MTR Tunnelbanan AB jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos MTR Tunnelbanan AB i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Head of Maintenance Tunnelbanan till MTR Tech

Verkstadschef
Läs mer Nov 17
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Med mer än tio miljoner passagerare på tre kontinenter varje vardag är MTR ett av världens största tågbolag med visionen att vara ett globalt företag som med innovationskraft och omsorgsfull service länkar samman och utvecklar hållbara samhällen. MTR Tech är ett bolag inom MTR Nordic Group med ansvar för fordonsunderhållet för bland annat tunnelbana och pendeltåg samt från årsskiftet även för Mälartåg. Företaget är idag Sveriges näst största underhållsbolag med nästan 600 medarbetare och ett underhållsansvar för 620 fordon.

Som Head of Maintenance för Tunnelbanan möjliggör du och ditt team att över 1,2 miljoner resor kan göras dagligen, samtidigt som du är med och utvecklar framtidens kollektivtrafik.

ARBETSUPPGIFTER
MTR Tech har en tydlig ambition och målsättning att fortsätta växa som bolag genom att vara leverantör till både upphandlad och kommersiell trafik, samt genom utveckling av komponentupparbetning- och projektverksamheten. Som Head of Maintenance för Tunnelbanan är du en nyckelperson i denna resa. Både som del av bolagsledningen för MTR Tech, men framför allt som affärs- och leveransansvarig för bolagets största kontrakt, tunnelbaneuppdraget samt vår komponentverkstad som servar både de upphandlade kontrakten och andra kunder. Rollen innebär att utveckla verksamheten och samtidigt driva och styra flera omfattande projekt i en komplex miljö.

Tunnelbanan står också inför en spännande framtid med nya linjer och introduktion av en ny fordonsflotta, där fordonsunderhållet har en nyckelroll för att fortsätta att ge stockholmarna en leveranssäker tunnelbanetrafik som bidrar till en hållbar miljö genom att fler resenärer väljer att resa kollektivt. Rollen som underhållschef är även central för att MTR skall vinna fortsatt förtroende att driva tunnelbanan i Stockholm efter nästa upphandling.

I rollen ingår arbetsuppgifter såsom:
* Leda och utveckla verksamheten inom tunnelbaneunderhållet och fordons- och komponentverkstaden
*Leda upphandlingar för underhållsverksamheten.
* Skapa goda förutsättning för att chefer ska kunna nå sina lång- och kortsiktiga mål
* Nära samarbete med tunnelbaneuppdragets uppdragsgivare Trafikförvaltningen samt MTR Tunnelbanan, där du också blir en del av bolagets ledningsgrupp
* Utveckla MTR Techs erbjudande inom komponentunderhåll och större fordonsprojekt
* Ansvara för grupp- och individutveckling för det egna teamet
* Driva förändringsarbete i den egna gruppen samt som medlem i ledningsgrupp

KVALIFIKATIONER
Vår framtida underhållschef har ett stort tekniskt intresse och kan driva tekniska frågor och teknisk utveckling. Att ha erfarenhet av att jobba med Lean eller liknande är mycket värdefullt. Ett genuint affärsintresse måste finnas tillsammans med en förmåga att tolka avtal då du kommer att vara en central person i upphandlingsarbete.

Rätt kandidat har stor erfarenhet av att definiera, styra och följa upp både den löpande verksamheten såsom projekt och är bekväm med såväl ekonomiska som juridiska frågor. Du ska kunna sätta tydliga mål, kommunicera dessa och följa upp med organisationen. Du ska också ha erfarenhet av att arbeta nära fackliga organisationer.

Säkerhet är alltid högst prioriterad på MTR. Du har därför genuin erfarenhet av säkerhetsarbete samt intresse av att ständigt utveckla arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet.

Du har även:
* Minst 7 års erfarenhet från teknisk projektledare eller ledare inom produktion. Du har dokumenterat goda ledaregenskaper.
* Färdigställd kandidatexamen eller högre inom teknikområdet.
* Mycket bra språkkunskaper inom svenska och engelska i tal och skrift.
* God datavana och du kan hantera och har erfarenhet av att arbeta i Officepaketet samt något produktionsstyrningsverktyg.


ÖVRIGT
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Teknisk specialist el/elektronik med Team leader-roll

Produktionsingenjör, textil, trä, glas, förpackn
Läs mer Dec 2
Nytt
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som teknisk specialist med inriktning elektronik arbetar du med att bidra till drifttillgänglighet, säkerhet och låga livscykelkostnader inom de elektriska och elektromekaniska systemen. Ditt arbetsområde har sin tyngdpunkt i att förbättra pendeltågens drifttillgänglighet genom att analysera och utveckla felsöknings- och reparationsåtgärder samt genom att ta fram nya tekniska lösningar, men innefattar även andra teknikområden.

Du kommer att:
• Ha ansvar för teknikuppdrag från start till mål
• Identifiera, följa och analysera utfall av fordonsskador och felorsaker
• Själv eller tillsammans med andra specialister och reparatörer ta fram
felsöknings-, reparations- och förbättringsmetoder för felorsaker och
återkommande fordonstekniska problem
• Ta fram tekniska lösningar och fordonsmodifieringar för att
modernisera järnvägsfordons delsystem eller ersätta obsoleta system
• Agera produktions- och verkstadstekniskt stöd i frågor gällande
elektronik och elektromekanik
• Utveckling av tekniska lösningar och baklängeskonstruktion av
komponenter, främst inom elektronik och elektromekanik men i viss
mån även inom andra teknikområden
• Ta fram av tekniska rapporter, business cases, kravspecifikationer,
provplaner och riskanalyser

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen behöver du vara självgående och flexibel och ha en god problemlösningsförmåga. Har du förmåga att se till helheten likväl att som att kunna arbeta med detaljer på ett strukturerat sätt kommer du lyckas med uppdraget.
Du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten och du har förmåga och vilja att inspirera din grupp. I rollen ingår att ha många kontaktytor både internt och extern varför du är bra på att samarbeta och kommunicera med olika målgrupper.

Vidare har du:
• Akademisk examen med inriktning teknik eller elektronik
• Goda IT-kunskaper
• Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift

Det är meriterande om du har du erfarenhet av tekniska analyser och utredningsarbete i verkstadsmiljö, företrädelsevis inom tågbranschen.

ÖVRIGT
Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög förändringstakt, där vi tillsammans ofta i projektform utvecklar vår verksamhet. Du får också ett brett närverk och möjlighet att utvecklas. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.

Din huvudsakliga placering kommer vara i Älvsjödepån och Hammarbydepån, emellanåt kommer du även att arbeta i övriga fordonsdepåer i Stockholmsområdet. Du ingår i avdelningen Projects & Engineering och kommer samarbeta med många andra drivna kollegor, exempelvis tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är förlagda under dagtid.

Om du vill vara med och forma Stockholms lokaltrafik och en hållbar framtid är du varmt välkommen in med din ansökan till ett tekniskt arbete med Stockholms tunnelbana, Stockholms pendeltåg och Mälardalens regionaltåg!

Ansökan med personligt brev och CV sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansök nu

Teknisk specialist (Pendeln, drifttillgänglighetsförbättringar)

Elektrotekniker
Läs mer Dec 2
Nytt
ARBETSUPPGIFTER
Din roll hos oss
I rollen som teknisk specialist med inriktning elektronik arbetar du med att bidra till drifttillgänglighet, säkerhet och låga livscykelkostnader inom de elektriska och elektromekaniska systemen. Ditt arbetsområde har sin tyngdpunkt i att förbättra pendeltågens drifttillgänglighet genom att analysera och utveckla felsöknings- och reparationsåtgärder samt genom att ta fram nya tekniska lösningar, men innefattar även andra teknikområden.

Du kommer att:
• Ha ansvar för teknikuppdrag från start till mål
• Identifiera, följa och analysera utfall av fordonsskador och felorsaker
• Själv eller tillsammans med andra specialister och reparatörer ta fram
felsöknings-, reparations- och förbättringsmetoder för felorsaker och
återkommande fordonstekniska problem
• Ta fram tekniska lösningar och fordonsmodifieringar för att
modernisera järnvägsfordons delsystem eller ersätta obsoleta system
• Agera produktions- och verkstadstekniskt stöd i frågor gällande
elektronik och elektromekanik
• Utveckling av tekniska lösningar och baklängeskonstruktion av
komponenter, främst inom elektronik och elektromekanik men i viss
mån även inom andra teknikområden
• Ta fram av tekniska rapporter, business cases, kravspecifikationer,
provplaner och riskanalyser.

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen behöver du vara självgående och flexibel och ha en god problemlösningsförmåga. Har du förmåga att se till helheten likväl att som att kunna arbeta med detaljer på ett strukturerat sätt kommer du lyckas med uppdraget.
Du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten och du har förmåga och vilja att inspirera din grupp.
I rollen ingår att ha många kontaktytor både internt och extern varför du är bra på att samarbeta och kommunicera med olika målgrupper.

Vidare har du:
• Akademisk examen med inriktning teknik eller elektronik
• Goda IT-kunskaper
• Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift

Det är meriterande om du har du erfarenhet av tekniska analyser och utredningsarbete i verkstadsmiljö, företrädelsevis inom tågbranschen.

ÖVRIGT
Hos oss får du möjligheten att arbeta i en miljö som präglas av hög förändringstakt, där vi tillsammans ofta i projektform utvecklar vår verksamhet. Du får också ett brett närverk och möjlighet att utvecklas. Ta chansen att vara med på den fortsatta resan och utvecklingen av den nordiska MTR koncernen.
Din huvudsakliga placering kommer vara i Älvsjödepån och Hammarbydepån, emellanåt kommer du även att arbeta i övriga fordonsdepåer i Stockholmsområdet. Du ingår i avdelningen Projects & Engineering och kommer samarbeta med många andra drivna kollegor, exempelvis tekniska specialister och projektledare. Arbetstiderna är förlagda under dagtid.

Om du vill vara med och forma Stockholms lokaltrafik och en hållbar framtid är du varmt välkommen in med din ansökan till ett tekniskt arbete med Stockholms tunnelbana, Stockholms pendeltåg och Mälardalens regionaltåg!

Ansökan med personligt brev och CV sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansök nu

Gruppchef Internservice och Uppdragskoordinering till MTR Tunnelbanan

Administrativ chef
Läs mer Dec 1
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Sedan 2009 innehar MTR Tunnelbanan helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av AB Storstockholms Lokaltrafik (SL). Varje dag genomförs drygt 1 miljon resor hos oss. Det motsvarar nästan hälften av alla resor med kollektivtrafik i Stockholms län. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tunnelbana, vårt arbete handlar om att göra skillnad på plattformen, på tågen och i människors liv. Vi samarbetar med flera olika aktörer i Stockholm för att tunnelbanan ska vara tillgänglig för alla. Det är detta vi kallar för Stockholms blodomlopp.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en ny medlem till en av tunnelbanans mest dynamiska och framåtriktade ledningsgrupper. Du blir ansvarig för två specialiserade grupper som är kritiska för den dagliga driften av tunnelbanan. Internservice är en etablerad grupp som säkerställer försörjning av förbrukningsmaterial till samtliga stationer i tunnelbanenätet samt skriftlig resenärsinformation på plattformar och i biljetthallar. Uppdragskoordineringen är en ny grupp som du får ansvar för att etablera och utveckla framåt. Ansvarsområdet för gruppen kommer att vara daglig styrning och uppföljning av samtliga rörliga kundservicemedarbetare i tunnelbanan. Får en unik möjlighet att från grunden bygga upp en kritisk ny stödfunktion för en av Stockholms viktigaste verksamheter.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Direkt personalansvar för ca. 15 medarbetare med fokus på närvarande ledarskap, inkl. utvecklingssamtal och i förekommande fall lönesamtal med målet att skapa engagerade och motiverade medarbetare
• Säkerställa att ärenden och avvikelser hanteras effektivt och med hög service samt lämna återkoppling till såväl interna som externa kunder
• Etablera en ny verksamhetskritisk grupp inklusive processer och rutiner för densamma
• Ansvar för budget och ekonomisk uppföljning för de egna grupperna
• Följa upp och analysera resursfrågor som övertidsuttag, semesteransökningar och tjänstepaket
• Skapa kort- och långsiktiga planer för utveckling av verksamhetens processer och rutiner

Du utgår från en kontorsplats i Gullmarsplan, men dina medarbetare arbetar utspridda i hela tunnelbanenätet och en operativ närvaro är förväntad - du behöver vara lika bekväm ute i kundmiljön som i konferensrummet. I tjänsten ingår bemanning av jour/beredskapsfunktion ca 2-3 dagar per månad för vilken arbete på kvällar och helger kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
• För den här rollen är ett par års erfarenhet av ledarskap och chefsrollen ett krav
• Du har erfarenhet av dataanalys, projektledning och verksamhetsstyrning, förvärvat t.ex. från tidigare arbetsroller eller en högre utbildning, exempelvis inom ekonomi.
• Arbetslivserfarenhet kopplat till lager, logistik, personalplanering, bemanning eller incidenthantering är meriterande
• Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen behöver du vara driven och mycket framåtriktad med ett starkt fokus på resultat och leverans.
• Mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper engelska, i tal och skrift
• Mycket goda kunskaper i Office-paketet och god datorvana


ÖVRIGT
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Tillträde enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Uppdragskoordinator heltid till MTR Tunnelbanan

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Nov 26
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.ARBETSUPPGIFTER
Uppdragskoordineringen är en ny grupp om totalt 6 medarbetare inom Kundservice Information. Ansvarsområdet för gruppen kommer att vara daglig styrning och uppföljning av samtliga rörliga kundservicemedarbetare i tunnelbanan. Då avdelningen är ny kommer du att vara delaktig i att ta fram nya processer och rutiner för gruppen. Vi söker nu 2 uppdragskoordinatorer på heltid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Daglig koordinering och styrning där du flyttar rörliga resurser efter behov.
- Du hanterar bemanning av personal och säkerställer att vakanser är täckta för dagen.
- Lång- och kortsiktig planering av personal
- Uppföljning av hanterade ärenden samt hantera statistik och administration.
- Du har ett nära samarbete med alla cheferna inom Kundservice Information.

Vi söker medarbetare som kan arbeta vardagar antingen morgon/dag eller eftermiddag/kväll. Du kommer att vara placerad vid ett av våra platskontor, som idag finns vid Gullmarsplan, Liljeholmen och Västra skogen. Du rapporterar till Gruppchef Interservice och Uppdragskoordinering.

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som uppdragskoordinator är du en person som gillar att hjälpa andra och är serviceinriktad. Du ser det som en självklarhet att ge ett professionellt och respektfullt bemötande i alla situationer. Du har lätt för att sätta dig in i nya uppgifter och har ett lösningsorienterat arbetssätt. Arbetet som uppdragskoordinator ställer höga krav på förmåga att arbeta strukturerat och med utmärkt service i många parallella processer, stundtals under hög arbetsbelastning.

Vidare har du:
• Minst 1 års erfarenhet av arbete inom planering, koordinering eller administrativt arbete.
• Meriterande med erfarenhet av kundservice och telefonsupport.
• Gymnasieexamen
• God datorvana och kunskap inom Officepaketet
• Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

ÖVRIGT
Vill du arbeta tillsammans med oss? Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringen, rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets och lämplighetstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

MTR Tech söker svetsare till Hammarbydepån

Svetsare, manuell
Läs mer Aug 14
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

ARBETSUPPGIFTER
MTR Tech söker flera erfarna svetsare till arbetet med att utveckla och förbättra Stockholms Tunnelbana!

Din roll hos oss
I rollen som svetsare arbetar du mesta delen med svetsning, slipning och kapning. Men även andra arbetsuppgifter i form av demontage/montage, reparationer och underhåll ingår i tjänsten.

Arbetet innebär:
•Svetsning, slipning, kapning och fogberedning vid reparation av spårfordon och komponenter till dessa.
•Delta i utveckling och utvärdering av svetsmetoder, för olika reparationer.
•Reparationer, underhåll, montage och demontage av spårfordon och komponenter.

KVALIFIKATIONER
Tjänsten kan vara fysiskt krävande då det förekommer i trånga utrymmen samt på och under tunnelbanevagnen. MTR är certifierade för svetsstandard SS-EN-15085, vilket ställer höga krav på dokumentation av utförda svetsarbeten.
Vidare ser vi att du har:
•Utbildning inom svets och/eller erfarenhet av arbete med svets (du har eller har haft svetsarprövningar i metoderna 135/138, 136 eller 141 i Rostfria material)
•Du har erfarenhet av MIG/MAG//TIG/MMA
•Du har erfarenhet av att arbeta i en miljö där det ställs höga krav på dokumentation, kvalité och säkerhet.
•Du har erfarenhet av WPS och att följa instruktioner/protokoll
•Meriterande med IW utbildning inom metoderna 135 och 141
•Meriterande om du har verktygsvana
•Meriterande om du har erfarenhet av fogberedning och slipning
•God förmåga att kommunicera på svenska i både tal och skrift

Vem är du?
För att lyckas i rollen som svetsare utför du dina arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du arbetar systematiskt och gillar att hitta och lösa problem. Du kommer ingå i ett team varför du behöver ha god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt.


ÖVRIGT
På MTR Tech jobbar nästan 600 tågtekniker och reparatörer, ingenjörer, växlare, svetsare och många andra yrkesgrupper med fordonsunderhåll inom tunnelbana och järnväg, för att se till att samhället hålls i rullning, idag och för nästa generation. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med placering i depån i Hammarbydepån vid Blåsuts tunnelbanestation. Vi tillämpar provanställning. Arbetstid är förlagd till 2 skift, måndag till fredag.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande.
Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

Varmt välkommen med din ansökan!
MTR Tech

Ansök nu

MTR Tech söker reparatörer till Hammarbydepån

Vagnreparatör, järnväg
Läs mer Nov 11
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

ARBETSUPPGIFTER
Som Reparatör arbetar du med att utföra reparationer, akut och förebyggande underhåll. Arbetet innefattar digitalteknik, elektronik och mekanik. Ditt arbete kan även innebära reparationer, avhjälpande och förebyggande underhåll samt felsökning av Stockholms tunnelbanevagnar: framför allt C20 men också CX och C30. Tungt arbete kan förekomma.

Arbetet innebär i korthet:
Reparationer av tunnelbanevagnar och/eller tågkomponenter
Upparbetning av förebyggande och avhjälpande underhåll av komponenter enligt gällande instruktioner och föreskrifter
Underhållsarbete baserat på intervaller på tid eller km
Arbete med förbättringsarbete, säkerhet och arbetsmiljö
Felsökning av vagnar

Övriga relevanta arbetsuppgifter för rollen kan förekomma


KVALIFIKATIONER
Du ska ha:
Minst gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning
Har läst samt har kunskaper i ellära
Erfarenhet från mekanisk och elektriskt arbete
God förståelse för svenska i tal och skrift. Det kan även förekomma text på engelska

Det är meriterande om du har någon eller några av nedanstående:
Erfarenhet från industriell produktion med metallbearbetning
Erfarenhet av tågteknik
Erfarenhet av säkerhetskritiskt arbete
Arbetat med Lean/5S
Arbetsledarerfarenhet
Erfarenhet av ritningsläsning
God Datorvana för vissa reparatörsjobb
B-körkort, truck/travers/mobil arbetsplattform

Vem är du?
För att lyckas i rollen som reparatör utför du dina arbetsuppgifter med stor noggrannhet, gillar problemlösning och har höga krav på säkerheten. Du är ansvarstagande och har en positiv inställning till ditt arbete. För att fungera i rollen är du initiativtagande och tycker om att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du kommer att ingå i ett team och har därmed god samarbetsförmåga samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt.ÖVRIGT
På MTR Tech jobbar nästan 600 tågtekniker och reparatörer, ingenjörer, växlare, svetsare och många andra yrkesgrupper med fordonsunderhåll inom tunnelbana och järnväg, för att se till att samhället hålls i rullning, idag och för nästa generation. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande.
Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.


Tjänsten avser heltid med placering i Hammarbydepån, Blåsut. Dina arbetstider kan vara skift dag/kväll eller enbart dagtid beroende av vilket projekt du arbetar i.

Varmt välkommen med din ansökan!
MTR Tech

Ansök nu

Uppdragskoordinator Deltid

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Nov 29
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.

En hållbar morgondag gör den möjlig med oss
MTR Facility Management, del av MTR Nordic, erbjuder en rad tjänster såsom fastighetsdrift, lokalvård, klottersanering, ärendehantering, logistiklösningar och internservice. Vi levererar tjänster till tunnelbanan, pendeltågen och andra kollektivtrafiknära aktörer med siktet inställt på fler externa kunder.
Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

ARBETSUPPGIFTER
Som uppdragskoordinator på MTR Facility Management så har du en viktig roll i att säkra att vi uppfyller vårt avtal. Du kommer arbeta i ett team som består av 12 koordinatorer och en kvalitets controller. Koordineringsteamet arbetar på ett resurseffektivt sätt och planerar arbetet för våra saneringsteam genom vårt ärendehanteringssystem, detta genom att koordinera ärenden och samarbeta för att uppnå våra KPI:er. I tjänsten kommer du att arbeta 23 % fredag och lördag, varannan helg, på varierande skift mellan 13:30 och 00:00. Vi sitter i Liljeholmen nära kommunikationer och serviceutbud. Du rapporterar till Gruppchef Operativ styrning sanering.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Koordinera ärenden baserat på dagligt schema inom avtalstid.
• Kvalitetssäkra utförda ärenden och åter tilldela vid behov.
• Registrera samtliga hanterade ärenden till SL Skadedatabas.
• Med utmärkt service säkerställa att medarbetare får nödvändig information samt vara ett stöd för arbetsledning vad gäller framtagande av KPI:er och övrig information.
• Säkerställ att beställning och leverans överensstämmer med de av leverantören framställda fakturorna.
• Hålla dig uppdaterad i relevanta avtal och överenskommelser med leverantörer.KVALIFIKATIONER
Du som söker till oss
För att trivas i rollen stimuleras du av att arbeta i ständig förändring och du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt. Du är kommunikativ och serviceinriktad och har lätt för att tänka ett steg längre för att enkelt lösa akuta problem. För att lyckas väl i rollen är du strukturerad och van att arbeta i många parallella processer samtidigt. Det är inte ovanligt att du blir avbruten i ditt arbete och måste lösa problem som uppstår. Du gillar när det händer mycket och att ingen dag är den andra lik. Du är noggrann och sätter stort värdet i att utföra ditt arbete med kontinuerlig kvalitet.

Vidare har du:
• gymnasiekompetens eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• gärna erfarenhet av arbete med koordinering och/eller administration
• mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, eftersom en stor del av arbetet innebär skriftlig och muntlig framställan
• goda datorkunskaper och använder Office-paketet obehindrat


ÖVRIGT
Förmåner
Som anställd på MTR Facility Management erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Facility Management?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Michel Bergquist, Gruppchef Operativ Styrning Sanering, via michel.bergquist@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!
Nyckelord: administration, koordinering, service, sanering

Ansök nu

Lokalvårdare till MTR Facility Management

Städare/Lokalvårdare
Läs mer Dec 1
Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

ARBETSUPPGIFTER
Lokalvården på MTR ansvarar för att säkerställa en effektiv och tillfredsställande städning i Stockholms tunnelbane- och pendeltågssystem. Arbetet som Lokalvårdare på MTR innebär varierande arbetstid med tjänstgöring på dygnets alla timmar, alltså både tidiga morgnar, sena kvällar samt under natten. Arbetet kan även innefatta arbete på helger.
Vi har regelbundna kvalitetsuppföljningar av vår uppdragsgivare, så kallad INSTA-mätningar. Du kommer att vara delaktig i att bibehålla och säkra kvalitén. Du kommer arbeta i antingen tunnelbanans eller pendeltågens miljöer och områden men vara anställd i bolaget MTR Facility Management.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

• Att säkerhetsställa en god renlighet och hygien i våra stationsmiljöer eller depåer och fordon
• Plockstäd
• Tömning av avfallsskorgar
• Tidningshantering
• Toalettstädning
• Maskinskurning/moppning av golvytor och trappor
• Avfläckning av väggar eller fordon

Inom depåunderhållet tillkommer:

• Sätestvätt samt byten av klädslar vid behov
• Borttagning av klistermärken och mindre klotter

Du bidrar även till rapportering av avvikelser, klotter, underhållsbehov och annan skadegörelse genom digitala verktyg.
Vi söker dig som vill arbeta som timanställd där du har stor möjlighet att påverka dina arbetstider. Du kommer bli anställd och arbeta på en av våra banor inom tunnelbaneområdet, pendeltågsområdet eller hos våra depåer.
Då arbetet innebär varierande arbetstider är det därför väldigt viktigt att du kan ta dig till och från arbetet på obekväma tider.

Anställningen inleds med en obligatorisk utbildning på heltid som pågår 1 vecka i början på februari 2022. Tjänsten är en timanställning där du kommer ha stort inflytande på dina arbetstider. Tjänstgöringen kommer till en början vara 12 månader i taget. Eventuellt kommer det även finnas möjlighet till förlängning efter tjänstgöringsperioden om du är intresserad av att stanna hos oss på MTR.


KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som Lokalvårdare är du mycket noggrann, plikttrogen och självgående. Vidare är du serviceinriktad och tar egna initiativ för att nå dina mål. Du har förståelse för säkerhetsklassat arbete och regelverk. Arbetet kommer till stora delar utföras på våra stationer eller depåområden, du behöver därför känna dig bekväm med att arbeta i kundnära miljöer självständigt enligt skriftliga instruktioner.

Vidare har du:

• Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
• Gärna tidigare erfarenhet av lokalvård/städning i offentliga miljöer
• Gärna erfarenhet av skiftarbete
• Förmåga att planera och strukturera arbetet effektivt samt att hålla en hög service- och kvalitetsnivå på det som levereras.
• Förmågan att samarbeta i grupp

Det är meriterande om du har:

• Yrkesbevis från SRY Servicebranschens Yrkesnämnd och PRYL- Projektyrkesbevis Lokalvårdare eller har motsvarande kunskaper
• Utbildning INSTA 800
• Tidigare erfarenhet som teamleader/arbetsledare
• Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift

Inom depåunderhållet är det även meriterande om du har:

• Tidigare erfarenhet av lokalvård på fordon och depå
• Tidigare erfarenhet av klottersanering
• Körkort B


ÖVRIGT
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning t.ex. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.
Varmt välkommen med din ansökan!
Nyckelord: Lokalvård, Städning, Lokalvårdare, Storstädning, Golvvård, Maskinstäd, Depå, Service,Kundkontakt

Ansök nu

BI Utvecklare/Data analyst till MTR Nordic

Data Warehouse specialist
Läs mer Nov 4
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.

För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

ARBETSUPPGIFTER
MTR Nordic är inne i spännande och expansiv fas med fokus på nya affärer där IT är centralt för att lyckas. Vi arbetar med projekt som skapar avtryck i samhället. Vi söker nu en BI utvecklare/Data Analyst som vill vara med och utveckla vår lösning för Analytics på MTR. Vårt mål är att kunna använda all vår data som vägvisare mot korrekta beslut.

MTR IT är koncernövergripande med uppdraget att säkerställa smarta IT-lösningar som ger koncernen rätt förutsättningar för kvalitet, utveckling och tillväxt.

Din roll hos oss
Vi är ett drivet team inom Analytics med fem personer som tillsammans utvecklar och förvaltar MTRs lösning. Vi har spännande projekt och arbetar mot att ha suveräna kundrelationer och högt fokus på utmanande uppgifter. Vi har fullt upp och behöver bli fler!

Vi arbetar agilt i nära samarbete med kravställare och verksamhet med stort fokus på Self Service. I rollen kommer du hjälpa verksamheten med analys och främst arbeta med att bygga analysappar med hjälp av Qlik Sense och QlikView. Självklart finns möjlighet att arbeta bredare inom datalager liksom molnlösningar.

Vi uppskattar om du trivs med att arbeta med hela utvecklingskedjan från att förstå och fånga krav till att utveckla och bistå med testning, support och förvaltning. Tillsammans med drivna och ambitiösa kollegor arbetar du i en rolig och vänskaplig atmosfär där det finns möjligheter att växa. I vårt team jobbar vi aktivt med att dela kunskap och erfarenheter för att tillsammans utvecklas både som individer och team.

Vår tekniska miljö:
- QlikView och Qlik Sense
- Server, SSIS
- MicrosoftAzure
- Data Lake
- DataFactory
- Databricks

Dina huvudsakliga uppgifter är att:
- utveckla och förvalta analysappar i Qlik Sense och QlikView
- driva utveckling i en agil miljö
- översätta krav till tekniska lösningar
- adressera och drivaförbättringsbehov
- säkra förvaltningsbarhet i lösningarna

Du som söker till oss
Du är intresserad av att arbeta i team med verksamheten i fokus för att utvecklastabila och kostnadseffektiva lösningar som användarna uppskattar. Du är dessutom en nyfiken, samarbetsorienterad och kommunikativ person som gillar att ha många kontaktpunkter runtom i organisationen. Du delar gärna med dig av det du kan.

KVALIFIKATIONER
• Relevant examen inom IT eller motsvarande erfarenheter
• Goda kunskaper i Qlik View och Qlik Sense
• Erfarenhet av MSBI-baserade lösningar
• Ett par års erfarenhet från arbete som utvecklare

ÖVRIGT
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Samira Ladjemi, rekryterande chef på Samira.Ladjemi@mtr.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Talent Acquisition Manager till MTR Tunnelbana

Personalchef/HR-chef
Läs mer Dec 2
Nytt
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Sedan 2009 innehar MTR Tunnelbanan helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av AB Storstockholms Lokaltrafik (SL). Varje dag genomförs drygt 1 miljon resor hos oss. Det motsvarar nästan hälften av alla resor med kollektivtrafik i Stockholms län. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tunnelbana, vårt arbete handlar om att göra skillnad på plattformen, på tågen och i människors liv. Vi samarbetar med flera olika aktörer i Stockholm för att tunnelbanan ska vara tillgänglig för alla. Det är detta vi kallar för Stockholms blodomlopp.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som vill ansvara för att bygga upp och leda en koncerngemensam enhet för Rekrytering och Talent Acquisition inom MTR Nordic Group. Den enhet du leder kommer ha rekryteringsuppdrag som omfattar såväl chefer och specialister som operativa medarbetare och ni kommer ha en viktig roll i MTR:s employer branding arbete. Du kommer vara chef för en grupp HR-specialister och HR-administratörer som tillsammans ser till att vi har effektiva rekryteringsprocesser, relevanta annonskanaler och hittar de rätta kandidaterna.

Rollen innebär även direkt leveransansvar för befintlig rekryteringsverksamhet och du förväntas även leda egna rekryteringsuppdrag, till exempel executive search i egen regi och genom externa konsulter. Du kommer att vara en viktig partner till våra bolag när de söker nya chefer och specialister inom olika områden.

Förutom ledning av rekryteringsfunktionen så är en viktig del i rollen att utveckla, implementera och ansvara för vår rekryteringsprocess, upprätta relevanta kandidatpooler, ta fram mallar och verktyg samt utveckla kompetens hos utvalda HR-kollegor inom området. Utöver det har du givetvis en plats i HR:s ledning för MTR Nordic Group och därmed en nyckelposition i utvecklingen av vårt långsiktiga HR-arbete och vårt employer brand i koncernen.

Utöver dessa arbetsuppgifter kommer det att tillkomma andra utvecklingsuppdrag inom HR- området då vi är en organisation i ständig rörelse.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• Bygga upp och leda en koncerngemensam enhet för Rekrytering och Talent Acquisition
• Utveckla samverkansformer inom koncernen som säkerställer stabilitet och kvalitet i alla våra rekryteringar.
• Executive search via konsulter och i egen regi.
• Utveckla, implementera och ansvara för vår interna rekryteringsprocess
• Använda vårt employer brand-koncept och även bidra till utveckling av detta

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen behöver du tycka om att ha många kontaktytor i organisationen samt att ha en varierande och föränderlig vardag. Tempot är högt och det krävs att du kan vara flexibel, både kortsiktigt och långsiktigt. Du känner dig trygg med att hålla presentationer för ledare och ledningsgrupper. En vana av att driva projekt inom HR eller liknande område är meriterande.

Vi ser framför oss att du är affärsmässig, strukturerad och drivande. Du har en god analytisk förmåga och är kommunikativ. Din professionalism och pedagogiska förmåga gör att du skapar stort förtroende.

Vidare har du:
• Relevant akademisk examen, exempelvis inom HR eller ekonomi.
• 5-10 års erfarenhet inom rekrytering och/eller Employer Branding.
• Erfarenhet av att leda specialister.
• God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

ÖVRIGT
När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Du och ditt team sitter i ljusa lokaler på MTRs huvudkontor i DN-huset på Kungsholmen.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida www.mtrnordic.se. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.

För frågor, kontakt HR-chef Claes Liljedahl (0766411427, claes.liljedahl@mtr.se) på MTR Tunnelbanan AB eller HR-direktör Charlotte Witt (0703004170, charlotte.witt@mtr.se) på MTR Nordic AB.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lösningsarkitekt till MTR Nordic

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Nov 25
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

ARBETSUPPGIFTER
MTR Nordic är inne i en expansiv fas med fokus på nya affärer och ökad digitalisering. Vi letar därför efter fler medarbetare som vill vara med på den spännande resan. Vi söker nu dig som brinner för IT-arkitektur och vill arbeta i en nyckelroll med ansvar för design av våra IT-lösningar.

Som Solution Architect på MTR Nordic kommer du arbeta med lösningsarkitektur genom hela vår affär och vara en viktig del av realiseringen och utvecklingen av IT-strategin. Du ansvarar för att omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar. Alltid med fokus på framdrift, realisering, återanvändbarhet och kostnadseffektivitet. Som en del av arkitekturgrupperingen kommer du även att utgöra en viktig kugge i arbetet med Enterprise arkitektur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Beskriva, visualisera och analysera IT-lösningar samt bedöma olika realiseringsalternativ.
• Säkerställa att målarkitektur, styrande principer och riktlinjer efterlevs och kontinuerligt utvecklas.
• Genomföra förstudier och leda tekniska utredningar

Du som söker till oss
Vi tror att du är nyfiken, drivande och proaktiv med förmåga att söka kreativa lösningar på problem i en positiv och entusiastisk anda. Du är analytisk och har en förmåga att röra dig mellan helhet och detaljer. Du rör dig med lätthet mellan teknik och verksamhet och är trygg med att kommunicera med medarbetare på olika nivåer och olika teknisk kunskapsnivå. Da arbetet innebär många kontaktytor ställer vi höga krav på din sociala kompetens och din pedagogiska förmåga.

KVALIFIKATIONER
• Akademisk examen inom data-/systemvetenskap eller liknande
• Flerårig erfarenhet i rollen som lösningsarkitekt
• God förståelse av projekt- och utvecklingsmetodik
• Vana av att dokumentera, analysera och presentera
• God förmåga av att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska

Då vi har påbörjat vår förflyttning mot molnteknologier är det mycket meriterande om du har erfarenhet av molnplattformar som ex. Microsoft Azure. Det är även meriterande med certifieringar inom relevanta områden.

ÖVRIGT
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård, samt att kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV samt besvara några urvalsfrågor. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansök nu

Testledare IT till MTR Nordic

Testledare
Läs mer Okt 21
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Testledare IT kommer du vara ansvarig för test och verifiering av all IT-utveckling. Det är en ny roll på MTR där du får möjlighet att vara med och skapa och bygga upp en effektiv och tydlig testprocess.

Du ansvarar för; teststrategi, testplanering, testspecificering, testrapportering, analys av testbarhet, granskningar, uppsättning av testmiljöer, skapandet av testdata, integrationstester, funktionstester, systemtester, acceptanstester och vid behov regressionstester.

KVALIFIKATIONER
• En bakgrund inom test och testledning från både en IT-utvecklande organisation som för inköpta och integrerade system
• God kunskap i felsökning
• God kunskap om testmiljöer och förmåga att beställa och säkra dess funktion
• Kunskap i att skapa och utveckla testprocesser samt testmetodik
• Relevant akademisk utbildning, samt meriterande med certifikat inom test/kvalitetssäkring
• God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska

Du som söker till oss är strukturerad, drivande och proaktiv med förmåga att ständigt hitta effektiva lösningar för testarbetet. Du är bekväm med att planera in, leda och följa upp andra i sitt testarbete (ex acceptanstestare), till att själv kavla upp ärmarna för att säkra och utföra själva testarbetet.

ÖVRIGT
Om Oss
Du tillhör vår IT-enhet, rapporterar till IT-chef, samt teststatus till olika projektledare. Vi använder oss av en kombination av agilt arbetssätt där så passar (utveckling och fortsatt kravarbete) och mer traditionellt arbetssätt för att kunna säkra investeringsbeslut och realisera nya basplattformar. Vi följer en generell projektmodell med tillhörande projektprocess och testprocess för IT, samt förvaltningsmodellen pm3.

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord:
Testledare
Testprocess
Teststrategi
Testplan
Testrapportering
Testmiljöer
Testdata

Ansök nu

Systemutvecklare/Tech Lead till MTR Nordic

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 17
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

ARBETSUPPGIFTER
MTR Nordic är inne i spännande och expansiv fas med fokus på nya affärer där IT har en central roll för att lyckas. Vi söker nu en senior systemutvecklare som har gedigen erfarenhet av utveckling i .NET, men som tillsammans med sina kollegor vill fortsätta att lära, driva och dela best practice, tankar och idéer. Som nyfiken senior systemutvecklare gillar Du att laborera med nya tekniker och verktyg för att hitta lösningar. Hos oss på MTR får du möjligheten att arbeta med den senaste tekniken, ta egna initiativ och lära dig nya programmeringsspråk. Vi uppskattar om du trivs med att arbeta med hela utvecklingskedjan från att förstå krav till att utveckla och bistå i testning, support och förvaltning.

Du kommer att tillhöra ett agilt team med systemutvecklare som tillsammans utvecklar och förvaltar MTRs egenutvecklade system. Vi arbetar agilt i nära samarbete med kravställare och verksamhet. Vi söker dig som kan arbeta som senior full-stack utvecklare/mjukvaruarkitekt och i dialog med teamet bidra i arbetet mot ny teknik och nya lösningar. Tillsammans med drivna och ambitiösa kollegor arbetar du i en rolig och vänskaplig atmosfär där det finns möjligheter att utvecklas. I vårt team jobbar vi aktivt med att dela kunskap och erfarenheter för att tillsammans utvecklas både som individer och team.

Dina huvudsakliga uppgifter blir:
• Utveckla, förvalta och implementera IT-lösningar enligt prioriterad backlog
• Adressera och driva behov av tekniska förbättringar, alternativa lösningar, nya verktyg och plattformar.
• Driva på så att utveckling sker enligt best practice för att säkra kvalitet, leverans och förvaltningsbarhet
• Skapa och uppdatera dokumentation enligt överenskommen standard

Du kommer att arbeta i hela produktlivscykeln ihop med teamet och övriga intressenter.

Vår tekniska miljö:
• .NET, C#, ASP.NET, EF Core
• Angular, Kotlin
• Azure DevOps och Azure Cloud Services
• REST API
• Mikrotjänstarkitektur


KVALIFIKATIONER
• Relevant examen inom IT eller motsvarande erfarenheter
• Goda kunskaper i och MSBI
• Ett par års erfarenhet av arbete som utvecklare
• Erfarenhet av att arbeta i agila projekt
• Arbetat med kravhantering
• Gärna arbetat i en miljö med QlikView/Sense
• Intresse för att lösa problem och ge support till verksamheten
• Ett agilt mindset

Du är intresserad av att arbeta i team med tekniken i fokus för att utveckla stabila och kostnadseffektiva lösningar som användarna uppskattar. Du är dessutom en nyfiken, samarbetsorienterad och kommunikativ person som gillar att ha många kontaktpunkter runtom i organisationen, och du delar gärna med dig av det du kan. Vi ser gärna en kombination av att vara analytisk, samt ha leverans- och kvalitetsfokus.

ÖVRIGT
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård samt att kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV samt besvara några urvalsfrågor. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansök nu

Integrationsutvecklare till MTR Nordic

IT-strateg
Läs mer Nov 29
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

ARBETSUPPGIFTER
MTR är inne i en spännande och expansiv fas med nytt kontrakt samt ett fokus kring digitalisering där integration av data från fordon och mellan system är prioriterat. Vi söker därför en erfaren integrationsutvecklare som kan förstärka integrationsgrupperingen. Rollen är varierande och innebär delaktighet i hela kedjan från analys & design till implementation, likväl som ansvar över integrationsplattformens tillstånd och underhåll.

Som integrationsutvecklare har du en god förståelse för integrationsprinciper och utgör en nyckelspelare i integrationsdesign samt implementation. Integrationsplattformen är en strategisk och verksamhetskritisk del av MTR:s IT-landskap och en självklar del av det pågående moderniserings- och förändringsarbetet inom bolaget. Du kommer att arbeta i ett mindre team som förser hela organisationen med integrationslösningar. Vi arbetar tillsammans med arkitekter och utvecklingsteam och utgör integrationskompetensen i organisationen.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
- Ta fram design och specifikationer för integrationer
- Utveckla, testa och konfigurera integrationer
- Förvalta integrationer och integrationsplattformen
- Bidra till det strategiska arbetet för integrationsplattformen
- Ansvara för daglig support

På IT avdelningen arbetar idag 30 personer, uppdelat i fyra mindre enheter. Tjänsten är på heltid och du kommer att utgå från vårt huvudkontor på Kungsholmen. Du rapporterar till CTO.

Du som söker till oss
Vi söker dig som har förmåga att arbeta systematiskt och strukturerat. Du har god kännedom om integrationsspecifika designmönster och en förståelse för tjänsteorienterad arkitektur. Du tycker om att utveckla, lösa problem och lära dig nya tekniker. Du är bekväm med att ta ansvar och vara drivande i projekt och uppdrag. Du har en förståelse för affären och har förmågan att inta ett helhetsperspektiv.

KVALIFIKATIONER
• Flerårig erfarenhet av design och utveckling av integrationer i Microsoft Azure Integration Services
• Gärna en akademisk examen inom data- och systemvetenskap eller motsvarande
• Goda erfarenhet och kunskap om integrationsmönster och integrationsarkitektur
• Goda kunskaper i svenska, engelska i tal och skrift.

Tekniska krav
• Goda kunskaper och erfarenhet av .Net och C#
• Goda kunskaper och erfarenhet om etablerade filformat: JSON, XML, XSLT, CSV etc.
• Goda kunskaper av API:er och webbtjänster
• Goda kunskaper i Git repository
• Goda kunskaper inom ARM templates
• Kunskap och erfarenhet av hybrida integrationsplattformar är meriterande

ÖVRIGT
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård, samt att kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV samt besvara några urvalsfrågor. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansök nu

Systemförvaltare

Systemförvaltare
Läs mer Okt 21
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

ARBETSUPPGIFTER
MTR Nordic är inne i spännande och expansiv fas med fokus på nya affärer där IT har en central roll för att lyckas. Vi söker nu en Systemförvaltare som vill vara med och utveckla vårt systemstöd till verksamheten. Vi uppskattar om du trivs med att arbeta med hela systemets livscykel; från att förstå krav till att utveckla systemområdet och bistå i testning, support och förvaltning. Den här rollen ska fokusera på de Ekonomisystem som används på MTR men även andra system kan komma att ingå inom ansvarsområdet.

MTR IT är koncernövergripande med uppdrag om att säkerställa bästa tekniskt möjliga och smarta IT som ger koncernen de bästa förutsättningar för kvalitet, utveckling och tillväxt.

Som Systemförvaltare ingår följande uppgifter:
• Ansvara för att arbete utförs enligt gällande förvaltningsmodell- I nära samarbete med verksamhet och andra intressenter.
• Tillsammans med systemets huvudintressenter utforma en förvaltningsorganisation samt utarbeta och kontinuerligt revidera förvaltningsplan
• Skapa och uppdatera dokumentation enligt överenskommen standard
• Arbeta i hela produktlivscykeln ihop med team och andra intressenter
• Säkerställa processer för support, system- och behörighetsadministration
• Hantera ändringar, releaser, incidenter och problem
• Förbättra lösningen baserat på krav och behov. Adressera behov av uppgraderingar och andra tekniska förbättringar samt föreslå alternativa lösningar
• Hantera drift, service och support från leverantörer. Vara kravställare på den tekniska driften
• Hantera licenser och avtal, säkra att de finns på plats och följs upp via SLA
• Hantera fakturor, budget, forecast och säkra ekonomin runt systemen
• Att ha fortlöpande dialog med verksamheten för att fånga upp behov för att få systemet att stötta verksamheten på bästa sätt och säkerställa systemets funktionalitet och kvalitet.

Du som söker till oss arbetar mot resultat genom att du visar pålitlighet och tar ansvar. Du stärker relationer genom att du hjälper andra, samarbetar, är flexibel och älskar att stötta verksamheten och IT. Du utvecklar, förbättrar, söker lösningar och tar initiativ till förbättringar. Du tycker om att vara spindeln i nätet och att hantera utmaningar. Du har ett självständigt och strukturerat arbetssätt samt god kommunikationsförmåga.

KVALIFIKATIONER
• Relevant examen inom IT eller motsvarande erfarenheter
• Arbetat som systemförvaltare eller liknande roll på IT
• Arbetat med kravhantering och lösningar
• Intresse för att lösa problem och ge support till verksamheten
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

ÖVRIGT
Förmåner
Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård samt att kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Sallander, rekryterande HR på therese.sallander@mtr.se eller Samira Ladjemi, rekryterande chef på samira.ladjemi@mtr.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Applikationschef

IT-strateg
Läs mer Nov 8
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

ARBETSUPPGIFTER
MTR Nordic är inne i spännande och expansiv fas med fokus på nya affärer där IT har en central roll för att lyckas. Vi söker nu en applikationschef som vill vara med och forma och utveckla vår IT-organisation. I rollen som applikationschef har du ett helhetsansvar för koncernens gemensamma standardapplikationer och integrationer. Med en tydlig målbild förväntas du planera, styra och följa upp applikationsleveransen, ofta i nära samarbete med övriga delar av koncernen som tex ledningsgrupper för bolagen eller andra viktiga samarbetspartners.

Som en del av IT ledning kommer du även se utanför din organisation och bidra till att driva IT ur ett övergripande koncernperspektiv. Du kommer att ta vid befintligt arbete och samtidigt få möjlighet att skapa något nytt och utveckla nya digitala möjligheter för MTR Nordic.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
- Äga och säkra att MTRs förvaltningsmodell PM3 efterlevs
- Utveckla processer och förbättra arbetssätt inom gruppen och på IT
- Säkra den strategiska utvecklingen av applikationerna för att möta nya behov och möjliggöra en högre grad av digitalisering inom koncernen
- Följa upp och prioritera gruppens arbete

Om oss
MTR IT har ett koncernövergripande uppdrag om att säkerställa bästa tekniskt möjliga och smarta IT som ger koncernen bästa förutsättningar för kvalitet, utveckling och tillväxt. På IT-avdelningen arbetar idag ca 40 personer, uppdelat i fyra (skall bli fem) mindre enheter där du ansvarar för applikation. Rollen kommer innefatta personal- och budgetansvar för ca. 1015 personer och du rapporterar till koncernens CIO. Som applikationschef kommer du även att ha nära samarbete med andra nyckelpersoner i verksamheten.

Du som söker till oss
Vi söker dig som är en empatisk, tydlig ledare som drivs av att arbeta mål- och leveransstyrt tillsammans med gruppen. Du är en kommunikativ relationsbyggare som gillar att arbeta verksamhetsnära, trivs med många kontaktytor, och kan förmedla teknik till verksamhetens olika delar på ett pedagogiskt sätt.

KVALIFIKATIONER
• Relevant teknisk utbildning från högskola/universitet eller motsvarande erfarenhet
• Svenska och engelska i tal och skrift
• Tidigare erfarenhet från liknande roll med erfarenhet av IT-nära verksamhetsutveckling och applikationsförvaltning
• Tidigare ledarerfarenheter
• Erfarenhet av budgetprocesser och prioriteringar
• Erfarenhet av att leda och driva digitaliseringsarbete
• Erfarenhet i PM3 eller liknande förvaltningsmodell är meriterande
• Erfarenhet av agilt-arbete är meriterande

ÖVRIGT
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mattias Åsling, CIO, mattias.asling@mtr.se

Vill du vara en del av vår digitaliseringsresa? Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Mobil Apputvecklare (Systemutvecklare) till MTR Nordic

Frontend-utvecklare
Läs mer Nov 29
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

ARBETSUPPGIFTER
Som applikationsutvecklare hos oss, ansvarar du för förvaltning, buggrättning, incidenthantering och vidareutveckling av en mobilapplikation som är skriven i Kotlin som används i Android och iOS enheter. I rollen kommer du också vara delaktig i teamets övriga arbete.

Du kommer även att:
• Arbeta agilt i tät dialog med övriga teamet
• Med tiden ha möjlighet att se över arkitekturen i applikationerna och diskutera idéer samt lösningar med vår lösningsarkitekt samt produktägare
• Vara involverad i kravinsamling och specificering av user stories

KVALIFIKATIONER
Vem är du?
Vi ser att du har något/några års erfarenhet av mobilapplikationsutveckling i främst Android och specifikt Kotlin. Det är meriterande ifall du har erfarenhet av webfrontend-ramverk såsom Angular eller Vue.JS.

Som person är du lyhörd och kommunikativ. Du trivs i en social miljö, är du hjälpsam och pedagogisk, nyfiken, drivande och proaktiv med förmåga att se möjligheter tekniskt. Du är trygg med att hantera människor på olika nivåer och har förmågan att presentera och kommunicera ditt arbete. Du tar ansvar att skapa en drivande och öppen kultur. Det dagliga arbetet innebär många kontaktytor ställer vi höga krav på din sociala kompetens och pedagogiska förmåga.

ÖVRIGT
MTR IT är koncernövergripande med uppdrag om att säkerställa bästa tekniskt möjliga och kostnadseffektiva IT som ger koncernen de bästa förutsättningar för kvalitet, utveckling och tillväxt. Nytt fokus är även att driva och delta i koncernens digitalisering och med det vara en driver i teknisk affär och verksamhetsutveckling. MTR IT är därför i en förändringsfas och satsar nu stort inför att ta nästa steg som mer affärsdrivet IT. För att lyckas behöver vi nu nya talanger med rätt mindset och viljan att förändra och tänka nytt.

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård samt att kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV samt besvara några urvalsfrågor. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök nu

Supply Chain Manager

Gruppledare för kontorspersonal
Läs mer Dec 1
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.


ARBETSUPPGIFTER
Som chef för Logistik och Materialförsörjning på MTR Tech ansvarar du för hela bolagets logistik- och materialförsörjningskedja och säkerställer att den fungerar optimalt ur ett operativt och finansiellt perspektiv. Du är övergripande ansvar för att driva process- och systemutveckling samt leda ett team med fyra direktrapporterande medarbetare och en produktionschef. Utöver blir du också en del av Ledningsgruppen för Produktionssupport, som gemensamt ansvarar för utveckling och förbättring av en stor mängd supportfunktioner.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
- Ansvar för utveckling av bolagets processer för logistik och materialförsörjning.
- Ansvara för, leda, utveckla och skapa förutsättningar för att bolaget ska kunna nå sina lång- och kortsiktiga mål generellt och specifikt funktionens mål kopplat till logistik- och materialförsörjning i form av exempelvis lagernivå, materialtillgänglighet och saldosäkerhet.
- Säkerställa att funktionen representeras av en optimal organisation för att klara sina operativa åtaganden till en så låg kostnad som möjligt
- Ansvarar för grupp- och individutveckling för det egna teamet.
- Aktivt deltagande i Ledningsgruppen för Produktionssupport och där bidra till såväl Ledningsgruppens som Produktionssupports fortsatta utveckling.
- Genom sitt ledarskap identifiera och driva förändringsarbete inom funktionen i linje med bolagets övergripande målsättning för funktionen exempelvis när det kommer till förändrade arbetssätt och implementering av nya system.
- Ansvarig bolagsrepresentant mot externa kunder och leverantörer i för funktionen relevanta frågor
- Ansvara för uppgifter enligt separat fördelning samt delegering gällande arbetsmiljö, säkerhet, brand, utrymning, miljö och trafiksäkerhet.
- Övriga relevanta arbetsuppgifter för rollen kan förekomma
- Befattningen omfattar vissa krav på fysisk närvaro i våra depålokaliteter i stor-Stockholm och Mälardalen

Tjänsten avser heltid med huvudsaklig placering i vår Underhållsdepå i Blåsut. Du kommer att samarbeta med andra kompetenta tekniska specialister, projektledare, fordonsförvaltare och andra specialister inom MTR Tech samt ha kontinuerlig dialog med såväl kunder som leverantörer. Arbetstiderna är förlagda dagtid och du arbetar under överenskommelse om förtroendearbetstid, det vill säga du är mål- och resultatfokuserad och arbetar under principen frihet under stort eget ansvar. Resor till våra olika depåer i Storstockholm och Mälardalen förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är handlingskraftig, strukturerad och ständigt vill utvecklas med en god social kompetens. Du har mycket god analytisk förmåga och sakkunskap och du kan sortera ut det som är viktigt att prioritera. Du har förmåga att kunna arbeta i team men även självständigt samt driva och slutföra projekt i tid och med hög kvalitet. Det är viktigt är att Du som person har goda kommunikativa egenskaper samt förmåga att koordinera och skapa samsyn mellan olika intressenter.

Vidare har du:
• Högskoleexamen in om exempelvis ekonom eller ingenjör, gärna med logistikinriktning
• Minst sju års arbetslivserfarenhet av att leda medelstora personalgrupper
• Minst fem års erfarenhet av att driva komplexa logistik- och materialförsörjningsorganisationer/processer
• Erfarenhet av fordonsunderhåll och/eller tekniskt komplexa frågor är meriterande
• Mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper engelska, i tal och skrift
• Mycket goda kunskaper i Office-paketet och god datorvana

Ansök nu

Förvaltare, verksamhetsutrustning (E24)

Diversearbetare
Läs mer Nov 30
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.


ARBETSUPPGIFTER
Som Verksamhetsutrustningsförvaltare på MTR Tech förväntas du säkerställa att vi fullgör vårt Förvaltningsuppdrag mot kund, samt säkrar en optimerad livscykelkostnad och tillgänglighet i balans mot en total kostnadsbild.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
- Vidmakthålla samt utveckla förvaltningsplaner för Verksamhetsutrustning i enighet med ISO 55000
- Samordna uppdrag som rör Verksamhetsutrustning, t.ex. anskaffning, utveckling, optimering eller utfasning - Ansvarig för att tillämpa ett livscykelperspektiv, LCC vid förvaltning och utveckling (optimering) av drift och underhåll av Verksamhetsutrustning. - Ta fram och följa upp nyckeltal för förvaltning av Verksamhetsutrustning - Ta fram beslutsunderlag och stöd för att förvaltningsplanens finansiering finns i MTRs eller Kundens budget beroende på vilken part som har kostnadsansvar
- Arbeta med att genomföra förvaltningsplanens aktiviteter.
- Samverka med MTR i FM (Facility Management) frågor samt följa upp och agera kravställare i frågor som rör Verksamhetsutrustning
- Kontrollera utrustning mot hyreskontraktet
- Säkerställa att utrustning blir inlagd samt hanteras i våra system (Maximo)
- Ansvara för att rapportering av verksamhetsutrustning i underhållsrapportering

Tjänsten avser heltid med huvudsaklig placering i Älvsjödepån. Du kommer att samarbeta med andra kompetenta tekniska specialister, projektledare, fordonsförvaltare och andra specialister inom MTR Tech och Trafikförvaltningen. Arbetstiderna är förlagda dagtid och du arbetar under överenskommelse om förtroendearbetstid, det vill säga du är mål- och resultatfokuserad och arbetar under principen frihet under stort eget ansvar. Resor till övriga depåer inom verksamheten kan förekomma i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
• Eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi eller motsvarande
• Flerårig arbetslivserfarenhet av arbete med fordonsteknisk inriktning gärna inom området spårbundna fordon
• Har du erfarenhet av fordonsunderhåll är det meriterande
• Mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper engelska, i tal och skrift
• Mycket goda kunskaper i Office-paketet och god datorvana

Ansök nu

Projektledare inom affärsutveckling till MTR

Affärsutvecklare
Läs mer Nov 29
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som projektledare inom affärsutveckling arbetar du i en nyckelroll för MTR Techs expansion. Som projektledare ansvarar du för att hålla ihop en projektgrupp samt hjälper till med att driva delar av projektarbetet inom affärsutveckling och anbud framåt.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
- Helhetsansvar för genomförande av tilldelade projekt inom affärsutveckling och anbud.
- Ansvar att projekt levereras i enighet med projektets direktiv avseende tid, kostnader och kvalitet.
- Ansvar för upprättandet och förvaltning av projektplan, kommunikation och rapportering internt och externt samt samordning och styrning av projektets resurser.
- Ansvara för kontakter med kunder, underleverantörer och andra externa parter.

Tjänsten avser heltid med huvudsaklig placering på vårt huvudkontor på Kungsholmen, men med inslag av lokal närvaro i våra depåer i Stockholmsområdet. Du ingår i avdelningen Affärsutveckling på MTR Tech men samarbetar med många andra kompetenta specialister och projektledare inom MTR Nordic-koncernen. Dina nya arbetskollegor har stor erfarenhet samt kunskap inom teknik, affärsutveckling, och projektledning och möjligheten till personlig utveckling inom koncernen är stor. Arbetstiderna utgår från dagtid med möjligheten till flexibilitet att förlägga både tid och arbetsplats utifrån dina behov.


KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen är du kommunikativ, strukturerad och tar gärna egna initiativ för att driva utveckling. Du har ett intresse för teknik, affärsutveckling och projektledning och trivs att arbeta i en miljö med stor kundkontakt och i med många samarbetsytor. För att lyckas i rollen arbetar du systematiskt och planerar ditt arbete med tydliga mål. Du har engagemang i ditt arbete där du utmanar det invanda och vågar prova och bidra med nya lösningar och perspektiv.

Vidare har du
• Akademiskexamen inom relevant studieområde exempelvis teknik, industriell ekonomi
• 3-5 års erfarenhet av att driva projekt inom teknik/produktion/affärsutveckling.
• Kunskaper inom MS-project eller annat projektplaneringsverktyg är meriterande.
• Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift.


ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lokförare till MTR Pendeltågen

Lokförare/Förare av tåg
Läs mer Sep 15
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

ARBETSUPPGIFTER
Till MTR Pendeltågen söker vi nu fler skickliga lokförare med stationeringsort i Stockholm och Södertälje som kommer vara viktiga pusselbitar i vårt uppdrag att leverera en säker, punktlig och effektiv trafik.

Som lokförare hos oss är du ansvarig för att köra tåget på ett säkert och tryggt sätt i enlighet med tidtabell så att våra resenärer kommer fram i tid. I en händelserik och utmanande miljö har du alltid dygnet runt-stöd från våra driftledare på det operativa centret och ett stort team kunniga kollegor att utbyta erfarenheter med.

Du har en central roll i kommunikationen med trafikledning och resenärer, i synnerhet vid trafikstörningar. Tillsammans med tågvärdar och stationsvärdar är du ansiktet utåt mot våra resenärer. Du gör stor skillnad för resenärernas upplevelse av resan genom att du möter resenärer på plattformen, kör tåget på ett mjukt sätt och att du tillsammans med tågvärden informerar resenärerna ombord.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:

• Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och med minsta möjliga energiförbrukning

Arbeta förebyggande genom att uppmärksamma och rapportera avvikelser och därigenom bidra till ständig utveckling

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en lokförarexamen och har ett giltigt lokförarbevis. Som lokförare på pendeltågen krävs det att man har en hög säkerhetsmedvetenhet, då säkerheten alltid har högsta prioritet. Vidare söker vi dig som kan agera lugnt och tryggt vid tillfällen då situationen eller trafiken kräver det. Även om man befinner sig ensam i hytten är det viktigt att alltid vara en lagspelare, att samarbeta med tågvärdar, andra lokförare och det operativa centret för att tillsammans ge utmärkt service och en punktlig trafik.

ÖVRIGT
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vi gör skillnad i människors vardag

MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Ansök nu

Reparatör/Tågtekniker till Pendeltågen MTR Tech

Depåtekniker, prospektering
Läs mer Nov 24
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

ARBETSUPPGIFTER
Som tågtekniker (internt kallat reparatör) kommer du att arbete med avhjälpande och förebyggande underhåll samt felsökning av fordonstypen X60. Arbetet rör digitalteknik, elektronik och mekanik.

Arbetet innebär i korthet:
• Reparationer av fordonen till pendeltågen
• Akuta underhållsarbeten samt underhåll baserat intervaller på tid eller km
• Felsökning av system efter kretsschema.
• Kan förekomma arbete med svarvning av hjulen och iordningställande av tåg inom depå (växling)

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som reparatör utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du tar tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du kommer få ingå i ett team och har därmed god samarbetsförmåga. Du behöver även kunna arbeta självständigt.

Vidare har du:
• Minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning där ellära har ingått.
• Någon form av erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete.
• God datavana för att kunna hitta i dokumentation samt rapportera utfört underhåll.
• Erfarenhet av tågteknik är meriterande.
• God förståelse för teknisksvenska i tal och skrift - instruktioner är skrivna på svenska och måste förstås. Det kan även förekomma text på engelska

ÖVRIGT
Vi har depåer på nio olika platser i Stockholm varav tre pendeltågsdepåer i Bro, Älvsjö och Södertälje. Nu söker vi efter flera reparatörer till alla tre pendeldepåer. Du rapporterar till produktionschef och tjänsten av ser heltid med tider förlagda antingen på dagtid (dag och kväll) eller nattetid. Helgarbete förekommer i alla tjänster. 

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Vänligen fyll i vilken/vilka depå(er) samt skift som är av intresse för dig i frågeformuläret i ansökan. Urvalet sker löpande utifrån dina preferenser.

Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Som nyanställd får du en internutbildning i form av både teori och praktik av oss. Du får från en handledare som stöttar dig i det praktiska arbetet och när du har uppnått målen (ca 4-6 mån) kan du arbeta mer självständigt som reparatör. Intern fortbildning ges löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Planeringsanalytiker till MTR Tunnelbanan

Trafikplanerare, transportföretag
Läs mer Okt 20
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Sedan 2009 innehar MTR Tunnelbanan helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av AB Storstockholms Lokaltrafik (SL). Varje dag genomförs drygt 1 miljon resor hos oss. Det motsvarar nästan hälften av alla resor med kollektivtrafik i Stockholms län. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tunnelbana, vårt arbete handlar om att göra skillnad på plattformen, på tågen och i människors liv. Vi samarbetar med flera olika aktörer i Stockholm för att tunnelbanan ska vara tillgänglig för alla. Det är detta vi kallar för Stockholms blodomlopp.

ARBETSUPPGIFTER
Till MTR Tunnelbanan söker vi en medarbetare som arbetar i rollen som Planeringsanalytiker. Inom befattningen har du en nyckelroll inom planeringsavdelningens arbete med analys, planering och utveckling av tidtabeller och scheman för MTR Tunnelbanans operativa verksamhet. Du bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att effektivisera såväl interna arbetsmetoder som utfallet av gruppens planeringsarbete, och har därmed en direkt påverkan på bolagets resultat.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

• Bistå med expertkunskap vid konstruktion av scheman och arbetspass för MTR Tunnelbanans operativa personal samt vid framtagande av nya tidtabeller
• Arbeta aktivt för kontinuerlig förbättring av trafikplanerings- och personalplaneringsprocessen
• Utveckla interna arbetsmetoder med syfte att effektivisera och förbättra det interna arbetet genom automatisering
• Initiera, driva och delta i förbättringsprojekt relaterat till Planeringsavdelningens ansvarsområden
• Genomföra planeringsuppgifter och analyser, samt föreslå förbättringar som syftar till att förbättra Tunnelbanans punktlighet


Ditt arbete kommer att ha direkt påverkan för våra 2300 operativa medarbetare och du kommer att ha ett brett kontaktnät och arbeta nära områdesansvariga inom våra affärsområden Kundservice och Trafik.

Du arbetar i en grupp som består av Trafikplanerare, Schema & tjänsteplanerare, Planeringsanalytiker och Planeringscontroller. Vi arbetar tvärfunktionellt såväl inom den egna avdelningen som med andra avdelningar. Du rapporterar till Chef Strategisk Planering.


KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som är nyexaminerad civilingenjör från universitet/högskola, alternativt dig som har ett par års erfarenhet av planering eller analys
• Du har programmeringskunskaper i Python eller annat programmeringsspråk
• Du är analytisk i din natur, och det är meriterande om du har erfarenhet av BI-verktyg
• Erfarenhet av arbete i planeringssystemet Hastus är meriterande
• Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom personal- eller resursplanering

För att trivas i rollen behöver du vara en driven och analytisk person med mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du är strukturerad och resultatdriven samt har en förmåga att se konsekvenserna av olika lösningar. För att trivas hos oss är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: planering, trafikplanering, personalplanering, optimering, analys, programmering, Python

Ansök nu

Är du vår framtida Lokförare på MTR Mälartåg?

Lokförare/Förare av tåg
Läs mer Sep 17
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.ARBETSUPPGIFTER
Som lokförare hos oss är du ansvarig för att köra tåget på ett säkert och tryggt sätt i enlighet med tidtabell så att våra resenärer kommer fram i tid. I en händelserik och utmanande miljö har du alltid dygnet runt-stöd från våra driftledare på det operativa centret och ett team kunniga kollegor att utbyta erfarenheter med.

Du har en central roll i kommunikationen med trafikledning och resenärer, i synnerhet vid trafikstörningar. Tillsammans med våra tågvärdar är du ansiktet utåt mot våra resenärer. Du gör stor skillnad för resenärernas upplevelse av resan genom att du möter resenärer på plattformen, kör tåget på ett mjukt sätt och att du tillsammans med tågvärden informerar resenärerna ombord.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:

• Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och med minsta möjliga energiförbrukning

• Arbeta förebyggande genom att uppmärksamma och rapportera avvikelser och därigenom bidra till ständig utveckling


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en lokförarexamen och har ett giltigt lokförarbevis. Som lokförare på Mälartåg krävs det att man har en hög säkerhetsmedvetenhet, då säkerheten alltid har högsta prioritet. Vidare söker vi dig som kan agera lugnt och tryggt vid tillfällen då situationen eller trafiken kräver det. Även om man befinner sig ensam i hytten är det viktigt att alltid vara en lagspelare.

ÖVRIGT
Vårt Erbjudande

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag i en framtidsbransch med fantastiska kollegor. Vi har en vänlig miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Våra fyra värderingar genomsyrar vår vardag. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet, spännande arbetsuppgifter och goda möjligheter att påverka din personliga utveckling och framtid inom koncernen.

I september har ett nytt kollektivavtal tecknats för MTR Mälartåg. Med hänsyn till de behov som verksamheten har och med målsättningen att forma en attraktiv arbetsplats innehåller kollektivavtalet förbättrade villkor inom en rad områden som löner, slopad kvartstid, tillägg, fridagar, föräldraledighet och semester.

Våra värderingar genomsyrar allt vi gör
Vår vision är att vara ett ledande globalt företag som genom omsorgsfull service länkar samman och utvecklar hållbara samhällen. Utifrån vår vision driver vi all vår verksamhet enligt fyra värdeord: Utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt samt mätbara resultat. Läs mer om oss på https://www.mtrnordic.se/jobba-med-oss

Välkommen med din ansökan!
Vi hoppas att du vill följa med oss på resan och utveckla Mälardalen. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Ansök nu

Driftledare Trafik till MTR Pendeltågen

Lokförare/Förare av tåg
Läs mer Nov 22
MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som fyller en viktig samhällsfunktion. Idag är vi femtusen förare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Vi stärker just nu upp vårt operativa center med nya kollegor och vänder oss till dig som vill arbeta som Driftledare Trafik. Det operativa centret består just nu av cirka 60 medarbetare och du rapporterar till Chef Driftledning trafik.


ARBETSUPPGIFTER
Som Driftledare Trafik ansvarar du främst för att övervaka och leda driften i syfte att säkerställa en säker och punktlig trafik, t.ex. genom att hitta optimala lösningar för att minimera störningar i trafiken.

Ett urval av arbetsuppgifter:
- Driftstöd till personal som t.ex. frågor kring hantering av fordonen.
- Initiera lösningar för att snabbt kunna korrigera störningar
- Övervaka och leda driften av trafik
- Säkra bemanning och styrning av personal under innevarande dygn.
- Hantera kritiska situationer, genom att styra tillgängliga resurser utefter bästa effektivitet, exempelvis vid störningar.
- Hantera och aktivera larm och fungera som kontakt både internt och externt

I ditt arbete som Driftledare Trafik kommer du även att ha mycket interaktion och samverkan med övriga medarbetare inom det operativa centret i frågor som rör informationsinsatser, fordonsomlopp samt i bemanningsfrågor. Du kommer även att leda och fördela arbetet för Yttre Driftledare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:

- Har minst en gymnasial utbildning eller motsvarande, gärna inom logistik och/eller Koordinering
- Har mycket goda kunskaper i svenska och som behärskar engelska i tal och skrift
- Är en van IT-användare
- Meriterande med erfarenhet från lokföraryrket
- Meriterande med erfarenhet från Mälartåg eller från järnvägsbranschen

Du kommer att att erhålla den utbildning som krävs för rollen.

Dina färdigheter och personlighet

Rollen som Driftledare Trafik innebär att du arbetar med effektiva lösningar, ibland i stressiga situationer. Det är meriterande om du har/haft liknande arbetsuppgifter. Har du dessutom arbetat med Mälartåg är det särskilt meriterande. Vidare söker vi dig som är strukturerad och lösningsorienterad. Du har förmågan att hantera flera plötsliga händelser samtidigt, med god koordineringsförmåga och god kommunikation gentemot övriga funktioner inom det operativa centret och externa parter. Att tänka nytt är något vi värdesätter högt.


Vidare söker vi dig som är lugn och metodisk. Du är även en lagspelare och trivs med många kontaktytor.

ÖVRIGT
Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.


Vi sätter samhället i rullning
MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Vi kommer att intervjua löpande så skicka gärna in din ansökan idag men senast den 31 okt. Eventuella frågor besvaras av rekryterande chef Nicklas Engman Nicklas Engman@mtr.se. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

MTRX söker extrapersonal till tjänsten Lokförare till Stockholm

Lokförare/Förare av tåg
Läs mer Okt 28
MTRX är ett familjärt bolag som för femte året i rad blivit utsedda till Sveriges bästa tågbolag. En av anledningarna är att vi de senaste fyra åren varit punktligast på sträckan mellan Stockholm och Göteborg. Vi har också väldigt nöjda kunder tack vare våra fantastiska kollegor. Det och mycket mer är vi otroligt stolta över.

ARBETSUPPGIFTER
För oss kommer säkerheten alltid först. Som lokförare är du är ytterst ansvarig ombord och den som säkerställer att alla rutiner och regler efterföljs. Du har en central roll där du kommunicerar och interagerar med många parter, i synnerhet vid trafikstörningar. Uppdraget kräver därför att du är stresstålig och noggrann samt att du har en ödmjuk inställning till alla du samverkar med. Som timanställd väljer du själv vilka pass och tider som passar dig och du bokas då in på tider som du markerat som tillgänglig för pass. Du får ditt schema 15 dagar i förväg så att du med god framförhållning vet vilka tider du har fått.

Tillsammans med servicevärdarna är du ansiktet utåt mot våra kunder. Det betyder att hos oss är du en synlig lokförare som ger hög service till våra kunder, ibland också i rollen som cafévärd eller serviceansvarig. Det är viktig att du precis som vi ständig vill utvecklas och hitta nya lösningar och idéer som gör att vi kan förstärka vår position på marknaden.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och energiförbrukning
• Fatta beslut kopplade till trafikstörningar
• Säkerställa att kunden får en positiv reseupplevelse i alla led
• Hantera trafiksäkerhetsrelaterade frågor
• Rapportera avvikelser och komma med förbättringsförslag

Lite mer praktiskt:

• Som lokförare arbetar du oregelbundna tider och ibland sover du över på annan ort.
• Det är uniformsplikt och vi lovar att uniformen är både snygg och skön.
• Hälsa och välmående är väldigt viktigt då arbetet är fysiskt.
• Vi är en rök-, alkohol- och drogfri arbetsplats där slumpmässiga kontroller förekommer.

Förutom härliga kollegor så får du en schysst lön med bra villkor. Du får tjänstepension, semester, friskvårdsbidrag, rabatt på resor m.m. En riktigt bra grej är att vi erbjuder alla anställda två extra semesterdagar om året när de väljer tåget framför flyget på längre resor.


KVALIFIKATIONER
Hos oss är alla välkomna! Vart du kommer ifrån spelar mindre roll, det viktiga är vart du är på väg. Du behöver dock uppfylla följande kriterier:
• Inneha giltigt lokförarbevis, meriterande om du har mer än 2 års lokförarerfarenhet
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Stämmer du in på det som nämnts ovan så tycker vi att du ska söka. Vi går igenom ansökningarna löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Lokförare till MTRX i Stockholm

Lokförare/Förare av tåg
Läs mer Okt 28
MTRX är ett familjärt bolag som för femte året i rad blivit utsedda till Sveriges bästa tågbolag. En av anledningarna är att vi de senaste fyra åren varit punktligast på sträckan mellan Stockholm och Göteborg. Vi har också väldigt nöjda kunder tack vare våra fantastiska kollegor. Det och mycket mer är vi otroligt stolta över.

ARBETSUPPGIFTER
För oss kommer säkerheten alltid först. Som lokförare är du är ytterst ansvarig ombord och den som säkerställer att alla rutiner och regler efterföljs. Du har en central roll där du kommunicerar och interagerar med många parter, i synnerhet vid trafikstörningar. Uppdraget kräver därför att du är stresstålig och noggrann samt att du har en ödmjuk inställning till alla du samverkar med.

Tillsammans med servicevärdarna är du ansiktet utåt mot våra kunder. Det betyder att hos oss är du en synlig lokförare som ger hög service till våra kunder, ibland också i rollen som cafévärd eller serviceansvarig. Det är viktig att du precis som vi ständig vill utvecklas och hitta nya lösningar och idéer som gör att vi kan förstärka vår position på marknaden.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och energiförbrukning
• Fatta beslut kopplade till trafikstörningar
• Säkerställa att kunden får en positiv reseupplevelse i alla led
• Hantera trafiksäkerhetsrelaterade frågor
• Rapportera avvikelser och komma med förbättringsförslag

Lite mer praktiskt:

• Som lokförare arbetar du oregelbundna tider och ibland sover du över på annan ort.
• Det är uniformsplikt och vi lovar att uniformen är både snygg och skön.
• Hälsa och välmående är väldigt viktigt då arbetet är fysiskt.
• Vi är en rök-, alkohol- och drogfri arbetsplats där slumpmässiga kontroller förekommer.

Förutom härliga kollegor så får du en schysst lön med bra villkor. Du får tjänstepension, semester, friskvårdsbidrag, rabatt på resor m.m. En riktigt bra grej är att vi erbjuder alla anställda två extra semesterdagar om året när de väljer tåget framför flyget på längre resor.


KVALIFIKATIONER
Hos oss är alla välkomna! Vart du kommer ifrån spelar mindre roll, det viktiga är vart du är på väg. Du behöver dock uppfylla följande kriterier:
• Inneha giltigt lokförarbevis, meriterande om du har mer än 2 års lokförarerfarenhet
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Stämmer du in på det som nämnts ovan så tycker vi att du ska söka.

Ansök nu

Tunneltågförare på heltid till MTR Tunnelbanan

Tunneltågförare
Läs mer Nov 15
Sedan 2009 innehar MTR Tunnelbanan helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av AB Storstockholms Lokaltrafik (SL). Varje dag genomförs drygt 1 miljon resor hos oss. Det motsvarar nästan hälften av alla resor med kollektivtrafik i Stockholms län. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tunnelbana, vårt arbete handlar om att göra skillnad på plattformen, på tågen och i människors liv. Vi samarbetar med flera olika aktörer i Stockholm för att tunnelbanan ska vara tillgänglig för alla. Det är detta vi kallar för Stockholms blodomlopp.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en av våra nya tunneltågförare som sätter samhället i rullning? Är du en ansvarsfull person som sätter säkerhet i fokus? Just nu söker vi förare på heltid med start i början av mars.

Du kommer att köra tunneltåg på tunnelbanans röda eller blåa linje i Stockholm. Arbetet innebär ansvar över tåg och resenärer med mycket stort fokus på säkerhet och punktlighet. Du kommer ansvara för 300 ton tåg som färdas på 109 km spår. Arbetet är till stor del självständigt och ett ensamarbete, men också ett yrke där du möter väldigt många av våra resenärer och förväntas kunna ge service på ett informativt och trevligt sätt. Tillsammans med trafikledningen löser du olika situationer som uppstår.

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat.

Dina huvudsakliga uppgifter
• Ansvar för säker och effektiv tågdrift som följer trafikplaner och tidtabeller
• Rapportera avvikelser
• Förmedla information till resenärerna

Du kommer att påbörja en anställning som inleds med en utbildningsperiod om ca 14 veckor på heltid med start i januari. Under hela utbildningen får du full lön som tunneltågförare. Efter avklarad utbildning fortlöper din anställning som färdigutbildad tunneltågförare på heltid. Arbetstider under både utbildning och fortsatt anställning kan innebära tidiga morgnar, kvällar eller nätter. Som tunneltågförare rapporterar du till gruppchef Trafik.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som tunneltågförare är du stabil, lugn och ansvarsfull. Du har förståelse för vad det innebär att arbeta i en verksamhet med höga krav på säkerheten och du trivs i en roll där du har ett stort ansvar. Arbetet är mycket rutinbaserat och regelstyrt, vilket kräver att du har förmågan att arbeta systematiskt samt att du är punktlig och noggrann gällande tider och rutiner. Oväntade situationer kan uppstå vilket också kräver en viss nivå av stresstolerans och problemlösningsförmåga. Även kontakten med resenärer och trafikledning är mycket viktig, vilket kräver att du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.


KVALIFIKATIONER
Vidare har du
• 20 år fyllda (fr.o.m. kursstart i januari)
• Mycket god kommunikativ förmåga i det svenska språket, både i tal och skrift
• God talförmåga i engelska
• Möjlighet att arbeta under dygnets alla timmar

Tidigare arbetslivserfarenhet är meriterande.


ÖVRIGT
Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL Access-kort med resor i hela Stockholms län och Edenred Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
I din ansökan får du skicka in ditt CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Är du den vi söker? Ansök då redan idag, sista ansökningsdag för tjänsten är 15 december 2021.

Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger i enlighet med Transportstyrelsens krav. Vi gör även en bakgrundskontroll i form av att begära ut belastningsregister. För tjänsten krävs fullgott färgseende. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Förare Tunnelbana Säkerhet Transport Spårtrafik

Ansök nu

Fastighetsskötare till MTR Facility Management

Fastighetsskötare/Fastighetsarbetare
Läs mer Nov 19
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga uppdrag är att genom utmärkt service och på ett kostnadseffektivt sätt supportera verksamheten med underhåll av MTRs lokaler samt ge teknisk support vid fel i kassa- och försäljningssystemet ute på våra stationer. Arbetet är arbetsorderstyrt och du har ett stort eget ansvar för din egen leverans. Du arbetar självständigt med ärenden men förväntas även stötta kollegor vid behov.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Utföra fastighetsskötsel och förebyggande underhåll i personal- och kundmiljö samt MTRs lokaler. Exempel montera möbler och hantera avvikelser på VVS samt AC.
• Säkerställa att det material verksamheten behöver finns i lager samt att vid behov även leverera förbrukningsmaterial till verksamheten som till exempel Accesskort och informationsmaterial till våra servicediskar.
• Avhjälpa enklare fel samt hantera övriga ärenden som rör kassa- och försäljningssystemet.
• Utföra inspektionskontroller samt vid behov saneringsuppdrag i våra miljöer för pendeltågssystemet.
• Utföra postärendeleveranser

Arbetet är förlagt till främst helger, enligt schema. Det kommer finnas möjlighet att kunna arbeta mer under sommarperioden och andra storhelger. Du kommer att ingå i en grupp om 12 fastighetsskötare. Arbetsglädjen i gruppen är hög och man ställer alltid upp för varandra när det behövs vilket är viktigt för gruppen. Du rapporterar till Gruppchef Förvaltning

KVALIFIKATIONER
Du är en person som gillar att hjälpa andra, du har lätt för att sätta dig in i nya uppgifter och har en god problemlösningsförmåga. Du trivs med att arbeta självständigt och tar stort eget ansvar för ditt arbete. Stundtals är arbetsbelastningen hög varför en god stresstålighet är nödvändig. Då arbetet är mycket rörligt och det förekommer tunga lyft är det viktigt att du har en mycket god fysik. Vi ser att du har möjlighet att börja så snart som möjligt, anställningen inleds med cirka 1 månads introduktionsprocess.

Vidare har du:
• Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
• God dator-/smartphone vana.
• B-körkort
• Gymnasiekompetens eller motsvarande.

Det är meriterande om du har:
• Tidigare erfarenhet från serviceinriktat arbete inom teknisk support, fastighetsskötsel eller annat hantverkaryrke är meriterande.
• Högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsskötsel eller motsvarande


ÖVRIGT
Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta James Jarrett, Gruppchef Förvaltning, james.jarrett@mtr.se Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Driftsäkerhetsspecialist med teknisk kompetens till MTR Tech

Civilingenjör, järnväg
Läs mer Nov 15
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Driftsäkerhetsspecialist på MTR Tech förväntas du medverka i arbetet kring förvaltning av fordonen ur ett långsiktigt LCC perspektiv så att funktion, prestanda och status upprätthålls under fordonens hela livslängd.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Bevaka och analysera fordon och komponenters driftsäkerhet, felutfall och underhållsbehov samt initiera åtgärder där behov finns med fokus på kostnadseffektivitet och livscykelperspektiv
• Arbeta med ständiga förbättringar, utveckla processer och metoder inom tillgångsförvaltning enligt ISO-standard (ISO 55000)
• Medverka i den löpande arbetet med förvaltningsplaner för fordon och uppföljning av pågående teknikuppdrag
• Vara support/sakkunnig inom ILS/RAM/LCC i samband med tekniska förändringar
• Arbeta med ärenden inom avvikelsehantering

Tjänsten avser heltid med huvudsaklig placering i Hammarbydepån. Du kommer att samarbeta med fordonsförvaltare, tekniska specialister och projektledare inom MTR Tech. Arbetstiderna är förlagda dagtid och du arbetar under överenskommelse om förtroendearbetstid, det vill säga du är mål- och resultatfokuserad och arbetar under principen frihet under stort eget ansvar. Resor till andra platser där MTR bedriver verksamhet ingår i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är handlingskraftig, strukturerad och lösningsorienterad med en god social kompetens. Du har god analytisk förmåga och du kan sortera ut det som är viktigt att prioritera. Du har förmåga att kunna initiera, driva och slutföra uppdrag i tid och med hög kvalitet samt arbeta i team men även självständigt. En viktig del i detta är att du dokumenterar dina arbeten i skrift. Det är viktigt att du som person har goda kommunikativa egenskaper samt förmåga att koordinera och skapa samsyn mellan olika intressenter.

Vidare har du:
• Ingenjörsutbildning eller annan eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning.
• Kunskap och erfarenhet av ILS, RAM eller LCC
• Flerårig arbetslivserfarenhet av arbete med fordonsteknisk inriktning gärna inom området spårbundna fordon
• Har du erfarenhet av fordonsunderhåll, upprustning av fordon och leveransprojekt är det meriterande
• Mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper engelska, i tal och skrift


ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Learning and Development Business Partner till MTR

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Okt 25
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.

MTR Yrkeshögskola har funnits sedan hösten 2017 och utbildar Lokförare och Tågtekniker. Yrkeshögskolan tillhör Utbildningsenheten på MTR Pendeltågen och tillsammans ansvarar för all utbildning inom hela MTR-koncernen. Med MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som vill vara med i den fortsatta utvecklingen av MTRs Yrkeshögskola. Som Learning and Development Business Partner ingår du i Yrkeshögskolans team som är en enhet inom HR och du kommer ha en central roll på vår Yrkeshögskola. Du är både ansvarig för våra Tågteknikerklasser som vi bedriver på vår Yrkeshögskola (YH) och du kommer lägga stor tid på att, i tät dialog med övriga i YH-teamet och lärare, säkerställa att vi har rätt kvalité på vår utbildning. Samtidigt som du tillsammans med dina kollegor i teamet arbetar för att utveckla hur vi bedriver Yrkeshögskola och utvärdera nya möjligheter. Du planerar och säkerställer alla delar inom utbildningen, exempelvis hantera utvärderingar, tillhörande administration, rapportering till myndigheter och kommunikation med studenterna i klasserna. I ditt uppdrag arbetar du även tätt ihop med planeringsavdelningar på företag inom branschen, leverantörer, ledningsgrupp och stödjer våra utbildare i deras uppdrag. Övriga arbetsuppgifter innefattar bland annat projektledning vid utvecklingen av utbildningsmaterial, utbildningsmetoder och projekt inom YH.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Att ansvara för angivna klasser och utbildningsområde(-n) inom MTR Yrkeshögskola från antagning till uppföljning efter examen
• Vara en del av att utveckla och ständigt förbättra MTR Yrkeshögskola, både genom att utvärdera hur vi gör idag och projektleda nya initiativ
• Ansvara för ekonomisk uppföljning av eget område
• Arbeta för och säkra mycket goda kontakter och samarbete med leverantörer och ledningsgrupp
• Leverera utbildningar med den kvalitet som branschen efterfrågar
• Säkra rapportering till MYH, CSN och andra instanser i linje med givna riktlinjer
• Säkra goda relationer med studenter och hantera löpande interaktion med en hög servicegrad
• Säkerställa en väl genomförd ansökningsprocess gällande YH-utbildningar
• Följa upp och utveckla kvalitetsarbete
• Sörja för goda relationer och bra samarbete med andra bolag och avdelningar inom MTR
• Planera och leda produktion/utveckling av utbildningsmaterial tillsammans med ämnesexperter


KVALIFIKATIONER
Som person är du strukturerad, ansvarstagande, engagerad och resultatorienterad. Du är proaktiv i ditt arbetssätt och du har en god relationsbyggande förmåga som innebär att du på ett enkelt sätt kan samarbeta och kommunicera med olika parter.
För att trivas hos oss på MTR är det viktigt att du är en lagspelare som kan behålla lugnet även när det dyker upp brådskande händelser. Du trivs i en miljö med hög förändringstakt och du har en vilja att utvecklas och också bidra till verksamhetens utveckling. Vi vill att du ska känna att du har världens roligaste jobb hos oss!

Vidare har du:
- Akademisk examen (minst kandidat) inom beteendevetenskap, ekonomi eller liknande.
- Minst två års erfarenhet av att arbeta som specialist inom utbildning, HR-specialist, Projektledare eller liknande. Du har arbetat med utbildningsfrågor sedan tidigare, utveckling av utbildningar eller liknande.
- Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt i Excel och Powerpoint.
- Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Detta då kommunikationen kommer att ske på dessa språk.


ÖVRIGT
Vi erbjuder en vänlig och dynamisk miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgör den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef lokalvård med inriktning uppsättning av reklam

Städchef
Läs mer Nov 11
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

ARBETSUPPGIFTER
Från och med 1 januari 2022 kommer MTR ta över uppsättning av reklam för tunnelbanans och pendeltågets fordon. Det innebär att vi på MTR Facility Management blir fler medarbetare och vi söker därför en ny gruppchef som ansvarar för att säkerställa ett effektivt och tillfredsställande uppdrag i våra depåer och på uppställningsplatser i Storstockholm.

En hållbar vardag gör den möjlig med oss
MTR Facility Management, del av MTR Nordic, erbjuder en rad tjänster såsom fastighetsdrift, lokalvård, klottersanering och internservice. Vi levererar tjänster till tunnelbanan, pendeltågen och andra kollektivtrafiknära aktörer med siktet inställt på fler externa kunder.
Vi söker nu en Gruppchef reklam till vår organisation inom fordonsvård. Organisationen består idag av medarbetare som arbetar både dag och natt med städning, klottersanering samt foliering på tunnelbanans, MTRX och pendeltågens samtliga fordon. Du kommer arbeta med vårt nya uppdrag som startar 1 januari där vi ansvarar för att sätta upp reklam i tunnelbanans och pendeltågens fordon. Tillsammans med områdeschef och kollegor ansvarar du för att säkerställa leveransen gällande reklamuppsättning gentemot vår uppdragsgivare.

Att arbeta som gruppchef hos oss
En grundpelare i vårt ledarskap är ett coachande förhållningssätt och du arbetar därför med ett närvarande ledarskap där du träffar dina medarbetare ute i driften. Du kommer att ha ca 20-25 medarbetare i din grupp och ytterligare fyra gruppchefskollegor kopplat till ert område.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Säkerställa att avdelningens ärenden och avvikelser hanteras på ett säkert, effektivt och professionellt sätt gentemot kund, samarbetspartners och uppdragsgivare.
• Säkerställa att medarbetare följer säkerhetsrutiner och processer gällande arbete i säkerhetszon och att det löpande arbetet utförs enligt gällande säkerhetsrutiner, föreskrifter och med rätt behörigheter.
• Säkerställa uppföljning av nyckeltal, fakturahantering samt identifiera och driva kostnadsbesparingar och effektiviseringar i leverantörsledet och i dess leverans.
• Säkerställa en god och kostnadseffektiv bemanning samt en kort- och långsiktig planering så att avdelningen har nödvändiga behörigheter.
• Leda, utveckla och skapa goda förutsättningar för medarbetarna att nå sina lång- och kortsiktiga mål samt genom sitt ledarskap fånga upp och driva förändringsarbete i den egna gruppen.

KVALIFIKATIONER
Tjänsten är på heltid och under natt, men för att kunna delta på möten och utbildningar förekommer arbete även på dagtid och eventuellt enstaka helgdagar. Du utgår från Nyboda depå men kommer arbeta i tunnelbanans och pendeltågets samtliga depåer och uppställningsplatser. Du rapporterar till områdeschef fordonsvård.

Du som söker till oss
För att trivas i rollen som Gruppchef reklam är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Vi söker dig som trivs bäst när du får arbeta med förändringsarbete. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål.

Vidare har du
• Gymnasiekompetens eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Tidigare erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar eller som arbetsledare
• Gärna erfarenhet av arbete inom reklamuppsättning och/eller lokalvård
• Erfarenhet av att självständigt driva egna projekt
• Mycket goda kunskaper i svenska, samt goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift eftersom en stor del av arbetet innebär skriftlig och muntlig framställan
• Goda datorkunskaper och använder Office-paketet obehindrat.
• B-körkort


ÖVRIGT
Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Darrell, via linda.darrell@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Gruppchef, förändringsledning, klotter, lokalvård, arbetsledning

Ansök nu

Klottersanering och reklamuppsättning i spårmiljö till MTR

Klottersanerare
Läs mer Dec 2
Nytt
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen Klottersanering inom MTR Facility Management genomgår just nu en spännande utvecklingsresa. Från och med 1 januari 2022 kommer MTR ta över uppsättning av reklam i tunnelbanans spårmiljö. Vi behöver därför utöka vår organisation med nya sanerare som vill jobba med reklamuppsättning samt klottersanering.

Arbetets huvuduppgift kommer vara uppsättning av reklamplanscher i spårmiljön men kommer även innefatta saneringsarbete. Arbetet kräver förmåga att göra individuella bedömningar i saneringsarbetet och du förväntas använda en saneringsmetod som tar bort klotter och återställa underlaget med en så liten miljöpåverkan som möjligt. Tjänsten innebär arbete med kemikalier, vilket ställer höga krav på kunskap om förvaring, hantering och återvinning av dessa. Vid anställning får du nödvändig utbildning. Som sanerare följs du upp på kvaliteten och effektiviteten i ditt arbete. Du arbetar primärt självständigt på uppdrag av gruppchef och uppdragskoordinatorer.
Tjänsten är en tillsvidaretjänst och på heltid. Arbetstiden är förlagd till natten. Start är 1 januari men vi ser gärna att du vid behov har möjlighet att börja tidigare för relevant utbildning.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Uppsättning av reklam i spårmiljö
• Sanering
• Foliering
• Målning
• Högtrycksspolning
• Spårtvätt och se till att hålla spåret rent
• Ta emot, dokumentera och registrera ditt arbete i ärendehanteringssystem via smartphone


KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som sanerare är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt. Vidare är du noggrann, ansvarsfull och flexibel. Du är självgående men har även lätt för att samarbeta och har stor respekt för tid och punktlighet. Som person är du säkerhetsmedveten, stresstålig och det är bra med en god fysik för att kunna hantera tunga arbetsmoment. Det är även bra om du är van att hantera tekniskt systemstöd. Att arbeta som sanerare hos oss är ett ansvarfullt uppdrag där det krävs en stor respekt och förståelse för säkerhetsklassat arbete och regelverk.
Vidare har du
• Godkända gymnasiebetyg (eller motsvarande) i svenska, matematik och engelska
• B-körkort
Det är meriterande om du har kunskaper inom reklamuppsättning. Meriterande är också om du har tidigare erfarenhet av el-arbete, utbildning för elsäkerhetsledare och/eller rep-utbildning för höghöjdsarbete.


ÖVRIGT
Förmåner

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Varmt välkommen med din ansökan!

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Nyckelord: Reklamuppsättning Affischering Sanering städ klotter klottersanering högtryck högtryckssanering

Ansök nu

HR Business Partner

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Nov 17
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som vill arbeta brett inom HR i en föränderlig och utvecklande miljö. Du kommer att få chansen att bli del av ett HR-team i ett av våra bolag. Våra HR-avdelningar inom MTR Nordic Group arbetar i en matrisorganisation. Det koncernövergripande ansvaret för det strategiska HR-arbetet, samordningen av HR:s gemensamma årsplan inom MTR Nordic Group samt övergripande ägarskap för alla HR-processerna ligger i moderbolaget MTR Nordic, medan de operativa bolagen ansvarar för att bevaka HR-perspektiv och säkrar att ledarna arbetar utifrån våra processer. Vissa av HR-processerna är delegerade till de operativa bolagen vilket innebär att man som HR Business Partner kan få ansvar för en process, inklusive utveckling och förankring inom MTR Nordic Group. HR- funktionen har en naturlig och framstående plats i våra ledningsgrupper på alla nivåer. Som HR Business Partner är du en viktig spelare i en avdelningsledningsgrupp för att hålla i HR-frågorna, säkerställa HR-perspektiv och bidra till att organisationen utvecklas i rätt riktning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

• Aktivt driva, utveckla, följa upp HR frågorna och delta i de lokala ledningsgrupperna
• Aktivt coacha, utveckla och stötta ledare både i det dagliga arbetet och i den långsiktiga utvecklingen i alla HR-relaterade processer
• Hålla ihop rekryteringar, ta fram lämpliga kandidater, administrera, intervjua och stötta i att välja rätt i samråd med ansvarig chef
• Implementera övriga HR- processer i en definierad enhet i organisationen genom det operativa ledarstödet
• Ansvar för att implementera, driva, följa upp och utveckla processerna inom det egna specialistområdet inom hela MTR Nordic- koncernen

Vi är måna om att du kontinuerligt utvecklas hos oss och det finns möjligheter att få ansvar för specifika områden eller projekt inom din roll.


KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen behöver du tycka om att ha många kontaktytor i organisationen samt att ha en varierande och föränderlig vardag. Tempot är högt och det krävs att du är flexibel samt att du kan hantera uppgifter av väldigt olika karaktär parallellt. Vi arbetar utifrån våra fyra värderingar och arbetet präglas starkt av dessa.
Vi ser framför oss att du är strukturerad, drivande och proaktiv samt välutvecklad kommunikativt. Du behöver ha en analytisk förmåga och kunna se frågor ur ett större perspektiv. Flexibilitet är en viktig egenskap då det finns många intressenter och det är inte ovanligt du kommer att behöva omprioritera din dag. Din professionalism och pedagogiska förmåga gör att du skapar stort förtroende hos ledarna. Du känner dig trygg med att hålla i presentationer för ledare och ledningsgrupper.


ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Områdeschef fordonsvård

Administrativ chef
Läs mer Nov 19
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen Fordonsvård inom MTR Facility Management genomgår just nu en spännande utvecklingsresa. Vi blir fler medarbetare och behöver därför utöka vår organisation med en områdeschef. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

En hållbar vardag gör den möjlig med oss
MTR Facility Management, del av MTR Nordic, erbjuder en rad tjänster såsom fastighetsdrift, lokalvård, fordonsvård, klottersanering, logistiklösningar och internservice. Vi levererar tjänster till tunnelbanan, pendeltågen och andra kollektivtrafiknära aktörer med siktet inställt på fler externa kunder.
Vi söker nu en områdeschef till vår lokalvårdsorganisation inom fordonsvård. Rollen kommer arbeta mot MTR Pendeltågens fordonsvård. Avdelning består av cirka 120 medarbetare som arbetar både dag och natt med lokalvård. Tillsammans med ditt team samt övriga chefer inom lokalvården förväntas du bidra till att förbättra kundupplevelsen av fordonsvården i enlighet med åtaganden gentemot våra kunder.

Att arbeta som områdeschef hos oss
En grundpelare i vårt ledarskap är ett coachande förhållningssätt och du arbetar därför med ett närvarande ledarskap där du träffar dina medarbetare. Rollen innebär ett övergripande ansvar över din avdelning samtidigt som du kan lyfta blicken och arbeta utifrån ett långsiktigt strategiskt perspektiv. Tjänsten är på heltid och är förlagd under dagtid. Då vår produktion till största delen sker på natten innebär det att du behöver vara flexibel och själv ansvara för att förlägga arbete under vissa kvällar för att säkerställa att du träffar alla dina medarbetare.
Du har din egen ledningsgrupp med 4 underställda gruppchefer som rapporterar direkt till dig. Du ingår även i fordonsvårds ledningsgrupp och rapporterar till Head of Vehicle Care. Som Områdeschef är du stationerad på ett av våra lokala platskontor men du rör dig också ute i verksamheten.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Att skapa goda förutsättningar för att chefer och medarbetare ska kunna nå sina lång- och kortsiktiga mål.
• Att coacha, utveckla och leda gruppchefer inom enheten
• Säkerställa uppföljning av nyckeltal samt identifiera och driva kostnadsbesparingar och effektiviseringar i leverantörsledet och i dess leverans. Du kommer även ha ett budgetansvar.
• Fånga upp och driva förändringsarbete i den egna gruppen
• Utveckla verksamheten strategiskt
• Ansvara för rapportering
• Tjänsten innehåller delegerat säkerhets-, arbetsmiljö- och miljöansvar

KVALIFIKATIONER
Du som söker till oss
För att trivas i rollen som områdeschef är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Vi söker dig som trivs bäst när du får arbeta med förändringsarbete. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål.
Vidare har du
• En akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Några års erfarenhet av arbete i ledande befattning
• Erfarenhet av budgetansvar
• Erfarenhet av att självständigt driva egna projekt
• Mycket goda kunskaper i svenska, samt goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift eftersom en stor del av arbetet innebär skriftlig och muntlig framställan
• Goda datorkunskaper och använder Office-paketet obehindrat.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer samt erfarenhet av arbete inom Facility Management, exempelvis lokalvård.

ÖVRIGT
Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Darrell, via linda.darrell@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Områdeschef, förändringsledning, klotter, lokalvård, arbetsledning

Ansök nu

Driven planeringscontroller till MTR

Verksamhetsanalytiker
Läs mer Nov 3
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

ARBETSUPPGIFTER
Till Strategisk personalplanering söker vi nu en Planeringscontroller som kommer att ingå i ett team om fyra personer. Inom avdelningen Planning inkluderas även Trafikplanering och Personalfördelning.
Sedan starten 2016 har Pendeltågen gjort en succéartad turn around och vi söker dig som vill fortsätta på inslagen väg och utveckla vår affär.

Som Planeringscontroller har du en nyckelroll på MTR. Du arbetar med analys, prognostisering och utveckling av MTR Pendeltågens operativa verksamhet och ansvarar för att vi har tillräckligt många lokförare, tågvärdar och stationsvärdar.
Du arbetar nära ledningsgrupperna för Trafik och Kundservice och säkerställer att vi når lönsamhet och nöjda medarbetare. Du blir specialist inom frågor som rör Pendeltågens bemanning och personalkostnadsstruktur.

• Du driver förbättringsprojekt relaterade till dina ansvarsområden. Exempel på pågående projekt är automatiserad schemaläggning och operationella lösningar vid förändring av bemanning ombord

• Du har en viktig roll i företagets budget- och prognosarbete där du ansvarar för personalprognoser som ligger till grund för MTR Pendeltågens finansiella resultat

• Du ansvarar för resursplaneringsprocessen och för att antalet anställda i de schemalagda personalgrupperna matchar det behov som finns på kort och lång sikt


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning eller annan relevant utbildning med teknisk eller ekonomisk inriktning. Du har troligen jobbat ett par år sedan examen. Tidigare erfarenheter av prognostisering och verksamhetsutveckling av personalintensiv verksamhet är meriterande, men inget krav.

• Akademisk utbildning med teknisk eller ekonomisk inriktning, gärna civilingenjörsutbildning
• Kommunikativ med god presentationsförmåga
• Initiativrik och drivande
• Kunna arbeta utifrån både kund- och medarbetarperspektiv
• Analytisk och logisk förmåga att väga olika lösningar mot varandra och för att kunna utveckla arbetssätt
• Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
• Meriterade med erfarenhet från annan personalintensiv verksamhet
• Strukturerad


ÖVRIGT
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och i övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Välkommen med din ansökan!
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Om du inte har sökt jobb hos oss tidigare skapar du dig en användare. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av Patrik Granberg, Chef Strategisk Personalplanering på patrik.granberg@mtr.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast, dock 1 dec. Arbetar du redan tillsammans med oss i dag så ansöker du via OnTrack. Om du inte har sökt jobb via OnTrack tidigare så skapar du dig en användare med valfritt användarnamn och lösenord.
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4900 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Ansök nu

Reparatör till MTR Tech

Lokreparatör
Läs mer Jul 23
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

ARBETSUPPGIFTER
Som reparatör arbetar du med att utföra reparationer, akut och förebyggande underhåll samt felsökning av Stockholms tunnelbanevagnar. Arbetet innefattar digitalteknik, elektronik och mekanik.
Arbetet innebär i korthet:

•Reparationer av tunnelbanevagnar och/eller tågkomponenter
•Akuta underhållsarbeten samt underhåll baserat intervaller på tid eller km
•Iordningställande av tåg, rangering (depåkörning) och vagnstädning kan förekomma


KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som reparatör utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. För att fungera i rollen tar du tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du kommer att ingå i ett team och har därmed god samarbetsförmåga samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. För att passa i rollen vill vi att du har:
•Minst gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning
•Har läst samt har kunskaper i ellära
•Erfarenhet från mekanisk och elektrisk arbete. Erfarenhet från tågteknik är meriterande
•God förståelse för svenska i tal och skrift. Det kan även förekomma text på engelska.


ÖVRIGT
Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid, med placering i vår depå i Hammarby vid Blåsuts tunnelbanestation. Arbetet är förlagt måndag till fredag, och skiftgång, med tillträde enligt överenskommelse.

Ansök nu

Teknisk arbetsledare för arbete med Pendeltågen på MTR Tech

Vagnreparatör, järnväg
Läs mer Nov 11
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som arbetsledare kommer du leda en grupp reparatörer och växlare (depåförare) i din depå. Tillsammans ser ni till att Pendeltågen är hela, ren och friska för trafik och som arbetsledare har du en viktig nyckelfunktion i styra det dagliga arbetet inom gruppen.

Arbetet innebär:
* Planera, administrera, leda och fördela arbetet under skiftet för att underhållsarbetet på fordonen blir klara för trafik i tid.
* Ansvara för att produktionen uppfyller exempelvis interna mål, säkerhetskrav och kvalitetsstandarder.
* Vid behov stötta dina kollegor inom arbetet som reparatör/tågtekniker med tågunderhåll. Tekniskt arbete inom elektronik, mekanik och pneumatik.
* Arbeta med akuta underhållsarbeten/felsökning av system och kretsschema samt underhåll baserat intervaller på tid eller km.

Vi söker nu arbetsledare till våra pendeltågsdepåer Södertälje och Älvjsö. Du rapporterar till produktionschef och tjänsten av ser heltid med tider förlagda antingen på dagskift eller nattskift, du anger dina preferenser i din ansökan. Tjänsten är ett bra steg för dig som vill utvecklas inom ledarskap och vill ha möjligheten att påverka en viktig samhällsfunktion - Pendeltågen!

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som arbetsledare utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du har en förmåga att få med dig andra samt förmågan att prioritera och ta beslut, även i pressade situationer. Du föregår med ett gott exempel och är en ambassadör för MTR.

* Minst gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning
* Har läst samt har kunskaper ellära
* Erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete och har du erfarenhet från tågteknik är det en merit
* Meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsledning
* God förståelse för svenska i tal och skrift. Det kan även förekomma text på engelska

ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Learning and Development Coordinator

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Okt 29
Vi är femtusen förare och Ingenjörer, Servicevärdar, Tågtekniker och Trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Utbildningsenheten tillhör MTR Pendeltågens HR-enhet och ansvarar för all utbildning inom MTRs nordiska koncern. Med MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag, både för dina kollegor och för våra resenärer.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Learning and Development Coordinator har du en central roll i vår fortsatta utveckling av vår utbildningsverksamhet. I rollen kommer du att få möjligheten att arbeta med varierande arbetsuppgifter med huvudfokus på att utveckla och effektivisera hur vi på MTR arbetar med utbildning. Det kan vara allt från att driva egna utvecklingsprojekt till att vara ett stöd och ett bollplank till dina kollegor i våra olika digitala verktyg.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Driva och delta i utvecklingsprojekt
• Utveckla arbetssätt för att sammanställa utvärderingar, nyckeltal och statistik
• Ta fram presentationsmaterial på svenska och engelska
• Vara kontaktperson för våra externa leverantörer och säkerställa korrekt fakturering
• Aktivt delta i framtagande samt uppföljning av budgetarbetet
• Administrera utbildningar i vår utbildningsportal
• Ansvara för vår gemensamma mail
• Ansvara för struktur och utveckling av vår utbildningsportal

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är i början av karriären och nyligen har slutfört en eftergymnasial utbildning. Vidare söker vi dig som har en vilja att utvecklas och också bidra till verksamhetens utveckling. Vi ser att du har ett sinne för struktur och trivs med administrativa arbetsuppgifter. Du har ett entusiastiskt, kreativt och engagerat förhållningssätt och trivs med att ta egna initiativ. Du har ett helhetsperspektiv och motiveras av att arbeta i en miljö med högt tempo och hög ambitionsnivå, då tjänsten innebär många kontaktytor är du även lätt att samarbeta med.

Vidare har du:
- Akademisk examen (minst kandidat) inom beteendevetenskap, ekonomi eller liknande.
- Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt i Excel och Powerpoint.
- Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Detta då kommunikationen kommer att ske på dessa språk.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en vänlig och dynamisk miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden i vår ambition i att utveckla hållbara samhällen. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget.

Våra fyra värderingar utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt och mätbara resultat utgör den grund vi arbetar utifrån och genomsyrar vår vardag. Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Reparatör till Vällingbydepån sökes till MTR Tech

Vagnreparatör, järnväg
Läs mer Okt 28
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

ARBETSUPPGIFTER
Din roll hos oss
Som reparatör kommer du att arbete med avhjälpande och förebyggande underhåll samt felsökning av fordonstypen C20. Arbetet rör digitalteknik, elektronik och mekanik.
Arbetet innebär:
• Reparationer av fordonen till tunnelbanan
• Akuta underhållsarbeten samt underhåll baserat intervaller på tid eller km
• Felsökning av system efter kretsschema.
• Kan förekomma arbete med svarvning av hjulen och iordningställande av tåg inom depå (rangering)
• Viss arbetsledning förekommer även i tjänstenKVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som reparatör utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du tar tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du kommer få ingå i ett team och har därmed god samarbetsförmåga. Du behöver även kunna arbeta självständigt.
Vidare har du
• Minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning där ellära har ingått.
• Någon form av erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete.
• God datavana för att kunna hitta i dokumentation samt rapportera utfört underhåll.
• Erfarenhet av tågteknik är meriterande.
• God förståelse för teknisksvenska i tal och skrift - instruktioner är skrivna på svenska och måste förstås. Det kan även förekomma text på engelska


ÖVRIGT
Vi har depåer på nio olika platser i Stockholm. Vi har tunnelbanedepåer i Vällingby, Högdalen, Nyboda, Norsborg, Rissne och pendeltågsdepåer i Bro, Älvsjö, Södertälje samt komponentverkstad i Hammarby
Vi söker nu reparatörer till depån i Vällingby. Du rapporterar till produktionschefen för depån. Arbetstiderna är förlagda under nätterna.
Start beräknas vid så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev.
Urvalet sker löpande utifrån dina preferenser.
Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Som nyanställd får du en internutbildning i form av både teori och praktik av oss. Du får från en handledare som stöttar dig i det praktiska arbetet och när du har uppnått målen (ca 4-6 mån) blir du en självständig reparatör. Intern fortbildning ges löpande.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Jobba med reklamuppsättning på tunnelbanan och pendeltågen

Städare/Lokalvårdare
Läs mer Nov 24
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

ARBETSUPPGIFTER
Från och med 1 januari 2022 kommer MTR ta över uppsättning av reklam för tunnelbanans och pendeltågets fordon. Det innebär att vi på MTR Facility Management nu söker medarbetare som ansvarar för att säkerställa ett effektivt och tillfredsställande uppdrag i våra depåer och på uppställningsplatser i Storstockholm.

Arbetet som medarbetare på MTR innebär arbetstid med tjänstgöring under natten. Arbetet kan även innefatta arbete på helger.
Vi har regelbundna kvalitetsuppföljningar av vår uppdragsgivare. Du kommer att vara delaktig i att bibehålla och säkra kvalitén. Just nu söker vi medarbetare till våra depåer inom Storstockholm och du kommer att vara anställd i bolaget MTR Facility Management.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Sortering, planering, uppsättning av reklam, sophantering, rapportering i digitalt verktyg
• Att säkerhetsställa en god leverans i enlighet med avtal
• Andra förekommande uppgifter enligt anvisning från närmsta chef

Du bidrar även till rapportering av avvikelser, klotter, underhållsbehov och annan skadegörelse enligt gällande process

Tjänsten är tillsvidare på deltid. Vi erbjuder också timanställning där du kommer ha stort inflytande på dina arbetstider. Då arbetet innebär varierande arbetstider är det därför väldigt viktigt att du kan ta dig till och från arbetet på obekväma tider.KVALIFIKATIONER
För att trivas i hos oss är du mycket noggrann, plikttrogen och självgående. Vidare är du serviceinriktad och tar egna initiativ för att nå dina mål. Du har förståelse för säkerhetsklassat arbete och regelverk. Arbetet kommer till stora delar utföras på våra depåområden men även arbete på uppställningsplatser förekommer, du behöver därför känna dig bekväm med att arbeta i kundnära miljöer självständigt enligt skriftliga instruktioner.

Vidare har du:

• Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
• Gärna tidigare erfarenhet av reklamuppsättning i offentliga miljöer
• Gärna erfarenhet av skiftarbete
• Förmåga att planera och strukturera arbetet effektivt samt att hålla en hög service- och kvalitetsnivå på det som levereras.
• Förmågan att samarbeta i grupp

Det är meriterande om du har:

• Tidigare erfarenhet av reklamuppsättning
• Tidigare erfarenhet som teamleader/arbetsledare
• Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
• Körkort B


ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Reklamuppsättning, Affischering, Lokalvård, Städning, Lokalvårdare, Storstädning, Depå, Service, Kundkontakt

Ansök nu

Klottersanering och reklamuppsättning i spårmiljö till MTR

Klottersanerare
Läs mer Nov 24
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen Klottersanering inom MTR Facility Management genomgår just nu en spännande utvecklingsresa. Från och med 1 januari 2022 kommer MTR ta över uppsättning av reklam i tunnelbanans spårmiljö. Vi behöver därför utöka vår organisation med nya sanerare som vill jobba med reklamuppsättning samt klottersanering.

Arbetets huvuduppgift kommer vara uppsättning av reklamplanscher i spårmiljön men kommer även innefatta saneringsarbete. Arbetet kräver förmåga att göra individuella bedömningar i saneringsarbetet och du förväntas använda en saneringsmetod som tar bort klotter och återställa underlaget med en så liten miljöpåverkan som möjligt. Tjänsten innebär arbete med kemikalier, vilket ställer höga krav på kunskap om förvaring, hantering och återvinning av dessa. Vid anställning får du nödvändig utbildning. Som sanerare följs du upp på kvaliteten och effektiviteten i ditt arbete. Du arbetar primärt självständigt på uppdrag av gruppchef och uppdragskoordinatorer.
Tjänsten är en tillsvidaretjänst och på heltid. Arbetstiden är förlagd till natten. Start är 1 januari men vi ser gärna att du vid behov har möjlighet att börja tidigare för relevant utbildning.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Uppsättning av reklam i spårmiljö
• Sanering
• Foliering
• Målning
• Högtrycksspolning
• Spårtvätt och se till att hålla spåret rent
• Ta emot, dokumentera och registrera ditt arbete i ärendehanteringssystem via smartphone


KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som sanerare är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt. Vidare är du noggrann, ansvarsfull och flexibel. Du är självgående men har även lätt för att samarbeta och har stor respekt för tid och punktlighet. Som person är du säkerhetsmedveten, stresstålig och det är bra med en god fysik för att kunna hantera tunga arbetsmoment. Det är även bra om du är van att hantera tekniskt systemstöd. Att arbeta som sanerare hos oss är ett ansvarfullt uppdrag där det krävs en stor respekt och förståelse för säkerhetsklassat arbete och regelverk.
Vidare har du
• Godkända gymnasiebetyg (eller motsvarande) i svenska, matematik och engelska
• B-körkort
Det är meriterande om du har kunskaper inom reklamuppsättning. Meriterande är också om du har tidigare erfarenhet av el-arbete, utbildning för elsäkerhetsledare och/eller rep-utbildning för höghöjdsarbete.


ÖVRIGT
Förmåner

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Varmt välkommen med din ansökan!

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Nyckelord: Reklamuppsättning Affischering Sanering städ klotter klottersanering högtryck högtryckssanering

Ansök nu

Gruppchef sanering

Administrativ chef
Läs mer Nov 9
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

ARBETSUPPGIFTER
MTR Facility Management, del av MTR Nordic, erbjuder en rad tjänster såsom fastighetsdrift, lokalvård, klottersanering, ärendehantering, logistiklösningar och internservice. Vi levererar tjänster till tunnelbanan, pendeltågen och andra kollektivtrafiknära aktörer med siktet inställt på fler externa kunder.
Vi söker nu en Gruppchef Sanering till vår klotteravdelning. Avdelningen består av ett 70-tal medarbetare som tillsammans arbetar dag och natt med koordinering samt sanering av främst fordon samt stationer i tunnelbanan och pendeltågens miljöer. Tillsammans med Chef Klottersanering ansvarar du för att säkerställa leveransen gällande klottersanering gentemot våra uppdragsgivare.

Ditt uppdrag
Rollen som Gruppchef är operativ i den dagliga driften med vissa strategiska inslag. I tjänsten ingår personalansvar för närmare 20 Klottersanerare som utför saneringsarbeten i pendeltågens kundmiljö, spårmiljö samt på fordon. Rollen som gruppchef innefattar personalledning, utvecklingssamtal, kontinuerliga arbetsplatsmöten och arbetsmiljöansvar för din personalgrupp. Tillsammans med dina fyra gruppchefskollegor säkerställer ni att avdelningens ärenden och avvikelser hanteras på ett säkert, effektivt och professionellt sätt gentemot kund, samarbetspartners och uppdragsgivare.

Dina huvudsakliga uppgifter är
• Utveckla och säkerställa klottersaneringens leverans enligt uppdragsavtalets alla delar, underhåll, klottersanering samt vidarerapportering
• Säkerställa att vi uppfyller vårt avtal och att vi på ett så resurseffektivt sätt som möjligt planerar och genomför saneringsarbetet
• Säkerställa att medarbetare följer säkerhetsrutiner och processer gällande arbete i säkerhetszon och att det löpande arbetet utförs enligt gällande säkerhetsrutiner, föreskrifter och med rätt behörigheter.
• Leda, utveckla och skapa goda förutsättningar för medarbetarna att nå sina lång- och kortsiktiga mål samt genom sitt ledarskap fånga upp och driva förändringsarbete i den egna gruppen.
• Säkerställa uppföljning av nyckeltal, fakturahantering samt identifiera och driva kostnadsbesparingar i leverantörsledet och i dess leverans.

Tjänsten är på heltid är i huvudsak på nattetid men för att du ska få möjlighet att träffa alla dina medarbetare förekommer även visst dag- och helgarbete. Du ingår i ledningsgruppen för Klotteravdelningen och förväntas därför att ha förmågan att lyfta blicken och tänka utveckling för hela enheten. Tjänsten rapporterar till chef Klottersanering.

KVALIFIKATIONER
Du som söker till oss
För att trivas i rollen som Gruppchef sanering är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden och följa upp resultat. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål. En grundpelare i vårt ledarskap är det coachande förhållningssättet vars synsätt och tydlighet du måste dela.

Vidare har du
• Gymnasiekompetens eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Tidigare erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar eller som arbetsledare
• Gärna erfarenhet av arbete inom klottersanering (meriterande)
• Erfarenhet av att självständigt driva egna projekt (meriterande)
• Mycket goda kunskaper i svenska, samt goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift
• Goda datorkunskaper och använder Office-paketet obehindrat.

Du är efterlängtad så vi ser gärna att du startar omgående annars enligt överenskommelse.


ÖVRIGT
Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helena Acar, via helena.acar@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Gruppchef, förändringsledning, klotter, sanering, arbetsledning

Ansök nu

Tågvärdar till MTR Pendeltågen

Tågvärd/Tågvärdinna
Läs mer Nov 5
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

ARBETSUPPGIFTER
Är du serviceinriktad och ansvarstagande? Vill vara med och göra skillnad i människors vardag? Vi söker Tågvärdar att arbeta ombord på pendeltågen på heltid med stationering i Södertälje och Stockholm City med start i januari 2022. Vi erbjuder en allmän visstidsanställning t.o.m. 30 september 2022 med eventuell chans till förlängning.

Som Tågvärd hos MTR Pendeltågen ansvarar du för service och säkerhet ombord på pendeltågen. Du delger våra resenärer relevant information via högtalarutrop i samband med trafikstörningar etc. Tågvärden ansvarar även för manövrering av vagnsdörrar i samband med resenärernas av- och påstigning och säkerställer tillsammans med föraren att våra resenärer får en trygg och säker resa. I arbetsuppgifterna ingår även plockstädning av tåg.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Bidra till en positiv och trygg reseupplevelse för resenärerna
• Ge service och övrig information till resenärer
• Följa instruktioner och rutiner

Anställningen inleds med en obligatorisk utbildning som pågår under ca 1,5 månad med start i januari 2022. Semester under utbildningstiden kan ej beviljas.

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård.

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som Tågvärd är du serviceinriktad och trivs med att möta människor i din vardag. Som person är du ansvarsfull, noggrann och har förmågan att behålla lugnet i stressade situationer.

Vidare har du:
• Gymnasieutbildning eller motsvarande annan utbildning.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift - Detta är viktigt eftersom tjänsten innehåller arbetsuppgifter där du på kort tid ska kunna ta till dig både skriftlig och muntlig information och omvandla det till väsentlig information via högtalarutrop till våra resenärer, både på svenska och engelska.
• Fullgod syn med eller utan glasögon/linser, felfritt färgseende, normal hörsel och du får inte ha några sjukdomar som påverkar trafiksäkerheten. Detta då Tågvärdstjänsten klassas som en säkerhetstjänst.
• Möjlighet att ta dig till arbetet oavsett tid på dygnet. Du är stationerad antingen vid Stockholm City eller i Södertälje Hamn, där du påbörjar och avslutar din tjänstgöring.
• Det är meriterande om du har erfarenhet från ett serviceyrke.


Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Som ett första steg i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester, detta för att säkerställa en inkluderande rekrytering som bidrar till en ökad objektivitet och rättvisa. Testerna följs av intervjuer samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi erbjuder en allmän visstidsanställning t.o.m. 30 september 2022 med eventuell chans till förlängning. Vi kommer att återkomma till dig med återkoppling efter genomförda tester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Reparatör till Vällingbydepån MTR Tech

Vagnreparatör, järnväg
Läs mer Okt 25
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.ARBETSUPPGIFTER
Som reparatör kommer du att arbete med avhjälpande och förebyggande underhåll samt felsökning av fordonstypen C20 eller CX. Arbetet rör digitalteknik, elektronik och mekanik.

Arbetet innebär:
• Reparationer av fordonen till tunnelbanan
• Akuta underhållsarbeten samt underhåll baserat intervaller på tid eller km
• Felsökning av system efter kretsschema.
• Kan förekomma arbete med svarvning av hjulen och iordningställande av tåg inom depå (rangering)
• Viss arbetsledning förekommer även i tjänstenKVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som reparatör utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du tar tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du kommer få ingå i ett team och har därmed god samarbetsförmåga. Du behöver även kunna arbeta självständigt.
Vidare har du
• Minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning där ellära har ingått.
• Någon form av erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete.
• God datavana för att kunna hitta i dokumentation samt rapportera utfört underhåll.
• Erfarenhet av tågteknik är meriterande.
• God förståelse för teknisksvenska i tal och skrift - instruktioner är skrivna på svenska och måste förstås. Det kan även förekomma text på engelska


ÖVRIGT
Vi har depåer på nio olika platser i Stockholm. Vi har tunnelbanedepåer i Vällingby, Högdalen, Nyboda, Norsborg, Rissne och pendeltågsdepåer i Bro, Älvsjö, Södertälje samt komponentverkstad i Hammarby
Vi söker nu en reparatör till depån i Vällingby. Tjänsten avser dagtid, och du rapporterar till produktionschefen för depån.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV.
Urvalet sker löpande utifrån dina preferenser.
Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Som nyanställd får du en internutbildning i form av både teori och praktik av oss. Du får från en handledare som stöttar dig i det praktiska arbetet och när du har uppnått målen (ca 4-6 mån) blir du en självständig reparatör. Intern fortbildning ges löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Digital Marketing Manager

Marknadskommunikatör
Läs mer Okt 6
MTRX är ett familjärt bolag som för femte året i rad blivit utsedda till Sveriges bästa tågbolag. En av anledningarna är att vi de senaste fyra åren varit punktligast på sträckan mellan Stockholm och Göteborg. Vi har också väldigt nöjda kunder tack vare våra fantastiska kollegor. Det och mycket mer är vi otroligt stolta över.

Är du en digital strateg som gillar att gå från ord till handling och som drivs av att öka försäljning och kännedom via digitala kanaler? Är du en kreativ och kommunikativ marknadsförare som vill vara med när vi på MTRX fortsätter vår resa? Då tycker vi att du ska söka tjänsten som Digital marketing manager hos oss.ARBETSUPPGIFTER
Nu stärker vi upp vårt team med en Digital marketing manager. Du blir en nyckelperson i vårt team med fokus på att fortsätta utveckla våra kund- och mediarelationer i framförallt sociala medier och digitala kanaler.
Du har ett stort ansvar i att vara drivande inom alla dessa områden och producera både text och bild. Du ingår i vårt kommersiella team och rapporterar till CCO.KVALIFIKATIONER
För rollen söker vi en erfaren, nyfiken och kundcentrerad person som gillar att vara i ett bolag som ständigt vill utmana och som gillar att tillsammans med kollegor förbättra kundupplevelsen. Viktigt är att du är en god skribent som har lätt att skriva engagerande och målgruppsanpassade texter för olika syften och plattformar. För att lyckas i rollen tror vi vidare att du behöver ha god kunskap inom följande:
• Sociala medier (Instagram, Facebook och LinkedIn)
• Text och design för digitala medier: copy och grafisk produktion exempelvis OOH och display.
• Adobe-paketet (InDesign, Photoshop och Premiere Pro)
• Schemaläggningsverktyg för sociala medier (exempelvis Falcon io)
• Facebook Business Manager
• Office-paketet

Vi ser också att du har:

• Högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation
• Minst 3 års arbetslivserfarenhet i liknande roll
• Erfarenhet av att ha drivit projekt
• Tidigare erfarenhet av digitala medier
• E-handelserfarenhet i motsvarande roll


ÖVRIGT
Ett spännande uppdrag i en framtidsbransch med fantastiska kollegor. Vi sitter i fräscha lokaler på Centralstationen i Stockholm men under pandemin jobbar vi delvis hemifrån. Du får en schysst lön med bra villkor, du får självklart tjänstepension, semester, friskvårdsbidrag, rabatt på resor m.m. En riktigt bra grej är att vi erbjuder alla anställda två extra semesterdagar om året när de väljer tåget framför flyget på längre resor.

Skicka in din ansökan via länken genom att registrera CV så snart som möjligt (vi tar inte emot ansökningar via mejl). Nästa steg i processen är att genomföra urvalstester, därefter intervju och referenstagning.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.

Ansök nu

Jobba med reklamuppsättning på tunnelbanan och pendeltågen

Städare/Lokalvårdare
Läs mer Okt 27
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

ARBETSUPPGIFTER
Från och med 1 januari 2022 kommer MTR ta över uppsättning av reklam för tunnelbanans och pendeltågets fordon. Det innebär att vi på MTR Facility Management nu söker medarbetare som ansvarar för att säkerställa ett effektivt och tillfredsställande uppdrag i våra depåer och på uppställningsplatser i Storstockholm.

Arbetet som medarbetare på MTR innebär arbetstid med tjänstgöring under natten. Arbetet kan även innefatta arbete på helger.
Vi har regelbundna kvalitetsuppföljningar av vår uppdragsgivare. Du kommer att vara delaktig i att bibehålla och säkra kvalitén. Just nu söker vi medarbetare till våra depåer inom Storstockholm och du kommer att vara anställd i bolaget MTR Facility Management.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Sortering, planering, uppsättning av reklam, sophantering, rapportering i digitalt verktyg
• Att säkerhetsställa en god leverans i enlighet med avtal
• Andra förekommande uppgifter enligt anvisning från närmsta chef

Du bidrar även till rapportering av avvikelser, klotter, underhållsbehov och annan skadegörelse enligt gällande process

Tjänsten är tillsvidare på deltid. Vi erbjuder också timanställning där du kommer ha stort inflytande på dina arbetstider. Då arbetet innebär varierande arbetstider är det därför väldigt viktigt att du kan ta dig till och från arbetet på obekväma tider.KVALIFIKATIONER
För att trivas i hos oss är du mycket noggrann, plikttrogen och självgående. Vidare är du serviceinriktad och tar egna initiativ för att nå dina mål. Du har förståelse för säkerhetsklassat arbete och regelverk. Arbetet kommer till stora delar utföras på våra depåområden men även arbete på uppställningsplatser förekommer, du behöver därför känna dig bekväm med att arbeta i kundnära miljöer självständigt enligt skriftliga instruktioner.

Vidare har du:

• Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
• Gärna tidigare erfarenhet av reklamuppsättning i offentliga miljöer
• Gärna erfarenhet av skiftarbete
• Förmåga att planera och strukturera arbetet effektivt samt att hålla en hög service- och kvalitetsnivå på det som levereras.
• Förmågan att samarbeta i grupp

Det är meriterande om du har:

• Tidigare erfarenhet av reklamuppsättning
• Tidigare erfarenhet som teamleader/arbetsledare
• Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
• Körkort B


ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.
Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Reklamuppsättning, Affischering, Lokalvård, Städning, Lokalvårdare, Storstädning, Depå, Service, Kundkontakt

Ansök nu

Sanerare Clear Channel

Klottersanerare
Läs mer Okt 22
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen Klottersanering inom MTR Facility Management genomgår just nu en spännande utvecklingsresa. Från och med 1 januari 2022 kommer MTR ta över uppsättning av reklam i tunnelbanans spårmiljö. Vi behöver därför utöka vår organisation med nya sanerare som vill jobba med reklamuppsättning samt klottersanering.

Arbetets huvuduppgift kommer vara uppsättning av reklamplanscher i spårmiljön men kommer även innefatta saneringsarbete. Arbetet kräver förmåga att göra individuella bedömningar i saneringsarbetet och du förväntas använda en saneringsmetod som tar bort klotter och återställa underlaget med en så liten miljöpåverkan som möjligt. Tjänsten innebär arbete med kemikalier, vilket ställer höga krav på kunskap om förvaring, hantering och återvinning av dessa. Vid anställning får du nödvändig utbildning. Som sanerare följs du upp på kvaliteten och effektiviteten i ditt arbete. Du arbetar primärt självständigt på uppdrag av gruppchef och uppdragskoordinatorer.
Tjänsten är en tillsvidaretjänst och på heltid. Arbetstiden är förlagd till natten. Start är 1 januari men vi ser gärna att du vid behov har möjlighet att börja tidigare för relevant utbildning.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
• Uppsättning av reklam i spårmiljö
• Sanering
• Foliering
• Målning
• Högtrycksspolning
• Spårtvätt och se till att hålla spåret rent
• Ta emot, dokumentera och registrera ditt arbete i ärendehanteringssystem via smartphone


KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som sanerare är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt. Vidare är du noggrann, ansvarsfull och flexibel. Du är självgående men har även lätt för att samarbeta och har stor respekt för tid och punktlighet. Som person är du säkerhetsmedveten, stresstålig och det är bra med en god fysik för att kunna hantera tunga arbetsmoment. Det är även bra om du är van att hantera tekniskt systemstöd. Att arbeta som sanerare hos oss är ett ansvarfullt uppdrag där det krävs en stor respekt och förståelse för säkerhetsklassat arbete och regelverk.
Vidare har du
• Godkända gymnasiebetyg (eller motsvarande) i svenska, matematik och engelska
• B-körkort
Det är meriterande om du har kunskaper inom reklamuppsättning. Meriterande är också om du har tidigare erfarenhet av el-arbete, utbildning för elsäkerhetsledare och/eller rep-utbildning för höghöjdsarbete.


ÖVRIGT
Förmåner

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.
Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Varmt välkommen med din ansökan!

Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Nyckelord: Reklamuppsättning Affischering Sanering städ klotter klottersanering högtryck högtryckssanering

Ansök nu

Reparatör till Vällingbydepån MTR Tech

Vagnreparatör, järnväg
Läs mer Okt 19
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.ARBETSUPPGIFTER
Som reparatör kommer du att arbete med avhjälpande och förebyggande underhåll samt felsökning av fordonstypen C20 eller CX. Arbetet rör digitalteknik, elektronik och mekanik.
Arbetet innebär:
• Reparationer av fordonen till tunnelbanan
• Akuta underhållsarbeten samt underhåll baserat intervaller på tid eller km
• Felsökning av system efter kretsschema.
• Kan förekomma arbete med svarvning av hjulen och iordningställande av tåg inom depå (rangering)
• Viss arbetsledning förekommer även i tjänsten


KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som reparatör utför du arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du tar tag i saker på eget initiativ och gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter, stundtals i högt tempo. Du kommer få ingå i ett team och har därmed god samarbetsförmåga. Du behöver även kunna arbeta självständigt.
Vidare har du
• Minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning där ellära har ingått.
• Någon form av erfarenhet från mekanisk, elektrisk eller digitaltekniskt arbete.
• God datavana för att kunna hitta i dokumentation samt rapportera utfört underhåll.
• Erfarenhet av tågteknik är meriterande.
• God förståelse för teknisksvenska i tal och skrift - instruktioner är skrivna på svenska och måste förstås. Det kan även förekomma text på engelska


ÖVRIGT
Vi har depåer på nio olika platser i Stockholm. Vi har tunnelbanedepåer i Vällingby, Högdalen, Nyboda, Norsborg, Rissne och pendeltågsdepåer i Bro, Älvsjö, Södertälje samt komponentverkstad i Hammarby
Vi söker nu en reparatör till depån i Vällingby. Tjänsten avser dagtid, och du rapporterar till produktionschefen för depån.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV.
Urvalet sker löpande utifrån dina preferenser.
Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Som nyanställd får du en internutbildning i form av både teori och praktik av oss. Du får från en handledare som stöttar dig i det praktiska arbetet och när du har uppnått målen (ca 4-6 mån) blir du en självständig reparatör. Intern fortbildning ges löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu