Stockholms kommun jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Stockholms kommun i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Skolvaktmästare

Skolvaktmästare
Läs mer Nov 29
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade

arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.Beskrivning

Vuxenutbildning Järva är en kommunal skola för utbildning i svenska för invandrare belägen i Rinkeby.

Vi erbjuder SFI på studieväg 1 och 2, skolan satsar alltså särskilt på elever med kort utbildningsbakgrund. Skolan ger också olika utbildningssatsningar för personer inom förskolan, medborgarkontor och inom äldreomsorgen. Vi har cirka 500 elever och drygt 30 personer arbetar här.  

 

Arbetsuppgifter


Arbetsuppgifterna på Vuxenutbildning Järva är varierande och du kommer att ha många kontakter under en dag med elever, skolans personal, hantverkare, leverantörer och andra besökare på skolan. Arbetet kan vara fysiskt krävande.

Vaktmästaren ansvarar för följande arbetsuppgifter:

> Fördelade arbetsuppgifter inom arbetsmiljöområdet; t.ex skyddsrond och återvinning.

> Ansvara för delar av Systematiskt brandskyddsarbete (SBA) och skyddsronder.

> Ansvara för löpande underhåll och enklare reparationer av skolans lokaler och inventarier.

> Kontaktperson gentemot fastighetsägare (SISAB), sophanteringsbolag, larmbolag och andra externa samarbetspartners såsom städbolag.

> Ansvara för ommöblering och internflyttningar, sophantering, godsmottagning, postgången, kaffemaskinen och andra kontorsmaskiner.

> Ansvara för hantering av låssystemet samt brand- och inbrottslarm.

> Beställningar av möbler och förbrukningsmaterial som rör hela skolan, samt mindre inköp av exempelvis frukt och fika.

> Ansvara för att samordna och iordningställa inför studiebesök

> Underhåll, service och installationer av digital och teknisk utrustning för personal och sådan som lånas ut till elever.

> Stöttar elever som behöver digitalt tekniskt stöd i lärplattformen.

> Skapar konton åt elever i lärplattformen.

> Ordnar med datorer, telefoner, blippar för ny personal.

> Samordnar de digitala beställningarna inför upphandlingar.


Du har en central och viktig roll i det dagliga arbetet inom verksamheten med service i fokus. Arbetsbelastningen är tidvis hög med förekommande arbetstoppar och många parallella processer.

 

Kvalifikationer

Du behöver ha utbildning inom fastighetsservice, bygg- och eller drift, eller ha motsvarande dokumenterad arbetslivserfarenhet.

För att hantera vaktmästeriuppdraget i vår organisation behöver du vara strukturerad och ordningsam samt arbeta systematiskt och förebyggande. Kunskap och erfarenhet av vaktmästaruppgifter, fastighetsskötsel eller liknande uppgifter är ett krav.

Du behöver ha erfarenhet av att självständigt driva arbetet inom fastigheter och kunna planera och organisera såväl som att praktiskt genomföra, men även ha en god förmåga att leda andra människor. Du behöver vara noggrann och flexibel, och kunna planera självständigt, leda projekt och genomföra enligt fattade beslut.

Det är viktigt att du har hög IT-kompetens i såväl kommunikation som administrationsverktyg. Inom rollen som vaktmästare kommer du få vissa styrda IT-uppdrag.

Du har goda kunskaper i svenska. Du besitter både ett tekniskt och praktiskt kunnande. Du håller dig uppdaterad gällande lagstiftning inom arbetsmiljöområdet och brandskydd. Du behöver ha en god social förmåga och tycka om att arbeta med både vuxna och ha god förståelse för ett gott elevbemötande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Handläggare kultur i förskola och skola

Producent: kultur, media, film
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Har du erfarenhet av att förmedla och kommunicera kultur till förskola och skola? Vill du bidra till att barn och unga i Stockholms stad har tillgång till engagerande och bra kultur? Då har vi en intressant möjlighet för dig i rollen som handläggare inom kulturstödsenheten på Kulturförvaltningen!Din arbetsplats

Kulturförvaltningen arbetar för att alla i Stockholm ska ta del av ett kulturliv som är angeläget och av hög kvalitet.

Det kulturella utbudet i Stockholm ska bestå av en mångfald av olika uttryck som når alla stockholmare. Verksamheten omfattar Kulturskolan, Stockholms stadsbibliotek, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Evenemangsavdelningen, Stadsmuseet och Medeltidsmuseet. Kulturförvaltningen ger även stort stöd till det fria kulturlivet.

Kulturstrategiska staben på Kulturförvaltningen arbetar med strategisk utveckling och kulturstöd till det fria kulturlivet. Särskilda strategiska utvecklingsområden är stadsutveckling och barn- och ungdomskulturfrågor. Vi arbetar också med stöd till det fria kultur- och föreningslivet, folkbildning och samlingslokaler.

 

Ditt uppdrag

Som handläggare med inriktning kultur i förskola och skola arbetar du för att förskolebarn och elever har god och likvärdig tillgång till kvalitativt och för dem angeläget kulturutbud. Du driver detta arbete i nära samverkan med utbildningsförvaltningen och stadens stadsdelsförvaltningar. Arbetet utgår från Kulan, stadens mötesplats för förskolor, skolor och det professionella kulturlivet. Här presenteras ett aktuellt kulturutbud, nyheter och inspiration för pedagoger inom förskola och skola. Som handläggare har du många kontaktytor såväl internt inom förvaltningen och staden som externt med referensgrupp, beställare och producenter av barn- och ungdomskultur.

Du kommer bland annat att arbeta med

- kvalitativa urval av kulturaktörer och kulturaktiviteter till Kulans programutbud
- hantering och ekonomisk uppföljning av den subvention som finns att tillgå för förskolor och skolor i Stockholms stad
- statistik och uppföljning av hur stadens förskolor och skolor tar del av kulturaktiviteter
- utveckling, genomförande och analys av olika typer av kommunikationsinsatser
- ha en aktiv roll inför beställning av utveckling av funktioner i Kulans digitala system.Tjänsten som handläggare kultur i förskola och skola tillhör kulturstödsenheten och rapporterar till enhetschef.


Din erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har:

- akademisk utbildning inom samhälle/kultur eller annan relevant inriktning
- minst några års aktuell erfarenhet av arbete inom området barn- och ungdomskultur
- erfarenhet av att förmedla och kommunicera kultur till förskola och skola eller annan beställare
- mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
- god administrativ förmåga och hög IT-mognad.

Det är meriterande om du har utbildning inom barn- och ungdomskultur eller kommunikation.

Arbetet som handläggare ställer stora krav på gott självledarskap och det är således viktigt att du trivs med att ta ansvar för dina uppgifter och kan driva dina processer självständigt. Du kommer med egna initiativ och sätter igång aktiviteter, uppnår resultat samt planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du trivs i en utåtriktad roll med många kontaktytor och är bra på att bygga och underhålla relationer. Du är en god kommunikatör med vilja och intresse att hjälpa andra och leverera lösningar. 

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga förmågor och färdigheter. 


Arbeta hos oss

Vi erbjuder ett spännande, utvecklande och självständigt arbete i en utvecklingsorienterad organisation med fokus på stockholmarna samt konst- och kulturskaparna. Staben omfattas av två enheter, kulturstödsenheten och stadsutvecklingsenheten. Vi är cirka 20 medarbetare, 10 personer på varje enhet där flertalet är handläggare eller strateger. Tillsammans arbetar vi en modern aktivitetsbaserad kontorsmiljö i Rinkeby.Välkommen med din ansökan!

 


Övrigt

Arbetet genomförs inom förvaltningens flextidsavtal. Normal arbetstid 39,5 timmar/vecka. Omvärldsbevakning kan förekomma på kvällar och helger huvudsakligen i Stockholm.

Vi kan komma att påbörja urval och intervjuer innan sista ansökningsdag.Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Engelbrektsskolan söker lärare i Ma/NO åk 7-9, vikariat 100% VT22

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Nov 25
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Engelbrektsskolan är en centralt belägen grundskola med drygt 1030 elever i årskurs F-9 på Östermalm i Stockholm.

Läget med närhet till såväl natur och kultur som bra kommunikationer gör skolan mycket attraktiv.

I årskurs 4-9 erbjuds eleverna fem olika profiler, delvis i samverkan med olika externa samarbetspartners samt Spetsutbildning i matematik årskurs 7-9.
* Ma/NO-profil i samarbete med bl.a. Vetenskapens hus
* Fotboll i samarbete med Djurgårdens IF
* SO-profil i samarbete med bl.a. Utrikespolitiska institutet och Demokratibygget
* Bild-film-design i samarbete med Svensk Amerikanska stuntstudion
* Pop-rock-profil i samarbetet med bla Kungliga Musikhögskolan.
* Spetsutbildning i matematik åk 7-9 (försöksverksamhet sedan flera år tillbaka beslutad av Skolverket) i samarbete med Norra Reals gymnasium.

Vi har höga mål med vår verksamhet där vi strävar efter att ständigt förbättra studieresultaten och öka andelen nöjda elever som rekommenderar skolan.

Genom att utrusta eleverna med varsin dator under elevens studie tid tror vi att vi dels ökar elevernas måluppfyllelse dels rustar vi dem för framtiden. Vi tror också att goda relationer mellan elever samt vårdnadshavare och personal är en förutsättning för bra studieresultat och en trevlig stämning på skolan.

Arbetsbeskrivning

Vi söker Dig en erfaren, dynamisk och entusiastisk behörig lärare i MA/NO åk 7-9. Tjänsten är ett vikariat på 100% vt 22, under förutsättning att nuvarande anställd beviljas ledighet. Vi söker dig som brinner för att undervisa och som sätter eleven i centrum. - Du har ett positivt och professionellt förhållningssätt, är flexibel, har ett tydligt ledarskap i klassrummet och visar stort engagemang samt höga förväntningar i ditt arbete.
- Du skall ha en holistisk syn på lärande och en förmåga att engagera, se och utmana samtliga elever. Du skall vidare vara en pedagogiskt sammanhållande kraft i klassrummet som via inkludering och individualisering når goda studieresultat.
- För dig är arbetet kring bedömning för lärande centralt, du strävar efter att alla elever ska nå längre än de trodde var möjligt och du är väl förtrogen med läroplanen samt övriga styrdokument. Du är intresserad av skolutveckling och att följa forskning och utveckling.
- Du har riklig kunskap om och erfarenhet av framgångsrik formativ bedömning, både skriftligt och muntligt, samt är skickligt lösningsorienterad i att nyttja olika examinationsformer som ett led i en anpassad undervisning.

Du kommer att ingå i ett arbetslag där du förväntas ha ett nära samarbete med de andra lärarna inom årskursen och arbetslaget samt med skolans elevhälsoteam. Samplanering och bedömning tillsammans med ämneskollegorna tillhör det vardagliga arbetet.

Tjänsten är ett vikariat på 100%, vt 22, under förutsättning att nuvarande anställd beviljas ledighet. Delat mentorskap för 30 elever.

Personlig lämplighet är av största vikt.

Kvalifikationer:

Lärarlegitimation.

Tillträde januari 2022

Urval och intervjuer sker löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Legitimerad förskollärare/fritidspedagog till Grundsärskolan

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa medarbetarna.


Skarpatorpsskolan är en kommunal F-9 skola i Skarpnäck. F-3 och 4-9 går i olika byggnader och vår grundsärskola, F-9, finns i egna lokaler. I skolan går ca 550 elever och vi är 117 medarbetare som alla är viktiga för att våra elever ska lyckas i skolan.


Skarpatorpsskolans grundsärskola består av 3 klasser med ca 5 elever i varje klass.
Verksamheten finns i fristående lokaler nära skolan.
Idrottssal, praktiskt estetiska lokaler samt matsal används gemensamt. De elever
som inte går till matsalen äter i sina klassrum.

Arbetsbeskrivning
Arbete i grundsärskolan med elever på tidig utvecklingsnivå som läser
ämnesområden enligt Läroplan för grundsärskolan. Det innebär att eleverna
behöver såväl pedagogiskt arbete som omsorg. Du har egna pass med eleverna,
både enskilt och i grupp.


Grundsärskolan har inga elevassistenter utan fritidspersonalen består av
förskollärare, fritidspedagoger och barnskötare. Du arbetar under skoltid tillsammans
med klassens lärare och på fritids med kollegor på eftermiddagen.


Arbetet bedrivs i fungerande arbetslag som har handledning, möten och planeringstid
under dagtid samt stöd i elevarbetet av skolans elevhälsoteam.
Undervisningen är uppbyggd mycket till en-till en-principen och har inriktning
tydliggörande pedagogik med schemabilder och tidshjälpmedel.
Verksamheten finns på Skarpnäcksfältet med fin utemiljö och nära till parker, skog
och mark.Kvalifikationer
Förskollärare/Fritidspedagog med erfarenhet av förskola, grundskola, grundsärskola och elever med neuropsykiatriska funktionshinder. Om du kan tecken som stöd är detta en merit.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vikarierande Leg förskollärare/fritidspedagog till Grundsärskolan

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa medarbetarna.


Skarpatorpsskolan är en kommunal F-9 skola i Skarpnäck. F-3 och 4-9 går i olika byggnader och vår grundsärskola, F-9, finns i egna lokaler. I skolan går ca 550 elever och vi är 117 medarbetare som alla är viktiga för att våra elever ska lyckas i skolan.


Skarpatorpsskolans grundsärskola består av 3 klasser med ca 5 elever i varje klass.
Verksamheten finns i fristående lokaler nära grundskolan.
Idrottssal, praktiskt estetiska lokaler samt matsal används gemensamt. De elever
som inte går till matsalen äter i sina klassrum.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en vikarie för vår tjänstlediga förskollärare under 2022. Arbetet innebär arbete i grundsärskolan med elever på tidig utvecklingsnivå som läser
ämnesområden enligt Läroplan för grundsärskolan. Det innebär att eleverna
behöver såväl pedagogiskt arbete som omsorg. Du har egna pass med eleverna,
både enskilt och i grupp.


Grundsärskolan har inga elevassistenter utan fritidspersonalen består av
förskollärare, fritidspedagoger och barnskötare. Du arbetar under skoltid tillsammans
med klassens lärare och på fritids med kollegor på eftermiddagen.


Arbetet bedrivs i fungerande arbetslag som har handledning, möten och planeringstid
under dagtid samt stöd i elevarbetet av skolans elevhälsoteam.
Undervisningen är uppbyggd mycket till en-till en-principen och har inriktning
tydliggörande pedagogik med schemabilder och tidshjälpmedel.
Verksamheten finns på Skarpnäcksfältet med fin utemiljö och nära till parker, skog
och mark.Kvalifikationer
Förskollärare/Fritidspedagog med erfarenhet av förskola, grundskola, grundsärskola och elever med neuropsykiatriska funktionshinder. Om du kan tecken som stöd är detta en merit.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Lärare i Idrott och spanska 100%

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential.

För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

- Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
- Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
- Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
- Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Vår vision: Tillsammans och med glädje för alla elevens utveckling och lärande

Aspuddens skola är en mycket trevlig F-9 skola med ca 1100 elever. Vi har fantastiska omgivningar nära Vinterviken. Vi är en skola som arbetar efter PRIO-struktur som syftar till att varaktigt höja kunskapsresultaten i den svenska skolan. Vår gemensamma arbetsmiljö ska vara den bästa tänkbara! Här trivs vi som gillar lagarbete och att ha högt i tak. Om du tillhör den drivna kategorin lärare med elevfokus och passion för uppdraget ser vi fram emot din ansökan.

Du bedriver en modern och kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget som du tillhör. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär-och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

I år och kommande år kommer skolan bedriva ett utvecklingsarbete inom varje ämneslag som ska ta fram ämnesdeklarationer.

Detta är ett vikariat under vårterminen men det kan finnas möjlighet till förlängning. Du kommer ingå i ämneslaget i idrott respektive moderna språk, där du kommer ha flera kollegor att samarbete med. I idrott ingår undervisning och i år 2-9 i spanska är det undervisning i år 7-9.

Varmt välkommen till oss!

 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Föräldrarådgivare till yngre barns föräldrar

Familjebehandlare
Läs mer Nov 29
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss.

Rinkeby-Kista har en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar socialtjänstens arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet.I Rinkeby-Kista pågår sedan flera år en satsning på det förebyggande föräldraskapsstödet.

På Enheten förebyggande föräldraskapsstöd arbetar tretton föräldrarådgivare, två föräldralotsar, en administrativ assistent, en biträdande enhetschef och en enhetschef. Vi utgår från våra familjehus i Rinkeby och Husby. Dessa utgör en viktig del av basen för samverkan och utveckling av olika former av förebyggande arbete för barn, ungdomar och föräldrar i stadsdelsområdet. Enheten ingår i avdelningen Individ och Familj.Föräldrarådgivningen i Rinkeby-Kista
Här arbetar vi med råd och stöd i föräldraskapsfrågor och vänder oss till föräldrar med barn från 0 upp till 18 år. Det är en öppen verksamhet dit föräldrar själva söker sig. Vi arbetar aktivt för att den röda tråden som löper genom vår verksamhet ska göras varierad och komplett utifrån föräldrars behov och önskemål. Den består för närvarande av utbildning till blivande föräldrar, Rinkeby hembesöksprogram samt olika gruppverksamheter, framför allt ABC barn, ABC tonår, Älskade förbannade tonåring, Föräldraskap i Sverige, Komet barn, Komet tonår och pappagrupp. Detta kompletteras med dialogmöten, tematräffar, informationsmöten och föreläsningar för och med föräldrar och tillsammans med olika samarbetspartners, samhällsinstanser och föreningar. Parallellt erbjuds också råd- och stödsamtal i föräldraskapsfrågor till föräldrar - enskilt eller i annan konstellation. I arbetet ingår också att utveckla och pröva nya vägar för att nå föräldrar och samverkanspartners.
 

Arbetet som föräldrarådgivare hos oss
Vi söker nu en föräldrarådgivare med inriktning på arbete med yngre barns föräldrar. Av enhetens tretton föräldrarådgivare är det åtta som arbetar med den målgruppen. Dessa har ett nära samarbete sinsemellan. I dagsläget utgår tre av dem från familjehuset i Rinkeby och fem från familjehuset i Husby. Samarbetet med kollegorna som vänder sig till föräldrar med äldre barn är också viktigt.

Föräldrarådgivaren vi nu söker kommer att utgå från vårt Familjehus i Husby men behöver, precis som alla på enheten, arbeta flexibelt över stadsdelsområdet. 

Vi söker en föräldrarådgivare med inriktning på arbete med yngre barns föräldrar. Vi vänder oss till dig som kan arbeta med hembesöksarbete tillsammans med BVC-kollegor, enskilda råd- och stödsamtal i föräldraskapsfrågor, utbildning till blivande föräldrar, föräldragrupper, tematräffar, informationsmöten mm. Arbetsuppgifterna innebär också nära samarbete och samverkan med exempelvis andra myndigheter, exempelvis BMM, BVC, förskolor och med föreningar. Här krävs både kreativitet, kunskap och flexibilitet.

Som föräldrarådgivare i Rinkeby-Kista har du ett viktigt och stimulerande arbete. Du kommer att arbeta på en enhet där kollegorna trivs och bryr sig om varandra. Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- socionomutbildning eller annan likvärdig akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- kunskap om olika former av föräldraskapsstöd, gärna universell och selektiv prevention.
- flera års arbetslivserfarenhet av socialt arbete med föräldrar och barn.

Vi ser det som meriterande om du har:

- utbildning i föräldrastödsprogram såsom FÖS, ABC, Komet barn.
- erfarenhet av föräldraskapsstöd, i synnerhet med de små samt yngre barnens föräldrar.
- god kännedom om socialtjänstens och andra myndigheters uppdrag. Detta är viktigt med anledning av att det i rollen som föräldrarådgivare ingår att hänvisa föräldrar vidare om de behöver mer eller annan typ av stöd.

Arbetets karaktär gör att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i allmänhet och förmåga att samarbeta i synnerhet. Har du ett flexibelt förhållningssätt, god förmåga att ta stort eget ansvar och tycker om att ha arbetsuppgifter som är under utveckling samtidigt som du har fokus på huvuduppdraget kommer du att passar in här. Att du kan och uppskattar att samverka och att informera om verksamheten kommer du också ha stor nytta av.Övrigt
Föräldrarådgivarna arbetar i genomsnitt en kväll per vecka. Vi har flexibel arbetstid. Som anställd har du friskvårdssubvention samt möjlighet till en betald timme per vecka för friskvård. 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Ansök nu

Legitimerad lärare/specialpedagog kopplad till särskild undervisningsgrupp

Specialpedagog
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential.

För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

- Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
- Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
- Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
- Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Sköndalsskolan ligger i det natursköna och starkt expansiva området Sköndal med närhet till Drevviken. Skolan har ca 500 elever i årskurs F-6 med integrerade fritidshem och fritidsklubb. Personalen är organiserad i arbetslag där vi tillsammans tar ansvar för elevernas kunskapsinhämtning och sociala utveckling utifrån ett inkluderande och salutogent förhållningssätt. Vi har ett väl utvecklat samarbete mellan förskoleklass, fritidshem/fritidsklubb och skola. Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje!


Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta i och ansvara för en särskild undervisningsgrupp i årskurserna F-6. Elevantal och vilka årskurser eleverna tillhör är flexibelt och kommer att variera utifrån de behov som finns hos våra elever. I gruppen ingår elever som är i stort behov av särskilt stöd. I uppdraget ingår det att stötta eleverna under hela skoldagen och på fritids. Det krävs också ett nära samarbete med vårdnadshavare, speciallärare, fritidspersonal med fler.

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i årskurs F-6. Det är önskvärt om du har några års erfarenhet av arbeta med åldersintegrerad klasser samt verka på fritidshem.
Kompetens och erfarenhet av att arbeta med elever inom NPF-området. Vi ser gärna att du har erfarenhet CPS. Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt har en god ledarskapsförmåga, där du även tidigare har handlett eller coachat kollegor inom NPF.

Vidare har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Dessutom tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Mälarbacken söker Nattsjuksköterska för timanställning

Sjuksköterska, äldreomsorg och -vård/geriatrik
Läs mer Nov 25
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Mälarbacken är ett vård- och omsorgboende för äldre över 65 år.

På Mälarbacken bor 282 personer med olika inriktningar bestående av demens, somatik, profilboende psykiatri samt korttids- och växelvård. Mälarbacken ligger vid ett naturskönt område och hit åker man enkelt med t ex bil, buss eller tunnelbana. Mälarbacken är en akademisk nod och har en egen adjungerad klinisk adjunt. Vi tar emot sjuksköterskestudenter både från grundutbildning och från specialistutbildning. Mälarbacken har fem demensenheter, fyra somatiska enheter, en enhet för profil Psykiatri och en enhet för korttidsvård.

Vi söker nu nattsjuksköterskor, för timanställning, som ansvarar för 4 somatiska enheter och 2 demensenheter.

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna består av sedvanliga arbetsuppgifter för en nattsjuksköterska på ett vård- och omsorgsboende där du är ansvarig för hälso-och sjukvården. En viktigt del i arbetet är att handleda och vara arbetsledare i omvårdnadsarbetet. Dokumentation sker i Stockholms stads dokumentationsprogram Vodok/ICF. Introduktionen är individuell och sker tillsammans med ordinarie sjuksköterskor. Du är en viktig profession i teamet tillsammans med de övriga sjuksköterskorna, undersköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter och dietister.

Kvalifikationer


Legitimerad sjuksköterska gärna med några års erfarenhet från äldreomsorg. Som sjuksköterska hos oss är det viktigt att du tycker om att arbeta i team. Du har lätt att samarbeta med olika typer av yrkeskategorier och med anhöriga. Du är trygg och stabil och har en förmåga att se till helhetsperspektivet i verksamheten när du arbetar. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en öppenhet inför förbättringar och vill bidra till vår gemensamma utveckling. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi vill gärna att du är intresserad av kvalité och utveckling och det finns stora möjligheter till kompetensutveckling.Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion , funktionsnedsättning eller ålder.Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

Tranebergs hemtjänst söker timvikarier och semestervikarier

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Nov 30
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Bromma stadsdelsförvaltning är en av stadens 13 stadsdelsförvaltningar.

Förvaltningen styrs av stadsdelsnämnden. Såväl tunnelbana, tvärbana, Nockebybana samt ett stort antal busslinjer gör det lätt att ta sig till Bromma. Tranebergs hemtjänst är en av de kommunala utförarna i stadsdelen Bromma. Tranebergs hemtjänst är i ett spännande utvecklingsskede med särskilt fokus på kvalitetssäkring och samverkan i nära relation till Äldreförvaltningen. Tranebergs hemtjänst leds av en enhetschef med övergripande ansvar för verksamheten och en biträdande enhetschefer. Hemtjänsten erbjuder omvårdnads- och serviceinsatser till alla som har fått ett bistånd beviljat av kommunens biståndshandläggare. Vår verksamhet präglas av respekt för den enskilda individen. Självbestämmande, trygghet och kontinuitet är hörnstenar i vår verksamhet. Tranebergs hemtjänst har sina lokaler i nära anslutning till Alviks tunnelbanestation.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu undersköterskor, vårdbiträden för timanställning. Som undersköterska, vårdbiträde utför du kvalificerat omvårdnads- och servicearbete hemma hos våra kunder, utifrån behov och önskemål. I arbetet ingår även daglig dokumentation och kontakt med anhöriga. Huvudsakliga arbetsuppgifter är vård- och omsorgsarbete hemma hos våra kunder. Det kan även förekomma uppgifter av administrativ karaktär eller annat som av arbetsgivaren anses nödvändigt.
Arbetstid dag/kväll/helg/natt

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har relevant utbildning och erfarenhet från vårdyrket. Inom ramen för arbetet krävs stor flexibilitet, samarbetsvillighet och förmåga att skapa goda relationer då arbetsuppgifter kan komma att förändras från dag till dag utifrån behov. Du bör ha goda datorkunskaper och mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift. Du har hög social kompetens, stor ansvarskänsla och förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Cykelvana är ett krav och B-körkort är önskvärt och ses som meriterande
(OBS! För nattpatrull krävs B-körkort)

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev.

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion , funktionsnedsättning eller ålder.Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

Chef till stadsutvecklingsenheten vid Kulturförvaltningen

Kulturchef
Läs mer Nov 24
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Har du en blick på konstnärliga, kulturella och historiska värden? Motiveras du av att leda dina medarbetare i resultatorienterat arbete som medborgarna i slutänden kan märka i sin vardag?

Då kan vi ha en spännande möjlighet för dig i rollen som enhetschef till stadsutvecklingsenheten i den kulturstrategiska staben!

Vi erbjuder en mångsidig arbetsplats där vi arbetar proaktivt för att det växande Stockholm och dess medborgare ska ha tillgång till ett brett utbud av konst, kultur och levande kulturmiljöer.

Var med och skapa en kulturstad i världsklass!

 

Ditt uppdrag som chef för stadsutvecklingsenheten

I rollen som enhetschef har du personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar för stadsutvecklingsenheten som består av ett tiotal medarbetare.  Du ger stöd till förvaltningens ledning i strategiska frågor och rapporterar till förvaltningens biträdande kulturdirektör.

Som chef leder du dina medarbetare i ett resultatorienterat arbete och utvecklar dina verksamhetsområden tillsammans med externa parter och förvaltningar och bolag inom Stockholms stad. Verksamhetsområdena är kulturdriven stadsutveckling, kulturmiljö, samordningsansvar för stadens fritidsverksamheter, externfinansiering och omvärldsanalys. Målet är att Stockholm ska växa med kultur samt bevara, utveckla och aktivera stadens kulturmiljöer.

Stadsutvecklingsenheten samverkar även löpande med kulturstödsenheten. Representation i styr- och arbetsgrupper är en viktig del av arbetet.

 

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har:

- akademisk examen inom samhällsplanering/stadsplanering/arkitektur/kultur eller utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- aktuell och flerårig chefserfarenhet med personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar
- goda kunskaper och erfarenhet inom något av enhetens huvudsakliga verksamhetsområden
- erfarenhet av att ha drivit utvecklingsarbete med goda resultat
- erfarenhet av arbete med analys och strategi.För att lyckas i rollen förstår du vad det innebär att arbeta inom politiskt styrd verksamhet och trivs med det. Det är meriterande om du har kännedom om Stockholms kultur- och föreningsliv. Det är även meriterande om du har kunskaper om kommunallag, kulturmiljölag och plan- och bygglag.

Som ledare är du coachande och entusiasmerande med god förmåga att stödja och skapa förutsättningar för dina medarbetare att lyckas i sina uppdrag. Du har ett strukturerat arbetssätt och trivs med att arbeta mål- och resultatinriktat.  Du analyserar och verkställer planer med engagemang, nyfikenhet och beslutsamhet. Du har lätt att bygga goda relationer och du skapar resultat genom samverkan. Du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet med insikt om hur små steg kan leda mot de stora målen.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga förmågor och färdigheter.

 

Kulturförvaltningen i Stockholms stad

Kulturförvaltningen består av över 40 folkbibliotek runtom i staden, Kulturskolan med cirka 17 000 deltagarplatser, Stadsmuseet, Medeltidsmuseet, Stockholm konst, Stockholmia förlag, Liljevalchs konsthall, evenemangsavdelningen som bland annat ansvarar för Kulturnatten och kulturfestivalen samt en kulturstrategisk stab, en kommunikationsstab och en administrativ stab. Vi vill leva som vi lär och strävar efter att alla medarbetare ska ta del av mycket kultur. Förvaltningen arbetar aktivt med att utveckla verksamheterna och vi strävar hela tiden efter att bli bättre på det vi gör. Med rätt organisation, hög ledande förmåga, proaktiva stödfunktioner och ett resultatorienterat arbetssätt nås uppsatta mål. Kulturförvaltningen arbetar på uppdrag av kulturnämnden och har cirka 900 anställda.

Läs gärna mer om kulturförvaltningen på https://kultur.stockholm/ och på https://start.stockholm/om-stockholms-stad/organisation/fackforvaltningar/kulturforvaltningen/.


Kulturstrategiska staben 

Vi på kulturstrategiska staben arbetar med strategisk utveckling och kulturstöd till Stockholms kulturliv. Särskilda utvecklingsområden är barn- och ungdom, att öka kulturens genomslag i stadsplaneringen samt att stärka kulturmiljöns position i stadsutvecklingens tidiga skeden. Kulturstrategiska staben har två enheter – kulturstödsenheten och stadsutvecklingsenheten. Vårt uppdrag är:

- omfattande ekonomiskt stöd till många av Stockholms välkända kulturverksamheter och konstnärer
- aktiv lotsning av aktörer som vill etablera nya kulturverksamheter
- samordning av stadens fritidsverksamhet
- att aktivt bidra med kulturmiljökompetens.

Vår stab består av cirka 20 medarbetare och tillsammans arbetar vi i en modern aktivitetsbaserad kontorsmiljö.Stadsutvecklingsenheten

Stadsutvecklingsenheten arbetar med kulturdriven stadsutveckling. Vi har en bredd av uppdrag som leds av sakkunniga strateger, byggnadsantikvarier, kulturlotsar, utvecklingsledare, utredare och samordnare av förvaltningens externa finansiering. Enheten utgör en drivande part i genomförandet av Stockholms kulturstrategiska program och vi samarbetar med flera av stadens förvaltningar och bolag. Vi ska med kunskap och proaktivitet stärka kulturens genomslag och kulturmiljöns position i stadsutvecklingens tidiga skeden. Arbetet tar sin utgångspunkt i flera av stadens styrdokument samt lagstiftning inom området. På stadsutvecklingsenheten arbetar vi teambaserat, integrerat och förvaltningsövergripande.

 

Vill du vara med och skapa en kulturstad i världsklass tillsammans med oss? Välkommen med din ansökan idag!

 

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Kock till Alviksskolans skolkök

Kock, storhushåll
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Alviksskolan är en kommunal F-9 skola i Bromma som är integrerad i Stockholms enda F-9 skola för elever med hörselanpassning.

Skolan har cirka 1000 elever och här jobbar cirka 180 anställda med att sätta eleven i fokus under hela skoldagen. Vi vill att våra elever ska lyckas i livet genom att få en bra start på Alviksskolan. Våra medarbetare är engagerade, har en stor vilja att utveckla och förbättra skolan. Vi tar gemensamt ansvar på skolan för att göra roliga saker och trivas på arbetsplatsen. Det är viktigt att ha kul på jobbet tillsammans med kollegor och elever! På Alviksskolan har vi ett formativt förhållningssätt, vi gillar att utveckla nya undervisningsmetoder för att mötet mellan elever och oss vuxna på skolan ska bli så bra som möjligt.

Läs mer på http://alviksskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill jobba som kock hos oss med fokus på vegetarisk matlagning samt specialkost. Vi vill att du på ett positivt sätt samordnar, strukturerar och medverkar i kökets olika arbetsmoment. Du kommer vara delaktig att planera matsedlar samt göra beställningar av framförallt livsmedel i Agresso. Bevaka att lagar och förordningar och riktlinjer inom verksamhetsområdet följs. Samverka med kökschef samt administrativ chef för att egenkontroll och HACCP genomförs. Du har stor kunskap om specialkost, säker mat och skollagens krav på näringsriktig mat.

Du bidrar med engagemang att skapa en positiv, utvecklande och hållbar arbetsmiljö i köket inom satta ramar. Du har NPF kompetens. Samordning med kökspersonal på Ulvsundaskolan ingår i uppdraget.

En del av arbetet består av administrativa arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
3-årigt gymnasium inom livsmedelsprogrammet eller annan dokumenterad utbildning inom området. Fortbildning inom livsmedel- och kökskunskap. 3-4 års erfarenhet inom storkök/restaurang. Erfarenhet av arbetsledning är meriterande. Erfarenhet av specialkost är meriterande. Erfarenhet av IT och kunskap av beställningar är meriterande.

Övrigt
Intervjuer kommer ske kontinuerligt under annonstiden för tjänsten.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Sundbyskolan söker en lärare i engelska och franska för åk 7-9

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Nov 26
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Sundbyskolan är en trygg och familjär F-9 skola, belägen i ett trivsamt villaområde i Sundby, Stockholm.

Skolan är stor och påminner nästan om en egen liten by med en väl fungerande organisation som skapar tydlighet med ett helhetsperspektiv på verksamheten. Idag har skolan ca 850 elever och vi är ungefär 100 personer som jobbar här. Vi värnar om det kollegiala lärandet och är övertygade om att ett arbetssätt som präglas av samarbete gynnar elevernas lärande. Vi vet också att ett starkt pedagogiskt ledarskap, tydlighet och ramar leder till trygghet och ökar studieron för våra elever.

Ditt arbete
Du undervisar i engelska åk 7-9 och i franska i åk 6-9. Som lärare ansvarar du för genomförande, dokumentation och utvärdering av undervisningen i de klasser du undervisar i. Du samplanerar med övriga lärare inom årskursen. Du är en del av ett arbetslag där kommunikation och kollegialt lärande är prioriterat och där ni tillsammans tar ansvar för och utvecklar arbetet med elevgrupperna. I tjänsten ingår mentorskap för en halvklass åk 9. Som lärare på Sundbyskolan har du stora möjligheter till egen utveckling och du får ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor!

Tjänsten är ett vikariat på 1 år, med stor chans till förlängning.

Din kunskap och kompetens
Vi söker dig som:

- är eller snart blir legitimerad och behörig lärare i engelska och franska åk 7-9
- har erfarenhet av mentorskap
- har aktuell arbetserfarenhet
- har erfarenhet av språkundervisning på högstadiet, framförallt i franska. Har du erfarenhet av undervisning även i engelska är det meriterande.

Vi vill att du är en tydlig ledare som leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö för eleverna skapas. Du är lyhörd och kreativ och möter eleverna utifrån deras förutsättningar. Nära samarbete med andra är något du trivs med och du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt för din egen utveckling. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om du är nyfiken på Sundbyskolan är du varmt välkommen med din ansökan!

Vi kommer intervjua löpande för denna tjänst, så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ger dig möjlighet att växa och göra karriär

Som lärare i Stockholms stads skolor har du möjlighet till både handledning och coachning. Vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling. Läs mer på http://pedagogstockholm.se.

Du som är nyexaminerad lärare skapar tillsammans med skolans rektor och din mentor en plan för introduktionsperioden.

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Lärare åk 4-6 matematik/NO/teknik till Sandåkraskolan

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Okt 16
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

- Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
- Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
- Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
- Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Beskrivning
Sandåkraskolan ligger i det starkt expansiva och natursköna området Sköndal med närhet till Drevviken. Det är en F-6 skola med integrerade fritidshem och fritidsklubb. Sandåkraskolan har ca 540 elever.

Medarbetarna är organiserade i arbetslag där vi tillsammans tar ansvar för såväl elevernas kunskapsinhämtning som deras sociala utveckling.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara mentor för en klass i nuvarande årskurs 5. Du kommer att undervisa i matematik, NO och teknik. Du kommer att ingå i ett arbetslag på mellanstadiet och samarbeta med andra matte/ NO-lärare, övriga ämneslärare samt med fritidshemspersonal kring klasser och elever.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- lärarlegitimation och goda ämneskunskaper i  matematik, NO och teknik.
- god förmåga att fånga och stimulera elevers nyfikenhet genom att skapa meningsfulla lektioner.
- god förmåga att leda en elevgrupp och samtidigt göra anpassningar för den enskilde eleven.
- kompetens att möta alla elever och har höga förväntningar på att de ska utvecklas och nå såväl sociala som ämnesrelaterade mål.
- förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.
- mycket goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift och lägger stor vikt vid god kommunikation.

Intervjuer kommer ske löpande.

 
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Förskollärare till Årsta 3

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Nov 29
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede - Årsta - Vantörs stadsdelsförvaltning erbjuder dig möjlighet att arbeta i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet. Här kommer du att kunna bidra till samhällsnyttan i en växande stadsdel där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.

Utbyggnaden av vårt stadsdelsområde kräver ett innovativt nytänkande och bjuder på många intressanta utmaningar och möjligheter till att bidra till utvecklingen i förskolan för rätt person.Arbetsplatsbeskrivning
Årsta 3 förskolor består av fem förskolor med unika karaktärer för varje förskola samtidigt som styrningen och ledningen är tydlig och enhetlig.

Enheten består av ca 323 barn och 70 medarbetare. Enhetens ledning består av rektor samt två biträdande rektorer. Dessutom finns möjlighet till stödfunktioner såsom handledning av specialpedagog inom stadsdelen.

Ledningsorganisationen har som främsta uppgift att stödja, uppmuntra och utmana våra medarbetare och därmed skapa bästa möjliga förutsättningar för dig att klara ditt uppdrag.

Vi arbetar mål- och resultatorienterat och strävar efter en likvärdighet i organisation. Målet är en bra förskola för alla barn med en mycket hög kvalité. Det innebär att vi har ett fokus på att utveckla vår lärande organisation och möjliggöra för ett kolligalt lärande i olika forum. Kompetensutveckling sker kontinuerligt inom våra fokusområden pedagogiska miljöer, digitalisering samt jämställdhet. På förskolan kommer du att verka i ett sammanhang där vi ser medarbetaren som vår viktigaste resurs och arbetslaget som en nyckel till en fortsatt hög måluppfyllelse.

Vår omgivning erbjuder rik natur, parklekar och goda kommunikationer.

Nu söker vi dig förskollärare som vill bidra till vår utveckling.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som förskollärare innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling.

Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt förskolans verksamhetsmål.
En välorganiserad dagsstruktur, som utgår från barnens delaktighet och inflytande, utgör grunden för vårt pedagogiska arbete.

Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör vi barns lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Vi ser också den pedagogiska dokumentationen som en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete och vår verksamhetsutveckling.

Som förskollärare hos oss kommer du att verka i ett sammanhang där vi erbjuder olika mötesplatser och engagerar barnen i lekfulla och lärande utmaningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation.
Vi vill att du är positiv, lösningsfokuserad och har lätt för att samarbeta. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett utforskande och projektinriktat arbetssätt. Vi önskar att du ser vikten av ett kollegialt lärande och att utvecklas tillsammans.
Det är meriterande om du har erfarenhet av yrket samt kunskap om att använda digital teknik som pedagogiskt verktyg. Även meriterande om du har ett interkulturellt perspektiv och som värdesätter och förstår vikten av att arbeta med jämställdhetsfrågor.

Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.
Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

 

 

 
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Enskede Årsta Vantör är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 100 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet.Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 25 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Ansök nu

Lärare i fritidshem/fritidspedagog

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Skarpatorpsskolan är en kommunal F-9 skola i Skarpnäck.

F-3 och 4-9 går i olika byggnader och vår grundsärskola, F-9, finns i egna lokaler. I skolan går ca 550 elever och vi är 117 medarbetare som alla är viktiga för att våra elever ska lyckas i skolan.

På F-3 är fritidshems och lärare indelade i årskursvisa arbetslag. Grunden för skolans elevhälsoarbete finns i arbetslagen som tillsammans ansvarar för elevernas hela skoldag. Som stöd i detta arbete finns specialpedagog, speciallärare, SVA-lärare, kurator, skolpsykolog, skolsköterska och SYV.

Arbetsbeskrivning

Som lärare i fritidshem/fritidspedagog kommer du att tillsammans med dina kollegor i arbetslaget att ansvara för verksamhetens innehåll, planering, genomförande och utvärdering. Du har särskilt huvudansvar för att se till att undervisningen på fritidshemmet utvecklas utifrån styrdokument. Detta sker genom regelbundna inplanerade möten med skolans övriga lärare i fritidshem/fritidspedagoger, där det ges utrymme för kreativitet och initiativtagande. Tjänsten omfattar både skolsamverkan och arbete i fritidshemsverksamhet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har fritidspedagogexamen/examen lärare i fritidshem.

- Du är utbildad lärare i fritidshem eller fritidspedagog, gärna med erfarenhet. Även du som är nyutexaminerad är välkommen att söka.
- Du värnar om goda relationer och är alltid professionell i varje möte med elever, vårdnadshavare och personal med elevens perspektiv ständigt i fokus.
- Du besitter god kommunikativ förmåga – i både tal och skrift.
- Du har goda IT-kunskaper.
- Du är en initiativtagande person.

 

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Bitr.enhetschef till Högdalens VOB Visstidsanställning.

Äldreomsorgschef
Läs mer Nov 26
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede - Årsta - Vantörs stadsdelsförvaltning erbjuder dig möjlighet att arbeta i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet. Här kommer du att kunna bidra till samhällsnyttan i en växande stadsdel där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.Arbetsplatsbeskrivning
Högdalens vård och omsorgsboende är ett äldreboende med 142 lägenheter för personer med demenssjukdom, somatiska sjukdomar och personer med korttidsbeslut.

Vi arbetar personcentrerat och jobbar aktivt för att utveckla vårt teamarbete tillsammans med de boende.

Arbetsbeskrivning
Som biträdande enhetschef har du ett resultatansvar för personal-, arbetsmiljö, ekonomi- och verksamhetsfrågor. Du förväntas arbeta nära medarbetare och brukare och du leder och styr verksamheten resurseffektivt och med hög kvalitet mot uppsatta mål. Uppdraget innebär att du arbetar med budget, prognos och ekonomisk uppföljning och du ser den självklara kopplingen mellan dessa frågor och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag.
Teamet består av den boende, sjuksköterska, omsorgspersonal, sjukgymnast, arbetsterapeut och biträdande enhetschef.
Vi arbetar i tvärprofessionella team för att våra boenden ska få så bra förutsättningar som möjligt till en god omvårdnad.

Som ledare skapar du goda förutsättningar för delaktighet för medarbetare, brukare och närstående i ditt arbete att driva och utveckla verksamheten. Du kommer att ingå i ledningsgruppen med övriga biträdande enhetschefer för vård- och omsorgsboendet . Biträdande enhetschef rapporterar till enhetschef.

Kvalifikationer
Högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
- vidareutbildning inom ledarskap och organisationsutveckling är meriterande.
- flerårig och aktuell erfarenhet av ekonomi-, personal-. arbetsmiljö- och verksamhetsansvar.
- erfarenhet från äldreomsorg/socialtjänst.
- god kunskap om verksamhetens styrande lagstiftning (SoL och HSL).
- vana att arbeta med digitala verktyg.
- goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Övrigt
Vi använder oss av provanställning i 6 månader.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Enskede Årsta Vantör är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 100 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet.Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 25 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Ansök nu

Textillärare årskurs 4-7 sökes till Sundbyskolan

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Nov 26
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Sundbyskolan är en F-9-skola belägen i ett villaområde mellan Bromma och Solvalla.

Skolan är stor och påminner nästan om en egen liten by med en väl fungerande organisation som skapar tydlighet med ett helhetsperspektiv på verksamheten. Idag har skolan ca 850 elever och vi är ungefär 100 personer som arbetar här. Vi värnar om det kollegiala lärandet och är övertygade om att ett arbetssätt som präglas av samarbete gynnar elevernas lärande. Vi vet också att ett starkt pedagogiskt ledarskap, tydlighet och ramar leder till trygghet och ökar studieron för våra elever.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att undervisa i textilslöjd i de äldre årskurserna. Vi ser gärna att du har behörighet att undervisa i tex. SVA, franska eller tyska. Andra ämnen går också bra. Som lärare ansvarar du för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av undervisningen i de klasser du undervisar.

Du är en del av ett arbetslag där kommunikation och kollegialt lärande är prioriterat och där ni tillsammans tar ansvar för och utvecklar arbetet med elevgrupperna. I tjänsten ingår mentorskap.

Du får ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor på en skola med fokus på ett språkutvecklande arbetssätt, ämnesövergripande undervisning, IKT, inriktning mot internationalisering och utveckling av elevhälsan. Vi värnar om det kollegiala lärandet och är övertygade om att ett arbetssätt som präglas av samarbete gynnar elevernas lärande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är eller snart blir legitimerad och behörig lärare. Vi tror att du är en tydlig ledare som leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö för eleverna skapas. Du är lyhörd och kreativ och möter eleverna utifrån deras förutsättningar. Nära samarbete med andra är något du trivs med och du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt för din egen utveckling. Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Karlbergs förskolor söker timvikarier

Barnskötare
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Norrmalms stadsdelsområde har drygt 70 000 invånare. I stadsdelsområdet ingår förutom Norrmalm och Vasastan även den nya stadsdelen Hagastaden där bostäder, parkområden, handel, life science med världsledande forskning och avancerad vård växer fram. Norrmalms stadsdelsförvaltning erbjuder dig en attraktiv arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att ge stockholmarna de bästa verksamheterna.Arbetsplatsbeskrivning
Karlbergs förskolor består av sex förskolor belägna i Vasastan/Birkastan.

Vi söker nu timvikarier som kan arbeta med kort varsel.

Arbetsbeskrivning
Som timvikarie bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad. Du förstår att du är behovsanställd inom hela enheten och att arbete kan ske på alla förskolor.

KvalifikationerÖvrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Odenplans förskolor söker timanställning och längre vikariat

Barnskötare
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Norrmalms stadsdelsområde har drygt 70 000 invånare. I stadsdelsområdet ingår förutom Norrmalm och Vasastan även den nya stadsdelen Hagastaden där bostäder, parkområden, handel, life science med världsledande forskning och avancerad vård växer fram. Norrmalms stadsdelsförvaltning erbjuder dig en attraktiv arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att ge stockholmarna de bästa verksamheterna.Arbetsplatsbeskrivning
Odenplans förskolor söker dig som är intresserad av att arbeta med barn i förskolan.

Enheten består av fem förskolor; Kastanjebacken, Sirius, Kejsarkronan, Grönkullen och Sagolandet. Förskolorna ligger centralt placerade i Vasastan och har goda kommunikationer i närheten.

Arbetsbeskrivning
Vi söker timanställda som kan arbeta när vi har sjukfrånvaro bland personalen. Vi söker även personer som kan tänka sig att arbeta under en längre period. Skriv gärna hur du har möjlighet att arbeta i din ansökan.

Som vikarie bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar och tillsammans med pedagogerna på förskolan medverkar du till att barnen får en positiv, meningsfull och utvecklande förskolevistelse.
Vi söker personer som är flexibla, initiativtagande, kommunikativa och barnfokuserade.

Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och om du har arbetat med barn som har behov av särskilt stöd eller har funktionsvariationer.

Vi söker främst personer som kan arbeta alla dagar i veckan, men det kan också gå att kombinera arbetet med till exempel studier. Då behöver du finnas tillgänglig för arbete hos oss minst några dagar i veckan.Kvalifikationer
Du har en god förmåga i det svenska språket

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

2 Lärare i fritidshem/fritidspedagoger på Mälarhöjdens skola

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Mälarhöjdens skola är en av Stockholms stads största grundskolor för F-9.

Skolan har 1250 elever,
omkring 450 inskriva på fritidshem och ca 150 personal. Nu söker vi dig som vill vara med att utveckla
Mälarhöjdens skola och forma morgondagens Stockholm.
Mälarhöjdens skola har ett gott rykte i sitt upptagningsområde och skolan är våra elevers och deras
vårdnadshavares förstahandsval. Skolans resultat ligger bland de allrahögsta i Stockholms stad och det
finns positiva förväntningar på det vi åstadkommer i skola och fritidshem. Fritidshemmen är
organiserade i åldershomogena enheter och befinner sig i egna lokaler. Stort focus hos oss i vår
fritidshemsverksamhet är ömsesidig samverkan, socialt samspel, rörelse, organiserad lek och
digital närvaro. Aktivt värdegrundsarbete, god organisation och stark engagemang gör att skolan har en
varm och vänlig stämning trots att den är så stor.
Vi arbetar i en kompetentbaserad organisation där du bidrar med din kompetens. Vårt värdegrundsarbete
präglas av positivt ledarskap och elevernas delaktighet i sin sociala och pedagogiska utveckling.
Mälarhöjdens skola är organiserad i 16 arbetslag samt skolledning, administration/service och
skolmåltid.
Arbetsbeskrivning
Vi söker 1 lärare i fritidshem/ fritidspedagog med legitimation och har några års erfarenhet av att arbet

Arbetsbeskrivning
Vi söker 2 fritidspedagoger/lärare mot fritidshem som vill ta ett stort ansvar och har ett driv i utvecklandet av att skapa ett fritidshem för framtiden. Tillsammans med nuvarande personal ska du/ni utvecklas, organisera och driva undervisningen i fritidshem och i samverkan. Vi planerar för att skapa undervisning för fritidshemslärare i praktisk/estetiska ämnen och därför är behörighet viktigt.

Kvalifikationer
Du är utbildad Grundlärare mot fritidshem/ fritidspedagog och är van att arbeta och utveckla undervisningen på fritidshem. Du kommer tillsammans med andra fritidhemslärare/fritidspedagoger genomföra samverkans pass under skoldagen. Tillsammans med dina kollegor arbetar ni målinriktat med planering, genomförande, uppföljning och dokumentation. Vi söker dig med ett stor engagemang för pedagogik, samarbeta och utveckling. Övrigt
Du är positiv, glad och en lagspelare.

Du som är nyexaminerad lärare kommer att få en mentor under ditt först år.

Intervjuer statar omgående.

Stockholm stad arbetar med kometensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed mot verka diskriminering.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Lärare i SO, vikariat VT22 till Spånga grundskola

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Spånga grundskola är en kommunal grundskola med ca 490 elever i åk 7-9.

Skolan ligger i Solhem nära Spånga centrum med mycket bra kommunikationer, endast 12 min till Stockholm C. Grundskolan delar lokaler med Spånga gymnasium vilket bidrar till bra samordningsmöjligheter. Skolans ledning består av rektor och tre biträdande rektorer, med delade tjänster, som ansvarar för var sitt arbetslag. Skolan har sex förstelärare som ansvarar för olika utvecklingsområden. Andelen behöriga lärare är hög och arbetslagen samarbetar med ett kompetent elevhälsoteam bestående av kurator, skolsköterska, SYV, tre specialpedagoger/ lärare som tillsammans med tre studiepedagoger, heltidsmentorer, ansvarar för eleverna i var sitt arbetslag samt skolledning.
Sedan 2012 har vi en riksrekryterande spetsutbildning i matematik och NO där eleverna söker in på betyg och intervjuer. En liten grupp för nyanlända elever finns i skolan och får stöd av en SVA- lärare och ämneslärare för att kunna utplaceras i klasserna så snart de är redo för det. Lokalerna är fräscha och anpassade efter verksamheten. Vi har ett välutrustat skolbibliotek med en heltidsanställd bibliotekarie. I vårt uppehållsrum, Grottan, och på vår skolgård kan eleverna vistas under rasterna.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att undervisa i alla SO-ämnen i åk 7-9. Som lärare ansvarar du för genomförande, dokumentation och utvärdering av de klasser du undervisar i. Du kommer att tillhöra ett arbetslag där du har det mesta av din undervisning och där arbetslaget tillsammans tar ansvar för och utvecklar arbetet med klasserna. På skolan finns fler lärare i ge, hi, re och sh och ni planerar er undervisning tillsammans.
Tjänsten är ett vikariat under vårterminen 2022. Tjänstegraden är 80%.

Kvalifikationer
Lärare med lärarlegitimation och behörighet i ge, hi, re och sh för åk 7-9.

Du är en tydlig ledare i klassrummet och skapar en trygg lärandemiljö för eleverna. Du är lyhörd och möter eleverna utifrån deras förutsättningar samt skapar positiva relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi kommer att intervjua löpande för denna tjänst, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Utvecklingsinriktad biträdande rektor till Campus Åsö

Biträdande rektor
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade

arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.Arbetsplatsbeskrivning
På Campus Åsö samlar vi kommunal vuxenutbildning under samma tak för att ge stockholmarna bättre förutsättningar till att klara sina studier och kunna etablera sig på arbetsmarknaden.

Campus Åsö ska erbjuda stockholmarna en fysisk plats där vuxenutbildningens olika delar samlas; SFI, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, yrkeshögskola, studie- och yrkesvägledning och stödfunktioner. Campus Åsö ska även vara en mötesplats där de studerande kommer i kontakt med arbetsgivare, företagarrådgivare, myndigheter, forskning och högskola.

Campus Åsö består av sex enheter som leds av fyra rektorer samt en campuschef. De fyra första ingår i nuvarande Åsö vuxengymnasium;

- Skola Matematik och Naturvetenskap
- Skola Teori
- Skola Barn och fritid
- Skola Vård och omsorg
- Frans Schartaus handelsinstitut
- SIFA
- Samordnande enhet med administrativt och pedagogiskt stöd till rektorerna och kärnverksamheten

Arbetsbeskrivning
Du kommer som biträdande rektor för Skola Vård och omsorg och Skola Barn och fritid ingår du i skolledningen. Du initierar och driver bland annat olika typer av uppdragsutbildningar och har en ledande roll i utvecklingsfrågor. I tjänsten ingår även administrativa uppgifter såsom exempelvis tjänstefördelning, planering av kursutbud och kursprogram, samt schemaläggning. Du bidrar också till hela Campus Åsös utveckling och medverkar i det gemensamma arbetet mot att nå målen och uppdraget för campus. Det innebär att du skapar dig ett helhetsperspektiv och kunskap om Campus samtliga verksamheter för att tillsammans med skolledning hitta samverkansformer och arbeta utifrån dessa. Detta för att skapa en likvärdighet och samsyn för verksamhetens gemensamma frågor. Du har även ett nära och välfungerande samarbete med de fackliga representanterna på skolan där vi gemensamt samverkar kring verksamhetens olika delar.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- Högskoleutbildning med pedagogisk inriktning
- Genomgått det statliga rektorsprogrammet
- Aktuell och minst två års erfarenhet av arbete inom vuxenutbildningen och särskilt VO/BO
- Mycket god förståelse för vuxenutbildningen och målgruppen
- Mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift
- God kunskap inom digitala arbetssätt

Meriterande:- Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation

Du har arbetat med vuxenutbildning under flera år och har lätt för att sätta dig in i olika slags förutsättningar. Verksamheten är föränderlig och du behöver erfarenheten av en sådan organisation. Du har bidragit till att skapa flexibla lösningar och ha förmågan att reflektera över olika aspekter kopplat till verksamheten.

Vi söker dig som är en engagerad ledare som drivs av att se medarbetare växa och utvecklas genom att ta tillvara allas kompetenser. För att lyckas i rollen som biträdande rektor behöver du kunna se verksamheten i ett helhetsperspektiv med elever och medarbetare i fokus. Du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i handling och beslut. Du tar initiativ är självgående och kommunikativ. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och förstår vikten av att samarbeta. Vidare är du strukturerad och arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt där du bidrar med idéer och angreppssätt.

I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.Övrigt
Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk.

På https://jobba.stockholm/formaner/ kan du läsa mer om vilka förmåner du har som medarbetare i Stockholm Stad.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Ormkärrsskolan söker socialpedagog med erfarenhet av arbete i skola

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Ormkärrsskolan är en F-6 skola med ca 160 elever belägen i Hagsätra.

Vi är en liten skola där det är lätt att lära känna verksamheten. Våra elever har olika bakgrunder och erfarenheter och vi lägger ett stort fokus på att arbeta språkutvecklande då det gynnar alla våra elevers utveckling. Vi har ett inkluderande förhållningssätt och tar tillsammans ansvar för att utveckla alla våra elevers förmågor och kompetenser. Ormkärrsskolan är en del av Hagsätraskolan. Nu söker vi dig som är socialpedagog och har erfarenhet av att arbeta i skola.Arbetsbeskrivning
Som socialpedagogen kommer du att möta elevernas behov av stöd inom skol- och fritidsverksamhet, att ge dem kunskap och strategier för att utveckla sin sociala förmåga och stärka deras möjligheter att nå uppsatta mål. Du kommer att ha ett nära samarbete med annan personal för att utveckla och stärka sociala normer i verksamheten, stödja elever i deras språk- och kunskapsutveckling, planera, genomföra och utvärdera skol- och fritidsverksamhet, bidra till kompetensutveckling för lärare och fritidspersonal.
När skoldagen är slut skall du tillsammans med en kollega driva fritidsklubb för eleverna i åk 4-6. Där du bland annat förväntas planera och genomföra verksamheten i fritidsklubben. Samarbetet med pedagogerna innefattar även att göra sociala kartläggningar.

Socialpedagogen är del av elevhälsoteamet och deltar också på elevhälsoteamets möten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har fullgjord utbildning till socialpedagog och har arbetslivserfarenhet inom skola.
Det är meriterande att du under minst en termin arbetat/praktiserat i en ytterstadsskola.

För att trivas hos oss behöver du vara trygg i dig själv och i din yrkesroll men framför allt ha ett stort intresse för barns och ungdomars lärande.
I rollen som socialpedagog är det viktigt att du har lätt för, samt, skapar förutsättningar för gott samarbete med alla på skolan. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och är medveten om din roll i förhållande till andra roller på skolan.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper samt att du skall fungera med övriga i arbetslaget.

Vi kallar löpande till intervju.
Övrigt
Bra att veta
Vi ber dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker, för att underlätta rekryteringsarbetet. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret. Handläggningstiden för detta dokument kan vara lång så beställ ett i god tid.
Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biträdande rektor/ämneslärare till särskild undervisningsgrupp

Biträdande rektor
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Skarpnäcks skola ligger i Kärrtorp i södra Stockholm och är en F-9-skola som har ca 970 elever, därav ca 96 elever i förskoleklass och 43 elever i grundsärskolan, och ca 165 medarbetare.

Skarpnäcks skolas vision är:
Hjärna - Hjärta - Hälsa med målet att ge alla elever verktyg för ett livslångt lärande, en trygg skolmiljö och förutsättningar för fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. Skolan arbetar aktivt med inkludering både i grundskolan och mellan grundskola och grundsärskola.
Som anställd på Skarpnäcks skola erbjuds du en friskvårdspeng och en friskvårdstimme i veckan på arbetstid. Du har även möjlighet
att som anställd i Stockholms stad köpa ett simhallskort till ett mycket förmånligt pris, vilket ger dig tillgång till Stockholms stads sim- och träningshallar.

Arbetsbeskrivning
Skarpnäcks skola har i samarbete med andra skolor i området sedan ett par år startat en särskild undervisningsgrupp, Skarpnäcksgruppen.

Skarpnäcksgruppen är i en utvecklingsfas där gruppens mål är att kunna ta emot fler elever med olika sorters behov av stöd. Gruppen behöver därför stärka sin ämneskompetens såväl som ett tydligt nära ledarskap på plats.

Skarpnäcksgruppen behöver en tydlig skolledare med teamkänsla och som brinner för pedagogisk utveckling och systematik. Där ett effektivt elevhälsoarbete samt ett systematiskt kvalitetssystem alltid är i fokus.

I tjänsten ingår verksamhetsansvar och personalansvar. Tillsammans med rektor, säkerställs att verksamheten styrs enligt styrdokument, att våra elever når kunskapsresultat och att vi har varje elevs bästa i fokus.

Du kommer leda arbetet med lärare och elever samtidigt som du tillsammans med rektor driver skolans utvecklingsarbete. Du arbetar för förbättrade skolresultat, lika möjligheter för alla att uppnå kunskapskraven samt ett systematiskt förbättringsarbete som stärker lärandet.
I tjänsten ingår undervisning på ca 50%.

Du har en pedagogisk examen, med behörighet och legitimation och erfarenhet av att arbeta i ledande position med personalansvar. Du är trygg i dig själv, bra på att samarbeta och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har även lätt att skapa god kontakt med vårdnadshavare och elever. Du är flexibel och lösningsorienterad.

Som lärare är dina arbetsuppgifter bland annat: att tillsammans med andra lärare och medarbetare genomföra och planera undervisning för gruppen utifrån elevernas olika behov. mentorsansvar för elever samt tät kontakt med vårdnadshavare. utförande av myndighetsbeslut/utredningar såsom t.ex. åtgärdsprogram och pedagogiska utredningar. Du kommer att ingå i ett arbetslag där medarbetare med olika professioner, fritidspedagog, socialpedagog, elevassistenter, lärare och specialpedagog, gemensamt bildar en professionell grupp för eleven. I gruppen finns elever med flera diagnoser och/eller sociala utmaningar som behöver extra anpassningar av undervisningen under hela skoldagen. I de flesta elevärenden kommer ni ha ett nära samarbete med socialtjänsten, BUP och Habiliteringen i vissa fall.
Viss undervisning kan komma att bedrivas i ett utomhuspedagogiskt perspektiv. Matlagning tillsammans med eleverna sker. Vi söker dig med kompetens och erfarenhet inom arbete med elever i behov av särskilt stöd. Du ska ha kunskap om att bedriva undervisning utifrån forskning eller beprövad erfarenhet. - ha god kännedom om extra anpassningar. känna till lagtexterna kring myndighetsbeslut som gäller för elever som är placerade i särskild undervisningsgrupp.

Är du intresserad att vara med på vår fortsatta skolutvecklingsresa är denna tjänst något för dig.

Kvalifikationer
Meriterande är även om du har rektorsutbildning och/eller Stockholms stads ledarskapsutbildning.Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Idrottsplatsarbetare

Idrottsplatsvaktmästare/Idrottsplatsarbetare
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Genom oss på idrottsförvaltningen skapas förutsättningar för alla stockholmare att kunna vara fysiskt aktiva. Vi öppnar staden som arena och erbjuder stockholmarna en stor variation av idrotts- och motionsmöjligheter för en aktivare livsstil. Allt arbete på idrottsförvaltningen utgår från våra tre kärnvärden: välkomnande – trovärdiga – framåtanda. Vi vill leva som vi lär och verkar för att alla medarbetare ska hitta sitt sätt att må bra. Läs gärna mer om idrottsförvaltningens uppdrag och verksamhet på motionera.stockholm.Välkommen till en aktiv och mångsidig arbetsplats!Arbetsplatsbeskrivning
Beskriv enheten och anläggningen här….

Hos oss är du del av en arbetsgrupp som arbetar för att ge hög service och gott bemötande till våra besökare. För att erbjuda våra medborgare en god tillgänglighet bemannar vi anläggningen mellan kl. 06:00 och kl. 24:00, 7 dagar i veckan. Vi arbetar i skift, kvällar och helger.

Vår arbetsgrupp består av 6 personer och vi behöver nu förstärka med en idrottsplatsarbetare.

Arbetsbeskrivning
Du är ansiktet utåt för vår verksamhet och levererar högsta service till våra besökare på idrottsanläggningen. Tillsammans har vi ett gemensamt ansvar för att servicen på våra idrottsanläggningar håller hög standard både utomhus och inomhus. I arbetet ingår skötsel av konst- och naturgräsplaner, skötsel och vård av isbanor samt städning av aktivitetsytor och lokaler. Hos oss har du förmånen att arbeta större delen av dagen utomhus och arbetsuppgifterna varierar utifrån säsong med allt från skötsel av grönytor till snöröjning.

Din arbetsplats kommer huvudsakligen att vara Spånga IP men du kan komma att arbeta på flera anläggningar inom enheten.

Kvalifikationer
Du har gymnasieutbildning, grundläggande datorkunskaper och B-körkort. Du behöver ha tillräckligt goda kunskaper i svenska i tal och skrift för att obehindrat kunna kommunicera med våra besökare. Det är viktigt att du kan anpassa din kommunikation efter person och situation. Det är meriterande om du har maskinvana, vana av att sköta grönytor, snickeri eller mekaniska kunskaper. Det är även meriterande om du är, eller har varit, aktiv inom en idrottsförening.

Du arbetar självständigt och ser dig själv som en god problemlösare. Givetvis har du ett gott bemötande och samarbetar bra med såväl besökare som kollegor. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och har ett flexibelt arbetssätt.

Vissa delar av arbetet är fysiskt krävande och du bör därför ha en god hälsa.

Välkommen med din ansökan!
 

Övrigt
För denna anställning tillämpar vi lämplighetsprövning motsvarande skolutdraget och kommer att begära utdrag ur polisens belastningsregister innan tillsättning. Eftersom handläggningstiden är lång ber vi dig att redan nu begära ett https://polisen.se/Global/www och Intrapolis/Blanketter/Registerutdrag/PM-442-5-forskoleverksamhet.pdfdärifrån.

På idrottsförvaltningen vill vi leva som vi lär. Vi är en hälsodiplomerad arbetsplats och bedriver ett omfattande internt hälsofrämjande arbete.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Bibliotekspedagog till Tranströmerbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Dec 2
Nytt
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Stockholms stadsbibliotek har verksamhet över hela Stockholm.

Här arbetar ca 350 personer på ett 40-tal stadsdelsbibliotek, en nationell mångspråkig lånecentral, sjukhus och andra vårdinstitutioner. Du kommer till en biblioteksorganisation i stark utveckling och med goda utvecklingsmöjligheter för den enskilde medarbetaren.

Stockholms stadsbibliotek söker nu en Bibliotekspedagog till Södermalm på en tillsvidaretjänst på heltid med start 2021-02-01 eller enligt överenskommelse.

Enheten Södermalm består av tre bibliotek – Tranströmerbiblioteket, Hornstulls bibliotek och Luma bibliotek. På enheten arbetar ca 40 medarbetare. Vi behöver dig som trivs med att bemanna ett bibliotek där många av användarna är återkommande och uppskattar att du bemöter dem med professionell värme. Du passar hos oss om du trivs med att tillsammans med andra arbeta fram och prova nya idéer.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som med lyhördhet för våra prioriterade gruppers behov, främst barn och unga, vill arbeta med att utveckla och anpassa verksamhet och tjänster utifrån behoven.

Tjänsten är främst förlagd till Tranströmerbiblioteket, men visst arbete på Hornstulls bibliotek och Luma bibliotek kan förekomma. Din uppgift blir att tillsammans med kollegorna i arbetslagen bygga verksamhet och utveckla bibliotekens erbjudande och arbetssätt gentemot användare. Du kan koppla samman berättelser av olika slag med skapande uttryck i olika former, både analogt och digitalt. Du är påhittig och kreativ och har en utpräglad förmåga och vilja att samarbeta. Du är nyfiken och omvärldsorienterad och vill utveckla verksamhet och lära nytt. Du har en god pedagogisk förmåga och trivs med att möta barn i olika åldrar. På biblioteket finns en ateljé att utgå ifrån men du ser också möjligheter med att genomföra verksamhet utanför bibliotekets fysiska väggar. Du vill arbeta utåtriktat i dialog med förskolor och skolor, utbildningssamordnare och andra samarbetspartners både internt och externt.

Utöver detta ingår det i tjänsten att inspirera och stötta kollegorna i enheten vad gäller analogt och digitalt skapande med våra användare och tillsammans med dem driva utveckling av verksamheten.  Tillsammans med kollegor kommer du dagligen möta, vägleda och hjälpa Stockholms stadsbiblioteks användare.

Kvalifikationer
- Du ska ha examen i biblioteks- och informationsvetenskap, kulturvetarlinjen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har pedagogisk högskoleutbildning eller praktisk erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- Du ska ha arbetat på bibliotek tidigare och har minst ett års erfarenhet av arbete med läsfrämjande aktiviteter för barn och/eller arbete med kreativt skapande aktiviteter för barn och unga.
- Du ska ha erfarenhet av pedagogiskt arbete inom något för befattningen relevant område.
- Du ska ha kunskap om metoder inom pedagogik, informations- och litteraturförmedling.
- Du ska ha god digital kompetens och förmåga att inspirera och hjälpa kollegor och besökare
- Du ska ha kunskap om medie- och informationskunnighet och på ett pedagogiskt sätt kunna förmedla det till våra användare.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom ett kommunikativt och pedagogiskt förhållningssätt, initiativförmåga, kreativitet, gott bemötande samt god samarbetsförmåga.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid

Schemalagd arbetstid inklusive kvälls- och helgtjänstgöring.

Kulturförvaltningen har friskvårdssubvention.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Barnskötare sökes till Stockholms stads skolors vikariepool!

Barnskötare
Läs mer Okt 28
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vill du vara delaktig i att ge barn och elever en trygg och stimulerande vistelse i skolan?
Är du utbildad barnskötare, studerande eller har erfarenhet av att arbeta med barn? Vi söker nu barnskötarvikarier till Stockholms stads skolors vikariepool.

Som vikarie i vår egen vikariepool får du en timavlönad behovsanställning i Stockholms stad med möjlighet att arbeta inom våra kommunala grundskolor.

Din anställning knyts till bemanningsenheten vid utbildningsförvaltningen i Stockholms stad, vilken ansvarar för bemanning och drift av Stockholms stads skolors vikariepool.

Ditt nya arbete
Som barnskötare kommer du att möta barn och elever inom fritidshem, förskoleklass och andra pedagogiska verksamheter inom skolan där det finns behov. Arbetet som barnskötare är omväxlande och roligt men också ansvarsfullt, då din uppgift är att genomföra en meningsfull och utvecklande verksamhet för barnen och eleverna. Att delta i lekar och aktiviteter inomhus och utomhus är även en stor del av barnskötarens arbete. Du är en viktig del av den pedagogiska verksamhet som lärarna ansvarar för. Som barnskötare kan du komma att arbeta med flera barn i grupp eller med enskilda. Du kan även komma att arbeta med barn och elever i behov av särskilt stöd. Din arbetslivserfarenhet, utbildning och förmågor samt färdigheter avgör vilken verksamhet inom grundskolan som du kommer att vara tillgänglig för eventuellt arbete. I samråd med dig bestämmer även utbildningsförvaltningen vilka skolor eller områden du ska vara tillgänglig för. Din lön sätts efter fasta lönenivåer, utifrån din tidigare erfarenhet samt om du är utbildad barnskötare eller ej. Som nyanställd vikarie kommer du genomgå en introduktion innan du får börja arbeta ute på skolorna.

Din erfarenhet och kompetens
Vi söker dig som har:

- fullständig gymnasieexamen
- erfarenhet av arbete med barn, exempelvis från praktik, lägerverksamhet eller liknande
- behärskar det svenska språket väl i tal och skrift

Meriterande om du har:

- barnskötarutbildning
- erfarenhet som barnskötare
- erfarenhet av särskola
- erfarenhet av arbete med barn/elever i behov av särskilt stöd
- tidigare erfarenhet av att vikariera/ arbeta inom skolan

Vi söker dig som är självgående och trygg i att hantera grupper av barn. Eftersom du som barnskötarvikarie ersätter skolans ordinarie personal vid sjukdom och ledighet ställer vi höga krav på din flexibilitet, stabilitet och samarbetsförmåga då du ofta byter arbetsplats. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter men bibehåller lugn och fokuserar på rätt saker i stressade situationer. Du arbetar bra med barn och kollegor samt relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Med god förmåga lyssnar, kommunicerar och löser du konflikter på ett konstruktivt sätt.

Övrigt
För att få arbeta inom våra skolor måste du ha ett nytt utdrag från Polisens belastningsregister. Det tar ca två veckor att få, och är giltigt i ett år.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Vi kommer arbeta med urval och intervjuer löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Ledsagare och avlösare till yngre eller äldre personer i Skärholmen

Ledsagare
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skärholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms stads 13 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Här arbetar mer än 1000 medarbetare för våra 37.000 invånare. Vi erbjuder en kommunal verksamhet som vi är stolta över och vi har en fantastisk mångfald. Välkommen med ditt unika bidrag!Arbetsplatsbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta som ledsagare eller avlösare vid behov eller schemalagt ett antal timmar i månaden.

Uppdraget kan vara att fungera som ledsagare eller avlösare åt kunder som bor i Skärholmens stadsdel (Sätra, Bredäng, Vårberg eller Skärholmen). Som ledsagare och avlösare på Assistansenheten i Skärholmen blir du inbjuden att delta i regelbundna arbetsplatsmöten, du får stöd och arbetsledning från enheten.

Arbetsbeskrivning
När du ledsagar eller avlöser yngre så kan aktiviteterna handla om att gå ut och göra sociala aktiviteter, allt utifrån personens önskemål och intressen. För äldre kan det handla om att komma ut och delta i sociala aktiviteter. Du väljer själv om du vill ha ett eller flera uppdrag. Ett uppdrag kan vara mellan 4-20 timmar i månaden. Du och kunden träffas alltid innan, så att du har möjlighet att bestämma dig om du vill ha uppdraget. Detsamma gäller naturligtvis för kunden.

Kvalifikationer
De yngre kunderna, vi söker till, har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, exempelvis autism, ADHD eller Asperger. De äldre kunderna har olika funktionsnedsättningar.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med människor och/eller personer med funktionsnedsättning. Du bör ha intresse för att arbeta med människor och kunna arbeta självständigt. Du ska kunna göra dig väl förstådd på svenska i både tal och skrift.
Bra om du har erfarenhet av att arbetat inom vård och omsorg. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du kommer att dokumentera det du gör med kunden i vårt dokumentationssystem. Du kommer att få en grundläggande genomgång om hur du dokumenterar. När du dokumenterar så finns alltid hjälp att tillgå.

 
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vårdare till Långsjöns dagliga verksamhet

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Nov 29
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad, i vårt område bor runt 120 000 invånare. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.Arbetsplatsbeskrivning
Långsjöns dagliga verksamhet erbjuder personer inom LSS personkrets 1 sysselsättning i en liten grupp i lugn miljö.

Långsjöns dagliga verksamheten är inriktad mot hantverk, skapande verksamhet och trädgård. Verksamheten bedrivs i en enplansvilla med trädgårdstomt och måltiderna lagas i vårt egna kök. 

Arbetsbeskrivning
Som vårdare arbetar du med att ge stöd och service till brukarna under deras dag på den dagliga verksamheten. Du jobbar enskilt med en person åt gången i något av våra aktivitetsrum eller ute i trädgården. Stödet består av att ge en meningsfull vardag utifrån brukarens planering och de aktiviteter vi erbjuder samt stöd vid måltider och omvårdnad. 

Vi söker nu en vikarie från och med den 11/1-2022 till 10/10-2022. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag-fredag.

Kvalifikationer
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom LSS samt arbetat med personer med utmanande och utåtagerande beteende. Som vårdare bör du ha god självkännedom och ett professionellt förhållningssätt samt förmågan att skapa en bra relation till den enskilde. Vi söker personer som har utbildning inom vård och omsorg eller likvärdig utbildning på gymnasienivå.

Du ska vara trygg i att arbeta självständigt och vara flexibel utifrån våra deltagares önskemål och behov. Det är viktigt för oss att du är en stabil person som kan behålla lugnet i utmanande situationer. Andra viktiga egenskaper som vi värdesätter är att du är positiv, nyfiken och har ett empatiskt förhållningssätt

Övrigt
Vi ser gärna att du har erfarenhet av olika pedagogiska samtalsmetoder i kontakten med brukare, t.ex. lågaffektivt bemötande eller MI, kunskap om LSS lagen samt god förmåga i att kunna uttrycka dig i tal och skrift. Önskvärt är att du har intresse/kunskap kring lättare hantverksarbete, skapande verksamhet och/eller trädgårdsarbete.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Vi tar emot sökande löpande och tjänsten kan tillsättas innan annonsen går ut.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Socialsekreterare, Mini Maria Järva

Socialsekreterare
Läs mer Nov 25
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Framtid Stockholm i Järva är en lokalt placerad, stadsdelsnära verksamhet, med hög grad av engagemang och kreativitet.

Arbetsplatsbeskrivning
Framtid Stockholm är en central enhet inom Socialförvaltningen, där vi arbetar med öppenvårdsinsatser för barn och unga. Framtid Stockholm erbjuder ett likvärdigt och transparent utbud av stöd- och behandlingsinsatser, med högkvalitativ och lättillgänglig verksamhet, för ungdomar, föräldrar och samarbetsparter. Framtid Stockholm består av Mini Maria Stockholm, SKKP, Ungdomstjänst, BSFT, Ungdomsjourens olika uppsökande verksamheter, Stödcentrum, PLUS samt MST Sverige. Enheten är samlokaliserad med Beroendecentrum, Region Stockholm, på Rosenlundsgatan 44B på Södermalm samt på Askebykroken 11 i Rinkeby.

Framtid Stockholm Järva öppnades 2017, i Rinkeby. Syftet är att ungdomar och föräldrar i Järvaområdet lättare ska kunna ta del av Framtid Stockholms insatser. Verksamheten i Järva består, utöver Mini Maria, också av SKKP, uppsökande arbete och BSFT. Mini Maria har två tjänster placerade i Järva med lokal gruppledare, i övrigt organisatoriskt tillhörande Framtid Stockholm Mini Maria Stockholm, med bland annat gemensam ledning, veckomöten, handledning och APT. Tjänsten är lokaliserad till Mini Maria Järva på Askebykroken i Rinkeby.

Arbetsbeskrivning
Substansbruks-/missbruksbedömning och –behandling för ungdomar upp till 20 år och deras familjer, i nära samarbete med Beroendecentrum, Region Stockholm. Samverkan med stadsdelarna och andra aktörer. Utåtriktad arbete, som exempelvis föräldramöten etc.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en erfaren och engagerad socionom. Du har:

- Socionomexamen
- Erfarenhet av myndighetsutövning, gärna inom Ungdomsenhet
- Intresse och engagemang för ungas livsvillkor
- God samverkansförmåga

Mångfald är en styrka i en organisation och vi strävar efter att forma en grupp med olika erfarenhet, könstillhörighet, kulturell bakgrund och ålder. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Karlbergs förskolor söker timvikarier

Barnskötare
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Norrmalms stadsdelsområde har drygt 70 000 invånare. I stadsdelsområdet ingår förutom Norrmalm och Vasastan även den nya stadsdelen Hagastaden där bostäder, parkområden, handel, life science med världsledande forskning och avancerad vård växer fram. Norrmalms stadsdelsförvaltning erbjuder dig en attraktiv arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att ge stockholmarna de bästa verksamheterna.Arbetsplatsbeskrivning
Karlbergs förskolor består av sex förskolor belägna i Vasastan/Birkastan.

Vi söker nu timvikarier som kan arbeta med kort varsel.

Arbetsbeskrivning
Som timvikarie bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad. Du förstår att du är behovsanställd inom hela enheten och att arbete kan ske på alla förskolor.

KvalifikationerÖvrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Bredängsskolan söker legitimerad lärare i franska, 50%

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna.

Bredängsskolan är en mångkulturell F-9 skola med ca 530 elever som har drygt 30 olika modersmål. På skolan, som ligger i Bredängs centrum med närhet till både natur och kultur, finns också en grundsärskola. Vår vision är att " Alla ska lyckas!" 

Här arbetar kompetenta medarbetare som tycker uppdraget är meningsfullt och att det är viktigt att utvecklas och göra nytt. Alla elever har tillgång till dator så vi har stora möjligheter att använda digitala läromedel i undervisningen. 

Klicka här på länken http://www.bredangsskolan.se så kan du läsa mer om vår skola.

Nu söker vi en fransklärare på 50% för en tillsvidaretjänst på högstadiet.

Om tjänsten
Tjänsten är på 50%, och fördelad på tre dagar i veckan. Du planerar, genomför och utvärderar din undervisning för åk 6-9. Du kommer tillhöra högstadiets arbetslag. Mentorskap kan eventuellt ingå i tjänsten.

Din erfarenhet och kompetens 
Vi söker dig som:

- är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i franska för årskurs 6-9
- har aktuell erfarenhet av undervisning i grundskolan
- är väl förtrogen med läroplanen och aktuella styrdokument
- har förmåga att leda arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du leder och organiserar ditt arbete så att en trygg lärandemiljö grundad på ömsesidig respekt och samarbete skapas. Du motiveras av att samarbeta och skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Din kommunikation är tydlig, du lyssnar och relaterar till andra på ett lyhört sätt. I din undervisning är du väl medveten om elevernas olika förutsättningar att ta till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla den. Du anpassar din undervisning utifrån effekten av olika undervisningsstrategier.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kan komma att intervjua under ansökningstiden, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi ger dig möjlighet att växa och göra karriär
Som lärare i Stockholms stads skolor har du möjlighet till både handledning och coachning. Vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling. Läs mer på http://www.pedagogstockholm.se.

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vårdare

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad, i vårt område bor runt 120 000 invånare. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.Arbetsplatsbeskrivning
Liljans dagliga verksamhet är en verksamhet som funnits i över 50 år och arbetar i huvudsak med konst och hantverk.

Vi har en affär i Gröndal som heter Gröna Liljan där vi säljer våra produkter. Många av oss i personalen har arbetat länge och har en gedigen kunskap om både verksamheten och våra deltagare.
Vi är nu i ett skede där vi inväntar besked om en av våra medarbetare kommer in på utbildning vilket skulle innebära att vi då behöver en vikarie under perioden 10 januari till 14 oktober.

Verksamheten vänder sig till vuxna personer med funktionsnedsättning inom autismspektrum, neuropsykiatriska diagnoser samt utvecklingsstörning.
Verksamheten grundas på respekt, trygghet och delaktighet med utgångspunkt från lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade LSS. Vi erbjuder individuellt anpassat stöd efter behov, önskemål och möjligheter. Vi strävar efter en helhetssyn där vi ser till hela människan.

Arbetsbeskrivning
Som vårdare arbetar du med att ge stöd och service till deltagarna under deras arbetsdag. Stödet utformas tillsammans med deltagaren och utgår från hens egna förmågor och önskningar samt beställningen från biståndshandläggaren. I arbetet ingår att vara stödperson till deltagare. Som stödperson har du ansvar för att planera, dokumentera och följa upp insatserna i deltagarens genomförandeplan och att föra journalanteckningar.
Du får möjlighet att arbeta i en verksamhet som präglas av en hög kvalité och god arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har grundläggande utbildning på gymnasienivå där kunskaper om utvecklingsstörning, autism och andra funktionsnedsättningar ingår samt väldokumenterad erfarenhet av liknande arbete. Vi vill att du även har dokumenterad kunskap om och erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Exempel på lämplig utbildning är: Gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram med fördjupning funktionsnedsättning, GPU/PPU, mentalskötare med kompletterande kunskaper om psykisk utvecklingsstörning och autism eller annan likvärdig utbildning.
Du skall kunna uttrycka dig väl i skrift för att kunna utföra lagstadgad dokumentation i ParaSol, som är stadens system för dokumentation.
Du ska kunna arbeta självständigt och resultatinriktat. Vidare ska du tillsammans med deltagare kunna skriva och följa upp genomförandeplaner och vara engagerad i att tillsammans med ledning och övrig personal utveckla en verksamhet med mycket hög kvalitet.
Vi sätter stort värde på förmåga till samarbete och flexibilitet samt intresse för att samarbeta med övriga verksamheter både inom och utanför vår enhet.
Övrigt
Vikariatet utlyses med förbehåll att personal kommer in på utbildning.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Engagerad missbrukshandläggare sökes

Socialsekreterare
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad.

Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus.

Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. För att nå dit krävs ett nära ledarskap som kännetecknas av personlig mognad och tydlighet samt att du som medarbetare bidrar med ett aktivt medarbetarskap.Arbetsplatsbeskrivning
Vuxenenheten är den enhet i Hässelby-Vällingby som har samlad kompetens för missbruk, våld i nära relationer, samt sociala insatsgrupper som motverkar nyrekrytering till kriminella nätverk.

Vi jobbar på samma avdelning som våra kollegor inom försörjningsstöd respektive funktionsnedsättning och socialpsykiatri. Vi erbjuder  strukturerad introduktion med en mentor under 3 månader, friskvård på arbetstid, samt arbetar proaktivt med veckovis uppföljning av arbetsmiljön.Arbetsbeskrivning
Tjänsten som annonseras är på ett utredningsteam som hanterar mest missbruk, men också en del andra sociala problem i målgruppen 18+. Handläggarna utreder c:a 20-25 ärenden med stöd av SoL och LVM, skriver utredningar och yttranden, fattar beslut och följer upp våra insatser. Vi arbetar mycket i samverkan, med hjälp av SIP och intern-SIP. Vi har tydliga rutiner och arbetsledare som arbetat över länge hos oss. Man får regelbunden enskild ärendegenomgång med sin chef, samt kan dra ärenden i kollegium varje vecka.  Vi jobbar i samma korridor som beroendevårdens lokala Hässelbymottagning och har en naturligt nära samverkan med läkare, sjuksköterska, sjukskrivning etc. Vi får också administrativ avlastning med att bl.a. skriva beslut, göra avrop på avtal, knappa in uppföljningar etc.

Kvalifikationer
Som utredande socialsekreterare har vi ytterst mandat att bereda tvångsvård av medborgare, det är den mest krävande och avancerade utredningsjobb som man kan få vad gäller personutredningar i Myndighetssverige. Därför söker vi en kollega som är stolt över att vara utredare, är insatt i lagstiftning och praxis, samt ställer höga yrkesetiska och professionella mål. Socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav. Det är också starkt meriterande om du har certificerats i relevanta utbildningar som ASI, MI, CRA. Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering, dina blivande kollegor har inför rekryteringen valt en profil med egenskaperna strukturerad, flexibel och empatisk. Våra anställningsintervjuer anpassas därför med frågor som rör specifikt dessa tre egenskaper. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet vid denna rekrytering. 

Övrigt
Önskvärt med körkort B.

Vuxenenheten begär in utdrag från polisens belastningsregister för denna tjänst.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons
kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför annonseringen har vi tagit ställning till alla rekryteringsformer och undanber oss därför samtal från rekryterings- och bemanningsföretag. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Resurspedagog

Pedagogassistent
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Resurspedagog till elev i behov av särskilt stöd på lågstadiet.

Arbetsuppgifter:
Resurspedagog till elev i behov av särskilt stöd på lågstadiet samt sedavanliga arbetsuppgifter på fritidshemmet. 

 

Kvalifikationer:
Resurspedagog


Villkor:
Visstidsanställning fr o m den 10/1-22 t om den 15/6-22

 
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Teckenspråkskunnig ledsagare till manlig brukare

Ledsagare
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skärholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms stads 13 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Här arbetar mer än 1000 medarbetare för våra 37.000 invånare. Vi erbjuder en kommunal verksamhet som vi är stolta över och vi har en fantastisk mångfald. Välkommen med ditt unika bidrag!Arbetsplatsbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta som ledsagare 8 timmar i månaden.

Uppdraget innebär att du är ledsagare till en manlig brukare som är döv och använder sig av teckenspråk i sin kommunikation. Som ledsagare på Assistansenheten i Skärholmen blir du inbjuden att delta i regelbundna arbetsplatsmöten, du får stöd och arbetsledning från enheten.

Arbetsbeskrivning
Ledsagning sker främst kvällar och helger enligt överenskommelse med brukaren. Du och brukaren utför fritids -och sociala aktiviteter enligt brukarens önskemål.
Du och kunden träffas alltid innan, så att du har möjlighet att bestämma dig om du vill ha uppdraget. Detsamma gäller naturligtvis för kunden.Kvalifikationer
Du ska kunna teckenspråk.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med människor och/eller personer med funktionsnedsättning. Du bör ha intresse för att arbeta med människor och kunna arbeta självständigt. Du ska kunna göra dig väl förstådd på svenska i både tal och skrift.
Vi ser gärna att du har erfarenhet inom vård och omsorg. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du kommer att dokumentera det du gör med brukaren i vårt dokumentationssystem. Du kommer att få en grundläggande genomgång om hur du dokumenterar. När du dokumenterar så finns alltid hjälp att tillgå.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Legitimerad specialpedagog med möjlighet till förstelärarskap

Specialpedagog
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential.

För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

- Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
- Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
- Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
- Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Slättgårdsskolan är en skola med ca 450 elever som för värvarande är uppdelade på två olika enheter sedan en brand 2020. Skolan är under uppbyggnad och under tiden är årkurs F-4 i en nybyggd del av Slättgårdsskolan i Bredäng och årskurs 5-9 i Vårberg.

Vi har engagerad och ambitiös personal som bidrar till att utveckla vår verksamhet, vilket syns i de goda kunskapsresultaten.

Vi arbetar med att utveckla normkritiskt tänkande hos elever och personal, samtidigt som vi utvecklar lärande i digitala miljöer, där alla våra elever har varsitt digitalt verktyg.

Vi är stolta över Slättgårdsskolan och söker dig, som vill anta utmaningen att utveckla skolan vidare tillsammans med oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en riktig stjärna som vill vara med och driva elevhälsoarbetet på Slättgårdsskolan tillsammans med oss. Ditt arbete bidrar till att våra elever ges ledning, stimulans, anpassningar och stöd för att kunna utvecklas så långt som möjligt både socialt och kunskapsmässigt. I ditt arbete förväntas du föreslå, initiera och genomföra stödinsatser för elever i behov av detta, genomföra utredningar och kartläggningar, upprätta åtgärdsprogram samt följa upp och utvärdera arbetet.

Som specialpedagog hos oss arbetar du både praktiskt med elever och konsultativt och coachande gentemot pedagoger, lärare, elevhälsoteam och skolledning. Du är en viktig del i skolans elevhälsoteam och deltar aktivt i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet på skolan.

Du ser skolutveckling och att arbeta utifrån aktuell forskning som en naturlig del av ditt arbete. Ditt ledarskap är tydligt och du brinner för att utmana både dig själv och eleverna. Du ser goda relationer som helt avgörande för ett framgångsrikt arbete. Som person är du kommunikativ och lyhörd. Du har god samarbetsförmåga, men trivs i en självständig roll och du är duktig på att strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Det finns en möjlighet till ett förstelärarskap om du uppfyller kriterierna kring detta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog och som har utbildning och erfarenhet av arbete med elever inom NPF-spektrat. Du är legitimerad lärare och har minst 5 års erfarenhet att ha arbetat som lärare på mellan- och/eller högstadiet. Ämnesbehörig i matematik och svenska med inriktning mot de högre årkurserna i grundskolan.

Du är van att handleda såväl arbetslag som enskilda lärare/pedagoger. Du har lätt för att både samarbeta med andra och att arbeta självständigt. Du är tydlig och ansvarstagande.

Du ser användning av digitala hjälpmedel som en naturlig del i arbetet med elever samt känner dig bekväm med att finnas med i elevernas ordinarie undervisningssituationer.I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

IT-samordnare som brinner för utveckling, Katarina Södra skola

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Katarina Södra skola är en F-6-skola med ca 570 elever och ligger vid Nytorget på Södermalm, ca 10 minuters promenad från Skanstulls tunnelbanestation.

Vi är en skola med höga förväntningar på både elever och personal och vi har goda studieresultat. Vi har sedan flera år tillbaka ett pågående arbete kring bedömning, värdegrund och inkluderande lärmiljöer. Detta arbete syftar till att skapa förutsättningar för att alla elever, utifrån ålder och mognad, tar ett ökat ansvar för sina studier och därigenom utvecklas optimalt, både socialt och kunskapsmässigt. Vi ser hela skolan som en lärande organisation där gemensamma fortbildningar, workshops och kollegialt lärande är viktiga delar. Högst upp i skolan har vi ett skolbibliotek som tillsammans med lokalerna för de praktiska och estetiska ämnen bildar en
kulturvåning. Vi är också stolta över vår skolmatsal där vi serveras näringsrik ekologisk mat och nybakat bröd. Vår fina skolgård inspirerar till mycket lek. Vår skola är den äldsta av östra Södermalms skolor och byggdes redan 1888!
Läs mer på www.katarinasodraskola.stockholm.se och på Instagram.
Vi kommer att genomföra intervjuer löpande under ansökningsperioden, varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning
Du kommer i rollen som IT-samordnare ansvara, i samråd med skolans pedagoger, skolledning och övrig personal för skolans övergripande IT-utveckling och IT-miljö. Du har ett mycket nära samarbete med rektor och skolans förstelärare i digitalisering. Du identifierar utvecklingsområden och arbetar för att hitta förbättringar och nya idéer. Du ansvarar för skolans behovsanalys, beställning och utrullning vid IT-upphandlingar, installationer och ominstallationer samt ansvarar för eventuella pilotprojekt och projektleder införande av nya system.
Tillsammans med ansvariga pedagoger utreder du skolans digitala behov och kommer med förslag relaterat till licenser och hårdvara. Du håller dig uppdaterad när det gäller personuppgiftsfrågor, informationssäkerhet, avtal regelverk, policys och riktlinjer.
Du kommunicerar, samverkar och stödjer elever, personal och skolledning i skolans digitaliseringsarbete och stöttar organisationen i olika typer av användarfrågor, som supportärenden, konto- och behörighetshantering, tjänstekortshantering, lösenordsbyte och inloggningsfrågor. Du är även verksamhetens primära kontaktperson för leverantörer och IKT-enheten i IT-relaterade frågor.
På vår skola är det viktigt att arbeta i team och du behöver vara en lagspelare. På expeditionen, som innefattar; kansli, IT och vaktmästeri samt skolledning, samarbetar vi och hjälps åt i det dagliga arbetet och stämningen är mycket god. I ditt uppdrag ingår även att stödja vaktmästaren då visst behov uppstår.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• god teknisk kompetens som kan styrkas genom relevant eftergymnasial utbildning eller erfarenhet
• god kännedom om och förståelse för den pedagogiska verksamheten och dess behov
• god kompetens när det gäller att hantera webbplatser, molntjänster och sociala medier.


Du tar egna initiativ och strukturerar arbetsuppgifter genom planering och prioritering samt håller deadlines. Du klarar av att hantera varierande arbetsuppgifter med periodvis hög arbetsbelastning och arbetstempo


Som person ser vi gärna att du är driven, strukturerad och kan arbeta både självständigt och i team. Du är lösningsorienterad, utan att ta genvägar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och behärskar svenska och engelska språket väl i både i tal och i skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vårdare

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Dec 1
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad, i vårt område bor runt 120 000 invånare. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.Arbetsplatsbeskrivning
Trofast dagliga verksamhet är en verksamhet som driver ett hunddagis.

Personalen har arbetat länge och har en gedigen kunskap om både verksamheten och våra deltagare.
Verksamheten består i dagsläget av tre personal, tio deltagare och nio hundar.
Vi är nu i ett skede där vi inväntar besked om en av våra medarbetare kommer in på utbildning vilket skulle innebära att vi då behöver en vikarie under perioden 10 januari till 14 oktober.

Verksamheten vänder sig till vuxna personer med funktionsnedsättning inom autismspektrum, neuropsykiatriska diagnoser samt utvecklingsstörning.
Verksamheten grundas på respekt, trygghet och delaktighet med utgångspunkt från lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade LSS. Vi erbjuder individuellt anpassat stöd efter behov, önskemål och möjligheter. Vi strävar efter en helhetssyn där vi ser till hela människan.

Arbetsbeskrivning
Som vårdare arbetar du med att ge stöd och service till deltagarna under deras arbetsdag. Stödet utformas tillsammans med deltagaren och utgår från hens egna förmågor och önskningar samt beställningen från biståndshandläggaren. I arbetet ingår att vara stödperson till deltagare. Som stödperson har du ansvar för att planera, dokumentera och följa upp insatserna i deltagarens genomförandeplan och att föra journalanteckningar.
Du får möjlighet att arbeta i en verksamhet som präglas av en hög kvalité och god arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har grundläggande utbildning på gymnasienivå där kunskaper om utvecklingsstörning, autism och andra funktionsnedsättningar ingår samt väldokumenterad erfarenhet av liknande arbete. Vi vill att du även har dokumenterad kunskap om och erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Exempel på lämplig utbildning är: Gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram med fördjupning funktionsnedsättning, GPU/PPU, mentalskötare med kompletterande kunskaper om psykisk utvecklingsstörning och autism eller annan likvärdig utbildning.

Du skall kunna uttrycka dig väl i skrift för att kunna utföra lagstadgad dokumentation i ParaSol, som är stadens system för dokumentation.
Du ska kunna arbeta självständigt och resultatinriktat. Vidare ska du tillsammans med deltagare kunna skriva och följa upp genomförandeplaner och vara engagerad i att tillsammans med ledning och övrig personal utveckla en verksamhet med mycket hög kvalitet.
Vi sätter stort värde på förmåga till samarbete och flexibilitet samt intresse för att samarbeta med övriga verksamheter både inom och utanför vår enhet.
Meriterande är:
Kunskap om alternativ kommunikation exempelvis bildstöd, piktogram och sociala berättelser.
Kunskap om LSS lagen.
God förmåga i att kunna uttrycka dig i tal och skrift.
Förmåga och vana att arbeta i IT-miljö.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av olika pedagogiska samtalsmetoder i kontakten med deltagare, t.ex. MI metoden.

Övrigt
Tillsättningen av vikariatet förutsätter att befintlig personal kommer in på utbildning.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Idrottsplatsarbetare till Östermalms Idrottsplats

Idrottsplatsvaktmästare/Idrottsplatsarbetare
Läs mer Nov 30
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Genom oss på idrottsförvaltningen skapas förutsättningar för alla stockholmare att kunna vara fysiskt aktiva. Vi öppnar staden som arena och erbjuder stockholmarna en stor variation av idrotts- och motionsmöjligheter för en aktivare livsstil. Allt arbete på idrottsförvaltningen utgår från våra tre kärnvärden: välkomnande – trovärdiga – framåtanda. Vi vill leva som vi lär och verkar för att alla medarbetare ska hitta sitt sätt att må bra. Läs gärna mer om idrottsförvaltningens uppdrag och verksamhet på motionera.stockholm.Välkommen till en aktiv och mångsidig arbetsplats!Beskrivning
Östermalms Idrottsplats

Vi är idag ett team på 6 personer som arbetar tillsammans på Östermalms IP och Stockholms Stadion med tillhörande område.

Vi arbetar nära varandra och stöttar upp där behov finns för att kunna leverera högsta service till alla som besöker oss. Vi behöver förstärka teamet i vinter och sommar med en till medarbetare. För att erbjuda stockholmarna god tillgänglighet bemannar vi anläggningen mellan kl. 06:00 och kl.24:00, 7 dagar i veckan. Vi arbetar i skift, kvällar och helger.

 

Arbetsuppgifter
Att arbeta på en idrottsplats

Under en arbetsdag möter du många människor som du på olika sätt är behjälplig. Det kan handla om att visa en lågstadieklass till rätt omklädningsrum likväl som att ge support till en förening som nyttjar anläggningen. Som idrottsplatsarbetare är du alltid ansiktet utåt för vår verksamhet och ser till att alla besökare känner sig välkomna och möts av en ren anläggning av hög standard. Arbetsuppgifterna varierar beroende på säsong och innefattar allt från underhåll av konst- och naturgräsplaner, städning av aktivitetsytor och lokaler till skötsel och vård av isbanor och skidspår. Större delen av dagen arbetar du utomhus och till din hjälp har du, förutom dina kompetenta kollegor, ofta någon form av fordon eller maskindrivet verktyg.

Vem är du?

Du är en person som är prestigelös och kan hugga i där det behövs. Du är nyfiken och lättlärd och tycker om att ge det där lilla extra som ett serviceyrke ofta innebär. Den person vi söker till vårt team tror vi ser sig själv som lite av en problemlösare, som är händig, öppen för att lära nytt och gärna delar med sig av sin egen kunskap. Du arbetar självständigt och samarbetar bra och gärna med andra. Det är framför allt viktigt att du kan anpassa din kommunikation efter person och situation och har ett serviceinriktat arbetssätt.

Till den här tjänsten ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från idrottsplatsarbete eller har arbetat inom "den gröna näringen" med liknande arbetsuppgifter och kan framföra fordon som ismaskin och traktor.

 

Kvalifikationer
De formella krav vi ställer är att du har B-körkort, gymnasieutbildning och grundläggande datorkunskaper. Du behöver även ha tillräckligt goda kunskaper i svenska i tal och skrift för att obehindrat kunna kommunicera med våra gäster.

Välkommen med din ansökan!

Villkor
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Elevassistent/Resurs i klass till årskurs 3 Sjöviksskolan

Elevassistent
Läs mer Nov 30
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vi bygger en skola.

Sjöviksskolan är en F-8-skola som så småningom ska bli en fullskalig F-9-skola. Skolan är treparallellig och från och med nästa läsår bygger vi vidare och skolan utökas med ytterligare en årskurs på högstadiet. Sjöviksskolan startade 2014 och vi har sedan dess växt underifrån med en årskurs varje år. För ca två år sedan, 2019, flyttade vi in i vårt nya fina skolhus som ligger vid Årstaberg. Nära till pendeltåg, tvärbana och bussar.
Tillsammans ska vi lägga grunden för den färdiga Sjöviksskolan.

Idag består skolan av årskurserna F-8, fritidshem och fritidsklubb. Skolans skolledning består förutom av rektor och administrativ chef, av tre biträdande rektorer med inriktning mot lägre årskurser, högre årskurser samt en biträdande rektor mot fritidshem och fritidsverksamhet.

Vi har ett elevhälsoteam med specialpedagoger, speciallärare, kurator, psykolog och skolsköterska. I vårt stora kök lagar vi all mat på plats och vi har också ett kansli med skolsekreterare, vaktmästare och IT-samordnare. Skolans pedagoger är indelade i årskursvisa arbetslag.
Vi är ca 100 personer som arbetar på skolan.Arbetsbeskrivning
Befattningen uppdrag är ett elevnära arbete i samarbete med övriga i arbetslaget, inriktat mot elever i behov av särskilt stöd.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Att finnas till hands för elever under skoldagen samt på fritidstid. Kunna avhjälpa uppkomna situationer kopplade till elevers behov av stöd i undervisningssituationer under skoldagen, på raster samt under tiden på fritidshemmet.

Kvalifikationer
Ingen utbildning krävs, men erfarenhet är önskvärd.

Då detta är en tjänst med mycket elevkontakter förutsätter vi att du uppträder som en god förebild för eleverna.

Vi värdesätter att du är duktig på att samarbeta och kommunicera med andra samt att du är en ansvarsfull person. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är bra om du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Övrigt
Detta är en visstidsanställning på heltid under vårterminen 2022.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Elevassistent till mellanstadiet på Sjöängsskolan, vikariat

Elevassistent
Läs mer Nov 30
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Sjöängsskolan är belägen i Örby slott/Liseberg i Älvsjö.

Skolan ligger bra till avseende kommunikationer, det är nära både till Älvsjö station och Gullmarsplan. Vi är en F-9 skola med 740 elever. Ett signum för skolan är den kompetenta personalgruppen och vi har ett starkt och samarbetsinriktat kollegium. Vi är, som skola, i ständig utveckling. Vi tror på ett långsiktigt och systematiskt utvecklingsarbete och vi arbetar för att bli ännu bättre på språkutvecklande arbetssätt och på att synliggöra lärandet. Vi ligger också i startgroparna för en ökad digitalisering. Vår blick är riktad utåt och vi deltar i olika internationella projekt.                    
 
Läs mer på http://www.sjoangsskolan.stockholm.se/


Arbetsbeskrivning

Är du engagerad och vill vara med att skapa goda förutsättningar för att varje elev ska lyckas och utvecklas så långt som möjligt både kunskapsmässigt och socialt? Kan du skapa goda relationer med barn och unga och verka som en god förebild? Sätter du gränser och kan vara tydlig utan att det behöver skapa motsättningar? Då kanske du är den vi söker!

Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som elevassistent eller har erfarenhet av att arbeta med barn och unga. Du tycker om att arbeta med barn och unga, och vill skapa möjligheter för varje elev att lyckas!

Du kommer att arbeta på mellanstadiet i nära samarbete med lärare och andra pedagoger.

Vi rekryterar för två vikariat

Elevassistent i åk 4:
Elevassistent åt en elev med diabetes. Du följer eleven under hela skoldagen. Du ska ha möjlighet att gå bredvid nuvarande assistent under några dagar i december samt delta på digital utbildning. I uppdraget ingår även att du stöttar övriga elever i klassen på lektionerna. Du är rastvärd för mellanstadiet på samtliga raster. 
Detta vikariat sträcker sig under perioden 220111-220610

Elevassistent i åk 5:
Under skoldagen arbetar du i åk 5 med flera elever i behov av såväl kunskapsmässigt som socialt stöd. Du arbetar företrädelsevis med eleverna i ordinarie klass men även i angränsande grupprum utifrån lärares planering och material och gör de anpassningar som behövs. Du är rastvärd på alla elevernas raster och deltar aktivt i aktiviteter. Genom att vara en god förebild stöttar du eleverna i socialt samspel. 
Detta vikariat kommer att vara en timanställning där du rings in när vi har behov.  

Kvalifikationer

Du har ett gott ledarskap och en god förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi välkomnar ansökningar från dig som söker nya utmaningar!

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Barnsekreterare till Familjehemsvården

Familjevårdsinspektör
Läs mer Nov 23
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss.

Rinkeby-Kista har en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar socialtjänstens arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet.Arbetsplatsbeskrivning
Letar du efter ett spännande och varierande arbete, där du har möjlighet att göra skillnad för barn och unga? Då kanske just du är den vi söker!


Inom Familjehemsvården är rollerna uppdelade i familjehemssekreterare och barnsekreterare.

Barnsekreterare följer det barn/ungdom som är placerat i familjehem på nära håll samt har kontakt med de biologiska föräldrarna. Familjehemssekreterare arbetar nära familjehem och ger stöd och handledning samt utreder nya familjehem. Familjehemssekreteraren och barnsekreteraren har ett tätt samarbete kring placerade barn och ungdomar. Vi söker nu en barnsekreterare till vår arbetsgrupp.


Familjehemsvården är en av tre arbetsgrupper inom Familj- och mottagningsenheten, som förutom familjehemsvård består av familjerätt och mottagning barn och unga. Enheten består av ca 40 medarbetare och leds av en enhetschef tillsammans med fyra biträdande enhetschefer. På enheten har vi en hög trivsel och en god arbetsmiljö. 

Arbetsbeskrivning
Som barnsekreterare kommer du att ha ansvar för familjehemsplacerade barn och tillsammans med familjehemssekreteraren se till att barnet får sina behov tillgodosedda med prioritering av skolgång och hälsa. Du kommer att följa barnet på nära håll, ha samtal med barnet och möjliggöra för barnet att ha kontakt med sina biologiska föräldrar under placeringen.


Vi strävar efter att skapa goda förutsättningar för våra familjehemsplacerade barn och deras familjehem. Stor vikt läggs vid att skapa delaktighet och goda relationer mellan familjehem, biologiska föräldrar och placerade barn. Vi fokuserar extra på placerade barns skolgång och hälsa.


Förutom ett stimulerande och viktigt arbete erbjuder vi dig olika former av kompetensutveckling, flextid, friskvårdsbidrag, friskvårdstid, möjlighet till semesterväxling mm.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och vill vara med och utveckla vår familjehemsverksamhet i syfte att skapa trygga förhållanden för våra barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom barn och ungdom.


Du har god administrativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. För att lyckas i rollen är du flexibel och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Vidare är du strukturerad, har en god samarbetsförmåga och kan se till helheten.


Vi arbetar i en politiskt styrd organisation och det är viktigt att du förstår vad det innebär och hur det påverkar din vardagliga arbetssituation.
I tjänsten ingår bilkörning och vi vill därför att du som söker tjänsten har körkort.


Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Ansök nu

Socialsekreterare till missbruksgruppen, vikariat

Socialsekreterare
Läs mer Nov 30
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Vi söker en vik socialsekreterare till missbruksgruppen då en av våra kollegor går på föräldraledighet!

Missbruksgruppen är en del av enheten för vuxna vid Bromma Stadsdelsförvaltning.

Enheten för vuxna består två grupper: funktionsnedsättning samt missbruk och socialpsykiatri. En enhetschef leder hela enheten och varje grupp har en biträdande enhetschef. Gruppen missbruk och socialpsykiatri består av 10 handläggare, fem på  socialpsykiatrigruppen och fem på missbruksgruppen som leds av en biträdande enhetschef. Gruppen har ett välutvecklat teamarbete där kollegialt stöd är viktigt. Arbetsgruppen präglas av en positiv anda där vi ser bemötande, samverkan, lösningar och möjligheter som en naturlig del av vårt arbete. Vi har i stadsdelen en egen öppenvård vilket gör att vi har stora möjligheter att erbjuda hemmaplanslösningar och ett nära samarbete med våra behandlare. Vi är ett härligt gäng som med professionalitet, samarbete och humor löser det mesta!

Arbetsbeskrivning
Som socionom har du möjligheten att arbeta med individen i centrum. Ditt arbete som socialsekreterare är mycket betydelsefullt och mångfacetterat då du i dialog med klienten ska arbeta för att hitta bästa lösningen för just individen i fråga. I arbetet som socialsekreterare kan det bland annat ingå att konsultera, aktualisera ärenden, inhämta information, göra bedömningar, fatta beslut och följa upp insatser. Ditt arbete utgår från den lagstiftning och det kunskapsstöd som finns och du arbetar utifrån en evidensbaserad praktik, dvs. att du använder de tre kunskapskällorna; brukarnas perspektiv, teoretisk kunskap och beprövade erfarenheter. I ditt arbete kommer du att samarbeta både med kollegor i staden och externa samarbetspartners som till exempel region (psykiatri och beroendevård), kriminalvård och polis. Vi söker dig som trivs med ett omväxlande arbete i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik!

Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Det är mediterande om du har utbildning i ASI samt MI. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Du arbetar både självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du är lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet som myndighetsutövare. Du har en problemlösande analysförmåga, du arbetar bra med komplexa frågor och kan snabbt analysera situationer och fatta beslut. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt. Eftersom arbetet oftast innebär att möta människor i kris och/eller med en komplex livssituation är det väldigt viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.

Övrigt
Som medarbetare hos oss erbjuds du:

-  Ett varierande och utvecklande arbete
-  Extern handledning
-  Vidareutveckling genom utbildning
-  Flextid, sommar- och vinterarbetstid
-  Subventionerad friskvård (500kr/termin) och friskvårdstimme
-  Möjlighet att köpa förmånligt årskort till Stockholms stads simhallar inkl. gym

 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion , funktionsnedsättning eller ålder.Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

Stödassistent / vårdare till gruppbostad LSS på Norrmalm

Stödassistent
Läs mer Nov 30
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Norrmalms stadsdelsområde har drygt 70 000 invånare. I stadsdelsområdet ingår förutom Norrmalm och Vasastan även den nya stadsdelen Hagastaden där bostäder, parkområden, handel, life science med världsledande forskning och avancerad vård växer fram. Norrmalms stadsdelsförvaltning erbjuder dig en attraktiv arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att ge stockholmarna de bästa verksamheterna.Arbetsplatsbeskrivning
Gruppbostaden David Bagares gata är en del av Socialtjänstens utförarenhet.

Socialtjänstens utförarenhet består av 11 verksamheter som utför både LSS- och socialpsykiatriska insatser på Norrmalm.

Arbetsbeskrivning
Du skall ge stöd och service enligt LSS (lagen om stöd och service) till 6 hyresgäster som bor i gruppbostaden. Stödet är individuellt anpassat utifrån varje hyresgästs behov och omfattar såväl praktiska insatser som socialt stöd.

Kvalifikationer
Du skall vara utbildad stödassistent eller vårdare eller ha en vård - och omsorgsutbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig

Du skall ha erfarenhet av arbete med målgruppen personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Meriterande är om du även har kunskap och erfarenhet av arbete med personer med psykiska funktionsnedsättningar.Då arbetet innehåller en hel del dokumentation är det viktigt att du kan hantera en dator och bra om du har vana av att dokumentera.

I arbetet är det viktigt att du är flexibel, strukturerad och pedagogisk med ett empatiskt förhållningssätt. Du förstår att anpassa ditt arbetssätt efter person och situation. Du är bra på att samarbeta med andra men även ha förmåga att ta eget ansvar och arbeta självständigt.Övrigt
Du arbetar enlig schema som omfattar morgnar, kvällar och varannan helg

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Jourhandläggare, vikariat

Socionom
Läs mer Nov 30
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Äldreförvaltningen ansvarar för kommunövergripande frågor rörande äldreomsorg, samt för att i dialog med stadsdelsnämnderna samordna, utveckla och följa upp äldreomsorgen i staden.Vi söker dig som vill ha ett spännande och viktigt jobb på kvällar, helger och nätter.

Stockholms Trygghetsjour, som är en av tre avdelningar på Äldreförvaltningen, är en kommunövergripande dygnet runt-verksamhet. Avdelningen består av enheterna Handläggningsenheten, Larmcentralen och Trygghetsjouren. Inom avdelningen arbetar ca 80 personer.

Arbetsbeskrivning

Jourhandläggarna på Stockholms Trygghetsjour tar på jourtid över myndighetsansvaret från Stockholms stadsdelar avseende målgrupperna äldre och funktionsnedsatta. Detta innebär att ge råd och stöd till enskilda medborgare samt att utreda och fatta beslut avseende akuta insatser enligt Socialtjänstlagen. Som jourhandläggare arbetsleder du också omsorgspersonal på jourtid.

Trygghetsjouren är bemannad dygnet runt och arbetstiden gäller dygnets alla timmar och avser både kortare och längre arbetspass främst förlagda till helger, nätter och kvällar. Vi ser med fördel att du trivs med att arbeta företrädesvis helg och natt.

Arbetet innefattar många kontakter med allmänhet, vårdpersonal, sjukhus, polis, SOS, biståndshandläggare m.fl. Du får en strukturerad och bra introduktion i samband med att du börjar hos oss.

Stockholms Trygghetsjour finns i fina lokaler på Medborgarplatsen, Södermalm.

Vad vi söker
Vi söker dig som har socionomexamen alternativt har en likvärdig utbildning som vi bedömer som likvärdig. 

Du har erfarenhet av arbetsledning av omsorgspersonal inom äldreomsorg eller funktionsnedsättning och du har erfarenhet av myndighetsutövning.  

Du behöver vara flexibel och ha ett salutogent förhållningssätt med en god förmåga att lyssna in och möta våra kunder professionellt. Du behöver ha en god förmåga att både arbeta självständigt men också kunna samarbeta för att koordinera nödvändiga insatser för den enskilde.

Som person är du trygg i dig själv, har en god analytisk förmåga samt förmågan att oavsett situation ge den enskilde och andra ett mycket gott bemötande. Du uttrycker dig bra i både tal och skrift, har lätt för att ta in ny kunskap samt har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Socialförvaltningen söker allmän utredare inom området barn och unga

Socionom
Läs mer Nov 30
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Kompetenscenter barn och unga är en enhet inom avdelningen för stadsövergripande sociala frågor vid Socialförvaltningen.

Enheten bidrar till att öka kvaliteten i stadens socialtjänst  inom både myndighetsutövningen och prevention. Vi stödjer utvecklingen av en evidensbaserad praktik, bland annat genom att sprida information om och stödja utvecklingen av nya och effektiva arbetssätt och metoder. Vårt uppdrag är att stödja stadsdelsförvaltningarnas arbete och verka för likställighet inom staden. Det gör vi bland annat genom att hålla i olika stadsövergripande chefsnätverk, bedriva utbildningar, ge processtöd i lokalt utvecklingsarbete, genomföra omvärldsbevakning samt sprida kunskap om ny forskning och andra nyheter inom socialtjänstområdet med fokus på barn och unga. Enheten består av 14 medarbetare och en enhetschef. Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler i Farsta centrum.  

Under 2022 har vi behov av förstärkning och söker därmed en allmän utredare inom verksamhetsområdet barn och unga. Tjänsten är en visstidsanställning på tolv månader med start så snart som möjligt med slutdatum sista december 2022. Vi som redan arbetar här är erfarna och sakkunniga medarbetare som gärna delar med oss av metoder och arbetssätt. Hos oss får du möjlighet till ett roligt, utvecklande och omväxlande arbete där du kan göra skillnad i stadens socialtjänst. Varmt välkommen med din ansökan!

Rollen som utredare
I rollen som utredare har du ansvar för utredning och samordning av stadsövergripande sociala frågor. Du utreder, planerar och genomför olika budget- och utredningsuppdrag. Du skriver tjänsteutlåtanden, svarar på frågor och remisser samt agerar som projektledare för egna uppdrag och deltar som medhandläggare i andras uppdrag. Du håller i utbildningsinsatser, workshops och arbetsgrupper med representanter från stadsdelsförvaltningarna och olika fackförvaltningar. Vidare bedriver du informationsinsatser och ansvarar för omvärldsbevakning inom verksamhetsområdet barn och unga.

Rollen innefattar samverkan med olika myndigheter och aktörer, både inom staden och externt, på både lokal, regional och nationell nivå. Du utreder, analyserar och sammanställer underlag till ledningen, socialnämnden, socialroteln och stadsledningskontoret. I ditt uppdrag ingår att på olika sätt stödja stadsdelsförvaltningarna inom verksamhetsområdet barn och unga med tillhörande budgettuppdrag. Avdelningen verkar för likställighet inom stadens socialtjänst och du utgör en central länk i detta. Rollen innebär även att du utreder och tar fram underlag som svar på frågor från media. Vidare deltar du aktivt i enhetens verksamhetsplanering och uppföljning av budgetuppdrag och andra projekt.

Din kompetens och erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:

- socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
- erfarenhet av utredningsarbete i en politiskt styrd organisation
- flerårig, aktuell och relevant erfarenhet av socialt arbete med barn, unga och familjer
- vana av att skriva tjänsteutlåtande och rapporter
- vana av att hålla muntliga presentationer i olika sammanhang
- god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.


Det är meriterande om du även har:

- flerårig och relevant erfarenhet av arbete inom kommunal socialtjänst med fokus på barn och unga
- erfarenhet av att leda projekt
- utbildning och kunskap inom barnrättsliga frågor
- god kunskap om andra myndigheters ansvar och organisering.


Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och följande kompetenser: För att lyckas i rollen som utredare är du strategiskt och genuint intresserad av att bidra till utveckling som verkar för god kvalitet och likställighet inom stadens socialtjänst. Du har en helhetssyn och ett brett perspektiv på frågor. Du ser samband och synergieffekter för målgruppen och verksamhetens behov. Som person är du flexibel. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Som förstärkning i gruppen är det viktigt att du snabbt sätter dig in i nya arbetsuppgifter samt har en förmåga att driva olika parallella frågor och uppdrag. Tjänsten innebär många interna och externa kontaktytor vilket ställer krav på att du har en god förmåga att samverka med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Samtidigt trivs du med och har förmåga att arbeta självgående. Slutligen utgår vi ifrån att du är kommunikativ och bekväm med att prata inför små och stora grupper.

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Gymnasielärare i psykologi till Globala gymnasiet - en kurs under vt-22

Lärare i gymnasiet
Läs mer Nov 30
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Globala gymnasiet är en gymnasieskola som ligger vid Zinkensdamm på Södermalm i Stockholm.

Skolan har cirka 650 elever och 65 anställda. Vi har fyra nationella program: Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet, Naturvetenskapliga programmet och Samhällsvetenskapliga programmet, samt även Språkintroduktion. Skolans profil är lärande för hållbar utveckling, och som en del av detta bedrivs hälften av undervisningen i tvärvetenskapliga projekt där eleverna jobbar i mindre grupper. Vi jobbar även aktivt med ett stort elevinflytande. Läs mer på globalagymnasiet.stockholm.se

Arbetsbeskrivning
Tjänsten är ett vikariat på 17% under vårterminen 2022. Du undervisar i en kurs i Psykologi 2a, som är en kurs inom det individuella valet. I skolans profil ingår att integrera lärande för hållbar utveckling i undervisningen inom alla ämnen, vilket du också förväntas göra. Lektioner i kursen ligger som ett dubbelpass på onsdagar kl 12.50-15.50. Det är bra att du kan undervisa hos oss denna tid då det är svårt att flytta pass som ligger som individuellt val.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare, behörig för gymnasiet i psykologi. Du har en god samarbetsförmåga, är kreativ och pedagogiskt insiktsfull, samt ämnesdidaktiskt skicklig. Du attraheras av och kan relatera till skolans pedagogiska profil, arbetssätt och vision - lärande för hållbar utveckling. Du har god kompetens inom IKT och digitalisering i skolan. Vi använder oss av Stockholms stads olika plattformar samt Google Classroom. 

Obs! Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut - skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Föräldravikariat -fritidsledare till parklek

Fritidsledare
Läs mer Nov 30
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede - Årsta - Vantörs stadsdelsförvaltning erbjuder dig möjlighet att arbeta i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet. Här kommer du att kunna bidra till samhällsnyttan i en växande stadsdel där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.Arbetsplatsbeskrivning
Fritiden i Enskede-Årsta-Vantör är i en spännande förändringsprocess, där vi jobbar för att ytterligare höja kvaliteten i verksamheterna, fritidsgårdar och parklekar.

Fritiden ingår i enheten för Förebyggande arbete, som leds av enhetschef och fyra biträdande enhetschefer, varav två gemensamt leder Fritid Norra och Fritid Södra, med våra åtta fritidsgårdar och fem parklekar. Övriga verksamheter i enheten är fältassistenter, föräldramottagning, ungdomsmottagning, och Öppna förskola. Enheten ingår i avdelningen för Social omsorg barn och unga.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en vikarie för en av våra kollegor som ska vara föräldraledig. Tjänsten omfattar 33 tim/vecka och placeringen är på en av våra parklekar, i Östberga. Det kan finnas utrymme för utökad arbetstid, på parklekar eller fritidsgårdar inom enheten. Som fritidsledare på parklek ska du tillsammans med en kollega erbjuda en mötesplats med pedagogiska aktiviteter för barn och unga, alla åldrar är välkomna till parkleken men den främsta målgruppen är barn upp till 12 år.

Kvalifikationer
Du är utbildad fritidsledare eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande är om du har annan kompletterande utbildning inom barn- och ungdomsarbete, pedagogik eller liknande.

Du har erfarenhet av arbete i parklek eller annan liknande fritidsverksamhet för barn och unga. Meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att leda barn och unga i gruppaktiviteter eller verksamheter.

VI söker dig som är pedagogisk och flexibel, serviceinriktad, initiativtagande med god samarbetsförmåga. Du behöver ha en god förmåga att strukturera upp och ta ansvar för det egna arbetet, i nära samarbete med din kollega.

Övrigt
Arbetet är delvis förlagt på helger (lördagar) och annat kvälls- och helgarbete kan förekomma. Parklekens öppettider är i dagsläget mån-fre och en lördag i månaden.
Vikariatet är på 33 timmar/vecka i snitt, men kan utökas, enligt överenskommelse. Tillträde snarast/enligt ök , till och med augusti 2023.
Personlig lämplighet är avgörande.
Rekryteringen kan komma att ske under ansökningstiden.
Förvaltningen erbjuder friskvårdspeng eller friskvårdstimme.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Enskede Årsta Vantör är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 100 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet.Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 25 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Ansök nu