Verket För Innovationssystem jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Verket För Innovationssystem i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Koordinerande administratörer till Sveriges innovationsmyndighet

Administrativ assistent
Läs mer Jun 7
Vill du arbeta i en omväxlande miljö med både svenska och internationella kontakter? Har du systemvana och talang inom administration och samordning? Vi söker dig som vill arbeta för en hållbar utveckling i det nya digitala samhället.

VI ERBJUDER
För dig som vill utvecklas i en administrativ och koordinerande roll erbjuder vi ett spännande arbetsfält och varierade arbetsuppgifter, där du tillsammans med dina kollegor bidrar till hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Hos oss välkomnas du till ett engagerat team som är generösa med sina kunskaper. Vi arbetar datadrivet och med internationella kontakter. Vi arbetar för att ligga i framkant och kunna möta viktiga samhällsutmaningar, främst genom riktade satsningar inom innovation och digitalisering.

Du kommer att arbeta i en miljö som ger dig nya kunskaper och insikter. Inspireras du av den komplexitet och den kompetens som omgärdar vårt uppdrag och våra satsningar finns goda möjligheter till personlig utveckling. Du får möjlighet att påverka din egen roll och även myndighetsgemensamma administrativa processer.

ROLLBEKSRIVNING
Vinnova finansierar nyskapande forskning och utveckling för att stärka företag, akademi, offentlig sektor och civilsamhället, både i nationella och internationella samarbeten.

Som administratör ansvarar du för att stödja kollegor i planering, samordning och administration. Du ingår i ett nätverk av administratörer som har många kontakter internt på myndigheten och även externt med svenska och utländska aktörer.

I ditt uppdrag ingår att:

• Ansvara för att administrera, koordinera och kvalitetssäkra administration, kopplat till våra projekt och insatser.
• Stötta och coacha handläggare i våra administrativa processer, till exempel rapportering, ekonomisk uppföljning, beslutsunderlag och fakturahantering.
• Ha kontakt med våra externa bedömare och med dem som söker finansiering hos Vinnova.
• Koordinera, förbereda och assistera i samband med olika event såsom möten, konferenser, resor och seminarier.
• Utveckla, strukturera och arbeta med informationsflöden kopplat till våra insatser.
• Administrera och bidra till förbättring och utveckling av Vinnovas administrativa processer och stödsystem.

KVALIFIKATIONER
UTBILDNING
- Gymnasieexamen
ERFARENHET OCH KUNSKAP
- Minst två års erfarenhet där administrativa arbetsuppgifter av liknande karaktär varit en central del av ditt uppdrag.
- Erfarenhet av att självständigt koordinera olika uppgifter eller projekt.
- Uppdaterad erfarenhet av att arbeta i en servicefunktion.
- Erfarenhet av ekonomisystem och/eller ärendehanteringssystem.
- Goda kunskaper i Microsoft Office (särskilt Powerpoint, Word och Excel).
- Förmåga att vidareutveckla processer, till exempel genom effektivare användning av systemstöd och data/information. Vi ser gärna att du vågar pröva ny teknik och digitala verktyg.
SPRÅKKUNSKAPER
- Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

MERITERANDE
- Akademisk examen eller eftergymnasial utbildning.
- Arbetslivserfarenhet som inneburit internationella kontakter där kommunikationen skett på engelska.
- Arbetslivserfarenhet av ekonomiadministration, exempelvis fakturahantering och kostnads- eller budgetuppföljning.
- Arbetslivserfarenhet av administration i statlig eller offentlig verksamhet, så som ärendehantering och diarieföring.
- Erfarenhet av att ha anordnat möten, konferenser, seminarier eller liknande aktiviteter.
- Erfarenhet av att ha drivit utveckling, förändring eller förbättring av processer.
- Kunskaper i Microsoft Office 365 (särskilt Teams och Sharepoint).
- Kunskaper i andra digitala verktyg och system, till exempel Menti, Qlik Sense eller ekonomisystemet Agresso/Unit Business World (UBW).
- Kunskap eller intresse för forskning, innovation, utveckling och möjliggörande teknik till exempel artificiell intelligens (AI).

PERSONLIGA EGENSKAPER
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som är lösningsorienterad och initiativrik, med intresse för att utveckla och förbättra de administrativa processerna. Vi ser gärna att du är proaktiv, självgående och kan hantera flera parallellt pågående uppgifter. Som person är du samtidigt kvalitetsmedveten, strukturerad och noggrann.

Du motiveras av att se hur ditt arbete ger resultat och i förlängningen gör skillnad för Sverige och för en hållbar framtid. Du kan prioritera och planera med utgångspunkt i verksamhetens behov. Du är bekväm med att arbeta i en föränderlig miljö. Har du intresse för teknik samt förmåga att lära dig nya digitala verktyg är det en fördel.

Vidare tycker du om att arbeta tillsammans med andra. Du är bra på att ta kontakt och bygga relationer både internt och externt. Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

PLACERING
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

OM VINNOVA
Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare, med goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer här

ANSTÄLLNINGSFORM OCH TILLTRÄDE
Vi rekryterar till tre administratörstjänster. Tjänsterna är tillsvidareanställningar och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

KONTAKT
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
- Marco Forzati Drougge, enhetschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3084 eller e-post marco.forzati@vinnova.se
- Andreas Aurelius, enhetschef på avdelningen Internationellt samarbete, via telefon 08-473 3087 eller e-post andreas.aurelius@vinnova.se
- Elisabet Nielsen, enhetschef på avdelningen Hälsa, via telefon 08-473 3107 eller e-post elisabet.nielsen@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FACKLIGA KONTAKTPERSONER
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

ANSÖKAN
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2023–06-28.

Ansök nu

Kommunikationspartner för vårt internationella innovationsarbete

Kommunikationsstrateg
Läs mer Jun 8
Nytt
Sveriges innovationsmyndighet Vinnova söker en kommunikationspartner för vårt internationella innovationsarbete. Du kommer även att ha särskilt ansvar för möten och events. Har du en bred bakgrund som kommunikatör i rådgivande, strategiska och operativa sammanhang?

Det här är tjänsten för dig som vill bidra till att Sverige är en innovativ kraft i arbetet mot en hållbar värld.

Vi erbjuder
Vinnova arbetar i skärningspunkten mellan offentlig sektor, akademi och näringsliv. Genom kreativa kommunikationsinsatser öppnar vi upp för innovativa lösningar som främjar hållbar tillväxt i Sverige och världen.

Som kommunikationspartner har du en efterfrågad roll som gör skillnad i verksamheten. Du kommer att arbeta tillsammans med engagerade kollegor i ett öppet och innovativt arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras. Våra arbetssätt präglas av att prova nytt, experimentera och att ständigt utvecklas.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen som idag har 14 medarbetare med olika kompetenser. Du blir en del av ett team av kommunikationspartners som ger stöd till Vinnovas verksamhet.

Du kommer främst att arbeta med kommunikation i Vinnovas internationella arbete. Internationella relationer blir allt viktigare i allt innovationsarbete och därmed en angelägenhet för hela Vinnova. Du identifierar kommunikationsbehov och möjligheter och bistår i långsiktig planering och genomförande av events och kommunikation i digitala kanaler. Du samordnar kommunikationen utifrån myndighetens kommunikationsstrategi och säkerställer att satsningarna anpassas till verksamheten och målgrupperna. En viktig del är också att följa upp effekterna så att vi kan lära oss och utveckla våra satsningar.

Att arrangera och delta på möten och konferenser är en viktig del av vår verksamhet. Du har ett särskilt ansvar på kommunikationsavdelningen för utveckling och samordning av Vinnovas möten och events. Det handlar bland annat om att upphandla ramavtal med en eventbyrå och att vara vår huvudkontakt med den. Du arbetar också med verktyg som underlättar för verksamheten att arrangera möten – som till exempel Teams och Menti.

Kvalifikationskrav
Utbildning:
- Minst tvåårig akademisk utbildning/yrkesutbildning med inriktning mot kommunikation, från högskola/universitet, alternativt från Hyper Island, Berghs School of Communication, IHM Business School eller motsvarande
Erfarenhet:
- Minst fem års erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter, inom internationell verksamhet
- Bred kommunikationskompetens och vana att arbeta strategiskt, rådgivande och självständigt i en kommunikatörsroll
- Erfarenhet av att arbeta med komplexa informationsmängder utifrån olika målgruppers behov
- Erfarenhet av att planera och genomföra större events fysiskt och digitalt
- Konsulterfarenhet
Kunskaper:
- Goda kunskaper om hantverket i kommunikatörsyrket
- Kunskap och förmåga att coacha och förklara för andra
- Goda kunskaper när det gäller att planera och genomföra fysiska och digitala möten
Språkkunskaper:
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
(bifoga ansökningsbrev på både svenska och engelska)

Meriterande kvalifikationer:
- Erfarenhet av kommunikation om forskning och innovation
- Erfarenhet av arbete på myndighet
- Erfarenhet av upphandling och samarbete med upphandlade konsulter
- Kunskap om statliga finansieringsprocesser
- Kunskap om internationell samverkan
- Kunskap om hållbarhetsfrågor och Agenda 2030
- Kunskaper om Europeiska unionen (EU), om Europeiska unionens forsknings- och innovationsprogram Horisont Europa och andra internationella forskningsprogram
- Kunskaper i franska

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som förstår hur kommunikation bidrar till att nå verksamhetsmål. Du ser möjligheter och nya vägar för att nå utpekade målgrupper. Du sätter dig snabbt in i nya områden och arbetar situationsanpassat.

För att trivas i rollen bör du ha lätt för att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Du bör kunna balansera mellan olika intressen och ha vana att arbeta både självständigt och i grupp. Du har integritet och förmåga att förklara det komplexa.

Som person är du kreativ, nyfiken och samarbetsorienterad. Samtidigt har du ordning och reda. Du är kvalitetsmedveten och du är en god stilist.

Du delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Ylva Linde, enhetschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3068 eller e-post ylva.linde@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Per Norman 08-473 3173. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansökan genom att bifoga CV men INGET personligt brev till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-06-25.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Kommunikationspartner för vårt internationella innovationsarbete

Kommunikationsstrateg
Läs mer Jun 9
Nytt
Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, arbetar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, akademi och civilsamhället. Det ger ett brett och varierat kommunikationsflöde, och en spännande komplexitet. Nu säker vi en driven kommunikationsstrateg med särskilt intresse för intern kommunikation. Har du en bred kommunikationskompetens och vana att arbeta strategiskt, rådgivande och självständigt så kan den här tjänsten vara för dig. 

Vi erbjuder 
Du kommer att arbeta tillsammans med engagerade kollegor i en öppen och stimulerande arbetsmiljö. Våra arbetssätt präglas av att prova nytt, experimentera och att ständigt utvecklas.?Genom kommunikation öppnar vi upp för innovationer som gör skillnad, och som bidrar till att göra Sverige till en innovativ kraft i en hållbar värld. Vinnova lägger just nu fokus på digital transformation och är mitt i en resa som du kommer vara delaktig i. 

Kommunikationsavdelningen består av femton personer som arbetar både operativt och strategiskt. Du blir en del av en enhet med kommunikationspartners som ger stöd till Vinnovas verksamhet. Det är en efterfrågad roll med fokus på att göra skillnad i verksamheten. 

Vi erbjuder en spännande tjänst där du arbetar flexibelt och med frihet att ta egna initiativ, påverka verksamheten och driva förändring. Du är samtidigt ambassadör för Vinnovas kommunikationsstrategi och för effektiv kommunikation. 

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter 
Som kommunikationspartner arbetar du en del av din tid i ett team med olika kompetenser som driver ett av Vinnovas prioriterade områden. Du bidrar med din expertis genom att identifiera behov och möjligheter till kommunikation. Som partner föreslår och bistår du i planering och genomförandet av överenskomna kommunikationsinsatser, som ofta handlar om möten, events och kommunikation i digitala kanaler. Du samordnar kommunikationen i enlighet med myndighetens kommunikationsstrategi, och säkerställer att satsningarna anpassas till verksamhetens och målgruppernas behov. Slutligen följer du upp effekterna för att lära och utveckla kontinuerligt.  

?Väl fungerande intern kommunikation är grunden för vår verksamhet och alla medarbetares angelägenhet. Den här tjänsten innebär ett särskilt ansvar för att samordna och utveckla kommunikationen internt, för att myndigheten ska ha ett effektivt internt kommunikationssystem med ändamålsenliga kanaler och mötesforum. Vidare stöttar du verksamheten i prioriterade interna kommunikationsprocesser. Det kan handla om exempelvis förändringsprocesser, utveckling av hybrida arbetssätt eller interna events. 

Kvalifikationskrav 
Utbildning: 
- Minst tvåårig akademisk utbildning/yrkesutbildning inom kommunikation eller motsvarande. 

Erfarenhet: 
- Minst tre års erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter 

- Bred kommunikationskompetens och vana att arbeta strategiskt, rådgivande och självständigt 

- Erfarenhet av att arbeta med komplex information utifrån olika målgruppers behov 

- Erfarenhet av arbete med intern kommunikation, intranät och förändringskommunikation 

Kunskaper: 
- Goda kunskaper om hantverket i kommunikatörsyrket  
- Kunskaper om intern kommunikation och förändringskommunikation 
- Kunskap och förmåga att coacha och förklara för andra 

Språkkunskaper: 
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift  

Meriterande kvalifikationer:  
- Erfarenhet av kommunikationsarbete i en verksamhet inom något av Vinnovas prioriterade områden 
- Erfarenhet av att arbete med samhällsutveckling, hållbarhet och innovation 

Personliga egenskaper 
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.  

Vi söker dig som förstår hur kommunikation bidrar till att nå verksamhetsmål. Du sätter dig snabbt in i nya områden, och kan balansera mellan olika intressen. Du ser möjligheter och nya vägar för att engagera relevanta målgrupper, och är intresserad av hur ny teknik kan utveckla kommunikationen. Det är självklart för dig att kontinuerligt dra lärdomar av det vi gör. 

För att trivas i rollen bör du ha lätt för att växla mellan strategi och operativt arbete. 
Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du har integritet och förmåga att förklara det komplexa.  

Som person är du kreativ, nyfiken och samarbetsorienterad. Samtidigt har du ordning och reda och kan planera ditt arbete.?Du är kvalitetsmedveten och en god stilist.  

Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete. 

Placering 
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att?kombinera arbete hemifrån och?på kontoret. Vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår?huvudarbetsplats. 

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor. 

Anställningsform och tillträde 
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning vid nyanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).? 

Om Vinnova 
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm och filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley. 

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Här eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetserbjudande här.? 

Kontakt 
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Ylva Linde, enhetschef?för Kommunikationspartners via telefon 08-473 3068 eller mejl ylva.linde@vinnova.se. 

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp. 

Fackliga kontaktpersoner 
Företrädare för SACO är Karin Stenström, telefon 08-473 3152 och för ST är det Joanna Franzén, telefon 08-473 3054. 

Ansökan
Välkommen att ansökan genom att bifoga CV men INGET personligt brev till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-06-27.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare för innovation kring samhällets transportutmaningar

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 30
Är du samhällsintresserad och nyfiken på hur vi kan lösa olika transportutmaningar med hjälp av innovation? Hållbar mobilitet handlar om att göra det möjligt för både människor och gods att förflyttas på sätt som är effektiva, hälsosamma, klimatneutrala och tillgängliga för alla. Vi söker dig som vill göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder
För dig som vill bidra till omställningen till ett hållbart samhälle erbjuder vi en spännande tjänst. Hos oss tar du del av den senaste utvecklingen inom forskning och innovation, inte minst inom transportsektorn och mobilitet.

Arbetet präglas av spännande möten och samarbeten med olika sektorer och discipliner. Du breddar ditt nätverk i Sverige och internationellt. Vid din sida har du kollegor med ett stort engagemang och specialistkompetens inom flera områden.

På Vinnova uppmuntrar vi ett ständigt lärande och att ta vara på idéer. Vi har en stimulerande arbetsmiljö och ett öppet arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras. Vår arbetsplats är formad utifrån värden som respekt, ansvarstagande och mod.

Rollbeskrivning
I Vinnovas uppdrag ingår att identifiera angelägna samhällsutmaningar och att stärka Sveriges förmåga att möta dem. I din roll kommer du främst att arbeta med satsningar kopplat till transport och mobilitet. Du kommer även att involveras i andra områden där du samarbetar över områdesgränser kring gemensamma frågeställningar.

Tillsammans med kollegorna arbetar du med att planera, utforma och vidareutveckla Vinnovas satsningar. Du processleder och utvecklar olika satsningar och initiativ.

Du medverkar i alla delar av processen med att främja och finansiera forsknings- och innovationsprojekt. I ditt uppdrag ingår att handlägga och bedöma bidragsansökningar samt att följa upp de projekt som finansieras för att säkerställa bästa effekt av de bidrag vi fördelar.

Vinnova fungerar som expertmyndighet inom innovationsområdet Hållbar mobilitet, vilket innebär att du som handläggare svarar på frågor och företräder Vinnova nationellt och internationellt, exempelvis inom internationella program. En central del i ditt uppdrag är att hålla dig uppdaterad och att främja erfarenhetsutbyten och samverkan mellan aktörer från olika sektorer.

Kvalifikationer
Utbildning
- Akademisk utbildning inom ett för tjänsten relevant område.
Erfarenhet och kunskap
- Minst fem års arbetslivserfarenhet inom ett för tjänsten relevant område, till exempel transportsektorn, mobilitetsområdet eller trafikplanering. Gärna med fokus på innovation, digitalisering och hållbarhet.
- Minst fem års erfarenhet från att leda och driva resultatinriktade projekt för att nå komplexa mål där integration av perspektiv från olika aktörer krävts.
- Vana vid att kommunicera kring komplexa frågor på ett lättförståeligt sätt.
Språkkunskaper
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer
-Fördjupad kunskap eller erfarenhet inom ett för tjänsten relevant område, exempelvis logistik, trafik- och samhällsplanering, policy, miljö eller klimatfrågor.
- Erfarenhet av att arbeta inom det svenska forsknings- och innovationssystemet.
- Erfarenhet av att analysera en bransch, ett område eller en organisation utifrån ett hållbarhetsperspektiv.
- Ett etablerat nätverk inom ett för tjänsten relevant område, i Sverige eller internationellt.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

I detta ingår god samordningsförmåga och helhetssyn. Vi ser gärna att du är prestigelös, inlyssnande och reflekterande. Du har ett flexibelt och inkluderande arbetssätt. Du söker synergier och möjligheter till samarbete och effektivisering.

För att lyckas i rollen behöver du ha en lösningsorienterad och drivande hållning. Du har fallenhet för att samarbeta, knyta kontakter och bygga nätverk. Du delar med dig av dina kunskaper, kommunicerar målgruppsanpassat och känner dig bekväm med att hålla presentationer såväl individuellt som i grupp.

Du kommer att arbeta med sakkunniga experter och komplexa projekt som kopplar till forskning och innovation, vilket gör att analytisk förmåga är en nyckel. Du behöver också vara beredd att lägga en del av din tid på administrativt arbete och i dessa delar är noggrannhet och struktur viktigt.

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Maria Johansson, enhetschef på avdelningen Samhällsutveckling, via telefon 08-473 3170 eller e-post maria.johansson@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO-S är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2023-06-19. Bifoga examensbevis, betyg eller intyg som styrker din akademiska utbildning.

Ansök nu

Handläggare med industrierfarenhet inom hälsa och life science

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 26
Vinnovas vision är att Sverige är en innovativ kraft i en hållbar värld. Vi stödjer innovation inom hälsa och life science genom nationella och internationella satsningar. Är du intresserad av hur forskning och innovation bidrar till att lösa samhällsutmaningar inom hälsoområdet? Då kan du vara den vi söker.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande och omväxlande tjänst för dig som vill göra skillnad inom hälsosektorn. Du bidrar till utvecklingen av morgondagens innovationer som ger fler människor chansen att leva ett långt och friskt liv.

Avdelning Hälsa består av 30 medarbetare som tillsammans utgör Vinnovas experter inom hälsa och life science. Vi söker en medarbetare som vill bli en del av vårt team och tillsammans med oss göra skillnad för hållbar hälsa.

Hos oss har du möjlighet att arbeta inom ett brett fält med externa och interna kontakter. Du har goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi har ett öppet och innovativt arbetsklimat där ansvarsfull myndighetsutövning kombineras med nya arbetssätt och metoder.

Rollbeskrivning
Du kommer främst att arbeta med satsningar där innovation utvecklas i samverkan mellan näringsliv, akademi och vård, som kompetenscentrum, innovationshubbar, strategiska innovationsprogram och innovationsmiljöer.

Tillsammans med dina kollegor och med input från omvärlden kommer du att utveckla framtida satsningar som syftar till att förebygga, behandla och rehabilitera med större träffsäkerhet.

Du kommer att handlägga bidragsfinansiering av forsknings- och innovationsprojekt som spelar en avgörande roll i utvecklingen av hållbar precisionshälsa. Beroende på din profil kommer du även att involveras i andra områden, till exempel digitalisering eller industriprocesser, där du bidrar till arbetet med din kompetens inom hälsa/life science.

Vidare representerar du Vinnova nationellt och internationellt. Du håller dig uppdaterad via dina kollegor samt externa aktörer och kanaler.

Kvalifikationer
Utbildning
-Akademiska studier inom ett för tjänsten relevant område.
Kunskap och erfarenhet
-Minst tre års arbetslivserfarenhet från ett medelstort eller stort företag som arbetar med innovation inom hälsa/life science.
-Erfarenhet inom hälsa och life science som givit förståelse för utveckling av innovationer i samverkan mellan aktörer från till exempel företag, universitet/högskolor, forskningsinstitut, vård och civilsamhället.
-Förståelse för relevanta infrastrukturer inom hälsa/life science, som till exempel innovationshubbar, test- och demonstrationsmiljöer eller innovationsmiljöer.
-Vana att processleda och driva arbeten som kräver intern koordinering och förståelse för externa aktörers perspektiv och behov.
-Vana och bekvämlighet att hålla presentationer och företräda en verksamhet inför representanter och beslutsfattare.
Språkkunskaper
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Meriterande
-Erfarenhet av arbete inom akademi, institut eller offentlig verksamhet.
-Erfarenhet av processutveckling och produktion av biologiska och avancerade terapier.
-Förståelse för formella ramverk och regleringar som påverkar framtagandet av nya innovationer inom hälsa/life science.
-Erfarenhet av att arbeta med design- eller innovationsledningsmetoder eller experimentella arbetssätt för att lösa komplexa frågeställningar.
-Erfarenhet och förståelse för förutsättningar för innovation inom digital hälsa.
-Kompetens kring digitalisering i industrin, tillverkningsprocesser eller förståelse för informationssäkerhet/cybersäkerhet.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som har god förmåga till samarbete, är prestigelös och lyhörd för andras kompetens. Du är skicklig på att kommunicera, knyta kontakter och bygga nätverk. Du tar dig an nya arbetsuppgifter med nyfikenhet och kan leda andra såväl som bli ledd av andra.

Du tycker att administration, samordning och lärande är en självklar del av arbetet och du driver självständigt arbetsprocesser från start till mål.

För att trivas med arbetet behöver du använda din analytiska förmåga till att prioritera och strukturera ditt arbete. Du ser sammanhang och identifierar framkomliga vägar och utvecklingsbehov. Du växlar mellan operativa och strategiska frågor och kan snabbt sätta dig in i nya kunskapsområden.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Elisabet Nielsen, enhetschef på avdelningen Hälsa, via telefon 08-473 3107 eller e-post elisabet.nielsen@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2023–06–14. Till ansökan bifogas examensbevis, betyg eller intyg som styrker dina akademiska studier.

Ansök nu

Art director och grafisk designer

Art Director/AD
Läs mer Maj 9
Vinnova arbetar i skärningspunkten mellan näringsliv, offentlig sektor, akademi och civilsamhället. Det ger ett brett och varierat kommunikationsflöde, men också en spännande komplexitet. Vi söker en driven och kreativ art director och grafisk designer med ett starkt intresse för innovation, nya teknologier, hållbarhet och samhällsutveckling. 


Vi erbjuder
Kommunikationsavdelningen består av femton personer som arbetar både operativt och strategiskt. Du kommer att arbeta tillsammans med engagerade kollegor i en stimulerande arbetsmiljö. Hela avdelningen bidrar med och tar fram innehåll för våra riktade målgrupper inom näringslivet, akademin, civilsamhället och offentlig sektor. Våra arbetssätt präglas av att prova nytt, experimentera och att ständigt utvecklas. Genom kommunikation öppnar vi upp för innovativa lösningar som främjar hållbar tillväxt i Sverige. 

Du ingår i den enhet som ansvarar för Vinnovas externa och interna kommunikationskanaler och deras innehåll. Till vår hjälp har vi byråer och konsulter för events, design, kreativ kommunikationsproduktion och webb. Vi strävar efter att jobba användarorienterat och datadrivet. Vinnova lägger även vikt på digital transformation och är mitt i en resa som du kommer vara delaktig i.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Vi söker en driven och kreativ art director och grafisk designer till kommunikationsavdelningen. I den här rollen kommer du ta fram koncept och design för innehåll anpassat för olika målgrupper och kanaler. Du ser till att grafisk design, typografi, produktdesign, fotografi och video hänger ihop och kommunicerar övergripande budskap. Du ansvarar för att vårda och utveckla vår visuella identitet kopplat till vårt varumärkesarbete. Vi söker en person som har sin grund i grafisk design och som är intresserad av att utforska och tillämpa AI, digitalisering och nya teknologier. För oss som myndighet är det också viktigt med tillgänglig och inkluderande design.

Du har ett starkt intresse för innovation, hållbarhet och samhällsutveckling och kommer att arbeta nära experter inom olika kunskapsområden.

Uppgifter

Ta fram design för gemensamma kanaler och verktyg som podcast, webb, nyhetsbrev och sociala medier. Leverera design för allt från presentationer och publikationer till innehåll i digitala kanaler, format och kanaler utifrån prioriterade behov i organisationen. Arbetsleda och vägleda våra konsulter och byråer inom ditt kompetensområde. Utbilda och inspirera internt inom design. Utveckla organisationens förmåga att använda bilder och grafisk design i sin kommunikation. Utveckla organisationens och avdelningens förmåga att använda generativ AI vad gäller grafisk design och bilder. Bildredaktörskap inklusive arbete med rättigheter och GDPR. Tolka briefer och arbeta ut idéer och kampanjer, både taktiska och strategiska, optimerat för specifika kanaler. Ansvara för Vinnovas varumärkesarbete gällande visuell identitet och brand book.

Kvalifikationer

Utbildning:

Minst 1 års utbildning inom design och/eller formgivning.

Tyngdpunkt i digitalt arbete minst de senaste 3 åren.

Vidareutbildning och/eller erfarenhet av arbete med varumärkesdesign.

Erfarenhet:

Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom området.

Kunskaper:

Mycket goda kunskaper i Adobe Creative Suite.

Goda kunskaper i Microsoft 365.

Meriterande:

Kunskap i designverktyget Figma eller motsvarande verktyg. Erfarenhet av att driva arbete med designsystem. Erfarenhet av att ha arbetat med myndighet i projekt, som kund eller som anställd. Visat intresse genom yrkesval eller andra engagemang för samhällsutveckling, hållbarhet och innovation. Kunskaper i tillgänglig och inkluderande design. Drivit designprojekt med infografik och visualisering. Inspirerat och kompetensutvecklat kollegor inom design. Arbetslett kollegor eller konsulter i designprojekt. 

Språkkunskaper:

Mycket goda kunskaper i svenska. Goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper


När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som är nyfiken och omvärldsorienterad och som trivs i en föränderlig och kunskapsintensiv miljö. Du är en kreativ och engagerad person med stort eget driv. Du har fallenhet för att bygga och utveckla goda relationer och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du är intresserad av att arbeta datadrivet och användarorienterat och inspireras av att koppla detta arbetssätt till Vinnovas verksamhetsmål. För att trivas i rollen bör du ha lätt för att växla mellan strategiskt och operativt och förmåga att sätta en struktur för det egna arbetet. Du bör kunna balansera mellan olika intressen och ha vana att arbeta både självständigt och i grupp.

Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Anställningsform och tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning vid nyanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm och filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Här eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetserbjudande här.

Kontakt

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Lovisa Roupe, enhetschef för Kreativ kommunikation via telefon 08-473 3054 eller mejl lovisa.roupe@vinnova.se.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner

Företrädare för SACO är Karin Stenström, telefon 08-473 3152 och för ST är det Joanna Franzén, telefon 08-473 3054.

Ansökan

Skicka din ansökan till oss via vår rekryteringsportal senast den 2023-05-29.

LI#Hybrid

Ansök nu

HR-partner

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Maj 10
Vill du bli en del av en värdegrundbaserad verksamhet som arbetar för att främja en mer hållbar framtid? Ditt ansvar blir att stötta övriga HR-teamet och att medverka i vår gemensamma utveckling. På Vinnova har vi ett tillitsbaserat arbetsklimat där samverkan och lärande ingår som en naturlig del.

Vi erbjuder
För dig som trivs i en utvecklingsinriktad miljö erbjuder vi en spännande arbetsplats. Vinnovas uppdrag är att stärka Sveriges innovationsförmåga och bidra till hållbar tillväxt.

Hos oss får du värdefull erfarenhet av arbete på en statlig myndighet och goda möjligheter att utvecklas inom HR-området.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
För att nå verksamhetsmålen är engagerade och välmående medarbetare vår viktigaste tillgång. Vi på HR är ett sammansvetsat och engagerat team som tillsammans driver utvecklings- och förbättringsfrågor i organisationen.

I din roll ansvarar du för löpande stöd till verksamheten och HR-funktionen men också för att processer och rutiner uppdateras. Dina arbetsuppgifter innebär främst rekrytering, operativt stöd och handläggning av anställningsärenden och personaladministration. Du hjälper till att bevaka tidsbegränsade anställningar, tjänstledigheter, semester och pensionsavgångar. Arbetet kan också omfatta administration av interna utbildningar eller introduktionen för nyanställda.

Du är också med och bidrar aktivt i våra utvecklingarbeten inom rekrytering och employer branding.

Krav
Utbildning:
- Personalvetarexamen eller motsvarande utbildning inom HR-området.
Erfarenhet:
- Erfarenhet av rekryteringsarbetets alla delar och administrativt arbete inom HR-området.
Kunskaper:
- God administrativ förmåga.
- Uppdaterade kunskaper inom personalområdet från studier eller HR-arbete.
- Goda kunskaper i Microsoft Office; speciellt Word, Outlook och Powerpoint.
Språkkunskaper:
- Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Meriterande:
- Erfarenhet av liknande arbete i statlig verksamhet eller i kunskapsintensiv verksamhet.
- Erfarenhet av utveckling eller digitalisering av interna processer och rutiner.
- Erfarenhet av employer branding arbete.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som har ett genuint engagemang i ditt arbete som visar sig i din förmåga att ta ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt. Du kan prioritera och skapa en god struktur som möjliggör flexibilitet och hantering av parallellt pågående uppgifter. Vinnova driver förändring och arbetar innovativt, därför det är viktigt att du beskriver dig som lättlärd och förändringsdriven. Det kan handla om att ställa om till nya arbetssätt, anpassa dig till digitala förändringar och att sätta dig in i regelverk och avtal.

För dig är gott samarbete och service viktigt. Du ser värdet av att vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål. I mötet med andra är du initiativtagande, pedagogisk och professionell. 

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 230 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta HR-chef, Havva Ilhan,08-473 3011.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss senast 2023-05-28. Du ansöker via vår rekryteringsportal där du besvarar några frågor och bifogar ditt CV. Bifoga inte personligt brev.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Analytiker med utvärderingskompetens

Makroanalytiker
Läs mer Maj 3
Har du arbetat med uppföljning, utvärdering och förändringsteori som beställare eller utförare? Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhälle genom arbete med nyskapande lösningar? Vi söker dig som kan utveckla vår utvärderingsverksamhet tillsammans med våra engagerade kollegor.

Vi erbjuder
Du erbjuds en spännande och omväxlande tjänst i ett team som stödjer Vinnovas kärnverksamhet och ledning med utvärdering, uppföljning och analys.

För dig som vill bidra till forskning och innovation som kan lösa våra stora samhällsutmaningar erbjuder vi ett brett arbetsfält och kontaktnät. Vid din sida har du kollegor med ett stort engagemang och specialistkompetens inom flera områden.

På Vinnova arbetar vi tvärdisciplinärt i en öppen och innovativ miljö. Här finns ett starkt engagemang för att driva utveckling och förändring. Vi är organiserade i en matris vilket ger dig möjlighet att arbeta brett inom flera områden och verksamhetsutvecklande projekt.

Rollbeskrivning
Som analytiker på avdelning Innovationsledning kommer du att ingå i ett team som stöttar Vinnovas åtta verksamhetsområden kring uppföljning- och utvärderingsrelaterade frågor. Teamet arbetar med att förbättra organisationens förmåga att följa upp och lära om myndighetens satsningar. Det inbegriper även att planera och beställa utvärderingar. Du kommer att vägleda kollegor i utformning av satsningar, särskilt med avseende på förändringsteori - det som även kallas effektlogik eller interventionslogik.

Kvalifikationer
Utbildning
- Akademisk examen eller motsvarande inom ett för tjänsten relevant område.
Erfarenhet
- Minst fem års arbetslivserfarenhet.
- Erfarenhet av att utveckla uppföljnings- och utvärderingsmodeller.
- Erfarenhet av att stödja arbetet med att ta fram en förändringsteori.
Kunskaper
- Hög generalistkompetens inom uppföljning och utvärdering.
- Du har minst en spetskompetens inom uppföljning och utvärdering. Det kan exempelvis handla om formativ utvärdering eller ekonometrisk analys.
- Du har mycket god kunskap om förändringsteori.
- God kommunikativ och pedagogisk förmåga.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Meriterande
- Erfarenhet av utvärderingsarbete, i rollen som utredare eller analytiker inom en offentlig organisation, eller som utvärderingskonsult på uppdrag av offentligt finansierad verksamhet.
- Erfarenhet av att anlita externa utvärderare eller handleda utvärderare.
- Erfarenhet av att beställa eller genomföra utvärderingsuppdrag där utvärderingsobjektet åtminstone delvis utgjordes av statligt finansierad forsknings- och innovationsverksamhet.
- Erfarenhet av att beställa eller genomföra uppdrag där utvärderingsobjektet innebar samverkan mellan universitet/högskola/forskningsinstitut och näringsliv.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som vill bidra till ett gott arbetsklimat, till att verksamheten utvecklas och som vill göra skillnad i innovationssystemet. Du arbetar strukturerat, strategiskt och långsiktigt.

Som person är du lösnings- och resultatorienterad men också kreativ och nyfiken. Du reflekterar kring behov och delar med dig av dina kunskaper och idéer. Du ser värdet av att lyssna in och samarbeta inom Vinnova och externt med aktörerna i innovationssystemet.

Vi ser gärna att du arbetar situationsanpassat och kan pendla mellan ett analytiskt perspektiv och konkret utvecklingsarbete. Du har helhetssyn och kan snabbt sätta dig in i nya ämnen och perspektiv.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod, och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Jakob Hellman, enhetschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3105 eller e-post jakob.hellman@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2023–05–24. Till ansökan bifogas examensbevis eller motsvarande.

Du som söker kommer via ansökningssystemet att få svara på några urvalsgrundande frågor gällande dina kvalifikationer.

Ansök nu

Finansiell controller med systemansvar

Financial controller
Läs mer Maj 5
Är du en erfaren ekonom med stort intresse för ekonomisystem och hur de kan utvecklas för att möta verksamhetens behov? Trivs du att arbeta i en roll där du självständigt driver ditt arbete framåt tillsammans med erfarna kollegor? Då kan vi erbjuda en spännande tjänst hos oss.

Vi erbjuder
Vinnovas uppdrag är att öppna upp för innovation som gör skillnad. Vi erbjuder en spännande tjänst för dig som trivs med att arbeta i en kunskapsintensiv och dynamisk miljö. Som finansiell controller har du en bred roll med många kontaktytor både internt och externt. Vi erbjuder ett sammanhang där du arbetar verksamhetsnära och agerar utifrån din specialistroll.

Rollbeskrivning
Som finansiell controller är du en del av Vinnovas ekonomienhet som ansvarar för ekonomiprocessen från löpande bokföring till årsbokslut. Ansvaret omfattar även administration och utveckling av ekonomisystemet. Rollen som finansiell controller innebär att du har ett stort ansvar för uppföljning, projektredovisning och systemförvaltning. Du ansvarar för arbetet med delar av den ekonomiska uppföljningen, projektuppföljningen och är delaktig i bokslutsarbete. Du och dina kollegor hjälps åt när behov uppstår. Uppdraget innefattar att utveckla riktlinjer, rutiner och processer inom området.

Du är förvaltningsansvarig för vårt ekonomisystem ERP (tidigare kallat Agresso). Arbetet görs tillsammans med övriga kollegor på enheten och med en förvaltningsledare hos vår systemleverantör Unit4. Du har ansvaret för att koordinera insatser som behöver utföras i systemet och de integrationer som finns med andra IT-system på Vinnova. Rollen kräver att du självständigt driver arbetet att identifiera förbättringsåtgärder gällande systemanvändningen och den ekonomiska uppföljningen.

Kvalifikationer
Utbildning
- Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig för tjänsten
Erfarenhet
- Flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete
- God erfarenhet av ett eller flera ekonomisystem
Kunskaper
- God förmåga att formulera sig på svenska i tal och skrift

Meriterande
-Erfarenhet av statlig redovisning inom ekonomi
-Erfarenhet av ekonomisk uppföljning inom redovisning
-Erfarenhet av ERP (tidigare Agresso)
-Erfarenhet av ansvar för ekonomisystem
-Erfarenhet av att delta i verksamhetsutveckling genom bättre nyttjande av ekonomisk data

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som vill bidra till ett gott arbetsklimat och kan samarbeta på alla nivåer. Du trivs med att ta initiativ, självständigt driva ditt arbete framåt och bidra till förändring och förbättringar. Som person är du kommunikativ, formulerar dig väl och i tal och skrift och tycker om att arbeta serviceinriktat.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod, och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Nicklas Larsson, redovisningschef på avdelningen Verksamhet och stöd, via telefon 08-473 3065 eller e-post nicklas.larsson@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2023-05-23. Till ansökan bifogas examensbevis eller motsvarande. Du som söker kommer via ansökningssystemet att få svara på några urvalsgrundande frågor gällande dina kvalifikationer.

Ansök nu

Handläggare inom hållbar industri och mobilitet

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 17
Vi söker dig som vill vara med och driva omställningen till en hållbar utveckling inom industri och transport. Vill du jobba med innovation som påverkar samhället i stort? Känner du till behoven och utmaningarna? Då kan det här vara tjänsten för dig.

Vi erbjuder
För dig med intresse för hållbarhetsfrågor erbjuder vi en spännande och omväxlande tjänst. Du hamnar mitt i innovations-Sverige och kan skapa värde och göra skillnad för Sveriges framtid. Vi ser svensk industris potential att leda omställningen till en hållbar utveckling utanför landets gränser.

Vid din sida kommer du att ha kollegor med stort samhällsengagemang och multidisciplinär kompetens. Du erbjuds goda möjligheter till kompetensutveckling och nya perspektiv på framväxande teknik och innovation. Vi har ett öppet och innovativt arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras. Du blir en del av en värdegrundsbaserad verksamhet.

Rollbeskrivning
I Vinnovas uppdrag ingår att identifiera angelägna samhällsutmaningar och att stärka Sveriges förmåga att möta dem. Vi skapar plattformar för kunskapsutbyten, samverkan, forskning och innovation. Du kommer främst att arbeta med satsningar inom hållbar industri och mobilitet.

Tillsammans med kollegorna arbetar du med att planera och utforma Vinnovas satsningar. Du processleder och förankrar olika initiativ. Du medverkar i alla delar av processen med att främja och finansiera forsknings- och innovationsprojekt. Du handlägger och bedömer bidragsansökningar samt följer upp de projekt som finansieras, för att säkerställa bästa effekt av de bidrag vi fördelar.

Vinnova fungerar som expertmyndighet inom innovationsområdet vilket innebär att du som handläggare svarar på frågor och företräder Vinnova nationellt och internationellt, exempelvis i internationella program. Du håller dig uppdaterad om aktuella utmaningar och främjar erfarenhetsutbyten och samarbeten mellan aktörer från olika sektorer.

Kvalifikationer
Utbildning:
- Akademisk utbildning inom ett för tjänsten relevant område.
Erfarenhet:
- Några års arbetslivserfarenhet kring hållbarhet och innovation (gärna inom industri, transportsystemet eller mobilitet).
- Erfarenhet av att självständigt arbeta med resultatinriktade projekt för att nå komplexa mål där integration av perspektiv från olika aktörer krävs.
- Erfarenhet av att leda komplexa processer i ett föränderligt sammanhang.
- Erfarenhet av att företräda en verksamhet inför samarbetspartners, kunder och beslutsfattare.
- Vana vid att presentera inför en grupp och att kommunicera kring komplexa frågor på ett lättförståeligt sätt.
Språkkunskaper:
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer
-Fördjupad kunskap eller erfarenhet inom ett för tjänsten relevant område, exempelvis inom fordonsindustrin, samhälls- och trafikplanering eller cirkularitet.
- Erfarenhet av att arbeta inom det svenska forskning- och innovationssystemet.
- Erfarenhet av att leda andra i team.
- Ett etablerat nätverk inom ett för tjänsten relevant område, i Sverige eller internationellt.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som kan sätta dig in i nya områden och som trivs med att växla mellan strategiska och operativa uppgifter. Att proaktivt komma med initiativ, förnya och förändra faller sig naturligt för dig. Du har förmåga att prioritera och driva ditt arbete framåt. I den del av ditt arbete som rör administration av offentliga medel arbetar du noggrant.

För att lyckas i rollen är det viktigt att kunna samarbeta med andra, både internt på Vinnova, med andra svenska organisationer och internationellt. Du är öppen, lyhörd och trivs i sociala sammanhang. Du arbetar situationsanpassat och anpassar kommunikationen efter åhörarna på ett pedagogiskt och professionellt sätt.

Vi ser gärna att du som söker har helhetsperspektiv och intresse för komplexa sammanhang. Du kommer att möta specialister inom olika funktioner där analytisk förmåga är en framgångsfaktor. Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod, och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är ett vikariat med start i augusti eller enligt överenskommelse. Vikariatet löper till september 2024.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta, Andreas Netz enhetschef på avdelningen Samhällsutveckling, via telefon 08-473 3086 eller e-post andreas.netz@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2023-05-08.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Informationssäkerhetsansvarig

Datasäkerhetsansvarig
Läs mer Apr 13
Vill du bidra till att accelerera Vinnovas digitaliseringsresa genom att ansvara för utveckling och förvaltning av myndighetens informationssäkerhetsarbete? Är du duktig på att skapa engagemang och driva din roll framåt med hjälp av andra specialiserade kollegor kan det vara dig vi söker!

Vi erbjuder
Vinnovas uppdrag är att öppna upp för innovation som gör skillnad. Digitalisering är ett viktigt område där vi kommer att ta stora kliv de närmaste åren, från enkel automation till avancerad AI.

Du kommer att tillhöra den nybildade enheten Digital transformation, ett tvärdisciplinärt team bestående av UX designers, service designers, utvecklare, förändringsledare och produktägare.

Vi erbjuder ett sammanhang där du arbetar verksamhetsnära och agerar utifrån din specialistroll. Du rådfrågas i myndighetsgemensamma utvecklingsprojekt och uppdrag kopplat till informationssäkerhet.

Rollbeskrivning
Du ansvarar för kontinuitet och utveckling av Vinnovas informationssäkerhet, vilket bland annat innefattar att:?

- Se till att det som anges i Vinnovas informationssäkerhetspolicy uppnås genom att riktlinjer, anvisningar och instruktioner upprättas, införs, underhålls och ständigt förbättras.
- Samordna informationssäkerhetsarbetet, inklusive berörda roller och processer.
- Löpande inrikta, utveckla och följa upp informationssäkerhetsmål.
- Ge råd och vägledning till verksledning kring efterlevnad och utveckling av informationssäkerhetsarbetet samt informera styrelsen på årsbasis.?
- Stötta och vägleda chefer och medarbetare att efterleva policy och tillhörande riktlinjer, anvisningar och instruktioner.
- Agera som rådgivare, hålla utbildningar och omvärldsbevaka inom ditt område.
- Arbeta systematiskt med analyser av avvikelse- och incidenthantering.
- Rapportera och följa upp revisioner, ta fram handlingsplaner och följa upp dessa.

Kvalifikationskrav
- Akademisk utbildning med inriktning inom informationssäkerhet, IT-säkerhet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- Erfarenhet av informationssäkerhet och informationsklassning.

Meriterande
- Kunskaper inom ISO 27001, PM3, ITIL samt NIS-direktivet.
- Arbetslivserfarenhet från liknande roll hos myndighet, kommun eller region.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som är trygg i din roll, strukturerad och har hög integritet. Du har förmåga att förena din kompetens inom informationssäkerhet med att snabbt sätta dig in i och förstå olika verksamheter och problemställningar. Du är öppen och lyhörd samtidigt som du motiveras av utveckling och förändring

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod, och du lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning med start snarast enligt överenskommelse.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Andreas Markevärn, Chief Digital Officer/Enhetschef, via telefon 08-473 3129 eller e-post andreas.markevarn@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2023-05-07.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Senior policy officer till Vinnova i Bryssel

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 5
Har du ett starkt intresse för forskning och innovation inom EU? Vill du vara med och stötta svenska aktörer som är intresserade av EU-finansiering eller som behöver hjälp med att hitta rätt inom EU:s institutioner?

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande tjänst där du får vara med och bidra till svenska framgångar och innovationskraft i ett europeiskt perspektiv. Vår mission är att öppna upp för innovation som gör skillnad.

Avdelningen Internationellt samarbete består idag av 30 engagerade experter på internationalisering. Vi söker dig som vill stärka och stödja teamets arbete kopplat till EU. Rollen som senior policy officer är en operativ ledarroll för kontoret i Bryssel.

Mer information om kontoret.

Organisationskulturen präglas av många spännande kontakter och samarbeten, ett inkluderande ledarskap, förtroende och frihet under ansvar. Du kommer att bygga ett brett nätverk inom EU och Sverige.

Rollbeskrivning
Vinnova vill stärka svensk forskning och innovation genom att fungera som en länk från Sverige till EU och främja svenska aktörers intressen.

Tillsammans med dina kollegor kommer du att bevaka och analysera utvecklingen inom europeisk forskning och innovation. Du kommer att arbeta för utveckling av det svenska stödet till forskning och innovation inom EU.

Vinnovas och Vetenskapsrådets gemensamma kontor i Bryssel går under namnet ”Sveriges forsknings- och innovationskontor i Bryssel” SWERI. Du kommer att ansvara för kontorets tjänster i samarbete med Vetenskapsrådet. Det kan handla om att guida svenska aktörer bland EU:s institutioner eller bistå med kontakter till forskningsaktörer som är verksamma i Bryssel.

Du kommer även att anordna och delta i konferenser, seminarier och möten. Mycket av påverkansarbete och nätverksbyggande i Bryssel sker genom personliga kontakter.

Kvalifikationer
• Relevant akademisk utbildning
• Erfarenhet av EU-arbete och internationella forsknings- och innovationssamarbeten, samt kunskap om svenska aktörers behov.
• Erfarenhet av att leda utan formellt chefsansvar, med en förmåga att entusiasmera och arbetsleda samt organisera, följa upp och dokumentera.
• Erfarenhet av att framgångsrikt initiera och driva strategiskt relationsbyggande internationellt.
• God kunskap om det svenska innovationssystemet.
• Mycket god samordningsförmåga och helhetsperspektiv.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Vi tror att du som söker är utåtriktad och intresserad av att representera Vinnova, SWERI och Sverige i ett europeiskt och internationellt perspektiv.

Du har en förmåga att självständigt möta olika situationer i internationella sammanhang. Du trivs som bäst när du får arbeta inom många olika områden, i en innovativ och föränderlig miljö.

Vidare är du prestigelös. Du har en utmärkande god kommunikativ förmåga och ett flexibelt och inkluderande arbetssätt. Du förankrar, följer upp och återkopplar också till Vinnova i Stockholm.

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vårt kontor finns på våning 4 i Nordic House, Rue du Luxembourg 3, alldeles intill tunnelbanestationen Trône. Våra lokaler ligger nära EU-kommissionens generaldirektorat för forskning och innovation, Svenska EU-representationen och Europaparlamentet.

Anställningsform och tillträde
Utlandsstationering med URA-kontrakt. Förordnandet med URA-villkor löper två år från startdatum, med möjlighet till förlängning. Tillträde i början av hösten 2023 eller enligt överenskommelse.

Rådande ramavtal för utlandsstationerad personal hos svenska myndigheter kräver som regel att du är socialt försäkrad och folkbokförd i Sverige.

Utlandsstationering med URA (arbetsgivarverket.se)

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Andreas Aurelius, tillförordnad chef på EU-enheten, via telefon 08-473 3087 eller e-post andreas.aurelius@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2023-04-28. Till ansökan bifogas examensbevis, betyg eller intyg som styrker din akademiska utbildning. 

#LI-Hybrid

Ansök nu

Nationell kontaktperson för Horisont Europa med fokus på missions

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 5
Vill du medverka till Sveriges deltagande i världens största satsning på forskning och innovation? Är du intresserad av samhällsutmaningar och hur forskning och innovation kan bidra till att lösa dem? Har du lätt för att skapa kontakter i internationella nätverk och kunskap om EU:s forsknings- och innovationsprogram Horisont Europa? Vi söker dig som ser värdet av storskaliga satsningar för att tackla globala samhällsutmaningar.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande tjänst där du får vara med och bidra till svenska framgångar och innovationskraft i ett globalt perspektiv. Vår mission är att öppna upp för innovation som gör skillnad.

Avdelningen Internationellt samarbete består idag av 30 engagerade experter på internationalisering. Vi söker dig som vill stärka och stödja teamets arbete. Du kommer att ha en omväxlande roll som nationell kontaktperson (NCP) med särskilt fokus på EU-kommissionens så kallade missions. Här får du chansen att ta del av den senaste utvecklingen samtidigt som du breddar din kompetens och ditt nätverk.

Organisationskulturen präglas av många spännande kontakter och samarbeten, ett inkluderande ledarskap, förtroende och frihet under ansvar.

Rollbeskrivning
I ditt uppdrag kommer du att informera om erbjudanden (utlysningar) inom Horisont Europa. Du planerar och genomför digitala och fysiska informationsmöten, kurser och workshops där du kan nå dem som vill söka bidrag inom programmet. Du stödjer svenska deltagare genom att förklara villkoren i EU:s program och hur en ansökan går till.

Arbetet innebär tät kontakt med det svenska innovations- och forskarsamhället; genom universitetens och institutens forskarservice men också genom stödfunktioner hos regionerna, inkubatorer, science parks, branschorganisationer och enskilda aktörer.

I din roll kommer du främst att ha fokus på Horisont Europas missions, som är målinriktade och storskaliga forsknings- och innovationsinsatser för att tackla samhällsutmaningar inom cancer, klimatsmarta städer, klimatanpassning, hav och vatten, och markhälsa. Du kommer att ha tät kontakt med expertgrupperna för missions och med övriga nationella kontaktpersoner för Horisont Europa.

Du samordnar det myndighetsgemensamma arbetet och hjälper Vinnovas områdesteam i deras arbete med missions. Vidare handlägger du innovationsprojekt i våra nationella satsningar och stöttar i arbetet med verksamhetsövergripande initiativ och satsningar.

Kvalifikationer
Utbildning: Akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område.
Kunskaper: Goda kunskaper om det svenska forsknings- och innovationssystemet, och om EU:s forsknings- och innovationsprogram.
Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift.

Forskarerfarenhet är meriterande. Det är också meriterade om du har en god förmåga att hantera, analysera och presentera data, exempelvis data om det svenska deltagandet i Horisont Europa.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som har ett starkt engagemang och förmåga att självständigt möta olika situationer i en internationell miljö. Du visar intresse för sökanden från olika sektorer och deras förutsättningar och utgångspunkter. I mötet med andra är du initiativtagande, lyhörd och diplomatisk. Du trivs som bäst när du får använda din entusiasmerande förmåga och är genuint intresserad av att samordna och hjälpa andra att förstå och lyckas.

För att trivas i rollen behöver du ha en god kommunikationsförmåga och lockas av att hålla presentationer i olika forum. Du behöver vara bekväm med att ha både enskilda samtal och att stå inför åhörare. Med din analytiska förmåga är du också skicklig på att prioritera och strukturera. Du bidrar till att identifiera möjligheter inom EU:s ramprogram och förmedla dem pedagogiskt till målgruppen.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Andreas Aurelius, tillförordnad chef på EU-enheten, via telefon 08-473 3087 eller e-post andreas.aurelius@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2023-04-19. Till ansökan bifogas ett examensbevis.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare med fokus på innovativa företag och Future Thinking

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 22
Vinnova stödjer forskning, innovation och företagsamhet. Tillsammans skapar vi en plattform för effektiv och hållbar utveckling. Är du engagerad i och insatt i näringslivets villkor och utmaningar? Vi söker dig som vill påverka och göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst som präglas av spännande möten och samarbeten. Du samverkar med människor med olika infallsvinklar och kompetenser. Du tar del av nya metoder och lösningar inom ett brett fält och du breddar ditt nätverk i Sverige och internationellt.

På Vinnova har vi ett öppet och innovativt arbetsklimat. Du kommer att arbeta flexibelt och med goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi arbetar hybridbaserat och våra moderna kontorslokaler är belägna mitt i city nära Stockholms central.

Rollbeskrivning
Vinnovas huvudsakliga uppdrag är att stödja innovation och hållbar tillväxt i Sverige. Din tjänst kommer vara mångfacetterad där en del uppgifter ställer stora krav på kreativitet och nyskapande medan andra uppgifter följer givna regler och processer.

Du kommer att arbeta med att skapa förutsättningar för innovativa bolag att bildas och växa. Du utformar Vinnovas satsningar och handlägger och vägleder olika projekt från start till mål. Du följer upp resultaten för att bygga vidare och förbättra framtida satsningar.

I din roll ingår också att projektleda, utveckla och administrera myndighetens aktiviteter inom framtidstänkande (Future Thinking). Du ansvarar för att kompetensutveckla myndigheten och sprida metodiken på ett utåtriktat, pedagogiskt och strukturerat sätt, både i Sverige och utomlands. Bland annat tillsammans med våra medarbetare i Silicon Valley och Israel.

Vinnova är en expertmyndighet vilket innebär att du som handläggare svarar på frågor och representerar Vinnova nationellt och internationellt. Du håller dig uppdaterad genom att delta på konferenser och möten. Du leder dialoger mellan näringsliv, regioner, myndigheter och forskning för att öppna upp för innovation i samverkan.

Kvalifikationer
Utbildning
-Akademiska studier inom ett för tjänsten relevant område
Erfarenhet
-Minst tre års arbetslivserfarenhet i ett företag, alternativt i en organisation som främjar företagande och tillväxt
-Vana att projektleda och driva arbeten som kräver intern koordinering och förståelse för externa aktörers perspektiv och behov
-Vana vid att hålla presentationer
Kunskaper
-Kunskap om innovativa företags behov av kompetens, nätverk och finansiering
-Kunskap om hur de regionala stödsystemen skapar förutsättningar för innovativa företags utvecklingsresa från bildande till uppskalning
-Kunskap om innovationssystemets förutsättningar att stötta innovativa företag
-Överblick över relevanta infrastrukturer som till exempel innovationshubbar, test- och demonstrationsmiljöer och innovationsmiljöer
Språkkunskaper
-Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på båda språken

Meriterande
-Akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område
-Erfarenhet av att arbeta med experimentella arbetssätt för att lösa komplexa frågeställningar
-Erfarenhet av att arbeta med design- eller innovationsledningsmetoder
-Kunskap om innovationssystemets förutsättningar att stötta forskningsintensiva startupföretag med långa utvecklingscykler; så kallade deeptech-bolag

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

-Du är förändringsbenägen och trivs i en generalistroll. Du kan snabbt sätta dig in i nya kunskapsområden och se sammanhang.
-Du bidrar i det strategiska arbetet genom att lyfta blicken och ge input till hur olika arbeten inom ditt område hänger ihop.
-Du kan identifiera utvecklingsbehov och ta egna initiativ inom ditt ansvarsområde.
-Du organiserar och strukturerar ditt arbete på ett kvalitetsmedvetet och effektivt sätt.
-Du anpassar din kommunikation efter målgruppen och bemöter andra på ett pedagogiskt och professionellt sätt.
-Du är intresserad av att knyta kontakter och skicklig på att bygga nätverk.
-Du är prestigelös, nyfiken och lyhörd för andras kompetens.

Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod - och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vi har aktivitetsbaserade lokaler och vår policy är att minst hälften av arbetstiden förläggs till vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är ett vikariat som löper till cirka 2024-03-30. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Marco Forzati, enhetschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3084 eller e-post marco.forzati@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2023-04-13. Till ansökan bifogas examensbevis, betyg eller intyg för din akademiska studier.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare inom digital och möjliggörande teknik

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 15
Har du ett brett intresse för innovation, framtidens teknik och lösningar inom digitalisering? Vill du arbeta med satsningar för digital teknik och för en grön omställning av samhället? Hos oss får du chansen att göra skillnad.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande och omväxlande tjänst där du bidrar till satsningar på framtidens teknik och digitala lösningar. Vid din sida kommer du att ha kollegor med ett starkt samhällsengagemang och specialistkompetens inom flera områden. Tillsammans gör vi skillnad för Sveriges framtid.

Vinnova finansierar forskning och innovation som stärker utvecklingen av ett hållbart samhälle och näringsliv. Vi öppnar nya vägar för svensk innovation kopplat till digital omställning. Det kan handla om exempelvis komplexa system, artificiell intelligens (AI), machine learning (ML), data och datadelning, eller möjliggörande teknikområden (halvledare, kvant, 5G/6G) som skapar förutsättningar för en hållbar digital utveckling.

Här får du möjlighet att arbeta inom ett brett fält med många externa och interna kontakter och med goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi har ett öppet och innovativt arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras.

Rollbeskrivning
I din roll som handläggare inom avdelningen Industriell utveckling stödjer du forskning och utveckling, kunskapsutbyte och samverkan inom digital omställning, data och digital teknik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att handlägga bidragsprojekt, föra dialog med externa projektledare och att följa upp resultaten av de projekt vi finansierar. En del i arbetet kommer att vara att administrera våra program och att tillsammans med andra handläggare och områdesledning utveckla Vinnovas satsningar. Du kommer att vara med och ta fram policy- och faktaunderlag inom det digitala området. Vi ser gärna att du vill arbeta datadrivet med analys och uppföljning.

Du kan också komma att arbeta med internationella program och internationella samarbeten samt att främja informationsutbyte och samverkan mellan aktörer inom de teknikområden som Vinnova stödjer.

Kvalifikationer
Utbildning:
-Relevant akademisk examen, exempelvis civilingenjörsutbildning, inom ett område som är relevant för digital teknik, informations- och kommunikationsteknikområdet eller digital omställning.
Erfarenhet:
-Några års relevant arbetslivserfarenhet inom näringsliv, offentlig sektor eller akademi.
-Minst ett par års arbetslivserfarenhet där samverkan med andra aktörer varit en central del av dina arbetsuppgifter.
-Erfarenhet av att självständigt leda mål- och resultatinriktade projekt.
Kunskaper:
-God kunskap inom digital teknik, data, datadelning och artificiell intelligens, samt förståelse för utmaningar och möjligheter som tillgången till data ger för omställning av samhälle och näringsliv.
- God kunskap gällande samverkan mellan företag, universitet/högskolor och forskningsinstitut.
Språkkunskaper:
-Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Meriterande:
-Relevant forskarutbildning eller erfarenhet inom forskning och innovation.
-Erfarenhet av samarbeten i eller med andra myndigheter eller forskningsfinansiärer.
-Erfarenhet av internationell samverkan inom forskning och innovation.
-Erfarenhet av att facilitera utvecklingsprocesser.
-Kunskap om det svenska innovationssystemet och om flera olika branscher.
-Kompetens kopplat till hållbar näringslivsutveckling.
-Ett etablerat nätverk inom industrisektorn.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som har ett brett intresse för teknik och innovationers betydelse för en hållbar industriell utveckling. Du förväntas hålla dig uppdaterad på bredden inom området och följa teknik- och policyutveckling. Som person är du nyfiken, initiativrik och lösningsorienterad.

För att trivas i rollen behöver du vara samarbetsorienterad och intresserad av att knyta kontakter och bygga nätverk. Samverkan är en central del av rollen så det är viktigt att du har förståelse för samverkan mellan företag, universitet och forskningsinstitut. Du är van att bemöta skiftande förväntningar från olika parter. Eftersom du representerar Vinnova i olika sammanhang bör du vara van vid och bekväm med att presentera inför en grupp.

Därtill har du ett genuint engagemang i ditt arbete, som visar sig i din förmåga att ta ansvar, göra snabba återkopplingar och självständigt driva ditt arbete framåt. Du har förmåga att skapa en god struktur som möjliggör flexibilitet och hantering av flera parallellt pågående uppgifter.

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta, Jessica Svennebring, enhetschef på avdelningen Industriell utveckling, via telefon 08-473 3134 eller e-post jessica.svennebring@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2023-03-22. Vänligen bifoga examensbevis.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Enhetschef för innovation inom viktiga samhällsutmaningar

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 14
Gillar du att se samhällsutmaningar som en möjlighet för nya lösningar? Vill du bidra till Sveriges konkurrenskraft och innovationsförmåga? Motiveras du av att leda högkvalificerade medarbetare och skapa en miljö där trivsel, kreativitet och samarbete bidrar till att nå gemensamma mål?

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig att leda den enhet på Vinnova som jobbar i skärningspunkten mellan näringsliv och offentlig sektor och som bidrar till att Sverige blir bättre rustat att möta komplexa samhällsutmaningar. Som enhetschef ingår du i ledningsgruppen för avdelningen Samhällsutveckling på Vinnova.

Som enhetschef får du ta del av utveckling och kunskap inom flera samhällsviktiga områden som påverkar människors vardag, som mobilitet och transport, klimat, samhällsplanering, mat och resurseffektivitet. Vi har en utvecklande miljö och du breddar ditt nätverk i Sverige och internationellt.

Tillsammans med dina medarbetare och engagerade kollegor inom hela Vinnova får du chansen att bidra till en hållbar framtid.

Rollbeskrivning
Som enhetschef bidrar du med ett tryggt ledarskap. Du sätter mål och ger stöd i prioritering av dina medarbetares arbetsuppgifter. Du följer upp och säkerställer ett balanserat arbetstempo Du återkopplar på resultat och hur det har utförts i förhållande till Vinnovas värdegrund.

Vidare tar du vara på dina medarbetares kompetenser, ser till att de utvecklas och verkar för en god trivsel och arbetsmiljö. Du har ansvar för enhetens kompetensförsörjning och för att genomföra medarbetar- och lönesamtal. Du ingår i ledningsgruppen för avdelningen och har arbetsgivaransvar för enhetens arbetsmiljöfrågor.

En stor del av Vinnovas verksamhet är organiserad i områden. I rollen ingår att vara områdesansvarig tillsammans med en områdesledare och ett team med kompetenser från andra avdelningar på Vinnova. Här ingår ett strategiskt ansvar, budgetansvar, beslutsfattande och uppföljning. I detta ingår att främja dialog mellan både offentliga och privata aktörer, såväl nationellt som internationellt.

Kvalifikationer
-Akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område.
-Arbete inom forskning, innovation eller samhällsomställningsorienterad verksamhet.
-Erfarenhet av att självständigt leda mål- och resultatinriktade projekt eller processer i en komplex och kunskapsintensiv organisation eller miljö.
-Ett brett nätverk inom något eller några för tjänsten relevanta områden.
-Erfarenhet och vana att företräda en verksamhet inför beslutsfattare och externa parter.
-Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på båda språken.

Meriterande
-Chefsansvar med budget- och personalansvar
-Erfarenhet av att leda i förändring i en komplex miljö där teamutveckling, kultur och öppenhet är viktiga delar
-Erfarenhet från internationellt arbete som exempelvis forsknings- och innovationsprojekt på europeisk nivå.
-Erfarenhet av att arbeta både i näringsliv och offentlig sektor, till exempel i en nationell myndighet, kommun eller region.
-Erfarenhet av digitalisering av verksamheter.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som har mycket goda ledaregenskaper. I chefsrollen är personlig mognad och självkänsla framgångsfaktorer. Du förstår vikten av dialog och koordinering för att framgångsrikt lösa uppgifter och utmaningar. Du har fokus på dialog och breda systemlösningar. Du har en strategisk förmåga och kan arbeta och leda mot långsiktiga mål. Du kan snabbt sätta dig in i olika områden och trivs med att arbeta tvärdisciplinärt.

För att lyckas i rollen är det avgörande att kunna samarbeta med andra; både internt och externt. Du lyssnar in, reflekterar och bidrar prestigelöst och proaktivt med din kompetens. Du är van vid att företräda en verksamhet, att presentera inför grupp och att anpassa kommunikationen efter åhörarna. Som person är du relationsbyggande, pragmatisk och initiativrik med fokus på att utveckla. Du är proaktiv och lösningsorienterad i ditt ledarskap.

Vidare har du ett genuint intresse för människor och teamutveckling. Du engagerar, lyfter och coachar dina medarbetare att nå sina mål och sin fulla potential. Samtidigt är du bekväm med att välja väg i frågor där olika intressen står mot varandra. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap. Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta, Jonas Brändström, chef på avdelningen Samhällsutveckling, via telefon 08-473 3194 eller e-post jonas.brandstrom@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2023-03-07.

#LI-Hybrid

Ansök nu

HR-partner med fokus på rekrytering och employer branding

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Feb 14
Är du en stjärna på kompetensbaserad rekrytering? Har du intresse för employer branding och vill delta i vårt arbete för att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare? Vinnova erbjuder en spännande tjänst för dig som vill arbeta i en värdegrundsbaserad verksamhet och bidra till ett större syfte.

Vi erbjuder
Vinnovas uppdrag är att stärka Sveriges innovationsförmåga och att bidra till hållbar tillväxt. Vi utgår från de mål om hållbar utveckling som FN antagit i Agenda 2030. För att nå dessa mål är engagerade och välmående medarbetare vår viktigaste tillgång. Vi har en öppen och engagerande miljö på Vinnova och vi uppmuntrar diskussion och utveckling.

Vi på HR är ett sammansvetsat och engagerat team som tillsammans driver utvecklings- och förbättringsfrågor i organisationen. Hos oss erbjuds du en spännande och omväxlande tjänst där du genom ditt arbete kan vara med och skapa värde och göra skillnad för Sveriges framtid på riktigt. Du får axla ett stort eget ansvar samtidigt som vi värnar om att du får en god balans mellan arbete och fritid.

För oss spelar löpande täta dialoger en viktig roll och det kommer också att bli ett av dina viktigaste verktyg.

Rollbeskrivning
Hos oss arbetar du i rollen som HR-partner med inriktning rekrytering och employer branding. Du ansvarar för att ge stöd i hela rekryteringsprocessen; från att genomföra kravprofilsmöte, annonsering, urval, telefonintervjuer och leda fysiska och digitala intervjuer till referenstagning och att planera för introduktion av nya medarbetare.

I din roll kommer du att driva och kvalitetssäkra Vinnovas rekryteringar och utveckla vår rekryteringsprocess på ett sätt som bidrar till verksamheten. Vinnova står inför flera digitaliserings- och utvecklingsprojekt inom rekrytering. Du kommer ansvara för att driva och implementera dessa utvecklingsprojekt. Du ansvarar också för att utveckla vårt employer branding-arbete, i syfte att attrahera och behålla medarbetare med fokus på god kultur, gemenskap, lärande och ökat välmående.

Arbetet sker i nära samarbete med kollegorna inom HR-teamet som också arbetar med rekrytering och med Vinnovas chefer.

Kvalifikationer
Utbildning:
• Akademisk examen inom HR-området eller inom närliggande relevant område.
Erfarenhet:
• Erfarenhet av att arbeta som rekryteringskonsult och/eller intern rekryterare i större verksamhet där du har drivit rekryteringsarbetet från ax till limpa.
• Erfarenhet av kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Du känner dig trygg i allt från att leda kravprofilsmöten och specificera krav, skriva annonser och välja annonseringskanaler till att ta fram intervjuguider samt genomföra telefonintervjuer, fysiska intervjuer, intervjuer digitalt, arbetsprover och referenstagningar.
• Erfarenhet av att utveckla rekryteringsprocesser.
• Erfarenhet av att genomföra rekrytering digitalt, vilket innebär kontakt med kandidater på distans, genomföra intervjuer online, och använda digitala verktyg för dokumentation.
• God erfarenhet av employer branding-arbete.
• Erfarenhet av att rekrytera tjänstemän och erfarna akademiker, till exempel forskare och civilingenjörer.

Kunskaper:
• Mycket god kunskap inom kompetensbaserad rekrytering.
• God kunskap om aktuella rekryteringskanaler samt förståelse för vikten av målgruppsanpassad kommunikation och sökordsoptimering vid annonsering.
• God kunskap inom employer branding-arbete.
• Erfarenhet av urvalstester, gärna i ett tidigt skede i rekryteringsprocessen.
Språkkunskaper:
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Meriterande:
• Erfarenhet av rekrytering inom staten och god kunskap och tillämpning av regelverk, avtal och villkor inom statlig rekrytering.
• Erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom HR-området.
• Erfarenhet av att rekrytera till chefsbefattningar.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som arbetar målmedvetet och strukturerat. Du är noggrann och bra på att lägga upp och hålla tidplaner. För dig är det också viktigt att vara tydlig i din kommunikation samt att återkoppla löpande.

Som person är du prestigelös och professionell i ditt förhållningssätt. För dig är ett gott samarbete och erfarenhetsutbyte viktigt. Du är öppen och lyhörd samtidigt som du motiveras av utveckling och förändring. Du har förmåga att lära nytt och snabbt ställa om utifrån nya förutsättningar.

Självklart delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är ett vikariat till och med 2024-09-24, med tillträde enligt överenskommelse.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 240 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Havva Ilhan, HR-chef, via telefon 08–473 3011 eller e-post havva.ilhan@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2023-03-07.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare inom hållbar industri och hållbart nyttjande av naturresurser

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jan 24
Har du ett brett intresse för teknik, innovation och industri? Vill du arbeta med satsningar för en klimatneutral och cirkulär produktion och för att stärka hållbar industriell utveckling i Sverige? Då kan detta vara tjänsten för dig.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande och omväxlande tjänst där du bidrar till en hållbar framtid genom satsningar på ny teknik och innovation inom industrisektorn. Vi öppnar upp för hållbara varor, tjänster och lösningar genom stöd till innovationsprojekt och samverkan mellan industri och forskning.

Här får du möjlighet att arbeta inom ett brett fält med många externa och interna kontakter och med goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi har ett öppet och innovativt arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras.

Rollbeskrivning
Som handläggare inom avdelningen Industriell utveckling stödjer du forskning och utveckling, kunskapsutbyte och samverkan som leder till ökad resurseffektivitet, social hållbarhet och klimatneutralitet i hela den industriella värdekedjan.

Du kommer främst att arbeta med frågor om användning av naturresurser som mark, metaller, mineral, skog och vatten, men ditt arbetsfält kan även inbegripa andra områden och delar av organisationen. Du kan också komma att arbeta med internationella program och internationella samarbeten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att handlägga bidragsprojekt, föra dialog med externa projektledare och att följa upp resultaten av de projekt vi finansierar. En del i arbetet kommer att vara att administrera våra program och att tillsammans med andra handläggare och områdesledning utveckla Vinnovas satsningar. Du kommer att vara med och ta fram policy- och faktaunderlag inom det industriella området.

Vi lägger stort fokus på svensk industris potential att leda omställningen till en mer hållbar industri både inom och utanför landets gränser.

Kvalifikationer
Utbildning:
- Relevant akademisk utbildning, exempelvis civilingenjörsutbildning eller annan relevant inriktning inom hållbart nyttjande av naturresurser kopplat till det industriella området.
Erfarenhet:
- Några års arbetslivserfarenhet med anknytning till hållbart nyttjande av naturresurser inom det industriella området.
- Minst ett par års arbetslivserfarenhet där samverkan med andra aktörer varit en central del av dina arbetsuppgifter.
- Erfarenhet av att självständigt leda mål- och resultatinriktade projekt.
Kunskaper:
- God kunskap och förståelse inom industriella utmaningar, aktörer och trender.
- God kunskap gällande samverkan mellan företag, universitet/högskolor och forskningsinstitut.
- Kunskap om hållbart nyttjande av naturresurser så som mineral, skog, mark och hav.
Språkkunskaper:
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Meriterande:
- Relevant forskarutbildning eller erfarenhet inom forskning och innovation.
- Erfarenhet av samarbeten i eller med andra myndigheter eller forskningsfinansiärer.
- Erfarenhet av internationell samverkan inom forskning och innovation.
- Erfarenhet av arbete med de globala hållbarhetsmålen.
- Kunskap om det svenska innovationssystemet.
- Ett etablerat nätverk inom industrisektorn.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som har ett brett intresse för teknik och innovationers betydelse för en hållbar industriell utveckling. Du förväntas hålla dig uppdaterad på bredden inom området och följa teknik- och policyutveckling. Som person är du nyfiken, initiativrik och lösningsorienterad.

För att trivas i rollen behöver du vara samarbetsorienterad och intresserad av att knyta kontakter och bygga nätverk. Samverkan är en central del av rollen så det är viktigt att du har förståelse för samverkan mellan företag, universitet och forskningsinstitut. Du är van att bemöta skiftande förväntningar från olika parter. Eftersom du representerar Vinnova i olika sammanhang bör du vara van vid och bekväm med att presentera inför en grupp.

Därtill har du ett genuint engagemang i ditt arbete, som visar sig i din förmåga att ta ansvar, göra snabba återkopplingar och självständigt driva ditt arbete framåt. Du har förmåga att skapa en god struktur som möjliggör flexibilitet och hantering av flera parallellt pågående uppgifter.

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Enhetschef Peter Åslund nås på telefon 08-473 3049 eller e-post peter.aslund@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2023-02-20 Vänligen bifoga examensbevis, betyg eller intyg som styrker din akademiska utbildning.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Avdelningschef till avdelningen Internationellt samarbete på Vinnova

Avdelningschef, statlig
Läs mer Jan 25
Har du erfarenhet av internationalisering och internationella relationer? Har du intresse för forskning och innovation och vill bidra till svenska framgångar i ett globalt perspektiv? Då har Vinnova ett uppdrag för dig.

VI ERBJUDER
För dig som är omvärldsorienterad, värdesätter hållbar utveckling erbjuder vi en omväxlande tjänst med stor bredd. Du kan påverka inriktningen på Sveriges arbete med internationella forsknings- och innovationsfrågor. Du är med och bidrar till nyskapande lösningar på globala samhällsutmaningar. I din roll ingår du i Vinnovas verksledning som ansvarar för myndighetens strategi och verksamhetsplanering. Vi arbetar i skärningspunkten mellan politik, näringsliv, forskning för att öppna upp för innovation som gör skillnad. Sverige rankas högt internationellt när det gäller forskning och innovation. Genom internationell uppkoppling och samverkan med aktörerna i forsknings- och innovationssystemen agerar vi som föregångsland och säkerställer att svenska lösningar får genomslag. Vi erbjuder ett spännande arbete där du kan utveckla dig själv och andra i ett internationellt sammanhang. Vår arbetsplats är formad utifrån vår värdegrund: respekt, ansvarstagande och mod.

ROLLBESKRIVNING
Som chef företräder du Vinnova som arbetsgivare. Du har en nyckelroll i det strategiska arbetet med att stärka svenska aktörers internationella konkurrenskraft. Det gör du genom att koppla samman och utveckla satsningar på regional, nationell, internationell nivå. Du ansvar för utvecklingen av Vinnovas internationella samarbeten som stärker Sverige som innovationsland och som bidrar till de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030. Tillsammans med kollegorna driver du Vinnovas innovationssamarbeten med strategiska partners i enskilda länder utanför EU. Arbetsuppgifter inkluderar allt från att förhandla gemensamma satsningar med systerorganisationer i andra länder till att bidra till Sveriges relationer med andra länder med hjälp av s.k. innovationsdiplomati. Du leder även Vinnovas arbete med att vara kontaktorganisation för Horisont Europa; EU:s program för forskning och innovation. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du vår rådgivningsverksamhet och sätter riktningen för det strategiska påverkansarbetet. Rollen innebär nära samarbete med ledningspersoner på andra myndigheter, representanter för akademi, näringsliv, Regeringskansliet. Du ingår i myndighetens verksledning som ansvarar för strategi, verksamhetsplanering. Du är med och sätter ramarna för våra prioriterade områden, säkerställer att vi levererar önskade resultat samt att vi har tillgång till rätt kompetens och att medarbetarna utvecklas och trivs. Du har personalansvar för två enhetschefer och arbetsgivaransvar för arbetsmiljöfrågorna på din avdelning.

KVALIFIKATIONER
UTBILDNING:
- Akademiska studier inom för tjänsten relevant område
ERFARENHET:
-Flerårig erfarenhet som chef med formellt budget-, resultat- och personalansvar i kunskapsintensiv organisation. Du är en van arbetsgivarföreträdare, verksamhetsföreträdare och erfaren som ledare.
- Flerårig erfarenhet och vana av strategisk planering och uppföljning, samt av att utöva ett tydligt, inkluderande ledarskap
- Bred erfarenhet av arbete med olika aktörer inom akademi, näringsliv eller offentlig sektor med frågor kopplade till det svenska och internationella innovationssystemet
- Mycket god kunskap och erfarenhet av internationella forsknings- och innovationssamarbeten som kopplar till t.ex. Horisont Europa eller bilaterala forskningsavtal
- Ett etablerat nätverk inom områden som är relevanta för tjänsten
KUNSKAPER:
- God kunskap om aktuella frågor och utmaningar inom innovationsområdet
- God förståelse för hur samarbete mellan akademi, näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle fungerar
SPRÅKKUNSKAPER:
- Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, i tal och skrift

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du har gott omdöme, personlig mognad, systemperspektiv. Du kan prioritera, fatta väl avvägda beslut, är trygg med att initiera och driva utvecklingen mot Vinnovas mål och vision. Du har fingertoppskänsla när det gäller att möta olika situationer i en internationell miljö. För dig är samverkan och erfarenhetsutbyte viktigt. Du framför budskap på ett sätt som väcker intresse hos omgivningen. Du kan förhandla effektivt och få genomslagskraft. Du är lyhörd, prestigelös, lösningsorienterad. Du tillämpar ett agilt ledarskap dvs. du har förtroende för dina medarbetare, involverar dem, skapar engagemang som bidrar till förmåga till snabb anpassning till omvärlden. Genom tillgänglighet, tydlighet bidrar du till ett öppet, förtroendefullt arbetsklimat. Där olika intressen ställs mot varandra söker du en framkomlig väg. Du ser möjligheter och tar tillvara styrkor och utvecklingsområden, både för att öka förmågan att lösa olika uppgifter och för att skapa trivsel, delaktighet. Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande, mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

PLACERING: Vinnova, Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm
ANSTÄLLNINGSFORM: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt.
KONTAKT: Havva Ilhan, HR-chef, via telefon 08-473 3011 eller e-post havva.ilhan@vinnova.se
Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.
ANSÖKAN: Via vår rekryteringsportal senast 2023-02-15. Bifoga examensbevis eller motsvarande. Bifoga inte personligt brev.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Redovisningschef till Sveriges innovationsmyndighet

Redovisningschef
Läs mer Jan 25
Vi söker en enhetschef med ansvar för redovisning, registratur, upphandling och inköp. Har du erfarenhet av att bygga trygga team med förmågan att ta sig an både löpande uppgifter och utvecklingsarbete? Då kan det vara dig vi söker.

Vi erbjuder
Vinnovas uppdrag är att öppna upp för innovation som gör skillnad. Vi erbjuder en spännande tjänst för dig som trivs med att arbeta i en kunskapsintensiv och dynamisk miljö. Som redovisningschef har du en bred roll med personal- och arbetsmiljöansvar för sex medarbetare. Enheten har väl etablerade arbetsrutiner och ser en potential att utvecklas vidare med hjälp av digitaliseringens möjligheter.

Rollbeskrivning
ekonomienheten är central och påverkar hela myndighetens utveckling. Enheten ansvarar för redovisning och är systemägare för ekonomisystemet. Vinnovas registratur ingår också i ekonomienheten, liksom funktionerna upphandling och inköp. Exempel på löpande uppgifter är bland annat reskontra, redovisning, månadsrapportering, årsbokslut, revision och förvaltning.

Du förväntas driva ett utvecklingsarbete på både strategisk och operativ nivå för samtliga ansvarsområden inom enheten. Särskilt viktigt är att du driver arbetet med digital utveckling och smartare arbetsprocesser. Exempel på utvecklingsarbete är det som rör ekonomisystemet UBW (Agresso) samt att upprätta en inköpsstrategi, inklusive uppföljning och utvärdering.

Tjänsten är placerad inom avdelningen Verksamhetsutveckling och stöd där du också ingår i avdelningens ledningsgrupp. Avdelningen består av sex enheter: Digitalisering, Ekonomi, HR, IT, Juridik och Verksamhetsutveckling.

Som chef har du ett förtroendeuppdrag, det vill säga ett särskilt förtroende att företräda Vinnova som arbetsgivare.

Kvalifikationer
För att kunna trivas i rollen ser vi att du har följande erfarenhet och kunskaper:
Utbildning
• Akademisk examen inom ekonomi eller annan relevant examen
Erfarenhet
• Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom redovisning, bokslut och revision
• Dokumenterad chefserfarenhet
• Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete
Kunskaper
• Mycket goda kunskaper inom kvalificerat ekonomiarbete inom redovisning, bokslut och revision
• God kännedom inom upphandling och registratur
• Goda kunskaper om digitaliseringens möjligheter
Språkkunskaper
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Meriterande
• Erfarenhet från ekonomi och redovisning i offentlig sektor, gärna statlig myndighet
• Erfarenhet av systemförvaltning av ekonomisystem, gärna UBW (Agresso)
• Erfarenhet av upphandlings- och inköpsarbete på strategisk såväl som operativ nivå

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation. För att trivas i den här rollen behöver du vara pedagogisk och ha en förmåga att skapa förståelse för digitaliseringens möjligheter. Du behöver också ha ett starkt driv att leda såväl rutinartat som utvecklingsorienterat arbete.

Du tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap och skapar förutsättningar för dina medarbetare genom att involvera och engagera. Du är lyhörd för verksamhetens behov och vågar utmana invanda mönster för att fortsätta utveckla organisationen.

För att lyckas i rollen är du bra på att bygga relationer samtidigt som du har en stark integritet. Du har en vilja att omvärldsbevaka och lära dig från din omgivning. Som person har du lätt för att kommunicera, samarbeta och bemöta andra personer på ett professionellt och trevligt sätt.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla ar-betstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Daniel Rencrantz, avdelningschef för Verksamhetsutveckling och stöd, via telefon 08-473 3184 eller e-post daniel.rencrantz@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Fransén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss senast 2023-02-12. Du ansöker via vår rekryteringsportal där du besvarar några frågor och bifogar ditt CV. Bifoga inte personligt brev.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Lönehandläggare till Sveriges innovationsmyndighet

Löneadministratör
Läs mer Dec 19
Har du erfarenhet av löneprocess i digitala flöden? Är du proaktiv och tålmodig och trivs med utveckling och förändring? Då kan det här vara tjänsten för dig.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tjänst i en utvecklingsinriktad miljö på en spännande arbetsplats. Vinnovas uppdrag är att stärka Sverige innovationsförmåga och bidra till hållbar tillväxt. Hos oss får du värdefull erfarenhet av arbete på en statlig myndighet och goda möjligheter att utvecklas inom HR och löneområdet.

Rollbeskrivning
Som lönehandläggare på Vinnova arbetar du med hela löneprocessen för drygt 200 medarbetare. Du bearbetar och kontrollerar löneunderlag, reseräkningar och arvoden samt ansvarar för lönemodulen i systemet Unit4 Business World (UBW/Agresso).

Du håller utbildningar för chefer och nyanställda och du ger dem support kring avtal, lagar och praxis inom området. Vi har ett tiotal utlandsstationerade medarbetare där URA-villkor tillämpas. Vidare ansvarar du för månatliga avstämningar och uppdaterar lönerelevant information på vårt intranät.

På Vinnova sker en stor del av löneadministrationen som egenrapportering från våra anställda.

Under 2024 kommer vi att ansluta till Statens servicecenter och du är den som projektleder och driver detta utvecklingsarbete. När vi har anslutit till Statens servicecenter kommer du att vara nyckelperson i arbetet med att vår organisation fortsatt följer och utvecklar vår lönerutin. Du kommer då också ha möjlighet att arbeta med andra delar av HR-områdets administration och uppföljning.

På Vinnova har du stora möjligheter att ta egna initiativ för att utveckla både rollen och de processer som ingår i tjänsten. Samtidigt får du chansen att bidra till Vinnovas arbete att stärka Sveriges innovationsförmåga för en hållbar framtid.

Kvalifikationer
Utbildning: Du har KY/YH-utbildning som lönespecialist eller motsvarande eftergymnasial utbildning.
Erfarenhet: Minst 3 års erfarenhet som lönehandläggare.
Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skift.

Meriterande: Erfarenhet av arbete med hela löneprocessen och de statliga villkorsavtalen samt erfarenhet av URA-avtal. Vi ser gärna att du har erfarenhet av lönemodulen i Unit4 Business World (UBW/agresso). Och att du har vana att arbeta i team.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation. Vi söker dig som har ett genuint engagemang i ditt arbete som visar sig i din förmåga att ta ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt. Du kan prioritera och skapa en god struktur som möjliggör flexibilitet och hantering av parallellt pågående uppgifter.

För att lyckas i rollen behöver du ha du ett gott öga för detaljer och arbeta strukturerat och noggrant. Du har lätt för att lära och anpassa dig till nya situationer. Det kan handla om att ställa om till nya arbetssätt, anpassa dig till digitala förändringar och att sätta dig in i regelverk och avtal.

För dig är gott samarbete och service viktigt. Du ser värdet av att vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål. I mötet med andra är du initiativtagande, pedagogisk och professionell. Som person är du öppen och lyhörd och du inspireras av utveckling och nya lösningar.

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.

Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Havva Ilhan (HR-chef), via telefon 08-473 3011 eller e-post havva.ilhan@vinnova.se, alternativt Daniel Rencrantz (förvaltningsdirektör) via telefon 08-473 3184 eller e-post daniel.rencrantz@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss senast 2023-01-09. Du ansöker via vår rekryteringsportal där du besvarar några frågor och bifogar ditt CV. Bifoga INTE personligt brev.

Ansök nu

Datadriven analytiker

Verksamhetsanalytiker
Läs mer Nov 28
Vi söker en datadriven analytiker som vill bidra till att stärka Sveriges innovationsförmåga tillsammans med oss. Vill du skapa förutsättningar för innovation och utveckling i samhället? Kan du öka Vinnovas förmåga att agera datadrivet och resurseffektivt med hjälp av BI- och AI-verktyg? Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder
Du erbjuds en spännande och omväxlande tjänst i ett team som stödjer Vinnovas kärnverksamhet med analysförmågor. Teamet skapar förutsättningar för hela organisationen att arbeta datadrivet och evidensbaserat.

Vinnova stödjer innovations- och omställningsförmågan i samhället genom satsningar som utformas och implementeras av erfarna och sakkunniga handläggare. För att göra processen än mer träffsäker och effektiv har Vinnova arbetat fram nya analysverktyg, datakataloger och gemensamma arbetssätt. Analysteamet har en nyckelroll i den fortsatta vägen framåt.

På Vinnova arbetar vi tvärdisciplinärt i en öppen och innovativ miljö. Här finns ett starkt engagemang för att driva utveckling och förändring. Vi är organiserade i en matris vilket ger dig möjlighet att arbeta brett inom flera områden och projekt.

Våra moderna kontorslokaler är centralt belägna nära Stockholms central.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Analysteamet fungerar som expertstöd till Vinnovas prioriterade områden. Som datakunnig analytiker kommer du att bidra till analysteamets förmåga att stödja Vinnovas medarbetare att ta fram effektiva innovationsfrämjande insatser.

Genom att förstå medarbetarnas utmaningar och behov driver du på utvecklingen av användarvänliga och värdeskapande verktyg för analys. På så sätt bidrar du till att öka hela myndighetens analyskapacitet.

I ditt uppdrag agerar du som en brygga mellan analytiker, handläggare, data scientists och IT-arkitekter. Du för en dialog med olika delar av organisationen och sammanställer behov till kravspecifikationer för utvecklingsprojekt. Projekten implementeras av utvecklare med ditt stöd, i samarbete med övriga i analysteamet. Samordning och kommunikation med kollegor och konsulter blir ett naturligt inslag i din vardag.

I rollen ingår också att tillhandahålla och uppdatera existerande analys- och visualiseringsapplikationer, samt att bidra till utveckling av nya analys- och AI-verktyg.

KVALIFIKATIONER
Utbildning
- Akademisk examen eller motsvarande inom ett för tjänsten relevant område.
Erfarenhet
- Erfarenhet av att använda och utveckla lösningar i Business Intelligence (BI) verktyg såsom Qliksense (används idag på Vinnova) eller liknande, till exempel Tableau eller Power BI.
- Erfarenhet från kvantitativa analyser, datainsamling, presentation och visualisering av resultat.
- Erfarenhet från användarcentrerad analys och utvecklingsarbete.
Kunskaper
- God kunskap om dataanalys och datastrukturering.
- Grundläggande kunskap om AI.
- Förmåga att arbeta effektivt i team, med utgångspunkt i agila arbetssätt.
- Förmåga att arbeta behovsstyrt, i dialog med behovsägare.
- Goda kommunikationskunskaper.
Språkkunskaper
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på båda språken.

Meriterande
- Flera års erfarenhet av datadrivet analysarbete.
- Erfarenhet av verksamhetsutveckling för en datadriven organisation.
- Erfarenhet av att självständigt driva komplexa projekt som kräver både koordinering inom team och förståelse för behovsägares perspektiv och behov.
- Erfarenhet av att söka, bedöma eller handlägga finansieringsansökningar och projektportfolio.
- God kunskap och erfarenhet från datamodellering.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som har ett starkt engagemang för ditt arbete. Du kan identifiera utvecklingsbehov och ta egna initiativ inom de delar som du bidrar till och leder. Du har helhetsperspektiv och bidrar i det strategiska arbetet genom att lyfta blicken och ge input till hur olika delar i arbetet hänger ihop.

Vidare behöver du vara skicklig på att arbeta flexibelt och behovsanpassat. Du kan arbeta inom ramen för givna regler och processer samtidigt som du hanterar osäkerhet. Du har förmåga att prioritera och strukturera med utgångspunkt från verksamhetens behov.

Som person är du prestigelös, nyfiken och lyhörd för andras kompetens. Du anpassar din kommunikation efter målgruppen och bemöter andra på ett pedagogiskt och professionellt sätt. Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.

Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Marco Forzati, enhetschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3084 eller e-post marco.forzati@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2023-01-07. Till ansökan bifogas examensbevis eller motsvarande.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare inom hälsa, life science och internationellt samarbete

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Dec 19
Vinnovas vision är att Sverige är en innovativ kraft i en hållbar värld. Vi stödjer forskning och innovation inom hälsa och life science via nationella och internationella satsningar. Vill du bidra till forskning, innovation och lösning av systemutmaningar i ett internationellt perspektiv? Då kan du vara den vi söker.

Vi erbjuder
För dig med god insikt i life science och hälsa och med erfarenhet av internationell forsknings- och innovationsfinansiering erbjuder vi en spännande tjänst. Du kommer att ingå i ett kompetent team som arbetar med internationella program inom hälsa och life science. Du får möjlighet att göra skillnad i centrum av Sveriges innovationssystem och samtidigt bredda ditt nätverk nationellt och internationellt.

På Vinnova tar vi vara på idéer och uppmuntrar till diskussion och delaktighet. Vi har en stimulerande arbetsmiljö och kultur som är formad utifrån värden som respekt, ansvarstagande och mod. Våra moderna kontorslokaler är centralt belägna nära Stockholms central.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Du kommer främst att arbeta inom området Hållbar precisionshälsa, men ditt arbetsfält kan även inbegripa andra delar av organisationen. Tillsammans med kollegorna utformar du Vinnovas erbjudanden om stöd till innovation, med särskilt fokus på EU-finansiering.

I ditt arbete fokuserar du framför allt på Horisont Europas erbjudanden om finansiering och deras partnerskapsprogram, samt småföretagsprogrammet Eurostars. Du har ansvar för Vinnovas arbete med några av dessa satsningar, vilket betyder att du kommer få god insikt i våra processer.

En central uppgift blir att arbeta med satsningar som är kopplade till de europeiska partnerskapsprogrammen inom hälsa och life science. Du kommer att delta i internationella möten där partnerskapens innehåll utformas. Du leder dialoger med aktörer som deltar eller vill delta. Du har även ansvar för att planera, genomföra, administrera och följa upp erbjudanden där Vinnova finansierar deltagandet för svenska aktörer.

En handläggares roll och arbetsuppgifter är mångfacetterade. En del uppgifter ställer höga krav på kreativitet och nyskapande medan andra styrs av tydliga regler. I ditt uppdrag representerar du Vinnova nationellt och internationellt. Du håller dig uppdaterad genom att möta och samla aktörer, delta på konferenser, läsa rapporter och omvärldsbevaka. Du handlägger också Vinnovas bidragsfinansiering till forsknings- och innovationsprojekt där du har en tät kontakt med externa projektledare.

Kvalifikationer
Utbildning
- Akademiska studier inom ett för tjänsten relevant område.
Erfarenhet och kunskap
- Erfarenhet av arbete med EU:s forskningsfinansiering, till exempel genom arbete med utformning av EU:s erbjudanden på kommissionen, eller genom deltagande i EU-projekt eller handledning av andra som sökt EU-medel.
- Erfarenhet inom hälsa och life science som givit förståelse för utveckling av innovationer.
- Erfarenhet av självständigt arbete med att leda, driva och administrera komplexa arbeten som kräver intern koordinering och förståelse för externa aktörers perspektiv och behov.
- Stor vana vid att hålla presentationer och företräda en verksamhet inför representanter och beslutsfattare.
Språkkunskaper
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Meriterande
- Erfarenhet av att representera Sverige i forsknings- och innovationsfrågor internationellt.
- God förståelse för hela värdekedjan inom hälsa (från idé- och forskningsstadiet till den faktiska användningen inom vården/omsorgen/samhället).
- God förståelse för hur samverkan sker mellan akademi, näringsliv, offentlig sektor och civilsamhället.
- Erfarenhet av arbete på någon EU-institution.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

- Du är öppen för nya arbetssätt och van vid att möta olika situationer i en internationell miljö.
- Du sätter dig snabbt in i nya områden och ser komplexa sammanhang kring exempelvis europeiska processer eller dokumentation.
- Du tycker att administration är en självklar del av arbetet och är intresserad av att driva processer från start till mål.
- Du bidrar genom att identifiera framkomliga vägar och driver konkret arbetet framåt.
- Du anpassar din kommunikation efter målgruppen och bemöter andra på ett pedagogiskt och professionellt sätt.
- Du har god förmåga till samarbete, är prestigelös, nyfiken och lyhörd för andras kompetens.

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att Elisabet Nielsen, enhetschef på avdelningen Hälsa, via telefon 08-473 3107 eller e-post elisabet.nielsen@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2022-12-29.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Ekonomichef till Sveriges innovationsmyndighet

Ekonomichef
Läs mer Dec 5
Vi söker en enhetschef med ansvar för ekonomi, registratur, upphandling och inköp. Har du erfarenhet av att bygga trygga team med förmågan att ta sig an både löpande uppgifter och utvecklingsarbete? Då kan det vara dig vi söker.

Vi erbjuder
Vinnovas uppdrag är att öppna upp för innovation som gör skillnad. Vi erbjuder en spännande tjänst för dig som trivs med att arbeta i en kunskapsintensiv och dynamisk miljö. Som ekonomichef har du en bred roll med personal- och arbetsmiljöansvar för sex medarbetare. Enheten har väl etablerade arbetsrutiner och ser en potential att utvecklas vidare med hjälp av digitaliseringens möjligheter.

Rollbeskrivning
Ekonomienheten är central och påverkar hela myndighetens utveckling. Enheten ansvarar för ekonomi och redovisning och är systemägare för ekonomisystemet. Vinnovas registratur ingår också i ekonomienheten, liksom funktionerna upphandling och inköp. Exempel på löpande uppgifter är bland annat reskontra, redovisning, månadsrapportering, årsbokslut, revision och förvaltning.

Du förväntas driva ett utvecklingsarbete på både strategisk och operativ nivå för samtliga ansvarsområden inom enheten. Särskilt viktigt är att du driver arbetet med digital utveckling och smartare arbetsprocesser. Exempel på utvecklingsarbete är det som rör ekonomisystemet UBW (Agresso) samt att upprätta en inköpsstrategi, inklusive uppföljning och utvärdering.

Tjänsten är placerad inom avdelningen Verksamhetsutveckling och stöd där du också ingår i avdelningens ledningsgrupp. Avdelningen består av sex enheter: Digitalisering, Ekonomi, HR, IT, Juridik och Verksamhetsutveckling.

Som chef har du ett förtroendeuppdrag, det vill säga ett särskilt förtroende att företräda Vinnova som arbetsgivare.

Kvalifikationer
För att kunna trivas i rollen ser vi att du har följande erfarenhet och kunskaper:
Utbildning
• Akademisk examen inom ekonomi eller annan relevant examen
Erfarenhet
• Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom redovisning, bokslut och revision
• Dokumenterad chefserfarenhet
• Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete
Kunskaper
• Mycket goda kunskaper inom kvalificerat ekonomiarbete inom redovisning, bokslut och revision
• God kännedom inom upphandling och registratur
• Goda kunskaper om digitaliseringens möjligheter
Språkkunskaper
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Meriterande
• Erfarenhet från ekonomi och redovisning i offentlig sektor, gärna statlig myndighet
• Erfarenhet av systemförvaltning av ekonomisystem, gärna UBW (Agresso)
• Erfarenhet av upphandlings- och inköpsarbete på strategisk såväl som operativ nivå

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation. För att trivas i den här rollen behöver du vara pedagogisk och ha en förmåga att skapa förståelse för digitaliseringens möjligheter. Du behöver också ha ett starkt driv att leda såväl rutinartat som utvecklingsorienterat arbete.

Du tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap och skapar förutsättningar för dina medarbetare genom att involvera och engagera. Du är lyhörd för verksamhetens behov och vågar utmana invanda mönster för att fortsätta utveckla organisationen.

För att lyckas i rollen är du bra på att bygga relationer samtidigt som du har en stark integritet. Du har en vilja att omvärldsbevaka och lära dig från din omgivning. Som person har du lätt för att kommunicera, samarbeta och bemöta andra personer på ett professionellt och trevligt sätt.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla ar-betstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Daniel Rencrantz, avdelningschef för Verksamhetsutveckling och stöd, via telefon 08-473 3184 eller e-post daniel.rencrantz@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Fransén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss senast 2022-12-27. Du ansöker via vår rekryteringsportal där du besvarar några frågor och bifogar ditt CV. Bifoga inte personligt brev.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Koordinerande administratör till Sveriges innovationsmyndighet

Administrativ assistent
Läs mer Nov 28
Vill du arbeta i en omväxlande miljö med både svenska och internationella kontakter? Har du systemvana och talang inom administration och samordning? Vi söker dig som vill arbeta för en hållbar utveckling i det nya digitala samhället.

Vi erbjuder
För dig som vill utvecklas i en administrativ och koordinerande roll erbjuder vi ett spännande arbetsfält och varierade arbetsuppgifter.

Hos oss välkomnas du till ett engagerat team som är generösa med sina kunskaper. Vi arbetar tillsammans för att ligga i framkant och kunna möta viktiga samhällsutmaningar, främst genom riktade satsningar inom innovation och digitalisering.

Du kommer att arbeta i en internationell miljö som ger dig nya kunskaper och insikter. För dig med initiativförmåga finns goda möjligheter att påverka både din egen roll och myndighetsgemensamma administrativa processer.

På Vinnova värnar vi om våra anställdas välmående och du erbjuds flexibla arbetstider, betalda friskvårdstimmar och kompetensutveckling. Vi har en unik kultur som speglar det vi arbetar med.

Rollbeskrivning
Vinnova finansierar nyskapande forskning och utveckling för att stärka svenska företag och projekt, både i nationella och internationella samarbeten.

Som koordinerande administratör ansvarar du för att stödja kollegor och ledningsgrupp med planering, samordning och administration. Du ingår i ett nätverk av administratörer som har många kontakter internt på myndigheten och även externt med svenska och utländska aktörer.

Rollen kan innebära cirka 4 - 6 resor inom Sverige per år.

I ditt uppdrag ingår att:

• Ansvara för att administrera, koordinera och kvalitetssäkra administration, kopplat till våra projekt och insatser.
• Stötta och coacha handläggare i våra administrativa processer, som innebär rapportering, ekonomisk uppföljning, beslutsunderlag och fakturahantering.
• Ha kontakt med våra externa bedömare och med dem som söker finansiering hos Vinnova.
• Koordinera, förbereda och assistera i samband med event såsom möten, konferenser, resor och seminarier.
• Dokumentera och skriva mötesprotokoll, både på svenska och engelska.
• Bidra till förbättring och utveckling av Vinnovas administrativa processer och stödsystem.
• Samordna och sammanställa information och säkerställa att den sprids internt och externt, exempelvis genom att vidarebefordra minnesanteckningar eller skriva inlägg till Vinnovas webbsida.

Kvalifikationer
Utbildning:
- Gymnasieexamen
Erfarenhet:
- Minst två års erfarenhet där administrativa arbetsuppgifter av liknande karaktär varit en central del av ditt uppdrag.
- Erfarenhet av att självständigt koordinera olika uppgifter eller projekt.
- Uppdaterad erfarenhet av att arbeta i en servicefunktion.
- Erfarenhet av ekonomisystem och/eller ärendehanteringssystem.
Språkkunskaper:
- Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
Systemkunskaper:
-Goda kunskaper i Microsoft Office (särskilt Powerpoint, Word och Excel).

Meriterande:
- Akademisk examen eller eftergymnasial utbildning.
- Arbetslivserfarenhet av ekonomiadministration exempelvis fakturahantering och kostnads- eller budgetuppföljning.
- Arbetslivserfarenhet av administration i statlig eller offentlig verksamhet, så som ärendehantering och diarieföring.
- Erfarenhet av att ha anordnat möten, konferenser, seminarier eller liknande aktiviteter.
- Erfarenhet av att ha drivit utveckling, förändring eller förbättring av processer.
- Kunskaper i Microsoft Office 365 (särskilt Teams).
- Kunskaper i andra digitala verktyg och system, till exempel Menti, Qlik Sense eller ekonomisystemet Agresso/Unit Business World (UBW).
- Kunskap eller intresse för forskning, innovation och utveckling.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som är du lösningsorienterad och initiativrik, med intresse för att utveckla och förbättra de administrativa processerna. Vi ser gärna att du är proaktiv, självgående och kan hantera flera parallellt pågående uppgifter. Som person är du samtidigt kvalitetsmedveten, strukturerad och noggrann.

Du motiveras av att se hur ditt arbete ger resultat och i förlängningen gör skillnad för Sverige och för en hållbar framtid. Du kan prioritera och planera med utgångspunkt i verksamhetens behov. Du är bekväm med att arbeta i en föränderlig miljö. Har du intresse för teknik samt förmåga att lära dig nya digitala verktyg är det en fördel.

Vidare tycker du om att arbeta tillsammans med andra. Du är bra på att ta kontakt och bygga relationer både internt och externt. Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är ett vikariat som löper fram till 2023-08-31. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Fredrik Friberg, enhetschef på avdelningen Internationellt samarbete, via telefon 08-473 3010 eller e-post fredrik.friberg@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Fransén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-12-19.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Nationell kontaktperson för Horisont Europa

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 28
Vill du medverka till Sveriges deltagande i världens största satsning på forskning och innovation - Horisont Europa? Har du kunskap om satsningen och hur forskning och innovation kan bidra till att lösa samhällsutmaningar? Har du lätt för att skapa kontakter i internationella nätverk? Vi söker dig som ser värdet av storskaliga satsningar för att tackla globala samhällsutmaningar.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande tjänst där du får vara med och bidra till svenska framgångar och innovationskraft i ett globalt perspektiv. Vårt uppdrag är att öppna upp för innovation som gör skillnad.

Avdelningen Internationellt samarbete består idag av trettio engagerade experter på internationalisering. Vi söker dig som vill stärka och stödja teamets arbete. Du kommer att ha en omväxlande roll med möjlighet att ta del av den senaste utvecklingen, samtidigt som du breddar din kompetens och ditt nätverk.

Organisationskulturen präglas av många spännande kontakter och samarbeten, ett inkluderande ledarskap, förtroende och frihet under ansvar.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
I ditt uppdrag kommer du att informera om erbjudanden om finansiering (utlysningar) inom Horisont Europa. Du planerar och genomför digitala och fysiska informationsmöten, kurser och workshoppar där du kan nå dem som vill söka bidrag inom programmet. Du stödjer svenska deltagare genom att förklara villkoren i EU:s program och hur en ansökan går till.

Arbetet innebär tät kontakt med det svenska innovations- och forskarsamhället; genom universitetens och institutens forskarservice men också genom stödfunktioner hos regionerna, inkubatorer, science parks, branschorganisationer och enskilda aktörer.

I din roll kommer du att ha ett särskilt fokus på något av Horisont Europas kluster. Du kommer att vara en kontaktpunkt och koordinator för storskaliga forsknings- och innovationssatsningar. Vidare handlägger du innovationsprojekt i våra nationella satsningar och stöttar i arbetet med verksamhetsövergripande initiativ.

Kvalifikationer
Utbildning:
- Akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område.
Erfarenhet:
- Mer än tre års arbetslivserfarenhet från relevant verksamhet.
- Arbetslivserfarenhet inom myndighet i roller som inneburit deltagande i europeiskt samarbete.
- Erfarenhet från en generalistroll och strategiskt koordineringsansvar.
Kunskaper:
- God kunskap om det svenska forsknings- och innovationssystemet.
- God kunskap om EU:s forsknings- och innovationsprogram.
Språkkunskaper:
- Mycket god kunskap i både svenska och engelska, i tal och skrift.

Meriterande:
- Erfarenhet av arbete inom ett annat EU-land.
- Erfarenhet av arbete inom EU-organisationen med expertmyndigheter och externa utförare.
- Erfarenhet av forskning som forskare eller som forskningsfinansiär.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som har ett starkt engagemang och förmåga att självständigt möta olika situationer i en internationell miljö. Du visar intresse för sökanden från olika sektorer och deras förutsättningar och utgångspunkter. I mötet med andra är du initiativtagande, lyhörd och diplomatisk. Du trivs som bäst när du får använda din entusiasmerande förmåga och är genuint intresserad av att samordna och hjälpa andra att förstå och lyckas.

För att trivas i rollen behöver du ha en god kommunikationsförmåga och lockas av att hålla presentationer i olika forum. Du behöver vara bekväm med att ha både enskilda samtal och att stå inför åhörare. Med din analytiska förmåga är du också skicklig på att prioritera och strukturera. Du bidrar till att identifiera möjligheter inom EU:s ramprogram och förmedla dem pedagogiskt till målgruppen.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Fredrik Friberg, enhetschef på avdelningen Internationellt samarbete, via telefon 08-473 3010 eller e-post fredrik.friberg@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Fransén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-12-19. Till ansökan bifogas ett examensbevis.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare inom hälsa och life science med fokus på EU-finansiering

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 21
Vinnovas vision är att Sverige är en innovativ kraft i en hållbar värld. Vi stödjer forskning och innovation inom hälsa och life science via nationella och internationella satsningar. Vill du bidra till forskning, innovation och lösning av systemutmaningar i ett internationellt perspektiv? Då kan du vara den vi söker.

Vi erbjuder
För dig med god insikt i life science och hälsa och med erfarenhet av internationell forsknings- och innovationsfinansiering erbjuder vi en spännande tjänst. Du kommer att ingå i ett kompetent team som arbetar med internationella program inom hälsa och life science. Du får möjlighet att göra skillnad i centrum av Sveriges innovationssystem och samtidigt bredda ditt nätverk nationellt och internationellt.

På Vinnova tar vi vara på idéer och uppmuntrar till diskussion och delaktighet. Vi har en stimulerande arbetsmiljö och kultur som är formad utifrån värden som respekt, ansvarstagande och mod. Våra moderna kontorslokaler är centralt belägna nära Stockholms central.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Du kommer främst att arbeta inom området Hållbar precisionshälsa, men ditt arbetsfält kan även inbegripa andra delar av organisationen. Tillsammans med kollegorna utformar du Vinnovas erbjudanden om stöd till innovation, med särskilt fokus på EU-finansiering.

I ditt arbete fokuserar du framför allt på Horisont Europas erbjudanden om finansiering och deras partnerskapsprogram, samt småföretagsprogrammet Eurostars. Du har ansvar för Vinnovas arbete med några av dessa satsningar, vilket betyder att du kommer få god insikt i våra processer.

En central uppgift blir att arbeta med satsningar som är kopplade till de europeiska partnerskapsprogrammen inom hälsa och life science. Du kommer att delta i internationella möten där partnerskapens innehåll utformas. Du leder dialoger med aktörer som deltar eller vill delta. Du har även ansvar för att planera, genomföra, administrera och följa upp erbjudanden där Vinnova finansierar deltagandet för svenska aktörer.

En handläggares roll och arbetsuppgifter är mångfacetterade. En del uppgifter ställer höga krav på kreativitet och nyskapande medan andra styrs av tydliga regler. I ditt uppdrag representerar du Vinnova nationellt och internationellt. Du håller dig uppdaterad genom att möta och samla aktörer, delta på konferenser, läsa rapporter och omvärldsbevaka. Du handlägger också Vinnovas bidragsfinansiering till forsknings- och innovationsprojekt där du har en tät kontakt med externa projektledare.

Kvalifikationer
Utbildning
- Akademiska studier inom ett för tjänsten relevant område.
Erfarenhet och kunskap
- Erfarenhet av arbete med EU:s forskningsfinansiering, till exempel genom arbete med utformning av EU:s erbjudanden på kommissionen, eller genom deltagande i EU-projekt eller handledning av andra som sökt EU-medel.
- Erfarenhet inom hälsa och life science som givit förståelse för utveckling av innovationer.
- Erfarenhet av självständigt arbete med att leda, driva och administrera komplexa arbeten som kräver intern koordinering och förståelse för externa aktörers perspektiv och behov.
- Stor vana vid att hålla presentationer och företräda en verksamhet inför representanter och beslutsfattare.
Språkkunskaper
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Meriterande
- Erfarenhet av att representera Sverige i forsknings- och innovationsfrågor internationellt.
- God förståelse för hela värdekedjan inom hälsa (från idé- och forskningsstadiet till den faktiska användningen inom vården/omsorgen/samhället).
- God förståelse för hur samverkan sker mellan akademi, näringsliv, offentlig sektor och civilsamhället.
- Erfarenhet av arbete på någon EU-institution.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

- Du är öppen för nya arbetssätt och van vid att möta olika situationer i en internationell miljö.
- Du sätter dig snabbt in i nya områden och ser komplexa sammanhang kring exempelvis europeiska processer eller dokumentation.
- Du tycker att administration är en självklar del av arbetet och är intresserad av att driva processer från start till mål.
- Du bidrar genom att identifiera framkomliga vägar och driver konkret arbetet framåt.
- Du anpassar din kommunikation efter målgruppen och bemöter andra på ett pedagogiskt och professionellt sätt.
- Du har god förmåga till samarbete, är prestigelös, nyfiken och lyhörd för andras kompetens.

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att Elisabet Nielsen, enhetschef på avdelningen Hälsa, via telefon 08-473 3107 eller e-post elisabet.nielsen@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2022-12-12.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare inom hälsa till Sveriges innovationsmyndighet

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 9
Hur kan innovation skapa bättre förutsättningar för att var och en ska leva hälsosamma liv? På Vinnova arbetar vi med att öppna upp för innovationer som gör skillnad för en hållbar omställning i Sverige och i världen.

Precisionsmedicin och hälsodata öppnar upp för forskning och innovation som gör skillnad. Det kan handla om att öka träffsäkerheten i prevention och behandling, att effektivisera vårdprocesser såväl som att öka individens delaktighet i sin egen hälsa.

För att åstadkomma detta behövs större samsyn och samordning kring allt från utveckling av teknik och produkter till ändamålsenliga regelverk och ekonomiska modeller.

Vinnova söker dig som kan bidra till mer innovation i den samordningen.

Vi erbjuder
Vi erbjuder omväxlande tjänster inom ett högaktuellt område. Här får du ta del av den senaste utvecklingen och medverka till nya lösningar, samtidigt som du breddar ditt nätverk.

På Vinnova uppmuntrar vi ett ständigt lärande och att ta vara på idéer. Arbetet präglas av spännande möten och samarbeten med olika sektorer och discipliner.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Du kommer framför allt att arbeta inom området Hållbar precisionshälsa men ditt arbetsfält kan även inbegripa andra delar av organisationen. Tillsammans med kollegorna utformar du Vinnovas erbjudanden om stöd till innovationsprojekt. Arbetet innebär både strategiska och administrativa moment.

I din roll har du kontakt med aktörer från akademi, näringsliv, ideella organisationer och offentlig sektor. Du mobiliserar och stödjer dessa för att skapa förnyelse och främja erfarenhetsutbyte och samverkan.

Vinnova fungerar som expertmyndighet vilket innebär att du som handläggare företräder Vinnova nationellt och internationellt, exempelvis inom olika internationella program. Du informerar om Vinnovas aktiviteter, satsningar och resultat.

Genom ett aktivt nätverk och omvärldsbevakning håller du dig uppdaterad inom ditt område och återkopplar till organisationen.

Kvalifikationer
Utbildning:
- Akademiska studier inom hälsa eller annat relevant område.
Erfarenhet:
- Arbetslivserfarenhet från flera sektorer (privat/offentlig/akademi) inom forskning och innovation kopplad till hälsa.
- Erfarenhet av att skriva rapporter.
- Erfarenhet av att arbeta i tvärsektoriella/tvärvetenskapliga och långsiktiga initiativ.
Kunskaper:
- Mycket god förståelse för hela värdekedjan inom hälsa (från idé- och forskningsstadiet till den faktiska användningen inom vården/omsorgen/samhället).
- God förståelse för hur samverkan sker mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor samt för dessa sektorers olika utgångspunkter och intressen.
- God systemkunskap och omvärldsbevakning inom hälsa.
- God kunskap om frågeställningar kring regelverk och policy för forskning, innovation och implementering av precisionshälsa.
- Mycket goda kunskaper i Microsoft Office och förmåga att presentera inför publik.
Språkkunskaper:
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande:
- Akademisk examen inom hälsa.
- Expertkunskap inom hälsodata och precisionsbehandlingar.
- Erfarenhet från myndighetsarbete.
- Kunskaper om registerforskning, kliniska prövningar, nya prövningsmodeller.
- Kunskap om juridiska utmaningar kring precisionshälsa.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

För att lyckas i rollen behöver du självständigt kunna möta olika situationer i en nationell och internationell miljö. Du arbetar flexibelt och behovsanpassat utifrån varje given situation. Du kan snabbt sätta dig in i komplexa kunskapsområden och sammanhang.

Som person är du prestigelös och motiveras av att samarbeta med andra, såväl internt som externt. Du skapar och bibehåller goda relationer. Du trivs med att arbeta långsiktigt. Samtidigt har du förmåga att skapa en god struktur som möjliggör hantering av flera parallellt pågående uppgifter.

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Vi söker två medarbetare:
- En tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.
- Ett vikariat till och med 2023-12-31.
Båda tjänsterna är med start så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Laurent Saunier, enhetschef på avdelningen Hälsa, via telefon 08-473 3108 eller e-post laurent.saunier@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2022-11-30.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare för Vinnovas globala innovationssamverkan

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 15
Är du intresserad av innovation och nya lösningar på en internationell nivå? Vill du arbeta med att skapa relationer mellan olika aktörer globalt? Vi söker en kollega som kan bidra i vårt globala innovationsarbete.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en spännande roll där du får vara med och stärka vårt samarbete med strategiskt viktiga länder. 

Idag är vi trettio personer på avdelningen Internationellt samarbete, som tillsammans är Vinnovas experter på internationalisering. Vi söker nu en medarbetare som vill bli en del av vårt team och tillsammans med oss göra skillnad i det globala innovationsarbetet.

Du kommer att bredda ditt nätverk och arbeta tvärsektoriellt med engagerade kollegor i ett öppet och innovativt arbetsklimat. Det internationella perspektivet är centralt i Vinnovas prioriterade uppdrag och arbete. 

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Som handläggare med fokus på internationalisering och samverkan har du en samordnande roll i vårt internationella arbete. Du kommer att arbeta med att implementera och följa upp Vinnovas internationaliseringsstrategi. 

Tillsammans med dina kollegor och våra utsända i Silicon Valley och Tel Aviv kommer du att utforma, utveckla och sprida våra internationella erbjudanden till stöd för forsknings- och innovationsprojekt. I din roll ansvarar du för stora event såsom Sweden Innovation Days. 

Internt på myndigheten arbetar du med att stärka upp de team som idag är involverade i internationella samarbeten. Du ansvarar för genomförande av satsningar som bidrar till strategiskt relationsbyggande och långsiktigt innovationsfrämjande internationellt. 

I din roll arbetar du med systerorganisationer i världen för att upprätta samarbeten mellan olika aktörer. Dina samarbetspartners kommer att vara företag, lärosäten, forskningsinstitut, inkubatorer, myndigheter och regeringskanslier. 

Kvalifikationer
Utbildning:
- Akademiska studier inom ett för tjänsten relevant område.
Erfarenhet:
- Minst fem års arbetslivserfarenhet med strategiskt relationsbyggande och innovationsfrämjande.
- Erfarenhet av internationellt arbete med inriktning på näringsliv samt bilaterala relationer internationellt.
- Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation såsom myndighet eller departement, alternativt en innovationsfrämjande organisation med koppling till Vinnovas uppdrag och inriktning.
- Erfarenhet av projektledning.
- Erfarenhet av att leda eller planera stora internationella event.
Kunskap:
- Mycket god kännedom om främjandesystemet inom innovation och internationalisering samt det svenska forsknings- och innovationssystemet.
Språkkunskaper:
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. 

Meriterande:
- Erfarenhet som entreprenör, rådgivare eller konsult inom innovation eller internationellt samarbete.
- Ett etablerat nätverk kopplat till främjandesystemet inom innovation och internationalisering samt det svenska forsknings- och innovationssystemet. 

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som har ett starkt driv och engagemang för ditt arbete. Du är van vid att arbeta i en bred generalistroll snarare än nischat mot en enskild sektor eller inriktning. Du är spindeln i nätet och arbetar strukturerat och strategiskt mot uppsatta mål. 

För att trivas i rollen behöver du självständigt kunna möta olika situationer i en internationell miljö. Du är skicklig på att kommunicera, samarbeta och samverka med andra aktörer. Du skapar och bibehåller goda relationer. Du är initiativtagande i möten och har byggt upp ett stort nätverk. 

Vidare tycker du om att arbeta flexibelt och behovsanpassat utifrån varje given situation. Du kan växla mellan möten med små teknikföretag och policydiskussioner på departementet. Du kan också kombinera arbetsuppgifter som att tänka strategiskt, hålla möten och presentationer och skriva avtal. 

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete. 

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor. 

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley. 

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här 

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Karin Rydén via telefon 08-473 3116 eller e-post karin.ryden@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp. 

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036. 

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2022-12-07. Till ansökan bifogas betyg eller intyg av relevans för tjänsten.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare till Vinnovas internationella innovationsarbete

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 15
Är du intresserad av innovation och nya lösningar på en internationell nivå? Vill du arbeta med att skapa relationer mellan olika aktörer globalt? Vi söker en kollega som kan bidra i vårt globala innovationsarbete. 

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en spännande roll där du får vara med och stärka vårt samarbete med strategiskt viktiga länder. 

Idag är vi trettio personer på avdelningen Internationellt samarbete, som tillsammans är Vinnovas experter på internationalisering. Vi söker nu en medarbetare som vill bli en del av vårt team och tillsammans med oss göra skillnad i det globala innovationsarbetet. 

Du kommer att bredda ditt nätverk och arbeta tvärsektoriellt med engagerade kollegor i ett öppet och innovativt arbetsklimat. De internationella perspektiven är centrala i flertalet av Vinnovas prioriterade områden. 

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
På Vinnova arbetar vi med att identifiera, etablera och stärka internationella relationer och samarbeten. Du kommer bistå brett i arbetet för våra samarbeten med olika länder och områden. 

Som handläggare för internationalisering och innovation utvecklar och sprider du Vinnovas internationella erbjudanden, till stöd för forsknings- och innovationsprojekt. Du kommer att handlägga projekt och föra dialog med externa aktörer. Du kommer även att planera och genomföra event och andra aktiviteter och sedan följa upp effekten av aktiviteterna. 

Internt på Vinnova kommer du att samarbeta med personer från flera avdelningar och stärka upp de team som idag är involverade i internationella samarbeten. 

Kvalifikationer
Utbildning:
- Akademiska studier inom ett för tjänsten relevant område.
Erfarenhet:
- Minst två års arbetslivserfarenhet med internationella samarbeten och innovationsfrämjande.
Kunskap:
- God kännedom om främjandesystemet inom innovation och internationalisering samt det svenska forsknings- och innovationssystemet.
Språkkunskaper:
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. 

Meriterande:
- Erfarenhet av internationellt arbete med inriktning på näringsliv samt bilaterala relationer internationellt.
- Erfarenhet att arbeta i en politiskt styrd organisation såsom myndighet eller departement, alternativt en innovationsfrämjande organisation med koppling till Vinnovas uppdrag och inriktning.
- Erfarenhet av projekthantering och uppföljning av verksamhet.
- Ett nätverk kopplat till främjandesystemet inom innovation och internationalisering samt det svenska forsknings- och innovationssystemet. 

Personliga förmågor
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation. 

Vi söker dig som har ett starkt driv och engagemang för ditt arbete. Du är bekväm med att arbeta i en bred generalistroll snarare än nischat mot en enskild sektor eller inriktning. Du har helhetsperspektiv, omdöme, integritet och arbetar strukturerat. 

Du är skicklig på att kommunicera, samarbeta och samverka med andra aktörer. Du skapar och bibehåller goda relationer. 

Vidare tycker du om att arbeta flexibelt och behovsanpassat utifrån varje given situation. Du kan växla mellan möten med små teknikföretag och policydiskussioner på Näringsdepartementet. Du kan också kombinera arbetsuppgifter som att tänka strategiskt, hålla möten och presentationer och skriva avtal. 

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete. 

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor. 

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley. 

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här 

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Karin Rydén via telefon 08-473 3116 eller e-post karin.ryden@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp. 

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036. 

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2022-12-07. Till ansökan bifogas betyg eller intyg av relevans för tjänsten.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Jurist till Vinnova - Sveriges innovationsmyndighet

Verksjurist
Läs mer Okt 27
Är du intresserad av juridik kring forskning och innovation? Då kan Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, vara en arbetsplats som passar dig. Vårt uppdrag är att främja hållbar tillväxt och stärka Sveriges konkurrenskraft genom att öppna upp för forskning och innovation.

Vi erbjuder
Vinnova är en modern myndighet med stort fokus på hållbarhet, både ur ett internt och ett externt perspektiv. Vi arbetar i ett aktivitetsbaserat kontor som är beläget nära Stockholms central. Vi tror på självledarskap och erbjuder våra anställda en god balans mellan arbete och fritid.

Här får du möjlighet att arbeta brett med myndighetens alla juridiska frågor. Du ingår i Vinnovas juristenhet som har övergripande ansvar för att ge hela verksamheten stöd i juridiska frågor. Vi är ett team på sju jurister och vi arbetar mestadels med frågor kring statligt stöd och offentlig rätt.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
I rollen som jurist ger du rättsligt stöd till hela organisationen och du arbetar med många olika yrkeskategorier. Det innebär att du ger internt stöd i olika juridiska frågor, ofta med fokus på statsstöd, sekretess och förvaltningsrätt. Arbetet omfattar rådgivning, policyutveckling, information och utbildning.

Du kommer att delta i kvalitetssäkring av Vinnovas erbjudanden om finansiering (utlysningar) och granska Vinnovas avtal, beslut och riktlinjer med mera. Dessutom stödjer du organisationen vid handläggning av bidragsärenden och sekretessfrågor.

Tjänsten innebär både självständigt arbete och arbete i team. I din roll bidrar du med förbättringar och kvalitetssäkring i hela verksamheten.

Kvalifikationer
Utbildning: Juristexamen (jur.kand.)
Erfarenhet: Flera års erfarenhet från juridiskt arbete med exempelvis statsstödsregler, offentlig rätt eller allmän affärsjuridik.
Kunskaper: Djup kunskap i något eller några av ovan nämnda rättsområden.
Språkkunskaper: Mycket god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftigt på svenska som engelska.

Meriterande: Erfarenhet av juridiken kring forskning och innovation, EU:s ramprogram, bidragsfinansiering eller något annat område som har nära anknytning till Vinnovas kärnverksamhet.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Vi söker dig som är självständig, strukturerad och har hög integritet. Du har förmåga att förena din juridiska erfarenhet med att snabbt sätta dig in i och förstå olika verksamheter och problemställningar. Du är trygg i din roll, lösningsorienterad och prestigelös och du har bra förmåga att skapa nya relationer, samarbeta och kommunicera.

Utöver den statliga värdegrunden delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning vid nyanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm och filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Här eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta chefsjurist Anna Oback via telefon 08-473 3259 eller e-post anna.oback@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Skicka din ansökan till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-11-24.

Du som söker kommer via ansökningssystemet att få svara på några urvalsgrundande frågor gällande dina kvalifikationer.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare inom hållbar industri med inriktning mot miljö och hållbarhet

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 4
Har du ett brett intresse för teknik, innovation och industri? Vill du arbeta med satsningar mot en klimatneutral och cirkulär produktion för att stärka en hållbar industriell utveckling i Sverige? Då kan detta vara tjänsten för dig.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande och omväxlande tjänst där du bidrar till en hållbar framtid genom satsningar på ny teknik och innovation inom industrisektorn. Vi öppnar upp för hållbara varor, tjänster och lösningar genom stöd till innovationsprojekt och samverkan mellan industri och forskning.

Här får du möjlighet att arbeta inom ett brett fält med många externa och interna kontakter och med goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi har ett öppet och innovativt arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Som handläggare inom avdelningen Industriell utveckling stödjer du forskning och utveckling, kunskapsutbyte och samverkan som leder till ökad resurseffektivitet, social hållbarhet och klimatneutralitet i hela den industriella värdekedjan.

Du kommer främst att arbeta inom Vinnovas område Hållbar Industri. Du kan också komma att arbeta med internationella program och internationella samarbeten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att handlägga bidragsprojekt, föra dialog med externa projektledare samt följa upp resultaten av de projekt vi finansierar. En del i arbetet kommer vara att administrera våra program och att tillsammans med andra handläggare och områdesledning utveckla Vinnovas satsningar. Du kommer att vara med och ta fram policy- och faktaunderlag inom det industriella området.

Vi lägger stort fokus på svensk industris potential att leda omställningen till en mer hållbar industri både inom och utanför landets gränser.

Kvalifikationer
Utbildning:
- Relevant akademisk utbildning, exempelvis civilingenjörsutbildning eller annan relevant inriktning inom miljö och hållbarhet inom det industriella området.
Erfarenhet:
- Några års arbetslivserfarenhet med anknytning till miljö och hållbarhet inom det industriella området.
- Minst ett par års arbetslivserfarenhet där samverkan med andra aktörer varit en central del av dina arbetsuppgifter.
- Erfarenhet av att självständigt leda mål- och resultatinriktade projekt.
Kunskaper:
- God kunskap och förståelse om industriella utmaningar, aktörer och trender.
- God kunskap gällande samverkan mellan företag, universitet/högskolor och forskningsinstitut.
Språkkunskaper:
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Meriterande:
- Relevant forskarutbildning eller erfarenhet inom forskning och innovation.
- Erfarenhet av samarbeten i eller med andra myndigheter eller forskningsfinansiärer.
- Erfarenhet av internationell samverkan inom forskning och innovation.
- Erfarenhet av arbete med de globala hållbarhetsmålen.
- God kunskap om det svenska innovationssystemet.
- Ett etablerat nätverk inom industrisektorn.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som har ett brett intresse för teknik och innovationers betydelse för en hållbar industriell utveckling. Du förväntas hålla dig uppdaterad på bredden inom området och följa teknik- och policyutveckling. Som person är du nyfiken, initiativrik och lösningsorienterad.

För att trivas i rollen behöver du vara samarbetsorienterad och intresserad av att knyta kontakter och bygga nätverk. Samverkan är en central del av rollen så det är viktigt att du har förståelse för samverkan mellan företag, universitet och forskningsinstitut. Du är van att bemöta skiftande förväntningar från olika parter. Eftersom du representerar Vinnova i olika sammanhang bör du vara van vid och bekväm med att presentera inför en grupp.

Därtill har du ett genuint engagemang i ditt arbete, som visar sig i din förmåga att ta ansvar, göra snabba återkopplingar och självständigt driva ditt arbete framåt. Du har förmåga att skapa en god struktur som möjliggör flexibilitet och hantering av flera parallellt pågående uppgifter.

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Enhetschef Peter Åslund nås på telefon 08-473 3049 eller e-post peter.aslund@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-09-05. Vänligen bifoga examensbevis, betyg eller intyg som styrker din akademiska utbildning.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare med ansvar för Fordonsstrategisk Forskning och Innovation

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 8
Vill du leda en av Sveriges största och viktigaste satsningar inom forskning och innovation? Fordonsstrategisk Forskning och Innovation, FFI, är ett samarbete mellan staten och fordonsindustrin för att driva på omställning till ett hållbart transportsystem.

Vi söker en handläggare som kan ansvara för FFI:s kansli.

Vi erbjuder
För dig som vill ta del av den senaste utvecklingen inom forskning och innovation inom transport- och mobilitetsektorn erbjuder vi en spännande tjänst. Arbetet präglas av spännande möten och samarbeten med olika sektorer och discipliner. Du breddar ditt nätverk i Sverige och internationellt.

Vid din sida kommer du att ha engagerade kollegor med specialistkompetens inom flera områden. På Vinnova har vi ett öppet och innovativt arbetsklimat där idéer, diskussioner och ett ständigt lärande uppmuntras. Vår arbetsplats är formad utifrån vår värdegrund.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Transportsystemet är en viktig samhällsfunktion. Utvecklingen inom vägtransporter och svensk fordonsindustri har stor betydelse för hållbar tillväxt i Sverige. Rörlighet för gods och personer utgör en förutsättning för välfärdssamhället. Samtidigt medför dagens system en rad utmaningar såsom emissioner, trängsel, hälsoeffekter och ineffektivitet.

FFI är ett samarbete mellan staten (Vinnova, Trafikverket och Energimyndigheten) och fordonsindustrin (Scania CV AB, AB Volvo, Volvo Car Group och FKG - Fordonskomponentgruppen) kring finansiering av innovation och utveckling som ska bidra till omställningen av transportsystemet. Satsningen innebär forskning och utveckling för cirka en miljard kronor per år, varav hälften finansieras med statliga medel.

Vi söker dig som kan leda detta viktiga forskningsprogram och ansvara för kansliet. Arbetsuppgiften innebär att du tillsammans med ett väl fungerande team leder och driver programmet och dess delprogram, samt att du själv utför arbete i Vinnovas kärnprocess, till exempel genom handläggning av projekt. I arbetet ingår att bistå FFI:s externa styrelse med underlag och analyser.

Kvalifikationer
Utbildning:
- Akademisk utbildning inom ett för tjänsten relevant område.
Erfarenhet:
- Flera års dokumenterad ledarerfarenhet av att leda andra i team.
- Minst fem års arbetslivserfarenhet, gärna kring hållbarhet och innovation inom transportsektorn och mobilitetsområdet.
- Erfarenhet av att självständigt arbeta med resultatinriktade projekt för att nå komplexa mål där integration av perspektiv från olika aktörer krävs.
- Erfarenhet av att leda utveckling och komplexa processer i ett föränderligt sammanhang.
- Erfarenhet av att arbeta med budget och planering på ett strukturerat och systematiskt sätt.
- Erfarenhet av att företräda en verksamhet inför samarbetspartners, kunder och beslutsfattare.
- Vana vid att kommunicera kring komplexa frågor på ett lättförståeligt sätt.
Språkkunskaper:
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer
-Fördjupad kunskap eller erfarenhet inom ett för tjänsten relevant område, exempelvis inom fordonsindustrin, offentlig sektor, Regeringskansliet, transportområdet, trafik- och samhällsplanering, policy-, miljö- eller klimatfrågor.
- Erfarenhet av att arbeta inom det svenska forskning- och innovationssystemet.
- Ett etablerat nätverk inom ett relevant område, i Sverige eller internationellt.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som trivs som bäst när du får arbeta tvärvetenskapligt i en innovativ och föränderlig miljö. Du har helhetsperspektiv och kan sätta dig in i nya områden. Du trivs med att växla mellan strategiska och operativa uppgifter. Att proaktivt komma med initiativ, förnya och förändra faller sig naturligt för dig. Du har förmåga att prioritera och driva ditt arbete framåt.

För att lyckas i rollen är det viktigt att kunna samarbeta med andra, både internt på Vinnova, med andra svenska organisationer och internationellt. Du trivs i sociala sammanhang och är van vid att presentera inför grupp. Du anpassar kommunikationen efter åhörarna på ett pedagogiskt och professionellt sätt.

I din roll kommer du att möta specialister inom olika funktioner, där analytisk förmåga är en framgångsfaktor. Du har kapacitet att navigera i komplexa strukturer, vilket betyder att du är lyhörd och arbetar situationsanpassat. I den del av ditt arbete som rör administration av offentliga medel arbetar du noggrant.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod, och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Andreas Netz, enhetschef på avdelningen Samhällsutveckling, via telefon 08-473 3086 eller e-post andreas.netz@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022–08-29. Vänligen bifoga examensbevis, betyg eller intyg som styrker din akademiska utbildning.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare med fokus på digital omställning

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 4
Vi söker en medarbetare som vill arbeta brett för samhällets digitala omställning och för en grön omställning av samhället. Vill du vara med och leda den utvecklingen? Är du intresserad av framtidens teknik och lösningar inom digitalisering? Då kan du vara den vi söker.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst där du hamnar mitt i innovations-Sverige. På Vinnova öppnar vi nya vägar för svensk innovation kopplat till data som möjliggörare och till internationell samverkan med EU:s forsknings- och innovationsprogram. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för Sveriges framtid.

Vinnova finansierar forskning och innovation som bidrar till en hållbar digital omställning av samhälle och näringsliv. Det kan handla om exempelvis artificiell intelligens (AI), data och datadelning, eller möjliggörande teknikområden som skapar förutsättningar för hållbar omställning.

Vid din sida kommer du att ha kollegor med ett starkt samhällsengagemang och specialistkompetens inom flera områden. Här finns goda möjligheter till personlig utveckling och att utveckla ditt nätverk. Vi har ett öppet och innovativt arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras. Våra insatser tas fram i bred dialog med innovationssystemets aktörer.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
I ditt uppdrag kommer du att medverka i planering och utformning av Vinnovas satsningar för digital omställning; särskilt kring data och datadelningsfrågor samt europeiska forsknings- och innovationsprogram som Digital Europe Programme. I rollen ingår att arbeta med omvärldsanalys och att följa utvecklingen som helhet och i enskilda projekt. Vi ser gärna att du vill arbeta datadrivet med analys och uppföljning.

I din roll bedömer och handlägger du projekt med fokus på digital transformation, data och digital teknik. Du samverkar med andra myndigheter och deltar i strategiska dialoger med industri och näringsliv kring forskning och utveckling.

En central uppgift kommer att vara att främja informationsutbyte och samverkan mellan aktörer inom de teknikområden som Vinnova stödjer. Du bidrar till att stärka olika nätverk nationellt och internationellt. Du arrangerar workshops eller bidrar till kunskapsspridning på andra sätt. I din roll representerar du Vinnova nationellt och internationellt i olika sammanhang, exempelvis kopplat till EU-program.

Kvalifikationer
Utbildning:
-Akademisk examen eller motsvarande inom ett område som är relevant för informations- och kommunikationsteknikområdet eller digital transformation.
Erfarenhet:
-Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet inom näringsliv, offentlig sektor eller akademi.
Kunskaper:
-God kunskap inom data, datadelning och artificiell intelligens, samt förståelse för utmaningar och möjligheter som tillgången till data ger för omställning av samhälle och näringsliv.
Språkkunskaper:
-Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Meriterande:
-Erfarenhet inom forskning och innovation.
-Erfarenhet av internationell samverkan och EU:s forsknings- och innovationsprogram (ramprogrammen).
-Erfarenhet av samarbeten i eller med andra myndigheter eller forskningsfinansiärer.
-Erfarenhet av att facilitera utvecklingsprocesser.
-Erfarenhet av ledarskap.
-God kunskap om det svenska innovationssystemet.
-God kännedom om flera branscher och ett etablerat nätverk inom industrin.
-Kompetens kopplat till hållbar näringslivsutveckling.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation. Vi söker dig som är omvärldsorienterad, som ser sammanhang och tar egna initiativ.

För att lyckas i rollen behöver du ha helhetsperspektiv och förmåga att snabbt sätta dig in i nya områden. Du trivs med att arbeta tvärdisciplinärt. Du har en väl utvecklad förmåga att förstå och kommunicera kring komplexa system och sammanhang. Du kan fatta beslut på stora mängder information och skapa fokus kring angelägna frågor.

För tjänsten krävs att du kan driva processer och ditt eget arbete mot resultat. Du balanserar mellan olika målgruppers infallsvinklar och intressen. Som person är du inlyssnande, kommunikativ, pedagogisk och professionell i mötet med andra parter. Strategiskt relationsbyggande och nätverkande känns inte främmande för dig.

Rollen innebär en del administrativa moment, så det är viktigt att du ser betydelsen av den typen av uppgifter. Du kan skapa struktur och ordning i ditt arbete. Du arbetar utifrån utsatta tidplaner och levererar med kvalitet.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Enhetschef Jessica Svennebring nås via telefon, telefon 08-473 3134 eller e-post jessica.svennebring@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-08-22. Till ansökan bifogas ett examensbevis, betyg eller intyg som styrker din akademiska examen eller motsvarande.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare med fokus på internationalisering och innovation

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 4
Är du intresserad av innovation och internationellt samarbete? Vill du arbeta med att skapa relationer mellan aktörer i olika länder? Vi söker en kollega till vårt globala innovationsarbete som vill bidra till att Sverige är en innovativ kraft i arbetet mot en hållbar värld.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en spännande roll där du får vara med och stärka vårt samarbete med strategiskt viktiga länder. I den aktuella tjänsten ligger fokus på samarbeten med USA och Kanada, som också inkluderar vår verksamhet i Silicon Valley.

Idag är vi trettio personer på avdelning Internationellt samarbete, som tillsammans är Vinnovas experter på internationalisering. Vi söker nu en medarbetare som vill bli en del av vårt team och tillsammans med oss göra skillnad i det globala innovationsarbetet.

Du kommer att bredda ditt nätverk och arbeta tvärsektoriellt med engagerade kollegor i ett öppet och innovativt arbetsklimat. De internationella perspektiven är centrala i flertalet av Vinnovas prioriterade områden.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
På Vinnova arbetar vi med att identifiera, etablera och stärka internationella relationer och samarbeten. Tillsammans med dina kollegor och våra utsända i Silicon Valley och Tel Aviv utvecklar och sprider du Vinnovas internationella erbjudanden, till stöd för forsknings- och innovationsprojekt. Du kommer att handlägga projekt, föra dialog med externa projektledare och följa upp effekterna av våra aktiviteter.

Internt på Vinnova kommer du att samarbeta med personer från flera avdelningar och team som idag är involverade i internationella samarbeten. Du kommer att vara en del av ett eller flera av Vinnovas prioriterade områden där du bistår med din kunskap om de internationella aspekterna.

Tillsammans genomför ni insatser som bidrar till strategiskt relationsbyggande och långsiktigt innovationsfrämjande internationellt. Ni arbetar med systerorganisationer i världen för att upprätta samarbeten mellan till exempel företag, akademi, inkubatorer, myndigheter och regeringskanslier.

Kvalifikationer
Utbildning:
-Akademiska studier inom ett för tjänsten relevant område.
Erfarenhet:
-Minst fem års arbetslivserfarenhet med strategiskt relationsbyggande och innovationsfrämjande.
-Erfarenhet av internationellt arbete med inriktning på näringsliv samt bilaterala relationer.
-Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation såsom en myndighet eller ett departement, alternativt en innovationsfrämjande organisation med koppling till Vinnovas uppdrag och inriktning.
-Erfarenhet av projektledning.
Kunskap:
-Mycket god kännedom om främjandesystemet inom innovation och internationalisering samt det svenska forsknings- och innovationssystemet.
Språkkunskaper:
-Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Meriterande:
-Erfarenhet som entreprenör, rådgivare eller konsult inom innovation eller internationellt samarbete.
-Ett etablerat nätverk kopplat till främjandesystemet inom innovation och internationalisering samt det svenska forsknings- och innovationssystemet.

Personliga förmågor
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som har ett starkt driv och engagemang för ditt arbete. Du är van vid att arbeta i en bred generalistroll snarare än nischat mot en enskild sektor eller inriktning. Du har helhetsperspektiv, omdöme och integritet.

För att trivas i rollen behöver du självständigt kunna möta olika situationer i en internationell miljö. Du är skicklig på att kommunicera, samarbeta och samverka med andra aktörer. Du skapar och bibehåller goda relationer. Du är initiativtagande i möten och har byggt upp ett stort nätverk.

Vidare tycker du om att arbeta flexibelt och behovsanpassat utifrån varje given situation. Du kan växla mellan möten med små teknikföretag och policydiskussioner på departementet. Du kan också kombinera arbetsuppgifter som att tänka strategiskt, hålla möten och presentationer och skriva avtal.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Karin Rydén via telefon 08-473 3116 eller e-post karin.ryden@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Vänligen skicka din ansökan via vår rekryteringsportal senast 2022-08-19. Till ansökan bifogas betyg eller intyg av relevans för tjänsten.

I denna rekryteringsprocess använder vi oss av arbetsprover för att hitta medarbetare med rätt förmågor. När vi kallar till intervju kommer vi därför som ett första steg be dig att utforma en PowerPoint-presentation av ditt CV och presentera det under intervjun på engelska.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Nationell kontaktperson för Horisont Europa med fokus på missions

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 8
Vill du medverka till Sveriges deltagande i världens största satsning på forskning och innovation? Är du intresserad av samhällsutmaningar och hur forskning och innovation kan bidra till att lösa dem? Har du lätt för att skapa kontakter i internationella nätverk och kunskap om EU:s forsknings- och innovationsprogram Horisont Europa? Vi söker dig som ser värdet av storskaliga satsningar för att tackla globala samhällsutmaningar.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande tjänst där du får vara med och bidra till svenska framgångar och innovationskraft i ett globalt perspektiv. Vår mission är att öppna upp för innovation som gör skillnad.

Avdelningen Internationellt samarbete består idag av trettio engagerade experter på internationalisering. Vi söker dig som vill stärka och stödja teamets arbete. Du kommer att ha en omväxlande roll som nationell kontaktperson (NCP) med särskilt fokus på EU-kommissionens så kallade missions. Här får du chansen att ta del av den senaste utvecklingen samtidigt som du breddar din kompetens och ditt nätverk.

Organisationskulturen präglas av många spännande kontakter och samarbeten, ett inkluderande ledarskap, förtroende och frihet under ansvar.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
I ditt uppdrag kommer du att informera om erbjudanden (utlysningar) inom Horisont Europa. Du planerar och genomför digitala och fysiska informationsmöten, kurser och workshoppar där du kan nå dem som vill söka bidrag inom programmet. Du stödjer svenska deltagare genom att förklara villkoren i EU:s program och hur en ansökan går till.

Arbetet innebär tät kontakt med det svenska innovations- och forskarsamhället; genom universitetens och institutens forskarservice men också genom stödfunktioner hos regionerna, inkubatorer, science parks, branschorganisationer och enskilda aktörer.

I din roll kommer du att ha ett särskilt fokus på Horisont Europas missions, som är målinriktade och storskaliga forsknings- och innovationsinsatser för att tackla samhällsutmaningar inom cancer, klimatsmarta städer, klimatanpassning, hav och vatten, och markhälsa. Du kommer att ha tät kontakt med expertgrupperna för missions och med övriga nationella kontaktpersoner för Horisont Europa.

Du samordnar det myndighetsgemensamma arbetet för missions och hjälper Vinnovas områdesteam i deras arbete med missions. Vidare handlägger du innovationsprojekt i våra nationella satsningar och stöttar i arbetet med verksamhetsövergripande initiativ och satsningar.

Kvalifikationer
Utbildning: Akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område.
Kunskaper: Goda kunskaper om det svenska forsknings- och innovationssystemet, och om EU:s forsknings- och innovationsprogram.
Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift.

Forskarerfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som har ett starkt engagemang och förmåga att självständigt möta olika situationer i en internationell miljö. Du visar intresse för sökanden från olika sektorer och deras förutsättningar och utgångspunkter. I mötet med andra är du initiativtagande, lyhörd och diplomatisk. Du trivs som bäst när du får använda din entusiasmerande förmåga och är genuint intresserad av att samordna och hjälpa andra att förstå och lyckas.

För att trivas i rollen behöver du ha en god kommunikationsförmåga och lockas av att hålla presentationer i olika forum. Du behöver vara bekväm med att ha både enskilda samtal och att stå inför åhörare. Med din analytiska förmåga är du också skicklig på att prioritera och strukturera. Du bidrar till att identifiera möjligheter inom EU:s ramprogram och förmedla dem pedagogiskt till målgruppen.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Fredrik Hörstedt, chef på avdelningen Internationellt samarbete, via telefon 08-473 3004 eller e-post fredrik.horstedt@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Fransén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-08-15. Till ansökan bifogas ett examensbevis.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Nationell kontaktperson med inriktning mot Horisont Europa

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 8
Vill du medverka till Sveriges deltagande i världens största satsning på forskning och innovation? Är du intresserad av framtidens teknik och lösningar för att tackla globala samhällsutmaningar? Har du lätt för att skapa kontakter i internationella nätverk och kunskap om EU:s forsknings- och innovationsprogram Horisont Europa?

Vi söker dig som är intresserad av ett tidsbegränsat uppdrag fram till den 30 juni 2023.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande tjänst där du får vara med och bidra till svenska framgångar och innovationskraft i ett globalt perspektiv. Vår mission är att öppna upp för innovation som gör skillnad.

Avdelningen Internationellt samarbete består idag av trettio engagerade experter på internationalisering. Vi söker dig som vill stärka och stödja teamets arbete. Du kommer att ha en omväxlande roll i några utvalda områden. Här får du chansen att ta del av den senaste utvecklingen samtidigt som du breddar din kompetens och ditt nätverk.

Organisationskulturen präglas av många spännande kontakter och samarbeten, ett inkluderande ledarskap, förtroende och frihet under ansvar.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Tillsammans med dina kollegor kommer du att arbeta med en bredd av arbetsuppgifter. I ditt uppdrag kommer du framför allt att bistå inom följande områden:

- Analys och utvärdering av det svenska deltagandet i Europeiska institutet för innovation och teknik (European Institute of Technology, EIT). Utveckling av nya samarbetsformer för EIT:s program.
- Arbete med nyhetsbrevet för Horisont Europa samt supportärenden för svenska aktörer i programmen.
- Programkommittéarbetet inom EU:s initiativ ERA Widening, som syftar till att bredda deltagandet i Horisont Europa bland länderna inom EU.
- Vinnovas arbete inom Horisont Europas kluster 6, som omfattar livsmedel, bioekonomi, naturresurser, jordbruk och miljö.

Arbetet innebär tät kontakt med det svenska innovations- och forskarsamhället; genom universitetens och institutens forskarservice men också genom stödfunktioner hos regionerna, inkubatorer, science parks, branschorganisationer och enskilda aktörer.

I rollen kommer du också att handlägga innovationsprojekt i våra nationella satsningar, stötta arbetet i Vinnovas insatsområden och bidra till verksamhetsövergripande initiativ. Inriktning och utformning av denna tjänst sätts utifrån sökandens profil och behovet i Vinnovas prioriterade områden.

Kvalifikationer
Utbildning: Akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område.
Kunskaper: Goda kunskaper om det svenska forsknings- och innovationssystemet, och om EU:s forsknings- och innovationsprogram.
Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift.

Forskarerfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som har ett starkt engagemang och förmåga att självständigt möta olika situationer i en internationell miljö. I mötet med andra är du initiativtagande, lyhörd och diplomatisk. Du trivs som bäst när du får använda din entusiasmerande förmåga och är genuint intresserad av att hjälpa andra att förstå och lyckas.

För att trivas i rollen behöver du ha en god kommunikationsförmåga och lockas av att hålla presentationer i olika forum. Du behöver vara bekväm med att ha både enskilda samtal och att stå inför åhörare. Med din analytiska förmåga är du också skicklig på att prioritera och strukturera. Du bidrar till att identifiera möjligheter inom EU:s ramprogram och förmedla dem pedagogiskt till målgruppen.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid med start tidigast 2022-08-15 till 2023-06-30. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Fredrik Hörstedt, chef på avdelningen Internationellt samarbete, via telefon 08-473 3004 eller e-post fredrik.horstedt@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-08-15. Till ansökan bifogas ett examensbevis.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Nationell kontaktperson för Horisont Europa; fokus teknologi & innovation

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 8
Vill du medverka till Sveriges deltagande i världens största satsning på forskning och innovation? Är du intresserad av framtida teknologier och innovationer? Har du lätt för att skapa kontakter i internationella nätverk och kunskap om EU:s forsknings- och innovationsprogram Horisont Europa? Då kan detta vara en tjänst för dig.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande tjänst där du får vara med och bidra till svenska framgångar och innovationskraft i ett globalt perspektiv. Vår mission är att öppna upp för innovation som gör skillnad.

Avdelningen Internationellt samarbete består idag av trettio engagerade experter på internationalisering. Vi söker dig som vill stärka och stödja teamets arbete. Du kommer att ha en omväxlande roll som nationell kontaktperson (NCP) med särskilt fokus på Europeiska innovationsrådet (European Innovation Council, EIC) och Europeiska institutet för innovation och teknik (European Institute of Technology, EIT). Här får du chansen att ta del av den senaste utvecklingen samtidigt som du breddar din kompetens och ditt nätverk.

Organisationskulturen präglas av många spännande kontakter och samarbeten, ett inkluderande ledarskap, förtroende och frihet under ansvar.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
I ditt uppdrag kommer du att informera om erbjudanden (utlysningar) inom Horisont Europa. Du planerar och genomför digitala och fysiska informationsmöten, kurser och workshoppar där du kan nå dem som vill söka bidrag inom programmet. Du stödjer svenska deltagare genom att förklara villkoren i EU:s program och hur en ansökan går till.

Arbetet sker i nära samarbete med det svenska innovations- och forskarsamhället; med universitetens och institutens forskarservice och SME-supportkontoret på RISE, samt med stödfunktioner hos regionerna, inkubatorer, science parks, branschorganisationer och enskilda aktörer.

I din roll kommer du tillsammans med en kollega ha ett särskilt fokus på det europeiska innovationsrådet som syftar till att ta vetenskapliga idéer till banbrytande innovationer. Detta görs genom att stötta både forskning kring nya teknologier, samt hjälpa innovativa små och medelstora företag (SMF) att skala upp internationellt. Särskilt fokus kommer också att ligga på program och möjligheter inom EIT.

Du kommer att arbeta tillsammans med andra nationella kontaktpersoner på enheten kring områden som ingår i Horisont Europas kluster. Du handlägger innovationsprojekt i våra nationella satsningar, stöttar arbetet i Vinnovas insatsområden och bidrar till verksamhetsövergripande initiativ.

Kvalifikationer
Utbildning: Akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område.
Kunskaper: Goda kunskaper om det svenska forsknings- och innovationssystemet, och om EU:s forsknings- och innovationsprogram.
Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift.

Forskarerfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som har ett starkt engagemang och förmåga att självständigt möta olika situationer i en internationell miljö. I mötet med andra är du initiativtagande, lyhörd och diplomatisk. Du trivs som bäst när du får använda din entusiasmerande förmåga och är genuint intresserad av att hjälpa andra att förstå och lyckas.

För att trivas i rollen behöver du ha en god kommunikationsförmåga och lockas av att hålla presentationer i olika forum. Du behöver vara bekväm med att ha både enskilda samtal och att stå inför åhörare. Med din analytiska förmåga är du också skicklig på att prioritera och strukturera. Du bidrar till att identifiera möjligheter inom EU:s ramprogram och förmedla dem pedagogiskt till målgruppen.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Fredrik Hörstedt, chef på avdelningen Internationellt samarbete, via telefon 08-473 3004 eller e-post fredrik.horstedt@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-08-15. Till ansökan bifogas ett examensbevis.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Chief Digital Officer till Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet

Utvecklingschef
Läs mer Jul 8
Vinnova söker en Chief Digital Officer som kan bidra till att accelerera vår digitaliseringsresa inom informationsstyrning, informationssäkerhet och artificiell intelligens (AI). Du blir enhetschef för den nya enheten Digital transformation hos Vinnova och får möjlighet att göra skillnad på riktigt i innovations-Sverige. Vinnovas uppdrag är att öppna upp för innovation som gör skillnad. Digitalisering är ett viktigt område där vi kommer att ta stora kliv de närmaste åren, från enkel automation till avancerad AI. Vi gör detta i samverkan med andra myndigheter för att få bättre utväxling på investeringarna och bidra till att lösningarna får högre kvalitet.

Vi erbjuder
Vinnova erbjuder en spännande tjänst för dig som trivs med att arbeta i en kunskapsintensiv och dynamisk miljö. Hos oss får du möjlighet att bygga upp en ny enhet och driva myndighetens digitala transformation tillsammans med övriga enheter som IT och arkiv, Verksamhetsutveckling och Juridik. Vårt arbetsklimat bygger på tillit och vår arbetsmiljö är formad utifrån värdena respekt, ansvarstagande och mod.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Du arbetar verksamhetsnära och tar en ledande roll i myndighetsgemensamma utvecklingsarbeten kopplat till digitalisering. För att få framdrift i arbetet är det viktigt att skapa engagemang genom att involvera medarbetare så att deras styrkor och utvecklingsområden tas tillvara. Rollen ställer krav på samverkansförmåga både internt och externt. Du kan snabbt skifta mellan strategisk och operativ nivå och du har förmågan att få saker gjorda.

Tjänsten är placerad inom avdelningen Verksamhetsutveckling och stöd, där du också ingår i avdelningens ledningsgrupp. Avdelningen består för närvarande av fem enheter: Ekonomi och registratur, HR, IT och arkiv, Juridik samt Verksamhetsutveckling. En ny, sjätte enhet bildas i och med att du rekryteras. Din enhet kommer att bestå av ett fåtal rekryteringar samt eventuellt medarbetare som flyttar över från andra enheter.

Inrättandet av en ny enhet och CDO-rollen är ett uttryck för Vinnovas vilja och prioritering inom digital transformation. Samtidigt är resurserna begränsade så det är viktigt att du har förmågan att prioritera och driva digital förändring i praktiken.

Du kommer att ha budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för den enhet som du leder. Som chef har du ett förtroendeuppdrag, det vill säga ett särskilt förtroende att företräda Vinnova som arbetsgivare. Du kommer att vara delaktig i utformningen av rollen och gränssnitten mot till exempel enheterna IT och arkiv samt Verksamhetsutveckling.

Rollen innefattar bland annat följande arbetsuppgifter:
• att vara sammanhållande i strategiarbete och genomförande av initiativ gällande digitalisering, informationsstyrning och informationssäkerhet
• att vara kravställare och övergripande ansvarig för Vinnovas informationssäkerhet
• att ansvara för utveckling av lösningar kopplade till AI
• att utveckla samverkan och utveckling av lösningar tillsammans med andra myndigheter

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning vid nyanställning. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Övriga upplysningar
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 230 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här. 

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning och -intervju (inklusive registerkontroll).

För ytterligare information om tjänsten
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Daniel Rencrantz, avdelningschef för Verksamhetsutveckling och stöd, via telefon 08-473 3184 eller e-post daniel.rencrantz@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Joanna Franzén 08-473 3054. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att läsa hela annonsen samt ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-08-11. Vänligen bifoga betyg eller intyg som styrker din utbildning.

Ansök nu

Nationell kontaktperson för Horisont Europa

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 9
Vill du medverka till Sveriges deltagande i världens största satsning på forskning och innovation? Är du intresserad av framtidens teknik och lösningar inom miljö, hälsa och bioekonomi? Har du lätt för att skapa kontakter i internationella nätverk och kunskap om EU:s forsknings- och innovationsprogram Horisont Europa? Då kan detta vara en tjänst för dig.

Vi erbjuder en spännande tjänst där du får vara med och bidra till svenska framgångar och innovationskraft i ett globalt perspektiv. Vår mission är att öppna upp för innovation som gör skillnad.

Avdelningen Internationellt samarbete består idag av trettio engagerade experter på internationalisering. Vi söker dig som vill stärka och stödja teamets arbete. Du kommer att ha en omväxlande roll som nationell kontaktperson (NCP) med särskilt fokus på hälsa och bioekonomi. Här får du chansen att ta del av den senaste utvecklingen samtidigt som du breddar din kompetens och ditt nätverk.

Organisationskulturen präglas av många spännande kontakter och samarbeten, ett inkluderande ledarskap, förtroende och frihet under ansvar.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
I ditt uppdrag kommer du att informera om erbjudanden (utlysningar) inom Horisont Europa. Du planerar och genomför digitala och fysiska informationsmöten, kurser och workshoppar där du kan nå dem som vill söka bidrag inom programmet. Du stödjer svenska deltagare genom att förklara villkoren i programmet och hur en ansökan går till.

Arbetet innebär tät kontakt med det svenska innovations- och forskarsamhället; genom universitetens och institutens forskarservice men också genom stödfunktioner hos regionerna, inkubatorer, science parks, branschorganisationer och enskilda aktörer.

I din roll kommer du att ha ett särskilt fokus på Horisont Europas kluster 1, det vill säga hälsa och välbefinnande i alla åldrar och hur ny kunskap, innovativa lösningar och hälsopolicy kan förebygga, diagnostisera, övervaka, behandla och bota sjukdomar. Även hur framtidens hälso- och sjukvård kan bli hållbar och effektiv.

Du kommer också tillsammans med en kollega ha fokus på områden som ingår i Horisont Europas kluster 6, det vill säga livsmedel, bioekonomi, naturresurser, jordbruk och miljö.

I rollen kommer du också att handlägga innovationsprojekt i våra nationella satsningar.

Kvalifikationer
Utbildning: Akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område, till exempel life science eller ett naturvetenskapligt område
Kunskaper: Goda kunskaper om det svenska forsknings- och innovationssystemet, och om EU:s forsknings- och innovationsprogram.
Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift.

Forskarerfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som har ett starkt engagemang och förmåga att självständigt möta olika situationer i en internationell miljö. I mötet med andra är du initiativtagande, lyhörd och diplomatisk. Du trivs som bäst när du får använda din entusiasmerande förmåga och är genuint intresserad av att hjälpa andra att förstå och lyckas.

För att trivas i rollen behöver du ha en god kommunikationsförmåga och lockas av att hålla presentationer i olika forum. Du behöver vara bekväm med att ha både enskilda samtal och att stå inför åhörare. Med din analytiska förmåga är du också skicklig på att prioritera och strukturera. Du bidrar till att identifiera möjligheter inom EU:s ramprogram och förmedla dem pedagogiskt till målgruppen.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är ett vikariat från 2022-08-15 till 2023-07-31.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Fredrik Hörstedt, chef på avdelningen Internationellt samarbete, via telefon 08-473 3004 eller e-post fredrik.horstedt@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Per Norman 08-473 3173. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-06-30. Till ansökan bifogas ett examensbevis.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Kommunikationspartner för vårt internationella innovationsarbete

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Maj 23
Sveriges innovationsmyndighet Vinnova söker en kommunikationspartner för vårt internationella innovationsarbete. Du kommer även att ha särskilt ansvar för möten och events. Har du en bred bakgrund som kommunikatör i rådgivande, strategiska och operativa sammanhang?

Det här är tjänsten för dig som vill bidra till att Sverige är en innovativ kraft i arbetet mot en hållbar värld.

Vi erbjuder
Vinnova arbetar i skärningspunkten mellan offentlig sektor, akademi och näringsliv. Genom kreativa kommunikationsinsatser öppnar vi upp för innovativa lösningar som främjar hållbar tillväxt i Sverige och världen.

Som kommunikationspartner har du en efterfrågad roll som gör skillnad i verksamheten. Du kommer att arbeta tillsammans med engagerade kollegor i ett öppet och innovativt arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras. Våra arbetssätt präglas av att prova nytt, experimentera och att ständigt utvecklas.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen som idag har 14 medarbetare med olika kompetenser. Du blir en del av ett team av kommunikationspartners som ger stöd till Vinnovas verksamhet.

Du kommer främst att arbeta med kommunikation i Vinnovas internationella arbete. Internationella relationer blir allt viktigare i allt innovationsarbete och därmed en angelägenhet för hela Vinnova. Du identifierar kommunikationsbehov och möjligheter och bistår i långsiktig planering och genomförande av events och kommunikation i digitala kanaler. Du samordnar kommunikationen utifrån myndighetens kommunikationsstrategi och säkerställer att satsningarna anpassas till verksamheten och målgrupperna. En viktig del är också att följa upp effekterna så att vi kan lära oss och utveckla våra satsningar.

Att arrangera och delta på möten och konferenser är en viktig del av vår verksamhet. Du har ett särskilt ansvar på kommunikationsavdelningen för utveckling och samordning av Vinnovas möten och events. Det handlar bland annat om att upphandla ramavtal med en eventbyrå och att vara vår huvudkontakt med den. Du arbetar också med verktyg som underlättar för verksamheten att arrangera möten – som till exempel Teams och Menti.

Kvalifikationskrav
Utbildning:
- Minst tvåårig akademisk utbildning/yrkesutbildning med inriktning mot kommunikation, från högskola/universitet, alternativt från Hyper Island, Berghs School of Communication, IHM Business School eller motsvarande
Erfarenhet:
- Minst fem års erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter, inom internationell verksamhet
- Bred kommunikationskompetens och vana att arbeta strategiskt, rådgivande och självständigt i en kommunikatörsroll
- Erfarenhet av att arbeta med komplexa informationsmängder utifrån olika målgruppers behov
- Erfarenhet av att planera och genomföra större events fysiskt och digitalt
- Konsulterfarenhet
Kunskaper:
- Goda kunskaper om hantverket i kommunikatörsyrket
- Kunskap och förmåga att coacha och förklara för andra
- Goda kunskaper när det gäller att planera och genomföra fysiska och digitala möten
Språkkunskaper:
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
(bifoga ansökningsbrev på både svenska och engelska)

Meriterande kvalifikationer:
- Erfarenhet av kommunikation om forskning och innovation
- Erfarenhet av arbete på myndighet
- Erfarenhet av upphandling och samarbete med upphandlade konsulter
- Kunskap om statliga finansieringsprocesser
- Kunskap om internationell samverkan
- Kunskap om hållbarhetsfrågor och Agenda 2030
- Kunskaper om Europeiska unionen (EU), om Europeiska unionens forsknings- och innovationsprogram Horisont Europa och andra internationella forskningsprogram
- Kunskaper i franska

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som förstår hur kommunikation bidrar till att nå verksamhetsmål. Du ser möjligheter och nya vägar för att nå utpekade målgrupper. Du sätter dig snabbt in i nya områden och arbetar situationsanpassat.

För att trivas i rollen bör du ha lätt för att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Du bör kunna balansera mellan olika intressen och ha vana att arbeta både självständigt och i grupp. Du har integritet och förmåga att förklara det komplexa.

Som person är du kreativ, nyfiken och samarbetsorienterad. Samtidigt har du ordning och reda. Du är kvalitetsmedveten och du är en god stilist.

Du delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Ylva Linde, enhetschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3068 eller e-post ylva.linde@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Per Norman 08-473 3173. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-06-23.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Handläggare med fokus på civilsamhällets transformation

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 1
För Vinnova är civilsamhällets stärkta roll i innovationssystemet helt central, inte minst för att bidra till hållbar utveckling. Vill du vara med och leda den utvecklingen i Sverige? Har du en praktisk och teoretisk förståelse för hur en sådan förändring kan gå till? Då kan du vara den vi söker.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande tjänst med fokus på att stärka Vinnovas förmåga att stödja omställningen till ett hållbart samhälle. Du kommer att ansvara för arbetet med att stärka civilsamhällets förutsättningar att etablera eller vidareutveckla innovativa lösningar i tvärsektoriell samverkan.

Tjänsten innefattar kreativ utveckling och användning av utforskande arbetssätt tillsammans med civilsamhället och andra relevanta aktörer. För dig som vill bidra till innovation och lösning av samhällsutmaningar inom högaktuella områden erbjuder vi ett brett arbetsfält och kontaktnät.

Vid din sida kommer du att ha kollegor med ett stort engagemang På Vinnova tar vi vara på idéer och uppmuntrar till diskussion. Vi har en stimulerande arbetsmiljö och kultur som är formad utifrån vår värdegrund.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Som handläggare med fokus på civilsamhällets transformation kommer du att bidra till Vinnovas målsättning att vara en mer drivande kraft som innovationsmyndighet, utöver finansiering. Samtidigt medverkar du i alla delar av processen med att finansiera innovationsprojekt. Arbetsuppgifterna för dig som handläggare är av både strategisk och operativ karaktär.

Flertalet av de utmaningar som finns i samhället idag är inte begränsade till en sektor eller en viss typ av aktörsgrupp. För att lösa komplexa samhällsutmaningar och för att uppnå de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 krävs bred samverkan. Att identifiera och understödja dialog och samverkan är centralt i rollen.

Du kommer att ansvara för arbetet med att utforma och genomföra nya, transformativa satsningar med civilsamhället i centrum, där utforskande metoder ingår som en naturlig del. En viktig del i ditt uppdrag kommer vara att representera Vinnova och informera om våra aktiviteter, satsningar och resultat i olika sammanhang.

Kvalifikationer
Utbildning
- Akademisk utbildning inom ett för tjänsten relevant område
Erfarenhet
- Minst några års arbetslivserfarenhet från en idéburen organisation
- God erfarenhet av att arbeta med civilsamhällets förutsättningar och betydelse för innovationssystemet
- Du är van vid att företräda en verksamhet, presentera inför grupp och kommunicera kring komplexa frågor på ett lättförståeligt sätt
- Erfarenhet av att leda projekt
Språkkunskaper
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

Meriterande
- Erfarenhet från samverkan mellan offentlig verksamhet, näringsliv och idéburna organisationer
- Erfarenhet av att arbeta med systemperspektiv på samhällsutmaningar
- Ett etablerat nätverk kopplat till innovation i civilsamhället
- Erfarenhet från utforskande metoder. Utforskande metoder kan vara hämtade från discipliner som design- och systemtänkande, innovationsledning, beteendevetenskap, processledning och dataanalys
- Erfarenhet av att leda förändringsarbete
- Erfarenhet av att ha paketerat och spridit erfarenheter till andra

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som vill bidra till ett gott arbetsklimat, till att verksamheten utvecklas och som vill göra skillnad i innovationssystemet. Du har förmåga att se ditt arbete i ett större perspektiv och kan pendla mellan ett analytiskt perspektiv och konkret utvecklingsarbete och genomförande. Du har förmåga att leda grupper men också driva självständiga projekt.

Som person är du effektiv och resultatorienterad men också kreativ och nyfiken. Du kan snabbt sätta dig in i nya ämnen och perspektiv. Du lyssnar in, reflekterar och delar med dig av din expertis i andras arbete. Du ser värdet av att vi arbetar tillsammans, både inom Vinnova och externt med aktörerna i innovationssystemet. Du har en förmåga att inspirera andra och förmedla angelägenhet av det vi arbetar med.

I din roll kommer du att möta specialister inom olika funktioner där analytisk förmåga är en framgångsfaktor. Det är viktigt att du kan se både helhet och detaljer och att du kan strukturera och avgränsa. Vidare har du kapacitet att navigera i komplexa strukturer, vilket betyder att du arbetar situationsanpassat och kan bidra till förändring.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod, och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och minst hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Jakob Hellman, enhetschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3105 eller e-post jakob.hellman@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Per Norman 08-473 3173. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-06-22. Till ansökan bifogas examensbevis, betyg eller intyg som styrker dina akademiska studier.

#LI-Hybrid

Ansök nu

Vikarierande analytiker med fokus på innovation för samhällsomställning

Makroanalytiker
Läs mer Maj 18
Är du intresserad av din omvärld och hur vi kan möta samhällets utmaningar? Vill du bidra till innovativa lösningar för omställningen till ett hållbart samhälle? Vi söker dig som utifrån ett systemperspektiv kan omvandla data och analys till konkreta insikter i en komplex och föränderlig värld.

VI ERBJUDER
För dig med kommunikativ förmåga och erfarenhet av att arbeta med datadriven systemanalys erbjuder vi en spännande och omväxlande tjänst. Du får möjlighet att göra skillnad i centrum av innovations-Sverige.

Vid din sida har du kollegor med ett stort engagemang och specialistkompetens inom olika områden. Du arbetar analytiskt i en verksamhetsutvecklande roll. Ditt särskilda fokus är att bidra med systemperspektiv på forsknings- och innovationspolitiska satsningar som Vinnova gör. Genom ditt arbete bidrar du till insikter om samhällets utmaningar och möjligheter, samtidigt som du breddar ditt nätverk.

På Vinnova finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Arbetet präglas av spännande möten och samarbeten med olika sektorer och discipliner. Vi har ett öppet och innovativt arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras. Vår kultur är formad utifrån värden som respekt, ansvarstagande och mod.

ROLLBESKRIVNING
Ett innovationssystem kan beskrivas som ett nätverk eller ett samspel mellan olika samhällsaktörer, som tillsammans understödjer innovation.

Din uppgift kommer att vara att analysera, förstå och beskriva de system vi rör oss i. Du identifierar, utvecklar och tillgängliggör metoder och källor för systemkartläggning.
Du utgår från teorier om systeminnovation, utvecklar vägledande verktyg och stöd (som guider och mallar) och bidrar till att omsätta insikter i praktiska insatser som tillsammans utformar Vinnovas projektportfölj.

Tillsammans med dina kollegor i Vinnovas analysteam stödjer du organisationen i frågor om analysperspektiv, verktyg och metoder samt kvalitet, tillgänglighet och nyttiggörande av data. I din roll arbetar du både med externa parter och internt med verksamhetsutvecklande initiativ för myndighetens räkning. Arbetet innebär en blandning av strategiska och administrativa moment.

En del av arbetet går ut på att bygga och underhålla nätverk och samarbeten kring innovation kopplat till systemanalys och policy, både nationellt och internationellt. Du representerar Vinnova och informerar om våra aktiviteter, satsningar och resultat i olika sammanhang.

KVALIFIKATIONER
UTBILDNING
-Akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område
ERFARENHET OCH KUNSKAP
-God analyskompetens, baserad på flera års erfarenhet av mångsidigt analysarbete inför strategiskt beslutsfattande.
-Kunskap om teorier, verktyg och utvärderingsmetoder för att analysera svenska och internationella innovationssystem
-Kunskap om politik och policyprocesser som påverkar och möjliggör innovation i Sverige och internationellt
-Förmåga att utforma effektiva analysinsatser utifrån breda frågeställningar
-Förmåga att presentera och visualisera komplexa fenomen, data och analyser på ett målgruppsanpassat, tydligt och pedagogiskt sätt
-Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

MERITERANDE
-Erfarenhet av analysarbete utifrån ett hållbarhets- och omställningsperspektiv
-Erfarenhet av att utforma, leda och genomföra analysprojekt i samverkan
-Erfarenhet av att värdera, kvalitetssäkra, använda, utveckla och även kravställa kvantitativa data och integration av data
-Erfarenhet av att arbeta med strategi och organisationsförändring utifrån ett analysperspektiv
-Erfarenhet av dashboards och Business Intelligence-verktyg såsom QlikSense
-Erfarenhet av arbete i eller med innovationssystemets olika delar; näringsliv, akademi, civilsamhälle och offentlig sektor
-Ett etablerat nätverk inom ett för tjänsten relevant område, i Sverige och internationellt

PERSONLIGA EGENSKAPER
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation. Vi tror att du som söker drivs av en genuin förändringsvilja kopplat till innovations-frågor.

Vi söker dig som kan navigera i komplexa sammanhang och som snabbt sätter dig in i nya områden. Du är van att självständigt prioritera och driva ditt arbete framåt. Att proaktivt komma med initiativ för att förnya och förenkla faller sig naturligt för dig. Du kan också växla mellan operativa och strategiska frågor. I den del av arbetet som rör administration av offentliga medel arbetar du noggrant.

För att lyckas i rollen är det avgörande att du kan samarbeta, både internt på Vinnova, med andra svenska organisationer och internationellt. Du trivs i sociala sammanhang och är van vid att presentera inför grupp. Du anpassar kommunikationen efter åhörarna på ett pedagogiskt och professionellt sätt. Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod, och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

PLACERING
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och räknar att åtminstone hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

ANSTÄLLNINGSFORM
Tjänsten är ett års vikariat med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

OM VINNOVA
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

KONTAKT
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Ylva Strander, enhetschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3178 eller e-post ylva.strander@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FACKLIGA KONTAKTPERSONER
Företrädare för ST är Per Norman 08-473 3173. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

ANSÖKAN
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-06-22. Till ansökan bifogas ett examensbevis.

Ansök nu

Vikarierande analytiker med fokus på innovation för samhällsomställning

Makroanalytiker
Läs mer Jun 8
Är du intresserad av din omvärld och hur vi kan möta samhällets utmaningar? Vill du bidra till innovativa lösningar för omställningen till ett hållbart samhälle? Vi söker dig som utifrån ett systemperspektiv kan omvandla data och analys till konkreta insikter i en komplex och föränderlig värld.

VI ERBJUDER
För dig med kommunikativ förmåga och erfarenhet av att arbeta med datadriven systemanalys erbjuder vi en spännande och omväxlande tjänst. Du får möjlighet att göra skillnad i centrum av innovations-Sverige.

Vid din sida har du kollegor med ett stort engagemang och specialistkompetens inom olika områden. Du arbetar analytiskt i en verksamhetsutvecklande roll. Ditt särskilda fokus är att bidra med systemperspektiv på forsknings- och innovationspolitiska satsningar som Vinnova gör. Genom ditt arbete bidrar du till insikter om samhällets utmaningar och möjligheter, samtidigt som du breddar ditt nätverk.

På Vinnova finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Arbetet präglas av spännande möten och samarbeten med olika sektorer och discipliner. Vi har ett öppet och innovativt arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras. Vår kultur är formad utifrån värden som respekt, ansvarstagande och mod.

ROLLBESKRIVNING
Ett innovationssystem kan beskrivas som ett nätverk eller ett samspel mellan olika samhällsaktörer, som tillsammans understödjer innovation.

Din uppgift kommer att vara att analysera, förstå och beskriva de system vi rör oss i. Du identifierar, utvecklar och tillgängliggör metoder och källor för systemkartläggning.
Du utgår från teorier om systeminnovation, utvecklar vägledande verktyg och stöd (som guider och mallar) och bidrar till att omsätta insikter i praktiska insatser som tillsammans utformar Vinnovas projektportfölj.

Tillsammans med dina kollegor i Vinnovas analysteam stödjer du organisationen i frågor om analysperspektiv, verktyg och metoder samt kvalitet, tillgänglighet och nyttiggörande av data. I din roll arbetar du både med externa parter och internt med verksamhetsutvecklande initiativ för myndighetens räkning. Arbetet innebär en blandning av strategiska och administrativa moment.

En del av arbetet går ut på att bygga och underhålla nätverk och samarbeten kring innovation kopplat till systemanalys och policy, både nationellt och internationellt. Du representerar Vinnova och informerar om våra aktiviteter, satsningar och resultat i olika sammanhang.

KVALIFIKATIONER
UTBILDNING
-Akademisk examen inom ett för tjänsten relevant område
ERFARENHET OCH KUNSKAP
-God analyskompetens, baserad på flera års erfarenhet av mångsidigt analysarbete inför strategiskt beslutsfattande.
-Kunskap om teorier, verktyg och utvärderingsmetoder för att analysera svenska och internationella innovationssystem
-Kunskap om politik och policyprocesser som påverkar och möjliggör innovation i Sverige och internationellt
-Förmåga att utforma effektiva analysinsatser utifrån breda frågeställningar
-Förmåga att presentera och visualisera komplexa fenomen, data och analyser på ett målgruppsanpassat, tydligt och pedagogiskt sätt
-Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

MERITERANDE
-Erfarenhet av analysarbete utifrån ett hållbarhets- och omställningsperspektiv
-Erfarenhet av att utforma, leda och genomföra analysprojekt i samverkan
-Erfarenhet av att värdera, kvalitetssäkra, använda, utveckla och även kravställa kvantitativa data och integration av data
-Erfarenhet av att arbeta med strategi och organisationsförändring utifrån ett analysperspektiv
-Erfarenhet av dashboards och Business Intelligence-verktyg såsom QlikSense
-Erfarenhet av arbete i eller med innovationssystemets olika delar; näringsliv, akademi, civilsamhälle och offentlig sektor
-Ett etablerat nätverk inom ett för tjänsten relevant område, i Sverige och internationellt

PERSONLIGA EGENSKAPER
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation. Vi tror att du som söker drivs av en genuin förändringsvilja kopplat till innovations-frågor.

Vi söker dig som kan navigera i komplexa sammanhang och som snabbt sätter dig in i nya områden. Du är van att självständigt prioritera och driva ditt arbete framåt. Att proaktivt komma med initiativ för att förnya och förenkla faller sig naturligt för dig. Du kan också växla mellan operativa och strategiska frågor. I den del av arbetet som rör administration av offentliga medel arbetar du noggrant.

För att lyckas i rollen är det avgörande att du kan samarbeta, både internt på Vinnova, med andra svenska organisationer och internationellt. Du trivs i sociala sammanhang och är van vid att presentera inför grupp. Du anpassar kommunikationen efter åhörarna på ett pedagogiskt och professionellt sätt. Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod, och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

PLACERING
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och räknar att åtminstone hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

ANSTÄLLNINGSFORM
Tjänsten är ett års vikariat med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

OM VINNOVA
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

KONTAKT
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Ylva Strander, enhetschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3178 eller e-post ylva.strander@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FACKLIGA KONTAKTPERSONER
Företrädare för ST är Per Norman 08-473 3173. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

ANSÖKAN
Ansök via vår rekryteringsportal senast 2022-06-22 och bifoga ett examensbevis. Vi kommer att telefonintervjua löpande.

Ansök nu

Handläggare inom forskningsinfrastruktur och innovation

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 27
Hur kan forskningsanläggningarna SciLifeLab eller MaxIV och ESS i Lund stärka Sverige som ledande forsknings- och innovationsnation? Agerar vi tillräckligt för att driva internationellt samarbete och öka vår konkurrenskraft? Går utvecklingen mot hållbara mål? Vi söker dig som vill vara med och koordinera Vinnovas framtida strategi och utveckling av systemet kring forskningsinfrastruktur.

VI ERBJUDER
Vi erbjuder en spännande tjänst där du får möjlighet att påverka och bidra till erfarenhetsutbyten mellan flera aktörer och perspektiv, samtidigt som du utvecklar din egen kunskap inom området forskningsinfrastruktur.

Hos oss får du möjlighet att arbeta brett med forskning och innovation, med särskilt fokus på att koordinera och utveckla Vinnovas nuvarande och framtida uppdrag inom forskningsinfrastrukturområdet. Samtidigt får du möjlighet att bredda ditt nätverk i Sverige och internationellt.

Vid din sida kommer du att ha engagerade kollegor med specialistkompetens inom flera olika områden. Vi har ett öppet och innovativt arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras. Vår arbetsplats är formad utifrån värden som respekt, ansvarstagande och mod.

ROLLBESKRIVNING
Vinnova samlar akademi och näringsliv för att strategiskt utveckla och tillgängliggöra Sveriges forskningsinfrastruktur. I vårt uppdrag samarbetar vi med Vetenskapsrådet och andra aktörer som nyttjar och förvaltar infrastrukturen. Det kan till exempel vara forskningsinstitut, universitet, högskolor och industribranschorganisationer.

Tillsammans med dina kollegor kommer du att planera och genomföra flera av Vinnovas framtidsinriktade satsningar. I detta ingår att initiera och främja dialog mellan offentliga och privata aktörer, både nationellt som internationellt. Du ansvarar för att koordinera initiativ och uppdrag inom forskningsinfrastruktur. Det kan handla om förmåge- och kapacitetsutveckling eller om att öka nyttjandegraden vid exempelvis distribution, finansiering, avtalsfrågor och immaterialrätt.

Utöver ansvaret för forskningsinfrastruktur stödjer du Vinnovas övergripande arbete för hållbar omställning. Du utformar erbjudanden om finansiering till forsknings- och innovationsprojekt. Du hanterar bedömningsprocesser och handlägger, vägleder och följer upp de projekt som finansieras. Vidare kommunicerar du resultaten både internt och till externa intressenter.

KVALIFIKATIONER
UTBILDNING:
-Akademisk utbildning inom ett för tjänsten relevant område
ERFARENHET:
-Flera års erfarenhet från en kunskaps- och forskningsintensiv verksamhet, till exempel universitet, forskningsinstitut, forskande industri, forskningsfinansiär eller annan relevant myndighet
-Erfarenhet av att självständigt leda mål- och resultatinriktade projekt i en komplex och kunskapsintensiv eller tvärvetenskaplig organisation
KUNSKAPER:
-God kunskap om det svenska forsknings- och innovationssystemet
-Förståelse för vikten av nationell och internationell forskningsinfrastruktur (till exempel SciLifeLab, MAX-IV och ESS)
-Förståelse för hur samverkan kring forskningsinfrastruktur sker mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor, samt insikt i dessa sektorers olika utgångspunkter och intressen
-God analytisk förmåga och kapacitet att arbeta i och leda komplexa projekt och processer
-God kommunikations- och presentationsförmåga. Kapacitet att främja konstruktiv dialog och samverkan mellan olika samhällssektorer och intressenter
SPRÅKKUNSKAPER:
-Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på båda språken.

MERITERANDE:
-Erfarenhet av strategiskt och operativt arbete med forskningsinfrastruktur
-Erfarenhet från internationellt arbete
-Förmåga att leda och få med dig andra i förändringsprocesser
-Erfarenhet av policyutveckling, gärna på ett nytänkande sätt

PERSONLIGA FÖRMÅGOR
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi tror att du som söker är omvärldsorienterad och inspireras av att arbeta tillsammans med andra för att främja innovativa lösningar på komplexa utmaningar. Du kan snabbt sätta dig in i olika områden och förstå en bredd av perspektiv. Som person är du pragmatisk och initiativrik med fokus på att förändra. Du är proaktiv, lösningsorienterad och skapar lösningar med god förankring.

För att lyckas i rollen är det avgörande att kunna samarbeta med andra, både inom Vinnova, med andra svenska organisationer och internationellt. Du lyssnar in, reflekterar och bidrar prestigelöst och proaktivt med din kompetens. Du är van vid att företräda en verksamhet, att presentera inför grupp och att anpassa kommunikation efter åhörarna.

Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

PLACERING
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.
Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och räknar att åtminstone hälften av arbetet förläggs till vårt kontor.

ANSTÄLLNINGSFORM
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

OM VINNOVA
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

KONTAKT
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryterande chef Richard Hellborg, via telefon 08-473 3123 eller e-post richard.hellborg@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FACKLIGA KONTAKTPERSONER
Företrädare för ST är Per Norman 08-473 3173. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan till oss via vår rekryteringsportal senast 2022-05-19. Till ansökan bifogas examensbevis, betyg eller intyg som styrker din utbildning.

Ansök nu

Enhetschef inom digital omställning på Sveriges innovationsmyndighet

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 20
Vi söker dig som vill leda i utveckling för att stärka Sveriges innovationsförmåga och konkurrenskraft. Vi befinner oss mitt i en digital transformation som påverkar hela samhället och driver utvecklingen i Sverige framåt.

Digitaliseringen, rätt använd, är avgörande för hållbar omställning. Men digitalisering och digital teknik kan också leda till oönskade effekter - som ökad klimatpåverkan och ojämlikhet. Vinnova vill bidra till en tydlig riktning mot hållbar digital omställning.

VI ERBJUDER
Vi erbjuder en spännande tjänst för dig som vill arbeta i gränslandet mellan forskning, innovation och utveckling.

På Sveriges innovationsmyndighet får du ta del av kunskap inom högaktuella områden som cirkulär ekonomi och framväxande teknologier. Vinnova är en kunskapsintensiv organisation som ligger i framkant genom att stödja innovationsområden som artificiell intelligens (AI), framtidens kommunikationssystem och digital och grön omställning.

Du får möjlighet att påverka och skapa samsyn och samarbeten tvärs över sektorer och nationella gränser. Samtidigt breddar du ditt nätverk i Sverige och internationellt. I din roll bidrar du till att säkra Sveriges innovationsförmåga, relevans och konkurrenskraft.

Vår arbetsplats är formad utifrån värden som respekt, ansvarstagande och mod. Vi har en stimulerande arbetsmiljö och ett öppet arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras.

ROLLBESKRIVNING
Du kommer att ingå i ledningsgruppen för avdelningen Industriell utveckling och leda en enhet med bred kompetens inom digital strukturomvandling, innovativa små och medelstora företag och internationell samverkan. Samtidigt kommer du att ansvara för att sätta ramarna och strategisk riktning för området Digital omställning på Vinnova.

I ditt uppdrag kommer du att koordinera strategiska satsningar och finansiering av innovationsprojekt som stödjer digitalisering och hållbar utveckling. I detta ingår att främja dialog mellan offentliga och privata aktörer, såväl nationellt som internationellt.

Du kommer att ha budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för den enhet som du leder. Som chef sätter du mål och ger stöd i prioritering av dina medarbetares arbetsuppgifter. Du säkerställer att deras styrkor och utvecklingsområden tas tillvara, både för att öka förmågan att lösa olika uppgifter och för att skapa trivsel och delaktighet.

KVALIFIKATIONSKRAV
UTBILDNING:
- Akademisk examen eller motsvarande inom ett för tjänsten relevant område.
ERFARENHET:
- Flera års arbete inom näringsliv, forskningsinstitut eller akademi, med erfarenhet av digital transformation.
- Erfarenhet i en chefs- eller ledarroll med budget- resultat- och personalansvar.
- Erfarenhet av att självständigt leda mål- och resultatinriktade projekt i en komplex och kunskapsintensiv eller tvärvetenskaplig organisation.
- Bred erfarenhet av arbete med olika aktörer inom akademi, näringsliv och offentlig sektor, med frågor kopplade till det svenska och det internationella innovationssystemet.
- Erfarenhet och vana att företräda en verksamhet inför beslutsfattare och externa parter.
KUNSKAPER:
- Förståelse för den digitala omställningens utmaningar och möjligheter.
- Förståelse för hur samverkan sker mellan industri, akademi och offentlig verksamhet samt för dessa sektorers olika utgångspunkter och intressen.
- Ett brett nätverk inom något eller några för tjänsten relevanta områden.
SPRÅKKUNSKAPER:
Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

MERITERANDE KVALIFIKATIONER
- Erfarenhet av arbete med forskning och innovation.
- Forskarutbildning inom relevant område.
- Erfarenhet från internationellt arbete som exempelvis forsknings- och innovationsprojekt på europeisk nivå.
- Erfarenhet av att främja dialog och samverkan mellan aktörer.
- Erfarenhet av att leda i förändring.
- Erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor, till exempel i en myndighet eller region.

PERSONLIGA FÖRMÅGOR
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation. Vi söker dig som har goda ledaregenskaper, strategisk förmåga och helhetsperspektiv. Du förstår vikten av dialog och koordinering för att framgångsrikt lösa uppgifter och utmaningar. Du kan snabbt sätta dig in i olika områden och trivs med att arbeta tvärdisciplinärt.

För att lyckas i rollen är det avgörande att kunna samarbeta med andra; både med andra avdelningar på Vinnova, andra svenska organisationer och internationellt. Du lyssnar in, reflekterar och bidrar prestigelöst och proaktivt med din kompetens. Du har förståelse för och kan hantera komplexa utmaningar. Du är van vid att företräda en verksamhet, att presentera inför grupp och att anpassa kommunikationen efter åhörarna.

Som person är pragmatisk och initiativrik med fokus på att utveckla. Du skapar en miljö där arbetsglädje, kreativitet och samarbete bidrar till gemensamma mål. Du engagerar, lyfter och coachar dina medarbetare att nå sina mål och sin fulla potential. Där olika intressen ställs mot varandra söker du en framkomlig väg. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap. Du delar våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

PLACERING
Vinnova, Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm. Vi tillämpar hybridarbete.

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt.

OM VINNOVA
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

KONTAKT
Cecilia Sjöberg, chef på avdelningen Industriell utveckling, e-post cecilia.sjoberg@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

FACKLIGA KONTAKTPERSONER
Företrädare för ST är Per Norman 08-473 3173. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

ANSÖKAN
Ansök till oss via vår rekryteringsportal senast 2022-05-11. Bifoga betyg eller intyg som styrker dina studier.

Ansök nu

Specialister inom strategisk design och innovationsledning

Organisationsutvecklare
Läs mer Apr 20
Vinnova befinner sig i en förändringsresa där vi breddar vår roll som innovationsmyndighet. Vi utvecklar vår egen innovationsförmåga och främjar innovation utifrån ett systemperspektiv. Har du en praktisk och teoretisk förståelse för hur en sådan förändring kan gå till? Då kan du vara den vi söker.

Vi erbjuder
Vi erbjuder två spännande tjänster med fokus på att stärka Vinnovas förmåga att som förändringsagent stödja omställningen till ett hållbart samhälle. Det innebär kreativ utveckling och etablering av utforskande arbetssätt och en innovationsfrämjande kultur.

För dig som vill bidra till innovation och lösning av systemutmaningar inom högaktuella områden har vi ett brett arbetsfält och kontaktnät. Vid din sida har du kollegor med ett stort engagemang och kompetens inom vitt skilda områden.

På Vinnova tar vi vara på idéer och uppmuntrar till diskussion. Vi har en stimulerande arbetsmiljö och kultur som är formad utifrån värden som respekt, ansvarstagande och mod.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Som specialist inom strategisk design och innovationsledning kommer du att arbeta med att stärka Vinnovas målsättning att skifta från rollen som finansiär till att vara en mer drivande kraft som innovationsmyndighet. Det innefattar ett större fokus på systeminnovation, ett mer proaktivt förhållningssätt till intressenter i innovationssystemet och en mer innovativ organisationskultur. Du kommer att arbeta med att stödja Vinnovas verksamhet i det avseendet tillsammans med andra.

Du kommer att delta i arbetet med att utforma och genomföra nya, transformativa satsningar där utforskande metoder ingår som en naturlig del. Utforskande metoder kan vara hämtade från discipliner som design- och systemtänkande, innovationsledning, beteendevetenskap, processledning och dataanalys.

I tjänsten ingår att handlägga finansiering av forsknings- och utvecklingsprojekt som är kopplade till ditt ansvarsområde. En viktig del i ditt uppdrag kommer vara att representera Vinnova och informera om våra aktiviteter, satsningar och resultat i olika sammanhang.

Vid tillsättningen av de två tjänsterna kommer Vinnova ta hänsyn till hur kandidaterna kompletterar varandra utifrån arbetslivserfarenheter och de meriterande delarna som framgår nedan.

Kvalifikationer
Utbildning:
- Du har akademisk utbildning inom ett för tjänsten relevant område
Erfarenhet:
Du har minst några års arbetslivserfarenhet inom något eller några av följande områden:
- Design (exempelvis tjänstedesign, beteendedesign, systemdesign, strategisk design)
- Innovationsledning (exempelvis systematiskt innovationsarbete, ledning av innovationsteam eller större innovationsprojekt, innovationscoachning)
Språkkunskaper:
För att vara aktuell för tjänsten ska du ha mycket goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift samt ha goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift

Meriterande:
- Erfarenhet av att arbeta utifrån systemperspektiv samt förståelse för komplexa system och hur man påverkar dem medvetet
- Ett etablerat nätverk, gärna internationellt, inom något eller några för tjänsten relevanta områden
- Erfarenhet av att arbeta coachande och stödjande i strategiska utvecklingsarbeten
- Erfarenhet av att ha paketerat och spridit erfarenheter till andra
- Erfarenhet av att leda förändringsarbete
- Erfarenhet av att leda projekt
- Erfarenhet från samverkan mellan offentlig verksamhet, näringsliv och akademi

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som vill bidra till ett gott arbetsklimat, till att verksamheten utvecklas och som vill göra skillnad i innovationssystemet. Du har förmåga att se ditt arbete i ett större perspektiv och kan pendla mellan ett analytiskt perspektiv och konkret utvecklingsarbete.

Som person är du driven, effektiv och resultatorienterad men också kreativ och nyfiken. Du kan snabbt sätta dig in i nya ämnen och perspektiv. Du lyssnar in, reflekterar och delar med dig av dina egna kunskaper och idéer. Du ser värdet av att vi arbetar tillsammans, både inom Vinnova och externt med aktörerna i innovationssystemet.

I din roll kommer du att möta specialister inom olika funktioner där analytisk förmåga är en framgångsfaktor. Det är viktigt att du kan se både helhet och detaljer och att du kan strukturera och avgränsa. Vidare har du kapacitet att navigera i komplexa strukturer, vilket betyder att du arbetar situationsanpassat och kan bidra till förändring.

En annan viktig del av ditt uppdrag är att företräda Vinnova, så för att trivas i rollen behöver du ha god kommunikationsförmåga och lockas av att hålla presentationer i olika forum.

Du delar våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod, och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

Anställningsform och tillträde
Tjänsterna är tillsvidareanställningar och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
- Jakob Hellman, enhetschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3105 eller e-post jakob.hellman@vinnova.se
- Ylva Strander, enhetschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3178 eller e-post ylva.strander@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för ST är Per Norman 08-473 3173. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast 2022-05-11.

#LI-Hybrid

Ansök nu

HR-chef till Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet

Personalchef/HR-chef
Läs mer Apr 13
Är du en trygg HR-chef med bred erfarenhet av kvalificerat HR-arbete som vill ta sig an en betydelsefull roll i en spännande förändringsresa? Är du intresserad av tillitsbaserat ledarskap och medarbetarskap samtidigt som du är samarbetsorienterad? Då kan det vara dig vi söker!

VI ERBJUDER
Vinnovas uppdrag är att öppna upp för innovation som gör skillnad. Vi samlar företag, forskare, offentlig sektor och allmänheten i en gemensam riktning för att tillsammans skapa den utveckling samhället behöver.

Vi erbjuder en spännande tjänst för dig som trivs med att arbeta i en kunskapsintensiv och dynamisk miljö. Vi arbetar med en bredd av kompetenser inom aktuella forskningsområden. Interaktion och dialog med andra branscher och samhällssektorer är centralt i vårt arbete.

Hos oss får du möjlighet att påverka och driva organisationsutveckling med stöd av ett omvärldsorienterat och engagerat HR-team. Rollen som HR-chef är dessutom central i myndighetens utvecklingsresa. Arbetsklimatet är tillitsbaserat och öppet där idéer och diskussioner uppmuntras. Vår arbetsplats är formad utifrån värden som respekt, ansvarstagande och mod.

ROLLBESKRIVNING
Som HR-chef ingår du i myndighetens ledningsgrupp. Din placering är inom avdelningen Verksamhetsutveckling och stöd där du också ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Du arbetar verksamhetsnära och tar en aktiv roll i myndighetsgemensamma utvecklingsarbeten kopplat till chefs- och ledarskap, kompetensplanering och myndighetssamverkan såväl som i andra HR-relaterade processer.

Utöver gemensamt utvecklingsarbete har du ett övergripande ansvar för det löpande arbetet med rekrytering, lönebildning, introduktioner, arbetsmiljö, friskvård, jämställdhet och mångfald, arbetsrättsliga frågor och samverkan med fackliga parter.

I Vinnovas verksamhetsplan för 2022 lägger vi fokus på att i större utsträckning anamma ett datadrivet arbetssätt, att utveckla arbetet med kompetensförsörjning samt att etablera hållbara och energigivande arbetssätt för hybridarbete.

Du har personalansvar för sex till sju medarbetare som du leder med stöd av Vinnovas värdegrund. Du säkerställer att medarbetarnas styrkor och utvecklingsområden tas tillvara, både för att lösa uppgifterna och för att skapa trivsel och delaktighet.

Vinnova arbetar i en matrisorganisation vilket innebär att du ansvarar för myndighetsövergripande uppdrag såväl som att stödja linjeorganisationen och Vinnovas områdesteam. Linjen säkerställer interna resurser och kompetens, medan områdena ansvarar för externa satsningar på forskning och innovation.

KVALIFIKATIONER
UTBILDNING:
-Akademisk utbildning inom personal/HR eller motsvarande adekvat utbildning
ERFARENHET:
-Minst fem års erfarenhet från kvalificerat HR-arbete i en komplex och kunskapsintensiv organisation
-Flerårig erfarenhet som HR-chef med personalansvar
-Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
-Erfarenhet av att leda i förändring, särskilt i en komplex och kunskapsintensiv organisation
-Erfarenhet av samverkan och förhandling med fackliga organisationer
KUNSKAPER
-Du har goda kunskaper och förståelse för HR-arbete kopplat till rollbeskrivningen och arbetsuppgifterna ovan
SPRÅKKUNSKAPER:
-Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift

MERITERANDE:
-Akademisk examen inom personal/HR eller motsvarande adekvat utbildning
-Erfarenhet från HR-arbete inom offentlig sektor, gärna med personalansvar
-Kunskap om regelverk som styr statlig verksamhet
-Erfarenhet av att leda och driva utvecklingsprocesser, särskilt kopplat till digitalisering inom HR-området

PERSONLIGA EGENSKAPER
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Vi söker dig som är samhällsintresserad och trygg i dina värderingar och din HR-kompetens. Det innebär exempelvis att du kan hantera osäkerhet och otydliga förutsättningar då detta ofta utgör en del av Vinnovas uppdrag. Du behöver därför även ha en strategisk förmåga samt kunna prioritera och sätta ramar.

Som person är du pragmatisk och initiativrik med fokus på att utveckla och utvecklas. Du lyssnar in, reflekterar och bidrar prestigelöst och proaktivt med din kompetens utifrån ett helhetsperspektiv och mot långsiktiga mål. Du sätter dig snabbt in i olika områden och trivs med att arbeta tvärdisciplinärt. Du arbetar strukturerat och lösningsorienterat. Du är också van vid att hålla presentationer och att anpassa kommunikationen efter målgruppen.

Vidare har du ett genuint intresse för människor, ledarskap och teamutveckling. Du engagerar, lyfter och coachar dina medarbetare att nå sina mål och sin fulla potential. Samtidigt är du bekväm med att välja väg i frågor där olika intressen står mot varandra. Du är tillgänglig, trygg och tydlig i ditt ledarskap.

Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

PLACERING
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.

ANSTÄLLNINGSFORM
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning vid nyanställning. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

OM VINNOVA
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 220 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

KONTAKT
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta avdelningschef på avdelningen Verksamhetsutveckling och stöd, Daniel Rencrantz, via telefon 08-473 3184 eller e-post daniel.rencrantz@vinnova.se

Företrädare för ST är Per Norman 08-473 3173. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

ANSÖKAN
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-05-04. Vänligen bifoga betyg eller intyg som styrker din utbildning.

Ansök nu

Handläggare för innovation kring samhällets transportutmaningar

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 23
Är du samhällsintresserad och nyfiken på hur vi kan lösa olika utmaningar med hjälp av innovation? Har du tankar kring hur vi kan lösa samhällets transportutmaningar? Hållbar mobilitet handlar om att göra det möjligt för både människor och gods att förflyttas på sätt som är effektiva, hälsosamma och klimatneutrala samtidigt som de är tillgängliga för alla. Vi söker dig som vill göra skillnad på riktigt.
 
Vi erbjuder
För dig som vill bidra till omställningen till ett hållbart samhälle erbjuder vi en spännande tjänst. Hos oss tar du del av den senaste utvecklingen inom forskning och innovation, exempelvis inom transportsektorn och mobilitet. 
 
Arbetet präglas av spännande möten och samarbeten med olika sektorer och discipliner. Du breddar ditt nätverk i Sverige och internationellt. Vid din sida har du kollegor med ett stort engagemang och specialistkompetens inom flera områden.
 
På Vinnova uppmuntrar vi ett ständigt lärande och att ta vara på idéer. Vi har en stimulerande arbetsmiljö och ett öppet arbetsklimat där idéer och diskussioner uppmuntras. 
Vår arbetsplats är formad utifrån värden som respekt, ansvarstagande och mod.
 
Rollbeskrivning och arbetsuppgifter 
I Vinnovas uppdrag ingår att identifiera angelägna samhällsutmaningar och att stärka Sveriges förmåga att möta dem. I din roll kommer du främst att arbeta med Vinnovas satsningar inom området Hållbar mobilitet. Du kommer även att involveras i andra områden där du samarbetar över avdelningsgränser kring gemensamma frågeställningar. 
 
Tillsammans med kollegorna arbetar du med att planera, utforma och vidareutveckla Vinnovas satsningar. Du processleder olika satsningar och initiativ. 
 
Du medverkar i alla delar av processen med att främja och finansiera forsknings- och innovationsprojekt. I ditt uppdrag ingår att handlägga och bedöma bidragsansökningar samt att följa upp de projekt som finansieras för att säkerställa bästa effekt av de bidrag vi fördelar.
 
Vinnova fungerar som expertmyndighet inom innovationsområdet vilket innebär att du som handläggare svarar på frågor och företräder Vinnova nationellt och internationellt, exempelvis inom internationella program. En central del i ditt uppdrag är att hålla dig uppdaterad och att främja erfarenhetsutbyten och samverkan mellan aktörer från olika sektorer. 
 
Kvalifikationer 
Utbildning: 
- Akademisk utbildning inom ett för tjänsten relevant område. 
Erfarenhet och kunskap: 
- Minst fem års arbetslivserfarenhet kring hållbarhet och innovation, gärna inom transportsektorn och mobilitetsområdet.
- Erfarenhet av att självständigt arbeta med resultatinriktade projekt för att nå komplexa mål där integration av perspektiv från olika aktörer krävs.
- Erfarenhet av att leda komplexa processer i ett föränderligt sammanhang.  
- Erfarenhet av att företräda en verksamhet inför samarbetspartners, kunder och beslutsfattare.
- Erfarenhet av att leda andra i team.
- Vana vid att kommunicera kring komplexa frågor på ett lättförståeligt sätt.
Språkkunskaper: 
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
 
Meriterande kvalifikationer: 
-Fördjupad kunskap eller erfarenhet inom ett för tjänsten relevant område, exempelvis inom transportområdet, mobilitet, trafik- och samhällsplanering, policy, miljö eller klimatfrågor.
- Erfarenhet av att arbeta inom det svenska forskning- och innovationssystemet.
- Erfarenhet av att analysera en bransch, ett område eller en organisation utifrån ett hållbarhetsperspektiv.
- Ett etablerat nätverk inom ett för tjänsten relevant område, i Sverige eller internationellt.
 
Personliga egenskaper 
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation. 
 
Vi söker dig som har helhetsperspektiv och som ser komplexa sammanhang. Du kan sätta dig in i nya områden och trivs med att växla mellan strategiska och operativa uppgifter. Att proaktivt komma med initiativ, förnya och förändra faller sig naturligt för dig. Du har förmåga att prioritera och driva ditt arbete framåt.
 
För att lyckas i rollen är det viktigt att kunna samarbeta med andra, både internt på Vinnova, med andra svenska organisationer och internationellt. Du trivs i sociala sammanhang och är van vid att presentera inför grupp. Du anpassar kommunikationen efter åhörarna på ett pedagogiskt och professionellt sätt.
 
I din roll kommer du att möta specialister inom olika funktioner, där analytisk förmåga är en framgångsfaktor. Du har kapacitet att navigera i komplexa strukturer, vilket betyder att du är lyhörd och arbetar situationsanpassat. I den del av ditt arbete som rör administration av offentliga medel arbetar du noggrant.
 
Givetvis delar du våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod, och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.
 
Placering 
Vi tillämpar hybridarbete, där våra medarbetare har möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret. Vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm är vår huvudarbetsplats.
 
Anställningsform och tillträde 
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).  
 
Om Vinnova 
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.
 
Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå dit ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här
 
Kontakt 
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Andreas Netz, enhetschef på avdelningen Samhällsutveckling, via telefon 08-473 3086 eller e-post andreas.netz@vinnova.se
 
Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp. 
 
Fackliga kontaktpersoner 
Företrädare för ST är Per Norman 08-473 3173. För SACO är det Karin Stenström 08-473 3152 och Charlotte Furusten 08-473 3036.
 
Ansökan
Välkommen att ansöka till oss via vår rekryteringsportal senast den 2022-04-13. Bifoga examensbevis, betyg eller intyg som styrker din akademiska utbildning. 
 
#LI-Hybrid

Ansök nu

Digital strateg och produktägare för vinnova.se

Kommunikationsstrateg
Läs mer Feb 15
Sveriges innovationsmyndighet söker en digital strateg med fokus på kommunikation kring innovation och omställning till ett hållbart samhälle. Du arbetar med digitala strategier, innehållsutveckling och är produktägare för vår webbplats vinnova.se. Det här är tjänsten för dig som vill göra skillnad på riktigt. 
 
VI ERBJUDER
Vi erbjuder en spännande tjänst med frihet och flexibilitet att ta egna initiativ, driva förändring och kunna påverka verksamheten. Som digital strateg med produktägarskap för vår webbplats har du en central och efterfrågad roll som gör skillnad för hela verksamheten. Du kommer att arbeta tillsammans med engagerade kollegor i en stimulerande arbetsmiljö där idéer och diskussioner uppmuntras. Kommunikationsavdelningen består av fjorton personer som arbetar både operativt och strategiskt. Alla på avdelningen bidrar med och tar fram innehåll i olika utsträckning mot våra riktade målgrupper inom näringslivet, akademin, civilsamhället och offentlig sektor. Våra arbetssätt präglas av att prova nytt, experimentera och att ständigt utvecklas. Vinnova arbetar i skärningspunkten mellan offentlig sektor, akademi och näringsliv. Det ger ett brett och varierat nyhetsflöde, men också en spännande komplexitet. Genom kreativa kommunikationsinsatser öppnar vi upp för innovativa lösningar som främjar hållbar tillväxt i Sverige.
 
ROLLBESKRIVNING OCH ARBETSUPPGIFTER
Som digital strateg:
-Arbetar du med att skapa effekt och optimera användarupplevelsen för Vinnovas målgrupper i våra digitala kanaler
-Bidrar du strategiskt och taktiskt till att utveckla och synkronisera digitalt innehåll på Vinnovas webbplats, intranät, sociala medier och podd 
-Har du ansvar för framtagning, analys och rapportering av effektmål 
-Samarbetar du tätt med kollegorna på den egna avdelningen och på andra avdelningar 
 
Som produktägare för webb: 
-Har du övergripande ansvar för innehållet på webben. Du kvalitetssäkrar och utvecklar förutsättningarna för innehållet tillsammans med webbredaktörer 
-Har du övergripande ansvar för att funktioner, processer och flöden på webbplatsen utvecklas och optimeras löpande för att skapa den bästa användarupplevelsen
-Initierar du utveckling av webb, med input från användare, redaktörer, medarbetare, och ledning
-Förankrar du med verksamhet och ledning och arbetar aktivt utifrån de villkor som ställs på en myndighetswebb 
-Arbetsleder och stödjer du utvecklingsteamet som består av kollegor och konsulter
 
KVALIFIKATIONER
UTBILDNING: 
-Minst tvåårig akademisk utbildning/yrkesutbildning med inriktning mot kommunikation eller informationsteknik, från högskola/universitet, alternativt från Hyper Island, Berghs School of Communication, IHM Business School eller motsvarande
ERFARENHET:
-Några års erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter, gärna från en digital byrå, ett företag eller en myndighet
-Erfarenhet av att leda arbetet med att ta fram, optimera och förbättra digital kommunikation som möter användarnas och verksamhetens behov
-Erfarenhet av att arbeta integrerat med externa kommunikationskanaler 
-Erfarenhet av att ta fram kampanjsidor
-Erfarenhet av projektledning
-Erfarenhet av att ta fram strategier inom digital kommunikation
-Erfarenhet av att skapa målgruppsanpassad kommunikation, användarupplevelse och interaktion, bland annat med stöd av sökords- och konverteringsoptimering
-Erfarenhet av löpande analys och uppföljning av digitala kommunikationssatsningar, genom uppföljningsmodeller och analysverktyg
-Erfarenhet av Episerver eller liknande publiceringsverktyg
KUNSKAPER:
-Mycket god kunskap om olika digitala kanaler och format, inklusive effektivitet/träffsäkerhet 
-Innehållsutveckling 
-Kunskap om metoder för interaktion mellan människa och dator (interaktionsdesign) 
-Du har hög förståelse för hur användaren agerar i den digitala miljön
-Mycket god kunskap inom analys och uppsättning av relevanta nyckeltal
-Teknisk förståelse och erfarenhet av kravställning mot tredje part
SPRÅKKUNSKAPER: 
-För tjänsten krävs att du är en skicklig skribent på svenska och engelska, 
(bifoga ansökningsbrev på både svenska och engelska)
 
MERITERANDE:
-Erfarenhet av att arbeta med innovations- och/eller hållbarhetskommunikation
-Erfarenhet av att ta fram innehåll mot målgrupper inom näringslivet, akademin, civilsamhället eller offentlig sektor kan vara en fördel
-Kunskap om generella förutsättningar och villkor inom offentlig/statlig sektor, till exempel rådande regelverk kring tillgänglighet, är meriterande men inte ett krav
 
PERSONLIGA EGENSKAPER
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation. Vi söker dig som trivs med att arbeta operativt och strategiskt. Du har projektledarförmåga och kan prioritera utifrån verksamhetsmål. Du kommer att vara involverad i arbetet med Vinnovas digitala utveckling samtidigt som du svarar för den digitala upplevelsen på Vinnovas webbplats. Eftersom du kommer att projektleda konsulter och kollegor är det viktigt att du kan interagera, engagera och förklara. Du förankrar med kollegor och säkerställer att resurser avsätts i de aktuella projekten. Vidare arbetar du situationsanpassat och flexibelt. Du kan balansera mellan olika intressen och förklara det komplexa på ett säljande sätt. Som person är du kreativ, nyfiken och samarbetsorienterad, samtidigt som du har ordning och reda. Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

PLACERING:
Vinnova, Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm. Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler och tillämpar hybridarbete. 

ANSTÄLLNINGSFORM OCH TILLTRÄDE
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt.

KONTAKT
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Lovisa Roupe (rekryterande chef på enheten Kreativ kommunikation) via telefon 08-473 3293 eller e-post lovisa.roupe@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

ANSÖKAN
Ansök via vår rekryteringsportal senast 2022-03-29. Bifoga ansökningsbrev på både svenska och engelska, samt examensbevis, betyg eller intyg som styrker din utbildning.

#LI-Hybrid

Ansök nu