Vetenskapsrådet jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Vetenskapsrådet i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Forskningssekreterare med inriktning fysik

Sekreterare
Läs mer Nov 24
Vill du vara med och skapa förutsättningar för den mest excellenta forskningen? Kom och jobba med forskningsinfrastrukturer och Rådet för forskningens infrastrukturer (RFI)! Nu söker vi en forskningssekreterare med stort intresse för vetenskap och forskningens infrastrukturer till Avdelningen för forskningsinfrastruktur. Hos oss får du jobba med engagerade kollegor som tillsammans både handlägger och administrerar finansieringen av forskningsinfrastrukturer av nationellt intresse samt Sveriges engagemang i internationella organisationer.

Enheten för infrastrukturstöd stödjer både nationella och internationella infrastrukturer och ger stöd till Rådet för infrastruktur (RFI). RFI är det råd på Vetenskapsrådet som ansvarar för Sveriges strategi för forskningsinfrastrukturer och som fattar bidragsbeslut till forskningsinfrastrukturer. Enheten leder också arbetet med ESS/MAX IV-kansliet, gemensamt för Vetenskapsrådet och Vinnova, vars uppdrag är att samordna nationella insatser mot ESS och MAX IV, med det övergripande syftet att maximera Sveriges nytta av forskningsanläggningarna. Vidare har enhetens medarbetare arbetsuppgifter som följer av Sveriges engagemang i och värdskap för internationell forskningsinfrastruktur. På enheten jobbar cirka 18 personer och nu söker vi en Forskningssekreterare med ämnesinriktning fysik.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som forskningssekreterare på enheten för infrastrukturstöd arbetar du med ärenden rörande nationell och internationell forskningsinfrastruktur, främst inom fysikområdet. Du kan komma att representera Sverige i internationella organisationer och även att arbeta med utlysningar av bidrag till infrastruktur av nationellt intresse och med vår behovsinventering.

I arbetsuppgifterna ingår att:


• bistå vid beredning av ansökningar om medel och hantering av beviljade bidrag
• medverka i projekt, utredningar och uppföljningsverksamhet som kan bedrivas i samarbete med andra avdelningar eller externa aktörer
• koordinera aktiviteter och planera möten och konsultationer själv eller tillsammans med andra medarbetare eller externa parter
• företräda Sverige i internationella forskningsinfrastrukturorganisationer.

Din bakgrund

Du ska ha


• doktorsexamen inom något av områdena fysik/partikelfysik/materialfysik/astronomi, storskaliga beräkningar och/eller artificiell Intelligens (AI)
• kunskap om det svenska forskningssystemet och forskningsfinansiering
• ett par års arbetslivserfarenhet utöver doktorsexamen inom relevant område
• mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Det är meriterande om du har


• god kunskap om och erfarenhet av arbete med eller i en forskningsinfrastruktur
• kunskap om utvärdering, analysmetoder och processutveckling
• internationell erfarenhet
• erfarenhet ifrån arbete inom offentlig förvaltning
• kunskap om EU-forskningsfinansiering
• erfarenhet av nätverkande och kontakt med olika aktörer i samhället, såsom institut eller industri

Dina egenskaper

Dina personliga egenskaper är centrala för arbetet. Du är utåtriktad, analytisk och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är lösningsorienterad och har hög integritet, du har mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Som person är du engagerande och resultatorienterad, du är duktig på att skapa relationer och utveckla och upprätthålla goda samarbeten.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. I rollen ingår förtroendearbetstid.Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Anna Carlmark Malkoch, enhetschef 076–5267139
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 44 064
• Erika Godoy, Saco-s 08-546 44 029
• Anneli Fröjd, ST 08 546 44 333Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-12-19.

Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-06963

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Kvalificerad forskningshandläggare

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 25
Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär och har en ledande roll för att utveckla och finansiera svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet. Nu söker vi en kvalificerad forskningshandläggare som ska samordna myndighetens arbete med att utveckla processen för vetenskaplig återrapportering samt bidra med kunskap om och erfarenhet av finansiering från Marie Sklodowska Curie Actions (MSCA).

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Varje år kommer det in cirka 6000 ansökningar om forskningsbidrag till Vetenskapsrådet. Ansökningarna bedöms av externa beredningsgrupper med totalt cirka 900 aktiva forskare som har expertis inom de områden som ansökningarna berör. Avdelningen för forskningsfinansiering ansvarar för att utlysa bidrag, se till att ansökningarna som kommer in bedöms samt att följa upp utfallet av varje års beredning och beslut.

I dina arbetsuppgifter ingår att samordna arbetet med att utveckla Vetenskapsrådets arbete med att följa upp den vetenskapliga och ekonomiska återrapporteringen från genomförda forskningsprojekt. Du kommer också vara ett stöd i frågor som rör det finansiella och administrativa regelverket för MSCA-bidrag till den nationella kontaktperson (NCP) för MSCA som finns vid Vetenskapsrådet. Vi ser därför gärna att du har erfarenhet av rapportering av forskningsprojekt till olika finansiärer, särskilt MSCA-projekt.

I dina arbetsuppgifter ingår även att vara ett administrativt stöd till några av våra beredningsgrupper. Du kommer bidra i arbetet med att ta fram beslutsunderlag, utveckla beredningsprocessen och följa upp utfallet av bidragsbesluten.

Arbetet är omväxlande och du kommer att medverka i olika projekt och andra uppgifter på avdelningen för forskningsfinansiering eller i samarbete med andra avdelningar. Du kan också bli aktuell som handläggare inom något av Vetenskapsrådets internationella uppdrag.

Arbetet innebär teamarbete med kollegor på myndigheten och mycket kontakt med forskare i olika roller eller med andra myndigheter. Arbetet är periodvis styrt av deadlines och ställer krav på att kunna strukturera och prioritera. Vårt myndighetsspråk är svenska samtidigt som de externa kontakterna till stor del sker på engelska. Vi ser gärna att du talar och skriver svenska obehindrat.

Din bakgrund

Du har


• Erfarenhet av att arbeta med och rapportera forskningsprojekt, särskilt MSCA-projekt,
• kunskap om det ekonomiadministrativa regelverket som gäller för mottagare av forskningsmedel från EU och Vetenskapsrådet,
• erfarenhet av arbete med administration och handläggande uppgifter, gärna på en statlig myndighet och/eller inom forskningsfinansiering,
• mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska
• goda kunskaper i de program som ingår i Microsoft Office och då särskilt i Excel.

Det är meriterande om du har


• Dokumenterad erfarenhet av att leda projekt eller arbetsgrupper,
• kunskap om forskningssystemet samt forskarens förutsättningar och villkor,
• erfarenhet av internationellt samarbete,
• erfarenhet av projektledning av administrativ natur eller av samordning.Dina egenskaper
Du är noggrann och strukturerad och kan arbeta effektivt både självständigt och i grupp. Du är även lösnings- och resultatorienterad och kan på egen hand prioritera och driva frågor framåt. Som person har du servicekänsla, har en god kommunikativ förmåga och är bra på att skapa relationer och utveckla och upprätthålla goda samarbeten. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning på heltid på ett år. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Mikael Gröning, enhetschef, 08-546 44 262
• Malin Rengby, HR-specialist 08-120 13 119
• Erika Godoy, Saco-s 08-546 44 029
• Anneli Fröjd, ST 08 546 44 333

 
Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-12-10.

Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-06972

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Nätverksspecialist till Sunet

Nätverkstekniker
Läs mer Nov 17
Internet i Sverige har sitt ursprung i Sunet. Vi på Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Som anställd på Sunet är du en del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen. Nu söker vi dig som är nätverksspecialist och som kan bidra med kvalificerad support och insatser i projekt.Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

På enheten för drift inom avdelningen för Sunet och anknutna tjänster är vi idag 11 medarbetare. Vi är ödmjuka och hjälper varandra samtidigt som vi ställer höga krav – både var och en på sig själv och på varandra. Vi strävar också alltid efter att vara bäst och därför är ständig utveckling och utbildning viktigt hos oss.

Arbetsuppgifterna kan delas in i två huvudsakliga delar:


• Support. Sunet har ett stabilt nät och därmed inga stora volymer, men de ärenden som kommer in är kvalificerade.
• Projekt. Du deltar i olika projekt exempelvis i samband med ombyggnad av nätet. Bland nya spännande projekt finns ett som innebär att utveckla nya produkter för våra nätverkslösningar och ett annat för att etablera nytt campusnät. 

I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring.Din bakgrund

Du ska ha:


• erfarenhet av nätverk och datakommunikation samt erfarenhet av angränsande säkerhetsteknologier inom nätverksområdet,
• erfarenhet av IP- nätverk, och kunskaper inom Linux,
• förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska,
• trivs med att arbeta i team och är van att kommunicera med kunder.

Det är meriterande om du har:


• teknisk eftergymnasial utbildning från universitet eller högskola
• licenser inom Routing/Switching motsvarande Cisco CCNA eller JNCIS-SP, JNCIS-ENT
• erfarenhet av centraliserad hantering, Routing och SysAdmin
• kunskaper inom driftautomation med till exempel Ansible eller Puppet.Dina egenskaper
Som person är du analytisk och du tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du har ett stort teknikintresse och följer med i utvecklingen och utvecklar dig kontinuerligt med mer kunskap och certifieringar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmåga att lära sig nya saker.Placering
Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Anställningens titel är driftsingenjör. Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:

- Jonny Lundin, Enhetschef: 0739-389 504
- Malin Rengby HR-specialist: 08-120 13 119
- Jonas Hagström , Saco-S: 0736-271 457
- Anneli Fröjd , ST: 08 546 44 333Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-12-10.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-06953

Sunet är en del av Vetenskapsrådet- Sveriges största statliga forskningsfinansiär.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Senior systemförvaltare med fokus på Molntjänster till Sunet

Systemförvaltare
Läs mer Okt 22
Nu stärker Sunet sitt team med en senior systemförvaltare för molntjänster. Vill du utveckla dina kunskaper och arbeta med kommunikation, förvaltning och utveckling av molntjänster? Bli en av oss!

Om rollen
I rollen som systemförvaltare med inriktning molntjänster kommer du att arbeta med kommunikation, verksamhetsutveckling, förvaltning och kontraktshantering. Du kommer också att samverka med andra tjänster i Sunet. Du får en hög grad av frihet som systemförvaltare och vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt utifrån långsiktiga mål, men också ta egna initiativ. Du trivs med att arbeta med andra i en organisation som har en hög ambitionsnivå när det gäller en kvalitativ leverans till våra kunder. Tillsammans med dina kollegor på Sunet är du med och bidrar till den världsomspännande infrastrukturen för forskning och utbildning.

Din bakgrund

• Flerårig erfarenhet av förvaltning av molntjänster.
• Erfarenhet och vana av kontraktshantering med kund och leverantör.
• Erfarenhet av att ta fram och följa upp en budget.
• Vana av att upprätthålla goda relationer med kunder.
• Erfarenhet av att bygga och leda team.
• Erfarenhet av att bygga, leda och underhålla stora intressegrupper.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med openstack, s3, ceph, backuptjänster som TSM mfl molntjänster samt erfarenhet av att erfarenhet av arbete från högskola eller universitet.

Dina egenskaper
I rollen som systemförvaltare behöver du vara strukturerad och analytisk, ansvarstagande och driven. Du har god kommunikationsförmåga och är van att samarbeta tillsammans med andra och upprätthålla goda relationer. Samtidigt som du är bra på att samarbeta är du van att arbeta självständigt och är inte beroende av detaljerad styrning i ditt dagliga arbete. Du är van att ta egna initiativ och planerar ditt arbete utifrån uppställda mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Leif Johansson, enhetschef, 0703-419886
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 44 064
• Jonas Hagström, Saco-s 0736–271 457
• Anneli Fröjd, ST 08-546 44 333

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-11-02.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1- 2021-06903.

Om Sunet
Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Som anställd på Sunet är du en del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen. Sunet är en del av Vetenskapsrådet. Läs mer på Sunets webbplats.

Ansök nu

Kansliansvarig till Gentekniknämnden

Molekylärbiolog
Läs mer Okt 12
Nu söker vi en kansliansvarig till Gentekniknämnden! Vetenskapsrådet är sedan 2019 värdmyndighet för nämnden. 

Gentekniknämnden är en myndighet som genom rådgivande verksamhet ska främja en etiskt försvarbar och säker användning av gentekniken så att människors och djurs hälsa och miljön skyddas. En av nämndens huvuduppgift är att sprida kunskap om forskning och utveckling inom genteknikområdet, särskilt genetiskt modifierade organismer. Nämnden bevakar ett brett område, från medicinsk forskning, till mikroorganismer, djur, växter och lagstiftningen inom området.

Nämnden består av en ordförande, en vice ordförande, åtta riksdagsledamöter och sju forskare inom olika ämnesområden. Varje ledamot, undantaget ordföranden och vice ordföranden, har en personlig ersättare. Läs mer på nämndens webbplats.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
I rollen som kansliansvarig har du ett helhetsansvar för nämndens verksamhet som innebär att planera nämndens arbete, förbereda sammanträden och administration.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att


• skriva förslag till remissyttranden
• föredra ärenden vid nämndens sammanträden
• skriva utkast till verksamhetsberättelse och rapporter som årligen lämnas till regeringen

Du kommer också att bevaka forskning och utveckling inom nämndens ansvarsområde och hålla ledamöterna uppdaterade om utvecklingen. Du behöver därför vara beredd på att sätta dig in i nya områden inom genteknikfältet. En viktig del är också sprida kunskap om genteknik genom att bland annat skriva populärvetenskapliga texter till webbplats, hålla föredrag, svara på frågor från allmänheten och anordna seminarium.

I arbetsuppgifterna ingår också administrativa uppgifter som till exempel att ansvara för upphandlingar för nämnden, attestering av fakturor, bevaka nämndens funktionsbrevlåda, planering och logistik vid nämndens sammanträden, att ärenden diarieförs, arkiveras och expedieras.

Din bakgrund
Vi söker dig som har


• doktorsexamen med inriktning mot växtmolekylärbiologi eller gedigen forskningserfarenhet inom samma område
• god kunskap om genetiskt modifierade organismer och genomredigering
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• kunskap om växtförädling.

Det är meriterande om du har


• kunskap om lagstiftning som reglerar genetiskt modifierade organismer
• kunskap om EU:s funktionssätt
• erfarenhet av handläggande uppgifter.

Dina egenskaper
I rollen som kansliansvarig behöver du ha en mycket god kommunikativ och stilistisk förmåga och vara intresserad av att sprida kunskap på ett för allmänheten lättillgängligt sätt. Du behöver vara flexibel, noggrann, kunna arbeta självständigt men också ha lätt för att samarbeta.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Placering
Vetenskapsrådets kontor på Västra Järnvägsgatan 3 i Stockholm. I april 2022 flyttar vi till Hantverkargatan 11 i Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du kan börja runt 1 mars 2022.

Vetenskapsrådet är värdmyndighet för Gentekniknämnden vilket innebär att du blir anställd av Vetenskapsrådet men kommer att arbeta för nämnden.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Jan Bolin, enhetschef 08-123 456 78
• Marie Nyman, kansliansvarig
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 440 64
• Erika Godoy, Saco-s 08-546 44 029
• Anneli Fröjd, ST 08- 546 44 333

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-11-01.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-06783.

Ansök nu

Senior systemförvaltare med fokus på Lärplattform till Sunet

Systemförvaltare
Läs mer Okt 19
Nu stärker Sunet sitt team med en senior systemförvaltare för lärplattformen Canvas och plagiatkontroll/textmatchning- verktyget Ouriginal men även andra angränsande digitala pedagogiska digitala verktyg inom området utbildningsstödjande tjänster. Vill du utveckla dina kunskaper och arbeta med kommunikation, förvaltning och utveckling av digitala pedagogiska verktyg? Bli en av oss!

Om rollen

I rollen som systemförvaltare med inriktning Lärplattform och andra pedagogiska digitala verktyg kommer du att arbeta med kommunikation, verksamhetsutveckling, förvaltning och kontraktshantering. Du kommer också att arbeta med de andra digitala verktygen/tjänsterna inom området för utbildningsstödjande tjänster. Du får en hög grad av frihet som systemförvaltare och vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt utifrån långsiktiga mål, men också ta egna initiativ. Du trivs med att arbeta med andra i en organisation som har en hög ambitionsnivå när det gäller en kvalitativ leverans till våra kunder. Tillsammans med dina kollegor på Sunet är du med och bidrar till den världsomspännande infrastrukturen för forskning och utbildning.

Din bakgrund


• Flerårig erfarenhet av förvaltning av lärplattformar, framförallt Canvas och av verktyg för plagiatkontroll, framförallt Ourginal
• Erfarenhet och vana av kontraktshantering med kund
• Vana av att upprätthålla goda relationer med kunder
• Högskoleexamen inom ett relevant område
• Erfarenhet av att bygga, leda och underhålla stora intressegrupper

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med Confluence, Inspera, Kaltura, Zoom, Survey & Support.

Dina egenskaper

I rollen som systemförvaltare behöver du vara strukturerad och analytisk, ansvarstagande och driven. Du har god kommunikationsförmåga och är van att samarbeta tillsammans med andra och upprätthålla goda relationer. Samtidigt som du är bra på att samarbeta är du van att arbeta självständigt och är inte beroende av detaljerad styrning i ditt dagliga arbete. Du är van att ta egna initiativ och planerar ditt arbete utifrån uppställda mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Per Nihlén enhetschef, 0703-494 137
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 44 064
• Jonas Hagström, Saco-s 0736–271 457
• Anneli Fröjd, ST 08-546 44 333

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-10-28.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-06896.

Om Sunet

Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Som anställd på Sunet är du en del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen. Sunet är en del av Vetenskapsrådet. Läs mer på Sunets webbplats.

Ansök nu

Senior systemförvaltare med fokus medietjänster till Sunet

Systemförvaltare
Läs mer Okt 19
Nu stärker Sunet sitt team med en senior systemförvaltare för medietjänster och andra angränsande digitala verktyg. Vill du utveckla dina kunskaper och arbeta med förvaltning och utveckling av digitala medietjänster? Bli en av oss!

Om rollen

I rollen som systemförvaltare med inriktning medietjänster kommer du att arbeta med kommunikation, förvaltning och kontraktshantering. Du kommer också att arbeta med de andra digitala verktygen/tjänsterna inom området för utbildningsstödjande tjänster. Du kommer framförallt arbeta med systemförvaltning i nära anslutning till driftsorganisationen för Sunet tjänster. Du får en hög grad av frihet som senior systemförvaltare och vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt utifrån långsiktiga mål, men också ta egna initiativ. Du trivs med att arbeta med andra i en organisation som har en hög ambitionsnivå när det gäller en kvalitativ leverans till våra kunder. Tillsammans med dina kollegor på Sunet är du med och bidrar till den världsomspännande infrastrukturen för forskning och utbildning.

Din bakgrund


• Flerårig erfarenhet av förvaltning och support av mediaplattformar, framförallt Zoom och Kaltura
• Erfarenhet och vana av kontraktshantering med kund
• Vana av att upprätthålla goda relationer med kunder
• Högskoleexamen inom ett relevant område
• Erfarenhet av att bygga, leda och underhålla stora intressegrupper

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med att dokumentera system eller annat motsvarande, erfarenhet av att ha arbetat med, Amberscript, Canvas, Survey & Support samt erfarenhet av att bygga och underhålla storskaliga system och/eller driva/äga öppna mjukvaruprojekt.

Dina egenskaper

I rollen som systemförvaltare behöver du vara strukturerad och analytisk, ansvarstagande och driven. Du har god kommunikationsförmåga och är van att samarbeta tillsammans med andra och upprätthålla goda relationer. Samtidigt som du är bra på att samarbeta är du van att arbeta självständigt och är inte beroende av detaljerad styrning i ditt dagliga arbete. Du är van att ta egna initiativ och planerar ditt arbete utifrån uppställda mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Per Nihlén enhetschef, 0703-494 137
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 44 064
• Jonas Hagström, Saco-s 0736–271 457
• Anneli Fröjd, ST 08-546 44 333

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-10-28.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-06897.

Om Sunet

Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Som anställd på Sunet är du en del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen. Sunet är en del av Vetenskapsrådet. Läs mer på Sunets webbplats.

Ansök nu

HR-specialist

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Okt 5
Nu söker Vetenskapsrådet en erfaren hr-specialist till en bred roll inom hr! Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor som arbetar för att ge forskare de bästa förutsättningarna för forskning. Vill du jobba både strategiskt och operativt i ett litet team som gärna jobbar tillsammans? Bli en av oss!

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Hr på Vetenskapsrådet är i utveckling och nu stärker vi gruppen med en hr-specialist. Som hr-specialist på Vetenskapsrådet kommer du att arbeta både strategiskt och operativt inom flera hr-områden och bidra till att utveckla dessa. Hos oss kommer du att ingå i ett litet hr-team som arbetar nära varandra och stöttar varandra vid arbetstoppar. Du kommer att arbeta självständigt med vissa frågor och områden men inte ensam.

Dels kommer du att arbeta operativt och verksamhetsnära med generella hr-relaterade frågor såsom arbetsmiljö och arbetsrätt, kompetensförsörjning och rekrytering, lönebildning samt rehabilitering och anpassning, dels kommer du att ha ansvar för något hr-område eller några hr-processer.  

I arbetsuppgifterna ingår att


• ge konsultativt stöd till Vetenskapsrådets chefer i hr- och arbetsgivarfrågor
• samordna och genomföra rekryteringar tillsammans med chefer
• utveckla, förvalta och anpassa hr-processer inom olika områden t. ex kompetensförsörjning, lönebildning och likabehandling
• förhandling och samverkan med fackliga organisationer
• delta i det systematiska arbetsmiljöarbetet
• administrera underlag inom hr- och löneområdet
• i övrigt förkommande arbetsuppgifter på enheten.

Din bakgrund
Du ska ha


• högskoleutbildning inom hr-området
• flera års erfarenhet av att jobba med både strategiska och operativa hr-frågor, gärna inom statlig verksamhet
• erfarenhet av förhandling och samverkan med facken
• goda kunskaper i arbetsrätt
• erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering
• god kunskap i det svenska språket – såväl muntligt som skriftligt
• kunskap i engelska.

Det är meriterande om du har


• vana av digitala systemstöd, gärna Primula och ReachMee
• erfarenhet av att arbeta med strategisk kompetensförsörjning
• erfarenhet av it-rekrytering.

Dina egenskaper
I rollen som HR-specialist kommer du att ha många kontakter, både internt som externt, och behöver därför ha en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och vara prestigelös. Du är ansvarstagande, strukturerad och utför dina uppgifter med noggrannhet och har förmåga att leverera i tid. Du har lätt för att ställa om och ändra inriktning när förutsättningarna förändras och visar ett gott omdöme i dina handlingar och i dialogen med medarbetare och chefer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm. Under våren 2022 kommer vi att flytta till nya lokaler på Hantverkargatan 11.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Johanna Öberg Pearson, tf. hr-chef 08-546 44 349
• Malin Rengby, hr-specialist 08-120 13 119
• Erika Godoy, Saco-s 08 - 546 44 029
• Anneli Fröjd, ST 08 - 546 44 333.

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-10-19.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.2-2021-06823.

Om oss
Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på Vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Frontend-utvecklare till Sunet

Frontend-utvecklare
Läs mer Sep 29
Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Som anställd på Sunet är du en del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen. Sunet är en del av Vetenskapsrådet. Läs mer på Sunets webbplats. 

Om rollen

Som anställd kommer du att ingå i ett team av utvecklare som har ett gemensamt ansvar för ett antal tjänster som vänder sig till forskare, studenter och anställda vid landets högskolor. Många av tjänsterna du kommer att arbeta med är kopplade till digital identitet och it-säkerhet i olika former. Flera av de tjänster vi på Sunet utvecklar är nyskapande och ligger i framkant av den tekniska utvecklingen.

I ditt arbete kommer du att tillsammans med oss andra bidra till svensk forskning och högre utbildning genom att göra vardagen enklare och säkrare för alla som arbetar inom sektorn. I rollen som frontend-utvecklare ligger fokus på utveckling av användargränssnitt men du har även möjlighet att bidra till andra delar av utvecklingsteamens arbete. Som anställd på Sunet har du stora möjlighet att växa som person och i din yrkesutövning.

Din bakgrund

För att blir framgångsrik behöver du ha


• erfarenhet av frontend-utveckling och design av användargränssnitt
• erfarenhet av Javascript, CSS och HTML och då gärna med erfarenhet av en eller flera UX-ramverk (till exempel Reactjs).

Det är meriterande om du har erfarenhet av Python, Linux, öppen källkod och Git.

Som person trivs du med att arbeta med andra både inom ett team och i leveransen till våra kunder och användare. Du tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ, och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmåga att lära sig nya saker.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Leif Johansson, enhetschef 0703–419 886
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 44 064
• Jonas Hagström, Saco-s 0736–271 457
• Anneli Fröjd, ST 08-546 44 333

Anställningsform och tillträde


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-10-13.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-06785.

Ansök nu

Huvudsekreterare för klinisk forskning

Professor
Läs mer Sep 9
Var med och påverka utvecklingen inom klinisk forskning och kliniska studier i Sverige! Nu söker vi en huvudsekreterare som i nära samverkan med interna och externa aktörer ska leda Vetenskapsrådets strategiska arbete inom dessa viktiga områden.Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som huvudsekreterare för klinisk forskning är du vetenskapligt ansvarig för området klinisk forskning. Du är huvudföredragande vid kommittén för klinisk behandlingsforskning, ett av Vetenskapsrådet beslutande organ, samt gentemot generaldirektören. Du ansvarar för beredning och uppföljning av ärenden som i huvudsak berör områden som forskningsfinansiering, forskningspolitik och internationellt samarbete.

Huvudsekreteraren har också det övergripande vetenskapliga ansvaret för myndighetens övriga arbete inom klinisk forskning, som kliniska studier och ALF-kansliet. Du kommer att tillsammans med huvudsekreteraren för medicin och hälsa bidra till utvecklingen inom såväl klinisk forskning som kliniska studier. Inledningsvis kommer detta utvecklingsarbete att ta en relativ stor del av arbetstiden i anspråk, ett arbete som sker i nära samarbete med berörda interna verksamheter och nationella externa aktörer såsom regionerna inklusive noderna inom Kliniska Studier Sverige.

Du kommer även att företräda Vetenskapsrådet och Sverige i nordiska, europeiska och internationella sammanhang.

Din profil

Vi söker dig som har hög vetenskaplig kompetens inom området klinisk forskning med erfarenhet som forskningsledare inom kliniska studier. Du ska också ha intresse för och erfarenhet av arbete med strategiska forskningsfrågor.

Tidigare erfarenhet av ledningsuppdrag vid en myndighet/sjukvårdsregion inom forskningsområdet är meriterande. Likaså om du har erfarenhet av samverkan med olika nationella aktörer inom klinisk forskning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som huvudsekreterare behöver du ha god analytisk förmåga samt förmåga att tänka och agera strategiskt med en helhetssyn på de frågor som behandlas. Arbetet kräver också en god samarbetsförmåga. Du behöver även ha en kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Placering

Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Anställningen är på maximalt 60 % av en heltid och tidsbegränsad på 2 år. Anställningen som huvudsekreterare ska kombineras med en anställning vid ett svenskt lärosäte. För anställningen gäller tillträde den 1 januari 2022.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Sven Stafström, generaldirektör 08-546 44 161
• Madeleine Durbeej-Hjalt, huvudsekreterare 08-212 736
• Johanna Öberg Pearson, tf. hr-chef 08-546 44 349
• Erika Godoy, Saco-s 08-8 546 44 029
• Annelie Fröjd, ST 08-546 44 333.

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-10-10.

Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-06616.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

It-chef

CIO, Chief Information Officer/IT-chef
Läs mer Sep 17
Följ med på Vetenskapsrådets utvecklingsresa inom it-området! Som it-chef hos oss är du med att utveckla det digitala stödet för våra medarbetare. Du ansvarar för hela processen – från leverantör till användare.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Vi söker en chef med gedigen beställarkompetens som kan leda och utveckla Vetenskapsrådet inom it-området, med de utmaningar som finns idag och i framtiden. I nära samarbete med Vetenskapsrådets ledning samt tillsammans med såväl stöd- som kärnverksamhet, koordinerar du den strategiska och operativa utvecklingen av Vetenskapsrådets it-arbete. Som it-chef har du det övergripande ansvaret för enhetens verksamhet, från leverantör till användare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, fördela, följa upp och utveckla arbetet på it-enheten och i förvaltningsteamen. Det innebär att du ansvarar för personal och budget, förbereder upphandlingar och har kontakt med leverantörer. Du arbetar aktivt i projekt och förvaltningsfrågor och har täta kontakter med verksamheten. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, eller kompetens som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av


• flerårigt chefs- och ledarskap
• att arbeta med it-strategiska frågor med inriktning mot stöd och service
• att planera och genomföra upphandlingar
• outsourcade it-leveranser
• att ta fram och utveckla processer, rutiner och styrande dokument
• leverantörsstyrning och samarbete med leverantörer
• budgetarbete och ekonomiska analyser
• förändringsledning.

Du har kunskap om styrmodeller som ITIL, PM3, COBIT och PPS och uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av liknande arbete i statlig myndighet och förvaltning
• erfarenhet av etablering av servicedesk-funktion
• certifiering med fokus på strategisk informationssäkerhet exv. CISM
• certifiering CIO
• certifiering förändringsledning
• certifiering inom verksamhets- eller affärsarkitektur.


Dina egenskaper

Arbetet innebär många kontakter, både interna och externa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har mycket god samarbetsförmåga och stor servicemedvetenhet. Du är pedagogisk och kommunikativ och drivs av att skapa goda relationer med användare och av att ständigt utveckla verksamheten.

Du är trygg och stabil i ditt ledarskap och har god självkännedom. Du har en god förmåga att skapa förtroende, engagemang och delaktighet i de sammanhang där du deltar.

Du är strukturerad och är bra på att prioritera, delegera och följa upp. Vi håller just nu på att förändra och utveckla vår it-verksamhet. Därför är det viktigt att du är öppen för olika typer av arbetsuppgifter och har viljan och förmågan att följa utveckling och förändring inom teknikområdet.

Placering

Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Under våren 2022 kommer vi att flytta till nya och moderna lokaler på Hantverkargatan.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Maria Thuveson, rådsdirektör 08 - 546 44 193
• Johanna Öberg Pearson, tf. hr-chef 08 - 546 44 349
• Erika Godoy, Saco-s 08 - 546 44 029
• Anneli Fröjd, ST 08 - 546 44 333.

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-10-10.

Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-06769.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Strategisk kommunikatör

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Sep 13
Vi söker en engagerad och driven kommunikatör som vill vara med och utveckla vårt kommunikationsarbete inom området forskningsinfrastruktur med särskilt fokus på frågor rörande data för forskning. Du kommer att delta i vårt arbete för att öka användningen av registerdata i forskning och med öppen tillgång till forskningsdata.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Du analyserar kommunikationsbehov, planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser. Du bistår verksamheten med kommunikationsrådgivning, ger både operativt och strategiskt stöd och driver arbetet framåt.  Målgruppen du arbetar mot är bred och rymmer bland annat akademin, näringslivet/industrin och myndigheter.

I arbetsuppgifterna ingår att


• analysera kommunikationsbehov
• ta fram och implementera kommunikationsstrategier och kommunikationsplaner
• planera, genomföra och utvärdera olika kommunikationsinsatser
• ta fram och anpassa innehåll till olika kanaler
• bygga relationer och nätverk mot centrala intressenter
• projektleda och arbeta operativt med workshops, konferenser och seminarier.Din bakgrund
Du ska ha


• högskoleutbildning inom media- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande.
• flerårig erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation och kommunikationsrådgivning
• erfarenhet av att anpassa innehåll efter målgrupp och kanal
• god vana och erfarenhet av att arbeta med olika webbpubliceringsverktyg, gärna SiteVision.
• mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta


• med digital infrastruktur och forskarstödjande tjänster
• med kommunikation rörande öppen data och/eller registerdata
• inom eller med offentlig sektor.

Dina egenskaper
Som kommunikatör är du engagerad, självständig och trygg i din roll. Du är bra på att skapa goda relationer, har lätt för att samarbeta och tycker om att arbeta både självständigt och i grupp. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och förutsättningar. Det är viktigt att du kan ta ett strategiskt perspektiv och använda dig av det i det operativa arbetet. Du hanterar med lätthet kommunikatörens verktyg.  Du är intresserad av samhällsfrågor och forskning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm. I april 2022 flyttar vi till nya moderna och aktivitetsbaserade lokaler på Hantverkargatan 11 i Stockholm.

Anställningen är placerad på kommunikationsavdelningen och enheten för strategiskt kommunikationsstöd. Enheten ansvarar för att driva kommunikationsarbetet i myndighetens sakfrågor och ansvarar för stöd inom extern-och internkommunikation, press- och varumärkesfrågor. Enheten bidrar med expertkunskaper inom området forskningskommunikation och projektleder seminarier och konferenser

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Susanne Håkansson, enhetschef 08-546 12 319
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 44 064
• Erika Godoy, Saco-s 08-546 44 029
• Anneli Fröjd, ST 08-546 44 333

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-09-28.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.2- 2021-06626.

 

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Senior utvecklare med inriktning på infrastruktur och digital identitet

Backend-utvecklare
Läs mer Jun 17
Nu söker vi utvecklare till Sunet! Vi på Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Som anställd på Sunet är du en del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som utvecklare med inriktning på infrastruktur och digital identitet kommer du att ingå i Sunets enhet för infrastrukturtjänster. Du kommer att arbeta med vidareutveckling av Sunet gemensamma infrastruktur för tjänsteleverans och IT-säkerhet. Du kommer även stödja projekt som utvecklar Sunet digitala identitetstjänster, bland annat eduID och InAcademia.

Sunet är en välkomnande och positiv arbetsplats där vi lär oss av varandras olika erfarenhet och bakgrund. På Sunet kommer du att få arbeta tillsammans med erfarna kollegor med utmanande och intressanta arbetsuppgifter. På Sunet arbetar vi främst med öppen källkod.

Din bakgrund

Du ska ha


• flerårig dokumenterad erfarenhet av programmering i python
• deltagit aktivt i utvecklingen av pythons ekosystem, gärna i en ledningsroll
• dokumenterad erfarenhet av arbete med öppen källkod
• god vana att delta i internationella projekt
• dokumenterad erfarenhet av att arbeta med digital identitet, persondataskydd samt infrastruktur för molntjänster.
• god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av arbete med it-säkerhet.

Dina egenskaper

Du är strukturerad och självständig i ditt arbete. Du är kommunikativ och tycker om att arbeta tillsammans med andra men är inte beroende av detaljerad styrning i ditt dagliga arbete. Du är van att ta egna initiativ och planera utifrån uppställda mål.

Vi läger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering

Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Leif Johansson, enhetschef 0703–419 886
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08- 546 44 064
• Jonas Hagström, Saco-s 0736–271 457
• Anneli Fröjd, ST 08-546 44 333
 

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-07-01.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-06164.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Forskningssekreterare inom naturvetenskap och teknik

Fortbildningssekreterare
Läs mer Jun 14
Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär och har en ledande roll för att utveckla och finansiera svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet. Nu söker vi en forskningssekreterare som ska utgör ett viktigt stöd i det vetenskapliga bedömningsarbetet av ansökningar inom naturvetenskap och teknik.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Varje år kommer det in cirka 6000 ansökningar om forskningsbidrag till Vetenskapsrådet. Ansökningarna bedöms av externa beredningsgrupper med totalt cirka 900 aktiva forskare som har expertis inom de områden som ansökningarna berör. Avdelningen för forskningsfinansiering ansvarar för att utlysa bidrag, se till att ansökningarna som kommer in bedöms samt att följa upp utfallet av varje års beredning och beslut.

I dina arbetsuppgifter ingår att vara forskningssekreterare och därmed ett stöd till beredningsgrupper inom naturvetenskap och teknik. Du kommer bidra i arbetet med att ta fram beslutsunderlag, utveckla beredningsprocessen och följa upp utfallet av bidragsbesluten. En arbetsuppgift kommer vara att utveckla Vetenskapsrådets arbete med att följa upp den vetenskapliga och ekonomiska återrapporteringen från genomförda forskningsprojekt. Vi ser därför gärna att du har erfarenhet av rapportering av forskningsprojekt till olika finansiärer.

Arbetet är omväxlande och du kommer att medverka i olika projekt och andra uppgifter på avdelningen för forskningsfinansiering eller i samarbete med andra avdelningar. Du kan också bli aktuell som handläggare inom något av Vetenskapsrådets internationella uppdrag.

Arbetet innebär teamarbete med kollegor på myndigheten och mycket kontakt med forskare i olika roller eller med andra myndigheter. Arbetet är periodvis styrt av deadlines och ställer krav på att kunna strukturera och prioritera. Vårt myndighetsspråk är svenska samtidigt som de externa kontakterna till stor del sker på engelska.

Din bakgrund
Du har


• doktorsexamen inom ämnesområdet naturvetenskap och teknik
• erfarenhet av arbete med administration och handläggande uppgifter, gärna på en statlig myndighet och/eller inom forskningsfinansiering
• mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska
• goda kunskaper i de program som ingår i Microsoft Office och då särskilt i Excel.

Det är meriterande om du har


• kunskap om forskningssystemet samt forskarens förutsättningar och villkor
• erfarenhet av internationellt samarbete
• erfarenhet av projektledning av administrativ natur eller av samordning
• erfarenhet och kunskap om forskningsfinansiering inom EU och Sverige.

Dina egenskaper
Du är noggrann och strukturerad och kan arbeta effektivt både självständigt och i grupp. Du är även lösnings- och resultatorienterad och kan på egen hand prioritera och driva frågor framåt. Som person har du servicekänsla, har en god kommunikativ förmåga och är bra på att skapa relationer och utveckla och upprätthålla goda samarbeten. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning på heltid på ett år. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Mikael Gröning, enhetschef, 08-546 44 262
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 44 064
• Erika Godoy, Saco-s 08-546 44 029
• Anneli Fröjd, ST 08 546 44 333

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-06-23.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-06139.

 

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Nätverkstekniker till Sunet

Drifttekniker, data
Läs mer Maj 3
Nätverkstekniker till Sunet

Sunet vill utöka sitt team med en nätverkstekniker inom drift. Sunets nät är kopplat till de nordiska ländernas gemensamma forskningsnät NORDUnet vilket i sin tur hör samman med europeiska nätet, GÉANT och med andra stora forskningsnät i bland annat USA, Kanada och Kina. Det här är tjänsten för dig som vill utveckla dina kunskaper och arbeta med kvalificerad support och spännande projekt. Tillsammans med dina kollegor på Sunet är du med och bidrar till den världsomspännande infrastrukturen för forskning och utbildning.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

På enheten för drift inom avdelningen för Sunet och anknutna tjänster är vi idag nio medarbetare. Vi är ödmjuka och hjälper varandra samtidigt som vi ställer höga krav – både var och en på sig själv och på varandra. Vi strävar också alltid efter att vara bäst och därför är ständig utveckling och utbildning viktigt hos oss.

Arbetsuppgifterna kan delas in i två huvudsakliga delar:


• Support. Sunet har ett stabilt nät och därmed inga stora volymer, men de ärenden som kommer in är kvalificerade.
• Projekt. Du deltar i olika projekt exempelvis i samband med ombyggnad av nätet. Bland nya spännande projekt finns ett som innebär att utveckla nya produkter för våra nätverkslösningar och ett annat för att etablera nya campusnät. 

I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring.

Din bakgrund

Du ska ha:


• erfarenhet av nätverk och datakommunikation samt erfarenhet av angränsande säkerhetsteknologier inom nätverksområdet,
• erfarenhet av IP- nätverk, och kunskaper inom Linux eller Ubuntu,
• förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska


• trivs med att arbeta i team och är van att kommunicera med kunder.

Det är meriterande om du har:


• licenser inom Routing/Switching motsvarande Cisco CCNA eller JNCIS-SP, JNCIS-ENT
• erfarenhet av centraliserad hantering, Routing och SysAdmin
• kunskaper inom driftautomation med till exempel Ansible eller Puppet.


• teknisk examen från universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Dina egenskaper

Som person är du analytisk och du tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du har ett stort teknikintresse och följer med i utvecklingen och utvecklar dig kontinuerligt med mer kunskap och certifieringar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att lära sig nya saker.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Placering
Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Anställningens titel är driftsingenjör.Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:

- Malin Rengby HR-specialist: 08-120 13 119

- Jonas Hagström , Saco-S: 0736-271 457

- Anneli Fröjd , ST: 08 546 44 333

 

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-04-30
Märk ansökan med diarienummer: 2.2.1-2021-00065Sunet är en del av Vetenskapsrådet- Sveriges största statliga forskningsfinansiär.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Nätverkstekniker till Sunet

Drifttekniker, data
Läs mer Apr 13
Nätverkstekniker till Sunet

Sunet vill utöka sitt team med en nätverkstekniker inom drift. Sunets nät är kopplat till de nordiska ländernas gemensamma forskningsnät NORDUnet vilket i sin tur hör samman med europeiska nätet, GÉANT och med andra stora forskningsnät i bland annat USA, Kanada och Kina. Det här är tjänsten för dig som vill utveckla dina kunskaper och arbeta med kvalificerad support och spännande projekt. Tillsammans med dina kollegor på Sunet är du med och bidrar till den världsomspännande infrastrukturen för forskning och utbildning.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

På enheten för drift inom avdelningen för Sunet och anknutna tjänster är vi idag nio medarbetare. Vi är ödmjuka och hjälper varandra samtidigt som vi ställer höga krav – både var och en på sig själv och på varandra. Vi strävar också alltid efter att vara bäst och därför är ständig utveckling och utbildning viktigt hos oss.

Arbetsuppgifterna kan delas in i två huvudsakliga delar:


• Support. Sunet har ett stabilt nät och därmed inga stora volymer, men de ärenden som kommer in är kvalificerade.
• Projekt. Du deltar i olika projekt exempelvis i samband med ombyggnad av nätet. Bland nya spännande projekt finns ett som innebär att utveckla nya produkter för våra nätverkslösningar och ett annat för att etablera nya campusnät. 

I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring.

Din bakgrund

Du ska ha:


• erfarenhet av nätverk och datakommunikation samt erfarenhet av angränsande säkerhetsteknologier inom nätverksområdet,
• erfarenhet av IP- nätverk, och kunskaper inom Linux eller Ubuntu,
• förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska


• trivs med att arbeta i team och är van att kommunicera med kunder.

Det är meriterande om du har:


• licenser inom Routing/Switching motsvarande Cisco CCNA eller JNCIS-SP, JNCIS-ENT
• erfarenhet av centraliserad hantering, Routing och SysAdmin
• kunskaper inom driftautomation med till exempel Ansible eller Puppet.


• teknisk examen från universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Dina egenskaper

Som person är du analytisk och du tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du har ett stort teknikintresse och följer med i utvecklingen och utvecklar dig kontinuerligt med mer kunskap och certifieringar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att lära sig nya saker.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Placering
Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Anställningens titel är driftsingenjör.Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:

- Malin Rengby HR-specialist: 08-120 13 119

- Jonas Hagström , Saco-S: 0736-271 457

- Anneli Fröjd , ST: 08 546 44 333

 

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-04-09
Märk ansökan med diarienummer: 2.2.1-2021-00065Sunet är en del av Vetenskapsrådet- Sveriges största statliga forskningsfinansiär.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Utvecklare till Sunet

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 13
Utvecklare till Sunet

Sunet vill utöka sitt team med en senior utvecklare inom medietjänster. Sunets nät är kopplat till de nordiska ländernas gemensamma forskningsnät NORDUnet vilket i sin tur hör samman med europeiska nätet, GÉANT och med andra stora forskningsnät i bland annat USA, Kanada och Kina. Det här är tjänsten för dig som vill utveckla dina kunskaper och arbeta med design, underhåll och utveckling av medietjänster. Tillsammans med dina kollegor på Sunet är du med och bidrar till den världsomspännande infrastrukturen för forskning och utbildning.


Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

I rollen som utvecklare med inriktning medietjänster kommer du att arbeta med design, utveckling och underhåll av digitala medietjänster. Du kommer också att jobba med andra tjänster inom området för utbildningsstödjande tjänster med integration av medietjänster med dessa. Du kommer framförallt arbeta i projektform med mjukvaruutveckling i nära anslutning till driftsorganisationen för Sunet tjänster. Du får en hög grad av frihet som utvecklare och vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt utifrån långsiktiga mål, men också ta egna initiativ. Du trivs med att arbeta med andra i en organisation som har en hög ambitionsnivå när det gäller en kvalitativ leverans till våra kunder.

Din bakgrund

Du ska ha


• god kunskap av utveckling och drift av distribuerade it-system
• goda kunskaper i Python, Java och/eller C samt erfarenhet av driftsautomation med till exempel Puppet
• erfarenhet av att arbeta med öppen källkod och vana av att arbeta i VCS-systemet Git
• vana av att arbeta med Linux eller andra öppna operativsystem.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av att ha arbetat med WebRTC
• erfarenhet av att bygga och underhålla storskaliga system och/eller driva/äga öppna mjukvaruprojekt.
• högskoleutbildning inom data- och systemvetenskap eller motsvarande

Dina egenskaper

I rollen som senior utvecklare behöver du vara strukturerad och analytisk, ansvarstagande och driven. Du har god kommunikationsförmåga och är van att samarbeta tillsammans med andra och upprätthålla goda relationer. Samtidigt som du är bra på att samarbeta är du van att arbeta självständigt och är inte beroende av detaljerad styrning i ditt dagliga arbete. Du är van att ta egna initiativ och planerar ditt arbete utifrån uppställda mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

 

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Malin Rengby, HR-specialist: 08-120 13 119
• Jonas Hagström, SACO-S: 0736–271 457
• Anneli Fröjd, ST: 08-546 44 333Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-04-09.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-00064Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Forskningssekreterare med inriktning fysik

Institutionssekreterare
Läs mer Mar 29
Vill du vara med och skapa förutsättningar för den mest excellenta forskningen? Kom och jobba med forskningsinfrastrukturer, Rådet för forskningens infrastrukturer (RFI) och ESS/MAX IV-kansliet! Nu söker vi en forskningssekreterare med stort intresse för vetenskap och forskningens infrastrukturer till Avdelningen för forskningsinfrastruktur. Hos oss får du jobba med engagerade kollegor som tillsammans både handlägger och administrerar finansieringen av forskningsinfrastrukturer av nationellt intresse samt Sveriges engagemang i internationella organisationer.

Enheten för infrastrukturstöd stödjer både nationella och internationella infrastrukturer och ger stöd till Rådet för infrastruktur (RFI). RFI är det råd på Vetenskapsrådet som ansvarar för Sveriges strategi för forskningsinfrastrukturer och som fattar bidragsbeslut till forskningsinfrastrukturer. Enheten leder också arbetet med ESS/MAX IV-kansliet, gemensamt för Vetenskapsrådet och Vinnova, vars uppdrag är att samordna nationella insatser mot ESS och MAX IV, med det övergripande syftet att maximera Sveriges nytta av forskningsanläggningarna. Vidare har enhetens medarbetare arbetsuppgifter som följer av Sveriges engagemang i och värdskap för internationell forskningsinfrastruktur. På enheten jobbar cirka 15 personer och nu söker vi en Forskningssekreterare med ämnesinriktning fysik. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ha en viktig roll i vårt arbete för ESS/MAX IV-kansliet samt för RFI. 

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Som forskningssekreterare på enheten för infrastrukturstöd arbetar du med ärenden rörande nationell och internationell forskningsinfrastruktur, främst inom fysikområdet. I denna roll blir du en viktig del av Vetenskapsrådets och Vinnovas gemensamma funktion ESS/MAX IV-kansliet, som arbetar med samordningen av de nationella insatserna mot anläggningarna. Du kan komma att representera Sverige i internationella organisationer och även att arbeta med utlysningar av bidrag till infrastruktur av nationellt intresse och med vår behovsinventering.

I arbetsuppgifterna ingår att:


• utveckla samverkansformer för kunskapsspridning och kunskapsöverföring mellan aktörer och sektorer tex industri och akademi.
• tillsammans med kollegor på Vinnova utveckla processer och verktyg som stärker och breddar det svenska engagemanget i ESS och MAX IV
• medverka i projekt, utredningar och uppföljningsverksamhet som kan bedrivas i samarbete med andra avdelningar eller externa aktörer
• koordinera aktiviteter och planera möten och konsultationer själv eller tillsammans med andra medarbetare eller externa parter
• företräda Sverige i internationella forskningsinfrastrukturorganisationer
• bistå vid beredning av ansökningar om medel och hantering av beviljade bidrag.

Din bakgrund
Du ska ha


• doktorsexamen inom något av områdena fysik/partikelfysik/materialfysik/astronomi, storskaliga beräkningar och/eller artificiell Intelligens (AI)
• kunskap om forskningssystemet och forskningsfinansiering
• ett par års arbetslivserfarenhet utöver doktorsexamen inom relevant område
• mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt

Det är meriterande om du har


• erfarenhet från samverkansprojekt
• god kunskap om och erfarenhet ifrån forskningsinfrastrukturerna MAX IV, ESS, ESRF, XFEL eller andra stora forskningsinfrastrukturer, gärna relaterade till synkrotronljus eller neutronspektroskopiforskning
• kunskap om utvärdering, analysmetoder och processutveckling
• internationell erfarenhet
• erfarenhet ifrån arbete inom offentlig förvaltning
• nätverkande och kontakt med omgivande samhälle, såsom institut, industri eller näringsliv
• språkkunskap i tyska, franska, spanska, italienska eller ryska.

Dina egenskaper
Dina personliga egenskaper är centrala för arbetet. Du är utåtriktad, analytisk och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är lösningsorienterad och har hög integritet, du har mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Som person är du engagerande och resultatorienterad, du är duktig på att skapa relationer och utveckla och upprätthålla goda samarbeten.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. I rollen ingår förtroendearbetstid.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Anna Carlmark Malkoch, enhetschef 076-5267139
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 44 064
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 12 315
• Anneli Fröjd, ST 08 546 44 333

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-04-25.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.2-2021-03590.

 

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Huvudsekreterare för utbildningsvetenskap

Professor
Läs mer Mar 4
Bli vår nya huvudsekreterare inom utbildningsvetenskap och led Vetenskapsrådets forskningsfinansiering och strategiska arbete inom detta område framåt. Vetenskapsrådet är Sveriges största externa forskningsfinansiär av utbildningsvetenskap och rollen som huvudsekreterare ger dig därmed en central position inom forskningsområdet. Med din kunskap och erfarenhet vill vi att du med forskningskvalitet i fokus utvecklar utbildningsvetenskapen som forskningsområde i Sverige och ökar den internationella samverkan.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Som huvudsekreterare är du vetenskapligt ansvarig för området och huvudföredragande för utbildningsvetenskapliga kommittén. Tillsammans med avdelningschefer och övriga huvudsekreterare ingår du i Vetenskapsrådets ledningsråd som bidrar med kunskap och ger råd till myndighetsledningen. I arbetet ingår även att utveckla Vetenskapsrådets samlade verksamhet och att delta i externa sammanslutningar, både i Sverige och internationellt.

Din profil
Vi söker dig som har hög vetenskaplig kompetens inom utbildningsvetenskap och är aktiv forskare med erfarenhet som forskningsledare. Du ska också ha intresse för och erfarenhet av arbete med strategiska forskningsfrågor.

Tidigare erfarenhet av ledningsuppdrag vid ett lärosäte eller annan myndighet inom forskningsområdet är meriterande. Likaså om du har erfarenhet från internationellt arbete med forskningsfinansiering och strategiska forskningsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som huvudsekreterare behöver du ha god analytisk förmåga samt förmåga att tänka och agera strategiskt med en helhetssyn på de frågor som behandlas. Du behöver ha god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Arbetet kräver också en god samarbetsförmåga.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Anställningen är på max 75 % av en heltid under en period av tre år och ska kombineras med en anställning vid ett svenskt lärosäte. Den sammanlagda anställningstiden är max sex år. Tillträde är 1 augusti 2021.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Sven Stafström, generaldirektör 08-546 44 161
• Maria Thuvesson, rådsdirektör 08-546 44 193
• Johanna Öberg Pearson, tf. hr-chef 08-546 44 349
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 12 315
• Annelie Fröjd, ST 08-546 44 333.

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-04-11.

Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-00668.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Systemtekniker till Sunet

Drifttekniker, data
Läs mer Feb 17
Systemtekniker till Sunet

Sunet vill utöka sitt team med en systemtekniker inom drift. Sunets nät är kopplat till de nordiska ländernas gemensamma forskningsnät NORDUnet vilket i sin tur hör samman med europeiska nätet, GÉANT och med andra stora forskningsnät i bland annat USA, Kanada och Kina. Det här är tjänsten för dig som vill utveckla dina kunskaper och arbeta med kvalificerad support och spännande projekt. Tillsammans med dina kollegor på Sunet är du med och bidrar till den världsomspännande infrastrukturen för forskning och utbildning.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

På enheten för drift inom avdelningen för Sunet och anknutna tjänster är vi idag nio medarbetare. Vi är ödmjuka och hjälper varandra samtidigt som vi ställer höga krav – både var och en på sig själv och på varandra. Vi strävar också alltid efter att vara bäst och därför är ständig utveckling och utbildning viktigt hos oss.

Arbetsuppgifterna kan delas in i två huvudsakliga delar:


• Support. Sunet har ett stabilt nät och tillhörande tjänster och därmed inga stora volymer, men de ärenden som kommer in är kvalificerade.
• Projekt. Du deltar i olika projekt exempelvis i samband med utbyggnad av våra tjänster. Bland nya spännande projekt finns ett som innebär att utveckla nya produkter för området utbildnings stödjande tjänster inom media distribution.

I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring.Din bakgrund


Du ska ha:


• erfarenhet av nätverk och datakommunikation samt erfarenhet av angränsande säkerhetsteknologier inom nätverksområdet,


• erfarenhet av IP- nätverk, och kunskaper inom Ubuntu eller CentOS,
• förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska
• trivs med att arbeta i team och är van att kommunicera med kunder.

Det är meriterande om du har:


• Windows server certifiering
• Databas kunskaper,
• erfarenhet av centraliserad hantering, Routing och SysAdmin
• kunskaper inom driftautomation med till exempel Ansible eller Puppet.
• teknisk examen från universitet, högskola eller yrkeshögskola.Dina egenskaper
Som person är du analytisk och du tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du har ett stort teknikintresse och följer med i utvecklingen och utvecklar dig kontinuerligt med mer kunskap och certifieringar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att lära sig nya saker.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Placering
Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Anställningens titel är driftsingenjör.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:

- Malin Rengby HR-specialist: 08-120 13 119

- Jonas Hagström , Saco-S: 0736-271 457

- Anneli Fröjd , ST: 08 546 44 333

 

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-04-09
Märk ansökan med diarienummer: 2.2.1-2021-00066Sunet är en del av Vetenskapsrådet- Sveriges största statliga forskningsfinansiär.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Utvecklare till Sunet

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Feb 17
Utvecklare till Sunet

Sunet vill utöka sitt team med en senior utvecklare inom medietjänster. Sunets nät är kopplat till de nordiska ländernas gemensamma forskningsnät NORDUnet vilket i sin tur hör samman med europeiska nätet, GÉANT och med andra stora forskningsnät i bland annat USA, Kanada och Kina. Det här är tjänsten för dig som vill utveckla dina kunskaper och arbeta med design, underhåll och utveckling av medietjänster. Tillsammans med dina kollegor på Sunet är du med och bidrar till den världsomspännande infrastrukturen för forskning och utbildning.


Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

I rollen som utvecklare med inriktning medietjänster kommer du att arbeta med design, utveckling och underhåll av digitala medietjänster. Du kommer också att jobba med andra tjänster inom området för utbildningsstödjande tjänster med integration av medietjänster med dessa. Du kommer framförallt arbeta i projektform med mjukvaruutveckling i nära anslutning till driftsorganisationen för Sunet tjänster. Du får en hög grad av frihet som utvecklare och vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt utifrån långsiktiga mål, men också ta egna initiativ. Du trivs med att arbeta med andra i en organisation som har en hög ambitionsnivå när det gäller en kvalitativ leverans till våra kunder.

Din bakgrund

Du ska ha


• god kunskap av utveckling och drift av distribuerade it-system
• goda kunskaper i Python, Java och/eller C samt erfarenhet av driftsautomation med till exempel Puppet
• erfarenhet av att arbeta med öppen källkod och vana av att arbeta i VCS-systemet Git
• vana av att arbeta med Linux eller andra öppna operativsystem.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av att ha arbetat med WebRTC
• erfarenhet av att bygga och underhålla storskaliga system och/eller driva/äga öppna mjukvaruprojekt.
• högskoleutbildning inom data- och systemvetenskap eller motsvarande

Dina egenskaper

I rollen som senior utvecklare behöver du vara strukturerad och analytisk, ansvarstagande och driven. Du har god kommunikationsförmåga och är van att samarbeta tillsammans med andra och upprätthålla goda relationer. Samtidigt som du är bra på att samarbeta är du van att arbeta självständigt och är inte beroende av detaljerad styrning i ditt dagliga arbete. Du är van att ta egna initiativ och planerar ditt arbete utifrån uppställda mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

 

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Malin Rengby, HR-specialist: 08-120 13 119
• Jonas Hagström, SACO-S: 0736–271 457
• Anneli Fröjd, ST: 08-546 44 333Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-04-09.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-00064Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Nätverkstekniker till Sunet

Drifttekniker, data
Läs mer Feb 17
Nätverkstekniker till Sunet

Sunet vill utöka sitt team med en nätverkstekniker inom drift. Sunets nät är kopplat till de nordiska ländernas gemensamma forskningsnät NORDUnet vilket i sin tur hör samman med europeiska nätet, GÉANT och med andra stora forskningsnät i bland annat USA, Kanada och Kina. Det här är tjänsten för dig som vill utveckla dina kunskaper och arbeta med kvalificerad support och spännande projekt. Tillsammans med dina kollegor på Sunet är du med och bidrar till den världsomspännande infrastrukturen för forskning och utbildning.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

På enheten för drift inom avdelningen för Sunet och anknutna tjänster är vi idag nio medarbetare. Vi är ödmjuka och hjälper varandra samtidigt som vi ställer höga krav – både var och en på sig själv och på varandra. Vi strävar också alltid efter att vara bäst och därför är ständig utveckling och utbildning viktigt hos oss.

Arbetsuppgifterna kan delas in i två huvudsakliga delar:


• Support. Sunet har ett stabilt nät och därmed inga stora volymer, men de ärenden som kommer in är kvalificerade.
• Projekt. Du deltar i olika projekt exempelvis i samband med ombyggnad av nätet. Bland nya spännande projekt finns ett som innebär att utveckla nya produkter för våra nätverkslösningar och ett annat för att etablera nya campusnät. 

I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring.

Din bakgrund

Du ska ha:


• erfarenhet av nätverk och datakommunikation samt erfarenhet av angränsande säkerhetsteknologier inom nätverksområdet,
• erfarenhet av IP- nätverk, och kunskaper inom Linux eller Ubuntu,
• förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska


• trivs med att arbeta i team och är van att kommunicera med kunder.

Det är meriterande om du har:


• licenser inom Routing/Switching motsvarande Cisco CCNA eller JNCIS-SP, JNCIS-ENT
• erfarenhet av centraliserad hantering, Routing och SysAdmin
• kunskaper inom driftautomation med till exempel Ansible eller Puppet.


• teknisk examen från universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Dina egenskaper

Som person är du analytisk och du tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du har ett stort teknikintresse och följer med i utvecklingen och utvecklar dig kontinuerligt med mer kunskap och certifieringar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att lära sig nya saker.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Placering
Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Anställningens titel är driftsingenjör.Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:

- Malin Rengby HR-specialist: 08-120 13 119

- Jonas Hagström , Saco-S: 0736-271 457

- Anneli Fröjd , ST: 08 546 44 333

 

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-04-09
Märk ansökan med diarienummer: 2.2.1-2021-00065Sunet är en del av Vetenskapsrådet- Sveriges största statliga forskningsfinansiär.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Serviceinriktad administratör till Sunet

Kontorschef, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 22
Nu söker Sunet en administratör! Vi på Sunet driver ett av världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Vi är en del av Vetenskapsrådet, och hos oss får du arbeta i en bred administrativ roll med engagerade kollegor varav många är IT-proffs.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Som administratör kommer du att stötta chefer och kollegor på avdelningen i olika frågor, till exempel vid resebokningar och att vara behjälplig vid redovisning av EU-uppdrag. Du kommer att ha ett övergripande ansvar över kontoret och se till kontorets facilliter funkar bra och ansvara för vissa inköp till kontoret. Du kommer att stötta och samordna konferenser, större möten och vid events agera konferens­värd/värdinna. Rollen som är administratör är varierande och du kommer att ha många kontakter, både internt och externt. Därför är det viktigt att du är flexibel, prestigelös och har lätt för att ställa om när det behövs.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att


• vara behjälplig vid redovisning av EU-uppdrag och stötta ekonomipersonalen med underlag
• diarieföra handlingar och hantera kontorets post
• assistera personal på avdelningen i kontakt med leverantörer och kunder.
• ha övergripande ansvar för kontorets faciliteter
• boka lokaler, hotell och middagar vid större möten och konferenser
• planera och stötta vid events, till exempel beställa catering, ta emot gäster och se till att mat och dryck finns
• andra närliggande administrativa uppgifter.

Din bakgrund
Du ska ha:


• gymnasieexamen
• ett par års erfarenhet av en administrativ roll av liknande karaktär
• god förståelse i både svenska engelska såväl i tal och skrift
• digital vana och goda kunskaper i MS Office.

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet av ekonomiadministration eller fakturahantering
• erfarenhet av offentlig administration
• erfarenhet av att planera och samordna konferenser och events.

Dina egenskaper
Som person är du en självgående och ambitiös teamspelare med stor initiativförmåga. Du har lätt att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och att skapa goda relationer. Du är strukturerad, serviceinriktad, prestigelös och har förmågan att prioritera dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 75% med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt. Vetenskapsrådet följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket innebär att under rådande pandemi så sker arbetet i möjligaste mån från hemmet, på sikt förväntas rollen som administratör till stor del vara på kontoret.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Börje Josefsson, bitr. avdelningschef 070-56 10 837
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 44 064
• Jonas Hagström, Saco-s 0736–271 457
• Anneli Fröjd, ST 08-546 44 333

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-04-05.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-03561.

Ansök nu

Utvecklare med inriktning på backend-tjänster och infrastruktur till Sunet

Backend-utvecklare
Läs mer Mar 1
Nu söker vi utvecklare till Sunet! Vi på Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Som anställd på Sunet är du en del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som utvecklare med inriktning på backend-tjänster och infrastruktur kommer du arbeta i ett antal projekt med fokus på Sunets infrastrukturtjänster, bland annat tjänster relaterat till digital identitet och säkerhet. Du kommer att delta i utvecklingen av Sunets digitala student-identitet eduID där Sunet samverkar med Skolverket kring en nationell digital e-legitimation för utbildningssektorn samt projektet InAcademia där vi gemensamt med våra systerorganisationer inom EU tar fram en lösning för säker hantering av personuppgifter i samband med studentrabatter. På Sunet arbetar vi främst med öppen källkod. Du kommer även ha möjlighet att arbeta i projekt där vi tillsammans med DIGG utvecklar lösningar för digital identitet och säkerhet, bla inom ramen för SwedenConnect.se

Sunet är en välkomnande och positiv arbetsplats där vi lär oss av varandras olika erfarenhet och bakgrund. På Sunet kommer du att få arbeta tillsammans med erfarna kollegor med utmanande och intressanta arbetsuppgifter.

Din bakgrund

Du som söker jobbet har


• erfarenhet som antingen fullstack- eller backendutvecklare
• erfarenhet av utveckling i tex python, golang och/eller nodejs (es6, typescript osv) för backend-tjänster
• goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av att arbeta inom opensource-projekt
• erfarenhet av fler programmeringsspråk.

Du behöver inte ha arbetat som utvecklare i många år men vi vill gärna att du vill lära dig mer och har en stark ambition att utvecklas inom yrket.

Dina egenskaper

Du är strukturerad och självständig i ditt arbete. Du är kommunikativ och tycker om att arbeta tillsammans med andra men är inte beroende av detaljerad styrning i ditt dagliga arbete. Du är van att ta egna initiativ och planera utifrån uppställda mål.

Vi läger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Leif Johansson, enhetschef 0703–419 886
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08- 546 44 064
• Jonas Hagström, Saco-s 0736–271 457
• Anneli Fröjd, ST 08-546 44 333

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-03-29.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-00556.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Huvudsekreterare för forskningens infrastruktur

Professor
Läs mer Mar 4
Bli vår nya huvudsekreterare och led Vetenskapsrådets arbete med finansiering och strategisk utveckling av nationell och internationell forskningsinfrastruktur. Vetenskapsrådet har ansvaret för planering och finansiering av forskningsinfrastruktur av nationellt intresse och rollen som huvudsekreterare ger dig en central position inom det svenska forskningssystemet. Med din kunskap och erfarenhet vill vi att du med fokus på forskningskvalitet, samhällsutmaningar och nationellt strategiskt intresse utvecklar detta för Sverige viktiga område.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Som huvudsekreterare är du vetenskapligt ansvarig för området forskningens infrastrukturer och  huvudföredragande vid Rådet för forskningens infrastrukturer (RFI), ett av Vetenskapsrådets beslutande organ. Tillsammans med avdelningschefer och övriga huvudsekreterare ingår du i Vetenskapsrådets ledningsråd som bidrar med kunskap och ger råd till myndighetsledningen. I arbetet ingår även att utveckla Vetenskapsrådets verksamhet och att delta i externa sammanslutningar, både i Sverige och internationellt.

Din profil
Vi söker dig som har hög vetenskaplig kompetens inom något av områdena humaniora, samhällsvetenskap, life science, naturvetenskap eller teknikvetenskap. Du är aktiv forskare med erfarenhet som forskningsledare och har intresse för och erfarenhet av arbete med forskningsinfrastruktur och strategiska forskningsfrågor.

Tidigare erfarenhet från  ledning av forskningsinfrastrukturer är meriterande liksom erfarenhet från annat ledningsuppdrag vid ett lärosäte, annan myndighet inom forskningsområdet, inom institutssektorn eller näringslivet. Likaså om du har erfarenhet från internationellt arbete med forskningsinfrastruktur eller andra strategiska forskningsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som huvudsekreterare behöver du ha god analytisk förmåga samt förmåga att tänka och agera strategiskt med en helhetssyn på de frågor som behandlas. Du behöver ha god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Arbetet kräver också en god samarbetsförmåga.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Anställningen är på maximalt 75 % av en heltid under en period av tre år. Den sammanlagda anställningstiden är maximalt sex år. Anställningen som huvudsekreterare ska kombineras med en anställning vid ett svenskt lärosäte. För anställningen gäller tillträde den 1 augusti 2021.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Sven Stafström, generaldirektör 08-546 44 161
• Irene Wennemo, ordförande RFI 070- 665 38 25
• Johanna Öberg Pearson, tf. hr-chef 08-546 44 349
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 12 315
• Annelie Fröjd, ST 08-546 44 333.

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-03-28.

Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-00667.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Forskningssekreterare

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 12
Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär och har en ledande roll för att utveckla och finansiera svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet. Nu söker vi två forskningssekreterare som ska utgör ett viktigt stöd i det vetenskapliga bedömningsarbetet av ansökningar inom humaniora och samhällsvetenskap respektive medicin och hälsa.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Varje år kommer det in cirka 6000 ansökningar om forskningsbidrag till Vetenskapsrådet. Ansökningarna bedöms av externa beredningsgrupper med totalt cirka 900 aktiva forskare som har expertis inom de områden som ansökningarna berör. Avdelningen för forskningsfinansiering ansvarar för att utlysa bidrag, se till att ansökningarna som kommer in bedöms samt att följa upp utfallet av varje års beredning och beslut. Avdelningen ansvarar även för att informera om utlysningar av bidrag från det europeiska forskningsrådet European Research Council, ERC, och att ge de forskare som söker ERC-bidrag stöd.

I dina arbetsuppgifter ingår att vara forskningssekreterare och därmed ett stöd till beredningsgrupper inom antingen humaniora och samhällsvetenskap eller medicin och hälsa. Du kommer också att bidra i arbetet med att ta fram beslutsunderlag, utveckla beredningsprocessen och följa upp utfallet av bidragsbesluten. En arbetsuppgift kan även bli att vara National Contact Point (NCP) för forskare som söker ERC-bidrag,

Arbetet är omväxlande och du kommer att medverka i olika projekt och andra uppgifter på avdelningen för forskningsfinansiering eller i samarbete med andra avdelningar. Du kan också bli aktuell som handläggare inom något av Vetenskapsrådets internationella uppdrag.

Arbetet innebär teamarbete med kollegor på myndigheten och mycket kontakt med forskare i olika roller eller med andra myndigheter. Arbetet är periodvis styrt av deadlines och ställer krav på att kunna strukturera och prioritera. Vårt myndighetsspråk är svenska samtidigt som de externa kontakterna till stor del sker på engelska.

Din bakgrund
Du har


• doktorsexamen inom ämnesområdet humaniora och samhällsvetenskap eller medicin och hälsa
• erfarenhet av arbete med administration och handläggande uppgifter, gärna på en statlig myndighet och/eller inom forskningsfinansiering
• mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska
• goda kunskaper i de program som ingår i Microsoft Office och då särskilt i Excel.

Det är meriterande om du har


• kunskap om forskningssystemet samt forskarens förutsättningar och villkor
• erfarenhet av internationellt samarbete
• erfarenhet av projektledning av administrativ natur eller av samordning
• erfarenhet och kunskap om forskningsfinansiering inom EU

Dina egenskaper
Du är noggrann och strukturerad och kan arbeta effektivt både självständigt och i grupp. Du är även lösnings- och resultatorienterad och kan på egen hand prioritera och driva frågor framåt. Som person har du servicekänsla, har en god kommunikativ förmåga och är bra på att skapa relationer och utveckla och upprätthålla goda samarbeten. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder tvåtidsbegränsade anställningar på heltid på ett år. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-03-28.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-00564.

 

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Förvaltningsledare it

Systemförvaltare
Läs mer Feb 24
Nu söker Vetenskapsrådet förvaltningsledare it! Hos får du jobba med engagerade kollegor som tillsammans arbetar för ett ge forskare goda förutsättningar för forskning av hög kvalité. Vill du vara med på vår utvecklingsresa? Bli en av oss!

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som förvaltningsledare it kommer du att ansvara för förvaltning av två av Vetenskapsrådets objekt.


• Prisma, ett ansöknings- och ärendehanteringssystem som används för att ansöka om forskningsmedel, granska ansökningar, förvalta forskningsbidrag och diarieföra inkomna handlingar. Prisma ägs av tre statliga forskningsråd; Vetenskapsrådet, Formas och Forte och används av ytterligare några myndigheter och har idag mer än 50 000 aktiva externa användare.
• Analys med verktyg och tjänster för att stödja Vetenskapsrådets analysverksamhet, utvärderingar och interna uppföljningar, samt att tillgängliggöra forskningsdata till allmänheten. Förvaltningsobjektet Analys består bland annat av den bibliometriska databasen VRCitering och projektdatabasen SweCRIS.

I rollen som förvaltningsledare it arbetar du i nära samarbete med förvaltningsledare verksamhet, objektspecialister och leverantörer. En utmaning är att, tillsammans med förvaltningsledare och systemägare, prioritera mellan olika behov och önskemål. Förvaltningens övergripande mål är att säkerställa att Vetenskapsrådet har säkra, aktuella och lättillgängliga system med välfungerande och relevanta verktyg.

I arbetsuppgifterna ingår att


• ansvara för att de tekniska ramverken underhålls och utvecklas avseende systemutveckling och drift
• genomföra tekniska utredningar och planer på flera års sikt
• ha ett övergripande ansvar för systemutvecklares löpande arbete och utvecklingsarbete i samarbete med teknisk teamledare
• ha ett nära samarbete med driftleverantören, ansvar för beställningar och uppföljningar
• i dialog med förvaltningsledare verksamhet ha överblick över ärenden och gruppera dem så att en smidig systemutveckling sker
• ansvara för it-säkerhet och regeluppfyllnad i systemen och systemutvecklingsprocessen
• delta i arbetet med att ta fram årlig förvaltnings- och budgetplan.

Du kommer att vara placerad på it-enheten som ingår i Vetenskapsrådets förvaltning.

Din bakgrund

Du ska ha


• flerårig erfarenhet av systemutveckling
• god vana att driva, följa upp och koordinera aktiviteter enligt plan med förmåga att hantera avvikelser på ett konstruktivt sätt
• högskoleutbildning inom it-området eller motsvarande
• vana att arbeta med leverantörer och förmåga att koordinera dessa för att få enhetliga leveranser
• erfarenhet av kalkylerings- och estimeringsarbete för att kunna ta fram väl genomarbetade budgetunderlag
• erfarenhet av att presentera resultat på svenska och engelska både muntligen och i skrift.

Det är meriterande om du har


• goda kunskaper eller erfarenhet av offentlig verksamhet
• erfarenhet av PM3, agil utveckling, Confluence och Jira Software.

Dina egenskaper
Vi söker dig med drivkraft, uthållighet och förmåga att nå mål och resultat i samarbete med andra. Du är lyhörd och flexibel, en god kommunikatör och har en bra förmåga att samverka internt såväl som externt. Vi värdesätter också att du är lösningsorienterad, strukturerad och noggrann.  

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Mia Lindegren, IT-chef 08-546 44 130
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 44 064
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 12 315
• Anneli Fröjd, ST 08-546 44 333


Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-03-15.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-00112.

 

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på Vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Utvecklare till Sunet

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Jan 25
Utvecklare till Sunet

Sunet vill utöka sitt team med en senior utvecklare inom medietjänster. Sunets nät är kopplat till de nordiska ländernas gemensamma forskningsnät NORDUnet vilket i sin tur hör samman med europeiska nätet, GÉANT och med andra stora forskningsnät i bland annat USA, Kanada och Kina. Det här är tjänsten för dig som vill utveckla dina kunskaper och arbeta med design, underhåll och utveckling av medietjänster. Tillsammans med dina kollegor på Sunet är du med och bidrar till den världsomspännande infrastrukturen för forskning och utbildning.


Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

I rollen som utvecklare med inriktning medietjänster kommer du att arbeta med design, utveckling och underhåll av digitala medietjänster. Du kommer också att jobba med andra tjänster inom området för utbildningsstödjande tjänster med integration av medietjänster med dessa. Du kommer framförallt arbeta i projektform med mjukvaruutveckling i nära anslutning till driftsorganisationen för Sunet tjänster. Du får en hög grad av frihet som utvecklare och vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt utifrån långsiktiga mål, men också ta egna initiativ. Du trivs med att arbeta med andra i en organisation som har en hög ambitionsnivå när det gäller en kvalitativ leverans till våra kunder.

Din bakgrund

Du ska ha


• god kunskap av utveckling och drift av distribuerade it-system
• goda kunskaper i Python, Java och/eller C samt erfarenhet av driftsautomation med till exempel Puppet
• erfarenhet av att arbeta med öppen källkod och vana av att arbeta i VCS-systemet Git
• vana av att arbeta med Linux eller andra öppna operativsystem.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av att ha arbetat med WebRTC
• erfarenhet av att bygga och underhålla storskaliga system och/eller driva/äga öppna mjukvaruprojekt.
• högskoleutbildning inom data- och systemvetenskap eller motsvarande

Dina egenskaper

I rollen som senior utvecklare behöver du vara strukturerad och analytisk, ansvarstagande och driven. Du har god kommunikationsförmåga och är van att samarbeta tillsammans med andra och upprätthålla goda relationer. Samtidigt som du är bra på att samarbeta är du van att arbeta självständigt och är inte beroende av detaljerad styrning i ditt dagliga arbete. Du är van att ta egna initiativ och planerar ditt arbete utifrån uppställda mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

 

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Malin Rengby, HR-specialist: 08-120 13 119
• Jonas Hagström, SACO-S: 0736–271 457
• Anneli Fröjd, ST: 08-546 44 333Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-02-16.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2021-00064Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Nätverkstekniker till Sunet

Drifttekniker, data
Läs mer Jan 25
Nätverkstekniker till Sunet

Sunet vill utöka sitt team med en nätverkstekniker inom drift. Sunets nät är kopplat till de nordiska ländernas gemensamma forskningsnät NORDUnet vilket i sin tur hör samman med europeiska nätet, GÉANT och med andra stora forskningsnät i bland annat USA, Kanada och Kina. Det här är tjänsten för dig som vill utveckla dina kunskaper och arbeta med kvalificerad support och spännande projekt. Tillsammans med dina kollegor på Sunet är du med och bidrar till den världsomspännande infrastrukturen för forskning och utbildning.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

På enheten för drift inom avdelningen för Sunet och anknutna tjänster är vi idag nio medarbetare. Vi är ödmjuka och hjälper varandra samtidigt som vi ställer höga krav – både var och en på sig själv och på varandra. Vi strävar också alltid efter att vara bäst och därför är ständig utveckling och utbildning viktigt hos oss.

Arbetsuppgifterna kan delas in i två huvudsakliga delar:


• Support. Sunet har ett stabilt nät och därmed inga stora volymer, men de ärenden som kommer in är kvalificerade.
• Projekt. Du deltar i olika projekt exempelvis i samband med ombyggnad av nätet. Bland nya spännande projekt finns ett som innebär att utveckla nya produkter för våra nätverkslösningar och ett annat för att etablera nya campusnät. 

I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring.

Din bakgrund

Du ska ha:


• erfarenhet av nätverk och datakommunikation samt erfarenhet av angränsande säkerhetsteknologier inom nätverksområdet,
• erfarenhet av IP- nätverk, och kunskaper inom Linux eller Ubuntu,
• förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska


• trivs med att arbeta i team och är van att kommunicera med kunder.

Det är meriterande om du har:


• licenser inom Routing/Switching motsvarande Cisco CCNA eller JNCIS-SP, JNCIS-ENT
• erfarenhet av centraliserad hantering, Routing och SysAdmin
• kunskaper inom driftautomation med till exempel Ansible eller Puppet.


• teknisk examen från universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Dina egenskaper

Som person är du analytisk och du tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du har ett stort teknikintresse och följer med i utvecklingen och utvecklar dig kontinuerligt med mer kunskap och certifieringar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att lära sig nya saker.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Placering
Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Anställningens titel är driftsingenjör.Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:

- Malin Rengby HR-specialist: 08-120 13 119

- Jonas Hagström , Saco-S: 0736-271 457

- Anneli Fröjd , ST: 08 546 44 333

 

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-02-16
Märk ansökan med diarienummer: 2.2.1-2021-00065Sunet är en del av Vetenskapsrådet- Sveriges största statliga forskningsfinansiär.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Systemteknier till Sunet

Drifttekniker, data
Läs mer Jan 25
Systemtekniker till Sunet

Sunet vill utöka sitt team med en systemtekniker inom drift. Sunets nät är kopplat till de nordiska ländernas gemensamma forskningsnät NORDUnet vilket i sin tur hör samman med europeiska nätet, GÉANT och med andra stora forskningsnät i bland annat USA, Kanada och Kina. Det här är tjänsten för dig som vill utveckla dina kunskaper och arbeta med kvalificerad support och spännande projekt. Tillsammans med dina kollegor på Sunet är du med och bidrar till den världsomspännande infrastrukturen för forskning och utbildning.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

På enheten för drift inom avdelningen för Sunet och anknutna tjänster är vi idag nio medarbetare. Vi är ödmjuka och hjälper varandra samtidigt som vi ställer höga krav – både var och en på sig själv och på varandra. Vi strävar också alltid efter att vara bäst och därför är ständig utveckling och utbildning viktigt hos oss.

Arbetsuppgifterna kan delas in i två huvudsakliga delar:


• Support. Sunet har ett stabilt nät och tillhörande tjänster och därmed inga stora volymer, men de ärenden som kommer in är kvalificerade.
• Projekt. Du deltar i olika projekt exempelvis i samband med utbyggnad av våra tjänster. Bland nya spännande projekt finns ett som innebär att utveckla nya produkter för området utbildnings stödjande tjänster inom media distribution.

I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring.Din bakgrund


Du ska ha:


• erfarenhet av nätverk och datakommunikation samt erfarenhet av angränsande säkerhetsteknologier inom nätverksområdet,


• erfarenhet av IP- nätverk, och kunskaper inom Ubuntu eller CentOS,
• förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska
• trivs med att arbeta i team och är van att kommunicera med kunder.

Det är meriterande om du har:


• Windows server certifiering
• Databas kunskaper,
• erfarenhet av centraliserad hantering, Routing och SysAdmin
• kunskaper inom driftautomation med till exempel Ansible eller Puppet.
• teknisk examen från universitet, högskola eller yrkeshögskola.Dina egenskaper
Som person är du analytisk och du tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du har ett stort teknikintresse och följer med i utvecklingen och utvecklar dig kontinuerligt med mer kunskap och certifieringar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att lära sig nya saker.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Placering
Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Anställningens titel är driftsingenjör.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:

- Malin Rengby HR-specialist: 08-120 13 119

- Jonas Hagström , Saco-S: 0736-271 457

- Anneli Fröjd , ST: 08 546 44 333

 

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-02-16
Märk ansökan med diarienummer: 2.2.1-2021-00066Sunet är en del av Vetenskapsrådet- Sveriges största statliga forskningsfinansiär.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Utvecklare med inriktning på backend-tjänster och infrastruktur

Backend-utvecklare
Läs mer Dec 14
Nu söker vi utvecklare till Sunet! Vi på Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Som anställd på Sunet är du en del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som utvecklare med inriktning på backend-tjänster och infrastruktur kommer du arbeta i ett antal projekt med fokus på Sunets infrastrukturtjänster, bland annat tjänster relaterat till digital identitet och säkerhet. Du kommer att delta i utvecklingen av Sunets digitala student-identitet eduID där Sunet samverkar med Skolverket kring en nationell digital e-legitimation för utbildningssektorn samt projektet InAcademia där vi gemensamt med våra systerorganisationer inom EU tar fram en lösning för säker hantering av personuppgifter i samband med studentrabatter. På Sunet arbetar vi främst med öppen källkod.

Sunet är en välkomnande och positiv arbetsplats där vi lär oss av varandras olika erfarenhet och bakgrund. På Sunet kommer du att få arbeta tillsammans med erfarna kollegor med utmanande och intressanta arbetsuppgifter.

Din bakgrund

Du ska ha


• dokumenterad erfarenhet som antingen fullstack- eller backendutvecklare
• erfarenhet av utveckling i minst ett av programmeringsspråken python, golang och/eller nodejs (es6, typescript osv) för backend-tjänster
• mycket goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av att arbeta inom opensource-projekt
• erfarenhet av fler programmeringsspråk.

Du behöver inte ha arbetat som utvecklare i många år men vi vill gärna att du vill lära dig mer och har en stark ambition att utvecklas inom yrket.

Dina egenskaper

Du är strukturerad och självständig i ditt arbete. Du är kommunikativ och tycker om att arbeta tillsammans med andra men är inte beroende av detaljerad styrning i ditt dagliga arbete. Du är van att ta egna initiativ och planera utifrån uppställda mål.

Vi läger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering

Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Leif Johansson, enhetschef 0703–419 886
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08- 546 44 064
• Jonas Hagström, Saco-s 0736–271 457
• Anneli Fröjd, ST 08-546 44 333

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-01-04.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-06772.

 

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Ekonomichef

Ekonomichef
Läs mer Dec 18
Ekonomiarbetet på Vetenskapsrådet är i en utvecklingsfas och nu söker vi en ekonomichef som tillsammans med kunniga kollegor vill fortsätta utveckla, förbättra och förvalta vårt ekonomiarbete.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Du är myndighetens ekonomichef och chef för enheten för hr och ekonomi. Som ekonomichef ansvarar du för att utveckla, samordna och leda myndighetens ekonomiarbete. Du är också Vetenskapsrådets kontaktperson i ekonomiska frågor gentemot Riksrevisionen och Utbildningsdepartementet. Som enhetschef ansvarar du för att planera, leda och utveckla enhetens verksamhet för att nå uppsatta mål.

Ditt uppdrag innebär att ta ansvar för budgetarbetet och budgetuppföljningen för Vetenskapsrådets olika anslag, budgetunderlag, bokslut, redovisningsfrågor samt de finansiella delarna i myndighetens årsredovisning. Detta görs i dialog med budgetansvariga personer i verksamheten och medarbetare på ekonomifunktionen. I arbetsuppgifterna finns det också en del inslag av mer operativt arbete.

Som ekonomichef är du också verksamhetsansvarig för it-systemet ”Personal och Ekonomi” och bidrar därmed i arbetet med teknisk utveckling och optimering.

Din bakgrund

Du har


• en akademisk examen inom ekonomiområdet eller motsvarande
• flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom offentlig förvaltning med redovisning, bokslut, budgetarbete, årsredovisning och uppföljningar
• erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsstyrning
• chefs- och ledarerfarenhet
• erfarenhet av att ha genomfört utvecklingsarbete med processer, rutiner och arbetssätt inom ekonomiområdet
• kunskap i Excel på en avancerad nivå och vana att arbeta i digitala stödsystem inom ekonomiområdet
• erfarenhet av att arbete med ekonomifrågor i en komplex verksamhet
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av ekonomiarbete inom högskolesektorn
• kunskap om forskningssystemet och dess koppling till högskolesektorn.

Dina egenskaper

Vi vill att du är trygg och stabil i ditt ledarskap och har god självkännedom, gott omdöme och integritet. Du har en god förmåga att skapa förtroende, engagemang och delaktighet i de sammanhang där du deltar. Du är en coachande ledare som gärna delegerar uppgifter till självständiga och kompetenta medarbetare.

Du arbetar strategiskt och har förmågan att lätt väga samman och ta hänsyn till flera olika faktorer i dina beslut, så att du får en helhetssyn och kan se till hela verksamhetens bästa. Det är viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt, är analytisk och noggrann samtidigt som du kan driva processer och utveckling. Du behöver ha en god samarbets- och kommunikationsförmåga och kunna beskriva ekonomiska frågor på ett pedagogiskt sätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Maria Thuveson, rådsdirektör 08-546 44 349
• Johanna Öberg Pearson, tf hr-chef 08-546 44 349
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 12 315
• Anneli Fröjd, ST 08- 546 44 333

 

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-01-04.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-06693.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Systemtekniker med inriktning drift

Drifttekniker, data
Läs mer Dec 1
Internet i Sverige har sitt ursprung i Sunet. Vi på Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Som anställd på Sunet är du en del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen. Nu söker vi dig som är systemtekniker och som kan bidra med kvalificerad support och insatser i projekt.


Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

På enheten för drift inom avdelningen för Sunet och anknutna tjänster är vi idag nio medarbetare. Vi är ödmjuka och hjälper varandra samtidigt som vi ställer höga krav – både var och en på sig själv och på varandra. Vi strävar också alltid efter att vara bäst och därför är ständig utveckling och utbildning viktigt hos oss.

Arbetsuppgifterna kan delas in i två huvudsakliga delar:

• Support. Sunet har ett stabilt nät och tillhörande tjänster och därmed inga stora volymer, men de ärenden som kommer in är kvalificerade
• Projekt. Du deltar i olika projekt exempelvis i samband med utbyggnad av våra tjänster. Bland nya spännande projekt finns ett som innebär att utveckla nya produkter för området utbildnings stödjande tjänster inom media distribution.

I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring.

Din bakgrund

Du ska ha:

• erfarenhet av nätverk och datakommunikation samt erfarenhet av angränsande säkerhetsteknologier inom nätverksområdet
• teknisk examen från universitet, högskola eller yrkeshögskola
• erfarenhet av IP- nätverk, och kunskaper inom Ubuntu eller CentOS
• förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska
• trivs med att arbeta i team och är van att kommunicera med kunder.

Det är meriterande om du har:

• Windows server certifiering
• Databas kunskaper,
• erfarenhet av centraliserad hantering, Routing och SysAdmin
• kunskaper inom driftautomation med till exempel Ansible eller Puppet.

Dina egenskaper Som person är du analytisk och du tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du har ett stort teknikintresse och följer med i utvecklingen och utvecklar dig kontinuerligt med mer kunskap och
certifieringar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, personliga egenskaper och förmåga att lära sig nya saker.

Placering
Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Anställningens titel är driftsingenjör.


Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:

- Malin Rengby HR-specialist: 08-120 13 119
- Jonas Hagström , Saco-S: 0736-271 457
- Anneli Fröjd , ST: 08 546 44 333

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-01-04.
Märk ansökan med diarienummer: 2.2.1-2020-06679.

Sunet är en del av Vetenskapsrådet- Sveriges största statliga forskningsfinansiär.
Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Nätverkstekniker med inrikning drift

Drifttekniker, data
Läs mer Dec 1
Internet i Sverige har sitt ursprung i Sunet. Vi på Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Som anställd på Sunet är du en del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen. Nu söker vi dig som är nätverkstekniker och som kan bidra med kvalificerad support och insatser i projekt.


Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

På enheten för drift inom avdelningen för Sunet och anknutna tjänster är vi idag nio medarbetare. Vi är ödmjuka och hjälper varandra samtidigt som vi ställer höga krav – både var och en på sig själv och på varandra. Vi strävar också alltid efter att vara bäst och därför är ständig utveckling och utbildning viktigt hos oss.

Arbetsuppgifterna kan delas in i två huvudsakliga delar:

• Support. Sunet har ett stabilt nät och därmed inga stora volymer, men de ärenden som kommer in är kvalificerade.
• Projekt. Du deltar i olika projekt exempelvis i samband med ombyggnad av nätet. Bland nya spännande projekt finns ett som innebär att utveckla nya produkter för våra nätverkslösningar och ett annat för att etablera nya campusnät.


I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring.


Din bakgrund

Du ska ha:

• erfarenhet av nätverk och datakommunikation samt erfarenhet av angränsande säkerhetsteknologier inom nätverksområdet
• teknisk examen från universitet, högskola eller yrkeshögskola
• erfarenhet av IP- nätverk, och kunskaper inom Linux eller Ubuntu
• förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska
• trivs med att arbeta i team och är van att kommunicera med kunder.

Det är meriterande om du har:

• licenser inom Routing/Switching motsvarande Cisco CCNA eller JNCIS-SP, JNCIS-ENT
• erfarenhet av centraliserad hantering, Routing och SysAdmin
• kunskaper inom driftautomation med till exempel Ansible eller Puppet.

Dina egenskaper
Som person är du analytisk och du tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du har ett stort teknikintresse och följer med i utvecklingen och utvecklar dig kontinuerligt med mer kunskap och certifieringar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att lära sig nya saker.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Anställningens titel är driftsingenjör.


Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:

- Malin Rengby HR-specialist: 08-120 13 119
- Jonas Hagström , Saco-S: 0736-271 457
- Anneli Fröjd , ST: 08 546 44 333

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2021-01-04.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-06668.

Sunet är en del av Vetenskapsrådet- Sveriges största statliga forskningsfinansiär.
Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.


Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Ekonomichef

Ekonomichef
Läs mer Nov 26
Ekonomiarbetet på Vetenskapsrådet är i en utvecklingsfas och nu söker vi en ekonomichef som tillsammans med kunniga kollegor vill fortsätta utveckla, förbättra och förvalta vårt ekonomiarbete.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Du är myndighetens ekonomichef och chef för enheten för hr och ekonomi. Som ekonomichef ansvarar du för att utveckla, samordna och leda myndighetens ekonomiarbete. Du är också Vetenskapsrådets kontaktperson i ekonomiska frågor gentemot Riksrevisionen och Utbildningsdepartementet. Som enhetschef ansvarar du för att planera, leda och utveckla enhetens verksamhet för att nå uppsatta mål.

Ditt uppdrag innebär att ta ansvar för budgetarbetet och budgetuppföljningen för Vetenskapsrådets olika anslag, budgetunderlag, bokslut, redovisningsfrågor samt de finansiella delarna i myndighetens årsredovisning. Detta görs i dialog med budgetansvariga personer i verksamheten och medarbetare på ekonomifunktionen. I arbetsuppgifterna finns det också en del inslag av mer operativt arbete.

Som ekonomichef är du också verksamhetsansvarig för it-systemet ”Personal och Ekonomi” och bidrar därmed i arbetet med teknisk utveckling och optimering.

Din bakgrund

Du har


• en akademisk examen inom ekonomiområdet eller motsvarande
• flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom offentlig förvaltning med redovisning, bokslut, budgetarbete, årsredovisning och uppföljningar
• erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsstyrning
• chefs- och ledarerfarenhet
• erfarenhet av att ha genomfört utvecklingsarbete med processer, rutiner och arbetssätt inom ekonomiområdet
• kunskap i Excel på en avancerad nivå och vana att arbeta i digitala stödsystem inom ekonomiområdet
• erfarenhet av att arbete med ekonomifrågor i en komplex verksamhet
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av ekonomiarbete inom högskolesektorn
• kunskap om forskningssystemet och dess koppling till högskolesektorn.

Dina egenskaper

Vi vill att du är trygg och stabil i ditt ledarskap och har god självkännedom, gott omdöme och integritet. Du har en god förmåga att skapa förtroende, engagemang och delaktighet i de sammanhang där du deltar. Du är en coachande ledare som gärna delegerar uppgifter till självständiga och kompetenta medarbetare.

Du arbetar strategiskt och har förmågan att lätt väga samman och ta hänsyn till flera olika faktorer i dina beslut, så att du får en helhetssyn och kan se till hela verksamhetens bästa. Det är viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt, är analytisk och noggrann samtidigt som du kan driva processer och utveckling. Du behöver ha en god samarbets- och kommunikationsförmåga och kunna beskriva ekonomiska frågor på ett pedagogiskt sätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Maria Thuveson, rådsdirektör 08-546 44 349
• Johanna Öberg Pearson, tf hr-chef 08-546 44 349
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 12 315
• Anneli Fröjd, ST 08- 546 44 333

 

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-12-16.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-06693.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Applikationsspecialist med inriktning på digital identitet

Applikationskonsult
Läs mer Nov 17
Nu söker vi en applikationsspecialist till Sunet! Vi på Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Som anställd på Sunet är du en del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som applikationsspecialist med inriktning digital identitet kommer du främst att arbeta med drift och underhåll av de identitetsfederationer som Sunet driver, bland annat Swamid, Sweden Connect och FIDUS. Du kommer också att arbeta med andra tjänster inom området digital identitet, till exempel med projektet InAcademia. Som ansvarig för dessa tjänster kommer du att samverka med Sunets 1:linje och med våra samarbetspartners både i Sverige och utomlands samt med andra aktörer.

Sunet är en välkomnande och positiv arbetsplats där vi lär oss av varandras olika erfarenhet och bakgrund. På Sunet kommer du att få arbeta tillsammans med erfarna kollegor med utmanande och intressanta arbetsuppgifter. På Sunet arbetar vi främst med öppen källkod.

Din bakgrund

Du ska ha


• flerårig dokumenterad erfarenhet av att arbeta med drift av digital identitet, framförallt baserat på SAML och med distribuerade identitetsfederationer i stor skala
• erfarenhet av att arbeta inom driftsorganisationer, bland annat som 2:a och 3:e linje
• goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av att arbeta och kunskap om högskolesektorn.

Dina egenskaper

Du är strukturerad och självständig i ditt arbete. Du är kommunikativ och tycker om att arbeta tillsammans med andra men är inte beroende av detaljerad styrning i ditt dagliga arbete. Du är van att ta egna initiativ och planera utifrån uppställda mål.

Vi läger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Placering

Vi sitter på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Leif Johansson, enhetschef 0703–419 886
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08- 546 44 064
• Jonas Hagström, Saco-s 0736–271 457
• Anneli Fröjd, ST 08-546 44 333

 

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-12-04.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-06662.

 

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Forskningssekreterare

Akademisekreterare
Läs mer Nov 9
Kom och jobba med forskningsinfrastrukturer och Rådet för forskningens infrastrukturer (RFI)! Nu söker vi en forskningssekreterare med stort intresse för vetenskap och forskningens infrastrukturer.Tillsammans med engagerade kollegor får du jobba med frågor som rör forskningsinfrastrukturer av nationellt intresse samt Sveriges engagemang i internationella organisationer

Enheten för infrastrukturstöd stödjer både nationella och internationella infrastrukturer och ger stöd till Rådet för infrastruktur (RFI). RFI är det råd på Vetenskapsrådet som ansvarar för Sveriges strategi för forskningsinfrastrukturer och som fattar bidragsbeslut till forskningsinfrastrukturer. Enhetens medarbetare har också arbetsuppgifter som följer av Sveriges engagemang i och värdskap för internationell forskningsinfrastruktur. På enheten jobbar cirka 15 personer och nu söker vi förstärkning under ett år då en av våra kollegor ska vara föräldraledig. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ha en viktig roll i vårt arbete för RFI.


Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som forskningssekreterare på enheten för infrastrukturstöd handlägger du ärenden rörande nationell och internationell forskningsinfrastruktur och du representerar även Sverige i internationella organisationer. Du arbetar med utlysningar till infrastruktur av nationellt intresse och med vår behovsinventering. Du kommer att vara sekreterare för RFI som främst innebär att planera, koordinera och kommunicera rådets arbete samt att stödja huvudsekreteraren för infrastruktur.

I arbetet ingår att


• planera och förbereda RFIs möten där du medverkar som sekreterare samt expediera beslut som fattas av rådet
• bistå vid beredning av ansökningar om medel och hantering av beviljade bidrag till forskningsinfrastrukturer
• ingå i nätverk ihop med koordinatorer ifrån övriga ämnesråd, råd och kommittéer på Vetenskapsrådet
• samordna arbetet för rådets tre rådgivande grupper samt andra referensgrupper
• handlägga ärenden rörande nationell och internationell forskningsinfrastruktur
• representera Sverige i internationella forskningsinfrastrukturer och i andra organisationer.

I arbetet ingår det en del resor.Din bakgrund

Du ska ha


• doktorsexamen eller motsvarande
• kunskap om forskningssystemet och forskningsfinansiering
• mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av handläggning
• erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning eller annan forskningsfinansiär
• kunskap om olika typer av forskningsinfrastrukturer
• erfarenhet av att konsultera olika aktörer för att genomföra analyser och ta fram beslutsunderlag
• erfarenhet av att representera större organisationer i externa samarbeten
• ämneskunskaper inom något eller några av områdena relaterade till fysik, kemi, miljö, klimat, ekologi eller biologi.

Dina egenskaper

I rollen som forskningssekreterare för RFI kommer du att ha många kontakter både internt som externt, därför behöver du ha en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Rollen ställer stora krav på noggrannhet, planering och servicekänsla. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och är duktig på att upprätthålla goda relationer. Du behöver också vara strukturerad, lyhörd samt ha integritet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering

Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning till och med 2022-03-31. I rollen ingår förtroendearbetstid. Vi ser gärna att du börjar senast 2021-03-15.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:


• Anna Carlmark Malkoch, enhetschef 08-546 44 090
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 44 064
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 12 315
• Anneli Fröjd, ST 08 546 44 333

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-11-30.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-06642.

 

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på Vetenskapsrådet.se

Ansök nu

It-chef

CIO, Chief Information Officer/IT-chef
Läs mer Okt 27
Följ med på Vetenskapsrådets utvecklingsresa inom it-området! Som it-chef hos oss är du med att utveckla användarstödet för våra medarbetare. Du ansvarar för hela processen - från användare till leverantör.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Vi söker en chef med gedigen beställarkompetens som kan leda och utveckla Vetenskapsrådet inom it-området, med de utmaningar som finns idag och i framtiden. I nära samarbete med Vetenskapsrådets ledning samt tillsammans med såväl stöd- som kärnverksamhet, koordinerar du den strategiska och operativa utvecklingen av Vetenskapsrådets it-arbete. Som it-chef har du det övergripande ansvaret för enhetens verksamhet, från användare till leverantör.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, fördela, följa upp och utveckla arbetet på enheten. Det innebär att du ansvarar för personal och budget, förbereder upphandlingar och har kontakt med leverantörer. Du arbetar aktivt i projekt och förvaltningsfrågor och har täta kontakter med verksamheten.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, eller kompetens som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av


• flerårigt chefs- och ledarskap
• att arbeta med it-strategiska frågor med inriktning mot stöd och service
• att förbereda upphandlingar
• outsourcing
• att ta fram processer och rutiner
• leverantörsstyrning och samarbete med leverantörer
• budgetarbete och ekonomiska analyser
• förändringsledning.

Du har kännedom om ITIL, pm3, COBIT och PPS och uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av liknande arbete i statlig myndighet och förvaltning
• erfarenhet av etablering av Servicedesk-funktion
• certifiering med fokus på strategisk informationssäkerhet exv. CISM
• certifiering CIO
• certifiering förändringsledning.

Dina egenskaper

Arbetet innebär många kontakter, både interna och externa. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har mycket god samarbetsförmåga och stor servicemedvetenhet. Du är pedagogisk och kommunikativ och drivs av att skapa goda relationer med användarna och av att ständigt utveckla verksamheten.

Du är trygg och stabil i ditt ledarskap och har god självkännedom. Du har en god förmåga att skapa förtroende, engagemang och delaktighet i de sammanhang där du deltar.

Du är strukturerad och är bra på att prioritera, delegera och följa upp. Vi håller just nu på att förändra och utveckla vår it-verksamhet. Därför är det viktigt att du är öppen för olika typer av arbetsuppgifter och har viljan och förmågan att följa utveckling och förändring inom teknikområdet.

Placering

Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Maria Thuveson, rådsdirektör 08- 546 44 193
• Johanna Öberg Pearson, hr-specialist 08-546 44 349
• Sverker Lundin, Saco-s 08- 546 12 315
• Anneli Fröjd, ST 08 546 44 333

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-11-12.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-06629.

 

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på Vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Redaktör med samordningsansvar till forskning.se

Redaktör
Läs mer Okt 21
Nu söker vi en redaktör som brinner för vetenskap och digital marknadsföring. Hos oss får du arbeta i en kreativ miljö där vi tillsammans arbetar för att resultaten från forskning ska nå ut brett i samhället.

Forskning.se är en webbplats med forskningsnyheter från svenska högskolor, universitet och forskningsinstitut. Vårt uppdrag är att se till att resultaten från svensk forskning når ut brett i samhället. Forskning.se finansieras av flera myndigheter och redaktionen är placerad på Vetenskapsrådet, som en del av myndighetens kommunikationsavdelning. Nu behöver vi förstärkning av en redaktör med ett samordnande ansvar för webbplatsens arbete.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som redaktör arbetar du i nära samarbete med dina kollegor på redaktionen och cheferna på kommunikationsavdelningen. Du kommer att arbetsleda och ta ett samordnande ansvar för verksamheten på forskning.se. Som redaktör deltar du också i det dagliga arbetet med att bearbeta, publicera och sprida forskningsnyheter. Du är en god stilist med nyhetsnäsa, bildkänsla och förmåga att skriva fängslande rubriker. Vi är en liten redaktion som arbetar agilt med väl inarbetade rutiner. På redaktionen finns fyra redaktörer, flera av dem arbetar deltid.

I rollen igår också att arbeta med ett uppdragsuppdrag som handlar om att utveckla kontakter med lärosäten och nyhetsmedier.

I arbetsuppgifterna ingår att


• arbetsleda och samordna redaktionens arbete, planera och följa upp
• utveckla kontakter med andra medier och lärosäten
• redigera texter, välja och bearbeta bilder
• publicera nyheter på webbplatsen (WordPress) och i sociala medier
• sätta mål och följa upp för att nå ut på bästa sätt
• beställa och hantera artiklar från frilansjournalister.

Din bakgrund

Du ska ha


• flerårig erfarenhet av journalistiskt arbete på en redaktion
• flerårig erfarenhet av digitalt redaktionellt arbete, det vill säga att planera, producera och publicera innehåll som text, bild, film och ljud i olika digitala kanaler som webb, sociala medier och nyhetsbrev
• erfarenhet av arbetsledning
• god vana av bildhantering i Photoshop och av att arbeta i olika digitala verktyg, till exempel webbpubliceringsverktyg 
• god kunskap om att följa upp och optimera utifrån användarnas behov, det vill säga att arbeta användarcentrerat
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska - både i tal och skrift
• utbildning på högskolenivå.

Det är även meriterande om du har


• kunskap om forskningssystemet och om forskningens villkor och förutsättningar
• kunskap om digital tillgänglighet
• erfarenhet av planering och utveckling av redaktionellt arbete och processer
• erfarenhet av att arbeta med tydliga redaktionella mål
• vana av att arbeta i WordPress
• vana av att arbeta med uppföljning och analys i Google Analytics.

Dina egenskaper

Som redaktör behöver du vara engagerad och trygg i din roll. Du skapar goda relationer, är strukturerad och kvalitetsmedveten. Det är viktigt att du både kan ta ett strategiskt perspektiv och har förmåga att leverera och producera operativt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering

Vi sitter på Adolf Fredriks Kyrkogata 13 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning till och med 2021-08-31. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Jessika Bjurel, enhetschef 08-546 44 038
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 44 064
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 12 315
• Anneli Fröjd, ST 08 546 44 333

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-11-04.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-06595.

 

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Forskningssekreterare

Institutionssekreterare
Läs mer Sep 15
Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär och har en ledande roll för att utveckla och finansiera svensk forskning av högsta vetenskapliga kvalitet. Nu söker vi en forskningssekreterare som utgör ett viktigt stöd i det vetenskapliga bedömningsarbetet av ansökningar inom medicin och hälsa samt klinisk behandlingsforskning.

 

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Varje år kommer det in cirka 6000 ansökningar om forskningsbidrag till Vetenskapsrådet. Ansökningarna bedöms av externa beredningsgrupper med totalt cirka 900 aktiva forskare som har expertis inom de områden som ansökningarna berör. Avdelningen för forskningsfinansiering ansvarar för att utlysa bidrag, ser till att ansökningarna som kommer in bedöms samt följer upp utfallet av varje års beredning och beslut. I dina arbetsuppgifter ingår att vara forskningssekreterare och ett stöd för beredningsgrupperna inom medicin och hälsa samt klinisk behandlingsforskning.

Du kommer också att ha ett samordnande ansvar för beredningsarbetet inom klinisk behandlingsforskning, vilket innebär att du leder och planerar det interna arbetet för en mindre grupp personer som jobbar med beredningen. Tillsammans med huvudsekreteraren och koordinatorn kommer du även att utgöra stöd till kommittén för klinisk behandlingsforskning, framför allt när det gäller frågor som rör beredningsarbetet.

Arbetet är omväxlande och du kommer att medverka i olika projekt och andra uppgifter på avdelningen för forskningsfinansiering eller i samarbete med andra avdelningar. Du kan också bli aktuell som handläggare inom något av Vetenskapsrådets internationella uppdrag.

Arbetet innebär teamarbete med kollegor på myndigheten och mycket kontakt med forskare i olika roller. Arbetet är periodvis styrt av deadlines och ställer krav på att kunna strukturera och prioritera. Vårt myndighetsspråk är svenska samtidigt som de externa kontakterna till stor del sker på engelska.

Din bakgrund
Du har


• en doktorsexamen inom det medicinska forskningsområdet
• erfarenhet av arbete med administration och handläggande uppgifter, gärna på en statlig myndighet eller inom forskningsfinansiering
• mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska
• goda kunskaper i de program som ingår i Microsoft Office och då särskilt i Excel.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av uppgifter med ett samordnande ansvar
• kunskap om forskningssystemet samt forskarens förutsättningar och villkor
• erfarenhet av internationellt samarbete
• erfarenhet av projektledning av administrativ natur
• bakgrund som gett dig kunskap om det kliniska forskningsområdet.

Dina egenskaper
Du är noggrann och strukturerad och kan arbeta effektivt både självständigt och i grupp. Du är även lösnings- och resultatorienterad och kan på egen hand prioritera och driva frågor framåt. Som person har du servicekänsla och är bra på att skapa relationer och utveckla och upprätthålla goda samarbeten inom rollen som statlig tjänsteman. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Teresa Ottinger, enhetschef, 08-546 44 286
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 12 315
• Viking Meissl, ST 08-546 44 235

 

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-10-06.

Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-06309

 

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Koordinator för ämnesrådet naturvetenskap och teknikvetenskap

Akademisekreterare
Läs mer Sep 1
Varje år fördelar Vetenskapsrådet nästan 7 miljarder till forskning och forskningsinfrastruktur. Nu söker vi en koordinator för naturvetenskap och teknikvetenskap som vill ha en central och samordnande roll i ett omväxlande arbete där du arbetar nära Vetenskapsrådets ledning.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som koordinator för ämnesrådet naturvetenskap och teknikvetenskap har du en central samordnande roll och är ett stöd åt huvudsekreteraren och åt ämnesrådet. Du arbetar med budgetplanering, ansvarar för attester och har ett visst ansvar i hanteringen av forskningsansökningar. I arbetet ingår även att delta i utvecklingen av forskningsområdet och representera Vetenskapsrådet och ämnesrådet i nationella och internationella organisationer.

Det är en omväxlande roll där du jobbar både strategiskt och operativt, stundtals i ett högt tempo. Du är placerad på enheten för styrning och samordning och jobbar nära andra koordinatorer. Arbetet innebär även många kontakter med medarbetare på andra avdelningar och på olika beslutsnivåer.

I arbetsuppgifterna ingår att


• vara ett stöd för huvudsekreteraren och ämnesrådet
• budgetplanera och ansvara för attester
• vara sekreterare vid ämnesrådet för naturvetenskap och teknikvetenskap
• bereda och föredra analyser och förslag till beslut
• företräda Vetenskapsrådet och ämnesrådet i nationella/internationella organisationer
• samordna och följa upp myndighetsgemensamma frågor
• leda eller delta i olika arbets- och projektgrupper
• vid behov stötta ledningen i andra frågor.

Din bakgrund

Du ska ha


• doktorsexamen inom relevant område
• erfarenhet av arbete i statlig verksamhet och kunskap om högskolesektorn
• erfarenhet av samordningsarbete och av kvalificerad handläggning
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska - både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av att arbeta med forskningsfrågor inom det natur- och teknikvetenskapliga området på en strategisk nivå
• erfarenhet av analysverksamhet och statistiskt arbete och vana att ta fram presentationsmaterial och underlag.

Dina egenskaper

I rollen ingår både att leda och arbeta tillsammans med andra och att arbeta självständigt. Det är därför viktigt att du är flexibel och trivs med båda arbetssätten. Du ska vara initiativrik, prestigelös, noggrann, analytisk och ha mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Personlig integritet och förmåga att prioritera är egenskaper vi värderar högt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Placering

Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Jan Bolin, enhetschef 08-546 44 312
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 440 64
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 123 15
• Viking Meissl, ST 08-546 44 235Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-09-17.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-06094.Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på Vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Huvudsekreterare för naturvetenskap och teknikvetenskap

Professor
Läs mer Jun 24
Bli vår nya huvudsekreterare inom naturvetenskap och teknikvetenskap och led Vetenskapsrådets forskningsfinansiering och strategiska arbete inom dessa områden framåt. Med din kunskap och erfarenhet vill vi att du utvecklar detta för Sverige viktiga forskningsområde samt verkar för ökad nyttogörande av forskningen och internationell samverkan.

 

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som huvudsekreterare är du vetenskapligt ansvarig för områdena naturvetenskap och teknikvetenskap och huvudföredragande vid ämnesrådet för naturvetenskap och teknikvetenskap. Tillsammans med avdelningschefer och övriga huvudsekreterare ingår du i Vetenskapsrådets ledningsråd som bidrar med kunskap och ger råd till myndighetsledningen. I arbetet ingår även att utveckla Vetenskapsrådets samlade verksamhet och att delta i externa sammanslutningar, både i Sverige och internationellt.

Din profil

Vi söker dig som har hög vetenskaplig kompetens inom naturvetenskap och teknikvetenskap och är aktiv forskare med erfarenhet som forskningsledare. Du ska också ha intresse för och erfarenhet av arbete med strategiska forskningsfrågor.

Tidigare erfarenhet av ledningsuppdrag vid en myndighet inom forskningsområdet är meriterande. Likaså om du har erfarenhet från internationellt arbete med forskningsfinansiering och strategiska forskningsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som huvudsekreterare behöver du ha god analytisk förmåga samt förmåga att tänka och agera strategiskt med en helhetssyn på de frågor som behandlas. Du behöver ha god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Arbetet kräver också en god samarbetsförmåga.

Placering

Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Anställningen är på 75 % under en period av tre år. Den sammanlagda anställningstiden är maximalt sex år. Anställningen som huvudsekreterare ska kombineras med en anställning som forskare vid ett svenskt lärosäte. För anställningen gäller tillträde den 1 december 2020.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta

- Sven Stafström, generaldirektör 08-546 44 161
- Maria Thuvesson, rådsdirektör 08-546 44 193
- Johanna Öberg Pearson, HR-specialist 0765-257 610
- Sverker Lundin,  Saco-s 08-546 12 315
- Annelie Fröjd, ST 08-546 44 333.

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-08-28.

Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-06051.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Forskningssekreterare

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 6
Vill du bidra till vårt arbete med att samordna öppen tillgång till forskningsdata, både nationellt och internationellt? Nu söker vi en forskningssekreterare som ska arbeta med vårt uppdrag inom öppen tillgång till forskningsdata med särskild inriktning på det europeiska samarbetet.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som forskningssekreterare kommer du att ha en aktiv roll i Vetenskapsrådets arbete med att förbättra förutsättningarna för öppen forskningsdata och FAIR datahantering. Arbetet genomförs i en miljö med stark internationell samverkan och du kommer ingå i en grupp som tillsammans arbetar mot gemensamma mål. Tillsammans med övriga kollegor på Vetenskapsrådet kommer du att ha en viktig roll i vårt arbete, både när det gäller planering och samordning och vara i nära kontakt med forskarvärlden. Du kommer att ingå i teamet som arbetar med regeringsuppdraget inom öppen tillgång till forskningsdata, vilket inkluderar Sveriges engagemang i European Open Science Cloud (EOSC), som kommer bli ett partnerskapsprogram i EU-kommissionens nionde ramprogram, Horizon Europe.

I arbetsuppgifterna ingår att:


• företräda Sverige och Vetenskapsrådet i internationella forskningsinfrastruktursamarbeten och organisationer,
• driva och medverka i projekt, utredningar och uppföljningsverksamhet som kan utföras i samarbete med andra avdelningar på Vetenskapsrådet och externa aktörer,
• koordinera aktiviteter och planera möten och konsultationer, själv och tillsammans med andra medarbetare och externa parter.

Arbetet kommer att innebära resor. Du kommer att vara placerad på enheten för registerforskning vid avdelningen för forskningsinfrastruktur.

Din bakgrund


• doktorsexamen eller motsvarande, möjligen inom ingenjörsvetenskaper eller annat relevant område
• erfarenhet av projektledning och kvalificerad handläggning
• god kunskap om forskningens förutsättningar, processer och utmaningar
• god kunskap om forskningssystemet
• erfarenhet av utvärdering och analys
• erfarenhet av internationellt samarbete
• goda kunskaper i svenska och engelska - i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av


• arbete med nationella och internationella e-infrastrukturer
• policyarbete inom öppen tillgång till forskningsdata
• erfarenhet av samordning, samverkan, konsultationer och förankring, gärna i ett internationellt perspektiv att representera och förhandla, gärna på internationell nivå
• samverkan med regeringskansliet eller för området viktiga nationella och/eller internationella organisationer eller myndigheter
• hantering av känsliga individuppgifter i forskning samt system för säkert åtkomst och analys av dessa data
• storskaliga beräkningar och/eller datalagringsinfrastrukturer
•  forskningsfinansiering.

Dina egenskaper

Du är lösningsorienterad, noggrann, en lagspelare som kan arbeta både självständigt och i grupp och har mycket god kommunikativ förmåga.

Du är prestigelös, effektiv och har förmåga att arbeta under korta deadlines som är en viktig del i handläggararbetet. Som person är du duktig på att skapa relationer och utveckla och upprätthålla goda samarbeten. Då arbetet inbegriper att representera Sverige och Vetenskapsrådet i internationella sammanhang är dina personliga egenskaper centrala för arbetet.

Placering

Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. I rollen ingår förtroendearbetstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Maria Nilsson, enhetschef 08-546 44 135
• Johanna Öberg Pearson, HR-specialist 08-546 44 349
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 12 315
• Viking Meissl, ST 08-546 44 235

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-08-16.
Märk ansökan med diarienummer dnr 2.2.1-2020-06016.

Om oss

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär och finansierar forskningsinfrastruktur av nationellt intresse. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar, samarbetar både nationellt och internationellt, följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Forskningssekreterare

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 12
Vill du bidra till vårt arbete med att samordna öppen tillgång till forskningsdata, både nationellt och internationellt? Nu söker vi en forskningssekreterare som ska arbeta med vårt uppdrag inom öppen tillgång till forskningsdata med särskild inriktning på det europeiska samarbetet.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som forskningssekreterare kommer du att ha en aktiv roll i Vetenskapsrådets arbete med att förbättra förutsättningarna för öppen forskningsdata och FAIR datahantering. Arbetet genomförs i en miljö med stark internationell samverkan och du kommer ingå i en grupp som tillsammans arbetar mot gemensamma mål. Tillsammans med övriga kollegor på Vetenskapsrådet kommer du att ha en viktig roll i vårt arbete, både när det gäller planering och samordning och vara i nära kontakt med forskarvärlden. Du kommer att ingå i teamet som arbetar med regeringsuppdraget inom öppen tillgång till forskningsdata, vilket inkluderar Sveriges engagemang i European Open Science Cloud (EOSC), som kommer bli ett partnerskapsprogram i EU-kommissionens nionde ramprogram, Horizon Europe.

I arbetsuppgifterna ingår att:


• företräda Sverige och Vetenskapsrådet i internationella forskningsinfrastruktursamarbeten och organisationer,
• driva och medverka i projekt, utredningar och uppföljningsverksamhet som kan utföras i samarbete med andra avdelningar på Vetenskapsrådet och externa aktörer,
• koordinera aktiviteter och planera möten och konsultationer, själv och tillsammans med andra medarbetare och externa parter.

Arbetet kommer att innebära resor. Du kommer att vara placerad på enheten för registerforskning vid avdelningen för forskningsinfrastruktur.

Din bakgrund


• doktorsexamen eller motsvarande, möjligen inom ingenjörsvetenskaper eller annat relevant område
• erfarenhet av projektledning och kvalificerad handläggning
• god kunskap om forskningens förutsättningar, processer och utmaningar
• god kunskap om forskningssystemet
• erfarenhet av utvärdering och analys
• erfarenhet av internationellt samarbete
• goda kunskaper i svenska och engelska - i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av


• arbete med nationella och internationella e-infrastrukturer
• policyarbete inom öppen tillgång till forskningsdata
• erfarenhet av samordning, samverkan, konsultationer och förankring, gärna i ett internationellt perspektiv att representera och förhandla, gärna på internationell nivå
• samverkan med regeringskansliet eller för området viktiga nationella och/eller internationella organisationer eller myndigheter
• hantering av känsliga individuppgifter i forskning samt system för säkert åtkomst och analys av dessa data
• storskaliga beräkningar och/eller datalagringsinfrastrukturer
•  forskningsfinansiering.

Dina egenskaper

Du är lösningsorienterad, noggrann, en lagspelare som kan arbeta både självständigt och i grupp och har mycket god kommunikativ förmåga.

Du är prestigelös, effektiv och har förmåga att arbeta under korta deadlines som är en viktig del i handläggararbetet. Som person är du duktig på att skapa relationer och utveckla och upprätthålla goda samarbeten. Då arbetet inbegriper att representera Sverige och Vetenskapsrådet i internationella sammanhang är dina personliga egenskaper centrala för arbetet.

Placering

Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. I rollen ingår förtroendearbetstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Maria Nilsson, enhetschef 08-546 44 135
• Johanna Öberg Pearson, HR-specialist 08-546 44 349
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 12 315
• Viking Meissl, ST 08-546 44 235

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-06-25.
Märk ansökan med diarienummer dnr 2.2.1-2020-06016.

Om oss

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär och finansierar forskningsinfrastruktur av nationellt intresse. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar, samarbetar både nationellt och internationellt, följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Forskningshandläggare

Utbildningshandläggare
Läs mer Maj 18
Varje år kommer det in cirka 6000 ansökningar om forskningsbidrag till Vetenskapsrådet. Ansökningarna bedöms av cirka 900 aktiva forskare med expertis inom de områden som ansökningarna berör. Som forskningshandläggare vid avdelningen för forskningsfinansiering kommer du att utgöra en viktig del i detta arbete.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Avdelningen för forskningsfinansiering är central i processen att utlysa bidrag, bereda de ansökningar som kommer in samt att följa upp utfallet av varje års beredning och beslut. Som forskningshandläggare vid enheten för uppföljning blir du administrativt ansvarig för ett antal beredningsgrupper som bedömer och prioriterar ansökningarna efter vetenskaplig kvalitet. Enheten för uppföljning har därutöver ett särskilt ansvar för att följa upp utfallet av varje års beredning och bidragsbeslut och ta fram statistik till Vetenskapsrådets styrelse, ämnesråd och kommittéer. Som en av flera forskningshandläggare på enheten kommer du även att får en viktig roll i det arbetet. Arbetet med både beredning av ansökningar och uppföljning innebär teamarbete samt mycket kontakt med aktiva forskare, såväl de som söker bidrag som de som deltar i granskningsarbetet, och med medarbetare från andra avdelningar. Vårt myndighetsspråk är svenska samtidigt som de externa kontakterna till stor del sker på engelska.

I arbetsuppgifterna ingår att


• administrera och handlägga ansökningar om forskningsbidrag, inklusive att vara mötesansvarig vid beredningsgruppsmöten
• hålla i kontakten med ledamöter i de beredningsgrupper du ansvarar för
• informera forskare som söker bidrag om processen och de villkor som gäller
• ta fram statistiska underlag för olika former av uppföljningar
• medverka i projekt och utredningar som bedrivs inom avdelningen för forskningsfinansiering eller i samarbete med någon av Vetenskapsrådets andra avdelningar.

Din bakgrund

Du har:


• högskoleutbildning
• erfarenhet av arbete med administration och handläggande uppgifter, gärna vid statlig myndighet eller inom forskningsfinansiering
• mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska
• goda kunskaper i de program som ingår i Microsoft Office och då särskilt i Excel.

Har du vana av digitala verktyg är det meriterande, då en stor del av arbetet som handläggare sker i ärendehanteringssystemet Prisma. Det är också meriterande om du har kunskap om forskningssystemet samt forskarens förutsättningar och villkor, liksom erfarenhet av att ha arbetat med statistik.

Dina egenskaper
Som person är du strukturerad och noggrann och har även förmåga att kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du behöver även ha en hög servicekänsla och en bra förmåga att utveckla och upprätthålla goda samarbeten inom rollen som statlig tjänsteman. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Anställningen är ett vikariat på ett år med tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Lucas Pettersson, avdelningschef 08-546 44 277
• Johanna Öhgren, HR-specialist 08-546 12 309
• Sverker Lundin, Saco-s 08-546 12 315
• Viking Meissl, ST 08-546 44 235.

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-06-04.

Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-05657.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Koordinator för ämnesrådet medicin och hälsa

Akademisekreterare
Läs mer Maj 12
Varje år fördelar Vetenskapsrådet nästan 7 miljarder till forskning och forskningsinfrastruktur. Nu söker vi en koordinator för medicin och hälsa som vill ha en central och samordnande roll i ett omväxlande arbete där du arbetar nära Vetenskapsrådets ledning.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som koordinator för ämnesrådet medicin och hälsa har du en central samordnande roll och är ett stöd åt huvudsekreteraren och åt ämnesrådet för medicin och hälsa. Du arbetar med budgetplanering, ansvarar för attester och har ett visst ansvar i hanteringen av forskningsansökningar. I arbetet ingår även att delta i utvecklingen av forskningsområdet och representera Vetenskapsrådet och ämnesrådet i nationella och internationella organisationer.

Det är en omväxlande roll där du jobbar både strategiskt och operativt, stundtals i ett högt tempo. Du är placerad på enheten för styrning och samordning och jobbar nära andra koordinatorer. Arbetet innebär även många kontakter med medarbetare på andra avdelningar och på olika beslutsnivåer.

I arbetsuppgifterna ingår att


• vara ett stöd för huvudsekreteraren och ämnesrådet för medicin och hälsa
• budgetplanera och ansvara för attester
• vara sekreterare vid ämnesrådet för medicin och hälsa
• bereda och föredra analyser och förslag till beslut
• företräda Vetenskapsrådet och ämnesrådet i nationella/internationella organisationer
• samordna och följa upp myndighetsgemensamma frågor
• leda eller delta i olika arbets- och projektgrupper
• vid behov stötta ledningen i andra frågor.

Din bakgrund


• Doktorsexamen inom relevant område.
• Erfarenhet från arbete i statlig verksamhet och kunskap om högskolesektorn.
• Erfarenhet av samordningsarbete och av kvalificerad handläggning.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska - både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har


• erfarenhet av att arbeta med forskningsfrågor inom det medicinska området
• erfarenhet av analysverksamhet och statistiskt arbete.

Dina egenskaper

I rollen ingår både att leda andra och att arbeta självständigt. Det är därför viktigt att du är flexibel och trivs med båda arbetssätten. Du ska vara initiativrik, prestigelös, noggrann, analytisk och ha mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Personlig integritet och förmåga att prioritera är egenskaper vi värderar högt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Placering

Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Jan Bolin, enhetschef 08-123 456 78
• Johan Karmhed, HR-handläggare 08-546 440 64
• Erika Godoy, Saco-s 08-546 440 29
• Viking Meissl, ST 08-546 44 235

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-05-31.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-05594.

 

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Huvudsekreterare för medicin och hälsa

Forskningschef
Läs mer Mar 10
Bli vår nya huvudsekreterare inom medicin och hälsa och led Vetenskapsrådets forskningsfinansiering och strategiska arbete inom life science-området framåt. Med din kunskap och erfarenhet vill vi att du utvecklar detta för Sverige viktiga forskningsområde samt verkar för ökad nyttogörande av forskningen och internationell samverkan.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som huvudsekreterare är du vetenskapligt ansvarig för området medicin och hälsa. Du är huvudföredragande vid ämnesrådet för medicin och hälsa och ansvarar för uppföljning och beredning av ärenden som i huvudsak berör områden som forskningsfinansiering, forskningspolitik och internationellt samarbete. Huvudsekreteraren har också det övergripande vetenskapliga ansvaret för myndighetens övriga verksamhet inom life science-området. Tillsammans med avdelningschefer och övriga huvudsekreterare ingår du i Vetenskapsrådets ledningsråd som bidrar med kunskap och ger råd till myndighetsledningen samt verkar för att strategi, riktlinjer och policy fastställda av Vetenskapsrådet styrelse följs. I arbetet ingår även att utveckla Vetenskapsrådets samlade verksamhet och att delta i externa sammanslutningar, både i Sverige och internationellt.

Din profil

Vi söker dig som har hög vetenskaplig kompetens inom området medicin och hälsa och är aktiv forskare med erfarenhet som forskningsledare. Du ska också ha intresse för och erfarenhet av arbete med strategiska forskningsfrågor.

Tidigare erfarenhet av ledningsuppdrag vid en myndighet inom forskningsområdet är meriterande. Likaså om du har erfarenhet från internationellt arbete med forskningsfinansiering och strategiska forskningsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som huvudsekreterare behöver du ha god analytisk förmåga samt förmåga att tänka och agera strategiskt med en helhetssyn på de frågor som behandlas. Du behöver ha god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Arbetet kräver också en god samarbetsförmåga.

Placering

Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde

Anställningen är på 75 % under en period av tre år. Den sammanlagda anställningstiden är maximalt sex år. Anställningen som huvudsekreterare ska kombineras med en anställning som forskare vid ett svenskt lärosäte. För anställningen gäller tillträde den 15 augusti 2020.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Sven Stafström, generaldirektör 08-546 44 161
• Maria Thuvesson, rådsdirektör 08-546 44 193
• Johanna Öberg Pearson, HR-specialist 0765-257 610
• Sverker Lundin,  Saco-s 08-546 12 315
• Annelie Fröjd, ST 08-546 44 333.

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2020-04-16.

Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2020-00855.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Tillsynshandläggare till Överklagandenämnden för etikprövning

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 29
Överklagandenämnden för etikprövning är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Fr.o.m. årsskiftet får nämnden ansvar för tillsyn över etikprövningslagen. Nämnden kommer att hantera anmälningar om tillsyn men även genomföra aktiv tillsyn. Nämnden söker två personer som tillsammans med kansliet och nämndens ledamöter ska bedriva denna verksamhet. Då uppdraget är nytt har du möjlighet att i stor omfattning delta i utformningen.

 

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Forskning som innebär att forskningspersonerna påverkas fysiskt eller psykiskt, eller forskning som innefattar känsliga personuppgifter, ska ha godkänt etikprövningstillstånd. Forskning som inte har erforderligt tillstånd, eller forskning som bedrivs i strid med givet tillstånd eller villkor, bryter mot lagen. Din uppgift blir att hantera till nämnden inkomna anmälningar om tillsyn men också att planera och genomföra nämndens egeninitierade tillsyn.

Arbetet som tillsynshandläggare är omväxlande och kräver hög grad av självständighet och strukturerat arbetssätt från planering till utförande och rapportering av inspektioner. Detta innebär att du snabbt ska kunna utföra en kvalitativ och korrekt bedömning av en stor mängd information.

 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att


• strukturera och utveckla nämndens tillsynsarbete
• hantera inkomna anmälningar om tillsyn
• planera och genomföra egeninitierad tillsyn
• föredra tillsynsärenden inför nämnden
• upprätta förslag till beslut i tillsynsärenden
• ha kontakt med övriga tillsynsmyndigheter inom området.

 

Din bakgrund
Du har relevant högskoleutbildning, sannolikt inom juridik, samhällsvetenskap eller motsvarande. Det är bra om du åtminstone har översiktlig kunskap om forskning. Vi ser gärna att du har arbetet på myndighet tidigare liksom att du har erfarenhet av att ha arbetat med tillsyn eller likartade uppgifter. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Dina egenskaper
Som person är du analytisk, strukturerad, beslutsam och självgående. Du är tydlig i din kommunikation och bidrar till ett gott samarbete såväl internt som externt. Arbetet på Överklagandenämnden förutsätter hög integritet. Då arbetet innebär omfattande kontakt med myndigheter, forskarsamhället och med allmänheten bör du vara social och utåtriktad och ha lätt för att skapa kontakt med människor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Placering
Tjänsterna är placerade i Överklagandenämndens lokaler på Västra Järnvägsgatan 3 i Stockholm. Vetenskapsrådet är nämndens värdmyndighet.Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Urval och intervjuer kommer att ske efter julledigheterna.Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta


• Jörgen Svidén , kanslichef 0762-25 76 66
• Johanna Öhgren, hr-handläggare 08-123 456 78
• Hedvig Egerö, Saco-s 08-546 44 399
• Viking Meissl, ST 08-546 44 235.Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2019-01-03.

Märk ansökan med diarienummer 2.2.2-2019-06674

 

Läs mer om oss på www.onep.se                        

 


Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.
Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu

Administratör till Överklagandenämnden för etikprövning

Kontorist
Läs mer Jul 26
Nu söker Överklagandenämnden för etikprövning en administratör. Vi är en nämndmyndighet som hanterar ärenden som rör etisk granskning av forskning och från årsskiftet får vi även ansvar för tillsyn över etikprövningslagen. Vid kansliet finns även Expertgruppen för oredlighet i forskning.

Överklagandenämnden för etikprövnings kansli är placerat vid Vetenskapsrådet och Vetenskapsrådet är arbetsgivare för kanslipersonalen. Läs mer på onep.se

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter

Som administratör på ÖNEP arbetar du tillsammans med kanslichefen samt ledamöterna i Överklagandenämnden och Expertgruppen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat


• ansvar för posthantering, kopiering, utskick av ärendekopior och annan service i samband med nämndens sammanträdanden,
• att biträda kanslichefen med olika arbetsuppgifter i ärendehanteringsprocessen, till exempel i ekonomiska frågor, registrering, diarieföring, elektronisk fakturahantering och arkivering av handlingar,
• andra administrativa och serviceinriktade frågor som telefonservice, med mera.

Din bakgrund

Du som söker ska ha


• eftergymnasial utbildning
• mycket goda kunskaper inom administration
• minst 3-5 års erfarenhet av liknande administrativa arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning
• grundläggande kunskaper i ekonomisystemet Agresso
• goda kunskaper i Officepaketet
• erfarenhet av fakturahantering
• erfarenhet av arkivering
• goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. 

Erfarenhet av etikprövningsfrågor är meriterande.

Dina egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet på Överklagandenämnden innebär stor frihet men kräver mycket hög servicekänsla och god förmåga att arbeta i grupp likväl som att kunna arbeta självständigt. Du är strukturerad, ansvarsfull, noggrann, stresstålig och flexibel.

Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning till och med 2020-09-11, med möjligheter till längre anställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

 Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta

-          Jörgen Svidén, kanslichef 0762-25 76 66

-          Johanna Öberg Pearson, HR-specialist, 08-546 44 349

-          Hedvig Egerö, Saco-s 08-546 44 399

-          Viking Meissl, ST 08 546 44 235.

 

Så ansöker du

Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2019-08-16.

Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2019-06009.

Ansök nu

Verksamhetscontroller

Koncerncontroller
Läs mer Jul 15
Varje år fördelar Vetenskapsrådet nästan 7 miljarder till forskning och forskningsinfrastruktur. Nu söker vi en verksamhetscontroller som vill driva och leda arbetet med vår årsredovisning och våra budgetunderlag. Det är en omväxlande roll där du arbetar nära Vetenskapsrådets ledning.Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Som verksamhetscontroller hos oss har du en central roll där du har kontakt med flera medarbetare på olika beslutsnivåer. Du driver processerna med årsredovisning- och budgetunderlag men arbetar också med andra uppgifter som myndighetens ledning identifierar. I rollen arbetar du såväl strategiskt som operativt och stundtals i ett högt tempo.

I arbetsuppgifterna ingår att


• leda och ansvara för processerna årsredovisning- och budgetunderlag
• utveckla styrdokument
• följa upp beslutsprocesser och andra centrala styrsystem
• delta i utvecklingen av identifierade områden för uppföljning
• bistå i att omhänderta och omsätta regeringens styrning internt på Vetenskapsrådet
• samordna och följa upp myndighetsgemensamma frågor
• leda eller delta i olika arbets- och projektgrupper
• vid behov stötta ledningen i andra frågor.

Din bakgrund


• högskoleutbildning inom relevant område
• erfarenhet från arbete i statlig verksamhet och kunskap om högskolesektorn
• erfarenhet av samordningsarbete och av kvalificerad handläggning
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska - både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har


• arbetat som verksamhetscontroller
• erfarenhet av kvalificerat utrednings- och analysarbete.

Dina egenskaper
I rollen ingår både att leda andra och att arbeta självständigt. Det är därför viktigt att du är flexibel och trivs med båda arbetssätten. Du ska vara initiativrik,  prestigelös, noggrann, analytisk och har mycket god samarbets-och kommunikationsförmåga. Personlig integritet och förmåga att prioritera är egenskaper vi värderar högt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.Placering
Vi sitter på Västra Järnvägsgatan 3 i centrala Stockholm.Anställningsform och tillträde
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.


Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta

-        Jan Bolin , enhetschef 08-123 456 78

-        Johan Karmhed, hr-handläggare 08-546 440 64

-        Hedvig Egerö, Saco-s 08-546 44 399

-        Viking Meissl, ST 08- 546 44 235.

 

Så ansöker du
Skicka in CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2019-08-15.
Märk ansökan med diarienummer 2.2.1-2019-05941.Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär. Vårt arbete handlar om att ge forskare goda förutsättningar att bidra till samhället med forskning av högsta kvalitet. Hos oss arbetar omkring 250 personer i centrala lokaler i Stockholm och Göteborg. Vi hanterar ansökningar, utvärderar och följer upp forskningens villkor och kommunicerar om forskning.

Läs mer om vår arbetsplats och möt några av våra medarbetare på www.vetenskapsrådet.se

Ansök nu