Ellevio AB jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Ellevio AB i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Arbetsmiljöspecialist / Health and Safety Specialist

Arbetsmiljöinspektör
Läs mer Mar 28
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi söker nu en arbetsmiljöspecialist som vill bidra till en säker elektrifiering!

Om rollen som arbetsmiljöspecialist

Vi står inför stora och spännande utmaningar när elnäten ska byggas ut och rustas inför energiomställningen. På Ellevio driver vi en verksamhet där arbetsmiljö och säkerhetskultur står högst på agendan. Det finns ett stort engagemang för frågorna på alla nivåer i företaget, vilket skapar stora möjligheter att fortsätta driva och utveckla området. 

Du kommer att ingå i Hållbarhetsteamet som jobbar integrerat med miljö-, arbetsmiljö- och elsäkerhetsfrågor. Du blir vår specialist i arbetsmiljöfrågor och din huvuduppgift kommer vara att driva, utveckla, utbilda samt följa upp arbetsmiljöarbetet i verksamheten och med våra entreprenörer. Vi är en beställarorganisation, vilket innebär att mycket av vårt arbete utförs av entreprenörer. I rollen ingår därför att ge stöd och styrning i arbetsmiljöfrågor i våra bygg- och anläggningsprojekt, i vår service- och förvaltningsverksamhet och i våra upphandlingar. Du kommer även tillsammans med våra entreprenörer att arbeta mot vår gemensamma nollvision kring olyckor.

Som arbetsmiljöspecialist hos oss kommer du också att leda vårt säkerhetsprogram. Säkerhetsprogrammet är en ambitiös satsning som går ut på att Ellevios medarbetare och chefer i egenskap av beställare, byggherre och anläggningsinnehavare ska skapa säkra förutsättningar för de som arbetar åt oss i fält. Du kommer samordna utbildningar och se till att våra medarbetare och chefer har de verktyg, den kompetens och det stöd som behövs.

Arbetet innebär många kontaktytor internt och externt och sker i nära samverkan med Ellevios andra specialister inom hållbarhetsteamet. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm och det förekommer resor till våra anläggningar och kontor samt till våra leverantörer i Sverige och även utomlands. Uppskattade antal resdagar är ca 25 dagar/år.

Vill du utvecklas i ett bredare perspektiv och arbeta både operativt, taktiskt och strategiskt med arbetsmiljöfrågor? Som arbetsmiljöspecialist hos oss finns stor möjlighet att göra skillnad! 

Vem är du?

Vi söker dig som med stort engagemang och kunnande har förmåga att inspirera andra i arbetsmiljöarbetet och driva dessa frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv.  Du är utvecklingsorienterad, har gedigen erfarenhet av att driva och samordna arbetsmiljöfrågor inom industri, energi-, bygg- eller anläggningsbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av frågor om byggherrens ansvar i arbetsmiljöarbetet, BAS P och BAS U, IA-systemet samt av att ha lett och genomfört leverantörsuppföljningar och revisioner. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med riskanalyser samt utredning och analys av olycksfall, tillbud och riskobservationer. Du har också kunskap om svensk lagstiftning inom arbetsmiljöområdet och har god förmåga att omsätta detta i processer och rutiner. 

För att lyckas i rollen behöver du tycka om att samarbeta och kommunicera med andra och även vara trygg i dig själv och i att leda andra genom din professionella expertis och ditt engagemang. Vi ser också att du har god analytisk förmåga och struktur i ditt arbete samt att du vill hålla dig uppdaterad inom arbetsmiljöområdet.

För denna tjänst behöver du kunna uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt på såväl svenska som engelska.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Förra året vann vi även utmärkelsen Årets Karriärföretag, vilket vi är väldigt glada och stolta över.

Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 14 april. Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karolina Viksten på karolina.viksten@ellevio.se eller på tel. 070 676 66 74 eller vår rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. Eftersom den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Informationssäkerhetsansvarig

Säkerhetsansvarig, IT
Läs mer Mar 26
Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och därmed en samhällsviktig aktör och möjliggörare för klimatomställningen. Hos oss är du en del av en trygg framtidsbransch som är en förutsättning för den svenska samhällsutvecklingen. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Verksamheten som bedrivs hos oss på Ellevio är samhällskritisk och säkerheten kring den viktigare än någonsin. Vi har ambitionen att aktivt fortsätta vårt arbete inom säkerhetsområdet för att ligga i framkant.

Vi utökar nu med en Informationssäkerhetsansvarig till vårt säkerhetsteam

 

Om rollen som Informationssäkerhetsansvarig

Som Informationssäkerhetsansvarig blir ditt uppdrag att, tillsammans med Informationssäkerhetsspecialisten, säkerställa processer, tolka krav och lagstiftning kopplat till informationssäkerhet samt agera stöd och ge support till verksamheten i informationssäkerhetsfrågor. I din roll ingår att hantera de nya EU-direktiven, som ställer helt nya krav på oss, samt att leda och samordna arbetet med ledningssystem för informationssäkerhet (LIS). Du kommer också att arbeta nära IT-säkerhetsteamet med att identifiera risker och besluta om åtgärder inom IT- och OT-säkerhet.

Hos oss ingår Säkerhet som en del i Juridikavdelningen och består, utöver informationssäkerhetsrollerna, av Säkerhetschef, Säkerhetsstrateger och Säkerhetssamordnare samt ett team som arbetar med säkerhetsskydd.

Dina arbetsuppgifterna blir bland annat att:


• Utveckla och följa upp informationssäkerhetsarbetet
• Upprätta policys och rutiner inom området samt förvalta dessa
• Vara kontaktperson mot vår verksamhet, leverantörer samt mot berörda myndigheter
• Medverka vid upphandlingar som stöd inom informationssäkerhetsområdet
• Utbilda verksamheten i vår process för informationssäkerhet (informationsklassning)
• Vid behov stödja inom övriga säkerhetsområden

Rollen kan vara placerad på vårt huvudkontor i Stockholm eller på regionkontoret i Karlstad. Resor inom Sverige förekommer.

Vem är du?

För att trivas i rollen tror vi att du är van vid att arbeta i snabbrörliga organisationer och vi ser gärna att du har erfarenheter från privata sektorn. En viktig del i rollen är att värdera kraven både utifrån lagkravsuppfyllnad samt ett affärsmässigt perspektiv där din kreativitet och ditt pragmatiska förhållningssätt kommer att vara värdefullt. Du behöver också trivas med att hantera såväl strategiska som operativa frågor.

Vi söker dig som har:


• Relevant utbildning från högskola eller universitet alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
• Arbetslivserfarenhet inom informationssäkerhetsområdet, strategiskt och operativt.
• God kunskap och erfarenhet om ISO/IEC 27000-serien och ledningssystem som är baserade på dessa.
• Erfarenhet av att arbeta med framtagande av pedagogiska och verksamhetsanpassade styrdokument kopplat till olika lagstiftningar.
• Erfarenhet av att hålla utbildningar och workshops inom området.

Det är meriterande med:


• kunskap inom IT-säkerhet
• erfarenhet av arbete med upphandlingar
• kunskap om energisektorn och elnätsverksamhet
• Information Security Management Professional (ISMP)
• Certified Information System Security Professional (CISSP)
• Certified Information Systems Auditor (CISA)
• Global Information Assurance Certification (CIAC)

Som person är du lugn och trygg med förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Du har god kännedom om lag, förordning och föreskrifter och vet var du kan hitta relevant information. Din samarbetsförmåga är mycket hög och du är en stark kommunikatör som inger förtroende och ofta får med dig andra.  Din svenska är mycket god i både tal och skrift och du har lätt för att förmedla ett budskap i såväl text som muntligt. Omvärldsbevakning inom ditt område ser du som en naturlig del av arbetet.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!

Möt några av dina blivande kollegor

Läs mer om vårt erbjudande till anställda

Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 12 maj. Vi avser dock att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Thomas Mileborn på thomas.mileborn@ellevio.se eller på tel 072-381 33 22. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Tester ingår som ett steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Eftersom den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Säkerhetssamordnare

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Mar 26
Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och därmed en samhällsviktig aktör och möjliggörare för klimatomställningen. Hos oss är du en del av en trygg framtidsbransch som är en förutsättning för den svenska samhällsutvecklingen. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Verksamheten som bedrivs hos oss på Ellevio är samhällsviktig och en förutsättning för den svenska samhällsutvecklingen. I rollen som säkerhetssamordnare kommer huvuduppdraget vara att arbeta med säkerhetsskydd men även inom områdena beredskap, informationssäkerhet och fysisk säkerhet, låter detta intressant? Då kan rollen som Säkerhetssamordnare vara något för dig!

Om rollen som Säkerhetssamordnare

I rollen arbetar du främst operativt med samordning av Ellevios säkerhetsskyddsfrågor men kommer även att arbeta med samordning och stöd inom beredskapsområdet, informationssäkerhet och fysisk säkerhet. Du arbetar med dagliga administrativa uppgifter såsom registerhantering men även med att utvärdera olika analyser av risk- och sårbarhetsmoment som kan komma att inträffa eller har inträffat. Du kommer även genomföra utbildningar samt utveckla processer, rutiner och instruktioner.

Rollen består bland annat av att:


• Arbeta med registerhantering, utveckling av processer, rutiner och administration
• Stödja i säkerhetsskyddsfrågor samt övriga säkerhetsområden inom Ellevio
• Genomföra kontroller av efterlevnad inom säkerhetsskydd
• Utbilda inom främst säkerhetsskyddsområdet
• Upprätta säkerhetsskyddsavtal (SUA)
• Genomföra särskilda säkerhetsskyddsbedömningar (SSB)
• Kan komma att genomföra personsäkerhetskontroller
• Beredskapssamordning
• Samordna krigsplaceringar
• Stödja i kontinuitetsplanering
• Stödja i utbildning och övning inom beredskapsområdet

Vem är du vi söker?

För att trivas i rollen har du ett bra ordningssinne och är duktig på att strukturera ditt arbete.

Du trivs med att arbeta i snabbrörliga organisationer och vi ser gärna att du har erfarenheter från privata sektorn. En viktig del i rollen är att värdera kraven både utifrån lagkravsuppfyllnad samt ett affärsmässigt perspektiv där din kreativitet och pragmatiska förhållningssätt kommer att vara värdefullt.

Du har en förståelse för hur rutiner och processer bör planeras samt organiseras för att nå ett bra resultat i slutänden. Med flertalet olika samarbeten är det viktigt att du har en social förmåga och känner dig trygg i att ta initiativ både med välkända och nya personer. Du trivs med att arbeta såväl operativt som strategiskt.

Vi söker dig som har:


• Utbildning inom säkerhetsskydd som Ellevio bedömer vara relevant alt morsvarande arbetslivserfarenhet
• Några års erfarenhet av att arbeta inom säkerhetsskyddsområdet
• Erfarenhet av att upprätta säkerhetsskyddsavtal (SUA), genomföra personsäkerhetskontroller
• Erfarenhet av att genomföra utbildningar
• Flytande i svenska och engelska i tal och skrift

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 12 maj.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Thomas Mileborn på thomas.mileborn@ellevio.se eller på tel. 072-381 33 22. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86.

Tester ingår som ett steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Säkerhetsskyddsspecialist

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Mar 26
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Verksamheten som bedrivs hos oss på Ellevio är samhällsviktig och en förutsättning för den svenska samhällsutvecklingen. Har du en relevant utbildning och lång erfarenhet inom säkerhetsskyddsarbete? Då är rollen som säkerhetsskyddsspecialist något för dig!

Om rollen som Säkerhetsskyddsspecialist

I och med att vi renodlar vår elnätsverksamhet kommer vi att behöva bygga upp en ny säkerhetsskyddsorganisation. Ett starkt säkerhetsskydd är viktigare än någonsin och vi på Ellevio har ambitionen att aktivt fortsätta vårt arbete inom området för att ligga i framkant.

Som säkerhetsskyddsspecialist har du stora möjligheter att bidra till utvecklingen av säkerhetsskyddsfrågorna inom Ellevio. I rollen arbetar du strategiskt och utvecklingsinriktat med säkerhetsskyddsfrågor inom bolaget. Du genomför särskild säkerhetsskyddsbedömning, lämplighetsprövning och företräder Ellevio i samrådsprocesser. Du upprättar säkerhetsskyddsavtal och har kontakt med leverantörer och samverkansparter. I rollen ingår att ta fram rutiner och policys inom området, och du stöttar verksamheten med din specialistkompetens i säkerhetsskyddsfrågor. Resor inom Sverige förekommer.

Rollen består bland annat av att:


• Framtagande av säkerhetsskyddsavtal
• Genomföra särskild säkerhetsskyddsbedömning med lämplighetsprövning, och vid behov företräda bolaget i samråd med tillsynsmyndigheter
• Upprätta policys och rutiner inom området
• Stötta verksamheten med specialistkompetens inom säkerhetsskyddsområdet
• Delta i arbetet med säkerhetsskyddsanalys och säkerhetsskyddsplan
• Vid behov stödja inom övriga säkerhetsskyddsområden

Vem är du vi söker?

För att trivas i rollen tror vi att du som person har en hög integritet och är resultat- samt lösningsorienterad. Du trivs med att arbeta i snabbrörliga organisationer och vi ser gärna att du har erfarenheter från privata sektorn. En viktig del i rollen är att värdera kraven både utifrån lagkravsuppfyllnad samt ett affärsmässigt perspektiv där din kreativitet och pragmatiska förhållningssätt kommer att vara värdefullt. Du har god social kompetens och samarbetsförmåga. Du har god kännedom om lag, förordning och föreskrifter och vet var du kan hitta relevant information. Du är initiativtagande och fattar egna beslut inom ramen för dina mandat. Din svenska är mycket god i både tal och skrift och du har lätt för att förmedla ett budskap i såväl text som muntligt. Du är analytisk och noggrann med förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Omvärldsbevakning inom ditt område ser du som en naturlig del av arbetet.

För rollen som Säkerhetsskyddsspecialist har du:


• Akademisk examen relevant för tjänsten, exempelvis inom juridik eller samhällsvetenskap eller annan utbildning inom säkerhet eller säkerhetsskydd som är relevant för tjänsten, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
• Flera års dokumenterad aktuell erfarenhet av strategiskt säkerhetsskyddsarbete
• Erfarenhet av att arbeta med framtagande av säkerhetsskyddsavtal enligt nuvarande lagstiftning
• Erfarenhet av att genomföra särskild säkerhetsskyddsbedömning med lämplighetsprövning
• Erfarenhet av att ta fram policys, samt att hålla internutbildningar inom säkerhetsskyddsområdet
• Erfarenhet av framtagande av säkerhetsskyddsanalys

Vi ser det som meriterande om du har:


• Erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddad upphandling
• Kunskaper om energisektorn och elnätsverksamhet
• Erfarenhet av samråd med myndigheter

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast 12 maj.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Thomas Mileborn på thomas.mileborn@ellevio.se eller på tel. 072-381 33 22. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070-813 45 86.

Tester ingår som ett andra steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. 

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Områdesansvarig underhållsingenjör Ledningar och områden

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Mar 27
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Underhållsingenjör

Som Underhållsingenjör ingår du i gruppen Nätförvaltning i Stockholm. Nätförvaltning har i uppdrag att förvalta och underhålla hela Ellevios nät i Storstockholm.

I rollen som underhållsingenjör kommer du arbeta med planering, beställning, budgetering och uppföljning av förebyggande underhåll på Ellevios lokalnätsanläggningar. Du kommer att ansvara för två av våra geografiska områden Täby och Vallentuna där du även kommer att analysera och identifiera behovet av underhållsåtgärder samt föreslå reinvesteringar i lokalnätet.

Då vi alltid vill utveckla våra arbetssätt kommer även en del av ditt arbete vara att se över våra nuvarande metoder för underhåll, identifiera förbättringsåtgärder och driva förbättringsprojekt. Vi arbetar med digitalisering och ser framför oss ett underhåll som i större utsträckning än idag kommer vara datadrivet. 

Vem är du?
För att trivas i rollen som Underhållsingenjör behöver du vara trygg i dig själv och drivas av nya utmaningar som kräver problemlösningsförmåga. Du trivs med att arbeta systematiskt och strukturerat samt är van vid att ta egna initiativ. På Ellevio gillar vi att arbeta tillsammans och värdesätter därmed din förmåga att arbeta i lag och att skapa goda relationer, internt såväl som externt. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift.

Till rollen som Underhållsingenjör söker vi dig som:


• Har en teknisk utbildning
• Har erfarenhet av liknande arbete inom energibranschen
• Har erfarenhet av att analysera och identifiera underhållsbehov
• Har några års praktisk erfarenhet av underhåll av lokalnät

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av projektledning
• Erfarenhet av planering och beställning av underhållstjänster
• Har erfarenhet att arbeta med digitala underhålls och ärendehanteringssystem
• Erfarenhet av avtalsfrågor och/juridik

För den här tjänsten är B-körkort ett krav.

Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 1 maj.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Paola Phillippi på paola.phillippi@ellevio.se eller på tel. 070 509 66 72. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Teknisk Specialist, Operational Technology

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Mar 5
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Teknisk specialist, Operational Technology

Vi står inför stora, spännande tekniska förändringar då vi nu påbörjat arbetet mot ett smartare elnät genom att införa modernare teknik och ökad digitalisering så att vi kan förbättra våra leveranser till kunderna och öka effektiviteten i vårt arbete. Denna förändring ställer nya och utökade krav på att vi har väl fungerande lösningar och därför söker vi nu Tekniska Specialister som kommer att ha en central roll i vårt arbete framåt.

Som Teknisk Specialist är du en del av teamet på Operational Technology som ansvarar för att tillhandahålla de lösningar och den infrastruktur som behövs för att styra och övervaka elnätet, effektivisera arbetet vid underhåll, samt felsökning och felavhjälpning i vårt elnät. Dina arbetsuppgifter består både av förvaltning och vidareutveckling av våra lösningar och tillhörande infrastruktur. Vidare kommer du också aktivt delta i olika typer av projekt.

Om dig

För att du ska passa och trivas i rollen som är det önskvärt att du har en akademisk utbildning inom Automation, OT/IT, elkraftsystem, tele/datakommunikation eller motsvarande. Du kan även ha införskaffat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet och kunskaper inom IT/OT-lösningar, tex inom SCADA/ICS området och kontrollutrustningar, IEC 61850 stationsbuss/nätverk. Du talar och skriver svenska obehindrat samt behärskar engelska. 

För att trivas och komma till din rätt i denna roll behöver du ha ett strukturerat arbetssätt och en god förmåga att kunna prioritera och planera. Du är analytisk och har ett lösningsorienterat tillvägagångssätt och du tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Eftersom du samarbetar mycket med övriga teamet och andra enheter inom Ellevio behöver du ha god samarbetsförmåga och motiveras av att jobba i grupp.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 30/4.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Niclas Vidström på niclas.vidstrom@ellevio.se eller på tel. 0706034897.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Projektchef elnät

Civilingenjör, anläggning, elkraft
Läs mer Apr 11
Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och därmed en viktig möjliggörare för klimatomställningen. Sverige, och inte minst Stockholm, står inför en stor energiomställning och investeringsprojekten är många. Vi ansvarar för många av dessa och tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi söker nu en erfaren chef till gruppen med projektledare som driver våra stora investeringsprojekt i Stockholm

Om rollen

Som chef för gruppen säkerställer du att våra stora projekt i Stockholmsområdet drivs på ett så effektivt sätt som möjligt i enlighet med uppsatt affärsplan och mål. Du arbetar strategiskt inom ditt område och ansvarar för resursplanering och uppföljning av projekten samt har budgetansvaret. Till din hjälp har du ett starkt team bestående av ett 15-tal engagerade, glada och kunniga medarbetare, i huvudsak Projektledare. I gruppen ingår även ett antal konsulter.

Vi är en beställarorganisation, vilket innebär att mycket av vårt arbete utförs av entreprenörer, och att agera ombud i de större projekten samt delta i uppföljningsmöten med entreprenörer blir därför en viktig del i din roll.

En annan viktig del i ditt arbete är att sätta mål och verksamhetsplan för gruppen. Du coachar och leder dina medarbetare mot de gemensamma målen och följer kontinuerligt upp insatser och åtgärder.

Du rapporterar till chefen för avdelningen Program och projekt i Stockholm och tillsammans med fem andra chefskollegor och en Controller ingår du i ledningsgruppen för avdelningen som har närmare 60 anställda.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som chef hos oss lägger vi stor vikt vid ditt ledarskap. Du har tidigare chefserfarenhet, är en stark kulturbärare och modern ledare som stödjer medarbetarna och bidrar till deras utveckling. En framgångsfaktor är också att du har lätt för att samarbeta med andra, värdesätter olikheter och ser hur de kan bidra till att ett team fungerar tillsammans – vi kallar det kollektiv intelligens.

Vi söker dig som har:


• relevant utbildning, gärna från universitet eller högskola, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
• mångårig erfarenhet av budget-, resultat- och personalansvar.
• erfarenhet av att arbeta med elnät och har kunskap om de regleringar, nyckeltal mm som styr vår bransch.
• mycket god kunskap och erfarenhet inom avtals-/entreprenadjuridik och förhandling.
• god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.
• B-körkort.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 25 april. Vi avser dock att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match. 

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Anders Eriksson anders.eriksson@ellevio.se eller på tel. 070-916 49 48. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Tester ingår som ett andra steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. Eftersom den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

  

 

#LI-DNI

Ansök nu

Driftingenjör med erfarenhet inom elkraft

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Mar 27
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Nu söker vi dig som vill vara en del av teamet Nätförvaltning i Stockholm. I rollen som stationsingenjör som titeln är internt hos oss blir du specialist på våra stationer i Stockholm.

Om rollen som Stationsingenjör

I rollen som stationsingenjör kommer du ha ansvaret för beställning samt uppföljning av de underhållsåtgärder som genomförs löpande. Du kommer även få leda mindre underhållsprojekt vilket innebär att du ibland även kommer få agera tekniskt stöd till våra projektledare och entreprenörer i olika projekt när det gäller anläggningarnas funktionalitet och uppbyggnad. I ditt dagliga arbete kommer du att samarbeta nära med driftcentralen och utförare på fältet. Ett regelbundet samarbete med olika leverantörer, både nationellt och internationellt, är en integrerad del av rollen. Stationsingenjören kommer att ansvara för och delta i olika arbeten såsom besiktningar, särskild kontroll och flying audits. Dessa arbetsuppgifter bidrar till att säkerställa hög kvalitet och effektiv drift av våra anläggningar.

Som stationsingenjör är du viktig för att våra anläggningar underhålls på bästa sätt. Att vara stationsingenjör innebär också att du får en nära inblick i, och får vara med och följa hur vi bygger och arbetar med smarta elnät.

Vem är du?

Som person ser vi att du är lösningsorienterad då det emellan åt kan uppstå situationer och utmaningar som inte alltid har en given och klar lösning. Du behöver även ha en god förmåga att hantera flera parallella projekt och aktiviteter, vilket även ställer krav på att du har ett strukturerat arbetssätt med god förmåga att planera och prioritera. Som stationsingenjör är det även viktigt att du som person kan anpassa dig efter olika situationer och trivs med att samarbeta med andra för att nå det gemensamma målet på bästa tänkbara sätt.

Som stationsingenjör har du möjlighet att specialisera dig och utvecklas inom olika områden och vi ser det som en fördel om du är nyfiken och är intresserad av att lära dig mer inom elkraft.

För att du ska passa och trivas i rollen som stationsingenjör ser vi att du har:


• Eftergymnasial utbildning med inriktning elkraft alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
• Du har några års erfarenhet av drift och underhåll inom regionalnätsanläggningar.
• Då du regelbundet kommer att besöka våra anläggningar och våra entreprenörer är B-körkort ett krav.
• Då det förekommer mycket kommunikation på svenska krävs det att du är flytande i svenska både i tal och skrift. Det förekommer även viss information på engelska som kräver god förståelse i engelska.

Det är meriterande om du har arbetat med byggnation av regionalnätsanläggningar.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 24 april.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jonas von Euler-Chelpin på Jonas.voneuler-chelpin@ellevio.se på eller på tel. 072 186 88 91. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Communications Manager

Kommunikationsstrateg
Läs mer Mar 22
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Communications Manager för investeringsprojekt

Är du en kreativ och engagerad person som vill vara med och bygga framtidens samhälle? I rollen som Communications Manager bidrar du starkt till att kommunikationsarbetet leder till framgångsrika projekt och att kännedomen om Ellevios uppdrag och varumärke ökar. De viktigaste målgrupperna är våra kunder, våra medarbetare, fastighetsägare, lokala näringslivet, myndigheter och beslutsfattare.

Som Communications Manager är du en spindel i nätet när det kommer till kommunikationen av våra elnätsprojekt. Våra projekt berör inte sällan tusentals kunder och närboende som behöver information både före, under och efter våra arbeten i fält. De kräver alltid ett tätt samarbete med projektledningen och entreprenörer och vårt press- och PR-team. Du har därför många interna och externa kontaktytor och väldigt varierande arbetsdagar. Uppdraget innebär också en del resor med övernattning inom Sverige.

”Det här är en roll där du driver Ellevios kund- och samhällskommunikation och bygger relationer med många av våra viktigaste intressentgrupper. Du arbetar med ett starkt varumärke i ett spännande skede där vi som energiföretag förändrar samhället på riktigt. Du gör detta tillsammans med ett härligt team på 4 personer där alla stöttar och hjälper varandra på ett prestigelöst sätt, samtidigt som vi har höga ambitioner i allt vi gör.”

Thomas Kult, chef för strategiska kommunikationsprojekt

Vem är du som vi söker?

För rollen som Communications Manager söker vi dig som är kreativ och nytänkande och som förstår vad som är rätt beslut att förmedla för att uppnå Ellevios mål. Du motiveras av att utvecklas och hitta nya sätt att stärka kommunikationen kring våra projekt och att nå ut till våra målgrupper. Då rollen innefattar många kontaktytor och många olika projekt krävs ett strukturerat arbetssätt samt att du trivs med att vara en relationsbyggare.

Vi tror att du har:


• Flera års erfarenhet av likvärdiga arbetsuppgifter som i den här rollen
• Relevant utbildning inom området
• Erfarenhet av stakeholder management och då gärna inom infrastruktur eller offentlig sektor
• Vana att producera content för olika kanaler i text och bild och det är meriterande om du har producerat rörligt material
• Erfarenhet av att ta fram och implementera kommunikationsplaner


Ellevio som arbetsgivare
 
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss har du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 12/4.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Thomas Kult på thomas.kult@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Vi har gjort vårt val kring annonseringsalternativ för rekryteringsprocessen och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Strategianalytiker

Finansanalytiker
Läs mer Mar 13
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Strategisk analys med placering i Stockholm.

Om rollen som Strategianalytiker

Som Strategianalytiker i vårt team Strategisk analys kommer du att vara en nyckelperson i Ellevios strategiska arbete. Du kommer att vara del av ett team med ansvar att driva analysprocessen i en stor mängd varierande frågor så som Ellevios finansiella och operativa planering, prismodeller, övergripande investeringsplan men även förvärv (M&A) och finansiering. Utifrån analyserna och underlagen kommer du också ta fram presentationsmaterial i Powerpoint som du därefter presenterar som investeringsunderlag för Ellevios ledningsgrupp och ägare.

”Det här är en spännande tjänst med varierande arbetsuppgifter inom många olika strategiska områden. Rollen är analytisk och beräkningsorienterad och dina arbetsuppgifter får stor inverkan på Ellevios långsiktiga framgång. Ingen dag är den andra lik och du får en unik möjlighet att bli djupt involverad i Ellevios framtida inriktning.” beskriver Johannes Hagman, chef Strategisk Analys.

Vem är du?

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. För att trivas och komma till din rätt i rollen behöver du ha ett strukturerat arbetssätt och en god analytisk förmåga då rollen innefattar mycket siffror, modeller och analyser. Rollen innefattar mycket problemlösning och du behöver därför ha ett kreativt tillvägagångssätt och tycka det är roligt att tänka om och tänka nytt. Du är en resultatinriktad person som är van att ta egna initiativ och självständigt driva projekt i varierande storlek och komplexitet.

Till rollen som Strategianalytiker söker vi dig som:


• Är ekonom, ingenjör eller liknande med en universitetsutbildning som grund.
• Har flera års erfarenhet av analytiskt arbete, kanske inom finans, strategikonsultering eller liknande.
• Har mycket goda kunskaper i Excel och i PowerPoint, då mycket arbete sker i dessa program
• Är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av att arbeta i Power BI eller motsvarande.
• Erfarenhet av arbeta med R eller Python eller motsvarande.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 3 april.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johannes Hagman på johannes.hagman@ellevio.se eller på tel. 070 914 39 24. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86.

Tester och case ingår i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Nätplanerare Lokalnät

Nätplanerare
Läs mer Mar 13
Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi genomför flera stora och avgörande projekt för att stärka och öka kapaciteten i elnätet. Det och andra spännande satsningar inom elinfrastruktur gör att vi nu söker en Nätplanerare som kan förstärka vår lokalnätsavdelning i Stockholm!

Om rollen

Som Nätplanerare har du en viktig roll för att vårt elnät ska utvecklas på bästa möjliga sätt. Du arbetar i planeringsstadiet med förstudier samt nätplanering där du tar fram tekniska lösningar baserat på beräkningar i låg- och mellanspänningsnät, samt dimensionerar ledningar, kablar och andra komponenter i elnätet. Du utför dessa planeringar för såväl nya anläggningar som ombyggnadsprojekt inom lokalnät, 0,4-24kV.

Vidare arbetar du aktivt med att ta fram investerings- och lönsamhetskalkyler som underlag till investeringsbeslut. Att besöka våra projektplatser samt medverka vid och leda samtal med externa kunder och intressenter är en naturlig del av din vardag.

”Jag var själv nätplanerare en gång i tiden. Det är en utmanande roll med spännande projekt där man planerar nytt elnät för enstaka nya kunder och exploateringsområden, likväl som förnyelse och förstärkning av befintligt elnät. 

Här får du utrymme att utvecklas och bli en del av ett kompetent team med trevliga medarbetare, hos en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.”

Robert Södergård, Chef Nätplanering LN Stockholm

Vem är du?

För att du ska passa och trivas i rollen ser vi att du känner dig trygg i att leda och genomföra utredningsarbete både utifrån ett tekniskt och ekonomiskt perspektiv. Du har ett starkt engagemang för att utveckla och stötta dina kollegor där din analytiska förmåga och tekniska kompetens är en bidragande faktor till vår framgång då det är många aspekter att ta hänsyn till i lösningarna som tas fram.

Vi söker dig som har:


• Ingenjörsutbildning med relevant inriktning ealternativt arbetat några år inom elkraftområdet eller med elnät.
• Arbetat med nätplanering, projektering eller beredning inom lokalnät 0,4 - 24 kV.
• Behärskar svenska och engelska väl, såväl i tal som skrift.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Förra året vann vi även utmärkelsen Årets Karriärföretag, vilket vi är väldigt glada och stolta över.

Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt? Skicka då in ditt CV eller din Linkedinprofil senast 31 mars. Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra matchning och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Robert Södergård på robert.sodergard@ellevio

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Sales and marketing manager

Marknadsplanerare
Läs mer Mar 6
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Sales and marketing manager

Ellevio Energy Solutions (EES) utvecklar och levererar elanläggningar, batterilösningar och laddlösningar. Rollen som Sales and marketing manager är avgörande för att genom genomförande av marknads och försäljningsaktiviteter, maximera utkomsten av de olika erbjudanden som Ellevio levererar inom Energy Solutions samt New Business.

I rollen kommer du jobba med alltifrån att ta fram och genomföra marknads- och försäljningsstrategier till att implementera och följa upp uppsatta aktiviteter. Arbetsområdet är brett och det passar en doer som har ett stort sinne för marknad, sälj och kommunikation.

Du kommer att vara ansvarig för att ta fram och följa upp en marknadsplan och analysera resultat av aktiviteter som genomförts. Du kommer arbeta tätt med säljteamet för att driva både kundspecifika och mer allmänna sälj/marknadsaktiviteter i olika kanaler. I rollen ingår att vara sammanhållande och drivande för att ta fram sälj/marknadsmaterial, kommunikationsaktiviteter (ex. kommunikationsstrategi, kommunikationsplan, webbsida) och vara Strategi och affärsutvecklingsteamets kontaktperson gentemot Ellevios kommunikationsavdelning. Du kommer också vara ansvarig för digital marknadsföring: sökmarknadsföring, digital annonsering, innehållsmarknadsföring, mediaplanering och kampanjkoordination i digitala medier.

”Ellevio Energy Solutions erbjuder energilösningar till företag – allt från att bygga framtidssäkrade elanläggningar åt större industrier till att elektrifiera transporter – och investerar dessutom i nya lösningar för att utveckla energisystemet. Som Sales and marketing manager kommer du jobba nära både våra säljare, våra kunder och kommunikationsavdelningen inom Ellevio. Vi är ett litet, men målinriktat och snabbrörligt team. Om du är kund- och lösningsorienterad och dessutom uthållig – då kommer du trivas hos oss.”

Maria Ramstedt Presits, Head of Energy Solutions

Vem är du?

För att du ska trivas och utvecklas hos oss bör du vara initiativtagande och drivande, driva nya initiativ och på egen hand initiera aktiviteter och projekt. Du behöver trivas med att skapa nya kontakter samt tycka om att samarbeta, det är viktigt att du etablerar trovärdighet och inte tvekar att anta utmaningar. Du drivs av att uppnå mål med hög kvalitet. För oss är det viktigt att hitta rätt person och därför kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vi söker dig som:


• Har erfarenhet av marknad, sälj och kommunikation.
• Har erfarenhet av digital marknadsföring - både strategisk hur man ska jobba med digital marknadsföring och operativt arbete med att göra arbetet själv.
• Fallenhet för att skriva och anpassa budskap i olika kanaler.
• Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.
• Har stor initiativförmåga och tar ägarskap för att leverera arbete på ett effektivt sätt med hög kvalitet.
• Är lagspelare som vill vara med och utveckla teamet.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2024-03-27

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Ramstedt Presits på maria.ramstedt@ellevio.se eller på tel. 073-302 93 57.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Chef Nätutveckling

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Feb 27
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi söker en Chef för Nätutveckling i Stockholm

Rollen som Chef Nätutveckling Stockholm är för dig som trivs i en ledarroll med stort strategiskt ansvar för elnät och elförsörjning, i en komplex region och föränderlig tid.

Som Chef Nätutveckling ansvarar du för att vi har rätt planer och utvecklar nätet på rätt sätt de kommande åren. Du bidrar till framtagande av de långsiktiga strategierna för att vi ska kunna utveckla våra elnät till framtidens hållbara energisystem genom förnyelse, kapacitetsförstärkning, digitalisering och nya flexibla lösningar. 

Att utveckla den typ av komplex och samhällsviktig infrastruktur som elnätet är i huvudstadsregionen bygger på ett nära samspel med olika intressenter, alltifrån politiker på lokal och nationell nivå, stadsbyggnadsförvaltningar i respektive kommuner, andra infrastrukturägare, och markägare.

Avdelningen står inför en spännande resa då investeringarna i elnätet kommer att öka markant och vi genomför flera stora och avgörande projekt för att stärka och öka kapaciteten i elnätet. Läs gärna mer om våra Stockholmsprojekt här

Idag består avdelningen av ett 50-tal anställda samt ett flertal externa konsulter. Du har fyra direktrapporterande chefer och en Affärsprojektledare som rapporterar till dig. Du rapporterar till chefen för Asset Management Stockholm och tillhör hennes ledningsgrupp.

En viktig del i rollen är att arbeta aktivt med att utveckla dina medarbetare och avdelningens processer och arbetssätt. Du kommer även arbeta nära vår projektverksamhet för att på ett strategiskt och strukturerat sätt se till att framtagna tekniska lösningar realiseras på bästa sätt.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid ditt ledarskap. Vi vill att du har förmåga att inkludera och engagera så att det redan kompetenta teamet fortsätter utvecklas och ta initiativ. Du har tidigare chefserfarenhet, är en modern ledare och stark kulturbärare som stödjer medarbetarna och kan visa riktningen. En framgångsfaktor är också att du har lätt för att samarbeta med andra, värdesätter olikheter och ser hur de kan bidra till att ett team fungerar tillsammans – vi kallar det kollektiv intelligens.

Vi söker dig som har:


• Akademisk examen med relevant inriktning, alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
• Erfarenhet av personalansvar, meriterade med erfarenhet av att vara chef över chefer
• Gedigen arbetslivserfarenhet inom kraftsystem och elnätsplanering
• Goda kunskaper inom entreprenadjuridik
• God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska

Som person ser vi att du är ansvarstagande, har ett starkt driv och kan delegera och ge tydliga mandat. Utöver att vara trygg i dig själv, så är du trygg i din kompetens samt har mod att ställa krav, fatta beslut och verkställa. Du har en mycket god analytisk förmåga och är bra på att prioritera, kan hantera flera arbetsuppgifter och projekt parallellt skapa struktur och hålla strategiskt fokus. 

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Förra året vann vi även utmärkelsen Årets Karriärföretag, vilket vi är väldigt glada och stolta över.

Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 27 mars Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan.

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Saira Alladin på saira.alladin@ellevio.se eller på tel. 072-2005824. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

I vår strävan att rekrytera så fördomsfritt som möjligt, arbetar med urvalsfrågor till ansökan och tester ingår också som ett steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. Eftersom den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Asset manager inom lokalnät

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Feb 15
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Asset manager

Elkraftbranschen genomgår nu en spännande utveckling där kunderna får en mer aktiv roll och där förnyelsebar produktion får en allt större betydelse. Elnäten är mycket viktiga i denna förändring och som Asset manager har du en central roll i planerandet av nya anläggningar inom ditt geografiska område. I denna roll får du möjlighet till varierat och självständigt arbete med möjligheter till individuell kompetensutveckling.

Rollen som Asset manager är för dig som trivs med att arbeta strategiskt med tekniska frågor och som tycker om att ha flera kontaktytor. Du har ett strategiskt ansvar för ett geografiskt område i Stockholm och ansvarar för frågor som berör investeringar, underhåll och utveckling av lokalnätet. I rollen ingår budgetansvar, uppföljning och analys av projektportföljen för ditt område. Du arbetar även med att utveckla våra processer och arbetssätt.

Du arbetar koordinerande och samverkande tillsammans med kollegor inom Nätutveckling och Program & Projekt gällande nätutredning, nätplanering och projektgenomförande. Du arbetar även nära enheten Nätförvaltning gällande underhåll. En del av ditt arbete innebär också att ha kontakt med externa parter som exploatörer men andra kunder, kommuner och myndigheter.

Om dig

Vi tror att du är civil- eller högskoleingenjör med en bakgrund inom elkraftsteknik, alternativt införskaffat motsvarande kompetens via arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att arbeta inom eldistributionsområdet och du har tidigare erfarenhet av nätplanering. För att säkerställa kvalitativa men även lönsamma projekt söker vi också dig som kan applicera ett affärsmässigt tillvägagångssätt. Har du kunskaper inom företagsekonomi, investeringskalkylering och anläggningsvärdering är detta meriterande. Det är även meriterande om du har förståelse för nätaffären och regleringsmodellen. Vi ser gärna att du också har arbetat med processutveckling. Då rollen innefattar mycket kommunikation är det viktigt att du kan kommunicera obehindrat på svenska. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. Som person har du ett tekniskt intresse och en god struktur i ditt arbete. Du tycker om att arbeta tillsammans med andra och har en god förmåga att skapa relationer till kollegor och externa intressenter. Du har en förmåga att analysera och se saker utifrån ett större och långsiktigt perspektiv. Utifrån din och andras analyser kan du sen anpassa och förändra rådande processer och rutiner för att nå uppsatta mål. 

Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 21/3.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Magnus Lommerdal på magnus.lommerdal@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Arbetsmiljöspecialist / Health and Safety Specialist

Arbetsmiljöinspektör
Läs mer Feb 28
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi söker nu en arbetsmiljöspecialist som vill bidra till en säker elektrifiering!

Om rollen som arbetsmiljöspecialist

Vi står inför stora och spännande utmaningar när elnäten ska byggas ut och rustas inför energiomställningen. På Ellevio driver vi en verksamhet där arbetsmiljö och säkerhetskultur står högst på agendan. Det finns ett stort engagemang för frågorna på alla nivåer i företaget, vilket skapar stora möjligheter att fortsätta driva och utveckla området. 

Du kommer att ingå i Hållbarhetsteamet som jobbar integrerat med miljö-, arbetsmiljö- och elsäkerhetsfrågor. Du blir vår specialist i arbetsmiljöfrågor och din huvuduppgift kommer vara att driva, utveckla, utbilda samt följa upp arbetsmiljöarbetet i verksamheten och med våra entreprenörer. Vi är en beställarorganisation, vilket innebär att mycket av vårt arbete utförs av entreprenörer. I rollen ingår därför att ge stöd och styrning i arbetsmiljöfrågor i våra bygg- och anläggningsprojekt, i vår service- och förvaltningsverksamhet och i våra upphandlingar. Du kommer även tillsammans med våra entreprenörer att arbeta mot vår gemensamma nollvision kring olyckor.

Som arbetsmiljöspecialist hos oss kommer du också att leda vårt säkerhetsprogram. Säkerhetsprogrammet är en ambitiös satsning som går ut på att Ellevios medarbetare och chefer i egenskap av beställare, byggherre och anläggningsinnehavare ska skapa säkra förutsättningar för de som arbetar åt oss i fält. Du kommer samordna utbildningar och se till att våra medarbetare och chefer har de verktyg, den kompetens och det stöd som behövs.

Arbetet innebär många kontaktytor internt och externt och sker i nära samverkan med Ellevios andra specialister inom hållbarhetsteamet. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm och det förekommer resor till våra anläggningar och kontor samt till våra leverantörer i Sverige och även utomlands. Uppskattade antal resdagar är ca 25 dagar/år.

Vill du utvecklas i ett bredare perspektiv och arbeta både operativt, taktiskt och strategiskt med arbetsmiljöfrågor? Som arbetsmiljöspecialist hos oss finns stor möjlighet att göra skillnad! 

Vem är du?

Vi söker dig som med stort engagemang och kunnande har förmåga att inspirera andra i arbetsmiljöarbetet och driva dessa frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv.  Du är utvecklingsorienterad, har gedigen erfarenhet av att driva och samordna arbetsmiljöfrågor inom industri, energi-, bygg- eller anläggningsbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av frågor om byggherrens ansvar i arbetsmiljöarbetet, BAS P och BAS U, IA-systemet samt av att ha lett och genomfört leverantörsuppföljningar och revisioner. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med riskanalyser samt utredning och analys av olycksfall, tillbud och riskobservationer. Du har också kunskap om svensk lagstiftning inom arbetsmiljöområdet och har god förmåga att omsätta detta i processer och rutiner. 

För att lyckas i rollen behöver du tycka om att samarbeta och kommunicera med andra och även vara trygg i dig själv och i att leda andra genom din professionella expertis och ditt engagemang. Vi ser också att du har god analytisk förmåga och struktur i ditt arbete samt att du vill hålla dig uppdaterad inom arbetsmiljöområdet.

För denna tjänst behöver du kunna uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt på såväl svenska som engelska.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Förra året vann vi även utmärkelsen Årets Karriärföretag, vilket vi är väldigt glada och stolta över.

Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 20 mars Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karolina Viksten på karolina.viksten@ellevio.se eller på tel. 070 676 66 74 eller vår rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. Eftersom den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Stationsingenjör

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Jan 25
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Nätförvaltning i Stockholm som stationsingenjör.  

Om rollen som Stationsingenjör

Som stationsingenjör blir du specialist på våra stationer i Stockholm. I rollen som stationsingenjör kommer du ha ansvaret för beställning samt uppföljning av de underhållsåtgärder som genomförs löpande. Du kommer även få leda mindre underhållsprojekt vilket innebär att du ibland även kommer få agera tekniskt stöd till våra projektledare och entreprenörer i olika projekt när det gäller anläggningarnas funktionalitet och uppbyggnad. I ditt dagliga arbete kommer du att samarbeta nära med driftcentralen och utförare på fältet. Ett regelbundet samarbete med olika leverantörer, både nationellt och internationellt, är en integrerad del av rollen. Stationsingenjören kommer att ansvara för och delta i olika arbeten såsom besiktningar, särskild kontroll och flying audits. Dessa arbetsuppgifter bidrar till att säkerställa hög kvalitet och effektiv drift av våra anläggningar.

Som stationsingenjör är du viktig för att våra anläggningar underhålls på bästa sätt. Att vara stationsingenjör innebär också att du får en nära inblick i, och får vara med och följa hur vi bygger och arbetar med smarta elnät.

Vem är du?

Som person ser vi att du är lösningsorienterad då det emellan åt kan uppstå situationer och utmaningar som inte alltid har en given och klar lösning. Du behöver även ha en god förmåga att hantera flera parallella projekt och aktiviteter, vilket även ställer krav på att du har ett strukturerat arbetssätt med god förmåga att planera och prioritera. Som stationsingenjör är det även viktigt att du som person kan anpassa dig efter olika situationer och trivs med att samarbeta med andra för att nå det gemensamma målet på bästa tänkbara sätt.

Som stationsingenjör har du möjlighet att specialisera dig och utvecklas inom olika områden och vi ser det som en fördel om du är nyfiken och är intresserad av att lära dig mer inom elkraft.

För att du ska passa och trivas i rollen som stationsingenjör ser vi att du har:


• Eftergymnasial utbildning med inriktning elkraft alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
• Du har några års erfarenhet av drift och underhåll inom regionalnätsanläggningar.
• Då du regelbundet kommer att besöka våra anläggningar och våra entreprenörer är B-körkort ett krav.
• Då det förekommer mycket kommunikation på svenska krävs det att du är flytande i svenska både i tal och skrift. Det förekommer även viss information på engelska som kräver god förståelse i engelska.

Det är meriterande om du har arbetat med byggnation samt drift och underhåll av regionalnätsanläggningar.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 15/3.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Paola Phillippi på paola.phillippi@ellevio.se eller på tel. 070 509 66 72. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

HR Business Partner

HR-specialist/HR-advisor
Läs mer Feb 14
Vi växer och söker en erfaren HR Business Partner till vårt People & Culture team i Stockholm

Om rollen

I rollen som HR Business Partner hos oss arbetar du nära verksamheten och våra chefer. Du kommer att ha ett antal enheter som du ansvarar för att stötta och ingår där i ledningsgruppen. Din uppgift blir att genomföra, utveckla och proaktivt driva strategiska och operationella HR-frågor och HR-relaterade projekt som stödjer Ellevios affärsplan och verksamhetsutveckling. Du coachar, utbildar, inspirerar och utmanar inom allt från organisationsutveckling, arbetsrätt, ledarskap, talanghantering och arbetsmiljö till Performance Development processen och successionsplanering.

Du blir en del av vårt engagerade People & Culture team och rapporterar till Susanne Bragée som är SVP People, Culture & Sustainability och sitter i Ellevios ledningsgrupp. Inom People & Culture arbetar vi strategiskt med frågor inom bland annat kultur, ledarskap, kompensation, arbetsmiljö, mångfald och inkludering samt rekrytering och employer branding. Som HR Business Partner har du även ansvar för ett eller flera specialistområden, där du utvecklar området samt inspirerar och utbildar såväl övriga i teamet som organisationen. Vi är ett team som tror på att lära av varandra genom att testa nya saker, utmana varandra och ha kul!

Vem är du?

För att passa i rollen och trivas hos oss behöver du vara en utvecklingsorienterad initiativtagare som har lätt för att gå från ord till handling. Att förstå verksamhetens behov och särskilda utmaningar är viktigt för dig, och du drivs av att hitta nya innovativa sätt att bidra med värde både till våra medarbetare och kunder. Vi vill att du har drivet att komma i mål med dina projekt samt har förmågan att arbeta såväl självständigt som i nära samarbete med andra.

Vi söker dig som har:


• gedigen erfarenhet inom kvalificerat HR-arbete på både operativ och strategisk nivå där ledningsgruppsarbete ingått som en del
• bred HR-bakgrund som inkluderar även arbetsrättslig kunskap, god förhandlingsvana samt ledar- och medarbetarutveckling
• erfarenhet av och trivs med att hålla utbildningar och workshops
• intresse för, och erfarenhet av, att arbeta med system och digitalisering
• akademisk examen inom HR, beteendevetenskap eller annan likvärdig erfarenhet
• god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 2023 och 2024. Förra året vann vi även utmärkelsen Årets Karriärföretag, vilket vi är väldigt glada och stolta över.

Ta reda på mer!

Möt några av dina blivande kollegor

Läs mer om vårt erbjudande till anställda

Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt kan du enkelt skicka in ditt CV eller Linkedinprofil. Sista ansökningsdag är den 1 mars men vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match så vänta inte med att ansöka! Personligt brev behöver du inte skicka in då vi, i vår strävan att rekrytera så fördomsfritt som möjligt, arbetar med urvalsfrågor till ansökan.

Tester ingår som ett steg i rekryteringsprocessen och resultaten används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest, båda bygger på arbetspsykologisk forskning.

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Susanne Bragée på susanne.bragee@ellevio.se. Vid frågor gällande ansökningsprocessen kontakta rekryteringsansvarig Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Nätplanerare med teamledaransvar inom laddinfrastruktur

Nätplanerare
Läs mer Jan 31
Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad och växa som individ.

Sverige har haft ett rekordår vad gäller elektrifierade transporter och utbyggnad av laddinfastruktur. Ellevio Smart Laddinfra (ESL) är vårt koncept för att kostnadseffektivt etablera laddinfrastruktur i gatu- och markmiljö inom vårt nätområde.

Nu söker vi en Nätplanerare som vill bidra till elektrifieringen tillsammans med vårt ESL-team i Stockholm!

Om rollen

I rollen som Nätplanerare planerar och designar du tekniska lösningar baserat på beräkningar i låg- och mellanspänningsnät, samt dimensionerar ledningar, kablar och andra komponenter för elnätet. Ditt arbete är viktigt för att säkerställa att elnätet utvecklas på ett optimalt sätt, både nu och i framtiden.

Du ingår i ett stort team av nätplanerare och en del av ditt arbete blir att arbetsleda den mindre grupp av nätplanerare som arbetar med nätplaneringsprojekt inriktade på laddinfrastruktur. Det blir du som fördelar de projekten och följer upp framdriften. Du sköter även rapportering av statistik/status internt och status till kund. Att besöka våra projektplatser samt medverka vid och leda samtal med kunder och intressenter är en naturlig del av din vardag.

 

Vem är du?

För att du ska passa och trivas i rollen som behöver du tycka om att utveckla och utvecklas samt vara bekväm med att fatta självständiga beslut kopplat till ditt arbete. Du har en naturlig fallenhet för att skapa och bibehålla goda relationer och ser positivt på förändringar. Vi ser också att du har en god analytisk förmåga och ett engagemang för att arbeta med olika tekniklösningar samt är resultat- och lösningsfokuserad. Att kunna arbeta strukturerat är viktigt då det ofta pågår flera parallella projekt med många olika skeden och deadlines.

Vi söker dig som:


• Har relevant eftergymnasial utbildning, helst inom elkraft, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
• Har erfarenhet av arbete inom elkraft/elnät, gärna kopplat till projektering, planering eller beredning.
• Behärskar svenska samt engelska väl, i såväl tal som skrift.

 

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din framtida karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

 

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 1 mars.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Robert Södergård på robert.sodergard@ellevio.se eller på tel. 070-587 19 99. Vid frågor gällande ansökningsprocessen kontakta rekryteringsansvarig Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Säkerhetsskyddschef

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Feb 6
Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och därmed en samhällsviktig aktör och möjliggörare för klimatomställningen. Hos oss är du en del av en trygg framtidsbransch som är en förutsättning för den svenska samhällsutvecklingen. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi söker en Säkerhetsskyddschef för att bygga upp vår nya säkerhetsskyddsavdelning

Om rollen

I och med att vi renodlar vår elnätsverksamhet kommer vi att behöva bygga upp en ny säkerhetsskyddsorganisation. Ett starkt säkerhetsskydd är viktigare än någonsin och vi på Ellevio har ambitionen att aktivt fortsätta vårt arbete inom området för att ligga i framkant.

Som Säkerhetsskyddschef blir ditt uppdrag att bygga upp och leda den nya säkerhetsskyddsavdelningen samt att ha det övergripande ansvaret för att samordna Ellevios säkerhetsskyddsarbete. Det innebär även att kontrollera och granska det arbete som utförs av den befintliga Säkerhetsavdelningen för att säkerställa att vår verksamhet bedrivs enligt säkerhetsskyddslagen och föreskrifter kopplade därtill.

Till din hjälp kommer du att ha ett säkerhetsskyddsteam bestående av en Biträdande säkerhetsskyddchef samt två Säkerhetsskyddspecialister och tre Säkerhetsskyddssamordnare. En viktig del i ditt arbete blir också att sätta mål och verksamhetsplan för säkerskyddsarbetet. Du coachar och leder dina medarbetare mot de gemensamma målen och följer kontinuerligt upp insatser och åtgärder.

Rollen, som är både bred och omväxlande, passar dig som trivs med många kontaktytor. Du arbetar gränsöverskridande i organisationen och deltar i olika samverkansforum. Du har ett nära samarbete med VD och rapporterar regelbundet till ledning och styrelse.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm men resor inom Sverige förekommer.

Vem är du?

För att lyckas i rollen lägger vi stor vikt vid din erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskyddsfrågor men också vid ditt ledarskap. Du har tidigare erfarenhet av personalansvar, är en stark kulturbärare och modern ledare som stödjer medarbetarna och bidrar till deras utveckling. Vi ser gärna att du tidigare varit med i ett uppbyggnadsskede och trivs med att hantera såväl strategiska som operativa frågor. En framgångsfaktor är också att du har förmågan att hantera gällande lagkrav med affärsmålen och affärsstrategin för vår verksamhet.

Din kommunikativa förmåga blir viktig för att skapa förtroende och förståelse för ditt och teamets arbete. Du tycker om att skapa kontakt med andra människor och är bekväm med att tala och presentera i större och mindre sammanhang.

Vi söker dig som har:


• avslutad högskoleutbildning inom exempelvis statsvetenskap, juridik, Polis- eller Försvarshögskolan, eller annan utbildning inom säkerhet, säkerhetsskydd eller informationssäkerhet som är relevant för tjänsten, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
• arbetat med säkerhetsskyddets alla delar (personalsäkerhet, fysisk säkerhet, informationssäkerhet) i någon form och gärna inom det privata näringslivet.
• erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling, inklusive uppföljning och efterlevnad.
• god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

 

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 25 februari. Vi avser dock att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Erika Abrahamsson erika.abrahamsson@ellevio.se eller på tel. 072-530 76 78. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Tester ingår som ett andra steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. Eftersom den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Selektivitetsingenjör

Driftingenjör, elkraft
Läs mer Feb 1
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Selektivitetsingenjör

Den här tjänsten är för dig som vill ha en roll som innefattar både utveckling, utmaning och samarbete tillsammans med andra. Som Selektivitetsingenjör ingår du i teamet Nätutveckling i Stockholm och tillhör funktionen Asset Management som har ägaransvar för vårt nät i Stor-Stockholm. Tillsammans med ditt team blir du i denna roll en viktig nyckelspelare för utvecklingen och digitaliseringen av elnätet framöver.

I rollen som Selektivitetsingenjör så är ditt arbetsområde brett och utförs inom hela Stockholms elnät, från 0,4kV upp till 220kV.

I arbetet som teamet hanterar ingår att:


• se till att ta fram selektivplaner och analysera selektiveten i elnätet
• ansvara för att reläskydd och kontrollutrustning har rätt inställningar samt funktion
• agera tekniskt stöd till investeringsprojekt, interna utvecklingsprojekt och övriga organisationen 
• genomföra störningsutredningar avseende skyddsfunktionalitet och ingå i storstörningsgruppen
• uppdatera skyddsdokumentation och databas

Rollen innebär även ett brett kontaktnät både såväl internt inom Ellevio som externt med konsulter, entreprenörer och andra intressenter.

Vem är du som vi söker?

För rollen som Selektivitetsingenjör ser vi det som viktigt att du är analytisk och har ett noggrant och systematiskt arbetssätt. Du har god förmåga att driva arbetsuppgifter framåt och kan göra egna avväganden och prioriteringar i ditt arbete. Vi ser även att du behöver ha ett lösningsorienterat tillvägagångssätt i ditt arbete då det kan dyka upp nya frågor och utmaningar som du behöver ta ställning till. Vidare behöver du trivas med att samarbeta tillsammans med andra.

Vi söker dig som har högskoleutbildning med elkraft-teknisk inriktning eller motsvarande med erfarenhet inom kontrollanläggning, störningsanalys, felbortkopplingsprinciper samt sekundära elkraftssystem. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom olika kommunikationsprotokoll och media som IEC61850, RTU och SCADA-system.  Vi ser det också som ett plus om du har kännedom om IEC och IEEE standarder, samt har erfarenhet av reläskydd provning och idrifttagning.


Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 22/2.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sanaz Lavasani på sanaz.lavasani@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Chef för Stora projekt och program

Civilingenjör, anläggning, elkraft
Läs mer Jan 12
Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och därmed en viktig möjliggörare för klimatomställningen. Sverige, och inte minst Stockholm, står inför en stor energiomställning. Inom avdelningen Program och projekt på Ellevio jobbar vi med anläggningsprojekten som genomförs i elnätet i och kring Stockholm. Vårt övergripande mål är att öka kapaciteten, ansluta kunder, förnya och samtidigt öka tillgängligheten i vårt elnät. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi söker nu en erfaren chef till gruppen för Stora projekt och program i Stockholm

Om rollen som Chef för Stora projekt och program

Som chef för gruppen Stora projekt och program säkerställer du att våra stora projekt i Stockholm drivs på ett så effektivt sätt som möjligt i enlighet med uppsatt affärsplan och mål. Du arbetar strategiskt inom ditt område och ansvarar för resursplanering och uppföljning av projekten i din portfölj samt har budgetansvar för ditt område. Till din hjälp har du ett starkt team bestående av ett 15-tal engagerade, glada och kunniga medarbetare, i huvudsak Projektledare. I gruppen ingår även ett antal konsulter.

Vi är en beställarorganisation, vilket innebär att mycket av vårt arbete utförs av entreprenörer, och att agera ombud i de större projekten samt delta i uppföljningsmöten med entreprenörer blir därför en viktig del i din roll.

En annan viktig del i ditt arbete är att sätta mål och verksamhetsplan för gruppen. Du coachar och leder dina medarbetare mot de gemensamma målen och följer kontinuerligt upp insatser och åtgärder.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:


• Ekonomisk uppföljning av projektportföljen.
• Ansvara för planering samt delta i olika styrgruppsmöten.
• Följa upp HSE-rapportering och aktivt arbeta med både hållbarhet och arbetsmiljöfrågor.
• Aktivt arbeta för att attrahera och engagera medarbetare.

I rollen kommer du att arbeta såväl internt med kollegor och avdelningar inom Ellevio som externt med kunder, intressenter, konsulter och entreprenörer.  

Du rapporterar till chefen för avdelningen Program och projekt i Stockholm och tillsammans med fyra andra chefskollegor och en Controller ingår du i ledningsgruppen för avdelningen som har närmare 60 anställda.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som chef hos oss lägger vi stor vikt vid ditt ledarskap. Du har tidigare chefserfarenhet, är en stark kulturbärare och modern ledare som stödjer medarbetarna och bidrar till deras utveckling. En framgångsfaktor är också att du har lätt för att samarbeta med andra, värdesätter olikheter och ser hur de kan bidra till att ett team fungerar tillsammans – vi kallar det kollektiv intelligens.

Vi söker dig som har:


• relevant utbildning, gärna från universitet eller högskola, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
• mångårig erfarenhet av budget-, resultat- och personalansvar.
• erfarenhet av att arbeta med elnät och har kunskap om de regleringar, nyckeltal mm som styr vår bransch.
• mycket god kunskap och erfarenhet inom avtals-/entreprenadjuridik och förhandling.
• god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.
• B-körkort.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 20 februari. Vi avser dock att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match. 

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Anders Eriksson anders.eriksson@ellevio.se eller på tel. 070-916 49 48. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Tester ingår som ett andra steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. Eftersom den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

 

#LI-DNI

Ansök nu

Utredare

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jan 24
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Utredare

Rollen som Utredare är varierande med stort eget ansvar där det finns stora möjligheter till personlig utveckling. Du arbetar med flera olika typer av ärenden inom bland annat flytt- och leverantörsbytesprocessen. I det dagliga arbetet har du ett flertal kontaktytor, däribland fastighetsbolag, elhandelsbolag och våra samarbetspartners. Arbetet medför både att samarbeta med kollegerna i ditt team såväl som med andra delar av organisationen. Du kan även involveras i pågående utvecklings- och processförbättringsarbete. Rollen består av men är inte begränsad till:


• Utredningsarbete kring avtalslösa anläggningar
• Administrativ support till B2B-gruppen och Ellevios stora kunder
• Arbete inom leverantörsbytes och flyttprocesser
• Övervakning av RPA - processer

”Du blir en del av ett effektivt och kundorienterat team som alltid har nära till skratt och som består av inspirerande kolleger som hjälper varandra. Vi arbetar ständigt med att förbättra och effektivisera våra processer och tar som grupp och enskilt fram lösningar för att nå våra gemensamma mål.” – Christina Törnsten, Chef Kundavtal

Vem är du vi söker?

För att du ska passa och trivas i rollen som Utredare tycker du om att skapa och utveckla relationer med såväl kunder som kolleger. Vi tror att du både trivs med att arbeta självständigt mot egna mål, samtidigt som du har en god förmåga att agera som en lagspelare och arbeta mot de gemensamma målen. Du trivs med nya utmaningar och ser logiska lösningar på uppkomna problem. För rollen som Utredare har du:


• Något års erfarenhet från kundnära roll där du har arbetat med telefon vid kundärenden
• God arbetsvana av MS Office, speciellt inom Excel
• Intresse för att identifiera och arbeta med automatisering av processer
• Erfarenhet från tekniska roller är meriterade
• Vana av att arbeta i flertalet system är meriterande
• Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Ellevio som arbetsgivare
 
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Christina Törnsten på christina.tornsten@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073- 302 94 17. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på resan i rollen som Utredare – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 14/2. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök nu

Anslutningsingenjör

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Jan 24
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Anslutningsingenjör

Rollen som Anslutningsingenjör är för dig som vill ha ett ansvarsfullt arbete med intressanta och varierade arbetsuppgifter som spänner över ett brett område. I denna roll förväntas du har erfarenhet från branschen och du får en möjlighet att bygga på din förståelse för elnätets uppbyggnad samtidigt som du tillämpar och utvecklar din kommunikativa förmåga genom dialog med bl.a. kunder och elinstallatörer.

Som Anslutningsingenjör ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, för att ansluta alla nya kunder till Ellevios elnät på ett kundorienterat, effektivt och kostnadsmedvetet sätt. Du driver mindre kundinitierade projekt på lokalnätet inom alltifrån nyanslutning rörande elbilsladdning, mikroproduktion till industri. Du är även med och utvecklar arbetssätt och rutiner inom området. Vi är tre Anslutningsteam där vi är runt 10-15 medarbetare i respektive team och är ett härligt gäng som alltid bjuder på skratt och härlig stämning.

Du har ansvar för kunddialogen från början till slut – från att skicka prisförslag och offert till att tekniskt dimensionera anslutningen och beställa fältutföranden från våra externa fältentreprenörer. Du kommer även följa upp slutfört arbete avseende på kostnad och dokumentation. Rollen kan sammanfattas som ”spindeln i nätet” då du har stora kontaktytor, både såväl med interna projektledare som externt med kunder, elinstallatörer, entreprenörer. Det är helt enkelt en roll för dig som vill vara med i utvecklingen av framtidens energisamhälle. Som senior medarbetare ligger ett stort fokus på att guida och hjälpa nyare kollegor, framför allt med teknisk och praktisk kompetens i dagliga frågor såväl som att leda utbildningar.

Vem är du vi söker?

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen inom elkraft, energi & miljö eller liknande, alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har jobbat med beredning, projektering eller dylikt och om du har tidigare erfarenhet av kundbemötande. Efter studierna har du även några års erfarenhet från elnätsbranschen. Du måste också vara flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du samarbetsorienterad, har ett tekniskt intresse och är nyfiken på att fortsatt lära dig mer inom elkraftområdet. Du trivs med att arbeta lösningsorienterat i en miljö med högt tempo och med kunden i fokus samt ha ett service-orienterat förhållningssätt. Då rollen innebär mycket kontakter såväl internt som externt förutsätter vi att du är kommunikativ och att samarbete är naturligt för dig.

Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 14/2.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chefer Alice Lilja på alice.bergqvistlilja@ellevio.se, Magnus Ohlson Hedene på magnus.ohlsonhedene@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Underhållsingenjör Ledningar och områden

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Jan 12
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Underhållsingenjör

Som Underhållsingenjör ingår du i gruppen Nätförvaltning i Stockholm. Nätförvaltning har i uppdrag att förvalta och underhålla hela Ellevios nät i Storstockholm.

I rollen som Underhållsingenjör kommer du arbeta med planering, beställning, budgetering och uppföljning av förebyggande underhåll på Ellevios lokalnätsanläggningar. Du kommer att ansvara för ett eller flera geografiska områden där du även kommer att analysera och identifiera behovet av underhållsåtgärder samt föreslå reinvesteringar i lokalnätet.

Då vi alltid vill utveckla våra arbetssätt kommer även en del av ditt arbete vara att se över våra nuvarande metoder för underhåll, identifiera förbättringsåtgärder och driva förbättringsprojekt.

Vem är du?
För att trivas i rollen som Underhållsingenjör behöver du vara trygg i dig själv och drivas av nya utmaningar som kräver problemlösningsförmåga. Du trivs med att arbeta systematiskt och strukturerat samt är van vid att ta egna initiativ. På Ellevio gillar vi att arbeta tillsammans och värdesätter därmed din förmåga att arbeta i lag och att skapa goda relationer, internt såväl som externt. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift.

Till rollen som Underhållsingenjör söker vi dig som:


• Har en teknisk utbildning.
• Har erfarenhet av liknande arbete inom energibranschen.
• Har erfarenhet av att analysera och identifiera underhållsbehov.
• Har minst 3 års praktisk erfarenhet av underhåll av lokalnät.

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av projektledning
• Erfarenhet av planering och beställning av underhållstjänster.
• Har erfarenhet att arbeta med digitala underhålls och ärendehanteringssystem.
• Erfarenhet av avtalsfrågor och/juridik

För den här tjänsten är B-körkort ett krav.

Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 5 februari.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Paola Phillippi på paola.phillippi@ellevio.se eller på tel. 073-302 9444. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

NIS-ingenjör

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Jan 9
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Nu söker vi dig som kan förstärka enheten för Nätinformation i Stockholm.

Om rollen som NIS-ingenjör

Som NIS-ingenjör får du möjlighet att vara med i en spännande expansiv fas inom företaget. Du kommer att erbjudas en utvecklande och varierande roll i ett sammansvetsat team med bred kompetens. Hos oss blir du en del i att hantera företagets kontinuerliga nätinformation i samband med ny- och ombyggnation av elnätet. Tjänsten passar dig som är intresserad av att arbeta samhällsnära och är intresserad av vår elektriska infrastruktur.

I rollen ingår huvudsakligen att ansvara för att säkerställa nätinformationen i våra stora investeringsprogram och investeringsprojekt redan på projekteringsstadiet och därmed vara en del i kravställning inför LUF-upphandling. Kontinuerlig uppföljning av dokumentationen under projektens gång ingår också. Utöver LUF-upphandlade projekt ingår även att säkerställa Ellevios Nätinformation för övriga projekt och underhållsärenden.

Vi ser att du har god social förmåga då en stor del av det dagliga arbetet innefattar nära kontakt och samarbete med våra NIS-specialister, projektledare samt drift- och anslutningsavdelningarna. I din roll som NIS-ingenjör ingår bland annat att:


• Samarbeta med våra nätplanerare och projektledare från tidigt skede i våra projekt med framtagning av förfrågningsunderlag inför upphandling
• Kravställning för struktur och innehåll av slutdokumentation i våra projekt
• Delta på olika möten bl a Upphandlingsmöte, Uppstartmöte, Byggmöte, Projektmöte mm
• Kvalitetsgranska inkommande underlag och säkerställa att all relevant information för dokumentation finns med
• Dokumentera korrekt kopplingsbild samt geografiskt läge i våra NIS/GIS-system

Här får du en chans till personlig utveckling, inte bara på det karriärmässiga planet utan också på det personliga då möjlighet till utbildning inom olika områden finns. Vi genomför även löpande utbildningar i kollektiv intelligens, där vi utvecklar gruppens kunskaper i samarbete och effektivitet. Vi arbetar aktivt med vår företagskultur, jämställdhet och mångfald.

Ellevio är ett värderingsstyrt företag där våra ledare och medarbetare föregår med gott exempel genom att agera enligt våra värderingar. Vi strävar alltid efter att förbättra vår kollektiva förmåga för att vi vet att tillsammans blir vi bättre.

Vem är du?

För att du skall trivas och utvecklas hos oss tror vi att du är engagerad, strukturerad och noggrann med en hög förmåga att ta egna initiativ. Du trivs med att arbeta självständigt under stort eget ansvar och har högt kvalitetstänk. Vi tror också att du är en duktig slutförare som håller deadline med rätt kvalitet.

Du behöver ha erfarenhet av liknande dokumentationsarbete samt kunskap eller erfarenhet av LUF-upphandling med tillhörande kravställning.

Vi tror att du har en utbildning som civil- eller högskoleingenjör eller annan relevant högskoleutbildning med inriktning mot GIS. Det är meriterande om du har kunskaper inom NIS/GIS, CAD och/eller elkraftteknik. Tidigare erfarenhet av fältteknisk kunskap är också meriterande.

Du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, då en stor del av kommunikationen sker på svenska.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 31 januari.

Vill du veta mer om trivsel, hur teamet fungerar eller detaljer i arbetet är du välkommen att kontakta Emelie Hammarström, emelie.hammarstrom@ellevio.se.

För frågor om tjänsten kontaktas med fördel Mikael Hedlund, mikael.hedlund@ellevio.se, chef enheten för Nätinformation, Stockholm. 

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Nätplanerare Regionnät

Nätplanerare
Läs mer Jan 4
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi söker två Nätplanerare i Stockholm som vill vara med och planera elnät för att möjliggöra energiomställningen i samhället!

Om rollen som Nätplanerare Regionnät

Som Nätplanerare på regionnät ingår du i ett team där alla arbetar med vårt regionnät, och ansvarar för planeringen och framtagning av investeringar och nyanslutningar för att klara av kapacitetsbehovet i framtidens elnät. Du kommer dagligen jobba aktivt i utvecklingen av elnätet utifrån kundbehov och planerade reinvesteringar i vårt regionnät på spänningsnivån   10 - 400kV.

Du kommer arbeta utifrån Ellevios strategier, nätanvisningar, tekniska riktlinjer samt kostnadskalkyler, där även personsäkerhet, tillförlitlighet och miljöavtryck är mycket viktiga komponenter. I arbetsuppgifterna ingår att vara med och ta fram långsiktiga och kortsiktiga utvecklingsplaner av stationer och ledningar för investeringsbeslut om åtgärder, definiera nya investeringsprojekt, ta fram investeringskalkyler, jämföra olika tekniska lösningar, ta fram förslag på större kundanslutningar och sedan föreslå bästa investeringsalternativet för projektet både till ledningen och till kund.

I rollen som Nätplanerare får du möjlighet till stort nätverk och samarbete med områdesansvariga, projektledare, lokalnätsplanerare, underhållsplanerare, lantmätare och konsulter. Alla bidrar med olika erfarenheter och kompetenser som gör att vi kan ta oss an utmanande uppgifter och tillsammans hitta bästa lösningen för framtidens elnät.

Hos oss finns möjligheten att växa in i rollen med arbetsuppgifter av varierande komplexitet samt att du får med tiden ta ansvar för specifika frågor eller ansvarsområden. Du får även arbeta hos en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare där vi arbetar utefter ett flexibelt arbetssätt som värnar om en god balans i vardagen och givetvis finns möjlighet att arbeta hemifrån.

Vilka söker vi?

Vi söker både dig som har gedigen erfarenhet av nätplaneringsfrågor och dig som är mer ny i branschen och är intresserad av att lära dig mer och utvecklas som Nätplanerare.

Som erfaren Nätplanerare ser vi att du har erfarenhet av de högre spänningsnivåerna och både har projekterat och projektlett inom elnät.

Som mer junior Nätplanerare kommer ha god hjälp och stöttning av erfarna Nätplanerare i teamet samt få utbildning och delta i erfarenhets- och kunskapsöverföringsforum här hos oss på Ellevio.

För att du ska trivas och utvecklas hos oss har du ett strukturerat arbetssätt, gillar att skapa nya kontakter samt tycker om att samarbeta med andra, då en stor del av din roll innebär att samverka och samarbeta. Vi ser att du är trygg i att ta initiativ i sociala sammanhang och du är tydlig i din kommunikation.

Du som söker bör ha:


• En högskole-/universitetsutbildning inom elkraftsområdet eller har arbetat några år inom elkraftområdet eller med elnät
• Kunskaper om regionnätets uppbyggnad och ha arbetat med nätplanering, projektering, i driftcentral, driftplanering eller likande
• Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande:


• Kunskap gällande investeringskalkylering och anläggningsvärdering
• Arbetat med projektering i CAD-miljö
• Kännedom om byggnation av elnätsanläggningar så som stationer, ledningar och kablar

 Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din framtida karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel. 

Om du vill ta reda på mer:


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 25 januari.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Martin Bensing på martin.bensing@ellevio.se eller på tel. 072-381 11 57. Vid frågor gällande ansökningsprocessen kontakta rekryteringsansvarig Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Platschef

Civilingenjör, anläggning, elkraft
Läs mer Dec 20
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Platschef, Stora projekt och program

Stockholm står inför stora, spännande och utmanande projekt där ökning av investeringar ställer nya och utökade krav på oss. Därför söker vi nu en driven och engagerad medarbetare i rollen som Platschef som vill vara med på resan. Hos oss får du möjlighet att vara en del av en nytänkande och inspirerande arbetsmiljö samt arbeta med spännande teknik och samarbeta med experter inom området. Detta är helt enkelt en unik möjlighet för att påverka och forma energibranschens framtid!

Som Platschef arbetar du i leveransfasen av våra större stationsprojekt i Stockholm. Projekten innefattar både nybyggnation samt ombyggnation i befintliga lokaler där du är delaktig i att erfarenheter från tidigare projekt tas med till nästa så att vi kontinuerligt blir bättre. Gemensamt för alla våra projekt är även att det finns ett stort fokus på arbetsmiljö, struktur och kvalitet. Rollen innebär tätt samarbete med många kollegor och många entreprenörer för att säkerställa projektets framdrift. Fokus är på projekt kopplade till våra fördelningsstationer men även projekt som berör våra ledningar kan bli aktuella att arbeta med. Den gemensamma nämnaren hos projekten oavsett var fokus ligger är att utveckla och bygga ut regionnätet.

Elkraftsbranschen genomgår nu en oerhört spännande utveckling, där kunderna får en mer aktiv roll och där samverkan med förnyelsebar produktion, lagringslösningar och flexibilitet får en allt större betydelse. Här spelar elnäten du är med och bygger ut en viktig roll i förändringen!

Vem är du som vi söker för rollen som Platschef?

Som platschef träffar du många olika personer som är viktiga på olika sätt för projektets framdrift och därför är en naturlig fallenhet för att skapa och bibehålla goda relationer centralt för rollen. Som person är du trygg i din kompetens och kommer med lösningar för att driva projekt framåt. Detta är viktigt då det kan komma frågor från entreprenörer i fält och från projektteamet som kan vilja bolla något. För att säkerställa att projekt drivs framåt samt att erfarenheter från tidigare projekt tas med till nästa är det viktigt att du har en god upparbetad struktur i ditt arbete.

Vi söker dig som:


• Har en grund som ingenjör med relevant inriktning eller har införskaffat dig motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
• Har flera års erfarenhet från liknande roll
• God kunskap inom entreprenadjuridik och olika entreprenadformer
• Goda kunskaper inom BAS-P och BAS-U
• Intresse för och kunskap inom regionnät
• God kunskap inom stationsdesign, för såväl primär- som sekundärutrustning
• Är flytande i svenska och engelska i tal och skrift
• Är bekväm i kartverktyg, projektsystem samt Office-paketet.

Meriterande:


• Erfarenhet av att ha arbetat med förvaltning av anläggningar inom regionnätet
• Om du är auktoriserad elinstallatör

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 10/1. I och med stundande julledighet kan återkopplingen på din ansökan dröja något mer än i vanliga fall och vi är tacksamma för ditt tålamod.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Eriksson på anders.eriksson@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

System Manager Workflow Management

Systemförvaltare
Läs mer Dec 13
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Nu söker vi en System Manager till vårt team i Stockholm!

Om rollen 

Som förvaltningsansvarig för system och IT-tjänster inom området kund och marknad kommer du ansvara för förvaltning och operativ drift av våra system för arbetsorderhantering. Det är ett av de större och mest verksamhetskritiska systemen, vilket gör din roll extra viktig. Teamet du ingår i består av ett gäng erfarna och engagerade kollegor som arbetar med förvaltning och testning av bland annat våra kundnära system. Du kommer arbeta nära verksamheten och leverantörer med att utveckla och förbättra systemen.

Dina huvudsakliga uppgifter blir att:

• säkerställa att den dagliga tillgängligheten samt den långsiktiga driften (livscykelhantering) av systemen sker i enlighet med avtalade servicenivåer och krav med stöd från de team och leverantörer du har till ditt förfogande.
• hantera månadsuppföljning och budget vilket inkluderar fakturahantering.
• bidra till verksamheten genom att driva idéer som rör livscykelhantering till verklighet vilket kan innefatta avtalstillägg.
• stötta övrig systemförvaltning vid behov samt aktivt arbeta med att förbättra arbetssätt och processer som används inom teamet.
• hålla dig informerad om utveckling inom ditt expertisområde.

Välkommen till ett bolag med samhällsbärande verksamhet och till en IT-enhet som växer och har spännande utvecklingsplaner framåt!

Vem är du?

Du trivs i en roll där det inte är spikat exakt vad du gör varje dag men där alla möjligheter att påverka finns. Du är positiv, engagerad och tycker om att tillsammans med dina kollegor hitta lösningar för att nå de gemensamma målen. Vi ser att du har lätt att skapa relationer då en stor del av arbetet bygger på samverkan och interaktion med andra, internt och även externt. Vi ser att du har ett brinnande intresse för IT och system. Hos oss behöver du vara självgående och initiativtagande samtidigt som du tycker om och är bra på att arbeta i team. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vi söker dig som:


• har en relevant universitetsutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
• har erfarenhet av systemförvaltning och/eller ITIL.
• till viss del har arbetat med budget och uppföljning av finansiella resultat.
• behärskar svenska och engelska väl, såväl i tal som skrift.

Det är meriterande om du tidigare jobbat med systemförvaltning inom området arbetsorderhantering eller liknande.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 10/1 2024. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Vid frågor kontakta rekryterande chef Kristine Hammarfeldt på kristine.hammarfeldt@ellevio.se eller tel. 070-813 47 08 alternativt vår rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se. Vi kommer vara på julledighet under delar av ansökningsperioden och därför kan svar dröja, men vi återkommer så snart vi får möjlighet.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Contract Manager

Upphandlare
Läs mer Dec 1
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Contract Manager

I takt med ökade investeringar behöver projektverksamheten utveckla samarbetet med våra entreprenörer och vi söker därför en Contract Manager. Rollen innebär att driva och utveckla avtalsförhållanden dels inom investeringsprojekt som upphandlas enligt LUF och dels inom projekt som avropas från ramavtal. Rollen kan alltså sägas vara en kombination av det som vi normalt definierar som contract management och det som brukar definieras som commercial management.

I rollen kommer du att vara en del av en relativt nystartad mindre grupp i vilken du kommer att ha ett nära samarbete med din chef och övriga Contract- och Commercial Managers. Tjänsten kan vara placerad i antingen Stockholm eller Karlstad. Vid placering i Karlstad så tillkommer resor till Stockholm på månatlig basis.

Som Contract Manager arbetar du med många olika intressenter, såväl internt, t ex med projektledare, inköpare och jurister, som externt, t ex med entreprenörer och konsulter.

Vem är du?

För att du ska passa och trivas i rollen har du förmåga att ta fram processer samt har ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Du bör vara trygg i din kompetens, ha lätt för att föra fram din talan och kunna argumentera för dina frågor. Vi ser också att du har ett analytiskt och objektivt tillvägagångssätt i det du tar dig an.

Som grund tror vi att du har relevant universitets- eller högskoleutbildning. Du kan även ha införskaffat dig motsvarande kompetens genom tidigare arbetslivserfarenhet.

Vidare har du viss erfarenhet av att skapa och utveckla t ex bygg- och anläggningsrelaterade avtal och behöver vara trygg med att formulera- och granska material- och utförandekrav som upprättats enligt AMA och kan även självständigt manövrera i standardavtalslösningar som AB 04 och ABT 06. Du ska inte heller vara främmande för arbete med ekonomisk styrning och uppföljning. Det är meriterande om du har drivit projekt och arbetat processorienterat.

Då mycket av vår kommunikation sker på svenska behöver du vara flytande i svenska men du behöver även ha kunskaper i engelska för att kunna kommunicera med våra leverantörer. 

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta! 

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-12-22.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Håkan Jacobsson på hakan.jacobsson@ellevio.se eller på tel. 070 865 75 91. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Junior Projektledare, Rollout, Vision 2030

Elingenjör
Läs mer Nov 29
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om vision 2030 och Rollout

Vision 2030 är ett digitaliserings- och automatiseringsprogram som Asset Management and Operations driver inom låg och mellanspänningsnätet i Stockholm. Programmet syftar till att öka tillgängligheten och effektiviteten i energisystemet för att etablera en säker och stabil elförsörjning för våra kunder, Ellevio och samhällets energiomställning. Rollout, ett delprojekt inom Vision 2030 har i uppgift att efterinstallera kontrollutrustning i ca. 2000 lokalnätstationer i Stockholm.

Nu söker vi dig som är i början i din karriär till en roll som projektledare till gruppen Rollout.

Om rollen som junior projektledare

Som junior projektledare för utrullningen av ny teknik kommer du att ha en spännande och ansvarsfull roll. Ditt huvudsakliga ansvar kommer att vara att stödja och assistera erfarna projektledare i planeringen och genomförandet av utrullningsprojektet. Du kommer att delta i att upprätthålla en detaljerad projektplan, hjälpa till att övervaka framsteg och medverka till att projektet följer den planerade tidslinjen, risk- och förändringshantering ingår även i rollen.

En annan viktig del av din roll kommer att vara att stödja kommunikationen mellan olika intressenter. Du kan vara ansvarig för att förmedla projektförändringar, uppdateringar och framsteg till relevanta parter. Det är viktigt att vara en aktiv lyssnare och ha förmågan att kommunicera tydligt och effektivt.

Sammanfattningsvis är rollen som junior projektledare för utrullning av ny teknik en möjlighet att lära och växa inom projektledningsområdet. Genom att stödja projektledare och vara en central del av projektteamet kommer du att få möjlighet att bidra till en framgångsrik utrullning av den nya tekniken och utveckla din kompetens inom projektledning.

Om dig

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering, men för att trivas och komma till din rätt i denna roll behöver du vara strukturerad, resultatdriven och ha goda kommunikationsfärdigheter.

Vi söker dig som:


• Har högskole- och/eller universitetsexamen.
• Flytande kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet och kunskap i Excel, Power Point, Orderhanteringssystem (ex. Maximo), Power-BI och Projektstyrningssystem.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-12-20.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristoffer Opitz på kristoffer.opitz@ellevio.se eller på tel. 070 865 67 41. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Senior Solution Architect

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Okt 6
Vill du vara med och lösa problem, ta arkitekturella beslut och samtidigt bidra till den viktiga elektrifieringen av Sverige? Då är rollen som Senior Solution Architect något för dig!

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi behöver dig för att fortsätta göra skillnad och ta Sverige dit vi vill. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Som Senior Solution Architect hos oss...

… kommer du ha en bred roll och samverka med alla delar av organisationen. Du ser till att gemensamma arkitekturbeslut stödjer både affärs- och IT-strategier samt att design som levereras, är i linje med Ellevios arkitekturstandarder, ritningar och färdplaner. I rollen kommer du bidra till att förstå "As-Is" -arkitekturer och definiera / uppdatera "To-Be" -arkitekturer med vägledande principer och ramar.

Hos oss får du stor möjlighet att påverka!

Dessutom kommer du:


• Vidareutveckla och förbättra arkitekturfunktionen
• Dokumentera design och standardmetoder
• Tillsammans med andra arkitekter, designa nya lösningar, utforma framåtblickande applikationer, tekniker och lösningar

Gillar du att.…?


• Utveckla starka relationer med flera affärspartners över funktionella områden
• Arbeta med system-/plattform managers och affärsägare för att utveckla strategisk positionering och driva färdplaner
• Konsolidera och skala olika lösningar för att möta breda utmaningar i verksamheten
• Se till att lösningsarkitekturer och konstruktioner uppfyller kraven på affärs-, applikation-, informations- och infrastrukturarkitektur
• Samarbeta med interna och externa stakeholders för att bygga lösningar som är anpassade till Ellevios arkitekturstandarder och principer, för att uppnå de finansiella målen

… Härligt, då kommer du trivas i rollen!

Vem är du?
Eftersom du kommer få ta stort ansvar i rollen är det viktigt att du är driven och lösningsorienterad, samt kan strukturera arbetet inom ditt område och säkerställa genomförandet på ett självständigt sätt. Vi ser gärna att du har en samarbetsvillig och målinriktad inställning till strategi och leverans då du kommer jobba med olika stakeholders. Du har en positiv inställning samt har förmågan att skapa engagemang.


• Lätt för att lära dig och förstå nya affärsdomäner, processer och funktioner som grund för att leverera lösningsdesign av värde
• Kunna påverka och leverera lösningsarkitektur när det gäller design, riktning och planering
• Erfarenhet av att skapa och distribuera lösningar med stora datamängder på en molnplattformar
• Förstår molnbaserade containerisering strategier för hybridmolnmiljöer
• Förstår lämplig datastruktur och teknik baserat på affärsanvändningsfall
• Ett starkt intresse för nuvarande och framtida utveckling och innovativa teknik-, data-, informations- och integrationsarkitekturer

Utöver detta önskar vi att du har en relevant examen samt är flytande i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-12-20.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef José Da Silva på jose.DaSilva@ellevio.se eller på tel. 070 685 42 19 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Ansök nu

Solution Architects

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Okt 6
Vill du vara med och lösa problem, vara drivande i projekt och samtidigt bidra till den viktiga elektrifieringen av Sverige? Då är rollen som Solution Architect något för dig!

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi behöver dig för att fortsätta göra skillnad och ta Sverige dit vi vill. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Som Solution Architect hos oss...

… kommer du ha en bred roll där du samverkar med alla delar av organisationen. Du kommer ha en nyckelroll och vara drivande i projekt. Hos oss får du ett utmanande arbete med utvecklande arbetsuppgifter och utrymme för egna initiativ. En naturlig del av rollen är omvärldsbevakning då du gillar att hålla dig uppdaterad kring relevant teknikutveckling. Vi erbjuder dig en arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare. Här får du stora möjligheter att påverka vår way of working, guidelines med mera då vi befinner oss i en expansionsfas.

Dina främsta arbetsuppgifter och ansvarsområden:


• Arbeta med att planera och realisera lösningar, i nära samverkan med verksamheten
• Säkerställa lösningars skalbarhet, förvaltningsbarhet och att dessa adresseras och vägs mot funktionella krav
• Se till att det finns en spårbarhet mellan verksamhetsbehov, krav och lösning

Vem är du?

För att du ska trivas i rollen som Solution Architect ser vi att du är driven och lösningsorienterad. Vidare är du målinriktad samt kan strukturera arbetet inom ditt område och säkerställa genomförande på ett självständigt sätt. Eftersom du har möjlighet att påverka så är det viktigt med en positiv inställning, förmåga att skapa engagemang och har lätt för att samarbeta. 


• Relevant akademisk examen
• Bakgrund som systemutvecklare, t.ex. inom Java eller C#/.NET
• Minst 5 års arbetslivserfarenhet i rollen som lösningsarkitekt
• Flytande i både svenska och engelska, både i tal och skrift

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

 Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

 Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-12-20.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef José Da Silva på Jose.Dasilva@ellevio.se eller på tel. 070-685 42 19 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på Gabriella.Boumadi@ellevio.se eller på tel. 070-813 45 86.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Nätanalytiker inom Nätutveckling

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Dec 1
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vad vi erbjuder dig i rollen som Nätanalytiker

För att förverkliga energiomställningen och ett allt mer digitaliserat arbetssätt krävs det att vi gör en omfattande digital omställning. Detta arbete bedrivs bl.a. i Ellevios stora utvecklingsprojekt Vision 2030, inom vilket du kommer att arbeta dedikerat i under ditt första år. Projektet innebär bland annat en kraftig ökning av styr- och kontrollutrustning i elnätet och en stor mängd ny data kommer att genereras. En stor del av ditt arbete kommer att ske i en modern analysplattform där du bland annat kommer att arbeta med , Python och Power BI.

Det primära syftet är att skapa och utföra analyser som bidrar med insikter till hur vi designar och planerar våra investeringar av elnätet, hur vi ska planera vårt underhåll samt planering av driften. Exempel på analyser är att skapa prognoser, analysera elnätets struktur och utreda vilken kapacitet som behövs inom olika delar av elnätet. Analyserna du gör är således tekniska, men även ekonomiska och målet att ta fram en lösning som är bra ur båda dessa perspektiv.

Du kommer att driva analysfrågor i nära samarbete med bland annat verksamhets- och processutvecklare, Asset Managers och Data Engineers från olika delar av företaget. Arbetsuppgifterna kommer att vara breda beroende på intressen och erfarenheter, men med fokus på att förstå verksamhetens behov och bidra till att ställa om till datadrivna processer samt etablera och vidareutveckla nya former av analysarbete.

Lite mer om dig som vi söker

I rollen som Nätanalytiker söker vi dig som har några års erfarenhet av dataanalys och har en högskole- eller universitetsexamen inom energi, elkraft, statistik eller IT. Du har ett intresse för att utveckla arbetsprocesser till att bli mer datadrivna, både genom att förändra processen och den underliggande informationen. Du är van och trivs med att förmedla kreativa slutsatser och resultat till olika intressenter med hjälp av diagram, grafer och annat dataunderlag. Rollen medför ett brett kontaktnät i organisationen och därför är det centralt att du är en person som uppskattar att samarbeta och hjälpa andra.

Du behöver besitta ett analytiskt arbetssätt då rollen innefattar mycket nyskapande och problemlösning. Vi ser gärna att du tycker det är roligt att testa nya metoder och tekniker samt är öppen för att lära dig nya saker. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift. Tidigare erfarenhet/kunskap om elnätsbranschen är meriterande.

Då gruppen som du kommer att tillhöra är nyetablerad kommer du att vara en viktig pusselbit i att bygga upp dess arbetsprocesser, prioriteringar och mål. För att lyckas med detta tror vi därför att du har en god struktur från tidigare erfarenheter. Du har ett helhetsperspektiv och kan identifiera förutsättningar i Ellevios resa mot att bli en datadriven organisation. Det är därför ett plus om du har tidigare erfarenhet från arbete med digital omställning samt utvecklande och förankring av datadrivna processer!


Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 18/12.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sanaz Lavasani på sanaz.lavasani@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Teamchef för Process och IT-stöd

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Nov 29
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Teamchef för enheten Process och IT-stöd

I rollen som Teamchef ansvarar du för att samordna AMOs (Asset Management and Operation) arbete med att utveckla och förvalta processledningsarbetet med tillhörande stödsystem. Teamet du leder har en hög förmåga och består i dagsläget av sju medarbetare med ansvar inom processledning, process- och verksamhetsutveckling samt processarkitektur. Du ingår i ledningsgruppen för Strategi och Utveckling inom funktionen AMO. Du har även en viktig roll i Ellevios förflyttning till DSO (Distribution System Operator). 

Arbetet inom Process och IT-stöd sker i nära samarbete med linjeverksamheten och syftar till att öka effektivitet och kvalitet inom vår kärnverksamhet med hjälp av standardiserade arbetssätt och ständiga förbättringar. Du och ditt team är en nyckelfunktion för att genomföra förbättringsarbete. De huvudsakliga ansvarsområdena för teamet är:


• Ansvara för processledning och processutveckling inom AMOs kärnprocesser
• Förvalta processdokumentation och Management System för AMOs kärnprocesser
• Systemförvaltning av relevanta stödsystem kopplade till AMOs kärnprocesser
• Driva respektive processteam med ständiga förbättringar och verka för enhetliga, standardiserade och effektiva arbetssätt
• Driva utvecklingsprojekt inom respektive område, per process.
• Mäta och följa upp relevanta KPI:er kopplade till vår processmognad och processeffektivitet

Vem är du vi söker för rollen som Teamchef för Process- och IT-stöd?

I rollen som teamchef är det viktigt att du på ett effektivt sätt kan samarbeta med andra. Du arbetar nära både din egen personal, andra team inom AMO och med linjeverksamheten. Vi söker således dig som besitter en god förmåga att anpassa sig och skapa förtroende samt goda relationer med andra. Du är fokuserad på att uppnå mål och kan motivera ditt team till resultat men kan sätta rimliga förväntningar. Slutligen är du strukturerad och kan planera samt organisera ditt samt andras arbete. Vi söker dig som har:  


• Har relevant högskole- eller universitetsutbildning för att verka inom energibranschen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Vi ser att du har erfarenhet av ledarskap, men du behöver inte tidigare ha varit chef. Kanske har du projektlett grupper, haft en ledande befattning eller på annat sätt införskaffat dig ledarerfarenhet.
• Har en förståelse för förbättringsarbete genom processer och processutveckling.
• Har erfarenhet av förändringsledning på en taktisk nivå.
• Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från elnätsbolag
• Flytande kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska

Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 18/12.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Torbjörn Solver på torbjorn.solver@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

RPA Superanvändare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 13
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Nu söker vi en RPA Superanvändare till enheten Kund och Marknad som ansvarar för kundrelationer på Ellevio.

Om rollen som RPA Superanvändare

Ellevio befinner sig på en spännande tillväxtresa där tillgången på säker och hållbar el är avgörande för en klimatsmart samhällsutveckling med elektrifiering av många branscher och verksamheter. I ett led att vidareutveckla vår affär och säkerställa att vi ligger i framkant vad gäller innovation har Ellevio valt att skapa en grupp för digital produktutveckling inom Kund och Marknad som har i uppdrag att driva digitaliseringen inom företaget. Arbetet spänner över hela Ellevio och sker i samarbete med många olika funktioner såväl internt på Ellevio som externt med kunder och samarbetspartners. Arbetet sker i team och vi söker nu en person som kan hjälpa till att driva automatiseringsarbetet och agera RPA Superanvändare.

Ellevio har arbetat med RPA i cirka sex år och befinner sig i en uppskalningsfas. Utvecklingen sker decentraliserat med hjälp av egna utvecklare inom respektive del av verksamheten. Totalt arbetar ett 10-tal personer i verksamheten med RPA på daglig basis tillsammans en RPA Manager och en RPA Superuser. Vår ambition är nu att öka utvecklingstakten och antalet avdelningar som arbetar med RPA genom att anställa ytterligare en RPA Superanvändare.

I din roll som RPA Superanvändare arbetar du för att säkerställa hög kvalitet i våra RPA-processer samt hjälpa till med processutveckling åt de avdelningar som saknar egna RPA-utvecklare, eller som behöver mer stöd. Du kommer även arbeta med den operativa driften och monitoreringen av våra RPA-processer (i Blue Prism). Utöver detta kommer du att delta i arbetet med teamets övriga ansvarsområden vid behov.

Vem är du?

För att du ska passa och trivas i rollen ser vi att du har en stark analytisk förmåga och en fallenhet för att arbeta metodiskt och strukturerat. Vi tror också på att du är bra på att kommunicera och tycker om att samarbeta med olika typer av människor.

Vi söker dig som har:


• Akademisk examen, gärna inom IT, systemvetenskap, teknik eller motsvarade
• Minst ett års erfarenhet av ett eller flera RPA-verktyg (helst Blue Prism)
• Erfarenhet av arbete med IT-system och gärna process- och verksamhetsutveckling i allmänhet
• Erfarenhet av digitalisering och projektledning är meriterande
• Intresse för AI och maskininlärning är också meriterande då det kan bidra till att bygga smartare robotprocesser
• Behärskar svenska och engelska väl, såväl i tal som skrift.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 15/12.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Daniel Scherman på daniel.scherman@ellevio.se eller på tel. 0733 33 75 75 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 0708 13 45 86.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Selektivitetsingenjör

Driftingenjör, elkraft
Läs mer Okt 16
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Selektivitetsingenjör

Den här tjänsten är för dig som vill ha en roll som innefattar både utveckling, utmaning och samarbete tillsammans med andra. Som Selektivitetsingenjör ingår du i teamet Nätutveckling i Stockholm och tillhör funktionen Asset Management som har ägaransvar för vårt nät i Stor-Stockholm. Tillsammans med ditt team blir du i denna roll en viktig nyckelspelare för utvecklingen och digitaliseringen av elnätet framöver.

I rollen som Selektivitetsingenjör så är ditt arbetsområde brett och utförs inom hela Stockholms elnät, från 0,4kV upp till 220kV.

I arbetet som teamet hanterar ingår att:


• se till att ta fram selektivplaner och analysera selektiveten i elnätet
• ansvara för att reläskydd och kontrollutrustning har rätt inställningar samt funktion
• agera tekniskt stöd till investeringsprojekt, interna utvecklingsprojekt och övriga organisationen 
• genomföra störningsutredningar avseende skyddsfunktionalitet och ingå i storstörningsgruppen
• uppdatera skyddsdokumentation och databas

Rollen innebär även ett brett kontaktnät både såväl internt inom Ellevio som externt med konsulter, entreprenörer och andra intressenter.

Vem är du som vi söker?

För rollen som Selektivitetsingenjör ser vi det som viktigt att du är analytisk och har ett noggrant och systematiskt arbetssätt. Du har god förmåga att driva arbetsuppgifter framåt och kan göra egna avväganden och prioriteringar i ditt arbete. Vi ser även att du behöver ha ett lösningsorienterat tillvägagångssätt i ditt arbete då det kan dyka upp nya frågor och utmaningar som du behöver ta ställning till. Vidare behöver du trivas med att samarbeta tillsammans med andra.

Vi söker dig som har högskoleutbildning med elkraft-teknisk inriktning eller motsvarande med erfarenhet inom kontrollanläggning, störningsanalys, felbortkopplingsprinciper samt sekundära elkraftssystem. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom olika kommunikationsprotokoll och media som IEC61850, RTU och SCADA-system.  Vi ser det också som ett plus om du har kännedom om IEC och IEEE standarder, samt har erfarenhet av reläskydd provning och idrifttagning.


Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 11/12.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sanaz Lavasani på sanaz.lavasani@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Säkerhetsstrateg med inriktning på fysisk säkerhet samt personsäkerhet

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Nov 20
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Säkerhetsstrateg fysisk säkerhet

Verksamheten som bedrivs hos oss på Ellevio är samhällsviktig och en förutsättning för den svenska samhällsutvecklingen. Om Ellevio låter intressant för dig och du brinner för att arbeta med fysisk säkerhet och personsäkerhet på en strategisk och operativ nivå och du är en stjärna inom området så är tjänsten något för dig.

I rollen arbetar du såväl strategiskt som operativt med att ta fram styrdokument för fysisk säkerhet och personsäkerhet kopplat till olika lagstiftningar och ser till att dessa implementeras i verksamheten. I rollen kommer du vara en nyckelperson som sakkunnig vid upphandlingar inom fysisk säkerhet, larmcentral och bevakningsbolag. Du är också Ellevios kontaktperson mot våra leverantörer inom fysisk säkerhet samt larm och bevakningsbolag. Viktigt är att du har ett kundfokus så det blir lätt för våra verksamheter att göra rätt. Du kommer ha kontakt med våra interna verksamheter men också leverantörer och samverkanspartners.

I rollen kan en del resor behöva genomföras till våra olika kontor och anläggningar främst i Stockholm, Värmland, Dalarna och Västra Götaland för att på plats stödja i frågor kopplat till främst den fysiska säkerheten. I din roll kommer du ha kontakt med olika myndigheter vid frågor kopplat till fysisk säkerhet.  

Rollen består av men är inte begränsad till:


• Upprätta policys och rutiner inom området samt förvalta dessa
• Uppföljning av den fysiska säkerheten och att den uppfyller de krav vi har ställt.
• Vara kontaktperson mot våra interna verksamheter, externa leverantörer samt mot berörda myndigheter
• Medverka vid upphandlingar inom fysisk säkerhet, larmcentral och bevakningsbolag
• Utbilda verksamheten i Ellevios process för fysisk säkerhet och personsäkerhet
• Vid behov stödja inom övriga säkerhetsområden

”Som Säkerhetsstrateg arbetar du i en säkerhetsenhet där teamkänsla, leverans och utveckling på såväl professionellt som personligt plan är en del av vardagen.” – Thomas Mileborn, Säkerhets- och säkerhetsskyddschef

Vem är du vi söker?

För att trivas i rollen har du ett bra ordningssinne och är duktig på att strukturera ditt arbete. Du trivs med såväl förvaltning som framtagande av rutiner och processer. Du har en hög integritet och är lyhörd för verksamhetens behov. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta och knyta kontakter med våra leverantörer. Du har god kännedom om lag, förordning och föreskrifter och vet var du kan hitta relevant information. Du är initiativtagande och fattar egna beslut inom ramen för dina mandat. Din svenska är mycket god i både tal och skrift och du har lätt för att förmedla ett budskap i såväl text som muntligt under möten och utbildningar.

För rollen som säkerhetsstrateg med inriktning fysisk säkerhet och personsäkerhet har du:


• Relevanta utbildningar inom områdena skalskydd, lås och larm, kamerabevakning.
• Relevant utbildning/erfarenheter inom personsäkerhet och reseskydd.
• Erfarenhet av att arbeta med framtagande av styrdokument kopplat till olika lagstiftningar
• Erfarenhet av att arbeta med uppföljning av den fysiska säkerheten
• Erfarenhet av att arbeta med larmcentraler och bevakningsbolag
• Erfarenhet av myndighetskontakt
• Erfarenhet av att hålla utbildningar inom ditt område

Vi ser det som meriterande om du har:


• Erfarenhet av arbete med upphandling enligt LUFS
• Kunskaper om energisektorn och elnätsverksamhet

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-12-11.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Säkerhetschef Thomas Mileborn thomas.mileborn@ellevio.se eller via växeln på tel. 08 – 606 00 00 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070-813 45 86.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Ansök nu

Anslutningsingenjör

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Dec 6
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Anslutningsingenjör

Rollen som Anslutningsingenjör är för dig som vill ha ett ansvarsfullt arbete med intressanta och varierade arbetsuppgifter som spänner över ett brett område. I denna roll förväntas du har erfarenhet från branschen och du får en möjlighet att bygga på din förståelse för elnätets uppbyggnad samtidigt som du tillämpar och utvecklar din kommunikativa förmåga genom dialog med bl.a. kunder och elinstallatörer.

Som Anslutningsingenjör ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, för att ansluta alla nya kunder till Ellevios elnät på ett kundorienterat, effektivt och kostnadsmedvetet sätt. Du driver mindre kundinitierade projekt på lokalnätet inom alltifrån nyanslutning rörande elbilsladdning, mikroproduktion till industri. Du är även med och utvecklar arbetssätt och rutiner inom området. Vi är tre Anslutningsteam där vi är runt 10-15 medarbetare i respektive team och är ett härligt gäng som alltid bjuder på skratt och härlig stämning.

Du har ansvar för kunddialogen från början till slut – från att skicka prisförslag och offert till att tekniskt dimensionera anslutningen och beställa fältutföranden från våra externa fältentreprenörer. Du kommer även följa upp slutfört arbete avseende på kostnad och dokumentation. Rollen kan sammanfattas som ”spindeln i nätet” då du har stora kontaktytor, både såväl med interna projektledare som externt med kunder, elinstallatörer, entreprenörer. Det är helt enkelt en roll för dig som vill vara med i utvecklingen av framtidens energisamhälle. Som senior medarbetare ligger ett stort fokus på att guida och hjälpa nyare kollegor, framför allt med teknisk och praktisk kompetens i dagliga frågor såväl som att leda utbildningar.

Vem är du vi söker?

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen inom elkraft, energi & miljö eller liknande, alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har jobbat med beredning, projektering eller dylikt och om du har tidigare erfarenhet av kundbemötande. Efter studierna har du även några års erfarenhet från elnätsbranschen. Du måste också vara flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du samarbetsorienterad, har ett tekniskt intresse och är nyfiken på att fortsatt lära dig mer inom elkraftområdet. Du trivs med att arbeta lösningsorienterat i en miljö med högt tempo och med kunden i fokus samt ha ett service-orienterat förhållningssätt. Då rollen innebär mycket kontakter såväl internt som externt förutsätter vi att du är kommunikativ och att samarbete är naturligt för dig.

Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 8/12.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chefer Alice Lilja på alice.bergqvistlilja@ellevio.se, Magnus Ohlson Hedene på magnus.ohlsonhedene@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Processledare

Processingenjör, elkraft
Läs mer Nov 2
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? 

Om rollen som Processledare 

Vi du vara en del av Ellevios förflyttning mot en roll som proaktiv systemoperatör? Om du söker möjligheten att vara delaktig i utvecklingen av nödvändiga processer för att bidra till att förändra hur vi driver vårt elnät kan det här vara för dig!  

I rollen som processledare arbetar du i nära samarbete med processägaren samt ledningsgruppen och medarbetare inom enheten nätdrift. Detta rör primärt driftplanering, eldriftledning samt felavhjälpning med tillhörande stödsystem och funktioner. Du leder ett processteam bestående av en handfull delprocesspecialister från linjeverksamheten. Du utbildar och följer upp process- och förändringsledning samt implementering av utvecklade arbetssätt kopplat till nätdriften. Tillsammans med processägaren sätter ni långsiktiga mål för processutvecklingen där du tar fram nödvändiga KPI:er och följer upp resultaten med hjälp av delprocesspecialister. Detta i syfte att utveckla och implementera nödvändiga arbetssätt för en säker och proaktiv drift av vårt elnät. Vidare ansvarar du för innehållet i processledningssystemet samt att instruktioner och riktlinjer är relevanta och aktuella för processen för att ”drifta elnät och avhjälpa fel”.  
 
Beroende på tidigare erfarenhet kommer du även vara inblandad i förvaltning, utveckling och integrering av våra drift- och stödsystem. Vidare, du kommer i varierande utsträckning medverka i relevanta utvecklingsprojekt inom AMO där processpåverkan är betydande. 

Vem är du som vi söker? 
 
För att du ska passa och trivas i rollen som processledare är du lösningsorienterad och har lätt för att komma fram till effektiva samt pragmatiska lösningar. Du är strukturerad som person vilket gör det lätt att både förstå och följa dina processer. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du är nyfiken på att lära dig nytt för att ligga i framkant samt vara duktig på att skapa relationer som gör ditt arbete effektivt och pricksäkert.  

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete med elnätsdrift och processledning eller processutveckling. Du har relevant teknisk högskole- eller ingenjörsutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Skulle du även vara utbildad i LEAN eller SixSigma är det ett stort plus, men är du inte det ser vi till att du får rätt utbildning. Det är meriterande ifall du har arbetat med systemförvaltning eller förändringsledning. Kunskap om elnät och nätdrift med tillhörande system är även det meriterande. Du behöver vara flytande i svenska och engelska i tal och skrift. 
 
Ellevio som arbetsgivare  
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023.   

Ta reda på mer!  


• Möt några av dina blivande kollegor  
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda 
• Läs mer om vår rekryteringsprocess  

 
Bra för dig att veta! 

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 8/12. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Torbjörn Solver på torbjorn.solver@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.  

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. 

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Säkerhetsskyddsspecialist

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Nov 17
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Säkerhetsskyddsspecialist

Verksamheten som bedrivs hos oss på Ellevio är samhällsviktig och en förutsättning för den svenska samhällsutvecklingen. Har du en relevant utbildning och lång erfarenhet inom säkerhetsskyddsarbete? Då är rollen som säkerhetsskyddsspecialist något för dig!

Som säkerhetsskyddsspecialist har du stora möjligheter att bidra till utvecklingen av säkerhetsskyddsfrågorna inom Ellevio. I rollen arbetar du strategiskt och utvecklingsinriktat med säkerhetsskyddsfrågor inom bolaget. Du genomför särskild säkerhetsskyddsbedömning, lämplighetsprövning och företräder Ellevio i samrådsprocesser. Du upprättar säkerhetsskyddsavtal och har kontakt med leverantörer och samverkansparter. I rollen ingår att ta fram rutiner och policys inom området, och du stöttar verksamheten med din specialistkompetens i säkerhetsskyddsfrågor. Resor inom Sverige förekommer.

Rollen består av men är inte begränsad till:


• Framtagande av säkerhetsskyddsavtal
• Genomföra särskild säkerhetsskyddsbedömning med lämplighetsprövning, och vid behov företräda bolaget i samråd med tillsynsmyndigheter
• Upprätta policys och rutiner inom området
• Stötta verksamheten med specialistkompetens inom säkerhetsskyddsområdet
• Delta i arbetet med säkerhetsskyddsanalys och säkerhetsskyddsplan
• Vid behov stödja inom övriga säkerhetsskyddsområden

”Som Säkerhetsskyddsspecialist arbetar du i en säkerhetsenhet där teamkänsla, leverans och utveckling på såväl professionellt som personligt plan är en del av vardagen.” – Thomas Mileborn, Säkerhets- och säkerhetsskyddschef

Vem är du vi söker?

För att trivas i rollen tror vi att du som person har en hög integritet och är resultat- samt lösningsorienterad. Du har god social kompetens och samarbetsförmåga. Du har god kännedom om lag, förordning och föreskrifter och vet var du kan hitta relevant information. Du är initiativtagande och fattar egna beslut inom ramen för dina mandat. Din svenska är mycket god i både tal och skrift och du har lätt för att förmedla ett budskap i såväl text som muntligt. Du är analytisk och noggrann med förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Omvärldsbevakning inom ditt område ser du som en naturlig del av arbetet.

För rollen som Säkerhetsskyddsspecialist har du:


• Akademisk examen relevant för tjänsten, exempelvis inom juridik eller samhällsvetenskap
• Relevant och aktuell utbildning inom säkerhetsskydd alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
• Flera års dokumenterad aktuell erfarenhet av strategiskt säkerhetsskyddsarbete
• Erfarenhet av att arbeta med framtagande av säkerhetsskyddsavtal enligt nuvarande lagstiftning
• Erfarenhet av att genomföra särskild säkerhetsskyddsbedömning med lämplighetsprövning
• Erfarenhet av att ta fram policys, samt att hålla internutbildningar inom säkerhetsskyddsområdet
• Erfarenhet av framtagande av säkerhetsskyddsanalys

Vi ser det som meriterande om du har:


• Erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddad upphandling
• Kunskaper om energisektorn och elnätsverksamhet
• Erfarenhet av samråd med myndigheter

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast 2023-12-08.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande säkerhetsskyddschef Malin Reinhold på malin.reinhold@ellevio.se eller via växeln på tel. 08 – 606 00 00 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070-813 45 86.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Ansök nu

Business Development Manager EV Solutions

Account manager
Läs mer Nov 16
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Business Development Manager EV Solutions 

Du ingår i teamet Strategi och Affärsutveckling och rapporterar till Head of Smart Charging Infrastructure. Du ansvarar för att utveckla erbjudandet och driva försäljning inom området EV-solutions, den del av Ellevios laddinfraaffär som är icke-reglerad (dvs inte kopplat till Ellevios elnätsverksamhet). 

I denna roll får du chansen att arbeta inom ett nytt och växande område. Du arbetar med kundens laddinfrabehov i centrum där vi erbjuder helhetslösningar som kan innefatta nätstation, kabelmätarskåp, laddare och energilager. Arbetet är relativt självständigt och du har en stor möjlighet att forma rollen utifrån dina egna önskemål.

Du jobbar både med interna och externa intressenter vilket ger dig möjlighet att bredda ditt kontaktnät och få många nya perspektiv och insikter. 

Vem är du? 

För att du ska trivas och utvecklas hos oss bör du ha ett strukturerat och resultatorienterat arbetssätt. Du har en tydlig sälj- och affärsutvecklingsprofil med gedigen erfarenhet av försäljningsprocessen, från ax till limpa. Du är en duktig kommunikatör och har ett stort kundfokus. Då rollen innebär hög grad av samverkan, både internt och externt trivs du med att ta nya kontakter och har lätt för relationsbyggande. Du är lösningsorienterad, kreativ och har en god förmåga till självständigt arbete men tar hjälp och stöd av ditt team när det behövs. 

Vi ser gärna att du: 


• har tidigare erfarenhet av laddlösningar på ett eller annat sätt 
• är van att ha ett kommersiellt fokus, gärna med resultat/säljansvar
• har arbetat med försäljning och affärsutveckling, gärna med utveckling av erbjudanden
• har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
• har goda kunskaper i Excel och Powerpoint

Det är meriterande om du har: 


• utbildning inom elektronikområdet
• erfarenhet av partnership management
• förståelse för hur elektrifieringen påverkar laddbehov hos logistikbolag och industri

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 7 december.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Fredrik Gustafsson på fredrik.gustafsson@ellevio.se eller på tel. 073 – 302 93 77 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070?813 45 86.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Nätanalytiker

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Nov 14
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Nätanalytiker

Som Nätanalytiker i teamet Strategisk Nätanalys får du ett spännande arbete och en betydelsefull roll med stor möjlighet att påverka. Gruppen, som är placerad i både Karlstad och Stockholm, har olika ansvarsområden och dagarna består av varierande arbetsuppgifter. För oss är det viktigt att gruppens medlemmar har en bred baskompetens och att du har möjligheten att specialisera dig efter intresse.

En viktig uppgift för gruppen är långsiktiga analyser av nätinvesteringar. När man tar fram en långtidsplan ska det generella investeringbehovet i elnätet utvärderas, kvantifieras, prioriteras och kommuniceras till och i samarbete med linjeorganisationen. I det kortare tidsperspektivet bidrar vi även till investeringsbeslutsprocessen där vi administrerar möten, analyserar och ger feedback på investeringsförslag från linjeorganisationen. Tillsammans ansvarar vi för rapportering av vår kapitalbas till Energimarknadsinspektionen, däribland ansökan om ny intäktsram. Vidare analyserar vi förändringar och utarbetar prognoser av viktiga KPI:er samt genomför risk och sårbarhetsanalyser kopplat till nätinvesteringar. Gruppen arbetar i huvudsak med programvaran FME, men även i , Excel och NetBas.

Vem är du som vi söker?

För rollen som Nätanalytiker söker vi dig som har högskole- eller ingenjörsutbildning där du har studerat elkraft eller en utbildning som har gett dig goda kunskaper om dataanalys. Efter studierna har du arbetat några år med elnätsreglering eller med dataanalys och då gärna med stora datamängder. Du har goda kunskaper inom databashantering och Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av eller ett intresse för programmering och då främst inom . Skulle du ha erfarenhet av att arbeta i NetBas är även det meriterande.

Då gruppen är lokaliserad i två städer är det viktigt att du kan jobba självständigt och har en god förmåga att planera det egna arbetet för att leverera i avsatt tid. Vi ser också att du är analytisk och trivs med att samarbeta med andra. Vidare har du en god förmåga att både prioritera och omprioritera, även när det är tighta deadlines. Slutligen har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 5/12.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Christer Millner på christer.millner@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Projektledare, Rollout, Vision 2030

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Nov 13
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om vision 2030 och Rollout

Vision 2030 är ett digitaliserings- och automatiseringsprogram som Asset Management and Operations driver inom låg och mellanspänningsnätet i Stockholm. Programmet syftar till att öka tillgängligheten och effektiviteten i energisystemet för att etablera en säker och stabil elförsörjning för våra kunder, Ellevio och samhällets energiomställning. Rollout, ett delprojekt inom Vision 2030 har i uppgift att efterinstallera kontrollutrustning i ca. 2000 lokalnätstationer i Stockholm.

Nu söker vi en projektledare till gruppen Rollout.

Om rollen som Projektledare

Leder och styr en mindre grupp av tekniskt kunniga resurser. Gruppen ansvarar för aktiviteter som sker innan fältarbetet startar och aktiviteter när fältarbetet är avslutat, i det arbetet ingår bland annat, men inte uteslutande:


• Godkännande av planerad installationskostnad.
• Beställning och leveransuppföljning av strategiskt material.
• Teknisk design utifrån förvaltning och funktion.
• Godkännande av slutdokumentation.

Du kommer vara en nyckelspelare för att vi ska kunna genomföra efterinstallationerna med rätt kvalitet, i tid och inom budget.

Vem är du?

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering, men för att trivas och komma till din rätt i denna roll behöver du vara strukturerad, resultatdriven och ha goda kommunikationsfärdigheter.

Vi söker dig som:


• Har högskole-/universitetsutbildning med elkrafttekniks fokus eller motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet.
• Kan läsa och tolka elkrafttekniks anläggningsdokumentation.
• Har några års erfarenhet av 10 kV och uppåt.
• Flytande kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:


• Kunskaper inom fjärrstyrning och/eller automation.
• Kunskap om gällande regelverk och säkerhetsstandarder inom elkraft.
• Erfarenhet av utrullningsprojekt.
• Erfarenhet av ledande roll.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 4/12.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristoffer Opitz på kristoffer.opitz@ellevio.se eller på tel. 070 865 67 41 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Chef Nätförvaltning

Civilingenjör, drift och underhåll, elkraft
Läs mer Nov 20
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi söker en Chef för Nätförvaltning i Stockholm

Rollen som Chef Nätförvaltning Stockholm är för dig som trivs i en ledarroll med stort strategiskt ansvar för elnät och elförsörjning, i en komplex region och föränderlig tid.

Som Chef Nätförvaltning ansvarar du för tillsyn och underhåll av våra anläggningar under dess livslängd samt framtagande av långsiktiga strategier för detta. Att äga och förvalta komplex infrastruktur i huvudstadsregionen bygger på ett nära samspel med olika intressenter, alltifrån politiker på lokal och nationell nivå, stadsbyggnadsförvaltningar i respektive kommuner, andra infrastrukturägare, och markägare.

Avdelningen står inför en spännande resa då våra beslutsprocesser och arbetssätt kommer ta nästa steg inom digitalisering. Vi kommer framöver kunna fatta beslut kring förebyggande och korrigerande underhållsgärder med mer datadrivna processer där ledorden kommer vara säkerhet, riskhantering och tillståndstyrt underhåll.

Idag består avdelningen av cirka 15 anställda och några externa konsulter. Du har två chefer som rapporterar direkt till dig varav den ena finns på plats och den andra ska rekryteras in. Du rapporterar till chefen för Asset Management Operations Stockholm och tillhör hennes ledningsgrupp.

En viktig del i rollen är att arbeta aktivt med att utveckla dina medarbetare och avdelningens processer och arbetssätt. Du kommer även arbeta nära vår operativa drift vid störningar och analys av dessa och samt nära vår projektverksamhet för att på ett strategiskt och strukturerat sätt bedöma rätt åtgärder för vårt elnät. Vidare ingår relationsbyggande, utveckling och uppföljning av våra underhållsleverantörer som en viktig del av uppdraget.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid ditt ledarskap. Vi vill att du har förmåga att inkludera och engagera så att det redan kompetenta teamet fortsätter utvecklas och ta initiativ. Du har tidigare chefserfarenhet, är en modern ledare och stark kulturbärare som stödjer medarbetarna och kan visa riktningen. En framgångsfaktor är också att du har lätt för att samarbeta med andra, värdesätter olikheter och ser hur de kan bidra till att ett team fungerar tillsammans – vi kallar det kollektiv intelligens.

Vi söker dig som har:


• Högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
• Gedigen arbetslivserfarenhet inom drift- och underhåll, gärna från energisektorn eller industribolag
• B-körkort
• God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska

Som person ser vi att du är ansvarstagande, har ett starkt driv och kan delegera och ge tydliga mandat. Utöver att vara trygg i dig själv, så är du trygg i din kompetens samt har förmåga att skapa struktur och hålla strategiskt fokus. Du är bra på att prioritera och hantera flera arbetsuppgifter och projekt parallellt samt har mod att ställa krav, fatta beslut och verkställa.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 3 december. Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan.

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Saira Alladin på saira.alladin@ellevio.se eller på tel. 072-2005824. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

I vår strävan att rekrytera så fördomsfritt som möjligt, arbetar med urvalsfrågor till ansökan och tester ingår också som ett steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Anslutningsingenjör

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Nov 1
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som senior Anslutningsingenjör

Rollen som Anslutningsingenjör är för dig som vill ha ett ansvarsfullt arbete med intressanta och varierade arbetsuppgifter som spänner över ett brett område. I denna roll förväntas du har erfarenhet från branschen och du får en möjlighet att bygga på din förståelse för elnätets uppbyggnad samtidigt som du tillämpar och utvecklar din kommunikativa förmåga genom dialog med bl.a. kunder och elinstallatörer.

Som Anslutningsingenjör ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, för att ansluta alla nya kunder till Ellevios elnät på ett kundorienterat, effektivt och kostnadsmedvetet sätt. Du driver mindre kundinitierade projekt på lokalnätet inom alltifrån nyanslutning rörande elbilsladdning, mikroproduktion till industri. Du är även med och utvecklar arbetssätt och rutiner inom området. Vi är tre Anslutningsteam där vi är runt 10-15 medarbetare i respektive team och är ett härligt gäng som alltid bjuder på skratt och härlig stämning.

Som Anslutningsingenjör ansvarar du för kunddialogen från början till slut – från att skicka prisförslag och offert till att tekniskt dimensionera anslutningen och beställa fältutföranden från våra externa fältentreprenörer. Du kommer även följa upp slutfört arbete avseende på kostnad och dokumentation. Rollen kan sammanfattas som ”spindeln i nätet” då du har stora kontaktytor, både såväl med interna projektledare som externt med kunder, elinstallatörer, entreprenörer. Det är helt enkelt en roll för dig som vill vara med i utvecklingen av framtidens energisamhälle. Som senior medarbetare ligger ett stort fokus på att guida och hjälpa nyare kollegor, framför allt med teknisk och praktisk kompetens i dagliga frågor såväl som att leda utbildningar.

Vem är du vi söker?

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen inom elkraft, energi & miljö eller liknande, alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har jobbat med beredning, projektering eller dylikt och om du har tidigare erfarenhet av kundbemötande. Efter studierna har du även några års erfarenhet från elnätsbranschen. Du måste också vara flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du samarbetsorienterad, har ett tekniskt intresse och är nyfiken på att fortsatt lära dig mer inom elkraftområdet. Du trivs med att arbeta lösningsorienterat i en miljö med högt tempo och med kunden i fokus samt ha ett service-orienterat förhållningssätt. Då rollen innebär mycket kontakter såväl internt som externt förutsätter vi att du är kommunikativ och att samarbete är naturligt för dig.

Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den DATUM MÅNAD.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Alice Lilja på alice.bergqvistlilja@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Strategisk Inköpare som bidrar till energiomställningen och hållbart inköp

Inköpare
Läs mer Okt 18
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vad vi erbjuder dig som Strategisk Inköpare

I rollen som Strategisk Inköpare tillhör du teamet Entreprenadupphandling som arbetar strategiskt och långsiktigt med att planera och genomföra upphandlingar inom olika kategorier. Några av dessa kategorier är ny- eller ombyggnationer av infrastruktur och anslutning till förnybara energikällor. Som Inköpare av entreprenader arbetar du främst med uppköp i projektform. Planering, förhandling och genomförande av kontraktsskrivning genomförs i samarbete med en projektgrupp bestående av olika kompetenser beroende på projekt.

Du arbetar strategiskt med kategoristyrning, leverantörsutveckling och med hållbarhetsfrågor, vilket berör frågor inom miljö, säkerhet och jämställdhet. Bland annat arbetar du med och åt Energy Solutions vilket är ett nystartat bolag inom Ellevios koncern som arbetar med framtidens energilösningar.

Om dig

Vi tror att du för att trivas och utvecklas i rollen som Strategisk Inköpare besitter en god förmåga att samarbeta då du kommer jobba i olika former av projektgrupper. Du har en beprövad arbetsstruktur och motiveras av att ha frihet under ansvar. Att komma med nya förslag och idéer i såväl det dagliga arbetet som kring större projekt kommer naturligt för dig. Slutligen ser vi att du kan se samband bland många olika delar av ett projekt och applicerar ett analytiskt angreppsätt för att lösa nya uppgifter. För rollen som Strategisk Inköpare söker vi dig som har:


• Eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi, juridik alternativt annan relevant inriktning
• Minst 3 års arbetslivserfarenhet av upphandling inom infrastrukturområdet eller annan liknande bransch som genomför stora investeringsprojekt och entreprenader
• Du har erfarenhet av entreprenadjuridik i entreprenörs- eller beställarled samt vana att arbeta på projektbasis
• Erfarenhet från bygg-, mark- och anläggningsverksamhet är meriterande
• För den här rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 8/11.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Eric Coulibaly på eric.coulibaly@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Ansök nu

Utvecklare till vårt integrationsteam

Systemförvaltare
Läs mer Aug 21
Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen!

Nu söker vi dig som vill bli en del av vårt Integration Delivery Center (IDC) som Integrationsutvecklare.

Gillar du nyutveckling och en vardag full med utmaningar, variation och flexibilitet? Vill du bli en del av en högaktuell, trygg och viktig framtidsbransch? Vill du dessutom hjälpa Ellevio att implementera en framtidssäker integrationsplattform med modern arkitektur - då är det dig vi vill jobba med!

Om rollen som Integrationsutvecklare

Ellevios IDC-team består idag av integrationsutvecklare och vårt fokus är att ta fram moderna förvaltningsbara integrationer och att anpassa vår integrationsplattform för morgondagens krav. Vi är måna om att lära av varandra och hjälpa varandra. IDC-teamet på Ellevio är relativt nytt och det finns alla möjligheter att påverka och utvecklas i din roll, både som tekniker men också för dig som ser en framtid som systemansvarig eller projektledare. Allt är upp till dig men självklart med stöd från oss.

Vår nuvarande plattform är MS Azure ,MS Biztalk, IBM MQ och MS IIS. Vi ser stor potential i MS Azure samtidigt som Ellevio har stora säkerhetskrav och finns både on-prem och i molnet. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av andra plattformar och intresse av nya lösningar då vi hela tiden letar nya stabila integrationsmönster som passar framtidens teknik.

Du kommer bland annat arbeta med:


• Nyutveckling och förändringar av existerande integrationer, i detta ingår att hjälpa projekt och verksamhet att ta fram rätt integrationslösning.
• Förbättringsarbete, support, incidenter och problem management.
• Att aktivt förbättra integrationsarkitektur och vår integrationsplattform 

Vem är du?

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.  Du trivs i en roll där det inte är spikat exakt vad du gör varje dag men där alla möjligheter att påverka finns. Du är prestigelös och tycker om att samarbeta och hjälpa kollegor. För att trivas och komma till din rätt i rollen behöver du ha ett strukturerat arbetssätt samt en god analytisk förmåga.

Vi vill gärna att du:


• Har något/några års arbetslivserfarenhet av utveckling i MS Azure (och gärna MS Biztalk)
• Har erfarenhet av continous development/integration i Azure Devops eller liknande
• Behärskar svenska och engelska väl, såväl i tal som skrift.

Det är grymt om du har kunskap om:


• Continous development/integration i Azure Devops eller liknande
• Loggning / monitorering i Azure, JSON/XSLT/XML, IIS/C# / .net, IBM MQ
• Andra integrationsplattformar

Vilka är vi?

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Vi är glada för att en stor del av våra anställda utvecklas internt. Här kan du möta några av våra medarbetare.

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Vårt erbjudande till dig

Här kan du läsa om vårt erbjudande till våra medarbetare. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta – Magnus Jonsson på magnus.jonsson@ellevio.se eller på tel. 0709396817 eller vår rekryterare Alva Ejdsell på alva.ejdsell@ellevio.se eller på tel. 0723813414

Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in din Linkedinprofil eller CV senast den 20/11. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Ansök nu

Stationsingenjör

Driftingenjör, elkraft
Läs mer Aug 19
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Nätförvaltning i Stockholm som stationsingenjör. 

Om rollen som Stationsingenjör:

Som stationsingenjör blir du specialist på våra stationer i Stockholm. I rollen som stationsingenjör kommer du ha ansvaret för beställning samt uppföljning av de underhållsåtgärder som genomförs löpande, du kommer även få leda mindre underhållsprojekt. Vilket innebär att du ibland även kommer få agera tekniskt stöd till våra projektledare och entreprenörer i olika projekt när det gäller anläggningarnas funktionalitet och uppbyggnad. Som stationsingenjör ingår det även särskild kontroll av våra anläggningar, vilka genomförs regelbundet och du kommer tillsammans med kollegor arbeta med verksamhetsutveckling.

Som stationsingenjör är du viktig för att våra anläggningar underhålls på bästa sätt. Att vara stationsingenjör innebär också att du får en nära inblick i, och får vara med och följa hur vi bygger och arbetar med smarta elnät.

Vem är du?

Som person är det fördelaktigt om du är lösningsorienterad då det emellan åt kan uppstå situationer och utmaningar som inte alltid har en given och klar lösning. Du behöver även ha en god förmåga att hantera flera parallella projekt och aktiviteter, vilket även ställer krav på att du har ett strukturerat arbetssätt med god förmåga att planera och prioritera. Som stationsingenjör är det även viktigt att du som person kan anpassa dig efter olika situationer och trivs med att samarbeta med andra för att nå det gemensamma målet på bästa tänkbara sätt.

Som stationsingenjör har du möjlighet att specialisera dig och utvecklas inom olika områden och vi ser det som en fördel om du är nyfiken och är intresserad av att lära dig mer inom elkraft.

För att du ska passa och trivas i rollen som stationsingenjör ser vi att du har:


• Eftergymnasial utbildning med inriktning elkraft alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
• Du har några års erfarenhet av drift och underhåll inom regionalnätsanläggningar.
• Då du regelbundet kommer att besöka våra anläggningar och våra entreprenörer är B-körkort ett krav.
• Då det förekommer mycket kommunikation på svenska krävs det att du är flytande i svenska både i tal och skrift. Det förekommer även viss information på engelska som kräver god förståelse i engelska.

 Det är meriterande om du har arbetat med byggnation av regionalnätsanläggningar.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 20 november.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Tommie Lindquist på tommie.lindquist@ellevio.se eller på tel. 073-302 9444 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070 813 45 86.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

RPA Superanvändare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Okt 20
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Nu söker vi en RPA Superanvändare till enheten Kund och Marknad som ansvarar för kundrelationer på Ellevio.

Om rollen som RPA Superanvändare

Ellevio befinner sig på en spännande tillväxtresa där tillgången på säker och hållbar el är avgörande för en klimatsmart samhällsutveckling med elektrifiering av många branscher och verksamheter. I ett led att vidareutveckla vår affär och säkerställa att vi ligger i framkant vad gäller innovation har Ellevio valt att skapa en grupp för digital produktutveckling inom Kund och Marknad som har i uppdrag att driva digitaliseringen inom företaget. Arbetet spänner över hela Ellevio och sker i samarbete med många olika funktioner såväl internt på Ellevio som externt med kunder och samarbetspartners. Arbetet sker i team och vi söker nu en person som kan hjälpa till att driva automatiseringsarbetet och agera RPA Superanvändare.

Ellevio har arbetat med RPA i cirka sex år och befinner sig i en uppskalningsfas. Utvecklingen sker decentraliserat med hjälp av egna utvecklare inom respektive del av verksamheten. Totalt arbetar ett 10-tal personer i verksamheten med RPA på daglig basis tillsammans en RPA Manager och en RPA Superuser. Vår ambition är nu att öka utvecklingstakten och antalet avdelningar som arbetar med RPA genom att anställa ytterligare en RPA Superanvändare.

I din roll som RPA Superanvändare arbetar du för att säkerställa hög kvalitet i våra RPA-processer samt hjälpa till med processutveckling åt de avdelningar som saknar egna RPA-utvecklare, eller som behöver mer stöd. Du kommer även arbeta med den operativa driften och monitoreringen av våra RPA-processer (i Blue Prism). Utöver detta kommer du att delta i arbetet med teamets övriga ansvarsområden vid behov.

Vem är du?

För att du ska passa och trivas i rollen ser vi att du har en stark analytisk förmåga och en fallenhet för att arbeta metodiskt och strukturerat. Vi tror också på att du är bra på att kommunicera och tycker om att samarbeta med olika typer av människor.

Vi söker dig som har:


• Akademisk examen, gärna inom IT, systemvetenskap, teknik eller motsvarade
• Minst ett års erfarenhet av ett eller flera RPA-verktyg (helst Blue Prism)
• Erfarenhet av arbete med IT-system och gärna process- och verksamhetsutveckling i allmänhet
• Erfarenhet av digitalisering och projektledning är meriterande
• Intresse för AI och maskininlärning är också meriterande då det kan bidra till att bygga smartare robotprocesser
• Behärskar svenska och engelska väl, såväl i tal som skrift.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 10/11.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Daniel Scherman på daniel.scherman@ellevio.se eller på tel. 0733 33 75 75 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 0708 13 45 86-.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu

Underhållsingenjör Ledningar och områden

Elingenjör
Läs mer Sep 22
Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Underhållsingenjör

Som Underhållsingenjör ingår du i gruppen Nätförvaltning i Stockholm. Nätförvaltning har i uppdrag att förvalta och underhålla hela Ellevios nät i Storstockholm.

I rollen som Underhållsingenjör kommer du arbeta med planering, beställning, budgetering och uppföljning av förebyggande underhåll på Ellevios lokalnätsanläggningar. Du kommer att ansvara för ett eller flera geografiska områden där du även kommer att analysera och identifiera behovet av underhållsåtgärder samt föreslå reinvesteringar i lokalnätet.

Då vi alltid vill utveckla våra arbetssätt kommer även en del av ditt arbete vara att se över våra nuvarande metoder för underhåll, identifiera förbättringsåtgärder och driva förbättringsprojekt.

Vem är du?

För att trivas i rollen som Underhållsingenjör behöver du vara trygg i dig själv och drivas av nya utmaningar som kräver problemlösningsförmåga. Du trivs med att arbeta systematiskt och strukturerat samt är van vid att ta egna initiativ. På Ellevio gillar vi att arbeta tillsammans och värdesätter därmed din förmåga att arbeta i lag och att skapa goda relationer, internt såväl som externt. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift.

Till rollen som Underhållsingenjör söker vi dig som:


• Har en teknisk utbildning.
• Har ett antal års erfarenhet av liknande arbete inom energibranschen.
• Har erfarenhet av att analysera och identifiera underhållsbehov.

Det är meriterande om du har:


• Praktisk erfarenhet av underhåll av lokalnät.
• Erfarenhet av planering och beställning av underhållstjänster.
• Har erfarenhet att arbeta med digitala underhålls och ärendehanteringssystem.
• Erfarenhet av avtalsfrågor och/juridik.

För den här tjänsten är B-körkort ett krav.

Ellevio som arbetsgivare
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


• Möt några av dina blivande kollegor
• Läs mer om vårt erbjudande till anställda
• Läs mer om vår rekryteringsprocess


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 31 oktober.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Tommie Lindquist på tommie.lindquist@ellevio.se eller på tel. 073-302 9444 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070-813 45 86.

 

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök nu