Stockholms kommun jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Stockholms kommun i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Ekonomichef

Ekonomichef
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Beskrivning

Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden.

Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i stadsutvecklingsprojekt. Kontoret säkerställer projektens genomförbarhet ur ett ekonomiskt perspektiv.

Till exploateringskontorets ekonomiavdelning söker vi nu dig som vill leda avdelningen och arbeta som ekonomichef hos oss, där du får möjlighet att utveckla ekonomiprocesserna.

Ekonomiavdelningen har en central roll med uppdrag inom budget-, boksluts-, prognos -och redovisningsprocessen samt att säkerställa dessa processer. Avdelningen bistår även verksamheten med övrig ekonomisk kompetens såsom kalkyl - och investeringsfrågor. Utöver detta ansvarar avdelningen för övergripande ekonomisk analys, uppföljning och rapportering samt för principer och regelverk inom redovisning och moms.

Vår centrala ekonomifunktion består i dag av 13 engagerade medarbetare med olika ekonom-roller, där du i rollen som ekonomichef rapporterar till vår förvaltningschef och ingår i kontorets ledningsgrupp.

För år 2024 har exploateringskontoret en investeringsbudget på 5,2 miljarder kronor och en driftbudgetomslutning på 3,3 miljarder kronor.

Vad vi erbjuder

På exploateringskontoret erbjuder vi ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, på en trygg arbetsplats med stort fokus på utveckling. Arbetsglädje är viktigt och vi har ett stort fokus på utveckling, engagemang och professionalism. Hos oss arbetar du med drygt 300 kollegor som har ett stort engagemang, och som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad. Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning med kollektivavtal och ett förmånspaket med bland annat tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg, möjlighet att växla semesterdags-tillägg och flexibel arbetstid, där vi har en flexibel inställning till möjligheten att delvis arbeta hemifrån.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef har du helhetsansvar för kontorets ekonomiarbete - budget, bokslut, uppföljningar och internkontroll samt utgör ett stöd inom ekonomiområdet för verksamheten.

Ett särskilt uppdrag är att utveckla ekonomistyrning och investeringsredovisning tillsammans med avdelningens medarbetare. Du har även en stor roll i framtagande av verksamhetsberättelse, verksamhetsplan med flera styrdokument.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet inom kvalificerat ekonomiarbete och därigenom mycket goda kunskaper inom ekonomistyrning, redovisning, budget, uppföljning och aktuell lagstiftning.

Du som söker har relevant utbildning från högskola/ universitet.

I rollen ingår personalansvar för 13 medarbetare, så det är viktigt att du trivs i rollen som ledare och har minst några års erfarenhet av personalansvar.

Som ekonomichef har du god samarbetsförmåga och kan skapa engagemang och delaktighet bland dina medarbetare och kontorets chefer.

Vidare ser vi att du som söker har en mycket god kommunikativ förmåga på svenska, i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, och du får gärna ha erfarenhet från anläggningsredovisning.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetenser, då rollen ställer höga krav på din förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vi ser därför att du som söker är analytisk, strukturerad, tydlig och pedagogisk. Tjänsten ställer krav på personlig mognad och integritet.

Vidare ser vi att du har god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer, där du inte bara skapar förtroende i organisationen, utan även engagemang och delaktighet där du kan leda mot ett gemensamt mål. Du drivs av att utveckla och förbättra processer och rutiner, där du arbetar resultatorienterat och självständigt för att nå uppsatta mål.

Information om ansökan

Sista ansökningsdag är 2024.01.08. För frågor om rollen, vänligen kontakta Ellinor Dervinger, HR-chef. Rekryteringsprocessen omfattar intervjuer, arbetspsykologiska tester och referenstagning. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.På exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt.

För att läsa mer om Exploateringskontorets projekt, mm, följ oss gärna på LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/exploateringskontoret-stockholms-stad

Här kan du också läsa mer om våra projekt, https://vaxer.stockholmVi sitter centralt placerade vid Kungsbron nära Stockholms Central, på Fleminggatan 4.

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Vi eftersträvar en blandning när det gäller såväl ålder som kön och etnisk bakgrund.

Ansök nu

Nätverkstekniker

Nätverkstekniker
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Trafikkontoret ansvarar för att sköta om och utveckla Stockholms offentliga rum, så att de är trygga, attraktiva, framkomliga och hållbara. Uppdraget innefattar allt ifrån att ta hand om den befintliga stadsmiljön till att genomföra strategiska investeringsprojekt och planera för morgondagens växande storstad. För att klara vårt uppdrag är vi ca 450 kollegor, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets nyrenoverade lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en stad i framkant med hållbara transportlösningar och levande miljöer, både idag och i framtiden.Din arbetsplats

På IT-enheten är vi 17 medarbetare, alla med olika ansvarsområden men med ett och samma mål; att utveckla vår verksamhets effektivitet och tekniska nivå.

Vi arbetar med ny teknik och ser en konkret användning av den, vi bidrar till att bygga ett hållbart samhälle och en väl fungerande stad. För att lyckas krävs att vi fokuserar på samarbete och en vilja att lyckas tillsammans.

Trafikkontoret har en stark vision, väl definierade mål och en hög ambition för vad man vill åstadkomma. I detta ingår en offensiv satsning på IT.

Din roll


Som nätverkstekniker kommer du ansvara för trafikkontorets tekniska nätverk och dess olika komponenter i form av både hårdvara och mjukvara, samt för nätverkssäkerhet, inklusive brandväggar, intrångsskydd och skalskydd. I ansvaret ingår att hålla överenskomna SLA-nivåer genom att svara för operativ drift, övervakning och underhåll, samt den fortlöpande utvecklingen av nätverksmiljö och processer. Befattningen innebär ett ansvar för att identifiera möjligheter till kontinuerlig förbättring samt för kundnöjdhet hos nätverkets användare.

Som nätverkstekniker kommer du att ha kontakter internt med verksamheter som nyttjar nätverket, och externt med samarbetspartners och anlitade leverantörer. Du kommer att få möjlighet att delta i stadsövergripande samarbeten.

Arbetet är varierande där du ibland kommer att arbeta i fordonstrafikmiljö men också vara närvarande vid installationer och anslutning av nätverksutrustning och fiber i datarum och driftutrymmen, vilket innebär att du får möjlighet att bygga upp lokalkännedom om var noder, kopplingar och utrymmen finns. 

I arbetsuppgifterna får du bland annat arbeta med 

- Nätverksdrift, övervakning, felsökning och felavhjälpning
- Nätverkssäkerhet inklusive säkerhets patchning, installationer, konfigurationer, back-up, hantering av brandväggslösningar, klientskydd och andra typer av intrångsskydd
- Livscykelhantering för ingående utrustning och nätverkskomponenter samt driftutrymmen
- Dokumentation av nätverk, konfiguration, regelverk, rutiner och processer
- att hålla sig uppdaterad om vilka lagar, regler, processer, metoder och riktlinjer som gäller i staden med koppling till nätverk
- att stötta Objektledare i nätverksrelaterade aktiviteter

Din kompetens och erfarenhet

För att lyckas i tjänsten som nätverkstekniker, krävs det att du har

- Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
- Flerårig erfarenhet inom yrkesområdet nätverksteknik med inriktning på drift och nätverkskommunikation
- Erfarenhet och kunskap om nätverkssäkerhet, inklusive brandväggslösningar från PaloAlto och Fortinet
- Ciscokompetens, gärna certifierad inom t.ex. CCNA 
- Goda kunskaper om nätverksteknik och routing i nätverk, erfarenhet av t.ex. OSPF, IPSEC, VPN, VLAN

Meriterande om du även har kunskap inom 

- System för övervakning och dokumentation av datanätverk

Vi söker dig som är driven, lösningsorienterad och med god kommunikationsförmåga. Du är lyhörd och engagerad och skapar ett gott samarbetsklimat. Vidare är du en analytisk och strukturerad person med stor ansvarskänsla och har förmågan att agera problemlösande och  även har förmåga att arbeta mot uppsatta mål.

Vi erbjuder

En arbetsplats där vi hjälper och stöttar varandra i det vardagliga arbetet och värnar om den goda arbetsmiljön. Du ges möjlighet till personlig utveckling/kompetenspåfyllnad samt till delaktighet och inflytande på arbetsplatsen.

Arbetsplatsen är centralt belägen i Tekniska nämndhuset på Flemminggatan 4, eller ute på det projekt du arbetar med. Vi har flexibla arbetstider samt möjlighet till växling av semesterdagstillägg mot extra ledighet. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Vi erbjuder friskvårdsersättning, friskvårdstimme och möjlighet att delta i friskvårdsaktiviteter. 

Välkommen att växa i en växande stad - där din insats verkligen gör skillnad! 

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare: https://start.stockholm/om-stockholms-stad/sa-arbetar-staden/staden-som-arbetsgivare/

https://www.linkedin.com/company/stockholmsstad/life/ff736307-8e81-494f-8706-0af63ab5f42d/  och vårahttps://jobba.stockholm/formaner/

Övrigt

När du skickar in din ansökan får du svara på ett antal frågor som är avgörande för vårt fortsatta urvalsarbete för den här tjänsten. Vi önskar att du svarar så utförligt som möjligt på frågorna samt att det finns en tydlig koppling mellan dina svar och ditt CV. När vi bedömer din ansökan utgår vi från ditt CV och de frågor som du har besvarat. Endast CV, på svenska, önskas.

Vid frågor om tjänsten kontakta gärna Mirko Peric, IT på mirko.peric@stockholm.se.

Sista ansökningsdag är den 7 januari, därefter kallar vi till intervjuer som kommer att ske under vecka 2 och 3. I denna rekryteringsprocess kommer de kandidater som går vidare få göra arbetspsykologiska tester. Som sökande kommer du att behöva gå igenom en säkerhetsprövning.

Startdatum för tjänsten är enligt överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Personlig assistent till 17-årig kille i Bredäng

Personlig assistent
Läs mer Nov 20
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skärholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms stads 13 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Här arbetar mer än 1000 medarbetare för våra 37.000 invånare. Vi erbjuder en kommunal verksamhet som vi är stolta över och vi har en fantastisk mångfald. Välkommen med ditt unika bidrag!Vi söker dig som vill jobba som personlig assistent till en 17-årig kille i Bredäng.

Arbetsplatsbeskrivning
Som personlig assistent hos oss får du en god introduktion, blir inbjuden att delta i regelbundna arbetsplatsmöten och kommer att få ett gott stöd av arbetsledningen i ditt arbete. I arbetet som personlig assistent arbetar du hemma hos kunden och på olika antal timmar utifrån behov med variation mellan dag, kväll eller natt.

Arbetsbeskrivning
Jag är en 17-årig kille som är i behov av personliga assistenter. Jag går i skolan dagtid och brukar bada på badhus efter jobbet tillsammans med min familj. Jag tar mig delvis fram med hjälp av rullstol. När jag inte gör de går jag själv och är mycket rörlig och snabb. Som personlig assistent hjälper du mig i min vardag med både omvårdnad och rent praktiskt. Det innebär bland annat hjälpa mig till och från skolan samt omvårdnadsuppgifter så som att tvätta mig, klä på mig och byta inkontinens hjälpmedel.

Jag är mycket överkänslig mot lukter som exempelvis rökning eller parfym och det är därför viktigt att du avstår detta under arbetstid. Utöver det är jag allergisk mot pälsdjur. Jag får i mig näring och mediciner via en PEG-sond men jag gillar att äta hembakat bröd som är fritt från gluten, laktos och nötter. Eftersom jag inte använder talat språk använder jag mig utav PEX-bilder och tecken som stöd. 

Kvalifikationer
En viktiga egenskap du behöver för att passa i denna roll som personlig assistent är 
tålamod. Du bör också ha en vana av alternativa kommunikationssätt, omvårdnad och autismspektrumet. Du behöver också kunna tala och läsa/skriva god svenska.

Det är meriterande om du tidigare jobbat med PEG-sond.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Personliga assistenter i Skärholmen

Personlig assistent
Läs mer Nov 29
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skärholmens stadsdelsförvaltning är en av Stockholms stads 11 stadsdelsförvaltningar och omfattar stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Här arbetar mer än 1000 medarbetare för våra 37.000 invånare. Vi erbjuder en kommunal verksamhet som vi är stolta över och vi har en fantastisk mångfald. Välkommen med ditt unika bidrag!Vi söker nu dig som vill arbeta som personlig assistent i Skärholmen
Arbetsplatsbeskrivning
I arbetet som personlig assistent arbetar du hemma hos kunden och på olika antal timmar utifrån behov med variation mellan dag, kväll eller natt.

Vi behöver nu assistenter hos flera kunder som har olika funktionsnedsättningar.

Arbetsbeskrivning
Vi på Skärholmens stadsdelsförvaltning är dedikerade till att erbjuda högkvalitativ personlig assistans till personer med olika behov. Vi strävar alltid efter att skapa en trygg och stödjande miljö för våra kunder. Nu söker vi engagerade och ansvarstagande personer för att utöka vårt team av personliga assistenter.

Som personlig assistent hos oss får du en god introduktion, blir inbjuden att delta i regelbundna arbetsplatsmöten och kommer att få ett gott stöd av arbetsledningen i ditt arbete. 

Arbetsuppgifter:

- Tillhandahålla personlig vård och stöd enligt individuella behov
- Underlätta och assistera i vardagliga aktiviteter
- Skapa en positiv och stödjande atmosfär för kunderna
- Dokumentera och rapportera nödvändig information

 
Kvalifikationer
Du bör:

- Ha kunskaper i omvårdnad.
- Ha grundläggande färdigheter att hantera dator
- tala och läsa/skriva god svenska

Du är gärna undersköterska eller har tidigare erfarenhet inom vård och omsorg genom arbete på exempelvis äldreomsorg, LSS eller hemtjänst. Du får gärna ha erfarenhet från hemtjänst, boende eller personlig assistans. Har du arbetat tidigare med olika andningshjälpmedel, PEG:sond och/eller stomi är det meriterande.

Samarbete och flexibilitet är viktigt hos oss. Du förstår vikten av punktlighet då våra kunder förväntar sig att vi kommer i tid och ofta är beroende av oss. 

Välkommen till "Skärholmen 2040 En världsstad i miniatyr - mitt i möjligheternas Stockholm.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vi söker en boendestödjare till vårt spännande boendeprojekt

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 17
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Enheten för utredning och öppenvård arbetar med personer från 18 år med missbruks- eller beroendeproblematik, Relationsvåld, Sociala insatsgrupper, bofrågor samt driver en stor öppenvårdsbehandling i Rågsved.

Enheten består idag av ett 40-tal medarbetare som arbetar som socialsekreterare, uppsökare, behandlare i öppenvård, lotsar mm. Vi har en stabil organisation och det råder en positiv utvecklingsanda och hjälpsamhet inom enheten. Ansvar, Tillgänglighet och Mod är våra värdeord och dessa ser vi som avgörande för att nå bästa möjliga resultat för våra klienter.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta med 5-7 brukare i deras jourlägenheter.  Tjänsten som boendestödjare  är en projektanställning på enheten för utredning och öppenvård och är placerad på Öppenvården Sydost i Rågsved inom avdelningen Social omsorg Vuxen.  Projektet kommer att pågå i 10 månader och därefter utvärderas resultatet. 

Vi vill att du som söker tjänsten hos oss har ett genuint intresse för vår målgrupp och att du är intresserad av att delta i utvecklingen av vårt gemensamma arbete på enheten med den övergripande målsättningen att stödja våra brukare mot ett mer självständigt liv.
Som boendestödjare kommer du att arbeta på uppdrag från socialsekreterare utifrån arbetsplan och tillsammans med den boende upprätta genomförandeplan för insatsen. 

Du ingår i en arbetsgrupp med totalt 10 kollegor och en biträdande enhetschef som är din närmsta chef. Ni är totalt fyra kollegor som arbetar med våra brukare som bor i våra försök och träningslägenheter, övriga kollegor i arbetsgruppen arbetar med behandling på öppenvården. Arbetet är väldigt brukarnära och innebär att du till största delen arbetar i våra brukares hem och även är med brukaren på olika aktiviteter. Du måste tycka det är roligt att ha ett flexibelt och ett fysiskt rörligt arbete. Din bas kommer du ha i öppenvårdslokalen i Rågsved. 

Målgruppen består av både äldre och yngre personer, dessa har ofta en komplex problembild som kan innefatta beroende, samsjuklighet och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du är en del i vår vårdkedja och arbetet syftar till att stödja den enskilde i tränings- och försöksboendet för att kunna gå vidare till ett självständigt boende. Arbetet handlar om att ge ett strukturerat stöd i vardagen som bl.a. innefattar vardagsekonomi, stöd i att klara av ett självständigt boende, motiverande och stödjande samtal till bl.a. sysselsättning/arbete och ett självständigt liv. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är:  

- Utbildad behandlings- eller socialpedagog eller likvärdig utbildning
- Utbildning i MI är önskvärt
- Du har stora kunskaper om målgruppen och har arbetat med vuxna samsjukliga missbrukare
- Att du har mycket god samarbetsförmåga
- Är flexibel och kan ställa om arbetsmetod efter situation
- Kan vid behov sätta gränser
- Arbeta självständigt och ha ett stort tålamod även när det är utmanande
- Att du är ansvarstagande och har ett gott bemötande mot såväl klienter som samarbetspartners

Övrigt
Vi erbjuder dig: 

- En utvecklande miljö med engagerade kollegor
- Ett nära stöd av biträdande enhetschef
- Regelbunden handledning
- Flextid och sommartid samt friskvårdsbidrag/friskvårdstimme

Intervjuer sker löpande under processen. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Enskede Årsta Vantör är en av 11 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 105 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet. Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 18 000 nya lägenheter planeras till år 2030.

Ansök nu

Vi söker socialsekreterare till nya Söderorts HVB flickor

Socialsekreterare
Läs mer Nov 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Vill du tillsammans med oss vara med och bygga upp ett nytt HVB-hem för unga flickor?
Drivs du av att skapa en positiv och varaktig förändring i ungdomars liv?
Då kan du vara rätt person för oss?

Nu söker vi ett antal socialsekreterare som vill vara med på vår uppstartsresa och som vill arbeta för att göra skillnad för unga flickor med komplex blandproblematik.

Välkommen till vårt nya Söderorts HVB för flickor!
Den nystartade Söderorts HVB för flickor är en del av socialtjänstavdelningen, Socialförvaltningen. Verksamheten kommer ha 8 platser för flickor mellan 14-17 år som är placerade enligt SOL och LVU. Målgruppen för Söderorts HVB har komplex, social problematik av olika karaktär och har utifrån det behov av omsorg, struktur och trygghet. Arbetsgruppen kommer bestå av 24 medarbetare med befattningarna socialsekreterare, behandlingsassistenter, kock, administratör, biträdande enhetschef samt en gruppledare som delas med grannverksamheten, ett akut- och korttidsboende.

Söderorts HVB för flickor är en nyinrättad verksamhet med ett stort och viktigt uppdrag. Hos oss får du vara med från början och skapa en trygg och omsorgsfull verksamhet för de placerade barnen och ungdomarna. Verksamheten är under uppbyggnad och det finns en stor möjlighet för dig att vara delaktig och påverka.

Nu söker vi dig som vill bidra i arbetet att bygga det nya nya Söderorts HVB för flickor som planeras öppna i början av året 2024.

Din roll som Socialsekreterare
Som socialsekreterare kommer du ansvara för den dagliga omsorgen av placerade barn och unga, ge stöd och uppmuntran, sätta gränser och hålla uppsikt. Du tillgodoser att de placerade får omvårdnad och trygghet. Tillsammans med dina kollegor ger du motiverande och stödjande insatser till barnen/ungdomarna i vardagen för att ge dem stöd i sin individuella utveckling samt vända en negativ utveckling. Det innebär att du är involverad i alla delar som berör den unge såsom samverkan med socialtjänst, föräldrar, syskon, skola, vården samt andra aktörer runt den placerade. Du ansvarar för att utforma behandlingsplaner, genomförandeplaner och arbeta utifrån vårdplan. I rollen ingår att jobba som socialsekreterare på både Söderorts HVB för flickor samt akut- och korttidsboendet utifrån ett rullande schema.

Din kompetens och erfarenhet
Till den här tjänsten söker vi dig som har

- socionomexamen
- erfarenhet av socialt arbete som inneburit att ge motiverande samt stödjande insatser till barn och unga i vardagen och stödjande arbete med nätverk runt dessa såsom familj, socialtjänst, skola etc.
- erfarenhet av att arbeta med ungdomar med social problematik och utåtagerande beteende
- goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift
- BBIC (barns behov i centrum).

Det är meriterande om du har erfarenhet av
- arbete på HVB-hem
- myndighetsutövning inom barn och unga
- behandlingsarbete, familjebehandling, arbete med missbruk
- erfarenhet av samverkan med BUP
- motiverande samtal
- barnsamtal, familjesamtal
- utbildning i neuropsykiatri, utvecklingspsykologi, DBT, sexologi, kriminologi, ART, miljöterapi. 

För att passa i rollen som socialsekreterare hos oss ser vi att du är trygg, stabil och har ett stort intresse för ungdomar. Du är lugn, empatisk och förstår vad det innebär att bemöta människor lågaffektivt. Samtidigt är det viktigt att du är tydlig, kan sätta gränser samt är pedagogisk där du på ett bra sätt kan anpassa din kommunikation till ungdomarna, deras familjer och andra aktörer. Rollen kräver också att du är uthållig, har tålamod i ditt arbete och har fokus på ditt uppdrag och långsiktiga arbete med ungdomarna. Slutligen är det viktigt att du kan samarbeta och har god förmåga att skapa och bygga relationer med andra.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.

Din ansökan
I ditt personliga brev vill vi att du kortfattat beskriver hur du har arbetat med samtliga uppfyllda kvalifikationer och i vilken utsträckning, samt motiverar varför du söker den här tjänsten och vad du kan bidra med i den här rollen.

Vad erbjuder vi?
Du kommer till en arbetsplats där du kommer ha goda möjligheter att bidra till verksamhetsområdets utveckling. Hos oss startar din anställning med att du deltar i en gedigen introduktion, allt för att du ska lära dig arbetet på bästa sätt. Läs gärna mer om våra förmåner https://jobba.stockholm/formaner/.

Övrigt
Vi kommer att genomföra urval och intervjuer fortlöpande. 
Innan anställningsavtal skrivs behöver du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.
I händelse av en andra anställningsintervju ska du ta med dig detta utdrag till mötet.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Gruppledare/upphandlingssamordnare till upphandling och inköp

Upphandlare
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Din arbetsplats
Utbildningsförvaltningen är en stor förvaltning med en budget om 21 mdkr och cirka 170 grund- och gymnasieskolenheter.

Planeringsenheten ingår i avdelningen för ekonomi och styrning. I vårt uppdrag ingår att samordna och utveckla utbildningsförvaltningens planering och uppföljning, inom ramen för stadens integrerade ledningssystem (ILS), samt verka för en integrerad ekonomi- och verksamhetsstyrning. Vi består av en enhetschef och 20 medarbetare, varav 6 upphandlingssamordnare/avtalsförvaltare och en gruppledare/upphandlingssamordnare.

Nu söker vi dig som vill bli vår nya gruppledare/upphandlingssamordnare här på Planeringsenheten.

Ditt uppdrag
Som gruppledare har du en viktig roll i att bidra till att hålla ihop verksamheten inom upphandling och inköp. Du rapporterar direkt till enhetschef samt har samordnande ansvar för upphandlingsverksamheten. Du stöttar, avlastar, leder och fördelar det dagliga arbetet i nära samarbetet med dina 6 kollegor. Du driver också gemensamma processer och utvecklar den strategiska verksamheten inom upphandling och inköp. Du är trygg i ditt beslutsfattande, men också mån om förankra och hämta in synpunkter från övriga medarbetare. För vissa av våra större upphandlingar ansvarar du för kvalitetssäkring av upphandlingarna så att de sker i enlighet med lagar, regler och utifrån stadens egna upphandlingsprogram.

Personalansvaret åligger enhetschef på Planeringsenheten.

Utöver en ledande roll förväntas du själv ansvara för planering och genomförande av egna upphandlingar med skiftande komplexitet inom olika varu- och tjänstekategorier. Du är en del i gruppen för upphandling och inköp och tillsammans hjälps ni åt med samtliga operativa arbetsuppgifter. Du kommer dessutom driva och stötta juridiska processer och hantera olika juridiska frågor som rör upphandling och inköp i samråd med ansvarig upphandlare/förvaltare och enhetschef.

I den här rollen får du möjlighet att kombinera egna upphandlingar, operativa arbetsuppgifter med ett gruppledaransvar för den löpande och strategiska verksamheten.

Kompetens och erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:
• högskoleexamen inom till exempel ekonomi eller juridik
• erfarenhet av verksamhets- och arbetsledning inom ramen för arbetsområdet
• flerårig och aktuell erfarenhet att självständigt ansvara för upphandlingar av varierande karaktär inom LOU med dess tillämpning samt praxis
• god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:
• upphandlingsjuridisk förståelse och kompetens
• YH-utbildning inom upphandling

Vi söker dig som har ett professionellt förhållningssätt samt är trygg och stabil i din roll. Du har förmåga och intresse av att leda, motivera och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är hjälpsam, stöttande och har en naturlig förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du är en del i arbetsgruppen för upphandling och inköp och tillsammans hjälps ni åt för att nå målen med verksamheten. Då tjänsten innebär många kontaktytor, både internt inom staden och externt, är det viktigt att du är en kommunikativ och lyhörd person som både uppskattar och har förmåga att samarbeta med andra. Slutligen är det viktigt att du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser, och utifrån det anpassar dina handlingar.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.
Välkommen med din ansökan!

Din ansökan
I samband med din ansökan får du svara på ett antal frågor som är avgörande för vårt fortsatta
urvalsarbete. I ditt ansökningsbrev vill vi att du ger en kort motivering varför just du skulle passa för tjänsten och vad du kan bidra med i rollen. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Vi erbjuder goda friskvårdsmöjligheter, semesterväxling och du får ett flextidsavtal.
För denna tjänst kan sex månaders provanställning komma att tillämpas.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Modersmålslärare i tyska. Vårterminen 2024

Modersmålslärare i grundskolan
Läs mer Nov 13
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential.

För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

- Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
- Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
- Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
- Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Undervisning i grundskola och eventuellt gymnasiet.


Arbetsbeskrivning

Undervisa i modersmål och studiehandledning på olika skolor i kommunen.
 
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare men är inget krav.

 

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vikariat Skolbibliotekarie till Midsommarkransens gymnasium

Skolbibliotekarie
Läs mer Nov 24
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Midsommarkransens gymnasium ligger mitt i Midsommarkransen med gångavstånd till Södermalm och har idag ca 650 elever.

En viktig del av vår profil är att vi erbjuder NIU (Nationell godkänd Idrottsutbildning). Många av våra elever utvecklar både sin idrott på elitnivå samtidigt som de fullföljer sin gymnasieutbildning här. Skolan har även anpassad gymnasieskola samt yrkesintroduktion.

De flesta som arbetar på skolan är lärare men här arbetar även vaktmästare, kurator, skolsköterska, specialpedagog, SYV, administrativ personal, skolbibliotekarie samt rektorer. Skolan har ett eget tillagningskök som lagar vår goda mat samt ett eget café.

Motivation, lust och engagemang är ledord för vår skola, både för elever och vuxna. Genom att ta tillvara på de krafter som finns i huset, bygger vi en skola där elever och personal trivs och utvecklas. En skola där man blir sedd och kompetenser tas tillvara och utvecklas.

Alla ska växa på MKGY. Vi vill att vår skola ska vara en lärande organisation på vetenskaplig grund, där vi som individer växer med ny kunskap och nya perspektiv. Delaktighet är viktigt för oss. Vi utvecklar den här skolan tillsammans, både personal och elever. Därför är dina initiativ och ditt engagemang viktigt för att Midsommarkransens gymnasium ska fortsätta att utvecklas.

Arbetsuppgifter
Biblioteket är centralt placerat i skolan och fyller dagligen en viktig funktion för både elever och lärare i form av en trivsam och utvecklande arbetsmiljö.
Som skolbibliotekarie har du en viktig roll i elevernas läs- skriv- och språkutveckling, samt utvecklingen av deras medie- och informationskunnighet (MIK). Du är även ett viktigt stöd för pedagogerna när det gäller elevernas måluppfyllelse. I dina arbetsuppgifter ingår att hjälpa och handleda elever samt främja en lugn, trygg och inkluderande studiemiljö. Du arbetar läsfrämjande samt med skolans utveckling inom MIK.
Ansvar för bibliotekets budget, inköp och kravhantering ingår, liksom inköp samt huvudansvar för rutiner och hantering av skolans läromedel (utlåning och återlämning).

Kvalifikationer
Vi söker dig som
-Har högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
-Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar, företrädesvis på gymnasiet.
-Hög digital kompetens
-God förmåga att samarbeta och trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med
andra.
-Är drivande, flexibel, självgående, kreativ, initiativtagande, strukturerad, kommunikativ och har god social kompetens.
-Har ett stort engagemang för arbete med ungdomar samt god pedagogisk förmåga
-Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift

Kunskap och erfarenhet inom följande områden är meriterande:

- Bibliotekssystemet BOOK-IT
- Publiceringsverktyg för webb
- Skapa innehåll för sociala medier i marknadsföringssyfte (Instagram, YouTube)

Övrigt
Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet i samband med tjänstetillsättningen.
Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsprocessen


Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Köksbiträde med ansvar för kallkök utbildningsförvaltningen

Kallskänka
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
 Skolköket har idag en kapacitet att tillaga ca 3500 portioner lunch varje dag, året om till 4 olika skolor.

Drygt 2500 portioner packas och levereras till 3 skolor och resten serverar vi i skolrestaurangen. Skolrestaurangen serverar också frukost till eleverna varje dag och bakar till skolans Café´.

Vi har högt satta mål och ska bli en av de ledande skolrestaurangerna i Stockholms stad. Maten vi serverar ska alltid vara god, tilltalande, klimatsmart, näringsrik och framförallt ska maten hamna i magen.

Vi arbetar målinriktat med att minska matsvinnet, höja andelen ekologiskt och utveckla skolmåltiden med en trivsam matsalsmiljö. Skolmaten och matsalsmiljön är viktig för att eleverna ska få en bra skoldag och uppnå bra skolresultat. Skollunchen och matsalsserveringen ska alltid locka till att smaka, prova nya maträtter och göra eleverna mätta.

Köksbiträdenas uppgift blir att medverka till att det blir så! I skolrestaurangen arbetar köksbiträden och ett Cafebiträde med att servera elever och personal en vällagad, god och näringsriktig lunchmåltid. Alla medverkar i arbetet med egenkontroll.

Arbetet ställer stora krav på alla medarbetare att vara noggranna, följa HACCP, leda sig själv och samarbeta med andra och att alltid ha matgästerna - eleverna i fokus.

https://blackebergsgymnasium.stockholm/se

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som brinner för att ge service till världens viktigaste människor och som har väldigt goda kommunikativa egenskaper! Tillsammans med övrig kökspersonal kommer du att arbeta för att erbjuda eleverna den bästa tänkbara matupplevelsen.

Dina arbetsuppgifter består i att ansvara för det kalla köket, samordna inköp och beställningar för kallkök och servering samt att lägga beställningar i Agresso .

Diska tillreda salladsbuffé, baka bröd förbereda skolans restaurang för servering samt iordningställa före- under- och efter lunch och mellanmål. I arbetet ingår även diskning, lokalvård, egenkontroller med dokumentation samt att ta emot varuleveranser.

En viktig del är att kunna leda arbetet i skolrestaurangen. Maten som serveras i skolrestaurangen ska alltid vara, god, tilltalande, modern och nyttig. Tillsammans arbetar vi för att minska matsvinnet, höja andelen ekologiskt och utveckla skolmåltiden. Skolmaten är viktig för att eleverna ska få en bra skoldag och skolresultat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från arbete inom skolkök, helst med liknande roll. Det är viktigt att du som restaurangbiträde är lyhörd, nytänkande, har hög servicekänsla och ett stort engagemang. Du behöver vara en lagspelare och vi sätter stor vikt vid samarbetsförmåga, initiativförmåga, och drivkraft för att tillsammans leda arbetet framåt. Du har bred kunskap om specialkost, säker mathantering och skollagens krav på näringsriktig kost. Du har stor IT-vana och är tydlig och lättsam i din kommunikation med ungdomar och medarbetare i både tal och skrift. Du är flexibel och tycker om att arbeta i en skola med högt tempo. Det dagliga arbetet samordnas tillsammans med kökschefen och de andra köksbiträdena.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet För ytterligare önskvärda erfarenheter, förmågor och personliga egenskaper – se stadens rekryteringsprocess.

Övrigt
I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vikariat , kommunikativ trafikingenjör till Trafikkontoret

Trafikingenjör
Läs mer Nov 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Trafikkontoret ansvarar för att sköta om och utveckla Stockholms offentliga rum, så att de är trygga, attraktiva, framkomliga och hållbara. Uppdraget innefattar allt ifrån att ta hand om den befintliga stadsmiljön till att genomföra strategiska investeringsprojekt och planera för morgondagens växande storstad. För att klara vårt uppdrag är vi ca 450 kollegor, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets nyrenoverade lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en stad i framkant med hållbara transportlösningar och levande miljöer, både idag och i framtiden.Din arbetsplats

Trafikplaneringsavdelningen har cirka 60 engagerade, erfarna och sakkunniga medarbetare som idag är fördelade på fyra enheter.

Inom avdelningen hanteras allt från strategisk trafikplanering till ansvar för att våra trafik- och gatumiljöer ska fungera i vardagen. Vi arbetar även med innovation och ny teknik. Vi driver ett samlat arbete för att öka trafiksäkerhet, framkomlighet, trygghet och attraktivitet för stadens samtliga gatumiljöer och olika offentliga rum. Arbetet omfattar både ombyggnation av befintliga miljöer och planering av det som är nybyggnation. En viktig del av arbetet är att göra avvägningar och prioriteringar mellan olika intressen och stadens olika mål. Inom ramen för stadens bostadsmål arbetar vi också med trafikplaneringsarbetet i de tidiga stadsbyggnadsprocesserna.Din roll

Trafikkontoret får in många frågor och synpunkter från medborgare, besökare, företagare och organisationer rörande trafiksituationen runt om i Stockholms stad. I dina arbetsuppgifter ingår att göra enklare trafikutredningar, granska bygglov och att föreslå mindre åtgärder för att förbättra stadens trafikmiljöer. Du kommer att hantera lokala trafikföreskrifter, vägmärken, vägmarkeringar och fysiska åtgärder i gaturummet. Du deltar också i projekt som exempelvis investeringar i gatuomvandlingar eller utredningar av uppdrag som ges i stadens budget. Du jobbar i ett team med ett par kollegor i samma roll där ni har ett gemensamt ansvar för att hantera de frågor och uppgifter som kommer in. Ni kommer ha ett löpande samarbete, kompetensstöd och avstämningar med andra kollegor inom avdelningen.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har:

- relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis med trafik- eller samhällsplaneringsinriktning, alternativt relevant arbetslivserfarenhet för tjänsten
- god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, eftersom du i rollen kommer ha kontakt med olika aktörer, såväl internt som externt
- goda datorkunskaper och erfarenhet av arbete i olika IT-system
- B-körkort

Det är meriterande om du har:

- kunskaper om trafikföreskrifter, vägutformning, tillståndsprövning, myndighetsutövning eller trafikutredningar
- vana av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Dina personliga kompetenser

Vi söker  dig som är kommunikativ och tycker om att ha kontakt med olika aktörer. Du skulle beskriva dig själv som tillmötesgående och lugn i ditt bemötande. Du lyssnar, kommunicerar och hanterar frågeställningar av all komplexitet. Du är en person som får saker gjorda och gillar att arbeta hands-on med både stora och små uppgifter. Du är även strukturerad, driver dina processer vidare och är duktig på att prioritera mellan uppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.

Vi erbjuder 

En trygg arbetsplats där vi hjälper och stöttar varandra i det vardagliga arbetet och värnar om den goda arbetsmiljön. Du ges möjlighet till personlig utveckling/kompetenspåfyllnad samt till delaktighet och inflytande på arbetsplatsen.

Arbetsplatsen är centralt belägen i Tekniska nämndhuset på Flemminggatan 4. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Vi har flexibla arbetstider samt möjlighet till växling av semesterdagstillägg mot extra ledighet. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån två dagar i veckan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Vi erbjuder friskvårdsersättning, friskvårdstimme och möjlighet att delta i friskvårdsaktiviteter. 

Välkommen att växa i en växande stad - där din insats verkligen gör skillnad! 

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare: https://start.stockholm/om-stockholms-stad/sa-arbetar-staden/staden-som-arbetsgivare/

https://jobba.stockholm/formaner/

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat fram till 31 december 2024, med tillträde omgående alternativt så snart som möjligt , helst i början av januari 2024. Intervjuer kommer att ske hos Trafikkontoret, under vecka 51, (19, 20 och 21 dec) därefter kommer vi att skicka ut personlighetstest till slutkandidater, under mellandagarna kommer digitala återkopplingar och referenstagning ske. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare

Socionom
Läs mer Nov 23
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Enheten för Personligt Stöd bedriver utförarverksamhet inom socialtjänstens uppdrag och består utav 15 Grupp- och servicebostäder, en daglig verksamhet, ett bemanningsteam samt personlig assistans.

Enheten finns organiserad inom avdelning Socialtjänst och fritid, Bromma stadsdelsförvaltning. Enheten nyöppnar ytterligare en verksamhet under 2024.

"Vi tar drömmar på allvar" är vår vision. Vi arbetar med fokus på att erbjuda den bästa dagen varje dag, till de som bor och arbetar inom Enheten för personligt stöd!!

Enhetens mål och uppdrag är att på övergripande, strategisk och organisatorisk nivå, leda arbetet i att ge stöd, service och omsorg samt aktiv sysselsättning till de som brukar enhetens insatser. Enhetens kärnuppdrag finns i det direkta mötet med brukarna där medarbetarna är huvudpersoner och ledare i omsorgsprocessen. Enhetens ledningsgrupp driver den strategiska och organisatoriska styrningen på övergripande nivå med fokus på helhet och enhet. Du, som verksamhetsutvecklare, blir en del av enhetens ledningsgrupp som tillsammans med biträdande enhetschefer, en metodutvecklare samt en koordinator gemensamt leder enheten framåt mot önskat läge. Och, vårt önskade läge är att alla får leva sina drömmar!

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsutvecklare kommer du att vara en del av ansvaret i att driva kvalitets- och utvecklingsarbetet inom enheten. Du kommer ha ett övergripande fokus på strategiskt arbete och omvärldsbevakning.

Du kommer att vara en del av ledningsgruppen samt vara ett stöd, såväl ur ett strategiskt perspektiv, som i vissa mer operativa processer. Du kommer att stötta projekt i verksamheterna med bland annat prioriteringar, arbetssätt och metoder. Du kommer att arbeta med processer, kartläggningar, analyser och omvärldsbevakning inom området LSS. Du blir en del i arbetet med enhetens mål- och verksamhetsstyrning. Verksamhetsutvecklaren kommer även att vara ett chefsstöd till de biträdande enhetscheferna genom arbetsprocesser kopplat till verksamheterna samt i samverkan med biträdande enhetschefer och dess medarbetare. Du är en viktig nyckelfunktion och ett nära stöd till Enhetschef.

Kvalifikationer

Högskoleexamen som anknyter till verksamhetsområdet, gärna socionom eller beteendevetare. God kännedom om LSS-lagstiftningen samt ifrån verksamhetsområdet.

Du behöver ha ett genuint intresse och engagemang för målgruppen och du ska ha flerårig erfarenhet av tidigare arbetsledning inom LSS-verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete ifrån myndighetsutövning, då samverkan mellan utförare och myndighet kopplat till målgrupp är ett prioriterat arbetsområde.

Du har en utmärkt förmåga att omsätta lagstiftning till stödjande och praktiskt användbara rutiner för verksamheterna. Du är strukturerad och har en god förmåga att prioritera och leda processer mot mål. Du är en god skribent och noggrann i ditt sätt att genomföra arbetsuppgifter. I rollen som verksamhetsutvecklare anpassar du dig snabbt och kan förhålla dig till de praktiska förutsättningarna som finns i verksamheterna för att driva utveckling. Du arbetar mot mål och fokuserar på att uppnå resultat enligt utsatta deadlines. Du lägger upp och genomför arbetet systematiskt och strukturerat samt är noga med återkoppling och avrapportering utifrån uppdraget. Du har en god samarbetsförmåga och skapar engagemang och delaktighet. I rollen behöver du kunna kommunicera på ett tydligt sätt både i skrift och tal. Du påminner och följer upp.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi tillämpar flextid, sommar- och vinterarbetstid. Som anställd inom Stockholm Stad har du dessutom tillgång till ett kraftigt subventionerat medlemskort till stadens kommunalt drivna simhallar och utomhusbassänger. Vi har även förmånliga priser hos flera gymkedjor. Naturligtvis har vi även friskvårdsbidrag som vi hoppas att du använder! I uppdraget finns också möjligheter till visst distansarbete.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.


Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

Budget- och skuldrådgivare

Budget- och skuldrådgivare
Läs mer Nov 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Mottagningsgruppen ekonomiskt bistånd är en del av Enheten för Arbete och Försörjning som består av 27 medarbetare.

Mottagningsgruppen består sammanlagt av 9 socialsekreterare och arbetet leds av en biträdande enhetschef.
I mottagningsgruppen ingår även budget- och skuldrådgivning, vräkningsförebyggande arbete samt s.k slussen bestående av två socialsekreterare.
Nu söker vi en budget- och skuldrådgivare då vår nuvarande medarbetare slutar.
Tillträde till tjänsten fr o m mars.Arbetsbeskrivning
Som budget- och skuldrådgivare arbetar du med rådgivning inom budget- och skuldrådgivning samt hjälper individer med skuldsanering. I uppdraget ingår även att medverka i gruppinformation till både klienter, kollegor och andra samverkanspartners. Viss förebyggande arbete genom föreläsningar ingår.
Vi söker dig som kan arbeta självständigt samtidigt som har god förmåga till samarbete och samverkan. Du ska vara strukturerat och kan prioritera i ditt arbeta.
Som budget- och skuldrådgivare träffar du människor i kris och därför är det viktigt att du som person är trygg och har förmåga att möta människor som har det svårt på många olika sätt.
Personligt lämplighet efterfrågas.

KvalifikationerÖvrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

Personlig assistent i Spånga

Personlig assistent
Läs mer Nov 29
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Personlig assistent i Spånga
Hej, mitt namn är Daniel, är 37 år och bor i Spånga området.

Jag har ett funktionshinder som heter Muskeldystrofi, vilket betyder att mina muskler inte fungerar som de skall. Detta innebär att jag behöver hjälp med nästan allt i min vardag. Att köra min permobil, prata och hålla på med min dator klarar jag så klart helt själv.

På dagarna tycker jag om att vara ute så länge vädret är fint eller åka in till stan och fika så länge hälsan tillåter. Mitt största intresse i livet är musik där jag skriver och producerar eget material, utöver detta så brukar jag ibland föreläsa runtom i Stockholm om hur mitt funktionshinder har påverkat min livssyn samt så försöker jag att simma/träna mellan 2-3 ggr/veckan.

Jag söker någon som kan jobba både dag och natt (Vaken natt) hos mig, denna tjänst ligger mellan 116-124 timmar/månad, det är 9 nattpass och 2-3 dag pass/månad. Du som söker ska vara både social, trygg, hjälpsam, målmedveten, glad, positiv, flexibel i din arbetsroll och ditt arbete ska utföras på ett kvalitativt sätt. Du som söker denna tjänst ska inte ha några problem med att jobba vaken natt och att vara utvilad innan du kommer till jobbet. Eftersom ni alltid jobbar två stycken så är det viktigt att erat samarbete fungerar så att jag inte ska känna mig orolig när ni jobbar.

Söker både manliga och kvinnliga assistenter. Hos mig är det inget krav att man har erfarenhet av assistentyrket eftersom jag föredrar att lära upp personen efter mina behov.

Arbetstiderna ser ut så här:

Dag pass (07.00 - 15.00) Kvällspass (15.00 - 21.00) Helgpass (08.00 - 15.00 eller 15.00 - 21.00) Nattpass från Må - Fre morgon (21.00 - 07.00) Nattpass helg från Fre - Sö natt (21.00 - 08.00)
Under alla dessa pass är det alltid två som jobbar, men det är även viktigt att du kan jobba ensam och självständigt. Jag vill att du som söker denna tjänst är en positiv och utåtriktad person, någon som ser förbi det fysiska, samt vara flexibel i vilken miljö jag än befinner mig i.

Söker dig som behärskar både Svenska och Engelska i tal och skrift.

Vänligen skriv ett personligt brev, CV samt bifoga bild, där du talar om vem du är och varför du tror att du skulle passa som personlig assistent och skicka det till mig på e-postadress: assistent.daniel@gmail.com samt kontakta Samordnare Pouneh Zavosh , 08-50803513.

M.v.h  Daniel

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Välkommen till nya Järva stadsdelsförvaltning!För att möta dagens och framtidens utmaningar bildades Järva stadsdelsförvaltning den 1 juli 2023. I vår stadsdelsförvaltning utvecklar vi stöd och service med fokus på alla Järvabor. Våra verksamheter ska präglas av samarbete, mod, empati och respektfullt bemötande. Vi eftersträvar öppen kommunikation och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet. Vi hoppas att du som söker vill utvecklas tillsammans med oss.https://start.stockholm/om-stockholms-stad/organisation/stadsdelsforvaltningar/jarva/ kan du läsa mer om Järva stadsdelsförvaltning.

Ansök nu

Vikarie - Lärare i fritidshem/fritidspedagog; inriktning Bild

Grundlärare, fritidshem
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Gullingeskolan, "den lilla skolan för elever med stora drömmar", satsar på kvalitet i undervisningen för att ge våra elever största möjliga chans att lyckas i studierna och som unga människor.

Det är självklart för oss att inrikta oss på språkutvecklande arbetssätt, inkludering och värdegrundsarbete. Gullingeskolan är en dynamisk skola som präglas av höga förväntningar på elever och personal. Här samlas många olika
kulturer för att lära av och med varandra. Vi är en F-6 skola med ca 300 elever och omfattas dessutom av en anpassad grundskola samt fritidshem.

Vi ligger centralt beläget i Tensta nära kommunikationer. På promenadavstånd finns skogar och ängar med bland annat Järvafältet, Eggeby gård, Spånga by, Spånga IP och Tensta simhall som vi använder i vår undervisning. Vår engagerade och kompetenta personal ser det kollegiala lärandet som en viktig del i utvecklingen av vår verksamhet för att ge våra elever en hög kunskapsutveckling. Fritidshemspersonalen har en sammanhängande tid för kollegial, avdelnings- och enskild planering en förmiddag per vecka. Varje avdelning har en samordnare som arbetar tillsammans med biträdande rektor en gång i veckan.Arbetsbeskrivning
Vår skola befinner sig i stark utveckling och vi söker nu en ny kollega då nuvarande går på föräldraledighet. Tillsammans ska vi utveckla verksamheten till ett lärande hela dagen, den allra bästa dagen för våra elever! Vi söker dig som vill undervisa i bild i åk 4-6 samt arbeta på fritidshemmet i tätt samarbete med övriga lärare och fritidshemspersonal.

Tjänsten innebär undervisning i Bild i 6 klasser samt undervisning på fritidshemmet i förskoleklassen. Du kommer att ingå i ett arbetslag med en grupp lärare, barnskötare och lärare mot fritidshemmet som tillsammans ansvarar för eleverna i årskurs F-3.

KvalifikationerÖvrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Musiklärare 60% vikariat Kulturskolan Resurscenter

Lärare i musik- och kulturskolan
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Kultur är en viktig del av Stockholms nervsystem och berör miljontals människor varje år. På Kulturförvaltningen arbetar vi tillsammans för att stärka kulturlivet i Stockholm. Vi skapar möjligheter för stadens invånare och besökare att ta del av och själva skapa kultur. Hos oss råder ett öppet arbetsklimat där medarbetarna i allra högsta grad är delaktiga i utvecklingen. Var med och bidra till att Stockholm växer med kultur!

Kulturskolan har verksamhet över hela Stockholms stad, se adress och placering i annonstext.Kulturskolan

Kulturskolan har verksamhet över hela Stockholms stad.

Här har barn och unga mellan 6 och 22 år möjlighet till eget skapande på sin fritid i något av kulturskolans många ämnen inom teater, dans, musik samt konst och media. Genom olika evenemang, stora som små, kan eleverna uppträda inför publik. Kurser och aktiviteter genomförs i egna lokaler, med professionell utrustning samt tillsammans med samverkansparter över hela Stockholm. Kulturskolan ger nya intressen och vänner.

Resurscenter är verksamma inom kulturskolans samtliga inriktningar och riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning. Aktiviteter genomförs i egna anpassade lokaler vid Linde, Gullmarsplan samt kulturskolans geografiska enheter och med olika samverkansparter som museer samt bibliotek.

Läs mer på kulturskolan.stockholm.se. 

Arbetsuppgifter

En av våra musiklärare (bas och gitarr) är föräldraledig och vi söker nu en person som kan inspirera barn och ungdomar till ett livslångt lärande, kärlek till kultur och brinna för musiken. Du kommer att undervisa barn och unga med funktionsnedsättning under eftermiddag och kväll på onsdagar och fredag. Du kommer att delta i en arbetsgrupp för samverkan med anpassade grundskolor och andra parter på tisdagar.

Arbetsuppgifter innefattar:

- Anpassad undervisning individuellt och i grupp.
- Ta ansvar för dina elevgrupper och verka för goda kontakter med eleverna och deras familjer.
- I samråd med chef ansvara för schemaläggning och uppföljning av schema samt viss administration.
- Tillsammans med chef, kollegor och elever planera och aktivt delta i aktiviteter utifrån Kulturskolans mål och åtaganden, exempelvis utåtriktad verksamhet, konserter, föreställningar.
- Delta aktivt i möten och fortbildningar

Kvalifikationer

- Musikpedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt med särskild kompetens inom bas och gitarr.
- Mycket god kompetens och erfarenhet av anpassad undervisning.
- Du ska ha kunskap om och erfarenhet av gruppundervisning. Med gruppundervisning menar vi uttalad gruppmetodik som bygger på den enskilda elevens såväl som gruppens utveckling.
- God samarbetsförmåga samt vara självgående och initiativtagande.

Kulturskolan finns för alla barn och unga i hela Stockholm. Alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter, vilket ställer höga krav på medarbetarnas kompetens och engagemang. Vi arbetar aktivt med hållbarhet och eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Villkor
Eftermiddags- och kvällsarbete. Helgarbete kan förekomma. Utdrag ur belastningsregistret ska uppvisas innan anställning.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Personal sökes till Höglandsskolans fritids.

Fritidsassistent
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Höglandsskolan är en ganska liten, trivsam och trevlig F-9 skola med ca 490 elever och mycket höga
kunskapsresultat.

Skolans fritidshem är fördelat på elever i F-1 och 2-3 samt Mellanklubb för eleverna i
årskurs 4-6. Under skoldagen samverkar fritidspersonalen/resurspedagog i klasserna antingen som en del av
undervisningen där man arbetar som extra stöd för elever i gruppen.
Höglandsskolan grundades 1931 som en privat skola med en pedagogisk vision och estetisk profil som
skolan har än idag. Höglandsskolan är sedan många år tillbaka en
kommunal skola i Stockholm stad. På skolan arbetar vi för att behålla och utveckla skolans öppna och
förtroendefulla klimat. Vi arbetar med individanpassad undervisning, utökat med tematiska
undervisningstillfällen, kulturella inslag och estetiska lärprocesser. Skolan har många traditioner som
genomsyrar läsåret vilket bland annat innebär att varje klass en gång per läsår genomför en föreställning,
som vi kallar Samling, för övriga skolan. Detta arbetssätt skapar positiva mötena mellan eleverna i de
olika åldrarna och gagnar en trygg, stimulerande och kreativ miljö för elevernas allsidiga utveckling som
vi är måna om. Höglandsskolan ligger vid Höglandstorget i Bromma
med naturen runt omkring och nära kommunikationer. Vi har hög andel behöriga lärare och personal i
fritidshemmet.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en resurspedagog/fritidspedagog eller med liknande erfarenhet av att arbeta i skolan och fritids. Du kommer arbeta ca 50 % varje dag främst under fritidstid på fritidsverksamheten. Du kommer att arbeta i F-1 fritids och med fritids uppdraget. Du samarbetar med kollegor är ansluten till Fritids arbetslag. Tillsammans med övriga
kollegor på skolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje elev och fritidsgruppen. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av
arbetet. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, elevfokuserad och
serviceinriktad.

Som resurspedagog/ fritidspedagog bidrar du till att vardagen på fritids fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på fritids medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet enligt fritidshemmets läroplan och verksamhetsmål.
Denna tjänst är ett vikariat med start 8/1 2024 och sträcker sig till 20/6 2024. Med möjlighet till förlängning.
Dina arbetsuppgifter kan komma att ändras under tiden då det är behovet som styr.

Kvalifikationer
Du ska ha en utbildning såsom fritidspedagog eller likande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt barnfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela enheten. Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Hälsoinspiratör

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Hemtjänstenheten består av Södertjänst och Hornstulls servicehus där Lusthuset som är en öppen träffpunkt ingår.

Södertjänst är den kommunala hemtjänstutföraren på Södermalm och utgår från två lokaler belägna på Folkskolegatan och Bondegatan.  På Hornstulls servicehus bor äldre över 65 år, som har biståndsbeslut. På servicehuset finns 88 lägenheter.  Lusthuset vänder sig till boende på Hornstulls servicehus samt äldre som bor i närområdet.  Här arbetar aktivitetssamordnare, köksbiträde och cafébiträden.  

Du kommer att arbeta nära hemtjänstenhetens ledning, personal och kvalitetssamordnare som är ett stöd i enhetens utvecklings- och kvalitetsarbete. På Södermalms stadsdelsförvaltning finns en utvecklingsenhet som du även kommer att samarbeta med. 

Arbetsbeskrivning
I äldreomsorgsavdelningens uppdrag ingår att arbeta mot ofrivillig ensamhet och arbeta hälsofrämjande. Vi startade detta arbete under 2023 för vårt servicehus Hornstull men vill nu bredda arbetet att gälla även Södertjänst. Därför söker vi nu en hälsoinspiratör som kan ta sig an detta uppdrag för hela hemtjänstenheten.

Du som hälsoinspiratör kommer under 2024 arbeta med att nå ut till kunder som riskerar ofrivillig ensamhet och arbeta motiverande. Under 2023 har Lusthusets utformat flera nya aktiviteter tillsammans med aktivitetsinspiratör. Verksamhetens målsättning är att förbättra samverkan mellan Lusthuset och Södertjänst för att möjliggöra för Södertjänsts äldre som bor i ordinärt boende att delta på Lusthusets aktiviteter. Du kommer fortsatt utforma inkluderande aktiviteter och motivera de äldre att besöka Lusthuset. 

Du som hälsoinspiratör är ett stöd till omvårdnadspersonal och ledning. Målsättningen är att ge personalen verktyg och vägledning för att kunna bemöta äldre med psykisk ohälsa samt erbjuda reflektioner vid svåra omvårdnadssituationer.  Du kommer att ingå i en reflektionsgrupp tillsammans med Södermalms äldrekurator. 

Kvalifikationer
Gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet eller motsvarande.

Flerårig erfarenhet av hälsofrämjande arbete med äldre.

Som hälsoinspiratör kommer du att skapa relationer med målgruppen och ha många kontaktytor såväl muntliga som skriftliga och det är därför viktigt att du behärskar svenska språket väl i tal och skrift.

Det är meriterande att du har erfarenhet av motiverande samtal (MI) samt hålla i reflektionsgrupper.

För att lyckas med tjänsten behöver du vara driven, tydlig och trygg och ha ett öppet och positivt synsätt. Du behöver också vara flexibel, välorganiserad samt serviceinriktad och lyhörd för de äldres behov. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av egna kunskaper och erfarenheter samt är öppen för att lära dig av andra. Du har empati i mötet med andra människor och har ett genuint intresse för att se individen.

Det kommer att ske en ständig utveckling inom enheten och du kommer att behöva tänka nytt, kunna planera, strukturera och marknadsföra befintliga aktiviteter och ständigt tänka på hur vi kan utveckla verksamheten i dialog med alla inblandade. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Övrigt
Tjänsten är en projektanställning till sista december 2024 med möjlighet till förlängning inom äldreomsorgen Södermalm.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Sjuksköterska kväll- och natt Högdalens VoB

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vill du vara del av en stor och spännande stadsdel i en växande stad? Vi behöver bli fler som arbetar för att göra skillnad i stockholmarnas vardag. Hos oss får du utvecklas och växa med uppgiften tillsammans med kollegor, chefer, äldre och anhöriga i en miljö med bra balans mellan arbete och ledighet. Vi fokuserar på brukarnas delaktighet och arbetar för att hitta nya innovativa vägar för ett hälsosamt och meningsfullt åldrande. Till stöd för detta har vi ett innovationscentrum där medarbetare får testa välfärdsteknik och träna moment inom vård och omsorg. Tillsammans arbetar vi för att Enskede-Årsta-Vantör ska vara ett stadsdelsområde i en trygg och hållbar stad att växa upp i, att leva i och att åldras i.Arbetsplatsbeskrivning
Kom och jobba med oss i vårt härliga gäng på en innovativ arbetsplats där team- och kvalitetsarbete är i centrum för att våra boende ska få den allra bästa vården och omsorgen! Högdalens vård- och omsorgsboende är ett kommunalt äldreboende med demens- och somatiskinriktning.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet.
På boendet finns 114 lägenheter fördelat på 5 avdelningar för personer med demenssjukdomar, 6 avdelningar med somatisk inriktning och 2 korttidsavdelningar. Vi utgår ifrån ett salutogent förhållningssätt med fokus på att skapa en känsla av sammanhang för såväl boende som medarbetare. Vården och omsorgen är personcentrerad där fokus ligger på hälsa, välbefinnande och livskvalitet.
Arbetet hos oss är teambaserat för att allas kompetenser ska bidra till hälsa och välbefinnande för de boende. Gott bemötande, ansvarsfullhet och initiativtagande hos medarbetare värderas högt. Vi arbetar ständigt med att förbättra och öka kvalitén som ska komma våra boende till nytta.
Aktiviteter som genomförs av vår kulturverksamhet skapar glädje och meningsfullhet för våra boende och berikar deras dag. Vi verkar för att möjliggöra såväl den enskilde medarbetarens personliga utveckling som utveckling av verksamheten.
Våra medarbetare är våra viktigaste resurser och vi arbetar med arbetsmiljön systematiskt och
strukturerat för att alla ska uppleva att man har det bra på jobbet. Cheferna i verksamheten är närvarande, engagerade och en del av teamet.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta i vår kvälls- och natt organisation på Högdalens vård-och omsorgsboende.

Som sjuksköterska på Högdalens vård och omsorgsboende finns du kvällar och nätter också i beredskap för några andra enheter inom social omsorg äldre och socialpsykiatri dessa enheter tar kontakt med dig vid behov och du kommer ibland att behöva besöka enheterna. Dina arbetsuppgifter som sjuksköterska på kommunalt äldreboende innebär rådgivning, medicinska bedömningar och hantering av läkemedel, ansvar för att planera, utföra och dokumentera insatser utifrån varje enskild boendes förutsättningar och behov. Du gör hembesök, både planerade och akuta insatser i våra verksamheter, samt handleder omsorgspersonal både på plats och via telefon. Arbetet innebär även kontakt med närstående.

Arbetet innebär sjuksköterskeuppgifter på kommunalt äldreboende i enlighet med HSL.
Handledarutbildning är meriterande och handledning av omvårdnadspersonal ingår i det dagliga arbetet. I Stockholms stad sker dokumentation i Vodok 2.0/ICF och erfarenhet av detta program är även det meriterande. Vårt team består av dig som sjuksköterska, undersköterskorna och vårdbiträden, fysioterapeut och arbetsterapeut och läkare, våra boende och deras omtänksamma och engagerade närstående.
Vi har våra kunniga AKA-(adjungerande kliniska adjunkt) som stöd för studenter och processhandledare som stöd för dokumentation samt även dietist som finns tillgängliga som konsulter och är värdefulla delar i teamet. Som stöd finns inom verksamheten sjuksköterska med ansvar som hälso- och sjukvårdssamordnare samt MAS.
Inom Högdalens vård och omsorgsboende finns ett nystartat KTC Kliniskt träningscentrum) där du som sjuksköterska har möjlighet att kompetensutveckla dig.
Hos oss är en frisk arbetsplats högt prioriterad, därför erbjuder vi dig friskvård och ett friskvårdsbidrag som förnärvarande är 5000:-/år

Kvalifikationer

Som legitimerad sjuksköterska har du mer än 4 års arbetserfarenhet . Du ska tidigare
arbetat inom äldreboende , hemsjukvård eller kvälls och nattpatruller. Du är trygg i din
yrkesroll och har lätt för att samarbeta och kommunicera, samt har bred medicinsk
kompetens. Vidare ser vi även att du är prestigelös, självständig, noggrann och
lösningsorienterad. Du trivs med att handleda personal i hälso- och sjukvårdsfrågor och
motiveras av, att tillsammans med dina kollegor, organisera omvårdnaden på bästa sätt.
Du bör ha mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Övrigt
Vi tillämpar 4 veckors schema.
Helgtjänstgöring 1 helg av 4.
Arbetstid 17:10-07:10.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Enskede Årsta Vantör är en av 11 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 105 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet. Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 18 000 nya lägenheter planeras till år 2030.

Ansök nu

Resurspedagog i anpassad grundskola (tidigare grundsärskola) Gärdesskolan

Elevassistent
Läs mer Nov 28
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Beskrivning
På Gärdesskolan och Olaus Petri skola arbetar vi kontinuerligt med att förbättra den pedagogiska lärmiljön samt med att utveckla det kollegiala lärandet.

Vi har en skolkultur som präglas av höga förväntningar. Vår undervisning är strukturerad och varierad med en kombination av traditionella läromedel och digitala enheter. Vårt höga meritvärde är ett kvitto på att eleverna når skolframgång på Gärdesskolan. Meritvärdet i årskurs 9 är ett av de högsta i staden.

Enheten består av två grundskolor och en anpassad grundskola på Östermalm; Gärdesskolan F-9 samt anpassad grundskola och Olaus Petri skola F-3. Tillsammans är vi cirka 700 elever och 120 medarbetare som arbetar mot målet en bra skola för alla.

Den anpassade grundskolan på Gärdesskolan är inne i en spännande utbyggnadsfas. Under 2024 och 2025 görs anpassningar av lokalerna för att möta morgondagens behov. I samband med det ökar elevkapaciteten till 40 elever. 

https://grundskola.stockholm/hitta-grundskola/grundskola/gardesskolan-f-9/

https://grundskola.stockholm/hitta-grundskola/anpassad-grundskola/gardesskolans-grundsarskola-1-9/

Arbetsuppgifter
Våra klasser i anpassad grundskola är lokalintegrerade och arbetar inkluderande utifrån elevernas behov och förmågor och tar till vara naturliga möten i skolans dagliga arbete. Vi har en samlad skoldag med fritidshemsverksamhet och för våra elever över 12 år erbjuder vi korttidstillsyn. Vi har cirka 20 elever inskrivna som läser både ämnen och ämnesområden. Personalen som arbetar i den anpassade grundskolan består av speciallärare, resurspedagoger och elevassistenter.

Vi söker nu en är strukturerad, engagerad och kommunikativ resurspedagog. Du har ett lösningsfokuserat förhållningsätt och är kreativ i ditt sätt att möta elevernas behov. Du har god förmåga att skapa relationer med elever. Du kan tolka sociala interaktioner hos elever, vara en vuxen förebild, trygg och tillitsskapande. Uppdraget innebär mycket elevkontakter vilket förutsätter att du uppträder som en god förebild för eleverna.

Tjänsten innebär främst att du arbetar tillsammans med eleverna för att guida och stötta dem under del av skoldagen både under lektioner, i andra sammanhang under hela skoldagen samt på gruppernas fritids och eller KTT.

Tillsammans med lärare och övrig personal på skolan arbetar du för att skapa en utvecklande, meningsfull och positiv miljö för eleverna. Omsorg och tillsyn av elever är andra viktiga delar i uppdraget. Utifrån verksamhetens behov kan arbetet genomföras med enskilda elever eller med en grupp.

Arbetsuppgifterna är varierande och omväxlande. Det kan röra sig om att hjälpa eleven att finna ro i sina studier eller vara behjälplig med att hitta individuella lösningar för att eleven ska kunna tillgodogöra sig kunskap. Det kan också handla om att träna på vardagliga uppgifter, stödja eleven i olika aktiviteter på raster, i omklädningsrum, vid måltider eller på utflykter med mera.

Kvalifikationer
- Du har relevant utbildning inom barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.
- Du har erfarenhet av att jobba inom skolan eller med liknande uppdrag med barn och ungdomar.
- Du har kunskap om kognitiva funktioner och dess inverkan på elevers lärande och utveckling är meriterande.
- Du har erfarenhet av att dokumentera, följa upp och utvärdera/reflektera.
- Du har en god kommunikation med vårdnadshavare och vana att samarbeta med externa aktörer såsom socialtjänst, jourhem och LSS-boenden.
- Du behärskar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift.

Meriterande
- Specialpedagogisk kompetens.
- Utbildning eller erfarenhet av att arbeta med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), t.ex, tecken som AKK, (TAKK) eller PECS.
- TBA.

Övrigt
- Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
- Intervjuer sker löpande.
- I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.
- Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Arbetsterapeut till Pilträdets Servicehus på Kungsholmen

Arbetsterapeut
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Vårt erbjudande till dig som arbetsterapeut
Pilträdet ingår i en av Stockholms stads fyra akademiska noder som bedriver en evidensbaserad vård och omsorg där ambitionen är att forskning ska vara en integrerad del i det dagliga arbetet.

Genom ett nära samarbete med KI deltar Pilträdet i forskningsprojekt som bidrar till utveckling inom verksamheten. Pilträdet tar emot studenter inom flera yrkeskategorier, vilket bidrar till en lärande miljö där medarbetarnas kompetens tas tillvara och värderas högt.

Som arbetsterapeut erbjuds du ett varierat arbete utifrån vetenskapliga och evidensbaserade metoder. Rollen som arbetsterapeut är utvecklingsinriktad där du arbetar både självständigt men även i team. Nu söker vi dig som vill bli vår nya kollega. 

Några av våra förmåner är ett generöst friskvårdsbidrag och semesterväxling (fler semesterdagar istället för semesterersättning). Läs mer https://jobba.stockholm/formaner/ om våra förmåner.

Tjänsten är dagtid på vardagar. 

Pilträdets servicehus
På Pilträdet arbetar en engagerad personalgrupp som består av sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden, sjukgymnaster/fysioterapeuter, arbetsterapeuter och administrativ personal. Vi arbetar i tvärprofessionella team för att våra boenden ska få så bra förutsättningar som möjligt för en god omvårdnad.

Pilträdets servicehus erbjuder eget boende och riktar sig främst till personer från 65 år och uppåt. De som bor på Pilträdet kan ha ett varierat behov av såväl enkla som mer kvalificerade hälso- och sjukvårdsinsatser. Pilträdet är centralt beläget på nordöstra Kungsholmen med gångavstånd från Stockholms centralstation.

Dina arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut arbetar du nära fysioterapeut och bidrar med din specialistkompetens. I ditt uppdrag ingår:

- tillsammans med dina kollegor planerar och organiserar du insatser
- arbeta för en god hälso- och sjukvård utifrån individens behov
- ansvara för att utföra funktionsbedömningar hemma hos den äldre
- förskrivning och utprovning av hjälpmedel
- planera och dokumentera genomförda insatser
- handleda, utbilda samt engagera dina kollegor
- tillsammans med fysioterapeut ansvarar du för förflyttningsutbildningar
- både akuta och planerade insatser i en komplex miljö

Du deltar även i vårt förbättringsarbete för att höja kvaliteten på verksamheten och arbetar efter våra kärnvärden att vara engagerad, nytänkande och lyhörd.

Din kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, med erfarenhet inom vård och omsorg.

Du är trygg i din yrkesroll och delar gärna med dig av din kompetens och är kreativ i meningen att du ser möjligheter istället för hinder. Som person har du god förmåga att samarbeta, kommunicera och främja en god arbetsmiljö och därmed motverka diskriminering. Vidare arbetar du evidensbaserat, metodiskt, utvecklingsinriktat och är van vid ett flexibelt arbetssätt utifrån den boendes behov. Givetvis har du ett gott bemötande och tycker om att arbeta med äldre. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Välkommen till Kungsholmens stadsdelsförvaltning!

Kungsholmens stadsdelsförvaltning omfattar de tre öarna Kungsholmen, Lilla Essingen och Stora Essingen.

Tillsammans arbetar vi för att ständigt utveckla våra verksamheter och ge bra service till alla som lever sitt liv på Kungsholmen och Essingeöarna. https://start.stockholm/om-stockholms-stad/organisation/stadsdelsforvaltningar/kungsholmen/ kan du läsa mer om Kungsholmens stadsdelsförvaltning och du får även gärna besöka vår https://facebook.com/kungsholmensdf.

Avdelningen för äldreomsorg ansvarar för biståndshandläggning samt olika insatser som ger möjlighet för äldre att få sina behov av omsorg tillgodosedda. Här finns vård – och omsorgsboenden, servicehus, anhörigstöd, dagverksamheter och hemtjänst.

Ansök nu

Resurspedagog till Lindeparkens anpassade gymnasieskola

Lärarassistent
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Lindeparkens anpassade gymnasieskola ligger centralt vid Skärholmens centrum med närhet till vacker natur och allmänna kommunikationer.

Vi har 75 elever på vårt individuella program, organiserade i fyra arbetslag. I varje klass går 4–8 elever. Vår profil kultur och hälsa genomsyrar verksamheten och estetiska lärprocesser, pedagogisk odling, fysisk aktivitet och friluftsaktiviteter är framträdande. Vi erbjuder även korttidstillsyn (KTT) som bedrivs i skolans lokaler. Vi utgår från elevens hela skoldag och planerar för balans mellan aktivitet och återhämtning.

Läs mer på https://lindeparken.stockholm/

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi en resurspedagog till vårt individuella program för ungdomar inom autismspektrumtillstånd (AST) och intellektuell funktionsnedsättning (IF). Resurspedagog arbetar tillsammans med övrig personal för att bidra till elevernas utveckling. Elevernas olika förutsättningar gör att individuell anpassning av undervisningen är viktig. All personal ingår i ett klasslag och arbetslag, som arbetar ämnesövergripande med teman som en röd tråd i undervisningen. Varje dag på Lindeparken behöver vara tydlig och därför planerar vi den tillsammans. Vi använder alternativa och kompletterande kommunikationssätt (AKK) för att utveckla elevernas kommunikation.

Resurspedagogens uppdrag är att utifrån gruppens behov, skapa strukturer för att göra skoldagen så förutsägbar, trygg och tydlig för eleverna som möjligt vilket bidrar till ökad arbetsro och studiero. Resurspedagogen är ett pedagogiskt stöd i klassrummet och skapar tillsammans med undervisande lärare och elevassistenter bra inlärningssituationer genom att hitta fungerande strategier och förstärker det som fungerar för varje elev samt arbetar förebyggande.
Resurspedagogen arbetar tillsammans och parallellt med undervisande lärare och bistår med arbetsmaterial som eleverna kan arbeta med eller använda utöver lektionsmaterial som undervisande lärare tillhandahåller. Resurspedagog är medmentor tillsammans med undervisande lärare. Mentorerna håller i elevernas morgonsamlingar och planerar dessa tillsammans, samt håller kontakt med vårdnadshavare/boende/god man.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning i och erfarenhet av att arbeta i den anpassade gymnasieskolans individuella program och möta ungdomar med autismspektrumtillstånd och problemskapande beteenden. Det är även önskvärt med kunskaper om alternativ kommunikation, till exempel TAKK. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av ungdomar, vårdnadshavare och kollegor. Då skolan har profil kultur och hälsa bör du ha akademisk utbildning inom ett område som knyter an till profilen. Du bör vara van vid, och känna dig trygg med uppgifter som rör dokumentation. För att passa för tjänsten bör du vara strukturerad och kunna hantera stress.
Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Undersköterska timavlönad vikarie till Brommagårdens vård-och omsorgsboende

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Bromma stadsdelsförvaltning är en av stadens elva stadsdelar.

Bromma ligger nära Stockholms innerstad och vid Mälaren med dess vackra gröna natur. Äldreomsorgen tillämpar heltid som norm med möjlighet att arbeta deltid. Du har din huvudsakliga arbetsplats på enheten men anställningen innebär att du utför arbete på olika platser vid hela enheten för Brommagården/Sörklippans vård- och omsorgsboende (inklusive dagverksamheter och Pensionat Kinesen).

Brommagården är ett vård- och omsorgsboende med dagverksamhet och gruppboende för demenssjuka. Verksamheten präglas av stabilitet, delaktighet och hög kompetens och ligger i en naturskön park vid Bromma kyrka. Vår verksamhet bygger på helhetstänkande, öppenhet, respektfullt bemötande och ansvar. Den äldres integritet och beslutanderätt är självklara förutsättningar för vårt arbete för att den äldre ska känna sig delaktig i sin vardag och i sin vård och omsorg. Vi lägger stor vikt på bra mottagande av den äldre och dennes närstående i olika möten. Vi arbetar i multiprofessionella team och tar del av den äldres levnadsberättelse för att skapa trygghet, meningsfullhet och känsla av sammanhang. Vi strävar efter goda relationer med närstående och ser dem som en värdefull resurs i vårt arbete och lägger därmed mycket vikt på ett gott bemötande av den äldre och dennes närstående.

Arbetsbeskrivning
Som undersköterska ska du ge god omvårdnad, social omsorg och serviceinsatser till de äldre enligt beslut från biståndshandläggare. Du ska hjälpa och stödja omsorgstagare i det dagliga livet för att främja den funktionella förmågan hos denne och hjälpa till med omsorgstagares sociala kontakter. Du ska ansvara för att den äldre får delta i olika aktiviteter och få stimulans för sitt välbefinnande samt erbjuda den äldre möjlighet till utevistelse. Du ska även ha kontakt med anhöriga, medverka vid vårdplanering och social dokumentation. Du skall dessutom följa de rutiner och föreskrifter som finns på arbetsplatsen.

Kvalifikationer
Du ska ha skyddad yrkestitel som undersköterska.

Du ska ha arbetat inom vård och omsorg i minst 1-3 år. Du ska ha vana av att dokumentera. Du ska ha erfarenhet i yrket.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna och goda referenser. Vi behöver dig som är trygg, stresstålig och har en personlig mognad. Du ska också vara serviceinriktad och lyhörd för omsorgstagares behov. Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av egna kunskaper och erfarenheter samt är öppen för att lära dig av andra. Du har empati i mötet med andra människor och har ett genuint intresse för att arbeta inom yrket. Du förväntas att vara flexibel, då arbetet kräver det.Övrigt
Arbetet omfattar dag, kväll, helg och natt vid behov.

Äldreomsorgens värdegrund genomsyrar vår verksamhet och du ska kunna omsätta värdegrunden i ditt dagliga arbete.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

Barnskötare Utbildningsförvaltningen

Barnskötare
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Bobergsskolan är en nybyggd och modern kommunal grundskola i Norra Djurgårdsstaden på Östermalm i Stockholm.

Skolan blev utnämnd till årets skolbyggnad 2020 och har helt fantastiska lokaler. Bobergsskolan är en F-9 skola med cirka 840 elever. Vi behöver medarbetare som tillsammans med oss bygger en skola där goda kunskapsresultat, studiero, trygghet och glädje står i fokus!

Skolan är en mycket populär skola där engagemang och höga förväntningar är ledord. Vi satsar mycket på personalvård och arbetsmiljöfrågor är viktiga för oss. Vårt index på medarbetarenkäten är bland de högsta i staden. På Bobergsskolan trivs man att arbeta helt enkelt!

Läs mer om skolan på Bobergsskolan, F–8 - Stockholms stad (grundskola.stockholm)

Vi finns även på sociala medier – Instagram bobergsskolan

Arbetsbeskrivning
Du kommer i rollen som barnskötare arbeta i grundskolan och i fritidshemmet med att ge eleverna lärande och omsorg de behöver för utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Du är med och skapar dagligen en utvecklande, meningsfull och positiv miljö för eleverna där de når sin fulla potential.

Tillsammans med ansvarig lärare och övrig personal på skolan är du delaktig i planeringen, genomförandet och utvärderingen av verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer (läroplan). Omsorg och tillsyn av eleverna är andra viktiga delar i uppdraget.

Arbetsuppgifterna är varierande och omväxlande under arbetsdagen. Det kan exempelvis vara att finnas till hands som ett stöd för eleverna i klassrummet, delta/leda inom- och utomhusaktiviteter under skoldagen, på raster och i fritidsverksamheten.

Du samverkar med övriga i laget om hur arbetet ska utföras. I din roll ingår även att ha tät kontakt och nära samarbete med övrig personal inom skolan, elever och elevernas vårdnadshavare.

Kvalifikationer
Barnskötarutbildning.

Erfarenhet av att ha arbetat som barnskötare på grundskola.
Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Resurs till diabeteselev på Höglandsskolan åk 4

Elevassistent
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Höglandsskolan är en ganska liten, trivsam och trevlig F-9 skola med ca 490 elever och 60 personal.

Höglandsskolan ligger vid Höglandstorget i Bromma med naturen runt omkring och nära kommunikationer. Vi har hög andel behöriga lärare och personal i fritidshemmet. Höglandsskolan har mycket goda resultat på elevernas trivsel, trygghet och på verksamheten vilket vi är måna att behålla. Viktigt för oss är att i vår skola och på våra fritidshem ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. Vi har mycket höga kunskapsresultat.  

Höglandsskolan är sedan många år tillbaka en kommunal skola i Stockholms stad. På skolan arbetar vi för att behålla och utveckla skolans öppna och förtroendefulla klimat. Vi arbetar med individanpassad undervisning, utökat med tematiska undervisningstillfällen, kulturella inslag och estetiska lärprocesser. Skolan har många traditioner som genomsyrar läsåret vilket bland annat innebär att varje klass en gång per läsår genomför en föreställning, som vi kallar Samling, för övriga skolan. Detta arbetssätt skapar positiva mötena mellan eleverna i de olika åldrarna och gagnar en trygg, stimulerande och kreativ miljö för elevernas allsidiga utveckling som vi är måna om. 

Skolans fritidshem är fördelat på elever i F-1 och 2-3 samt Mellanklubb för eleverna i årskurs 4-6. Under skoldagen samverkar fritidspersonalen i klasserna antingen som en del av undervisningen där man bidrar med sin fritidskompetens eller som extra stöd för elever i gruppen.

Arbetsuppgifter
Vi söker en resurs till en diabeteselev i årskurs 4. Tjänsten ligger mellan 50-75% och är en särskild visstid anställning med start 8/1 2024 och sträcker sig till 20/6 2024 med möjlighet till förlängning.

Det är meriterande om du har arbetat med liknande behov tidigare. Du behöver vara ett stöd för eleven med allt vad diabetes innebär och när tillfälle ges, för övriga elever i klassen under skoldagen. Du behöver vara flexibel i ditt arbete då tjänsten kräver även att arbeta med andra elever i klassen också när tillfälle ges. Du samarbetar med kollegor i skolan och eventuellt på fritids. Du kommer utöver det att ha ett nära samarbete med elevens mentor och ämneslärare samt vårdnadshavare. Du kommer ha daglig kontakt med elevens vårdnadshavare. Som resurs bidrar du till att vardagen på skolan fungerar väl för eleven med allt som har med diabetes att göra. Tillsammans med övriga kollegor medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje elev och för hela klassen. 

Kvalifikationer
Du ska ha en gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt elevfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela skolan och enheten. Du samverkar med elever, kollegor och inte minst  föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplan, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Övrigt
Erhåller du tjänsten ska du kunna visa upp ett giltigt utdrag ur Brotts- och belastningsregistret. Intervjuer kommer att hållas digitalt under sommaren.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Administratör till Södermalms vård- och omsorgsboendeenhet

Kontorsreceptionist
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Södermalms vård- och omsorgsboendeenhet innefattar fyra verksamheter med olika inriktningar som somatisk- och demensinriktning samt korttidsvård.

Vi söker nu en administratör till en av våra verksamheten.

Du har många olika arbetsområden, uppgifter och samverkar även med administratörskollegor på Södermalms övriga egenregienheter.

Arbetsbeskrivning
Som administratör har du en nyckelroll i verksamheten. Du är bekväm i våra digitala system såsom Lisa, Agresso och Parasol bl a. Du schemalägger och planerar verksamhetens behov av bemanning dygnet runt. Du är behjälplig att ta fram statistik samt administrativt stöd till närmaste chef.

Arbetet kan även innebära varumottagning, introduktion av nyanställda och lägenhetsvisningar.

Kvalifikationer
Administratörsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Erfarenhet av bemanning och schemaläggning från äldreomsorg eller från annan liknande dygnet- runt-verksamhet.

Goda kunskaper i arbetstidslagen och kollektivavtalet Allmänna Bestämmelser.


Mycket goda kunskaper i svenska språket och mycket god förmåga att utrycka dig både muntligt och skriftligt.

Övrigt
Arbete på plats.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Administrativ assistent till Enheten för barn och unga

Ekonomiassistent
Läs mer Nov 28
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Bromma stadsdelsförvaltning är en av Stockholm stads 11 stadsdelar.

Bromma ligger nära Stockholms innerstad och nära Mälaren med dess vackra natur. Stadsdelen har ca 82 000 invånare. Vi sitter i nybyggda lokaler i Bromma Blocks med närhet till goda kommunikationer och ett stort köpcentrum.

Avdelningen Socialtjänst och fritid ansvarar för stadsdelens individ- och familjeomsorg, fält, fritid och prevention samt myndighet och utförare inom funktionshinderområdet.

Enheten för barn och unga består av en enhetschef, fem biträdande enhetschefer samt två administratörer. Enheten är indelad i 5 arbetsgrupper: en mottagningsgrupp, en barngrupp (0-11 år), en ungdomsgrupp (12-17 år), en syskongrupp (0-17 år) samt en arbetsgrupp för familjevård och kontaktverksamhet.

Vi söker nu en administrativ assistent som kommer att ha sin tillhörighet vid förvaltningens Enhet för barn och unga. Du erbjuds ett utmanande och varierat arbete där du får möjlighet att utvecklas och att bidra till ett bättre Stockholm.Arbetsbeskrivning
Kärnuppdraget är att med gott bemötande, god tillgänglighet och administrativ kunskap ge stöd och service till enhetens chefer och medarbetare.
I rollen som administrativ assistent är du organiserad under enhetschefen och har ett varierande jobb där den ena dagen inte är den andra lik. Bland dina arbetsuppgifter ingår att hantera leverantörs- och kundfakturor, återsökning av statsbidrag, arkivarbete, behörighetstilldelning, avstämningar samt andra förekommande arbetsuppgifter inom socialtjänstens administration.

Arbetet utförs på förvaltningskontoret , distansarbete sker i undantagsfall och endast efter överenskommelse med närmsta chef.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasieexamen och

• aktuell erfarenhet av administrativt arbete
• god vana av att arbeta med Officepaketet
• goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

 

Det är meriterande om du har
•    eftergymnasial utbildning inom administration
•    vana av att arbeta i ekonomisystemet Agresso och dokumentationssystemet Paraplyet 
•    erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation 
•    kännedom om Stockholms stads organisation.


För att klara av rollen behöver du vara självgående, strukturerad och noggrann. Du planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt och håller tidsramar. Du är serviceinriktad och hjälper andra på ett lösningsfokuserat sätt. För att trivas i rollen har du god samarbetsförmåga då arbetet innebär många kontakter. För oss är dina personliga förmågor och färdigheter viktiga varvid vi kommer att lägga stor vikt vid dem.

 

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är tillsvidareanställning. Intervjuer kommer att ske fortlöpande.


Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

Lärare i svenska som andraspråk, Bandhagens grundskola F-3

Grundlärare, förskoleklass och 1-3
Läs mer Nov 29
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är legitimerad lärare (åk F-3) och behörig i svenska som andraspråk, även svenska.

Tjänsten är ett vikariat på 60%. Du kommer att undervisa i svenska som andraspråk och du arbetar systematiskt för hög måluppfyllelse.

Du är en tydlig ledare som leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö för eleverna skapas. Du är lyhörd, kreativ och möter eleverna utifrån deras förutsättningar. Nära samarbete med andra är något du trivs med och du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt för din egen utveckling. Det är viktigt att du har lätt för att skapa relationer, har en god arbetsförmåga, är en trygg person som är bra på att vara tydlig i din kommunikation, har höga förväntningar på dig själv, dina kollegor och dina elever. I ditt arbete ska du alltid ha eleverna i fokus. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Legitimerad lärare med behörighet i svenska som andraspråk och svenska

Väldokumenterade kunskaper i svenska och svenska som andraspråk, i tal och skrift

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat på 60% från vårterminens start den 8 januari till och med den 8 maj 2024.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Personlig assistent till Kungsholmen

Personlig assistent
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Välkommen till oss
Enheten för stöd och service i hemmet är en av socialtjänstavdelningens tre utförarenheter.

Personlig assistans utförarenhet på Kungsholmen ansvarar för driften av den kommunala assistansen i innerstaden.

Vi söker dig som vill arbeta inom verksamhetsområdet personlig assistans på Kungsholmen med omgående start.

Din roll som personlig assistent
Vi söker personliga assistenter till en kvinna i femtioårsåldern med diagnoser MS och atypisk Parkinson. Kunden har behov av hjälp med all ADL (Aktiviteter i dagliga livet) . Hon behöver stöd med hygien samt påklädning. Hon får dagliga lavemang. Hon matas vid samtliga måltider. Hon behöver stöd att lägga sig och vila och i samband med avklädning och läggning på kvällen. I dagsläget utförs två nattliga besök av hemtjänst som hjälper henne att komma upp och stå en stund och lägga sig på andra sidan. Hon kan inte vända sig på egen hand.

Arbetet är schemalagt på dag, kväll och natt.

Din kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har

- erfarenhet av arbete som personlig assistent 
- gymnasieutbildning

Det är meriterande om du har arbetat med SPK (suprapubiskateter), golvlift och är bekant med diagnoserna MS och Parkinson.

För att lyckas i ditt uppdrag krävs att du är noggrann, serviceinriktad och ansvarsfull. Du passar tider, är uppmärksam samt har respekt för den enskilde och förståelse för arbete i den enskildes hem. 

Övrigt
Intervjuer sker löpande. Vid intresse kan du tillfrågas om tillfälliga uppdrag hos andra kunder på Kungsholmen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Välkommen till Kungsholmens stadsdelsförvaltning!

Kungsholmens stadsdelsförvaltning omfattar de tre öarna Kungsholmen, Lilla Essingen och Stora Essingen.

Tillsammans arbetar vi för att ständigt utveckla våra verksamheter och ge bra service till alla som lever sitt liv på Kungsholmen och Essingeöarna. https://start.stockholm/om-stockholms-stad/organisation/stadsdelsforvaltningar/kungsholmen/ kan du läsa mer om Kungsholmens stadsdelsförvaltning och du får även gärna besöka vår https://facebook.com/kungsholmensdf.

Avdelningen för socialtjänst ansvarar för omsorg om personer med funktionsnedsättning, individ och familjeomsorg, ekonomiskt bistånd och arbetsmarknadsåtgärder samt fält- och fritidsverksamhet. Vid anställning på vissa tjänster inom Socialtjänstavdelningen kan belastningsregister komma att krävas.

Ansök nu

Sjuksköterska till S:t Eriks vård- och omsorgsboende

Sjuksköterska, geriatrik/Sjuksköterska, äldreomsorg och äldrevård
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Välkommen till oss
S:t Eriks vård- och omsorgsboende är centralt beläget nära Fridhemsplan på Kungsholmen som erbjuder vård och omsorg främst till personer över 65 år.

De som bor på S:t Erik har ett varierat medicinskt behov utifrån kognitiv sjukdom.

Vi erbjuder
S:t Eriks vård- och omsorgsboende är ett mindre boende som erbjuder en lugn arbetsmiljö i ett centralt läge. Som medarbetare inom Stockholms stad erbjuds du förmåner som till exempel ett generöst friskvårdsbidrag. Läs mer https://jobba.stockholm/formaner/ om våra förmåner. 

Din roll
Som sjuksköterska är du en viktig del i vårt tvärprofessionella team och medverkar med din specialistkompetens till att våra äldre får personcentrerade vård. I dina arbetsuppgifter ingår sedvanliga arbetsuppgifter för en sjuksköterska på ett vård- och omsorgsboende så som medicinska bedömningar, kontakt med läkaren, kontakt med anhöriga vid behov samt planering och genomförande av insatser utifrån den enskildes behov . Att utbilda och handleda personal i omvårdnadsarbete samt uppföljning och utvärdering av genomförda insatserna ingår i uppdraget.

Din kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet. Erfarenhet av vård av äldre individer samt kommunal äldreomsorg är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är stabil, självgående och strukturerad. Du behöver också ha en pedagogisk insikt och vara bra på att skapa goda relationer med människor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Välkommen till Kungsholmens stadsdelsförvaltning!

Kungsholmens stadsdelsförvaltning omfattar de tre öarna Kungsholmen, Lilla Essingen och Stora Essingen.

Tillsammans arbetar vi för att ständigt utveckla våra verksamheter och ge bra service till alla som lever sitt liv på Kungsholmen och Essingeöarna. https://start.stockholm/om-stockholms-stad/organisation/stadsdelsforvaltningar/kungsholmen/ kan du läsa mer om Kungsholmens stadsdelsförvaltning och du får även gärna besöka vår https://facebook.com/kungsholmensdf.

Avdelningen för äldreomsorg ansvarar för biståndshandläggning samt olika insatser som ger möjlighet för äldre att få sina behov av omsorg tillgodosedda. Här finns vård – och omsorgsboenden, servicehus, anhörigstöd, dagverksamheter och hemtjänst.

Ansök nu

Jobbcoach

Jobbcoach/Utbildningscoach
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade

arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.Vill du veta varför du borde arbeta hos oss? https://play.mediaflowpro.com/ovp/14/15AMHDN9JPArbetsplatsbeskrivning
Jobbtorg Farsta har sitt upptagningsområde i stadsdelarna Enskede-Årsta-Vantör, Skarpnäck och Farsta.

Den största målgruppen på Jobbtorg Farsta är Stockholmare som är 30-65 år och har försörjningsstöd. Enheten består av 35 medarbetare där majoriteten är jobbcoacher. Resterande yrkesgrupper är administratör, studie- och yrkesvägledare samt chefer.

Arbetsbeskrivning
Huvudsakliga arbetsuppgifterna är att nå kvinnor som är 30 år och äldre och som står långt ifrån arbetsmarknaden för att motivera dem till att ta del av Jobbtorgs insatser. Tjänsten som jobbcoach kommer att innebära ett uppsökande för att nå kvinnor som idag inte har någon kontakt med Jobbtorgs verksamhet och informera om de insatser och stöd som finns att få. Uppsökande arbete sker exempelvis genom att vistas och synas på de arenor och mötesplatser kvinnor från områdena besöker och inte minst genom samverkan med andra professionella och ideella verksamheter i närområdet.

Att kunna bygga relationer och skapa förtroende är avgörande. En del av arbetet går ut på att hitta samverkanspartners som arbetar med målgruppen kvinnor och på ett kontinuerligt och systematiskt sätt förvalta och utveckla samverkan. Den andra delen av arbetet består i att hitta strategier i syfte att utveckla uppsöksarbetet och erbjuda rätt stöd och insats till de kvinnor som önskar stöd i att komma vidare till arbete och studier.

I uppdraget kommer du att ha kontakt med såväl civilsamhälle, organisationer och myndigheter. Du ska närvara vid verksamhetens drop-in och motsvarande ingångar för målgruppen och vara länken till planering på Jobbtorg. Du kommer också att arrangera, planera och delta på events för målgruppen. Dokumentation och rapportering av resultat ingår i arbetsuppgifterna då vi ständigt mäts på hur många individer vi möter, hur stor andel av dem som skrivs in på Jobbtorg samt hur många som etablerar sig på arbetsmarknaden eller påbörjar studier.

Som jobbcoach så ingår det även att ha kontakt med arbetsgivare för att hitta rätt placeringar för de kvinnor som har nåtts av vårt uppsökande uppdrag. Du använder dig av redan upparbetade kontakter likväl som du bygger på ditt arbetsgivarnätverk med nya kontakter.

Kvalifikationer
Till den här tjänsten söker vi dig som har: 

- relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- erfarenhet av att kontakta arbetsgivare och näringsliv i en liknande roll
- erfarenhet av att ha arbetat med kvinnor i utanförskap
- goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Meriterande

- kunskap, erfarenhet och utbildning inom Supported Employment (SE) och Motiverande samtal (MI).
- behärskar något av språken arabiska, persiska, somaliska, tigrinja, kurdiska eller engelska. 

För denna tjänst söker vi dig som är:

- Mål- och resultatorienterad
- Självgående
- Utvecklingsinriktad
- Har god samarbetsförmåga
- Kommunikativ

Vi lägger stor vikt vid ovanstående kompetenser för bedömning av lämplighet till tjänsten.

Övrigt
Tjänsten innebär resor dagtid inom Stockholm för att träffa och stötta aspiranter och arbetsgivare.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.På arbetsmarknadsförvaltningen så arbetar vi för att det ska vara lätt att utvecklas genom att byta enhet och arbetsplats. Det innebär att din anställning är i hela förvaltningen och att du kan komma att få nya uppdrag inom andra verksamheter där din kompetens behövs bäst.

Ansök nu

Socialsekreterare till Familjevården

Socialsekreterare
Läs mer Nov 28
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Bromma ligger nära Stockholms innerstad och vid Mälaren med dess vackra natur.

Stadsdelen har ca 82 000 invånare. Förvaltningen har flyttat till nya lokaler nära Bromma flygplats, vid Bromma Blocks, med närhet till goda kommunikationer och affärer.

Avdelning Socialtjänst och fritid ansvarar för stadsdelens Individ- och familjeomsorg, fält, fritid och prevention samt myndighet och utförare inom funktionshinderområdet.

Enheten för Barn och Unga ingår i avdelningen Socialtjänst och fritid. Enheten består av en enhetschef och fem biträdande enhetschefer. Enheten är indelad i fem arbetsgrupper; en mottagningsgrupp, en barngrupp (0-11 år), en ungdomsgrupp (12-18 år), en syskongrupp (0-18 år) och en grupp för familjevård och kontaktverksamhet.

Vi är i ett spännande utvecklingsarbete där vi har förtätat chefsledet för att erbjuda alla medarbetare ett nära och coachande ledarskap.

Familjevårdsgruppen består av 7 st socialsekreterare. I gruppen ingår även en kontaktsekreterare.
Gruppen leds av en biträdande enhetschef.
Vi söker nu socialsekreterare till familjevårdsgruppen.

Arbetsbeskrivning
I familjevårdsgruppen arbetar du som barnhandläggare och familjehemshandläggare. Dina arbetsuppgifter är i huvudsak att följa upp vården för familjehemsplacerade barn. Detta innebär att du ofta kommer få arbeta långsiktigt och följa dem placerade barnen under flera år.
I varje ärende arbetar du ihop med en kollega, där en av er kommer att ha mer ansvar för uppföljning av barnets utveckling och den andre kommer att ansvara för handledning och stöd till familjehemmet. Tillsammans kommer ni också att rekrytera och utreda nya familjehem.

Du kommer även att ha kontakt med barnets biologiska föräldrar. För att barnet ska få rätt stöd kommer du att samverka med interna och externa samarbetspartners som till exempel skola, BUP, hälso- och sjukvården och andra aktörer i barnets liv. Din roll kommer att vara att i samverkan med andra professionella runt barnet anpassa insatser efter de behov som ni gemensamt identifierar.

Vi kan erbjuda dig:
Nära ledarskap
Intern och extern handledning
Varierande arbete med barn och unga och goda möjligheter till utveckling
Bra introduktion
Friskvårdsbidrag
Engagerad arbetsgrupp
Möjlighet att semesterväxla

 

Kvalifikationer

Du har socionomexamen och kunskap om gällande lagstiftning samt erfarenhet av handläggning av barn och/ eller ungdomsärenden med stöd av BBIC. Arbetet bedrivs enligt SoL, LVU och övrig gällande lagstiftning. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av arbete i en familjevårdsgrupp.
Då arbetet oftast innebär att möta människor i kris och/eller med en komplex livssituation är det viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.Vår önskan om dig är att:

Du har ett starkt barn- och ungdomsperspektiv.
Du är ansvarsfull, flexibel och stabil.
Du har god empatisk förmåga och kan skapa goda samarbetsrelationer.
Du är strukturerad och trygg i din yrkesroll samt lägger stor vikt vid en rättssäker handläggning.
Du arbetar självständigt genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl.
Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift då dokumentation är en viktig del av arbetet.

Det är meriterande om du har:
- Utbildning i Stockholmsmodellen
- Utbildning och erfarenhet av BBIC
- Erfarenhet av myndighetsutövning inom Barn och Ungdomsvård
- Kunskaper i datasystemet Paraply
- B-körkort


Vi kommer påbörja urvalsprocessen under ansökningstiden och intervjuer kan komma att ske löpande.
Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Bromma stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Välkommen med din ansökan! 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Webbplats: start.stockholm

Ansök nu

HR-controller till avdelningen personal och kompetensförsörjning

Controller
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Vi på avdelningen personal och kompetensförsörjning söker nu en HR-controller till en bred och varierande roll.

Har du god analytisk förmåga, driv, känsla för siffror och vill vara en del i vårt viktiga uppdrag om en likvärdig skola för alla Stockholms barn och unga? Då kan det här vara tjänsten för dig, se till att skicka in din ansökan innan den 15 december!

Vad innebär uppdraget som HR-controller?
Ditt uppdrag som HR-controller är varierat. Du arbetar med personalinformation, behörighetsroller i vårt personalsystem, stöttar våra skolor med information, utredningar mm. Vidare förbereder du den årliga medarbetarenkäten (tillsammans med HR-enheten) och utför årliga internrevisioner på våra skolor (tillsammans med ekonomienheten). Internkontroll av personalrelaterade processer är ett annat viktigt område som du arbetar med.

Ibland deltar du vid kurser och konferenser och presenterar personalinformationför våra administrativa chefer och rektorer.  Du har kontinuerliga möten med stadens serviceförvaltning och samarbetar med dem. Då vi är en avdelning som fokuserar på personal- och kompetensförsörjning kommer uppgifter knutna till dessa områden också att ingå.

Du blir en del av avdelningen personal och kompetensförsörjning på Utbildningsförvaltningen i Stockholm stad. Du är placerad på avdelningens stab tillsammans med sju andra kollegor och din närmsta chef är avdelningschefen. Stabens uppdrag är att vara ett stöd till personalchefen samt stötta och samordna avdelningens övergripande arbete.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen. Goda Excelkunskaper är en förutsättning liksom fallenhet för analys och att arbeta i olika system.

Det är ett plus om du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller roll, där du arbetat med personalekonomi, uppföljning och statistik. Vidare värdesätter vi erfarenhet av att arbeta inom en större organisation, i offentlig verksamhet, generell kunskap inom HR-området samt en vilja att vara del i vårt viktiga uppdrag om att skapa en likvärdig skola för alla Stockholms barn och unga.

Personliga förmågor som är viktiga i rollen förutom god analytisk förmåga är drivkraft, helhetssyn, och samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen behöver du ta ansvar för ditt arbete och självständigt strukturera och driva uppgifter vidare. Du har förmågan att ta reda på och snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Vi ser också att du är utvecklingsinriktad och tycker om att arbeta med ständiga förbättringar.

Din arbetsplats
Utbildningsförvaltningens avdelning för personal- och kompetensförsörjning har som roll att vara en strategisk resurs för att stadens pedagogiska verksamheter ska nå sina uppsatta mål. Avdelningen ger expertkunskap, information, konsultation och utbildning till förvaltningens chefer samt verktyg för att hantera personalfrågor på bästa möjliga sätt. I dagsläget består avdelningen av en stab samt fyra enheter som arbetar med frågor inom HR, kompetensförsörjning, arkiv, registratur och förvaltningsservice. Vi driver också en egen vikariepool med lärarvikarier och barnskötare.

Vi sitter i fina kontorslokaler på Hantverkargatan 2F, ett stenkast från Stockholm central. Du har möjlighet att delvis utföra ditt arbete på distans.

Övrigt
Just nu pågår ett pilotprojekt i Stockholm stad där vi provar att rekrytera utan att du som kandidat skickar in ditt personliga brev. Detta genomförs på ett antal utvalda rekryteringar. Vid bedömningen av din ansökan för denna roll kommer vi endast att utgå ifrån ditt CV och ett antal frågor du får besvara i samband med din ansökan. Vi önskar att du svarar konkret och kortfattat på frågorna, och att det finns en tydlig koppling mellan dina svar och ditt CV. Ansökan ska vara på svenska.

Rekryteringsprocessen kommer bestå av två intervjuer, en digital och en fysisk samt referenstagning. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan också tillkomma.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 december!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Specialpedagog åk 4-6

Specialpedagog
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Kämpetorpsskolan arbetar inkluderande och ditt uppdrag är att tillsammans med pedagogerna skapa goda lärmiljöer utifrån elevernas behov och förutsättningar.

Du ingår i skolans elevhälsoteam och arbetar nära skolledare, pedagoger och elever.

Som specialpedagog ansvarar och samordnar du för arbetet med utredningar om behov av särskilt stöd och åtgärdsprogram. Du är skolledarens förlängda arm vad gäller att ha helikopterperspektivet av elevernas behov, samtidigt räds du inte av att vara mitt verksamheten med eleverna. 

Hos oss på Kämpetorpsskolan innebär uppdraget som specialpedagog/speciallärare att du arbetar utifrån 3 nivåer:
• Organisationsperspektiv: där du som viktig medlem i skolans elevhälsoteam, bidrar med din kompetens till vårt salutogena förhållningssätt och har stort fokus på förebyggande insatser. Du ansvarar för att ha en "flygbild" över elever i behov och deltar i dialog med vårdnadshavare och lärare/ pedagoger.

• I lärandemiljön med arbetslag och lärare arbetar du aktivt med att handleda. Det kan t.ex. gälla verktyg i lärprocesser, fysisk miljö eller läromedel och pedagogiskt material. Du ska även bistå med handledning för lärare.

• Med den enskilda eleven eller i mindre sammanhang: arbetar du exempelvis med färdighetsträning i bland annat svenska och matematik. 

Är du någon som:
• Är självgående och drivande men också uppskattar att arbeta i team.
• Tar ansvar för, och har god förmåga, att skapa goda relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare.
• Har erfarenhet av att arbeta språkutvecklande och har erfarenhet av läs- och skrivundervisning, 
• Har kunskap om NPF, lågaffektivt bemötande och positivt beteendestöd
• Har hög digital kompetens och vill ta dig an uppgiften att skapa goda digitala strategier kring skolans undervisning och stöd.Övrigt

Vi tillämpar löpande rekrytering så tveka inte att skicka din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Lärare lågstadiet Hägerstensåsens skola

Grundlärare, förskoleklass och 1-3
Läs mer Nov 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Hägerstensåsens skola har ca 520 elever i årskurs F-6.

Förutom klassrum och fritidshemsrum finns specialsalar för trä- och metallslöjd, textilslöjd samt bibliotek och idrottshall. En stor skolgård finns för rast- och utomhusaktiviteter. Skolrestaurangen har eget tillagningskök och serverar lunch och mellanmål. Hägerstensåsens skola har ca 80 medarbetare 100 % av våra klasslärare har behörighet för sina tjänster.

Vi arbetar i årskursvisa arbetslag med tre klasser i varje lag. På lågstadiet finns två samverkanspedagoger kopplade till klassen och läraren för att kunna ge stöd i klassrummet och vid halvklasser på skoldelen.

På skolan finns också ett elevhälsoteam bestående av speciallärare, specialpedagog, skolsköterska och kurator. Till varje arbetslag finns en av dessa speciallärare/specialpedagoger kopplade för att kunna ge stöd kring anpassningar, specialundervisning eller för att göra pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram.

Skolan har god tillgång till läromedel och digitala enheter. På lågstadiet har alla elever en iPad.

Arbetsbeskrivning
Klasslärare på lågstadiet. Planera, genomföra och följa upp undervisning. Mentorskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Lärarutbildning


Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vikariat 6 mån, tekniker till enheten för Installation och service

Servicetekniker, elektronik
Läs mer Nov 24
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Äldreförvaltningen ansvarar för kommunövergripande frågor rörande äldreomsorg, samt för att i dialog med stadsdelsnämnderna samordna, utveckla och följa upp äldreomsorgen i staden.Enheten för installation och service ansvarar för att administrera och installera trygghetslarm och annan välfärdsteknik, i ordinärt boende för stadens invånare.

Enheten består idag av cirka 30 medarbetare varav 24 är tekniker för trygghetslarm och nyckelfri hemtjänst och fem är administratörer.

Vi söker nu 2-3 vikariat, som tekniker för installation av trygghetslarm och nyckelfri hemtjänst.

Tjänsten som tekniker
För den här tjänsten söker vi dig som har teknisk kompetens och har en erfarenhet av datorer och IT.  Du får gärna ha en bakgrund från teknisk gymnasie- eller högskoleutbildning, t.ex. El och energiprogrammet.

Som tekniker arbetar du med serviceuppdrag och installation av trygghetslarm och digitala lås hos kunder i hela Stockholm stad. Du kommer också att arbeta på kontoret med IT-relaterad felsökning och analys av tekniska larm, det gör vi främst i våra web-portaler där all teknisk data finns samlad – det krävs därför goda IT-kunskaper för att du trivas med uppdraget.

Arbetet som tekniker är omväxlande och utförs hos äldre i deras bostad. Administratörerna planerar din dag utifrån ditt dagsschema och hur behovet ser ut. Arbetsområdet sträcker sig över hela Stockholm Stad. Tekniker finns i tjänst årets alla dagar och du arbetar enligt schema under dagtid.

Din kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har:

- påbörjat en gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller annan relevant utbildning
- B-körkort och är bekväm med att köra bil i bl.a. innerstan (alla bilar har GPS och Apple CarPlay)
- är teknisk lagd
- är van att hantera dator
- mycket goda kunskaper i det svenska språket
- god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt

Vidare har du god samarbetsförmåga och gillar att arbeta självständigt under eget ansvar. Du bidrar med förbättringar av verksamheten genom att komma med egna initiativ. Du är serviceinriktad, flexibel och stresstålig. Vi vill också att du har ett gott bemötande, är trygg och stabil och skiljer på det personliga och professionella. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Då vissa kunder kan ha husdjur eller är rökare är det bra om du inte har några allergier.

Vi hoppas att vi fångat ditt intresse, varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Anställningen är heltid på schema (veckoarbetstid 38,25 t/v) och arbetstiden är förlagd dagtid vardagar och helger.

Vi erbjuder dig en fräsch arbetsplats i våra nyrenoverade lokaler vid Älvsjö station.

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare: https://jobba.stockholm/

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Fixare och digital fixare/aktivitetsledare

Friskvårdsledare
Läs mer Nov 23
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt ledarskap är grunden för att ge stockholmarna den bästa verksamheten. Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet.Arbetsplatsbeskrivning
Förebyggande verksamheten som har lokaler i Hammarbyhöjden och på Skarpnäcksfältet söker två aktivitetsledare.

Verksamheten hör till Beställarenheten för äldre, men har ett riktat uppdrag till just förebyggande verksamhet.

Förebyggande verksamhet är en viktig del av äldreomsorgens arbete. Med ett gott förebyggande arbete kan vi medverka till god hälsa och öka de äldres förmåga att ta hand om sig själva i så hög utsträckning som möjligt. Det förebyggande arbetet bygger på att ge information, ge stöttning genom anhörigkonsulenter samt genom att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter. Förebyggande enheten består av anhörigkonsulenter, syn- och hörselinstruktör, fixartjänst IT-stöd samt aktivitetsledare. Till verksamheten hör även ett antal volontärer.

Arbetsbeskrivning
Ditt huvuduppdrag kommer att  fixartjänst, vilket är en fallförebyggande insats som bland annat innebär att byta glödlampor i tak, sätta upp och ta ner gardiner, göra tyngre lyft (max 10 kg). Du behöver kunna stå på trappstege och arbeta med armarna över huvudet. Samt innebär tjänsten att ge digitalt stöd till våra seniorer i stadsdelen. Det kan vara att hålla i IT café, kurser i användning av Iphone, smartphones och surfplattor eller individuell hjälp för att motivera användandet och öka seniorers självständighet.

I din tjänst ingår det även att hålla aktiviteter på våra öppna mötesplatser utifrån stockholmarnas fokus och behov. Exempel på aktiviteter som du kommer att leda är gymträning, balanspass, motionspass, cirkelträning, sittgympa, yoga, qigong, promenader, matlag, caféer, taktil massage och akvarellmålning. Alla våra aktiviteter utgår från våra äldre och deras behov. Våra aktiviteter kan variera sig, ändras och tas bort från termin till termin utifrån de äldres önskemål. Fixartjänsterna kan också variera i kvantitet utifrån att de äldres behov av denna insats kan variera över tid. Förläggningen av arbetet är ca 70% fixare och digitalt stöd och övrig tid aktivitetsledare. Men detta kan som sagt variera över tid.

Enheten drivs av en enhetschef som har det övergripande ansvaret över verksamheten samt en samordnare som leder och fördelar det dagliga arbetet

Arbetet ställer krav på flexibilitet, god organisationsförmåga, och planering i samarbete med kollegor. Du kommer ingå i en arbetsgrupp där vi värderar samarbete och förmågan att se helheten gällande det stöd vi kan ge till seniorerna väldigt högt.

Kvalifikationer
Du ska ha erfarenhet av att arbeta med aktiviteter mot äldre tidigare. Du ska ha ett intresse av förebyggande arbete och friskvårdande aktiviteter. Det är meriterande om du arbetat i Stockholmsstad tidigare. Du ska ha god fysik och kunna leda fysiska aktivitet, baka och laga mat samt kunna utföra alla aktiviteter som det innebär att vara fixare och kunna ge enklare IT stöd.

Övrigt
Förvaltningen har ett aktivt friskvårdsarbete och ger möjlighet till friskvårdspeng. Du erbjuds att förmånligt köpa träningskort till Stockholms stads simhallar gym och träningsanläggningar. Därutöver har du som anställd i Stockholms stad för närvarande rabatt på ett flertal andra gym och träningsanläggningar.

Läs mer om staden som arbetsgivare här: https://jobba.stockholm/formaner/

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Relationell Ma/NO-lärare för vårt högstadium

Grundlärare, förskoleklass och 1-3
Läs mer Nov 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Här på Sjöstadsskolans grundskola och anpassade grundskola bedrivs verksamhet från förskoleklass till åk 9 samt en särskild undervisningsgrupp.

Vi vill ge eleverna möjlighet att utvecklas optimalt och därför är praktiknära forskning en självklar del av vårt arbete. På så vis säkerställer vi att undervisningen håller hög kvalitet.
Ämneskunniga lärare samverkar kring utveckling av ämnet från förskoleklass till åk 9. Arbetslagen ansvarar för att eleverna ska känna sig trygga, bemötas likvärdigt samt vara delaktiga i verksamhetens utformning.
Sjöstadsskolan startade 2006 i nybyggda, ljusa lokaler och har idag två skolbyggnader. Arbetslagen har sina verksamheter i egen avdelning med klassrum och gemensamma ytor där eleverna har både undervisning och fritidsverksamhet.
I skolans moderna kök lagas maten med omsorg och ofta från grunden. Maten ska vara nyttig, god och klimatsmart.

Arbetsbeskrivning


Som idrottslärare på Sjöstadsskolan ansvarar du för att planera, undervisa, utvärdera och bedöma i ditt ämne, främst i åk 1–6 i grundskolan och i anpassad grundskola. Du kommer både att tillhöra ett arbetslag på lågstadiet och en ämnesgrupp tillsammans med de andra idrottslärarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig idrottslärare.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vikarierande biståndshandläggare med uppsökande uppdrag

Biståndsbedömare/Biståndshandläggare
Läs mer Nov 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Vilka är vi?

Beställarenheten för stöd och service till personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri består av 41 medarbetare och vi är organiserade i tre olika specialiserade grupper, socialpsykiatri, funktionsnedsättning barn och unga och funktionsnedsättning vuxen.

Enheten är bemannad med en enhetschef, tre biträdande enhetschefer, 30 biståndshandläggare, 2 administrativa biståndshandläggare, 4 administrativa assistenter och en uppsökare. 

 

Varför ska du söka jobb hos oss?

Hos oss får du härliga kollegor som har roligt på jobbet. Vi kännetecknas av struktur, god trivsel och intresse för utvecklingsarbete. Vi arbetar t.ex. med MI, bemötande och övrig regelbunden metodutveckling på enheten. Som ny medarbetare får du en mentor. Vi har ett väl utvecklat arbetssätt för att handlägga insatsen personlig assistans. I vår grupp har vi höga ambitioner, vi vill hela tiden utvecklas och bli ännu bättre på det vi gör. Det nära ledarskapet präglas av prestigelöshet och hög tillit till medarbetarna med hög delaktighet och möjlighet till inflytande.

 

Arbetsbeskrivning

Som socionom har du möjligheten att arbeta med individen i centrum. Ditt arbete som biståndshandläggare inom beställarenheten funktionsnedsättning och socialpsykiatrin är betydelsefullt och mångfacetterat.

Du kommer att arbeta som biståndshandläggare med ett uppsökande uppdrag, det innebär att du kommer ta emot de orosanmälningar som inkommer till enheten och försöka nå dessa vuxna som kan vara i behov av stödinsatser i sin vardag. Du arbetar gentemot hela enheten, även om du tillhör specialiseringen socialpsykiatrin. Utöver orosanmälningar ska du även arbeta vräkningsförebyggande, det innebär att du stöttar biståndshandläggarna på enheten i särskilt svåra ärenden som hotas av vräkning. Du kommer även handlägga vissa komplexa ärenden och följa med biståndshandläggarna på möten.  Med den enskildes behov i centrum utreder handläggaren behov av insatser enligt SoL samt följer upp beslutade insatser. I arbetet ingår att möta den sökande och dennes anhöriga samt att samverka med andra aktörer. Utredningsarbetet utförs med stöd av utrednings- och uppföljningssystemet DUR. 

Kvalifikationer

För denna tjänst krävs att du har:

- Socionomexamen eller annan utbildning som bedöms som likvärdig.
- Erfarenhet av biståndsbedömning/socialt arbete
- Mycket god datavana

- Mycket goda kunskaper i svenska både skriftligt och muntligt.

Meriterande:

- Erfarenhet av Stockholms Stad - Paraplyet och DUR

- Kunskaper i MI

 

Som person är du trygg, flexibel, strukturerad, tydlig och har lätt för att samarbeta. Du har ett respektfullt bemötande mot såväl kollegor, brukare, anhöriga och samarbetspartners. Du bidrar aktivt till en god arbetsmiljö på enheten.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Enskede Årsta Vantör är en av 11 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 105 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet. Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 18 000 nya lägenheter planeras till år 2030.

Ansök nu

Kock till Hammarbyskolan södra

Kock, storhushåll
Läs mer Nov 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Hammarbyskolan södra är en F-9 skola som ligger i södra Stockholm och har idag 850 elever i förskoleklass och grundskola.

Vi har en stor fritidshemsverksamhet med flera avdelningar och en väl fungerande fritidsklubb.
Här möts du, dina kollegor och eleverna av glädje och ett öppet samt välkomnande klimat - det är en skola där alla ska kunna lyckas. Här finns välutbildad personal med lång erfarenhet och stort engagemang för att skapa förutsättningar för elevernas framgång.
Skolan är certifierad från Magelungen akademi i preventiva inkluderande lösningar och har en gemensam grund att stå på för att utveckla undervisningen och nå alla elevers utvecklingspotential. Vi utgår från vårt ledord FRAMTID: Förväntningar, Relationer, Arbetsro, Mål, Tydlighet, Inflytande och Differentiering.
Hammarbyskolan södra är en skola för elever med olika bakgrund och förutsättningar. Personal och skolledning har höga och positiva förväntningar på varandra och på våra elever. Trygghet, trivsel och god hälsa är avgörande för att våra elever ska nå goda resultat i skolan. I vårt gemensamma elevhälsoarbete har vi fokus på förebyggande och hälsofrämjande arbete.
Vi har ett tillagningskök med två kockar och ett eget skolbageri, som lagar fantastiskt god mat varje dag, näringsrik och lagad från grunden.
Läs gärna mer på skolans hemsida. http://hammarbyskolansodra.stockholm.se

Arbetsbeskrivning
Du kommer i rollen som kock dagligen arbeta med att förbereda och tillaga lunch till skolans elever tillsammans med övrig personal i skolrestaurangen. Som kock deltar du även i arbetet med planering av meny, beställningar och specialkost. Du tar emot leveranser och ansvarar för att köket är i god ordning. Du kommer även utföra egenkontroll, disk och upplockning av matvaror.

Maten som serveras i skolrestaurangen ska alltid vara, god, tilltalande, modern, nyttig. Tillsammans arbetar vi för att minska matsvinnet, höja andelen ekologiskt och utveckla skolmåltiden. Skolmaten är viktig för att eleverna ska få en bra skoldag och skolresultat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gymnasieexamen från livsmedelsprogrammet eller motsvarande kompetens och har erfarenhet från att arbeta i storkök. Vi ser även att du har specialkostutbildning.

3-4 års erfarenhet av arbete i storkök/restaurang är en förutsättning för att lyckas i rollen som kock. Då arbetet innefattar ansvar för specialkost behöver du vara utbildad inom detta. God datorvana är ett krav.

För att lyckas i rollen som kock krävs det att du är organiserad, stresstålig och tycker om att arbeta strukturerat. Du har en hög arbetsmoral och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Det är viktigt att du ser och bemöter medarbetare och matgäster på ett trevligt och professionellt vis. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För ytterligare önskvärda erfarenheter, förmågor och personliga egenskaper – se stadens rekryteringsprocess.

Övrigt
I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Enhetschef till Familjestödsenheten inom BoU

Enhetschef inom socialtjänst
Läs mer Nov 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hägersten-Älvsjö är en av 11 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad med drygt 3000 medarbetare. I dag är vi ett av stadens största stadsdelsområden med ca 130 000 invånare. I Hägersten-Älvsjö har du nära till staden, kommunikationer och naturen. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med högt i tak och möjligheter för dig att utvecklas i din roll.Vi söker Dig, erfarna chef som trivs med att leda i förändring.

Vill du vara med på resan och utveckla framtidens socialtjänst? Då är du välkommen att söka rollen på Familjestödsenheten och bli en av våra sex enhetschefer. Vi söker dig som får energi av att utveckla såväl medarbetare som verksamhet med helheten i fokus.

Välkommen till Familjeenheten!
På familjeenheten arbetar vi med myndighetsutövning och behandling avseende barn och unga mellan 0-20 år samt deras familjer. Enheten består av en mottagningsgrupp, tre utredargrupper, en familjevårdsgrupp och en familjestödsenhet. Tillsammans är vi cirka 130 medarbetare med en områdeschef och sex enhetschefer.  Teamet kännetecknas av hög kompetens respektive professionalism. Arbetsplatsen ligger centralt i Fruängen samt Telefonplan med närhet till goda kommunikationer.

Ditt uppdrag
Som enhetschef har du budget, personal- och arbetsmiljöansvar. Du ingår i områdets ledningsgrupp med områdeschef, sex enhetschefer och två verksamhetsutvecklare. Utöver ditt personalansvar blir en stor del av din roll att arbeta med effektiveten både i din enhet samt tillsammans med dina chefskollegor för hela området med fokus på ekonomi. Du utvecklar enheten med fokus på dina medarbetare för att hela tiden kunna hjälpa våra medborgare professionellt, effektivt och med god kvalitet. Tillsammans med verksamheten sätter du upp och anpassar mål samt säkerställer att enheten presterar i enlighet med dem.

Din erfarenhet och kompetens
Som chef hos oss är Du en stabil och professionell förebild. Ditt ledarskap kännetecknas av en god förmåga att inspirera, skapa goda relationer och engagemang. Tillsammans med dina medarbetare och övriga chefer vill du arbeta för ständiga förbättringar inom verksamheten samtidigt som du värnar om att skapa en god arbetsmiljö.

Du har stor integritet och mod att ta ansvar och fatta beslut, prioritera utifrån vad en situation kräver och ser till hela verksamhetens bästa. Du behöver vara kommunikativ och tycka att det är roligt att leda i förändring.

Då tjänsten innebär många kontaktytor så som facklig samverkan, nätverkande och gemensamma måluppfyllelser mellan avdelningar är det viktigt att du vill och har förmåga att samarbeta.

Rent formellt söker vi dig med;

- socionomexamen
- flerårig erfarenhet av arbete med familjebehandling
- erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete
- flera års dokumenterad erfarenhet som chef/ledare
- erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.

Det är meriterande om du har

- erfarenhet samt intresse av arbete med budget och prognoser
- erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga
- steg 1 utbildning i grundläggande psykoterapi med inriktning familjeterapi.

Det är naturligt för dig att hålla dig uppdaterad och omvärldsbevaka inom din profession och du har ett stort intresse och kunskap om familjebehandlande metoder och verktyg.

Din arbetsplats
Det händer mycket hos oss, inte minst med bakgrund av ny lagstiftning inom socialtjänsten som blir gällande från 2025 samt ökade krav att möta stockholmarnas behov. Stadsdelsförvaltningen genomför också en verksamhetsförändring av chefsuppdraget för att säkra våra medborgares framtida behov och skapa förutsättningar för en hållbar arbetsmiljö.

Dessutom passar vi på att se över befintliga strukturer och rutiner för att uppdatera vår verksamhet och säkerställa att vi nyttjar skattemedel med högst värde för våra medborgare. Vi har stort framtidsfokus och det finns stor potential för dig som vill utvecklas och vara med och bidra till vår spännande resa.

Jobba hos oss!
Vi hoppas att du redan nu kan börja skönja din framtid hos oss. Utöver ett brett och spännande ledaruppdrag hoppas vi erbjuda omväxling, engagemang och mycket skratt!

Som chef inom Stockholms stad erbjuds du chefsintroduktion samt utbildningsinsatser och seminarium inom aktuella verksamhets- och personalfrågor. Vi har friskvårdsbidrag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi kommer kalla till intervjuer löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Fastighetskontoret söker en enhetschef till IT och strategi

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar ett unikt fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. Fastighetsbeståndet består av allt från välkända Stockholmsbyggnader till offentliga lokaler för kultur och idrott, kontorsbyggnader, brandstationer, saluhallar, slott, gårdar och torp. Vi förvaltar även natur- och friluftsområden utanför stadsgränsen. Vi sitter i Tekniska Nämndhuset på Fleminggatan 4, cirka 5 minuters promenad från Centralstationen.Vi är en arbetsgivare som värnar om våra medarbetares välmående. Vi erbjuder flextid, möjlighet till arbete hemifrån, generösa friskvårdsförmåner, lunchförmån och semesterväxling. Hos oss har du goda möjligheter till kompetensutveckling inom ditt uppdrag och inom Stockholms stad.Välkommen till enheten för IT och strategi
Vi söker nu en enhetschef till IT och strategi.

Enheten tillhör avdelningen verksamhetsstöd. Här finns kontorets funktioner för hållbarhet, kvalitet och IT som ansvarar för kvalitativt stöd och styrning till verksamheten inom dessa områden. På enheten finns totalt åtta medarbetare; fem med olika roller inom IT, två hållbarhetsstrateger och en verksamhetsutvecklare. Alla kompetenta och hjälpsamma kollegor som delar sina kunskaper för verksamhetetens bästa.

Om rollen
Som enhetschef för IT och strategi ansvarar du för att leda och utveckla kontorets funktioner för IT, hållbarhet och kvalitet. Du är en erfaren och trygg ledare som effektivt driver resultat på både kort och lång sikt. Du gillar att leda det strategiska och operativa arbetet inom IT och digitalisering. Du är också intresserad av verksamhetsutveckling inom hållbarhet och kvalitet. Genom tillit, tydlighet och engagemang skapar du goda förutsättningar för dina medarbetare.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

- Leda och utveckla medarbetare samt säkerställa struktur och leveranser på enheten
- Skapa förutsättningar för medarbetarnas arbete
- Ansvara för förvaltning och utveckling av IT-stöd och IT-arkitektur för verksamheten
- Vara beställare mot externa parter/leverantörer samt uppföljning av outsourcad IT-drift
- Representera kontoret i IT-chefsforum och nätverk.

Som enhetschef har du personal-, budget- och resultatansvar. Du rapporterar till avdelningschefen för verksamhetsstöd och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har:

- relevant högskoleutbildning inom systemvetenskap eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som säkerställer jämförbar kunskap
- flerårig erfarenhet inom IT-området
- flerårig och aktuell chefserfarenhet inom IT med personal-, budget-, och resultatansvar
- erfarenhet som beställare mot leverantörer inom IT-området samt leverantörsstyrning
- mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

- arbetslivserfarenhet från både offentlig sektor och privat näringsliv, gärna inom fastighet och/eller samhällsbyggnad
- erfarenhet av förändringsledning och/eller utvecklingsarbete
- kunskap och erfarenhet av modeller för kvalitetsledning och/eller systemförvaltning
- kunskap om och erfarenhet av arbete kopplat till Agenda 2030.

Din personlighet och ditt arbetssätt
Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som drivs av att uppnå mål och resultat i samverkan med andra. Du är en trygg, coachande och uthållig ledare som har ett helhetsperspektiv på verksamheten. I arbetet behöver du ha en god förmåga att samarbeta genom att relatera och kommunicera med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är tydlig och visar vägen framåt samt vågar driva igenom beslut med lyhördhet för organisation, uppdrag och situation. Vidare är du proaktiv och drivande i utvecklingsarbete och främjar nytänkande och mångfald.

Vi tycker att det är viktigt att du verkar för vår värdegrund – ansvarstagande, nytänkande, professionalism och helhetsperspektiv. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig och andra.

Hälsning från din framtida chef
Jag heter Olga Ekstam och är förhoppningsvis din blivande chef. För mig är det viktigt att ha medarbetare som trivs och har roligt på jobbet, som tar eget ansvar och som ser samarbete som vägen framåt. Jag tror på kraften i att olika kompetenser och förmågor samverkar för att uppnå resultat och utveckling – det är vår uppgift som ledare att möjliggöra det. Av mig kan du förvänta dig ett närvarande, tillitsfullt och engagerat ledarskap, med lättsamhet i vardagen och allvar när det behövs.

Välkommen till oss på fastighetskontoret!

Din ansökan
Vi vill att du i ditt CV och personliga brev tydligt redogör för din erfarenhet kopplat till kraven samt varför du är intresserad av tjänsten. Du kommer även att få svara på ett antal frågor.

Stockholms stad jobbar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Varmt välkommen med din ansökan!

Rekryteringsprocessen
Sista ansökningsdag är den 14 december. Vi planerar att börja intervjua vecka 51. Intervjuer kan också ske löpande under processen. Första intervjun genomförs digitalt.

Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Övrigt
Denna tjänst innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Relationell Ma/NO-lärare för vårt högstadium

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Sjöstadsskolan är en F-9-grundskola och även med en anpassad grundskola.

Vi är belägna i vackra Hammarby Sjöstad, där vattnet är ett naturligt inslag. 
Skolan startade 2006 i nybyggda, ljusa lokaler och har idag två skolbyggnader. Arbetslagen har sina verksamheter i egen avdelning med klassrum och gemensamma ytor där eleverna har både undervisning och fritidsverksamhet.
I skolans moderna kök lagas maten med omsorg och ofta från grunden. Maten är hälsomedveten, god och klimatsmart.
Vi vill ge eleverna möjlighet att utvecklas optimalt och därför är praktiknära forskning en självklar del av vårt arbete. På så vis säkerställer vi att undervisningen håller hög kvalitet.
Ämneskunniga lärare samverkar kring utveckling av ämnet från förskoleklass till åk 9. Arbetslagen ansvarar för att eleverna ska känna sig trygga, bemötas likvärdigt samt vara delaktiga i verksamhetens utformning.

Arbetsbeskrivning


Som Ma/NO-lärare på Sjöstadsskolan ansvarar du för att planera, undervisa, utvärdera och bedöma i ditt ämne, främst i åk 7-9 i grundskolan. Du kommer både att tillhöra ett arbetslag på högstadiet och en ämnesgrupp tillsammans med de andra ämneslärarna i dina ämnen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig i matematik och no-ämnena.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Administratör till Kyrkogårdsförvaltningen

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Nov 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholms kyrkogårdsförvaltning är huvudman för begravningsverksamheten i Stockholm. Kyrkogårdsförvaltningen bedriver begravnings- och serviceverksamhet med högt ställda etiska krav och ansvarar för 11 begravningsplatser, 13 kapell och 2 krematorier med stora kulturhistoriska värden.

.Administratör till kyrkogårdsförvaltningen, Boknings- och gravrättsavdelningen.

En tjänst. Tillsvidareanställning 100%.

 

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 

Kyrkogårdsförvaltningen

Stockholms kyrkogårdsförvaltning är huvudman för begravningsverksamheten i Stockholm. Kyrkogårdsförvaltningen bedriver begravnings- och serviceverksamhet med högt ställda etiska krav och ansvarar för 11 begravningsplatser, 13 kapell och 2 krematorier med stora kulturhistoriska värden. På förvaltningen arbetar i dagsläget ca 100 tillsvidareanställda.

 

Är du en utvecklingsinriktad och driven administratör? Just nu söker vi en administratör till bokning- och gravrättsavdelningen på kyrkogårdsförvaltningen.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Boknings- och gravrättsavdelningen bedriver en kundorienterad verksamhet och kunderna består främst av begravningsbyråer, anhöriga och kunder som vill beställa skötsel eller planteringar till gravar. Kundkontakterna sker via mail, telefon och vissa fall personliga besök. Avdelningens bokningsgrupp ansvarar för bokningar av ceremonilokaler, kremeringar och gravsättningar samt administration och kontroll vid ny upplåtelse med gravrätt. Gruppen ansvarar också för administration av olika kostnader i samband med en gravsättning. Dokumentationen sker i verksamhetssystemen Aveny och eDok.

 

Just nu pågår ett utvecklingsarbete inom avdelningen där vi ser över våra rutiner och arbetssätt. Vi har en målsättning att våra arbetssätt ska uppfattas som moderna och tillgängliga i förhållande till de kundgrupper som vi dagligen arbetar med.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens eller motsvarande och har vana av att arbeta i ärendebaserat system. För att fungera och trivas bra i rollen behöver du ha en god samarbetsförmåga och servicekänsla, vilket innebär att du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och leverera. Du arbetar lika gärna självständigt som i grupp.

I ditt arbete har du förmåga att strukturera och planera dina uppgifter på ett effektivt sätt, samtidigt som du har förmåga att anpassa och styra om utifrån nya omständigheter. För att lyckas i rollen är du även noggrann och mån om att upprätthålla en god kvalitet. Det är meriterande om du har kunskaper om förvaltningslagen samt lagen om offentlighet och sekretess. Det är även positivt om du är proaktiv och bidrar i det utvecklingsarbete som sker inom avdelningen.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

För mer information om tjänsten;

Karin Wikström, avdelningschef tel: 08 50830114

Facklig representant: Molly Josefin Jansson, Vision tel: 08 50830132

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Legitimerad lärare i eng och hem- och konsumentkunskap

Grundlärare, 4-6
Läs mer Dec 1
Nytt
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Vår fina skola växer så det knakar och vi utbildar cirka 720 elever från förskoleklass till årskurs 9 Vi har även två introduktionsgrupper som arbetar intensivt med nybörjarsvenska i årskurs 4–6 och 7-9.

Vi har åldershomogena fritidshem. På Bäckahagens skola har vi många roliga arbetssätt på gång inom till exempel IT och idrott och hälsa samt vår satsning ”Hjärna rörelse” som vi är särskilt stolta över. Viktiga delar i vårt arbetssätt är vår språkpolicy, våra pedagogiska planeringar och vår Bäckalektion som genomsyrar alla ämnen och elevgrupper. Skolan har för närvarande 9st. förstelärare inom SV/SVA, Matematik och betyg och bedömning.

Det senaste året har vi gjort särskilda satsningar förebyggande och främjande arbete inom EHT, bla genom att EHT har ett eget arbetslag som leds av vår skolpsykolog och rektor. Vi har ett inkluderande förhållningssätt och hoppas att du, liksom vi, har höga förväntningar på vår skola, våra elever och på samtliga arbetskamrater. Vi vill att du delar vår värdegrund ”Trygghet, Kunskap och Framtidstro”. Tillsammans med våra elever och deras föräldrar är ”Vi Vår Skola”. Skolan har fått en ny matsal med tillhörande kök och det planeras likaså för en renovering av samtliga lokaler på skolan.

Vi brinner för undervisning och lärande och arbetar ständigt för att förbättra oss genom att mäta, analysera och åtgärda. Vi ser fram emot att du som är trygg i din yrkesroll, social och gillar människor söker tjänst hos oss.

https://grundskola.stockholm/hitta-grundskola/grundskola/backahagens-skola-f-9/

Arbetsbeskrivning


Som lärare på Bäckahagens skola ansvarar du för att planera, undervisa, utvärdera och bedöma i dina ämnen som du undervisar i. Du ingår i ett arbetslag och ett ämneslag där du samarbetar med kollegor och är en viktig del i det kollegiala lärandet för att skapa ny och fördjupad kunskap. Du har mentorskap.  

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i  engelska och hem- och konsumentkunskap (hkk).

Du har förmåga att utforma undervisningen i överensstämmelse med läroplaner, ämnesplaner och rådande kunskapskrav. Du tar ansvar för och har insikt om elevernas resultat och behov samt strukturerar och anpassar din undervisning så att en trygg och adekvat lärandemiljö skapas.  Du gör eleven delaktig i planeringen och utvecklar elevens förmåga att lära, både självständigt och tillsammans med andra.

Erfarenhet av undervisning i engelska och hkk för både grundskola och anpassad grundskola, formativ bedömning, erfarenhet av att arbeta språkutvecklande.

Digitala arbetssätt som en förstärkning i undervisningen.

Du är trygg, stabil, har självinsikt och är en tydlig ledare i klassrummet. Du värdesätter och skapar goda förutsättningar för samarbete samt skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du planerar, organiserar, prioriterar och analyserar din lektionsstruktur såväl som övriga uppdrag som ingår i din roll på ett effektivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år. Som lärare i Stockholms stads skolor har du möjlighet att fortsätta din professionella utveckling och göra karriär. Du kan bland annat bli handledare, utvecklingslärare, förstelärare, lektor och forskare.

Läs mer på http://www.pedagogstockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vårdbiträde för kvällsarbete på hemtjänst Fältöversten på Östermalm

Vårdbiträde
Läs mer Nov 30
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Norra innerstadens stadsdelsområde består av de centrala delarna av Stockholm, Norrmalm och Östermalm. Här arbetar vi för att ge våra 155 000 invånare den bästa verksamheten inom bland annat förskola, socialtjänst, äldreomsorg och stadsutveckling. Vi välkomnar dig som vill vara med och göra skillnad för invånarna i Norra innerstaden.Arbetsplatsbeskrivning
Vi är Stjärnmärkta via Svenskt Demenscentrum.

Stjärnmärkningen är en symbol för att vi har genomgått deras utbildning i kunskaper om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat.

Vår lokal ligger på Banérgatan 54.

Uppdraget
I våra kunders vardag arbetar vi personcentrerat och funktionsstödjande. Vi hjälper våra kunder i olika situationer så som omvårdnad, mathållning och tillsyn.

Det är nära till kunderna och vi promenerar mellan dem. Vi startar arbetspasset gemensamt på lokalen. Arbetstiden är schemalagd 16.45-22.00, samt varannan helg. Vi arbetar med Smartphones för tidsregistrering och dokumentation.

Vi erbjuder ett rörligt och fritt arbete centralt på Östermalm. Du kommer vara en del av en välfungerande verksamhet med medarbetare som har hög kompetens.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan samarbeta, tycker om att hjälpa andra människor och förstår andras behov. Vidare är du engagerad och samarbetsvillig.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har

-gymnasial utbildning inom socialt arbete eller vård och omsorg

-tala och skriva god svenska då arbetet innebär mycket kommunikation och dokumentation.

Meriterande

- tidigare erfarenhet inom vård av äldre

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer sker löpande.

Vad erbjuder vi dig?
Som medarbetare hos oss kan du få arbeta med spännande och varierande uppdrag, utvecklas samt stanna ett helt yrkesliv. Vi vill att du utvecklas och vi med dig. Läs mer om hur det är att vara en del avhttps://jobba.stockholm/att-jobba-har/. Läs gärna mer om våra https://jobba.stockholm/formaner/.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Säkerhetssamordnare på visstid till Utbildningsförvaltningen

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Nov 28
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Utbildningsförvaltningen är Stockholms stads största förvaltning med en budget om 21 mdkr och cirka 170 grund- och gymnasieskolenheter.

Vid avdelningen för ekonomi och styrning finns planeringsenheten. Planeringsenheten har 20 medarbetare och en enhetschef. Vi samordnar och utvecklar planering och uppföljning inom stadens integrerade ledningssystem. På enheten arbetar vi även med att samordna och utveckla internkontroll, säkerhetsfrågor, skolmåltider samt upphandling och inköp.

Till planeringsenhetens säkerhetsfunktion söker vi nu dig som vill bli en av våra säkerhetssamordnare. Tjänsten är en utökning från två till tre säkerhetssamordnar-tjänster och är en visstidsanställning på 1,5 år med möjlighet till förlängning.

Arbetsbeskrivning

Säkerhet och trygghet vid stadens skolor är en mycket prioriterad fråga och säkerhetsarbetet i staden är i en utvecklingsfas.

Som säkerhetssamordnare arbetar du utifrån lagstiftning samt utifrån stadens och utbildningsnämndens riktlinjer och rutiner. Arbetet utgår från ett brett fält av säkerhets- och trygghetsfrågor, där tyngdpunkten varierar utifrån prioriteringar och årscykel. Här ingår bland annat frågor om incidentrapportering, fysisk och lokalrelaterad säkerhet inklusive frågor om kamerabevakning i skolmiljö, systematiskt brandskyddsarbete, civilförsvarsfrågor, hot och våld, pågående dödligt våld, våldsbejakande extremism, narkotikaprevention samt krisledning.

Det övergripande uppdraget innebär att operativt delta i samordningen av stödet inom säkerhets- och trygghetsarbete samt att ge stöd till verksamheterna i form av uppdragsbaserad utbildning och säkerhetsrelaterat stöd på Stockholms stads skolor samt centralt på utbildningsförvaltningen.

I rollen som säkerhetssamordnare har du en operativ specialistroll och du arbetar i nära samarbete med de skolor du stöttar konsultativt. Tjänsten kan med fördel också sökas av mer junior person med viss erfarenhet av verksamhetsområdet.

I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

- Stötta verksamhet- och skolenheter preventivt. Stötta verksamhet- och skolenheter vid incidenter och förhöjd hotbild. Följa och implementera stadens säkerhetsprogram.
- Ta fram underlag för beslut i form av rapporter, remissvar, uppföljningar, etc. samt utveckla förvaltningsgemensamma anvisningar och rutiner.
- Ge stöd till verksamheterna genom att förbereda och beställa, alternativt hålla i, utbildningar, workshops och övningar. Stödet sker också genom att ta fram stödmaterial samt genom stöd på plats, via mejl och telefon.

Viktiga samverkansparter är skolorna och verksamhetsavdelningarna inom förvaltningen samt funktioner inom övriga stödavdelningar såsom informationssäkerhetssamordnare, HR-konsulter, controllers, etc. Viktiga externa samverkansparters är bland annat polis och socialtjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- En relevant eftergymnasial utbildning från exempelvis yrkesutbildning inom säkerhet alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
- Viss erfarenhet från att ha arbetat med säkerhets- och trygghetsfrågor gärna i en liknande roll
- Grundläggande kunskaper och erfarenhet inom några av följande områden; fysisk och lokalrelaterad säkerhet, systematiskt brandskyddsarbete, kameraövervakning, hot och våld, pågående och dödligt våld, narkotikaprevention samt krisledning viss erfarenhet av övningsverksamhet.

Det ses som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig förvaltning och är förtrogen med offentliga beslutsprocesser.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser:

Du arbetar bra med andra människor och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera lösningar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, är stabil och behåller ditt lugn även under press och i stressituationer. Vidare är du initiativtagande, du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete och du ser till att uppnå resultat. Du har god kommunikativ förmåga, lyssnar in motparten och anpassar dig till situationen. Du har även en god förmåga att leda och driva processer kopplade till säkerhets- och trygghetsarbetet.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras innan anställning.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vi sitter i lokaler på Hantverkargatan mittemot Stadshuset.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Vällingbyskolan söker lärare i NO/TK åk 7-9 (vikariat)

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Nov 29
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vällingbyskolan - skolan som tänker nytt!

Under läsåret 23/24 har vi satsat på att förstärka elevhälsoarbetet.

Det har vi gjort bland annat genom att rekrytera fler speciallärare, heltidsmentorer, två kuratorer och utöka andelen skolsköterska.

Vällingbyskolan är en trevlig F-9 skola med grundsärskola (anpassad grundskola) som ligger nära Vällingbys centrum och fina grönområden. Sammanlagt finns ca 860 elever och 145 medarbetare. På Vällingbyskolan finns det engagerad och erfaren personal som strävar efter att göra bästa möjliga skola för sina elever. Under de närmaste åren kommer vi tillsammans arbeta med att utveckla verksamheten med elevers lärande och undervisningskvalitet i fokus.
Skolledningen består av rektor, fyra biträdande rektorer samt en administrativ chef. Vällingbyskolans elevhälsoteam består av rektor, biträdande rektorer, specialpedagoger, skolsköterskor, psykolog, studie- och yrkesvägledare samt två kuratorer.

Arbetsbeskrivning
Som lärare i No Tk är du, i samverkan med ämneskollegor, ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen i dina ämnen. Du är en del av ett arbetslag där kommunikation och kollegialt lärande är prioriterat och där ni tillsammans tar ansvar för och utvecklar arbetet med elevgrupperna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i NO+TK. Du är trygg i din roll och god förmåga att skapa relationer både med elever och vuxna. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och kan arbeta självständigt och i team. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är flexibel och kommunikativ. Du ser utmaningar som ett naturligt inslag i vardagen som du löser enskilt eller tillsammans med andra.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat fram till sportlovet men kan eventuellt komma att förlängas. Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Rektor till Sköndalsskolan

Rektor
Läs mer Nov 29
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Det här kommer du till

Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa.

Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och verka i Stockholm. Oavsett vilken del av staden vi arbetar i känner vi stolthet och engagemang för vårt arbete. I takt med att Stockholm växer förändras även vårt uppdrag. Detta kräver att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten och vår kompetens. Som rektor är du delaktig i att utveckla Stockholm till en stad där barn och ungdomar, utifrån sina förutsättningar, utvecklar goda kunskaper och förmågor för vidare studier och ett meningsfullt arbetsliv. Du kommer att få många kontaktytor såväl externt som internt och det finns stora utvecklingsmöjligheter för dig. Som rektor i Stockholms stad står du aldrig ensam utan har tillgång till ett omfattande stöd inom organisationen.

Läs mer om möjligheterna för dig som rektor i Stockholms stad på https://pedagog.stockholm/.

 

Om skolan

Sköndalsskolan ligger i det natursköna och starkt expansiva området Sköndal med närhet till Drevviken. Skolan har ca 500 elever i årskurs F-6 med integrerade fritidshem och fritidsklubb och drygt 80 medarbetare. Med en väl fungerande organisation och en god samverkan mellan skolans olika professioner har man lagt en tydlig grund för såväl den dagliga verksamheten som för att bedriva skolutvecklande arbete. Personalen är organiserad i arbetslag där alla tillsammans tar ansvar för elevernas kunskapsinhämtning och sociala utveckling utifrån ett inkluderande och salutogent förhållningssätt. Skolan och undervisningen präglas av traditioner, kontinuitet, rutiner och stabilitet med utvecklingsfokus kring stödet av digitala lärohjälpmedel samt utveckling av rast- och fritids-verksamheterna. Eleverna, vårdnadshavare och medarbetare uttrycker alla en hög grad av trivsel och trygghet och eleverna visar genomgående goda resultat. Skolans motto är att alla elever ska lära och lyckas i skolan. 

Skolledningen består av rektor och två biträdande rektorer samt en administrativ chef.

Läs mer på https://grundskola.stockholm/hitta-grundskola/grundskola/skondalsskolan-f-6/                  

 

Ditt uppdrag

Ditt grunduppdrag blir att leda skolans personal och samordna det pedagogiska arbetet. Du ansvarar för att planera, följa upp, utvärdera och utveckla utbild­ningen i förhållande till nationella mål. Du ansvarar också för att kvalitets- och skolutvecklingsarbete bedrivs systematiskt för att nå en hög måluppfyllelse. Du har också i uppdrag att driva skolans elevhälsoarbete utifrån skollagens krav och Skolverkets allmänna råd med syfte att främja elevernas bästa möjliga utveckling. Du beslutar om skolans inre organisation på ett effektivt sätt och fördelar resurser efter elevernas olika förutsättningar och behov. I din roll som rektor har du ekonomiskt ansvar för skolan samt ansvar för att internkontroll och myndighetsutövning fungerar. Som chef i Stockholms stad formulerar du tydliga mål, skapar möjligheter till lärande samt arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald.

Ditt uppdrag blir utöver det generella rektorsuppdraget att arbeta för att en större andel elever ska välja Sköndalsskolan i mellanstadiet. Med det systematiska kvalitetsarbetet som grund driver du verksamheten och utvecklingsarbetet på ett strukturerat sätt tillsammans med personalen i god samverkan. Du främjar nytänkande och mångfald samt är villig att leda och utveckla arbetet med Sköndalsskolans elevhälsa. Som rektor möter du elever, personal och vårdnadshavare på ett sätt som tar sikte mot visionen om att skapa en skola där elever kan fokusera på kunskapsinlärning och har goda relationer i en trygg miljö med närvarande vuxna.

 

Ditt ledarskap

Sköndalsskolan söker en rektor som kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Som chef ser du till helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och styrs av mål- och resultattänkande i prioritering, planering och agerande. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, håller tidsramar samt är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Som ledare har du god samarbetsförmåga, relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och löser konflikter konstruktivt. Du visar tillit och förtroende för medarbetarna och är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du är proaktiv och drivande i utvecklingsarbete, främjar nytänkande och mångfald samt arbetar aktivt med konstruktiv återkoppling. 

  

Utbildning

Du ska ha pedagogisk högskoleutbildning samt genomgått rektorsprogrammet. Meriterande är specialpedagogisk kompetens, fördjupningen Fortbildning för rektorer samt ledarskapsutbildningar.

 

Erfarenhet

Du ska ha erfarenhet som skolledare F-6-skola samt fritidshem. Meriterande är rektorsuppdrag, erfarenhet av Stockholms stads organisation och system, egen undervisning inom skolverksamhet samt av att leda och utveckla välfungerande elevhälsovård.

 

Kunskap

Vi söker dig som har kunskap om att organisera och driva pedagogisk verksamhet samt att leda en skola på vetenskaplig grund. Du är väl förtrogen med LGR 22 och skolans regelverk innefattande avtal och facklig samverkan inom skolans organisation, samt de lagar och riktlinjer som styr skolans elevhälsoarbete. Du har insyn i hela skolans organisation och är  väl förtrogen med elevnära skolforskning, systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete, digitala verktyg samt informationsteknologi. Du har även kunskap om budgetarbete och har en välutvecklad kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som rektor i Stockholms stad.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Ansök nu

Undersköterska Dag, Demensteamet Blackebergs hemtjänst

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Nov 29
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Bromma stadsdelsförvaltning är en av stadens elva stadsdelar.

Bromma ligger nära Stockholms innerstad och vid Mälaren med dess vackra gröna natur. Äldreomsorgen tillämpar heltid som norm med möjlighet att arbeta deltid. Blackebergs Hemtjänst är en av de kommunala utförarna i stadsdelen Bromma.

Vi erbjuder omvårdnads- och serviceinsatser till alla som har fått ett biståndsbeslut beviljat från kommunens biståndshandläggare. Vår verksamhet präglas av respekt för den enskilda individen och dess önskemål. Självbestämmande, trygghet och kontinuitet är hörnstenar i vår verksamhet. Arbetstiden är förlagd under dag, måndag till söndag, helgtjänstgöring ingår. Arbetstiderna kan komma att förändras utifrån verksamhetens behov.

Arbetsbeskrivning
Som undersköterska i demensgruppen ska du ge god omvårdnad, social omsorg och serviceinsatser till de äldre enligt beslut från biståndshandläggare. Du ska hjälpa och stödja omsorgstagare i det dagliga livet för att främja den funktionella förmågan hos denne och hjälpa till med omsorgstagares sociala kontakter. Du ska ansvara för att den äldre får delta i olika aktiviteter och få stimulans för sitt välbefinnande samt erbjuda den äldre möjlighet till utevistelse. Du ska även ha kontakt med anhöriga, medverka vid vårdplanering och social dokumentation. Du skall dessutom följa de rutiner och föreskrifter som finns på arbetsplatsen.

Kvalifikationer
Du ska ha skyddad yrkestitel, eller visa upp betyg på Undersköterska.

Du ska ha arbetat inom vård och omsorg i minst 1-3 år. Du ska ha erfarenhet av demenssjuka. Du ska ha vana av att dokumentera. Du ska ha erfarenhet i yrket.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna och goda referenser. Vi behöver dig som är trygg, stresstålig och har en personlig mognad. Du ska också vara serviceinriktad och lyhörd för omsorgstagares behov. Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av egna kunskaper och erfarenheter samt är öppen för att lära dig av andra. Du har empati i mötet med andra människor och har ett genuint intresse för att arbeta inom yrket. Du förväntas att vara flexibel, då arbetet kräver det.


Vi behöver dig som är trygg, stresstålig och har en personlig mognad. Du ska också vara serviceinriktad och lyhörd för vårdtagarens behov. Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av egna kunskaper och erfarenheter samt är öppen för att lära dig av andra. Du har empati
i mötet med andra människor och har ett genuint intresse för att arbeta inom yrket.

Övrigt
Denna annons är Demensteamet dag och varannan helg. Raden kräver att du cyklar. Informera i din ansökan om du kan cykla.

Eftersom du arbetar i brukares hem kan du inte vara överkänslig mot rök, damm, pälsdjur etc.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.Webbplats: start.stockholm

Ansök nu