Riksbyggen Ek För jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Riksbyggen Ek För i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Cash manager

Fondförvaltare/Portföljförvaltare
Läs mer Dec 22
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Cash Manager - Riksbyggens Internbank

Riksbyggen har börjat en ny resa, vill du vara med?

”Efter att vi under året slutförde delningen av Riksbyggen och Unobo har vi hamnat i en situation med nya möjligheter och utmaningar när det gäller finansieringen av våra projekt. Nu tar vi nästa steg och skapar en Internbanksfunktion för att stötta våra affärsområden på bästa sätt med finansiering”

Robert Söderhjelm CFO

Om oss


• Riksbyggen har 300 kontor och verksamhet på mer än 430 orter över hela landet.
• Sammantaget förvaltar vi över 200 000 bostadsrätter i över 4 300 bostadsrättsföreningar, varav drygt 1 700 är andelsägande föreningar.
• Vi förvaltar mer än 100 000 hyreslägenheter runt om i Sverige.
• Vi har även ett stort antal kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder.
• Vi har cirka 20 000 förtroendevalda och nära 3 000 anställda (2020 års siffror).

Om tjänsten 

Internbanksfunktionen på Riksbyggen är under bildande och det kommer vara en liten funktion med kontakter in på alla affärsdrivande enheter. Din roll kommer att vara planering av vår likviditet genom att interagera tillsammans med våra affärsområden som driver projekt samt att samordna information om våra förväntade betalströmmar till en likviditetsprognos.

Våra interna och externa affärer kommer att hanteras i ett för ändamålet särskilt system som i sin tur föder bokföringen med bokföringsunderlag. Här kommer du ha en viktig roll att hålla ordning och redan samt ta ut information och bygga rapporter för att ge ledningen överblick.

De externa kontakterna kommer primärt vara med Riksbyggens bankkontakter och inte minst vår husbank där vi har en cashpool lösning.

Riksbyggens kunder är även föreningens ägare.

Vårt erbjudande

Vi är en del av samhällsbyggandet och har mycket höga ambitioner inom hållbarhet. Vi sitter i moderna lokaler på Kungsbron mitt i centrala Stockholm och kan överväga annan placeringsort för rätt kandidat.

Riksbyggen har naturligtvis kollektivavtal med tillhörande tjänstepension samt olika personalförmåner såsom Friskvårdsbidrag exempelvis.

Din profil

För att lyckas i denna roll tror vi att du har:


• Universitets- eller högskoleutbildning samt examen inom ekonomi eller liknande.
• 2-5 års arbetslivserfarenhet med anknytning till systemstöd inom treasurysystem eller likviditetsprognostisering eller kanske hos en finansiell aktörs tradinggolv eller i en konsultroll
• Goda eller mycket goda kunskaper i office (framförallt då i Excel), det är meriterande men erfarenheter av något BI verktyg såsom MS Power BI eller Tableau.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Som person har du lätt för att samarbeta, är strukturerad och kvalitetsmedveten. Vi värdesätter egenskaper som kommunikativ, stort engagemang, flexibilitet och personlig integritet. Vidare tror vi att du har ett intresse för det personliga mötet.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.  

Vill du göra skillnad med oss?

Kontakt och ansökan

Har du frågor eller funderingar gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta CFO Robert Söderhjelm via mejl till  robert.soderhjelm@riksbyggen.se

Din ansökan ska bestå av CV och personligt brev som skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2022-01-23. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Jurist fastighetsrätt

Fastighetsjurist
Läs mer Dec 20
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen söker en jurist med inriktning på fastighetsrätt med uppdraget att stötta vår organisation i verksamhetsnära frågor kopplade till byggnation av nya bostäder upplåtna med bostadsrätt, äganderätt, hyresrätt eller kooperativ hyresrätt. Du kommer även att fungera som affärsområdesledningens förlängda arm i vissa frågor.

Centralt stöd har som uppdrag att stötta Affärsområde Bostadsorganisation, uppdelade på 2 regioner, i bl.a. verksamhetsnära frågor kopplade till förvärv av mark, projektutveckling, samt byggnation av nya bostäder upplåtna med bostadsrätt, hyresrätt, äganderätt eller kooperativ hyresrätt. Det centrala stödet består idag av ca 20 personer, fördelat på 4 enheter (Försäljning och Affärsutveckling, Affärsstöd, Controller och Produktion), varav enhet Affärsstöd omfattar 11 personer. På enheten arbetar bla specialister inom byggekonomi, juridik och lantmäteri och dessa svarar främst för specialistkunskap inom fastighetsrätt/ affärsjuridik, entreprenadjuridik, lantmäterifrågor och byggekonomi. Enheten tillhandahåller även viss intern utbildning inom de olika specialistområdena. Medarbetarna på centralt stöd jobbar ofta i team.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;
•  Upprätta och/ eller genomföra granskning av avsiktsförklaringar, köpekontrakt, aktieöverlåtelseavtal m.m. Genomföra granskning av markanvisningsavtal, exploateringsavtal mm.

Ge löpande rådgivning till regionerna avseende frågor kopplade till försäljning av bostäder, inbegripande mallar som exempelvis förhandsavtal och upplåtelseavtal, samt juridiska frågor kopplade till vår försäljningsprocess.
•  Ge löpande rådgivning till regionerna men även i vissa fall till andra enheter inom Riksbyggen avseende avtalsrättsliga frågor
•  Upphandla juridiska konsulter i samband med tex en omfattande fastighetstransaktion.
•  Bistå vid hanteringen av tvister.
•  Genomföra internutbildning inom avtalsrätt och fastighetsrätt.
•  Bevaka gällande lagstiftning och praxis med koppling till fastighetsrätten.
•  Svara på remisser med koppling till fastighets- och avtalsrättsliga frågor.
•  Finnas tillgänglig som stöd för de olika råd/nätverk som finns kopplade till Riksbyggens olika processer
•  Löpande uppdatera/revidera Riksbyggens mallavtal kopplade till förvärv och försäljning av fastigheter mm.
•  Vara Affärsområde bostads GDPR ansvarig 

Vi söker dig som är examinerad jurist eller motsvarande, samt har minst fem års erfarenhet som jurist inom fastighetsrätt och kunskap inom GDPR. Du har erfarenhet från fastighets-/byggbranschen eller från att ha arbetat med detta på affärsjuridisk byrå. Du får gärna även ha kunskap rörande hyresjuridik. Som person är du strukturerad, ansvarsfull och kommunikativ. Du tycker om att arbeta självständigt men även i grupp och har en positiv inställning. Vidare är du en person som kan ta egna initiativ samt alltid är engagerad och följer upp de ärenden som du är delaktig i. Du har en helhetssyn och förståelse för hela processen. Förmågan att se möjligheter till utveckling, både ur ett kundperspektiv och internt hos Riksbyggen ser vi som framgångsfaktorer.

Tjänsten är placerad på Riksbyggens huvudkontor, Kungsbron 21 i Stockholm. Resor i tjänsten kan förekomma.

Riksbyggen erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande hos en av Sveriges största byggherrar och fastighetsförvaltare. Engagemang, ansvar, förtroende och samarbete är Riksbyggens hörnstenar.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Frågor kring tjänsten, kontakta enhetschef Emma Willcox, telefon 08-6984246.

Din ansökan skickar du till oss senast den 16 januari 2022 via www.riksbyggen.se: http://www.riksbyggen.se/jobb-och-karriar/lediga- tjanster/. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka in din ansökan redan idag 




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Projektekonom ombyggnad

Fastighetsekonom
Läs mer Dec 14
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Vi söker nu en projektekonom till affärsområde Fastighetsförvaltning Ombyggnad. Ombyggnadsaffären är ett tydligt satsningsområde med tillväxtambitioner så vill du vara med och växa med oss så sök!

Har du erfarenhet av att arbeta som ekonom inom fastighet- eller byggbranschen? Är du van vid att driva affären framåt i projekt samt stötta dina projektledarkollegor i ekonomifrågor? Är du en social och förtroendeingivande person som arbetar proaktivt med riskanalyser? Då är det kanske dig vi söker för den här tjänsten!

Vad ska du göra?
Som projektekonom hos Riksbyggen har du en viktig och variationsrik roll inom ombyggnadsaffären.

Du har ett nära samarbete med projektledare i ombyggnadsprojekt och stöttar dessa i ekonomiska frågor i projekten exempelvis i form av prognostisering av projekt. Emellanåt behandlar du frågeställningar som rör moms-, finansierings- och skattefrågor, även om det inte tillhör de dagliga arbetsuppgifterna.. Som projektekonom bevakar du proaktivt projektets ekonomi, hanterar balans- och resultaträkning. Du gör analyser, tar fram nyckeltal och rapporter samt uppföljning och slutredovisning av projekten. Tillsammans med övriga ekonomer utvecklar du den ekonomiska processen inom ditt affärsområde och arbetar emellanåt med specifika utvecklingsprojekt beroende på verksamhetens utvecklingsbehov.

Du kommer att ha din placering på Kungsbron Stockholm och rapporterar till Affärschef Ombyggnad.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och har erfarenhet av att arbeta med redovisning, budget-, planerings- och uppföljningsfrågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete på ett bygg- eller fastighetsbolag. Det är även meriterande om du har arbetat med bostadsrättsföreningar och har kunskap om bygg- och fastighetsekonomi. Detta är inte ditt första jobb utan du har minst 2-3 års erfarenhet från tidigare roller.

Som person är du noggrann, strukturerad, tar egna initiativ och har en högt utvecklad känsla för kvalitet. Du är en kommunikativ och pedagogisk person som är van vid att skapa goda relationer och som kan hitta nya vägar för samarbete och samsyn. Vi tror att en av dina drivkrafter är att tillsammans med dina kollegor gå mot gemensamma mål och resultat. Goda kunskaper i Microsoft Office-paketet, framförallt i Excel är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomiskt välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För att trivas bör du dela dessa grundläggande värderingar som bygger på samhällsutveckling, att sätta människor i centrum och att verka för en hållbar utveckling.

Vi erbjuder dig utmanande, stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett kreativt arbetsklimat, med möjlighet till kompetensutveckling och stor möjlighet att vara med och påverka. Riksbyggen erbjuder goda karriärmöjligheter internt.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.  

Kontakt
Vid frågor kontakta Alexander Eklöw på telefon 073-0757808

Din ansökan skickar du till www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast söndagen den 7 januari 2022. Dock kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så dröj inte med ansökan!




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Reparatör vikariat

Fastighetsskötare/Fastighetsarbetare
Läs mer Dec 21
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen söker en reparatör till Stockholm.

Vad ska du göra?
Din uppgift är i huvudsak att självständigt eller i grupp svara för sedvanligt felavhjälpande underhåll och reparationer efter felanmälan. Utöver felanmälningar beställer boende och kunder mindre tjänster som av olika slag som reparationsuppdrag i bostäder och lokaler även det ingår i uppdraget att hantera. Löpande kontakter med boende, kunder och entreprenörer är därmed en väsentlig del av arbetsuppgifterna. Även hanteringen av inköp av förbrukningsmateriel och vård av egen arbetsutrustning.

Tjänsten som reparatör är ett varierat och fritt arbete under eget ansvar. I ditt dagliga arbete ingår bland annat: 


• Sedvanligt underhåll efter felanmälan
• Felsökning
• Reparationer inom el, bygg, VVS även mindre ventilationsarbeten
• Proaktiva förslag till kunder

Du arbetar i mobiltelefonen med att ta emot och avrapportera ditt arbete. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor och du förväntas att på egen hand lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete. Du planerar själv din arbetsdag tillsammans med dina kollegor och din arbetsledare.

Vem är du?
Vi söker dig som är nyfiken, prestigelös och hjälpsam. Vi vill att du har förmågan att se och bemöta våra kunders behov. Vi vill att du ska vara med lagspelare som ställer upp för dina kollegor. Du ska ha ett positivt förhållningssätt till ditt arbete, våra kunder och dina arbetskamrater. Det är även viktigt att du är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har förmågan att lägga upp ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi tror att du har gymnasieutbildning och/eller KY-utbildning med inriktning mot fastighetsdrift eller förvaltning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete. Meriterande är om du har yrkesbevis/certifikat inom bygg, vvs eller el.

Då datorn och mobilen är ett naturligt inslag i arbetet för alla anställda på Riksbyggen ser vi gärna att du har viss datakunskap och kan hantera datorn i jobbet. Du kommer också att ges möjlighet att utveckla dina kunskaper genom interna utbildningar.

Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig 2022-01-01 – 2022-08-31 med goda möjligheter till förlängning. Tjänsten är placerad i Stockholm men arbete på även andra orter inom marknadsområdet kan förekomma.

Tjänsten kräver B- körkort.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. 

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb senast den 2021-12-31. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så sök idag!

Vid frågor kontakta gruppchef Tohir Hasanov, tohir.hasanov@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Receptionist

Kontorsreceptionist
Läs mer Dec 1
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Inom Riksbyggen söker vi en receptionist, med placering på vårt kontor på Hammarby kaj, Stockholm. Vi erbjuder dig utmanande, stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett kreativt arbetsklimat, medmöjlighet till kompetensutveckling och stor möjlighet att vara med och påverka.

Vad ska du göra?
Som receptionist inom Riksbyggen arbetar du i en bred roll, med hög servicenivå och med en lösningsorienterad känsla. Tjänsten innefattar ett stort antal interna och externa kontaktytor. Arbetsuppgifterna är varierande och innebär att bistå och bidra till att få servicefunktionerna inom kontoret att fungera. Arbetet innebär bl.a. besökshantering, postsortering, beställningar och nyckelhantering samt att bistå kollegorna på kontoret med hög service. Receptionen är hjärtat på kontoret dit alla ska kunna vända sig med sina frågor, problem eller behov.

Vem är du?
Har du en lämplig utbildning på lägst gymnasienivå, gärna med inriktning mot kvalificerad administration och ekonomi? Du har tidigare erfarenhet av service och har en utpräglad servicekänsla, samt god administrativ förmåga. Du ska ha kunskaper i Officepaketet och god datorvana. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, även på engelska.

Du bör ha en flexibel personlighet, med vana att hantera flera parallella arbetsuppgifter samtidigt. Som person är du social, framåt och har en naturlig fallenhet för att ge god service. Du behöver kunna hantera ett stundtals högt tempo och ha en god prioriteringsförmåga. Du är initiativtagande och proaktiv i ditt arbete samt att du ser vilka uppgifter som behöver göras. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Flexibilitet, fingertoppkänsla och ett lösningsfokuserat förhållningssätt är egenskaper som värderas högt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt kontor i Hammarby sjöstad.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb och karriär senast 2021-12-26. Vi behandlar ansökningarna och gör urval löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Kontakt
Om du har frågor är du välkommen att kontakta marknadsområdeschef Daniel Gardelin, daniel.gardelin@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Reparatör

Fastighetsskötare/Fastighetsarbetare
Läs mer Dec 2
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen söker en reparatör till Stockholm.

Vad ska du göra?
Din uppgift är i huvudsak att självständigt eller i grupp svara för sedvanligt felavhjälpande underhåll och reparationer efter felanmälan. Utöver felanmälningar beställer boende och kunder mindre tjänster som av olika slag som reparationsuppdrag i bostäder och lokaler även det ingår i uppdraget att hantera. Löpande kontakter med boende, kunder och entreprenörer är därmed en väsentlig del av arbetsuppgifterna. Även hanteringen av inköp av förbrukningsmateriel och vård av egen arbetsutrustning.

Tjänsten som reparatör är ett varierat och fritt arbete under eget ansvar. I ditt dagliga arbete ingår bland annat: 


• Sedvanligt underhåll efter felanmälan
• Felsökning
• Reparationer inom el, bygg, VVS även mindre ventilationsarbeten
• Proaktiva förslag till kunder

Du arbetar i mobiltelefonen med att ta emot och avrapportera ditt arbete. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor och du förväntas att på egen hand lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete. Du planerar själv din arbetsdag tillsammans med dina kollegor och din arbetsledare.

Vem är du?
Vi söker dig som är nyfiken, prestigelös och hjälpsam. Vi vill att du har förmågan att se och bemöta våra kunders behov. Vi vill att du ska vara med lagspelare som ställer upp för dina kollegor. Du ska ha ett positivt förhållningssätt till ditt arbete, våra kunder och dina arbetskamrater. Det är även viktigt att du är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har förmågan att lägga upp ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi tror att du har gymnasieutbildning och/eller KY-utbildning med inriktning mot fastighetsdrift eller förvaltning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete. Meriterande är om du har yrkesbevis/certifikat inom bygg, vvs eller el.

Då datorn och mobilen är ett naturligt inslag i arbetet för alla anställda på Riksbyggen ser vi gärna att du har viss datakunskap och kan hantera datorn i jobbet. Du kommer också att ges möjlighet att utveckla dina kunskaper genom interna utbildningar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm men arbete på även andra orter inom marknadsområdet kan förekomma.

Tjänsten kräver B- körkort.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb senast den 2021-12-16. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så sök idag!

Vid frågor kontakta gruppchef Leif Nilsson, leif.nilsson@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Affärsutvecklare

Affärsutvecklare
Läs mer Nov 16
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Affärsutvecklare Bostäder till Riksbyggen

Lockas du av möjligheten att påverka samhället vi lever i och vill jobba med utveckling av bostäder och samhällsbyggnad hos en av Sveriges största bostadsutvecklare och fastighetsförvaltare? Har du tidigare erfarenhet av fastighetsaffärer, ackvisition detaljplanearbete och bostadsutveckling? Då kan det här vara jobbet för dig!

Vad ska du göra?
Riksbyggen växer och söker nu en Affärsutvecklare av bostadsprojekt för norra Stockholm med kontoret i Hammarby sjöstad.  Som Affärsutvecklare ansvarar du för att hitta nya markförvärv, arbeta med tävlingar och initiera samt driva projektutveckling och detaljplaner. Du leder utvecklingen av projekt inom bostads-, hyres- och äganderätter i tidiga skeden. I arbetet kommer du att ha ett nära samarbete med marknadsområdeschef och projektteam bestående av Projektledare och Sälj- och Marknadsansvariga.

Affärsutvecklaren rapporterar till Marknadsområdeschef.

Vem är du?
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av fastighetsaffärer, ackvisition och bostadsutveckling.  Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning. Det kan vara t. ex. inom ekonomi, samhällsbyggnad, arkitektur, civilingenjör väg- och vatten, lantmäteri eller likvärdigt. För att lyckas i rollen ser vi också att du har genuint intresse av affärs- och projektutveckling samt hållbara boendemiljöer. Som person är du kreativ, handlingskraftig, flexibel och uthållig samt duktig förhandlare. Du stimuleras av att göra goda affärer och skapa nya relationer. Vidare trivs du med att jobba mot konkreta mål, driva flera projekt samtidigt och du har ett stort engagemang i samhällsutveckling. För tjänsten är det krav på körkort och tillgång till egen bil.
Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Vi erbjuder
Riksbyggen erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete i en expansiv, omväxlande och dynamisk miljö. Du har stort eget ansvar med inflytande över både arbetet och egen tid. Du kommer få chansen att utvecklas genom spännande projekt, bli en uppskattad kollega och ingå i ett kompetent och engagerat team.

Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm, Hammarby sjöstad, men arbete även på andra orter i marknadsområdet kan förekomma. Tillträde enligt överenskommelse. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2021-11-21. Vi arbetar löpande med urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka din ansökan redan idag!

Kontakt
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Jefferson Wells och frågor besvaras av Magnus Gustafsson, 070-378 94 43.




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Produktionssakkunnig

Affärsutvecklare
Läs mer Okt 28
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Produktionssakkunnig till Riksbyggen
Har du en gedigen erfarenhet av produktion och projektledning inom nyproduktion av bostäder? Vill du dela med dig av den kunskap du har samlat och därigenom bidra till en förenklad vardag för Riksbyggens projektledare? Nu söker Riksbyggen en produktionssakkunnig med placering på något av kontoren i Stockholm, Uppsala eller Västerås.

Om tjänsten
Som produktionssakkunnig tillhör du ett team bestående av 10 medarbetare som utgör en servicefunktion och ett stöd inom områdena projektutveckling, projektering, upphandling och produktion samt eftermarknad. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor i rollen som installationssakkunnig och upphandlingsledare. Din roll är en specialistroll inom projektutveckling och produktion och du kommer att vara en stor tillgång för organisationen i stort samt verka för lönsamma och kvalitativa projekt genom ditt stöd till projektledare från tidiga skeden till färdigställda bostadsprojekt.

Den största delen av din arbetstid kommer att vara förlagd i den operativa projektmiljön vid tex. projekteringsgranskning, kalkyl/nyckeltal, kontroller och besiktningar. Allt för en ökad kvalitet och effektivitet som ger nöjdare kunder och sänkta totalkostnader. Du kommer att arbeta i hela regionen och någon dag i veckan besöker du andra kontor eller projekt inom regionen för att lära känna verksamheten och hitta områden där du kan bidra med kunskap. Exempel på områden där du kan agera ett stöd till projektledare är granskning av systemhandlingar och förfrågningsunderlag, granskning av entreprenörens projektering, arbetsplatsbesök vid kontroll och besiktning. Du kommer också att verka för en smidig och kundvänlig överlämning samt vara delaktig i utveckling av interna rutiner, krav och riktlinjer.

Målet med din roll och den övriga produktionsgruppens är att skapa en fortlöpande erfarenhetsåterföring med ständiga förbättringar och riskoptimering.

Din profil
För att kunna vara ett stöd för våra projektledare behöver du ha en gedigen erfarenhet och kunskaper inom produktion, projektering, kostnadsbedömningar och projektledning. Du har flerårig erfarenhet från byggbranschen och har sannolikt haft olika produktionsnära befattningar såsom tex arbetsledare, platschef, byggledare och projektledare med fördel inom bostadsproduktion.

Lika viktig som din kunskap är din personlighet och inställning till rollen som sakkunnig. Det är viktigt att du trivs i en rådgivande roll. Du tycker om att dela med dig av din kunskap och är lyhörd för dina kollegors behov och för fram dina synpunkter på ett pedagogiskt sätt. Du är en lagspelare och ödmjuk i din inställning till både kollegor och kunder.

Körkort är ett krav för denna tjänst.

Vad kan Riksbyggen erbjuda dig?
Riksbyggen är en långsiktig aktör med människan i centrum och med en nära koppling till samhället.  Som anställd erbjuds du en flexibel tjänst med stor möjlighet att påverka din arbetsvardag. Du kommer att bli en del av ett prestigelöst gäng med stark teamkänsla. På Riksbyggen kommer din kunskap att tas tillvara samtidigt som vi ser till att ha roligt tillsammans.

Välkommen med din ansökan! 
Om du tycker att tjänsten som produktionssakkunnig passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast, dock senast den 2021-11-20. I denna rekrytering samarbetar Riksbyggen med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Moa Norman på?moa.norman@fasticon.se eller 070-822 14 17. 




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Sälj och Marknadsansvarig till Rafino AB

Säljledare
Läs mer Okt 29
Rafino är en Proptech bolag som ägs av Riksbyggen. Vårt uppdrag är att digitalisera fastighetsbranschen.

Vi utvecklar framtidens tjänster inom branschen och målet är att
skapa produkter som ska vara skalbara och skapar digital nytta.

Riksbyggens bildade dotterbolaget Rafino för att utveckla tjänster
som inte bara Riksbyggen använder utan även andra aktörer. Styrkan med eget dotterbolag är att vi kan vara snabbfotade och innovativa men samtidigt dra nytta av de kunskaper som redan finns.

CMO / Sälj och Marknadsansvarig till Rafino AB

Vad ska du göra?
I rollen som ’Sälj- & Marknadsansvarig’ kommer dina arbetsuppgifter att variera och det är viktigt att du har ett eget driv, egna idéer och tar initiativ och utför arbete rent operativt. Målen handlar i första hand om att öka våra produkters synlighet, öka användarantalen och inkommande leads samt maximera konverteringsgraden. Produkterna avser både B2B och B2C bearbetning. Ditt huvudsakliga uppdrag är att tillsammans med oss andra utveckla vår sälj- och marknadsplan och verka för att genomföra den för att etablera våra tjänster på marknad. I rollen som sälj- och marknadsansvarig ansvara du för att bygga upp våra sälj och marknadsstrategier och för att leda framtida sälj- och marknadsteam.

Vem är du?

Vi söker dig som vet att du kan göra en digital skillnad i strävan att nå igenom bruset och bli marknadsledande:
· Du är van att skapa planer och jobba utifrån kort- och långsiktiga mål.
· Du har erfarenhet av att optimera mediaspendering mellan och i kanaler.
· Sociala Medier, och e-postmarknadsföring är kanaler du trivs med.
· Erfarenhet av SEO & SEM är viktigt för att planera och optimera innehåll
· Du har erfarenhet av marknadsetablering, digital marknadsföring och B2B marknadskommunikation.
· Du kan ta fram säljdrivande kampanjer där du löpande optimerar du både innehåll och kanalmix
· Du är en vass skribent som kan driva debatt i relevanta ämnen.

 Det är ett plus om du även har erfarenhet av:
· hela säljtratten från att skapa intresse för varumärke, produkt, via leadgenerering och konvertering till kundservice.
· mediaköp, framförallt SoMe och PaidSearch, gärna datadriven ’lead generering’ med konverteringsmål och hög måluppfyllnad, e-mailmarketing,
· Datadrivet förhållningssätt där du gillar att mäta och rapportera utifrån överenskomna KPI:er.

Det är meriterande om du har en teknisk förståelse och erfarenhet av IT-tjänster. Du har relevant högskoleutbildning inom kommunikation eller marknadsföring.

Du är självgående, ser möjligheter och är en genomförare som har lätt att få med dig andra eftersom du skapar enkla strukturer och är kommunikativ. Som person är du driven, kreativ, ärlig, produktiv och ödmjuk. Du har ett strukturerat arbetssätt och goda ledaregenskaper. Allt detta tillsammans med en nyfikenhet och passion för ditt arbete gör att du följer trender och ligger i framkant med nya lösningar, innehåll och kanalval.

Vilka är vi:
Det är högt i tak och händelserik miljö med stort externt fokus – vi vill skapa relevant nytta för kunderna och utmana gamla sanningar. Du kommer med tidigt på vår resa och du får chansen att påverka våra produkters utveckling och driva utvecklingen av våra operativa sälj- och marknadsföringsaktiviteter från dag ett. Vi är ett litet tight team där alla har en viktig roll för att det ska fungera och för att vi ska fungera tillsammans. Vi besitter en bred erfarenhet och har nyttjat den för att ta fram produkter som utgår ifrån kundens behov.

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Start enligt överenskommelse.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb och karriär senast 2021-11-18. Vi behandlar ansökningarna och gör urval löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Frågor angående tjänsten svaras av Sofia Enberg, sofia.enberg@rafino.se


Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Ansök nu

Leveranschef

Fastighetschef
Läs mer Okt 29
Rafino är en Proptech bolag som ägs av Riksbyggen. Vårt uppdrag är att digitalisera fastighetsbranschen.

Vi utvecklar framtidens tjänster inom branschen och målet är att
skapa produkter som ska vara skalbara och skapar digital nytta.

Riksbyggens bildade dotterbolaget Rafino för att utveckla tjänster
som inte bara Riksbyggen använder utan även andra aktörer. Styrkan med eget dotterbolag är att vi kan vara snabbfotade och innovativa men samtidigt dra nytta av de kunskaper som redan finns.

Vad ska du göra?
I rollen som Leveranschef kommer dina arbetsuppgifter att variera och det är viktigt att du har ett eget driv och tar initiativ för att tillsammans med leverantörer utveckla och förbättra de tjänster vi erbjuder genom boendeappen HemShare. Ditt huvudansvar är att identifiera vilka tjänster samt vilka leverantörer som är relevanta för att leverera tjänster och för att expandera till nya geografier. Du ansvarar också för att avtala, samordna, förhandla, mäta och följa upp leveransen. Tillsammans med våra datadrivna insikter och leverantörerna kommer du se över optimeringsmöjligheter, upprätta kampanjerbjudanden samt säkerställa kvalitén på leveransen. Under ditt ansvar ligger även hantering av support. Du ansvarar för att löpande följa upp supportärenden som inkommit för kvalitetsuppföljning och kundnöjdhet.

Ditt huvudsakliga uppdrag är att tillsammans med oss andra utveckla vår plan för tjänsteerbjudanden och verka för att genomföra den. I rollen som Leveranschef ansvara du för att bygga upp våra leverans- och supportfunktion och för att leda framtida leverans- och supportteam.

Vem är du?

Vi söker dig som vet att du kan göra skillnad och med ett högt tempo driva frågorna framåt.  
· Du är van att skapa planer och jobba utifrån kort- och långsiktiga mål.
· Leda, följa upp och hantera underleverantörer.
· Du har erfarenhet av att hantera leveransfrågor gällande boendenära tjänster och ROT/RUT tjänster samt boendenära produkterbjudanden.
· Erfarenhet av att följa upp leveransen, vara tydlig med ställda krav samt återrapportera uppleva produktproblem till utvecklingsteamet för hantering.  
· Du kan tillsammans med leverantörerna planera för optimering av leveranser samt kampanjer som sedan sälj och marknad hjälper till med.

Det är ett plus om du även har erfarenhet av:
· Datadrivet förhållningssätt där du gillar att mäta och rapportera utifrån överenskomna KPI:er.
· Det är meriterande om du har en teknisk förståelse och erfarenhet av IT-tjänster. 

Du är självgående, ser möjligheter och är en genomförare som har lätt att få med dig andra. Som person är du driven, kreativ, ärlig, produktiv och ödmjuk. Du har ett strukturerat arbetssätt och goda ledaregenskaper. Allt detta tillsammans med en nyfikenhet och passion för ditt arbete gör att du analyserar och följer med vad som händer i branschen för att ligger i framkant med nya behov och tjänster. Du har relevant utbildning eller erfarenhet för tjänsten.

Vilka är vi:
Det är högt i tak och händelserik miljö med stort externt fokus – vi vill skapa relevant nytta för kunderna och utmana gamla sanningar. Du kommer med tidigt på vår resa och du får chansen att påverka och driva utvecklingen av våra operativa sälj- och marknadsföringsaktiviteter från dag ett. Vi är ett litet tight team där alla har en viktig roll för att det ska fungera och för att vi ska fungera tillsammans. Vi besitter en bred erfarenhet och har nyttjat den för att ta fram produkter som utgår ifrån kundens behov.

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Start enligt överenskommelse.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb och karriär senast 2021-11-18. Vi behandlar ansökningarna och gör urval löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Frågor angående tjänsten svaras av Sofia Enberg (sofia.enberg@rafino.se) .


Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Ansök nu

Affärsutvecklare

Affärsutvecklare
Läs mer Okt 21
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Affärsutvecklare Bostäder till Riksbyggen

Lockas du av möjligheten att påverka samhället vi lever i och vill jobba med utveckling av bostäder och samhällsbyggnad hos en av Sveriges största bostadsutvecklare och fastighetsförvaltare? Har du tidigare erfarenhet av fastighetsaffärer, ackvisition detaljplanearbete och bostadsutveckling? Då kan det här vara jobbet för dig!

Vad ska du göra?
Riksbyggen växer och söker nu en Affärsutvecklare av bostadsprojekt för norra Stockholm med kontoret i Hammarby sjöstad.  Som Affärsutvecklare ansvarar du för att hitta nya markförvärv, arbeta med tävlingar och initiera samt driva projektutveckling och detaljplaner. Du leder utvecklingen av projekt inom bostads-, hyres- och äganderätter i tidiga skeden. I arbetet kommer du att ha ett nära samarbete med marknadsområdeschef och projektteam bestående av Projektledare och Sälj- och Marknadsansvariga.

Affärsutvecklaren rapporterar till Marknadsområdeschef.

Vem är du?
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av fastighetsaffärer, ackvisition och bostadsutveckling.  Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning. Det kan vara t. ex. inom ekonomi, samhällsbyggnad, arkitektur, civilingenjör väg- och vatten, lantmäteri eller likvärdigt. För att lyckas i rollen ser vi också att du har genuint intresse av affärs- och projektutveckling samt hållbara boendemiljöer. Som person är du kreativ, handlingskraftig, flexibel och uthållig samt duktig förhandlare. Du stimuleras av att göra goda affärer och skapa nya relationer. Vidare trivs du med att jobba mot konkreta mål, driva flera projekt samtidigt och du har ett stort engagemang i samhällsutveckling. För tjänsten är det krav på körkort och tillgång till egen bil.
Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Vi erbjuder
Riksbyggen erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete i en expansiv, omväxlande och dynamisk miljö. Du har stort eget ansvar med inflytande över både arbetet och egen tid. Du kommer få chansen att utvecklas genom spännande projekt, bli en uppskattad kollega och ingå i ett kompetent och engagerat team.

Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm, Hammarby sjöstad, men arbete även på andra orter i marknadsområdet kan förekomma. Tillträde enligt överenskommelse. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2021-11-14. Vi arbetar löpande med urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka din ansökan redan idag!

Kontakt
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Jefferson Wells och frågor besvaras av Magnus Gustafsson, 070-378 94 43.




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Tjänsteansvarig systemförvaltning

Systemansvarig
Läs mer Okt 1
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Vi söker tjänsteansvariga till vårt systemförvaltningsteam

Vi söker dig som vill jobba i ett högt tempo inom ett spännande och utvecklande område där vi vill ligga i framkant, hitta nya sätt att lösa saker och tillsammans med olika partners ta fram de smartaste lösningarna som passar ett Riksbyggen där IT och verksamhet är ett.

IT och Digital utvecklingsenheten består idag av ca 80 (anställda och konsulter) förvaltningsledare, systemansvariga, tjänsteansvariga, utvecklare och tekniker fördelad på 3 grupperingar. Drift och infrastruktur, systemförvaltning och digital utvecklingsenheten.

Systemförvaltningens uppdrag är att stötta Riksbyggens kunder som köper tjänster när det byggs, köps eller hyrs bostäder. En stor del är också tjänster inom förvaltning av bostäder, som t ex ekonomiska tjänster. Vi har stort fokus på digitalisering och att se till att systemen förvaltas på mest effektiva sätt med hög säkerhet och kvalitet.

Vad ska du göra?  

Du är ansvarig för alla steg i samband med vidareutveckling av tjänsten enligt existerande utvecklingsprocess, och bidrar med omvärldsanalys och kartläggning av nya tekniska möjligheter som kan förbättra tjänsten.

Vid behov stöttar du när det gäller förtydligande av verksamhetskravställning och säkerställer framtagning av designförslag, samt kostnadsuppskattning för ändringar i befintliga system i produktion, i samråd med Techlead och/eller IT-arkitekt.

Du håller löpande dialog med leverantörer, bl a för att utvärdera och verifiera lösningsförslag i existerande system utifrån krav/backlog. De framtagna lösningarna tar du vidare med vårt teknikråd och leder och koordinerar utvecklings- och verksamhetsresurser vid utveckling.

I rollen ingår ett ansvar för alla operativa aspekter i samband med tjänstens livscykel, ansvar för test och kvalitetssäkring inför releaser.  Samt att etablera- och delta i kontakter med berörda leverantörer på operativ nivå.

Du agerar kontaktyta främst mot produktägare/delprocessansvarig för planering av alla aspekter och budgethantering för tjänsten. Du ser till att behörigheter och accesser, inklusive licenser, som krävs för att konsumera tjänsten finns och att regelverk och legala krav (t ex GDPR) efterlevs i lösningen.

Idag styrs systemförvaltning enligt en PM3 inspirerad modell och ett tiotal system förvaltas enligt modellen, uppdelad på ett antal objekt. Men vi är i början på en förändringsresa, där vi går mot en mer tjänsteorienterad leverans med ett agilt arbetssätt. Här har du en nyckelroll i arbetet med att genomföra och implementera förändringen tillsammans med resten av teamet.

Vem är du?

Vi ser att du har en akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet, och att du har jobbat med tjänsteutveckling inom en förvaltningsorganisation.

Som person är du strukturerad, drivande och tar självständigt tag i de uppgifter som behöver lösas med ett positivt fokuserat engagemang. Du är sedan tidigare van att leverera och koordinera verksamhet utifrån fastslagen budget. Du är prestigelös och trygg, gillar att lära dig nya saker och att driva förändring. Erfarenhet inom produktutveckling är meriterande. 

Du jobbar nära vår affär och vår verksamhet och tänker alltid kundnytta i det du gör. Ett agilt arbetssätt är naturligt. Du är en lagspelare, där tydlig kommunikation och samarbete är självklart. 

Tjänsten är placerad på Riksbyggens huvudkontor på Kungsbron i Stockholm, och du rapporterar till chefen för Systemförvaltning. 

Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Maria Jilka på telefon 08-6984216 , alternativt på mejl: maria.jilka@riksbyggen.se.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb, dock senast den 2021-10-31. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Hållbarhetsspecialist energifokus

Miljöhandläggare
Läs mer Sep 9
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Drivs du av att vara med och göra skillnad på riktigt? Vill du vara med och utforma mer hållbara boenden och samhällen? Då är detta en tjänst för dig.

Vad ska du göra?

Enheten för Hållbar utveckling ansvarar för det strategiska hållbarhetsarbetet på Riksbyggen och stöttar verksamheten i frågor kopplat till hållbar utveckling. Vi ansvarar även för ledningssystem, revisioner och projektstöd. Enheten består totalt av 17 medarbetare med stort engagemang för att skapa hållbara boenden och driva omställningen till ett hållbart samhälle.

I rollen som hållbarhetsspecialist ingår du i ett team av andra specialister med uppdrag att:

· Driva strategiska energi- och miljöfrågor
· Vara expert och ge stöd till verksamheten
· Delta i nationella externa nätverk för att tillsammans driva på arbetet för mer hållbara bostäder
· Bevaka lagar från EU-direktiv till svenska lagar och föreskrifter
· Arbeta med målstyrning, uppföljning och kommunikation
· Utveckla systematik och verktyg för det löpande arbetet i verksamheten
· Utbilda och inspirera medarbetare och intressenter i hållbarhetsfrågor

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom nedanstående områden:

· Energisystemfrågor, t ex energieffektivisering, effektstyrning och solceller
· LCA och klimatberäkningar
· Miljöcertifieringssystem, t ex Miljöbyggnad eller Svanen
· Hållbarhetsfrågor i bygg- och fastighetsbranschen

Dina arbetsuppgifter kommer att vara mycket varierande och du får en god inblick i hela Riksbyggens verksamhet. Du rapporterar till Riksbyggens Hållbarhetschef med placering på Riksbyggens huvudkontor i Stockholm.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen samt med minst 5 års erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor. Du är engagerad, van att arbeta i både grupp och självständigt mot tydliga mål. Som person är du strukturerad, har en positiv attityd och ett stort driv där du stimuleras av utmaningar och ser möjligheter. Du är duktig på att bygga goda relationer och är en god kommunikatör.

Tjänsten kan innebära resor.

Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Karolina Brick på telefon 070-291 54 47, alternativt på mejl: karolina.brick@riksbyggen.se.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb, dock senast den 2021-10-09. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Affärsutvecklare

Affärsutvecklare
Läs mer Sep 8
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Affärsutvecklare Bostäder till Riksbyggen

Lockas du av möjligheten att påverka samhället vi lever i och vill jobba med utveckling av bostäder och samhällsbyggnad hos en av Sveriges största bostadsutvecklare och fastighetsförvaltare? Har du tidigare erfarenhet av fastighetsaffärer, ackvisition detaljplanearbete och bostadsutveckling? Då kan det här vara jobbet för dig!

Vad ska du göra?
Riksbyggen växer och söker nu en Affärsutvecklare av bostadsprojekt för norra Stockholm med kontoret i Hammarby sjöstad.  Som Affärsutvecklare ansvarar du för att hitta nya markförvärv, arbeta med tävlingar och initiera samt driva projektutveckling och detaljplaner. Du leder utvecklingen av projekt inom bostads-, hyres- och äganderätter i tidiga skeden. I arbetet kommer du att ha ett nära samarbete med marknadsområdeschef och projektteam bestående av Projektledare och Sälj- och Marknadsansvariga.

Affärsutvecklaren rapporterar till Marknadsområdeschef.

Vem är du?
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av fastighetsaffärer, ackvisition och bostadsutveckling.  Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning. Det kan vara t. ex. inom ekonomi, samhällsbyggnad, arkitektur, civilingenjör väg- och vatten, lantmäteri eller likvärdigt. För att lyckas i rollen ser vi också att du har genuint intresse av affärs- och projektutveckling samt hållbara boendemiljöer. Som person är du kreativ, handlingskraftig, flexibel och uthållig samt duktig förhandlare. Du stimuleras av att göra goda affärer och skapa nya relationer. Vidare trivs du med att jobba mot konkreta mål, driva flera projekt samtidigt och du har ett stort engagemang i samhällsutveckling. För tjänsten är det krav på körkort och tillgång till egen bil.
Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Vi erbjuder
Riksbyggen erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete i en expansiv, omväxlande och dynamisk miljö. Du har stort eget ansvar med inflytande över både arbetet och egen tid. Du kommer få chansen att utvecklas genom spännande projekt, bli en uppskattad kollega och ingå i ett kompetent och engagerat team.

Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm, Hammarby sjöstad, men arbete även på andra orter i marknadsområdet kan förekomma. Tillträde enligt överenskommelse. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2021-09-26. Vi arbetar löpande med urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka din ansökan redan idag!

Kontakt
Vid frågor kontakta marknadsområdeschef Stefan Högman, stefan.hogman@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Projektledare nybyggnad

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Aug 26
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Projektledare nyproduktion till Riksbyggen i Stockholm.

Nu söker vi ytterligare en projektledare inom nyproduktion till Riksbyggen Marknadsområde Stockholm & Gotland.

Vi erbjuder dig utmanande, stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett kreativt och samarbetsorienterat arbetsklimat, med möjlighet till kompetensutveckling och stor möjlighet att vara med och påverka. Riksbyggen erbjuder goda utvecklings- och karriärmöjligheter internt.

Riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomiskt välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För att trivas bör du dela dessa grundläggande värderingar som bygger på samhällsutveckling, att sätta människor i centrum och att verka för en hållbar utveckling. Förtroende, samarbete, engagemang och ansvarstagande är hörnstenarna i Riksbyggens syn på medarbetarskap.

Vad ska du göra?
I arbetet som projektledare deltar du i hela byggprocessen, från tidiga idéskisser fram till inflyttning. Arbetet är självständigt och utvecklande och du befinner dig i en expansiv och stimulerande miljö. Du kommer att jobba med byggandet av både hyresrätter och bostadsrätter och samtliga våra koncept. Du leder det interna projektteamet, har ett nära samarbete med marknad, sälj och förvaltning samt kontakt med våra kunder.

Ansvarsområden

Arbetet innefattar mer specifikt att:

· Ansvara för och självständigt driva nyproduktionsprojekt
· Framtagande av förstudier och kalkyler
· Leda projekteringsarbetet
· Upprätta förfrågningsunderlag och entreprenadhandlingar
· Handla upp och följa upp projektörer och byggentreprenader
· Ansvara för projekt- och byggledning
· Överlämna till Riksbyggens förvaltningsorganisation
· Som projektledare ansvarar du självklart för att projekten håller uppställda marknads-, tids-, ekonomi- och kvalitetsramar.
· Du är även kontaktperson gentemot kunder, myndigheter och leverantörer.

Arbetstid/omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Tjänsten kräver körkort samt tillgång till egen bil.

Vem är du?

Vi söker dig som

· är högskoleingenjör, civilingenjör eller har annan likvärdig högskoleutbildning inom bygg.
· har några års erfarenhet inom byggbranschen. Är några av de åren i rollen som konsult eller hos ett entreprenörsföretag är det mycket meriterande.
· har erfarenhet av att jobba med nyproduktion samt har kunskap och erfarenhet av projekteringsledning, upphandling och inköp.
· kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska då det är en viktig del i jobbet.

Har du tidigare arbetat med bostadsrätter är det positivt – om inte, då får du utbildning i det här hos oss.

För att lyckas i rollen krävs det att du har förmåga att arbeta självständigt, är ansvarstagande och är bra på att arbeta med många olika parter. Du ska ha förmågan att se och möta kunders behov samt att agera affärsmässigt. Du arbetar engagerat för att nå uppsatta mål. Det är även viktigt att du har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog, samt att kunna kommunicera på ett tydligt sätt.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-09-20.

Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så välkommen med din ansökan redan idag!

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Kontakt
I denna rekryteringsprocess samarbetar Riksbyggen med Randstad Engineering. Vid eventuella frågor eller funderingar kontakta Hannah Sandström, tel. 0733- 434 534,  hannah.sandstrom@randstad.se. Tveka inte att höra av dig!




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent
Läs mer Sep 1
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Här har du möjligheten att få in foten på en av de större spelarna på marknaden, i en bred roll där du får plocka på dig praktisk erfarenhet av ekonomi. Vi söker dig som är i början av din karriär som vill plocka på dig meriterande erfarenhet inom ekonomiadministration. Du kommer att ingå i ett sammansvetsat team med mycket kompetens och högt i tak. Är du nyexaminerad ekonom med intresse för fastighetsbranschen är detta tjänsten för dig. Välkommen in med din ansökan idag!

Vad ska du göra?
Som Ekonomiassistent hos Riksbyggen får du möjlighet att utvecklas inom ekonomi i nära samarbete med Förvaltningsekonomerna i teamet. Teamet består i dagsläget av 12 kollegor med god sammanhållning som bland annat firar med middag efter att bokslutet är färdigt eller tar en löptur tillsammans på lunchen! Riksbyggen letar efter en match till teamet både sett till dina personliga egenskaper samt ambition att växa med Riksbyggen. Om du visar framfötterna är chansen till ett långsiktigt samarbete stor!

Vad erbjuder vi?
En utvecklande tjänst med varierande arbetsuppgifter och flertalet kontaktytor
Att bli en del av ett team med härligt arbetsklimat som gärna drar igång aktiviteter för att öka sammanhållningen
Att bli en del av ett företag som lägger stort fokus på dig och din utveckling där du har stora möjligheter att påverka din resa genom att visa framfötterna

Arbetsuppgifter
Som Ekonomiassistent kommer du att stötta Förvaltningsekonomerna i teamet med främst administrativa uppgifter. Du kommer att


• Sköta fakturahantering så som utanordningar, utbetalningar och kvittoredovisningar
• Stötta upp i enklare budget- och bokslutsarbete
• Ha viss kontakt med bostadsrättsföreningar och styrelser

Du får även möjlighet att följa med förvaltningsekonomerna ut till bostadsrättsföreningar för att få insikt i deras arbete

Vem är du?
Vi söker dig som har en kandidatexamen från högskola/ universitet inom ekonomi samt erfarenhet av administrativt arbete.
Du bör även tala och skriva obehindrat på svenska då all kommunikation sker på svenska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Agresso eller erfarenhet av bokslutsarbete och redovisning

Som person bör du vara initiativtagande, samarbetsvillig, orädd samt strukturerad.

Övrig information
Start: Oktober 2021
Omfattning: Heltid, vikariat ett år
Placering: Hammarby Sjöstad, Stockholm

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2021-09-15.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Riksbyggens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vid frågor kontakta Michaela Holmström, stw07@academicwork.se 




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Digital utvecklingschef

Driftchef, data
Läs mer Jul 6
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Digital utvecklingschef

Är du en naturlig ledare som fortfarande älskar att få chansen att vara med och leverera strategiska utvecklingsprojekt? Vill du ha ett arbete som är avgörande för hur vi på Riksbyggen driver vår digitala transformation och utvecklar nya affärsmöjligheter?

Riksbyggen har kommit en bra bit på vägen avseende digitalisering där vi har alla förutsättningar på plats, nu vill vi öka tempot ytterligare och står inför acceleration av digitalisering där du som chef för gruppen kommer ha nyckelroll.

Vi söker en digital utvecklingschef som kommer ha ansvar för vår gruppering för "Digital Styrning och Utveckling" som består av ett team med spetskompetens inom arkitektur, plattform, datakvalité, integration och BIM. Du kommer att arbeta väldigt nära våra affärsområden och rapporterar direkt till CIO/CDO.

Vem är du?

Vi söker dig som har en bred erfarenhet av systemutveckling där du haft roller som spänner från utvecklare till mer strategiska och ledande roller. Du har god social förmåga och erfarenhet av att bygga och utveckla team, skapa samarbete mellan olika delar av verksamheten och förmågan att designa storskaliga system och lösningar. För att lyckas i den här rollen krävs det därför att du förutom dina ledarerfarenheter och kommunikativa förmåga har en djup kompetens och förståelse inom teknik, arkitektur, digitalisering och dess möjligheter till att skapa affärsnytta. Det är viktig att du som chef har hög leveransförmåga där du tillsammans med din grupp och verksamhet skapa värde för våra kunder och medarbetare. Som chef för digital styrning och utveckling har du det övergripande verksamhetsansvaret för gruppen, med personal- och budgetansvar.   

Du är en engagerad och förtroendeingivande person som är trygg i din kompetens och vill bidra till företagets framgång. Du är affärsdriven och trivs i en roll där du har förståelse för tekniken, och är drivande för att skapa nytta för kunden och våra medarbetare.

Kravprofil


• Adekvat utbildning från universitet eller högskola
• Minst 10 års erfarenhet från liknande roller som domänarkitekt och utvecklingschef
• Erfarenhet från framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete
• Förmågan att driva och följa upp leverans från olika utvecklingsprojekt och med flera utvecklingsteam
• Kommunikativ och förtroendeingivande i små och stora sammanhang
• Erfarenhet av personalansvar och att leda egna team
• Förmåga att skapa en attraktiv arbetsmiljö, som attraherar, engagerar, utmanar och utvecklar medarbetare

Tjänsten är tillsvidare med placering på huvudkontoret på Kungsbron i Stockholm. Att kunna kommunicera väl på svenska, både i tal och skrift är en förutsättning för denna tjänst. Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.  

Du kommunicerar på ett sätt som skapar en öppen atmosfär, engagemang hos medarbetarna och en delaktighet som får dem att utveckla sin fulla potential. Med ditt proaktiva och drivande förhållningssätt säkerställer du att gruppen gemensamt når sina mål.  Som person är du social och självständig. Du är strukturerad och värdesätter goda samarbeten. Du delar Riksbyggens grundläggande värderingar och kooperativa värdegrund som bygger på samhällsutveckling, att sätta människan i centrum och att verka för en hållbar utveckling.

Ansökan och kontakt

Din ansökan skickar du till oss senast den 15:e augusti 2021. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.
Vid frågor kontakta Ami Chizari, tel: 08-698 41 66, amir.chizari@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Reparatör

Fastighetsskötare/Fastighetsarbetare
Läs mer Jul 9
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Vi har förvaltar ca 200 bostadsrättsföreningar i Stor-Stockholm och behöver förstärka med kompetens inom fastighetsskötsel.

Riksbyggen söker en reparatör till Stockholm.

Du kommer att arbeta med inre skötsel hos bostadsrättsföreningar i centrala Stockholm samt söderort. Du blir en del av ett team som sköter den dagliga förvaltningen gällande kundernas lokalvård och yttre skötsel. I arbetsuppgifterna ingår tillsyn och skötsel samt avhjälpande underhåll i form av fastighetsreparationer i både bostäder och föreningens allmänna utrymmen. Du har dagliga kontakter med kunder, boende och styrelseledamöter. Du ansvarar för att göra inköp av material som behövs till dina reparationer samt även beställa in underentreprenörer vid behov. Du ansvarar för att ta hand om de maskiner och handverktyg som du använder i ert team och att hålla en daglig kontakt med dina kollegor gällande arbetsplanering.

Under vintersäsong så ingår det även snöröjning och halkbekämpning vid behov (även under helgdagar), fastighetsunderhåll efter felanmälan och att vara behjälplig med rondering in- och utvändigt.

Du arbetar i mobiltelefonen med att ta emot och avrapportera ditt arbete. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor och du förväntas att på egen hand lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete. Du planerar själv din arbetsdag tillsammans med dina kollegor och din arbetsledare. Tjänsten är ett vikariat med placering i Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som är nyfiken, prestigelös och hjälpsam. Vi vill att du har förmågan att se och bemöta våra kunders behov. Vi vill att du ska vara med lagspelare som ställer upp för dina kollegor. Du ska ha ett positivt förhållningssätt till ditt arbete, våra kunder och dina arbetskamrater. Det är även viktigt att du är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har förmågan att lägga upp ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi tror att du har gymnasieutbildning och/eller KY-utbildning med inriktning mot fastighetsskötsel, drift eller förvaltning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har erfarenhet från hantverksyrken samt kunskaper i traktorkörning.

Då datorn och mobilen är ett naturligt inslag i arbetet för alla anställda på Riksbyggen ser vi gärna att du har viss datakunskap och kan hantera datorn i jobbet. Du kommer också att ges möjlighet att utveckla dina kunskaper genom interna utbildningar.

Tjänsten kräver B- körkort. 
Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Ansökan

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2020-07-30. Vi arbetar med löpnade urval så ansök redan idag!
Vid frågor kontakta gruppchef Tohir Hasanov, tohir.hasanov@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Affärsutvecklare bostad

Affärsutvecklare
Läs mer Maj 31
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen står inför en ökning av nybyggnation och driver flera intressanta och utmanande bygg- och stadsutvecklingsprojekt. Vi arbetar med bostadsrätter, hyresrätter och äganderätter.

För att kunna möta framtiden behöver vi fler kompetenta medarbetare som vill arbeta med affärsutveckling och hitta nya projektmöjligheter i vårt marknadsområde, har du erfarenhet av arbete med mark- och fastighetsförvärv, projektutveckling av nya bostadsprojekt och fastighetsaffärer? Vi söker en Affärsutvecklare till affärsområde Bostad region Stockholm Norr Öst, MO Stockholm & Gotland. Du rapporterar till affärsutvecklingschef för marknadsområdet.

Vad ska du göra?
I rollen som Affärsutvecklare är du delaktig genom hela bostadsprojektet och ansvarar för byggskedet kring initiativ, förvärv av mark och utformning av affärsidéer inom marknadsområdet när det gäller produktion av bostadsrätter, hyresrätter och egna hem.

Som Affärsutvecklare hos Riksbyggen kommer du få möjlighet att leda utvecklingen av spännande projekt inom nybyggnad av bostadsrätter, hyresrätter och äganderätter. Du ansvarar för att skapa affärer för kontinuerlig framdrift och tillväxt enligt uppsatta mål samt säkerställa kundnyttan inom kooperationen. Arbetet som Affärsutvecklare sker i nära dialog med affärsutvecklingschef men till stor del självständigt och flexibelt. I Riksbyggen arbetar man även tillsammans med projektteam bestående av sälj-och marknadsansvarig och ekonom då nya koncept skapas.

Tillsammans med produktionschef och sälj- och marknadsansvarig ansvarar du för överlämningsprocessen från projektutvecklingsskedet till projektering och upphandling. Du arbetar aktivt med produktionschefen i avtalsfrågor och upphandling av projekten, samt säkerställer att erfarenheter från produktion implementeras i nya projekt. Du deltar aktivt i det lokala samhälls- och näringslivet för att stärka Riksbyggens varumärke och hitta nya affärsmöjligheter.

Vem är du?
Du är en ledare som kan inspirera, skapa engagemang och har en mycket god kommunikativ och social förmåga, en bra relationsskapare med ett stort kontaktnät i branschen samt god insikt i kommunernas långsiktiga bostadsförsörjning.

Vi ser att du har en högskoleutbildning med minst 120 högskolepoäng inom samhällsbyggnads/arkitektur, civilingenjör väg- och vatten, byggteknik, lantmäteri eller liknande relevant utbildning med minst 10 års produktionserfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och minst 5 års erfarenhet inom affärs- och projektutveckling. Har du ett politiskt kontaktnät inom Stockholms län är det meriterande. Du har god kännedom om planprocessen och PBL samt erfarenhet av fastighetsförvärv och förhandling. Du har god erfarenhet av att ha arbetat med nybyggnadsprocesser samt erfarenhet av arbete med stadsutveckling eller stadsplanering. Vi ser att du har ett genuint intresse av affärs -och projektutveckling, hållbara boende miljöer. Som person är du kreativ, handlingskraftig och ser möjligheter.

För att trivas i rollen bör du trivas med att arbeta mot konkret uppsatta mål, driva flera projekt samtidigt och vara engagerad i samhällsutveckling. Arbetet som affärsutvecklare förutsätter många sociala kontaktytor och ett eget initiativtagande och flexibilitet. Din goda kännedom om och brinnande intresse för bostadsmarknaden i Stockholm och Gotland är en av nycklarna för att lyckas i rollen.

Du delar Riksbyggens grundläggande värderingar och kooperativa värdegrund som bygger på samhällsutveckling, att sätta människan i centrum och att verka för en hållbar utveckling. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, sista ansökningsdatum är 30 juni 2021.Välkommen med din ansökan!

Kontakt
Har du frågor angående tjänsten kontaktas Peter Arvidsson Ekman, Chef Affärsutveckling MO Stockholm & Gotland via mejl: peter.arvidssonekman@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Controller

Controller
Läs mer Maj 28
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Vi söker en controller till marknadsområde Rikskund med placering på Kungsbron i Stockholm. Tjänsten är tillsvidare, dock går du initialt in som fastighetscontroller under en föräldraledighet, för att sedan övergå i rollen som senior controller när hen kommer tillbaka. Du blir en del av Marknadsområde Rikskund som idag består av 30 personer och arbetar med kommersiella kunder.

Vad ska du göra?

Som fastighetscontroller består dina arbetsuppgifter i huvudsak av:


• Samordning av budget-, bokslut- och prognosprocessen för kommersiella kunder samt uppföljning och avvikelseanalys
• Ansvara och tillsammans med marknadsområdets ekonomigrupp planera och samordna rapportering till kund
• Skatteklassificering av investeringsprojekt inklusive anläggningsreskontra
• Förståelse för koncernredovisning
• Sammanställning, kvalitetssäkring, analys och uppföljning av fastighetsrelaterade nyckeltal
• Avstämningar, skattekonto, koncerninterna konton, korta fordringar och skulder
• Momsredovisning
• Vara ett stöd till kundansvarig och fastighetsförvaltare

I rollen som senior controller kommer du att ha det yttersta ansvaret för den operativa ekonomihanteringen för Rikskunds kommersiella kunder och uppdragsgivare. Som person är du trygg, driven och analytisk. För att passa in i verksamheten är du genuint intresserad av redovisningsfrågor, noggrann och van att leda ekonomiarbete, samarbeta med olika parter samt stötta funktioner som till exempel våra kundansvariga och förvaltare.

Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att:


• Ansvara från budget till bokslut och vara stöd i kvalificerade redovisningsfrågor
• Ansvara för rapportering till kunden i tid och med god kvalitet
• Ansvara för framtagande av koncernredovisning för kunder
• Ansvara för ekonomifrågor i samband med förvärv av bolag/fastigheter för kunder
• Ansvara för framtagande av årsredovisningar, skattedeklarationer, moms och skatteklassificeringar av investeringar
• Fungera som ekonomichef för vissa kunder

Vem är du?  

Vi söker dig som har civilekonomexamen eller liknande, med minst 8 års erfarenhet i rollen. Som person är du serviceinriktad och initiativrik. Du arbetar långsiktigt, strukturerat, effektivt och har en gedigen erfarenhet av redovisning inom fastighetsbolag eller bostadsproduktionsbolag. Erfarenhet från förvärv av bolag och/eller integration av förvärvade bolag är en merit. För att lyckas i rollen krävs att du är ansvarstagande och trivs i en miljö med entreprenörsanda, där du är en del av bolagets utveckling. Vidare är du utåtriktad, kommunikativ, och öppen för att utveckla arbetssätt och metoder. Att ha en vilja och ett intresse av att lära sig nya saker värderas även det högt.

Du identifierar dig med Riksbyggens hörnstenar; trygghet, samverkan, långsiktighet och nytänkande.

Vi erbjuder utmanande, stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett kreativt arbetsklimat, med möjlighet till kompetensutveckling och stor möjlighet att vara med och påverka.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Tjänsten kan innebära resor, B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär, urval sker löpande så skicka in den så snart som möjligt dock senast 2021-06-17. I denna rekrytering samarbetar vi med Experis/Jeffersonwells, vid frågor om tjänsten kontaktas Therese Thunström via mejl; therese.thunstrom@jeffersonwells.se eller telefon 08-452 33 72.




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Hållbarhetsspecialist

Miljöhandläggare
Läs mer Maj 5
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Vad ska du göra?

Enheten för Hållbar utveckling ansvarar för det strategiska hållbarhetsarbetet på Riksbyggen och stöttar verksamheten i frågor kopplat till hållbar utveckling. Vi ansvarar även för ledningssystem, revisioner och projektstöd. Enheten består totalt av 17 medarbetare med stort engagemang för att skapa hållbara boenden och driva omställningen till ett hållbart samhälle.

I rollen som hållbarhetsspecialist ingår du i ett team av andra specialister med uppdrag att:


• Driva strategiska hållbarhetsfrågor
• Utveckla systematik och verktyg för det löpande arbetet i verksamheten
• Vara expert och ge stöd till verksamheten
• Utbilda och inspirera medarbetare och intressenter i hållbarhetsfrågor
• Arbeta med målstyrning, uppföljning och kommunikation
• Bevaka lagar från EU-direktiv till svenska lagar och föreskrifter

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom nedanstående områden:


• Energisystemfrågor, t ex energieffektivisering, effektstyrning och solceller
• LCA och klimatberäkningar
• Miljöcertifieringssystem, t ex Miljöbyggnad eller Svanen
• Hållbarhetsfrågor i bygg- och fastighetsbranschen

Dina arbetsuppgifter kommer att vara mycket varierande och du får en god inblick i hela Riksbyggens verksamhet. Du rapporterar till Riksbyggens Hållbarhetschef med placering på Riksbyggens huvudkontor i Stockholm.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen med relevant inriktning samt med minst 5 års erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor. Du är engagerad, van att arbeta i både grupp och självständigt mot tydliga mål. Som person är strukturerad, har en positiv attityd och ett stort driv där du stimuleras av utmaningar och ser möjligheter. Du är duktig på att bygga goda relationer och är en god kommunikatör.

Tjänsten är tillsvidare, placerad på huvudkontoret i Stockholm och kan innebära resor.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.  

Kontakt och ansökan

Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Karolina Brick på telefon 0706-98 41 36, alternativt på mejl: karolina.brick@riksbyggen.se. 

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2021-06-05. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Drifttekniker

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Apr 26
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Vi söker nu en drifttekniker för att utöka vår förvaltning av kommersiella lokaler och behöver förstärka vår grupp med teknisk kompetens. Uppdraget kommer till 100% vara placerat på en större fastighet i södra Stockholm.

Vad ska du göra?
Som drifttekniker hos Riksbyggen kommer du att vara en av dem som arbetar närmast kunden. Arbetet är omväxlande och socialt och du arbetar självständigt med stor frihet att lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete.

Som drifttekniker arbetar du med tekniskt komplexa byggnader som kräver stor teknisk kompetens. Du arbetar med energi- och driftövervakning, utför service, identifierar avvikelser och utför avhjälpande underhåll. Du kommer att arbeta i kundteam, i ett nära samarbete med andra drifttekniker, tekniska förvaltare och fastighetsskötare.

Arbetet är omväxlande, socialt och mycket självständigt med ett stort eget ansvar. Du kommer att ha en stor frihet att lösa de arbetsuppgifter du ställs inför i ditt arbete. Hos oss är datorn och telefonen ett självklart arbetsredskap och varje arbetsorder hanteras digitalt. I arbetsuppgifterna ingår bl a:


• Tillsyn och skötsel av fastigheternas tekniska system
• Utföra service på el, värme, ventilation och kylsystem samt hantera tillhörande styr- & reglersystem
• Identifiera och lösa avvikelser samt felavhjälpande underhåll i tekniska system och installationer
• Anmäla avvikelser till fastighetens förvaltare
• Beakta att alla arbeten sker efter gällande myndighetskrav
• Larmhantering  
• Mätaravläsning av vatten, el och värme, inmatning av värden i energisystem och analysering av värden tillsammans med energicontroller
• Anläggningsskötare för fastigheternas sprinkler- och brandlarmsystem
• Utföra systematiskt brandskyddsarbete  
• Tilläggsarbeten från beställare
• Administration, t ex kundrapportering, energistatistik, arbetsorderhantering etc.

Vem är du?
Vi söker dig med driftteknikerutbildning eller gymnasieutbildning med teknisk inriktning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har en bred kompetens inom värme-, ventilation- och kylsystem samt styr & reglerteknik eller motsvarande kompetens med dokumenterad erfarenhet av drifttekniska arbetsuppgifter. Du behöver ha liftutbildning och utbildning inom Heta arbeten samt det är önskvärt att du har utbildning inom SBA, anläggningsskötare brand och anläggningsskötare sprinkler.

För den här rollen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet innebär mycket kundkontakter vilket kräver att du har god social kompetens samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog med kunder och dina kollegor. Du kan arbeta självständigt, har en stor problemlösningsförmåga och jobbar på ett affärsmässigt sätt. Att du kan agera professionellt och kundorienterat är avgörande för denna tjänst.

Du tycker om att ge god service och agerar alltid professionellt i dina kundkontakter. Du vill vara med och skapa en bra och långsiktig hållbar miljö. Du har en god förmåga att arbeta administrativt med hjälp av digitala verktyg, och har en god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal och skrift.

Tjänsten kräver körkort. Visst kvällsarbete kan ibland förekomma.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb, senast 25 maj 2021. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så ansök redan idag!

Om du har några frågor kring tjänsten kontakta Leveranschef David Isaksson, david.isaksson@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Projektledare

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Apr 19
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Vi söker en projektledare till Marknadsområde Stockholm & Gotland.

I arbetet som projektledare deltar du i hela byggprocessen, från tidiga idéskisser fram till inflyttning. Arbetet är självständigt och utvecklande och du befinner dig i en expansiv och stimulerande miljö. Du kommer att jobba med byggandet av både hyresrätter och bostadsrätter och samtliga våra koncept. Du leder det interna projektteamet, har ett nära samarbete med marknad, sälj och förvaltning samt kontakt med våra kunder.

Vad ska du göra?

Arbetet innefattar mer specifikt att:


• Ansvara för och självständigt driva nyproduktionsprojekt
• Framtagande av förstudier och kalkyler
• Leda projekteringsarbetet
• Upprätta förfrågningsunderlag och entreprenadhandlingar
• Handla upp och följa upp projektörer och byggentreprenader
• Ansvara för projekt- och byggledning
• Överlämna till Riksbyggens förvaltningsorganisation

Som projektledare ansvarar du självklart för att projekten håller uppställda marknads-, tids-, ekonomi- och kvalitetsramar. Du är även kontaktperson gentemot kunder, myndigheter och leverantörer.

Vem är du?
Du har några års erfarenhet inom byggbranschen. Är några av de åren i rollen som konsult eller hos ett entreprenörsföretag är det mycket meriterande. Du behöver också ha erfarenhet av att jobba med nyproduktion samt ha kunskaper och erfarenhet av projekteringsledning, upphandling och inköp. Har du tidigare arbetat med bostadsrätter är det positivt – om inte, då får du utbildning i det här hos oss. Du behöver också vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska då det är en viktig del i jobbet.

Du är högskoleingenjör, civilingenjör eller har annan likvärdig högskoleutbildning inom bygg.

Vi söker dig som har förmågan att arbeta självständigt, är ansvarstagande och är bra på att arbeta med många olika parter. Du ska ha förmågan att se och möta kunders behov samt att agera affärsmässigt. Du arbetar engagerat för att nå uppsatta mål. Det är även viktigt att du har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog, samt att kunna kommunicera på ett tydligt sätt.

Vi erbjuder dig
Riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomiskt välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För att trivas bör du dela dessa grundläggande värderingar som bygger på samhällsutveckling, att sätta människor i centrum och att verka för en hållbar utveckling. Förtroende, samarbete, engagemang och ansvarstagande är hörnstenarna i Riksbyggens syn på medarbetarskap.

Vi erbjuder dig utmanande, stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett kreativt och samarbetsorienterat arbetsklimat, med möjlighet till kompetensutveckling och stor möjlighet att vara med och påverka. Riksbyggen erbjuder goda utvecklings- och karriärmöjligheter internt.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Tjänsten kräver körkort samt tillgång till egen bil.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb och karriär senast 2021-03-05. Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så sök idag!

Kontakt
I denna rekryteringsprocess samarbetar Riksbyggen med Ranstad. Vid eventuella frågor eller funderingar kontakta Hannah Sandström, tel 073 - 343 45 34 hannah.sandstrom@randstad.se. Tveka inte att höra av dig.




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Specialist Produktionssakkunnig byggprojekt

Byggnadsingenjör
Läs mer Apr 16
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Vi söker en specialist som är produktionssakkunnig till våra byggprojekt inom region Stockholm, Norr, Öst.

Du kommer som produktionssakkunnig att tillhöra den stödjande produktionsgruppen inom regionen, dina närmsta kollegor har rollen upphandlingsledare och installationssakkunnig. Produktionsgruppen stödjer projekten inom regionen på uppdrag via era specifika kompetensområden.

Vad ska du göra?

Din huvudsakliga uppgift är att som produktionssakkunnig guida och stödja våra projektledare genom Riksbyggens- och branschens process med lika delar fokus på projektutveckling, projektering och genomförande för att tillsammans säkerställa kvalitet och minimera felen. Den största delen av din arbetstid kommer därför vara förlagd i den operativa projektmiljön vid tex. projektering, kalkylering, kontroller och besiktningar. Allt för en ökad kvalitet som ger nöjdare kund och sänkta totalkostnader.

Ditt fokus kommer tillsammans med projektteamet att läggas på projektutveckling (tidiga skeden), granskning systemhandlingar och förfrågningsunderlag, granskning av entreprenörens projektering, kontroll och besiktning samt överlämning.

Vårt mål är att genom produktionsgruppen skapa en fortlöpande erfarenhetsåterföring med ständiga förbättringar och riskoptimering.

Vem är du?

Vi söker dig som har byggteknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper, med mångårig och praktisk erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen. Som produktionssakkunnig tror vi att du utöver god kunskap inom produktion, projektering, kostnadsbedömning och projektledning av byggprojekt, även är en lugn, trygg och kommunikativ lagspelare. Du är initiativrik, självständig och ansvarsfull. Är bra på att samarbeta med alla parter, har förmågan att överblicka helheten, och arbetar engagerat för att nå uppsatta mål. 

Tjänsten är en tillsvidareanställnings på heltid med placering i Stockholm på Hammarby kaj. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb och karriär senast 2021-05-16. Vi arbetar med löpande intervjuer och ser fram emot din ansökan.

Vid frågor kan du kontakta Per Linder regional produktionschef, via mejl per.linder@riksbyggen.se

Välkommen med din ansökan!




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Marknadsområdeschef Bostad

Produktionschef, bygg
Läs mer Apr 7
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Aktuell tjänst ligger inom Riksbyggens affärsområde Bostad. Du kommer att ansvara för marknadsområde Stockholm & Gotland som ingår i region Stockholm, Norrland, Öst.  Tjänsten är placerad i Stockholm, Hammarby kaj.

Vad ska du göra?

Rollen som marknadsområdeschef innebär i huvudsak nyproduktion av bostäder i flerfamiljshus, i upplåtelseformerna bostadsrätt, egna hem och hyresrätt. Du är delaktig genom hela bostadsprojektet, från tidiga skedet med kreativa och strategiska initiativ till förvärv av mark och utformning av affärsidéer och projekt. Till din hjälp har du en produktionschef och en affärsutvecklingschef, för vilka du har personalansvar. De ansvarar i sin tur för de affärsutvecklare, projektchefer och projektledare som ingår i marknadsområdet.

Du upprättar budget, affärsplan och handlingsplan för ditt marknadsområde. Vidare deltar du i arbetet att ta fram regionens styrdokument samt strategier för markköp och projektutveckling. Arbetet kräver goda relationer med markägare, kommuner och andra externa aktörer som är viktiga för att bygga nätverk och skapa nya affärer.

Du kommer med personal- och resultatansvar leda, samordna och utveckla verksamheten i ditt marknadsområde. I din ledarroll verkar du aktivt för att dina medarbetare ska känna delaktighet och ta eget ansvar. Du säkerställer ett starkt engagemang och ett klimat som stimulerar till öppenhet. Du är tydlig i din kommunikation så att dina medarbetare förstår vilka mål ni tillsammans ska uppnå samt vad det innebär för var och en.

I ditt ansvar ingår även att skapa förutsättningar för ett gott samarbete mellan våra olika affärsområden och stödfunktioner. Du är en förebild avseende företagets värderingar och bygger ditt ledarskap på tillit, respekt, proaktivitet, nytänkande och målstyrning. Rollen innebär många olika kontaktytor såväl internt som externt, varför det är av stor betydelse att du drivs av att bygga och vårda goda långsiktiga relationer. Du ingår i regionledningen för affärsområdet Bostad region Stockholm, Norrland, Öst.

Vem är du?

Du är en erfaren chef och skicklig ledare, med intresse för människor och organisatoriska frågor. Du har vana att göra affärer, ett kommersiellt intresse och ett entreprenöriellt sinne med ett stort kontaktnät i branschen samt en mångårig erfarenhet av fastigheter och byggnation. Vi ser att du har en för uppgiften relevant högskoleutbildning.

Som person är du proaktiv, strategisk med ett intresse för det operativa, analytisk, målinriktad och tydlig kring målsättningar och förväntningar på medarbetare och verksamhet.  Du kommunicerar detta på ett sätt som skapar en öppen atmosfär som kännetecknas av tillit, respekt och lyhördhet. Engagemang och delaktighet skapas genom att du ger stöd och visar omsorg om medarbetarna så att de kan och vill använda och utveckla sin fulla potential. Du har helhetssyn och god samarbetsförmåga. Du delar Riksbyggens grundläggande värderingar och kooperativa värdegrund som bygger på samhällsutveckling, att sätta människan i centrum och att verka för en långsiktigt hållbar utveckling.

Då resor inom främst marknadsområdet ingår krävs att du har B-körkort.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

För frågor kontaktas Carl-Henrik Appel regionchef,  carl-henrik.appel@riksbyggen.se

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast då vi arbetar med löpande urval. 

Ansök tjänsten på www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Lediga jobb senast den 9 maj 2021.




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Arbetsledare Fastighetsservice

Gruppchef, teknik
Läs mer Mar 25
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Som arbetsledare hos Riksbyggen kommer du att vara en av dem som arbetar närmast kunden. Du kommer också att vara ansvarig för arbetsledningen av din arbetsgrupp samt att du även kommer att ha en viktig roll i det kundteam som byggs runt varje kund tillsammans med kundansvarig, ekonom och förvaltare. Arbetet är omväxlande och socialt. Du arbetar självständigt och du får stor frihet att på egen hand lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete.

Vi söker en arbetsledare som ska planera, utveckla och leda medarbetarna inom drift, inre och yttre fastighetsskötsel för marknadsområde Stockholm. Marknadsområde Stockholm har ca 150 medarbetare och verksamheten omfattar Ekonomisk förvaltning, Teknisk förvaltning, och Fastighetsservice.

Vad ska du göra?

Som arbetsledare kommer du att få en chef- och ledarroll i drift- och skötselgruppen som består av drifttekniker och fastighetsskötare som sköter den inre och yttre fastighetsskötseln samt fastighetsreparationer. Din roll kommer att innebära att du planerar och leder det dagliga arbetet.  En annan viktig del av ditt arbete kommer att vara budget- och prognosarbete samt att säkerställa att vi når uppsatta mål inom ekonomi-, kund- och medarbetarnöjdhet. Vidare kommer du att ansvara för uppföljning av verksamheten, både mot kund och internt.  Du kommer även att ingå i ledningsgruppen för fastighetsservice där vi tillsammans arbetar strategiskt för att uppnå uppsatta mål.

Du kommer också att arbeta med fastighetsägare och hyresgästkontakter.  I din roll som chef och ledare kommer du att ha ansvar för att inspirera och skapa engagemang hos medarbetarna samt ge dem förutsättningar för deras utveckling. Du kommer också att ha ett arbetsmiljöansvar och vara ansvarig för lönesättning.

Vem är du?

Vi söker dig som är intresserad av kundkontakter och som har förmåga att se och möta våra kunders behov! Det är viktigt att du är social och har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog, både internt och externt. Samtidigt är du en drivande och tydlig chef och ledare som vill jobba på ett affärsmässigt sätt. Vi sätter stor vikt vid att kunden upplever oss som professionella. Vidare ser vi att det är viktigt att du som chef och ledare är medveten om dina styrkor och svagheter och förstå hur ditt beteende påverkar andra. För den här rollen söker vi dig som har erfarenhet av att vara chef sedan tidigare. Vi tror att du har minst gymnasiekompetens och det är meriterande om du har erfarenhet från fastighetsbranschen. Du är van att arbeta administrativt och med eget resultatansvar. Givetvis har du god datorvana och är duktig på att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

Tjänsten är tillsvidare och kräver B-körkort med tillgång till egen bil, Riksbyggen tillämpar provanställning. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.  Då merparten av befattningshavarna är män ser vi gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 25 april 2021, urval sker löpande så ansök redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Manpower group/Jeffersson Wells. Vid frågor kontakta Maria Stenbäck. Mejladress: maria.stenback@jeffersonwells.se  eller telefon: 072-2080892.

Välkommen med din ansökan!




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Drifttekniker

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Mar 25
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Vi söker nu en engagerad drifttekniker för tillsvidare anställning.

Vad ska du göra? 
Som drifttekniker hos Riksbyggen kommer du att vara en av dem som arbetar närmast kunden. Arbetet är omväxlande och socialt och du arbetar självständigt med stor frihet att lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete.

Som drifttekniker arbetar du med tekniskt komplexa byggnader. Du arbetar med energi- och driftövervakning, utför service, identifierar avvikelser och utför avhjälpande underhåll. Du kommer att arbeta i kundteam, i ett nära samarbete med andra drifttekniker, tekniska förvaltare och fastighetsskötare.

Arbetet är omväxlande, socialt och mycket självständigt med ett stort eget ansvar. Du kommer att ha en stor frihet att lösa de arbetsuppgifter du ställs inför i ditt arbete. Hos oss är datorn och telefonen ett självklart arbetsredskap och varje arbetsorder hanteras digitalt. I arbetsuppgifterna ingår bl a:


• Tillsyn och skötsel av fastigheternas tekniska system
• Utföra service på el, värme, ventilation och kylsystem samt hantera tillhörande styr- och reglersystem
• Identifiera och lösa avvikelser samt felavhjälpande underhåll i tekniska system och installationer
• Beakta att alla arbeten sker efter gällande myndighetskrav
• Larmhantering  
• Mätaravläsning av vatten, el och värme, inmatning av värden i energisystem och analysering av värden tillsammans med energicontroller
• Anläggningsskötare för fastigheternas sprinkler- och brandlarmsystem
• Utföra systematiskt brandskyddsarbete  
• Tilläggsarbeten från beställare
• Administration, t ex kundrapportering, energistatistik, arbetsorderhantering etc.

Vem är du?
Vi söker dig med driftteknikerutbildning eller gymnasieutbildning med teknisk inriktning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har en bred kompetens inom värme-, ventilation- och kylsystem samt styr och reglerteknik eller motsvarande kompetens med dokumenterad erfarenhet av drifttekniska arbetsuppgifter. Det är önskvärt att du har inom SBA, Heta arbeten och anläggningsskötare brand samt anläggningsskötare sprinkler.

För den här rollen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet innebär mycket kundkontakter vilket kräver att du har god social kompetens samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog med kunder och dina kollegor. Du kan arbeta självständigt, har en stor problemlösningsförmåga och jobbar på ett affärsmässigt sätt. Att du kan agera professionellt och kundorienterat är avgörande för denna tjänst.


Du tycker om att ge god service och agerar alltid professionellt i dina kundkontakter. Du vill vara med och skapa en bra och långsiktig hållbar miljö. Du har en god förmåga att arbeta administrativt med hjälp av digitala verktyg, och har en god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal och skrift.

Tjänsten kräver körkort. Visst kvällsarbete kan ibland förekomma.  

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb, senast 25 april 2021. Vi arbetar med löpnade urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så ansök redan idag!

Om du har några frågor kring tjänsten kontakta gruppchef Christer Ekman, christer.ekman@riksbyggen.se

 




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Leverans – och utvecklingschef till Affärsområde Fastighetsförvaltning

Fastighetschef
Läs mer Mar 16
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!

Affärsområde Fastighetsförvaltning arbetar med utveckling och förvaltning av fastigheter - såväl bostadsrättsföreningar, hyresbostäder som kommersiella fastigheter. Affärsområdet står inför spännande utmaningar med att vidareutveckla affärsverksamheten.

Vi erbjuder
Riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomiskt välmående företag med ett gott rykte och en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. Tjänsten som leverans – och utvecklingschef är ett spännande jobb, med placering på huvudkontoret på Kungsbron i Stockholm.

Vad ska du göra?

Ditt uppdrag är att tillsammans med dina medarbetare utveckla nya och befintliga tjänster/ tjänstepaket som vi kan sälja och leverera på ett sätt som är kundnära, enkelt och värdeskapande och som möjliggör ökad hållbarhet, automation och självbetjäning. Utvecklingen sker datadrivet, utgår ifrån kund och medarbetare och syftar till att skapa fler och nya affärsmöjligheter liksom att den ska ge förutsättningar för att kunna uppfylla våra kundlöften och ge en kvalitetssäkrad leverans. Du ansvarar också för affärsområdets gemensamma processutvecklingsarbete med syfte att skapa effektiva arbetssätt och metoder. En viktig del i det arbetat är kravställning för nya och befintliga stödsystem.  

Du ingår i affärsområdesledningen och rapporterar till affärsområdeschefen.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ett strategiskt tänk som du också kan omsätta i verksamheten. Då du i rollen ansvarar för utveckling är det viktigt med nytänkande och ett utvecklingsinriktat sätt. Givetvis är du en god kommunikatör som ger dina medarbetare möjlighet att utvecklas. Du har dokumenterad erfarenhet av tjänstedesign, affärsmodellering och av att arbeta agilt.

Du har akademisk utbildning, eller jämförbara meriter, som ligger i linje med uppdraget. Du har minst fem års erfarenhet av personalledning samt resultat- och budgetansvar.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Affärsområdeschef Eric Stuart, telefon nummer 08-698 42 22

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande. Ansök snarast, dock senast 11 april 2021 via www.riksbyggen.se/lediga tjänster




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Projektledare

Civilingenjör, bygg
Läs mer Mar 12
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Vi söker dig som vill vara med och förverkliga och driva underhålls- och ombyggnadsprojekt, som våra förvaltade bostadsrättsföreningar i Stockholm har framför sig. Vår ombyggnadsverksamhet är en viktig del för Riksbyggens helhet och för det långsiktiga engagemanget hos våra kunder.

Vad ska du göra?

Rollen projektledare ombyggnad är viktig. Du kommer att vara med och leda underhålls- och ombyggnadsprojekten från början till slut. Det innebär att du är med redan från projektidé och försäljningsarbete, genom hela byggprocessen med slutbesiktning och överlämning, ända tills garantitiden har gått ut. Du ansvarar för att uppfylla projektets leverans avseende; ekonomi, tid och kvalité, samt är delaktig i låntidsplanering framåt. Löpande kontakt med kunder och entreprenörer och ett nära samarbete med vår fastighetsförvaltning är viktiga nycklar till framgångsrika ombyggnadsprojekt. Placeringsort för denna tjänst är Hammarby kaj, Stockholm. 

Vem är du?

Vi söker dig som har byggutbildning och erfarenhet av att driva och ansvara för ombyggnadsprojekt av bostäder och lokaler. Du är etablerad i bygg- och fastighetsbranschen. Du har erfarenhet och känner dig trygg i att ackvirera ombyggnadsarbeten och att arbeta med styrelser i bostadsrättsföreningar. Du har ledarskapserfarenhet i projektarbeten eller ambition att utvecklas mot det. Meriterande om du innehar BAS-P.

Arbetsmiljön är kreativ och du behöver vara lyssnande och prestigelös för att passa in i teamet. Det är viktigt att ha förmågan att förstå och bemöta kunders behov genom en naturlig och förtroendefull dialog, och att du kan kommunicera i tal och skrift på ett tydligt sätt. Som person är du affärsmässig, ansvarstagande och kan arbeta självständigt.

Tjänsten är på heltid och kräver körkort och tillgång till egen bil, det kan förekomma en del möten på kvällstid.  

Har du några frågor eller funderingar?

Kontakta marknadsområdeschef Rikard Ståhl på e-post: rikard.stahl@riksbyggen.se

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb senast 2020-04-11




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Hållbarhetsspecialist vikariat

Miljöcontroller
Läs mer Mar 9
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Drivs du av att vara med och göra skillnad? Vill du vara med och utforma mer hållbara boenden och samhällen? Då är detta en tjänst för dig.

Vad ska du göra?
I rollen som hållbarhetsspecialist ingår du i ett team av andra specialister som tillsammans ger stöd i hållbarhetsfrågor till Riksbyggens affärsområden Bostad och Förvaltning. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

- Ge stöd till verksamheten i hållbarhetsfrågor.
- Driva, utveckla och förbättra hållbarhetsarbetet.
- Utbilda och inspirera medarbetare och andra intressenter avseende hållbar utveckling.
- Genomföra analys och upprätta hållbarhetsprogram för byggprojekt i regionerna genom att använda verktyget för strategisk hållbarhetsstyrning.
- Stödja processorganisationen med kunskap och omvärldsbevakning vid utveckling av processer och målsättning med avseende på hållbarhet.

Du kommer även att vara en del i arbetet med Riksbyggens centrala utvecklingsarbete kopplat till hållbarhet. Det kan handla om att exempelvis utveckla hållbarhetsstyrningen i vår byggprocess, klimatanpassning, trygghet och trivsel. Vi erbjuder ett kreativt arbetsklimat där du själv har stor möjlighet att påverka ditt arbete. Erfarenhet av miljöcertifiering av byggnader och hållbarhetsredovisning är meriterande.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning med inriktning inom hållbarhet.

Som person är du engagerad, lyhörd, driven och van att ta egna initiativ och jobba mot tydliga mål. Vi vill att du har förmågan att se och möta både interna och externa kunders behov samt agera affärsmässigt. Det är viktigt att du trivs med att samarbeta i grupp men även att arbeta självständigt på egen hand. Du är en mycket god kommunikatör och drivs av att vara med och skapa framtidens hållbara boenden.

Tjänsten kan innebära resor.

Placering: Stockholm

Vikariat är ett föräldravikariat tom mars 2022. Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt, gärna redan i april.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 25 mars 2021. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut så skicka din ansökan redan idag!

Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Therese Berg på telefon 073- 908 78 98, alternativt på mejl: therese.berg@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Affärsutvecklare hyresrätt

Affärsutvecklare
Läs mer Feb 26
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Centralt stöd har som uppdrag att stötta Affärsområde Bostads organisation, uppdelade på 2 regioner, i bl.a verksamhetsnära frågor kopplade till förvärv av mark, projektutveckling, samt byggnation av nya bostäder upplåtna med bostadsrätt, hyresrätt, äganderätt eller kooperativ hyresrätt. Det centrala stödet består idag av ca 20 personer, fördelat på 4 enheter (Försäljning och Affärsutveckling, Affärsstöd, Controller och Produktion), varav enhet Affärsstöd omfattar 10 personer. På enheten arbetar specialister inom byggekonomi, juridik och lantmäteri och dessa svarar främst för specialistkunskap inom fastighetsrätt/ affärsjuridik, entreprenadjuridik, lantmäterifrågor och byggekonomi. Enheten tillhandahåller även viss intern utbildning inom de olika specialistområdena. Medarbetarna på centralt stöd jobbar ofta i team.

Som Affärsutvecklare hyresrätt inom AO Bostad kommer du att, tillsammans med Affärsområdets 13 marknadsområden, ansvara för att skapa investeringsmöjligheter för att möjliggöra nyproducerade hyresrättslägenheter. Detta inbegriper analys av marknader, förhandlingsstöd vid markförvärv, stöd till marknadsområde vid upprättandet av underlag inför beslut om förvärv och igångsättning och ytterst vara den som agerar förhandlingsombud gentemot Unobo AB vid försäljning av nya bostadsprojekt. Rollen innebär vidare att löpande stötta organisationens medarbetare i projekten övergripande genom utbildning i hyresrättaffären och arbetssätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

· Övergripande stötta projektteamen vid genomförande av hyresrättsprojekt innefattande markförvärv
· Analysera bostads- och investeringsmarknaderna för hyresrätter och bidra med underlag inför framtagande av markstrategi och Affärsplan för affärsområdet.
· Tillsammans med projektteamen upprätta och löpande uppdatera och följa upp investeringskalkyler, affärsplaner och diverse beslutsunderlag för projekten.
· Ansvara för försäljningar av hyresrättsprojekt och genomföra dessa tillsammans med projektteam, affärsområdeschef, affärsområdescontroller,
advokater/jurister mfl.
· Vara Riksbyggens ombud vid försäljning av nya bostadsprojekt, huvudsakligen gentemot Unobo AB men kan även komma att vara annan tagare.
· Ingå i processgrupp för "utveckla nya boendemiljöer"

Kvalifikationer
· Högskoleutbildning inom fastighetsekonomi eller civilingenjör inom väg och vatten eller lantmäteri alt. civilekonom.
· Flera års erfarenhet från fastighetsinvesteringar eller fastighetstransaktioner och har god kunskap om investeringsmarknaden och investerare.
· Dokumenterad erfarenhet av att skapa värden och driva affärer.
· Praktisk erfarenhet av, och förståelse för hyresmarknaden och är duktig på att bedöma både hyror och fastighetsvärden.

Personliga egenskaper
· Strukturerad, ansvarsfull och självgående
· Positiv inställning och serviceminded
· Har affärsförståelse, ser helheter och förstår konsekvenser
· Tycker om att arbeta självständigt men även att kunna samarbeta med andra och arbeta i grupp
· Innehar en ”smidig pondus” som bidrar till trovärdighet och förtroende.
· Har en god social förmåga.

Visst resande ingår i tjänsten.

Rollen rapporterar till Enhetschef Affärsstöd.

Tjänsten är placerad på Riksbyggens huvudkontor, Kungsbron 21 i Stockholm.

Riksbyggen erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande hos en av Sveriges största byggherrar och fastighetsförvaltare. Engagemang, ansvar, förtroende och samarbete är Riksbyggens hörnstenar.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Vi har valt att anlita Jefferson Wells för denna rekrytering och frågor besvaras av Magnus Gustafsson, 070-378 94 43

Din ansökan skickar du till oss senast den 28 mars 2021 via www.riksbyggen.se: http://www.riksbyggen.se/jobb-och-karriar/lediga-tjanster/.

Välkommen med din ansökan!




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Sommarjobb fastighetsskötsel

Fastighetsskötare/Fastighetsarbetare
Läs mer Feb 24
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Vi förvaltar kommersiella fastigheter för en stor kund och behöver förstärka vår grupp under sommaren med fastighetsskötsel samt yttre skötsel.

Riksbyggen söker fastighetsskötare till Norra och västra Stockholm.

Tänk dig ett härligt jobb där du får vara mycket utomhus i sommar (under perioden maj-aug). Låter inte så dumt, eller hur? Som medarbetare i våra fastighetsskötarteam med olika sysslor kommer du att få ett mångsidigt jobb där det finns arbeten med yttre skötsel, så som gräsklippning och ogräsrensning. 


Det är ett varierande jobb där den ena dagen inte är den andra lik. Eftersom du dagligen kommer träffa en massa människor, ställs det krav på att du är både social och professionell och brinner för att leverera riktigt bra service till våra kunder. Våra kunder finns i hela Stockholm och Riksbyggen vill ge dig chansen att prova på ett yrke där rekryteringsbehoven bedöms vara stora de närmaste åren. Hos oss är datorn samt mobilen ett självklart arbetsredskap och varje arbetsorder hanteras digitalt.

Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor och du får stor frihet att lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete på egen hand. Tjänsten är placerad i Stockholm och kunder finns främst i Stockholms norra och västra förorter.

Vem är du?
Vi söker dig som har förmågan att se och bemöta våra kunders behov. Det är viktigt att du tycker om lagarbete och har ett positivt förhållningssätt till arbetet, kunder och dina arbetskamrater. Det är även viktigt att du är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har förmågan att lägga upp ditt arbete på ett effektivt sätt.

Meriterande är om du har en gymnasieutbildning och/eller KY-utbildning med inriktning mot fastighetsskötsel eller trädgårdsskötsel. Meriterande är också om du har kunskaper i traktorkörning och hantering av trädgårdsmaskiner, god växtkännedom och kunskap om skötsel av planteringsytor.

Då dator och mobiltelefon är ett naturligt inslag i arbetet för alla anställda på Riksbyggen ser vi gärna att du har viss datakunskap och kan hantera datorn i jobbet.

Tjänsten kräver B- körkort. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2021-03-15. Vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Vid frågor kontakta gruppchef Stefan Stolt på stefan.stolt@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Sommarjobb fastighetsskötsel

Fastighetsskötare/Fastighetsarbetare
Läs mer Feb 16
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen söker fyra fastighetsskötare till Stockholm

Tänk dig ett härligt jobb där du får vara mycket utomhus i sommar. Låter inte så dumt, eller hur? Som medarbetare i våra fastighetsskötarteam med olika sysslor kommer du att få ett mångsidigt jobb där det finns arbeten med yttre skötsel, så som gräsklippning och ogräsrensning.

Det är ett varierande jobb där den ena dagen inte är den andra lik. Eftersom du dagligen kommer träffa en massa människor, ställs det krav på att du är både social och professionell och brinner för att leverera riktigt bra service till våra kunder. Våra kunder finns i hela Stockholm och Riksbyggen vill ge dig chansen att prova på ett yrke där rekryteringsbehoven bedöms vara stora de närmaste åren. Hos oss är datorn samt mobilen ett självklart arbetsredskap och varje arbetsorder hanteras digitalt.

Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor och du får stor frihet att lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete på egen hand. Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vem är du?
Vi söker dig som har förmågan att se och bemöta våra kunders behov. Det är viktigt att du tycker om lagarbete och har ett positivt förhållningssätt till arbetet, kunder och dina arbetskamrater. Det är även viktigt att du är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har förmågan att lägga upp ditt arbete på ett effektivt sätt.

Meriterande är om du har en gymnasieutbildning och/eller KY-utbildning med inriktning mot fastighetsskötsel eller trädgårdsskötsel. Meriterande är också om du har kunskaper i traktorkörning och hantering av trädgårdsmaskiner, god växtkännedom och kunskap om skötsel av planteringsytor.

Då dator och mobiltelefon är ett naturligt inslag i arbetet för alla anställda på Riksbyggen ser vi gärna att du har viss datakunskap och kan hantera datorn i jobbet.

Tjänsten kräver B-körkort.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2021-03-15. Vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Vid frågor kontakta gruppchef Matilda Hedman på matilda.hedman@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Sommarjobb fastighetsskötsel

Fastighetsskötare/Fastighetsarbetare
Läs mer Feb 24
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Vi förvaltar kommersiella fastigheter för en stor kund och behöver förstärka vår grupp under sommaren med fastighetsskötsel samt yttre skötsel.

Riksbyggen söker fyra fastighetsskötare till Stockholm

Tänk dig ett härligt jobb där du får vara mycket utomhus i sommar. Låter inte så dumt, eller hur? Som medarbetare i våra fastighetsskötarteam med olika sysslor kommer du att få ett mångsidigt jobb där det finns arbeten med yttre skötsel, så som gräsklippning och ogräsrensning.

Det är ett varierande jobb där den ena dagen inte är den andra lik. Eftersom du dagligen kommer träffa en massa människor, ställs det krav på att du är både social och professionell och brinner för att leverera riktigt bra service till våra kunder. Våra kunder finns i hela Stockholm och Riksbyggen vill ge dig chansen att prova på ett yrke där rekryteringsbehoven bedöms vara stora de närmaste åren. Hos oss är datorn samt mobilen ett självklart arbetsredskap och varje arbetsorder hanteras digitalt.

Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor och du får stor frihet att lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete på egen hand. Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vem är du?
Vi söker dig som har förmågan att se och bemöta våra kunders behov. Det är viktigt att du tycker om lagarbete och har ett positivt förhållningssätt till arbetet, kunder och dina arbetskamrater. Det är även viktigt att du är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har förmågan att lägga upp ditt arbete på ett effektivt sätt.

Meriterande är om du har en gymnasieutbildning och/eller KY-utbildning med inriktning mot fastighetsskötsel eller trädgårdsskötsel. Meriterande är också om du har kunskaper i traktorkörning och hantering av trädgårdsmaskiner, god växtkännedom och kunskap om skötsel av planteringsytor.

Då dator och mobiltelefon är ett naturligt inslag i arbetet för alla anställda på Riksbyggen ser vi gärna att du har viss datakunskap och kan hantera datorn i jobbet.

Tjänsten kräver B- körkort.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2021-03-15. Vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Vid frågor kontakta gruppchef Tohir Hasanov på tohir.hasanov@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Sommarvikariat drifttekniker

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Feb 16
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Vi söker nu en social och prestigelös vikarie under semesterperioden 1 juni-31 augusti för att säkerställa leveransen hos en av våra kommersiella kunder i stor-Stockholm. 

Vad ska du göra? 
Som drifttekniker hos Riksbyggen kommer du att vara en av dem som arbetar närmast kunden. Arbetet är omväxlande och socialt och du arbetar självständigt med stor frihet att lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete.

Som drifttekniker arbetar du med tekniskt komplexa byggnader som kräver stor teknisk kompetens. Du arbetar med energi- och driftövervakning, utför service, identifierar avvikelser och utför avhjälpande underhåll. Du kommer att arbeta i kundteam, i ett nära samarbete med andra drifttekniker, tekniska förvaltare och fastighetsskötare.

Arbetet är omväxlande, socialt och mycket självständigt med ett stort eget ansvar. Du kommer att ha en stor frihet att lösa de arbetsuppgifter du ställs inför i ditt arbete. Hos oss är datorn och telefonen ett självklart arbetsredskap och varje arbetsorder hanteras digitalt. I arbetsuppgifterna ingår bl a:




• Tillsyn och skötsel av fastigheternas tekniska system
• Utföra service på el, värme, ventilation och kylsystem samt hantera tillhörande styr- & reglersystem
• Identifiera och lösa avvikelser samt felavhjälpande underhåll i tekniska system och installationer
• Anmäla avvikelser till fastighetens förvaltare
• Beakta att alla arbeten sker efter gällande myndighetskrav
• Larmhantering  
• Mätaravläsning av vatten, el och värme, inmatning av värden i energisystem och analysering av värden tillsammans med energicontroller
• Anläggningsskötare för fastigheternas sprinkler- och brandlarmsystem
• Utföra systematiskt brandskyddsarbete  
• Tilläggsarbeten från beställare
• Administration, t ex kundrapportering, energistatistik, arbetsorderhantering etc.

Vem är du?
Vi söker dig med driftteknikerutbildning eller gymnasieutbildning med teknisk inriktning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har en bred kompetens inom värme-, ventilation- och kylsystem samt styr & reglerteknik eller motsvarande kompetens med dokumenterad erfarenhet av drifttekniska arbetsuppgifter. Det är önskvärt att du har liftutbildning samt utbildning inom SBA, Heta arbeten och anläggningsskötare brand samt anläggningsskötare sprinkler.

För den här rollen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet innebär mycket kundkontakter vilket kräver att du har god social kompetens samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog med kunder och dina kollegor. Du kan arbeta självständigt, har en stor problemlösningsförmåga och jobbar på ett affärsmässigt sätt. Att du kan agera professionellt och kundorienterat är avgörande för denna tjänst.

Du tycker om att ge god service och agerar alltid professionellt i dina kundkontakter. Du vill vara med och skapa en bra och långsiktig hållbar miljö. Du har en god förmåga att arbeta administrativt med hjälp av digitala verktyg, och har en god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal och skrift.

Tjänsten kräver körkort. Visst kvällsarbete kan ibland förekomma.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb, senast 5 mars 2021. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så ansök redan idag!

Om du har några frågor kring tjänsten kontakta gruppchef Matilda Hedman, matilda.hedman@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Drifttekniker, vikariat

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Feb 16
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Vi söker nu en social och prestigelös vikarie för en av våra drifttekniker som ska vara föräldraledig från april till september.  Tjänsten är placerad hos en av våra kommersiella kunder i södra Stockholm.

Vad ska du göra?
Som drifttekniker hos Riksbyggen kommer du att vara en av dem som arbetar närmast kunden. Arbetet är omväxlande och socialt och du arbetar självständigt med stor frihet att lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete.

Som drifttekniker arbetar du med tekniskt komplexa byggnader som kräver stor teknisk kompetens. Du arbetar med energi- och driftövervakning, utför service, identifierar avvikelser och utför avhjälpande underhåll. Du kommer att arbeta i kundteam, i ett nära samarbete med andra drifttekniker, tekniska förvaltare och fastighetsskötare.

Arbetet är omväxlande, socialt och mycket självständigt med ett stort eget ansvar. Du kommer att ha en stor frihet att lösa de arbetsuppgifter du ställs inför i ditt arbete. Hos oss är datorn och telefonen ett självklart arbetsredskap och varje arbetsorder hanteras digitalt. I arbetsuppgifterna ingår bl a:


• Tillsyn och skötsel av fastigheternas tekniska system
• Utföra service på el, värme, ventilation och kylsystem samt hantera tillhörande styr- & reglersystem
• Identifiera och lösa avvikelser samt felavhjälpande underhåll i tekniska system och installationer
• Anmäla avvikelser till fastighetens förvaltare
• Beakta att alla arbeten sker efter gällande myndighetskrav
• Larmhantering  
• Mätaravläsning av vatten, el och värme, inmatning av värden i energisystem och analysering av värden tillsammans med energicontroller
• Anläggningsskötare för fastigheternas sprinkler- och brandlarmsystem
• Utföra systematiskt brandskyddsarbete  
• Tilläggsarbeten från beställare
• Administration, t ex kundrapportering, energistatistik, arbetsorderhantering etc.

Vem är du?
Vi söker dig med driftteknikerutbildning eller gymnasieutbildning med teknisk inriktning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har en bred kompetens inom värme-, ventilation- och kylsystem samt styr & reglerteknik eller motsvarande kompetens med dokumenterad erfarenhet av drifttekniska arbetsuppgifter. Det är önskvärt att du har liftutbildning samt utbildning inom SBA, Heta arbeten och anläggningsskötare brand samt anläggningsskötare sprinkler.

För den här rollen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet innebär mycket kundkontakter vilket kräver att du har god social kompetens samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog med kunder och dina kollegor. Du kan arbeta självständigt, har en stor problemlösningsförmåga och jobbar på ett affärsmässigt sätt. Att du kan agera professionellt och kundorienterat är avgörande för denna tjänst.

Du tycker om att ge god service och agerar alltid professionellt i dina kundkontakter. Du vill vara med och skapa en bra och långsiktig hållbar miljö. Du har en god förmåga att arbeta administrativt med hjälp av digitala verktyg, och har en god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal och skrift.

Tjänsten kräver körkort. Visst kvällsarbete kan ibland förekomma.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb, senast 5 mars 2021. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så ansök redan idag!

Om du har några frågor kring tjänsten kontakta gruppchef Matilda Hedman, matilda.hedman@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Projektledare

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Feb 5
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Vi söker en projektledare till Marknadsområde Stockholm & Gotland.

I arbetet som projektledare deltar du i hela byggprocessen, från tidiga idéskisser fram till inflyttning. Arbetet är självständigt och utvecklande och du befinner dig i en expansiv och stimulerande miljö. Du kommer att jobba med byggandet av både hyresrätter och bostadsrätter och samtliga våra koncept. Du leder det interna projektteamet, har ett nära samarbete med marknad, sälj och förvaltning samt kontakt med våra kunder.

Vad ska du göra?

Arbetet innefattar mer specifikt att:


• Ansvara för och självständigt driva nyproduktionsprojekt
• Framtagande av förstudier och kalkyler
• Leda projekteringsarbetet
• Upprätta förfrågningsunderlag och entreprenadhandlingar
• Handla upp och följa upp projektörer och byggentreprenader
• Ansvara för projekt- och byggledning
• Överlämna till Riksbyggens förvaltningsorganisation

Som projektledare ansvarar du självklart för att projekten håller uppställda marknads-, tids-, ekonomi- och kvalitetsramar. Du är även kontaktperson gentemot kunder, myndigheter och leverantörer.

Vem är du?
Du har några års erfarenhet inom byggbranschen. Är några av de åren i rollen som konsult eller hos ett entreprenörsföretag är det mycket meriterande. Du behöver också ha erfarenhet av att jobba med nyproduktion samt ha kunskaper och erfarenhet av projekteringsledning, upphandling och inköp. Har du tidigare arbetat med bostadsrätter är det positivt – om inte, då får du utbildning i det här hos oss. Du behöver också vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska då det är en viktig del i jobbet.

Du är högskoleingenjör, civilingenjör eller har annan likvärdig högskoleutbildning inom bygg.

Vi söker dig som har förmågan att arbeta självständigt, är ansvarstagande och är bra på att arbeta med många olika parter. Du ska ha förmågan att se och möta kunders behov samt att agera affärsmässigt. Du arbetar engagerat för att nå uppsatta mål. Det är även viktigt att du har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog, samt att kunna kommunicera på ett tydligt sätt.

Vi erbjuder dig
Riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomiskt välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För att trivas bör du dela dessa grundläggande värderingar som bygger på samhällsutveckling, att sätta människor i centrum och att verka för en hållbar utveckling. Förtroende, samarbete, engagemang och ansvarstagande är hörnstenarna i Riksbyggens syn på medarbetarskap.

Vi erbjuder dig utmanande, stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett kreativt och samarbetsorienterat arbetsklimat, med möjlighet till kompetensutveckling och stor möjlighet att vara med och påverka. Riksbyggen erbjuder goda utvecklings- och karriärmöjligheter internt.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Tjänsten kräver körkort samt tillgång till egen bil.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb och karriär senast 2021-03-05. Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så sök idag!

Kontakt
I denna rekryteringsprocess samarbetar Riksbyggen med Ranstad. Vid eventuella frågor eller funderingar kontakta Hannah Sandström, tel 073 - 343 45 34 hannah.sandstrom@randstad.se. Tveka inte att höra av dig.




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent
Läs mer Feb 2
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen söker ekonomiassistent till marknadsområde Stockholm.

Som Ekonomiassistent hos Riksbyggen får du möjlighet att utvecklas inom ekonomi i nära samarbete med Förvaltningsekonomerna i teamet. Teamet består i dagsläget av 12 kollegor med god sammanhållning som bland annat firar med middag efter att bokslutet är färdigt eller tar en löptur tillsammans på lunchen! Riksbyggen letar efter en match till teamet både sett till dina personliga egenskaper samt ambition att växa med Riksbyggen. Om du visar framfötterna är chansen till ett långsiktigt samarbete stor!

Vad ska du göra?
Som Ekonomiassistent kommer du att stötta Förvaltningsekonomerna i teamet med främst administrativa uppgifter. Detta innefattar bland annat att:


• Sköta fakturahantering så som utanordningar, utbetalningar och kvittoredovisningar
• Stötta upp i enklare bokslutsarbete
• Ha viss kontakt med bostadsrättsföreningar och styrelser
• I tjänsten ingår möten på kvällstid och ett ledamotsuppdrag ca 12 gånger per år

Du får även möjlighet att följa med förvaltningsekonomerna ut till bostadsrättsföreningar för att få insikt i deras arbete.

Vem är du?
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande samt erfarenhet av administrativt arbete. Du bör tala och skriva obehindrat på svenska då all kommunikation sker på svenska. Det är meriterande om du har tidigare har arbetat i Agresso eller har erfarenheter av bokslutsarbete och redovisning. Som person är du initiativtagande, samarbetsvillig, orädd samt strukturerad.

Du erbjuds:


• En utvecklande tjänst med varierande arbetsuppgifter och flertalet kontaktytor
• Att bli en del av ett team med härligt arbetsklimat som gärna drar igång aktiviteter för att öka sammanhållningen
• Att bli en del av ett företag som lägger stort fokus på dig och din utveckling där du har stora möjligheter att påverka din resa genom att visa framfötterna

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt kontor i Hammarby kaj. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Kontakt och ansökan
Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2021-02-28. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

I denna rekrytering så samarbetar Riksbyggen med Academic work. Vid frågor om tjänsten kontakta Michaela Holmström, michaela.holmstrom@academicwork.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Ekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Jan 8
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen söker Förvaltningsekonom till Marknadsområde Stockholm

Som ekonom inom Riksbyggen kommer du att arbeta i en rådgivande roll med många kundkontakter. Du kommer arbeta i nära samarbete med våra tekniska förvaltare och övriga leveransenheter för att ni tillsammans skall kunna leverera långsiktigt bra förvaltningstjänster som skapar mervärde åt våra kunder.

Vad ska du göra?
Du kommer att vara ekonom för ett antal av våra kunder som framförallt består av bostadsrättsföreningar. Du kommer att ha mycket kontakt med bland annat bostadsrättsföreningars ordförande och styrelser.

I arbetet ingår även att fånga upp nya behov och därifrån utveckla det långsiktiga samarbetet med kunden. För våra kunder kommer du även att ansvara för den löpande bokföringen, upprättande av budget och bokslut, ekonomisk uppföljning av verksamheten, låneupphandling, finansiell planering samt att presentera budget och prognos för styrelserna.

Du kommer vidare att vara kontaktperson gentemot styrelser, bostadsrättsmedlemmar, leverantörer, myndigheter med flera gällande ekonomiska frågeställningar.

Vem är du?
Vi söker dig som är intresserad av kundkontakter och har förmåga att se och möta kunders behov samt agera professionellt. Du har en förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog samt ett gott samarbete internt som externt. Vidare är det viktigt att du kan lyfta blicken och arbeta fram långsiktigt hållbara strategier för kundens ekonomiska förvaltning. Du behöver vara strukturerad och självgående.

Du har ekonomisk utbildning från högskola eller motsvarande. Vi ser att du har arbetat med olika delar inom ekonomi och har erfarenhet från bokslutsarbete/redovisning.

Tjänsten kräver körkort och tillgång till bil. I tjänsten ingår möten på kvällstid och ett ledamotsuppdrag. Placeringsort för tjänsten är Stockholm.

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande arbete med många kontakter, ett gott arbetsklimat och goda möjligheter till utveckling. 

Kontakt
I denna rekrytering så samarbetar Riksbyggen tillsammans med Academic Work, Om du har frågor, kontakta gärna Michaela Holmström, michaela.holmstrom@academicwork.se, eller telefon 070 - 767 52 26. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb senast den 31 januari 2021. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer, så ansök redan idag!




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Energiingenjör

Energideklarerare/Energiexpert
Läs mer Dec 15
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Energiingenjör - energioptimering/projektledning Stockholm med omnejd

Marknadsområde Stockholm har idag en kundbas bestående av bostadsrätts­föreningar och kommersiella kunder. Vi levererar kompletta förvaltningstjänster och har en stark tillväxt på en gynnsam marknad. Riksbyggen tar nu ytterligare kliv framåt i hållbarhetsarbetet och utvecklar vår energiverksamhet för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders energieffektiviseringsbehov. Fastighetsförvaltningen i Stockholm söker nu en engagerad energiingenjör som vill utveckla vår energiaffär tillsammans med kollegor inom alla delar i förvaltningen för att hitta de bästa tekniska och ekonomiska lösningarna för kund.

Vad ska du göra?
Som energiingenjör deltar du i hela säljprocessen, implementering och uppföljning av energioptimeringsavtal samt projektledning av installationsentreprenader. Du upprättar energibesparingskalkyler och förfrågningsunderlag för kund samt utför upphandlingar och kvalitetsuppföljning. Du är drivande i säljarbetet av energi- och miljöprojekt till befintliga och nya kunder. Rollen innebär ansvar för utveckling av nya lösningar och arbetssätt avseende energi- och miljötjänster samt omvärldsbevakning inom respektive inriktning.

Som en del av förvaltningen/Riksbyggen kommer du vara ledamot i några av våra andelsägande bostadsrättsföreningars styrelser där du bidrar med kompetens, kunnande och kontinuitet i styrelsearbetet. Många av våra kunder har sina styrelsemöten på kvällstid, vilket medför att det förekommer arbete på kvällen. Detta kompenseras med en i övrigt flexibel arbetstid.

Vem är du?
Vi söker dig som har en utbildning på högskola inom fastighets-, energi-, drift, VVS- eller byggteknik. Teknisk yrkesinriktad gymnasieutbildning i kombination med gedigen erfarenhet från liknande arbete kan motsvara högskoleutbildning. Erfarenhet från fastighetsdrift, installationsservice och/eller energioptimering av fastigheter är ett krav. Du bör även besitta erfarenhet av projektledning samt erfarenhet av digitala styr- och övervakningssystem. Att kunna göra beräkningar och presentera ekonomiska kalkyler för olika åtgärdsförslag ingår i rollen.

Vidare vill vi att du känner en utmaning i att utveckla energiaffären tillsammans med kunden utifrån deras behov. Du är intresserad av kundkontakter och har förmåga att se och möta våra kunders behov. Det är viktigt att du är social och kan skapa en öppen och förtroendefull dialog samt kunna förmedla tekniska problem och lösningar på ett enkelt sätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Certifierad energiexpert är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Vi tillämpar provanställning.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2021-01-31. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sist ansökningsdatum, så ansök redan idag! . 

Vid frågor kontakta arbetsledare Christer Ekman, Christer.Ekman@riksbyggen.se

Varmt välkommen med din ansökan!




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Ekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Jan 11
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen söker Förvaltningsekonom till Marknadsområde Stockholm

Som ekonom inom Riksbyggen kommer du att arbeta i en rådgivande roll med många kundkontakter. Du kommer arbeta i nära samarbete med våra tekniska förvaltare och övriga leveransenheter för att ni tillsammans skall kunna leverera långsiktigt bra förvaltningstjänster som skapar mervärde åt våra kunder.

Vad ska du göra?
Du kommer att vara ekonom för ett antal av våra kunder som framförallt består av bostadsrättsföreningar. Du kommer att ha mycket kontakt med bland annat bostadsrättsföreningars ordförande och styrelser.

I arbetet ingår även att fånga upp nya behov och därifrån utveckla det långsiktiga samarbetet med kunden. För våra kunder kommer du även att ansvara för den löpande bokföringen, upprättande av budget och bokslut, ekonomisk uppföljning av verksamheten, låneupphandling, finansiell planering samt att presentera budget och prognos för styrelserna.

Du kommer vidare att vara kontaktperson gentemot styrelser, bostadsrättsmedlemmar, leverantörer, myndigheter med flera gällande ekonomiska frågeställningar.

Vem är du?
Vi söker dig som är intresserad av kundkontakter och har förmåga att se och möta kunders behov samt agera professionellt. Du har en förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog samt ett gott samarbete internt som externt. Vidare är det viktigt att du kan lyfta blicken och arbeta fram långsiktigt hållbara strategier för kundens ekonomiska förvaltning. Du behöver vara ansvarstagande och iniativrik.

Du har ekonomisk utbildning från högskola eller motsvarande. Vi ser att du har arbetat med olika delar inom ekonomi, har tidigare arbetat i Agresso och har erfarenhet från bokslutsarbete/redovisning. Har du tidigare arbetat i en liknande roll mot bostadsrättsföreningar eller har erfarenhet från fastighetsförvaltning så är detta meriterande. Att kunna kommunicera väl på svenska, både i tal och skrift är en förutsättning för denna tjänst.

Tjänsten kräver körkort. I tjänsten ingår möten på kvällstid och ett ledamotsuppdrag. Placeringsort för tjänsten är Stockholm.

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande arbete med många kontakter, ett gott arbetsklimat och goda möjligheter till utveckling. 

Kontakt
I denna rekrytering så samarbetar Riksbyggen tillsammans med Academic Work, Om du har frågor, kontakta gärna Michaela Holmström, michaela.holmstrom@academicwork.se.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb senast den 31 januari 2021. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Ekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Jan 8
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen söker Förvaltningsekonom till Marknadsområde Stockholm

Som ekonom inom Riksbyggen kommer du att arbeta i en rådgivande roll med många kundkontakter. Du kommer arbeta i nära samarbete med våra tekniska förvaltare och övriga leveransenheter för att ni tillsammans skall kunna leverera långsiktigt bra förvaltningstjänster som skapar mervärde åt våra kunder.

Vad ska du göra?
Du kommer att vara ekonom för ett antal av våra kunder som framförallt består av bostadsrättsföreningar. Du kommer att ha mycket kontakt med bland annat bostadsrättsföreningars ordförande och styrelser.

I arbetet ingår även att fånga upp nya behov och därifrån utveckla det långsiktiga samarbetet med kunden. För våra kunder kommer du även att ansvara för den löpande bokföringen, upprättande av budget och bokslut, ekonomisk uppföljning av verksamheten, låneupphandling, finansiell planering samt att presentera budget och prognos för styrelserna.

Du kommer vidare att vara kontaktperson gentemot styrelser, bostadsrättsmedlemmar, leverantörer, myndigheter med flera gällande ekonomiska frågeställningar.

Vem är du?
Vi söker dig som är intresserad av kundkontakter och har förmåga att se och möta kunders behov samt agera professionellt. Du har en förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog samt ett gott samarbete internt som externt. Vidare är det viktigt att du kan lyfta blicken och arbeta fram långsiktigt hållbara strategier för kundens ekonomiska förvaltning. Du behöver vara strukturerad och självgående.

Du har ekonomisk utbildning från högskola eller motsvarande. Vi ser att du har arbetat med olika delar inom ekonomi och har erfarenhet från bokslutsarbete/redovisning.

Tjänsten kräver körkort och tillgång till bil. I tjänsten ingår möten på kvällstid och ett ledamotsuppdrag. Placeringsort för tjänsten är Stockholm.

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande arbete med många kontakter, ett gott arbetsklimat och goda möjligheter till utveckling. 

Kontakt
I denna rekrytering så samarbetar Riksbyggen tillsammans med Academic Work, Om du har frågor, kontakta gärna sanne.tell@academicwork.se alternativt michaela.holmstrom@academicwork.se

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb senast den 31 januari 2021. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer, så ansök redan idag!




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Projektchef ombyggnad

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Dec 10
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Vår ombyggnadsverksamhet är en viktig del för Riksbyggens helhet och för vårt långsiktiga engagemang med våra kunder. Vi söker nu en ny projektchef till Stockholm- Gotland.

Vad ska du göra?
Projektchef Ombyggnad ansvarar primärt för tidiga skeden i projekt. Projektchefen agerar vid behov coachande för marknadsområdets projektledare och biträdande projektledare. Du kommer även projektleda underhålls- och ombyggnadsprojekt och agerar då projektledare.

Som projektchef ska du i huvudsak fokusera på att generera affärer med kunder i tidiga skeden och på relationen med fastighetsförvaltningens lokala marknadsområde. Du kommer att ingå i de lokala projektråden för Stockholm och Gotland samt samverka med fastighetsförvaltningens leveranschefer och kundgruppschef.

Vem är du?
Du har flerårig erfarenhet av leda ombyggnadsprojekt. Det är meriterande om du har erfarenhet av Riksbyggens ombyggnadsverksamhet och Riksbyggens ombyggnadsavtal. Du är utbildad byggingenjör eller civilingenjör med flera års arbetslivserfarenhet från fastighets eller entreprenörsbranschen.

Som person är du ambitiös, ansvarstagande, och hjälpsam. Du inspirerar, engagerar och motiverar dina kollegor. Det är viktigt att du har goda ledaregenskaper, bra samarbetsförmåga och är lyhörd inför dina kunder.

Som medarbetare i ett kooperativt företag är det både viktigt att vara affärsmässig samt att ha förmåga att se och möta kundernas behov. Det är viktigt att du kan kommunicera väl på svenska i tal och skrift då din drivkraft och kommunikativa förmåga är nyckeln till ett gott samarbete med såväl kunder som kollegor.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Om tjänsten
Ombyggnadsverksamheten i Marknadsområde Ombyggnad Öst utgår från våra kontor i Sthlm, Visby, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Norrköping samt Nyköping. Geografin för den marknadsgrupp som tjänsten avser är Stor Stockholm samt Gotland. Placeringsort är Stockholm.

Det krävs körkort och tillgång till egen bil. I tjänsten som är en heltidstjänst förekommer en del möten på kvällstid. Riksbyggen tillämpar provanställning. 

Ansökan
Skicka din ansökan till  https://www.riksbyggen.se/om-riksbyggen/jobb-och-karriar/lediga-tjanster/ senast den 2021-01-20. Urval gör vi löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så sök redan idag!

Har du några frågor eller funderingar?
Kontakta marknadsområdeschef Rikard Ståhl på e-post rikard.stahl@riksbyggen.se eller telefon 08-553 635 13

Vi ser fram emot din ansökan.




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Drifttekniker

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Dec 4
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Riksbyggen satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Vi söker nu två drifttekniker för att utöka vår förvaltning av kommersiella lokaler och behöver förstärka vår grupp med teknisk kompetens.

Vad ska du göra?
Som drifttekniker hos Riksbyggen kommer du att vara en av dem som arbetar närmast kunden. Arbetet är omväxlande och socialt och du arbetar självständigt med stor frihet att lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete.

Som drifttekniker arbetar du med tekniskt komplexa byggnader som kräver stor teknisk kompetens. Du arbetar med energi- och driftövervakning, utför service, identifierar avvikelser och utför avhjälpande underhåll. Du kommer att arbeta i kundteam, i ett nära samarbete med andra drifttekniker, tekniska förvaltare och fastighetsskötare.

Arbetet är omväxlande, socialt och mycket självständigt med ett stort eget ansvar. Du kommer att ha en stor frihet att lösa de arbetsuppgifter du ställs inför i ditt arbete. Hos oss är datorn och telefonen ett självklart arbetsredskap och varje arbetsorder hanteras digitalt. I arbetsuppgifterna ingår bl a:


• Tillsyn och skötsel av fastigheternas tekniska system
• Utföra service på el, värme, ventilation och kylsystem samt hantera tillhörande styr- & reglersystem
• Identifiera och lösa avvikelser samt felavhjälpande underhåll i tekniska system och installationer
• Anmäla avvikelser till fastighetens förvaltare
• Beakta att alla arbeten sker efter gällande myndighetskrav
• Larmhantering  
• Mätaravläsning av vatten, el och värme, inmatning av värden i energisystem och analysering av värden tillsammans med energicontroller
• Anläggningsskötare för fastigheternas sprinkler- och brandlarmsystem
• Utföra systematiskt brandskyddsarbete  
• Tilläggsarbeten från beställare
• Administration, t ex kundrapportering, energistatistik, arbetsorderhantering etc.

Vem är du?
Vi söker dig med driftteknikerutbildning eller gymnasieutbildning med teknisk inriktning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har en bred kompetens inom värme-, ventilation- och kylsystem samt styr & reglerteknik eller motsvarande kompetens med dokumenterad erfarenhet av drifttekniska arbetsuppgifter. Det är önskvärt att du har liftutbildning samt utbildning ínom SBA, Heta arbeten och anläggningsskötare brand.

För den här rollen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet innebär mycket kundkontakter krävs att du har god social kompetens samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog med kunder och dina kollegor. Du kan arbeta självständigt, har en stor problemlösningsförmåga och jobbar på ett affärsmässigt sätt. Att du kan agera professionellt och kundorienterat är avgörande för denna tjänst.

Du tycker om att ge god service och agerar alltid professionellt i dina kundkontakter. Du vill vara med och skapa en bra och långsiktig hållbar miljö. Du har en god förmåga att arbeta administrativt med hjälp av digitala verktyg, och har en god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal och skrift.

Tjänsten är placerad i Stockholm samt kräver körkort. Visst kvällsarbete kan ibland förekomma.  

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb, senast 2020-12-31. Vi arbetar med löpnade urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så ansök redan idag!

Om du har några frågor kring tjänsten kontakta gruppchef Matilda Hedman, matilda.hedman@riksbyggen.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Teknisk förvaltare

Fastighetsförvaltare
Läs mer Dec 8
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Som förvaltare har du en central roll i vår kundorienterade organisation och i första hand huvudansvaret för den löpande dialogen med några av våra stora kommersiella kunder med fastigheter i regionen från Nyköping till Stockholm.  Kundens mål är att du som förvaltare ska sköta deras fastigheter på ett hållbart sätt. Det är genom denna roll som kunden får full tillgång till all den breda fastighetskompetens som finns inom Riksbyggen. Du säkerställer att kundens behov kombineras med rätt resurser från Riksbyggen. Detta innebär att du har ett nära samarbete med leveranschef, driftpersonal och fastighetsskötare samt leder detta kundteam framåt på respektive ort. Du samarbetar och utbyter erfarenheter även med övriga förvaltare och ekonomer i vardagen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Huvudansvarig för leverans enligt avtal till aktuella objekt
• Säkerställa arbetsorderflödet
• Ta ansvar för kundlönsamhet
• Leder kundteam
• Ansvara för budgetuppföljning och affärsplan för respektive kund
• Revidera underhållsplaner och upphandla åtgärder
• Administrera rapporter
• Aktivt arbeta för hållbara kundlösningar med nöjda hyresgäster
• Genomföra driftmöten med kundens hyresgäster
• Representera kunden vid alla frågor som gäller fastighetsbolagen
• Säkerställa myndighetsbesiktningar

Vem är du?
Vi söker dig som är kundorienterad och har förmågan att se och möta våra kunders behov. Du ger god service och agerar alltid professionellt. Det är viktigt att du är social och har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog. Du trivs med att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du kopplar in de resurser som uppdraget kräver inom avtalets ramar, och säkerställer att det blir utfört inom utsatt tid. Du har stor problemlösningsförmåga och vill jobba på ett affärsmässigt sätt. Du gillar att arbeta mot mål och att hitta nya sätt att utveckla dig själv och verksamheten.

Krav:
• Universitets-/högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsförvaltning eller annan likvärdig utbildning, eller minst 5 års arbetslivserfarenhet med motsvarande arbetsuppgifter.
• Arbetat med fastighetsförvaltning i minst 3 år och har en bred byggnadsteknisk kompetens.
• Tidigare erfarenhet av tjänsteförsäljning och uppdrag i kommersiella fastigheter är meriterande, likaså erfarenhet av offertarbete och projektledning. Du har goda kunskaper och erfarenhet inom ABT, ABK och AB.

Du har också arbetat administrativt med dator och har god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil då resor mellan förvaltningsobjekten ingår som en del av arbetsdagen. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i antingen Stockholm eller Nyköping. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2020-12-25. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Kontakt:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Riksbyggen med Experis. Vid eventuella frågor eller funderingar kontakta Josefin Chapovalova, 08-26 77 00, josefin@isakssonrekrytering.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Teknisk förvaltare

Fastighetsförvaltare
Läs mer Dec 1
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Som förvaltare har du en central roll i vår kundorienterade organisation och i första hand huvudansvaret för den löpande dialogen med några av våra stora kommersiella kunder med fastigheter i regionen från Nyköping till Stockholm.  Kundens mål är att du som förvaltare ska sköta deras fastigheter på ett hållbart sätt. Det är genom denna roll som kunden får full tillgång till all den breda fastighetskompetens som finns inom Riksbyggen. Du säkerställer att kundens behov kombineras med rätt resurser från Riksbyggen. Detta innebär att du har ett nära samarbete med leveranschef, driftpersonal och fastighetsskötare samt leder detta kundteam framåt på respektive ort. Du samarbetar och utbyter erfarenheter även med övriga förvaltare och ekonomer i vardagen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Huvudansvarig för leverans enligt avtal till aktuella objekt
• Säkerställa arbetsorderflödet
• Ta ansvar för kundlönsamhet
• Leder kundteam
• Ansvara för budgetuppföljning och affärsplan för respektive kund
• Revidera underhållsplaner och upphandla åtgärder
• Administrera rapporter
• Aktivt arbeta för hållbara kundlösningar med nöjda hyresgäster
• Genomföra driftmöten med kundens hyresgäster
• Representera kunden vid alla frågor som gäller fastighetsbolagen
• Säkerställa myndighetsbesiktningar

Vem är du?
Vi söker dig som är kundorienterad och har förmågan att se och möta våra kunders behov. Du ger god service och agerar alltid professionellt. Det är viktigt att du är social och har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog. Du trivs med att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du kopplar in de resurser som uppdraget kräver inom avtalets ramar, och säkerställer att det blir utfört inom utsatt tid. Du har stor problemlösningsförmåga och vill jobba på ett affärsmässigt sätt. Du gillar att arbeta mot mål och att hitta nya sätt att utveckla dig själv och verksamheten.

Krav:
• Universitets-/högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsförvaltning eller annan likvärdig utbildning, eller minst 5 års arbetslivserfarenhet med motsvarande arbetsuppgifter.
• Arbetat med fastighetsförvaltning i minst 3 år och har en bred byggnadsteknisk kompetens.
• Tidigare erfarenhet av tjänsteförsäljning och uppdrag i kommersiella fastigheter är meriterande, likaså erfarenhet av offertarbete och projektledning. Du har goda kunskaper och erfarenhet inom ABT, ABK och AB.

Du har också arbetat administrativt med dator och har god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil då resor mellan förvaltningsobjekten ingår som en del av arbetsdagen. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i antingen Stockholm eller Nyköping. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2020-12-25. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansöknindsdatum, så ansök redan idag!

Kontakt:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Riksbyggen med Experis. Vid eventuella frågor eller funderingar kontakta Josefin Chapovalova, 08-26 77 00, josefin@isakssonrekrytering.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Teknisk förvaltare

Fastighetsförvaltare
Läs mer Dec 10
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Som förvaltare har du en central roll i vår kundorienterade organisation och i första hand huvudansvaret för den löpande dialogen med några av våra stora kommersiella kunder med fastigheter i regionen från Nyköping till Stockholm.  Kundens mål är att du som förvaltare ska sköta deras fastigheter på ett hållbart sätt. Det är genom denna roll som kunden får full tillgång till all den breda fastighetskompetens som finns inom Riksbyggen. Du säkerställer att kundens behov kombineras med rätt resurser från Riksbyggen. Detta innebär att du har ett nära samarbete med leveranschef, driftpersonal och fastighetsskötare samt leder detta kundteam framåt på respektive ort. Du samarbetar och utbyter erfarenheter även med övriga förvaltare och ekonomer i vardagen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Huvudansvarig för leverans enligt avtal till aktuella objekt
• Säkerställa arbetsorderflödet
• Ta ansvar för kundlönsamhet
• Leder kundteam
• Ansvara för budgetuppföljning och affärsplan för respektive kund
• Revidera underhållsplaner och upphandla åtgärder
• Administrera rapporter
• Aktivt arbeta för hållbara kundlösningar med nöjda hyresgäster
• Genomföra driftmöten med kundens hyresgäster
• Representera kunden vid alla frågor som gäller fastighetsbolagen
• Säkerställa myndighetsbesiktningar

Vem är du?
Vi söker dig som är kundorienterad och har förmågan att se och möta våra kunders behov. Du ger god service och agerar alltid professionellt. Det är viktigt att du är social och har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog. Du trivs med att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du kopplar in de resurser som uppdraget kräver inom avtalets ramar, och säkerställer att det blir utfört inom utsatt tid. Du har stor problemlösningsförmåga och vill jobba på ett affärsmässigt sätt. Du gillar att arbeta mot mål och att hitta nya sätt att utveckla dig själv och verksamheten.

Krav:
• Universitets-/högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsförvaltning eller annan likvärdig utbildning, eller minst 5 års arbetslivserfarenhet med motsvarande arbetsuppgifter.
• Arbetat med fastighetsförvaltning i minst 3 år och har en bred byggnadsteknisk kompetens.
• Tidigare erfarenhet av tjänsteförsäljning och uppdrag i kommersiella fastigheter är meriterande, likaså erfarenhet av offertarbete och projektledning. Du har goda kunskaper och erfarenhet inom ABT, ABK och AB.

Du har också arbetat administrativt med dator och har god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil då resor mellan förvaltningsobjekten ingår som en del av arbetsdagen. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i antingen Stockholm eller Nyköping. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2020-12-25. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Kontakt:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Riksbyggen med Isaksson Rekrytering & Bemanning AB. Vid eventuella frågor eller funderingar kontakta Josefin Chapovalova, 08-26 77 00, josefin@isakssonrekrytering.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Förvaltare

Fastighetsförvaltare
Läs mer Nov 27
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Som förvaltare har du en central roll i vår kundorienterade organisation och i första hand huvudansvaret för den löpande dialogen med några av våra stora kommersiella kunder med fastigheter i regionen från Nyköping till Stockholm.  Kundens mål är att du som förvaltare ska sköta deras fastigheter på ett hållbart sätt. Det är genom denna roll som kunden får full tillgång till all den breda fastighetskompetens som finns inom Riksbyggen. Du säkerställer att kundens behov kombineras med rätt resurser från Riksbyggen. Detta innebär att du har ett nära samarbete med leveranschef, driftpersonal och fastighetsskötare samt leder detta kundteam framåt på respektive ort. Du samarbetar och utbyter erfarenheter även med övriga förvaltare och ekonomer i vardagen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Huvudansvarig för leverans enligt avtal till aktuella objekt
• Säkerställa arbetsorderflödet
• Ta ansvar för kundlönsamhet
• Leder kundteam
• Ansvara för budgetuppföljning och affärsplan för respektive kund
• Revidera underhållsplaner och upphandla åtgärder
• Administrera rapporter
• Aktivt arbeta för hållbara kundlösningar med nöjda hyresgäster
• Genomföra driftmöten med kundens hyresgäster
• Representera kunden vid alla frågor som gäller fastighetsbolagen
• Säkerställa myndighetsbesiktningar

Vem är du?
Vi söker dig som är kundorienterad och har förmågan att se och möta våra kunders behov. Du ger god service och agerar alltid professionellt. Det är viktigt att du är social och har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog. Du trivs med att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du kopplar in de resurser som uppdraget kräver inom avtalets ramar, och säkerställer att det blir utfört inom utsatt tid. Du har stor problemlösningsförmåga och vill jobba på ett affärsmässigt sätt. Du gillar att arbeta mot mål och att hitta nya sätt att utveckla dig själv och verksamheten.

Krav:
• Universitets-/högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsförvaltning eller annan likvärdig utbildning, eller minst 5 års arbetslivserfarenhet med motsvarande arbetsuppgifter.
• Arbetat med fastighetsförvaltning i minst 3 år och har en bred byggnadsteknisk kompetens.
• Tidigare erfarenhet av tjänsteförsäljning och uppdrag i kommersiella fastigheter är meriterande, likaså erfarenhet av offertarbete och projektledning. Du har goda kunskaper och erfarenhet inom ABT, ABK och AB.

Du har också arbetat administrativt med dator och har god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil då resor mellan förvaltningsobjekten ingår som en del av arbetsdagen. 

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i antingen Stockholm eller Nyköping. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2020-12-25. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansöknindsdatum, så ansök redan idag!

Kontakt:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Riksbyggen med Experis. Vid eventuella frågor eller funderingar kontakta Josefin Chapovalova, 08-26 77 00, josefin@isakssonrekrytering.se




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Projektekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Nov 13
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!



Vi söker nu en projektekonom till affärsområde Fastighetsförvaltning Ombyggnad. Ombyggnadsaffären är ett tydligt satsningsområde med tillväxtambitioner så vill du vara med och växa med oss så sök!

Har du erfarenhet av att arbeta som ekonom inom fastighet- eller byggbranschen? Är du van vid att driva affären framåt i projekt samt stötta dina projektledarkollegor i ekonomifrågor? Är du en social och förtroendeingivande person som arbetar proaktivt med riskanalyser? Då är det kanske dig vi söker för den här tjänsten!

Vad ska du göra?
Som projektekonom hos Riksbyggen har du en viktig och variationsrik roll inom ombyggnadsaffären.

Du har ett nära samarbete med projektledare i ombyggnadsprojekt och stöttar dessa i ekonomiska frågor i projekten exempelvis i form av prognostisering av projekt. Emellanåt behandlar du frågeställningar som rör moms-, finansierings- och skattefrågor, även om det inte tillhör de dagliga arbetsuppgifterna. Som projektekonom bevakar du proaktivt projektets ekonomi, hanterar balans- och resultaträkning. Du gör analyser, tar fram nyckeltal och rapporter samt uppföljning och slutredovisning av projekten. Tillsammans med övriga ekonomer utvecklar du den ekonomiska processen inom ditt affärsområde och arbetar emellanåt med specifika utvecklingsprojekt beroende på verksamhetens utvecklingsbehov.

Du kommer att ha din placering på Kungsbron Stockholm och rapporterar till Affärschef Ombyggnad.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och har erfarenhet av att arbeta med redovisning, budget-, planerings- och uppföljningsfrågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete på ett bygg- eller fastighetsbolag. Det är även meriterande om du har arbetat med bostadsrättsföreningar och har kunskap om bygg- och fastighetsekonomi. Detta är inte ditt första jobb utan du har minst 2-3 års erfarenhet från tidigare roller.

Som person är du noggrann, strukturerad, tar egna initiativ och har en högt utvecklad känsla för kvalitet. Du är en kommunikativ och pedagogisk person som är van vid att skapa goda relationer och som kan hitta nya vägar för samarbete och samsyn. Vi tror att en av dina drivkrafter är att tillsammans med dina kollegor gå mot gemensamma mål och resultat. Goda kunskaper i Microsoft Office-paketet, framförallt i Excel är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomiskt välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För att trivas bör du dela dessa grundläggande värderingar som bygger på samhällsutveckling, att sätta människor i centrum och att verka för en hållbar utveckling.

Vi erbjuder dig utmanande, stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett kreativt arbetsklimat, med möjlighet till kompetensutveckling och stor möjlighet att vara med och påverka. Riksbyggen erbjuder goda karriärmöjligheter internt.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka! Riksbyggen tillämpar provanställning. 

Kontakt
Vid frågor kontakta Alexander Eklöw på telefon 073-0757808

Ansökan senast söndagen den 7e december 2020. Dock kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så dröj inte med ansökan




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu

Drifttekniker

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Nov 5
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!



Riksbyggen söker drifttekniker till norrort i Stockholm.

Riksbyggen satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Vi tar gärna nya utmaningar och skapar spännande energiprojekt.

Vad ska du göra?
Som drifttekniker arbetar du med energioptimering samt har en förståelse för livscykelkostnader på tekniska installationer. Du arbetar även med energi- och driftövervakning och larmhantering i kommersiella fastigheter och bostadsrättsföreningar. Du kommer även att medverka vid energiprojekt.

Du kommer att arbeta i kundteam, i ett nära samarbete med andra drifttekniker, tekniska förvaltare, ekonomer, fastighetsskötare och lokalvårdare.

Arbetet är omväxlande och socialt. Arbetet är mycket självständigt med ett stort eget ansvar. Du kommer att ha en stor frihet att på egen hand lösa de arbetsuppgifter du ställs inför i ditt arbete. Hos oss är datorn och telefonen ett självklart arbetsredskap och varje arbetsorder hanteras digitalt. I arbetsuppgifterna ingår bl a:


• Tillsyn och skötsel av fastigheternas tekniska system
• Utföra service, felsökning och optimering av värme-, ventilation- och kylssystem med tillhörande styr & reglersystem
• Anläggningsskötare för fastigheternas sprinkler- och brandlarmsystem
• Utföra systematiskt brandskyddsarbete i främst kommersiella fastigheter
• Tilläggsarbeten från beställare
• Felavhjälpande underhåll i fastigheternas tekniska system och installationer
• Administration, t ex kundrapportering, energistatistik, arbetsorderhantering, fakturering etc.

Vem är du?
Vi söker dig med driftteknisk utbildning och en bred kompetens inom värme-, ventilation- och kylsystem samt styr & reglerteknik eller motsvarande kompetens med relevant arbetslivserfarenhet. Meriterande med elutbildning eller motsvarande erfarenhet.

Det är viktigt att du är social och har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog med kunder och dina kollegor. Du har en stor problemlösningsförmåga och jobbar på ett affärsmässigt sätt.

Du tycker om att ge god service och agerar alltid professionellt i dina kundkontakter. Du vill vara med och skapa en bra och långsiktig hållbar miljö att arbeta och bo i. Du har en god förmåga att arbeta administrativt och har en god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal och skrift.

Tjänsten är placerad i norrort i Stockholm samt kräver körkort. I tjänsten kan beredskap ingå vintertid.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb senast den 2020-11-30. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Vid frågor kontakta gruppchef Christer Ekman, telefon: 08-602 37 15




Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w

Ansök nu