Konkurrensverket jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Konkurrensverket i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Junior jurist med intresse för upphandling

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Jul 10
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av att arbeta praktiskt och strategiskt med inköp till den statliga myndighet som också utövar tillsyn av upphandlingsregelverket? Då är tjänsten som upphandlingsjurist på Konkurrensverkets inköpsfunktion någonting för dig! Hos oss kommer du att utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö.

Om enheten
Inköpsfunktionen är placerad på enheten för ekonomi och HR. Enheten består i dag av tolv trevliga och engagerade medarbetare. Enheten ansvarar för Konkurrensverkets egna upphandlingar och inköp samt frågor som rör lokaler, inventarier och miljöledning. Enheten arbetar också med HR-frågor, ekonomihantering, verksamhetsplanering samt intern styrning och kontroll.

Dina arbetsuppgifter
Som junior upphandlingsjurist kommer du att stötta dina två kollegor i inköpsfunktionen i genomförandet av upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar från statliga ramavtal av varor och tjänster. Du kommer att arbeta med juridisk analys, marknadsundersökningar, upprättande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering av anbud, avtalsskrivning samt avtalsuppföljning. I rollen ingår även att delta i myndighetens utvecklingsarbete inom området. Närheten till upphandlingstillsynen skapar goda förutsättningar för erfarenhetsutbyte och kunskapsutveckling.

Kvalifikationer
- Du har en akademisk examen med juridisk inriktning och ett intresse för offentlig upphandling.
- Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
- Du har mycket god samarbetsförmåga, gott omdöme, engagemang och initiativförmåga. Du är resultatinriktad, kan arbeta självständigt, är noggrann och ansvarstagande.

Det är meriterande om du har:

- skrivit uppsats inom upphandlingsrätt/offentlig upphandling och/eller om du har läst fördjupningskurs i offentlig upphandling vid universitet eller högskola.
- arbetslivserfarenhet som rör inköp eller upphandling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Jobba hos Konkurrensverket
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats https://www.konkurrensverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/.

 Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2024-08-18. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt

Anställningen avser en särskild visstidsanställning på ett år med start i september. 

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Hanna Witt, enhetschef på enheten för för ekonomi och HR eller Anna Bornäs HR-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Kommunikatör till Konkurrensverket

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Maj 21
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Vi söker en kommunikatör som är riktigt bra på att producera målgruppsanpassat innehåll för digitala kanaler och som trivs i samarbete med andra.

Tjänsten är en visstidsanställning på tolv månader.

På vår enhet får du 15 trevliga kollegor som är indelade i två funktioner: kommunikation och it. Vi arbetar med extern och intern kommunikation, it och digitalisering.

Du kommer att ingå i kommunikationsfunktionen och arbeta tillsammans med ett engagerat och kreativt gäng med sju kommunikatörer. Vi samarbetar gärna i såväl små som stora uppdrag för att nå bästa resultat, och har oftast väldigt roligt tillsammans på jobbet.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen att planera, skriva, producera och publicera innehåll till vår externa webbplats, sociala medier och nyhetsbrev. Du kommer också arbeta med att löpande uppdatera och underhålla vår webbinformation. I rollen ingår att följa upp och analysera resultatet av olika publiceringar för att kunna förbättra både innehållet och vår träffsäkerhet. Du kommer ha ett nära samarbete med andra kommunikatörer i innehållsproduktionen för våra digitala kanaler.

Vi har många spännande kommunikationsuppdrag framöver som du kommer att vara delaktig i. Ett av de större projekten är att bygga ett nytt modernt intranät, och du kommer att ingå i projektgruppen där du framför allt kommer att bidra med din kunskap om innehållsproduktion. Du kommer också bidra i arbetet med att ta fram planer för våra externa kommunikationsaktiviteter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en driven, kreativ och noggrann skribent med erfarenhet av att producera innehåll för digitala kanaler.

För att passa till tjänsten har du:

- en akademisk examen eller liknande utbildning inom kommunikationsområdet
- mycket goda kunskaper i svenska och förmåga att anpassa texter till olika målgrupper, format och kanaler
- förmåga att snabbt ta fram budskap ur komplexa textunderlag
- erfarenhet av att skriva klarspråk och kunskap om vad det innebär
- kunskap om hur man sökordsoptimerar webbtexter, och erfarenhet av att följa upp och analysera resultatet av olika publiceringar på webb och sociala kanaler
- erfarenhet av att tillgänglighetsanpassa digital information och kunskap om vad det innebär
- erfarenhet av arbete med sociala medier, framför allt när det gäller löpande innehållsarbete

Som person trivs du i samarbete med andra och har lätt för att skapa goda relationer. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar initiativ till förändringar och förbättringar, och har lätt för att dela med dig av din egen kunskap.

Om du känner igen dig i beskrivningen kommer du att passa bra för jobbet och förhoppningsvis trivas riktigt bra hos oss.

Jobba hos Konkurrensverket
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28–35 dagar per år beroende på ålder, och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats: https://www.konkurrensverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/ 

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2024-06-09. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du berättar på vilka sätt du passar för tjänsten. Bifoga även examensbevis/utbildningsintyg. Arbetsprov och tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser visstidsanställning på heltid under 12 månader. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till kommunikationschef Erika Svärdh, eller Kajsa Palmqvist som är ansvarig HR-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker juristassistent/paralegal

Juristassistent/Paralegal
Läs mer Maj 17
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Just nu söker vi en juristassistent till enheten för verksjuridik och internationella frågor!

Om enheten
På vår enhet får du 16 trevliga och engagerade kollegor som alla inom sina respektive områden arbetar i nära samverkan med myndighetens övriga enheter.

Enheten består av verksjurister, internationella samordnare, assistent- och vaktmästeri samt registratur och juristassistenter. I enheten finns också en oberoende granskare av beslut inom konkurrenstillsynen. Vi är därmed en enhet med varierande uppdrag och bakgrund men med gemensamt mål att bidra till myndighetens kärnuppdrag och verksamhetsbehov.

Som juristassistent hos oss kommer du ingå i en grupp med två andra juristassistenter. Tillsammans kommer ni framför allt bistå verkets handläggare med att bedöma sekretess i bl.a. tillsynsärenden.

Dina arbetsuppgifter
Som juristassistent kommer du huvudsakligen arbeta med att bistå projektledare och jurister med att bedöma i vilken utsträckning vi kan medge insyn i handlingar. Du hanterar sekretessmarkeringar samt dokumenterar och administrerar utlämnande av handlingar. I din roll som juristassistent samarbetar du även med våra kollegor på registraturen i samband med att du hanterar begäran om allmänna handlingar som inkommer till myndigheten. Du kan också få i uppdrag att göra enklare rättsutredningar, till exempel om vad som är att betrakta som allmän handling. Andra administrativa uppgifter kan förekomma både inom och utanför ramen för våra tillsynsprojekt. I din roll som juristassistent har du många olika kontaktytor, både interna och externa. Du kommer tillexempel att samarbeta med handläggare, verksjurister samt parter och deras ombud.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

- har en avslutad utbildning som paralegal, eller har en annan avslutad eftergymnasial utbildning som vi ser som likvärdig, eller som går sista terminen på utbildningen och avslutar din utbildning under vårterminen 2024
- har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. 

Som person tycker du om och är duktig på att samarbeta. Vi ser också att du är noggrann, strukturerad och trivs med att hjälpa andra. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och kommer gärna på egna förslag på lösningar när problem uppstår. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av att arbeta med offentlighet och sekretess i en roll som paralegal eller annan liknande roll som vi ser som likvärdig.

Jobba hos Konkurrensverket
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats: https://www.konkurrensverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2024-05-31. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även utbildningsintyg. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Sara Bratberg, enhetschef på enheten för verksjuridik och internationella frågor eller Kajsa Palmqvist, HR-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Dokumentcontroller till Konkurrensverket

Registrator
Läs mer Apr 23
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Vi på enheten för verksjuridik och internationella frågor söker nu dig som vill arbeta med informationsförvaltning i vår registratur.

Om enheten för verksjuridik och internationella frågor
På vår enhet får du 16 trevliga och engagerade kollegor som alla inom sina respektive områden arbetar i nära samverkan med myndighetens övriga enheter. Enheten består av verksjurister, internationella samordnare, upphandlare, assistent- och vaktmästeri samt registratur och juristassistenter. I enheten finns också en oberoende granskare av beslut inom konkurrenstillsynen. Vi är därmed en enhet med varierande uppdrag och bakgrund men med gemensamt mål att bidra till myndighetens kärnuppdrag och verksamhetsbehov. Som dokumentcontroller hos oss kommer du ingå i en grupp med en annan arkivarie. Konkurrensverkets assistenter spelar också en viktig roll när det gäller registrering av handlingar.

Dina arbetsuppgifter
Som dokumentcontroller ansvarar du tillsammans med arkivarien för hantering av myndighetens allmänna handlingar (registrering, arkivering, gallring och kvalitetssäkring) samt löpande stöd och service till verksamheten. Tillsammans med juristassistenterna är du i många fall första ingången till verksamheten, och vägleder och besvarar frågor inom ramen för ditt uppdrag.

Myndigheten implementerade ett nytt ärendehanteringssystem (W3D3) under år 2021 och en stor del av vårt arbete handlar om att finslipa arbetssätt och rutiner inom informationsförvaltningen. Under året planerar vi för att påbörja arbetet med att övergå till e-arkiv. Som dokumentcontroller kommer du hålla ihop förvaltningen av vårt ärendehanteringssystem W3D3. Vi ser gärna att du är intresserad av digitaliseringsfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Hantera Konkurrensverkets allmänna handlingar (registrera, arkivera)
- Informera och ge råd till Konkurrensverkets medarbetare
- Ge service till allmänheten, myndigheter och företag m.fl.
- Bidra med kompetens vid systemutveckling och framtida e-arkiv

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- en avslutad utbildning som arkivarie, eller annan eftergymnasial utbildning som vi ser som likvärdig
- erfarenhet av att arbeta som registrator eller dokumentcontroller vid statlig myndighet
- goda kunskaper i regelverket kring offentlighet och sekretess
- intresse för att medverka i utveckling av diarie- och ärendehanteringssystem samt e-arkiv
- erfarenhet av att arbeta i W3D3
- mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- kunskaper i engelska för att kunna läsa och förstå texter

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du noggrann i ditt arbete och har ett strukturerat arbetssätt. Du trivs att arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra och har en god samarbetsförmåga. Vi ser också att du är initiativtagande, utvecklingsorienterad och serviceinriktad.

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av att t.ex. implementera ett e-arkiv
- erfarenhet av att arbeta vid en tillsynsmyndighet
- erfarenhet av att medverka vid verksamhetsutveckling och förbättringsarbete
- intresse för digitaliseringsfrågor


Jobba hos Konkurrensverket
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats: https://www.konkurrensverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast 2024-05-14. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Sara Bratberg, enhetschef för enheten verksjuridik och internationella frågor eller till Kajsa Palmqvist, HR-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker erfarna ekonomer

Nationalekonom
Läs mer Apr 16
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Är du nationalekonom och vill arbeta med konkurrensekonomisk analys?

Då kan du vara den vi söker.

Just nu söker vi flera erfarna ekonomer till våra konkurrenstillsynsenheter. En fungerande konkurrens är avgörande för att samhällsekonomin ska fungera. Konkurrensverket har en central roll i att främja konkurrens och efterlevnad av konkurrensreglerna. Nu växer vi för att kunna bidra ännu mer till välfungerande marknader.

Som erfaren ekonom inom konkurrenstillsynen medverkar du bland annat i våra utredningar och du kommer få analysera konkurrensförhållandena i vitt skilda branscher.

Om enheterna

Konkurrensverkets tillsynsenheter ansvarar för att spåra upp och ingripa mot misstänkta överträdelser av konkurrensreglerna. Enheterna ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. Därutöver är alla enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

På enheterna arbetar jurister och ekonomer gemensamt i projekt där projektgruppen tillsammans utformar och driver utredningen.

Dina arbetsuppgifter

- Du medverkar i våra tillsynsutredningar.
- Du utformar och planerar den ekonomiska analysen i våra utredningar.
- Du leder olika typer av ekonomiska analyser och ansvarar för att kvalitén på de ekonomiska analyserna som utförs av andra ekonomer är god.
- Du värderar resultatet av analysen och deltar i utformandet av beslut.
- Du medverkar i Konkurrensverkets internationella samarbeten. 

Kvalifikationer 

- Du har akademisk examen i nationalekonomi.
- Du har flerårig erfarenhet av utredande arbete som nationalekonom.
- Du har flerårig yrkeserfarenhet av att analysera data.
- Du har flerårig yrkeserfarenhet av att använda olika it-baserade analysverktyg.
- Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du resultatorienterad, pedagogisk och analytisk. Du har hög arbetskapacitet och god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är engagerad, lyhörd och har mycket god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av att göra konkurrensekonomiska analyser eller konkurrensekonomiskt utredningsarbete på konsultbyrå eller konkurrensmyndighet
- erfarenhet av att arbeta med, eller kunskap om, det konkurrensrättsliga regelverket
- erfarenhet av att projektleda

Jobba hos konkurrensverket
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats: https://www.konkurrensverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2024-05-07. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du passar för tjänsten. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt

Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till David Nordström biträdande enhetschef eller Anna Bornäs, HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Jurist med intresse för konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet

Biträdande jurist
Läs mer Apr 11
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av konkurrensfrågor i skärningspunkten mellan offentlig och privat sektor? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Vi söker en erfaren jurist som har god kunskap om konkurrensrätt och vill arbeta med frågor som rör konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet. Du kommer att vara placerad på enheten för konkurrenstillsyn 4, som är en av våra fyra tillsynsenheter. Konkurrensverkets tillsynsenheter ansvarar för att spåra upp och ingripa mot misstänkta överträdelser av konkurrensreglerna. Enheterna ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. Därutöver är alla enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorsundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

Om enheten
På enheten för konkurrenstillsyn 4 finns det ett strategiskt ansvar för frågor om missbruk av dominerande ställning, konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet (KOS) och lagen om insyn i vissa finansiella förbindelser. På enheten arbetar ett femtontal kollegor, där alla är jurister eller ekonomer. Det mesta av arbetet bedrivs i projektform.  

Dina arbetsuppgifter
I rollen som erfaren jurist kommer du bland annat att arbeta med tillsynen av offentliga aktörer. Du arbetar proaktivt med frågor som rör det offentliga och konkurrens, exempelvis genom utvecklingsprojekt, kunskapsförvaltning, internationellt samarbete och extern kommunikation. Du arbetar också som projektmedarbetare och projektledare för tillsynsutredningar inom enhetens alla tillsynsområden. Som projektledare för du en kontinuerlig dialog med projektägare och projektgruppen och ansvarar för utredningarnas genomförande och resultat. På KOS-området är du också med och bidrar till att planera enhetens verksamhet i policyfrågor, utvecklingsarbete, enhetsöverskridande samverkan, kunskapsförvaltning och internationellt samarbete.

- Du leder eller medverkar i konkurrensrättsliga utredningar och bidrar till att Konkurrensverket har en aktiv och väl fungerande konkurrenstillsyn.
- Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.
- Du deltar aktivt i Konkurrensverkets tillsyn av konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet (KOS).
- I tillsynen av KOS kan du även komma att arbeta med kommunalrättsliga analyser.
- Du arbetar processförberedande genom att säkerställa hög kvalitet i bevisinsamling och bevisvärdering.
- Du driver arbetet med att utforma förslag till beslut och föredra ärenden för beslut.
- Du kan komma att ingå i processteam för att förbereda mål i domstol.
- Du bidrar i arbetet med effektivisering av våra arbetsmetoder.
- Du deltar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.
- Du tillämpar förvaltningsrättsliga regler, hanterar allmänna handlingar och gör bedömningar i sekretessfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har

- akademisk examen i juridik.
- flerårig yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom konkurrensrätt från exempelvis advokatbyrå, EU-kommissionen, konkurrensmyndighet eller domstol.
- förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

Som person är du resultatorienterad, drivande, analytisk och kan hantera komplexa rättsliga frågeställningar. Du har hög arbetskapacitet, är strukturerad, ansvarstagande och har en god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förståelse för vikten av rättssäkerhet och opartiskhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra i deras arbete, t.ex. som projektledare. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom området konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet, och om du har erfarenhet av processer i domstol, särskilt då mål som rör konkurrensrätt.
Det är vidare meriterade om du har arbetat med kommunalrättsliga analyser såsom laglighetsprövningar i domstol, på rättsenhet och/eller näringsenhet på kommun eller region.

Jobba hos Konkurrensverket
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats: https://www.konkurrensverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 24 april 2024. Din ansökan behöver innehålla CV, personligt brev samt examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till enhetschefen för konkurrenstillsyn 4, Pia Ödqvist eller HR-partner Anna Bornäs. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Erfaren jurist till enheten för upphandlingstillsyn på Konkurrensverket

Biträdande jurist
Läs mer Apr 9
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Enheten för upphandlingstillsyn söker just nu en erfaren jurist som vill vara med och bidra till enhetens viktiga arbete att utöva tillsyn över lagarna om offentlig upphandling och lagarna om valfrihetssystem.

Vi som arbetar på enheten är cirka tjugo engagerade och kompetenta medarbetare som tillsammans arbetar för en effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer. Kom och arbeta med oss!

Dina arbetsuppgifter
Som jurist på enheten för upphandlingstillsyn arbetar du med tillsyn av offentlig upphandling och genomför kvalificerade juridiska utredningar, med målet att ingripa mot regelöverträdelser. Arbetet är omväxlande och du arbetar med komplexa upphandlingsrättsliga frågor där du gör djupdykningar inom reglerna om offentlig upphandling. Arbetet sker i nära samarbete med juristkollegor på andra enheter. Du deltar även i Konkurrensverkets förebyggande tillsynsinsatser och i det externa informationsarbetet om upphandlingstillsyn. Vidare medverkar du i projekt som syftar till att främja en effektiv upphandling och kommer med idéer på hur verksamheten kan utvecklas. Arbete i projektform kan förekomma även i andra fall till exempel när vi driver oklara rättsfrågor för vägledning.

Som erfaren jurist bidrar du i enhetens arbete med rättslig analys och kvalitetssäkring samt medverkar vid utformningen av förslag till tillsyns- och avgiftsbeslut. Du bidrar också till juniora kollegors utveckling och i enhetens strategiska utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- akademisk examen med juridisk inriktning
- flerårig arbetslivserfarenhet inom rättsområdet offentlig upphandling
- flerårig arbetslivserfarenhet av juridiskt utredningsarbete inom för tjänsten relevant rättsområde 
- god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme, engagemang och initiativförmåga. Du är resultatinriktad, kan arbeta självständigt och är van vid att prioritera.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i domstol och/eller på regeringskansliet, advokatbyrå, expertmyndighet eller av annat kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning eller näringslivet.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom vilt skilda områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt.

Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast
2024-04-22. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Natacha Otte Widgren, biträdande enhetschef, eller Josefin Sterzenbach Hr-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker erfarna jurister

Organisationsjurist
Läs mer Mar 28
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Är du en erfaren jurist och har ett intresse för konkurrensrätt?

Då kan du vara den vi söker.

Just nu söker vi erfarna jurister till våra konkurrenstillsynsenheter.

En fungerande konkurrens är avgörande för att samhällsekonomin ska fungera. Konkurrensverket har en central roll i att främja konkurrens och efterlevnad av konkurrensreglerna. Nu växer vi för att kunna bidra ännu mer till väl fungerande marknader.

Om våra tillsynsenheter
Konkurrensverkets tillsynsenheter ansvarar för att spåra upp och ingripa mot misstänkta överträdelser av konkurrensreglerna. Enheterna ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. Därutöver är alla enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

På enheterna arbetar jurister och ekonomer gemensamt i projekt där projektgruppen tillsammans utformar och driver utredningen.

Dina arbetsuppgifter
- Du leder eller medverkar i konkurrensrättsliga utredningar och bidrar till att Konkurrensverket har en aktiv och väl fungerande konkurrenstillsyn.
- Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.
- Du arbetar processförberedande genom att säkerställa hög kvalitet i bevisinsamling och bevisvärdering.
- Du driver arbetet med att utforma förslag till beslut och föredra ärenden för beslut.
- Du kan komma att ingå i processteam för att förbereda mål i domstol.
- Du bidrar i arbetet med effektivisering av våra arbetsmetoder.
- Du deltar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.
- Du tillämpar förvaltningsrättsliga regler, hanterar allmänna handlingar och gör bedömningar i sekretessfrågor.

Kvalifikationer
- Du har akademisk examen i juridik.
- Du har flerårig yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från exempelvis advokatbyrå, EU-kommissionen, konkurrensmyndighet eller domstol.
- Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska.
- Du kan tillgodogöra dig avancerade juridiska resonemang på engelska. 

Som person är du resultatorienterad, drivande, analytisk och kan hantera komplexa rättsliga frågeställningar. Du har hög arbetskapacitet, är strukturerad, ansvarstagande och har en god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förståelse för vikten av rättssäkerhet och opartiskhet.

Det är meriterande om du har:

- skrivit uppsats eller läst fördjupningskurs i konkurrensrätt på högskola eller universitet
- yrkeserfarenhet av konkurrensrättsligt utredningsarbete
- domstolserfarenhet eller processvana, särskilt från mål som rör konkurrensrätt
- erfarenhet av att projektleda

 Jobba hos konkurrensverket
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats: https://www.konkurrensverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast den 18 april. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du passar för tjänsten. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Hanna Lekås, enhetschef eller Anna Bornäs, HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Erfaren jurist till enheten för upphandlingstillsyn på Konkurrensverket

Biträdande jurist
Läs mer Mar 15
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Enheten för upphandlingstillsyn söker just nu en erfaren jurist som vill vara med och bidra till enhetens viktiga arbete att utöva tillsyn över lagarna om offentlig upphandling och lagarna om valfrihetssystem.

Vi som arbetar på enheten är cirka tjugo engagerade och kompetenta medarbetare som tillsammans arbetar för en effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer. Kom och arbeta med oss!

Dina arbetsuppgifter
Som jurist på enheten för upphandlingstillsyn arbetar du med tillsyn av offentlig upphandling och genomför kvalificerade juridiska utredningar, med målet att ingripa mot regelöverträdelser. Arbetet är omväxlande och du arbetar med komplexa upphandlingsrättsliga frågor där du gör djupdykningar inom reglerna om offentlig upphandling. Arbetet sker i nära samarbete med juristkollegor på andra enheter. Du deltar även i Konkurrensverkets förebyggande tillsynsinsatser och i det externa informationsarbetet om upphandlingstillsyn. Vidare medverkar du i projekt som syftar till att främja en effektiv upphandling och kommer med idéer på hur verksamheten kan utvecklas. Arbete i projektform kan förekomma även i andra fall till exempel när vi driver oklara rättsfrågor för vägledning.

Som erfaren jurist bidrar du i enhetens arbete med rättslig analys och kvalitetssäkring samt medverkar vid utformningen av förslag till tillsyns- och avgiftsbeslut. Du bidrar också till juniora kollegors utveckling och i enhetens strategiska utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- akademisk examen med juridisk inriktning
- flerårig arbetslivserfarenhet inom rättsområdet offentlig upphandling
- flerårig arbetslivserfarenhet av juridiskt utredningsarbete inom för tjänsten relevant
- rättsområde god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme, engagemang och initiativförmåga. Du är resultatinriktad, kan arbeta självständigt och är van vid att prioritera.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i domstol och/eller på regeringskansliet, advokatbyrå, expertmyndighet eller av annat kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning eller näringslivet

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom vilt skilda områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt.

Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast
2024-04-08. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Natacha Otte Widgren, biträdande enhetschef, eller Josefin Sterzenbach Hr-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Nationalekonomer till Konkurrensverket under sommaren

Nationalekonom
Läs mer Mar 15
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av ekonomisk analys och tycker att konkurrensrätt verkar vara ett spännande rättsområde? Då är en tjänst som nationalekonom under sommaren på Konkurrensverket någonting för dig.

Just nu söker vi dig som läser nationalekonomi med inriktning industriell organisation, tillämpad mikro, ekonometri eller liknande och som vill arbeta i sommar under perioden juni till augusti.

Som sommarjobbande ekonom hos oss kommer du få arbeta på någon av våra fyra tillsynsenheter eller på vår Chefsekonomenhet.

Om enheterna

Enheterna för konkurrenstillsyn

Konkurrensverkets tillsynsenheter ansvarar för att spåra upp och ingripa mot misstänkta överträdelser av konkurrensreglerna. Enheterna ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. Därutöver är alla enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

Chefsekonomenheten 

Ansvarar för den ekonomiska analysen i Konkurrensverkets ärenden. Enheten deltar även i planering och beredning av ärenden och svarar för att den ekonomiska analysen är korrekt.

Dina arbetsuppgifter

- Du utför ekonomiskt analysarbete baserat på etablerad teori och gedigen empiri, självständigt eller som deltagare i grupp.
- Du utför ekonomiskt analysarbete i lagtillämpningsärenden som rör bl.a. förvärvsprövningar, missbruk av dominerande ställning, karteller eller konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.
- Du samlar in, analyserar och strukturerar data.
- Du genomför empiriska undersökningar.
- Du sammanställer och jämför ekonomiska analyser.
- Du genomför litteraturstudier.

Kvalifikationer

- Du har en kandidat i nationalekonomi med inriktning industriell organisation, tillämpad mikro, ekonometri eller liknande.
- Du tar masterexamen 2024 eller läser till masterexamen 2025.
- Du har erfarenhet av STATA eller R. 
- Du kan tala och skriva engelska och svenska obehindrat.

Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme, engagemang och hög integritet. Du har god analysförmåga.

Meriterande:

- Erfarenhet av konkurrensekonomiska analyser.
- Erfarenhet av STATA och R.
- Duktig på att uttrycka dig i skrift.  
- Erfarenhet av att ha arbetat som forskningsassistent.
- Kunskap om det konkurrensrättsliga regelverket.

 

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom vilt skilda områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt.

Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan 

Låter det här som ett sommarjobb som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2024-04-05. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du berättar varför du vill arbeta på Konkurrensverket. Bifoga även intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser särskild
visstidsanställning på heltid i cirka tio veckor med start i början av juni.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till Arvid Fredenberg, enhetschef på chefsekonomenheten eller Anna Bornäs, HR-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Jurister till Konkurrensverket under sommaren

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Mar 15
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av att  arbeta med konkurrensrätt eller med otillbörliga handelsmetoder i livsmedelskedjan i sommar?  Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med spännande, omväxlande och komplexa frågor? Då är en tjänst som sommarjurist på Konkurrensverket någonting för dig.

Just nu söker vi dig som är juridikstuderande och har ett intresse för konkurrensfrågor och/eller en konkurrensrättslig inriktning på dina studier och vill arbeta hos oss i sommar under perioden juni till augusti.

Som sommarjobbande jurist hos oss kommer du få arbeta på någon av våra tillsynsenheter, på vår enhet för tips och bevakning eller på vår enhet för otillbörliga handelsmetoder.

Om enheterna
Enheten för tips och bevakning 

Enheten för tips och bevakning tar emot, bereder och kvalitetssäkrar de tips, klagomål, visselblåsningar och allmänna förfrågningar som kommer in till Konkurrensverket inom områdena konkurrens, upphandling och otillbörliga handelsmetoder. Det kan till exempel vara allvarliga överträdelser av lagstiftningen som karteller eller otillåtna direktupphandlingar. Funktionen ansvarar också för omvärldsbevakning och informationsinhämtning.

Enheterna för konkurrenstillsyn

Konkurrensverkets tillsynsenheter ansvarar för att spåra upp och ingripa mot misstänkta överträdelser av konkurrensreglerna. Enheterna ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. Därutöver är alla enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

Enheten för otillbörliga handelsmetoder 

Enheten utövar tillsyn över oskäliga handelsmetoder i livsmedelskedjan. Vi tittar på aktörerna från bonde till bord. Tillsynen sker enligt lagen om förbud mot otillbörliga handelsmetoder vid köp av jordbruks- och livsmedelsprodukter som trädde ikraft den 1 november 2021.

På enheterna arbetar jurister och ekonomer gemensamt i projekt där projektgruppen tillsammans utformar och driver utredningen.

Dina arbetsuppgifter
- Du samlar in uppgifter genom exempelvis marknadskontakter.
- Du medverkar i konkurrensrättsliga utredningar.
- Du är med och handlägger företagskoncentrationer.
- Du genomför konkurrensrättsliga, marknadsrättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.
- Du bidrar till att säkerställa hög kvalitet i bevisinsamling och bevisvärdering.
- Du deltar i arbetet med att utforma förslag till beslut och föredra ärenden för beslut.
- Du tillämpar förvaltningsrättsliga regler, hanterar allmänna handlingar och gör bedömningar i sekretessfrågor.

Kvalifikationer
- Du läser juridik och har som mest två terminer kvar till examen.
- Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

För att du ska trivas hos oss behöver du vara strukturerad och noggrann men också nyfiken och initiativrik. Du är intresserad av de områden Konkurrensverket arbetar med. Du har förmåga att arbeta självständigt och ha en mycket god analytisk förmåga och hög integritet. Vi arbetar mycket i projekt och därför är också god samarbetsförmåga en viktig egenskap.

Det är meriterande om du har:

- skrivit uppsats i eller läst, fördjupningskurs i konkurrens- eller europarätt vid universitet/högskola eller annat för livsmedelskedjan relevant rättsområde.

Jobba hos konkurrensverket
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats: https://www.konkurrensverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/

 Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2024-04-05. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.


Information och kontakt
Anställningen avser en särskild visstidsanställning på heltid i cirka tio veckor med start i början av juni. 

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Martin Bäckström, enhetschef på enheten för otillbörliga handelsmetoder eller Anna Bornäs HR-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Upphandlare till Konkurrensverket

Upphandlare
Läs mer Mar 12
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av att arbeta praktiskt och strategiskt med inköp till den statliga myndighet som också utövar tillsyn av upphandlingsregelverket? Då är tjänsten som upphandlare på Konkurrensverket någonting för dig! Hos oss kommer du att utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö.

Inköpsfunktionen är placerad på enheten för ekonomi och HR. Enheten består i dag av tolv trevliga och engagerade medarbetare. Enheten ansvarar för Konkurrensverkets egna upphandlingar och inköp samt frågor som rör lokaler, inventarier och miljöledning. Enheten arbetar också med HR-frågor, ekonomihantering, verksamhetsplanering samt intern styrning och kontroll.

Dina arbetsuppgifter
Som upphandlare kommer du tillsammans med dina två kollegor i inköpsfunktionen att ansvara för och genomföra upphandlingar av varor och tjänster. Du samarbetar också nära med ekonomifunktionen. Du kommer att utföra arbetet på uppdrag av och i samarbete med olika enheter inom myndigheten, och arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering av anbud, avtalsskrivning samt avtalsuppföljning. I rollen ligger även att delta i myndighetens utvecklingsarbete inom området. Närheten till upphandlingstillsynen skapar goda förutsättningar för erfarenhetsutbyte och kunskapsutveckling inom myndigheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- Eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp alternativt högskoleutbildning inom juridik eller ekonomi
- Flerårig erfarenhet av arbete med offentlig upphandling
- Mycket goda kunskaper om lagen (2016:1145) om offentlig upphandling (LOU)
- Erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar från centrala ramavtal
- God datorvana samt goda färdigheter i Office-programmen
- God förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig på svenska i tal och skrift
- Erfarenhet av elektroniska upphandlingssystem
- Erfarenhet av avtalsuppföljning
- Erfarenhet av upphandling av it-tjänster

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av arbete på statlig myndighet.

Du har mycket god förmåga att självständigt planera, strukturera och genomföra ditt arbete. Du är noggrann, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv driva dina frågor framåt. För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra då du kommer att ha många kontaktytor både inom och utanför myndigheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast 2024-04-05. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Arbetsprov eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annica Larsson, eller rekryteringsprocessen HR-partner Kajsa Palmqvist. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Verksjurist till Konkurrensverket

Verksjurist
Läs mer Mar 13
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av förvaltningsrätt och sekretesslagstiftning?

Då är tjänsten som verksjurist på Konkurrensverket någonting för dig.

Just nu söker vi en verksjurist till vår enhet för verksjuridik och internationella frågor. Vi har ett spännande år framför oss med flera projekt som syftar till att utveckla verksamheten och arbetet i vår växande myndighet. Hos oss kommer du att kunna utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö.

Om enheten
Den verksjuridiska funktionen tillhör enheten för verksjuridik och internationell samordning. Som verksjurist hos oss kommer du att ingå i ett team och med två andra verksjurister.

Enheten består i dag av närmare 15 engagerade medarbetare. Enheten ansvarar för övergripande verksjuridiska frågor, internationella frågor, registratur och arkiv, vaktmästeri och växel. Till enheten hör också en oberoende granskare som kvalitetssäkrar myndighetens tillsynsbeslut. 

Dina arbetsuppgifter
Som verksjurist kommer du kvalitetssäkra Konkurrensverkets verksamhet ur ett förvaltningsrättsligt perspektiv. Du kommer därför arbeta mycket med frågor och projekt som har med förvaltningsrätt, offentlighet- och sekretess samt dataskyddslagstiftningen att göra.

I din roll kommer du också hantera frågor som berör enskildas rättigheter i samband med att myndigheten fullgör sina uppgifter på konkurrens- och upphandlingsområdet. Det kan tillexempel handla om att överväga omfattning och utformning av myndighetens ålägganden, eller i vilken utsträckning part ska få insyn i tillsynsärenden.

I arbetet ingår det även att utveckla rutiner och arbetssätt, bl.a. genom att utarbeta styrdokument. Vid behov företräder du som verksjurist Konkurrensverket i domstolsprocesser som rör verksjuridiska frågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- jur.kand./juristexamen
- minst tre år för tjänsten relevant erfarenhet av kvalificerat arbete som jurist inom offentlig sektor
- mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig på svenska i tal och skrift

För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra då du kommer att ha många kontaktytor både inom och utanför myndigheten. Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv driva dina frågor framåt. I rollen är det också viktigt att du har hög integritet, ett gott omdöme samt är lösningsorienterad och därmed har förmågan att hitta lämpliga lösningar för de frågor som uppstår i verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har: 

- notariemeritering från domstol, gärna förvaltningsdomstol
- erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor vid annan statlig myndighet eller annan  erfarenhet som vi bedömer som likvärdig

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2024-04-03. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Sara Bratberg, enhetschef eller Kajsa Palmqvist, HR-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Processråd med konkurrensrättslig inriktning till Konkurrensverket

Förvaltningsjurist
Läs mer Mar 4
Vill du jobba med samhällsviktiga frågor och bidra till konkurrens på lika villkor till nytta för alla konsumenter? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa juridiska frågor? Då är Konkurrensverket något för dig!

En fungerande konkurrens är avgörande för att samhällsekonomin ska fungera.

Konkurrensverket har en central roll i att främja konkurrens och efterlevnad av konkurrensreglerna. Nu växer vi för att kunna bidra ännu mer till väl fungerande marknader.

Till rättsenheten söker vi nu skickliga och erfarna jurister som vill vara med och påverka utvecklingen av konkurrensrätten i Sverige och bidra till en stark konkurrenstillsyn.   

Om enheten
På rättsenheten får du femton trevliga och engagerade kollegor, många med tidigare bakgrund som domare eller advokat. Enheten leds av Konkurrensverkets chefsjurist. Vi samarbetar mycket över enhetsgränserna och tillsammans med jurist- och ekonomkollegor från andra enheter kommer du ingå i olika projektgrupper. Hos oss får du möjlighet att fördjupa dig i konkurrensrättsliga och processrättsliga frågor. Rättsenheten för myndighetens talan i domstol och arbetar bland annat med konkurrensrättsliga processer i Patent- och marknadsdomstolarna. Vi medverkar också till rättssäkra och ingripande sanktionsbeslut mot marknadsaktörer som orsakar otillåtna konkurrensbegränsningar till nackdel för kunder och konsumenter. Vi bidrar även till att klargöra rättsläget inom ett komplext rättsområde som i hög grad påverkas av EU-rätten. 

Arbetsuppgifter
- Som processråd ingår du i eller leder processteam och för Konkurrensverkets talan i konkurrensrättsliga mål och ärenden.
- De juridiska frågeställningarna inom konkurrensrätten är varierade och du arbetar med alla typer av konkurrensrättsliga bedömningar och andra rättsfrågor.
- Du bistår myndighetens utredningsteam med rättslig analys och kvalitetssäkring och medverkar vid utformningen av förslag till beslut och sanktioner.
- Du deltar i vårt arbete med bevissäkring och bevisvärdering.
- Du deltar i det internationella samarbetet som är mycket väl utvecklat på konkurrensrättens område.
- Du kan få motsvarande arbetsuppgifter som inom konkurrensområdet avseende vårt tillsynsuppdrag rörande otillbörliga handelsmetoder vid köp av jordbruks- och livsmedelsprodukter. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har

- jur.kand./juristexamen.
- minst fem års yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du kan ha arbetat som åklagare, advokat eller med annat kvalificerat juridiskt arbete på advokatbyrå, inom myndighet, EU-kommissionen eller näringslivet.
- mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Som person är du självgående och har ett mycket gott omdöme. Vidare är du en driven person som trivs med att lägga ned energi och engagemang på ditt arbete. Din språkliga analytiska förmåga är hög och du är en duktig kommunikatör, i tal såväl som i skrift. Du har lätt för att samarbeta med andra och bidrar till ett gott samarbetsklimat.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

- att arbeta med det konkurrensrättsliga regelverket.
- processföring eller beslutsfattande i domstol, särskilt i Patent- och marknadsdomstolarna eller allmän domstol.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 25 mars. Din ansökan behöver innehålla CV, personligt brev samt examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt

Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till chefsjurist Marie Östman eller HR-partner Anna Bornäs. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

HR-partner

HR-specialist/HR-advisor
Läs mer Feb 27
Vill du jobba med rekrytering, chefsstöd och utveckling av HR-processer i samhällsviktig verksamhet? Söker du efter en arbetsplats där du får arbeta brett med HR-frågor? Då tycker vi du ska fortsätta läsa!

Konkurrensverket söker en HR-partner till HR-funktionen på Enheten för ekonomi och HR.

Funktionen leds av en HR-ansvarig och dina kollegor är två HR-partners och en HR-administratör.

Dina arbetsuppgifter
I gruppen arbetar vi gemensamt för att tillgodose verksamhetens behov av HR-stöd och stöttar varandra flexibelt. Du arbetar med operativa HR-frågor men utvecklar och driver även strategiska frågor inom HR-området. I rollen arbetar du för att stödja och stärka chefers förutsättningar till att professionellt och effektivt sköta sitt arbetsgivaruppdrag.

Du ansvarar för ett brett chefsstöd till några enheter i verksamheten där du bland annat ger ett kvalificerat rekryteringsstöd genom att driva rekryteringsprocessen och säkerställa att rekryteringarna följer det statliga regelverket om förtjänst och skicklighet. Därutöver har du övergripande ansvar för utveckling och uppföljning av en till tre HR-processer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har

- Akademisk examen inom personal-/beteendevetenskap,
- flerårig erfarenhet av brett och operativt HR-arbete,
- flerårig erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering och tillämpning av regelverk inom statlig rekrytering,
- erfarenhet av att coacha och stötta chefer i olika HR-relaterade frågor så som rehabiliteringsärenden och arbetsrättsliga frågor,
- erfarenhet av att utveckla, kommunicera och följa upp HR-processer samt
- god datorvana och god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du visar intresse för omvärld och helhet och kan sätta in din arbetsinsats i ett större sammanhang. Du är strukturerad och har integritet och en god relationsskapande samarbetsförmåga. Du är flexibel samtidigt som du är mål- och resultatorienterad.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Vi erbjuder även en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder också ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2024-03-19. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis och eventuella betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet 6 månaders provanställning. Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till Karin Alling, HR-ansvarig. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST).
Samtliga nås på telefonnummer 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

It-ansvarig till Konkurrensverket

IT-strateg
Läs mer Feb 24
Vill du ha ett helhetsansvar för en it-miljö som du och teamet driftar själva och därigenom stora möjligheter att påverka? Brinner du även för säkerhet och har erfarenhet som ledare? Då hoppas vi att du vill bli en del av oss på Konkurrensverket.

It-funktionen är placerad på Enheten för kommunikation och it. På vår enhet får du 15 trevliga och engagerade kollegor som jobbar med it, kommunikation och digitalisering. 

It-funktionen, som idag består av sex personer, ansvarar för utveckling, drift och underhåll av Konkurrensverkets it-miljö och ger support och stöd till samtliga medarbetare på Konkurrensverket. Vi är en liten grupp med ett nära samarbete och som tycker om att lösa tekniska problem. Funktionen har ett helhetsansvar för utveckling, drift och support av it-system, it-forensik, it-säkerhet och it-infrastruktur.

kvalifikationer
För att passa till tjänsten har du:

- Universitetets-, högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom IT eller annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
- Minst tre års aktuell arbetslivserfarenhet med inriktning mot drift- och it-säkerhetsfrågor
- Erfarenhet av att arbeta operativt med it- och informationssäkerhet.
- Aktuell arbetslivserfarenhet av en ledande roll, till exempel projektledare, förvaltningsledare eller gruppledare

Egenskaper/förmågor:

- förmåga att leda, motivera och skapa engagemang och delaktighet hos ditt team
- initiativtagande, strukturerad, handlingskraftig och bra på att bygga relationer
- god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt och pedagogiskt sätt genom att du anpassar din kommunikation till mottagaren

Meriterande: 

- erfarenhet av och kunskap om offentlig upphandling inkluderat kravställning inom it-säkerhetsområdet
- erfarenhet av it-drift i egen regi

ansvarsområden
Som it-ansvarig ansvarar du för att leda en grupp som i dag består av tre drifttekniker och två supporttekniker. Du coachar och stöttar medarbetarna och skapar de bästa förutsättningarna för att gruppen ska klara sina uppdrag. Det är en roll där du får stort mandat och möjlighet att göra verklig skillnad. 

Du kommer att leda och stödja våra drifttekniker och supporttekniker i deras dagliga arbete för att säkerställa en stabil, robust, säker och effektiv it-miljö. Vi driftar och underhåller vår it-miljö själva. Detta kan i praktiken betyda allt från detaljerade tekniska frågeställningar till mer övergripande strategiska utvecklingsfrågor. Tillsammans med medarbetarna kommer du att arbeta med behovs- och riskanalyser, problemlösningar och ta initiativ till utvecklingsinsatser. 

I rollen ingår att leda och driva Konkurrensverkets arbete med it- och informationssäkerhet, att utveckla den digitala arbetsplatsen och förvalta och utveckla digitala arbetssätt. En viktig del av uppdraget är därför att planera och genomföra olika utvecklingsprojekt inom dessa områden. I vidareutvecklingen av myndighetens it-säkerhetsarbete kommer du att ha en nära samverkan med andra funktioner som arbetar med säkerhetsfrågor på myndigheten. 

Du kommer att arbeta med upphandlingar och avtalsarbete inom it-området, i samarbete med våra upphandlare. Tillsammans med medarbetarna kommer du att revidera och ta fram riktlinjer och rutiner inom it-området. 

jobba hos konkurrensverket
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats: https://www.konkurrensverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningstyp: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Placering: Ringvägen 100, Skanstull

I den här rekryteringen samarbetar Konkurrensverket med Randstad. Kontakta gärna Erik Perborn på 0768557612 för mer information om rekryteringsprocessen.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

It-ansvarig till Konkurrensverket

IT-strateg
Läs mer Feb 25
Vill du ha ett helhetsansvar för en it-miljö som du och teamet driftar själva och därigenom stora möjligheter att påverka? Brinner du även för säkerhet och har erfarenhet som ledare? Då hoppas vi att du vill bli en del av oss på Konkurrensverket.

It-funktionen är placerad på Enheten för kommunikation och it. På vår enhet får du 15 trevliga och engagerade kollegor som jobbar med it, kommunikation och digitalisering. 

It-funktionen, som idag består av sex personer, ansvarar för utveckling, drift och underhåll av Konkurrensverkets it-miljö och ger support och stöd till samtliga medarbetare på Konkurrensverket. Vi är en liten grupp med ett nära samarbete och som tycker om att lösa tekniska problem. Funktionen har ett helhetsansvar för utveckling, drift och support av it-system, it-forensik, it-säkerhet och it-infrastruktur.

kvalifikationer
För att passa till tjänsten har du:

- Universitetets-, högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom IT eller annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
- Minst tre års aktuell arbetslivserfarenhet med inriktning mot drift- och it-säkerhetsfrågor
- Erfarenhet av att arbeta operativt med it- och informationssäkerhet.
- Aktuell arbetslivserfarenhet av en ledande roll, till exempel projektledare, förvaltningsledare eller gruppledare

Egenskaper/förmågor:

- förmåga att leda, motivera och skapa engagemang och delaktighet hos ditt team
- initiativtagande, strukturerad, handlingskraftig och bra på att bygga relationer
- god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt och pedagogiskt sätt genom att du anpassar din kommunikation till mottagaren
- Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift 

Meriterande: 

- erfarenhet av och kunskap om offentlig upphandling inkluderat kravställning inom it-säkerhetsområdet
- erfarenhet av it-drift i egen regi

ansvarsområden
Som it-ansvarig ansvarar du för att leda en grupp som i dag består av tre drifttekniker och två supporttekniker. Du coachar och stöttar medarbetarna och skapar de bästa förutsättningarna för att gruppen ska klara sina uppdrag. Det är en roll där du får stort mandat och möjlighet att göra verklig skillnad. 

Du kommer att leda och stödja våra drifttekniker och supporttekniker i deras dagliga arbete för att säkerställa en stabil, robust, säker och effektiv it-miljö. Vi driftar och underhåller vår it-miljö själva. Detta kan i praktiken betyda allt från detaljerade tekniska frågeställningar till mer övergripande strategiska utvecklingsfrågor. Tillsammans med medarbetarna kommer du att arbeta med behovs- och riskanalyser, problemlösningar och ta initiativ till utvecklingsinsatser. 

I rollen ingår att leda och driva Konkurrensverkets arbete med it- och informationssäkerhet, att utveckla den digitala arbetsplatsen och förvalta och utveckla digitala arbetssätt. En viktig del av uppdraget är därför att planera och genomföra olika utvecklingsprojekt inom dessa områden. I vidareutvecklingen av myndighetens it-säkerhetsarbete kommer du att ha en nära samverkan med andra funktioner som arbetar med säkerhetsfrågor på myndigheten. 

Du kommer att arbeta med upphandlingar och avtalsarbete inom it-området, i samarbete med våra upphandlare. Tillsammans med medarbetarna kommer du att revidera och ta fram riktlinjer och rutiner inom it-området. 

jobba hos konkurrensverket
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats: https://www.konkurrensverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningstyp: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Placering: Ringvägen 100, Skanstull

I den här rekryteringen samarbetar Konkurrensverket med Randstad. Kontakta gärna Erik Perborn på 0768557612 för mer information om rekryteringsprocessen.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Arkivarie till Konkurrensverket

Arkivarie
Läs mer Jan 26
Söker du en utvecklande roll i en spännande verksamhet, där du dagligen får möjlighet att göra skillnad? Vill du arbeta med komplexa frågar inom informationsförvaltning och utvecklas i en både stimulerande och trevlig arbetsmiljö? Hos oss på Konkurrensverket får du möjlighet att arbeta med frågor som berör alla medborgare och välkomnas till en verksamhet som präglas av engagemang, hög kompetens och samverkan.

Som arkivarie har du en viktig roll och ingår i enheten för verksjuridik och internationella frågor.

Arbetsbeskrivning
Som arkivarie ansvarar du tillsammans med en kollega för hantering av myndighetens allmänna handlingar (registrering, arkivering, gallring och kvalitetssäkring) samt löpande stöd och service till resten av verksamheten. Tillsammans med juristassistenterna är du i många fall första ingången till Konkurrensverket och vägleder och besvarar frågor utifrån ditt uppdrag.

Myndigheten implementerade ett nytt ärendehanteringssystem (W3D3) under 2021 och i ditt arbete bidrar du till att finslipa arbetssätt och rutiner inom informationsförvaltningen. Under 2024 har vi för avsikt att påbörja övergången till e-arkiv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Hantera Konkurrensverkets allmänna handlingar (registrera och arkivera)
- Informera och ge råd till Konkurrensverkets medarbetare
- Ge service till allmänheten, myndigheter, företag m fl
- Bidra med din kompetens vid utveckling av stödsystem och e-arkiv

Enheten för verksjuridik och internationella frågor består av medarbetare i olika roller; verksjurister, internationella samordnare, assistent och vaktmästeri, registratur och juristassistenter, samt även en oberoende granskare av beslut inom konkurrenstillsyn. Samtliga medarbetare arbetar inom sina områden i nära samverkan med myndighetens övriga enheter.

Kvalifikationer
Den vi söker har:

- Relevant utbildning inom arkiv och informationsvetenskap eller annan utbildning som Konkurrensverket bedömer som likvärdig
- Erfarenhet av att arbeta med informationshantering inom offentlig förvaltning i roller som arkivarie och/eller registrator
- Goda kunskaper i regelverket kring offentlighet och sekretess
- Intresse för att medverka i utvecklingen av våra systemstöd; diarie- och dokumenthanteringssystem, samt e-arkiv
- God förmåga att uttrycka sig väl och pedagogiskt på svenska, i både tal och skrift
- Förmåga att läsa och förstå engelsk text

Vi ser det som meriterande om du även har:

- Erfarenhet av att arbeta i en tillsynsmyndighet
- Vana av att medverka i verksamhetsutveckling och förbättringsarbete
- Teknisk förståelse och gediget intresse för digitaliseringsfrågor
- Erfarenhet av att arbeta med implementering av e-arkiv

Som person är du trygg, positiv och prestigelös. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer och agerar på ett ansvarstagande och lösningsorienterat sätt. Du har förmåga att arbeta självständigt, men uppskattar också det stöd du kan få och ge i ett team av kollegor. Du är noggrann i ditt arbete, har ett strukturerat arbetssätt och ser god service som en självklarhet. Du behöver vara van att ta egna initiativ, prioritera och kunna omprioritera vid behov, samt arbeta proaktivt och få saker ur händerna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Konkurrensverket
Konkurrensverkets uppdrag är att arbeta för en effektiv konkurrens i privat och offentlig verksamhet till nytta för konsumenterna. Vi arbetar också för en effektiv offentlig upphandling till nytta för allmänheten och marknadens aktörer. Vår vision är ”Välfärd genom väl fungerande marknader”.

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Hos oss får du som medarbetare möjlighet att bidra och utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor och med intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2024-02-12.

I den här rekryteringen samarbetar Konkurrensverket med Randstad. Kontakta gärna Lotta Carlsson på 073 075 23 25 för mer information om rekryteringsprocessen.

För övriga frågor kontakta rekryterande chef Sara Bratberg, chef för enheten för verksjuridik och internationella frågor på 08-700 16 00.

Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST) som nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker ekonomer

Nationalekonom
Läs mer Dec 14
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Är du nationalekonom och vill arbeta med konkurrensekonomisk analys?

Då kan du vara den vi söker.

Just nu söker vi flera ekonomer till våra konkurrenstillsynsenheter. En fungerande konkurrens är avgörande för att samhällsekonomin ska fungera. Konkurrensverket har en central roll i att främja konkurrens och efterlevnad av konkurrensreglerna. Nu växer vi för att kunna bidra ännu mer till välfungerande marknader.

Som ekonom inom konkurrenstillsynen medverkar du bland annat i våra utredningar och du kommer få analysera konkurrensförhållandena i vitt skilda branscher.

Om enheterna
Konkurrensverkets tillsynsenheter ansvarar för att spåra upp och ingripa mot misstänkta överträdelser av konkurrensreglerna. Enheterna ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. Därutöver är alla enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

På enheterna arbetar jurister och ekonomer gemensamt i projekt där projektgruppen tillsammans utformar och driver utredningen.

Dina arbetsuppgifter
- Du medverkar i våra tillsynsutredningar.
- Du arbetar empiriskt med kvantitativ och kvalitativ ekonomisk analys.
- Du samlar in data som underlag till den ekonomiska analysen.
- Du värderar resultatet av analysen och deltar i utformandet av beslut.
- Du medverkar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.

Kvalifikationer
- Du har akademisk examen i nationalekonomi.
- Du har erfarenhet av att använda olika it-baserade analysverktyg.
- Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du resultatorienterad, pedagogisk och analytisk. Du har hög arbetskapacitet och god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är engagerad, lyhörd och har mycket god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har:

- Yrkeserfarenhet av att analysera data.
- Skrivit uppsats eller läst fördjupningskurs inom konkurrensekonomi eller industriell organisation på högskola eller universitet.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom olika områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt. Vi arbetar i trevliga och lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2024-01-31. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du passar för tjänsten. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till David Nordström biträdande enhetschef eller Anna Bornäs, HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

 
Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker jurister

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Dec 14
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Är du jurist och har ett intresse för konkurrensrätt? Då kan du vara den vi söker.

En fungerande konkurrens är avgörande för att samhällsekonomin ska fungera. Konkurrensverket har en central roll i att främja konkurrens och efterlevnad av konkurrensreglerna. Nu växer vi för att kunna bidra ännu mer till välfungerande marknader.

Just nu söker vi flera jurister till våra konkurrenstillsynsenheter.

Om enheterna
Konkurrensverkets tillsynsenheter ansvarar för att spåra upp och ingripa mot misstänkta överträdelser av konkurrensreglerna. Enheterna ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. Därutöver är alla enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

På enheterna arbetar jurister och ekonomer gemensamt i projekt där projektgruppen tillsammans utformar och driver utredningen.

Dina arbetsuppgifter
- Du medverkar i konkurrensrättsliga utredningar och bidrar till att Konkurrensverket har en aktiv och väl fungerande konkurrenstillsyn.
- Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.
- Du bidrar till att säkerställa hög kvalitet i bevisinsamling och bevisvärdering.
- Du deltar i arbetet med att utforma förslag till beslut och föredra ärenden för beslut.
- Du bidrar i arbetet med effektivisering av våra arbetsmetoder.
- Du deltar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.
- Du tillämpar förvaltningsrättsliga regler, hanterar allmänna handlingar och gör bedömningar i sekretessfrågor.

Kvalifikationer
- Du har akademisk examen i juridik.
- Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du resultatorienterad, drivande, analytisk och kan hantera komplexa rättsliga frågeställningar. Du har hög arbetskapacitet, är strukturerad, ansvarstagande och har en god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förståelse för vikten av rättssäkerhet och opartiskhet.

Det är meriterande om du har:

- Skrivit uppsats i eller läst fördjupningskurs i konkurrensrätt på högskola eller universitet. 
- Yrkeserfarenhet av konkurrensrättsligt utredningsarbete.
- Erfarenhet av juridiskt arbete från exempelvis advokatbyrå, EU-kommissionen, konkurrensmyndighet eller domstol.
- domstols- eller processerfarenhet.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom olika områden. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast den 31 januari. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du passar för tjänsten. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Johan Sahl, enhetschef på enheten för konkurrenstillsyn eller Anna Bornäs, HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker erfarna ekonomer

Nationalekonom
Läs mer Dec 14
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Är du nationalekonom och vill arbeta med konkurrensekonomisk analys?

Då kan du vara den vi söker.

Just nu söker vi flera erfarna ekonomer till våra konkurrenstillsynsenheter. En fungerande konkurrens är avgörande för att samhällsekonomin ska fungera. Konkurrensverket har en central roll i att främja konkurrens och efterlevnad av konkurrensreglerna. Nu växer vi för att kunna bidra ännu mer till välfungerande marknader.

Som erfaren ekonom inom konkurrenstillsynen medverkar du bland annat i våra utredningar och du kommer få analysera konkurrensförhållandena i vitt skilda branscher.

Om enheterna
Konkurrensverkets tillsynsenheter ansvarar för att spåra upp och ingripa mot misstänkta överträdelser av konkurrensreglerna. Enheterna ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. Därutöver är alla enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

På enheterna arbetar jurister och ekonomer gemensamt i projekt där projektgruppen tillsammans utformar och driver utredningen.

Dina arbetsuppgifter
- Du medverkar i våra tillsynsutredningar.
- Du utformar och planerar den ekonomiska analysen i våra utredningar.
- Du leder olika typer av ekonomiska analyser och ansvarar för att kvalitén på de ekonomiska analyserna som utförs av andra ekonomer är god.
- Du värderar resultatet av analysen och deltar i utformandet av beslut.
- Du medverkar i Konkurrensverkets internationella samarbeten. 

Kvalifikationer 
- Du har akademisk examen i nationalekonomi.
- Du har flerårig erfarenhet av utredande arbete som nationalekonom.
- Du har flerårig yrkeserfarenhet av att analysera data.
- Du har flerårig yrkeserfarenhet av att använda olika it-baserade analysverktyg.
- Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du resultatorienterad, pedagogisk och analytisk. Du har hög arbetskapacitet och god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är engagerad, lyhörd och har mycket god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av att göra konkurrensekonomiska analyser eller konkurrensekonomiskt utredningsarbete på konsultbyrå eller konkurrensmyndighet
- erfarenhet av att arbeta med, eller kunskap om, det konkurrensrättsliga regelverket
- erfarenhet av att projektleda

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom olika områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2024-01-15. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du passar för tjänsten. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till David Nordström biträdande enhetschef eller Anna Bornäs, HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

 

 
Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker erfarna jurister

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Dec 14
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Är du en erfaren jurist och har ett intresse för konkurrensrätt?

Då kan du vara den vi söker.

Just nu söker vi flera erfarna jurister till våra konkurrenstillsynsenheter.

En fungerande konkurrens är avgörande för att samhällsekonomin ska fungera. Konkurrensverket har en central roll i att främja konkurrens och efterlevnad av konkurrensreglerna. Nu växer vi för att kunna bidra ännu mer till väl fungerande marknader.

Om våra tillsynsenheter
Konkurrensverkets tillsynsenheter ansvarar för att spåra upp och ingripa mot misstänkta överträdelser av konkurrensreglerna. Enheterna ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. Därutöver är alla enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

På enheterna arbetar jurister och ekonomer gemensamt i projekt där projektgruppen tillsammans utformar och driver utredningen.

Dina arbetsuppgifter
- Du leder eller medverkar i konkurrensrättsliga utredningar och bidrar till att Konkurrensverket har en aktiv och väl fungerande konkurrenstillsyn.
- Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.
- Du arbetar processförberedande genom att säkerställa hög kvalitet i bevisinsamling och bevisvärdering.
- Du driver arbetet med att utforma förslag till beslut och föredra ärenden för beslut.
- Du kan komma att ingå i processteam för att förbereda mål i domstol.
- Du bidrar i arbetet med effektivisering av våra arbetsmetoder.
- Du deltar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.
- Du tillämpar förvaltningsrättsliga regler, hanterar allmänna handlingar och gör bedömningar i sekretessfrågor.

Kvalifikationer
- Du har akademisk examen i juridik.
- Du har flerårig yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från exempelvis advokatbyrå, EU-kommissionen, konkurrensmyndighet eller domstol.
- Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du resultatorienterad, drivande, analytisk och kan hantera komplexa rättsliga frågeställningar. Du har hög arbetskapacitet, är strukturerad, ansvarstagande och har en god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förståelse för vikten av rättssäkerhet och opartiskhet.

Det är meriterande om du har:

- skrivit uppsats eller läst fördjupningskurs i konkurrensrätt på högskola eller universitet
- yrkeserfarenhet av konkurrensrättsligt utredningsarbete
- domstolserfarenhet eller processvana, särskilt från mål som rör konkurrensrätt
- erfarenhet av att projektleda

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom olika områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. 

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast den 15 januari. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du passar för tjänsten. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Johan Sahl, enhetschef eller Anna Bornäs, HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

 
Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Enhetschef till Konkurrensverkets förvärvsprövningar

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Dec 20
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av ledarskap och konkurrensfrågor? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket en arbetsplats för dig.

Din roll
Konkurrensverket har ett viktigt uppdrag att utreda misstänkta överträdelser av konkurrensreglerna och att granska planerade företagsförvärv av viss storlek. Vi söker nu ytterligare en enhetschef till konkurrenstillsynen med ansvar för förvärvsprövningar. Att vara enhetschef i konkurrenstillsynen är en ansvarsfull uppgift där du ska säkerställa att enheten på ett så effektivt sätt som möjligt utreder anmälda företagsförvärv med syfte att motverka att konkurrensen hindras eller kraftigt försämras.  Du kommer att ingå i chefsgruppen och ha ett särskilt nära samarbete med andra chefer inom konkurrenstillsynen. Ditt ledarskap präglas av tillit, tillgänglighet och att ta lärdom av misstag. Du lägger stor vikt vid samverkan och att tillsammans arbeta mot gemensamma mål. Den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete.

Dina arbetsuppgifter
 Du kommer att bygga upp en nystartad enhet tillsammans med erfarna och nyanställda medarbetare. Du har personalansvar och ger enhetens medarbetare förutsättningar att göra ett bra arbete genom att inspirera och motivera till utveckling. Du leder och samordnar arbetet och säkerställer att utredningarna bedrivs på ett effektivt sätt och i enlighet med Konkurrensverkets uppdrag. Du driver ett ständigt förbättringsarbete avseende effektiva arbetsformer och kompetens, arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö och medverkar till att skapa väl fungerande kontaktytor gentemot övriga verksamheten.

Kvalifikationer
- Akademisk examen inom ekonomi eller juridik.
- Ledarerfarenhet.
- Mycket goda kunskaper i konkurrensrätt och/eller konkurrensekonomi.
- Flerårig erfarenhet av att ha arbetat med analys av företagsförvärv.Du har god förmåga och flexibilitet att anpassa ledarskapet efter vad situationen och uppdraget kräver. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå. Du har lätt för att samarbeta med andra och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Som person är du strukturerad, mål- och resultatorienterad, stresstålig och utvecklingsinriktad. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra ledare, t.ex. projektledare, om du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i en kunskapsintensiv verksamhet samt av att arbeta på myndighet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Vi erbjuder även en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28–35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder också ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2024-01-11. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi har att erbjuda på vår webbplats. www.konkurrensverket.se. Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet 6 månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Hanna Witt, ställföreträdande generaldirektör, Hanna Lekås, enhetschef eller till Karin Alling, HR-ansvarig. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på tfn 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Enhetschef till enheten för tips och bevakning

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Dec 21
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av ledarskap samt av konkurrens- och upphandlingsfrågor? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket en arbetsplats för dig.

Din roll
Konkurrensverket har ett viktigt uppdrag att utreda misstänkta överträdelser av konkurrens- och upphandlingsreglerna samt av lagen om otillbörliga handelsmetoder i jordbruks och livsmedelskedjan. Konkurrensverket söker nu en enhetschef till en nyinrättad enhet för tips och bevakning som ska vara kontaktpunkten för de som vill uppmärksamma Konkurrensverket på frågor som kan föranleda tillsyn. Enheten ska även ta egna initiativ till utredningar. Enheten ansvarar för informationsinhämtning och arbetar löpande med att utveckla ändamålsenliga metoder för att identifiera eventuella överträdelser. I ansvaret ingår bearbetning och prioritering av inkomna tips och klagomål. Vidare omfattar ansvaret kontakter med juridiska ombud, företagare, upphandlare, företrädare för branschorganisationer samt journalister och medier.

Du kommer att ingå i chefsgruppen och ha ett nära samarbete med övriga chefer i verksamheten.

Dina arbetsuppgifter
 Tillsammans med erfarna och nya medarbetare kommer du utveckla och bygga ut verksamheten. Du har personalansvar och ger enhetens medarbetare förutsättningar att göra ett bra arbete genom att inspirera och motivera till utveckling Du leder och samordnar arbetet och säkerställer att kommunikation, tipshantering och förstudier bedrivs på ett effektivt sätt och i enlighet med Konkurrensverkets uppdrag. Du säkerställer att myndigheten har ändamålsenliga metoder för att identifiera eventuella överträdelser. Ditt ledarskap präglas av tillit, tillgänglighet och att ta lärdom av misstag. Du lägger stor vikt vid samverkan och att tillsammans arbeta mot gemensamma mål. Den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Du driver ett ständigt förbättringsarbete avseende effektiva arbetsformer och kompetens, arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö och medverkar till att skapa väl fungerande kontaktytor gentemot övriga verksamheten.

Kvalifikationer
- Akademisk examen inom ekonomi eller juridik.
- Ledarerfarenhet.
- Goda kunskaper i ett eller flera av Konkurrensverkets tillsynsområden.
- God kunskap om den offentliga sektorns uppdrag.
- Mycket god förmåga att kommunicera externt, företräda verksamheten samt uttrycka dig i tal och skrift

Du har god förmåga och flexibilitet att anpassa ledarskapet efter vad situationen och uppdraget kräver. Du är utvecklingsorienterad, mål- och resultatorienterad och en god kommunikatör och inspiratör på både individ- och gruppnivå. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra ledare, t.ex. projektledare, om du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i en kunskapsintensiv verksamhet samt av att arbeta på myndighet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Vi erbjuder även en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder också ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2024-01-11. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi har att erbjuda på vår webbplats. www.konkurrensverket.se. Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet 6 månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Hanna Witt, ställföreträdande generaldirektör eller till Karin Alling, HR-ansvarig. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Asa Lövström (ST). Samtliga nås på tfn 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Junior jurist till enheten för upphandlingstillsyn

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Nov 22
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Tycker du om att bena upp knepiga upphandlingsrättsliga frågor och ta reda på vad som egentligen hänt? Gillar du att se på frågorna om tillsyn av offentlig upphandling i ett större sammanhang? Då kan vi ge dig ett utvecklande jobb med verkliga djupdykningar inom reglerna om offentlig upphandling kombinerat med snabba puckar gällande våra mål i domstol.

Konkurrensverket har i uppdrag att bedriva tillsyn över upphandlingslagstiftningen och vårt tillsynsarbete syftar till en effektiv offentlig upphandling. Vi ser tillsynsverktygen som effektiva medel och genom såväl våra ärenden i domstol om upphandlingsskadeavgift som våra tillsynsbeslut bidrar vi till att upphandlande myndigheter följer reglerna.

Som medarbetare på en statlig myndighet arbetar du för samhället och vårt gemensamma bästa. För oss är det viktigt att du känner dig motiverad av att verka för långsiktiga mål, både inom upphandlingsrättensområde och inom statlig verksamhet i stort. Om fler följer reglerna, så köper vi rätt sak till rätt pris, motverkar korruption och rättssäkerheten ökar.

Arbetsuppgifter
Du arbetar med tillsyn av offentlig upphandling och genomför kvalificerade juridiska utredningar, med målet att ingripa mot regelöverträdelser genom bland annat process i domstol. Du medverkar i projekt som syftar till att främja en effektiv upphandling, t.ex. djupgranskningar av rapporter, analyser och ställningstaganden. Du deltar i Konkurrensverkets externa informationsarbete om upphandlingstillsyn. Du deltar i övrigt i Konkurrensverkets verksamhet.

Kvalifikationer
Du är har en akademisk examen med juridisk inriktning och har ett intresse för offentlig upphandling.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme, engagemang och initiativförmåga. Du är resultatinriktad, kan arbeta självständigt och är van vid att prioritera.

Det är meriterande om du har:

- arbetat med upphandlingsrättsliga ärenden

- skrivit uppsats inom upphandlingsrätt/offentlig upphandling

- läst fördjupningskurs i offentlig upphandling vid universitet/högskola.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-12-18. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Therése Westermark, enhetschef, Natacha Otte Widgren, biträdande enhetschef eller Josefin Sterzenbach, HR- partner. Fackliga företrädare är Nathalie Nord Karlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker jurist till tipsfunktionen

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Nov 17
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Konkurrensverket söker nu en jurist till myndighetetens tipsfunktion som finns på enheten för kommunikation, it och tips.

Om tipsfunktionen
Tipsfunktionen tar emot, bereder och kvalitetssäkrar de tips, klagomål, visselblåsningar och allmänna förfrågningar som kommer in till Konkurrensverket inom områdena konkurrens, upphandling och övriga frågor som faller inom myndighetens uppdrag. Det kan till exempel vara allvarliga överträdelser av lagstiftningen som karteller eller otillåtna direktupphandlingar. Funktionen ansvarar också för omvärldsbevakning och informationsinhämtning med hjälp av öppna källor (OSINT).

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att ta emot och bereda tips och klagomål som kommer in, och göra en första bedömning och utredning. Du kommer främst att hantera konkurrensrättsliga och upphandlingsrättsliga frågor, men det kan också vara andra typer av frågor som kommer in till oss eller initieras internt. Vi hanterar ärenden inom alla typer av branscher vilket gör arbetet varierande och utvecklande.

I och med att tipsfunktionen är kanalen in till myndigheten ger arbetet dig en unik inblick i aktuella frågor inom konkurrens, upphandling och andra näraliggande frågor. Du kommer att ha externa kontakter, genomföra kvalificerade juridiska utredningar och medverka i projekt som syftar till att främja effektiv konkurrens och upphandling.

Kvalifikationer
För att passa till tjänsten vill vi att du har, eller precis är på väg att få, en juristexamen och har ett intresse för konkurrens- eller upphandlingsrätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och i skrift på svenska. Du är självgående, initiativtagande, beslutsam och strukturerad. Arbetet innebär kontakter både internt och externt och vi vill därför att du har sociala färdigheter såsom att kunna kommunicera tydligt och pedagogiskt.

Det är meriterande om du har relevant arbetslivserfarenhet från arbete i den privata sektorn (t.ex. advokatbyrå), vid domstol, myndighet eller annat offentligt organ. Det är meriterande om du under dina studier har läst specialkurser inom konkurrensrätt eller offentlig upphandling eller på annat sätt fördjupat dig inom något av områdena.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Vi erbjuder även en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder också ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-12-04. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis (om din examen är klar), betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats: www.konkurrensverket.se. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Peter Alstergren som är funktionsansvarig för tips, Erika Svärdh som är enhetschef eller Kajsa Palmqvist som är HR-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Dokumentcontroller/arkivarie till Konkurrensverket

Registrator
Läs mer Okt 25
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Vi på enheten för verksjuridik och internationella frågor söker nu dig som vill arbeta med informationsförvaltning i vår registratur.

Om enheten för verksjuridik och internationella frågor
På vår enhet får du 16 trevliga och engagerade kollegor som alla inom sina respektive områden arbetar i nära samverkan med myndighetens övriga enheter. Enheten består av verksjurister, internationella samordnare, upphandlare, assistent- och vaktmästeri samt registratur och juristassistenter. I enheten finns också en oberoende granskare av beslut inom konkurrenstillsynen. Vi är därmed en enhet med varierande uppdrag och bakgrund men med gemensamt mål att bidra till myndighetens kärnuppdrag och verksamhetsbehov. Som dokumentcontroller/arkivarie hos oss kommer du ingå i en grupp med en annan dokumentcontroller i registraturen. Konkurrensverkets assistenter spelar också en viktig roll när det gäller registrering av handlingar.

Dina arbetsuppgifter
Som dokumentcontroller/arkivarie ansvarar du tillsammans med en kollega för hantering av myndighetens allmänna handlingar (registrering, arkivering, gallring och kvalitetssäkring) samt löpande stöd och service till verksamheten. Tillsammans med juristassistenterna är du i många fall första ingången till verksamheten, och vägleder och besvarar frågor inom ramen för ditt uppdrag.

Myndigheten implementerade ett nytt ärendehanteringssystem (W3D3) under år 2021 och en stor del av vårt arbete handlar om att finslipa arbetssätt och rutiner inom informationsförvaltningen. Under nästa år skulle vi gärna vilja påbörja arbetet med att övergå till e-arkiv. Vi ser gärna att du är intresserad av digitaliseringsfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Hantera Konkurrensverkets allmänna handlingar (registrera, arkivera)
- Informera och ge råd till Konkurrensverkets medarbetare
- Ge service till allmänheten, myndigheter och företag m.fl.
- Bidra med kompetens vid systemutveckling och framtida e-arkiv

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- en avslutad utbildning som arkivarie, diplomerad registrator eller annan eftergymnasial utbildning som vi ser som likvärdig
- erfarenhet av att arbeta som arkivarie, registrator eller dokumentcontroller vid statlig myndighet
- erfarenhet av informationshantering inom offentlig förvaltning
- goda kunskaper i regelverket kring offentlighet och sekretess
- intresse för att medverka i utveckling av diarie- och ärendehanteringssystem samt e-arkiv
- mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
- kunskaper i engelska för att kunna läsa och förstå texter

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du noggrann i ditt arbete och har ett strukturerat arbetssätt. Du trivs att arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra och har en god samarbetsförmåga. Vi ser också att du är initiativtagande, utvecklingsorienterad och serviceinriktad.

Det är meriterande om du har:

- arkivkunskap eller erfarenhet av att t.ex. implementera ett e-arkiv
- erfarenhet av att arbeta vid en tillsynsmyndighet
- erfarenhet av att medverka vid verksamhetsutveckling och förbättringsarbete
- intresse för digitaliseringsfrågor


En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Hos oss får du möjlighet att bidra och utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor, och med intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss har du möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Arbetstiden för majoriteten av medarbetarna är flexibel. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28-35 dagar beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast 2023-11-15. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Sara Bratberg enhetschef för enheten verksjuridik och internationella frågor, eller Kajsa Palmqvist HR-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Utredare till Konkurrensverket

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 24
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av och vill bidra med analyser och rapporter inom konkurrens- och upphandlingsområdet? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Söker du en ny utmaning som utredare och vill arbeta med konkurrensfrämjande insatser?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Vi på enheten för analys och forskning söker en driven utredare som är intresserad av ett omväxlande arbete inom konkurrens- och upphandlingsområdet och som vill bidra med analyser och rapporter.

Om enheten
På enheten för analys och forskning får du tillsammans med 13 engagerade medarbetare bidra till myndighetens konkurrensfrämjande uppdrag. Vi arbetar med att initiera och kommunicera analysrapporter inom våra olika verksamhetsområden. Enheten arbetar också med att ta fram och samordna Konkurrensverkets remissyttranden och har ett ansvar för regeringsuppdrag. Därtill ansvarar enheten för Konkurrensverkets forskningsverksamhet. Medarbetarna företräder även myndigheten som experter i utredningar, i samråd med sektorsmyndigheter och deltar i internationella sammanhang. 

På enheten arbetar ekonomer, samhällsvetare och jurister. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i projektform.

Dina arbetsuppgifter
Du deltar som projektmedarbetare eller projektledare i mindre projektgrupper med uppgiften att ta fram egna underlag till analysrapporter eller regeringsuppdrag. Som utredare ansvarar du också för att skriva och bereda myndighetens remissvar. Du kan också komma att delta i Konkurrensverkets internationella samarbeten. Arbetet innebär mycket kontakter såväl externt som internt.

Du kommer bland annat att arbeta inom ett nytt projekt som ska utreda förutsättningarna för Konkurrensverket att stärka sin förmåga att följa utvecklingen inom myndighetens ansvarsområde. I arbetet ingår att bland annat att hantera omfattande datamängder där uppgiften är att samla in, rensa, sammanställa, analysera och presentera datan. Du kommer också att vara en länk till andra berörda verksamheter inom myndigheten. Du kommer även att representera Konkurrensverket i möten med företrädare för företag och organisationer.

Kvalifikationer
Du har en akademisk examen i nationalekonomi på masternivå och besitter aktuella kunskaper inom mikroekonomi, industriell organisation, statistik och ekonometri. Du har vidare erfarenhet av att arbeta i STATA, R eller motsvarande program. Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat.

Det är meriterande om du har erfarenhet av frågor som knyter an till konkurrensområdet. Det är också meriterande med erfarenhet av främjandearbete, exempelvis att ta fram underlag för beslutsfattare.

Som person har du förmågan att lösa komplexa frågor och problem och kan lätt sätta dig in i nya områden. Du planerar, organiserar och prioriterar dina arbetsuppgifter självständigt och effektivt samt levererar inom utsatt tid. Du har mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört, prestigelöst och smidigt sätt. Din kommunikativa förmåga är hög då du behöver presentera resultat för kollegor och externa aktörer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats.Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 14 november 2023. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning.

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till enhetschef Nikos Tsakiridis eller Kajsa Palmqvist, HR-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker juristassistent/paralegal

Juristassistent/Paralegal
Läs mer Okt 20
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Just nu söker vi en juristassistent till enheten för verksjuridik och internationella frågor!

Om enheten
På enhet för verksjuridik och internationella frågor får du 16 trevliga och engagerade kollegor som alla inom sina respektive områden arbetar i nära samverkan med myndighetens övriga enheter.

Enheten består av verksjurister, internationella samordnare, upphandlare, assistent- och vaktmästeri samt registratur och juristassistenter. I enheten finns också en oberoende granskare av beslut inom konkurrenstillsynen. Vi är därmed en enhet med varierande uppdrag och bakgrund men med gemensamt mål att bidra till myndighetens kärnuppdrag och verksamhetsbehov. Som juristassistent hos oss kommer du ingå i en grupp med två andra juristassistenter. Tillsammans kommer ni bistå myndighetens handläggare med att bedöma sekretess i bl.a. tillsynsärenden.

Dina arbetsuppgifter
Som juristassistent kommer du huvudsakligen arbeta med att bistå projektledare och jurister med att bedöma i vilken utsträckning vi kan medge insyn i handlingar. Du hanterar sekretessmarkeringar samt dokumenterar och administrerar utlämnande av handlingar. I din roll som juristassistent samarbetar du även med våra kollegor på registraturen i samband med att du hanterar begäran om allmänna handlingar som inkommer till myndigheten. Du kan också få i uppdrag att göra enklare rättsutredningar, till exempel om vad som är att betrakta som allmän handling. Andra administrativa uppgifter kan förekomma både inom och utanför ramen för våra tillsynsprojekt. I din roll som juristassistent har du många olika kontaktytor, både interna och externa. Du kommer till exempel att ha mycket kontakt med handläggare, verksjurister samt parter och deras ombud.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

- har en avslutad utbildning som paralegal, eller som går sista terminen på paralegalutbildningen och avslutar din utbildning under höstterminen 2023, eller har en annan avslutad eftergymnasial utbildning som vi ser som likvärdig
- har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. 

Som person tycker du om och är duktig på att samarbeta. Vi ser också att du är noggrann, strukturerad och trivs med att hjälpa andra. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och kommer gärna med egna förslag på lösningar när problem uppstår. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har:

- goda kunskaper i regelverket kring offentlighet och sekretess
- erfarenhet av att arbeta i en roll som paralegal eller annan liknande roll som vi ser som likvärdig.En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du får även en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28-35 dagar på år beroende på ålder. Vi erbjuder också ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-11-12. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Sara Bratberg, enhetschef på enheten för verksjuridik och internationella frågor eller Kajsa Palmqvist, HR-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Processråd med konkurrensrättslig inriktning till Konkurrensverket

Organisationsjurist
Läs mer Okt 9
Vill du jobba med samhällsviktiga frågor och bidra till konkurrens på lika villkor till nytta för alla konsumenter? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa juridiska frågor? Då är Konkurrensverket något för dig!

Till rättsenheten söker vi nu skickliga och erfarna jurister som vill vara med och påverka utvecklingen av konkurrensrätten i Sverige.

Om enheten
På rättsenheten arbetar femton kvalificerade och engagerade jurister med tidigare bakgrund som exempelvis domare eller advokat. Enheten har ett trivsamt och hjälpsamt arbetsklimat och leds av Konkurrensverkets chefsjurist. Hos oss får du möjlighet att fördjupa dig i konkurrensrättsliga och processrättsliga frågor. Rättsenheten för myndighetens talan i domstol och arbetar bland annat med konkurrensrättsliga processer i Patent- och marknadsdomstolarna. Vi medverkar också till rättssäkra och ingripande sanktionsbeslut mot marknadsaktörer som orsakar otillåtna konkurrensbegränsningar till nackdel för kunder och konsumenter. Vi bidrar även till att klargöra rättsläget inom ett komplext rättsområde som i hög grad påverkas av EU-rätten. 

Arbetsuppgifter
- Som processråd ingår du i eller leder processteam och för Konkurrensverkets talan i konkurrensrättsliga mål och ärenden.
- Du bistår myndighetens utredningsteam med rättslig analys och kvalitetssäkring och medverkar vid utformningen av förslag till beslut och sanktioner.
- Du deltar i vårt arbete med bevissäkring och bevisvärdering.
- Du deltar i det internationella samarbetet som är mycket väl utvecklat på konkurrensrättens område.
- Du kan få motsvarande arbetsuppgifter som inom konkurrensområdet avseende vårt tillsynsuppdrag rörande otillbörliga handelsmetoder vid köp av jordbruks- och livsmedelsprodukter. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har

- jur.kand./juristexamen.
- minst fem års yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du kan ha arbetat som åklagare, advokat eller med annat kvalificerat juridiskt arbete på advokatbyrå, inom myndighet eller näringslivet.
- mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Som person är du självgående och har ett mycket gott omdöme. Vidare är du en driven person som trivs med att lägga ned energi och engagemang på ditt arbete. Din språkliga analytiska förmåga är hög och du är en duktig kommunikatör, i tal så väl som i skrift. Du har lätt för att samarbeta med andra och bidrar till ett gott samarbetsklimat.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

- att arbeta med det konkurrensrättsliga regelverket.
- processföring eller beslutsfattande i domstol, särskilt i Patent- och marknadsdomstolarna eller allmän domstol.
- tillsynsfrågor på statlig myndighet eller från EU-kommissionen.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 30 oktober. Din ansökan behöver innehålla CV, personligt brev samt examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till chefsjurist Marie Östman eller HR-partner Anna Bornäs. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande chef till enheten för karteller och förvärv

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 6
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av ledarskap och konkurrensfrågor? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Är du intresserad av ledarskap och vill vara med och utveckla en av Konkurrensverkets tillsynsenheter?  

Just nu söker vi en biträdande enhetschef till enheten för karteller och förvärv.

Om enheten
Konkurrensverket söker nu en biträdande enhetschef till enheten för karteller och förvärv. Enheten är en av Konkurrensverkets tre tillsynsenheter och ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer och  är också delaktig i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete. Idag arbetar cirka 30 medarbetare på enheten för karteller och förvärv fördelat på jurister och ekonomer som tillsammans arbetar i projekt som driver utredningar framåt.

Dina arbetsuppgifter
Du stöttar enhetschefen i arbetet med att säkerställa att enheten effektivt bidrar till en bred och rättssäker tillsynsverksamhet och i att arbetsleda och utveckla enhetens medarbetare. Du stöttar också i utvecklandet av enhetens arbetssätt och rutiner. Du har ett ansvar för enheten och ett delegerat personalansvar när enhetschefen inte är i tjänst. Du har inflytande i vilka ärenden som startas och ansvarar som projektägare för utformningen av utredningar inom enhetens ansvarsområde.

Du är ett stöd för projektledare och projektgrupper och ansvarar tillsammans med projektledare för att tillsynsutredningar bedrivs effektivt. Du fattar beslut under handläggningen i de ärenden du ansvarar för och förankrar vägval och beslut i ärenden med andra involverade enheter. Du tillser löpande kvalitetssäkring och säkerställer hög kvalitet i bevisinsamling och bevisvärdering. Du deltar aktivt i enhetens arbete med kunskapsförvaltning.

Du kommer att ha ett nära samarbete med enhetschefen på enheten för karteller och förvärv samt med andra chefer inom konkurrenstillsynen. Du samordnar arbetet och säkerställer att utredningarna bedrivs på ett effektivt sätt och i enlighet med Konkurrensverkets uppdrag.

Kvalifikationer
- Akademisk examen inom ekonomi eller juridik.
- Mycket goda kunskaper i konkurrensrätt och/eller konkurrensekonomi.
- Flerårig erfarenhet av konkurrensrättsligt eller konkurrensekonomiskt analysarbete.
- Mycket goda kunskaper i svenska.

Personliga egenskaper

Som person är du genuint intresserad av och bra på att leda, lyfta och motivera andra. Vi ser också att du är social, kreativ och initiativtagande och gärna kommer med nya idéer och angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har en god samarbetsförmåga vilket gör att du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du drivs av en vilja att förbättra och får saker att hända. Vidare är du en person med hög integritet som vågar fatta beslut och stå för dessa.  

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av projektledning. 
- erfarenhet av att arbeta på myndighet.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag 
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga och lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Vi erbjuder även en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder också ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-09-27. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi. 

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi har att erbjuda på vår webbplats www.konkurrensverket.se. Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet 6 månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Hanna Lekås, enhetschef på enheten för karteller och förvärv eller till Anna Bornäs, HR-partner, fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST) samtliga nås på tfn 08-700 16 00.

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Upphandlare till Konkurrensverket - vikariat

Upphandlare
Läs mer Aug 28
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av att arbeta praktiskt och strategiskt med inköp till den statliga myndighet som också utövar tillsyn av upphandlingsregelverket? Då är tjänsten som upphandlare på Konkurrensverket någonting för dig!

Just nu söker vi en upphandlare till vår enhet för verksjuridik och internationella frågor.

Hos oss kommer du att kunna utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö.

Om enheten

Som upphandlare kommer du att tillhöra enheten för verksjuridik och internationell samordning.  

Enheten består i dag av närmare 20 engagerade medarbetare. Enheten ansvarar för övergripande verksjuridiska frågor, internationella frågor, registratur, vaktmästeri och växel, samt för frågor som rör Konkurrensverkets upphandlingar och inköp.

Dina arbetsuppgifter

Som upphandlare kommer du tillsammans med inköps- och fastighetsansvarig att arbeta med att planera, ansvara för och genomföra upphandlingar av varor och tjänster. Du kommer att utföra arbetet på uppdrag av och i samarbete med olika enheter inom myndigheten, och arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering av inkommande anbud samt avtalsskrivning. I rollen ligger även att informera internt om inköpsarbetet vid myndigheten och att delta i myndighetens praktiska utvecklingsarbete inom området.

 

Kvalifikationer  

 Vi söker dig som har:  

- Akademisk utbildning eller yrkesutbildning relevant för tjänsten
- Minst 2 års erfarenhet av arbete med offentlig upphandling på statlig myndighet
- Erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar från centrala ramavtal
- Kunskap om och erfarenhet av upphandling av IT-tjänster
- God förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig på svenska i tal och skrift

För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra då du kommer att ha många kontaktytor både inom och utanför myndigheten. Du är noggrann, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv driva dina frågor framåt. I rollen är det också viktigt att du har ett gott omdöme och arbetar strukturerat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Hos oss får du möjlighet att bidra och utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor, och med intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss har du möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Arbetstiden för majoriteten av medarbetarna är flexibel. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan Låter det här som en tjänst som passar dig?

Då är du välkommen med din ansökan senast 2023- 09-18. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser vikariat på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning.

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Carina Rydström, Randstad, som hjälper oss i denna rekrytering. Carina nås på: +46 (0)73 343 41 51. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

HR-partner

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Aug 28
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Konkurrensverket söker en HR-partner till Enheten för ekonomi och HR.

Du ingår i HR-funktionen och har kollegor att bolla och dela erfarenheter med.

Dina arbetsuppgifter
Du ger ett kvalificerat rekryteringsstöd till chefer genom att driva rekryteringsprocessen och säkerställa att rekryteringarna följer det statliga regelverket om förtjänst och skicklighet. Rollen innebär att ansvara för hela processen som innefattar kravprofilsanalys, utformning av annonser, tidplan, urval av kandidater, intervjuer, tester/arbetsprov samt referenstagning. Du avslutar rekryteringarna med målet att ge en positiv kandidatupplevelse i syfte att Konkurrensverket ska vara en attraktiv arbetsgivare. Du kommer att rekrytera till flera olika roller, allt mellan erfarna specialister och nyexaminerade studenter. Kompetensbaserad metodik genomsyrar arbetssättet.

Du kommer även ansvara för ett brett chefsstöd till några enheter i verksamheten, bidra i HR-funktionens löpande arbete och därutöver ha övergripande ansvar för utveckling och uppföljning av en till tre HR-processer.

Funktionen leds av en HR-ansvarig och dina kollegor är två HR-partners och en HR-administratör.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har

- Akademisk examen inom personal-/beteendevetenskap.
- Flerårig erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering och av att självständigt hålla samman rekryteringsprocesser i sin helhet.
- Erfarenhet av att arbeta i rekryteringssystem, såsom exempelvis Varbi, Reachmee etc.

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet av att använda urvalstester.
- Arbetslivserfarenhet från rekrytering i statlig verksamhet som styrs av reglerna om förtjänst och skicklighet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har ett strukturerat arbetssätt och en god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska. Du har ett konsultativt förhållningssätt, är lyhörd och har ett professionellt bemötande. Som person tar du egna initiativ och har förmågan att självständigt genomföra och färdigställa uppgifter. Vi förutsätter att du har god datorvana.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Vi erbjuder även en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder också ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-09-15. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis och eventuella betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen är ett vikariat med möjlighet till tillsvidareanställning.

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Carina Rydström, Randstad, som hjälper oss i denna rekrytering. Carina nås på: +46 (0)73 343 41 51. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker erfarna jurister

Verksjurist
Läs mer Aug 18
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av konkurrensfrågor?Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa utredningar? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Är du en erfaren jurist och har ett intresse för konkurrensrätt? Just nu söker vi erfarna jurister till våra konkurrenstillsynsenheter.

Om enheterna
Konkurrenstillsynen bedrivs på tre utredande enheter med delvis överlappande ansvarsområden:

Enheten för karteller och förvärv ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer.

Enheten för marknadsmissbruk utreder missbruk av dominerande ställning, konkurrensbegränsande vertikala avtal samt konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

Enheten för konkurrenstillsyn utreder konkurrensbegränsande horisontella och vertikala avtal, missbruk av dominerande ställning samt konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

Därutöver är alla tre enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

På enheterna arbetar jurister och ekonomer gemensamt i projekt där projektgruppen tillsammans utformar och driver utredningen.

Dina arbetsuppgifter
- Du leder eller medverkar i konkurrensrättsliga utredningar och bidrar till att Konkurrensverket har en aktiv och väl fungerande tillsyn inom din enhets ansvarsområden.
- Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.
- Du arbetar processförberedande genom att säkerställa hög kvalitet i bevisinsamling och bevisvärdering.
- Du driver arbetet med att utforma förslag till beslut och föredra ärenden för beslut.
- Du kan komma att ingå i processteam för att förbereda mål i domstol.
- Du bidrar i arbetet med effektivisering av våra arbetsmetoder.
- Du deltar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.
- Du tillämpar förvaltningsrättsliga regler, hanterar allmänna handlingar och gör bedömningar i sekretessfrågor.

Kvalifikationer
- Du har akademisk examen i juridik.
- Du har flerårig yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från exempelvis advokatbyrå, EU-kommissionen, konkurrensmyndighet eller domstol.
- Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du resultatorienterad, drivande, analytisk och kan hantera komplexa rättsliga frågeställningar. Du har hög arbetskapacitet, är strukturerad, ansvarstagande och har en god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förståelse för vikten av rättssäkerhet och opartiskhet.

Det är meriterande om du har:

- skrivit uppsats eller läst fördjupningskurs i konkurrensrätt på högskola eller universitet
- yrkeserfarenhet av konkurrensrättsligt utredningsarbete
- domstolserfarenhet eller processvana, särskilt från mål som rör konkurrensrätt
- erfarenhet av att projektleda

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom olika områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-09-11. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du passar för tjänsten. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Johan Sahl, enhetschef på enheten för konkurrenstillsyn eller Anna Bornäs, HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker jurister

Verksjurist
Läs mer Aug 18
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av konkurrensfrågor?Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa utredningar? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Är du jurist och har ett intresse för konkurrensrätt?

Just nu söker vi jurister till våra konkurrenstillsynsenheter.

Om enheterna
Konkurrenstillsynen bedrivs på tre utredande enheter med delvis överlappande ansvarsområden:

Enheten för karteller och förvärv ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer.

Enheten för marknadsmissbruk utreder missbruk av dominerande ställning, konkurrensbegränsande vertikala avtal samt konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

Enheten för konkurrenstillsyn utreder konkurrensbegränsande horisontella och vertikala avtal, missbruk av dominerande ställning samt konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

Därutöver är alla tre enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

På enheterna arbetar jurister och ekonomer gemensamt i projekt där projektgruppen tillsammans utformar och driver utredningen.

 Dina arbetsuppgifter
- Du medverkar i konkurrensrättsliga utredningar och bidrar till att Konkurrensverket har en aktiv och väl fungerande tillsyn inom din enhets ansvarsområden.
- Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.
- Du bidrar till att säkerställa hög kvalitet i bevisinsamling och bevisvärdering.
- Du deltar i arbetet med att utforma förslag till beslut och föredra ärenden för beslut.
- Du bidrar i arbetet med effektivisering av våra arbetsmetoder.
- Du deltar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.
- Du tillämpar förvaltningsrättsliga regler, hanterar allmänna handlingar och gör bedömningar i sekretessfrågor.

Kvalifikationer
- Du har akademisk examen i juridik.
- Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du resultatorienterad, drivande, analytisk och kan hantera komplexa rättsliga frågeställningar. Du har hög arbetskapacitet, är strukturerad, ansvarstagande och har en god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förståelse för vikten av rättssäkerhet och opartiskhet.

Det är meriterande om du har:

- skrivit uppsats i eller läst fördjupningskurs i konkurrensrätt på högskola eller universitet
- yrkeserfarenhet av konkurrensrättsligt utredningsarbete
- erfarenhet av juridiskt arbete från exempelvis advokatbyrå, EU-kommissionen, konkurrensmyndighet eller domstol
- domstols- eller processerfarenhet

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom olika områden. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-09-11. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du passar för tjänsten. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Johan Sahl, enhetschef på enheten för konkurrenstillsyn eller Anna Bornäs, HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker ekonomer

Nationalekonom
Läs mer Aug 18
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av konkurrensfrågor?Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Är du nationalekonom och vill arbeta med konkurrensekonomisk analys?

Just nu söker vi utredande nationalekonomer till våra konkurrenstillsynsenheter. Din roll som ekonom hos oss är både omväxlande och ansvarsfull. Som ekonom inom konkurrenstillsynen medverkar du bland annat i våra utredningar och du kommer få analysera konkurrensförhållandena i vitt skilda branscher.

Om enheterna
Konkurrenstillsynen bedrivs på tre utredande enheter med delvis överlappande ansvarsområden:

Enheten för karteller och förvärv ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer.

Enheten för marknadsmissbruk utreder missbruk av dominerande ställning, konkurrensbegränsande vertikala avtal samt konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

Enheten för konkurrenstillsyn utreder konkurrensbegränsande horisontella och vertikala avtal, missbruk av dominerande ställning samt konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

Därutöver är alla tre enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

På enheterna arbetar jurister och ekonomer gemensamt i projekt där projektgruppen tillsammans utformar och driver utredningen.

Dina arbetsuppgifter
- Du medverkar i våra tillsynsutredningar.
- Du arbetar empiriskt med kvantitativ och kvalitativ ekonomisk analys.
- Du samlar in data som underlag till den ekonomiska analysen.
- Du värderar resultatet av analysen och deltar i utformandet av beslut.
- Du medverkar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.

Kvalifikationer
- Du har akademisk examen i nationalekonomi.
- Du har erfarenhet av att använda olika it-baserade analysverktyg.
- Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du resultatorienterad, pedagogisk och analytisk. Du har hög arbetskapacitet och god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är engagerad, lyhörd och har mycket god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har:

- yrkeserfarenhet av att analysera data
- skrivit uppsats eller läst fördjupningskurs med koppling till konkurrensekonomi på högskola eller universitet
- yrkeserfarenhet av att göra konkurrensekonomiska analyser eller konkurrensekonomiskt utredningsarbete
- yrkeserfarenhet av att arbeta med, eller kunskap om, det konkurrensrättsliga regelverket

 En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom olika områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt. Vi arbetar i trevliga och lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-09-11. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du passar för tjänsten. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Martin Mandorff, enhetschef på enheten för marknadsmissbruk eller Anna Bornäs, HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker erfarna ekonomer

Nationalekonom
Läs mer Aug 18
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av konkurrensfrågor?Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa utredningar? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Är du nationalekonom och vill arbeta med konkurrensekonomisk analys?

Just nu söker vi erfarna nationalekonomer till våra konkurrenstillsynsenheter. Din roll som ekonom hos oss är både omväxlande och ansvarsfull. Som erfaren ekonom inom konkurrenstillsynen medverkar du bland annat i våra utredningar och du kommer få analysera konkurrensförhållandena i vitt skilda branscher.

Om enheterna
Konkurrenstillsynen bedrivs på tre utredande enheter med delvis överlappande ansvarsområden:

Enheten för karteller och förvärv ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer.

Enheten för marknadsmissbruk utreder missbruk av dominerande ställning, konkurrensbegränsande vertikala avtal samt konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

Enheten för konkurrenstillsyn utreder konkurrensbegränsande horisontella och vertikala avtal, missbruk av dominerande ställning samt konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

Därutöver är alla tre enheterna delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

På enheterna arbetar jurister och ekonomer gemensamt i projekt där projektgruppen tillsammans utformar och driver utredningen.

 Dina arbetsuppgifter
- Du medverkar i våra tillsynsutredningar.
- Du utformar och planerar den ekonomiska analysen i utredningar.
- Du arbetar empiriskt med kvantitativ och kvalitativ ekonomisk analys.
- Du samlar in data som underlag till den ekonomiska analysen.
- Du värderar resultatet av analysen och deltar i utformandet av beslut.
- Du medverkar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.

Kvalifikationer 
- Du har akademisk examen i nationalekonomi.
- Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som nationalekonom.
- Du har flerårig yrkeserfarenhet av att analysera data.
- Du har flerårig yrkeserfarenhet av att använda olika it-baserade analysverktyg.
- Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du resultatorienterad, pedagogisk och analytisk. Du har hög arbetskapacitet och god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är engagerad, lyhörd och har mycket god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av att ha arbetat med industriell organisation, spelteori, applicerad mikroekonomi eller ekonometri
- skrivit uppsats eller läst fördjupningskurs med koppling till konkurrensekonomi på högskola eller universitet
- erfarenhet av att göra konkurrensekonomiska analyser eller konkurrensekonomiskt utredningsarbete på konsultbyrå eller konkurrensmyndighet
- erfarenhet av att arbeta med, eller kunskap om, det konkurrensrättsliga regelverket
- erfarenhet av att projektleda

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom olika områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-09-11. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du passar för tjänsten. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Martin Mandorff, enhetschef på enheten för marknadsmissbruk eller Anna Bornäs, HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Jurist till internationella funktionen vid Konkurrensverket

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Aug 16
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Just nu söker vi en jurist till vår enhet för verksjuridik och internationella frågor.

Vi har en spännande höst framför oss där nya verktyg ska tas i bruk, bl.a. det internationella ramverket Digital Markets Act. Hos oss kommer du att kunna utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö.

 

Om enheten

Den internationella funktionen tillhör enheten för verksjuridik och internationella frågor. Tillsammans med två andra juristkollegor kommer du arbeta med att samordna och kvalitetssäkra myndighetens samarbete med utländska myndigheter och organisationer inom områden som rör konkurrens, upphandling och otillbörliga handelsmetoder.

Enheten består i dag av närmare 20 engagerade medarbetare. Enheten ansvarar för övergripande verksjuridiska frågor, internationella frågor, registratur, vaktmästeri och växel, samt för frågor som rör Konkurrensverkets upphandlingar och inköp.

 

Dina arbetsuppgifter

Som jurist på den internationella funktionen planerar och genomför du aktiviteter för Konkurrensverkets olika internationella samarbeten. Du arbetar med det europeiska konkurrensnätverket ECN, det internationella konkurrensnätverket ICN och OECD. Du samarbetar även med övriga nordiska länder i det nordiska samarbetet. I arbetet ingår också att bistå medarbetare på Konkurrensverket i ärenden som rör internationellt samarbete på upphandlingsområdet och i frågor om otillbörliga handelsmetoder.

Arbetsuppgifterna är varierande, alltifrån att arbeta med internationella projekt och bidra till kompetens- och metodutveckling och ökad internationell samsyn inom myndighetens ansvarsområden, till att besvara förfrågningar och enkäter från andra myndigheter och organisationer. Du tar fram och kvalitetssäkrar underlag inför medarbetares medverkan i internationella möten och arbetar även aktivt med att sprida informationen om det internationella samarbetet internt. I din roll ingår det även att självständigt söka upp relevant kunskap från medarbetare som arbetar på andra enheter på Konkurrensverket. Du kommer att delta i möten med andra myndigheter och organisationer. Digitala mötesformer används flitigt, men arbetet kan medföra resor.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- akademisk examen med juridisk inriktning
- erfarenhet av juridiskt arbete och kunskaper i konkurrensrätt
- mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift


Det är meriterande om du har:

- relevant erfarenhet av internationell samordning, t.ex. från advokatbyrå, domstol, inom den svenska statsförvaltningen eller inom en EU-institution

- kunskaper i upphandlingsrätt

För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra då du kommer att ha många kontaktytor både inom och utanför myndigheten. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv driva dina frågor framåt. I rollen är det också viktigt att du har ett gott omdöme och arbetar strukturerat. Givetvis har du ett intresse för internationella frågor!

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Hos oss får du möjlighet att bidra och utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor, och med intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss har du möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Arbetstiden för majoriteten av medarbetarna är flexibel. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.


Ansökan Låter det här som en tjänst som passar dig?

Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-09-06. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.


Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Sara Bratberg, enhetschef, eller Kajsa Palmqvist HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Verksjurist till Konkurrensverket

Verksjurist
Läs mer Jul 14
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av förvaltningsrätt och sekretesslagstiftning ?

Då är tjänsten som verksjurist på Konkurrensverket någonting för dig.

Just nu söker vi en verksjurist till vår enhet för verksjuridik och internationella frågor. Vi har en spännande höst framför oss där nya verktyg ska tas i bruk, bl.a. det internationella ramverket Digital Markets Act. Hos oss kommer du att kunna utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö.

 

Om enheten

Den verksjuridiska funktionen tillhör enheten för verksjuridik och internationell samordning. Som verksjurist hos oss kommer du att ingå i ett team och med två andra verksjurister.

Enheten består i dag av närmare 20 engagerade medarbetare. Enheten ansvarar för övergripande verksjuridiska frågor, internationella frågor, registratur, vaktmästeri och växel, samt för frågor som rör Konkurrensverkets upphandlingar och inköp. 

Dina arbetsuppgifter

Som verksjurist kommer du kvalitetssäkra Konkurrensverkets verksamhet ur ett förvaltningsrättsligt perspektiv. Du kommer därför arbeta mycket med frågor och projekt som har med förvaltningsrätt, offentlighet- och sekretess samt dataskyddslagstiftningen att göra.

I din roll kommer du också hantera frågor som berör enskildas rättigheter i samband med att myndigheten fullgör sina uppgifter på konkurrens- och upphandlingsområdet. Det kan tillexempel handla om att överväga omfattning och utformning av myndighetens ålägganden, eller i vilken utsträckning part ska få insyn i tillsynsärenden.

I arbetet ingår det även att utveckla rutiner och arbetssätt, bl.a. genom att utarbeta styrdokument. Vid behov företräder du som verksjurist Konkurrensverket i domstolsprocesser som rör verksjuridiska frågor.

Kvalifikationer: 

- juristexamen
- minst tre år för tjänsten relevant erfarenhet av kvalificerat arbete som jurist inom offentlig sektor
- mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig på svenska i tal och skrift

För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra då du kommer att ha många kontaktytor både inom och utanför myndigheten. Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv driva dina frågor framåt. I rollen är det också viktigt att du har hög integritet, ett gott omdöme samt är lösningsorienterad och därmed har förmågan att hitta lämpliga lösningar för de frågor som uppstår i verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har: 

- notariemeritering från domstol, gärna förvaltningsdomstol
- erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor vid annan statlig myndighet eller annan  erfarenhet som vi bedömer som likvärdig

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Hos oss får du möjlighet att bidra och utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor, och med intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss har du möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Arbetstiden för majoriteten av medarbetarna är flexibel. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023- 08- 21. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Sara Bratberg, enhetschef. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Biträdande enhetschef till chefsekonomenheten

Nationalekonom
Läs mer Jul 28
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Om chefsekonomenheten

På chefsekonomenheten får du ca 10 trevliga kollegor där flera är disputerade.

Enheten leds av konkurrensverkets Chefsekonom. Nationalekonomisk analys är en viktig del i Konkurrensverkets utredningsarbete och i den konkurrensrättsliga lagtillämpningen, både i Sverige och internationellt. Vi deltar i planering och beredning av Konkurrensverkets ärenden och svarar för att den ekonomiska analysen är korrekt. Enheten har metodansvar för utformning av enkäter. Dataanalysfunktionen är en del av enheten.

 

Dina arbetsuppgifter

Du stöttar enhetschefen i arbetet med att säkerställa att enheten effektivt bidrar till en god och korrekt ekonomisk analys samt att arbetsleda och utveckla enhetens medarbetare. Du deltar aktivt i enhetens arbete med metodutveckling, kunskapsförvaltning, och kunskapsspridande.

 

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen i nationalekonomi.

Du har erfarenhet av att leda andra i någon form, t.ex. som projektledare och du har intresse för att leda kvalificerade medarbetare i en kunskapsintensiv organisation.

Du besitter en mycket god nationalekonomisk yrkesskicklighet och du har yrkes- eller forskningserfarenhet inom industriell organisation, spelteori, applicerad mikroekonomi eller ekonometri. Du har utfört avancerade mikroekonomiska analyser av god kvalitet. Du kan applicera lämpliga teoretiska modeller på konkurrensfrågor.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Ditt ledarskap präglas av tillit, tillgänglighet och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta med andra och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som person är du pedagogisk, har ett gott omdöme, och god samarbetsförmåga. Vidare har du hög arbetskapacitet, är strukturerad, analytisk och är duktig på att prioritera.

Den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Du driver ett ständigt förbättringsarbete avseende effektiva arbetsformer och kompetens, arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö och medverkar till att skapa väl fungerande kontaktytor gentemot övriga verksamheten.

Det är meriterande om du har disputerat. Det är också meriterande om du har erfarenhet av konkurrensrätt och god förmåga att tillgodogöra dig juridiska texter.

 

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Vi erbjuder även en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder också ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.


Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-08-21. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi. 


Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi har att erbjuda på vår webbplats www.konkurrensverket.se. Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet 6 månaders provanställning. Biträdande enhetschefer är anställda som jurister eller ekonomer och har ett tidsbegränsat förordnande som biträdande enhetschef. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Arvid Fredenberg, enhetschef på tfn 076 542 15 41 eller till Martina Lystedt, HR-partner på tfn 08-700 15 70. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST) och nås på tfn 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Konkurrensverket söker verksjurist för vikariat

Verksjurist
Läs mer Jul 14
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av förvaltningsrätt och sekretesslagstiftning ?

Då är tjänsten som verksjurist på Konkurrensverket någonting för dig.

Just nu söker vi en verksjurist till vår enhet för verksjuridik och internationella frågor. Tjänsten är ett vikariat från och med augusti/september 2023 till och med 31 augusti 2024. Eventuell förlängning kan komma att bli aktuellt. 

Vi har en spännande höst framför oss där nya verktyg ska tas i bruk, bl.a. det internationella ramverket Digital Markets Act. Hos oss kommer du att kunna utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö.

Om enheten

Den verksjuridiska funktionen tillhör enheten för verksjuridik och internationell samordning. Som verksjurist hos oss kommer du att ingå i ett team och med två andra verksjurister.

Enheten består i dag av närmare 20 engagerade medarbetare. Enheten ansvarar för övergripande verksjuridiska frågor, internationella frågor, registratur, vaktmästeri och växel, samt för frågor som rör Konkurrensverkets upphandlingar och inköp. 

Dina arbetsuppgifter

Som verksjurist kommer du kvalitetssäkra Konkurrensverkets verksamhet ur ett förvaltningsrättsligt perspektiv. Du kommer därför arbeta mycket med frågor och projekt som har med förvaltningsrätt, offentlighet- och sekretess samt dataskyddslagstiftningen att göra.

I din roll kommer du också hantera frågor som berör enskildas rättigheter i samband med att myndigheten fullgör sina uppgifter på konkurrens- och upphandlingsområdet. Det kan tillexempel handla om att överväga omfattning och utformning av myndighetens ålägganden, eller i vilken utsträckning part ska få insyn i tillsynsärenden.

I arbetet ingår det även att utveckla rutiner och arbetssätt, bl.a. genom att utarbeta styrdokument. Vid behov företräder du som verksjurist Konkurrensverket i domstolsprocesser som rör verksjuridiska frågor.

Kvalifikationer: 

- juristexamen
- minst två år för tjänsten relevant erfarenhet av kvalificerat arbete som jurist inom offentlig sektor
- mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig på svenska i tal och skrift

För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra då du kommer att ha många kontaktytor både inom och utanför myndigheten. Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv driva dina frågor framåt. I rollen är det också viktigt att du har hög integritet, ett gott omdöme samt är lösningsorienterad och därmed har förmågan att hitta lämpliga lösningar för de frågor som uppstår i verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har: 

- notariemeritering från domstol, gärna förvaltningsdomstol
- erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor vid annan statlig myndighet eller annan  erfarenhet som vi bedömer som likvärdig

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Hos oss får du möjlighet att bidra och utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor, och med intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss har du möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Arbetstiden för majoriteten av medarbetarna är flexibel. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023- 08-14. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser ett vikariat. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Sara Bratberg, enhetschef. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Nationalekonomer till Konkurrensverket

Nationalekonom
Läs mer Apr 4
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du nationalekonom och vill vara en del av en stor utredning? Är du intresserad av konkurrensfrågor och vill arbeta med ekonomisk analys? Då kan det här vara en tjänst för dig!

Just nu söker vi flera nationalekonomer som vill vara en del av våra utredningar av konkurrens i inflationsdrivande sektorer däribland livsmedel.

Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor kommer du att få arbeta med kvantitativ och kvalitativ ekonomisk analys som bidrar till att föra utredningarna framåt.

Tjänsten är en visstidsanställning med start omgående eller i sommar och pågår till och med  december 2023.

Dina arbetsuppgifter

Som ekonom på Konkurrensverket har du ett omväxlande och ansvarsfullt arbete. Under din anställning hos oss kommer du medverka i utredningar av konkurrens i inflationsdrivande sektorer däribland livsmedel. Du kommer arbeta med kvantitativ och kvalitativ ekonomisk analys baserad på etablerad teori och gedigen empiri. Du samlar in, rensar, sammanställer och analyserar data. I samband med utredningen kommer du även att representera Konkurrensverket i möten med företrädare för företag och organisationer. I din roll som utredande ekonom skriver du också tjänsteanteckningar, PM och rapporter. Alla projekt och utredningar sker vanligtvis i ett nära samarbete mellan  jurister och ekonomer på Konkurrensverket.

Kvalifikationer

- Du har en masterexamen i nationalekonomi, eller tar din masterexamen i nationalekonomi under våren 2023 med inriktningen industriell organisation, tillämpad mikro, ekonometri eller liknande.
- Du är mycket bra på STATA.
- Du kan tala och skriva engelska och svenska obehindrat.

För att trivas i rollen är du resultatorienterad, pedagogisk och analytisk. Du har hög arbetskapacitet och god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är engagerad och har mycket god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet av konkurrensekonomiska analyser.
- Erfarenhet av att ha arbetat som forskningsassistent.
- Kunskap om det konkurrensrättsliga regelverket.
- Erfarenhet av analys av livsmedelssektorn.
- Erfarenhet av R.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Vi erbjuder även en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder också ett  generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-04-20. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats: www.konkurrensverket.se. Anställningen avser en särskild visstidsanställning på heltid med start snarast eller i sommar och pågår till och med december 2023.  Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Arvid Fredenberg, enhetschef, eller Anna Bornäs HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 
Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Jurister till Konkurrensverket

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Apr 4
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Konkurrensverket söker jurister med konkurrensrättslig inriktning som vill vara en del av utredningar inom konkurrenstillsynen.

Exempel på spännande frågor som du kan få jobba med är tillsyn och utredningar inom livsmedelsbranschen. 

Tjänsten är en visstidsanställning med start snarast eller i sommar och pågår fram till och med 31 december 2023.


Dina arbetsuppgifter

Som jurist på Konkurrensverket har du ett omväxlande och ansvarsfullt arbete. Under din anställning hos oss kommer du medverka i utredningar inom konkurrenstillsynen. Dina arbetsuppgifter består t.ex. av: 

- Uppgiftsinsamling genom exempelvis marknadskontakter
- Rättsutredningar
- Ärendehantering

 

Kvalifikationer

Du har akademisk examen inom juridik eller kommer att ha en akademisk examen inom juridik senast juni 2023. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

För att du ska trivas hos oss behöver du vara strukturerad och noggrann men också nyfiken och initiativrik. Du är intresserad av de områden Konkurrensverket arbetar med. Du har förmåga att arbeta självständigt och ha en mycket god analytisk förmåga och hög integritet. Vi arbetar mycket i projekt och därför är också god samarbetsförmåga en viktig egenskap.

Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet av utredningsarbete inom konkurrensrätt. Det är också meriterande om du har skrivit uppsats i eller läst, konkurrens- eller europarätt vid universitet/högskola eller om du har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från exempelvis advokatbyrå, EU-kommissionen, eller domstol.En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom vilt skilda områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt.

Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-04-19. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser en särskild visstidsanställning på heltid med start snarast eller i sommar och pågår fram till och med 31 december 2023. Du kommer att vara placerad på Enheten för karteller och förvärv, Enheten för marknadsmissbruk eller Enheten för otillbörliga handelsmetoder.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Hanna Lekås, enhetschef på enheten för karteller och förvärv, eller Martina Lystedt, HR-partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Erfarna jurister till enheten för upphandlingstillsyn

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Mar 29
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Enheten för upphandlingstillsyn söker just nu erfarna jurister som vill vara med och bidra till enhetens viktiga arbete att utöva tillsyn över lagarna om offentlig upphandling och lagarna om valfrihetssystem.

Vi som arbetar på enheten är cirka tjugo engagerade och kompetenta medarbetare som tillsammans arbetar för en effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer. Kom och arbeta med oss!

 

Dina arbetsuppgifter

Som jurist på enheten för upphandlingstillsyn arbetar du med tillsyn av offentlig upphandling och genomför kvalificerade juridiska utredningar, med målet att ingripa mot regelöverträdelser. Arbetet är omväxlande och du arbetar med komplexa upphandlingsrättsliga frågor där du gör djupdykningar inom reglerna om offentlig upphandling. Du deltar även i Konkurrensverkets förebyggande tillsynsinsatser och i det externa informationsarbetet om upphandlingstillsyn. Vidare medverkar du i projekt som syftar till att främja en effektiv upphandling och kommer med idéer på hur verksamheten kan utvecklas.  Arbete i projektform kan förekomma även i andra fall till exempel när vi driver oklara rättsfrågor för vägledning.

Som erfaren jurist bidrar du också till juniora kollegors utveckling och i enhetens strategiska utvecklingsarbete. Du deltar även i arbetet på andra enheter genom att dela med dig av din upphandlingskunskap när så behövs.  

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- akademisk examen med juridisk inriktning
- flerårig arbetslivserfarenhet inom rättsområdet offentlig upphandling
- flerårig arbetslivserfarenhet av juridiskt utredningsarbete inom för tjänsten relevant rättsområde
- god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme, engagemang och initiativförmåga. Du är resultatinriktad, kan arbeta självständigt och är van vid att prioritera.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i domstol och/eller på regeringskansliet, advokatbyrå, expertmyndighet eller av annat kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning eller näringslivet

 

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom vilt skilda områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt.

 

Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.


Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-04-19. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.


Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Therése Westermark, enhetschef, eller Martina Lystedt HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Junior jurist till enheten för upphandlingstillsyn

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Feb 8
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Tycker du om att bena upp knepiga upphandlingsrättsliga frågor och ta reda på vad som egentligen hänt? Gillar du att se på frågorna om tillsyn av offentlig upphandling i ett större sammanhang? Då kan vi ge dig ett utvecklande jobb med verkliga djupdykningar inom reglerna om offentlig upphandling kombinerat med snabba puckar gällande våra mål i domstol.

Konkurrensverket har i uppdrag att bedriva tillsyn över upphandlingslagstiftningen och vårt tillsynsarbete syftar till en effektiv offentlig upphandling. Vi ser tillsynsverktygen som effektiva medel och genom såväl våra ärenden i domstol om upphandlingsskadeavgift som våra tillsynsbeslut bidrar vi till att upphandlande myndigheter följer reglerna.

Som medarbetare på en statlig myndighet arbetar du för samhället och vårt gemensamma bästa. För oss är det viktigt att du känner dig motiverad av att verka för långsiktiga mål, både inom upphandlingsrättensområde och inom statlig verksamhet i stort. Om fler följer reglerna, så köper vi rätt sak till rätt pris, motverkar korruption och rättssäkerheten ökar.

 

Arbetsuppgifter

Du arbetar med tillsyn av offentlig upphandling och genomför kvalificerade juridiska utredningar, med målet att ingripa mot regelöverträdelser genom bland annat process i domstol. Du medverkar i projekt som syftar till att främja en effektiv upphandling, t.ex. djupgranskningar av rapporter, analyser och ställningstaganden. Du deltar i Konkurrensverkets externa informationsarbete om upphandlingstillsyn. Du deltar i övrigt i Konkurrensverkets verksamhet.

 

Kvalifikationer

Du är har en akademisk examen med juridisk inriktning och har ett intresse för offentlig upphandling.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme, engagemang och initiativförmåga. Du är resultatinriktad, kan arbeta självständigt och är van vid att prioritera.

Det är meriterande om du har:

- arbetat med upphandlingsrättsliga ärenden

- skrivit uppsats inom upphandlingsrätt/offentlig upphandling

- läst fördjupningskurs i offentlig upphandling vid universitet/högskola.

 

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom vilt skilda områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt.

 

Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

 

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-02-24. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

 

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Therése Westermark, enhetschef, eller Martina Lystedt HR- partner. Fackliga företrädare är Nathalie Nord Karlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Verksjurist till Konkurrensverket

Verksjurist
Läs mer Mar 2
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Vi söker nu en verksjurist till den verksjuridiska funktionen i Konkurrensverket!


Dina arbetsuppgifter

I rollen som verksjurist bidrar du till att myndighetens verksamhet är kvalitetssäkrad ur ett förvaltningsrättsligt perspektiv, dvs.

i frågor som rör förvaltningsrätt, offentlighet- och sekretess och dataskyddslagstiftningen, men du hanterar också frågor relaterade till enskildas rättigheter i samband med att myndigheten fullgör sina uppgifter på konkurrens- och upphandlingsområdet. I arbetet ingår att utveckla rutiner och arbetssätt, bl.a. genom att utarbeta styrdokument. Vid behov företräder du som verksjurist Konkurrensverket i domstolsprocesser som rör verksjuridiska frågor. Arbetsuppgifterna är omväxlande och ställer krav på din förmåga att kombinera goda kunskaper med förståelse för vad som bäst bidrar till att Konkurrensverkets uppdrag fullgörs effektivt och enligt gällande rätt.

Den verksjuridiska funktionen hör till enheten för verksjuridik och internationell samordning och utöver dessa två uppdrag ansvarar enheten också för bl.a. myndighetens registratur, samt inköp och upphandling.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har

- juristexamen
- minst tre år för tjänsten relevant erfarenhet av kvalificerat arbete som jurist på myndighet
- mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig i tal och skrift

 Det är meriterande om du har

- notariemeritering från domstol, gärna förvaltningsdomstol
- erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor vid annan statlig myndighet eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig

För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra då du kommer att ha många kontaktytor både inom och utanför myndigheten. Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv driva dina frågor framåt. I rollen är det också viktigt att du har hög integritet, ett gott omdöme samt är lösningsorienterad och därmed har förmågan att hitta lämpliga lösningar för de frågor som uppstår i verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Hos oss får du möjlighet att bidra och utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor, och med intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter.

Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss har du möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Arbetstiden för majoriteten av medarbetarna är flexibel. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.


Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2022-03-20. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.


Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Sara Bratberg, enhetschef, eller Martina Lystedt HR- partner. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Jurister till Konkurrensverket under sommaren

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Feb 23
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av att testa på att arbeta med konkurrensrätt, otillbörliga handelsmetoder i livsmedelskedjan eller internationell samordning? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med spännande, omväxlande och komplexa frågor? Då är ett en tjänst som sommarjurist på Konkurrensverket någonting för dig.

Konkurrensverket söker jurister/juridikstuderande med konkurrensrättslig inriktning till tre av våra enheter som vill arbeta i sommar under perioden juni till augusti.

Enheten för karteller och förvärv ansvarar för prövningar av företagskoncentrationer och för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Du kommer framförallt arbeta med företagskoncentrationer.

Enheten för marknadsmissbruk ansvarar för att förhindra dominerande företag att missbruka sin marknadsmakt, samt att ingripa mot konkurrensbegränsande avtal mellan företag i olika led av distributionskedjan. Enheten ansvarar också för Konkurrensverkets tillsyn av konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

Enheten för otillbörliga handelsmetoder utövar tillsyn över oskäliga handelsmetoder i livsmedelskedjan. Vi tittar på aktörerna från bonde till bord. Tillsynen sker enligt lagen om förbud mot otillbörliga handelsmetoder vid köp av jordbruks- och livsmedelsprodukter som trädde ikraft den 1 november 2021. Detta medför att lagstiftningen och enheten är ung och att du kommer få vara med och bygga upp rättsområdet och enheten.


Dina arbetsuppgifter

Uppgiftsinsamling genom exempelvis marknadskontakter Rättsutredningar Ärendehantering Sekretessprövning Handläggning av företagskoncentrationer

Kvalifikationer

Du läser juridik och har som mest två terminer kvar till examen. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

För att du ska trivas hos oss behöver du vara strukturerad och noggrann men också nyfiken och initiativrik. Du är intresserad av de områden Konkurrensverket arbetar med. Du har förmåga att arbeta självständigt och ha en mycket god analytisk förmåga och hög integritet. Vi arbetar mycket i projekt och därför är också god samarbetsförmåga en viktig egenskap.

Det är också meriterande om du har skrivit uppsats i eller läst, konkurrens- eller europarätt vid universitet/högskola eller annat för livsmedelskedjan relevant rättsområde.


En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom vilt skilda områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt.

Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.


Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-03-13. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.


Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser allmän visstidsanställning på heltid i cirka tio veckor, under juni-augusti.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Hanna Lekås, enhetschef på enheten för karteller och förvärv, Martin Mandorff, enhetschef på enheten för marknadsmissbruk, Martin Bäckström, enhetschef på enheten för otillbörliga handelsmetoder eller Martina Lystedt, HR-partner.

Fackliga företrädare är Nathalie Nord Karlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Ekonom till enheten för analys och forskning under sommaren

Nationalekonom
Läs mer Feb 27
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Konkurrensverket är tillsynsmyndighet för upphandlings- och konkurrenslagstiftningen och vi söker nu dig som studerar national- eller företagsekonomi till enheten för analys och forskning i sommar.

Analys av marknader och forskning är en viktig del i Konkurrensverkets arbete för att främja konkurrensen i såväl Sverige som internationellt. Enheten för analys och forskning har ett särskilt  ansvar för Konkurrensverkets arbete med att främja konkurrens genom bland annat skriva rapporter, svara på remisser, och bereda forskningsuppdrag. På enheten jobbar ekonomer, jurister och statsvetare tillsammans med detta breda och viktiga, men framför allt roliga uppdrag. Arbetet på enheten ger också en unik möjlighet att bidra till bättre fungerande marknader till förmån för såväl företag som konsumenter.

Dina arbetsuppgifter
- Du utför analysarbete, såväl kvantitativt som kvalitativt baserat på etablerad teori och gedigen empiri, självständigt eller som deltagare i en projektgrupp.
- Du får delta i att utföra analyser som bidrar till enhetens arbete med rapporter, forskning och remissyttranden genom att ta fram underlag och data.
- Du deltar i skrivarbetet som resulterar i de rapporter som enheten publicerar och bidrar därigenom till att öka förståelsen för konkurrensen i Sverige och utomlands.

Kvalifikationer
- Du har en kandidatexamen i nationalekonomi eller företagsekonomi.
- Du läser till masterexamen eller tar magister- eller masterexamen 2023.
- Du har erfarenhet av grundläggande statistiska metoder och kan arbeta obehindrat i exempelvis Excel.
- Du uttrycker dig väl i skrift.
- Du är flytande i både svenska samt engelska.

Du har god samarbetsförmåga, ett gott omdöme, hög integritet och en god analytisk förmåga.

Meriterande:

- Erfarenhet av konkurrensekonomiska analyser.
- Erfarenhet av marknadsanalyser.
- Arbete som forskningsassistent.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom vilt skilda områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt.

Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan
Låter det här som ett sommarjobb som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-03-17. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du berättar varför du vill arbeta på Konkurrensverket. Bifoga även intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser allmän visstidsanställning på heltid i cirka tio veckor, under juni-augusti.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till Nikos Tsakiridis, enhetschef eller Kajsa Palmqvist, HR-partner.

Fackliga företrädare är Nathalie Nord Karlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Nationalekonomer till Konkurrensverket under sommaren

Nationalekonom
Läs mer Feb 24
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av ekonomisk analys och tycker att konkurrensrätt verkar vara ett spännande rättsområde? Då är en tjänst som nationalekonom under sommaren på Konkurrensverket någonting för dig.

Just nu söker vi dig som läser nationalekonomi med inriktning industriell organisation, tillämpad mikro, ekonometri eller liknande och som vill arbeta i sommar under perioden juni till augusti.

Som sommarjobbande ekonom hos oss kommer du få möjligheten att arbeta på någon av följande enheter:

Chefsekonomenheten ansvarar för den ekonomiska analysen i Konkurrensverkets ärenden. Enheten deltar även i planering och beredning av ärenden och svarar för att den ekonomiska analysen är korrekt.

Enheten för karteller och förvärv ansvarar för prövningar av företagskoncentrationer och för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Du kommer framförallt arbeta med företagskoncentrationer.

Enheten för marknadsmissbruk ansvarar för att förhindra dominerande företag att missbruka sin marknadsmakt, samt att ingripa mot konkurrensbegränsande avtal mellan företag i olika led av distributionskedjan. Enheten ansvarar också för Konkurrensverkets tillsyn av konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

Dina arbetsuppgifter

- Du utför ekonomiskt analysarbete baserat på etablerad teori och gedigen empiri, självständigt eller som deltagare i grupp.
- Du utför ekonomiskt analysarbete i lagtillämpningsärenden som rör bl.a. förvärvsprövningar, missbruk av dominerande ställning, karteller eller konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.
- Du samlar in, analyserar och strukturerar data.
- Du genomför empiriska undersökningar.
- Du sammanställer och jämför ekonomiska analyser.
- Du genomför litteraturstudier.

Kvalifikationer

- Du har en kandidat i nationalekonomi med inriktning industriell organisation, tillämpad mikro, ekonometri eller liknande.
- Du tar masterexamen 2023 eller läser till masterexamen 2024.
- Du har erfarenhet av STATA.
- Du kan tala och skriva engelska och svenska obehindrat.

Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme, engagemang och hög integritet. Du har god analysförmåga.

Meriterande:

- Erfarenhet av konkurrensekonomiska analyser.
- Erfarenhet av att ha arbetat som forskningsassistent.
- Kunskap om det konkurrensrättsliga regelverket.

 

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom vilt skilda områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt.

Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan 

Låter det här som ett sommarjobb som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-03-14. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du berättar varför du vill arbeta på Konkurrensverket. Bifoga även intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser allmän
visstidsanställning på heltid i cirka tio veckor, under juni-augusti.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till Arvid Fredenberg, enhetschef på chefsekonomenheten eller Anna Bornäs, HR-partner. Fackliga företrädare är Nathalie Nord Karlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

 
Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Jurister till Konkurrensverkets tipsfunktion under sommaren

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Feb 23
Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.
Konkurrensverket är tillsynsmyndighet för upphandlings- och konkurrenslagstiftningen och vi söker nu juridikstuderande till tipsfunktionen i sommar.

Tipsfunktionen ansvarar för beredning och kvalitetssäkring av de tips, allmänna förfrågningar och klagomål av såväl konkurrens- som upphandlingsrättslig karaktär som kommer in till Konkurrensverket. I och med att tipsfunktionen är kanalen in till myndigheten ger arbetet dig en unik inblick i aktuella frågor inom Konkurrensverkets ansvarsområden.

Dina arbetsuppgifter
- Du svarar på frågor om tillämpningen av upphandlingsregelverken och konkurrensreglerna.
- Du handlägger tips och klagomål som rör misstänkta eller påstådda överträdelser av upphandlings- och konkurrensreglerna.

Kvalifikationer
- Du läser juridik och har en eller två terminer kvar till examen eller har precis nyligen tagit examen.
- Du är intresserad av upphandlingsrätt och konkurrensrätt och vill lära dig mer inom ämnet.
- Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och i skrift på svenska och engelska.

Du är självgående, mål- och resultatorienterad, beslutsam, strukturerad och har god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har läst specialkurs inom offentlig upphandling eller på annat sätt fördjupat dig inom området på universitetet eller genom tidigare arbetslivserfarenhet.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag
Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom vilt skilda områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt.

Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan 
Låter det här som ett sommarjobb som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-03-13. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du berättar varför du vill du vill arbeta på
Konkurrensverket. Bifoga även intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.

Information och kontakt
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser allmän
visstidsanställning på heltid i cirka tio veckor, under juni-augusti.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till Peter Alstergren, funktionsansvarig på tipsfunktionen eller Kajsa Palmqvist, HR-partner.

Fackliga företrädare är Nathalie Nord Karlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu