Stockholms kommun jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Stockholms kommun i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Vikariat Stödsassistent/Stödbiträde

Stödassistent
Läs mer Jun 1
Hej, vi söker en sommarvikarie som har kunskaper om målgruppen intellektuell funktionsnedsättning som tillhör LSS. Vi bedriver daglig verksamhet för målgruppen.
Vi söker en nu en sommarvikarie som har körkort, kör lugnt och fint och kan arbeta perioden 17/7-1/9. Sysselsättningen blir ca 90 %, dagtid måndag till fredag. Introduktion ges med start senast den 17/7.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta på daglig verksamhet, LSS men är inget krav. Obligatoriskt är dock att du innehar körkort för vanlig personbil. Vår bil är en modell sprinter, 7 sittplatser och automat växel. Du måste ha haft körkort minst ett år.
Vår duktiga Transportgrupp levererar luncher inom daglig verksamhet och stadsdelens internpost. Vi finns i Skärholmens stadsdel. Transporgruppen har sin arbetsplats på Ängsholmsgränd i Vårberg.
Välkommen att maila in din ansökan.

Ansök nu

Gubbängsskolan söker vikarierande administrativ chef

Administrativ chef
Läs mer Jun 8
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Beskrivning
Gubbängsskolan är en F-9-skola med ca 750 elever som ligger i Gubbängen, Farsta stadsdel.

Vår vision är ”En skola där alla vill utvecklas och får lust att lära sig mer” och skolans ledord är ”Vi hälsar på varandra”, ”Vi visar respekt och hänsyn” och ”Vi gör vårt bästa”. Vi vill samla de bästa kompetenserna och söker nu dig som vill verka i en dynamisk och kreativ miljö. På Gubbängsskolan kommer du att träffa engagerade och målinriktade kollegor. Du har ett målfokuserat synsätt. Du har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, i personliga möten samt i grupp och har mycket hög digital kompetens. Tillsammans med dina kollegor skapar du en arbetsmiljö som kännetecknas av tydlighet, dialog, delaktighet, öppenhet och respekt samt höga förväntningar på varandra och våra elever. Du är mycket strukturerad, du är stresstålig, flexibel samt har en mycket god förmåga att skapa relationer. Du ska vara duktig på dokumentation. Du behöver kunna och vilja samarbeta med andra samt vara driven och kunna arbeta självständigt.

Arbetsuppgifter
Som administrativ chef blir du en viktig medarbetare och arbetar för att skapa förutsättning för skolledningen att vara pedagogiska ledare. Du ansvarar också för att tillsammans med rektor hålla en budget i balans. Uppdraget är komplext och du ansvarar för stöd avseende bland annat elev- personal- och ekonomiadministration till skolan i syfte att avlasta kärnverksamheten. Du ingår i skolans ledningsgrupp tillsammans med rektor och biträdande rektorer. Du har personalansvar för vår skoladministration, skolrestaurang, it-tekniker och vaktmästeri.

I uppdraget ingår att;

- Vara ett strategiskt stöd till rektor i genomförandet av uppdraget gällande verksamhets- och omvärldsanalyser, ekonomistyrningens och andra styrsystems utformning.
- Ansvara för budget-, uppföljnings- och planeringsprocessen samt för processen kring eventuell upphandling.
- Vara ett strategiskt stöd till rektor vid effektiviseringar av verksamheten.
- Ansvara för utveckling och effektivisering inom ansvarsområdet.
- Som närmaste chef för administrativ personal och viss servicepersonal ansvara för ledning, personalutveckling och verksamhetsutveckling.
- Ha övergripande ekonomiskt och administrativt ansvar för skolans lokaler.
- Driva, utveckla och följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet inom administration och service.
- Ansvara för skolans dokumenthanteringsfrågor så som arkiv och diarieföring.

Kvalifikationer
Mycket god kunskap om ekonomi, budgetarbete och IT krävs för uppdraget. Du bör ha god kunskap om vilka administrativa processer som krävs och på vilket sätt dessa är centrala för ledningen och styrningen av en organisation. Meriterande är tidigare arbete inom offentlig sektor och kunskap om skolans organisation.

Flerårig erfarenhet av att arbeta med budget och uppföljning är ett krav. Erfarenhet avseende ansvar för drift, lokaler och skolkök samt ledarerfarenhet inom för tjänsten relevant område är meriterande.

Som person är du målfokuserad. Du har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, i personliga möten samt i grupp. Tillsammans med dina medarbetare skapar du en arbetsmiljö som kännetecknas av tydlighet, dialog, delaktighet, öppenhet och respekt. Du är mycket strukturerad, du är stresstålig, flexibel samt har en mycket god förmåga att skapa relationer. Med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra anstränger du dig för att leverera lösningar. Som ledare arbetar du bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat. Erfarenhet och relevant utbildning krävs. Som en del i rekryteringsprocessen kan arbetspsykologiska tester komma att användas i slutfasen av rekryteringen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Vi arbetar löpande med intervjuer under rekryteringsprocessen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Socialsekreterare till ungdomsgrupp

Socialsekreterare
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. I dag är vi stadens näst största stadsdelsområde med ca 130 000 invånare. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.Arbetsplatsbeskrivning

Avdelningen Social omsorg på Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning ansvarar för både myndighetsutövning och serviceinsatser.

Familjeenheten består idag av mottagningsgrupp, fem utredargrupper, ett placeringsteam, två familjevårdsteam samt stadsdelens öppenvård. Till enheten hör även två verksamhetsplanerare och ett administrativt team.

Arbetsbeskrivning

Välkommen att söka socialsekreterartjänst i ungdomsgrupp

Ungdomsgruppens målgrupp är ungdomar mellan 12-20 år och deras familjer. Du kommer att arbeta med utredning och uppföljning av insatser enligt SoL och LVU. Du kommer ha stor möjlighet att medverka i utvecklingsarbetet kring ungdomsfrågor på enheten. Arbetet innebär att du samverkar med interna och externa samarbetspartners såsom BUP, polis, skolor etc.

Dokumentation är en stor och viktig del av arbetet och det är därför av vikt att du tycker om att skriva både korta journalanteckningar och längre beslutsunderlag. Som ny på enheten erbjuds du under första året introduktion utifrån ditt behov av stöd, utifrån vår introduktionsplan.

Familjeenheten har nyligen gått in i ett implementeringsarbete av Signs of safety som kommer
genomsyra hela enhetens processer. Vi ser därför att det är ett naturligt synsätt för dig i ditt arbete. Ungdomsgruppen arbetar även med SAVRY. Detta är någonting som vi fortsatt kommer jobba med i vår ungdomsgrupp. Vi hoppas att du är sugen på att utveckla detta arbete vidare tillsammans med oss.

Vi söker dig som trivs med ett omväxlande arbete i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik. Arbetsplatsen jobbar för en trivsam och tilltalande arbetsmiljö.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

- socionomexamen, samt
- erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och ungdom

Meriterande kvalifikationer

- Signs of safety
- SAVRY
- ADAD

Som socialsekreterare i ett utredningsteam behöver du ha personlig mognad och vara en trygg och stabil person. Du är analytisk och arbetar lösningsfokuserat. Du arbetar bra med komplexa frågor och kan snabbt analysera situationer och fatta beslut. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att passa in i teamet och att tillföra och
komplettera teamets kompetens.

Övrigt

Heltid omfattar 39,5 h/vecka.

Vi erbjuder extern handledning, friskvårdstimme och friskvårdspeng. Vi arbetar aktivt med att skapa en god och långsiktigt hållbar arbetsmiljö där vi värdesätter medarbetarnas utveckling och kompetens. Vi arbetar utifrån vår värdegrund som innebär; delaktighet, ansvar, respekt, tydlighet och utveckling. Varje medarbetare har en individuell kompetensutvecklingsplan som samordnas och följs upp regelbundet.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Smedshagsskolan söker SO/EN lärare, 100%, för åk 4-6

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Jun 1
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker två engagerade SO/EN lärare för åk 4-6 med hjärtat på rätt ställe.

Vill du komma och arbeta med framtiden - våra fantastiska elever? Detta är en unik chans för dig som är intresserad av interkulturell undervisning, flerspråkighet och ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Vi söker dig som är nyfiken och öppen till din karaktär och vill fortsätta utvecklas tillsammans med oss.

"Hos oss kan alla nå sina drömmars mål" Smedshagsskolan är en mångkulturell F-9-skola med ca 370 elever och med visionen ”Hos oss kan alla nå sina drömmars mål”. Skolan är belägen i Hässelby Villastad. Enheten är enparallellig och undervisningen sker i tvålärarsystem vilket innebär att man har två undervisande lärare som grundbemanning. Undervisningen sker med fokus på extra läsning och språkutvecklande arbetssätt. Lokalerna är moderna och ändamålsenliga och skolan har en bra IT-standard. Smedshagsskolan är en personaltät skola som leds av rektor tillsammans med tre biträdande rektorer samt en administrativ chef.

Arbetsbeskrivning

Behörig lärare i SO/EN för åk 4-6, 100% 

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med behörighet att undervisa i SO/EN för åk 4–6

Du skall ha god samarbetsförmåga, positiv vilja och förmåga att utveckla verksamheten och se möjligheter. Du ska vara såväl projektinriktad som resultatorienterad och kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du ska kunna fånga och fördjupa elevernas intresse för dina ämnen, ha stort intresse för elevers kunskapsutveckling och se möjligheter till utveckling. Du ska tycka om att möta elever och ha god förmåga att knyta kontakt och skapa delaktighet i gruppen. Du ska arbeta språkutvecklande och bidra till det kollegiala lärandet. Intresse för IT-pedagogiskt utvecklingsarbete är meriterande.

Övrigt

Rekryteringen kommer att pågå parallellt.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biståndshandläggare inom områdena LSS, Socialpsykiatri samt Äldre

Biståndsbedömare/Biståndshandläggare
Läs mer Jun 1
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skärholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms stads 13 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Här arbetar mer än 1000 medarbetare för våra 37.000 invånare. Vi erbjuder en kommunal verksamhet som vi är stolta över och vi har en fantastisk mångfald. Välkommen med ditt unika bidrag!Vill du delta i vårt utvecklingsarbete - vi söker nu dig som idag arbetar som biståndshandläggare, gärna inom området LSS, Äldre och Socialpsykiatri.

Du får ett viktigt, meningsfullt och varierat arbete framför dig där du möter individer med olika typer av behov som ansöker om stöd i vardagen.

Socialtjänsten i Skärholmen har ett nära samarbete med Södertörns Högskola. Vi arbetar utifrån vår värdegrund – Mångfald, Engagemang, Mod och Samarbete  

Du kommer ansvarar för att

- rättssäkert sätt utreder, planera, bedömer och utvärdera hjälpbehov, stödinsatser och service till brukare inom området LSS, Äldre och Socialpsykiatri.
- säkerställa att handläggning sker enlighet med SoL och LSS.
- tillsammans med kollegor och seniorhandläggare ta beslut om vilka insatser som kan beviljas enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
- dokumentera och följa upp beviljade insatser.
- ansvarar för att inhämta den kunskap som krävs för att utföra arbete.
-  bidra till den egna och gruppens gemensamma arbetsmiljö och utveckling.

Vi vill att du har

- Socionomexamen.
- Goda kunskaper i gällande lagstiftning.
- Då dokumentation och journalföring är en stor och viktig del i arbetet, du behöver goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
- Goda kunskaper i DUR och MI
- Goda kunskaper i vårt dokumentationsprogram Paraplyet

För att säkerställa en rättssäker handläggning och som en del i vårt kvalitetsarbete är  ärendedragningar samt intern och extern handledning en del av vårt arbetssätt. 

Vi söker dig som självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. Du har en god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet som myndighetsutövare.

Vår enhet 

Beställarenheten omsorg om äldre och funktionsnedsättning ingår i förvaltningens avdelning för socialtjänst och består av biståndshandläggare, seniora biståndshandläggare, teamledare samt  enhetschef.

Till vår hjälp har vi administrativt stöd i hantering av fakturor, avgifter och färdtjänstansökningar.

Tänk på!

Ansök gärna så snart som möjligt, intervjuer och tillsättning av tjänst kan komma att hållas löpande under ansökningstiden.

Vi tror på långsiktighet i våra anställningar och därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Provanställning kan tillämpas.

Hos oss i Skärholmen får du

En arbetsplats med tillgängliga chefer, korta beslutsvägar och trevliga kollegor.

Förvaltningskontoret med medborgarkontor är beläget vid Skärholmens centrum med närhet till tunnelbana och galleria med stort utbud av restauranger, caféer och shopping. Fr o m 2023 byter vi adress och flyttar in i nya lokaler där vi kommer att arbeta aktivitetsbaserat. Möjlighet att arbeta hemifrån finns när arbetet så tillåter.

Vi har friskvårdtimme på arbetstid. Gym och simhall finns i närhet till arbetsplatsen och årskort kan köpas till mycket förmånligt pris. Vi tillämpar flexibel arbetstid och vinter- och sommararbetstid.

Välkommen till "Skärholmen 2040 En världsstad i miniatyr - mitt i  möjligheternas Stockholm"

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Lärare i fritidshem

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Backluraskolan är en F-6 skola med ca 450 elever.

Skolan ligger i ett naturskönt område i Hässelby norra villastad.

Här finns nyfikna elever, kompetent personal samt ett stort engagemang för utveckling och kollegialt lärande. Vi söker dig som är utbildad lärare i fritidshem och som vill vara en del av en lärande organisation. Vi deltar sedan flera år tillbaka i ett samarbete med Synligt lärande/Challenging Learning. Vi arbetar systematiskt med att synliggöra lärandet för eleverna genom formativ återkoppling.

Vi har eget tillagningskök och en inspirerande skolgård som inbjuder till lek och rörelse. 

Hos oss bildar lärare och fritidshemspersonal i varje årkurs ett arbetslag som har ett gemensamt ansvar för elevernas hela skoldag. I en miljö där vi tillsammans tar ansvar skapar vi också en trygg miljö för våra elever, en trygghet som sedan är grunden för inlärning. Vår målsättning är att alla våra elever ska lämna skolan med goda kunskaper och en stor tilltro till sig själv och sin egen förmåga.

Vi hoppas att du vill vara med och utveckla Backluraskolan tillsammans med oss, välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är på lågstadiet.
Tillsammans med dina kollegor planerar, genomför, utvärderar samt säkerställer du en högkvalitativ fritidshemsverksamhet som skapar sammanhang för eleverna över hela skoldagen. I tjänsten ingår också att samverka i klass under skoltiden. 

Kvalifikationer
Du ska ha elevens bästa i fokus, kunna se elevers olika behov, tillämpa ett relationellt förhållningssätt och därmed skapa de bästa förutsättningar för varje enskild elev. Att bygga goda relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare ser vi därför som en naturlig del i arbetet. Vi värdesätter ett tydligt ledarskap där du också kan sätta gränser. Du ska ha ett eget driv och vara intresserad av att ständigt utveckla fritidshemsverksamheten till att passa alla våra elever. Vi vill att du tar till vara på elevernas nyfikenhet och kreativitet i din planering och undervisning. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vikarierande gymnasielärare i matematik

Lärare i gymnasiet
Läs mer Jun 8
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Kungsholmens västra gymnasium är centralt beläget på Campus Konradsberg på Kungsholmen.

Skolan växer och har ca 980 elever med en stark ökningstakt då skolan är populär. Skolan erbjuder studier på Naturvetenskapliga programmet inriktning Naturvetenskap, Vård- och omsorgsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap och Samhällskunskap.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en engagerad lärare för ett vikariat under höstterminen 2023 som kan vara med och ge våra elever bästa förutsättningar att nå sina mål. I tjänsten ingår undervisning i matematik. Du ska även vara mentor och bidra till våra elevers personliga utveckling. Tjänsten består av undervisning på det naturvetenskapliga och det samhällsvetenskapliga programmet. Du ingår även i ett arbetslag och tillsammans med dina kollegor hjälper du eleverna att jobba på bästa sätt för att nå programmålen.

Kvalifikationer
Du ska vara behörig och legitimerad gymnasielärare med erfarenhet av pedagogiskt arbete med ungdomar. Som person är det viktigt att du är ansvarskännande och har uppnått en personlig mognad, är initiativrik och empatisk. Du ska ha lätt att motivera eleverna och vara en tydlig ledare som har lätt för att skapa goda relationer till elever, föräldrar, kollegor och arbetsliv. Du ser till varje elevs behov och har en förmåga att möta dem utifrån deras individuella kunskapsnivå. Du är även nyfiken på att ständigt utveckla din undervisning och reflekterar gärna kring metodik och pedagogik tillsammans med dina kollegor.

Det är viktigt att du är en tydlig ledare i klassrummet och att du är relationsbyggare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Förskollärare till Stora Essingen

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Jun 9
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Välkommen till Marieberg och Essingeöarnas förskoleenhet

Här kommer du att arbeta i ett sammanhang där vi erbjuder olika mötesplatser och engagerar barnen i lekfulla och lärande utmaningar.

Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör du barns lärandeprocesser i relation till undervisningen och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Den pedagogiska dokumentationen är en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete och vår verksamhetsutveckling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start i september 2023 eller så snart som möjligt. Urvalet kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan!

Förskollärare med intresse för verksamhetsutveckling

Hos oss arbetar du som förskollärare i en roll som innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling och lärande. Du medverkar till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt förskolans verksamhetsmål. Som förskollärare ansvarar du för att leda ditt arbetslag i målstyrda processer utifrån läroplansuppdraget. Tillsammans med dina förskollärarkollegor arbetar du för att nå likvärdighet mellan alla avdelningar på förskolan.

Uppdraget handlar också om att arbeta med övergripande pedagogiska frågor för hela förskolan och verka för samsyn mellan avdelningarna. Tid för uppdraget ges och ligger utanför schemat.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt förskollärarlegitimation och en gedigen erfarenhet av ett utforskande arbetssätt. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att att leda arbetslag i reflektion och god datorvana.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av verksamhetsutveckling. Vi ser även goda kunskaper om pedagogiska miljöer samt kring digitala verktyg i förskolan som meriterande.

Vi söker dig som har goda ledaregenskaper med en helhetssyn över barngruppens behov och ett lösningsfokus. Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande. I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Om Kungsholmens stadsdelsförvaltning

Kungsholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms 11 stadsdelsförvaltningar och omfattar de tre öarna Kungsholmen, Lilla Essingen och Stora Essingen.Inom stadsdelsförvaltningen arbetar ca 1200 medarbetare, som ansvarar för bland annat äldreomsorg, förskola, socialtjänst, omsorg om personer med funktionsnedsättning och stadsmiljö. Tillsammans arbetar vi för att ständigt utveckla våra verksamheter och ge bra service till alla som lever sitt liv på Kungsholmen och Essingeöarna. Besök och följ gärna vår https://facebook.com/kungsholmensdf där kan du läsa mer om våra verksamheter.

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Bredängsskolan

Studie- och yrkesvägledare
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Bredängsskolan är en mångkulturell F-9 skola (grund- och grundsärskola) med ca 500 elever med åtminstone 30 olika modersmål.

Skolan ligger i Bredängs centrum med närhet till både natur och kultur. Vår vision är att Alla ska lyckas!

Bredängsskolan har ett kompetent elevhälsoteam. Förutom studie- och yrkesvägledare ingår skolsköterska, psykolog, skolkuratorer, specialpedagoger, biträdande rektorer och rektor. I Elevhälsoplanen har vi som mål att främja elevernas skolnärvaro och verka för trygga raster, för att Alla ska lyckas.

Som studie- och yrkesvägledare är du anställd direkt under rektor, som ansvarar för elevhälsoarbetet. Läs mer om vår skola på http://www.bredangsskolan.se/

Arbetsbeskrivning
I rollen som studie och yrkesvägledare arbetar du med det professionella vägledningssamtalet. Du kommer att arbeta med både individuell vägledning och vägledning i grupp. Arbetet innebär ett tätt samarbete med pedagoger och övrig personal.

Vidare ingår det i uppdraget att planera och genomföra information i klasser och för vårdnadshavare. För att säkra skolans uppdrag, enligt läroplanen, kring studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar, krävs det också ett nära samarbete mellan studie. och yrkesvägledare, rektor/skolledning, lärare och övrig personal. I tjänsten ingår även administrativt arbete utifrån din roll och att ansvara för att eleverna erbjuds PRAO.

Du kommer också att vara en viktig deltagare i skolans elevhälsoteam. Arbetet innebär många kontaktytor med såväl elever, personal och vårdnadshavare som olika funktioner inom utbildning och arbetsmarknad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom studie- och yrkesvägledning.

Studie- och yrkesvägledaren har kompetens som omfattar djupa och aktuella kunskaper om utbildningsvägar och utbildningsystem, arbetsmarknad, arbetsliv och yrken. Det krävs också teoretiska kunskaper inom karriärval och vägledning, kunskaper och färdigheter i samtalsmetodik samt metoder för val, väljande och beprövad erfarenhet.

Du har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då arbetet innebär många kontaktytor med elever, personal och vårdnadshavare. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Lärare i fritidshem/fritidspedagog med inriktning Slöjd

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Maj 31
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.I våra skolor och på våra fritidshem ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential.

För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare i fritidshem/fritidspedagoger:

- Planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer.
- Tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer.
- Erbjuda en meningsfull fritid som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter.
- Inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningsätt. Där god omsorg kombinerat med undervisning, tillsammans stimulerar elevens utveckling och lärande.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med att fortsätta den positiva utvecklingen av Östbergaskolan? I så fall ska söka till oss! Vi är en kommunal F-6 skola som ligger i hjärtat av Östberga med ca 230 elever. Skolan växer och ska vara ett självklart val för elever i området. Skolan är lugnt och trivsamt belägen på Östbergahöjden, strax söder om Årsta, med fräscha och ändamålsenliga lokaler och nära till natur och parkområden och med en underbar skolmat. Vi har höga förväntningar på våra elever för att de ska nå sina personliga mål i livet och för framgång i framtiden. Skolan är en trygg och stimulerande arbetsplats för elever och medarbetare där lärande, engagemang, glädje och omsorg är skolans ledord.  Vi arbetar också aktivt med digitala verktyg som en naturlig del i undervisningen. Välkommen till en liten skola med stora möjligheter och ambitioner!


Arbetsbeskrivning

Är du en kreativ, flexibel och engagerad lärare mot fritidshem som vill utveckla undervisningen i slöjd och verksamheten på fritidshemmet tillsammans med dina kollegor? Vill du arbeta för att varje elev ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling?

Då ska du söka tjänsten hos oss.

Till höstterminens början kan vi erbjuda en tjänst om 100% som är delad mellan undervisning i slöjd och på fritidshemmet. Då skolan växer kommer även behovet av undervisningen i slöjdämnet att öka. Ett nära samarbete med kollegan i ämnet möjliggör undervisning i båda slöjdarterna.

Undervisningen i slöjd sker i halvklasser i  välrustade salar. Vårt fritidshem är välorganiserat och har ett systematiskt arbete med både språk och kunskapsutvecklande arbete likväl som med trygghet och social utveckling. Då vi är en liten skola är samarbete med kollegor en nyckelfaktor och ett naturligt inslag. Vår skola arbetar aktivt med språkutvecklande arbetssätt, god lärmiljö samt det kollegiala lärandet. Skolans samtliga pedagoger är väl införstådda i vikten av att ha ett F-6 perspektiv, vilket vi även förväntar oss av dig. Ytterligare en del i röda tråden är vår gemensamma struktur på fritidshemmet, i klassrummet och över hela verksamheten.

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen eller håller på att utbilda dig till fritidspedagog/lärare i fritidshem med inriktning mot slöjd eller med erfarenhet att undervisa i slöjd. 

På vår skola ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. Därför vill vi att du:

- Är legitimerad lärare i fritidshem med inriktning mot slöjd, håller på att avslutar din utbildning eller är lärare mot fritidshem med erfarenhet av undervisning i slöjd. 
- Du är tydlig, organiserad, välstrukturerad, lyhörd och viktigast av allt – en lagspelare.
- Du är engagerad i ditt uppdrag och brinner för att leda eleverna i deras utveckling både kunskapsmässigt och socialt.
- God förmåga att skapa bra relationer med elever och vårdnadshavare.
- Lösningsinriktad och förmåga att skapa god stämning och god arbetsmiljö.
- Har höga förväntningar på eleverna och på deras förmåga att utvecklas.
- Stimulerar elevernas nyfikenhet och lust till lärande.
- Är lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov. Trivs med ett ämnesövergripande samarbete.

Du som är nyexaminerad har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Lärare i fritidshem Elinsborgsskolan

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Elinsborgsskolan är en personaltät F-6 skola med ca 340 elever med 2 klasser/årskurs.

Skolan har trygg organisation med tydliga rutiner och ett nära samarbete mellan skolledning och personal. Då våra elever har olika etnisk bakgrund bidrar det till en stor mångfald på skolan. På vår skola ser vi mångfald som en resurs som skapar dynamik och formar vår verksamhet till en rolig, utvecklande och spännande arbetsplats för såväl elever som personal. Våra elever kommer ifrån hela världen. Just nu har vi ca 40 språk representerade på vår skola.


På Elinsborgsskolan finns även en förberedelseklass, för våra nyanlända elever samt en särskild undervisningsgrupp. För åk 4-6 har skolan en musikprofil och en simsatsning upp till åk 6. Vi värdesätter kulturupplevelser för våra elever och har externa samarbeten med bl.a. Kulturskolan. 
Skolan ligger vid Järvafältet vilket ger optimala förutsättningar att samarbeta med Eggebygårds naturskola. Våra prioriterade arbetsområden är språk och kunskapsutveckling, kollegialt lärande, lärmiljöer samt trygghet och studiero. Skolan har kollegialt utbyte för all personal utifrån aktuella teman. Fritidshemmets verksamhet har ett pågående utvecklingsarbete kring aktivitetsplaneringar kopplat till LGR11 och att utveckla rastverksamheten. Fritidshemmet är integrerat i skolan och samarbete skola-fritids är väl förankrat vilket möjliggör för elevens lärande under hela skoldagen på Elinsborgsskolan. 

 

Läs mer på
http://elinsborgsskolan.stockholm.se

Instagram: Elinsborgsskolan

Arbetsbeskrivning
Som fritidspedagog/lärare i fritidshem kommer du att tillsammans med dina kollegor att ansvara för verksamhetens innehåll, planering, genomförande och utvärdering. Du har särskilt huvudansvar för att se till att undervisningen på fritidshemmet blir målstyrt enligt LGR11. Du arbetar nära skolans övriga fritidshem och dess personal. Skolans organisation skapar utrymme för ytterligare samarbete mellan all personal som arbetar med eleverna. Tjänsten omfattar både skolsamverkan och arbete i fritidshemsverksamhet. I tjänsten ingår samarbete med vårdnadshavare, kollegor och ev. externa samarbetspartners som t.ex. Tensta konsthall, Kulturskolan och Tensta simhall.

Kvalifikationer

Utbildad lärare i fritidshem.
Även du som är nyutexaminerad är välkommen att söka tjänsten.Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Sommarvikarier Stödassistent till grupp-och servicebostäder i Spånga-Tensta

Stödassistent
Läs mer Jun 5
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi står inför en spännande förändring. För att möta dagens och framtidens behov går Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning samman och bildar Järva stadsdelsförvaltning 1 juli 2023. Vill du vara med på vår resa?Välkommen till oss!
Bostäder med särskild service i Spånga-Tensta:

Bostäder med särskild service i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning ansvarar för 7 grupp-och servicebostäder.

Gemensamt för enheten är att vi arbetar med brukarens bästa i fokus. Stödet är individuellt anpassat och stor vikt läggs på god kvalitet samt trygghet i hemmet.
Stödet styrs utifrån den enskildes behov, förutsättningar och delaktighet. Vi arbetar mycket med att brukarnas delaktighet.
Vi söker sex (6) sommarvikarier till enhet Bostäder med särskild service som är belägna i Spånga och Tensta.

På grupp-och servicebostäderna bor framförallt personer med olika funktionsnedsättningar bl.a. neuropsykiatriska tillstånd och inom autismspektrumområdet.

Arbetsuppgifter
Som stödassistent ska du tillgodose brukarnas individuella behov av stöd i alla förekommande situationer i det dagliga livet och fritidssysselsättning. Målet är att stötta brukarna till större självständighet. Arbetet sker med respekt för brukarnas rätt till självbestämmande och integritet.  
Arbetsuppgifterna ställer höga krav på eget ansvar, flexibilitet, initiativförmåga och vi ser en person som agerar professionellt. Vi arbetar utifrån individen och alla brukare har olika stödbehov. Struktur, rutiner och planering är nyckelord för att få verksamheten att fungera. Kvalifikationer
Omvårdnadsprogrammet/undersköterska, Stödpedagog eller likvärdig dokumenterad vård- eller pedagogisk utbildning. Erfarenhet inom arbetsområdet och arbete med kognitiva hjälpmedel samt arbete med personer med autism och neuropsykiatriska diagnoser är meriterande.

På grund av stödjande samtal med brukare, vidarerapportering samt dokumentation krävs att den tillträdande har god datorvana och behärskar det svenska språket väl i tal och skrift.

Vi söker dig som har gott initiativ och samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt.

Vi kommer lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Villkor
Arbetstider är på dag, kväll, helger, sovande jour samt vaken natt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Beckombergaskolan söker lärare mot fritidshem

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Jun 9
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Beckombergaskolan är en omtyckt F-6 skola som ligger i Bromma.

Skolan har omkring 570 elever och ca 80 anställda. Här arbetar kompetenta och lösningsinriktade medarbetare med stort intresse och engagemang för elevernas utveckling och lärande. Vi har en komplett elevhälsa med ett elevhälsoteam och en särskild undervisningsgrupp F-6. Elever, personal och vårdnadshavare trivs med vår skola! De senaste åren har skolan vuxit mycket. Det innebär ett behov av att både bevara väl upparbetade rutiner och traditioner och samtidigt utveckla dem i takt med att skolan växer. Skolan har fina lokaler och en fantastisk skolgård.
Vår restaurang Matlunden har eget tillagningskök och serverar förutom varmrätt ett fantastiskt salladsbord varje dag.

Till våra fritidshem söker vi nu en grundlärare i fritidshem/fritidspedagog som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.

Här kan du läsa mer om skolan: https://beckombergaskolan.stockholm.se

Arbetsbeskrivning
Du ansvarar för att utifrån våra styrdokument planera, genomföra och följa upp verksamheten både enskilt och tillsammans med dina kollegor i arbetslaget och på skolan. Vi arbetar mycket med att utveckla våra pedagogiska lärmiljöer och ha ett inkluderande och normkritiskt förhållningssätt. Du ingår i ett arbetslag som består av lärare och/eller förskollärare, fritidspedagoger och barnskötare. Fritidshemsverksamheten och skolan arbetar integrerat på ett naturligt sätt genom att använda samma lokaler. Skolan och fritidshemmet har gemensamt ansvar för eleverna och att lärandet pågår hela dagen. Tjänsten omfattar både skolsamverkan och arbete i fritidshemsverksamheten för elever i förskoleklass.

Kvalifikationer
Utbildad och legitimerad grundlärare med inriktning mot fritidshem alternativt utbildad fritidspedagog.

Övrigt

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Barnskötare till Beckombergaskolan, vikariat

Barnskötare
Läs mer Jun 9
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Beckombergaskolan är en omtyckt F-6 skola som ligger i Bromma.

Skolan har omkring 570 elever och ca 80 anställda. Här arbetar kompetenta och lösningsinriktade medarbetare med stort intresse och engagemang för elevernas utveckling och lärande. Elever, personal och vårdnadshavare trivs med vår skola! De senaste åren har skolan vuxit mycket. Skolan har fina lokaler och en fantastisk skolgård.

Vi har tre parallella klasser per årskurs och varje årskurs utgör ett arbetslag.

Vår restaurang Matlunden har eget tillagningskök och serverar förutom varmrätt ett fantastiskt salladsbord varje dag.

Här kan du läsa mer om skolan: https://beckombergaskolan.stockholm.se/Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill jobba som barnskötare hos oss på något av våra fritidshemsavdelningar. Vi har under de senaste åren deltagit i ett utvecklingsprojekt på fritids med fokus på tillgängliga och tydliga lärmiljöer på fritids. 

Som barnskötare hos oss tillhör du ett arbetslag/en årskurs. Under skoldagarna är du i klassen och på eftermiddagarna är du tillsammans med dina kollegor ansvarig för fritidsverksamheten. Vi tror på ett lärande under hela dagen och ser att fritidstiden fylls med intressanta och kreativa aktiviteter. Kvalifikationer
För oss är det viktigt att du är intresserad av att skapa goda relationer till våra elever eftersom det är på det sättet vi tänker att vi skapar en trygg miljö för våra elever som i förlängningen leder till ett gott lärande. Vi tror på ett lärande under hela dagen och ser att fritidstiden fylls med intressanta och kreativa aktiviteter.Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Beckombergaskolan söker lärare mot fritidshem

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Jun 9
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Beckombergaskolan är en omtyckt F-6 skola som ligger i Bromma.

Skolan har omkring 570 elever och ca 80 anställda. Här arbetar kompetenta och lösningsinriktade medarbetare med stort intresse och engagemang för elevernas utveckling och lärande. Vi har en komplett elevhälsa med ett elevhälsoteam och en särskild undervisningsgrupp F-6. Elever, personal och vårdnadshavare trivs med vår skola! De senaste åren har skolan vuxit mycket. Det innebär ett behov av att både bevara väl upparbetade rutiner och traditioner och samtidigt utveckla dem i takt med att skolan växer. Skolan har fina lokaler och en fantastisk skolgård.
Vår restaurang Matlunden har eget tillagningskök och serverar förutom varmrätt ett fantastiskt salladsbord varje dag.

Till våra fritidshem söker vi nu en grundlärare i fritidshem/fritidspedagog som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever.

Här kan du läsa mer om skolan: https://beckombergaskolan.stockholm.se

Arbetsbeskrivning
Du ansvarar för att utifrån våra styrdokument planera, genomföra och följa upp verksamheten både enskilt och tillsammans med dina kollegor i arbetslaget och på skolan. Vi arbetar mycket med att utveckla våra pedagogiska lärmiljöer och ha ett inkluderande och normkritiskt förhållningssätt. Du ingår i ett arbetslag som består av lärare och/eller förskollärare, fritidspedagoger och barnskötare. Fritidshemsverksamheten och skolan arbetar integrerat på ett naturligt sätt genom att använda samma lokaler. Skolan och fritidshemmet har gemensamt ansvar för eleverna och att lärandet pågår hela dagen. Tjänsten omfattar både skolsamverkan och arbete i fritidshemsverksamheten för elever i förskoleklass.

Kvalifikationer
Utbildad och legitimerad grundlärare med inriktning mot fritidshem alternativt utbildad fritidspedagog.

Övrigt

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Sjuksköterska till Stureby vård- och omsorgsboende

Sjuksköterska, äldreomsorg och -vård/geriatrik
Läs mer Jun 2
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede - Årsta - Vantörs stadsdelsförvaltning erbjuder dig möjlighet att arbeta i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet. Här kommer du att kunna bidra till samhällsnyttan i en växande stadsdel där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.Vill du jobba med att utveckla äldreomsorgen inom vård- och omsorgsboende? Är du trygg i din yrkesroll som sjuksköterska och arbetsledare? Ser du teamet som utgångspunkt för utveckling där alla medarbetare har kompetenser att bidra med? Då kanske just du är vår framtida kollega! Vi söker dig som är intresserad av både vikariat och tillsvidareanställning, samt dig som har önskemål om tjänstgöringsgrad 50 % och uppåt.

Ditt uppdrag som sjuksköterska

Arbetet innebär sjuksköterskeuppgifter på kommunalt äldreboende i enlighet med HSL. Du har även en roll där du handleder, utbildar och engagerar omvårdnadspersonal, studenter och kollegor. Du följer upp ditt uppdrag tillsammans med ansvarig chef. Du kommer att ansvara för uppföljning, utvärdering och kvalitetsförbättrande åtgärder gällande t.ex. HSL-dokumentation i dokumentationssystemet Vodok 2.0/ICF

 

Våra förväntningar på dina erfarenheter och kompetenser

Vi söker dig som:

- Är legitimerad sjuksköterska
- Har flerårig erfarenhet av arbete som sjuksköterska
- Talar och skriver svenska flytande. Vilket är viktigt i kommunikationen med de boende, vid dokumentation och samarbete med kollegor och externa kontakter

Det är meriterande om du har/är:

- Flerårig erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom äldreomsorg och demensvård.
- Specialistutbildning inom vård av äldre eller distrikt
- Silviasjuksköterska
- Handledarutbildning
- Erfarenhet av dokumentationssystemet Vodok 2.0/ICF
- Erfarenhet av arbete med kvalitetsregister inom äldreomsorgen

 

För att lyckas i rollen ser vi att du är professionell och trygg i ditt bemötande. Du är bra på att bygga, utveckla och bibehålla ett gott samarbete med din omgivning genom att ha ett öppet, tillmötesgående och problemlösande förhållningsätt. Vi söker dig som har ett engagemang som visar sig i arbetet och som sprider sig till andra. Som sjuksköterska förväntas du vara självgående och självständigt strukturera, prioritera, driva och ta ansvar för dina arbetsuppgifter.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid ovan nämnda kompetenser, personlig lämplighet och engagemang för tjänsten.

 

Om arbetsplatsen

Stureby vård- och omsorgsboende är ett kommunalt, anrikt äldreboende med demensinriktning. Inom boendet finns 90 lägenheter fördelat på 4 våningsplan och 11 avdelningar. Vi utgår ifrån friskfaktorer för arbete med patienter. Vårt uppdrag är att erbjuda en god vård och omsorg och att skapa en meningsfull vardag för alla involverade i vårt uppdrag. Vår utgångspunkt är personcentrerad vård och omsorg där fokus ligger på den demenssjukes hälsa, välbefinnande och livskvalitet.

Hos oss är gott bemötande, ansvarsfullhet och initiativtagande grundläggande för att ge god service och utgångspunkten i en god arbetsmiljö. Våra medarbetare är våra viktigaste resurser och deras kompetenser och goda attityder utgör kärnan i vårt arbete. Arbetet hos oss är teambaserat, allas kompetenser ska bidra till hälsa och välbefinnande för de boende. I teamet ingår engagerade och kompetenta chefer, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut, undersköterskor, administrativ, övrig personal och de närstående och anhöriga.

Vårt HS team är organiserat under en gemensam enhet med en ansvarig chef, och där en HS samordnare har ett övergripande systematiskt ansvar avseende rutiner och uppföljning av HS arbetet.

Vidare har vi kunniga kliniska adjunkter (AKA) som stöd för studenter och processhandledare som stöd för dokumentation samt även dietist som finns tillgängliga som konsulter och är värdefulla delar i teamet. Som stöd finns inom verksamheten sjuksköterska med ansvar som hälso- och sjukvårdssamordnare samt MAS. Chefer i verksamheten arbetar verksamhetsnära och har regelbunden uppföljning med och ger stöd till sjuksköterskor i samarbetet med omvårdnadspersonal.

 

Vad får du?

- Ett kompetent team runtomkring dig som stöttar.
- Fina omgivningar
- Kompetensutveckling internt via vår nyinrättade KTC i Högdalen.
- Friskvårdsbidrag på 5000 eller friskvårdstimme
- Semesterväxling

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande. Läs mer om Stockholm Stad som arbetsgivare https://start.stockholm/om-stockholms-stad/sa-arbetar-staden/staden-som-arbetsgivare/.

Din ansökan

I ditt personliga brev vill vi att du ger en kort motivering om varför just du skulle passa för tjänsten och vad du kan bidra med i rollen. Intervjuer och urval kommer att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Legitimationskontroll sker med Socialstyrelsen. Arbetstid dagtid och eller kvällstid, helgtjänstgöring var 5:e helg dagtid eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Enskede Årsta Vantör är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 105 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet.Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 18 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Ansök nu

Behandlare till Relationsvåldscentrum Sydväst

Familjebehandlare
Läs mer Jun 9
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skärholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms stads 13 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Här arbetar mer än 1000 medarbetare för våra 37.000 invånare. Vi erbjuder en kommunal verksamhet som vi är stolta över och vi har en fantastisk mångfald. Välkommen med ditt unika bidrag!Vi söker nu dig som vill arbeta som Behandlare på Relationsvåldscentrum Sydväst.

Vi erbjuder dig

- Ett varierat arbete som behandlare inom området våld i nära relation om hedersrelaterat våld och förtryck där du verkligen kan göra skillnad och bidra till ett bättre Stockholm.
- En arbetsgrupp med ett öppet klimat där vi stöttar varandra vid behov.
- En organisation med stöd och handledning nära tillgängligt.
- Sommar- och vinterarbetstid och flexibel arbetstid.

Arbetsbeskrivning

Som behandlare på RVC Sydväst ger du stöd och behandlingsinsatser till våldsutsatta och våldsutövare på uppdrag av myndighetsutövande socialsekreterare i verksamheten samt på klientens eget initiativ. Insatserna kan vara av individuell karaktär i form av enskilda samtal med klienter samt av gruppkaraktär i form av behandlande samtalsgrupper eller annan gruppverksamhet för både våldsutsatta och våldsutövare. Du kommer även att ha behandlande samtal med barn som har upplevt våld och vara med att utveckla arbetet med den målgruppen.

Arbetet som behandlare är självständigt men ställer också höga krav på samarbete med dina kollegor inom arbetsgruppen liksom med övriga medarbetare inom andra Relationsvåldscentrum i Stockholms stad samt med externa aktörer.

Behandling och stöd inom området våld i nära relationer är en aktuell utvecklingsfråga och i arbetet ingår att följa utvecklingen och att vara delaktig i att utvecklingen drivs framåt i verksamheten. I arbetet kan det under vissa perioder förekomma visst ansvar för metodfrågor, projekt samt omvärldsbevakning i området våld i nära relation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- Socionomexamen 
- Aktuell erfarenhet av behandlande arbete, företrädesvis med våldsutsatta och/eller våldsutövare i samband med våld i nära relationer eller hedersrelaterat våld och förtryck
- Grundläggande psykoterapiutbildning steg 1
- Mycket god kommunikationsförmåga, och mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Meriterande erfarenheter:

- Erfarenhet av behandlande arbete med barn och/eller utbildning i trappanmodellen
- Erfarenhet av att leda behandlande samtalsgrupper
- Erfarenhet av att möta personer med trauma och komplex problematik

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:

Vi söker dig som är trygg i dig själv. Du är lugn och stabil och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du har en mycket god omdömesförmåga med förmåga att skilja på det personliga och det professionella. Du tar självständigt ansvar för dina uppgifter och för att driva dina processer och eventuella projekt vidare. Du är mål- och resultatorienterad och har ett flexibelt förhållningssätt med förmåga att ändra din riktning och prioritera om när målen ändrar sig. Du samarbetar och nätverkar väl med andra, både internt och externt.

Om Relationsvåldscentrum Sydväst

Relationsvåldscentrum (RVC) Sydväst ingår i förvaltningens avdelning för socialtjänst. RVC Sydväst arbetar med myndighetsutövning samt med stöd och behandling till både våldsutsatta och våldsutövande vuxna i stadsdelarna Skärholmen och Hägersten-Älvsjö. RVC Sydväst är placerat i Skärholmen.

Utifrån evidensbaserade metoder erbjuder RVC ett likställt och samordnat stöd till både våldsutsatta och våldsutövare. RVC erbjuder även stöd under rättsprocessen till personer som utsatts för våld i nära relation samt hedersrelaterat våld och förtryck.

RVC Sydväst består av enhetschef, biträdande enhetschef, sju socialsekreterare och sex behandlare.

Tänk på!

Ansök gärna så snart som möjligt, intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden.

 Arbetspsykologiska tester kan användas som en del av utvärderingsunderlaget. 

Vi tror på långsiktighet i våra anställningar och därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och förmågor.

Provanställning kan tillämpas.

Vill du växa med oss i en växande stadsdel där din insats verkligen gör skillnad!

Välkommen till "Skärholmen 2040 En världsstad i miniatyr - mitt i möjligheternas Stockholm"

 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Enhetschef till Edö vård– och omsorgsboende (äldreomsorg)

Enhetschef, hemtjänst/Områdeschef, hemtjänst
Läs mer Jun 9
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Farsta stadsdelsområde växer och utvecklas, det byggs nya bostäder och förskolor. Området består av tio stadsdelar av skiftande karaktär med villaområden, tunnelbaneförorter och centrala Farsta med sin höghusbebyggelse. Det är nära till kommunikationer och till naturen samt Farsta centrum med butiker och restauranger. I Farsta bor cirka 60 000 invånare och inom Farsta stadsdelsförvaltning arbetar cirka 1 400 medarbetare.Din arbetsplats
Tjänsten är placerad på Edö vård- och omsorgsboende och omfattar både demens och somatik.

På Edö vård-och omsorgsboende samverkar du med övriga chefer och skapar möjlighet för verksamhets- och kvalitetsutveckling.

Vi kan erbjuda dig ett varierat arbete där du får möjlighet att bidra till Stadens vision ”Möjligheternas Stockholm”. Äldreomsorgen i Farsta arbetar för att ge individuellt anpassad vård och omsorg som präglas av trygghet, värdighet och inflytande som bidrar till välbefinnande för de äldre. Vi har en inarbetad, stabil och engagerad personalgrupp med mångårig erfarenhet av omsorg om så väl personer med demenssjukdom som med somatiska behov.

Nu söker vi ytterligare en driven och erfaren enhetschef till denna spännande och viktiga verksamhet!

Din roll
Som enhetschef är du organisatoriskt direkt underställd områdeschefen och ingår i Edös aktiva och engagerade ledningsgrupp. Du får ett självständigt arbete med ansvar för verksamhets- och kvalitetsutveckling, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Tillsammans med dina medarbetare och ledningsgruppen utvecklar och följer du upp arbetet utifrån politiskt fastställda mål och uppdrag. Vi lägger stor vikt vid ledarskapet vilket för oss innebär att du är tydlig, aktiv och nära. Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap inom vilket utvecklings- och förbättringsarbete ingår som en naturlig del.

På plats i verksamheten har du stöd i ditt arbete av områdeschefen och enhetens administratörer. Inom stadsdelsförvaltningen finns också stöd av exempelvis avdelningsknuten HR-konsult och ekonomicontroller.

Din kompetens och din erfarenhet
Nu söker vi dig som har:

- relevant högskoleexamen, exempelvis som socionom, sjuksköterska eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig
- några års erfarenhet av ledarskap inom äldreomsorg/socialt arbete med personal- och budgetansvar
- förtrogenhet med de lagar och riktlinjer som styr verksamheten
- goda kunskaper i svenska i tal och i skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av vård och omsorgsboende.

Vi söker dig som är utvecklingsorienterad och har ett genuint intresse för människor, god samarbetsförmåga och har förmåga att inspirera och engagera medarbetare. Som person är du tydlig, kommunikativ och har en hög grad av personlig mognad och självkännedom. Du är mål- och resultatinriktad och du ser Farstas verksamheter som en helhet och den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.

Din ansökan
I ditt ansökningsbrev vill vi gärna att du motiverar varför du är intresserad av just den här tjänsten och vad du kan tillföra verksamheten. I processen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och arbetspsykologiska tester kan bli aktuella. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Tillsättning sker efter erforderliga beslut.

Intervjuer sker löpande.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande.

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Du kan läsa mer om våra https://jobba.stockholm/formaner/ inom Stockholms stad. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Föräldrarådgivare till yngre barns föräldrar

Familjerådgivare/Familjeterapeut
Läs mer Jun 8
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi står inför en spännande förändring. För att möta dagens och framtidens behov går Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning samman och bildar Järva stadsdelsförvaltning 1 juli 2023. Vill du vara med på vår resa?Arbetsplatsbeskrivning
I den nystartade stadsdelsförvaltningen Järva fortsätter en sedan flera år pågående satsning på det förebyggande föräldraskapsstödet som bedrivits i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta.

På Enheten Stöd och prevention arbetar arton föräldrarådgivare, två föräldralotsar, 18 fältassistenter, sju skolsocionomer och tre kuratorer vid ungdomsmottagning, en administrativ assistent, fyra biträdande enhetschefer och en enhetschef. Vi utgår från våra familjehus i Rinkeby och Husby och Familjecentralen vid Spånga IP. Dessa utgör en viktig del av basen för samverkan och utveckling av olika former av förebyggande arbete för barn, ungdomar och föräldrar i stadsdelsområdet. Enheten ingår i avdelningen individ och familj.

På föräldrarådgivningen arbetar vi med råd och stöd i föräldraskapsfrågor och vänder oss till blivande föräldrar och föräldrar med barn från 0 upp till 18 år. Det är en öppen verksamhet dit föräldrar själva söker sig. Vi arbetar aktivt för att den röda tråden som löper genom vår verksamhet ska göras varierad och komplett utifrån föräldrars behov och önskemål. Den består för närvarande av utbildning till blivande föräldrar, Rinkeby hembesöksprogram samt olika gruppverksamheter som ABC 0-2 år, ABC 3-12 år, ABC tonår, Föräldraskap i Sverige, Komet barn, Komet tonår, pappagrupp och forum där föräldrar med sina barn kan träffas i lek och samvaro. Detta kompletteras med dialogmöten, tematräffar, informationsmöten och föreläsningar för och med föräldrar, och tillsammans med olika samarbetspartners, samhällsinstanser och föreningar. Parallellt erbjuds också råd- och stödsamtal i föräldraskapsfrågor till föräldrar - enskilt eller i annan konstellation. I arbetet ingår också att utveckla och pröva nya vägar för att nå föräldrar och samverkanspartners. 

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en föräldrarådgivare med inriktning på arbete med yngre barns föräldrar. Av enhetens arton föräldrarådgivare är det drygt hälften som arbetar med den målgruppen och dessa har ett nära samarbete sinsemellan. Samarbetet med kollegorna som vänder sig till föräldrar med äldre barn är också viktigt. Föräldrarådgivaren vi nu söker kommer att utgå från vårt Familjehus i Rinkeby men behöver, precis som alla på enheten, arbeta flexibelt över stadsdelsområdet. Vi söker en föräldrarådgivare med inriktning på arbete med yngre barns föräldrar. Vi vänder oss till dig som kan arbeta med hembesöksarbete tillsammans med BVC-kollegor, enskilda råd- och stödsamtal i föräldraskapsfrågor, utbildning till blivande föräldrar, föräldragrupper, tematräffar, informationsmöten och träffar med föräldrar tillsammans med deras barn mm. Arbetsuppgifterna innebär nära samarbete och samverkan med andra myndigheter, såsom BVC, BMM, förskolor och med föreningar och ett tillitsskapande arbete. Här krävs både kreativitet, kunskap och flexibilitet. I genomsnitt förekommer tjänstgöring en kväll per vecka och det kan förekomma helgarbete. Som föräldrarådgivare i Järva har du ett viktigt och stimulerande arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

• socionomutbildning eller annan likvärdig akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• kunskap om olika former av föräldraskapsstöd, gärna universell och selektiv prevention.
• flera års arbetslivserfarenhet av socialt arbete med föräldrar och barn.

Vi ser det som meriterande om du har:

• utbildning i föräldrastödsprogram såsom FÖS, ABC, Komet barn.
• erfarenhet av föräldraskapsstöd, i synnerhet med de små samt yngre barnens föräldrar.
• god kännedom om socialtjänstens och andra myndigheters uppdrag. Detta är viktigt med anledning av att det i rollen som föräldrarådgivare ingår att hänvisa föräldrar vidare om de behöver mer eller annan typ av stöd.

Arbetets karaktär gör att vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i allmänhet och förmåga att samarbeta i synnerhet. Har du ett flexibelt förhållningssätt, god förmåga att ta stort eget ansvar och tycker om att ha arbetsuppgifter som är under utveckling samtidigt som du har fokus på huvuduppdraget kommer du att passar in här. Att du kan och uppskattar att samverka och att informera om verksamheten kommer du också ha stor nytta av.

Övrigt
Föräldrarådgivarna arbetar i genomsnitt en kväll per vecka. Vi har flexibel arbetstid. Som anställd har du friskvårdssubvention samt möjlighet till en betald timme per vecka för friskvård.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Ansök nu

Lärare i hem- och konsumentkunskap till Kista grundskola

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Område 5, Kista Grundskola

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden.

Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Kista grundskola är en mångkulturell F-9-skola med grundsärskola åk 5-9. Grundsärskolan kommer att utökas till åk 1-9 med start ht 23. Skolan har ca 750 elever fördelat på två skolbyggnader. Behörigheten hos lärarna är hög och skolan har ett välfungerande EHT-team som arbetar både främjande och förebyggande. Skolan arbetar med IT-anpassat stöd i all undervisning där eleverna har tillgång till egna lärplattor. Språkutveckling och matematik är prioriterade fokusområden i det pedagogiska arbetet. Eleverna erbjuds organiserad läxhjälp och fritidsverksamhet på eftermiddagarna. Kista grundskola arbetar aktivt för att alla elever ska nå målen samt har ett gott samarbete med andra aktörer i området med fokus på ungdomars välmående.

Läs mer om skolan: Kista grundskola F-3 och Kista grundskola 4-9

Arbetsbeskrivning


Kista grundskola söker en erfaren och behörig lärare i  hem-och konsumentkunskap

Uppdraget innebär undervisning i åk 6-9 och mentorskap i åk 7.  I de dagliga arbetsuppgifterna ingår att du planerar, genomför, utvärderar och säkerställer en högkvalitativ undervisning som skapar sammanhang för eleven. Undervisningen behöver vara språkstärkande och innehålla både praktiska och teoretiska delar för att skapa förståelse hos eleverna.

Vi har två fina hemkunskapssalar på skolan, den ena kommer du att husera i. Ni är två hem- och konsumentkunskapslärare på skolan och ni samarbetar en hel del.

Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan snarast.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i  hem- och konsumentkunskap.

Du har förmåga att utforma undervisningen i överensstämmelse med läroplaner, ämnesplaner och rådande kunskapskrav. Du tar ansvar för och har insikt om elevernas resultat och behov samt strukturerar och anpassar din undervisning så att en trygg och adekvat lärandemiljö skapas.  Du gör eleven delaktig i planeringen och utvecklar elevens förmåga att lära, både självständigt och tillsammans med andra.

Du är trygg, stabil, har självinsikt och är en tydlig ledare i klassrummet. Du värdesätter och skapar goda förutsättningar för samarbete samt skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du planerar, organiserar, prioriterar och analyserar din lektionsstruktur såväl som övriga uppdrag som ingår i din roll på ett effektivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år. Som lärare i Stockholms stadsskolor har du möjlighet att fortsätta din professionella utveckling och göra karriär. Du kan bland annat bli handledare, utvecklingslärare, förstelärare, lektor och forskare.

Läs mer på http://www.pedagogstockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Mariehällsskolan söker lågstadielärare, vikariat

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Mariehällsskolan är en F-6 skola med cirka 580 elever som öppnade 2014 i stadsdelen Annedal i Bromma.

Vi erbjuder en arbetsplats med erfarna, engagerade och positiva kollegor, en nästintill nybyggd skola med ljusa lokaler, där eleverna har möjlighet att lära med egna digitala enheter (1:1). På Mariehällsskolan finns ett genuint fokus på elevernas lärande och deras kunskapsutveckling står i centrum hos oss. Hos oss ska undervisning och utbildning vara tillgänglig för alla elever genom ett förebyggande elevhälsoarbete och undervisning av hög kvalitet. Vi arbetar ständigt för att göra vår skola bättre för alla elever som går här just nu.

Vår vision är: Kunskap ger självständighet, framtidstro och förståelse för att olikhet är en styrka.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är legitimerad lärare, behörig F-3.

Du har visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen och verksamheten på lågstadiet. Tjänsten innefattar undervisning på lågstadiet med tillhörande planering, genomförande, bedömning, dokumentation och uppföljning. Vi ser gärna att du har särskild kompetens inom området grundläggande läs- och skrivinlärning. I tjänsten ingår även att vara mentor. Du ingår i ett arbetslag där lärare, specialpedagoger och fritidspersonal arbetar tillsammans kring våra elever. 

Som person har du lätt för att samarbeta och ser det som en självklarhet att arbeta kollegialt med planering av undervisningen. Du samverkar med elever, kollegor och vårdnadshavare på ett lyhört sätt. Du arbetar strukturerat mot mål och resultat och är driven och självgående. 

Vi har höga förväntningar på dig och ditt engagemang och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Tjänsten är ett vikariat på heltid under HT-23.

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som

- är utbildad grundskollärare mot tidigare åldrar
- är trygg och stabil i din roll som lärare, har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då arbetet innebär många kontaktytor med elever, personal och vårdnadshavare.
- är flexibel, arbetar lösningsfokuserat och har en positiv grundinställning till arbetet.
- har en god organisatorisk förmåga, är handlingskraftig, ansvarstagande och kan strukturera ditt arbete
- goda kunskaper i svenska, i tal och skrift. 
- är skicklig på pedagogisk dokumentation och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
- är väl förankrad i skolans styrdokument, tycker om att hålla dig uppdaterad inom aktuell forskning samt har en god digital kompetens.
- ditt arbete kännetecknas av systematik genom att du arbetar strukturerat mot mål och resultat.


Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Vi vill att du bifogar din lärarlegitimation inklusive behörighetsförteckning i ansökan. Vid anställning ska ett giltigt utdrag ur belastningsregistret kunna visas upp. 

Tjänsten tillsätts under förutsättningar att erforderliga beslut fattas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Engagerad lärare i MA/NO sökes till Trollbodaskolan

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Jun 9
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Trollbodaskolan är en F-9 skola med ca 670 elever, belägen i natursköna Hässelby villastad i nordvästra Stockholm.

Skolan är byggd år 2000 och har ljusa och fräscha lokaler som bygger på att varje arbetslag har sina egna lokaler med klassrum, arbetsrum och i förekommande fall fritidshem.

Sedan våren 2022 har skolan storsatsat för att öka måluppfyllelsen, tryggheten och trivseln på skolan för både personal och elever. Nu, ett år senare har vi genom en tydligare styrning och relationsskapande ledarskap ett av områdets bästa resultat. 

Under läsåret 22/23 ingår skolan i en treårig satsning, Kommunal samverkan för bästa skola, med mål att öka elevernas måluppfyllelse ytterligare.

 
Arbetsbeskrivning och kvalifikationer
Vi söker dig som har behörighet i MA och NO.

Du har ett positivt och professionellt förhållningssätt, är flexibel, har ett tydligt ledarskap i klassrummet och visar stort engagemang samt höga förväntningar i ditt arbete.

Du skall vidare vara en pedagogiskt sammanhållande kraft i klassrummet som via inkludering och individualisering når goda studieresultat. För dig är arbetet kring bedömning för lärande centralt, du strävar efter att alla elever ska nå längre än de trodde var möjligt och du är väl förtrogen med läroplanen samt övriga styrdokument.

Du kommer att ingå i ett arbetslag där du förväntas ha ett nära samarbete med de andra lärarna och arbetslaget samt med skolans elevhälsoteam. Samplanering och bedömning tillsammans med ämneskollegorna tillhör det vardagliga arbetet. 

Det är meriterande om du har erfarenhet som lärare.

Som person motiveras du av nära samarbete och lyssnar, kommunicerar samt löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god förståelse för elevers olika förutsättningar att ta till sig kunskap och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Övrigt

Vänligen beställ utdrag från https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/?pk_campaign=belastningsregistret&pk_source=google&pk_medium=cpc&pk_content=allman&gclid=CjwKCAjwquWVBhBrEiwAt1KmwkVDB_HAbClobxlUuUaq8Of7EBD0FuSE2nWIINUK57uLiI2aMZ4gfBoCsmAQAvD_BwE när du söker tjänsten.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Slöjdlärare mot textilslöjd sökes till Tellusborgsskolan

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Jun 8
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

- Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
- Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
- Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
- Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Tellusborgsskolan är en kulturprofilerad 6-9 skola med drygt 700 elever. Vi arbetar med tematiska perioder och med kulturella uttrycksformerna som tex bild, musik, media och teater. Dessa uttrycksformer skapar upplevelser och levandegör skolans ämnen på ett meningsfullt sätt.

Vår vision är att vara en skola där eleven spelar huvudrollen, där det finns trygghet, trivsel och tillit.

Skolans pedagogiska idé står på tre ben kunskap, kultur och tema.
Läs mer på https://grundskola.stockholm/hitta-grundskola/grundskola/tellusborgsskolan-6-9/


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta i arbetslag och samarbeta inom och mellan ämnen, på en skola där kreativitet och skapande ses som mycket viktigt och allas angelägenhet. Våra arbetslag har en central roll i arbetet med och kring eleverna, som lärare hos oss måste du kunna vara flexibel och relationell.

Vi söker nu ytterligare en slöjdlärare, med behörighet i textilslöjd men gärna i båda slöjdämnena, som vill arbeta i arbetslag och på en skola där kreativitet och skapande ses som mycket viktigt och allas angelägenhet. Vi arbetar i välorganiserade arbetslag och som lärare hos oss måste du kunna vara flexibel och relationell. Du kommer att ha ett delat mentorskap tillsammans med en annan lärare i arbetslaget.

Det finns stora möjligheter till samarbete då alla våra slöjdlärare på skolan är behöriga och legitimerade.

Eleverna slöjdar i halvklassgrupper och lektionspassen är på 80 minuter. Nya fungerande slöjdsalar för arbete i textil, trä, metall och andra material, utrustad med luftrenare, spånsug och div andra maskiner. Salarna är nyrenoverade och inredda i huvudsak med ny utrustning. Det finns två slöjdsalar för textilslöjd och två salar för trä och metallslöjd.

Du kommer vara kopplat till ett arbetslag men utöver det, kommer du undervisa elever från andra årskurs, mellan åk 4-9.

Arbetskvalifikationer

Du är behörig och legitimerad lärare med dokumenterad erfarenhet att undervisa i slöjd på grundskolans mellan och högstadium.

Du har kompetens att planera och genomföra undervisning som motsvarar olika elevers behov och intressen.

Du kan individualisera och anpassa undervisning och uppgifter så att det passar elevers olika förmågor, både de som satsar och närmar sig de högsta betygsnivåerna och de som behöver lite mer av läraren för att klara godkända betyg.

Du behärskar digital teknik både för din egen del och i undervisningen.

Du är bra på att bygga relation med eleverna och bekväm i vårdnadshavarkontakter.

På vår skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Vill du arbeta på en skola med skickliga kollegor som arbetar hårt, siktar högt och trivs tillsammans, så välkommen med din ansökan.

Erfarenhet av och kunskaper om NPF är meriterande.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.


Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se


Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd i Rinkeby-Kista

Socialsekreterare
Läs mer Jun 8
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi står inför en spännande förändring. För att möta dagens och framtidens behov går Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning samman och bildar Järva stadsdelsförvaltning 1 juli 2023. Vill du vara med på vår resa?Vi på Ekonomiskt bistånd
Enheten ekonomiskt bistånd är indelad i sex team, varav ett mottagningsteam, tre utredningsteam, ett ekonomihandläggarteam samt ett utvecklingsteam.

Individen står i centrum och vi arbetar tillsammans men med olika delar i handläggningen. Ekonomihandläggare arbetar med den ekonomiska utredningen och socialsekreterare arbetar med den sociala utredningen, planering för individen samt fattar beslut om ekonomiskt bistånd. Vi söker nu socialsekreterare till våra utredningsteam.

Du har en biträdande enhetschef som finns till för att handleda dig och dina kollegor men som också leder och fördelar det dagliga arbetet. Hela enheten leds av en enhetschef. Här värnar vi om och stöttar varandra, vi värdesätter också våra olikheter och varierande bakgrunder.

Din arbetsdag som socialsekreterare hos oss
Som socialsekreterare hos oss på ekonomiskt bistånd har du ett tudelat uppdrag, du arbetar för att hjälpa människor att komma tillrätta med sina försörjningsproblem och med att pröva rätten till bistånd under tiden. Arbetet innefattar utredning och handläggning av ekonomiskt bistånd samt socialt motivations- och förändringsarbete.

Vi i Rinkeby-Kista sätter klienten i fokus och försöker alltid skapa en bra allians och individuell planering för varje klient. Vi har en varierad klientgrupp som står olika långt från att bli självförsörjande, det är ditt uppdrag som socialsekreterare att tillsammans med klienten skapa en planering som motiverar och för klienten framåt i processen mot egenförsörjning. Till din hjälp finns, utöver engagerade ledare och kollegor också samarbetspartners som Arbetsförmedlingen och Jobbtorg, missbruksvård, Försäkringskassan, LSS, sjukvård och psykiatri.

Som socialsekreterare i ett av våra utredningsteam har du en klientkrets som du ansvarar över. Du har möjlighet att lägga upp ditt eget månadschema på det sätt som fungerar för dig för att säkerställa att du kan träffa dina klienter regelbundet och följa upp deras planeringar samt handlägga deras ansökningar i tid och göra rättssäkra bedömningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen.

Erfarenhet av ekonomiskt bistånd är meriterande.

För att trivas hos oss är du intresserad av att jobba med människor och du bemöter andra med respekt. Du är mål- och resultatorienterad, engagerad och strukturerad. Klientens framsteg mot egenförsörjning är viktig för dig likaså att göra rättssäkra bedömningar. Du visar ett intresse för ditt arbetsområde samt planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är ödmjuk inför ditt uppdrag med både de möjligheter och begränsningar som delegationen innebär.

Du motiveras av att tillsammans med klienten finna lösningar och du drivs av att vara delaktig i förändringsprocesser med både klient och samarbetspartners. Om du tycker att det är roligt att finna nya vägar till självförsörjning för våra klienter och samtidigt har ett strukturerat arbetssätt tror vi att rollen som socialsekreterare kan passa dig.Övrigt
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas. Intervjuer kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Ansök nu

Skolsköterska ISSR

Skolsköterska
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.The International School of the Stockholm Region (ISSR) är en kommunal skola i Stockholm stad som har till uppdrag att undervisa elever vars föräldrar arbetar tillfälligt i Sverige och svenska elever som studerat utomlands och vill avsluta sin internationella utbildning i Sverige.

ISSR följer International Baccalaureates (IB) läroplan.  Primary Years Program (PYP) erbjuds elever i åldrarna 5-11 år, Middle Years Program (MYP) för 11-16-åringar och Diploma Program (DP) är till för elever i åldrarna 16-19.  Skolans arbets- och undervisningsspråk är engelska.

Arbetsbeskrivning

Skolsköterskan ingår i skolans elevhälsoteam och bidrar, utifrån sin medicinska kompetens, aktivt i elevhälsoarbetet på såväl övergripande-, som på grupp- och individnivå. Tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvarar skolsköterskan för organisationen av elevhälsans medicinska insatser på skolan, enligt gällande råd och anvisningar. Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom Hälso –och sjukvård för barn och ungdom 60 hp. Distriktssköterska 75 hp, eller Skolsköterskeprogrammet Högskolan i Skövde 60 hp. Stockholm stads skolsköterskor journalför i PMO och bör kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler. Tidigare erfarenhet av att arbeta på en internationell skola kan vara meriterande.

Skolan värdesätter ett empatiskt, flexibelt och målfokuserat förhållningssätt hos medarbetarna. Viktiga egenskaper är också gott omdöme, noggrannhet och god samarbetsförmåga.

 

Anställningsform: Tills vidare

Omfattning: 100%

Tillträde:  September

Intervjuer kommer att ske fortlöpande

Kontaktperson: Karin Henrekson Ahlberg

070 771 92 53, karin.henrekson-ahlberg@edu.stockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Trygga och engagerade fritidsledare till Fritidsgården Duvnäsgatan

Fritidsledare
Läs mer Jun 8
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Södermalms stadsdelsförvaltning är en av Stockholms 13 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Södermalm, Reimersholme, Långholmen, Gamla Stan, Riddarholmen och Hammarby Sjöstad.

För att göra skillnad för stadsdelsområdets 130000 invånare tar vi oss an våra arbetsuppgifter med intresse och gör vårt allra bästa. Vi har fokus på uppdraget, samarbetar och är ansvarstagande samt ser möjligheter och prövar nytt. För oss ca 1800 medarbetare på Södermalms stadsdelsförvaltning är det en viktig grund för arbetsglädje och goda resultat.

Sociala avdelningen arbetar systematiskt med att utveckla en sammanhållen socialtjänst med fokus på resultat för brukaren. Avdelningen ansvarar för socialtjänst, omsorg om personer med funktionsnedsättning samt preventiva insatser för barn och ungdomar. Fritidsgården hör till Utförarenheten som leds av två enhetschefer och 14 biträdande enhetschefer. 
Fritidsverksamheten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete med kvalitetshöjning och tydlig koppling till stadens strategi för fritids- och ungdomsgårdar.  Nu söker vi fritidsledare som vill vara med och utveckla verksamheten till att bli ännu bättre.

Arbetsplatsbeskrivning
Duvnäsgatans fritidsgård är belägen på Södermalm och har tre olika inriktningar. Fritidsgården erbjuder preventiva insatser till barn/unga och unga vuxna i åldrarna 10-35 år, både öppen och biståndsbedömd verksamhet. Den öppna verksamheten riktar sig till unga 13-17 år och den biståndsbedömda delen till barn och unga inom AST 10-18 år. Utöver det bedrivs mötesplats Zebran för unga inom AST 16-35 år. Vi samarbetar med flera hemgårdar och avdelningens fältassistenter för att på ett bättre sätt kunna erbjuda våra unga en aktiv, meningsfull och hälsosam fritid.

Arbetsbeskrivning
Den professionella relationen med ungdomar bygger på frivillighet, tillit och respekt. De ungas delaktighet och trygghet i verksamheten är viktig och du behöver därför vara både lyhörd, inspirerande och en trygg och bra förebild. Som fritidsledare arbetar du lösningsfokuserat och relationsskapande. Du förbereder, planerar och deltar aktivt i ledarledda aktiviteter. Du ska också  på ett professionellt sätt kunna ta emot olika grupper av besökare och arbeta med mångfald, inkludering, jämställdhet, demokrati. Verksamheten kommer under hösten och vintern arbeta med "Fritid fri från våld" och HBTQ-certifieras. Som medarbetare i verksamheten förväntas du delta i utbildningar och arbeta utifrån verksamhetens förhållningssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med barn/ungdomar. Du har en god förmåga att ta kontakt och skapa goda relationer. Som person är du trygg i dig själv, lyhörd, nyfiken och är flexibel och kan göra prioriteringar då arbetet kan förändras med kort varsel. Du är uppfinningsrik, pedagogisk och initiativtagande. Du utgår från och tar tillvara ungas kompetens, kraft och engagemang i arbetet.

- Tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i öppna verksamheter och/eller pedagogiskt arbete är ett krav.
- Kunskap och erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning är mycket meriterande.

Vid rekrytering av dessa tjänster kommer vi att lägga särskild vikt vid personlig lämplighet och mognad.

Övrigt
Arbetstiden är främst förlagd till eftermiddag/kväll. Viss helgtjänstgöring förekommer.

Inför eventuell anställning kommer utdrag ur belastningsregistret begäras in.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Skolsköterska

Skolsköterska
Läs mer Maj 31
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Fagersjöskolan är en liten F-6 grundskola som ligger nära naturen invid sjön Magelungen.

I vår skola möts du av glädje och stolthet, både från barn och vuxna. Det är god stämning i personalgruppen och alla som arbetar här har hög kompetens och stort engagemang för våra elever. Samtlig personal arbetar med elevhälsofokus och alla inkluderas i skolans gemensamma aktiviteter.
Vi söker nu dig som vill arbeta som skolsköterska på världens bästa skola.

Arbetsbeskrivning
På Fagersjöskolan börjar elevhälsan i klassrummet och skolsköterskan har därför tid att utveckla det förebyggande och elevhälsofrämjande arbetet på skolan.
Som skolsköterska är du en viktig medlem av EHT, där dina kunskaper om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa, sociala situation, lärande och utveckling tas tillvara på.
Som skolsköterska på Fagersjöskolan samverkar du med elever, vårdnadshavare, skolans personal, samt externa aktörer. Tillsammans med skolläkare och i samråd med skolledning ansvarar skolsköterskan för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan.
Tjänsten är deltid och vi kan anpassa arbetstider om du vill kombinera med andra jobb. 
Skolledning uppmuntrar till fortbildning och det finns ett väl uppbyggt samarbete med skolsköterskor på andra skolor i regionen. Regelbunden handledning erbjuds i stadens nätverk.
Tidigare skolsköterska har beskrivit sitt arbete på Fagersjöskolan såhär:
- Hela personalgruppen arbetar med ”elevhälsofokus”
- All personal på skolan inkluderas i gemensamma aktiviteter
- Det finns en flexibilitet i arbetstider för den som vill kombinera med andra jobb
- Det finns möjlighet till semestertjänst eller uppehållstjänst
- Skolans ledning uppmuntrar till fortbildning
- Det finns ett tätt samarbete med skolsköterskor på andra skolor i regionen
- Regelbunden handledning 

Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, distriktssköterska eller skolsköterskeprogrammet. 
Du ska vara empatisk, flexibel och målfokuserad. Viktiga egenskaper är gott omdöme, noggrannhet och god samarbetsförmåga.
Därutöver krävs förmåga att vara strukturerad för att planera verksamheten på kort och lång sikt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Förskollärare med platssamordnaruppdrag till Engelbrekt-Gärdets förskolor

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Jun 8
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Engelbrekt-Gärdets förskolor
Välkommen till Engelbrekt-Gärdets förskolor.

Vi är en kommunal enhet som omfattar elva förskolor belägna på Östermalm. Engelbrekt-Gärdets förskolor söker en förskollärare med platssamordnaruppdrag som är nyfiken på barns läroprocesser och känner lust och glädje i sitt arbete som ledare och förskollärare och som tycker om att finnas i ett sammanhang där vi utvecklas och lär tillsammans, både barn och vuxna!

Förskolan bedriver en utforskande och kreativ verksamhet med fokus på lek och lärande med ett välkomnade förhållningssätt. Barnen får, i mindre grupper, undersöka och fördjupa sig i olika ämnen/ områden genom en temabaserad och projekterande verksamhet. Undersökandet är lustfyllt och utgår från barnens tankar, idéer och engagemang. Barnens utveckling och lärande synliggörs och följs upp genom pedagogisk dokumentation.

Rollen som platssamordnare
Som förskollärare med platssamordnaruppdrag är du pedagogisk ansvarig på förskolan.

-Du utvecklar det pedagogiska arbetet på hela förskolan med utgångspunkt från läroplanen och ett undersökande och reflekterande arbetssätt.
-Du deltar och driver aktivt enhetens operativa vision och förankrar dessa i verksamheten.
-Du följer upp, utvärdera och utveckla arbetsplaner och likabehandlingsplaner.
-Du överblickar och företräder förskolan
-Du har ett Kommunikativt ledarskap och tydliggör förväntningar, engagerar och uppmuntrar kollegor att ta eget ansvar och samarbeta.
-Tillsammans med medarbetarna skapar du en organisation och en struktur i verksamheten som underlättar det direkta arbetet med barnen.

Att arbeta som förskollärare innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt förskolans verksamhetsmål.

Vår välorganiserade dagsstruktur, som utgår från barnens delaktighet och inflytande, utgör grunden för vårt pedagogiska arbete. Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör vi barns lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Vi ser också den pedagogiska dokumentationen som en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete och vår verksamhetsutveckling. Som förskollärare kommer du att verka i ett sammanhang där vi erbjuder olika mötesplatser och engagerar barnen i lekfulla och lärande utmaningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation. Du behöver ha 1-3 års erfarenhet av rollen som platssamordnare. Du behöver även ha erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg. Det är även meriterande med kunskaper i de nationella minoritetsspråken finska, meänkieli och samiska. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.

Vad erbjuder vi dig?
Som medarbetare hos oss kan du få arbeta med spännande och varierande uppdrag, utvecklas samt stanna ett helt yrkesliv. Vi vill att du utvecklas och vi med dig. Läs mer om hur det är att vara en del av https://jobba.stockholm/att-jobba-har/. Läs gärna mer om vårahttps://jobba.stockholm/formaner/.

Övrigt
Intervjuer och urval kommer att ske löpande. Arbetsprov kan komma att tillämpas!

Norra innerstaden
Från och med den 1 juli bildar Norrmalm och Östermalm Norra innerstadens stadsdelsområde.  Här kommer cirka 2 500 medarbetare att arbeta för att ge närmare 155 000 invånare de bästa verksamheterna inom bland annat förskola, socialtjänst, äldreomsorg och stadsutveckling.

Norra innerstadens stadsdelsförvaltning välkomnar dig som vill bidra till samhällsnytta i en växande stadsdel.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Jobbcoacher till Enhet Fokus Unga/ Ung i centrum

Servicehandläggare
Läs mer Jun 1
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade

arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.Vill du veta varför du borde arbeta hos oss? https://play.mediaflowpro.com/ovp/14/15AMHDN9JPArbetsplatsbeskrivning
Enheten Fokus Unga omfattar fyra verksamheter; Ung i centrum, Ungdomsanställningar, Aim samt Studiefokus och erbjuder stöd till unga stockholmare mellan 16-29 år.

Enheten erbjuder bland annat ungdomar som varken arbetare eller studerar en visstidsanställning inom Stockholms stad, arbetsförberedande insatser till ungdomar i övergångar mellan studier och arbete, insatser riktade till ungdomar inom det kommunala aktivitetsansvaret, handledarutbildningar till arbetsplatser som tar emot ferieungdomar samt har olika processinriktade gruppinsatser men gemensamt att alla jobbar mot ungdomar och unga vuxna.

Inom Ung i centrums verksamhet ligger mycket fokus på att utveckla arbetssätt och arbetsmarknadsinsatser så att dessa möter de behov som finns hos unga i riskzon att hamna utanför arbetsmarknaden.

Tillsammans med aktörer inom civilsamhället och med stöd av ESF samt Länsstyrelsen så bedriver Ung i centrum fyra arbetsmarknadsprojekt tillsammans med Rädda Barnen, Hammarby Fotboll, Nya Kompisbyrån samt ett projekt riktat till ungdomar från Ukraina som omfattas av massflyktsdirektivet.

Till Enhet Fokus Unga/Ung i centrum söker vi nu 3 drivna jobbcoacher.

Arbetsbeskrivning
Som jobbcoach kommer du tillhöra arbetsgruppen på Ung i centrum och jobba för att utveckla arbetssätt och metoder i syfte att erbjuda unga stockholmare arbetsmarknadsinsatser som förbättrar utsikterna till en hållbar etablering på arbetsmarknaden.

Hos oss kommer du att få arbeta med att stötta ungdomarna både individuellt och i gruppinsatser samt hålla i informationstillfällen med fokus på arbetsmarknad.

Dina närmaste kollegor är jobbcoacher som har god kunskap om arbetsmarknadsfrågor till målgruppen och ett stort fokus ligger i att upprätthålla och hitta samarbeten med olika samverkansaktörer såsom myndigheter, näringsliv samt civilsamhället.

Du kommer att delta i interna möten som t.ex. veckomöten, metodmöten och gruppuppföljning som sker i varierande omfattning utefter verksamhetens behov.

Dokumentation och registrering görs i det för Jobbtorgens aktuella uppföljningssystemet enligt gällande rutiner och lagstiftning

Kvalifikationer
- Akademisk utbildning med inriktning på beteendevetenskap, socionomutbildning, pedagogik, sociologi, samhällsvetenskap eller motsvarande erfarenhet och kunskap som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.
- Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta inom området nyanlända ungdomar eller ungdomsfrågor som rör psykosocial problematik eller psykisk ohälsa.
- Det är meriterande om du har erfarenhet eller utbildning inom MI och Supported Employment.
- Du som söker ska ha lätt för att skapa kontakt och förtroende med unga vuxna samt kunna ta initiativ till att lösa problem som uppstår.
- Du är duktigt på att knyta kontakter och skapa strukturer med arbetsgivare inom näringslivet men också med offentliga och ideella aktörer.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet där flexibilitet och samarbetsförmåga är av särskilt stor betydelse.

Övrigt
Tjänsterna i fråga är vikariat på 12 månader utifrån interna tjänstledigheter.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.På arbetsmarknadsförvaltningen så arbetar vi för att det ska vara lätt att utvecklas genom att byta enhet och arbetsplats. Det innebär att din anställning är i hela förvaltningen och att du kan komma att få nya uppdrag inom andra verksamheter där din kompetens behövs bäst.

Ansök nu

Nyfiken och engagerad barnskötare till Engelbrekt-Gärdet förskolor

Barnskötare
Läs mer Jun 8
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Engelbrekt-Gärdets förskolor
Välkommen till Engelbrekt-Gärdets förskolor.

Vi är ett kommunalt förskoleområde som omfattar elva förskolor. Geografiskt ligger förskolorna från Ruddammen ut på Gärdet. Enhetens samtliga förskolor har nära till såväl grönområden som stadens utbud. Vi har ett gemensamt tema som alla arbetar med på olika sätt: "Leken ger språket vingar". Vi söker nu en nyfiken och engagerad barnskötare som tillsammans med barn och kollegor vill fördjupa arbetet. Förskolorna bedriver en verksamhet som präglas av utforskande och kreativitet med fokus på lek och lärande.

Uppdraget
Som barnskötare bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt förskolans läroplan och verksamhetsmål. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

Personliga egenskaper
Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt barnfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela förskolan och enheten. Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Kvalifikationer
- Gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

Meriterande:

- Östermalm är förvaltningsområde för finska därav är det meriterande med kunskaper i de nationella minoritetsspråken finska, meänkieli och samiska.
- Erfarenhet av att arbeta som barnskötare och vana att dokumentera.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vad erbjuder vi dig?
Östermalms stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt ledarskap är grunden för att ge stockholmarna den bästa verksamheten.

Som medarbetare hos oss kan du få arbeta med spännande och varierande uppdrag, utvecklas samt stanna ett helt yrkesliv. Vi vill att du utvecklas och vi med dig. Läs mer om hur det är att vara en del av https://jobba.stockholm/att-jobba-har/Läs gärna mer om våra https://jobba.stockholm/formaner/.

Norra innerstaden
Från och med den 1 juli bildar Norrmalm och Östermalm Norra innerstadens stadsdelsområde.  Här kommer cirka 2 500 medarbetare att arbeta för att ge närmare 155 000 invånare de bästa verksamheterna inom bland annat förskola, socialtjänst, äldreomsorg och stadsutveckling.

Norra innerstadens stadsdelsförvaltning välkomnar dig som vill bidra till samhällsnytta i en växande stadsdel.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Hässelby Villastads skola söker två elevassistenter med kunskap om NPF

Elevassistent
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Hässelby Villastads skola är en F-9 skola med ca 120 anställda och 950 elever.

Vi är en stabil skola i ständig utveckling. Vi står för trygga och motiverade elever med fokus på struktur och alla människors lika värde. På skolan är vi organiserade i årskursvisa arbetslag samt elevhälsan som är ett eget arbetslag. Mentorskapet och ett relationsskapande arbetssätt är ledord på skolan som utvecklas hela tiden. Skolan är belägen i ett villaområde med Mälaren och olika grönområden i närheten. Skolan har generösa faciliteter med t. ex. en stor idrottshall och en utomhusarena att tillgå.

Arbetsbeskrivning

Hässelby Villastads skola söker nu två elevassistenter med stor erfarenhet och kunskap om elever med NPF-diagnoser. Du arbetar tillsammans med kollegor i ett arbetslag och tillhör arbetslaget i lågstadiet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara stöd under hela skoldagen till eleven, inklusive arbete i fritidshemmet efter skoldagens slut. Du kommer att arbeta nära eleven och vi ser att du är en person med stort tålamod som arbetar lågaffektivt. Det är viktigt att kunna skapa en trygg miljö kring eleven för att ge så goda förutsättningar som möjligt för elevens skolsituation. Hela skoldagen innefattar lektionstid, raster och fritidstid. Även enskild undervisning förekommer varför du ska vara trygg i att anpassa och förmedla kunskap utifrån lärares planeringar. Du kommer sköta kontakten mellan hem och skola och vara delaktig tillsammans med mentor vid möten och utvecklingssamtal. Samarbete med övriga pedagoger och fritidspersonal i skolan ingår likaså i dina arbetsuppgifter.

Egenskaper som är viktiga hos vår nya medarbetare är att du är positiv, flexibel och har en lösningsfokuserad inställning. Vi vill att du är trygg i dig själv och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt har ett gott bemötande mot såväl elever som kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Du har gymnasieutbildning.
Du har goda ämneskunskaper i framför allt matematik och svenska.
Du har tidigare erfarenhet av arbete med barn i skolans yngre åldrar.
Du har dokumenterad och relevant kompetens för uppdraget.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Erfaren administratör med känsla för kommunikation Utbildningsförvaltningen

Administrativ assistent
Läs mer Jun 8
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största förvaltning med runt 16 000 anställda.

Förvaltningen ansvarar bland annat för drift och utveckling av kommunens drygt 140 grundskolor och omkring 30 gymnasieskolor samt hanterar stadsövergripande frågor inom förskolan i samverkan med stadsdelsnämnderna.

Beskrivning av enheten för arkiv, registratur och förvaltningsservice (ARF)

Enheten för arkiv, registratur och förvaltningsservice (ARF) ingår i avdelningen för personal och kompetensförsörjning. ARF är en stöd- och specialistfunktion till förvaltningen och skolorna. Vi arbetar för en modern, rättssäker och effektiv informationshantering och en god offentlighetsstruktur. Enheten håller bland annat utbildningar i diarieföring för förvaltningens medarbetare. Här arbetar bland annat sex registratorer, en jurist och en samordnare för registraturet och sex arkivarier. Vi sitter centralt i lokaler på Hantverkargatan, Kungsholmen.

Vi söker nu en erfaren administratör som även kan verka som vår kommunikatör.   

Tjänsten som administratör och kommunikatör

I rollen som administratör ger du stöd i ARF-enhetens arbete med vårt ärende- och dokumenthanteringssystem eDok och informationshantering.

Kommunikationen är ett av våra viktigaste verktyg i arbetet med att stötta och hjälpa våra 170 skolor i arbetet med eDok och informationshantering. Arbetet med informationshantering; registrering och arkivering av allmänna handlingar är en liten del av allt det som skolorna ska hantera, därför är det av största vikt att vi gör informationen tillgänglig och lätt att förstå. I detta arbete är du en nyckelperson och driver arbetet framåt som ansvarig för kommunikationen.

Vidare hanterar du information, författar skrivelser och kommunicerar med allmänheten på ett juridiskt korrekt sätt. Du ger service till handläggare, allmänhet, andra myndigheter och externa intressenter. Du stödjer arbetet med utlämnande av allmänna handlingar och vid behov hjälper du till med inkomna handlingar i form av extern post och funktionsbrevlådan.

Du är dessutom ansvarig för vårt kontaktnätverk och administrationen kring utbildningarna. Du uppdaterar och utvecklar vår största kommunikationskanal som är uppbyggd i en SharePoint i Office 365. Du bygger e-learnings om eDok och utvecklar kontinuerligt stödmaterialet tillsammans övriga medarbetare i förvaltningen av eDok.

Din kompetens och erfarenhet

För denna tjänst krävs att du har

- flerårig och aktuell erfarenhet av arbete som administratör inom offentlig verksamhet
- kunskap om offentlighet och sekretess samt de lagar och förordningar som styr informationshantering i offentlig verksamhet
- minst ett års erfarenhet av att ha arbetet med strategisk kommunikation
- hög digital mognad där du aktivt har arbetat i olika digitala system och i Officepaketets olika program
- mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av

- arbete i Office 365 och utveckling av samarbetsytor
- att arbeta med frågor som rör registratur, arkiv- eller informationshantering
- dokumenthanteringssystemet Platina (eDok)
- arbete i utvecklingsprojekt.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och följande kompetenser: I rollen som administratör och kommunikatör är det viktigt att du är en självgående, noggrann och metodisk person som självständigt kan arbeta med och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är en kommunikativ person som både uppskattar och har förmåga att samarbeta med och hantera olika typer av människor. I rollen ingår att vara ett stöd för verksamheterna. Det är därmed viktigt att du har en hög serviceförmåga och tycker om att arbeta i en miljö där behoven varierar över tid och ibland kräver snabba svar. Vidare är du initiativtagande och nyfiken samt kan hantera många olika uppgifter samtidigt.

Det viktigt att du har en pedagogisk insikt. Du har förmåga att utbilda andra samt är tydlig och trygg med att förmedla vilka riktlinjer som gäller kring informationshantering. Slutligen har du god förmåga att göra korrekta avvägningar med avseende till verksamhetens bästa samt har en hög integritet och en professionell hållning till ditt uppdrag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Din ansökan

Just nu pågår ett pilotprojekt i Stockholms stad där vi provar att rekrytera utan att du som kandidat skickar in ditt personliga brev. Detta genomförs på ett antal utvalda rekryteringar. Vid bedömningen av din ansökan för denna roll kommer vi endast att utgå ifrån ditt CV och ett antal frågor du får besvara i samband med din ansökan. Vi önskar att du svarar konkret och tydligt på frågorna, och att det finns en tydlig koppling mellan dina svar och ditt CV.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Speciallärare till nystartad regional särskild undervisningsgrupp

Speciallärare
Läs mer Jun 2
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Vi söker dig som vill vara med och starta upp en stadsdelsgemensam särskild undervisningsgrupp i Hässelby- Vällingby för elever i åk 4-6.

Arbetsplatsbeskrivning
Inför nästa läsår satsar Vällingbyskolan på att förstärka elevhälsoarbetet. Det gör vi bland annat genom fler speciallärare, heltidsmentorer, två kuratorer och utökning av skolsköterska.
Vällingbyskolan är en trevlig F-9 skola med grundsärskola (anpassad grundskola) som ligger nära Vällingbys centrum och fina grönområden. Sammanlagt finns ca 860 elever och 145 medarbetare. Till hösten kommer vi även att starta upp en stadsdelsgemensam särskild undervisningsgrupp.
På Vällingbyskolan finns det engagerad och erfaren personal som strävar efter att göra bästa möjliga skola för sina elever. Under de närmaste åren kommer vi tillsammans arbeta med att utveckla verksamheten med elevers lärande och undervisningskvalitet i fokus.
Skolledningen består av rektor, fyra biträdande rektorer samt en administrativ chef. Vällingbyskolans elevhälsoteam består av rektor, biträdande rektorer, specialpedagoger, skolsköterskor, psykolog, studie- och yrkesvägledare samt två kuratorer. Vi har en specialpedagog på varje stadie samt även speciallärare

Arbetsbeskrivning
Under höstterminen 2023 kommer vi starta upp en stadsdelsgemensam särskild undervisningsgrupp (RSU) i Hässelby- Vällingby för elever med omfattande behov av särskilt stöd. Verksamheten kommer att bedrivas i lokaler vid Vällingbyskolan och det är rektor på Vällingbyskolan som är närmaste chef för personalen och ansvarig för verksamheten. 

Du kommer att arbeta tillsammans med lärare och resursperson. I rollen som speciallärare ska
du bidra till att elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling. Detta för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Du skapar en trygg lärandemiljö för eleverna och är lyhörd och möter eleverna utifrån deras förutsättningar. I ditt arbete förväntas du bland annat föreslå insatser och anpassningar för elever i behov av detta och medverka i upprättandet av utredningar och åtgärdsprogram samt uppföljning och utvärdering av dessa.  Som speciallärare arbetar du också praktiskt med att ge elever stödinsatser och undervisa individuellt och i grupp. Du kan vid sidan av detta ha en konsulterande och handledande roll gentemot kollegor. 

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med vidareutbildning till speciallärare/ specialpedagog.

Vi söker dig som:
- har erfarenhet och kunskap inom neuropsykiatriska funktionsvariationer och språkstörning
- har erfarenhet av att arbeta i en särskild undervisningsgrupp
- har god förmåga att kommunicera både i tal och skrift
- har god kunskap om pedagogiska arbetsmetoder som kan anpassas efter elever med särskilda behov

Som person ser vi att du:
- är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter
- är en trygg och stabil person som lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt
- är social och skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare, kollegor och andra samarbetspartners.
- har en god struktur och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen till oss!

Övrigt

Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Socialpedagog till Kvarnbackaskolan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Kvarnbackaskolan är en kommunal skola som ligger i norra Stockholm nära Kista centrum.

Vi har goda resultat med välfungerande rutiner och strukturer. I skolan går det ca. 310 härliga och unika elever, var och en med sina egna erfarenheter, förkunskaper och förutsättningar. Vi har elever från förskoleklass till årskurs 6 samt grundsärskola åk F–6. Skolan har fritidshemsverksamhet för elever i de yngre åldrarna, samt en öppen fritidsverksamhet för de äldre barnen. Elevunderlaget består av barn från närområdet i Kista och Husby.
Vi arbetar språkutvecklande i hela skolan utifrån ett genrepedagogiskt förhållningssätt som genomsyrar all undervisning. Vi värderar trygghet, trivsel och lärande högt där alla känner sig sedda och inkluderade.  Därför har all personal utbildats i positivt beteendestöd i skolan (PBS), med målsättningen att öka trivsel och skolmotivation för alla på skolan. Vi arbetar inkluderande med våra elever och flera av våra elever i grundsärskolan är inkluderade i grundskolans klasser. Personalen på Kvarnbackaskolan har hög kompetens och ett stort engagemang för våra elever. Det är en god stämning bland personalen och den präglas av ett stort kollegialt engagemang.

Arbetsuppgifter
Kvarnbackaskolan söker en socialpedagog till åk 3-6 som har god vana av att möta barn och unga och skapa trygga relationer. 
Du har en socialpedagogutbildning på folkhögskole- eller högskolenivå.
Vi förväntar oss att du är trygg i din ledarroll, att du arbetar med lågaffektiva metoder och bidrar till en social situation där elevernas välmående står i centrum. Vi förutsätter att du kan och vill samarbeta med både elever, kollegor och vårdnadshavare. Det är också viktigt att du deltar aktivt i arbetslagets arbete kring eleverna och med andra gemensamma uppgifter, samt att du är villig att tillföra arbetslaget dina erfarenheter och din kompetens. Du ansvarar, tillsammans med arbetslaget och elevhälsoteamet, för främjande och förebyggande arbete gällande elevernas mående och deras sociala utveckling i årskurserna 3-6. Du är ett stöd för personalen i deras förebyggande arbete att forma eleverna till trygga och sociala individer både enskilt och i grupp. Raster är en arena där elever lär sig sociala koder och där finner vi också ditt engagemang. Du kommer samverka med mycket kunniga och erfarna kollegor i detta spännande uppdrag. Du har en god kommunikationsförmåga och kan obehindrat kommunicera i svenska i såväl tal som skrift. För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning. Kvalifikationer
Utbildning:  Du har en socialpedagogutbildning på folkhögskole- eller högskolenivå.

Meriterande: Dokumenterad erfarenhet från likande uppdrag. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Modersmålslärare i danska, deltid/heltid

Modersmålslärare i grundskolan
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

- Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov
- Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas
- Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande
- Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen

Arbetsplatsbeskrivning

Språkcentrum är en enhet inom avdelningen för stöd kring lärande och elevhälsa. Språkcentrum erbjuder modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmålet i ett 70-tal olika språk för elever i Stockholms kommunala skolor. Vi har idag ca 480 medarbetare.

Språkcentrums verksamhet syftar till att upprätthålla och utveckla barns och ungdomars flerspråkighet samt bidra till ökad måluppfyllelse för elever med annat modersmål än svenska. Som lärare på Språkcentrum är du ambulerande och tjänstgör på flera skolor i kommunen.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmålet för elever i Stockholms skolor. Undervisningen är i huvudsak i grundskolans årskurs F-9 men det är önskvärt att kunna undervisa även på gymnasiet. Du samarbetar med kollegor och har undervisningsuppdrag på flera skolor.

Kvalifikationer

Vi ser modersmålsundervisning och studiehandledning som en mycket viktig del i elevens språkutveckling och måluppfyllelse. Språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen är därför högt prioriterat. Vi förväntar oss att du har en helhetssyn på elevernas lärande och är nyfiken på att utveckla din profession hos oss. Du har:

- aktuellt undervisningsspråk som modersmål
- goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
- god datorvana
- företrädesvis svensk lärarlegitimation

Starkt meriterande med

- erfarenhet av modersmålsundervisning
- tidigare anställning inom Språkcentrum i Stockholm

Övrigt

Vid anställning kommer utdrag ur belastningsregistret att behöva uppvisas.
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, motivation och engagemang för tjänsten.
Endast behörig lärare kan erhålla tillsvidareanställning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att behov kvarstår. Anställningen kan komma att tas i anspråk vid eventuell övertalighet.

När du gör din ansökan kommer du att få besvara ett antal urvalsfrågor som ligger till grund för vårt fortsatta urvalsarbete. Det är av stor vikt att du svarar ärligt och konkret på frågorna.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Gymnasielärare i SVE/SH/JOU sökes till S:t Eriks gymnasium, tillsv/heltid

Lärare i gymnasiet
Läs mer Jun 8
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
S:t Eriks gymnasium är en stor gymnasieskola som ligger på Kungsholmen i Stockholms innerstad.

Här finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum.

Skolan har en mångfald av utbildningar, aktiviteter, nationaliteter och språk vilket gör den till en rolig och stimulerande arbetsplats för både elever och personal.

Vi förbereder för högskola genom estetiska programmets bild och formgivning, animation, film och regi, instrument eller sång, musikproduktion, musikal och teater, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammets medier, information och kommunikation samt samhällsvetenskap. Vi har även vuxenutbildning, introduktionsprogram samt Riksgymnasiet för rörelsehindrade (RGRH). Vi utbildar för yrken inom automation, elteknik och kommunikation, finsnickeri, florist blomsterdesign, frisör och textil design-skrädderi.

Vi är HBTQI-certifierade!

Välkommen att läsa mer om vår skola på: https://steriksgymnasium.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är gymnasielärare i svenska och samhällskunskap.

- Du är en skicklig pedagog och förstår betydelsen av rätt återkoppling för att eleven ska förstå sitt eget lärande.
- Du planerar, organiserar och prioriterar dina uppdrag på ett effektivt sätt.
- Som pedagog är du nyfiken på elevens lärande och provar gärna nya vägar och samarbeten.
- Du är noga med att skapa goda arbetsrelationer till elever och medarbetare.
- Du kommer ingå i ett arbetslag och vara mentor för en elevgrupp.
- Du förväntas ha god kommunikation med dina elever, deras vårdnadshavare och dina kollegor.
- I din kommunikation är du noga med bemötande och återkoppling.
- Du har erfarenhet av att undervisa elever med NPF.

Övrigt
Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalighet inom Stockholm stad.

Vi accepterar endast ansökningar inkomna via rekryteringssystemet.

Om du blir kallad till intervju, medtag ett utdrag ur belastningsregistret.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vikarierande lärare i fritidshem till Björnbodaskolan

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Björnboda- Sörgårdsskolan vill satsa på att utveckla vår fritidsverksamhet ytterligare med ambitionen att ha den bästa verksamheten för varje elev.

Det vill vi göra genom att öka antalet lärare i fritidshem så att fler elever får tillgång till kvalitativ pedagogisk verksamhet på våra fritidshem.
Därför söker Björnboda- Sörgårdsskolan en vikarierande lärare i fritidshem som tillsammans med kollegor vill vara med och driva vår fritidsverksamhet framåt.

Björnboda-Sörgårdsskolans verksamhet omfattar förskoleklass och grundskola 1-6 för ca 560 elever och 100 engagerade medarbetare. Björnbodaskolan har verksamhet för åk F-3 och Sörgårdsskolan för åk F-6.

Skolorna ligger i villa- och radhusområdena Vinsta och Kälvesta med närhet till natur och parker. Det finns goda kommunikationer med buss som ansluter till både tunnelbana (Vällingby) och pendeltåg (Spånga).

Arbetsbeskrivning
Du ingår i ett arbetslag med flera professioner som arbetar tätt tillsammans för att alla elever ska nå sin fulla potential både vad gäller kunskaper och sociala förmågor.
Du har med dig en vilja och drivkraft att tillsammans med andra bidra till utvecklingen mot en skola och fritidshem som kompletterar varandra utifrån elevens hela skoldag.
Du ingår i skolans utvecklingsgrupp för fritidshem. Gruppen leds av biträdande rektor och ansvarar för skolans utveckling av fritidshemmets verksamhet och uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

* är legitimerad lärare i fritidshem eller får din legitimation inom kort (legitimation är ett krav för anställning)
* är en positiv, engagerad och kreativ person
* har god samarbets-och initiativförmåga
* har god kommunikationsförmåga
* har förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kolleger.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Då vi vill ha så bred kompetens som möjligt i vår organisation ser vi behov av fler med behörighet inom ämnet musik.

 
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Elevassistent med diabeteskompetens

Elevassistent
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Den 10 januari 2023 öppnade vi äntligen portarna för våra elever i nybyggda Midsommarkransens grundskola på Bäckvägen 1 i hjärtat av Midsommarkransen.

I dagsläget är vi en F-5 skola med ca 500 elever, men i våra fantastiska och framför allt, unika lokaler, ryms hela 1000 elever. Till höstterminen 2023 går våra åk 5-elever upp till åk 6 och en helt ny åk 7 tas in och på sikt kommer skolan att vara 3-parallellig upp till åk 9. Till hösten 2023 startar vi också upp verksamhet inom anpassad grundskola.  

I takt med tillväxten behöver vi rekrytera ännu fler kompetenta och engagerade medarbetare. Vårt fokus ligger på kunskap och grunden för ett gott lärande är trygghet, förutsägbarhet och studiero vilket är ett ständigt pågående område att utveckla och förbättra. Vårt ledord är: En skola för alla!

På skolan finns redan en fantastisk personalstyrka med många engagerade lärare och fantastiska elever. Utöver undervisande personal finns skolsekreterare, kurator, skolsköterskor, speciallärare, specialpedagog, vaktmästare och bibliotekarie.

Våra arbetslag är organiserade i team med en arbetslagsledare. Skolledningen består av rektor, tre biträdande rektorer och en administrativ chef. Flera förstelärare kommer att tillsättas under höstterminen 2023.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent i den här tjänsten kommer du i första hand arbeta kring en elev med diabetes. Du kommer, tillsammans med övriga kollegor i arbetslaget, finnas till hands under elevens hela skoldag och fritidsverksamhetstid och ha det huvudsakliga ansvaret för elevens mående. Eleven behöver stöttning i att regelbundet kontrollera blodsocker, hjälpa till med medicinering och med kosthållning och uppmärksamma tecken på om elevens blodsocker inte är i balans. I ditt arbete kommer du ha en nära kontakt med vårdnadshavarna.
Förutom ditt huvudansvar för eleven utgör du även ett stöd för den pedagogiska verksamheten, såväl under skoltid som fritidshemstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet och vana av att arbeta som elevassistent åt elev med diabetes i skolan. Har du en utbildning som elevassistent, undersköterska, läst omvårdnadsprogrammet eller erfarenhet som bedöms likvärdig är det meriterande.

Vi söker dig som:

- har god förmåga att bygga relationer med elever och vårdnadshavare
- är trygg och stabil som person
- är lugn och metodisk
- är professionell och visar gott omdöme
- har hög arbetsmoral och är lojal ditt uppdrag

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Biståndshandläggare till vuxenenhet, socialpsykiatri

Socialsekreterare
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt ledarskap är grunden för att ge stockholmarna den bästa verksamheten. Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet.Arbetsplatsbeskrivning
Vuxenenheten ingår i avdelningen för individ- och familjestöd.

Enheten riktar sig till personer med funktionsnedsättningar, socialpsykiatriska behov samt beroendeproblematik. På enheten arbetar biståndshandläggare och socialsekreterare med myndighetsutövning. Enheten har även tillgång till Case manager, boendestödjare för personer med beroendeproblematik samt en bosamordnare. Vi sitter på förvaltningens kontor i Björkhagen, beläget precis invid tunnelbanestationen.

Arbetsbeskrivning
Som biståndshandläggare har du ett viktigt och meningsfullt arbete framför dig, där du möter medborgare som ansöker om stöd- och hjälpinsatser för att fungera i sin vardag. Du utreder, bedömer och beslutar om insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) och enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Inom socialpsykiatrin i Skarpnäck handlägger vi förutom insatser för personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning även insatser för personer med högfungerande autism som omfattas av personkrets 1 enligt LSS.

Du behöver ha förmåga att självständigt kunna planera och följa upp ditt arbete samtidigt som tjänsten ställer höga krav på samarbetsförmåga med interna och externa kontakter.

Vi lägger tonvikt på en sammanhållen socialtjänst för brukarna där vår enhet integrerat all vuxenhandläggning för åldrarna 20-65. Vi sätter individens behov i centrum och lägger stor vikt vid att individen ska vara delaktig i handläggningsprocessen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen och tidigare erfarenhet av myndighetsutövning. Du bör även ha kunskaper om målgruppen och relevant lagstiftning (SoL och LSS).

Eftersom utredning och dokumentation är en viktig del i ditt arbete behöver du ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och i skrift. Särskilt meriterande är om du har arbetat i Stockholms stads verksamhetssystem, Paraplyet. Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och kan kommunicera på ett tydligt sätt.

Du är trygg i din roll, har god samarbetsförmåga och förmåga att sätta dig in en annan persons situation utan att ta över personens känslor. Ditt arbetssätt präglas av gott bemötande, omdöme och struktur. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och är uthållig i ditt arbete.

Övrigt
Vi erbjuder handledning.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Som månadsanställd har du möjlighet till semesterväxling, flextid, friskvårdstimme alternativt friskvårdspeng samt sommararbetstid.

Du erbjuds att förmånligt köpa träningskort till Stockholms stads simhallar gym och träningsanläggningar. Därutöver har du som anställd i Stockholms stad för närvarande rabatt på ett flertal andra gym och träningsanläggningar.

Läs mer om staden som arbetsgivare här: https://jobba.stockholm/formaner/

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Mellanstadielärare till Hägerstenshamnens skola - Vikariat läsåret 23/24

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.På Hägerstenshamnens skola ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential.

För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

- Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
- Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
- Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
- Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Hägerstenshamnens skola är en låg- och mellanstadieskola med ca 520 elever läsåret 2023/2024. Skolan finns på två adresser, Selmedalsringen 5 och Jakobsdalsvägen 17. Skolan ligger i ett naturskönt område vid Mälaren i Axelsberg. Skolan har fem arbetslag med uppdrag att bedriva meningsfull verksamhet under skol- och fritidshemstid. Att arbeta på Hägerstenshamnens skola innebär att man arbetar i en verksamhet för barn och ungdomar och därmed har ett verksamhetsfokus "det bästa för eleven". Du, liksom alla medarbetare, arbetar för DAG, delaktighet, ansvar och glädje.

Läs mer på https://hagerstenshamnensskola.stockholm.se/


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som med engagemang och kompetens vill ta dig an ett vikariat under nästa läsår 23/24 som klasslärare på mellanstadiet i åk 4. Du kommer att ingå i arbetslaget för mellanstadiet - Ön. Du ingår i ett arbetslag med tillhörande fritidsklubb. Du har erfarenhet av att arbeta på mellanstadiet och med kooperativt lärande som metod. Du är van att jobba kollegialt, har datorvana och nyfiken på att använda digitala resurser i undervisningen. Viktigt är att initialt prioritera relationer och att bygga grupp samt arbeta för allas trivsel och lyckanden - DAG!
 
Kvalifikationer

- Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att undervisa på mellanstadiet.
- Meriterande är om du tidigare har jobbat med kooperativt lärande.
- Du är bekant med och kan använda digitala verktyg.
- Genom ett tydligt, tryggt och relationellt ledarskap skapar du en lärmiljö där elever trivs, utvecklas och känner sig delaktiga.
- Du har en god kännedom om funktionsvariationer inom NPF och konstruktiva tankar om hur du möter elever med svårigheter.
- Du verkar för demokratiska värderingar och utgår från att alla elever är lika värda.
- Du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och arbetar kontinuerligt med urvalet.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vi söker enhetschef till Enheten för familjevård och familjerätt

Enhetschef inom socialtjänst
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad.

Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus.

Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. För att nå dit krävs ett nära ledarskap som kännetecknas av personlig mognad och tydlighet samt att du som medarbetare bidrar med ett aktivt medarbetarskap.Vi söker enhetschef till Enheten för familjevård och familjerätt.

Stockholms Stad, Hässelby-Vällingby SDF

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad.

Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus. Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet.

 

Hos oss får du ett omväxlande, utmanande och roligt jobb. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens socialtjänst.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Enheten för familjevård och familjerätt är en av fem enheter inom avdelningen för barn och unga. Inom avdelningen finns utöver den aktuella enhetens verksamhet förvaltningens övriga verksamheter som arbetar med socialtjänstens myndighetsutövande uppdrag kring barn och unga, förebyggande och behandlande verksamheter kring målgruppen och fritidsverksamheterna.

 

Enheten består av en familjevårdsgrupp och en familjerättsgrupp (familjerätt nordväst). Familjerätt Nordväst är en stadsdelsgemensam verksamhet tillsammans med Bromma stadsdelsförvaltning. Enhetschefen leder verksamheten tillsammans med tre biträdande enhetschefer och till stöd finns två administrativa assistenter och en mentor. Totalt har enheten 40 medarbetare.

 

Inom avdelningen barn och unga tror vi på individens inneboende potential och vårt arbete syftar till att möjliggöra för individer att frigöra sina egna resurser. Vi prioriterar samverkan och att tillsammans med andra aktörer göra skillnad för våra brukare. Ett annat fokusområde för avdelningen är att skapa förutsättningar för lärande och att våra medarbetare kan utvecklas i yrkesrollen.

 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp och bidrar strategiskt till avdelningens gemensamma uppdrag. Du leder och utvecklar arbetet inom enheten tillsammans med dina biträdande enhetschefer och era engagerade medarbetare. Du har huvudansvar för budget, arbetsmiljö- och personal men det är dina tre biträdande enhetschefer som har det operativa ansvaret, inklusive medarbetar- och lönesamtal. Tillsammans med biträdande enhetschefer leder du utvecklingen av enhetens arbete.

 

Som chef och ledare inom Stockholms stad förväntas du ta ansvar för din verksamhet samtidigt som du ser till helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du är drivande i utvecklingsarbete och främjar nytänkande och mångfald. Du arbetar aktivt med konstruktiv återkoppling och positiv förstärkning för att bidra till medarbetares utveckling och arbetsglädje.

Du rapporterar direkt till avdelningschefen och ingår tillsammans med övriga enhetschefer i avdelningens ledningsgrupp.

 

Erfarenhet och kompetens som vi söker hos dig:

- Socionomexamen.
- Aktuell chefs- och ledarerfarenhet med ansvar för budget, personal och verksamhet. Erfarenhet av att leda genom andra chefer är särskilt meriterande.
- Gedigen kunskap och erfarenhet av social barn- och ungdomsvård, i synnerhet inom enhetens verksamhetsområden.

 

Vi söker dig som är trygg, stabil och har förmåga att anpassa dig till situationen. Du har helhetssyn och är en mål- och resultatorienterad ledare som kommunicerar på ett tydligt sätt. För att lyckas i den här rollen är det också viktigt att du är utvecklingsinriktad och har god samarbetsförmåga.

 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Välkommen med din ansökan.

 

Övrigt

Urval sker löpande och arbetspsykologiska tester kan bli aktuella i den här rekryteringen. Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Lärare i Naturkunskap och annat ämne 80%

Lärare i gymnasiet
Läs mer Maj 31
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential.

För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

- Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
- Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
- Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
- Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning


Midsommarkransens Gymnasium öppnade 2012 och har i dagsläget 650 elever. Skolan har en tydlig idrottsprofil med elever som är elitsatsande i olika lagsporter, samt andra elever som vill kombinera sitt idrottande med studier. Skolan erbjuder Barn- och fritidsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet - Beteende och Ekonomiprogrammet, samt Introduktionsprogram och anpassad gymnasieskola.  Midsommarkransens gymnasium har ett brett upptagningsområde geografiskt och socioekonomiskt. Det är en av de få riktiga mötesplatserna i Stockholms gymnasieflora. 

Klimatet på skolan är lugnt och välkomnande och trivseln är hög bland såväl elever som personal.

De flesta som arbetar på skolan är lärare men här arbetar även vaktmästare, kurator, skolsköterska, specialpedagog, SYV, administrativ personal, skolbibliotekarie samt rektorer. 

Skolan har också egna kockar och kökspersonal
som varje dag lagar vår goda mat. Skolan har också ett eget café. Vi jobbar alla tillsammans för att ge eleverna de bästa förutsättningarna i deras livslånga lärande.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en lärare i naturkunskap gärna i kombination med annat ämne. 
Arbetet sker i arbetslag och det ingår också ämnesutveckling samt mentorskap. 
Tjänsten är tillsvidare och omfattar 80%


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare, behörig för undervisning i Naturkunskap.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Musiklärare till Sjöängsskolan

Musikpedagog/Musiklärare
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential.

För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

- Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
- Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
- Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
- Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Sjöängsskolan är en F-9 skola belägen i Örby slottspark i Älvsjö. Skolan nås enkelt kommunalt, antingen via Gullmarsplan (ett fåtal minuter med buss) eller från Älvsjö station (ca 10 min promenad eller 5 min med buss). På gatorna utanför skolan är det fri parkering.

Skolan har tre paralleller från förskoleklass upp till åk 9. På skolan går drygt 800 elever.

Sjöängsskolan präglas av en kompetent personalgrupp. Vi har en låg personalomsättning, de flesta trivs och stannar länge. Relationen mellan kollegor och mellan pedagoger och elever är goda, vilket är en framgångsfaktor. Vi strävar efter en kultur där vi delar med oss av både goda och dåliga exempel för att tillsammans lära oss att bli bättre. 

Elevernas resultat och utveckling står alltid i fokus i vårt arbete. Det centrala för oss på Sjöängsskolan är att alla elever ska lyckas och att vårt jobb är att hjälpa dem att göra så. 

Arbetsbeskrivning

Sjöängsskolan har en lång tradition av en engagerande och uppskattad musikundervisning. Många elever har genom åren getts stora möjligheter att utveckla sina musikaliska förmågor, både inom ramen för den ordinarie undervisningen och i skolorkester, kör och den årliga uppsättningar av musikal. Du kommer att samarbeta med en musiklärarkollega och en musiklärarassistent och ibland också med andra musikintresserade kollegor på skolan. Din undervisning i musik är förlagd till klasserna i låg- och mellanstadiet. I årskurs 6 samplanerar du med din kollega då vi jobbar med halvklasser i den årskursen. I arbetet ingår också planering och genomförande av lucia, musik vid avslutningar samt den årliga musikalen med undervisning både för orkester, kör och drama.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i musik och har gått minst 4 år på musikhögskola. Vi vill att du behärskar olika instrument, gärna orkesterinstrument, eftersom vi sätter en ära i att ha en skolorkester som du kan skriva arrangemang till. Du kan också leda orkester samt kör och drama i grupp. Du har kunskap om ljud- och ljusteknik. Det är meriterande om du själv är musikaliskt verksam och inte tvekar för att delta i ett lärarband.

Vi vill att du är en engagerad och kunnig lärare med ett gott ledarskap i klassrummet. Du har struktur i undervisningen och förmåga att anpassa den efter elevernas behov. Det är meriterande om du har en vana att undervisa elever på både låg- och mellanstadiet och har goda kunskaper av undervisning av elever med NPF.

Det är viktigt att du är duktig på att skapa goda relationer, både till kollegor och elever. Vi har alltid fokus på elevernas kunskaper och utveckling. Det är således viktigt att du ständigt utvärderar din undervisning för att säkerställa alla elevers lärande. Elevernas lust att lära och trivseln i skolan är avgörande och vi ser därför att du som person är positiv och trygg och att du är kreativ i dina val av arbetssätt i undervisningen.

Det som du i din tur möter på Sjöängsskolan är professionella kollegor i musikundervisningen, ett musikhus som är väl utrustat för musicerande och undervisning samt goda förutsättningar för att bedriva en undervisning av hög kvalitet.


Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Engagerad F-3 lärare med specialpedagogiskt tänk till Björnbodaskolan

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3
Läs mer Jun 5
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential.

För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

- Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
- Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
- Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
- Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Björnbodaskolan, vår trivsamma F-3 skola belägen i villa- och radhusområden i Kälvesta och Vinsta med närhet till natur och gröna parker. 

Björnboda- och Sörgårdsskolan bildar tillsammans ett rektorsområde som leds av rektor och ledningsgrupp bestående av biträdande rektorer samt administrativ chef.  I skolans kunniga och professionella elevhälsoteam ingår rektor och biträdande rektorer samt kurator, skolsköterska, specialpedagoger, speciallärare och skolpsykolog.

Björnbodaskolan har engagerad personal där kooperativt lärande, formativ undervisning, digitalisering och fokus på elevens hela skoldag är prioriterade områden. Vår vision är att vara en bra skola för alla. För oss betyder det att vi har positiva förväntningar på eleverna, varandra och oss själva. Vårt inkluderande förhållningssätt och goda bemötande, där alla ska känna delaktighet, genomsyrar vår verksamhet. För att arbeta för vår vision sätter vi dialogen, kollegialt lärande och elevhälsa i fokus.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kvalificerad F-3 lärare, som är väl förtrogen med skolans styrdokument. Du planerar, organiserar och anpassar din undervisning efter elevernas behov och förutsättningar. Du har lätt för att skapa goda relationer och uppskattar att samarbeta med dina kollegor. Skolans utvecklingsarbete sätter fokus på kooperativt lärande, formativ undervisning och digitalisering. 

Du är en tydlig ledare som tillför kunnighet, entusiasm och energi.  
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som är en engagerad pedagog med lärarlegitimation eller godkänt examensbevis i avvaktan på lärarlegitimation. 

- Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet
- Du bedriver en tydlig och strukturerad undervisning.
- Du skapar goda relationer och är alltid professionell i möten med elever, vårdnadshavare och medarbetare.
- Du är en tydlig ledare som ska vilja bidra med att utveckla verksamheten och skapa en positiv lärandemiljö med elevens perspektiv i fokus.
- Du skapar möjligheter för alla elever att delta utifrån sina förutsättningar.
- God samarbets-och initiativförmåga är egenskaper som vi värdesätter högt.
- Erfarenhet av att arbeta med ett språkutvecklande arbetssätt, IKT och NPF är meriterande
- Du är en trygg person. 

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Engagerad lärare i SO och engelska sökes till Vinsta grundskola västra

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Jun 5
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vinsta grundskola består av två enheter, Östra och Västra och ligger i Vällingby i västra Stockholm.

Skolan är en kommunal F-9 skola med ca 1100 elever fördelade med årskurserna F-5 på Östra och 4-9 på Västra. Vi är organisatoriskt indelade i stadier vilka leds av biträdande rektorer. Skolan har hälsa och digitalisering som två fokusområden sedan några år tillbaka. Dessa är under ständig utveckling för att på bästa sätt bidra till en ökad måluppfyllelse. Är du en person som är strukturerad, relationsfokuserad och älskar ditt jobb, då är du helt rätt person för oss och vi för dig! Vinsta grundskola är lätt att ta sig till både med bil och kollektivt och ligger nära flera stora grönområden.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som har ett tydligt pedagogiskt ledarskap. Genom ditt pedagogiska ledarskap vill vi att du skapar goda relationer med elever, personal och föräldrar.
Tjänsten innebär undervisning i årskurs 5 och 6, vi söker dig som är behörig i SO, Sv/SVA och engelska.

I uppdraget ingår även mentorskap

Kvalifikationer
Lärarexamen med lärarlegitimation i engelska och SO för årskurs 4-6
Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Skolsköterska till Anna Whitlocks gymnasium

Skolsköterska
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Skolsköterska, tillsvidaretjänst heltid, Anna Whitlocks gymnasium, Stockholms stad
Anna Whitlocks gymnasium är stadens största gymnasieskola med ca 2200 elever fullt utbyggd.

Vi erbjuder de högskoleförberedande programmen ES, EK, NA, SA och TE, med elva olika inriktningar/profiler, varav två, Design och Life Science som finns för NA och SA. Från och med hösten 2020 erbjuder vi också Individuellt alternativ – specialpedagogisk profil inom AST.
Våra lokaler ligger på Hantverkargatan 29, nära stadshuset. Skolan startade i augusti 2018 med ca 700 elever i årskurs 1 och har nu 2200 elever i åk 1 till 3.
Vår tids stora frågor, som de uttrycks i de globala målen, genomsyrar verksamheten. Vi är en skola med fokus på utbildning för hållbar utveckling.
För att kunna arbeta mot skolans vision organiseras undervisning och lärande i programöverskridande undervisningsteam. Elevernas arbetsvecka består av längre sammanhållna arbetspass som möjliggör andra arbetssätt och minskar splittringen av tid och innehåll för elever och lärare.
Skolan organiseras i programöverskridande undervisningsteam som leds av karriärlärare. Elevhälsan utgör också ett team som leds av en utvecklingsledare som även är medlem i elevhälsan. Varje medlem av elevhälsoteamet ingår även i varsitt undervisningsteam.
Läs mer om skolan här: http://annawhitlocksgymnasium.stockholm.se
Arbetsbeskrivning
Tillsammans med skolledning och lärare utvecklar elevhälsoteamet rutiner och arbetssätt för elevhälsan på Anna Whitlocks gymnasium. Elevhälsoteamet består av idag av skolläkarresurs, 3 skolsköterskor, 3 kuratorer, 4 specialpedagoger och 3 studie- och yrkesvägledare.

Som skolsköterska arbetar du med både hälsoövervakande och hälsofrämjande insatser – och med såväl fysisk som psykisk hälsa och du utför elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar. Tillsammans med skolläkaren, de andra skolsköterskorna och i samråd med skolledningen ansvarar du för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan. Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal, samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

Arbetet ska vara förebyggande och hälsofrämjande på individ, grupp- och organisationsnivå och ska stödja elevernas utveckling mot målen. I det förebyggande och hälsofrämjande arbetet ingår att informera, föreläsa och leda relevant utbildning.Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom Hälso –och sjukvård för barn och ungdom 60 hp. Distriktssköterska 75 hp. eller Skolsköterskeprogrammet Högskolan i Skövde 60 hp. Folkhälsovetenskaplig kompetens är meriterande. Stockholm stads skolsköterskor journalför i Prorenata och bör kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler.
Du har ett stort intresse av att bygga upp en ny verksamhet med allt vad det innebär av flexibilitet, uthållighet och kreativitet. Som person är du stabil, uthållig, har hög integritet och en personlig mognad. Du ska ha initiativförmåga och ett tydligt engagemang för arbete med barn och ungdomar samt vara saklig och pedagogisk. Du ska uttrycka dig väl i tal och skrift och ha god samverkans - och organisationsförmåga.

Då arbetet bygger på teamarbete är det viktigt att du har lätt att samarbeta och tycker om att arbeta i team.

För att lyckas i rollen som skolsköterska ska du vara professionell, flexibel och relationsskapande. Du har ett respektfullt och empatiskt förhållningssätt vilket genomsyras av dialog och delaktighet i mötet med eleven och/eller vårdnadshavare. Du kan bevara elevens integritet och värdighet utifrån deras bakgrund. Du har ett gott omdöme, är noggrann och har god samarbetsförmåga. Därutöver ställer rollen krav på en förmåga att vara självständig och strukturerad i ditt arbetssätt för att lyckas planera på kort och långt sikt.Övrigt

Vi kommer läsa ansökningar och börja intervjua under annonstiden, så du är varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

För att vara komplett ska din ansökan innehålla
• CV
• Personligt brev
• Andra betyg och handlingar som styrker ditt CV

Om du blir inbjuden till intervju och därefter erbjuden anställning, behöver du visa upp ett aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister.

Vid eventuell övertalighet inom utbildningsförvaltningen kan tjänsterna komma att tas i anspråk.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Skolsköterska till Karlbergs skola 30-40%

Skolsköterska
Läs mer Jun 8
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Karlbergs skola är en trivsam kommunal F-3 skola i Stockholm stad belägen på Norrmalm med cirka 220 elever och cirka 35 anställda.

Skolan har kommit långt när det gäller inkluderande undervisning, tillgänglig lärmiljö och tydliggöra pedagogik i skola och fritidshem. Elevhälsoteamet består av specialpedagog, kurator, biträdande rektor, rektor och skolsköterska samt skolläkare. Uppdraget som skolsköterska ryms inom 40%.

Arbetsbeskrivning
Som skolsköterska är du anställd direkt under rektor, som ansvarar för elevhälsoarbetet. Verksamhetschef och medicinskt ledningsansvarig på central förvaltning är ansvarig för elevhälsans medicinska insats (EMI) och är ett stöd för rektor och skolsköterska. Utföra elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande lagstiftning, stadens Kvalitetsprogram för elevhälsoarbete som inkluderar Ledningssystem för elevhälsans medicinska insatser och centrala Skolhälsans föreskrifter och riktlinjer.

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande, utveckling och hälsa. Tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvara för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan. Arbetet innefattar samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

Stockholm stads skolsköterskor journalför i PMO. Skolsköterskan ansvarar för att utföra elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar. Skolsköterskan ansvarar för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan samt planerar läkarbesöken med skolläkaren. Skolsköterskan har övergripande ansvar på skolan för uppföljning av frånvaro samt rapportering i ULF på Skolplattformen.

Skolsköterskan bidrar till ett salutogent förhållningssätt och arbetar tillsammans med skolans elevhälsoteam EHT. Genom sin roll bidrar du till att sprida elevhälsofrämjande arbetet på skolan. Genom din kompetens bidrar du till att utveckla arbetsmiljön för elever i behov. Elevhälsoarbetet omfattar samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan. Skolsköterskan delger övrig personal information kring främjande samt förebyggande insatser på skolan.

I uppdraget ingår att bidra med sin kompetens i EHT samt skapandet av bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande utifrån sin medicinska kompetens. Skolsköterskan arbetar med tillgänglighet, analyserar sina insatser och planerar för vidare arbete med utvecklingen av skolans elevhälsofrämjande processer.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med någon av nedanstående specialistsjuksköterskeutbildningar: Specialistsjuksköterskeprogrammet - Barn och ungdom 60 hp. Specialistsjuksköterskeprogrammet - Distriktssköterska 75 hp. Specialistsjuksköterskeprogrammet - Skolsköterskeprogrammet 60 hp, Folkhälsovetenskaplig kompetens är meriterande. Stockholm stads skolsköterskor journalför i PMO och bör kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler.

Du behöver kunna arbete självständighet och samtidigt ha en god samarbetsförmåga med övrig personal på skolan, elever samt vårdnadshavare. Du behöver vara strukturerad och ha en vilja att vara ute i verksamheten och lära känna våra elever. Du behöver arbeta främjande och förebyggande och att du har ett salutogent förhållningssätt. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Lärare mot fritidshem med undervisning i IDH Vikariat 100%

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Maj 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Karlbergs skola är en F-3 skola med idag ca 190 elever och 35 anställda.

Skolan är uppdelad på två olika adresser med kort promenad mellan dem. Alla barn och personal äter lunch i samma matsal, och lunchen är gratis om man äter med barnen. Fritids är helintegrerat i samma lokaler.

Skolgården är en allmän park och ett grönområde omgärdat av flerfamiljshus vilket ger en lugn och trygg miljö. Här finns en fotbollsplan, klätterställning, gungor, basketplan, diverse hagar och gräsytor. Vasaparken och Karlbergsparken ligger inom kort promenadavstånd, och Hagaparken är perfekt för dagsutflykter.

Den pedagogiska personalen är uppdelad i årskursarbetslag/fadderlag (två årskurser i samma byggnad) med ett antal lärare och fritidspersonal. Vi har tagit stora kliv i den digitala utvecklingen under de senaste åren. All personal har en egen digital enhet och arbetar i Office 365. Vi är en utvecklande och lärande organisation som delar kompetens och kunskap på våra möten, studiedagar m.m.

Arbetsbeskrivning
I tjänsten ingår undervisning i idrott och hälsa i årskurs 1-3 (totalt 6 grupper á 80 min) samt en timme specialidrott per vecka (åldersblandad), motsvarande cirka 50% av tjänsten. Det är en liten skola så du blir den enda idrottsläraren på skolan, därför krävs det att du är både självständig och stresstålig. Omdömen skrivs i skolplattformen och du ansvarar för att de elever som inte uppnår målen har en tydlig plan för att nå dem.

Som lärare mot fritidshem, cirka 50%, arbetar du främst i fritidsverksamheten. Du är med i planering, genomförande och utvärdering av fritidsverksamhetens olika delar utifrån fritidshemmets aktuella styrdokument och skolans utvecklingsområden. I ditt uppdrag förväntas du:
- bidra till processen kring utvecklingssamtal gällande idrotten
- delta i den organiserade rastverksamheten tillsammans med fritidspersonalen
- planera och samverka med lärarna gällande rörelse/IDH för att bidra till att eleven får en helhet där skola och fritids samverkar.
- ingå i ämnesövergripande projekt som är kopplade till ämnet idrott och hälsa

Kvalifikationer
Tjänsten vänder sig till dig som är legitimerad lärare mot fritidshem med behörighet att undervisa i idrott och hälsa som kan tänka dig att vikariera (semestertjänst) ett år.

Vi söker dig som är relationell, stabil, stresstålig, kreativ och trygg i ditt ledarskap som lärare. Du ska vara självständig men också visa stor samarbetsvilja, då det är en liten skola - och alla måste hjälpas åt. Vi ställer stor vikt vid dessa egenskaper vid rekryteringen.

Övrigt
Tjänsten kommer endast att tillsättas under förutsättning att inte annan med samma befattning inom  Stockholm Stad har företräde.

Den kommer att vara uppdelad så att du främst undervisar i idrott och hälsa dagtid och sedan på fritids på raster och eftermiddagar. Öppning och stängning kan förekomma. Det gör att du ibland kan vara den som öppnar 7.00 eller stänger 18.00.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vi söker nu en lärare i NO och TK

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Jun 7
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Beskrivning
Södermalmsskolan – en skola att räkna med!

Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare.

Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Södermalmsskolan är en kommunal grundskola och grundsärskola från förskoleklass upp till åk 9 vid Mariatorget på Södermalm. Skolan har ca 860 elever och 135 personal. Södermalmsskolan är en populär skola med elever och personal som trivs!

Läs gärna om Södermalmsskolan på www.sodermalmsskolan.stockholm.se

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa i NO och teknik i årskurs 6-9 samt vara mentor i åk 8. Du kommer att tillhöra ett årskursarbetslag och samverka med andra lärare samt elevhälsan kring eleverna.

Kvalifikationer
Du ska

- ha lärarlegitimation med behörighet att undervisa i NO-ämnen och teknik i årskurs 4-9
- ha höga förväntningar på dig själv, dina kollegor och dina elever
- ha god samarbetsförmåga
- alltid ha eleverna i fokus

Ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och flexibilitet är något vi värderar högt. Vi lägger dessutom stor vikt vid personliga egenskaper.

Att du använder IT som en naturlig del i undervisningen är en självklarhet. Alla våra klassrum är utrustade med SMART Boards och eleverna har tillgång till lärplattor.

 Villkor
Tjänsten utlyses under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för övertalig. Du ska vid eventuell anställning kunna uppvisa aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Boendestödjare. Sommarjobb i Farsta v. 26-32

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Jun 6
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Farsta stadsdelsområde växer och utvecklas, det byggs nya bostäder och förskolor. Området består av tio stadsdelar av skiftande karaktär med villaområden, tunnelbaneförorter och centrala Farsta med sin höghusbebyggelse. Det är nära till kommunikationer och till naturen samt Farsta centrum med butiker och restauranger. I Farsta bor cirka 60 000 invånare och inom Farsta stadsdelsförvaltning arbetar cirka 1 400 medarbetare.Arbetsplatsbeskrivning

På Boendestödet i Farsta arbetar vi för att människor med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa skall kunna leva ett så självständigt liv som möjligt med meningsfull sysselsättning, social samvaro och delaktighet i samhället utifrån sina egna förutsättningar.

Vi söker dig som är bra på att inkludera andra, tänker nytt och som med engagemang skapar en bättre vardag för våra brukare.

Arbetsbeskrivning

På det kommunala Boendestödet i Farsta behöver vi ytterligare förstärkning vecka 26-32! Så om du ännu inte funnit något bra sommarjobb, så passa på och sök nu!

Som boendestödjare arbetar du med att bidra till andra personers självständighet i sin vardag. Det kan ske i den enskilde brukarens hem, i sociala sammanhang och/eller med myndighetskontakter. Det finns olika anledningar till att de människor du kommer att arbeta med har valt att söka stöd i form boendestöd. Det kan bero på att personen har någon form av funktionsnedsättning som exempelvis neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, intellektuell funktionsnedsättning, psykisk ohälsa, förvärvade hjärnskador eller missbruksproblematik.

Kvalifikationer

För att arbeta som boendestödjare hos oss är det ett krav att du kan god svenska i tal och skrift. Om du sedan tidigare är van vid att arbeta självständigt ser vi det som ett stort plus.

Du som söker är duktig på att skapa och följa strukturer. Att arbeta självständigt är något du trivs med samtidigt som du har en god samarbetsförmåga då vi alltid arbetar tillsammans med våra brukare. Personerna du stöttar behöver vara delaktiga i utförande av stödet, därför är det viktigt att du är en respektfull, strukturerad och pedagogisk person. Det innebär också att du behöver vara empatisk och relationsskapande. Du har ett gott omdöme och ett genuint engagemang för brukarna och uppdraget. 

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom boendestöd, hemtjänst eller annat människovårdande arbete. Vi ser det även som meriterande om du har en färdig eller pågående utbildning inom pedagogik, som exempelvis beteendevetare, socialpedagog, psykolog, stödassistent, undersköterska, mentalskötare eller socionom.

Då arbetet till stor del utförs i den enskildes hem är det viktigt att du inte har allergier. Arbetet inkluderar att kunna förflytta sig till fots, med cykel och med kollektivtrafik.

Arbetet är ett sommarjobb. Vilka veckor det gäller blir en överenskommelse med dig som söker arbetet, men vi behöver framförallt förstärkning under veckorna 26-32. Arbetet är schemalagt på dagtid måndag till fredag (kl. 8.00-16.30). Om du kan arbeta en eller ett par kvällar i veckan är det en bonus, men det är inte ett krav.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och motivation.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu