Wrknest AB jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Wrknest AB i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Kvalificerad Redovisningsekonom till innovativt team ????

Redovisningsekonom
Läs mer Jul 10
Om tjänsten:
Som kvalificerad redovisningsekonom kommer du att vara en viktig del av redovisningsfunktionen och stötta i förändrings- och förbättringsarbete. Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta alla moment på en ekonomifunktion, inklusive kund- och leverantörsreskontra, kreditkontroll, betalningar, kontoavstämningar, skattedeklarationer och ekonomisk rapportering. Du får också möjlighet att delta i testning och implementering av nya versioner samt utbildning inom systemplattformen IFS, som implementerades i januari 2023.
Dina framtida arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta övergripande med redovisning och vara delaktig i förbättringsarbeten. Här är några exempel på dina arbetsuppgifter:
Stödja kund- och leverantörsreskontra vid behov
Utföra kreditkontroll och kreditbevakning
Hantera betalningar och kontoavstämningar
Skattedeklarationer och ekonomisk statistikrapportering
Delta i testning och implementering av nya systemversioner
Utbildning inom den nya systemplattformen IFS

Vi söker dig som:
Vi söker dig med flerårig erfarenhet från liknande befattning och en relevant utbildning inom ekonomi och redovisning. Meriterande är om du har erfarenhet av förändringsarbete inom redovisning och av att arbeta i IFS. Du ska ha förmågan att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och en god samarbetsförmåga. Att vara serviceinriktad, självgående och strukturerad är viktiga personliga egenskaper för att lyckas i denna roll.
Övrig information:
Start: 12 augusti
Plats: Campus - Jägmästargatan, Stockholm
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare

Om kunden:
Kunden är en framstående aktör inom sin bransch med ett starkt fokus på innovation och förbättring. De värdesätter medarbetarnas utveckling och erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där nya idéer uppmuntras och implementeras. Genom att ständigt sträva efter förbättring och effektivisering säkerställer de hög kvalitet och nöjda kunder.
Om Wrknest:
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

New Account Managers till Amazon!????

Account manager
Läs mer Jul 10
Om tjänstenWrknest söker nu talangfulla personer till rollen som New Account Managertill Amazon. De är eninternationell koncern inom e-handel som under några år etablerat sig stadigt på densvenska marknaden. Du kommer att vara en del av ett litet internationellt team med kompetenta och högt kvalificerade medarbetare inom en större koncern där det finns stora möjligheter att utvecklas och växa tillsammans med företaget.
Amazon är ett globalt ledande företag som är verksamt inom många länder iEuropa samt USA, Japan, Kina, Indien, Canada, Mexico och Brasilien. Du kommer därmed att få möjligheten att arbeta i en internationell arbetsmiljö hos en av de mest innovativa och framgångsrika e-handelsleverantörerna i världen. Då Amazon expanderar inom Norden kommer mycket fokus ligga på att attrahera kunder med anpassade och attraktiva produkter för den nordiska marknaden. Detta innebär att du kommer få möjligheten att samarbeta med framgångsrika online-återförsäljare från olika branscher. Rollen innebär ett stort ansvar för att uppnå affärsmässiga och finansiella mål i en snabbföränderlig miljö. Detta ger dig utmärkta tillväxtmöjligheter och möjligheter till att utöka din egna kompetens inom området.
Detta är en direktrekrytering till företaget där Wrknest håller i den inledande rekryteringen och finns med hela vägen av rekryteringsprocessen.
Dina framtida arbetsuppgifterI rollen kommer du att kontakta nya kunder och hjälpa dem med deras expansion och få deras företag att växa genom att inleda ett partnerskap. Du kommer att ansvara för att leverera ny affärstillväxt och maximera intäktsgenerering för utvalda produktfamiljer. Du onboardar kunden och genom ettaktivt samarbete identifierar och utvecklar du affärsmöjligheter samt stöttar kunden i processen för att uppnå gemensamma mål.
Som en del av rollen kommer du även att analysera försäljnings- och trafikdata för att identifiera möjligheter att hjälpa existerande kunder, både nationella och internationella. Du ger konkurrenskraftig kunskap mot generering av leads för att skapa nya kundsamarbeten. Här kommer du dessutom arbeta med olika interna intressenter både inom och utanför landet för att stödja konsolideringen av befintliga och utveckling av nya tjänster. Att samarbeta nära chefer inom detaljhandeln för att identifiera långsiktiga och kortsiktiga tillväxtmöjligheter för varje kategori kommer vara av stor vikt.
Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå av att:
Uppnå affärsmässiga och ekonomiska mål och driva tillväxten av företagets tredjepartsverksamhet i utvalda kategorier
Identifiera möjligheter att förbättra Marketplace-affären för alla säljare genom skalbara lösningar och hantera lanseringen av dessa lösningar
Dela lärdomar med dina globala motsvarigheter (EU, USA och Asien-team) för att driva bästa praxis och för att identifiera nya möjligheter
Genomföra djupa analyser för att förstå grundorsakerna till säljarprestanda och åtgärder för att påskynda tillväxten
Arbeta nära olika kategoriteam för att identifiera kategorispecifika tillväxtmöjligheter
Identifiera och hantera projekt för att förbättra kund- och säljarupplevelsen genom att arbeta nära med interna och externa team

Vi söker dig som har
En ingenjörsutbildning, ekonomiutbildning eller liknande utbildning
1-3 årsarbetslivserfarenhet inom liknande områden såsom försäljning, e-handel eller Customer Success - eller ingen erfarenhet alls. Utmana oss!
Grundläggande kunskap inom Excel samt erfarenhet av att lösa analytiska problem
En förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift, både på svenska och engelska
En förmåga att förklara komplexa koncept enkelt

Vi ser det som meriterande med
Språkkunskaper inom ett annat nordiskt språk, dvs. finska, danska eller norska
En masterexamen inom en toppskola, samt hög akademisk prestation
Erfarenhet av detaljhandel, teknikföretag, samt e-handelsföretag
Erfarenhet av att använda Salesforce eller annat CRM-verktyg
Erfarenhet av att arbeta med juridiska, produkt- och interna företagsägare för att nå avtal som är ömsesidigt fördelaktiga
Erfarenhet av eget företagande

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som är självgående, driven och resultatinriktad. Som person är du även kreativ och initiativtagande i ditt arbete. Du är driven och affärsmässig i din kontakt med kunder och kollegor och kan influera andra och kan konstruktivt ge rekommendationer å kundernas vägnar. Då företaget befinner sig i en snabbföränderlig och hög presterande miljö är det viktigt att du är högt organiserad, resultatorienterad och har en förmåga att snabbt byta fokus.

Övrig information
Start: Omgående
Anställningsform: Heltid (40h/vecka)
Placering: Stockholm
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

Ansök nu

Erfaren projektledare inom bygg sökes! ?????

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jul 9
Om tjänsten
Just nu hjälper vi vår samarbetspartner Ytterman att hitta deras nästa Projektledare. I denna rollkommer du att leda komplexa byggprojekt.Du bliren nyckelperson i att forma projekt från start till mål, och din expertis kommer vara avgörande för att uppnå framgångsrika resultat.Hos Ytterman får du möjlighet att påverka och utvecklas i en dynamisk och framåtsträvande organisation, med fokus på både arbetsglädje och professionell tillväxt.

Dina framtida arbetsuppgifter
Skapa och leda projektgrupper anpassade efter projektets behov.
Utveckla detaljerade planer och bygglovshandlingar.
Hantera projektets ekonomi, inklusive kostnadsuppföljning och slutkostnadsprognoser.
Säkerställa att alla projektrelaterade parter är uppdaterade och att projektet följer gällande arbetsmiljöansvar och etiska riktlinjer.
Vara ansvarig för att handleda och stödja mindre erfarna projektledare.
Aktivt nätverka och arbeta för att vinna nya uppdrag och utveckla affärsrelationer.

Vi söker dig som har

Har minst 10 års erfarenhet inom byggbranschen, med betydande tid i en projektledande roll.
Har erfarenhet av att hantera olika typer av byggprojekt, inklusive kommersiella fastigheter och offentliga institutioner.
Är en skicklig organisatör med starka ledaregenskaper och god förmåga att motivera andra.
Besitter en eftergymnasial utbildning inom relevant område eller har motsvarande yrkeserfarenhet.
Har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och innehar B-körkort.


Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi ser att du är en kommunikativ och förtroendeingivande person som delar företagets värderingar om attfrämja en kultur där man lär av varandra och man tillsammans jobbar för att nå mål och växa!
Övrig information
Start:Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Om företaget
Ytterman är en framstående aktör inom byggbranschen som hanterar allt från förstudier till produktion. De är experter på att leverera kvalitativa resultat i både nyproduktion och ombyggnadsprojekt och erbjuder en arbetsplats med stort eget ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.
Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Interimsuppdrag som projektledare inom bygg!

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jul 9
Om tjänstenSom Projektledare kommer du att leda och samordna byggnationen av automatiska avfallshanteringssystem genom alla projektfaser: planering, projektering, inköp, montage och drifttagning. Du kommer bland annat att ansvara förkommersiella aspekter som budget och kontraktsbevakning. Du blir en nyckelperson i projektorganisationen och deltar aktivt i planeringsmöten, byggmöten och besiktningar. Här får du chansen att utvecklas inom ett internationellt företag med stor påverkan i en roll som kombinerar teknik, byggentreprenad och miljötänk.
Dina framtida arbetsuppgifterSom projektledare kommer du att:
Leda projektorganisationen och samordna arbetet genom alla faser.
Upprätta och följa projektbudgetar samt bevaka och förhandla kontrakt.
Delta i planeringsmöten, byggmöten och besiktningar.
Ansvara för att genomföra projekt med hög professionalism och affärsmannaskap.

Vi söker dig som
Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område, alternativt erfarenhet förvärvad på annat sätt.
Har minst 5 årserfarenhet av projektledning inom byggindustrin och/eller markentreprenad.
Besitter goda projektledaregenskaper och god teknisk förståelse.
Har erfarenhet av ekonomistyrning och uppföljning.
Har hög IT-mognad och kunskap inom entreprenadjuridik.
Behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Övrig information
Start: Efter semestrarna
Plats: Stockholm
Omfattning: Heltid, med flexibilitet i arbetsplats och arbetstider.
Anställningsform: Konsult,initialt 6 månader

Om kundenKunden är en innovatör inom den globala industrin för automatiserad insamling av avfall. De leder utvecklingen av framtidens återvinning och resurssmart avfallshantering med en vision att skapa smartare städer och förbättra livskvalitén idag för att lämna en grönare planet till kommande generationer.
Om WrknestPå Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Redovisningsekonom till ledande elektronikföretag på tillväxtresa! ????

Redovisningsekonom
Läs mer Jul 9
Om tjänsten
Vår kund, Nordens ledande leverantör av timingprodukter inom nischad elektronik, teknikkomponenter och kraftelektronik, söker nu en redovisningsekonom. De erbjuder produkter som kristaller, oscillatorer, sensorer, antenner och nätaggregat. Du kommer att anställas direkt hos kunden via en rekryteringsprocess som hanteras av Wrknest.
Dina framtida arbetsuppgifter
Som redovisningsekonom kommer du att ha en viktig roll i ekonomiteamet och ansvara för:
Månadsbokslut
Momsdeklaration
Periodisk moms
Hantera löpande bokföring
Arbeta med kund- och leverantörsreskontra
Utföra övriga administrativa uppgifter

Vi söker dig som
Har arbetat med redovisning i minst 5 år och har erfarenhet av löpande bokföring, periodisk moms och månadsbokslut. Du behöver också ha erfarenhet av kund- och leverantörsreskontra och behärska svenska och engelska i både tal och skrift.
Meriterande kvalifikationer
Erfarenhet av Business Central Microsoft (BC)
Erfarenhet av elektronikbranschen

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför söker vi dig som är strukturerad, noggrann och prestigelös. Du är även flexibel och samarbetsinriktad och tycker om att hjälpa till.
Övrig information
Start: Omgående
Plats: Spånga, Stockholm
Omfattning: Heltid, 100%
Anställningsform: Tillsvidare, med inledande provanställning

Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval. En bakgrundskontroll kan komma att genomföras på slutkandidat. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.
Om kunden
Företaget är Nordens ledande leverantör av timingprodukter och erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där innovation och kvalitet står i fokus. De befinner sig på en spännande tillväxtresa och söker nu en redovisningsekonom som vill vara med och bidra till deras fortsatta framgång.
Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Fakturaspecialist till energibolag ?

Ekonomiassistent
Läs mer Jul 5
Om tjänstenSom Fakturaspecialist arbetar du operativt inom enheten Försäljning på avdelningen Eftermarknad och service. Du kommer att hantera ägarbyten och identifiera förbättringsmöjligheter inom denna process. Rollen innebär också att bistå med fakturering av alla produkter, tjänster och tillval så att dessa sker i tid, samt agera second line-support för fakturarelaterade frågor.
Dina framtida arbetsuppgifterI denna roll kommer du att:
Genomföra ägarbyten och identifiera förbättringar i processen.
Hantera fakturering av alla produkter, tjänster och tillval.
Agera second line-support i fakturafrågor.
Bidra till att säkerställa att faktureringen sker i tid och på ett korrekt sätt.

Vi söker dig somVi söker dig med gymnasial utbildning eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet. Du bör ha erfarenhet av administrativa uppgifter och god kommunikativ förmåga, samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
Meriterande kompetenser:
Erfarenhet av arbete inom energibranschen.
Kunskaper inom fakturahantering.

Vi värdesätter personliga egenskaper som initiativtagande, kvalitetsmedvetenhet, god muntlig kommunikation, samarbetsförmåga och serviceinriktning.
Övrig information
Start: Efter semestrarna, för att ge dig en bra start på din nya karriär.
Plats: Stockholm
Omfattning: Heltid, med flexibilitet i arbetsplats och arbetstider.
Anställningsform: Tillsvidare

Om kundenVår kund är ett ledande energibolag som tryggar den växande Stockholmsregionens tillgång till värme, kyla, el och avfallshantering. Med fler än 800 000 stockholmare och över 400 verksamheter anslutna till fjärrvärmenätet, strävar de mot att göra Stockholm till världens första klimatpositiva huvudstad.
Om WrknestPå Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Redovisningsekonom till ett spännande bolag ????

Redovisningsekonom
Läs mer Jul 5
Om tjänsten
Vår kund söker en erfaren redovisningsekonom för att hantera ökade volymer av inköpsordrar och fakturor. Rollen är nyinrättad och innebär att arbeta processöverskridande mellan inköp och redovisning, där du kommer att stötta leverantörsreskontrateamet samt inköpsenheten i hanteringen av rekvisitioner och inköpsorder.
Dina framtida arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i affärssystemet UBW/Agresso, både inom ekonomisystemet och inköpssystemet. Arbetsuppgifterna inkluderar:
Stötta och vara delaktig i leverantörsreskontrateamet.
Hantera fakturor som fastnar i flödet.
Delta i ekonomisupport, vilket innebär att utreda, analysera och svara på frågor från verksamheten.
Vara delaktig i analys av fakturaflöden.
Delta i upplägg av rekvisitioner, inköpsorder och artiklar.
Delta i register- och masterdata struktur.
Delta i analys av flödet från order till inköpsfaktura.

Vi söker dig som
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom ekonomi/redovisning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har minst tre års erfarenhet av självständigt arbete inom redovisning de senaste fem åren och minst två års erfarenhet av att arbeta i affärssystemet UBW/Agresso med leverantörsreskontra, fakturaflöden och inköpsfakturor, både svenska och utländska. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, samt i Excel och övriga MS Office-program.
Meriterande är erfarenhet av att supporta verksamheten i hantering av leverantörsfakturor och inköpsfakturor, samt deltagande i förbättringsarbete.
Personliga egenskaper vi värdesätter är engagemang, proaktivitet och prestigelöshet. Du tar initiativ och hittar lösningar, är strukturerad och noggrann, samt har god kommunikativ förmåga och en vilja att dela med dig av dina kunskaper. Förmågan att samarbeta framgångsrikt med andra är också viktig.
Övrig information
Start: Efter semestrarna, för att ge dig en bra start på din nya karriär.
Plats: Stockholm
Omfattning: Heltid, med flexibilitet i arbetsplats och arbetstider.
Anställningsform: Tillsvidare

Om kunden
Kunden är ett statligt affärsverk som ansvarar för att elöverföringssystemet är säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt. De har drygt 1400 medarbetare, med huvudkontor i Sundbyberg och kontor i bland annat Sundsvall, Göteborg och Sollefteå.
Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Recruitment Partner/Consultant Manager sökes till Wrknest! ????????

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Jul 2
Om att jobba hos oss
På Wrknest drivs vi av att få företag så väl som människor att växa. Vi vet att hög potential tillsammans med smart inriktad kompetensutveckling är nyckeln till framgång både hos ambitiösa individer och företag. Som scale-up är vårt motto att vara flexibla, kreativa, baserade på kunskap och forskning och att bidra till att förändra en rekryteringsbransch som länge trampat i gamla hjulspår. Men framförallt, vi lever som vi lär!
Därför söker vi nu vår nästa Recruitment Partner/Consultant Manager för att vara med och ta oss och våra kunder närmare våra respektive visioner. Du är en del av vår växande start-up som idag består av 17 människor, fördelade på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.En stor del av rolleninnefattar att med hjälp av olika urvalsmetoder, kandidatbedömningar och sourcing samt nära kundsamarbeten, hitta rätt och den bästa kandidaten för att få våra kunder att växa och nå sina mål. Inom rekrytering finns det många vägar till Rom, och vi kommer ge dig en omfattande introduktion med att bland annat förse dig med den evidens och de best-practises som finns kring rekrytering. Men sedan är det upp till dig att till fullo utnyttja vår entreprenöriella miljö och hitta ditt bästa sätt att arbeta.
En annan del av rollen, som successivt kommer växa, är arbetet med våra konsulter. Du kommer att ha arbetsgivaransvar för en växande andel konsulter och se till att de får bra onboarding och upskilling hos våra kunder, samt att de tycker vi är världens bästa arbetsgivare och att du är en både förtroendeingivande och skön person att ha kontakt med.
Vem är du då?
Vitror att den bästa matchen är du som nyligen tagit examen från en relevant högskoleutbildning och att du har ett stort intresse för att arbeta med människor i allmänhet och rekrytering i synnerhet.
Vi är en organisation som älskar att slå våra egna rekord och uppsatta mål. Du kommer dock verkligen inte känna dig som att du är med i “Wolf of Wallstreet”, för vi tycker själva att vi har hjärtat på rätt ställe och tycker det är viktigt att ha distans till saker och ting och ta saker med humor.
Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Våra värdeord är Enkelt, Entreprenörskap och Engagemang, så om du känner dig träffad av dessa är sannolikheten stor att du kommer lyckas hos oss.
Låter det intressant? Urvalet görs genom telefonsamtal, intervjuer och case. Vi ser gärna att du i din ansökan motiverar varför detta jobb/denna bransch motiverar dig och vad du tror att du kommer bidra med.
Övrig information
Start:Q3-Q4 2024
Plats:Södermalm
Omfattning:Heltid
Anställningsform:Tillsvidare med inledande provanställning
Rekryteringsprocessen:Processen kommer bestå av tester, inledande telefonsamtal, intervjuer samt case.
Lön:Fast lön + provision
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se

Ansök nu

Strategic Buyer till The Place to B! ???????????

Inköpare
Läs mer Jun 27
Är du en driven strategisk inköpare och skicklig förhandlare? Söker du en roll där du får utmana dig själv och ges både frihet och stort eget ansvar? Då är The Place to B rätt plats för dig!
The Place To B är specialiserade på exklusiva och nischade varumärken inom hårvård. Deras mission är att revolutionera skönhetsupplevelsen genom att kontinuerligt skapa och definiera framtidens skönhetstrender. The Place To B haren modern organisation där kvalitet alltidstår i fokus. De växer kontinuerligt och har en imponerande portfölj som för närvarande inkluderar varumärken som BHBD och Hairtalk.
Nu har du chansen att bli en viktig del av The Place To B's utvecklingsresa i rollen som Strategic Buyer och spela en avgörande roll i deras framgång. The Place To B är marknadsledande och befinner sig i en stor tillväxtfas vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter på sikt.
Om rollen
Som strategisk inköpare på The Place to B kommer du att utveckla och förbättra inköpsrutiner för hela koncernen. Ditt ansvarsområde omfattar flera underleverantörer runt om i världen.

Dina framtida arbetsuppgifter
Upphandla och skriva avtal med leverantörer.
Upprätthålla företagets leverantörs- och förhandlingsstrategi.
Säkerställa att varu- och digitala flöden fungerar och vidareutvecklas.
Driva leverantörsutveckling.
Sprida relevant information kring leveransflöden internt.
Bevaka frågor rörande Corporate Social Responsibility (CSR) i leverantörsrelationer.
Genomföra omvärldsbevakning inom produktområdet.
Följa upp och vara proaktiv kring nyckeltal.
Sammanställa rapporter, leverantörsmarknadsanalyser samt riskanalyser.
Arbeta nära med produktutvecklingsansvarige för att säkerställa kvalitetsmål.

Vi söker dig som
Har universitets-/högskoleutbildning inom inköp, supply chain eller företagsekonomi, alternativt annan relevant utbildningsbakgrund för strategiskt inköpsarbete.
Har tidigare erfarenhet av inköpsprocessen.
Talar och skriver svenska och engelska obehindrat.
Är en van användare av ERP-system och Excel.
Är driven ochnyfikenhet.
Vill vara med på resan att bygga ett globalt företag inom skönhetsindustrin.

Vi ser det som meriterande med
-Tidigare erfarenhet av Microsoft Business Central.
- Tidigare erfarenhet från startup eller mindre bolag i tillväxtfas.
För att lyckas i rollen är du självständigt drivande och trivs i en förändringsorienterad organisation. Vidare ser vi att:
Du har välutvecklade sociala färdigheter, vilket gör att du har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer.
Du arbetar strukturerat och proaktivt för att uppnå dina mål och drivs av att skapa affärsmässigt fördelaktiga lösningar.
Som person är du initiativrik och duktig på att prioritera.
Du ser problem som stimulerande utmaningar och tvekar inte att gå den extra milen för att hitta en lösning.

Övrig information
Start: Hösten 2024
Plats: Centrala Stockholm
Omfattning: Heltid
Detta är en direktrekrytering där Wrknest sköter rekryteringsprocessen, men där du blir anställd direkt av The Place To B.
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval. Vi börjar behandla ansökningarna vecka 32.
Om The Place To B
The Place to B är en dynamisk och hjärtlig arbetsplats där varje medarbetare känner sig välkommen. Hos dem får du en miljö som främjar kreativitet och innovation, där dina idéer och initiativ inte bara får utrymme att växa utan också uppmuntras och värderas högt. De tror på öppna diskussioner och samarbete, vilket skapar en atmosfär där du kan utvecklas både professionellt och personligt.
Hos The Place to B är varje medarbetare en viktig ambassadör för deras företag. De värdesätter att allt de gör och säger, både internt och externt, bidrar till deras gemensamma framgång och stärker varumärket. De strävar efter att bygga en kultur där varje handling och varje ord räknas, och där du som individ gör en verklig skillnad.
Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu

Projektledare till spännande projekt inom Tele!

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jun 26
Om tjänsten
Just nu hjälper vi vår samarbetspartnerElektrosignal Infra (ES Infra) att hitta en erfaren projektledare inom tele som vill ta nästa steg i sin karriär! Som projektledare hos ES Infrakommer du att spela en nyckelroll i deras fortsatta expansion och leda komplexa projekt inom telekommunikation och svagström.Här blir du del av en engagerad enhet ochges möjlighet att vara med från ett tidigt stadie i projektetoch bygga upp ett nytt team. Du får sätta din prägel på arbetet och ges stort ansvar samt hög flexibilitet! Denna roll passar dig som trivs i en dynamisk miljö och är duktig på att anpassa dig efter olika krav och situationer. ES Infra har sitt kontor iFarsta, men du kommer troligen att sitta större delen av din tid ute på projektets etablering.
Detta är en direktrekrytering till ES Infra, där vi på Wrknest sköter rekryteringsprocessen. Därför önskar vi att all kontakt sker via oss.

Dina framtida arbetsuppgifter
Leda större projekt, exempelvis utbyggnaden av Stockholms tunnelbana och tvärbanan.
Ansvara för arbetsledare och resursplanering.
Hantera dokumentation, tillstånd, arbetsberedningar och utbildningsintyg.
Upprätthålla och utveckla kundkontakter, både med beställare och leverantörer.
Säkerställa att projekten följer kontrakt och juridiska krav, inklusive ÄTA-hantering och entreprenadjuridik.
Utföra egenkontroller och upprätthålla dagböcker.
Arbeta proaktivt för att ligga steget före i projektens olika faser.

Vi söker dig som har
Minst 2 års erfarenhet som projektledare.
Erfarenhet från komplexa projekt och hantering av flera intressenter.
Utbildning/erfarenhet av entreprenadjuridik.
B-körkort.
Goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande
Erfarenhet inom infrastrukturprojekt.
Erfarenhet av fiber, passersystem och nätverk.
Tidigare erfarenhet av större installationsentreprenader.
Kunskap om och erfarenhet av svagström, nätverk och fiberinstallationer.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som är flexibel, kommunikativ och strukturerad. Som person är du även noggrann i ditt arbete och serviceinriktad i din kontakt med kunder och kollegor.

Övrig information
Start: Hösten 2024
Plats: Farsta, Stockholm
Omfattning:Heltid
Anställningsform:Tillsvidare, med inledande provanställning.
För denna tjänst kommer enbakgrundskontroll att genomföras innan anställning.
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Om företaget
Elektrosignal Infra erbjuder företag, statliga verk, landsting, kommuner och myndigheter rådgivning, konstruktion, projektering, installation, underhåll, service och besiktning inom el, signal, tele, kanalisation och mark. Medarbetarna har lång erfarenhet från komplexa projekt inom exempelvis Trafikverket, Stockholms tunnelbana, Roslagsbanan mfl.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu

Kundtjänstmedarbetare till ett svenskt miljöteknikföretag!

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Jun 25
Om tjänstenVi på Wrknest söker nu en kundtjänstmedarbetare till ett svenskt miljöteknikföretag i Stockholm. Företageterbjuder modern avfallshantering för framtidens städer genom att utveckla, leverera och underhålla underjordiska sopsugsanläggningar.På grund av ett byte av affärssystem behöver de förstärka sitt team tillfälligt och söker därför en kundtjänstmedarbetare för enklare arbetsuppgifter. Detta konsultuppdrag sträcker sig över 6 månader med omgående tillträde.Dina framtida arbetsuppgifter
Hantera inkommande ärenden via telefon och e-post.
Registrera ärenden i deras affärssystem.
Ge grundläggande support och vidarebefordra ärenden till rätt avdelning.

Vi söker dig som
Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
Har erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom kundtjänst eller liknande roller.
Har goda kunskaper i Officepaketet, erfarenhet av CRM system är ett plus.
Är driven, självgående och har en god kommunikationsförmåga.
Är noggrann och serviceinriktad i din kontakt med kunder och kollegor.

Övrig information
Start: Omgående.
Plats: Stockholm.
Omfattning: Heltid, 40h/v.
Anställningsform: Konsultuppdrag på 6 månader.

Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.Om företagetVår kund är ett svenskt företag som leder utvecklingen av framtidens återvinning och resurssmart avfallshantering och har en vision att skapa smartare städer, förbättra livskvalitén och lämna en grönare planet för kommande generationer. Företaget finns i 20 olika länder och i Sverige har de cirka 100 anställda fördelade på fyra orter.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu

Drifttekniker till CBRE

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Jun 25
Om tjänsten
Vill du arbeta i ett internationellt företag med stora utvecklingsmöjligheter? Trivs du med att arbeta i högteknologisk miljö där din kompetens och noggrannhet kommer att spela en avgörande roll? Har du teknisk kompetens och är allmänt bred inom området driftteknik samt är en lagspelare så kan detta vara jobbet för dig!
Vi söker en driven drifttekniker med något års erfarenhet av fastighetsteknik eller fastighetsskötsel.I denna roll kommer du att arbeta tillsammans med teamet hos CBREs kund i Kista, Stockholm, där du tillsammans med det övriga teamet ansvarar för att säkerställa att kundens fastighetstekniska system är i gott skick med fokus på drift och underhåll.
Dina framtida arbetsuppgifter
Du kommer att utföra daglig tillsyn och kvalitetssäkring samt service och underhåll på tekniska system och utrustning. Därtill kommer du att:
Arbeta och rapportera i CBREs interna system för planerat underhåll.
Driva åtgärder och förändringar i utrustning i kundens fastigheter och anläggningar.
Utföra åtgärder samt dokumentera i enlighet med uppsatta rutiner.
Vara en representant för CBRE gentemot kund samt ansvara för leverantörskontakter.
Säkerställa att arbetet uppfyller alla myndighetskrav, lokala krav, kvalitetsnormer, hållbarhet och energieffektivitet.
Säkerställa att underleverantörers samt egna arbetsuppgifter utförs enligt framtagna processer och rutiner i enlighet med CBRE:s miljö-, hälso- och säkerhetspolicy.
Beredskap kan komma att ingå i rollen.

Vi söker dig som
Har arbetat i något år i en roll som servicetekniker eller drifttekniker.
Brand kompetens med tidigare erfarenhet av brandlarm och sprinklers.
Är självgående men trivs med att arbeta i grupp.
Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Har goda datorkunskaper och gärna erfarenhet av underhållssystem.
Ett rent belastningsregister är ett krav för anställning.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi söker dig som har ett stort kundfokus, är social och noggrann i ditt arbete samt känner stolthet i ditt yrke och tar ansvar för din och teamets leverans. Utöver det kräver rollen självständighet, prestigelöshet och problemlösningsförmåga. För att trivas i rollen bör du även värdesätta arbete tillsammans med engagerade och proaktiva kollegor.
Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Kista, Stockholm
Omfattning: Heltid, 100%
Anställningsform: Tillsvidare
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
En bakgrundskontroll kan komma att genomföras på slutkandidat. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.
Om kunden
CBRE är världens största kommersiella fastighetsföretag och de drivs av att leverera marknadsledande fastighetsrelaterade tjänster som bidrar till deras kunders framgång! Deras ca 100 000 anställda hjälper investerare, fastighetsägare och hyresgäster via deras cirka 530 kontor över hela världen och omsatte 2022 30 miljarder dollar. CBRE Global Workplace Solutions (GWS) är ett affärsområde inom CBRE som levererar integrerade tjänster inom facility management, projekt och rådgivning.
Om Wrknest
På Wrknest gör de inte som alla andra. De tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När de startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att de inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser de till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan de snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Kundtjänstmedarbetare till ett svenskt miljöteknikföretag!

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Jun 25
Om tjänstenVi på Wrknest söker nu en kundtjänstmedarbetare till ett svenskt miljöteknikföretag i Stockholm. Företageterbjuder modern avfallshantering för framtidens städer genom att utveckla, leverera och underhålla underjordiska sopsugsanläggningar.På grund av ett byte av affärssystem behöver de förstärka sitt team tillfälligt och söker därför en kundtjänstmedarbetare för enklare arbetsuppgifter. Detta konsultuppdrag sträcker sig över 6 månader med omgående tillträde.Dina framtida arbetsuppgifter
Hantera inkommande ärenden via telefon och e-post.
Registrera ärenden i deras affärssystem.
Ge grundläggande support och vidarebefordra ärenden till rätt avdelning.

Vi söker dig som
Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
Har erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom kundtjänst eller liknande roller.
Har goda kunskaper i Officepaketet, erfarenhet av CRM system är ett plus.
Är driven, självgående och har en god kommunikationsförmåga.
Är noggrann och serviceinriktad i din kontakt med kunder och kollegor.

Övrig information
Start: Omgående.
Plats: Stockholm.
Omfattning: Heltid, 40h/v.
Anställningsform: Konsultuppdrag på 6 månader.

Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.Om företagetVår kund är ett svenskt företag som leder utvecklingen av framtidens återvinning och resurssmart avfallshantering och har en vision att skapa smartare städer, förbättra livskvalitén och lämna en grönare planet för kommande generationer. Företaget finns i 20 olika länder och i Sverige har de cirka 100 anställda fördelade på fyra orter.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu

Ekonomiansvarig till spännande företag i Stockholm ????

Redovisningsekonom
Läs mer Jun 17
Om tjänsten: Vår kund söker nu en ekonomiansvarig som kan ta helhetsansvaret för bokföring och redovisning i sex bolag, varav två har löpande verksamhet. Tjänsten innebär att du kommer att arbeta nära ägarna och ge dem ekonomiskt stöd, samt hantera allt från löner till momsredovisning och skattedeklarationer.
Dina framtida arbetsuppgifter: Du kommer att ha ett övergripande ansvar för ekonomin och se till att allt fungerar smidigt.
Fullständig bokföring och redovisning för sex bolag
Hantering av momsredovisning och skattedeklarationer
Löneadministration inklusive semesterlöneskulder och HR-stöd
Fakturahantering (kund- och leverantörsreskontra)
Kontinuerlig avstämning av konton och intern månadsbokslut
Pensionsavstämning med Collectum och SHB
Hantering av personalens utlägg
Framtagning av underlag och produktion av årsredovisningar
Ekonomiskt stöd till ägarna
Hantering av bankärenden och övervakning av cash flow

Vi söker dig som: Har en gedigen erfarenhet inom bokföring och redovisning samt en förmåga att självständigt ta ansvar för hela ekonomifunktionen. Du är noggrann, strukturerad och har goda kunskaper inom löneadministration, skatter och moms. Erfarenhet av att hantera HR-relaterade frågor är meriterande.
Du är en person som trivs med att ha flera bollar i luften och som kan prioritera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är också kommunikativ och har en förmåga att samarbeta med olika intressenter inom och utanför organisationen.
Övrig information:
Start: Efter semestrarna/Augusti
Plats: Stockholm
Omfattning: Heltid, med flexibilitet i arbetsplats och arbetstider.
Anställningsform: Tillsvidare

Om kunden: Kunden är ett väletablerat företag som ägs av en känd författares barn och barnbarn. Företaget har 16 anställda, de flesta specialiserade på olika typer av rättighetsområden, och deras verksamhet sträcker sig över hela världen. Kärnan i deras verksamhet är en djup kärlek till författarens verk och övertygelsen att dessa verk behövs mer än någonsin.
Om Wrknest: På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Senior redovisningsekonom sökes till Titanium Gateway! ????

Redovisningsekonom
Läs mer Jun 17
Om tjänsten
Titanium Gatewayär global leverantör av titan och speciallegeringar för kritiska applikationer inom medicinimplantat, bil- och flyg/rymdindustri, kemisk industri, offshoremarknaden, försvarsindustrin, sportutrustning och andra högteknologiska tillverkningssektorer.De söker nu en senior redovisningsekonom till sitt kontor i Järfälla i och med att debefinner sig i en stark tillväxtfas, där du som redovisningsekonom kan få stor möjlighet till att påverka företagets riktning framåt. Deras största engagemang ligger i att erbjuda en utmärkt och oslagbar personlig service, där utgångspunkten är motiverade och engagerade anställda som alltid siktar på högsta tänkbara kundnöjdhet och kvalitetgenom alla processer i hela verksamheten.
Titanium Gateway harett team på åtta kollegor i Sverige, Finland och Tyskland med en stark företagskultur. Det är ett sammansvetsat gäng som flera gånger om året åker på resor och hittar på andra spännande aktiviteter. Detta är ett expansivt bolag som ständigt befinner sig i utvecklings- och tillväxtfas och ser ljust på framtiden. Vill du vara med på resan och Titanium Gateways framgångar?
Dina framtida arbetsuppgifter
I rollen som redovisningsekonom hosTitanium Gateway kommer du att ansvara över företagets ekonomimed stöttning från ledningen. Du kommer utöver sedvanlig ekonomihantering jobba aktivt med att ta fram statistik och KPIer som kommer fungera som underlag för företagets strategiska beslut framåt. Dina ansvarsområden inkluderar:
Löpande redovisning
Kund- och leverantörsreskontra, från ax till limpa
Fakturering
Löpande redovisning
Månadsbokslut och stöd vid årsbokslut
Rapportering till SCB
Deklarationsarbete
Arbeta med KPIer
Utforma likviditetsprognoser
Myndighetskontakt
Löner för fem medarbetare i Sverige
Samverka med löneansvariga i Finland och Tyskland

Med tiden finns även goda chanser för rätt person att utvecklas och få än mer ansvar och möjlighet att påverka företagets riktning.
Vi söker dig
Som är driven, självgående och har flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete från en roll där du haft stort eget ansvar över ekonomi. Du har ett analytiskt förhållningssätt, är strukturerad och kan arbeta effektivt utan att tumma på kvaliteten. Vidare är du en problemlösare som drivs avatt förbättra processer och rutiner för både dig själv och andra.
Kvalifikationer
Relevant utbildning
Flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete
God förståelse för ekonomiprocesser och konton
God systemvana och hanterar Excel
Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

Meriterande
Erfarenhet av lagerredovisning

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Järfälla, Stockholm
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare, med inledande provanställning
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
En bakgrundskontroll kan komma att genomföras på slutkandidat. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.

Om Titanium Gateway
Titanium Gateway är global leverantör av titan och speciallegeringar för kritiska applikationer inom medicinimplantat, bil- och flyg/rymdindustri, kemisk industri, offshoremarknaden, försvarsindustrin, sportutrustning och andra högteknologiska tillverkningssektorer. Företagets största engagemang ligger i att erbjuda en utmärkt och oslagbar personlig service, där utgångspunkten är motiverade och engagerade anställda som alltid siktar på högsta tänkbara kundnöjdhet och högsta kvalitet, genom alla processer i hela verksamheten.Häng med på deras spännande resa!
Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Global Distribution Coordinator ????

Backofficepersonal
Läs mer Jun 13
Om tjänsten:
Vår kund är ett internationellt biopharmaceutiskt företag som förbättrar livet för människor med sällsynta sjukdomar. De söker nu en Global Distribution Coordinator som kommer att ansvara för kundservice och distribution av färdiga produkter till deras kunder, inklusive deras filialer. Rollen innebär även kontinuerlig förbättring av operationell effektivitet samt att säkerställa att kundernas behov möts på bästa möjliga sätt.
Dina framtida arbetsuppgifter:Som Global Distribution Coordinator kommer du att:
Säkerställa bästa möjliga service och support för att trygga leveransen av kundens produkter.
Administrera kundorder, inklusive ordermottagning, batchreservation, plock- och packorder, bokning och övervakning av leveranser, fakturering, kreditering, returer och kundkvalificering.
Hantera månadsbokslut och försäljningsrapportering av kundens konsignationslager samt stödja kundens filialer i att slutföra processen med deras lagerpunkter.
Ansvara för gränssnittstransaktioner mellan kundens huvudkontor och deras filialers logistikleverantörer.
Driva processförbättringar.
Om tillämpligt, hantera masterdata inklusive prissättning i operativa ERP-system.
Om tillämpligt, hantera serienummer i enlighet med EUFalsified Medicines Directive (FMD).
Vi söker dig som:
Har följande kvalifikationer och egenskaper:
Erfarenhet och intresse för olika IS/IT-system.
Flytande i engelska.
En lagspelare som är strukturerad, noggrann och professionell med en genuin kundservicemindset.
Självständig och initiativrik när processer inte fungerar effektivt.
God samarbets- och kommunikationsförmåga, samt förmåga att prioritera och lösa problem med stark tidsplanering.

Meriterande:
Kunskaper i svenska.
En positiv och lösningsorienterad inställning.
Övrig information: Start: 12 augusti 2024, för att ge dig en bra start på din nya karriär.
Plats: Stockholm, Sverige, helst på plats.
Omfattning: Heltid.
Anställningsform: Konsultuppdrag till och med 4 april 2025.
Om kunden:
Vår kund är ett ledande biopharmaceutiskt företag som fokuserar på att förbättra livskvaliteten för personer med sällsynta sjukdomar genom innovativa behandlingar inom hematologi, immunologi och specialistvård.
Om Wrknest:På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Deltidsuppdrag på fredag 14 juni

Kontorsreceptionist
Läs mer Jun 11
Om tjänsten
Wrknest söker nu en effektiv person som letar efter en möjlighet att tjäna lite extra pengar samt få arbetserfarenhet.
Vi söker en person som kan jobba mellan klockan 08.00 till 17.00 under fredag den 14 juni 2024.

Dina framtida arbetsuppgifter
Hålla i registrering
Fixa registreringsbord
Förbereda namnskyltar
Vara behjälplig med allmänna frågor

Vi söker dig som
Studerar eller har annan huvudsaklig sysselsättning
Tycker det är roligt med service och att jobba med människor

Vi ser det som meriterande
Erfarenhet som värd/värdinna på event
Erfarenhet inom service

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som är ansvarstagande, självgående och serviceinriktad.
Övrig information
Start: 14 juni klockan 08-17
Plats: Stockholm CityDetta är en konsultanställning under en dag på Wrknest där du arbetar ute hos kund.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu.

Ansök nu

Fakturaspecialist till Stockholm Exergi ????

Fakturakontrollant
Läs mer Jun 10
Om tjänsten:
Som fakturaspecialist på Stockholm Exergi kommer du att arbeta inom enheten Försäljning på avdelningen Eftermarknad och service. Din huvudsakliga uppgift är att hantera fakturering av produkter, tjänster och tillval. Du kommer också att identifiera och genomföra förbättringar inom faktureringsprocessen samt ge second line support för fakturafrågor.
Dina framtida arbetsuppgifter:
Du kommer att ha ett brett ansvar inom fakturering och kundservice. Arbetsuppgifterna inkluderar:
Genomföra ägarbyten
Identifiera och genomföra förbättringar inom faktureringsprocessen
Hantering av fakturering av produkter, tjänster och tillval
Second line support för fakturafrågor

Vi söker dig som:
Har en avslutad eftergymnasial utbildning från YH och/eller universitet inom relevant område
Har arbetslivserfarenhet inom administration och ekonomiska processer
Har mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av arbete inom energibranschen
Kunskaper inom ekonomi och bokföring
Kunskaper inom försäljnings- och marknadsstrategier
En avslutad ekonomiutbildning

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
Hjälpsam
Social
Ansvarstagande

Övrig information:
Start: 28 augusti
Plats: Stockholm, med möjlighet till distansarbete
Omfattning: Heltid, 40h/vecka
Anställningsform: Konsultuppdrag

Om kunden:
Stockholm Exergi är stockholmarnas energibolag som tryggar regionens tillgång till värme, kyla, el samt hantering av avfallstjänster. Idag är över 800 000 stockholmare och drygt 400 verksamheter anslutna till fjärrvärmenätet. Stockholm Exergi strävar efter att göra Stockholm till världens första klimatpositiva huvudstad.
Om Wrknest:
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Sommartjänst för student inom bostadsuthyrning ????

Backofficepersonal
Läs mer Jun 5
Om tjänstenSom sommaranställd kommer du att vara den viktiga länken mellan företaget och dess hyresgäster. Du får chansen att arbeta med köhantering, upprättande av hyresavtal, publicering av lediga lägenheter och parkeringsplatser på hemsidan, dokumentation samt övrig förekommande administration. Du skapar förtroende och förmedlar trygghet i dina kundmöten då du i många fall är den första personliga kontakten med företaget. Du kommer ingå i ett team med bostadsuthyrare i region Stockholm.
Dina framtida arbetsuppgifterI denna roll kommer du att:
Hantera kölistor och upprätta hyresavtal
Publicera lediga lägenheter och parkeringsplatser på hemsidan
Dokumentera och sköta övrig administration
Skapa förtroende och förmedla trygghet i kundmöten
Arbeta nära ett team av bostadsuthyrare

Vi söker dig somVi söker dig som har erfarenhet av service och kundkontakter. Har du studerat något inom fastighetsbranschen eller har erfarenhet av bostadsuthyrning eller liknande inom branschen är det meriterande! Du är van vid att arbeta i MS Office och tar enkelt till dig nya system. Rollen kräver att du är strukturerad, van att planera och prioritera samt är drivande som person.
Det är viktigt att du har bra social kompetens och är lyhörd för att kunna bemöta hyresgästerna på ett professionellt sätt. Du är tydlig i din kommunikation och håller vad du lovar. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt, eftersom många av våra hyresgäster kommer från världens alla hörn.
Övrig information
Start: Start omgående
Plats: Stockholm, med möjlighet för distansarbete beroende på din bostadsort.
Omfattning: Heltid, med flexibilitet i arbetsplats och arbetstider.
Anställningsform: Sommarjobb

Om kundenKunden är ett ledande företag inom fastighetsbranschen som arbetar för att skapa trivsamma och hållbara boendemiljöer för sina hyresgäster. Företaget värdesätter service och professionalism och strävar efter att alltid överträffa kundernas förväntningar.
Om WrknestPå Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Marknads- och kommunikationsansvarig till Kista Science City!

Kommunikationsstrateg
Läs mer Jun 5
Om tjänsten
Just nu söker vi en Marknads- och kommunikationsansvarig till vår samarbetspartner Kista Science City.
De är ett bolag som bidrar till att utveckla Kista som ett nav för transformativ teknologi och stärka Stockholms ekosystem inom forskningsnära teknologier genom att erbjuda affärsutveckling, nätverk och regionala innovationsplattformar för tillväxt och attraktivitet i Stockholm.Vi söker dig som vill bli en del av ett härligt, drivetteam och ta ett helhetsgrepp om både områdets och bolagets kommunikation. Här får du jobba i ett team med kreativa människor som drivs av att skapa värde för de företag och organisationer som vi jobbar med. Du får även stor möjlighet att påverka din roll och att utvecklas tillsammans med företaget.I denna roll kommer du att arbeta mot flera olika målgrupper – som näringsliv, entreprenörer, forskare och studenter och fastighetsägare – för att kommunicera de styrkor som finns i deras ekosystem och de erbjudande och värden som de skapar!

Dina framtida arbetsuppgifter
Här ges du möjlighetatt använda din strategiska skicklighet och din kreativa energi när du skapar relevant innehåll, leder olika kommunikationsprojekt och ger stöd åt VD ochkollegor i kommunikationsfrågor. Vi ser det som positivt om du ser fram emot att planera och skriva innehåll för deras kanaler, inklusive nyhetsbrev, sociala medier och web.Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara att:
Ansvara för bolagets strategiska och operativa kommunikations- och marknadsarbete.
Genomföra PR insatser och kommunikationsprojekt.
Planera och genomföra marknadsinsatser för att säkerställa ökad kännedom om Kistas erbjudanden.

Vi söker dig som
Har 8 års erfarenhet av strategiskt marknads- och kommunikationsarbete.
Har erfarenhet av att arbeta i en kontext med flera intressenter och målgrupper.
Har en akademisk utbildning, gärna inom marknadsföring/kommunikation- men utmana oss gärna!
Gillar att uttrycka dig i text, både på engelska och svenska.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som trivs i en miljö som ligger i framkant och kan förändras snabbt. För att lyckas behöver du vara analytisk och kreativ, samt ha fingertoppskänsla för kommunikation som inspirerar, informerar och engagerar. Det är också viktigt att vara intresserad av teknik, att du arbetar datadrivet och är duktig på sociala medier!
Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Kista
Omfattning: Heltid
Anställningsform:Tillsvidare, med inledande provanställning
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Om företaget

Kista Science City är ett not for profit bolag under Stiftelsen Electrum som erbjuder möjligheter till unika samarbeten mellan näringsliv, offentlig sektor och akademi. De är ett community, en mötesplats och testbädd för nya idéer och produkter för utvecklingen av transformativ teknologi. Genom aktiviteter, program och projekt arbetar de för att stärka ekosystem inom tech, stödja näringslivet och attrahera talanger till området och Stockholmsregionen.


Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu

Drifttekniker till Fastpartner ????

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Jun 4
Om tjänsten
Fastpartner, ett svenskt börsnoterat fastighetsbolag, söker en drifttekniker för att ansvara för drift och underhåll av deras fastigheter i Norra Stockholm. I rollen blir du en del av ett dynamiskt team med drifttekniker, tekniska förvaltare och förvaltare där du får möjlighet att styra och planera ditt arbete självständigt. I ditt arbete utgår du med servicebil från ditt hemmakontor, men du har även möjlighet attsamlaspå områdeskontoret i Lunda/Spånga tillsammans med de andrateknikerna.
Detta är en direktrekrytering till Fastpartner, där Wrknest ansvarar för rekryteringsprocessen.
Dina framtida arbetsuppgifter
Ansvara för den dagliga kontakten med hyresgäster och kunder.
Sköta byggnadens löpande drift, skötsel, underhåll och reparationer.
Hantera drifts- och mediastyrning samt optimera styr- och reglerteknik.
Utföra löpande och planerade/oplanerade reparationer och underhåll.
Leda och samordna reparationsarbeten.
Biträda förvaltaren enligt givna direktiv.

Vi söker dig som
Har en driftteknikerutbildning eller likvärdig utbildning samt erfarenhet av drift och underhåll av kommersiella fastigheter. Du bör ha vana vid datoriserade styr- och övervakningssystem samt bred erfarenhet som drifttekniker. Som person är du serviceinriktad, pålitlig, kvalitetsmedveten, engagerad och självgående. Du är lyhörd och samarbetar lätt med kollegor, kunder och leverantörer. Körkort för personbil är ett krav.
Övrig information:
Start:Omgående
Plats: Lunda/Spånga, Stockholm
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
En bakgrundskontroll kan komma att genomföras på slutkandidat. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.
Fastpartner erbjuder
En roll med mycket ansvar och stor frihet i en positiv företagskultur med goda utvecklingsmöjligheterdå företaget växer. Du kommer att arbeta på en trygg och kreativ arbetsplats med kollektivavtal och ett förmånspaket inklusive tjänstepension och friskvårdsbidrag.
Om kunden
Fastpartner är ett svenskt börsnoterat fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar egna fastigheter. Med ett bestånd på över 1,5 miljoner kvm och fokus på kommersiella fastigheter, inkluderar deras bestånd produktion, lager, logistik, kontor, butiker och samhällsfastigheter som köpcentrum samt bostäder. Fastpartner skapar gemensamma fastighets- och lokallösningar med sina hyresgäster för långsiktig framgång.
Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se

Ansök nu

Ekonomiassistent till ledande företag i Spånga

Ekonomiassistent
Läs mer Jun 4
Om tjänsten
Vi söker nu en Ekonomiassistent till vår kund som befinner sig på en tillväxtresa. Företaget arbetar med nischad elektronik, teknikkomponenter och kraftelektronik. De erbjuder produkter som kristaller, oscillatorer, sensorer, antenner och nätaggregat och är Nordens ledande leverantör av timingprodukter.
Detta är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen går via oss på Wrknest, men att du kommer att anställas direkt hos vår kund.
Dina framtida arbetsuppgifter
Hantera löpande bokföring
Arbeta med kund- och leverantörsreskontra
Utföra övriga administrativa uppgifter
Bistå med teknisk support och utvärdering av nya leverantörer och produkter

Vi söker dig som har
Arbetat med ekonomi i3-4 år
Ekonomiutbildning på gymnasie- eller universitetsnivå
Erfarenhet av löpande bokföring
Erfarenhet av kund- och leverantörsreskontra
Goda kunskaper i svenska, tal och skrift
Förståelse för engelska, tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har
Erfarenhet av Business Central Microsoft (BC)
Erfarenhet av elektronikbranschen

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför söker vi dig som är strukturerad, noggrann och prestigelös. Som person är du även flexibel och samarbetsinriktad och tycker om att hjälpa till.
Övrig information
Start: Omgående
Plats: Spånga, Stockholm
Omfattning: Heltid, 100%

Anställningsform: Tillsvidare, med inledande provanställning

Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
En bakgrundskontroll kan komma att genomföras på slutkandidat. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.

Om kunden
Vår kundstartade sin verksamhet på 50-talet och har sedan dess utvecklats till att idag vara Nordens ledande leverantör inom sin bransch. De representerar några av världens mest välrenommerade tillverkare och erbjuder sina kunder ett komplett sortiment av produkter inom teknik.
Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Administratör till ett spännande företag inom teknikbranschen!

Orderadministratör
Läs mer Jun 4
Om tjänsten:
Ett innovativt säljföretag inom mekanik söker nu en administratör till sitt kontor i Solna. Rollen innebär att hantera kundorder, registrera och kontrollera artiklar, samt bevaka orderprocesser. Du kommer att arbeta nära deras säljteam och bidra till dess fortsatta framgång.
Dina framtida arbetsuppgifter:
Ta emot och registrera kundorder i ERP-systemet Monitor.
Kontrollera att rätt artikel, pris och antal stämmer i ordern.
Bevaka att order mottagits och hanterats korrekt.
Delta i strategiskt arbete med säljarna för att säkerställa rätt lagernivå och artikelmängd.
Eventuellt besöka kunder och leverantörer.

Vi söker dig som:
Har erfarenhet av administrativt arbete och gärna i en teknisk bransch. Du bör ha god teknisk förståelse och kunna hantera siffror noggrant. Erfarenhet av ERP-system är meriterande, och du bör ha god datavana samt kunna kommunicera på både svenska och engelska. Vi söker en person som är kommunikativ och kan bygga goda relationer.
Övrig information:
Start:Omgående
Plats: Stockholm
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare.

Om kunden:
Detta är ettföretag med 50 anställda som arbetar med linjärenheter, kuggremmshjul och andra mekaniska produkter. Företaget har en stark fokus på hållbarhet och mångfald, och strävar efter att skapa en inkluderande arbetsmiljö. Med kontor i Solna och lager/tillverkning i Järfälla, erbjuder företaget en dynamisk arbetsmiljö med möjlighet till utveckling.
Om Wrknest:På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Manufacturing Engineer till spännande företag inom stamceller!

Laborant, biologi
Läs mer Maj 29
Om tjänsten
Som Manufacturing Engineer hos Procella Therapeutics AB kommer du att spela en central roll i produktionen av hjärtstamceller för både klinisk och kommersiell användning. I denna spännande roll blir du en del av ett engagerat team med hög kompetens, där du får möjlighet att bidra till ett företag som ständigt strävar efter utveckling och tillväxt. Du kommer att arbeta nära tvärfunktionella team internt, såsom processutveckling, analytisk utveckling, kvalitet och reglering. Tjänstenär placerad vid Procellas huvudkontor i Tullinge, Stockholm.
Dina framtida arbetsuppgifter
Som Manufacturing Engineer hos Procellakommer du att vara en del av produktionsteametoch spela en aktiv roll i utvecklingen och tillverkningen av företagets cellterapiprodukter. Dukommer ocksåatt vara delaktig i uppbyggandet av rutiner, dokumentation och överföring av metoder till den nya anläggningen.
Tillverkning av avancerade cellterapiprodukter i GMP-produktionen (B-klass)
Samarbeta med team för processutveckling, analytisk utveckling, kvalitet och reglering.
Tillverka läkemedelssubstanser och produkter enligt regulatoriska krav.
Utföra GMP-processer enligt produktionsscheman och instruktioner (t.ex. MBR, SOP, arbetsinstruktioner).
Förbereda, granska och revidera GMP-dokumentation.
Delta i Tech Transfer.
Koordinera periodisk kalibrering och underhåll, agera som superuser för utrustning och instrument.
Jobba med CAPA & avvikelsehantering.

Vi söker dig som har
Erfarenhet av läkemedelsproduktion där du utfört aseptiskt arbete i renrum
Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift
Högskole-/universitetsutbildning eller annan likvärdig erfarenhet inom området

Vi ser det som meriterande
Mederfarenhet av cellodling
Om du tidigare arbetatenligt GMP
Med kunskaper i svenska

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som är flexibel, struktureradoch har god samarbetsförmåga. Som person är du även noggrann i ditt arbete och serviceinriktad i din kontakt med kunder och kollegor.
Övrig information
Start:Efter sommaren/enligt överenskommelse
Plats:Tullinge, Stockholm
Omfattning:Heltid. Helgarbete och beredskap förekommer
Anställningsform:Tillsvidareanställning med inledande provanställning
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Om kunden
Procella Therapeutics AB är specialiserade på utveckling av stamcellsterapi med avancerade möjligheter för intern GMP-tillverkning. Företaget är involverat i globalt licensierad hjärtstamcellsterapi som för närvarande är i kliniska stadier i samarbete med AstraZeneca.
Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Anläggningskonstruktör till växande bolag

Byggnadskonstruktör
Läs mer Maj 29
Om tjänsten
Betong och StålteknikAB söker nu en erfaren anläggningskonstruktör till derasteam av experter inom nybyggda och befintliga byggnadsverk i stål och betong. Deras kompetenssträcker sig hela vägen från utförande av provtagningar till kompletta handlingar för reparationer av komplexa anläggningar. Bosteks beställare inkluderar bland annat Trafikverket, SL, Stockholms Stad och andra, både mindre och större kommuner. I denna tjänstkommer du att bli del av en platt organisation och ett team sombestår av tekniska konsulter med lång och gedigen erfarenhet inom området och varsföretagskultur genomsyras av kunskap, samarbete och flexibilitet.
Dina framtida arbetsuppgifter
I rollen som Anläggningskonstruktör kommer du att ha en central och mångsidig roll i teamet, du kommer bland annat attansvara för att de regler och krav som gäller för att konstruktionerna efterföljs.Detta inkluderar att utföra tillståndsbedömningar och bärighetsberäkningar för att säkerställa att projekten uppfyller höga tekniska och säkerhetsstandarder.
Rollen innebärnära samarbetemed olika roller i teametkopplat tillkonstruktion och utveckling därdu kommer att fungera som enlänk mellan olika delar av verksamheten. På så sättkommer du att bidra till att hitta effektiva produktionslösningar och vara ett tekniskt stöd för kollegor och kunder genom hela processen. Dukommer att arbeta mycket med utredningar och beräkningar och få möjlighet att använda din tekniska expertis för att analysera och lösa komplexa problem. Det är en varierande roll där du ges stora möjligheter att vara på plats ute på anläggningarnaoch får vara delaktig i processer från början till slut.

Vi söker dig som
Är utbildadcivilingenjör inom relevant område
Har 5 - 10 års erfarenhet av betong- och stålkonstruktion
Har god kännedom av gällande regelverk
Har erfarenhet av statiska och dynamiska beräkningar
Besitter stark kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande
Intresse och erfarenhet av äldre konstruktioner
Erfarenhet avFE-modellering

Övrig information
Start:Enligt överenskommelse
Plats: På deras kontor i Hägersten, med möjlighettill distansarbete
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Om företaget
Betong och stålteknik AB är ett teknikkonsultföretag baserat iStockholmmed omfattande erfarenhet och kunskap inom betong- och stålkonstruktioner. De erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive tillståndsbedömning, bärighetsberäkningar, provtagning/mätning, drift- och underhållsplanering, projektering, bygg- och projektledning, sprickbegränsning och sprickriskberäkningar, samt besiktningar.Deras beställare består bland annat avTrafikverket, SL och Stockholms Stad, utöver detarbetar de också med enstaka projekt, både stora och mindre, där de stöder både beställare och entreprenörer.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu

Juniora AML-analytiker sökes till managementbolag ???????

Finansanalytiker
Läs mer Maj 27
Om tjänsten
Nu har du chansen att få in en fot hos ett världsledande företag. Vi söker dig som är nyexaminerad eller junior inom ekonomi eller annan utbildning. Du kommer få vara med iett spännande projekt i samarbete med en storbank. Du kommer få arbeta i ett kompetent team med tydlig målsättning samtidigt som du får unik och meriterande erfarenhet för framtiden. Projektets huvudfokus är inom AML/KYC och här får du grunden för att arbeta som junior AML-analytiker – därmed krävs ingen tidigare erfarenhet.
Detta är ett konsultuppdrag via Wrknest men med goda möjligheter till överrekrytering.

Dina framtida arbetsuppgifter
I din rollkommer du granska samt sammanställa information gällande kundärenden och förväntas lämna rekommendation till beslut utifrån insamlade data. Du kommer arbeta självständigt som AML-analytiker och utgår ifrån beslutade riktlinjer, givna lagar och förordningar. Du kommer få en tydlig introduktion och handledare vid frågor.

Vi söker dig som har
Avslutad gymnasieutbildning inom ekonomi eller liknande
Nyfikenhet för finansvärlden
Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som är analytiskförmåga, strukturerad och flexibel. Som person är du även noggrann i ditt arbete och serviceinriktad i din kontakt med kunder och kollegor.
Övrig information
Start: Omgående
Plats: Sundbyberg
Omfattning: Heltid med möjlighet till överrekrytering
Anställningsform: Konsult
Vi kommer behöva ett utdrag ur belastningsregistret för denna roll. Det innebär att vi vill att du redan nu beställer”Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret” frånhttps://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/
Beställ två stycken och skicka båda dessa till oss så snart ni fått dem utan att öppna. Detta då både vi och vår kund kommer att kika på detoöppnade utdraget innan start.
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. www.wrknest.se

Ansök nu

Drifttekniker med elbehörighet till CBRE?

Driftelektriker
Läs mer Maj 27
Om tjänsten
Vill du arbeta i ett internationellt företag med stora utvecklingsmöjligheter? Trivs du med att arbeta i högteknologisk miljö där din kompetens och noggrannhet kommer att spela en avgörande roll? Har du teknisk kompetens och är allmänt bred inom området el ochdriftteknik samt är en lagspelare så kan detta vara jobbet för dig!
Vi söker en driven drifttekniker med god erfarenhet inom el, gärna inomUPS, reservkraft och energimätning, men det är inte ett krav. I denna rollkommer du att arbeta tillsammans med teamet hos CBREs kund i Kista, Stockholm, där dutillsammans med det övriga teamet ansvarar för att säkerställa att kundens fastighetstekniska system är i gott skick med fokus på drift och underhåll.
Dina framtida arbetsuppgifter
Du kommer att utföra daglig tillsyn och kvalitetssäkring samt service och underhåll på tekniska system och utrustning. Därtill kommer du att:
Arbeta och rapportera i CBREs interna system för planerat underhåll.
Driva åtgärder och förändringar i utrustning i kundens fastigheter och anläggningar.
Utföra åtgärder samt dokumentera i enlighet med uppsatta rutiner.
Vara en representant för CBRE gentemot kund samt ansvara för leverantörskontakter.
Säkerställa att arbetet uppfyller alla myndighetskrav, lokala krav, kvalitetsnormer, hållbarhet och energieffektivitet.
Säkerställa att underleverantörers samt egna arbetsuppgifter utförs enligt framtagna processer och rutiner i enlighet med CBRE:s miljö-, hälso- och säkerhetspolicy.
Beredskap kan komma attingå i rollen.

Vi söker dig som
Har arbetat några åri en roll som elektriker, servicetekniker eller drifttekniker.
Är ECY-certifierad eller likvärdig behörighet inom el, gärnaallmän elbehörighet.
Är självgående men trivs med att arbetai grupp.
Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Har goda datorkunskaper och gärna erfarenhet av underhållssystem.
Ett rent belastningsregister är ett krav för anställning.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget.Vi söker dig som har ett stort kundfokus,är social och noggrann i ditt arbete samtkänner stolthet i ditt yrke och tar ansvar för din och teamets leverans.Utöver det kräver rollen självständighet, prestigelöshet och problemlösningsförmåga.För att trivas i rollen bör du även värdesätta arbete tillsammans med engagerade och proaktiva kollegor.
Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Kista, Stockholm
Omfattning: Heltid, 100%
Anställningsform: Tillsvidare
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
En bakgrundskontroll kan komma att genomföras på slutkandidat. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.
Om kunden
CBRE är världens största kommersiella fastighetsföretag och de drivs avatt leverera marknadsledande fastighetsrelaterade tjänster som bidrar till deras kunders framgång! Deras ca 100 000 anställda hjälper investerare, fastighetsägare och hyresgäster via deras cirka 530 kontor över hela världen och omsatte 2022 30 miljarder dollar. CBRE Global Workplace Solutions (GWS) är ett affärsområde inom CBRE som levererar integrerade tjänster inom facility management, projekt och rådgivning.
Om Wrknest
På Wrknest gör de inte som alla andra. De tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När de startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att de inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser de till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan de snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

QC Laboratorieingenjör till Cellcolabs ?????????

Laboratorieingenjör, kemi
Läs mer Maj 24
Om tjänstenVi söker nu en laboratorieingenjör till avdelningen QC som vill vara med och utveckla Cellcolabs unika stamceller. Cellcolabs stamceller är högkvalitativa mesenkymala stromaceller som har potential att bli nästa stora biotekniska genomslag. Dess antiinflammatoriska, immunomodulerande och regenerativa egenskaper har visat positiva effekter mot flera kroniska sjukdomar som Alzheimer, Parkinson och reumatism. I denna tjänst kommer du att specialisera dig på industriell GMP-produktion av dessa celler för att göra dem tillgängliga i stor skala. Cellcolabs mål är att accelerera stamcellsforskningen och göra framtidens behandlingar tillgängliga för alla. Cellcolabs grundades 2021 då man såg att det finns en brist på celler som tillverkas enligt full GMP-överensstämmelse på den globala marknaden, både för kliniska prövningar och behandlingar.
I denna roll kommer du bli en del av ett entreprenöriellt startup-bolag där du får stor möjlighet att påverka och ta en aktiv roll i arbetet att göra en verklig skillnad för patienters liv. Du kommer att arbeta i ett team med kollegor som brinner för sitt arbete. Därför värdesätter vi att ni delar samma passion för att göra världen till en bättre plats.
Detta är en direktanställning till Cellcolabs, där Wrknest sköter rekryteringsprocessen. Vi önskar därför att all kommunikation kopplat till processensköts via oss påWrknest.

Dina framtida arbetsuppgifter
Som laboratorieingenjör kommer dina ansvarsområden att inkludera kvalitetskontroll samt metodvalidering för frisläppning av MSC. Arbetsuppgifter som också ingår i rollen är bland annat:
Utföra analyser
Granska och godkänna analysresultat
Ha instrument- och instruktionsansvar
Vara ansvarig för analysmetoder
Rapportera samt utreda laboratorieavvikelser
Delta i riskbedömningar inom olika områden
Aktivt bidra till organisationens utveckling

Vi söker dig som har
Relevant akademisk utbildning inom t.ex. Kemi, Biokemi, Bioteknik, Molekylärbiologi, Biomedicin eller liknande
God erfarenhet av biokemiskt analysarbete
Erfarenhet av att hanteraceller, gärna humana
Tidigare erfarenhet av omgivningshygienprovtagning
Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande
Kunskaper inom metodvalidering &instrumentkvalificering; Med tidigare erfarenhet avGMP
Om du har arbetat i mikrobiologiskt labb

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som är flexibel, noggrann och en grym lagspelare. Som person är du även serviceinriktad i din kontakt med kunder och kollegor.
Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm, Solna
Omfattning: Heltid, 40h/v
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Om Cellcolabs
Cellcolabs är en bioteknik-startup med mål att använda avancerade cellterapier för att förändra sjukvården. Genom effektiv storskalig produktion av mesenkymala stromaceller accelererar vi både den kliniska utvecklingen och användningen av avancerade cellbehandlingar, vilket bidrar till en bättre global hälsa. Gå med i stamcellrevolutionen idag med Cellcolabs, grundat och stöttat av några av Sveriges främsta hälso- och life science-entreprenörer.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se .

Ansök nu

Global Teknisk Supportspecialist till IVISYS ??????

Serviceingenjör, maskin
Läs mer Maj 23
IVISYS söker en teknisk supportspecialist som kan bidra med sin expertis till deraskundserviceteam! Detta är en unik möjlighet att arbeta med spetsteknologi och bidra till en spännande fortsatt expansion globalt.
Arbetsuppgifter
IVISYS PalletAI, inspekterar trä- och plastpallar för att säkerställa kvalitet genom att använda AI-teknologi. Som kundsupportspecialist är din huvuduppgift att identifiera och felsöka för att lösa kunders problem med pallinspektion. Du kommer också att hantera och monitorera PalletAI för fjärrövervakning och vidta förebyggande åtgärder. Ansvara för övervakning av ärendehanteringssystemet och säkerställa att kundfrågor besvaras. Du kommer även att vara med och installera och konfigurera ny maskinvara och mjukvara vid kundinstallationer. Utbildning av kunder och ta fram dokumenterad kunskap i form av tekniska anteckningar för kunskapsdatabasen är också viktiga uppgifter.
Du är med i det globala kundsupportteamet, vilket innebär att du kommer att ansvara för att utveckla standardprocedurer och praxis, dokumentation och uppdateringar när det behövs i form av tekniska lösningar och artiklar i kunskapsbasen.
Du arbetar tillsammans med teammedlemmar i Chicago, Stockholm och Göteborg där du är med och driver förbättringar till nytta för kunder, teamet och för IVISYS.
Du kommer även resa globalt och ansvara för nyinstallation samt konfigurering av produkten.
Vi söker dig som har:
En eftergymnasial utbildning, gärna inom automation, mekatronik, elektronik eller data.
Fem års erfarenhet i en internationell B2B-miljö.
Tre års erfarenhet inom teknisk support, gärna inom automation.
God förståelse för mjukvara i hårdvarukontext.
Erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem.
B-körkort.

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av att arbeta istartup eller scaleup.
Erfarenhet från automationsindustrin.
Erfarenhet av att arbeta med utvecklingsverktyg i Linuxmiljö.

Övrig information:
Start: Omgående, enligt överenskommelse.
Plats: Vällingby, Stockholm. Viss möjlighet till distansarbete erbjuds.
Omfattning: Heltid.
Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning.

IVISYSär en leverantör av helhetslösningar inom automatiserad pallinspektion. IVISYS PalletAI, inspekterar trä- och plastpallar för att säkerställa kvalitet genom att använda AI-teknologi. IVISYS har historiskt varit ett bolag som utvecklat skräddarsydda produkter efter kundens önskemål och behov. IVISYS har under 2022 arbetat med att ställa om verksamheten till att utveckla och sälja standardiserade produkter som är modulära, skalbara och flexibla. PalletAI ger kunden ökad produktivitet, effektivitet och lönsamhet genom IVISYS egenutvecklade hårdvara och mjukvara. IVISYS PalletAI finns i logistikdepåer, lager, distributionscenter och i produktionslinor i flera branscher hos stora internationella kunde både i Europa och USA. Med en produkt som kan integreras i nästan alla industrier, är marknaden för IVISYS global, stor i volym och växer i takt med den pågående automatiseringen av industrier.
IVISYS har utnämnts till "TOP 10 Machine Vision solution provider in Europe 2021” av Technology Insights Manufacturing.


Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu

Global Teknisk Supportspecialist till IVISYS ??????

Serviceingenjör, maskin
Läs mer Jun 17
IVISYS söker en teknisk supportspecialist som kan bidra med sin expertis till deraskundserviceteam! Detta är en unik möjlighet att arbeta med spetsteknologi och bidra till en spännande fortsatt expansion globalt.
Arbetsuppgifter
IVISYS PalletAI, inspekterar trä- och plastpallar för att säkerställa kvalitet genom att använda AI-teknologi. Som kundsupportspecialist är din huvuduppgift att identifiera och felsöka för att lösa kunders problem med pallinspektion. Du kommer också att hantera och monitorera PalletAI för fjärrövervakning och vidta förebyggande åtgärder. Ansvara för övervakning av ärendehanteringssystemet och säkerställa att kundfrågor besvaras. Du kommer även att vara med och installera och konfigurera ny maskinvara och mjukvara vid kundinstallationer. Utbildning av kunder och ta fram dokumenterad kunskap i form av tekniska anteckningar för kunskapsdatabasen är också viktiga uppgifter.
Du är med i det globala kundsupportteamet, vilket innebär att du kommer att ansvara för att utveckla standardprocedurer och praxis, dokumentation och uppdateringar när det behövs i form av tekniska lösningar och artiklar i kunskapsbasen.
Du arbetar tillsammans med teammedlemmar i Chicago, Stockholm och Göteborg där du är med och driver förbättringar till nytta för kunder, teamet och för IVISYS.
Du kommer även resa globalt och ansvara för nyinstallation samt konfigurering av produkten.
Vi söker dig som har:
En eftergymnasial utbildning, gärna inom automation, mekatronik, elektronik eller data.
Fem års erfarenhet i en internationell B2B-miljö.
Tre års erfarenhet inom teknisk support, gärna inom automation.
God förståelse för mjukvara i hårdvarukontext.
Erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem.
B-körkort.

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av att arbeta istartup eller scaleup.
Erfarenhet från automationsindustrin.
Erfarenhet av att arbeta med utvecklingsverktyg i Linuxmiljö.

Övrig information:
Start: Omgående, enligt överenskommelse.
Plats: Vällingby, Stockholm. Viss möjlighet till distansarbete erbjuds.
Omfattning: Heltid.
Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning.

IVISYSär en leverantör av helhetslösningar inom automatiserad pallinspektion. IVISYS PalletAI, inspekterar trä- och plastpallar för att säkerställa kvalitet genom att använda AI-teknologi. IVISYS har historiskt varit ett bolag som utvecklat skräddarsydda produkter efter kundens önskemål och behov. IVISYS har under 2022 arbetat med att ställa om verksamheten till att utveckla och sälja standardiserade produkter som är modulära, skalbara och flexibla. PalletAI ger kunden ökad produktivitet, effektivitet och lönsamhet genom IVISYS egenutvecklade hårdvara och mjukvara. IVISYS PalletAI finns i logistikdepåer, lager, distributionscenter och i produktionslinor i flera branscher hos stora internationella kunde både i Europa och USA. Med en produkt som kan integreras i nästan alla industrier, är marknaden för IVISYS global, stor i volym och växer i takt med den pågående automatiseringen av industrier.
IVISYS har utnämnts till "TOP 10 Machine Vision solution provider in Europe 2021” av Technology Insights Manufacturing.


Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu

Data Scientist with a CTO appetite, keen on a purpose driven FinTech com...

Chief Information Officer/CIO/IT-chef
Läs mer Maj 22
About the Position

We are seeking, on behalf of our client, a driven and technically proficient Deputy CTO /Development Team Lead, to run their dev team and take their platform to the next level. Our client, Deedster, works with a digital platform focused on analyzing large data sets and provide tools help clients, such as banks and large corporates around the world assume leadership in the net zero transition.

Your Future Responsibilities
In this role, you will provide technical leadership and guide the team towards new successes. You will be responsible for the platform roadmap, and leading the development team. The role also involves strategic work to balance short-term gains with long-term platform investments. You will also be involved in operational data science tasks.
Tasks include

Lead and coach the development team.
Responsibility for the roadmap of the technical infrastructure.
Operate analytically as a data scientist.
Develop and implement technical strategies.
Analyze and improve platform performance.
Ensure projects are delivered on time and with high quality.
Collaborate with product owners and other stakeholders.
Requirements At least 5-6 years of development experience.
Background in data science and comfortable working hands-on.
Leadership and team management experience, preferably as a team lead.
Proficiency in English.
Meritorious Experience in fintech and payment platforms.
Experience in building and leading SaaS services.
Relevant education in the field.

Personal Qualities

We are looking for a confident and analytical leader who is flexible and can adapt to changes. You should have an entrepreneurial mindset and be willing to take ownership and drive projects forward. Being humble and having the ability to lead a self-managing team are also important qualities.

Additional Information Start: Flexible.
Location: Stockholm City
Scope: Full-time, with flexibility in workplace and working hours.
Type of employment: Permanent, starting with a probation period.
About Deedster

Deedster is an innovative tech company that develops a digital platform with tools and data to measure, explain and reduce carbon emissions. With more than 80 large corporates and banks on their list of customers and users in more than 50 countries they are leaders in their field and offer exciting opportunities for those who want to make a difference in sustainability.

Ansök nu

Resande driftsättare till Zander & Ingeström

Underhållsmekaniker
Läs mer Maj 20
Om tjänsten
Vi söker en Resande driftsättaretill vår kund Zander & Ingeström, en ledande aktör inom pump- och värmeteknik.Sedan 1898 har de varit en pålitlig partner i att förbättra industriella processer världen över. Genom kvalificerad rådgivning, hög teknisk kompetens och innovativa lösningar bidrar de till allt från säkra läkemedel och rent vatten till effektiv energi- och ångförsörjning för industrier. I denna roll blir du del av ett stabilt, lönsamt och växande bolag som har roligt tillsammans och hjärtat på rätt ställe.
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom oss på Wrknest men du kommer anställas direkt hos Zander & Ingeström. Vi önskar därför att all kontakt sker via oss på Wrknest.
Arbetsbeskrivning
Vår kundsöker en erfaren Driftsättare som kommeransvara för att driftsätta och optimera elektriska pannor hos kunder runt om i Sverige ochEuropa. När du inte är ute och reser kommer du att arbeta på Zander & Ingeströms kontor i Täby, där du arbetar med dokumentation samtskriver rapporter, manualer och utbildningsmaterial.
Arbetet innefattar bland annat:
Driftsättning av elektriska pannor
Felsökning av el- och rörsystem ute hos kund
Support och utbildning för användare
Skriva dokumentationsrapporter, manualer och utbildningsmaterial

Vi söker en person som:
Har några års erfarenhet som servicetekniker inom el och mekanik. Tidigare erfarenhet av arbete med elektriska pannor är meriterande.
Har bred teknisk kompetens inom både elektronik och mekanik samt styr- och reglerteknik.
Kan läsa el- och rörscheman.
Har arbetat nära kund på ett rådgivande sätt.
Vill och har möjlighet att resa inomEuropa minst 50% av arbetet.
Är flytande i tal och skrift isvenska och engelska.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig!
Som nämnt innefattar tjänsten resor runt om i Sverige ochEuropa,därför söker vi dig som är flexibel, självgående och strukturerad. Som person är du även noggrann i ditt arbete och serviceinriktad i din kontakt med kunder och kollegor.
Övrig information
Start: Omgående
Kontor: Täby, Stockholm
Omfattning: Heltid, 100%
Anställningsform: Tillsvidare, med inledande provanställning
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
En bakgrundskontroll kan komma att genomföras på slutkandidat. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se .

Ansök nu

Studerande ekonomiassistent och kundtjänstmedarbetare!

Ekonomiassistent
Läs mer Maj 20
Wrknest samarbetar med ett väletablerat medieföretag som är Sveriges ledande nyhetssajt om techbranschen. Deras mission är att med hjärtat i tech och smart journalistik göra näringslivet bättre och företaget når med sin journalistik över 250.000 unika besökare varje vecka. Bolaget arrangerar även framgångsrika event och kurser samt har en snabbt växande prenumerationsaffär.
Nu har du möjligheten att bli en del av deras team och bidra till deras fortsatta framgångar!
Vad vi erbjuder:
Som Ekonomiassistent hos vår kund kommer du att få en unik möjlighet att arbeta i en spännande och framåtlutad organisation. Företaget är mer än bara en nyhetskanal: det är en inspirerande arbetsplats med en företagskultur som präglas av engagemang, nyfikenhet och driv.
Som Ekonomiassistent kommer du att vara en nyckelspelare och ha ansvar för fakturahantering samt stötta verksamheten med administrativa uppgifter. Detta är en fantastisk chans för dig som studerar ekonomi att kombinera dina studier med praktisk erfarenhet.
Som studerande ekonomiassistent blir du en del av vårt Wrknest-team och får möjlighet att arbeta hos vår kund under 6 månader, med chans till förlängning. Att vara konsult ger dig breddad erfarenhet, flexibilitet och möjlighet att snabbt anpassa dig till olika miljöer, vilket är en oslagbar fördel för din framtid.
Dina arbetsuppgifter:
Dina huvudsakliga ansvarsområden som Ekonomiassistent kommer att innefatta:
Hantering av fakturor, attestering och fakturauppföljning
Sammanställning och arkivering av ekonomiskt underlag
Uppdatering av systemet (PE accounting) med nödvändig information
Övriga kontorsadministrativa uppgifter
Kundtjänstärenden över chatt

Krav:
Studerande inom ekonomi på eftergymnasial nivå, företrädesvis i början av studierna
Behärskar svenska och engelska

Meriterande:
Tidigare erfarenhet av liknande arbete
Tidigare erfarenhet i liknandeaffärssystem
Kunskap om bokföring och fakturering

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som ärnoggranni ditt arbete och har förmågan att hantera detaljerade uppgifter samt har enstark organisatorisk förmågaför attsjälvgåendekunna hantera flera uppgifter och deadlines samtidigt. Du bör också hautmärkta kommunikationsfärdigheter, både skriftligt och muntligt, för att kunna interagera effektivt med kollegor och kunder.
Övrigt:
Start: OmgåendeArbetsplats: Centrala StockholmOmfattning: ca 50%,6 månader med möjlighet till förlängningAnsökan:Vill du utvecklas inom ekonomi ochvara en del av en av Sveriges mest inflytelserika nyhetssajter inom techbranschen, så är detta din chans. Skicka din ansökan med CV via länken nedan. Sök så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval.
Vår vision är att hjälpa dig att kickstarta din karriär och erbjuda dig spännande uppdrag som detta.Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller vill ha mer information. Välkommen till Wrknest - din partner i karriären.

Ansök nu

Receptionist till stort managementkonsultbolag ????

Kontorsreceptionist
Läs mer Maj 17
Om tjänsten
Wrknest söker nu en ambitiös receptionist till ett stort managementkonsultbolag i Stockholm.
Detta är ett konsultuppdrag där du blir anställd av Wrknest men jobbar på uppdrag ute hos vår kund. Starten är omgående och uppdraget sträcker sig ungefär till augusti, med chans till förlängning.
Dina framtida arbetsuppgifter
Detta är en perfekt chans för dig att komma in i ett stortbolag. I rollen som receptionistkommer du att vara företagets ansikte utåt där du agerar spindeln i nätet och hjälper till med diverse administrativa uppgifter. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att svara i telefon och mejl, fixa passerkort, hantera post och bud, beställa catering,hålla koll på kontoret, ta emot gäster, förbereda rum förmöten, samt eventuelltvara delaktig vid event.Detta är en perfekt roll för dig som är på jakt efter en administrativ och fartfylld roll med start omgående.Du kommer vara del av en energifylld miljö och ha kontakt med i huvudsak väldigt nöjda och trevliga medarbetare.
Vi söker dig som har
Flytande språkkunskaper i svenska i tal och skrift och goda kunskaper i engelska
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom reception
Kunskaper inomOfficepaketet

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som är ansvarstagande, lösningsorienterad, strukturerad och driven. Som person trivs du att jobba i högt tempo och är serviceinriktad i din kontakt med kunder och kollegor.Vi hoppas också att du älskar att leverera god service och gillar att överträffa medarbetarnas förväntningar.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Stockholm
Omfattning: Tjänsten avser heltid 100%, 40h/v

Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

En bakgrundskontroll kan komma att genomföras på slutkandidat. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till:Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer om Wrknest på www.wrknest.se

Ansök nu

?Customer Service Assistant till medicintekniskt företag ????

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Maj 16
Om tjänsten Ett ledande globalt medicintekniskt företag, söker en kundservicemedarbetare till sitt kontor i Stockholm. Här får du möjligheten att arbeta i en dynamisk och spännande miljö med varierande arbetsuppgifter och nära samarbete med erfarna kollegor. Tjänsten innebär att överträffa kundernas förväntningar genom att ge förstklassig service och hantera inkommande ärenden effektivt.
Dina framtida arbetsuppgifter Som Customer Service Assistant kommer du att ha en central roll i att säkerställa smidiga processer och nöjda kunder. Du kommer att:
Registrera kundorder.
Ta hand om fakturering och kreditering.
Kontrollera, paketera och skicka iväg varor som är beställda av kunden.
Hantera kundreturer och låneutrustning till kunder.
Hantera inkommande ärenden såsom beställningar och förfrågningar via mail och telefon.

Vi söker dig som Vill överträffa våra kunders förväntningar och kan arbeta självständigt, men som samtidigt är en flexibel och aktiv bidragsgivare till teamet. Du har god social kompetens, lätt för att bygga relationer och är öppen för ny kunskap. Erfarenhet av kundservice är fördelaktigt men inget krav. Du bör vara strukturerad, ha god inlärningsförmåga, stor arbetskapacitet och vara inställd på en vardag med varierande arbetsuppgifter. Du behärskar gärna Microsoft Office-paketet och talar svenska och engelska.
Övrig information
Start: Omgående
Plats: Kundens kontor i Stockholm
Omfattning: Heltid, 100%
Anställningsform: Konsultinhyrning under 12 månader med möjlighet till förlängning
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
En bakgrundskontroll kan komma att genomföras på slutkandidat. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: Vanliga frågor och svar om bakgrundskontroller.

Om kundenVår kund är ett globalt medicintekniskt företag som är engagerat i att hjälpa kirurger att behandla patienter bättre. Företaget är världsledande inom sitt område och har en stark närvaro i Sverige. Här får du möjligheten att vara en del av ett företag som ständigt utvecklas och förbättrar vården.
Om WrknestPå Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Regionekonom till Ledande Järnvägskoncern ????

Redovisningsekonom
Läs mer Maj 13
Om tjänsten:
Som regionekonom hos vår kund, en framstående aktör inom järnvägsindustrin, spelar du en avgörande roll i ekonomistyrningen av företagets projekt och kontrakt. Företaget är i en samhällsviktig bransch som jobbar med drift och underhåll. Företaget bygger och underhåller spårväg, järnväg och tunnelbana.
Du kommer att arbeta nära affärsområdes- och regionchefer för att förbättra och stärka företagets ekonomiska position. I denna nyckelroll är dina huvudsakliga ansvarsområden att analysera ekonomiska utfall, hantera bokslutsprocesser och stödja både månatliga prognoser samt budgetarbete. Du bidrar direkt till företagets strategiska utveckling och operativa effektivitet.
Uppdraget är ett konsultuppdrag där man blir anställd som konsult hos oss på Wrknest och arbetar på plats hos kund. Uppdraget är på ca 6 månader med goda chanser till förlängning eller överrekrytering.
Dina framtida arbetsuppgifter:
Analysera och rapportera om projektutfall och kontraktsvillkor.
Delta i prognosarbete och genomföra riskbedömningar.
Aktivt delta i ekonomiska genomgångar och bokslutsprocesser.
Säkerställa noggrann värdering och dokumentation av ekonomiska poster.
Stödja utvecklingen av budget- och prognosarbete inom regionen.
Hantera administrativa system och bistå andra avdelningar med ekonomiska frågor.

Vi söker dig som har:
Utbildning inomekonomi
Erfarenhet av ekonomi- ochredovisningsarbete
Har braIT-kunskaper och är van vid att arbeta i affärssystem
Flytande språkkunskaper i svenska och engelska

Vi ser det som meriterande med
Erfarenhet av Navision sedan tidigare
Erfarenhet av bygg-eller anläggningsbranschen

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som är noggrann, strukturerad, självgående och lösningsorienterad. Vi hoppas också att du är en social person som är ansvarstagande i ditt arbete och kommunikativ i din kontakt med kollegor.
Övrig information:
Start: Omgående, anpassat efter din uppsägningstid.
Plats: Stockholm, med möjlighet till flexibilitet.
Omfattning: Heltid.
Anställningsform:Konsultanställning på 6 mån med chans till överrekrytering


Om företaget
Vår kund är en välrenommerad aktör inom järnvägsbranschen och en del av en större europeisk koncern. Med verksamhet över hela Europa och omfattande expertis inom järnvägsinfrastruktur bidrar de aktivt till utvecklingen av hållbara transportlösningar. I Sverige omfattar verksamheten cirka 850 anställda och en omsättning på över två miljarder kronor.
Om Wrknes
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Projektledare med erfarenhet inom bygg sökes! ?????

Produktionsingenjör, bygg
Läs mer Maj 9
Om tjänsten:
Vi söker nu en erfaren projektledare till ett ledande byggföretag. I denna roll har du chansen att påverka och leda komplexa byggprojekt. Som projektledare blir du en nyckelperson i att forma projekt från start till mål, och din expertis kommer vara avgörande för att uppnå framgångsrika resultat.
Dina framtida arbetsuppgifter:
Skapa och leda projektgrupper anpassade efter projektets behov.
Utveckla detaljerade planer och bygglovshandlingar.
Hantera projektets ekonomi, inklusive kostnadsuppföljning och slutkostnadsprognoser.
Säkerställa att alla projektrelaterade parter är uppdaterade och att projektet följer gällande arbetsmiljöansvar och etiska riktlinjer.
Vara ansvarig för att handleda och stödja mindre erfarna projektledare.
Aktivt nätverka och arbeta för att vinna nya uppdrag och utveckla affärsrelationer.

Vi söker dig som:
Har minst 10 års erfarenhet inom byggbranschen, med betydande tid i en projektledande roll.
Besitter en eftergymnasial utbildning inom relevant område eller har motsvarande yrkeserfarenhet.
Har erfarenhet av att hantera olika typer av byggprojekt, inklusive kommersiella fastigheter och offentliga institutioner.
Är en skicklig organisatör med starka ledaregenskaper och god förmåga att motivera andra.
Har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och innehar B-körkort.

Övrig information:
Start: Enligt överenskommelse
Plats:Stockholm med möjlighet till hybridarbete
Anställningsform: Tillsvidare
Lön: Enligt överenskommelse

Om kunden: Vårt kundföretag är en framstående aktör inom byggbranschen som hanterar allt från förstudier till produktion. De är experter på att leverera kvalitativa resultat i både nyproduktion och ombyggnadsprojekt och erbjuder en arbetsplats med stort eget ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.
Om Wrknest: På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Dokumentationsansvarig för energibolag ????

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Maj 8
Om tjänsten: Som Delprojektledare och Dokumentationsansvarig på Stockholm Exergi spelar du en avgörande roll i att säkerställa och förbättra hanteringen av teknisk dokumentation inom företagets investeringsprojekt. I denna nyckelposition arbetar du strategiskt för att koordinera och kravställa dokumentationsprocesserna, vilket är fundamentalt för att stödja vår vision att göra Stockholm till världens första klimatpositiva huvudstad.
Dina framtida arbetsuppgifter: I rollen som Delprojektledare / Dokumentationsansvarig kommer du att:
Utveckla och underhålla tekniska dokumentationsstandarder över flera projekt.
Arbeta tätt tillsammans med huvudprojektledare och tekniska team för att definiera och implementera dokumentationskrav och -strategier.
Leda och koordinera dokumentationsarbetet, inklusive planering och leverans av tekniska dokument.
Säkerställa kvalitet och efterlevnad av dokumentationsprocesser genom hela projektets livscykel.

Vi söker dig som:
Har erfarenhet av projektledning, särskilt inom teknisk dokumentation eller liknande områden.
Besitter god kunskap om dokumenthanteringsprocesser och standarder inom teknikbranschen.
Är självgående, noggrann och har förmågan att samarbeta effektivt med olika intressenter.
Har goda kunskaper i att använda dokumentationssystem och verktyg, såsom DM, DM ANLDOK, och SharePoint Online.

Övrig information:
Start: Omgående
Plats: Stockholm
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Konsult hos Wrknest

Om kunden: Stockholm Exergi är ett ledande energibolag som driver fram Stockholmsregionens tillgång till hållbar energi. Med över 800 000 anslutna stockholmare och viktiga samhällsfunktioner som sjukhus och datahallar, är vi en vital del av stadens infrastruktur och strävar efter att vara en förebild i klimatarbetet.
Om Wrknest: På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Studerande Recruitment Partner Assistant till oss på Wrknest????

Researcher, rekrytering
Läs mer Maj 8
Om du är student och verkligen brinner för att göra rörelsen ovan så lovar vi att vi är rätt för dig. Som du säkert förstår är telefonen ett viktigt verktyg i denna roll, men det finns så mycket annat du kommer få lära dig och göra!
Vilka är vi?
Som du ser på bilden är vi ett gäng glada och kreativapersoner sombrinner för att hjälpa människor till sina första, nästa eller sista jobb. Vi vill göra detta med ett flexibelt, nytänkande och framåtlutat mindset där du kommer vara en viktig del att driva oss i detta. Vi är ett gäng på 14 personer som finns i både Stockholm och Göteborg!
Om du inte hört talas om Wrknest tidigare är det för att vi är ett start-up som mitt i pandemin (i slutet av2020) bestämde oss för att starta upp ett rekryterings- och bemanningsföretag som fokuserar på potential. Det innebär att vi gärna rekryterar talanger som får möjligheten att växa in i sin roll genom olika kompetensutbildningar och onboardingplaner.
Vi är ett litet team som trivs med en kultur där vi hjälper varandra, tränar och har kul tillsammans ochfirar framgångar med AWs, bubbel och resor!
Så, vad kommer du göra?
Du kommer att få stötta våra duktigaRecruitment Partners,som både ansvarar för våra konsulter och håller i våra rekryteringsprocesser. Då vi vill låta dig få utvecklas inom hela området så att du själv har möjlighet att växa in i en roll som Recruitment Partner kommer du att få lära dig och jobba med:
Annonsskrivningar
Search
Telefonavstämningar
Intervjuer
Administrera tester
Ta referenser
Skriva anställningsavtal
Konsultkontakt

...och allt annat mellan himmel och jord som passar dig och oss och kan ta oss allaframåt.
Vem är du?
Vi tror väl att den bästa matchen är om du studerar och ser detta som ett extrajobb mellan 14-20 timmar i veckan. Om du studerar något som indikerar att du har något intresse för människor (t.ex. personalvetenskap, psykologi, sociologi, ekonomi etc.)är det väl bra, men om du bara i övrigt är intresserad av att komma in i branschen är vi så klart glada för det också.
Om du trivs i en växande start up-miljö med stora chanser att vara med och påverka vår riktning framåt skulle även det vara en "match made in heaven".
Vad händer nu?

Start:September/Oktober
Plats: Medborgarplatsen, Stockholm
Omfattning: 14-20 timmar i veckan plus mer under sommar, jul och andra ledigheter
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Om Wrknest

På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu.Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu

Project engineer for exciting company within the aviation industry ????

Civilingenjör, konstruktion, elektronik
Läs mer Maj 2
About the position
Wrknest is now seeking a dedicated and skilled project engineer to join the team at our client - one of the leading players in the aviation industry. The role involves supporting the planning, execution, and completion of aircraft and rotorcraft modifications. You will be a crucial part of planning, designing, and implementing complex projects. Working closely with clients and their needs, you will also define project scopes and ensure that all deliveries meet industry requirements.
Your future responsibilities
Contribute to the planning, design, and implementation phases of projects.
Assess project specifications, identify requirements, and establish goals.
Monitor project progress, manage potential issues, and implement solutions.
Prepare documentation and ensure compliance with standards and safety regulations for the aviation industry.

We are looking for someone who has
A bachelor's degree in a relevant field of engineering, or equivalent relevant work experience.
At least 3 years of experience as an engineer.
Fluent proficiency in English.

It is considered a plus if you have
Experience working in the aviation industry and knowledge of EASA regulations.
Previous experience with design and CAD programs.
Fluency in Swedish.

In this recruitment process, we place great emphasis on your personal qualities, as they are crucial to your success in the role and the company. We understand that one cannot know everything from the beginning, but you should have a willingness to learn! Therefore, we are looking for someone who is analytical, meticulous, and detail-oriented. As a person, you are also diligent in your work and service-oriented in your interactions with customers and colleagues.
Other information
Start: Immediate
Location: Bromma
Extent: Full-time
Type of employment: Permanent with initial probationary period
Please apply as soon as possible as we are continuously reviewing applications.
About the company
This company is a pioneer in its field with a unique position in the market. They work globally on technically advanced projects, both nationaland international. The team consists of highly qualified employees driven by delivering the best solutions to their customers.
About Wrknest At Wrknest, we don't do things like everyone else. We believe in constantly daring to see new opportunities and think differently. When we started, it was to challenge old ways of recruiting. We live in a time of rapid digital development. Knowledge needs to be continuously renewed to stay relevant. Therefore, it is important to be able to adapt quickly. This means that we don't just look at a candidate's CV during recruitment. Instead, we consider the overall potential and offer individually tailored upskilling. This way, we can quickly match the knowledge needs that exist right now. Read more at www.wrknest.se.
Before employment can be considered, a background check will be conducted.

Ansök nu

Avionics engineer for exciting company within the aviation industry ????

Civilingenjör, konstruktion, elektronik
Läs mer Maj 2
About the position
Wrknest is seeking a dedicated and experienced Avionics Engineer for our client, a prominent player in the aviation industry. This role is crucial to ensuring that modifications to aircraft and rotorcraft are carried out with the highest quality and precision. You will play a pivotal role in ensuring the success of projects, from conceptual design to implementation, within the company's dynamic and innovative environment.
Your future responsibilities
Contribute to planning, designing, and verifying primarily avionics and electrical systems.
Assess customer and certification specifications and identify requirements.
Prepare documentation and deliverables.
Ensure compliance with industry standards and safety regulations.
Produce and review design documentation.
System verification and testing.
Contribute to the development and improvement of operational processes and procedures.

We are looking for someone who has
A bachelor's degree in electrical engineering or relevant work experience.
At least 5 years of experience as an engineer in avionics.
Knowledge of EASA regulations and industry standards in the aviation sector.
Strong analytical skills and attention to detail.
Experience in designing electrical systems in CAD software.
Fluent proficiency in English, both spoken and written.

It is considered a plus if you have
Previous experience as a design engineer or compliance engineer.
Previous experience in avionics modifications.
Fluent proficiency in Swedish.

In this recruitment process, we place great emphasis on your personal qualities, as they are crucial to your success in the role and the company. We understand that one cannot know everything from the beginning, but you should have a willingness to learn! Therefore, we are looking for someone who is committed, organized, responsible, and communicative. As a person, you are also meticulous in your work and service-oriented in your interactions with customers and colleagues.
Other information
Start: Immediate
Location: Bromma
Extent: Full-time
Type of employment: Permanent with initial probationary period
Please apply as soon as possible as we are continuously reviewing applications.
About the company
This company is a pioneer in its field with a unique position in the market. They work globally on technically advanced projects, both nationally and internationally. The team consists of highly qualified professionals driven by delivering solutions to their clients.
Before employment can be considered, a background check will be conducted.
About Wrknest
At Wrknest, we don't do things like everyone else. We believe in constantly daring to see new opportunities and think differently. When we started, it was to challenge old ways of recruiting.
We live in a time of rapid digital development. Knowledge needs to be continuously renewed to stay relevant. Therefore, it is important to be able to adapt quickly. This means that we don't just look at a candidate's CV during recruitment. Instead, we consider the overall potential and offer individually tailored upskilling. This way, we can quickly match the knowledge needs that exist right now. Read more at www.wrknest.se.

Ansök nu

Junior IT-controller med BI-inriktning ?????

Business controller
Läs mer Apr 29
Om tjänsten: Är du redo att starta din karriär inom Business Intelligence? Vi söker en Junior IT-controller för en kund som är en ledande aktör inom sin bransch. I denna roll kommer du att ha en avgörande roll i att utveckla och underhålla BI-rapporter med hjälp av PowerBI och Excel. Du kommer att arbeta nära Head of Business Control och säkerställa att koncernens BI-lösningar är pålitliga och levererar korrekt information.
Dina framtida arbetsuppgifter:
Utveckla och underhålla anpassade PowerBI-rapporter i samråd med olika stakeholders inom organisationen.
Arbeta proaktivt för att säkerställa att datan är korrekt och tillförlitlig.
Integrera befintliga företag inom koncernen i BI-miljön och utveckla lösningar för att inkludera nya bolag.
Hantera stora mängder data och sammanställa denna för strategisk användning i Excel och PowerBI.

Vi söker dig som:
Har 1-3 års relevant arbetslivserfarenhet inom IT eller datahantering.
Besitter goda kunskaper i PowerBI och Excel, inklusive en grundläggande förståelse för DAX och PowerQuery.
Är kommunikativ och har förmågan att arbeta effektivt med olika stakeholders.
Har erfarenhet av Microsoft Business Central, vilket är meriterande.
Är självgående och har en problemlösande inställning till arbetsuppgifter.

Övrig information:
Start: Snarast möjligt, anpassat efter din tillgänglighet.
Plats: Möjlighet för distansarbete samt placering vid vårt kontor i Stockholm.
Omfattning: Heltid.
Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning.

Om kunden: Kunden är en välkänd aktör inom sin sektor och strävar ständigt efter att förbättra sina processer genom teknologiska lösningar. De värdesätter innovation och personlig utveckling högt.
Om Wrknest: På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Global Teknisk Supportspecialist till IVISYS ??????

Serviceingenjör, maskin
Läs mer Apr 29
IVISYS är marknadsledare inom maskinvisionssystem för inspektion av lastpallar i logistik- och produktionsanläggningar. Deras lösningar kombinerar avancerad hårdvara med egenutvecklad programvara och patenterade algoritmer. Nu söker de en teknisk supportspecialist som kan bidra med sin expertis till deras kundserviceteam. Detta är en unik möjlighet att arbeta med spetsteknologi och bidra till deras fortsatta expansion globalt.
Dina framtida arbetsuppgifter:
På detaljerad nivå felsöka och lösa kunders problem med IVISYSproduktPallet AI.
Hantera och övervaka systemet för fjärrövervakning och vidta förebyggande åtgärder.
Ansvara för övervakning av ärendehanteringssystemet och säkerställa att kundfrågor besvaras. Stora som små!
Installera och konfigurera ny maskinvara och mjukvara vid kundinstallationer.
Utbilda kunder och dokumentera kunskap i form av tekniska anteckningar för kunskapsdatabasen.

Vi söker dig som har:
En eftergymnasial utbildning, gärna inom automation, mekatronik, elektronik eller data.
Fem års erfarenhet i en internationell B2B-miljö.
Tre års erfarenhet inom teknisk support, gärna inom automation.
God förståelse för mjukvara i hårdvarukontext.
Erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem.
B-körkort.

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av att arbeta istartup eller scaleup.
Erfarenhet från automationsindustrin.
Erfarenhet av att arbeta med utvecklingsverktyg i Linuxmiljö.

Övrig information:
Start: Omgående, enligt överenskommelse.
Plats: Vällingby, Stockholm. Viss möjlighet till distansarbete erbjuds.
Omfattning: Heltid.
Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning.

IVISYS är baserat i Stockholm och befinner sig idag i en accelerationsfas med sina världsledande produkter. Teamet arbetar för att stärka sin närvaro på globala marknader och fortsätter att utveckla innovativa lösningar för sina kunder. De närmsta åren beräknas bli historiska för IVISYStillväxtoch du som hoppar på i detta skedet kommer vara en viktig del av expansionen.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu

Recruitment Partner till Scale-up bolag

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Apr 27
Om att jobba hos oss
På Wrknest drivs vi av att få företag så väl som människor att växa. Vi vet att hög potential tillsammans med smart inriktad kompetensutveckling är nyckeln till framgång både hos ambitiösa individer och företag. Som scale-up är vårt motto att vara flexibla, kreativa, baserade på kunskap och forskning och att bidra till att förändra en rekryteringsbransch som länge trampat i gamla hjulspår. Men framförallt, vi lever som vi lär!
Därför söker vi nu vår nästa Recruitment Partner/Consultant Manager för att vara med och ta oss och våra kunder närmare våra respektive visioner. Du är en del av vår växande start-up som idag består av 17 människor och en Italian Greyhound, fördelade på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.En stor del av rolleninnefattar att med hjälp av olika urvalsmetoder, kandidatbedömningar och sourcing samt nära kundsamarbeten, hitta rätt och den bästa kandidaten för att få våra kunder att växa och nå sina mål. Inom rekrytering finns det många vägar till Rom, och vi kommer ge dig en omfattande introduktion med att bland annat förse dig med den evidens och de best-practises som finns kring rekrytering. Men sedan är det upp till dig att till fullo utnyttja vår entreprenöriella miljö och hitta ditt bästa sätt att arbeta.
En annan del av rollen, som successivt kommer växa, är arbetet med våra konsulter. Du kommer att ha arbetsgivaransvar för en växande andel konsulter och se till att de får bra onboarding och upskilling hos våra kunder, samt att de tycker vi är världens bästa arbetsgivare och att du är en både förtroendeingivande och skön person att ha kontakt med.
Vem är du då?
Vitror att den bästa matchen är du som nyligen tagit examen från en relevant högskoleutbildning och att du har ett stort intresse för att arbeta med människor i allmänhet och rekrytering i synnerhet.
Vi är en organisation som älskar att slå våra egna rekord och uppsatta mål. Du kommer dock verkligen inte känna dig som att du är med i “Wolf of Wallstreet”, för vi tycker själva att vi har hjärtat på rätt ställe och tycker det är viktigt att ha distans till saker och ting och ta saker med humor.
Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Våra värdeord är Enkelt, Entreprenörskap och Engagemang, så om du känner dig träffad av dessa är sannolikheten stor att du kommer lyckas hos oss.
Låter det intressant? Urvalet görs genom telefonsamtal, intervjuer och case. Vi ser gärna att du i din ansökan motiverar varför detta jobb/denna bransch motiverar dig och vad du tror att du kommer bidra med.
Övrig information
Start:Q2-Q3 2024
Plats:Södermalm
Omfattning:Heltid
Anställningsform:Tillsvidare med inledande provanställning
Rekryteringsprocessen:Processen kommer bestå av tester, inledande telefonsamtal, intervjuer samt case.
Lön:Fast lön + provision
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se

Ansök nu

Controller till växande bolag

Controller
Läs mer Apr 26
Om uppdragetDetta är ett konsultuppdrag på 6månadermed goda chanser tillförlängning, där du blir anställd av Wrknest men jobbar på uppdrag ute hosvår kund.
Först och främst söker vi en Controller som är kopplad till organisationen. Hos vår kund talar vi om vikten av samarbete och den här rollen förväntas ofta bidra till detta för att driva organisationen mot att fatta bättre och mer datadrivna beslut.
En grundpelare för att fatta datadrivna beslut är korrekta, tillförlitliga och välstrukturerade data. Detta kommer att vara ditt huvudsakliga uppdrag: att hjälpa oss validera, uppdatera och underhålla våra datakällor. Vi arbetar i Dynamics, PowerBI och Oracle Smartview och du kommer att göra dessa system till din bakgård, där du inte bara intimitet känner till systemen själva, utan även datan inom dem.
Under prognos- och budgetarbete kommer du att vara nyckeln, genom att validera och ladda upp data. Och under hela året vill vi att du inte bara upprepar siffrorna och erbjuder begripliga rapporter och utdrag, utan även tillhandahåller analys och gör rekommendationer baserade på din expertis.
Krav
Minst 3 års erfarenhet av att arbeta somBusiness Controller eller Financial Controller

Meriterande
Jobbat i en Europeiskmiljö
Bekväm medPowerBI, Oracle Smartview, Dynamics
Franska eller tyska

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som är självständig och analytisk. Som person är du även noggrann i ditt arbete och serviceinriktad i din kontakt med kunder och kollegor.
Övrig information
Start: Omgående
Plats: Stockholm (Telefonplan)
Omfattning: 80%
Anställningsform: Konsult
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. www.wrknest.se

Ansök nu

Kundservicemedarbetare hos ett framstående försäkringsföretag! ????

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Apr 24
Om tjänsten
Är du en person som brinner för service och trivs i sociala sammanhang? Ett framstående försäkringsföretag erbjuder nu en spännande möjlighet att bli en del av deras kundserviceteam i Stockholm. Detta är en dynamisk roll där du får använda din kommunikativa förmåga för att ge förstklassig service till både privat- och företagskunder.
Dina framtida arbetsuppgifter
Som kundservicemedarbetare kommer du att:
Besvara kundfrågor via telefon och e-post.
Hantera och utfärda offerter samt försäkringar.
Genomföra bakgrundskontroller och analyser för att avgöra kundens lämplighet.
Bemanna receptionen och ge förstklassigt bemötande till besökare. Ditt arbete spelar en central roll i att upprätthålla och förstärka företagets rykte som en pålitlig partner inom försäkringsbranschen.

Vi söker dig som
Har erfarenhet från kundtjänst eller liknande roller där telefonhantering ingår.
Behärskar svenska och engelska flytande, både i tal och skrift.
Är datavan och kan hantera olika IT-system effektivt.
Tidigare erfarenhet från försäkringsbranschen är meriterande men inte ett krav. Du är en utåtriktad och kommunikativ person som trivs i att interagera med kunder. Ditt sätt att engagera och lyssna på kunder gör dig till en värdefull del av teamet.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Centrala Stockholm
Anställningsform: Konsultuppdrag via Wrknest med goda chanser till förlängning
Lön: Enligt överenskommelse

Om WrknestPå Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu

Mätingenjör till innovativt energiföretag ????

Civilingenjör, anläggning, elkraft
Läs mer Apr 22
Om tjänstenVi söker just nu en nyfiken och engagerad mätingenjör som vill bli en del av ett kompetent och drivet team där det finns en vilja att aktivt arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Du kommer att ha en viktig roll hos vår kund där du får bidra med tekniska lösningar för svåra frågor och spegla ett av Stockholms främsta energibolag utåt. Du kommer få värdefulla kunskaper och en möjlighet att vara med och skapa en klimatpositiv energiproduktion.Som mätingenjör kommer du att arbeta i en dynamisk miljö där du tillsammans med kvalificerade kollegor ansvarar för att hantera både stora och små ärenden som påverkar våra kunders anläggningar. Din roll innefattar inte bara teknisk problemlösning utan också samarbete med externa leverantörer och deltagande i upphandling av nya avtal.
Det här är ett konsultuppdrag där du kommer att bli anställd genom oss på Wrknest och arbeta hos vår kund. Det finns goda möjligheter till förlängning eller anställning efter avslutat konsultuppdrag. Vi kommer självklart ge mer information om vilken kund det gäller vid första samtalet med oss.

Dina framtida arbetsuppgifter
Hantera inkommande ärenden effektivt och professionellt.
Samarbeta med externa leverantörer för fälttjänster, materialinköp och mätarprovningar.
Medverka i processen för upphandling och avtalsförvaltning.
Bidra till teknikutvecklingen inom kommunikationslösningar och mätteknik.

Vi söker dig som har
Har högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet relevanta för rollen som Mätingenjör.
Besitter goda kunskaper i administrativa system, särskilt Microsoft Office och Excel.
Är tekniskt och analytiskt lagd samt har en utmärkt förmåga att planera och samarbeta.
God analytisk förmåga för att kunna dra slutsatser av given data, till exempel provningsresultat och händelseförlopp i kundens anläggning. Du ska även stimuleras av analytiska uppgifter.

Meriterande
Har tidigare erfarenhet inom energisystem, drift eller underhåll, med ett plus för specifik erfarenhet inom fjärrvärme eller fjärrkyla.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig! Därför söker vi dig som är självgående, strukturerad och har en hög kommunikationsförmåga. Som person är du även noggrann i ditt arbete och serviceinriktad i din kontakt med kunder och kollegor.
Om kunden: Du kommer vara en del av ett växande team inom en avdelning som är i framkant inom energiteknik. Vårt företag är ledande inom innovation och teknikutveckling, med starkt fokus på hållbara och effektiva energilösningar.
Övrig information
Start: Omgående
Plats: Stockholm
Omfattning: Fram till årsskiftet med möjlighet till förlängning
Anställningsform: Konsultuppdrag
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu

Erfaren drift-/fastighetstekniker för ledande företag! ?????

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Apr 19
Om tjänsten
H2M, en del av CBRE GWS, erbjuder dig en unik möjlighet att arbeta med teknisk fastighetsdrift på deras spännandeuppdragi Stockholm. Deras målsättning är att ständigt leverera fastighetstjänster av världsklass. Med hjälp av sin personal stöttar demed kunskap och de bästa verktygen för att säkerställa att deras tjänster alltid är i toppklass. I denna roll kommer bli en del av en prestigelös organisation som värderar sina anställda högt. Här kommer du att spela en viktig roll iatt säkerställa den tekniska driften förolika typer avfastigheter!
Dina framtida arbetsuppgifter
Utförande av förebyggande, felavhjälpande och planerat underhåll.
Förbättrings- och energibesparande åtgärder.
Skötsel av kontakt och återkoppling till beställare.
Samarbeta nära med driftpersonal och specialister.

Vi söker dig som
Har minst 5 års erfarenhet inom teknisk fastighetsdrift.
Besitter relevant utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet.
Kommunicerar flytande på svenska.
Kan arbeta självständigt i olika fastigheter och situationer.

Som person tror vi att du är serviceinriktad och prioriterar kundens bästa. Du är skicklig på att hantera olika människor och situationer som kan uppstå i vardagen. Förmågan att prioritera och planera arbetsuppgifter är viktig, liksom att du trivs med att dela med dig av din kunskap till kollegorna i teamet!
Övrig information

Start:Snarast, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.
Plats:Stockholm, med tillgång till servicebil beroende på uppdrag.
Omfattning:Heltid.
Anställningsform:Tillsvidare med inledande provanställning.
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Om kunden
H2M, en del av CBRE Global Workplace Solutions, är ledande inom teknisk fastighetsdrift och förvaltning. Med ambitionen att alltid leverera service av högsta kvalitet, arbetar vi med ständiga förbättringar och personalutveckling för att upprätthålla och stärka vår position på marknaden.
Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Ekonomiassistent på deltid till spännande bolag

Ekonomiassistent
Läs mer Apr 18
Om tjänsten: Vi erbjuder en spännande möjlighet för dig som är studerande och vill tillämpa dina kunskaper i praktiken. Som ekonomiassistent får du en central roll i vår kunds team, där du stödjer CFO och bidrar till en effektiv ekonomisk hantering inom företaget. Denna roll innebär direkt samarbete med ledande positioner och chansen att verkligt göra skillnad i den dagliga verksamheten.
Dina framtida arbetsuppgifter:
Delta aktivt i budget- och prognosarbete.
Assistera i månads- och årsbokslut.
Sköta löpande bokföring och tidsrapportering.
Hantera leverantörsreskontra och utföra andra administrativa uppgifter inom ekonomiavdelningen.

Vi söker dig som:
För närvarande studerar en ekonomisk utbildning på universitet eller högskola.
Har erfarenhet från tidigare positioner inom ekonomi, exempelvis som ekonomiassistent.
Behärskar svenska språket flytande i både tal och skrift.

Du är en person som är driven och noggrann, med en prestigelös inställning till arbetsuppgifterna. Du trivs med att hantera varierande uppgifter och är strukturerad i ditt arbete.
Övrig information:
Start: Omgående.
Plats: Telefonplan, med möjlighet till distansarbete.
Omfattning: Deltid ca 50%.
Anställningsform: Konsultuppdrag.

Om kunden: Du kommer att arbeta hos ett framstående teknikkonsultbolag, kända för sin dynamiska arbetsmiljö och inkluderande företagskultur. Företaget värderar flexibilitet och erbjuder varierande arbetsuppgifter som stödjer både professionell och personlig utveckling.
Om Wrknest: På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer på www.wrknest.se.

Ansök nu

Studerande receptionist ????

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Apr 17
Om tjänsten
Wrknest söker en ambitiös receptionist till ett stort managementkonsult bolag i Stockholm. Detta är ett konsultuppdrag där du blir anställd av Wrknest men jobbar på uppdrag ute hos vår kund. Denna roll är perfekt för dig som för nuvarande studerar på högskola eller universitet och vill arbeta extra och få värdefull arbetslivserfarenhet på ett stort företag.

Dina framtida arbetsuppgifter
I rollen som receptionist kommer du att vara företagets ansikte utåt där du agerar spindeln i nätet och hjälper till med diverse administrativa uppgifter. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att svara i telefon och mejl, fixa passerkort, hantera post och bud, beställa catering, hålla koll på kontoret, ta emot gäster, förbereda rum för möten, samt eventuellt vara delaktig vid event. Detta är en perfekt roll för dig som är på jakt efter en administrativ och fartfylld roll. Du kommer vara del av en energifylld miljö och ha kontakt med i huvudsak väldigt nöjda och trevliga medarbetare

Vi söker dig som har
Flytande språkkunskaper i svenska i tal och skrift och goda kunskaper i engelska
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom reception
Kunskaper inom Officepaketet
Påbörjad utbildning på högskola eller universitet

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi förstår att man inte kan allting från början – men du ska ha en vilja att lära dig!Därför söker vi dig som äransvarstagande, lösningsorienterad, strukturerad och driven.Som person är du även noggrann i ditt arbete och serviceinriktad i din kontakt med kunder och kollegor.
Övrig information
Plats: Stockholm
Omfattning: Deltid vid behov
Anställningsform: Konsultanställning via Wrknest
Sök gärna så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.
Innan anställning kan bli aktuell vill vi gärna att du bifogar ett utdrag från belastningsregistret, samt kunna visa ut studieintyg

Om Wrknest
På Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror på att hela tiden våga se nya möjligheter och tänka nytt. När vi startade var det för att utmana gamla sätt att rekrytera på.
Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. Därför gäller det att kunna ställa om snabbt. Det här gör att vi inte enbart tittar på kandidatens CV vid en rekrytering. Istället ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. På så vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. Läs mer påwww.wrknest.se.

Ansök nu