Semcon Sweden AB jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Semcon Sweden AB i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

LIA inom digitalt lärande

Utbildningskonsulent, företag
Läs mer Jun 2
Inledning:

Vi vet hur viktigt det är med LIA och att få testa sina nyfunna kunskaper i praktiken. På vår avdelning har vi en stor bredd av kompetenser inom manusförfattande, projektledning, utbildningsproduktion, grafisk design etc. och vi söker nu dig som önskar både lära dig och bidra inom något av dessa områden. Hos oss får du möjlighet att hjälpa våra kunder med digitalt lärande tillsammans med kompetenta kollegor inom området.

Vad vi söker:

Vi söker dig som ska ha din sista LIA-period på minst 6 veckor, och som vill utforska möjligheterna att applicera det du lärt dig inom området digitalt lärande. Oavsett om du studerar grafisk design, copy writer, mjukvaruutveckling, projektledning eller någon annan utbildning som går att koppla till en avdelning som arbetar med lärande - så är vi nyfikna på dig! Berätta gärna i din ansökan vem du är och vad du ser att du kan bidra med.

Vilka är vi?

Xtractor är en helhetsleverantör av utbildningslösningar åt företag och har ett flertal kunder inom offentlig sektor. Vi designar varierade kursprogram, producerar e-learning och tillhandahåller systemstöd för att våra kunder effektivt ska kunna producera, distribuera och administrera sina utbildningar. Under 2020 blev Xtractor en del av Semcon och tillsammans utökar vi vårt erbjudande som en av Sveriges ledande leverantörer inom digitalt lärande. Närmast på din avdelning har du ett 40-tal kollegor med bred kompetens inom utbildningsområdet i roller så som utvecklare, filmare, fotografer, art directors, manusförfattare m.fl.

Låter detta intressant för dig? Ansök med ditt CV och berätta för oss vad du vill bidra med!

Ansök nu

Affärsutvecklare med fokus på digitala lösningar

Säljledare
Läs mer Jun 23
Vill du bli en del av Sveriges ledande tjänsteleverantör inom digitalt lärande? Vi på Semcon Learning / Xtractor vill fortsätta växa och söker efter dig som vill hjälpa oss att utveckla fler affärsmöjligheter för vår avdelning i Stockholm.

Vårt erbjudande sträcker sig från strategisk rådgivning, över design och produktion, till distributionslösningar såsom appar, webbportaler, Learning Management System (LMS) och Learning eXperience Plattformar (LXP). Fokus i rollen kommer ligga på att utveckla våra affärer inom utveckling av e-learning och systemstöd i form av LMS & LXP, både mot privat och offentlig sektor. Ditt arbete kommer att täcka en mängd olika affärsmodeller från fastpris- och löpande projekt, konsultupplägg, större partnerskapaffärer, SaaS-upplägg och försäljning av standardprodukter. I rollen bidrar du till vår framgång genom att utveckla våra kundrelationer och driva säljprocesser och samarbete mellan kundens olika kontaktytor, våra interna produktionsavdelningar och ansvariga chefer.

Hos oss ingår du i ett högpresterande lag med starka ambitioner och stark tillväxt på en växande marknad. Vi arbetar långsiktigt, strukturerat och nära våra kunder. Du kommer att rapportera till vår Learning Chef som ansvarar för Semcons totala Learning erbjudande och leveranser. Placeringsort är Stockholm och resande kommer att ingå i tjänsten, framförallt inom Sverige men internationella kan förekomma också.

Vem är du?

Du har ett stort intresse för affärsutveckling, avancerad tjänsteförsäljning och har lätt för att skapa och utveckla långsiktiga affärsrelationer. Du strävar efter att ha ett helhetsperspektiv utan att tappa fokus på detaljer. Du har god kännedom om lärande, digitalt lärande och relevanta systemstöd för det samt har förmågan att effektivt sälja in dina åsikter (för att åstadkomma önskat resultat).

Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom digitalisering, Learning, och/eller IT exempelvis som Säljare eller Account Manager för avancerade tjänster och/eller affärskritiska system eller som affärsintresserad projektledare med fokus på implementation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av offentlig upphandling då vi har flera kunder inom offentlig sektor. Har du erfarenhet av ed-tech branschen ses det som mycket meriterande.

Som person är du självstartande, kommunikativ och relationsskapande. Med din kunskap och personlighet tar du tydliga initiativ och är beredd att visa vägen. För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du har resultatfokus samt förmåga att paketera och förmedla ett budskap.

Eftersom vi arbetar i en internationell miljö krävs det att dina kunskaper i svenska, men även engelska, är mycket goda.

Ansökan

Vänligen skicka in din ansökan snarast då vi arbetar med löpande urval och intervjuer, tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta erik.baljeu@semcon.com.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Underkonsulter inom projektledning

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jun 28
Vi får in många spännande förfrågningar och vi vill utöka vårt nätverk med nya underkonsulter. Som underkonsult hos Semcon har du stor möjlighet till påverkan av dina uppdrag, samtidigt som vi säkerställer att kunden får den eftersökta kompetensen.

Vi erbjuder samarbete inom flera branscher så som infrastruktur, regionsarbete och tillverkande kunder och vi har ramavtal med flera olika branscher.

Om dig

-Du jobbar i fåmansbolag och innehar F-skattsedel

-Du är intresserad av att bli vår samarbetspartner

-Du har erfarenhet som till exempel teknisk projektledare eller byggledare. Gärna inom till exempel installation, anläggning eller tillverkning. Både inom privata företag och/eller offentlig verksamhet.Semcon ansvarar för uppdrag och kundkommunikation, du bidrar med din kompetens.Om Semcon

Vi är det teknikinriktade bolaget som lever efter ”people first, then technology”, och erbjuder spännande samt utvecklande roller. Som underkonsult hos Semcon har du samarbete med ett känt varumärke med bredkundbas och ramavtal inom flera branscher.

Ansök nu

Projektledare Validering/Kvalificering Life Science

Civilingenjör, kemiteknik
Läs mer Mar 11
Är du bekant med grunderna i Projektledning/delprojektledning, har en bakgrund inom validering och trivs med att arbeta i projektform? Nu finns en intressant möjlighet för dig som vill utvecklas som projektledare/delprojektledare inom kvalificering och validering.

Här blir du en del av vårt Life Science-team i Stockholm och Södertälje och får vara med och förbättra människors liv genom att jobba inom läkemedelsindustrin och den medicintekniska branschen, när vi stöttar våra kunder med vår kunskap och expertis.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

I rollen som projektledare/delprojektledare inom validering kan du komma att både ta dig an uppdrag hos våra kunder men även agera intern delprojektledare i Semcons egna leveranser. Att vara en del av Semcons egna projektleveranser innebär att en grupp kollegor från Semcon arbetar tillsammans för att gemensamt leverera ett färdigt projekt till kund.

Din roll kommer bland annat innebära:

- Delprojektledning inom commissioning, kvalificering och validering för investeringsprojekt eller installationsprojekt
- Dialog med olika interna kontaktytor för att säkerhetsställa leverans
- Ha ansvar för framdrift, tidplan, budget och resursplanering för verifieringen
- Ha ansvar för kvalitén för att verifieringen upprätthålls men ändå vara pragmatisk
- Rapportering till en projektledare/huvudprojektledare
- Ta fram strategier för verifiering i form av commissioning, kvalificering och validering av datoriserade system
- Leda team av valideringsledare och valideringsingenjörer


Om dig vi söker

- Erfarenhet från läkemedelsindustrin och/eller den medicintekniska branschen
- God kunskap inom olika varianter av verifiering så som commissioning, kvalificering och validering
- Tidigare arbetat i en roll som valideringsingenjör, valideringsledare eller senior processingenjör och gärna drivit egna valideringsprojekt
- Kunskap/förståelse för att lägga upp strategier i det givna området
- Ingenjörsutbildning inom bioteknik, kemi, medicinteknik, maskinteknik eller motsvarande
- Förmåga att engagera och leda projektmedlemmar


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor är du välkommen att kontakta Emma nedan.

Emma Jönsson +46701603922
Area Manager

Ansök nu

Testingenjör

Medicinteknisk ingenjör
Läs mer Jun 23
Är du nyfiken på den medicintekniska branschen och skulle vara intresserad av att göra skillnad i utvecklingen av produkter som får människor att må bättre?
Vi letar nu efter en kvalitetsmedveten kollega som vill arbeta som testingenjör och eventuellt även i andra roller inom framförallt Medtech.

Du blir en del av vår avdelning i Stockholm-Södertälje där vi är 50 medarbetare som stöttar våra kunder inom framförallt Pharma och Medtech. På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk och aktiviteter, både för att utveckla din kunskap och för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

Dina arbetsuppgifter kommer att variera och här finns möjligheter att på sikt ta dig an andra typer av roller beroende på intresse. Du kommer komma i kontakt med en bredd av olika företag och rollen kommer bland annat innebära att:

- Ta dig an varierande uppdrag/roller i våra egna eller våra kunders projekt med slutanvändaren i fokus
- Arbeta med bland annat instrument-test eller andra HW-test
- Agera testingenjör/testledare
- Utforma testinstruktioner
- Möjlighet finns att vara med och utveckla Semcons erbjudande inom Medtech


Vi söker dig med

- Erfarenhet av roll inom testning
- Erfarenhet av instrument-test eller andra HW-test
- Vana att utforma testinstruktioner
- Nyfikenhet och gärna kännedom om konsultrollen
- Kunskaper i svenska & engelska, i tal och skrift


Det är ett plus om du har

- Arbetat med instrument enligt ISO 13485 eller regelverken MDD/MDR alternativt IVD/IVDR
- Erfarenhet av läkemedelsindustrin; validering, dokumentation eller kvalitet


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Vill du jobba med oss och göra skillnad inom medicintekniska branschen är du välkommen att skicka in en ansökan med ditt CV eller Linkedin-profil. Vid frågor vänligen kontakta Kenneth nedan.

Kenneth Bergman, kenneth.bergman@semcon.com
Team Manager

Ansök nu

Kvalitetssamordnare

Kvalitetsingenjör/-tekniker, kemiteknik
Läs mer Mar 10
Som kvalitetssamordnare har du ett stort ansvar för att leveranser inom dina ansvarsområden fungerar på ett effektivt sätt. Rollen innebär frihet och manöverutrymme att självständigt driva, samordna och utveckla arbetet med kvalitet.

Vi letar nu efter dig som antingen har en lång erfarenhet inom QA och är väl införstådd med vikten av ett kvalitetsfokus eller dig som arbetat i en annan teknisk roll men som är nyfiken på att gå mot kvalitetsområdet.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika aktiviteter och nätverk att bli en del av, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt

Om rollen

Arbetsuppgifter varierar beroende på uppdrag och kund, men ansvarsområdet kan innefatta att:

- Bidra till att identifiera, genomföra och sprida ständiga förbättringar
- Driva kvalitetsarbetet och säkra efterlevnad
- Stödja olika funktioner i sitt kvalitetsarbete
- Delta i utbildningsinitiativ


Du har:

- Akademisk utbildning inom tekniskt eller naturvetenskapligt område
- Teknisk förståelse
- Erfarenhet från någon kvalitetsroll
- Erfarenhet av att planera och driva kvalitetsarbete
- Erfarenhet från tillverkande industri (merit med erfarenhet från Life Science industrin)


Viktiga egenskaper för rollen är att du är drivande, ansvarstagande och analytiskt lagd. Du har god kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta. För att trivas i rollen som konsult bör du vara flexibel och har förmåga att snabbt se helheten.

Om Semcon

Vi är det teknikinriktade bolaget som lever efter ”people first, then technology”, och erbjuder spännande samt utvecklande roller. Som konsult hos Semcon har du fast lön, kollektivavtal och friskvårdsbidrag för att nämna något. Vi har en bred kundportfölj över hela Mälardalen, vilket ger mängder av möjligheter till personlig utveckling. Tillsammans med din närmaste chef sätter du ramarna för dina framtidsplaner.

Välkommen med din ansökan. Vi kan på grund av GDPR inte ta emot ansökningar via mail. Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansök nu

QA Mikrobiologi

Civilingenjör, kemiteknik
Läs mer Jun 21
Vill du vara med och göra skillnad för människor och samhället i stort? Har du en bakgrund inom Life Science? Nu söker vi dig som vill jobba med läkemedelstillverkning som QA mikrobiolog!

Du blir en del av vår avdelning i Stockholm och Södertälje där vi är 50 medarbetare som tillsammans gör skillnad inom Life Science. På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt.

Vi på Semcon erbjuder dig olika nätverk och aktiviteter, både för att utveckla din kunskap och för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen som QA mikrobiolog

I rollen kommer du göra skillnad för våra kunder du kommer i kontakt med, där du antingen kommer arbeta i roller i våra kunders verksamheter eller i våra egna leveranser. I Semcons projektleveranser arbetar vi i Semcon-team för att gemensamt leverera ett färdigt projekt till kund.

Rollen kommer innebära ett kvalitetsmedvetet och förbättringsorienterat arbetssätt med breda tvärfunktionella kontaktytor. Du kommer arbeta med arbetsuppgifter som bland annat:

- Kvalitetssäkring av omgivningshygien kring produktion inom icke steril tillverkning och steril tillverkning
- Ansvara för den mikrobiologiska miljön av läkemedelsproduktion
- Ta fram valideringsstrategier för nya produkter, projekt och utredningar
- Rådge/agera expert kopplat till GMP, hygienfrågor och kvalitetsfrågor
- Delta i interna och externa myndighetsinspektioner
- Mikrobiologiska valideringar
- Hantera kvalitetsavvikelser i produktionsprocesser och produktionsmiljö


Om dig vi söker

För att trivas i rollen är du troligen en person som är duktig på att kommunicera och har lätt för att bygga ditt nätverk mot olika kontaktytor. Vi ser även att du har:

- Naturvetenskaplig högskoleexamen på magisternivå innehållande bakteriologi och molekylärbiologi
- Erfarenhet av arbete med mikrobiologi, gärna inom GMP-styrd verksamhet
- Erfarenhet av mikrobiologisk validering i icke-steril miljö


Meriterande om du har erfarenhet av arbete i steril miljö.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Var med och gör skillnad inom Life Science tillsammans med oss! Har du några frågor om rollen eller vill veta mer, vänligen kontakta Josefine nedan.

Josefine Göthe, 073 682 77 77
Team Manager

Ansök nu

Kvalitets- och kravhanteringskonsult

SQE Supplier Quality Engineer
Läs mer Jun 9
I rollen är du länken mellan tekniken och produktionen och det krävs därför att du är kommunikativ och har lätt att samarbeta med andra. Du har en koordinerade roll, med ansvar för att processer följer de styrande dokumenten samt förvaltar dessa.

Vi letar nu efter dig som är tekniskt utbildad och har erfarenhet av tekniskt arbete, antingen från tillverkande industri eller processindustrin.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika aktiviteter och nätverk att bli en del av, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt

Om rollen

Arbetsuppgifter varierar beroende på uppdrag och kund, men ansvarsområdet kan innefatta att:

- Ansvara för att process följer styrande dokument
- Arbeta med systematisk kravhantering
- Granska olika dokument
- Rapportera till olika intressenter


Du har:

- Akademisk utbildning inom tekniskt område
- Erfarenhet från krav- och/eller kvalitetshantering
- Van att jobba enligt olika direktiv och förordningar
- Erfarenhet från tillverkande industri (merit med erfarenhet från Life Science industrin)


- Erfarenhet av arbete inom arbetsmiljö och/eller miljö inom bygg- och anläggningsindustrin (meriterande)
- Flytande kunskaper i svenska och engelska
Viktiga egenskaper för rollen är att du är drivande, ansvarstagande och möjlighetsorienterad. Du har god kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta. För att trivas i rollen som konsult bör du vara flexibel och har förmåga att snabbt se helheten.

Om Semcon

Vi är det teknikinriktade bolaget som lever efter ”people first, then technology”, och erbjuder spännande samt utvecklande roller. Som konsult hos Semcon har du fast lön, kollektivavtal och friskvårdsbidrag för att nämna några förmåner. Vi har en bred kundportfölj över hela Mälardalen, vilket ger mängder av möjligheter till personlig utveckling. Tillsammans med din närmaste chef sätter du ramarna för dina framtidsplaner.

Välkommen med din ansökan. Vi kan på grund av GDPR inte ta emot ansökningar via mail. Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansök nu

UX Designer

Användbarhetsdesigner
Läs mer Jun 7
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. Every day we support our customers in creating smart and innovative solutions for the future. By combining digital edge and engineering expertise we develop technology that matters - for people and our planet. We are now looking for a senior or mid-level UX Designer that wants to contribute to a more human-centric world.

We believe that you are a person who thrives in a setting where a lot of things are happening, want to explore new opportunities, and create great digital experiences.

You will be part of our growing Digital Services team in the Stockholm area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management, UX/Service design to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you´ll do
You will have the opportunity to work in different customers in various industries. Many of our customers are active in life Science, medtech, energy and work with industrial applications. The projects could be both at customer site and inhouse. At Semcon we put your development first. You will have a present leader, great colleagues and internal networks that enable your journey forward.

Example of work tasks:

- Perform user research
- Analyse and define user needs and requirements
- Design and prototype solutions
- User and usability validation
- Concept development
- Collaborate with team members to provide and receive design feedback


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point

- You have 3+ experience in a UX related position
- You know your UX and service design by heart
- Good knowledge of usability and man-machine interaction
- Visual eye that appreciates craft and attention to detail
- Good prototyping skills
- Experience with Figma, Adobe XD, Sketch, Axure, Invision, Prototypr, Miro, Mural, or similar tools.
- Basic knowledge in software and web development
- Good communication skills in Swedish and English


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives are important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or Linkedin below, or contact Magnus to learn more.

Magnus Lindberg, magnus.lindberg@semcon.com
Team Manager

Ansök nu

Team Manager Production development & IT

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Jun 27
Vill du vara med och leda Semcon i Stockholm-Södertäljes fortsatta satsning att utveckla våra kunders produktion genom effektiv produktionsstyrning, automation och digitalisering? Vill du arbeta som ledare, affärsutvecklare och konsult på ett företag där du får utveckla människor och ta våra kundsamarbeten till nya höjder? Vill du ha marknadens bästa kollegor? Semcon Stockholm-Södertälje letar nu efter en Team Manager för Production development & IT.

Många företag står idag inför nya utmaningar som ställer nya krav på deras produktionsmiljöer och efterfrågan på vår expertis inom området ökar. I rollen kommer du utveckla Semcons erbjudande inom produktionsutveckling och produktions-IT samtidigt som du bygger ditt expertteam inom området.

Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra chefer är en viktig pusselbit för att skapa de bästa förutsättningarna för inspiration och kompetensutveckling hos våra medarbetare. Du kommer arbeta i ett ledarteam med högt driv och vilja att ständigt göra saker bättre, här ges du inflytande och möjlighet att driva Semcons framfart inom området.

Vad innebär rollen?
Dina främsta prioriteringar blir våra medarbetare och våra kunder.

- En viktig del i rollen blir affärsutveckling där du är med och driver våra säljcase ute hos kund och är med och tar fram offerter, eventuellt kommer du också ansvara för egna kunder.
- Rollen kommer på sikt innebära personalansvar i takt med att ditt team växer. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs och mår bra. Du kommer även arbeta med rekrytering där du kommer vara delaktig i att hitta våra framtida medarbetare
- Rollen innebär åtminstone till att börja med att du på halvtid kommer arbeta som konsult, antingen som expert eller projektledare i projekt/uppdrag kopplat till digitalisering i produktionsmiljöer och processer.


- Som Team Manager ingår du i avdelningens Core team (ledningsgrupp). Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten. Du blir en del av ett starkt team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra.

Vem är du?
För att passa i rollen tror vi du gillar att arbeta med människor och affärer i ett högt tempo samt värderar ett nära samarbete med dina kollegor.

Vi tror även du har:

- Erfarenhet från tillverkande industri, gärna från läkemedelsindustrin då detta är vår starkaste bransch i regionen
- Gedigen bakgrund inom produktionsutveckling och/eller automation
- Minst 5 års arbetslivserfarenhet samt en relevant examen från universitet eller högskola (eller motsvarande arbetslivserfarenhet)
- Kunskap inom något/några av följande system/områden: Produktions-IT, SCADA, MES, smarta fabriker, hållbar produktion eller liknande
- Meriterande är om du har erfarenhet från affärsutveckling, försäljning, ledarskap och rekrytering
- Meriterande är också om du har kännedom om konsultbranschen


Ansökan och kontakt
Vi kommer göra ett löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 24/6. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Emma nedan.

Emma Jönsson, 070 160 39 22
Area Manager

Ansök nu

Konsult inom maskinsäkerhet, CE-märkning och Kvalitet

SQE Supplier Quality Engineer
Läs mer Maj 19
Semcon växer och vi söker nu konsulter med kunskap om kraven för CE-märkning. Drivs du av att arbeta inom en föränderlig miljö där du snabbt får ta ansvar och utvecklas? Sitter kvalitetstänket i ryggen? Då kan rollen vara för dig.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika aktiviteter och nätverk att bli en del av, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt.

Arbetsuppgifter:

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

- Tillämpa och tolka EU-direktiv, nationella föreskrifter och standarder

- Genomföra riskbedömningar och GAP-analyser

- Driva CE-märkning och certifieringsprocesser

- Rådgivning till intressenter

- Ta fram/granska dokumentation

Du har:

- Akademisk utbildning inom tekniskt eller naturvetenskapligt område
- Erfarenhet från arbete med CE-märkning
- Teknisk förståelse
- Tidigare erfarenhet av kvalitetsarbete (meriterande)
- Erfarenhet från tillverkande industri (merit med erfarenhet från Life Science industrin)
- Förståelse för processer, maskiner och utrustning
- Flytande kunskaper i svenska och engelska


Viktiga egenskaper för rollen är att du är prestigelös, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. Du har god kommunikationsförmåga och är teamorienterad. För att trivas i rollen som konsult bör du vara flexibel och har förmåga att snabbt se helheten.

Om Semcon

Vi är det teknikinriktade bolaget som lever efter ”people first, then technology”, och erbjuder spännande samt utvecklande roller. Som konsult hos Semcon har du fast lön, kollektivavtal och friskvårdsbidrag för att nämna några förmåner. Vi har en bred kundportfölj över hela Mälardalen, vilket ger mängder av möjligheter till personlig utveckling. Tillsammans med din närmaste chef sätter du ramarna för dina framtidsplaner.

Ansök nu

Projektledare Pharma/Medtech

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Jun 3
Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? Kanske har du en mångårig erfarenhet av projektledning och är en riktigt ”tung” projektledare eller så har du arbetat i en ingenjörsroll men länge tänkt att din framtid nog är i en projektledarroll?

Vi letar nu efter en teknisk projektledare med intresse för produktion, installation och komplexa projekt som vill bli en del av vårt team i Stockholm och Södertälje. Här blir du en del av vår avdelning på 50 konsulter som arbetar med att stötta våra kunder inom framförallt Life Science. Läs mer om vad vi gör inom Life Science här (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/life-science/).

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kunskap och dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

I rollen som teknisk projektledare kommer du ta dig an uppdrag hos våra kunder men även agera projektledare i Semcons egna leveranser. Att vara projektledare i Semcons egna projektleveranser innebär att du leder en grupp kollegor från Semcon för att gemensamt leverera ett färdigt projekt till kund. Projekten kommer variera i storlek och område.

Din roll som projektledare kommer bland annat att innebära:

- Leda investeringsprojekt, installationsprojekt eller projekt rörande ombyggnationer/tillbyggnationer
- Samordna planer, styrning av ändringar och av arbete i projekt
- Driva och leda projekt enligt uppsatt tidsplan, kvalité och budget
- Arbeta med upphandling, produktion, kvalitetsuppföljning
- Leda och engagera dina projektmedlemmar
- Utveckla Semcons interna kunskap inom Projektledning


Vi söker dig med

- Teknisk förståelse
- Erfarenhet av projektledning/samordning inom läkemedelsindustrin alternativt annan tillverkande industri
- Erfarenhet av projekt rörande ombyggnationer, investeringsprojekt eller installationsprojekt
- Kunskap om branschens lagar, krav och riktlinjer
- En förmåga att leda och engagera andra samt en förmåga att leda projekt i mål


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på. Här (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)kan du läsa mer om vår kultur.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor är du välkommen att kontakta Pontus nedan.

Pontus Lindberg 073 684 06 96
Team Manager Life Science

Ansök nu

Teknisk valideringsingenjör

Valideringsingenjör
Läs mer Jun 3
Har du ett teknikintresse och en bakgrund inom Life Science? Efterfrågan på vår expertis inom validering är stor och vi bygger nu flera interna projektteam där du får möjlighet att arbeta tätt i projekt med kollegor på Semcon och utvecklas inom validering.

Du blir en del av vår avdelning i Stockholm och Södertälje där vi är 50 konsulter som tillsammans gör skillnad inom Life Science. På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

I rollen som valideringsingenjör kommer du komma i kontakt med olika typer av företag. Du kommer antingen arbeta i roller i våra kunders verksamheter eller i våra egna leveranser. Att vara en del av Semcons projektleveranser innebär att en grupp kollegor från Semcon tillsammans arbetar för att gemensamt leverera ett färdigt projekt till kund.

Rollen innebär bland annat att ansvara för commissioning och/eller kvalificering av utrustning och datoriserade system, där ingår flera ansvarsområden som exempelvis:

- Se till att projektets tidsplan hålls
- Koordinering mellan olika funktioner i projektet
- Hjälpa till att finna lösningar på utmaningar som uppstår
- Leda, koordinera och skriva riskgranskningar
- Hålla ihop helheten på ett tydligt och strukturerat sätt
- Leda avvikelse-utredningar
- Validering av utrustning och system


Om dig vi söker

För att trivas i rollen har du ett intresse för teknik och maskiner, du vill gärna arbeta mot stora produktioner och processer och trivs i en roll med flera olika kontaktytor. Du gillar problemlösning och teknik och trivs i en dynamisk arbetsmiljö. Vi tror även du har:

- Erfarenhet av läkemedelsindustrin och/eller den medicintekniska branschen
- En relevant akademisk examen inom exempelvis maskin, kemi, bioteknik, medicinteknik eller motsvarande
- Tidigare erfarenhet från en roll som exempelvis valideringsingenjör, projektingenjör, kvalitetsingenjör eller liknande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Emma nedan.

Emma Jönsson, +46701603922
Area Manager

Ansök nu

Underkonsult inom digitalt lärande

Utbildningskonsulent, företag
Läs mer Maj 20
Har du eget bolag och vill jobba som underkonsult hos oss inom digitalt lärande? Vi söker fler underkonsulter som vill arbeta via oss inom något av områdena nedan.

I våra utbildningsprojekt arbetar vi i roller så som:

- Manusförfattare
- Art director
- Projektledare
- LMS-konsult


Låter detta intressant för dig? Skicka in ditt CV tillsammans med ett arbetsprov så återkommer vi när vi hittar ett passande projekt!

Om oss
Xtractor är en helhetsleverantör av utbildningslösningar åt företag och har ett flertal kunder inom offentlig sektor. Vi designar varierade kursprogram, producerar e-learning och tillhandahåller systemstöd för att våra kunder effektivt ska kunna producera, distribuera och administrera sina utbildningar. Under 2020 blev Xtractor en del av Semcon och tillsammans utökar vi vårt erbjudande som en av Sveriges ledande leverantörer inom digitalt lärande. Närmast på din avdelning har du ett 40-tal kollegor med bred kompetens inom utbildningsområdet i roller så som utvecklare, filmare, fotografer, art directors, manusförfattare m.fl.

Ansök nu

Illustratör / Informatör med teknikintresse

Illustratör
Läs mer Jun 1
På Semcon är vi övertygade om att teknik i sig inte tillför något värde, utan att värdet ligger i vad tekniken möjliggör för användaren. Nu söker vi dig som vill arbeta med både illustrationer och text för att göra våra kunders produkter enklare att använda. Är du en stjärna på att kommunicera komplex teknik med hjälp av både bild och text? Då är det här rollen för dig!

Rollen

På Semcon hjälper vi våra kunder med att skapa effektiv produktinformation, exempelvis i form av manualer som riktar sig till servicetekniker såväl som till slutanvändare. Informationen som tas fram ska vara tydlig och enkel att förstå och kommer bestå av såväl textstycken som illustrationer. Med en delad roll som både teknikinformatör och illustratör kommer du ta fram information i form av såväl text som illustrationer.

- Som illustratör blir du en av våra experter och kommer stötta dina kollegor i projekt med behov av illustrationer. Du kommer även ha tät kontakt med våra andra illustrationsexperter på avdelningen och globalt.
- Som teknikinformatör utvecklar du teknisk information i form av text samt strukturerar och analyserar vår kunds befintliga informationsstruktur. Det kan exempelvis handla om att se till vilka justeringar som behövs när en produkt ska uppdateras.


Utifrån kundens behov bidrar du till att de får ut så mycket som möjligt av sin satsning på digitala informationslösningar.

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta med att tydliggöra komplex teknik tillsammans bland kollegor med stor kunskap inom området. Som person vill vi att du har en utmärkt känsla för struktur samt gillar att se till de små detaljerna som tillsammans gör stor skillnad för slutprodukten.

- För den delen av rollen som handlar om illustrationer söker vi erfarenhet av att producera illustrationer sedan tidigare, gärna i någon form av teknisk miljö. Du har lätt för att skapa tilltalande illustrationer i olika perspektiv med hjälp av goda kunskaper i Adobe Illustrator. Du har ett öga för detaljer och är van vid att följa olika grafiska riktlinjer när du producerar. Vi tror att du har någon form av grafisk utbildning alternativt erfarenhet av att arbeta som teknisk illustratör. Har du erfarenhet av att jobba i CAD, InDesign eller Photoshop är det meriterande.

- För rollen som teknikinformatör söker vi din förmåga att formulera och paketera tydlig information i skrift. Vi ser gärna att du har arbetat med teknisk information sedan tidigare, alternativt har erfarenhet som skribent med ett stort intresse för teknik.

Fokus i ditt arbete kommer vara att producera tydlig information. Vi tror därför att du motiveras av att förenkla för mottagaren oavsett om det handlar om text eller illustrationer.

Ansökan

I din ansökan får du gärna skicka med en portfolio eller liknande som exempel på dina kunskaper inom illustration.

Vilka är vi?

Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Med ca 2000 medarbetare i koncernen, varav 800 inom området för produktinformation finns det alltid kollegor att inspireras av. Närmast på avdelningen i Stockholm hittar du ett 40-tal kollegor med djup kunskap om det senaste inom produktinformationsområdet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Teknikinformatör inom Life Science

Teknikinformatör
Läs mer Jun 1
På Semcon är vi övertygade om att teknik i sig inte tillför något värde, utan att värdet ligger i vad tekniken möjliggör för användaren. Vi hjälper våra kunder i sin digitaliseringsresa genom att skapa moderna informationslösningar för komplexa produkter och system, alltid med användaren i fokus. Nu söker vi fler konsulter med bakgrund inom Life Science för uppdrag hos några av våra kunder i Stockholm och Uppsala.

Rollen
Som teknikinformatör hos oss hjälper du våra kunder med att analysera, strukturera och utveckla deras produktinformation. Vi hjälper våra kunder i sin digitaliseringsresa, vilket ställer höga krav på kontinuerlig och tillgänglig dokumentation. För att lyckas med detta krävs moderna lösningar med effektiva processer, verktyg och distributionskanaler. En viktig del i rollen som konsult handlar om att lära känna våra kunders produkter och utveckla deras nuvarande informationsstruktur. Utifrån kundens behov bidrar du till att kunden får ut så mycket som möjligt av sin informationslösning i sin digitaliseringsresa.

Vem är du?
Vi söker erfarna teknikinformatörer som vill utvecklas bland kollegor med stor kunskap inom området. För den här tjänsten letar vi särskilt efter dig som har en bakgrund inom Life Science, antingen från utbildning eller erfarenhet. Som person vill vi att du har en utmärkt känsla för struktur samt gillar att se till de små detaljerna som tillsammans gör stor skillnad för slutprodukten. För att trivas i rollen krävs ett stort intresse för teknik, användarvänlighet och en förmåga att förenkla komplex information. Som anställd konsult hos oss kommer du att vara en av våra experter inom digital produktinformation och även ansvara för att bidra till att vidareutveckla vår affär i pågående uppdrag. Vi söker därför dig som har en god förmåga att se förbättringspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad.

Har du erfarenhet av Docs-as-Code eller varit involverad i att ta fram en informationsarkitektur är detta meriterande.

Vilka är vi?
Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Med ca 2000 medarbetare i koncernen, varav 800 inom området för produktinformation finns det alltid kollegor att inspireras av. Närmast på avdelningen i Stockholm hittar du ett 40-tal kollegor med djup kunskap om det senaste inom produktinformationsområdet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Teknikinformatör inom Life Science

Teknikinformatör
Läs mer Maj 5
På Semcon är vi övertygade om att teknik i sig inte tillför något värde, utan att värdet ligger i vad tekniken möjliggör för användaren. Vi hjälper våra kunder i sin digitaliseringsresa genom att skapa moderna informationslösningar för komplexa produkter och system, alltid med användaren i fokus. Nu söker vi fler konsulter med bakgrund inom Life Science för uppdrag hos några av våra kunder i Stockholm och Uppsala.

Rollen
Som teknikinformatör hos oss hjälper du våra kunder med att analysera, strukturera och utveckla deras produktinformation. Vi hjälper våra kunder i sin digitaliseringsresa, vilket ställer höga krav på kontinuerlig och tillgänglig dokumentation. För att lyckas med detta krävs moderna lösningar med effektiva processer, verktyg och distributionskanaler. En viktig del i rollen som konsult handlar om att lära känna våra kunders produkter och utveckla deras nuvarande informationsstruktur. Utifrån kundens behov bidrar du till att kunden får ut så mycket som möjligt av sin informationslösning i sin digitaliseringsresa.

Vem är du?
Vi söker erfarna teknikinformatörer som vill utvecklas bland kollegor med stor kunskap inom området. För den här tjänsten letar vi särskilt efter dig som har en bakgrund inom Life Science, antingen från utbildning eller erfarenhet. Som person vill vi att du har en utmärkt känsla för struktur samt gillar att se till de små detaljerna som tillsammans gör stor skillnad för slutprodukten. För att trivas i rollen krävs ett stort intresse för teknik, användarvänlighet och en förmåga att förenkla komplex information. Som anställd konsult hos oss kommer du att vara en av våra experter inom digital produktinformation och även ansvara för att bidra till att vidareutveckla vår affär i pågående uppdrag. Vi söker därför dig som har en god förmåga att se förbättringspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad.

Har du erfarenhet av Docs-as-Code eller varit involverad i att ta fram en informationsarkitektur är detta meriterande.

Vilka är vi?
Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Med ca 2000 medarbetare i koncernen, varav 800 inom området för produktinformation finns det alltid kollegor att inspireras av. Närmast på avdelningen i Stockholm hittar du ett 40-tal kollegor med djup kunskap om det senaste inom produktinformationsområdet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Illustratör / Informatör med teknikintresse

Illustratör
Läs mer Maj 12
På Semcon är vi övertygade om att teknik i sig inte tillför något värde, utan att värdet ligger i vad tekniken möjliggör för användaren. Nu söker vi dig som vill arbeta med både illustrationer och text för att göra våra kunders produkter enklare att använda. Är du en stjärna på att kommunicera komplex teknik med hjälp av både bild och text? Då är det här rollen för dig!

Rollen

På Semcon hjälper vi våra kunder med att skapa effektiv produktinformation, exempelvis i form av manualer som riktar sig till servicetekniker såväl som till slutanvändare. Informationen som tas fram ska vara tydlig och enkel att förstå och kommer bestå av såväl textstycken som illustrationer. Med en delad roll som både teknikinformatör och illustratör kommer du ta fram information i form av såväl text som illustrationer.

- Som illustratör blir du en av våra experter och kommer stötta dina kollegor i projekt med behov av illustrationer. Du kommer även ha tät kontakt med våra andra illustrationsexperter på avdelningen och globalt.
- Som teknikinformatör utvecklar du teknisk information i form av text samt strukturerar och analyserar vår kunds befintliga informationsstruktur. Det kan exempelvis handla om att se till vilka justeringar som behövs när en produkt ska uppdateras.


Utifrån kundens behov bidrar du till att de får ut så mycket som möjligt av sin satsning på digitala informationslösningar.

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta med att tydliggöra komplex teknik tillsammans bland kollegor med stor kunskap inom området. Som person vill vi att du har en utmärkt känsla för struktur samt gillar att se till de små detaljerna som tillsammans gör stor skillnad för slutprodukten.

- För den delen av rollen som handlar om illustrationer söker vi erfarenhet av att producera illustrationer sedan tidigare, gärna i någon form av teknisk miljö. Du har lätt för att skapa tilltalande illustrationer i olika perspektiv med hjälp av goda kunskaper i Adobe Illustrator. Du har ett öga för detaljer och är van vid att följa olika grafiska riktlinjer när du producerar. Vi tror att du har någon form av grafisk utbildning alternativt erfarenhet av att arbeta som teknisk illustratör. Har du erfarenhet av att jobba i CAD, InDesign eller Photoshop är det meriterande.

- För rollen som teknikinformatör söker vi din förmåga att formulera och paketera tydlig information i skrift. Vi ser gärna att du har arbetat med teknisk information sedan tidigare, alternativt har erfarenhet som skribent med ett stort intresse för teknik.

Fokus i ditt arbete kommer vara att producera tydlig information. Vi tror därför att du motiveras av att förenkla för mottagaren oavsett om det handlar om text eller illustrationer.

Ansökan

I din ansökan får du gärna skicka med en portfolio eller liknande som exempel på dina kunskaper inom illustration.

Vilka är vi?

Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Med ca 2000 medarbetare i koncernen, varav 800 inom området för produktinformation finns det alltid kollegor att inspireras av. Närmast på avdelningen i Stockholm hittar du ett 40-tal kollegor med djup kunskap om det senaste inom produktinformationsområdet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Team Manager Production development & IT

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Jun 10
Vill du vara med och leda Semcon i Stockholm-Södertäljes fortsatta satsning att utveckla våra kunders produktion genom effektiv produktionsstyrning, automation och digitalisering? Vill du arbeta som ledare, affärsutvecklare och konsult på ett företag där du får utveckla människor och ta våra kundsamarbeten till nya höjder? Vill du ha marknadens bästa kollegor? Semcon Stockholm-Södertälje letar nu efter en Team Manager för Production development & IT.

Många företag står idag inför nya utmaningar som ställer nya krav på deras produktionsmiljöer och efterfrågan på vår expertis inom området ökar. I rollen kommer du utveckla Semcons erbjudande inom produktionsutveckling och produktions-IT samtidigt som du bygger ditt expertteam inom området.

Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra chefer är en viktig pusselbit för att skapa de bästa förutsättningarna för inspiration och kompetensutveckling hos våra medarbetare. Du kommer arbeta i ett ledarteam med högt driv och vilja att ständigt göra saker bättre, här ges du inflytande och möjlighet att driva Semcons framfart inom området.

Vad innebär rollen?
Dina främsta prioriteringar blir våra medarbetare och våra kunder.

- En viktig del i rollen blir affärsutveckling där du är med och driver våra säljcase ute hos kund och är med och tar fram offerter, eventuellt kommer du också ansvara för egna kunder.
- Rollen kommer på sikt innebära personalansvar i takt med att ditt team växer. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs och mår bra. Du kommer även arbeta med rekrytering där du kommer vara delaktig i att hitta våra framtida medarbetare
- Rollen innebär åtminstone till att börja med att du på halvtid kommer arbeta som konsult, antingen som expert eller projektledare i projekt/uppdrag kopplat till digitalisering i produktionsmiljöer och processer.


- Som Team Manager ingår du i avdelningens Core team (ledningsgrupp). Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten. Du blir en del av ett starkt team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra.

Vem är du?
För att passa i rollen tror vi du gillar att arbeta med människor och affärer i ett högt tempo samt värderar ett nära samarbete med dina kollegor.

Vi tror även du har:

- Erfarenhet från tillverkande industri, gärna från läkemedelsindustrin då detta är vår starkaste bransch i regionen
- Gedigen bakgrund inom produktionsutveckling och/eller automation
- Minst 5 års arbetslivserfarenhet samt en relevant examen från universitet eller högskola (eller motsvarande arbetslivserfarenhet)
- Kunskap inom något/några av följande system/områden: Produktions-IT, SCADA, MES, smarta fabriker, hållbar produktion eller liknande
- Meriterande är om du har erfarenhet från affärsutveckling, försäljning, ledarskap och rekrytering
- Meriterande är också om du har kännedom om konsultbranschen


Ansökan och kontakt
Vi kommer göra ett löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 24/6. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Emma nedan.

Emma Jönsson 070 160 39 22
Area Manager

Ansök nu

Team Manager Production development & IT

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Jun 13
Vill du vara med och leda Semcon i Stockholm-Södertäljes fortsatta satsning att utveckla våra kunders produktion genom effektiv produktionsstyrning, automation och digitalisering? Vill du arbeta som ledare, affärsutvecklare och konsult på ett företag där du får utveckla människor och ta våra kundsamarbeten till nya höjder? Vill du ha marknadens bästa kollegor? Semcon Stockholm-Södertälje letar nu efter en Team Manager för Production development & IT.

Många företag står idag inför nya utmaningar som ställer nya krav på deras produktionsmiljöer och efterfrågan på vår expertis inom området ökar. I rollen kommer du utveckla Semcons erbjudande inom produktionsutveckling och produktions-IT samtidigt som du bygger ditt expertteam inom området.

Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra chefer är en viktig pusselbit för att skapa de bästa förutsättningarna för inspiration och kompetensutveckling hos våra medarbetare. Du kommer arbeta i ett ledarteam med högt driv och vilja att ständigt göra saker bättre, här ges du inflytande och möjlighet att driva Semcons framfart inom området.

Vad innebär rollen?
Dina främsta prioriteringar blir våra medarbetare och våra kunder.

- En viktig del i rollen blir affärsutveckling där du är med och driver våra säljcase ute hos kund och är med och tar fram offerter, eventuellt kommer du också ansvara för egna kunder.
- Rollen kommer på sikt innebära personalansvar i takt med att ditt team växer. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs och mår bra. Du kommer även arbeta med rekrytering där du kommer vara delaktig i att hitta våra framtida medarbetare
- Rollen innebär åtminstone till att börja med att du på halvtid kommer arbeta som konsult, antingen som expert eller projektledare i projekt/uppdrag kopplat till digitalisering i produktionsmiljöer och processer.


- Som Team Manager ingår du i avdelningens Core team (ledningsgrupp). Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten. Du blir en del av ett starkt team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra.

Vem är du?
För att passa i rollen tror vi du gillar att arbeta med människor och affärer i ett högt tempo samt värderar ett nära samarbete med dina kollegor.

Vi tror även du har:

- Erfarenhet från tillverkande industri, gärna från läkemedelsindustrin då detta är vår starkaste bransch i regionen
- Gedigen bakgrund inom produktionsutveckling och/eller automation
- Minst 5 års arbetslivserfarenhet samt en relevant examen från universitet eller högskola (eller motsvarande arbetslivserfarenhet)
- Kunskap inom något/några av följande system/områden: Produktions-IT, SCADA, MES, smarta fabriker, hållbar produktion eller liknande
- Meriterande är om du har erfarenhet från affärsutveckling, försäljning, ledarskap och rekrytering
- Meriterande är också om du har kännedom om konsultbranschen


Ansökan och kontakt
Vi kommer göra ett löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 24/6. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Emma nedan.

Emma Jönsson, 070 160 39 22
Area Manager

Ansök nu

Embedded Software Developer

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Maj 25
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Stockholm area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Prototype solutions for smart connected products and systems
- Design and develop software of embedded devices and systems
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Strive to always improve our way of working
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C and/ or C++
- Embedded Linux
- Understanding of wireless communication protocols (Bluetooth, NFC, Wi-Fi)
- Comfortable with agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Python, Java, Azure, AWS or other relevant languages or frameworks is a plus.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Magnus.

Magnus Lindberg
Team Manager
magnus.lindberg@semcon.com

Ansök nu

Team Manager Production development & IT

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Jun 1
Vill du vara med och leda Semcon i Stockholm-Södertäljes fortsatta satsning att utveckla våra kunders produktion genom effektiv produktionsstyrning, automation och digitalisering? Vill du arbeta som ledare, affärsutvecklare och konsult på ett företag där du får utveckla människor och ta våra kundsamarbeten till nya höjder? Vill du ha marknadens bästa kollegor? Semcon Stockholm-Södertälje letar nu efter en Team Manager för Production development & IT.

Många företag står idag inför nya utmaningar som ställer nya krav på deras produktionsmiljöer och efterfrågan på vår expertis inom området ökar. I rollen kommer du utveckla Semcons erbjudande inom produktionsutveckling och produktions-IT samtidigt som du bygger ditt expertteam inom området.

Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra chefer är en viktig pusselbit för att skapa de bästa förutsättningarna för inspiration och kompetensutveckling hos våra medarbetare. Du kommer arbeta i ett ledarteam med högt driv och vilja att ständigt göra saker bättre, här ges du inflytande och möjlighet att driva Semcons framfart inom området.

Vad innebär rollen?
Dina främsta prioriteringar blir våra medarbetare och våra kunder.

- En viktig del i rollen blir affärsutveckling där du är med och driver våra säljcase ute hos kund och är med och tar fram offerter, eventuellt kommer du också ansvara för egna kunder.
- Rollen kommer på sikt innebära personalansvar i takt med att ditt team växer. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs och mår bra. Du kommer även arbeta med rekrytering där du kommer vara delaktig i att hitta våra framtida medarbetare
- Rollen innebär åtminstone till att börja med att du på halvtid kommer arbeta som konsult, antingen som expert eller projektledare i projekt/uppdrag kopplat till produktionsutveckling och automation

- Som Team Manager ingår du i avdelningens Core team (ledningsgrupp). Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten. Du blir en del av ett starkt team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra.


Vem är du?
För att passa i rollen tror vi du gillar att arbeta med människor och affärer i ett högt tempo samt värderar ett nära samarbete med dina kollegor.

Vi tror även du har:

- Erfarenhet från tillverkande industri, gärna från läkemedelsindustrin då detta är vår starkaste bransch i regionen
- Gedigen bakgrund inom produktionsutveckling och/eller automation
- Minst 5 års arbetslivserfarenhet samt en relevant examen från universitet eller högskola (eller motsvarande arbetslivserfarenhet)
- Kunskap inom något/några av följande system/områden: Produktions-IT, SCADA, MES, smarta fabriker, hållbar produktion eller liknande
- Meriterande är om du har erfarenhet från affärsutveckling, försäljning, ledarskap och rekrytering
- Meriterande är också om du har kännedom om konsultbranschen


Ansökan och kontakt
Vi kommer göra ett löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 24/6. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Emma nedan.

Emma Jönsson 070 160 39 22
Area Manager

Ansök nu

Teknisk support inom digitalt lärande

Systemadministratör
Läs mer Maj 10
Vill du hjälpa några av Sveriges största företag och organisationer att effektivisera sin kompetensutveckling? Vill du bli en del av ett team med bred kunskap inom Edtech branschen? Semcon Learning söker nu en Teknisk support som kommer att se till att våra systemlösningar bidrar till utmärkta lärupplevelser hos våra kunder.

Vad innebär rollen?

Som support för våra systemlösningar kommer du att bidra till att våra kunder får ut så mycket som möjligt av våra leveranser för deras lärande. Du svarar på frågor kring våra system och undersöker vilka eventuella systemanpassningar våra kunder behöver. Du arbetar både rådgivande och hands-on med uppsättning och konfigurering av våra LMS och LXP-system. Vi arbetar i projektform och du har ett tätt samarbete med dina kollegor som arbetar i roller så som art director, manusförfattare, learning management-konsulter m.fl.

Vem är du?

Vi tror att du är en strukturerad och målinriktad person som trivs med roller där du får kundkontakt samt möjlighet att arbeta hands-on med systemjusteringar. Vi ser gärna att du har ett intresse för lärande och kompetensutveckling, men viktigast är att du är serviceminded och motiveras av att stötta och coacha dina kunder.

Sedan tidigare har du med dig erfarenhet av att ge support i, hantera och förvalta system i liknande roll. Har du arbetat med LMS/LXP-system eller har annan erfarenhet inom IT eller systemadministration är det meriterande. Vidare har du goda erfarenheter av att hantera kundrelationer, trivs i konsultrollen och vill bli en del av ett kreativt gäng som drivs av att skapa lärupplevelser i världsklass!

Vilka är vi?

Xtractor är en helhetsleverantör av utbildningslösningar till företag. Vi designar varierade kursprogram, producerar e-learning och tillhandahåller systemstöd för att våra kunder effektivt ska kunna producera, distribuera och administrera sina utbildningar. Under 2020 blev Xtractor en del av Semcon och tillsammans utökar vi vårt erbjudande som en av Sveriges ledande leverantörer inom digitalt lärande. Dina närmaste kollegor har bred kompetens inom utbildningsområdet i roller så som utvecklare, pedagoger, projektledare, art directors, manusförfattare m.fl.

Låter det här som en intressant roll för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Ansök nu

Systemspecialist inom digitalt lärande

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Jun 2
Vill du hjälpa några av Sveriges största företag och organisationer att effektivisera sin kompetensutveckling? Vill du bli en del av ett team med bred kunskap inom Edtech branschen? Vi på Xtractor söker nu en Systemspecialist som kommer att se till att våra systemlösningar bidrar till utmärkta lärupplevelser hos våra kunder.

Vad innebär rollen?
Som systemspecialist kommer du att ansvara för att våra kunder får ut så mycket som möjligt av våra systemlösningar för deras lärande. Du säkerställer att vi använder våra LMS och LXP-system på bästa sätt och undersöker vilka eventuella anpassningar som behövs för att uppfylla våra kunders behov. Du arbetar både rådgivande och hands-on med uppsättning och konfigurering av våra kunders lärplattformar. Vi arbetar i projektform och du har ett tätt samarbete med dina kollegor som arbetar i roller så som art director, manusförfattare, learning management konsulter m.fl.

Vem är du?
Vi tror att du är en strukturerad och målinriktad person som trivs med roller där du får kundkontakt samt möjlighet att arbeta hands-on med systemjusteringar. Vi ser gärna att du har ett intresse för lärande och kompetensutveckling, men viktigast är att du är serviceminded och motiveras av att stötta och coacha dina kunder.

Sedan tidigare har du med dig erfarenhet av att implementera, hantera och förvalta system i liknande roll. Har du arbetat med LMS/LXP-system eller har annan erfarenhet inom IT eller systemadministration är det meriterande. Vidare har du goda erfarenheter av att hantera kundrelationer, trivs i konsultrollen och vill bli en del av ett kreativt gäng som drivs av att skapa lärupplevelser i världsklass!

Vilka är vi?
Xtractor är en helhetsleverantör av utbildningslösningar till företag. Vi designar varierade kursprogram, producerar e-learning och tillhandahåller systemstöd för att våra kunder effektivt ska kunna producera, distribuera och administrera sina utbildningar. Under 2020 blev Xtractor en del av Semcon och tillsammans utökar vi vårt erbjudande som en av Sveriges ledande leverantörer inom digitalt lärande. Dina närmaste kollegor har bred kompetens inom utbildningsområdet i roller så som utvecklare, pedagoger, projektledare, art directors, manusförfattare m.fl.

Låter det här som en intressant roll för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Ansök nu

Systemsupport inom digitalt lärande

Systemadministratör
Läs mer Maj 3
Vill du hjälpa några av Sveriges största företag och organisationer att effektivisera sin kompetensutveckling? Vill du bli en del av ett team med bred kunskap inom Edtech branschen? Semcon Learning söker nu en Systemsupport som kommer att se till att våra systemlösningar bidrar till utmärkta lärupplevelser hos våra kunder.

Vad innebär rollen?

Som support för våra systemlösningar kommer du att bidra till att våra kunder får ut så mycket som möjligt av våra leveranser för deras lärande. Du svarar på frågor kring våra system och undersöker vilka eventuella systemanpassningar våra kunder behöver. Du arbetar både rådgivande och hands-on med uppsättning och konfigurering av våra LMS och LXP-system. Vi arbetar i projektform och du har ett tätt samarbete med dina kollegor som arbetar i roller så som art director, manusförfattare, learning management-konsulter m.fl.

Vem är du?

Vi tror att du är en strukturerad och målinriktad person som trivs med roller där du får kundkontakt samt möjlighet att arbeta hands-on med systemjusteringar. Vi ser gärna att du har ett intresse för lärande och kompetensutveckling, men viktigast är att du är serviceminded och motiveras av att stötta och coacha dina kunder.

Sedan tidigare har du med dig erfarenhet av att ge support i, hantera och förvalta system i liknande roll. Har du arbetat med LMS/LXP-system eller har annan erfarenhet inom IT eller systemadministration är det meriterande. Vidare har du goda erfarenheter av att hantera kundrelationer, trivs i konsultrollen och vill bli en del av ett kreativt gäng som drivs av att skapa lärupplevelser i världsklass!

Vilka är vi?

Xtractor är en helhetsleverantör av utbildningslösningar till företag. Vi designar varierade kursprogram, producerar e-learning och tillhandahåller systemstöd för att våra kunder effektivt ska kunna producera, distribuera och administrera sina utbildningar. Under 2020 blev Xtractor en del av Semcon och tillsammans utökar vi vårt erbjudande som en av Sveriges ledande leverantörer inom digitalt lärande. Dina närmaste kollegor har bred kompetens inom utbildningsområdet i roller så som utvecklare, pedagoger, projektledare, art directors, manusförfattare m.fl.

Låter det här som en intressant roll för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Ansök nu

.NET Developer

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Maj 9
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a .NET Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a passion for clean code and clean interfaces. Software does not need to be complicated although it solves complex problems.

You will be part of our Digital Services team in the Stockholm area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management and UX/service design to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Write clean, scalable code using .NET programming languages
- Collaborate with team members to produce software design and architecture
- Test and deploy applications and systems
- Revise, update, refactor and debug code
- Improve existing software
- Serve as an expert on applications and provide technical suppor
- Having fun!st


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C#,.NET
- Experience with database design / No
- Understanding of agile and lean development methodologies
- Communication skills in Swedish and English


Experience of working with Azure, AWS, CSS, RESTful APIs, React, Javascript or other relevant languages or frameworks is a plus.

At Semcon, we strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Magnus to learn more!

Magnus Lindberg
Team Manager
magnus.lindberg@semcon.com

Ansök nu

Delprojektledare inom Kvalitet och Riskbedömning

SQE Supplier Quality Engineer
Läs mer Maj 5
Semcon växer och vi söker nu delprojektledare till spännande uppdrag. Drivs du av att arbeta inom en föränderlig miljö där du snabbt får ta ansvar och utvecklas? Sitter kvalitetstänket i ryggen? Då kan rollen vara för dig.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika aktiviteter och nätverk att bli en del av, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt.

Vi söker någon som sköter framdrift och antar en ”spindel-i-nätet”roll.

Arbetsuppgifter

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

-ta fram beställarens kontrollprogram

-stötta/driva kvalitet-och riskmöten

-leda projektriskarbetet

-ansvara för kontakt med entreprenörer (t.ex. stödja och följa upp framdrift)

-rapportera till intressenter

I rollen är du en viktig ambassadör för Semcon. Du assisterar vid olika delar i projektet och ansvarar för samordning av gemensamma aktiviteter och möten.

Du har:

-Erfarenhet av byggledning i projekt

-Erfarenhet av riskhantering

-Goda kunskaper inom relevanta regelverk och ritningsläsning

-Kunskap om AB04/ABT06 (meriterande)

-Tidigare kunskaper från t.ex. installation och kvalificering inom Life Sciences (meriterande)

-Flytande kunskaper i svenska och engelska

Viktiga egenskaper för rollen är att du är strukturerad, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. Du har god kommunikationsförmåga och är teamorienterad. För att trivas i rollen som konsult bör du vara flexibel och har förmåga att snabbt se helheten.

Om Semcon

Vi är det teknikinriktade bolaget som lever efter ”people first, then technology”, och erbjuder spännande samt utvecklande roller. Som konsult hos Semcon har du fast lön, kollektivavtal och friskvårdsbidrag för att nämna något. Vi har en bred kundportfölj över hela Mälardalen, vilket ger mängder av möjligheter till personlig utveckling. Tillsammans med närmaste chef sätter du ramarna för dina framtidsplaner.

Välkommen med din ansökan. Vi kan på grund av GDPR inte ta emot ansökningar via mail.

Ansök nu

Teknisk konsult inom Life Science

Civilingenjör, kemiteknik
Läs mer Maj 9
Är du bekant med Life Science-branschen och vill fortsätta få utvecklas och göra skillnad för både våra kunder och för människor i deras vardag? Nu söker vi dig som vill bli en del av vår avdelning i Stockholm och Södertälje bestående av 50 medarbetare med bred kunskap inom Pharma och Medtech.

Om rollen
Som teknisk konsult inom Life science på Semcon kommer du ta dig an varierande uppdrag där du kommer till rätta med din kunskap, antingen i våra interna Semcon-projekt eller i våra kunders verksamheter. Du kommer exempelvis arbeta inom något av följande områden;

- Validering/kvalificering
- Teknisk projektledning
- Process- och produktionsutveckling
- Automation
- Produktutveckling
- QA
- QA IT / datoriserade system


Hos oss på Semcon erbjuds du

- Möjligheter till professionell utveckling genom stöttande ledare som sätter din utveckling i fokus. Samtidigt ges du möjlighet till kontinuerligt lärande genom vår utbildningsportal STEP.

- Trygga villkor enligt kollektivavtal. Därtill erbjuder vi flera förmåner som exempelvis konkurrensmässig månadslön, friskvård samt bonus om du hittar en ny kollega eller nytt uppdrag. Vidare erbjuds en flexibel arbetsplats samt bidrag till ditt hemmakontor för att främja en sund fysisk arbetsmiljö även vid hemarbete.

- Att bli en del av ett företag som ser hållbarhetsarbetet som en integrerad del av hela vår verksamhet och vårt dagliga arbete. Ett exempel är att vi låter våra medarbetare engagera sig i exempelvis CSR-projekt där vi dedikerar 2000h/år till socialt hållbarhetsarbete.


Vi söker dig med
För att trivas i rollen har du en nyfikenhet på konsultrollen. Du har erfarenhet av arbete inom läkemedelsindustrin eller den medicintekniska branschen, alternativt från annan tillverkande industri. Du har troligen också en utbildning inom exempelvis bioteknik, kemiteknik, maskinteknik, medicinteknik eller motsvarande. Vi tror även du har en förmåga att arbeta självständigt med även värna om ett gott samarbete och utbyte mellan kollegor.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Lina nedan.

Lina Jäderborn
lina.jaderborn@semcon.com

Inom läkemedelsindustrin hjälper vi våra kunder att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och dess processer. Allt för att se till att människor har tillgång till säkra och effektiva läkemedel. Vi utvecklar även medicintekniska produkter som gör det lättare för människor att må bättre. Här sammanför vi vår expertkunskap inom produktutveckling, design, validering och digitala lösningar för att utveckla tekniska lösningar som är använda, säkra och uppkopplade för bästa möjliga upplevelse.

Ansök nu

Processingenjör

Civilingenjör, process, kemiteknik
Läs mer Maj 19
Är du intresserad av att arbeta med optimering och förbättring av produktionsprocesser? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och efterfrågan på vår expertis är hög då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med produktionsutveckling och processteknik inom framförallt Life Science.

I rollen blir du en del av vår avdelning i Stockholm och Södertälje där vi är 50 konsulter som tillsammans gör skillnad inom Life Science. Läs mer om hur det är att jobba inom Life Science på Semcon här (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/life-science/). På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kunskap dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

Rollen kommer innebära att i olika uppdrag stötta våra kunder med din kunskap som Processingenjör, det kan innebära att hjälpa till med effektivisering av produktion, göra förbättringar gällande underhåll eller arbeta med anpassning efter regulatoriska krav. Du kommer arbeta både i våra kunders verksamheter men även i våra egna projektleveranser där vi arbetar i Semcon-team.

Rollen kan komma att innebära arbetsuppgifter som:

- Arbeta med ständiga förbättringar i industriella produktionsprocesser
- Vara med och ta fram nya tillverkningsprocesser
- Agera projektmedlem i projekt rörande processer
- Utveckla Semcons processingenjörskompetens


Vi söker dig med

För att passa i rollen tror vi du har ett intresse för området och har arbetat i liknande roller tidigare, som ex. produktionsutvecklare eller processingenjör. Det är högst meriterande om du arbetat inom läkemedelsindustrin tidigare men även annan tillverkande industri är intressant. För att passa i vårt team är du en person som gillar att dela med dig av erfarenheter och din kunskap.

Vi tror även du har:

- Erfarenhet av arbete i produktionsverksamhet
- Varit med och tagit fram nya tillverkningsprocesser
- Kännedom om LEAN
- Akademisk examen inom bioteknik, kemiteknik, maskinteknik eller motsvarande
- Det är ett plus om du även har erfarenhet av att ta fram P&ID; ritningar


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på. Läs mer om vår kultur här. (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Emma.

Emma Jönsson, 070 160 39 22

Ansök nu

Kvalitetsingenjör

Kvalitetsingenjör/-tekniker, maskin
Läs mer Apr 19
Som kvalitetsingenjör är du länken mellan tekniken och produktionen och det krävs därför att du är kommunikativ och har lätt att samarbeta med andra.

Vi letar nu efter dig som är tekniskt utbildad och har erfarenhet av tekniskt arbete, antingen från tillverkande industri eller processindustrin.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika aktiviteter och nätverk att bli en del av, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt

Om rollen

Arbetsuppgifter varierar beroende på uppdrag och kund, men ansvarsområdet kan innefatta att:

- Bidra till att identifiera, genomföra och sprida ständiga förbättringar
- Arbeta med kvalitetsuppfyllnad
- Granska olika dokument
- Delta i utbildningsinitiativ


Du har:

- Akademisk utbildning inom tekniskt område
- Erfarenhet från kvalitetsarbete
- Van att jobba enligt olika ISO-standarder
- Erfarenhet av att planera och driva kvalitetsinitiativ
- Erfarenhet från tillverkande industri (merit med erfarenhet från Life Science industrin)
- Flytande kunskaper i svenska och engelska


Viktiga egenskaper för rollen är att du är drivande, ansvarstagande och analytiskt lagd. Du har god kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta. För att trivas i rollen som konsult bör du vara flexibel och har förmåga att snabbt se helheten.

Om Semcon

Vi är det teknikinriktade bolaget som lever efter ”people first, then technology”, och erbjuder spännande samt utvecklande roller. Som konsult hos Semcon har du fast lön, kollektivavtal och friskvårdsbidrag för att nämna några förmåner. Vi har en bred kundportfölj över hela Mälardalen, vilket ger mängder av möjligheter till personlig utveckling. Tillsammans med din närmaste chef sätter du ramarna för dina framtidsplaner.

Välkommen med din ansökan. Vi kan på grund av GDPR inte ta emot ansökningar via mail. Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansök nu

Quality Project Specialist

Civilingenjör, kvalitet, kemiteknik
Läs mer Apr 27
Nu finns en intressant möjlighet för dig som trivs i en varierande roll med stort kvalitetsfokus. Vi söker nu dig som vill arbeta som QA Specialist inom datoriserade system.

I rollen blir du en del av vår avdelning i Stockholm och Södertälje där vi är 50 medarbetare som tillsammans gör skillnad när vi stöttar våra kunder inom Life Science. På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk och aktiviteter, dels för att utveckla din kunskap dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

Rollen är en varierande roll där du kommer komma i kontakt med en bredd av olika företag. Du kommer ofta arbeta tvärfunktionellt och med ett stort kvalitetsfokus. Du kommer arbeta i våra kunders verksamheter men även i våra egna projektleveranser där vi arbetar i Semcon-team.
Rollen kommer bland annat innebära att:

- Hantera systemfrågor och vara kvalitetsledare med breda kontaktytor och tvärfunktionellt arbete
- Stötta kunder genom att sätta upp kvalitetssystem runt datoriserade system samt ta fram instruktioner
- Agera QA eller valideringsledare med inriktning mot datoriserade system


Om dig vi söker

Du som passar i rollen trivs i en självgående roll men värderar också ett gott samarbete med kollegor. Vi tror du är kvalitetsmedveten och gärna delar med dig av kunskap och erfarenheter till kollegor.
Vi tror även du har:

- Ingenjörsutbildning inom relevant område alternativt erfarenhet inom datoriserade system
- Bred kännedom om GMP
- Erfarenhet från tidigare QA-roll
- Kännedom om Annex 11, 21CFR11 samt GAMP


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor vänligen kontakta Emma nedan.

Emma Jönsson, 070 160 39 22
Area Manager

Ansök nu

Projektledare inom produktionsutveckling

Civilingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Apr 27
Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? Kanske har du en mångårig erfarenhet av projektledning och är en riktigt ”tung” projektledare eller så har du arbetat i en ingenjörsroll men länge tänkt att din framtid nog är i en projektledarroll?

Vi letar nu efter en teknisk projektledare med intresse för produktion, installation och komplexa projekt som vill bli en del av vårt team i Stockholm och Södertälje. Här blir du en del av vår avdelning på 50 konsulter som arbetar med att stötta våra kunder inom framförallt Life Science.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kunskap och dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

I rollen som teknisk projektledare kommer du ta dig an uppdrag hos våra kunder men även agera projektledare i Semcons egna leveranser. Att vara projektledare i Semcons egna projektleveranser innebär att du leder en grupp kollegor från Semcon för att gemensamt leverera ett färdigt projekt till kund. Projekten kommer variera i storlek och område.

Din roll som projektledare kommer bland annat att innebära:

- Leda investeringsprojekt, installationsprojekt eller projekt rörande ombyggnationer/tillbyggnationer
- Samordna planer, styrning av ändringar och av arbete i projekt
- Driva och leda projekt enligt uppsatt tidsplan, kvalité och budget
- Arbeta med upphandling, produktion, kvalitetsuppföljning
- Leda och engagera dina projektmedlemmar
- Utveckla Semcons interna kunskap inom Projektledning


Vi söker dig med

- Teknisk förståelse
- Erfarenhet av projektledning/samordning inom läkemedelsindustrin alternativt annan tillverkande industri
- Erfarenhet av projekt rörande ombyggnationer, investeringsprojekt eller installationsprojekt
- Kunskap om branschens lagar, krav och riktlinjer
- En förmåga att leda och engagera andra samt en förmåga att leda projekt i mål


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor är du välkommen att kontakta Pontus nedan.

Pontus Lindberg 073 684 06 96
Team Manager Life Science

Ansök nu

Affärsutvecklare med fokus på digitala utbildningslösningar

Account manager
Läs mer Maj 2
Vill du bli en del av Sveriges ledande tjänsteleverantör inom digitalt lärande? Vi på Semcon Learning / Xtractor vill fortsätta växa och söker efter dig som vill hjälpa oss att utveckla fler affärsmöjligheter för vår avdelning i Stockholm.

Vårt erbjudande sträcker sig från strategisk rådgivning, över design och produktion, till distributionslösningar såsom appar, webbportaler, Learning Management System (LMS) och Learning eXperience Plattformar (LXP). Fokus i rollen kommer ligga på att utveckla våra affärer inom utveckling av e-learning och systemstöd i form av LMS & LXP, både mot privat och offentlig sektor. Ditt arbete kommer att täcka en mängd olika affärsmodeller från fastpris- och löpande projekt, konsultupplägg, större partnerskapaffärer, SaaS-upplägg och försäljning av standardprodukter. I rollen bidrar du till vår framgång genom att utveckla våra kundrelationer och driva säljprocesser och samarbete mellan kundens olika kontaktytor, våra interna produktionsavdelningar och ansvariga chefer.

Hos oss ingår du i ett högpresterande lag med starka ambitioner och stark tillväxt på en växande marknad. Vi arbetar långsiktigt, strukturerat och nära våra kunder. Du kommer att rapportera till vår Learning Chef som ansvarar för Semcons totala Learning erbjudande och leveranser. Placeringsort är Stockholm och resande kommer att ingå i tjänsten, framförallt inom Sverige men internationella kan förekomma också.

Vem är du?

Du har ett stort intresse för affärsutveckling, avancerad tjänsteförsäljning och har lätt för att skapa och utveckla långsiktiga affärsrelationer. Du strävar efter att ha ett helhetsperspektiv utan att tappa fokus på detaljer. Du har god kännedom om lärande, digitalt lärande och relevanta systemstöd för det samt har förmågan att effektivt sälja in dina åsikter (för att åstadkomma önskat resultat).

Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom digitalisering, Learning, och/eller IT exempelvis som Säljare eller Account Manager för avancerade tjänster och/eller affärskritiska system eller som affärsintresserad projektledare med fokus på implementation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av offentlig upphandling då vi har flera kunder inom offentlig sektor. Har du erfarenhet av ed-tech branschen ses det som mycket meriterande.

Som person är du självstartande, kommunikativ och relationsskapande. Med din kunskap och personlighet tar du tydliga initiativ och är beredd att visa vägen. För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du har resultatfokus samt förmåga att paketera och förmedla ett budskap.

Eftersom vi arbetar i en internationell miljö krävs det att dina kunskaper i svenska, men även engelska, är mycket goda.

Ansökan

Vänligen skicka in din ansökan snarast då vi arbetar med löpande urval och intervjuer, tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta erik.baljeu@semcon.com.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Software Developer

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 26
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you strive working with software development, also with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Stockholm area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from UX, project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you´ll do

- Develop and implement complete solutions in the cloud
- Programming in for example, Java, Javascript, C#
- Work in different exciting projects, inhouse or at customer site
- Work in industries such as Medical Device, Automotive, manufacturing industry among others.


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Programming skills in Java, C#
- Comfortable with agile and lean development methodologies

- Relevant university degree within IT or similar
- Great communication skills in Swedish and English


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested of joining our team, just apply with your CV or Linkedin below. If you want to learn more, please contact Tran.

Tran Cam
Area Manager
tran.cam@semcon.com

Ansök nu

Produktutvecklare Medtech

Civilingenjör, medicinsk teknik
Läs mer Apr 26
Vill du skapa produkter som gör skillnad i människors vardag? Då har vi något gemensamt! Vi letar nu efter dig som vill arbeta med innovativ produktutveckling inom framför allt den medicintekniska branschen där vi stöttar våra kunder med vår kunskap.

Vi på Semcon har en lång erfarenhet av att utveckla medicintekniska produkter som gör det lättare för människor att må bättre. Teknik som är lätt att använda, säker och uppkopplad för bästa möjliga upplevelse. Vi arbetar alltid med slutanvändaren i fokus och är övertygade om att användarupplevelsen är det sanna måttet på kvalitet.

Om rollen

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Som produktutvecklare på Semcon kommer du att arbeta med slutanvändarens behov och beteenden i fokus när du utvecklar produkter och utrustning. Du kommer bland annat arbeta med system- och detaljkonstruktion, kravhantering samt koncept- och förstudier. Du kommer komma i kontakt med en bredd av olika företag, våra kunder varierar från etablerade internationella företag till nystartade innovationsbolag. Rollen kommer innebära att du antingen arbetar direkt hos våra kunder alternativt i något av våra inhouse-projekt.

Här finns stora möjligheter till utveckling och andra typer av roller, exempelvis att gå mot en roll som Lead Engineer eller mot projektledning.

Om dig vi söker

På Semcon hjälper vi gärna varandra och därför är det för oss viktigt att du är en person som gärna delar med dig av kunskap och erfarenheter. Vi tror att du är van vid att arbeta med slutanvändaren i fokus och är en person som gärna tänker nytt och kreativt i ditt arbete.

- Erfarenhet som produktutvecklare / konstruktör
- Kunskaper inom 3D-verktyg som exempelvis CAD, Inventor, SoldiWorks eller Creo
- Erfarenhet av tillverkningsteknik
- Starkt meriterande med erfarenhet inom den medicintekniska branschen och dess regelverk
- Ingenjörsexamen eller motsvarade inom exempelvis maskin, produktutveckling eller medicinteknik


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor vänligen kontakta Fredrika nedan.

Fredrika Östlund-Törnqvist, 070 770 0101
Team Manager

Ansök nu

Processingenjör

Civilingenjör, process, kemiteknik
Läs mer Apr 26
Är du intresserad av att arbeta med optimering och förbättring av produktionsprocesser? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och efterfrågan på vår expertis är hög då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med produktionsutveckling och processteknik inom framförallt Life Science.

I rollen blir du en del av vår avdelning i Stockholm och Södertälje där vi är 50 konsulter som tillsammans gör skillnad inom Life Science. På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kunskap dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

Rollen kommer innebära att i olika uppdrag stötta våra kunder med din kunskap som Processingenjör, det kan innebära att hjälpa till med effektivisering av produktion, göra förbättringar gällande underhåll eller arbeta med anpassning efter regulatoriska krav. Du kommer arbeta både i våra kunders verksamheter men även i våra egna projektleveranser där vi arbetar i Semcon-team.

Rollen kan komma att innebära arbetsuppgifter som:

- Arbeta med ständiga förbättringar i industriella produktionsprocesser
- Vara med och ta fram nya tillverkningsprocesser
- Agera projektmedlem i projekt rörande processer
- Utveckla Semcons processingenjörskompetens


Vi söker dig med

För att passa i rollen tror vi du har ett intresse för området och har arbetat i liknande roller tidigare, som ex. produktionsutvecklare eller processingenjör. Det är högst meriterande om du arbetat inom läkemedelsindustrin tidigare men även annan tillverkande industri är intressant. För att passa i vårt team är du en person som gillar att dela med dig av erfarenheter och din kunskap.

Vi tror även du har:

- Erfarenhet av arbete i produktionsverksamhet
- Varit med och tagit fram nya tillverkningsprocesser
- Kännedom om LEAN
- Akademisk examen inom bioteknik, kemiteknik, maskinteknik eller motsvarande
- Det är ett plus om du även har erfarenhet av att ta fram P&ID; ritningar


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Emma.

Emma Jönsson, 070 160 39 22

Ansök nu

Teknisk projektledare

SQE Supplier Quality Engineer
Läs mer Apr 5
Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår processen för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt i olika industrier och branscher?

Vi letar nu efter dig som antingen har mångårig erfarenhet av projektledning eller som arbetat i en ingenjörsroll men tänkt att din framtid nog är i en projektledarroll.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika aktiviteter och nätverk att bli en del av, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt.

Om rollen

Du kommer antingen arbeta på plats hos kund eller i Semcons in-houseprojekt.

Projekten kan variera i omfattning, komplexitet och bransch men arbetsuppgifterna kan bland annat vara;

- Leda investeringsprojekt, installationsprojekt eller projekt rörande ombyggnationer

- Samordna planer, styrning av ändringar och arbete i projekt

- Driva och leda projekt enligt uppsatt tidsplan, kvalitet och budget

- Arbete med upphandling, produktion och kvalitetsuppföljning

- Leda och engagera dina projektmedlemmar

Därtill innebär rollen att vara med och utveckla Semcons, och din egen, kompetens inom området Quality & Project Management.

Om dig vi söker

Vi söker dig som redan vet att du trivs i eller är nyfiken på konsultrollen, och som vill utvecklas som projektledare. Vi tror att du vill agera projektledare i olika typer av branscher. Därtill är det för oss viktigt att du trivs med att dela med dig av kunskap och erfarenheter till kollegor, det är viktigt för oss att vi kan lära oss av varandra. Vi tror också att du har:

- En god teknisk förståelse

- Erfarenhet som projektledare/delprojektledare, gärna från olika branscher inom tillverkande industri

- Förmåga att leda andra och en förmåga att leda projekt i mål

- Gärna kännedom om projektmetodiker såsom XLPM eller PPS

- erfarenhet inom Life Science (meriterande)

Viktiga egenskaper för rollen är att du är teknikintresserad, möjlighetsorienterad och har lätt för att samarbeta. Du har god kommunikationsförmåga och är teamorienterad. För att trivas i rollen som konsult bör du vara flexibel och har förmåga att snabbt se helheten.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Om Semcon

Vi är det teknikinriktade bolaget som lever efter ”people first, then technology”, och erbjuder spännande samt utvecklande roller. Som konsult hos Semcon har du fast lön, kollektivavtal och friskvårdsbidrag för att nämna något. Vi har en bred kundportfölj över hela Mälardalen, vilket ger mängder av möjligheter till personlig utveckling. Tillsammans med din chef sätter du ramarna för dina framtidsplaner.

Välkommen med din ansökan. Vi kan på grund av GDPR inte ta emot ansökningar via mail.

Ansök nu

UX Designer

Användbarhetsdesigner
Läs mer Apr 14
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. Every day we support our customers in creating smart and innovative solutions for the future. By combining digital edge and engineering expertise we develop technology that matters - for people and our planet. We are now looking for a senior or mid-level UX Designer that wants to contribute to a more human-centric world.

We believe that you are a person who thrives in a setting where a lot of things are happening, want to explore new opportunities, and create great digital experiences.

You will be part of our growing Digital Services team in the Stockholm area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management, UX/Service design to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you´ll do
You will have the opportunity to work in different customers in various industries. Many of our customers are active in life Science, medtech, energy and work with industrial applications. The projects could be both at customer site and inhouse. At Semcon we put your development first. You will have a present leader, great colleagues and internal networks that enable your journey forward.

Example of work tasks:

- Perform user research
- Analyse and define user needs and requirements
- Design and prototype solutions
- User and usability validation
- Concept development
- Collaborate with team members to provide and receive design feedback


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point

- You have 3+ experience in a UX related position
- You know your UX and service design by heart
- Good knowledge of usability and man-machine interaction
- Visual eye that appreciates craft and attention to detail
- Good prototyping skills
- Experience with Figma, Adobe XD, Sketch, Axure, Invision, Prototypr, Miro, Mural, or similar tools.
- Basic knowledge in software and web development
- Good communication skills in Swedish and English


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives are important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or Linkedin below, or contact Stefan to learn more.

Stefan Blomkvist
Team Manager & UX Designer

Ansök nu

DevOps Engineer

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 14
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology.

Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will focus on facilitate coordination and collaboration among operations, development and testing functions.

You will be part of our growing Digital Services team in the Stockholm area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers.We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a large team with skills ranging from digital strategy, project management and UX/service design to software development and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

Want to learn more about our offerings and projects within the Digital Services area? Click here. (https://semcon.com/sv/digital-hubb/)

What you’ll do

- Support in-house teams and customers improving their SW development workflow and getting the most out of their CI/CD environment
- Bridge the gap and improve collaboration between operations, developers and testing functions
- Troubleshoot issues with tools, processes, applications and/or infrastructure
- Evaluate current development and operations procedures, recommend and implements tools and practices to increase efficiency and reliability
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- Solid experience developing, testing and deploying software systems
- Previous experience from working with some of the tools that make a state-of-the-art CI/CD environment (e.g. Azure/AWS, Jenkins, Python, Ansible, Kubernetes, Docker, Linux, Gitlab, Bitbucket).
- Enjoy working with new technology
- Excellent knowledge of agile methods
- Great communication skills in Swedish and English.


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
tran.cam@semcon.com
Area Manager

Ansök nu

Embedded Software Developer

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 14
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Stockholm area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Prototype solutions for smart connected products and systems
- Design and develop software of embedded devices and systems
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Strive to always improve our way of working
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C and/ or C++
- Embedded Linux
- Understanding of wireless communication protocols (Bluetooth, NFC, Wi-Fi)
- Comfortable with agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Python, Java, Azure, AWS or other relevant languages or frameworks is a plus.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran.

Tran Cam
Area Manager
tran.cam@semcon.com

Ansök nu

Affärsutvecklare med fokus på digitala utbildningslösningar

Account manager
Läs mer Maj 13
Vill du bli en del av Sveriges ledande tjänsteleverantör inom digitalt lärande? Vi på Semcon Learning / Xtractor vill fortsätta växa och söker efter dig som vill hjälpa oss att utveckla fler affärsmöjligheter för vår avdelning i Stockholm.

Vårt erbjudande sträcker sig från strategisk rådgivning, över design och produktion, till distributionslösningar såsom appar, webbportaler, Learning Management System (LMS) och Learning eXperience Plattformar (LXP). Fokus i rollen kommer ligga på att utveckla våra affärer inom utveckling av e-learning och systemstöd i form av LMS & LXP, både mot privat och offentlig sektor. Ditt arbete kommer att täcka en mängd olika affärsmodeller från fastpris- och löpande projekt, konsultupplägg, större partnerskapaffärer, SaaS-upplägg och försäljning av standardprodukter. I rollen bidrar du till vår framgång genom att utveckla våra kundrelationer och driva säljprocesser och samarbete mellan kundens olika kontaktytor, våra interna produktionsavdelningar och ansvariga chefer.

Hos oss ingår du i ett högpresterande lag med starka ambitioner och stark tillväxt på en växande marknad. Vi arbetar långsiktigt, strukturerat och nära våra kunder. Du kommer att rapportera till vår Learning Chef som ansvarar för Semcons totala Learning erbjudande och leveranser. Placeringsort är Stockholm och resande kommer att ingå i tjänsten, framförallt inom Sverige men internationella kan förekomma också.

Vem är du?

Du har ett stort intresse för affärsutveckling, avancerad tjänsteförsäljning och har lätt för att skapa och utveckla långsiktiga affärsrelationer. Du strävar efter att ha ett helhetsperspektiv utan att tappa fokus på detaljer. Du har god kännedom om lärande, digitalt lärande och relevanta systemstöd för det samt har förmågan att effektivt sälja in dina åsikter (för att åstadkomma önskat resultat).

Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom digitalisering, Learning, och/eller IT exempelvis som Säljare eller Account Manager för avancerade tjänster och/eller affärskritiska system eller som affärsintresserad projektledare med fokus på implementation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av offentlig upphandling då vi har flera kunder inom offentlig sektor. Har du erfarenhet av ed-tech branschen ses det som mycket meriterande.

Som person är du självstartande, kommunikativ och relationsskapande. Med din kunskap och personlighet tar du tydliga initiativ och är beredd att visa vägen. För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du har resultatfokus samt förmåga att paketera och förmedla ett budskap.

Eftersom vi arbetar i en internationell miljö krävs det att dina kunskaper i svenska, men även engelska, är mycket goda.

Ansökan

Vänligen skicka in din ansökan snarast då vi arbetar med löpande urval och intervjuer, tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta erik.baljeu@semcon.com.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Teknisk valideringsingenjör

Civilingenjör, kemiteknik
Läs mer Apr 7
Har du ett teknikintresse och en bakgrund inom Life Science? Efterfrågan på vår expertis inom validering är stor och vi bygger nu flera interna projektteam där du får möjlighet att arbeta tätt i projekt med kollegor på Semcon och utvecklas inom validering.

Du blir en del av vår avdelning i Stockholm och Södertälje där vi är 50 konsulter som tillsammans gör skillnad inom Life Science. På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

I rollen som valideringsingenjör kommer du komma i kontakt med olika typer av företag. Du kommer antingen arbeta i roller i våra kunders verksamheter eller i våra egna leveranser. Att vara en del av Semcons projektleveranser innebär att en grupp kollegor från Semcon tillsammans arbetar för att gemensamt leverera ett färdigt projekt till kund.

Rollen innebär bland annat att ansvara för commissioning och/eller kvalificering av utrustning och datoriserade system, där ingår flera ansvarsområden som exempelvis:

- Se till att projektets tidsplan hålls
- Koordinering mellan olika funktioner i projektet
- Hjälpa till att finna lösningar på utmaningar som uppstår
- Leda, koordinera och skriva riskgranskningar
- Hålla ihop helheten på ett tydligt och strukturerat sätt
- Leda avvikelse-utredningar
- Validering av utrustning och system


Om dig vi söker

För att trivas i rollen har du ett intresse för teknik och maskiner, du vill gärna arbeta mot stora produktioner och processer och trivs i en roll med flera olika kontaktytor. Du gillar problemlösning och teknik och trivs i en dynamisk arbetsmiljö. Vi tror även du har:

- Erfarenhet av läkemedelsindustrin och/eller den medicintekniska branschen
- En relevant akademisk examen inom exempelvis maskin, kemi, bioteknik, medicinteknik eller motsvarande
- Tidigare erfarenhet från en roll som exempelvis valideringsingenjör, projektingenjör, kvalitetsingenjör eller liknande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Emma nedan.

Emma Jönsson, +46701603922
Area Manager

Ansök nu

Teknikinformatör inom Life Science

Teknikinformatör
Läs mer Mar 11
På Semcon är vi övertygade om att teknik i sig inte tillför något värde, utan att värdet ligger i vad tekniken möjliggör för användaren. Vi hjälper våra kunder i sin digitaliseringsresa genom att skapa moderna informationslösningar för komplexa produkter och system, alltid med användaren i fokus. Nu söker vi fler konsulter med bakgrund inom Life Science för uppdrag hos några av våra kunder i Stockholm och Uppsala.

Rollen
Som teknikinformatör hos oss hjälper du våra kunder med att analysera, strukturera och utveckla deras produktinformation. Vi hjälper våra kunder i sin digitaliseringsresa, vilket ställer höga krav på kontinuerlig och tillgänglig dokumentation. För att lyckas med detta krävs moderna lösningar med effektiva processer, verktyg och distributionskanaler. En viktig del i rollen som konsult handlar om att lära känna våra kunders produkter och utveckla deras nuvarande informationsstruktur. Utifrån kundens behov bidrar du till att kunden får ut så mycket som möjligt av sin informationslösning i sin digitaliseringsresa.

Vem är du?
Vi söker erfarna teknikinformatörer som vill utvecklas bland kollegor med stor kunskap inom området. För den här tjänsten letar vi särskilt efter dig som har en bakgrund inom Life Science, antingen från utbildning eller erfarenhet. Som person vill vi att du har en utmärkt känsla för struktur samt gillar att se till de små detaljerna som tillsammans gör stor skillnad för slutprodukten. För att trivas i rollen krävs ett stort intresse för teknik, användarvänlighet och en förmåga att förenkla komplex information. Som anställd konsult hos oss kommer du att vara en av våra experter inom digital produktinformation och även ansvara för att bidra till att vidareutveckla vår affär i pågående uppdrag. Vi söker därför dig som har en god förmåga att se förbättringspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad.

Har du erfarenhet av Docs-as-Code eller varit involverad i att ta fram en informationsarkitektur är detta meriterande.

Vilka är vi?
Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Med ca 2000 medarbetare i koncernen, varav 800 inom området för produktinformation finns det alltid kollegor att inspireras av. Närmast på avdelningen i Stockholm hittar du ett 40-tal kollegor med djup kunskap om det senaste inom produktinformationsområdet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Teknikinformatör med fokus på användaren

Teknikinformatör
Läs mer Mar 11
På Semcon är vi övertygade om att teknik i sig inte tillför något värde, utan att värdet ligger i vad tekniken möjliggör för användaren. Vi hjälper våra kunder i sin digitaliseringsresa genom att skapa moderna informationslösningar för komplexa produkter och system, alltid med användaren i fokus. Bli en del av Semcon och hjälp våra kunder att skapa moderna lösningar anpassade för framtidens produkter och användare!

Rollen
På Semcon hjälper vi våra kunder med att skapa effektiv produktinformation (aka CPI). Som teknikinformatör handlar din roll om att analysera, strukturera och utveckla produktinformation för våra kunder. Vi hjälper dem i deras digitaliseringsresa, vilket ställer höga krav på kontinuerlig och tillgänglig dokumentation. För att lyckas med detta krävs moderna lösningar med effektiva processer, verktyg och distributionskanaler. En viktig del i rollen som konsult handlar om att lära känna våra kunders produkter och utveckla deras nuvarande informationsstruktur. Utifrån kundens behov bidrar du till att kunden får ut så mycket som möjligt av sin informationslösning i sin digitaliseringsresa.

Vem är du?
Vi söker erfarna teknikinformatörer som vill utvecklas bland kollegor med stor kunskap inom området. Vi har en stor del av våra affärer hos ICT- och mjukvarubolag, så vi ser gärna att du har en bakgrund inom UX/Software Development/Telecom. Som person vill vi att du har en utmärkt känsla för struktur samt gillar att se till de små detaljerna som tillsammans gör stor skillnad för slutprodukten. För att trivas i rollen krävs ett stort intresse för teknik, användarvänlighet och en förmåga att förenkla komplex information. Som anställd konsult hos oss kommer du att vara en av våra experter inom digital produktinformation och även ansvara för att bidra till att vidareutveckla vår affär i pågående uppdrag. Vi söker därför dig som har en god förmåga att se förbättringspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad.

Vi ser gärna att du:

- Har en teknisk bakgrund inom hård- eller mjukvara gärna inom telekom/IT
- Har ett par års erfarenhet som teknikinformatör eller liknande
- Är familjär med att använda XML-baserade verktyg
- Har erfarenhet av topic-baserat skrivande


Har du erfarenhet av Docs-as-Code eller varit involverad i att ta fram en informationsarkitektur är detta meriterande. Meriterande kan också vara erfarenhet från kognitionsvetenskap eller UX.

Vilka är vi?
Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Med ca 2000 medarbetare i koncernen, varav 800 inom området för produktinformation finns det alltid kollegor att inspireras av. Närmast på avdelningen i Stockholm hittar du ett 40-tal kollegor med djup kunskap om det senaste inom produktinformationsområdet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Affärsutvecklare med fokus på digitala utbildningslösningar

Account manager
Läs mer Mar 22
Vill du bli en del av Sveriges ledande tjänsteleverantör inom digitalt lärande? Vi på Semcon Learning / Xtractor vill fortsätta växa och söker efter dig som vill hjälpa oss att utveckla fler affärsmöjligheter för vår avdelning i Stockholm.

Vårt erbjudande sträcker sig från strategisk rådgivning, över design och produktion, till distributionslösningar såsom appar, webbportaler, Learning Management System (LMS) och Learning eXperience Plattformar (LXP). Fokus i rollen kommer ligga på att utveckla våra affärer inom utveckling av e-learning och systemstöd i form av LMS & LXP, både mot privat och offentlig sektor. Ditt arbete kommer att täcka en mängd olika affärsmodeller från fastpris- och löpande projekt, konsultupplägg, större partnerskapaffärer, SaaS-upplägg och försäljning av standardprodukter. I rollen bidrar du till vår framgång genom att utveckla våra kundrelationer och driva säljprocesser och samarbete mellan kundens olika kontaktytor, våra interna produktionsavdelningar och ansvariga chefer.

Hos oss ingår du i ett högpresterande lag med starka ambitioner och stark tillväxt på en växande marknad. Vi arbetar långsiktigt, strukturerat och nära våra kunder. Du kommer att rapportera till vår Learning Chef som ansvarar för Semcons totala Learning erbjudande och leveranser. Placeringsort är Stockholm och resande kommer att ingå i tjänsten, framförallt inom Sverige men internationella kan förekomma också.

Vem är du?

Du har ett stort intresse för affärsutveckling, avancerad tjänsteförsäljning och har lätt för att skapa och utveckla långsiktiga affärsrelationer. Du strävar efter att ha ett helhetsperspektiv utan att tappa fokus på detaljer. Du har god kännedom om lärande, digitalt lärande och relevanta systemstöd för det samt har förmågan att effektivt sälja in dina åsikter (för att åstadkomma önskat resultat).

Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom digitalisering, Learning, och/eller IT exempelvis som Säljare eller Account Manager för avancerade tjänster och/eller affärskritiska system eller som affärsintresserad projektledare med fokus på implementation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av offentlig upphandling då vi har flera kunder inom offentlig sektor. Har du erfarenhet av ed-tech branschen ses det som mycket meriterande.

Som person är du självstartande, kommunikativ och relationsskapande. Med din kunskap och personlighet tar du tydliga initiativ och är beredd att visa vägen. För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du har resultatfokus samt förmåga att paketera och förmedla ett budskap.

Eftersom vi arbetar i en internationell miljö krävs det att dina kunskaper i svenska, men även engelska, är mycket goda.

Ansökan

Vänligen skicka in din ansökan snarast då vi arbetar med löpande urval och intervjuer, tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta erik.baljeu@semcon.com.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Byggledare/delprojektledare Kvalitet och Risk

SQE Supplier Quality Engineer
Läs mer Mar 17
Semcon växer och vi söker nu byggledare till spännande uppdrag. Drivs du av att arbeta inom en föränderlig miljö där du snabbt får ta ansvar och utvecklas? Sitter kvalitetstänket i ryggen? Då kan rollen vara för dig.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika aktiviteter och nätverk att bli en del av, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt.

Vi söker någon som sköter framdrift och antar en ”spindel-i-nätet”roll.

Arbetsuppgifter

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

-ta fram beställarens kontrollprogram

-stötta/driva kvalitet-och riskmöten

-leda projektriskarbetet

-ansvara för kontakt med entreprenörer (t.ex. stödja och följa upp framdrift)

-rapportera till intressenter

I rollen är du en viktig ambassadör för Semcon. Du assisterar vid olika delar i projektet och ansvarar för samordning av gemensamma aktiviteter och möten.

Du har:

-Erfarenhet av byggledning i projekt

-Erfarenhet av riskhantering

-Goda kunskaper inom relevanta regelverk och ritningsläsning

-Kunskap om AB04/ABT06

-Tidigare kunskaper från t.ex. installation och kvalificering inom Life Sciences (meriterande)

-Flytande kunskaper i svenska och engelska

Viktiga egenskaper för rollen är att du är strukturerad, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. Du har god kommunikationsförmåga och är teamorienterad. För att trivas i rollen som konsult bör du vara flexibel och har förmåga att snabbt se helheten.

Om Semcon

Vi är det teknikinriktade bolaget som lever efter ”people first, then technology”, och erbjuder spännande samt utvecklande roller. Som konsult hos Semcon har du fast lön, kollektivavtal och friskvårdsbidrag för att nämna något. Vi har en bred kundportfölj över hela Mälardalen, vilket ger mängder av möjligheter till personlig utveckling. Tillsammans med din konsultchef sätter du ramarna för dina framtidsplaner.

Välkommen med din ansökan. Vi kan på grund av GDPR inte ta emot ansökningar via mail.

Ansök nu

Elektronikingenjör

Civilingenjör, konstruktion, elektronik
Läs mer Mar 24
Har du en bakgrund inom Elektronik, Mekatronik eller Robotik och vill vara med och utveckla avancerade elektronikprodukter? På Semcon söker vi nu dig som vill utvecklas i en roll som Elektronikingenjör. Här finns stora möjligheter att vara med och utveckla både din egen och Semcons kompetens inom området, arbeta i intressanta projekt och få göra skillnad inom den medicintekniska branschen!

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen
Rollen som Elektronikingenjör kommer innebära att du jobbar i olika typer av uppdrag och kommer i kontakt med en bredd av företag, framför allt inom den medicintekniska branschen men även inom andra industrier.
Du kommer bland annat:

- Arbeta med säkerhetskritiska produkter
- Arbeta med produktens hela livscykel med utveckling, design, test, produktion, underhåll
- Utveckla elektroniken i avancerade elektronikprodukter
- Dokumentation, kravställning, riskanalys och testrapporter
- Arbeta nära mjukvaruutvecklare och övriga projektdeltagare


Om dig vi söker
På Semcon hjälper vi gärna varandra och därför är det för oss viktigt att du är en person som gärna delar med dig av kunskap och erfarenheter. Vi tror att du arbetar med slutanvändaren i fokus och är en person som gärna tänker nytt och hittar på nya lösningar. Därtill har du troligen ett stort tekniskt intresse för att trivas i rollen. Vi tror även du har:

- Bakgrund/förståelse för elektronik, mekatronik, hårdvara och mjukvara
- Erfarenhet från hårdvarudesign och test
- Erfarenhet av elektronikutveckling
- Förståelse för inbyggda system
- Gärna kunskap inom FPGA/VHDL
- Erfarenhet av Medtech - eller annan regelverks-styrd verksamhet
- Avslutad examen inom ex. Elektronik, Mekatronik, Robotik eller motsvarande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor vänligen kontakta Fredrika nedan!

Fredrika Östlund-Törnqvist, +46707700101
Team Manager

Ansök nu

Projektledare automation

Automationsingenjör, maskin
Läs mer Mar 21
Har du ett intresse för automationslösningar och teknisk projektledning? Nu söker vi dig som vill utvecklas genom att ta dig an intressanta projekt inom framförallt läkemedelsindustrin.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt att ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

I rollen som projektledare inom automation kommer du att vara med och bygga vidare på teamet inom produktion och tillverkande industri. Du kommer driva automationsprojekt och bidra med din kompetens rörande automationslösningar. Du kommer arbeta dels i projekt ute hos våra kunder men också i våra interna projektleveranser. Rollen innebär bland annat att:

- du samordnar planer, styrning av ändringar och av arbete i projekt
- du självständigt driver och leder projekt enligt uppsatt tidsplan, kvalitet och budget
- vara ansvarig för projektekonomi och kan företräda en budget inför en styrgrupp
- du arbetar med kravställning av system- och automationslösningar
- arbeta med automation av industriella anläggningar, specifikationer, implementering eller idrifttagning

Om dig vi söker

För att passa i rollen har du ett intresse för teknik och du är en person som gärna delar med dig till kollegor av dina kunskaper och erfarenheter.

- Dokumenterad erfarenhet av projektledning / delprojektledning inom automation
- Erfarenhet av arbete inom tillverkande industri, gärna läkemedelsindustrin
- Vana att arbeta med kravspecifikationer
- Erfarenhet av automatiserade produktionsprocesser
- En förmåga att leda/samarbeta med och engagera projektdeltagare
- Teknisk förståelse
- GMP kännedom är ett plus


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor vänligen kontakta Emma nedan.

Emma Jönsson +46 070 160 39 22
Area Manager

Ansök nu

Life Science projektledare

Produktionsingenjör, kemi
Läs mer Mar 14
Har du erfarenhet av projektledning? Vill du utforska nya möjligheter? Har du även kompetens inom aseptisk och steril tillverkning?

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt

Som konsult inom rollen projektledare är arbetet varierat, du kommer att ansvara för leda projekt i olika storlekar och med olika tidshorisonter.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

-koordinera och engagera teamet

-säkra att projekt framskrider enligt tidsplan

-jobba med leveranser

-planera resurser

-ha budgetansvar

-hantera riskerKvalifikationer

-akademisk utbildning inom naturvetenskapligt eller tekniskt område

-projekt eller aktivitetsledarerfarenhet

-kunskap inom relevanta regelverk

-Kunskaper inom LEAN är meriterande

-Merit med erfarenhet från aseptik/sterila miljöer och renhetsklassade lokaler

-gärna certifiering inom projektledning (t.ex. PMP, IPMA)

Viktiga egenskaper för rollen är att du är drivande, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. Du har god kommunikationsförmåga och är teamorienterad. För att trivas i rollen som konsult bör du vara flexibel och har förmåga att snabbt sätta dig in i nya frågeställningar

Om Semcon

Vi är det teknikinriktade bolaget som lever efter ”people first, then technology”, och erbjuder spännande samt utvecklande roller. Som konsult hos Semcon har du fast lön, kollektivavtal och friskvårdsbidrag för att nämna något. Vi har en bred kundportfölj över hela Mälardalen, vilket ger mängder av möjligheter till personlig utveckling. Tillsammans med din chef sätter du ramarna för dina framtidsplaner.

Välkommen med din ansökan. Vi kan på grund av GDPR inte ta emot ansökningar via mail.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Team Manager, Martina Altman på martina.altman@semcon.com

Ansök nu

Software as a medical device

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Mar 16
Now we are looking for you who want to be part of making a difference in people's lives by working as a consultant in Life Science! Here you are involved in developing the future of the pharmaceutical and medtech industry.

At Semcon, you will have a leader who supports your development and you will be part of a team who works with different types of projects within the Life Science industry. We always look into the needs and behaviors of the end-user when we develop products & services. You will work together with skilled colleagues, interesting companies and get the opportunity to take on different assignments and roles.

Depending on the assignment, we work with software as a medical device, validation of processes, GAP analyzes, classification and release of medical technology products. We work according to MDD / MDR, ISO 13485, Design Control, 21 CFR 820 and different QMS. We perform quality controls (QC) and GxP audits.

What you will work with:

- Define high level requirements for electrical equipment/products/apps

- Create system architecture and define system level properties

- Product design and define product properties

- System integration and verification

- Design Verification of electrical equipment/products/apps and systems

- Usability and Design Validation of electrical equipment/products/apps and systems

You bring with you:

You have a good understanding of Medical electrical device, System architecture and CEmark of apps in several of the areas listed below. You communicate well and thrive in a dynamic workplace.

- Application of IEC 62304 or IEC 82304-1

- Software development planning and estimation

- Software architecture and safety segmentation

- Software requirements definition

- Unit, integration and system-level testing

- Automated tools for testing and integration

- Safety risk management

- IEC6060

- Great communication skills in Swedish and English


As a colleague, you are driven by personal development, thrive in an eventful workday and have an open and positive mindset. You enjoy problem solving and has a tendency to turn challenges to creative solutions. You see possibilities and are eager to help where needed.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Area Manager
tran.cam@semcon.com

We look forward to your application!

Ansök nu