boende och högre värde för fastighetsägare.”, säger Oskar Bergström, Ekonomichef på Sveaviken PM.  

Sveaviken PM har med inspiration från besöksnäring, digital vård och e-handel utvecklat ett helt nytt förvaltningskoncept byggt på ett digitalt ekosystem. I ekosystemet integreras tjänster och information på ett och samma ställe, vilket gör förvaltningen väldigt effektiv.  

Sveaviken PM växer och söker därför ytterligare en bolagsekonom. I rollen kommer du ansvara för redovisning och rapportering av ett antal bolag och redovisningsflödet innehåller allt från förvärv av mark till förvaltning av fastigheter.

För bolagen du ansvarar för ingår:   

• Löpande bokföring 
• Avstämningar 
• Moms och skatt 
• Månads-, kvartals- och årsbokslutsarbete 
• Behjälplig vid konsolidering och rapportering 

”På Sveaviken PM jobbar vi tajt ihop mellan de olika verksamheterna. Det finns inget ”så här har vi alltid gjort” utan alla är med och påverkar och strävar efter att ständigt utvecklas. Det gör att vi utmanar och ligger i framkant, t ex inom digitalisering. Just nu står vi inför ett byte av ekonomisystem, som kommer göra ekonomiavdelningen ännu mer effektiv. Eftersom verksamheten växer behöver vi bli fler på ekonomiavdelningen och vår nya kollega kommer i allra högsta grad få vara med och påverka och utveckla”, säger Oskar. 

För att lyckas i rollen bör du vara självgående och trygg i din yrkesroll som ekonom, och det du inte har hanterat tidigare tar du dig an med liv och lust. Att du är en ”doer” som proaktivt driver arbetet framåt är viktigt. Du har ett stort driv och vill utmana marknaden samt välkomna nya kunder. Sveaviken PM har som mål att fördubbla sin verksamhet det kommande året.  

Sveaviken PM söker en viktig lagspelare som vill vara med på den här resan! Tjänsten utgår från moderna lokaler i Hammarby Sjöstad, nära kommunikationer, och med gratis tillgång till gym, cykelrum med dusch och omklädningsmöjligheter. 
 
Välkommen med din ansökan – du är efterlängtad!   

Här kan du läsa mer om Sveaviken PM: https://sveavikenpm.se/ 

I denna rekrytering samarbetar vi med The Finance Family. Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta Maria eller Hanna:? 

Maria Dahl, 0720-393840 maria.dahl@financefamily.se 

Hanna Richter, 070-790 96 06 hanna.richter@financefamily.se

P.S. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Urval sker löpande.

Ansök nu

Ekonomiassistent till konsultuppdrag

Ekonomiassistent
Läs mer Jun 25
Till vår trevliga kund söker vi nu en Ekonomiassistent för uppdrag inom leverantörsreskontra, uppdraget är cirka 4 månader med omgående start.

Vi söker dig som är självgående inom leverantörsreskontran och har arbetat i MediusGO (Ascendo).

P.S. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta Jeanette 

Jeanette.elm@financefamily.se  070-353 55 73

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Financial System Controller till ASSA ABLOY

Koncerncontroller
Läs mer Jun 19
De flesta i Sverige har en relation till ASSA ABLOY. ASSA ABLOY finns där när vi vrider om låset i dörren, när vi går igenom dörrar som öppnas automatiskt eller när vi drar nyckelkortet. Företaget tillverkar lösningar som hjälper människor, varor och information att röra sig säkert och smidigt.  

Även om bolaget är väletablerat präglas det av en härlig entreprenörsanda där besluten är väldigt decentraliserade. Koncernen firar i år 30-årsjubileum och är lika nyfikna och förändringsbenägna nu som för 30 år sedan.  

Rollen som Financial System Controller inom Group Accounting är central och vi behöver nu förstärka teamet med en person till. Det är en roll för dig som vill utveckla dina systemkunskaper, samtidigt som du får användning av din erfarenhet av koncernredovisning. Du får jobba tätt tillsammans med vår Financial System Controller, som arbetat många år i bolaget. Tillsammans agerar ni stöd till organisationen kring systemutveckling och underhåll i nuvarande koncernrapporteringssystem HFM. Bolaget står inför en förändringsresa där koncernrapporteringssystemet ska bytas, vilket kommer innebära en rolig resa från HFM in i ett nytt system.  

Du kommer rapportera till Charlotte Göransson, Head of Group Accounting, och du kommer få en central roll i en global förvärvsintensiv organisation! 

”Att förstärka med fler resurser som stöttar i vårt arbete med ett nytt system är en förutsättning både för att ro själva projektet i hamn, och även för att få en effektiv användning av nuvarande system och på sikt få bästa möjliga utväxling av det nya systemet”, säger Charlotte.  

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

• Underhåll och utveckling av koncernrapporteringssystemet HFM 
• Incidenthantering
• Access management
• Arbeta med och dokumentera processförbättringar
• Arbete med cybersäkerhet

”För att komma till sin rätt i rollen som Financial System Controller bör man ha sin grund inom koncernredovisning och administration av ekonomisystem. Att kunna sin redovisning är viktigt både för att kunna bidra i förbättrings- och utvecklingsarbete, och för att kunna kontrollera att systemet konsoliderar korrekt. Vi är bland de snabbaste när det gäller att stänga böckerna, och då gäller det att allt är rätt från början”, fortsätter Charlotte.

Du kommer att tillhöra ett härligt gäng på fem personer som sitter i ljusa, fina lokaler i centrala Stockholm. ASSA ABLOY tillämpar hybridarbete men eftersom alla trivs så bra tillsammans är det oftast full fart på kontoret.

För att lyckas i rollen behöver du:

• Akademisk utbildning inom ekonomi och gärna också systemvetenskap  
• Ha en bakgrund inom koncernredovisning/controlling men känna att din karriär framåt handlar om system
• Besitta en god analytisk förmåga och vara strukturerad i ditt arbete
• Tala och skriva svenska och engelska obehindrat. 

Varmt välkommen med din ansökan – du kommer att göra skillnad!

P.S. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Du kan läsa mer om ASSA ABLOY här: https://www.assaabloy.com/se/sv

I denna rekrytering samarbetar ASSA ABLOY med The Finance Family och har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta Jeanette eller Maria:

Jeanette.elm@financefamily.se  070-353 55 73 eller maria.dahl@financefamily.se 072-039 38 40

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Recipharm

Redovisningsekonom
Läs mer Maj 28
Recipharms ekonomifunktion är just nu mitt inne i en spännande förändringsresa. Man jobbar för fullt med att harmonisera och standardisera organisation och processer, och du kommer att få vara högst delaktig i att utveckla sättet man arbetar på. Vi letar efter dig som är en skicklig redovisare, som ser lösningar i stället för problem och som hellre är med och skapar strukturer än förvaltar dem. 

Ekonomiavdelningen ansvarar för redovisning, bokslut samt intern och extern rapportering. I rollen som redovisningsansvarig har du ansvar för moderbolaget samt två koncernholdingbolag och du har järnkoll på resultat- och balansräkningen. Ett systembyte till SAP står på agendan och det är bra om du är van att arbeta självständigt och söka reda på den information du behöver. 

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:

• Löpande bokföring och ansvar för balanskontoavstämningarna
• Upprätta månads- och årsbokslut liksom årsredovisningar och inkomstdeklarationer
• Intercompany-avstämningar och cashpool-hantering
• Intern och extern finansiell rapportering

Du kommer att tillhöra ett trevligt team på 14 personer på Recipharms ekonomiavdelning i Älvsjö. Du har möjlighet att arbeta delvis på distans samt även från koncernens kontor på Vasagatan, Stockholm. 

Din blivande chef, Jörgen Rahm säger så här: ”Jag ser väldigt mycket fram emot att välkomna vår nya kollega. Det viktigaste för mig är att du tycker om att skapa kontakter med andra, bl a med business controllers, group accounting team och revisorer, och har en nyfikenhet och ett engagemang som tar dig ut i organisationen.”.

För att lyckas i rollen behöver du:

• Akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande, med breda redovisningskunskaper
• Erfarenhet från att upprätta bokslut och årsredovisningar på egen hand, inkl skatt
• Vara nyfiken, ansvarstagande, självgående och målinriktad 
• Tala och skriva svenska och engelska obehindrat

Varmt välkommen med din ansökan – du kommer att göra skillnad!

P.S. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Du kan läsa mer om Recipharm här - https://www.recipharm.com/

I denna rekrytering samarbetar Recipharm med The Finance Family och har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta Hanna eller Maria på:

hanna.richter@financefamily.se eller 0707-909 606

maria.dahl@financefamily.se eller 072-039 38 40

Ansök nu

Fondadministratör Business Operations - vikariat 1 år

Backofficepersonal
Läs mer Maj 7
Till vår kund söker vi nu dig med ett par års tidigare erfarenhet av fond-/värdepappersadministration eller liknande arbetsuppgifter och med god förståelse och intresse för finansmarknaden. Tjänsten startar i augusti.

I de dagliga arbetsuppgifterna ingår bla:

• Hantering av fondorder
• NAV värdering/kurssättning
• Dagliga avstämningar
• Intern och extern rapportering
• Deltagande i interna projekt 

Tjänsten passar dig som är aktieintresserad och är nyfiken på olika typer av värdepapper. Som person är du trygg med integritet och ödmjukhet. För att lyckas och trivas i rollen är du som person prestigelös, social och bra på att samarbeta samt har ett intresse för siffror.

Kvalifikationer

• Utbildning med naturvetenskaplig inriktning eller inom ekonomi, antigen från gymnasium eller högskola/universitet
• Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• Du har ett intresse för fonder och har lätt för siffror
• Tidigare erfarenhet inom backoffice och fondadministration
• Vi söker dig som är
• Samarbetsinriktad
• Kvalitetsmedveten
• Självgående
• Strukturerad
• Övrig information

Tänk på detta innan du skickar ditt CV (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religion eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Specialist inom AML till bank

Backofficepersonal
Läs mer Maj 8
The Finance Family söker för kunds räkning en AML-specialist till en bred och varierande roll till en bank i Stockholm.Tjänsten är en direktrekrytering och du kommer att bli anställd hos den aktuella banken.

Om rollen och arbetsuppgifter:I rollen arbetar du både med AML-relaterade arbetsuppgifter såväl som inom bedrägeriområdet.Rollen är bred och varierande och du kommer bland annat att arbeta med följande:

• interna kontroller inom AML
• vara bidragande till den allmänna riskbedömningen
• utföra bedrägeriutredningar & hantera bankförfrågningar gällande bedrägerier
• PEP/RCA och sanktionskontroll
• rapportering till avdelning Compliance
• transaktionsmonitorering av större kunder
• kvalitetskontrollera offboardingrapporter

Kvalifikationer och erfarenhet:Vi söker dig som har minst 4 års erfarenhet av AML-relaterat arbete, gärna i olika roller. Erfarenhet av transaktionsmonitorering sedan tidigare är ett krav. Vidare har du även en relevant akademisk utbildning, exempelvis inom juridik eller ekonomi. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, samt är analytiskt lagd. På den aktuella avdelningen lägger man ett stort värde i nya idéer som kan utveckla gruppens arbetssätt, så rollen passar dig som är nytänkande och har en positiv attityd.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, eller hälsorelaterad information.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Är du intresserad av en tjänst inom bank, finans & försäkring?

Backofficepersonal
Läs mer Maj 2
Vi på The Finance Family söker ständigt efter kandidater till pågående och framtida uppdrag, både för direktrekrytering och konsultuppdrag.
Vill du arbeta som underkonsult så är du också välkommen.

Vill du jobba inom bank, finans & försäkring i Stockholm?
Vi ser just nu ett ökat behov av fler kandidater för kommande tjänster inom nischen bank, finans och försäkring i Stockholm. Uppdragen och tjänsterna varierar inom bank-, finans- och försäkringsområdet och innefattar bland annat tjänster inom AML, värdepapper och Backoffice. Hos The Finance Family får du möjligheten att arbeta med meriterande uppdrag och tjänster hos spännande aktörer.

Vi söker exempelvis efter kandidater inom följande områden:

• Kredit
• AML
• Treasury
• Värdepapper
• Backoffice

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har ett intresse för ekonomi, bank, finans och försäkring. Då uppdragen varierar söker vi dig med både erfarenhet från branschen, samt dig som är nyfiken på att påbörja karriären inom bank-, finans och försäkringsområdet. Beskriv gärna i ansökan om det är något speciellt område som du är intresserad av.

Vem är du?

Som person är du positiv, lyhörd och noggrann. Du arbetar på ett strukturerat sätt samt har en prestigelös inställning. För att lyckas i rollerna är du intresserad av att lära dig nya saker och gillar att ta dig an blandade arbetsuppgifter. Du är alltid mån om att göra ett bra arbete och bidrar till en god stämning i gruppen.

Tänk på detta innan du skickar ditt CV (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religion eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Thunderkick AB

Redovisningsekonom
Läs mer Jun 10
For an English version, please scroll down

Thunderkick är en spelutvecklare som grundades 2012, bolaget agerar inom casinobranschen med kunder över hela världen. Bolaget är en av de få studios som fortfarande är självständiga och befinner sig nu i en spännande utvecklingsfas. Huvudkontoret ligger på Vasagatan i Stockholm city, här är det en familjär känsla, i allt från att du tar av dig skorna när du kommer, spelar rundpingis eller gamear tillsammans på lunchen. Varje torsdag har man gemensam innebandy eller padel för de som vill. Utsikten från kontoret är hisnande och arbetsplatsen har hybridlösning och fina förmåner. Dessutom har man en låg personalomsättning. Som Redovisningsansvarig får du en ny roll där uppdraget till en början består av att plocka hem redovisningen för moderbolaget som idag är outsourcad.

Thunderkick är en internationell organisation med dotterbolag på Malta och Isle of man. Dotterbolagen har sina lokala redovisningsbyråer som fortsatt kommer stötta i lokala redovisningsfrågor även när redovisningen är insourcad till huvudkontoret. Vid årsskiftet kommer redovisningen gå över till Xledger som affärssystem, idag arbetar man i moderbolaget i Fortnox.  I din roll får du möjlighet att påverka ekonomifunktionen och kommer själv att få utvecklas med nya arbetsuppgifter. 

I rollen rapporterar du till Hanna som är CFO hon beskriver företaget ungefär såhär ”här arbetar vi med en nyskapande anda och vårt motto är att man få vara som man vill. Här får du en utmanande och rolig roll, vi är ett snabbväxande bolag och den här resan är väldigt givande och lärorik”. 

Som Redovisningsansvarig får du ta ett stort eget ansvar och hantera komplexa redovisningsfrågor och tillsammans med CFO se till att regelverk inom spelbranschen speglar en korrekt redovisning. I din roll kommer du arbeta med och ansvara för:

• Löpande redovisning för det svenska moderbolaget och de två dotterbolagen
• Löner för moderbolaget
• Månads- och årsbokslut
• Rapportering till externa myndigheter 

Processförbättringar

 

För att lyckas i rollen tror vi att du:

• Har en akademisk utbildning inom ekonomi
• Har erfarenhet ifrån en liknande roll där du har hanterat löner och den löpande redovisningen enligt K3. Meriterande om du arbetat i Xledger, Power BI och Fortnox lön.

Talar och skriver engelska obehindrat

 

Det här är helt enkelt en stor roll i en organisation som alltid är på jakt efter djärva, nyfikna, noggranna och kreativa optimister.

Du kan läsa mer om Thunderkick här https://www.thunderkick.com/

Varmt välkommen med din ansökan – du är efterlängtad! 

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta någon av oss:

Jeanette Elm, 070-353 55 73 jeanette.elm@financefamily.se 

Robert Persson, 070-247 81 44 robert.persson@financefamily.se

P.S. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

 

Thunderkick is a game developer founded in 2012, the company operates in the casino industry with customers all over the world. The company is one of the few studios that is still independent and is in an exciting stage of growth. The head office is located on Vasagatan in Stockholm city, here you sense a family feeling, in everything from you taking off your shoes when you arrive, playing round table tennis or gaming together at lunch. Every Thursday there is joint floorball or padel for those who want. The view from the office is breathtaking and the workplace has a hybrid solution and good benefits such as five extra days off per year. In addition, there is a low staff turnover. As Accounting Manager, you get a new role where the assignment initially consists of insourcing the accounts for the parent company, which is currently outsourced.

Thunderkick is an international organization with subsidiaries in Malta and the Isle of Man. The subsidiaries have their local accounting offices which will continue to give their support in local accounting to the head office. At the end of the year, the accounting will be transferred to Xledger as a business system, today you work in Fortnox for the parent company.  In your role, you will have the opportunity to influence the finance function and develop yourself with new tasks.

In the role, you report to Hanna, who is the CFO. She describes the company something like this: "here we work with an creative, innovative spirit and our motto is that you can be yourself. At Thunderkick you get a challenging and fun role, we are a fast-growing company and this journey is very giving and educational". 

As Accounting Manager, you need to take a great deal of personal responsibility and handle complex accounting issues and, together with the CFO, ensure that regulations within the gaming industry reflect correct accounting. In the role, you will work with and be responsible for:

• Current accounting for the Swedish parent company and the two subsidiaries

• Salaries for the parent company

• Monthly and annual accounts

• Reporting to external authorities 

• Process improvements

 

To succeed in the role, we believe that you:

• Has an academic education in economics

• Have experience from a similar role where you have handled salaries and the ongoing accounting according to K3. Meritorious if you have worked in Xledger, Power BI and Fortnox salary.

• Speaks and writes English fluently

 

This is simply a big responsibility in an organization that is always on the lookout for bold, curious, accurate and creative optimists.

You can read more about Thunderkick here https://www.thunderkick.com/

Welcome with your application - if you have any questions, you are most welcome to contact Robert or Jeanette:

robert.persson@financefamily.se 070-247 81 44

jeanette.elm@financefamily.se 070-353 55 73

P.S. You do not need to attach a cover letter. Selection takes place continuously and the position may be filled before the application deadline.

Ansök nu

Inkassohandläggare till finansbolag i Stockholm

Backofficepersonal
Läs mer Maj 28
The Finance Family söker för kunds räkning en konsult inom inkasso för ett uppdrag i Stockholmsområdet.

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid som beräknas starta i mitten av augusti och initialt pågå i minst 12 månader. Möjligheter till förlängning efter konsultuppdragets slut finns.

Om rollen och arbetsuppgifter:Inkassoavdelningens roll är att hantera hela indrivningsprocessen, sköta kontakterna med kund, säkerställa att konkurser och obestånd hanteras på bästa sätt samt i förekommande fall företräda bolaget i domstol. Teamet består idag av 4 personer som arbetar med svenska inkassoärenden. Tjänsten innebär daglig kontakt med kunder och i dina arbetsuppgifter ingår t ex.

-Kontakta kunder som har förfallna fakturor via telefon, brev eller mail.-Upprätta avbetalningsplaner vid behov. -Handlägga uppsägningar av avtal. -Handlägga konkurser, rekonstruktioner och likvidationer.-Kontakt med Kronofogden. -Handlägga återtag av bolagets egendom, ta in bud och även försäljning. Du kommer att arbeta i en nordisk organisation vilket innebär samarbete med kollegor i Norge och Finland men även med olika lokala avdelningar i Sverige och krossfunktionellt med till exempel Risk-/Operations-/Sälj avdelningarna.

Kvalifikationer och erfarenhet:Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med inkassoverksamhet inom leasing/finans. Vi värdesätter att du har en bra förhandlingsförmåga, är en god lyssnare och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du har god förmåga att prioritera och du uppskattas för ditt proaktiva och positiva arbetssätt. Du är en engagerad person som inte tvekar inför nya uppgifter.

Låter detta intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, eller hälsorelaterad information.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Ekonomiassistent till konsultuppdrag

Ekonomiassistent
Läs mer Maj 27
Till två av våra trevliga kunder söker vi nu Ekonomiassistenter till uppdrag inom kund- och leverantörsreskontra både för deltid och heltid. Uppdragen är 6 månader med start omgående.

Vi söker dig som vill ha ett deltidsuppdrag på 50%. Vår kund sitter på Kungsholmen och i rollen kommer du att hantera leverantörsreskontraprocessen i Rillion. Vi ser gärna att du har arbetat med både leverantörsreskontra och Rillion. 

Vi söker även en Ekonomiassistent för en roll inom kund- och leverantörsreskontra där du kommer att få hantera ett par bolag i en koncern självständigt med hela flödet. Rollen är 100% till en kund söder om Stockholm. I rollen krävs att du kan arbeta i sommar under veckorna 29-31. Vi ser gärna att du har arbetat med både kund- och leverantörsreskontra.

P.S. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta Jeanette 

Jeanette.elm@financefamily.se  070-353 55 73

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Business Controller till Layer Group

Business controller
Läs mer Maj 30
Vad händer när man samlar de främsta lokala entreprenörerna inom måleri, golv och industrifärg under samma tak? Jo, då får man Layer Group. Bolaget består av de skickligaste hantverkarna på varje lokal marknad, hantverkare som ha ett grundmurat gott rykte hos både kunder och medarbetare. Layer Groups tillväxtresa fortsätter och nu behövs förstärkning av en kommunikativ Business Controller, som vill vara med på en häftig resa! 

I rollen som Business Controller på Layer Group ingår du i ett härligt team av ekonomer som varje dag känner att man bidrar till företags ambition, nämligen att vara den ledande ytskicktsleverantören. Som Business Controller lägger du en stor del av din tid på att stötta de lokala bolagen i budgetarbetet, med prognoser och analyser samt med verksamhets- och projektuppföljning. Dessutom kommer du bli högst delaktig i arbetet med att implementera Power BI, samt även utveckla verktyget över tid. Troligen kliver du med liv och lust in i rollen som superuser! 

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av: 

• Stöttning och support till dotterbolag i ekonomiska frågor 
• Högst delaktig i implementering av Power BI och utveckling av verktyget 
• Analys av bolagens finansiella resultat, nyckeltal och eventuella avvikelser 
• Driva budget- och prognosarbete inom din region 

För att komma till din rätt i rollen som Business Controller hos Layer Group drivs du av att ha en bra dialog med de bolag du ansvarar för och du trivs när din kompetens leder till andras framgång. Att Layer Group fortfarande är ett startupbolag råder det inga tvivel om och du kommer få vara med på en häftig resa där förändringar tillhör vardagen.  

”Förutom att ansvara för ett antal bolag kommer du som Business Controller vara delaktig vid bolagsförvärv. Att delta i due diligencearbetet och framför allt vid onboardingen av de nya bolagen kommer vara en viktig del i rollen”, berättar Caroline Bryne, Controllerchef.

För att lyckas i rollen behöver du bl a: 

• Högskoleutbildning eller motsvarande, samt ha jobbat ett antal år som controller 
• Mycket goda kunskaper i Power BI 
• Besitta en god analytisk förmåga 
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift 

”Hos oss äter vi oftast lunch tillsammans, vi reser på konferens någon gång om året och vi hälsar ofta på ute hos våra olika dotterbolag. På kontoret finns ett riktigt bra gym och träningskompisar finns det gott om”, fortsätter Caroline.  

Varmt välkommen med din ansökan – du kommer att göra skillnad! 

P.S. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Du kan läsa mer om Layer Group här: https://www.layergroup.se/ 

I denna rekrytering samarbetar Layer Group med The Finance Family och har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta Maria eller Patrik: 

maria.dahl@financefamily.se 072-039 38 40 

patrik.kvarnlind@financefamily.se 073-858 10 10

Ansök nu

Financial System Controller till ASSA ABLOY

Koncerncontroller
Läs mer Maj 27
De flesta i Sverige har en relation till ASSA ABLOY. ASSA ABLOY finns där när vi vrider om låset i dörren, när vi går igenom dörrar som öppnas automatiskt eller när vi drar nyckelkortet. Företaget tillverkar lösningar som hjälper människor, varor och information att röra sig säkert och smidigt.  

Även om bolaget är väletablerat präglas det av en härlig entreprenörsanda där besluten är väldigt decentraliserade. Koncernen firar i år 30-årsjubileum och är lika nyfikna och förändringsbenägna nu som för 30 år sedan.  

Rollen som Financial System Controller inom Group Accounting är central och vi behöver nu förstärka teamet med en person till. Det är en roll för dig som vill utveckla dina systemkunskaper, samtidigt som du får användning av din erfarenhet av koncernredovisning. Du får jobba tätt tillsammans med vår Financial System Controller, som arbetat många år i bolaget. Tillsammans agerar ni stöd till organisationen kring systemutveckling och underhåll i nuvarande koncernrapporteringssystem HFM. Bolaget står inför en förändringsresa där koncernrapporteringssystemet ska bytas, vilket kommer innebära en rolig resa från HFM in i ett nytt system.  

Du kommer rapportera till Charlotte Göransson, Head of Group Accounting, och du kommer få en central roll i en global förvärvsintensiv organisation! 

”Att förstärka med fler resurser som stöttar i vårt arbete med ett nytt system är en förutsättning både för att ro själva projektet i hamn, och även för att få en effektiv användning av nuvarande system och på sikt få bästa möjliga utväxling av det nya systemet”, säger Charlotte.  

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

• Underhåll och utveckling av koncernrapporteringssystemet HFM 
• Incidenthantering
• Access management
• Arbeta med och dokumentera processförbättringar
• Arbete med cybersäkerhet

”För att komma till sin rätt i rollen som Financial System Controller bör man ha sin grund inom koncernredovisning och administration av ekonomisystem. Att kunna sin redovisning är viktigt både för att kunna bidra i förbättrings- och utvecklingsarbete, och för att kunna kontrollera att systemet konsoliderar korrekt. Vi är bland de snabbaste när det gäller att stänga böckerna, och då gäller det att allt är rätt från början”, fortsätter Charlotte.

Du kommer att tillhöra ett härligt gäng på fem personer som sitter i ljusa, fina lokaler i centrala Stockholm. ASSA ABLOY tillämpar hybridarbete men eftersom alla trivs så bra tillsammans är det oftast full fart på kontoret.

För att lyckas i rollen behöver du:

• Akademisk utbildning inom ekonomi och gärna också systemvetenskap  
• Ha en bakgrund inom koncernredovisning/controlling men känna att din karriär framåt handlar om system
• Besitta en god analytisk förmåga och vara strukturerad i ditt arbete
• Tala och skriva svenska och engelska obehindrat. 

Varmt välkommen med din ansökan – du kommer att göra skillnad!

P.S. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Du kan läsa mer om ASSA ABLOY här: https://www.assaabloy.com/se/sv

I denna rekrytering samarbetar ASSA ABLOY med The Finance Family och har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta Jeanette eller Maria:

Jeanette.elm@financefamily.se  070-353 55 73 eller maria.dahl@financefamily.se 072-039 38 40

Ansök nu

Arbetsrättsjurist till storbank i Stockholm

Arbetsrättsjurist
Läs mer Maj 24
The Finance Family söker nu en arbetsrättsjurist för ett konsultuppdrag till en bank i Stockholm.Tjänsten beräknas starta omgående och pågår initialt i 6 månader.

Om rollen och arbetsuppgifter:Banken genomgår under 2024 en större omorganisation. Bankens nuvarande arbetsrättsjurist behöver stöd i arbetsrättsliga frågor kopplade till detta. Huvudsakliga frågor rör verksamhetsförändringar, omplaceringsutredningar, ärenden med externa ombud, avtalshantering & fackliga relationer.Tjänsten är placerad på bankens kontor men möjlighet till hybridarbete finns.

Kvalifikationer och erfarenhet:Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet av arbetsrättsligt arbete. Du har en utbildning inom aktuellt område och har deltagit i flera liknande uppdrag hos olika kunder tidigare.Du kan arbeta självständigt i rollen och tar eget ansvar inom ramen för uppdraget.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, eller hälsorelaterad information.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Redovisningsekonom till konsultuppdrag

Redovisningsekonom
Läs mer Maj 8
Nu börjar det våras även ute på marknaden och många av våra härliga kunder är på jakt efter konsulter! Vi behöver därför dig som är Redovisningsekonom till vårt nätverk!

Våra kunder finns i och runt Stockholm och vi söker dig som antingen vill ha en anställning för uppdraget eller vill arbeta som underkonsult via oss. 

Du kommer bland annat få arbeta med:

• Löpande bokföring
• Avstämningar
• Månadsbokslut
• Skatt och moms
• Utredningar
• Årsredovisning

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom ekonomi och som har ett par års arbetslivserfarenhet som Redovisningsekonom.  Du har god systemvana och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. 

Känns det lockande med en konsultroll inom redovisning? Då är du varmt välkommen med din ansökan! 

Har du några frågor kontaktar du: 

Eva Bothén, 0708-344 723, eva. bothen@financefamily.se

P.s. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande.

Ansök nu

Specialist inom AML till bank

Backofficepersonal
Läs mer Mar 15
The Finance Family söker för kunds räkning en AML-specialist till en bred och varierande roll till en bank i Stockholm.Tjänsten är en direktrekrytering och du kommer att bli anställd hos den aktuella banken.

Om rollen och arbetsuppgifter:I rollen arbetar du både med AML-relaterade arbetsuppgifter såväl som inom bedrägeriområdet.Rollen är bred och varierande och du kommer bland annat att arbeta med följande:

• interna kontroller inom AML
• vara bidragande till den allmänna riskbedömningen
• utföra bedrägeriutredningar & hantera bankförfrågningar gällande bedrägerier
• PEP/RCA och sanktionskontroll
• rapportering till avdelning Compliance
• transaktionsmonitorering av större kunder
• kvalitetskontrollera offboardingrapporter

Kvalifikationer och erfarenhet:Vi söker dig som har minst 4 års erfarenhet av AML-relaterat arbete, gärna i olika roller. Erfarenhet av transaktionsmonitorering sedan tidigare är ett krav. Vidare har du även en relevant akademisk utbildning, exempelvis inom juridik eller ekonomi. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, samt är analytiskt lagd. På den aktuella avdelningen lägger man ett stort värde i nya idéer som kan utveckla gruppens arbetssätt, så rollen passar dig som är nytänkande och har en positiv attityd.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, eller hälsorelaterad information.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Deltid och sommar inom bank i Stockholm

Backofficepersonal
Läs mer Feb 17
Vi på The Finance Family söker ständigt efter kandidater till pågående och framtida uppdrag.Nu ser vi ett behov av dig som vill arbeta extra 1-2 vardagar i veckan under våren + heltid över sommaren 2024.Goda möjligheter till fortsatt extraarbete till hösten finns, så dessa tjänster kan passa perfekt för dig som exempelvis studerar på högskola eller universitet i Stockholmsområdet.

Uppdragen och tjänsterna varierar inom bank och innefattar bland annat tjänster inom AML och Backoffice. Hos The Finance Family får du möjligheten att arbeta med meriterande uppdrag och tjänster hos spännande aktörer.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från bank, finans eller försäkring. Gärna från en kundnära roll på ett bankkontor eller en supportroll.Har du tidigare arbetat med KYC och/eller haft en roll inom Backoffice på bank så är det mycket meriterande.

Vem är du?

Som person är du positiv, lyhörd och noggrann. Du arbetar på ett strukturerat sätt samt har en prestigelös inställning. För att lyckas i rollerna är du intresserad av att lära dig nya saker och gillar att ta dig an blandade arbetsuppgifter. Du är alltid mån om att göra ett bra arbete och bidrar till en god stämning i gruppen.

Låter detta som något som kan passa dig?Varmt välkommen med din ansökan!

Tänk på detta innan du skickar ditt CV (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter såsom t ex civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religion eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening.

.

Ansök nu

Kreditriskanalytiker till bank i Stockholm

Kreditchef
Läs mer Apr 22
The Finance Family söker nu en kreditriskanalytiker till en bank i Stockholm.Tjänsten beräknas starta omgående och startar som ett konsultuppdrag i 6 månader, och efter det finns goda möjligheter till överrekrytering till den aktuella banken.

Om rollen och arbetsuppgifter:Som kreditriskanalytiker hanterar du uppföljning och analyser av kreditrisken i bankens privat- och företagsprodukter samt kreditförlustprognoser. Tjänsten innefattar även utveckling och förbättring av befintliga kreditriskrapporter och analysmodeller. Du kommer vara en del av teamet som löpande följer upp och rapporterar reserveringar i enlighet med IFRS9.Tjänsten är placerad på kreditavdelningen där du kommer att arbeta tillsammans med övriga medarbetare i analysteamet. Rollen innebär även ett nära samarbete med bankens modellanalys-, erbjudande- och riskteam.

Kvalifikationer och erfarenhet:Vi söker dig som är civilekonom eller civilingenjör med arbetslivserfarenhet inom kreditgivning och/eller uppföljning av kreditrisk på bank eller annat finansiellt institut. Du har goda kunskaper i programmering i eller motsvarande programvara samt erfarenhet av dataanalys med stora datamängder. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med implementering eller beräkning av kreditförluster under IFRS9.Du är van att använda engelska som arbetsspråk och uttrycker dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.Som person är du analytisk och strukturerad och tar stort eget ansvar för ditt arbete. Du drivs av självägarskap och är lösningsorienterad. Rollen innebär presentation av analysresultat både skriftligen och muntligen varför det är viktigt att du har god kommunikativ förmåga. Eftersom mycket av arbetet bedrivs tillsammans med övriga kollegor ska du tycka om att arbeta i team samt ha god samarbetsförmåga.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, eller hälsorelaterad information.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Recipharm

Redovisningsekonom
Läs mer Apr 24
Recipharms ekonomifunktion är just nu mitt inne i en spännande förändringsresa. Man jobbar för fullt med att harmonisera och standardisera organisation och processer, och du kommer att få vara högst delaktig i att utveckla sättet man arbetar på. Vi letar efter dig som är en skicklig redovisare, som ser lösningar i stället för problem och som hellre är med och skapar strukturer än förvaltar dem. 

Ekonomiavdelningen ansvarar för redovisning, bokslut samt intern och extern rapportering. I rollen som redovisningsansvarig har du ansvar för moderbolaget samt två koncernholdingbolag och du har järnkoll på resultat- och balansräkningen. Ett systembyte till SAP står på agendan och det är bra om du är van att arbeta självständigt och söka reda på den information du behöver. 

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:

• Löpande bokföring och ansvar för balanskontoavstämningarna
• Upprätta månads- och årsbokslut liksom årsredovisningar och inkomstdeklarationer
• Intercompany-avstämningar och cashpool-hantering
• Intern och extern finansiell rapportering

Du kommer att tillhöra ett trevligt team på 14 personer på Recipharms ekonomiavdelning i Älvsjö. Du har möjlighet att arbeta delvis på distans samt även från koncernens kontor på Vasagatan, Stockholm. 

Din blivande chef, Jörgen Rahm säger så här: ”Jag ser väldigt mycket fram emot att välkomna vår nya kollega. Det viktigaste för mig är att du tycker om att skapa kontakter med andra, bl a med business controllers, group accounting team och revisorer, och har en nyfikenhet och ett engagemang som tar dig ut i organisationen.”.

För att lyckas i rollen behöver du:

• Akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande, med breda redovisningskunskaper
• Erfarenhet från att upprätta bokslut och årsredovisningar på egen hand, inkl skatt
• Vara nyfiken, ansvarstagande, självgående och målinriktad 
• Tala och skriva svenska och engelska obehindrat

Varmt välkommen med din ansökan – du kommer att göra skillnad!

P.S. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Du kan läsa mer om Recipharm här - https://www.recipharm.com/

I denna rekrytering samarbetar Recipharm med The Finance Family och har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta Hanna eller Maria på:

hanna.richter@financefamily.se eller 0707-909 606

maria.dahl@financefamily.se eller 072-039 38 40

Ansök nu

Junior Controller inom Payroll

Redovisningsekonom
Läs mer Apr 9
Till en av våra trevliga kunder i Stockholm söker vi nu en junior controller. Uppdraget startar under april/maj och tanken är att man ska vilja bli fast anställd hos företaget. 

Vi söker dig som har en erfarenhet av redovisning, controlling och löner, arbetat i flera olika system och är en van användare av Excel är det toppen! 

Du gillar att ha många kontaktytor och gillar att driva och engagera dig i olika frågor. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat då mycket kommunikation sker på engelska.

Jag berättar gärna mer om bolaget och uppdraget, varmt välkommen med din ansökan!

Jeanette Elm 070-353 55 73, jeanette.elm@financefamily.se

P.S. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande.

Ansök nu

Team Leader inom kredit i Stockholm

Kreditchef
Läs mer Apr 8
The Finance Family söker nu en Team Leader till kreditavdelningen för en bred och varierande roll till en spännande aktör i Stockholm.Tjänsten är en direktrekrytering och du kommer att bli anställd hos det aktuella bolaget.

Om rollen och arbetsuppgifter:I rollen arbetar du brett med kreditrelaterade arbetsuppgifter samtidigt som du också är Team Leader på avdelningen.Rollen är bred och varierande och du kommer bland annat att arbeta med följande:

• Utifrån rutiner och processer granska inkommande avtal som söker krediter.
• Fatta kreditbeslut inom uppsatta rutiner och processer inom alla produktområden.
• Kreditbevakning och årlig uppföljning.
• Obeståndshantering och andra kravrutiner.
• Medverka i att processer och rutiner upprättas, efterlevs och förändras i takt med utveckling eller av regulatoriska skäl.
• Medverka i utvecklingen av bolagets låneprodukter.
• Hantera och delegera det dagliga arbetet.
• Agera stöd för kollegor inom kreditavdelningens ansvarsområden.
• Se till att rutinbeskrivningar är aktuella.
• Delta i projekt rörande kreditavdelningen.
• Semesterplanering.

Kvalifikationer och erfarenhet:Vi söker dig som har minst 7 års erfarenhet av kreditrelaterat arbete mot långivning. Erfarenhet av fastighetslån är starkt meriterande. Vidare har du även en relevant akademisk utbildning, exempelvis inom juridik eller ekonomi. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. På den aktuella avdelningen lägger man ett stort värde i nya idéer som kan utveckla gruppens arbetssätt, så rollen passar dig som är nytänkande och har en positiv attityd.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, eller hälsorelaterad information.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Handläggare inom Fraud till bank i Stockholm

Backofficepersonal
Läs mer Apr 11
The Finance Family söker för kunds räkning en konsult inom Fraud för ett uppdrag i Stockholmsområdet.

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid som beräknas starta i början av maj och initialt pågå i minst 6 månader. Möjligheter till förlängning eller överrekrytering till kunden efter konsultuppdragets slut finns.

Om rollen och arbetsuppgifter:I rollen arbetar du huvudsakligen med monitorering av transaktioner och utreder dessa för att förhindra bedrägerier. I dina arbetsuppgifter ingår t ex.

-Monitorering av transaktioner som avviker från givna mönster.-Utreda och i förekommande fall agera för att förhindra pågående bedrägeriförsök.-Ta emot och hantera myndighetsförfrågningar gällande bedrägerier.-Kontakt med samarbetspartners till den aktuella banken.

Kvalifikationer och erfarenhet:Denna roll kan passa dig som har kommit i kontakt med AML/Fraud-området i en tidigare roll, och som vill lära dig mer om just bedrägeriområdet. Vi ser gärna att du har någon form av tidigare erfarenhet av att exempelvis arbeta med KYC, antingen mot privatpersoner eller företag. Som person är det mycket viktigt att du är prestigelös och har ett starkt inre driv och tar tag i uppgifter själv, då det förekommer arbetsuppgifter av både enklare och svårare karaktär.I rollen finns goda möjligheter till hybridarbete, även om du förväntas vara på plats på kundens kontor åtminstone 3 dagar i veckan.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, eller hälsorelaterad information.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Ekonomiassistent inom kundreskontra till Aleris Sverige

Ekonomiassistent
Läs mer Mar 6
Vill du vara med och bidra till ett bättre och friskare liv i ett av Skandinaviens ledande specialistvårdsföretag? Aleris erbjuder tjänster inom sjukvård till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själv betalar för sin sjukvård. Genom forskning, utveckling och innovation bidrar vi till den fortsatta utvecklingen av hållbara vårdtjänster i en bransch som är i ständig utveckling. Vi leder vägen till morgondagens hälsa och vård. Till vårt Shared Service Center på Sabbatsbergs sjukhus i centrala Stockholm söker vi nu en trygg ekonomiassistent som vill hjälpa oss på vår fortsatta förändringsresa till en stödfunktion i världsklass!

Rollen tillhör Shared Service Center. Avdelningen hanterar redovisning, rapportering och internkontroll för de tretton svenska bolagen. Din främsta uppgift blir att ansvara för kundreskontran. 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

• Kundreskontra och bokföring för ett eller flera bolag
• Kontoavstämningar och avstämning av kassa/korttransaktioner
• Hantera påminnelser och inkassoärenden
• In- och utbetalningar

Maria, som är ansvarar för reskontragruppen på 13 personer, blir din chef. ”Jag ser vårt uppdrag som en expedition där vi behöver hjälpas åt för att tillsammans kunna nå det gemensamma målet. På ett Shared Service Center händer det ibland att förutsättningarna ändras och då behöver vi vara flexibla och prestigelösa. För att trivas i vårt team behöver man uppskatta en stark teamanda men även att arbeta självständigt. Vi tror att du är hjälpsam, nyfiken, driven och vill utveckla dina kunskaper.”

För att lyckas i rollen behöver du:

• Eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet
• Ha erfarenhet från kundreskontra, och brinna för reskontra
• Erfarenhet av moms
• Vara trygg i din kunskap om ekonomiprocessen och kunna ekonomiska begrepp
• Kunna prata ekonomi med icke-ekonomer 

Vi söker dig som har erfarenhet från en större verksamhet i en transaktionsintensiv miljö, gärna från ett Shared Service Center.  Eftersom vi arbetar i många olika system är det viktigt att du har ett systemintresse och erfarenhet från flera ekonomisystem gärna IFS och att du är en van Excel-användare. 

Aleris ägs av Triton sedan år 2019. Triton är ett internationellt investmentbolag vars målsättning är att bidra till skapandet av bättre företag genom långsiktiga partnerskap. Du kan läsa mer om Aleris här: https://www.aleris.se/

Varmt välkommen med din ansökan till en viktig roll i en betydelsefull organisation!

I denna rekrytering samarbetar Aleris med The Finance Family och har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta Jeanette Elm jeanette.elm@financefamily.se 070-353 55 73 eller Hanna Richter Liliegren på hanna.richter@financefamily.se, 0707-909 606.

P.S. Du behöver inte bifoga något personligt brev. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag

Ansök nu

Cash Management i Stockholm - Öppen ansökan

Backofficepersonal
Läs mer Feb 17
The Finance Family söker nu kandidater inom Cash Management för kommande behov hos våra kunder i Stockholm.

Tjänsterna är initialt konsultuppdrag på heltid som beräknas starta under våren. Goda möjligheter till förlängning av uppdrag och eventuellt överrekrytering till kund finns.

Om rollen och arbetsuppgifter:I rollen hjälper du bankens kunder med olika ärenden inom bland annat Cash Management.Du hanterar frågor som berör konto- och likviditetsprodukter, betallösningar, filer och bankgirotjänster, samt ansvarar för att kundens löpande frågor och banktjänster besvaras på bästa sätt.Du tar emot uppdrag från andra avdelningar, utreder problemställningar, hanterar ändringar och avslutar befintliga produkter och tjänster.I rollen bidrar du även till att utveckla arbetsrutiner och dokumentation på den aktuella avdelningen.

Kvalifikationer och erfarenhet:Vi söker dig som är nyfiken, positiv och framför allt engagerad. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av arbete på bank i en liknande roll. Har du arbetat på företagssidan samt har erfarenhet av Cash Management (produkter, tjänster & system) så är det mycket meriterande.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter såsom t ex civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Junior payroll coordinator

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Mar 20
Till en av alla våra trevliga kunder söker vi nu en junior payroll coordinator. Uppdraget startar under april och tanken är att man ska vilja bli fast anställd hos företaget. Det här är en delad roll mellan ekonomi och payroll.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av:

• Samarbete med payroll partners för de utländska dotterbolagen så de får korrekt information och underlag
• Kontroll av löner
• Hantera tidrapportering
• Stötta HR
• Stötta Ekonomifunktionen i projekt och andra arbetsuppgifter

Vi ser gärna att du har arbetat i någon roll tidigare som payroll coordinator, har erfarenhet av olika system och excel.

Du gillar att ha många kontaktytor och gillar att driva och engagera dig i olika frågor. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig!

Jeanette Elm 070-353 55 73, jeanette.elm@financefamily.se

P.S. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande.

Ansök nu

Kundtjänst och kredithandläggning inom Fintech i Stockholm

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Feb 26
The Finance Family söker för kunds räkning en medarbetare inom kundtjänst och kredithandläggning till ett Fintechbolag i Stockholm.Tjänsten är en direktanställning hos vår kund och beräknas starta i mars eller april.

Om rollen och arbetsuppgifter:I rollen arbetar du uppskattningsvis 50% inom kundtjänst, och 50% med kredithandläggning.Du hanterar inkommande samtal och mail från både kunder och samarbetspartners. En stor del av rollen arbetar du med kredithandläggning och denna tjänst passar dig som vill lära dig kreditgivning från grunden.

Exempel på arbetsuppgifter:• Hantera inkommande samtal.• Hantera mail från kunder och samarbetspartners.• Kredithandläggning.• Eventuellt också inkassohandläggning.

Eventuellt finns också möjlighet till arbetsuppgifter utanför arbetsbeskrivningen, såsom ex stötta inom andra områden (AML/Marknad etc).

Kvalifikationer och erfarenhet:Denna tjänst kan passa dig som har arbetat något år inom kundtjänst, och som vill ta steget in mot bank & finans. Vi söker dig med en god logisk förmåga som samtidigt kan arbeta i ett snabbt tempo, då en stor del av rollen innebär kredithandläggning. Har du arbetat i kundtjänst på ett inkassobolag tidigare så är det mycket meriterande.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening eller hälsa.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Försäkringsspecialist/administratör med Lumerakompetens, konsult 12 mån

Försäkringsspecialist
Läs mer Feb 29
Vi söker för vår kunds räkning en Försäkringsspecialist/administratör inom Liv och Pension med Lumerakompetens. 

Uppdraget löper på 1 år och startar i mars eller enligt överenskommelse.Arbetsbeskrivning

Administration av utbetalningar av försäkringar inom liv och pension. Då kunden står inför en transformation att successivt byta system till Lumera är tanken att konsulten skall direkt ingå i ett tvärfunktionellt team som ska migrera till systemet Lumera. Migreringen kommer först att ske inom Avtalsområdet. Arbetet kommer ske både i linjen med administration inom utbetalning och projektarbete i transformation till Lumera.

Nödvändiga färdigheter

- Minst 4 års yrkeserfarenhet som försäkringsadministratör- Ödmjuk- Lagspelare- Nyfiken (vill lära sig nya saker)Meriterande färdigheter

- Erfarenhet av att jobba i Lumera- Tycker om att hjälpa och stötta sina kollegor - Noggrannhet - FlexibelSpråkMycket god förmåga att kommunicera på engelska i både tal och skrift.

Ansök nu

Redovisningsansvarig till konsultuppdrag

Redovisningschef
Läs mer Feb 29
Till vår kund söker vi nu en Redovisningsansvarig för ett konsultuppdrag, den här rollen är för dig som söker en fast anställning då det är kundens ambition att anställa efter uppdragets slut.

Du kommer att arbeta med Moderbolaget men kan även komma att få sköta några små bolag i koncernen.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av:

• Löpande bokföring
• Upprätta avstämningar, månads- årsbokslut med kvalitet.
• Momsredovisning
• Upprätta Årsredovisning
• Upprätta Inkomstdeklarationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

• Gedigen erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter
• Självständigt upprätta Årsredovisning och inkomstdeklaration
• God kunskap kring ekonomiska flöden och projekt
• Har arbetat självständigt med redovisning från ax till limpa
• Arbetat i Visma Administration eller Visma.net 

Vi ser gärna att du är kommunikativ, gillar att samarbeta och är en doer :)

Låter det här som ett spännande uppdrag? Välkommen att söka eller hör av dig så berättar jag mer.

Jeanette Elm, 070-353 55 73, jeanette.elm@financefamily.se

P.S. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande.

Ansök nu

Trade Finance i Stockholm

Finansekonom
Läs mer Jan 29
The Finance Family söker för kunds räkning en konsult inom Trade Finance för ett kommande uppdrag i Stockholmsområdet.Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid som beräknas starta så snart som möjligt och initialt pågå i 6 månader. Möjligheter till förlängning efter konsultuppdragets slut finns.Om rollen och arbetsuppgifter:I rollen arbetar du brett inom hela Trade Finance-området med t ex:-Utföra kreditgranskningar av handelsparter och kunder-Bankgarantier-Remburser-Dokumentinkasso-Avstämningar & bokföring

Kvalifikationer och erfarenhet:Vi söker dig som har erfarenhet från en roll inom Trade Finance eller har arbetat med detta på en Treasuryfunktion, och som har kunskap om de begrepp och instrument som förekommer inom Trade Finance. Som person är du nyfiken och samarbetsorienterad, och du är också bra på att skapa förtroende och skapa starka relationer både internt och externt.

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Senior redovisningsekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Mar 4
Är det möjligen slutet på lågkonjunkturen vi märker? I vilket fall som helst bubblar det där ute på marknaden och många av våra härliga kunder är på jakt efter kompetens! Vi behöver fler seniora redovisningsekonomer i vårt nätverk!

Våra kunder finns i och runt Stockholm och vi söker dig som antingen vill ha en anställning för uppdraget eller vill arbeta som underkonsult via oss. 

Du kommer bland annat få arbeta med:

• Löpande bokföring
• Likviditetsplanering
• Månadsbokslut och rapportering
• Skatteberäkningar 
• Upprättande av årsredovisningar
• Hantering av utbetalningar

Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande och som har en gedigen erfarenhet inom redovisning. Du är självständig i bokslut, har god systemvana och är duktig i excel. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och att du är kommunikativ och gillar att skapa relationer är viktigt. 

Känns det lockande med en konsultroll inom redovisning? Då är du varmt välkommen med din ansökan! 

Har du några frågor kontaktar du: 

Maria Dahl, 0720-393840, maria.dahl@financefamily.se

P.s. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande.

.

Ansök nu

Kreditanalytiker i Stockholm - Öppen ansökan

Backofficepersonal
Läs mer Jan 25
The Finance Family söker löpande efter kandidater till våra kunder inom bank, finans & försäkring.Nu ser vi ett kommande behov av kreditanalytiker hos våra kunder i Stockholm under våren, framför allt konsultuppdrag.

Har du erfarenhet från kreditområdet gällande kreditgivning till företag? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig!Notera att detta är en generell annons som berör flera kommande tjänster och vi söker därför dig som vill bli kontaktad när dessa tjänster blir aktuella

Om rollen:Som kreditanalytiker är ett av dina största fokusområden att analysera kommande och befintliga kreditaffärer.Arbetsuppgifterna kommer bland annat att bestå av:• Analys av företagskrediter.• Löpande kreditdiskussioner med kundansvariga och genomgång av kreditunderlag.• Eventuellt hålla utbildningar för interna medarbetare inom kreditområdet.• Kontinuerligt utveckla kreditprocessen och kreditaffären.• Delta i interna projekt där du representerar kreditavdelningen.Kvalifikationer och personliga egenskaper:Vi söker dig som är noggrann, analytisk och strukturerad med relevant arbetslivserfarenhet inom kreditområdet, med fokus mot företag. Du har goda kunskaper inom relevanta regelverk samt goda kunskaper i Excel. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift. Vi tror att du som söker har en akademisk utbildning i grunden, gärna inom juridik eller ekonomi.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan:Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV och det är endast möjligt att bifoga ett dokument.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Medarbetare Treasury Backoffice till stor koncern - konsultuppdrag 1 år

Finansekonom
Läs mer Feb 22
Vi söker nu en konsult inom Treasury för ett längre uppdrag till stor koncern belägen i Solna.

Uppdraget är tänkt att starta i mitten på mars och sträcker sig i 1 år. Det finns stor möjlighet till överrekrytering innan eller efter avslutat uppdrag. Möjlighet till hybridarbete finns men man bör vara på kontoret minst 3 dagar i veckan.

Arbetsuppgifter: 

• Administrativa uppgifter avseende valuta- och räntebärande instrument. 
• Hantering av garantier.
• Övriga administrativa uppgifter relaterat till treasury backoffie
• Stöd vid implementering av Treasurysystem.

Kvalifikationer:

• 3-7 års erfarenhet från medelstort Corporate Treasury B/O.
• Erfarenhet av både räntebärande och FX (helst inklusive repor, räntebärande derivat och andra typer av instrument).
• Erfarenhet av garantihantering
• Erfarenhet av implementering av Treasurysystem
• Värdefullt om kandidat har jobbat med några/någon av dessa Treasurysystem:- Wall Street Suite/Finance Kit- Quantum- Treasury Systems

Din profil

• Som person bör du vara utåtriktad, flexibel, positiv och förändringsbenägen.

Ansök nu

Ekonomiansvarig till Frisörföretagarna

Ekonomichef
Läs mer Feb 22
Omväxling är bara förnamnet! Hos Frisörföretagarna är ingen dag den andra lik. Om det inte är ett event eller paneldebatt som ska anordnas, är det ett gesällprov som ska genomföras eller ett kollektivavtal som behöver förhandlas. Det händer att man hamnar mitt i en poddinspelning eller bidrar i produktionen av den egna tidningen. Allt detta på ett ställe med en massa glädje och härliga människor.   

Frisörföretagarna är en bransch- och arbetsgivarorganisation för frisörer. Från sina fina lokaler på Barnhusgatan i centrala Stockholm arbetar de för och tillsammans med sina ca 4?500 medlemmar för en seriös, trygg och lönsam samt långsiktigt hållbar bransch. 

Frisörföretagarna söker nu en redovisningsansvarig som ska ansvara för allt löpande ekonomiarbete, samtidigt som man jobbar med budget, genomför analyser och bidrar i det strategiska arbetet. Omfattningen av tjänsten är på 50-100%, beroende på vilka arbetsuppgifter man är beredd att ta sig an, utöver de direkt ekonomirelaterade.  

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av: 

• Leverantörsreskontra 
• Skatt- och momsdeklarationer
• Månads- och årsbokslut
• Analys och projektuppföljning 
• Budgetarbete  
• Löner 

 För rätt person finns möjlighet till andra arbetsuppgifter, t ex presentera siffror för styrelsen, hålla utbildning inom ekonomi eller svara på frågor från alla härliga medlemmar. Du gillar alltså att ge service, är inte rädd för att hugga i och du tar ofta egna initiativ.   

Det här är en central och viktig roll i en fantastisk organisation! 

Här kan du läsa mer om Frisörföretagarna. https://www.frisor.se/ 

 

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta någon av oss: 

Eva Bothén, 0708-344?723, eva,bothen@financefamily.se 

Maria Dahl, 072-039 38 40, maria.dahl@financefamily.se 

 

P.S Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande.

.

Ansök nu

Juniora Business controllers till konsultuppdrag

Business controller
Läs mer Feb 23
Nu bubblar det där ute på marknaden och många av våra härliga kunder är på jakt efter kompetens! Vi behöver dig som är junior Business Controller i vårt nätverk!

Våra kunder finns i och runt Stockholm och vi söker dig som antingen vill ha en anställning för uppdraget eller vill arbeta som underkonsult via oss. 

Du kommer bland annat få arbeta med:

• Uppföljning
• Rapportering
• Budget
• Prognos
• Analys
• Utredningar

Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande och som har ett par års arbetslivserfarenhet inom ekonomi.  Du har god systemvana samt är duktig i excel. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. 

Känns det lockande med en konsultroll business controlling? Då är du varmt välkommen med din ansökan! 

Har du några frågor kontaktar du: 

Eva Bothén, 0708-344 723, eva. bothen@financefamily.se

P.s. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande.

Ansök nu

Redovisningsekonomer till konsultuppdrag

Redovisningsekonom
Läs mer Feb 23
Nu bubblar det där ute på marknaden och många av våra härliga kunder är på jakt efter kompetens! Vi behöver dig som är junior redovisningsekonom i vårt nätverk!

Våra kunder finns i och runt Stockholm och vi söker dig som antingen vill ha en anställning för uppdraget eller vill arbeta som underkonsult via oss. 

Du kommer bland annat få arbeta med:

• Löpande redovisning
• Betalningar
• Reskontra
• Avstämning
• Behjälplig vid bokslut
• Viss rapportering 

Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande och som har ett par års arbetslivserfarenhet inom ekonomi.  Du har god systemvana samt är duktig i excel. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. 

Känns det lockande med en konsultroll inom redovisning? Då är du varmt välkommen med din ansökan! 

Har du några frågor kontaktar du: 

Maria Dahl, 0720-393840, maria.dahl@financefamily.se

P.s. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande.

.

Ansök nu

Konsultuppdrag på deltid med omgående start

Redovisningsekonom
Läs mer Feb 28
Till ett börsnoterat bolag söker vi nu en Senior Accountant på deltid som kan starta ett konsultuppdrag omgående.

Du kommer att arbeta med och ansvara för:

• Löpande bokföring
• Avstämningar
• Manuella betalningar 
• Bokslut för moderbolaget och några av koncernens utländska dotterbolag inklusive rapportering

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har:

• Arbetat i noterad miljö eller med motsvarande krav i en stor koncern
• Erfarenhet av bokslut och vissa koncerninterna transaktioner
• Arbetat i en internationell miljö

Rollen är varierande mellan avancerad redovisning och enklare arbetsuppgifter i en internationell miljö.

Vill du veta mer om rollen så hör gärna av dig!

Jeanette Elm, 070-353 55 73, jeanette.elm@financefamily.se

P.S. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande.

Ansök nu

Ekonomiassistent till Söderort

Ekonomiassistent
Läs mer Feb 14
Till vår kund i söderort i Stockholm söker vi en ekonomiassistent med start omgående. Uppdraget är till en början ett konsultuppdrag men kunden ser gärna att du är intresserad av att övergå i en fast anställning.

Du kommer ingå i ett team och rapporterar till Redovisningschefen. 

Dina arbetsuppgifter består bland annat av:

• Flödet inom leverantörsreskontra 
• Avstämningar för reskontra i samband med bokslut
• Kontakt med leverantörer
• Lägga upp nya användare
• Systemägare av Medius

Erfarenhet av Visma Administration och Medius är meriterande och gärna ett intresse för system då kunden står inför ett kommande systembyte. Vi ser gärna att du har arbetat med projektredovisning.

Vi söker dig som arbetat med hela flödet inom leverantörsreskontra. Du gillar att ha många kontaktytor och gillar att driva och engagera dig i olika frågor. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat och är van att hantera stora datamängder i Excel på ett effektivt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Ekonomiassistent till konsultuppdrag i Stockholm city

Ekonomiassistent
Läs mer Feb 1
Till vår kund i centra Stockholm söker vi nu en ekonomiassistent för ett långt uppdrag med start i april.

Du kommer ingå i ett team och rapporterar till Redovisningschefen. 

Dina arbetsuppgifter består bland annat av:

• Flödet inom leverantörsreskontra
• Betalningar
• Avstämningar för reskontra i samband med bokslut
• Påminnelsehantering 
• Kontakt med leverantörer

Erfarenhet av UBW/Agresso är meriterande och gärna ett intresse för system då kunden står inför ett kommande systembyte. Vi ser gärna att du har arbetat i fastighetsbranschen och har en förståelse för projekt och fastighetsmoms.

Vi söker dig som förstår redovisning och flödet inom leverantörsreskontra. Du gillar att ha många kontaktytor och att arbeta i ett team. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat och är van att hantera stora datamängder i Excel på ett effektivt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Är du intresserad av en tjänst inom bank, finans & försäkring?

Backofficepersonal
Läs mer Jan 2
Vi på The Finance Family söker ständigt efter kandidater till pågående och framtida uppdrag, både för direktrekrytering och konsultuppdrag.
Vill du arbeta som underkonsult så är du också välkommen.

Vill du jobba inom bank, finans & försäkring i Stockholm?
Vi ser just nu ett ökat behov av fler kandidater för kommande tjänster inom nischen bank, finans och försäkring i Stockholm. Uppdragen och tjänsterna varierar inom bank-, finans- och försäkringsområdet och innefattar bland annat tjänster inom AML, värdepapper och Backoffice. Hos The Finance Family får du möjligheten att arbeta med meriterande uppdrag och tjänster hos spännande aktörer.

Vi söker exempelvis efter kandidater inom följande områden:

• Kredit
• AML
• Treasury
• Värdepapper
• Backoffice

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har ett intresse för ekonomi, bank, finans och försäkring. Då uppdragen varierar söker vi dig med både erfarenhet från branschen, samt dig som är nyfiken på att påbörja karriären inom bank-, finans och försäkringsområdet. Beskriv gärna i ansökan om det är något speciellt område som du är intresserad av.

Vem är du?

Som person är du positiv, lyhörd och noggrann. Du arbetar på ett strukturerat sätt samt har en prestigelös inställning. För att lyckas i rollerna är du intresserad av att lära dig nya saker och gillar att ta dig an blandade arbetsuppgifter. Du är alltid mån om att göra ett bra arbete och bidrar till en god stämning i gruppen.

Tänk på detta innan du skickar ditt CV (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religion eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Compliance Officer till bank i Stockholm

Bankjurist
Läs mer Feb 7
The Finance Family söker för kunds räkning en Compliance Officer till en bank i Stockholm.Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid som beräknas starta i början på mars och initialt pågå i minst 4 månader. Möjligheter till förlängning efter konsultuppdragets slut finns.Om rollen och arbetsuppgifterSom Compliance Officer i funktionen för regelefterlevnad tillhör du avdelningen Compliance.

Dina primära arbetsuppgifter är t ex:• identifiera risker för bristande regelefterlevnad.• utföra granskningar och monitoreringar.• bidra vid framtagandet av nya och förändrade tjänster och produkter.• analysera nya och förändrade regulatoriska krav som påverkar verksamheten.• lämna råd och stöd till verksamheten.Fokus för detta uppdrag är framför allt utförande av kontrollaktiviteter på områdena IKT och säkerhet, utläggning av verksamhet samt intern styrning och kontroll.Följande kontrollaktiviteter kommer att utföras under uppdraget: • Granskning av praktisk tillämpning av Bankens IT-förändringsprocess.• Granskning av beställarkompetens.• Monitorering av implementering av FI:s uppdaterade föreskrifter om ledningsprövning.

Krav och kvalifikationerVi tror att du som söker:- har en jurist- eller affärsjuridisk examen med minst fem års erfarenhet av arbete i en juridik- eller regelefterlevnadsfunktion eller motsvarande.- har mycket goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med finansmarknadsreglering, behärskar svenska utan hinder och är en mycket god skribent.- har erfarenhet av att arbeta med områdena IKT och säkerhet, utläggning av verksamhet samt intern styrning och kontroll.- arbetar självständigt utifrån avdelningens rutiner och arbetssätt.- har en mycket god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga.- är förtroendegivande och uppvisar stor integritet i ditt arbete.

AnsökanIntervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Datakoordinator till storbank i Stockholm

Backofficepersonal
Läs mer Jan 25
The Finance Family söker för kunds räkning en Datakoordinator till en storbank i Stockholm.Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid som beräknas starta i mitten på februari och initialt pågå i minst 6 månader. Möjligheter till förlängning efter konsultuppdragets slut finns.Om rollen och arbetsuppgifter:Som Datakoordinator kommer du att ha en nyckelroll i att säkerställa korrekt hantering av bankens kunders personuppgifter. Dina dagliga uppgifter inkluderar att utföra noggranna utredningar och kartläggningar av kundinformation från bankens system, med fokus på kundens engagemang, historik och interaktion med banken.

Dina primära arbetsuppgifter är t ex:-Utredning/kartläggning och insamling av kundens personuppgifter från bankens system och tjänster baserat bl.a. på kundens engagemang, historik och interaktion med banken.-Bedömning om uppgifterna i någon del inte ska lämna lämnas ut pga att uppgifterna inte utgör kundens personuppgifter eller att banken pga av tillämpligt undantag inte får eller behöver lämna ut uppgifterna. Vid behov får du stöd av kollegor i teamet i denna bedömning.-Maskering av information som inte ska lämnas ut till kunden.-Upprättande av svarsbrev till kunden. Även här får du vid behov stöd av kollegor i teamet.-I arbetet ingår också att utveckla och förfina arbetsprocessen genom att upprätta rutinbeskrivningar och mallar samt identifiera förbättringsmöjligheter, t.ex. automatisering.

Kvalifikationer och erfarenhet:Vi tror att du som söker har en utbildning inom relevant område, gärna IT.Vidare ser vi att du:-Har minst 1-3 års arbetslivserfarenhet inom relevant område-Har erfarenhet av att självständigt utföra begränsade och definierade uppgifter.-Erfarenhet att arbeta med system/IT.-Besitter goda kunskaper i både skriftlig och muntlig kommunikation på svenska och engelska, då arbetet sker på båda språken.

I rollen finns goda möjligheter till hybridarbete, även om du förväntas vara på plats på kundens kontor åtminstone 3 dagar i veckan. 

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Vi ser fram emot din ansökan!

.

Ansök nu

Business Operations Specialist - Centevo (Vikariat 1 år)

Backofficepersonal
Läs mer Jan 16
Om Centevo

Centevo grundat 1990 ingår i koncernen Profile Software Group och är ett nordiskt, marknadsledande FinTech-bolag. De erbjuder molnbaserade mjukvarulösningar samt tjänster till bland annat bolag inom kapitalförvaltning, fondförvaltning och pensionsfonder. Mer om Centevo hittar du här: https://centevo.se/ 

Om rollen

Till kontoret i Stockholm söker Centevo nu en Business Operations Specialist på ett vikariat på 1 år som vill vara med på en spännande tillväxtresa framåt. Business Operations ansvarar huvudsakligen för förvaltningen av kundernas fonder och värdepapper.

Ansvarsområden

• Daglig avstämning av kundernas innehav och konton
• Clearing och settlement av kundernas transaktioner
• Registrering av handel och bekräftelser
• Daglig NAV- beräkning för flertalet fonder
• Myndighetsrapportering & övrig rapportering
• Aktivt samarbete med utvecklingsteamet med målet att förbättra och utöka produktutbudet
• Daglig kontakt med institutionella kunder och motparter inom bolaget

Kvalifikationer

• Minst 2 års yrkeserfarenhet inom förvaltning av fonder / värdepapper
• Erfarenhet av administrativ hantering från ett Back Office / Middle Office från Fondbolag, Kapitalförvaltning eller Bank
• Anpassningsbar till föränerliga arbetsflöden, processer och befintliga och nya system
• Trivs i en miljö med både teamwork och arbete under eget ansvar.
• Förmåga att kommunicera teknisk information, både muntligt och skriftligt på engelska & svenska och det är mycket meriterande om du talar norska i tal och skrift.
• Förmåga att arbeta effektivt som del i ett internationellt team med lösande samarbeten och interaktion 

Centevo erbjuder

Utöver en spännande roll där du får vara med på Centevos tillväxtresa erbjuds du att arbeta i en internationell miljö med en varm och inkluderande kultur och med chans att växa och utvecklas inom bolaget. 

Centevos kontor ligger i centrala i Stockholm. 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Centevo med The Finance Family. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på robert.persson@financefamily.se Tillträde enligt överenskommelse. 

Vi tillämpar löpande urval i denna rekryteringsprocess och välkomnar därför din ansökan snarast.

Vi ser fram emot?din ansökan!

Ansök nu