Vattenfall AB jobb i Stockholm

Hitta lediga jobb hos Vattenfall AB i Stockholm. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Stockholm.

Kemist, materialvetare eller fysiker

Kemist
Läs mer Jun 24
Företagsbeskrivning
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.
I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.
SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.
Jobbeskrivning
Vill du arbeta med ett stort och viktigt uppdrag?
På SKB arbetar vi med att ta hand om Sveriges radioaktiva avfall från kärnkraft, forskning, sjukvård samt historiskt avfall. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom forskning och teknikutveckling.
Tillsammans med dina kollegor kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på människa, klimat och miljö. Arbetet ställer höga krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.
För att lyckas arbetar vi i team och i nära samarbete med olika bransch-, industri- och forskningsaktörer över hela världen.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket lång tid framåt?
Nu söker vi en drivande och engagerad kemist, materialvetare eller fysiker som ska bli vår nästa ämnesexpert på material i radioaktivt avfall och de kemiska och fysikaliska processer de genomgår i slutförvarsmiljö
Här kommer du att arbeta
Du kommer att jobba på SKB:s avdelning Forskning och utveckling. Här kommer du tillsammans med experter från olika vetenskapsområden genomföra de analyser som ska visa om slutförvaren för låg- och medelaktivt avfall är säkra för människa och miljö över tiotusentals år. Tillsammans med dina närmaste kollegor kommer du att förvalta och utveckla den kunskap om avfallets kemiska och fysikaliska egenskaper som utgör del i våra analyser av radiologisk risk. Här finns goda möjligheter för dig att både bredda och fördjupa din expertis.
Vad du kommer att göra
Ta fram underlag till och medverka i analyser av säkerheten efter förslutning för slutförvaren för låg- och medelaktivt avfall
Ge expertstöd till de svenska kärntekniska anläggningarna och SKB:s driftsatta anläggningar i frågor relaterade till radioaktivt avfall med fokus på material och ämnen i avfallet
Tillämpa och utveckla nya metoder för modellering av kemiska reaktioner och masstransport för avfallet i slutförvarsmiljö
Planera, beställa, följa upp och leda SKB-finansierad forskning och utveckling inom verksamhetsområdet vid universitet, högskolor och företag
Delta i internationella samarbeten inom verksamhetsområdet
Formulera krav på avfallet avseende innehåll av material och kemiska substanser för att säkerställa att avfallet inte äventyrar slutförvarens säkerhet efter förslutning till följd av de processer som sker i slutförvarsmiljön
Delta i SKB:s kontakter med myndigheter
Författa och granska tekniska rapporter

Kravspecifikation
Du har en högre universitetsexamen och gärna forskarutbildning inom kemi eller fysik med relevant inriktning för verksamhetsområdet. Nyligen disputerade uppmuntras särskilt att söka! Du behärskar engelska och svenska flytande i både tal och skrift.
Det är meriterande om du har erfarenhet av något eller några av följande områden:
lösningskemi, komplexbildning och ytkemi
cementkemi, korrosion, materialdegradering och hållfasthet
simulering och modellering av kemiska och fysikaliska processer
programmering och modellutveckling

Som person är du analytisk och kreativ och du tar egna initiativ till att utveckla den verksamhet du arbetar i. Dina resultat kommer att dokumenteras i tekniska rapporter och redovisas för externa intressenter och myndigheter. Du bör därför ha god vana av att presentera dina resultat både muntligt och skriftlig.
Arbetet kräver god samarbetsförmåga då du samverkar med andra experter både inom SKB och hos externa leverantörer och samarbetspartners.
Ytterligare information
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre utredningar kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Katrin Ahlford, katrin.ahlford@skb.se
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Andreas Nordgren, andreas1.nordgren@vattenfall.com
Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-61 88 345 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.
Placeringsort: Solna
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll.
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 31 augusti 2024. Urval sker efter den 12:e augusti.

Ansök nu

IT/ OT Demand Architect

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Jul 9
Företagsbeskrivning
I Sverige levererar Vattenfall Värme fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Vi levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Vi arbetar aktivt enligt en tydlig plan för att minska fossila utsläpp i våra städer, vår egen värmeproduktion och från våra leverantörer, med målet att nå nettonollutsläpp år 2040. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en så viktig roll i energiomställningen och det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.


Jobbeskrivning
Vill du få stor möjlighet till att påverka vår digitaliseringsresa och jobba med oss mot en fossilfri framtid? Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att digitalisera och utveckla verksamheten tillsammans med oss i rollen IT/OT Demand Architect – Vattenfall Värme.
Som del av digitaliseringsteamet designar och dokumenterar du den digitala miljön (människor, processer och system) medan vi arbetar mot ett sammanhängande digitalt landskap för Business Unit Heat Sweden. Du arbetar nära tillsammans med BUs Business Information Officer och IT-portfoliomanager samt lösningsarkitekterna i Vattenfalls IT-organisation. Du identifierar och definierar digitala möjligheter och färdplaner samt säkerställer att BU Heat Swedens digitala landskap är sammanhängande, följer regler och är konsekvent.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Säkerställa en övergripande holistisk syn på IT-landskapet och säkerställa att det är framtidssäkert och möter våra kort- och långsiktiga behov på ett effektivt sätt (både funktionellt och kostnadseffektivt).
Som IT/OT Demand Architect deltar du i projekt och nya utvecklingar för att säkerställa att lösningarna uppfyller affärsbehoven och följer definierad strategi och vägledande principer från både affärs- och IT-perspektiv.
Utföra arkitekturgranskningar (ITAS) ur ett affärsperspektiv av nya IT/OT-lösningar med fokus på Vattenfalls övergripande strategi och principer, säkerhetskrav och kostnadseffektivitet.
Förstår hur våran affärsstrategin påverkar IT-landskapet och vilka kapaciteter som behövs för att möta framtida utmaningar och behov.
Delta i Vattenfalls gemensamma forum gällande IT-kapaciteter för att säkerställa kunskaps- och erfarenhetsutbyte samt återanvändning av smarta lösningar och andra möjliga synergier.
Ansvara för att upprätthålla den övergripande dokumentationen av IT-landskapet för BU Heat Sweden (t.ex. dokumentera, underhålla och säkerställa hög kvalitet på dokumentationen av våra system).
Arbeta nära vår säkerhets- och IT-organisation för att säkerställa hög nivå av informations- och IT-säkerhet samt efterlevnad av regler (t.ex. GDPR)Kravspecifikation
Vi söker en IT/OT Demand Architect med relevant arbetslivserfarenhet. Vi tror att du har god förståelse för affärsprocesser inom energibranschen och deras IT-kapacitetsbehov. Dessutom har du starka kommunikationsfärdigheter och kan kommunicera med olika nivåer inom organisationen. Du vet hur man kombinerar och balanserar intressenters behov och är inte rädd för att fatta beslut för att säkerställa att resultat uppnås. Vi tror att du är passionerad över ditt arbete och trivs i en föränderlig miljö.
God erfarenhet av IT-arkitekturroller i en komplex affärsmiljö.
Djup erfarenhet av affärs- och IT-arkitektur, som täcker både process-, informations- och systemperspektiv.
Kunskap om operativ teknik är en fördel.
Starka färdigheter inom Enterprise Architecture, erfarenhet av lösnings-/applikationsarkitektur är inte ett krav men ett välkommet "plus".

Flytande på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav
Dina personliga egenskaper:
Utmärkta kommunikationsfärdigheter, kunna förstå, utmana, översätta och förklara komplexa ämnen genom/inriktningar med både tekniska och icke-tekniska intressenter på alla nivåer på ett förståeligt språk.
Utmärkta analytiska färdigheter, kunna snabbt förstå sammanhang och påverkan både från ett affärs- och teknologiskt/digitalt perspektiv.
Förmåga att prioritera och fokusera.
En snabb inlärare som kan skapa struktur och stabilitet i en snabbföränderlig miljö.
En självgående person som är resultatinriktad och kapabel att arbeta både självständigt och i team.


Ytterligare information
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.
Placeringsort
Uppsala, Solna, Nyköping, Haninge
För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Steffen
Hartwig, steffen.hartwig@vattenfall.com. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Julia Norberg, julia.norberg@vattenfall.com
Fackliga representanter: Akademikerna: Stefan Andersson. Ledarna: Kjell Karlsson Unionen: Patrik Nenzén SEKO: Jan Svensson. Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-19. Urval och intervjuer sker löpande. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.
Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Senior Business Demand Architect

Enterprise Architect
Läs mer Jun 24
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 21 000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.


Job Description
We are now looking for a Senior Business Demand Architect supporting our sales businesses in Customers & Solutions Region Nordic!


In Customers & Solutions we offer fossil free electricity and services to our Business- and Consumer sales customers. Digitalization is one of our most prioritised areas and we are now looking for a Senior Business Demand Architect to take responsibility and leadership in our transition to become fully digitalized. The role is closely connected to the Nordic BIO for our sales operations in all Nordic countries and we offer you a challenging career in a fast developing energy business from the utility to a digitalised service in a new energy landscape. Are you the one?

Responsibilities
As a Senior Business Demand Architect you will be part of strategic development like setting the Region Nordic IT strategy, planning and documenting the future IT landscape, monitor, inventory and develop our digital capabilities together with the business and Vattenfall´s internal IT department. You are responsible for converging our business demands into IT demands with the aim to achieve the desired outcome for the business through the use of information technology.

You will have a dynamic role where you need to align with the business stakeholders as well as the IT development team within Vattenfall IT. For this we are looking for the right candidate with proven leadership skills and experience in change management. You will contribute in projects and assignments for our operations where you represent good practice from IT perspective, Vattenfall standards and supporting in evaluating development alternatives.
Your key activities
Deeply involved in the strategic work with focus on how the business strategy impacts the IT landscape and what capabilities will be needed to meet the future challenges and needs.
Secure the overall holistic view of the IT landscape and secure that it is future proof and meets our short and long term needs in an effective way (both from a functional and cost effective point of view).
Understanding how business can benefit from new technologies such as AI, ML, RPA, Cloud etc.
Understanding of the business needs and how to turn them into IT demand.
As Senior Business Demand Architect you participate in projects and new developments to secure the solutions fulfill the business needs and also follows defined strategy and guiding principles from both business and IT.
Performing architectural reviews from a business perspective of new IT solutions with focus on Vattenfall overall strategy and principles, security demands and cost efficiency.
Participate in Vattenfall common forums concerning IT capabilities to secure exchange of knowledge and experience as well as reuse of smart solutions and other possible synergies.
Responsible for maintaining the overall documentation of the IT landscape for Region Nordic (e.g. document, maintain and secure high quality of the documentation of our systems).
Work closely with our security and IT organisation to secure high level of information- and IT-security as well as regulatory compliance (e.g. GDPR).Qualifications
We are looking for a Senior Business Demand Architect who has minimum 10 years of relevant work experience. We believe you have good understanding of utility business processes and their IT capability needs. Moreover, you have strong communication skills and can communicate with different levels in the organisation. You know how to combine and balance stakeholders’ interests and are not afraid to take decisions to ensure output is being realised. We believe that you are passionate about your work and enjoy being in an ever-changing environment.
Good understanding of the utility- and electricity business.
Experience from working in a large international company
Long experience of working with development of IT demands in a business context.
Deep experience in business and IT architecture, covering both process, information and system view.
Understanding and experience of agile methods and way of working.
Fluent in Swedish and English in written and spoken.
Strong skills in Enterprise Architecture, experience in Solution/application architecture is not mandatory but a welcome “plus”.
Understanding of security regulations to ensure critical data is adequately protected, but at least confident in addressing security aspects into architecture work
Master’s degree with 10 years of experience in ITAdditional Information
Our Offer
We offer a challenging and international work environment and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues as ‘Ask and Share’ concept is essential for the way we work. We offer attractive employment conditions (smart working, flexible working hours and a good-work-life balance) and opportunities for personal and professional development. Click here for further information.


Location:?You will be placed in our office in?Stockholm?(Solna).

For more information?For more information?about the position you are welcome to contact hiring manager Leif Sjöberg, +46703229045. For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Cecilia Wijkman, cecilia.wijkman@vattenfall.com

Trade Union representatives in Sweden via Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.Rolf Olsson (Akademikerna) Cecilia Bodin (Ledarna) Mikael Mukka (SEKO) Jens Morell (Unionen)

We welcome your application no later than August 5th 2024. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website.

Ansök nu

Skogsinspektor

Skogsinspektor
Läs mer Jun 28
Företagsbeskrivning
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Jobbeskrivning
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi en Skogsinspektor som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.
Vattenfall Services och Affärsområde Skog, Mark & Miljö fortsätter att växa och till vår skogliga avdelning i Mellansverige söker vi nu en Skogsinspektor med inriktning mot skoglig underhåll.
Affärsområde Skog, Mark & Miljö är organiserat i sex avdelningar och säljer konsulttjänster till nät- och energibolag över hela landet. Inom den skogliga delen består dessa tjänster av markförhandling vid infrastrukturprojekt samt projektledning av skogligt underhåll och andra åtgärder vid befintliga och nya anläggningar.
Vi ser att vår marknad växer och därför behöver vi idag anställa de medarbetare som inom ett par år ska axla de underhållsuppdrag som vi ser vid horisonten. Vi söker därför dig som vill vara en del av lösningen när vi tillsammans skapar förutsättningar för att inom en generation kunna leva ett fossilfritt liv. I den här tjänsten får du möjlighet att använda din skogliga kompetens i stora och små underhållsprojekt samtidigt som du samverkar med personer, både interna och externa, med annan utbildning och bakgrund.
Som Skogsinspektor hos oss kommer du introduceras på avdelningen av dina nya kollegor och bekanta dig med de underhållsprojekt vi driver idag. Under din första tid hos oss kommer du få möjlighet att bygga kunskap och kompetens för att efter hand kunna axla egna projekt. Beroende på vilken erfarenhet just du har så anpassar vi oss såklart efter dig. Är du redo att omgående axla ett stort ansvar så finns det möjlighet till detta. Tjänsten är en roll för dig med stort driv och som letar efter en arbetsgivare med stora utvecklingsmöjligheter.
Nedan följer några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Projektledning skogligt underhåll
Leda och styra underentreprenörer
Kontakt med markägare, myndigheter och andra intressenter
Stämpling, värdering och reglering av skador i skogsmark.
Kundkontakt och marknadsföring.Kravspecifikation
Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:
En akademisk utbildning så som skogsmästare, jägmästare, skoglig kandidat, lantmätare eller liknande
Meriterande med erfarenhet av projektledning inom skogliga projekt
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, gärna också engelska
Ett krav att du har god datorvana och B-körkort

För att lyckas i rollen Skogsinspektor behöver du ha ett stort driv och ett affärsmässigt synsätt där du triggas av utmaningar och finner tillfredsställelse i att nå uppsatta mål. Du har ett strukturerat arbetssätt där tydlighet och eget initiativ är signum för dig som person. Eftersom du kommer ha kontakt med många externa aktörer ser du det som motiverande att skapa samt vårda relationer. Detta gör du helst genom att vara kommunikativ samt samarbetsvillig.


Ytterligare information
Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!


Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.


Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här:?Dina kollegor - Vattenfall SE?
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices


Placeringsort
Flexibel placering i Svealand (t.ex. Uppsala, Solna) där vi tillämpar hemstationering. Vi värdesätter dock kompetens före geografisk placering, därför kan annan placeringsort diskuteras. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan!
I denna tjänst är resor med bil inom Svealand en del av arbetet. Övernattningar förekommer ett par gånger under året.


Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Kristin Olovsson kristin.olovsson@vattenfall.com. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Lea Skånberg lea.skanberg@vattenfall.com.
Fackliga representanter för denna tjänst är Caroline Trogen Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00


Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 11 augusti 2024!?


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Ansök nu

Business Controller Elhandel

Business controller
Läs mer Jul 10
Company Description


Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 21 000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.


Job Description
Become a key player in shaping the future of sustainable energy as a business controller at Vattenfall!
We are seeking a Business Controller to join our dynamic team located within Business Control in the BA. As a senior member of the B2C management team, you will play a crucial role in contributing to the overall direction of the company. Your primary role will be to gain a deep understanding of how e-commerce functions in the Nordic region. You will be responsible for monitoring operations and results, working closely with the business to identify areas of improvement and implementing strategies to achieve success.
This is a challenging and rewarding role that offers the chance to make a significant impact and help drive the organization forward. You will be working for a company that values innovation and invests in its people. If you are a talented and motivated individual looking for a new and exciting opportunity, we encourage you to apply today!


Responsibilities and tasks
Supporting the development of business plans and forecasts
Providing analysis on pricing, sales volumes and product mix to the business
Supporting line managers in their monitoring and analyses – explaining numbers
Working actively with the analysis and puts forward suggestions for corrective actions – variance and cause analysis
Having focus in value creation - acts as business advisor and supports decision-making.
Operational business planning, follow up and reporting process in close collaboration with Financial Control
A support in tendering and calculations – business cases
Producing management reportsQualifications
University degree
Minimum of 5 years of experience in a business controller role
Strong background in business planning and analysis
Excellent communication skills
Knowledge and experience with business support systems (preferred)
Excellent proficiency in Excel
Fluency in both English and Swedish
Previous experience within the energy industry with a focus on electricity trading (meritorious)As a person you are open and responsive and you thrive in environments that encourage collaboration. You communicate well and are always looking for ways to stay one step ahead. You are driven to take on big responsibilities and enjoy working independently towards set goals. Analysing data and building economic models is a strength of yours, and you understand the importance of working closely with operational areas and other staff functions to ensure success.
In order to fulfill the tasks of business planning a strong cooperation with the operational areas as well as other staff functions is necessary. This contributes to a dynamic and diversified work environment. Overall, you are a proactive and ambitious individual who is well- equipped to tackle the challenges.
Within BA Customers & Solutions the customer comes first. The employees strive to deliver the best customer experience and provide relevant offers and services to the customers. With over six million customers, Business Area Customers & Solutions is responsible for the sales of solutions and energy contracts to private and business customers in Germany, France, Netherlands, Sweden, Finland, Denmark and Norway.


Additional Information
Our Offer
We offer a challenging and international work environment and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues as ‘Ask and Share’ concept is essential for the way we work. We offer attractive employment conditions (smart working, flexible working hours and a good-work-life balance) and opportunities for personal and professional development. Click here for further information.


Locations: Sweden, Solna (Arenastaden), some trips to Finland may occur.


For more information about the position you are welcome to contact hiring manager Kerstin Landgren + 46 70 370 44 08, kerstin.landgren@vattenfall.com. For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter at Elisabeth.hagman@vattenfall.com.
Trade union representatives: Rolf Olsson, Akademikerna, Simon Salomonsson Unionen, Cecilia Bodin Ledarna, Mikael Mukka SEKO. To get in contact with the representatives, please call Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.


We welcome your application in English or Swedish no later than July 28:th. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website. We will review your application after the application deadline.

At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be a good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation. Click here for further information.


The security of Vattenfall and its employees is essential. For that reason, a pre-employment screening will be part of your recruitment process. The screening is based on the role you will fulfill within Vattenfall.


Since Vattenfall is a part of the Swedish critical infrastructure, many of our services are security classed. If this position is security classed the final candidates might be subjected to a security vetting process, according to the Swedish legislation.
Join us and be a part of a team that is making a difference in the world of fossil fuels. Apply now!

Ansök nu

Beräkningsingenjör till Vattenfall

Beräkningsingenjör, elkraft
Läs mer Jun 24
Jobbeskrivning
Varför du skall söka rollen som beräkningsingenjör:
Som beräkningsingenjör hos oss spelar du en avgörande roll i att hålla våra kärnkraftverk igång! Du kommer att utföra ett arbete som bidrar till att ladda våra reaktorer med ett säkert och väloptimerat kärnbränsle.
Hos oss får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom härdfysik och utvecklas till specialist inom området. För de som vill gå denna väg erbjuder vi en tydlig utvecklingsplan, framtagen i samarbete med våra erfarna specialister, för att stödja din karriärutveckling.
Vi värdesätter frihet under ansvar, vilket innebär att du som medarbetare har stor frihet att själv styra ditt arbete, så länge du levererar enligt tidplan är lyhörd för teamets behov och är transparent med ditt arbete.
Ta chansen att bli en nyckelspelare i vårt team och bidra till en hållbar och säker energiframtid!
Vattenfall Nuclear Fuel AB erbjuder ett arbete där du får använda din analytiska förmåga tillsammans med ett mycket kompetent team där samarbete, gemenskap och bra arbetsklimat är viktigt. Vi söker nu en erfaren ingenjör till vår enhet Härdfysik.
Fuels främsta uppgift är att leverera kärnbränsle och tillhörande analyser och tjänster till Vattenfalls reaktorer och vår produkt ’Färdigt Bränsle’ löper som en röd tråd genom alla enheter. Vi har också en stor roll inom Vattenfalls utvecklingsverksamhet t.ex. insatser för ny kärnkraft. Våra enheter jobbar mycket nära varandra och det finns goda möjligheter att utvecklas genom utmanande uppgifter inom flera olika tekniska discipliner.


Enhetsbeskrivning
På vår enhet härdfysik arbetar vi med avancerad reaktorfysik för både tryck- och kokvattenreaktorer. Vårt uppdrag omfattar en rad viktiga och spännande ansvarsområden:
Vi ansvarar för att utveckla den nukleära designen för det kärnbränsle som årligen levereras till Vattenfalls kärnkraftsreaktorer i Ringhals och Forsmark. Detta inkluderar att skapa härddesigner och, i nära samarbete med enheten för Säkerhetsanalys, säkerställa att alla nödvändiga säkerhetskontroller genomförs inför reaktorernas årliga omladdningar. Vi granskar och utvärderar även nya bränslekonstruktioner för att säkerställa deras effektivitet och säkerhet.
Genom samarbetsavtal med SKB (Svensk Kärnbränslehantering AB) utför vi kriticitetsberäkningar för slutförvaring av kärnbränsle, vilket är en central del i arbetet med att hantera och förvara använt bränsle på ett säkert sätt.
För Ringhals och Forsmark utför vi även tankdosberäkningar, vilket är avgörande för att upprätthålla strålsäkerheten i och omkring reaktoranläggningarna.
Utöver detta genomför vi kriticitetsberäkningar för både befintliga och nya bränsletyper, vilket bidrar till att säkerställa att vi alltid använder det mest effektiva och säkra kärnbränslet.

Genom vår expertis och våra noggranna analyser spelar vi en avgörande roll i att upprätthålla säkerheten och effektiviteten i Sveriges kärnkraftverk. Vi utvecklar innovativa lösningar och arbetar nära tillsammans med våra partners för att möta framtidens utmaningar inom kärnkraft.
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.


Arbetsuppgifter
Som erfaren beräkningsingenjör kommer du att arbeta med:

Nukleär optimering av bränsle- och härddesign för Vattenfalls kärnkraftsreaktorer.
Validering av beräkningskoder och modeller som används i våra processer och som stöttar arbetet med att ta fram optimerat kärnbränsle och härddesigner.
Analys- och metodutveckling inom härdfysik och kriticitetsberäkningar.
Avancerade analyser för att kunna ge tekniskt stöd för diverse olika frågor relaterade till reaktorfysik både inom organisationen och våra samarbetspartners.
Våra duktiga kollegor i Forsmark och Ringhals i ett nära samarbete samt med våra olika leverantörer (kärnbränsle och -kodleverantörer)Kravspecifikation
Civilingenjör eller högre akademisk utbildning inom naturvetenskap eller teknik, meriterande om du har inriktning mot Teknisk Fysik, Energiteknik eller Fysik
Du uttrycker dig väl muntligt och skriftligt på svenska och engelska
B-körkort är meriterande (du förväntas planera för att ta körkortet)Som person trivs du att arbeta tillsammans med andra och du lägger stor vikt vid gott samarbete, skapa engagemang och delaktighet. Du tycker om att lära nytt och att dela med dig av dina kunskaper och du upplevs som en förebild i ditt arbetssätt och som person. Din förmåga att vara stabil, hålla huvudet kallt och prioritera rätt gör dig till en pålitlig och effektiv medarbetare, som kan hantera utmaningar med ett klart sinne och ett starkt fokus på lösningar. Som en initiativtagande individ tar du aktivt ansvar för att driva saker framåt. Du tvekar inte att sätta igång nya aktiviteter och projekt, och du har en naturlig förmåga att omvandla idéer till konkreta handlingar. Din proaktivitet resulterar i märkbara framsteg och resultat, vilket gör dig till en drivkraft inom ditt team och en värdefull medarbetare som ständigt bidrar till företagets framgång.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Ytterligare information
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs gärna mer om våra förmåner här.

Ansök nu

Controller

Controller
Läs mer Jun 24
Company Description


Vattenfall is a European energy company with approximately 21 000 employees. For more than 100 years we have electrified industries, supplied energy to people’s homes and modernized our way of living through innovation and cooperation. We now want to make fossil-free living possible within one generation. To be able to reach this ambitious goal we are looking for talented individuals who, in addition to their passion for their own role, also have strong team spirit and want to contribute to supporting a meaningful corporate mission.
Job Description


As Controller we find our main challenge today in transforming the way we and the business think and act. Where we usually tend to classify costs as objects, now we are initiating- to transform the mindset towards added value. In this way we empower our higher goal of fossil free life within one generation. What drivers and KPI’s would you define if you look at cost levels from this perspective?
If this innovative vision is interesting for you we have a great opportunity for you in the team of Jimmy Bouterse where you have the possibility to individually and with our strong team to improve business decisions and performance by providing fact-based and timely financial insights and work on end to end digitalization & enhancing the effectiveness of our finance processes.
“It is advisable for every Controller to build awareness on a deeper level about the complexity of our business. That you really understand where different costs come from. Only then can you make proposals to reduce or maintain it if the added value is indispensable. – Jimmy Bouterse - Head of Staff function Controlling
As a Staff Function Controller, you will become a member of the Staff Function Controlling unit within Finance Business Support. We support the planning and forecasting activities as well as the creation of reports in cooperation with the finance business partners within SF Controlling. In cooperation with your colleagues from R2R, you ensure quality and relevance in reporting and ensure that the organizational structure is mapped in the financial systems and models. You also work closely with the CoE Charge out supporting them with relevant information about the development on the cost base of the Staff function.
In your role you are a pioneer in the use of digital reporting solutions. In close cooperation with CoE Data & Visuals, you actively promote further use in the finance area and the staff functions. You use the “Leaner Planning” approach in the Staff Function areas successfully to contribute to a future-oriented controlling process.
Your tasks and responsibilities:
Create and deliver Staff function reports including giving actionable and relevant insights and draw management attention to relevant decision topics. Operate and maintain SF specific reports/KPI’s. Execute services with high quality and timeliness of the delivery following common processes, policies and guidelines. In this specific role you will also be responsible for statutory reporting for our German subsidiary Vattenfall GmbH
Use analytical techniques to interpret results, give insights about problems, solutions or assumptions;
Responsible for monitoring data quality, reporting to SF and signaling issues to the CoE Data & Visuals. Support root cause analysis, action planning and implementation of solutions;
Further develop and implement Financial model: advice on improvements / changes in financial model. Request changes towards P&S or BPO provider;Location
Berlin, Amsterdam or Stockholm
Qualifications


Who are you?
“The world changes every day. When you are not open to change, you will fall behind times. It brings me to the edge when people say that what we've been doing this for years we will continue doing. In these cases I tend to ask why they feel like that and what the underlying facts are and that every specific situation preferably asks for a customizable approach.” – Jimmy Bouterse - Head of Staff function Controlling
As our Controller you will be comfortable in your role when you bring:
Relevant University degree (e.g. Business / Controlling) or comparable other education
Experience in leading projects and change management;
Good understanding of internal and external developments and trends in controlling and the digital transformation of finance;
Very good skills and experience in the relevant financial systems (e.g. PowerBi, Cognos Controller, Integrated Planner, SAP ERP), Office 365 particularly Sharepoint, MS applications, strong Excel knowledge e.g. pivot tables, ability to create clear and presentable material in MS Power point;
Experience/knowledge of complex system landscapes and different data sources and the ability to create intelligent queries in different tools as well as working with multidimensional structures in different data sources;
Enhanced business analysis skills & can connect business structures and flows to financial reporting requirements and systems;
Fluent in Business English, both in written and spoken is a must;To be a perfect match for this specific role you bring besides above mentioned hard skills the following:
Oversee key processes and understand how business activities impact the financial performance and vice versa to identify performance issues
Deep understanding of Vattenfall’s financial steering model, governance structure and accounting rules
Open attitude / interest into Business Intelligence tools and Self Service Reporting, with the ability to create visualisations with relevant and actionable insights in conjunction with storyline about business performanceAdditional Information


More Information
We welcome your application in English, no later than, 1st of July 2024. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website as we cannot guarantee that we will be able to process applications that are not made via our website.

For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Joany van Megen via email: joany.vanmegen@vattenfall.com.
Trade Union representatives in Sweden via Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.

Ansök nu

Automation Engineer (VMWare)

Automationselektriker
Läs mer Jun 20
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.


Job Description
Job Description
The Vattenfall Staff Function IT is an international unit within the Vattenfall Group. We are a full-service IT provider. Our IT services range from process and application consulting, to software development, implementation projects and the operation of IT applications. About 2000 employees located in Germany, Poland, the Netherlands and Sweden contribute daily to our international business success.
Your job as Automation Engineer
IT plays a crucial role within Vattenfall to enable our transition to fossil freedom and secure stable operations. Automation has an essential part in this journey. We rely on you, as our Automation Engineer, to allow IT operations within Vattenfall to be on top of the change!
In your role as Hands-On DevOps Automation engineer you will provide guidance on the build of solutions to enhance availability, performance and stability of the Automation platforms. You will need to balance service reliability, platform development and delivery speed. You will work with the team in building software delivery pipelines, deploy and monitor services, respond to alerts & notifications and learn from incidents. This is a role within the Central Automation team with an end-to-end responsibility across the entire platform.
Furthermore, you will:
Support in transformation/implementation of business needs/requirements into automation solutions
Build software pipelines, deploy and monitor services, respond to alerts & notifications
Work with the engineers from network/storage/compute/applications etc. to develop & maintain the automations
Work with the team when it comes to automation topics regarding best practices, defining frameworks, organizing workshops, etc
Deliver orchestrated workflows within the right process leveraging CI/CD, DevSecOps, Software Development Lifecycle and the vRealize Suite along with other 3rd party systems to achieve it
Participate in on-call shifts for high available automated workflows
Run automation platform upgrades & migrations
Develop, release and support automation code for the SDDC platform
Take end to end responsibility for the automation platform and related services

So why should you join us as Automation Engineer?
We use modern technology: As an automation engineer, you get to work with the latest equipment and software.
Complex Problem-Solving: You can successfully design and implement solutions to improve efficiency and reliability.
Impactful Work: Working at Vattenfall, you're contributing to the production of clean and sustainable energy, knowing that your efforts are helping to combat climate change and promote a more sustainable future.
Collaborative Environment: We foster a collaborative work culture where teamwork and knowledge sharing are valued.
Opportunities for Growth: Whether it's through training programs, mentorship, or challenging projects, you can continuously expand your skills and advance your career.
Work-Life Balance: We recognize the importance of a healthy work-life balance.Qualifications
Who are we looking for?
An experienced Automation Engineer meeting most of the following requirements:
Academic degree or a comparable training with several years of experience
Experience with the VMware stack. Especially vRealize Automation & Orchestrator 7.x/8.x
Writing Workflows and Actions in VMware vRealize Orchestrator 8.x
Knowledge/Experience with industry standard automation tools. Ansible, Terraform, Saltstack etc
Knowledge/Experience with Collaboration stack i.e., Source Code Management tools (Gitlab, AzureDevOps.), Issue Tracking tools, CI/CD pipelines etc
Experience with scripting languages such as Python , PowerShell , Ansible
Handle Vendor Support Interactions
Knowledge & Exposure to Data Center Technologies & Automation
Business-fluent in English


Additional Information
What do we offer
Working at Vattenfall means more than ‘just’ having an interesting job in a result-orientated culture. Here you will be part of a challenging, complex and international work environment. We offer our employees competitive remuneration, training opportunities and personal development.
An international team which drives and supports each other
Where ideas can make a difference
Flexible working times and Home Office
Work in a company with Swedish culture focused on people work-life balance and good atmosphere

At Vattenfall, we are convinced that striving for diversity helps building a more profitable, efficient and attractive company. Therefore we seek a harmonious balance of employees in terms of age, religion, gender identity & expression, sexual identity, disability and ethnic background.


More information
For more information about the position you are welcome to contact Folmer Koper, Recruiter.
We welcome your application in English, including CV and cover letter.

Ansök nu

SAP Solution Architect

Kassapersonal
Läs mer Jun 10
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.
Job Description
Vattenfall is recognized as one of the first movers in the energy transition – and by that power climate smarter living for all our customers.
Yet, our investment power, innovation, and ambitious change agenda to become fossil free in one generation, can only be met if we can rely on the reliable and competivive generation of our Nuclear plants. To face this challenge we invest in our people and we continue to employ exceptional IT talent. With our team, we are advancing Vattenfall Nuclear to become a data driven company, allowing them to optimize decision making and investment planning.
This means we are architecting:
Our enterprise asset management and logistics on SAP S/4HANA
An integrated and hybrid SAP and surrounding systems landscape consisting of multiple instances (cloud and onpremise)
Solutions that are critical to Swedish infrastructure and its society and thus regulated under Säkerhetsskyddslag (2018:585)
Full IT/OT convergence to ensure frictionless transfer of data (near) real time to advance predictive maintenance use cases
IT infrastructure and solutions that are hyper-scalable and reliable
Strategic solutions/landscapes to optimize Nuclear maintenance strategies


Our team requires true Business facing Solution architects; You know how to use technology to make Nuclear run as clockwork, you act as timer to ensure we meet our ambitious goals and be an alarm if we can do better! We have a large SAP and Microsoft footprint, with more than 20.000 users in six countries
Our Group IT Architecture team of 30 enterprise / solution architects is involved in around 100+ key projects at any time, focusing on enterprise architecture and solution architecture for all Vattenfall business units. We act as the hub to understand business needs and to see the bigger Vattenfall picture to help our teams securely adopt the technologies of tomorrow.

Your main responsibilities:
You will join the larger strategic projects, to guide them into successful execution based on fit-for-purpose architecture
You will consult and educate the Nuclear business on SAP, IT strategy, integration strategy, data strategy and SAP strategy, etc
You have a solid understanding of IT security and will support Nuclear in fit-for-purpose adoption.
You will have (or build up) Nuclear and SAP domain knowledge to become the go-to point how advance its S/4 journey.
You will help us grow our Enterprise thinking and establish standards and architecture principles. You will be our trusted advisor towards our Nuclear and other business area’s to enable their operating model by technology – also if that is that means radical change!

Qualifications
Our ideal candidate
We are looking for a seasoned Solution Architect, that has hands-on experience with SAP solution architecture, preferably (in prior assignments) as SAP Architect in water or energy utilities, manufacturing, or automotive.
You feel comfortable communicating with both IT and non-IT colleagues on different levels in the organization. You enjoy being in an ever-changing environment. Furthermore, you bring:
An academic degree in IT or related study
You speak Swedish and English
Experience with Enterprise Architecture and Frameworks in an international environment
You have deep SAP technical knowledge and general IT knowledge
Ideally you have worked in an asset intensive industry – and understand security considerations, IEC 62443, ISO27001 etc.
Experience with Microsoft Azure Well Architected Framework
Skills to produce enterprise ready architecture documents and todirect complex problems into concise Management Board action
And we love architects talk business and know TOGAF, rather than those that talk TOGAF and know business …


Location: for this position you are expected to be already based in Sweden with willingness to travel regularly to the office (Stockholm, Solna). Occasionally also travel to key Nuclear locations, like Ringhals, Forsmark, Oskarshamm or team meetings in Amsterdam and Berlin; You will be expected to travel approximately a once month for two days to these locations.
Our Offer
Become part of a massive transformative purpose – not on paper, but in real-life – whereby you can influence the outcome!
We offer a challenging and international work environment and the possibility to work with some of the best in the field.
You will work in an interdisciplinary team with other senior IT Architects – so we do this together!
A professional environment where your experience, knowledge and attitude will bring us one step further and the opportunity for you to grow further.
A central office location with easy access by public transport.
Furthermore, a healthy work-life balance (smart working) and time to develop your profession
At Vattenfall you get the opportunity to work for a clean energy company that aims for creating fossil free energy within one generation.
And last but not least; International and multi-cultural work environment with energetic, motivated colleagues that like to have fun as well!


Additional Information
About Vattenfall:
Energy is our contribution to quality of life – day after day. With around 20.000 colleagues Vattenfall provides comprehensive electricity and heating offerings to several million customers in northern Europe. For the work ahead we need people who are fully dedicated to our customers and to a sustainable society – people like you.

More information
We welcome your application in English, including CV and cover letter via our website.. For information about the position, please contact recruiting manager Emile Das, +31 6 5250 4359. For more information about the recruitment process, you are welcome to contact Recruiter Folmer Koper +31 6 38710915.

Ansök nu

SAP Solution Architect

Kassapersonal
Läs mer Jun 10
Företagsbeskrivning
Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.
Jobbeskrivning
Vattenfall erkänns som en av pionjärerna i energiomställningen och genom det möjliggör vi klimatsmartare liv för alla våra kunder.
Vår investeringskraft, vår innovation och vår ambitiösa agenda att bli fossilfria på en generation kan dock bara uppnås om vi kan lita på en pålitlig och konkurrenskraftig produktion från våra kärnkraftverk. För att möta denna utmaning investerar vi i våra medarbetare och fortsätter att anställa exceptionella IT-talanger. Tillsammans med vårt team driver vi fram Vattenfall Nuclear för att bli ett datadrivet företag, vilket gör det möjligt för dem att optimera beslutsfattande och investeringsplanering.
Detta innebär att vi designar
Vårt företags resursplanering och logistik lösningar på SAP S/4HANA
En integrerad och hybrid SAP- och omgivande systemmiljö bestående av flera instanser (moln och lokalt)
Lösningar som är avgörande för den svenska infrastrukturen och samhället och som regleras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585)
Fullständig IT/OT-samverkan för att säkerställa friktionsfri överföring av data i (nära) realtid för att främja användningsfall för prediktivt underhåll
IT-infrastruktur och lösningar som har hög säkerhet, skalbarhet och tillförlitlighet
Strategiska lösningar/miljöer för att optimera underhållsstrategier för kärnkraft

Vårt team behöver duktiga lösningsarkitekter med verksamheten i fokus; Du vet hur man använder teknologi för att få kärnkraften att fungera som en klocka, du agerar som en tidtagare för att säkerställa att vi når våra ambitiösa mål och vara en varningsklocka om vi kan göra det ännu bättre! Vi har en omfattande SAP- och Microsoft-närvaro, med över 20 000 användare i sex länder.
Vårt Group IT Architecture-team, består av 30 Enterprise-/lösningsarkitekter, som är involverade i cirka 100+ nyckelprojekt samtidigt och fokuserar på företagsarkitektur och lösningsarkitektur för alla Vattenfalls affärsenheter. Vi agerar som navet för att förstå affärsbehoven och för att se den större bilden för Vattenfall och hjälpa våra team att säkert anta morgondagens teknologier.
Dina huvudsakliga ansvarsområden:
Du kommer att delta i större strategiska projekt för att vägleda dem till framgångsrik genomförande baserat på lämplig arkitektur.
Du kommer att ge rådgivning och utbilda kärnkraftsverksamheten om SAP, IT-strategi, integrationsstrategi, datastrategi och SAP-strategi, etc.
Du har en gedigen förståelse för IT-säkerhet och kommer att stödja kärnkraftverken i lämplig anpassningar.
Du kommer att ha (eller bygga upp) kunskap inom kärnkraften och SAP för att bli den främsta kontaktpersonen för att främja deras resa med S/4.
Du kommer att hjälpa oss att utveckla vårt Enterprise tänkande och etablera standarder och arkitekturprinciper.

Du kommer att vara vår betrodda rådgivare gentemot våra kärnkraftverk och andra affärsområden för att möjliggöra deras driftsmodell genom teknologi - även om det innebär radikal förändring!

Kravspecifikation
Vår idealiska kandidat:
Vi letar efter en erfaren lösningsarkitekt med praktisk erfarenhet av SAP-lösningsarkitektur, företrädesvis (i tidigare uppdrag) som SAP-arkitekt inom vatten- eller energiförsörjning, tillverkning eller fordonsindustrin.
Du känner dig bekväm med att kommunicera med både IT- och icke-IT-kollegor på olika nivåer i organisationen. Du trivs i en ständigt föränderlig miljö. Dessutom har du:
En akademisk examen inom IT eller relaterat område
Du talar svenska och engelska • Erfarenhet av Enterprisearkitektur och ramverk i en internationell miljö
Du har djupgående teknisk kunskap inom SAP och allmän IT-kunskap
Du har arbetat inom en kapitalintensiv bransch och förstår säkerhetsaspekter, IEC 62443, ISO27001, osv.
Erfarenhet av Microsoft Azure Well Architected Framework
Förmåga att producera arkitekturdokument som är redo för företagsbruk och att omsätta komplexa problem till koncisa åtgärder för en styrelsen.
Och vi älskar arkitekter som pratar affärsverksamhet och känner till TOGAF, snarare än de som pratar TOGAF och kan affärsverksamhet...

Plats: För denna tjänst förväntas du vara baserad i Sverige med vilja att resa regelbundet till kontoret (Stockholm, Solna). Ibland kan det också bli resor till viktiga kärnkraftsplatser, som Ringhals, Forsmark, Oskarshamn eller teammöten i Amsterdam och Berlin. Du förväntas resa ungefär en gång i månaden under två dagar till dessa platser.
Vårt erbjudande:
Bli en del av ett massivt transformationsuppdrag - inte bara på papperet, utan i verkligheten - där du kan påverka resultatet!
Vi erbjuder en utmanande och internationell arbetsmiljö och möjligheten att arbeta med några av de bästa inom området.
Du kommer att arbeta i ett tvärvetenskapligt team med andra erfarna IT-arkitekter - vi gör detta tillsammans!
En professionell miljö där din erfarenhet, kunskap och inställning tar oss ett steg vidare och möjligheten för dig att växa vidare.
En central kontorsplats med bra kommunikationsmöjligheter.
Dessutom en sund balans mellan arbete och fritid (smart arbete) och tid för att utveckla din profession.
Hos Vattenfall får du möjlighet att arbeta för ett företag inom ren energi som strävar efter att skapa fossilfri energi inom en generation.
Och sist men inte minst: en internationell och mångkulturell arbetsmiljö med energiska och motiverade kollegor som också gillar att ha roligt!


Mer information: Vi välkomnar din ansökan på engelska, inklusive CV och personligt brev via vår webbplats senast den 31 juli 2023. För information om tjänsten, kontakta rekryteringschef Emile Das, +31 6 5250 4359. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Folmer Koper +31 6 38710915.
Vi på Vattenfall är övertygade om att strävan efter mångfald hjälper oss att bygga ett mer lönsamt, effektivt och attraktivt företag. Vi fortsätter att sträva efter en harmonisk balans av medarbetare när det gäller kön, ålder, etnisk och kulturell bakgrund.

Ansök nu

SAP PM Consultant - ERP Maintenance Solutions

Säkerhetsanalytiker, IT
Läs mer Jun 3
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.


Job Description
Are you looking for a kick start for your career? Would you like to deal with business requirements? Can you create functional specifications? Would you like to work in an international team? For the Team ERP Maintenance Solutions within Transformation and Corporate IT YIC, as part of Vattenfall IT, we are looking for an experienced and engaged SAP PM Consultant for ERP Maintenance Solutions for the locations Berlin, Stockholm or Amsterdam.
As an SAP PM Consultant, you'll play a vital role in our team by maintaining applications, supporting and training key users, and participating in exciting development projects. You'll also have the opportunity to manage smaller projects or sub-projects within the ERP Maintenance Solutions environment.
What will you do?
Are you ready to dive into a role where you can make a real impact? We're looking for passionate individuals to join our team and help shape the future of our applications and systems. Here's what you'll be doing:
Your Tasks & Responsibilities:
Advise and Educate: Share your expertise in ERP Maintenance Solutions. You'll consult, advise, and make solution proposals, conduct feasibility studies, and lead training sessions and workshops
Transform Ideas into Reality: Turn functional requirements into technical designs that align with our architecture guidelines. You'll configure applications and work closely with project teams to ensure everything meets business needs
Test and Validate: Carry out and document various tests, including unit, system, regression, and integration tests. You'll also support key users during acceptance testing
Follow Best Practices: Work according to our company's processes, procedures, and guidelines, including ITIL processes
Stay Ahead of the Curve: Keep up with industry trends, identify potential improvements, and turn your insights into actionable proposals

Locations
Stockholm, Amsterdam or Berlin


Qualifications
Who are you?
As SAP PM Consultant you are responsible for the requirements analysis, functional design, development and maintenance of SAP PM applications within the IT area.
Next to this you bring:
University (Bachelor or Master) degree or comparable level of thinking
Knowledge in the area of SAP systems/SAP PM Solutions
3-4 years of general business experience
Ability to cooperate with team members and customers and communicate effectively
Works independently and with own initiative
Ability to organize and solve problems
Local (Swedish, Dutch or German) and English language skills - verbal and writtenAdditional Information
Why you'll love It here:
Innovative Environment: You'll be at the forefront of new technology and processes, constantly learning and growing
Team Collaboration: Work alongside a supportive and dynamic team that values your input and expertise
Career Development: We provide opportunities for training and professional development to help you achieve your career goals
Impactful Work: Your contributions will directly influence our business and help drive success

Join us and be a part of a team where your skills and ideas are valued. Apply today and let's create the future together!
What we offer
At Vattenfall we promote smart working. Meaning you can easily combine work life with your private situation to ensure a healthy work life balance. We are convinced that the pursuit of diversity helps to build a profitable, efficient and attractive company. Therefore we are looking for a harmonious balance of employees in terms of gender, age and ethnic and cultural backgrounds.
More Information
We welcome your application in English, including CV and cover letter via the link further down the page, no later than 30th of June 2024. For further information regarding the recruitment process you are welcome to contact recruiter Marius Gläßge marius.glaessge@vattenfall.de.
Trade union representatives in Sweden (IT) are Sofi Wadström (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). To get in contact with the representatives, please call Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.
At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation.
We look forward to your application in English with a cover letter, curriculum vitae and relevant certificates or references. Please apply directly via our application link. Please note that we will only start the selection process after the application period has expired.
Since Vattenfall is part of the Swedish critical infrastructure many of our positions are security classed. If this position is security classed the final candidates can be subject to a Security Vetting process, according to Swedish legislation.

Ansök nu

Head of Integrity, Data Privacy and Customer Ombudsman

Juristassistent/Paralegal
Läs mer Jun 17
Företagsbeskrivning
Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 21?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.
Jobbeskrivning
Brinner du för att arbeta med legala frågor och vill ha en ledande roll där du dessutom följer med oss på resan mot en fossilfri framtid? På Vattenfall genomgår vi en stor omställning då vi vill skapa en framtid där alla kan röra sig, arbeta och leva fossilfritt, omställningen medför ett stort behov av legalt stöd i olika frågor. Nu söker vi dig som vill vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och driva utvecklingen framåt i rollen som Head of Integrity, Data Privacy and Customer Ombudsman.
Vi har en växande juristavdelning och till följd av det har vi nyligen skapat en ny enhet med ett samlat ansvar för vårt compliance-relaterade arbete, som inbegriper både integritets- och dataskyddsrelaterade frågor. Även vår kundombudsmansfunktion tillhör den nya avdelningen. Som chef för denna enhet ansvarar du för tre olika team, som för närvarande består av cirka 10 direkt och indirekt rapporterande medarbetare. Du ingår dessutom i ledningsgruppen för Corporate Legal and Legal Nordic & UK, där du – förutom att ansvara för att driva och utveckla de ansvarsområden som finns inom ramen för rollen även förväntas vara lyhörd och bidra strategiskt till utvecklingen av hela avdelningen.
Du ansvarar för att leda och utveckla enhetens verksamhet och medarbetare. I rollen ligger även ansvar för att säkerställa inriktningen av de internationella funktionerna för Integrity och Data Privacy inom koncernen.
Ansvarsområde och arbetsuppgifter
Det operativa arbetet inom Data Privacy och Kundombudsmannen drivs i första hand av respektive chef för dessa två team (som rapporterar till dig). Utöver din chefsroll förväntas du dock arbeta operativt framförallt med Integrity-frågor, vilket inkluderar bl.a:
göra årsplaner för koncernens prioriteringar inom Integrity;
rapportera Integrity-relaterade frågor till EGM och Vattenfall AB:s styrelse på årlig basis;
kommunicera Integrity-frågor till organisationen för att höja medvetenheten kring dessa frågor i koncernen;
utbilda chefer och nyckelfunktioner inom koncernen;
leda och styra Vattenfalls globala visselblåsarfunktion; samt
ge löpande juridisk rådgivning främst inom Integrity-området.

Integrity-organisationen inom Vattenfall har ett koncernövergripande huvudansvar för följande frågor och områden: konkurrensrätt, mutor och annan korruption, koncernens globala visselblåsarfunktion samt Vattenfalls interna uppförandekod.
Kravspecifikation
Kvalifikationer och personliga egenskaper
Du har en jur.kand. examen med minst 10 års erfarenhet av kvalificerat compliance-arbete på såväl nationell som internationell nivå, inbegripet rådgivning inom nationell och europeisk konkurrensrätt. Erfarenhet av funktionsansvar och/eller ledarerfarenhet är meriterande.
Vi söker en resultat- och affärsorienterad person med förmåga att utveckla processer till affärsdrivande slutsatser som är värdeskapande för verksamheten. Du arbetar strukturerat och trivs med att ta initiativ och driva beslut i en föränderlig miljö. Du är ansvarstagande, prestigelös, trygg i dig själv och har en hög moral. Kontaktytorna i rollen är många och kräver god förmåga att skapa förtroende, kommunicera och samarbeta för att nå resultat. Du har god förståelse för människor och är intresserad av att utveckla både dig själv och medarbetare. Du har förmåga att skapa motivation, engagemang och delaktighet och kommunicerar tydligt gemensamma mål i enlighet med våra värderingar. Vidare talar och skriver du obehindrat på såväl svenska som engelska.
Ytterligare information
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort: Stockholm (Solna)


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Natasha Lindstedt, 072-220 90 23. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Kajsa Loman, kajsa.loman@vattenfall.com.


Fackliga representanter når du via Vattenfalls växel, 08 739 50 00. Rolf Ohlsson (Akademikerna), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO) och Anders Bohlin (Unionen).


Välkommen med din ansökan senast 30 juni. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Director Generation till Vattenfall Värme

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Jun 6
Företagsbeskrivning
Det här är vi, dina nya kollegor
I Sverige levererar Vattenfall Värme fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Vi levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Vi arbetar aktivt enligt en tydlig plan för att minska fossila utsläpp i våra städer, vår egen värmeproduktion och från våra leverantörer, med målet att nå nettonollutsläpp år 2040. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en så viktig roll i energiomställningen och det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.


Jobbeskrivning
Är du en engagerad ledare som är genuint intresserad av fjärrvärme och vill vara med oss på resan mot en fossilfri framtid? Vattenfall Värme Sverige bedriver ett aktivt och långsiktigt miljöarbete för att skapa en hållbar och utvecklingsbar fjärrvärmeverksamhet med ett stort samhällsansvar och låg miljöpåverkan. Nu söker vi efter en Director Generation till Vattenfall Värme Sverige.
Som Director Generation ansvarar du för produktion av fjärrvärme, el, fjärrkyla och ånga ut på våra nät i elva av våra femton kommuner. Till din hjälp har du fem anläggningschefer och stödjande enheter för bränsleförsörjning, projekt, anläggningsutveckling med mera. Ledningsgruppen inom Generation har medlemmar från våra 5 huvudorter: Uppsala, Haninge, Nyköping, Motala och Vänersborg. Du kommer också att ingå i ledningsgruppen för Värme Sverige och tillsammans med övriga ansvariga enhetschefer utveckla den svenska värmeverksamheten.


Du får en nyckelroll i en stor koncern, vilket ställer krav på samarbete över gränser och en viss administrativ förmåga. Rollen innebär att skapa förutsättningar för en säker och kostnadseffektiv verksamhet med höga krav på leveranssäkerhet, vilket gör processer, målstyrning och ständiga förbättringar viktiga nyckelbegrepp.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Ansvara för produktion och leverans av fjärrvärme, el, fjärrkyla och ånga.
Övergripande personalansvar för ca 250 personer och 8 rapporterande chefer.
Ansvara för att arbetssätt inom produktionsverksamheten ger förutsättningar för person- och anläggningssäkerhet med utgångspunkten att ingen skall skada sig på arbetet.
Säkerställa att verksamheten på produktionsanläggningarna följer lagar och regler inom miljö, hälsa och säkerhet.
Utveckla anläggningar, organisation och medarbetare för resan mot fossilfrihet med kostnadseffektivitet som ledstjärna, inklusive att vidareutveckla verksamheten med data-driven drift och underhåll som verktyg.
Ansvara för årlig och långsiktig budget samt ekonomisk uppföljning.Kravspecifikation
Dina kvalifikationer
Relevant akademisk examen, som tex civilingenjör.
Gedigen kompetens som chef och ledare, minst 10 års dokumenterad erfarenhet.
Arbetslivserfarenhet från verksamhet inom energi- eller processindustri.
Erfarenhet av utvecklingsarbete i en komplex organisation.

Som person söker vi dig som har ett genuint intresse för människor och en vilja att utveckla andra. Du är tydlig och trygg i din ledarroll och har en förmåga att bygga förtroende och engagemang. Med ditt ledarskap möjliggör du för medarbetare och verksamhet att nå sin fulla potential. Du har kostnadseffektivitet som ledstjärna och starkt engagemang för vidareutveckling baserat på digitalisering. Vi ser gärna att du är en god förändringsledare.
För att lyckas i rollen har du en stark förmåga att leda en större grupp av resultatorienterade medarbetare. Då arbetet innebär att leda en verksamhet med medarbetare på olika orter söker vi dig som är duktig på att kommunicera och få med dig andra på resan. Rollen kräver goda kommunikationskunskaper i tal och skrift på både svenska och engelska.


Ytterligare information
Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.


Placeringsort: Solna eller Uppsala. Det förekommer resor i tjänsten bl.a. till våra anläggningar i Sverige.

Nyfiken? Så här får du veta mer!
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lovisa Fricot Norén, telefon 073?271 2076. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Kajsa Loman, telefon 070-285 33 64.
I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med ett externt searchföretag, vilket innebär att du genom din ansökan godkänner att dina uppgifter hanteras av både vår samarbetspartner och Vattenfall.
Fackliga representanter är Stefan Andersson, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Robert Lönnqvist, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen och du når samtliga via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.


Varmt välkommen med din ansökan! Skicka med ett CV och ett personligt brev, sista ansökningsdatum 26 juni. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Strategy Advisor

Kommunikationsstrateg
Läs mer Jun 10
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 21 000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.
Job Description
Are you looking for a key role in strategic decision making towards a fossil-free future? Interested to take lead on Vattenfall’s scenario development for long-term electricity prices on the energy market? Then this is the opportunity for you!
Market Insights is looking for a Strategy Advisor
Strategy & Business Development (S&BD;)
Market Insights is part of Group Strategy & Business Development (S&BD;). We believe in, and have good experience with, mobility within S&BD; and to other departments within Vattenfall, to offer personal development opportunities and increased knowledge sharing within the company.
The main deliverable of the Market Insights team is Long-Term Market Outlook (LTMO), a scenario-based framework for power price development, which is used throughout Vattenfall for strategic decision making and asset valuation. With the LTMO, market, political and societal trends are translated into scenarios and ultimately into insights suitable for strategic decision making and testing business opportunities. As Strategy Advisor you are leading several workstreams and projects in the context of the LTMO and market analyses, driving the team and managing key stakeholders. You will be part of a strong, multidisciplinary team and work closely with business leaders across Vattenfall.
Your role
Leading workstreams in the context of the LTMO, creating a view on key European power market drivers such as flexibility, commodities, market design and capacity build out
Driving strategic activities and projects in an international setting securing the right level of stakeholder engagement and customer satisfaction
Translate fundamental analysis into strategic insights as input to the business as well as our corporate strategy process
You will work close with the business, Product Owners “LTMO”, “Modelling & Analysis as well as our Product Owner Digital Transformation & Data Analytics
In a complex multi-stakeholder environment you will act as a spider in the web

Qualifications
Who are you?
Academic degree in Economics, Engineering, Business or similar


At least 3 years of experience at a consultancy, energy company, financial services company, or other knowledge-focused firm or institution; experience with energy markets is a plus


Profound analytical and problem solving skills
Partner with stakeholders and understand their needs in a broader context. Proactively develop ideas with stakeholders.


Proven ability to interpret and derive insight from complex quantitative data and information


Good interpersonal and liaising skills. Excellent communication skills and are a compelling storyteller, comfortable in addressing executive management, topical experts and stakeholders with different backgrounds


Advanced in English, both verbally, visually and in writing; command of Swedish, German or Dutch is a plus

Additional Information
Our Offer
Good remuneration, a challenging and international work environment, and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues. We offer attractive employment conditions and opportunities for personal and professional development.


Location
Stockholm


For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Joany van Megen via joany.vanmegen@vattenfall.com.


Trade Union representatives in Sweden via Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.


We welcome your application in English no later than 24th of June 2024. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website.

At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be a good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation. Click here for further information.


The security of Vattenfall and its employees is essential. For that reason, a pre-employment screening will be part of your recruitment process. The screening is based on the role you will fulfill within Vattenfall.


Since Vattenfall is a part of the Swedish critical infrastructure, many of our services are security classed. If this position is security classed the final candidates might be subjected to a security vetting process, according to the Swedish legislation.


We look forward to receiving your application!

Ansök nu

Senior Integration Engineer (SAP HR / ABAP)

Integrationshandläggare
Läs mer Maj 24
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.


Job Description
Do you enjoy working closely between business (HR) and SAP development (ABAP) and would you like to contribute to a global – state of the art – HR landscape? Then this is your job!
As our Requirement Engineer for HR Solutions, you will play a critical role in our global HR applications landscape, which serves 25,000 users across multiple locations. You will be responsible for setting up the many integrations between our SAP HR back-end and the various internal and external solutions, as well as the plug-ins and configurations needed to keep our integrations working properly and safe.
This is a unique opportunity to join our team during an exciting period of transformation in HR. Our goal is to create a harmonized global system landscape with streamlined HR and delivery processes. We are currently implementing a centralized employee master and modernizing our HR landscape using cutting-edge solutions.
Your expertise in integrations and requirement engineering will be crucial to ensure that our systems continue to meet the needs of our business and users. Join us now and help us shape the future of HR at our company!

Your key activities as Requirement Engineer will be:
In this role you will be responsible for managing HR integrations from an IT perspective, supporting our HR architect in maintaining interface descriptions, and participating in our HR transformation program aimed at achieving a global system landscape with harmonized HR and delivery processes.
Manage HR integrations from an IT perspective and ensure they are running smoothly
Assist with the implementation of new solutions with a focus on integrations
Provide input in defining the long-term capacity requirements for the delivery area (resources, application functionality, and infrastructure)
Participate in group harmonization and knowledge sharing initiatives related to application integrationQualifications
Your Profile as Requirement Engineer:
Are you experienced in SAP HR, ABAP and ALE? And do you enjoy being the linking pin between business and developers? Then this is your job! Furthermore, you recognize yourself in the following profile:
General system and ITIL knowledge.
General IT security and GDPR knowledge.
Knowledge of HR processes is an advantage.
Experience in project management is an advantage.
Bachelor or University degreeAdditional Information
What we offer
We would like to welcome everybody to apply – even if you feel you do not yet meet all qualifications. Vattenfall IT is willing to invest in a personal package of up- and cross skilling (by offering training, certification, coaching by or buddying up with the external) in order for you to meet below expectations. At Vattenfall, we are convinced that striving for diversity helps building a more profitable efficient and attractive company. Therefore we seek a harmonious balance of employees in terms of gender, age, and ethnic and cultural backgrounds.
We offer an exciting and challenging job where you work close to business as well as to technology. You will have the chance to broaden your area of expertise even more and gain a solid understanding of the energy utility business as well. Vattenfall wants to be your employer of choice and offers excellent primary and fringe benefits. Besides being a challenging and inspiring place to work, we value a great work atmosphere. We want to be the best in what we do. We offer good remuneration, attractive employment conditions and opportunities for personal and professional growth.

Location: you can choose to be based in Amsterdam, Berlin, or Stockholm.

Our Organization
Vattenfall IT is the internal provider of IT for the entire Vattenfall Group. With 1.400 employees located in Germany, Poland, The Netherlands and Sweden, we contribute to our international business success. Vattenfall IT is part of the Strategic Development department. We accelerate the journey to become fossil free within one generation. We have a view of the future, and together with the business set the path for Vattenfall. Every day, we deliver to make sure that Vattenfall runs ever more effectively and efficiently. We drive initiatives for Vattenfall through collaboration: within Strategic Development; with our colleagues in the business; and with outside partners. Trust from our stakeholders; holistic perspective; and strong competence are key assets and critical success factors.

More Information
Please apply directly with your English CV and cover letter through our website. For further questions regarding the recruitment process you are welcome to contact Folmer Koper, Senior Recruiter, folmer1.koper@vattenfall.com.

Ansök nu

Data Protection Engineer

Datasäkerhetsansvarig
Läs mer Maj 24
Company Description
Vattenfall is a European energy company with approximately 20 000 employees. For more than 100 years we have electrified industries, supplied energy to people’s homes and modernized our way of living through innovation and cooperation. We now want to make fossil-free living possible within one generation. To be able to reach this ambitious goal we are looking for talented individuals who, in addition to their passion for their own role, also have strong team spirit and want to contribute to supporting a meaningful corporate mission.


Job Description
Data center
The Data center & Cloud operations team in Vattenfall is responsible for all infrastructure on-premise and cloud based operations. IT in Vattenfall has a "cloud first" strategy. Due to laws and regulations, among other things, this is not 100% possible. As a result, we also have a fair amount of applications that needs to retain in our own on -premise data centers.
Your Job as Data Protection Engineer
As an engineer for data protection in the Data Center & Cloud operations department you will work on all kind of data protection technologies (backup, high-availability, ransomware protection, etc.) and its surrounding infrastructure.
You will be in a position to decide if data protection infrastructure should be adapted or optimized and to manage changes in the infrastructure. You will represent our Data Protection Engineering team towards different market players (vendors) and analysts (e.g. Gartner).
Your key activities as Data Protection Engineer will be:
Act as our department expert regarding data protection, backup/restore related services and their components
Coordination and execution of tasks for service lifecycle management (planning, installation, upgrade and decommission)
Drive solving Data Protection related incidents and planning, execution of changes and cause analysis of problems
Design of infrastructure, based on application specific requirements

Aim of our department is to provide secure and stable operations. This is a challenge in the volatile energy market we are operating in. Therefor, we are seeking a conscious and structured team player who enjoys helping us become more secure!


Qualifications
Your Profile as an Data Protection Engineer
Do you like to work with a high focus on security at all costs in our setup and designs? Then this might be your job! Our ideal candidate would bring:
Experience working with (Enterprise) Back-up and Data Protection technologies in a larger (international) setting
Engineering knowledge in storage and backup Infrastructure
A bachelor Degree in a relevant field
Knowledge in NetWorker backup applications and PowerProtect Data Manager
Hypervisor based (VMware) backups
General infrastructure knowledge (server, backup, network)
Good understanding of IT security and automation processes
Knowledge/experience in cloud platforms and technologies
Understanding of core/edge technologies and mapping to data protection architecture


Location:
You will be part of the IT organization, spread over multiple locations in Sweden, Germany, the Netherlands, Poland and Denmark. This team specifically is located in Katowice, Stockholm, Hamburg, Berlin and Amsterdam. You can choose to be located in any of the above cities. Some travel between these locations might be part of the job. Some travel and cooperating in on on-call scheme will be part of the job.


Additional Information
What we offer
We offer an exciting and challenging job where you work close to business as well as to technology while riding the wave of ongoing digital transformation. You will have the chance to broaden your area of expertise even more and gain a solid understanding of the energy utility business as well. Vattenfall wants to be your employer of choice and offers excellent primary and fringe benefits. Besides being a challenging and inspiring place to work, we value a great work atmosphere. We want to be the best in what we do. We offer good remuneration, attractive employment conditions and opportunities for personal and professional growth.
Our Organization
Vattenfall IT is the internal provider of IT for the entire Vattenfall Group. With 1400 employees located in Denmark, Germany, The Netherlands Poland, Sweden and UK, we contribute to our international business success. Vattenfall IT is part of the Strategic Development department. We accelerate the journey to become fossil free within one generation. We have a view of the future, and together with the business set the path for Vattenfall. Every day, we deliver to make sure that Vattenfall runs ever more effectively and efficiently. We drive initiatives for Vattenfall through collaboration: within Strategic Development; with our colleagues in the business; and with outside partners. Trust from our stakeholders; holistic perspective; and strong competence are key assets and critical success factors.

More Information
At Vattenfall, we are convinced that striving for diversity helps building a more profitable, efficient and attractive company. Therefore we seek a harmonious balance of employees in terms of age, religion, gender identity & expression, sexual identity, disability and ethnic background.
Please apply directly with your English CV and motivation letter through our website.
For further information regarding the recruitment process you are welcome to contact recruiter Folmer Koper +31 6 38710915

Ansök nu

Global Process Owner - Source to contract

Uppköpare
Läs mer Maj 20
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 21 000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.


Job Description
Do you want to develop our procurement organization and contribute to enable the fossil freedom that drives society forward? For our Procurement Excellence team we are looking for our next Global Process Owner - Source to contract.
We are looking for individuals that challenge the way we think, lead us down new paths and want to contribute to procurement’s future, a fundamental part of how Vattenfall will reach its goals on our journey towards fossil freedom.
The Team you will join
As our Global Process Owner - Source to contract you will become a part of our Processes & Systems team in Procurement Excellence. The team's core focus is on Procurement Global Process ownership; managing the tools and systems to facilitate the global processes and then supporting procurement operations via other process related activities. The team is geographically dispersed, with members located in our core Countries Germany, The Netherlands and Sweden. The current team will increase to 12 members, which is part of a broader Procurement Excellence department of 25+ colleagues.
Your main responsibilities as our Global Process Owner - Source to contract
As the Global Process Owner for procurement, you will own the source-to-contract global procurement process, ensuring end-to-end process efficiency. You will investigate how the global process is integrated within our tools and systems landscape; working with Tool Owners to assess possible functionality upgrades to enhance efficiency and compliance.
Your role also involves driving global process standardization and adoption, defining roles and responsibilities, optimizing the process by identifying bottle-necks, opportunities or process gaps and working with our internal teams to implement necessary improvements. Additionally, you will be responsible for updating related global process documentation and supporting group-wide Procurement infrastructure projects; providing input and guidance to aid project success. You will be working closely with many stakeholders such as Business Architects, Compliance, Legal, Finance, Sustainability and other Procurement teams.


Qualifications
To be successful in this role we believe you have:
University degree or equivalent.
Minimum 5 years' experience in a procurement function.
Detailed knowledge of operational and strategic Procurement processes.
Project and change management experience, including evidence leading internal continuous improvement projects/initiatives.
Experience with SAP, S4HANA, eCatalogues.

It is meritorious if you have:
Experience in business process modelling in an international environment (including use of BPM tools).
Experience developing procurement tools and systems.
Experience standardising/optimising processes.
Development of control frameworks and/or KPIs for business processes.
Project Management certification or equivalent.
CIPS certification or equivalent.

We are looking for a person who is a doer, engaged and who is able to drive projects through to a finish autonomously. You will collaborate with a lot of different stakeholders in this position, to thrive you should have excellent stakeholder management skills. We also believe you enjoy working with others and are good at building relationships. To be successful we believe you are structured in your way of working, a logical thinker and with an eye for continuous improvement.


Additional Information
Our Offer
We offer a challenging and international work environment and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues as ‘Ask and Share’ concept is essential for the way we work. We offer attractive employment conditions (smart working, flexible working hours and a good-work-life balance) and opportunities for personal and professional development. Click here for further information.


Locations: Stockholm, Luleå, Berlin, Hamburg, Amsterdam or London


For more information about the position you are welcome to contact hiring manager James Knight, james.knight@vattenfall.com. For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Kajsa Loman, Kajsa.loman@vattenfall.com.
Trade Union representatives in Sweden via Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.
Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (Seko), Anders Bohlin (Unionen), Rolf Ohlsson (Akademikerna).


We welcome your application in English no later than June 7th. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website.

At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be a good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation. Click here for further information.


The security of Vattenfall and its employees is essential. For that reason, a pre-employment screening will be part of your recruitment process. The screening is based on the role you will fulfill within Vattenfall.


Since Vattenfall is a part of the Swedish critical infrastructure, many of our services are security classed. If this position is security classed the final candidates might be subjected to a security vetting process, according to the Swedish legislation.


We look forward to receiving your application!

Ansök nu

Global Process Owner - Buying Channels

Uppköpare
Läs mer Maj 20
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 21 000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.


Job Description
Do you want to develop our procurement organization and contribute to enable the fossil freedom that drives society forward? For our Procurement Excellence team we are looking for our next Global Process Owner - Buying Channels.
We are looking for individuals that challenge the way we think, lead us down new paths and want to contribute to procurement’s future, a fundamental part of how Vattenfall will reach its goals on our journey towards fossil freedom.
The Team you will join
As our Global Process Owner - Buying Channels you will become a part of our Processes & Systems team in Procurement Excellence. The team's core focus is on Procurement Global Process ownership; managing the tools and systems to facilitate the global processes and then supporting procurement operations via other process related activities. The team is geographically dispersed, with members located in our core Countries Germany, The Netherlands and Sweden. The current team will increase to 12 members, which is part of a broader Procurement Excellence department of 25+ colleagues.
Your main responsibilities as our Global Process Owner - Buying Channels
As the Global Process Owner for procurement, you will own the global procurement process to integrate the source-to-contract upstream global processes with related processes on the Finance and Business side of the organization, ensuring end-to-end process efficiency. As such, you will have a critical role in the ‘Buying Channels’ process; for example, thinking about challenges such as how to increase user adoption. You will investigate how the global process is integrated within our tools and systems landscape; working with Tool Owners to assess possible functionality upgrades to enhance efficiency and compliance.
Your role also involves driving global process standardization and adoption, defining roles and responsibilities, optimizing the process by identifying bottle-necks, opportunities or process gaps and working with our internal teams to implement necessary improvements. Additionally, you will be responsible for updating related global process documentation and supporting group-wide Procurement infrastructure projects; providing input and guidance to aid project success. You will be working closely with many stakeholders such as Business Architects, Compliance, Legal, Finance, Sustainability and other Procurement teams.


Qualifications
To be successful in this role we believe you have:
University degree or equivalent.
Minimum 5 years' experience in a procurement function.
Detailed knowledge of operational and strategic Procurement processes.
Project and change management experience, including evidence leading internal continuous improvement projects/initiatives.
Experience with SAP, S4HANA, eCatalogues.

It is meritorious if you have:
Experience in business process modelling in an international environment (including use of BPM tools).
Experience developing procurement tools and systems.
Experience standardising/optimising processes.
Development of control frameworks and/or KPIs for business processes.
Project Management certification or equivalent.
CIPS certification or equivalent.

We are looking for a person who is a doer, engaged and who is able to drive projects through to a finish autonomously. You will collaborate with a lot of different stakeholders in this position, to thrive you should have excellent stakeholder management skills. We also believe you enjoy working with others and are good at building relationships. To be successful we believe you are structured in your way of working, a logical thinker and with an eye for continuous improvement.


Additional Information
Our Offer
We offer a challenging and international work environment and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues as ‘Ask and Share’ concept is essential for the way we work. We offer attractive employment conditions (smart working, flexible working hours and a good-work-life balance) and opportunities for personal and professional development. Click here for further information.


Locations: Stockholm, Luleå, Berlin, Hamburg, Amsterdam or London


For more information about the position you are welcome to contact hiring manager James Knight, james.knight@vattenfall.com. For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Kajsa Loman, Kajsa.loman@vattenfall.com.
Trade Union representatives in Sweden via Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.
Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (Seko), Anders Bohlin (Unionen), Rolf Ohlsson (Akademikerna).


We welcome your application in English no later than June 7th. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website.

At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be a good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation. Click here for further information.


The security of Vattenfall and its employees is essential. For that reason, a pre-employment screening will be part of your recruitment process. The screening is based on the role you will fulfill within Vattenfall.


Since Vattenfall is a part of the Swedish critical infrastructure, many of our services are security classed. If this position is security classed the final candidates might be subjected to a security vetting process, according to the Swedish legislation.

Ansök nu

Siteansvarig/Platschef för projekt inom Ställverk och Vattenkraft

Platschef, bygg
Läs mer Maj 17
Företagsbeskrivning
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.?
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Jobbeskrivning
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur. Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Siteansvariga som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv. Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.
Som Siteansvarig/Platschef kommer du jobba med allt från stora till små projekt inom helhetslösningar för el- och kontrollutrustning till ställverk och kraftstationer. Det innefattar att arbeta med om- och nybyggnationer av stationer, ställverk och andra kraftstationer.
Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Leda eltekniskt montagearbete med byggnation av region- och stamnätsstationer samt elanläggningar inom elnät, vattenkraft och industri på spänningsnivåer mellan 0,4 KV–400 KV
Driva arbetet framåt i enlighet med kontrakt och tidplan
Dokumentera och informera om arbetets framdrift
Medverka för ett säkert arbete ute i fält för dig och dina kollegor

Resor är en naturlig del av arbetet som Siteansvarig/Platschef. De som arbetar med större projekt reser längre sträckor där övernattning förekommer, oftast veckopendlar man då och arbetar in fredagen.


Kravspecifikation
Om dig
Som Siteansvarig/Platschef hos oss är du teknikernas främsta kontakt för arbetet som utförs i fält. Du är även kontaktperson i fält mot kund, andra entreprenörer, m fl. Ledarskap är en stor del av vardagen och därför söker vi dig som har ett problemlösande och coachande förhållningssätt.
Självständighet är en stor del av arbetet och är en viktig del för att kunna föra arbetet framåt. Vi söker därför dig som tar ansvar och har ett stort engagemang för dina uppdrag. Du skulle aldrig låta lönsamhet gå före säkerhet. Hos oss på Vattenfall Services kommer säkerheten alltid först!
Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:
Flerårig arbetslivserfarenhet av montagearbete i fält för entreprenader inom el- eller elkraftsområdet, gärna från en ledande roll
Datorvana
B-körkort då resor i tjänsten förekommer
Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Engelska är meriterandeYtterligare information
Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!
Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.
Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Placeringsort
Vi söker nya medarbetare över stora delar av Sverige. För denna tjänst kommer du vara hemstationerad med placering i något av dessa områden:
Norra Norrland
Södra Norrland
Svealand
Östra Götaland

Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan!
Kontakt
För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Angeliqa Haapanen på 070 238 21 39 eller angeliqa.haapanen@vattenfall.com. Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef enligt nedan:
Norra Norrland – Aina Jansson, 070 358 21 70
Södra Norrland – Rolf Svallfors, 070 399 12 24
Svealand och Östra Götaland – Christoffer Berglin, 070 253 91 66

Fackliga representanter för denna tjänst är Gunilla Eriksson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 9 juni 2024. Urval kan komma att ske löpande, vänta därför inte till sista ansökningsdag.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Ansök nu

Affärsutvecklare för Heavy Transport – Vattenfall

Affärsutvecklare
Läs mer Maj 13
Vill du utveckla affärer inom den banbrytande elektrifieringen av tung transport? Då är du välkommen att ansluta till Vattenfalls team för Network Solutions som Affärsutvecklare för den östra delen av Sverige.
På Vattenfall Network Solutions driver vi elektrifieringen och utfasningen av fossila bränslen av tung transport. Vi tillhandahåller våra kunder de nödvändiga laddningsanläggningarna, elektrisk utrustning och batterilagringslösningar baserat på vår Power-As-A-Service-modell (PAAS), där Vattenfall utvecklar, äger och driver hela laddningssystemet.


Din position
Vi letar efter en Affärsutvecklare i Stockholmsområdet för att driva vår affärsutveckling och försäljning av tunga transportfordon (lastbilar och bussar). Ditt arbete kommer att fokuseras på den svenska marknaden, men du kommer att vara en del av ett internationellt team av affärsutvecklare och tekniska experter som brinner för innovativa och entreprenör projekt som bidrar till en elektrifierad framtid.
Exempel på några arbetsuppgifter:
Driva affärsutvecklingen och försäljningsaktiviteterna.
Identifiera och agera på affärsmöjligheter.
Bygga starka relationer med kunder.
Hantering av kunddata i CRM-system (Dynamics365).
Få djup marknadsinsikt och arbeta nära de internationella Vattenfall-teamen.
Förhandla avtal, koordinera och hantera teknisk och kommersiell anbudsförberedelse.
Koordinera olika intressen, både internt inom Vattenfall men också externt genom att samarbeta med leverantörer, kunder och entreprenörer.Din bakgrund
Att vara en proaktiv person med en öppen inställning är nyckeln för rollen som vår nästa Affärsutvecklare. Eftersom du kommer att bygga långsiktiga relationer med olika intressenter, är du en stark kommunikatör som känner dig bekväm med att ta ansvar för vår försäljning och marknadsutveckling i Sverige.


Förutom dessa kompetenser tror vi att du har följande färdigheter:
Relevant kandidat- eller masterexamen (t.ex. inom finans, affärsutveckling eller teknik).
Erfarenhet och god förståelse för komplex affärsutveckling.
Goda kunskaper i MS Office.
Flytande engelska och svenska, både i tal och skrift.

Följande erfarenheter är meriterande:
Försäljningserfarenhet inom E-mobilitet, laddningslösningar eller elektrisk infrastruktur.
Erfarenhet från transport- eller logistiksektorn (bussar och/ eller lastbilar).
Juridisk förståelse för avtal och förmåga att förhandla.Mer information
Vi erbjuder en utmanande och internationell arbetsmiljö och möjligheten att arbeta med några av de bästa inom området. Du kommer att arbeta i tvärvetenskapliga team och du kan alltid räkna med stöd från engagerade kollegor då konceptet "Ask & Share" är väsentligt för hur vi arbetar. Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensions-avtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort
Vattenfalls huvudkontor i Solna, Stockholm.
För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Farshad Samie, Sales Manager Heavy Transport Industries, 070 407 67 89. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Mays Al-Musfi, 070 267 94 57.
Fackliga representanter i Sverige: Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Christian Ericsson (Ledarna), Ulf Tengman (SEKO) och Asim Nokic (Unionen). Du når alla via Vattenfalls växel +46 8 739 50 00.


Välkommen med din ansökan senast 9 juni 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.
Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vi ser fram emot din ansökan!


Om oss
Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 21?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Ansök nu

Konstruktör inom el och automation till SKB

Maskinkonstruktör
Läs mer Maj 22
Företagsbeskrivning
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.
I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.
SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.


Jobbeskrivning
Vill du bygga framtiden med oss?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga världsunika anläggningar för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Nu söker vi en drivande och engagerad konstruktör inom el och automation.
Här kommer du att arbeta
Avdelning Teknik har ett företagsövergripande uppdrag att konstruera och utveckla SKB:s samtliga kärntekniska anläggningar. Som konstruktör kommer du att arbeta fram konstruktionsunderlag inom elkraft eller automation.
Hos oss får du möjlighet att komma nära verkligheten och följa projekt från idé till driftsatt applikation. Du får chansen till stora kontaktytor och möjlighet att navigera tvärfunktionellt i organisationen.
Du kommer att ingå i en etablerad grupp med stor erfarenhet inom området, gruppen har en god stämning, bra samarbete och fungerande rutiner. Vi erbjuder ett utvecklande arbete där du arbetar både självständigt och i team samt samarbetar med andra avdelningar.
Det pågår stora och långa projekt med möjlighet att lära sig mycket om anläggningarna i Oskarshamn och Forsmark samt att du kommer att få vara med och utforma nya tilltänkta anläggningar för hantering av använt kärnbränsle och radioaktivt avfall.
Vad du kommer att göra
Arbetet består delvis av att säkerställa konstruktionsansvaret inom området vilket innebär att utveckla processer, ta fram konstruktionskrav, konstruera, beräkna, utreda, analysera, verifiera och validera i våra verktyg.
Vår projektverksamhet tar majoriteten av vår tid. Utöver det är ett av våra viktigaste uppdrag att stötta drift och underhåll för att se till att vi säkerställer tillgängligheten på våra befintliga anläggningar


Kravspecifikation
Vi söker dig som har utbildning inom elteknik eller automation, alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom erfarenhet. Har du erfarenhet av system som Elmaster eller Autocad är detta meriterande. Det är även meriterande om du jobbat inom säkerhetsskydd.
Stor vikt kommer läggas på dig som person och vi tror att du som person är strukturerad, har en stor drivkraft samt en vilja och nyfikenhet att ständigt lära och vidareutveckla sig själv.
För den här tjänsten är det viktigt att du kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Körkort B erfordras.


Ytterligare information
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.
Som medarbetare på SKB kommer du snart att märka att personalen är i främsta rummet, vi har jobbat hårt för att skapa en trivsam arbetsplats. Hos oss ska alla känna sig välkomna och inkluderade oavsett vem du är. Flera av våra medarbetare har jobbat i många år, och bland de som valt en annan arbetsplats är det flera som sökt sig tillbaka, det ser vi som ett gott betyg!
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Marcus Ivarsson 46 70 26 44 027
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Anders Nielsen 070-078 68 40
Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.
Placeringsort: Oskarshamn, Östhammar eller Solna
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 4 juni 2024
Urval kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan!
Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden.

Ansök nu

Marknadsdirektör till Vattenfall Services

Marknadschef
Läs mer Maj 13
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar. Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Din roll som marknadsdirektör
Vattenfall Services mål är att vara den ledande och säkraste aktören i branschen. I den här rollen kommer du att ha ett stort fokus på att fortsätta utveckla vår affär och . Du jpbbarnära våra Du har ett stort ansvar att bidra till vår fortsatta tillväxt och utveckling. Marknadsdirektören leder bolagerts marknads- och affärsutveckling . Rollen ingår i bolagets ledningsgrupp.
Exempel på arbetsuppgifter:
• Ansvara för det strategiska marknadsarbetet för hela bolaget.
• Uppföljning, koordinering, systematisering och utveckling av aktiviteter inom Marknads- och affärsutveckling
• Direkt personalansvar för funktionens ca 20 anbudsingenjörer, bolagets affärsjurister, markndskommunikatör samt chefen för affärsstödsfunktionen. Ansvarar för bolagets marknads ledningsgrupp. Ansvarar även för bolagets sälj och KAM funktion
• Kontaktperson inom området gentemot Vattenfalls olika kanaler och verksamheter.
• Omvärldsbevakning, benchmarking och analys, Kund – Konkurrent – Bransch – Samhälle.
• Ansvara för koordinering av anbud .
• Kostnads- och budget ansvar för funktionen.
Du rapporterar till vd och ingår i företagets ledningsgrupp. Som en medlem i vår ledningsgrupp kommer du arbeta med strategiska frågeställningar och gemensamt verka för utveckling av medarbetarskapet, ledarskapet, verksamheten och affärerna. Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete i en organisation som präglas av stark säkerhetskultur, affärsmässighet, kreativitet och samarbete.
Din bakgrund
I grunden har du en eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenheter.
Erfarenhet av att driva marknadsfrågor inom entreprenad.
För rollen krävs tidigare chefserfarenhet.
Erfarenhet av större upphandlingar enligt LOU och LUF.
Du talar och skriver både svenska och engelska.
Har B-körkort och möjlighet att resa i tjänsten.

Du är en ledare som på ett öppet sätt kan skapa förtroende och vara lyhörd. Arbetet kräver att du kan prioritera och hålla god ordning och reda. Ditt arbetssätt kännetecknas av att du finns nära verksamheten, du stöttar, sätter upp mål och följer upp. För att lyckas tror vi att du har ett brett nätverk, du är van att jobba med kunder och trivs med att ha personalansvar. Du är trygg i dig själv och ditt ledarskap. Du vet att mod att förändra och samarbete är avgörande för att tillsammans nå högt uppsatta mål. Du som person är lösningsorienterad och resultatdriven så att våra affärer samt verksamhet hela tiden rör sig fram åt och utvecklas.
Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!
Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.
Nyfiken på att följa vår vardag? Följ oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Placeringsort Solna, flexibel placeringsort. Tjänsten innefattar resor.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef, vd Dag Svensson, +46705395573. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Adrian Malmberg, adrian.malmberg@vattenfall.com.
Fackliga representanter för denna tjänst är Alma Svensson Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 2 juni 2024!
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Ansök nu

Site Conditions Project Manager

Vindkraftsprojektör
Läs mer Maj 14
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest electricity generators and producers of heat. We operate in Sweden, Denmark, Germany, the Netherlands and the UK and are looking into European market opportunities. Our strategy is to reduce emissions from power generation with a road map aiming at achieving climate neutrality by 2050.
BA Wind is responsible for the development, construction and operation of wind power onshore and offshore as well as other non-hydro renewable activities like solar and batteries. We manage the maintenance, operation and continuous improvement of wind generation assets, safely and with the highest levels of availability and profitability.
For the work ahead we need people who are fully dedicated to our customers and to a sustainable society – people like you.


Job Description
Vattenfall is now looking for a Site Conditions Project Manager reporting to the Head of Site & System Design Project Management within Offshore Development in BA Wind and Business Unit Offshore Wind.
Overall purpose of the role:
The Site & System Design department provides essential data, tools and expertise for comprehensive site interpretation and techno-economic optimization, enabling data-driven decision-making throughout the lifecycle of an offshore wind farm. The department consists of 5 different disciplines, namely Metocean, Geoscience, Site & System Design project management, Modelling & Optimisation and System Design.
We have interfaces to different areas across the full life cycle of offshore wind projects, from development to O&M and beyond. The Site & System Design project management team is responsible to deliver site conditions information (geoscience, metocean, wind resource & production and GIS) to project teams in the development stage of offshore wind farms (prior to Final Investment Decision).
The work includes close collaboration with Technical Project Managers and Package Managers (Foundation, Cables and WTG) to ensure correct information is utilized for decision making, business case evaluation & design of offshore wind structures.
Your job:
As our Site Conditions Project Manager you will be responsible for connecting the subject matter experts with the projects by taking care of all project management activities concerning our department’s deliveries.
Main Responsibilities & Tasks:
Management of all site condition assessment work (geoscience, metocean, wind resource & production and GIS) related tasks from a department perspective as one package
Being the central point of contact for the Technical Project Manager of our offshore wind projects
Coordinating, prioritizing and managing work tasks to the subject matter experts in conjunction with project specific requirements to ensure timely delivery of services and work packages
Ensuring stakeholder-, interface-, time-, quality- and risk-management of work packages in relation to project requirements
Assist in planning and development of tasks related to geoscience, metocean and wind resource & production related investigations and studies, as well as collaborating with foundation package managers
Contribute to levelized energy cost (LEC) reduction
Participate in project meetings by proactively promoting the role of Site & System Design
Communicate with project and line management on progress and issues
Contribute to the overall management and initiatives in the Site & System Design department
Act as a role model and take personal responsibility for Health & Safety, safe behaviour and well-being at work

Possible office locations are Hamburg, London, Amsterdam, Stockholm & Kolding. Frequent travel within Europe should be expected, especially between the locations.


Qualifications
We strongly encourage candidates of all genders to apply for this and all our other job openings. If you are in doubt if you are qualified/experienced enough, just go ahead and apply!
To make it a bit easier for you, we have distinguished between qualifications we see as must-criteria, and such that are beneficial.
Your profile – key criteria to be successful in this role:
It is essential that you have experience within geoscience, metocean and/or wind disciplines, AND project management skills – only one of them (technical expertise or project management) will not be sufficient from our experience.
You have successfully completed a M.Sc. degree (or higher) in technical (engineering) discipline or equivalent
You have already gained profound relevant work experience
Most of that experience is stemming from the offshore wind industry
Accordingly, your experience lays in the areas of geoscience, metocean and/or wind resource
Your technical expertise is being accompanied by experience with project management and large complex projects
You are fluent in English, both in speech and writing

If you tick the following boxes already – great! If not, you will pick these skills/experience up on the job:
Experience working in an international environment. You can advise and help the team based on your knowledge and know-how.
You possess excellent personal and communication skills and can communicate technical as well as commercially sensitive topics in a clear and constructive way. You work independently while sharing and seeking knowledge in the team. You show initiative and have a flexible approach to your work.
You are a certified Project ManagerAdditional Information
We offer
We offer you a challenging and independent job in an informal working environment and an opportunity to drive innovation in the renewable energy sector. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues as ‘Ask and Share’ concept is essential for the way we work. We offer attractive employment conditions and opportunities for personal and professional development
Our organization
At Vattenfall we are convinced that striving for diversity helps building a more profitable, efficient and attractive company. Therefore we seek a harmonious balance of employees in terms of gender, age and ethnic and cultural backgrounds.

Ansök nu

Miljöexpert till Vattenfall Värme

Miljöekonom
Läs mer Apr 24
Företagsbeskrivning
Det här är vi, dina nya kollegor
I Sverige levererar Vattenfall Värme fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Vi levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Vi arbetar aktivt enligt en tydlig plan för att minska fossila utsläpp i våra städer, vår egen värmeproduktion och från våra leverantörer, med målet att nå nettonollutsläpp år 2040. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en så viktig roll i energiomställningen och det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.
Jobbeskrivning
Brinner du för att arbeta med miljöfrågor och vill vara med oss på resan mot en fossilfri framtid? Vattenfall Värme Sverige bedriver ett aktivt och långsiktigt miljöarbete för att skapa en hållbar och utvecklingsbar fjärrvärmeverksamhet med ett stort samhällsansvar och låg miljöpåverkan. Nu söker vi efter en Miljöexpert till Vattenfall Värme.
Som Miljöexpert hos oss driver du ständiga förbättringar av miljöprestanda inom Vattenfalls fjärrvärmeverksamhet och är därmed med och bidrar till energiomställningen och det cirkulära samhället med en konkurrenskraftig fjärrvärme.
Du kommer att själv, och tillsammans med personer inom den centrala miljöenheten, stötta verksamheten med att säkra att den bedrivs i enlighet med miljölagstiftning, miljötillstånd och miljöledningssystem. Vi har ett integrerat ledningssystem certifierat i enlighet med de internationella ISO standarderna för miljö och arbetsmiljö (ISO 14001 och ISO45001). Anläggningsområde Uppsala har även certifikat för Kvalitet (ISO 9001).
Arbetsuppgifter som Miljöexpert:
Delta i tillståndsprocesser i samband med anläggningarnas kontinuerliga utveckling.
Bidra till att miljöprestandan och lagefterlevnad med utgångspunkt från ISO 14001 bedrivs på ett effektivt sätt i enlighet med vårt ledningssystem.
Säkerställer lagefterlevnadskontroll och att verksamheten vid regulatoriska förändringar i god tid har information om vad som krävs.
Hantera myndighetskommunikation.
Föreslå och driva insatser samt vara delaktig i upprätthållandet av instruktioner och handlingsplaner för att säkerställa att verksamheten följer gällande miljölagstiftning och ledningssystem.
I samråd med företagsledningen väga, föreslå och genomföra aktiviteter som hjälper oss till hållbar och konkurrenskraftig fjärrvärme som möter krav och mål inom miljöområdet.
Bevaka utvecklingen av miljöfrågor som kan vara av intresse i framtiden och bidra med analyser och förslag till handlingsplaner för verksamheten samt bidra med input till den interna lobbyorganisationen i miljöfrågor.
Stödja projektverksamhet med expertis på miljöområdet.
Delta i samarbeten inom Vattenfall Värme och inom Vattenfall-koncernen.

Kravspecifikation
Vi söker dig som har:
Relevant universitets- eller högskoleutbildning med miljöinriktning.
Minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat operativt miljöarbete och goda kunskaper om gällande lagstiftning inom miljöområdet.
Erfarenhet av att arbeta med tillståndsgivande myndigheter.
Goda kunskaper i och erfarenhet av ISO 14001, gärna från integrerade ledningssystem.
B-körkort, i tjänsten ingår resor till våra anläggningar.
Erfarenhet av miljöarbete inom förbränningsindustri (starkt meriterande).

Som person ser vi gärna att du är förtroendeingivande och kommunikativ med förmåga att inspirera andra i miljöarbetet och driva dessa frågor självständigt och målmedvetet. Du är trygg i yrkesrollen och med att driva ansvarsområden och utvecklingsfrågor utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv i samarbete med andra. Vidare är det viktigt att du är strukturerad och har ett systematiskt tillvägagångssätt. I rollen kommer du att arbeta med många olika intressenter, därav behöver du kunna kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
Ytterligare information
Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.


Placeringsort: Stockholm eller Uppsala.


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Ulrika Nyström, telefon 0705395756, ulrika.nystrom@vattenfall.com. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Kajsa Loman,?kajsa.loman@vattenfall.com.


Fackliga representanter är Stefan Andersson, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Robert Lönnqvist, SEKO, och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.


Välkommen med din ansökan senast 1 maj. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Säkerhetsskyddsspecialist till Vattenfall

Säkerhetsingenjör
Läs mer Apr 22
Företagsbeskrivning


Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 21?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.
Jobbeskrivning


Vill du följa med oss på resan mot en fossilfri framtid? Nu söker vi dig som kommer arbeta för att skydda svensk infrastruktur och energiförsörjning i rollen som Säkerhetsskyddsspecialist.


Nu har du möjlighet att kliva in i en helt ny roll hos oss i Corporate Security & Resilience (CS&R) funktionen inom Vattenfall. CS&R strävar efter att vara en holistisk, modern, flexibel och agil säkerhetsfunktion med stor kunskap om den säkerhetspolitiska situationen i omvärlden samt Vattenfalls del i Sveriges och Europas energiförsörjning. De huvudsakliga ansvarsområdena för funktionen är att leda, följa upp och stödja Vattenfallkoncernens arbete med säkerhets- och resiliensfrågor för att förhindra, hantera och ständigt utveckla arbetet.
Vi söker nu en Säkerhetsskyddsspecialist som rapporterar till Director Security Regulation & Supervision. Enheten jobbar med säkerhetsskydd för Vattenfall och stöttar hela koncernen vid tillsyn inom säkerhetsskydd, NIS och CER.
?I rollen som Säkerhetsskyddsspecialist förväntas du:
Stötta Vattenfallkoncernen med säkerhetsskydds- och tillsynsfrågor.
Leverera enligt förväntan på gruppens mål och samarbeta med kollegor för att nå framgång.
Säkerställa gott samarbete med interna och externa samverkanspartners.
Vara uppdaterad och ha god kunskap om best practice inom industrin, lagkrav samt hur geopolitiska landskapet påverkar företaget, kunder och energibranschen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Säkerhetsskyddsspecialist:
Stötta verksamheten med specialistkompetens genom strategiskt och operativt arbete inom säkerhetsskydd som t.ex. med säkerhetsskyddsanalyser, särskilda säkerhetsskyddsbedömningar och lämplighetsbedömningar.
Utveckla, samordna och följa upp arbetet med personalsäkerhet, fysisk säkerhet och informationssäkerhet.
Administrativt arbete med säkerhetsskyddade upphandlingar och säkerhetsskyddsavtal.
Ta fram säkerhetsskyddsinstruktioner och policies.
Genomföra internrevisioner och internkontroller riktade mot säkerhetsskydd, NIS och CER, inom koncernen.
Stötta Vattenfallkoncernen vid tillsyn inom NIS/CER och säkerhetsskyddsområdet.
Delta i projekt och hålla utbildningar inom hela koncernen.

Kravspecifikation


Vi söker dig som har:
Universitets -och/eller högskoleutbildning, gärna inom juridik eller säkerhetsskydd eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd på strategisk eller operativ nivå, gärna i rollen som tex säkerhetsskyddschef.
Aktuell och god kunskap om de lagar och regelverk som styr arbetet med säkerhet (säkerhetsskydd men gärna även NIS & CER-direktiven) samt praktisk tillämpning rörande lagar och förordningar inom områdena personalsäkerhet, informationssäkerhet och fysisk säkerhet.
Erfarenhet från energibranschen är meriterande.Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kommer att arbeta inom en säkerhetskänslig verksamhet som ställer höga krav på både integritet och säkerhetsmedvetenhet. Du kommer samarbeta med flera olika intressenter, därav letar vi efter dig som tycker om att samarbeta med andra. För att lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad och noggrann. Vi värdesätter dina kommunikativa färdigheter och du har erfarenhet av att ta fram texter och underlag på både svenska och engelska.
Ytterligare information


Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort: Solna, Stockholm.


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Anneli Forslund, anneli.bjoernssonforslund@vattenfall.com. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Kajsa Loman, kajsa.loman@vattenfall.com.


Fackliga representanter är Rolf Ohlsson (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00.


Välkommen med din ansökan senast 12 maj. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, vänta inte till sista dagen med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Specialist inom skatteredovisning

Skatterådgivare
Läs mer Apr 26
Företagsbeskrivning


Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 21?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.
Jobbeskrivning


Brinner du för skattefrågor kopplat till redovisningen och vill vara med oss på resan mot en fossilfri framtid? På Vattenfall genomgår vi en stor omställning där vi vill skapa en framtid där alla kan röra sig, arbeta och leva fossilfritt. Nu letar vi efter dig som kommer kliva in i rollen som Specialist inom skatteredovisning hos oss.


Som specialist inom skatteredovisning kommer du att ingå i ett team med kompetenta och erfarna skattespecialister. Du ingår i vår Nordiska skattefunktion som ansvarar för den nordiska verksamhetens skatter och vårt uppdrag är att proaktivt hantera skattefrågor för att säkerställa både regelefterlevnad och skatteeffektivitet.
Om rollen
Rollen är bred där arbetet bl.a. innebär att hålla ihop den svenska koncernens kvartalsvisa finansiella skatterapportering tillsammans med övriga kollegor i teamet. Du arbetar även med intern skatterådgivning i affärsstrategiska beslut, löpande praktiskt arbete med inkomstdeklarationer och samarbeten över skatteslagen vid behov.
I det kortare perspektivet tillser skattefunktionen att den löpande verksamheten följer gällande regler och rapporteringskrav. I det längre perspektivet pågår ett ständigt arbete för att förenkla interna processer i syfte att frigöra än mer tid till det proaktiva skattearbetet. Här ger rollen möjligheter att även arbeta med digital transformation och automatisering av skatteteamets huvudsakliga och rutinmässiga arbetsuppgifter. Du kommer arbeta nära flera olika intressenter, både internt och externt, både individuellt och i team.
Dina arbetsuppgifter som specialist inom skatteredovisning:
Kravställande part, stöd samt deltagande i en effektiv och korrekt kvartalsvis skatterapporteringsprocess för de svenska verksamheterna.
Beräkning av aktuell och uppskjuten skatt enligt IFRS och legal redovisning.
Kravställande part samt deltagande i arbetet med upprättande av inkomstskattedeklarationer.
Stöd i arbetet med de legala enheternas årsredovisning och utformningen av skattenot.
Förbättra och utveckla interna processer och kontroller för skatteredovisning och analyser.
Bevaka förändringar på skatte- och redovisningsområdet som påverkar den svenska koncernens inkomstskatt.
Intern rådgivare för löpande frågor kopplat till såväl skatteredovisning som affärsstrategiska beslut.
Vara kontakt gentemot revisorer och länken mellan redovisning och skatt.
Ha skattemöten med olika intressenter och representanter för de olika affärsområdenas legala och rapporterande enheter.
Delta i koncernens riskrapportering.

Kravspecifikation


Vi söker efter dig som har:
Hög kunskap inom skatteredovisning samt goda kunskaper i redovisning (K3, RFR2 och IFRS).
God kunskap i SAP och koncernkonsolidering (konsolideringsverktyg Cognos).
Minst 3 års erfarenhet av liknande arbetslivserfarenheter.
Universitet/Högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik.
Det är meriterande om du har erfarenhet som skattekonsult på byrå eller liknande roll från annat storföretag.Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tycker om och har lätt för att samarbeta med andra då du i den här tjänsten kommer att ha mycket kontakt med olika människor. Du är en god lagspelare med en stark drivkraft att leverera ett mervärde, samtidigt som du vid behov kan agera med hög självständighet och ta egna initiativ till handlingar. För att trivas i tjänsten ser vi även att du är en analytisk person. Tjänsten kräver att du kan kommunicera skriftligt och muntligt på både svenska och engelska.
Ytterligare information


Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort: Solna, Stockholm.


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Magnus Edvaldsson: magnus.edvaldsson@vattenfall.com. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Kajsa Loman: kajsa.loman@vattenfall.com.


Fackliga representanter når du via Vattenfalls växel, 08 739 50 00. Rolf Ohlsson (Akademikerna), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO) och Jens Morell (Unionen).


Välkommen med din ansökan senast 19 maj. Urval och intervjuer kan ske löpande så vänta inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Automation Engineer

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Apr 15
Company Description


Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.
Job Description


The Vattenfall Staff Function IT is an international unit within the Vattenfall Group. We are a full-service IT provider. Our IT services range from process and application consulting, to software development, implementation projects and the operation of IT applications. About 2000 employees located in Germany, Poland, the Netherlands and Sweden contribute daily to our international business success.
Your job as Automation Engineer
IT plays a crucial role within Vattenfall to enable our transition to fossil freedom and secure stable operations. Automation has an essential part in this journey. We rely on you, as our Automation Engineer, to allow IT operations within Vattenfall to be on top of the change!
As Automation Engineer you will be in charge of developing and operating our Automation Platforms. You will take care of planning, building and running Automated solutions and its relevant infrastructure.
Furthermore, you will:
Support in transformation/implementation of business needs/requirements into automation solutions
Act as single point of contact for technical concerns related to our automation platform
Participate in on-call shifts for high available automated workflows
Run automation platform upgrades & migrations

So why should you join us as Automation Engineer?
We use modern technology: As an automation engineer, you get to work with the latest equipment and software.
Complex Problem-Solving: You can successfully design and implement solutions to improve efficiency and reliability.
Impactful Work: Working at Vattenfall, you're contributing to the production of clean and sustainable energy, knowing that your efforts are helping to combat climate change and promote a more sustainable future.
Collaborative Environment: We foster a collaborative work culture where teamwork and knowledge sharing are valued.
Opportunities for Growth: Whether it's through training programs, mentorship, or challenging projects, you can continuously expand your skills and advance your career.
Work-Life Balance: We recognize the importance of a healthy work-life balance.

Qualifications


Who are we looking for?
An experienced Automation Engineer meeting most of the following requirements:
Academic degree or a comparable training with several years of experience
Sound Knowledge/exposure to Trending Scripting Languages (PowerShell, JavaScript, Java, Python, Perl)
Experience of administration of web servers (Apache, Apache Tomcat)
Administrative skillset for ASO & AWA Platforms (Automic Products)
Skills on Integration Module creations using Webservices
Handle Vendor Support Interactions
Automation Workflow creation with Business Logic
Knowledge & Exposure to Data Center Technologies & Automation
Business-fluent in English (oral and written)

Additional Information


What do we offer
Working at Vattenfall means more than ‘just’ having an interesting job in a result-orientated culture. Here you will be part of a challenging, complex and international work environment. We offer our employees competitive remuneration, training opportunities and personal development.
An international team which drives and supports each other
Where ideas can make a difference
Flexible working times and Home Office
Work in a company with Swedish culture focused on people work-life balance and good atmosphereAt Vattenfall, we are convinced that striving for diversity helps building a more profitable, efficient and attractive company. Therefore we seek a harmonious balance of employees in terms of age, religion, gender identity & expression, sexual identity, disability and ethnic background.


More information
For more information about the position you are welcome to contact Folmer Koper, Recruiter.
We welcome your application in English, including CV and cover letter.

Ansök nu

Optotekniker

Fibertekniker/Fiberinstallatör
Läs mer Apr 18
Företagsbeskrivning
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Jobbeskrivning
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi två optotekniker som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.
Vi söker nu optotekniker som kan verka i södra och mellersta Sverige. Är du en självständig problemlösare som tycker om att arbeta på höga höjder? Då kan du vara Vattenfall Service nya optotekniker!

Om rollen som Optotekniker
Vår huvudsakliga uppgift är att erbjuda våra kunder kvalificerade tjänster inom kommunikationssystem. Det fibernät vi främst arbetar med används för styrning och övervakning av elnät samt uthyrning till externa kunder. Största delen av det fibernät vi jobbar med är sambyggt med luftledning på 40-400 kv.
Vi erbjuder dig ett fritt och ansvarsfullt arbete som fibertekniker/optotekniker och du kommer att få stor möjlighet att styra och lägga upp ditt egna arbete. Arbetet är varierat och därmed ser dina dagar väldigt olika ut. Det finns även goda möjligheter till fortsatt personlig och teknisk utveckling.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:
Medverka vid felavhjälpning på våra kunders fibernät
Utföra årliga underhållsmätningar
Utföra reparationer på Wrap-kabel och OPGW-lina
Utföra PTG-byten
Utföra mätningar enligt kunds önskemål t.ex. OTDR och effektmätning
Aktivt delta i och planera projekten tillsammans med projektledaren
Upprätta dokumentation på utfört arbete
Hantera leverantörs- och entreprenörkontakter

Du kommer att tillhöra teknikavdelningen i Stockholm, men i och med att ditt arbetsområde är i södra och mellersta Sverige kan placeringsort diskuteras. Resor med övernattning inträffar och antalet nätter ute varierar beroende på period och arbetsbelastning.
Kravspecifikation
Du har i grunden en utbildning som fibertekniker och/eller en elkraftsutbildning, alternativt har du motsvarande praktisk erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete inom olika typer av fibernät och som behärskar skarvning av olika sorters fiberkablar. Är du certifierad fibertekniker eller har erfarenhet av att göra OTDR-mätningar på längre sträckor är detta starkt meriterande.
För den här rollen lägger vi stor vikt vid att hitta rätt person. Därför är det viktigt att du tycker om att arbeta serviceorienterat, både på egen hand och även i nära samarbete med kollegor, underentreprenörer och med våra kunder.
När du ställs inför oväntade situationer löser du problemen förr att komma framåt. Du är kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig såväl på svenska som engelska i både tal och skrift. Då ditt arbete utförs ute på fältet är körkort B ett krav.
För att trivas tillsammans med oss är det är viktigt att du tycker om teamwork, att jobba utomhus och att du kan axla både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet. Att i alla moment arbeta säkert är en självklarhet för dig. Säkerheten är alltid nummer ett inom Vattenfall Services.
Ytterligare information
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!
Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.
Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här:?Dina kollegor - Vattenfall SE?
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices

Placeringsort
Stockholm, Nyköping, Norrköping, Eskilstuna, Örebro, Jönköping Göteborg, Trollhättan. Andra placeringsorter kan vara aktuellt, vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan!

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Björn Winberg, bjoern.winberg@vattenfall.com. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ida Fågelqvist, 070-048 76 82.
Fackliga representanter för denna tjänst är: Christel Karlsson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 10 maj 2024. Urval och intervjuer sker löpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning
Jag är intresserad

Ansök nu

Beredare

Eltekniker
Läs mer Apr 11
Jobbeskrivning


Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Beredare som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.


I rollen som Beredare arbetar du tillsammans med projektledare och tekniker för att ta fram tekniska lösningar som medför att varje projekt blir genomförbart ur både ett kvalitativt och ekonomiskt perspektiv. Arbetet innebär att du bereder och till viss del projekterar verksamhet inom eldistributionsnät. Du kommer ha ett varierande arbete där du vissa dagar sitter på kontoret och andra dagar gör du besök ute i fält. Du kommer att bygga nära relationer till inblandade parter och arbeta aktivt tillsammans med dem för att se till att kvalitén på den levererade tjänsten motsvarar de uppsatta mål som är överenskomna. Rollen är starkt sammanknuten med andra funktioner och det är därför viktigt att du trivs med sociala kontakter. Teamet består av 33 personer i olika roller som exempelvis beredare, projektledare och tekniker. Du välkomnas in i en trygg och härlig grupp där klimatet beskrivs som öppet och hjälpsamt.
Dina arbetsuppgifter kommer främst att handla om:
Hantering av tekniska lösningar i projekten
Nätberäkningar och ekonomiska kalkyler
Tillstånds- och avtalsfrågor
Kontakter med beställare, myndigheter och markägare
Materialbeställningar
Dokumentation

Kravspecifikation


Vi söker dig som:
Har en elteknisk utbildning
Har erfarenhet från roller som tex elnätsprojektör, nätdesigner, anslutningsingenjör, elkraftstekniker, distributionstekniker, nätoptimerare, belysningstekniker, mättekniker eller stationstekniker
Har ett genuint intresse för elbranschen
Har god datavana
Är mycket bekväm med såväl svenska som engelska i både tal och skrift
Har B-körkort

Det är meriterande, men inget krav, om du har:
Erfarenhet av EBR
Erfarenhet av nätkartor, tex NetBas
Erfarenhet av avtalshantering

Som person har du ett gott självledarskap, är lösningsorienterad och prestigelös. Du har ett logiskt angreppsätt och tar dig an problem ur ett analytiskt perspektiv. Du är bekväm med att föra ditt eget arbete framåt och du är strukturerad i ditt arbetssätt. Eftersom du kommer att arbeta i team är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Vidare är du nyfiken på att ständigt lära dig nya saker för att utöka din kompetens.
Ytterligare information


Du erbjuds:
Att bli en del av en trygg organisation där dina initiativ och idéer värdesätts
Goda utvecklingsmöjligheter då det finns många spännande roller med ansvar att växa in i
En roll där du får mycket frihet under ansvar där du kan planera dina veckor efter vad som passar dig
En kul vardag där du kommer växla mellan kontorsarbete och arbete ute i fält

Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång.
Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!


Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här:?Dina kollegor - Vattenfall SE?
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices


Placeringsort: Vi söker nya medarbetare till våra kontor i Uppsala och Sundbyberg
För mer information kring rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Renée Li renee.li@vattenfall.com
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Kristofer Severinsson kristofer.severinsson@vattenfall.com
Fackliga representanter för denna tjänst är Alma Svensson Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna.
Du når samtliga via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00


Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 6 maj! Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag! ?


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Ansök nu

Miljöcontroller till Vattenfall Värme

Miljöcontroller
Läs mer Apr 10
Företagsbeskrivning


Det här är vi, dina nya kollegor
I Sverige levererar Vattenfall Värme fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Vi levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Vi arbetar aktivt enligt en tydlig plan för att minska fossila utsläpp i våra städer, vår egen värmeproduktion och från våra leverantörer, med målet att nå nettonollutsläpp år 2040. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en så viktig roll i energiomställningen och det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.
Jobbeskrivning


Brinner du för att arbeta med miljöfrågor och vill vara med oss på resan mot en fossilfri framtid? Vattenfall Värme Sverige bedriver ett aktivt och långsiktigt miljöarbete för att skapa en hållbar och utvecklingsbar fjärrvärmeverksamhet med ett stort samhällsansvar och låg miljöpåverkan. Nu söker vi efter en Miljöcontroller till Vattenfall Värme.
Som Miljöcontroller hos oss har du ett viktigt ansvar i att säkerställa god miljöinformation i vårt kundgränssnitt och att i team med andra säkerställa vår årliga miljörapportering.
Du är en möjliggörare för att möta kundernas behov av miljö och hållbarhetsinformation och produkter. Du är med och driver ständiga förbättringar av uppföljningsprocessen och lyfter vårt digitala stöd till att möta behoven.
Du blir en del av ett team där du jobbar tillsammans med ytterligare en miljöcontroller och det finns flera miljöexperter och miljöspecialister inom verksamheten samt marknadsavdelningen som blir dina viktigaste gränssnitt. Du bidrar till att Vattenfalls fjärrvärmeverksamhet har konkurrenskraftig fjärrvärme med god koll på vår miljö- och energiprestanda. Vi har ett integrerat ledningssystem certifierat i enlighet med de internationella ISO standarderna för miljö och arbetsmiljö (ISO 14001 och ISO45001). Anläggningsområde Uppsala har även certifikat för Kvalitet (ISO 9001).

Dina arbetsuppgifter som Miljöcontroller:
Stötta Värme Sveriges marknadsavdelning i att säkerställa proaktiv och kvalitetssäkrad miljö, energi och hållbarhetsinformation i kundgränssnittet.
Stötta Värme Sveriges anläggningschefer i att säkerställa miljö, energi och hållbarhetsrapportering till branschorganisationer, myndigheter och interna stabsfunktioner.
Säkerställa lag- och regelefterlevnad samt ägarkrav avseende rapportering av miljö, energi och hållbarhetsdata.
Ansvara för att kvalitetsgranska den miljödata som rapporteras in, agera som vårt yttersta kvalitetsfilter avseende inrapportering av våra anläggningars miljödata.
Ansvara för att ge rekommendationer på hur rapporteringen kan effektiviseras med hjälp av digitala hjälpmedel och driva utvecklingen av dem.
Agera stöd vid implementering av nya miljörapporterings-regelverk och bistå med rådgivning i miljörapporterings-relaterade frågor.
Bistår organisationen med kravställning och uppföljning kopplat till upphandlingar.
Följer upp på och driver förändring utifrån Värme Sveriges miljöaspekter.
Samverkar med kollega för att säkerställa vår Energikartläggning samt uppföljningen av den.

Kravspecifikation


Vi söker dig som har:
Relevant universitets-/högskoleutbildning, gärna fokus på energisystem/energikartläggning alternativt mångårig dokumenterad erfarenhet av likartade arbetsuppgifter inom miljö och hållbarhetsrapportering.
Erfarenhet av förbränningsindustri gärna från fjärrvärmebranschen är starkt meriterande.
God kunskap i Miljöledningssystem enligt 14001.
Kunskaper i Miljölagstiftningen.
B-körkort, i tjänsten ingår resor till våra anläggningar.

Vi söker en person som är trygg i sig själv med förmåga och vana av att arbeta självständigt med sitt eget ansvarsområde. Du är kundorienterad och utvecklingsorienterad och tycker om att ta egna initiativ och driva frågor och processer. Du är ansvarsfull, analytisk, noggrann och arbetar strukturerat. Då arbetet sker i nära kontakt med både medarbetare och myndigheter ser vi att du har god förmåga och vilja att samarbeta och kommunicera både på svenska och engelska.
Ytterligare information


Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.


Placeringsort: Stockholm eller Uppsala.


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Ulrika Nyström, telefon 0705395756, ulrika.nystrom@vattenfall.com. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Kajsa Loman,?kajsa.loman@vattenfall.com.


Fackliga representanter är Stefan Andersson, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Robert Lönnqvist, SEKO, och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.


Välkommen med din ansökan senast 1 maj. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Miljöexpert till Vattenfall Värme

Miljövårdsingenjör
Läs mer Apr 5
Företagsbeskrivning
Det här är vi, dina nya kollegor
I Sverige levererar Vattenfall Värme fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Vi levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Vi arbetar aktivt enligt en tydlig plan för att minska fossila utsläpp i våra städer, vår egen värmeproduktion och från våra leverantörer, med målet att nå nettonollutsläpp år 2040. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en så viktig roll i energiomställningen och det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.


Jobbeskrivning
Brinner du för att arbeta med miljöfrågor och vill vara med oss på resan mot en fossilfri framtid? Vattenfall Värme Sverige bedriver ett aktivt och långsiktigt miljöarbete för att skapa en hållbar och utvecklingsbar fjärrvärmeverksamhet med ett stort samhällsansvar och låg miljöpåverkan. Nu söker vi efter en Miljöexpert till Vattenfall Värme.
Som Miljöexpert hos oss driver du ständiga förbättringar av miljöprestanda inom Vattenfalls fjärrvärmeverksamhet och är därmed med och bidrar till energiomställningen och det cirkulära samhället med en konkurrenskraftig fjärrvärme.
Du kommer att själv, och tillsammans med personer inom den centrala miljöenheten, stötta verksamheten med att säkra att den bedrivs i enlighet med miljölagstiftning, miljötillstånd och miljöledningssystem. Vi har ett integrerat ledningssystem certifierat i enlighet med de internationella ISO standarderna för miljö och arbetsmiljö (ISO 14001 och ISO45001). Anläggningsområde Uppsala har även certifikat för Kvalitet (ISO 9001).
Arbetsuppgifter som Miljöexpert:
Delta i tillståndsprocesser i samband med anläggningarnas kontinuerliga utveckling.
Bidra till att miljöprestandan och lagefterlevnad med utgångspunkt från ISO 14001 bedrivs på ett effektivt sätt i enlighet med vårt ledningssystem.
Säkerställer lagefterlevnadskontroll och att verksamheten vid regulatoriska förändringar i god tid har information om vad som krävs.
Hantera myndighetskommunikation.
Föreslå och driva insatser samt vara delaktig i upprätthållandet av instruktioner och handlingsplaner för att säkerställa att verksamheten följer gällande miljölagstiftning och ledningssystem.
I samråd med företagsledningen väga, föreslå och genomföra aktiviteter som hjälper oss till hållbar och konkurrenskraftig fjärrvärme som möter krav och mål inom miljöområdet.
Bevaka utvecklingen av miljöfrågor som kan vara av intresse i framtiden och bidra med analyser och förslag till handlingsplaner för verksamheten samt bidra med input till den interna lobbyorganisationen i miljöfrågor.
Stödja projektverksamhet med expertis på miljöområdet.
Delta i samarbeten inom Vattenfall Värme och inom Vattenfall-koncernen.Kravspecifikation
Vi söker dig som har:
Relevant universitets- eller högskoleutbildning med miljöinriktning.
Minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat operativt miljöarbete och goda kunskaper om gällande lagstiftning inom miljöområdet.
Erfarenhet av att arbeta med tillståndsgivande myndigheter.
Goda kunskaper i och erfarenhet av ISO 14001, gärna från integrerade ledningssystem.
B-körkort, i tjänsten ingår resor till våra anläggningar.
Erfarenhet av miljöarbete inom förbränningsindustri (starkt meriterande).

Som person ser vi gärna att du är förtroendeingivande och kommunikativ med förmåga att inspirera andra i miljöarbetet och driva dessa frågor självständigt och målmedvetet. Du är trygg i yrkesrollen och med att driva ansvarsområden och utvecklingsfrågor utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv i samarbete med andra. Vidare är det viktigt att du är strukturerad och har ett systematiskt tillvägagångssätt. I rollen kommer du att arbeta med många olika intressenter, därav behöver du kunna kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.


Ytterligare information
Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.


Placeringsort: Stockholm eller Uppsala.


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Ulrika Nyström, telefon 0705395756, ulrika.nystrom@vattenfall.com. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Kajsa Loman,?kajsa.loman@vattenfall.com.


Fackliga representanter är Stefan Andersson, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Robert Lönnqvist, SEKO, och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.


Välkommen med din ansökan senast 21 april. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Specialister inom mark- och betongarbete till vår projektreferensgrupp

Markingenjör
Läs mer Apr 9
Företagsbeskrivning
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Jobbeskrivning
Vattenfall Services Stationer Projekt fortsätter att satsa framåt och söker nu nya kollegor med kompetens och erfarenhet inom mark- och betongarbete. Våra uppdrag är till stor del totalentreprenader och vi söker dig som har erfarenhet av arbete i projektorganisationer. Du kommer att vara en viktig del i att skapa de bästa förutsättningarna för våra Projektledare och projektorganisationer vilket innebär högt säkerhetstänk, god framdrift, engagemang och kvalitet. Vår förhoppning är att du med din bakgrund och erfarenhet kommer att vara ett avgörande bidrag i vår verksamhet och därtill generera ytterligare möjligheter i ett samarbete med våra medarbetare, kunder och leverantörer.
Inom vårt Affärsområde genomför vi projekt och levererar helhetslösningar för el- och kontrollutrustning till ställverk och kraftstationer. Våra kunder är främst elnätsbolag och vattenkraftsproducenter. Vår leverans innehåller projektledning, byggnation, markarbete, konstruktion, programmering, konfiguration, montage och idrifttagning. Att i alla moment arbeta säkert är en självklarhet inom Vattenfall Services.
Din roll
I rollen som Specialist i Projektreferensgruppen bidrar du med din spetskompetens inom mark- och betongarbete, du kommer att verka nationellt och du arbetar både operativt på site där projekt utförs och från kontoret. Din kompetens kommer att vara ett komplement i vårt anbudsarbete där du granskar och analyserar inkomna offerter, men även deltar i arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag. Du kommer att fungera som en specialistresurs och tillsammans med utsedd Projektledare driva våra projekt. Till er hjälp har ni Vattenfall Services kompetenta medarbetare och etablerade underentreprenörer.
Arbetet är självständigt, samtidigt som det kräver stort fokus på samarbete och kommunikation såväl internt som externt. Rollen rapporterar till Projektledare samt Affärsområdeschefen. Resor i tjänsten är en del av uppdraget.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Delaktig i anbudsframtagning tillsammans med utsedd Projektledare och Anbud/Affärsstöd
Skriva förfrågningsunderlag och granska inkomna anbud
Stötta vid upphandling av entreprenörer, tjänster och material i samråd med Inköp, Projektledare och Anbud/Affärsstöd
Vara teknisk resurs inom ditt kompetensområde samt stödja kollegor inom projektorganisationen och verksamheten
Vara ett stöd till projektledare på byggmöten och i förhandlingar med kund eller underentreprenör
Säkerställa att organisationen och arbetssättet är ändamålsenliga genom proaktiv planering och delaktighet
Utifrån din bakgrund och erfarenhet från att driva projekt bidra till fortsatt utveckling av kollegor och organisation
Aktivt ta ansvar för att hålla dig uppdaterad inom ditt specialistområde
Arbeta fram standardiserade arbetssätt som är anpassade för verksamhetenKravspecifikation
Vi söker dig som har förmågan att driva ditt arbete framåt på ett självständigt och effektivt sätt, samtidigt som du är duktig på att löpande kommunicera och informera andra. Du har affärssinne och är mål- och resultatinriktad. Ditt arbetssätt kännetecknas av struktur, gott samarbete, bra omdöme och att du agerar i enlighet med mål och riktlinjer med ett stort säkerhetsfokus.
För att vara framgångsrik i roller ser vi att du behöver:
Dokumenterad erfarenhet av att driva uppdrag kopplat till mark- och betongarbete
Erfarenhet av att ta fram och granska anbud
Erfarenhet av att driva investeringsprojekt
God kompetens inom branschens riktlinjer och regelverk ex. ABT, Mark AMA och kunders tekniska riktlinjer
Behärska svenska och engelska i tal och skrift
B-körkort

Vi ser det som meriterande om du även har:
Erfarenhet som ledareYtterligare information
Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!
Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.
Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!?


Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Placeringsort: Tjänsten har ett nationellt ansvar med stationering på något av våra kontor i Kalmar, Helsingborg, Göteborg, Trollhättan, Norrköping, Stockholm, Sundsvall, Sollefteå, Umeå eller Luleå. Ange gärna din tilltänkta placeringsort i ansökan.
Kontakt
För mer information om tjänsten, kontakta affärsområdeschef Ronny Hjalmarsson på 070 323 17 25. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Angeliqa Haapanen på 070 235 73 21.
Fackliga representanter för denna tjänst är Christel Karlsson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
Välkommen med din ansökan senast den 29 april 2024. Urval kan komma att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan till sista annonseringsdag.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part.

Ansök nu

Business Controller BA C&S

Business controller
Läs mer Apr 12
Company Description
Vattenfall is a European energy company with approximately 21 000 employees. For more than 100 years we have electrified industries, supplied energy to people’s homes and modernized our way of living through innovation and cooperation. We now want to make fossil-free living possible within one generation. To be able to reach this ambitious goal we are looking for talented individuals who, in addition to their passion for their own role, also have strong team spirit and want to contribute to supporting a meaningful corporate mission.


Job Description
Shape the future of energy with strategic financial insights as a Business Controller at Vattenfall.
Vattenfall is a leading energy solutions provider aiming to facilitate a fossil fuel-free future. The Business Area (BA) Customer & Solutions (C&S) is focussing on the energy solutions and services for both private and business customers. Vattenfall is looking to grow its commodity business in Germany, Finland, the Netherlands, and Sweden, as well as improve heating, cooling, and power generation network efficiency. Vattenfall seeks to dominate the market with decentralised options such as solar panels, heat pumps, and batteries, and become a top electric vehicle charging provider in Northwestern Europe. Expansion plans also include establishing significant customer bases in Denmark, France, and the United Kingdom.
The Business Control department is in charge of for supporting the BA C&S, with suitable steering models, business analyses and financial management information, in close cooperation with the management team of the BA and controlling departments of the business units. To drive, co-ordinate and execute the financial processes, a strong cooperation with the operational departments and staff functions (like Group Finance, HR, Asset Management, Business Development and Procurement) is necessary. This contributes to a dynamic and diversified working

Your job as Business Controller BA C&S


As Business Controller BA C&S you will be in charge of to develop and support BA C&S in relation to all finance and controlling related matters by acting as a financial business partner. Next to driving regular reporting and forecasting as well as business planning, you secure a good consolidation of different business unit related information. Being strong in cooperation between business and staff functions, you contribute to a dynamic and diversified working environment.


Your main responsibilities
Provide departments and managers within the BA with relevant reliable financial information, business analysis and proactively support and challenge your colleagues to reach business objectives;
Steer the business planning process including target setting, follow-up through reporting with a focus on the gaps between realisation and targets, forecasting and corrective measures to meet plan;
Secure well consolidated financial information on BA level, consider the underlying drivers of the different business and provide high quality on BA level;
Support the controlling team in analysing business performance, identifying improvement opportunities and corrective actions,, and driving performance;
Drive and support digitalization initiatives as well as further development of finance processes and products;
Participate in the monthly management reporting process.Location
Preferably Amsterdam, Stockholm, London, Berlin, Hamburg, hybrid working is also possible.


Qualifications
Your profile
Master's degree in Finance or Business Administration (or equal);
Strong financial and you can distinguish primary and secondary issues, you like to immerse into the subject and you can quickly make connections;
Knowledge and experience with consolidation software (Cognos, other) and SAP;
Experience in driving and coordinating improvements of controlling processes;
Experience and interest in digitalization, PowerBI or other similar tools;
A strong command of English, both verbally and written.

Your personal skills
Curious and proactive in understanding how the business works to become a better business partner;
Strong commitment on continuous personal and business improvement;
Pro-active and transparent, positive mindset and hands-on attitude;
Interest working in large and complex organisations and to manage internal and external stakeholders effectively;
You can clearly express yourself towards co-workers and customers. and ability to work across international cultures;
You are a good listener and work consciously on effective collaboration with co-workers and other teams.Additional Information
Our offer
Good remuneration, a challenging and international work environment, and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues. We offer attractive employment conditions and opportunities for personal and professional development.


More Information
We welcome your application in English, no later than, April 28th. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website as we cannot guarantee that we will be able to process applications that are not made via our website.

For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Alisa Roo via mail: alisa.roo@vattenfall.com
At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation.
Trade union representatives in Sweden:
Rolf Ohlsson (Akademikerna), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO), Jens Morell (Unionen). To get in contact with the representatives, please call Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.
Since Vattenfall is a part of the Swedish critical infrastructure, many of our services are security classed. If this position is security classed the final candidates might be subjected to a security vetting process, according to the Swedish legislation.

We look forward to receiving your application!

Ansök nu

Affärsområdeschef inom Belysning

Affärsområdeschef
Läs mer Mar 26
Företagsbeskrivning


Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Jobbeskrivning


Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi en Affärsområdeschef som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.
Affärsområdet Belysning söker en engagerad och coachande ledare som vill vara med och utveckla såväl affärsområdet som dess affärer. Är det dig vi söker när vi nu letar efter en inkluderande och relationsskapande Affärsområdeschef?
Affärsområdet Belysning består idag av ca 180 medarbetare fördelade på 10 avdelningar som sträcker sig över hela landet. Vårt uppdrag är att leverera energieffektiva helhetslösningar till våra kunder och uppdragen är av varierande slag, allt från vägbelysning till ljussättning av byggnader, träd och monument. Även våra kunder är av varierande slag, allt från kommuner till trafikverket och byggentreprenader.
I rollen som Affärsområdeschef kommer du ha ett ekonomiskt, strategiskt och operativt ansvar för hela affärsområdet samt en nära kontakt med våra kunder. Vidare ansvarar du för att säkerställa säkra arbetssätt och upprätthålla ett högt medarbetarengagemang.
Du rapporterar till Enhetschefen för Energitjänster och ingår i dess ledningsgrupp. Hos oss är samarbete en framgångsfaktor och tillsammans säkrar vi Vattenfall Services fortsatta tillväxt och utveckling.
Kravspecifikation


Vi söker dig som har ett coachande ledarskap och god kommunikativ förmåga. Avdelningens medarbetare är utspridda över landet och som ledare behöver du därför vara inkluderande och sammanhållande i ditt ledarskap. Du tycker att det är viktigt med engagemang och gemenskap där man delar med sig av sina erfarenheter.
Du som person är initiativtagande och resultatdriven så att våra affärer samt verksamhet hela tiden rör sig framåt. Du är trygg i ditt ledarskap och ditt affärsdriv. Du är lyhörd, tydlig och har en bra samarbetsförmåga.
Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:?
Flerårig erfarenhet i ledande befattning med vana att ansvara för ledningsgrupper, strategisk planering, ekonomi, personal och resultat
Erfarenhet av att leda chefer (meriterande)
Erfarenhet av anläggnings- och/eller el-entreprenadbranschen, gärna inom området belysning. Alternativt suttit på beställarsidan inom samma områden.
Arbetslivserfarenhet av att driva affärer med kundkontakt
En god administrativ förmåga och vana att arbeta processinriktat
Körkort (B), det är ett krav
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Ytterligare information


Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!
Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett liv i fossilfrihet.
Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här:?Dina kollegor - Vattenfall SE?
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Placeringsort
Eftersom affärsområdet sträcker sig från södra till norra Sverige är vi flexibla med placeringsort. Ledningsgruppen träffas ca en gång i månaden och då främst i Stockholm. Föredragna placeringsorter är Stockholm, Göteborg, Luleå, Sundsvall, Uppsala, Västerås, Norrköping.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Kerstin Rodell Lundgren, 072-745 54 40. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Malin Malmsten, 073-597 73 71.
Fackliga representanter för denna tjänst är Caroline Trogen Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 21 april 2024!?
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Jag är intresserad

Ansök nu

Business Controller till ENWELL

Business controller
Läs mer Mar 28
Företagsbeskrivning
Energimarknaden och mer specifikt energieffektivisering i fastigheter, stora som små, är en viktig del i omställningen i samhället. Detta sträcker sig från EU:s allt högre krav för att kunna tillgodogöra sig grön finansiering till den enskilde villaägarens behov att påverka och sänka sina energikostnader. Enwell är väl positionerad för att leda utvecklingen.
Bolagsgruppen Enwell är idag ett av Sveriges ledande företag med fokus på hållbara energilösningar för villa- och fastighetsmarknaden. Företaget bildades 2013 genom att ett antal dotterbolag köptes upp av Enwell (då Brainheart).
Våren 2017 inleddes ett samarbete med Vattenfall avseende värmepumpinstallationer till privatkunder. Vattenfall är från 2021 100% ägare. Enwell-gruppen består idag av ca 250 anställda, från Skåne i söder till Mora i norr och omsätter drygt 750 Mkr.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida:
www.ENWELL.se


Jobbeskrivning
Är du redo för ett stort och viktigt uppdrag?
På ENWELL brinner vi för att skapa en hållbar framtid för kommande generationer och vi blickar framåt med stora planer på att fortsätta vår tillväxtresa. Vi är stolta över att vara en ledande installatör och serviceleverantör inom förnyelsebara energilösningar till villa- och fastighetsägare i Sverige. Vill du bidra till något större och själv få en god, trygg och långsiktig arbetsmiljö? Bli vår nästa kollega.
Nu söker vi en Business controller som kommer ha en central roll i ekonomistyrningen hos oss och primärt agera stöd till vår CFO. Du kommer att arbeta med uppföljning, analys av flöden, skapa prognoser och driva förbättringsinitiativ mot dotterbolagen inom koncernen.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Stötta chefer i ekonomiska frågor och operativa affärsbeslut
Analysera och följa upp affärernas resultat, lönsamhet och operativa nyckeltal
Driva och medverka i budget- och prognosarbete
Ta fram beslutsunderlag för Business Case
Aktivt medverka i den externa rapporteringen till styrelsen
Delta i förvärvsaktiviteter (M&A)Kravspecifikation
För att lyckas i rollen söker vi dig som:
Är civilekonom eller har en annan relevant utbildning
Erfarenhet inom M&A är meriterande
Har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet och god grund i redovisning
Har erfarenhet bolag i tillväxt
Är grym på Excel och har ett genuint intresse för olika IT-system
Uttrycker dig obehindrat på både svenska och engelska i tal och i skrift


Personliga egenskaper
Du trivs med att arbeta i en organisation i förändring. Du är lösningsfokuserad och drivande samt har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Vidare är du lyhörd och har en förmåga att hantera såväl strategiska frågor som operativa arbetsuppgifter.


Ytterligare information
Placeringsort
Huvudkontoret ligger på Liljeholmen i Stockholm.
Resor kan förekomma några gånger per år.
Välkommen med din ansökan senast 21 april 2024. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.
För mer information tjänsten kontakta CFO - CIO Klaus Lindeberg, klaus.lindberg@enwell.se , 070 388 15 17
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Carolina Bölander, carolina.boelander@vattenfall.com
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. ENWELL arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Vi ser fram emot din ansökan!

#Enwell

Ansök nu

Business Data Architect - Asset Data

Databasdesigner
Läs mer Mar 19
Company Description


Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.
Job Description


Do you want to join us on the journey to a fossil-free future? At Vattenfall, we are committed to enable a fossil-free living within one generation. Within the Business Area Heat we contribute to this with the full value chain of heating and cooling networks and efficient heat and power production to serve customers and society with reliable heat and electricity in Sweden, the Netherlands, and UK.
We are now hiring a Business Data Architect who wants to be part of influencing tomorrow's climate-smart society, and driving the development forward.
The Vattenfall Heat Sweden organization is looking for YOU, a business data architect with focus on asset data, who is inspired to be a data ambassador and wants to bring the value creation based on our technical data in Sweden to the next level.
As a business data architect you are responsible for data processing chains and data model structures with relevance to our reporting processes. Main focus are the technical data coming from our production sites and heat grids. You assure that the according data domains are properly connected and that the combined usage of data and data products in our Azure-based “Heat Data Platform” is possible, so that relevant business processes are well served with reliable data. This applies in particular to the data processes that enable our binding reporting to authorities and other internal and external data recipients. You do this together with our local BI-experts as well as IT architects and closely connected to our international IT department.
Your assignment
Build, maintain and adapt the Swedish Asset Data landscape with regard to data models and data architecture, advise business data projects regarding an appropriate data architecture
Support the relevant business processes (environmental & KPI reporting, TAX processes, data deliveries for statistical offices and alike) being the interlink between the data providers and receivers
Take the responsibility for Data Products prepared for different reporting obligations and support the reporting streams towards the Business Area and Vattenfall Group
Information Stewardship: Enhance standardization of Asset Data across BU Heat Sweden by steering data management activities
Implement data processing and calculation routines for Data Products.
Represent the requirements of BU Heat Sweden as a stakeholder to our centralized Heat Data Platform team
Act as local contact and representative for international IT teams in developing data platforms and data architecture questions

Qualifications
At least 5 years of experience in a similar role; experience in wrangling technical information and data modeling specifically is an advantage
Academic degree in Engineering, Math, Computer Science or other quantitative fields
Knowledge about energy business processes and active interest in current developments in the energy (heat) markets (energy transition, heat transition, sector coupling)
Good Knowledge about MS Azure or other cloud technology
Good knowledge of ETL and data access tools (e.g. DataBricks, PowerQuery, Power Automate
Good experience with large data sets (e.g. technical timeseries), experience with SAP is an advantage
Experience in working in international environments
Fluency in Swedish and English in speech and writing

Not a 100% match? No worries! We support you with individual education within the course of your personal career development
We are looking for someone who has the ability and willingness to work in a structured and organized way, but who also sees development opportunities and has the ability to take the initiative to develop processes and ways of working. You are analytically minded and enjoy working in a results-oriented manner. You are independent and responsible. The role has many interfaces which require a responsive person with good skills, and who sees the value of building trust and working together to achieve results. To thrive with us, you need to be open to change and interested in learning new things.

Additional Information


In addition to helping shape the smart energy society of the future, we offer a workplace with great opportunities for development. With us, you will have the opportunity to work in a company culture where we strive to be open, active and positive with tasks that develop and challenge you. The health and well-being of our employees and partners is important to us. A good working environment is fundamental to everything we do, and safety is always at the forefront. It is important to us that your personal values are in line with our culture of making each other better, staying ahead of the game and delivering on our promises.
We believe that diversity and inclusion lead to innovation, improved business performance and increased engagement and we strive to represent the diversity of our clients and the communities in which we operate.

Other information
Hiring manager: Corinna Ullmer (corinna.ullmer@vattenfall.com).
Recruiter: Teri-Anne Brink (teri-anne.brink@vattenfall.com)
Trade union representatives for this position are Rolf Ohlsson (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). All contact persons can be reached via Vattenfall’s switchboard 08-739 50 00.
Location: Solna or Uppsala. Travel may be involved.
Does this sound like the job for you?
We look forward to receiving your application! Please, provide your application with CV & personal letter by 15th of April 2024
About Vattenfall
Vattenfall operates in Northern and Western Europe, primarily in the production, distribution and sale of electricity and heat. Operations include hydropower, district heating, wind power, sales, grid operations, nuclear power and the provision of various energy solutions. The group currently has around 14 million customers.

Ansök nu

Operations Engineer - Fixed Telephony / Call Center

Driftingenjör, el-tele
Läs mer Mar 6
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil freedom possible and we are driving the transition to a sustainable energy system.


Job Description
Do you want to shape the future? Join our mission of promoting fossil freedom for all!
To be able to reach this ambitious goal we are looking for talented individuals who, in addition to their passion for their own role, also have strong team spirit and want to contribute to supporting a meaningful corporate mission. In this position you will be working within the Vattenfall IT organization based in Amsterdam, Berlin, Gliwice, Katowice, and Stockholm.
Vattenfall IT is the internal provider of IT infrastructure services for the entire Vattenfall Group.
It is an international shared service center, providing IT services and support. Vattenfall IT Infrastructure supports Vattenfall by having professional people, knowledgeable in both business and IT, integrating services to enable business functions, providing a helicopter view of required services, utilizing the external market, and enforcing standardization to optimize cost efficiency.
Within IT Infrastructure, Client Services is responsible for end user support and workplace services to all Vattenfall employees, delivered by either internal staff or external suppliers.
At this moment we are looking for an Operations Engineer, for the Competence Area Fixed Telephony and Call Center
What are you going to do?
As an operations engineer for the competence area Fixed Telephony, you will be responsible for the coordination, design review and improvement of Fixed Telephony (i.e. Mitel, Unify), Unified Communication (MS Teams direct routing), and Internal call centers (Trio). The operation of these services is outsourced to telecom operators like Telia and KPN.
You will be responsible for coordinating different internal and external suppliers to ensure smooth daily service delivery. In Vattenfall you are a technical contact for Solution Designers, Service Management, Product & Service Delivery Manager (CAR) and all VF IT network and security departments for technical questions related to the Fixed Telephony operations. For suppliers you will be the first technical contact for changes and projects related to Fixed Telephony.
You will be responsible for these key result areas:
Smooth daily operations of the Fixed Telephony and internal contact center solutions.
First contact for external and internal suppliers.
Initiating, Co-ordinating, reviewing changes.
Technical contact for the Solution Designers, Competence Area Representative and Service Manager.
Support pre-studies, feasibility analysis and proof of concepts.
Technical project support.
Represent / Support Fixed Telephony in processes like CIM.
Support external suppliers on feasible onboarding, remote login, troubleshoot etc.
Monitor the server health report and act on vulnerabilities
Manage the deployment of software patches for performance improvement

Other activities are:
Contract Management
Contributing and supporting in tender related activities, contract prolongations etc.

Continuous Improvement
Continuous improvement of the fixed telephony service and internal call center and supporting implementation of ISO27001 (ISMS) within this field. Providing professional guidance in terms of effective deployment of solutions and architectures while ensuring compliance with the overall enterprise architecture.

Document Control
Managing documentation of the functional features delivered by Fixed Telephony solutions and services. Additionally, ensuring that the technical solution documentation is kept up to date and making changes to documentation when required.

Stakeholder Management
Conducting and leading the regular alignment with the primary internal stakeholders; Solution Architects, Service Management, Security, Service Desk etc.
When required, collaborating with different stakeholders such as; solution architects, solution designers, enterprise architects and other technical departments (e.g. Network Team, Datacenter Team etc.) to ensure successful and timely delivery of projects and services. As well as conducting alignments, there will be a need for collaborating with administrative and senior stakeholders to establish strong relationships and ensuring they understand business, technology requirements, and proposed solutions.
Joining forces with stakeholders and project teams for the timely and successful delivery of projects and services. This will involve interacting with 3rd party suppliers and their stakeholders to explain the solutions while ensuring compliance with the overall enterprise architecture. In addition to this, implementing accepted solutions from 3rd party suppliers while ensuring that all requirements, functionalities, and features are delivered.

Support
Supporting the operations team in complex troubleshooting as and when required. This can present in the form of supporting the provision of effective risk management and identifying issues related to solution design, or supporting operations team in change management process with technical knowledge. Additionally, this could present as supporting partners with the changes in the Vattenfall infrastructure related to the service Gatekeeper of Vattenfall standards within the technical service modules based on definition of the standard services.
Contribute and support in projects related to your competence area.

Additional Responsibilities:
Troubleshooting support in case of critical incidents
Vattenfall infra components (hardware, VM’s, AD, monitoring, Storage, DC’s) incl. ensuring machines are patched and supporting suppliers
3rd party access (technical part)
Technical security concepts and guidelines
Technical Security organization and processes with partners
Dial plan management
Functional requirements managementQualifications
Among your personal qualifications you have an internal capacity to move things forward. You are result-oriented, and are able to organise and prioritise your work effectively to meet all required demands and deadlines.

Ansök nu

Skogsinspektor

Skogsinspektor
Läs mer Feb 29
Företagsbeskrivning
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Jobbeskrivning
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Skogsinspektor som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.
Vattenfall Services och Affärsområde Skog, Mark & Miljö fortsätter att växa och till vår skogliga avdelning i Mellansverige söker vi nu en junior Skogsinspektor med inriktning mot skoglig underhåll.


Affärsområde Skog, Mark & Miljö är organiserat i sex avdelningar och säljer konsulttjänster till nät- och energibolag över hela landet. Inom den skogliga delen består dessa tjänster av markförhandling vid infrastrukturprojekt samt projektledning av skogligt underhåll och andra åtgärder vid befintliga och nya anläggningar.


Vi ser att vår marknad växer och därför behöver vi idag anställa de medarbetare som inom ett par år ska axla de underhållsuppdrag som vi ser vid horisonten. Vi söker därför dig som vill vara en del av lösningen när vi tillsammans skapar förutsättningar för att inom en generation kunna leva ett fossilfritt liv. I den här tjänsten får du möjlighet att använda din skogliga kompetens i stora och små underhållsprojekt samtidigt som du samverkar med personer, både interna och externa, med annan utbildning och bakgrund.
Som Skogsinspektor hos oss kommer du introduceras på avdelningen av dina nya kollegor och bekanta dig med de underhållsprojekt vi driver idag. Under din första tid hos oss kommer du få möjlighet att bygga kunskap och kompetens för att efter hand kunna axla egna projekt. Beroende på vilken erfarenhet just du har så anpassar vi oss såklart efter dig. Är du redo att omgående axla ett stort ansvar så finns det möjlighet till detta. Tjänsten är en roll för dig med stort driv och som letar efter en arbetsgivare med stora utvecklingsmöjligheter.
Nedan följer några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Projektledning skogligt underhåll
Leda och styra underentreprenörer
Kontakt med markägare, myndigheter och andra intressenter
Stämpling, värdering och reglering av skador i skogsmark.
Kundkontakt och marknadsföring.

Kravspecifikation
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:
En akademisk utbildning så som skogsmästare, jägmästare, skoglig kandidat, lantmätare eller liknande
Meriterande med erfarenhet av projektledning inom skogliga projekt
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, gärna också engelska
Ett krav att du har god datorvana och B-körkort

För att lyckas i rollen Skogsinspektor behöver du ha ett stort driv och ett affärsmässigt synsätt där du triggas av utmaningar och finner tillfredsställelse i att nå uppsatta mål. Du har ett strukturerat arbetssätt där tydlighet och eget initiativ är signum för dig som person. Eftersom du kommer ha kontakt med många externa aktörer ser du det som motiverande att skapa samt vårda relationer. Detta gör du helst genom att vara kommunikativ samt samarbetsvillig.
Ytterligare information
Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!


Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.


Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här:?Dina kollegor - Vattenfall SE?
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices


Placeringsort
Flexibel placering i Svealand (t.ex. Uppsala, Solna, Västerås) där vi tillämpar hemstationering. Vi värdesätter dock kompetens före geografisk placering, därför kan annan placeringsort diskuteras. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan!
I denna tjänst är resor med bil inom Svealand en del av arbetet. Övernattningar förekommer ett par gånger under året.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Anders Carlsson, 072 453 56 19. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Malin Malmsten, 073-567 73 71.
Fackliga representanter för denna tjänst är Caroline Trogen Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00


Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 1 april 2024!?


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Ansök nu

Business Intelligence and Analytics Lead / Transformation Lead

Business controller
Läs mer Mar 13
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.
Job Description
Are you the analytical, proactive lead with the drive to help Vattenfall enable a fossil fuel free life within a generation? Here is a unique opportunity for you.


Vattenfall is now looking for the right person to fill the position as Business Intelligence and Analytics Lead in a new unit called Finance Analytics Systems Team (FAST). FAST is a sub unit of Financial Systems, that is responsible for approx. 50 different groupwide applications such as the ERP systems, Data Warehouses, Consolidation systems, Planning systems, as several different BI/Analytics systems and more.


The FAST unit in Finance Business Support represents a hybrid setup between Finance and IT. The role of transformation lead is to be seen as a bridge that understand the business demand, the Finance and ERP processes and steer IT in the development teams. You will act as an enabler to design innovative solutions in the analytics and planning area and to manage the build of the solution as part of the product portfolio we are deploying via the Analytics Steering Board (ASB).


We are looking for a strong personality with a lot of hands-on experience. You will to a large extent support the FAST department within FBS to shape and execute the roadmap and the strategy in the Corporate Analytics and Planning area.


You will share the responsibly with the FAST team for building and steering end to end solutions, therefore experience working cross-functional among the stakeholders in the different VF Business Areas, the IT Supply organization and Group IT is highly needed.


Buzzwords like harmonization, standardization and digitalization will be your everyday challenges for which you need to proof a strong ability to think strategically across.


Responsibilities will include:
Responsible for steering the build of a new product from the requirement phase until the release phase in the Analytics and Planning portfolio
Fulfill the role of product owner to develop scope and define backlog items (epic/features/user stories) that guide the Agile development team.
Work closely with Information Technology professionals in Vattenfall to analyze current technologies used within the company and determine ways to improve
Be account for possible project challenges on constraints including, risks, time, resources and scope
Responsible for defining clear goals for all aspects of a project and manage their proper execution by providing detailed specifications for proposed solutions
Responsible for assessing and following up the business case of the transformation projects
Responsible for bridging between business and IT for securing the continuity of the project
Responsible for supporting the governance bodies in the Analytics area (Analytics Steering Board, Product Owner Board and the LKUG)
Responsible to support managing the application portfolio in the Corporate Analytics and Planning areas
Responsible to contribute in developing strategies within FAST for effective advanced data analytics and reporting base on new technologies opportunities and new trends, such S/4 Hana Analytics, Azure Services, Planning, etc.
Be part of the journey of digitalization, harmonization, standardization, process improvement and automation of the Financial and business processes of Vattenfall

Qualifications
To be successful, we believe that you have the following experience:
Equivalent relevant university degree in Computer Science, Statistics, or closely related Engineering field.
Experience in software engineering and design architecture
Advanced understanding of business analysis techniques and processes
Deep understanding and experience with Agile methodologies
Creative and Strategic thinking
Proven ability to manage different stakeholders and their expectations.
Proven working relationship, collaborative, and communication skills
Proven ability to convince and create value propositions
Proven experience in different technologies used in the product portfolio (such as Microsoft technology, Azure Cloud infrastructure and SAP BW)
Knowledge skills in the areas of SAP ERP, IBM, QlikView, SAP planning products and interest in S/4 are bonus points for this position


Additional Information
At Vattenfall, we believe, that the only way to make fossil free living within a generation possible is to power and help manage all energy-aspects of our customers’ lives to create climate smarter living - building by building, district by district, city by city.


Our Offer
We offer a challenging and international work environment and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues as ‘Ask and Share’ concept is essential for the way we work. We offer attractive employment conditions (smart working, flexible working hours and a good-work-life balance) and opportunities for personal and professional development. Click here for further information.


Location
Solna, Stockholm, Uppsala, Katowice, Warsaw or Gliwice


For more information about the position you are welcome to contact hiring manager Latifa si Youcef on latifa.siyoucef@vattenfall.com For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Carolina Osterman on carolina.osterman@vattenfall.com


Trade Union representatives are Akademikerna – Sofi Wadström, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Juha Siipilehto, Unionen – Inger Strandberg and Silvija Vatkovic. You can reach them on 08-739 50 00.


We welcome your application in English no later than March 26th 2024. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website.

Ansök nu

Project Director - Offshore Wind Development Projects

Utvecklingsingenjör, elkraft
Läs mer Feb 21
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.
Job Description
Do you want to shape the future?
We are offering an exciting opportunity as Project Director for Offshore Wind Development Projects to be an important part in paving the way for Vattenfall offshore development projects.
As Project Director - Offshore Wind Development Projects you will be responsible for leading a multi-disciplinary team towards important project milestones. In addition you will have portfolio responsibility including the strategic view of different offshore development projects.
Join our journey towards Fossil Free Living within one generation.
The Business Area Wind is responsible for Vattenfall’s Onshore and Offshore Wind as well as other non-hydro Renewable activities like PV/Solar. Our offshore business is amongst the top three players globally and we are currently constructing the world’s first subsidy free offshore site. Our offshore portfolio consists at present of 2,0 GW installed capacity and 2,5 GW, which are under construction or in pre-construction. It is our clear ambition to continue and even accelerate our strong growth in the future, and help Vattenfall succeed in its mission to make fossil free living possible within one generation.
What will you do?
You will report to the Head of Bids, who manages the team of project managers and project directors in the development phase of the project. As Project Director - Offshore Wind Development Projects you will lead a multi-disciplinary team, international, internals and externals from different domains (risk, valuation, HSE, technical project manager, controller, permit manager, project management officer etc.) towards the successful development of the offshore wind farms. You will be responsible for the timely delivery of the projects, according the quality standards and the budget. You will need to liaise with internal and external stakeholders for the benefit of the project, and balance the project’s need to progress in development versus the need to deliver a commercial viable project.
Defining a development strategy and guide the organization what it takes to take FBD
Being required to drive to commercial and technical decision topics
Delivering and preparing the bid to fit given tender rules, such as CfD-bids, beauty contest
Prepare decision material and presentations for senior management
Structuring the project such that internal governance, business case runs and permit application submissions are reflected adequately
Managing the collaboration with the external partners and suppliers to the project
Preparing and controlling the project budget periodically
Using your thorough understanding of business case, LCOE and revenue dynamics to steer the project towards a viable project from a permitting, technical and commercial perspective
Ensuring delivery within quality, scope, and budget
Planning and securing resources needed in the projects
Leading, motivating, and supporting the project team
Actively managing stakeholders and their expectations as well as project risks
Preparing the project handover to the project delivery organization

Work loction can be in Stocholm in Sweden or Amsterdam in The Netherlands.
Qualifications
For succeeding in the role
You are experienced in anticipating and balancing the needs of multiple stakeholders. You are action-oriented and consistently setting goals for yourself and taking on new opportunities and tough challenges with a sense high energy and enthusiasm. You have a strategic and analytical mindset that allows you making sense of complex and sometimes contradictory information to effectively solve problems and seeing ahead future possibilities and translate them into breakthrough strategies. You can manage and operate effectively even things are not certain or the way forward is not clear.
As our new Project Director - Offshore Wind Development Projects you have a passion for sustainability and project management. You have a structured way of working. You have excellent interpersonal skills and are a natural leader and team player, who actively engages people by asking, sharing, helping or asking for help. Furthermore, you have:
University degree in engineering, business, economics or similar; other educational backgrounds are welcome
Minimum 10 years of relevant professional work experience within large international organizations
Minimum 5 years of professional work experience in project management especially offshore wind projects in realization and/or development, or comparable projects
Extensive knowledge about wind business and its legislation and the ability to adapt relevant national legislation and tender rules
Experience in working with and presenting to Senior Management
Your career has exposed you to tasks at the intersection of commercial and technical topics
Excellent communication skills in English both verbally and written

Additional Information
More information
We offer a challenging and international work environment and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues as ‘Ask and Share’ concept is essential for the way we work. We offer attractive employment conditions (smart working, flexible working hours and a good-work-life balance) and opportunities for personal and professional development. Click here for further information.


We welcome your application in English (including CV and cover letter, stating your motivation) and kindly request that you do not send applications by any means other than via our website due to GDPR. We review all applications on an ongoing basis and close the position as soon as we have found the right candidate. Therefore, we encourage you to apply as soon as possible.

Ansök nu

SAP PM Consultant - ERP Maintenance Solutions

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Feb 16
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.
Job Description
Are you looking for a kick start for your career? Would you like to deal with business requirements? Can you create functional specifications? Would you like to work in an international team? For the Team ERP Maintenance Solutions within Transformation and Corporate IT YIC, as part of Vattenfall IT, we are looking for an experienced and engaged SAP PM Consultant for ERP Maintenance Solutions for the locations Berlin, Stockholm or Amsterdam.
The SAP PM Consultant maintains the applications, supports and trains key users, participates in development projects and manages smaller projects or sub-projects in the ERP Maintenance Solutions environment.
Your Tasks & Responsibilities:
Pro-active contribution to the support and maintenance of applications. Analyses and solves incidents and problems, supports key users and makes error corrections
Analyses functional requirements for the business unit, key users or other stakeholders, investigates and makes proposals and cost/effort estimations for potential solutions. Makes recommendations as a contribution to efficient decision making
Consults and gives advice, as well as makes proposals for solutions regarding ERP Maintenance Solutions. This may be functionality in applications and/or specific technical areas. Makes feasibility studies and different kinds of investigations within ERP Maintenance Solutions. Carries out training and workshops for the business unit
Translates and realises functional requirements into a technical design, within the framework of architecture guidelines. Configures the application and the environment so that the system design is durable and meets the business requirements. Works closely with the business unit in project teams
Carries out and documents tests (unit, system, regression and integration tests). Supports the business unit /key users in acceptance testing
Works according to the processes, procedures and guidelines of the company, for example the ITIL processes
Follows developments in the sector, identifies potential improvements in functionalities, performance and processes. Translates this data into concrete improvement proposals

Locations
Berlin, Stockholm or Amsterdam
Qualifications
Who are you?
As SAP PM Consultant you are responsible for the requirements analysis, functional design, development and maintenance of SAP PM applications within the IT area.
Next to this you bring:
University (Bachelor or Master) degree or comparable level of thinking
Knowledge in the area of SAP systems/SAP PM Solutions
3-4 years of general business experience
Ability to cooperate with team members and customers and communicate effectively
Works independently and with own initiative
Ability to organize and solve problems
Local (Swedish, Dutch or German) and English language skills - verbal and written

Additional Information
What we offer
At Vattenfall we promote smart working. Meaning you can easily combine work life with your private situation to ensure a healthy work life balance. We are convinced that the pursuit of diversity helps to build a profitable, efficient and attractive company. Therefore we are looking for a harmonious balance of employees in terms of gender, age and ethnic and cultural backgrounds.
More Information
We welcome your application in English, including CV and cover letter via the link further down the page, no later than 17th of March 2024. For further information regarding the recruitment process you are welcome to contact recruiter Marius Gläßge marius.glaessge@vattenfall.de.
Trade union representatives in Sweden (IT) are Sofi Wadström (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). To get in contact with the representatives, please call Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.
At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation.
We look forward to your application in English with a cover letter, curriculum vitae and relevant certificates or references. Please apply directly via our application link. Please note that we will only start the selection process after the application period has expired.
Since Vattenfall is part of the Swedish critical infrastructure many of our positions are security classed. If this position is security classed the final candidates can be subject to a Security Vetting process, according to Swedish legislation.

Ansök nu

Vill du jobba med automation och IT-säkerhet på Vattenfall Värme?

Säkerhetsadministratör, IT
Läs mer Feb 27
Företagsbeskrivning
Det här är vi, dina nya kollegor
Vattenfall Värme är en europeisk leverantör av el, värme och kyla med verksamheter som hjälper våra kunder att styra om mot ett fossilfritt liv. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och privatpersoner i fyra länder med vårt huvudkontor i Solna.

I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Värme Sverige är den fjärde största fjärrvärmeleverantören i Sverige och levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en viktig roll i det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.


Jobbeskrivning
Vill du följa med oss på resan mot en fossilfri framtid? På Vattenfall har vi beslutat oss för att göra ett fossilfritt liv möjligt inom en generation. Nu söker vi på Vattenfall Värme en IT/OT-ingenjör som vill jobba med automation och IT-säkerhet för att driva utveckling och digitalisering framåt.

Som IT/OT-ingenjör kommer du ha följande huvudsakliga arbetsuppgifter:
Övervaka och hantera säkerhetsrisker
Uppdatera programvaror och firmware
Säkerställa att backup och disaster recovery-procedurer fungerar
Hantera licenser
Planera långsiktiga uppgraderingar och utbyten av system

Du kommer också att medverka i systematiskt cybersäkerhetsarbete, agera kravställande och uppföljande mot projekt samt fungera som en viktig kontaktyta mellan anläggningen och centrala IT- och OT-resurser.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Du kommer tillhöra underhållsavdelningen som består av 10 personer. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.


Kravspecifikation
Vi söker dig som har en teknisk högskoleutbildning eller en automationsingenjörsutbildning med bred kunskap inom processnära IT- och cybersäkerhet. Alternativt är du en IT/OT- ingenjör med förståelse och framförallt intresse inom automationsområdet.

Du kommer att ha en viktig roll i att säkra vår verksamhet genom att hantera och underhålla våra OT-system. För att lyckas i rollen ser vi därför att du har erfarenhet av arbete både inom OT- och IT-miljöer och är van att hantera backup och återställningsprocesser, licenshantering och mjukvaruuppdateringar. Du bör också ha goda kunskaper i nätverk, säkerhetsåtgärder och tekniker som används inom OT-miljön.

Det är meriterande om du har erfarenhet av olika styrsystem såsom Siemens PCS7, T3000 och ABB 800xA, men detta är inte ett krav.

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs att arbeta både självständigt och i team, har en analytisk förmåga att identifiera och lösa tekniska problem och föreslår förbättringar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.


Ytterligare information
Mångfald och inkludering
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Placering är Jordbro, Haninge.

Välkommen med din ansökan senast den 10 mars 2024. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte till sista dagen med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats. Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse.


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Joel Blomberg, telefon 072 205 56 28.


Fackliga representanter är Stefan Andersson, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Robert Lönnqvist SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Carolina Bölander, 073 431 12 60.


Att arbeta inom Vattenfall Värme innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Senior Risk Analyst

Riskingenjör, risk management
Läs mer Feb 27
Company Description
Vattenfall is a European energy company with approximately 20 000 employees. For more than 100 years we have electrified industries, supplied energy to people’s homes and modernized our way of living through innovation and cooperation. We now want to make fossil-free living possible within one generation. To be able to reach this ambitious goal we are looking for talented individuals who, in addition to their passion for their own role, also have strong team spirit and want to contribute to supporting a meaningful corporate mission.


Job Description
We offer an exciting opportunity for an accomplished Senior risk Analyst to take a leading role in risk management for Vattenfall. Join us to create a fossil free future!
Across Vattenfall it’s key to proactively identify, assess and manage risks. As a Senior Risk Analyst, you will work in an international team with close business interaction to support risk culture capabilities and drive risk insight through data and analytics.
For our offices in Stockholm, Hamburg or Amsterdam, Group Risk Management is looking for the right person to fill the position as Senior Risk Analyst.

Your role / what will you do?
As part of the Enterprise-wide Risk Management process, you are involved in maintenance of risk data and support in risk reporting. This includes in particular:
Identification, coordination and adaptation of data model for the risk inventory;
Maintenance of the risk inventory and associated processes in close coordination with; the business and staff functions;
Participation in risk quantification and aggregation;
Provision of reports and data analysis;
Ensure risk system continuous maintenance and improvement.

Location
Stockholm, Hamburg or Amsterdam


Qualifications
Your profile / who are you?
High social competence, in particular, good communication and team skills as well as the ability to work independently;
Distinct analytical and structured thinking;
Customer-oriented and self-confident appearance;
Affinity to IT and structuring data;
Ability to communicate complex content in an easily understandable way.

Next to this you bring:
University degree (data management, economics, risk management or similar);
Understanding the functioning of energy and financial markets is an advantage;
At least 7 years of practical experience in Enterprise Risk Management;
Good understanding of methodologies and models for risk management;
Good knowledge of MS Excel, PowerBI and database applications;
Programming skills are an advantage (e.g. MatLab, Python, VBA, );
Understanding of energy economic relationships is an advantage;
Fluent in English.Additional Information
Our offer
Good remuneration, a challenging and international work environment, and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues. We offer attractive employment conditions and opportunities for personal and professional development.


More Information
We welcome your application in English, no later than, March 10th 2024. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website as we cannot guarantee that we will be able to process applications that are not made via our website.

For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Alisa Roo via mail: alisa.roo@vattenfall.com.
Trade union representatives in Sweden
Rolf Ohlsson (Akademikerna), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO), Jens Morell (Unionen). To get in contact with the representatives, please call Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.
Since Vattenfall is a part of the Swedish critical infrastructure, many of our services are security classed. If this position is security classed the final candidates might be subjected to a security vetting process, according to the Swedish legislation.
At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation.

We look forward to receiving your application!

Ansök nu

Environmental Advisor

Företagsrådgivare
Läs mer Feb 8
Company Description
Vattenfall is a European energy company with approximately 20 000 employees. For more than 100 years we have electrified industries, supplied energy to people’s homes and modernized our way of living through innovation and cooperation. We now want to make fossil-free living possible within one generation. To be able to reach this ambitious goal we are looking for talented individuals who, in addition to their passion for their own role, also have strong team spirit and want to contribute to supporting a meaningful corporate mission.


Job Description
Do you want to take part in shaping a fossil-free future? If so, Vattenfall is looking for you!
Vattenfall has made a strong commitment to make fossil-free living within one generation possible and in order to deliver on this we are now looking to strengthen our corporate environmental team within Vattenfall’s strategic function. We are an open and engaged group working in an exciting international environment.


We are looking for a passionate Environmental Advisor who will be a part of driving multi-stakeholder projects within the environmental area. A big part of your focus will be to advance our work linked to full value chain decarbonisation.
The opportunity
You will be part of the Environmental Performance team where you will both lead, and take part in projects that span across the full Vattenfall Group. You will leverage our environmental performance data into tangible actions aiming to have a big impact on business performance. Initially a big focus will be on strengthening Vattenfall’s decarbonisation efforts but in the role you will also have the opportunity to work with multiple strategic topics such as biodiversity and circularity.
The Environmental function is part of group strategy at Vattenfall and has an outreach on all levels of the company. The environmental performance team is responsible for both securing that Vattenfall has the right environmental performance data in place and also to make use of the data to drive performance improvements and conduct strategic analyses. In the role you will work closely together with a broad network of colleagues across Vattenfall – from the environmental organisation in our six Business Areas to experts in Finance, Procurement, R&D and other Staff Functions. You will run complex multi- stakeholder projects and securing Vattenfalls preparedness for emerging topics. Building relationships and trust on all levels in the organisation is key, motivating internal stakeholders to move in the same direction.


Location
Stockholm or Amsterdam


Qualifications
Who are you?
As our Environmental Advisor you'll be ambitious, curious and high aspirations to make an impact
At least 5 years of relevant experience, either as a management consultant focusing environmental topics or as a project leader of complex strategic environmental projects
A merit is to have in depth experience in working with decarbonisation projects in large organisations and supply chain decarbonisation
Well versed in GHG-protocol and carbon accounting
Experience in working with, and analysing data to set up relevant environmental KPI's and targets
Ability to synthesise information and create key insights, hypotheses, and recommendations
Excellent communication skills and compelling storyteller with experience in conveying complex, strategic messages clearly and concisely in PowerPoint, memos, or presentations both digitally and live
Team player spirit and ability to work with people at all levels, support and coach junior colleagues and develop collaborative relationships
Structured and skilled in solving complex issues and problems,
Strong command of English, both verbally and written
Master's degree in Environment/Ecology, Finance, Natural Science, Engineering Discipline, or a related field

We encourage you to apply for this position, even if you don´t meet every single criteria listed to let us assess your skills, qualifications, and potential. We believe in nurturing talent and are dedicated to fostering an inclusive and supportive environment for all employees.
Additional Information
Our offer
Good remuneration, a challenging and international work environment, and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues. We offer attractive employment conditions and opportunities for personal and professional development.


More Information
We welcome your application in English, no later than, 21th of February 2024. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website as we cannot guarantee that we will be able to process applications that are not made via our website.

For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Joany van Megen via email: joany.vanmegen@vattenfall.com.
Trade union representatives in Sweden are Shahriar Badiei (Akademikerna), Christer Gustafsson (Ledarna) Juha Siipilehto (Seko) Anders Bohlin (Unionen). To get in contact with the representatives, please call Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.
At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation.

We look forward to receiving your application!

Ansök nu

Business Controller till ENWELL

Business controller
Läs mer Feb 2
Företagsbeskrivning
Energimarknaden och mer specifikt energieffektivisering i fastigheter, stora som små, är en viktig del i omställningen i samhället. Detta sträcker sig från EU:s allt högre krav för att kunna tillgodogöra sig grön finansiering till den enskilde villaägarens behov att påverka och sänka sina energikostnader. ENWELL är väl positionerad för att leda utvecklingen.
Bolagsgruppen ENWELL är idag ett av Sveriges ledande företag med fokus på hållbara energilösningar för villa- och fastighetsmarknaden. Företaget bildades 2013 genom att ett antal dotterbolag köptes upp av ENWELL (då Brainheart).
Våren 2017 inleddes ett samarbete med Vattenfall avseende värmepumpinstallationer till privatkunder. Vattenfall är från 2021 100% ägare. ENWELL-gruppen består idag av ca 250 anställda, från Skåne i söder till Mora i norr och omsätter drygt 750 Mkr.
Läs gärna mer om oss på våra hemsidor:
www.ENWELL.se
Jobbeskrivning
Är du redo för ett stort och viktigt uppdrag?
På ENWELL brinner vi för att skapa en hållbar framtid för kommande generationer och vi blickar framåt med stora planer på att fortsätta vår tillväxtresa. Vi är stolta över att vara en ledande installatör och serviceleverantör inom förnyelsebara energilösningar till villa- och fastighetsägare i Sverige. Vill du bidra till något större och själv få en god, trygg och långsiktig arbetsmiljö? Bli vår nästa kollega.
Nu söker vi en Business controller som kommer ha en central roll i ekonomistyrningen hos oss och primärt agera stöd till vår CFO. Du kommer att arbeta med uppföljning, analys av flöden, skapa prognoser och driva förbättringsinitiativ mot dotterbolagen inom koncernen.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Stötta chefer i ekonomiska frågor och operativa affärsbeslut
Analysera och följa upp affärernas resultat, lönsamhet och operativa nyckeltal
Driva och medverka i budget- och prognosarbete
Ta fram beslutsunderlag för Business Case
Aktivt medverka i den externa rapporteringen till styrelsen
Delta i förvärvsaktiviteter (M&A)

Kravspecifikation
För att lyckas i rollen söker vi dig som:
Är civilekonom eller har en annan relevant utbildning
Erfarenhet inom M&A är meriterande
Har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet och god grund i redovisning
Har erfarenhet bolag i tillväxt
Är grym på Excel och har ett genuint intresse för olika IT-system
Uttrycker dig obehindrat på både svenska och engelska i tal och i skrift


Personliga egenskaper
Du trivs med att arbeta i en organisation i förändring. Du är lösningsfokuserad och drivande samt har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Vidare är du lyhörd och har en förmåga att hantera såväl strategiska frågor som operativa arbetsuppgifter.
Ytterligare information
Placeringsort
Huvudkontoret ligger på Liljeholmen i Stockholm.
Resor kan förekomma några gånger per år.
Välkommen med din ansökan senast 18 februari 2024. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.
För mer information tjänsten kontakta CFO - CIO Klaus Lindeberg, klaus.lindberg@enwell.se , 070 388 15 17
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Carolina Bölander, carolina.boelander@vattenfall.com
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. ENWELL arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Country Asset Manager Sweden

Manager
Läs mer Jan 29
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.
Job Description
Are you a results orientated team player with an analytical mindset with experience and interest in Onshore Wind Asset Management?
We are looking for an Country Asset Manager Sweden to join the Onshore Asset Management team.
The Asset Management team takes the owner’s perspective of the Onshore portfolio, and the individual assets and ensures that BA Wind Onshore optimises the life time profitability of our owned Onshore windfarms. This is achieved by developing asset strategies, balancing cost, production and risk, monitoring performance and developing optimisation programs.
Asset Management is the central point of decision making for continuous improvements related to our wind portfolio in close cooperation with your counterparts in the O&M teams.
Balancing input from various internal and external sources to come to the best value adding decisions is a core element of our work.
The focus of the role will be the onshore operational portfolio of wind assets in Sweden. Also the development and implementation of an operational concept for wind assets with co-located batteries and strategic considerations around the operational model for large-scale projects under development will be an assignment for the Country Asset Manager.
If this is interesting for you, please apply and join an engaged and successful team and help us to achieve our goal of being fossil free within one generation!
Your tasks and responsibilities
As a Country Asset Manager Sweden you will be part of the Asset Management team in the Operations department of BU Onshore.
You will be reporting to the Head of Onshore Asset Management and you will have the following key responsibilities:
Closely monitor the risks, performance and cost of Onshore´s owned fleet in Sweden,
Maintain an overview of all commercial, regulatory, Health & Safety and technical issues regarding the Swedish asset portfolio.
Create and maintain a network organization with Vattenfall colleagues and relevant external sources which are working closely with the sites. This includes for example Technical Engineering, Local O&M site teams, OEMs, O&M support.
Take ‘Best-for-Vattenfall’ decisions related to these sites within the companies mandate framework. These are often decisions where risk-reward analyses are required. For example: investments in upgrades or modifications, resolution of asset integrity issues.
Develop and implement an operational concept for wind assets with co-located batteries
Work on strategic considerations around the operational model for large-scale projects
Support in other initiatives across the fleet/organization to manage risks and opportunities

Qualifications
Your profile as Country Asset Manager Sweden
For this position we are looking for a candidate with relevant experience in asset performance management with a commercial focus.
You have the following qualifications and competences:
You have a Bachelor degree in engineering or a related discipline.
Minimum of 3 years of relevant work experience within functions as Asset Management or Operations, preferably within Wind Power generation.
Able to understand technical issues, but also well-developed commercial sense is required.
Drive for improvement rather than maintaining the status quo.
Ability to build business cases with risk-reward analyses for conscious decision making and prepare decision material for presentation to management.
Command of Swedish and English is strong, both verbally and written.
You enjoy working on international, multidisciplinary projects and teams and you are willing to travel.
An ability to show leadership in Health and safety culture.

Additional Information
Our Offer
Business Area Wind is responsible for Vattenfall’s Onshore and Offshore Wind as well as other renewable activities such as solar PV and batteries. Today we develop, construct and operate wind generation in Sweden, Denmark, Germany, the Netherlands and the UK.
We offer you a challenging and independent job in an informal working environment. You will work in interdisciplinary teams and can always count on support from committed colleagues. We offer attractive employment conditions and opportunities for personal and professional development.
Location - The location of this position is flexible in Sweden and can be based in one of our locations in Stockholm, Gothenburg, Kalmar, Luleå or Umeå (please indicate your preference in your application)


For more information about the position you are welcome to contact hiring manager Anne-Kathrin Bürger, anne-kathrin.buerger@vattenfall.de. For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Teri-Anne Brink, teri-anne.brink@vattenfall.com.


In Sweden, the trade union representatives are: Rolf Ohlsson (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Rebecka Hedsell (SEKO). To get in contact with the representatives, please call Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00


We welcome your application in English no later than 23rd of February 2024.. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website.

At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be a good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation. Click here for further information.


The security of Vattenfall and its employees is essential. For that reason, a pre-employment screening will be part of your recruitment process. The screening is based on the role you will fulfill within Vattenfall. The screening will be performed by a third party, Validata.

Ansök nu

Framtida Beredare inom Lokalnätsunderhåll till Beredarprogrammet

Beredare, elkraft
Läs mer Jan 30
Vill du designa morgondagens elnät?
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi framtida Beredare som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.

I september 2024 startar vi ett unikt framtaget program för dig som vill utvecklas i rollen som Beredare. Under två terminer genomgår du ett företagsanpassat program, där arbete varvas med utbildning, för att ge dig rätt förutsättningar i din nya roll inom Vattenfall Services. Vi erbjuder dig utveckling inom bland annat Lednings- och Mekanisk dimensionering, Miljöjuridik, Jordningsteknik, Jordkabelnät, Markvärdering och Markupplåtelse.

Vad gör en Beredare hos oss?
Som Beredare arbetar du med att designa eldistributionsnätet och blir involverad när det är dags att ta projekteringen från skrivbord till verklighet. I rollen ansvarar du för att den tekniska lösningen är genomförbar i verkligheten och delar din tid mellan kontoret och fält. Det är en varierande roll med många kontaktytor med bland annat markägare, kunder och myndigheter.
Du kommer att arbeta med både nybyggnations- och underhållsprojekt på friledningsnät, jordkabelnät samt i nätstationer. Vattenfall Services äger själva inga distributionsnät eller nätstationer utan alla projekt sker på uppdrag av kund och på våra kunders anläggningar. Våra kunder finns inom energibolag, nätbolag, industrier, infrastrukturbolag, fastighetsbolag och entreprenadbolag.

Du är en teknisk projektledare som i huvudsak hanterar:
Tekniska lösningar
Markägarkontakter
Nätberäkningar
Materialbeställningar
Ekonomiska kalkyler
Kontakter med kunder, myndigheter och andra externa aktörer
Ta fram underlag för offerter och anbud
Dokumentation och uppföljning

Din bakgrund
Vem är du?
Vi söker dig som idag arbetar som tekniker inom elkraft och har en el-teknisk utbildning eller dig som är i början av din karriär efter högskole- eller universitetsstudier och vill utvecklas vidare i en roll som Beredare.
För att trivas som Beredare krävs det att du är en driftig och öppen person som har lätt för att bygga nya relationer och samarbeta. Du är en person som ser möjligheter i utmaningar du ställs inför. Vi är nyfikna på vad du kan ge oss för nya perspektiv, och vad vi kan lära oss av dig.

Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:
En avklarad högskole- eller universitetsutbildning inom el/elkraft till programstart i september 2024 alternativt arbetar idag som tekniker inom el/elkraft
Projektörskunskap, CAD-vana, erfarenhet av linjedistributions- och kabelarbete samt kännedom om EBR är meriterande
God datorvana och kan hantera de vanligaste programvarorna, eftersom beredningarna utförs i datormiljö
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
B-körkort eftersom resor i tjänsten kommer att vara vanligt förekommandeMer information
Vad kan vi erbjuda dig?
Vi på Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar och är en viktig del i arbetet med att göra Sverige fossilfritt inom en generation.
Vi erbjuder dig ett innehållsrikt arbete med varierade arbetsuppgifter som innebär utveckling för dig. Genom ett unikt och företagsanpassat program får du;
Utbildning 2–5 dagar/månaden, både på distans samt fysiska träffar med övriga deltagare
Praktik och arbete i verksamheten tillsammans med handledare
Stöttning och handledning av erfarna och hjälpsamma kollegor
En tillsvidareanställning hos Vattenfall Services och fullt betalt under hela programtiden


Utöver ett unikt utbildningsprogram erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur.
Hos #Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices

Placeringsort: Järfälla


Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Jari Rosenblad, 0702501987. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Mays Al-Musfi, 0702679457.
Fackliga representanter för denna tjänst är Gunilla Eriksson Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 25 Februari 2024!?

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vi ser fram emot din ansökan!


Om oss
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Ansök nu

Senior Legal Counsel

Juristassistent/Paralegal
Läs mer Jan 26
Företagsbeskrivning


Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.


Jobbeskrivning


Vill du följa med oss på resan mot en fossilfri framtid? På Vattenfall genomgår vi en stor omställning då vi vill skapa en framtid där alla kan röra sig, arbeta och leva fossilfritt, omställningen medför ett stort behov av legalt stöd i olika frågor. Nu söker vi en Senior Legal Counsel som vill vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och driva utvecklingen framåt.
Hos oss ingår du i ett team av drivna jurister som tycker om att arbeta nära den kommersiella verksamheten. Vattenfalls juristavdelning ansvarar för alla juridiska frågor inom Vattenfall-koncernen, förutom arbets- och skatterätt. Avdelningen ger juridisk service till samtliga enheter inom koncernen, inklusive Vattenfalls styrelse, VD och koncernledning.
Du erbjuds en tjänst där du får arbeta med spännande och utmanade legala frågor. Du som jurist på Vattenfall har en central roll i koncernen och har en aktiv och viktig roll i resan mot en fossilfri framtid. Du kommer vara verksam i en internationell miljö och ge bred affärsjuridisk rådgivning till koncernens olika verksamheter med fokus på den nordiska vindverksamheten.
Ansvarsområden och arbetsuppgifter som Senior Legal Counsel
I arbetet kommer du att stötta verksamheten i ett brett spann av kommersiella legala frågor. En stor del av arbetet består av att skriva och förhandla avtal, framförallt för Vattenfalls vindkraftverksamhet i nära samarbete med andra kompetenser i ett internationellt team. Stora ofta komplexa internationella inköp och entreprenader är en viktig del av arbetet. Du kommer även stödja verksamheten i transaktionsrelaterade avtal; vid förvärv, försäljningar och partnerskapsprocesser. Inom ramen för rollen kommer du???????också vara delaktig i strategiska diskussioner och beslut i våra projekt som kan sträcka sig längre än vad som är vedertaget i en traditionell juristroll och som ofta innefattar kommersiella överväganden.


Kravspecifikation


Kvalifikationer och personliga egenskaper
Du som söker har en jur.kand. examen och minst åtta års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du ska ha erfarenhet av stora kommersiella avtal. Vi tror att du är van vid att arbeta i en internationell miljö och att hantera komplexa avtalsstrukturer. Lämplig tidigare erfarenhet kan vara arbete på advokatbyrå eller bolagsjuristavdelning. Eftersom engelska är det gemensamma koncernspråket förutsätter arbetet att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av större infrastrukturprojekt, entreprenader och inköp. Även erfarenhet av M&A är meriterande.
Vi söker en senior person med bred juridisk kompetens och erfarenhet i kombination med en god affärsförståelse som är trygg med att ta stort eget ansvar och delta i kommersiella beslut.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi värdesätter högt din förmåga att upprätthålla goda relationer och dina kommunikativa egenskaper. Du tycker om att självständigt representera juridiken i en grupp med andra kompetenser men värnar om din integritet. Du kommer att samarbeta med många olika intressenter och därför är det viktigt att du kan samarbeta bra med olika typer av människor.


Ytterligare information


Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort: Arenastaden, Stockholm. Resor i Europa förekommer i tjänsten.


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Natasha Lindstedt, 072-220 90 23. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Kajsa Loman, 070-285 33 64.


Fackliga representanter når du via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.
Rolf Ohlsson (Akademikerna), Jens Morell (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO).


Välkommen med din ansökan senast 15 februari. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Messaging and M365 Enterprise Administrator

Informatiker
Läs mer Jan 26
Company Description


Vattenfall is a European energy company with approximately 20 000 employees. For more than 100 years we have electrified industries, supplied energy to people’s homes and modernized our way of living through innovation and cooperation. We now want to make fossil-free living possible within one generation. To be able to reach this ambitious goal we are looking for talented individuals who, in addition to their passion for their own role, also have strong team spirit and want to contribute to supporting a meaningful corporate mission.


Job Description


Are you looking for the next step in your career and contributing to a fossil free future at the same time?


For our team Collaboration, part of Vattenfall IT, we are looking for an ambitious Messaging and M365 Enterprise Administrator in Stockholm, Berlin, Gliwice or Katowice.


What will you do?
The Active Directory & Collaboration department is responsible for providing all services connected to authentication and authorization as well as several collaboration tools, mainly focusing on mail and Office 365 services. The Collaboration team is responsible for operating and administrating the M365 on-line service as well as on-premise Exchange and SharePoint solutions. There is now an opportunity for a person to join a positive and successful team with excellent team spirit and highly skilled team members.


Your tasks and responsibilities:
Administrate the messaging services delivery in Vattenfall:
- Exchange
- Administration of permissions, mail protection, SMIME, mail flow, and public folders in Exchange hybrid and cloud enterprise environment
- Teams Platform
-Platform administration, chat, apps, channels, meetings, audio conferences, live events, and calls
Governance and monitoring of M365 usage and integration points
Support design improvement of the current landscape and future demands
Server administration and PowerShell scripting
Resolve service incidents and requests according to SLA’s
Participate in on-call service
Participate in projects related to M365 servicesLocation
Berlin, Stockholm, Gliwice, Katowice


Qualifications


Who are you?
As our Messaging and M365 Enterprise Administrator you bring strong problem solving skills, an open mindset and solid communication skills.


Next to this you bring:
Academic degree as an IT, mathematics, scientific or technical engineer or similar in IT
Good knowledge in Microsoft 365 Enterprise Exchange administration as well as Exchange on-premise/hybrid
Knowledge of infrastructure services and technologies
Programming skills (mainly PowerShell) are prerequisite
Knowledge in Active Directory Services and PKI
Good knowledge in ITIL and IT security
A proven ability to communicate with technical experts, customers and group governance
The ability to build trust and confidence and to be a team player in an international team
Very good language skills in (technical) English
Microsoft Certified Associate/Expert related to Microsoft 365, MS ExchangeAdditional Information


Our offer
Good remuneration, a challenging and international work environment, and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues. We offer attractive employment conditions and opportunities for personal and professional development.


More Information
We welcome your application in English, not later than 25th of February 2024. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website as we cannot guarantee that we will be able to process applications that are not made via our website.

For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Dominik Friebe via phone: +49 (0)40 79022 1374.
Trade union representatives in Sweden Silvija Vatkovic (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). To get in contact with the representatives, please call Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.
At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation.
Since Vattenfall is a part of the Swedish critical infrastructure, many of our services are security classed. If this position is security classed the final candidates might be subjected to a security vetting process, according to the Swedish legislation.
The security of Vattenfall and its employees is essential. For that reason, a pre-employment screening will be part of your recruitment process. The screening is based on the role you will fulfill within Vattenfall. The screening will be performed by a third party, Validata.

We look forward to receiving your application!

Ansök nu

Head of IFRS Team

Bokföringskontorist
Läs mer Jan 25
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.


Job Description
Do you want to contribute to fossil freedom? Group Accounting within the CFO functions is now looking for someone who will join the team as Head of IFRS Team.
Your role as Head of IFRS Team
As Head of IFRS Team you will be responsible of a team of five co-workers, divided in three countries. You will be responsible for the team and you will also be working operational.
You will be a group-wide contact person for major accounting questions that arise in Vattenfall. You are creating solutions for complex topics and advise colleagues in other financial departments. Typically you will get early involvement into projects that can have a material effect on Vattenfall, like the participation in M&A projects. Among others, main interfaces exist towards colleagues in Business Control, Accounting Record to Report, Group Tax and Investor Relations. In addition, you will be in close contact with the Group auditor. It is the cooperation with other departments of Vattenfall and continuous development that makes this job very exiting.
We offer a diversified field of work in an international team with interesting insights, high degree of self-responsibility and great opportunities for personal development.
Our department
Within the Group Accounting department in Vattenfall, the IFRS team is responsible for ensuring a consistent and IFRS compliant Group Reporting in Vattenfall. Hereby, we aim to ensure that these solutions are not only in line with existing regulations but also supporting Vattenfall’s financial targets. In addition, our field of work comprises the implementation of new or amended IFRS Standards which are transformed into the Vattenfall Accounting Directives. Moreover, with the responsibility for the preparation of the disclosure Notes in Vattenfall’s Quarterly and Annual Reports we are working on a visible external product.


Qualifications
Your qualifications as Head of IFRS Team
Relevant university degree within accounting
Several years of work life experience in accounting/finance
Very good familiarity with IFRS rules and willingness to further evolve this knowledge base
Communication skills in both written and spoken English
Meritorious if you have experience from managerial or team lead positions

On a personal level we believe that in order to be successful in this position you have an analytical and structured way to take on tasks and like to work within frameworks, but combine that with the ability to think outside the box. You have a proactive mindset and can initiate new activities with a successful result. You are comfortable in communicating and explaining accounting solutions to different stakeholders in an understandable way.


Additional Information
Our Offer
We offer a challenging and international work environment and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues as ‘Ask and Share’ concept is essential for the way we work. We offer attractive employment conditions (smart working, flexible working hours and a good-work-life balance) and opportunities for personal and professional development. Click here for further information.


Location
Solna, Amsterdam or Berlin


For more information about the position you are welcome to contact hiring manager Magnus Berggren, 070-539 58 49. For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Kajsa Loman, 070-285 33 64.
Trade Union representatives in Sweden via Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.
Rolf Ohlsson (Akademikerna), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO) and Jens Morell (Unionen).


We welcome your application in English no later than February 11th. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website.

At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be a good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation. Click here for further information.


The security of Vattenfall and its employees is essential. For that reason, a pre-employment screening will be part of your recruitment process. The screening is based on the role you will fulfill within Vattenfall.


Since Vattenfall is a part of the Swedish critical infrastructure, many of our services are security classed. If this position is security classed the final candidates might be subjected to a security vetting process, according to the Swedish legislation.


We look forward to receiving your application!

Ansök nu