Polismyndigheten jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Polismyndigheten i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Lösningsarkitekt till Underrättelsesystem, Stockholm

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Maj 14
Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten söker en lösningsarkitekt till IT-avdelningens underrättelsesystem. Som anställd hos oss är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 38 000 anställda.
Vår uppgift är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer för Polisens underrättelsetjänst. Vi ser helt enkelt till att de har bästa tänkbara IT-stöd i sitt arbete med att upptäcka, förebygga och förhindra grov organiserad brottslig verksamhet. Vi är nu inne i en spännande och expansiv fas där vi tar fram nya förmågor.
Nu behöver vi stärka vårt engagerade gäng med en lösningsarkitekt!
Arbetsbeskrivning
Som lösningsarkitekt hos oss kommer du vara drivande i teknikval och leda arbetet med framtagande av lösningar och arkitektur för våra system. Du kommer självständigt och i team driva och ansvara för kvalitet i lösningar och leveranser. Vi ser även att du har stor erfarenhet av att skriva kod. Du är van vid komplexa integrationer, du förstår även vikten av att både funktionella och icke-funktionella krav tillgodoses. Du har god förmåga att visualisera och kommunicera dina förslag och lösningar. Samtidigt klarar du av att vara prestigelös och inlyssnande.
Du kommer att jobba tillsammans med engagerade kollegor där vi alla känner att vi är med och bidrar till ett säkrare Sverige! Vi tror att du känner likadant och vill bidra med din samlade erfarenhet och kunskap för att uppnå det med oss.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Dokumenterad erfarenhet av arbete som lösningsarkitekt.
Dokumenterad erfarenhet av nyutveckling i Java.
Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med lösningar innehållande -databaser.
Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med integrationer mellan flera system.
Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med Linux som plattform.
Dokumenterad erfarenhet av att designa mikrotjänster.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du även har:
Erfarenhet av att ha varit Team Lead eller motsvarande i ett utvecklingsteam.
Har erfarenhet av Docker och/eller Kubernetes som plattform.
Har erfarenhet av att bygga API:er mot datakällor och mellan mikrotjänster.
Har erfarenhet av testautomatisering.
Har erfarenhet, vana och glädje av att arbeta i och med Linux.
Har erfarenhet av grafdatabaser.

Personliga egenskaper
Vi ser att vår nya lösningsarkitekt har ett stort driv och engagemang för uppgiften och vill bidra till verksamheten. Du har förmåga att anpassa din kommunikation beroende på vem som är mottagare, har lätt att förmedla uppdragets budskap och är en god lyssnare. Du drivs av att arbeta mot målet, tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Utöver detta trivs du att arbeta i team och har en mycket god förmåga till samarbete, delar gärna med dig av dina kunskaper och har ett prestigelöst förhållningssätt.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget!
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn: 0761456830.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14
Övrig information:
I denna rekryteringsprocess kommer tester att användas och urvalet kommer göras löpande.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid. Möjlighet till distansarbete upp till två dagar per vecka.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-arkitekt
Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.
Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via polisens hemsida senast den 11/6 2024. Märk din ansökan med referensnummer A273.244/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Varmt välkommen med din ansökan!
#LI-Hybrid

Ansök nu

Senior Javautvecklare, Stockholm

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Apr 30
Arbetsplatsbeskrivning
För att polisen ska kunna möta brottsutvecklingen i samhället arbetar vi ständigt med att utveckla den senaste tekniken. Det du utvecklar bidrar till att skapa trygghet i människors liv, varje dag. För att komma till rätta med dagens brottslighet måste man inte bära uniform. Vi söker nu systemutvecklare som är redo att bidra till ett tryggare Sverige genom att vara med och utveckla systemstöd för den polisiära verksamheten.
Polisens IT-avdelning har cirka 1100 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 37 000 medarbetare. Vi växer och söker nu utvecklare till vårt kontor i Stockholm och det finns möjlighet att arbeta upp till två dagar i veckan hemifrån.
Arbetsbeskrivning
Är du en senior systemutvecklare med lång och aktuell erfarenhet av Java och vill ha en spännande utmaning? Vår verksamhet har en bred spännvidd med både egenutvecklade system och inköpta standardsystem. Det kan handla om utvecklingen av;

Systemstöden för gränspolisen samt för de internationella systemen
Systemstöden som riktar sig till medborgarna så som e-tjänster och resehandlingar.
Myndighetssystem för ärendehantering.
Systemstöden som stödjer den operativa verksamheten, t.ex. inom trafikområdet och operativ ledning.
Systemstöden för verksamheten inom utredning och lagföring inklusive forensik och IT-brott.På vår IT-avdelning ansvar alla grupper för hela produktens livscykel, det vill säga både nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning. Hos oss kan en dag innehålla allt ifrån att medverka vid workshops med verksamheten kring ny funktionalitet, utveckla nya applikationer med nya tekniker till att fixa en bugg som skapar problem i produktionsmiljön, eller hitta lösningen på ett säkerhetsproblem.
För att kunna omsätta kunskapen till effektiva tekniska lösningar kommer ditt arbete att utföras i nära samverkan med både våra slutanvändare och andra grupperingar på IT-avdelningen. Tillsammans i teamet kommer ni ta fram användarcentrerade lösningar som hjälper polisen i yttre tjänst, brottsutredaren och HR-specialisten att utföra sitt uppdrag.
Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer om de områden de brinner för.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, gärna med examen, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig.
Minst 5 års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom systemutveckling med fokus på Java.
Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skriftI vissa fall krävs svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har erfarenhet och/ eller kunskaper av ett eller flera områden nedan:
Plattform:
Linux
Docker och Kubernetes
CI/CD pipelines som körs på Jenkins
GitOps


Apputveckling:
iOS och Swift UI


Integrationer mot:
My, OrientDB eller motsvarande grafdatabasFrontend SPA:
Angular eller React


Backend
Python
JBoss, SpringBoot, API:erErfarenhet av att arbeta agilt i tvärfunktionella team.
Personliga egenskaper
Hos oss arbetar du i ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka din vardag. Därför ser vi att du har förmågan att arbeta självständigt samtidigt är du en lagspelare som har lätt för att samarbeta. Vår målsättning är att leverera rätt sak i rätt tid genom kontinuerliga mindre leveranser och genom att ständigt utvärdera hur vi arbetar.
För oss är det viktigt att du är rätt person och att du vill utvecklas tillsammans med oss.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 076-134 65 80.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14
Övrig information
Vi går löpande igenom de ansökningar vi får in. Om vi bedömer att din profil matchar IT-avdelningens kompetensbehov kommer vi att kontakta dig.
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan på svenska i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 11 juni 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A267.850/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lösningsarkitekt till Identitetshandlingar

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Maj 2
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Gruppen identitetshandlingar är ett nytt utvecklingsteam som är under uppbyggnad där vi bygger för framtiden inom ID-handlingsområdet, och naturligtvis tar vi även höjd för den digitala utvecklingen inom området. Gruppen kommer att ansvara för utveckling och förvaltning av de IT-system som bland annat behövs för ansökan och utfärdande av identitetshandlingar samt bidra med sin spetskompetens inom området i olika sammanhang.
Gruppen kommer att bestå av ca 10 personer som sitter i kontorsmiljöer centralt på Kungsholmen. Dina kolleger kommer att bestå av uppdragsledare, kravanalytiker, UX-designer, systemutvecklare, testledare och teknikspecialist.

Arbetsbeskrivning
Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling framför oss. Hos oss på Identitetshandling arbetar du i en agil miljö där arbetsklimatet genomsyras av högt engagemang och driv där vi hjälper varandra och tar ett gemensamt ansvar för att lyckas med våra leveranser. Detta innebär att ytterligare arbetsuppgifter kan tillkomma i takt med att verksamhetsområdet utvecklas.
Som lösningsarkitekt arbetar du både med den strategiska inriktning såväl som mera handgripligt med att säkerställa att de IT-system som används inom gruppen som inom sektionen stödjer verksamheten på det mest effektiva sättet. Tillsammans med dina kolleger kommer du att arbeta med lösningsarkitektur, utveckling, modernisering, automatisering och digitalisering. Ditt arbete innebär att säkerställa att vi utvecklar vår arkitektur utifrån verksamhetens behov och att det möjliggör och en digital förflyttningen samt tillse att IT-principer och riktlinjer efterlevs.
Vi ser även att du har erfarenhet av att visualisera, definiera och skapa lösningar som är skalbara med de senaste teknologierna och har ett intresse av verksamhetsutveckling.


Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Relevant utbildning inom IT, högskoleutbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig.
Minst 3 års aktuell och relevant erfarenhet i liknande roll som lösningsarkitekt.
Minst 5 års relevant erfarenhet som systemutvecklare inom Java back-end.
Kompetens och förståelse för vilken infrastruktur som krävs, vilka teknikval och avvägningar som är lämpliga.
Erfarenhet att definiera målarkitektur och road mapp.
Goda kunskaper inom metoder och ramverk för IT-arkitektur samt EA-verktyg.
Erfarenhet av att leda workshops
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Det är även meriterande om du har:
Certifiering som lösningsarkitekt.
Erfarenhet inom Linux.
Erfarenhet inom IT-säkerhet och certifikathantering
Erfarenhet av Agil metodik.
Erfarenhet av Containers och Kubernetes.Vi värdesätter även om du har erfarenhet inom IT-upphandlingar och lagen om offentlig upphandling.


Personliga egenskaper
Vi ser att vår nya lösningsarkitekt är en person som har ett stort driv och engagemang för uppgiften och vill bidra till verksamheten. Du har förmåga att anpassa din kommunikation beroende på vem som är mottagare, har lätt att förmedla uppdragets budskap och är en god lyssnare. Du drivs av att arbeta mot målet, tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Utöver detta trivs du att arbeta i team och har en mycket god förmåga till samarbete, delar gärna med dig av dina kunskaper och har ett prestigelöst förhållningssätt.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Som en del i urvalsprocessen kan även kunskapstest komma att användas.


Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
010-563 48 67

Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10
SACO, nås via polisens växel 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn 010-561 66 27
ST, Tom Johnson tfn: 076-947 00 30


Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader/tidsbegränsad anställning (el annat).
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete upp till två dagar per vecka.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Lösningsarkitekt


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 10 juni 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A268.083/2024 i mailets ärendemening.

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök nu

Lösningsarkitekt till gruppen Utredningssystem

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Maj 15
Vill du bidra i arbetet med att utreda brottslig verksamhet? Vi söker nu en lösningsarkitekt som tillsammans med oss vill utveckla systemstöd för polisens utredningsverksamhet samt vara en aktiv del av Polismyndighetens samverkan med andra myndigheter.
Arbetsplatsbeskrivning
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en erfaren lösningsarkitekt till vår sektion Utredningssystem. Hos oss kommer du ingå i en agil miljö tillsammans med engagerade kollegor där du kan utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
IT-avdelningen består idag av ca 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 37 500 medarbetare. I rollen som lösningsarkitekt hos polisen får du vara med och utveckla nya lösningar från grunden och utveckla dig själv genom spännande samarbeten. Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm och det finns även möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan.
Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som värnar om jämlikhet, mångfald och god hälsa. Vi uppmuntrar till balans mellan arbetsliv och privatliv genom bl.a. flexibla arbetstider och goda förutsättningar för träning och återhämtning med en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag upp till 4000 kr/år. Vi erbjuder även konkurrensmässiga pensionsavsättningar och semesterdagar samt extra föräldrapenning som uppgår till ca 90 procent av din lön. Därutöver ingår även flera förmånliga försäkringar i anställningsavtalet. Andra förmåner finner du här https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/
Arbetsbeskrivning
IT-miljön på polisens IT-avdelning är unik. Den är stor och komplex vilket skapar en varierande och utmanande vardag. Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling där du även kommer vara en av Polismyndighetens representanter i Rättsväsendets digitalisering, RD.
RD-samarbetet är en samverkan mellan elva myndigheter kring digitalisering av rättsväsendet, med huvudsakligt fokus på informationsförsörjningen inom brottmålsprocessen. Samverkan syftar till att utnyttja de möjligheter som digitaliseringen ger i utvecklingen av brottmålsförfarandet och bidra till en effektiv och rättssäker ärendehantering, förbättrade möjligheter till analys och uppföljning samt bättre service till enskilda.
Inom vår sektion har vi tre tvärfunktionella team som jobbar med systemstöd för den brottsutredande verksamheten på polisen. Vi arbetar nära våra slutanvändare för att förstå deras behov och levererar det vi utvecklar genom kontinuerliga leveranser.
Ett urval av arbetsuppgifter:
Informationsmodellering (konceptuell/logisk/fysisk)
Analysera processers behov av information m.h.a. befintliga data
Förvalta framtagna modeller och informationsspecifikationer
Analysera informationsförändringars påverkan på befintliga flöden
Kunskapsmässigt stötta process- och informationskartläggning inom olika uppdrag
Utifrån kravställning och kravinsamling ta fram lösningsförslag, för såväl informationsbehandling som implementation av flöden

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Relevant eftergymnasial eller akademisk utbildning inom it, alternativt motsvarande erfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig
Minst 5 års erfarenhet av informationsmodellering eller informationsarkitektur i arbetsmetoder av olika slag
Minst 5 års erfarenhet av kartläggning av processers informationshantering
Minst 5 års erfarenhet av implementation av informationsobjekt och informationsflöden
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du även har erfarenhet av:
Programmering (i synnerhet Java)
Olika typer av modelleringsverktyg
Erfarenhet av applikationsdesign
Kunskaper om API:er av olika typ

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en analytisk person, en problemlösare med förmågan att se både helhet och detalj. Du är prestigelös, men samtidigt medveten om dina styrkor. Du är någon som man gärna vänder sig till för råd och upplysning. En person som trivs med att dela med sig av sitt kunnande och vill bidra till andras lärande om ditt område.
Du har förmågan att kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt, samtidigt som du är en lagspelare som tycker om att arbeta tillsammans med andra mot gemensamma mål.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Övrig information
I denna rekrytering görs löpande urval.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid, Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-arkitekt
Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.
Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.
Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.
De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
För fullständig information och annons se https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2024/maj/losningsarkitekt-till-gruppen-utredningssystem/

Ansök nu

Senior Teknikspecialist, Windowsservergruppen i Stockholm

Systemförvaltare
Läs mer Maj 15
Arbetsplatsbeskrivning:
Är du redo för en större uppgift? Till vårt team Windowsserver söker vi nu en teknikspecialist som är analytisk, noggrann och strukturerad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
IT-avdelningen består för närvarande av omkring 1300 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 38 000 anställda. Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.
Arbetsbeskrivning:
Vi söker nu en senior teknikspecialist inom Windowsserver.
I dina arbetsuppgifter ingår det att ansvara för design, förvaltning, drift och utvecklig inom området för att vi skall ligga i teknikens framkant. Arbetsuppgifterna innebär även att vara delaktig i uppdrag och jobba för att se till att IT-verksamheten upprätthåller en kvalitativ driftmiljö med hög tillgänglighet.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har:
Minst treårig högskoleutbildning inom IT eller motsvarande utbildning som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom IT-infrastruktur och Windowsserver teknikområde
Djup teknisk kompetens kring minst ett IT-infrastrukturområde
God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
Erfarenhet av arbete i stora organisationer eller myndigheter, med höga krav på driftsäkerhet och informationssäkerhet.
Erfarenhet av komplex felsökning och problemlösning inom området
Erfarenhet av att ta en tekniskt ledande roll
Erfarenhet av automatiseringslösningar
Erfarenhet av Active Directory
Erfarenhet av IT-säkerhet
Erfarenhet av Virtualisering (VMware och Hyper-V)
Erfarenhet av Scriptprogrammering i Powershell
Erfarenhet av Containerlösningar
Erfarenhet av Klusterlösningar

Personliga egenskaper:
Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet. Vi lägger därför stor vikt vid din förmåga att variera mellan att arbeta självständigt och att arbeta i team. För att trivas i teamet har du en prestigelös och inkluderande framtoning med hög samarbetsförmåga och en vilja att dela med dig av din kunskap till andra. Vi söker dig som är analytisk, noggrann och strukturerad. Vidare är du initiativtagande och har ett eget driv för att få saker att hända. Du ser lösningar istället för problem.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att ta kontakt via, tfn 010–5639342
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig HR-konsult, Ylva Gamrell, ylva.gamrell@polisen.se
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14
Övrig information:
I denna rekrytering kan löpande urval göras.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist
Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.
Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.
De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via polisens hemsida senast den 5/6 2024. Märk din ansökan med referensnummer A297.155/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.
En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

#LI-Hybrid

Ansök nu

HR-specialist inom arbetsmiljö till HR Stockholm

HR-specialist/HR-advisor
Läs mer Maj 13
Är du redo för en större uppgift?
Vi söker nu en HR-specialist till HR-avdelningens enhet HR Stockholm. Du vill bidra till utvecklingen av Sveriges största myndighet och tillsammans med professionella HR-kollegor utveckla och omsätta hållbara HR-processer med kärnverksamheten i fokus. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens kort- och långsiktiga mål. Inom HR-avdelningen arbetar ca 900 medarbetare på olika orter i landet. Du kommer att vara placerad i HR Stockholm och stötta Polisregion Stockholm där det arbetar ca 8 400 medarbetare varav ca 900 är chefer.

HR Stockholm består av 24 engagerade medarbetare och du kommer vara placerad på Kungsholmen, Stockholm. Det finns möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan när verksamheten tillåter.

Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor på:
https://polisen.se/erbjudande

ARBETSUPPGIFTER
Som HR-specialist inom arbetsmiljö kommer du framför allt att stödja chefer i att ta det delegerade arbetsgivaransvaret i komplexa individärenden så som rehabiliteringsprocesser. Du kommer även att planera och genomföra utbildnings- och informationsinsatser som stärker regionens chefer i
arbetsgivarrollen med målsättningen att verksamheten ska utvecklas och varje chef ska utvecklas i sitt ledarskap. I uppdraget kan det även ingå att delta i nationella nätverk, projekt och utvecklingsarbeten samt bedriva hälsofrämjande insatser ur ett strategiskt perspektiv.

Du arbetar självständigt, men i nära samarbete med andra HR-kollegor inom HR Stockholm. I allt arbete ska du bidra med din erfarenhet och kompetens med Polismyndighetens bästa i fokus.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Akademisk examen inom personalområdet
• Aktuell erfarenhet av motsvarande roll
• Flerårig erfarenhet av arbete inom HR, företrädesvis från offentlig verksamhet
• Flerårig erfarenhet av och intresse för att hålla i utbildningar inom arbetsmiljöområdet
• Erfarenhet av att självständigt driva utvecklingsuppdrag
• Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Erfarenhet av motsvarande funktion inom statlig verksamhet
• Erfarenhet av hälsofrämjande arbete
• Relevanta vidareutbildningar inom arbetsmiljöområdet

PERSONLIGA EGENSKAPER
För att lyckas i uppdraget bör du vara trygg och väl förankrad i din HR-roll. Du behöver vara en självgående och initiativrik person som snabbt kan sätta dig in i olika arbetsuppgifter och situationer samt gillar att ta dig an nya utmaningar. Vidare är du resultatinriktad, lösningsfokuserad och strukturerad. Det är viktigt att du är prestigelös, har mycket lätt för att samarbeta och genom konstruktiv dialog skapar du förtroendeingivande relationer på olika nivåer i organisationen. Du har även god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Hög integritet är en självklarhet när du arbetar inom HR och Polismyndigheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Arbetstid: Dagtid med förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: HR-Specialist

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till rekryterande chef.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Lösningsarkitekt för webben på IT-avdelningen, Stockholm

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Maj 15
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 38 000 anställda. Denna tjänst kan t.ex. placeras på någon av följande orter: Stockholm eller Göteborg, där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. Det finns möjlighet att arbeta hemifrån 2 dagar i veckan.

Gruppen Webbplatser ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av polisens alla publika webbplatser, såsom Polisen.se med en målgrupp på 10 miljoner medborgare, samt vårt intranät som betjänar Polismyndighetens alla medarbetare. Våra webbplatser har mycket trafik och det ställs stora krav på tillgänglighet, hög säkerhetsnivå samt att leverera en bra användarupplevelse.

Vi arbetar agilt med att kravställa, designa, utveckla, testa och förvalta polisens olika webbplatser. Vårt utvecklingsteam levererar kontinuerligt enligt continuous deployment, mestadels i Optimizely och C# i .NET.

ARBETSUPPGIFTER
Som lösningsarkitekt ska du känna till de riktlinjer, standards, förmågor och tekniker vi arbetar med inom polisen. Du tar fram realiserbara lösningsförslag där befintliga tekniker och förmågor används och som passar in i Polisens IT- infrastruktur. Du kommer att ingå i ett nätverk av IT-arkitekter inom IT-avdelningen och tillhöra en grupp med kravanalytiker, utvecklare, UX-designer och testare där du verkar i din roll. I rollen som lösningsarkitekt medverkar du i livscykelhantering och nyutveckling av de produkter som gruppen ansvarar för. Du vill utvecklas med oss, är ansvarstagande och engagerad, gillar att ta fram lösningar, lösa problem och delar din nyfunna kunskap samt gamla erfarenhet med kollegorna.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen med it-inriktning, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig
• Minst 3 års praktisk och aktuell erfarenhet i rollen som lösningsarkitekt och/eller teknisk lösningsarkitekt
• God erfarenhet av webbutveckling med företrädesvis Optimizely, .Net och C#.
•Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

Det är meriterande om du även har:
• Arbetat med REST-api:er, JavaScript ES6 (eller högre) och Asynkron JavaScript programmering (async/await)
• Dokumenterad arkitektutbildning/ certifiering inom IT-arkitektur
• Erfarenhet av att utveckla integrationer mot olika typer av omgivande system, exempelvis verksamhetssystem
• Erfarenhet av Matomo
• Erfarenhet av agilt arbetssätt som t ex Scrum eller Kanban
• Erfarenhet av Elastic Search och Windows server
• Erfarenhet av att använda Jira och Confluence som stöd i ditt arbete
• Kunskap om WCAG och tillgänglighet

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har en god förmåga att beskriva, modellera, visualisera och analysera även komplexa strukturer, skeenden och samband. I rollen ska du kunna lyfta blicken utanför det egna ansvarsområdet och ha ett helhetsperspektiv. Du säkerställer att organisationen inte bara gör saker rätt utan även gör rätt saker. Samtidigt som du ser till helheten så räds du inte för att dyka ner i detalj inom den egna rollens område. Det är viktigt att du arbetar strukturerat och har en analytisk förmåga. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du är social och har en god förmåga att föra dialog med medarbetare i verksamheten för att kunna realisera kravbilden gällande tekniska lösningar på bästa sätt.

Du har ett eget inre driv och är samtidigt en god lagspelare som kan hantera många kontaktytor, inom och utanför organisationen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Arbetsort: Stockholm eller Göteborg
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-arkitekt

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Förundersökningsledare till brott i nära relation, Stockholm city

Inspektör, Polisen
Läs mer Maj 15
Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vill du vara en del av en arbetsplats där du som arbetsledare själv är med och aktivt påverkar, ansvarar för och utvecklar såväl verksamheten som medarbetare så är tjänsten som förundersökningsledare en tjänst för dig.

Polisregion Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Verksamheten i regionen är organiserad i fyra polisområden: Nord, City, Syd och Gotland som tillsammans är indelade i 19 lokalpolisområden. Vidare finns det fyra regionala enheter: gränspolisen, operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Stockholm City är Stockholms mest trafikerade polisområde där över en miljon människor rör sig varje dag. Det geografiska området spänner över två kommuner från den hektiska stadskärnan till det lugnare Lidingö.
Polisområde Stockholm City är indelat i två lokalpolisområden: Norrmalm och Södermalm. Vidare finns ett polisområdeskansli.

Nu söker Polisområde City förundersökningsledare till brott i nära relation. Vi ingår i Utredningssektion 1 PO City och den består av tio stycken grupper som utreder brott i nära relation, brott mot barn och sexualbrott. Sektionens verksamhet bedrivs på Södermalm i Stockholm. Brott i nära relation består av två utredningsgrupper som sitter lokaliserade på Rosenlundsgatan på Södermalm. Brottskategorin innefattar allt ifrån ofredanden till grov misshandel, grov kvinnofridskränkning, våldtäkt och mord inom nära relation. De två utredningsgrupperna på brott i nära relation har i det dagliga arbetet ett nära samarbete mellan varandra och åklagarna i City. Förundersökningsledarna på brott i nära relation är en del av de två utredningsgrupperna.

ARBETSUPPGIFTER
Som förundersökningsledare ansvarar du tillsammans med övriga förundersökningsledare för att de ärenden som inkommer samordnas, utreds och prioriteras i rätt ordning.

Du coachar och vägleder medarbetarna under hela processen från inkommet till avslutat ärende.

Du är knuten till en utredningsgrupp och du ska vara tillgänglig för att vägleda och arbetsleda utredarna i deras arbete.

Som förundersökningsledare är du ansvarig för att följa upp, utvärdera och bedöma utvecklingen i arbetet med att förbättra utredningsresultat.

Du leder tillsammans med gruppchefen hur utredarna lägger upp sitt arbete och ni ansvarar tillsammans för gruppens utveckling och förmåga att samarbeta effektivt

Du motiverar och stödjer medarbetarna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

Tillsammans med gruppchef och medarbetare bidrar du till att skapa ett öppet, kreativt och effektivt arbetsklimat samt en god arbetsmiljö.

Du har en central roll i det interna samarbetet inom den egna gruppen och i samverkan inom egen sektion med gruppchefer och medarbetare, men även utanför sektionen och externt med t.ex. åklagare.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Svensk polisexamen med godkänd aspirant
• Har gått Polismyndighetens utbildning avseende förundersökningsledning som medför att du är behörig att leda förundersökning på lägst nivå grund
• Minst 6 månaders erfarenhet av brottsutredande arbete
• Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska både i tal och skrift
• Du är van användare av olika datasystem såsom Office, Outlook m.m.

Meriterande
• Erfarenhet av förundersökningsledning inom utredningsverksamhet
• Erfarenhet av brottsutredningar
• Erfarenhet av utredningsledning i större eller åklagarledda ärenden
• Erfarenhet av samverkan med externa och interna aktörer
• Erfarenhet av arbetsledning

Personliga egenskaper
Som person är du ambitiös, driven, ödmjuk och prestigelös. Dina arbetsuppgifter ställer höga krav på noggrannhet och flexibilitet och du behöver kunna hantera flera pågående ärenden samtidigt. Samverkan inom och utom myndigheten är en naturlig del i arbetet. Det ställer krav på god samarbetsförmåga och att bygga goda relationer. Du ska på ett engagerande, tydligt och pedagogiskt sätt kunna arbetsleda och kommunicera dina beslut med både interna och externa aktörer. För att trivas i rollen är det viktigt att du som person är lugn och trygg i dig själv samt din yrkesroll.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Arbetsort: Södermalm, Stockholm
Arbetstid: Veckoplanering 40 h/v
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Förundersökningsledare

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Jurist till Polismyndigheten med placering i Stockholm

Förvaltningsjurist
Läs mer Maj 13
Beskrivning av arbetsplatsen
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden.
Arbetsuppgifter
Som jurist på rättstillämpning arbetar du med att förmedla gällande rätt och interna rättsliga ställningstaganden till polisregion Stockholm. Du ger självständig juridisk rådgivning inom rättsområden som polislagen, ordningslagen och offentlighets- och sekretesslagen, till dina kollegor både i den polisiära och civila verksamheten. Den rättsliga rådgivningen kan utföras exempelvis genom att besvara frågor från verksamheten, att delta i projektgrupper eller att vara utsedd kontaktjurist för en organisatorisk enhet.
Arbetet är till stor del teambaserat utifrån rättsområden som exempelvis ordningslag, kamerabevakning, utlänningsrätt, avtalsrätt, bestämmelser kopplade till utredning och lagföring samt vapenlagstiftningen. Du behöver kunna samarbeta både med dina juristkollegor och kollegor inom den operativa verksamheten.
Utöver det rättsliga stödet till verksamheten arbetar du även med de uppgifter inom Polismyndigheten som ligger på rättsavdelningen att hantera. Detta innefattar att fatta myndighetsbeslut i sekretessärenden samt att handlägga överklaganden till förvaltningsdomstolarna, där muntlig förhandling kan ingå. I arbetet kan också ingå att handlägga yttranden till JO och JK samt handlägga och besluta i ersättningsärenden. Läs mer om tjänsten på polisen.se.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
juris kandidatexamen eller juristexamen
minst 3 års erfarenhet under de senaste 5 åren av självständigt juridiskt arbete som arbetsgivaren bedömer relevant
mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
är notariemeriterad
har relevant erfarenhet av Polismyndighetens verksamhet
har god kunskap och erfarenhet av förvaltningsrätt
har god kunskap och erfarenhet av sekretesslagstiftning
har god kunskap och erfarenhet av avtalsrätt och/eller GDPR

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som jurist inom polisen ska du vara lösningsfokuserad, serviceinriktad och kunna leverera med god kvalitet även vid ett tidvis högt arbetstempo. Du ska kunna arbeta självständigt och ha en god samarbetsförmåga. Du ska vara tydlig i ditt budskap och ha en god pedagogisk och kommunikativ förmåga.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Övrig information
Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.
Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.
Välkommen med din ansökan i form av CV och besvarade urvalsfrågor på svenska via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 27 Maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A279.443/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Utöver friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten även aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
För att kunna gå vidare i rekryteringsprocessen, måste du uppfylla vissa grundkrav. Polismyndigheten gör ett första urval som grundar sig på dina svar på nedanstående frågor utifrån kravprofilen (utbildning och erfarenhet) i annonsen. Det är därför viktigt att du svarar tydligt och utförligt på frågorna i angiven ruta och inte hänvisar till andra handlingar t.ex. CV.
Genom att gå vidare med din ansökan bekräftar du att du accepterar ovanstående.
Välkommen att söka jobb hos oss på Polismyndigheten!

Ansök nu

Erfaren projektledare med inriktning ärendehantering

Projektledare, IT
Läs mer Maj 14
Arbetsplatsbeskrivning
Informationsförvaltningsenheten är en nationell enhet inom rättsavdelningen som arbetar med att styra, utveckla och förvalta polisens informationsförvaltningstjänster. Enheten är processansvarig bland annat för diarieföring, dokumenthantering, arkivering och utlämnande av allmän handling. Enheten ansvarar även för informationsförvaltning för några av polisens centrala system.
Gruppen information och e-förvaltning arbetar med att utveckla tjänster, processer och arbetssätt med inriktning på såväl interna som externa användare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill vara med och leda utvecklings- och digitaliseringsprojekt inom polisens informationsförvaltning. Rollen är kopplad till polisens omfattande serviceprogram de närmsta åren. Bland de uppdrag som väntar dig i den här rollen finns exempelvis nyutveckling av systemstöd för polisens omfattande allmänna ärendehantering. Verksamheten omfattar ca en halv miljon ärenden per år, som handläggs av ett tusental medarbetare över hela landet.
Ditt uppdrag är att genomföra förändringsuppdrag kopplat till att införa en effektiv dokumenthantering inom hela myndigheten. Målet är att avveckla pappershantering och lagring av information på filkataloger. Utmaningen ligger i bredden och komplexitet av all den information polisen hanterar.
I rollen som projektledare är du en nyckelperson som självständigt ansvarar för att planera och driva verksamhetsutvecklingsuppdrag som kan omfatta allt från förstudie/verksamhetsanalys och kravställning, via inventering av behov för att säkra utbildning och stöd till mottagande användare, till införande och förändringsledning i berörda verksamheter. Du agerar operativ ledare för de resurser som ingår i projektets grupperingar, samtidigt som du själv är delaktig i arbetet och leder nyckelaktiviteter som säkrar framgång i uppdraget, exempelvis förankring och involvering på ledningsnivå inför och under ett förändringsarbete.


Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
· relevant utbildning för rollen
· erfarenhet av verksamhetsutveckling inom dokumenthantering
· minst tre års erfarenhet av att självständigt driva förändringsarbete
· erfarenhet av att driva komplexa utvecklings- och förändringsprojekt i en geografiskt spridd organisation
· goda kunskaper i svenska
· svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du även har:
· erfarenhet av att arbeta i en myndighet
· erfarenhet av att planera, driva och genomföra förstudier och andra utvecklingsuppdrag
· erfarenhet av att arbeta med It-utveckling och digitalisering

För att trivas i rollen som projektledare bör du ha god samarbetsförmåga och ha en god kommunikativ förmåga. För att få ett lyckosamt resultat i dina projekt bör du vara självständig, vara drivande och ha förmågan att vara lyhörd. Då projekten kommer att gå parallellt med varandra är det av vikt att du har ett strukturerat arbetssätt med en god förmåga att prioritera. Har du dessutom lätt för att sätta dig in i nya verksamheter samt har ett prestigelöst och lärande förhållningssätt så kommer du trivas galant hos oss.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Sofia Fornander Törnberg, sofia.fornander-tornberg@polisen.se
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Isabelle Nyberg, isabelle.nyberg@polisen.se


Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel 114 14


Övrig information
Anställningsform: Tillsvidare som inleds med sex månaders provanställning
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Projektledare

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.
Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.
Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.
De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2024/maj/erfaren-projektledare-med-inriktning-arendehantering/ senast den 27/5 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A290.371/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.
En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Teknikspecialist inom telekommunikation

Kommunikationstekniker
Läs mer Maj 3
Arbetsplatsbeskrivning:
Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Telekommunikation söker Polismyndigheten nu Teknikspecialist med bakgrund inom telekom. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda.
Inom gruppen Telekommunikation hanterar vi sådant som hör till polisernas IT-arbetsplats. Gruppens uppdrag består av att hantera allt från upphandling och certifiering av system och hårdvara, central hantering av våra plattformar för kommunikation samt arbete med att förvalta och utveckla tekniken. Vi arbetar långsiktigt, men behöver ibland tänka snabbt och svara upp mot plötsliga behov då verksamheten styrs av händelser i samhället. Alla polisens anställda är brukare av våra tjänster vilket ställer höga krav på oss att leverera med hög tillgänglighet och god kvalitet.
Arbetsbeskrivning:
Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Telekommunikation söker Polismyndigheten nu Teknikspecialist med bakgrund inom telekom. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda.
Inom gruppen Telekommunikation hanterar vi sådant som hör till polisernas IT-arbetsplats. Gruppens uppdrag består av att hantera allt från upphandling och certifiering av system och hårdvara, central hantering av våra plattformar för kommunikation samt arbete med att förvalta och utveckla tekniken. Vi arbetar långsiktigt, men behöver ibland tänka snabbt och svara upp mot plötsliga behov då verksamheten styrs av händelser i samhället. Alla polisens anställda är brukare av våra tjänster vilket ställer höga krav på oss att leverera med hög tillgänglighet och god kvalitet.
Kvalifikationer:
Detta är en möjlighet för dig som har:
Goda IT-kunskaper förvärvade genom utbildning eller arbete
Minst fem års aktuell arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten inom telekom.
Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, såväl i tal som i skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du även har:
Erfarenhet av att arbeta med stora och komplexa IT-miljöer
Erfarenhet inom nätverksinfrastruktur
Erfarenhet inom kontaktcenter
Hantering av certifikat, IP-adressering och brandväggsregler
Drift av virtuella servrar

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som kombinerar hög integritet med att vara lösningsorienterad. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar och kommunicerar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Som teknikspecialist kan du vara involverad i olika typer av uppdrag, vilket innebär att du gillar att utmanas i ditt tänk inte är rädd att kavla upp ärmarna och bidra i både det stora och det lilla. Vidare ser vi att du är någon som är ansvarstagande, noggrann, driven och tar egna initiativ.
Då vårt arbete omfattas av strikta säkerhetskrav kommer vikt läggas vid personlig lämplighet.
Övrig information:
I denna rekrytering görs löpande urval.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid, Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist
Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.
Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.
Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.
De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 24/5 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A269.354/2024 i mailets ärendemening.
Enkät hämtas via: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2024/maj/teknikspecialist-inom-telekommunikation/
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.
En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
#LI-Hybrid

Ansök nu

Civila utredare till utredningsjoursektionen, Stockholm

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 17
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

ARBETSUPPGIFTER
Som civil utredare hos polisen arbetar du i utredningar som leds av en förundersökningsledare. Dina arbetsuppgifter blir att följa givna direktiv som att exempelvis hålla förhör, inhämta och sammanställa bevisning som åklagaren behöver för att nå tillräckliga skäl för att väcka åtal alternativt kunna fatta beslut om att ärendet ska läggas ned. Obekväm arbetstid förekommer i tjänsten.

Vi söker civila utredare till jourens mängdbrottsgrupp. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som mängdbrottsutredare är att:
• Både enskilt och tillsammans med andra utredare genomföra utredningsåtgärder och utföra direktiv lämnade av åklagare eller polisär förundersökningsledare.
• Hålla förhör över telefon eller förhörsrum på polisstationen med såväl misstänkta som målsägande och vittnen.
• Samverka med andra myndigheter och organisationer som exempelvis juridiska ombud och socialtjänsten.

KVALIFIKATIONER
Krav
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Eftergymnasial utbildning gärna inom kriminologi, sociologi, samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller juridik
• Minst 6 månaders aktuell arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är relevant, gärna inom utredning, handläggning eller liknande
• Erfarenhet av dator som arbetsredskap i ditt dagliga arbete
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
• B-körkort

Meriterande
Det är meriterande om du även har:
• Akademisk examen gärna inom kriminologi, beteendevetenskap, sociologi, juridik eller liknande.
• Minst ett års erfarenhet av utredningsarbete från offentlig verksamhet.
• Erfarenhet att hantera och strukturera stora informationsmängder.
• Erfarenhet av socialt arbete där du mött människor i utsatta situationer.
• Utbildning och/eller erfarenhet av svåra samtal/konflikthantering.
• Erfarenhet av att ha arbetat med sekretessbelagd information eller känsliga uppgifter.
• Övriga erfarenhet av att ha arbetat inom offentlig verksamhet.
• Förmåga att uttrycka dig i tal på andra språk än svenska och engelska.


Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen måste du:
• Vara mogen, stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella då du i din roll kommer i kontakt med utsatta människor.
• Vara serviceinriktad då du måste skapa förtroende och leverera lösningar.
• Vara självgående och initiativtagande, vilket innebär du måste ha en förmåga att planera, driva, strukturera och prioritera ditt arbetssätt för att uppnå resultat.
• Ha ett flexibelt och lösningsfokuserat förhållningssätt, då du måste kunna anpassa dig till ändrade omständigheter och växla arbetstempo vid behov.
• Ha lätt för att samarbeta, och har god förmåga att arbeta i ett team såväl som ensam eftersom du förväntas kunna kommunicera och relatera dig till andra på ett lyhört och konstruktivt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Stockholm
Intervjuer kommer genomföras under v.25

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och ligger till grund för det urval som sker i processen. Att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att krav och eventuella meriter ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult: ninwa.youssef@polisen.se

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Systemutvecklare C++

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Apr 9
Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Resursplaneringssystem söker Polismyndigheten nu en systemutvecklare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla IT-tjänster till hela Polismyndigheten. IT-avdelningen en viktig del av det brottsförebyggande och brottsbekämpande arbetet och IT är ett av de viktigaste verktygen för att effektivisera polisen och öka kvaliteten i polisarbetet. IT-avdelningen utvecklar och moderniserar polisens IT och myndigheten satsar mycket på att stärka avdelningen med ny specialistkompetens och den senaste teknologin till nytta för medborgarna och medarbetarna i den polisiära verksamheten.
IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda. Vårt kontor är beläget i Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån 2 dagar i veckan.
Arbetsbeskrivning
Gruppen arbetar med COPS som är polisens system för operativ insats- och personalplanering. Applikationen ger stöd för resursplaneringsprocessen vad gäller personaloperativ planering (arbetstid, insatser m.m.). För den här tjänsten söker vi en senior utvecklare som kommer att jobba tillsammans i vårt utvecklingsteam. Vi arbetar agilt och hanterar såväl livscykelhantering som vidareutveckling inom gruppen.
Vi har påbörjat ett jobb med modernisering och webifiering av systemet och tekniken. I den här tjänsten är har vi tänkt oss en person som huvudsakligen jobbar i VB.NET (front end) och C++ (back end) även om tanken är att vi kommer att gå från VB.Net till C# i vårt jobb med att modernisera COPS.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Relevant akademisk examen inom IT eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetserfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig.
Minst 5 års dokumenterad arbetserfarenhet av C++
Minst 3 års dokumenterad arbetserfarenhet av VB.net/C#
Minst 1 års dokumenterad arbetserfarenhet av Git
Behärskar svenska väl i både tal och skrift
Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:
Minst 1 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat med Jenkins
Minst 1 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat med Linux
Minst 1 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat med -databaser

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk och driven samtidigt som du är en kommunikativ lagspelare, eftersom vi tillsammans arbetar med utvecklingen. Du är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt personligt driv. Du lär dig snabbt och tycker det är kul med nya uppgifter.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
ST, Tom Johnsson, 076-947 00 30
Övrig information
I denna rekrytering görs löpande urval
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid, Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Systemutvecklare
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 22/5 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A217.435/2024 i mailets ärendemening. Vi önskar dokumenten i formaten .doc, .docx eller .pdf
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Utöver friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten även aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.
Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Analytiker till Stockholm Syd, lokalpolisområde Skärholmen

Servicehandläggare
Läs mer Maj 7
Är du redo för en större uppgift? Till lokalpolisområde Skärholmen söker vi nu en analytiker som är strukturerad, flexibel och drivs av utmaningar i arbetet. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Stockholm syd är Sveriges största polisområde. Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare. Polisområde Stockholm syd är indelat i åtta lokalpolisområden: Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka och Södertälje. På polisområdesnivå finns utredningssektionen, grova brottsektionen, spaningssektionen, sektionen för brott i nära relation, sektionen för operativt stöd och utredningsjoursektionen. Vidare finns ett polisområdeskansli.

Lokalpolisområde Skärholmen ingår i polisområde Stockholm syd. Inom lokalpolisområdet finns det ingripande- och brottsförebyggande verksamhet, utredningsgrupper samt stöd och service.


ARBETSUPPGIFTER
Som analytiker är du delaktig i lokalpolisområdets planeringsprocess i form av att formulera mål och metoder samt ansvara för uppföljning. Du lägesföljer och analyserar kontinuerligt lokalpolisområdets brottstrender och återkommande brottsmodus för att sedan föreslå evidensbaserade metoder att arbeta mot aktuell problematik. Vid uppkomna behov tar du fram analytiska produkter för internt bruk men även för att användas tillsammans med våra samverkanspartners.
Som analytiker har du även en analysfunktion i en lokal stab om större avvikelse skulle inträffa.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Akademisk examen i kriminologi
• God erfarenhet av kvalificerat analys- och statistikarbete
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du även har:
• Arbetslivserfarenhet av brottsförebyggande arbete
• Förståelse för polismyndighetens uppdrag och organisation

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har förmågan att tillgodogöra dig ny kunskap samt att snabbt växla mellan olika ämnesområden och arbetsuppgifter. Du behöver vara nyfiken och grävande med förmåga att hitta mönster och trender i komplex information. Utöver det ser vi att det viktigt att du kan bygga starka samarbetsrelationer och nätverk med kollegor runt om i myndigheten.
För att lösa ut uppgiften krävs en självständig, driven och initiativtagande person. Arbetet är till stor del beredande av data och uppgifter vilket gör att det är av yttersta vikt att du är strukturerad och noggrann.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Arbetsort: Stockholm, Skärholmen
Arbetstid: Veckoplanering 40 h/v
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Lokalförvaltare till förvaltningssektionen i Stockholm

Fastighetsförvaltare
Läs mer Maj 7
Arbetsplatsbeskrivning
Polismyndigheten är inne i en expansiv fas vilket gör lokalfrågan till ett aktuellt och centralt område. Myndigheten äger inte några lokaler utan hyr istället cirka 1,8 miljoner kvadratmeter lokaler fördelat på ca 1 300 hyresavtal till en hyreskostnad om ca 3 miljarder kronor.
Lokalförsörjningsenheten finns i hela landet och består av tre sektioner: förvaltning, projekt och utveckling. Lokalförsörjningsenheten är en del av Polismyndighetens ekonomiavdelning.
Förvaltningssektionen ansvarar för drift och underhåll i befintligt lokalbestånd och har kontinuerlig dialog med hyresvärdar och polisens verksamheter. Sektionen är organiserad i åtta grupper. Du kommer tillhöra gruppen Nationella avdelningar tillsammans med 14 kollegor.
Polismyndighetens mångfacetterade uppdrag gör vårt bestånd unikt, allt från vanliga kontorslokaler till speciella funktionslokaler som t.ex. datahallar, övningslokaler, arrestavdelningar, rum för vapenförvaring, forensiska stationer, lab m.m.
Vår arbetsplats är belägen på Kvarteret Kronoberg och det finns viss möjlighet att arbeta på distans 1–2 dagar i veckan efter samråd med chef.
Arbetsbeskrivning
Som lokalförvaltare säkerställer du att lokalerna inom ditt område är verksamhetsanpassade och kostnadseffektiva. Detta innebär att du ansvarar för förvaltning, samordning och utveckling av befintligt lokalbestånd. I och med vår tillväxtresa kommer du som förvaltare även att jobba med mindre ombyggnationer och lokalanpassningar
Rollen innebär många kontaktytor där du samarbetar med såväl andra lokalförvaltare, fastighetsstrateger, projektledare som jurister och ramavtalsleverantörer. Du samarbetar vidare med inköps- och serviceenheten, IT-avdelningen och säkerhetsavdelningen samt tätt med verksamheten. Som lokalförvaltare agerar du kravställare gentemot hyresvärdar och leverantörer samt har en god dialog och bygger långsiktiga relationer med övriga interna verksamheter.
Exempel på arbetsuppgifter i huvudsak:
Utifrån hyresgästperspektiv säkerställa att lokalerna är verksamhetsanpassade
Driva mindre lokalanpassningsprojekt samt delta i projektgrupper vid större ombyggnationer/ nybyggnationsprojekt.
Budgetera fasta och rörliga kostnader för ditt lokalbestånd samt medverka i uppföljning tillsammans med våra ekonomicontrollers.
Offertförfrågningar, kostnadsuppskattningar och avrop från ramavtalsleverantörer
Medverka tillsammans med hyresjurister i framtagandet av hyres- och serviceavtal
Besvara lokalförsörjningsfrågor samt agera rådgivande gentemot verksamheten
Arbeta för att lagstiftning och arbetsmiljökrav uppfylls i lokalbeståndet, i samråd och med stöd från verksamheten

Resor ingår i arbetet då gruppen har ett nationellt ansvar för delar av Polisens lokalbestånd.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Yrkeserfarenhet och/ eller akademisk utbildning (t.ex. teknisk förvaltare, fastighetsingenjör), alternativt annan utbildning kombinerad med relevant erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Erfarenhet från en liknande roll som arbetsgivaren bedömer relevant.
Kunskap och arbetslivserfarenhet av hyres- och serviceavtal
Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska, såväl i tal som i skrift
B-körkort

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
Erfarenhet av projektledning, framförallt mot mindre ombyggnationer/lokalanpassningar
Erfarenhet av byggentreprenader
Erfarenhet inom LOU
Erfarenhet av en liknande roll inom statlig myndighet/offentlig verksamhet under de senaste fem åren

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du tycker om att ge god service, är relationsskapande och självständigt driver arbetet framåt med fokus på att lösa problem. Du är flexibel, har förmåga att omprioritera i arbetet vid behov och trivs i en miljö med högt tempo där den ena dagen inte är den andra lik. Vidare är du en god kommunikatör och trivs med att samarbeta samt har en solidarisk inställning till de beslut som fattas. Utöver det ställer rollen krav på att du är strukturerad och noggrann.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel 114 14
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.
Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via polisens hemsida senast den 20 maj 2024. Märk din ansökan med referensnummer A269.555/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
För fullständig annons och mer information besök på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchefer till grupperna Mobilitet

Gruppchef, teknik
Läs mer Maj 6
Är du redo för en större uppgift Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Polisens IT-avdelning har ca 1 100 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens medarbetare, där alla har mobiltelefoner med egenutvecklade appar. Sektionen Mobilitet består idag av tre grupper med total cirka 30 medarbetare som tar fram och bygger både appar, backendtjänster och applikationer för desktop. Sektionen arbetar tillsammans med många team som alla bidrar till att underlätta så mycket som möjligt för poliserna i deras informationsflöden.
Grupperna Mobilitet 1 och 2 utvecklar och förvaltar användarcentrerade lösningar med fokus på att få lösningarna att fungera i olika sorters flöden. Vi har idag lösningar som behöver fungerar tillsammans och fler är på väg att integrera med varandra. Här vi vill ta steget ännu längre – vi vill sy ihop våra lösningar på en ny nivå och vi tror att vi har en unik möjlighet till det. Några avgörande faktorer är att vi jobbar aktivt med innovation, att vi är tekniskt väldigt skickliga och vi håller en hög leveranstakt med egenutvecklade lösningar som är skräddarsydda för vår verksamhet.
Uppdraget som Gruppchef för Mobilitet
Som chef för Mobilitet har du personalansvar för ca 8–12 medarbetare samt har rollen som produktägare för appar som används av fler än 20.000 poliser dagligen i deras operativa arbete. Du rapporterar till sektionschef och ingår i sektionens ledningsgrupp. Inom ledningsgruppen ansvarar ni tillsammans för att uppdrag genomförs samt driver myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området mobilitet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer:
akademisk examen eller motsvarande, företrädesvis inom IT-området, alternativt annat område som Polismyndigheten bedömer som relevant
minst ett års aktuell sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef med personalansvar
aktuell erfarenhet av att aktivt arbeta med personers personliga utveckling i ett utvecklingsteam
minst fem års aktuell erfarenhet av att ha arbetat med agil utveckling för ett eller flera system/appar
minst tre års erfarenhet av att ha arbetat i en organisation med höga krav på säkerhet
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift
svenskt medborgarskap

Meriterande:
erfarenhet av att bidra till teamets och produktens prioritering på ett meningsfullt sätt
erfarenhet av att skapa samverkan mellan team eller feature teams mot en produktvision
erfarenhet av att skapa tillfällen för innovation tex hackathons
erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
ingått i ledningsforum

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
analys och helhetssyn
mål och resultat
utveckling och förändring
social säkerhet
muntlig och skriftlig kommunikation
skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel 114 14

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.
Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via polisens hemsida senast den 20 maj 2024. Märk din ansökan med referensnummer A268.792/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen

Ansök nu

Uppdragsledare för polisens specialistverksamhet

Driftledare, IT
Läs mer Apr 29
Vill du arbeta nära polisens nischade verksamheter? Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från att ha säker gränsövervakning till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polismyndighetens IT-avdelning har drygt 1200 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av IT-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden.
Vår gruppering arbetar med Polismyndighetens tekniska förmågor som bidrar i arbetet mot grov organiserad brottslighet och stöttar de specialistverksamheter som finns i myndigheten. I sin natur omfattas det dagliga arbetet inte bara av sekretess utan även säkerhetsskydd, samtidigt som vi jobbar mycket nära verksamheten.
Arbetsbeskrivning
Som uppdragsledare får du ansvara för, driva och samordna ett utvecklingsuppdrag från idé, och behov, genom lösningsförslag, vidare till utveckling och införande, samt även i dess förvaltning och vidare utveckling. Du kommer att jobba både högt och lågt, då det dagliga arbetet omfattar samverkan med verksamheter och processägare, samtidigt som praktiskt arbete måste utföras. I de fall vi samarbetar med leverantör kommer du vara kontaktperson för beställning, utförande och leverans mellan oss och leverantören.
Vi har en spännande teknisk bredd på våra lösningar då vi hanterar både hård- och mjukvara samt är involverade genom hela infrastrukturen från nätverk och server till applikation hos slutanvändare. Dessutom är vi delaktiga över hela livscykeln från installation och utveckling till drift, utbildning och support.
Även om gruppen har helhetsansvaret för våra lösningar, så är vi beroende av och samarbetar med stora delar av IT-avdelningen, vilket gör att du kommer ha daglig kontakt med ett flertal andra grupper.
Denna tjänst är främst inriktad mot framtagning och förvaltning av fristående miljöer, där säkerhetsskyddsåtgärderna kring dessa är i fokus.
Kvalifikationer


· Relevant akademisk utbildning inom it eller att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
· Minst två års relevant och aktuell erfarenhet av att leda, samordna och strukturera teknisk utveckling, som produktägare, uppdragsledare eller projektledare.
· Erfarenhet av agilt arbete samt att leda förändrings- eller utvecklingsarbeten i närtid.
· Erfarenhet av att samverka med leverantör.
· God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Meriterande
Erfarenhet av några av följande områden är meriterande:
· säkerhetsskyddsklassificerade miljöer
· server-administration (Windows, Linux)
· AD-administration
· nätverk och infrastruktur
· inköp, avtal, upphandling
Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har förmågan att ta ett helhetsgrepp om uppdrag och att du snabbt kan sätta dig in i olika sammanhang för att leverera i tid och med kvalitet. Du trivs lika mycket att arbeta i grupp som du är bekväm med att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Även om du är angelägen om att driva saker framåt på ett effektivt sätt förstår du vikten av noggrannhet och struktur i ditt arbete.
Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och är kommunikativ med ett professionellt bemötande då samverkan med interna och externa intressenter är en viktig del av uppdraget.
Då vårt arbete omfattas av strikta säkerhetskrav kommer vikt läggas vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 010 563 97 98
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14


Övrig information:
I denna rekrytering görs löpande urval.
Funktion: Uppdragsledare
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 20/5 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A265.950/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig Chef.
Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten .
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!
#LI-Hybrid

Ansök nu

Gruppchefer till grupperna Mobilitet

Gruppchef, teknik
Läs mer Maj 7
Är du redo för en större uppgift Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Polisens IT-avdelning har ca 1 100 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens medarbetare, där alla har mobiltelefoner med egenutvecklade appar. Sektionen Mobilitet består idag av tre grupper med total cirka 30 medarbetare som tar fram och bygger både appar, backendtjänster och applikationer för desktop. Sektionen arbetar tillsammans med många team som alla bidrar till att underlätta så mycket som möjligt för poliserna i deras informationsflöden.
Grupperna Mobilitet 1 och 2 utvecklar och förvaltar användarcentrerade lösningar med fokus på att få lösningarna att fungera i olika sorters flöden. Vi har idag lösningar som behöver fungerar tillsammans och fler är på väg att integrera med varandra. Här vi vill ta steget ännu längre – vi vill sy ihop våra lösningar på en ny nivå och vi tror att vi har en unik möjlighet till det. Några avgörande faktorer är att vi jobbar aktivt med innovation, att vi är tekniskt väldigt skickliga och vi håller en hög leveranstakt med egenutvecklade lösningar som är skräddarsydda för vår verksamhet.
Uppdraget som Gruppchef för Mobilitet
Som chef för Mobilitet har du personalansvar för ca 8–12 medarbetare samt har rollen som produktägare för appar som används av fler än 20.000 poliser dagligen i deras operativa arbete. Du rapporterar till sektionschef och ingår i sektionens ledningsgrupp. Inom ledningsgruppen ansvarar ni tillsammans för att uppdrag genomförs samt driver myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området mobilitet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer:
akademisk examen eller motsvarande, företrädesvis inom IT-området, alternativt annat område som Polismyndigheten bedömer som relevant
minst ett års aktuell sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef med personalansvar
aktuell erfarenhet av att aktivt arbeta med personers personliga utveckling i ett utvecklingsteam
minst fem års aktuell erfarenhet av att ha arbetat med agil utveckling för ett eller flera system/appar
minst tre års erfarenhet av att ha arbetat i en organisation med höga krav på säkerhet
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift
svenskt medborgarskap

Meriterande:
erfarenhet av att bidra till teamets och produktens prioritering på ett meningsfullt sätt
erfarenhet av att skapa samverkan mellan team eller feature teams mot en produktvision
erfarenhet av att skapa tillfällen för innovation tex hackathons
erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
ingått i ledningsforum

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
analys och helhetssyn
mål och resultat
utveckling och förändring
social säkerhet
muntlig och skriftlig kommunikation
skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel 114 14

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryteringsprocesser. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.
Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via polisens hemsida senast den 20 maj 2024. Märk din ansökan med referensnummer A268.792/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen

Ansök nu

Förundersökningsledare till Gruppen mot demokratihotande brottslighet

Inspektör, Polisen
Läs mer Maj 7
Är du redo för en större uppgift? Till gruppen mot demokratihotande brottslighet i region Stockholm söker vi nu en förundersökningsledare som är stabil, lösningsfokuserad och strukturerad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Utredningssektionen är en av 14 sektioner på Regionala Utredningsenheten i Polisregion Stockholm. Sektionen består av flertalet grupper som gruppen mot demokratihotande brottslighet, grova brott, kalla fall, miljö- och arbetsmiljöbrott och djurskyddsgruppen.

Gruppen mot demokratihotande brottslighet (GDB) arbetar med att bekämpa samt förebygga demokratihotande brottslighet i region Stockholm. Uppdraget som är ålagt gruppen är mångfacetterat och kräver att medarbetarna har ett samhällsintresse och en djupare förståelse för begreppet demokrati samt demokratiska fri- och rättigheter. Det rådande omvärldsläget har ofta en direkt koppling till gruppens arbete vilket kommer att prägla din vardag. Brottskategorin i de ärenden gruppen handlägger kan variera från enklare beskaffenhet till grova brott. Det avgörande är motivet till brottet eller vem det riktar sig mot.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som förundersökningsledare hos GDB innebär att verka i olika ärenden som i huvudsak syftar till att bekämpa samt förebygga demokratihotande brottslighet i region Stockholm. Uppdraget är mångfacetterat och brottskategorin i de ärenden gruppen handlägger kan variera från enklare beskaffenhet till grövre brott. Funktionen ingår i sektionens operativa ledningsgrupp samt KIC beredskap. Kortfattat innebär arbetet att:
• Utreda våldsbejakande extremism, påverkansbrott samt hatbrott.
• Höja polisens förmåga att värna om det demokratiska samtalet.
• Öka tryggheten bland personer med demokratibärande funktioner.
• Ökad lagföring.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Polisexamen alternativt akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant. Uppvisande av godkänd examen är en förutsättning för anställning, vänligen bifoga en kopia som en del av din ansökan.
• Godkänd förundersökningsledarutbildning.
• Minst 6 månaders erfarenhet av brottsutredande arbete.
• Minst 6 månaders erfarenhet av förundersökningsledning eller utredningsledning.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.
• B-körkort

Det är meriterande om du även har:
• Erfarenhet av utredning av grova brott.
• Erfarenhet av att arbeta inom KIC-organisationen.
• Erfarenhet av att ingå i ledningsforum och vara del av förändrings- och utvecklingsarbete.
• Kunskap samt erfarenhet från operativt polisarbete.
• Tidigare arbete mot våldsbejakande extremism.

Personliga egenskaper:
Du är en person som arbetar på ett strukturerat sätt med dina arbetsuppgifter och som kan entusiasmera andra att göra sitt bästa. Tjänsten ställer krav på att kunna arbetsleda personal med olika grad av förkunskaper samt flexibilitet där du behöver kunna hantera flera pågående processer i ett ärende varför det är också är viktigt med uthållighet och stresstålighet. Vidare är det en självklarhet för dig att vara ödmjuk inför att vi samverkar och biträder andra och ha ett gott samarbete med andra aktörer, du har väl grundade och tydliga värderingar samt är lugn och trygg i dig själv och din yrkesroll. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Arbetstid: Heltid, Veckoplanerad arbetstid (VP 5:2)
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Förundersökningsledare
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas om sex månader
Arbetsort: Stockholm. Observera, att arbetsplatsen är idag förlagd till Kungs-holmen men kommer att omlokaliseras till helt nybyggda lokaler i Farsta Strand troligtvis under senhösten 2024.
Övrigt: Inrikes samt utrikes resor kan förekomma i tjänsten.


Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.
En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kommunikatör/innehållsproducent till Kommunikationsavdelningen

Bildproducent
Läs mer Maj 8
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en driven kommunikatör med till vårt team i polisregion Stockholm. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 38 000 medarbetare. Kommunikationsavdelningen är en av de nationella avdelningarna med verksamhet i hela landet. Avdelningen ansvarar för att samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete och under dygnets alla timmar vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd för hela myndigheten. Avdelningen har cirka 200 medarbetare och är fördelade på ett tiotal enheter, där vissa har ett nationellt och andra ett mer regionalt ansvar.

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör kommer du att arbeta med kommunikationsfrågor i en händelsestyrd och snabbt föränderlig miljö. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt med innehållsproduktion där du utgör kommunikationsstöd för kommunikationsteam, chefer och andra nyckelfunktioner.

Ett urval av dina arbetsuppgifter:

• Producera och publicera innehåll till olika kanaler
• Delta i teamarbete kopplat till olika kommunikativa frågor
• Initiera, planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser
• Utveckla den interna och externa kommunikationen utifrån uppsatta mål
• Samverka både inom och utom myndigheten i kommunikationsfrågor

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Relevant utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant
• Aktuell erfarenhet av avancerat arbete med innehållsproduktion för sociala medier
• Aktuell erfarenhet av innehållsproduktion för webb och intranät som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Aktuell erfarenhet av foto och filmproduktion som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Aktuell erfarenhet av att producera och publicera målgruppsanpassat kommunikationsmaterial till olika kanaler
• Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du även har:
• Erfarenhet att utbilda andra inom ditt kompetensområde
• Erfarenhet av att arbeta med olika digitala kanalers publiceringssystem, såsom EpiServer/Optimizely/Sitevision eller liknande
• Erfarenhet av kommunikationsarbete i en komplex miljö som arbetsgivaren bedömer som relevant

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik och trivas i rollen som kommunikatör/innehållsproducent har du lätt för att samarbeta samt hantera flera parallella engagemang och intressenter. Vi ser att du kommer med nya idéer och har en god förmåga att växla mellan planerat och händelsestyrt arbete. Du har även en god förmåga att hantera ett stundtals högt arbetstempo på ett bra sätt. Du ser helheten och har lätt för att anpassa budskap och förklara komplexa frågor i olika kanaler till olika målgrupper. För att lyckas i arbetet behöver du vara en social person som kan arbeta både i grupp och självständigt och du är bra på att skapa goda relationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Kommunikatör

I denna rekrytering kommer kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska att testas genom arbetsprov som en del av urvalsprocessen.

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Arkivhandläggare till Rättsavdelningen i Stockholm, Tidsbegränsad

Arkivassistent
Läs mer Maj 2
Är du redo för en större uppgift? Till vår grupp söker nu arkivhandläggare som är noggranna, strukturerade och ansvarstagande. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Om arbetsplatsen
Rättsavdelningen är en av Polismyndighetens avdelningar. Förutom de sju regionala rättssektionerna och ett avdelningskansli består rätts­avdelningen av tre sektioner som fullgör avdelningschefens processansvar: förvaltningsrättssektionen, sektionen för informationsförvaltning och sektionen för rättslig styrning och stöd.
De sju regionala rättssektionerna bedriver verksamhet inom avdel­ningens tre verksam­hetsområden förvaltningsrätt, informations­förvaltning och rättstillämpning.
Verksamheten för informationsförvaltning vid rättsavdelningen ansvarar för att utveckla myndighetens digitala och analoga informationshantering inom arkiv, diarieföring, skriftliga kanaler, skanning och utlämnande av allmän handling. Verksamheten ansvarar även för registervård och registerutdrag, informationsförsörjning och internationellt utbyte av domar samt för uppbörd av böter. Verksamheten samordnar också rättsväsendets hantering av samordningsnummer.
Arbetsuppgifter
Som arkivhandläggare arbetar du med att förvalta, vårda och tillhandahålla arkivbestånden i fysiska arkiv. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av ordnings- och förteckningsarbete. Det kan även ingå att söka efter och ta fram handlingar, ta emot leveranser och sortera in- och ut handlingar, flytta om arkivhandlingar, låna ut och kopiera akter, genomföra gallring samt att ha kontakt med fastighetsförvaltare.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
3-årig gymnasieutbildning, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
aktuell erfarenhet av arbete inom arkiv alternativt administrativ erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
god datorvana och förmåga att sätta dig in i nya system
god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Anställningen kräver svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du har:
erfarenhet av att arbeta med arkiv i offentlig förvaltning
utbildning inom arkiv- och informationsvetenskap eller arkivvård, alternativt liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
erfarenhet av att arbeta med registrering av allmänna handlingar och digital arkivbildning

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som arkivhandläggare ska du vara en ansvarstagande, strukturerad och noggrann person. Du behöver kunna arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Du behöver kunna utföra visst fysiskt ansträngande arbete, så som att lyfta arkivkartonger i samband med leverans och gallring. Du är även mån om att ge bra service till de som efterfrågar handlingar från arkivet. Resor kan förekomma i tjänsten.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Övrig information
Anställningsform: Särskild visstidsanställning, 6 månader
Arbetsort: Stockholm
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Arkivhandläggare
I denna rekrytering är det obligatoriskt att besvara enkätfrågor. Du hittar länk till enkätfrågorna i följande annons: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2024/maj/arkivhandlaggare-till-rattsavdelningen-i-stockholm-tidsbegransad/
Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.
Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.
Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.
De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Vi vill även informera dig om att Polismyndigheten använder sig av urvalsfrågor som ett första led i urvalsarbetet. Du kan därför behöva svara på ett antal urvalsfrågor utifrån aktuell kravprofil för den roll du har sökt. Vi uppmanar till sanningsenliga svar på urvalsfrågorna.
Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 16 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A268.148/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/krigsplacering/ och https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/sakerhetsprovning/
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/
Fullständig annons: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2024/maj/arkivhandlaggare-till-rattsavdelningen-i-stockholm-tidsbegransad/
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Specialist inom IT-säkerhet

Säkerhetsanalytiker, IT
Läs mer Apr 4
Önskar du arbeta i teknikens framkant? Är du specialist med mycket hög kompetens inom IT och vill arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället?


Arbetsplatsbeskrivning


Till IT-avdelningen söker vi nu IT-specialister med erfarenhet och intresse av IT-säkerhet. Avdelningen består för närvarande av cirka 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda.


Sektionen IT-säkerhet har nationellt funktionsansvar för informations- och IT-säkerhet samt signalskydd. I uppgifterna ingår ett process- och funktionsansvar för identitets- och åtkomsthantering. Vidare ingår ansvar för beslut, bearbetning av loggkällor och genomförande av säkerhetsövervakning. IT-säkerhet ansvarar för hela av kedjan av utredningar när system- och säkerhetsövervakningen med flera har upptäckt säkerhetsincidenter eller säkerhetsbrister. IT-säkerhet ska även ge stöd till utveckling och förvaltning, ansvara för att genomföra säkerhetstester, granskning och uppföljning av IT-säkerheten.


Arbetsbeskrivning


Hos oss är du som teknikspecialist inom IT-säkerhet med och tar ett helhetsansvar för lösningar som på bästa sätt stöttar och utvecklar Polismyndighetens verksamhet. Du kommer vara delaktig i utvecklingsuppdrag och arbeta för att se till att IT-verksamheten upprätthåller en kvalitativ drifts- och utvecklingsmiljö med hög säkerhet och tillgänglighet.


Beroende på tidigare erfarenheter och intresse kan något av följande ingå i rollen:


Säkerhetsövervakning
Incidenthantering
Insamling och analys av stora datamängder
IT-säkerhetsarkitektur med fokus på infrastrukturkomponenter
BehörighetshanteringDu kommer som teknikspecialist inom IT-säkerhet arbeta i ett kompetent team där du får en roll som är ytterst viktig i att säkerställa att polisen har bästa möjliga lösningar för en stark IT-säkerhet, vilket är avgörande i polisens uppdrag att bidra till ett tryggare Sverige.


Kvalifikationer


Detta är en möjlighet för dig som har:
Akademisk examen inom IT-området alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig.
Minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom IT-infrastruktur med inriktning säkerhet under de senaste 5 åren.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.


Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Meriterande
Det är meriterande om du utöver kvalifikationerna även har:
Erfarenhet av arbete i SOC- och CERT-verksamhet
Flerårig erfarenhet av arbete med drift, utveckling och förvaltning inom identitets- och accesshantering samt certifikat
Erfarenhet av säkerhet i IT-infrastruktur
Erfarenhet av insamlingsplattformar, exempelvis med Elastic Search samt bearbetning av stora loggmängder.
Flerårig erfarenhet av Linux systemadministrationTydliggör i dina ansökningshandlingar hur du uppfyller kvalifikationerna.


Personliga egenskaper:
Som medarbetare på Polismyndigheten är du noggrann och har ett högt säkerhetsmedvetande samtidigt som du drivs av att utvecklas i din yrkesroll och arbeta med teknik i framkant. Vidare söker vi dig som är analytisk och trivs väl med att arbeta i grupp samtidigt som du är bekväm med att arbeta självständigt och fatta egna beslut.


Kontaktpersoner


Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn: 010-564 11 57


Fackliga företrädare


Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14


Övrig information


I denna rekrytering görs löpande urval.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid, Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 16 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer: A206.773/2024 i mailets ärendemening.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta oss genom de kontaktuppgifterna som nämns i annonsen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning.


Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök nu

Teknikspecialist, Stockholm

Installationstekniker
Läs mer Apr 24
Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Personalsystem söker Polismyndigheten nu en passionerad och kompetent Teknikspecialist. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. IT-avdelningen består för närvarande av 1300 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda. Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån 2 dag/dagar i veckan.
Personalsystem ansvarar för ett flertal system som främst används för att stödja våra HR processer.
Arbetsuppgifter
Vi söker en tekniskspecialist som kommer att arbeta i ett team med tekniker där ni har ett nära samarbete med våra grupper inom drift- och infrastruktur, verksamheten och leverantörer.
Du arbetar i tät samverkan med våra beställare och olika målgrupper inom verksamheten, där det ingår att planera hur införandet av nya förmågor, konfiguration och anpassningar i IT-systemen ska ske på bästa sätt. Du kommer att arbeta med all den teknik som krävs under hela produktens livscykel.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en bred teknisk kompetens inom IT och förmåga att förstå produkter på djupet, samt har:
Examen inom data/IT från en minst tre år lång utbildning på universitet eller högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
Erfarenhet av att genomföra driftsättningar, förändringar och uppdateringar av IT-system i en Windows-miljö.
Aktuell teknisk erfarenhet inom relevanta delar för tjänsten t.ex. Microsoft Windows, IT-säkerhet, IT-arkitektur, nätverk och integrationer.
Erfarenhet av att genomföra, samordna och strukturera felsökning.
Goda kunskaper i så väl svenska som engelska, både i tal och skrift.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Meriterande
Det är meriterande om du även har:
Arbetat med databaser ex. Microsoft server, My, Postgre.
Erfarenhet av att arbetat som t.ex. teknikspecialist, IT-tekniker, systemtekniker, systemförvaltare eller applikationsspecialist.
Erfarenhet av att arbeta agilt.
God förmåga att dokumentera tekniska processer och arkitektur.
Arbetat på ett större företag eller myndighet.

Beskriv så utförligt som möjligt de uppdrag du deltagit i, så ditt ansvar och hur du arbetat tydligt framgår.
Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har ett serviceinriktat och lösningsorienterat förhållningssätt. Det är viktigt att du är självgående med mycket eget driv och är en lagspelare med positiv attityd. Arbetsuppgifterna är varierande så det underlättar om du är orädd inför utmaningar och är beredd att kavla upp ärmarna om och när det behövs.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev på svenska via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 15 Maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A254.298/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Utöver friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten även aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Registrator till informationsförvaltning i Stockholm

Registrator
Läs mer Maj 2
Arbetsplatsbeskrivning
Rättssektionen i Stockholm består av fem förvaltningsrättsgrupper, tre rättstillämpningsgrupper och fyra informationsförvaltningsgrupper. Av informationsförvaltningsgrupperna handhar en grupp arkivfunktionen och de tre andra grupperna handhar registraturfunktionen. Registraturens grupper är placerade på Kungsholmen samt i Flemingsberg, Sollentuna och Visby.
Sektionen för informationsförvaltning ansvarar för att styra, stödja, utveckla och följa upp verksamheten inom områdena diarieföring, arkiv, utlämning allmän handling, och myndighetens skriftliga försändelser, både digitala och fysiska. Den faktiska hanteringen av handlingar genom diarieföring och arkivering utförs främst inom rättsavdelningens regionala verksamheter. Vidare har sektionen ansvar för att bedriva nationell skanning och utskrift, den frivilliga indrivningen av utfärdade böter och strafförelägganden samt svara för registervård av ett antal lagföringssystem såsom misstankeregistret och belastningsregistret, med tillhörande registerutdrag till allmänheten.
Arbetsbeskrivning
Informationsförvaltning innebär ett ansvar för att styra, utveckla och följa upp verksamheten inom registratur, arkivfrågor och e-tjänster.
Som registrator är du ett viktigt verksamhetsstöd i Polismyndighetens hantering av allmänna handlingar. Du ansvarar för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring och är van vid digitalt ärende- och dokumenthanteringssystem. Som registrator bedömer och hanterar du allmänna handlingar i enlighet med gällande bestämmelser. I rollen förväntas du tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar, samt med hjälp av din pedagogiska förmåga informera och stötta medarbetare i diarieföring i det allmänna diariet.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:
öppna och fördela inkommande post och e-post
diarieföra handlingar
söka fram ärenden till medarbetare inom Polismyndigheten
stödja medarbetare internt med din kompetens
agera på förfrågningar från andra myndigheter, allmänheten, försäkringsbolag och massmedia vid begäran om att få ut allmänna handlingar
tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar
informera och stötta medarbetare i diarieföring i det allmänna diariet
bemanna telefonslingan för inkommande interna och externa samtal

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
gymnasieutbildning eller motsvarande för området relevant utbildning, som exempelvis registratorsutbildning alternativt förvärvade erfarenheter som arbetsgivaren bedömer relevant
mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
goda kunskaper i engelska i tal och skrift
god datorvana/använt datorn som huvudsakligt arbetsverktyg, t.ex. gällande Officepaketet
god erfarenhet av IT-baserade ärende- och dokumenthanteringssystem

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du även har:
tidigare erfarenhet av registratorsarbete inom offentlig förvaltning
kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktionens ansvarsområden
kunskap om offentlighets- och sekretessregler

Personliga egenskaper
För att bli framgångsrik i rollen som registrator behöver du vara en utpräglad lagspelare med intresse för att komplettera dina kollegor och bidra mot teamets uppsatta mål. Du har en mycket god ordförståelse och förmåga att se vad som behöver göras och tar självmant ansvar för att driva dina processer framåt samt löser uppkomna frågor med ett stort engagemang och lösningsfokus. Tillfälliga arbetstoppar som uppstår löser du på ett balanserat och strukturerat sätt med prioriteringar utan att eftersätta kvalitet eller arbetsmiljö. Vi arbetar med ständiga förbättringar i vardagen vilket innebär att du behöver vara intresserad av utveckling och förändring för att trivas hos oss.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att antingen skicka mejl till registrator.stockholm@polisen.se och ange att mejlet ska vidarebefordras till Daniel Stridh IF01, Michaela Hasmats IF03 eller Joachim Claesson IF04, eller så kan du ringa Daniel på tfn 073-331 52 73, Michaela på 076-135 99 12 eller Joachim på tfn 0708-95 11 36.
Fackliga företrädare
SACO, nås via Polisens växel 114 14
ST, nås via Polisens växel 114 14
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Kungsholmen, Flemingsberg eller Sollentuna
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Registrator
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till jobb.na@polisen.se senast den 14 maj. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A268.857/2024 i mailets ärendemening.
Skriv gärna till vilken placeringsort du främst är intresserad av; Kungsholmen, Flemingsberg eller Sollentuna.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
För fullständig annons och mer information om polisen och vår verksamhet. Besök gärna vår hemsida www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arbetsrättsjurist till HR-avdelningen i Stockholm

Arbetsrättsjurist
Läs mer Apr 29
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en arbetsrättsjurist till gruppen arbetsgivarutveckling på HR-avdelningen i Stockholm. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Ansvaret omfattar följande områden: arbetsgivarpolitik/avtal, chef- och medarbetarskap, kompetens inklusive Polismyndighetens utbildningsverksamhet, arbetsmiljö och kultur. Vidare ansvarar avdelningen för värdeskapande samarbete med arbetstagarorganisationerna, myndighetens personalansvarsnämnd.

Arbetsgivarutveckling (AGU) är ett kompetensområde inom HR-avdelningen. Kompetensområdet ansvarar för strategisk utveckling av arbetsgivarpolitik som ska bidra till att verksamhetsmålen nås och att myndigheten uppfattas som en attraktiv arbetsplats där medarbetarnas kompetens tillvaratas på bästa sätt. AGU ska verka för att HR-avdelningen uppfyller sitt processansvar avseende myndighetens arbetsgivarpolitik, arbetsrätt, lönebildning och övriga arbetsvillkorsfrågor samt samarbete med arbetstagarorganisationerna. Dessutom företräder sektionen myndigheten vid tecknande av lokala kollektivavtal och i arbetsrättsliga processer i domstol. AGU har en viktig konsultativ och stödjande roll gentemot de verksamhetsdelar inom HR-avdelningen som utövar det direkta stödet till övriga polisorganisationen i dessa frågor.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som arbetsrättsjurist är omväxlande och utmanande med höga krav på arbetsrättslig kompetens och bred erfarenhet av arbetsgivarpolitiska frågor på statens område. Rollen ställer krav på en förmåga till helhetssyn och att självständigt kunna driva frågor med koppling till arbetsrätt (omvärldsbevakning m.m.), samt bistå organisationen med rådgivning, stöd och utbildning inom arbetsrätt och statlig arbetsgivarpolitik/avtal.

I rollen som arbetsrättsjurist ingår som en central del i dina arbetsuppgifter att hantera tvisteförhandlingar och arbetsrättsliga processer i domstol. Det ingår även förhandlingsarbete på nationell nivå samt samverkan med arbetstagarorganisationerna inom polisen. Andra arbetsuppgifter består av beredning av interna samråd, delningar och remisser, samt att vid behov delta i myndighetsövergripande utvecklingsarbete med koppling till arbetsrätt och framtagande av lokala kollektivavtal.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kompetens:
• Juristexamen
• Mycket goda kunskaper i arbetsrätt och flera års arbetslivserfarenhet i närtid av kvalificerat arbetet inom det arbetsrättsliga området, gärna i en större organisation
• Erfarenhet av arbetsrättsliga tvisteförhandlingar och att driva arbetsrättsliga processer i domstol
• Mycket god kunskap om och bred erfarenhet av arbetsgivarpolitiska frågor och kollektivavtal kopplat till statens område
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt eller annat utvecklingsarbete i annan statlig verksamhet eller i annan stor organisation
• Erfarenhet av att utbilda inom arbetsrätt och statlig arbetsgivarpolitik
• Erfarenhet av arbete med framtagande av kollektivavtal
• Erfarenhet av liknande roll inom stor och komplex organisation som arbetsgivaren bedömer som relevant


Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är trygg i din person och att du är väl förankrad i din HR-roll. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, och du har ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog, samverka och fatta beslut. Vidare är du resultatinriktad och strukturerad i ditt arbetssätt. Du behöver även besitta förmågan att initiera, driva och leda förändrings- och utvecklingsarbeten samt skapa förståelse för varför en förändring/utveckling är nödvändig. Du kan också utifrån den statliga arbetsgivarpolitiken utveckla Polismyndighetens styrdokument, processer, rutiner och verktyg inom HR-området.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader
Placeringsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Funktion: Jurist

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 13 maj 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Teknisk testare till yttre verksamhetssystem, IT-avdelningen

Systemtestare/Funktionstestare
Läs mer Apr 29
Är du redo för en större uppgift? Till Gruppen Yttre verksamhetssystem söker Polismyndigheten nu en analytisk och driven teknisk testare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. IT-avdelningen består för närvarande av 1100 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 38 000 anställda. Vårt kontor är beläget i Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Gruppen Yttre verksamhetssystem ansvarar för de system som används av polis i yttre tjänst och består av både mobilapplikationer och webbapplikationer. Som teknisk testare ingår du i ett team som har helhetsansvar för både nyutveckling och vidmakthållande av våra produkter.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ha en central roll i teamet och arbeta med bland annat testautomatisering, manuell testning, API-testning, releasehantering samt säkerställa att det vi levererar har hög kvalitet.

Tillsammans med teamet kommer du att leverera de förändringar som ger mest värde för polisens verksamhet. Det är viktigt att du har en god förståelse för hur polisen arbetar, varpå du kommer att få tid till studiebesök och verksamhetspraktik för att bygga upp kunskap om hur verksamheten fungerar, och vilka behov som finns.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
•Relevant examen med inriktning testautomatisering eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.
•Minst 4 års erfarenhet av testarbete (i närtid) inom IT-området som arbetsgivaren bedömer relevant.
•God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:
•Erfarenhet av programmering, t.ex. Javascript, TypeScript eller Swift
•Erfarenhet av Xcode eller XCTest
•Erfarenhet av Jenkins och Linux
•Erfarenhet från testverktyg vid testautomatisering, t.ex. ReadyAPI / SoapUI, Cypress / Cucumber
•Erfarenhet av testning i en komplex IT-miljö eller större organisation
•Erfarenhet av agil metodik vid systemutveckling och förbättringsarbete
•Erfarenhet av att arbeta i Jira/Confluence

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har en god analytisk förmåga, gediget intresse för kvalitetssäkring av mjukvara. Vidare ser vi att du har lätt för att samarbeta och bygga relationer med andra, samt att du har en god kommunikativ förmåga.
Du behöver vara engagerad med eget driv, där vi sätter värde till att du vill utvecklas, lära nytt och dela med dig av dina kunskaper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet och dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Funktion: Teknisk testare

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/


Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Senior utvecklare BMC Remedy Helix/ Kubernetes, IT-avdelningen

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Apr 15
Är du redo för en större uppgift? Till gruppen utrustnings- och ärendesystem söker Polismyndigheten nu en flexibel och driven senior systemutvecklare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Medborgar- och myndighetsservice ansvarar för de IT-system som stödjer e-tjänster, polisens webbplatser, resehandlingar, ekonomiadministration, personal och ärendehantering. Medborgar- och myndighetsservice ska i nära samverkan med de polisiära verksamheterna och de nationella avdelningarna kartlägga behov och föreslå lösningar inom de områden som berör kansli och stödfunktioner. Dessutom har medborgar- och myndighetsservice ett helhetsansvar för applikationsutveckling, registervård, säkerställande av att gällande riktlinjer och föreskrifter avseende säkerhet följs.
IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda. Våra kontor är belägna på flera orter i Sverige där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider.
Denna tjänst kan t ex placeras på någon av följande orter: Stockholm, Umeå, Sundsvall, Gävle, Borlänge, Falun, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Göteborg eller Malmö. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån 2 dagar i veckan.
Inom Polismyndigheten står vi inför en spännande tid med digitalisering, ny teknik och många spännande utvecklingsuppdrag. Vi söker nu en senior systemutvecklare som kan bidra till effektivisering av Polismyndigheten genom ökad digitalisering av vår ärendehantering.
Arbetsbeskrivning
Detta utvecklingsteam arbetar för att ta fram digitala lösningar som är effektiva för hela verksamheten. Vi arbetar med verktyg som i vissa fall är open-source, och i andra fall rör utveckling av standardplattform – men gemensamt är att vi gör egen applikationsutveckling och ansvarar för lösningarna under hela deras livscykel, från ny-utveckling till förvaltning. Vi är ett självorganiserande team, där du erbjuds stora möjligheter att påverka vår arbetsvardag samt val av arbetssätt.
Som systemutvecklare kommer du att få ett varierande tekniskt arbete med komplexa utmaningar. Hos oss kan en dag innehålla allt ifrån att medverka vid workshops med verksamheten kring ny funktionalitet, bygga ny kod med nya tekniker till att skapa en lösning för Polisens verksamhet. För att lyckas med detta kommer du ha mycket kontakt med flera andra funktioner inom IT-avdelningen. Du kommer även arbeta nära slutanvändare och löpande leverera nytta för verksamheten, vilket innebär att du kommer få en god förståelse för hur hela polisen arbetar och vilka behov olika målgrupper har.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
Mångårig och aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling och infrastruktur, företrädesvis mot BMC Remedy ARS/Helix-plattformen och/eller containers och kubernetes
Relevant arbetslivserfarenhet kring drift, system-/applikationsförvaltning
Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du även har erfarenhet av:
Ärendehanteringssystem som t.ex. Jira, ServiceNow, Siebel
Utveckling av integrationer via REST/SOAP
Linux, CI/CD med Jenkins, Openshift eller motsvarande
Mobil-app-utveckling, gärna mot iOS
UX-design
Agila arbetsmetoder

Personliga egenskaper
Du är tekniskt intresserad, nyfiken och bra på att kommunicera med kollegor och verksamheten. Som person är du självgående, flexibel och prestigelös och tycker om att lösa tekniska problem och utveckla i nära samarbete med ditt team. Du är lyhörd och tycker om att dela med dig av dina kunskaper. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Magdalena Laggar, produktägare & gruppchef, 010-5672052/magdalena.laggar@polisen.se
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14
Övrig information
I denna rekrytering görs löpande urval.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm, Umeå, Sundsvall, Gävle, Borlänge, Falun, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Göteborg alternativt Malmö
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Uppge även till vilken ort du i första hand söker till. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 13 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A225.270/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
#LI-Hybrid

Ansök nu

Administratör till lokalpolisområde Solna, polisområde Stockholm Nord

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Maj 2
Är du redo för en större uppgift? Till vårt team stöd/service 2 söker vi nu en administratör som är serviceinriktad, kommunikativ och lösningsfokuserad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Stockholm består av fyra polisområden inklusive Gotland. Polisområde Stockholm nord är indelat i sju lokalpolisområden: Norrtälje, Södra Roslagen, Sollentuna, Solna, Järva, Järfälla och Vällingby. I polisområde Stockholm nord bor närmare en miljon invånare. Ännu fler arbetar, passerar och vistas här varje dag. Vårt geografiska område sträcker sig över 14 kommuner.

Lokalpolisområde Solna består av Solna och Sundbybergs stad. Antalet invånare är ca 130 000 och ökar stadigt. Variationen i lokalpolisområdet är stor. Allt från Sveriges nationalarena för fotboll, norra Europas största shoppingcenter och Sveriges kanske trafiktätaste vägsträcka, till natursköna Hagaparken där Sveriges tronarvinge kronprinsessan Victoria bor och Sundbyberg centrums småstadsidyll. I lokalpolisområdet finns även Hallonbergen och Rissne, som av NOA klassificerats som prioriterade områden.

Lokalpolisområdet består av en passgrupp, två kansligrupper, team evenemang, fyra utredningsgrupper samt tio BF/IGV-grupper inklusive två områdespolisgrupper.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som administratör på huvudstationen i Solna arbetar du brett och serviceinriktat i receptionen. Tjänsten innebär mycket direktkontakter med besökare samt kontakter via telefon och mejl.

Arbetet innebär att upprätta polisanmälningar av olika dignitet samt att hantera beslag och hittegods. Du kommer att utföra inledande första handsåtgärder som innebär att hålla förhör och bistå med andra förekommande administrativa arbetsuppgifter. Samverkan mellan olika aktörer sker både internt och externt. Du kommer också att ta emot tillståndshandlingar samt att hantera inlämnande vapen och ammunition.

Som administratör informerar och vägleder du medborgarna på ett effektivt sätt och är mån om objektivt bemötande med utgångspunkt i respektive ärende.

Andra relaterade arbetsuppgifter kan tillkomma då inflödet av ärenden varierar i hög grad.

KVALIFIKATIONER
• Gymnasieexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner relevant
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• God datorvana och lätt för att lära dig olika IT-system
• Aktuell arbetslivserfarenhet från en kontaktintensiv servicefunktion inom myndighet eller annan offentlig verksamhet, alternativt kundservice på ett större företag

Det är meriterande om du även har:

• Några års erfarenhet av arbete med service/administration inom myndighet eller annan offentlig förvaltning
• Erfarenhet från polisiära datasystem såsom RES, hittegods och Durtvå
• Utbildning inom eller erfarenhet av att jobba med straffrätt
• Kunskaper i andra språk utöver svenska och engelska
• Tidigare erfarenhet av att hantera konfliktfyllda och svåra situationer kopplat till service
• Körkort B

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad, kommunikativ och social. För att passa i rollen bör du även vara lösningsfokuserad, samarbetsorienterad och strukturerad. Då du kommer att ha mycket kontakter som representant för Polismyndigheten är viktigt att du kan bemöta olika människor objektivt och agera professionellt med lugnet i behåll även i pressade situationer. Periodvis förekommer högre inflöde av besökare vilket kräver att du kan tempoväxla samtidigt som du fortsätter att hålla hög servicenivå och kvalitet i arbetet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Arbetsort: Solna
Funktion: Administratör

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kravanalytiker, IT-avdelningen

Kravanalytiker
Läs mer Apr 10
Arbetsplatsbeskrivning:
Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Internationell Samordning och Samverkanssystem söker vi nu en kravanalytiker som är kreativ, analytisk och trivs med att arbeta med andra. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
På Polismyndigheten arbetar cirka 37 000 medarbetare varav IT-avdelningen består av drygt 1 200 anställda som ansvarar för all IT som tillhandahålls av myndigheten. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och har en möjlighet att göra skillnad på riktigt! Vi sitter centralt i moderna lokaler på Kungsholmen på promenadavstånd från Centralen. Dessutom finns det möjlighet att jobba hemifrån upp till två dagar i veckan, med förbehåll att vissa uppgifter enbart kan utföras på plats.

Arbetsbeskrivning:
Vår uppgift på gruppen Internationell Samordning och Samverkanssystem är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer inom vårt område. Detta för att säkerställa att polisens internationella samarbeten har bästa tänkbara IT-stöd i sitt arbete med att förebygga, hantera och förhindra grov organiserad brottslig verksamhet med internationell koppling.
Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling. Som Kravanalytiker hos oss arbetar du i en agil miljö där arbetsklimatet genomsyras av högt engagemang och driv. Du kommer att bidra genom att medverka i såväl nyutveckling som förvaltning där du översätter verksamhetsbehov till tillämpbara systemlösningar och utvecklingsbara krav. Det innebär att du kommer arbeta med varierande uppgifter som behövs för att lyckas med våra leveranser. Du arbetar med analys, kartläggning och dokumentation av verksamhetens behov samt leder och samordnar framtagning av krav, både funktionella och icke-funktionella.
Arbetet sker i samverkan med verksamheten vilket inkluderar verksamhetsbesök och workshops.
Kvalifikationer:
Detta är en möjlighet för dig som har:
Relevant eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande förvärvad arbetslivserfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
Minst 5 års arbetslivserfarenhet av att leda kravarbete och processkartläggningar i en komplex miljö med många olika kravställare
Erfarenhet av arbete med agil metodik
God förmåga att uttrycka dig på svenska samt engelska, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du även har:
Kunskap och erfarenhet inom UI/UX
Aktuell erfarenhet av att leda krav-workshopar
Arbetat med verksamhetsutveckling inom de senaste 2 åren
Arbetat som webb- eller systemutvecklare.
God erfarenhet av användarbarhet och modelleringsteknik
Erfarenhet av att skriva user-stories och acceptanskriterier
Vana att planera och genomföra användarcentrerad behovsinsamling samt att visualisera design via digitala, interaktiva prototyper.

Personliga egenskaper:
Du behöver ha en analytisk förmåga, vara ansvarstagande och ha ett starkt driv tillsammans med ett kreativt tänkande. Du vill hela tiden arbeta för att vi tillsammans kontinuerligt levererar så bra lösningar som möjligt. Du är en anpassningsbar lagspelare som har lätt för att samarbeta och kan hantera många kontaktytor. Våra kravanalytiker driver workshops och expertgrupper med verksamheten för att ta fram utvecklingsbara krav – din kommunikationsförmåga är central.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterande chef: tfn 010-56 37 497
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14


Övrig information:
I denna rekrytering görs löpande urval.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 8 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A217.321/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-specialist, Backup och lagring

Nätverkstekniker
Läs mer Apr 4
Arbetsplatsbeskrivning:
Drift och infrastruktur ansvarar för förvaltning, utvecklingsprojekt och livscykelhantering av polisens IT-infrastruktur inom områdena data och telefoni. Drift och infrastruktur har vidare ansvar att samordna driftsättning av Polismyndighetens IT-system, releasehantering, samt ansvara för beredskap- och kontinuitetsplanering, IT-incidenter, IT-problem och ändringar.
Drift och infrastruktur har även nationellt funktionsansvar för informations- och IT-säkerhet, signalskydd samt ansvarar för utredningar när system- och säkerhetsövervakningen har upptäckt säkerhetsincidenter eller säkerhetsbrister. Drift och infrastruktur ska även ge stöd till utveckling och förvaltning, ansvara för att genomföra säkerhetstester, granskning och uppföljning av IT-säkerheten.
Arbetsbeskrivning:
I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår driftrelaterade uppgifter, så som att hantera larm och felsökning, vara med vid design, implementation och dokumentation av befintliga och nya lösningar. Driften och utvecklingen av Polisens IT-infrastruktur ställer höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Tjänsten kräver ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsinitiativ som syftar till att stödja polisens verksamhetsidé och långsiktiga mål för att kunna motsvara verksamhetens behov. I tjänsten ingår det även beredskap.
Du kommer att vara en viktig länk i kontakterna med övrig verksamhet, främst inom IT men även med andra delar av Polismyndigheten och ha dialog med leverantörer. Som medarbetare i gruppen Backup och Lagring förväntas hög säkerhetsmedvetenhet. För närvarande finns det möjlighet att jobba hemifrån upp till två dagar i veckan, med förbehåll att vissa uppgifter enbart kan utföras på plats.
Kvalifikationer:
Detta är en möjlighet för dig som har:
Relevant eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
Minst två års arbetslivserfarenhet inom närliggande och relevanta teknikområden
God förståelse vid felsökning av större IT-miljöer
Förståelse inom nätverksteknik, så som LAN & WAN
Behärskar språken svenska och engelska mycket väl, i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Meriterande
Det är meriterande om du även har:
Kunskaper om produkter från de mest förekommande tillverkarna och produkter inom området, så som, Dell, Hitachi, NetApp, HPE, Veritas, IBM med flera.
Erfarenhet av att arbeta utifrån agila principer och arbetat strukturerat med flera parallella uppdrag
Kunskaper inom underhåll av backup och lagring
Förståelse för olika lagringstyper, så som SAN, NAS och Objekt-lagring
Kunskaper om FC, iSCISI, vSAN
Erfarenhet av att driva egna utvecklingsuppdrag samt delta i utvecklingsuppdrag som omfattar flera teknikområden
B-körkort

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har god förmåga att prioritera och arbeta strukturerat, då tempot stundvis är högt. Vi ser gärna att du har förmågan att arbeta självständigt med ett stort personligt ansvar. Samtidigt är du en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra. Vår målsättning är att leverera rätt sak i rätt tid genom kontinuerliga leveranser. Därav ser vi gärna att du är driven, med en målmedvetenhet att leverera och ha hög servicekänsla. För oss är det viktigt att du är rätt person och att du vill utvecklas tillsammans med oss.
Övrig information:
I denna rekrytering görs löpande urval.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid, flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 8 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A205.924/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/krigsplacering/ och https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/sakerhetsprovning/
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Rättslig expert med fokus på hemliga tvångsmedel – Stockholm

Verksjurist
Läs mer Apr 23
Är du redo för en större uppgift? Är du jurist och intresserad av en tjänst som rättslig expert på rättsavdelningen och vill vara med och bidra i Polismyndighetens brottsbekämpande uppdrag?
Vi söker nu en rättslig expert inom brottsbekämpning med särskilt fokus på hemliga tvångsmedel till sektionen för rättslig styrning och stöd. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Arbetsplatsbeskrivning
Som jurist vid Polismyndighetens rättsavdelning är du delaktig i polisens viktiga samhällsuppdrag som sträcker sig över många spännande verksamhetsområden. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Sektionen för rättslig styrning och stöd (RSS) är den del av rättsavdelningen som ansvarar för att ge rättsligt stöd på nationell nivå, bl.a. till nationella operativa avdelningen (Noa) inom Polismyndigheten. Sektionen ansvarar även för den rättsliga styrningen av Polismyndigheten, för kontakter med Regeringskansliet i frågor kopplade till lagstiftning, för att svara på remisser, för samråd och kontakter med tillsynsmyndigheter samt för vissa av Polismyndighetens processer i domstol.
Det rättsliga stödet till polisregionerna lämnas av rättsavdelningens regionala rättssektioner.
Arbetsbeskrivning
En ny roll som rättslig expert har inrättats vid rättsavdelningen. Det är en juristroll med hög specialistkompetens inom ett visst rättsområde eller vissa rättsområden. Du kommer att arbeta med brottsbekämpning och ha ett särskilt fokus på hemliga tvångsmedel.
Som rättslig expert kommer du att driva rättslig utveckling inom ditt område, på ett proaktivt sätt verka för enhetlighet och effektivitet inom myndigheten, utöva rättslig styrning genom att ta fram och förvalta rättsliga ställningstaganden och leda och samordna arbete i samverkansforum med bl.a. regionala jurister. I dina arbetsuppgifter kommer också att ingå att skriva hemställningar om författningsändringar, delta som expert i utredningar, omvärldsbevaka och hämta in och dela med dig av kunskap och information inom ditt område och företräda myndigheten inom rättsområdet externt.
Detta är en möjlighet för dig som har:
juris kandidatexamen eller juristexamen
minst sju års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete i närtid inom området brottsbekämpning från åklagarmyndighet, domstol, Regeringskansliet eller liknande som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.
mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du även har:
aktuell erfarenhet av operativt arbete med hemliga tvångsmedel
god kunskap om de lagar och förordningar som gäller inom området för hemliga tvångsmedel
erfarenhet av extern samverkan

Som jurist hos oss driver du ditt egna arbete på ett lösningsorienterat sätt och behöver kunna växla mellan olika arbetsuppgifter och anpassa dig utifrån rådande omständigheter. Dessutom ställer arbetsuppgifterna krav på en mycket god analytisk förmåga samt att du är noggrann och har en hög arbetskapacitet. Det är viktigt att du trivs med att samarbeta med andra, eftersom du kommer att leda samverkansforum och ingå i tvärfunktionella arbetsgrupper med medarbetare inom sektionen och myndigheten.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Fackliga företrädare; Polisförbundet Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10, SACO, nås via Polisens växel 114 14, SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27, ST, nås via Polisens växel 114 14
Arbetstid: Förtroendearbetstid
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 7/5 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A238.265/2024 i mailets ärendemening.
I meddelandefältet kopierar du även över följande frågor och svarar kort på dem:
Har du juris kandidatexamen eller juristexamen?
Har du minst sju års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete i närtid inom området brottsbekämpning från åklagarmyndighet, domstol, Regeringskansliet eller liknande som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten?
Har du mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska?
Har du svenskt medborgarskap?
Har du aktuell erfarenhet av operativt arbete med hemliga tvångsmedel?
Har du god kunskap om de lagar och förordningar som gäller inom området för hemliga tvångsmedel?
Har du erfarenhet av extern samverkan?

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Ansök nu

Systemadministratör Linux, Specialistverksamheten

Systemadministratör
Läs mer Apr 8
Till gruppen Specialiststöd på Polismyndighetens IT-avdelning söker vi nu en driven och flexibel systemadministratör. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till det brottsförebyggande och brottsbekämpande arbetet i Sverige. Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder flexibla arbetstider samt möjlighet att arbeta hemma upp till två dagar i veckan.
Utöver detta erbjuder vi även ett friskvårdsbidrag och Polismyndigheten arbetar aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.
Arbetsbeskrivning
Inom gruppen Specialiststöd utvecklar och upprätthåller vi system som används för att avslöja och förhindra allvarliga brott. Som systemadministratör hos oss kommer du både att upprätthålla befintliga tekniska lösningar samt vara med och utveckla nya lösningar.
Du kommer ansvara för att säkerställa driften, vilket inkluderar systemunderhåll och konfiguration, såsom installation och felsökning av hårdvara och mjukvara och utvärdering av ny teknik.
Vi arbetar tätt med den operativa polisiära verksamheten där du i rollen som teknikspecialist hjälper till att få förståelse för polisernas behov samt utmaningar och omsätter dessa till tekniska lösningar.
I det dagliga arbetet kan det exempelvis ingå:
Daglig drift inom gruppens specialistområden
Installation, konfiguration och kontinuerligt säkerhetsarbete
Automatisering/standardisering inom området
Proaktivt underhåll, livscykelhantering
Optimering, felsökning och felavhjälpning
Delaktighet i arbetet med nya tekniska lösningar
Dokumentation, omvärldsbevakning och delaktighet i arbetet med nya arbetsmetoder och tjänster inom teknikområdena

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Akademisk examen inom IT, alternativt motsvarande förvärvad arbetslivserfarenhet Polismyndigheten bedömer likvärdig
Minst tre års aktuell arbetslivserfarenhet inom drift och/eller systemadministration av Linuxsystem
Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du även har erfarenhet av:
Åtkomst och behörighetskontroll av Linux-servrar
Att arbeta agilt
Python eller andra programmeringsspråk
Relationsdatabaser
Backupsystem och/eller Lagringssystem
Nätverk och/eller Brandväggar
Säkerhetsövervakning
Utvecklingsverktyg såsom t.ex. Jenkins, Bitbucket och Nexus

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är lösningsorienterad med hög integritet. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar och kommunicerar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Som systemadministratör kan du vara involverad i olika typer av uppdrag, du gillar att utmanas i ditt tänk och du är inte rädd att kavla upp ärmarna och bidra i både det stora och det lilla. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du är ansvarstagande, noggrann, driven och tar egna initiativ.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner:
Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 010-564 11 57
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14
Övrig information
I denna rekrytering görs löpande urval.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid, Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 6 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A214.761/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/krigsplacering/ och https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/sakerhetsprovning/
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!
#LI-Hybrid

Ansök nu

Gruppchef till utredningsverksamheten på LPO Södermalm

Polisassistent
Läs mer Apr 19
Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polismyndigheten, region Stockholm, har ca 7 000 anställda. Regionen består av fyra polisområden; City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under Regionpolischefen.
Polisområde Stockholm City omfattar geografiskt de centrala delarna av Stockholms stad samt Lidingö stad. Polisområdet består av två lokalpolisområden: Södermalm och Norrmalm samt två utredningssektioner, en joursektion, två utredningssektioner för operativt stöd och ett områdeskansli. Polisområdet bedriver arbete inom områdena utredning och lagföring, ingripandeverksamhet samt den brottsförebyggande verksamheten främst inom ramen för sitt geografiska ansvarsområde. Drivs du av att utveckla verksamheten och medarbetare samt vill utmana givna ramar? Vi på Lokalpolisområde (LPO) Södermalm söker nu gruppchef till vår utredande verksamhet som är driven, framåtlutad och förändringsbenägen. Varje grupp består av en gruppchef, förundersökningsledare och ett antal utredare

ARBETSUPPGIFTER
Utredningsverksamheten på LPO Södermalm ansvarar för en stor mängd utredningar av mycket varierande slag. Alla utredande grupper arbetar nära och tillsammans för att nå bästa resultat för verksamheten och för medarbetarna. Vi har behov av effektiva flöden för de stora volymerna, förmåga att arbeta i team, specialkompetens inom olika utredningsområden, kapacitet för yttre utredningsåtgärder och insatser samt, inte minst, ett mycket öppet förhållningssätt inför förändring och utveckling. I uppdraget som gruppchef ingår det att representera Polismyndigheten i olika samverkansforum där mandatet är stort och förväntas tas. Samverkan mellan LPO Södermalm/ Norrmalm och resterande verksamheter inom polisområdet är självklart och Tillsammans bidrar vi till ett PO City.

Uppdraget som gruppchef chef för UL
Som chef för en utredningsgrupp rapporterar du till biträdande LPO-chef samt ingår i Södermalms ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området utredning och lagföring och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

KVALIFIKATIONER
• Svensk polisexamen
• Minst 6 mån sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef den senaste femårsperioden
• Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
• Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• Ingått i ledningsforum
• Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
• Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
• Relevant erfarenhet av utredningsarbete inom polisorganisationens verksamhet

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

ÖVRIGT
Placeringsort: Södermalm, Stockholm

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3/5-2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Handläggare inom förvaltningsrätt, Stockholm

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 17
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu handläggare inom förvaltningsrätt till rättsavdelningen med placering i Stockholm. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Rättsavdelningen är en gemensam avdelning inom Polismyndigheten och ansvarar för rättslig styrning och stöd, förvaltningsrättslig verksamhet samt informationsförvaltning.
Förvaltningsrättssektionen har processansvar över styrning, utveckling och uppföljning av Polismyndighetens förvaltningsrättsliga verksamhet. Sektionen svarar för nationella kontakter med andra myndigheter inom verksamhetsområdet. Handläggningen av ärenden utförs främst inom rättsavdelningens regionala rättssektioner.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu förvaltningsrättshandläggare till vårat verksamhetsområde, parkering.
Som handläggare inom parkering kommer du i första hand arbeta med att handlägga ärenden enligt lagen om felparkeringsavgift. Ärendena rör bland annat bestridanden av parkeringsanmärkning. Arbetsuppgifterna består till stor del av att utreda ärendena genom kontakter med allmänhet, kommuner och parkeringsvakter samt att fatta beslut där du antingen själv är beslutsfattare eller där beslutet ska föredras för beslutsfattare. I arbetsuppgifterna ingår även registrering och arkivering. Handläggning sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem.

Vi söker dig som har erfarenhet av handläggning med delvis utredande karaktär, myndighetsutövning samt eget beslutsfattande.

Vid behov kan du även få arbeta inom andra rättsområden på rättsavdelningen.

Vi alla arbetar i centralt belägna lokaler i Stockholm och möjligheter finns att delvis arbeta på annan plats än kontoret.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivare bedömer som likvärdig
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God datorvana
• Minst ett års yrkeserfarenhet av kvalificerad handläggning i närtid som arbetsgivaren bedömer som relevant

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar inom det som arbetsgivaren bedömer som relevant lagstiftning, exempelvis förvaltningslagen
• Erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som handläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker. Du kan arbeta självständigt, har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.


ÖVRIGT
Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2 maj 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

#LiHybrid

Ansök nu

Stationsbefäl till PO city, Region Stockholm

Inspektör, Polisen
Läs mer Apr 15
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu stationsbefäl till vårt polisområde, som är kommunikativ, har god samarbetsförmåga samt en förmåga att prioritera och fatta beslut. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Stockholm City är Stockholms mest trafikerade polisområde där över en miljon människor rör sig varje dag. Det geografiska området spänner över två kommuner – från den hektiska stadskärnan till det lugnare Lidingö. Polisområde Stockholm City är i nuläget indelat i två lokalpolisområden: Norrmalm och Södermalm. 2025 utökar man till tre lokalpolisområden. På polisområdesnivå finns utredningssektionen, grova brottsektionen, spaningssektionen, sektionen för brott i nära relation, sektionen för operativt stöd och joursektionen. Vidare finns ett polisområdeskansli.

ARBETSUPPGIFTER
Som stationsbefäl i PO City kommer du att verka som företrädare för polisområdet och vara polisområdeschefens förlängda arm. Detta innebär att du under icke kontorstid och efter delegation har ett övergripande verksamhetsansvar för polisområdet samt för att leda polisområdets taktiska centrum under veckoslut och helger. Du kommer behöva gedigen kunskap om myndighetens uppdrag, mål och styrdokument så att du självständigt kan bedöma situationer och kunna prioritera och fatta beslut.

Stationsbefälet verkar också som OPK, operativ koordinator, under icke kontorstid. Här får du möjlighet att bereda inkomna ärenden med hög kvalité, vara en stark samarbetspartner och delta i arbetet på en utvecklande och uppskattad arbetsplats.

Exempel på huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

• Ansvara för det löpande arbetet i arresten genom till exempel förmansprövning, granskning av anmälningar samt rapportering av incidenter i arresten.
• Ansvara för drift, säkerhet samt intern och extern service inom polisområdet.
• Hantera uppkomna bemanningsfrågor, övervaka och hantera larm samt i viss mån hantera receptionsärenden som inte hanteras i jourverksamheten
• Hantera, helt eller delvis, personefterlysningar, handräckningar, anmälningsupptagning och händelserapporter.
• Vara en kontaktyta för lokalpolisområdet både externt och internt.
• Ansvara för de beslut som ligger under Stationsbefälets beslutsmandat enligt arbetsordningen samt i den lokala arbetsfördelningen.
• Verka som operativ koordinator under jourtid
• Besluta i myndighetsärenden enligt handläggningsordning samt utföra andra av polisområdet beslutande arbetsuppgifter
• Ansvara för förmansprövning av de frihetsberövade som inte prövats av JFUL samt arbetsleda personal i jourverksamheten
• Ansvarar och är sammanhållande för den samlade operativa lägesbilden inom Polisområdet och Lokalpolisområdena samt samordnar och prioriterar resurser och ärenden utifrån rådande lägesbild tillsammans med andra funktioner.
• Huvudansvaret för den dagliga operativa driften av PO Sthlm Citys hela arrestverksamhet, kopplat till drift, säkerhet och beläggning.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Polis enligt Förordning (2014:1105) om utbildning till polisman
• Minst 3 års arbetslivserfarenhet av polisyrket
• God kunskap om polisiära datasystem
• Goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• Genomgått polismyndighetens nationella utbildning avseende förundersökningsledning alternativt annan utbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar
• Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom myndigheten
• Erfarenhet av brottsutredande arbete
• Erfarenhet av arbetsledning, varav erfarenhet av arbetsledning inom polisen är starkt meriterande
• Erfarenhet av polisarbete i region Stockholm.
• Erfarenhet av operativ ledning och samordning samt stabsarbete

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har mycket god kommunikationsförmåga samt kan hantera konflikter och motstridiga intressen. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och du är beslutsam och vågar agera efter din egen övertygelse. Arbetsuppgifterna kräver att du kan prioritera och att du väger samman komplex information och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. I rollen som Stationsbefäl behöver du ha en flexibilitet i arbetstider och arbetsuppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Stockholm city

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29 april 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Offensiv Linuxspecialist till Specialistverksamheten

Systemadministratör
Läs mer Mar 8
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu medarbetare till gruppen för Specialiststöd i Stockholm. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Polismyndighetens IT-avdelning har drygt 1200 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av IT-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden.
Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag - dygnet runt, året runt. Det innefattar bland annat ingripanden mitt i natten, att ha säker gränsövervakning och att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Inom sektionen för Digital Arbetsplats och Specialistverksamhet arbetar gruppen Specialiststöd bland annat med att stötta Polismyndighetens förmågor att avslöja och förhindra allvarliga brott. I sin natur omfattas det dagliga arbetet av en hög grad sekretess och ett nära samarbete med den polisiära verksamheten. För närvarande finns det möjlighet att jobba hemifrån upp till två dagar i veckan, med förbehåll att vissa uppgifter enbart kan utföras på plats.
Arbetsbeskrivning
Gruppen söker nu dig som teknikspecialist inom drift och infrastruktur. Gruppen stödjer och arbetar operativt med att utveckla, driftsätta och anpassa system som används för att avslöja och förhindra allvarliga brott.
Som medarbetare hos oss har du en varierande vardag och möjlighet att vara med och utveckla, designa och förvalta förmågor för hantering av stora datamängder.
Mer specifikt är dina arbetsuppgifter bland annat att:
Designa olika lösningar
Vara en del av utvecklingsarbetet
Omhänderta utvecklade förmågor, vilket kan inkludera system, hårdvara eller miljöer
Ansvara för en långsiktigt hållbar arkitektur i arbetet
Se till att vi fortsatt befinner oss i teknikens framkant
Samverka med europeiska och internationella polismyndigheter inom området

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet av för dig som har:
Relevant akademisk utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
Fem års erfarenhet av arbete med drift och/eller systemadministration av Linuxsystem och innehar aktuell och gedigen kunskap på området förvärvad de senaste tio åren
Goda kunskaper kring servrar, systemadministration och integration
Goda kunskaper och arbetslivserfarenhet inom IT-säkerhet
God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har kunskap inom:
Windowmiljöer
Virtualiseringsmiljöer
Nätverksdesign

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet och vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens och din förmåga att variera mellan att arbeta självständigt och att arbeta i team. Du ska vara analytisk, med ett eget driv. Du behöver kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter och hantera stress då arbetet ibland har hög arbetsbelastning och du måste klara av att hålla mycket i gång samtidigt. Vidare kräver denna tjänst att du har förståelse för de extra krav på sekretess och integritet som ställs på hantering av informationen i ditt arbete.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta it-avdelningen.search-rekrytering@polisen.se
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14
Övrig information
I denna rekrytering görs löpande urval.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29 april 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A147.836/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Varmt välkommen med din ansökan!?
#LI-Hybrid

Ansök nu

Museipedagog till Polismuseet i Stockholm

Museiintendent
Läs mer Apr 17
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.
Kommunikationsavdelningen leder och samordnar Polismyndighetens kommunikationsarbete och ska vara ett proaktivt strategiskt och operativt stöd för hela myndigheten.

Kommunikationsavdelningen ansvarar för att implementera Polismyndighetens kommunikationsstrategi som utgår från myndighetens verksamhetsidé och verksamhetsplan. Ansvaret är övergripande och omfattar all extern och intern kommunikation inklusive ledningsstöd, kris- och resultatkommunikation samt omvärldsbevakning. Kommunikationsavdelningen ansvarar även för Polismuseet i Stockholm.

Polismuseets uppdrag är att beskriva vilken roll polisen har i ett demokratiskt samhälle genom att förmedla kunskap och insikter om polisens arbete och vad polisen gör. Polismuseet har också ett särskilt uppdrag att arbeta med brottsförebyggande och polishistoriska frågor.

Vid Polismuseet arbetar pedagoger, kommunikatörer och museispecifika kompetenser tillsammans för att skapa bra upplevelser för våra besökare. Vi erbjuder flera visningar och skolprogram för alla åldrar och vi är ett populärt besöksmål även för privatpersoner.

Vi söker nu en tillsvidare till Polismuseets pedagogiska verksamhet och utveckling. Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här:
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

ARBETSUPPGIFTER
Som museipedagog arbetar du med Polismuseets pedagogiska verksamhet och utveckling. Tillsammans med de övriga pedagogerna driver och kvalitetssäkrar du det pedagogiska arbetet. Du har visningar i museet och dagligen kontakt med lärare och skolgrupper.

Du ska hålla dig uppdaterad på samhällsaktuella frågor och aktuella frågor inom Polisen och Polismuseet, samt medverka för att ge en tillgänglig och relevant bild till våra besökare och grupper.

Du organiserar, planerar och utvecklar program och seminarieverksamheten i och utanför museet och bidrar aktivt till pedagogisk utveckling och program kopplade till museets utställningar.
Du bidrar också i Polismuseets utveckling av pedagogiskt material för skola och SFI.

En del av arbetstiden är förlagd under helger till receptionen och butik och service för museets besökare.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Dokumenterad flerårig pedagogisk erfarenhet med ämneskunskap inom samhällsvetenskapliga ämnen och/eller historia
• God språklig och pedagogisk uttrycksfullhet och erfarenhet av anpassning mot olika målgrupper
• God erfarenhet av nätverksbyggande, samarbeten och att arbeta i utvecklingsprojekt
• Är trygg i att arbeta publikt, ge service och leda samtal med olika grupper och människor

Det är meriterande om du även har:
• Lärarexamen
• Erfarenhet av att arbeta med pedagogik inom skola och museum

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har ett stort intresse för polisens verksamhet. Du är utåtriktad, har god social kompetens och har lätt för att kommunicera och tala inför större grupper. Du har intresse och kompetens av att arbeta med barn och ungdomar och är positiv och engagerade som person. Du är trygg i rollen att tala inför andra människor, har god servicekänsla och tycker det är roligt att hålla i visningar. Arbetsuppgifterna ställer krav på samarbetsförmåga, flexibilitet och prestigelöshet.

I ansökningsprocessen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 26 april 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Utvecklare och Data/ML-engineer till en av polisens AI-grupper

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Apr 22
Vi har ett banbrytande uppdrag i teknikens framkant och vi garanterar att du kommer att göra skillnad på riktigt.
Arbetsplatsbeskrivning
Vi behöver nu nya kollegor med stort driv och initiativförmåga givet den spännande uppskalningsfas vi är i. Vi får tyvärr inte berätta om vårt uppdrag i detalj, men efter att du påbörjat din tjänst hos oss kommer vi att kunna presentera en uppsjö av spännande möjligheter och utmaningar. Detta är tjänsten för dig som vill göra Sverige tryggare, jobba i operativa ärenden och bygga upp strategiskt viktiga förmågor inom AI/ML/NLP med bl.a. stora språkmodeller (LLM).
Vårt uppdrag
Det som förenar oss alla inom gruppen är en vilja att skapa trygghet i människors liv, att ligga i den yttersta tekniska framkanten samt att ha roligt på jobbet. Som anställd i vår grupp är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag som spänner över många intressanta verksamhetsområden.
Vår uppgift är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling och förvaltning av digitala verktyg och applikationer som bygger på AI/ML och NLP. Detta gör vi för att säkerställa att Polisens underrättelsetjänst och brottsutredare har bästa tänkbara IT-system för att förebygga, upptäcka, förhindra och lagföra grov och organiserad brottslighet. För att lyckas med detta arbetar vi i nära samverkan med verksamheten i operativa ärenden, för att sedan skala upp dessa lösningar till plattformar och ML-förstärkta system i teknikens framkant.
Vi har våra arbetsplatser vid Ernst Fontells plats i Göteborg och på Kungsholmen i Stockholm.
Arbetsbeskrivning
Vi arbetar kontinuerligt med att se hur nya moderna tekniker och verktyg kan skapa bästa möjliga nytta till våra datascientists och de verksamheter som vi stöttar. Vi söker dig som fascineras av frågor kring hur man bäst optimerar back-end och vardagen kring ML-relaterade problem samt underhåller robusta, mätbara och skalbara AI/ML-lösningar.
Arbetsuppgifterna för denna utvecklare och ML/Data-engineeringtjänst är varierande men innefattar bland annat:
Hantera och bearbeta data när den är inhämtad och strukturerad
Skapa goda förutsättningar och byggstenar för våra Datascientists
Ta modeller till produktion samt därefter mäta och övervaka deras prestanda
Software-engineering med fokus på back-end
Kundkontakt

Kvalifikationer
Dina personliga egenskaper framförallt uttryckt i förmåga att ta initiativ, lära nytt och vilja att hjälpa till och bidra till ett tryggare Sverige kommer att värdesättas minst lika högt som dina formella kvalifikationer och meriter. Som utgångspunkt ser vi dock att du har följande erfarenheter:
Examen inom data/IT från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, gärna med inriktning mot ljud eller annan för tjänsten relevant inriktning. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
Mångårig arbetslivserfarenhet (i närtid) av ML-engineering
Mångårig arbetslivserfarenhet (i närtid) av utveckling med fokus på back-end

Du behöver behärska svenska mycket väl i tal och skrift. Och behärska engelska väl i tal och skrift.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Meriterande
Nedanstående områden är i övrigt meriterande, du behöver inte ha kompetens kring allt, då du kommer att få möjlighet att lära dig/få påbyggnad hos oss på plats:
Erfarenhet av att arbeta med ML-Ops
Techlead inom relevant område
Chef- och ledarskap inom relevant område
Frontend

Personliga egenskaper
Vi värdesätter framförallt att du som person motiveras av att stötta polisen i vårt samhällsviktiga arbete, lära dig nya saker och att du tycker om att hjälpa andra, både i och utanför teamet, när det behövs. Vidare ser vi att du är prestigelös, öppen och vågar testa dig fram för att vi ska kunna leverera så bra lösningar som möjligt. Du har en god problemlösningsförmåga, är lösningsorienterad och initiativrik samt ser nyttan i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt. Frihet under ansvar är ledord som driver dig framåt.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ta kontakt via, tfn 010-563 89 84.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14
Övrig information:
I denna rekrytering görs löpande urval.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg eller Stockholm
Arbetstid: Heltid/förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Systemutvecklare
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 26 april. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A222.831/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.polisen.se.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-tekniker, Stockholm

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Mar 26
Arbetsplatsbeskrivning:
Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Stockholm söker Polismyndigheten nu en engagerad, strukturerad och ansvarstagande IT-tekniker. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. IT-avdelningen består för närvarande av 1200 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda.
Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som värnar om jämlikhet, mångfald och god hälsa. Vi uppmuntrar till balans mellan arbetsliv och privatliv genom bl.a. flexibla arbetstider och goda förutsättningar för träning och återhämtning med en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag upp till 4000 kr/år. Vi erbjuder även konkurrensmässiga pensionsavsättningar och semesterdagar samt extra föräldrapenning som uppgår till ca 90 procent av din lön. Därutöver ingår även flera förmånliga försäkringar i anställningsavtalet. Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/det-har-erbjuder-vi/
Arbetsbeskrivning:
Som IT-tekniker inom Leverans och Support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, samt med audio- och videokonferensutrustning, telefoni, mobiltelefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Du kommer att ha din placering i Stockholm men resor kommer att förekomma inom det närliggande arbetsområdet, samt även i landet.
Beredskap, dispatcherfunktion och bemanning av IT-kunddesk kommer att ingå i tjänsten. Det förekommer även tyngre lyft och obekväma arbetsställningar.
Du kommer som IT-tekniker inom Leverans och Support stöta på en varierad arbetsvardag, samt möta många olika slutanvändare i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar och inte problem. Vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Kvalifikationer:
Detta är en möjlighet för dig som har:
Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
Minst 1 års aktuell arbetslivserfarenhet (under de senaste 3 åren) av arbete som IT-tekniker/on-site
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
B-körkort, samt vana av att köra bil
Svenskt medborgarskap

Meriterande
Kunskap om kommunikationsradiosystem, gärna Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio
Vana vid att hantera ärendehanteringssystem, gärna Remedy ARS
Kunskap om telefoni/mobiltelefoni, MxOne samt audio- och videoutrustning
Kunskap om Active Directory (AD)

Personliga egenskaper:
Som IT-tekniker ska du ha en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad, effektiv, tillgänglig och pålitlig. I arbetet är det av stor vikt att du ser god service som en självklarhet samt har ordningssinne och arbetar på ett strukturerat och effektivt sätt. Du ska tycka om att lära dig nya saker och en vilja att gärna dela med dig av vad du kan till andra. Det är viktigt att du tycker om att lösa problem då det är en del av det dagliga arbetet, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter. Då samarbete är viktigt så ska du ha en god samarbetsförmåga samt vara ansvarstagande, noggrann och se till helheten. Du ska även kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14
Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid, Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 16 april 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A180.192/2024 i mailets ärendemening. Vi mottar endast dokument i formaten: .doc .docx eller .pdf.
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta rekryterande chef.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
För fullständig annons besök Polismyndighetens hemsida.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

It-forensisk samordnare till regionalt IT-brottscentrum i Stockholm

IT-strateg
Läs mer Mar 28
Är du redo för en större uppgift? Till vår utredningsenhet söker vi två it-forensiska samordnare som är strukturerade, ambitiösa och professionella. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Vid region Stockholms utredningsenhet finns sektionen Regionalt IT-brottscentrum 1. En biträdessektion som verkar inom flera olika kompetensområden, alla med fokus på att bidra till regionens utredningsverksamhet. Uppdragen är främst inom områdena: it-forensik, internetinhämtning samt analys av transaktioner med kryptovalutor. Sektionen har även ett uppdrag att bidra till kompetenshöjningen av utredningsverksamheten avseende it-relaterad brottslighet över hela regionen.


ARBETSUPPGIFTER
Som it-forensisk samordnare hanterar du beställningar som kommer in till sektionen. Den it-forensiska samordnarens uppgift är att kvalitetssäkra inkomna beställningar samt i samråd med utredare och förundersökningsledare utforma direktiv till it-forensiska undersökningar.

Den it-forensiska samordnaren är rådgivande mot utredningsverksamheten när det gäller frågor om IT-relaterad bevisning. Det kan t.ex. handla om råd angående hur arbetet med digital bevisning kan läggas upp, vilka ytterligare åtgärder som kan behövas vidtas eller förmedla kontakter mot andra sektioner som jobbar med IT-relaterad bevisning.

I större ärenden och kluster kan den it-forensiska samordnaren gå in som koordinator. Rollen blir då arbetsledande då man övertar den it-forensiska gruppchefens roll och både lägger upp analysuppdrag och arbetsleder tilldelade it-forensiker. Vid behov deltar man också vid utredningsorganisationens ärendemöten.

I den it-forensiska samordnarens roll ligger också att förmedla information om it-forensik till utredningsorganisationen. Det innebär att föreläsa om it-forensiskt arbete, påvisa möjligheter med it-forensik samt förmedla en arbetsmetodik som kan användas i utredarnas egna analyser av digital bevisning.
Då den it-forensiska samordnaren arbetar i gränslandet mellan utredningsarbete och it-forensik kommer du också att identifiera brister och skav mellan verksamheterna. Att vara delaktig i utvecklingsarbetet för att förbättra samverkan mellan utredare och it-forensiken är en del av arbetet.

IT-relaterad bevisning förekommer idag i de flesta typer av brottsutredningar och sektionens kompetens är viktig för framgång i utredningsarbetet. Du får möjlighet till en vardag där du känner att ditt arbete är till nytta för samhället!


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Akademisk examen, polisutbildning eller eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
• Du har tidigare arbetat inom IT-området gärna inom it-forensisk eller IT-säkerhet.
• Erfarenhet av brett utredningsarbete.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Goda förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Det är meriterande om du även har:
• Erfarenhet av förundersökningsledning
• Erfarenhet av att utbilda och föreläsa
• Erfarenhet av arbetsledning
• Erfarenhet av statlig myndighet


ÖVRIGT
Placeringsort: Kungsholmen

Säkerhetsprövning: Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning.

Övrigt: Anställningen kommer att inledas med en introduktion utifrån dina förkunskaper och erfarenheter.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25 April 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Gruppchef till Övervakningsverktyg på IT-avdelningen, Stockholm

Kontorschef, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 28
Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren.
IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla IT-tjänster till hela Polismyndigheten. IT-avdelningen en viktig del av det brottsförebyggande och brottsbekämpande arbetet och IT är ett av de viktigaste verktygen för att effektivisera polisen och öka kvaliteten i polisarbetet. IT-avdelningen utvecklar och moderniserar polisens IT och myndigheten satsar mycket på att stärka avdelningen med ny specialistkompetens och den senaste teknologin till nytta för medborgarna och medarbetarna i den polisiära verksamheten.
Drift och infrastruktur ansvarar för förvaltning, utvecklingsprojekt och livscykelhantering av polisens IT-infrastruktur inom områdena data och telefoni. Drift och infrastruktur har vidare ansvar att samordna driftsättning av Polismyndighetens IT-system, releasehantering, samt ansvara för beredskap- och kontinuitetsplanering, IT-incidenter, IT-problem och ändringar.
Arbetsuppgifter
Gruppen Övervakningsverktyg ansvarar för drift, förvaltning och vidareutveckling av den plattform som används av polisens systemövervakning. Systemövervakningen arbetar 24/7 med ett extremt viktigt uppdrag, att övervaka polisens IT-miljö såväl Infrastruktur, servermiljö som applikationer. Uppdraget är direkt avgörande för att säkerställa att Sveriges största myndighet kan fullgöra sitt åtagande och lösa sin uppgift - att hålla Sverige tryggt och säkert.
Som chef för Övervakningsverktyg rapporterar du till sektionschef samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området övervakningsplattformar och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Detta är en möjlighet för dig som har:
minst 1 års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande inom IT den senaste femårsperioden
erfarenhet av att leda i förändrings- och utvecklingsarbeten
relevant arbetslivserfarenhet inom IT-området
för funktionen relevant examen/utbildning, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
erfarenhet av arbete i större/komplex IT-organisation
svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
ingått i ledningsforum
chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå
erfarenhet av arbete i NOC, SOC eller motsvarande övervakning av 24/7 system
erfarenhet av incidenthantering i större IT-miljöer

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
analys och helhetssyn
mål och resultat
utveckling och förändring
social säkerhet
muntlig och skriftlig kommunikation
skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Anställning
Tillsvidareanställning med funktion som gruppchef
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering Stockholm

Kontaktperson
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef, tfn: 010–562 87 85
Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Hr-konsult Mirjana Daneskär, mirjana.daneskar@polisen.se
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel 114 14
Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Notera att det tydligt skall framgå av ditt CV på vilket sätt du uppfyller våra ställda krav och meriter, då det ligger till grund för vårt urval.
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 22 april 2024 via e-post till jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A194.381/2024 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Jurister inriktning styrning till Rättsavdelningen, Stockholm

Verksjurist
Läs mer Apr 3
Arbetsuppgifter
Hos oss får du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor arbeta med stimulerande och omväxlande uppgifter inom många spännande verksamhetsområden. Du kommer huvudsakligen att arbeta med styrdokument utifrån rättsavdelningens ansvar för Polismyndighetens författningssamling, arbetsordning och övriga nationella styrdokument.
Arbetet innebär att utveckla styrdokumentsarbetet i myndigheten, lämna råd och stöd till de som är ansvariga för att ta fram föreskrifter och andra styrdokument och i vissa fall bistå med att skriva styrdokument. I arbetet ingår samverkan med andra avdelningar inom Polismyndigheten och i viss mån med andra myndigheter.
Till arbetsuppgifterna hör också att stödja myndighetens rättschef i granskningen av att de beslut som rikspolischefen fattar är författningsenliga och inte strider mot myndighetens styrdokument. Att granska att beslut som andra chefer i nationella strategiska ledningsgruppen fattar är författningsenliga kan också ingå i arbetsuppgifterna.
Du kan även komma att göra rättsutredningar, ta fram underlag för besvarande av remisser, delta i projekt och arbetsgrupper och besvara allmänna frågor som hör till sektionens ansvarsområde. Vidare kan du komma att hantera vissa frågor inom bland annat allmän förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess samt dataskydd.
Polismyndigheten erbjuder möjlighet till distansarbete, erbjuder friskvårdsbidrag och tillhandahåller gym i egna lokaler. Vi sitter i lokaler centralt på Kungsholmen.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som vill vara med och bidra och som har:
Jurist kandidatexamen eller juristexamen.
Minst fem års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete i närtid från domstol, Regeringskansliet eller annan myndighet alternativt liknande erfarenhet som bedöms som relevant för tjänsten.
En mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du:
Har aktuell erfarenhet av arbete med föreskrifter eller andra styrdokument.
Har erfarenhet av verksamhetsutveckling.

Som jurist vid Polismyndigheten är det viktigt att du kan växla mellan olika arbetsuppgifter och är prestigelös och lösningsinriktad. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en mycket god analytisk förmåga och att du är noggrann och strukturerad. Du behöver också kunna anpassa dig efter rådande omständigheter och ha ett intresse för verksamhetsutveckling. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver ha förmåga att lyfta blicken och se ditt arbete i en större helhet.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Ansökan
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
I meddelandefältet kopierar du även över följande frågor och svarar kort på dem:
Har du jurist kandidatexamen eller juristexamen?
Har du minst fem års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete i närtid från domstol, Regeringskansliet eller annan myndighet? Om ja, beskriv kortfattat din erfarenhet.
Har du svenskt medborgarskap?
Har du aktuell erfarenhet av arbete med föreskrifter eller andra styrdokument? Om ja, beskriv kortfattat din erfarenhet.
Har du erfarenhet av verksamhetsutveckling? Om ja, beskriv kortfattat din erfarenhet.

Välkommen med din ansökan i form av CV, personligt brev och enkät via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 22 april 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A189.803/2024 i mailets ärendemening.


För mer information om arbetsplatsen och arbetsgivaren:
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2024/mars/jurister-inriktning-styrning-till-rattsavdelningen-stockholm/

Ansök nu

Finansiella controllers till nationella avdelningar

Finansiell controller
Läs mer Apr 5
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu erfarna controllers till vår grupp på 20 controllers. Controllers i gruppen stöttar åtta av våra nationella avdelningar och deras tillhörande enheter. Rollen som finansiell controller för nationella avdelningar är en bred roll som innebär att man stöttar flera verksamheter inom Polisen. Du kommer arbeta i nära samarbete med verksamheten och företrädare för avdelningar såsom budgetansvariga chefer och projektledare.

Arbetet utförs med hög grad av självständighet och omfattar att vara en viktig samarbetspartner i strategiska frågor och beslut, budgetering, uppföljning, analys, prognos och rapportering. Du deltar i budget- och uppföljningsdialoger samt analyserar och rapporterar utfall till företrädare för avdelningarna.

I arbetet ingår också att upprätta kalkyler och ta fram finansiella beslutsunderlag därutöver tillkommer visst ekonomiadministrativt arbete och arbete i samband med årsbokslut. Det förekommer även visst arbete med utveckling av ekonomiarbetet och vi ser gärna att du är intresserad och engagerad av det.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• relevant högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• flera, gärna minst fem, års aktuell erfarenhet av arbete som ekonomicontroller/motsvarande nivå inom en statlig myndighet,eller annan offentlig verksamhet alternativt inom fastighetsbranschen
• mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska både i tal och skrift
• mycket goda kunskaper i Excel

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av att delta i eller driva förändrings- och utvecklingsarbeten
• erfarenhet av större/komplexa affärssystem, exempelvis UBW

ÖVRIGT
Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 april 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. Vi undanber intyg och betyg i ett första skede.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

BI-utvecklare IT-avdelningen, Stockholm

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Mar 13
Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Gränsövervakningssystem söker Polismyndigheten nu en analytisk och driven BI-utvecklare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. IT-avdelningen består för närvarande av 1100 anställda som ansvarar för all IT som används av myndighetens 37 000 anställda. Vårt kontor är beläget i Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån upp till 2 dagar i veckan.
Gruppen Gränsövervakningssystem består av systemutvecklare, kravanalytiker, uppdragsledare, testare, lösningsarkitekt, UX-designer, BI-utvecklare och teknisk produktspecialist och nu behöver vi stärka vårt engagerade agila gäng med ytterligare en BI-utvecklare som brinner för visualisering av data och som i sitt dagliga jobb vill bidra till ett tryggare och säkrare Sverige.
Arbetsbeskrivning
Som BI-utvecklare hos oss får du arbeta inom spännande verksamhetsområden med varierande data där du är med och bidrar till ett bättre samhälle. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha en god förståelse hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför göra regelbundna besök i den operativa verksamheten.
Vi är nu inne i en spännande och expansiv fas där vi utvecklar nya förmågor och ett nytt modernt system från grunden. Systemet kommer att integreras med ett antal interna och externa system och ska inhämta, sammanställa och visualisera information som är relevant för att kunna upprätthålla en nationell situationsbild över vad som händer vid Sveriges land-, luft- och sjögränser.
Vi letar efter dig som är van att designa applikationer, modellera dataflöden och integrera data från många olika datakällor. Vidare har du känsla för visualisering av data där du får det komplexa att upplevas som tydligt och enkelt att filtrera fram. I rollen arbetar du bland annat med:
Att ta ansvaret och kunna agera självständigt genom alla delar i utvecklingskedjan av våra kritiska Qlik Sense applikationer
Monitorering, felsökning och optimering av kritiska Qlik applikationer
Att tillsammans med det agila utvecklingsteamet driva arbetet med produktutvecklingen framåt
Att likt de andra i utvecklingsteamet ha ett agilt mindset och sträva efter ständiga förbättringar och kunskapsspridning

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Har relevant eftergymnasial utbildning inom IT från universitet, högskola eller yrkeshögskola alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
Har minst tre års erfarenhet av utveckling i BI verktyg
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du även har:
Har minst ett års erfarenhet av utveckling i Qlik Sense eller QlikView
Har erfarenhet av webbutveckling
Har erfarenhet av mashups

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är analytisk, engagerad och har ett agilt mindset. Du är bra på att lyssna in verksamhetens behov, sätta dig in nya verksamhetsområden och ett starkt intresse för visualisering av data. Du är strukturerad, arbetar självständigt och drivs av ditt teams framgångar där ni tillsammans bidrar till ett tryggare samhälle.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10, ACO, nås via Polisens växel tfn: 114 14, SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27, ST, nås via Polisens växel tfn: 114 14
Övrig information
I denna rekrytering görs löpande urval.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Systemutvecklare
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 17 april 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A151.494/2024 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/krigsplacering/ och https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/sakerhetsprovning/.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!
#LI-Hybrid

Ansök nu

Jurister inriktning tillsyn till rättsavdelningen, Stockholm

Verksjurist
Läs mer Apr 3
Arbetsuppgifter
Hos oss får du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor arbeta med stimulerande och omväxlande uppgifter inom många spännande verksamhetsområden. Du kommer huvudsakligen att arbeta med att svara på remisser från tillsynsmyndigheter som Justitieombudsmannen, Justitiekanslern och Integritetsskyddsmyndigheten.
Till arbetsuppgifterna hör också att lämna rättsligt stöd till myndighetens ledning och till avdelningarna inom områdena allmän förvaltningsrätt samt offentlighet och sekretess.
Du kan även komma att företräda myndigheten som ombud i domstolsprocesser, göra rättsutredningar, ta fram underlag för besvarande av remisser från Regeringskansliet och andra myndigheter, delta i projekt och arbetsgrupper och besvara allmänna frågor som hör till sektionens ansvarsområde. Vidare kan du komma att hantera vissa frågor inom bland annat dataskydd.
Polismyndigheten erbjuder möjlighet till distansarbete, erbjuder friskvårdsbidrag och tillhandahåller gym i egna lokaler. Vi sitter i lokaler centralt på Kungsholmen.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som vill vara med och bidra och som har:
juris kandidatexamen eller juristexamen
minst tre års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete i närtid från domstol, Regeringskansliet eller annan myndighet eller liknande erfarenhet som bedöms som relevant för tjänsten,
en mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:
genomfört notarietjänstgöring
erfarenhet av att skriva yttranden till domstol eller annan myndighet
erfarenhet av arbete med frågor gällande allmän förvaltningsrätt samt offentlighet och sekretess.

Som jurist vid Polismyndigheten är det viktigt att du kan växla mellan olika arbetsuppgifter och är prestigelös och lösningsinriktad. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en mycket god analytisk förmåga och att du är noggrann och strukturerad. Du behöver också kunna anpassa dig efter rådande omständigheter och ha ett intresse för verksamhetsutveckling. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver ha förmåga att lyfta blicken och se ditt arbete i en större helhet.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Ansökan
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
I meddelandefältet kopierar du även över följande frågor och svarar kort på dem:
Har du juris kandidatexamen eller juristexamen?
Har du minst tre års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete i närtid från domstol, Regeringskansliet eller annan myndighet eller liknande erfarenhet som bedöms som relevant för tjänsten?
Har du svenskt medborgarskap?
Har du genomfört notarietjänstgöring?
Har du erfarenhet av att skriva yttranden till domstol eller annan myndighet?
Har du erfarenhet av arbete med frågor gällande allmän förvaltningsrätt samt offentlighet och sekretess?

Välkommen med din ansökan i form av CV, personligt brev och enkät via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 15/4 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A181.0442024 i mailets ärendemening.
För mer information om arbetsplatsen och arbetsgivaren:
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2024/mars/jurister-inriktning-tillsyn-till-rattsavdelningen-stockholm/

Ansök nu

Chef till nationellt bedrägericentrum vid utredningsenheten, Noa

Kontorschef, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 22
Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Det innebär att besluta om resursförstärkningar i hela landet, vara kontaktpunkt i samverkan nationellt och internationellt och att utveckla arbetsmetoder och utrustning för brottsförebyggande arbete, utredning och lagföring, ordning, säkerhet, underrättelse och service. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser.
Utredningsenheten på Noa har ca 500 medarbetare och består av sju sektioner; utredningssektionen, sektionen för särskilt utredningsbiträde, spaningssektionen, sektionen för särskilda insatser, nationellt it-brottscentrum (SC3), nationellt bedrägericentrum samt aktionsgruppsektionen.
Nationellt Bedrägericentrum (NBC) arbetar mot den organiserade brottsligheten och har ett processansvar för bedrägeribrottsligheten i Sverige. En viktig del av arbetet är samverkan med polisregionerna, interna och externa samverkanspartners. Sektionen består av tre grupper med fem inriktningar; operationssamordning med taktisk analys, metodutveckling och processledning, beredning och UL-frågor samt inriktningen för det brottsförebyggande arbetet.
Arbetsbeskrivning
Uppdraget som chef för nationellt bedrägericentrum
Som chef för nationellt bedrägericentrum rapporterar du till enhetschefen samt ingår i utredningsenhetens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för nationellt bedrägericentrums verksamhet och dess resultat. Som sektionschef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
ett par års erfarenhet av att driva och leda tillsammans med andra chefer
ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbeten
ingått i ledningsgrupp eller motsvarande ledningsforum
polisexamen eller annan, för funktionen, relevant akademisk examen
behärskar engelska i tal och skrift
svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
minst ett års erfarenhet av att driva och leda genom andra chefer eller arbetsledare
förståelse och kunskap för hela den polisiära utredningsprocessen
erfarenhet av internationell verksamhet
vana att leda operativ verksamhet
erfarenhet av att arbeta inom någon av de brottsbekämpande myndigheterna
chefs- och ledarskapsutbildning

Notera att det tydligt skall framgå av ditt CV på vilket sätt du uppfyller våra ställda krav och meriter, då det ligger till grund för vårt urval.
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
analys och helhetssyn
mål och resultat
utveckling och förändring
social säkerhet
muntlig och skriftlig kommunikation
skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna via länken https://polisen.se/ledarkriterier/
Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.
Fackliga företrädare
SACO, nås via Polisens växel 114 14
Seko Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-56 166 27
ST, nås via Polisens växel 114 14 alternativt via mejl st.region-stockholm@polisen.se
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-56 387 10
Övrig information
Anställning
Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering i Stockholm

Säkerhetsklassning
Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av ett CV (inga betyg eller intyg) senast måndag den 15 april 2024 via e-post till jobb.chef@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A164.075/2024 i mailets ärendemening.
Observera att vi i denna rekrytering har valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga ett CV i din ansökan, där du tydligt visar på vilket sätt du uppfyller våra ställda krav och meriter.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Utredare till Barnahus, Brott i nära relation och sexualbrottsgruppen

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 15
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.
Arbetsbeskrivning
Beredningsutredare och utredare till Brott i Nära Relation
Som beredningsutredare arbetsleds du av våra polisära förundersökningsledare. Du kommer att utföra initiala utredningsåtgärder som förhör med vittnen, inhämtande av journaler och andra relevanta utredningsåtgärder. Brottskategorin som vi utreder innefattar allt ifrån ofredande till grov misshandel, grov kvinnofridskränkning, våldtäkt och mord inom nära relation.


Som utredare handlägger du ärendet i sin helhet i nära samverkan med åklagare. Du kommer att hålla alla typer av förhör och hantera tvångsmedel.


Beredningsutredare till Sexualbrottsgruppen
Som beredningsutredare arbetsleds du av våra polisära förundersökningsledare. Du kommer att utföra initiala utredningsåtgärder som förhör med vittnen, inhämtande av journaler och andra relevanta utredningsåtgärder. Du är aktivt med i sökandet efter gärningspersonen. Det handlar ofta om att få ihop ett pussel av information där alla bidrar med sin kompetens. På sexualbrottsgruppen arbetar du med grövre sexualbrott, både spaningsärenden och med känd gärningsperson.


Beredningsutredare och barnutredare till Barnahus Stockholm
Som anställd på Barnahus arbetar du i nära samverkan med andra myndigheter och organisationer t ex juridiska ombud, socialtjänst, barn- och ungdomspsykiatrin och sjukvården. På Barnahus delar vi delvis lokaler med våra samverkanspartners.


Som beredningsutredare arbetsleds du av våra polisära förundersökningsledare och arbetar i huvudsak med åklagarledda förundersökningar i grova brott mot barn såsom grov fridskränkning, misshandel och sexuella övergrepp. Som beredningsutredare inhämtar du information, sammanställer material, håller vittnes - och misstankeförhör med vuxna och utför andra för ärendena relevanta utredningsåtgärder.


Som barnutredare handlägger du ärendet i sin helhet. Det innefattar att hålla barnförhör, misstankeförhör och förhör med vittnen samt övriga direktiv. En barnutredare ges möjlighet att utbilda sig till barnförhörsledare vilket innebär en expertkompetens inom området.
Vi ställer högra krav på flexibilitet där vi arbetar som en sektion och alla utredare hos oss förväntas kunna arbeta med samtliga brottskategorier vid behov.


Du erbjuds interna utbildningar efter funktion och verksamhet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Eftergymnasial utbildning inom exempelvis kriminologi, samhällsvetenskap, polisexamen eller annan utbildning eller erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som relevant
Minst 12 månaders dokumenterad utredningsvana från myndighet eller annat företag som Polismyndigheten bedömer som relevant för rollen
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Erfarenhet av dator som arbetsredskap i ditt dagliga arbete med god vana av att arbeta i OfficepaketetDet är meriterande om du även har:
Akademisk examen inom exempelvis kriminologi, samhällsvetenskap eller annan utbildning som Polismyndigheten bedömer som relevant för rollen
Goda IT-kunskaper, gärna utifrån utbildning på området eller genom relevant arbetslivserfarenhet
Erfarenhet av socialt arbete där du mött människor i utsatta situationer.
Utbildning och/eller erfarenhet av svåra samtal/konflikthantering.
Erfarenhet av att ha arbetat med sekretessbelagd information eller känsliga uppgifter
B-körkort (automatkörkort godkännes)
Språkkunskaper i utomnordiska språk där du kan använda språket obehindrat i ditt arbete.
Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter i arbetet

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga, då du kommer möta många olika människor och individer i din arbetsvardag. Det innebär att du måste kunna kommunicera på ett tydligt sätt där du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. I rollen kommer du handlägga flera ärenden samtidigt, det är därför viktigt att du kan bibehålla struktur och kvalitet samtidigt som du snabbt kan växla mellan de ärenden som för stunden har högst prioritet. Det är viktigt att du i rollen tar ansvar för din uppgift, och att du driver dina processer vidare och framåt.
Vi söker dig som är flexibel, initiativtagande, strukturerad och har god samarbetsförmåga.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och personliga egenskaper.


Övrig information
Placeringsort: Stockholm, Södermalm
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28 mars 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.


Vi samarbetar med rekryteringspartnern Academic Work i följande process och en första kontakt med återkoppling till sökande kan komma att ske av Academic Work.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.


Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.


Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.


En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.


Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande


Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Ansök nu

Jurister inriktning dataskydd till rättsavdelningen, Stockholm

Verksjurist
Läs mer Apr 3
Arbetsuppgifter
Som dataskyddsjurist kommer du att arbeta med frågor som främst rör dataskydd och e-förvaltning. Hos oss får du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor arbeta med stimulerande och omväxlande uppgifter inom många spännande verksamhetsområden. Sektionen ansvarar för dataskyddsrättsligt stöd inom bland annat underrättelse- och utredningsverksamheten och gränspolisens verksamhet samt inom verksamhet som rör internationell samverkan, kamerabevakning, biometri, AI och e-tjänster.
Dina arbetsuppgifter som dataskyddsjurist kan bland annat innebära att:
Lämna rättsligt stöd till verksamheten i kamera- och dataskyddsrättsliga frågor.
Skriva rättsutredningar och konsekvensbedömningar i samband med förändringar i myndighetens personuppgiftsbehandlingar och IT-system, ofta inom större arbeten kopplade till utveckling av polisens olika brottsbekämpande förmågor och verktyg.
Lämna rättsligt stöd vid upprättande av personuppgiftsbiträdesavtal och överenskommelser om direktåtkomst.
Lämna rättsligt stöd vid framtagande av intern styrning inom dataskyddsområdet.
Företräda Polismyndigheten vid kontakter med Regeringskansliet, tillsynsmyndigheter och andra brottsbekämpande myndigheter.
Handlägga remisser inom dataskydd, kamera och e-förvaltning.
Du kan även komma att hantera vissa frågor inom bl.a. allmän förvaltningsrätt och offentlighet och sekretess.

Polismyndigheten erbjuder möjlighet till distansarbete, erbjuder friskvårdsbidrag och tillhandahåller gym i egna lokaler. Vi sitter i lokaler centralt på Kungsholmen.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som vill vara med och bidra och som har:
Juris kandidatexamen eller juristexamen.
Minst 4 års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete i närtid som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
God förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du:
Är notariemeriterad.
Har erfarenhet av juridiskt arbete inom dataskyddsområdet.
Har erfarenhet av arbete på Regeringskansliet, brottsbekämpande myndighet eller tillsynsmyndighet.
Har erfarenhet av arbete med tolkning och tillämpning av EU-rättsakter.
Har erfarenhet av juridiska frågor inom digitalisering och vid utveckling av e-tjänster och e-förvaltning.

För att lyckas i rollen som dataskyddsjurist inom polisen behöver du vara lösningsfokuserad och flexibel och självständigt kunna driva ditt arbete framåt. Arbetsuppgifterna är ofta komplexa och ställer krav på analytisk förmåga, strukturerat arbetssätt och att kunna leverera med god kvalitet även vid ett tidvis högt arbetstempo. Det är viktigt att du är prestigelös och tydlig i ditt budskap samt trivs med att arbeta i tvärfunktionella arbetsgrupper tillsammans med andra kompetenser. Du behöver ha förmåga att lyfta blicken och se ditt arbete i en större helhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Ansökan
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
I meddelandefältet kopierar du även över följande frågor och svarar kort på dem:
Har du juris kandidatexamen eller juristexamen?
Har du minst fyra års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete i närtid? Om ja, beskriv kortfattat din erfarenhet.
Har du svenskt medborgarskap?
Är du notariemeriterad?
Har du erfarenhet av juridiskt arbete inom dataskyddsområdet? Om ja, beskriv kortfattat din erfarenhet.
Har du erfarenhet av arbete på Regeringskansliet, brottsbekämpande myndighet eller tillsynsmyndighet? Om ja, beskriv kortfattat din erfarenhet.
Har du erfarenhet av arbete med tolkning och tillämpning av EU-rättsakter? Om ja, beskriv kortfattat din erfarenhet.
Har du erfarenhet av juridiska frågor inom digitalisering och vid utveckling av e-tjänster och e-förvaltning? Om ja, beskriv kortfattat din erfarenhet.

Välkommen med din ansökan i form av CV, personligt brev och enkät via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 11 april 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A182.673/2024 i mailets ärendemening.


För mer information om arbetsplatsen och arbetsgivaren:
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2024/mars/jurister-inriktning-dataskydd-till-rattsavdelningen-stockholm/

Ansök nu

Utredare till Grova Brott i Nära Relation, Skärholmen, PO Sthlm syd

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 26
Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisområde Stockholm Syd omfattar ett stort geografiskt område och är indelat i åtta lokalpolisområden, från Nacka i nordöst till Södertälje i söder.

Sektionen för brott i nära relation (BIN) är Polisområdesgemensam. Sektionen består av fem grupper som primärt utreder brott mot barn under 18 år och åtta grupper som primärt utreder våld mellan vuxna i nära relation. Utöver det har sektionen även två stycken sexualbrottsgrupper, en kansligrupp och en beredningsgrupp.

ARBETSUPPGIFTER
Som utredare på en av BIN-sektionens vuxengrupper handlägger du ärenden med stor variation. Allt mellan ofredande och mord, som skett mellan vuxna människor som har eller har haft en nära relation. Tjänsten innebär även att utreda brott mot barn till viss del (tex. barnfridsbrott). Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att handlägga ärenden och i dessa inhämta relevant information och hålla förhör. Detta sammanställer du sedan och föredrar för en åklagare så att denna ska kunna fatta ett rättssäkert beslut Den fysiska placeringen kommer att vara ute på respektive lokalpolisområde, men vissa grupper är initialt placerade i Västberga. Du kommer att jobba enskilt och i team med andra utredare på sektionen. Våra utredningar berör och det är viktigt att du har förmågan att arbeta objektivt gentemot både målsägande och misstänkt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Utreda brott i nära relation mot (mestadels) vuxna målsägande, men även brott mot barn i nära relation.
• Hålla förhör och vidta andra utredningsåtgärder enligt direktiv från åklagare
• På ett pedagogiskt sätt sammanställa utredningsuppgifter inför redovisning till åklagare
• Samverkan med bland annat socialtjänst och frivilligorganisationer knutna till kommuners verksamheter.
• Samverka med ditt lokalpolisområde för att förebygga brott i nära relation

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Minst sex månaders utredningsvana inom polismyndigheten alternativt en relevant akademisk examen i kombination med utredningsvana på en annan myndighet som arbetsgivaren anser likvärdig
• B-Körkort
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper i Microsoft office

Meriterande
• Erfarenhet av eller utbildning i att utreda brott, främst brott i nära relation.
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska som arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av och förmåga att möta människor i utsatta situationer.
• Erfarenhet inom IT, datateknik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer är relevant.
• Svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)

Personliga egenskaper
Som person är trygg i dig själv och tar ansvar över dina arbetsuppgifter och agerar efter det som är bäst för varje enskilt ärende. Dina arbetsuppgifter ställer höga krav på noggrannhet och flexibilitet då du behöver kunna hantera flera pågående ärenden samtidigt, samt vid behov snabbt skifta fokus. Vidare behöver du vara analytiskt lagd och ha ett intresse för teknik för att hitta verktyg att föra ärenden framåt med. Samverkan inom och utom myndigheten är en naturlig del i arbetet vilket medför krav på god samarbetsförmåga. Vi utför ett lagarbete där alla funktioner i gruppen är lika viktiga för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper

ÖVRIGT
Placeringsort:

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 9/4-2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Gruppchef till utredningsverksamheten vid Rgn Stockholm, LPO Norrmalm med i

Polisintendent
Läs mer Mar 25
Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Polisområde Stockholm city omfattar geografiskt de centrala delarna av Stockholm samt Lidingö stad. Polisområdet består av de två lokalpolisområdena Södermalm och Norrmalm samt ett antal sektioner och kansli.

LPO Norrmalm består av 450 medarbetare som arbetar inom ingripande-, områdespolis-, ambassadverksamhet-, utrednings- och kansliverksamhet.

Det utredande uppdraget på Norrmalm är fördelat på åtta grupper, där två av grupperna har ett mer tydligt utredande uppdrag mot narkotika och ungdom. Varje grupp består av en gruppchef, två förundersökningsledare och ett antal utredare. Utöver dessa utredande grupper hanteras utredningsverksamhetens inflöde av en ”intrattsfunktion” bestående av ett antal förundersökningsledare och en tillhörande beredningsgrupp.
Norrmalm ansvarar för en stor mängd utredningar av mycket varierande slag. Vi har skapat en organisation för att klara både volymen och mångfalden av ärenden. Vi har behov av effektiva flöden för de stora volymerna, förmåga att arbeta i team, specialkompetens inom olika utredningsområden, kapacitet för yttre utredningsåtgärder och insatser samt, inte minst, ett mycket öppet förhållningssätt inför förändring och utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Som chef för utredningsgrupp på Norrmalm rapporterar du till biträdande LPO-chef samt ingår i LPO Norrmalms ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området utredning och lagföring och dess resultat. Som chef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

KVALIFIKATIONER
• Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden

• Polisexamen alternativt annan för funktionen relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet

• Erfarenhet av utredningsarbete

• Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
• Chef/ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

• Ingått i ledningsforum

• Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

• Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen

• Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat

Personliga egenskaper
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/ledarkriterier/

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

ÖVRIGT
Placeringsort: Stockholm, Norrmalm

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8/4-2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu